Bilişim Uzmanları Bülteni

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Bilişim Uzmanları Bülteni"

Transkript

1 Bilişim Uzmanları Bülteni Cilt 2, Sayı 3 6 Ağustos 2012 Sunuş Bir Başkadır İstanbul da Ramazan Plastik Kaplar Teorisi Emre nin Rotası Ayın Konuğu: Ahmet E. Çavuşoğlu Ramazan Bayramınız kutlu olsun! Bu bültende yer alan yazılarda ifade edilen yorum ve görüşler yazarlarına ait olup, Bilişim Uzmanları Derneği nin görüşlerini yansıtmamaktadır. 15 inci sayımızla merhaba, Çöl sıcaklarının hakimiyetinde tamamladık Temmuz ayını. Sıcaklar Ramazan ayıyla birleşince, iftar saatini dört gözle bekler olduk. Akşama kadar çeşit çeşit yiyeceklerin hayalini kurduk, sofralarımızı dört başı mamur donattık ama iftarda bir tabak çorbayla doyduk. Bu yıl iftar sofralarının vazgeçilmezi ise su ve karpuz oldu hiç kuşkusuz. Bu ayki konuğumuz Uluslararası İlişkiler Dairesi Başkanımız Sayın Ahmet Çavuşoğlu oldu, kendisini yakından tanıdık bu vesileyle. Özellikle ITU Konsey Başkanlığı tecrübesi hakkında konuştuk. Ahmet Bey BTK ailesinin bir üyesi ve Derneğimizin onursal üyesi olmaktan duyduğu gururu üstüne basa basa ifade etti röportaj sırasında. Bu sahiplenme duygusunun çok önemli olduğunu özellikle kurumsal kimliğimizin oluşması açısından temel bir husus olduğunu düşünüyorum. Sizlerle de paylaşmak istedim. Hayata dair tüm paylaşımları için sevgili yazarlarımıza teşekkür ediyor, ayrıca bu ay doğan Zeynep ve Basri ye nice güzel yaşlar diliyorum. Ağustos ayını bizim için değerli kılan iki olay var, ilk olarak 15 Ağustos ta Kurumumuzun 12 nci kuruluş yıldönümünü kutlayacağız. Biz de Bilişim Uzmanları Derneği olarak bu güzel günü fotoğraf sergisi etkinliğiyle kutlayalım istedik. Fotoğraf sergisi davetimize gösterdiğiniz ilgiye çok teşekkür ederiz. Özellikle Yöneticilerimizin ve Bölge Müdürlüklerinde görev yapan arkadaşların katkısına minnettarız. Çok sayıda fotoğraf geldiği için, fotoğrafçılık kulübümüzün değerli eğitmenleri bu fotoğrafları inceleyip, sergi için bir eleme yapacaklar. Çağrımıza cevaben gönderilen tüm fotoğrafları ise, yine 15 Ağustosta yapacağımız bir sanal sergi ile beğeninize sunmayı planlıyoruz. Bu ay ikinci olarak Ramazan Bayramını kutluyor olacağız. Sıcaklardan sonra bu bayramın daha keyifli geleceğine inanıyorum. Bu güzel günlerde, ihtiyaç sahiplerini de unutmayacağınızı biliyorum. Yapacağınız yardımların, ihtiyaç sahiplerine bir tas çorbanın yanı sıra bir kucak umut Elif Özdemir, BiliĢim Uzmanları Derneği BaĢkanı olması dileğiyle. Son olarak Bilişim Başuzmanlığına atanan Sayın Cengiz Eken, Sayın Dr. Erdinç Tekbaş, Sayın Köksal Özenç, Sayın Dr. Nur Saygı ve Sayın Tuncay Sürücü yi tebrik ediyoruz. Umarım bu sayımızı da beğenirsiniz, şimdiden iyi okumalar ve iyi bayramlar.

2 Sayfa 2 Bir Başkadır İstanbul da Ramazan AyĢe Gül Mirzaoğlu, BiliĢim Uzmanı BTD, BTK Ben Müslümanı camide, Hıristiyanı kilisede, Museviyi Böylesine sıcak ve uzun gündüzler nasıl geçecek derken, Ramazan ayını yarıladık bile İş ortamında yaz sıcaklarından ve Ramazana denk getirilen izinlerden kaynaklı hissedilir bir dinginlik, evlerde kısa gecelere sığdırılmaya çalışılan iftar ve sahur telaşları yaşanıyor Ankara da. Günler böylece geçerken, gerek iftar programlarının, gerekse birkaç yıl önce Ramazana denk gelen seyahatimizin etkisiyle, son birkaç yıldır olduğu gibi bu yıl da duyduğum İstanbul özlemi bu yazıyı kaleme almama neden oldu. Pek çok kaynakta maneviyatın tarih ile yoğrulduğu kutlu bir kent olarak ifade edilen İstanbul a -özellikle de tarihi yarımada veya suriçi olarak adlandırılan bölgeye- en az bir kez gitme fırsatı bulanlar, sanıyorum bu ifadenin ne kadar isabetli olduğunu hissetmişlerdir. Osmanlı döneminde Dersaadet (saadet kapısı) olarak nitelendirilen İstanbul un tarihi yarımadası, Haliç, İstanbul Boğazı ve Marmara Deniziyle çevrili olan bölgedir. Bu bölge 1985 yılında UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine alınmıştır. İstanbul un en turistik bölgesi de diyebileceğimiz bu bölgedeki gezimiz esnasında yerliden çok yabancı turiste rastlamıştım Avrupa Kültür Başkenti projesi kapsamında bazı bölümleri yenileme amaçlı kapatılmış olsa da bu bölgede bulunan Topkapı Sarayı, Ayasofya, Sultanahmet, Süleymaniye, Fatih, Eyüp Sultan Camilerinin yanı sıra Bizans ve Osmanlı döneminden kalma pek çok eseri görme fırsatı bulmuştum. Fetih sonrasında camiye çevrilen Ayasofya ya yerleştirilen Allah ve Muhammed yazılı tabloların arasında Bizans döneminden kalan Hz. Meryem ve Hz. İsa mozaiklerinin tahrip edilmeden korunmuş olması beni fazlasıyla etkilemişti. havrada görmek isterim. İnancından dolayı hiç kimseye baskı yapılmayacaktır. (Fatih Sultan Mehmet) Ayasofya Müzesi*, Soldan sağa: Muhammed, Hz. Meryem ve Hz. Ġsa mozaiği, Allah Ayasofya çıkışında bizleri karşılayan bir başka dev eserdi Sultanahmet Cami Bugüne kadar sadece caminin Padişah I. Ahmet tarafından yaptırıldığını biliyordum. Ancak bu yazı için yaptığım kısa araştırmada Sultanahmet Camii nin diğer büyük selâtin camilerden (sultanlar camileri) bir farkı olduğunu öğrendim. Şöyle ki; I. Ahmet öncesindeki Osmanlı sultanları önemli bir zafer elde ettiklerinde, masraflarının tamamı kendi servetlerinden ve savaş ganimetlerinden karşılanmak kaydıyla birer cami inşa ettirmişler. Ancak Sultanahmet Camii nin I. Ahmet tarafından herhangi bir zafer kazanılmaksızın yaptırılmasından sonra bu gelenek değişmiş. Genellikle camiyi yaptırmış olan padişah ve aile fertlerinin türbeleri, o padişahın yaptırdığı caminin avlusunda bulunur. İlki fetih sonrasında Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılan ve en az 2 olmak üzere çift sayıda minaresi bulunan selâtin camilerin minareleri arasına Ramazan ayında mahya adlı ışıklı yazılar asılır.

3 Cilt 2, Sayı 3 Sayfa 3 Bir Başkadır İstanbul da Ramazan Osmanlı döneminde yağlı kandillerle günümüzdeyse ampullerle süslenen mahyalar, esasında çift sayıda minareli camileriyle meşhur bir siluete sahip İstanbul a özgü bir Ramazan geleneğidir. AyĢe Gül Mirzaoğlu, BiliĢim Uzmanı BTD, BTK Ġstanbul silueti** Ayasofya ve Sultanahmet Cami sonrasında yaklaşık 4 asır boyunca Osmanlı padişahlarının ikametgâhı ve devletin yönetim merkezi olan Topkapı Sarayı açar kapılarını İstanbul da Ramazan denince ilk akla gelen yerlerden biri de Topkapı Sarayında bulunan Mukaddes Emanetler Dairesidir. Bu dairede, 1517 yılında Halifeliğin Osmanlılara geçmesi ile İstanbul a gönderilen kutsal eşyalar bulunmaktadır. Bu dairede, İslam dinine ilişkin kutsal eşyaların yanı sıra Hz. Musa nın asası, Hz. İbrahim in yemek yediği kap gibi eşyaları yakından görmek de oldukça anlamlıydı. Mukaddes Emanetler Dairesinde Yavuz Sultan Selim in emriyle 4 asır boyunca 24 saat kesintisiz olarak Kuran-ı Kerim tilavet edilmiş ve bir süre ara verilen bu gelenek son 20 yıldır tekrar sürdürülmektedir. Evlerden sokaklara taşan ve halkın kaynaşmasına vesile olan sokak iftarlarının yanı sıra Sultanahmet Meydanı, Feshane Bahçesi ve Beyazıt Meydanı başta olmak üzere pek çok yerde düzenlenen müzik, eğlence, şiir dinletisi vb. etkinlikler ise Ramazan da İstanbul halkını bekleyen bir başka güzelliktir. Kırk hafız gece gündüz huzur-u mukaddesede Kuran tilavet ede. Ve kıyamete kadar Kuran sesi susmaya. (Yavuz Sultan Selim) Ġstanbul da bir sokak iftarı** Velhasıl, diğer zamanlarda olduğu gibi iftar vakitlerinde de yaşanması muhtemel trafik sıkıntısı ve tüm karmaşasına rağmen, görkemli camilerinden yükselen fasılalı akşam ezanları eşliğinde iftar sevincini yaşamak isterseniz, Ramazan da bir hafta sonunuzu mutlaka İstanbul da geçirmenizi tavsiye ederim. Kaynaklar: * Çekildiği tarih: Ağustos 2009, Çeken: İ.Mirzaoğlu ** Anonim

4 Sayfa 4 Plastik Kaplar Teorisi İnsan yaşamını kolaylaştıran ürünler hiç şüphesiz daha çok rağbet görüyor. Petrol çağının ürünü olan plastik, kullanım kolaylığının yanında düşük maliyeti, hızlı tüketimi ile artık modern hayatın her alanında bizimle birlikte. Plastik ürünlerin özellikleri, gıdalarla ilgili kullanıldığı durumlar dışında pek dikkatimizi çekmiyor ancak bir gıdanın yanında, içinde veya muhafazası için dışında gördüğümüzde plastik kaplara daha yakından bakmak gerekiyor. Nigar Samsa B. Uzmanı, SDD, BTK Plastik kapların üzerinde geri dönüştürülebilir olduğunu simgeleyen dönüşüm ok işaretlerini görürüz. Bu işaretlerin genellikle içinde bazen de yanında malzemeyi simgeleyen 1 ila 7 arasında rakamlar veya malzemenin hangi mamulden imal edildiğini belirten kodlar yer alır. Bu rakamları ve kodları bilmek, şayet vaktimiz varsa alacağımız ürüne ilişkin seçim yaparken veya kullanımı konusunda bize yardımcı olacaktır. İsterseniz bu işaretlere yakından bakalım: Plastik kapların üzerinde geri dönüştürülebilir olduğunu simgeleyen dönüşüm ok işaretlerini görürüz. 1 / PETE veya PET (Polyethylene Terephthalate): Su ve meşrubat gibi içecek şişeleri için kullanılmaktadır. Bu malzeme tek kullanımlık ürünler için üretildiğinden, defalarca kullanılmamalı, dondurulmamalı, bulaşık makinesinde yıkanmamalı ve mikrodalga fırında kullanılmamalıdır. 2 / HDPE (High-Density Polyethylene): Süt, yoğurt, reçel gibi ürünlerin satışında kullanılmaktadır. Birden fazla kullanıma uygundur. Bulaşık makinesinde yıkanabilir, mikrodalga fırında kullanılabilir. 3 / V veya PVC (Polyvinyl chloride): Boru, profil gibi sanayi malzemelerinin imalatında kullanılır. Gıdalarla kullanılmamalıdır. 4 / LDPE (Low-Density Polyethylene): Özellikle dondurulmuş veya ısıya dayanaklı gıdalar için kullanılabilir. Bulaşık makinesinde yıkanabilir, mikrodalga fırında kullanılabilir. Geri dönüşüme 1 ve 2 kodlu plastikler kadar elverişli değildir. 5 / PP (Polypropylene): Yoğurt, dondurma, ketçap gibi gıdalar için kullanılabilir. En güvenli plastik türü olarak kabul edilir. Bulaşık makinesinde yıkanabilir, mikrodalga fırında kullanılabilir. Geri dönüşüme 1 ve 2 kodlu plastikler kadar elverişli değildir. 6 / PS (Polystyrene): Köpük plastik malzemelerin imalatında, yalıtımda yani sıklıkla sanayide kullanılmaktadır. Fakat köpük bardaklar, tabaklar olarak da kullanılmaktadır. Bu tür plastiklerin sıcak gıdalar ile birlikte kullanımından mümkün olduğu ölçüde kaçınılmalıdır. Soğuk kullanılmalı, işi bitince dönüşüm için hemen atılmalıdır.* * * *

5 Cilt 2, Sayı 3 Sayfa 5 Plastik Kaplar Teorisi ( ) 7/ OTHER : Diğer plastik türleri için kodlama yapılmamış, belirli olmayan plastikler 7 kodlu olarak anılmaktadır. Genellikle sağlığa zararlı olduğu kabul edilen BPA maddesini içerdiğinden ve içerdiği plastik türleri kesin bilinmediğinden, gıdalar ile kullanımdan kaçınılmalıdır. (Tabi, 21. yüzyılda plastikten kaçmak ne kadar mümkün olursa.) Hayatımız ve Bu Nedenle Geri DönüĢüm Ġçin Çok Değerli Ülkemizde plastik ambalajlar dahil olmak üzere ambalaj atıklarının oluşumunun önlenmesi, önlenemeyen ambalaj atıklarının tekrar kullanım, geri dönüşüm ve geri kazanım yolu ile bertaraf edilecek miktarının azaltılmasına yönelik prensip, politika ve programlar ile hukuki, idari ve teknik esasların belirlenmesini teminen geçtiğimiz yıl yürürlüğe giren ( tarihli Resmi Gazete) Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği ile plastik malzemelerin yıllık geri kazanım hedefi belirlenmiştir. Plastiklerin ısı değeri kömürle neredeyse eşittir ve daha az karbon dioksit açığa çıkarır. Kullanılmış bir plastik poşetin sahip olduğu enerji, bir odayı 60 w ampulle 10 dakika boyunca aydınlatmaya yeterlidir. Kodlarını ve kullanım alanlarını özetlediğimiz plastik malzemeler geri dönüşüm için çok değerlidir. Plastiklerin geri dönüştürülebilen ürünler olduğunu akılda tutarak, varsa kamu kurumlarının, belediyelerin ve sivil toplum kuruluşlarının geri dönüşüm imkânları kullanılmalıdır. Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi nin öncülük yaptığı plastik kapak toplama kampanyası ile tekerlekli sandalyeye kavuşan binlerce vatandaşımız oldu, üstelik Kampanya toplanan kapak sayısı ile Guinness Rekorlar Kitabı na da aday. Nigar Samsa B. Uzmanı, SDD, BTK Plastik Malzemelerin Yıllara Göre Geri Dönüşüm Hedefi (%) Yıl Plastik Kaynaklar:

6 Sayfa 6 Şiir Bir Nefretin Anatomisi Bekir Öztürk B. Uzman Yrd., YED, BTK YOKLUĞUNDA Her Ģey ne kadar da güzel görünüyor insanın gözüne. Herkes daha rahat ediyor. Kimse Ģikayet etmiyor koģuģturduğu için, aksine iģler bir an önce bitsin geriye de tatlı muhabbet kalsın istiyor. KuĢlar bile daha özgür ötüyor, kanatlarını daha da gererek uçuyor. Özgürlüğü eline yeniden verilmiģ gibi ya da yeniden doğmuģ gibi. Trafik çilesi, havanın sıcağı, bölgenin nemi bile sorun olmaktan çıkıyor. Neden biliyor musun? Çünkü yokluğunda ben ne olduğumu anlıyorum ve senin ne olmadığını. Çünkü yokluğunda ne olduğumu anlıyorum ve senin ne olmadığını. VARLIĞINDA (ASLINDA NE VAR NE YOKSUN O ZAMAN ) Kararıyor bahtım gecenin kara perdesine nazire yaparcasına. Nefes alamadığımı hissediyorum. Soluk alıp vermeye çalıģıyorum ancak ba- Ģaramıyorum. Sonradan anlıyorum ki oksijen tüpüm senin elinde. Sen nefes al deyince alacağımı, ver deyince vereceğimi unutuyorum. Aslında insanlığımı unutuyorum ancak senin ne olduğunu hatırlıyorum. Bu bana acı veriyor, üzülüyorum, ağlıyorum ne fayda Hadi beni geçtik. Ġnsanlar içinde bir tehlike olduğunu hissediyorum. Çünkü onlarda benim gibi çaresiz ve elleri mahkum; varlığında. Tıpkı yokluğunda nasıl mutlular ise varlığında bir o kadar üzüntülü ve çaresiz.

7 Cilt 2, Sayı 3 Sayfa 7 Şiir Bir Nefretin Anatomisi HĠÇLĠĞĠNDE Bekir Öztürk B. Uzman Yrd., YED, BTK Hayat benim için daha da anlam kazanacak. Dünyaya farklı pencerelerden bakacak ve sürekli kendimi yenileyeceğim. Acı konuģuyorsun diyeceksin ama hayatı bana zehir eden de sensin. Ben sadece ağızda acı bir lezzet bırakırken, sen ise o lezzeti tadacak bir ağız bırakmıyorsun; yani beni hiç ediyorsun. Gelme gittiğin yerde kal. Biz senin yokluğunun keyfini çıkaralım sen ise bizim yokluğumuz da bir hiç olduğunu hatırla. ÖZÜR DĠLEDĠĞĠNDE Bilmem ama muhtemelen affederim çünkü ben sen değilim ki sürekli etrafa kötülük saçayım. Çünkü yokluğunda ben ne olduğumu anlıyorum ve senin ne olmadığını. Özür dilediğinde Senin ile ilgili önyargılarım bir nebze kırılır, utanırım belki derim ya buda insani özelliklere sahipmiģ hala. En sonunda bende özür dilerim; ancak yaptığım güzel Ģeyler için değil, yapacak olduğum kötülükler için NOT: Tamamen anlık gelen bir iç karartısı olan bu yazıyı yazdıktan sonra okurken kendimden şüphe etmedim değil. Batman Kara Şövalye yi izlemedim daha ama galiba sistemin zifte bulanmış çarkı bir nebzede olsa almış beni çeviriyor da çeviriyor Şimdiden çevreye verdiğim rahatsızlıktan dolayı özür dilerim.

8 Sayfa 8 30 Ağustos 30 Ağustos için bir yazı düşünmüştük ama 5 Ağustos günü şehit olan askerlerimizin fotoğraflarına yer vermek daha anlamlı geldi. Hazırlayan: Editör

9 Cilt 2, Sayı 3 Sayfa 9 30 Ağustos 30 Ağustos için bir yazı düşünmüştük ama 5 Ağustos günü şehit olan askerlerimizin fotoğraflarına yer vermek daha anlamlı geldi. Hazırlayan: Editör

10 Sayfa 10 Yurtdışında Hesaplı Gezmek Mümkün mü? - 2 Yavuz Göktaylar BiliĢim BaĢuzmanı SAD, BTK Uçak biletlerini mümkün olduğunca önceden ayarlamak ulaşım masraflarını ciddi ölçüde azaltacaktır. Bazı durumlarda zaman farkı uçak masrafını %50 ye yakın düşürme imkânı sağlayabilir. Önceden promosyonlu uçak bileti satın alınabilir. Ancak bu biletlerde tatil planının suya düşmesi durumunda geri iade olmaz. Bu kapsamda, THY nın internet sitesinde 2-3 ay öncesinden uçak bileti takip etmek faydalı olur. Özellikle uzun mesafe (benim açımdan 3 saat üzeri) söz konusuysa biraz fazla para ödemeyi göze alıp THY ile aktarmasız uçmak bana göre daha uygundur. Aksi bir durumda kıymetli gezi zamanınızın bir iki gününü dinlenmekle geçirmek zorunda kalabilirsiniz. Özellikle yakın mesafelerde, düşük ücretli havayolu şirketlerini kullanabilirsiniz. Özellikle yakın mesafelerde, düşük ücretli havayolu şirketlerini kullanabilirsiniz. Bu şirketlerin politikası ücretleri düşük tutmak ancak her türlü konfor için ek ücret talep etmektir. Ayrıca bagaj miktarı oldukça kısıtlıdır. Büyük bir bavul fiyatları çok zıplatabilir. Ayrıca, bu şirketler maliyetlerini kısmak için büyük metropollerin (örneğin Paris) inmek için biraz uzak havaalanlarını tercih edebilir. Biletleri alırken tüm bunları araştırmakta fayda var. Sabiha Gökçen Havaalanının internet sayfasında orayı kullanan ucuzcu firmaların internet sitelerine bağlantı var. Bu siteleri kontrol etmenizde büyük fayda var. Örneğin, İtalya için Blue-Express oldukça hesaplı bir seçim olabilir. Ayrıca, sitesinde Explore sekmesine girerseniz önümüzdeki bir yıl boyunca seçtiğiniz başlangıç noktasından dünyanın dört bir yanına alternatif uçuşları ve fiyatları görebilirsiniz. Eğer varış noktası olarak Türkiye ye uzak bir yer seçerseniz, THY nın doğrudan uçtuğu bir noktaya hesaplı bir gidiş dönüş bileti alın. Daha sonra düşük ücretli havayolları ile civardaki görmek istediğiniz ülkelere o noktadan gidip gelin. Tabi uzak bir noktaya seyahat edecekseniz gezi sürenizi uzun tutmakta örneğin günden az tutmamakta fayda var. Ne kadar hesaplı olursa olsun uzak mesafe ulaşım ücretleri yüksek bir meblağ tutacaktır. Bu nedenle, bir kere uçak bileti aldığınızda gezinizi uzun tutup gittiğiniz yerdeki ve civarındaki ülkeleri mümkün olduğunca uzun gezmeniz gün başına gezi maliyetlerinizi önemli ölçüde azaltacaktır. Hayatınızda bir kere daha aynı bölgeye gitme şansı bulamayabilirsiniz. Bu çerçevede, Asya yı gezmek istediğinizi düşünelim. Gezi takvimini belirleyin. İstanbul - dan Bangkok veya Singapur a gidiş-dönüş bilet alın. Daha sonra bu tarihleri referans alarak gezinizi ayrıntılı olarak planlayın (örneğin Excel ile) ve Asya da faaliyet gösteren düşük ücretli havayolları ile görmek istediğiniz varış noktalarına önceden promosyonlu olarak bilet satın alın. Ne kadar önce o kadar iyi.

11 Cilt 2, Sayı 3 Sayfa 11 Yurtdışında Hesaplı Gezmek Mümkün mü? - 2 Yavuz Göktaylar BiliĢim BaĢuzmanı SAD, BTK Konaklama da da önceden rezervasyon yaptırmak veya promosyonlu olarak satın almak avantaj sağlayacaktır. Avrupa da kaliteli ve güvenli gençlik hostellerini seçerseniz pişman olmazsınız. Pek çoğu özel oda kiralama hizmeti de sunmaktadır. Konaklama maliyetiniz oldukça hesaplı olur. Üstelik farklı kültürlerden insanlarla haşır neşir olma şansını yakalarsınız ve siteleri uygun hostel bulma konusunda aklıma gelenler. Aslında bu sitelerdeki bazı hosteller apartman dairesi de kiralayabilmektedir. Kalabalık bir arkadaş grubu ya da aile olarak gezi yapıyorsanız 4-5 kişiyi barındırabilecek şehir merkezinde bir apartman dairesi tutmak çok hesaplıya gelir. Hostelinizi seçerken öncelikle şehir merkezine ve havaalanına ulaşımının kolay olmasına, kalan müşteriler tarafından yapılan değerlendirmelerin olumlu ve yüksek olmasına dikkat edin. Asya tarafındaysa benim size tavsiyem düzgün bir otelde kalmanız. Hostel de kalmaya çalışmayın. Avrupa da ve ABD de uygun fiyata otelde de kalabilirsiniz. Biraz araştırarak seçtiğiniz 3 yıldızlı oteller sağlığa uygunluk, güvenlik ve mekân açısından sizi genellikle hayal kırıklığına uğratmazlar. Avrupa da kamu taşımacılığı yaygın ve ucuz olduğu için şehir merkezine yarım saatlik uzaklıkta ancak metro durağına yakın 2 ya da 3 yıldızlı oteller seçerek konaklama maliyetini ciddi ölçüde kısabilirsiniz. ABD de ise araba kiralamaya mecbur olduğunuz için orta sınıf zincir otellerden birini seçin. Daha da ucuz olsun derseniz arabalı bir motelde pansiyon fiyatına kalabilirsiniz. Ancak güvenliğe özellikle dikkat edin. ve Yahoo Travel internet siteleri otel ayarlarken kullanabileceğiniz internet siteleri. Asya da mümkünse paranıza kıyın lüks otelde kalın. Eşinizle seyahat ediyorsanız tek bir oda tuttuğunuz için kişi başına maliyet düşecektir. Arkadaş grubuyla geziyorsanız mümkünse tek bir odada iki kişi kalın. Konaklama da da önceden rezervasyon yaptırmak veya promosyonlu olarak satın almak avantaj sağlayacaktır. Son olarak, konaklama ve gündelik masraf unsurlarını varış noktası olarak paramızın yerel paraya göre değerli olduğu bir ülke seçerek de ciddi ölçüde kısabilirsiniz. Avrupa tarafında seçenekler bu anlamda sınırlı. Ancak Asya tarafında şansınız daha fazla. Maliyetleri farklı yollarla daha da kısmak mümkün. Ancak konfor ciddi ölçüde düşecektir. Bu yazıda yer alan öneriler gözlemlerimden kaynaklanıyor. Okuyucular arasında bu yazdıklarımın zaten farkında olanlar olduğuna eminim. Hesaplı bir yurt dışı tatil için farklı öneriler veya daha faydalı internet siteleri bilen arkadaşların da tecrübelerini buradan paylaşmalarını diliyorum. Hepinize iyi tatiller!

12 Sayfa 12 Emre nin Rotası: Amazon (10), Brezilya Brezilya nın Amazon bölgesindeki en önemli şehri Manaus u geçen sayıda gezmiştik. Bu sayıdaysa Amazon içerisinde konaklayacağız ve bölgede katıldığımız etkinliklere şahit olacaksınız. Amazon bölgesine gelmek için en kolay yol paket turlardan almak tabiî ki de. Paket turlar Manaus da konaklama ile minimum 1 gece Amazon içerisinde konaklama şeklinde. Manaus da konaklama otelde iken, Amazonda konaklamalar Lodge adı verilen bungalov tarzı evlerde yapılıyor. Amazonda bizim konakladığımız ve oldukça memnun kaldığımız yer ise Amazon Ecopark Lodge du. Sabah otelimizden Ecopark a transferimizi sağlayacak rehberimiz tam vaktinde geldi. Ecopark a gitmek için önce limana arabayla geldik, sonrasında tekneyle nehri geçtik, sonrasında bir kamyonetle araba yolunun gidebildiği yere kadar gittik ve bir yerden sonra da yürüyerek devam ettikten sonra Ecopark a vardık. Maceralı ve meşakkatli bir yolculuk olduğunu, ancak Ecopark ın görevlilerinin her daim bize eşlik ettiğini ve eşyalarımızı taşıdıklarını ifade etmem gerekiyor. Yahya Emre Gülersoy, BiliĢim Uzmanı, PGM, BTK Amazonda konaklamalar Lodge adı Ecopark yolunda Eşyalarımızın taşınması verilen bungalov tarzı evlerde yapılıyor. Muhteşem doğasıyla bizi büyüleyen Amazon da, ağırlıklı olarak nehir ve civarında katıldığımız faaliyetleri fotoğraflar eşliğinde sizinle paylaşmak istiyorum. Bunların başlıcaları şöyleydi: 1- Maymun koruma bölgesinin gezilmesi. 2- Amazon nehrinde Piranha avlama. 3- Ecopark ta doğal havuzun gezilmesi. 4- Amazon yerlilerinin geleneksel törenleri. 5- Gece Timsah yakalama. 6- Gün doğarken Amazon orman gezisi. Maymun koruma bölgesi Kırmızı yüzlü maymun

13 Cilt 2, Sayı 3 Sayfa 13 Emre nin Rotası: Amazon (10), Brezilya Ecopark ta konakladığımız Lodge Dev boyutta bir kelebek Balık avında yakaladığımız bir Piranha Doğal havuzda insanlar yüzüyor Papağanlar her yerde, karpuzumuza ortak olurken Timsah avlama faaliyeti Kökleri devasa uzun bir ağaç Amazondaki yüzer evlerden bir manzara Yerlilerin geleneksel gösterisi Sabah yağmur ormanındaki gezimiz Bu sayıdaki gezimizle birlikte Amazon bölgesinin Atlas Okyanusu na döküldüğü yerden başlayarak, kalbine kadar izlediğimiz Amazon rotamızın sonuna gelmiş olduk. Sonraki rotamız ise Sao Luiz ile başlayıp Salvador a kadar devam edecek olan Brezilya nın Atlas Okyanusu kıyısındaki güzellikler.

14 Sayfa 14 BİLİŞİM BULMACA Soldan Sağa BiliĢim Bulmaca Doğru şifreyi bilgi@ bilisimuzmanlari.org adresine ilk gönderen okuyucumuza sürpriz hediyemiz var Kırgızistan da bir kent / bankalar arası işlemlerde bir gecelik faiz uygulaması / bir nota 8. Acı nidası / siber güvenlik olaylarına müdahale eden birim (kısaltma) / engel 1. Yabancı düşmanlığı / ızdırap 2. İlave / Bir yolu kapatmak için kurulan engel 3. Uganda ya ait ait ülke alan adı (cctld) / bir nota / Jenerikleşmiş bir yapıştırıcı markası 4. Devlete ait / Okulda yiyecek içecek satılan yer. 5. Aklama, temize çıkarma / Fransızca bir artikel 6. Kuzey Afrika da bir nehir / depolama alanı şebekesi (kısaltma ing.) 9. İklim değişikliği ve deprem oluşturmada kullanıldığı iddia edilen proje / Referans ara bağlantı sözleşmesi (kısaltma İng.) / bilişimde girdi/çıktı için kullanılan bir kısaltma (ing.) 10. Güney Kore ye ait ait ülke alan adı (cctld) / Tıp doktorlarının ihtisas yapmak üzere girdiği sınav (kısaltma) / Hong Kong a ait ülke alan adı (cctld) 11. Görme engelli mevlithan ( Karaca) / Log dosyasındaki her bir satır Londra Olimpiyat Oyunları'nda 120 kg da ülkemizi temsil eden son Avrupa ve Dünya şampiyonu milli güreşçimiz Yukarıdan Aşağıya Hazırlayanlar: Gökhan Evren M. Salim Ketevanlıoğlu 1. Azeri ismi (erkek) / Chicago Bulls un pivotu (Joakim ) 2. Gerekli altyapıyı kurmak için kamu veya özel mülkiyet alanlarının altından, üzerinden geçmek için tanınan ayrıcalıklı haklar 3. Bir soru ifadesi / varlık felsefesinde cevhere (töze) ilişen gelip geçici özellik 4. Bir savaş aracı / bir nota / Brezilya ya ait ait ülke alan adı (cctld) / bir şeyin sağlanamıyor olma hali (ing. kısaltma) 5. Verinin ışık yolu ile iletimini sağlayan altyapı 6. Göçebelerin konak yeri / YSK Başkanı (Ali ) 7. Bosna Hersek e ait ülke alan adı (cctld) / Rus güvenlik yazılımları firması 8. Kimya ve matematikte indirgeme / Anonim ortaklığı / Anadolu Ajansı 9. Arapça da bir harf / Ramazanda iki minare arasına asılan ışıklı yazı 10. Kronik olmayan / Amerikan eğlence endüstrisinin konuşlandığı şehir (kısaltma) / Huysuz, geçimsiz kimse (mecazi) 11. Öğrenim görmemiş, okumamış kimse / birdenbire / Doğu Timor a ait ülke alan adı (cctld) 12. Apple ın medya oynatma, medya indirme gibi işlevler için kullanılan uygulaması / Apple ın mobil işletim sistemi Şifre

15 Sayfa 15 Bulmaca BİLİŞİM BULMACA BiliĢim Bulmaca Doğru şifreyi bilisimuzmanlari.org adresine ilk gönderen okuyucumuza sürpriz hediyemiz var S T E V E J O B S C E 2 İ S E T M İ M E C 3 B İ T N O4 N S T O P 4 E K1 O N O M İ P B 5 R A N E I T7 U 6 R Y A N G I G G S L 7 M U A F A Y3 G I T U 8 O S R U E P E R T 9 O I I L E2 T M E 10 R E N K K I A C A 11 E C T6 A A K A I5 S S 12 O P I Z B M I P Geçen Ayın Çözümü Geçen sayıda şifreyi bulup ilk gönderen okuyucu Spektrum İzleme Dairesi Başkanlığı ndan Bilişim Uzman Yardımcısı Ali Kemal ġahġn i tebrik ediyor ve bir kitap hediye ediyoruz. Ayrıca şifreyi gönderen diğer okuyuculara da ilgileri için teşekkürler!

16 Sayfa 16 Ünlü Fotoğrafçıların Eserlerinden Seçmeler Richard Kalvar Ulus Meydanı, Ankara, 1979 As long as you don t manipulate what s going on, through posing or Photoshopping, you can create scenes that are both believable and absurd. Impressions are all. Hazırlayan: Ahmet E. Turgut Ordunun Camiye GiriĢi, Konya, 1979

17 Cilt 2, Sayı 3 Sayfa 17 Ünlü Fotoğrafçıların Eserlerinden Seçmeler Richard Kalvar Diyarbakır, 1979 As long as you don t manipulate what s going on, through posing or Photoshopping, you can create scenes that are both believable and absurd. Impressions are all. Hazırlayan: Ahmet E. Turgut Galata Köprüsü nün Altında Nargile Keyfi, Ġstanbul, 1979

18 Sayfa 18 Ayın Konuğu: Ahmet E. Çavuşoğlu Elif Özdemir BUD BaĢkanı, YED Dai. BĢk.V. BTK Dr. Ahmet E. ÇavuĢoğlu Uluslararası ĠliĢkiler Dairesi BĢk., BTK Editörümüz Yavuz Beyin toplantısı çıkınca, bu ayki röportajı yapmak bana düşüyor. Soruları önceden hazırladığı için Yavuz Beyi minnetle anıyorum. Ahmet Bey denince aklıma gelenler, hukukçu olması, iyi İngilizce konuşması, sınavlardaki zorlu mülakat soruları, bir de Cafer Beyle olan benzerlikleri. Ama daha detayını bugün öğreneceğiz. Hukukçu baba, hukukçu evlat kuralının işleyip işlemediğini de öğrenme fırsatı bulacağız bugün (nitekim, sonradan öğrendiğimize göre kural Ahmet Beyde de işlemiş). Yavuz Göktaylar BiliĢim BaĢuzmanı, SAD, BTK Bu sayımızın konuğu olduğu için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Uluslararası İlişkiler Dairesi Başkanı Sayın Dr. Ahmet E. Çavuşoğlu na teşekkür ederiz. Fotoğraflar: Ahmet E. Turgut Ahmet Beyi, önceleri tahkim davalarında ülkemizi savunmasıyla tanıdık Kurumda. Genelde mütevazı bir yapısı var, ama tanıdıkça ne kadar kültürlü bir insan olduğunu anlıyorsunuz. Kültür zenginliği çok gezip, çok okumasına bağlı. Öylesine dolu bir insan ki, Ahmet Beyin karşısında konuşurken bile zaman zaman çekiniyorsunuz. Günlük konuşmalarımızda ya da sınavlarda, Makberden ya da Annebel Bee den bir dörtlük okuyor, ya da aşağıdaki listede yer alan sanatçıları tanıyıp tanımadığımızı soruyor, kem küm diyerek geçiştiriyoruz. Bugün de aynı şeyleri yaşayacağımı düşünerek odasına giriyorum (yanılmıyorum tabii ki), Ahmet Emin Bey fotoğraflar için çoktan hazır. İlerleyen dakikalarda röportajımıza Yönetim Kurulu üyemiz sevgili Mehmet Özcan da katılıyor. Sözü onlara bırakıyorum: Sayın ÇavuĢoğlu Röportaj talebimizi kabul edip bize vakit ayırdığınız için teģekkür ediyoruz. Öncelikle, sizi hiç tanımayan okuyucularımıza kendinizi kısaca anlatır mısınız? Nerede ve hangi yılda doğdunuz ve büyüdünüz? 1969 yılında Malatya da doğdum. Annem sınıf öğretmeni babam da Türkçe- Edebiyat öğretmeniydi. Daha sonra (ben orta-3 deyken) hukuk fakültesini bitirerek avukat oldu. Bir de benden 6 yaş küçük bir erkek kardeşim var. İlköğrenimimi Malatya da yılları arasında tamamladıktan sonra ortaöğrenime 1980 yılında Elazığ Anadolu Lisesi ne başladım. Tabii 1980 yılında tüm Türkiye de sadece 16 tane Anadolu Lisesi vardı ve o yıl 6 tane daha açılarak sayı 22 olmuştu. Geçekten çok kaliteli bir eğitim vardı. Öğretmenlerimiz, öğretmeye çalışan, çok iyi yetişmiş çok saygıdeğer kişilerdi. Aralarında Robert Kolej ve Boğaziçi Üniversitesi Mezunları da vardı. Hazırlık sınıfının ikinci döneminden itibaren matematik ve fen derslerimiz İngilizce veriliyordu ki ben bu eğitimin çok faydasını gördüm. Şu an bile iyi bir yabancı dil öğrenmek için matematik, fen derslerinin ortaokul seviyesinde yabancı dilde verilmesi gerektiğini hararetle savunurum.

19 Cilt 2, Sayı 3 Sayfa 19 Ayın Konuğu: Ahmet E. Çavuşoğlu Ortaokul 1. Sınıftan itibaren de ikinci yabancı dil olarak Almanca başlamıştı. İngilizceye yakın bir dil olduğu için onu da sınıfın kavraması çok zor olmadı. Bir de gerek İngilizce gerekse Almanca öğretmenlerimiz bizi o lisanı konuşturmaya yönelik aktiviteler yapıyorlardı. Mesela sınıf içerisinde bazı konuları karşılıklı olarak tartışıyor, bazen de tuluatlar yapıyorduk. İngilizce tiyatrolar düzenliyor, bazen diğer öğrencilere bazen de velilere gösteriler yapıyorduk. Almanca derslerinde de sınıf içinde Almanca bazı mizansen canlandırmalar yapıyorduk. Bunlardan birinde ben kaderin bir cilvesi Avukat rolünü oynamış ve Almanya da geçen olayda, suç isnat edilen bir Türk çocuğunu mizansen bir mahkemede savunmuştum li yıllarda yabancı dil bilen kişi sayısı bizim oralarda neredeyse yok denecek kadar az, tüm Türkiye genelinde de çok azdı. Bu nedenle Türkiye ye ferdi olarak gelen turistler iletişim problemi yaşardı. Benim en büyük zevkim bu turistlerle İngilizce konuşmak, onlara yardımcı olmaktı. Malatya da 7. Ana jet üssü vardır yılı haziranında Doğu Anadolu da NATO nun Adventure Express 83 tatbikatı yapılıyordu. Malatya ya çok sayıda Amerikalı asker gelmiş ve çarşıya çıkıp özellikle Bakır eşyalar, altın ve kilim gibi şeyler alıyorlardı. Ben de hem İngilizce pratik yapıyor hem de onlara alışverişlerinde yardımcı oluyordum. Tabii hiç ummadığım şekilde para da kazanarak. İşte benim Orta 2 den 3 e geçtiğim yaz tatilinde henüz 13 yaşındayken kazandığım bu para anlımın terini silerek kazandığım ilk paradır.

20 Sayfa 20 Ayın Konuğu: Ahmet E. Çavuşoğlu Lise 3. sınıftayken Malatya- Elazığ karayolunda çok ağır bir trafik kazası geçirdim. Elazığ a 30 km uzakta oldu sanırım. Önce Elazığ Devlet Hastanesine kaldırmışlar. Daha sonra o dönemde bölgenin en iyi hastanesi olan Diyarbakır Tıp Fakültesi Hastanesine götürdüler. Arabanın halini görenler benim sağ çıkmama çok şaşırıyorlardı. Beyin sarsıntısı geçirmiştim, hayatımın hastanelerde geçen yaklaşık bir ayını hiç hatırlayamıyorum. Kendime geldikten sonra çok uzun süre her şeyi çift görüyordum, denge problemim vardı. Çok uzun süre okula gidemedim. Bu şartlar altında evimden uzakta okumam mümkün değildi. O nedenle lise 3 ün ikinci dönemini 1987 yılında Malatya Lisesinde tamamladım. Aynı yıl üniversite sınavına girdim ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ni kazandım. Hukuk Fakültesinden 1991 yılında mezun olmuştum. Tabii olarak, hem avukatlık stajı yapıyor hem de iş sınavlarını takip ediyordum yılında Savunma Sanayi Müsteşarlığı nın (SSM) açtığı sınavı kazandım ve orada uzman yardımcısı olarak çalışmaya başladım. 8 yıldan biraz daha fazla çalıştığım SSM den 2 Mart 2001 tarihinde ayrılarak Kurumumuza geçtim. O zamandan bu zamana kadar da BTK ailesi içerisinde yer almaktan büyük mutluluk duyuyorum. SSM de işim çok iyi İngilizce konuşup, müzakere yapabilmeyi gerektiriyordu. Yabancı şirket veya devlet temsilcileri ile İngilizce olarak sözleşme ve mutabakat muhtırası görüşmeleri yapıyordum. Tüm bunlar kontrat lisanını, hukuk İngilizcesini öğrenmemi sağlayıp İngilizcemi geliştirdiği gibi, müzakerelerin bazı inceliklerini de; karşı tarafın yaptığı blöfü yutmamayı hatta karşı blöf yapmayı vb. öğrendim. Bir hatıramı paylaşayım isterseniz. Elbette. Almanlarla mayın arama gemisi müzakereleri yürütüyorduk. Proje koordinatörleri genellikle mühendis olur. Gemi mühendisi bir arkadaşımız bunlarda bu tür projelerde teminat mektubu verebilmek için karşı taraftan alacağını temlik etmesi gerekiyormuş dedi. Bunların bankalar kanunu böyleymiş dedi. Yani adamlar neredeyse teminat mektubunu bedavaya getirecekler.

21 Cilt 2, Sayı 3 Sayfa 21 Ayın Konuğu: Ahmet E. Çavuşoğlu Müzakereyi yürütürken karşı taraf - Bizim bankalar kanunu böyle dedi. Bende - Yapma ya. Hangi maddeymiş bu. Ben Alman Bankalar Kanunu çok iyi bilirim. Ben öyle bir madde görmemiştim de dedim. Tabi adam şaşırdı. Aslında ben Türk Bankalar Kanunu bile bilmem ki Alman Bankalar Kanunu nu bileyim. Daha önce de karşıdakilere Almanca bildiğimi biraz ima etmiştim. Adam Almanya yla rahat da konuşamadı. En sonunda dışarı çıktı. Tabi aslında benim Almancam da biraz sokak Almancasıydı. Muhtemelen hukuki jargonu takip edemezdim. Neyse, karşı taraf - Özel bir madde yokmuş sadece cevaz veriyormuş. dedi. Bende - Şimdi bu durum biraz farklı dedim. Neticede iş bizim istediğimiz gibi oldu. Meslek olarak hukuk seçtiğinizi biliyoruz. Bu alanı seçmeniz bilinçli bir tercih miydi? Çocukluğumuzda pilot, astronot vb. olmayı hayal ederiz. Çocukluktan itibaren böyle bir hayaliniz var mıydı? Biraz önce bahsettiğim gibi Lise son sınıfta ağır bir trafik kazası geçirip uzun süre okula gidemedim. Gidebildiğim zaman da okumakta zorluk çekiyordum. Başım ağrıyordu. Üniversite hazırlık dershanesine de gitmemeye karar verdim. Çünkü benim için çok eziyetliydi. Bu şartlar altında sınava iyi hazırlandığım söylenemez. O nedenle dağarcığımdaki bilgileri kullanarak bir yere yerleşmem gerekiyordu. Hazırlık sınıfı okumuş, akranlarıma göre bir yıl geride kalmıştım. O nedenle bir yıl daha beklemeye tahammül edemezdim. Sınavı mutlaka kazanmalıydım. Babam avukat olduğu için biraz hukuk kültürüm vardı. O nedenle ilk tercih İstanbul Hukuk, ikinci Marmara Hukuk, üçüncü tercihten itibaren ise Boğaziçi mütercimtercümanlık, İngiliz Dili Edebiyatı, İngilizce Öğretmenliği gibi bölümleri yazmıştım. İlk tercihime takıldım. Ama şimdi arkama dönüp baktığımda iyi ki öyle olmuş diyorum.

22 Sayfa 22 Ayın Konuğu: Ahmet E. Çavuşoğlu Ama çocukken farklı ideallerim vardı. Denizci olmak istiyordum. Deniz subayı olmayı arzu ediyordum. Ortaokulu bitirince Deniz Lisesi sınavlarına girdim. Sınav esnasında bir subayın sınava giren birkaç öğrenciyi etrafından kalem silgi vb. istedi diye dövmesi (yanlış söylemiyorum çocukları gözlerimin önünde tokatladı) her şeyi değiştirdi. Sınavı kazandığım halde gitmedim. Kamuya baktığımızda hukuk kökenli çok insan görüyoruz. Hukuk eğitimi almanın bürokraside ve kariyerinize ne gibi artılar kattığını düģünüyorsunuz? Sosyal Bilimler için konuşursak Hukuk temel bilimlerden biridir. Değişik bir esprisi vardır. Ben hukuk ilmini temel felsefesinden başlayarak incelemeyi severim. O nedenle hukukilik, kanunilik, meşruiyet, adalet, mülk, devlet, idare kavramlarına hep özel bir önem atfetmişimdir. Yerli ve yabancı düşünürlerin bu konulardaki görüşlerini ilgiyle takip ederim. O nedenle bir başka bilim dalında tedris görmüş kişilerin de bir nebze hukuk bilmesinde fayda vardır. Hatta ben biraz daha ileri gider orta öğretim seviyesinde vatandaşlık bilgisi adı altında anayasa hukuku, idare hukuku, ceza ve borçlar hukuku derslerine ilişkin temel bilgiler verilmesi gerektiğine inanırım. Zira hukuk hayatın içindedir. Malumunuz, olayların ve teknolojik gelişmelerin gerisinden geldiği eleştirisiyle karşılaşır sık sık. Farklı bilimlerin eğitimini almış kişilerle çalışınca (Gerek SSM de gerek BTK da) Hukuk eğitimi almış olmak benim için hep avantaj oldu. Aynı projede birlikte çalıştığım arkadaşlarımın görüşlerinin, ben hukuki bir gözle konuyu farklı değerlendirdiğimde, değiştiğini zaman zaman gözlemledim. Şu an da çalıştığım işlerde yoğun olarak Devletler Hukuku bilgisi gerekiyor. Hukuk Fakültesinde bu konuda aldığımız eğitim görevimizi yerine getirirken önemli bir katkı sağlıyor. Tabii ki bir de bürokrasi de çalışan her kesin ihtiyaç duyduğu idare hukuku bilgisi var. Hemen herkesin özellikle de idarecilerin iyi bir idare hukuku bilgisi ile mücehhez olmaları daima bir artıdır. Türkiye yakın zamanda ITU Konsey BaĢkanlığı yaptı yanılmıyorsam. Bu konuyu biraz açabilir misiniz.

23 Cilt 2, Sayı 3 Sayfa 23 Ayın Konuğu: Ahmet E. Çavuşoğlu ITU 1865 yılında aralarında Osmanlı Devleti nin de bulunduğu 20 devlet tarafından kurulan Birleşmiş Milletlerin devletlerarası hukuk tüzel kişiliğini haiz bir uzmanlık kuruluşudur. Uluslararası organizasyonların en eskisi olup Birleşmiş Milletler den bile daha önce kurulmuştur. Türkiye Konsey üyeliğine ilk kez 2002 de daha sonra 2006 ve 2010 da tekrar seçildi. Ancak bu zamana kadar Konsey e hiç başkanlık yapmamıştı. Türkiye olarak 2010 yılında Meksika da yapılan Tam Yetkili Temsilciler toplantısında Konsey Başkan Yardımcılığına seçildik ve geçen yıl da Başkan Yardımcılığı görevini yürüttük. Bu yıl ise Konsey Başkanlığına seçildik Temmuz 2012 tarihleri arasında İsviçre nin Cenevre kentinde yapılan, Konsey üyesi 48 ülkeden 341 delege, 31 gözlemci ülke temsilcisi ve 7 gözlemci sektör üyesinin katıldığı toplamda 370 kişinin olduğu toplantıya başkanlık yaptık. Başkanlık 1 yıl sürüyor, Haziran 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan bir sonraki ITU Konseyi ne kadar Başkanlığı ülkemiz yürütecektir. Başkanın bu sürede de bazı görevleri oluyor, bazı belgeleri imzalaması gerekiyor.

24 Sayfa 24 Ayın Konuğu: Ahmet E. Çavuşoğlu Tüm katılımcıların olduğu bir toplantıyı yönetmek zor, daha doğrusu çok çalışma gerektiren bir iş. Öncesinde uzun süren bir hazırlık çalıģmanız olduğunu biliyoruz. Evet, çok çalıştık, neticede ülkenin temsili ve de Konsey Başkanlığına şahıs değil de ülkenin başkanlık etmesi söz konusu. Dolayısıyla toplantıya ben başkanlık ettim ama sonuçta Türkiye nin temsili söz konusu. O ağırlığı omuzlarımda hissettim. İlk günler oldukça yorucuydu ama sonraki günler alıştık. Hamdolsun bir sıkıntımız olmadı. Aralarında Rusya Bakanın da bulunduğu katılımcılardan altısı Bakan seviyesindeydi. İşte bu toplantı bizim başkanlığımız altında geçekleştirildi. Bu gerçekten çok önemli ve prestijli görevli başarıyla yerine getirdik. Bunun ülkemiz açısından önemi nedir? Ülkemizin genelde uluslararası platformlarda özelde ise ITU içerisindeki etkinliğinin arttırılması ve tanıtımı açısından çok önemli bir fırsattı, hamdolsun iyi değerlendirdik bu fırsatı. Birçok ülke temsilcisinden çok olumlu tepki ve tebrik aldık. Hatta Başkan olarak anons edildikten sonra Ermenistan temsilcisi Nalbantyan bile beni iki kez tebrik etti. Tabi Nalbantyan ITU nun duayenlerinden birisi. Zaman zaman toplantılarda görmüştüm. Gerçi daha çok radyo (ITU-R) kısmıyla ilgileniyor. Ermenistan konsey üyesi değil. Gözlemci üyelerden biri. Başarılı olduğumuza dair olumlu tepkiler aldık.

25 Cilt 2, Sayı 3 Sayfa 25 Ayın Konuğu: Ahmet E. Çavuşoğlu Bazen toplantılarda tansiyon çok yükseliyor, onu da düşürmemiz gerekiyor. Toplantıda birçok kararın alınmasında önemli rol oynadık. Zaman zaman gerilimlerin yaşandığı toplantıda uzlaştırıcı rol de üstlenerek, uzlaşmayı sağladığımız da oldu. Rusya ya Birleşik Arap Emirlikleriydi sanırım. Uzlaşamayınca bana tahsis edilen odaya gittik ve ortak bir metin üzerinde uzlaştılar. Kahve molasında bile hep üyeler yanıma geliyordu, çoğu zaman Türk delegasyonunun yanına gidemedim. Öğlenleri zaman zaman yemek yiyemediğimiz durumlar da oldu. Ad hoc gruplar kuruluyor, uzlaşma prosedürü işletiliyor. Sabah 8 de başlıyor, 9.30 da esas Konsey toplantısı başlıyor da toplantı bitiyor, ancak biz yine ertesi gün için hazırlık toplantısı yapıyoruz. Yoğundu yani. Ama şu açıdan mutluyum. Türkiye yi iyi temsil ettiğimi düşünüyorum. Biz de teģekkür ediyoruz ülkemizi baģarıyla temsil ettiğiniz için. Biraz daha basit ve eğlenceli sorulara gelirsek, burcunuz nedir? Boğa burcu. 18 Mayıs. Benim oğlumda 13 Mayıs. Peki burcunuzun özelliklerini biliyor musunuz? KiĢilik özelliklerinizin burcunuzu yansıttığını düģünüyor musunuz? Doğrusu burcumun özelliklerini pek bilmiyorum. Zaman zaman eşim özelliklerini gösterdiğimi söylüyor ama pek ilgilenmediğim için bilemiyorum. Doğrusu bende pek iyi bilmiyorum. Sanırım boğa burcu olanların biraz Ģanslı olduğu söylenir. Öyle mi?

26 Sayfa 26 Ayın Konuğu: Ahmet E. Çavuşoğlu Evet, Fatih bey (Akpınar) de boğa burcu, ben onu hep Ģanslı bir insan olarak görürüm. Yemek konusuna gelirsek, yemeğe düģkün müsünüz? Memleketinizin yemeklerini arar mısınız? Ben gerçekten güzel ve özenerek yapılan yemekleri severek yerim, yemek ayırmam. Favori mutfağım Antep mutfağıdır. Türkiye nin aşağıda yukarı heryerini gezdim, Hakkari, Şırnak gibi yerler dışında hemen hemen heryeri gezdim. Özellikle Antep ve Elazığ mutfağını beğenirim. Memleketimin, kiraz yaprağında sarma yemeği vardır. Bulgurla yapılır. Kiraz yaprağı küçük olduğu için asma yaprağından yapılan sarmaya göre çok ince olur, serçe parmak kadar. Yoğurtlu yenir ve erik ekşisiyle yapılır. İçli köfteyi de çok severim, bizin orada içli köfteyi haşlarlar, kızartmazlar. Hamur kısmına da kıyma katılır. Onu çok severim, çok ararım, annem çok güzel yapar, zaman zaman yapıp, dondurup bize gönderir. Eşim bilmez bu tür yemekleri, eşim aslen Erzurumlu ama doğma büyüme Ankaralı. Bu tür yemekleri burada bulmak zor. Bir iki tane Elazığ lokantası gördüm, oralarda da bizim bildiğimiz usul içli köfte var ama yine de anneminki gibi değil. Sevdiğimi bildiği için annem bazen gönderir, ya da biz gittiğimizde ya da onlar geldiğinde yapar. EĢinizin en güzel yaptığı yemek nedir diye sorsam? Eşim çok güzel pizza yapar, hiç bir pizzacı o kadar güzel yapamaz.

27 Cilt 2, Sayı 3 Sayfa 27 Ayın Konuğu: Ahmet E. Çavuşoğlu Yemek konusunda tutucu musunuz? Diyelim yurtdıģına gittiniz. Yabancı bir ülkenin oldukça farklı mutfağını dener misiniz? Gittiğimiz yere bağlı tabi, çapraz tatları çok sevmiyorum. Hindistancevizi suyunda pişmiş tavuk gibi şeyleri sevmiyorum. Bize daha yakın tatları denemeyi seviyorum. Dünyada Türk mutfağından sonra Lübnan mutfağı gelir. Eğer etleri uygunsa, Lübnan mutfağını denerim. Suriye ve Lübnan mutfakları Antep mutfağına benzer, onların değişik tatlarını denerim, örneğin vişneli kebap. Bu mutfakların mezeleri de bize yakın olur. Tatillerinizi nasıl geçirirsiniz? Sizin çok yer gezdiğinizi biliyoruz. Ne tür tatiller size ve ailenize hitap eder? Deniz, doğa, kültür gezisi. Çoğunlukla kültür gezilerini seviyorum. Dediğim gibi Türkiyenin hemen hemen her yerini gezdik. Osmanlı coğrafyasını da seviyoruz. Bosna Hersek e, Gürcistan a gittik, bayramdan sonra Yunanistan a gideceğiz kısmet olursa, arabayla Gürcistan a gittik. Çocuklar bazen deniz istiyor, birkaç gün deniz kaçamağı yapıyoruz. Onun dışında ailecek arabayla kültür gezileri yapmayı severiz. Çocuklar da büyüdüğü için tabi arabayla yolculukta sıkıntı olmuyor. (Gülüşmeler) Ülkemizin en çok sevdiğiniz tatil yöreleri nerelerdir?

28 Sayfa 28 Ayın Konuğu: Ahmet E. Çavuşoğlu Fethiye yi özellikle 12 adaları severim, Kleopatra, Yassıada, Tersane Adası vb küçük adalar. orada tekne turları var, tekneyle ulaşılıyor, yüzmek için çok güzel. Fethiye kültür gezisi için de güzel bir yer, kaya mezarlıkları var, kaya köy adında eski bir Rum köyü var, kanyonlar var. Tabiat da çok güzel. Fethiye bir de yeģillik bir yer, çam ağaçları var. KuĢadası, ÇeĢme gibi tatil yörelerine yöre daha yeģil. Evet, oraları ben de gördüm ama Fethiyeyi çok beğenirim, favorim Fethiyedir. Denizden de öte bir kültür gezisi yapılacak, sakin yerler, Kleopatra adasında tarihi bir hamam da var, orada denize giriliyor. Sporla aranız nasıldır? Sevdiğiniz, izlediğiniz veya yaptığınız belirli spor türleri var mı? Rakiple birebir temas gerektirmeyen sporları severim. Müzakerelerden sonra diyorsunuz, karģı karģıya gelmeyelim. Evet, masa tenisi gibi, yüzme gibi sporları severim. İzlediğim spor ise futbolda ancak milli maçlardır. Hayatımda bir kez stada gittim. Stada gidip maç izlemek pek bana göre bir şey değil. BoĢ zamanlarınızı nasıl değerlendirirsiniz? Sevdiğiniz kitap ve müzik türleri, yazar ve sanatçılar nelerdir? Şiir okumayı severim. Divan edebiyatında; Fuzuli, Şeyh Galip, Nedim, Cumhuriyet döneminden; Cahit Sıtkı Tarancı, Abülhak Hamit Tarhan, Necip Fazıl, Yahya Kemal şiirlerini zevkle okuduğum şairlerdir. Mesnevinin ilk 18 beyitinin Farsça orijinalini de çok severim ve sıkılınca sık sık okur veya dinlerim. Cahit Sıtkı Tarancı Edgar Allan Poe Batı edebiyatında ise Edgar Alan Poe nun o muhteşem eseri Annabel Lee, hem İngilizcesini hem de Türkçesini defalarca okuduğum bir şiirdir.

29 Cilt 2, Sayı 3 Sayfa 29 Ayın Konuğu: Ahmet E. Çavuşoğlu Batı edebiyatından John Steinbeck ile Charles Dickens ın romanlarını da severek okumuşumdur. John Steinback Charles Dickens Müzik konusunda ise; Münir Nurettin Selçuk un özellikle Yahya Kemal şiirlerine yaptığı besteler (Rindlerin Akşamı, Aziz İstanbul, Endülüste Raks vb) ve Hafız Burhan ın Makberi ni, Sadi Hoşses in Sabret Gönül şarkısı ile Sadettin Kaynak- ın Muhabbet Bağı şarkılarını çok beğenerek dinlerim. Hafız Burhan ın Boğazın bir yakasından şarkı söylediğinde, Boğazın diğer yakasındaki bülbülleri coşturduğu söylenir. Biraz abartı var mutlaka ama sesi çok güzelmiş. Ayrıca halk müziğinden de beğendiğim bazı türküler vardır. Mesala bir Kerkük türküsü kalenin dibinde bir taş olaydım bir ege türküsü çökertme bir Rumeli türküsü arda boyları sevdiğim türkülerdir. Bir de aslı türkü olup sanat müziği formatında söylenenler var. Azize gibi, Zeki Müren güzel söyler. Yine Zeki Müren in Annem i özellikle yatılı okuduğum yıllarda çok hüzünlenerek dinlerdim. Geceler çok soğuk, ıssız ve karanlık, üşüdüm üstümü örtse anne diye devam eder. Biliyor musunuz? Evet, evet hatırlıyorum. Yabancı müziği Batı ve Doğu olarak ayırırsak Batıda; Phoebe Cates in Paradise şarkısını bize İngilizce öğretmenimiz öğretmişti. O nedenle sözlerinin çoğunu hala ezbere hatırlarım. O yıllardan bu yana severek dinlerim. Bir de Frank Sinatra nın özellikle Strangers in the Night ve New York New York şarkılarını çok beğenirim. Doğuda ise Fairuz u özellikle Li Beyrut şarkısını, çok hüzünlü bir şarkıdır, kalbim Beyrutta kaldı şeklinde, bir de Ümmü Gülsüm ü dinlerim. Ömer Muhtar ın filminde bir şarkısı vardı, vallahi Haram şeklinde, çok etkilenirim. Ahmet bey sınavlarda Makberden ya da Annabel Bee den sorular soruyordu, kaynağını bulduk Ģimdi. Evet, sınavlarda genelde soruyorum. Özellikle sevdiğiniz bir sanatçı var mı? Münir Nurettin Selçuk, Yahya Kemalle ikisine muhteşem ikili derler, kendi sesine göre besteler yapmış. Kalamış gibi. Mesela Endülüste raksı, Yahya Kemal Madrid te büyükelçi iken yazmış bu şiiri. Aslında bir rakkasenin dansını anlatıyor. Ama bu şarkıyı dinlerken kendinizi önce Latin Amerikada hissediyorsunuz. Kürdili hicazkar besteye Latin havasını yedirmiş, çok beğeniyorum. Münir Nureddin Selçuk

30 Sayfa 30 Ayın Konuğu: Ahmet E. Çavuşoğlu Televizyonla aranız nasıl? Ne kadar zaman ayırırsınız? Düzenli bir televizyon izleyicisi misiniz? Takip ettiğiniz diziler ve televizyon programları ile sevdiğiniz film türleri nelerdir? Doğa ve Tarih belgeselleri, gezi programları izlerim. Bir çok kanalda gezi programları var artık. geziyorum, Uçuyorum, ayna, Aş Kendini gibi. Denk gelirse izlerim. Ayna Cumartesi akşamları oluyor, daha rahat bir gün oldu için genelde takip ederim. Tabii çocuklardan kumandayı alabildiğim zaman. Dizi olarak Kurt Kanunu nu takip etmeye çalışırım. Bir de yabancı kanlarlı izlerim, El Cezire gibi, Fransız kanalı var, TV5, France 24 ün İngilizce kanalı var. Olayları özellikle Türkiyede ki olayları, yabancı gözüyle anlatıyorlar. Suriye meselesindeki yorumlarını izliyorum, bahsettiğim Fransız kanalı Türkiye Suriye ile savaşa girsin noktasından olaylara bakıyor. Yabancı kanallara o açıdan bakarım. Araba kullanmayı sevdiğinizi söylemiģtiniz.arabanızın markası nedir? Fiat Marea. Çok mütevazi bir araba, ama artık değiştirmek istiyorum. Herhangi bir arabayı fiyatına bakmadan alabilecek durumda olduğunuzu varsayalım. Hangi marka ve modeli satın almak isterdiniz? Mercedes alırım. Şu anki araba biraz eskidi, 2004 model, artık yenilemek gerekiyor.

31 Cilt 2, Sayı 3 Sayfa 31 Ayın Konuğu: Ahmet E. Çavuşoğlu Son sorumuza geldik. Çoğu insan günümüzde cep telefonsuz ve internetsiz yapamamaya baģladı. ĠĢte kullanıyoruz. Muhtemelen evde internet bağlantısı var. Akıllı telefonlar var. Bilgi teknolojileri ve iletiģim araçlarıyla aranız nasıl? Kendinizi nasıl bir teknoloji kullanıcısı olarak görüyorsunuz. Bir tarafta hiç kullanmıyorum bir tarafta bağımlıyım yazan bir sıkala yapsak kendinizi nereye koyarsınız? Siz akıllı telefonu çok etkin bir Ģekilde kullanıyorsunuz, gördüğüm kadarıyla. İşim gereği yabancı kaynakları sürekli izlemem gerekiyor. Örneğin ITU nun sayfasına her gün girerim. Dokumanları elektronik ortamda takip ediyorum. Interneti çok fazla kullanıyorum. Müzik dinlemek için de cep telefonumu kullanıyorum, etkin olarak kullandığımı söyleyebilirim. Yeni çıkan geliģmiģ ürünleri hemen alır mısınız? Hemen almam, biraz beklerim, piyasada tutacak mı diye bakarım, yaygınlaşınca alırım. Evde internet bağlantısı var mı? Var, tabi var. Günde ortalama ne kadar süre telefonla konuģtuğunuzu düģünüyorsunuz. Yurtdışından bir telefon gelince, uzun sürüyor, bir seferinde dakika sürebiliyor. O tür konuşmalar olmazsa, iş için ve şahsi kullanımım günde 20 dakikayı geçmez. Konuk olduğunuz, bize vakit ayırdığınız ve sorularımıza samimi yanıtlar verdiğiniz için size teģekkür ediyoruz. Son olarak okuyucularımızla paylaģmak istediğiniz bir Ģeyler var mı? Ben çok teşekkür ederim, siz de vakit ayırıp geldiniz. Bilişim Uzmanları Derneği nin fahri üyesi olmaktan mutluluk duyuyorum. Zaten BTK ailesinin bir ferdi olmaktan da büyük mutluluk duyuyorum. Çok teģekkür ederiz, Hayırlı ramazanlar diliyoruz.

32 Sayfa 32 ÇEKTİKLERİMİZ Dr. Erdinç TekbaĢ BiliĢim Uzmanı YED, BTK Ġstanbul AyĢe Gül Mirzaoğlu, BiliĢim Uzmanı BTD, BTK TĠB de yağmur sonrası

33 Cilt 2, Sayı 3 Sayfa 33 DURUP BAKTIKLARIMIZ Alex Goh Chun Seong, Splashing Fun Time, Malezya Sony Dünya Fotoğrafçılık Ödülleri, 2011 Hazırlayan: Ahmet E. Turgut James Chong, Singapur Sony Dünya Fotoğrafçılık Ödülleri, Seyahat Dalında Birincilik Ödülü, 2011

34 Cilt 2, Sayı 3 Sayfa 34 Bu Ay Doğan Canlarımız Ġyi ki doğdun Basri! Benim akıllı, çalışkan, vicdanlı canım oğlum, seni çok seviyorum. Nice yıllara. Atilla Öztürk Ġyi ki doğdun Zeynep! Bu ay doğan çocuklarımızı bu köģede konuk etmeye devam ediyoruz. Sevgili Zeynep, doğum günün kutlu olsun, nice mutlu, sağlıklı, huzur ve başarı dolu güzel yıllar dilerim. Herşey gönlünce olsun Özden YumuĢak

35 BĠLĠġĠM UZMANLARI DERNEĞĠ BĠZ KĠMĠZ? Bilişim Uzmanları Derneği, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu nda çalışan bilişim uzmanları tarafından 11 Ekim 2010 tarihinde kurulmuştur. YazıĢma Adresi Anadolu Bulvarı Öz Ankara Toptancılar Sitesi 1. Blok No: 41 Yenimahalle Ankara Telefon 0 (312) (312) Faks 0 (312) (312) E-posta AMACIMIZ NEDĠR? Amacımız, Derneğimiz üyeleri arasında sosyal, kültürel, ekonomik ve mesleki yardımlaşmayı sağlamak; üyelerimizin meslekî gelişmesini teşvik edecek faaliyetlerde bulunmak ve ülkemizde bilgi teknolojileri ve iletişim alanlarında farkındalığın artırılmasını sağlamaktır. BĠLĠġĠM UZMANLARI DERNEĞĠ YÖNETĠM KURULU posta@bilisimuzmanlari.org Elif Özdemir Salim Ketevanlıoğlu Cengiz Eken Ahmet E. Turgut Beytullah Kuşcu Ramazan Yılmaz Mehmet Özcan bilisimuzmanlari.org Editörün Notu Bültene Katkıda Bulunanlar Ahmet Emin Turgut Atilla Öztürk Ayşe Gül Mirzaoğlu Bekir Öztürk Elif Özdemir Erdinç Tekbaş Gökhan Evren M. Salim Ketevanlıoğlu Nigar Samsa Nur Saygı Yahya Emre Gülersoy BİLİŞİM UZMANLARI BÜLTENİ Yazın son ayı... Sözlerime, herkesin Ramazan Bayramı nı kutlayarak başlamak istiyorum. Bayram tatilinin hafta sonuna denk gelmesi bu yıl aile ve akraba ziyaretlerinin biraz daha sıkıştırılmış olmasına yol açacak sanırım. Memleketlerine arabayla gitmeyi düşünen okurlarımızın da yollarda dikkatli olmalarını umuyor ve aşırı sürat yapmamalarını temenni ediyorum. Ağustos ayı yazın son ayı. Aynı zamanda tarihimizi etkileyen büyük savaşların yaşandığı bir ay. Modern teknolojinin getirdiği imkanlar yoksa savaşlarda mevsimlere bağlı olarak yapılıyordu doğal olarak. Bize Türkiye Cumhuriyeti ni armağan eden askeri zaferleri temsil eden 30 Ağustos Zafer Bayram ınızı da kutluyor ve bu savaşların kazanılması mümkün kılan şehit ve gazilerimizi de buradan saygıyla anıyorum. Maalesef bu aralar haberlerde de her gün şehit haberlerine rastlıyorum. Yaşım itibarıyla da kendimi bildim bileli hep bu haberlerle büyüdüm. İnşallah ülkemizin yaşadığı bu sıkıntılar çözülür ve bizden sonraki kuşaklar daha özgür, müreffeh ve huzur içinde yaşarlar... Bu sayımızda ilginç yazılarımız ve keyifli bir röportajımız var. Bende tutumlu okurlarımız için yurtdışı tatili nasıl ucuza getirilir sorusunun cevabına binaen faydalı birkaç öneri yapmayı denedim. Ayrıca, Sayın Gökhan Evren ve Sayın M. Salim Ketevanlıoğlu nun hazırladı- Yavuz Göktaylar BiliĢim BaĢuzmanı SAD, BTK ğı bulmaca ve ödüller sizi bekliyor. Tüm yazarlarımıza harcadıkları emekten dolayı huzurlarınızda teşekkür ediyor ve katkılarınızın devamını diliyorum. Saygılarımla; Yavuz Göktaylar ygoktaylar@btk.gov.tr

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) 14.08.2014 SIRA SIKLIK SÖZCÜK TÜR AÇIKLAMA 1 1209785 bir DT Belirleyici 2 1004455 ve CJ Bağlaç 3 625335 bu PN Adıl 4 361061 da AV Belirteç 5 352249 de

Detaylı

Yunanistan - Mikonos. www.gazella.com 0212 233 15 98 1

Yunanistan - Mikonos. www.gazella.com 0212 233 15 98 1 Yunanistan - Mikonos Yunanistan - Mikonos Dünya nın en iyi 22 adası arasında gösterilen ve Avrupa Jet Set inin uğrak tatil yerlerinden biri, Ege nin serin, masmavi denizine sahip, sabahın ilk ışıklarına

Detaylı

KİTAP GÜNCESİ VIII. GELENEKSEL KİTAP GÜNLERİ SAYI:3

KİTAP GÜNCESİ VIII. GELENEKSEL KİTAP GÜNLERİ SAYI:3 KİTAP GÜNCESİ VIII. GELENEKSEL KİTAP GÜNLERİ SAYI:3 Issue #: [Date] MAVİSEL YENER İLE RÖPOTAJ 1. Diş hekimliği fakültesinden mezunsunuz. Bu iş alanından sonra çocuk edebiyatına yönelmeye nasıl karar verdiniz?

Detaylı

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ : 2014 2015 Μάθημα : Τουρκικά Επίπεδο : Ε1 Διάρκεια : 2 ώρες

Detaylı

Şef Makbul Ev Yemekleri'nin sahibi Pelin Tüzün Quality of magazine'e konuk oldu

Şef Makbul Ev Yemekleri'nin sahibi Pelin Tüzün Quality of magazine'e konuk oldu Şef Makbul Ev Yemekleri'nin sahibi Pelin Tüzün Quality of magazine'e konuk oldu Hayallere inanmam, insan çok çalışırsa başarır Pelin Tüzün, Bebek te üç ay önce hizmete giren Şef makbul Ev Yemekleri nin

Detaylı

AFRİKA DAKİ AKDENİZLİ TUNUS Türk Hava Yolları ile - 3 Gece 4 Gün

AFRİKA DAKİ AKDENİZLİ TUNUS Türk Hava Yolları ile - 3 Gece 4 Gün AFRİKA DAKİ AKDENİZLİ TUNUS Türk Hava Yolları ile - 3 Gece 4 Gün 04 07 Ekim 2014 Kurban Bayramı Turu Neden Gitmeli? Hem Afrika hem de Akdeniz in havasını teneffüs edebileceğiniz, kendine has kültürü ile

Detaylı

zaferin ve başarının getirdiği güzel bir tebessüm dışında, takdir belgesini kaçırmış olmanın verdiği üzüntü. Yanımda disiplinli bir öğretmen olarak bilinen ama aslında melek olan Evin Hocam gözüküyor,

Detaylı

Yazan : Osman Batuhan Pekcan. Ülke : FRANSA. Şehir: Paris. Kuruluş : Vir volt. Başlama Tarihi : Bitiş Tarihi :

Yazan : Osman Batuhan Pekcan. Ülke : FRANSA. Şehir: Paris. Kuruluş : Vir volt. Başlama Tarihi : Bitiş Tarihi : Yazan : Osman Batuhan Pekcan Ülke : FRANSA Şehir: Paris Kuruluş : Vir volt Başlama Tarihi : 4.7.2017 Bitiş Tarihi : 9.8.2017 E-posta : bat.pekcan@gmail.com Herkese Paris ten selamlar. Dün itibariyle 1

Detaylı

TV LERDEKİ PROGRAMLARA ÇIKANLAR KURAN OKUMASINI BİLMİYOR

TV LERDEKİ PROGRAMLARA ÇIKANLAR KURAN OKUMASINI BİLMİYOR Site İsmi : Zaman 53 Tarih: 10.05.2012 Site Adresi : www.zaman53.com Haber Linki : http://www.zaman53.com/haber/14544/camilerin-ayaga-kalkmasi-lazim.html ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Detaylı

Budist Leyko dan Müslüman Leyla ya

Budist Leyko dan Müslüman Leyla ya Budist Leyko dan Müslüman Leyla ya Hiroşima da büyüdüm. Ailem ve çevrem Budist ti. Evimizde küçük bir Buda Heykeli vardı ve Buda nın önünde eğilerek ona ibadet ederdik. Bazı özel günlerde de evimizdeki

Detaylı

A1 DÜZEYİ B KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: OKUL NO:

A1 DÜZEYİ B KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: OKUL NO: A1 DÜZEYİ ADI SOYADI: OKUL NO: NOT OKUMA 1. Aşağıdaki metni -(y/n)a, -(n)da, -(n)dan, -(y/n)i ve -(I)yor ekleriyle tamamlayınız. (10 puan) Sevgili Ayşe, Nasılsın? Sana bu mektubu İstanbul dan yazıyorum.

Detaylı

Güzel Bir Bahar ve İstanbul

Güzel Bir Bahar ve İstanbul Güzel Bir Bahar ve İstanbul Bundan iki yıl önce 2013 Mayıs ayında yolculuğum böyle başladı. Dostlarım, sınıf arkadaşlarım ve birkaç öğretmenim ile bildiğimiz İstanbul, bizim İstanbul a doğru yol aldık.

Detaylı

22-27 EYLÜL 2014 FİNLANDİYA GEZİMİZ 22,09,2014 PAZARTESİ - BULUŞMA VE PISA 23.09.2014 SALI - ALVAR AALTO SAĞLIK VE SPOR FAKÜLTESİ

22-27 EYLÜL 2014 FİNLANDİYA GEZİMİZ 22,09,2014 PAZARTESİ - BULUŞMA VE PISA 23.09.2014 SALI - ALVAR AALTO SAĞLIK VE SPOR FAKÜLTESİ 22-27 EYLÜL 2014 FİNLANDİYA GEZİMİZ 22,09,2014 PAZARTESİ - BULUŞMA VE PISA Gece geç saatlerde Helsinki yolculuğumuz başlayacak. Uzun bir uçak yolculuğu yapacağız.ardından bir saatlik bir uçuş sonunda Jyvaskyla

Detaylı

PHUKET 29 OCAK 05 ŞUBAT

PHUKET 29 OCAK 05 ŞUBAT PHUKET 29 OCAK 05 ŞUBAT 2018 PHUKET 29 OCAK 05 ŞUBAT 2018 29 Ocak 2018 Pazartesi 13:25 Gidiş - 05 Şubat 2018 Pazartesi 17:50 İstanbul Varış QATAR HAVAYOLLARI BOEING 787 DREAMLINER ile uçuş PHUKET PATONG

Detaylı

İSTANBUL KÜLTÜR VE DİL İ S T A N B U L ' U C E T C İ L E K E Ş F E D İ N

İSTANBUL KÜLTÜR VE DİL İ S T A N B U L ' U C E T C İ L E K E Ş F E D İ N İSTANBUL KÜLTÜR VE DİL KAMPI İ S T A N B U L ' U C E T C İ L E K E Ş F E D İ N 2005'den beri PROFESYONEL OLARAK ÇALIŞTIĞIMIZ EĞİTİM VE DANIŞMANLIK SEKTÖRÜNDE YAŞADIĞINIZ SIKINTILARI BİLİYORUZ CETC olarak

Detaylı

Jamie Foxx J

Jamie Foxx J Jamie Foxx J - - - - - - - - - - - - - 62 Corinne Foxx 63 Biz müzik ve sinemayı bir araya getiren bir aileyiz. Babam hem eğitimli bir müzisyen hem de bir oyuncu. Gerçekten çok şanslıyım! Corinne Foxx Jamie

Detaylı

Sosyolinguistik Görüşme. 1) İsim:.. Cinsiyet: Meslek:.. Doğum Tarihiniz:.. Yaşınız:. Milliyetiniz:.

Sosyolinguistik Görüşme. 1) İsim:.. Cinsiyet: Meslek:.. Doğum Tarihiniz:.. Yaşınız:. Milliyetiniz:. Sosyolinguistik Görüşme 1) İsim:.. Cinsiyet: Meslek:.. Doğum Tarihiniz:.. Yaşınız:. Milliyetiniz:. 2) Nerede doğdunuz? Yer:. Bölge:. Eyalet: Ülke:... 3) İkamet (yaşadığınız) ettiğiniz şehir... yılından

Detaylı

AHMET ÖNERBAY GÖRELE'DE

AHMET ÖNERBAY GÖRELE'DE Portal Adres AHMET ÖNERBAY GÖRELE'DE : www.gorelesol.com İçeriği : Gündem Tarih : 06.10.2014 : http://www.gorelesol.com/haber/haber_detay.asp?haberid=19336 1/3 AHMET ÖNERBAY GÖRELE'DE 2/3 AHMET ÖNERBAY

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (20 Ekim 2014 05 Aralık 2014 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında, disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ

OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ Kendinizden biraz bahseder misiniz? -1969 yılında Elazığ'da dünyaya geldim. İlk orta ve liseyi orada okudum. Daha sonra üniversiteyi Van 100.yıl Üniversitesi'nde okudum. Liseyi

Detaylı

TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI VELİ VE ÖĞRETMENLERİNDEN SOMA YA EL VER KAMPANYASINA BÜYÜK DESTEK

TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI VELİ VE ÖĞRETMENLERİNDEN SOMA YA EL VER KAMPANYASINA BÜYÜK DESTEK TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI VELİ VE ÖĞRETMENLERİNDEN SOMA YA EL VER KAMPANYASINA BÜYÜK DESTEK Türk Eğitim Derneği Genel Merkezi nin Soma nın Evlatları Artık Hepimizin Evladı başlığı ile başlatılan Soma ya

Detaylı

"Nereden başlasam, nasıl anlatsam..."

Nereden başlasam, nasıl anlatsam... Bu yaz Bodrum'suz geçmez! Turgutreis Lagina Bodrum Boutique Hotel'de bir gece çift kişilik konaklama, açık büfe kahvaltı ve akşam yemeği 240 TL yerine 119 TL! (15 Haziran - 27 Ağustos arasında geçerlidir.)

Detaylı

İÇİNDEKİLER RESMİ DOKUMANLAR

İÇİNDEKİLER RESMİ DOKUMANLAR İÇİNDEKİLER 1. FİRMA TANITIMI 2. FİRMANIN FAALİYETLERİ 3. FİRMANIN REFERANSLARI RESMİ DOKUMANLAR 4. TURSAB BELGESİ 5. IATA BELGESİ FİRMA TANITIMI 2000 yılında kurulan şirketimiz, inanç turizmin ilk ve

Detaylı

Seyahatte Tasarruf Rehberi Yapmanız ve Yapmamanız Gerekenler

Seyahatte Tasarruf Rehberi Yapmanız ve Yapmamanız Gerekenler Seyahatte Tasarruf Rehberi Yapmanız ve Yapmamanız Gerekenler 10 uygulaması kolay tasarruf ipucu Seyahatin en büyük engellerinden bir tanesi bütçe... Keseyi yönetememek sadece gitmenizin değil, gittiğinizde

Detaylı

Motelimiz, 7 iki kişilik oda, 2 üç kişilik oda ve 3 bungalowdan oluşuyor. Bungalowlarda 2 yatak odası ve 4 yatak var.çocuklu Aileler için çok ideal

Motelimiz, 7 iki kişilik oda, 2 üç kişilik oda ve 3 bungalowdan oluşuyor. Bungalowlarda 2 yatak odası ve 4 yatak var.çocuklu Aileler için çok ideal Adres : Çıralı - Olimpos - Kemer - Antalya - Türkiye Tel : 0090 242 825 73 27-825 73 28 Fax : 0090 242 825 71 28 Web : www.orangemotel.net E-mail : info@orangemotel.net Motelimiz, 7 iki kişilik oda, 2

Detaylı

100. Yılında Çanakkale ye Develi den güzel bir ziyaret gerçekleştirildi. Fethinin 562. Yılı olması münasebetiyle gezinin ilk yarısı İstanbul a

100. Yılında Çanakkale ye Develi den güzel bir ziyaret gerçekleştirildi. Fethinin 562. Yılı olması münasebetiyle gezinin ilk yarısı İstanbul a 100. Yılında Çanakkale ye Develi den güzel bir ziyaret gerçekleştirildi. Fethinin 562. Yılı olması münasebetiyle gezinin ilk yarısı İstanbul a ayrıldı. İki önemli tarih, iki önemli şehir bu gezide buluştu.

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 20.VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 20.VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 20.VELİ BÜLTENİ 1 Değerli Velimiz, Eğitim ve öğretim faaliyetlerimiz planlandığı şekilde devam

Detaylı

DON GİOVANNİ. uygun ve çok uzun uçuş saatleri gerektirmeyen bazı Avrupa şehirlerine göz gezdirirken

DON GİOVANNİ. uygun ve çok uzun uçuş saatleri gerektirmeyen bazı Avrupa şehirlerine göz gezdirirken TURK 101-57 2014-2015 Güz Dönemi İlk Ödev-Son Metin Opera 08.10.2014 Beril Babacan 20901276 DON GİOVANNİ Geçtiğimiz kış bir arkadaşımla ara tatilde yurtdışına çıkmak istiyorduk. Bütçemize de uygun ve çok

Detaylı

Yaza Merhaba Araştırması

Yaza Merhaba Araştırması Yaza Merhaba Araştırması Mayıs 2017 Yaza Merhaba Araştırması,Türkiye dijital halk geneli nezdinde yaz mevsiminin dijital hayattaki alışkanlıklara etkisini belirlemek amacıyla 9-14 Mayıs 2017 tarihleri

Detaylı

SIRADIŞI FRANSIZ ŞATOLARI

SIRADIŞI FRANSIZ ŞATOLARI SIRADIŞI FRANSIZ ŞATOLARI 25 Mayıs 2017 itibariyle Her Perşembe / 3 Gece 4 Gün Loire, Fransa nın gözbebeği Şatoları, tarihsel dokusu ve şaraplarıyla ünlü bölgesi. Zamanın Rönesans döneminde donup kaldığı,

Detaylı

Nükhet YILMAZ TÜRKÇE Ayın Kitabı: KÜTÜPHANE

Nükhet YILMAZ TÜRKÇE Ayın Kitabı: KÜTÜPHANE Değerli Velilerimiz, Yılın son haftasını geride bırakarak yeni yıla merhaba diyeceğiz bu hafta sonunda. 2018 de güzel günler yaşamayı planlıyoruz hepimiz. Bakalım yeni yıl neler getirecek bize, ailemize

Detaylı

DÜZEY B1 Avrupa Konseyi Ortak Dil Ölçütleri Çerçevesinde BÖLÜM 4 SINAV GÖREVLİSİNİN KİTAPÇIĞI. Dönem Mayıs 2010 DİKKAT

DÜZEY B1 Avrupa Konseyi Ortak Dil Ölçütleri Çerçevesinde BÖLÜM 4 SINAV GÖREVLİSİNİN KİTAPÇIĞI. Dönem Mayıs 2010 DİKKAT ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ, ΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ Eğitim, Hayatboyu Öğrenme ve Din İşleri Bakanlığı Devlet Dil Sertifikası DÜZEY B1 Avrupa Konseyi Ortak Dil Ölçütleri

Detaylı

2. En başarılı olduğunuzu düşündüğünüz dersler hangileri? 3. En başarısız olduğunuzu düşündüğünüz dersler hangileri?...

2. En başarılı olduğunuzu düşündüğünüz dersler hangileri? 3. En başarısız olduğunuzu düşündüğünüz dersler hangileri?... ANKET-1 (LİSE) Türk İşaret Dilinde izlemek için tıklayınız. Ad Soyad:. Okul -Sınıfı:. 1. Okul başarınızı nasıl yorumluyorsunuz? Kötü Orta İyi Çok iyi 2. En başarılı olduğunuzu düşündüğünüz dersler hangileri?

Detaylı

Iron Butt Reports - 09 July 2011

Iron Butt Reports - 09 July 2011 İstanbul (Kağıthane) Bolu Çankırı Yozgat Sivas Erzincan Bayburt Artvin Rize Trabzon 1.767 Km Henüz yola çıkmadan önce Kağıthane deki evin önünde sanırım saat 02:20 civarı. Yola çıkmanın heyecanı ile yanlızca

Detaylı

Süha Derbent Danışmanlığında Botswana da Helikopter ile Foto safari

Süha Derbent Danışmanlığında Botswana da Helikopter ile Foto safari Süha Derbent Danışmanlığında Botswana da Helikopter ile Foto safari Johannesburg (1) / Maun (9) BU SEYAHATTE... Okavango Deltası Afrika daki en büyük tatlı su alanı olup dünyanın denize açılmayan en büyük

Detaylı

Değerli Yöneticiler, son yıllarda vergi incelemeleri büyük ölçüde bu konu etrafında dönmeye başladı.

Değerli Yöneticiler, son yıllarda vergi incelemeleri büyük ölçüde bu konu etrafında dönmeye başladı. Değerli Yöneticiler, son yıllarda vergi incelemeleri büyük ölçüde bu konu etrafında dönmeye başladı. Şayet bir grup şirketi iseniz, diğer bir deyişle ilişkili şirketlerden mal ve veya hizmet alıp satıyorsanız,

Detaylı

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası nı kutladık. Halk ekmek fabrikası gezisine katıldık. TÜRKÇE * Dilbilgisi:

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası nı kutladık. Halk ekmek fabrikası gezisine katıldık. TÜRKÇE * Dilbilgisi: Değerli Velilerimiz, 2017 yılının son ayında, güneşin hafifçe ısıttığı günlerdeyiz. Havalar hala, öğrencilerimizin bahçede neşeyle oynamalarına müsait. Palto giyme koşuluyla teneffüslerde temiz havada

Detaylı

İtalya nın Üç Büyüğü: Roma, Floransa, Venedik.

İtalya nın Üç Büyüğü: Roma, Floransa, Venedik. Şebnem GÜZELOĞLU 21302293 TURK 102-25 İtalya nın Üç Büyüğü: Roma, Floransa, Venedik. Dünya üzerindeki insanların hepsine Yapmayı en çok istediğin şey nedir? diye sorsak, muhtemelen çoğundan alacağımız

Detaylı

Çocukların Medya Tüketimleri ve Yaşam Tarzları. Nobody s Unpredictable

Çocukların Medya Tüketimleri ve Yaşam Tarzları. Nobody s Unpredictable Çocukların Medya Tüketimleri ve Yaşam Tarzları 1 Nobody s Unpredictable Çocukluk Affan Dede ye para saydım,. Havuzda su şırıl şırıldır Zıpzıplarım pırıl pırıldır. Ne güzel güzel dönüyor çemberim; Hiç bitmese

Detaylı

VAN & DOĞUBEYAZIT GEZİSİ / Mayıs 2019 / 2 gece 3 gün

VAN & DOĞUBEYAZIT GEZİSİ / Mayıs 2019 / 2 gece 3 gün VAN & DOĞUBEYAZIT Tur Hakkında VAN & DOĞUBEYAZIT GEZİSİ / 10-12 Mayıs 2019 / 2 gece 3 gün Van & Nemrut Krater Gölü & Ahlat & Akdamar Adası & Van Gölü & Doğu Beyazıt & İshak Paşa Sarayı & Muradiye Şelalesi

Detaylı

Paket 2 Kapadokya Suhan Otel 1 Gece Yarım Pansiyon Konaklama Türk Gecesi Eğlencesi

Paket 2 Kapadokya Suhan Otel 1 Gece Yarım Pansiyon Konaklama Türk Gecesi Eğlencesi SUHAN OTEL KONAKLAMALI PAKETLER Fiyatlar KİŞİ BAŞIDIR Paket 1 Havalimanı Otel Havalimanı Transferleri Paket 2 Türk Gecesi Eğlencesi Paket 3 Kapadokya Bölge Turu (Öğle Yemeği Dahil İçecek Extra) Paket 4

Detaylı

TATÍLDE. Biz, Ísveç`in Stockholm kentinde oturuyoruz. Yılın bir ayını Türkiye`de izin yaparak geçiririz.

TATÍLDE. Biz, Ísveç`in Stockholm kentinde oturuyoruz. Yılın bir ayını Türkiye`de izin yaparak geçiririz. TATÍLDE Biz, Ísveç`in Stockholm kentinde oturuyoruz. Yılın bir ayını Türkiye`de izin yaparak geçiririz. Ízin zamanı yaklaşırken içimizi bir sevinç kaplar.íşte bu yıl da hazırlıklarımızı tamamladık. Valizlerimizi

Detaylı

Aç l fl Vural Öger Çok değerli misafirler, Konrad-Adenauer vakfının 23 senedir yapmış olduğu bu gazetecilik seminerinde son senesinde bizim de k

Aç l fl Vural Öger Çok değerli misafirler, Konrad-Adenauer vakfının 23 senedir yapmış olduğu bu gazetecilik seminerinde son senesinde bizim de k Çok değerli misafirler, Konrad-Adenauer vakfının 23 senedir yapmış olduğu bu gazetecilik seminerinde son 10-11 senesinde bizim de katkılarımızın olması bizi her zaman çok mutlu ediyor çünkü Avrupa da yaşayan

Detaylı

O sabah minik kuşların sesleriyle uyandı Melek. Yatağından kalktı ve pencereden dışarıya baktı. Hava çok güzeldi. Güneşin ışıkları Melek e sevinç

O sabah minik kuşların sesleriyle uyandı Melek. Yatağından kalktı ve pencereden dışarıya baktı. Hava çok güzeldi. Güneşin ışıkları Melek e sevinç O sabah minik kuşların sesleriyle uyandı Melek. Yatağından kalktı ve pencereden dışarıya baktı. Hava çok güzeldi. Güneşin ışıkları Melek e sevinç katıyordu. Bulutlar gülümsüyor ve günaydın diyordu. Melek

Detaylı

YENİ TRADEMARK YİNE BORNOVA!

YENİ TRADEMARK YİNE BORNOVA! YENİ TRADEMARK YİNE BORNOVA! Bornova da markalı yaşam kaldığı yerden devam ediyor. TRADEMARK Studio Bornova, kusursuz tasarımı ve sosyal donatıları ile beklentilerinizi bir adım öteye taşıyor. İZMİR ŞEHİR

Detaylı

Yunanistan - Santorini

Yunanistan - Santorini Yunanistan - Santorini Yunanistan - Santorini Milattan önce meydana gelen volkanik patlama sonucunda bugünkü krater görüntüsüne kavuşmuş, her yıl 1 milyonu aşkın turisti ve balayı çiftini ağırlayan, beyaz

Detaylı

İçindekiler YENİ YILA BAŞLARKEN OKUL AİLE BİRLİĞİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ

İçindekiler YENİ YILA BAŞLARKEN OKUL AİLE BİRLİĞİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ İçindekiler Yeni Yıla Başlarken... 2 Okul Aile Birliğimize Teşekkür Ederiz... 2 Eğitimde İzlerimiz... 3 Aralık Ve Ocak Ayı Etkinlik Takvimimiz... 7 Matematiğe Dokunmak... 8 Sevgili Ege Sağlam ın Resim

Detaylı

DÜZEY B1 Avrupa Konseyi Ortak Dil Ölçütleri Çerçevesinde BÖLÜM 4 SINAV GÖREVLİSİNİN KİTAPÇIĞI. Dönem Kasım 2009 DİKKAT

DÜZEY B1 Avrupa Konseyi Ortak Dil Ölçütleri Çerçevesinde BÖLÜM 4 SINAV GÖREVLİSİNİN KİTAPÇIĞI. Dönem Kasım 2009 DİKKAT ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ Milli Eğitim ve Din İşleri Bakanlığı Devlet Dil Sertifikası DÜZEY B1 Avrupa Konseyi Ortak Dil Ölçütleri Çerçevesinde BÖLÜM

Detaylı

MEDENİYETLERİN BEŞİĞİ İRAN

MEDENİYETLERİN BEŞİĞİ İRAN MEDENİYETLERİN BEŞİĞİ İRAN 19 29 NİSAN 2018 BÜYÜLEYİCİ İRAN 19 29 NİSAN 2018 19 Nisan 2018 Perşembe 20:40 Gidiş - 29 Nisan 2018 Pazar 05:35 İstanbul Varış ŞİRAZ ( 2 ) PERSEPOLIS YEZD ( 2 ) ISFAHAN ( 2

Detaylı

15 günlük kısa dönem Avrupa gönüllü hizmeti projemi bitirdikten sonra Türkiye ye döndüm ve sizinle oradaki anılarımı bir raporda paylaşmak istedim.

15 günlük kısa dönem Avrupa gönüllü hizmeti projemi bitirdikten sonra Türkiye ye döndüm ve sizinle oradaki anılarımı bir raporda paylaşmak istedim. Yazan: Ümmü Nur Günlü Ülke: SIRBİSTAN Kuruluş: Bird Protection Study Society Başlama Tarihi: 01.07.2018 Bitiş Tarihi: 15.07.2018 E-posta: mmnrgnl@yandex.com Herkese selamlar, 15 günlük kısa dönem Avrupa

Detaylı

SOSYAL VE KÜLTÜREL HAYAT ANASINIFI FAALİYET TAKVİMİ

SOSYAL VE KÜLTÜREL HAYAT ANASINIFI FAALİYET TAKVİMİ ANASINIFI SOSYAL VE KÜLTÜREL HAYAT SOSYAL VE KÜLTÜREL HAYAT ANASINIFI FAALİYET TAKVİMİ 21 Eylül Veli Toplantısı Anasınıfı Zümresi Okul İçi 10 Ekim Malatya Park AVM Anasınıfı Zümresi Okul Dışı 26 Ekim Aileler

Detaylı

TARSUS DA BİR GÜN...BELKİ DE İKİ... Adanalılar...Mersinliler...Gaziantep, Hatay ve Osmaniyeliler...Türkiye nin gezmeyi sever insanları...

TARSUS DA BİR GÜN...BELKİ DE İKİ... Adanalılar...Mersinliler...Gaziantep, Hatay ve Osmaniyeliler...Türkiye nin gezmeyi sever insanları... TARSUS DA BİR GÜN...BELKİ DE İKİ... Adanalılar...Mersinliler...Gaziantep, Hatay ve Osmaniyeliler...Türkiye nin gezmeyi sever insanları... Hatta Tarsuslular. Dünyanın öbür ucundan gelen Japonlar,Koreliler,Almanlar

Detaylı

Gidiş Dönüş Uçak Biletleri Havalimanı Otel Havalimanı Transferleri Kapadokya Bölge Turu (Öğle Yemeği Dahil İçecek Extra)

Gidiş Dönüş Uçak Biletleri Havalimanı Otel Havalimanı Transferleri Kapadokya Bölge Turu (Öğle Yemeği Dahil İçecek Extra) SUHAN HOTEL KONAKLAMALI KAPADOKYA TURU SUHAN OTEL KONAKLAMALI PAKETLER Standart Paket Kişi Başı Kapadokya SUHAN Otel 1 Gece Yarım Pansiyon Gidiş Dönüş Uçak Biletleri Havalimanı Otel Havalimanı Transferleri

Detaylı

TOPLANTI BİLGİLERİ MUTLU GÜNLERİMİZ KONUKLARIMIZ

TOPLANTI BİLGİLERİ MUTLU GÜNLERİMİZ KONUKLARIMIZ K.R. RAVINDRAN U.R. Başkanı 2015 16 Canan ERSÖZ U.R. 2430. Bölge Guvernörü 2015 16 Firuz Harbiyeli 3. Grup Guvernör Yardımcısı Hüseyin MURSAL (Başkan) Süleyman ÇOLAKOĞLU (Asbaşkan) Okşan HALEFOĞLU (Kulüp

Detaylı

Sayın Başkanım, Sayın Müdürüm, Protokolümüzün Değerli Mensupları, Çok kıymetli Hocalarım, Değerli Öğrenci Arkadaşlarım, Velilerimiz

Sayın Başkanım, Sayın Müdürüm, Protokolümüzün Değerli Mensupları, Çok kıymetli Hocalarım, Değerli Öğrenci Arkadaşlarım, Velilerimiz Sayın Başkanım, Sayın Müdürüm, Protokolümüzün Değerli Mensupları, Çok kıymetli Hocalarım, Değerli Öğrenci Arkadaşlarım, Velilerimiz ve Özellikle Canım Annem 1 Üniversite tercihlerini yaptığımız zaman,

Detaylı

ANKARA TARİHİNDE BÖYLE DÜŞÜK FİYATLAR GÖRÜLMEDİ

ANKARA TARİHİNDE BÖYLE DÜŞÜK FİYATLAR GÖRÜLMEDİ Media Markt En Düşük Fiyat Şenliği Ankara yı salladı. ANKARA TARİHİNDE BÖYLE DÜŞÜK FİYATLAR GÖRÜLMEDİ Ankara Kentpark ta 10 Aralık 2009 da, toplam 4.500 metrekare alanda hizmet vermeye başlayan Media Markt

Detaylı

Sarıçamlar Turizm'den 1 Gece 5 Yıldızlı Perissia Hotel'de Konaklamalı Kapadokya Turu

Sarıçamlar Turizm'den 1 Gece 5 Yıldızlı Perissia Hotel'de Konaklamalı Kapadokya Turu Sarıçamlar Turizm'den 1 Gece 5 Yıldızlı Perissia Hotel'de Konaklamalı Kapadokya Turu Milyonlarca yıllık ihtişamlı coğrafyasıyla Kapadokya'da keyifli anlar sizi bekliyor... Konaklamalar Perissia Hotel'lerden

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN 3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN (28 Ekim 2013-13 Aralık 2013) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 28 Ekim 2013-13 Aralık 2013 tarihleri arasında işlediğimiz

Detaylı

Değerli Velilerimiz, Yılın son haftasını geride bırakarak yeni yıla merhaba diyeceğiz bu hafta sonunda de güzel günler yaşamayı planlıyoruz

Değerli Velilerimiz, Yılın son haftasını geride bırakarak yeni yıla merhaba diyeceğiz bu hafta sonunda de güzel günler yaşamayı planlıyoruz Değerli Velilerimiz, Yılın son haftasını geride bırakarak yeni yıla merhaba diyeceğiz bu hafta sonunda. 2018 de güzel günler yaşamayı planlıyoruz hepimiz. Bakalım yeni yıl neler getirecek bize, ailemize

Detaylı

Hoş geldiniz. İsmail Hakkı ŞAHİN, Dip-TEFL/MBA Managing Director

Hoş geldiniz. İsmail Hakkı ŞAHİN, Dip-TEFL/MBA Managing Director Residental Executive Programme İNGİLİZCE probleminize profesyonelce çözüm... Dile kolay, dil eğitiminde 26 yıl... KENT SCHOOL OF ENGLISH ISTANBUL www.kentenglish.com Hoş geldiniz Global bir köye dönüşen

Detaylı

Fransa - Korsika. www.gazella.com 0212 233 15 98 1

Fransa - Korsika. www.gazella.com 0212 233 15 98 1 Fransa - Korsika Fransa - Korsika İtalyan sıcaklığına ve Fransız asaletine sahip, 200 km. uzunluğundaki plajlarıyla ünlü, kartpostal gibi koyları olan, Napolyon Bonapart ın doğduğu ve hakkında Korsika

Detaylı

Behiye Hanım Anaokulu - Aylık Bülten. Şubat Sayı: 5

Behiye Hanım Anaokulu - Aylık Bülten. Şubat Sayı: 5 Behiye Hanım Anaokulu - Aylık Bülten Şubat Sayı: 5 Behiye Hanım Anaokulu nun Değerli Üyeleri, Bundan böyle her ayın kısa bir panoramasını sunacağımız bültenimizde, öğrencilerimiz ile her gün yaşadığımız

Detaylı

İstanbul Boğaz Turları

İstanbul Boğaz Turları İstanbul Boğaz Turları İstanbul'un ayrılmaz parçası boğazın mis gibi havasını içinize çekin, mavisiyle huzur bulun ve Boğaziçi'nin tarihine tanıklık edin. Sizi, İstanbul'u ve boğazı doyasıya yaşamaya davet

Detaylı

ΕΘΝΙΚΟ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Μάθηµα : ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ II ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ

ΕΘΝΙΚΟ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Μάθηµα : ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ II ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Μάθηµα : ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ II ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟ ΛΟΓΟ (70005Γ) DİNLEME İSTEKLER (9) Metinleri dinleyelim

Detaylı

ANKET SONUÇLARI. Anket -1 Lise Öğrencileri anketi.

ANKET SONUÇLARI. Anket -1 Lise Öğrencileri anketi. ANKET SONUÇLARI Anket -1 Lise Öğrencileri anketi. Bu anket, çoğunluğu Ankara Kemal Yurtbilir İşitme Engelliler Meslek Lisesi öğrencisi olmak üzere toplam 130 öğrenci üzerinde gerçekleştirilmiştir. Araştırmaya

Detaylı

BAYRAM'DA TERCİH BODRUM VE ROMA. KOCADON: HAZIRIZ

BAYRAM'DA TERCİH BODRUM VE ROMA. KOCADON: HAZIRIZ BAYRAM'DA TERCİH BODRUM VE ROMA. KOCADON: HAZIRIZ Bayram tatili için tatilciler yurt içinde Bodrum u, yurt dışında Roma yı tercih ediyor Ramazan Bayramı nın hafta içine denk gelmesi ve çalışanların yıllık

Detaylı

Türkiye de üniversiteye giremeyen öğrenciler Fas ta üç dil öğreniyor

Türkiye de üniversiteye giremeyen öğrenciler Fas ta üç dil öğreniyor Türkiye de üniversiteye giremeyen öğrenciler Fas ta üç dil öğreniyor Türkiye deki üniversite imkanlarının zorluğu ve kontenjan sıkıntısı öğrencileri değişik arayışlara itiyor. Her yıl 50 binin üzerinde

Detaylı

BÜYÜKÇEKMECE ANADOLU LİSESİ

BÜYÜKÇEKMECE ANADOLU LİSESİ BÜYÜKÇEKMECE ANADOLU LİSESİ 2015-2016 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Faaliyetlerimiz Okulumuz 1967 yılında Büyükçekmece Lisesi adı ile açılmıģtır. Ġstanbul un önemli okullarından biri olmakla övünmektedir.

Detaylı

Ekip çalışması sayesinde Butterfly Travel markasını daha ilerilere taşımak.

Ekip çalışması sayesinde Butterfly Travel markasını daha ilerilere taşımak. 1 HAKKIMIZDA Uzun yıllardan bu yana sektörde hizmet veren firmamız yılların verdiği tecrübe ve güven ile müşterilerine kaliteli hizmet sunmayı kendisine ilke edinmiştir. Sektörde birçok firma arasından

Detaylı

Tüm Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize iyi tatiller diliyoruz!

Tüm Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize iyi tatiller diliyoruz! İLKOKUL BÜLTENİMİZ LİSE BÜLTENİMİZ İçindekiler Okulumuza Giriş Sınavı... 1 Ara Tatilimiz... 1 Meb Bursu Ve Müzik Eğitimi Başvuruları... 2 15. Geleneksel IB Günü İle Deneyimlerimizi Paylaştık... 2 Dünya

Detaylı

Serbest Yazma Konuları. Yrd. Doç. Dr. Aysegul Bayraktar

Serbest Yazma Konuları. Yrd. Doç. Dr. Aysegul Bayraktar Serbest Yazma Konuları Yrd. Doç. Dr. Aysegul Bayraktar Biletinize piyango çıksaydı ne(ler) yapardınız? Favoriniz olan film nedir ya da favoriniz olan film karakteri kimdir? Neden? Hayalimdeki ev. Kendini

Detaylı

Özel gereksinimli çocuklar

Özel gereksinimli çocuklar Özel gereksinimli çocuklar Spor becerileri yolu ile toplumsal yaşama uyum ve katılımlarını sağlamak Mutlu ve üretken bireyler olmalarına yardımcı olmak. Programımıza yaklaşık 70 sporcu devam etmektedir.

Detaylı

Dünya üzümden sadece şarap yaparken, biz ise üzümden sadece şarap değil, başka neler yapacağımızı göstermeye devam edeceğiz.

Dünya üzümden sadece şarap yaparken, biz ise üzümden sadece şarap değil, başka neler yapacağımızı göstermeye devam edeceğiz. Dünya üzümden sadece şarap yaparken, biz ise üzümden sadece şarap değil, başka neler yapacağımızı göstermeye devam edeceğiz. Festivalin Amacı Gaziantep, yeryüzünde, derin tarihi, çok sesli, çok renkli

Detaylı

Müşteri: Üç gece için rezervasyon yaptırmak istiyorum. Tek kişilik bir oda.

Müşteri: Üç gece için rezervasyon yaptırmak istiyorum. Tek kişilik bir oda. TÜRKÇE 12-13: OKUMA - ANLAMA - YAZMA OKUMA - ANLAMA 1: Rezervasyon Müşteri: Üç gece için rezervasyon yaptırmak istiyorum. Tek kişilik bir oda. Duşlu olması şart. Otel görevlisi: Tek kişilik odamız kalmadı

Detaylı

Şiraz'dan Mashad'a İran

Şiraz'dan Mashad'a İran Şiraz'dan Mashad'a İran 18-27 Kasım 2017 / 9 Gece - 8 Gün Gezgin Rehber Bülent Demirdurak ile Şiraz(2 )- Yazd(2) - Esfahan(2) - Tahran(1) - Mashad(1) - Uçak(1) Firdevsi'nin, Ömer Hayyam'ın, Sadi'nin, Hafız'ın,

Detaylı

Tarih:. Yer:. Katılımcı numarası:... Sosyolinguistik Görüşme 1) İsim:.. Cinsiyet: Meslek:.. Doğum tarihiniz:.. Yaşınız:.. Milliyetiniz:.

Tarih:. Yer:. Katılımcı numarası:... Sosyolinguistik Görüşme 1) İsim:.. Cinsiyet: Meslek:.. Doğum tarihiniz:.. Yaşınız:.. Milliyetiniz:. Sosyolinguistik Görüşme 1) İsim:.. Cinsiyet: Meslek:.. Doğum tarihiniz:.. Yaşınız:.. Milliyetiniz:. 2) Nerede doğdunuz? Yer:. Bölge:. Eyalet: Ülke:... 3) Tamamladığınız en yüksek okul derecesi nedir? a.

Detaylı

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2013-2014 Μάθημα: Τουρκικά Επίπεδο: Ε3 Διάρκεια: 2 ώρες Ημερομηνία:

Detaylı

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 22 ARALIK 2017 VELİLERİMİZE HATIRLATMALAR

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 22 ARALIK 2017 VELİLERİMİZE HATIRLATMALAR HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 22 ARALIK 2017 VELİLERİMİZE HATIRLATMALAR TRAFİKTE GÜVENLİK Sayın Velilerimiz, Üniversite kampüsümüz içerisinde her yerde yaya geçiş üstünlüğü olduğunu hatırlatmak isteriz. Çocuklarını

Detaylı

DAMLA PROJESİ 29 MART 3 NİSAN 2015 HATAY PROGRAM AKIŞI. Hep birlikte Bakanlıkta yemek yenecek

DAMLA PROJESİ 29 MART 3 NİSAN 2015 HATAY PROGRAM AKIŞI. Hep birlikte Bakanlıkta yemek yenecek DAMLA PROJESİ 29 MART 3 NİSAN 2015 HATAY PROGRAM AKIŞI 1.GÜN 29 MART 2015 PAZAR... -11:00 : Bakanlıkta Toplanma Aşti ve Havaalanından misafirlerimizin, Bakanlığa ulaşımı sağlanacak. 12:15-13:00 : Öğle

Detaylı

LanguageCert AÜ TÖMER B2 TürkYet (Konuşma) Örnek Sınav 1

LanguageCert AÜ TÖMER B2 TürkYet (Konuşma) Örnek Sınav 1 LanguageCert AÜ TÖMER B2 TürkYet (Konuşma) Örnek Sınav 1 Gözetmen için açıklamalar Sınav süresi : 13 dakika A = Aday G = Gözetmen Birinci Bölüm (3 dakika) KAYIT CİHAZINIZI KONTROL EDİNİZ G: LanguageCert

Detaylı

KFAR KAMA -AA- İsrail'in kuzeyinde, Aşağı Celile bölgesindeki köylerden biri olan Kfar Kama'da (Kama Köyü) 3 bin Çerkes yaşıyor.

KFAR KAMA -AA- İsrail'in kuzeyinde, Aşağı Celile bölgesindeki köylerden biri olan Kfar Kama'da (Kama Köyü) 3 bin Çerkes yaşıyor. KFAR KAMA -AA- İsrail'in kuzeyinde, Aşağı Celile bölgesindeki köylerden biri olan Kfar Kama'da (Kama Köyü) 3 bin Çerkes yaşıyor. Çerkes adetlerinin geçerli olduğu ve Çerkescenin konuşulduğu köyde, Türkiye'den

Detaylı

A1 DÜZEYİ A KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: OKUL NO:

A1 DÜZEYİ A KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: OKUL NO: A1 DÜZEYİ ADI SOYADI: OKUL NO: NOT OKUMA 1. Aşağıdaki metni -(y/n)a, -(n)da, -(n)dan, -(y/n)i ve -(I)yor ekleriyle tamamlayınız. (10 puan) Sevgili Ayşe, Nasılsın? Sana bu mektubu İstanbul dan yazıyorum.

Detaylı

ÇANAKKALE KARA SAVAŞLARI 100.YIL ANMA TÖRENİ

ÇANAKKALE KARA SAVAŞLARI 100.YIL ANMA TÖRENİ S.1 ÇANAKKALE KARA SAVAŞLARI 100.YIL ANMA TÖRENİ / NATO ÜYESİ ÜLKELER DIŞİŞLERİ BAKANLARI ZİRVESİ S.2 SAMSUNG GALAXY S6 VE GALAXY S6 EDGE LANSMAN AKTİVİTELERİ S.3 TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ULULARARASI

Detaylı

Her sabah uyanıp muhteşem deniz manzarasını izlemek! Bu seçkin ve konforlu tatil evi, Asarlık koyun turkuaz suların muhteşem manzarasına sahiptir.

Her sabah uyanıp muhteşem deniz manzarasını izlemek! Bu seçkin ve konforlu tatil evi, Asarlık koyun turkuaz suların muhteşem manzarasına sahiptir. Flat Seaview 2 Özet Her sabah uyanıp muhteşem deniz manzarasını izlemek! Bu seçkin ve konforlu tatil evi, Asarlık koyun turkuaz suların muhteşem manzarasına sahiptir. Açıklama Balkonda güneş doğarken kahvaltı

Detaylı

Vanlı futbolcu kızlar Bodrum da kamp yapıyor

Vanlı futbolcu kızlar Bodrum da kamp yapıyor Vanlı futbolcu kızlar Bodrum da kamp yapıyor Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon un davetiyle Bodrum a gelen Vanlı futbolcu kızlar Bodrum da kamp yapıyor. Van Mustafa Cengiz Ortaokulu Mor Menekşeler

Detaylı

Dünyayı Değiştiren İnsanlar

Dünyayı Değiştiren İnsanlar Dünyayı Değiştiren İnsanlar MARIA MONTESSORI Hayatın en önemli dönemi üniversite çalışmaları değil, doğumdan altı yaşa kadar olan süredir. Çünkü bu, bir çocuğun gelecekte olacağı yetişkini inşa ettiği

Detaylı

Sevgili dostlar. 53 yıldan sonra avukatlığı bırakmak zorunda kaldım. Sizlere son bir anımı sunuyorum. Sevgiler, saygılar.

Sevgili dostlar. 53 yıldan sonra avukatlığı bırakmak zorunda kaldım. Sizlere son bir anımı sunuyorum. Sevgiler, saygılar. MESLEĞE VEDA From: Güney Dinç Sent: Wednesday, April 16, 2014 1:56 PM To: Subject: [ÇEHAV] Mesleğe Veda Sevgili dostlar. 53 yıldan sonra avukatlığı bırakmak zorunda kaldım. Sizlere son bir anımı sunuyorum.

Detaylı

Doğukan Türkekul Akgün TURK 102-1. Seda Uyanık. Tarih: 25.09.2014. Başlık: Budapeşte Gezi Notlarım. Budapeşte Gezi Notlarım

Doğukan Türkekul Akgün TURK 102-1. Seda Uyanık. Tarih: 25.09.2014. Başlık: Budapeşte Gezi Notlarım. Budapeşte Gezi Notlarım Doğukan Türkekul Akgün 21302032 TURK 102-1 Seda Uyanık Tarih: 25.09.2014 Başlık: Budapeşte Gezi Notlarım Budapeşte Gezi Notlarım Lise yıllarımdan beri arkadaşımla her yaz beraber tatile gitme planı yapar

Detaylı

AHIRIN İÇİNDEKİ SARAY 300 Ispartalı filmini hatırladınız mı?

AHIRIN İÇİNDEKİ SARAY 300 Ispartalı filmini hatırladınız mı? AHIRIN İÇİNDEKİ SARAY 300 Ispartalı filmini hatırladınız mı? Ve orada kötü kalpli olarak gösterilen Pers İmparatoru Darius u Diğer ismiyle Dara yı Tarih 300 lü yılları gösteriyor. Ama İsa henüz doğmamış.

Detaylı

Kanada'da Konaklama. Konaklama ile ilgili alternatıfler sd yurt dışı egitimde. Sizlere istediğiniz yerde konaklama sunuyoruz. Aile yanı konaklama

Kanada'da Konaklama. Konaklama ile ilgili alternatıfler sd yurt dışı egitimde. Sizlere istediğiniz yerde konaklama sunuyoruz. Aile yanı konaklama Kanada'da Konaklama Konaklama ile ilgili alternatıfler sd yurt dışı egitimde Sizlere istediğiniz yerde konaklama sunuyoruz Aile yanı konaklama Kaliteli ve sorumluluk sahibi dil okullarında tüm aileler,

Detaylı

Altın Üçgen Hindistan Holi Festivali

Altın Üçgen Hindistan Holi Festivali Türk Hava Yolları İle Altın Üçgen Hindistan Holi Festivali Agra, Fatehpur Sikri, Jaipur, Delhi Tüm öğle ve akşam yemekleri dahil 5 yıldızlı otellerde konaklama 09 Mart - 15 Mart 2017 (7 gün - 6 gece) Tur

Detaylı

A2 DÜZEYİ A KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: PASAPORT NO:

A2 DÜZEYİ A KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: PASAPORT NO: A2 DÜZEYİ ADI SOYADI: PASAPORT NO: NOT OKUMA 1 KARADENİZ TURU Metin Bey: Merhaba! Görevli: Merhaba efendim, buyurun! Nasıl yardımcı.(1)? Metin Bey: Ben bu yaz ailem ile bir tura çıkmak istiyorum. Bana

Detaylı

NEW YORK (2)-SAN FRANCİSCO (2) - LAS VEGAS (2) -LOS ANGELES (3)!!!İNANILMAZ AMA GERÇEK-BU FIRSATI KAÇIRMAYINIZ!!!

NEW YORK (2)-SAN FRANCİSCO (2) - LAS VEGAS (2) -LOS ANGELES (3)!!!İNANILMAZ AMA GERÇEK-BU FIRSATI KAÇIRMAYINIZ!!! SÜPER PROMOSYON!!!Tüm EXTRA TURLAR ve Çevre Gezleri DAHİL!!! NEW YORK (2)-SAN FRANCİSCO (2) - LAS VEGAS (2) -LOS ANGELES (3)!!!İNANILMAZ AMA GERÇEK-BU FIRSATI KAÇIRMAYINIZ!!! 9 Gece / 11 gün Tüm EXTRA

Detaylı

10SORUDA AİLE SİGORTASI

10SORUDA AİLE SİGORTASI 10 SORUDA AİLE SİGORTASI T.C. ANAYASASI MADDE 60: Herkes, sosyal güvenlik hakkına sahiptir. Devlet, bu güvenliği sağlayacak gerekli tedbirleri alır ve teşkilatı kurar. 1. AİLE SİGORTASI Nedir? Aile Sigortası,

Detaylı

Merhabalar :) Projemde ilk ayı tamamladım, size sürecimden bahsedeyim.

Merhabalar :) Projemde ilk ayı tamamladım, size sürecimden bahsedeyim. Ülke: ispanya Şehir : Lleida Koordinatör Kuruluş : Associació Prosec Ev sahibi Kuruluş : Associació Prosec Proje Adı : Educación en el tiempo libre para niños y jóvenes Başlama Tarihi : 22.05.2016 Bitiş

Detaylı

Euro2016 Türkiye-Hırvatistan Maçı Break FRANSA

Euro2016 Türkiye-Hırvatistan Maçı Break FRANSA Euro2016 Türkiye-Hırvatistan Maçı Break FRANSA Paris, 11 13 Haziran 2016 Milli Takımımızın Euro 2016 da İlk Maçı Euro 2016 Coşkusuna Siz de Katılın! Işıkların şehri Paris, Euro 2016 coşkusuyla daha da

Detaylı

Turkiye' ye dönmeden önce üniversiteyi kazandığımı öğrenmistim. Hayatımın en mutlu haberini de orada almıştım.

Turkiye' ye dönmeden önce üniversiteyi kazandığımı öğrenmistim. Hayatımın en mutlu haberini de orada almıştım. Meraba, Ben Asena Ünğan. 19 yaşındayım. 1-22 Eylül 2016 tarihinde Güney Kore'de, Incheon, Seoul,Jeonju,Gyeonju ve Busan da bulundum. Güney Kore topraklarına sevdam 9 yaşında iken, Taekwondo ile başladı.

Detaylı

Giovanni dışında bütün örenciler çok çalışıyor. O hiç çalışmıyor ama sınıfın en başarılı öğrencisi. Çok iyi Türkçe konuşuyor.

Giovanni dışında bütün örenciler çok çalışıyor. O hiç çalışmıyor ama sınıfın en başarılı öğrencisi. Çok iyi Türkçe konuşuyor. OKUMA - ANLAMA: ÖĞRENCİLER HER GÜN NELER YAPIYORLAR? 1 Türkçe dersleri başladı. Öğrenciler her gün okula gidiyorlar, yeni şeyler öğreniyorlar. Öğretmenleri, Nazlı Hanım, her Salı ve her Cuma günü sınav

Detaylı

ANOREKTAL MALFORMASYON DERNEĞİ

ANOREKTAL MALFORMASYON DERNEĞİ ANOREKTAL MALFORMASYON DERNEĞİ www.armtr.org Yazan: Billur Demiroğulları Çizen: Yasemin Erdem Kontrol: Özlem Küçükfırat Bilgi (Çocuk Gelişim Uzmanı) Bu hikaye kitabının her türlü yayın hakkı Anorektal

Detaylı