Sağlık İşleri 2011 / ÖZEL. Beyo lu Belediyesi nin Ücretsiz Yayınıdır

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Sağlık İşleri 2011 / ÖZEL. Beyo lu Belediyesi nin Ücretsiz Yayınıdır"

Transkript

1 2011 / ÖZEL Beyo lu Belediyesi nin Ücretsiz Yayınıdır

2 2 Sağlık İşleri Sağlık İşleri Müdürlüğü, koruyucu hekimlik çerçevesinde düzenlediği çeşitli seminerlerle halkı bilinçlendiriyor; semt konaklarında tansiyon, kalp ve diyabet taramaları yapıyor; cenaze hizmetleriyle de vatandaşların her daim yanında yer alıyor. 365 gün hizmet veren Sağlık İşleri Müdürlüğü, ilçe halkına koruyucu hekimlik çerçevesinde birçok seminer ve tarama programı düzenliyor. Bu çerçevede ilçedeki bütün semt konaklarına uzman hekimler davet edilerek ilçe halkı hastalık ve tedavisi konusunda bilinçlendirilirken ücretsiz olarak tansiyon, kalp ve diyabet taramaları da yapılıyor. Gezici ekipleriyle doktor kontrolünde göz taraması hizmetleri de sunan Sağlık İşleri Müdürlüğü, cenaze hizmetleriyle de halkın yanında yer alıyor. 1 müdür, 3 doktor, 5 veteriner hekim, 2 portör yönetmeni, 2 portör uzmanı, 1 zabıta memuru, 3 memur personel, 1 ofis çalışanıyla Sağlık İşleri Müdürlüğü Beyoğlu halkına haftanın yedi günü hizmet veriyor. Sağlık İşleri Müdürlüğü cenaze hizmetleriyle de yanınızda İlçe sınırları içerisinde vefat eden vatandaşlara haftanın yedi günü doktorlarıyla hizmet veren Sağlık İşleri Müdürlüğü, ilçe sakinlerinin evlerine giderek ölü muayeneleri yapıyor, Gömme İzin Belgeleri tanzim ediyor, nüfustan düşme işlemleri yerine getiriyor. Bu zor günde ihtiyaç duyulacak her türlü yardımı karşılamaya çalışan Sağlık İşleri Müdürlüğü Hizmet Ekibi, Başkan adına taziye ziyaretlerinde bulunurken cenaze evlerine sıcak yemek hizmetleri vermeyi de ihmal etmiyor. Müdürlük, vatandaşın isteği doğrultusunda cenaze merasimi için otobüs de tahsis ediyor.

3 3 Sigaranın zararlarının içen içmeyen herkes tarafından kabullenildiğini, kampanyanın bırakmak isteyip de kendi başına başaramayanlar ve nasıl bırakacaklarını bilemeyenlere yol göstermeyi, işlerini kolaylaştırmayı hedeflediğini belirten Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, bu kampanyayla Beyoğlu nda yaşayan vatandaşlara bağımlılığın derecesini ölçen testler yapılarak sigarayı bırakmak isteyenlerin teşvik edileceklerini söyledi. Beyoğlu nda bulunan 9 semt konağında yer alan Sigara Bırakma Danışma Merkezleri nin doktorları, vatandaşlara sigara bırakma süreci ve yöntemleri hak- Beyoğlu Belediyesi, ilçe sakinlerinin sigarayı bırakmalarına yardımcı olmak, sigara bağımlılığına dikkat çekmek ve zararlarına vurgu yapmak amacıyla Haydi Beyoğlu, sen de bırakabilirsin sloganıyla bir kampanya başlattı. kında bilgiler veriyor ve sorularını yanıtlıyor. Haydi Beyoğlu Sen de Bırakabilirsin kampanyası, önemli bir kamu sağlığı sorunu olan sigara bağımlılığına dikkat çekmeyi, bağımlı olan fakat bundan kurtulmak isteyen, ancak sigarayı nasıl bırakacağını bilemeyen Beyoğlu sakinlerine yol göstermeyi amaçlıyor.

4 4 Sağlık İşleri Beyoğlu Belediyesi Türkiye de kullanım yaşı 13 e inen madde bağım lılığı tehlikesine karşı ilçedeki liselerde eğitim gören gençlere yönelik bilgilendirme seminerleri düzenliyor. Konunun uzmanlarının katıldığı seminerlerde ayrıca, rehber kitap niteliğindeki Madde Bağımlılığı Tedavi ve Yöntemleri konulu kitapçıklar dağıtılıyor. Madde bağımlılığında esas olan gençlerin madde bağımlısı haline gelmeden önce bilgilendirilerek bilinçli hale getirilmesi... Beyoğlu Belediyesi bu anlayışla yola çıkarak ilçe sınırları içerisinde öğretim gören lise öğrencilerini madde bağımlılığı ve tehlikeleri konusunda bilgilendirmek için bir dizi seminer başlattı. Beyoğlu Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen bu seminerlerin ilki Dilnihat Özyeğin Anadolu Lisesi nde düzenlendi. Bağımlılık yapan maddeler ve bunların ortaya çıkardığı zararların anlatıldığı seminere öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Madde bağımlılığında alt yaş sınırı 13 e kadar indi Okulun konferans salonunu dolduran gençler kendileri için düzenlenen semineri Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu Kaymakamı Hasan Şenses, Dilnihat Özyeğin Anadolu Lisesi Müdürü Kenan Turan ve öğretmenleri ile birlikte takip etti. Seminerde konuşan İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü nden ve Alman Hastanesi Psikiyatri Bölümü nden uzmanlar, biyolojik, sosyal ve ruhsal boyutları ile bir sağlık sorunu olan madde bağımlılığının Türkiye de kullanma yaşının 13 e indiğine dikkat çekerek, öğrencilere bağımlılık yapan maddelerden korunmanın yöntemlerini anlattılar. Gençleri madde bağımlılığından korumalıyız Beyoğlu Belediye Başkan Ahmet Misbah Demircan, günümüzde sınır tanımaksızın, bir toplumdan diğerine, bir virüs gibi yayılan madde bağımlılığından gençleri korumak için belediyelere görev düştüğüne dikkat çekti. Beyoğlu Belediyesi nin ilçedeki gençlerin isteklerine, yeteneklerine, kendilerini ifade etmelerine imkân hazırladıklarını belirten Demircan şunları söyledi; Beyoğlu Belediyesi olarak, yıllardır bu sorumlulukla çalışıyoruz. Gençlerimizin damarlarındaki enerjiyi, kültür ve sanata, bilim ve spora yönlendiriyoruz. Gençliği, belediyemizin temel hizmet alanlarından biri olarak görüyoruz. Bu özverili çalışmalarımızı, bilgilendirici kitapçıklarla destekliyoruz. Bu konuda, İlköğretim Sağlık Rehberi, Anne-Babalar için Çocuğun Ergenlik Rehberi ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Yöntemleri konulu üç kitapçık hazırladık. Bu kitapçıkların gençlerimiz ve ebeveynleri için bir rehber ve başucu kitabı olacağına inanıyorum. Özel olarak tasarlanan ve içeriği dikkatlice hazırlanan kitapçıkları ilçemizdeki okullarımıza dağıtacağız. Ayrıca, uzman rehber ve doktorların katılımıyla seminerler gerçekleştireceğiz. Seminerde ayrıca, Beyoğlu Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından öğrenciler ve Anne-Babaları için rehber niteliğinde hazırlanan Uyuşturucu Bağımlılığı Tedavi ve Yöntemleri kitapçığı dağıtıldı.

5 5 Çocuk sahibi olmak her anne-babanın hayali Herhangi bir problemi olmayan sağlıklı anne ve babalar doğal olarak çocuk sahibi olabilirler. Erkek veya kadın faktörlerinden birinde bir rahatsızlık bir problem varsa doğal yolla hamilelik oluşmaz ve bu konunun uzmanlarından yardım almak gerekir. Sağlık problemlerine bağlı olarak çocuk sahibi olamayanlar için çözüm yollarından biri tüp bebek yöntemidir. Beyoğlu Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü nün İstanbul Tüp Bebek ve Kadın Sağlığı Merkezi ile yürüttüğü çalışma ile tüp bebek yöntemi ile çocuk sahibi olmak isteyenler bilgilendiriliyor, bu amaçla Beyoğlu Belediyesi Semt Konaklarında bilgilendirme seminerleri veriliyor. Beyoğlu Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Semt Konakları bünyesinde gerçekleştirilen sağlık taramaları ve bilgilendirme faaliyetleri, Tüp Bebek Seminerleri ile devam ediyor. Hepatit-B Seminerleri devam ediyor... Beyoğlu Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, Alman Hastanesi ile ortaklaşa olarak gerçekleştirilen bir çalışma ile Hepatit-B hastalığı konusunda vatandaşlar uyarılıyor. Hastalıkla ilgili seminer ve sağlık taraması semt konakları bünyesinde gerçekleştiriliyor. Hepa tit-b hastalığı kronikleşen ve zaman içinde karaciğerde siroz ve kansere yol açan bir hastalık türü. Hastalıktan aşı ile korunmak ise mümkün. Sağlık Bakanlığı, yeni doğan bebekleri aşılama programına aldı. Toplumda Hepatit-B taşıyıcılığı oldukça yüksek oranda bulunuyor. Bu taşıyıcıların, kandaki hepatit markalarına bakılarak tespit edilmesi, koruyucu önlemle rin ve aşılama programlarının yapılması gerekiyor. Bu anlamda da Beyoğlu Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Alman Hastanesi ortak bir çalışma ile Beyoğlu ilçe halkına ücretsiz Hepatit-B taraması yapıyor. Beyoğlu Belediyesi Semt Konakları nda ücretsiz olarak vatandaştan kan alınıyor; sonuçlar Alman Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü tarafından değerlendiriliyor ve sonuçlar yine semt konakları aracılığı ile vatandaşa veriliyor. Seminer tarih ve yer bilgilerine den ulaşabilirsiniz.

6 6 Sağlık İşleri El kitapçıkları ile Sağlık İşleri Müdürlüğü, temizlikten sağlığa, cenaze hizmetlerinden uyuşturucu kullanımına kadar pek çok alanda verdiği sağlık hizmetlerinde anlattığı bilgileri el kitapçıklarıyla daha kalıcı hale getiriyor. Semt merkezleri, okullar, semt konakları gibi mekânlarda vatandaşa verilen bilgilendirme hizmetlerine ilgi oldukça yoğun. Uzman ekipler tarafından verilen bilgilendirme seminerlerinde vatandaşlar, mevzu ile ilgili ayrıntılı bilgiye sahip olurken konunun uzmanlarına bire bir sorularını sorma şansı da yakalıyor. Bunun yanı sıra yapılan çalışmanın kalıcı ve daha verimli olmasını isteyen Beyoğlu Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü hazırladığı el kitapçıklarıyla da konuyla alakalı genel bilgileri ve yapılması gerekenleri anlatıyor. Başucu kaynak kitabı niteliği taşıyan el kitapçıkları bugüne kadar binlerce vatandaşa dağıtıldı. Seminere ya da programa katılamayanlar ya da belediyenin ücretsiz olarak vatandaşa verdiği hizmetlerden yaralanmak isteyenler, bu el kitapçıklarından bilgi edinebilecekler. 13 farklı başlıkta hazırlanan el kitaplarının bazıları şunlar: Beyaz Zambak Hizmeti Kitapçığı Beyaz Zambak projesinin ne olduğunu, hotspots programını, gıda işletmelerinin hijyen açısından uluslararası standartlara kavuşma koşullarını, projenin simgesi olan Beyaz Zambak bayrağının ne anlama geldiğini açıklayan bu el kitapçığı işletmelere projeye katılmaları için neler yapmaları gerektiğini anlatan rehber kitap özelliği taşıyor. Uyuşturucu Bağımlılığı Tedavi Yöntemleri Kitapçığı Çocuğunuzun uyuşturucu aldığını gösteren belirtiler neler, uyuşturucu alan çocuğa nasıl davranılmalı, tedavi şekli nasıldır? sorularını cevaplayan kitapçık, anne babalara çok önemli bilgiler sunuyor. Cenaze ve Taziye Hizmetleri Kitapçığı Cenazesi olan vatandaşın bu üzüntülü günlerinde ev ziyaretleriyle acılarını paylaşan Cenaze ve Taziye Hizmetleri Birimi,

7 7 otobüs temini, yemek servisi gibi da vatandaşın yanında yer alırken, cena- konularze işlemleri konusunda yapılacakları da tek tek anlatıyor. Anne-Babalar için Çocuğun Ergenlik Dönem Rehberi Onlar eski kafa, Sanki onlar hiç genç olmadı, Onlarla aramızda kuşak çatışması var, Büyükler bizi hiç anlamıyorlar diyen ergenleri nasıl anlamalı, çatışmaya girmeden orta yolu nasıl bulmalı? Sağlıklı bireyler için atlatılması gereken en önemli dönem için yapılacaklar, Anne babalar için çocuğun ergenlik dönem rehberi kitapçığıyla bilginize sunuluyor. Hasta Nakil Ambulans Hizmeti Kitapçığı Yaşlı, sosyal güvencesi olmayan, acil bir müdahale gerektirmeyen hastaları bir yerden bir yere ücretsiz olarak nakleden hasta nakil ambulansının ne koşullarda kullanabileceğini ve nasıl ulaşılacağını anlatan bu kitapçık, pek çok insanın başına gelebilecek bu sağlık sorununa çözüm yollarını sunuyor. Beyoğlu Portör Kitapçığı Daha sağlıklı ve hijyen bir Beyoğlu için el ele başlığı ile ön plana çıkan portör kitapçığı gıda ve hizmet sektöründe, sıhhi işletme ve işyerlerinde çalışanların bula- şıcı hastalık taşıyıp taşımadıklarının kont- rol edildiği portör muayenelerinin nasıl yapıldığını ve bu muayene için yapılma- sı gerekenleri anlatıyor. İlköğretim Sağlık Rehberi Kitapçığı İlkokul döneminde karşılaşılabilecek sağlık sorunlarından; bağırsak paraziti nasıl bulaşır? Belirtileri nelerdir? Tedavisi nasıldır? Korunma yöntemleri nelerdir? İshal hastalığı, göz tembelliği, dikkat eksikliği, çocuklarda karşılaşılan psikolojik rahatsızlıklar gibi genel problemlere yönelik çözüm tavsiyeleriyle ebeveynler için başvuru kaynağı olacak.

8 8 Sağlık İşleri ÇOCUKLAR GÖZ TARAMASINDA Sağlık taraması çerçevesinde Beyoğlu Belediyesi ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Toplum Des tekli Polislik Şube Müdürlüğü ile ortaklaşa göz taraması projesini gerçekleştirdi. Beyoğlu nda bulunan okullarda öğrenciler göz taramasından geçti. Geleceğe Güvenle Bakan Sağlıklı Gözler başlığı ile gerçekleştirilen etkinlik çerçevesinde Beyoğlu Hüviyet Bekir İlköğretim Okulu ve Beyoğlu Sururi İlköğretim Okulu ndan yaş gurubundaki çocuklar göz muayenesinden geçti. Gerçekleştirilen proje çerçevesinde özel bir hastane tarafından yapılan göz taramaları sırasında, Trafik Şube Müdürlüğü trafik konusunda, Çocuk Şube ve Personeli Kan ka projesi ile ilgili, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ise polisi tanıtan sunumlar gerçekleştirdi. Çocuklar konusunda hassasiyeti ile bilinen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan; Çocuklarımızın sağlığı için gerek tarama çalışmalarımız, gerekse temizlik çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecek dedi.

9 9 Şimdiye kadar Kızılay, Marmara Üniversitesi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, Medical Park Hastanesi gibi kurumlarla işbirliği ile gerçekleşen taramalarda ilçe halkına ücretsiz diyabet, tansiyon, kalp, göz taraması yapıldı. Yüzlerce kişiye ulaşılan tarama çalışmaları ilçe meydanlarında, okullarda, semt konaklarında ve gezici araçlarda yapılmaya devam ediyor. Yüzlerce kişiye erken tanı testleri yapıldı Sağlık hizmetlerinin bundan sonraki süreçlerde daha da hızlanacağını belirten Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, sağlık taramalarıyla ilgili şöyle bilgi verdi: Beyoğlu Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğümüz ilçe halkına koruyucu Sağlık İşleri Müdürlüğü, çeşitli kurumlarla yaptığı işbirliğiyle ilçe halkına ücretsiz diyabet, tansiyon, göz ve kalp taraması; kadınlar için göğüs, kemik yoğunluğu ve SİMİR tarama testi yapmaya devam ediyor. Semt konaklarında uzman hekimlerce yapılan taramalardan sonra ücretsiz dağıtılan bilgilendirme broşürleriyle de daha sağlıklı bir toplum oluşmasına katkı sağlanıyor. hekimlik çerçevesinde birçok seminer ve tarama programı düzenledi. İlçedeki bütün semt konaklarında ve birçok okulda grip seminerleri yaptık. Bu seminerlerde uzman hekimler davet edilerek bilgiler verildi ve burada bin 273 kişiye ulaşıldı. Yine 9 semt konağında tansiyon, kalp ve diyabet taramaları yapıldı. 2 bin 98 kişiye hizmet götürüldü. Türkiye çapında önemli ve tıp alanında etik kurallara göre hareket eden birçok hastane ve doktor ile ortak çalışmalar gerçekleştirildi. Yine ilçemizde gezici araçlarla meydanlarda göz taraması yapıldı. Bu taramalarda da 781 kişiye ulaşıldı. Vatandaşlarımızın sağlığı ve bu anlamda bilinçlenmesi öncelikli görevlerimiz arasında. Çeşitli zamanlarda yaptığımız sağlık taramaları sayesinde birçok vatandaşımızın hastalığı erken teşhis sayesinde tedavi ediliyor. Halkımız, semt konaklarımız aracılığıyla sunduğumuz hizmetlere büyük ilgi gösteriyor kadın taramadan geçti Beyoğlu Belediyesi ne bağlı olarak yürütülen Semt Konakları projesi dâhilinde ücretsiz kadın sağlığı taramaları yapılmaya devam ediyor. Her gün 30 kadın semt konaklarında kemik yoğunluğu, SİMİR ve göğüs taraması testlerinden geçiyor, gerekli görüldüğü takdirde de Taksim Göğüs Kanseri Derneği ile işbirliği yapılarak ücretsiz mamografi çekiliyor. Bugüne kadar 5000 e yakın kadının yararlandığı bu hizmetler, bölgedeki sağlık kuruluşlarının desteği ile ücretsiz olarak semt konakları bünyesinde verilmeye devam ediyor. Seminerler ve hastalıklar hakkında dağıtılan bilgilendirme broşürleri ile de vatandaşın bilinçlenmesine katkı sağlanmaya devam ediyor.

10 10 Sağlık İşleri Beyoğlu Belediyesi nden işletmelere Hijyen semineri Beyoğlu Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Portör Birimi ilçemizde bulunan işletmelere Gıda Hijyeni konulu bir dizi seminer düzenledi. Seminere katılan işletmelere ve katılımcılara seminer sonunda Hijyen Sertifikası verildi. Hayatımızın temel maddesi olan gıdalar, bazı durumlarda kirlenebilmekte, beklenmedik bir şekilde zararlı hale gelebilmekte ve sağlığımız için gizli bir tehlike oluşturabilmektedir. Bu nedenle temiz, yani hijyenik gıdaların tüketilmesi sağlıklı beslenme açısından da son derece önemlidir. Bu hassasiyetle başlatılan gıda hijyeni seminerlerinin ilki Beyoğlu Belediyesi Şişhane Evlendirme Dairesi nde gerçekleştirildi. Bu seminere 50 işletmeden 80 kişi katıldı. Seminerde; Gıda Hijyeni Nedir?, Hijyen Neden Gereklidir?, Hijyenik Koşulların Oluşması için Mutfak Nasıl Olmalıdır?, Üretim Bölümünde Nelere Dikkat Edilmelidir?, Sağlıklı Gıda Depolama Nasıl Olmalıdır?, Besinleri Hazırlamada ve Pişirmede Nelere Dikkat Edilmelidir?, Besinlerin Sağlıklı Bir Şekilde Saklanması için Yapılması Gerekenler Nelerdir?, Gıda Zehirlenmesi, Personel Hijyeni Nasıl Sağlanır?, El Hijyeni ve El Yıkama Şekli Nasıl olmalıdır? ana başlıkları altında bilgiler veriliyor. Alman Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzm. Dr. Cengiz Uzun tarafından verilen hijyen semineri önümüzdeki günlerde de devam edecek. Beyoğlu Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Portör Birimi tarafından gerçekleştirilen seminerlerin yer ve tarihlerini öğrenmek için adresini takip edebilirsiniz.

11 11 Beyoğlu Belediyesi ilçe halkının sağlığını yakından ilgilendirecek önemli bir hizmete daha imza attı. İlçede yaşayan yaşlı, sosyal güvencesi olmayan, acil müdahale gerektirmeyen hastaların ücretsiz yararlanacağı Beyoğlu Belediyesi Hasta Nakil Ambulansı hizmet vermeye başladı. Beyoğlu Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde hafta içi her gün saatleri arasında hizmet verecek ambulans, özellikle ihtiyaç sahibi ilçe halkının hastalarının gerektiğinde bulundukları yerden İstanbul sınırları içinde nakledilmelerini sağlıyor ambulansa ulaştırır Hasta Nakil Ambulansı, ilçede yaşayan yaşlı, sosyal güvencesi olmayan, acil müdahale gerektirmeyen hastaların hafta içi her gün saatleri arasında ücretsiz olarak bulundukları yerden nakledilmelerini sağlıyor. Acil müdahale ambulanslarından farklı hizmet verecek ambulanstan randevu sistemi ile yararlanmak mümkün. Beyoğlu Belediyesi nin numaralı çağrı merkezini arayan ihtiyaç sahipleri ambulanstan yararlanabiliyor. Talepleri alan doktorlar bilgiler doğrultusunda ambulansı hastanın adresine yönlendiriyor ve hasta nakledilmesi gereken adrese sağlıklı bir şekilde ulaştırılıyor. Randevu alırken dikkat edilmesi gereken en önemli hususların başında görevli doktorlara bilgileri eksiksiz ve net bir şekilde iletmek geliyor. Bir diğer önemli husus ise iç donanımı nakil aracı olarak düzenlenen ambulansın acil müdahale talepleri için kullanılamaması. Ayrıca, diyaliz hastalarının nakli, hasta nakil ambulansı ile değil Beyoğlu Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından sağlanan servislerle yapılıyor. Diyaliz hastalarının nakli yönündeki talepler numaralı çağrı merkezinden Sosyal İşler Müdürlüğü aranarak yapılabiliyor.

12 12 Sağlık İşleri Beyoğlu nun okulları dezenfekte ediliyor Kış döneminde artan grip salgını tehlikesine karşı önlem almak amacıyla İstanbul genelinde başlatılan Okulların Temizleme ve İlaçlama Çalışması na Beyoğlu Belediyesi, farklı ve özel bir yöntemle katkı sağladı. Beyoğlu Belediyesi çocukların daha sağlıklı ortamlarda eğitim görebilmelerini sağlamak amacıyla özel donanımlı Hijyenmobil araçarınlarıyla yaptığı okul temizlik çalışmalarını tüm dönem boyunca sürdürdü. Beyoğlu Belediyesi; ilçe sınırları içerisinde bulunan 43 okulun 1150 sınıf ve bağımsız bö- lümünde (idari birimler, laboratuarlar, ridorlar, spor salonları, bekleme odaları vb.) ilaçlama ve duman yoluyla dezenfekte ve aynı zamanda ilaçlama çalışmasko- yaptı. Hijyenmobil lerle temizlik yapılıyor Beyoğlu Belediyesi tarafından özel do- nanımlı 4 Hijyenmobil aracı ve özel eği- timli 27 temizlik personeli, ilçe okulları-larına uygun temizlik maddeleri ve vakumlu araçlarla toz ve bakteriden arındırma çalışması yaptı. Hijyenik bir ortam sağlanması hizmeti, dumanlama çalışmalarıyla ıyla da genişletildi. Grip salgınına karşı yürütülen ilaçlama çalışmalarında; 4 veteriner, 8 ilaçlama ekibi, 2 doktor, 4 firma görevlisi olmak üzere 18 personel görev aldı. İlaçlamalar 15 günde bir tekrarlanıyor Beyoğlu Belediyesi ilaçlama çalışmalarını farklı bir yöntemle gerçekleştiriyor. Sağlık Bakanlığı tarafından kapalı yaşam alanlarında güvenle kullanımı onaylanan Fumıspore OPP isimli ithal ilaç kullanılıyor. Hava ve yüzeyleri aynı anda ve tek bir işlemle dezenfekte edebilen toksin olmayan tek dezenfektan ilaç; en ücra noktalara kadar etkili

13 13 Okullar nano-teknolojik hijyen çalışmalarıyla mikroplardan korunuyor olabiliyor. Sahip olduğu fungisit, bakterisit ve virütik etkisini 1 ay kadar devam ettirebiliyor. Beyoğlu Belediyesi grip sal- gını tehdidi devam ettiği dönemlerde okullarda ilaçlama çalışmalarını her 15 günde bir tekrar ediyor. Beyoğlu Belediyesi ve Sabancı Üniversitesi ortaklığında düzen li olarak yürütülen nanoteknolojik hijyen çalışmaları sayesinde ilçedeki öğrenciler mikrop, virüs ve enfeksiyon riskine karşı artık çok daha korunaklı olacak. Beyoğlu Belediyesi nin her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği ve bu yıldan itibaren Sabancı Üniversitesi ortaklığında yürüttüğü nano-teknolojik hijyen çalışmaları ilçedeki tüm okullarda hijyenli eğitimi sağlıyor. Okullardaki hijyen çalışmalarında kullanılan antibakteriyel malzeme Sabancı Üniversitesi nin şirketi Inovent ile üniversitenin nanoteknoloji konusunda çalışmalar yapan öğretim üyelerinin ortaklığında kurulan Nanotego tarafından üretildi. Bu teknoloji sayesinde artık tüm öğrenciler, mikrop, virüs ve enfeksiyon riskine karşı daha korunaklı olacak. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Çocuklarımızın eğitimi kadar sağlıklarına da çok önem veriyoruz. Nano-teknolojik hijyen çalışmasını her yıl okullarımızda uyguluyoruz. Bu sayede çocuklarımız daha sağlıklı ve güvenle eğitim alıyor diyerek hijyen çalışmalarının sürekliliğini de müjdeliyor.

14 14 Sağlık İşleri Beyoğlu işletmeleri portör muayenesiyle kontrol ediliyor İşletmelerin portör muayenelerini ve takiplerini gerçekleştirmek, hizmeti kolaylaştırmak, kaliteyi yerinde sunmak için kurulan Beyoğlu Portör Birimi, işyerleri ve çalışanlarını daha temiz, hijyenik, sağlıklı ve güvenilir hizmet vermeye yönlendiriyor. Gıda ve Hizmet sektöründe her üç ayda bir yapılması gereken sıhhi işletme ve işyerlerinde çalışanların bulaşıcı hastalık taşıyıp taşımadıklarını kontrolü Beyoğlu Belediyesi Portör Birimi gezici portör aracıyla yapılıyor. İşyerlerinin daha güzelleşmesi ve hijyenik olması için portör muayenelerinden geçen işletmeler, bunu belgeleyen evraklarıyla diğer müesseselere göre de daha itibarlı kabul ediliyor. Sağlıklı mekânlar için gezici portör araçları Çalışmalarını bir program çerçevesinde randevu sistemiyle yürüten Beyoğlu Belediyesi Portör Birimi, randevu alan işyerlerini Gezici Portör Aracı ile yerinde ziyaret edip tetkiklerde bulunuyor. Teknolojinin son sürümlerinin kullanıldığı Beyoğlu Belediyesi Gezici Portör Aracı işletmelerde portör muayenelerini tam donanımlı yaptıktan sonra muayenelerden geçen işletmelere ruhsat belgesini andıran ve o işletmenin portör muayenelerinin yapıldığını gösteren bir belge veriyor. Adım adım portör muayenesi; no lu telefonla aranabilir ya da Beyoğlu Portör Birimi ziyaret edilerek müracaatta bulunulabilir. Dağıtılan personel listesi doldurulur. Beyoğlu Belediyesi Ek Hizmet Binası nda bulunan Gelirler Müdürlüğü ne ücret yatırılır. (Ücret; işyeri hekimi olan işyerleri için kişi başı yıllık 35 TL + KDV, İşyeri hekimi olmayan işyerleri için ise kişi başı yıllık ücret 45 TL + KDV ) Beyoğlu Portör Birimi ile işyeri ortak kararıyla randevu tarihi belirlenir. Belirlenen randevu tarihinden bir gün önce gaita tüpleri işyerleri çalışanlarına teslim edilir. Randevu tarihinde işyeri çalışanlarının doldurulmuş gaita tüpleri ile birlikte muayene aracında muayene+ tetkikleri yapılır. Tetkikler iki hafta süreyle hastanede incelenir, raporlar hazırlanır ve karneler düzenlenir. Düzenlenen karneler Beyoğlu Portör Birimi tarafından işyerlerine 20 gün içerisinde teslim edilir. İncelemelerde hasta olarak tespit edilen çalışanlar işyerlerine bildirilir. Tedavi edilebilecek olanlara yol gösterilir, tedavisi uzun süreceklerin ise geçici olarak işten el çektirilmesi sağlanır. 1. Muayeneyi takip eden 3 er aylık periyotlarda 2., 3. ve 4. muayene randevuları Beyoğlu Portör Birimi tarafından takip edilerek muayenelerin tamamlanması sağlanmış olur.

15 15 Gıda ve Hizmet sektöründe sıhhi işletme ve işyeri çalışanlarının bulaşıcı hastalık taşıyıp taşımadıklarının kontrol edildiği portör muayeneleri yasa gereği her 3 ayda bir tekrarlanıyor.

16 16 Sağlık İşleri Beyoğlu nun simgesi simitçilere düzenli sağlık muayenesi Beyoğlu nun simgesi haline gelen seyyar simit satıcıları, Beyoğlu Belediyesi tarafından özel olarak tasarlanan simit arabalarına ve kıyafetlerine kavuştuktan sonra şimdi de düzenli olarak Beyoğlu Portör ün sağlık muayenesinden geçiyor. Beyoğlu Belediyesi yeni başlattığı çalışmayla vatandaşlarımızın daha sağlıklı, güvenli ve gönül rahatlığı içerisinde alışveriş yapabilmeleri için bulaşıcı hastalık riskine karşı ilçedeki tüm simit satıcılarını portör muayenesinden geçirdi. Sağlık İşleri Müdürlüğü ne bağlı Beyoğlu Portör birimi bu muayeneleri ücretsiz olarak gerçekleştirdi. 3 ayda bir yenilecek Beyoğlu nda çalışan toplam 51 noktada bulunan simit arabalarında satış yapan 85 simit satıcısının portör muayeneleri tamamlandı ve sağlıklı olduklarına dair belgeleri kendilerine teslim edildi. Ayrıca simit satıcılarının simitlerini aldıkları fırınlarda da denetim ve portör muayeneleri gerçekleştirildi. Portör muayeneleri her 3 ayda bir yenilenecek.

17 17 Beyoğlu nun manevi zenginliği ibadethanelerimizi de unutmadık Bugüne kadar önemli dini günler ve bayramlarda ibadetlerini yerine getiren cemaate kandil simidi, aşure, lokum ve çikolata, paskalya çöreği gibi ikramlarda bulunan Beyoğlu Belediyesi Cenaze ve Taziye Hizmetleri Birimi, bunun yanı sıra sabah namazı, Cuma namazı, Bayram namazı, Teravih namazı, Kandil programları gibi etkinlikler düzenleyerek, özel aylardan biri olan Muharrem ayında camii ve cemevlerinde aşure dağıtımı yapıyor. Cenaze ve Taziye Hizmetleri Birimi, gerçekleştirdiği organizasyonlarla farklı dinlere inanan insanları da unutmayarak asırlardır barış içinde bir arada yaşayan Beyoğlululara dini mekânları ziyaret ve özel günleri kutlama hizmetleri sunuyor. İlaçlama Ekibimiz haşerelere karşı koruyor Haşere türlerine karşı savaşmak ve vatandaşın sağlığını korumak için kurulan İlaçlama Ekibi, gece gündüz sağlıklı bir Beyoğlu için çalışıyor. Özellikle bulaşıcı hastalıklara karşı yapılan ilaçlamada, teknolojinin gelebildiği son imkânlar ve uzman ekipler, özel ilaçlarla mahalleleri, iş yerlerini, evleri, toplu mekânları ve haşerelerin çok görüldüğü tüm kamu mekânlarını ilaçlıyor. Uzman ekibi ve özel aracıyla hizmet veren Sağlık İşleri Müdürlüğü ne bağlı İlaçlama Ekibi, ilçeyi her türlü haşere türlerine karşı koruyor numarasından ulaşılan İlaçlama Ekibi, vatandaşa bireysel hizmet de veriyor. Evinizi veya işyerinizi bir telefonla ilaçlatın Beyoğlu Belediyesi nin vatandaş sağlığı açısından hassasiyetle üzerinde durduğu ilaçlama çalışmalarıyla bugüne kadar ilçede pek çok mekân ilaçlandı. İlaçlama Ekibi, vatandaşa bireysel hizmet de veriyor ve belirli bir ücret karşılığında işyerlerini ya da evleri ilaçlıyor.

18 18 Sağlık İşleri Temizliğe ve hijyene verdiği önemle bilinen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Gıda işletmelerini hijyen açısından uluslararası standartlara ulaştırmak amacıyla Beyaz Zambak projesini başlattık diyor. Dünyanın önde gelen markası Diversey ve belediyelerin ortak çalışmalarıyla yürütülen Beyaz Zambak projesi, profesyonel hijyen sektöründe oldukça ilgiyle takip ediliyor. Projeye katılan gıda işletmeleri, HotSpots programının öngördüğü hijyen kontrollerinden geçiyor, başarılı olanlara bir hijyen ve prestij sembolü olan Beyaz Zambak bayrağı veriliyor. HotSpots nedir? HotSpots dünya çapında uygulanan mutfak hijyeni ölçme, değerlendirme ve geliştirme sistemidir. Bu sistemi uygulayarak müşterilerine gıda güvenliği standartlarına uygun hizmet verdiklerini kanıtlayan kuruluşlar Beyaz Zambak Bayrağı almaya hak kazanıyor. Tüm dünyada kabul gören *HAACP in (Kritik Kontrol Noktalarının Risk Analizi) öngördüğü kurallar doğrultusunda hazırlanan HotSpots programı bir bilgisayar yazılımı yardımıyla işletmelerin gıda güvenliği standartlarına uygunluğunu denetliyor. Beyoğlu HotSpots ile denetleniyor HotSpots, önce işletmenizin hijyen konusundaki mevcut durumunu belirliyor. Daha sonra gelişime açık noktaları tespit ederek eksikliklerin giderilmesi konusunda işletmecilere yol gösteriyor. Diversey in HotSpots programı müşterilerinizin nezdinde sizi yüceltiyor, ticari itibarınızı güçlendirerek işletme kârlılığınızı arttırıyor. Gıda işletmelerinde personelden ekipmana, hammaddeden üretim alanına kadar sağlıklı gıda üretimi için gereken hijyen koşullarını oluşturan ve riskleri önceden belirleyerek gerekli önlemlerin alınmasını sağlayan HACCP standartları Beyoğlu nda Beyaz Zambak projesiyle hayata geçiriliyor. Beyaz Zambak projesine nasıl katılacaksınız? Bu program için özel olarak eğitim gören Beyoğlu Belediyesi yetkilileri ve Diversey ekibi işyerinizi ziyaret ederek size detaylı bilgi veriyor. Beyaz Zambak projesine katılan kuruluşlar, belirli bir süre içinde Beyoğlu Belediyesi ve Diversey yoluyla HotSpots programı kapsamında denetleniyor ve başarı gösterenlere Beyaz Zambak bayrağı veriliyor. İşletmelerin hijyen güvencesi Bugüne kadar yapılan denetimler ve eğitimlerle Beyoğlu nda 200 ün üzerinde işletme Beyaz Zambak sertifikası ve bayrağı almaya hak kazanırken bu proje sayesinde Beyoğlu nun hijyen kalitesinin yükseltiliyor ve işletmelerin hijyen bilinci duyarlılığı arttırılıyor.

19 19 Beyoğlu nda 200 ün üzerinde işletme Beyaz Zambak bayrağı aldı. BEYOĞLU BELEDİYESİ İ SAĞLIK İŞLERİ İ BÜLTENİ 2011

20 20 Sağlık İşleri Cenaze ve Taziye Hizmetleriyle de Beyoğlu Belediyesi hizmetleri arasına bir yeni birim olarak Cenaze ve Taziye Hizmetleri nin de eklendiğini söyleyen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Sağlık İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde Cenaze ve Taziye Hizmetleri ile ilgili bir birim oluşturduk. Bu sayede bugüne kadar cenazelerde verdiğimiz hizmetleri bir çatı altında topladık. Artık bu konudaki çalışmalarımızı daha koordineli ve düzenli şekilde yürütüyoruz diyor. Ölüm raporu veriliyor Vefat edenler için nöbetçi doktorlarıyla rapor çıkarma hizmeti de sunan Sağlık İşleri Müdürlüğü, kış aylarında her sabah 08.30, gece saatleri arasında yaz aylarında ise sabah 08.30, gece saatleri arsında hizmet veriyor. Törene otobüslerle taşınıyor Beyoğlu Belediyesi tarafından cenazesi olan vatandaşa sunulan hizmetlerden biri de cenaze yakınları için otobüs temini. Cenaze merasimine katılanları camiden alarak kabre kadar götüren otobüsler, daha sonra vatandaşları aldığı yere tekrar bırakıyor. Acılar paylaşılıyor Cenaze ve Taziye Hizmetleri Birimi sizi en zor gününüzde de yalnız bırakmayarak, vefatla ilgili tüm resmi işlemlerinizde yardımcı oluyor, cenaze evine sıcak yemek götürüyor, cenaze yakınlarını törene otobüslerle taşıyor. Cenaze ve Taziye Hizmetleri Birimi nde çalışan görevliler, vefat eden vatandaşın evlerine ve yakınlarına taziye ziyaretinde bulunuyor ve istek olması halinde dini vecibeleri de yerine getiriyorlar. Bu zor günde Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da başsağlığı mektubuyla cenaze yakınlarının acılarını paylaşıyor. Cenaze evlerine sıcak yemek hizmeti veriliyor Cenaze ve Taziye Hizmetleri nden biri de cenaze evine gönderilen yemek. Bu hizmetleri koordine ederek yerine getiren Beyoğlu Belediyesi Cenaze ve Taziye Hizmetleri Birimi; cenaze evlerini ziyaret ederek yemek ikram ediyor.

SAĞLIK HİZMETLERİ YÖNETİMİ. Sağlık Hizmetleri. Hizmetleri. Hizmetleri. n Destek Sağlık Hizmetleri. n Veteriner Halk Sağlığı

SAĞLIK HİZMETLERİ YÖNETİMİ. Sağlık Hizmetleri. Hizmetleri. Hizmetleri. n Destek Sağlık Hizmetleri. n Veteriner Halk Sağlığı YÖNETİMİ Sağlık n Destek Sağlık n Veteriner Halk Sağlığı n Acil Sağlık ve Cankurtarma n Sağlıklı Gıda n İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ I 011 FAALİYET RAPORU Sağlık Yönetimi 14 YÖNETİMİ Stratejik Amaç 4

Detaylı

TEMĠZLĠK ĠġLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ

TEMĠZLĠK ĠġLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ Görev ve Yetki Tanımları TEMĠZLĠK ĠġLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ Temizlik İşleri Müdürlüğü ilçenin temizlik ve ilaçlama işlerini yapmak, köpek barınağının bakımı ve düzenlenmesini gerçekleştirmek; belediyenin ulaşım

Detaylı

Sağlık İşleri Müdürlüğü

Sağlık İşleri Müdürlüğü Sağlık İşleri Müdürlüğü 198 Sağlık İşleri Müdürlüğü I - GENEL BİLGİLER A - MÜDÜRLÜĞÜMÜZÜN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI 1 Müdürlüğümüzün Görevleri: Sağlık İşleri Müdürlüğü, Belediye Kanunu, Büyükşehir

Detaylı

www.besiktas.com.tr Günlük Kent Gazetesi

www.besiktas.com.tr Günlük Kent Gazetesi 2 TEMMUZ 2013 0 212 260 23 60-0 212 260 52 29 %50 ye varan indirimler Beşiktaş'ta kutlandı 1 TEMMUZ Kabotaj Bayramı kapsamında İstanbul Boğazı nda gerçekleştirilen gösteriler, renkli görüntülere sahne

Detaylı

T.C. KONAK BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. KONAK BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM T.C. KONAK BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK Amaç ve kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak, Tanımlar MADDE 1-(1)

Detaylı

SAĞLIK ĠġLERĠ PROSEDÜRÜ

SAĞLIK ĠġLERĠ PROSEDÜRÜ Hazırlayan Kontrol Onay Yürürlük Tarihi 10.08.2010 Sağlık İşleri Müdürü Başkan Yardımcısı Sayfa 1 /4 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı; Kartal Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğünün faaliyet alanında, yetki,

Detaylı

T.C. ALANYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI VETERİNER MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. ALANYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI VETERİNER MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. ALANYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI VETERİNER MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönetmeliğin amacı, a) Alanya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'nün

Detaylı

T.C. KONAK BELEDĠYE BAġKANLIĞI VETERĠNER ĠġLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIġMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELĠĞĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. KONAK BELEDĠYE BAġKANLIĞI VETERĠNER ĠġLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIġMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELĠĞĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. KONAK BELEDĠYE BAġKANLIĞI VETERĠNER ĠġLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIġMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönetmeliğin amacı, a) Konak Belediyesi

Detaylı

Meclis No: 106/2017 Karar No: 143/2017 Karar Tarihi:

Meclis No: 106/2017 Karar No: 143/2017 Karar Tarihi: Meclis No: 106/2017 Karar No: 143/2017 Karar Tarihi:01.08.2017 T.C. İZMİR KONAK BELEDİYESİ VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT, GÖREV ve ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

T.C. Düzce Belediye Başkanlığı VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

T.C. Düzce Belediye Başkanlığı VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ T.C. Düzce Belediye Başkanlığı VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve İlkeler Amaç MADDE 1- (1)Bu Yönetmeliğin amacı Veteriner İşleri Müdürlüğü nün

Detaylı

KOCAELİ SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ

KOCAELİ SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ KOCAELİ SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ TARİHÇE: Müdürlüğü ne bağlı olarak hizmet veren Kocaeli Acil Sağlık Hizmetleri 1998 yılı başında kurulma çalışmalarına başlamış olup, 01.06.1998 tarihinde

Detaylı

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ VETERİNER İŞLERİ BÖLÜMÜ DURUM DEĞERLENDİRMESİ 1 / 33 Amaç Bu raporun amacı belediyemizin veterinerlik hizmetlerini değerlendirmek ve diğer belediyelerle kıyaslama çalışmalarını

Detaylı

T.C. BAŞAKŞEHİR BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ,GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç,Kapsam,Hukiki Dayanak

T.C. BAŞAKŞEHİR BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ,GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç,Kapsam,Hukiki Dayanak T.C. BAŞAKŞEHİR BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ,GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç,Kapsam,Hukiki Dayanak Amaç Madde 1- (1) Bu yönetmeliğin amacı Başakşehir Belediye Başkanlığı Sağlık

Detaylı

SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET RAPORU

SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET RAPORU SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET RAPORU 2014 A MÜDÜRLÜĞÜMÜZ ÜN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI 1 Müdürlüğümüz ün Görevi : İkinci ve Üçüncü Sınıf Gayrisıhhi Müesseselerin İşyeri Açılış Ruhsatlarını düzenlemek,

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :4. Syf Sayfası :6. Syf Sayfası :5. Syf Sayfası :9. Syf Sayfası :8. Syf Sayfası :9. Syf Sayfası :İnternet Sitesi Karabağlar'da aşı zamanı Karabağlar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ilçe sınırları

Detaylı

ORGANLARI 5 KİŞİYE HAYAT VERDİ

ORGANLARI 5 KİŞİYE HAYAT VERDİ Organ bağışı BODRUM BAHÇEŞEHİR KOLEJİ NDE ORGAN BAĞIŞI VE NAKLİ KONULU SEMİNER DÜZENLENDİ Bodrum Bahçeşehir Koleji Ortaokul öğrencileri, Fen ve Teknoloji dersi kapsamında Bodrum Acıbadem Hastanesi Anestezi

Detaylı

KARTAL BELEDİYESİ VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

KARTAL BELEDİYESİ VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ KARTAL BELEDİYESİ VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç Madde 1 Bu yönetmeliğin amacı Veteriner İşleri Müdürlüğünün kuruluş, görev,

Detaylı

T.C. GEBZE BELEDİYESİ VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV TANIMLARI. Karar Tarihi: 07/03/2008 Karar No: 84 Sayfa No: 1/7 BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ:

T.C. GEBZE BELEDİYESİ VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV TANIMLARI. Karar Tarihi: 07/03/2008 Karar No: 84 Sayfa No: 1/7 BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ: GÖREV TANIMLARI Karar Tarihi: 07/03/2008 Karar No: 84 Sayfa No: 1/7 AMAÇ: BİRİNCİ BÖLÜM Madde 1) Bu yönetmeliğin amacı 5393 Sayılı Belediye Kanunu nun 48 nci maddesi, ISO 9001-2000 kapsamında, Görev, Çalışma

Detaylı

T.C. İZMİR ÇİĞLİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

T.C. İZMİR ÇİĞLİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ T.C. İZMİR ÇİĞLİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ 2012-İZMİR BİRİNCİ KISIM GENEL HÜKÜMLER Birinci Bölüm Amaç, Kapsam, Yasal Dayanak Amaç ve Kapsam: Madde

Detaylı

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI MEDİKO-SOSYAL VE GENÇLİK DANIŞMA MERKEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI MEDİKO-SOSYAL VE GENÇLİK DANIŞMA MERKEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI MEDİKO-SOSYAL VE GENÇLİK DANIŞMA MERKEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu yönergenin amacı,

Detaylı

Temiżli kte Örnek İlçe SULTANGAZİ

Temiżli kte Örnek İlçe SULTANGAZİ www.sultangazi.bel.tr 444 23 32 Temiżli kte Örnek İlçe SULTANGAZİ Temizlik hizmetlerine büyük önem veren Sultangazi Belediyesi çalışmalarına araç filosunu yenileyerek başladı. Temizlik İşleri Müdürlüğümüz

Detaylı

Huzurevlerinde yapılacak programların daha verimli olmasını sağlamak amacıyla İlimiz Müftülüğünce Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu tarafından Huzurevi

Huzurevlerinde yapılacak programların daha verimli olmasını sağlamak amacıyla İlimiz Müftülüğünce Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu tarafından Huzurevi Huzurevlerinde yapılacak programların daha verimli olmasını sağlamak amacıyla İlimiz Müftülüğünce Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu tarafından Huzurevi Ekibinde görevlendirilen personele 05 Aralık 2012 Çarşamba

Detaylı

www.besiktas.com.tr Günlük Kent Gazetesi etmeden hırsızlık olayını gerçekleştirmeleri ise dikkat çekti. Polis şüphelilerin

www.besiktas.com.tr Günlük Kent Gazetesi etmeden hırsızlık olayını gerçekleştirmeleri ise dikkat çekti. Polis şüphelilerin 3 NİSAN 2013 0 212 260 23 60-0 212 260 52 29 %50 ye varan indirimler Hırsızlar kamerada TA bir kuruyemişçiye giren hırsızlar işyerindeki kasadan 650 TL parayı alarak kayıplara karıştı. Güvenlik kameraları

Detaylı

Değerli Kardeşlerim. Muzaffer KÜLCÜ Belediye Başkanı

Değerli Kardeşlerim. Muzaffer KÜLCÜ Belediye Başkanı Değerli Kardeşlerim Çorum un değişimine ve gelişimine yön veren Belediyemiz, sorumlu olduğu temizlik hizmetlerini de 8 yıldır önemli bir yatırım alanına dönüştürdü. Sağlıklı bir toplumun devamı için gereken

Detaylı

İŞYERİ HEKİMİ GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI

İŞYERİ HEKİMİ GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI Sayfa No 1 / 5 1.BİRİM:İş Sağlığı ve Güvenliği 2. GÖREV ADI: İşyeri Hekimi 3. AMİR VE ÜST AMİRLER: Başhekim Yrd., Başhekim 4.YATAY İLİŞKİLER:Hastane Tüm Birim ve Bölümleri, İSG kurulu 5. GÖREV DEVRİ:Diğer

Detaylı

Hastane. Hastane Grupları 19/11/2015. Sağlık Kurumları Yönetiminde Temel Kavramlar

Hastane. Hastane Grupları 19/11/2015. Sağlık Kurumları Yönetiminde Temel Kavramlar Hastane Sağlık Kurumları Yönetiminde Temel Kavramlar Yük.Hem.Müge Bulakbaşı Ekonomik, verimli ve etkili olarak her türlü sağlık hizmetinin kesintisiz üretildiği, Eğitim, araştırma ve toplum sağlığı hizmetlerinin

Detaylı

6331 sayılı İş Kanunu kapsamında iş sağlığı ve güvenliği konusunda çalışmalar yaparak, Şifa Ortak Sağlık Güvenlik Birimi tarafından ;

6331 sayılı İş Kanunu kapsamında iş sağlığı ve güvenliği konusunda çalışmalar yaparak, Şifa Ortak Sağlık Güvenlik Birimi tarafından ; 17.12.2013 İŞ GÜVENLİĞİ KAPSAMINDAKİ HİZMET TEKLİFİ TEKLİF BİLGİLERİ YETKİLİ ANKARA DİŞ HEKİMLERİ ODASI DANIŞMAN ŞİFA ORTAK SAĞLIK VE GÜVENLİK BİRİMİ ADRES: HEPKEBİRLER MAH. NASRULLAH İŞ MERKEZİ KAT:5

Detaylı

PERSONELİN GÖREVLERİ VE SORUMLULUKLARI GÖREV ÜNVANI: MÜDÜR I-GÖREV VE SORUMLULUKLARI

PERSONELİN GÖREVLERİ VE SORUMLULUKLARI GÖREV ÜNVANI: MÜDÜR I-GÖREV VE SORUMLULUKLARI PERSONELİN GÖREVLERİ VE SORUMLULUKLARI GÖREV ÜNVANI: MÜDÜR 1. Müdürlük işlerinin kanun, nizamname ve talimatnamelere göre yapılmasını temin etmek. 2. Personel arasında disiplini ve işbirliğini kurmak,

Detaylı

GAZİEMİR TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ KAMU HİZMET STANDARDI TABLOSU

GAZİEMİR TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ KAMU HİZMET STANDARDI TABLOSU GAZİEMİR TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ KAMU HİZMET STANDARDI TABLOSU SI RA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Adli tıbbi hizmetler Adli rapor işlemleri 1- Nüfus Cüzdanı

Detaylı

T.C. KONAK BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. KONAK BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM T.C. KONAK BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ Madde 1 (1) Bu Yönetmelik, kariyer ve liyakat ilkeleri çerçevesinde hizmet gerekleri

Detaylı

VAN ERCiŞ DEPREMi FAALiYET RAPORU 23 EKiM 24 KASIM 2011 ARASI

VAN ERCiŞ DEPREMi FAALiYET RAPORU 23 EKiM 24 KASIM 2011 ARASI FAALiYET RAPORU 23 EKiM 24 KASIM 2011 ARASI VAN DEPREMi 23 Ekim de Van da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremde şehir merkezinde ve çevre yerleşimlerde çok sayıda bina yerle bir oldu. Başbakanlık ve

Detaylı

Suriyeli Mültecilerin Sağlık Hizmetlerine Erişimi. Hazırlayan: BMMYK-İstanbul Saha Ofisi

Suriyeli Mültecilerin Sağlık Hizmetlerine Erişimi. Hazırlayan: BMMYK-İstanbul Saha Ofisi Suriyeli Mültecilerin Sağlık Hizmetlerine Erişimi Hazırlayan: BMMYK-İstanbul Saha Ofisi Sağlık Hizmetlerine Erişimin Yasal Dayanağı Kronolojik düzenlemeler AFAD Yönetmeliği (Nisan 2011) AFAD Genelgesi

Detaylı

ACIBADEM BODRUM HASTANESİ

ACIBADEM BODRUM HASTANESİ ACIBADEM BODRUM HASTANESİ KANSERE İNAT, EL ELE HAYAT DEDİ Acıbadem Bodrum Hastanesi, en sık görülen kanser türlerinin başında gelen kolon ve meme kanserine karşı farkındalık yaratmak için Kansere İnat,

Detaylı

T.C. BALÇOVA BELEDİYE BAŞKANLIĞI VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Yasal Dayanak

T.C. BALÇOVA BELEDİYE BAŞKANLIĞI VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Yasal Dayanak T.C. BALÇOVA BELEDİYE BAŞKANLIĞI VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Yasal Dayanak AMAÇ MADDE 1 Bu yönetmeliğin amacı, a) Balçova Belediyesi

Detaylı

SAĞLIK TARAMA RAPORU

SAĞLIK TARAMA RAPORU SAĞLIK TARAMA RAPORU Sağlık, sadece hastalık ve sakatlık durumunun olmayışı değil kişinin bedenen ruhen ve sosyal yönden tam bir iyilik halidir. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) sağlığı, sadece hastalıklardan

Detaylı

Hasta Kayıt Birimi 2

Hasta Kayıt Birimi 2 ÖRNEK UYGULAMALAR 1 Hasta Kayıt Birimi 2 Hasta Kayıt Biriminde Yeterli Oturma Grupları 3 Yaşlı ve Engelli Vatandaşların Öncelikli Oturabilmeleri 4 5 Yaşlı ve Engelli Vatandaşların Önceliği İle İlgili Bir

Detaylı

T.C. KAHRAMANMARAŞ İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ. Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü

T.C. KAHRAMANMARAŞ İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ. Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü T.C. KAHRAMANMARAŞ İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü 2- «Yarınlarımıza Emniyetli Gelecek» Projesi Projenin Amacı : Ana okulu/anasınıfı ve 1. Sınıf öğrencilerine TDP Şube Müdürlüğü

Detaylı

Kadıköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü. Mahalle sağlık taramaları kapsamında toplamda 5840 işlem yaparak, 2038 kişiye hizmet verildiğini söyleyen

Kadıköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü. Mahalle sağlık taramaları kapsamında toplamda 5840 işlem yaparak, 2038 kişiye hizmet verildiğini söyleyen İ Ç İ N D E K İ L E R Mahalle Sağlık Taramalarına İlgi Büyüktü. -1- Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde Anne Baba Eğitim Seminerleri Devam Ediyor. -2- Polikliniğinde Muratpaşa İlköğretim Okulu Öğrencileri

Detaylı

1-7 NİSAN KANSER HAFTASI

1-7 NİSAN KANSER HAFTASI 1-7 NİSAN KANSER HAFTASI 1-7 nisan Kanser haftası nedeniyle Halk Sağlığı Müdürü Uzm.Dr. Mustafa Nuri Ceyhan, bir açıklama da bulundu. Bu konuda ki açıklama metni aynen şöyle: 01-07 Nisan Tüm Dünyada halkı

Detaylı

Nisan 2015 tarihinde sokak hayvanlarının barınmaları için yapılan kulübeler.

Nisan 2015 tarihinde sokak hayvanlarının barınmaları için yapılan kulübeler. Müdürlüğümüz, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği'ne uygun olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği'nin

Detaylı

KÜLTÜR VE SOSYAL IŞLER MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYETLERİ HAZİRAN 2015

KÜLTÜR VE SOSYAL IŞLER MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYETLERİ HAZİRAN 2015 KÜLTÜR VE SOSYAL IŞLER MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYETLERİ HAZİRAN 2015 65 YAŞ ÜSTÜ İLE ENGELLİ VATANDAŞLARA ZİYARETLERİMİZ 28 Mayıs 2015 Perşembe günü Müstecep, Vakıfiğdemir ve Deliler Mahallelerine gidip, ihtiyaç

Detaylı

ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI SOSYAL YARDIM İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI SOSYAL YARDIM İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI SOSYAL YARDIM İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu yönetmeliğin

Detaylı

VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ 2004-2012

VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ 2004-2012 VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ 2004-2012 Veteriner İşleri Müdürlüğü, 1 müdür 1 veteriner hekim(sözleşmeli) 3 daimi işçi, hizmet alımı kapsamında 1 veteriner sağlık teknikeri 1 yakalama görevlisi 5 bakıcı dan

Detaylı

İŞ YERİ HEKİMİ. (A) İş yeri hekimi, işyerinde bulunması halinde diğer sağlık personeli ile birlikte çalışır.

İŞ YERİ HEKİMİ. (A) İş yeri hekimi, işyerinde bulunması halinde diğer sağlık personeli ile birlikte çalışır. ORGANİZASYONDAKİ YERİ görev yapar. : : İş Sağlığı ve Güvenliği Sorumlu Koordinatörüne bağlı GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI: İş Yeri Hekiminin Görevleri: (A) İş yeri hekimi, işyerinde bulunması halinde

Detaylı

www.besiktas.com.tr Günlük Kent Gazetesi başlatılan Dost Eller Mutfak yemek dağıtım hizmetinin

www.besiktas.com.tr Günlük Kent Gazetesi başlatılan Dost Eller Mutfak yemek dağıtım hizmetinin 2 NİSAN 2013 0 212 260 23 60-0 212 260 52 29 %50 ye varan indirimler Dost eller 'mutfakta' KENDİ öz bakım ve günlük gereksinimlerini tam olarak yerine getiremeyen, dengeli ve düzenli beslenemeyen kentlilerin

Detaylı

T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı

T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Ak Uzay OSGB (Ortak Sağlık Güvenlik Birimi) 1. TEKLİF TALEBİNDE BULUNAN FİRMANIN BİLGİLERİ TEKLİF ALANIN Kurum Ünvanı Mersin Diş Hekimleri Odası Telefon (0324)

Detaylı

A1 : Alanya da yaşayan her bireyin daha sağlıklı ve daha huzurlu yaşaması.

A1 : Alanya da yaşayan her bireyin daha sağlıklı ve daha huzurlu yaşaması. 10.BELEDİYE TABİPLİĞİ A1 : Alanya da yaşayan her bireyin daha sağlıklı ve daha huzurlu yaşaması. A1.H1: Belediye tabipliği tarafından engelli bireyler için ücretsiz fizyoterapi hizmetinin verilmesi; böylece

Detaylı

ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ 1- Beyaz Masaya gelen 59 telefon şikâyetinin, tamamı sonuçlandırıldı. 2- Temizlikle ilgili şikâyetlerin yerinde incelenmesi ve

ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ 1- Beyaz Masaya gelen 59 telefon şikâyetinin, tamamı sonuçlandırıldı. 2- Temizlikle ilgili şikâyetlerin yerinde incelenmesi ve ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ 1- Beyaz Masaya gelen 59 telefon şikâyetinin, tamamı sonuçlandırıldı. 2- Temizlikle ilgili şikâyetlerin yerinde incelenmesi ve gereğinin yaptırılması sağlanmıştır. 3- Su ve kanal arızaları

Detaylı

SAĞLIK VE SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

SAĞLIK VE SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ SAĞLIK VE SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ T.C. KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar Tarihi : 17-07-2009 Karar No : 336 Konu : HUKUK - ÇEVRE SAĞLIK KOMİSYON

Detaylı

DESTEKEGE OSGB İş Sağlığı ve Güvenliği Bilgilendirme Kitapçığı

DESTEKEGE OSGB İş Sağlığı ve Güvenliği Bilgilendirme Kitapçığı DESTEKEGE OSGB İş Sağlığı ve Güvenliği Bilgilendirme Kitapçığı 1 İÇİNDEKİLER İş Sağlığı ve Güvenliği nedir?... Kurum tehlike sınıfı belirleme... Çalışan temsilcisi belirleme. İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu

Detaylı

T.C. EFELER BELEDİYESİ Sağlık İşleri Müdürlüğü GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

T.C. EFELER BELEDİYESİ Sağlık İşleri Müdürlüğü GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK T.C. EFELER BELEDİYESİ Sağlık İşleri Müdürlüğü GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ MADDE 1 Bu Yönetmeliğin amacı, Efeler Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğünün çalışma usul

Detaylı

EYLÜL AYI SONUNA KADAR EKİM AYININ ÜÇÜNCÜ HAFTASI EKİM AYININ İKİNCİ HAFTASI

EYLÜL AYI SONUNA KADAR EKİM AYININ ÜÇÜNCÜ HAFTASI EKİM AYININ İKİNCİ HAFTASI SIRA FAALİYETİN KONUSU TARİH 1 Okulda uyuşturucu kullanımı ve bağımlılık ile mücadele komisyonun kurulması. 2 Okul yürütme komisyonu toplantı yapması. 3 4 5 6 7 8 Eğitim ortamlarında uyuşturucu kullanımı

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Besin Hijyeni ve Teknolojisi Ana Bilim Dalı

ÖZGEÇMİŞ. Besin Hijyeni ve Teknolojisi Ana Bilim Dalı 1. Adı Soyadı: Muhsin ÖZTÜRK 2. Doğum Tarihi: 1961 3. Unvanı: Dr. 4. Öğrenim Durumu: ÖZGEÇMİŞ Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Veteriner Fakültesi İstanbul Üniversitesi 1983 Yüksek Lisans Veteriner Fakültesi

Detaylı

2017 FAALİYET RAPORU. Sağlık İşleri Müdürlüğü

2017 FAALİYET RAPORU. Sağlık İşleri Müdürlüğü 2017 FAALİYET RAPORU Sağlık İşleri Müdürlüğü l. GENEL BİLGİLER: A MÜDÜRLÜĞÜMÜZÜN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI 1. Müdürlüğümüzün Görevleri: Sağlık İşleri Müdürlüğü, Belediye Kanunu, Büyükşehir Belediyesi

Detaylı

ARAŞTIRMA BİLGİ SİSTEMLERİ VE SAĞLIĞIN GELİŞTİRİLMESİ ŞUBESİ TARAFINDAN TAMAMLANMIŞ VE ÇALIŞMALARI DEVAM EDEN PROJELER

ARAŞTIRMA BİLGİ SİSTEMLERİ VE SAĞLIĞIN GELİŞTİRİLMESİ ŞUBESİ TARAFINDAN TAMAMLANMIŞ VE ÇALIŞMALARI DEVAM EDEN PROJELER 1 ARAŞTIRMA BİLGİ SİSTEMLERİ VE SAĞLIĞIN GELİŞTİRİLMESİ ŞUBESİ TARAFINDAN TAMAMLANMIŞ VE ÇALIŞMALARI DEVAM EDEN PROJELER 2 MÜDÜRLÜĞÜMÜZ KAYNAKLARIYLA YÜRÜTÜLMEKTE OLAN PROJELER: 3 Sağlığın Adresi Spordan

Detaylı

İŞYERİ HEKİMİ VE DİĞER SAĞLIK PERSONELİNİN GÖREV, YETKİ,SORUMLULUK VE EĞİTİMLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK

İŞYERİ HEKİMİ VE DİĞER SAĞLIK PERSONELİNİN GÖREV, YETKİ,SORUMLULUK VE EĞİTİMLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK F İ Y A T T E K L İ F İ ALTINIŞIK OSGB. Ltd. Şti. DİŞ HEKİMLERİ ODASI Tel-Fax : 0256-2591155 TEKLİF NO / TARİH 08.11.2013 / 301 GSM : 0532-4104875 (A. Hakan TÜRE) YETKİLİ Ayşegül hanım e-mail : a.hakanture@altinisikosgb.com.tr

Detaylı

Türkiye de Sağlık Örgütlenmesi

Türkiye de Sağlık Örgütlenmesi Türkiye de Sağlık Örgütlenmesi (224 Sayılı Yasa ) Doç.Dr.Melikşah ERTEM İdeal Bir Örgütün İlkeleri Eşitlik Sürekli hizmet Entegre hizmet Katılımcı hizmet Öncelikli hizmet Ekip hizmeti Kademeli hizmet İdeal

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KASTAMONU FEN LİSESİ EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KASTAMONU FEN LİSESİ EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KASTAMONU FEN LİSESİ EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI S.N STRATEJİLER FAALİYETİN KONUSU TARİH FAALİYETİ YÜRÜTECEK GÖREVLİLER

Detaylı

ESENYURT BELEDİYESİ ERİŞİLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARI

ESENYURT BELEDİYESİ ERİŞİLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARI ESENYURT BELEDİYESİ ERİŞİLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARI Türkiye İstatistik Kurumu ve Özürlüler İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan Türkiye Özürlüler Araştırması sonuçlarına göre, ülkemizde yaklaşık 8,4 milyon

Detaylı

GADEM AÇILIŞ. Meclis üyelerimizin vermiş olduğu soru önergesi ile GADEM in temeli atılmıştır.

GADEM AÇILIŞ. Meclis üyelerimizin vermiş olduğu soru önergesi ile GADEM in temeli atılmıştır. KONU BAŞLIKLARIMIZ GADEM Açılış Misyonumuz Hedef kitlemiz İşleyişimiz İşbirliği yaptığımız kurumlar Mobil Ekip Uygulamamız Bütünşehir Sistemi Etkinliklerimiz Ödül Sistemimiz Danışan İstatistiklerimiz GADEM

Detaylı

SAĞLIK ĠġLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ 01.01.2009 31.12.2009 YILLIK FAALĠYET RAPORU

SAĞLIK ĠġLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ 01.01.2009 31.12.2009 YILLIK FAALĠYET RAPORU SAĞLIK ĠġLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ 01.01.2009 31.12.2009 YILLIK FAALĠYET RAPORU PERSONEL YAPISI Müdürlüğümüz bünyesinde 3 Kadrolu Tabip, 2 Kadrolu, 1 SözleĢmeli Vet. Hekim, 3 SözleĢmeli Gıda Mühendisi, 1 Kadrolu

Detaylı

Rehabilitasyon Hizmetleri

Rehabilitasyon Hizmetleri 14. HAFTA Rehabilitasyon Hizmetleri Hastalık, kaza veya yaralanma sonucu gelişen sınırlanmış fonksiyonel kapasitenin, geçici veya kalıcı yetersizliklerin, hastalığın tedavisi ile birlikte veya tedavi sonrası,

Detaylı

T.C. GEBZE BELEDİYESİ VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. GEBZE BELEDİYESİ VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ T.C. GEBZE BELEDİYESİ VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ AMAÇ : BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Tanımlar, Yasal Dayanaklar Madde 1 Bu yönetmeliğin amacı 5393 Sayılı Belediye Kanunu nun

Detaylı

Gurur Göç, yazarlığa adım attı

Gurur Göç, yazarlığa adım attı Gurur Göç, yazarlığa adım attı Bodrum da geçirdiği trafik kazası sonucu omurilik felci olan ve tekerlekli sandalyeye bağımlı olarak yaşayan 22 yaşındaki Gurur Göç, Erken Gördüm Hayatı adlı ilk kitabını

Detaylı

VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, İLKELER VE TANIMLAR

VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, İLKELER VE TANIMLAR VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, İLKELER VE TANIMLAR AMAÇ Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Kırşehir Belediyesi nde faaliyet

Detaylı

İsrail. 08 Haziran 2010 TÜRK KIZILAYI MÜDAHALE FAALİYETİ. Yaralıların Tahliye Operasyonu. Afet Yönetimi Müdürlüğü FAALİ YET RAPORU

İsrail. 08 Haziran 2010 TÜRK KIZILAYI MÜDAHALE FAALİYETİ. Yaralıların Tahliye Operasyonu. Afet Yönetimi Müdürlüğü FAALİ YET RAPORU İsrail Yaralıların Tahliye Operasyonu FAALİ YET RAPORU TÜRK KIZILAYI MÜDAHALE FAALİYETİ 08 Haziran 2010 Afet Yönetimi Müdürlüğü A. GENEL DURUM Ulusal ve uluslararası çeşitli sivil toplum örgütleri tarafından

Detaylı

BODRUM DA JANDARMA KAN BAĞIŞI YAPTI

BODRUM DA JANDARMA KAN BAĞIŞI YAPTI BODRUM DA JANDARMA KAN BAĞIŞI YAPTI Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığı na bağlı er ve rütbeli personel Kızılay a kan bağışında bulundu. Marmaris Kızılay Kan Bağışı Merkezi tarafından alınan kan bağışına

Detaylı

YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNÜN 01.01.2003 TARİHİNDEN 31,12,2003 TARİHİNE AİT ÇALIŞMALARI

YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNÜN 01.01.2003 TARİHİNDEN 31,12,2003 TARİHİNE AİT ÇALIŞMALARI YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNÜN 01.01.2003 TARİHİNDEN 31,12,2003 TARİHİNE AİT ÇALIŞMALARI Belediyemiz Yazı İşleri Müdürlüğünün 01.01.2003 tarihinden 31,12,2003 tarihine kadar olan çalışmaları başlıklar halinde

Detaylı

YAYIN BİRİMİ ÇALIŞMALARI

YAYIN BİRİMİ ÇALIŞMALARI YAYIN BİRİMİ ÇALIŞMALARI 153 Odamızın meslek alanlarımıza ilişkin bilimsel araştırmalarını, üyelerimizin mesleki birikimlerini, güncel konulara ve mesleki kavramlara ilişkin tartışmaları yazılı belge haline

Detaylı

T.C. İNEGÖL BELEDİYE BAŞKANLIĞI VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. İNEGÖL BELEDİYE BAŞKANLIĞI VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. İNEGÖL BELEDİYE BAŞKANLIĞI VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu yönetmeliğin amacı, İnegöl Belediyesi Veterinerlik

Detaylı

EKİM AYININ İKİNCİ HAFTASI İKİNCİ HAFTASI EKİM. Yıl Boyunca Okul Çalışma Ekibi İl Milli Eğitim Müdürlüğü. Yıl Boyunca Okul Yönetimi Kolluk Kuvvetleri

EKİM AYININ İKİNCİ HAFTASI İKİNCİ HAFTASI EKİM. Yıl Boyunca Okul Çalışma Ekibi İl Milli Eğitim Müdürlüğü. Yıl Boyunca Okul Yönetimi Kolluk Kuvvetleri YILMAZKÖY ORTAOKULU 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANIMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI 1 S.N FAALİYETİN KONUSU TARİH FAALİYETİ YÜRÜTECEK GÖREVLİLER Eğitim

Detaylı

ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET RAPORU - 2013

ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET RAPORU - 2013 ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET RAPORU - 2013 ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ : -Belediye Zabıta Müdürlüğü Kadrosu; 1 Zabıta Müdür Vekili, 8 Zabıta Memuru, 1 Daimi İşçi (Zabıta Memuru) 7 Personel Destek hizmeti, 3 Daire Memuru

Detaylı

Milli Eğitim Bakanlığı Siber Tehditlere Karşı Güvenlik Önlemleri by İngilizce Öğretmeni Sefa Sezer İnönü Üniversitesi & Fırat Üniversite & Siirt Üniversitesi & Ardahan Üniversitesi

Milli Eğitim Bakanlığı Siber Tehditlere Karşı Güvenlik Önlemleri by İngilizce Öğretmeni Sefa Sezer İnönü Üniversitesi & Fırat Üniversite & Siirt Üniversitesi & Ardahan Üniversitesi MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ / FIRAT ÜNİVERSİTESİ / ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ / SİİRT ÜNİVERSİTESİ SEFA SEZER / İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ 'Siber tehditlerle mücadele timi' çocukları bilgilendiriyor Siber

Detaylı

TC. KAPAKLI BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,Dayanak ve Tanımlar

TC. KAPAKLI BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,Dayanak ve Tanımlar TC. KAPAKLI BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - Bu yönetmeliğin amacı,kapaklı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'nün

Detaylı

Destek Hizmetleri Müdürlüğü

Destek Hizmetleri Müdürlüğü Destek Hizmetleri Müdürlüğü 2016 Faaliyet Raporu 76 Destek Hizmetleri Müdürlüğü 2016 Faaliyet Raporu I - GENEL BİLGİLER A - MÜDÜRLÜĞÜMÜZÜN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI 1 Müdürlüğümüzün Görevleri: Destek

Detaylı

ACIBADEM BODRUM A ONKOLOJİ MERKEZİ AÇTI

ACIBADEM BODRUM A ONKOLOJİ MERKEZİ AÇTI ACIBADEM BODRUM A ONKOLOJİ MERKEZİ AÇTI SAĞLIK TURİZMİ İÇİN ÖNEMLİ BİR MERKEZ OLMASI BEKLENİYOR Muğla ve Ege Bölgesi için büyük önem taşıyan Onkoloji Merkezi, Acıbadem Bodrum Hastanesi bünyesinde hizmete

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİNDE DÖKÜMANTASYON

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİNDE DÖKÜMANTASYON *İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Daire Başkanlığı, İş Sağlığı ve Güvenliği Müdürlüğü 'İstanbul Gedik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, İş Güvenliği ve Sağlığı Doktora Programı İŞ SAĞLIĞI VE

Detaylı

Royal Visio Görme bozukluğu olanlar ve körler için uzmanlık merkezi

Royal Visio Görme bozukluğu olanlar ve körler için uzmanlık merkezi Royal Visio Görme bozukluğu olanlar ve körler için uzmanlık merkezi Geniş imkânlar Hollanda da binlerce insan, görme bozukluğu olarak adlandırılan kalıcı hâldeki kısmi veya tam görme kayıpları ile mücadele

Detaylı

T.C. ESKĠġEHĠR TEPEBAġI BELEDĠYESĠ VETERĠNER ĠġLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIġMA USUL VE ESASLARINA DAĠR YÖNETMELĠK

T.C. ESKĠġEHĠR TEPEBAġI BELEDĠYESĠ VETERĠNER ĠġLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIġMA USUL VE ESASLARINA DAĠR YÖNETMELĠK TEPEBAġI BELEDĠYE MECLĠSĠNĠN 01.09.2009 TARĠH VE 107 SAYILI KARARI ĠLE KABUL EDĠLMĠġTĠR. T.C. ESKĠġEHĠR TEPEBAġI BELEDĠYESĠ VETERĠNER ĠġLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIġMA USUL VE ESASLARINA DAĠR YÖNETMELĠK BĠRĠNCĠ

Detaylı

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü 1 / 13

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü 1 / 13 Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü 1 / 13 Genel Bilgi Çevre Koruma ve Kont. Müd. Bünyesinde bulundurduğu Çevre Koruma Birimi, Temizlik İşleri Birimi ve Veterinerlik Birimi ile 3 ayrı birim olan çevre koruma

Detaylı

NİSAN 2017 FAALİYETLER

NİSAN 2017 FAALİYETLER NİSAN 2017 FAALİYETLER EĞİTİM Hastanın Sesi projesi Hasta Hakları Bilgilendirme Eğitim lerine başladı Nisan 2017 Evrensel Hasta Hakları Derneği nin yürütmekte olduğu Hastanın Sesi projesinin en önemli

Detaylı

T.C. KADIKÖY BELEDİYESİ VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Kuruluş, Dayanak ve Tanımlar

T.C. KADIKÖY BELEDİYESİ VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Kuruluş, Dayanak ve Tanımlar T.C. KADIKÖY BELEDİYESİ VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Kuruluş, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönetmelik Kadıköy Belediyesi Veteriner İşleri

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :5. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :6. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :3. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :İnternet Sitesi SON DAKİKA GAZETESİ Sayfası :İnternet Sitesi Karabağlar Belediyesi Farkındalık Yaratacak

Detaylı

2012 YILINDA GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER:

2012 YILINDA GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER: 2012 YILINDA GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER: Toplum farkındalığının artırılması amacıyla düzenlenen etkinliklerde kullanılmak üzere 100.000 adet el broşürü, 3 çeşit toplam 4000 adet afiş, 5000 eğitim CD si hazırlanmıştır.

Detaylı

Çevremizdeki Sağlık Kuruluşları VE Sağlık Hizmetleri

Çevremizdeki Sağlık Kuruluşları VE Sağlık Hizmetleri Çevremizdeki Sağlık Kuruluşları VE Sağlık Hizmetleri Çevremizde bulunan sağlık kuruluşları, herhangi bir sağlık probleminde müdahalede bulunan ve tedavi amacı güden kuruluşlardır. Yaşadığınız çevrede bulunan

Detaylı

T.C. 2014 Y I L I K U R U M S A L M A L İ D U R U M V E

T.C. 2014 Y I L I K U R U M S A L M A L İ D U R U M V E T.C. S A R I Y E R B E L EDİYE B A Ş K A N L I Ğ I 2014 Y I L I K U R U M S A L M A L İ D U R U M V E B E K L E N T İ L E R R A P O R U İÇİNDEKİLER GİRİŞ...2 I - 2013 YILI İLE 2014 YILI BAŞLANGIÇ ÖDENEKLERİ

Detaylı

T.C YÜKSEKOVA BELEDİYE BAŞKANLIĞI ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

T.C YÜKSEKOVA BELEDİYE BAŞKANLIĞI ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM T.C YÜKSEKOVA BELEDİYE BAŞKANLIĞI ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, İLKELER ve TANIMLAR Amaç MADDE 1- Bu Yönetmeliği amacı,

Detaylı

HAZİRAN 2016 AYI KOMİSYONLARA HAVALE EDİLEN TOPLANTI GÜNDEM MADDELERİ-SONUÇLARI

HAZİRAN 2016 AYI KOMİSYONLARA HAVALE EDİLEN TOPLANTI GÜNDEM MADDELERİ-SONUÇLARI HAZİRAN 2016 AYI KOMİSYONLARA HAVALE EDİLEN TOPLANTI GÜNDEM MADDELERİ-SONUÇLARI 1.GÜNDEM MADDESİ: 5393 SAYILI Belediye kanununun 76.maddesi gereğince İçişleri - Darıca lı Gençlerin genç yaşta tecrübe edinmeleri

Detaylı

İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KİŞİ VE KURULUŞLAR FAALİYETİ YÜRÜTECEK GÖREVLİLER

İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KİŞİ VE KURULUŞLAR FAALİYETİ YÜRÜTECEK GÖREVLİLER RECEP TAYYİP ERDOĞAN İLKOKULU/ORTAOKULU 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI S.No FAALİYETİN KONUSU TARİH FAALİYETİ YÜRÜTECEK

Detaylı

18 KASIM PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ. -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

18 KASIM PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ. -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü 18 KASIM PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü Maddeye Değil, Hayata Bağlan Bağımlılık yaşının sürekli düşmesi üzerine, toplumda bağımlılıkla

Detaylı

Özel Amerikan Robert Lisesi. 2009-2010 Eğitim Yılı. Çocuk İnceleme Merkezi Değerlendirme Anketi

Özel Amerikan Robert Lisesi. 2009-2010 Eğitim Yılı. Çocuk İnceleme Merkezi Değerlendirme Anketi Öğrencinin Adı Soyadı: Grubu: Öğretmeni: Özel Amerikan Robert Lisesi 2009-2010 Eğitim Yılı Çocuk İnceleme Merkezi Değerlendirme Anketi 1. Okul Müdürü EVET HAYIR BİLMİYORUM Okul müdürü, bir üniversitenin

Detaylı

Vaatler kağıt üzerinde kalmasın, kaliteli hizmet alayım diyorsanız, İş güvenliği uzmanınız ve işyeri hekiminiz işyerinize gelsin istiyorsanız.

Vaatler kağıt üzerinde kalmasın, kaliteli hizmet alayım diyorsanız, İş güvenliği uzmanınız ve işyeri hekiminiz işyerinize gelsin istiyorsanız. DİKKAT!!!! İŞ GÜVENLİĞİ HİZMETİ ALMAYA BAŞLAMADINIZ MI???? İşyeriniz Çok Tehlikeli ve Tehlikeli işler kapsamında ise ya da, İşyeriniz Az Tehlikeli İşler kapsamında ancak çalışan sayınız 50 nin üstünde

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI ÖZEL HASTANELER YÖNETMELĐĞĐ

SAĞLIK BAKANLIĞI ÖZEL HASTANELER YÖNETMELĐĞĐ 2. BÖLÜM: HĐZMET BĐRĐMLERĐNE ESAS BĐLGĐLER HĐZMET BĐRĐMLERĐNE ESAS BĐLGĐ VE BELGELER 1- genelinde hijyene uygun temizlik ve bakım sağlanmış mı (uygun olmayan birimler açıkça belirtilecektir) 2-Acil ünitesi

Detaylı

KÜLTÜR VE SOSYAL IŞLER MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYETLERİ NISAN 2015

KÜLTÜR VE SOSYAL IŞLER MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYETLERİ NISAN 2015 KÜLTÜR VE SOSYAL IŞLER MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYETLERİ NISAN 2015 1-7 NISAN DÜNYA KANSER GÜNÜ 1 NISAN DÜNYA MIZAH GÜNÜ 4-10 POLIS GÜNÜ VE HAFTASı Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Türk Polis Teşkilatının

Detaylı

Paylaştıkça Çoğalıyoruz

Paylaştıkça Çoğalıyoruz 4 Paylaştıkça Çoğalıyoruz Bodrum Belediyesi olarak sosyal sorumluluk alanlarında ihtiyaçlara cevap vermek için çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Kültürel ve sanatsal etkinliklere verdiğimiz

Detaylı

İstanbul u Sağlıklı Bir Kente Dönüştürüyoruz

İstanbul u Sağlıklı Bir Kente Dönüştürüyoruz İstanbul u Sağlıklı Bir Kente Dönüştürüyoruz Ulaşımdan, çevre projelerine, sosyal hizmetlerden, eğitime kadar her alanda sağlıklı bir yapının temel taşlarını döşüyoruz. İSTANBUL U SAĞLIKLI BİR KENTE DÖNÜŞTÜRÜYORUZ

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MUSTAFA KAYA YBO EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANIMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MUSTAFA KAYA YBO EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANIMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI S.N FAALİYETİN KONUSU TARİH GÖREVLİLER İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KURUM VE KURULUŞLAR 1 Eğitim ortamında ortamlarında uyuşturucu kullanımı ve bağımlılık ile mücadele okul komisyonun kurulması EKİM AYININ İKİNCİ

Detaylı

Van için Hep Birlikteyiz Projesi Faaliyet Raporu

Van için Hep Birlikteyiz Projesi Faaliyet Raporu Van için Hep Birlikteyiz Projesi Faaliyet Raporu Sunuş Yeryüzü Doktorları olarak 23 Ekim 2011 de ilk depremin ardından ulaştığımız Van da medikal arama kurtarma çalışmaları, sahra hastanesi kurulması,

Detaylı

T.C. MALKARA BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ AĞUSTOS 2016 FAALİYET RAPORU

T.C. MALKARA BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ AĞUSTOS 2016 FAALİYET RAPORU T.C. MALKARA BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ AĞUSTOS 2016 FAALİYET RAPORU ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİNCE YAPILAN DENETİMLER Zabıta Müdürlüğü ekipleri her sabah mesai başlangıcında hazırlanan günlük çalışma programı

Detaylı

T.C. DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

T.C. DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK T.C. DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK 1 GENEL GEREKÇE Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke

Detaylı