" 'Bu süpürmenin en iyi yolu değil/ diye sözümü Kesti. 'Siz onun süpürülmesini istiyorsunuz. Ben onun nasıl yapılacağını biliyorum.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "" 'Bu süpürmenin en iyi yolu değil/ diye sözümü Kesti. 'Siz onun süpürülmesini istiyorsunuz. Ben onun nasıl yapılacağını biliyorum."

Transkript

1 3.9. Tarzlarından Haberdar Olmak Forbes dergisi bir sayısında yönetim kademesinde bulunan kişilerin kendini adamalarını ve heyecan içinde katılımda bulunmalarını yererken, bir başka sayısında "diktatörce davranmak yerine, kendini çalışanların yerine koyan CEO'ları övmektedir. Acaba hangi tarz en iyisidir? Duruma uygun olan tarz. Bir CEO bana "Günümüz liderlik eğitim seminerlerinde on dört farklı kurs görürsünüz ve onlar yarının liderlerinin on iki farklı tarzda olacaklarını ifade etmektedir. Her üç ayda bir yeni bir yönetim trendi benim masama gelmektedir. Ben kariyerimin ilk yıllarında eğer CEO olursam en son eğilimleri izlemeyeceğime dair kendime söz vermiştim. Yeni olduğu için uygulama yapmak bana doğru gelmiyordu," diye anlatmıştı. Başarılı bir tırmanışçı etrafındaki bilgiye gereksinim duyan insanların isteklerini bilmelidir; ne, ne zaman ve nasıl. O bunları sağlamalıdır. Motivasyona ihtiyacı olan insanları bilmelidir; ne, ne zaman ve nasıl. O, bunları sağlamalıdır. Ve o artık gerekli olmadığı zaman sağladıklarını bilmelidir. Ardından gerekli olanları sağlamaya yeniden başlamalıdır. Mission Bay Yatırımları CEO'su Curt Carter bana şu öyküyü anlatmıştı: "Ben hangi seviyede olursa olsun her yeni çalışanın ilk günlerinde onlarla tanışmaya özen gösterdim. Biz yeni olarak bir bakım elemanı işe almıştık. Biz karşılaştığımızda ben ona batı park alanının temizlenmesi gerektiğini söylemiştim. O ayrılırken, "Oraya git!" dedim. Bir buçuk saat sonra parktan geçiyordum ve onun orada durduğunu gördüm. Elinde bir süpürge ve tava bulunuyordu ancak görevini tam olarak yapmamıştı. Ben ona doğru yürüdüm ve "köşeye git ve oradan başla. Önce yaprakları süpür. Bir taraf boyunca süpür, hepsini ortaya topla ve bu noktada onları poşete koy," dedim. "Anladım, patron" dedi heyecanlı bir gülümsemeyle. O işini tam olarak benim tarif ettiğim gibi yapmıştı. Ben çalışanların özellikle yönlendirilmeye gereksinimleri olduğunu öğrenmiştim. O ondan hoşlanmıştı ve onu istemişti. Böylece ben ona istediğini vermiştim. "Bir süre sonra işi yapmak için yeni bir işe alınmıştı. Benim giriş konuşmamdan sonra ondan batı park alanını süpürmesini istedim. Park alanına gittim ve ona dedim ki, "Köşeye git ve buradan başla. Önce yaprakları süpür. Onları bir çizgi boyunca topla " " 'Bu süpürmenin en iyi yolu değil/ diye sözümü Kesti. 'Siz onun süpürülmesini istiyorsunuz. Ben onun nasıl yapılacağını biliyorum.' "O yaptı ve en iyi şekilde yaptı. Bazı insanlar iş yapmaları gerektiğinin kendilerine söylenmesini isterler, bazıları istemezler." Etkili tarz belirli bir zaman içinde uygun bir davranış olarak en iyi şekilde tanımlanmıştır. Etkin olmayan bir tarz herkes ile her zaman yapılabilecek bir tarzdır.

2 Siz farklı tarzlarda şeyler yapmış olabilirsiniz. Onların bir tanesi en iyi değildir. Jack Welch- (QE) ile Bob Allen (AT & T) karşılaştırın. Onlar çok farklıdır, fakat çok etkindir.- ALEX MANDL CEO, Communications Services Group / AT & T- Siz belli bir tarza sahip olduğunuz için işe alınmış olabilirsiniz. Bu şirketin o dönemde ihtiyacı olan bir tarzdır. Çok iyi. Ancak eğer sürekli olarak kendi tarzınıza bir şeyler katmazsanız sonunda koyulabilirsiniz. Eğer şirketin ihtiyacı olan tarzı sürekli olarak yerine getirme yeteneğini ortaya koyamazsanız, yönetim bunu yapabilen birini bulacaktır. CEO'lar kişileri dengelemek ve çok sayıda tarz niteliklerinden faydalanma konusunda başarılıdırlar. Onlar şirket gelişimi ve dengenin sağlanması konusunda nihai hedefe ulaşmada onlara yardımcı olacaktır. Açık bir şekilde işe yaramayan biçemler bulunmaktadır: kaba olmak, dinlemeye isteksiz olmak, insanlara karşı düşmanca tavır içinde olmak, başkalarına karşı hiç empati yapmamak, vb. Ve işe yarayan tarzlar ise: kararlı olmak, işbirliği içinde olmak, dürüst olmak, ekibi dinlemek. Tarzınızdan haberdar olun. Fakat bunu davranışınızın bir bahanesi olarak kullanmayın, bundan ailenizi ilkokul öğretmeninizi ya da ilk eşinizi sorumlu tutun. Davranışınızı değiştirin ve böylece tarzınızı değiştirmiş olursunuz. Bu kadar basit. Eğer kendiniz için bir bahaneye sahip olursanız -"ben böyleyim ve ben şöyleyim"- siz doğru yolda olursunuz. Başkalarının tarzlarından haberdar olun. Etkin olan tarzları belirleyin ve etkin olmayan tarzların ne olduğunu öğrenin. Her çalışan, müşteri, tedarikçi ve patron en iyi olanlarla çalışmak isteyecektir. Hiç kimseyi belli bir tarza sahip olarak belirlemeyin. Akıllıca bir şekilde gözlemleyin ve daha sonra öngörülerinizi onaylatmak için sorun. Eğer siz üç ya da dört seviye aşağıdaysanız, işlemlerin tarzı açısından etrafta neler olup bittiğini öğrenebilirsiniz. Üst noktadan uzak olduğunuzda bunu daha açık bir şekilde görebilirsiniz. Yanlış olarak konuya uzak olduğunuzu düşünmeyin. Organizasyon için ve boşlukları doldurmak için neye gereksinim olduğunu görebilirsiniz. Yeni davranış yollan geliştirin ve yeni bir kişisel işleyiş biçimi geliştirin. Onları farklı insanlar ve durumlar ile sınayın. Farklı zamanlarda farklı nitelikler üzerinde yoğunlaşın. İçini doldurun, karıştırın ve belgeleyin. Eğer bir alanda rahatsız iseniz, o alanda gelişim sağlamak için yoğunlaşın. İyi yöneticiler kendi zayıf alanlarını düzeltmek için insanlar işe alırlar. Onlar etraflarında iyi görünümlü insanlar toplarlar. Şirket içinde şefin en zayıf alanlarına bakın ve bu alanlarda kendinizi geliştirmeye çalışın. Amaç bu alanlarda tamamlayıcı olmaktır.

3 Başka bir baskın bir tarz tahmininde bulunmayın. Sorun. Anlayın. Başkalarına tarzları hakkında sorduğunuz zaman, onların dürüstçe ve açık bir şekilde yanıt vermemiş olabileceklerini hatırlayın. Ya da onlar kendileri hakkında herhangi bir şeyin açığa çıkmasını tercih etmeyebilirler. Ancak sormak, tahmin etmekten daha iyidir ve siz bazı ipuçları elde edersiniz. Aşağıdaki gibi sorular sorabilirsiniz. şeylerin nasıl olmasından hoşlanırsınız? buna nasıl yaklaşırsınız? burada en iyisinin nasıl olacağını düşünüyorsunuz? bu durumda işe yarayacak şeyin ne olduğunu düşünüyorsunuz? İnsanlar temel olarak genler, yetişme ve iş deneyimi aracılığı ile elde edilmiş baskın bir tarza sahiptir: fakat onlar hâlâ onu değiştirirler', onun üzerine çalışırlar. Onu tamamen değiştirmek zordur, fakat ona adapte olmak olanaklıdır. Tarz üzerinde planlama ve yönlendirme yapılabilir.-tim DAY CEO ve Başkan, Bars Foods- Bazen kariyeriniz sırasında, kuşku duyulmayacak bir şekilde belli bir konunun "uzmanı" olarak etiketlendirilebilirsiniz. Aşağıda bu etiketlerden bazıları yer almaktadır: patron, mükemmeliyetçi, romantik, gözlemci analitik, pahalı, sevecen baskın karakterli, dışadönük, sabırsız, konformist sadık, inançlı, arayış sahibi general, büyükelçi, vali, senatör Bu testler birincil ve ikincil Kişisellik eğilimlerini belirlemek için sizin tarzınızın yalnızca bir parçasıdır. Bir defa siz kendi tarzınızı teorik olarak bildiğiniz zaman, kendinizi daha iyi anlayabilirsiniz, başkalarını daha iyi anlayabilirsiniz, değişim gerekli olduğu zaman, kendinizi değiştirin, sizin başarılı olmanıza yardımcı olacak kişisel nitelikleriniz üzerine değer katın, ve başkalarını yeniden yönlendirmek için girişimde bulunun. Pek çok bilgi gibi belli popüler etiketlerden haberdar olmak değerlidir. Bu, kendiniz hakkında yeni bir şeyler öğrenmek için bir armağandır. O bazı önemleri taşımaktadır, fakat en önemlisi kendiniz hakkında daha gerçek bir dünyanın keşfi için ipuçları içermektedir. Sınav ile ilgili sorun bir şef tarafından açıklanmıştır. "Ben testin amacını biliyorum ve kendi deneyimim ile onları kolayca bozabilirim." Bazı şefler, kayıtsız bir şekilde, astları üzerine bir etiket yapıştırma konusunda kendilerini daha rahat hissetmektedir (bu belki de onlara daha fazla yönetim havası

4 vermektedir). Siz etiketlenmekten kaçınmaya çalışmalısınız. Etiketler sınırlandırıcıdır. Siz etiketin sınırlarına karşın etkin olmayı istemelisiniz. Tarz testleri genellikle bir aldatmacadır. Ben etiketlemeden nefret ederim. Bazı etiketlemeler insanları köpekleştirmektedir. Bu tür etiketlemeler sizi olumsuz olarak etkileyebilin sizi tembelleştirebilir. Herkes kendisini zenginleştirmeyi öğrenebileceği tarzlara sahiptir. Ve siz ister üniversiteden yeni mezun olun, isterse yükseklerde bir yerlerde olun, çok sayıda farklı tarz kullanabilirsiniz. Her zaman için tek tarza sahip olmazsınız.-paula AMCONA, ScrippHoward Mews- Sizin görsel tarzınız fiziksel görünümünüzdür. San Francisco Examiner gazetesinde "Amerikalılar Kendi politik adaylarını, kozmetik ürün seçtikleri l.ırzda - görünümlerine bakarak- seçmektedir şeklinde bir yazı yayınlanmıştır Oy verenler adayları herkesin sahip olduğu bir deneyime göre, görünüşe bakarak, değerlendirirler." Kaliforniya Üniversitesi'nden profesör Shawn Kosenburg yaptığı araştırmaların sonucu olarak iyi görünümlü insanların daha fazla "güven verdiklerini" ve "yeterliliğe sahip olduklarını" söylemiştir. Fiziksel imaj seçimlere ilişkin durumlarda etkili olmasının yanı sıra kariyer konusunda da etkilidir. Kişinin uzun boylu, beyaz, saçları dökülmemiş, obez olmayan birisi olması kariyer elde etme konusunda önem taşımaktadır. Doğal olarak, ideal fiziksel tanımlamalara uymayan CEO'lar vardır. Bunun nedeni fiziksel görünümün "güven ve yeterlilik" konusunda tek ölçü olmamasıdır. Bu sadece aynı seviyeye sahip kişiler arasında bir öncelik sağlayabilmektedir. Kişisel tarzınızı geliştirmek için burada Aslanlar Kükremeye Gereksinim Duymaz(Lions Don't Need to Roar, Warner Books, 1992) kitabımdan bir alıntı yaptım: DAHA İYİ BİR İZLENİM OLUŞTURABİLMEK İÇİN Kendinizi ifade edebilmek için tüm fiziksel varlığınızı kullanın (Fiziksel varlığınız sizin güvenilirliğiniz üzerine kurulacak yapıyı belirler. Yavaş, kontrollü ve amaca yönelik bir tarzda davranın. Fiziksel bir oyun planına sahip olun (Fiziksel olarak bir amacı gerçekleştirmek için zamanından önce karar vermeye yönelik bir amaca sahip olun). Birbiriyle bağlantılı söz ve davranışlarınızın ne anlama geldiğini insanlara gösterin. Şaşkınlığa uğrayarak yanıt vermeyiniz. Olumsuzluklarınızı geliştirin. İnsanların çoğunun yaptığı şeyin tersini yapın.

5 Esnek olun. İstekli olun. Dört-dakika kuralını hatırlayın (karşılaştığınız ilk dört dakikada davranışlarınızın bilinçli olarak kontrolünü yapın). İYİ BİR ŞEKİLDE EL SIKIŞIN İnsanların selamlaşma tarzlarına saygı duyun. Avuç içinden parmaklara değil, avuç içinden avuç içine el sıkışın. Elini sıktığınız insanla konuşun. Gerektiğinden bir saniye daha fazla elinizi tutun. Sıkı olun fakat rahatsızlığa neden olacak şekilde kuvvet uygulamayın. Daha fazla sıcaklık aktarmak istiyorsanız iki elinizi kullanın. Elinizi geri çekerken kısa ve bu amaca yönelik olarak davranın. İNSAFLARIN İSİMLERİNİ HATIRLAYIN Rahatlayın; siz rahat olduğunuz zaman bellek daha iyi çalışacaktır. Hemen ismi yüksek sesle tekrarlayın, kişiyle yapacağınız bir sonraki konuşmada ismi mutlaka kullanın. Mümkün ve uygun ise, birkaç dakika içinde ismi tekrar kullanın. İlk fırsatta, ismi bir yerlere yazın. İŞYERİNDE DOKUNMA 1. Erkeklere ve kadınlara aynı şekilde dokunun. Tutarlı olun. 2. Destekleyici, cesaret verici ve özenli olun. (Tacizkar bir şekilde dokunmak hiçbir iş durumu için uygun davranış olmayacaktır) 3. İnsanlara dokunduğunuz zamanki tepkilerine karşı duyarlı olun.

6 4. Başkasının arkasından sessizce yaklaşmayın. Diğer insanların sizin varlığınızdan haberdar olduklarından emin olun. 5. Elinizi bir elin, kolun ya da omzun üzerine sıkı bir şekilde koyun (Dirseğe dokunmak evrensel olarak en fazla kabul edilebilir gözükmektedir) 6. Fiziksel temasınızı yalnızca bir saniye için sürdürün. 7. Elinizi sabit ve sağlam tutun. 8. Elinizi belli bir amaç ve belli bir tarzda koyun ve kaldırın. 9. Gülümseyin, rahatlayın ve Karşı taraftan sizin temasınıza karşılık beklediğinizi belli edecek şekilde bakın. 10. Eğer fiziksel olarak temasta bulunamıyor- sanız, yüz ifadeniz, ses tonunuz ve sözcüklerinizle karşı tarafa bunu hissettirin. 11. Uygulama yapın, uygulama yapın, uygulama yapın. İŞYERİNDE UYGUN DAVRANIŞ (Bunun uygun ve cinsel istismar davranışı olmadığını varsayarak) 1.Bir sığır damgalama çubuğu değmiş gibi davranmayın. 2.Dokunmaya izin verin. Ondan haberdar olun. Onu kabul edin. Ya da bazı nedenlerle istemiyorsanız ona karşı koyun. 3.Dokunmaktan olmayan bir anlam çıkarmayın (kişi cüzdanınıza ya da daha kötü bir yere dokunmuyorsa). 4.Ona doğru yaklaşın. 5.Mümkünse (ve sizin için uygunsa) ona karşılık verin. İŞYERİ KUCAKLAŞMASI 1.İlk kez kucaklaşacaksanız, kabul etmeye karşı kuşku içindeyseniz, bunu sözlü olarak belirttikten sonra kucaklaşın. 2.Sağ elinizle kavrayın ve sol elinizi kişinin omzunun kenarına yerleştirin, daha sonra üst bedeninizi ona doğru yaslayın.

7 3.Dudaklarınızı karşı karşıya gelmemesi için diğer kişinin yanağına, ya da yakasına doğru başınızı çevirin. 4.Tipik bir el sıkışmasından bir ya da iki saniye daha fazla olarak sarılın. 5.Kalçaya dokunmayın. 6.Sarıldığınız kişiyi bırakın, kişinin gözlerine bakın, gülümseyin ve bir adım geri gidin. Kısa bir aradan sonda konuşmanızı sürdürün, ya da sarılma sonrasında planladığınız şeyi yapın. PROFESYONEL ORTAMLARDA BULUNMAK 1.Rahatlamış ve enerjik bir şekilde göz ve baş seviyesini koruyun. 2.Serbest bir duruşa sahip olabilmek için doğal ve "hazır" bir konum belirleyin. 3.Karşı tarafa yeterince yakın olun fakat rahatsız edecek şekilde yaklaşmayın. 4.Bir kapı, duvar, kürsü ya da mobilyaya dayanmak yerine dimdik ayakta durun. 5.Gömlek kollarını katlamayın; kemerinizi sıkıca ayarlayın; kravatınızı gevşetmeyin; saçınızla oynamayın. KONTROLLÜ BİR ŞEKİLDE OTURMAK 1.Sandalyeye yaklaşın. 2.Durun. 3.Bedeninizin üst ve alt kısmını dengeli bir şekilde tutun. 4.İyi görünümünüzü koruyarak dizlerinizi kırın ve bedeninizi aşağı doğru bırakın. 5.Önce sandalyenin kenarına oturun. 6.Ellerinizi kullanarak kendinizi arkaya doğru itin. 7.Kontrollü bir şekilde ayağa kalkmak için, aynı sırayı tersten izleyin.

8 VARLIĞINIZI ZENGİNLEŞTİRMEK İÇİN DAVRANIŞ 1.Her zaman belli bir durum için uygun ve kabul edilebilir davranışlarda bulunun. Ayrıca başka ülkelerde farklı anlamlara gelebilecek davranışlardan kaçının. 2.Ellerinizi ve kollarınızı kullandığınız zaman, onları belli bir uzaklıkta tutun. 3.Her bir hareketi bir saniye için yapın ve her hareketi mümkün olduğunca yumuşak bir şekilde yapın. 4.Sözleriniz ve davranışlarınız eşzamanlı olsun: ne söyleyeceğinizi düşünün; onu gösterin ve söyleyin. Söyleyeceğiniz şeyi düşünmeyin; onu söyleyin ve daha sonra onu göstermeyi hatırlayın. Bu sizin seçeneğinizdir. Disney'in CEO'su Michael Eisner'in herhangi bir engelin aşılması konusunda söyleyecekleri vardır: "Siz kanonuzu sudan daha hızlı ya da daha yavaş kullanabilirsiniz. Siz yalnızca suyun istediğiniz yere gitmesini sağlayamazsınız." Mükemmele yakın olanlar birine karşı geliştirilebilecek genel eğilimi bertaraf etmek için birden daha fazla tarz geliştirirler. Bu, büro için, golf için, bir kamp gezisi için, bir parti için, ya da bir cenaze için elbise değiştirmek gibidir. Onlar durumun gereklerine göre değişiklik yaparlar. Onun görünümü ya da kişiliği ne olursa olsun, mükemmele yakın şefler ayrı tarzlar üzerinde çalışmaktadır. Packaging Systems International'in emekli başkanı Ernest Hovvell'in söylediği gibi "Ben bir personel toplantısına gelirim ve ondan hoşlanmaya çalışırım. Ben karizmatik bir tarza kolayca ayak uyduramaya- cak birisine iyi bir örneğim. Ben gerçekten onun üzerinde çalışmalıyım. Ancak bu şekilde başarılı olabilirim!" Mükemmele yakın şefler kendi baskın özelliklerinden haberdar olurlar fakat onu ön plana çıkarmamaya çalışırlar.

HATA 1. İşinize saplantılı biçimde bağlı olmamanız

HATA 1. İşinize saplantılı biçimde bağlı olmamanız SATIŞ HATALARI HATA 1 İşinize saplantılı biçimde bağlı olmamanız İşte bulunduğunuz her an iyi sonuçlar elde etmeye çalışın, çevrenizdeki bütün satış araçlarından yararlanın ve fikirlerinizi hemen yürürlüğe

Detaylı

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI TEKNİKERLİĞİ EĞİTİMİ - IV - İLETİŞİM BECERİLERİ

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI TEKNİKERLİĞİ EĞİTİMİ - IV - İLETİŞİM BECERİLERİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI TEKNİKERLİĞİ EĞİTİMİ - IV - İLETİŞİM BECERİLERİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI TEKNİKERLİĞİ EĞİTİMİ - IV - İLETİŞİM BECERİLERİ Eğitim içeriği Ağız ve Diş Sağlığı Teknikerliği Eğitim ve Sınav Komisyonu

Detaylı

TEST: Nasıl Daha Verimli Öğrendiğinizi Biliyor musunuz?

TEST: Nasıl Daha Verimli Öğrendiğinizi Biliyor musunuz? Nasıl öğrendiğinizi biliyor musunuz? Ve ne kadar verimli öğrendiğinizi İşte bu test ile ne kadar verimli bir öğrenmeye sahip olduğunuzu anlayacaksınız, eksikliklerinizi tespit edeceksiniz. Haydi iş başına.

Detaylı

Dersler, ödevler, sýnavlar, kurslar... Dinlence günlerinde bile boþ durmak yoktu. Hafta sonu gelmiþti; ama ona sormalýydý.

Dersler, ödevler, sýnavlar, kurslar... Dinlence günlerinde bile boþ durmak yoktu. Hafta sonu gelmiþti; ama ona sormalýydý. Dersler, ödevler, sýnavlar, kurslar... Dinlence günlerinde bile boþ durmak yoktu. Hafta sonu gelmiþti; ama ona sormalýydý. Üstüne, günlerin yorgunluðu çökmüþtü. Bunu ancak oyunla atabilirdi. Caný oyundan

Detaylı

LİSE REHBERLİK SERVİSİ

LİSE REHBERLİK SERVİSİ LİSE REHBERLİK SERVİSİ Verimli Ders Çalışma Ders çalışma konusunda bir çoğunuz da çeşitli şikayetler vardır. Bir kısmınız ders çalışmaya başlamakta güçlük çekerken Bir kısmınız çalışma esnasında derse

Detaylı

Mesleği/İşi Tanıma. Yapılan işin/mesleğin öğrenilmesi. gereklerinin öğrenilmesi. zorluklarının öğrenilmesi. Aranan niteliklerin

Mesleği/İşi Tanıma. Yapılan işin/mesleğin öğrenilmesi. gereklerinin öğrenilmesi. zorluklarının öğrenilmesi. Aranan niteliklerin HOŞGELDİNİZ! 1 Abteilung 17.03.2012 Alle Rechte bei Robert Bosch GmbH, auch für den Fall von Schutzrechtsanmeldungen. Bireysel Kariyer Planlama Mesleği/İşi Tanıma Yapılan işin/mesleğin öğrenilmesi gereklerinin

Detaylı

ETKILI SUNUM SıRLARı

ETKILI SUNUM SıRLARı ETKILI SUNUM SıRLARı Temel Hazırlıklar Başarılı bir sunum yaptığınız hazırlığa bağlıdır. Bu bölümde etkili bir sunum yapmak için gereken sağlam zemini nasıl kuracağınız anlatılıyor. Bu zemin yaratıcı düşünmeyi,

Detaylı

ANNE BABA ÇOCUK İLETİŞİMİ

ANNE BABA ÇOCUK İLETİŞİMİ ANNE BABA ÇOCUK İLETİŞİMİ Çocuğun davranışlarının kabul edilebilir bir düzeyde olması, yapıcı ve uyumlu bir birey olarak yetişmesi anne, baba, çocuk iletişimine bağlıdır. Eğer sağlıklı bir iletişim kurulabiliyorsa,

Detaylı

Nasıl Daha İyi Öğrenirim?

Nasıl Daha İyi Öğrenirim? Nasıl Daha İyi Öğrenirim? Farklı Öğrenme Yöntemleri Öğrenciler farklı yöntemlerle öğrenirler. Bunlardan bazıları aşağıda verilmiştir: okuyarak ve okuduğunu hatırlayarak, önemli bölümlerin altlarını çizerek,

Detaylı

Seviye 3 Ünite 3 Çalışma Planı

Seviye 3 Ünite 3 Çalışma Planı Seviye 3 Ünite 3 Çalışma Planı Değerli Öğrencimiz, İşte gelecek iki haftanın çalışma planı! Bu planda detaylandırılmış aktiviteler üzerine 6-7 saat çalışmanızı öneriyoruz. Tavsiyemiz bütün aktiviteleri

Detaylı

Seviye 1 Ünite 3 Çalışma Planı

Seviye 1 Ünite 3 Çalışma Planı Seviye 1 Ünite 3 Çalışma Planı Değerli Öğrencimiz, İşte bu haftanın çalışma planı. Bu planda detaylandırılmış aktiviteler üzerine 5-6 saat çalışmanızı öneriyoruz. Tavsiyemiz bütün aktiviteleri bir defada

Detaylı

İşte bu, kişileri birbirlerinden ayıran özelliklerin tümüne, kişinin Girişimcilik Profili diyoruz.

İşte bu, kişileri birbirlerinden ayıran özelliklerin tümüne, kişinin Girişimcilik Profili diyoruz. KİŞİNİN GİRİŞİMCİLİK PROFİLİ Her insanın vücut yapısı nasıl ki her spora uygun değilse, her insanın çeşitli özellikleri de onun her türlü girişim i yapmasına uygun değildir. Bir başka deyişle, kişinin

Detaylı

MÜLAKAT BECERİLERİ. Hazırlayan: İK Uzm.Seda MUMLU

MÜLAKAT BECERİLERİ. Hazırlayan: İK Uzm.Seda MUMLU MÜLAKAT BECERİLERİ Hazırlayan: İK Uzm.Seda MUMLU İçindekiler MÜLAKAT MÜLAKAT ÇEŞİTLERİ MÜLAKAT ÖNCESİ HAZIRLIK MÜLAKATTA NELER YAPILMALI/YAPILMAMALI MÜLAKAT SORULARI Mülakat Hakkında Mülakat ; Sınırlı

Detaylı

BÜRO ERGONOMİSİ. Bursa Teknik Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü

BÜRO ERGONOMİSİ. Bursa Teknik Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü BÜRO ERGONOMİSİ Bursa Teknik Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü BÜRO ERGONOMİSİ AÇISINDAN NE DURUMDAYIZ? Çalıştığınız büro YETERİNCE büyük mü? Çalıştığınız büro YETERİNCE aydınlık mı?

Detaylı

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ CASUS OYUNU FİLM ANALİZ ÇALIŞMASI. HAZIRLAYAN İmran NİŞANCI

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ CASUS OYUNU FİLM ANALİZ ÇALIŞMASI. HAZIRLAYAN İmran NİŞANCI İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ CASUS OYUNU FİLM ANALİZ ÇALIŞMASI HAZIRLAYAN İmran NİŞANCI Sayfa 1 CASUS OYUNU FİLMİ ABD nin merkezi haber alma ve haber verme teşkilatı. İngilizce

Detaylı

HAYAT BİLGİSİ A TEMASI: OKUL HEYECANIM. Gözümüzün rengi Saçımızın rengi Okula gitmemiz Yukarıdakilerden hangisi fiziksel özelliğimiz değildir?

HAYAT BİLGİSİ A TEMASI: OKUL HEYECANIM. Gözümüzün rengi Saçımızın rengi Okula gitmemiz Yukarıdakilerden hangisi fiziksel özelliğimiz değildir? 1. SINIF OKULA YARDIMCI VE SINAVLARA HAZIRLIK A TEMASI: OKUL HEYECANIM TEST-1 1. Gözümüzün rengi Saçımızın rengi Okula gitmemiz Yukarıdakilerden hangisi fiziksel özelliğimiz değildir? A) Okula gitmemiz

Detaylı

İÇİNDEKİLER 1. MÜLAKATTAN ÖNCE BİREYSEL SWOT ANALİZİ KIYAFET TARZI YAPILACAKLAR LİSTESİ 2. MÜLAKAT SIRASINDA

İÇİNDEKİLER 1. MÜLAKATTAN ÖNCE BİREYSEL SWOT ANALİZİ KIYAFET TARZI YAPILACAKLAR LİSTESİ 2. MÜLAKAT SIRASINDA İÇİNDEKİLER 1. MÜLAKATTAN ÖNCE BİREYSEL SWOT ANALİZİ KIYAFET TARZI YAPILACAKLAR LİSTESİ 2. MÜLAKAT SIRASINDA ADIM ADIM BAŞARILI BİR MÜLAKAT MÜLAKAT TEKNİKLERİ MÜLAKAT ÇEŞİTLERİ ÜCRET GÖRÜŞMESİ 3. MÜLAKATTAN

Detaylı

Seviye 1 Ünite 3 Çalışma Planı

Seviye 1 Ünite 3 Çalışma Planı Seviye 1 Ünite 3 Çalışma Planı Değerli Öğrencimiz, İşte bu haftanın çalışma planı. Bu planda detaylandırılmış aktiviteler üzerine 4-6 saat çalışmanızı öneriyoruz. Tavsiyemiz bütün aktiviteleri bir defada

Detaylı

ÖZEL SEYMEN EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI REHBERLİK BÜLTENİ MESLEK SEÇİMİNİN ÖNEMİ

ÖZEL SEYMEN EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI REHBERLİK BÜLTENİ MESLEK SEÇİMİNİN ÖNEMİ ÖZEL SEYMEN EĞİTİM KURUMLARI 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI REHBERLİK BÜLTENİ MESLEK SEÇİMİNİN ÖNEMİ Değerli Velimiz; Meslek seçiminin öneminin anlatıldığı ve siz değerli velilerimize yönelik önerileri

Detaylı

Kekemelik, konuşmanın akıcılığıyla ilgili bir iletişim bozukluğudur. Ses, hece ve sözcüklerde uzatmalar, tekrarlar veya duraklamalarla

Kekemelik, konuşmanın akıcılığıyla ilgili bir iletişim bozukluğudur. Ses, hece ve sözcüklerde uzatmalar, tekrarlar veya duraklamalarla Kekemelik Nedir? Kekemelik, konuşmanın akıcılığıyla ilgili bir iletişim bozukluğudur. Ses, hece ve sözcüklerde uzatmalar, tekrarlar veya duraklamalarla ortaya çıkan konuşmanın akıcılığının bozulduğu durum

Detaylı

İŞYERİ EGZERSİZLERİ. Hazırlayan: Uzman Fizyoterapist Meral HAZIR

İŞYERİ EGZERSİZLERİ. Hazırlayan: Uzman Fizyoterapist Meral HAZIR İŞYERİ EGZERSİZLERİ Hazırlayan: Uzman Fizyoterapist Meral HAZIR EGZERSİZLERİ Günümüzde, özellikle endüstriyel toplumlarda aktif olmayan yaşam şekli, ergonomik olmayan çalışma koşulları ve İŞYERİEGZERSİZLERİ

Detaylı

1. Her yeni güne bir öpücükle başlayın. 2. Alyansınızı takmayı ihmal etmeyin.

1. Her yeni güne bir öpücükle başlayın. 2. Alyansınızı takmayı ihmal etmeyin. İlişkilerde ve evliliklerde hep sorunlar yaşıyoruz. Oysaki akıllı ve mantıklı davranarak, diğer deyişle beyin gücünüzü devreye sokarak evliliğinizde mutluluğu ölümsüz kılabilir, aşkı ve heyecanı her dem

Detaylı

Kurumsallaşma Eğitimi

Kurumsallaşma Eğitimi Eğitimler Kurumsallaşma Eğitimi İÇERİK Aile şirketlerinde kurumsallaşma ihtiyacı Kurumsallaşmanın gerektirdikleri İhtiyaç analizleri Kurumsallaşmanın önündeki engeller Aile firmalarında iletişim Problemler

Detaylı

a) Gerinme: Sırtüstü yatar pozisyonda, eller yana açık, bacaklar düz iken bacakları aşağıya, kolları yanlara doğru iyice uzatmaya çalışın.

a) Gerinme: Sırtüstü yatar pozisyonda, eller yana açık, bacaklar düz iken bacakları aşağıya, kolları yanlara doğru iyice uzatmaya çalışın. BEL EGZERSİZLERİ 1) GERME HAREKETLERİ: a) Gerinme: Sırtüstü yatar pozisyonda, eller yana açık, bacaklar düz iken bacakları aşağıya, kolları yanlara doğru iyice uzatmaya çalışın. Aynı pozisyonda, kollan

Detaylı

Final Sınavı. Güz 2005

Final Sınavı. Güz 2005 Econ 159a/MGT 522a Ben Polak Güz 2005 Bu defter kitap kapalı bir sınavdır. Sınav süresi 120 dakikadır (artı 60 dakika okuma süresi) Toplamda 120 puan vardır (artı 5 ekstra kredi). Sınavda 4 soru ve 6 sayfa

Detaylı

Yönetici tarafından yazıldı Perşembe, 08 Ekim 2009 05:05 - Son Güncelleme Perşembe, 08 Ekim 2009 05:08

Yönetici tarafından yazıldı Perşembe, 08 Ekim 2009 05:05 - Son Güncelleme Perşembe, 08 Ekim 2009 05:08 Söz Dinlemeyen Çocuklara Nasıl Yardımcı Olunmalıdır? Çocuklarda zaman zaman anne-babalarının sözünü dinlememe kendi bildiklerini okuma davranışları görülebiliyor. Bu söz dinlememe durumu ile anne-babalar

Detaylı

The European Social Survey

The European Social Survey ESS document date: 12/07/04 The European Social Survey SUPPLEMENTARY QUESTIONNAIRE F-2-F B (Round 2 2004) DENEK NO: VERSİYON NO: F-2-F B 1 ANKETÖRE: HERKESE SORUNUZ! HF1/HF2 KART A Bu bölümde kısaca bazı

Detaylı

Facebook. 1. Grup ve Sayfalar. Facebook ta birçok grup ve sayfa üzerinden İngilizce öğrenen kişilerle iletişime geçebilir ve

Facebook. 1. Grup ve Sayfalar. Facebook ta birçok grup ve sayfa üzerinden İngilizce öğrenen kişilerle iletişime geçebilir ve Hayatın hemen hemen her alanında bir şekilde karşımıza çıkan Facebook ve Twitter, İngilizce öğrenmek için iyi bir araç olabilir mi? İngilizce eğitimi uzun ve önemli bir süreçtir. Genelde ilkokul çağlarında

Detaylı

SİZİN WEB SİTENİZ BİR TANEDİR!

SİZİN WEB SİTENİZ BİR TANEDİR! 1 SİZİN WEB SİTENİZ BİR TANEDİR! Tabi şu da bir gerçek ki, sizin siteniz 350 milyon ve hala artmakta olan siteden bir tanesidir. Sitenizin diğerlerinden ayrılması ve ayakta kalması için ne yapabilirsiniz?

Detaylı

Bir gün Pepe yi görmeye gittim ve ona : Anlayamıyorum her zaman bu kadar pozitif olmak mümkün değil, Bunu nasıl yapıyorsun? diye sordum.

Bir gün Pepe yi görmeye gittim ve ona : Anlayamıyorum her zaman bu kadar pozitif olmak mümkün değil, Bunu nasıl yapıyorsun? diye sordum. PEPE NİN HİKAYESİ Pepe, herkesin olmak isteyeceği türden bir insandı. Her zaman neşeli olup, her zaman, söyleyeceği pozitif bir şey vardı. Birisi istediğinde hemen gidiyor, daima : Daha iyisi olamaz! diye

Detaylı

Bilmek Bizler uzmanız. Müşterilerimizi, şirketlerini, adaylarımızı ve işimizi biliriz. Bizim işimizde detaylar çoğu zaman çok önemlidir.

Bilmek Bizler uzmanız. Müşterilerimizi, şirketlerini, adaylarımızı ve işimizi biliriz. Bizim işimizde detaylar çoğu zaman çok önemlidir. Randstad Group İlkesi Başlık Business Principles (Randstad iş ilkeleri) Yürürlük Tarihi 27-11 -2009 Birim Grup Hukuk Belge No BP_version1_27112009 Randstad, çalışma dünyasını şekillendirmek isteyen bir

Detaylı

ABLA KARDEŞ Gerçek bir hikayeden alınmıştır.

ABLA KARDEŞ Gerçek bir hikayeden alınmıştır. SOKAK - DIŞ - GÜN ABLA KARDEŞ Gerçek bir hikayeden alınmıştır. Batu 20'li yaşlarında genç biridir. Boynunda asılı bir fotoğraf makinesi vardır. Uzun lensli profesyonel görünşlü bir digital makinedir. İlginç

Detaylı

www.rehberlikservisi.org

www.rehberlikservisi.org www.rehberlikservisi.org 1 BAŞLARKEN Çocuklarımız bizim için ne kadar önemli? TEOG öncesinde onlar için neler yapıyoruz? Gelecekleri için planlarınız var mı? Çocuklarınızı yeterince anlıyor musunuz? Neden

Detaylı

STK lar için Proje Yönetimi Felissa Tibbitts

STK lar için Proje Yönetimi Felissa Tibbitts STK lar için Proje Yönetimi Felissa Tibbitts STK Yönetimi Konferans Yazıları no 1, 2004 Bugün burada sizinle birlikte olmak benim için büyük bir mutluluktur. Sizlerin uzun geçen haftadan sonra, böyle bir

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ. Mezun Bilgi Formu

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ. Mezun Bilgi Formu YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Mezun Bilgi Formu Bu çalışma; Program Çıktılarının mezunlarımız tarafından ne ölçüde sağlandığının belirlenebilmesi amacıyla hazırlanmıştır.

Detaylı

Đngilizce yi Daha Hızlı Öğrenmenize Yardımcı Olacak Rahatlama Teknikleri

Đngilizce yi Daha Hızlı Öğrenmenize Yardımcı Olacak Rahatlama Teknikleri Đngilizce yi Daha Hızlı Öğrenmenize Yardımcı Olacak Rahatlama Teknikleri Hande and Ian Przybylinski Đngilizce yi Daha Hızlı Öğrenmenize Yardımcı Olacak Rahatlama Teknikleri Stres hayatın bir parçası. Herkes,

Detaylı

SUNUM TEKNİKLERİ. Burcu Örentürk Aybat

SUNUM TEKNİKLERİ. Burcu Örentürk Aybat SUNUM TEKNİKLERİ Burcu Örentürk Aybat Isınalım! Çoklu ortam araçlarında sunum hazırlarken dikkat etmeniz gereken bir fikir/kural/ipucu düşünün. Power Point programını kullanın. Bu fikiri/kuralı/ipucunu

Detaylı

İletişim Nedir? İletişim; duygu, düşünce veya bilgilerin akla gelebilecek her yolla başkalarına aktarılmasıdır. Bu sürecin amacı ; anlaşılmaktır.

İletişim Nedir? İletişim; duygu, düşünce veya bilgilerin akla gelebilecek her yolla başkalarına aktarılmasıdır. Bu sürecin amacı ; anlaşılmaktır. CrystalAcademy İletişim Nedir? İletişim; duygu, düşünce veya bilgilerin akla gelebilecek her yolla başkalarına aktarılmasıdır. Bu sürecin amacı ; anlaşılmaktır. BEDEN DİLİNDE İLETİŞİM Sözsüz mesajlar,

Detaylı

NURULLAH- Evet bu günlük bu kadar çocuklar, az sonra zil çalacak, yavaş yavaş toparlana bilirsiniz.

NURULLAH- Evet bu günlük bu kadar çocuklar, az sonra zil çalacak, yavaş yavaş toparlana bilirsiniz. Bozuk Paralar KISA FİLM Yaşar AKSU İLETİŞİM: (+90) 0533 499 0480 (+90) 0536 359 0793 (+90) 0212 244 3423 SAHNE 1. OKUL GENEL DIŞ/GÜN Okulun genel görüntüsünü görürüz. Belki dışarı çıkan birkaç öğrenci

Detaylı

Öğrencinin Adı Soyadı : ETKİNLİK 1 : Düz Aynada Görüntü Konulu Karikatür

Öğrencinin Adı Soyadı : ETKİNLİK 1 : Düz Aynada Görüntü Konulu Karikatür EK C : Öğrenci Kılavuzu (Düz Ayna) Öğrencinin Adı Soyadı : Sınıf: ETKİNLİK 1 : Düz Aynada Görüntü Konulu Karikatür 1. Karikatürü dikkatlice inceleyiniz. a. Sağ tarafta yer alan adam: Aynadaki görüntüyü

Detaylı

NASIL ÖĞRENİYORUZ? (KÖS) (KİŞİSEL ÖĞRENME STİLİ)

NASIL ÖĞRENİYORUZ? (KÖS) (KİŞİSEL ÖĞRENME STİLİ) NASIL ÖĞRENİYORUZ? (KÖS) (KİŞİSEL ÖĞRENME STİLİ) ÖĞRENMEK NEDİR? Yaşan& sonucu kazanılan ve kalıcı izleri olan davranış değişikliğidir. Öğrenme olması için davranış değişikliğinin kalıcı olması gerekir.

Detaylı

5 Yaş : En sevdiğim arkadaşım Yaş : Kurallar ve törenler 9-11 yaş : Kuvvetlenen Arkadaşlık Bağları

5 Yaş : En sevdiğim arkadaşım Yaş : Kurallar ve törenler 9-11 yaş : Kuvvetlenen Arkadaşlık Bağları 1. Ay : İşte geldim, buradayım! 3. Ay : Harika bir oyuncağım var: Ellerim! 6. Ay : Ben bir enerji küpüyüm! 9. Ay : Güvenlik önlemlerini artırdınız mı? Emekliyorum! 12. Ay : Yürüyorum! Bağımsızım, Mutluyum,

Detaylı

SINIF YÖNETİMİ Sınıfın İlişki Düzeni

SINIF YÖNETİMİ Sınıfın İlişki Düzeni SINIF YÖNETİMİ Sınıfın İlişki Düzeni NELER ÖĞRENECEĞİZ? Sınıfta ilk günlerin özellikleri Sınıfta ilişki politikaları ve tipleri Sınıfta iletişim SINIFTA İLK GÜNLERİN ÖZELLİKLERİ Sınıfta ilişki düzeni oluşturmada

Detaylı

8-9 YAŞ ÇCUKLARININ YAŞ DÖNEMİ ÖZELLİKLERİ VE OKUL-ÖDEV ÇALIŞMALARI ÖZEL ANTALYA ENVAR İLKOKULU 8-9 YAŞ ÇOCUKLARININ GELİŞİM DÖNEMLERİ ÖZELLİKLERİ

8-9 YAŞ ÇCUKLARININ YAŞ DÖNEMİ ÖZELLİKLERİ VE OKUL-ÖDEV ÇALIŞMALARI ÖZEL ANTALYA ENVAR İLKOKULU 8-9 YAŞ ÇOCUKLARININ GELİŞİM DÖNEMLERİ ÖZELLİKLERİ 8-9 YAŞ ÇCUKLARININ YAŞ DÖNEMİ ÖZELLİKLERİ VE OKUL-ÖDEV ÇALIŞMALARI ÖZEL ANTALYA ENVAR İLKOKULU 8-9 YAŞ ÇOCUKLARININ GELİŞİM DÖNEMLERİ ÖZELLİKLERİ ÇOCUKLARIMIZIN GELİŞİM DÖNEMİ ÖZELLİKLERİNİ BİLMEK NE

Detaylı

DUYGUSAL ZEKA KENDİSİNİN BAŞKALARININ DUYGULARINI TANIMAK VE YÖNETEBİLMEK Hogan Assessment Systems Inc.

DUYGUSAL ZEKA KENDİSİNİN BAŞKALARININ DUYGULARINI TANIMAK VE YÖNETEBİLMEK Hogan Assessment Systems Inc. DUYGUSAL ZEKA EQ KENDİSİNİN VE BAŞKALARININ DUYGULARINI TANIMAK VE YÖNETEBİLMEK Rapor: Sam Poole Kimlik no: HC560419 TARİH Şubat 23, 2017 2013 Hogan Assessment Systems Inc. GİRİŞ Hogan Duygusal Zeka ölçümü

Detaylı

EL VE EL BĠLEKLERĠ Egzersiz 1

EL VE EL BĠLEKLERĠ Egzersiz 1 İşyeri Egzersizleri EL VE EL BĠLEKLERĠ Egzersiz 1 Ellerinizi önünüzde avuç içleri birbirine temas eder şekilde birleştiriniz. Ellerinizi avuç içleri yapışık olarak, hafif bir gerilme hissedene kadar aşağı

Detaylı

Diğer: Diğer:... Diğer:...

Diğer: Diğer:... Diğer:... Anket Üniversite Bu anket formu, işitme engellilerin üniversite eğitimlerini desteklemeyi amaçlayan bir proje çerçevesinde sizlerin sorunlarını değerlendirmek için hazırlanmıştır. Ad Soyad: Devam ettiğiniz

Detaylı

MESAJIN ULAŞMASI SÖZ SES BEDEN DİLİ %93

MESAJIN ULAŞMASI SÖZ SES BEDEN DİLİ %93 MESAJIN ULAŞMASI SÖZ %7 SES %93 BEDEN DİLİ BEDEN DİLİNDE İLETİŞİM Sözsüz mesajlar, jestler, göz ve baş hareketleri, beden duruşu, yüz ifadeleri, mesafe, temas gibi BEDEN DİLİ ÖGELERİYLE ifade edilir. Bu

Detaylı

GELECEK KARİYER ADIMINIZI BELİRLEMEK

GELECEK KARİYER ADIMINIZI BELİRLEMEK GELECEK KARİYER ADIMINIZI BELİRLEMEK İş aramaya karar verdiniz. İş başvurularına başlamadan önce 3 şey hakkında net olmanız önemli: İdeal işinize kavuşmak; bu 3 faktörün birbiriyle örtüştüğü durumda mümkün.

Detaylı

KİŞİSEL "GÜÇ KİTABINIZ" Güçlenin!

KİŞİSEL GÜÇ KİTABINIZ Güçlenin! KİŞİSEL "GÜÇ KİTABINIZ" Güçlenin! Hangi alanlarda başarılıyım? Ne yapacağım? Okul hayatınız bittiğinde, önünüze gerçekleştirebileceğiniz çok sayıda fırsat çıkar. Kendi iş yerlerini açan insanların ne tür

Detaylı

Final Touch. FINISHING SCHOOL by Safak Fisek. Kişisel İmaj Yönetimi ve Zarafet sınıfımız açıldı! 09 Mart 2012 Cumartesi

Final Touch. FINISHING SCHOOL by Safak Fisek. Kişisel İmaj Yönetimi ve Zarafet sınıfımız açıldı! 09 Mart 2012 Cumartesi Final Touch FINISHING SCHOOL by Safak Fisek Kişisel İmaj Yönetimi ve Zarafet sınıfımız açıldı! 09 Mart 2012 Cumartesi Son kayıt tarihi : 05 Mart 2012 Pazartesi Bilgi için telefon : 0 532 287 68 38-0 533

Detaylı

Süleyman Çelebi İmam Hatip Ortaokulu

Süleyman Çelebi İmam Hatip Ortaokulu Süleyman Çelebi İmam Hatip Ortaokulu ÖĞRENCİ MEMNUNİYETİ VELİ MEMNUNİYETİ ÇALIŞAN MEMNUNİYETİ ANKET DEĞERLENDİRME SONUÇLARI Mayıs 2015 Değerlendirme Zekeriya ERDEM TEL: 0224 271 99 00 - GSM: 0505 314 37

Detaylı

BÖLÜM 1 SINAVLARA HAZIRLANMAK

BÖLÜM 1 SINAVLARA HAZIRLANMAK İÇİNDEKİLER GİRİŞ... XI BÖLÜM 1 SINAVLARA HAZIRLANMAK 1 Sınav Süreci...3 Giriş...3 Neden Sınav Oluruz?...4 Sınav Süreci...5 Sınavlara Hazırlanmak...6 Sınava Girmek...7 Sınavlara Rağmen Öğrenmek...8 Değişik

Detaylı

BURSA ÖZEL BİREY OKULLARI OKULA UYUM SÜRECİ BAHAR İLHAN REHBER ÖĞRETMEN

BURSA ÖZEL BİREY OKULLARI OKULA UYUM SÜRECİ BAHAR İLHAN REHBER ÖĞRETMEN BURSA ÖZEL BİREY OKULLARI OKULA UYUM SÜRECİ BAHAR İLHAN REHBER ÖĞRETMEN OKULA UYUM SÜRECİ BİR ÇOCUK İÇİN OKUL, DAHA ÖNCE HEMEN HEMEN HİÇBİRİNİ TANIMADIĞI ÇOK SAYIDA ÇOCUKLA KARŞILAŞMA ZORUNLULUĞUYLA, UYULMASI

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Temel Bilgi Teknolojileri Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (x ) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim ( X) Uzaktan

Detaylı

Bilgilendirme Rehberi

Bilgilendirme Rehberi Bilgilendirme Rehberi Ankara 2015 Bilgilendirme Rehberi Sevgili mesi, rehberlik hizmetleri siz lilerle desteklen- gibi birden fazla Sizlerin akademik olarak kadar psikolojik olarak da kendinizi hissetmeniz,

Detaylı

Jonglör seti Öneriler ve püf noktaları Tchibo GmbH D Hamburg 84769AB2X2VI

Jonglör seti Öneriler ve püf noktaları Tchibo GmbH D Hamburg 84769AB2X2VI www.tchibo.com.tr/kılavuzlar Jonglör seti tr Öneriler ve püf noktaları Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 84769AB2X2VI 2015-11 Diabolo DİKKAT! 36 aydan küçük çocuklar için uygun değildir. Uzun ip içerir. Boyuna

Detaylı

Yönetim ve Yöneticilik

Yönetim ve Yöneticilik Yönetim ve Yöneticilik Dersin Amaçları Öğrencinin Yönetim kavramını ve sürecini kavramasını Yönetim biliminin özelliklerini anlamasını Yöneticiliğin fonksiyonlarını ve gereklerini anlayıp gerekli bilgi

Detaylı

BÜTÜNSEL LİDERLİK INTEGRAL LEADERSHIP Kişisel Bütünlük olmadan Şirket Bütünlüğü olmaz ve Zafer Kazanılamaz 3-4 IYUL 2015 BAKÜ MARRIOT ABSHARON HOTEL

BÜTÜNSEL LİDERLİK INTEGRAL LEADERSHIP Kişisel Bütünlük olmadan Şirket Bütünlüğü olmaz ve Zafer Kazanılamaz 3-4 IYUL 2015 BAKÜ MARRIOT ABSHARON HOTEL BÜTÜNSEL LİDERLİK INTEGRAL LEADERSHIP Kişisel Bütünlük olmadan Şirket Bütünlüğü olmaz ve Zafer Kazanılamaz 3-4 IYUL 2015 BAKÜ MARRIOT ABSHARON HOTEL 1 BÜTÜNSEL LİDERLİK INTEGRAL LEADERSHIP Hem patronların

Detaylı

10-11 YAŞ GRUBUNUN ANNE BABASI OLMAK

10-11 YAŞ GRUBUNUN ANNE BABASI OLMAK 10-11 YAŞ GRUBUNUN ANNE BABASI OLMAK İnsanoğlu yaşam boyu farklı gelişme dönemleri yaşar. Çocukları daha iyi tanımak için onların içinde bulundukları gelişme döneminin özelliklerinin bilinmesi aileyi rahatlatır,

Detaylı

Bekar Evli Boşanmış Eşi ölmüş Diğer. İlkokul Ortaokul Lise Yüksekokul Fakülte Yüksek Lisans

Bekar Evli Boşanmış Eşi ölmüş Diğer. İlkokul Ortaokul Lise Yüksekokul Fakülte Yüksek Lisans Form no : Tarih : Bu anket hastalığınızı daha iyi anlayabilmek ve sizlere daha yararlı olabilmek için düzenlenmiştir. Lütfen olabildiğince nesnel (objektif) yanıtlamaya özen gösterin. Ankete kimliğinizi

Detaylı

Verimli Çalışma. Edinilmiş çalışma alışkanlıkları

Verimli Çalışma. Edinilmiş çalışma alışkanlıkları Verimli Çalışma Edinilmiş çalışma alışkanlıkları Bir üniversite öğrencisi olarak sizden beklenilen, bağımsız bir öğrenci olmanızdır. Kimse nasıl çalışmanız gerektiğini sizden daha iyi bilemez, ancak size

Detaylı

Viktorya Uygulamalı Öğrenim Sertifikası (VCAL) 11. ve 12. Sınıf öğrencileri için pratik bir seçenektir.

Viktorya Uygulamalı Öğrenim Sertifikası (VCAL) 11. ve 12. Sınıf öğrencileri için pratik bir seçenektir. VCAL NEDİR? Viktorya Uygulamalı Öğrenim Sertifikası (VCAL) 11. ve 12. Sınıf öğrencileri için pratik bir seçenektir. VCAL size okuma-yazma ve matematik becerilerinin yanı sıra işle ilgili pratik deneyim,

Detaylı

Dil Gelişimi. temel dil gelişimi imi bilgileri

Dil Gelişimi. temel dil gelişimi imi bilgileri Dil Gelişimi Yaş gruplarına göre g temel dil gelişimi imi bilgileri Çocuklarda Dil ve İletişim im Doğumdan umdan itibaren çocukların çevresiyle iletişim im kurma çabaları hem sözel s hem de sözel olmayan

Detaylı

ANKET SONUÇLARI. Anket -1 Lise Öğrencileri anketi.

ANKET SONUÇLARI. Anket -1 Lise Öğrencileri anketi. ANKET SONUÇLARI Anket -1 Lise Öğrencileri anketi. Bu anket, çoğunluğu Ankara Kemal Yurtbilir İşitme Engelliler Meslek Lisesi öğrencisi olmak üzere toplam 130 öğrenci üzerinde gerçekleştirilmiştir. Araştırmaya

Detaylı

Zürih Kantonunda İlköğretim Okulu

Zürih Kantonunda İlköğretim Okulu Türkisch Zürih Kantonunda İlköğretim Okulu Veliler için Bilgiler Januar 2008 / Türkisch 2 / 6 Zürih Kantonu İlköğretim Okulu Hedefler ve Hedefe Yönelik Görüşler Zürih kantonunda devlet ilköğretim okulu

Detaylı

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI DERSİN TANIMI VE UYGULAMASI

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI DERSİN TANIMI VE UYGULAMASI HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI DERSİN TANIMI VE UYGULAMASI Ders ismi Ders kodu Dönem Teori+Pratik Kredi AKTS EĞİTİM FELSEFESİ SNF114 1 2+0 2 3 Ön Şartlı Ders(ler)

Detaylı

SÜRÜŞ GÜVENLİĞİ İÇİN 29 ÖNEMLİ KURAL

SÜRÜŞ GÜVENLİĞİ İÇİN 29 ÖNEMLİ KURAL SÜRÜŞ GÜVENLİĞİ İÇİN 29 ÖNEMLİ KURAL 1.Kesinlikle alkollü olarak araç kullanmayınız ve kullandırmamaya çalışınız. 2. Eskimiş lastiklerle yola çıkmayınız. Kışın en az diş kalınlığı 3 mm yazın 2 mm olmalı

Detaylı

NASIL ÇALIŞILIR? NASIL BAŞARILI OLUNUR?

NASIL ÇALIŞILIR? NASIL BAŞARILI OLUNUR? NASIL ÇALIŞILIR? NASIL BAŞARILI OLUNUR? BEYNİ ÖĞRENMEYE HAZIRLAMAK 1. Fizyolojik Hazırlık Duruşunuzu Düzeltin İyi Beslenin Sağlığınıza Dikkat Edin Olumlu Yüz İfadesi Oluşturun Hareket Edin Gerginlikten

Detaylı

GİZEMLİ KUTULAR PROGRAMI ÖĞRENCİ GÖRÜŞLERİ

GİZEMLİ KUTULAR PROGRAMI ÖĞRENCİ GÖRÜŞLERİ GİZEMLİ KUTULAR PROGRAMI ÖĞRENCİ GÖRÜŞLERİ 19.12.2012 Ben de bilim insanı olmak istiyorum çünkü pes etmem! (7. Sınıf Aklımda bilim insanlarının da hep doğruyu tam olarak bilemeyecekleri kaldı. Bilim insanlarının

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ BİYOSİSTEM MÜHENDİSLİĞİ PROGRAMI SON SINIF ÖĞRENCİ ANKET FORMU. Aralık,2013

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ BİYOSİSTEM MÜHENDİSLİĞİ PROGRAMI SON SINIF ÖĞRENCİ ANKET FORMU. Aralık,2013 ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ BİYOSİSTEM MÜHENDİSLİĞİ PROGRAMI SON SINIF ÖĞRENCİ ANKET FORMU Sevgili U.Ü.Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Programı Öğrencileri, Aralık,2013 Uludağ Üniversitesi

Detaylı

Raporlar Broşürü. Criterion Partnership, The Old Market, Hove, BN3 1AT

Raporlar Broşürü. Criterion Partnership, The Old Market, Hove, BN3 1AT Raporlar Broşürü 1 letterbox@criterion.co.uk Raporlara Genel Bakış Amaç Kullanım Anketlere İlişkin Gereklilikler Hedef Kitle Yetenek Katılımcının sözel ve sayısal yetenek testi sonuçları hakkında detaylı

Detaylı

Kızla İlk Buluşmada Nasıl Sohbet Edilir? Hızlı Bağ Kurma Teknikleri

Kızla İlk Buluşmada Nasıl Sohbet Edilir? Hızlı Bağ Kurma Teknikleri 1 Kızla İlk Buluşmada Nasıl Sohbet Edilir? Hızlı Bağ Kurma Teknikleri Bugün kızla tanışma anında değil de, flört süreci içinde olduğumuz bir kızla nasıl konuşmamız gerektiğini dilim döndüğünce anlatmaya

Detaylı

GÖKKUŞAĞI KOLEJİ ÖZEL ÖĞRETİM İHTİYAÇLARI POLİTİKASI

GÖKKUŞAĞI KOLEJİ ÖZEL ÖĞRETİM İHTİYAÇLARI POLİTİKASI GÖKKUŞAĞI KOLEJİ ÖZEL ÖĞRETİM İHTİYAÇLARI POLİTİKASI OKUL MİSYONU Gökkuşağı Eğitim Kurumları, öğrencilerinin entelektüel, sosyal, duygusal ve bireysel yeteneklerinin gelişimine odaklanmış, akademik olarak

Detaylı

SINAV ÖNCESİ SON UYARILAR...

SINAV ÖNCESİ SON UYARILAR... SINAV ÖNCESİ SON UYARILAR... Gereksiz yere kaygılanmayın! Kendinizi rahat hissederseniz sınavda panik yaşamazsınız. Sınav için daima olumlu düşünün. Sınavı ölüm kalım savaşına dönüştürmeyin. Sınav sadece

Detaylı

ÇOCUK VE OYUN 7.HAFTA

ÇOCUK VE OYUN 7.HAFTA ÇOCUK VE OYUN 7.HAFTA ÖZEL EĞİTİM GEREKTİREN ÇOCUKLAR VE OYUN ETKİNLİĞİ Özel Gereksinimli Çocuklara Oyun Yoluyla Eğitim:Bireyin; hayatı boyunca yaş, cinsiyet, sosyal ve kültürel faktörlere bağlı olarak

Detaylı

Proje 2: Sınıf Temelli Grup Rehberliği Uygulaması. Uygulama Raporu

Proje 2: Sınıf Temelli Grup Rehberliği Uygulaması. Uygulama Raporu Proje 2: Sınıf Temelli Grup Rehberliği Uygulaması Uygulama Raporu Oturum 1 Sınıf Temelli Grup Rehberliği Uygulaması kapsamında 10-C sınıfına 1. oturumu uyguladık. Oturum uyguladığımız sırada sınıfta toplam

Detaylı

Eğiticilerin Sınıf Yönetimi Yeterliklerinin Geliştirilmesi. Doç.Dr. Ali E. Şahin Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi

Eğiticilerin Sınıf Yönetimi Yeterliklerinin Geliştirilmesi. Doç.Dr. Ali E. Şahin Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğiticilerin Sınıf Yönetimi Yeterliklerinin Geliştirilmesi Doç.Dr. Ali E. Şahin Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi İçerik Sınıf ve sınıf yönetimi kavramları Sınıf yönetiminin boyutları Düzeni oluşturma

Detaylı

MİCROSOFT OFFİCE EXCEL 2010 İLE GRAFİK OLUŞTURMA

MİCROSOFT OFFİCE EXCEL 2010 İLE GRAFİK OLUŞTURMA MİCROSOFT OFFİCE EXCEL 2010 İLE GRAFİK OLUŞTURMA YAZARLAR BÜŞRA TÜFEKCİ/ e-mail busratufekci@anadolu.edu.tr FERİDE NUR ŞAHİN/ e-mail fns@anadolu.edu.tr MAYIS 2013 ÖNSÖZ Bu kılavuz Microsoft Office Excel

Detaylı

MERAKLI KİTAPLAR. Alfabe

MERAKLI KİTAPLAR. Alfabe MERAKLI KİTAPLAR Alfabe Bu kitabın sahibi:... Dinle bir tanem, şimdi sana, bir çocuğun öyküsünü anlatmak istiyorum... Uzun çoooooooook uzun adı olan bir çocuğun öyküsü bu! Aslında her şey onun dünyaya

Detaylı

İLETİŞİM UZMANI www.ozguraksuna.com

İLETİŞİM UZMANI www.ozguraksuna.com ÇEVRE MÜHENDİSİ İKTİSAT KONSERVATUVAR PSİKOLOJİ MASTER TRT ANKARA RADYOSU SES SANATÇILIĞI / TV PROG AST / TİYATRO CAPITAL RADIO - NTV AKADEMİSYEN /EĞİTMEN YAŞAM / KARİYER / YÖNETİCİ KOÇU İLETİŞİM UZMANI

Detaylı

İLETİŞİM TEKNİKLERİ. Diğer Sağlık Personeli Temel Eğitim Programı. Dr.V.Aydan İZGİ

İLETİŞİM TEKNİKLERİ. Diğer Sağlık Personeli Temel Eğitim Programı. Dr.V.Aydan İZGİ İLETİŞİM TEKNİKLERİ Diğer Sağlık Personeli Temel Eğitim Programı Dr.V.Aydan İZGİ İşyerinde iletişim İşyerinde eğitim İletişim Nedir? Bireylerin karşılıklı bilgi, duygu ve düşüncelerini paylaşma sürecidir.

Detaylı

Moleküler Yaklaşım: Liderlik Tarzlarının İklimin İtici Kuvvetleri Üzerindeki Etkisi

Moleküler Yaklaşım: Liderlik Tarzlarının İklimin İtici Kuvvetleri Üzerindeki Etkisi GOLEMAN Moleküler Yaklaşım: Liderlik Tarzlarının İklimin İtici Kuvvetleri Üzerindeki Etkisi Araştırmamızda her liderlik tarzının işyerindeki iklimin, yani çalışma ortamının altı itici kuvvetini nasıl etkilediğini

Detaylı

Bankacılık Programı na katıl.

Bankacılık Programı na katıl. . Üniversite veya yüksek okuldan 2013 yılında mezun olduysan, Bankacılık sektörünü kendine uygun görüyorsan, Kurumsal hayatın gereklerini yerine getirmeye hazırsan, bankademi Bankacılık Programı na katıl.

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNĠVERSĠTESĠ YABANCI DĠLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK PROGRAMI ÖĞRENCĠ EL KĠTAPÇIĞI

ONDOKUZ MAYIS ÜNĠVERSĠTESĠ YABANCI DĠLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK PROGRAMI ÖĞRENCĠ EL KĠTAPÇIĞI ONDOKUZ MAYIS ÜNĠVERSĠTESĠ YABANCI DĠLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK PROGRAMI ÖĞRENCĠ EL KĠTAPÇIĞI Bir dil bir insan, iki dil iki insan Türk Atasözü With languages, you are at home anywhere. Edward De Waal ''Dil

Detaylı

Verimli Çalışma Teknikleri

Verimli Çalışma Teknikleri Verimli Çalışma Teknikleri İlham, fikir gelince bunu mutlaka not alın! Ord.Prof.Dr. Süheyl ÜNVER evinin her tarafında kağıt ve kalem bulundururmuş. Duyduğu, aklına geldiği her şeyi yazarmış. 50 den fazla

Detaylı

DUYGUSAL ZEKA KENDİSİNİN BAŞKALARININ DUYGULARINI TANIMAK VE YÖNETEBİLMEK Hogan Assessment Systems Inc.

DUYGUSAL ZEKA KENDİSİNİN BAŞKALARININ DUYGULARINI TANIMAK VE YÖNETEBİLMEK Hogan Assessment Systems Inc. DUYGUSAL ZEKA EQ KENDİSİNİN VE BAŞKALARININ DUYGULARINI TANIMAK VE YÖNETEBİLMEK John Doe UH555438 TARİH Ekim 20, 2014 2013 Hogan Assessment Systems Inc. GİRİŞ Hogan Duygusal Zeka ölçümü bireyin kendisinin

Detaylı

Eğitimin Sonuçlarının Ölçülmesi

Eğitimin Sonuçlarının Ölçülmesi Eğitimin Sonuçlarının Ölçülmesi 5 Seviye Değerlendirme 1 Neden Ölçme ve Değerlendirme? Katılımcılar açısından Beklentileri netleştirmek Mevcut durumlarını farketmelerini sağlamak Gelişim faaliyetlerinin

Detaylı

ÖZGÜVEN SAĞLAMA VE DESTEK OLMA. Dyt. Gülay TÜRKMEN

ÖZGÜVEN SAĞLAMA VE DESTEK OLMA. Dyt. Gülay TÜRKMEN ÖZGÜVEN SAĞLAMA VE DESTEK OLMA Dyt. Gülay TÜRKMEN AMAÇ: Annenin kendine güvenini sağlayıp destek olabilmek. Öğrenim hedefleri: Annenin duygularını anlayıp kabul etmeli, Doğru uygulamaları övebilmeli, Az

Detaylı

ZKÜ DEVREK MESLEK YÜKSEKOKULU

ZKÜ DEVREK MESLEK YÜKSEKOKULU ZKÜ DEVREK MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI Öğr.Gör.Afitap BULUT 2012 3. VE 4. HAFTALAR SEKRETERİN MESLEKİ ÖZELLİKLERİ B. SEKRETERİN MESLEKİ ÖZELLİKLERİ İletişim becerisi etkili kullanmak 1.1 Türkçe

Detaylı

Sistem Yazılım ve Yönetim Elemanı

Sistem Yazılım ve Yönetim Elemanı CAPS-Career Assessment and Planning System-Kariyer Değerleme ve Planlama Sistemini tüm dünyada kullanılabilen bir sistem haline getirme sürecimizde tam zamanlı ve/veya yarı zamanlı ekip arkadaşları arıyoruz.

Detaylı

Bilgi Parmaklarınızın Ucunda!

Bilgi Parmaklarınızın Ucunda! Bilgi Parmaklarınızın Ucunda! elearning Nedir? elearning olarak da bilinen çevrimiçi öğrenme, İnternet gücünü kullanarak bilgi zenginliğini doğrudan sunan bir eğitim yöntemidir. İster evinizin rahatında

Detaylı

UYGULAMA 1 1. Aşama Şimdi bir öykü okuyacağım, bakalım bu öykü neler anlatıyor?

UYGULAMA 1 1. Aşama Şimdi bir öykü okuyacağım, bakalım bu öykü neler anlatıyor? ALAY ETME Amaç : Başkalarına saygı duymayı öğrenme.alay etme ile baş edebilme becerisini kazandırma Düzey : 1. sınıf ve üstü Materyal: Uygulama 1 için:yazı tahtası, kağıt, kalem, Uygulama 2 : Kuklalar,oyuncak

Detaylı

Yeryüzünde Çocuklar. Sınıfa girmeden önce çocuk fotoğraflarını yerküre üzerinde farklı yerlere yerleştiriniz.

Yeryüzünde Çocuklar. Sınıfa girmeden önce çocuk fotoğraflarını yerküre üzerinde farklı yerlere yerleştiriniz. UYGULAMA REHBERI Yeryüzünde Çocuklar Okul Öncesi ve İlkokul 1. Sınıf Malzemeler Yerküre, çocuk fotoğrafları Zihinsel Hazırlık Sınıfa girmeden önce çocuk fotoğraflarını yerküre üzerinde farklı yerlere yerleştiriniz.

Detaylı

Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2015 2016 Güz Yarıyılı - Hafta X

Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2015 2016 Güz Yarıyılı - Hafta X Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2015 2016 Güz Yarıyılı - Hafta X Öğr. Gör. Murat KEÇECĠOĞLU Blog: muratok.wordpress.com BİR KONUYU SUNARKEN DİKKAT ETMEMİZ GEREKEN KURALLAR; Arkadaşımızla Konuşur gibi sunmalıyız.

Detaylı

12.06.2008 16:48 FİLİZ ESEN-BİROL BAŞARAN

12.06.2008 16:48 FİLİZ ESEN-BİROL BAŞARAN 12.06.2008 16:48 FİLİZ ESEN-İROL AŞARAN : Efendim : İyiyim sağol sen nasılsın : Çalışıyorum işte yaramaz birşey yok : Kim yazmış bunu : Kim yazmış bunu Milliyet te : Yani sen sen birşey yollamış mıydın

Detaylı

Adım Adım Başarıya...

Adım Adım Başarıya... Adım Adım Başarıya... Sevgili Gençler, Etkili çalışma yöntemleri ve bunların uygulanması kısa vadede okul başarınızı arttırıcı bir faktördür. Uzun vadede ise yaşamda başarılı bir kişi olmanızı sağlar.

Detaylı

İŞLETME YÖNETİMİ VE ORGANİZASYONDA TEMEL KAVRAMLAR

İŞLETME YÖNETİMİ VE ORGANİZASYONDA TEMEL KAVRAMLAR İŞLETME YÖNETİMİ VE ORGANİZASYONDA TEMEL KAVRAMLAR Dr. M. Savaş Turhan, Çukurova Üniversitesi, İşletme Bölümü İşletme 2 Belli bir ortamda, dış çevresinden aldığı girdileri belirli bilgi, teknoloji ve süreçleri

Detaylı

MBA 507 (7) ALGILAMA VE KARAR ALMA

MBA 507 (7) ALGILAMA VE KARAR ALMA MBA 507 (7) ALGILAMA VE KARAR ALMA Algı Bireylerin çevrelerini anlamlandırabilmek adına duyumsal izlenimlerini düzenleme ve yorumlama sürecine verilen isimdir. davranışlarımız algıladığımız dünyaya göre

Detaylı

AYLIK BÜLTENLER SERİSİ Eylül, 2012. Sayı : 1 KONU : 3. SINIF ÇOCUKLARININ ÖZELLİKLERİ

AYLIK BÜLTENLER SERİSİ Eylül, 2012. Sayı : 1 KONU : 3. SINIF ÇOCUKLARININ ÖZELLİKLERİ AYLIK BÜLTENLER SERİSİ Eylül, 2012 Sayı : 1 KONU : 3. SINIF ÇOCUKLARININ ÖZELLİKLERİ 3. sınıf bir geçiş dönemidir. Çocuklar hızlı bir şekilde ilerleme kaydederler. İlkokul döneminin ortasına yaklaşılır,

Detaylı