AĞIRMAN MAKİNA OTOMOTİV YAN SAN.TİC. LTD.ŞTİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "AĞIRMAN MAKİNA OTOMOTİV YAN SAN.TİC. LTD.ŞTİ"

Transkript

1 AĞIRMAN MAKİNA OTOMOTİV YAN SAN.TİC. LTD.ŞTİ ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ 2015 YILI DEĞERLENDİRMESİ NOSAB ŞEFTALİ CAD. N.116. SK. NO:2 NİLÜFER / BURSA TELEFON: FAKS:

2 ÇEVRE POLİTİKAMIZ Ağırman Makine, tüm ürün ve üretim faaliyetlerini, ürünün talebinden müşterilerimize sevkine kadar, proseslerimizin her aşamasında, vizyonumuz, misyonumuz ve kalite politikamız ile uyumlu ve toplumun beklentilerine cevap verebilecek bir çevre yönetim sistemini hedefler ve; Çevre yönetimi ile ilgili sorumlusu olduğumuz tüm yasal mevzuat ve diğer şartlarının uygulanması, Ürettiğimiz ürünlerin ve tasarladığımız proseslerin her aşamasında doğal çevre üzerinde oluşabilecek etkilerimizin azaltılması, kirlenmenin kaynağında önlenmesi ve engellenmesi, Çalışanlarımızın ve Tedarikçilerimizin etkin bir çevre bilinci için ihtiyaç duyulan eğitim ve toplantıların gerçekleştirilmesi, Müşterilerimizle, Tedarikçilerimizle, Komşularımızla, içinde bulunduğumuz Sanayi Bölgesi yönetimiyle ve kamuoyuyla tam bir şeffaflık içinde çalışarak çevre performansımızın sürekli iyileştirilmesi, Tüm personelimizi etkin kullanım, geri kazanım ve yeniden değerlendirme çalışmalarına teşvik ederek doğal kaynak tüketiminin en aza indirilmesi, konularında üst yönetim tam destek vermektedir.

3 HER YIL ÇEVRE ÜZERİNDE OLUMSUZ ETKİSİ OLAN FAALİYETLER BELİRLENMEKTE VE BU FAALİYETLERİN OLUMSUZ ÇEVRE ETKİLERİNİ AZALTMAK VEYA ORTADAN KALDIRMAK İÇİN HEDEFLER OLUŞTURULMAKTADIR. ÇEVRE ETKİLERİ ÇEVRE HEDEFLERİ DOĞAL KAYNAK KULLANIMI ELEKTRİK SU DOĞALGAZ ATIK OLUŞUMU KATI ATIK TEHLİKELİ ATIKLAR ELEKTRİK, SU DOĞAL GAZ KULLANIMININ AZALTILMASI ATIK OLUŞUMUNUN AZALTILMASI ÇEVRE BİLİNCİNİN GELİŞTİRİLMESİ

4 2016 YILI AMAÇLARI ÇEVRE ETKİLERİNİ DİKKATE ALARAK KİRLİLİĞİ KAYNAĞINDA ÖNLEMEK DOĞAL KAYNAK TÜKETİMİNİ AZALTMAK YASAL ŞARTLARA UYMAK ÇALIŞANLARIMIZIN ÇEVRE EĞİTİMLERİNİ GERÇEKLEŞTİREREK ÇEVREBİLİNCİNİ OLUŞTURMAK VE DAHA İYİYE ULAŞMAK İÇİN SÜREKLİ İYİLEŞTİRME FAALİYETLERİ BAŞLATMAK ŞEFFAFLIK İÇİNDE ÇALIŞARAK İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ TOPLUMA ÖRNEK TEŞKİL EDEN ÜRETİRKEN KİRLETMEYEN BİR ÜRETİCİ OLMAK

5 ÇEVRE İLE İLGİLİ ÇALIŞMALARIMIZ FİRMAMIZDA ISO ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ BELGESİ BULUNMAKTADIR. YILDA BİR KERE DIŞ DENETÇİLER TARAFINDAN DENETLENMEKTE VE RAPORLANMAKTADIR 2 YILDA 1 OLARAK YENİDEN BELGELENDİRME YAPILMAKTA VE FİRMAMIZIN YAPMIŞ OLDUĞU ÇALIŞMALARIN STANDARDA UYGUN BİR ŞEKİLDE DEVAM ETTİĞİ GÖZETİM ALTINDA TUTULMAKTADIR. HER YIL OCAK AYINDA ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI NA FİRMAMIZDAN BERTARAF VE GERİ KAZANIM İÇİN GÖNDERİLEN MALZEMELERİN BEYANINI YAPMAKTAYIZ VE TÜM BERTARAF İŞLEMLERİMİZİ LİSANSLI GÜVENİLİR FİRMALARLA GERÇEKLEŞTİREREK DOĞAMIZI VE ÇEVREMİZİN KORUNMASINDA ÇEVRECİ TOPLUMA DESTEK VERMEKTEYİZ. BUNUN DIŞINDA FİRMAMIZDA BULUNAN ISO ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ SORUMLUSU VE ÇEVRE İÇ DENETÇİLERİ TARAFINDAN İÇ DENETİMLER GERÇEKLEŞTİRİLMEKTE VE YÖNETİME SUNULMAKTADIR. FİRMAMIZDA 5S UYGULAMALARI YÜRÜTÜLMEKTEDİR. 5S DENETİMLERİ VE İYİLEŞTİRME ÇALIŞMALARIMIZLA TÜM TEDARİKÇİ LERİMİZ VE ÇALIŞANLARIMIZA ÖRNEK TEŞKİL ETMEK ADINA ÇALIŞMALARIMIZI HER GEÇEN GÜN İLERLETİYOR VE OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE TALAŞLI İMALAT YAPAN EN TEMİZ VE DÜZENLİ FİRMA OLMA YOLUNDA ADIMLARIMIZI ATIYORUZ.

6 YASAL VE DİĞER ŞARTLAR İLE İLGİLİ OLARAK YAPILAN ÇALIŞMALAR KANUNÎ YÜKÜMLÜLÜK ADI AMBALAJ ATIKLARININ KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ ATIK ELEKTRİKLİ VE ELEKTRONİK EŞYALARIN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ ATIK PİL VE AKÜMÜLATÖRLERİN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ ATIK YAĞLARIN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ ATIK YÖNETİMİ YÖNETMELİĞİ ATIKLARIN DÜZENLİ DEPOLANMASINA DAİR YÖNETMELİK BİNALARIN YANGINDAN KORUNMASI HAKKINDA YÖNETMELİK BÜYÜK ENDÜSTRİYEL KAZALARIN ÖNLENMESİ VE ETKİLERİNİN AZALTILMASI HAKKINDA YÖNETMELİK ÇEVRE İZİN VE LİSANS YÖNETMELİĞİ ÇEVRE KANUNU (Kanun No: ( ile değişik)) ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ YÖNETMELİĞİ GERÇEKLEŞEN Çevre ve Şehircilik İl müdürlüğüne ambalaj beyanı yapılmıştır. Elektronik Atıklar evsel atıklardan ayrı olarak biriktirilmektedir ve kayıt dışı toplama yapanlara verilmemektedir. Bakanlıkça onaylı "Taşınabilir Pil Üreticileri Ve İthalatçıları Derneği"ne atık pillerimiz teslim edilmiştir. Atık yağlarımız bakanlıkça lisanslı taşıma araçları ile lisanslı bertaraf firmalarına gönderilmiştir. 3 yıllık atık yönetim planımız mevcuttur.ayrıca "Tehlikeli maddeler ve tehlikeli atık zorunlu mali sorumluluk sigorta poliçesi" yaptırılmıştır. Fabrikamızda düzenli depolama değil geçici depolama yapmaktayız. Acil durum müdahale ekiplerinin eğitimleri tekrarlanmıştır. Yangın tüpü kontrolleri yaptırılmıştır. BEKRA bildirim sistemi üzerinden bildirim yapılmıştır tarihli BURSA VALİLİĞİ ÇED değerlendirmesi ile ilgili yazıda, firmamızın " Çevresel etki değerlendirmesi uygulanacak projeler listesi ( EK1 ) ve " Seçme, eleme kriterleri uygulanacak projeler listesi ( EK2 ) " kapsamı dışında kaldığı belirlenmiştir. Kirliliği önlemek için faaliyetlerin çevre boyutları belirlenmiş ve bunların etkilerini azaltacak çalışmalara başlanmıştır tarihli BURSA VALİLİĞİ ÇED değerlendirmesi ile ilgili yazıda, firmamızın " Çevresel etki değerlendirmesi uygulanacak projeler listesi ( EK1 ) ve " Seçme, eleme kriterleri uygulanacak projeler listesi ( EK2 ) " kapsamı dışında kaldığı belirlenmiştir.

7 KANUNÎ YÜKÜMLÜLÜK ADI ÇEVRESEL GÜRÜLTÜNÜN DEĞERLENDİRİLMESİ VE YÖNETİMİ YÖNETMELİĞİ EGZOZ GAZI EMİSYONU KONTROLÜ İLE BENZİN VE MOTORİN KALİTESİ YÖNETMELİĞİ ENERJİ KAYNAKLARININ VE ENERJİNİN KULLANIMINDA VERİMLİLİĞİN ARTIRILMASINA DAİR YÖNETMELİK ENERJİ VERİMLİLİĞİ KANUNU (Kanun No: (5784 ile değişik)) İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİ İŞYERİ AÇMA VE ÇALIŞMA RUHSATLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK MADDELERİN VE KARIŞIMLARIN SINIFLANDIRILMASI, ETİKETLENMESİ VE AMBALAJLANMASI HAKKINDA YÖNETMELİK ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİ ÖMRÜNÜ TAMAMLAMIŞ ARAÇLARIN KONTROLÜ HAKKINDA YÖNETMELİK ÖMRÜNÜ TAMAMLAMIŞ LASTİKLERİN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ SANAYİ KAYNAKLI HAVA KİRLİLİĞİNİN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ SU KİRLİLİĞİ KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ TEHLİKELİ MADDELER VE MÜSTAHZARLARA İLİŞKİN GÜVENLİK BİLGİ FORMLARININ HAZIRLANMASI VE DAĞITILMASI HAKKINDA YÖNETMELİK TEHLİKELİ MADDELERİN KARAYOLUYLA TAŞINMASI HAKKINDA YÖNETMELİK TIBBİ ATIKLARIN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ ZARARLI MADDE VE KARIŞIMLARIN KISITLANMASI VE YASAKLANMASI HAKKINDA YÖNETMELİK ZARARLI MADDELER VE KARIŞIMLARA İLİŞKİN GÜVENLİK BİLGİ FORMLARI HAKKINDA YÖNETMELİK GERÇEKLEŞEN 2016 yılı gürültü ölçümleri yaptırılmıştır. Araçların egzoz gazı emisyon ölçümleri yaptırılmıştır yılına ait TEP puanımız olarak hesaplanmıştır yılına ait TEP puanımız olarak hesaplanmıştır. İş yeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı görevlendirilmiştir tarihinde NOSAB tarafından "işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı" verilmiştir. Tehlikeli kimyasallar türlerine göre ayrı olarak kimyasal depolama bölgesinde tutulmaktadır. NOSAB tarafından " Atıksu bağlantı kalite kontrol izin belgesi " alınmıştır. Ömrünü tamamlamış araç 2015 yılında olmamıştır. Ömrünü tamamlamış lastik 2015 yılında olmamıştır tarihinde firmamızın emisyon iznine tabi olmadığını gösterir belge alınmıştır. NOSAB tarafından " Atıksu bağlantı kalite kontrol izin belgesi " alınmıştır. Tehlikeli kimyasallara ait yönetmeliğe uygun güvenlik bilgi formları tedarikçilerimizden istenmiştir. Yönetmelikte değişiklik durumunda güncel formlar istenmektedir. Yönetmeliğe ve ADR hükümlerine uygun olarak gönderme, paketleme,doldurma ve yükleme yapılmaktadır. Revir'den çıkan kimayasal atıklar yönetmeliğe uygun kaplarda tutularak lisanslı tıbbi atık bertaraf tesislerine gönderilmektedir. Kısıtlamaya tabi madde ve madde gruplarından 2015 yılında alım olmamıştır. Malzeme güvenlik formları kimyasal tedarikçilerinden temin edilmiştir.

8 DİĞER ŞARTLAR TOFAŞ FİAT MÜŞTERİ ÖZEL İSTEĞİ: /53/EC Talimatına Göre Ağır Metallerin Kullanımı Kalkacak. 2- Pfmea Geliştirilirken Parça Ve Proses Temizliği Göz Önüne Alınacak. 3- Ppap Sunumunda Numune / Ürün Elv Yönetmeliğine Uygun Olacaktır. 4-REACH Yönetmeliğine Uygunluk /251/EC Yazısına Göre Dmf (Dimethyl Fumarate) Kullanımı Kalkacaktır. GERÇEKLEŞEN 1 Uygunluk Sağlanmıştır. 2-Yeni Ürün Devreye Alma Çalışmaları Sırasında Dikkate Alınmaktadır. 3-Uygunluk Bildirilmiştir. 4-Kapsam Dışıdır. 5- Fiat a, Tarihli Yazı İle Uygunluk Bildirilmiştir. RENAULT MÜŞTERİ ÖZEL İSTEĞİ: Yasaklı Malzemeler Listesine Uygunluk /53/Ec Talimatına Uygunluk. 1 Renault a, Tarihli Yazı İle Uygunluk Bildirilmiştir. 2 Renault a, Tarihli Yazı İle Uygunluk Bildirilmiştir. ERMETAL MÜŞTERİ ÖZEL İSTEĞİ /53/EC Talimatına Uygunluk. 2-Fıat Appendix C Yasaklı Malzemeler Listesine Uyum Tarihli Yazı İle Uygunluk Bildirilmiştir Tarihli Mail İle Uygunluk Bildirilmiştir. AKA MÜŞTERİ ÖZEL İSTEĞİ 1-Çevre Boyutu Yüksek Bir Ürün İçin Metod Bildirgesi İstenir. 2-Renault Yasaklı Malzemeler Listesine Uygunluk /53/Ec Talimatına Uygunluk. 1-Mevcut Ürünler İçin AKA dan Çevre Metod Bildirgesi İstenmemiştir Tarihli Yazı İle Uygunluk Bildirilmiştir Tarihli Yazı İle Uygunluk Bildirilmiştir.

9 ATIK YÖNETİMİ KÂĞIT-PLASTİK-CAM GİBİ GERİ DÖNÜŞÜMLÜ ATIKLAR HER HAFTA GERİ DÖNÜŞÜMLÜ ATIK TOPLAMA ARACINA TESLİM EDİLMEKTEDİR. EVSEL ATIKLAR HAFTADA BİR KEZ NOSAB EVSEL ATIK TOPLAMA ARACINA TESLİM EDİLMEKTEDİR. TEHLİKELİ KATI VE SIVI ATIKLAR, DÜZENLİ OLARAK YETKİLİ YAKMA TESİSİNE GÖNDERİLMEKTEDİR. METAL TALAŞI ON GÜNDE BİR GERİ DÖNÜŞÜM İÇİN DEMİR-ÇELİK FABRİKASINA GÖNDERİLMEKTEDİR.

10 2015 ÇEVRE GÖSTERGELERİ BOR YAĞI TÜKETİM MİKTARI ORANI ISIL İŞLEM BOR YAĞI TÜKETİM MİKTARI ORANI

11 KESME YAĞI TÜKETİM MİKTARI ORANI HİDROLİK YAĞI TÜKETİM MİKTARI ORANI

12 KIZAK YAĞI TÜKETİM MİKTARI ORANI TOPLAM KİMYASAL YAĞI TÜKETİM MİKTARI ORANI

13 SU TÜKETİM MİKTARI ORANI 2015 /BURSA ELEKTRİK TÜKETİM MİKTARI ORANI

14 DOĞALGAZ TÜKETİM MİKTARI ORANI YAĞLI BEZ TÜKETİM MİKTARI ORANI

15 YILLARA GÖRE ÇEVRE GÖSTERGELERİ BOR YAĞI TÜKETİM MİKTARI ORANI ISIL İŞLEM BOR YAĞI TÜKETİM MİKTARI ORANI

16 KESME YAĞI TÜKETİM MİKTARI ORANI 2015 /BURSA HİDROLİK YAĞI TÜKETİM MİKTARI ORANI

17 KIZAK YAĞI TÜKETİM MİKTARI ORANI TOPLAM KİMYASAL YAĞI TÜKETİM MİKTARI ORANI

18 SU TÜKETİM MİKTARI ORANI 2015 /BURSA ELEKTRİK TÜKETİM MİKTARI ORANI

19 DOĞALGAZ TÜKETİM MİKTARI ORANI YAĞLI BEZ TÜKETİM MİKTARI ORANI

20 TEŞEKKÜRLER

AĞIRMAN MAKİNA OTOMOTİV YAN SAN.TİC. LTD.ŞTİ

AĞIRMAN MAKİNA OTOMOTİV YAN SAN.TİC. LTD.ŞTİ AĞIRMAN MAKİNA OTOMOTİV YAN SAN.TİC. LTD.ŞTİ ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ 2017 YILI DEĞERLENDİRMESİ NOSAB ŞEFTALİ CAD. N.116. SK. NO:2 NİLÜFER / BURSA TELEFON: 0224 411 2270 FAKS: 0224 411 2277 ÇEVRE POLİTİKAMIZ

Detaylı

AĞIRMAN MAKİNA OTOMOTİV YAN SAN.TİC. A.Ş.

AĞIRMAN MAKİNA OTOMOTİV YAN SAN.TİC. A.Ş. AĞIRMAN MAKİNA OTOMOTİV YAN SAN.TİC. A.Ş. ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ 2018 YILI DEĞERLENDİRMESİ NOSAB ŞEFTALİ CAD. N.116. SK. NO:2 NİLÜFER / BURSA TELEFON: 0224 411 2270 FAKS: 0224 411 2277 ÇEVRE POLİTİKAMIZ

Detaylı

DIŞ KAYNAKLI DOKÜMAN LİSTESİ

DIŞ KAYNAKLI DOKÜMAN LİSTESİ Sıra No TS Standartları veya Diğer Dış Kaynaklı Dokümanlar 1 TS EN ISO 9001:2008 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ 2 SAYILI BAŞBAKANLIK DEVLET ARŞİV İ YÖNETMELİĞİ Yürürlük/Kabul Tarihi Aralık 2008 2010 Takip Eden

Detaylı

www.saydamcevre.com.tr 2 www.saydamcevre.com.tr Hakkımızda Saydam Çevre olarak; 2014 yılında çevre sektöründe farklı mühendislik gruplarından deneyimli çevre, maden ve kimya mühendisleri ile çevre danışmanlık

Detaylı

ENDÜSTRİYEL ATIK YÖNETİM PLANI

ENDÜSTRİYEL ATIK YÖNETİM PLANI 1) ATIK ÜRETİCİSİNİN İLETİŞİM BİLGİLERİ: Adı Soyadı : Adres : Telefon : Faks : Vergi Sicil Numarası : İşletme Sahibi (Yetkili Kişi) : 2) FİRMADA ATIK YÖNETİMİNDEN SORUMLU KİŞİYE AİT BİLGİLER (İletişim

Detaylı

İlgili mevzuat Tamamlanması gereken belgeler ÇED Çevre İzni Atıksu Bağlantı Belgesi Beyanlar Atık nakline ilişkin belgeler Emisyon ölçümleri Acil

İlgili mevzuat Tamamlanması gereken belgeler ÇED Çevre İzni Atıksu Bağlantı Belgesi Beyanlar Atık nakline ilişkin belgeler Emisyon ölçümleri Acil 18 Nisan 2014 İlgili mevzuat Tamamlanması gereken belgeler ÇED Çevre İzni Atıksu Bağlantı Belgesi Beyanlar Atık nakline ilişkin belgeler Emisyon ölçümleri Acil durum planları, MGBF ler Çevre görevlisi

Detaylı

İÇ TETKİK SORU LİSTESİ

İÇ TETKİK SORU LİSTESİ 1- AMBALAJ ATIKLARININ KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ 1.1. Ambalaj Üretimi yapılıyor mu? 1.2. Üretimi yapılan ambalajların cinsleri nelerdir? (cam, karton, metal) 1.3. Üretimi yapılan ambalajlar geri kazanılabilir

Detaylı

Vizyonumuz Ülkemizin, çevre ve iş güvenliği alanlarında ulusal ve uluslararası rekabet gücünü artıracak çalışmalarda öncü olmaktır.

Vizyonumuz Ülkemizin, çevre ve iş güvenliği alanlarında ulusal ve uluslararası rekabet gücünü artıracak çalışmalarda öncü olmaktır. Kariyer Mühendislik 2011 yılında gelişen çevre ve iş güvenliği mevzuatlarının Türkiye de uygulanmasını hedef alarak kurulmuştur. Şirket çalışanlarının ve kurucusunun yıllar içerisinde elde etmiş olduğu

Detaylı

ÇEV 455 Tehlikeli Atık Yönetimi

ÇEV 455 Tehlikeli Atık Yönetimi ÇEV 455 Tehlikeli Atık Yönetimi (*) * Ders notları 12.10.2018 tarihinde güncellenmiştir. Dr. Öğr. Üyesi Özgür ZEYDAN http://cevre.beun.edu.tr/zeydan/ Kanunlar 1983: 2872 sayılı Çevre Kanunu 2006: 5491

Detaylı

ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İZİN ve LİSANS DAİRESİ BAŞKANLIĞI

ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İZİN ve LİSANS DAİRESİ BAŞKANLIĞI ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İZİN ve LİSANS DAİRESİ BAŞKANLIĞI ÇEVRE İZİN VE LİSANS YÖNETMELİĞİ & ÇEVRE İZNİ VE LİSANSI UYGULAMALARI 1 Çevre İzinleri ve Lisansları? 2872

Detaylı

ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İZİN ve LİSANS DAİRESİ BAŞKANLIĞI

ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İZİN ve LİSANS DAİRESİ BAŞKANLIĞI ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İZİN ve LİSANS DAİRESİ BAŞKANLIĞI ÇEVRE İZİN VE LİSANS YÖNETMELİĞİ & ÇEVRE İZNİ VE LİSANSI UYGULAMALARI 1 Çevre İzinleri ve Lisansları? 2872

Detaylı

Automechanika Fuarı -Đstanbul 07 Nisan Atık Akümülatör Yönetimi ve Çevre Mevzuatı

Automechanika Fuarı -Đstanbul 07 Nisan Atık Akümülatör Yönetimi ve Çevre Mevzuatı Automechanika Fuarı -Đstanbul 07 Nisan 2017 Sunum Koordinatör Çevre Görevlisi Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı A Sınıfı Đş Güvenliği Uzmanı Akülerin Hayatımızdaki Yeri 3 Akülerin Hayatımızdaki Yeri 4

Detaylı

MEKRA LANG TÜRKİYE 2017 YILI ÇEVRE PERFORMANS RAPORU

MEKRA LANG TÜRKİYE 2017 YILI ÇEVRE PERFORMANS RAPORU MEKRA LANG TÜRKİYE 2017 YILI ÇEVRE PERFORMANS RAPORU www.mekra-turkey.com 1 İÇİNDEKİLER 1-Çevre Eğitimleri.2 2-Doğal Kaynak Tüketimi...3 Su Tüketimi.....3 Elektrik Tüketimi....4 Doğalgaz Tüketimi....5

Detaylı

2) ÇED Yönetmeliği kapsamında yapılan başvuruları değerlendirmek, ÇED Yönetmeliği kapsamında yapılan başvuru sayısı : 153

2) ÇED Yönetmeliği kapsamında yapılan başvuruları değerlendirmek, ÇED Yönetmeliği kapsamında yapılan başvuru sayısı : 153 1) Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliği gereğince anons, askıda ilan, internet gibi yöntemlerle ÇED süreci ve teklif faaliyetle ilgili olarak vatandaşlara duyuru yapmak, ÇED Yönetmeliği gereğince

Detaylı

İzleme ve Ölçme Takip Listesi TUZLA

İzleme ve Ölçme Takip Listesi TUZLA İzleme ve Ölçme Takip Listesi TUZLA Doküman No: FR-34 Yayın Tarihi: 20.02.2010 Revizyon No: 3 Revizyon Tarihi: 26.12.2011 Hazırlayan: Yönetim Temsilcisi 1. Sınıf gayri sıhhi müessese Çalışma Ruhsatı Faaliyet

Detaylı

ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ NDE DANIŞMANLIK SEKTÖRÜ İLE ÇED SÜREÇ VE PROSEDÜRLERİ Çağla ÇELİKLİ Çevre Yüksek Mühendisi

ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ NDE DANIŞMANLIK SEKTÖRÜ İLE ÇED SÜREÇ VE PROSEDÜRLERİ Çağla ÇELİKLİ Çevre Yüksek Mühendisi ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ NDE DANIŞMANLIK SEKTÖRÜ İLE ÇED SÜREÇ VE PROSEDÜRLERİ Çağla ÇELİKLİ Çevre Yüksek Mühendisi EKOÇED Danışmanlık EKOÇED Laboratuvar ve Kimya Sanayi AHSEN Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ ve ÇEVRE Avrupa Birliği Bakanlığı Sunum İçeriği AB ve Çevre- Temel ilkeler AB ve İklim Değişikliği AB ve Su Kalitesi AB ve Atık Geri Dönüşümü Müzakere sürecinde

Detaylı

ÇEVRE İZİNLERİ VE LİSANSLARI

ÇEVRE İZİNLERİ VE LİSANSLARI Bursa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ÇEVRE İZİNLERİ VE LİSANSLARI ASLI SEZER Çevre ve Şehircilik Uzmanı Tarih Sayı Yayımlandığı : 29.04.2009 27214 Yürürlüğe giriş: 01.04.2010 Olumsuz çevresel etkileri

Detaylı

EK-3A GEÇİCİ FAALİYET BELGESİ BAŞVURU FORMU. Tel : Faks : Web : Parsel :

EK-3A GEÇİCİ FAALİYET BELGESİ BAŞVURU FORMU. Tel : Faks : Web : Parsel : EK-3A GEÇİCİ FAALİYET BELGESİ BAŞVURU FORMU 1. Tesisin/Faaliyetin Adı 2. Tesisin/Faaliyetin Adresi Tel Faks Web e-posta 3. İli 4. İlçesi 5. Ada, Parsel Ve Pafta Numarası Ada Parsel Pafta (Kadastro Paftası)

Detaylı

Atık Yönetimi Mevzuatı ve Yeni Uygulamalar. Oğuzhan AKINÇ Kimya Yüksek Mühendisi

Atık Yönetimi Mevzuatı ve Yeni Uygulamalar. Oğuzhan AKINÇ Kimya Yüksek Mühendisi Atık Yönetimi Mevzuatı ve Yeni Uygulamalar Oğuzhan AKINÇ Kimya Yüksek Mühendisi Atık Nedir Atık: Üreticisi veya fiilen elinde bulunduran gerçek veya tüzel kişi tarafından çevreye atılan veya bırakılan

Detaylı

HAZIR YEMEK İŞLETMESİNDE ÇEVRE BOYUTLARI VE ÇEVRESEL ETKİLER. OKŞAN ALTAŞ Gıda Yüksek Mühendisi

HAZIR YEMEK İŞLETMESİNDE ÇEVRE BOYUTLARI VE ÇEVRESEL ETKİLER. OKŞAN ALTAŞ Gıda Yüksek Mühendisi HAZIR YEMEK İŞLETMESİNDE ÇEVRE BOYUTLARI VE ÇEVRESEL ETKİLER OKŞAN ALTAŞ Gıda Yüksek Mühendisi Atık üreticisinin yükümlülükleri Atığın niteliklerini belirlemek Yönetmeliklere uygun olarak atık yönetimini

Detaylı

ULUS METAL ÇEVRE RAPORU 2017

ULUS METAL ÇEVRE RAPORU 2017 ULUS METAL ÇEVRE RAPORU 2017 Giriş Tarihçe Çevre Politikası Çevresel Etkiler Atık Yönetimi Veriler Eğitimler ULUS METAL ÇEVRE RAPORU 2017 Ulus Metal çevre ile ilgili faaliyetlerini web sayfası aracılığıyla,

Detaylı

HAKKIMIZDA yılında Ankara da kurulmuştur. 15 kişi çalışmaktadır.

HAKKIMIZDA yılında Ankara da kurulmuştur. 15 kişi çalışmaktadır. HAKKIMIZDA 2004 yılında Ankara da kurulmuştur. 15 kişi çalışmaktadır. Çevre danışmanlık hizmeti konusunda uzmanlaşmış ve Bakanlıkça yetkilendirilmiştir. Çevre izin ve lisans başvuruları işlemleri, çevre

Detaylı

ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İZİN VE LİSANS DAİRESİ BAŞKANLIĞI

ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İZİN VE LİSANS DAİRESİ BAŞKANLIĞI ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İZİN VE LİSANS DAİRESİ BAŞKANLIĞI Yalçın KARACA Şube Müdürü 1 İzin/Lisansa Tabi İşletme ve Faaliyetler Tesisler ve faaliyetler, Kirletici Vasıfları

Detaylı

Faaliyetler iç ve dış denetimlerle kontrol altında tutulurken, birlikte çalıştığımız çözüm ortaklarımıza önce eğitim verilip, ardından periyodik

Faaliyetler iç ve dış denetimlerle kontrol altında tutulurken, birlikte çalıştığımız çözüm ortaklarımıza önce eğitim verilip, ardından periyodik 214 ÇEVRE, SAĞLIK ve GÜVENLİK RAPORU Günümüz şartlarında üzerinde durulan en önemli konulardan biri olan ekolojik dengenin korunması, enerjinin ve hammaddenin daha verimli kullanılması ile mümkündür. Kullanım

Detaylı

Atık Yönetiminde Ulusal Mevzuat ve Avrupa Birliği Uyum Çalışmaları. Betül DOĞRU Şube Müdürü

Atık Yönetiminde Ulusal Mevzuat ve Avrupa Birliği Uyum Çalışmaları. Betül DOĞRU Şube Müdürü Atık Yönetiminde Ulusal Mevzuat ve Avrupa Birliği Uyum Çalışmaları Betül DOĞRU Şube Müdürü Açılış Kriterleri AB Uyum Sürecinin Aşamaları Türkiye nin Komisyona kapsamlı bir strateji sunması. Türkiye nin

Detaylı

ALT TEDARİKÇİ VE TAŞERON ÇEVRE KILAVUZU

ALT TEDARİKÇİ VE TAŞERON ÇEVRE KILAVUZU ALT TEDARİKÇİ VE TAŞERON ÇEVRE KILAVUZU REV: 3 YAYIN TARİHİ: 14.03.2014 GİRİŞ Erkunt Sanayi A.Ş. alt tedarikçi ve taşeronlarının, oluşturulmuş veya oluşturulacak olan çevre politikaları ile kusursuz bir

Detaylı

2011 yılında satın aldığımız Probil için de sertifikasyon çalışmalarını tamamlayarak, ISO14001 ve OHSAS18001 sertifikaları alınmıştır.

2011 yılında satın aldığımız Probil için de sertifikasyon çalışmalarını tamamlayarak, ISO14001 ve OHSAS18001 sertifikaları alınmıştır. 213 ÇEVRE, SAĞLIK ve GÜVENLİK RAPORU Günümüz şartlarında üzerinde durulan en önemli konulardan biri olan ekolojik dengenin korunması, enerjinin ve hammaddenin daha verimli kullanılması ile mümkündür. Kullanım

Detaylı

T.C. TEKİRDAĞ VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. TEKİRDAĞ VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ T.C. TEKİRDAĞ VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRE İZİN VE LİSANS YÖNETMELİĞİ ÇED VE ÇEVRE İZİNLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ 26.03.2015 1 Çevre İzin ve Lisansları Yasal Dayanak 2872 SAYILI ÇEVRE KANUNU

Detaylı

KANLIĞI ÇEVRE. Tamamlanması ERHAN SARIOĞLU ANTALYA 05-07/10/2010 ÇEVRE İZNİ / ÇEVRE İZİN VE LİSANSI

KANLIĞI ÇEVRE. Tamamlanması ERHAN SARIOĞLU ANTALYA 05-07/10/2010 ÇEVRE İZNİ / ÇEVRE İZİN VE LİSANSI ÇEVRE YÖNETY NETİMİ GENEL MÜDÜRLM RLÜĞÜ İZİN N VE DENETİM M DAİRES RESİ BAŞKANLI KANLIĞI ÇEVRE İZNİ VE LİSANSI L ŞUBESİ Başvuru Sürecinin S Tamamlanması ERHAN SARIOĞLU Çevre MühendisiM ÇEVRE İZNİ / ÇEVRE

Detaylı

GRANADA LUXURY BELEK EYLEM PLANI

GRANADA LUXURY BELEK EYLEM PLANI GRANADA LUXURY BELEK EYLEM PLANI ORGANİK ATIKLAR Organik atıkların diğer atıklardan ayrı toplanarak tesisten uzaklaştırılm ası Organik atıkların çevreye zarar vermeyecek şekilde Çevre kirliliğini, haşere

Detaylı

ÇEVRE YÖNETİMİ VE DENETİMDEN SORUMLU ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNÜN GÖREVLERİ

ÇEVRE YÖNETİMİ VE DENETİMDEN SORUMLU ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNÜN GÖREVLERİ ÇEVRE YÖNETİMİ VE DENETİMDEN SORUMLU ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNÜN GÖREVLERİ 1) Çevre kirliliğinin önlenmesi ve kontrolü ile ilgili mevzuat çerçevesinde çalışmalar gerçekleştirmek, koordinasyon sağlamak, Bakanlıkça

Detaylı

HİZMETLERİMİZ;

HİZMETLERİMİZ; 1-2- 3-4- 5-6- 7-8- 9-10- 11- HİZMETLERİMİZ; ENDÜSTRİYEL GÖZETİM VE DENETİM SİSTEM BELGELENDİRME ÜRÜN BELGELENDİRME TEKNİK DANIŞMANLIK EĞİTİM İSG VE ÇEVRESEL ÖLÇÜMLER PERİYODİK KONTROLLER TAHRİBATSIZ TESTLER

Detaylı

ÇEVRE KANUNUNCA ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE

ÇEVRE KANUNUNCA ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 16 Ağustos 2011 SALI Resmî Gazete Sayı : 28027 YÖNETMELİK Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: ÇEVRE KANUNUNCA ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

Detaylı

ÇEV 455 Tehlikeli Atık Yönetimi

ÇEV 455 Tehlikeli Atık Yönetimi ÇEV 455 Tehlikeli Atık Yönetimi Yrd. Doç. Dr. Özgür ZEYDAN Kanunlar 1983: 2872 sayılı Çevre Kanunu 2006: 5491 sayılı Çevre Kanununda Değişiklik Yapan Kanun Uluslararası Sözleşmeler 1994: Tehlikeli Atıkların

Detaylı

T.C. KIRŞEHİR VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. KIRŞEHİR VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ 2013 YILI FAALİYETLERİ : T.C. Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Başvuruları (30.06.2013) İlimizde faaliyet gösteren işletmeler kuruluş aşamasında Müdürlüğümüze ÇED Yönetmeliği kapsamında başvuru yapmaktadır.

Detaylı

16 Ağustos 2011 SALI Resmî Gazete Sayı : 28027 YÖNETMELİK

16 Ağustos 2011 SALI Resmî Gazete Sayı : 28027 YÖNETMELİK 16 Ağustos 2011 SALI Resmî Gazete Sayı : 28027 YÖNETMELİK Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ndan: ÇEVRE KANUNUNCA ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

Detaylı

Güney Akım Açık Deniz Boru Hattı Türkiye Bölümü

Güney Akım Açık Deniz Boru Hattı Türkiye Bölümü Güney Akım Açık Deniz Boru Hattı Türkiye Bölümü Çevresel ve Sosyal Etki Değerlendirmesi (ÇSED) - Ekler Haziran 2014 Ek 2.1: Ulusal Mevzuat URS-EIA-REP-203876 Genel Çevre Kanunu, Sayı: 2872 ÇED Yönetmeliği

Detaylı

T.C. ARTVİN VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ Çevre Yönetimi ve Çevre Denetim Hizmetleri Şube Müdürlüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. ARTVİN VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ Çevre Yönetimi ve Çevre Denetim Hizmetleri Şube Müdürlüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ SÜRE) 1 Şikâyet Değerlendirme Şikâyet Dilekçesi veya Bimer Başvurusu 30 Gün Tesis veya faaliyete ait;

Detaylı

GFB Başvurularında Altın Kurallar

GFB Başvurularında Altın Kurallar 29.04.2009 tarih ve 27214 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkındaki Yönetmeliğe göre mevcut çevre izinleri için son geçerlilik tarihi

Detaylı

olup tüm kişi, kurum ve kuruluşların çevre ile ilgili konularda bu kanuna uyması zorunludur.

olup tüm kişi, kurum ve kuruluşların çevre ile ilgili konularda bu kanuna uyması zorunludur. Ülkemizde çevre ile ilgili yasal düzenlemeleri içeren temel kanun 2872 Sayılı Çevre Kanunu olup tüm kişi, kurum ve kuruluşların çevre ile ilgili konularda bu kanuna uyması zorunludur. Bu Kanunun amacı,

Detaylı

Hazırlayan (Unvan) Tarih İmza

Hazırlayan (Unvan) Tarih İmza İşletme Logosu (varsa) İŞLETMENİN ADI (İŞLETMENİN ADRESİ)...... FAALİYETİ/FALİYETLERİ İŞ AKIM ŞEMASI/ŞEMALARI VE PROSES ÖZETİ/ÖZETLERİ Hazırlayan (Unvan) Tarih İmza 1.1. İÇİNDEKİLER İçindekiler kısmı aşağıdaki

Detaylı

T.C. ARTVİN VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ ÇED Hizmetleri ve Çevre İzinleri Şube Müdürlüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. ARTVİN VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ ÇED Hizmetleri ve Çevre İzinleri Şube Müdürlüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ SÜRE) 1 2 ÇED Muafiyet (ÇED) Yönetmeliği Ek-I Uygulanacak Projeler Listesi ve Ek-2 Seçme Eleme Kriterleri

Detaylı

ATIK YÖNETİM PLANI. Hazırlayan: Büşra SAĞLIK

ATIK YÖNETİM PLANI. Hazırlayan: Büşra SAĞLIK ATIK YÖNETİM PLANI Hazırlayan: Büşra SAĞLIK Atık Nedir? 2015 yılında yayınlanan Atık Yönetimi Yönetmeliği ne göre atık; üreticisi veya fiilen elinde bulunduran gerçek veya tüzel kişi tarafından çevreye

Detaylı

BALIK AĞI ÜRETİMİ FAALİYETİ PROJE OZET DOSYASI

BALIK AĞI ÜRETİMİ FAALİYETİ PROJE OZET DOSYASI TİCARET ANONİM ŞİRKETİ BALIK AĞI ÜRETİMİ FAALİYETİ İSTİKLAL MAHALLESİ, YILDIRIM BEYAZID CADDESİ, NO: 14 ESENYURT / İSTANBUL F21D18C3C3D PAFTA, 159 ADA, 3 PARSEL URBAN ÇEVRE DANIŞMANLIK VE MÜHENDİSLİK TİC.

Detaylı

BazI TEHLİKESİZ ATIKLARIN GERİ KAZANIMI TEBLİĞİ UYGULAMALARI

BazI TEHLİKESİZ ATIKLARIN GERİ KAZANIMI TEBLİĞİ UYGULAMALARI BazI TEHLİKESİZ ATIKLARIN GERİ KAZANIMI TEBLİĞİ UYGULAMALARI JALE SEZEN ZİRAAT YÜK. MÜHENDİSİ ATIK BİRİMİ ÇEVRE YÖNETİMİ VE DENETİMİ ŞUBESİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ 2 0. 1 2. 2 0 1 2 T E K İ R

Detaylı

ATIK KABUL TESİSLERİ İÇİN ÇEVRE LİSANSI İŞLEMLERİ

ATIK KABUL TESİSLERİ İÇİN ÇEVRE LİSANSI İŞLEMLERİ ATIK KABUL TESİSLERİ İÇİN ÇEVRE LİSANSI İŞLEMLERİ 1. Gemilerden Atık Alınması ve Atıkların Kontrolü Yönetmeliği 2. Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmelik 1- GEMİLERDEN ATIK

Detaylı

ÖTA Ekonomik Operatör AB ve Geri Dönüşüm

ÖTA Ekonomik Operatör AB ve Geri Dönüşüm AB ve Geri Dönüşüm Avrupa Birliği, araçların geri dönüşümüyle hurdalara hayat vermeye hazırlanıyor. AB nin Otomotiv üreticilerine yönelik gerçekleştirdiği çalışmalar doğrultusunda; AB bölgelerindeki ülkelerin

Detaylı

ÇEVRE İZİN KONULARI. Çevre İzinleri ÇEVRE İZİN BELGESİ adı altında beş ana başlık halinde bir araya toplanmıştır. İzin Konusu.

ÇEVRE İZİN KONULARI. Çevre İzinleri ÇEVRE İZİN BELGESİ adı altında beş ana başlık halinde bir araya toplanmıştır. İzin Konusu. ÇEVRE İZİN KONULARI ÇEVRE İZİN BELGESİ alınması aşamasında ilk adım Geçici Faaliyet Belgesi nin alınmasıdır. GFB aşamasını tamamlayan işletmeler için 1 yıl geçerliliği olan GFB belgesi verilir. GFB alan

Detaylı

uzman grup biz kimiz?

uzman grup biz kimiz? biz kimiz? Uzman Grup Çevre olarak; şirketimizin ana hizmet konusu, Çevre kapsamındaki tüm çalışmalar olup, bu kapsamda 2872 sayılı Çevre Kanununa ve ilgili yönetmeliklere göre; faaliyet göstermekteyiz.

Detaylı

ÇEVRE KANUNUNCA ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE

ÇEVRE KANUNUNCA ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 16 Ağustos 2011 SALI Resmî Gazete Sayı : 28027 YÖNETMELİK Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: ÇEVRE KANUNUNCA ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

Detaylı

ÇEVRE KANUNUNCA ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR HAKKINDA YÖNETMELİK

ÇEVRE KANUNUNCA ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR HAKKINDA YÖNETMELİK ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İZİN VE LİSANS DAİRESİ BAŞKANLIĞI ÇEVRE KANUNUNCA ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR HAKKINDA YÖNETMELİK 18.02.2013 1 NEDEN İZİN VE LİSANS?

Detaylı

Minamata Sözleşmesi Türkiye de Ön Değerlendirme Projesi. Bursev DOĞAN ARTUKOĞLU Ankara

Minamata Sözleşmesi Türkiye de Ön Değerlendirme Projesi. Bursev DOĞAN ARTUKOĞLU Ankara Minamata Sözleşmesi Türkiye de Ön Değerlendirme Projesi Bursev DOĞAN ARTUKOĞLU 13.09.2017 Ankara Sunum İçeriği Minamata Sözleşmesi Türkiye de Mevcut Durum Cıvaya İlişkin Ön Değerlendirme Projesi Yürütülecek

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü ATIK PİL P L VE AKÜMÜLAT LATÖRLERİN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ Yönetmelik Yayımlanma tarihi :31.08.2004 Yürürlük tarihi :01.01.2005 Değişiklik tarihi

Detaylı

Farplas 2014 Yılı Çevre ve İş Güvenliği Performans Raporu

Farplas 2014 Yılı Çevre ve İş Güvenliği Performans Raporu Farplas 2014 Yılı Çevre ve İş Güvenliği Performans Raporu www.farplas.com İÇİNDEKİLER Çevre ve İş Güvenliği Politikası Çevre ve İş Sağlığı Güvenliği Eğitimi Doğal Kaynak Tüketimi Su Kullanımı Elektrik

Detaylı

ERBEK KALIP PLASTİK SAN.TİC. A.Ş.

ERBEK KALIP PLASTİK SAN.TİC. A.Ş. ERBEK KALIP PLASTİK SAN.TİC. A.Ş. MÜKEMMEL KALİTE 1 Firma Profili KuruluşYılı : 2008 Yeri : Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi BURSA Firma Türü : Anonim Şirket Ciro : 5.000.000 Euro / Yıl Toplam Alan : 5.000

Detaylı

GLOBALLEŞMENİN ETKİLERİ GLOBALLEŞME. DTÖ nün Etkileri GLOBALLEŞMEYİ HIZLANDIRAN ETKENLER GİRİŞİMCİLİKLE İLGİLİ TEKNİK MEVZUAT

GLOBALLEŞMENİN ETKİLERİ GLOBALLEŞME. DTÖ nün Etkileri GLOBALLEŞMEYİ HIZLANDIRAN ETKENLER GİRİŞİMCİLİKLE İLGİLİ TEKNİK MEVZUAT 1 GİRİŞİMCİLİKLE İLGİLİ TEKNİK MEVZUAT GİRİŞİMCİLİKLE İLGİLİ TEKNİK MEVZUAT Prof.Dr. Fatih M. Botsalı 2 GLOBALLEŞME ülkeler arasında mal, hizmet, sermaye ve teknoloji akışının hızlı bir şekilde artması

Detaylı

Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği 25 Kasım 2014 tarihli ve 29186 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği 25 Kasım 2014 tarihli ve 29186 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. AB ÇEVRE MÜKTESEBATINA UYUM ÇALIŞMALARI AB Mevzuat Listesi Yayımlanan Yönetmelik AB Müktesebatındaki değişiklik Sektör / Direktif / Tüzük / Diğer Çevre ile ilgili Belli Başlı Kamu ve Özel Projelerin Etkisinin

Detaylı

ÇEVRE EYLEM PLANI UYGULAMA TAKVİMİ VE UYGULAMA ORANI

ÇEVRE EYLEM PLANI UYGULAMA TAKVİMİ VE UYGULAMA ORANI EYLEM PLANI Organik atıkların diğer atıklardan ayrı toplanarak tesisten uzaklaştırılması Organik atıkların çevreye zarar şekilde Çevre kirliliğini, haşere artışını, organik çöplerin koku oluşturmasını

Detaylı

www.abccevre.com ABECE GRUP ÇEVRE VE İŞGÜVENLİĞİ MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ A.Ş. TANITIM SUNUMU

www.abccevre.com ABECE GRUP ÇEVRE VE İŞGÜVENLİĞİ MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ A.Ş. TANITIM SUNUMU ABECE GRUP ÇEVRE VE İŞGÜVENLİĞİ MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ A.Ş. TANITIM SUNUMU ABECE GRUP ÇEVRE DAN. A.Ş ABECE GRUP; Çevre ve iş güvenliği sektörlerinde gelişmeleri takip eden, teknolojik gelişmeler ile birlikte

Detaylı

ERBEK KALIP PLASTİK SAN.TİC. A.Ş.

ERBEK KALIP PLASTİK SAN.TİC. A.Ş. ERBEK KALIP PLASTİK SAN.TİC. A.Ş. MÜKEMMEL KALİTE 1 Firma Profili KuruluşYılı : 2008 Yeri : Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi BURSA Firma Türü : Anonim Şirket Ciro : 4.000.000 Euro / Yıl Toplam Alan : 5.000

Detaylı

Tehlikeli Atıkların Yönetimi. Betül DOĞRU Şube Müdürü

Tehlikeli Atıkların Yönetimi. Betül DOĞRU Şube Müdürü Tehlikeli Atıkların Yönetimi Betül DOĞRU Şube Müdürü Tehlikeli Atık Nedir Genel tanımı: İnsan sağlığına ve çevreye zarar verebilecek, tutuşabilen ve enfeksiyon yapıcı gibi özelliklerle, tahriş edici, zararlı,

Detaylı

UATF (Ulusal Atık Taşıma Formu) Hakkında Önemli Bilgiler

UATF (Ulusal Atık Taşıma Formu) Hakkında Önemli Bilgiler üretici taşıyıcı alıcı UATF Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinden temin edilir. Bunun için izlenecek yol; Halk Bankasının herhangi bir şubesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi

Detaylı

ÇEVRE KANUNU GEREĞİNCE ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR KAPSAMINDA ÖTL VE ÖTA LİSANS UYGULAMALARI

ÇEVRE KANUNU GEREĞİNCE ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR KAPSAMINDA ÖTL VE ÖTA LİSANS UYGULAMALARI ÇEVRE KANUNU GEREĞİNCE ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR KAPSAMINDA ÖTL VE ÖTA LİSANS UYGULAMALARI Hasan SEÇGİN Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmelik 29 Nisan 2009 tarihli

Detaylı

ÇED ve ÇEVRE İZİNLERİ. Sami AKÇA Y. Biyolog 07 Ocak 2015 - Manisa

ÇED ve ÇEVRE İZİNLERİ. Sami AKÇA Y. Biyolog 07 Ocak 2015 - Manisa ÇED ve ÇEVRE İZİNLERİ Sami AKÇA Y. Biyolog 07 Ocak 2015 - Manisa SUNUM PLANI İzin / Ruhsat Veren Yetkili Kurum Olarak Belediyeler Büyükşehir Belediyesi Kanunu başta olmak üzere mevzuat kapsamında; yapı

Detaylı

KANLIĞI ÇEVRE. ları. Uygunluk Yazılar ERHAN SARIOĞLU ANTALYA 05-07/10/2010 ÇEVRE İZNİ / ÇEVRE İZİN VE LİSANSI

KANLIĞI ÇEVRE. ları. Uygunluk Yazılar ERHAN SARIOĞLU ANTALYA 05-07/10/2010 ÇEVRE İZNİ / ÇEVRE İZİN VE LİSANSI ÇEVRE YÖNETY NETİMİ GENEL MÜDÜRLM RLÜĞÜ İZİN N VE DENETİM M DAİRES RESİ BAŞKANLI KANLIĞI ÇEVRE İZNİ VE LİSANSI L ŞUBESİ İl l MüdürlM rlüğü Uygunluk Yazılar ları ERHAN SARIOĞLU Çevre MühendisiM ÇEVRE İZNİ

Detaylı

FARBA A.Ş ÇEVRE RAPORU 2005-2006

FARBA A.Ş ÇEVRE RAPORU 2005-2006 FARBA A.Ş ÇEVRE RAPORU 2005-2006 ĐÇĐNDEKĐLER 1) SUNUŞ 2) POLĐTĐKALARIMIZ 3) DOĞAL KAYNAK TÜKETĐMLERĐMĐZ 4) ATIK SU ANALĐZ DEĞERLERĐMĐZ 5) EMĐSYON SONUÇLARIMIZ 6) ATIK MĐKTARLARIMIZ 7) ÇEVRESEL UYGULAMALARIMIZ

Detaylı

ATAġEHĠR BELEDĠYESĠ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ

ATAġEHĠR BELEDĠYESĠ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ ATAġEHĠR BELEDĠYESĠ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYETLERİ Ataşehir Çevre ve Koruma Kontrol Müdürlüğü; 14.04.2009 tarihinde kurulmuş olup, 2872 sayılı ÇEVRE KANUNU

Detaylı

İzleme ve Ölçme Takip Listesi ÇAYCUMA

İzleme ve Ölçme Takip Listesi ÇAYCUMA İzleme ve Ölçme Takip Listesi ÇAYCUMA Doküman No: FR-34 Yayın Tarihi: 20.02.2010 Revizyon No: 3 Revizyon Tarihi: 26.12.2011 Hazırlayan: Yönetim Temsilcisi Sanayi Sicil Belgesi İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı

Detaylı

ÇEVRE SAĞLIK TESİSLERİ LTD. ŞTİ. ENDÜSTRİYEL ATIK YÖNETİM PLANI ( )

ÇEVRE SAĞLIK TESİSLERİ LTD. ŞTİ. ENDÜSTRİYEL ATIK YÖNETİM PLANI ( ) ÇEVRE SAĞLIK TESİSLERİ LTD. ŞTİ. ENDÜSTRİYEL ATIK YÖNETİM (2016-2017-2018) Sayfa No 5/1 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Çevre Görevlisi Kalite Yönetim Direktörü Başhekim 1) Atık Üreticisinin İletişim Bilgileri

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: 43986390-150.01/348 13/03/2015 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi EKOR KURŞUN METAL PLASTİK SAN VE TİC LTD ŞTİ KÜÇÜK SAN SİT D BÖL 42 CAD 4 ŞEHİTKAMİL ŞEHİTKAMİL / GAZİANTEP İlgi: (a) 12/02/2014

Detaylı

ÇEVRE KANUNUNCA ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR HAKKINDA YÖNETMELİK ÇEVRE İZİN VE LİSANS UYGULAMALARI

ÇEVRE KANUNUNCA ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR HAKKINDA YÖNETMELİK ÇEVRE İZİN VE LİSANS UYGULAMALARI ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI ÇED İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İZİN VE LİSANS DAİRESİ BAŞKANLIĞI ÇEVRE KANUNUNCA ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR HAKKINDA YÖNETMELİK ÇEVRE İZİN VE LİSANS UYGULAMALARI

Detaylı

ENDÜSTRİYEL ATIK YÖNETİM PLANI

ENDÜSTRİYEL ATIK YÖNETİM PLANI Sayfa No 6/1 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Çevre Görevlisi Kalite Yönetim Direktörü Başhekim 1) Atık üreticisinin(sanayicinin) iletişim bilgileri - Adı Soyadı : ÇEVRE SAĞLIK TESİSLERİ LTD. ŞTİ. - Adres

Detaylı

ISO 14001 ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ HAKAN KARAGÖZ

ISO 14001 ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ HAKAN KARAGÖZ Tanım: Bir kuruluşun faaliyetlerini içinde yürüttüğü; hava, su, toprak, doğal kaynaklar, bitki topluluğu, hayvan topluluğu ile insanları da ihtiva eden ortam ve bunun arasındaki ilişkiye "çevre" denilmektedir.

Detaylı

MARİNALARDA ÇEVRE YÖNETİMİ OYA KOÇ ÇEVRE MÜHENDİSİ. Sonraki. Önceki

MARİNALARDA ÇEVRE YÖNETİMİ OYA KOÇ ÇEVRE MÜHENDİSİ. Sonraki. Önceki MARİNALARDA ÇEVRE YÖNETİMİ OYA KOÇ ÇEVRE MÜHENDİSİ İZİN YÖNETİMİ KURULUM ÖNCESİNDE ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ YÖNETMELİĞİ EK 1 LİSTESİ Madde: 10/d FAALİYET SÜRESİNCE ÇEVRE KANUNCA ALINMASI GEREKLİ İZİN

Detaylı

GERÇEKLEŞTİRİLEN EĞİTİM FAALİYETLERİ

GERÇEKLEŞTİRİLEN EĞİTİM FAALİYETLERİ * GERÇEKLEŞTİRİLEN EĞİTİM FAALİYETLERİ 1.26 Aralık 2014 tarihinde Tekstil Üreticileri ile bir araya gelinerek, mevzuat ile ilgili sunum yapılmış, sektör temsilcilerinin görüşleri alınmıştır. 2.17 Aralık

Detaylı

İSTAÇ A.Ş. ENERJİ YÖNETİMİ ve PROJELER

İSTAÇ A.Ş. ENERJİ YÖNETİMİ ve PROJELER İSTAÇ A.Ş. ENERJİ YÖNETİMİ ve PROJELER İÇERİK Katı Atık Depolama Sahalarında Oluşan Çöp Gazından Enerji Üretimi Elektrik Enerjisi Piyasasında Enerji Ticareti Enerji Verimliliği Faaliyetleri İklim Değişikliği

Detaylı

ATIK KODLARI VE LİSANS L

ATIK KODLARI VE LİSANS L ÇEVRE YÖNETY NETİMİ GENEL MÜDÜRLM RLÜĞÜ İZİN N VE DENETİM M DAİRES RESİ BAŞKANLI KANLIĞI ÇEVRE İZNİ VE LİSANSI L ŞUBESİ ATIK KODLARI VE LİSANS L KONULARI Murat ŞAHİN ÇEVRE İZNİ / ÇEVRE İZİN VE LİSANSI

Detaylı

ÇEVRE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ

ÇEVRE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ HAKKIMIZDA Kalara Çevre Danışmanlık Çalışma hayatına 06.02.2014 tarihinde Ankara merkezli olarak hizmet vermeye başlamıştır. Çözüm ortağımız 23.01.2011 tarihinde T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ndan

Detaylı

ÇEVRE RAPORU 2014. www.burosit.com

ÇEVRE RAPORU 2014. www.burosit.com ÇEVRE RAPORU 2014 ÇEVRE RAPORU 2014 www.burosit.com 1 Çevresel İyileştirmelerimiz Bürosit te çevre yönetimi konusunda yapılan iyileştirmeler aşağıda sıralanmıştır: - ISO 14001 belgelendirmesi 2009 - Öneri

Detaylı

AYLIK DEĞERLENDİRME RAPORU ¹ ²

AYLIK DEĞERLENDİRME RAPORU ¹ ² Çevre Danışmanlık Firmasının İsmi ve Logosu AYLIK DEĞERLENDİRME RAPORU ¹ ² Tetkik Tarihi : Tetkik Saati : A - İŞLETME BİLGİLERİ Adı Adresi Faaliyet Konusu ÇKAGİLHY Kapsamındaki Yeri ÇED Mevzuatına Göre

Detaylı

EK III İŞLETMENİN ADI (İŞLETMENİN ADRESİ) ... ... FAALİYETİ/FALİYETLERİ İŞ AKIM ŞEMASI/ŞEMALARI VE PROSES ÖZETİ/ÖZETLERİ. Hazırlayan (Unvan)

EK III İŞLETMENİN ADI (İŞLETMENİN ADRESİ) ... ... FAALİYETİ/FALİYETLERİ İŞ AKIM ŞEMASI/ŞEMALARI VE PROSES ÖZETİ/ÖZETLERİ. Hazırlayan (Unvan) EK III İşletme Logosu (varsa) İŞLETMENİN ADI (İŞLETMENİN ADRESİ)...... FAALİYETİ/FALİYETLERİ İŞ AKIM ŞEMASI/ŞEMALARI VE PROSES ÖZETİ/ÖZETLERİ Hazırlayan (Unvan) Tarih İmza 1.1. İÇİNDEKİLER İçindekiler

Detaylı

SANAYİ TESİSLERİNDE KASITSIZ ÜRETİM SONUCU OLUŞAN KOK LARIN ATMOSFERE VERİLMESİNİN KONTROLÜNE İLİŞKİN MEVZUAT VE ÇALIŞMALAR

SANAYİ TESİSLERİNDE KASITSIZ ÜRETİM SONUCU OLUŞAN KOK LARIN ATMOSFERE VERİLMESİNİN KONTROLÜNE İLİŞKİN MEVZUAT VE ÇALIŞMALAR SANAYİ TESİSLERİNDE KASITSIZ ÜRETİM SONUCU OLUŞAN KOK LARIN ATMOSFERE VERİLMESİNİN KONTROLÜNE İLİŞKİN MEVZUAT VE ÇALIŞMALAR Aralık 2016 GENEL MEVZUAT H AV A K A L İ T E S İ N İ N K O R U N M A S I Y Ö

Detaylı

ÇED Olumlu Kararı 14. Süreci Devam Eden Projeler 3. ÇED Kapsam Dışı Projeler 36. Toplam 53

ÇED Olumlu Kararı 14. Süreci Devam Eden Projeler 3. ÇED Kapsam Dışı Projeler 36. Toplam 53 ÇED Olumlu Kararı 14 Süreci Devam Eden Projeler 3 ÇED Kapsam Dışı Projeler 36 Toplam 53 MÜDÜRLÜĞÜMÜZ TARAFINDAN ÇED YÖNETMELİĞİNE TABİ OLAN PROJELER HAKKINDA VERİLEN KARARLAR Yıllar İtibariyle Seçme Eleme

Detaylı

SANGO TI ÇEVRE BAKIŞI

SANGO TI ÇEVRE BAKIŞI SANGO TI ÇEVRE BAKIŞI YEŞİL SANGO DOĞAYA SAYGI Sango Global Merkezimizin orta ve uzun dönemli hedeflerinde SIFIR EMİSYON A SAHİP FİRMA OLMA hedefi bulunmaktadır. Bu hedef doğrultusunda firmamızın seragazı

Detaylı

ÇEVRE YÖNETİMİ VE İZİN İŞLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ VE DENETİM İŞLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

ÇEVRE YÖNETİMİ VE İZİN İŞLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ VE DENETİM İŞLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRE YÖNETİMİ VE İZİN İŞLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ VE DENETİM İŞLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ İLİMİZİN BAŞLICA SORUNLARI -Hava Kirliliği -Katı Atıkların Toplanması ve Depolanması -Su ve Toprak

Detaylı

Kerim AKSU Belediye Başkanı. Kazım ELMALI Belediye Başkan Yardımcısı. İsmail DEMİR Temizlik İşleri Müdürü. Hasan ÖZTÜRK Şef

Kerim AKSU Belediye Başkanı. Kazım ELMALI Belediye Başkan Yardımcısı. İsmail DEMİR Temizlik İşleri Müdürü. Hasan ÖZTÜRK Şef GİRESUN BELEDİYESİ TEMIZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜGÜ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI YÖNETMELİĞİ TEŞKİLAT MADDE 5-Temizlik İşleri Müdürlüğü aşağıda yazıldığı şekilde teşkilatlanmıştır.müdürlük;belediye Başkan Yardımcısı

Detaylı

ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İZİN VE LİSANS DAİRESİ BAŞKANLIĞI ÇEVRE İZİN VE LİSANS YÖNETMELİĞİ Hasan SEÇGİN Çevre Mühendisi 10 Şubat 2016 / İSTANBUL Çevre İzin ve Lisansları

Detaylı

ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İZİN VE LİSANS DAİRESİ BAŞKANLIĞI ÇEVRE KANUNUNCA ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR HAKKINDA YÖNETMELİK & TIBBİ ATIK STERİLİZASYON İZİN VE

Detaylı

LIFE Programme 2006 LIFE06 TCY/TR/000292 HaWaMan

LIFE Programme 2006 LIFE06 TCY/TR/000292 HaWaMan LIFE Programme 2006 LIFE06 TCY/TR/000292 HaWaMan Betül DOĞRU Tehlikeli Atıklar Şube Müdürü Çevre Mühendisi Ġçerik - Katı Atık Mevzuatı - Hedeflenen Politika - Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliği -

Detaylı

Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Çevre Denetimi Ani, planlı, birleşik denetimler ve izlemeler yapılmaktadır. 2872 sayılı Çevre Kanunu ve yönetmelikleri kapsamında Hava, Su,

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİĞİ, PGD, ULUSLARARASI GÖZETİM ŞİRKETLERİ

ÜRÜN GÜVENLİĞİ, PGD, ULUSLARARASI GÖZETİM ŞİRKETLERİ ÜRÜN GÜVENLİĞİ, PGD, ULUSLARARASI GÖZETİM ŞİRKETLERİ B. Kaan KÖKTÜRK Daire Başkanı 17 Kasım 2017 1 DÜNYA TİCARET ÖRGÜTÜ (TTE Anlaşması) Tarım Ürünleri (DTÖ, AB, BMAEK, OECD Sanayi Ürünleri (Gümrük Birliği

Detaylı

Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği 25 Kasım 2014 tarihli ve sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği 25 Kasım 2014 tarihli ve sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. AB ÇEVRE MÜKTESEBATINA UYUM ÇALIŞMALARI AB Mevzuat Listesi Yayımlanan Yönetmelik AB Müktesebatındaki değişiklik Sektör / Direktif / Tüzük / Diğer Çevre ile ilgili Belli Başlı Kamu ve Özel Projelerin Etkisinin

Detaylı

T.C. TOKAT VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRE YÖNETİMİ VE ÇEVRE DENETİMİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. TOKAT VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRE YÖNETİMİ VE ÇEVRE DENETİMİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRE YÖNETİMİ VE ÇEVRE DENETİMİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ 2) Aşağı Kelkit Havzası Katı Atık Birliği: Niksar,Reşadiye,Başçiftlik,Akkuş, Yolkonak, Gökçeli,Yazıcık,Kuyucak, Özalan Ataköy. Çalışmalar birlik tarafından

Detaylı

Doğal Gaz Dağıtım Sektöründe Çevre Performansı. Erdal Kaya 02/11/2017 Haliç Kongre Merkezi / İstanbul

Doğal Gaz Dağıtım Sektöründe Çevre Performansı. Erdal Kaya 02/11/2017 Haliç Kongre Merkezi / İstanbul Doğal Gaz Dağıtım Sektöründe Çevre Performansı Erdal Kaya 02/11/2017 Haliç Kongre Merkezi / İstanbul Doğal gaz dağıtım sektöründe çevre bilincinin yükseltilmesi ve Çevre Performans kriterleri konusunda

Detaylı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ÇEVRECİ ŞEHİRLERE DOĞRU Kadir DEMİRBOLAT İklim Değişikliği Dairesi Başkanı 7 Temmuz 2012, Gaziantep Çevreci Şehircilik; Yaşam kalitesi yüksek, Çevreye duyarlı, Tarihi ve kültürel

Detaylı

Maxion İnci (Çelik) Çevre Yönetim Sistemi. Dış İletişim Konuları

Maxion İnci (Çelik) Çevre Yönetim Sistemi. Dış İletişim Konuları Maxion İnci (Çelik) Çevre Yönetim Sistemi Dış İletişim Konuları ÖNEMLİ ÇEVRE BOYUTLARI Maxion İnci Çelik Jant işletmesi, çevreye duyarlı bir şirket olmasından dolayı işletmede önemli çevre boyutlarına

Detaylı

ATIK YÖNETİM PLANI. Hazırlayan: Büşra SAĞLIK

ATIK YÖNETİM PLANI. Hazırlayan: Büşra SAĞLIK ATIK YÖNETİM PLANI Hazırlayan: Büşra SAĞLIK ATIK NEDİR? 2015 yılında yayınlanan Atık Yönetimi Yönetmeliği ne göre atık; üreticisi veya fiilen elinde bulunduran gerçek veya tüzel kişi tarafından çevreye

Detaylı

Bürosit, çevre ile ilgili faaliyetleri hakkındaki bilgileri Çevre Raporu ile web sitesinde tüm paydaşlarına sunmaktadır.

Bürosit, çevre ile ilgili faaliyetleri hakkındaki bilgileri Çevre Raporu ile web sitesinde tüm paydaşlarına sunmaktadır. Bürosit, çevre ile ilgili faaliyetleri hakkındaki bilgileri Çevre Raporu ile web sitesinde tüm paydaşlarına sunmaktadır. Çevre Raporu nda Çevre Politikası, çevre yasa ve yönetmelikleri kapsamında yapılan

Detaylı

Doç. Dr. Cevat Yaman. Gebze Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü

Doç. Dr. Cevat Yaman. Gebze Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Türkiye de Tehlikeli Atıkların Yönetimi ve Mevcut Durumu Doç. Dr. Cevat Yaman Gebze Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Sunum İçeriği 1. Tehlikeli Atıkların Tanımlanması 2. Tehlikeli Atıkların

Detaylı