Proje Türü. Proje Numarası Projenin Adı. Koordinatör Kurum Ortak Ülkeler

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Proje Türü. Proje Numarası Projenin Adı. Koordinatör Kurum Ortak Ülkeler"

Transkript

1 Proje Türü Proje Numarası Projenin Adı Koordinatör Kurum Ortak Ülkeler AVRUPA BİRLİĞİ HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI LEONARDO DA VİNCİ HAREKETLİLİK (IVT) PROJESİ TR1-LEO ENDÜSTRĠYEL TEKNĠK ALANDA UZMANLAġMAKTA OLAN MESLEKĠ EĞĠTĠM ÖĞRETĠM GÖREN STAJYERLERĠN AVRUPA ÜLKELERĠNDE YETERLĠLĠKLERĠNĠ GELĠġTĠRME VE BECERĠLERĠNĠ ĠLERLETME PROJESĠ Kısa adı: skillsvettrainees ANTALYA TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ Almanya, Belçika, Finlandiya, Macaristan ALMANYA-BERLİN PROJE HAREKETLİLİĞİ FAALİYET RAPORU 17 Nisan- 14 Mayıs 2011 Bu proje, Avrupa Topluluğu nun desteğiyle gerçekleştirilmiştir. Bu yayının içeriklerinin sorumluluğu proje sahibine aittir ve hiç bir şekilde Avrupa Birliğinin görüşlerini yansıtmamaktadır. 1. PROJE ORTAĞI OKUL: Oberstufenzentrum Technische Informatik Industrie Elektronik Energie Management (OSZ TIEM). Goldbeckweg 8-14, Berlin-GERMANY Bir hafta eğitim ve inceleme bu meslek okulunda yapılmıģtır. Öğrencilerin üç hafta pratik iģ eğitimi (staj) yapması için, yetiģkinlere mesleki eğitim veren Ausbildungszentrum OTA GmbH mesleki eğitim merkezine gitmiģlerdir. 1

2 2 2. PROJE KATILIMCILARI Refakatçi Öğretmen: Tarık ÖZTAġ (BiliĢim Teknolojileri Alan ġefi) Gözlem ve Kontrol: Okul Müdürü Ramazan KATKICI (17-24 Nisan 2011) ÖĞRENCĠ ADI 1- Gürkan ġġmġek 2- Anıl SEZEREL 3- Yusuf Kenan ORDU 4- Devran DÜNDAR 5- Mustafa ġahġntürk 6- Meryem YILDIRIM 7- Melike KIRCAER ALAN / DAL Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı Endüstriyel Bakım Onarım Dalı Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı Tesisat ve Pano Montörlüğü Dalı BiliĢim Teknolojileri Alanı Veri Tabanı Programcılığı Dalı 3. PROJE FAALĠYETLERĠ A) YABANCI DĠL HAZIRLIK KURSU: Projenin sadece Almanya hareketliliğine katılan öğrencilerinin katıldığı 100 saatlik Ġngilizce kursu, Antalya Özel Dilport Yabancı Dil Öğretim Merkezinde yapılmıģtır. B) KÜLTÜREL HAZIRLIK: Proje katılımcılarının yurt dıģına çıkmadan önce genel bilgilendirilmesi amacı ile Agne Tours ve proje ekibi tarafından hazırlanan kültürel hazırlık programı yapılmıģtır. Bu programda katılımcılara, pasaport, harç, sigorta, uçuģ ve bagaj iģlemleri, tax free, yurt dıģında iletiģim, kültürler arası etkileģim, çalıģma Ģartları, öğrenci staj iģlemleri hakkında bilgiler verildi. Ayrıca okul proje ekibi ve öğrencilerin hazırladığı kültürel

3 hazırlık programlarında, hareketlilik yapılacak ülkenin coğrafik Ģartları, siyasi yapısı, yaģam biçimi, yemek kültürü, konaklama Ģartları, yerel ulaģım ve ücretler hakkında bilgiler paylaģılmıģtır. Proje ortağı kurum hakkında da ön bilgiler verilmiģtir. 3 C) YURT DIġI HAREKETLĠLĠK FAALĠYETLERĠ: Pazar: Sabah 06:00 da Antalya Havalimanından Sun Express uçağına bindik. 08:30 da Almanya- Berlin Tegel Havalimanına vardık. Bizi, proje ortağı kurum irtibat kiģisi olan öğretmen Andrea Gottschalk karģıladı. Havalimanından ayrılmadan önce Andrea ile birlikte kullanacağımız biletleri aldık ve ulaģım haritaları verdi. Konaklayacağımız hostele (Sunshinehouse) geldik. Bavulları bir odaya bıraktıktan sonra City Tour bus ile Ģehir turuna çıktık. Berlin in önemli merkezlerinden bir çok yeri tanıdık ve genel bir bilgi aldık.

4 Pazartesi: Sabah, proje irtibat kiģisi Andrea geldi ve bizi üç hafta staj yapacağımız mesleki eğitim merkezi Ausbildungszentrum OTA GmbH a götürdü. Bu merkezdeki Türk yetkililerden Ertuğrul Bey ile Erkan Bey bize yardımcı oldular, OTA da atölyeleri gezdik ve incelemeler yaptık. Burada çalıģırken giyeceğimiz iģ elbiseleri verildi. ĠĢyeri güvenlik kuralları, iģ disiplini, uygulama saatleri, giriģ çıkıģ saatleri vb. genel kurallar hakkında bilgiler verildi. OTA nın tanıtımından sonra, çevreyi tanımak amacıyla, yaya olarak kısa bir çevre turu yaptık. ġehir içi ulaģım ve bizim kullanacağımız güzergah hakkında bilgiler verildi Salı: Ġlk iģ günümüzde geç kaldık. OTA ya geldiğimizde kapıda bizi Erkan Bey karģıladı ve bir toplantı yaptık. Bize mesleki uygulamalarımızı yaptıracak olan Alman eğitmen Hr. Peippelmann, yapacağımız çalıģmalar hakkında bilgiler verdi. Erkan Bey tercüme etti. Hr.Peippelmann çizmemiz için proje getirdi. Projeyi çizdik ve çizdiğimiz elektrik tesisatlarını uygulamak amacıyla elektrik atölyesine geçerek tasarımını yaptık. Tasarlama iģlemini yaptıktan sonra diğer elektrik atölyesine geçip pano üzerinde uygulamasını yaptık. ÇalıĢma saati sona erdiği zaman iģlerimizi olduğu gibi bıraktık ve etrafı temizleyip düzenledik. Ġlk iģ günümüz çok heyecanlıydı Çarşamba: Ġkinci iģ günümüzde, dünden kalan iģlerimizi tamamladık, devreleri test ettik ve herkes çalıģtırdıktan sonra devreleri ve malzemeleri söküp her Ģey yerli yerine yerleģtirdik. Malzemelerin depolandığı yerde, çok çeģitli elektir malzemeleri vardı ve onları kısaca tanıttılar.

5 Öğlen yemekten sonra, teknik gezi için hazırlandık ve Techische Universität Berlin e gittik. Çok büyük bir üniversiteydi. Ortam o kadar sessiz ki, boģ bir bina gibi. Daha sonra derslikleri ve üniversitenin içini, bölümlerini gezdik. Oradaki ders anlatımlarını bizim Türkiye de olduğundan çok daha farklı gördük. Hoca dersi anlatıyor en az 300 öğrencinin bulunduğu amfilerde hiç ses çıkarmadan dikkatli bir Ģekilde dersi dinliyorlar. Üniversiteden ayrıldık sonra Fraunhofer e gittik. Orada ise makineleri inceledik. Makinelerin çalıģmalarını, özelliklerini ve programlanmaları vb özellikleri anlatıldı Perşembe: OTA ya gittik ve yeni bir elektrik devresi projesi çizdik, tasarladık ve uyguladık. Lamba devreleri üzerinde çeģitli ölçümler yaptık ve devrenin çalıģmasını eğitmenle birlikte yorumladık. Almanca bilmesek te tanıdığımız konularda teknik dille daha kolay anlaģabiliyorduk. Ölçü aletlerinin kullanmasını önceden biliyorduk. Bu yüzden teknik ölçümlerde hiç zorlanmadık.

6 Öğlen yemeğinden sonra tarihi teknik müzeye gittik. Müzede tarihi ve ilginç eserler gördük. Eserler ile fotoğraf çekindik. Müzede gezimiz 3-4 saat sürdü. Müzede bulunan eserler arasında, trenler, gemiler, güverteler, uçaklar, ilk bilgisayarlar, trafolar, zindana atılmıģ iģkence yapılan insan siluetleri ve birçok teknolojik cihaz gördük. 6 katlı müzenin her katında birbirinden farklı eserler vardı. Müzeden çıktığımızda saat 17:00 olmuģtu ve müzenin kapanma zamanıydı. Müzeden çıktıktan sonra Berlin in merkezinde o kadar çok gezilmeye değer yerler var ki, birkaç saat daha gezdikten sonra otele döndük. Bu gün yorgunluğun tadını erken yatarak çıkardık ve dinlendik Cuma: Bugün paskalya bayramı nedeniyle tatildi. Biraz geç kalktık ve kahvaltıdan sonra Cuma Namazı kılmak için Berlin ġehitler Camii ne gittik. Meryem ve Melike hostelde kalmıģtı.

7 Diğerleri Cuma namazından sonra, öğrencilerden Mustafa ġahintürk ün akrabasının yanına gidip Türk yemekleri yediler. Öğleden sonra, Ģehir merkezinde paskalya bayramı etkinliklerinden bazılarını izledik. Bu fırsatla Ģehir merkezinde önemli yerler gezdik. Bunlardan birisi de Berlin in simgelerinden olan Brendenburg Kapısı ydı. (Brandenburger Tor) Cumartesi: 7 Berlin Hayvanat Bahçesine gittik. Bütün hayvanları tek tek gezdik gördük. Hayvanat Bahçesi o kadar büyük ki neredeyse 6-7 saatte ancak bitirebildik, ama çok yorulduk. Hayvanat Bahçesini gezerken, OTA dan Ertuğrul Bey bize rehberlik etti. Hayvanat bahçesinin içi o kadar güzel ve her yer yemyeģildi. Daha sonra 23 Nisan Ģenliklerine gittik. Orada baģka bir projeden dolayı Berlin de bulunan Fatih Sapmaz hocamızla karģılaģtık. Birlikte Ģenlikleri izledik ve gezdik. Berlin Zoolojik Bahçesi (Almanca: Zoologischer Garten Berlin) Almanya'daki en eski ulusal hayvanat bahçesidir. 35 hektar alan kaplayan park 1844 yılında Berlin'de açılmıģtır farklı tür ve civarı memeli bulundurmasıyla, Dünya'da en ayrıntılı tür barındıran hayvanat bahçesidir. Yılda ortalama 3-3,5 milyon arasında ziyaretçisi vardır. Hayvanat bahçesinin içinde ayrıca Dünyanın en büyük akvaryumlarından biri mevcuttur. Burada her türlü deniz canlısını görmek mümkündür. Deniz canlılarını sanki gerçek ortamında yaģatıyorlardı. Bu canlıların hayvanat bahçesindeki yaģamlarını sağlamak için, giriģ bilet fiyatları pahalı denecek değerlerde. Ancak öğrenci gruplarına indirimli fiyatlar var.

8 Pazar: Bugün hostelde kalarak bir haftanın yorgunluğunu attık. Projemize katılan okul müdürümüz Ramazan Katkıcı, staj yapacağımız kurumlarla görüģmelerini yaptı, gözlem ve kontrollerini tamamlayarak Antalya ya geri döndü. Refakatçi öğretmenimiz ve öğrenciler bir haftanın değerlendirmesini yaptık. Bazı arkadaģlarımız öğleden sonra kısa bir Ģehir turu yaptılar Pazartesi: Buün staj çalıģmalarımız devam etti. Yeni bir elektrik projesi çizimi yaptık ve uygulamasını yaptık. Bugünkü iģimizde bir grup elektik tesisat iģleri yaparken, bir grubumuz özel bir rölenin kullanımını öğrendik. Bu röleye program yapılarak, devrede özel görevler yüklenebiliyor. Diğer aygıtlarla birlikte çalıģtırılabiliyor. ĠĢlerimizi tamamlayamadan biraz erken olmasına rağmen ortalığı toplayıp, devreyi olduğu gibi bırakıp, Ģehir dıģında göl ve ağaçlarla süslü güzel bir bölgeye gidecektik. Öğleden sonra Wannsee ye gittik. Wannsee de gemi turu yaptık, oldukça süper bir doğa manzarası izledik. Gidip gelirken ise baģka yerler de gördük Salı: OTA da dünden yarım kalan iģlerimizi yaptık. Devreleri test ettik. Kontrolleri tamamladıktan sonra devrelerimizi söküp, malzemeleri yerine yerleģtirdik. Her defasında değiģik bir iģ yaparak farklı devre tasarımları kuruyoruz. Öğlen yemeğini yedikten sonra OTA nın yetkililerinden Erkan Beyle Üniversite gezisine gittik. Freire Universität Berlin ve Humbolt Universitaet adında iki ayrı üniversite ziyareti gerçekleģtirdik. Bizim için çok farklı ortamlar oldu. Yükseköğretime olan ilgi ve motivasyonumuz arttı.

9 Çarşamba: Bugünkü iģimizde de grupları değiģtirerek, bir grup elektik tesisat iģleri yaparken, bir grubumuz özel bir rölenin kullanımını öğrendik. Aynı iģleri farklı gruplar yaparak, her öğrencinin rahat malzeme ve yer kullanımını sağlamıģ oldular. Öğlene kadar çalıģtıktan sonra, öğleden sonra kilise ziyaretine gittik ve balona bindik. Kilise ortamının havası bize çok değiģik gelmiģti ve farklı dinlerin ibadethanelerini tanımıģtık. ArkadaĢlarla birlikte karar alıp balona bindik. 15 dakika süresince 150 metre havadan Berlin i izleme fırsatı oldu ve yüksekte heyecan yaģadık Perşembe: OTA da bugün Easy programlamayı öğrendik. Cihazın tanıtımı yapıldıktan sonra, nasıl programlanacağı anlatıldı. Örnek bir program uygulaması yaptık ve sonra kendimizin yapması için biraz değiģik bir program verildi ve onun üzerinde çalıģtık. Bazı arkadaģlar öğleden sonra da çalıģtılar fakat, bugün programlamayı yetiģtiremediği için yarım kaldı Cuma: Bugün sabah acele ile istasyonda yanlıģ trene binmiģiz. YanlıĢlığı fark edince inip, tekrar doğru hattın trenine bindik. Bu bizim geç kalmamıza neden oldu. OTA da bugün Easy programlama iģlerine devam ettik. ĠĢlerimizi tamamladıktan sonra eğitmen bizi sınav yaptı. Sınavda öğrendiğimiz bilgilerden sorumlu olduk. Soruların tercümesinde ve teknik detaylarında Oliver ile Ġsmet çok yardımcı oldular. Sınavımız iyi geçmiģti ve eğitmenlerimiz bizi tebrik ettiler.

10 Cumartesi: Bugün kaldığımız yerde (Sunshinehouse) mangal keyfi yaptık. OTA dan Erkan Bey, Ertuğrul Bey ve baģka projeden dolayı Berlin de bulunan Fatih hocamızı da çağırdık. AkĢama kadar hep beraber güzel bir gün geçirdik Pazar: Bugün iki haftayı tamamlamıģtık ve öğretmenimizle birlikte proje değerlendirmesi yaptık. Proje günlüklerimizi kontrol ettik, mali durumumuzu gözden geçirdik. Kalan iki hafta için bütçemizi planladık. Günümüzü daha çok haftanın yorgunluğunu atmak için dinlenerek geçirdik. ġehirde 1 Mayıs kutlamaları için etkinlikler vardı. Bu günün kutlamalarında hep olaylar aklımızda kaldığı için, yabancı yerde bulunduğumuzdan dolayı tedirgin olduk ve Ģehir de dolaģmadık Pazartesi: 10 Bugün OTA da yeni iģler yapmaya baģladık. Endüstriyel motor devrelerinin tanıtımı yapıldı. Programlı cihazla motor devrelerinin çalıģtırılması açıklandı. Örnek uygulama devresi için malzemeleri temin ettik. Elektik alanındaki arkadaģlarımız devrenin montajını yaptılar, daha sonra hep birlikte programlama üzerinde çalıģtık. Bugün yeni malzemeler tanıdık, bağlantılarını öğrendik. Malzemelerin montajını delikli saç pano üzerine yaptığımız için kolay montaj yapılabiliyordu. Bazı malzemelerin montajı tamamlanamadan zamanımız dolmuģtu. Ġki grup Ģeklinde yaptığımız iģe, ertesi gün devam edecektik.

11 Salı: Dünden yarım kalan iģlerimizi tamamladık. Panodaki tüm malzemeleri bağladık, motorlu devreyi test edip çalıģtırdık. Aynı devreyi bilgisayarla programlayıp çalıģtırmasını da öğrendik ve uygulamasını yaptık. Öğlene kadar iģlerimizi bitirdik. Öğleden sonra OTA dan baģka öğrencilerin de katıldığı teknik geziye gittik. Elektrik enerji santraline gitmiģtik. Ġçeri girmeden önce iģ güvenlik donanımları olan gözlük ve baret dağıtıp giymemizi sağladılar. Önce simülasyonla enerjinin elde ediliģini anlatıp, sonra da gerçek makinelerin üzerinde enerji üretimini açıkladılar. Çok ilginçti ve fazla çalıģan yoktu. Birkaç elektrik mühendisi ve otomatik çalıģan sistemler sayesinde her Ģey hatasız bir Ģekilde çalıģıyordu. ÇalıĢanlar çok ciddi ve kurallara uygun davranıyorlardı. Bizden de teknik gezi esnasında nasıl davranmamız gerektiğinde bilgiler vermiģlerdi. Bir termik santralın çalıģmasını çok güzel bir Ģekilde anladık ve gördük. ArkadaĢlarımızdan bazıları, simülasyon gösterisinin videosunu çektiler Çarşamba: Bugün iģe gitmeden önce parlamento binasını ziyarete gittik. Çünkü, günün diğer saatlerinde binaya girmek için çok sıra oluyor, kuyrukta beklemek gerekiyor. Dem Deutschen Volke isimli binayı ziyaretimiz bir saat kadar sürdü. GiriĢte kulaklık veriliyor ve gezi süresince önceden kaydedilmiģ çeģitli dillerden tanıtımı dinleyebiliyoruz. Binadaki cam kubbe etrafında yukardan dolaģarak parlamento salonunu görebiliyoruz. Reichstag denilen bu bina, Almanya Parlamentosu'nun toplandığı yerdir. Binanın ilk yapılıģı 1894 yılı olmasına rağmen, 20 Haziran 1991 tarihinde Berlin in yeniden Almanya Cumhuriyeti nin baģkenti olmasıyla, Reichstag da yeniden Almanya Federal Meclis binası oldu. Nisan 1999 da yeniden restore edilen bina meclis binası olarak kullanıma açılmıģtır. Parlamento binasını ziyaret ettikten sonra, OTA ya giderek yeni bir iģ projesi aldık. Bu projeyi Cuma gününe kadar bitirmemiz istendi. Önce istenilen Ģartlara göre devre çizimi yaptık. Devrenin doğru Ģemasını elde edene kadar birkaç devre denemesi yaparak, projede istenen Ģartları elde ettik ve çizimi bugün tamamladık. Bizim ülkemizde kullanılan TSE standartlarındaki sembollerle, Alman standartlarındaki semboller çok benzer olduğundan proje devre çizimlerinde fazla zorlanmıyorduk.

12 Perşembe: Dün verilen projenin Ģemasına göre, devre tasarımını yaptık. Malzemeleri yerleģtirme ve kablolama iģlerini yaptık. Devrenin montajını yaparken çok özen gösterdik ve doğruluğun yanında göze hoģ görünmesini de sağladık. Öğleden sonra mesleklerin tanıtıldığı fuara gittik. Meslek fuarına giderken bize OTA dan Erkan Bey rehberlik etti. Meslek fuarında çok ilginç araçlar, malzemeler ve meslekler tanıdık. Meslek stantlarından bir çok promosyon hediyeler aldık.

13 Cuma: Bugün OTA daki son günümüzdü. En son verilen projeyi tamamladık ve Alman eğitmenimiz Hr. Peippelmann la birlikte devre kontrollerini yaptık. Sınav iģi sayılan bu devrelerden iyi notlar aldık. Projede kullandığımız tüm malzemeleri özenle söküp yerlerine yerleģtirdik. ÇalıĢma ortamımızı temizleyip düzenledik ve iģ elbiselerimizi teslim ettikten sonra yönetim binasına gidip, katılım sertifikalarımızı aldık. Bizim için küçük bir sertifika töreni hazırlamıģlar ve özel ikramlarda bulundular. Çok anlamlı ve güzel bir gündü Cumartesi: Bugün öğlen sonuna kadar hostelde dinlendik. Öğleden sonra iki gruba ayrıldık. Bir grup arkadaģlar hayvanat bahçesi ve Ģehir turuna gittiler. Refakatçi öğretmen Tarık ÖztaĢ ile 2 kız öğrenci, OTA dan Ertuğrul Bey in evine ziyarete gittik. Yeni doğacak bebekleri için hediye alıp gittik. Evleri küçük fakat Ģirin bir yapısı vardı. Çok beğendik.

14 Pazar: Bu günü genellikle dinlenerek geçirdik. ġehir gezisi yaptık. Berlin de çok görkemli yapılar ve tarihi binalar var. Bu yapıların çevresindeki açık alanlar geniģ bırakılarak, halkın gezip eğleneceği alanlar oluģturulmuģ ve yapıların görkemli hale gelmesi sağlanmıģtır. AkĢam yemeği için restorana gittik. Yemekten sonra Brandenburger Tor a (Brandenburg Kapısı na) gittik. Soğuk savaģ boyunca, Reichstag Batı Berlin'de, Brandenburger Kapısı Doğu Berlin'de bulunmuģtur. Birbirine yakın mesafede bulunan bu binalar, Berlin in simgelerindendir. Berlin, 1989 dan önce Doğu Berlin ve Batı Berlin olarak bir duvarla ikiye ayrılıyordu. 9 Kasım 1989 da Berlin i ikiye ayıran duvar yıkılmıģtır Pazartesi: Bugün proje ortağımız kurum olan Oberstufenzentrum Technische Informatik Industrie Elektronik Energie Management (OSZ TIEM) e gitmek için hazırlandık. Okuldan iki öğrenci geldi ve bizi okula götürdü. Okulda bizi, proje irtibat kiģisi olan Andrea karģıladı. Okulu ve bölümleri tanıttılar. Okuldaki Türk öğrenciler bize tercümanlık yaptılar.

15 OSZ TIEM: Bu meslek okulu, Enformasyon Teknolojisi, Endüstriyel Elektronik, Enerji Yönetimi alanlarında eğitim vermektedir. Goldbeckweg caddesinde bulunan bu okulun binası 1981 yılında kurulsa da bu meslek lisesinin geçmiģi 1905 e dayanıyor, profesyonel anlamda metal tekniği eğitimi veren okul, Ġkinci Dünya SavaĢı ndan sonra elektronik eğitimi vermeye baģlamıģ yılında ise elektrik alanında elektroteknik ve elektrokimya branģlarında profesyonel eğitim verilmeye baģlanmıģ. Okul sürekli olarak geliģmiģ ve 1984 te ilk zincir okulunu açmıģ, okul bugün, 140 personelle, 2700 öğrenciye enerji teknikleri konusunda yetenek kazandırmakta ve endüstride uygulama imkânı tanımaktadır. Endüstriyel elektronik ve mekatronik alanlarda dual profesyonel eğitim sistemi devlet tarafından ücretsiz olarak sağlanmaktadır. Üniversiteye yönelik profesyonel formasyon sağlayan ve elekroteknik ve enformatik teknikleri temel eğitimli lise (Berufsausbildung Gymnasium ve Berufsoberschule) ve meslek yüksek okulu (Berufsoberschule) ve meslek lisesinden (Hochschulreife) oluģur. Ġleri teknik eğitim sertifikası kazandırır. Elektroteknik ve mekanik temel eğitimli meslek lisesi (Fachoberschule) elektroteknik ve mekatronik eğitimi bazlı meslek eğitimi (Fachochschulreife) sertifikası kazandırır. 3 yıllık teknik okul (Berufsfachschule), profesyonel formasyon (Berufsausbildung) ve meslek eğitimi sertifikası (Fachochschulreife) verir. Ġki ayrı profesyonellik kazandıran sistemde 1 yıllık eğitimle iģ hayatına hazırlık (meslek edindirme) (Berufsfachschule) ve kalifiye meslek edindirme (Berufsvorbereitende Qualifizierungsbausteine) eğitimi veriliyor Salı: Bugün hostelden kendimiz OSZ TIEM e gittik. Fakat zamanlamayı ayarlayamadık ve biraz geç kaldık. Okula geldiğimizde farklı alanlardaki arkadaģlarımız farklı sınıflarda derslere girdik. Elektrik ölçme laboratuvarında ve programlama atölyelerinde derslere girdik. Labotatuvarda elektronik devreler kurarak bu devreler üzerinde çeģitli ölçümler yapıldı. Bu okulda çeģitli seviyelerde birçok gruplara dersler veriliyordu. Bize uygun derslere girerek bugün okula ve derslere alıģmıģ olduk. Bugün ayrıca projemizi yerinde kontrol etmek amacıyla Türkiye Ulusal Ajansından iki yetkili kiģi okula ve hostele gelerek proje yetkilileri ve öğrencilerle görüģmeler yaptılar. Projenin tüm basamaklarındaki iģ ve iģlemlerle ilgili akģam hostelde sohbet ettik.

16 16 Proje grubumuz Türk Ulusal Ajansı yetkilileriyle Berlin de (LLP / Leonardo Programı uzmanları) Projedeki ilk planlamaya göre OSZ TIEM de iki hafta derse girecek olmamıza rağmen, projedeki ilk planlanan Almanya hareketlilik tarihinin ertelenmesi ve Paskalya tatili nedeniyle, önce üç hafta boyunca OTA da staja gittik. Son bir hafta OSZ TIEM de eğitime katılabildik. Bizim için iki farklı kurumda, farklı ortam ve öğretmenlerle eğitim yapmak avantajlı oldu. Proje yetkilisi kiģilerin verdiği bilgiye göre, projeye katılan öğrencilerin iyi derecede yabancı dil bilmemesi nedeniyle, Türk olmayan Alman iģyerlerinde staj yapması mümkün olmamıģ. Bu yüzden, Türk çalıģanı olan iģletmede (OTA da) staj yapmamız kolay olmuģtu. OSZ TIEM deki girdiğimiz mesleki dersleri ve uygulamalar.

17 Çarşamba: Bugün uygulamalı meslek derslerine devam ettik. Programlanabilir Lojik kontrol cihazı ile programlama uygulamaları yaptık. Kendi okulumuzda öğrendiğimiz programlamaları farklı bir program dili kullanarak burada uyguladık. 17 Bugün, OSZ TIEM deki bir grup öğrenciyle futbol maçı yaptık ve Türk proje grubu olarak galip geldik. Aynı zamanda onlarla yabancı dil bilgimizi kullanarak konuģma fırsatımız oldu Perşembe: Bugün programlama dersine ve elektrik fiziği dersine girerek farklı bilgiler öğrendik. Fizik dersinde teorik hesaplamaları deneyle de yaparak sonuçları görsel olarak incelemiģ olduk Cuma: OSZ TIEM deki son günümüzdü. Bilgisayar Laboratuvarında derslere girdik, bazı uygulamaları izledik. Kendimiz bir süre çalıģmalar yaptık. Bu arada refakatçi öğretmenimiz ve proje irtibat kiģisi katılım belgelerimizi hazırladılar. Belgelerimizi alırken değerlendirme toplantısı yaptık. Dört hafta boyunca yaptığımız çalıģmaları değerlendirdik. Bizim için olumlu ve olumsuz görüģlerimiz soruldu. Olumsuz bir durum belirten olmadı. Her Ģey çok güzeldi. Berlin de 4 hafta boyunca yeni bilgiler, yeni malzemeler ve yeni yaģamlar tanımıģtık. Berlin in her gün farklı mekanlarını ziyaret ettik ve hayatımıza çok Ģey katmıģtık. Alman öğretmen bazı öğrencilerin Türkiye ye (Antalya ya) Ekim 2011 de 6 hafta süreli staj için geleceklerini belirtti. O öğrenciler için de bu kurum ayrı bir LdV projesi hazırlamıģ. Bizim okulumuz da onlara ev sahipliği yapacağını öğrendik.

18 18 ArkadaĢlarımız son hatıra fotoğraflarını çektirdiler. Öğleden sonra bazı hediyeler almak üzere Ģehir merkezinde daha önceden belirlediğimiz bazı yerlere uğradık. Küçük alıģveriģler yaptık ve akģamdan dönüģ için hazırlıklarımızı yaptık Cumartesi: Berlin deki son günümüzde sabah erkenden kalktık. Kahvaltımızı yapıp, oteldeki odalarımızı boģalttık. Tegel Havaalanından saat 09:25 teki uçuģla Antalya ya geri döndük.

19 D) DEĞERLENDĠRME VE YAYGINLAġTIRMA: Projemizin diğer ülkelerdeki hareketliliğine katılan arkadaģlarımızla ve proje yönetim ekibi öğretmenlerimizle Antalya da okulumuzda değerlendirme toplantısı yaptık. Bu toplantıda üç farklı ülkeye giden grup, yaģadıklarını ve kazanımlarını diğer arkadaģlara açıkladılar. Çok ilginç anılar anlatıldı. Macaristan a Eylül 2011 de gidecek dört kiģilik gruptaki arkadaģlarımız da bu toplantıya katıldılar ve bazı konularda önceden bilgilenmiģ oldular. Değerlendirme raporlarımız proje yönetimi tarafından incelendi. Olumsuz bir durum yaģanmamıģ ve sonuçlar projenin çok verimli geçtiğini gösteriyordu. Katılım belgelerinin fotokopileri proje dosyasına alındıktan sonra, asıl belgeler herkese dağıtıldı ve hatıra fotoğrafları çekindik. 19

20 Projemizin yaygınlaştırılması amacıyla yapılan çalışmalar: 1-) 15 Haziran 2011 tarihinde okulumuzda proje değerlendirme toplantısı yapılmıģ ve okulumuzun uyguladığı uluslararası proje sergisi açılmıģtır. Bu sergi, Haziran 2011 tarihleri arasında açık kalarak, okulumuz öğretmen, veli ve öğrencileri ile diğer kurum personelleri tarafından ziyaret edilmiģtir. 20 Proje hareketlilikleri sonrası değerlendirme toplantısı. 2-) Okulumuzun internet sitesinde ( 20 Haziran 2011 tarihinden itibaren ANTALYA TEKNĠK VE ENDÜSTRĠ MESLEK LĠSESĠ, ULUSLARARASI PROJE SERGĠSĠNĠ AÇTI baģlığı ile haber yapılmıģ; bu haberde, okulumuzun 2005 yılından bu yana uyguladığı projelerden söz edilmiģ ve projemizle ilgili geniģ açıklama ve fotoğraflara yer verilmiģtir.

21 21 Okulumuzda yapılan Uluslararası Proje Sergisi 3-) Projemizle ilgili yapılan değerlendirme toplantısı, sergi ve faaliyetlerin yer aldığı haber, tarihli Hürriyet Akdeniz de yayımlanmıģtır. 4-) Projemizle ilgili yapılan değerlendirme toplantısı, sergi ve faaliyetlerin yer aldığı haber, tarihli Milliyet Akdeniz de yayımlanmıģtır.

2015-1-TR01-KA102-015984 PROJE BİLGİLERİ

2015-1-TR01-KA102-015984 PROJE BİLGİLERİ BOLU İLMİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNÜN ÖĞRENCİLERİMİZİN AVRUPA ÜLKELERİNDE MESLEKİ BECERİLERİNİ GELİŞTİRMESİ ADLI MESLEKİ EĞİTİMDE ÖĞRENCİ VE PERSONEL HAREKETLİLİĞİ PROJESİ PEDAGOJİK VE KÜLTÜREL HAZIRLIK TOPLANTISINA

Detaylı

Hayat boyu Öğrenme Programları Leonardo da Vinci-Ortaklık projesi

Hayat boyu Öğrenme Programları Leonardo da Vinci-Ortaklık projesi Proje Numarası: 2008-1-TR1-LEO04-03103-1 Proje türü: Hayat boyu Öğrenme Programları Leonardo da Vinci-Ortaklık projesi Proje Adı: Mesleki ve Teknik Öğretim Kurumlarında ve işletmelerde öğrenme güçlüğü

Detaylı

SİMEP. (Sanayici İşbirliğinde Mesleki Eğitim Projesi)

SİMEP. (Sanayici İşbirliğinde Mesleki Eğitim Projesi) SİMEP (Sanayici İşbirliğinde Mesleki Eğitim Projesi) SİMEP AMACI İş piyasasının talep ettiği niteliklerde meslekî yeterliliklere ve sosyal becerilere sahip insan gücünün yetiştirilmesi ve istihdam edilmesinin

Detaylı

ALİ RIZA DOĞAN. ZİLE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ ROBOT KULÜBÜ KURUCUSU,DANIŞMAN ÖĞRETMENİ ve OKUL PROJELER KORDİNATÖRÜ

ALİ RIZA DOĞAN. ZİLE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ ROBOT KULÜBÜ KURUCUSU,DANIŞMAN ÖĞRETMENİ ve OKUL PROJELER KORDİNATÖRÜ ALİ RIZA DOĞAN ZİLE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ ROBOT KULÜBÜ KURUCUSU,DANIŞMAN ÖĞRETMENİ ve OKUL PROJELER KORDİNATÖRÜ Dünyamızda teknolojinin hızla ilerlemesiyle birlikte kısa süre önce imkansız olduğunu düģündüğümüz

Detaylı

PROJE SAHİBİ KURUM : AĞRI NURETTİN DOLGUN TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ PROJE ADI : AĞRI DAN AB YE CNC STAJI (THE EU CNC INTERNSHIP OF AĞRI)

PROJE SAHİBİ KURUM : AĞRI NURETTİN DOLGUN TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ PROJE ADI : AĞRI DAN AB YE CNC STAJI (THE EU CNC INTERNSHIP OF AĞRI) PROJE SAHİBİ KURUM : AĞRI NURETTİN DOLGUN TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ PROJE ADI : AĞRI DAN AB YE CNC STAJI (THE EU CNC INTERNSHIP OF AĞRI) Proje No : 2013-1-TR1-LEO01-49460 PROJEMİZİN AMAÇLARI: Projemiz

Detaylı

TRU da Dil ve Kültür. Üniversite Yaşamına Hazırlanın!

TRU da Dil ve Kültür. Üniversite Yaşamına Hazırlanın! Dil ve Kültür TRU da Dil ve Kültür Üniversite Yaşamına Hazırlanın! Neler kazanacaksınız: > > Gelişmiş sunum becerileri > > Kültürlerarası iletişim konusunda eğitim > > Gerçek yaşam ortamlarında İngilizce

Detaylı

Trail of extinct and active volcanoes, earthquakes across Europe Erasmus+ projesinin 1. Toplantısını yaptık.

Trail of extinct and active volcanoes, earthquakes across Europe Erasmus+ projesinin 1. Toplantısını yaptık. Trail of extinct and active volcanoes, earthquakes across Europe Erasmus+ projesinin 1. Toplantısını yaptık. 21.11.2015 Cumartesi ile 28.11.2015 Cumartesi tarihleri arasında Okul Müdürümüz Muzaffer DEMİRCİ,

Detaylı

KIRIKKALE YAHġĠHAN MESLEKĠ EĞĠTĠM MERKEZĠ MÜDÜRLÜĞÜ Saç ve Makyaj Tasarımı Uygulamaları Projesi DEĞERLENDĠRME YAYGINLAġTIRMA TOPLANTISI

KIRIKKALE YAHġĠHAN MESLEKĠ EĞĠTĠM MERKEZĠ MÜDÜRLÜĞÜ Saç ve Makyaj Tasarımı Uygulamaları Projesi DEĞERLENDĠRME YAYGINLAġTIRMA TOPLANTISI KIRIKKALE YAHġĠHAN MESLEKĠ EĞĠTĠM MERKEZĠ MÜDÜRLÜĞÜ Saç ve Makyaj Tasarımı Uygulamaları Projesi DEĞERLENDĠRME YAYGINLAġTIRMA TOPLANTISI Proje Sunumu Ömer BAY Proje Koordinatörü Saç ve Makyaj Tasarımı Uygulamaları

Detaylı

AİLEMLE BERABER ÇOK EĞLENİYORUM

AİLEMLE BERABER ÇOK EĞLENİYORUM AİLEMLE BERABER ÇOK EĞLENİYORUM 1. GÜN PAZARTESİ AİLEMİZİN BÜYÜKLERİNİ ZİYARETE GİDİYORUM. ÇOCUĞUNUZLA BİR GECE ÖNCEDEN AKRABA ZİYARETİNİN ÖNEMİ, ZİYARETE GİDİLİNCE NELER YAPILDIĞI, GİDECEĞİNİZ KİŞİLERİ

Detaylı

PROJENİN TÜRÜ PROJE SAHİBİ KURUM: BANDIRMA AKŞEMSETTİN MESLEKİ

PROJENİN TÜRÜ PROJE SAHİBİ KURUM: BANDIRMA AKŞEMSETTİN MESLEKİ PROJENİN TÜRÜ PROJE SAHİBİ KURUM: BANDIRMA AKŞEMSETTİN MESLEKİ ve TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ PROJE BAŞLIĞI: AVRUPA BİRLİĞİ NDE GERİATRİK HASTA HİZMETLERİ STAJI PROJE NO: 2016-1-TR01-KA102-030651 PROJE

Detaylı

4-11 MAYIS 2014 ALMANYA ZİYARETİ

4-11 MAYIS 2014 ALMANYA ZİYARETİ 4-11 MAYIS 2014 ALMANYA ZİYARETİ 04,05,2014 Pazar ANTALYA DAN HAREKET Sabah 7 te Antalya dış hatlar terminalinde bütün ekip toplandı. Uçuş işlemleri tamamlanarak Sun Ekspres havayolu şirketine ait uçak

Detaylı

Proje Türü. Proje Numarası Projenin Adı. Koordinatör Kurum Ortak Ülkeler 1. PROJEYE KATILAN ALANLAR VE ÖĞRENCİLER

Proje Türü. Proje Numarası Projenin Adı. Koordinatör Kurum Ortak Ülkeler 1. PROJEYE KATILAN ALANLAR VE ÖĞRENCİLER Proje Türü Proje Numarası Projenin Adı Koordinatör Kurum Ortak Ülkeler AVRUPA BİRLİĞİ HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI LEONARDO DA VİNCİ HAREKETLİLİK (IVT) PROJESİ 2010-1-TR1-LEO01-14308 ENDÜSTRİYEL TEKNİK

Detaylı

T.C. ORTA KARADENİZ KALKINMA AJANSI GENEL SEKRETERLİĞİ. YURT ĠÇĠ VE DIġI EĞĠTĠM VE TOPLANTI KATILIMLARI ĠÇĠN GÖREV DÖNÜġ RAPORU

T.C. ORTA KARADENİZ KALKINMA AJANSI GENEL SEKRETERLİĞİ. YURT ĠÇĠ VE DIġI EĞĠTĠM VE TOPLANTI KATILIMLARI ĠÇĠN GÖREV DÖNÜġ RAPORU YURT ĠÇĠ VE DIġI EĞĠTĠM VE TOPLANTI KATILIMLARI ĠÇĠN GÖREV DÖNÜġ RAPORU Adı Soyadı : Doç. Dr. Mustafa GÜLER, Dilem KOÇAK DURAK, Fatih ÇATAL, Zeynep GÜRLER YILDIZLI, Özgür Özden YALÇIN ÇalıĢtığı Birim :

Detaylı

T.C. ELAZIĞ VALĠLĠĞĠ ĠL MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ. Sıra No Yapılacak Faaliyet Faaliyet Tarihi

T.C. ELAZIĞ VALĠLĠĞĠ ĠL MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ. Sıra No Yapılacak Faaliyet Faaliyet Tarihi T.C. ELAZIĞ VALĠLĠĞĠ ĠL MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞĠTĠM - ÖĞRETĠM YILI ÖRGÜN VE YAYGIN EĞĠTĠM KURUMLARI ÇALIġMA TAKVĠMĠ Güncelleme Tarihi: 26/08/2015 Sıra 1. Eğitim Bölgesi DanıĢma Kurulu Toplantısı

Detaylı

22-27 EYLÜL 2014 FİNLANDİYA GEZİMİZ 22,09,2014 PAZARTESİ - BULUŞMA VE PISA 23.09.2014 SALI - ALVAR AALTO SAĞLIK VE SPOR FAKÜLTESİ

22-27 EYLÜL 2014 FİNLANDİYA GEZİMİZ 22,09,2014 PAZARTESİ - BULUŞMA VE PISA 23.09.2014 SALI - ALVAR AALTO SAĞLIK VE SPOR FAKÜLTESİ 22-27 EYLÜL 2014 FİNLANDİYA GEZİMİZ 22,09,2014 PAZARTESİ - BULUŞMA VE PISA Gece geç saatlerde Helsinki yolculuğumuz başlayacak. Uzun bir uçak yolculuğu yapacağız.ardından bir saatlik bir uçuş sonunda Jyvaskyla

Detaylı

SELÇUKLU KONEVĠ ÖZEL EĞĠTĠM MESLEK LĠSESĠ LEONARDO DA VINCI HAREKETLİLİK PROJESİ

SELÇUKLU KONEVĠ ÖZEL EĞĠTĠM MESLEK LĠSESĠ LEONARDO DA VINCI HAREKETLİLİK PROJESİ SELÇUKLU KONEVĠ ÖZEL EĞĠTĠM MESLEK LĠSESĠ LEONARDO DA VINCI HAREKETLİLİK PROJESİ PROJE SAHĠBĠ Konevi Özel Eğitim Meslek Lisesi Müdürü Ġshak AKYAZICI PROJE SORUMLUSU Konevi Özel Eğitim Meslek Lisesi Müdür

Detaylı

YGS-LYS de. 20 Yıllık ÇINAR Tecrübesi. www.cinarkoleji.com.tr

YGS-LYS de. 20 Yıllık ÇINAR Tecrübesi. www.cinarkoleji.com.tr YGS-LYS de 20 Yıllık ÇINAR Tecrübesi www.cinarkoleji.com.tr Çınar Koleji nde güne her sabah mutlulukla başlarsınız. 20 yıllık eğitim tecrübesiyle geliştirilen Sınavlara Hazırlık Sistemi ile sınav endişesi

Detaylı

İçindekiler YENİ YILA BAŞLARKEN OKUL AİLE BİRLİĞİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ

İçindekiler YENİ YILA BAŞLARKEN OKUL AİLE BİRLİĞİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ İçindekiler Yeni Yıla Başlarken... 2 Okul Aile Birliğimize Teşekkür Ederiz... 2 Eğitimde İzlerimiz... 3 Aralık Ve Ocak Ayı Etkinlik Takvimimiz... 7 Matematiğe Dokunmak... 8 Sevgili Ege Sağlam ın Resim

Detaylı

PROJE SAHİBİ KURUM : Erzurum Cumhuriyet Kız Teknik Ve Meslek Lisesi (Erzurum Cumhuriyet Girl Technical And Vocational High School)

PROJE SAHİBİ KURUM : Erzurum Cumhuriyet Kız Teknik Ve Meslek Lisesi (Erzurum Cumhuriyet Girl Technical And Vocational High School) PROJE SAHİBİ KURUM : Erzurum Cumhuriyet Kız Teknik Ve Meslek Lisesi (Erzurum Cumhuriyet Girl Technical And Vocational High School) PROJE ADI : İletişim Ve Etkileşimde Avrupa Deneyimi (European Experience

Detaylı

T.C. ÇANAKKKALE ONSEKĠZ MART ÜNĠVERSĠTESĠ BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR ÖĞRETMENLĠĞĠ BÖLÜMÜ ÖĞRETMENLĠK UYGULAMASI

T.C. ÇANAKKKALE ONSEKĠZ MART ÜNĠVERSĠTESĠ BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR ÖĞRETMENLĠĞĠ BÖLÜMÜ ÖĞRETMENLĠK UYGULAMASI T.C. ÇANAKKKALE ONSEKĠZ MART ÜNĠVERSĠTESĠ BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR ÖĞRETMENLĠĞĠ BÖLÜMÜ ÖĞRETMENLĠK UYGULAMASI ÇANAKKALE 2016 T.C. ÇANAKKALE ONSEKĠZ MART ÜNĠVERSĠTESĠ BEDEN

Detaylı

T.C. SİİRT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

T.C. SİİRT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU T.C. SİİRT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU ADI SOYADI BÖLÜMÜ OKUL NUMARASI STAJ DOSYASI 2017 1 E-Posta sbmyo@siirt.edu.tr SİİRT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ BAŞVURU

Detaylı

1 -> :25

1 -> :25 1 -> 12 28.02.2013 14:25 1 Salı 04:58 06:40 11:47 14:17 16:33 18:04 2 Çarşamba 04:58 06:41 11:47 14:18 16:34 18:05 3 Perşembe 04:58 06:41 11:47 14:19 16:35 18:05 4 Cuma 04:58 06:41 11:48 14:20 16:36 18:06

Detaylı

09-16 MAYIS 2013 STUTTGART ALMANYA PROJE HAREKETLİLİĞİ FAALİYET RAPORU

09-16 MAYIS 2013 STUTTGART ALMANYA PROJE HAREKETLİLİĞİ FAALİYET RAPORU PROJE TÜRÜ AVRUPA BİRLİĞİ HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI COMENIUS OKUL ORTAKLIĞI PROJESİ PROJE NUMARASI 2012-1-DE3-COM06-27247 6 PROJENİN ADI Free to move-transports as a motor for youngster s Mobility

Detaylı

OCAK-ŞUBAT-MART 2008 BÜLTENİ AYDIN MESLEK YÜKSEKOKULU PROGRAMLARININ TEKNİK GEZİLERİ

OCAK-ŞUBAT-MART 2008 BÜLTENİ AYDIN MESLEK YÜKSEKOKULU PROGRAMLARININ TEKNİK GEZİLERİ OCAK-ŞUBAT-MART 2008 BÜLTENİ AYDIN MESLEK YÜKSEKOKULU PROGRAMLARININ TEKNİK GEZİLERİ SAĞLIK PROGRAMLARI ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI: Aydın Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı 17 Mart 2008 tarihinde

Detaylı

OCAK-ŞUBAT-MART 2007 BÜLTENİ TEMA SEMİNERİ

OCAK-ŞUBAT-MART 2007 BÜLTENİ TEMA SEMİNERİ OCAK-ŞUBAT-MART 2007 BÜLTENİ TEMA SEMİNERİ Yüksekokulumuzda 10 Ocak 2007 günü TEMA Vakfı nın düzenlediği Erozyon, Çevreye Verdiği Zararlar ve Alınabilecek Önlemler konulu seminer verildi. Seminer tema

Detaylı

MEHMET İHSAN MERMERCİ OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ COMENIUS PROJESİ A TRIP ACROSS EUROPE FAALİYET RAPORU

MEHMET İHSAN MERMERCİ OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ COMENIUS PROJESİ A TRIP ACROSS EUROPE FAALİYET RAPORU MEHMET İHSAN MERMERCİ OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ COMENIUS PROJESİ A TRIP ACROSS EUROPE FAALİYET RAPORU PROJE : A Trip Across Europe TOPLANTI NO : 4 TOPLANTI YERİ : Malaga,İSPANYA TOPLANTI TARİHİ

Detaylı

TARİH: REVIZYON: 0 SAYFA : 1/7 ISPARTAKULE KOZA EVLERĠ-2 01 MAYIS MAYIS 2017 AYLIK FAALĠYET RAPORU

TARİH: REVIZYON: 0 SAYFA : 1/7 ISPARTAKULE KOZA EVLERĠ-2 01 MAYIS MAYIS 2017 AYLIK FAALĠYET RAPORU SAYFA : 1/7 PROJE ADI KONU ve TARİH ISPARTAKULE KOZA EVLERĠ-2 01 MAYIS 2017 30 MAYIS 2017 AYLIK FAALĠYET RAPORU 1. GİRİŞ Ġstanbul ili, Avcılar Ġlçesi, Tahtakale Mahallesi Petunya Sokak üzerinde kurulu

Detaylı

T.C İSTANBUL VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2011-2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C İSTANBUL VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2011-2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ S. NO FAALİYETİN ADI TARİHİ a) Ortaöğretim Kurumları 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı Sorumluluk Sınavı Öncesi Öğretmenler Kurulu,Zümre Başkanları 05 Eylül 2011 Pazartesi Seçimi ve Zümre Başkanları 1 b)ortaöğretim

Detaylı

ŞU ANA KADAR NELER YAPTIK

ŞU ANA KADAR NELER YAPTIK T.I.M.E proje ekibi olarak 2011-2012 Eğitim Öğretim yılı Aralık ayında hazırladığımız ve yine aynı yıl Şubat ayında Ulusal Ajansa sunduğumuz Okul Ortaklığı Projemiz kabul edildikten sonra gerek okul içinde

Detaylı

MERSĠN/ YENĠġEHĠR EVLĠYA ÇELEBĠ MESLEKĠ VE TEKNĠK ANADOLU LĠSESĠ Nisan 2016, Mersin

MERSĠN/ YENĠġEHĠR EVLĠYA ÇELEBĠ MESLEKĠ VE TEKNĠK ANADOLU LĠSESĠ Nisan 2016, Mersin MERSĠN/ YENĠġEHĠR EVLĠYA ÇELEBĠ MESLEKĠ VE TEKNĠK ANADOLU LĠSESĠ Nisan 2016, Mersin 1-OKULUMUZUN Tarihçesi Okulumuz, Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi adı altında 1979 1980 Öğretim yılında şu an Mersin

Detaylı

Düpol"den Köseköy Myo"ya Ziyaret KAYNAŞLI MYO DAN STANDARD PROFİL E TEKNİK GEZİ Düzce Üniversitesi Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu Lastik ve Plastik Teknolojisi Programı öğretim elemanları ve öğrencileri

Detaylı

TARİH: REVIZYON: 0 SAYFA : 1/7 ISPARTAKULE KOZA EVLERĠ-2 01 NĠSAN NĠSAN 2017 AYLIK FAALĠYET RAPORU

TARİH: REVIZYON: 0 SAYFA : 1/7 ISPARTAKULE KOZA EVLERĠ-2 01 NĠSAN NĠSAN 2017 AYLIK FAALĠYET RAPORU SAYFA : 1/7 PROJE ADI KONU ve TARİH ISPARTAKULE KOZA EVLERĠ-2 01 NĠSAN 2017 30 NĠSAN 2017 AYLIK FAALĠYET RAPORU 1. GİRİŞ Ġstanbul ili, Avcılar Ġlçesi, Tahtakale Mahallesi Petunya Sokak üzerinde kurulu

Detaylı

LEONARDO DA VİNCİ - ORTAKLIK (Partnerships) PROJESİ FRANSA TOPLANTISI 19-23 OCAK 2015 MURAT

LEONARDO DA VİNCİ - ORTAKLIK (Partnerships) PROJESİ FRANSA TOPLANTISI 19-23 OCAK 2015 MURAT LEONARDO DA VİNCİ - ORTAKLIK (Partnerships) PROJESİ FRANSA TOPLANTISI 19-23 OCAK 2015 MURAT Hayat Boyu Öğrenme Programı Leonardo Da Vinci - Ortaklık (Partnerships) Projeleri Kapsamında okulumuz ortaklığında

Detaylı

2017 NİSAN AYI YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

2017 NİSAN AYI YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU PROJE ADI KONU ve TARİH BEYLĠFE CĠTY KONUTLARI YÖNETĠCĠLĠĞĠ 01 NĠSAN 2017-30 NĠSAN 2017 FAALĠYET RAPORU 1. GİRİŞ Ġstanbul ili, Beylikdüzü Ġlçesi, Cumhuriyet Mahallesi Ali Talip Özdemir Caddesi üzerinde

Detaylı

TOBB VE MESLEKĠ EĞĠTĠM

TOBB VE MESLEKĠ EĞĠTĠM TOBB VE MESLEKĠ EĞĠTĠM Esin ÖZDEMİR Avrupa Birliği Daire Başkanlığı Uzman 15 Ocak 2010, Ankara 1 ĠÇERĠK Türk Eğitim Sisteminin Genel Yapısı Sorunlar Türkiye de Sanayi/Okul ĠĢbirliği TOBB ve Eğitim Oda

Detaylı

2017 YILI HAZİRAN AYI FAALİYET RAPORU

2017 YILI HAZİRAN AYI FAALİYET RAPORU PROJE ADI KONU ve TARİH BEYKONAKLAR 2017 YILI HAZİRAN AYI 1. SİTE TANITIMI, YÖNETİM KURULU VE ORGANİZASYON ŞEMASI Ġstanbul ili, Beylikdüzü Ġlçesi, Cumhuriyet Mahallesi Ali Talip Özdemir Caddesi üzerinde

Detaylı

Seinajoki Üniversitesi FİNLANDİYA. Erasmus Eğitim Alma Etkinliği 8-10 Kasım 2016

Seinajoki Üniversitesi FİNLANDİYA. Erasmus Eğitim Alma Etkinliği 8-10 Kasım 2016 Seinajoki Üniversitesi FİNLANDİYA Erasmus Eğitim Alma Etkinliği 8-10 Kasım 2016 Helsinki Havaalanı nda sizi pistte kol gezen karlar karşılıyor. Zor bir soru, şehir merkezine otobüsle mi yoksa trenle mi

Detaylı

HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ 2013 2014 AKADEMĠK YILI ÖĞRENCĠLER ĠÇĠN ERASMUS STAJ HAREKETLĠLĠĞĠ DUYURUSU

HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ 2013 2014 AKADEMĠK YILI ÖĞRENCĠLER ĠÇĠN ERASMUS STAJ HAREKETLĠLĠĞĠ DUYURUSU HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ 2013 2014 AKADEMĠK YILI ÖĞRENCĠLER ĠÇĠN ERASMUS STAJ HAREKETLĠLĠĞĠ DUYURUSU LLP/Erasmus Programı Öğrenci Staj Hareketliliği çerçevesinde 2013 2014 Akademik Yılında programdan yararlanmak

Detaylı

25 Haziran 20 Temmuz Medeniyet Üniversitesi Güney ve Kuzey Yerleşkesi.

25 Haziran 20 Temmuz Medeniyet Üniversitesi Güney ve Kuzey Yerleşkesi. 25 Haziran 20 Temmuz Medeniyet Üniversitesi Güney ve Kuzey Yerleşkesi StajOkulu Nedir? Bilişim alanında uzmanlaşmak isteyen gençler, alanlarında uzmanlaşmış, özel sektörde uzun yıllar hizmet vermiş profesyoneller

Detaylı

Kimya Eğitiminde Okul Deneyimi Dersinde Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri Burhan ACARSOY

Kimya Eğitiminde Okul Deneyimi Dersinde Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri Burhan ACARSOY Kimya Eğitiminde Okul Deneyimi Dersinde Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri Burhan ACARSOY ODTÜ GeliĢtirme Vakfı Özel Lisesi AMAÇ: Kimya öğretmeni yetiģtirme programı kapsamındaki okul deneyimi derslerinin

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 30.VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 30.VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 30.VELİ BÜLTENİ 1 Değerli Velimiz, Bu hafta eğitim ve öğretim çalışmalarımız planlanan çalışmalar

Detaylı

Ġspanya da üniversite Sistemi

Ġspanya da üniversite Sistemi Ġspanya da üniversite Sistemi NEDEN ĠSPANYA DA YURT DIġI EĞĠTĠM? Avrupa ile Afrika arasında önemli bir geçiģ yolu olan Ġspanya, günümüzde geleneksel ve modern yaģam tarzlarını bir arada bulunduran önemli

Detaylı

T.C TUNCELİ VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞĠTĠM VE ÖĞRETĠM YILI ÇALIġMA TAKVĠMĠ

T.C TUNCELİ VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞĠTĠM VE ÖĞRETĠM YILI ÇALIġMA TAKVĠMĠ T.C TUNCELİ VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 07-08 EĞĠTĠM VE ÖĞRETĠM YILI ÇALIġMA TAKVĠMĠ EYLÜL AYI ÇALIŞMANIN ADI/TÜRÜ TARİHİ-SAATİ Örgün ve Yaygın Eğitim Kurumları 07 08 Eğitim Öğretim Yılı Sene Başı;.Öğretmenler

Detaylı

RESMÎ / ÖZEL TEMEL EĞĠTĠM VE ORTAÖĞRETĠM KURUMLARI DEĞERLER EĞĠTĠMĠ VE SOSYAL KÜLTÜREL ETKĠNLĠKLER USÛL VE UYGULAMA ESASLARI

RESMÎ / ÖZEL TEMEL EĞĠTĠM VE ORTAÖĞRETĠM KURUMLARI DEĞERLER EĞĠTĠMĠ VE SOSYAL KÜLTÜREL ETKĠNLĠKLER USÛL VE UYGULAMA ESASLARI Din Öğretimi Genel Müdürlüğü RESMÎ / ÖZEL TEMEL EĞĠTĠM VE ORTAÖĞRETĠM KURUMLARI DEĞERLER EĞĠTĠMĠ VE SOSYAL KÜLTÜREL ETKĠNLĠKLER USÛL VE UYGULAMA ESASLARI 1. Amaç Millî Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Gençlik

Detaylı

İlkokul-Ortaokul Bölümünde 9 OKULLARINDA KARNE HEYECANI

İlkokul-Ortaokul Bölümünde 9 OKULLARINDA KARNE HEYECANI İlkokul-Ortaokul Bölümünde 9 Şubat 2015 tarihinden itibaren veli-öğretmen görüşmeleri başlamıştır. Sayın Velilerimiz, İlkokul-Ortaokul Bölümünde 09 Şubat 2015 tarihinden itibaren veli-öğretmen görüşmeleri

Detaylı

2016 Yılı GençKal Proje Raporu

2016 Yılı GençKal Proje Raporu 2016 Yılı GençKal Proje Raporu KalDer bünyesinde yer alan GençKal (Genç KalDer liler), kalite ve çağdaş yönetim anlayışını öğrenip içselleştirecek, liderlik niteliklerine sahip üniversite öğrencilerinden

Detaylı

19-25 NİSAN 2015 İTALYA ZİYARETİMİZ

19-25 NİSAN 2015 İTALYA ZİYARETİMİZ 19-25 NİSAN 2015 İTALYA ZİYARETİMİZ 19.04.2015/Pazar NAPOLİYE UÇUŞ VE BULUŞMA Görevli öğretmenler uçuş saatinden önce havalimanında buluşarak gereken işlemleri yaptıktan sonra yolcu luğumuza başladık.

Detaylı

Türk Hava Yolları ile. Japonya. Kurban Bayramı'nda Japonya. Tokyo - Kyoto - Osaka. 28 Ağustos - 04 Eylül 2017 (8 gün - 7 gece)

Türk Hava Yolları ile. Japonya. Kurban Bayramı'nda Japonya. Tokyo - Kyoto - Osaka. 28 Ağustos - 04 Eylül 2017 (8 gün - 7 gece) Türk Hava Yolları ile Japonya Kurban Bayramı'nda Japonya Tokyo - Kyoto - Osaka 28 Ağustos - 04 Eylül 2017 (8 gün - 7 gece) Tur Programı 1. gün - 28 Ağustos 2017, Pazartesi İstanbul Tokyo 27 Ağustos saat

Detaylı

ÖZ DEĞERLENDİRME EYLEM PLANI ŞABLONU- KURUM DÜZEYİNDE Öz Değerlendirme Eylem Planı

ÖZ DEĞERLENDİRME EYLEM PLANI ŞABLONU- KURUM DÜZEYİNDE Öz Değerlendirme Eylem Planı ÖZ DEĞERLENDİRME EYLEM PLANI ŞABLONU- KURUM DÜZEYİNDE Öz Değerlendirme Eylem Planı Okul: VAN TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ Eylem Planının Süresi: 6 ay Geliştirilecek Alanlar (ÖD Raporundan Aktarılacak)

Detaylı

18.12.2014 ġġġlġ MESLEKĠ VE TEKNĠK ANADOLU LĠSESĠ 1

18.12.2014 ġġġlġ MESLEKĠ VE TEKNĠK ANADOLU LĠSESĠ 1 ġġġlġ MESLEKĠ VE TEKNĠK ANADOLU LĠSESĠ 1 ġġġlġ MESLEKĠ VE TEKNĠK ANADOLU LĠSESĠ 2 ġġġlġ MESLEKĠ VE TEKNĠK ANADOLU LĠSESĠ HONDA EĞĠTĠM MERKEZĠ ġġġlġ MESLEKĠ VE TEKNĠK ANADOLU LĠSESĠ 3 ÖĞRETMENLERĠMĠZ Seyit

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ ARILAR OKULDA! REHBERLİK Oryantasyon haftasında anaokulu Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü olarak:

Detaylı

Öğretmenleri Bilgi Paylaşım Seminerleri

Öğretmenleri Bilgi Paylaşım Seminerleri TED-MEB İngilizce Öğretmenleri Bilgi Paylaşım Seminerleri TED Genel Merkezimiz ve MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından 21 Ekim 2014 tarafından imzalanan protokol kapsamında,

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (19 Ekim - 04 Aralık 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

TED OKULLARI İNGİLİZCE ÖĞRETMENLERİ BÖLGESEL EĞİTİMLERİ

TED OKULLARI İNGİLİZCE ÖĞRETMENLERİ BÖLGESEL EĞİTİMLERİ TED OKULLARI ÖĞRETMENLERİ EĞİTİMLERİ İNGİLİZCE BÖLGESEL 10.01.2015 tarihinde TED okullarında görev yapan İngilizce öğretmenlerimizin mesleki yeterliliklerini arttırmak amacıyla TED Samsun Koleji nde Bölgesel

Detaylı

2012 2013 EĞİTİM ve ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ

2012 2013 EĞİTİM ve ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ 2012 2013 EĞİTİM ve ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ SIRA NO ÇALIŞMA KONULARI TARİHİ 1. Okul Öncesi Ve İlköğretim Okulları 1. Sınıf Öğrencilerinin Eğitim- Öğretime Hazırlanmaları

Detaylı

Ek Hizmet Bedeli Toplamadan. 4* Termal otellerde Konaklamalı Konya Şeb-i Arus & Nasreddin Hoca&Akşehir Turu. 09 Ve 16 Aralık 2016 Hareket

Ek Hizmet Bedeli Toplamadan. 4* Termal otellerde Konaklamalı Konya Şeb-i Arus & Nasreddin Hoca&Akşehir Turu. 09 Ve 16 Aralık 2016 Hareket Ek Hizmet Bedeli Toplamadan 4* Termal otellerde Konaklamalı Konya Şeb-i Arus & Nasreddin Hoca&Akşehir Turu 5* Otel de YP Konaklamalı Konya Şeb-i Arus & Kapadokya Turu Mevlananın 743. Vuslat Yılı Törenlerine

Detaylı

MATE PROJE TOPLANTISI

MATE PROJE TOPLANTISI Çok Disiplinli Yaklaşım Kullanılarak Erken Çocukluk Eğitimi Bölümü Meslek Dersi Öğretmenlerinin Kapasitelerinin Geliştirilmesi. MATE PROJE TOPLANTISI Multidisciplinar Approach to improve the competences

Detaylı

TOBB University of Economics and Technology. 24 Şubat 2012 Ulusal Ajans Ankara

TOBB University of Economics and Technology. 24 Şubat 2012 Ulusal Ajans Ankara 1 TOBB University of Economics and Technology 24 Şubat 2012 Ulusal Ajans Ankara 1 Erasmus Kurum Koordinatörlüğü- Rektörlük 1. Erasmus Kurum Koordinatörü 2. Bölüm Koordinatörleri Dış İlişkiler Müdürlüğü-

Detaylı

T.C. TRABZON VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI 2014 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. TRABZON VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI 2014 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. TRABZON VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI 0 0 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ AÇIKLAMALAR : -ÇalıĢma takviminde yapılacak olan değiģiklikler, www.trabzon.meb.gov.tr adresinde ilan edilecektir. -Bu çalıģma

Detaylı

5. Sınıflar Tanışma Toplantısı Eylül-2014

5. Sınıflar Tanışma Toplantısı Eylül-2014 5. Sınıflar Tanışma Toplantısı Eylül-2014 5. Sınıf Haftalık Ders Programı İngilizce: 12+5 +1= 18 saat (3 öğretmen) Türkçe: 6 saat Matematik: 5 saat Fen: 4 saat Sosyal Bilgiler: 3 saat Din Kültürü: 2 saat

Detaylı

07-17 Ağustos 2009 - Rusya " 2009 - Trust The World" Rusya

07-17 Ağustos 2009 - Rusya  2009 - Trust The World Rusya 07-17 Ağustos 2009 - Rusya " 2009 - Trust The World" Rusya 16 Ağustos 27 Ağustos tarihleri arasında Rusya nın Karalia Bölgesinde yapılan Uluslar Arası Gençlik Ödülü kampına Türkiye den altı kişilik bir

Detaylı

Vanlı futbolcu kızlar Bodrum da kamp yapıyor

Vanlı futbolcu kızlar Bodrum da kamp yapıyor Vanlı futbolcu kızlar Bodrum da kamp yapıyor Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon un davetiyle Bodrum a gelen Vanlı futbolcu kızlar Bodrum da kamp yapıyor. Van Mustafa Cengiz Ortaokulu Mor Menekşeler

Detaylı

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (27 Mart - 12 Mayıs 2017 )

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (27 Mart - 12 Mayıs 2017 ) 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (27 Mart - 12 Mayıs 2017 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temaları ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her 6 haftada

Detaylı

29 Ekim Cumhuriyet bayramı okulumuzun bahçesinde coşkuyla kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet bayramı okulumuzun bahçesinde coşkuyla kutlandı. Yıl:2016 Sayı:2 29 Ekim Cumhuriyet bayramı okulumuzun bahçesinde coşkuyla kutlandı. Saygı duruşu ve ardından istiklal marşımızın okunmasıyla başlayan törenin ardından beden eğitimi öğretmenimiz Levent

Detaylı

YARIM ELMA ETKİNLİĞİ

YARIM ELMA ETKİNLİĞİ YARIM ELMA ETKİNLİĞİ 13.09.2014 Salı günü Erciyes Üniversitesi nin ev sahipliğinde hazırlanan Yarım Elma etkinliğine 1.sınıf öğrencilerimiz ile biz de katıldık. Sosyal sorumluluk çalışmalarını her zaman

Detaylı

ĠSHAKOL. Ġġ BAġVURU FORMU. Boya Sanayi A.ġ. En Son ÇekilmiĢ Fotoğrafınız. No:.. ÖNEMLĠ NOTLAR

ĠSHAKOL. Ġġ BAġVURU FORMU. Boya Sanayi A.ġ. En Son ÇekilmiĢ Fotoğrafınız. No:.. ÖNEMLĠ NOTLAR Ġġ BAġVURU FORMU ĠSHAKOL Boya Sanayi A.ġ. No:.. En Son ÇekilmiĢ Fotoğrafınız ÖNEMLĠ NOTLAR 1. BaĢvuru formunu kendi el yazınızla ve bütün soruları dikkatli ve eksiksiz olarak doldurup, imzalayınız. ĠĢ

Detaylı

2017 YILI TEMMUZ AYI FAALİYET RAPORU

2017 YILI TEMMUZ AYI FAALİYET RAPORU PROJE ADI KONU ve TARİH ISPARTAKULE KOZA EVLERİ 01 TEMMUZ 2017 31 TEMMUZ 2017 YILLIK FAALİYET 1. GİRİŞ Ġstanbul ili, Avcılar Ġlçesi, Tahtakale Mahallesi Petunya Sokak üzerinde kurulu tekbir toplu yapı

Detaylı

9-15 KASIM 2014 FRANSA ZİYARETİMİZ

9-15 KASIM 2014 FRANSA ZİYARETİMİZ 9-15 KASIM 2014 FRANSA ZİYARETİMİZ 09,11,2014-PAZAR AUDINCOUT A HAREKET VE TANIŞMA Öğlen saatlerinde Basel Havalimanına indik. Ev sahibi öğretmenler bizi karşılamaya gelmişlerdi. İtalyan grup bizim hemen

Detaylı

2017 YILI MAYIS AYI FAALİYET RAPORU

2017 YILI MAYIS AYI FAALİYET RAPORU PROJE ADI KONU ve TARİH BEYKONAKLAR 2017 YILI MAYIS AYI 1. SİTE TANITIMI, YÖNETİM KURULU VE ORGANİZASYON ŞEMASI Ġstanbul ili, Beylikdüzü Ġlçesi, Cumhuriyet Mahallesi Ali Talip Özdemir Caddesi üzerinde

Detaylı

KAPADOKYA TURU UÇAKLI PROMOSYON 1. GÜN (CUMARTESİ) İSTANBUL- KAYSERİ - NEVŞEHİR

KAPADOKYA TURU UÇAKLI PROMOSYON 1. GÜN (CUMARTESİ) İSTANBUL- KAYSERİ - NEVŞEHİR UÇAKLI PROMOSYON KAPADOKYA TURU 1. GÜN (CUMARTESİ) İSTANBUL- KAYSERİ - NEVŞEHİR Sabiha Gökçen Havalimanı iç hatlar gidiş terminali havayolu kontuarı önünde saat 07:30 da buluşma. Bagaj, bilet ve biniş

Detaylı

18. TÜRKÇE KONUŞAN GİRİŞİMCİLER PROGRAMI. Ülkelerden gelen konukların gün boyu havaalanında karşılanması ve otele yerleştirme

18. TÜRKÇE KONUŞAN GİRİŞİMCİLER PROGRAMI. Ülkelerden gelen konukların gün boyu havaalanında karşılanması ve otele yerleştirme TOBB 18. TÜRKÇE KONUŞAN GİRİŞİMCİLER PROGRAMI 30 Nisan 2015 Perşembe - Ankara Ülkelerden gelen konukların gün boyu havaalanında karşılanması ve otele yerleştirme 12.30-13.30 Öğle Yemeği- Kent Otel (erken

Detaylı

TED OKULLARI 14. MÜDÜRLER TOPLANTISI ESKİŞEHİR DE YAPILDI

TED OKULLARI 14. MÜDÜRLER TOPLANTISI ESKİŞEHİR DE YAPILDI TED OKULLARI 14. MÜDÜRLER TOPLANTISI ESKİŞEHİR DE YAPILDI TED Okulları müdürleri arasında iletişim ve işbirliğini güçlendirmek amacıyla düzenlenen TED Okulları Müdürler Toplantıları nın on dördüncüsü,

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 29.VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 29.VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 29.VELİ BÜLTENİ 1 Değerli Velimiz, Geçtiğimiz hafta cumartesi gününden itibaren etkinlikler

Detaylı

Tübitak Formula G Yarışları KuZGuN Güneş Arabası Faaliyet Raporu. KuZGuN isimli araçla Üniversitemiz İlk defa finallere kalma başarısı göstermiştir.

Tübitak Formula G Yarışları KuZGuN Güneş Arabası Faaliyet Raporu. KuZGuN isimli araçla Üniversitemiz İlk defa finallere kalma başarısı göstermiştir. Tübitak Formula G Yarışları KuZGuN Güneş Arabası Faaliyet Raporu KuZGuN isimli araçla Üniversitemiz İlk defa finallere kalma başarısı göstermiştir. Tübitak tarafından her yıl düzenlenen GüneĢ arabası yarıģmasına

Detaylı

Almanya Saatine göre 18:50 de Dusseldorf Havaalanına vardı. Uçuşumuz 2 saat 50 dakika sürdü.

Almanya Saatine göre 18:50 de Dusseldorf Havaalanına vardı. Uçuşumuz 2 saat 50 dakika sürdü. 1. HAFTA : (30.05 02.06.2006) Projede yer alan ekip Sakarya Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi binasının önünden saat: 11:00 da Atatürk Havaalanına doğru yola çıktı. Saat : 16:30 da İstanbul Düsseldorf

Detaylı

Merkezimiz Çıraklık ve Mesleki Eğitim Kanunu kapsamında 1986 yılında açılmıģtır yılında yapılan giriģimler sonucunda, Ankara Sanayi Odası

Merkezimiz Çıraklık ve Mesleki Eğitim Kanunu kapsamında 1986 yılında açılmıģtır yılında yapılan giriģimler sonucunda, Ankara Sanayi Odası Merkezimiz Çıraklık ve Mesleki Eğitim Kanunu kapsamında 1986 yılında açılmıģtır. 1993 yılında yapılan giriģimler sonucunda, Ankara Sanayi Odası tarafından 1. Organize Sanayi Bölgesinde tahsis edilen arazi

Detaylı

Okul Öncesi Eğitimi'nde Avrupa Uygulamaları Özvatan Çok Programlı Anadolu Lisesi 2014 1 TR01 KA102 005501 Proje Tanıtım Belgesi

Okul Öncesi Eğitimi'nde Avrupa Uygulamaları Özvatan Çok Programlı Anadolu Lisesi 2014 1 TR01 KA102 005501 Proje Tanıtım Belgesi Okul Öncesi Eğitimi'nde Avrupa Uygulamaları Özvatan Çok Programlı Anadolu Lisesi 2014 1 TR01 KA102 005501 Proje Tanıtım Belgesi Proje Sahibi Kurum : Kayseri Özvatan Çok Programlı Anadolu Lisesi Projenin

Detaylı

BUCAK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ 1982

BUCAK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ 1982 BUCAK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ 1982 BUCAK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU MİSYON LİSESİ VİZYON Milli ve manevi değerleri özümsemiş, ülkemizin sanayisine yön verecek gençler yetiştirmek. Okulumuz bireylerinin

Detaylı

. Sınıflar EKİM AYI BÜLTENİ

. Sınıflar EKİM AYI BÜLTENİ ÖZEL OKAN İLKOKULU 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. Sınıflar EKİM AYI BÜLTENİ Sayın Velilerimiz, 19 Eylül de başladığımız yeni eğitim öğretim yılının ilk ayını dopdolu bir programla geçirdik. Her sınıf düzeyinde

Detaylı

MERSİN ATATÜRK TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM KURUMLARI 9.SINIFLAR İÇİN ALAN SEÇİMİ

MERSİN ATATÜRK TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM KURUMLARI 9.SINIFLAR İÇİN ALAN SEÇİMİ MERSİN ATATÜRK TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM KURUMLARI 9.SINIFLAR İÇİN ALAN SEÇİMİ Okulumuz 9 uncu sınıfında öğrenim gören öğrencilerimizinden,

Detaylı

2013 TEACHER TRAINING & LONDRA DENEYİMİ (PROFESSIONAL DEVELOPMENT) PROGRAMI

2013 TEACHER TRAINING & LONDRA DENEYİMİ (PROFESSIONAL DEVELOPMENT) PROGRAMI 2013 TEACHER TRAINING & LONDRA DENEYİMİ (PROFESSIONAL DEVELOPMENT) PROGRAMI Program Tarihi Program Ücreti Son Başvuru Tarihi 27 Ocak 2013 / 3 Şubat 2013 (7 Gece) Programın Amaçları Genel Amaçlar ; - İngilizce

Detaylı

T.C. ĠSTANBUL VALĠLĠĞĠ ĠL MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ 2013-2014 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI ÇALIġMA TAKVĠMĠ

T.C. ĠSTANBUL VALĠLĠĞĠ ĠL MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ 2013-2014 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI ÇALIġMA TAKVĠMĠ a) Ortaöğretim Kurumları Zümre Başkanlarının Toplantısı 02 Eylül 2013 Pazartesi 1 b) Orta Öğretim Kurumları Zümre Toplantıları ve Yıllık Planların Hazırlanması 03-08 Eylül 2013 tarihleri arasında c) Orta

Detaylı

OKULLAR YENİ YAŞAM ALANLARIMIZ

OKULLAR YENİ YAŞAM ALANLARIMIZ OKULLAR HAYAT OLSUN OKULLAR YENİ YAŞAM ALANLARIMIZ Okullarımız halka açıldı Okullar eğitim-öğretim saatleri dışında; akşam saatleri, hafta sonları ve yaz aylarında halkımızın hizmetine açıldı. Derslikler,

Detaylı

Pembe Gezi. Sanat Etkinliği Tiyatro Çalışmaları. 18-24 Ocak 2013

Pembe Gezi. Sanat Etkinliği Tiyatro Çalışmaları. 18-24 Ocak 2013 Pembe Gezi Sanat Etkinliği Tiyatro Çalışmaları 18-24 Ocak 2013 Hedefler Fransızca konuşma yeteneğini geliştirmek Gösteri sanatının profesyonel sanatçılarıyla tanışarak bu mesleği tanımak Sanatçıları yakından

Detaylı

Tur Danışmanımız: Ali Canip Olgunlu

Tur Danışmanımız: Ali Canip Olgunlu Ali Canip Olgunlu ile Kapadokya Tur Programı Göreme, 6-8 Eylül 2013 Tur Rehberimiz: Tur Danışmanımız: Ali Canip Olgunlu Öne Çıkanlar: Ali Canip Olgunlu nun anlatımlarıyla Kapadokya Anadolu daki ilk kiliselerden

Detaylı

Süha Derbent Organizasyonu ile Uganda da Dağ Gorilleri Yürüyüşü

Süha Derbent Organizasyonu ile Uganda da Dağ Gorilleri Yürüyüşü Süha Derbent Organizasyonu ile Uganda da Dağ Gorilleri Yürüyüşü Entebbe (1) / Bwindi (4) BU SEYAHATTE... Dünya Doğayı Koruma Vakfı WWF in Afrika nın Yeşil Kalbi olarak adlandırdığı volkanik altyapılı ormanlarda

Detaylı

RİZE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

RİZE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ RİZE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ 1 2018 EYLÜL 01 Sene başı Öğretmenler Kurulu Toplantısı 03-14 Eylül 2018 02 Mesleki Eğitim Merkezi Güz Dönemi Sınavlar öncesi

Detaylı

BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ

BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ 3.Sınıflar olarak Kayseri Bilim Merkezi ne düzenlediğimiz gezide Dünyamız ve Uzay, Maddenin Halleri gibi konularla ilgili bilgiler edindik. Eğlenceli ve keyifli vakit geçirdiğimiz

Detaylı

MERSİN ATATÜRK TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM KURUMLARI 9.SINIFLAR İÇİN ALAN SEÇİMİ

MERSİN ATATÜRK TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM KURUMLARI 9.SINIFLAR İÇİN ALAN SEÇİMİ MERSİN ATATÜRK TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM KURUMLARI 9.SINIFLAR İÇİN ALAN SEÇİMİ Okulumuz 9 uncu sınıfında öğrenim gören tüm öğrencilerimizin,

Detaylı

KONYA VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

KONYA VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ 1 2 3 4 2012-2013 ÖĞRETİM YILI Bakanlıkça belirlenen süre içinde İLKÖĞRETİM OKULLARINDA ÖĞRENCİ KAYITLARI ve e-kayıt ortamında yapılacaktır UYGULAMALI ANAOKULU VE OKUL ÖNCESİ EĞİTİM KURUMLARINDA ÖĞRENCİ

Detaylı

MEDENİYETLERİN BEŞİĞİ İRAN

MEDENİYETLERİN BEŞİĞİ İRAN MEDENİYETLERİN BEŞİĞİ İRAN 19 29 NİSAN 2018 BÜYÜLEYİCİ İRAN 19 29 NİSAN 2018 19 Nisan 2018 Perşembe 20:40 Gidiş - 29 Nisan 2018 Pazar 05:35 İstanbul Varış ŞİRAZ ( 2 ) PERSEPOLIS YEZD ( 2 ) ISFAHAN ( 2

Detaylı

T.C İSTANBUL VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

T.C İSTANBUL VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2010-2011 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ S. NO FAALİYETİN ADI TARİHİ a) Ortaöğretim Kurumları 2010-2011 Eğitim Öğretim Sorumluluk 26 Ağustos 2010 Perşembe Sınavı Öncesi Öğretmenler Kurulu 1 b) Ortaöğretim

Detaylı

MEHMET İHSAN MERMERCİ OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ COMENİUS PROJESİ A TRIP ACROSS EUROPE İKİNCİ TOPLANTISI RAPORUDUR

MEHMET İHSAN MERMERCİ OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ COMENİUS PROJESİ A TRIP ACROSS EUROPE İKİNCİ TOPLANTISI RAPORUDUR MEHMET İHSAN MERMERCİ OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ COMENİUS PROJESİ A TRIP ACROSS EUROPE İKİNCİ TOPLANTISI RAPORUDUR TOPLANTI YERİ: BRATISLAVA-SLOVAKYA TOPLANTI TARİHİ: 27.11.2011-02.12.2011 TOPLANTIYA

Detaylı

SAFFET EMRE TONGUÇ İLE KUZEY MACERASI - LAPONYA

SAFFET EMRE TONGUÇ İLE KUZEY MACERASI - LAPONYA SAFFET EMRE TONGUÇ İLE KUZEY MACERASI - LAPONYA A15-19 Ocak 2018 Kuzey in büyülü dünyasını Saffet Emre Tonguç danışmanlığında gezmek, dünyanın en etkileyici görsel şovu olan Aurora Borealis- Kuzey Işıkları

Detaylı

Animation and intercultural exchange in a french high school Başlama Tarihi 02/10/2017 Bitiş Tarihi 02/06/2018

Animation and intercultural exchange in a french high school Başlama Tarihi 02/10/2017 Bitiş Tarihi 02/06/2018 Yazan Ülke Şehir Koordinatör Kuruluş Hilal Bayar Fransa Lyon Concordia Ev Sahibi Kuruluş MFR du Domaine de la Saulsaie Proje Adı Animation and intercultural exchange in a french high school Başlama Tarihi

Detaylı

BİLGİ EVLERİNDE UYGULANAN ÖĞRENCİ KOÇLUĞU ÇALIŞMALARI

BİLGİ EVLERİNDE UYGULANAN ÖĞRENCİ KOÇLUĞU ÇALIŞMALARI BİLGİ EVLERİNDE UYGULANAN ÖĞRENCİ KOÇLUĞU ÇALIŞMALARI BİLGİ EVLERİ ÖĞRENCİ KOÇLUĞU AMAÇ: Öğrencilerin kendilerini tanımalarını, güçlü yanlarını ve yeteneklerini keģfedebilmelerini, hedef koyabilmelerini

Detaylı

Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Madde No Öğrenci Katkı payında yapılan değişiklik yansıtıldı.

Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Madde No Öğrenci Katkı payında yapılan değişiklik yansıtıldı. Sayfa: 1/5 Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Madde No 05.04.2013 Öğrenci Katkı payında yapılan 1 5.8.-5.9. değişiklik yansıtıldı. KAPSAM: Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Akademik Birimler SÜREÇ: Öİ-SP01

Detaylı

ÖĞRENCİLERİMİZ SİVİL SAVUNMA TATBİKATI İZLEDİLER

ÖĞRENCİLERİMİZ SİVİL SAVUNMA TATBİKATI İZLEDİLER ÖĞRENCİLERİMİZ SİVİL SAVUNMA TATBİKATI İZLEDİLER 25.02.2014 Salı günü 3. ve 4. sınıf öğrencilerimize okulumuzun bahçesinde Yangın Söndürme Tatbikatı yapılmıştır. Tatbikatı öğrencilerimiz ilgiyle izlemişlerdir.

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN 3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN (28 Ekim 2013-13 Aralık 2013) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 28 Ekim 2013-13 Aralık 2013 tarihleri arasında işlediğimiz

Detaylı

Kültürel Zenginliklerle Birleştirilmiş Dil Eğitimi

Kültürel Zenginliklerle Birleştirilmiş Dil Eğitimi Kültürel Zenginliklerle Birleştirilmiş Dil Eğitimi Öğrenciler, NESE'de dil öğrenmenin yanı sıra Amerikan kültürünüde öğrenmektedir. Kültürel zenginliklerle birleştirilmiş İngilizce eğitimi, maksimum dil

Detaylı