EĞĠTĠM PROSEDÜRÜ. Yönetmelik No: GEN YO 002 Revizyon No: 00 İlk Yayın Tarihi: Mayıs 2014 Revizyon Tarihi :

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "EĞĠTĠM PROSEDÜRÜ. Yönetmelik No: GEN YO 002 Revizyon No: 00 İlk Yayın Tarihi: Mayıs 2014 Revizyon Tarihi :"

Transkript

1 1. AMAÇ: Genel Merkez ve Mağazalarda gerçekleştirilen eğitim sürecinin ve sorumlularının tanımlanması. 2. KAPSAM: Roberto Bravo Mağazacılık ve Genel Merkezde gerçekleştirilen eğitimler. 3. TANIMLAR: Ġç Eğitmen: Yıllık eğitim planı çerçevesinde yer alan eğitim konularının, uzmanı olan ilgili merkez departman yöneticileri ya da çalışanları ile HR Business Partner tarafından belirlenmiş olan mağazacılık çalışanlarını kapsamaktadır. Görev tanımı gereği, eğitmenlik yapan pozisyonları kapsamamaktadır (HR Business Partner gibi). Eğitim Değerlendirme Formu: Eğitim bitiminde, eğitimin memnuniyet düzeyini ölçmek için katılımcılar tarafından doldurulan formdur. Eğitim Değerlendirme Raporu: Eğitim Değerlendirme Formlarının, aritmetik ortalamasının alınması ile oluşturulan ve genel memnuniyet puanının oluşmasını sağlayan rapordur. 4. NOTLAR: 1 ) Eğitim Ġhtiyaçlarını Belirleme ve Planlama 1- Yeni yıl planlama döneminde, HR Business Partner, Genel Müdür ve Mali Ġşler ve Ġnsan Kaynakları Direktörü nün öngörüleri doğrultusunda, eğitim konuları belirlenir. HR Business Partner tarafından, çalışanlar ve departman yöneticilerinden eğitim talepleri alınır. Öngörülen eğitim ihtiyaçları ile birleştirilip, HR Business Partner tarafından Yıllık Eğitim Planı hazırlanır. 2- Yıllık Plan hazırlanırken; HR Business Partner, planlanan eğitim içeriklerini değerlendirir. Dış kaynaklardan temin edilmesi gereken eğitimleri öngörür. Eğitimi sağlayabilecek firmalar, Mali Ġşler ve Ġnsan Kaynakları Direktörü nün onayı ile araştırılır, teklifler alınır. Eğitim teknik bir içerikteyse, konunun uzmanı sayılabilecek departman yöneticisinin görüşü alınır. Fiyat avantajı ve içeriğin, ihtiyacı karşılaması faktörleri göz önünde bulundurularak, eğitim hizmeti alınacak firma belirlenir. 3- HR Business Partner Yıllık Eğitim Planı çerçevesinde, dış kaynaklardan temin edilecek eğitimlerin tahmini bütçesi, mevcut öngörülen faaliyetlerin tahmini bütçelerini birleştirerek, Yıllık Eğitim Bütçesi ni hazırlar. Eğitim Bütçesi içerisine, yıl boyunca ortaya çıkabilecek plansız eğitimlere ait tahmini bedeller de eklenir. 4- Yıllık Eğitim Planı nda yer almayan terfi, iş süreçlerindeki değişiklik, performans düşüklüğü vb. nedenlerle yıl içerisinde doğan eğitim ihtiyaçları, departman yöneticileri tarafından, HR Business Partner a iletilir. HR Business Partner, talepleri değerlendirerek, ek bütçe gerekmesi durumunda, Genel Müdür onayı ile uygulamaya alır. 5- Yıllık Eğitim Planı ile Yıllık Eğitim Bütçesi, Genel Müdür onayı ile her yıl Aralık ayı içerisinde, bir sonraki yıl için yürürlüğe girer.

2 6- HR Business Partner, onaylanan Yıllık Eğitim Planı nı kaydeder ve takibini yapar. 7- HR Business Partner yıllık olarak planlanmış eğitimlerin organize edilmesi ve eğitimin verilmesinden sorumludur. Kayıtlar, aylık olarak Eğitim Takip ve Eğitim Değerlendirme dosyalarında tutulur. 2 ) Eğitimin Uygulanması 1- Eğitimle ilgili bilgiler (katılımcı listesi, eğitim salonu, takvimi vb.), HR Business Partner tarafından, eğitim öncesinde Eğitmen e iletilir. 2- Eğitmenler, eğitim başlangıç saatinden önce, bilgisayar ile projeksiyon cihazının bağlantısını yapar, sunuma hazır duruma getirir ve salonun ışık - ısı durumunu kontrol eder. 3- Eğitimin toplam süresinin 1,5 saatten uzun olması durumunda, saatte bir 15 dakikalık molalar verir. 4- Eğitimin başlangıç - bitiş saatine ve mola sürelerine uyum gösterilir. 5- Gerçekleşen her eğitim sonrasında Eğitmen katılımcılara Eğitime Katılım Formu ve Eğitim Değerlendirme Formu doldurtur 6- Kayıtlar, HR Business Partner tarafından aylık olarak Eğitim Takip ve Eğitim Değerlendirme dosyalarında tutulur. 3 ) Eğitimin Değerlendirilmesi Eğitimin etkinliği üç düzeyde ölçülmektedir: 1. Düzey - Memnuniyet Ölçümü; Katılımcıların, eğitimden ne kadar memnun kaldıklarının değerlendirilmesi, Eğitim Değerlendirme Formu ile yapılır. Dışarıdan alınan eğitimlerde, ilgili firmanın değerlendirme formunun, içerik açısından yeterli görülmesi durumunda, tekrar form doldurtulmaz. 2. Düzey Öğrenme: Eğitim yapısında tanımlı ise; katılımcıların, eğitimde anlatılan konuları öğrenerek, hedeflenen noktaya ulaşıp ulaşılmadıklarını ölçmek amacıyla, eğitim öncesi ve sonrasında test-sınav yapılır. 3.Düzey Davranış Değişikliği; Eğitim kapsamında, eğitim süreci içerisinde ara değerlendirme formları ile; eğitim sonunda ise yetkinlik bazlı uygulama sınavı ile katılımcıların davranış değişiklikleri ölçülür.

3 4 ) Eğitim Sonrası Faaliyetler; 1- Eğitimin yapısında mevcut ise; eğitimin etkinliğini ölçmeye dönük, eğitim sonrasında yapılacak faaliyetler, HR Business Partner tarafından takip edilir, kayıtları yapılır ve Eğitim Değerlendirme Raporu hazırlanır. 2- Eğitim Memnuniyet Ölçümü ve Eğitim Ücreti Hesabı: a. HR Business Partner, Eğitim Değerlendirme Formlarını Eğitimin Ġçeriği ve Eğitmenin Performansı alanlarına ait kriterler için aritmetik ortalama alarak; rapor haline getirir ve Ġç Eğitmen in 100 üzerinden memnuniyet puanını hesaplar. Raporu, ilgili Ġç Eğitmen ile yazılı olarak paylaşır, varsa geliştirilmesi gereken alanlar ile ilgili faaliyetlerde bulunur. b. Eğitim Ücreti Tutarı Hesaplaması: Ödül tutarı, her bir eğitim için eğitim memnuniyet puanının en az 90 olması koşulu ile; 4 saate kadar ( 4 saat dahil ) tüm eğitimler için sabit 25,00 TL, 4 saati aşan eğitimlerde, sabit ücret üzerine ilave olarak her saat için 10,00 TL dir. HR Business Partner tarafından yayımlanan eğitim programında yer alan eğitim başlangıç ve bitiş saati dikkate alınarak, toplam eğitim saati hesaplanır ve ilk 4 saate kadar 25,00 TL, üzeri her saat için saat başı ücret 10,00 TL ile çarpılarak, toplam ödül tutarı bulunur. (Örneğin; Eğitim başlangıç saati 10:00, bitiş saati 18:00 olarak bildirilen programda toplam eğitim süresi 8 saattir. Ödül tutarı = 25,00 TL (ilk 4 saat için ) + 4*10,00 TL ( diğer 4 saat için ) = 65,00 TL c. Eğitim Ücretinin Maaşa Yansıtılması: Eğitim Memnuniyet Puanı 90 ve üzeri olan eğitimler için, eğitmen ve hak ettiği ödül tutarı bilgisi Ġnsan Kaynakları bölümü tarafından e-posta yoluyla Muhasebe bölümüne iletilir. Ayrıca eğitim değerlendirme raporu e-posta ile ilgili eğitmene gönderilir.

4 5) Oryantasyon Programları; Aktivite Ne Zaman Kim Özel plan gerektiren pozisyonlar için kişiye özel oryantasyon programı hazırlanır. İşbaşı yapmadan önce İK Adayın ihtiyacı olan bilgisayar, telefon, masa, mail adresi vb. ihtiyaçlar için ilgili departmanlar bilgilendirilir. İşbaşı yapmadan önce İK Adayın Helper'ı belirlenir. İşbaşı yapmadan önce İK Adaya "Hoşgeldiniz" maili gönderilir. İşbaşı yapmadan önce İK Aday karşılanır, İK Ofis'e alınır. İlk İş Günü İK Hoş geldin Kiti,kartviziti ve Multineti verilir. İlk İş Günü İK Gerekli evrakları imzalar (imzalamadıysa). İlk İş Günü İK Oryantasyon Rehberi - Pusula adaya teslim edilir. İlk İş Günü İK Aday ile birlikte şirket gezilir. İlk İş Günü Helper Aday Helper ile tanıştırılır. İlk İş Günü İK Aday departman yöneticisi ile tanıştırılır. İlk İş Günü İK Adaya, Helper ve yöneticisine süreç ile ilgili bilgilendirme maili iletilir. İlk İş Günü İK Adayın bilgisayar, kırtasiye ihtiyaçları karşılanır. İlk İş Günü Helper Aday sınıfiçi oryantasyon eğitimine katılır. ( 3 Gün ) İlk 2 ay içinde İK Aday mağaza ziyareti yapar. İlk 1 ay içinde İK Adaya ve adayın dept yöneticisine işe başladıktan sonra 45.gün bilgi maili gönderilir. 45. gün IK Uzman ve altı pozisyonlar için; Uzman ve altı pozisyonlar "oryantasyon bitirme raporu" hazırlar gün Aday Uzman ve altı pozisyonlar için aday ve yöneticisi rapor üzerinden görüşür gün Aday&Yönetici Yönetici ilgili raporla kendi görüşlerini ekleyip raporu İK'ya iletir gün Yönetici İK raporu ve yönetici görüşünü inceler, uygunsa program tamamlanır gün İK Adayın programı tamamladığına dair bilgi yöneticisine iletilir gün İK Adayın pozisyonuna ataması yapılır. Oryantasyon bitirme raporu özlük dosyasına eklenir. 60.gün İK Müdür, Müdür Üstü, Stratejik önem taşıyan pozisyonlar için; Müdür, Müdür Üstü, Stratejik önem taşıyan pozisyonlar "oryantasyon bitirme sunumu" hazırlar gün Aday Aday, yöneticisi ve İnsan Kaynakları ile sunum tarihi belirler gün Aday Sunum Genel Müdür, departman yöneticisi ve İK 'ya yapılır gün Aday&Yönetici&İK Yönetici "oryantasyon bitirme formu" doldurup İK'ya iletir gün Yönetici İK raporu ve yönetici görüşünü inceler, uygunsa program tamamlanır gün İK Adayın pozisyonuna ataması yapılır. Oryantasyon bitirme raporu özlük dosyasına eklenir gün İK Oryantasyon Bitirme Raporu&Sunumu başarısız olursa; GENEL MERKEZ ORYANTASYON PROGRAMI SÜRECİ İK aday ve yöneticisi ile görüşür, gelişim alanları konusunda hemfikir kalınır gün İK Aday için ihtiyacına uygun "kişisel gelişim planı" hazırlanır gün İK Aday ve yöneticisi programı uygular gün Aday&Yönetici Gelişimi gözden geçirmek için toplantı yapılır. (tutanak altına alınır) gün Aday&Yönetici&İK Sonuç olumluysa atama için bilgilendirme yapılır, adayın ataması gerçekleşir. 90.gün İK Sonuç olumsuzsa iş akdi feshi için bilgilendirme yapılır, iş akdi feshi gerçekleşir. 90.gün İK

5 MAĞAZA ÇALIŞANLARI ORYANTASYON PROGRAMI SÜRECİ Aktivite Ne Zaman Kim Özel plan gerektiren pozisyonlar için kişiye özel oryantasyon programı hazırlanır. İşbaşı yapmadan önce İK Adayın ihtiyacı olan bilgisayar, telefon, masa, mail adresi vb. ihtiyaçlar için ilgili departmanlar bilgilendirilir. İşbaşı yapmadan önce İK Adayın Helper'ı belirlenir. İşbaşı yapmadan önce İK Adaya "Hoşgeldiniz" maili gönderilir. İşbaşı yapmadan önce İK Aday mağazada Mağaza Müdürü tarafından karşılanır. İlk İş Günü Mağaza Md. Hoş geldin Kiti ve varsa kartviziti ve Multineti verilir. İlk İş Günü Mağaza Md. Gerekli evrakları imzalar (imzalamadıysa). İlk İş Günü Mağaza Md. Oryantasyon Rehberi - Pusula ve oryantasyon programı adaya teslim edilir. ( Eğitim Checklistleri ) İlk İş Günü Mağaza Md. Aday Helper ile tanıştırılır. İlk İş Günü Mağaza Md. Adaya mağaza tanıtılır. İlk İş Günü Helper Adaya, Helper ve yöneticisine süreç ile ilgili bilgilendirme maili iletilir. İlk İş Günü İK Eğitim Checklistlerinin uygulanmasının takibi 2 ay Boyunca Mağaza Md. Aday sınıfiçi oryantasyon eğitimine katılır. ( 3 Gün ) İlk 2 ay içinde İK Aday farklı mağaza ziyareti yapar. İlk 1 ay içinde Mağaza Md. Adaya ve adayın dept yöneticisine işe başladıktan sonra 45.gün bilgi maili gönderilir. 45. gün IK Müdür ve altı pozisyonlar için Müdür ve altı pozisyonlar "oryantasyon bitirme raporu" hazırlar gün Aday Müdür ve altı pozisyonlar için aday ve yöneticisi rapor üzerinden görüşür gün Aday&Mağaza Md. Mağaza Müdürü ilgili raporla kendi görüşlerini ekleyip raporu İK'ya iletir gün Mağaza Md. İK raporu ve Mağaza Müdürü görüşünü inceler, uygunsa program tamamlanır gün İK Adayın programı tamamladığına dair bilgi Mağaza Müdürüne iletilir gün İK Adayın pozisyonuna ataması yapılır. Oryantasyon bitirme raporu özlük dosyasına eklenir. 60.gün İK Müdür ve stratejik önem taşıyan pozisyonlar için; Müdür ve stratejik önem taşıyan pozisyonlar "oryantasyon bitirme sunumu" hazırlar gün Aday Aday, yöneticisi ve İnsan Kaynakları ile sunum tarihi belirler gün Aday Sunum Genel Müdür, departman yöneticisi ve İK 'ya yapılır gün Aday&Yönetici&İK Yönetici "oryantasyon bitirme formu" doldurup İK'ya iletir gün Yönetici İK, raporu ve yönetici görüşünü inceler, uygunsa program tamamlanır gün İK Adayın pozisyonuna ataması yapılır. Oryantasyon bitirme raporu özlük dosyasına eklenir gün İK Oryantasyon Bitirme Raporu&Sunumu başarısız olursa; İK, aday ve yöneticisi ile görüşür, gelişim alanları konusunda hemfikir kalınır gün İK Aday için ihtiyacına uygun "kişisel gelişim planı" hazırlanır gün İK Aday ve yöneticisi programı uygular gün Aday&Yönetici Gelişimi gözden geçirmek için toplantı yapılır. (tutanak altına alınır) gün Aday&Yönetici&İK Sonuç olumluysa atama için bilgilendirme yapılır, adayın ataması gerçekleşir. 90.gün İK Sonuç olumsuzsa iş akdi feshi için bilgilendirme yapılır, iş akdi feshi gerçekleşir. 90.gün İK 5. REFERANS DOKÜMANLAR: EĞĠTĠM PLANI EĞĠTĠM BÜTÇESĠ EĞĠTĠM KATILIM FORMU EĞĠTĠM DEĞERLENDĠRME FORMU ORYANTASYON ANKETĠ ORYANTASYON BĠTĠRME RAPORU

6

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No madde-2.madde-4.madde-5.madde RV01

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No madde-2.madde-4.madde-5.madde RV01 İNSAN KAYNAKLARI Rev. No/Tarihi:RV01/ 02.04.2015 REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 02.04.2015 1.madde-2.madde-4.madde-5.madde RV01 1/8 2 1.AMAÇ Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi vizyon,

Detaylı

EĞİTİM PROSEDÜRÜ. Aday Memur: 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu na tabi olarak ilk defa Devlet Memurluğuna atananları kapsar.

EĞİTİM PROSEDÜRÜ. Aday Memur: 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu na tabi olarak ilk defa Devlet Memurluğuna atananları kapsar. 1. AMAÇ Bu prosedür, Ahi Evran Üniversitesi nde görevli akademik ve idari personelin kuruma uyumunu sağlamak, mevcut ve/veya değişen iş akışını mümkün olan en kısa sürede öğrenmesini sağlamak, kurum kültürü

Detaylı

EĞİTİM PROSEDÜRÜ EĞİTİM PROSEDÜRÜ

EĞİTİM PROSEDÜRÜ EĞİTİM PROSEDÜRÜ EĞİTİM PROSEDÜRÜ 1.AMAÇ Bu prosedür, Ahi Evran Üniversitesi nde görevli İdari Personelin, Üniversitenin hedeflerine ulaştıracak yetkinlik düzeyine ulaşmalarını ve görevinin gerektirdiği bilgi, beceri ve

Detaylı

KARİYER YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ

KARİYER YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ: Roberto Bravo Kariyer Yönetimi süreçlerinin tanımlanması, çalışanlarımıza bu konuda bilgi verilmesi. 2. KAPSAM: Tüm Roberto Bravo çalışanları 3. UYGULAMA 3.1- GiriĢ Kariyer yönetimi, bir çalışanın

Detaylı

YÖNETİMİN SORUMLULUĞU PROSEDÜRÜ

YÖNETİMİN SORUMLULUĞU PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ Doküman No: P / 5.1 Revizyon No : 0 Sayfa : 1 / 5 Yayın Tarihi: 19.01.2010 Bu prosedürün amacı, İ.Ü. İstanbul Tıp Fakültesi Yönetimi nin Kalite Politikası ve hedeflerini oluşturmak, yönetim sistemini

Detaylı

DEĞİŞİKLİK KAYDI REV TARIH SAYFA DEĞİŞİKLİK TANIMI

DEĞİŞİKLİK KAYDI REV TARIH SAYFA DEĞİŞİKLİK TANIMI Sayfa No : 1/7 İŞE ALIM PROSEDÜRÜ DEĞİŞİKLİK KAYDI REV TARIH SAYFA DEĞİŞİKLİK TANIMI 00 - Sayfa No : 2/7 1- AMAÇ Bu prosedürün amacı, EMEK BORU (prosedürde Şirket olarak anılacaktır) bünyesinde işe alınacak

Detaylı

HİZMET İÇİ EĞİTİM PROSEDÜRÜ

HİZMET İÇİ EĞİTİM PROSEDÜRÜ Sayfa 1/5 1.AMAÇ Bu prosedürün amacı, 71-100-D-01 Yıldız Teknik Üniversitesi Hizmet İçi Eğitim Yönetmeliği, Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumları Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği

Detaylı

ISO EĞİTİM TALİMATI

ISO EĞİTİM TALİMATI SAYFA NO 1 / 5 1. AMAÇ-KAPSAM Bu talimatta; - Firmamızda iç ve dış eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesi, - Eğitim programlarının hazırlanması ve uygulanması, - ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi önemini

Detaylı

Bu prosedür, İstanbul Üniversitesinde görev yapan tüm idari personeli kapsamaktadır.

Bu prosedür, İstanbul Üniversitesinde görev yapan tüm idari personeli kapsamaktadır. Sayfa :1/5 1.AMAÇ Prosedürün amacı; Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumları Görevde Yükselme Yönetmeliği, Aday Memurların Yetiştirilmelerine Dair Yönetmelik, 2914 sayılı Yükseköğretim

Detaylı

ĠġE ALIM YÖNETMELĠĞĠ

ĠġE ALIM YÖNETMELĠĞĠ 1. AMAÇ Bu dokümanın amacı, genelinde personel ihtiyacının Bölümüne iletilmesini, boşalan veya ilave kadrolara uygun ve nitelikli personelin seçilme ve yerleştirilme sürecini Bölümü bünyesi altında toplamayı

Detaylı

SATINALMA USÛL VE ESASLARI YÖNERGESİ

SATINALMA USÛL VE ESASLARI YÖNERGESİ ADANA HACI SABANCI ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ SATINALMA USÛL VE ESASLARI 1.AMAÇ Bu yönergenin amacı, Kurumumuzun ihtiyacı olan her türlü malzeme ve hizmetler ile sanayicilerimize sunulmak üzere temin edilecek

Detaylı

BU KADAR YÖNETİCİYİ NASIL BULURUM?

BU KADAR YÖNETİCİYİ NASIL BULURUM? BU KADAR YÖNETİCİYİ NASIL BULURUM? Yetenek Seçimi ve Gelişiminde Teknosa Uygulaması HR Dergi Seçme Yerleştirme Zirvesi 21 Eylül 2012 Asena YALINIZ İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı İçindekiler Teknosa

Detaylı

Türk Akreditasyon Kurumu EĞİTİM ORGANİZASYONU VE DEĞERLENDİRMESİ TALİMATI. Doküman Adı: Doküman No.: T403-01 Revizyon No: 03. Kontrol Onay. İsim.

Türk Akreditasyon Kurumu EĞİTİM ORGANİZASYONU VE DEĞERLENDİRMESİ TALİMATI. Doküman Adı: Doküman No.: T403-01 Revizyon No: 03. Kontrol Onay. İsim. Doküman Adı: EĞİTİM ORGANİZASYONU VE DEĞERLENDİRMESİ TALİMATI Doküman No.: T403-01 Revizyon No: 03 2,3 3 Uygulama bölümünde düzenlemeler yapıldı 2 3 Tanımlar çıkarılarak T501-04 na atıf yapıldı 7 2 Yetki

Detaylı

İNSAN KAYNAKLARI VE İŞE ALMA SÜRECİ

İNSAN KAYNAKLARI VE İŞE ALMA SÜRECİ DOK NO. P.1.3.1 SAYFA 1/5 1. AMAÇ Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde sunulan hizmetler için gerekli nitelik ve sayıda insan kaynağını oluşturarak etkin yönetimiyle ilgili sistem kurmaktır. 2.

Detaylı

MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ PERSONEL SGK İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ ŞEMASI Toplam Süre : gün 5 saat

MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ PERSONEL SGK İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ ŞEMASI Toplam Süre : gün 5 saat PERSONEL SGK İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ ŞEMASI 08.01.2015 Toplam Süre : gün 5 saat Gerektiğinde 1 saat 1 saat 1 saat Personelin Fakültemize naklen veya açıktan atanması, ya da nakil, istifa, emeklilik, ölüm gibi

Detaylı

İŞ AKIŞ ŞEMASI. İDARİ PERSONEL ŞEFLİĞİ ŞEMA ADI AÇIKTAN ATAMA İŞLEMLERİ Akış No: 1

İŞ AKIŞ ŞEMASI. İDARİ PERSONEL ŞEFLİĞİ ŞEMA ADI AÇIKTAN ATAMA İŞLEMLERİ Akış No: 1 ŞEMA ADI AÇIKTAN ATAMA İŞLEMLERİ Akış No: 1 Üniversitemiz Rektörlüğü tarafından ataması yapılan personelin kararnamesi onaylanarak Fakültemize gönderilir. Teslim alınan kararname ile adı geçen personel

Detaylı

17025:2017 revizyonu kapsamında prosedürün genelinde değişiklikler yapılmıştır.

17025:2017 revizyonu kapsamında prosedürün genelinde değişiklikler yapılmıştır. Sayfa 1/7 Yürürlük Tarihi Revizyon No 17.03.2014 00 İlk yazım 10.04.2015 01 16.11.2016 02 Güncelleme 05.06.2017 03 Güncelleme 04.10.2017 04 Güncelleme 19.11.2018 05 Güncelleme Revizyon Nedeni Başkanlık

Detaylı

İÜ ONKOLOJİ ENSTİTÜSÜ HİZMET ALIMI PERSONELİ İNSAN KAYNAKLARI İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

İÜ ONKOLOJİ ENSTİTÜSÜ HİZMET ALIMI PERSONELİ İNSAN KAYNAKLARI İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No :1 / 7 1. Amaç Bu prosedürün amacı, Onkoloji Enstitüsü nde hizmet alımı yolu ile çalışan insan kaynağını etkin ve verimli şekilde kullanmak, doğru insanları, doğru işlerde istihdam etmek; bu çalışanların

Detaylı

RA ÖĞRENCİ PROSEDÜRÜ

RA ÖĞRENCİ PROSEDÜRÜ P20--009 Sayfa : 1 / 5 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, Koç Üniversitesi öğrenci yurtlarında yaşayan öğrenciler ile Yurt Müdürlüğü personeli arasındaki iletişime yardımcı olan RA (Bina sorumlusu) öğrencilerin

Detaylı

STRATEJİK YÖNETİM VE YÖNETİMİN GÖZDEN GEÇİRMESİ PROSEDÜRÜ

STRATEJİK YÖNETİM VE YÖNETİMİN GÖZDEN GEÇİRMESİ PROSEDÜRÜ Sayfa 1/5 Revizyon Takip Tablosu REVİZYON NO TARİH AÇIKLAMA 00 01.03.2012 İlk Yayın 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, YTÜ nde KYS politika ve hedeflerinin belirlenmesi ve üniversite içerisinde yayılımı ilgili

Detaylı

Müşteri Şikayetleri ve İtirazların Takibi

Müşteri Şikayetleri ve İtirazların Takibi Sayfa : 1 / 5 Onay Onay Yürürlük Yönetim Temsilcisi Dep. Md. Genel Müdür İÇERİK 1 Amaç... 1 2 Kapsam... 1 3 Referanslar... 1 4 Tanımlar... 2 4.1 Şikayet... 2 4.2 İtiraz... 2 5 Sorumluluklar ve Personel...

Detaylı

SDU-ATABEY MESLEK YÜKSEKOKULU İŞ SÜREÇLERİ

SDU-ATABEY MESLEK YÜKSEKOKULU İŞ SÜREÇLERİ SDU-ATABEY MESLEK YÜKSEKOKULU İŞ SÜREÇLERİ 1- ÖĞRENCİ STAJ SÜRECİ SÜREÇ ADI : Öğrenci Staj SÜREÇ NO 1 TARİH 27/06/2013 SÜRECİN SORUMLULARI SÜREÇ ORGANİZASYON İLİŞKİSİ ÜST SÜRECİ SÜRECİN AMACI SÜRECİN SINIRLARI

Detaylı

1.1. Yüksekokul Kurulu (YK) Üye Seçim Süreci

1.1. Yüksekokul Kurulu (YK) Üye Seçim Süreci Aşama 4 1.1. Yüksekokul Kurulu (YK) Üye Seçim Süreci Müdür Personel Birimi Öğretim Üyeleri ve Seçim Süreci Seçim yapmak üzere, İlgili öğretim üyeleri Müdür tarafından toplantıya davet edilir. 1. İlgili

Detaylı

T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ BİLİMSEL HAZIRLIK PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI

T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ BİLİMSEL HAZIRLIK PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ BİLİMSEL HAZIRLIK PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI Enstitü Yönetim Kurulu Toplantı Tarihi: 02.11.2011 Enstitü Kurulu Toplantı Tarihi: 28.11.2011 AMAÇ Bu uygulama

Detaylı

: İnsan Kaynakları. Yönetimi Prosedürü

: İnsan Kaynakları. Yönetimi Prosedürü 1. Amaç: BUTSO da İnsan kaynağının optimal biçimde yönetilmesi için uygun yöntemin belirlenmesi. 2. Kapsam: İşe alım, mevcut personele yönelik hizmetler ve işten ayrılma adımlarını kapsar. 3. Kısaltmalar/Tanımlar:

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ ALİAĞA MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ ALİAĞA MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ ALİAĞA MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç: MADDE- 1 : Bu yönergenin amacı, Ege Üniversitesi Aliağa Meslek Yüksekokulu nda öğrenim

Detaylı

KAPADOKYA MESLEK YÜKSEKOKULU PERFORMANS DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ

KAPADOKYA MESLEK YÜKSEKOKULU PERFORMANS DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ KAPADOKYA MESLEK YÜKSEKOKULU PERFORMANS DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ Amaç Madde 1 - (1) Yüksekokul çalışanlarının performansların değerlendirilmesine yönelik usulleri ve esasları belirlemektir. Bu değerlendirme

Detaylı

PERSONEL EĞİTİM PROSEDÜRÜ

PERSONEL EĞİTİM PROSEDÜRÜ REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 08.03.2013 Yönetim ve İcra Kurulu ifadesi, Yönetim Kurulu 01 olarak değiştirildi. Madde 5.8 te hemşireler için ilave eğitim planlaması tarif edildi.

Detaylı

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ, İSTEK, ŞİKAYET VE İTİRAZLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ PROSEDÜRÜ

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ, İSTEK, ŞİKAYET VE İTİRAZLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 5 1. AMAÇ: Bilge Teknik in hizmet ürettiği alanlarda müşterilerden veya diğer ilgililerden gelen muayene sonuçlarına yönelik itirazların veya hizmete yönelik şikayetlerin nasıl yapılacağı,

Detaylı

3. TANIMLAR Bu doküman içinde yer alan tanım ve kısaltmalara XXXXX Sözlük ten ulaşabilirsiniz.

3. TANIMLAR Bu doküman içinde yer alan tanım ve kısaltmalara XXXXX Sözlük ten ulaşabilirsiniz. 1. AMAÇ Bu dokümanın amacı; XXXXX Grup un strateji ve hedefleri doğrultusunda XXXXX çalışanlarının yurtiçi ve yurtdışı konferans/seminer katılım taleplerinin karşılanması için gerekli politika ve uygulamaları

Detaylı

STRATEJİK YÖNETİM VE YÖNETİMİN GÖZDEN GEÇİRİLMESİ PROSEDÜRÜ Doküman No: Yürürlük Tarihi: Revizyon Tarih/No:

STRATEJİK YÖNETİM VE YÖNETİMİN GÖZDEN GEÇİRİLMESİ PROSEDÜRÜ Doküman No: Yürürlük Tarihi: Revizyon Tarih/No: 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, Kırklareli Üniversitesi politika ve hedeflerinin belirlenmesi ve üniversite içerisinde yayılımı ilgili süreçleri tanımlamak, İKS nin uygunluğunu gözden geçirmek amacıyla yürütülecek

Detaylı

T.C. ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ İÇ DENETİM BİRİMİ KALİTE GÜVENCE VE GELİŞTİRME PROGRAMI

T.C. ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ İÇ DENETİM BİRİMİ KALİTE GÜVENCE VE GELİŞTİRME PROGRAMI T.C. ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ İÇ DENETİM BİRİMİ KALİTE GÜVENCE VE GELİŞTİRME PROGRAMI ANKARA-2017 İÇİNDEKİLER 1. GENEL HÜKÜMLER... 3 2. İÇ DEĞERLENDİRMELER... 3 2.1. SÜREKLİ İZLEME... 3 2.2.

Detaylı

2. KAPSAM Bu prosedür personel talebinin onaylanmasından itibaren yeni personelin işe başlatılmasına kadar gerçekleştirilen tüm faaliyetleri kapsar.

2. KAPSAM Bu prosedür personel talebinin onaylanmasından itibaren yeni personelin işe başlatılmasına kadar gerçekleştirilen tüm faaliyetleri kapsar. 1. AMAÇ Bu dokümanın amacı; XXXXXXX genelinde, personel ihtiyacının İşe Alım Birimine iletilmesini, boşalan veya ilave kadrolara şirket vizyonu, misyonu ve kurum kültürüne uygun yetkinliklere sahip personelin

Detaylı

12UY ASANSÖR BAKIM VE ONARIMCISI SEVİYE 3 SINAV ŞARTNAMESİ

12UY ASANSÖR BAKIM VE ONARIMCISI SEVİYE 3 SINAV ŞARTNAMESİ 1.0. AMAÇ Bu şartname, 12UY0092-3 ASANSÖR BAKIM VE ONARIMCISI (SEVİYE-3), mesleğinde çalışan ya da çalışmak isteyen bireylerin bu meslek için standartlaştırılmış bilgi, beceri ve yetkinliklere sahip olup

Detaylı

2. Destek Programlar Çerçevesinde Yürütülen Projeler

2. Destek Programlar Çerçevesinde Yürütülen Projeler IŞIK ÜNİVERSİTESİ PROJE YÜRÜTME YÖNERGESİ KAPSAM Bu esaslar, Işık Üniversitesi akademik ve idari birimleri ile bunların mensupları ve öğretim elemanlarınca yürütülen, kısmen veya tamamen yurt içi ve yurt

Detaylı

HİZMET İÇİ EĞİTİM PROSEDÜRÜ

HİZMET İÇİ EĞİTİM PROSEDÜRÜ Sayfa 1/5 Revizyon Takip Tablosu REVİZYON TARİH NO AÇIKLAMA 01 24.01.2014 İlk yayın 1.AMAÇ Prosedürün amacı; İstanbul Üniversitesi Hizmet İçi Eğitim Yönetmeliği, Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim

Detaylı

SBU TIP FAKÜLTESİ TIPTA UZMANLIK EĞİTİMİNDE ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME YÖNETİMİ

SBU TIP FAKÜLTESİ TIPTA UZMANLIK EĞİTİMİNDE ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME YÖNETİMİ SBU TIP FAKÜLTESİ TIPTA UZMANLIK EĞİTİMİNDE ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME YÖNETİMİ SBU TIP FAKÜLTESİ TIPTA UZMANLIK EĞİTİMİNDE ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME YÖNETİMİ Tıpta Uzmanlık Eğitiminde müfredatla belirlenmiş

Detaylı

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ULUBORLU SELAHATTİN KARASOY MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ULUBORLU SELAHATTİN KARASOY MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ İŞ SÜREÇLERİ TANIM FORMU Adı : Gelen Evrak Süreci No / Tarih : 1 / 11.04.2017 SÜREÇ BİLGİLERİ Sorumlular : Paydaşları : Amacı : Sınırları : Yüksekokul Sekreteri, Şef, Bilg. İşletmeni, Memur Yüksekokul

Detaylı

PROSEDÜR Organizasyon ve Personel Kriterleri Prosedürü

PROSEDÜR Organizasyon ve Personel Kriterleri Prosedürü PROSEDÜR Organizasyon ve Personel Kriterleri Prosedürü Doküman No Revizyon No 05 Revizyon Tarihi 08.06.2018 Yayın Tarihi 02.03.2015 Departman İsim Tarih İmza Hazırlayan Gözden Geçiren Onaylayan Yön. Temsilcisi

Detaylı

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ, İTİRAZ ve ŞİKAYETLERİNİN YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ, İTİRAZ ve ŞİKAYETLERİNİN YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ REV. 4 TEMMUZ 2013 MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ, İTİRAZ ve ŞİKAYETLERİNİN YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ HAZIRLAYANLAR : Ayfer KÖSE......TARİH: TEMMUZ 2013 EYS Şefi ONAYLAYANLAR : Dursun TEDİK..TARİH: TEMMUZ 2013 Kalite Müdürü

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde: 1 Bu yönerge, Ege Üniversitesi (EÜ) Eczacılık Fakültesi öğrencilerinin eğitim planlarında yer alan stajlarla ile ilgili uygulama

Detaylı

www.doganjeotermal.com.tr www.yalcinboru.com.tr www.hattusavacationclub.com.tr www.doganjeotermal.com.tr www.hattusavacationclub.com.tr E-PERFORMANS Sistem Kullanım Kılavuzu -2016- Grup İnsan Kaynakları

Detaylı

ORDU ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLAN YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel İlkeler

ORDU ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLAN YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel İlkeler ORDU ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLAN YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel İlkeler Amaç MADDE 1 Bu yönerge Üniversitenin Stratejik Planı kapsamında; misyon, vizyon ve temel değerlerinin

Detaylı

Performans Yönetimi. Selda Bağlan

Performans Yönetimi. Selda Bağlan Performans Yönetimi Selda Bağlan Selda Bağlan Kimdir? Satış Deneyimi İK ya geçiş Şirketler (Deneyim) Son iş yeri Yöneticilik süreçleri Diğer sorumluluklar Misyon İK Süreçleri Seçme ve yerleştirme Oryantasyan

Detaylı

Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu

Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu BYS Kullanıcı Talepleri M-ALA-SR-2 Kullanıcıların -posta ile tanımlanması / birim değişikliği / görev değişikliği oluşması durumlarında talep edilen değişiklik Müdürlüğümüzden Rektörlük Yazı İşleri birimine

Detaylı

ELKİMA TOPLAM KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ <DOC_ADI>

ELKİMA TOPLAM KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ <DOC_ADI> Döküman : Sayfa 1 / 6 1.0.AMAÇ : Elkima Laboratuvarın da müşteri memnuniyetinin artırılması, müşterilere ait bilgilerin gizliliğinin sağlanması ve şikayetlerin değerlendirilmesine yönelik yöntemlerin

Detaylı

UYGUNSUZLUK YÖNETİMİ, DÜZELTİCİ VE ÖNLEYİCİ FAALİYETLER PROSEDÜRÜ

UYGUNSUZLUK YÖNETİMİ, DÜZELTİCİ VE ÖNLEYİCİ FAALİYETLER PROSEDÜRÜ Sayfa 1/5 REVİZYON NO TARİH AÇIKLAMA 00 08.08.2015 İlk Yayın 01 18.04.2016 Yürürlük yetkilisinin değişimi 02 04.09.2017 YGG(04.05.2017) Toplantısında alınan kararların gerektirdiği revizyon 1. AMAÇ Uygunsuzluk

Detaylı

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü. Fakültesi Dekanlığı

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü. Fakültesi Dekanlığı Aşama 4 1.1.Fakülte Kurulu (FK) Üye Seçim Süreci Dekanlık Personel Birimi Öğretim Üyeleri ve Seçim Süreci Rektörlük Seçim yapmak üzere, İlgili öğretim üyeleri Dekan tarafından toplantıya davet edilir.

Detaylı

Sayfa : 2 RESMÎ GAZETE 1 Ekim 2016 Sayı : YÖNETMELİK

Sayfa : 2 RESMÎ GAZETE 1 Ekim 2016 Sayı : YÖNETMELİK Sayfa : 2 RESMÎ GAZETE 1 Ekim 2016 Sayı : 29844 YÖNETMELİK Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünden: DEVLET SU İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE İLK DEFA AÇIKTAN ATANACAK MÜHENDİS PERSONEL HAKKINDA SINAV VE ATAMA YÖNETMELİĞİ

Detaylı

1.1. Fakülte Kurulu (FK) Üye Seçim Süreci

1.1. Fakülte Kurulu (FK) Üye Seçim Süreci Aşama 4 1.1. Fakülte Kurulu (FK) Üye Seçim Süreci Dekan Personel Birimi Öğretim Üyeleri ve Seçim Süreci Seçim yapmak üzere, İlgili öğretim üyeleri Dekan tarafından toplantıya davet edilir. 1. İlgili öğretim

Detaylı

T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ BİLİMSEL HAZIRLIK PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI GÖREV TANIMLARI

T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ BİLİMSEL HAZIRLIK PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI GÖREV TANIMLARI T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ BİLİMSEL HAZIRLIK PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI Enstitü Kurulu Toplantı Tarihi: 18.04.2012 AMAÇ Bu uygulama esasının amacı, Enstitümüz anabilim dallarından

Detaylı

EK-1 PERSONEL PERFORMANS DEĞERLENDİRME VE SİCİL ESASLARI

EK-1 PERSONEL PERFORMANS DEĞERLENDİRME VE SİCİL ESASLARI EK-1 PERSONEL PERFORMANS DEĞERLENDİRME VE SİCİL ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Yasal Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 - (1) Bireysel performansın değerlendirilmesine yönelik olarak hazırlanan bu

Detaylı

2.1. Ekders Ücret Ödeme Süreci

2.1. Ekders Ücret Ödeme Süreci Aşama 6 Aşama 5 Aşama 4 2.1. Ekders Ücret Ödeme Süreci Bölüm Başkanlığı Gerçekleştirme Görevlisi Strateji G. Daire Başkanlığı Anabilim Dalı öğretim üyeleri tarafından yıllık Uzmanlık Ders Müfredatı ve

Detaylı

EFLANİ MESLEK YÜKSEKOKULU YILLIK İŞ SÜRECİ TABLOSU YILLIK İŞ SÜRECİ

EFLANİ MESLEK YÜKSEKOKULU YILLIK İŞ SÜRECİ TABLOSU YILLIK İŞ SÜRECİ EFLANİ MESLEK YÜKSEKOKULU YILLIK İŞ SÜRECİ TABLOSU İLGİLİ AY YILLIK İŞ SÜRECİ OCAK Birinci 3 aylık ödenek durum listesi alınması ve Stratejiye gönderilmesi Öğrenim ücreti / Öğrenci katkı paylarının ödenmesi.

Detaylı

MODA YÖNETİMİ KURS PROGRAMI

MODA YÖNETİMİ KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı MODA YÖNETİMİ KURS PROGRAMI ANKARA 2012 1/6 KURUMUN ADI : KURUMUN ADRESİ : KURUCUNUN ADI : PROGRAMIN ADI PROGRAMIN DAYANAĞI PROGRAMIN DÜZEYİ

Detaylı

KULE HİZMET VE İŞLETMECİLİK A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ ÇALIŞMA ESASLARI

KULE HİZMET VE İŞLETMECİLİK A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ ÇALIŞMA ESASLARI KULE HİZMET VE İŞLETMECİLİK A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ ÇALIŞMA ESASLARI 1. DAYANAK Kurumsal Yönetim Komitesi nin görev ve çalışma esasları, Türk Ticaret Kanunu, Sermaye Piyasası Kanunu, Şirket esas

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI

KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI I. AMAÇ ve KAPSAM Madde 1- Bu düzenlemenin amacı Bosch Fren Sistemleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Şirket) yönetim kurulu tarafından oluşturulacak Kurumsal

Detaylı

Firmanızın hedeflerine ulaşarak, gelişmesine ve kazancını arttırmasına katkıda bulunabilme fırsatını bana sağlarsanız çok memnun olurum.

Firmanızın hedeflerine ulaşarak, gelişmesine ve kazancını arttırmasına katkıda bulunabilme fırsatını bana sağlarsanız çok memnun olurum. Müge Dalgıç İletişim Bilgileri E-Posta : mugenurdalgic@gmail.com Adres Bilgileri : Türkiye - İstanbul(Asya) - Kadıköy - Göztepe Ev Telefonu : 90 (216) 567 82 23 Cep Telefonu : 90 (541) 890 86 92 Kişisel

Detaylı

İ.Ü. ECZACILIK FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİMİ STAJ YÖNERGESİ

İ.Ü. ECZACILIK FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİMİ STAJ YÖNERGESİ İ.Ü. ECZACILIK FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİMİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı; İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesinin vizyonu, misyonu ve

Detaylı

Revizyon Tarihi :

Revizyon Tarihi : 1.0 AMAÇ: AVRASYA MYM bünyesinde tanımlanan sorumluluklar verilen personelin, uygulanabilir öğrenim, eğitim, beceri ve deneyim konularında yetkin olması, firma kalite politika ve sistemine uygun olarak

Detaylı

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ 2018 YILI UYGULAMA REHBERİ

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ 2018 YILI UYGULAMA REHBERİ AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ YILI UYGULAMA REHBERİ KALİTE YÖNETİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ SUNUŞ Üniversitemizin Kalite Yönetim Sistemi, 2017 yılı içerisinde Yüksek Öğretim Kurulu tarafından, Kurumsal

Detaylı

ELKİMA TOPLAM KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ

ELKİMA TOPLAM KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ Sayfa : 1 / 7 1.0.AMAÇ : Elkima Laboratuvarı nda müşteri memnuniyetinin artırılması, müşterilere ait bilgilerin gizliliğinin sağlanması ve şikayetlerin değerlendirilmesine yönelik yöntemlerin belirlenmesidir.

Detaylı

11. İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

11. İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ AMAÇ 11. İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1 Bu Yönergenin amacı; Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu bünyesinde yer alan ön lisans

Detaylı

T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ YÜKSEKOKULU YAZI/PERSONEL İŞLERİ İŞ AKIŞI SÜRECİ YÜKSEKOKUL KURULU KURUL OLUŞUMU İŞLEMLERİ

T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ YÜKSEKOKULU YAZI/PERSONEL İŞLERİ İŞ AKIŞI SÜRECİ YÜKSEKOKUL KURULU KURUL OLUŞUMU İŞLEMLERİ YÜKSEKOKUL KURULU KURUL OLUŞUMU İŞLEMLERİ Başlat Doçentlerin Kendi Aralarından Seçecekleri 2, Doktor Öğretim Üyelerinin Kendi Aralarından Seçecekleri 1 Öğretim Üyesinden Oluşur. Yazılı Olarak Bildirilerek

Detaylı

İŞLETME FAKÜLTESİ Havacılık Yönetimi Bölümü STAJ DEFTERİ

İŞLETME FAKÜLTESİ Havacılık Yönetimi Bölümü STAJ DEFTERİ İŞLETME FAKÜLTESİ Havacılık Yönetimi Bölümü STAJ DEFTERİ İstanbul, 2018 Öğrencinin Fotoğrafı Öğrencinin Adı Soyadı Sınıfı Numarası Staj Yaptığı Kurumun Adı ve Adresi Stajının Başlangıç Tarihi Stajının

Detaylı

ORGANİZASYON PROSEDÜRÜ

ORGANİZASYON PROSEDÜRÜ P20--006 Sayfa : 1 / 5 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, Organizasyonların ilgili birimlerle koordineli olarak hazırlık aşamalarını belirlemek, dokümante etmek ve tüm personeli tarafından anlaşılmasını sağlamaktır.

Detaylı

T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞI YAZI/PERSONEL İŞLERİ İŞ AKIŞI SÜRECİ FAKÜLTE KURULU KURUL OLUŞUMU İŞLEMLERİ

T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞI YAZI/PERSONEL İŞLERİ İŞ AKIŞI SÜRECİ FAKÜLTE KURULU KURUL OLUŞUMU İŞLEMLERİ FAKÜLTE KURULU KURUL OLUŞUMU İŞLEMLERİ Kurul Oluşumu Başlat Fakülte Kurulu, Bölüm Başkanları ile Profesörlerin Kendi Aralarından Seçecekleri 3, Doçentlerin Kendi Aralarından Seçecekleri 2, Doktor Öğretim

Detaylı

UYGUNSUZLUK YÖNETİMİ, DÜZELTİCİ FAALİYETLER PROSEDÜRÜ

UYGUNSUZLUK YÖNETİMİ, DÜZELTİCİ FAALİYETLER PROSEDÜRÜ Sayfa 1/6 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, saptanmış veya potansiyel uygunsuzlukların tespiti ve bunların ortadan kaldırılarak kalite yönetim sisteminin sürekli olarak iyileştirilmesi için yöntem ve sorumlulukları

Detaylı

Denetim Komitesi Yönetmeliği. Garanti Faktoring Hizmetleri A.Ş.

Denetim Komitesi Yönetmeliği. Garanti Faktoring Hizmetleri A.Ş. Denetim Komitesi Yönetmeliği Garanti Faktoring Hizmetleri A.Ş. Aralık 2013 İçerik 1. Amaç... 2 2. Yetki ve Kapsam... 2 3. Komitenin Organizasyonu ve Çalışma Şekli... 2 4. Görevler... 3 5. Yürürlük... 4

Detaylı

GEMİ ACENTELERİ EĞİTİM YÖNERGESİ ( 16 Mayıs 2013 tarih ve 5299 sayılı Bakanlık Olur u ) BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

GEMİ ACENTELERİ EĞİTİM YÖNERGESİ ( 16 Mayıs 2013 tarih ve 5299 sayılı Bakanlık Olur u ) BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler GEMİ ACENTELERİ EĞİTİM YÖNERGESİ ( 16 Mayıs 2013 tarih ve 5299 sayılı Bakanlık Olur u ) BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönerge, gemi acentelerinin ulusal mevzuat ve uluslararası denizcilik

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI

KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI 1. AMAÇ Petkim Petrokimya Holding A.Ş. Yönetim Kurulu bünyesinde 22/01/2010 tarih ve 56-121 sayılı Yönetim Kurulu kararı ile kurulan Kurumsal Yönetim

Detaylı

İKİLİ İŞBİRLİĞİ. çevre ve ormancılık alanında otuz üç (33) Ülke ile toplam otuz yedi (38) tane,

İKİLİ İŞBİRLİĞİ. çevre ve ormancılık alanında otuz üç (33) Ülke ile toplam otuz yedi (38) tane, İKİLİ İŞBİRLİĞİ 1. İkili İşbirliği Türkiye tarafından; çevre, iklim değişikliği, meteoroloji, ormancılık ve su alanında sürdürülen uluslararası ilişkilerin temelinde: karşılıklı dostluğun geliştirilmesi

Detaylı

BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI İŞE ALIM PROSEDÜRÜ

BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI İŞE ALIM PROSEDÜRÜ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI İŞE ALIM PROSEDÜRÜ Prosedür No: P01 Sürüm No: 1.0 Hazırlayan: Yenileyen: Melek Basmacı Sibel Sergin Hazırlanma Tarihi: 08 Haziran 2006 Yenilenme Tarihi: Onaylayan: Ayla Altun

Detaylı

İDARİ İŞLER PROSEDÜRÜ

İDARİ İŞLER PROSEDÜRÜ Sayfa No 1/5 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı ÖZERDEM DEMİR A.Ş. ve EGEDEMİR DEMİR GERİ KAZANIM MADENCİLİK PETROL NAKLİYE TURİZM İNŞAAT TAAHHÜT PAZARLAMA SAN. TİC. LTD. ŞTİ. Ye ait tesislerde yapılması gereken

Detaylı

KIRSAL KALKINMA PROGRAMI YÖNETİM OTORİTESİNİN GÖREVLERİ VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

KIRSAL KALKINMA PROGRAMI YÖNETİM OTORİTESİNİN GÖREVLERİ VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK Resmi Gazete Tarihi: 22.06.2012 Resmi Gazete Sayısı: 28331 KIRSAL KALKINMA PROGRAMI YÖNETİM OTORİTESİNİN GÖREVLERİ VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ GAMA MESLEK YÜKSEKOKULU PERSONEL İŞLEMLERİ SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI İŞE BAŞLAMA VE İŞ AKIŞ ŞEMASI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ GAMA MESLEK YÜKSEKOKULU PERSONEL İŞLEMLERİ SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI İŞE BAŞLAMA VE İŞ AKIŞ ŞEMASI İŞE BAŞLAMA VE İŞ AKIŞ ŞEMASI MESLEK YÜKSEK OKULUMUZDA PERSONELİN NAKLEN VE AÇIKTAN ATAMA NEDENİYLE GÖREVE BAŞLAMASI PERSONEL KİMLİK BİLGİ FORMU DOLDURULUP FOTOĞRAF YAPIŞTIRILIR MAL BİLDİRİMİ FORMUNUN

Detaylı

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ UYGULAMALI DERSLER VE İŞ YERİNDE UYGULAMA YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ UYGULAMALI DERSLER VE İŞ YERİNDE UYGULAMA YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ UYGULAMALI DERSLER VE İŞ YERİNDE UYGULAMA YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- (1) Bu yönergenin

Detaylı

T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ TURİZM VE OTELCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU. Doküman No: KFS-ST 8.2.3. Yürürlük Tarihi: 01.01.2014 Revizyon No/Tarih:

T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ TURİZM VE OTELCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU. Doküman No: KFS-ST 8.2.3. Yürürlük Tarihi: 01.01.2014 Revizyon No/Tarih: RZİNCAN ÜNİVRSİTSİ TURİZM V OTLCİLİK MSLK YÜKSKOKULU PRSONL İŞLRİ BİRİMİ PRSONL İŞLRİ BİRİMİ İŞLMLRİN İLİŞKİN SÜRÇ AKIŞI Doküman No: KFS-ST 8.2.3. Yürürlük Tarihi: 01.01.2014 Revizyon No/Tarih: 1. Amaç

Detaylı

Perakende sektöründe insan yönetimi profesyonellerine özel. İK Sertifika Programı

Perakende sektöründe insan yönetimi profesyonellerine özel. İK Sertifika Programı Perakende sektöründe insan yönetimi profesyonellerine özel İK Sertifika Programı Perakende sektörüne hız kazandıracak etkin formül: Yetenek Yönetimi ve Stratejik İK Perakende sektöründe yetenek yönetimi,

Detaylı

UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ HİZMET ALIM İLANI

UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ HİZMET ALIM İLANI HİZMET ALIM İLANI KARAMAN ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜMÜZCE aşağıda yer alan bilgiler ve Hizmet Alım Dokümanında* yer alan belgelere uygun olarak hizmet alımı yapılacaktır. Eğitim süresi Gruptaki

Detaylı

TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ

TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı nın 07.08.2001 gün ve 4759 sayılı Onayı ile yürürlüğe girmiştir Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Madde

Detaylı

KURS NUMARASI : KURS ÖĞRETMENİ :

KURS NUMARASI : KURS ÖĞRETMENİ : KURS NUMARASI KURS ÖĞRETMENİ ÖĞRETİM YILI KURS ÖĞRETMENİNİN CEP TELEFONU E-POSTA ADRESİ MEZUN OLDUĞU OKUL / YIL BRANŞI KURSUN KURSUN ADI KURSUN YERİ BAŞLAMA - BİTİŞ TARİHİ BAŞLAMA - BİTİŞ SAATİ KURS AÇMA

Detaylı

DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ DENETİM KOMİSYONU OLUŞUM, GÖREV, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK 1

DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ DENETİM KOMİSYONU OLUŞUM, GÖREV, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK 1 DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ DENETİM KOMİSYONU OLUŞUM, GÖREV, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK 1 1 Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulunun 16.10.2012 tarih / 58 sayılı kararı ile kabul edilmiş olup, Yönetmelikte

Detaylı

HÜRRİYET GAZETECİLİK VE MATBAACILIK A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI

HÜRRİYET GAZETECİLİK VE MATBAACILIK A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HÜRRİYET GAZETECİLİK VE MATBAACILIK A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI 1. AMAÇ Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş. (Şirket) Kurumsal Yönetim Komitesi (Komite), Şirketin kurumsal

Detaylı

STRATEJİK YÖNETİM VE YÖNETİMİN GÖZDEN GEÇİRMESİ PROSEDÜRÜ

STRATEJİK YÖNETİM VE YÖNETİMİN GÖZDEN GEÇİRMESİ PROSEDÜRÜ Sayfa 1/6 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, Erciyes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ndeki kalite güvence sistemi politika ve hedeflerinin belirlenmesi ve Fakülte içerisinde yayılımıyla ilgili süreçleri

Detaylı

T.C. UFUK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ DANIŞMANLIĞI USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. UFUK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ DANIŞMANLIĞI USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. UFUK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ DANIŞMANLIĞI USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam Madde 1 (1) Bu Usul ve Esasların amacı Ufuk Üniversitesi,

Detaylı

DOĞAN ŞİRKETLER GRUBU HOLDİNG A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV ve ÇALIŞMA ESASLARI

DOĞAN ŞİRKETLER GRUBU HOLDİNG A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV ve ÇALIŞMA ESASLARI DOĞAN ŞİRKETLER GRUBU HOLDİNG A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV ve ÇALIŞMA ESASLARI 1. AMAÇ Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş. ( Şirket veya Doğan Holding ) (Komite), Şirketin kurumsal yönetim ilkelerine

Detaylı

Resmi Gazete nin 14.09.2004 tarih ve 25583 sayıyla yayınlanan yönetmelik: Sağlık Bakanlığından: Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitimi Yönetmeliği

Resmi Gazete nin 14.09.2004 tarih ve 25583 sayıyla yayınlanan yönetmelik: Sağlık Bakanlığından: Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitimi Yönetmeliği Resmi Gazete nin 14.09.2004 tarih ve 25583 sayıyla yayınlanan yönetmelik: Sağlık Bakanlığından: Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitimi Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç Madde

Detaylı

İÜ Dil Merkezi DİL MERKEZİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ. Bu prosedürün amacı, Dil Merkezi nde süreç ve faaliyetlerin işleyişine yönelik bir sistem oluşturmaktır.

İÜ Dil Merkezi DİL MERKEZİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ. Bu prosedürün amacı, Dil Merkezi nde süreç ve faaliyetlerin işleyişine yönelik bir sistem oluşturmaktır. Sayfa No : 1 / 7 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, nde süreç ve faaliyetlerin işleyişine yönelik bir sistem oluşturmaktır. 2. KAPSAM Bu prosedür Kurs Takviminin Oluşturulması Süreci, Öğrencilerin Ön Kayıtlarının

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ DENİZ BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİSİ FAKÜLTESİ

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ DENİZ BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİSİ FAKÜLTESİ SATIN ALIMA İŞLEMLERİ SÜRECİ SÜREÇ ADI: Malzeme Satın Alım Süreci SÜREÇ NO 1 TARİH 2017 SÜRECİN SORUMLULARI SÜREÇ ORGANİZASYON İLİŞKİSİ ÜST SÜRECİ SÜRECİN AMACI SÜRECİN SINIRLARI SÜREÇ ADIMLARI SÜREÇ PERFORMANS

Detaylı

PERSONELİN YETERLİLİĞİ VE PERFORMANSI

PERSONELİN YETERLİLİĞİ VE PERFORMANSI PERSONELİN YETERLİLİĞİ VE PERFORMANSI İdareler, personelin yeterliliği ve görevleri arasındaki uyumu sağlamalı, performansın değerlendirilmesi ve geliştirilmesine yönelik önlemler almalıdır. Bu Standart

Detaylı

PEGASUS HAVA TAŞIMACILIĞI A.Ş. YÖNETİM KURULU DENETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI 1. AMAÇ

PEGASUS HAVA TAŞIMACILIĞI A.Ş. YÖNETİM KURULU DENETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI 1. AMAÇ PEGASUS HAVA TAŞIMACILIĞI A.Ş. YÖNETİM KURULU DENETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI 1. AMAÇ Komitenin başlıca amacı, Şirketin muhasebe sistemi ve muhasebe uygulamalarının, Pegasus'a ilişkin finansal

Detaylı

ŞİKÂYETLER ve İTİRAZLAR PROSEDÜRÜ

ŞİKÂYETLER ve İTİRAZLAR PROSEDÜRÜ 18.02.29 1 / 6 ŞİKÂYETLER ve İTİRAZLAR PROSEDÜRÜ GF02 Rev.(04) 18.02.29 2 / 6 REVİZYON NO SAYFA NO REVİZYON DURUMU REVİZYON TANIMI YÜRÜRLÜK TARİH 00 --- İLK YAYIN 5 Madde 6.1.1 şikayetlerin ele alınması.

Detaylı

LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ

LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU 2017-2018 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ Başvuru Tarihleri: 08.01.2018 17.01.2018 Sınav Tarihleri: Resim Anasanat Dalı Akademik ve Sanatsal Dosya Değerlendirme

Detaylı

İETT İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLAMA REHBERİ

İETT İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLAMA REHBERİ İETT İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLAMA REHBERİ PERFORMANS PROGRAMI PERFORMANS HEDEFİ PERFORMANS GÖSTERGESİ FAALİYET VE MALİYETLER FAALİYET RİSKLERİ TANIMLAR PERFORMANS ESASLI BÜTÇELEME

Detaylı

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU UYGULAMA VE STAJ YÖNERGESİ

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU UYGULAMA VE STAJ YÖNERGESİ T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU UYGULAMA VE STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu

Detaylı

Coca-Cola İçecek A.Ş. Yönetim Kurulu. Kurumsal Yönetim Komitesi ÇALIŞMA ESASLARI

Coca-Cola İçecek A.Ş. Yönetim Kurulu. Kurumsal Yönetim Komitesi ÇALIŞMA ESASLARI COCA-COLA İÇECEK A.Ş. Versiyon Sayısı: 3 Kabul Tarihi: 2 Nisan 2009 Geçerlik Tarihi: 2 Nisan 2009 Coca-Cola İçecek A.Ş. Yönetim Kurulu Kurumsal Yönetim Komitesi ÇALIŞMA ESASLARI İşbu Yönetmelik Yönetim

Detaylı

TÜRKİYE İŞVEREN SENDİKALARI KONFEDERASYONU (TİSK) 2018 KSS ÖDÜL PROGRAMI BAŞVURU FORMU

TÜRKİYE İŞVEREN SENDİKALARI KONFEDERASYONU (TİSK) 2018 KSS ÖDÜL PROGRAMI BAŞVURU FORMU TÜRKİYE İŞVEREN SENDİKALARI KONFEDERASYONU (TİSK) 2018 KSS ÖDÜL PROGRAMI BAŞVURU FORMU PROJE LOGOSU (Bu bölüme varsa proje Logosu eklenebilir. Logo yüksekliğinin azami 10 satır yüksekliğinde olması tavsiye

Detaylı