RADYO VE TELEVİZYON YAYINCILIĞI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "RADYO VE TELEVİZYON YAYINCILIĞI"

Transkript

1 SAYISAL YAYINCILIĞIN DURUMU TÜRKİYE DE RADYO VE TELEVİZYON YAYINCILIĞININ ININ MEVCUT DURUMU KARASAL SAYISAL YAYINCILIK (DVB-T) CEP TELEVİZYONU VEYA MOBİL TV (DVB H) İNTERNET ORTAMINDAN TV YAYINCILIĞI (IP TV)

2 TÜRKİYE DE RADYO VE TELEVİZYON YAYINCILIĞININ ININ MEVCUT DURUMU Türkiye de kamu ve özel analog radyo - televizyon yayıncılığı 3984 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında Kanun ve ilgili Yönetmelikler kapsamında; Karasal Ortamdan, Uydu Ortamından, Kablo Ortamından, Kapalı Devre Ortamından olmak üzere yapılmaktadır.

3 TÜRKİYE DE RADYO VE TELEVİZYON YAYINCILIĞININ ININ MEVCUT DURUMU KARASAL ORTAMDAN YAPILAN RADYO VE TELEVİZYON YAYINCILIĞI 1995 yılından itibaren 3984 Sayılı Kanunun Geçici 6ncı Maddesi kapsamında yapılmaktadır. Karasal ortamdan yapılan yayınlar yerel, bölgesel ve ulusal lisans tipine göre yapılmaktadır. Karasal ortamdaki yayınların yayın tekniği analogdur. Henüz sayısal tekniğe geçilmemiştir.

4 TÜRKİYE DE RADYO VE TELEVİZYON YAYINCILIĞININ ININ MEVCUT DURUMU UYDU ORTAMINDAN YAPILAN RADYO VE TELEVİZYON YAYINCILIĞI 2001 yılından itibaren 3984 Sayılı Kanun ve Uydu Lisans ve Yayın İzni Yönetmeliği kapsamında yapılmaktadır. Uydu ortamdan yapılan yayınlar uydu radyo (U-RD) ve uydu televizyon (U-TV) lisans tiplerine göre yapılmaktadır. Uydu ortamdaki yayınların yayın tekniği sayısaldır.

5 TÜRKİYE DE RADYO VE TELEVİZYON YAYINCILIĞININ ININ MEVCUT DURUMU KABLO ORTAMINDAN YAPILAN RADYO VE TELEVİZYON YAYINCILIĞI 1988 yılından itibaren yapılmaktadır yılından itibaren Kablolu Yayın Lisans ve izin Yönetmeliği kapsamında izin verilmektedir. Kablo ortamdan yapılan yayınlar kablo radyo (K-RD Tek il veya Çok il ) ve kablo televizyon (K-TV Tek il veya Çok il ) lisans tiplerine göre yapılmaktadır. Kablo ortamdaki yayınların yayın tekniği analogdur. Türksat pilot bölgelerde başlamak üzere 2008 yılında sayısala geçmiştir.

6 TÜRKİYE DE RADYO VE TELEVİZYON YAYINCILIĞININ ININ MEVCUT DURUMU KAPALI DEVRE ORTAMINDAN YAPILAN RADYO VE TELEVİZYON YAYINCILIĞI 2002 yılından itibaren 3984 Sayılı Kanun ve Kapalı Devre Televizyon Yayınları Yönetmeliği kapsamında eğitim,öğretim, güvenlik ve turizm amacıyla yapılmaktadır.kapalı Devre ortamından yapılan yayınlar kapalı devre radyo (KD-RD) ve kapalı devre televizyon (KD-TV) lisans tiplerine göre yapılmaktadır. Kapalı devre yayı tekniği sayısaldır.

7 KARASAL SAYISAL YAYINCILIK (DVB-T) Haberleşme Yüksek Kurulu 27/09/2006 tarihinde yapmış olduğu 2006 yılı 2. Olağan toplantısında alınan karar çerçevesinde analog yayınla paralel olarak sayısal yayına (DVB-T) geçmek üzere Sayısal Yayın Konsepti RTÜK Koordinatörlüğünde, Ulaştırma Bakanlığı Haberleşme Genel Müdürlüğü, Telekomünikasyon Kurumu, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu Genel Müdürlüğü, ilgili Kurum ve Kuruluşların katılımıyla DVB-T çalışmalarına başlanmıştır. Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde Şubat 2006 da deneme yayınlarına başlanmıştır.

8 KARASAL SAYISAL YAYINCILIK (DVB-T) Ülkemiz ekonomisine faydası, kaliteli yayıncılık, işletme maliyetinin daha düşük olması ve aynı zamanda analog karasal yayıncılığın vermiş olduğu tecrübeler ışığında sayısal yayıncılıkta multiplex işletmecisi olarak faaliyet göstermek üzere TRT ve özel yayıncı kuruluşlar tarafından Anten A.Ş. Şirketi kurulmuştur. Anten A.Ş. Öncelikle 13 büyük il olmak üzere alt yapı çalışmalarını yapmıştır.

9

10 KARASAL SAYISAL YAYINCILIK (DVB-T) Her ilde tek bir ( Ankara,İstanbul ve İzmir hariç) emisyon noktasından, tek bir sistem üzerinden yayın yapılması planlanmıştır. Ön çalışmada, emisyon yerleri, sayısal yayın için arasındaki kanallar, paralel yayın yapacak kuruluşlar ilgili kurumlarla birlikte belirlenmiştir. Bunlara ilişkin harita aşağıda sunulmuştur.

11 RADYO VE TELEVİZYON YAYINCILIĞI İSTANBUL KOCAELİ SAMSUN BURSA ANKARA ERZURUM İZMİR ANTALYA KONYA KAYSERİ DİYARBAKIR GAZİANTEP ADANA

12 KARASAL SAYISAL YAYINCILIK (DVB-T) Karasal sayısal yayına geçilmesi planlanan il sayısı 13 den 24 e çıkarılmıştır. Bu ilave illere yönelik teknik fizibilite çalışmaları devam etmektedir. Karasal sayısal yayına yönelik frekans planlama çalışmaları Bilgi Teknolojileri Kurumu tarafından yapılmıştır. Plan çalışması değerlendirme aşamasındadır. Ancak Danıştay 10ncu Dairesince TRT Kurumunun Anten A.Ş. ye ortak olamıyacağına karar vermiştir. TRT Kurumu bu karara itiraz etmiş ve mahkeme süreci devam etmektedir.

13 KARASAL SAYISAL YAYINCILIK (DVB-T) Karasal sayısal yayına geçilmesi planlanan il sayısı 13 den 24 e çıkarılmıştır. Bu ilave illere yönelik teknik fizibilite çalışmaları devam etmektedir. Karasal sayısal yayına yönelik frekans planlama çalışmaları Bilgi Teknolojileri Kurumu tarafından yapılmıştır. Plan çalışması değerlendirme aşamasındadır. Ancak Danıştay 10ncu Dairesince TRT Kurumunun Anten A.Ş. ye ortak olamayacağına karar vermiştir.

14 KARASAL SAYISAL YAYINCILIK (DVB-T) TRT Kurumu bu karara itiraz etmiş ve mahkeme süreci devam etmektedir. Mahkeme sonucuna göre çalışmalara devam edilecektir.karasal sayısal yayına tamamen geçilmesi yani analog yayınların kapatılması için öngörülen süre yılları olmakla birlikte bu süreç sayısala geçiş oranı ve kamuoyunun sayısala olan talebi belirleyecektir.dvb-t Mpeg-4 sıkıştırma tekniğine göre planlama yapılmaktadır.

15 KARASAL SAYISAL YAYINCILIK (DVB-T) Yapılan DVB-T planlaması Fixed alış, Taşınabilir dış mekan ve mobil alış ve Portatif iç mekan alışın tamamını kapsayacak şekilde revize edilmektedir. Karasal sayısal yayına geçilmesi durumunda izleyiciler tarafından kullanılacak olan Set Üstü Cihazlar (Set-top-box ) için yurt içi ihracatçı/ithalatçı firmalarla da görüşülerek Üniversitelerle birlikte çalışılarak bir kitapçık (T-book) çıkartılmıştır. Bu çıkarılan kitapçık hem üretici firmalara hem de izleyicilere faydalı olması planlanmıştır. Sayısal yayına geçiş ile ilgili idari ve teknik çalışmalar devam etmektedir.

16 CEP TELEVİZYONU VEYA MOBİL TV (DVB H) (Digital Video Broadcasting-Handheld) Ülkemizde DVB-H tekniğinde yayıncılık henüz başlamamıştır. Ancak bir GSM Operatörü 2008 yılı ikinci yarısından itibaren Üst Kurul dan 6 aylık süre ile test yayını yapmaya başlamıştır. Bu yayıncılığın gelişimi yakın bir zamanda hızlanacaktır. Bu konuya ilişkin çalışmalar devam etmektedir. DVB-H yayıncılığının baz istasyonları üzerinden mi, yoksa DVB-T sistemleri üzerinden yapılacağı konusu henüz netlik kazanmamıştır.

17 IP TV YAYINCILIĞI IPTV yayıcılığının yüklenicisi Türk Telekom A.Ş. dir. TTAŞ IPTV yayıncılığına geçmek üzere alt yapı çalışmalarına 2008 yılında başlamış ve halen devam etmektedir. Sistem 1 milyon aboneye hizmet vermek üzere planlanmıştır. Yayıncılığa geçişe yönelik teknik alt yapı çalışmaları ve görüşmeler devam etmektedir. IPTV yayıncılığı uygulamalarının düzenlenmesine yönelik idari çalışmalar devam etmektedir.

18 TÜRKİYE DE SAYISAL SONUÇ YAYINCILIK Sonuç olarak karasal sayısal yayıncılığı (DVB-T), Cep Televizyonu veya Mobil TV Yayıncılığı (DVB-H) ve internet ortamından televizyon yayıncılığına (IPTV) yönelik geçişin hızlandırılmasını yüklenici firma, alt yapı hizmeti verecek firma ve kamuoyundan gelecek talepler belirleyecektir. Halen ülkemizde sadece uydu ve kablo (Pilot yerlerde) ortamından sayısal yayıncılık yapılmaktadır. Karasal, internet ve GSM ortamlarından sayısal televizyon yayıncılığına geçilmemiştir. Karasal sayısal radyo yayıncılığına (T-DAB ) yönelik geçiş ile ilgili çalışma söz konusu değildir.

19 TEŞEKKÜR EDERİM. Necmi KAPICI İzin ve Tahsisler Dairesi Başkanlığı Tel: necmkapiciyahoo.com

View of the Turkish market from the commercial broadcaster

View of the Turkish market from the commercial broadcaster View of the Turkish market from the commercial broadcaster Muzaffer Şafak Ratem yönetim kurulu üyesi Kanal 7 Medya grubu Planlama ve Teknik Daire Başkanı Türkiye deki TV Yayıncılığı ve İletim Teknikleri

Detaylı

Erdem ÇAKMAK Üst Kurul Uzmanı Radyo ve Televizyon Üst Kurulu

Erdem ÇAKMAK Üst Kurul Uzmanı Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Erdem ÇAKMAK Üst Kurul Uzmanı Radyo ve Televizyon Üst Kurulu 1 RADYO YAYINCILIĞINDA ULUSLAR ARASI DÜZENLEMELER 1961 Stockholm: 87.5-100 MHz 1979 Cenevre WARC: 87.5 108 MHz 1984 Cenevre: Bölgesel tahsisler

Detaylı

«KARASAL RADYO & TV YAYINCILIK SON GELİŞMELER» İSTANBUL BROADCAST Süreyya Murat Kuran Kule A.Ş. Operasyonlar E&E Mühendisi & MBA

«KARASAL RADYO & TV YAYINCILIK SON GELİŞMELER» İSTANBUL BROADCAST Süreyya Murat Kuran Kule A.Ş. Operasyonlar E&E Mühendisi & MBA PTT - KULE A.Ş. «KARASAL RADYO & TV YAYINCILIK SON GELİŞMELER» İSTANBUL BROADCAST 2018 15.11.2018 Süreyya Murat Kuran Kule A.Ş. Operasyonlar E&E Mühendisi & MBA Sunum Gündemi 1. Kule A.Ş. Hakkında 2. Servislerimiz

Detaylı

FASIL 10 BİLGİ TOPLUMU VE MEDYA

FASIL 10 BİLGİ TOPLUMU VE MEDYA FASIL 10 BİLGİ TOPLUMU VE MEDYA Öncelik 10.1. 2002 AB düzenleyici çerçevesi için anahtar başlangıç koşullarının kabul edilmesinin ve uygulanmasının tamamlanması 1 Mevzuat uyum takvimi Tablo 10.1.1 1 2002/20/AT

Detaylı

Sayısal Yayıncılık Düzenleme Çerçevesi ve Frekans Planı

Sayısal Yayıncılık Düzenleme Çerçevesi ve Frekans Planı Sayısal Yayıncılık Düzenleme Çerçevesi ve Frekans Planı Mehmet GÜLŞEN Daire Başkanı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Spektrum İzleme ve Denetleme Dairesi 21 Kasım 2008 Ankara, Hacettepe Üniversitesi

Detaylı

SAYISAL KARASAL YAYINCILIK

SAYISAL KARASAL YAYINCILIK SAYISAL KARASAL YAYINCILIK RTÜK İstanbul Toplantısı Nisan 2016 SAYISAL KARASAL YAYIN ZİNCİRİ YAYIN İçerik, Kodlama, Modülasyon, Hizmetler VERİCİ İletim (uydu, fiber, radyo link), İstasyon ALICI Anten Sistemi,

Detaylı

Sayısal Karasal Televizyon (DVB-T) Alıcıları için Minimum İsterler. Kasım 2008

Sayısal Karasal Televizyon (DVB-T) Alıcıları için Minimum İsterler. Kasım 2008 Sayısal Karasal Televizyon (DVB-T) Alıcıları için Minimum İsterler Kasım 2008 Komisyon Üyeleri Prof.Dr. Ayhan Altıntaş (Bilkent Üniversitesi- İSYAM) Prof.Dr. Birsen Saka (Hacettepe Üniversitesi) Yrd.Doç.Dr.

Detaylı

MOBİLSAD, Eylül 2010

MOBİLSAD, Eylül 2010 MOBİLSAD, Eylül 2010 Gündem TELEKOMÜNİKASYON SEKTÖRÜ VE KATKILARIMIZ Telekomünikasyon Sektörü Mobil İletişim Sektörü Ekonomiye Diğer Katkılarımız Ülke Gelişimine Katkı TELEKOMÜNİKASYON SEKTÖRÜNDE VERGİ

Detaylı

KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İNÖNÜ BULVARI 06100 YÜCETEPE / ANKARA

KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İNÖNÜ BULVARI 06100 YÜCETEPE / ANKARA İNÖNÜ BULVARI 06100 YÜCETEPE / ANKARA DEVLET SU İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İNÖNÜ BULVARI 06100 YÜCETEPE/ANKARA TALATPAŞA BULVARI 06330 GAR / ANKARA MEVLANA BULVARI ( KONYA YOLU ) NO:186 06520 BALGAT / ANKARA

Detaylı

YEREL YÖNETİMLER PERFORMANS ARAŞTIRMASI -BÜYÜKŞEHİRLER-

YEREL YÖNETİMLER PERFORMANS ARAŞTIRMASI -BÜYÜKŞEHİRLER- YEREL YÖNETİMLER PERFORMANS ARAŞTIRMASI -BÜYÜKŞEHİRLER- MART 2016 4 Bu araştırma Mart 2014 yerel seçimlerinden bu yana geçen 2 senelik süreçte, vatandaşların Büyükşehir 5 Belediye hizmetleri ile ilgili

Detaylı

DVB-T, yayınların izleyicilere iletilmesinde yerel vericiler kullanılarak yapılan digital yayın türüdür.

DVB-T, yayınların izleyicilere iletilmesinde yerel vericiler kullanılarak yapılan digital yayın türüdür. DVB-T, yayınların izleyicilere iletilmesinde yerel vericiler kullanılarak yapılan digital yayın türüdür. Karasal Sayısal(Dijital) Televizyon Yayıncılığı "DVB-T" Nedir, Ne Değildir? Öncelikle başlıkta adı

Detaylı

Martin. Telekom. Hakkımızda. Genis band uydu bag lantı hizmetleri ile birlikte uçtan uca katma deg erli telekom çözümleri sag lamaktadır.

Martin. Telekom. Hakkımızda. Genis band uydu bag lantı hizmetleri ile birlikte uçtan uca katma deg erli telekom çözümleri sag lamaktadır. Hakkımızda C Tech Bilisim Martin Telekom SVS Telekom Genis band uydu bag lantı hizmetleri ile birlikte uçtan uca katma deg erli telekom çözümleri sag lamaktadır. Afet Durumunda Haberleşme İhtiyaçları Bilgi

Detaylı

Internet Ö D Ü L L E R E R İ Ş İ M L E R A R A Ş T I R M A L A R

Internet Ö D Ü L L E R E R İ Ş İ M L E R A R A Ş T I R M A L A R Internet Ö D Ü L L E R E R İ Ş İ M L E R A R A Ş T I R M A L A R Bir Türk radyosunun dünya çapında başarısı Number1 Facebook da Dünya 10.su Number1 FM 438.687 kişi Number1 TV 276.425 kişi Number1 Medya

Detaylı

Yeni Yayın Teknolojileri. Özgür COŞAR Elektrik-Elektronik Yüksek Mühendisi ozgur.cosar@emo.org.tr sadeceozgur.blogspot.com

Yeni Yayın Teknolojileri. Özgür COŞAR Elektrik-Elektronik Yüksek Mühendisi ozgur.cosar@emo.org.tr sadeceozgur.blogspot.com Yeni Yayın Teknolojileri Özgür COŞAR Elektrik-Elektronik Yüksek Mühendisi ozgur.cosar@emo.org.tr sadeceozgur.blogspot.com EMO, Ankara 16 Nisan 2008 program: DVB S/S2/T/T2/C/H/SH DRM - DAB HDTV (Full HD

Detaylı

Yerel Seçim Araştırması Raporu BÜYÜKŞEHİRLER

Yerel Seçim Araştırması Raporu BÜYÜKŞEHİRLER Yerel Seçim Araştırması Raporu BÜYÜKŞEHİRLER 48,1 ŞANLIURFA 22,5 8,0 6,1 3,6 11,7 AKPARTİ BDP SP CHP DİĞER KARARSIZ 25-30 Ekim 2013 tarihleri arasında 2830 kişi ile yüzyüze görüşülerek gerçekleştirilmiştir.

Detaylı

RADYO VE TELEVİZYON ÜST KURULU KABLOLU YAYIN YÖNETMELİĞİ

RADYO VE TELEVİZYON ÜST KURULU KABLOLU YAYIN YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 15.06.2011 Resmi Gazete Sayısı: 27965 RADYO VE TELEVİZYON ÜST KURULU KABLOLU YAYIN YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı,

Detaylı

YAYIN YÜKSEK KURULU IPTV LİSANS VE YAYIN İZNİ TÜZÜĞÜ

YAYIN YÜKSEK KURULU IPTV LİSANS VE YAYIN İZNİ TÜZÜĞÜ YAYIN YÜKSEK KURULU IPTV LİSANS VE YAYIN İZNİ TÜZÜĞÜ (4.3.2011 - R.G. 41 - EK III - A.E. 117 Sayılı Tüzük) KAMU VE ÖZEL RADYO VE TELEVİZYONLARIN KURULUŞ VE YAYINLARI YASASI (39/1997, 34/2003, 36/2010 ve

Detaylı

Merkezi TV Notları 2015 V1

Merkezi TV Notları 2015 V1 Merkezi TV Notları 2015 V1 Merkezi TV de Sistem Seçimi Gelişen ve çeşitlenen teknolojiler sayesinde, Merkezi TV Sistemlerinden en yüksek faydayı elde edebilmek için doğru sistem seçimi büyük önem kazandı.

Detaylı

Sistem entegrasyonları için, anahtar teslim projeler, ürünler ve yüksek teknoloji çözümleri sunuyoruz:

Sistem entegrasyonları için, anahtar teslim projeler, ürünler ve yüksek teknoloji çözümleri sunuyoruz: 1992 den Bugüne; Sistem entegrasyonları için, anahtar teslim projeler, ürünler ve yüksek teknoloji çözümleri sunuyoruz: SMATV Sistemleri: Tüm yaşam ve çalışma alanlarında, yıllarca konforu sürülecek görüntü

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Uydu Filosu. Türksat 2A. Türksat 3A. Türksat 4A. Türksat 4B. Türksat VSAT

İÇİNDEKİLER. Uydu Filosu. Türksat 2A. Türksat 3A. Türksat 4A. Türksat 4B. Türksat VSAT www.turksat.com.tr TÜRKSAT A.Ş. Türksat A.Ş., uydular üzerinden haberleşme hizmetlerini gerçekleştiren önde gelen uydu operatörlerinden biridir. Ulusal egemenlik kapsamındaki uydu yörünge pozisyonlarının

Detaylı

Türksat Uydu Haberleşme Kablo Tv ve İşletme A.Ş.

Türksat Uydu Haberleşme Kablo Tv ve İşletme A.Ş. www.turksat.com.tr Türksat Uydu Haberleşme Kablo Tv ve İşletme A.Ş. Türksat A.Ş., uydular üzerinden haberleşme hizmetlerini gerçekleştiren önde gelen uydu operatörlerinden biridir. Ulusal egemenlik kapsamındaki

Detaylı

2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ

2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ 2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ YÖNTEM Buçalışma,DoğruTercihAnalizEkibitarafındanhazırlanmışveKariyerPlanlamaDerneğiÜyelerilebirlikteyorumlanmıştır. Geçtiğimizyılardakontenjanartışveazalmalarınabakıldığında,çoğunluklaazalmanınbaşarısırasınınyükselmesine,artışlarındabaşarısırasındadüşüşe

Detaylı

30 BÜYÜKŞEHİR YEREL SEÇİM ARAŞTIRMASI RAPORU. www.orcarastirma.com.tr

30 BÜYÜKŞEHİR YEREL SEÇİM ARAŞTIRMASI RAPORU. www.orcarastirma.com.tr 30 BÜYÜKŞEHİR YEREL SEÇİM ARAŞTIRMASI RAPORU SUNUŞ ARAŞTIRMANIN AMACI Bu araştırmanın amacı; 2014 yerel seçimleri öncesinde Büyükşehirlerde seçmenlerin siyasi parti tercihlerini tespit etmek ve kamuoyu

Detaylı

Sektörel Rekabet ve Tüketici Hakları Dairesi Başkanlığı Ocak 2008 İstanbul

Sektörel Rekabet ve Tüketici Hakları Dairesi Başkanlığı Ocak 2008 İstanbul Telekomünikasyon Sektöründe Rekabet Sektörel Rekabet ve Tüketici Hakları Dairesi Başkanlığı Ocak 2008 İstanbul Gündem Genel İstatistikler Pazar Analizleri Sabit Arama Pazarı Mobil Arama Pazarı Genişbant

Detaylı

Sayısal Radyo Yayıncılığı

Sayısal Radyo Yayıncılığı Sayısal Radyo Yayıncılığı Mevlüt TAÇYILDIZ MüĢavir, ARGE Müdürü Stüdyolar ve Program Ġletim Sistemleri Dairesi BaĢkanlığı ĠÇERĠK 1. Karasal Radyo Yayıncılığı; analog ve sayısal radyo 2. Sayısal Radyo Yayıncılığı

Detaylı

Farklı Televizyon Yayın Ortamlarında Aynı Anda Farklı Reklam Yayını Bir Koltuğa İki Karpuz Sığar mı?

Farklı Televizyon Yayın Ortamlarında Aynı Anda Farklı Reklam Yayını Bir Koltuğa İki Karpuz Sığar mı? Farklı Televizyon Yayın Ortamlarında Aynı Anda Farklı Reklam Yayını Bir Koltuğa İki Karpuz Sığar mı? *Av.Erdal AKSU 17 Kasım 2008 KONU: Rekabet Kurulu nun 03.07.2008 tarihinde Kablo TV şebekesine entegre

Detaylı

MOBİLSAD, Eylül 2010

MOBİLSAD, Eylül 2010 MOBİLSAD, Eylül 2010 Gündem MOBİLSAD Nasıl Kurulduk? Amaçlarımız TELEKOMÜNİKASYON SEKTÖRÜ VE KATKILARIMIZ Telekomünikasyon Sektörü Mobil İletişim Sektörü Ekonomiye Diğer Katkılarımız Ülke Gelişimine Katkı

Detaylı

Müminhan BİLGİN TRABZON MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI

Müminhan BİLGİN TRABZON MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI KİŞİSEL BİLGİLER Doğum yeri/tarihi : Trabzon, 1964 Askerlik Hizmeti : Tamamlandı, 1985 Medeni Durumu : Evli, 3 çocuk babası PROFESYONEL DENEYİM DEVLET/ ÖZEL SEKTÖR HİZMET TECRÜBELERİ NETAŞ 4G ve Kamu Acil

Detaylı

SİRKÜLER NO: POZ-2010 / 52 İST, 09.07.2010. Amortisman listesine ilaveler ve listede değişiklikler yapıldı.

SİRKÜLER NO: POZ-2010 / 52 İST, 09.07.2010. Amortisman listesine ilaveler ve listede değişiklikler yapıldı. SİRKÜLER NO: POZ-2010 / 52 İST, 09.07.2010 ÖZET: Amortisman listesine ilaveler ve listede değişiklikler yapıldı. AMORTİSMAN LİSTESİNE İLAVELER VE LİSTEDE DEĞİŞİKLİKLER YAPILDI Bilindiği üzere, 01 Ocak

Detaylı

Düzenleyici Kurumların Sayısal Yayıncılıkta Rolü

Düzenleyici Kurumların Sayısal Yayıncılıkta Rolü Düzenleyici Kurumların Sayısal Yayıncılıkta Rolü K. Kaya PAÇACI Atila SEÇKİ Şefik Y. PENÇERECİ Ankara, Ekim 2011 Başkanlığı 1 Bu çalışmada yer alan görüşler yazarlarına aittir, Bilgi Teknolojileri ve İletişim

Detaylı

YAYIN YÜKSEK KURULU LİSANS VE YAYIN İZNİ TÜZÜĞÜ

YAYIN YÜKSEK KURULU LİSANS VE YAYIN İZNİ TÜZÜĞÜ YAYIN YÜKSEK KURULU LİSANS VE YAYIN İZNİ TÜZÜĞÜ (04.03.2011 - R.G. 41 - EK III - A.E. 116 Sayılı Tüzük) KAMU VE ÖZEL RADYO VE TELEVİZYONLARIN KURULUŞ VE YAYINLARI YASASI (39/1997, 34/2003, 36/2010 ve 42/2011

Detaylı

6112 sayılı Kanun Kapsamında Yayın Lisans İşlemleri

6112 sayılı Kanun Kapsamında Yayın Lisans İşlemleri 6112 sayılı Kanun Kapsamında Yayın Lisans İşlemleri RATEM ANTALYA TOPLANTISI Muhsin KILIÇ Radyo ve Televizyon Üst Kurulu İzin ve Tahsisler Dairesi Başkanı 1 6112 sayılı Kanun 6112 sayılı Kanun ile sektörün

Detaylı

KONYA ULAŞTIRMA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ KURULMASI İÇİN VERİ, GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

KONYA ULAŞTIRMA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ KURULMASI İÇİN VERİ, GÖRÜŞ VE ÖNERİLER Araştırma Raporu Ekonomik Araştırmalar ve Proje Müdürlüğü KONYA Haziran, 2017 www.kto.org.tr 1. GİRİŞ 27.05.2005 tarih ve 25709 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan 2004/8336 sayılı Bakanlar Kurulu kararı

Detaylı

Operatör Çözümleri. SMATV Sistemleri. IPTV Sistemleri. Kablolu-Kablosuz Genişbant Şebeke Çözümleri

Operatör Çözümleri. SMATV Sistemleri. IPTV Sistemleri. Kablolu-Kablosuz Genişbant Şebeke Çözümleri Operatör Çözümleri Operatör ve servis sağlayıcı gibi sorunsuz altyapı üzerinden müşterilerine hizmet sunma ihtiyacı duyan müşterilerimize Mobil TV için altyapılar, Sinyal İşleme merkezleri ile sorunsuz

Detaylı

TÜRKİYE TELEKOMÜNİKASYON SEKTÖRÜNDE VERGİLER

TÜRKİYE TELEKOMÜNİKASYON SEKTÖRÜNDE VERGİLER TÜRKİYE TELEKOMÜNİKASYON SEKTÖRÜNDE VERGİLER ODTÜ MEZUNLARI DERNEĞİ TELEKOM KOMİSYONU TOPLANTISINDA YAPILAN SUNUM 16 ŞUBAT 2009 1. GENEL TABLO 2. MOBİL HİZMETLERDE VERGİLER 3. SABİT HİZMETLERDE VERGİLER

Detaylı

KABLOSUZ İLETİŞİM

KABLOSUZ İLETİŞİM KABLOSUZ İLETİŞİM 805540 KABLOSUZ İLETİŞİM SİSTEMLERİNE GİRİŞ İçerik 3 İletişim sistemleri Gezgin iletişim sistemleri Kablosuz iletişim sistemleri Hücresel sistemler Tarihçe Tipik İletişim Sistemi 4 Kaynak

Detaylı

PROTEL KURUM KĐMLĐĞĐ Temmuz 2009

PROTEL KURUM KĐMLĐĞĐ Temmuz 2009 PROTEL KURUM KĐMLĐĞĐ Temmuz 2009 Firma ünvanı: PROTEL Elektronik Ürünler Pazarlama Tic.Ltd.Şti. Kuruluş: 1988 Web siteleri: Faaliyet Merkezleri: Genel Müdür: www.protelturkey.com Kurumsal web sitesi www.protel-elektronik.com

Detaylı

TÜRKİYE DE İNTERNET / GENİŞBANT / MOBİL KULLANIM VE DİĞER HİZMETLERE İLİŞKİN BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMU

TÜRKİYE DE İNTERNET / GENİŞBANT / MOBİL KULLANIM VE DİĞER HİZMETLERE İLİŞKİN BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMU TÜRKİYE DE İNTERNET / GENİŞBANT / MOBİL KULLANIM VE DİĞER HİZMETLERE İLİŞKİN BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMU 2017 4. ÇEYREK RAPORU Bu rapor BTK (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) 2017 4. Çeyrek

Detaylı

TRT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ VERĐCĐ ĐŞLETMELERĐ DAĐRESĐ BAŞKANLIĞI ALAN ŞĐDDETĐ ÖLÇÜ ALETĐ TEKNĐK ŞARTNAMESĐ

TRT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ VERĐCĐ ĐŞLETMELERĐ DAĐRESĐ BAŞKANLIĞI ALAN ŞĐDDETĐ ÖLÇÜ ALETĐ TEKNĐK ŞARTNAMESĐ TRT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ VERĐCĐ ĐŞLETMELERĐ DAĐRESĐ BAŞKANLIĞI ALAN ŞĐDDETĐ ÖLÇÜ ALETĐ TEKNĐK ŞARTNAMESĐ Proje no: VĐD-2014/02 TEKNĐK ŞARTNAME 1. GENEL: Bu şartnamenin amacı Đdari Şartname çerçevesinde TRT

Detaylı

MOBİL DEVLET. DOÇ. DR. METE YILDIZ HACETTEPE ÜNİVESİTESİ myildiz@hacettepe.edu.tr

MOBİL DEVLET. DOÇ. DR. METE YILDIZ HACETTEPE ÜNİVESİTESİ myildiz@hacettepe.edu.tr MOBİL DEVLET DOÇ. DR. METE YILDIZ HACETTEPE ÜNİVESİTESİ myildiz@hacettepe.edu.tr TAŞINABİLİR (MOBİL) TEKNOLOJİLER MOBİL DEVLET NEDİR? Kamusal bilgi ve hizmetlerin sunulmasında mobil teknolojilerden yararlanılmasıdır

Detaylı

Merkezi Tv de Sistem Seçimi:

Merkezi Tv de Sistem Seçimi: Merkezi Tv de Sistem Seçimi: Gelişen ve çeşitlenen teknolojiler sayesinde, Merkezi Tv Sistemlerinden en yüksek faydayı elde edebilmek için doğru sistem seçimi büyük önem kazandı. Birçok teknik detay arasında

Detaylı

Konut Çözümleri. SMATV Sistemleri. IPTV Sistemleri. Kablolu-Kablosuz Genişbant Şebeke Çözümleri

Konut Çözümleri. SMATV Sistemleri. IPTV Sistemleri. Kablolu-Kablosuz Genişbant Şebeke Çözümleri Konut Çözümleri Toplu konutlarda bireysel çanak antenlerin meydana getirdiği görüntü kirliliğini önleyen ve görüntü kalitesinde çığır açan merkezi TV dağıtım sistemlerinden başlayarak, günümüzde Triple

Detaylı

Telefon, birbirinden uzak yerlerde bulunan kişiler ve sistemler arasında bilgi alışverişini sağlayan elektrikli ses alıp verme cihazı.

Telefon, birbirinden uzak yerlerde bulunan kişiler ve sistemler arasında bilgi alışverişini sağlayan elektrikli ses alıp verme cihazı. TELEFONLA İLETİŞİM Telefon, birbirinden uzak yerlerde bulunan kişiler ve sistemler arasında bilgi alışverişini sağlayan elektrikli ses alıp verme cihazı. Telefonun çalışmasında ana prensip ağızdan çıkan

Detaylı

Akademik Bilişim Şubat 2010 Muğla Üniversitesi

Akademik Bilişim Şubat 2010 Muğla Üniversitesi GENİŞBAND GEZGİN HABERLEŞMEDE YENİ NESİL UYGULAMALAR: 3G-4G Akademik Bilişim 2010 10 Şubat 2010 Muğla Üniversitesi İçerik Gezgin haberleşme sistemlerinin gelişim süreci 3. Nesil (3G) standardları 3G teknik

Detaylı

TRAFİK GÜVENLİĞİ SORUNU

TRAFİK GÜVENLİĞİ SORUNU TRAFİK GÜVENLİĞİ SORUNU Dünya genelinde 2013 yılında trafik çarpışmalarında hayatını kaybedenler yaklaşık: 1.3 milyon kişi 2013 yılında trafik çarpışmalarında yaralananlar: 50 milyon kişiden fazla Trafik

Detaylı

Sayısal Video ve Audio Yayıncılığı

Sayısal Video ve Audio Yayıncılığı Sayısal Video ve Audio Yayıncılığı Prof. Dr. Mehmet Şafak Hacettepe Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü msafak@hacettepe.edu.tr M. Şafak Sayısal Video ve Audio Yayıncılığı Kasım 2008

Detaylı

2015 Haziran ENFLASYON RAKAMLARI 4 Ağustos 2015

2015 Haziran ENFLASYON RAKAMLARI 4 Ağustos 2015 2015 Haziran ENFLASYON RAKAMLARI 4 Ağustos 2015 Temmuz 2015 Tüketici Fiyat Endeksi ne(tüfe) ilişkin veriler Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 3 Ağustos 2015 tarihinde yayımlandı. TÜİK tarafından

Detaylı

BAZ İSTASYONLARI VE MEVCUT MEVZUATLAR ÇERÇEVESİNDE UYGULAMAYA İLİŞKİN BİLGİLER

BAZ İSTASYONLARI VE MEVCUT MEVZUATLAR ÇERÇEVESİNDE UYGULAMAYA İLİŞKİN BİLGİLER BAZ İSTASYONLARI VE MEVCUT MEVZUATLAR ÇERÇEVESİNDE UYGULAMAYA İLİŞKİN BİLGİLER AÇIKLAMA: Sektörde yasalara uygunluğun sağlanması, ilgili kurumlarla ilişkilerin yürütülmesi, teknolojik gelişmelerin izlenmesi,

Detaylı

Betül AYDIN Hava Yönetimi Dairesi Başkanı V. Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü

Betül AYDIN Hava Yönetimi Dairesi Başkanı V. Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Çevresel Gürültü Direktifinin Uygulama Kapasitesi için Teknik Yardım Projesi Technical Assistance for Implementation Capacity for the Environmental Noise Directive Gürültü Haritaları ve Eylem Planları

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARAR. : 2017 Yıllık Kullanım Hakkı Ücretleri. : Yetkilendirme Dairesi Başkanlığının hazırladığı takrir ve

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARAR. : 2017 Yıllık Kullanım Hakkı Ücretleri. : Yetkilendirme Dairesi Başkanlığının hazırladığı takrir ve BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI Karar Tarihi : 14.12.2016 Karar No : 2016/DK-YED/486 Gündem Konusu : 2017 Yıllık Kullanım Hakkı Ücretleri KARAR ekleri incelenmiştir. : Yetkilendirme Dairesi

Detaylı

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI. KARASAL SAYISAL YAYINCILIK ÇALIŞTAYI KONUŞMA DÖKÜMLERİ 21 Aralık 2013

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI. KARASAL SAYISAL YAYINCILIK ÇALIŞTAYI KONUŞMA DÖKÜMLERİ 21 Aralık 2013 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI KARASAL SAYISAL YAYINCILIK ÇALIŞTAYI KONUŞMA DÖKÜMLERİ 21 Aralık 2013 KARASAL SAYISAL YAYINCILIK ÇALIŞTAYI KONUŞMA DÖKÜMLERİ 1.Baskı, Ankara-Nisan 2014 ISBN: 978-9944-89-880-5

Detaylı

e-dönüşüm Türkiye Projesi 2005 Eylem Planı İlerleme Raporu Sunuşu

e-dönüşüm Türkiye Projesi 2005 Eylem Planı İlerleme Raporu Sunuşu e-dönüşüm Türkiye Projesi 2005 Eylem Planı İlerleme Raporu Sunuşu N.Murat İNCE DPT Bilgi Toplumu Dairesi Başkanlığı 15 Eylül 2005 1 2005 Eylem Planı Genel Tanıtımı - Bilgi Toplumu Stratejisi hazırlıklarının

Detaylı

HotelTV. HotelTV Kurulum Öngereksinimleri REV A0.2 D0264. 2014 Ekim

HotelTV. HotelTV Kurulum Öngereksinimleri REV A0.2 D0264. 2014 Ekim HotelTV HotelTV Kurulum Öngereksinimleri 2014 Ekim D0257 - HotelTV Kurulum Öngereksinimleri 1. Düzeltme Geçmişi Date Owner Version Reason & Change 14 Şubat 2014 Uğur Daltaban A0.1 İlk Oluşturma 8 Ekim

Detaylı

Avm Çözümleri. SMATV Sistemleri. IPTV Sistemleri. Kablolu-Kablosuz Genişbant Şebeke Çözümleri

Avm Çözümleri. SMATV Sistemleri. IPTV Sistemleri. Kablolu-Kablosuz Genişbant Şebeke Çözümleri Avm Çözümleri Yaşam konforunu arttırmada önemli rol oynayan alışveriş ve yaşam merkezleri, müşterilerine sundukları ek hizmet ve konforla rakiplerinden ayrılıyorlar. Alışveriş merkezlerinin altyapı ihtyaçları

Detaylı

RADYO TELEVİZYON SEKTÖRÜ EĞİTİM İHTİYAÇ ANALİZ RAPORU

RADYO TELEVİZYON SEKTÖRÜ EĞİTİM İHTİYAÇ ANALİZ RAPORU RADYO TELEVİZYON SEKTÖRÜ EĞİTİM İHTİYAÇ ANALİZ RAPORU OCAK 2013 1 SUNUŞ 2015 yılı GE 06 sözleşmesi gereği ülkemizde de sayısal yayıncılığa geçişi işaret etmektedir. Sadece teknolojik değişimle sınırlı

Detaylı

KKTC ULUSAL FREKANS PLANI (TRNC NATIONAL FREQUENCY PLAN) İlk Yayım tarihi : (Effective Date) 07/04/2014. Güncelleme tarihi: (Last Update) 07/10/2015

KKTC ULUSAL FREKANS PLANI (TRNC NATIONAL FREQUENCY PLAN) İlk Yayım tarihi : (Effective Date) 07/04/2014. Güncelleme tarihi: (Last Update) 07/10/2015 KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE HABERLEŞME KURUMU (TURKISH REPUBLIC OF NORTHEN CYPRUS INFORMATION AND COMMUNICATION TECHNOLOGIES AUTHORITY) KKTC ULUSAL FREKANS PLANI (TRNC NATIONAL

Detaylı

YENİ NESİL TELEKOM OPERATÖRÜ

YENİ NESİL TELEKOM OPERATÖRÜ KURUMSAL SES HİZMETİ Verimor Telekom un ses hizmetleriyle en basit yapılardan en kompleks yapılara kadar, firmanız için en uygun ses çözümünü alarak şehiriçi, şehirlerarası, gsm ve milletlerarası görüşmelerini

Detaylı

RADYO VE TELEVİZYON ÜST KURULU UYDU YAYIN YÖNETMELİĞİ

RADYO VE TELEVİZYON ÜST KURULU UYDU YAYIN YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 15.06.2011 Resmi Gazete Sayısı: 27965 RADYO VE TELEVİZYON ÜST KURULU UYDU YAYIN YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı,

Detaylı

ÇapulTV Direnişin MEDYASI

ÇapulTV Direnişin MEDYASI ÇapulTV Direnişin MEDYASI 276 adet Uydudan yayın yapan kanal 137 adet Kablolu TV den yayın yapan kanal Karasal Ankara 178 Adana 90 Antalya 163 Bursa 127 Diyarbakır 80 G. Antep 79 Kayseri 92 Ordu 89 Kaynak

Detaylı

2018 Nisan ENFLASYON RAKAMLARI 3 Mayıs 2018

2018 Nisan ENFLASYON RAKAMLARI 3 Mayıs 2018 2018 Nisan ENFLASYON RAKAMLARI 3 Mayıs 2018 Nisan 2018 Tüketici Fiyat Endeksi ne (TÜFE) ilişkin veriler Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 3 Mayıs 2018 tarihinde yayımlandı. TÜİK tarafından aylık

Detaylı

TURKCELL. 2012 4. Çeyrek ve Yılsonu Sonuç Açıklaması. 2012 Yılsonu Sonuç Açıklaması. Turkcell Genel Müdür. 21 Şubat 2012

TURKCELL. 2012 4. Çeyrek ve Yılsonu Sonuç Açıklaması. 2012 Yılsonu Sonuç Açıklaması. Turkcell Genel Müdür. 21 Şubat 2012 TURKCELL 2012 Yılsonu Sonuç Açıklaması 2012 4. Çeyrek ve Yılsonu Sonuç Açıklaması 21 Şubat 2012 Süreyya Ciliv Süreyya Ciliv Turkcell - Genel Müdür 21 Şubat 2013 Turkcell Genel Müdür Turkcell Grup Konsolide

Detaylı

TEKNİK ŞARTNAME EK GENEL 1.1. SİSTEM TANITIMI VE GEREKSİNİMLER:

TEKNİK ŞARTNAME EK GENEL 1.1. SİSTEM TANITIMI VE GEREKSİNİMLER: TEKNİK ŞARTNAME EK- 2 1. GENEL 1.1. SİSTEM TANITIMI VE GEREKSİNİMLER: 1.1.1 Bu şartnamenin 1.1. Sistem Tanıtımı ve Gereksinimler ve 2. Montaj Alanları, Montaj ve Diğer Teknik Gereksinimler başlığı altındaki

Detaylı

2018 Ocak ENFLASYON RAKAMLARI

2018 Ocak ENFLASYON RAKAMLARI 2018 Ocak ENFLASYON RAKAMLARI 5 Şubat 2018 Ocak 2018 Tüketici Fiyat Endeksi ne (TÜFE) ilişkin veriler Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 5 Şubat 2018 tarihinde yayımlandı. TÜİK tarafından aylık

Detaylı

Türkiye de Bölgesel Kalkınma

Türkiye de Bölgesel Kalkınma economicpolicyresearchinstitute ekonomipolitikaları araş t ı rmaenstitüsü Türkiye de Bölgesel Kalkınma Emin Dedeoğlu 7 Aralık 2006, Konya Türkiye'de Bölgesel Kalkınma Slide 2 Türkiye de Bölgeler Arası

Detaylı

Global Reklam Yatırımları Bölge ve Ülkeler Bazında Yatırımlar

Global Reklam Yatırımları Bölge ve Ülkeler Bazında Yatırımlar Global Reklam Yatırımları Bölge ve Ülkeler Bazında Yatırımlar Geçen yıllarda dünya genelinde, reklam yatırımlarında görülen artış eğiliminin 2015 yılında ivme kaybına uğradığı, geçen yılın %4,9 luk büyüme

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2017/56 TARİH: 06/12/2017

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2017/56 TARİH: 06/12/2017 VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2017/56 TARİH: 06/12/2017 KONU 7061 Sayılı Bazı Vergi Kanunları İle Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun (Torba Kanun) Yayımlanmıştır. 5 Aralık 2017 tarihli ve 30261

Detaylı

HAKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU BİRİNCİ DAİRESİNİN 16/07/2014 TARİH VE 1642 SAYILI KARARININ EKİDİR.

HAKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU BİRİNCİ DAİRESİNİN 16/07/2014 TARİH VE 1642 SAYILI KARARININ EKİDİR. HAKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU BİRİNCİ DAİRESİNİN 16/07/2014 TARİH VE 1642 SAYILI KARARININ EKİDİR. MAHAL ARŞİV Adana 1. Sulh Ceza Mahkemesi 19 AC 19 AC 1.SCH 1.SCH Adana 2. Sulh Ceza Mahkemesi 20

Detaylı

VERGİ BİRİMLERİ. Taşra Teşkilatındaki Birimlerin Yıllar İtibariyle Sayısal Durumu

VERGİ BİRİMLERİ. Taşra Teşkilatındaki Birimlerin Yıllar İtibariyle Sayısal Durumu VERGİ BİRİMLERİ Taşra Teşkilatındaki Birimlerin Yıllar İtibariyle Sayısal Durumu 2. Vergi Birimleri. 2.1. Vergi Birimlerinin Yıllar İtibariyle Sayısal Durumu Birimin Adı 31/12/1996 31/12/1997 31/12/1998

Detaylı

TV Beyaz Spektrum İletişimi: Temel Bilgiler ve Güncel Gelişmeler

TV Beyaz Spektrum İletişimi: Temel Bilgiler ve Güncel Gelişmeler TV Beyaz Spektrum İletişimi: Temel Bilgiler ve Güncel Gelişmeler Suzan Bayhan ve Fatih Alagöz Boğaziçi Üniversitesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Telematik Araştırma Merkezi (TAM) http://www.cmpe.boun.edu.tr/~bayhan/

Detaylı

2017 Haziran ENFLASYON RAKAMLARI 3 Temmuz 2017

2017 Haziran ENFLASYON RAKAMLARI 3 Temmuz 2017 2017 Haziran ENFLASYON RAKAMLARI 3 Temmuz 2017 Haziran 2017 Tüketici Fiyat Endeksi ne(tüfe) ilişkin veriler Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 3 Temmuz 2017 tarihinde yayımlandı. TÜİK tarafından

Detaylı

YÖNETMELİK. Radyo ve Televizyon Üst Kurumundan: RADYO VE TELEVİZYON ÜST KURULU IPTV YAYIN LİSANS VE İZİN YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK. Radyo ve Televizyon Üst Kurumundan: RADYO VE TELEVİZYON ÜST KURULU IPTV YAYIN LİSANS VE İZİN YÖNETMELİĞİ 17 Temmuz 2010 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 27644 YÖNETMELİK Radyo ve Televizyon Üst Kurumundan: RADYO VE TELEVİZYON ÜST KURULU IPTV YAYIN LİSANS VE İZİN YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

T.C. B A Ş B A K A N L I K STEMİ YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI

T.C. B A Ş B A K A N L I K STEMİ YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI T.C. B A Ş B A K A N L I K YENİ TEŞVİK K SİSTEMS STEMİ YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI MEVCUT TEŞVİK SİSTEMİ Genel Teşvik Uygulamaları Bölgesel Teşvik Uygulamaları Büyük Ölçekli Yatırımların Teşviki KDV

Detaylı

ÖZEL İLETİŞİM VERGİSİ ORAN VE TUTARLARI. (01.01.2015 tarihinden geçerli olmak üzere) (Özel İletişim Vergisi Genel Tebliği Seri No:11)

ÖZEL İLETİŞİM VERGİSİ ORAN VE TUTARLARI. (01.01.2015 tarihinden geçerli olmak üzere) (Özel İletişim Vergisi Genel Tebliği Seri No:11) (01.01.2015 tarihinden geçerli olmak üzere) (Özel İletişim Vergisi Genel Tebliği Seri No:11) Mobil telefon aboneliğinin ilk tesisinde (operatör değişiklikleri hariç).. 44,00 (01.01.2014 tarihinden geçerli

Detaylı

REKABET KURULU KARARI. Dosya Sayısı : (Muafiyet) Karar Sayısı : 08-03/35-11 Karar Tarihi :

REKABET KURULU KARARI. Dosya Sayısı : (Muafiyet) Karar Sayısı : 08-03/35-11 Karar Tarihi : Rekabet Kurumu Başkanlığından, REKABET KURULU KARARI Dosya Sayısı : 2007-2-210 (Muafiyet) Karar Sayısı : 08-03/35-11 Karar Tarihi : 8.1.2008 10 A. TOPLANTIYA KATILAN ÜYELER Başkan Üyeler : Prof. Dr. Nurettin

Detaylı

10- BĐLGĐ TOPLUMU VE MEDYA

10- BĐLGĐ TOPLUMU VE MEDYA ÇIKARILMASINDA YARAR GÖRÜLEN YASAL DÜZENLEMELER (KANUN) I. 2007-2008 YASAMA DÖNEMĐNDE (01/10/2007-30/09/2008) ÇIKARILMASINDA YARAR GÖRÜLEN YASAL DÜZENLEMELER Çıkarılacak Yasal Adı 10.0007.1.01 540 Sayılı

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM SİSTEMİ OLANAKLAR-SINIRLILIKLAR

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM SİSTEMİ OLANAKLAR-SINIRLILIKLAR ANADOLU ÜNİVERSİTESİ Açıköğretim Fakültesi ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM SİSTEMİ OLANAKLAR-SINIRLILIKLAR Prof. Dr. Ali Ekrem ÖZKUL - Prof.Dr. Mehmet KESİM Öğr.Grv. Mehmet Emin MUTLU AB2000 Anadolu Üniversitesi

Detaylı

KKTC ULUSAL FREKANS PLANI (TRNC NATIONAL FREQUENCY PLAN) Geçerli olduğu tarih : (Effective Date) 07/04/2014

KKTC ULUSAL FREKANS PLANI (TRNC NATIONAL FREQUENCY PLAN) Geçerli olduğu tarih : (Effective Date) 07/04/2014 KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE HABERLEŞME KURUMU (TURKISH REPUBLIC OF NORTHEN CYPRUS INFORMATION AND COMMUNICATION TECHNOLOGIES AUTHORITY) KKTC ULUSAL FREKANS PLANI (TRNC NATIONAL

Detaylı

belirtilen adres de kurulmasında sakınca olmadığına oy birliği ile karar v erilmiştir.

belirtilen adres de kurulmasında sakınca olmadığına oy birliği ile karar v erilmiştir. Mahalli Çevre Kurulu 18/05/2005 tarihinde saat 14.00'de, gündem maddeleri olan, Baz İstasyonu, Emisyon İzni, Satışına İzin Verilen Yakıtlarla İlgili Düzenleme konularını görüşmek üzere, Vali Yardımcısı

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS DİJİTAL TELEVİSİON EEE494 8 3+0 3 5

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS DİJİTAL TELEVİSİON EEE494 8 3+0 3 5 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS DİJİTAL TELEVİSİON EEE494 8 3+0 3 5 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü İngilizce Lisans Seçmeli / Yüz Yüze Dersin

Detaylı

Askeri Çözümler. SMATV Sistemleri. IPTV Sistemleri. Kablolu-Kablosuz Genişbant Şebeke Çözümleri

Askeri Çözümler. SMATV Sistemleri. IPTV Sistemleri. Kablolu-Kablosuz Genişbant Şebeke Çözümleri Askeri Çözümler Askeri bina ve yapılarda ihtiyaç duyulan sistemleri yakından takip eden ekibimizle birlikte talep ve beklentilerinize uygun merkezi TV sistemleri ile uydu ve karasal yayın dağıtımları;

Detaylı

TÜRKİYE HALK OYUNLARI FEDERASYONU DÖNEMİ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

TÜRKİYE HALK OYUNLARI FEDERASYONU DÖNEMİ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU TÜRKİYE HALK OYUNLARI FEDERASYONU 17.10.2012 26.10.2016 DÖNEMİ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU 17.10.2012 Tarihinde Ankara da yapılan 3. Olağan Genel Kurulumuz da Federasyon Başkanlığına yeniden Hayri Gürhan

Detaylı

SCHNEIDER ELEKTİRİK ENERJİ VERİMLİLİĞİ ARAŞTIRMASI NİSAN 2012

SCHNEIDER ELEKTİRİK ENERJİ VERİMLİLİĞİ ARAŞTIRMASI NİSAN 2012 SCHNEIDER ELEKTİRİK ENERJİ VERİMLİLİĞİ ARAŞTIRMASI NİSAN 2012 AMAÇ ARAŞTIRMANIN AMAÇLARI; SCHNEIDER ELEKTİRİK BİLİNME DÜZEYİ SCHNEIDER ELEKTİRİK İN ENERJİ VERİMLİLİĞİNE YÖNELİK ÜRÜNLERİNİN BİLİNME DÜZEYİ

Detaylı

BİLECİK ÜNİVERSİTESİ IP TELEFON SİSTEMİ

BİLECİK ÜNİVERSİTESİ IP TELEFON SİSTEMİ BİLECİK ÜNİVERSİTESİ IP TELEFON SİSTEMİ Bilecik Üniversitesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı 12.01.2012 Neden IP Telefon (1/9) 2 Önceki santral hurdadan hibe idi 15 sene öncesinin teknolojisi. Maksimum

Detaylı

Dezavantajlı grupların internet erişimi ve Kütüphan-e Türkiye Projesi. Ahmet Çelik 28 Kasım 2014 İnet-tr 2014, İzmir

Dezavantajlı grupların internet erişimi ve Kütüphan-e Türkiye Projesi. Ahmet Çelik 28 Kasım 2014 İnet-tr 2014, İzmir Dezavantajlı grupların internet erişimi ve Kütüphan-e Türkiye Projesi Ahmet Çelik 28 Kasım 2014 İnet-tr 2014, İzmir Sunum planı 1. Giriş 2. Internet ve dezavantajlı kesimler 3. Çözüm nerede? 4. Projenin

Detaylı

Merkezi TV Sistemi Notları 2015 V1

Merkezi TV Sistemi Notları 2015 V1 Merkezi TV Sistemi Notları 2015 V1 Merkezi TV Sistemi Nedir? Merkezi TV Sistemleri; kullanıcıların, belirli sayı ve içerikteki televizyon kanalını ilave bir cihaz (uydu alıcı) kullanmadan ve herhangi bir

Detaylı

2014 FAALİYET RAPORU. Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı TS EN ISO 9001

2014 FAALİYET RAPORU. Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı TS EN ISO 9001 2014 FAALİYET RAPORU Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı TS EN ISO 9001 Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Üniversiteler Mah. 1597. Cad. No:13 06800 Bilkent/ANKARA 0 (312) 297 50 00 www.rtuk.gov.tr rtuk@rtuk.gov.tr

Detaylı

C- Sınıfı Ulusal ve Uluslararası Düzenleme Soruları

C- Sınıfı Ulusal ve Uluslararası Düzenleme Soruları 1) ERO nun açılımı nedir? C- Sınıfı Ulusal ve Uluslararası Düzenleme Soruları a) Avrupa Haberleşme Ofisi b) Avrupa Telgraf Ofisi c) Avrupa Radyo Haberleşme Ofisi d) Avrupa Telefon Ofisi 2) ITU nun amacı

Detaylı

ETKİLEŞİMLİ TELEVİZYON UYGULAMALARI. Özgür COŞAR. Elektrik-Elektronik Yüksek Mühendisi / Kamu Yönetimi Uzmanı 0 535 777 38 89 / ozgurcosar@gmail.

ETKİLEŞİMLİ TELEVİZYON UYGULAMALARI. Özgür COŞAR. Elektrik-Elektronik Yüksek Mühendisi / Kamu Yönetimi Uzmanı 0 535 777 38 89 / ozgurcosar@gmail. ETKİLEŞİMLİ TELEVİZYON UYGULAMALARI Özgür COŞAR Elektrik-Elektronik Yüksek Mühendisi / Kamu Yönetimi Uzmanı 0 535 777 38 89 / ozgurcosar@gmail.com ÖZET Etkileşimli televizyon, sayısal televizyon, sayısal

Detaylı

EVRENSEL HİZMET KANUNU (1)

EVRENSEL HİZMET KANUNU (1) 9451 EVRENSEL HİZMET KANUNU (1) Kanun Numarası : 5369 Kabul Tarihi : 16/6/2005 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih: 25/6/2005 Sayı : 25856 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 44 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Tanımlar

Detaylı

Telekomünikasyon Sektörünün Durumu Altyapı-Rekabet-Büyüme Sorunları Kamu-Bilişim Sektörü Bağlantısı. TBD Kamu-BİB'19. TELKODER 27 Ekim 2017

Telekomünikasyon Sektörünün Durumu Altyapı-Rekabet-Büyüme Sorunları Kamu-Bilişim Sektörü Bağlantısı. TBD Kamu-BİB'19. TELKODER 27 Ekim 2017 Telekomünikasyon Sektörünün Durumu Altyapı-Rekabet-Büyüme Sorunları Kamu-Bilişim Sektörü Bağlantısı TBD Kamu-BİB'19 TELKODER 27 Ekim 2017 TELKODER Üyeleri Bir VPN Hizmetini (KamuNet) Diğer İşletmeciler

Detaylı

Tümleşik TV Servisleri. Dr. Serkan Emek TTG, Teknoloji GMY Dijital Medya Sistemleri

Tümleşik TV Servisleri. Dr. Serkan Emek TTG, Teknoloji GMY Dijital Medya Sistemleri Tümleşik TV Servisleri Dr. Serkan Emek TTG, Teknoloji GMY Dijital Medya Sistemleri AJANDA TV Servisleri IPTV Servisi OTT Servisleri Web Servisi Engelsiz İstemci Cep Servisi Smart TV Servisi Uydu Servisi

Detaylı

YENİ TEŞVİK SİSTEMİ. Stratejik Yatırımların Teşviki KDV İstisnası ü ü ü ü. Bölgesel Teşvik Uygulamaları

YENİ TEŞVİK SİSTEMİ. Stratejik Yatırımların Teşviki KDV İstisnası ü ü ü ü. Bölgesel Teşvik Uygulamaları UYGULAMALAR YENİ TEŞVİK SİSTEMİ 15.06.2012 tarih ve 2012/3305 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe giren yeni teşvik sistemi 4 farklı uygulamadan oluşmaktadır: 1- Genel Teşvik Uygulamaları 2- Bölgesel

Detaylı

ANKARA 112 İL AMBULANS SERVİSİ BAŞHEKİMLİĞİ HABERLEŞME VE İLETİŞİM BİRİMİ GÖREV TANIMI

ANKARA 112 İL AMBULANS SERVİSİ BAŞHEKİMLİĞİ HABERLEŞME VE İLETİŞİM BİRİMİ GÖREV TANIMI DOKÜMAN NO: NO:02 SAYFA NO: 1 / 6 BİRİM: Haberleşme ve İletişim Birimi İŞİN ADI: Haberleşme ve İletişim Birimi Sorumlusu ve Çalışanları BAĞLI OLDUĞU BİRİM: İl Ambulans Servisi Başhekimliği SORUMLU OLDUĞU

Detaylı

2006 yılında Türksat A.Ş. nin çağrı merkezini kurup, 5 yıl süreyle işlettik.

2006 yılında Türksat A.Ş. nin çağrı merkezini kurup, 5 yıl süreyle işlettik. Biz Kimiz Faaliyetlerimize 2002 yılında çok şubeli şirketlerin merkez ve şubeleri arasındaki telefon görüşmelerinin ücretsiz yapmasını sağlayan altyapı projeleri gerçekleştirerek başladık. Süreç içerisinde

Detaylı

Televizyon Yayıncılığının Sosyal TV Aracılığıyla Sosyal Medya İle Etkileşimi

Televizyon Yayıncılığının Sosyal TV Aracılığıyla Sosyal Medya İle Etkileşimi T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MEDYA VE İLETİŞİM SİSTEMLERİ ANABİLİM DALI MEDYA VE İLETİŞİM SİSTEMLERİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI Televizyon Yayıncılığının Sosyal TV Aracılığıyla

Detaylı

TURKCELL. 2012 2. Çeyrek Sonuç Açıklaması 25 Temmuz 2012. Turkcell, CEO. Süreyya Ciliv

TURKCELL. 2012 2. Çeyrek Sonuç Açıklaması 25 Temmuz 2012. Turkcell, CEO. Süreyya Ciliv TURKCELL 2012 2. Çeyrek Sonuç Açıklaması 25 Temmuz 2012 Süreyya Ciliv Turkcell, CEO TURKCELL DEN REKOR ÇEYREK VE YARIYIL GELİRİ Turkcell Grup Konsolide Finansal Sonuçlar 2012 2. Çeyrek Milyon TL 2.Çeyrek

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARAR. : 2014 Yılı Telsiz Ücret Tarifesi.

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARAR. : 2014 Yılı Telsiz Ücret Tarifesi. BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI Karar Tarihi : 18.12.2013 Karar No : 2013/DK-SYD/662 Gündem Konusu : 2014 Yılı Telsiz Ücret Tarifesi. KARAR :Spektrum Yönetimi Dairesi Başkanlığının hazırladığı

Detaylı

GÖREV TANIMLARI. HABERLEŞME UZMANI (Telsiz Sistemleri) GÖREVİ

GÖREV TANIMLARI. HABERLEŞME UZMANI (Telsiz Sistemleri) GÖREVİ DİĞER Telsiz kurma ve işletme izninin verilmesi, süresi, yenilenmesi, değişikliği ve iptali ile ilgili usul ve esasları belirlemek ve bu çerçevede öngörülen telsiz cihaz veya sistemlerinin kurulması, kullanılması,

Detaylı

TÜM BAYİLER MART 2017 SATIŞ ADETLERİ

TÜM BAYİLER MART 2017 SATIŞ ADETLERİ Aylar/Dönem Yıl OCAK ŞUBAT MART YIL TOPLAMI BAYİ SATIŞ ( DAHİL) ( DAHİL) 1. Bayraktarlar Aksaray --- --- --- 18 2 --- --- 20 --- --- --- 4 0 --- --- 4 --- --- --- 7 16 --- --- 23 --- --- --- 29 18 ---

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı. Sayı : 89992713-770/E.23787 04.11.2015 : Sivil Savunma Uzmanları Hizmetiçi Eğitimi

T.C. BAŞBAKANLIK Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı. Sayı : 89992713-770/E.23787 04.11.2015 : Sivil Savunma Uzmanları Hizmetiçi Eğitimi 1 / 6 Sayı : 89992713-770/E.23787 04.11.2015 Konu : Sivil Savunma Uzmanları Hizmetiçi Eğitimi DAĞITIM YERLERİNE İlgi : a) 5902 sayılı nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun. b) 7126 Sayılı Sivil Savunma

Detaylı