GERÇEK ARV YAYINLARI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "GERÇEK ARV YAYINLARI"

Transkript

1 GERÇEK ARV YAYINLARI Deerli Okur, Size çalımalarınızda yararlı olacaına inandıım GERÇEK Ariv yayınlarını tanıtmak isterim yılı baında kurulmu olan GERÇEK Enstitüsü nün sunduu GERÇEK Ariv Yayınları haftalık, aylık ve yıllık bültenler halinde 12 tür hizmet salamaktadır. Bu hizmetler u adaları taımaktadır. 1) Yurt Haberleri Arivi 2) Dı Haberler Arivi 3) TBMM Haberler Arivi 4) Resmi Gazete Yayınları Kılavuzu 5) Fikir Hareketleri Arivi 6) Belgeler Arivi 7) Kimlikler Arivi 8) Sanat Olayları Arivi 9) Kitap Eletirileri Arivi 10) Görüler Kılavuzu 11) Yayınlar Kılavuzu 12) ncelemeler ve Sindirmeler Dizisi. Haftalık bültenler, yukarıda anılan 12 dalda yer alan gelimeleri günü gününe izlemek ve bir gözden geçirite kavramak olanaını salayacak ekilde hazırlanmaktadır. Bugüne dein bu bültenler yalnızca yazılı kaynaklardan, yani haber ajansı bültenlerinden ve gazetelerden, TBMM Görümeleri arivi de, TBMM. Tutanak dergisinden yararlanarak hazırlanmıtır. Bundan böyle gittikçe artan oranda öz kaynaklara inilecek ve Türkiye'de baka hiçbir yerde yayınlanmamı haberler de haftalık GERÇEK bültenlerinde yer alacaktır. Bu haberler, altına GERÇEK dipnotu konmak suretiyle belirtilecektir. Bugüne dein yazılı kaynaklardan alınan özel haberler de, altına bu kaynakların adı konmak suretiyle belirtilmitir. Hemen her gazetede çıkan veya ajans bültenlerinden alınan haberlere ise, herhangi bir dipnot konmamıtır. Bundan böyle de konmayacaktır. Haftalık GERÇEK bültenleri ilgili bulundukları dalda, hafta içinde yer alan gelimeleri izlemek bakımından baka hiç bir yayına gerek bırakmayacak kadar doyurucudur. Aylık bültenler, genellikle haftalık bültenlerin fihristi niteliindedir. Bu fihristlerde a) lgili haberlerin haftalık GERÇEK bültenlerindeki yeri, b) Yer aldıkları tarih veya kaynak olarak kullanılan gazete ya da haber ajansı bülteninde yayınlandıkları tarih belirtilmektedir.

2 Ancak Görüler Kılavuzu ve Yayınlar Kılavuzu bu genel kuralın dıında tutulmutur. Görüler Kılavuzu o ay belli balı gazete ve dergilerde yayınlanan her tür yazının, Yayınlar Kılavuzu da Türkiye'de yayınlanan bütün kitapların bibliyografyası niteliindedir. GERÇEK fihrist ve kılavuzları, hem günlük gazetelerde ve ajans bültenlerinde yer alan haberlerin sonradan bulunabilmesine, hem de olaylar zincirinin bir bütün olarak görülmesine yarayan tek Türkçe kaynaktır. Yıllık bültenler, belirli bir döneme ait haftalık bültenleri derleyen cildin baına konmak üzere hazırlanmaktadır. Bunlar 12 aylık fihristin birletirilmesiyle oluturulmaktadır. Bir dönemin süresi genellikle bir takvim yılıdır. TBMM Görümeleri arivi bu kuralın dıında tutulmutur. Bu bölümün dönem baı 1 Kasım, sonu ise, 31 Ekim dir. Bu tutumun gerekçesi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin her yıl yeni çalıma dönemine 1 Kasım günü balayacaının Anayasa ile belirlenmi olmasıdır. Balangıçta Resmi Gazete yayınlarının TBMM çalımaları ile ilgisi göz önünde tutularak bu bölümün bir yıllık dönemi de 1 Kasım - 31 Aralık olarak, Devlet Tiyatroları yaz tatilinden sonra öteden beri 1 Ekimde açıldıından Sanat Olayları Arivinin bir yıllık dönemi ise 1 Ekim 30 Eylül olarak saptanmıtı. Fakat bu iki daldaki çalımaların gide gide söz konusu unsurların etkisinden büyük ölçüde sıyrıldıını gözlediimiz için 1970 yayınlarında bu tutumdan vazgeçilmi ve gerek Resmi Gazete Yayınları Kılavuzu, gerek Sanat Olayları Arivi için de öteki bölümler gibi takvim yılı, yıllık dönem olarak kabul edilmitir. Haberlerin haftalık GERÇEK bültenlerindeki yeri ile kaynak olarak kullanılan yayınlarda çıktıı ya da olayın meydana geldii tarihi belirten bu fihristlerde haberler aynı zamanda konularına göre kümelendirilmi olduundan ilgili bütün gelimelerin tarih sırası esasına göre hazırlanmı (kronolojik) bir özeti sunulmaktadır. Bu sonucun elde edilebilmesi için haberler, fihristlerin ilgili bütün konu balıkları altında verilmektedir. Yıl boyu yayınlanan haftalık ve aylık bültenler GERÇEK Enstitüsünce hazırlatılıp aboneye verilen özel biriktirme dosyaları içinde toplanmaktadır. Yıl sonunda bir yandan cilt kapakları yaptırılırken, bir yandan da yıllık fihristler hazırlanmaktadır. Bu i tamamlanınca her bölüm, dolan döneme ait haftalık bültenlerin önüne yıllık fihristleri eklenerek ciltletilmektedir. Boalan biriktirme dosyaları da gelen yılın bültenlerini toplamak için kullanılmaktadır. Yurt Haberleri Arivi: Haftalık bültenler halinde yayınlanmaktadır. Bu bültenlerde Türkiye'nin dı ilikileri ile siyasal, ekonomik ve toplumsal yaantısında bir gelime meydana getiren bütün önemli olaylar ile ilgili haberler sıkı doku, fakat aynı zamanda açık seçik bir dille günü gününe kaydedilmektedir.

3 Her ay sonunda hazırlanan yurt haberleri fihristlerinde haftalık bültenlerdeki bu haberlerin konularına göre kümelendirilmi bir fihristi sunulmaktadır. Bu fihrist, önce kısım, sonra kol ve kalem balıkları altında üç basamak halinde ayrıntıları belirlenmi olarak alfabe sırasına göre düzenlenmitir. Fihristler haberlerin hem haftalık GERÇEK bültenlerindeki yerini, hem de kaynak olarak kullanılan gazeteler ve ajans bültenlerinde yer aldıkları tarihi, ya da olayın meydana geldii tarihi belirtecek ekilde hazırlanmaktadır. Haberler fihristlerde ilgili bütün konu balıkları altında belirtildiinden, fihristler aynı zamanda önemli gelimelerin tarih sırasına göre düzenlenmitir özeti deerindedir. Yıl sonunda 12 aylık fihristin birletirilmesiyle oluturulan yıllık fihrist, toplumun bir yıllık yaantısını bütün açılardan bir ayna gibi yansıtmaktadır. Aranılan haberlerin yıllıklarda kolayca bulunabilmesi için yıl sonunda ayrıca bir de belli balı olayların hangi konu balıkları altında fihristlenmi olduklarını gösteren bir indeks sunulmaktadır. Yıllıklar ve indeksler hazırlandıında cilt kapakları ile birlikte abonelere gönderilmekte ve böylece bir yıllık GERÇEK Yurt Haberleri Arivi tarihe mal edilirken yeni yıla ait bültenlerin yayımına devam edilmektedir. Dı Haberler Arivi: Haftalık bültenler halinde yayınlanmaktadır. Bu bültenlerde yabancı ülkelerin ve uluslararası kuruluların birbirleriyle olan ilikileri ile siyasal, ekonomik, toplumsal yaantılarındaki önemli gelimeler ve bu nitelikteki uluslararası olaylar günü gününe saptanmaktadır. Her ay sonunda hazırlanan aylık dı haberler fihristlerinde haftalık bültenlerdeki bu haberlerin, önce ülkeler ya da uluslararası kurulular veya uluslararası olaylar olarak kümelendirilmi, sonra kısım, kol ve kalem balıkları altında üç basamak halinde ayrıntıları belirlenmi ve alfabe sırasına göre düzenlenmi bir fihristi' sunulmaktadır. Bu fihristler haberlerin hem haftalık GERÇEK bültenlerindeki yerini, hem de kaynak olarak kullanılan gazete ve ajans bültenlerinde yer aldıkları tarihi ya da olayın meydana geldii tarihi belirtecek ekilde hazırlanmaktadır. Burada da haberler ilgili bütün konu balıkları altında belirtildiinden, fihristler aynı zamanda önemli gelimelerin tarih sırasına göre düzenlenmi bir özeti deerindedir. Yıl sonunda 12 aylık fihristin birletirilmesiyle oluturulan yıllık fihrist, önemli dünya olaylarının, bir göz gezdirite, kavranmasını mümkün kılan tek Türkçe kaynaktır. Aranılan haberlerin yıllıklarda kolayca bulunabilmesi için, yıl sonunda ayrıca bir de belli balı olayların hangi konu balıkları altında fihristlenmi bulduklarını gösteren bir indeks sunulmaktadır. TBMM Görümeleri Kılavuzu: Haftalık bültenler halinde yayınlanmaktadır. Bu bültenlerde Millet Meclisinde, Cumhuriyet Senatosunda ve Birleik toplantılarda yer alan bütün ilemlerin gündem sırasına göre kısa fakat özlü bir özeti bulunmaktadır.

4 Her ay sonunda hazırlanan aylık bültenlerde Millet Meclisi, Cumhuriyet Senatosu ve Birleik Toplantılarda yapılan görümelerin, haftalık bültenlerdeki özetleri önce ilemin türüne göre kümelendirilmi, sonra kısım, kol ve kalem balıkları altında üç basamak halinde ayrıntıları belirlenmi ve alfabe sırasına göre düzenlenmi fihristleri sunulmaktadır. Fihristler, görümelerin hem haftalık bültenlerdeki özetlerini, hem de tutanak dergisindeki ilgili metinlerin yerini belirtecek ekilde hazırlanmaktadır. Görümeleri ilgili bütün konu balıkları altında belirten bu fihristlerde konuanların adları ile görümelerin sonuçları da verilmektedir. Dolayısıyla fihristler ayni zamanda her konudaki TBMM görümelerinin tarih sırasına göre düzenlenmi bir özeti deerindedir. 12 aylık fihristin birletirilmesiyle oluturulan yıllıklar, TBMM çalıma dönemi esas tutularak yani 1 Kasım 31 Aralık arası bir yıl alınarak hazırlanmaktadır. Bu yıllıklar TBMM'de bir dönem içinde yapılan çalımaların tümünü bütün ayrıntıları ile bir bakıta kavramak olanaını salamaktadır. Yıllıklar hazırlandıında cilt kapakları ile birlikte abonelere gönderilmektedir. Böylece bir yıllık GERÇEK TBMM Görümeleri Kılavuzu tarihe mal edilirken yeni yıla ait bültenlerin yayımına devam edilmektedir. Resmi Gazete Yayınları Kılavuzu: Haftalık bültenler halinde yayınlanmaktadır. Bu bültenlerde Resmi Gazetenin o haftaya ait yılarında yer alan, ilanlar dıındaki bütün metinlerin, konuma dilinde ve bir okunuta kavranacak ekilde yazılmı özetleri yayınlandıkları gazetenin tarih ve sayısı da belirtilerek sunulmaktadır. Her ay sonunda hazırlanan aylık bültenlerde de haftalık bültenlerdeki metinlerin önce türlerine göre kümelendirilmi, sonra kısım, kol ve kalem balıkları altında üç basamak halinde ayrıntıları belirlenmi ve alfabe sırasına göre düzenlenmi fihristleri sunulmaktadır. Resmi Gazete Yayınlarının hem haftalık GERÇEK Resmi Gazete Kılavuzu bültenlerindeki özetinin yerini, hem de asıllarının yayınlandıı Resmi Gazetenin tarihini belirten bu fihristler aynı zamanda belirli konulardaki gelimelerin tarih sırasına göre düzenlenmi bir özeti niteliindedir. Yıl sonunda 12 aylık fihristin birletirilmesiyle oluturulan yıllık, kapsadıı dönemin resmi icraatını bir gözden geçirite kavramaya imkan veren bir belgedir. Yıllıklar hazırlandıında cilt kapakları ile birlikte abonelere gönderilmekte ve böylece bir yıllık GERÇEK Resmi Gazete Kılavuzu tarihe mal edilirken, yeni yılın bültenlerinin yayımına devam edilmektedir.

5 Belgeler Arivi: Haftalık bültenler halinde yayınlanmaktadır. Bu bültenlerde Türk toplumunun kaderini etkileme durumunda olan bütün kuruluların ve kuvvet mihraklarının veya bunları temsil eden ya da yönetmekle görevli olan kimselerin yayınladıkları kararlar, bildiriler ve genelgeler ile verdikleri demeçler ya da yaptıkları konumalar ve açıklamalar tam metin belgeler halinde sunulmaktadır. Bu bölümün aylık bültenlerdeki o ay içinde haftalık bültenlerde yayınlanan belgelerin konularına göre kümelendirilmi bir listesi verilmektedir. Yıl sonunda haftalık bültenler bu listelerin birletirilmesiyle oluturulan yıllık fihrist ile birlikte ciltlenmektedir. GERÇEK Belgeler arivi ciltleri, ati odluları dönem ile ilgili belge niteliindeki yayınların büyük çounluunu bir arada sunan tek kaynaktır. Fikir Hareketleri Arivi: Haftalık bültenler halinde yayınlanmaktadır. Bu bültenlerde o günlerde Türk basınını megul eden konu ya da konulara ilikin makale, yorum ve fıkraların balıcaları taam metinler halinde sunulmaktadır. Seçim yapılırken kullanılan ölçüt yazının ya danıma kaynaı bakımından ya da belirli kuvvet mihraklarının eilimini göstermesi bakımından bir deeri olmasıdır. Bu bölümün aylık bültenlerindeki, o ayın haftalık bültenlerinde ele alınmı fikir hareketlerini yansıtan görülerin bir listesi sunulmaktadır. Yıl sonunda bu listelerin birletirilmesiyle oluturulan yıllık fihrist, haftalık bültenler ile birlikte ciltletilmektedir. GERÇEK Fikir Hareketleri Arivi ciltleri, ait oldukları dönemin sorunları konusunda Türk dilinde mevcut tek danıma kaynaıdır. Kimlikler Arivi: Haftalık bültenler halinde yayınlanmaktadır. Bu bültenlerde Türk toplumunun kaderini etkileme gücüne sahip kurumları yönetmekle görevli kimseler ile, resmen böyle bir görevi olmamakla birlikte temsil ettii kuvvet mihrakı veya bir baka sebeple bu güce sahip kiilerin, ve Türkiye'deki elçiliklerde görevli ahısların, (genellikle bizzat doldurdukları soru kaıdında verdikleri bilgiler esas alınarak hazırlanan) kimlikleri sunulmaktadır. Tamamen kendine özgü bir biçimde hazırlanan GERÇEK Kimlikler'de herkes hakkında aynı tür bilgiler verilmektedir. Bu bölümün de aylık bültenlerinde o ayın haftalık bültenlerinde yer alan kimselerin bir listesi sunulmaktadır. Yıl sonunda bu listelerin birletirilmesi ve adı geçen kimselerin görevlerine göre kümelendirilmesiyle yıllık fihrist meydana getirilmektedir. GERÇEK Kimlikler Arivi yayınları henüz gelime devrini tamamlamamıtır.

6 Gönderilen soru kaıtlarına cevap almak çok güç olduu için her hafta istenilen sayıda Kimlik yayınlanamamaktadır. Oysa amaç Türk toplumunun kaderini etkileme durumunda olan bütün kuruluların sorumluluunu taıyan kimselerin, Arivin kapsamı içine alınması ve her görev deiikliinin yeni bir Kimlik yayınlanması ile duyurulmasıdır. Bu amacın bir an önce gerçekletirilebilmesi için bundan böyle baka kaynaklardan da yararlanılarak gerekli bilgilerin toplanması yoluna gidilecektir. imdilik haftalık bültenler halinde yayınlanan bu Kimlikler sonra resimli bir kitapta toplanacak ve kitap her be yılda bir yeniden düzenlenecektir. Sanat Olayları Arivi: Haftalık bültenler halinde yayınlanmaktadır. Bütün sanat dallarının ayrı ayrı ele alındıı bu bölümün kapsamı; a) gösteriler, b) bu gösterilerle ilgili eletiriler, c) sanat haberleri eklinde düzenlenmitir. Haftalık bültenlerde temsiller, sergiler, ve konserler gibi gösteriler ve ilgili bilgiler günü gününe verilmekte, yayınlanan sanat eletirileri tam metinler halinde derlenmekte ve sanat dünyası ile ilgili gelimeler belirtilmektedir. Aylık bültenlerde, haftalık bültenlerde yer alan haber ve metinlerin önce sanat dalları, sonra sırasıyla gösteriler, eletiriler ve o sanat dalına ilikin haberler olmak üzere kümelendirilmi bir fihristi sunulmaktadır. Yıl sonunda 12 aylık fihristin birletirilmesiyle meydana getirilen yıllık, günün Türk sanat hayatını bütün ayrıntıları ile meydana koymaktadır. Amaç Sanat Olayları arivi yayınlarını ileride resimlendirerek Sanat Olayları albümü haline getirmektir. Kitap Eletirileri Arivi: Haftalık bültenler halinde yayınlanmaktadır. GERÇEK Ariv yayınlarının bu bölümü de henüz gelime devrindedir. imdiye kadar bu bültenlerde belli balı gazetelerde yayınlanan kitap eletirileri derlenmitir. Fakat amaç dorudan doruya GERÇEK kadrosunca hazırlanacak eletiriler yayınlamak ve bu kitap tanıtma hizmetinin sınırını çok daha geniletmektir. Bir yandan çou kimsenin bir kitabı satın almak, hatta okuma için zaman ayırmak konusunda dütüü kararsızlıklarda okurlara yardımcı olabilmek, öte yandan kitapçıları, satacakları kitapları bilinçli bir ekilde seçme olanaına kavuturmak amacı ile hazırlanan bu bültenlerde yer alan kitapların her ay bir de fihristi sunulmaktadır. Yıl sonunda 12 aylık fihristin birletirilmesiyle meydana getirilen yıllık fihrist, haftalık bültenler ile birlikte ciltletilmektedir. Bu cilt ayni zamanda gündelik ilerinin telaı içinde gönüllerince okumak olanaı bulama yanlara, birçok kitap hakkında okumuçasına fikir edinmek olanaı salayan tek güvenilir kaynaktır.

7 Görüler Kılavuzu: imdiye kadar aylık bültenler halinde yayınlanmıtır. Bu bültenlerde belli balı Türk gazetelerinde çıkan makale yorum fıkra röportaj dizi yazı ve eletirilerin önce konulara, sonra imzalara göre düzenlenmi ve alfabe sırasına konmu bibliyografyası sunulmaktadır. Yıl sonunda 12 aylık bülten bir arada ciltletilmektedir. Böylece aranılan konularda ne gibi yazılar bulunduunu ve bunların nerelerde yayınlandıını gösteren, ayrıca Türk basınının yer verdii imza ve konuları ortaya koyan bir kaynak elde edilmi olmaktadır. Bu bölümün yıllıını hazırlamak 12 bültenin bütün içeriinin yeni batan düzenlenip sunulmasını gerektirdii için imdilik yapılamamaktadır. Fakat abone sayısı masrafını karılayacak düzeye gelir gelmez. Görüe, Kılavuzu yıllıı da hazırlanacaktır. Ayrıca bir de, haftalık Görüler Kılavuzu bülteni yayınlama hazırlıı yapılmaktadır. Bu bültenlerde belli balı gazetelerde o hafta içinde yayınlanan görülerin özü ve yönü belirtilecektir. Yayınlar Kılavuzu: imdiye kadar aylık bültenler halinde yayınlanmıtır. Bu bültenlerde Türkiye'de yayınlanan ve Milli Kütüphane'ye ulaan dergiler dıındaki bütün yayınların önce konularına, sonra yazarlarına göre düzenlenmi ve alfabe sırasına konmu bibliyografyası sunulmaktadır. Yıl sonunda 12 aylık bülten bir arada ciltletilmektedir. Bu bölümün de yıllıını hazırlamak, 12 bültenin bütün içeriinin yeni batan düzenlenip sunulmasını gerektirdii için imdilik yapılamamaktadır. Fakat abone sayısı bu hizmetin de masrafını karılayacak düzeye gelir gelmez Yayınlar Kılavuzu yıllıı da hazırlanacaktır. Ayrıca bir haftalık Yayınlar Kılavuzu bülteni yayınlama hazırlıı yapılmaktadır. Bu bülten Türkiye'deki yayınevlerinin satıa yeni sundukları bütün kitapların, yayınevleri adlarına göre düzenlenmi ortak bir katalogu niteliinde olacaktır. ncelemeler ve Sindirmeler: Bu yeni gelitirilmekte olan bir GERÇEK hizmetidir. Belirli konular hakkında toplu bilgilere ihtiyacı olan, fakat gerekli incelemeyi bizzat yapabilecek durumda bulunmayan GERÇEK Ariv Yayınları abonelerinin bu ihtiyacını karılayabilmek amacıyla balatılmaktadır. Bata GERÇEK Ariv Yayınları olmak üzere günün sorunları konusunda zengin bir arivi bulunan ve aratırma, inceleme yeteneine sahip kimselerle ibirlii halinde olan GERÇEK Enstitüsünün istek üzerine hazırlayacaı bu incelemeler ile sindirmeler (Briefing) sonradan bir dizi kitap halinde yayınlanacaktır. stenilen konularda hazırlanacak incelemeler ve

8 sindirmeler karılıında alınacak ücret anlama ile saptanacaktır. GERÇEK Fihristlerinin Kümelendirilmesi Düzeni: Bütün GERÇEK Arivi yayınlarında uygulanan ana kümelendirme cetveli en çok dört basamaklıdır. Bu basamakların en dar kapsamlısına «kalem», ilikin kalemleri bir araya toplayan basamaa «kol», ilikin kolları bir araya toplayan en geni kapsamlı basamaa «kısım» adı verilmitir. Bu kısımları derleyen (üst basamaın adı ise, eldeki arivin bölümüne göre deimektedir. öyle ki : «Yurt Haberleri Arivi», «Dı Haberler Arivi», «Fikir Hareketleri Arivi» ve «Belgeler Arivi» nde bu basamakta ilikin alan, «Kitap Eletirileri Arivi», «Yayınlar Kılavuzu» ve «Resmi Gazete Yayınları Kılavuzu» ile «GörüIlSr Kılavuzu» bölümlerinde yayın türleri, «Sanat Olayları Arivi» bölümünde sanat dalları, «TBMM Görümeleri Kılavuzu» bölümünde ise yapılan çalımaların türleri belirtilmektedir. Kimlikler bölümü bu yıl cilde hazır hale gelmedii için, böyle bir cetvel hazırlanmamıtır; hazırlandıında üst basamak balıı olarak Kimlii verilen kiilerin çalıma alanı, ya da çalıtıkları kuruluların alanı belirtilecek, kısım balıı olarak üyesi oldukları serbest meslein, ya da bulundukları kuruluların adı, kol balıı olarak da sıfatları verilecektir. Üst basamak balıkları, yıllık ve aylık sayfalarının sa baında belirtilmektedir. Ancak «Yurt Haberleri Arivi» bölümünde bir tek alana yalnızca Türkiye ya da anavatan diyebileceimiz alana ilikin haberler derlendii için gerek aylık bültenlerin, gerek yıllık bültenlerin sayfalarının sa baı bo bırakılmıtır. Sayfaların sol balarında ise, sırasıyla "kısım», «kol» ve «kalem» balıkları yer almıtır. «Kısım» balıkları büyük harflerle yazılmakta ve altları çizilmektedir. «Kol» balıkları kısım balıklarının altında yine büyük harflerle ve bir harf içerden verilmektedir. «Kalem» balıkları ise genellikle kol balıklarının altında bir harf içerden - bazen de yanında - parantez içinde belirtilmektedir. Yıllıklarda ve aylıklarda kullanılan bütün üst basamak - kısım - kol ve kalem balıkları alfabedeki yerleri sırasında birbirlerini izlemektedir. unu da hemen açıklayalım ki, GERÇEK arivinde kullanılan üst basamak - kısım - kol kalem balıkları cetveli dondurulmu bir kalıp deil, her tür gelimenin kolaylıkla yerletirilebilecei bükülgen bir düzen olarak kabul edilmitir. Bu nedenle «kısım» lara balı «kol» lar arasında sayı farkı olduu gibi, bazı «kol» ların birçok «kalem» i olduu halde bazılarının hiç yoktur; ve bu, yıldan yıla deiebilir; hatta, gelen yıllarda, imdiye kadar kullanılmamı kısımlar açmak zorunluluu bile duyulabilir. Zira, amaç, herhangi bir GERÇEK arivi bölümü kapsamına dahil gelimelerin, anlamlarını açık seçik ortaya koyacak ekilde kümelendirilmesidir. Ariv yayınlarımızın deiik bölümlerine ait «yıllık» ve «aylık» larda görülen fark da bundan domaktadır. Gerçek Ariv Yayınlarının Sunuluu: Her haftanın pazar gününe ait haberleri ile balayıp cumartesinin haberleri ile biten haftalık GERÇEK bültenleri ait oldukları haftayı izleyen çaramba günleri, aylık bültenler ise bir sonraki ayın ikinci haftasında çıkar. Her bölüm için ayrı renk balıklı bir kapak kaıdı kullanılmaktadır. Her bültenin birinci sayfası bu renkli balıklı kapak kaıtlarına basılmaktadır. Yayınevimiz her bölüm için ayrı bir biriktirme dosyası salar. Bu dosyaların sırtı bölümlerin kapak kaıdının rengindedir. Öyle ki yıl boyu 11 dalda yapılan ariv yayınlarının her an

9 kullanılmaya hazır bir halde el altında bulundurulması, gelen bültenlerin renklerine göre ayrılıp, haftalık bültenler alta, aylık bültenler üste gelecek ekilde dosyalarına yerletirilmesinden ve her dosyanın içine haftalık bültenlerle aylık bültenleri ayıracak bir karton konmasından ibaret hale getirilmitir. Her bölümün gerek haftalık, gerek aylık bültenlerinin kendine özgü bir sayfa sayısı düzeni olduu için, yıl boyu dosyalar içinde ters kitap düzeninde biriken takımlar, yıl tamamlanınca ciltlenmee hazırdır. Bunun için yapılması gereken i, dönem dolunca takımları dosyalarından çıkartıp kitap düzenine göre sıraladıktan sonra önlerine yıllık fihristleri koyarak, GERÇEK yayınevi tarafından gönderilen cilt kapakları içinde ciltçiye göndermekten ibarettir. Böylece bütün abonelerin takımları aynı biçimde ciltlenmi olur. GERÇEK Ariv Yayınları Abone artları: GERÇEK incelemeler dizisi dıındaki bölümlerin her birinin bir yıllık cildi veya bir yıllık abone ücreti 1250 liradır. Fakat birden fazla bölüme sahip olmak isteyenlere büyük indirim yapılmakta ve öteki bölümlerin her biri için yalnızca 250 lira alınmaktadır. Tam takıma abone olanlara ise, üç bölümün ücreti tutarında bir indirim daha uygulanmakta, yani bir yıllık GERÇEK Ariv Yayınlarının hepsi için yalnızca 3000 lira alınmaktadır. Ayrıca haftalık ve aylık bültenleri saklayıp düzgün olarak biriktirmekte ve ciltlemekte güçlük çeken abonelerimize yardımcı olmak isteiyle yılda lira karılıında iki takım elde etmek olanaı salanmıtır. Bunlardan birincisi üçüncü hamur kaıda basılmı olacak ve yıl boyu bülten bülten ellerine geçecektir. ikincisi ise birinci hamur kaıda basılı olacak ve yıl sonunda kendilerine ciltli olarak sunulacaktır. Özetle üç türlü abone kabul edilmektedir: 1) Belirli bölümler için abone, 2) Tam takım indirimli abone, 3) Olaanüstü indirimli abone. Ancak GERÇEK incelemeler ve Sindirmeler dizisi bu fiyata dahil deildir. GERÇEK Arivi Yayınları abonelerinin özel ihtiyaçlarını karılamak amacıyla balatılan bu hizmet, istek üzerine sunulmakta ve karılıında anlama saptanan bir ücret alınmaktadır. Biriktirme dosyaları ve cilt kapakları ücretleri bu abone fiyatlarına dahil deildir. Ve yurt dıındaki abonelerimizden posta ücreti ayrıca alınmaktadır. Geçmi yıllara ait Gerçek Ariv Yayınlarının ciltli takımlarının fiyatları ise 1966 tükendi Bu fiyat artıları kurulutan bu yana Gerçek Ariv Yayınına eklenen yeni hizmet bölümlerini yansıtmaktadır. GERÇEK Arivinin Türk Yayın Hayatındaki Yeri: GERÇEK Ariv Yayınları, hem toplum hayatının her dalında yer alan gelimeleri ve dı dünya olaylara, kolayca izlemek, hem de bunlarla ilgili haberleri sonradan arandıında bulmak olanaını salayan tek Türkçe yayındır. Bu amaçla hazırlanan GERÇEK aylık ve yıllıkları aynı zamanda her dalda yer

10 alan belli balı gelimeleri bir gözden geçirite kavramak olanaını salayan birer rapordur. Ayrıca GERÇEK ariv yayınları baka hiçbir yerde bir arada bulunmayan belge niteliindeki birçok yayını, ve günün sorunları ile ilgili danıma kaynaı deerindeki yazıları toplu halde ve tam metinler halinde sunan tek yayındır. GERÇEK ariv yayınları bu nitelikleri ile Türk kitaplıklarının önemli bir boluunu doldurmakta ve günün tarihini bütün ayrıntıları ile izlemek olanaını salamaktadır. Artık 6. yaına basmı olan bu kuruluun önemi her geçen gün daha iyi anlaılmaktadır. Ancak, Türkiye pazarlarının bu tür yayınlar için nice dar ve nankör olduu da herkesçe bilinen bir konudur. Bu yüzden GERÇEK ariv yayınları hala piyasaya sunulamamakta, ve masraflarının ilgili kurumlar arasında paylaılması esasına göre hazırlanarak, abonelerinin sayısınca basılıp yayınlanmaktadır. Fakat bu sınırlı baskı dahi, bu tür hizmetlere ihtiyacı olan kurumlar için büyük tasarruf salamaktadır. Zira her ihtiyaç sahibi bunları bizzat hazırlatmaya kalkıacak olsa, on bir tür GERÇEK hizmeti için istenilen yıllık ücretin bir kaç katını her ay yalnızca bir bölümde sunulan hizmeti elde edebilmek için harcamak durumunda kalır. Ama, bizim balıca amacımız gene de GERÇEK arivini yalnızca belirli bazı kurumların yararlanabildii bir kaynak olmaktan bir an önce kurtarıp, bütün Türk aydınlarının malı haline getirebilmektir Bu amacın gerçeklemesi ise sürümün artmasına balıdır, GERÇEK Enstitüsü bu konuda elinden geleni esirgememektedir. Örnein GERÇEK Ariv Yayınlarının tam takımına abone olanlara baka hiçbir kuruluun yapmayı düünmedii çapta indirimler uygulanmaktadır. GERÇEK Ariv Yayınlarına aboneyseniz, bültenlerimizi bundan böyle hem günün gelimelerini izlemek üzere, hem de geçmi olayları hatırlatacak bir danıma kaynaı olarak kullanmak suretiyle deerlendireceinizi ve size daha yararlı olabilmemiz için tekliflerinizi bize ileteceinizi temenni ederim. GERÇEK Ariv Yayınlarına henüz abone deilseniz, bu eseri kitaplıınıza kazandırmak isteyeceinizi ve bizi Türkiye'ye, tarihini bütün ayrıntıları ile yansıtan ve günün sorunları konusunda elde bir danıma kaynaı bulunması ihtiyacına cevap veren bir yayın kazandırmak amacımızda destekleyeceinizi umarım. FFET ASLAN

BANKALARIN KRED LEMLERNE LKN YÖNETMELKTE DEKLK YAPILMASINA LKN YÖNETMELK TASLAI

BANKALARIN KRED LEMLERNE LKN YÖNETMELKTE DEKLK YAPILMASINA LKN YÖNETMELK TASLAI Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan: BANKALARIN KRED LEMLERNE LKN YÖNETMELKTE DEKLK YAPILMASINA LKN YÖNETMELK TASLAI MADDE 1 01/11/2006 tarihli ve 26333 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüe

Detaylı

KOÇ ÜNVERSTES SOSYAL BLMLER (KÜSB) KULÜBÜ TÜZÜÜ

KOÇ ÜNVERSTES SOSYAL BLMLER (KÜSB) KULÜBÜ TÜZÜÜ KOÇ ÜNVERSTES SOSYAL BLMLER (KÜSB) KULÜBÜ TÜZÜÜ YAPI Madde 1. Koç Üniversitesi Sosyal Bilimler Kulübü, kısa adıyla K.Ü.S.B., Koç Üniversitesi örenci kulüpleri tüzüüne balı ve Koç Üniversitesi örencilerinin

Detaylı

SRKÜLER NO: POZ - 2006 / 43 ST, 18. 08. 2006. Yıllık alı ve satıların formlar ile bildirilmesi hakkında tebli yayımlandı.

SRKÜLER NO: POZ - 2006 / 43 ST, 18. 08. 2006. Yıllık alı ve satıların formlar ile bildirilmesi hakkında tebli yayımlandı. SRKÜLER NO: POZ - 2006 / 43 ST, 18. 08. 2006 çindekiler: Yıllık alı ve satıların formlar ile bildirilmesi hakkında tebli yayımlandı. YILLIK ALI VE SATILARIN FORMLAR LE BLDRLMES HAKKINDA TEBL YAYIMLANDI

Detaylı

BELEDYELERDE NORM KADRO ÇALIMASI ESASLARI

BELEDYELERDE NORM KADRO ÇALIMASI ESASLARI BELEDYELERDE NORM KADRO ÇALIMASI ESASLARI Belediyelerin görevlerini etkin ve verimli bir ekilde yerine getirebilmeleri için ihtiyaç duydukları optimal (ihtiyaçtan ne fazla ne de az) kadronun nicelik ve

Detaylı

BÜLTEN. KONU: Fason tekstil konfeksiyon ilerine tekrar tevkifat getirilmektedir.

BÜLTEN. KONU: Fason tekstil konfeksiyon ilerine tekrar tevkifat getirilmektedir. Kültür Mah. 1375 Sk. No:25 Cumhuruiyet hanı K:5 35210 Alsancak - zmir-turkey Tel : + 90 232 464 16 16.. Fax: + 90 232 421 71 92. e-mail : info@psdisticaret.com..tr BÜLTEN Tarih: 26.12.2007 SAYI :2007-096

Detaylı

Bilgi, Belge ve Açıklamaların Elektronik Ortamda mzalanarak Gönderilmesine likin Esaslar Hakkında Tebli

Bilgi, Belge ve Açıklamaların Elektronik Ortamda mzalanarak Gönderilmesine likin Esaslar Hakkında Tebli Sermaye Piyasası Kurulundan: Bilgi, Belge ve Açıklamaların Elektronik Ortamda mzalanarak Gönderilmesine likin Esaslar Hakkında Tebli Seri : VIII No : BRNC BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç ve

Detaylı

! "#$ % %&%' (! ) ) * ()#$ % (! ) ( + *)!! %, (! ) - )! ) ) +.- ) * (/ 01 ) "! %2.* ) 3."%$&(' "01 "0 4 *) / )/ ( +) ) ( )

! #$ % %&%' (! ) ) * ()#$ % (! ) ( + *)!! %, (! ) - )! ) ) +.- ) * (/ 01 ) ! %2.* ) 3.%$&(' 01 0 4 *) / )/ ( +) ) ( ) ! "#$ % %&%' (! ) ) * ()#$ % (! ) ( + *)!! %, (! ) - )! ) ) +.- ) * (/ 01 ) "! %2.* ) 3."%$&(' "01 "0 4 *) / )/ ( +) ) ( )! )! ) 1 87 Seri No'lu Gider Vergileri Genel Teblii Resmi Gazete Sayısı 27737 Resmi

Detaylı

KTSAD LETMELRE DAHL MENKUL KIYMETLERN DEERLEMES. Bülent AK Ba Hesap Uzmanı

KTSAD LETMELRE DAHL MENKUL KIYMETLERN DEERLEMES. Bülent AK Ba Hesap Uzmanı KTSAD LETMELRE DAHL MENKUL KIYMETLERN DEERLEMES Bülent AK Ba Hesap Uzmanı 1. TCAR KAZANCIN TESPT YÖNTEM VE DEERLEME LEM : 1.1. Öz Sermaye Nedir? Öz sermaye; iletmenin sahip olduu iktisadi kıymetler ile

Detaylı

Yonca Anzerliolu, Karamanlı Ortodoks Türkler, Phoenix Yayınları, Ankara 2003, 376 s.

Yonca Anzerliolu, Karamanlı Ortodoks Türkler, Phoenix Yayınları, Ankara 2003, 376 s. Yonca Anzerliolu, Karamanlı Ortodoks Türkler, Phoenix Yayınları, Ankara 2003, 376 s. Hayrullah KAHYA Ortodoks Hıristiyanların Türkçe konuanlarına Karamanlı; bunların konutukları dile de Karamanlıca denmektedir.

Detaylı

BÜLTEN. KONU: Mükelleflerin zahat (Özelge) Taleplerinin Cevaplandırılmasına Dair Yönetmelik Yayınlanmıtır.

BÜLTEN. KONU: Mükelleflerin zahat (Özelge) Taleplerinin Cevaplandırılmasına Dair Yönetmelik Yayınlanmıtır. Kültür Mah. 1375 Sk. No:25 Cumhuruiyet hanı K:5 35210 Alsancak - zmir-turkey Tel : + 90 232 464 16 16.. Fax: + 90 232 421 71 92. e-mail : info@psdisticaret.com..tr BÜLTEN SAYI :2010-044 Tarih: 31.08.2010

Detaylı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Tutanak Dergisi Fihristi

Türkiye Büyük Millet Meclisi Tutanak Dergisi Fihristi Türkiye Büyük Millet Meclisi Tutanak Dergisi Fihristi Rıza Yurddaş * Ali Akpınar ** 1. Giriş 1.1. Genel Türkiye Büyük Millet Meclisi Tutanak Dergisi Fihristi (Fihrist), Türkiye Büyük Millet Meclisi Tutanak

Detaylı

Bilgi lem Müdürlüü Görev ve Çalıma Yönetmelii

Bilgi lem Müdürlüü Görev ve Çalıma Yönetmelii Bilgi lem Müdürlüü Görev ve Çalıma Yönetmelii Amaç Madde 1. Bu Yönetmeliin amacı; Bilgi lem Müdürlüünün tekilat yapısını, hukukî statüsünü, görev, çalıma usul ve esaslarını belirleyerek, hizmetlerin daha

Detaylı

stanbul, 11 Ekim 2004 2004/1021

stanbul, 11 Ekim 2004 2004/1021 TÜRKYE SERMAYE PYASASI ARACI KURULULARI BRL Büyükdere Cad.No:173 I. Levent Plaza A-Blok Kat:4 34394 I. Levent-stanbul Tel : (212) 280 85 67 Faks : (212) 280 85 89 www.tspakb.org.tr stanbul, 11 Ekim 2004

Detaylı

GENEL MEKTUP NO: 2007/07 TARH : TÜM ÜYELERMZE,

GENEL MEKTUP NO: 2007/07 TARH : TÜM ÜYELERMZE, GENEL MEKTUP NO: 2007/07 TARH : 09.11.2007 TÜM ÜYELERMZE, 5549 sayılı Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanun gereince, terörün finansmanının önlenmesine ilikin üpheli ilem bildirim yükümlülüünün

Detaylı

SRKÜLER NO: POZ - 2006 / 42 ST, 08. 08. 2006 YEN KURUMLAR VERGS KANUNU NDA ÖRTÜLÜ SERMAYE

SRKÜLER NO: POZ - 2006 / 42 ST, 08. 08. 2006 YEN KURUMLAR VERGS KANUNU NDA ÖRTÜLÜ SERMAYE SRKÜLER NO: POZ - 2006 / 42 ST, 08. 08. 2006 çindekiler: Yeni Kurumlar Vergisi Kanunu nda örtülü sermaye YEN KURUMLAR VERGS KANUNU NDA ÖRTÜLÜ SERMAYE Bilindii üzere, 21.06.2006 tarihli Resmi Gazete de

Detaylı

S R K Ü L E R : 2007 / 6

S R K Ü L E R : 2007 / 6 S R K Ü L E R : 2007 / 6 27.12.2006! " # $% $ & '()) * & +, '-. /, 0& & $ & $ '& + $!0&&, & ' +0 +!0&&0 /!'-# $%". /1,. '&! -,! & &2-3(4-3(4 && -53(4 &6 & ' 7 &+ 8'& & / '&! ()) 7 * + ' $&& / + - ' & 8,$,

Detaylı

EK 1: HUKUK GÖRÜÜ 12 Mayıs 2010

EK 1: HUKUK GÖRÜÜ 12 Mayıs 2010 EK 1: HUKUK GÖRÜÜ 12 Mayıs 2010 MERNOS HALI SANAY VE TCARET A.. Merveehir Mahallesi, Mehmet Erdemolu Caddesi, No. 4 ehitkamil Gaziantep Merinos Halı Sanayi ve Ticaret Anonim irketi nin ( irket ) Gaziantep

Detaylı

FRANSA DA OKULA GTME

FRANSA DA OKULA GTME Turc FRANSA DA OKULA GTME Fransa ya yeni gelen örencileri ve aileleri aırlama belgesi BU BELGE SORULARINIZI CEVAPLIYOR Çocuumu ilkokula, ortaokula veya liseye nasıl yazdırırım? Çocuum henüz fransızca konumuyor.

Detaylı

BRSA BRDGESTONE SABANCI LASTK SANAY VE TCARET A. BLGLENDRME POLTKASI

BRSA BRDGESTONE SABANCI LASTK SANAY VE TCARET A. BLGLENDRME POLTKASI BRSA BRDGESTONE SABANCI LASTK SANAY VE TCARET A. BLGLENDRME POLTKASI Amaç Brisa, hissedarlarıyla effaf ve yakın bir iletiim içinde olmayı ilke edinmitir. Bu kapsamda Brisa yönetimi stratejik planları uygulayıp,

Detaylı

03. En Muhtemel Sayı (EMS) Yöntemi (5 li EMS) 03.01. EMS Yönteminde Dilüsyon Kavramı

03. En Muhtemel Sayı (EMS) Yöntemi (5 li EMS) 03.01. EMS Yönteminde Dilüsyon Kavramı 03. En Muhtemel Sayı (EMS) Yöntemi (5 li EMS) En muhtemel sayı yöntemi, tüp dilüsyon yönteminin gelitirilmi eklidir. Bu yöntemde, materyalden FTS ile standart 1 : 9 oranında dilüsyon yapılır. Dilüsyonlardan

Detaylı

MUSK MUALLM MEKTEBNDEN GÜNÜMÜZE MÜZK ÖRETMEN YETTRME PROGRAMLARINDAK YAYLI ÇALGI ÖRETMNE LKN SINAMA-ÖLÇME-DEERLENDRME DURUMLARININ NCELENMES

MUSK MUALLM MEKTEBNDEN GÜNÜMÜZE MÜZK ÖRETMEN YETTRME PROGRAMLARINDAK YAYLI ÇALGI ÖRETMNE LKN SINAMA-ÖLÇME-DEERLENDRME DURUMLARININ NCELENMES MUSK MUALLM MEKTEBNDEN GÜNÜMÜZE MÜZK ÖRETMEN YETTRME PROGRAMLARINDAK YAYLI ÇALGI ÖRETMNE LKN SINAMA-ÖLÇME-DEERLENDRME DURUMLARININ NCELENMES 1. GR Yrd.Doç.Dr.Cansevil TEB *1924-2004 Musiki Muallim Mektebinden

Detaylı

ELEKTRK MÜHENDSLER ODASI MESLEK Ç SÜREKL ETM MERKEZ YÖNETMEL

ELEKTRK MÜHENDSLER ODASI MESLEK Ç SÜREKL ETM MERKEZ YÖNETMEL ELEKTRK MÜHENDSLER ODASI MESLEK Ç SÜREKL ETM MERKEZ YÖNETMEL Amaç Madde 1: Bu Yönetmeliin amacı; meslekteki bilimsel, teknolojik gelimelerle ve uygulama alanları ile ilgili olarak Üye Mühendislere verilecek

Detaylı

BilgiEdinmeHakki.Org Raporu Bilgi Edinme Hakkı Kanunu nun Salık Bakanlıı Tarafından Uygulanmasındaki Yanlılıklar

BilgiEdinmeHakki.Org Raporu Bilgi Edinme Hakkı Kanunu nun Salık Bakanlıı Tarafından Uygulanmasındaki Yanlılıklar BilgiEdinmeHakki.Org Raporu Bilgi Edinme Hakkı Kanunu nun Salık Bakanlıı Tarafından Uygulanmasındaki Yanlılıklar Sürüm 1.0 21 Ekim 2004 Dr. Yaman AKDENIZ * akdeniz@bilgiedinmehakki.org Bilgiedinmehakki.org

Detaylı

LETME SORUMLULUU HZMET SÖZLEMES

LETME SORUMLULUU HZMET SÖZLEMES Madde 1) TARAFLAR: LETME SORUMLULUU HZMET SÖZLEMES Bi taraftan, dier taraftan aaıda belirtilen iletme sorumluluu hizmetini üstlenen.. bu sözlemenin taraflarını olutururlar. Sözlemenin devam eden bölümlerinde

Detaylı

BÜLTEN. KONU: Menkul Kıymetlerin Vergilendirilmesi Hk 277 Nolu GVK G.T. Yayınlanmıtır

BÜLTEN. KONU: Menkul Kıymetlerin Vergilendirilmesi Hk 277 Nolu GVK G.T. Yayınlanmıtır Kültür Mah. 1375 Sk. No:25 Cumhuruiyet hanı K:5 35210 Alsancak - zmir-turkey Tel : + 90 232 464 16 16.. Fax: + 90 232 421 71 92. e-mail : info@psdisticaret.com..tr BÜLTEN SAYI :2010-054 Tarih: 27.12.2010

Detaylı

2. Bölgesel Kalkınma ve Yönetiim Sempozyumu 25-26 Ekim 2007, zmir

2. Bölgesel Kalkınma ve Yönetiim Sempozyumu 25-26 Ekim 2007, zmir Yönetiim, Bölgesel Kalkınma ve Kalkınma Ajansları: Çukurova Kalkınma Ajansı Uygulaması A. Celil Öz 1 1- Giri Son çeyrek yüzyılda küresellemenin ve uluslar arası ve uluslar üstü kurumların da etkisiyle

Detaylı

ÜNİVERSİTELER YAYIN YÖNETMELİĞİ

ÜNİVERSİTELER YAYIN YÖNETMELİĞİ ÜNİVERSİTELER YAYIN YÖNETMELİĞİ MADDE 1. Üniversiteler ile bunlara bağlı birimlerde yapılacak (ders aracı olarak kullanılan kitaplar ve teksirlerle yardımcı ders kitapları ile ilgili) yayınlar, 2547 sayılı

Detaylı

Dousan Boru Sanayi ve Ticaret A.. 30.09.2009 Tarihli Faaliyet Raporu. irket Merkezi Erzincan Sivas Karayolu 14 Km Pk 74 Erzincan

Dousan Boru Sanayi ve Ticaret A.. 30.09.2009 Tarihli Faaliyet Raporu. irket Merkezi Erzincan Sivas Karayolu 14 Km Pk 74 Erzincan Dousan Boru Sanayi ve Ticaret A.. 30.09.2009 Tarihli Faaliyet Raporu Dousan Boru Sanayi ve Ticaret A.. Ödenmi Sermaye: 11.173.366 YTL. irket Merkezi Erzincan Sivas Karayolu 14 Km Pk 74 Erzincan Sayfa No:

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ YAYIN KOMİSYONU DERS KİTABI, DERS NOTU VE YARDIMCI DERS KİTABI YAYIN ESASLARI YÖNERGESİ

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ YAYIN KOMİSYONU DERS KİTABI, DERS NOTU VE YARDIMCI DERS KİTABI YAYIN ESASLARI YÖNERGESİ MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ YAYIN KOMİSYONU DERS KİTABI, DERS NOTU VE YARDIMCI DERS KİTABI YAYIN ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu Yönergenin

Detaylı

3065 SAYILI KATMA DEER VERGS KANUNUNUN BAZI MADDELERNN DETRLMESNE LKN KANUN

3065 SAYILI KATMA DEER VERGS KANUNUNUN BAZI MADDELERNN DETRLMESNE LKN KANUN 3065 SAYILI KATMA DEER VERGS KANUNUNUN BAZI MADDELERNN DETRLMESNE LKN KANUN Kanun No: 3099 Kabul Tarihi: 6.12.1984 (15 Aralık 1984 gün ve 18606 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıtır.) GEREKÇESi KANUN TASARISI

Detaylı

BÜLTEN Tarih: 02.05.2008

BÜLTEN Tarih: 02.05.2008 Kültür Mah. 1375 Sk. No:25 Cumhuruiyet hanı K:5 35210 Alsancak - zmir-turkey Tel : + 90 232 464 16 16.. Fax: + 90 232 421 71 92. e-mail : info@psdisticaret.com..tr BÜLTEN Tarih: 02.05.2008 SAYI :2008-036

Detaylı

5228 Sayılı Kanunla Yapılan Deiiklikler aaıda detaylandırılmıtır:

5228 Sayılı Kanunla Yapılan Deiiklikler aaıda detaylandırılmıtır: 5228 Sayılı Kanunla (31.7.2004 tarih ve 25539 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıtır) Kamu Yararına Çalıan Derneklerle Bakanlar Kurulu nca Vergi Muafiyeti Tanınan Vakıfları lgilendiren Deiiklikler: Kamu

Detaylı

II. KURUMSAL YÖNETM LKELER UYUM RAPORU

II. KURUMSAL YÖNETM LKELER UYUM RAPORU II. KURUMSAL YÖNETM LKELER UYUM RAPORU KURUMSAL YÖNETM LKELERNE UYUM BEYANI Kordsa Global Endüstriyel plik ve Kord Bezi Sanayi ve Ticaret A.. (bundan böyle Kordsa Global veya irket diye anılacaktır) 01

Detaylı

! "!! # $ % &'( )#!* )%" +!! $ %! + ')!

! !! # $ % &'( )#!* )% +!! $ %! + ')! ! "!! # $ % &'( )#!* )%" +!! $ %! + ')! &( '!#,-.! /,! 0 + # ' #! * #! 0 #! 0! ) '! '1# + $ # )' * #! 0!! #! 0! "! '!% # #! 0 " 2 3) # ' $ 4!# ) '.*,5 '# 0! )'* $ $! 6 )' '+ " 7 ) 2#!3)# ' $ 4!# '#"'1

Detaylı

T. C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ YAYIN İLKELERİ

T. C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ YAYIN İLKELERİ T. C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ YAYIN İLKELERİ T.Ü. Sosyal Bilimler Dergisi nde, aşağıda belirtilen şartlara uyan eserler yayınlanır. 1. Makalelerin, Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler

Detaylı

E-Beyanname* *connectedthinking

E-Beyanname* *connectedthinking E-Beyanname* Neden E-beyanname? Maliye Bakanlıı, Tüm dünyada hızla gelien bilgi ilem teknolojilerinden yararlanmak, Vergi beyannameleri ile bildirim ve eklerinin hızlı, kolay bir ekilde beyanını salamak,

Detaylı

Sosyo-Ekonomik Gelimilik Aratırması

Sosyo-Ekonomik Gelimilik Aratırması Giri Sosyo-Ekonomik Gelimilik Aratırması Taner Kavasolu Devlet Planlama Tekilatı Kalkınma Planlarımızda, ülke corafyasında ve kesimler arasında dengeli bir gelime salanması hedefi, ülke ekonomisi için

Detaylı

AZERBAYCAN YÖNETM SSTEM THE MANAGEMENT SYSTEM OF REPUBLIC OF AZERBAIJAN Recep REHML

AZERBAYCAN YÖNETM SSTEM THE MANAGEMENT SYSTEM OF REPUBLIC OF AZERBAIJAN Recep REHML AZERBAYCAN YÖNETM SSTEM THE MANAGEMENT SYSTEM OF REPUBLIC OF AZERBAIJAN Recep REHML Özet Sovyetler Birliinin çökmesi ile demokratikleme sürecine giren baımsız Cumhuriyetlerde karılaılan en önemli sorun

Detaylı

ÜNVERSTELERN GÖREVLER

ÜNVERSTELERN GÖREVLER ÜNVERSTELERN GÖREVLER VE YENDEN YAPILANMA Günümüz Türkiye sini gelecee taıyanlar i adamlarıdır. Ancak, i hayatının gayretleri Türkiye yi belli bir sınıra kadar ilerletebilir. Eer Türkiye, kaybettii bilimin

Detaylı

Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. ÇALIŞMA HAYATINDA SOSYAL DİYALOĞUN GELİŞTİRİLMESİ PROJESİ

Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. ÇALIŞMA HAYATINDA SOSYAL DİYALOĞUN GELİŞTİRİLMESİ PROJESİ Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. ÇALIŞMA HAYATINDA SOSYAL DİYALOĞUN GELİŞTİRİLMESİ PROJESİ ŞİRKET DÜZEYİNDE S O S YA L D İ YA LO G E N İ Yİ UYG ULA M A YA

Detaylı

EL PARMAKLARINA DEERLER VEREREK KOLAY YOLDAN ÇARPMA ÖRETM YÖNTEMYLE ZHN ENGELL ÖRENCLERE ÇARPIM TABLOSU ÖRETM UYGULAMASI

EL PARMAKLARINA DEERLER VEREREK KOLAY YOLDAN ÇARPMA ÖRETM YÖNTEMYLE ZHN ENGELL ÖRENCLERE ÇARPIM TABLOSU ÖRETM UYGULAMASI Bu aratırma 2005 yılında 1. Uluslararası zmir Özel Eitim ve Otizm Sempozyumu'nda poster bildiri olarak sunulmutur. EL PARMAKLARINA DEERLER VEREREK KOLAY YOLDAN ÇARPMA ÖRETM YÖNTEMYLE ZHN ENGELL ÖRENCLERE

Detaylı

2. Bölgesel Kalkınma ve Yönetiim Sempozyumu 25-26 Ekim 2007, zmir

2. Bölgesel Kalkınma ve Yönetiim Sempozyumu 25-26 Ekim 2007, zmir Türkiye de Bölgesel Kalkınmanın Aracı Olarak Kalkınma Ajansları: zmir Kalkınma Ajansı Örnei Ergüder Can zmir Kalkınma Ajansı Giri: Türkiye de dier ülkeler gibi bölgelerarası hatta bölgeler içinde kalkınma

Detaylı

BAZI KANUNLARDA VE 178 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMEDE DEKLK YAPILMASI HAKKINDA KANUN VAKIF VE DERNEKLER LGLENDREN MADDELER

BAZI KANUNLARDA VE 178 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMEDE DEKLK YAPILMASI HAKKINDA KANUN VAKIF VE DERNEKLER LGLENDREN MADDELER Resmi Gazete Tarihi 31.07.2004 Resmi Gazete No 25539 Kanun No 5228 BAZI KANUNLARDA VE 178 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMEDE DEKLK YAPILMASI HAKKINDA KANUN VAKIF VE DERNEKLER LGLENDREN MADDELER MADDE 15.

Detaylı

TÜRKYE HALK BANKASI A.. ETK LKELER

TÜRKYE HALK BANKASI A.. ETK LKELER Ek 7 Etik lkeler TÜRKYE HALK BANKASI A.. ETK LKELER GR Etik lkeler; Türkiye Halk Bankası A.. çalıanlarının, görevlerini yerine getirirken uymaları gereken ilkeleri ve çalıma düzenine ilikin düzenlemeleri

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI BELİRLENMESİ İŞ AKIŞ ŞEMASI

GAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI BELİRLENMESİ İŞ AKIŞ ŞEMASI YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI BELİRLENMESİ Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yatay geçiş kontenjanı ve takviminin hazırlanması için resmî yazı gelmesi Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından belirlenen en

Detaylı

nsan Kaynakları ve Eitim Müdürlüü Görev ve Çalıma Yönetmelii

nsan Kaynakları ve Eitim Müdürlüü Görev ve Çalıma Yönetmelii nsan Kaynakları ve Eitim Müdürlüü Görev ve Çalıma Yönetmelii Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliin amacı, Avcılar Belediyesi nsan Kaynakları ve Eitim Müdürlüü nün kurulu, görev, yetki ve sorumlulukları ile çalıma

Detaylı

! " #$$% & ' ( ) ) ' *+ + & &, ( (-,, ) &!!. ' )' - " ) & Özel Tüketim Vergisi Genel Teblii. (SeriNo: 22)

!  #$$% & ' ( ) ) ' *+ + & &, ( (-,, ) &!!. ' )' -  ) & Özel Tüketim Vergisi Genel Teblii. (SeriNo: 22) ! " #$$% & ' ( ) ) ' *+ + & &, ( (-,, ) &!!. ' )' - " ) & /!,!, Özel Tüketim Vergisi Genel Teblii (SeriNo: 22) 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (II) sayılı listede yer alan kayıt ve tescile

Detaylı

Amaç ve Kapsam. Yetki ve Sorumluluk

Amaç ve Kapsam. Yetki ve Sorumluluk TEKSTL BANKASI A.. Amaç ve Kapsam Tekstil Bankası A.. (Tekstilbank) bilgilendirme politikası; Bankacılık Kanunu ve bu kanuna ilikin düzenlemeler, Sermaye Piyasası Mevzuatı, Türk Ticaret Kanunu, stanbul

Detaylı

ÖZEL DURUM AÇIKLAMA FORMU

ÖZEL DURUM AÇIKLAMA FORMU ÖZEL DURUM AÇIKLAMA FORMU Ortaın Ünvanı/Ortakların Adı Adresi Telefon ve Fax No. Tarih : 10.10.2005 Konu stanbul Menkul Kıymetler Borsası Bakanlıı na, STANBUL Açıklanacak Özel Durum/Durumlar: : KORDSA

Detaylı

BURSA DA GÖREV YAPAN MÜZK ÖRETMENLERNN ULUDA ÜNVERSTES ETM FAKÜLTES GÜZEL SANATLAR ETM BÖLÜMÜ MÜZK ETM ANABLM DALI LE LETM VE ETKLEM

BURSA DA GÖREV YAPAN MÜZK ÖRETMENLERNN ULUDA ÜNVERSTES ETM FAKÜLTES GÜZEL SANATLAR ETM BÖLÜMÜ MÜZK ETM ANABLM DALI LE LETM VE ETKLEM BURSA DA GÖREV YAPAN MÜZK ÖRETMENLERNN ULUDA ÜNVERSTES ETM FAKÜLTES GÜZEL SANATLAR ETM BÖLÜMÜ MÜZK ETM ANABLM DALI LE LETM VE ETKLEM Dr. Ayhan HELVACI *1924-2004 Musiki Muallim Mektebinden Günümüze Müzik

Detaylı

BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ

BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ Belediyemiz faaliyetlerinin kitle iletişim araçları ve diğer yollarla halkımıza duyurulması, tanıtılması, belediyemizin gerçekleştirdiği sosyal, kültürel ve toplumsal

Detaylı

Kurucunun Adı ve Soyadı

Kurucunun Adı ve Soyadı GELEN LETMELER BORSASI A.. ANA SÖZLEMES (TASLAK) KURULU Madde 1- Aaıda ad ve soyadları, ikametgahları ve tabiiyetleri yazılı kurucular tarafından, Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde

Detaylı

S R K Ü L E R : 2007 / 4 9

S R K Ü L E R : 2007 / 4 9 18.06.2007 S R K Ü L E R : 2007 / 4 9! "#$# %#& ' # $ ' # ( & $ )# * $ +,-!./ + * ( ' *. ' $./ + 0& " 1 '! 2.. # 3$ *# %# */& / $') $ ' $') # ' ' ( / '. $.' 4 ( # $ ' %#' 5$#$ $&$# # $ ' * # 0 * (. './

Detaylı

AMER KA B RLE K DEVLETLER SAYI TAYI

AMER KA B RLE K DEVLETLER SAYI TAYI AMERKA BRLEK DEVLETLER SAYITAYI Yazan: Dawid M. WALKER Çeviren: Müslüm PARLAK Amerika Birleik Devletleri Sayıtayı, Birleik Devlet yönetiminin yasama bölümü içerisinde yer alan baımsız bir kurumdur. Genellikle

Detaylı

CUMHURYETN KURULUUNDAN GÜNÜMÜZE TÜRKYE DE HAYAT BLGS DERS PROGRAMLARININ GELM EVOLUTION OF THE SOCIAL STUDIES CURRICULUM FROM REPUBLIC TO PRESENT

CUMHURYETN KURULUUNDAN GÜNÜMÜZE TÜRKYE DE HAYAT BLGS DERS PROGRAMLARININ GELM EVOLUTION OF THE SOCIAL STUDIES CURRICULUM FROM REPUBLIC TO PRESENT CUMHURYETN KURULUUNDAN GÜNÜMÜZE TÜRKYE DE HAYAT BLGS DERS PROGRAMLARININ GELM EVOLUTION OF THE SOCIAL STUDIES CURRICULUM FROM REPUBLIC TO PRESENT Mustafa AHN Özet Bu çalımada cumhuriyet dönemi boyunca

Detaylı

1. Satı ve Daıtım lemleri " # $ "!!

1. Satı ve Daıtım lemleri  # $ !! 1. Satı ve Daıtım lemleri " " " " " %& % ' (& " & ' ( Stok kartı ilemlerine girmeden pratik bir ekilde ilem ) " & * + (& ", ) (& Satı Fatura ilemlerinde bu alan tıklayarak veya F 2 - " '"(& ". / 0 " &

Detaylı

Borsa : Vadeli lem ve Opsiyon Borsası A.. ni,

Borsa : Vadeli lem ve Opsiyon Borsası A.. ni, TÜREV ARAÇLAR RSK BLDRM FORMU (Vadeli lem ve Opsiyon Borsası A.. nezdindeki ilemlere ilikindir) Önemli Açıklama: Vadeli lem ve Opsiyon Borsası nezdinde yapacaınız alım-satım ilemleri sonucunda kar elde

Detaylı

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURYET MERKEZ BANKASI ÜÇ AYLIK BÜLTEN SAYI: 2005-I

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURYET MERKEZ BANKASI ÜÇ AYLIK BÜLTEN SAYI: 2005-I KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURYET MERKEZ BANKASI ÜÇ AYLIK BÜLTEN SAYI: 2005-I A Ç I K L A M A Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Merkez Bankası tarafından hazırlanan Üç Aylık Bülten'de yer alan, bankaların

Detaylı

ğ ğ ş ğ ğ ğ ş ğ ğ ş ş ş

ğ ğ ş ğ ğ ğ ş ğ ğ ş ş ş ğ İ ğ ğ ğ ğ ğ ğ ğ Çocuğun bakımı için ie gitmediğinizde aağıdaki durumlarda anababalık geçici parası alabilirsiniz: Çocuk hastaysa veya bulaıcı hastalık kapmısa; Çocuğun normal bakıcısı hastaysa veya bulaıcı

Detaylı

(*) Yönetmeliin "Arsa Ofisi Kanunu" eklindeki balıı, 15.12.2004 tarih ve 25671 sayılı R.G.'de yayımlanan, 8.12.2004 tarih ve

(*) Yönetmeliin Arsa Ofisi Kanunu eklindeki balıı, 15.12.2004 tarih ve 25671 sayılı R.G.'de yayımlanan, 8.12.2004 tarih ve KANUN NO: 1164 ARSA ÜRETM VE DEERLENDRLMES HAKKINDA KANUN (*) Kabul Tarihi: 29 Nisan 1969 Resmi Gazete ile Neir ve lânı: 10 Mayıs 1969 - Sayı: 13195 5.t. Düstur, c.8 - s.1981 (*) Yönetmeliin "Arsa Ofisi

Detaylı

DELTA MENKUL DEERLER A.. B TP LKT FONU ÇTÜZÜÜ

DELTA MENKUL DEERLER A.. B TP LKT FONU ÇTÜZÜÜ DELTA MENKUL DEERLER A.. B TP LKT MADDE 1- FONUN KURULU AMACI: FONU ÇTÜZÜÜ 1.1. Delta Menkul Deerler A.. tarafından 2499 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun 37 ve 38'inci maddelerine dayanılarak ve bu içtüzük

Detaylı

S R K Ü L E R : 2007 / 5 4

S R K Ü L E R : 2007 / 5 4 17.07.2007 S R K Ü L E R : 2007 / 5 4! "#$ % &'# ( $ ) * "#$ )#+( "#$')'#),-. )-). ) /'# (! % % % $ + & %("- (. +'-. ) -). ) )( #$! &-++)$#(, * 0. ) % )(-). + -+ ) -+, *&%.- &- -). +, ")(!$ +,! & 122"

Detaylı

TÜRKYE SERMAYE PYASASI ARACI KURULULARI BRL SCL TUTMA ESASLARI

TÜRKYE SERMAYE PYASASI ARACI KURULULARI BRL SCL TUTMA ESASLARI Amaç ve Kapsam TÜRKYE SERMAYE PYASASI ARACI KURULULARI BRL SCL TUTMA ESASLARI Madde 1 Bu Esasların amacı, aracı kurulu, portföy yönetim irketi, yatırım fonu, yatırım ortaklıı (menkul kıymetler, gayrimenkul

Detaylı

Bu maddenin yürürlüe girdii tarih itibarıyla bu Kanuna göre kurulan serbest bölgelerde faaliyette bulunmak üzere ruhsat almı mükelleflerin;

Bu maddenin yürürlüe girdii tarih itibarıyla bu Kanuna göre kurulan serbest bölgelerde faaliyette bulunmak üzere ruhsat almı mükelleflerin; ! "! # $% & % & ' &! ' ( )* +$' #,*,-. / - Gecici Madde 3 Bu maddenin yürürlüe girdii tarih itibarıyla bu Kanuna göre kurulan serbest bölgelerde faaliyette bulunmak üzere ruhsat almı mükelleflerin; a)

Detaylı

Yatırım indirimi istisnasının uygulanabilmesi için istisnadan yararlanan kıymetin iki tam yıl süreyle elden çıkarılmaması gerekmektedir.

Yatırım indirimi istisnasının uygulanabilmesi için istisnadan yararlanan kıymetin iki tam yıl süreyle elden çıkarılmaması gerekmektedir. GENEL GEREKÇE Son yıllarda bir çok ülke vergi sistemlerini yeni ekonomik gelimelere uyum, vergide adalet, vergi rekabeti, basitlik, etkinlik ve verimlilik ilkeleri çerçevesinde yeniden yapılandırmılardır.

Detaylı

Bu model ile çalımayı öngören kuruluların (servis ve içerik salayıcılar),.nic.tr sistemi ile uyumlu, XML tabanlı yazılım gelitirmeleri gerekmektedir.

Bu model ile çalımayı öngören kuruluların (servis ve içerik salayıcılar),.nic.tr sistemi ile uyumlu, XML tabanlı yazılım gelitirmeleri gerekmektedir. .tr alan adlarını tescili, 1991 yılından itibaren, Türkiye'yi ilk olarak nternet'e balayan Üniversitemiz bünyesinde devam etmektedir. Bu kapsamda, bugün itibarı ile, toplam yaklaık 70,000 adet.tr uzantılı

Detaylı

Durum böyle olmakla birlikte, özet çeviri metninin okuyucuların gerçekten yararlanabilecekleri i levsel bir doküman oldu u ku kusuzdur.

Durum böyle olmakla birlikte, özet çeviri metninin okuyucuların gerçekten yararlanabilecekleri i levsel bir doküman oldu u ku kusuzdur. AVUSTRALYA NIN YEN GÜNEY GALLER EYALET SAYITAYI PERFORMANS DENETM RAPORU Yıllık Raporlardan Hareketle Performansın Deerlendirilmesi: Sekiz Kuruluun Yıllık Raporlarının ncelenmesi (Özet Çeviri) Sacit Yörüker

Detaylı

Kurucunun Adı ve Soyadı

Kurucunun Adı ve Soyadı BORSA DII MENKUL KIYMETLER PYASASI A.. ANA SÖZLEMES (TASLAK) KURULU Madde 1- Aaıda ad ve soyadları, ikametgahları ve tabiiyetleri yazılı kurucular tarafından, Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili mevzuat

Detaylı

&' ($ *!+ *,+ $*-!+ *./( " "!/ ( (! + * 0 $ 1 /+%$ "$ $ / + "/ 2 %/

&' ($ *!+ *,+ $*-!+ *./(  !/ ( (! + * 0 $ 1 /+%$ $ $ / + / 2 %/ !"!" #$ %!" &' ($ $) *!+ *,+ $*-!+ *./( " "!/ ( (! + * 0 $ 1 /+%$ "$ $ / + "/ 2 %/ $* "3'4" 50! 1 Vergi Usul Kanunu Genel Teblii (Sıra No: 408) 1. Giri 213 sayılı Vergi Usul Kanununun (VUK) 5 inci maddesinin

Detaylı

MENKUL KIYMETLERN ÖDÜNÇ LEM ÇERÇEVE SÖZLEMES

MENKUL KIYMETLERN ÖDÜNÇ LEM ÇERÇEVE SÖZLEMES MENKUL KIYMETLERN ÖDÜNÇ LEM ÇERÇEVE SÖZLEMES Sözleme No Düzenleme Tarihi :. :. 1- TARAFLAR A.. (Aaıda kısaca Müteri diye anılacaktır.) Adres : Vergi Kimlik No :. Telefon :. Faks :. E-posta :. Müterinin

Detaylı

ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ YAYIN YÖNERGESĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ YAYIN YÖNERGESĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ YAYIN YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç: MADDE 1- Uludağ Üniversitesinin akademik, idari personeli ve öğrencilerinin yayımlanmak üzere önerdiği bilimsel,

Detaylı

Doktora /Sanatta Yeterlik sonrası A.1 kategorisinde en az iki etkinlik

Doktora /Sanatta Yeterlik sonrası A.1 kategorisinde en az iki etkinlik HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTME VE ATAMA KRİTERLERİ 2019 GENEL KRİTERLER (Bu kriterleri sağlayamayan adayın başvurusu dikkate alınmayacaktır) ÖN KOŞUL Yardımcı

Detaylı

Eitim ve Öretim Bakanlıı. Panele Alınmak için Sözlemeli Okul Temizlik Çalıanı Bavurusu BLG FORMU VE TERM BANKASI

Eitim ve Öretim Bakanlıı. Panele Alınmak için Sözlemeli Okul Temizlik Çalıanı Bavurusu BLG FORMU VE TERM BANKASI Eitim ve Öretim Bakanlıı Panele Alınmak için Sözlemeli Okul Temizlik Çalıanı Bavurusu BLG FORMU VE TERM BANKASI Victoria Hükümetine ait okullarda i yapmaya devam etmek veya yeni i almak isteyen temizlik

Detaylı

MUNZUR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EN İYİ LİSANSÜSTÜ TEZ ÖDÜLÜ YÖNERGESİ

MUNZUR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EN İYİ LİSANSÜSTÜ TEZ ÖDÜLÜ YÖNERGESİ MUNZUR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EN İYİ LİSANSÜSTÜ TEZ ÖDÜLÜ YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Bu yönerge, Munzur Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde hazırlanacak olan lisansüstü tezlerin

Detaylı

- 1. www.f1teknoloji.net. ... tarafından hazırlanan bu iyeri yönetmelii tüm irket çalıanları için geçerlidir.

- 1. www.f1teknoloji.net. ... tarafından hazırlanan bu iyeri yönetmelii tüm irket çalıanları için geçerlidir. - 1 Bilgisayar Kullanma Taahütnamesi AMAÇ Bu i talimatının amacı aaıdaki gibidir : -- Çalıanlara irket bilgisayarlarının kullanımı için gerekli yol gösterici bilgiyi salamak. -- irkete ait bilgisayar ve

Detaylı

HABERLEŞME - İLETİŞİM STRATEJİSİ

HABERLEŞME - İLETİŞİM STRATEJİSİ HABERLEŞME - İLETİŞİM STRATEJİSİ KONU SORUMLU YAPILACAK GÖZDEN GEÇİRME PER. GÖS. 1 Her yıl üye bilgilerinde güncelleme yapılması, üye durumlarının ( faaı- askıda- terk ) belirlenmesi Üyeler telefonlar

Detaylı

e.t.t.e tüketim endeksi

e.t.t.e tüketim endeksi (Sayı 39 - Aralık 21) Kartlı alıverie dayalı e.t.t.e tüketim endeksi 39. sayı Ercan Türkan (ercan.turkan@tcmb.gov.tr) 26 Ocak 211 (Sayı 39 - Aralık 21) Özet Aralık ayında nominal toplam tüketim, bir önceki

Detaylı

Yüksek Lisans Çalımalarının Yürütülmesinde Aday Örencinin Sorumlulukları

Yüksek Lisans Çalımalarının Yürütülmesinde Aday Örencinin Sorumlulukları ANKARA ÜNVERSTES BLGSAYAR MÜHENDSL BÖLÜMÜ YÜKSEK LSANS PROGRAMI Yüksek Lisans Çalımalarının Yürütülmesinde Aday Örencinin Sorumlulukları Bölümümüzde yürütülmekte olan Tezli Yüksek Lisans Programı, YÖK,

Detaylı

TÜLN OTBÇER. Seminer Raporu Olarak Hazırlanmıtır.

TÜLN OTBÇER. Seminer Raporu Olarak Hazırlanmıtır. TÜLN OTBÇER Seminer Raporu Olarak Hazırlanmıtır. Ankara Hacettepe Üniversitesi Mayıs, 2004 ! - " $ - "%%&%$ - "%' $ - "(%' $ - "( ) (* $+,( $ - ") (',( $ - "- %./$ 0 1*&/1(2, %("%. 3/1(4""3%(/1-( /32 $$

Detaylı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği. BASIN MÜŞAVİRLİĞİ ve YAYIN MÜDÜRLÜĞÜ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği. BASIN MÜŞAVİRLİĞİ ve YAYIN MÜDÜRLÜĞÜ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ ve YAYIN MÜDÜRLÜĞÜ Temel Amacımız 5174 sayılı TOBB ile Odalar ve Borsalar Kanunu nun 55. maddesinde belirtildiği şekilde birliğin hukuki temsili görevi Birlik Başkanı na ait olup, bu

Detaylı

PROJE YÖNETİM OFİSİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak

PROJE YÖNETİM OFİSİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Sayfa No 1 / 5 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç ve Kapsam Madde 1 - (1) Bu yönergenin amacı, Kapadokya Üniversitesinin stratejik hedefleri doğrultusunda geliştirilecek bilimsel, sosyal vb. araştırmalar

Detaylı

AKÇA, Hakan (2012). Ankara li Aızları (nceleme, Metinler, Dizin), Ankara: Türk Kültürünü Aratırma Enstitüsü Yayınları, XXII+672 s.

AKÇA, Hakan (2012). Ankara li Aızları (nceleme, Metinler, Dizin), Ankara: Türk Kültürünü Aratırma Enstitüsü Yayınları, XXII+672 s. AKÇA, Hakan (2012). Ankara li Aızları (nceleme, Metinler, Dizin), Ankara: Türk Kültürünü Aratırma Enstitüsü Yayınları, XXII+672 s. Bahadır GÜNE * Aynı kökten geldii üst sistem durumundaki bir standart

Detaylı

Sanayi ve Ticaret Bakanlıından: Sanayi Mallarının Satı Sonrası Hizmetleri Hakkında Yönetmelik Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliin amacı, ekli listede yer

Sanayi ve Ticaret Bakanlıından: Sanayi Mallarının Satı Sonrası Hizmetleri Hakkında Yönetmelik Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliin amacı, ekli listede yer Sanayi ve Ticaret Bakanlıından: Sanayi Mallarının Satı Sonrası Hizmetleri Hakkında Yönetmelik Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliin amacı, ekli listede yer alan malların kullanım ömürleri ile satı sonrası montaj,

Detaylı

Mali Hizmetler Müdürlüü Görev ve Çalıma Yönetmelii

Mali Hizmetler Müdürlüü Görev ve Çalıma Yönetmelii Mali Hizmetler Müdürlüü Görev ve Çalıma Yönetmelii BRNC BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR Amaç Madde 1 - (1) Bu yönetmeliin amacı; Avcılar Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüü kurulu, görev, yetki

Detaylı

LEM KURALLARI BLDRM FORMU. Önemli Açıklama

LEM KURALLARI BLDRM FORMU. Önemli Açıklama LEM KURALLARI BLDRM FORMU Önemli Açıklama Sermaye piyasasında gerçekletireceiniz hisse senedi ilemleri sonucunda kâr edebileceiniz gibi zarar riskiniz de bulunmaktadır. Bu nedenle, ilem yapmaya karar vermeden

Detaylı

2009 Özel Ekler Listesi

2009 Özel Ekler Listesi Listesi Lig Fikstürü.............................. sayfa 3 Düğün İlavesi............................. sayfa 4 Sevgililer Günü Duyuruları............. sayfa 5 İletişim İlavesi............................

Detaylı

DELTA MENKUL DEERLER A..

DELTA MENKUL DEERLER A.. sayfa No: 1 A) Giri 1.Raporun Dönemi: Bu rapor, Delta Menkul Deerler A.. kuruluunun 1 Ocak 2008 31 Mart 2008 çalıma dönemini kapsamaktadır. 2. Ortaklıın Unvanı: Delta Menkul Deerler A.. 3. Dönem çinde

Detaylı

'! % ) * + #"## '! % "# "'" %!" # $ %&',!! ## ##

'! % ) * + ### '! % # ' %! # $ %&',!! ## ## !"#!!#"#!!$ "# % &#"# "## '"## % ( #"## '! % ) * + #"## '! % "# "'" %!" # $ %&',!! ## ## 1 !"#$ Kurumlar Vergisi Genel Teblii (Seri No: 7) Bu Teblide, 31/5/2012 tarihli ve 6322 sayılı Amme Alacaklarının

Detaylı

!" # $! %&'(()*"!!+",$!-+ "./ #!". " " " 0$ $ 1-0!.,0! 2! $!! ""2 3 $-! 0 "$! 4 444,3,," 5!.!",

! # $! %&'(()*!!+,$!-+ ./ #!.    0$ $ 1-0!.,0! 2! $!! 2 3 $-! 0 $! 4 444,3,, 5!.!, !"# $ %&'()'$*!$+$&+,!!" # $! %&'(()*"!!+",$!-+ "./ #!". "-+ -.+. " " 0$ $ 1-0!.,0! 2! $!! ""2 3 $-! 0 "$! 4 444,3,," 5!.!", -. * ",/" - 6%%( 7 "#!896: ;, +"-** "8',& ""$ + + "0*0! -! 0# 0#!* -"0 " < +"!

Detaylı

ÇANAKKALE TİCARET BORSASI. HABERLEŞME ve YAYIN STRATEJİSİ PLANI

ÇANAKKALE TİCARET BORSASI. HABERLEŞME ve YAYIN STRATEJİSİ PLANI ÇANAKKALE TİCARET BORSASI HABERLEŞME ve YAYIN STRATEJİSİ PLANI Yürürlük Tarihi : 03.01.2011 Revizyon No. : 0 Sayfa : 0/2 KONU SORUMLU PLANLANAN YAPILACAKLAR GÖZDEN GEÇİRME Üye Bilgileri Güncelleme Tüm

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YAYIM YÖNERGESİ. Amaç ve Kapsam

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YAYIM YÖNERGESİ. Amaç ve Kapsam Amaç YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YAYIM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam MADDE 1 - (1) Bu Yönerge, Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu nu 48. Maddesi ile 3.2.1984

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. MERAM BELEDİYESİ İŞLETME ve İŞTİRAKLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE

Detaylı

DEPREM FELAKET SONRASINDA ÇIKARILAN KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELER VE SAYI TAY DENET M DI INDA KALAN KAMU FONLARI M. Hakan ÖZBARAN Sayı tay Denetçisi

DEPREM FELAKET SONRASINDA ÇIKARILAN KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELER VE SAYI TAY DENET M DI INDA KALAN KAMU FONLARI M. Hakan ÖZBARAN Sayı tay Denetçisi Sayıtay Dergisi Sayı : 41 DEPREM FELAKET SONRASINDA ÇIKARILAN KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELER VE SAYITAY DENETM DIINDA KALAN KAMU FONLARI M. Hakan ÖZBARAN Sayıtay Denetçisi GR 17.8.1999 tarihinde Marmara Bölgesi

Detaylı

TÜRKYE OTOMOBL SPORLARI FEDERASYONU

TÜRKYE OTOMOBL SPORLARI FEDERASYONU TÜRKYE OTOMOBL SPORLARI FEDERASYONU 01 Ocak 2006 31 Temmuz 2006 FAALYET PROGRAMI Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu, 2006 Faaliyet Programı, 01 Ocak 2006 31 Temmuz 2006 tarihleri arasında 5 ana balık

Detaylı

TÜRK DİŞHEKİMLERİ BİRLİĞİ 2009 YILI GENELGELERİ

TÜRK DİŞHEKİMLERİ BİRLİĞİ 2009 YILI GENELGELERİ TÜRK DİŞHEKİMLERİ BİRLİĞİ 2009 YILI GENELGELERİ 1 İÇİNDEKİLER Sayfa - Maliye Bakanlığı ve SGK Tebliğleri 03 - TOYY Bilgilerinin Tamamlanması 04 - SGK nın Serbest Dişhekimine Sevki Kaldırması 05 - TOYY

Detaylı

TÜBİTAK BİLİM VE TOPLUM DAİRE BAŞKANLIĞI POPÜLER BİLİM DERGİLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI

TÜBİTAK BİLİM VE TOPLUM DAİRE BAŞKANLIĞI POPÜLER BİLİM DERGİLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI TÜBİTAK BİLİM VE TOPLUM DAİRE BAŞKANLIĞI POPÜLER BİLİM DERGİLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu esasların amacı, Popüler

Detaylı

KOMİSYON ÜYELERİ. (İmza) (İmza) (İmza) Komisyon Raporu üzerinde meclisçe yapılan müzakerelerden sonra;

KOMİSYON ÜYELERİ. (İmza) (İmza) (İmza) Komisyon Raporu üzerinde meclisçe yapılan müzakerelerden sonra; T.C. ANTAKYA BELEDİYE MECLİSİ DÖNEMİ :ŞUBAT 2016 BİRLEŞİM :4 OTURUM :1 TOPLANTI TARİHİ :05.02.2016 GÜNDEM MADDE NO :2 KARAR NO :29 ÖZÜ :ANTAKYA BELEDİYESİ MUHTARLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ NÜN GÖREV, YETKİ VE

Detaylı

-926- YÜKSEKÖĞRETİM KANUNU İLE YÜKSEKÖĞRETİM PERSONEL KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN. (Resmi Gazete ile yayımı: 3.7.

-926- YÜKSEKÖĞRETİM KANUNU İLE YÜKSEKÖĞRETİM PERSONEL KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN. (Resmi Gazete ile yayımı: 3.7. -926- YÜKSEKÖĞRETİM KANUNU İLE YÜKSEKÖĞRETİM PERSONEL KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN (Resmi Gazete ile yayımı: 3.7.2001 Sayı: 24451) Kanun No Kabul Tarihi MADDE 1. - 4.11.1981 tarihli ve

Detaylı

ICS 04.200.10 TÜRK STANDARDI TS EN OHSAS 18001/Mart 2001

ICS 04.200.10 TÜRK STANDARDI TS EN OHSAS 18001/Mart 2001 OHSAS 18001 SALII VE GÜVENL YÖNETM REHBER STANDARDI GR : Dünyada, üretim faktörünün temel öesi olan çalıanların salıı ve güvenlii endüstriyel gelimelere paralel olarak, ön plana çıkmaktadır. Salıı ve i

Detaylı

BAKIM HZMETLER SÖZLEMES

BAKIM HZMETLER SÖZLEMES BAKIM HZMETLER SÖZLEMES Madde 1) TARAFLAR: Bir taraftan, dier taraftan aaıda belirtilen Bakım hizmetini üstlenen. bu sözlemenin taraflarını olutururlar. Sözlemenin devam eden bölümlerinde taraflar kısaca

Detaylı