Yaşanan%Sorunlar%Ve%Çözümleri% Windows 8. Blog%Yazılarımızın%Toparlandığı%Bir%E;Kitap% Tamindir.com da yayınlanmıştır.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Yaşanan%Sorunlar%Ve%Çözümleri% Windows 8. Blog%Yazılarımızın%Toparlandığı%Bir%E;Kitap% Tamindir.com da yayınlanmıştır."

Transkript

1 Yaşanan%Sorunlar%Ve%Çözümleri% Windows 8 Blog%Yazılarımızın%Toparlandığı%Bir%E;Kitap% Tamindir.com da yayınlanmıştır.

2 İçindekiler Giriş Windows 8 Fabrika Ayarlarına Nasıl Dönülür? Windows 8 Lisans Anahtarınızı Bulmanın 3 Yolu Windows 8 Başlangıç Onarma Ayarları Nasıl Yapılır? Windows 8 Mavi Ekran Verince Yapılması Gerekenler Windows 8.1 USB Diski Hazırlama

3 Giriş Tamindir.com da Windows 8 ile ilgili çoğunlukla kullanıcıların yaşadığı problemlerin çözümleri için kolay yöntemler sunan blog yazıları paylaşıyorduk. Windows 8 ile ilgili Nasıl Yapılır? sorusu üzerine yoğunlaşan bu blog yazılarımız artık belirli bir olgunluğa erişmiş ve sizlere birer e- kitap olarak sunulmaya hazır hale gelmiştir. Tüm bu anlatılanların haricinde yaşadığınız sorunları bizimle paylaşmaktan lütfen çekinmeyin. Tamindir.com Ekibi

4 Windows 8 Fabrika Ayarlarına Nasıl Dönülür? 4%Yöntem% Bilgisayarınızdan aşırı talepkar davranmanızın sonucu bazen ağır olabiliyor. Denemek için kurulan ve sonradan silinen onca programdan sonra Windows 8'in daha yavaş çalışması yada bir virüsün bulaşmış olması yüksek bir ihtimal. Eğer mevcut durum size fazlasıyla yük olmaya başladıysa hızlı bir çözüme ulaşmanın yollarından biri de fabrika ayarlarına geri dönmek. Bu sayede bilgisayarınızı temizlemekle kalmayacaksınız, satın almış olduğunuz bilgisayar için vaadedilen en uygun performans koşullarına ulaşacaksınız. Sırasıyla anlattığım 4 farklı seçenek ile bu işlemi gerçekleştirmeniz mümkün olacak.

5 Fabrika%Ayarlarına%Nasıl%Dönülür?% 1. BELLEĞİN ONARMA PARTİSYONUNU KULLANIN Günümüzde bilgisayarların çoğunda hazır kurulu bir işletim sistemi ve fabrika ayarlarına geri dönmenizi sağlayan bir onarma partisyonu mevcut. Partisyon olarak adlandırdığımız şey, dahili belleğinizde kendi alanına sahip olan kısım. Bu kısımda belli başlı dosyaları muhafaza etmek mümkün. Bunun haricinde, özellikle film ve müzik arşivlerini muhafaza etmek için, dahili bellekte bir partisyon oluşturmak yaygın oldu. Belleğin onarma partisyonunu kullanabilmeniz için bilgisayarınızın güç düğmesine basar basmaz kullandığınız bilgisayarın üreticisine göre basmanız gereken butonlar mevcut. Aşağıda listelenen üreticilere göre yapmanız gereken işlemler mevcut: ACER Alt + F10 veya Ctrl+F10 ASUS F9 veya F8 BENQ F11 CASPER F11 COMPAQ F11 CREA F8 DATRON F11 F10 veya Ctrl+F11 DELL Ctrl+F11 EXPER F8 FUJITSU SIEMENS F8 GIGABYTE F9 GATEWAY F11 veya R tuşu HP F11 veya F10 LENOVO F11 LG F11 MSI F3, F8 veya F11 PACKARD BELL F11 veya Alt+F10 SAMSUNG F4 SONY F10 TOSHIBA F8 veya bilgisayar kapalıyken 0 (Sıfır) tuşunu basılı tututarak başlatın VESTEL F8, F10 veya F11 Bu işlemi gerçekleştirmeniz bilgisayarınıza bir komut veriyor. Bu komuta göre BIOS'a, işletim sisteminin derhal açılmasını istemeyip onarma ayarlarına ulaşmak istediğinizi iletiyorsunuz. Bu aşamadan sonra yapmanız gereken şey, ekrandaki komut dizinlerini sırasıyla takip etmeniz. Karşılaşacağınız görüntünün normal bir yazılım kurma ekranına benzer olması gerekiyor. Bu işlemi tamamladığınızda bilgisayarınız kullandığınız ilk günden farksız olacaktır.

6 Fabrika%Ayarlarına%Nasıl%Dönülür?% 2. ONARMA DİSKİNİ KULLANIN Eğer ki bilgisayarınız bir onarma partisyonuna sahip değilse ancak önceden yüklenmiş bir işletim sistemini barındırıyorsa büyük bir ihtimalle paketininde onarma işlemini gerçekleştirebileceğiniz bir CD veya DVD ile gelmiştir. Bir başka deyişle, az önce bahsettiğim bellekten onarma işleminin aynısına bu disk sayesinde ulaşabiliyorsunuz. Aradaki tek fark, işlemi gerçekleştirebilmeniz için bu disk aracılığıyla aradığınız panele ulaşmanız. Bazı üreticilerin sağlamış olduğu imkanlar, kendi onarma disklerinizi yazdırmanızı sağlıyor. Böylece onarma verilerini başka bir alana depolamanız mümkün oluyor. Bu sayede dahili belleğinizde ayrılmış olan kısmı silip aktif bir şekilde kullanabilmeniz de mümkün. Bu alanın ortalama Gigabyte arası yer kapladığını düşünecek olursak hatırı sayılır bir alanı kazanmış oluyorsunuz. Dikkat etmeniz gereken husus ise alanı boşalttıktan sonra yukardaki listede belirttiğim ayarları bundan böyle gerçekleştiremeyecek olmanız. Bir anlamda, hazırlamış olduğunuz diske mahkum olacaksınız.

7 Fabrika%Ayarlarına%Nasıl%Dönülür?% 3. WINDOWS 8'İ YENİLEYİN VEYA RESETLEYİN Windows 8 ve sonrasını kullananların sahip olduğu bir ayrıcalık var. Microsoft, yeni işletim sisteminin içersinde yenileme veya resetleme işlemlerini gerçekleştirebileceğiniz bir panel buluduruyor. Böylece fabrika ayarlarına ulaşımınız daha hızlı ve daha kolay gerçekleşiyor. Üstelik istediğiniz şeye göre tercihte bulunma fırsatınız da işin büyük bir artısı. Yenileme olarak tanımlanan işlem kişisel bilgileriniz ve Metro arayüzünde bulunan uygulamalara dokunmadan geriye kalan her şeyi temizliyor. Resetleme dediğimiz şey ise herşeyi ortadan kaldırıp Windows 8'i yeniden kurma işlemi. Resetleme sırasında kişisel bilgileriniz ve Metro arayüzündeki uygulamalar da silinmiş oluyor ve taptaze bir işletim sistemine geri dönüş yapmış oluyorsunuz. Olur da Windows 8 işletim sisteminize virüs bulaştıysa format atmak zorunda kalmadan resetleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Resetleme işlemi, bilgisayarınızı başka bir insana satmak istiyorsanız, oldukça kullanışlı bir seçenek. İşletim siteminiz kurulu kalmasına rağmen size ait herhangi bir program veya bilgi sizden sonraki kullanıcın eline geçmeyecektir. Windows%8'in%sağ% taralnda%yer%alan% "Ayarlar"%seçeneğini% Okladıktan%sonra% "Bilgisayar%Ayarlarını% DeğişPr"%seçeneğine% ulaşmanız%gerekiyor.%

8 Fabrika%Ayarlarına%Nasıl%Dönülür?% Ardından%ulaşacağınız% "Güncelleme(ve(Onarma"% seçeneğinden%sonra% açılacak%pencerede% soldaki%"onarma"% opsiyonunu%seçpğinizde% ekranın%sağında%yeni% seçenekler%belirecekpr.% Buradaki%seçenekler%arasından%her%şeyi%silip%Windows'u%yeniden% kurma%opsiyonunuzu%gerçekleşprebileceksiniz.%

9 Fabrika%Ayarlarına%Nasıl%Dönülür?% 4. WINDOWS 8'İ BAŞTAN KURUN Ola ki, bilgisayarınızda herhangi bir onarma partisyonu veya diski mevcut değilse yapmanız gereken işlem, bir önceki işletim sistemlerindekilerinden alışık olduğunuz format atmak. Windows 8'i en duru haliyle yeniden yüklemek ve sürücüleri tekrar bulmaya çalışmak elbette sıkıcı bir işlem. Ama yeniden kurulan işletim sisteminiz üzerinde tam kontrol sağlamanız da ancak bu yöntemle mümkün. Bu yöntemle birlikte bilgisayarı ilk kullandığınız gün yüklenmiş olarak bulacaksınız ve kullanmak istemediğiniz programlardan da kurtulmuş olacaksınız. Windows 8'i tekrar kurarken dikkat etmeniz gereken unsurlardan bir tanesi, işletim sisteminizi kurarken seçmiş olduğunuz partisyon. Kurulum sırasında onarma partisyonunu kaybetme ihtimalinizin olduğunu aklınızdan çıkartmadan doğru alana kurulumu gerçekleştirdiğinizden emin olun.

10 Windows 8 Lisans Anahtarınızı Nasıl Bulursunuz? 3%Yöntem% Windows 8 ve Windows 8.1 ile kurulu gelen bilgisayarlar, eski ve alışık olduğumuz, fiyakalı bir sticker ve lisans anahtarı barındıran yetki belgesi (CoA) olmadan bizlere ulaşıyor. Microsoft'un bunu yaparken amacı basit: Yetki belgesini zimmetine geçiren insanların tüketici haklarını gasp etmesine mani olmak! Ne var ki, eskiden bu belge ile format atıp işletim sistemimizi yeniden kurduğumuzda elimizin altındaki şifre bizim işimizi oldukça kolaylaştırıyordu. Yeniden kurmak isteyeceğiniz işletim sisteminiz için lisans anahtarınızın olması şart. Özellikle lisanslı işletim sistemine format atmak isteyip lisans anahtarlarını bulamamaktan mağdur olanlar bu problemin çözümüne buradan ulaşabilirler.

11 Windows%8%Lisans%Anahtarınızı%Bulmanın%3%Yolu% PROBLEMİN TEMELİNE İNİYORUZ Windows 8, Windows 8.1 ve Windows RT kurulu olan cihazlar şifrelenmiş bir lisans anahtarına sahipler ve bu lisans anahtarı UEFI Firmware (Unified Extensible Firmware Interface) içersine gömülü. Eski BIOS menüsünün yerini alan UEFI Firmware, daha fonksiyonel olmasıyla dikkat çekse de şifrenize ulaşmak biraz karışık bir meseleye dönüşüyor. Versiyonu tıpatıp aynı olan işletim sistemini yeniden kurmak isteyenlerin karşısında lisans anahtarı çıkmıyor, çünkü yapılan işlem bir otomasyona bağlanmış. Unutmayın, bahsettiğim otomasyon sadece tıpatıp aynı versiyon olan işletim sistemi yüklenirken meydana geliyor. Bir upgrade, sistem yapılandırıcı veya Windows 8'in başka bir sürümü yüklemek istendiği takdirde durum değişiyor. Windows 8 kuruluyken Windows 8.1 yüklemeye çalışırsanız yine bir otomasyondan bahsetmek söz konusu değil. Bu iki ürünün lisans anahtarları birbirinden farklı. Otomatik kurulum için yapmanız gereken şey önce Windows 8'i kurmak, ardından Windows 8.1'i Windows Store üzerinden güncellemek. Aslında bahsetmiş olduğum bu süreç daha kolay bir kullanımı hedeflemek için tasarlanmış olsa da lisans anahtarınıza ısrarla kavuşmak istiyorsanız hedefinize ulaşmanın 3 yolu mevcut.

12 Windows%8%Lisans%Anahtarınızı%Bulmanın%3%Yolu% 1. KURULU OLAN İŞLETİM SİSTEMİNDEN LİSANS ANAHTARINI BULMAK Windows 8'in arayüzü normalde lisans anahtarını göstermiyor. Ancak üçüncü parti yazılımlar bu sorunu çözebilecek kapasiteye sahipler. Bu vesileyle sizde kurulu olan işletim siteminin lisans anahtarını bulmak saniyeler içersinde mümkün kılınıyor. Size kalan tek iş ise kağıt ve kalem alıp doğru not aldığınızdan emin olmak. Kurulu olan Windows 8 veya Windows 8.1 işletim sistemlerinden lisans anahtarını bulmanın en makul çözümü budur. Peki ne kullanmalı? Etrafta bu işi görebilen birkaç üçüncü parti yazılımı mevcut ancak benim size tavsiyem Produkey. Az yer kaplayan, hızlıca kurulan bu yazılımı açar açmaz şifrelere ulaşıyorsunuz. Aşağıdaki resimde, karşılasacağınız arayüzü size göstereyim. Produkey I Tamindir üzerinden ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Şu link işinize yarayacaktır:

13 Windows%8%Lisans%Anahtarınızı%Bulmanın%3%Yolu% 2. E-POSTA YOLUYLA LİSANS ANAHTARINI BULMAK Kampanyalardan faydalanıp Windows 8 ve Windows 8.1'i online alışverişle mi satın aldınız? Satın aldığınız paketin lisans anahtarı size e-posta yoluyla ulaştırılıyor. Size aktarılan bu lisans anahtarı, yeniden yükleme işleminde de kullanılabilir. 3. WINDOWS 8 VEYA WINDOWS 8.1 KUTU İÇERİĞİNDEN LİSANS ANAHTARINI BULMAK Eğer işletim sisteminizi kutusuyla satın aldıysanız içinde bulunan bir kartın lisans anahtarını barındırdığını göreceksiniz. Olur da aramalarınız sonuçsuz kaldıysa sakin bir kafayla tekrar göz atmanızı öneririm. Kaybolmasın diye bir yere sakladıysanız ve o yeri unuttuysanız yine ilk aşamaya dönüp üçüncü parti bir yazılımla lisans anahtarınızı bulmanız mümkün. Satın aldığınız kutunun içinden lisans anahtarının çıkmadığını düşünüyorsanız faturasıyla birlikte satın aldığınız kuruma ulaşmanızı tavsiye ederim.

14 Windows%8%Lisans%Anahtarınızı%Bulmanın%3%Yolu% Hala sıkıntı yaşamaya devam ediyor musunuz? Eğer "Evet!" diyorsanız hatırlatmakta fayda görüyorum, Windows 8 ve Windows 8.1 işletim sistemleri farklı lisans anahtarlarına sahip. Windows 8.1 güncellemesi yapmış eski bir Windows 8 kullanıcısıysanız yapmanız gereken şey öncelikle Windows 8'i kurmak ve ardından Windows Store üzerinden güncelleme işlemini gerçekleştirmek. Windows 8 kullanan herkes için ücretsiz olan Windows 8.1 güncellemesinin neden bu kadar meşakkatlı olduğu ise bilinmiyor. Bu yazıda sorununuzun çözümünü buldunuz mu? Farklı bir öneriniz var mı? Lütfen bize bildirmekten çekinmeyin.

15 Windows 8 Başlangıç Onarma Nasıl Yapılır? Bilgisayarınız sabit sürücünüz üzerinden önyükleme gerçekleştirdiği zaman kayıtlı olan MBR (Master Boot Record) inceleniyor. Bunlar önyüklemenin kurulmasını ve işlemin başlamasını sağlıyor. MBR, sabit sürücünüzün ilk sektörüdür ve bu sektörde oluşabilecek bir arıza, işletim siteminizin açılmasına mani olacaktır. Bunun sebebi, MBR'nin üzerine yazılmış olan başka veriler olabilir veya Windows'un önyükleme verilerinde bir arızanın meydana gelmiş olması da mümkün. Windows 8, önyükleme işlemini gerçekleştiremiyorsa, önyükleme yapabilen bir Windows 8 diski ile durumu kurtarmanız mümkün. Öte yandan, Windows 8 için de kullanılabilen Windows 7 USB/DVD Download Tool da işinizi görür. ( Şuradan:

16 Windows%8%Başlangıç%Onarma%Nasıl%Yapılır?% BAŞLANGIÇ(ONARIMI(İÇİN( ATILMASI(GEREKEN(ADIMLAR% % Windows%8%diski%veya%USB% belleği%yerleşprdikten%sonra% bilgisayarı%yeniden%başlaon.% Windows%8%yükleme%ekranı%ile% karşılaşacaksınız.%kullanmak% istediğiniz%dili%ve%klavye% ayarlarını%seçpkten%sonra% devam%edince%pencerenin%sol; alt%kısmında%"bilgisayarı(onar"% seçeneğiyle%karşılaşacaksınız.% Bu%ekrandan%sonra%"Sorun( gider"%seçeneğine% ulaşoktan%sonra%"gelişmiş( Seçenekler"%kısmını% seçiniz.%

17 Windows%8%Başlangıç%Onarma%Nasıl%Yapılır?% Bu aşamadan sonra kolaya kaçma ihtimaliniz var. "Otomatik onarım" seçeneğinde şansınızı deneyin. Eğer işlem başarılı olursa tüm sorunlar kendiliğinden çözülecek ve bilgisayarınızın önyükleme işlemi bundan böyle sorunsuz gerçekleşecektir.. Olur da bu işlem sizi bir sonuca ulaştırmadıysa tekrar aynı menüye ulaşıp "Komut Satırı" isimli seçeneği tıklamanız gerekiyor. Şu aşamadan sonra yarı profesyonel bir kodlama işi sizi bekliyor. Neyse ki gireceğiniz komutlar bizde hazır. Komut satırında gireceğiniz bu komutların her biri için "Enter" tuşuna basın: bootrec /fixmbr bootrec /fixboot Gireceğiniz ilk komut yukarda belirtmiş olduğum MBR'nin onarılmasını sağlıyor. İkinci komut ise sabit sürücünüzde ikinci bir sektörün açılmasını sağlıyor. Ancak bazı durumlarda girmeniz gereken iki komut daha mevcut

18 Windows%8%Başlangıç%Onarma%Nasıl%Yapılır?% Bunlar da şu şekilde: bootrec /scanos bootrec /rebuildbcd İlk komuttan sonra olurda Windows 8 bulunamıyorsa ikinci komut yardıma yetişiyor. İkinci komut da bilgisayarınızda işletim sistemini bulmaya yarıyor. Bununla birlikte eklemek istediğiniz işletim sistemini seçmenizi sağlıyor. Bu işlemi tamamladıktan sonra bir sıkıntıyla karşılaşacak olursanız bizi bilgilendirin.

19 Windows 8 Mavi Ekran Verince Yapılması Gerekenler Windows 98'in canlı tanıtımında Bill Gates'in bile yaşadığı mavi ekran sorunu elbette günümüz işletim sistemi olan Windows 8'de daha az rastlanır oldu. Ve Windows 8'de meydana gelen mavi ekran sorunu veya uygulamaların çökmesi -inanın- çoğu kez hatalı donanımlardan meydana geliyor. Bununla birlikte üçüncü parti yazılımlar ve hatalı sürücüler de bu problemin baş aktörü. Bu yazıdan elde edebileceğiniz çıkarım, bilgisayarınızda sorunun nereden kaynaklandığını anlamak.

20 Windows%Mavi%Ekran%Verince%Yapılması%Gerekenler% PROBLEMİ ANLAMAK ÇÖZMENİN YARISIDIR Windows 8'in mavi ekranı bir eski işletim sistemlerine oranla olabildiğince sadeleşmiş ve sizi anlaşılması güç bir kelime yığınından arındırıyor. Bizim için en önemli metin olan hata bildirimi ise olması gerektiği gibi yerinde duruyor. İşte tam da bu bildiri, Windows 8'in tuhaf davranışını anlamanızı sağlayacak bilgiyi ihtiva ediyor. Hatta ve hatta mesajını kağıda, kaleme veya aklınıza yazmak burada çok önemli.

21 Windows%Mavi%Ekran%Verince%Yapılması%Gerekenler% Windows 8'in otomatik ayarları hatanın üstünü mü örtmeye çalışıyor bilinmez, ama siz ayarları değiştirmediğiniz vakit bilgisayarınız hızlı bir yeniden başlama işlemine girişmeye kalkacaktır. Bu sebepten ötürü siz etrafta kağıt kalem bulacağım diye evin altını üstüne getirirken hata bildiriminin artık ekranda olmadığını farkedeceksiniz. Peki, her daim mavi ekran hatası oluşacak diye Windows 8'in önünde kağıt kalemle bekleyen komandolar gibi mi yaşamalıyız? Tabii ki hayır! Windows 8, yeniden başlamış olsa da yaşanan mavi ekran sorununu belirten veri kaydedilmiş oluyor. Fakat standart olarak sunulan Windows 8 araçları bu sorunları tekrar görüntülemek konusunda marifetli sayılmazlar. Bu işlemi daha verimli kılacak bir araç kullanmak istiyorsanız BlueScreenView benim özellikle tavsiye ettiğim bir program. (İndirmek için:

22 Windows%Mavi%Ekran%Verince%Yapılması%Gerekenler% Bu programda dikkat etmeniz gereken şey "Bug Check String" isimli başlığın altında yazan bildirimler. Olur da programı açtığınızda karşınıza bir mavi ekran uyarısının kaydı bile çıkmıyorsa Windows 8, üstüne düşen kaydetme görevini yapmamış demektir. Bunu değiştirmek için yapmanız gereken şeyleri size adım adım açıklayacağım. Windows 8'i türkçe kullananların zorlanmaması adına, yukarda 1 numaralı adım olarak işaretlediğim kısmı "Denetim Masası\Tüm Denetim Masası Öğeleri\Sistem" olarak kabul etmeleri gerekiyor. Buradan 2'nci adıma geçmek için ekranın solunda yer alan "Gelişmiş Sistem Ayarları" kısmını tıklarsanız ufak bir pencere açılacaktır.

23 Windows%Mavi%Ekran%Verince%Yapılması%Gerekenler% Açılan%pencerede%3'üncü% aşamaya%ulaşabilmeniz%için% "Başlangıç(ve(Kurtarma"% seçeneği%alondaki% "Ayarlar"%butonuna% Oklamalısınız.%Bundan% sonra%yeniden%bir%pencere% açılacak%ama%endişe% etmeyin,%bu%son!% Bu%penceredeki%işlemleri% sırasıyla%ayarladığımızda%güzel% şeyler%olacak,%ama%önce% yapılması%gerekenlerden% bahsedeyim.%4'üncü%aşamada% gösterdiğim%"otomaik( olarak(yeniden(başlatma"% kısmını(etkisiz(hale( geirmenizi(öneriyorum.% Hemen%ardından%5%numarada% "OtomaIk(bellek(dökümü"% seçili%olmalı.%ardından% "Tamam"%butonuna%Oklayın% ve%onaylayın.%

24 Windows%Mavi%Ekran%Verince%Yapılması%Gerekenler% PROBLEMİ ANLADIKTAN SONRA NE YAPMAMIZ LAZIM? Hata bildirimini not aldığınıza göre sorunun yarısını çözmüş oluyorsunuz. Bundan sonra da yeni dünyalar keşfetmenize gerek kalmayacak. Ne var ki, mavi ekran sorununa neden olabilecek nedenler parmakla sayılabilecek kadar az değil. Bu sebepten genel anlamda her mavi ekran sorununu çözen bir uygulama da mevcut değil. Ama internet zengin bir dünya ve aradığınız şeyi bulmak için güvenilir bir arama motoru kullanarak ulaşmanız kolay. Konumuza dolaylı olarak girmiş "DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL" adlı hata bildirimi Google arama motoruna girdiğimde oldukça tatmin eden sonuçlar çıkarıyor. Burada karşılaşacağınız rehberlerin adımlarını izlerseniz çözüm kısmının detaylarını belki çok anlamak zorunda da kalmadan işletim sisteminizin onarımını temiz bir şekilde gerçekleştirebileceksiniz.

25 Windows%Mavi%Ekran%Verince%Yapılması%Gerekenler% Aslında Windows 8, bünyesinde barındırdığı Eylem Merkezi (Action Center) ile teorik olarak sorunlarınızı çözmeyi hedefliyor. Fakat bugüne kadarki tecrübelerime dayanarak elle tutulur bir kurtarma operasyonuyla karşılaşmadığımı söyleyebilirim. Çoğu zaman, Eylem Merkezi, çözülemeyen sorunlarınızı sadece dinlemek için yanınızda oturan bir arkadaş gibi davranıyor. Hatanızı raporluyorsunuz ve işlem bu şekilde çözümlenmemiş oluyor. UYARI:( Eğer%bilgisayarınız%neredeyse%açılır%açılmaz%mavi%ekran%vermeye% başlıyorsa%ediyorsa%windows(8'i(güvenli(modda(açmanızı( öneririz.%

26 Windows 8 USB Kurulum Diski Hazırlama Windows 8.1 güncellemesi geçtiğimiz günlerde Windows Mağazası aracılığıyla yayınlandı. Windows 8 kullanıcı iseniz Windows Mağazasına giriş yaparak Windows 8 li cihazınızı Windows 8.1 e başarılı şekilde ücretsiz olarak yükseltmeniz mümkün. Ancak güncellemeyi başka bir cihaza kurmak istediğinizde ISO dosyasına ihtiyacınız olacaktır. Windows 8.1 ISO dosyasını indirebilmeniz için MSDN veya Technet hesabınızın olması gerekiyor. Bu rehberimizdeki basit adımları takip ederek Technet veya MSDN hesabınız olmadan Windows 8.1 ISO dosyasını elde edebileceksiniz.

27 Windows%8%USB%Kurulum%Diski%Hazırlama% Windows 8.1 güncellemesini Windows Mağazası aracılığıyla indirmek her ne kadar basit bir işlem olsa da çeşitli nedenlerle indirmenin yarıda kesilme ve uzun süren indirmenin ardından kurulumun başarılı ile tamamlanmaması ihtimali vardır. Kendi Windows 8.1 kurulum diskinizi oluşturarak güncellemeyi dilediğiniz zaman dilediğiniz bilgisayara sorunsuzca kurabilirsiniz. Bunun için Microsoft un sunduğu Windows 8 yükseltme aracı işinizi görecektir. Aşağıdaki basit adımları takip ederek Windows 8 PC nizi Windows 8.1 e güncellemek için ihtiyacınız olacak DVD veya USB medyanızı kolaylıkla oluşturabilirsiniz. Sadece ürün anahtarı ile Windows u yükseltme sayfasına gidin. ( upgrade-product-key-only) Sayfanın aşağısında bulunan "Windows 8 yükleme" butonuna tıklayarak Windows 8 yükseltme aracını indirin.

28 Windows%8%USB%Kurulum%Diski%Hazırlama% Windows8-Setup.exe dosyasını açın ve Windows 8, Windows 8 Pro veya Windows 8 yükseltme ürün anahtarınızı girin. Windows 8 indirme işlemi başlayana kadar kurulum işlemine devam edin.

29 Windows%8%USB%Kurulum%Diski%Hazırlama% Windows 8 kurulum penceresini kapatın ve kurulumdan çıkmak istediğinizi onaylayarak Windows 8 yükseltme aracını kapatın. Sadece ürün anahtarı ile Windows u yükseltme sayfasına geri dönün. Bu sefer "Windows 8.1 yükleme" butonuna tıklayın.

30 Windows%8%USB%Kurulum%Diski%Hazırlama% WindowsSetupBox.ex e%dosyasını% çalışordığınızda% Windows%8.1%için% indirme%işleminin% otomaik(olarak% başladığını% göreceksiniz.% Windows%8.1%indirme% işlemi% tamamlandığında% Ortam(Oluşturarak( Yükle %seçeneğine% OklaOn.%

31 Windows%8%USB%Kurulum%Diski%Hazırlama% Karşınıza iki seçenek çıkacaktır. Dilerseniz USB fllash sürücü seçeneğine tıklatarak Windows 8.1 USB kurulum diskinizi oluşturabilir (En az 3GB depolama alanı gerektirir.) Dilerseniz de ISO dosyası seçeneğine tıklatarak dilediğiniz zaman DVD ye yazdırmak üzere- ISO dosyanızı elde edebilirsiniz. Windows 7 USB/DVD indirme aracını kullanarak ta USB medyanızı oluşturmanız mümkün. Tüm adımları tamamladığınızda Windows 8.1 kurulum diskiniz hazır olacaktır.

32 Bizi Sosyal Medya Üzerinden Takip Edebilirsiniz! Türkiye nin En Büyük Program Ve Uygulama İndirme Sitesi Tamindir.com da yayınlanmıştır.

Recovery (Sistemi Fabrika Ayarlarına Almak)

Recovery (Sistemi Fabrika Ayarlarına Almak) Bozulan İşletim Sisteminizi fabrika ayarlarına almak için üreticilerin bilgisayarlar üzerinde tanımladığı kurtarma konsolunun kısa yol tuşları Windows 8 ile beraber üreticiler kullandıkları kurtarma yöntemlerini

Detaylı

BİOS MENÜSÜNE GİRMEK İÇİN BİLGİSAYARIMIZIN GÜÇ DÜĞMESİNE BASIYORUZ.GENELDE BİLGİSAYARLARDA GÜÇ DÜĞMESİ OLARAK DEL TUŞU KULLANILMAKTADIR.

BİOS MENÜSÜNE GİRMEK İÇİN BİLGİSAYARIMIZIN GÜÇ DÜĞMESİNE BASIYORUZ.GENELDE BİLGİSAYARLARDA GÜÇ DÜĞMESİ OLARAK DEL TUŞU KULLANILMAKTADIR. Kurulumdan önce yapmamız gereken bir kaç adım var. Öncelikle elimizde olması gerekenler: 1- Windows 7 CD si ya da DVD sine ihtiyacımız olacak. 2- İkinci olarak Windows 7 yi kuracağımız bilgisayarın donanımsal

Detaylı

ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi...

ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi... ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi... 3 İndirme... 3 Sunucu yazılım kurulumu... 3 Kurulum sayfası çıkacaktır...

Detaylı

TOSHIBA Windows PC'nizi veya Tabletinizi Windows 10'a Yükseltme

TOSHIBA Windows PC'nizi veya Tabletinizi Windows 10'a Yükseltme TOSHIBA Windows PC'nizi veya Tabletinizi Windows 10'a Yükseltme Sayın Müşterimiz, Bu belgedeki bilgiler Windows 7 veya Windows 8.x önyüklenmiş belirli TOSHIBA Windows PC veya Tabletlerinizi Windows 10'a

Detaylı

Windows 7 Format Atma ve Kurulumu (Resimli Anlatım)

Windows 7 Format Atma ve Kurulumu (Resimli Anlatım) www.anasayfa.xyz Kasım 1, 2015 Windows 7 Format Atma ve Kurulumu (Resimli Anlatım) by www.anasayfa.xyz Bu yazımda windows 7 format atma işlemini detaylı bir şekilde anlatacağım. Ben format işlemini tüm

Detaylı

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi: Giriş ekranınd sisteme giriş yapılır. dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılarak Sistem Ekranı: 4 2 1 2 3 Klasörler

Detaylı

Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu

Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu Windows 8.1 Yükleme ve Güncelleştirme BIOS yazılımını, uygulamaları, sürücüleri güncelleştirme ve Windows Update'i çalıştırma Yükleme türünü seçme Windows

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi nin gerçekleştirdiği sınavlara başvuru yapma sürecini anlatan bir

Detaylı

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi:Giriş ekranınd dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılaraksisteme giriş yapılır. Sistem Ekranı: 4 2 Klasörler Dosyalar

Detaylı

Windows 2000 veya XP kurarken dosya sistemini seçmeniz gerekir. Ya FAT32 dosya sistemini kullanırsınız ya da NTFS.

Windows 2000 veya XP kurarken dosya sistemini seçmeniz gerekir. Ya FAT32 dosya sistemini kullanırsınız ya da NTFS. Windows 2000 veya XP kurarken dosya sistemini seçmeniz gerekir. Ya FAT32 dosya sistemini kullanırsınız ya da NTFS. NTFS'nin FAT32'ye göre sağladığı bir çok avantajı vardır. Diski daha verimli kullanır.

Detaylı

Linux Ubuntu Kurulumu

Linux Ubuntu Kurulumu Linux Ubuntu Kurulumu Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2016 2017 Bahar Yarıyılı https://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=kurulum https://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=ubuntu_linux_kurulum_rehberi Öğr.Gör.Murat

Detaylı

Kurtarma Ortamını Oluşturma

Kurtarma Ortamını Oluşturma Kurtarma Ortamını Oluşturma Not: Recovery Environment'ın önceki sürümlerinde ve IT sürümünde önceden yüklenmiş bir Windows ortamı bulunur. Microsoft bu ürünün dağıtımına son verdiği için kullanıcıların

Detaylı

Windows 8.1 Yükseltme Kılavuzu

Windows 8.1 Yükseltme Kılavuzu Windows 8.1 Yükseltme Kılavuzu Gereksinimler Windows 8 işletim sisteminizin en son güncelleştirmelerinin yapılmış olması gerekmektedir. İnternet Bağlantısı olması gerekmektedir. Windows 8.1 işletim sistemi

Detaylı

SpamTitan CD'den kurulum

SpamTitan CD'den kurulum SpamTitan CD'den kurulum Hazırlık 1. Sadece Mail Güvenlik Duvarı olarak kullanacağınız uygun bir sunucu seçin. Tavsiye edilen özellikler: o Pentium 4 işlemci, 1024MB RAM Bellek, 80GB sabit disk, 1 Ethernet

Detaylı

http://www.fatihbasaran.com.tr

http://www.fatihbasaran.com.tr http://www.fatihbasaran.com.tr FmB Network Tools Kurulum ve Kullanım Rehberi 1) Kurulum a) Hazırlık Eğer indirmediyseniz, yazılımın bir kopyasını aşağıdaki adresten edinebilirsiniz. Kurulum öncesinde tüm

Detaylı

ZİRAAT BANKASI - SERVİS GÖREVLİSİ SINAVI

ZİRAAT BANKASI - SERVİS GÖREVLİSİ SINAVI ZİRAAT BANKASI - SERVİS GÖREVLİSİ SINAVI 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma İşlemleri 5. Şifre Değiştirme İşlemleri 6. Başvurduğunuz Sınavlar Genel Bilgi

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi. YÖK Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi. YÖK Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi YÖK Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi nin gerçekleştirdiği sınavlara

Detaylı

Smartnet PRO-W Kullanım Kılavuzu

Smartnet PRO-W Kullanım Kılavuzu Sayfa 1 / 22 Kutu Đçeriği 1-) Smartnet PRO-W Kablosuz Adsl2+ 1Port Modem 2-) Güç adaptörü 3-) Sesli görüntülü interaktif kurulum CD si 4-) Türkçe Kulanım kitapçığı ve Garanti Belgesi 5-) Ayırıcı Splitter.

Detaylı

Windows 7'ye Format Atmak, XP Repair ve XP Kurmak

Windows 7'ye Format Atmak, XP Repair ve XP Kurmak Bu yazımda Windows 7 işletim sisteminin nasıl kurulacağını adım adım resimlerle öğreneceğiz.. Kurulumdan önce yapmamız gereken bir kaç adım var. Öncelikle elimizde olması gerekenler: 1- Windows 7 CD' si

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU MERSİN, 2018 MERSİN MESLEK YÜKSEKOKULU ANA SAYFASI TANITIMI Mersin Meslek Yüksekokulu resmi web sitesine http://uzak4.mersin.edu.tr/index.php

Detaylı

expomed & labtechmed Fuarları Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu

expomed & labtechmed Fuarları Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu expomed & labtechmed Fuarları Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu Yatırımınızdan daha fazlasını almanın en etkin aracı Firma profilinizle alıcıları cezp edin, performansınızı ölçün. Index Oturumunuzu açın

Detaylı

NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN.

NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN. INSITE YÜKLEME BÜLTENİ Sayfa 2: INSITE yükleme Sayfa 8: INSITE kaldırma NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN. HATALI YÜKLEME VEYA KULLANIM YANLIŞ VERİLERE VEYA EKİPMANIN ARIZALANMASINA

Detaylı

Windows 8.1 Temiz Kurulum Kılavuzu. Windows 8.1. Bekir yıldırm İSMEK

Windows 8.1 Temiz Kurulum Kılavuzu. Windows 8.1. Bekir yıldırm İSMEK 03.12.2014 windows 8.1 kurulum dosyası Windows 8.1 Bekir yıldırm İSMEK yedeklemenizi öneririz. Gereksinimler Windows 8.1 Kurulum Medyası Windows 8.1 Temiz Kurulum Kılavuzu Kurulum Windows 8.1 kurmaya başlamadan

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu 1. Adım Windows Server 2012'yi Yükleme Bilgisayarınız Windows Server 2012 yüklenmiş olarak teslim edildiyse, 1. Adım'ı atlayabilirsiniz. Yükleme Yönergeleri Yükleme yönergeleri,

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ KABLOSUZ AĞ ERİŞİM SİSTEMİ KABLOSUZ AĞ İÇİN 802.1X YÜKLEME VE YAPILANDIRMA TALİMATLARI (WINDOWS VISTA SÜRÜMLERİ İÇİN)

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ KABLOSUZ AĞ ERİŞİM SİSTEMİ KABLOSUZ AĞ İÇİN 802.1X YÜKLEME VE YAPILANDIRMA TALİMATLARI (WINDOWS VISTA SÜRÜMLERİ İÇİN) HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ KABLOSUZ AĞ ERİŞİM SİSTEMİ KABLOSUZ AĞ İÇİN 802.1X YÜKLEME VE YAPILANDIRMA TALİMATLARI (WINDOWS VISTA SÜRÜMLERİ İÇİN) 1. Secure W2 İstemci Programını Yükleme: Bilgisayarınıza istemciyi

Detaylı

Harita Güncelleme MODEL. - Model ; DAİİCHİ üniteye sahip olan TÜM modeller PROSEDÜR. 1. Öncelikle bilgisayarınızdan

Harita Güncelleme MODEL. - Model ; DAİİCHİ üniteye sahip olan TÜM modeller PROSEDÜR. 1. Öncelikle bilgisayarınızdan Harita Güncelleme Bu broşür DAİİCHİ marka Navigasyon ünitesine sahip olan Hyundai modellerimizin, Navigasyon programındaki haritanın güncelleme işleminin nasıl yapılacağı konusunda bilgilendirme amacıyla

Detaylı

Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü

Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü Bilge Elektronik Ltd. Şti. Eczanem Otomasyon Sistemi Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü 1 1. SELÇUK/AS/NEVZAT/DİLEK Ecza Depoları E-Fatura Aktarımı.. 3 2. HEDEF Ecza Deposu E-Fatura Aktarımı..

Detaylı

BlueStacks Kullanιcι kιlavuzu

BlueStacks Kullanιcι kιlavuzu BlueStacks Kullanιcι kιlavuzu Model No. VS14140 İçindekiler 1. Giriş...2 1.1 BlueStacks'e Genel Bakış...2 1.2 Hedef Kitle...2 2. BlueStacks'i Başlatın...2 2.1 BlueStacks'i Başlatma...2 2.2 Giriş Ekranı...3

Detaylı

Table of Contents

Table of Contents Table of Contents PisiLinux 2.0 Kurulum 1 - İso Dosyasının İndirilmesi 2 - İso Dosyasını Usb Çubuğuna Yazma A Windows Üzerinde Yazma İşlemi B Linux Üzerinde Yazma İşlemi 3 - Usb Çubuğunu Başlatılabilir

Detaylı

Microsoft Office Kurulumu 2012-09-12 Sürüm 2.1

Microsoft Office Kurulumu 2012-09-12 Sürüm 2.1 Microsoft Office Kurulumu 2012-09-12 Sürüm 2.1 İÇİNDEKİLER Microsoft Office Kurulumu... 2 Kurulum Öncesİ Bİlgİsİ... 2 Microsoft Office Kurulumu... 3 Başlarken... 7 Daha Fazla Yardım mı Gerekiyor?... 7

Detaylı

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu Sayfa 1 / 6 Bağlantı Kılavuzu Desteklenen işletim sistemleri Yazılım CD'sini kullanarak, yazıcıyı aşağıdaki işletim sistemlerine kurabilirsiniz: Windows 8.1 Windows Server 2012 R2 Windows 7 SP1 Windows

Detaylı

Vmware Esx Server Nedir Ve Ne İşe Yarar

Vmware Esx Server Nedir Ve Ne İşe Yarar Vmware Esx Server Nedir Ve Ne İşe Yarar VMware 1999 yılında kurulumuş bir şirket ve ilk ürünü hepimizin de bildiği VMware Workstation'dır. Bu ürün PC lerimize kurduğumuz ve Windows ile aynı zamanda diğer

Detaylı

http://support.asus.com.tw/download/download.aspx?slanguage=en-us http://support.asus.com/download/download.aspx?model=tools&slanguage=en-us

http://support.asus.com.tw/download/download.aspx?slanguage=en-us http://support.asus.com/download/download.aspx?model=tools&slanguage=en-us Afudos, AWDFlahsh, AFlash ve EZ Flash ile BIOS Güncellemek AFUDOS İLE BIOS GÜNCELLEMEK AFUDOS Ami Biosları güncellemek için kullanılan dos altında çalışan bir programdır. Anakartınızın Bios türünü bilmiyorsanız

Detaylı

Bilgisayar Kurulum Kullanıcı Kılavuzu

Bilgisayar Kurulum Kullanıcı Kılavuzu Bilgisayar Kurulum Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de kayıtlı ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

Şekil 2.1 : Şekil 2.2 : Şekil 2.3 :

Şekil 2.1 : Şekil 2.2 : Şekil 2.3 : BÖLÜM 2 MĐCROWIN 32 PROGRAMININ BĐLGĐSAYARA YÜKLENMESĐ 2.1 - Giriş: PLC de tasarlanan projeyi çalıştırabilmek için Micro/WIN 32 veya Micro/WIN 16 paket programın öncelikle bilgisayara yüklenmesi gerekmektedir.

Detaylı

YENİ SÜRÜME YÜKSELTME/SERVİS PAKETİ YÜKLEME KLAVUZU

YENİ SÜRÜME YÜKSELTME/SERVİS PAKETİ YÜKLEME KLAVUZU YENİ SÜRÜME YÜKSELTME/SERVİS PAKETİ YÜKLEME KLAVUZU Bireysel bir kurulumu daha yeni bir SolidWorks sürümüne yükseltme/servis Paketi yüklemenin birkaç yöntemi vardır. Burada Güncellemelerin El İle Denetlenmesi

Detaylı

DYNED İLE İLGİLİ SIRASIYLA HANGİ İŞLEMLER YAPACAĞIZ

DYNED İLE İLGİLİ SIRASIYLA HANGİ İŞLEMLER YAPACAĞIZ DYNED İLE İLGİLİ SIRASIYLA HANGİ İŞLEMLER YAPACAĞIZ 1. Bilgisayarımızda İnternet Explorer yani tarayıcı penceresini açtığımızda; ilk yapacağımız şey Tüm Resmi Okullar ve İlçe ve İl Milli Eğitim Müdürlükleri

Detaylı

EKLER EK 12UY0106-5/A4-1:

EKLER EK 12UY0106-5/A4-1: Yayın Tarihi: 26/12/2012 Rev. :01 EKLER EK 12UY0106-5/A4-1: nin Kazandırılması için Tavsiye Edilen Eğitime İlişkin Bilgiler Bu birimin kazandırılması için aşağıda tanımlanan içeriğe sahip bir eğitim programının

Detaylı

Blu- ray Writer lariniz hakkinda Önemli Not

Blu- ray Writer lariniz hakkinda Önemli Not Blu- ray Writer lariniz hakkinda Önemli Not Cihazınızın kurulumunu tamamlamak için bu ilave talimatları kullanın. Disc Publisher cihazınızdaki Blu- ray sürücü (leri) bilgisayara bağlamak için esata kullanılır.

Detaylı

İSTANBUL ECZACI ODASI BİLGİ İŞLEM BİRİMİ - 2010 -

İSTANBUL ECZACI ODASI BİLGİ İŞLEM BİRİMİ - 2010 - İSTANBUL ECZACI ODASI BİLGİ İŞLEM BİRİMİ - 2010 - İnternet Explorer sayfasını açınız. Adres çubuğuna http://arsiv.ieo.org.tr adresini yazarak klavyeden Enter tuşuna basınız. (1) Açılacak olan sayfadan

Detaylı

e-imzatr Kurulum Klavuzu

e-imzatr Kurulum Klavuzu e-imzatr Kurulum Klavuzu Sürüm 0.0.1 1 İçindekiler İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Java yükleme Akis Kurulum Kart Okuyucu Sürücü Kurulum Kullanıcı Doğrulama 2 İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Bu

Detaylı

Elektronik Kitap İndirme Kılavuzu. EBSCO ebooks. http://support.ebsco.com/training/resources.php

Elektronik Kitap İndirme Kılavuzu. EBSCO ebooks. http://support.ebsco.com/training/resources.php Elektronik Kitap İndirme Kılavuzu EBSCO ebooks http://support.ebsco.com/training/resources.php İndir(Çevrimdışı) linkine tıklayarak çevrimdışı okumak üzere e-kitapları indirebilirsiniz. Bu seçenek ile

Detaylı

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Ürünle ilgili not Bu

Detaylı

Bağlantı Kılavuzu. Yazıcıyı yerel olarak yükleme (Windows) Yerel yazdırma nedir? Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma

Bağlantı Kılavuzu. Yazıcıyı yerel olarak yükleme (Windows) Yerel yazdırma nedir? Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma Sayfa 1 / 6 Bağlantı Kılavuzu Yazıcıyı yerel olarak yükleme (Windows) Not: Yazılım ve Belgeler CD'si işletim sistemini desteklemiyorsa, Yazıcı Ekle Sihirbazı'nı kullanmanız gerekir. Yazıcı yazılımının

Detaylı

E-Posta Yönetimi. E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu

E-Posta Yönetimi. E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu E-Posta Yönetimi E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu E-Posta yönetimi rehberi ile kolayca yeni bir e-posta adresi oluşturabilir, silebilir veya mevcut e-posta sitelerinizi yönetebilirsiniz. Kılavuz

Detaylı

Windows XP Professional Kurulumu

Windows XP Professional Kurulumu Windows XP Professional Kurulumu ve YönetimiY Kuruluma Geçmeden Önce XP HOME EDİTİON / XP PROFESSİONAL ONAL ARASINDAKİ FARK Şimdi Kuruluma Geçelim elim XP Cd mizi takıyoruz ve bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz

Detaylı

BİLGE SEYYAH KULLANIM KILAVUZU

BİLGE SEYYAH KULLANIM KILAVUZU BİLGE SEYYAH KULLANIM KILAVUZU Sevgili öğrenciler, Sosyal Bilgiler derslerimizi bundan sonra Bilge Seyyah adı verilen bir uygulama ile gerçekleştireceğiz. Bilge Seyyah, harita yardımıyla sizden yardım

Detaylı

RCC YAZILIM SİSTEMİ GÜNCELLEME TALİMATLARI

RCC YAZILIM SİSTEMİ GÜNCELLEME TALİMATLARI Harita yazılımı bu talimatnamede yer alan prosedürlere göre güncelleyebilirsiniz. 1) USB BELLEK İLE GÜNCELLEME İpucu: Minimum 16 GB kapasiteli bir USB bellek kullanmanızı öneririz. (Bazı harita güncellemeleri

Detaylı

1 OTOMASYON DÖNÜŞÜM İŞLEMLERİ

1  OTOMASYON DÖNÜŞÜM İŞLEMLERİ 1 www.mepsan.com.tr OTOMASYON DÖNÜŞÜM İŞLEMLERİ 2 www.mepsan.com.tr İÇİNDEKİLER 1. Sistem Gereksinimleri 2. Flash Bellek Sıfırlama 3. Flash Belleğe Sistem Yükleme 4. Sistemi Yükleme İşlemi 3 www.mepsan.com.tr

Detaylı

1/13. Programı kullanmadan önce lütfen indirdiğiniz dosya içerisindeki açıklamaları okuyunuz.

1/13. Programı kullanmadan önce lütfen indirdiğiniz dosya içerisindeki açıklamaları okuyunuz. BFT2006_0.1.4 Programı Linux kullanıcıları için Bayındırlık ve İskan Bakanlığı 2006 yılı birim fiyat adlarını ve poz numaralarını EXCEL vb. herhangi bir elektronik tablolama programı kullanmadan veya sektörel

Detaylı

Windows Server 2012 Kurulum Hazırlıkları. Windows Server 2012 Kurulum Seçenekleri. Windows Server 2012 Kurulum Adımları. Full GUI Kurulum Seçeneği

Windows Server 2012 Kurulum Hazırlıkları. Windows Server 2012 Kurulum Seçenekleri. Windows Server 2012 Kurulum Adımları. Full GUI Kurulum Seçeneği Merhaba, Aşağıda hazırlamış olduğum dokümanda Windows Server 2012 işletim sistemi kurulumunu sizlerle paylaşacağım. Windows Server 2012 Kurulum Hazırlıkları Eğer elinizde bir Windows Server 2012 işletim

Detaylı

Ürün Kutusu. Kargoyla teslim edilen ürün kutusu. Ürün kutusundaki temel bileşenler

Ürün Kutusu. Kargoyla teslim edilen ürün kutusu. Ürün kutusundaki temel bileşenler Kurulum Sunumu Ürün Kutusu Kargoyla teslim edilen ürün kutusu Ürün kutusundaki temel bileşenler Not: Kutu içerisindeki tüm bileşenlerin eksiksiz teslim edildiğinden emin olunmalıdır. Ürün Kutusundaki Bileşenler

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi 19. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 22. Ulusal Bilim Olimpiyatları Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi

Detaylı

e-imzatr Kurulum Klavuzu

e-imzatr Kurulum Klavuzu e-imzatr Kurulum Klavuzu Sürüm 0.0.1 İçindekiler İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Java yükleme Akis Kurulum Kullanıcı Doğrulama İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Bu başlıkta bilgisayarımızın mevcut

Detaylı

2016 Bahar Dönemi. İşveren ve İşveren Vekili için. İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri. e-sertifika Programı. Başvuru Kılavuzu

2016 Bahar Dönemi. İşveren ve İşveren Vekili için. İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri. e-sertifika Programı. Başvuru Kılavuzu 2016 Bahar Dönemi İşveren ve İşveren Vekili için İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri e-sertifika Programı Başvuru Kılavuzu 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma

Detaylı

Ziraat Bankası Uzman Yardımcısı İşe Alım Sınavı. Başvuru Kılavuzu

Ziraat Bankası Uzman Yardımcısı İşe Alım Sınavı. Başvuru Kılavuzu Ziraat Bankası Uzman Yardımcısı İşe Alım Sınavı Başvuru Kılavuzu 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma İşlemleri 5. Şifre Değiştirme İşlemleri 6. Başvurduğunuz

Detaylı

WINDOWS 7 KURULUMU ve KURULUM ÖNCESİ İŞLEMLER

WINDOWS 7 KURULUMU ve KURULUM ÖNCESİ İŞLEMLER WINDOWS 7 KURULUMU ve KURULUM ÖNCESİ İŞLEMLER Bu yazımızda Windows 7 işletim sisteminin kurulumunu anlatacağım.ancak kurulumdan önce bilmemiz gereken kurulum gereksinimleri,windows 7 sürümleri konularına

Detaylı

VHOPE ve VHOPE kitaplık dosyalarını kurma

VHOPE ve VHOPE kitaplık dosyalarını kurma VHOPE ve VHOPE kitaplık dosyalarını kurma Adım 1, VHOPE'yi kurma Bu USB sürücüsündeki sunum materyalini kullanabilmeniz için öncelikle VHOPE uygulamasının bilgisayarınıza yüklenmesi gerekir. Volvo Kurumsal

Detaylı

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu Sayfa 1 / 6 Bağlantı Kılavuzu Desteklenen işletim sistemleri Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak, yazıcıyı aşağıdaki işletim sistemlerine kurabilirsiniz: Windows 7 Windows Server 2008 R2 Windows Server

Detaylı

Yazan: Walter Galan GİRİŞ

Yazan: Walter Galan GİRİŞ Mac OS X 10.5 Leopard Kurulumu Yazan: Walter Galan GİRİŞ Bu kılavuzu yazma anda, OS X 10.5 Leopard Apple tarafından geçerli sürüm oldu. Apple tarafından yeni OS OS X 10.10 Yosemite olduğunu. İlk kullanarak

Detaylı

Windows XP'ye Format Atmak, XP Repair ve XP Kurmak

Windows XP'ye Format Atmak, XP Repair ve XP Kurmak Son zamanlarda format atmak ve Xp kurmak ile ilgili karşılaştığım sorular üzerine böyle bir dökümanı hazırlayıp sizlerle paylaşmak istedim. Burada sizlere Türkçe XP kurulumunu, onarımını (repair) ve Windows

Detaylı

KASPERSKY LAB. Kaspersky Small Office Security GUIDE BA BAŞLARKEN

KASPERSKY LAB. Kaspersky Small Office Security GUIDE BA BAŞLARKEN KASPERSKY LAB Kaspersky Small Office Security GUIDE BA BAŞLARKEN K A S P E R S K Y S M A L L O F F I C E S E C U R I T Y Başlarken Kaspersky Lab http://www.kaspersky.com.tr Revizyon : April 2009 İçindekiler

Detaylı

Yandex mail ve disk kullanım rehberi

Yandex mail ve disk kullanım rehberi Yandex mail ve disk kullanım rehberi Tüm personelin ortak bir platformda uyumlu çalışmasını destekleyecek bilgi teknolojisi ücretsiz bir şekilde kurumunuz için hayata geçirildi. Sistem ve sunucu yatırımı

Detaylı

Medya Oluşturma (USB) Linux kuran

Medya Oluşturma (USB) Linux kuran Medya Oluşturma (USB) Linux kuran Bir USB önyükleme sürücüsü yapma Linux boot. Yazan: Nick GİRİŞ Distros, bununla çalışır: Evrensel Bu kılavuzun başarısı: Linux kurmak için USB sürücü önyüklenebilir yapılıyor.

Detaylı

Bu kılavuzda çoğu modelde ortak olan özellikler anlatılmaktadır. Bazı özellikler bilgisayarınızda olmayabilir.

Bu kılavuzda çoğu modelde ortak olan özellikler anlatılmaktadır. Bazı özellikler bilgisayarınızda olmayabilir. Buradan Başlayın Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin

Detaylı

Araçlar > İnternet Seçenekleri > İçerik > Sertifikalar adımları takip edilerek sertifikanın yükleneceği sayfa açılır.

Araçlar > İnternet Seçenekleri > İçerik > Sertifikalar adımları takip edilerek sertifikanın yükleneceği sayfa açılır. UYAP AVUKAT PORTAL KULLANIMI HAKKINDA BİLGİ NOTU 1-Sertifika Kurulumu: Avukatların UYAP Avukat Portalına (https://avukat.uyap.gov.tr)giriş yaparak vekaleti olan dosyaları ve bu dosyalarda kayıtlı belgeleri

Detaylı

Asus Live Update programı ile Bios güncelleme. ASUS Live Update programını çekmek için tıklayınız... BIOS Güncelleme ve My Logo:

Asus Live Update programı ile Bios güncelleme. ASUS Live Update programını çekmek için tıklayınız... BIOS Güncelleme ve My Logo: Asus Live Update programı ile Bios güncelleme ASUS Live Update programını çekmek için tıklayınız... BIOS Güncelleme ve My Logo: Asus Live Uptade programı ile hem biosunuzu kolay bir şekilde günceller,

Detaylı

Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcısı İşe Alım Sınavı. Başvuru Kılavuzu

Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcısı İşe Alım Sınavı. Başvuru Kılavuzu Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcısı İşe Alım Sınavı Başvuru Kılavuzu 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma İşlemleri 5. Şifre Değiştirme İşlemleri 6. Başvurduğunuz

Detaylı

SHERIFF PROTEK V7.37

SHERIFF PROTEK V7.37 SHERIFF PROTEK V7.37 KURULUM: Güvenlik koruma yazılımının kurulumu çift aşamalıdır. Birincisi DOS ortamında BOOT edilebilir CD den ikinci aşama ise Windows üzerindeki programın çalıştırılması ile. A DOS

Detaylı

Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu yatırımınızdan daha fazlasını almak için en etkili araç

Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu yatırımınızdan daha fazlasını almak için en etkili araç Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu yatırımınızdan daha fazlasını almak için en etkili araç Rakiplerinizden bir adım önde olun Profiliniz ile dikkat çekin Performansınızı ölçün İçerik Oturumunuzu açın

Detaylı

TAKSİ-DURAK MÜŞTERİ TAKİP PROGRAMI

TAKSİ-DURAK MÜŞTERİ TAKİP PROGRAMI TAKSİ-DURAK MÜŞTERİ TAKİP PROGRAMI Bu programa müşterilerinizi ekleyerek müşterilerinizin listesini takip edebilirsiniz, aynı zamanda müşterilerinize sms gönderebilir ve arayan müşterilerinizin listesini

Detaylı

RENAULT MEDIA NAV EVOLUTION TOOLBOX KILAVUZU

RENAULT MEDIA NAV EVOLUTION TOOLBOX KILAVUZU RENAULT MEDIA NAV EVOLUTION TOOLBOX KILAVUZU (2018 sonu cihazı) Navigasyon sisteminizdeki haritayı Renault Media Nav Evolution Toolbox.yardımıyla güncelleyebilirsiniz. Bu, navigasyon sisteminizde harita

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. USB Disk Paylaşımı Değerli Müşterimiz, AirTies desteklediği USB Tak&Paylaş özelliği ile hiçbir ekstra donanıma ihtiyaç duymadan yaygın olarak kullanılan standart USB disk sürücülerinizi tüm ağınıza paylaştırmanıza

Detaylı

WeldEYE. Kurulum Kılavuzu. İçindekiler

WeldEYE. Kurulum Kılavuzu. İçindekiler WeldEYE Kurulum Kılavuzu İçindekiler Giriş... Hata! Yer işareti tanımlanmamış. Kurulum... Hata! Yer işareti tanımlanmamış. Sistem/Ortam gerekleri... 3 Yazılımın kurulması... 3 Kamera sürücüsünün kurulumu...

Detaylı

AutoCAD 2011 Kurulumu

AutoCAD 2011 Kurulumu AutoCAD 2011 Kurulumu AutoCAD Installation Wizard Kurulum için AutoCAD 2011 DVD sini sürücüye yerleştirdiğinizde, DVD-ROM un içeriğinin okunduğunu belirten Setup Initialization penceresinden sonra, karşınıza

Detaylı

MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı

MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı İçindekiler Bakanlık E-Posta Hizmetleri ve Sistem Ara yüzü E-posta Hizmetlerinin Outlook Programına Bağlanması Outlook 2010 Kullanımına ilişkin temel bilgiler

Detaylı

Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Elektronik İşlemler - III

Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Elektronik İşlemler - III Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Elektronik İşlemler - III İÇİNDEKİLER DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR... 2 1. ADIM: KULLANICI GİRİŞİ... 3 2. ADIM: TAAHHÜTNAME İŞLEMLERİ... 6 3. ADIM: DOKÜMANLARIN İNCELENMESİ...

Detaylı

Kurulum Kılavuzu ve Kullanıcı Kılavuzu

Kurulum Kılavuzu ve Kullanıcı Kılavuzu Kurulum Kılavuzu ve Kullanıcı Kılavuzu İçindekiler GfK Internet Monitör... 2 Sistem Gerekleri... 2 Google Chrome ile İndirme... 2 Kurulum... 3 İfşa Etmeme Sözleşmesini Kabul Etme... 4 Kurulum Sihirbazı...

Detaylı

Teknoloji Özeti vspace Kurulum Değişiklikleri Windows Yükleyicisi.MSI

Teknoloji Özeti vspace Kurulum Değişiklikleri Windows Yükleyicisi.MSI Teknoloji Özeti vspace Kurulum Değişiklikleri Windows Yükleyicisi.MSI NComputing in vspace yazılımı sürekli updateler ve gelişimler geçirmektedir. En son olarak biz setup ve kurulum sürecimizi Windows

Detaylı

http://www.microsoft.com/visualstudio/eng/downloads

http://www.microsoft.com/visualstudio/eng/downloads Visual Studio 2012'nin kurulumunu, Visual Studio'nun kullanımını ve Windows Store'da basit bir proje hazırlanmasını anlatacağım. Hepsinden önce Visual Studio ortamından biraz bahsedelim. Visual Studio

Detaylı

İMAGE (SİSTEM GÖRÜNTÜSÜ) ALMA VE YÜKLEME NASIL YAPILIR. İmage nedir?

İMAGE (SİSTEM GÖRÜNTÜSÜ) ALMA VE YÜKLEME NASIL YAPILIR. İmage nedir? İMAGE (SİSTEM GÖRÜNTÜSÜ) ALMA VE YÜKLEME NASIL YAPILIR İmage nedir? Sistem yüklemelerini en kolay ve en hızlı şekilde yapmak için kullanılan yöntemlerden biridir. Format atılan bir bilgisayara önce işletim

Detaylı

Kablosuz 802.11N USB Adaptör

Kablosuz 802.11N USB Adaptör Kablosuz 802.11N USB Adaptör Hızlı Kurulum Kılavuzu ve Garanti Belgesi NWD-270N Kablosuz 802.11n USB Adaptör Genel Bakış NWD-270N, WPS (Kablosuz Gu venlik Yapılandırması) destekli USB arayu zu ne sahip

Detaylı

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA Google Docs yani Google Dokümanlar hizmeti bir süre önce Google Drive adlı bulut depolama hizmetinin içerisine alındı ve çok daha gelişerek yoluna devam etti. Google

Detaylı

VIRTUALIZATION SANALLAŞTIRMA

VIRTUALIZATION SANALLAŞTIRMA VIRTUALIZATION SANALLAŞTIRMA EĞİTMEN AD SOYAD : FAHRETTİN ERDİNÇ TECRÜBE : 17 YIL OKUL : 1995 DEÜ ELK-ELKTR MÜH. BİLİMSEL AKADEMİ KİMDİR? BİLİMSEL AKADEMİ, 1996 YILINDAN BERİ EĞİTİM KONUSUNDA FAALİYET

Detaylı

Yedekleme ve Kurtarma

Yedekleme ve Kurtarma Yedekleme ve Kurtarma Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows; Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

SP-1101W/SP-2101W Hızlı Kurulum Kılavuzu

SP-1101W/SP-2101W Hızlı Kurulum Kılavuzu SP-1101W/SP-2101W Hızlı Kurulum Kılavuzu 05-2014 / v1.0 1 I. Ü rün Bilgisi I-1. Paket İçeriği Akıllı Priz Anahtarı Hızlı Kurulum Kılavuzu Hızlı kurulum kılavuzu ile CD I-2. Ön Panel Güç LED i Durum Butonu

Detaylı

Mac OS İşletim Sisteminde MetaTrader4 Kurulumu

Mac OS İşletim Sisteminde MetaTrader4 Kurulumu forex apple http://repository.playonmac.com/playonmac/playonmac_4.2.2.dmg Linkine tıklayarak ya da Playonmac.com adresinden download sekmesine tıklıyoruz. Görüntüle işaretli olan dosyayı bilgisayarımıza

Detaylı

Tek veya Çalışma Grubu İş İstasyonu için WorldShip Yükseltmesi

Tek veya Çalışma Grubu İş İstasyonu için WorldShip Yükseltmesi KURULUM ÖNCESİ TALİMATLARI: Bu belgede, WorldShip i yükseltmek için WorldShip DVD sinin nasıl kullanılacağı anlatılmaktadır. WorldShip i web den de yükleyebilirsiniz. Aşağıdaki web sayfasına gidin ve uygun

Detaylı

www.airties.com Kablosuz yaşam YM.AR.5050.UM. TR.D01REV08032010

www.airties.com Kablosuz yaşam YM.AR.5050.UM. TR.D01REV08032010 www.airties.com YM.AR.5050.UM.TR.D01REV08032010 Kablosuz yaşam Hızlı kurulum kılavuzu ADSL2+ 4 Port Modem Air 5050 Adım 1 Kablolama Bu doküman içerisinde anlatılan tüm işlemler aynı zamanda Air 5050 kolay

Detaylı

Mac OS İşletim Sisteminde E-imza İşlemleri

Mac OS İşletim Sisteminde E-imza İşlemleri Mac OS İşletim Sisteminde E-imza İşlemleri Mac OS işletim sisteminde e-imza işlemini gerçekleştirebilmek için, öncelikle işletim sisteminin dil ayarlarını İngilizce yapmanız ve bilgisayarınızda şifre yoksa,

Detaylı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürüm 1.0 Aralık 2015

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürüm 1.0 Aralık 2015 y Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürüm 1.0 Aralık 2015 Bulut Depolama, genel bir terimle "dosya barındırma" hizmeti sunan bir yazılım sistemidir. Bu hizmet sayesinde önemli dosyalarınızı yedekleyebilir veya

Detaylı

Yedekleme ve Kurtarma Kullanıcı Kılavuzu

Yedekleme ve Kurtarma Kullanıcı Kılavuzu Yedekleme ve Kurtarma Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007-2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markasıdır. Ürünle ilgili not Bu

Detaylı

Liste Yükleme Ekranı Kullanım Kılavuzu

Liste Yükleme Ekranı Kullanım Kılavuzu - SAMBA Uygulaması - Liste Yükleme Ekranı Kullanım Kılavuzu Türkçe İstanbul, 12.10.2010 Doküman Değişim Takibi Tarih Versiyon Değişikliği Yapan Değişiklik Tanımı 12.10.2010 1 Açelya Atilla Belge Yaratıldı

Detaylı

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2012 için

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2012 için DataPage+ 2012 için Son Güncelleme: 29 Ağustos 2012 İçindekiler Tablosu Önkoşul Olan Bileşenleri Yükleme... 1 Genel Bakış... 1 Adım 1: Setup.exe'yi Çalıştırın ve Sihirbazı Başlatın... 1 Adım 2: Lisans

Detaylı

Giriş. Memeo Instant Backup Hızlı Başlangıç Kılavuzu. 1. Adım: Ücretsiz Memeo hesabınızı oluşturun. 2. Adım: Depolama aygıtınızı bilgisayarınıza takın

Giriş. Memeo Instant Backup Hızlı Başlangıç Kılavuzu. 1. Adım: Ücretsiz Memeo hesabınızı oluşturun. 2. Adım: Depolama aygıtınızı bilgisayarınıza takın Giriş Memeo Instant Backup, karmaşık dijital dünya için basit bir yedekleme çözümüdür. Memeo Instant Backup, C sürücünüzdeki değerli dosyalarınızı otomatik ve sürekli olarak yedekleyerek verilerinizi korur

Detaylı

expomed & labtechmed Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu

expomed & labtechmed Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu expomed & labtechmed Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu yatırımınızdan daha fazlasını almanın en etkin aracı Bir adım önde olma şansınızı arttırın, firma profilinizle alıcıları cezbedin ve performansınızı

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BM-404 BİLGİ GÜVENLİĞİ LABORATUVARI UYGULAMA FÖYÜ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BM-404 BİLGİ GÜVENLİĞİ LABORATUVARI UYGULAMA FÖYÜ HAFTA: 9 AMAÇLAR: HIREN S BOOT CD 1- HIREN S BOOT CD İçerisinde güncel antivirüslerden, disk bölümleme ve birleştirme araçlarına, donanım bilgileri veren ve çeşitli donanım ayarlarını yapan yazılımlardan

Detaylı

Windows İşletim Sistemi

Windows İşletim Sistemi Windows İşletim Sistemi Bilgisayar (Özellikler) Bilgisayarınızın özelliklerini görüntülemek için : Masaüstünde Bilgisayar simgesine sağ tıklayarak Özellikler e tıklayın. Çıkan pencerede bilgisayarınızda

Detaylı

SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu

SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu İçindekiler 1. SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu... 2 2. E-posta Bildirimi Alma... 2 3. Belgeyi İmzalama... 3 4. Diğer Seçenekler... 4 4.1 Sonra bitir... 4 4.2 Yazdır,

Detaylı

GPSTURK SL350D Navigasyon İçin 2009/2 Güncellemesi Ve Yapılması Gerekenler!!!!!!!!

GPSTURK SL350D Navigasyon İçin 2009/2 Güncellemesi Ve Yapılması Gerekenler!!!!!!!! GPSTURK SL350D Navigasyon İçin 2009/2 Güncellemesi Ve Yapılması Gerekenler!!!!!!!! Değerli GPSTURK SL350D GPS NAVİGASYON Kullanıcıları; Yapacağımız 15 aşamalı işlem ile GPSTURK SL350D NAVİGASYON cihazlarımız

Detaylı