FIAP PATRONAJLI YARIŞMALAR

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "FIAP PATRONAJLI YARIŞMALAR"

Transkript

1

2 FIAP PATRONAJLI YARIŞMALAR

3 İÇERİK 1. TFSF 2. FIAP 3. FIAP PATRONAJLI YARIŞMA NEDİR? 4. ULUSLARARASI FOTOĞRAF YARIŞMALARI İÇİN LİNKLER 5. UNVANLAR 6. UNVAN ŞARTLARI 7. ÜLKEMİZDEKİ UNVAN DAĞILIMI 8. ŞARTNAMELERİN GENEL YAPISI 8.1. ŞARTNAMELERE ULAŞIM 8.2. FOTOĞRAF ADEDİ 8.3. BÖLÜMLER 8.4. BOYUTLAR 8.5. YÜKLEME/UPLOAD 8.6. PAY-PAL 8.7. SONUÇ BİLDİRİMLERİ 9. UNVAN BAŞVURULARI 10. PRATİK BİLGİLER

4 TFSF TÜRKİYE FOTOĞRAF SANATI FEDERASYONU Türkiye mizdeki fotoğraf derneklerini temsil eden, bir çatı altında toplayan federasyonumuz.

5 FIAP Federation Internationale De L Art Photographie The International Federation of Photographic Art Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu TFSF nin de aralarında bulunduğu (2004 yılında üye olduk), ülkelerin en üst fotoğraf organizasyonlarının birleşerek (5 kıtada 85 üzerinde ülke federasyonun dahil olduğu) oluşturduğu üst federasyon. UNESCO tarafından da tanınmaktadır. Türkiye nin FIAP kodu: T03

6 FIAP

7 FIAP PATRONAJLI YARIŞMA NEDİR? Uluslararası bir fotoğraf yarışmasının düzenlenebilmesi ve sonuçta katılımcıların aldıkları puanların unvanlara dönüştürülebilmesi için birinci şart; Fotoğraf yarışmasının ülke federasyonu tarafından (TFSF) onaylanmasıdır. Bu onaya «patronaj» denmektedir. İkinci şart ise ülke federasyonu tarafından onaylanan yarışmanın FIAP tarafından da onaylanması, yani ek bir patronaj numarasının daha verilmesidir. Bu patronaj/onay, FIAP tarafından sadece uluslararası özellik taşıyan ve tüm dünyadan fotoğrafçıların katılabilmesine olanak sağlayan bir sistem ile oluşturulan yarışmalara verilir. Unvan başvurularında sadece bu yarışmalardan alınan puanlar geçerlidir! Örnek; 2014 Mayıs da sonuçları açıklanan, İFSAK ın düzenlediği Bridge 2014 Uluslararası Fotoğraf yarışması nın patronaj (onay) numaraları; TFSF 2013/90, FIAP 2014/160

8 TFSF LİNKLERİ TFSF ana sayfasında, menünün sağ üst kısmında YARIŞMALAR bölümüne tıkla, ardından ULUSLARARASI YARIŞMALAR ı seç;

9 TFSF LİNKLERİ ULUSLARARASI YARIŞMALAR bölümünün altında, DEVAM EDEN bölümüne gir. Devam eden yarışmalar ile ilgili TFSF linki:

10 TFSF LİNKLERİ Açılan pencereden istediğin yarışma linkini tıklayarak ilgili başvuru kuralları ve şartnameye ulaş.

11 FIAP LINKLERI FIAP: FIAP PATRONAJLI TÜM YARIŞMALAR:

12 UNVANLAR FIAP, fotoğrafçılık alanının önde gelen isimlerini onurlandırmak için aşağıdaki unvanları tanımlamıştır;

13 UNVANLAR Adaylar arasında amatör ya da profesyonel ayrımı yapılmamaktadır. Yaş sınırı yoktur. FIAP unvanlarının tümü yaşam boyu geçerlidir. Unvan sahipleri, sahip oldukları unvan(lar)ın baş harflerini isimleri ile birlikte kullanma hakkına sahiptirler (örnek, Burak Şenbak EFIAP\b). FIAP unvanı bir hak degil, ayrıcalık olarak değerlendirilir. Bir FIAP unvan sahibinin, FIAP ya da FIAP a bağlı bir ulusal federasyona karşı ciddi bir suç islemesi halinde, söz konusu unvanı FIAP Yönetim Kurulu tarafından geri alınabilir. Böyle bir durumda itiraz hakkı yoktur.

14 UNVAN ŞARTLARI - ÖNŞARTLAR TFSF ÖN ŞARTLARI Herhangi bir fotoğraf sanatı derneğinin en az 1 yıldır üyesi olmak. AFAD (Adana Fot. Amatrlr. Derneği) Atın Kamera fotoğraf yarışmasına (genelde Kasım ayı gerçekleşiyor) en az 1 kez katılmak (derece almak şart değil, katılım önemli). UYARI: YARIŞMAYA KATILIM BELGENİZİ KAYBETMEYİNİZ, İYİ SAKLAYINIZ! FIAP ÖN ŞARTLARI Fotoğrafçı Kartı (Life Card) sahibi olmak. Başvuru yapılan unvan için gerekli şartları sağlamak.

15 UNVAN ŞARTLARI - ÖNŞARTLAR Fotoğrafçı Kartı (Life Card) Başvuru Esasları 1/2 Herhangi bir fotoğraf sanatı derneğinin en az 1 yıldır üyesi olmak. Başvuru için üyesi olunan derneğe gerekli belgelerin verilmesi gerekmektedir. TFSF ye bireysel başvuru yapılmaz, dernekler üyeleri için toplu başvuru dosyasını TFSF na gönderir. FIAP LIFE CARD formu (word dosyası) doldurulmalıdır (sadece kart için başvuru yapılıyor ise distinctions ve No distinction bölümleri boş bırakılmalıdır). 2,7 x 3,4 cm boyutunda vesikalık 2 fotoğraf gereklidir. Fotoğrafların arkasına, sol alt köşeye başvuru yapan kişinin adı-soyadı yazılmalıdır.

16 UNVAN ŞARTLARI - ÖNŞARTLAR Fotoğrafçı Kartı (Life Card) Başvuru Esasları 2/2 TFSF Üyesi derneklere üye olan fotoğrafçılar 225 TL (başvuru, kırtasiye ve posta masrafları için) TÜRKIYE FOTOĞRAF SANATI FEDERASYONU nun banka hesabına T.C. Kimlik Numarası belirtilerek (Vakıfbank, hesap no: , şube kodu: IBAN NO: TR ) yatırılmalıdır. Gönderiler, dernekler tarafından toplu olarak her yılın Ekim ayının ilk 2 haftasında TFSF ye ulaştırılmalıdır yılından itibaren Mayıs ayında da başvuru yapılabilecektir.

17 UNVAN ŞARTLARI Birazdan sıkça bahsi geçecek PUAN kelimesinin anlamı: Herhangi bir uluslararası yarışmada, herhangi bir fotoğraf; Birinci, ikinci, üçüncü, Mansiyon (Mention, Honorable Mention), Salon Grand Prix, Sergileme (Acceptance) derecelerinden hangisini alırsa alsın fotoğraf sahibi 1 (bir) puan kazanmış olur. Alınan ödülün derecesi önemli değildir.

18 UNVAN ŞARTLARI Birazdan sıkça bahsi geçecek CIRCUIT kelimesinin anlamı: Bazen, bir fotoğraf derneği veya kulübü, birden fazla salonda (salon; yarışmalara özel bir jargondur ve farklı şehirler veya farklı kurumların aynı çatı altında düzenledikleri bireysel yarışma bölümleridir, şartnamesi aynıdır, FIAP patronaj numaraları farklıdır, jürileri farklıdır) değerlendirilecek yarışmaları aynı ana çatı altında birleştirir. Katılımcı, aynı fotoğrafları farklı salonlara göndermiş olur ve her salonun jürisi, diğerlerinden bağımsız olarak fotoğrafları değerlendirir, sonuçları açıklar. Örneğin; Germany DVF Cup yarışmalarından birisi 3 farklı salonda gerçekleşti. Aynı şartname içerisinde aşağıda belirtilen salonların bilgisi yer alıyordu; Baden-Württenberg Salonu 2012/060 FIAP patronaj numarası ile, Hessen Salonu 2012/061 FIAP patronaj numarası ile, Niedersachsen Salonu 2012/062 FIAP patronaj numarası ile düzenlendi.

19 UNVAN ŞARTLARI Birazdan sıkça bahsi geçecek CIRCUIT kelimesinin anlamı: Yarışmada Renkli ve Doğa bölümü vardı. Her bölüme en fazla 4 er adet fotoğraf yükleyebiliyordunuz. Farzedelim ki aşağıdaki ödülleri kazandınız; Gördüğünüz gibi, aynı fotoğrafın (örn. b ) farklı salonlarda aldıkları puanlar, puan hanenize ayrı, ayrı eklenecektir.

20 UNVAN ŞARTLARI Birazdan sıkça bahsi geçecek CIRCUIT kelimesinin anlamı: Her salonda kazanılan puanlar, aynı fotoğrafa ait olsa bile, toplama dahil edilirken, bir sonraki sayfada göreceğimiz Yarışma Sayısı Kriteri ne göre bir circuit kaç salondan oluşursa oluşsun tek yarışma sayılır. Bizim örneğimizde AFIAP başvurusu yapacak olan kişi, yarışma sayısına 1 ekleyecek, puan sayısına 11 ekleyecek, ödül alan fotoğraf sayısına ise 8 ekleyecektir (a, b, c, d, e, f, g, h).

21 UNVAN ŞARTLARI AFIAP UNVANI Sanatsal becerileri, tekniği ve yarattığı eserleri FIAP patronajlı uluslararası yarışmalarda kabul edilmiş fotoğraf sanatçılarına verilir. Başvuru şartları; FIAP patronajlı uluslararası yarışmalarda en az 1 (bir) yıl önce başarı ile yer almış olmak (ilk FIAP kabulünün başvuru tarihinden en az 1 (bir) yıl önce gerçeklesmiş olması gereklidir). En az 8 (sekiz) farklı ülkede FIAP patronajlı uluslararası en az 15 (onbeş) yarışmada sergileme / ödül almış olmak. FIAP patronajlı uluslararası yarışmalarda en az 15 (onbeş) farklı eser ile (baskı ya da saydam) en az 40 (kırk) kez sergileme / ödül almış olmak. NOT: Circuitler tek yarışma sayılır (puan olarak değil).

22 UNVAN ŞARTLARI EFIAP UNVANI Mükemmel bir tekniğinin olmasının yanı sıra pek çok eseri ile FIAP patronajlı birçok uluslararası yarışmaya kabul edilmiş olan fotograf sanatçılarına verilir. Başvuru şartları; AFIAP unvanını başvuru tarihinden en az 1 (bir) yıl önce almış olmak. En az 20 (yirmi) farklı ülkede FIAP patronajlı uluslararası en az 30 (otuz) yarışmada sergileme / ödül almış olmak. FIAP patronajlı uluslararası yarısmalarda en az 50 (elli) farklı eser ile (baskı ya da saydam) en az 250 (ikiyüzelli) kez sergileme / ödül almış olmak gerekmektedir. NOT: Circuitler tek yarışma sayılır (puan olarak değil).

23 UNVAN ŞARTLARI EFIAP UNVAN DERECELERİ FIAP, EFIAP unvanı almış, FIAP patronajlı uluslararası yarışmalara aktif bir biçimde katılan ve bu şekilde yeni sanatsal çalışmalarıyla fotoğraf sanatının gelişimine katkıda bulunan fotoğraf sanatçılarını onurlandırmak için dört ayrı EFIAP derecesi belirlemiştir; Excellence FIAP Bronz EFIAP/b Excellence FIAP Gümüş EFIAP/s Excellence FIAP Altın EFIAP/g Excellence FIAP Platin EFIAP/p

24 UNVAN ŞARTLARI EFIAP UNVAN DERECELERİ Başvuru şartları; EFIAP unvanına ya da EFIAP derecelerinden birine başvuru tarihinden en az 1 (bir) yıl sahip olmak. EFIAP unvanı kazanılan tarihten sonra FIAP patronajlı uluslararası yarışmalarda: EFIAP/b için en az 25 farklı eserle 75 kabul EFIAP/s için en az 50 farklı eserle 150 kabul EFIAP/g için en az 100 farklı eserle 300 kabul EFIAP/p için en az 200 farklı eserle 600 kabul Her yıl yalnızca bir EFIAP derecesi için başvurulabilir ve bu derecelere sırayla (Bronz, Gümüs, Altın ve Platin) ulasılabilir.

25 UNVAN ŞARTLARI MFIAP UNVANI Bir fotoğraf sanatçısına fotoğraf sanatı dalındaki tüm başarıları göz önünde bulundurularak verilir. MFIAP, fotoğrafçılıktaki kişisel başarılardan dolayı verilen FIAP unvanları arasında AFIAP ve EFIAP tan sonraki üçüncü aşamadır. Başvuru Koşulları: EFIAP unvanlarından birine en az 1 (bir) yıl sahip olmak. FIAP tarafından belirlenen biçimde ve FIAP resmi dillerinden birinde hazırlanmış bir özgeçmis. 20 (yirmi) adet fotograftan oluşan bir portfolyo (foto seçki) (siyah/beyaz ya da renkli baskılar). Bu koleksiyon kavramı, gerçekleştirilme ve sunum anlamında bir bütünlük içersinde olmalıdır. FIAP ın resmi dillerinden biri ile, fotoğraf sanatçısının konu ve yaratıcı düşüncesini belirten bir giriş metni yazılmalıdır.

26 UNVAN ŞARTLARI ESFIAP UNVANI Uzun süre FIAP yararına sıra dışı hizmetler veren kişilere verilir. Başvuru Koşulları: AFIAP, EFIAP ve MFIAP unvanlarının sahipleri de koşullarının uygun olması halinde ESFIAP unvanına aday gösterilebilirler. ESFIAP unvanı için başvuru dosyasının adayın özgeçmisini ve sunulan hizmetlerin ayrıntılı bir açıklamasını içermesi gerekmektedir. Başvurunun FIAP tarafından hazırlanan bir form ile ve FIAP ın resmi dillerinden birinde (İngilizce, Fransızca) yapılması gerekmektedir. Başvuru FIAP Genel Sekreterliği ne yapılır. ESFIAP unvanı başvuruları için ücret alınmamaktadır.

27 UNVAN ŞARTLARI HONEFIAP UNVANI FIAP tarafından ESFIAP unvanı sahibine verilebilecek en büyük onur ödülüdür. Bu ödüle sahip olan yaşayan kişilerin sayısı FIAP Yönetim Kurulu tarafından belirlenmiş sınırlı bir sayıdan ibarettir. Başvuru Koşulları: HonEFIAP unvanı FIAP Yönetim Kurulu tarafından verilir. Bu karar için Kurulun oy birligi gerekmektedir. Fotoğrafçılık ve fotoğraf sanatının uluslararası yapısına sağlanan her türlü üstün katkı ve FIAP ın gelişmesine katkıda bulunan her türlü sıra dışı hizmet dikkate alınır. HonEFIAP unvanı için başvuru dosyasının adayın özgeçmisini ve adaylığa gerekçe olan hizmetlerin ayrıntılı bir açıklamasını içermesi gerekmektedir. Basvurunun FIAP tarafından hazırlanan bir form ile ve FIAP ın resmi dillerinden birinde yapılması gerekmektedir.

28 UNVAN ŞARTLARI ÖZET Tarihinden itibaren şartlar değişiyor.

29 ÜLKEMİZDEKİ UNVAN DAĞILIMI UNVAN İTİBARI İLE UNVAN SAHİBİ SAYISI AFIAP 229 EFIAP 56 EFIAP\b 6 EFIAP\s 2 MFIAP 1 EsFIAP 8 HonEFIAP 2 HonEFIAP 1983 Yılı - Baha Gelenbevi, Mehmet Bayhan

30 ŞARTNAMELERİN GENEL YAPISI ŞARTNAMELERE ULAŞIM TFSF veya FIAP linklerinden ilgili yarışma sayfasına ulaşıldığında genelde «pdf» formatında (çok az da olsa word formatı da kullanılıyor) hazırlanan şartnamelere ulaşmak ve indirmek (download) mümkün.

31 ŞARTNAMELERİN GENEL YAPISI FOTOĞRAF ADEDİ Genellikle yarışma kapsamı her bölüm için 4 fotoğraf istenir. Bir bölüme verilen fotoğraf, aynı yarışmanın bir başka bölümü için verilemez. Bunun dışında yarışmada renkli ve s/b bölüm varsa bir fotoğrafın renkli ve s/b versiyonlarını farklı fotoğraflar olarak değerlendirip bu 2 farklı bölüme veremeyiz.

32 ŞARTNAMELERİN GENEL YAPISI BÖLÜMLER Yarışmaların... kadar bölümden oluşması gerekliliği konusunda bir kural yoktur. Bir yarışma tek bölümden oluşurken bir başkası 6 bölümden oluşabilir (üst sınır 6). Yarışmalarda karşılaştığımız bölümler genel olarak aşağıdaki gibidir; Open Color; Renkli serbest Open Monochrome; Monochrome serbest Nature; Doğa Travel; seyahat Creative / Digital Manipulation; Manipulasyon Life; Yaşam ve Düzenleyen kuruma ait özel konular

33 ŞARTNAMELERİN GENEL YAPISI FOTOĞRAF BOYUTLARI Yarışmalara katılım web sitesi üzerinden fotoğraf yüklemeye yönelik ise genellikle boyutarın küçük tutulması isteniyor. Hangi boyutta yükleme yapabileceğiniz şartname içinde yazıyor. Bu hususa çok dikkat etmeliyiz, zira yanlış boyutta yükleme yapmamız durumunda sistem otomatik olarak başvuruyu reddedebiliyor. Katılım CD gönderimi ile olacaksa, bu durumda genellikle 300 dpi çözünürlük ve minimum uzun kenar bilgisi şartnamelerde yazılı. Katılım «baskı» ile gerçekleşecekse, en/boy ölçüleri şartnamelerde yazmakta.

34 ŞARTNAMELERİN GENEL YAPISI YÜKLEME / UPLOAD Genellikle bir yarışmaya ait fotoğrafları yüklemeden önce sizin sistemde kendi kişisel bilgilerinizi gireceğiniz bir ekran çıkmakta ve ad/soyad, adres, varsa FIAP unvanınız, , telefon ve benzeri soruları cevaplamanız istenmekte. Bu bilgilerin tamamlanmasının ardından size fotoğraflarınızı yüklemenize olanak sağlayacak pencere açılıyor. Çoğunlukla fotoğrafı yükleme kutucuğunun (browse) yanında «Title» isimli bir kutucuk daha göreceksiniz. Bu kutucuğa ilgili fotoğrafa verdiğiniz ismi yazmanız beklenmekte. Tüm siteler hızlı değil, yükleme uzun sürebilir, beklemekten sıkılmayın! «Save» veya «continue» düğmelerine 1 kez basın (tekrar, tekrar basmayın). Yüklemeler başarı ile tamamlandıktan sonra pek çok kurum size ne yüklediğinize ait özet bildirim gönderiyor. Bunları dikkatle kontrol edin.

35 ŞARTNAMELERİN GENEL YAPISI PAY-PAL Uluslararası fotoğraf yarışmalarına katılım ücretli. Bu ücreti tahsil etmek için kurumlar kredi kartı, çek, pay-pal, vs. uygulamalarını yarışmacılara önermekte. En efektif ve güvenilir olarak kullanılabileni Pay-Pal opsiyonu. Şiddetle tavsiye edilir. Kredi kartınızdan tanımlayacağınız bir limiti Pay-Pal hesabınız ile eşleştiriyorsunuz. Ardından yarışmada fotoğrafları yükledikten sonra karşınıza çıkacak olan seçeneklerden Pay-Pal ı seçtiğinizde otomatik olarak Pay-Pal hesabınıza yönlendiriliyorsunuz ve ilgili şifre girişini yaptıktan sonra ödemeniz tamamlanıyor. Güvenli ve hızlı bir uygulama. Ödeme açıklama penceresine katılımcının ismini yazmayı unutmayın!

36 ŞARTNAMELERİN GENEL YAPISI SONUÇ BİLDİRİMLERİ Yarışmaya katıldıktan sonra sonuçlar iki türlü açıklanmakta; a) Sitede sonuçlar yayınlanmakta b) Katılımcıya e-posta ile bildirim gelmekte Hem sitede açıklama yapan, hem de e-posta gönderen kurumlar da var. Gelen sonuç bildirimlerini bir klasörde, sonradan aradığınızda bulabilecek şekilde kaydetmenizi önemle tavsiye ederim. Zira bunlar, bir anlamda ispat belgeniz olacak.

37 UNVAN BAŞVURULARI Başvurular sırasında istenilen evraklar, TFSF sitesinde mevcut. Lütfen dikkatle inceleyiniz. Tamamlanan formlar bağlı bulunulan derneğe teslim edilmelidir. Dernek, başvuruları TFSF nin belirttiği kurallara uygun olarak bir paket yaparak her yıl Ekim ayı ilk haftasında TFSF ye gönderir. FIAP Türkiye temsilcisi (Dç. Dr. Hüseyin Sarı) başvuruları inceleyerek gerekiyorsa ek belge ve/veya düzeltme talep eder ve tüm derneklerin dosyalarını toparlayıp FIAP a gönderir. FIAP, gerekli incelemeleri yapar ve bir sonraki yılın Ocak ayında unvan onaylarını gönderir.

38 PRATİK BİLGİLER Yarışma Şartnamesi ile ilgili; a. Temayı (temaları) muhakkak çok iyi okuyun. İstenenden farklı bir fotoğraf vermeyin. b. Şartnamenin tamamını olumadan asla yarışmaya vereceğiniz fotoğrafları seçmeyin. c. Teslim edilecek veya yüklenecek fotoğrafların boyutuna dikkat edin. Boyut değişikliğini Photoshop kullanalanlar Image\Image Size bölümünden yapın. d. Boyut değişikliği için açılan pencerede alttaki «Constrain Proportions» seçilmiş olsun. Önce Resolution kısmına istenen değeri girin, ardından istenen uzun kenar bilgisini ( width veya hight kısmında) değiştirin. e. Şartnamede belirtilen sonuçların açıklanma tarihini takviminize işaretleyin. Belirtilen tarih geldiğinde posta kutunuzu (spam klasörü dahil) kontrol edin. Bazen sonuçlar, taahhüt edilen tarihten birkaç gün sonra açıklanabiliyor, panik yok

39 PRATİK BİLGİLER Fotoğrafların adlandırılması; a. Başvuru sırasında sizden doldurulması istenen formlarda fotoğraflara verilen isimlerle ilgili bölümler var. Herhangi bir karışıklık yaşamamak ve başvurunuzu inceleyecek kişilere kolaylık sağlamak için MUHAKKAK AYNI FOTOĞRAFI FARKLI YARIŞMAYA GÖNDERİRKEN AYNI İSİM İLE GÖNDERİN. FARKLI İSİMLER VERMEYİN. b. Fotoğrafların isimlendirilmesi sırasında Türkçe Karakter kullanmayın. c. İngilizce biliyorsanız fotoğraflarınıza İngilizce isim verin. Katılacağınız yarışmaların %90 ı yurt dışı yarışma olacak ve bazen isim önemli olabiliyor. Anlamadıkları bir isim yerine anlayabilecekleri bir eser ismi sunmak daha mantıklı. d. Fotoğrafınıza İngilizce isim verdi iseniz, Türkiye deki yarışmalara da aynı İngilizce isimle verin. e. Fotoğraflarınıza; «untitled 1», untitled 2», «no name 1»,... Gibi isimler vermeyin. Bu artık kuraldışı katılım sayılıyor, yani yasak!

40 PRATİK BİLGİLER Fotoğraflarınız; a. Fotoğraflarınız küçültüp web üzerinden yükleme yapacağınız yarışmalarda küçültülmüş fotoğrafları farklı bir dosya içinde tutun. Aynı yarışma klasörü içerisinde «orjinal» ve «küçültülmüş» fotoğrafları farklı 2 klasör altında saklayın. 4. Yarışma bölümleri; a. Eğer şartnamede 1 bölüme katılım ile birden fazla bölüme katılım için ödenecek ücret aynı ise tüm bölümlere fotoğraf vermeye çalışın. 5. Katılım yapılacak yarışmaları seçme; a. Web sitesi üzerinden yükleme yapılan yarışmaların dışında, sizden sadece CD ile fotoğraf kabul eden yarışmalara katılırken 2 kez düşünün. Katılım masrafları (posta masrafları) bu tür yarışmalarda daha fazla olacak ve son başvuru tarihinden önce paketi göndermek durumunda kalacaksınız. 6. Pay-Pal; a. Muhakkak üye olun.

41 PRATİK BİLGİLER Başvuru; a. TFSF sitesinden indirebileceğiniz Rar formatında verilen klasör içindeki başvuru evraklarını çok iyi okuyun. Tamamen incelemeden asla başvurunuzu hazırlamayın. Örnek formları iyi inceleyin. b. Başvuru dosyanızı derneğinize vereceğinizi ve yılda 1 kez (Ekim) başvuru yapacağınızı unutmayın. 8. Sonuçlar; a. Gelen sonuçları muhakkak ilgili yarışma klasörünüzün içine kaydedin. Başvuru sırasında rahat bulmanızı sağlayacak bir yöntem olacaktır. b. Sonuçlar e-posta ile geliyorsa, gelen e-postayı «farklı kaydet» seçeneği ilşe yine e-posta formatında kaydedin, böylecek ekleri de kaydolacaktır. c. Katılımcılara sonuç bilgilerinin e-posta ile gönderilmediği, web sitesi üzerinden yapıldığı yarışmalarda sonuçlar genellikle «pdf» dökümanı olarak siteye konur. Bu dökümanı indirin ilgili yarışma klasörü içine kaydedin veya «screen shot» ile ekran görüntüsünü kaydedin.

42 PRATİK BİLGİLER Life Card; a. Başvurmadı / almadı iseniz ilk yapmanız gereken bu. b Mayıs ayında veya Ekim ayında başvurabilirsiniz c. Başvuru tarihinize göre kartınız 2015 yıl içinde veya 2016 yıl başında gelecektir. 10. Bölüm Tanımlamaları; a. Özellikle Nature (Doğa), Monochrome ve Photo Travel (Seyahat Fotoğrafları) bölümü için bazen şartnamelerde FIAP ın konu ile ilgili tanımları (Doğa dan kasıt, hangi fotoğrafın «doğa» fotoğrafı olup olmayacağı gibi) verilir. Bunları dikkatle okuyun. 11. Altın Kamera; a. Türkiye için başvuru ön koşulu olan bu yarışmaya muhakkak katılın (AFAD düzenliyor).

43 PRATİK BİLGİLER Baskı; a. AFIAP & EFIAP: Ünvan başvuru dosyasında sizden AFIAP için ödül/sergileme almış 5 fotoğraf istenecek. EFIAP ünvan başvurusu sırasında da 5 fotoğraf istenecek ancak bu fotoğrafların AFIAP için verdiğiniz fotoğraflardan farklı olması bir zorunluluk. Fotoğraflar, dijital olarak teslim ediliyor, artık baskı verilmiyor. Bu fotoğraflar FIAP arşivinde saklanacak. b. EFIAP DERECELERI: Ünvan başvurusu sırasında dijital olarak aşağıdaki özelliklere sahip «ödüllü» (sergileme değil) fotoğraflar gönderilecektir; a. EFIAP\b: Her biri farklı ülkede ödül almış olan 3 Fotoğraf b. EFIAP\s: Her biri farklı ülkede ödül almış olan 4 Fotoğraf c. EFIAP\g: Her biri farklı ülkede ödül almış olan 5 Fotoğraf d. EFIAP\p: Her biri farklı ülkede ödül almış olan 6 Fotoğraf

44 PRATİK BİLGİLER Unvan şartları; a. Tüm ünvanlar için ortak not; Gerekli puanların en az %10 u baskı kabul eden yarışmalardan elde edilmelidir. Örneğin; AFIAP için gerekli olan toplam 40 puanın en az 4 puanı baskı yarışmasından gelmelidir. b. Portfolyo (birden fazla fotoğrafın değerlendirilip ödül dağıtılan) kabul eden yarışmalarda talep edilen portfolyo fotoğraf sayısından bağımsız olarak ödül alan fotoğraf sayısı hanesine «1» yazılır. c. Artık LIFE CARD başvurusu ile ünvan başvurusu aynı anda yapılabiliyor! Ünvan başvurusu için LIFE CARD aldıktan sonra minimum 1 yıl beklenmesi gerekmiyor. d. LIFE CARD ı olan bir fotoğrafçı AFIAP olduktan sonra LIFE CARD ını değiştirirken kart ücreti ödemez. e. LIFE CARD almanız veya ünvan sahibi olabilmeniz için derneğinizin TFSF ye üye olma zorunluluğu bulunmamaktadır. f. Dünya kupası ve/veya bianellerden alınan puanlar, ünvan için gerekli olan toplam puanın %20 sini aşamaz. g. LIFE CARD almadan önce ve/veya dernek üyesi olmadan önce kazandığınız puanları AFIAP başvurusunda kullanabilirsiniz.

45 PRATİK BİLGİLER Unvan şartları; h. Ülkemizdeki yarışmalarda kanıksandığı için derece/puan alamayan fotoğraflar yurt dışına «ilginç» geldikleri için puan alabilmektedir. ı.life CARD ınızı kaybetti iseniz veya soyadı değişikliğiniz varsa ücreti karşılığında yenisini çıkartabilirsiniz. j. AFIAP için kullandığınız puanları EFIAP için de kullanabilirsiniz (EFIAP için kümülatif toplam istenir) k. EFIAP\b\s\g\p dereceleri için daha önceki puanlarınızı kullanamazsınız.

46 PRATİK BİLGİLER Unvan şartları; l. Yarşmalara başvuru sırasında aynı fotoğrafa aynı ismi vermek bir gerekliliktir ancak yanlışlıkla/bilmeyerek aynı fotoğrafa farklı isim verip yarışmaya katıldı iseniz bu durumda başvuru formlarında fotoğrafın daha önce puan alırken kullanılan ismini yeni isminin yanında parantez içinde belirtmeniz gerekir. m. İçinde FIAP patronajı olmayan yarışmalarda (UPI, PSA,... gibi) alınan puanlar FIAP ünvanı için kullanılamaz. n. Hem FIAP, hem de farklı kurumların (UPI, PSA,... gibi) patronajının olduğu yarışmalarda sadece FIAP patronajına ait ödül/sergilemeler puan için saydırılabilir. o. Pays de Galles ve Great Britagne farklı ülkelerdir. p. TFSF nin yasaklılar listesinde iseniz LIFE CARD veya ünvan başvurusunu cezanız bitene kadar gerçekleştiremezsiniz.

47 PRATİK BİLGİLER Türkiye de Uluslararası fotoğraf yarışması düzenleyen kurum/dernekler İFSAK

48 UPI PATRONAJLI YARIŞMALAR

49 UPI HAKKINDA UPI; United Photographers International Uluslararsı alanda yarışmalara katılan fotoğrafçıların bireysel olarak üye olduğu bir organizasyon. UPI 2009 yılında kuruldu. UPI Türkiye temsilcisi Şadiye Yılmaz. UPI üyesi olmak için herhangi bir derneğe üye olma şartı yok. UPI Üyesi olmak için basit bir excel formu doldurulup 3 yıl üyelik için 70 Eur ödemenin ülke temsilcisine gönderilmesi gerekiyor.

50 UPI CROWN ÜNVANLARI Crown 1 Crown 2 Crown 3 Crown 4 Crown puan 600 puan puan puan puan Puan Hesabı: UPI Patronajı olmayan Yarışmalar UPI patronajlı Yarışmalar Sergileme 2 4 Mansiyon \ Diploma 4 8 Madalya 6 12 Puan toplamına göre herhangi bir ünvana doğrudan başvurulabilir. Belirtilen sıra ile başvurulmasına gerek yoktur. Başvurular yılda iki kez gönderilebilir (her yıl 31 Mayıs ve 31 Ekim). Her Crown ünvanı için başvuru bedeli; 30 Eur.

51 UPI PORTFOLYO ÜNVANLARI Aphrodite; 5 Farklı kategoriden 2 şer fotoğraf, toplamda 10 fotoğraflık portfolyo. Hermes; 5 Farklı kategoriden 5şer fotoğraf, toplamda 25 fotoğraflık portfolyo. Zeus; 5 Farklı kategoriden 10 ar fotoğraf, toplamda 50 fotoğraflık portfolyo. Kategoriler: Toplamda 10 adet kategori bulunuyor. Ünvan başvurusunda bulunan fotoğrafçı bu 10 kategoriden 5 tanesini seçer. Kategori listesi; Serbest, Portre, Doğa, Manzara, Deneysel, Sokak Fotoğrafı, Seyahat, Nü\Kurgu, Spor\Journalizm, Mimari. Başvuru sahibi önce Aphrodite kategorisine, sonra Hermes kategorisine ve en sonda da Zeus kategorisine başvurmalıdır.

52 UPI PORTFOLYO ÜNVANLARI Değerlendirme jürisi 5 kişiden oluşur. Aphrodite ve Hermes ünvanı için 5 kişilik jürinin 3 ünün olumlu görüş vermesi yeterli iken Zeus ünvanı için 5 jürinin 4 ünün onayı gereklidir. Portfolyo ünvanları için başvuru yılda 3 kez yapılabilmektedir. Başvuru için katılım ücreti 30 Eur dur. Başvurularla ilgili bilgi sayfası;

53 PSA PATRONAJLI YARIŞMALAR

54 PSA HAKKINDA PSA; Photographic Society of America Bireysel veya dernek olarak üye olunabilecek uluslararası organizasyon. 70 Farklı ülkede e yakın bireysel üyesi, 500 e yakın dernek üyesi var. PSA Ünvanları, bilgi için ilgili link:

55 PSA ÜNVANLARI

56 Burak Şenbak EFIAP\b, UPI Hermes, Hon.SSS Burak Şenbak Burak Şenbak

FEDERATION INTERNATIONALE DE L ART PHOTOGRAPHIQUE Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu (FIAP) FIAP UNVANLARI

FEDERATION INTERNATIONALE DE L ART PHOTOGRAPHIQUE Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu (FIAP) FIAP UNVANLARI ÇEVİRİ GUNCEL : Ayşegül KÜÇÜKGÖÇMEN : Hüseyin SARI FEDERATION INTERNATIONALE DE L ART PHOTOGRAPHIQUE Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu (FIAP) BELGE 2012/310 E FIAP UNVANLARI ÖNEMLİ: Bu belge 2009/304

Detaylı

The International Federation of Photographic Art. FIAP Bilgilendirme. Doç. Dr. Hüseyin Sarı. FIAP Türkiye Temsilcisi

The International Federation of Photographic Art. FIAP Bilgilendirme. Doç. Dr. Hüseyin Sarı. FIAP Türkiye Temsilcisi Federation Internationale De L Art Photographique (FIAP) The International Federation of Photographic Art Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu FIAP Bilgilendirme Doç. Dr. Hüseyin Sarı FIAP Türkiye

Detaylı

Federation Internationale De L Art Photographique (FIAP) The International Federation of Photographic Art Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu

Federation Internationale De L Art Photographique (FIAP) The International Federation of Photographic Art Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu Federation Internationale De L Art Photographique (FIAP) The International Federation of Photographic Art Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu FIAP Bilgilendirme Doç. Dr. Hüseyin Sarı FIAP Türkiye

Detaylı

TÜRKİYE FOTOĞRAF SANATI FEDERASYONU. ÇEVİRİ : Ayşegül KÜÇÜKGÖÇMEN KONTROL : Gül EZEN, Selim AYTAÇ, Yücel DEMİR, Hüseyin SARI FIAP ÜNVANLARI

TÜRKİYE FOTOĞRAF SANATI FEDERASYONU. ÇEVİRİ : Ayşegül KÜÇÜKGÖÇMEN KONTROL : Gül EZEN, Selim AYTAÇ, Yücel DEMİR, Hüseyin SARI FIAP ÜNVANLARI ÇEVİRİ : Ayşegül KÜÇÜKGÖÇMEN KONTROL : Gül EZEN, Selim AYTAÇ, Yücel DEMİR, Hüseyin SARI FEDERATION INTERNATIONALE DE L ART PHOTOGRAPHIQUE Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu (FIAP) BELGE 2009/304

Detaylı

Federation Internationale De L Art Photographique (FIAP) The International Federation of Photographic Art Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu

Federation Internationale De L Art Photographique (FIAP) The International Federation of Photographic Art Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu Federation Internationale De L Art Photographique (FIAP) The International Federation of Photographic Art Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu FIAP Bilgilendirme Hazırlayan: Prof. Dr. Hüseyin Sarı

Detaylı

EFIAP Seviyeleri Unvanları

EFIAP Seviyeleri Unvanları EFIAP Seviyeleri Unvanları 2015 Başvuru Kılavuzu Hazırlayan: Prof. Dr. Hüseyin Sarı Güncelleyen: Yusuf Biton TFSF FIAP Türkiye Temsilcisi yusuf.biton.tfsf@gmail.com Son güncelleme: 16 Eylül 2015 1 EFIAP

Detaylı

ULUSLARARASI FOTOĞRAF SANATI DERNEĞİ UFSD 2. ULUSLARARASI FOTOĞRAF YARIŞMASI

ULUSLARARASI FOTOĞRAF SANATI DERNEĞİ UFSD 2. ULUSLARARASI FOTOĞRAF YARIŞMASI ULUSLARARASI FOTOĞRAF SANATI DERNEĞİ UFSD 2. ULUSLARARASI FOTOĞRAF YARIŞMASI - 2013 Konu : Serbest Kategori : Sayısal (Renkli ve monokrom fotoğraflar yarışmaya katılabilir) Genel Koşullar: Yarışma organizasyon

Detaylı

EFIAP Seviyeleri Unvanları

EFIAP Seviyeleri Unvanları EFIAP Seviyeleri Unvanları 2015 Başvuru Kılavuzu Hazırlayan: Prof. Dr. Hüseyin Sarı Güncelleyen: Yusuf Biton TFSF FIAP Türkiye Temsilcisi yusuf.biton.tfsf@gmail.com Son güncelleme: 8 Eylül 2015 1 EFIAP

Detaylı

FIAP Life Card. Başvuru Kılavuzu. Hazırlayan: Prof. Dr. Hüseyin Sarı Güncelleyen: Yusuf Biton. TFSF FIAP Türkiye Temsilcisi yusuf.biton.tfsf@gmail.

FIAP Life Card. Başvuru Kılavuzu. Hazırlayan: Prof. Dr. Hüseyin Sarı Güncelleyen: Yusuf Biton. TFSF FIAP Türkiye Temsilcisi yusuf.biton.tfsf@gmail. FIAP Life Card Başvuru Kılavuzu Hazırlayan: Prof. Dr. Hüseyin Sarı Güncelleyen: Yusuf Biton TFSF FIAP Türkiye Temsilcisi yusuf.biton.tfsf@gmail.com Son güncelleme: 16 Eylül 2015 1 FIAP Fotoğrafçı Kartı

Detaylı

MFIAP Unvanı. 2015 Başvuru Kılavuzu. Hazırlayan: Prof. Dr. Hüseyin Sarı Güncelleyen: Yusuf Biton

MFIAP Unvanı. 2015 Başvuru Kılavuzu. Hazırlayan: Prof. Dr. Hüseyin Sarı Güncelleyen: Yusuf Biton MFIAP Unvanı 2015 Başvuru Kılavuzu Hazırlayan: Prof. Dr. Hüseyin Sarı Güncelleyen: Yusuf Biton TFSF FIAP Türkiye Temsilcisi yusuf.biton.tfsf@gmail.com Son güncelleme: 16 Eylül 2015 MFIAP Başvurusu Bu sunum,

Detaylı

FIAP Life Card. Başvuru Kılavuzu. Hazırlayan: Yusuf Biton. FIAP Türkiye Temsilcisi

FIAP Life Card. Başvuru Kılavuzu. Hazırlayan: Yusuf Biton. FIAP Türkiye Temsilcisi FIAP Life Card Başvuru Kılavuzu Hazırlayan: Yusuf Biton FIAP Türkiye Temsilcisi yusuf.biton.tfsf@gmail.com Önceki kılavuzu hazırlayan: Prof. Dr. Hüseyin Sarı Son güncelleme: 18 Şubat 2019 1 FIAP Fotoğrafçı

Detaylı

FIAP Life Card. Başvuru Kılavuzu. Hazırlayan: Prof. Dr. Hüseyin Sarı. Güncelleyen: Yusuf Biton

FIAP Life Card. Başvuru Kılavuzu. Hazırlayan: Prof. Dr. Hüseyin Sarı. Güncelleyen: Yusuf Biton FIAP Life Card Başvuru Kılavuzu Hazırlayan: Prof. Dr. Hüseyin Sarı Güncelleyen: Yusuf Biton TFSF FIAP Türkiye Temsilcisi yusuf.biton.tfsf@gmail.com Son güncelleme: 12 Aralık 2016 1 FIAP Fotoğrafçı Kartı

Detaylı

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MESKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 1. ULUSLARARASI FOTOĞRAF YARIŞMASI

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MESKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 1. ULUSLARARASI FOTOĞRAF YARIŞMASI MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MESKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 1. ULUSLARARASI FOTOĞRAF YARIŞMASI GİRİŞ KURALLARI: Web Sitesi: www.mfd.org.tr E-posta Adresi: salon@mfd.org.tr Yarışmanın; Açılış Tarihi: 01 Aralık 2013

Detaylı

FIAP Unvan / LifeCard

FIAP Unvan / LifeCard FIAP Unvan / LifeCard 2014 Başvuru Kılavuzu Doç. Dr. Hüseyin Sarı TFSF FIAP Türkiye Temsilcisi hsari100@gmail.com www.huseyinsari.net.tr 2014 1 Bu sunum, Sunuş FIAP Fotoğrafçı Kartı (LifeCard) FIAP Unvan

Detaylı

Sille Sanat Sarayı unvanlarının değerlendirilmesinden SSS üyesi Akın ACAR (Antalya) sorumlu olacak. 1. SSS Üyesi Olmak... 5

Sille Sanat Sarayı unvanlarının değerlendirilmesinden SSS üyesi Akın ACAR (Antalya) sorumlu olacak. 1. SSS Üyesi Olmak... 5 SSS ÜYE UNVANLARI ( SSS/Y, SSS/B, SSS/R, Hon. SSS) Sille Sanat Sarayı üyeleri sanat alanında yaptıkları çalışmalara göre alacakları puanların toplamına göre farklı unvanlar alacak. Her unvan farklı bir

Detaylı

TÜRKİYE FOTOĞRAF SANATI FEDERASYONU

TÜRKİYE FOTOĞRAF SANATI FEDERASYONU Hazırlayan: Yusuf Biton, TFSF FIAP Temsilcisi Önceki belgeleri hazırlayan ve çevirenler: Ayşegül Küçükgöçmen, Prof. Dr. Hüseyin Sarı FEDERATION INTERNATIONALE DE L ART PHOTOGRAPHIQUE Uluslararası Fotoğraf

Detaylı

ARBELLA 2. ULUSLARARASI FOTOĞRAF YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

ARBELLA 2. ULUSLARARASI FOTOĞRAF YARIŞMASI ŞARTNAMESİ 2012/241 L120047 2012/73 ARBELLA 2. ULUSLARARASI FOTOĞRAF YARIŞMASI ŞARTNAMESİ YARIŞMANIN AMACI İnsan yaşamının en önemli olgusu sağlık ve sağlıklı beslenebilmektir. Tarladaki hasattan mutlu ailelerin

Detaylı

TFSF adına AFAD 33. FIAP Siyah-Beyaz Bienali Türkiye Takım Seçmeleri

TFSF adına AFAD 33. FIAP Siyah-Beyaz Bienali Türkiye Takım Seçmeleri 1 / 5 TFSF adına AFAD 33. FIAP Siyah-Beyaz Bienali Türkiye Takım Seçmeleri 1. Amaç: Bu yıl Güney Kore'nin başkenti Seul'de gerçekleştirilecek 33. FIAP Siyah-Beyaz Bienali Türkiye takımının seçiciliğini,

Detaylı

FIAP Life Card. Başvuru Kılavuzu. Hazırlayan: Prof. Dr. Hüseyin Sarı Güncelleyen: Yusuf Biton. TFSF FIAP Türkiye Temsilcisi yusuf.biton.tfsf@gmail.

FIAP Life Card. Başvuru Kılavuzu. Hazırlayan: Prof. Dr. Hüseyin Sarı Güncelleyen: Yusuf Biton. TFSF FIAP Türkiye Temsilcisi yusuf.biton.tfsf@gmail. FIAP Life Card Başvuru Kılavuzu Hazırlayan: Prof. Dr. Hüseyin Sarı Güncelleyen: Yusuf Biton TFSF FIAP Türkiye Temsilcisi yusuf.biton.tfsf@gmail.com Son güncelleme: 30 Ağustos 2015 1 FIAP Fotoğrafçı Kartı

Detaylı

Adana Fotoğraf Amatörleri Derneği (AFAD) 21. Altın Kamera Fotoğraf Yarışması Şartnamesi

Adana Fotoğraf Amatörleri Derneği (AFAD) 21. Altın Kamera Fotoğraf Yarışması Şartnamesi Adana Fotoğraf Amatörleri Derneği (AFAD). Altın Kamera Fotoğraf Yarışması Şartnamesi AFAD tarafından 990 yılından bu yana düzenlenen Altın Kamera Fotoğraf Yarışması her yıl aynı dönemde gerçekleştirilmektedir.

Detaylı

EFIAP Unvanı. 2015 Başvuru Kılavuzu. Hazırlayan: Prof. Dr. Hüseyin Sarı Güncelleyen: Yusuf Biton

EFIAP Unvanı. 2015 Başvuru Kılavuzu. Hazırlayan: Prof. Dr. Hüseyin Sarı Güncelleyen: Yusuf Biton EFIAP Unvanı 2015 Başvuru Kılavuzu Hazırlayan: Prof. Dr. Hüseyin Sarı Güncelleyen: Yusuf Biton TFSF FIAP Türkiye Temsilcisi yusuf.biton.tfsf@gmail.com Son güncelleme: 16 Eylül 2015 1 EFIAP Unvan Başvurusu

Detaylı

AFAD (Adana Fotoğraf Amatörleri Derneği) 19. ALTIN KAMERA FOTOĞRAF YARIŞMA ŞARTNAMESİ

AFAD (Adana Fotoğraf Amatörleri Derneği) 19. ALTIN KAMERA FOTOĞRAF YARIŞMA ŞARTNAMESİ (Adana Fotoğraf Amatörleri Derneği) 19. ALTIN KAMERA FOTOĞRAF YARIŞMA ŞARTNAMESİ tarafından 1990 yılından bu yana düzenlenen ALTIN KAMERA FOTOĞRAF YARIŞMASI, her yıl aynı dönemde gerçekleştirilmektedir.

Detaylı

AFIAP Unvanı. 2015 Başvuru Kılavuzu. Hazırlayan: Prof. Dr. Hüseyin Sarı. Güncelleyen: Yusuf Biton

AFIAP Unvanı. 2015 Başvuru Kılavuzu. Hazırlayan: Prof. Dr. Hüseyin Sarı. Güncelleyen: Yusuf Biton AFIAP Unvanı 2015 Başvuru Kılavuzu Hazırlayan: Prof. Dr. Hüseyin Sarı Güncelleyen: Yusuf Biton TFSF FIAP Türkiye Temsilcisi yusuf.biton.tfsf@gmail.com Son güncelleme: 16 Eylül 2015 1 AFIAP Başvuruları

Detaylı

Bridge 2014 Uluslararası Fotoğraf Yarışması Şartnamesi

Bridge 2014 Uluslararası Fotoğraf Yarışması Şartnamesi Bridge 2014 Uluslararası Fotoğraf Yarışması Şartnamesi Düzenleyen: Bridge 2014 Uluslararası Fotoğraf yarışması Makedonya-Kumanova dan Kozjak Fotoğraf Kulübü desteği ile İFSAK (İstanbul Fotoğraf ve Sinema

Detaylı

11-Fotoğrafların kuruma ulaşımı ve yarışma sonrası hazırlanacak kataloğun katılımcılara gönderilmesi sırasında oluşabilecek hasar veya kayıplardan

11-Fotoğrafların kuruma ulaşımı ve yarışma sonrası hazırlanacak kataloğun katılımcılara gönderilmesi sırasında oluşabilecek hasar veya kayıplardan 11-Fotoğrafların kuruma ulaşımı ve yarışma sonrası hazırlanacak kataloğun katılımcılara gönderilmesi sırasında oluşabilecek hasar veya kayıplardan Ümraniye Belediyesi ve UPI sorumlu olmayacaktır. 12- Fotoğraflarınızı

Detaylı

MERSİN OLBA FOTOĞRAF DERNEĞİ ULUSLARARASI FOTOĞRAF YARIŞMASI - MOF 2012. (Yarışmamız FIAP - TFSF Patronajlı ve UPI lisanslı olarak düzenlenmektedir.

MERSİN OLBA FOTOĞRAF DERNEĞİ ULUSLARARASI FOTOĞRAF YARIŞMASI - MOF 2012. (Yarışmamız FIAP - TFSF Patronajlı ve UPI lisanslı olarak düzenlenmektedir. MERSİN OLBA FOTOĞRAF DERNEĞİ ULUSLARARASI FOTOĞRAF YARIŞMASI - MOF 2012 (Yarışmamız FIAP - TFSF Patronajlı ve UPI lisanslı olarak düzenlenmektedir.) Dört Dijital Kategori A- Genel Serbest (Siyah - Beyaz,

Detaylı

FIAP LifeCard. Başvuru Kılavuzu. Doç. Dr. Hüseyin Sarı. TFSF FIAP Türkiye Temsilcisi hsari100@gmail.com www.huseyinsari.net.tr

FIAP LifeCard. Başvuru Kılavuzu. Doç. Dr. Hüseyin Sarı. TFSF FIAP Türkiye Temsilcisi hsari100@gmail.com www.huseyinsari.net.tr FIAP LifeCard Başvuru Kılavuzu Doç. Dr. Hüseyin Sarı TFSF FIAP Türkiye Temsilcisi hsari100@gmail.com www.huseyinsari.net.tr 2014 1 FIAP Fotoğrafçı Kartı (LifeCard) Başvurusu 2 İçerik Sunuş: FIAP Fotoğrafçı

Detaylı

EFIAP Unvanı. 2015 Başvuru Kılavuzu. Hazırlayan: Prof. Dr. Hüseyin Sarı Güncelleyen: Yusuf Biton

EFIAP Unvanı. 2015 Başvuru Kılavuzu. Hazırlayan: Prof. Dr. Hüseyin Sarı Güncelleyen: Yusuf Biton EFIAP Unvanı 2015 Başvuru Kılavuzu Hazırlayan: Prof. Dr. Hüseyin Sarı Güncelleyen: Yusuf Biton TFSF FIAP Türkiye Temsilcisi yusuf.biton.tfsf@gmail.com Son güncelleme: 4 Eylül 2015 1 EFIAP Unvan Başvurusu

Detaylı

2.İFSAK KUPASI FOTOĞRAF YARIŞMASI

2.İFSAK KUPASI FOTOĞRAF YARIŞMASI 2.İFSAK KUPASI FOTOĞRAF YARIŞMASI GİRİŞ: İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (İFSAK), bu yıl 54. Yaşını kutluyor. Ülkemizin, fotoğraf ve sinema alanlarında hizmet veren en köklü derneği olan

Detaylı

MERSİN FOTOGRAF DERNEĞİ 6. ULUSLARARASI FOTOGRAF YARIŞMASI

MERSİN FOTOGRAF DERNEĞİ 6. ULUSLARARASI FOTOGRAF YARIŞMASI Web-sitesi E-mail Adres : www.mfd.org.tr/salon : salon@mfd.org.tr : Güvenevler Mah 18. Cadde No: 35/B Mersin-TURKEY TAKVİM Açılış Tarihi 1 Eylül 2012 Kapanış Tarihi 3 Aralık 2012 Jüri Toplanma 8-9 Aralık

Detaylı

GEBZE BELEDİYESİ 1. ULUSAL FOTOĞRAF YARIŞMASI. Yarışmanın Adı : Fotoğraflarla Değişen Gebze

GEBZE BELEDİYESİ 1. ULUSAL FOTOĞRAF YARIŞMASI. Yarışmanın Adı : Fotoğraflarla Değişen Gebze GEBZE BELEDİYESİ 1. ULUSAL FOTOĞRAF YARIŞMASI Yarışmanın Adı : Fotoğraflarla Değişen Gebze Yarışmanın Amacı : Gebze nin tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri ile kentin turistik değerlerini fotoğraf sanatıyla

Detaylı

1.İFSAK KUPASI FOTOĞRAF YARIŞMASI

1.İFSAK KUPASI FOTOĞRAF YARIŞMASI 1.İFSAK KUPASI FOTOĞRAF YARIŞMASI GİRİŞ: İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (İFSAK), bu yıl 52. Yaşını kutluyor. Ülkemizin, fotoğraf ve sinema alanlarında hizmet veren en köklü derneği olan

Detaylı

FIAP Unvan / LifeCard

FIAP Unvan / LifeCard FIAP Unvan / LifeCard Başvuru Kılavuzu Doç. Dr. Hüseyin Sarı TFSF FIAP Türkiye Temsilcisi hsari100@gmail.com www.huseyinsari.net.tr 2012 1 Bu sunum, Sunuş FIAP Fotoğrafçı Kartı (LifeCard) FIAP Unvan (AFIAP

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ADAY ÖĞRENCİ ONLINE BAŞVURU KILAVUZU

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ADAY ÖĞRENCİ ONLINE BAŞVURU KILAVUZU Bu kılavuz, online başvuru sistemini kullanarak ön başvurunuzu nasıl yapacağınızı açıklamaktadır. Lisansüstü ön başvurunuzu: Uyarılar: İnternet bağlantısı olan herhangi bir bilgisayardan, Başvuru haftası

Detaylı

TANITIM KILAVUZU. 1- Bilimsel Toplantı katılımcıları için veri tabanına T.C. Kimlik numarası ile başvuru yapılması gerekmektedir

TANITIM KILAVUZU. 1- Bilimsel Toplantı katılımcıları için veri tabanına T.C. Kimlik numarası ile başvuru yapılması gerekmektedir TANITIM KILAVUZU Amaç: Bu kılavuz, 2012 yılı Ocak ayında yürürlüğe girecek 26 Ağustos 2011 tarih, 28037 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Beşeri Tıbbi Ürünlerin Tanıtım Faaliyetleri Hakkındaki Yönetmelik

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi 19. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 22. Ulusal Bilim Olimpiyatları Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi

Detaylı

2016 Bahar Dönemi. İşveren ve İşveren Vekili için. İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri. e-sertifika Programı. Başvuru Kılavuzu

2016 Bahar Dönemi. İşveren ve İşveren Vekili için. İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri. e-sertifika Programı. Başvuru Kılavuzu 2016 Bahar Dönemi İşveren ve İşveren Vekili için İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri e-sertifika Programı Başvuru Kılavuzu 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ADAY ÖĞRENCİ ONLINE BAŞVURU KILAVUZU

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ADAY ÖĞRENCİ ONLINE BAŞVURU KILAVUZU Bu kılavuz, online başvuru sistemini kullanarak ön başvurunuzu nasıl yapacağınızı açıklamaktadır. Lisansüstü ön başvurunuzu: İnternet bağlantısı olan herhangi bir bilgisayardan, Başvuru haftası süresince

Detaylı

Safranbolu Belediyesi 15. Altın Safran Ulusal Fotoğraf Yarışması

Safranbolu Belediyesi 15. Altın Safran Ulusal Fotoğraf Yarışması Safranbolu Belediyesi 15. Altın Safran Ulusal Fotoğraf Yarışması Konu: Kültürel Miras ve Korumacılık tır. Yan Tema: Ustaya Saygı dır. Yarışmanın Amacı: Tüm Dünyanın ortak sorumluluğunda olan somut miras

Detaylı

KÜLTÜR MİRASI DİVRİĞİ KONULU ULUSAL FOTOĞRAF YARIŞMASI YARIŞMA ŞARTNAMESİ

KÜLTÜR MİRASI DİVRİĞİ KONULU ULUSAL FOTOĞRAF YARIŞMASI YARIŞMA ŞARTNAMESİ KÜLTÜR MİRASI DİVRİĞİ KONULU ULUSAL FOTOĞRAF YARIŞMASI YARIŞMA ŞARTNAMESİ YARIŞMANIN AMACI: İlçe merkezi ve köylerinde bulunan tarihi ve kültürel varlıkların tanıtımı, korunması, gelecek nesillere aktarılması,

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ADAY ÖĞRENCİ ONLINE BAŞVURU KILAVUZU

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ADAY ÖĞRENCİ ONLINE BAŞVURU KILAVUZU Bu kılavuz, online başvuru sistemini kullanarak ön başvurunuzu nasıl yapacağınızı açıklamaktadır. Lisansüstü ön başvurunuzu: Uyarılar: İnternet bağlantısı olan herhangi bir bilgisayardan, Başvuru haftası

Detaylı

IOF Eventor için Sporcu Kılavuzu

IOF Eventor için Sporcu Kılavuzu IOF Eventor için Sporcu Kılavuzu İçindekiler Sporcu İçin Kullanıcı Hesabı Oluşturma Profilimi düzenle Herkese açık profilini görüntüle Profil metninizi düzenleyin Fotoğrafınızı değiştirme / Ekleme Yarışmalarımı

Detaylı

AFIAP Unvanı Başvuru Kılavuzu. Hazırlayan: Prof. Dr. Hüseyin Sarı. Güncelleyen: Yusuf Biton

AFIAP Unvanı Başvuru Kılavuzu. Hazırlayan: Prof. Dr. Hüseyin Sarı. Güncelleyen: Yusuf Biton AFIAP Unvanı 2015 Başvuru Kılavuzu Hazırlayan: Prof. Dr. Hüseyin Sarı Güncelleyen: Yusuf Biton TFSF FIAP Türkiye Temsilcisi yusuf.biton.tfsf@gmail.com Son güncelleme: 4 Eylül 2015 1 AFIAP Başvuruları 2

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi. YÖK Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi. YÖK Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi YÖK Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi nin gerçekleştirdiği sınavlara

Detaylı

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK KADIN GÖZÜYLE HAYATTAN KARELER 14 FOTOĞRAF YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK KADIN GÖZÜYLE HAYATTAN KARELER 14 FOTOĞRAF YARIŞMASI ŞARTNAMESİ Konu: Hayata Dair 1 - KONU VE AMAÇ ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK KADIN GÖZÜYLE HAYATTAN KARELER 14 FOTOĞRAF YARIŞMASI ŞARTNAMESİ Kadın Gözüyle Hayattan Kareler 14 fotoğraf yarışmasının konusu Hayata Dair olarak

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi nin gerçekleştirdiği sınavlara başvuru yapma sürecini anlatan bir

Detaylı

ARBELLA 1. ULUSLARARASI FOTOĞRAF YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

ARBELLA 1. ULUSLARARASI FOTOĞRAF YARIŞMASI ŞARTNAMESİ 2011/147 L11021 2011/39 ARBELLA 1. ULUSLARARASI FOTOĞRAF YARIŞMASI ŞARTNAMESİ KONU Besin ve Beslenme AMAÇ Sağlıklı beslenmenin ve aile olmanın, dolayısıyla ülkeye ve topluma sağlıklı bireyler yetiştirmenin

Detaylı

Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcılığı Sınavı Başvuru Kılavuzu

Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcılığı Sınavı Başvuru Kılavuzu Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcılığı Sınavı Başvuru Kılavuzu 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma İşlemleri 5. Şifre Değiştirme İşlemleri 6. Başvurduğunuz

Detaylı

ANADOLU HAYAT EMEKLĐLĐK KADIN GÖZÜYLE HAYATTAN KARELER 2011 FOTOĞRAF YARIŞMASI ŞARTNAMESĐ

ANADOLU HAYAT EMEKLĐLĐK KADIN GÖZÜYLE HAYATTAN KARELER 2011 FOTOĞRAF YARIŞMASI ŞARTNAMESĐ Konu: Hayata Dair 1 - KONU VE AMAÇ ANADOLU HAYAT EMEKLĐLĐK KADIN GÖZÜYLE HAYATTAN KARELER 2011 FOTOĞRAF YARIŞMASI ŞARTNAMESĐ Kadın Gözüyle Hayattan Kareler 2011 yılı fotoğraf yarışmasının konusu Hayata

Detaylı

Ziraat Bankası Uzman Yardımcısı İşe Alım Sınavı. Başvuru Kılavuzu

Ziraat Bankası Uzman Yardımcısı İşe Alım Sınavı. Başvuru Kılavuzu Ziraat Bankası Uzman Yardımcısı İşe Alım Sınavı Başvuru Kılavuzu 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma İşlemleri 5. Şifre Değiştirme İşlemleri 6. Başvurduğunuz

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ADAY ÖĞRENCİ ONLINE BAŞVURU KILAVUZU

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ADAY ÖĞRENCİ ONLINE BAŞVURU KILAVUZU Bu kılavuz, online başvuru sistemini kullanarak ön başvurunuzu nasıl yapacağınızı açıklamaktadır. Lisansüstü ön başvurunuzu: İnternet bağlantısı olan herhangi bir bilgisayardan, Başvuru haftası süresince

Detaylı

MOF 2015 İBRAHİM ZAMAN* 4.ULUSLARARASI FOTOĞRAF YARIŞMASI

MOF 2015 İBRAHİM ZAMAN* 4.ULUSLARARASI FOTOĞRAF YARIŞMASI 1 / 6 MOF 2015 İBRAHİM ZAMAN* 4.ULUSLARARASI FOTOĞRAF YARIŞMASI YARIŞMANIN ORGANİZASYONU MOF 2015 İbrahim Zaman 4.Uluslararası Fotoğraf Yarışması, Mersin Olba Fotoğraf Derneği (MOF) tarafından düzenlenmektedir.

Detaylı

Yarışma Adı/Teması : Tarihi Yerleri İle İzmit

Yarışma Adı/Teması : Tarihi Yerleri İle İzmit 2. ART NICOMEDIA ULUSAL FOTOĞRAF YARIŞMASI ŞARTNAMESİ Yarışma Adı/Teması : Tarihi Yerleri İle İzmit 1 - KONU VE AMAÇ: Fotoğraf yarışmasının amacı; Amatör veya profesyonel fotoğrafçıların, kendi pencerelerinden

Detaylı

ZİRAAT BANKASI - SERVİS GÖREVLİSİ SINAVI

ZİRAAT BANKASI - SERVİS GÖREVLİSİ SINAVI ZİRAAT BANKASI - SERVİS GÖREVLİSİ SINAVI 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma İşlemleri 5. Şifre Değiştirme İşlemleri 6. Başvurduğunuz Sınavlar Genel Bilgi

Detaylı

Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği. Merkezi Yazılı Sınavı. Başvuru Kılavuzu

Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği. Merkezi Yazılı Sınavı. Başvuru Kılavuzu Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Merkezi Yazılı Sınavı 2015 Başvuru Kılavuzu 1. Genel Bilgi Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı (UDGYS) başvuru süreci iki aşamadan oluşmaktadır. Birinci aşamada,

Detaylı

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK KADIN GÖZÜYLE HAYATTAN KARELER 2013 FOTOĞRAF YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK KADIN GÖZÜYLE HAYATTAN KARELER 2013 FOTOĞRAF YARIŞMASI ŞARTNAMESİ Konu: Hayata Dair 1 - KONU VE AMAÇ ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK KADIN GÖZÜYLE HAYATTAN KARELER 2013 FOTOĞRAF YARIŞMASI ŞARTNAMESİ Kadın Gözüyle Hayattan Kareler 2013 yılı fotoğraf yarışmasının konusu Hayata

Detaylı

PERFORMANS TAKİP SİSTEMİ (PTS) KULLANIM KILAVUZU

PERFORMANS TAKİP SİSTEMİ (PTS) KULLANIM KILAVUZU PERFORMANS TAKİP SİSTEMİ (PTS) KULLANIM KILAVUZU 1 İÇİNDEKİLER Sayfa 1. PROGRAMA GİRİŞ 3 2. ANA MENU 3 3. TABLO 1 WEB FORMU 4 4. TABLO 2 WEB FORMU 6 5. TABLO 3 WEB FORMU 9 6. TABLO 2 SORGULAMA WEB FORMU

Detaylı

TC ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI Doğa Koruma ve Millî Parklar Genel Müdürlüğü. Bolu Yedigöller Millî Parkı 2. Fotoğraf Yarışması Yedigöller 4 Mevsim

TC ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI Doğa Koruma ve Millî Parklar Genel Müdürlüğü. Bolu Yedigöller Millî Parkı 2. Fotoğraf Yarışması Yedigöller 4 Mevsim TC ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI Doğa Koruma ve Millî Parklar Genel Müdürlüğü Bolu Yedigöller Millî Parkı 2. Fotoğraf Yarışması Yedigöller 4 Mevsim Amaç ve Kapsam Yarışma, her mevsim doğanın renklerinin

Detaylı

MERSİN FOTOĞRAF DERNEĞİ 7. ULUSLARARASI FOTOGRAF YARIŞMASI

MERSİN FOTOĞRAF DERNEĞİ 7. ULUSLARARASI FOTOGRAF YARIŞMASI 2013/74 2013/281 MERSİN FOTOĞRAF DERNEĞİ 7. ULUSLARARASI FOTOGRAF YARIŞMASI GİRİŞ KURALLARI: Web Sitesi: www.mfd.org.tr/salon E-posta Adresi: salon@mfd.org.tr Yarışmanın; Açılış Tarihi : 01 Ekim 2013 Kapanış

Detaylı

İBB, MSGSÜ, İFSAK. 1.Ulusal İstanbul Temalı Fotoğraf Yarışması. Dört Mevsim İstanbul

İBB, MSGSÜ, İFSAK. 1.Ulusal İstanbul Temalı Fotoğraf Yarışması. Dört Mevsim İstanbul İBB, MSGSÜ, İFSAK 1.Ulusal İstanbul Temalı Fotoğraf Yarışması Dört Mevsim İstanbul YARIŞMANIN KONUSU: İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) ve İstanbul Fotoğraf

Detaylı

Mersin Fotoğraf Derneği (MFD) 8. Uluslararası Fotoğraf Yarışması

Mersin Fotoğraf Derneği (MFD) 8. Uluslararası Fotoğraf Yarışması Mersin Fotoğraf Derneği (MFD) 8. Uluslararası Fotoğraf Yarışması Yarışmanın Organizasyonu: MFD 8. Uluslararası Fotoğraf Yarışması, Mersin Fotoğraf Derneği (MFD) tarafından düzenlenmektedir. Uluslararası

Detaylı

FIAP RENKLİ BİENALİ 2019 TÜRKİYE TAKIMI SEÇMELERİ

FIAP RENKLİ BİENALİ 2019 TÜRKİYE TAKIMI SEÇMELERİ FIAP RENKLİ BİENALİ 2019 TÜRKİYE TAKIMI SEÇMELERİ 28.ci FIAP RENKLİ BASKI BİENALİ - İSPANYA 2019 Bu yıl 28.cisi düzenlenecek olan FIAP Renkli Baskı Bienali 2019, İspanya Fotoğraf Federasyonu tarafından

Detaylı

Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcısı İşe Alım Sınavı. Başvuru Kılavuzu

Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcısı İşe Alım Sınavı. Başvuru Kılavuzu Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcısı İşe Alım Sınavı Başvuru Kılavuzu 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma İşlemleri 5. Şifre Değiştirme İşlemleri 6. Başvurduğunuz

Detaylı

Ümraniye Belediyesi 1. Uluslararası Fotoğraf Yarışması KONU: Hoşgörü GEREKÇE 1463 yılında Bosnalı gayrimüslimlere Fatih Sultan Mehmet tarafından

Ümraniye Belediyesi 1. Uluslararası Fotoğraf Yarışması KONU: Hoşgörü GEREKÇE 1463 yılında Bosnalı gayrimüslimlere Fatih Sultan Mehmet tarafından Ümraniye Belediyesi 1. Uluslararası Fotoğraf Yarışması KONU: Hoşgörü GEREKÇE 1463 yılında Bosnalı gayrimüslimlere Fatih Sultan Mehmet tarafından verilen Ahidname bugün bile eşine az rastlanır bir hoşgörü

Detaylı

DENİZ TİCARET ODASI GELENEKSEL 14. FOTOĞRAF YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

DENİZ TİCARET ODASI GELENEKSEL 14. FOTOĞRAF YARIŞMASI ŞARTNAMESİ DENİZ TİCARET ODASI GELENEKSEL 14. FOTOĞRAF YARIŞMASI ŞARTNAMESİ KONU : DENİZİ ANIMSATAN DETAYLAR Yıllar boyu denize ve denizciliğe dair pek çok konuyu işledik. Bu kez denize biraz daha yaklaşalım, ayrıntılara

Detaylı

Yarışma Adı/Teması : İzmit in Tarihi Yerleri

Yarışma Adı/Teması : İzmit in Tarihi Yerleri 3. ART NICOMEDIA ULUSAL FOTOĞRAF YARIŞMASI ŞARTNAMESİ Yarışma Adı/Teması : İzmit in Tarihi Yerleri 1 - KONU VE AMAÇ: Fotoğraf yarışmasının amacı; Amatör veya profesyonel fotoğrafçıların, kendi pencerelerinden

Detaylı

AÇIK ÖĞRETİM SİSTEMİ BATI AVRUPA PROGRAMLARI ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ SEÇME SINAVINA ONLİNE BAŞVURU REHBERİ

AÇIK ÖĞRETİM SİSTEMİ BATI AVRUPA PROGRAMLARI ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ SEÇME SINAVINA ONLİNE BAŞVURU REHBERİ AÇIK ÖĞRETİM SİSTEMİ BATI AVRUPA PROGRAMLARI 2017-2018 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ SEÇME SINAVINA ONLİNE BAŞVURU REHBERİ Başvuru Tarihleri 14 Nisan 26 Mayıs 2017 Üniversitemizin Açıköğretim Sistemine bağlı Batı

Detaylı

MOF 2014 İBRAHİM ZAMAN* ULUSLARARASI FOTOĞRAF YARIŞMASI

MOF 2014 İBRAHİM ZAMAN* ULUSLARARASI FOTOĞRAF YARIŞMASI MOF 2014 İBRAHİM ZAMAN* ULUSLARARASI FOTOĞRAF YARIŞMASI YARIŞMANIN ORGANİZASYONU MOF 2014 İbrahim Zaman Uluslararası Fotoğraf Yarışması, Mersin Olba Fotoğraf Derneği (MOF) tarafından düzenlenmektedir.

Detaylı

FOTOĞRAF YARIŞMASI KATILIM ŞARTNAMESĐ

FOTOĞRAF YARIŞMASI KATILIM ŞARTNAMESĐ FOTOĞRAF YARIŞMASI KATILIM ŞARTNAMESĐ Yarışmanın adı : Gençlere Özel Amatör Fotoğraf Yarışması. Yarışmanın konusu : Doğa nın Direnişi Đnsan da doğanın bir parçası! Oysa insan kendini doğanın sahibi olarak

Detaylı

ÖZEL MEF LİSESİ LİSELER ARASI FOTOĞRAF YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

ÖZEL MEF LİSESİ LİSELER ARASI FOTOĞRAF YARIŞMASI ŞARTNAMESİ 727 22/12/2014 ÖZEL MEF LİSESİ LİSELER ARASI FOTOĞRAF YARIŞMASI ŞARTNAMESİ YARIŞMAYI DÜZENLEYEN KURUM / KURULUŞ YARIŞMANIN KONUSU YARIŞMANIN TEMEL AMACI YARIŞMANIN AMACI YARIŞMANIN DAYANAĞI TÜRÜ HEDEF

Detaylı

5.İFSAK BAHA GELENBEVİ KUPASI FOTOĞRAF YARIŞMASI

5.İFSAK BAHA GELENBEVİ KUPASI FOTOĞRAF YARIŞMASI 5.İFSAK BAHA GELENBEVİ KUPASI FOTOĞRAF YARIŞMASI GİRİŞ: 2012 yılından itibaren düzenlenen İFSAK KUPASI Fotoğraf Yarışması nın adı, 2015 yılından itibaren Yönetim Kurulu kararıyla İFSAK BAHA GELENBEVİ KUPASI

Detaylı

SINAV BAŞVURU KILAVUZU

SINAV BAŞVURU KILAVUZU SINAV BAŞVURU KILAVUZU 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifremi Unuttum 5. E-Posta Adresimi Unuttum 6. Sisteme Giriş Süreci 1. Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi

Detaylı

8. ULUSLARARASI İNCİ KEFALİ GÖÇÜ KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ FOTOĞRAF YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

8. ULUSLARARASI İNCİ KEFALİ GÖÇÜ KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ FOTOĞRAF YARIŞMASI ŞARTNAMESİ 8. ULUSLARARASI İNCİ KEFALİ GÖÇÜ KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ FOTOĞRAF YARIŞMASI ŞARTNAMESİ Yarışmanın Adı: En Güzel İnci Kefali Yarışmanın Konusu: İnci Kefali Göçü ve 8. İnci Kefali Göçü Kültür ve Sanat

Detaylı

İFSAK 4. BAHA GELENBEVİ KUPASI FOTOĞRAF YARIŞMASI

İFSAK 4. BAHA GELENBEVİ KUPASI FOTOĞRAF YARIŞMASI GİRİŞ: İFSAK 4. BAHA GELENBEVİ KUPASI FOTOĞRAF YARIŞMASI 2012 yılından itibaren düzenlenen İFSAK KUPASI Fotoğraf Yarışmasının adı, 2015 yılından itibaren Yönetim Kurulu kararıyla İFSAK BAHA GELENBEVİ KUPASI

Detaylı

2015 GENÇ FOTOĞRAFÇILAR ÖDÜLÜ BAŞVURU FORMU

2015 GENÇ FOTOĞRAFÇILAR ÖDÜLÜ BAŞVURU FORMU 2015 GENÇ FOTOĞRAFÇILAR ÖDÜLÜ BAŞVURU FORMU Program Bilgisi: Genç Fotoğrafçılar Ödülü, Türkiye'de Fotoğraf veya Görsel Sanatlar dallarında lisans eğitimi gören öğrencileri teşvik etmek ve desteklemek amacı

Detaylı

SİLLE SANAT SARAYI (SSS) YURDAGÜL ÖZSAVAŞÇI KUPASI (YÖK) 2018

SİLLE SANAT SARAYI (SSS) YURDAGÜL ÖZSAVAŞÇI KUPASI (YÖK) 2018 SİLLE SANAT SARAYI (SSS) YURDAGÜL ÖZSAVAŞÇI KUPASI (YÖK) 2018 GİRİŞ: Sille Sanat Sarayı, günümüzde gittikçe popülerleşen Kısa Video üretimine fotografik bakış açıları ile katkıda bulunmak, Fotoğraf serisi

Detaylı

Çevremizde baharın gelişi ile birlikte doğayı rengârenk süsleyen meyve çiçeklerinin çevresine kattığı ahengi

Çevremizde baharın gelişi ile birlikte doğayı rengârenk süsleyen meyve çiçeklerinin çevresine kattığı ahengi YARIŞMA ADI: Meyveler Çiçek Açtı konulu Fotoğraf Yarışması YARIŞMANIN KONUSU: Çevremizde baharın gelişi ile birlikte doğayı rengârenk süsleyen meyve çiçeklerinin çevresine kattığı ahengi fotoğraf ile anlatabilmek

Detaylı

PAKET SERİ DENEME SINAVI INTERNET MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU. Sayfa - 1 -

PAKET SERİ DENEME SINAVI INTERNET MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU. Sayfa - 1 - PAKET SERİ DENEME SINAVI INTERNET MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU Sayfa - 1 - İÇİNDEKİLER Yeni aktivasyon... 2 Sisteme giriş... 6 Şifre hatırlatma... 7 Sınavlarım... 8 Sınav girişi... 8 Sınav sonucu... 10 Konu

Detaylı

Safranbolu Belediyesi 16. Altın Safran Fotoğraf Yarışması

Safranbolu Belediyesi 16. Altın Safran Fotoğraf Yarışması Safranbolu Belediyesi 16. Altın Safran Fotoğraf Yarışması Konu: Kültürel Miras ve Korumacılık tır. Yan Tema: Mimari de Işık tır. Yarışmanın Amacı: Tüm Dünyanın ortak sorumluluğunda olan somut miras alanlarına

Detaylı

3. İFSAK KUPASI FOTOĞRAF YARIŞMASI

3. İFSAK KUPASI FOTOĞRAF YARIŞMASI GİRİŞ: 3. İFSAK KUPASI FOTOĞRAF YARIŞMASI İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (İFSAK), bu yıl 55. Yaşını kutluyor. Ülkemizin, fotoğraf ve sinema alanlarında hizmet veren en köklü derneği olan

Detaylı

2013-2014 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ SEÇME SINAVI- İKİNCİ ÜNİVERSİTE- SINAVSIZ KAYIT İNTERNET BAŞVURU KILAVUZU

2013-2014 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ SEÇME SINAVI- İKİNCİ ÜNİVERSİTE- SINAVSIZ KAYIT İNTERNET BAŞVURU KILAVUZU T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ BATI AVRUPA PROGRAMLARI 2013-2014 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ SEÇME SINAVI- İKİNCİ ÜNİVERSİTE- SINAVSIZ KAYIT İNTERNET BAŞVURU KILAVUZU Başvuru Tarihleri 15 Mart 26 Nisan 2013 İnternet

Detaylı

MERSİN ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL BİLGİ SİSTEMİ

MERSİN ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL BİLGİ SİSTEMİ MERSİN ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL BİLGİ SİSTEMİ Bu doküman Mersin Üniversitesi Akademik Bilgi Sistemi nin tanımını, amaçlarını ve kullanım talimatlarını içerir. Bu dokümanda geçen APBS Akademik Personel

Detaylı

Doğa Koruma Derneği Öykü Yarışması 2016 Katılım Koşulları ve Yarışma Şartnamesi

Doğa Koruma Derneği Öykü Yarışması 2016 Katılım Koşulları ve Yarışma Şartnamesi Doğa Koruma Derneği Öykü Yarışması 2016 Katılım Koşulları ve Yarışma Şartnamesi Yarışmanın Amacı: Doğa Koruma Derneği, Gaziantep merkezli bir sivil toplum kuruluşudur. Bu öykü yarışması; insanlarda çevre

Detaylı

TMMOB Makine Mühendisleri Odası Adana Şubesi İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Kongresi ''Önce İş Güvenliği'' konulu Fotoğraf Yarışması Şartnamesi

TMMOB Makine Mühendisleri Odası Adana Şubesi İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Kongresi ''Önce İş Güvenliği'' konulu Fotoğraf Yarışması Şartnamesi TMMOB Makine Mühendisleri Odası Adana Şubesi İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Kongresi ''Önce İş Güvenliği'' konulu Fotoğraf Yarışması Şartnamesi 1. KONU VE AMAÇ: 2010-2012 yılları arasında yaşanan iş kazalarında

Detaylı

KORYKOS 2017 Uluslararası Fotoğraf Yarışması

KORYKOS 2017 Uluslararası Fotoğraf Yarışması KORYKOS 2017 Uluslararası Fotoğraf Yarışması Yarışmanın Organizasyonu KORYKOS 2017 Uluslararası Fotoğraf Yarışması, Mersin Olba Fotoğraf Derneği (MOF) tarafından düzenlenmektedir. Uluslararası Fotoğraf

Detaylı

5. Altın Baret Ödülleri

5. Altın Baret Ödülleri 5. Altın Baret Ödülleri Ödül Programı Şar tnameleri 5. Altın Baret Fotoğraf Yarışması ÖNLEM, İSG, Yangın Güvenliği, Acil Durum, Çevre ve Risk Yönetimi Dergisi Arme Araştırma Risk Yönetimi Mühendislik Eğitim

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ E - POSTA KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Adı ve Şifrenin Öğrenilmesi E-Posta Hesabına Giriş Ad ve Soyad E-posta Hesaplarını Öğrenme ve Geçiş Hesabına Kolay Erişmek İçin

Detaylı

Detaylı bilgiler için buraya tıklayın

Detaylı bilgiler için buraya tıklayın Detaylı bilgiler için buraya tıklayın SANATÇILARA SUNDUKLARIMIZ Uluslararası Açılım: Büyük ödül, Paris teki Cité Internationale des Arts da, 3 Temmuz 2015 ve 27 Ağustos 2015 tarihleri arasında bir sanatçı

Detaylı

ULUSLARARASI 2. ANTAKYA-DEFNE FOTOĞRAF FESTİVALİ MAYIS 2015 ANTAKYA 2015

ULUSLARARASI 2. ANTAKYA-DEFNE FOTOĞRAF FESTİVALİ MAYIS 2015 ANTAKYA 2015 ULUSLARARASI 2. ANTAKYA-DEFNE FOTOĞRAF FESTİVALİ 21 24 MAYIS 2015 ANTAKYA 2015 2. Antakya-Defne Fotoğraf Festivali ve Foto Maratonu Etkinliğin Amacı: Antakya-Defne nin tanıtılmasına katkı sağlamak amacıyla

Detaylı

Fotoğraf Yarışması Şartnamesi (TFSF Onay No:) 1. Yarışmanın Adı:

Fotoğraf Yarışması Şartnamesi (TFSF Onay No:) 1. Yarışmanın Adı: Fotoğraf Yarışması Şartnamesi (TFSF Onay No:) 1. Yarışmanın Adı: ÇEVRE BİLİNCİ 2. Konu: Trakya bölgesindeki çevre kirliliğinin boyutları. 3. Amaç Trakya Bölgesindeki sanayileşme sonucu ortaya çıkan çevre

Detaylı

AKINSOFT WOLVOX e-defter. Yardım Dosyası

AKINSOFT WOLVOX e-defter. Yardım Dosyası AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.02.01 Tarih : 27.05.2014 1 İçindekiler: 1- e-defter Hakkında... 3 1.1. e-defter Nedir?... 3 1.2. Hangi defterler e-defter olarak tutulabilir?... 3 1.3. Defter

Detaylı

Aydem Elektrik 2. Ulusal Fotoğraf Yarışması

Aydem Elektrik 2. Ulusal Fotoğraf Yarışması Aydem Elektrik 2. Ulusal Fotoğraf Yarışması Konu: Enerjinin Karesi Yarışmanın Bölümleri: Yarışma, Dijital (Sayısal) Renkli veya Siyah Beyaz olmak üzere tek bölümlüdür. Yarışma Katılım Sartları: Yarışmaya

Detaylı

20. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 23. Ulusal Bilim Olimpiyatları Sınavı (Öğrenci Kılavuzu)

20. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 23. Ulusal Bilim Olimpiyatları Sınavı (Öğrenci Kılavuzu) 20. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 23. Ulusal Bilim Olimpiyatları Sınavı (Öğrenci Kılavuzu) F. +90 212 44 000 45 http://tubitak.istanbul.edu.tr tubitaksinav@auzef.istanbul.edu.tr İçindekiler I.

Detaylı

Güzelbahçe Belediyesi Deniz Festivali Kapsamında Ulusal Fotoğraf Yarışması ve Sergisi

Güzelbahçe Belediyesi Deniz Festivali Kapsamında Ulusal Fotoğraf Yarışması ve Sergisi Güzelbahçe Belediyesi Deniz Festivali Kapsamında Ulusal Fotoğraf Yarışması ve Sergisi Güzelbahçe Belediyesi Güzelbahçe Yaygın Eğitimi Güçlendirme Geliştirme ve Musiki Derneği EFSA İşbirliği ile Güzelbahçe

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ADAY ÖĞRENCİ VE MÜLAKAT GİRİŞ FORMU İNTERAKTİF BAŞVURU KLAVUZU. https://ensbasvuru.ankara.edu.

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ADAY ÖĞRENCİ VE MÜLAKAT GİRİŞ FORMU İNTERAKTİF BAŞVURU KLAVUZU. https://ensbasvuru.ankara.edu. ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ADAY ÖĞRENCİ VE MÜLAKAT GİRİŞ FORMU İNTERAKTİF BAŞVURU KLAVUZU 1 K O N U B A Ş L I K L A R I Sayfa No https://ensbasvuru.ankara.edu.tr/ Sisteme giriş. Şifre

Detaylı

BAROLAR WEB SİTESİ EĞİTİMİ

BAROLAR WEB SİTESİ EĞİTİMİ BAROLAR WEB SİTESİ EĞİTİMİ HAZIRLAYAN HÜSEYİN SARI 23 MART 2011 ANKARA - İÇERİK YÖNETİM PANELİ - İÇERİK EKLEME İçerik eklerken öncelikle içeriği hangi kayıt tipinde ekleleyeceğimizi belirliyoruz. Tarih

Detaylı

27. Bilim Olimpiyatları Birinci Aşama Sınavı (Öğrenci Kılavuzu-2019)

27. Bilim Olimpiyatları Birinci Aşama Sınavı (Öğrenci Kılavuzu-2019) 27. Bilim Olimpiyatları Birinci Aşama Sınavı (Öğrenci Kılavuzu-2019) F. +90 212 440 00 00 https://tubitak.istanbul.edu.tr tubitaksinav@istanbul.edu.tr İçindekiler I. Genel Bilgiler... 1 Sınav Ücreti...

Detaylı

Yılın Basın Fotoğrafları

Yılın Basın Fotoğrafları 17 2017 Türkiye Foto Muhabirleri Derneği'nin düzenlediği, Türkiye'deki haber fotoğraflarının değerlendirildiği tek yarışmadır. yarışması ve bu dallarla ilgili patent ve tüm hakları derneğe aittir. Yarışmanın

Detaylı

FRİGYA KÜLTÜREL MİRASINI KORUMA VE KALKINMA BİRLİĞİ FRİG VADİLERİ 3. FOTOĞRAF YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

FRİGYA KÜLTÜREL MİRASINI KORUMA VE KALKINMA BİRLİĞİ FRİG VADİLERİ 3. FOTOĞRAF YARIŞMASI ŞARTNAMESİ YARIŞMANIN AMACI: FRİGYA KÜLTÜREL MİRASINI KORUMA VE KALKINMA BİRLİĞİ FRİG VADİLERİ 3. FOTOĞRAF YARIŞMASI ŞARTNAMESİ Friglerin hüküm sürmüş olduğu, günümüzde Afyonkarahisar, Eskişehir ve Kütahya il sınırlarında

Detaylı

AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ BATI AVRUPA PROGRAMLARI

AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ BATI AVRUPA PROGRAMLARI AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ BATI AVRUPA PROGRAMLARI 2016-2017 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ SEÇME SINAVI İKİNCİ ÜNİVERSİTE SINAVSIZ KAYIT İNTERNET BAŞVURU KILAVUZU Başvuru Tarihleri SEÇME SINAVI

Detaylı