IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum"

Transkript

1 IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

2 Piyasalarda Bugün Ne Oldu? ALTIN EURUSD BRENT PETROL USDTRY GBPUSD

3 FOMC de sürpriz yok Fed, Haziran ayı FOMC toplantısında piyasa beklentilerine paralel olarak faiz oranlarında herhangi bir değişikliğe gitmedi. Kararın oy birliği ile alındığını, son toplantıda faiz artırımı yönünde görüş bildiren üye Esther George un bu toplantıda kararını değiştirdiğini görüyoruz. FOMC karar metninde ise büyüme tahminlerinin aşağı yönlü revizeleri dikkat çekiyor. Kötü geçen ilk çeyreğin ardından, 2016 yılı büyüme tahmini yüzde 2.2 den yüzde 2 ye, 2017 yılı ise yüzde 2.1 den yüzde 2 ye revize edildi. Uzun vadeli faiz hedefinin ise yüzde 3.3 ten yüzde 3 seviyesine çekildiğini görüyoruz. Piyasalar, karar sonrası açıklamalarda bulunan Fed Başkanı Janet Yellen dan Temmuz ayına dair bir işaret beklerken, Yellen Temmuz ayının ihtimal dışı olmadığını, ekonomik verilerin istenilen düzeyde gelmesi durumunda faiz artımına gidilebileceğini söyledi. Fakat bu açıklamanın şimdilik piyasada Temmuz ayı ihtimallerini çok kuvvetlendirdiğini söyleyemeyiz. İktisadi faaliyetler hakkında ise konut piyasasının toparlanmaya devam ettiği, hane halkı harcamalarının da güçlü duruşunu sürdüğü bildirildi. Fakat son gelen tarım dışı verisi göz ardı edilmemiş olacak ki, ekonomik aktivitelerdeki toparlanmaya karşın istihdam hızında yavaşlama görüldüğü belirtildi. Merak edilen bir diğer konu Brexit idi. Yellen yaptığı açıklamada, Brexit referandumunu değerlendirmeye aldıkları ve kararlarında rol oynayan unsurlardan biri olarak nitelendirdi. Yellen ayrıca Brexit in küresel piyasaların yanında ABD ekonomisi üzerinde de etkilerinin bulunabileceği vurguladı. Japonya MB para politikasına dokunmadı Japonya MB bugün gerçekleştirilen toplantıda para politikasında değişikliğe gitmedi. Banka dan yapılan açıklamada, yıllık alım programını 80 trilyon yende sabit tutma kararını 1 e karşı 8 oy ile, gösterge faiz oranlarının değiştirilmeme kararı ise 2 ye karşı 7 oy ile alındığı belirtildi. Toplantı sonrası yapılan değerlendirmelerde ekonomi için iyimser görüşlerin devam ettiğini görüyoruz. Banka Başkanı Kuroda, ekonominin ılımlı şekilde toparlandığını ve bu trendin devam etmesini umduklarını söyledi. Bir türlü tutturulamayan enflasyon hedefi için ise bir süre daha negatif veya sıfır civarında olacağını söyleyen Kuroda ancak, 2017 yılı içerisinde yüzde 2 lik enflasyon hedefine ulaşılabileceğini söyledi. Negatif faiz ve parasal genişlemeye devam edileceğini söyleyen Kuroda, ihtiyaç duyulması halinde daha fazla gevşeme adımı atılabileceğini ifade etti.

4 Altın fiyatlarındaki yükseliş hareketi hacmini artırarak devam ediyor. Dünkü FOMC toplantısı sonrası 1296 seviyesine yükselen altın fiyatları bugünkü yükseliş ile 2014 yılının Ağustos ayından bu yana gördüğü en yüksek seviyeye ulaştı. Brexit endişeleri ile yatırımcıların ülke tahvilleri, Japon yeni ve altına taleplerinin arttığını görüyoruz. Bu sebeple referandum tarihine kadar altın fiyatlarındaki yükselişin devam edebileceğini, referandumun ayrılıkla sonuçlanması halinde ise piyasalarda oluşacak kaos havası ile rekor seviyelere doğru bir yükseliş görebileceğimizi söyleyebiliriz. Yükselişine devam eden sarı madende 1310 un üzerinde kalıcılık sağlanırsa seviyeleri takip edilebilir. Olası bir satış baskısında ise 1302 ve 1296 seviyeleri önemli destekler olarak karşımıza çıkıyor.

5 Sabah saatlerinde seviyesine kadar yükselen parite, sonrasında satış baskısının hacmini artırmasıyla seviyesinin altına geriledi. Gün içerisinde Euro Bölgesi enflasyon rakamları açıklandı. Aylık bazda yüzde 0.4 artış gösteren manşet enflasyon yıllık bazda yüzde eksi 0.1 ile negatif alanda kalmaya devam etti. Mayıs ayında yüzde 0.2 artış gösteren çekirdek enflasyon ise yıllık bazda yüzde 0.8 e yükseldi. ABD tarafında da bugün enflasyon rakamları takip edildi. Açıklanan rakamlara göre manşet enflasyon yıllık bazda yüzde 1.0, çekirdek enflasyon ise beklentilerle paralel olarak yüzde 2.2 artış gösterdi. Dün yapılan açıklamalarda enflasyonun, enerji fiyatlarındaki ve ithal ürün fiyatlarındaki gerileme sebebiyle ancak orta vadede yüzde 2 lik hedef ulaşabileceği belirtilmişti. Verilere baktığımızda özellikle çekirdek enflasyonun istikrar kazandığını ve hedefe doğru sürdürülebilir bir yükseliş yakalandığını görüyoruz. Parite orta vadeli trendin alt bandını test ediyor. Aşağı yönlü geçilmesi satışları hızlandırabilir ve seviyelerine doğru geri çekilme görülebilir. Yükselişlerde ise nin üzerinde kalıcılık sağlanırsa ve seviyeleri gündeme gelecektir.

6 Petrol fiyatlarındaki satış hareketi altıncı gününde de devam ediyor. Son 10 ayın zirve seviyesine yükseldikten sonra geri çekilmeye başlayan petrol 50 doların altında fiyatlanıyor. Bugün Rusya Enerji Bakanı Aleksandre Novak ülkenin petrol üretimi hakkında açıklamalarda bulundu. Rus Bakan, Rusya nın petrol ihracatının 2016'da yüzde 3,3 artarak 252 milyon tona ulaşacağını ve artışın 2017'de de devam edeceğini söyledi. Diğer önemli gelişme ise Azerbaycan tarafındaydı. Ülkenin petrol üretimi Ocak-Mayıs döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,7 azalarak 17,5 milyon ton seviyesinde gerçekleştiği bildirildi. Teknik olarak ise Brent petrol yaşanan satış hareketiyle yükselen trendin altında fiyatlanmaya başladı desteği günün kalanında Brent petrolün yönü açısında son derece önemli. Aşağı yönlü geçilmesi durumunda ve seviyeleri hedeflenebilir. Toparlanmalarda ise un üzerine çıkarsak tekrardan trendin içine dönüşten söz edebiliriz. Hareketin devamında ise ve önemli olacaktır.

7 FOMC toplantısının geride kalmasının ardından gözler yurt içinde 21 Haziran TCMB toplantısına çevrildi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi yaptığı açıklamada, Türkiye'de büyüme, yatırımlar, istihdam ve ihracat artışının önündeki önemli engellerden birisinin yüksek faiz olduğunu ve yüksek faizin enflasyonu destekleyen ve tetikleyen önemli unsurlardan birisi olarak gördüklerini ifade etti. Türkiye'de faizle ilgili pozitif gelişmelerin devam edeceğini belirten Bakan Zeybekçi, bu yönde gerekli olan tüm tedbirlerin hükümet tarafından alınacağını belirtti. Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan ise gelişmiş ülkelere göre Türkiye de faizlerin çok yüksek olduğunu ve yüksek faizin yatırımları engelleyen en önemli unsur oluğunu belirtti. Pariteye bakacak olursak direnci yükselişin devamındaki ilk önemli seviye olarak karşımıza çıkıyor. Hareketin devamında ise ve seviyeleri görülebilir. Geri çekilmelerde ise ve seviyeleri destek olarak takip edilebilir.

8 Parite Brexit etkisi altında fiyatlanmaya devam ediyor. Referanduma sayılı günler kala son yapılan anketlerde Brexit yanlılarının birkaç puan ile önde olduğunu görüyoruz. Aradaki farkın bu kadar az olması ve yüzde 10 civarı kararsız bir kesimin bulunması, referandum sonucu hakkında kesin tahminler yapmayı zorlaştırıyor. Sonuç hakkında belirsizlik devam ederken bugün İngiltere MB dan Haziran ayı faiz oranı kararı sonrası önemli açıklamalar geldi. Banka politika faizinde ve varlık alım programında değişime gitmedi. Karar sonrası yapılan açıklamalar genel olarak Brexit in olası sonuçları üzerineydi. AB referandumunun sadece İngiltere için değil global ekonomi için de risk yaratacağı ve referandumun ayrılık yönlü sonuçlanması durumunda sterlinde keskin bir düşüş yaşanabileceği ifade edildi. Teknik olarak ise paritenin seviyesinin altında fiyatlandığını görüyoruz. Aşağı yönlü hareketin hızını artırması durumunda ve seviyeleri destek olarak takip edilebilir. Yükselişlerin tekrar hacim kazanabilmesi için ise lerin üzerinde kapanış görmemiz gerekiyor.

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? GBPUSD EURUSD ALTIN BRENT PETROL USDTRY

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? GBPUSD EURUSD ALTIN BRENT PETROL USDTRY Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Piyasalarda Bugün Ne Oldu? GBPUSD EURUSD ALTIN BRENT PETROL USDTRY Yurt içinde yatırım reform paketi açıklandı Geçen hafta açıklanan yüzde 4.8 lik

Detaylı

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. USDTRY EURUSD GBPUSD Piyasalarda Bugün Ne Oldu? BRENT PETROL ALTIN

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. USDTRY EURUSD GBPUSD Piyasalarda Bugün Ne Oldu? BRENT PETROL ALTIN Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı USDTRY EURUSD GBPUSD Piyasalarda Bugün Ne Oldu? BRENT PETROL ALTIN Yurt içinde bugün Nisan ayı işsizlik oranı ve Haziran ayı bütçe dengesi açıklandı.

Detaylı

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? ALTIN GBPUSD EURUSD BRENT PETROL USDTRY

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? ALTIN GBPUSD EURUSD BRENT PETROL USDTRY Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Piyasalarda Bugün Ne Oldu? ALTIN GBPUSD EURUSD BRENT PETROL USDTRY Kredi derecelendirme kuruluşlarından Türkiye değerlendirmesi TCMB nin faiz koridorunun

Detaylı

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? BRENT PETROL GBPUSD ALTIN EURUSD USDTRY

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? BRENT PETROL GBPUSD ALTIN EURUSD USDTRY Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Piyasalarda Bugün Ne Oldu? BRENT PETROL GBPUSD ALTIN EURUSD USDTRY Brexit beklentileri yön değiştirdi Referanduma bir haftadan az bir süre kala dün

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Piyasalarda Bugün Ne Oldu? EURUSD GBPUSD BRENT PETROL USDTRY ALTIN Öne Çıkanlar Dün aldığı karar ile faiz koridorunun üst bandında 50 baz puanlık indirim

Detaylı

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Öne Çıkanlar USDTRY GBPUSD BRENT PETROL ALTIN EURUSD

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Öne Çıkanlar USDTRY GBPUSD BRENT PETROL ALTIN EURUSD Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Piyasalarda Öne Çıkanlar USDTRY GBPUSD BRENT PETROL ALTIN EURUSD Tutanaklar ne şahin, ne güvercin Dün, FOMC üyelerinin oy birliği ile politika faizini

Detaylı

Gündem 18.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10%

Gündem 18.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Açılış 1,1291 1,5496 120,578 2,9985 1119,45 Yüksek 1,1441 1,5628 120,990 3,0282 1134,15 Düşük 1,1285 1,5486 119,796 2,9757 1115,56 Kapanış 1,1434 1,559 119,990

Detaylı

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? USDTRY BRENT PETROL EURUSD ALTIN GBPUSD

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? USDTRY BRENT PETROL EURUSD ALTIN GBPUSD Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Piyasalarda Bugün Ne Oldu? USDTRY BRENT PETROL EURUSD ALTIN GBPUSD Brexit beklentileri piyasalara yön vermeye devam ediyor Tüm piyasaları etkisi altına

Detaylı

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? BRENT PETROL EURUSD GBPUSD ALTIN USDTRY

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? BRENT PETROL EURUSD GBPUSD ALTIN USDTRY Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Piyasalarda Bugün Ne Oldu? BRENT PETROL EURUSD GBPUSD ALTIN USDTRY Gündemdekiler Yeni güne Avrupa dan gelen enflasyon verileri ile başlangıç yaptık.

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 16 Haziran 2016 Perşembe

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 16 Haziran 2016 Perşembe Günlük Bülten 16 Haziran 2016 Perşembe Gedik Forex Günlük Bülten Günlük Bülten Piyasa Gündemi Fed bu toplantısında da piyasanın beklentileri doğrultusunda faiz artışına gitmedi. Büyüme beklentisi %2,2

Detaylı

Ekim. Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU

Ekim. Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU 14 Ekim Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU Cari açıkta düşüş Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası nın (TCMB) açıkladığı Ağustos ayı ödemeler dengesi rakamlarına göre cari işlemler açığı, bir önceki

Detaylı

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Öne Çıkanlar USDTRY EURUSD GBPUSD USDJPY ALTIN BRENT PETROL

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Öne Çıkanlar USDTRY EURUSD GBPUSD USDJPY ALTIN BRENT PETROL Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Piyasalarda Öne Çıkanlar USDTRY EURUSD GBPUSD USDJPY ALTIN BRENT PETROL Piyasalar gün içerisinden Çin ve İngiltere verilerini takip etti. Çin den ge

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 22 Ağustos 2016, Sayı: 33. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 22 Ağustos 2016, Sayı: 33. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 33 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya 1 DenizBank Ekonomi Bülteni

Detaylı

EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY

EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Ülke Faiz Ülke Faiz Açılış 1,0992 1,5313 121,490 2,9119 1164,71 47,99 Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Yüksek 1,1068 1,5382 121,511 2,9215 1169,71 48,29 Düşük

Detaylı

01 Haziran - 05 Haziran 2015

01 Haziran - 05 Haziran 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; 04:00 Çin İmalat ve İmalat Dışı PMI Endeksleri 04:30 Avustralya Konut İzinleri 04:35 Çin HSBC İmalat PMI Endeksi 10:00 Türkiye İmalat PMI Endeksi 11:00

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 14 Ocak 2015 Çarşamba

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 14 Ocak 2015 Çarşamba G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R İçindekiler i Piyasa Gündemi Euro Dolar Teknik Analiz Piyasa Gündemi Küresel piyasalarda düşük petrol fiyatları endişe yaratmaya devam ederken,

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN 04 Nisan 2014

GÜNLÜK BÜLTEN 04 Nisan 2014 GÜNLÜK BÜLTEN 04 Nisan 2014 ÖNEMLİ GELİŞMELER Fitch, Türkiye nin kredi notu ve görünümünü korudu Fitch, Türkiye'nin kredi notunu BBB- olarak korurken, kredi notunun Durağan olan görünümü de değiştirmedi.

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 27 Mart 2015 Cuma

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 27 Mart 2015 Cuma G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R İçindekiler i Piyasa Gündemi Euro Dolar Teknik Analiz Dolar Yen Teknik Analiz Piyasa Gündemi Pound Dolar Teknik Analiz Haftanın son işlem gününde

Detaylı

08 Haziran - 12 Haziran 2015

08 Haziran - 12 Haziran 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; Tüm gün Avustralya Piyasalar Kapalı 02:50 Japonya Cari Denge, GSYİH, 05:10 Çin Ticaret Dengesi, İthalat ve İhracat hacmi 09:00 Almanya Ticaret Dengesi,

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 03 Ağustos 2015, Sayı: 21. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 03 Ağustos 2015, Sayı: 21. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 21 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül 1 DenizBank

Detaylı

Ekim. Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU

Ekim. Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU 09 Ekim Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU Draghi büyümenin süreceğini belirtti Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi, "Euro Bölgesi'nde 2 yıl önce başlayan konjonktürel toparlanma bu

Detaylı

Aralık. Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU

Aralık. Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU 15 Aralık Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU Moody s gelişmekte olan ülkeleri uyardı Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody s yayımladığı son raporunda FED in bu hafta faiz artırması halinde

Detaylı

Ekim. Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU

Ekim. Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU 08 Ekim Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU Sanayi üretimi beklentilerden iyi TÜİK tarafından bugün açıklanan sanayi üretimi verileri beklentilerden iyi geldi. Ağustos ayı mevsim ve takvim etkisinden

Detaylı

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? USDTRY EURUSD GBPUSD BRENT PETROL ALTIN

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? USDTRY EURUSD GBPUSD BRENT PETROL ALTIN Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Piyasalarda Bugün Ne Oldu? USDTRY EURUSD GBPUSD BRENT PETROL ALTIN Brexit sonrası oluşan son iki günlük havanın biraz daha iyimser fiyatlamalara yol

Detaylı

18.09.2015 Sabah Analizi

18.09.2015 Sabah Analizi 18.09.2015 Sabah Analizi FED politika faizini değiştirmedi FED dün akşam aldığı kararla politika faizini %0,00 - %0,25 aralığında bıraktı. FED Başkanı Janet Yellen dün alınan faiz kararı ardından yaptığı

Detaylı

Türkiye de bu hafta ekonomik veri anlamında sakin geçecek. Cuma günü 1.Çeyrek büyüme oranı takip edilmesi gerekir.

Türkiye de bu hafta ekonomik veri anlamında sakin geçecek. Cuma günü 1.Çeyrek büyüme oranı takip edilmesi gerekir. HAFTAYA BAŞLANGIÇ TÜRKİYE Türkiye de bu hafta ekonomik veri anlamında sakin geçecek. Cuma günü 1.Çeyrek büyüme oranı takip edilmesi gerekir. ABD ABD de FED Başkanı Yellen in Ekonomiye dair bir basın toplantısı

Detaylı

23.09.2015 Sabah Analizi

23.09.2015 Sabah Analizi 23.09.2015 Sabah Analizi Maliye Bakanı Mehmet Şimşek önemli açıklamalarda bulundu Sürpriz bir şekilde yeniden milletvekili adayı olan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı bir canlı yayında önemli açıklamalarda

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 31 Temmuz 2015 Cuma

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 31 Temmuz 2015 Cuma Günlük Bülten 31 Temmuz 2015 Cuma Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Günlük Bülten Dün ABD ve Avrupa tarafında açıklanan veri akışının etkisiyle hareketli geçen günün ardından yeni günde Euro Bölgesi

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 18 Ağustos 2015 Salı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 18 Ağustos 2015 Salı Günlük Bülten 18 Ağustos 2015 Salı Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Günlük Bülten Yeni günün gündeminde yurt içinde dün siyasi liderlerin bir araya geldiği koalisyon görüşmelerinden bir sonuç çıkmamasının

Detaylı

Aralık. Günlük Araştırma Bülteni Sabah RAPORU

Aralık. Günlük Araştırma Bülteni Sabah RAPORU 17 Aralık Günlük Araştırma Bülteni Sabah RAPORU FED sıfır faiz dönemini sona erdirdi ABD Merkez Bankası (FED) 10 yıl aradan sonra ilk kez faiz artırdı. Aralık ayı FOMC toplantısında oy birliğiyle alınan

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 10 Ağustos 2015 Pazartesi

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 10 Ağustos 2015 Pazartesi Günlük Bülten 10 Ağustos 2015 Pazartesi Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Günlük Bülten Küresel piyasalar Dünya nın 2 güçlü ekonomisi ABD deki faiz artırım beklentileri ve Çin endişeleri ile fiyatlanmaya

Detaylı

Gündem 11.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10%

Gündem 11.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Açılış 1,1209 1,5369 120,519 3,0358 1107,65 Yüksek 1,1296 1,5475 121,330 3,0631 1115,09 Düşük 1,1172 1,5338 119,981 3,0149 1103,94 Kapanış 1,1280 1,5446 120,625

Detaylı

Mart. Günlük Araştırma Bülteni Sabah RAPORU

Mart. Günlük Araştırma Bülteni Sabah RAPORU 25 Mart Günlük Araştırma Bülteni Sabah RAPORU Japonya da enflasyon sıfıra yakın Japonya'da bugün açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), Şubat ayında beklentiye paralel gerçekleşti. 10 aydır sıfıra yakın

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Temmuz 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Temmuz 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Temmuz 2014 09.07.2014 Açılış Kapanış % USD 1,36121 1,36414 0,21 ALTIN 1319,00 1327,58 0,65 USDTRY 2,12412 2,11475 0,44 TRY 2,89253 2,88537 0,24 USDJPY 101,856 101,570 0,06 GBPUSD

Detaylı

FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER

FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER 27.02.2015 FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER Genel Bakış EUR/USD ( Euro / Dolar ) Teknik Analiz GBP/USD ( Sterlin / Dolar ) Teknik Analiz USD/TRY ( Dolar / Lira ) Teknik Analiz XAU/USD ( Altın / Dolar )

Detaylı

Kasım. Günlük Araştırma Bülteni Sabah RAPORU

Kasım. Günlük Araştırma Bülteni Sabah RAPORU 03 Kasım Günlük Araştırma Bülteni Sabah RAPORU Uluslararası kuruluşlar seçim sonuçlarından memnun 1 Kasım erken genel seçiminden tek parti iktidarı sonucunun çıkması yabancı kuruluşlar tarafından olumlu

Detaylı

Ekim. Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU

Ekim. Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU 23 Ekim Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU Almanya sanayi üretimi endeksi beklenenin altında kaldı Almanya da bugün açıklanan PMI İmalat Sanayi Endeksi, küresel ekonomik daralmanın ülke ekonomisine

Detaylı

Şubat. Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU

Şubat. Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU 23 Şubat Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU TCMB para politikasında değişiklik yapmadı Bugün gerçekleştirilen Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında,

Detaylı

Ekim. Günlük Araştırma Bülteni Sabah RAPORU

Ekim. Günlük Araştırma Bülteni Sabah RAPORU 06 Ekim Günlük Araştırma Bülteni Sabah RAPORU Yabancı doğrudan yatırım 2007 den bu yana en yüksek seviyesinde Ekonomi Bakanlığı nın verilerine göre, yılın ilk 7 ayında uluslararası doğrudan yatırım girişi,

Detaylı

EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY

EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Ülke Faiz Ülke Faiz Açılış 1,1346 1,5445 119,844 2,9005 1175,60 48,48 Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Yüksek 1,1378 1,5477 120,093 2,9137 1179,70 48,62 Düşük

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 11 Aralık 2014 Perşembe

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 11 Aralık 2014 Perşembe G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R İçindekiler i Piyasa Gündemi Euro Dolar Teknik Analiz Piyasa Gündemi Küresel piyasalar gün içinde açıklanan önemli verilerin yanı sıra petrol

Detaylı

Ekim. Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU

Ekim. Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU 16 Ekim Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU Eylül ayında bütçe açık verdi Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan Eylül ayı ve Ocak - Eylül dönemi bütçe raporuna göre, Eylül ayında merkezi yönetim bütçesi

Detaylı

Gündem 15.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10%

Gündem 15.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Açılış 1,1343 1,5424 120,650 3,0493 1107,48 Yüksek 1,1373 1,5471 120,840 3,0696 1110,56 Düşük 1,1284 1,5372 119,854 3,0362 1103,65 Kapanış 1,1317 1,5427 120,235

Detaylı

Gündem 30.10.2015. Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10%

Gündem 30.10.2015. Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Ülke Faiz Ülke Faiz Açılış 1,0979 1,5267 121,094 2,9256 1156,05 49,08 Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Yüksek 1,0986 1,5321 121,190 2,9430 1162,79 49,35 Düşük

Detaylı

Aralık. Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU

Aralık. Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU 10 Aralık Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU TÜİK üçüncü çeyrek GSYH verilerini açıkladı Bugün açıklanan verilere göre, üretim yöntemiyle gayrisafi yurtiçi hasıla tahmininde, 2015 yılının üçüncü

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN EUR/USD ANALİZİ. Destek FX Piyasa Gözlemi. 05 Haziran 2015 19:00

HAFTALIK BÜLTEN EUR/USD ANALİZİ. Destek FX Piyasa Gözlemi. 05 Haziran 2015 19:00 HAFTALIK BÜLTEN Destek FX Piyasa Gözlemi 05 Haziran 2015 19:00 EUR/USD ANALİZİ Parite bu haftaya satıcılı başladı. Özellikle haftanın ilk işlem gününde sabah saatlerinde yoğun bir veri takvimini takip

Detaylı

Günlük Bülten 16.06.2016 Perşembe ZAMAN DÖVİZ ÖNEM OLAY BEKLENTİ ÖNCEKİ

Günlük Bülten 16.06.2016 Perşembe ZAMAN DÖVİZ ÖNEM OLAY BEKLENTİ ÖNCEKİ e Günlük Bülten EKONOMİK TAKVİM ZAMAN DÖVİZ ÖNEM OLAY BEKLENTİ ÖNCEKİ 11.30 20:00 GBP USD!!! Perakende (FOMC) Üyesi Satışlar Kaplan ın (Aylık) (May) Konuşması 0,2% 1,3% GÜNÜN ÖZETİ 12.00 20:00 EUR USD!!!

Detaylı

FED FAİZ KARARINDA SÜRPRİZ YAPABİLİR Mİ?...

FED FAİZ KARARINDA SÜRPRİZ YAPABİLİR Mİ?... FED FAİZ KARARINDA SÜRPRİZ YAPABİLİR Mİ?... FED in genişleyici para politikasına geçtiği Aralık 2008 den bu yana faizler 0-0.25 bandında bulunuyor. 2008 de yaşanan finansal krizin ardından, ekonomideki

Detaylı

MONİTOR 11/09/2015 05/02/2015

MONİTOR 11/09/2015 05/02/2015 FX BİST MONİTÖR MONİTOR 11/09/2015 05/02/2015 Halk Yatırım Yurtiçi Satış Destek Bölümü tarafından hazırlanmıştır. Halk Yatırım Satış ve Pazarlama Birimi tarafından hazırlanmıştır FOREX GÖRÜNÜM TÜRKİYE

Detaylı

FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER

FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER 01.08.2013 FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER Genel Bakış EUR/USD ( Euro / Dolar ) Teknik Analiz GBP/USD ( Sterlin / Dolar ) Teknik Analiz USD/TRY ( Dolar / Lira ) Teknik Analiz XAU/USD ( Altın / Dolar )

Detaylı

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? EURUSD ALTIN GBPUSD BRENT PETROL USDTRY

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? EURUSD ALTIN GBPUSD BRENT PETROL USDTRY Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Piyasalarda Bugün Ne Oldu? EURUSD ALTIN GBPUSD BRENT PETROL USDTRY Gündemdekiler Piyasalardaki sakin görüntü gelen ABD verileri ile bozulmaya devam

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 DESTEK PİVOT DİRENÇ EURUSD 1.2744 1.2744 1.2814 1.2722 1.2836 1.2687 1.2871 ALTIN 1233.09 1236.94 1240.79 1230.71 1243.17 1226.86 1247.02 USDTRY 2.2426 2.2515 2.2605 2.2371 2.2660 2.2281 2.2749 USDJPY

Detaylı

SABAH BÜLTENİ GENEL GÜN ÖZETİ. Destek FX Piyasa Gözlemi. 12 Kasım 2015 Saat 08:30. Piyasalar "cari fazla" ile yükseldi

SABAH BÜLTENİ GENEL GÜN ÖZETİ. Destek FX Piyasa Gözlemi. 12 Kasım 2015 Saat 08:30. Piyasalar cari fazla ile yükseldi SABAH BÜLTENİ Destek FX Piyasa Gözlemi 12 Kasım 2015 Saat 08:30 GENEL GÜN ÖZETİ Piyasalar "cari fazla" ile yükseldi Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan Eylül ayı cari işlemler

Detaylı

ABD TARIM DIŞI İSTİHDAM VERİSİ ANALİZİ

ABD TARIM DIŞI İSTİHDAM VERİSİ ANALİZİ ABD TARIM DIŞI İSTİHDAM VERİSİ ANALİZİ Bugün, saat 15:30 da global piyasalara etkisi çok büyük olan ABD Tarım Dışı İstihdam Raporu açıklanacak. Veri açıklandığı sırada dalgalanmanın çok yüksek olabileceğini

Detaylı

07.12.2015. Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek 1,0956 1,5155 123,376 2,9183 1089,15 44,79

07.12.2015. Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek 1,0956 1,5155 123,376 2,9183 1089,15 44,79 Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Ülke Faiz Ülke Faiz Açılış 1,0941 1,5144 122,594 2,8839 1062,55 44,09 Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Yüksek 1,0956 1,5155 123,376 2,9183 1089,15 44,79 Düşük

Detaylı

Gündem 16.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10%

Gündem 16.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Açılış 1,1320 1,5427 120,193 3,0585 1109,10 Yüksek 1,1329 1,5457 120,653 3,0692 1109,52 Düşük 1,1259 1,5330 119,402 3,0228 1102,65 Kapanış 1,1270 1,5344 120,417

Detaylı

SABAH BÜLTENİ. Destek FX Piyasa Gözlemi. 30 Ekim 2015 08:30 GENEL GÜN ÖZETİ. Piyasalar "BOJ" ile hareketlendi

SABAH BÜLTENİ. Destek FX Piyasa Gözlemi. 30 Ekim 2015 08:30 GENEL GÜN ÖZETİ. Piyasalar BOJ ile hareketlendi SABAH BÜLTENİ Destek FX Piyasa Gözlemi 30 Ekim 2015 08:30 GENEL GÜN ÖZETİ Piyasalar "BOJ" ile hareketlendi Uluslararası piyasalar, Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) teşvik programını değiştirmeme kararının

Detaylı

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? GBPUSD ALTIN EURUSD USDTRY BRENT PETROL

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? GBPUSD ALTIN EURUSD USDTRY BRENT PETROL Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Piyasalarda Bugün Ne Oldu? GBPUSD ALTIN EURUSD USDTRY BRENT PETROL Tarihi oylamaya 1 gün kaldı Yarın gerçekleştirilecek oylamada İngiltere halkı, İngiltere

Detaylı

Teknik Bülten. 21 Aralık 2015 Pazartesi

Teknik Bülten. 21 Aralık 2015 Pazartesi GÜNE BAŞLARKEN FED den beklenen faiz hamlesi gerçekleşti. Salı günü başlayan FOMC toplantısının Çarşamba akşamı sona ermesiyle yapılan bildiriyle federal fon oranlarının piyasanın beklentisine paralel

Detaylı

Foreks Günlük Bülten 16 Eylül 2015

Foreks Günlük Bülten 16 Eylül 2015 Foreks Günlük Bülten 16 Eylül 2015 ABD Perakende satıslar Ağustos ayında yüzde 0.2 artış gösterirken Temmuz ayı verisi yukarı yönlü revize edildi. Açıklanan data her ne kadar beklentilerin altında artış

Detaylı

SABAH BÜLTENİ. Destek FX Piyasa Gözlemi. 9 Ekim 2015 08:30 GENEL GÜN ÖZETİ. Fed tutanakları: Aşağı yönlü riskler nedeniyle faiz artışı olmadı

SABAH BÜLTENİ. Destek FX Piyasa Gözlemi. 9 Ekim 2015 08:30 GENEL GÜN ÖZETİ. Fed tutanakları: Aşağı yönlü riskler nedeniyle faiz artışı olmadı SABAH BÜLTENİ Destek FX Piyasa Gözlemi 9 Ekim 2015 08:30 GENEL GÜN ÖZETİ Fed tutanakları: Aşağı yönlü riskler nedeniyle faiz artışı olmadı Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) 16-17 Eylül'de gerçekleştirdiği

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 30 Nisan 2015 Perşembe

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 30 Nisan 2015 Perşembe G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R İçindekiler i Piyasa Gündemi Euro Dolar Teknik Analiz Piyasa Gündemi Dolar Yen Teknik Analiz Pound Dolar Teknik Analiz Küresel piyasalarda dün

Detaylı

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? USDTRY BRENT PETROL GBPUSD EURUSD ALTIN

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? USDTRY BRENT PETROL GBPUSD EURUSD ALTIN Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Piyasalarda Bugün Ne Oldu? USDTRY BRENT PETROL GBPUSD EURUSD ALTIN Gündemdekiler Piyasalar yeni haftaya da gerçekleşen Brexit in gölgesi altında başladı.

Detaylı

İÇİNDEKİLER 20.11.2013

İÇİNDEKİLER 20.11.2013 20.11.2013 İÇİNDEKİLER Genel Bakış EUR/USD ( Euro / Dolar ) Teknik Analiz GBP/USD ( Sterlin / Dolar ) Teknik Analiz USD/TRY ( Dolar / Lira ) Teknik Analiz XAU/USD ( Altın / Dolar ) Teknik Analiz SORUMLULUK

Detaylı

27.06.2014 27.06.2014. Grafik:1 EURO REFİNANSMAN FAİZİ. Grafik:2 NORVEÇ FAİZ ORANI. Kaynak: Bloomberg

27.06.2014 27.06.2014. Grafik:1 EURO REFİNANSMAN FAİZİ. Grafik:2 NORVEÇ FAİZ ORANI. Kaynak: Bloomberg EUR/NOK Avrupa Merkez Bankası 5 Haziran da yapmış olduğu Para Politikası Toplantısında refinansman faizini %0,25 seviyesinden %0,15 seviyesine düşürdü. Mevduat faizini de %0 seviyesinden %-0,10 düzeyine

Detaylı

15 Haziran - 19 Haziran 2015

15 Haziran - 19 Haziran 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; 10:00 Almanya Almanya Merkez Bankası Başkanı Weidmann ın Konuşması 10:00 Türkiye İşsizlik Oranı, Bütçe Dengesi 12:00 Euro Bölgesi Ticaret Dengesi 13:00

Detaylı

SABAH BÜLTENİ. Destek FX Piyasa Gözlemi. 4 Eylül 2015 09:00 GENEL GÜN ÖZETİ. AMB politika faizini açıkladı

SABAH BÜLTENİ. Destek FX Piyasa Gözlemi. 4 Eylül 2015 09:00 GENEL GÜN ÖZETİ. AMB politika faizini açıkladı SABAH BÜLTENİ Destek FX Piyasa Gözlemi 4 Eylül 2015 09:00 GENEL GÜN ÖZETİ AMB politika faizini açıkladı Avrupa Merkez Bankası (AMB) politika faizini değiştirmeme kararı aldı. AMB, faizi yüzde 0.05 ile

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 25 Şubat 2015 Çarşamba

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 25 Şubat 2015 Çarşamba G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R i İçindekiler Piyasa Gündemi Euro Dolar Teknik Analiz Piyasa Gündemi Dolar Yen Teknik Analiz Finansal piyasalar dün hem yurt içinde hem de yurt

Detaylı

17.09.2015 Akşam Analizi

17.09.2015 Akşam Analizi 17.09.2015 Akşam Analizi Fed faiz arttırırsa yeni bir resesyon olur mu? ABD de sıfıra yakın veya çok düşük kısa vadeli faiz oranlarının ekonomik büyüme için yeni normal olduğu mevcut ortamda Fed acil durum

Detaylı

Haziran. Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU

Haziran. Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU 14 Haziran N Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU İngiltere de enflasyon ivme kaybediyor İngiltere de bugün açıklana Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) Mayıs ayında yüzde 0,3 artışla piyasa beklentisinin

Detaylı

Mart. Detaylı Enstrüman Analizi EUR/USD ve Altın

Mart. Detaylı Enstrüman Analizi EUR/USD ve Altın 08 Mart Detaylı Enstrüman Analizi EUR/USD ve Altın ECB ardından Euro da hareketlilik artabilir Euro Bölgesi genelinde düşük seyrini sürdüren enflasyon kendini hissettirirken, Perşembe günü açıklanacak

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 20 Mart 2015 Cuma

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 20 Mart 2015 Cuma G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R İçindekiler i Piyasa Gündemi Euro Dolar Teknik Analiz Dolar Yen Teknik Analiz Piyasa Gündemi Pound Dolar Teknik Analiz Hafta içinde açıklanan

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN İnfo Yatırım A.Ş. Adres: Büyükdere Cad. No:156 Levent/İstanbul Tel: 0212 319 26 00 Faks: 0212 324 84 26 Web: www.infoyatirimfx.

HAFTALIK BÜLTEN İnfo Yatırım A.Ş. Adres: Büyükdere Cad. No:156 Levent/İstanbul Tel: 0212 319 26 00 Faks: 0212 324 84 26 Web: www.infoyatirimfx. EURUSD HAFTALIK: ABD İstihdam Verileri Pariteye Yön Verecektir EURUSD paritesi geçtiğimiz hafta sert şekilde yükselirken 1.1300 seviyesi test edildi. Hafta boyunca ralli yapan EURUSD paritesi 1.08 li seviyelerden

Detaylı

ABD TARIM DIŞI İSTİHDAM VERİSİ ANALİZİ

ABD TARIM DIŞI İSTİHDAM VERİSİ ANALİZİ ABD TARIM DIŞI İSTİHDAM VERİSİ ANALİZİ Bugün, saat 15:30 da global piyasalara etkisi çok büyük olan ABD Tarım Dışı İstihdam Raporu açıklanacak. Veri açıklandığı sırada dalgalanmanın çok yüksek olabileceğini

Detaylı

FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER

FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER 03.09.2015 FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER Genel Bakış EUR/USD ( Euro / Dolar ) Teknik Analiz GBP/USD ( Sterlin / Dolar ) Teknik Analiz USD/TRY ( Dolar / Lira ) Teknik Analiz USD/JPY ( Dolar / Yen) Teknik

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 13 Mart 2015 Cuma

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 13 Mart 2015 Cuma G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R İçindekiler i Piyasa Gündemi Euro Dolar Teknik Analiz Dolar Yen Teknik Analiz Piyasa Gündemi Önceki gün Cumhurbaşkanlık ta Erdem Başçı nın sunumunun

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi i İçindekiler Piyasa Gündemi Piyasa Gündemi Haftaya yeni günün ilk saatlerinde açıklanan Japonya verileriyle başladık. TSI 01:50 de gelen ve beklentilerin altında açıklanan büyüme rakamları üst üste 2.

Detaylı

FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER

FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER 05.07.2013 FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER Genel Bakış EUR/USD ( Euro / Dolar ) Teknik Analiz GBP/USD ( Sterlin / Dolar ) Teknik Analiz USD/TRY ( Dolar / Lira ) Teknik Analiz XAU/USD ( Altın / Dolar )

Detaylı

SABAH BÜLTENİ GENEL HAFTA ÖZETİ. Destek FX Piyasa Gözlemi. 16 Eylül 2015 Saat 08:30. Fitch Avrupa için kaldıraçlı kredi tahminini düşürdü

SABAH BÜLTENİ GENEL HAFTA ÖZETİ. Destek FX Piyasa Gözlemi. 16 Eylül 2015 Saat 08:30. Fitch Avrupa için kaldıraçlı kredi tahminini düşürdü SABAH BÜLTENİ Destek FX Piyasa Gözlemi 16 Eylül 2015 Saat 08:30 GENEL HAFTA ÖZETİ Fitch Avrupa için kaldıraçlı kredi tahminini düşürdü Uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch, özel hisse senedi fonlarının

Detaylı

FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER

FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER 19.08.2014 FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER Genel Bakış EUR/USD ( Euro / Dolar ) Teknik Analiz GBP/USD ( Sterlin / Dolar ) Teknik Analiz USD/TRY ( Dolar / Lira ) Teknik Analiz XAU/USD ( Altın / Dolar )

Detaylı

Günlük Forex Bülteni G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 27 Kasım 2014 Perşembe. Piyasa Gündemi

Günlük Forex Bülteni G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 27 Kasım 2014 Perşembe. Piyasa Gündemi i Piyasa Gündemi Dün rekor seviyelerde kapanış yapan ABD piyasaları bugün Şükran Günü nedeniyle kapalı olacak. ABD piyasalarının kapalı olması nedeniyle sakin bir piyasa takvimi bizi bekliyor. Günün erken

Detaylı

Ekim. Günlük Araştırma Bülteni Sabah RAPORU

Ekim. Günlük Araştırma Bülteni Sabah RAPORU 19 Ekim Günlük Araştırma Bülteni Sabah RAPORU Japonya Maliye Bakanı yeni parasal genişleme hakkında konuştu Japonya Maliye Bakanı Taro Aso yaptığı konuşmada Japonya Merkez Bankası nın (BoJ) şu an için

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 22 Haziran 2015, Sayı: 16. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 22 Haziran 2015, Sayı: 16. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 16 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül 1 DenizBank

Detaylı

02.10.2015 Gün Sonu Analizi

02.10.2015 Gün Sonu Analizi 02.10.2015 Gün Sonu Analizi Tarım dışı istihdam beklenenin altında ABD de açıklanan tarım dışı istihdam 201 bin beklentisinin çok altında gelerek Eylül ayında 142 bin oldu. İşsizlik oranı ise beklentilerle

Detaylı

FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER

FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER 27.08.2013 FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER Genel Bakış EUR/USD ( Euro / Dolar ) Teknik Analiz GBP/USD ( Sterlin / Dolar ) Teknik Analiz USD/TRY ( Dolar / Lira ) Teknik Analiz XAU/USD ( Altın / Dolar )

Detaylı

27-31 Temmuz 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz?

27-31 Temmuz 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; *11:00 Almanya - IFO Ekonomi Güven Endeksi *13:00 İngiltere - İngiltere Sanayi Aktivite Trendi *14:30 Türkiye - Kapasite Kullanım Oranı ve İmalat Güven

Detaylı

SABAH BÜLTENİ GENEL HAFTA ÖZETİ. Destek FX Piyasa Gözlemi. 30 Eylül 2015 Saat 08:30. ABD'de tüketici güveni beklentileri aştı

SABAH BÜLTENİ GENEL HAFTA ÖZETİ. Destek FX Piyasa Gözlemi. 30 Eylül 2015 Saat 08:30. ABD'de tüketici güveni beklentileri aştı SABAH BÜLTENİ Destek FX Piyasa Gözlemi 30 Eylül 2015 Saat 08:30 GENEL HAFTA ÖZETİ ABD'de tüketici güveni beklentileri aştı ABD'de tüketici güven endeksi 103 ile Ocak 2015'ten bu yana en yüksek seviyesini

Detaylı

Teknik Bülten. 14 Temmuz 2016 Perşembe

Teknik Bülten. 14 Temmuz 2016 Perşembe Güne Başlarken Birleşik Krallık Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, Maliye Bakanı George Osborne'nin görevinden istifa etti. Osborne'un yerine eski Dışişleri Bakanı Philip Hammond'un göreve

Detaylı

Ekonomik Ajanda Zaman Ülke Önem Açıklanacak Beklenti Önceki

Ekonomik Ajanda Zaman Ülke Önem Açıklanacak Beklenti Önceki Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Açılış 1,10598 1,56122 123,55 2,75923 1094,79 Yüksek 1,10839 1,56896 124,02 2,77479 1102,03 Düşük 1,09669 1,55877 123,33 2,75323 1090,5 Kapanış 1,09831 1,56032

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 19 Haziran 2014 Perşembe

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 19 Haziran 2014 Perşembe i G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R İçindekiler Piyasa Gündemi Piyasa Gündemi İngiltere Merkez Bankası toplantı tutanaklarında faizin değişmemesi kararı çıkmakla birlikte, faiz

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN. Ekonomik Gündem

GÜNLÜK BÜLTEN. Ekonomik Gündem Ekonomik Gündem Küresel hisse senetlerinde toparlanmalar dün hız kazandı. Çin borsalarının öncülüğünde Avrupa ve ABD borsalarında değer kazançları haftaya yapılacak FED toplantısı öncesinde piyasaların

Detaylı

EURUSD [Euro - US Dolar] Teknik Analiz

EURUSD [Euro - US Dolar] Teknik Analiz G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R İçindekiler i Piyasa Gündemi Euro Dolar Teknik Analiz Piyasa Gündemi Yunanistan tarafında yaşanan gelişmeler hafta boyunca küresel piyasalarda

Detaylı

GÜNE BAŞLARKEN 29 Mayıs 2009

GÜNE BAŞLARKEN 29 Mayıs 2009 GÜNE BAŞLARKEN 29 Mayıs 2009...ekonomikarastirma@halkbank.com.tr... YURTİÇİ GELİŞMELER Yurtiçi Piyasalar-Döviz Bankalararası döviz piyasasında dolar kuru bugün açılışta, doların euro karşısında değer kaybetmesine

Detaylı

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? GBPUSD BRENT PETROL USDTRY EURUSD ALTIN

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? GBPUSD BRENT PETROL USDTRY EURUSD ALTIN Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Piyasalarda Bugün Ne Oldu? GBPUSD BRENT PETROL USDTRY EURUSD ALTIN Gündemdekiler Yeni günde piyasaların gözü haftasonunda açıklanan Çin ticaret dengesi

Detaylı

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? ALTIN USDTRY BRENT PETROL GBPUSD EURUSD

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? ALTIN USDTRY BRENT PETROL GBPUSD EURUSD Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Piyasalarda Bugün Ne Oldu? ALTIN USDTRY BRENT PETROL GBPUSD EURUSD Gündemdekiler Geride kalan hafta içerisinde ABD den gelen istihdam verilerinde bozulmanın

Detaylı

Hafta kapanışı öncesi küresel piyasalardaki risk algısı devam etti. Brexit bazlı risk algısıyla hisse piyasaları dip yapmaya devam

Hafta kapanışı öncesi küresel piyasalardaki risk algısı devam etti. Brexit bazlı risk algısıyla hisse piyasaları dip yapmaya devam Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Açılış 1,1259 1,4201 106,008 2,9241 1293,53 48,55 Yüksek 1,1294 1,4254 106,027 2,9539 1315,68 48,75 Düşük 1,1130 1,4012 103,547 2,9100 1277,28 46,94 Kapanış

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 29 Haziran 2015, Sayı: 17. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 29 Haziran 2015, Sayı: 17. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 17 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül 1 DenizBank

Detaylı

FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER

FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER 18.06.2013 FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER Genel Bakış EUR/USD ( Euro / Dolar ) Teknik Analiz GBP/USD ( Sterlin / Dolar ) Teknik Analiz USD/TRY ( Dolar / Lira ) Teknik Analiz XAU/USD ( Altın / Dolar )

Detaylı

ABD San Francisco FED Başkanı John Williams ve ABD Kansas City FED Başkanı Esther George un konuşmaları bugün takip edilecek.

ABD San Francisco FED Başkanı John Williams ve ABD Kansas City FED Başkanı Esther George un konuşmaları bugün takip edilecek. Ekonomik Gündem Japonya Merkez Bankası para politikasında bir değişikliğe gitmedi. Parasal tabanın yıllık varlık alım miktarını 80 Trilyon Yen artırılması politikasını devam ettirme kararını 1 e karşı

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 11 Haziran 2014 Çarşamba

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 11 Haziran 2014 Çarşamba i Piyasa Gündemi Geçtiğimiz hafta gündemde öne çıkan Avrupa ve ABD tarafında yaşanan önemli gelişmelerin takip edildiği ve fiyatlandığı küresel piyasalarda dün ABD, Avrupa tarafında yatay kapanış yaşanırken,

Detaylı