Şubat 2015, Sayı 3. Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi e-bülteni nin üçüncü sayısı ile karşınızdayız.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Şubat 2015, Sayı 3. Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi e-bülteni nin üçüncü sayısı ile karşınızdayız."

Transkript

1

2 Akdeniz Üniversitesi nin Değerli Mensupları Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi e-bülteni nin üçüncü sayısı ile karşınızdayız. İkinci sayımızın yayınlanmasının ardından geçen üç ay içerisinde Uluslararası İlişkiler Ofisi (UİO) olarak, üniversitemizin uluslararasılaşmasına yönelik çalışmalarımıza artan bir tempo ile devam ediyoruz. Bu çabalarımızın sonucu olarak Üniversitemize Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından Erasmus Kalite Ödülü nü kazandırmış olmanın mutluluğunu sizlerle paylaşmak isteriz. e-bültenimizin bu sayısında, 02 Mayıs 2015 tarihinde, Türkiye saati ile 14:00 de, 12 farklı ülke, 17 merkezde gerçekleştireceğimiz Akdeniz Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Sınavı (AKUS) nın ayrıntılarını, Almanya nın Landshut Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ile 2015 yılından itibaren başlatma kararı aldığımız ve öğrencilerimize Çift Diploma sahibi olma şansı tanıyacak olan Çift Diploma Programı çalışmalarımızı, Ofisimizin desteği ile Avrupa fırsatlarından yararlanan öğrencimiz Haney Durmuş ve Göynük Fen Lisesi nin hikayesini, Erasmus+ ve Farabi başvurularımız ile ilgili ayrıntıları, Erasmus ve Mevlana öğrencilerimiz için düzenlediğimiz etkinlikleri, dünyanın farklı coğrafyalarından ziyaretçilerin üniversitemizi ziyaretlerini, son yapılan işbirliği anlaşmalarımızı, üniversitemizin Cibuti ye olan desteği ile ilgili bilgileri, Mevlana Programımız kapsamında dünyanın farklı coğrafyalarındaki üniversitelerden gelerek üniversitemizde ders veren öğretim elemanlarının görüşlerini bulabilirsiniz. UİO ile ilgili faaliyetlerimizin gerçekleştirilmesi ve e-bültenin hazırlanması aşamasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, UİO olarak saygılarımızı sunuyoruz. Prof. Dr. Burhan Özkan, Rektör Danışmanı Uluslararası İlişkiler Koordinatörü

3 AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ SINAVI (AKUS)-2015 Üniversitemizde öğrenim görmek isteyen uluslararası öğrenci adaylarının girecekleri AKUS başvuruları 30 Mart-17 Nisan 2015 tarihleri arasında akus.akdeniz.edu.tr web adresinden online olarak yapılabilecektir. AKUS, 02 Mayıs 2015 tarihinde Türkiye saati ile 14:00 de 12 farklı ülke, 17 merkezde gerçekleştirilecektir. Sınav soruları YÖS formatına uygun olarak hazırlanacak olup, 45 Genel yetenek, 30 Matematik, 5 Geometri sorusundan oluşacaktır. ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER İÇİN BAŞVURU SÜRECİ BROŞÜRLERİMİZ UİO olarak, Eğitim-Öğretim yılında üniversitemizde eğitim almak isteyen uluslararası öğrenci adaylarını başvuru süreci hakkında bilgilendirmek amacıyla hazırladığımız Önlisans, Lisans, Lisansüstü Programlar ile Yatay Geçiş Başvuru Süreci broşürleri UİO web sayfamızda Türkçe ve İngilizce olarak yayınlanmıştır. Hazırlamış olduğumuz diğer yayınlara web sayfamızın linkinden ulaşılabilmektedir. RUS UYRUKLU ÖĞRENCİLERİMİZE BİLGİLENDİRME Üniversitemizde eğitim görmekte olan 27 Rus uyruklu öğrencimize yönelik olarak, Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi (UİO) koordinasyonunda, Rusya Federasyonu Antalya Konsolosu Alexey Shiyanov tarafından 05 Aralık 2014 tarihinde Uluslararası İlişkiler Ofisi Toplantı Salonu nda Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.

4 ERASMUS KALİTE ÖDÜLÜMÜZ UİO olarak Erasmus Programı kapsamında gönderdiğimiz üniversitemiz öğrencilerine verdiğimiz hizmetler dolayısıyla, Üniversitemiz,Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından Erasmus Kalite Ödülü (Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Faaliyeti Kalite Ödülü) ile ödüllendirilmiştir. ERASMUS+ ÖĞRENCİ SEÇMELERİMİZ TAMAMLANDI Eğitim Öğretim Yılı içinde Erasmus+ Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliğinden yararlanmak isteyen 2000 den fazla öğrencimizin başvuruları 26 Ocak 20 Şubat 2015 tarihleri arasında tamamlanmıştır.

5 ERASMUS+ YABANCI DİL SINAVI Ofisimiz Erasmus+ Programı ile öğrencilerimize Avrupa nın kapılarını aralamaya devam ediyor. Erasmus+ yabancı dil sınavı 6 Mart 2015 tarihinde merkez ve ilçe kampüslerimizde gerçekleştirilecektir. Detaylı bilgiye linkinden ulaşılabilmektedir. OFİSİMİZİN DESTEĞİ İLE AVRUPA DA BİR BAŞARI ÖYKÜSÜ DAHA Erasmus+ Staj Hareketliliği programı kapsamında, akademik yılında, Almanya daki Vivantes Klinikum im Freidricshain - Lnadsberger Allee Eğitim Araştırma Hastanesi Gastroentoloji ve Interventionel Endoskopi ünitesine 5 ay süreyle staj yapmak üzere gönderilen Tıp Fakültesi öğrencilerimizden Haney Durmuş, kariyerine Avrupa da devam edeceğini belirterek desteklerinden dolayı Ofisimize teşekkürlerini iletti. Koordinatörümüz Prof. Dr. Burhan Özkan konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, AB Hibe programlarının üniversitemizde uygulamalarında yeni dönemde, öncelikle Eurodesk Temas Noktası olarak bilgilendirme yapıyoruz. Sonrasında ise, Erasmus+ Programı kapsamında yurtdışına gönderdiğimiz ve ev sahipliği yaptığımız öğrencilerin kazanımlarına yönelik takip çalışmalarını sürdürüyoruz dedi.

6 ERASMUS+ ÖĞRENCİLERİMİZE ORYANTASYON Ofisimiz, Erasmus+ Programı kapsamında Akademik Yılı Bahar dönemi için üniversitemize gelen 82 öğrenciye 10 Şubat 2015 tarihinde Oryantasyon eğitimi ve Hoşgeldin Yemeği düzenledi. Üniversitemiz Akademik Yılında 145 Erasmus öğrencisine ev sahipliği yaptı. ERASMUS ÖĞRENCİLERİMİZ ÜLKE YEMEKLERİNİ TANITTI Eğitim Öğretim Yılı içinde Erasmus kapsamında üniversitemize gelen 143 Erasmus öğrencisi için 24 Aralık 2014 tarihinde Akdeniz Restaurant ta Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığının desteğiyle Kültürlerarası mutfak aktivitesi ve yılbaşı kutlaması düzenlendi. Etkinlik kapsamında SKS de mutfağa girerek kendi ülke yemeklerinden hazırlayan öğrenciler akşam da hazırladıkları yemekler eşliğinde yılbaşını kutladılar. SLOVAKYA DAKI KA1 GENÇLIK ÇALIŞANLARI DEĞIŞIMI EĞITIM KURSUNA KATILIYORUZ Üniversitemiz Avrupa-Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi nin gönderen ortak olarak yer aldığı Activation Policy and Youth Employment: Competences in Our Hands projesi kapsamında Slovak CVC-RCM (Centrum Volneho Casu - Regionalne Centrum Mladeze) Bölgesel Gençlik Merkezi Nisan 2015 tarihleri arasında Slovakya da gençlik çalışanları değişimi eğitim kursu düzenlemektedir. Eğitime Avrupa-Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezimizden iki gençlik çalışanı katılacaktır.

7 GÖYNÜK FEN LİSESİ OFİSİMİZİN DESTEĞİ İLE AVRUPA YOLUNDA Şubat 2015, Sayı 3 Göynük Fen Lisesi, Ofisimizin desteğiyle hazırladığı Fen Derslerinde Teknoloji Kullanımı Becerilerinin Arttırılması projesi ile Türkiye den başvuran 1658 projeden 93 okul arasına girerek, Ulusal Ajans tarafından hibe almaya hak kazandı Avro bütçeli proje kapsamında Göynük Fen Lisesi ndeki görevli öğretmenler; İtalya, İspanya ve Malta da 4 ayrı kursa katılacaklar. VISCONTI PROJESİNİN İLK TOPLANTISINA KATILDIK Ofisimiz önderliğinde başvurusu yapılan ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuzun ortak olduğu Erasmus+ KA2 Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklık Projesi- VISCONTI projesinin ilk koordinasyon toplantısı 9-11 Aralık 2015 tarihinde Valencia/İspanya da gerçekleştirildi. Koordinasyon toplantısında projenin 1. Zihinsel çıktısı üzerinde çalışma yapıldı. BestCARE PROJESİNİN AÇILIŞ KONFERANSINDAYDIK Kısa adı BestCARE olan Tamamlayıcı Terapilerle Avrupa Birliği Standartlarında Hemşirelik Bakımını Geliştirme Erasmus+ KA2 Stratejik Ortaklık Projesi nin Açılış Konferansı Antalya da yapıldı. Konferansa Koordinatörümüz Prof. Dr. Burhan Özkan ve AB Projeleri sorumlumuz Rabia Vezne de katıldı. Üniversitemiz Hemşirelik Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Zeynep Özer konuşmasında proje başvurusunda verdiğimiz destekten dolayı Ofisimize teşekkürlerini ifade etti.

8 AVRUPA AKDENİZ GENÇLİK MERKEZİMİZ e-dergisi 2. SAYISI YAYINLANDI Ofisimiz tarafından hazırlanan ve Avrupa-Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezimizin süreli yayını olan "Paylaşmanın Gücü" e-dergi'sinin ikinci sayısı Türkçe ve İngilizce olarak yayınlandı. Dergimizin 2. sayısının Türkçesine linkinden İngilizcesine ( P.S. Power of Sharing E-Journal) ise linkinden ulaşılabilmektedir. ÇİFT DİPLOMA PROTOKOLÜ ÇALIŞMALARIMIZ SON AŞAMADA Üniversitemiz Alanya İşletme Fakültesi Uluslararası Ticaret lisans programı ile Almanya nın Landshut Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, İşletme Fakültesi Uluslararası İşletme lisans programı arasında 2015 yılından itibaren başlatma kararı aldığımız Çift Diploma Programı çalışmaları tamamlanmak üzere. Koordinatörümüz Prof. Dr. Burhan Özkan konu ile ilgili yaptığı açıklamada; Eğitim-Öğretim Dönemi nde başlatılması planlanan çift diploma programına katılan üniversitemiz lisans öğrencileri, Erasmus Programı kapsamında 1 yıl Almanya'ya giderek Landshut Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nde okuyacaklar, program kapsamında alacakları mesleki derslere ilave olarak, bir yıl boyunca Almanca dersi alacaklar sonuçta hem Landshut Uygulamalı Bilimler Üniversitesi hem de Akdeniz Üniversitesinin diplomalarına sahip olma şansını yakalayacaklar. dedi.

9 WORCESTER ÜNİVERSİTESİ HEYETİNİN ZİYARETİ İngiltere'de bulunan Worcester Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Heather Forland, Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Catherine Hyde ve Uluslararası Öğrenciler Koordinatörü Chris Taylor dan oluşan heyet, 5 Aralık 2014 tarihinde Üniversitemizi ziyaret etti. Konuk heyetin ziyareti çerçevesinde üniversitemizin ilgili birimlerinin katılımıyla Ofisimiz Toplantı Salonunda Bilimsel İşbirliği Çalıştayı gerçekleştirilmiştir. Çalıştayda 2015 yılından itibaren Akdeniz Üniversitesi ve Worcester Üniversitesi arasında Erasmus+ Programı kapsamında öğrenci, akademik ve idari personel değişimi ile hareketlilik başlatılacak, bilimsel işbirliği anlaşmasıyla da ortak Ar-Ge çalışmaları konusunda işbirliği yapılmasına karar verilmiştir. WORCESTER ÜNİVERSİTESİNE ZİYARET 31 Ocak-4 Şubat 2015 tarihleri arasında üniversitemizi temsilen Koordinatörümüz Prof. Dr. Burhan Özkan ve Ofisimiz personeli Serap Yeter İngiltere deki Worcester Üniversitesi ni ziyaret etmiştir. Ziyaret kapsamında; üniversitemiz ile Worcester Üniversitesi arasında bilimsel ve eğitimsel işbirliği protokolünün yanı sıra Yaşlı Bakım Hizmetleri, Gerontoloji ve Çevre Mühendisliği bölümleri arasında Erasmus ikili anlaşmaları imzalanmıştır.

10 LANDSHUT UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ HEYETİNİN ZİYARETİ Almanya da bulunan Landshut Uygulamalı Bilimler Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Christoph Fedke, Prof. Dr. Dominique Moisl, Prof. Dr. Mihri Özdoğan ve Julia Schmid ten oluşan heyet, 1-3 Aralık 2014 tarihleri arasında üniversitemizi ziyaret etti. Ziyarette iki üniversite arasında Ortak Sosyal Hizmetler Programı açılması konusu görüşüldü. URMİA ÜNİVERSİTESİ HEYETİNİN ZİYARETİ İran da bulunan Urmia Üniversitesi İdari İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Dr. M. Rezazadeh Bari başkanlığındaki heyet, 5 Aralık 2014 tarihinde üniversitemizi ziyaret etti. Koordinatörümüz Prof. Dr. Burhan Özkan ziyaret ile ilgili yaptığı açıklamada uluslararasılaşmaya büyük önem verdiklerini, bu kapsamda İran daki yükseköğretim kurumları ile eğitimsel ve bilimsel alanlarda işbirliği imkanlarını ilerletme arzusunda olduklarını belirtmiştir. URAL FEDERAL ÜNİVERSİTESİ İLE İŞBİRLİĞİ Üniversitemiz ile Ural Federal Üniversitesi (Rusya Federasyonu) arasında bilimsel ve eğitimsel işbirliği protokolü imzalanmıştır. Anlaşma kapsamında, her iki üniversite öğretim üyelerinin ortak bilimsel çalışmaları ve ilgili oldukları eğitim alanları üzerine işbirliği yapılması konusunda mutabakata varılmıştır.

11 ABD BÜYÜKELÇİLİĞİNDEN ZİYARET ABD Ankara Büyükelçiliği Basın, Kültür ve Kamu Diplomasi Müsteşarı Jonathan Henick 27 Ocak 2015 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe'yi makamında ziyaret etti. Koordinatörümüz Prof. Dr. Burhan Özkan ın da katıldığı toplantıda, Jonathan Henick ziyaret amacının büyükelçilik çalışmaları hakkında bilgi vermek ve Akdeniz Üniversitesi ni yakından tanımak olduğunu belirterek ABD de bulunan üniversitelerin Akdeniz Üniversitesi ne ilgilerinin gün geçtikçe arttığını ifade etmiştir. Rektörümüz Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe ise yükseköğretimde ABD ile işbirliğine büyük önem verdiklerini bu amaçla ikili temasların artarak devam edeceğini vurgulamıştır. ÜNİVERSİTEMİZİN CİBUTİ YE DESTEĞİ DEVAM EDİYOR Üniversitemiz ile Cibuti Üniversitesi arasında, 2013 yılında başlatılan bilimsel işbirliğinin kapsamı giderek genişliyor. Cibuti Üniversitesi ne verilen akademik desteğin yanında, idari destek de verilmesi amacıyla Cibuti den üniversitemize ilk idari personel ziyareti, 27 Ocak- 7 Şubat 2015 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Cibuti Üniversitesi nde sağlık, kültür ve spor alanında çalışan Abdourahim Adad Darar Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı (SKS) na çalışma ziyareti için gelmiş, ziyaret kapsamında üniversitemizin işleyişi hakkında bilgi almıştır. Ziyaret kapsamında Abdourahim Adad Darar Rektörümüz Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe yi ziyaret ederek Akdeniz Üniversitesi olarak Cibuti Üniversitesi ne verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. 10 günlük çalışma ziyaretinin çok verimli geçtiğini belirten Sn. Darar, üniversitemizdekine benzer bir idari yapılanmayı Cibuti Üniversitesi nde kurmak istediklerini belirtti. Rektörümüz Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe ise Cibuti Üniversitesinin bilimsel ve idari taleplerini karşılamak için gereken desteği vermeye devam edeceklerini ifade ederek, bilgi birikimlerini ve deneyimlerini Cibutili meslektaşlarla paylaşarak, Cibuti Üniversitesi nin akademik ve idari yapılanmasına katkı sağlamaktan duyduğu mutluluğu belirtmiştir.

12 AHMET YESEVİ ÜNİVERSİTESİ HEYETİNİN ZİYARETİ Üniversitemiz ile Kazakistan da bulunan Ahmet Yesevi Üniversitesi arasında imzalanan işbirliği anlaşması kapsamında, Ahmet Yesevi Üniversitesi Şubat 2015 tarihleri arasında üniversitemize çalışma ziyaretinde bulunmuşlardır. KAZAK ULUSAL TARIM ÜNİVERSİTESİ İLE İŞBİRLİĞİ Üniversitemiz ile Kazakistan da bulunan Kazak Ulusal Tarım Üniversitesi arasında 21 Ocak 2015 tarihinde bilimsel işbirliği protokolü imzalanmıştır. Anlaşmanın konusu, uzmanların eğitimi, ortak bilimsel ve araştırma faaliyetlerinin ve akademik hareketliliğin gelişimi, aynı zamanda eğitimsel ve bilimsel süreçlerde ilerleme sağlamak, farklı işbirliği formları vasıtasıyla taraflar arasında ortaklık ilişkisi tesis etmektir. Veda Yemeği, Mevlana Değişim Programı kapsamında Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi nden gelen ve üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümünde eğitim gören Muhammed Çelebi nin müzik dinletisi ile son bulmuştur. MEVLANA ÖĞRENCİLERİMİZE VEDA YEMEĞİ Mevlana Değişim Programımız kapsamında üniversitemizde Güz döneminde eğitim görmek üzere yurtdışından gelen öğrenciler için Ofisimiz tarafından 20 Ocak 2015 tarihinde Üniversitemiz Sosyal Tesislerinde Veda Yemeği düzenlenmiştir.

13 MEVLANA PROGRAMI PROTOKOLÜ SAYIMIZ İKİ KAT ARTTI Akademik yılı Mevlana Değişim Programı kapsamında imzalanan protokol sayısı 12 farklı ülke ile 20 iken; bu sayı akademik yılında 22 farklı ülke ile 47 ye yükselmiştir. MEVLANA ÖĞRENCİLERİMİZ ÜNİVERSİTEMİZDE Mevlana Değişim Programımız kapsamında Akademik Yılında bahar döneminde üniversitemize Bosna-Hersek, Japonya, Kazakistan ve Kırgızistan dan gelen 25 öğrenci üniversitemizdeki eğitimlerine başladılar. MEVLANA ÖĞRENCİLERİMİZE ORYANTASYON PROGRAMI DÜZENLEDİK Ofisimiz tarafından Mevlana Değişim Programı kapsamında üniversitemize Bahar döneminde gelen öğrenciler için 20 Şubat 2015 tarihinde Oryantasyon Programı düzenlenmiştir. MEVLANA PROGRAMI İLE DÜNYANIN FARKLI COGRAFYALARINDAN ÖĞRETİM ELEMANLARI ÜNİVERSİTEMİZDE Prof. Dr. Yasuo Ohe (Japonya-Chiba Üniversitesi) 7-13 Aralık 2014 tarihleri arasında, Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümünde ders veren Prof. Dr. Ohe, öğretim elemanı hareketliliğini sağlayan Tarım Ekonomisi Bölümü ve Ofisimize teşekkürlerini dile getirdi.

14 Doç. Dr. Lokesha Veerabhadraiah (Hindistan- Vijayanagara Sri Krishnadevaraya Üniversitesi) Kasım 2014 tarihleri arasında, Fen Fakültemiz Matematik Bölümünde ders vermiştir. Doç. Dr. Veerabhadraiah Program hakkındaki olumlu düşüncelerini, edindiği bilgi ve deneyimleri kendi üniversitesindeki öğrenci ve akademisyenler ile paylaşacağını ve iki üniversite arasındaki işbirliğini bilimsel projeler ile daha da güçlendirmeye çalışacaklarını dile getirmiştir. Doç. Dr. Rehman Seferov (Azerbaycan-Azerbaycan Turizm Enstitüsü) Kasım 2014 tarihleri arasında, Turizm Fakültemiz Turizm İşletmeciliği Bölümünde ders veren Doç. Dr. Seferov, Mevlana Değişim Programının bilgiyi paylaşmanın en iyi yollarından biri olduğunu ifade etmiştir. Öğr. Gör. Anar İskandarov (Azerbaycan-Qafqaz Üniversitesi) 24 Kasım -1 Aralık 2014 tarihleri arasında, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemiz Uluslararası İlişkiler Bölümü nde ders vermiştir. Öğr. Gör. İskandarov Akdeniz Üniversitesi nde edindiği bilgi ve deneyimleri kendi üniversitesinde paylaşacağını ve Mevlana Değişim Programının uygulanmasına katkıda bulunacağını dile getirmiştir. IAESTE PROGRAMI İLE ÖĞRENCİMİZİ ALMANYA YA GÖNDERDİK Ben Meryem Ürün, Akdeniz Üniversitesi Elektrik- Elektronik Mühendisliği Bölümü nde okuyorum. Almanya nın Technical University of Dresden üniversitesinde IAESTE Programı ile staj yapabildiğim için mutluyum. Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Ofisi çalışanları staj başvurum süresince gerçekten çok yardımseverdi ve benim için ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Ayrıca bana şu anda herkese teşekkürlerimi iletme şansı verdikleri için teşekkür ederim.

15 Bu staj programı hayatım boyunca yakaladığım en harika şanstı. Dresten deki LC IASTE grubu ile düzenli olarak gezebildim ve Dresten in sunduğu sayısız tarihi ve kültürel mekanları keşfedebildim. Bütün dürüstlüğüm ile LC Dresten in alanında gördüğüm en iyisi olduğunu söyleyebilirim. Onlar yeni gelen herkese çok yardımcı oldular. Bu arada, staj programına katılmak benim için çok değişik bir deneyim oldu çünkü çalışmayı seviyorum ve bütün bu aşamalar iş hayatına atılmadan önce kesinlikle gerekli. Aynı zamanda ben, IASTE Erlangen üyeleri ile birlikte Erlangen Adventure Weekend için Erlangen e gittim. Onlar oldukça naziklerdi ve kendimi evimde hissetmemi sağladılar. Orada tanıştığım herkes bana yardım etmek, benim için bir şey yapmak, beni özel hissettirmek için ellerinden geleni yapıyorlardı. Dresden de kaldığım sürece boyunca kendimi evimde gibi hissettiğimi bütün samimiyetim ile söyleyebilirim. Kendime yaşamak istediğim yeni bir yer bulduğumu söyleyebilirim. Sonuç olarak üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Ofisi ne bana bu şansı verdiği için tekrar teşekkürlerimi iletmek istiyorum. FARABİ BAŞVURULARIMIZ BAŞLIYOR Eğitim-Öğretim Yılı Farabi Değişim Programı başvurularımız 23 Şubat -13 Mart 2015 tarihleri arasında alınacaktır. Ön kayıtlar Şubat 2015 tarihleri arasında alınacak olup bu tarihlerde elektronik başvurusunu yapmış olan öğrencilerimizden ıslak imzalı resmi başvurular Mart ayının ilk iki haftası içinde Uluslararası İlişkiler Ofisi Farabi Değişim Programı Ofisi 6.Kat 606 no lu odaya teslim edilerek gerçekleştirilebilecektir. Öğrencilerimiz 2015-Nisan ayının son haftası içerisinde KABUL/RED sonuçlarını öğrenebilecekler.

16

Mayıs 2015, Sayı 4. Akdeniz Üniversitesi nin Değerli Mensupları

Mayıs 2015, Sayı 4. Akdeniz Üniversitesi nin Değerli Mensupları Akdeniz Üniversitesi nin Değerli Mensupları Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi e-bülteni nin dördüncü sayısı ile karşınızdayız. Üçüncü sayımızın yayınlanmasının ardından geçen üç ay içerisinde

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. e-bülten. uio.akdeniz.edu.tr/tr. Akdeniz University International Relations Office

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. e-bülten. uio.akdeniz.edu.tr/tr. Akdeniz University International Relations Office Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi e-bülten Akdeniz University International Relations Office @AkdenizUni_IRO YENİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİMİZ ÜNİVERSİTEMİZDE Bu yıl 12 Mayıs 2018 tarihinde

Detaylı

Avrupa Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Avrupa Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi 1 Ocak Aralık 2015 Faaliyet Raporu

Avrupa Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Avrupa Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi 1 Ocak Aralık 2015 Faaliyet Raporu Avrupa Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi 1 Ocak 2015-31 Aralık 2015 Faaliyet Raporu Özet Rapor, Avrupa Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi nin 1 Ocak 2015-31 Aralık 2015 tarihleri

Detaylı

Avrupa Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi. 1 Aralık Haziran Faaliyet Raporu

Avrupa Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi. 1 Aralık Haziran Faaliyet Raporu 1 Aralık 2013-30 Haziran 2014 Faaliyet Raporu Özet Rapor, nin 1 Aralık 2013-30 Haziran 2014 tarihleri arasında gerçekleştirdiği ve bir sonraki 6 aylık dönemde gerçekleştirilmesi planlanan çalışmaları içermektedir.

Detaylı

T.C. KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİANSYON OFİSİ

T.C. KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİANSYON OFİSİ T.C. KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİANSYON OFİSİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2019 2020 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ BAŞVURU VE SEÇİM KRİTERLERİ

Detaylı

Kasım 2014, Sayı 2. Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi e-bülteni nin ikinci sayısı ile karşınızdayız.

Kasım 2014, Sayı 2. Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi e-bülteni nin ikinci sayısı ile karşınızdayız. Akdeniz Üniversitesi nin Değerli Mensupları Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi e-bülteni nin ikinci sayısı ile karşınızdayız. Öncelikli olarak 12 Eylül 2014 tarihinde Uluslararası İlişkiler

Detaylı

Avrupa Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Avrupa Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi 1 Ocak Aralık 2014 Faaliyet Raporu

Avrupa Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Avrupa Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi 1 Ocak Aralık 2014 Faaliyet Raporu Avrupa Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi 1 Ocak 2014-31 Aralık 2014 Faaliyet Raporu Özet Rapor, Avrupa Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi nin 1 Ocak 2014-31 Aralık 2014 tarihleri

Detaylı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 14/06/2017-79163 T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı *BELCBASCU* Sayı : 61939645-103-E.79163 14/06/2017 Konu : 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Akademik

Detaylı

Ağustos 2014, Sayı 1

Ağustos 2014, Sayı 1 Akdeniz Üniversitesi nin Değerli Mensupları Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi e-bülteni nin ilk sayısı ile karşınızdayız. Bilindiği gibi yükseköğretim alanında meydana gelen değişim ve

Detaylı

Erasmus+ Erasmus Öğrenci Değişim Programı

Erasmus+ Erasmus Öğrenci Değişim Programı AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ Erasmus+ Erasmus Öğrenci Değişim Programı 06.01.2014 Bugün ne konuşacağız Erasmus+ ( Öğrenim ve Staj) Nedir? Erasmus + Öğrenme Hareketliliğindeki değişiklikler

Detaylı

Kasım 2015, Sayı 6 Kasım 2015, Sayı 6

Kasım 2015, Sayı 6 Kasım 2015, Sayı 6 Kasım 2015, Sayı 6 Akdeniz Üniversitesi nin Değerli Mensupları Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi e-bülteni nin altıncı sayısı ile karşınızdayız. Beşinci sayımızın yayınlanmasının ardından

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. e-bülten. uio.akdeniz.edu.tr/tr. Akdeniz University International Relations Office

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. e-bülten. uio.akdeniz.edu.tr/tr. Akdeniz University International Relations Office Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi e-bülten Akdeniz University International Relations Office @AkdenizUni_IRO AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ SINAVI (AKDENİZ/YÖS)-2018, 26 ÜLKE

Detaylı

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER GENEL KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Misyon ve Vizyon

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER GENEL KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Misyon ve Vizyon T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER GENEL KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Misyon ve Vizyon Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Bartın Üniversitesi nin yükseköğretim

Detaylı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 23/02/2015-9123 T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı *BELMRPYA* Sayı :99174368 /310.02.01.1/ Konu :Farabi Programı Başvuru Materyalleri FİZİK BÖLÜM

Detaylı

ULUSLAR ARASI İLİŞKİLER & LLP/ ERASMUS / FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ

ULUSLAR ARASI İLİŞKİLER & LLP/ ERASMUS / FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ULUSLAR ARASI İLİŞKİLER OFİSİ TANITIM SUNUSU ULUSLAR ARASI İLİŞKİLER & LLP/ ERASMUS / FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ Karabük Üniversitesi kurulduğu andan itibaren uluslararası tanınırlığa

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından gerçekleştirilecek

Detaylı

ERASMUS+ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÇALIŞANLARI GÖREV TANIMLARI

ERASMUS+ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÇALIŞANLARI GÖREV TANIMLARI ERASMUS+ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÇALIŞANLARI GÖREV TANIMLARI Erasmus Kurum Koordinatörü Üniversite ile Ulusal Ajans arasındaki iletişimin ve koordinasyonun sağlanması İkili Anlaşmalar: AB Programları çerçevesinde

Detaylı

Akademik Yılı Erasmus+ Duyuru ve Etkinlik Takvimi

Akademik Yılı Erasmus+ Duyuru ve Etkinlik Takvimi T.C. KARATAY ÜNİVERSİTESİ Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğü 2016 2017 Akademik Yılı Erasmus+ Duyuru ve Etkinlik Takvimi ERASMUS+ İngilizce Sınavı 01-21 Ekim 2016 Erasmus+ İngilizce Sınavı Başvuruları 27 Ekim

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı, Rektörlüğe bağlı olarak görev yapan ve Rektör Yardımcısı

Detaylı

uio.akdeniz.edu.tr/tr

uio.akdeniz.edu.tr/tr Akdeniz University International Relations Office @AkdenizUni_IRO AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ SINAVI (AKUS/AKDENİZ YÖS-2017) Üniversitemiz ön lisans ve lisans programlarında öğrenim görmek

Detaylı

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2014 2015 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2014 2015 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2014 2015 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı nın başlatmış olduğu Mevlana Değişim

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 26453

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 26453 Resmi Gazete Tarihi: 05.03.2007 Resmi Gazete Sayısı: 26453 AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

No İŞ TANIMI TARİH 2011 YILI

No İŞ TANIMI TARİH 2011 YILI T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ BOLOGNA KOORDİNATÖRLÜĞÜ (ABKO) BOLOGNA SÜRECİ ÇALIŞMA TAKVİMİ No İŞ TANIMI TARİH 1 Bologna Süreci (BS) Kurum Koordinatörü görevlendirilmesi 08 Aralık 2010 2 BS Koordinatör Yardımcısı

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2014 YILI BİRİM FAALİYET RAPORU

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2014 YILI BİRİM FAALİYET RAPORU MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2014 YILI BİRİM FAALİYET RAPORU 2 Mevlana Programı Mevlana Programı, yurtdışında eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini

Detaylı

10.06.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ. -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

10.06.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ. -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü 10.06.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İKÇÜ ile Putra Üniversitesi arasında 'Mevlana Değişim Programı' İzmir Kâtip Çelebi

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Başkanlığı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Başkanlığı Tarih ve Sayı: 15/01/2015-12584 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Başkanlığı *BE5U3F46U* Sayı :37567810-203.99- Konu :2015/2016 Erasmus başvurusu hk. İLETİŞİM

Detaylı

Ağustos 2015, Sayı 5

Ağustos 2015, Sayı 5 Ağustos 2015, Sayı 5 Akdeniz Üniversitesi nin Değerli Mensupları Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi e-bülteni nin beşinci sayısı ile karşınızdayız. Dördüncü sayımızın yayınlanmasının ardından

Detaylı

ALES Türü ve Puanı. Yabancı Dil. İstenen Belgeler. YDS veya Eşdeğer Yabancı Dil Sınava girmiş olmak.

ALES Türü ve Puanı. Yabancı Dil. İstenen Belgeler. YDS veya Eşdeğer Yabancı Dil Sınava girmiş olmak. İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü'ne 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı BAHAR Yarıyılı için aşağıda belirtilen Ana Bilim Dallarına karşılarında belirtilen sayıda

Detaylı

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 13 MART 2015

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 13 MART 2015 ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 13 MART 2015 2014-2015 ÖĞRETİM YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU KILAVUZU SON BAŞVURU TARİHİ 30 MART 2015 1 Erasmus Stajı Nedir? Staj, bir yararlanıcının programa katılan

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ ERASMUS PROGRAMI UYGULAMA YÖNERGESİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ ERASMUS PROGRAMI UYGULAMA YÖNERGESİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ ERASMUS PROGRAMI UYGULAMA YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Madde 1 - Bu yönergenin amacı, Erasmus Programının ve tüm alt faaliyetlerinin Ankara Üniversitesi nde uygulanmasını

Detaylı

Güz dönemi kurum içi yatay geçiş başvuralarının internet üzerinden duyurulması Eylül 2016 Pazartesi -

Güz dönemi kurum içi yatay geçiş başvuralarının internet üzerinden duyurulması Eylül 2016 Pazartesi - 2016-2017 AKADEMİK TAKVİM GÜZ DÖNEMİ 05-07 Temmuz 2016 Salı - Ramazan Bayramı tatili (Arife: 04 Temmuz Pazartesi) 01-31 Ağustos 2016 Pazartesi - Lisansüstü güz dönemi başvuruları 01-31 Ağustos 2016 Pazartesi

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. e-bülten. uio.akdeniz.edu.tr/tr. Akdeniz University International Relations Office

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. e-bülten. uio.akdeniz.edu.tr/tr. Akdeniz University International Relations Office Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi e-bülten Akdeniz University International Relations Office @AkdenizUni_IRO AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ SINAVI (AKDENİZ/YÖS)-2018 AKDENİZ

Detaylı

Akademik Yılı Erasmus+ KA103 Öğrenim ve Staj Hareketliliği için Sıralama (Asil ve Yedek Adaylar) Listesi için tıklayınız.

Akademik Yılı Erasmus+ KA103 Öğrenim ve Staj Hareketliliği için Sıralama (Asil ve Yedek Adaylar) Listesi için tıklayınız. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ E R A S M U S+ (KA103) PROGRAMI 2018-2019 Akademik Yılı Erasmus+ Öğrenim ve Staj Hareketliliği Sıralama (Asil-Yedek Liste) Duyurusu 2018-2019

Detaylı

Avrupa Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi

Avrupa Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Avrupa Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi 1 Ocak 2017-31 Aralık 2017 Faaliyet Raporu Özet Rapor, Avrupa Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi nin 1 Ocak 2017-31 Aralık 2017 tarihleri

Detaylı

BATMAN ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ PROGRAMI WROCLAW ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI PERSONEL EĞİTİM HAFTASI VE POLONYA ÜNİVERSİTELERİ İŞBİRLİĞİ ZİYARETİ

BATMAN ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ PROGRAMI WROCLAW ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI PERSONEL EĞİTİM HAFTASI VE POLONYA ÜNİVERSİTELERİ İŞBİRLİĞİ ZİYARETİ BATMAN ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ PROGRAMI WROCLAW ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI PERSONEL EĞİTİM HAFTASI VE POLONYA ÜNİVERSİTELERİ İŞBİRLİĞİ ZİYARETİ 14-18 MAYIS 2018 Üniversitemizin uluslar arasılaşma faaliyetleri

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİNATÖRLÜĞÜ

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİNATÖRLÜĞÜ Mevlana Değişim Programı Nedir? Küreselleşen dünyada herhangi bir coğrafi ve etnik sınır olmaksızın diploma denkliği

Detaylı

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ. www.balikesir.edu.tr http://yos.balikesir.edu.tr

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ. www.balikesir.edu.tr http://yos.balikesir.edu.tr BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ www.balikesir.edu.tr http://yos.balikesir.edu.tr tttt Balıkesir Balıkesir Ege ve Marmara Bölgesi'nin kesişme noktasında yer almaktadır. 3 Balıkesir e Ulaşım: Balıkesir, İstanbul-İzmir

Detaylı

Ulusal ve Uluslararası Paydaşlar Arasında İşbirliğinin artırılması

Ulusal ve Uluslararası Paydaşlar Arasında İşbirliğinin artırılması STRATEJİK PLAN, AMAÇ, HEDEF VE FAALİYET TABLOSU FAKÜLTE/BÖLÜM ADI: ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ Stj. Amaç No Hedef No Faaliyet No Performans no Stratejik Amaç / Hedef / Faaliyet Tanımı 2008 mevcut

Detaylı

2012-2013 Akademik Yılı Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği ve 2011-2012 Akademik Yılı Staj Hareketliliği Başvuru Duyurusu

2012-2013 Akademik Yılı Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği ve 2011-2012 Akademik Yılı Staj Hareketliliği Başvuru Duyurusu 2012-2013 Akademik Yılı Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği ve 2011-2012 Akademik Yılı Staj Hareketliliği Başvuru Duyurusu Öğrenci Seçim Takvimi 20 Şubat 8 Mart 2012: Adayların online başvuru sürecini

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Başkanlığı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Başkanlığı Tarih ve Sayı: 15/01/2015-12581 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Başkanlığı *BEL937UHY* Sayı :37567810-109.07- Konu :Diğer (109.99) 2015-2016 Erasmus Staj Başvurusu

Detaylı

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA Evrak Tarih ve Sayısı: 02/02/2016-E.5487 T. C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü *BD2055409011* Sayı : 98849140-100- Konu : 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Mevlana Değişim Programı

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ GAZİ ÜNİVERSİTESİ FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ 2017 Faaliyet Raporu Özeti Farabi Kurum Koordinatörlüğünce yürütülen hizmetlerle ilgili mevcut süreçler ve alt süreçlerin maddeler halinde

Detaylı

ERASMUS BÖLÜM / PROGRAM KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTıSı. Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü Uluslararası İlişkiler Ofisi 5 Şubat 2013

ERASMUS BÖLÜM / PROGRAM KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTıSı. Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü Uluslararası İlişkiler Ofisi 5 Şubat 2013 ERASMUS BÖLÜM / PROGRAM KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTıSı Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü Uluslararası İlişkiler Ofisi 5 Şubat 2013 İÇİNDEKİLER ERASMUS GİDEN ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ Öğrenci Süreçleri İş Akışı 2013

Detaylı

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN Başvurular, https://bys.akdeniz.edu.tr/enstitu adresinden ONLINE olarak yapılacaktır. Başvuru Adresi Tel: 0242 227 78 57, 0 242 310 19 18 Fax: 0242 227 78 56 GENEL AÇIKLAMALAR 1 İlan kadrosuzdur. 2 Lisansüstü

Detaylı

Pınar ELBASAN. İstanbul Aydın Üniversitesi Erasmus+ Kurum Koordinatörü. Ulusal Ajans Erasmus+ Yükseköğretim için Yeni Başlayanlar Toplantısı

Pınar ELBASAN. İstanbul Aydın Üniversitesi Erasmus+ Kurum Koordinatörü. Ulusal Ajans Erasmus+ Yükseköğretim için Yeni Başlayanlar Toplantısı Pınar ELBASAN İstanbul Aydın Üniversitesi Erasmus+ Kurum Koordinatörü Ulusal Ajans Erasmus+ Yükseköğretim için Yeni Başlayanlar Toplantısı Akdeniz Üniversitesi 11.06.2015 İÇERİK 1 Proje Yönetim Döngüsü

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİM

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİM AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİM Ön Lisans ve Lisans Eğitim Öğretim Güz Yarıyılı Yeni Öğrencilerin Kesin Kayıtları ve Yeterlilik Sınavları Bahar Yarıyılı 03-05 Eylül 2018

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Mevlana Değişim Programı Koordinatörlüğü

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Mevlana Değişim Programı Koordinatörlüğü Evrak Tarih ve Sayısı: 13/02/2017-E.12970 T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Mevlana Değişim Programı Koordinatörlüğü *BE6PBDK9H* Sayı : 14127219-310.99/ Konu : Mevlana Değişim Programı Başvuruları Hak. MÜHENDİSLİK

Detaylı

TAMAMLAYICI TERAPİLERLE AVRUPA BİRLİĞİ SATANDARTLARINDA HEMŞİRELİK BAKIMINI GELİŞTİRME (BestCARE) PROJESİ KAPANIŞ KONFERANSI ANTALYA DA YAPILDI

TAMAMLAYICI TERAPİLERLE AVRUPA BİRLİĞİ SATANDARTLARINDA HEMŞİRELİK BAKIMINI GELİŞTİRME (BestCARE) PROJESİ KAPANIŞ KONFERANSI ANTALYA DA YAPILDI TAMAMLAYICI TERAPİLERLE AVRUPA BİRLİĞİ SATANDARTLARINDA HEMŞİRELİK BAKIMINI GELİŞTİRME (BestCARE) PROJESİ KAPANIŞ KONFERANSI ANTALYA DA YAPILDI Antalya Valiliği'nin ortak olarak yeraldığı Avrupa Birliği

Detaylı

Erasmus + Öğrenci Hareketliliği Başvuru İlanı

Erasmus + Öğrenci Hareketliliği Başvuru İlanı Erasmus + Öğrenci Hareketliliği Başvuru İlanı I. Başvuru Şartları, (Kimler Başvurabilir?) A: ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ Tüm adaylar, Trakya Üniversitesi bünyesinde bulunan eğitim kademelerinin (Ön Lisans, Lisans,

Detaylı

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN Lisansüstü Başvuru Tarihi LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARLA İLGİLİ BİLGİLER VE İSTENEN BELGELER TABLONUN DEVAMINDA YER ALMAKTADIR. BAŞVURU TAKVİMİ Giriş Sınavı Tarihi 1415 Ağustos 2017 Giriş Sınavı Sonuçlarının

Detaylı

Eğitim-Öğretim yılından itibaren aşağıdaki koşullar kapsamında öğretim elemanı ve öğrenci değişimi gerçekleştirilecektir:

Eğitim-Öğretim yılından itibaren aşağıdaki koşullar kapsamında öğretim elemanı ve öğrenci değişimi gerçekleştirilecektir: 2017-2018 Eğitim- yılından itibaren aşağıdaki koşullar kapsamında öğretim elemanı ve öğrenci değişimi gerçekleştirilecektir: Aşağıdaki tabloda belirtilen 57 ülkeyle öğrenci değişimi belirtilen alanlarda

Detaylı

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN Başvurular, https://bys.akdeniz.edu.tr/enstitu adresinden ONLINE olarak yapılacaktır. Başvuru Adresi Tel: 0242 227 78 57, 0 242 310 19 18 Fax: 0242 227 78 56 GENEL AÇIKLAMALAR 1 İlan kadrosuzdur. 2 Lisansüstü

Detaylı

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 27 ŞUBAT 2015

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 27 ŞUBAT 2015 ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 27 ŞUBAT 2015 2015-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU KILAVUZU 1 Erasmus+ Programı Erasmus öğrenci öğrenim hareketliliği, Standart veya Genişletilmiş

Detaylı

AVRUPA DA HİBE DESTEKLİ STAJ DUYURUSU

AVRUPA DA HİBE DESTEKLİ STAJ DUYURUSU AVRUPA DA HİBE DESTEKLİ STAJ DUYURUSU Erasmus+ Programı dâhilinde, Ankara Ticaret Odası Koordinatörlüğünde 12 Üniversitenin katılımıyla oluşan Yeni İş Tecrübeleri için Ankara Konsorsiyumu (YİTAK) Projesi,

Detaylı

PROJE TABANLI ULUSLARARASI DEĞİŞİM PROGRAMI

PROJE TABANLI ULUSLARARASI DEĞİŞİM PROGRAMI PROJE TABANLI ULUSLARARASI DEĞİŞİM PROGRAMI Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı Yükseköğretim sisteminin uluslararasılaşması odaklı süreçlerinde, Niteliğin arttırılmasına yönelik hedefler doğrultusunda

Detaylı

GÜZ DÖNEMİ. Kurumiçi Yatay Geçiş Başvuruları *Merkezi Yerleştirme Puanına Göre/Akademik Başarıya Göre Üniversiteye YENİ KAYIT

GÜZ DÖNEMİ. Kurumiçi Yatay Geçiş Başvuruları *Merkezi Yerleştirme Puanına Göre/Akademik Başarıya Göre Üniversiteye YENİ KAYIT TARİHLER 2024 Temmuz 0307 Ağustos *ÖSYS ile yerleşen GÜZ DÖNEMİ 1 ÖĞRETİM YILI Çift Anadal ve Yandal Programları Başvuruları *ÖSYS ile yerleşen 10 Ağustos Yurtdışı Kontenjanlar Başvuruları için SON Yurtdışı

Detaylı

ÖNLİSANS VE LİSANS (DİŞ-HUKUK-TIP FAKÜLTELERİ HARİÇ)

ÖNLİSANS VE LİSANS (DİŞ-HUKUK-TIP FAKÜLTELERİ HARİÇ) GÜZ YARIYILI ANKARA ÜNİVERSİTESİ 2018- EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ ÖNLİSANS VE LİSANS (DİŞ-HUKUK-TIP FAKÜLTELERİ HARİÇ) DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ HUKUK FAKÜLTESİ LİSANSÜSTÜ Yeni (ilk) Kayıt Başlama

Detaylı

6. ERASMUS KOORDİNATÖRLER TOPLANTISI ERASMUS KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ 11 ARALIK 2014

6. ERASMUS KOORDİNATÖRLER TOPLANTISI ERASMUS KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ 11 ARALIK 2014 6. ERASMUS KOORDİNATÖRLER TOPLANTISI E R A S M U S + Y Ü K S E K Ö Ğ R E N İ M Ö Ğ R E N C İ V E P E R S O N E L H A R E K E T L İ L İ Ğ İ ERASMUS KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ 11 ARALIK 2014 KA2 - YÜKSEKÖĞRETİM

Detaylı

AKADEMİK YILI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ÖĞRENCİ BAŞVURULARI

AKADEMİK YILI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ÖĞRENCİ BAŞVURULARI 2018-2019 AKADEMİK YILI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ÖĞRENCİ BAŞVURULARI Başvuru Koşulları: 1. Mevlana Değişim Programı kapsamında öğrenci değişimine İnönü Üniversitesinde örgün eğitim programlarına kayıtlı

Detaylı

IŞIK ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ

IŞIK ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ TARİH 29 Haziran - 21 Ağustos 2015-03-07 Ağustos 2015-07 Ağustos 2015 14 Ağustos 2015 21.08.2015 21 Ağustos 2015 22 Ağustos 2015 24-25 Ağustos 2015-24 Ağustos 2015 25 Ağustos 2015 26 Ağustos 2015 26 Ağustos

Detaylı

2010-2011 FARABİ ÖĞRENCİ VE ÖĞRETİM ÜYESİ DEĞİŞİM PROGRAMI

2010-2011 FARABİ ÖĞRENCİ VE ÖĞRETİM ÜYESİ DEĞİŞİM PROGRAMI 2010-2011 FARABİ ÖĞRENCİ VE ÖĞRETİM ÜYESİ DEĞİŞİM PROGRAMI FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI Farabi Programı Protokol Öğrenci Değişimi Öğretim Üyesi Değişimi Farabi Koordinatörleri Faaliyet Takvimi FARABİ DEĞİŞİM

Detaylı

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Öğrenci Odaklı Üniversite Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi ve FATÜBAT tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Öğrenci Kongresi ni onurlandırmanızı diler, saygılar sunarım. Prof. Dr. M. Ramazan YİĞİTOĞLU

Detaylı

T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Genel Sekreterlik ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜNE

T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Genel Sekreterlik ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜNE Evrak Tarih ve Sayısı: 06/06/2018-E.9955 T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Genel Sekreterlik *BE8R3DMC8* Sayı : 24998744-050.01.04- Konu : Senato Kararı ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜNE

Detaylı

T.C. İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Rektörlüğe bağlı olarak görev

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Akademik Yılı Uluslararası İlişkiler Ofisi Mevlana Değişim Programı Gelen Öğrenci Değişim Süreci

Akdeniz Üniversitesi Akademik Yılı Uluslararası İlişkiler Ofisi Mevlana Değişim Programı Gelen Öğrenci Değişim Süreci Akdeniz Üniversitesi 2018-2019 Akademik Yılı Uluslararası İlişkiler Ofisi Mevlana Değişim Programı Gelen Öğrenci Değişim Süreci Resmi Adı Mevlana Kurum Kodu Rektör Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Rektör

Detaylı

ÖNLİSANS VE LİSANS (TIP-DİŞ -HUKUK FAKÜLTELERİ HARİÇ)

ÖNLİSANS VE LİSANS (TIP-DİŞ -HUKUK FAKÜLTELERİ HARİÇ) BAHAR YARIYILI ANKARA ÜNİVERSİTESİ 2017- EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ Yeni (ilk) Kayıt Başlama ve Bitiş Tarihleri ÖNLİSANS VE LİSANS (TIP-DİŞ -HUKUK FAKÜLTELERİ HARİÇ) DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ HUKUK

Detaylı

Bahar Dönemi

Bahar Dönemi 2012-2013 Bahar Dönemi İLAN TARİH : 17 Eylül 2012 SON BAŞVURU TARİH : Kastamonu Üniversitesi 2012-2013 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ LLP/ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI Başvuru yapmadan önce tüm

Detaylı

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE 17/07/2018-E.28730 *BEL53CT0M* T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Sayı : 55545571-103 Konu : Akademik Takvim (2018-2019) SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

Detaylı

ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMI. Erasmus Bölüm Koordinatörleri Toplantısı 18 Kasım 2016

ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMI. Erasmus Bölüm Koordinatörleri Toplantısı 18 Kasım 2016 ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMI Erasmus Bölüm Koordinatörleri Toplantısı 18 Kasım 2016 1 Değişim hayatınızdaki bir yıl değil, bir yıl içerisindeki hayattır. -Anonim 2 Hareketlilikler ÖĞRENCİ PERSONEL 1.

Detaylı

ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SUNUMU

ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SUNUMU 2018-2019 ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SUNUMU 2019-2 0 1 8 E Ğ İ T İ M Y I L I N DA G E R Ç EK L EŞTİRİLECEK Ö Ğ R E N C İ H A R E K E T L İ L İ Ğ İ BAŞVURULARI 12 MART

Detaylı

AKADEMİK YILI ERASMUS ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI

AKADEMİK YILI ERASMUS ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI 2014-2015 AKADEMİK YILI ERASMUS ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU KRİTERLERİ: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Başka ülkelerin vatandaşı olmakla birlikte Türkiye'de

Detaylı

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2014/2015 AKADEMİK YILI

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2014/2015 AKADEMİK YILI DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2014/2015 AKADEMİK YILI ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU SÜRESİNİN UZATILMASI DUYURUSU Avrupa Birliği Bakanlığı na bağlı olarak

Detaylı

Bi ş kek, Kırgızistan

Bi ş kek, Kırgızistan Bişkek, Kırgızistan AKADEMİK TAKVİM LİSANS - ÖNLİSANS PROGRAMLARI AKADEMİK TAKVİM Güz Yarıyılı Faaliyet Bahar Yarıyılı 15-19 Temmuz 2013 Manas ÖSS ile Asıl Listeden Yerleşen Öğrencilerin Kayıtları 25-26

Detaylı

Bilkent Üniversitesi. Erasmus Bahar Erasmus Bahar Toplantısı,, Mart, 2008, Mart 2008, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Trabzon

Bilkent Üniversitesi. Erasmus Bahar Erasmus Bahar Toplantısı,, Mart, 2008, Mart 2008, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Trabzon Bilkent Üniversitesi Uluslararası Değişim im Programları Ofisi Erasmus Bahar Erasmus Bahar Toplantısı,, Mart, 2008, Mart 2008, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Trabzon ULUSLARARASI DEĞĐŞĐ ĞĐŞĐM M PROGRAMLARI

Detaylı

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü ne 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı BAHAR Yarıyılı için aşağıda belirtilen Ana Bilim Dallarına karşılarında belirtilen sayıda

Detaylı

DEĞİŞİM PROGRAMLARI. ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ OFİSİ (UİO) INTERNATIONAL COOPERATIONS OFFICE (ICO) -Aralık 2015-

DEĞİŞİM PROGRAMLARI. ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ OFİSİ (UİO) INTERNATIONAL COOPERATIONS OFFICE (ICO) -Aralık 2015- DEĞİŞİM PROGRAMLARI ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ OFİSİ (UİO) INTERNATIONAL COOPERATIONS OFFICE (ICO) -Aralık 2015- AVRUPA DIŞI DEĞİŞİM PROGRAMLARI OVERSEAS EXCHANGE (Hibesiz) MEVLANA (Hibeli) ERASMUS+ INTERNATIONAL

Detaylı

YILDIZ TEKNİK UNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 1.10.2012 30.09.2013 DÖNEMİ FAALİYET RAPORU

YILDIZ TEKNİK UNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 1.10.2012 30.09.2013 DÖNEMİ FAALİYET RAPORU YILDIZ TEKNİK UNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 1.10.2012 30.09.2013 DÖNEMİ FAALİYET RAPORU Yıldız Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi, üniversitemizin uluslararası bir dünya üniversitesi

Detaylı

T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu Yönerge, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi nin

Detaylı

AVRUPA VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER MERKEZİ

AVRUPA VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER MERKEZİ ERASMUS+ KA107 ÖĞRENCİ SEMİNERİ 2016-2017 BAHAR DÖNEMİ AVRUPA VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER MERKEZİ (AVUMER) Özellikle yurtdışında bulunan kurum ve üniversitelerle ilişki kurmak ve bu kurumlarla Üniversitemiz

Detaylı

Farabi Değişim Programı (giden/gelen)

Farabi Değişim Programı (giden/gelen) ÖĞRENCİ VE ÖĞRETİM ELEMANI DEĞİŞİM PROGRAMLARI FARABİ-ERASMUS-MEVLANA 1. DEĞİŞİM PROGRAMLARI Öğrenci ve Öğretim Elemanı Değişim Programları Koordinatörlüğü, ulusal ve uluslararası programlarda öğrenci

Detaylı

T.C.BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ ERASMUS ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMININ YÜRÜTÜLMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

T.C.BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ ERASMUS ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMININ YÜRÜTÜLMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR T.C. BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ ERASMUS ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMININ YÜRÜTÜLMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM Amaç- Tanımlar- Dayanak Amaç Madde 1 (1) Bu düzenlemenin amacı, Erasmus+ Programı ile ilgili

Detaylı

25 ŞUBAT2015 MESAİ SAATİ BİTİMİNE KADAR

25 ŞUBAT2015 MESAİ SAATİ BİTİMİNE KADAR ERASMUS + 2015-2016 ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ İLANI (Öğrenim/Staj) SON BAŞVURU TARİHİ: 25 ŞUBAT2015 MESAİ SAATİ BİTİMİNE KADAR Erasmus + Programı kapsamında 2015-2016 akademik yılı Öğrenci Öğrenim Hareketliliği

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GENÇLİK ARAŞTIRMALARI VE UYGULAMA MERKEZİ FAALİYET SUNUMU

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GENÇLİK ARAŞTIRMALARI VE UYGULAMA MERKEZİ FAALİYET SUNUMU HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GENÇLİK ARAŞTIRMALARI VE UYGULAMA MERKEZİ 2013-2014 FAALİYET SUNUMU Merkez Müdürü: BARAN PROF. DR. AYLİN GÖRGÜN (Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü) Müdür Yardımcısı: Doç. Dr. Birsen

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı ETKİNLİK BÜLTENİ 1 Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı 2008

Detaylı

T.C HARRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ AB OFİSİ HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAM KOORDİNATÖRLÜĞÜ

T.C HARRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ AB OFİSİ HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAM KOORDİNATÖRLÜĞÜ T.C HARRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ AB OFİSİ HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAM KOORDİNATÖRLÜĞÜ Yapılan ikili anlaşma/sözleşme gereği, 0/03 öğretim yılı bahar yarıyılında, aşağıdaki Fakülte, Yüksekokul ve Enstitü

Detaylı

Bu prosedürün amacı, bölüm içinde yürütülen eğitim ve öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinde sorumluluk ve esasları belirlemektir.

Bu prosedürün amacı, bölüm içinde yürütülen eğitim ve öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinde sorumluluk ve esasları belirlemektir. SAYFA NO : 1/7 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, bölüm içinde yürütülen eğitim ve öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinde sorumluluk ve esasları belirlemektir. 2.UYGULAMA ALANI Bölüm Başkanı, Dekanlık

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ Karar Tarihi : 10/10/2014 Toplantı Sayısı : 397 Karar Sayısı : 3380 ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ 3380- Yönetmelik Komisyonu tarafından incelenen, Ankara Üniversitesi Avrupa Birliği Erasmus Programı

Detaylı

ÖĞRENCİ KULÜPLERİ ÜST KURULU ÖĞRENCİ KULÜPLERİ ÜST KURULU ÜYELERİ

ÖĞRENCİ KULÜPLERİ ÜST KURULU ÖĞRENCİ KULÜPLERİ ÜST KURULU ÜYELERİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ ÜST KURULU ÖĞRENCİ KULÜPLERİ ÜST KURULU ÜYELERİ Öğrenci Kulüpleri Üst Kurulu, Rektör Yardımcısı başkanlığında, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığından

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. e-bülten. uio.akdeniz.edu.tr/tr. Akdeniz University International Relations Office

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. e-bülten. uio.akdeniz.edu.tr/tr. Akdeniz University International Relations Office Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi e-bülten Akdeniz University International Relations Office @AkdenizUni_IRO AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ DÜNYANIN EN İYİ 1000 ÜNİVERSİTESİ ARASINDA Merkezi İngiltere

Detaylı

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN BAŞVURU TARİHİ VE ADRESİ

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN BAŞVURU TARİHİ VE ADRESİ İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğüne bağlı lisansüstü programlara, 20182019 EğitimÖğretim Yılı Güz Yarıyılı için aşağıda belirtilen sayıda ve şartlarda

Detaylı

GÜZ DÖNEMİ. LİSANS/ÖN LİSANS PROGRAMLARI (1., 2., 3., ve 4. SINIF) 20-24 Temmuz 2015 Çift Anadal ve Yandal Programları Başvuruları

GÜZ DÖNEMİ. LİSANS/ÖN LİSANS PROGRAMLARI (1., 2., 3., ve 4. SINIF) 20-24 Temmuz 2015 Çift Anadal ve Yandal Programları Başvuruları TARİHLER GÜZ DÖNEMİ -1- - ÖĞRETİM YILI 20-24 Temmuz Çift Anadal ve Yandal Programları Başvuruları 03-07 Ağustos *ÖSYS ile yerleşen *ÖSYS ile yerleşen 10 Ağustos Yurtdışı Kontenjanlar Başvuruları için Yurtdışı

Detaylı

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN BAŞVURU TARİHİ VE ADRESİ

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN BAŞVURU TARİHİ VE ADRESİ İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Enstitüsü Müdürlüğüne bağlı lisansüstü programlara, 20182019 EğitimÖğretim Yılı Bahar Yarıyılı için aşağıda belirtilen sayıda ve şartlarda kadrosuz

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Akademik Yılı Uluslararası İlişkiler Ofisi Mevlana Değişim Programı Gelen Öğrenci Değişim Süreci

Akdeniz Üniversitesi Akademik Yılı Uluslararası İlişkiler Ofisi Mevlana Değişim Programı Gelen Öğrenci Değişim Süreci Akdeniz Üniversitesi 2017-2018 Akademik Yılı Uluslararası İlişkiler Ofisi Mevlana Değişim Programı Gelen Öğrenci Değişim Süreci Resmi Adı Mevlana Kurum Kodu Rektör Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Rektör

Detaylı

BARIŞ MANÇO ANISINA MERHABA KONSERİ

BARIŞ MANÇO ANISINA MERHABA KONSERİ BARIŞ MANÇO ANISINA MERHABA KONSERİ YAZA 46.Dönem Mezuniyet Töreni Resim Sergisi Lise ye Geçiş Töreni ORTAK SINAV PROGRAMI DUYURUSU TED KAYSERİ KOLEJİ ÖZEL LİSESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2.DÖNEM

Detaylı

BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU

BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU BANDIRMA-2016 A. KURUM HAKKINDA BİLGİLER İletişim Bilgileri İsim Görevi Adres Telefon E-posta adresi Prof. Dr. Süleyman ÖZDEMİR Rektör Yeni

Detaylı

Akademik Takvimi

Akademik Takvimi 2012-2013 Akademik Takvimi Güz Dönemi 26-29 Haziran 2012 Lisansüstü Programlara Başvurular (İlk Başvurular) (Fen Bilimleri Enstitüsü) 3 Temmuz 2012 Değerlendirilmesi (İlk Başvurular) 6 Temmuz 2012 Yurtdışı

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU Yrd. Doç. Dr. Mehmet ALTINÖZ Müdür Vekili Ankara, 18 Eylül 2012 1976 dan günümüze Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu; Büro Yönetimi ve Yönetici

Detaylı

T.C. TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ

T.C. TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ T.C. TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam MADDE 1- (1) Bu Yönerge nin amacı ve kapsamı, Rektörlüğe bağlı olarak görev yapan Tunceli Üniversitesi Uluslararası

Detaylı

PROJE TABANLI ULUSLARARASI DEĞİŞİM PROGRAMI

PROJE TABANLI ULUSLARARASI DEĞİŞİM PROGRAMI PROJE TABANLI ULUSLARARASI DEĞİŞİM PROGRAMI Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı Yükseköğretim sisteminin uluslararasılaşması odaklı süreçlerinde, Niteliğin arttırılmasına yönelik hedefler doğrultusunda

Detaylı

IŞIK ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ

IŞIK ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ IŞIK ÜNİVERSİTESİ 2016- EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ TARİH 01 Temmuz - 02 Eylül 2016-2015-2016 Eğitim - öğretim yılı için alınacak lisansüstü öğrencilerin Enstitü Müdürlüklerine başvuru dönemi

Detaylı