Yüzer Sergi Bodrum da Karaya Çıktı. Dünyanın İlk Yüzer Sergisi 28 Ekim 12 Kasım arasında Bodrum da Zeynep Sanat Galerisi ndi.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Yüzer Sergi Bodrum da Karaya Çıktı. Dünyanın İlk Yüzer Sergisi 28 Ekim 12 Kasım arasında Bodrum da Zeynep Sanat Galerisi ndi."

Transkript

1 YÜZER SERGİ EGE NİN YAKASINI BİRLEŞTİRDİ İKİ Yüzer Sergi Bodrum da Karaya Çıktı. Dünyanın İlk Yüzer Sergisi 28 Ekim 12 Kasım arasında Bodrum da Zeynep Sanat Galerisi ndi. Türk sanat tarihinde ilk kez bir yolcu gemisinde düzenlenerek, Türk ve Yunan limanlarında ziyaretçilerin beğenisine sunulan, The Bodrum Cup Art Show 1. Karma Resim Sergisi şimdi de Bodrum da Zeynep Sanat Galerisi nde sanatseverlerle buluşuyor. Geçtiğimiz hafta düzenlenen Akdeniz in en büyük deniz şenliği ve yat yarışı niteliğindeki, The Bodrum Cup un bir etkinliği olan The Bodrum Cup Art Show 1. Karma Resim Sergisi, Bodrum Kale, Leros Agia Marina ve Yalıkavak Palmarina nın ardından, artık Bodrum da Zeynep Sanat Galerisi nde 28 Ekim Cuma günü da şehirdeki sanatseverlerin ziyaretine açılıyor. Sergi 12 Kasım tarihine kadar gezilebilecek. Türkiye de ve muhtemelen de dünyada ilk defa bir yolcu gemisi üzerinde yapılan uluslararası nitelikteki resim sergisinin kuratörü Zeynep Sanat Galerisi / Zeynep Çavuş a The Bodrum Cup Organizasyon Komitesi nce bir ödül de takdim edilecek. 50 ESER SERGİLENECEK Uğradığı limanlarda 1000 e yakın kişinin ziyaret ettiği karma sergide 14 ressamın 50 den fazla eseri yer alıyor. The Bodrum Cup Art Show 1. Karma Resim Sergisi nde; Ali Atmaca, Volkan Coşkun, Doğu Çankaya, Zeynep Çavuş, Musa Köksal, Ahmet Kuşakçı, Emel Şahinkaya, Yavuz Tanyeli, Metin Ünsal ve Serhad Yenen in resimleri sergileniyor.

2 Sergi Kuratörü Zeynep Çavuş, gördüğü ilgi üzerine sergiyi Bodrum da tekrarlamaya karar verdiklerini belirterek, The Bodrum Cup boyunca havanın aniden soğumasına ve fırtınaya rağmen, dört günde 1000 (bin ) dolayında ziyaretçimiz oldu. Özellikle Leros Adası ndaki ilgi bizi çok mutlu etti. Umarız, bu gibi sanat etkinliklerini çift yönlü olarak çoğaltacağımız hızlı bir sanat alış-veriş iletişimi kuracağımız günler pek uzağımızda değidir dedi. MEÇHUL DENİZCİ ANITI PROJESİNİN İLK ADIMLARI ATILDI Serginin hazırlanmasına destek veren Prof. Dr. Galip İsen; Bugün hangi denizci ülkeyi ziyaret etseniz, küçücük koylarda bile bir Meçhul Denizci Anıtı na rastlarsınız. Ne yazık ki, sekiz bin kilometre kıyısı olan Türkiye de geçmişle bugünün kültürel devamlılığının köprüsünü kuran böyle bir anıt yoktur. Denizcilerimizin anıları, araf taki kayıp ruhlar gibi rüzgarlarda, dalgalarda uçuşup durur. Artık o kayıp anılara bir ad, bir aidiyet odağı koymak, onlara sahip çıkmak zamanı gelmiştir dedi. Bir hayalin ilk tohumlarını attıkların belirten İsen, bunun bir proje olarak kampanyaya dönüşmesi gerektiğini, konu hakkında bilgi sahibi olan bazı sanatçıların aklımdan geçen meçhul denizci anıtı konulu eskizleri ile destek verdiklerini ifade etti.

3

4 MİLYONLARCA YILLIK FOSİLLER BODRUM DA SERGİLENİYOR Tabiat ve Kültür Varlıkları Tanıtma Derneği tarafından Geçmişin İzleri Fosil Sergisi Oasis Sümbül Sokak sergi alanında açıldı.

5 Paleontoloji bilimine olan ilgiyi arttırmak, öğrencilerin paleontoloji fosil bilimine yönelmesine yardımcı olmak; Dünya tarihi, canlılık tarihi ve insanlık tarihi hakkında bilgilerinin artmasına yardımcı olmak amacıyla çalışmalar yürüten Tabiat ve Kültür Varlıkları Tanıtma Derneği nin Bodrum da açtığı sergiye ilgi yoğun oldu. Sergide, ABD, Çin, Lübnan, Almanya gibi çeşitli bölgelerden bulunmuş bitki ve hayvanlara ait 21 parça fosil arasında 65 milyon yıllık Timsah fosili, 50 milyon yıllık Ringa Balığı fosili, 52 milyon yıllık aslan kafatası fosili, 350 milyon yıllık Kambriyen Dönemi canlısı, Trilobit fosili ve 265 milyon yıllık Deniz Lalesi gibi birçok fosil yer alıyor. Tabiat ve Kültür Varlıkları Tanıtma Derneği görevlilerinden Serkan Burak sergi hakkında bilgiler vererek şöyle dedi: Bu sergimizde Paleontoloji bilimini tanıtıyoruz ve Paleontolojik deliller olan fosilleri burada sergiliyoruz. Burada Çin de bulunan 100 milyon yıllık timsah fosilinin de olduğu 21 adet fosili var. Kambriyen Döneminde ortaya çıkan trilobit canlısının dünya üzerindeki ilk göze sahip olduğundan bahseden Tabiat ve Kültür Varlıkları Tanıtma Derneği görevlisi Osman Yücel ise şu bilgileri aktardı: Dünya üzerindeki ilk göz bu canlıda ortaya çıkmıştır. İlk göz olmasına rağmen oldukça karmaşık bir yapıya sahip. Bu canlı etrafını 270 derece görebiliyor. Bizim gözlerimiz protein ve yağlardan oluşuyor fakat bu trilobitin gözleri günümüzde merceklerde kullanılan kalsit kristalinden oluşuyor dedi. Sergi 9 Ekim Pazar gününe kadar gezilebilir.

6

7 AZİZ BAŞAN DAN İNSAN DOĞASI TEMALI SERGİ Bodrum Rotary Kulübü Geçmiş Dönem Başkanı, tarihçi Aziz Başan ın, İnsan Doğası temalı sergisi Bodrum Trafo Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezinde açıldı. Azizi Başan İnsan Doğası temalı sergisi için görüşlerini şöyle açıklıyor: gördüğümüz ışık, renk ve çizgilerin değişken güzelliğini geliştirdiğimiz sanatsal değerlere göre yansıtıyoruz. Doğadaki kaynakların kullanımı ahlaki değerlere göre düzenlemeye çalışıyoruz. İster doğa ile bir olmaya çalışalım ister ona hakim, amacımız var olmak. Diğer canlıların da amacı aynı. Ancak doğa ahlaki değerlerden yoksun. Dolayısıyla kendimizi tehlikede hissettiğimizde doğanın kendisi kadar acımasız olabiliyoruz. Çalışmalarım sanatsal değerlerimizin yanı sıra bu ikilemi de yansıtıyor. Sanatçı Başan ın sergisi, son üç yıldır yaptığı eserlerin toplu hali. Sergide, doğa ile ilgili ve insan doğası ile ilgili resimler var. 20 yağlıboya ve 15 karışık teknik olmak üzere 35 eser yer aldığı sergi, 26 Eylül tarihine kadar ziyarete açık kalacak. Satılan tablolardan elde edilecek gelirlerin yüzde yirmi beşi, Bodrum Rotary Kulübüne toplum birliği ve diğer hayır işlerinde kullanılması amacı ile bağışlanacağı öğrenildi.

8 AMATÖR DÖNÜŞTÜ HEYECAN SERGİYE Oasis Sümbül Sokak ta geliri Bodrum Sağlık Vakfı na aktarılacak bir sergi açıldı. A.Serhat Demirel in İnsanlar adlı fotoğraf sergisi Bodrumluları beğenisine sunuldu. Yaşamını İstanbul da sürdüren ve İletişim sektöründe çalışan Serhat Demirel in Afrika nın farklı ülkelerinde çektiği 29 fotoğrafı Oasis Sümbül Sokak ta sergileniyor. Sektördeki deneyimi ile iletişimi sadece bir meslek olarak değil, aynı zamanda insanları birleştiren sihrini vizöründen sorgulayan Demirel in İnsanlar sergisinden elde edilecek gelirin tamamı, engelli bireylerin eğitiminde kullanılmak üzere Bodrum Sağlık Vakfına bağışlanacak yılında İzmir doğumlu A.Serhat Demirel, ilk sergisini şu sözler ile anlatıyor; Bu sergi; bizi ortak paydamız duygularda buluşturan ve hep birlikte yaşamaya, çözüm üretmeye zorlayan bir sergi. İnsanlar isimli çalışmasının, amatör bir heyecanın Bodrum da sergiye dönüşmüş hali olduğunu anlatan Demirel şöyle dedi: Ben çok seyahat eden biriyim. Özellikle Afrika da Togo, Gana, Fildişi Sahilleri gibi ülkeleri geziyorum, gezdikçe de ne kadar çok bize benzediklerini ve ne kadar çok farklı olduklarını görüyorum. Biraz onun heyecanıyla deklanşöre bastım ve yakaladığım pozlar bunlar. Genelde çocuk ağırlıklı ama arada gençleri de görürsünüz. Genelde Afrika da hüzün var, açlık var. Ama hepsinin ötesinde gözlerde umut var. Açıkçası umudu fotoğraflamaya çalışıyorum çoğu zaman. Yakın zamanda tekrar gideceğim ve çekebildiğim kadar fotoğraf çekeceğim. Sergi 16 Eylül tarihine kadar gezilebilecek.

9 YALNIZLAŞAN GÜNÜMÜZ İNSANININ HÜZNÜNÜ ANLATIYOR Ahmet Hıdır, 2 yıl aradan sonra 11. kişisel sergisini açtı. Sanatçının son dönemde ürettiği resim ve seramiklerden oluşan sergisi, Osmanlı Tersanesi Kaymakamlık Sanat Galerisi nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Kokteyl ile açılışı yapılan sergiye sanatseverler ve Hıdır ın arkadaşları yoğun ilgi gösterdi. Tuvallerde ve minik heykellerde, gündemdeki tatsız gelişmelerden, isli puslu karanlık dönemlerden geçerken gitgide daha da bunalan, yalnızlaşan günümüz insanının iç burukluğunu ve hüznünü yansıtan Hıdır, karanlık uzun sürse de ışık karanlığı delecek eninde sonunda. Dünyayı güzellik kurtaracak, sanat da bu güzelliklerin ilk sıralarında yer alıyor diyor. İnsan ilişkilerinin, iletişimsizliğin resmini yapan sanatçı Ahmet Hıdır, Bodrum da yıllardır sergiler açtığını anlatarak şöyle dedi: Bu sergide yine insan ilişkilerini işledim. İnsanların birbirleriyle iletişimsizliğini, gündemdeki ağır konulardan daralmalarını, iç burukluklarını, iç bulantılarını anlattım. İnsan ilişkilerinin zorluklarını anlattım. Fakat canlı renkli heykellerde, soyut panolarda coşku hep var dedim. Karanlığı bir gün ışık gelecek dedim. Bu tür yaklaşımlarla bu sergiyi oluşturduk. Yarısı seramik, yarısı resim olmak üzere toplam 68 eserin görücüye çıktığı sergi, 13 Eylül tarihine kadar açık kalacak.

10

11

12 SINIR- SİZ SERGİSİ TRAFODA AÇILDI BODRUM 15 Nisan Dünya Sanat Günü etkinlikleri kapsamında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından hazırlanan sergilerin ikincisi Trafo Bodrum da açıldı. GSF Öğretim Elemanları tarafından açılan Sınır-Siz adlı serginin bitmesiyle birlikte bu kez öğrenciler Trafo da eserlerini sergilemeye başladı. Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Resim, Heykel ve Grafik Sanatlar bölümü öğrencilerinin eserlerinden oluşan sergi Trafo Bodrum da beğeniye sunuldu. Serginin açılışına hem öğretim üyeleri hem

13 de öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Sanatseverlerin de hazır bulunduğu açılışta en büyük ilgiyi ise resim bölümü öğrencilerinin kendi yağlı boya portrelerini resmederek oluşturdukları kolaj topladı. Sergiye katılan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol Turgut, Dünya Sanat Günü kutlamaları çerçevesinde gerçekleştirilen sergilerin ikincisini açtıklarını belirterek, Öğrenci sergimiz, üç bölümdeki öğrencilerin çalışmalarından oluşuyor. Amacımız hem Dünya Sanat Gününü kutlamak hem de Bodrum halkıyla GSF öğrencilerini ve öğretim üyelerini buluşturmak. Onun için sanatı Bodrum halkının ayağına getirdik dedi. Bodrum un bir sanat kenti olduğunu da söyleyen Turgut, Yarımada, tarihiyle, kültürüyle, arkeolojik yapısıyla sanatın ve kültürün beşiği. Hem tarihsel, hem kültürel bir kimliği var Bodrum un. Dolayısıyla sanat Bodrum da diye konuştu. kendiliğinden yetişiyor Yağlıboya, heykel, seramik ve enstalasyon gibi çeşitli türde eserlerin bulunduğu sergi, 19 Nisan tarihine kadar açık kalacak. Tamer Şahinoğlu sergisi Sanatçı Tamer Şahinoğlu sergisi 4 Nisan tarihinde Bodrum Sanat Galerisinde saat 18:30 düzenlenecek bir kokteyl ile açılıyor. Çarşı Mahallesi Alibaba sokak 31 numarada bulunan Bodrum Sanat Galerisindek,i sergi 23 Nisan tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

14 Galeri telefonları , AYŞEGÜL KAYGUN FOTOĞRAF SERGİSİ ANISINA 2013 yılında yakalandığı kanser hastalığından kurtulamayarak hayata veda eden fotoğraf sanatçısı Ayşegül Kaygun anısına bir fotoğraf sergisi açıldı. Uzun yıllar kurucu başkanlığını yaptığı Bodrum Fotoğraf Amatörleri Derneği (BODFAD) tarafından OASİS Alışveriş Kültür ve Eğlence Merkezinde açılan sergide, dernek üyesi 29 sanatçının 39 fotoğrafının dışında, Ayşegül Kaygun a ait bir fotoğrafta sanatseverlerle buluşuyor. Ayşegül Kaygun a Adanmış Fotoğraflar adıyla OASİS Alışveriş Kültür ve Eğlence Merkezindeki Sümbül sokakta açılan sergi büyük ilgi gördü. BODFAD Başkanı Ünal Özfuçucu söyledi: yaptığı açıklamada şunları 2013 yılında bugün, 19 Şubat ta kaybettiğimiz, derneğimizin yönetim kurulu başkanı Ayşegül Kaygun u anmak için ilk yıl onun fotoğraflarından oluşan bir sergi açmıştık. Son iki

15 yılda, bizim üyelerimizin ona adadığı fotoğraflarını ve her zaman içimizde olduğu içinde Ayşegül ün bir fotoğrafıyla sergimizi açtık. Geleneksel hale geldi. Her 19 Şubat ta aynı mekanda bu sergiyi tekrar ediyoruz. Her yıl kalitemiz de yükselliyor o yüzden de çok memnunuz. dedi. Ayşegül Kaygun a Adanmış Fotoğraflar sergisi, 29 Şubat 2016 tarihine kadar fotoğraf severlerin beğenisinde olacak. Muhabir: Selçuk Şimşek

16

17 4. BODRUMART SANAT GÜNLERİ Siyah Beyaz Gündem BodrumART ın dört senedir Ekim-Kasım aylarında geleneksel haline getirdiği SANAT GÜNLERİ Trafo Hakan Aykan Sanat Merkezi n de düzenleniyor. Daha önce ressam Devrim Erbil ile mavi ve ressam Habip Aydoğdu ile kırmızı konsepti ile düzenlenen sanat günlerinin bu seneki konsepti Siyah Beyaz Gündem oldu. Prof. Fevzi Karakoç ile küratör eleştirmen Prof. Kaya Özsezgin, BodrumArt ın düzenlediği Siyah Beyaz Gündem konseptli sergisinin iki önemli misafir sanatçısı oldular. Sergide 55 sanatçının siyah beyaz gündem temasına uyan

18 eserleri ile 15 sanatçının çalıştay sırasında hazırladıkları eserler yer alıyor. Siyah Beyaz Gündem başlığı ile hazırlanan eserlerde; son dönemlerin yer alan siyasi, kadınlar yönelik baskı ve zulmü, şiddeti, sevgi ve barışı ifade eden eserler yoğunluk kazanıyor. Sergi ve çalıştay a Bodrum da yaşayan sanatçıların yanı sıra İzmir den gelen sanatçılarda katıldı. Serginin açılış kokteylinin ardından BodrumArt Dernek Başkanı Yüksel Güner ile Yönetim Kurulu üyesi İnci Yörükoğlu Çalıştaya ve sanat söyleşilerine katılan Prof. Fevzi Karakoç ve Prof. Kaya Özsezgin e birer plaket vererek teşekkür ettiler. Sergi, 27 Kasım 2015 Cuma gününe kadar hafta içi her gün saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

19

20

21

22

23

24

25

26

27 ÜSTADDAN CAM RESİM ESERLER Cam Resim Sanatının üstadı Nasuf Peprek muhteşem eserlerini Bodrumlu sanatseverlerin beğenisine sundu. Mor Sanat Galerisi Sahibi Semra Gönül ün organize ettiği ve Cam Resim Sanatının üstadı Nasuf Peprek in eserlerinden oluşan sergi düzenlenen kokteyl ile açıldı. Açılışı yapılan sergiye Bodrumlu sanatseverler ve Bodrum da yaşayan sanatçılar yoğun ilgi gösterdi. Cam Resim Sanatının üstadı Nasuf Peprek in eserlerinden oluşan ve 40 parça tablonun yer aldığı sergide eserler Bodrumlu sanatseverler tarafından oldukça büyük beğeni kazandı.

28 Çorlu nun Misinli köyünde doğan Cam Resim Sanatının üstadı Nasuf Peprek, ilköğretimini köyünde, orta öğretimini de Çorlu Lisesinde tamamladı e Kepirtepe Öğretmen Okulu formasyon dersleri vererek Anadolu nun çeşitli yerlerinde sınıf öğretmenliği yaptı yılında Atatürk Eğitim Enstitüsü Resim Bölümünü bitirdi yılında Marmara Güzel Sanatlar Fakültesi nde lisansını tamamladı. Orta öğretim kurumlarındaki resim öğretmenliğini 1995 yılında Suadiye Lisesinden emekli olarak sonlandırdı. Öğretmenliği yanında seramik ile tanışan ve İstanbul daki atölyesinde özgün çalışmalar yapan sanatçı Nasuf Peprek, Cam ile tanışıldığı o yıllarda çalışmalara başladım. Son beş yılımı da tamamen seramik üzerinde cam eritmeye yönlendirdim. Camın derinliklerindeki gizemini kendi dünyamdaki düşlerle harmanlayıp, ışıltılı renklerle bezedim. Geleneksel cam tasarılarından farklı olarak sürprizlerle dolu çalışmalarımı, maliyetli ve meşakkatli olmasına rağmen Bodrum-Turgutreis Mahallesindeki atölyemde devam ettirmekteyim dedi. Gümbet mahallesi Ayaz caddesi üzerinde bulunan Mor Sanat Galerisinde, Cam Resim Sanatının üstadı Nasuf Peprek in eserlerinden oluşan sergiyi sanatseverler 13 Eylül 2015 tarihine kadar Pazar günleri hariç hergün saat 13:00-18:00 saatleri arasında ziyaret edebilir. Haber-Fotoğraf : Uğur Yurtsev

29

SINIR- SİZ SERGİSİ TRAFODA AÇILDI

SINIR- SİZ SERGİSİ TRAFODA AÇILDI SINIR- SİZ SERGİSİ TRAFODA AÇILDI BODRUM 15 Nisan Dünya Sanat Günü etkinlikleri kapsamında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından hazırlanan sergilerin ikincisi Trafo

Detaylı

4. BODRUMART SANAT GÜNLERİ

4. BODRUMART SANAT GÜNLERİ 4. BODRUMART SANAT GÜNLERİ Siyah Beyaz Gündem BodrumART ın dört senedir Ekim-Kasım aylarında geleneksel haline getirdiği SANAT Merkezi n de düzenleniyor. GÜNLERİ Trafo Hakan Aykan Sanat Daha önce ressam

Detaylı

AZİZ BAŞAN DAN İNSAN DOĞASI TEMALI SERGİ

AZİZ BAŞAN DAN İNSAN DOĞASI TEMALI SERGİ AZİZ BAŞAN DAN İNSAN DOĞASI TEMALI SERGİ Bodrum Rotary Kulübü Geçmiş Dönem Başkanı, tarihçi Aziz Başan ın, İnsan Doğası temalı sergisi Bodrum Trafo Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezinde açıldı. Azizi

Detaylı

The Bodrum Cup kortejle başladı

The Bodrum Cup kortejle başladı The Bodrum Cup kortejle başladı Era Bodrum Yelken Kulübü nün çatısı altında organize edilen 28. The Bodrum Cup Uluslararası Deniz Festivali ve Regatta düzenlenen kortej yürüyüşü ve kampana çanının çalınmasıyla

Detaylı

AHMET HIDIR 11.KİŞİSEL SERGİSİYLE MİLTA BODRUM MARİNA DA

AHMET HIDIR 11.KİŞİSEL SERGİSİYLE MİLTA BODRUM MARİNA DA AHMET HIDIR 11.KİŞİSEL SERGİSİYLE MİLTA BODRUM MARİNA DA Ahmet Hıdır, iki yıllık bir aradan sonra 11.kişisel sergisiyle, 31 Ağustos Çarşamba günü Saat.18.00 da Osmanlı Tersanesi Kaymakamlık Sanat Galerisi

Detaylı

OTOMOBİL YOLDA YANDI

OTOMOBİL YOLDA YANDI OTOMOBİL YOLDA YANDI Bodrum da hususi otomobil yolda giderken yandı. Bodrum a bağlı Güvercinlik Mahallesi nde meydana gelen kazada, Semra Kaya yönetimindeki 06 ZSH 64 plakalı otomobil bilinmeyen nedenle

Detaylı

TARİHİN IŞIĞINDA SANATSAL BİR DOKUNUŞ

TARİHİN IŞIĞINDA SANATSAL BİR DOKUNUŞ TARİHİN IŞIĞINDA SANATSAL BİR DOKUNUŞ Klasik Türk süsleme sanatçısı Gülşah İkbal Özkeskin Cesur un, Bodrum Kalesi nde 13 üncü kişisel sergisini açtı. Sergi açılışında sanatçının 9 yaşındaki kızı Neslişah

Detaylı

Fethiye den 7 Kooperatif Ulaşımda Dönüşüme Katıldı

Fethiye den 7 Kooperatif Ulaşımda Dönüşüme Katıldı Fethiye den 7 Kooperatif Ulaşımda Dönüşüme Katıldı Muğla Büyükşehir Belediyesi nin il genelinde sürdürdüğü Ulaşımda Dönüşüm Projesi ne Fethiye İlçesinde faaliyet gösteren 7 kooperatif daha katıldı. Muğla

Detaylı

Başkan Kocadon, personelinin yeni yılını kutladı

Başkan Kocadon, personelinin yeni yılını kutladı Başkan Kocadon, personelinin yeni yılını kutladı MAZLUM AĞAN DA KUTLAMAYA KATILDI Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, düzenlediğini davette Bodrum Belediyesi personelinin yeni yılını kutladı. Bodrum

Detaylı

TARİHİN IŞIĞINDA SANATSAL BİR DOKUNUŞ

TARİHİN IŞIĞINDA SANATSAL BİR DOKUNUŞ TARİHİN IŞIĞINDA SANATSAL BİR DOKUNUŞ Klasik Türk süsleme sanatçısı Gülşah İkbal Özkeskin Cesur un, Bodrum Kalesi nde 13 üncü kişisel sergisini açtı. Sergi açılışında sanatçının 9 yaşındaki kızı Neslişah

Detaylı

BODRUM DA Geleneksel Türk El Sanatları sergisi

BODRUM DA Geleneksel Türk El Sanatları sergisi BODRUM DA Geleneksel Türk El Sanatları sergisi İki usta sanatçının Bodrum-Trafo Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi nde Geleneksel Türk El Sanatları sergisi büyük beğeni topladı. Serginin açılışının ardından

Detaylı

KARŞILAŞMA. Sergi Kataloğu. Peker Sanat Yayını 16 Ankara, Haziran Sanat Danışmanı İbrahim Karaoğlu. Fotoğraflar Sanatçıların arşivinden

KARŞILAŞMA. Sergi Kataloğu. Peker Sanat Yayını 16 Ankara, Haziran Sanat Danışmanı İbrahim Karaoğlu. Fotoğraflar Sanatçıların arşivinden KARŞILAŞMA KARŞILAŞMA Sergi Kataloğu Peker Sanat Yayını 16 Ankara, Haziran 2014 Sanat Danışmanı İbrahim Karaoğlu Fotoğraflar Sanatçıların arşivinden Grafik Tasarım Hüseyin Ayışıt Renk Ayrımı ve Baskı Desen

Detaylı

27.Bodrum Cup, Alondra nın birinciliği ile sona erdi

27.Bodrum Cup, Alondra nın birinciliği ile sona erdi 27.Bodrum Cup, Alondra nın birinciliği ile sona erdi Palmarina Bodrum, Bodrum Belediyesi, TAV, Technogym ve TÜRSAB ana sponsorluğunda; Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası, Bodrum Deniz Ticaret

Detaylı

HALE OZANSOY RESİM SERGİSİ DEFNE SANAT GALERİSİNDE AÇILDI

HALE OZANSOY RESİM SERGİSİ DEFNE SANAT GALERİSİNDE AÇILDI HALE OZANSOY RESİM SERGİSİ DEFNE SANAT GALERİSİNDE AÇILDI Hale Ozansoy un Babam İçin adlı resim sergisi Defne Sanat Galerisinde açıldı. Açılışa katılanların oldukça ilgisini çeken Hale Ozansoy resimleri

Detaylı

YABANCI GELİNLERDE ESERLERİNİ SERGİLEDİLER

YABANCI GELİNLERDE ESERLERİNİ SERGİLEDİLER YABANCI GELİNLERDE ESERLERİNİ SERGİLEDİLER İlk Kez Karyalı savaşçıların miğferlerinde yer alan sanat dalı da sergide yer aldı. Bodrum Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan kurslara katılan öğrenciler

Detaylı

İDİL DİZDAR, HEM OYUNCU HEM YÖNETMEN

İDİL DİZDAR, HEM OYUNCU HEM YÖNETMEN İDİL DİZDAR, HEM OYUNCU HEM YÖNETMEN Bodrum un beyaz perdedeki gülen yüzü İdil Dizdar, fotoğrafçılık ve oyunculuk kariyerine bir de yönetmenlik ekledi. Bodrum un yakından tanıdığı oyuncu, yönetmen ve fotoğraf

Detaylı

TARİHİN IŞIĞINDA SANATSAL BİR DOKUNUŞ

TARİHİN IŞIĞINDA SANATSAL BİR DOKUNUŞ TARİHİN IŞIĞINDA SANATSAL BİR DOKUNUŞ Klasik Türk süsleme sanatçısı Gülşah İkbal Özkeskin Cesur un, Bodrum Kalesi nde 13 üncü kişisel sergisini açtı. Sergi açılışında sanatçının 9 yaşındaki kızı Neslişah

Detaylı

USTA SANATÇI GÜLŞAH İKBAL İN ÖĞRENCİLERİNİN SERGİSİ GÖZ DOLDURDU

USTA SANATÇI GÜLŞAH İKBAL İN ÖĞRENCİLERİNİN SERGİSİ GÖZ DOLDURDU USTA SANATÇI GÜLŞAH İKBAL İN ÖĞRENCİLERİNİN SERGİSİ GÖZ DOLDURDU Bodrumlu sanatçı Gülşah İkbal Cesur un kursiyer öğrencilerinin Optimum AVM de sergilediği eserleri beğeni topladı. İzmir Gaziemir Belediyesi

Detaylı

Bodrum a gönül veren ünlüler Trafo da buluştu

Bodrum a gönül veren ünlüler Trafo da buluştu Bodrum a gönül veren ünlüler Trafo da buluştu Bodrum Ticaret Odası (BODTO) ve Bodrum Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen organizasyon ile yaşamının bir bölümünü Bodrum da geçirmiş ve Bodrum a gönül

Detaylı

Ebru sanatı, renklerin sihri ile stresin ve depresyonun da ilacı oldu

Ebru sanatı, renklerin sihri ile stresin ve depresyonun da ilacı oldu Ebru sanatı, renklerin sihri ile stresin ve depresyonun da ilacı oldu Türk el sanatları günümüzde tekrar popüler sanatlar arasında yerini aldı. Bodrumlu sanatçı İkbal Gülşah Özkeskin Cesur un, İzmir Gaziemir

Detaylı

Slow Cheese Bodrum Peynir Festivali

Slow Cheese Bodrum Peynir Festivali Slow Cheese Bodrum Peynir Festivali 5-8 Mart 2015 tarihleri arasında düzenlenen Slow Cheese Bodrum Peynir Festivali, çeşitli etkinliklerle devam etti. Peynir sergisi ve peynir stantlarının kurulduğu festival

Detaylı

Derece Alan Üniversite Yıl. Sanatlar Fakültesi Y. Lisans Fotoğraf Mimar Sinan Güzel Sanatlar 2011- Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Doktora

Derece Alan Üniversite Yıl. Sanatlar Fakültesi Y. Lisans Fotoğraf Mimar Sinan Güzel Sanatlar 2011- Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Doktora ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Nevzat Yıldırım 2. Doğum Tarihi: 02.12.1987 3. Unvanı: Öğretim Görevlisi 4. Öğrenim Durumu: Yüksek Lisans Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Fotoğraf ve Grafik Kocaeli Üniversitesi

Detaylı

Bodrum Deniz Dibi Temizlik

Bodrum Deniz Dibi Temizlik Bodrum Deniz Dibi Temizlik Kampanyası, Gümüşlük ten başladı Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen Bodrum Deniz Dibi Temizlik Kampanyası, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon un da katılımıyla Gümüşlük

Detaylı

2013 23.ULUSLARARASI SANAT FUARI 2-1 0 K A S I M 2 0 1 3 TÜYAP FUAR ve KONGRE MERKEZİ

2013 23.ULUSLARARASI SANAT FUARI 2-1 0 K A S I M 2 0 1 3 TÜYAP FUAR ve KONGRE MERKEZİ 2013 23.ULUSLARARASI SANAT FUARI 2-1 0 K A S I M 2 0 1 3 TÜYAP FUAR ve KONGRE MERKEZİ E-5 Karayolu Üzeri,Gürpınar Kavşağı 34500 Büyükçekmece İSTANBUL Tel: 90 (212) 867 11 00 - Faks: 90 (212) 886 93 99

Detaylı

Denize En Çok Mavi Yakışır

Denize En Çok Mavi Yakışır Denize En Çok Mavi Yakışır Belediyesi tarafından bu Bodrum Deniz Dibi Temizlik çalışmalarla bu yıl için İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından Yılın En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi ödülünü de alan yakışır

Detaylı

ALİAĞA TARİHSEL SEMBOLLERİNİ ÖNE ÇIKARIYOR!

ALİAĞA TARİHSEL SEMBOLLERİNİ ÖNE ÇIKARIYOR! ALİAĞA TARİHSEL SEMBOLLERİNİ ÖNE ÇIKARIYOR! Aliağa(Özel ) Günümüzde Aliağa ilçesinin bulunduğu bölgede Milattan önce (MÖ) 1100 yılında kurulan ve Aiolis şehirlerinin başkenti konumunda olan Kyme Antik

Detaylı

ERKAN DÜLGEROĞLU SERAMİK GÜNLERİ ÇALIŞTAYI

ERKAN DÜLGEROĞLU SERAMİK GÜNLERİ ÇALIŞTAYI ERKAN DÜLGEROĞLU SERAMİK GÜNLERİ ÇALIŞTAYI 1996 dan bu yana bir Bodrum projesi olarak, engelli bireylerin rehabilitasyonuna takma değer katan ve bu amaca yönelik birçok örnek ve başarılı projeye imza atan

Detaylı

İSTANBUL CNR EMLAK FUARINDA YALI EMLAK LA BODRUM RÜZGARI

İSTANBUL CNR EMLAK FUARINDA YALI EMLAK LA BODRUM RÜZGARI İSTANBUL CNR EMLAK FUARINDA YALI EMLAK LA BODRUM RÜZGARI İstanbul CNR Expo da düzenlenen CNR EMLAK Konut, İşyeri, Satınalma, Kiralama ve Finansman Fuarı na katılan Yalı Emlak, fuarda Bodrum u temsil eden

Detaylı

Bodrum da Şenlik gibi golf turnuvası

Bodrum da Şenlik gibi golf turnuvası Bodrum da Şenlik gibi golf turnuvası Bodrum Golf ve Tenis Kulübü tarafından düzenlenen Ulusal egemenlik ve Çocuk Tenis Turnuvası, çok renkli görüntülere sahne oldu. Turnuvaya 60 çocuk katıldı. Bodrum Golf

Detaylı

NESLİHAN AYDINLIOĞLU EŞİN BİRİKİMLERİM VE BİRİKTİRDİKLERİM

NESLİHAN AYDINLIOĞLU EŞİN BİRİKİMLERİM VE BİRİKTİRDİKLERİM NESLİHAN AYDINLIOĞLU EŞİN BİRİKİMLERİM VE BİRİKTİRDİKLERİM DETAYLARDAKİ ETKİLEŞİMLER Değerli hoca Şeref Akdik in yaktığı ışık ile sanatla tanışan ve lise çağlarında ressam olmaya karar veren Neslihan

Detaylı

Doğanın Coşkusu-2, Fotoğraf Sergisi sanatseverlerle buluştu

Doğanın Coşkusu-2, Fotoğraf Sergisi sanatseverlerle buluştu 26.05.2010 Doğanın Coşkusu-2, Fotoğraf Sergisi sanatseverlerle buluştu DOĞANIN COŞKUSU,2. kez sanatseverlerle buluştu... Fotoğraf Sanatçısı ve Besteci Pınar Köksal ın objektifinden yurt içi ve yurt dışında

Detaylı

Derece Alan Üniversite Yıl

Derece Alan Üniversite Yıl 1.Adı:Ümran Özbalcı Aria 2.Doğum Yeri:İzmir 3.Unvanı:Yrd.Doç 4.Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl LİSANS RESİM DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 1985 YÜKSEK LİSANS SANATTA YETERLİK (DOKTORA) RESİM MARMARA

Detaylı

Beşiktaş Gazetesi. Günlük web Gazetesi 03.11.2012. Salkım Söğüt Saç

Beşiktaş Gazetesi. Günlük web Gazetesi 03.11.2012. Salkım Söğüt Saç Beşiktaş Gazetesi Günlük web Gazetesi 03.11.2012 Salkım Söğüt Saç Beşiktaş Belediyesi'nde belgesel film gösterimleri tüm hızıyla devam ediyor. Levent Kültür Merkezi'nde sinema gösterimleri için de Salkım

Detaylı

HER FOTOĞRAFIN BİR HİKÂYESİ VAR

HER FOTOĞRAFIN BİR HİKÂYESİ VAR HER FOTOĞRAFIN BİR HİKÂYESİ VAR Türk Edebiyat dünyasına kazandırdığı eserler ile hem Bodrum, hem de Türkiye nin önemli edebiyatçılardan biri olan Cevat Şakir in şiirlerini yazdığı, geçmişte Balıkçının

Detaylı

Resim-İş Öğretmenliği -Grafik A.S.D. Anadolu Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, 2000-2004

Resim-İş Öğretmenliği -Grafik A.S.D. Anadolu Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, 2000-2004 Lisans Resim-İş Öğretmenliği -Grafik A.S.D. Anadolu Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, 2000-2004 Yüksek Lisans Baskı Sanatları A.S.D., Anadolu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2004-2007 Geçmişten

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı ve Soyadı :Atalay Mansuroğlu 2. Ünvanı : Dr. Öğretim Üyesi. Doğuş Üniversitesi Kadıköy/İstanbul Telefon

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı ve Soyadı :Atalay Mansuroğlu 2. Ünvanı : Dr. Öğretim Üyesi. Doğuş Üniversitesi Kadıköy/İstanbul Telefon ÖZGEÇMİŞ 1. Adı ve Soyadı :Atalay Mansuroğlu. Ünvanı : Dr. Öğretim Üyesi İş Adresi Doğuş Üniversitesi Kadıköy/İstanbul Telefon 016-444 79 97-1419 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Resim-iş

Detaylı

tiyatro etkinliğinde çocuklar oldukça eğlenceli dakikalar geçirdi

tiyatro etkinliğinde çocuklar oldukça eğlenceli dakikalar geçirdi tiyatro etkinliğinde çocuklar oldukça eğlenceli dakikalar geçirdi Bodrum Belediyesi ve Bodrum Campus Ural Etüt Öğrenci Eğitim Merkezi tarafından ilkokul ve anaokulu öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen

Detaylı

EMİN GEÇİN PROJELERİ ANLATTI

EMİN GEÇİN PROJELERİ ANLATTI EMİN GEÇİN PROJELERİ ANLATTI Bodrum daki yerel ve ulusal basın kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelen İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Geçin müdürlüğün projeleri hakkında bilgiler verdi. İlçe

Detaylı

Ustalar Eşliğinde Mavi Tur Gelişim ve Sanat Atölyeleri 2013 BODRUM

Ustalar Eşliğinde Mavi Tur Gelişim ve Sanat Atölyeleri 2013 BODRUM BODRUM Güvertede Atölye Türkiye de ilk defa gerçekleşecek olan deniz üstü gelişim ve sanat etkinliğidir. Sanat yolcularımız, Ege nin eşsiz koylarında ilgi duydukları sanat dallarına ve hobilerine vakit

Detaylı

Bodrum-Kos arasındaki turizm ve ticaret işbirliği

Bodrum-Kos arasındaki turizm ve ticaret işbirliği Bodrum-Kos arasındaki turizm ve ticaret işbirliği Yunanistan ın Kos Belediye Başkanı George Kritsis, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon u ziyaret ederek Bodrum-Kos arasındaki turizm ve ticaret işbirliği

Detaylı

ADA DA ŞENLİK VARDI. tatlandırdı. Etkinlik piknik havasında geçiyor

ADA DA ŞENLİK VARDI. tatlandırdı. Etkinlik piknik havasında geçiyor ADA DA ŞENLİK VARDI Bu yıl 6 ncısı düzenlenen Karaada Şenlikleri nde Bodrum un eski gelenekleri canlandırıldı. Şenliklerde, yelken, oltayla balık avlama ve çocuk oyunları gibi pek çok etkinlikte dereceye

Detaylı

MOBİLYA ÜRETİMİNİ YERİNDE GÖRDÜLER

MOBİLYA ÜRETİMİNİ YERİNDE GÖRDÜLER MOBİLYA ÜRETİMİNİ YERİNDE GÖRDÜLER Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Teknoloji Fakültesi öğrencileri bilimsel destekli üretim dersi kapsamında Bodrum Mutfak Mobilya yı ziyaret ederek yetkililerden üretim

Detaylı

HÜLYA ERSEZGİN DOĞA VE KADIN RESİM SERGİSİ 14 HAZİRAN ÇARŞAMBA 18:00 DE AÇILIYOR

HÜLYA ERSEZGİN DOĞA VE KADIN RESİM SERGİSİ 14 HAZİRAN ÇARŞAMBA 18:00 DE AÇILIYOR HÜLYA ERSEZGİN DOĞA VE KADIN RESİM SERGİSİ 14 HAZİRAN ÇARŞAMBA 18:00 DE AÇILIYOR Bodrum Dereköy HGC Art Gallery, 14 Haziranda Pastel ve Akrilik teknikleri ile Mitoloji, Anadolu ve Kadın, Doğa ve Kadın,

Detaylı

Eylül 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

Eylül 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili Eylül 2013 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Yenişehir İlçesi CHP Belediye Başkanı aday

Detaylı

Bodrum da Japon Kültürü Festivali

Bodrum da Japon Kültürü Festivali Bodrum da Japon Kültürü Festivali Japonya ile Türkiye arasında diplomatik ilişki kurulmasının 90. yıl dönümü, Bodrum da da düzenlenen etkinliklerle kutlanıyor. Bodrum Belediyesi ve Japon Türk Kültür Değişim

Detaylı

Bodrum dan Adriyatik e yelkenli ile 4 kadın

Bodrum dan Adriyatik e yelkenli ile 4 kadın Bodrum dan Adriyatik e yelkenli ile 4 kadın Yelken sporuna gönül vermiş 4 kadın yelkenci 70 gün sürecek seyahatlerine başlamadan önce Bodrum Belediyesini ziyaret etti. Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcısı

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Dilek TÜTÜNCÜ OĞUZOĞLU Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf ve Video Bölümü Fotoğraf ve Video Ana Sanat Dalı ndan EMEKLİ

Yrd. Doç. Dr. Dilek TÜTÜNCÜ OĞUZOĞLU Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf ve Video Bölümü Fotoğraf ve Video Ana Sanat Dalı ndan EMEKLİ Yrd. Doç. Dr. Dilek TÜTÜNCÜ OĞUZOĞLU Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf ve Video Bölümü Fotoğraf ve Video Ana Sanat Dalı ndan EMEKLİ 1. Eğitim Lisans Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar

Detaylı

1979 Nihat Sümeralp ile birlikte Koleksiyon Sanat Galerisi ni kurdu, 1989 a kadar yönetti.

1979 Nihat Sümeralp ile birlikte Koleksiyon Sanat Galerisi ni kurdu, 1989 a kadar yönetti. BUBİ İstanbul da doğdu. Psikoloji öğrenimi gördü. 1979 Nihat Sümeralp ile birlikte Koleksiyon Sanat Galerisi ni kurdu, 1989 a kadar yönetti. 1989 Hüsamettin KüLte ile birlikte Lâmi Sanat Galerisi ni kurdu

Detaylı

Dalgıçlar bu hafta Turgutreis Günbatımı Plajı nı temizledi

Dalgıçlar bu hafta Turgutreis Günbatımı Plajı nı temizledi Dalgıçlar bu hafta Turgutreis Günbatımı Plajı nı temizledi Bodrum Deniz Dibi Temizlik Kampanyası çalışmaları kapsamında belediye personelinden oluşan Bodrum Belediyesi Dalış Ekibi, bu hafta Turgutreis

Detaylı

Bodrum Deniz Filmleri Festivali

Bodrum Deniz Filmleri Festivali Bodrum Deniz Filmleri Festivali Bodrum da, Türkiye nin ilk deniz temalı festivali olduğu belirtilen Bodrum Deniz Filmleri Festivali başladı. Cinemarine Bodrum da 11 filmin ücretsiz gösterildiği festivalin

Detaylı

ÇYDD, ANADOLU KADINLARI OYUNU BODRUM A GETİRİYOR

ÇYDD, ANADOLU KADINLARI OYUNU BODRUM A GETİRİYOR ÇYDD, ANADOLU KADINLARI OYUNU BODRUM A GETİRİYOR ÇYDD Bodrum Şubesi Yönetim Kurulu adına bir açıklama yapan Dernek Başkanı Nadiye Sarıtosun, 13 Aralık Cumartesi günü Düşevi Oyuncularının Anadolu Kadını

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Pınar Partanaz 2. İletişim: partanazpinar@gmail.com 3. Unvanı: Öğretim Görevlisi 4. Öğrenim Durumu: Yüksek Lisans Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Resim Marmara Üniversitesi Güzel

Detaylı

Değerli Site Sakinleri; Hazırladığımız yaz etkinlikleri çerçevesinde Temmuz ve Ağustos ayı içinde kesinleşen programlar aşağıda sunulmuştur.

Değerli Site Sakinleri; Hazırladığımız yaz etkinlikleri çerçevesinde Temmuz ve Ağustos ayı içinde kesinleşen programlar aşağıda sunulmuştur. 17.07.2012 Değerli Site Sakinleri; Hazırladığımız yaz etkinlikleri çerçevesinde Temmuz ve Ağustos ayı içinde kesinleşen programlar aşağıda sunulmuştur. 1-15 Temmuz 2012 Pazar ÇOCUKLAR ARASI YETENEK YARIŞMASI

Detaylı

ÖZ GEÇMİŞ FORMU. ouslu@cu.edu.tr ozlemuslu00@yahoo.com. Bekar. Tarihler(Başlangıç-Bitiş) İşverenin Adı-Adresi Sahip Olunan Pozisyon

ÖZ GEÇMİŞ FORMU. ouslu@cu.edu.tr ozlemuslu00@yahoo.com. Bekar. Tarihler(Başlangıç-Bitiş) İşverenin Adı-Adresi Sahip Olunan Pozisyon ÖZ GEÇMİŞ FORMU Kişisel Bilgiler Adı-Soyadı Özlem Uslu Adresi Atatürk Caddesi Gülbahçesi Sitesi A blok Kat:12 D:24 Seyhan/ ADANA Telefon 0 505 319 09 58 0 542 512 28 82 E-Posta ouslu@cu.edu.tr ozlemuslu00@yahoo.com

Detaylı

BODRUM'DA DÜNYA SANAT GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

BODRUM'DA DÜNYA SANAT GÜNÜ ETKİNLİKLERİ BODRUM'DA DÜNYA SANAT GÜNÜ ETKİNLİKLERİ Dünya sanat günü etkinliği kapsamında Bodrum da çeşitli sanat etkinlikleri düzenlendi. Bodrum Belediye Meydanında yere açılan toplam 60 metre uzunluğunda siyah bez

Detaylı

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri anısına konser

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri anısına konser 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri anısına konser Bodrum Turgutreis den yetişen sanatçı Numan Pekdemir in Sanat Koordinatörlüğünde ve Naci Özgüç yönetiminde Devlet Sanatçısı İdil Biret in de solist olarak katıldığı

Detaylı

PROF. İSMAİL AVCI Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi - Görsel Sanatlar Bölümü Öğretim Üyesi ismail.avci@isikun.edu.tr

PROF. İSMAİL AVCI Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi - Görsel Sanatlar Bölümü Öğretim Üyesi ismail.avci@isikun.edu.tr PROF. İSMAİL AVCI Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi - Görsel Sanatlar Bölümü Öğretim Üyesi ismail.avci@isikun.edu.tr 1. Adı Soyadı : İsmail Avcı. Doğum Tarihi : 19 Mayıs 1939 3. Ünvanı : Profesör

Detaylı

BODRUM MAHALLELER ARASI FUTBOL TURNUVASI SONA ERDİ

BODRUM MAHALLELER ARASI FUTBOL TURNUVASI SONA ERDİ BODRUM MAHALLELER ARASI FUTBOL TURNUVASI SONA ERDİ Bodrum Kaymakamlığı tarafından geleneksel hale getirilen mahalleler arası futbol turnuvasında şampiyon Yalıkavak Mahallesi takımı oldu. Bodrum İlçe Stadı

Detaylı

Eşsiz Bodrum Tanıtım TIR ı Zonguldak ta

Eşsiz Bodrum Tanıtım TIR ı Zonguldak ta Eşsiz Bodrum Tanıtım TIR ı Zonguldak ta Eşsiz Bodrum Tanıtım TIR ı Kocaeli nin ardından 11. durağı olarak Zonguldak a ulaştı. Uğur Mumcu Kavşağında bulunan TIR, Zonguldaklı vatandaşlar ile buluşuyor. Bodrum

Detaylı

4. BODRUMART SANAT GÜNLERİ

4. BODRUMART SANAT GÜNLERİ 4. BODRUMART SANAT GÜNLERİ Siyah Beyaz Gündem BodrumART ın dört senedir Ekim-Kasım aylarında geleneksel haline getirdiği SANAT Merkezi n de düzenleniyor. GÜNLERİ Trafo Hakan Aykan Sanat Daha önce ressam

Detaylı

BODRUM DA, 20 SANATÇI DERNEĞİ BİR ARAYA GELDİ

BODRUM DA, 20 SANATÇI DERNEĞİ BİR ARAYA GELDİ BODRUM DA, 20 SANATÇI DERNEĞİ BİR ARAYA GELDİ Bodrum da kültür ve sanatla ilgili 20 dernek birleşerek oluşturdukları forumda, Bodrum un Kültür ve Sanat Stratejisi ve uygalamalarını dile getiren bir manifesto

Detaylı

C. AKADEMİK ÜNVANLARI ( Alan, Üniversite, Fakülte ve Tarih) (Japon Baskıresim Sanatına Genel Bakış ve Soyut Eğilimler)

C. AKADEMİK ÜNVANLARI ( Alan, Üniversite, Fakülte ve Tarih) (Japon Baskıresim Sanatına Genel Bakış ve Soyut Eğilimler) ÖĞR. GÖR. DR. SELVİHAN KILIÇ ATEŞ Yabancı Dili : İngilizce Uzmanlık Alanı : Baskı Sanatları B. İLETİŞİM E- mail : selvihan@balikesir.edu.tr selvihankilic@gmail.com C. AKADEMİK ÜNVANLARI ( Alan, Üniversite,

Detaylı

2006-.. Sanatta Yeterlik, Kocaeli Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Plastik Sanatlar Bölümü, Kocaeli.

2006-.. Sanatta Yeterlik, Kocaeli Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Plastik Sanatlar Bölümü, Kocaeli. CV Araştırma Görevlisi M. Çağatay Göktan Kocaeli Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Fotoğraf Bölümü Doğum Tarihi ve Yeri, 24 Aralık 1979, İzmit / Kocaeli Öğrenim Durumu 2006-.. Sanatta Yeterlik, Kocaeli

Detaylı

OYAK Çimento Grubu nda görev değişikliği

OYAK Çimento Grubu nda görev değişikliği Fabrika Haberleri OYAK Çimento Grubu nda görev değişikliği Adana Çimento Teknik Genel Müdür Yardımcısı Ünal Öner 01 Ocak 2008 tarihi itibariyle Mardin Çimento Genel Müdürlüğü ne ve Adana Çimento ÜNAL ÖNER

Detaylı

Mustafa Sönmez. Berobana Şarkısı. 28 Ocak 23 Şubat 2017

Mustafa Sönmez. Berobana Şarkısı. 28 Ocak 23 Şubat 2017 Mustafa Sönmez Berobana Şarkısı 28 Ocak 23 Şubat 2017 Mustafa Sönmez Berobana Şarkısı Ankara, Ocak 2017 Fotoğraflar Sanatçı arşivinden Grafik Tasarım Hüseyin Ayışıt Baskı Desen Ofset A.Ş. Birlik Mah. 448.

Detaylı

İSTANBUL ATAŞEHİR ROTARY KULÜBÜ DÖNEMİ BÜLTENİ

İSTANBUL ATAŞEHİR ROTARY KULÜBÜ DÖNEMİ BÜLTENİ İSTANBUL ATAŞEHİR ROTARY KULÜBÜ 2017-18 DÖNEMİ BÜLTENİ Bülten No:5 Kulüp Toplantı No: 931 Dönem Toplantı No: 15 Toplantı Tarihi: 17.10.2017 www.atasehirrotary.org U.R. Başkanı: Ian H.S. Riseley U.R. 2420.

Detaylı

BODRUMSPOR A BİR TRANSFER DAHA

BODRUMSPOR A BİR TRANSFER DAHA BODRUMSPOR A BİR TRANSFER DAHA Bodrum Belediyesi Bodrumspor Ali Koçak ı renklerine bağladı. Devre arası döneminde teknik ekibin isteği doğrultusunda transfer çalışmalarını sürdüren B.B. Bodrumspor yönetimi

Detaylı

ĠZMĠR INNER WHEEL KULÜBÜ

ĠZMĠR INNER WHEEL KULÜBÜ ĠZMĠR INNER WHEEL KULÜBÜ 1990 MART 2016 BÜLTENĠ ĠZMĠR INNER WHEEL DERNEĞĠ Gazi Bul. No.90 Çankaya Ġş Merkezi K.8/801 Çankaya/ĠZMĠR Tel:0.232.441 81 53 Faks:0.232.483 52 42 YÖNETİM KURULU Başkan Özden Üner

Detaylı

Leleg yolu ile 12 ay turizm hedefleniyor

Leleg yolu ile 12 ay turizm hedefleniyor Leleg yolu ile 12 ay turizm hedefleniyor Bodrum Ticaret Odası BODTO tarafından GEKA desteği ile projelendirilen yaklaşık 185 kilometrelik tarihi Leleg yolu doğa yürüyüşleri amacıyla yeniden hayata geçiriliyor.

Detaylı

Dalgıçlar Gümüşlük te denizi temizledi

Dalgıçlar Gümüşlük te denizi temizledi Dalgıçlar Gümüşlük te denizi temizledi Denize en çok MAVİ yakışır sloganıyla Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen ve Bodrum Belediyesi Dalış Ekibinin çalışmalarıyla gerçekleştirilen Bodrum Deniz Dibi

Detaylı

İLETİŞİM BİLGİLERİ. BARTIN ÜNİVERSİTESİ, Bartın Meslek Yüksekokulu 74100 BARTIN ÖĞRENİM DURUMU

İLETİŞİM BİLGİLERİ. BARTIN ÜNİVERSİTESİ, Bartın Meslek Yüksekokulu 74100 BARTIN ÖĞRENİM DURUMU Öğr. Gör. Murat SARI Tasarım Bölümü, Grafik Tasarımı Programı İLETİŞİM BİLGİLERİ Yazışma Adresi BARTIN ÜNİVERSİTESİ, Bartın Meslek Yüksekokulu 74100 BARTIN Telefon 0 378 227 99 39 Dahili 143 Faks 0 378

Detaylı

EGE İLLERİ TANITIM GÜNLERİ ANKARA DA DÜZENLENİYOR

EGE İLLERİ TANITIM GÜNLERİ ANKARA DA DÜZENLENİYOR EGE İLLERİ TANITIM GÜNLERİ ANKARA DA DÜZENLENİYOR Vali Çiçek, Ege İlleri Tanıtım Günleri nde Muğlalı katılımcıları yalnız bırakmadı Ankara Atatürk Kültür Merkezi nde düzenlenen 10-13 Kasım 2016 tarihleri

Detaylı

Bülent Ecevit Üniversitesi,Güzel Sanatlar Fakültesi, Resim Bölümü, Baştarla Mah. Şehirkapı Sokak. No:99 Üzülmez, Zonguldak.

Bülent Ecevit Üniversitesi,Güzel Sanatlar Fakültesi, Resim Bölümü, Baştarla Mah. Şehirkapı Sokak. No:99 Üzülmez, Zonguldak. ÖZGEÇMİŞ (Proje Yöneticisi ve Araştırıcılar için ayrı doldurulacaktır) 1. GENEL DÜZENLEME TARİHİ 04.08.2015 TC KİMLİK NO 13147083614 ÜNVANI ADI SOYADI Yrd. Doç. Ali Asgar Çakmakcı YAZIŞMA ADRESİ Bülent

Detaylı

YABANCI GELİNLERDE ESERLERİNİ SERGİLEDİLER

YABANCI GELİNLERDE ESERLERİNİ SERGİLEDİLER YABANCI GELİNLERDE ESERLERİNİ SERGİLEDİLER İlk Kez Karyalı savaşçıların miğferlerinde yer alan sanat dalı da sergide yer aldı. Bodrum Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan kurslara katılan öğrenciler

Detaylı

BODRUM DA SAĞLIK ÇALIŞANLARI GREVDE

BODRUM DA SAĞLIK ÇALIŞANLARI GREVDE BODRUM DA SAĞLIK ÇALIŞANLARI GREVDE Bodrum da sağlık çalışanları iş bıraktı. Bodrum Devlet Hastanesi önünde buluşan sağlık meslek örgütü temsilcileri, çalışma koşullarının iyileştirilmesi, emeklilik hakları

Detaylı

Öğretmen: Başak Berna CORDAN. Duvarlar Konuşuyor, Pera nın Ziyaretçileri Dinliyor

Öğretmen: Başak Berna CORDAN. Duvarlar Konuşuyor, Pera nın Ziyaretçileri Dinliyor Doğan,1 Adı: Tuğçe Soyadı: DOĞAN ID: 21302262 Section: 18 Öğretmen: Başak Berna CORDAN 09.12.2014 Duvarlar Konuşuyor, Pera nın Ziyaretçileri Dinliyor Bugün 24 Ağustos 2014. Yaz tatilinin büyük bir kısmını

Detaylı

TARİHİN IŞIĞINDA SANATSAL BİR DOKUNUŞ

TARİHİN IŞIĞINDA SANATSAL BİR DOKUNUŞ TARİHİN IŞIĞINDA SANATSAL BİR DOKUNUŞ Klasik Türk süsleme sanatçısı Gülşah İkbal Özkeskin Cesur un, Bodrum Kalesi nde 13 üncü kişisel sergisini açtı. Sergi açılışında sanatçının 9 yaşındaki kızı Neslişah

Detaylı

BARIŞ MANÇO NUN 7 DEN 77 YE DİZİSİ FOTOĞRAFLARLA BODRUM DA

BARIŞ MANÇO NUN 7 DEN 77 YE DİZİSİ FOTOĞRAFLARLA BODRUM DA BARIŞ MANÇO NUN 7 DEN 77 YE DİZİSİ FOTOĞRAFLARLA BODRUM DA Belgesel niteliğindeki Erkmen Sağlam ın Objektifinden Barış Manço ile 7 den 77 ye Fotoğrafları Sergisi 14 Haziran da Çağdaş Holding bünyesinde

Detaylı

Ünlü denizci Sadun Boro, Gökova da anıldı

Ünlü denizci Sadun Boro, Gökova da anıldı Ünlü denizci Sadun Boro, Gökova da anıldı 1965 yılında Kısmet adlı 10.5 metrelik teknesi ile dünya turu yapan ünlü Türk denizcisi Sadun Boro, Gökova koyu girişinde düzenlenen bir etkinlik ile anıldı. Sadun

Detaylı

Beşiktaş Gazetesi. Gençlere anlatacaklar

Beşiktaş Gazetesi. Gençlere anlatacaklar Gençlere anlatacaklar BEŞİKTAŞ Belediyesi genç girişimciler için başlattığı projesi ile eğitimde çalışmalarını sürdürüyor. Genç girişimciler için düzenlenen seminer etkinliklerinde etkinliğe katılacaklara

Detaylı

FAZIL SAY BÜYÜK ALKIŞ ALDI

FAZIL SAY BÜYÜK ALKIŞ ALDI FAZIL SAY BÜYÜK ALKIŞ ALDI Bu yıl 10 uncusu düzenlenen D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali, 31 Temmuz/1-2-3 Ağustos tarihleri arasında Bodrum da gerçekleştiriliyor. Festivalin açılış

Detaylı

GELİBOLU TİCARET VE SANAYİ ODASI OCAK-ŞUBAT-MART 2015 BÜLTENİ

GELİBOLU TİCARET VE SANAYİ ODASI OCAK-ŞUBAT-MART 2015 BÜLTENİ GELİBOLU TİCARET VE SANAYİ ODASI OCAK-ŞUBAT-MART 2015 BÜLTENİ Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'nde başlayan "Çanakkale Tanıtım Günleri"nde Gelibolu standı ilgi odağı oldu. Kazan başına

Detaylı

DEVİNİMİN GÖRSEL DİLİ SERGİSİ VE KİTABI (VISUAL LANGUAGE EXHIBITION OF MOTION AND ITS BOOK)

DEVİNİMİN GÖRSEL DİLİ SERGİSİ VE KİTABI (VISUAL LANGUAGE EXHIBITION OF MOTION AND ITS BOOK) DEVİNİMİN GÖRSEL DİLİ SERGİSİ VE KİTABI (VISUAL LANGUAGE EXHIBITION OF MOTION AND ITS BOOK) TAHSİN AYDOĞMUŞ Fotoğrafçı tahsinaydogmus@hotmail.com Her şey devinim halindedir. Tüm Toplumsal olayların belirleyicisi

Detaylı

27 yıl önce ki İngiliz müşterileri tekrar mavi tur için Bodrum a geldi

27 yıl önce ki İngiliz müşterileri tekrar mavi tur için Bodrum a geldi 27 yıl önce ki İngiliz müşterileri tekrar mavi tur için Bodrum a geldi 27 yıl önce, 8 yaşında babası ile geldiği mavi yolculuk teknesini internetten bularak kendi eşi ve çocukları ile tekrar Bodrum a tatile

Detaylı

1979 Trabzon / Vakfıkebir doğumludur. Ġlk Orta ve Lise eğitimini Vakfıkebir de tamamladı.

1979 Trabzon / Vakfıkebir doğumludur. Ġlk Orta ve Lise eğitimini Vakfıkebir de tamamladı. ALİ FUAT ALTIN AraĢtırma Görevlisi 1979 Trabzon / Vakfıkebir doğumludur. Ġlk Orta ve Lise eğitimini Vakfıkebir de tamamladı. Kocaeli Üniversitesi Kocaeli Meslek Yüksek Okulu Fotoğrafçılık Bölümünde bir

Detaylı

HOLLANDALI ENGELLİ FUTBOLCULAR BODRUM DA DOSTLUK MAÇI YAPTI

HOLLANDALI ENGELLİ FUTBOLCULAR BODRUM DA DOSTLUK MAÇI YAPTI HOLLANDALI ENGELLİ FUTBOLCULAR BODRUM DA DOSTLUK MAÇI YAPTI Engelli futbolcular ın dostluk maçı Bodrum da, Hollanda dan gelen zihinsel engelli futbolcular takımı ile Dalaman, Ortaca Bölgesi Engelliler

Detaylı

çocukların çok ilgisini çekti. Turdan sonra çocuklar müzedeki atölyede

çocukların çok ilgisini çekti. Turdan sonra çocuklar müzedeki atölyede Yaz Sanat Kulübü 2010 Mavi Kalem Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Fener-Balat bölgesinde yaşayan çocuklar ve kadınlar için eğitim, kişisel gelişim ve sağlık gibi konularda projeler yürütüp kültürel

Detaylı

05-21 ARALIK DECEMBER 2015 AÇILIŞ / OPENING: 05 ARALIK DECEMBER SAAT TIME

05-21 ARALIK DECEMBER 2015 AÇILIŞ / OPENING: 05 ARALIK DECEMBER SAAT TIME Doğu Gündoğdu BİR RULO Atölye / Workshop: Özgün Fotoğraf Baskısı / 12 Aralık 2015 / Saat: 14:00 3, Van Dyke Brown, 05-21 ARALIK DECEMBER 2015 AÇILIŞ / OPENING: 05 ARALIK DECEMBER SAAT TIME 18:00 Doğu Gündoğdu

Detaylı

MUSKİ Araç Filosuna Yeni Kamyonlar Ekledi

MUSKİ Araç Filosuna Yeni Kamyonlar Ekledi MUSKİ Araç Filosuna Yeni Kamyonlar Ekledi Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle yaptığı 1 milyon liralık araç yatırımı kapsamında 10 adet damperli

Detaylı

Bodrum Yarımadası nın Başkanı Mehmet Kocadon

Bodrum Yarımadası nın Başkanı Mehmet Kocadon Bodrum Yarımadası nın Başkanı Mehmet Kocadon Seçim sonuçlarını CHP Bodrum Merkez Seçim Ofisi Yağhane de takip eden Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, rakamların belli olmaya başlamasının ardından

Detaylı

Prof.Dr.Hatice BENGİSU

Prof.Dr.Hatice BENGİSU Prof.Dr.Hatice BENGİSU EĞİTİM 1974-1975 Balıkesir Necati Bey İlköğretmen Okulu. 1977-1978 Dokuz Eylül Üniversitesi, Buca Eğitim Enstitüsü, Resim-İş Bölümü. 1978-1986 Yozgat, Balıkesir, Tatvan, Antakya

Detaylı

Sergi açılış kokteylini onurlandırmanızı dileriz.

Sergi açılış kokteylini onurlandırmanızı dileriz. ABİDİN ELDEROĞLU Sergi açılış kokteylini onurlandırmanızı dileriz. Tarih: 26 Eylül 2014 Cuma Saat: 18.00 Birlik Mahallesi Doğukent Bulvarı 450. Cadde Vadi İkizleri Sitesi No: 3/A Çankaya ANKARA ABİDİN

Detaylı

Gümüşlükspor Futbol Okulu açıldı

Gümüşlükspor Futbol Okulu açıldı Gümüşlükspor Futbol Okulu açıldı Nejat İşler in başkanı olduğu Gümüşlükspor Kulübü Futbol Yaz Okulu nun açılışına, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon yanı sıra ünlü teknik direktör Aykut Kocaman da

Detaylı

Sanatın adresi Fulya!..

Sanatın adresi Fulya!.. Sanatın adresi Fulya!.. Beşiktaş Belediyesi Fulya Sanat 2012-2013 sezonunu açtı. İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ile İstanbul Devlet Opera ve Balesi yine Beşiktaş'ta! Dünya kalitesinde tasarlanan Beşiktaş

Detaylı

Vanlı futbolcu kızlar Bodrum da kamp yapıyor

Vanlı futbolcu kızlar Bodrum da kamp yapıyor Vanlı futbolcu kızlar Bodrum da kamp yapıyor Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon un davetiyle Bodrum a gelen Vanlı futbolcu kızlar Bodrum da kamp yapıyor. Van Mustafa Cengiz Ortaokulu Mor Menekşeler

Detaylı

Bodrumspor 2 Denizli Sarayköyspor 1

Bodrumspor 2 Denizli Sarayköyspor 1 Bodrumspor 2 Denizli Sarayköyspor 1 Bal ligi 7. Gurupta mücadele eden B.B Bodrumspor Sarayköy spor karşısında zorlu geçen maç sonunda 2-1 galip geldi. Bu galibiyet ile Bodrumspor şampiyonluk yolunda iddiasın

Detaylı

66 Fotoğrafçı Etkinlik Listesi. 52 Haftalık Fotoğrafçılık Yetenek Sergisi

66 Fotoğrafçı Etkinlik Listesi. 52 Haftalık Fotoğrafçılık Yetenek Sergisi 66 Fotoğrafçı Etkinlik Listesi 52 Haftalık Fotoğrafçılık Yetenek Sergisi 2019 yılında kendimize daha fazla zaman ayırmak istiyoruz. Fotoğrafla olan iletişimimizi artırmak istiyoruz. Fotoğrafın bir sanat

Detaylı

Bodrum Cup sessiz yürüyüş ile başladı

Bodrum Cup sessiz yürüyüş ile başladı Bodrum Cup sessiz yürüyüş ile başladı c 27. The Bodrum Cup Yelken Yarışları sessiz yürüyüş ve yarış kampanasının çalması ile başladı. Bodrum Marinası önünde toplanan yelkenciler, konukları, Muğla Büyükşehir

Detaylı

06-26 EKiM 2016 YER: BARIŞ MAH. EĞİTİM VADİSİ BULV. ZABITA MD. HİZMET BİNASI YANI. Sandra Lopez. Ayla Turan Bahadır Çolak Kadriye İnal SelçukYılmaz

06-26 EKiM 2016 YER: BARIŞ MAH. EĞİTİM VADİSİ BULV. ZABITA MD. HİZMET BİNASI YANI. Sandra Lopez. Ayla Turan Bahadır Çolak Kadriye İnal SelçukYılmaz 06-26 EKiM 2016 YER: BARIŞ MAH. EĞİTİM VADİSİ BULV. ZABITA MD. HİZMET BİNASI YANI Ayla Turan Bahadır Çolak Kadriye İnal SelçukYılmaz Sandra Lopez Kolombiya Tamas Baraz Macaristan Aldo Shiroma Uza Peru

Detaylı

DUYURU ARŞİVİ 2011-2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

DUYURU ARŞİVİ 2011-2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DUYURU ARŞİVİ 2011-2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SERAMİK BÖLÜMÜ'NDEN YURTDIŞINDA ULUSLARARASI ETKİNLİK 02.05.2012 GSF Seramik Bölümü öğrencilerinden Yasin YONCA ve Ebru ÇAVUŞ 15-28 Nisan 2012 tarihleri arasında

Detaylı