VMware Workstation 7.1 Kurulumu

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "VMware Workstation 7.1 Kurulumu"

Transkript

1 Öncelikle; VMware Workstation 7.1 Kurulumu WIN&productId=154&rPId=2074 adresine tıklayarak VMware resmi sitesine giderek programımızı indiriyoruz. Programı indirmek için karşınıza 2 seçenek gelecektir. Bu seçeneklerden üsttekini, yani VMware Workstation for Windows 32-bit and 64-bit with VMware Tools olanını seçiyoruz.toplam 572 MB boyutunda olup, sağ tarafta bulunan Manually Download linkine tıklayarak indirilebilir. Ancak linke tıkladıktan sonra siteye üye olmanız gerekmektedir. Eğer daha önce herhangi bir sebeple siteye üye olduysanız, Log In kısmından oturum açmanız gerekmektedir. Daha sonra adresinize programı 60 gün ücretsiz ve herhangi bir kısıtlama olmaksızın deneme amaçlı kullanabilmeniz için gerekli olan lisans anahtarı gelecektir.yükleme işlemi tamamlandıktan sonra VMware Workstation kurulumuna başlayabiliriz. İlk olarak programımızı çalıştırıyoruz ve şöyle bir ekranla karşılaşıyoruz. Hemen ardından şöyle bir ekran karşımıza gelecek ve burada Next yazan yere tıklayacağız.

2 Next dedikten sonra 3. aşamada aşağıdaki gibi bir görüntü elde edeceksiniz. Burada Typical yazan butona tıklayarak devam ediyoruz.

3 Typical seçildikten sonra şöyle bir ekran karşımıza gelecek. Eğer programın kurulmasını istediğiniz dizini değiştirmek isterseniz Change butonuna tıklayarak yeni klasörün yolunu gösterebilirsiniz. Eğer bir değişiklik yapmak istemiyorsanız direk Next butonuna tıklayarak devam ediniz. Eğer programın yeni sürümünü her açılışta otomatik olarak kontrol ettirmek isterseniz, aşağıdaki resimde gördüğünüz kutucuğu ellemeden direk Next diyebilirsiniz. Ancak kullanacağınız sürümü değiştirmeyi planlamıyorsanız veya daha sonradan değiştireceğim derseniz, kutucukta yer alan tik işaretini kaldırınız ve Next diyerek devam ediniz.

4 Burada Help improve Vmware Workstation adlı bir bölüm ile karşılaşacaksınız. Türkçe anlamı, VMware Workstation programının geliştirilmesine yardım et. Eğer bu kutucuğu aktif ederseniz, program hakkındaki sorunları ve fikirleri üreticilere bildirecektir.eğer bunu istemiyorsanız kutucukta yer alan tik işaretini kaldırarak Next butonuna tıklayınız.

5 Artık kurulum başlayacak ve bilgisayarınızın performansıyla alakalı bir sürede kurulum bitirilecektir. Bundan sonra son resimde gördüğünüz kısım ile karşılaşacaksınız. Burada isterseniz Restart Later diyerek direk programı başlatabilir ve restart işlemini sonraya bırakabilirsiniz, isterseniz de Restart Now butonuna tıklayarak bilgisayarınızın hemen yeniden başlatılmasını sağlayabilirsiniz. Fakat böyle durumlarda her zaman bilgisayarınızı yeniden başlatmanızı öneririz. Bu yüzden Restart Now butonuna tıklayınız ve kurulumu tamamlayınız. Artık VMware Workstation programımız kullanılmaya hazır. Sanal makineye Windows 7 Kurulumu Öncelikle VMware programını çalıştırıyoruz ve şöyle bir ekran ile karşılaşıyoruz. Çıkan bu ekrandaki New Virtual Machine ( Yeni sanal makine ) yazan linke tıklayarak kuruluma başlıyoruz.

6 Karşımıza gelen ekranda Typical olan seçili iken Next butonuna tıklayarak devam ediyoruz. Next dedikten sonra ekrana 3 seçenekli bir pencere gelmektedir.biz işletim sistemimizi bir DVD üzerinden (DVD takılı durumda) yükeleyeceğimiz için ilk seçeneği seçip Next diyerek ilerliyoruz.

7 Şimdiki ekranda ise makinemize isim verip ve kurulacağı dizini göstereceğiz. 2 adet kutu göreceksiniz. Üstte yer alan kutu makinenize bir isim vermenizi, alttaki ise makinenizin nereye kurulacağını göstermenizi sağlar. Bu kısımları dilediğiniz gibi doldurup kuruluma devam edebilirsiniz.biz programın otomatik verdiği düzenlemeyle devam ediyoruz. İşletim sistemimizi seçtikten sonra şöyle bir ekran ile karşılaşacaksınız. Burada bizden harddisk için ne kadarlık alan ayırmak istediğimizi soruyor. Bu kısımda program tarafından otomatik olarak bir değerin atandığını göreceksiniz. Bu değer, programın sizin orjinal bilgisayarınızın harddiskine bağlı olarak oluşturduğu tavsiye değeridir. Biz 10 gb lik bir alan belirleyip Next diyoruz.

8 Son aşamaya geldik.burada Finish diyerek kuruluma başlayabiliriz fakat donanımlarınızla ilgili birtakım ayarlamalar yapmanız lazım.bunun için Customize Hardware butonuna tıklıyoruz. Burada birçok ayarlamalar yapabiliriz fakat biz sadece Ram ile ilgli bir değişiklik yapıp diğer ayarlamaları programın otomatik yaptığı ayarlarla bırakıyoruz.ram belleği 2048 mb belirleyerek OK butonuna tıklıyoruz ve bir önceki ekranda bulunan Finish butonuna tıklayıp kurulumun başlamasını sağlıyoruz.

9 Kurulumumuz başladı ve ilk gelen ekranda Windows 7 nin sürümlerinde seçim yapıp yüklemeye devam edeceğiz.biz Windows 7 Ultimate x86 (32 bit) kuracağız. Bu ekrandan sonra kurulumun tamamlanmasını bekleyeceğiz.

10 Sonunda Windows 7 kullanıma hazır.

11 WİNDOW 7 KULLANIMI İÇİN EN İYİ 10 NEDEN 1 Daha iyi bir masaüstü 2 Daha akıllı arama 3 Ev Grubu ile kolay paylaşım 4 Hız için tasarlanmış 5 Daha iyi kablosuz ağ 6 Windows Dokunma 7 Aygıtlarla iyi çalışır 8 Medya akışı 9 Internet Explorer 9 ve Windows Live 10 Uyarı içermeyen bildirimler Windows7 sürümlerini kendi aralarında değerlendirelim

12 WİNDOWS-WİNDOWS KARŞILAŞTIRMASI

13

14 Kişisel bilgisayarınızda Windows 7 çalıştırmak istemeniz durumunda gerekenler aşağıda belirtilmiştir: 1 gigahertz (GHz) veya daha hızlı 32 bit (x86) ya da 64 bit (x64) işlemci 1 gigabayt (GB) RAM (32 bit) veya 2 GB RAM (64 bit) 16 GB (32 bit) veya 20 GB (64 bit) kullanılabilir sabit disk alanı WDDM 1.0 veya üzeri sürücüye sahip DirectX 9 grafik aygıtı WİNDOWS 7 ÖZELLİKLERİ Windows 7 işletim sisteminin özelliklerini beş kategoride gruplayabiliriz: İletişim Eğlence Performans Üretkenlik Güvenlik İLETİŞİM E-POSTA Windows Mail ve Outlook Express Windows 7'de bulunmaz. E-postanızı kullanmak için yeni bir program yüklemeniz gerekecektir. Windows Live Mail'i ücretsiz olarak karşıdan yükleyebilir (bilgisayarınıza zaten yüklü değilse) veya başka bir şirketten program alabilirsiniz. EV GRUBU Windows 7 çalıştıran iki veya daha fazla kişisel bilgisayarı bir ağa bağlayarak dosya paylaşımı yapabilirsiniz. Ev Grubu, parola korumalıdır ve denetim tamamen sizin elinizdedir. Neyin paylaşılıp neyin gizli kalacağına siz karar verirsiniz. Ayrıca, dosyalarınızı "salt okunur" yaparak, diğer kişilerin dosyalarınıza dokunmadan bakabilmesini sağlayabilirsiniz. INTERNET EXPLORER Windows 7 ile gelen Internet Explorer 8 arama önerileri, HızlandırıcılarveWeb Slice'ları gibi akıllı özelliklere sahiptir, böylece hızlı bir şekilde aradığınız web sitesine gidebilir ve hızlı değişen siteleri takip edebilirsiniz. AĞ Kullanılabilir Ağları Görüntüle Birkaç tıklatmayla ağlara göz atmak ve bağlanmak için Kullanılabilir Ağları Görüntüle özelliğini kullanabilirsiniz. Tüm kablolu ve kablosuz seçeneklerinizi

15 (Wi-Fi, mobil geniş bant, çevirmeli veya şirket VPN'i) görmek için görev çubuğundaki ağ simgesini tıklatmanız yeterlidir. Bir kez daha tıklattığınızda bağlanırsınız. WİNDOWS ŞİMDİ BAĞLAN Windows Şimdi Bağlan evde veya işyerinde bir kablosuz ağ kurmayı kolaylaştırır. Uyumlu bir Wi-Fi yönlendiriciyi ilk bağladığınızda, ağınıza ad verme ve yönlendiricinizin güvenlik ayarlarını açma gibi gerekli tüm kurulum adımlarında Windows size yol gösterir.windows Şimdi Bağlan ayrıca yeni bir kişisel bilgisayar bağladığınızda ağ kimlik bilgilerini hatırlamak zorunda kalmaktan kurtarır. Yönlendiricinin Wi-Fi Korumalı Kurulum düğmesine basın ve ağ ayarlarını bilgisayarınıza otomatik olarak göndersin. EĞLENCE DİRECTX11 Windows 7, günümüzün bilgisayar oyunlarının çoğunda bulunan göz kamaştırıcı 3 boyutlu görseller ve muazzam ses efektlerinin arkasındaki yazılım olan DirectX'in yeni bir sürümünü içerir. Sonuç: daha düzgün 3 boyutlu animasyon ile hiç olmadığı kadar gerçekçi ve ayrıntılı grafikler. ARAÇLAR Araçlar doğrudan masaüstünüze haberler, resimler, oyunlar ve ayın evreleri gibi faydalı ve eğlenceli bilgiler getirir. Windows Vista işletim sisteminde, araçlar Kenar Çubuğu'nda toplanmıştı. Windows 7 işletim sisteminde bu araçlar masaüstünde serbest hareket edecek şekilde ayarlanmıştır, böylece istediğiniz gibi taşıyabilir ve yeniden boyutlandırabilirsiniz. OYUN GEZGİNİ Artık yüklü başlıklar için yazılım güncelleştirmeleri ve haber akışlarını almayı seçebilirsiniz. Oyun Gezgini kazananları, kaybedenleri ve diğer eğlenceli istatistikleri de takip eder. MOVİE MAKER Movie Maker ile, bilgisayarınızda yer alan veya hala fotoğraf makinenizde duran fotoğraf ve videolarınızı kullanarak filmler yapabilirsiniz. ÇOK OYUNCULU OYUNLAR Internet Daması, Internet Spades ve Internet Tavlası.Windows 7'de her biri yepyeni 3 boyutlu grafiklerle yeniden şekillendi.

16 FOTOĞRAF GALERİSİ Fotoğraf Galerisi, ücretsiz indirilen ve filmler, anlık ileti, e-posta, sosyal ağ ve daha fazlası için de araçlar içeren Windows Temel Parçalar'a dahildir.(windows FOTOĞRAF GÖRÜNTÜLEYİCİ) WİNDOWS MEDİA PLAYER12 Medya sevenler tarafından medya sevenler için tasarlandı. Windows Media Player 12 yalnızca Windows 7 işletim sisteminde mevcuttur ve her zamankinden daha fazla müzik ve video yürütür BURADA YÜRÜT Windows Media Player12 UZAK MEDYA AKIŞI Uzak Medya Akışı, Windows Media Player 12 kitaplığınızın tamamına Internet'ten ulaşabilir. Uzak Medya Akışı'nı kullanabilmek için, her iki bilgisayar da Windows 7 çalıştırmalıdır. Windows Media Player, etkinleştirmeniz için sizi adım adım yönlendirecektir (her iki bilgisayarı da Microsoft hesabı gibi bir çevrimiçi kimlikle ilişkilendirmeniz gerekir). Daha sonra Internet'e bağlandığınızda, Player ev bilgisayarınızdaki medya kitaplıklarını, doğrudan ev ağınıza bağlandığında uyguladığı yöntemle görüntüleyecek ve yürütecektir. WİNDOWS MEDİA CENTER Bu yer, Windows Media'deki kişisel bilgisayar eğlence sistemi Windows 7 Center'dır. PERFORMANS 64 BİT DESTEĞİ Basitçe ifade etmek gerekirse, 64-bit bir bilgisayar 32-bit bir sisteme göre daha büyük miktarda bilgiyi işleyebilir. Daha fazla RAM kullanabildiğinden (4 gigabayt (GB) ve daha fazla), 64 bit bir bilgisayar aynı anda çok sayıda program çalıştırdığınızda daha hızlı yanıt verir. İŞLEM MERKEZİ İşlem Merkezi, Windows Hata Bildirimi ve WindowsDefender ve Kullanıcı Hesabı Denetimi dahil olmak üzere temel Windows bakım ve güvenlik özelliklerinden gelen uyarıları tek bir yerde toplar. Windows dikkatinizi çekmek istediğinde, İşlem Merkezi simgesi görev çubuğunda belirir. Simgeyi tıklattığınızda uyarıları ve sorunla ilgili önerilen düzeltmeleri görürsünüz. Denetim Masası'nda seçimlerinizi ayrıntılı bir şekilde ayarlayabilirsiniz.

17 SES VE VİDEO GELİŞTİRMELERİ Windows 7 kişisel bilgisayarınızın daha da iyi görünmesini ve ses çıkarmasını sağlayabilir. Audio Sesi doğru yere yönlendirmek için tasarlanan yeni bir özellik olan Otomatik AkışYönetimiile,Windows 7 ses konusunda daha akıllıdır. PERFORMANS GELİŞTİRMELERİ Önemli performans geliştirmeleri şunları içerir: Uyku moduna geçme ve bu moddan çıkma Windows 7 uyku moduna daha hızlı geçmek ve bu moddan çıkmak, kablosuz ağınıza daha hızlı yeniden bağlanmak için tasarlanmıştır, böylece siz hazır olduğunuzda bilgisayarınız da hazır olur. Arama Bir şey ararken, gecikmeden yanıtı öğrenmek istersiniz. Windows 7 işletim sisteminde, arama sonuçları daha hızlı açılır. Arama sonuçlarının sıralanması ve gruplandırılması da çok daha hızlıdır. USB aygıtları Bilgisayarınıza ilk defa taşınabilir bir flash sürücü veya başka bir USB aygıtı taktığınızda, Windows 7 saniyeler içinde sizin için hazır hale getirir. Daha önce kullandıysanız, bekleme süresi daha da kısadır. Daha iyi bellek kullanımı Windows 7'de bilgisayarınızın genel hızını ve performansını arttıran arka planda çalışan ayarlar vardır. Boşta kaldığında daha az bellek harcar ve pencereler arasında geçiş yaptığınızda daha az grafik belleği harcar. Ayrıca Bluetooth gibi arka plan hizmetlerini yalnızca ihtiyacınız olduğunda çalıştıracak şekilde tasarlanmıştır. Bellek azalırsa, ReadyBoost USB flash sürücüleri ve flash bellek kartlarındaki depolama alanını kullanarak bilgisayarınızı hızlandırabilir GÜÇ YÖNETİMİ Windows 7 pilinizin daha uzun süre dayanmasına yardım edecek şekilde tasarlanmıştır. Windows 7 daha az arka plan etkinliği ile çalışır, böylece bilgisayarınızın işlemcisi aşırı çalışmaz ve daha az güç tüketir. Diğer yenilikler arasında daha az güç tüketen

18 DVD oynatma (uzun uçuşlarda kullanışlıdır), otomatik ekran karartma, kullanılmayan bağlantı noktalarını kapatma gibi özellikler ve daha doğru bir pil ömrü göstergesi vardır. READY BOOST ReadyBoost kişisel bilgisayarınızın belleği azaldığında yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Verileri depolamak için bir yere ihtiyacı olan Windows sabit sürücüyü kullanacağından, düşük bellek bilgisayarınızın yavaşlamasına neden olabilir. Flash bellek daha hızlı bir alternatif sunar. ReadyBoost çoğu flash depolama aygıtıyla çalışır. Windows 7'de, daha fazla flash belleği ve hatta birden çok aygıtı (en fazla sekiz aygıt, toplamda en fazla 256 gigabayt (GB) ek bellek) işleyebilir. BAŞLANGIÇ ONARMA Başlangıç Onarma, Windows'un başlamasını engelleyen sorunları tanılayarak ve onararak, zaman alan bir yeniden yüklemeyi engelleyebilir. Başlangıç Onarma Windows'un bir başlangıç sorunu tespit ettiği durumda otomatik olarak başlatmak için tasarlanmıştır. SİSTEM GERİ YÜKLEME. Bir program veya sürücünün yüklenmesi bazen Windows'un yavaş veya beklemeyen bir şekilde çalışmasına neden olabilir. Sistem Geri Yükleme, bilgisayarınızın sistem dosyalarını ve programlarını her şeyin yolunda gittiği bir zamana döndürerek sorun giderme için saatlerce çabalamanızı potansiyel olarak önleyebilir. Belgelerinizi, resimlerinizi ve diğer verilerinizi etkilemez. Sistem Geri Yükleme'yi kullanmak için Geri Yükleme'yi başlatmadan önce tüm açık dosyaları kaydedin ve bütün programları kapatın. Sistem Geri Yükleme bilgisayarınızı yeniden başlatır. 1. Başlat düğmesini tıklatarak Sistem Geri Yükleme'yi açın. Arama kutusuna Sistem Geri Yükleme yazın, ardından arama sonuçları listesinde Sistem Geri Yükleme'yi tıklatın. Yönetici parolası veya onay istenirse parolayı yazın veya onay verin. 2. Bir geri yükleme noktası seçmek ve bilgisayarınızı geri yüklemek için sihirbazdaki adımları takip edin.

19 WİNDOWS YÜKSELTME Windows 7'nin daha gelişmiş bir sürümüne (örneğin Home Premium'dan Ultimate'a) 10 dakika kadar kısa bir sürede yükseltebilirsiniz. Bu şekilde, geçerli programlarınıza, dosyalarınıza ve ayarlarınıza dokunmadan ek özelliklerden faydalanırsınız. Daha önce, Windows'u yükseltmek biraz uğraştırabiliyordu. Windows 7'de, ihtiyacınız olan yazılım önceden yüklenmiş olarak gelir. Yetkili bir perakende satış noktasından yükseltme anahtarı satın alabilirsiniz. WİNDOWS KOLAY AKTARIM Yeni bir kişisel bilgisayara geçerken, Windows Kolay Aktarım dosyalarınızı, e-postanızı, resimlerinizi ve ayarlarınızı taşımanıza yardım eder. Windows 7'de, adına uygun şekilde işler. Daha önceki Windows Kolay Aktarım sürümlerinin anlaşılmasının zor olduğunu veya iş tamamlanmadan durduğunu biliniyordu. Bu nedenle daha güvenilir ve faydalı olacak şekilde yeniden tasarlandı. Şimdi yeni kişisel bilgisayarınıza kesin olarak hangi dosyaları kopyalayacağınızı kolaylıkla seçebilmeniz için bir dosya gezgini içeriyor. Windows birlikte çalışamayacağı bir dosya veya ayar bulduğunda, aktarımınız durdurulmaz, tamamlanır ve daha sonra size geçirilmeyen öğeleri içeren eksiksiz bir rapor verir. WİNDOWS DENEYİM DİZİNİ Sahip olduğunuz veya satın almak istediğiniz bir kişisel bilgisayarın diğerlerine göre nasıl olduğunu hiç merak ettiniz mi? WindowsDeneyimi Dizini bunu öğrenmenin bir yoludur. Windows 7 için güncelleştirilen bu özellik CPU, disk sürücüsü ve ekran kartı gibi kilit donanım bileşenlerinin performansını derecelendirir. Ardından kişisel bilgisayara 1,0 ile 7,9 arasında bir puan verilir. Yeni bir bilgisayar için alışveriş yaparken, Windows Deneyimi Dizini ihtiyaçlarınızı karşılayan modeli bulmanıza yardımcı olabilir. Zaten sahip olduğunuz bir kişisel bilgisayara puan vermek, yükseltmeye değer daha yavaş bileşenleri belirlemenize yardımcı olabilir. Puanı 2 olan bir kişisel bilgisayar sözcük işleme veya web'de gezinme gibi temel görevler için yeterlidir. Aero masaüstü deneyimini çalıştırmak için en azından 3 puan gerektirirken, grafikyoğun yazılımlar genellikle 4 ve üzeri puan gerektirir. WİNDOWS SORUN GİDERME Denetim Masası'nın Sorun Giderme bölümünde ağ, Internet, ses, video ve program uyumluluğuyla ilgili sorunlar için ondan fazla sorun giderici vardır. Sorun Gidericiler her sorunu çözmek için tasarlanmamıştır, ancak genelde zaman ve çaba harcamanızı engeller

20 WİNDOWS UPDATE Windows Update, Internet üzerinden en son güvenlik ve özellik güncelleştirmelerini Microsoft'tan getirerek bilgisayarınızın ve yazılımlarınızın daha güvenli kalmasına yardımcı olur. Windows 7'de, Windows Update artık bilgisayarınızı güncelleştirmeyi daha da kolaylaştıran İşlem Merkezi'nin bir parçasıdır. Güncelleştirme denetimi için görev çubuğundaki İşlem Merkezi simgesini tıklatmanız yeterli. ERİŞİLEBİLİRLİK EKRAN KLAVYESİ Ekran Klavyesi, çeşitli farklı giriş yöntemi seçenekleriyle "klavye olmadan klavye kullanmanızı" sağlar: tıklatma modu, vurgulama modu ve tarama modu. WindowsDokunma ve doğru donanım ile doğrudan ekranın üzerine dokunarak da metin girişi yapabilirsiniz. Ayrıca sözcük tahmini işleri hızlandırır: bir sözcüğün ilk birkaç harfini yazın vewindows sizin için tamamlasın. Windows 7 Home Basic sürümünde Ekran Klavyesi'nde metin tahmini bulunmamaktadır. Ekran Okuyucusu ve görsel bildirimler Windows 7 ekrandaki metni sesli okuyabilir ve hata iletileri gibi bazı olayları açıklayabilir, böylece bilgisayarınızı ekran olmadan kullanmanıza yardımcı olur. Sesli Açıklama ile, videoda neler olduğunun anlatımını duyabilirsiniz. Windows sesli uyarıları ekran parlaması gibi görsel uyarılarla da değiştirebilir; böylece sistem uyarıları duyulmadığı zamanlarda bile fark edilebilir. Not: Ekran Okuyucusu her dilde bulunmaz, bu yüzden aşağıdaki adımlar çalışmazsa, Ekran Okuyucusu dilinizde yok demektir. AERO Windows 7 işletim sisteminin Home Premium, Professional ve Ultimate sürümlerinde bulunan Aero masaüstü deneyimi, harika grafikleri masaüstünüzü yönetmek için faydalı olabilecek yeni yollarla birleştirir. Aero'nun ayırt edici görsel özellikleri arasında kişiselleştirebileceğiniz zarif animasyonlar ve yarı saydam cam pencereler vardır. İçerdiği renk paletinden seçim yaparak veya renk karıştırıcısı ile kendi özel renk tonunuzu oluşturabilirsiniz. HESAP MAKİNESİ Windows 7 de hesap Makinesi'ne yepyeni bir görünüm ile Programcı ve İstatistik modları gibi yeni özellikler eklenmiştir. Birim dönüştürme Santigratı Fahrenhayt'a, onsu grama ve jul

21 birimini BTU'ya çevirir. Kullanışlı hesaplama şablonları yakıt ekonomisi ve otomatik kredi ödemeleri gibi hesapları yapmanıza yardımcı olur. Hesaplama geçmişi yapmış olduğunuz işlemleri görüntüler ve bilgisayarınız dokunmatik ekransa, hesaplamaları ekranda dokunarak yapabilirsiniz. MASAÜSTÜ Windows 7 sizi masaüstü dağınıklığından kurtarmak içinshake, Peek ve Snap olarak adlandırılan üç basit ama güçlü yeni özelliğe sahiptir. Shake : Açık olan pencerenin en üstünü tıklatıp farenizi sallamanız yeterlidir.seçtiğiniz pencere hariç diğer açık pencereler anında kaybolur. Tekrar sallayın, pencereleriniz geri gelir. Peek: Görev çubuğunun sonuna fareyle dokunun ve açık pencerelerin hemen saydam hale gelir. Snap: Bir pencereyi nereye sürüklediğinize bağlı olarak, onu dikey olarak genişletebilir, tüm ekranı kaplamasını sağlayabilir veya başka bir pencereyle yan yana gösterebilirsiniz. Bildiğiniz gibi Snap pencereleri karşılaştırmayı, okumayı ve düzenlemeyi bir eğlence haline getirir. AYGIT YÖNETİMİ Device Stage Device Stage'i donanımınız için bir giriş sayfası olarak düşünün: Kişisel bilgisayarınıza bir şey taktığınızda, o aygıt türü için sık kullanılan görevlerin bir listesini görürsünüz. Örneğin çok işlevli bir yazıcı, yazdırma ve tarama seçeneklerini görüntüler. Önceki Windows sürümlerinde bunlar genellikle ayrı menülerde bulunurdu. BAŞLARKEN Başlarken, dosyaları aktarmak ve yedeklemek, kullanıcı hesapları eklemek ve Windows 7 işletim sistemini kişiselleştirmek, kısacası kutusundan çıkardıktan sonra yeni bir bilgisayarla yapabileceğiniz tüm görevleri gerçekleştirmek için gidilebilecek merkezi bir yerdir. SIÇRAMA LİSTELERİ Bir Sıçrama Listesi açmak için, Windows 7 görev çubuğundaki bir program düğmesini sağ tıklatmanız yeterlidir. (Başlat menüsünde program adının yanındaki oku tıklatarak da Sıçrama Listeleri'ne ulaşabilirsiniz.) DİL PAKETLERİ Dil değiştirmek için Windows Update'den bir dil paketi yükleyip kurmanız yeterlidir.

22 UZAK MASAÜSTÜ BAĞLANTISI Uzak Masaüstü iki bilgisayarı bir ağ ya da Internet üzerinden bağlar. Bağlandıktan sonra, uzak bilgisayarın masaüstünü sanki karşısında oturuyormuş gibi görebilir ve tüm programlarına ve dosyalarına erişebilirsiniz. WORDPAD Windows 7'de, yeni bir şerit (pencerenin üst tarafında bulunan, bir programın ne yapabileceğini gösteren bant), seçenekleri menülerin yerine açık olarak görüntülüyor. Vurgulama, madde işaretleri, satır sonları ve yeni renkler gibi daha fazla biçimlendirme seçeneği ile resim ekleme ve yakınlaştırma özelliği WordPad'i daha güçlü bir araç haline getiriyor. WİNDOWS XP MODU Küçük ve orta boy işletmelere yönelik olarak tasarlanan Windows XP Modu, ayrı bir indirme olarak gelir ve yalnızca Windows 7 Professional, Ultimate ve Enterprise ile çalışır.windows XP Modu için Windows Virtual PC gibi bir sanallaştırma yazılımı da gerekir. GÜVENLİK YEDEKLEME VE GERİ YÜKLEME Nelerin yedekleneceğini Windows'un seçmesine izin verin ya da bağımsız klasörler, kitaplıklar ve sürücüleri kendiniz seçin. Windows dosyaları seçtiğiniz programda yedekleyebilir; yalnızca programı ayarlamanız yeterlidir. BİTLOCKER Windows 7 için geliştirilen ve Ultimate ve Enterprise sürümlerinde bulunan BitLocker, Windows'un ve verilerinizin bulunduğu sürücünün tamamını şifreleyerek belgelerden parolalara kadar her şeyin korunmasına yardım edebilir. BitLocker etkinleştirildikten sonra, bu sürücüye kaydettiğiniz herhangi bir dosya otomatik olarak şifrelenir. EBEVEYN DENETİMLERİ ebeveyn Denetimleri çocukların bilgisayarı kullanma süresini, kullanabileceği programları ve oyunları (ve daha da önemlisi ne zaman kullanabileceğini) sınırlamanıza yardım eder. Windows MediaCenter'daki Ebeveyn Denetimleri ile uygunsuz TV programları ve filmlere erişimi de engelleyebilirsiniz.

23 KULLANICI HESABI VE DENETİMİ Kullanıcı Hesabı Denetimi (UAC), kişisel bilgisayarınızı korsanlara ve kötü amaçlı yazılımlara karşı korumanıza yardımcı olur. Bir program bilgisayarınızda önemli bir değişiklik yapmak istediğinde, UAC size bildirir ve izin ister.windows 7'de UAC artık daha az duraklamaya neden olmaktadır ve daha esnektir. Daha az sayıda Windows 7 programı ve görevi sizin onayınızı gerektirir. Bilgisayarınızda yönetici ayrıcalıklarınız varsa, Denetim Masası'nda UAC'nin bildirimlerine ince ayar da yapabilirsiniz. WİNDOWS DEFENDER Windows Defender casus yazılımlar ve istenmeyen diğer yazılımlara karşı en öndeki savunma hattınızdır. Ayrıca Windows 7'de kullanımı daha kolaydır, daha basit bildirimlere, daha fazla tarama seçeneğine ve bilgisayarınızın performansı üzerinde daha az etkiye sahiptir. "Sistemi Temizle" adındaki yeni bir özellik, tüm şüpheli yazılımları tek bir tıklatmayla temizler ve Windows Defender artık bilgisayarınızın sorunsuz çalışmasını sağlamak üzere tümleşik bir yer olan İşlem Merkezi'nin bir parçasıdır. WİNDOWS GÜVENLİK DUVARI Bir güvenlik duvarı evinizin ön kapısı gibidir, davetsiz misafirlerin (bilgisayar korsanları ve kötü amaçlı yazılımlar gibi) gizlice içeri girmesini engeller. Windows Güvenlik Duvarı Windows 7'de varsayılan olarak etkindir, yani ayarlamanıza gerek yoktur; ayrıca bu sürümde daha esnek ve kullanımı daha kolaydır. Artık ağ profillerinizin her biri için (Ev, İş ve Genel), istediğiniz koruma ve bildirimlere ince ayar yapabilirsiniz. Kütüphane veya kafe gibi bir genel ağa bağlandığınızda, gelen bağlantıların tümünü engellemek isteyebilirsiniz. Evde veya işyerinde, bu işlem gereksiz olabilir. Profilleriniz için hangi koruma düzeyini seçerseniz seçin, bunlar arasında kolaylıkla geçiş yapabilirsiniz.

24 TANIYALIM: WİNDOWS 7 Masaüstü Simgeleri İlk olarak yeni bir işletim sistemi kurulduğunda masaüstü simgelerini göstermek gerekir. Masaüstünde boş bir alana sağ tıklayarak-kişiselleştir-masaüstü Simgelerini Değiştirin. Çıkan ekrandan masaüstüne eklenmesi gereken simgeler seçilir. İstenilen simgeler masaüstünde görünür. İşlemler resimdeki gibidir. Yüklü Sürücülerin Kontrolü İşletim sisteminin bağlı donanım aygıtlarını tanıyıp tanımadığı kontrol edilmelidir. Bilgisayarım simgesine sağ tıklayarak-özellikler seçilerek. Aygıt kontrolü yapılır.

25 Aygıt Yöneticisi ne tıklanır. Aygıt Yöneticisinden aygıt kontrolü yapılır.

26 Windows 7 de Adım Adım Güvenlik 1) Eylem Merkezi'ni açmak için Başlat düğmesini, Denetim Masası'nı ve ardından Sistem ve Güvenlik altından Bilgisayarınızın durumunu gözden geçirin'i tıklatın. Eylem Merkezi ayarlarını değiştir'i tıklatın. İşlem Merkezi'nin bir öğedeki değişiklikleri ya da sorunları denetlemesi için onay kutusunu işaretleyin, öğenin denetlenmesini durdurmak için onay kutusunu temizleyin.

27 2) Windows Defender, Windows'a dahil edilmiş ve açıldığında otomatik olarak çalışan casus yazılım önleme yazılımıdır. Windows Defender'ı açmak için Başlat düğmesini tıklatın. Arama kutusuna Defender yazın ve sonuç listesindewindowsdefender'ı tıklatın. Windows Defender bilgisayarınıza casus yazılım bulaşmasını önlemeye yardımcı olmak için iki yöntem sunar: Gerçek zamanlı koruma. Windows Defender, casus yazılım kendini yüklemeye ya da bilgisayarınızda çalışmayı denediğinde sizi uyarır. Ayrıca, programlar önemli Windows ayarlarını değiştirmeye çalıştıklarında da uyarı alırsınız. Tarama seçenekleri. Bilgisayarınıza yüklenebilecek casus yazılımları taramak, düzenli olarak tarama planlamak ve tarama sırasında algılanan her şeyi otomatik olarak kaldırmak için Windows Defender'i kullanabilirsiniz.

28 3) Kullanıcı Hesabı Denetimi (UAC), bir program yönetici düzeyinde izin gerektiren bir değişiklik yaptığında bunu size bildirerek bilgisayarın denetimini elinizde tutmanızı sağlayan bir Windows özelliğidir. Eylem Merkezi'ni açmak için Başlat düğmesini, Denetim Masası'nı ve ardından Sistem ve Güvenlik altından Kullanıcı Hesabı Denetimi Ayarlarını Değiştir i tıklayın. Ardından denetim ayarlarının seviyesini belirleyebilirsiniz. 4) Bilgisayarınıza virüs bulaşması veya donanımınızda herhangi bir sorun yaşamanız durumunda dosyalarınızı kurtarabilmeniz için dosyalarınızı ve ayarlarınızı yedeklemeniz önemlidir. Başlat-Denetim Masası-Sistem ve Güvenlik- Yedekleme Ve Geri Yükleme seçeneğiyle ulaşabilirsiniz.

29 5) Windows programının önemli güncelleştirmeleri, bunlar çıktığında yüklenmesini istiyorsanız, otomatik güncelleştirmeyi etkinleştirin. Önemli güncelleştirmeler, gelişmiş güvenlik ve güvenilirlik gibi önemli avantajlar sağlar. Windows Update'i açmak için Başlat-Denetim Masası-Sistem ve Güvenlik- Windows Update-Güncelleştirmeleri Denetle seçeneğiyle açabilirsiniz. 6) Bir güvenlik duvarı evinizin ön kapısı gibidir, davetsiz misafirlerin (bilgisayar korsanları ve kötü amaçlı yazılımlar gibi) gizlice içeri girmesini engeller. Windows Güvenlik DuvarıWindows 7'de varsayılan olarak etkindir, yani ayarlamanıza gerek yoktur; ayrıca bu sürümde daha esnek ve kullanımı daha kolaydır. Windows Güvenlik Duvarı'nı açmak için Başlat düğmesini ve ardından Denetim Masası'nı tıklatın. Arama kutusuna güvenlik duvarı yazın ve Windows Güvenlik Duvarı öğesini tıklatın.

30 Sol bölmede Windows Güvenlik Duvarı'nı aç veya kapat'ı tıklatın. Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin. Windows Güvenlik Duvarı'nı açma Bu ayar varsayılan olarak seçilidir. Windows Güvenlik Duvarı açık olduğunda, çoğu programın güvenlik duvarı üzerinden iletişim kurması engellenir. Bir programın güvenlik duvarı aracılığıyla iletişim kurmasına izin vermek isterseniz, izin verilen programlar listesine ekleyebilirsiniz. Örneğin, anlık ileti programını izin verilen programlar listesine ekleyinceye kadar anlık iletide fotoğraf gönderemeyebilirsiniz.

31 Windows 7 de Bazı Ayrıcalıklar 1) Windows 7 de veri hızında bir yavaşlama olduğunda çözümü çok kolay. Sadece yapmamız gereken Başlat ı tıklayarak arama kısmına Disk yazmamız. Diski Birleştir ve Diski Temizle seçenekleriyle diskimiz üzerinde oluşan veri boşluklarını birleştirebilir ve çöp verileri temizleyebiliriz. 2) Windows 7 de sürücülerinizi şifreleyerek herhangi bir zarar gelmesini engelleyebilirsiniz. Şifrelemek için Başlat-Denetim Masası-Sistem ve Güvenlik-Bitlocker Sürücü Şifrelemesi seçeneğiyle sürücünüzü seçerek şifreleyebilirsiniz. İsterseniz sanal anahtar kartı oluşturabilirsiniz.

32 Bitlocker ı aç demeniz yeterlidir. Ardından disk taraması yaparak şifrelemeyi başlatacaktır. 3) Sayfalar Arası Geçiş Özellikleri Ekranı Kapla : İmleç ile sayfanın üst kısmına basılı tutarak ekranın üst kısmına yaslayınca sayfa ekranı kaplar.

33 Sağa Yasla: İmleç ile sayfanın üst kısmına basılı tutarak ekranın sağ kısmına yaslayınca sayfa sağ kısma yerleşir. Sola Yasla: İmleç ile sayfanın üst kısmına basılı tutarak ekranın sol kısmına yaslayınca sayfa sol kısma yerleşir. Salla Bırak : Ekranda birden fazla sayfa açık ve arkadaki sayfalar kapatılmak isteniyorsa. İmleç ile öndeki sayfanın üst kısmına basılı tutularak sallanır ve arkadaki sayfalar başlat çubuğuna küçültülür.

34 Win+Tab özelliği : Windows tuşu ve ardından Tab tuşu ile sayfalar arası geçiş sağlanabilmektedir. 4) GodMode : Bu denetim ile bilgisayarınızın bütün denetimini eliniz de tutmanız mümkün oluyor. İlk olarak GodMode koduyla ilgili bir araştırma yapmanız ve kodu kaydetmeniz. Ardından masaüstünde yeni bir klasör oluşturuyorsunuz. Ardından kodu bulunduğu yerden kopyalayın.

35 Klasörün isim kısmına yapıştırın. Artık bütün ayarlarınız oluşan bu klasörün altındadır. 5) Sıkça oluşan bir hata ile karşılaştınız. Windows 7 adım adım sorun kaydı imkanı sunuyor. Ve bu sorunların çözümü için seçenekler sunmaya çalışıyor.

36 Başlat a tıklayın ve ardından arama çubuğuna psr.exe yazın. Ardından tıklayın. Açılan kısımdan Kaydetmeye Başla ya tıklayın. Artık sorunlar kaydedilecek ve durdurmak istediğinizde seçtiniz yere kaydedilerek mail yolu ile gönderebileceğiniz doküman haline gelecektir. 6) Erişim Kolaylığı : Eğer bir engeliniz bulunuyorsa Windows 7 de bu da düşünülmüş. Başlat-Denetim Masası kısmından Erişim Kolaylığı nı seçerek. Erişim Kolaylığı Merkezi altın Windows un ayarları önermesine izin ver kısmından Windows un size uygulayacağı ufak bir anketten sonra sizin için iyileştirme ayarları açılacaktır.

37 Görme,ellerini kullanma,duyma,konuşma, düşünsel beceri olmak üzere beş adım bulunmaktadır. 7) Windows 7 usb/dvd download tool : Windows 7 nin sağladığı bu programla pc nizi aldığınızda içinde bulunan Windows 7 iso dosyasını bir taşınabilir belleğe ya da dvd ye boot olarak oluşturabilirsiniz. Yapmanız gereken internetten arayıp windows un kendi sitesinden indirip çalıştırmaktır. Artık işletim sisteminizi tekrardan kurabilirsiniz.

38 HAZIRLAYANLAR Erim KARAKAYA Yağmur YAHYAOĞLU Hasan Metehan BAYINDIR Funda ŞAM

WINDOWS 7. Enformatik Bölümü

WINDOWS 7. Enformatik Bölümü 2015 Bandırma Onyedı Eylül Üniversitesi Gönen Meslek Yüksekokulu WINDOWS 7 1 İÇERİK Giriş Sürümler Sürüm Karşılaştırmaları Masaüstü Görev çubuğu Başlat menüsü Pencere Yapısı Pencereler Arası Geçiş ve Boyutlandırma

Detaylı

Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu

Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu Windows 8.1 Yükleme ve Güncelleştirme BIOS yazılımını, uygulamaları, sürücüleri güncelleştirme ve Windows Update'i çalıştırma Yükleme türünü seçme Windows

Detaylı

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI DERS NOTLARI Prof.Dr. Fatih TANK Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Sigortacılık ve Aktüerya Bilimleri Bölümü Prof.Dr. Fatih TANK - Temel - Ders Notları-

Detaylı

HIZLI BAşVURU KILAVUZU

HIZLI BAşVURU KILAVUZU HIZLI BAşVURU KILAVUZU Windows Vista için İçindekiler Bölüm 1: Sistem Gereksinimleri...1 Bölüm 2:...2 Yerel Yazdırma Yazılımını Yükleme... 2 Ağdan Yazdırma Yazılımını Yükleme... 5 Bölüm 3: WIA Sürücüsünü

Detaylı

Windows İşletim Sistemi

Windows İşletim Sistemi Windows İşletim Sistemi Bilgisayar (Özellikler) Bilgisayarınızın özelliklerini görüntülemek için : Masaüstünde Bilgisayar simgesine sağ tıklayarak Özellikler e tıklayın. Çıkan pencerede bilgisayarınızda

Detaylı

KWorld PlusTV Analog USB Stick

KWorld PlusTV Analog USB Stick KWorld PlusTV Analog USB Stick PlusTV Analog USB Stick Kurulum Kılavuzu İçindekiler V1.5 Bölüm 1 : PlusTV Analog USB Stick Donanım Kurulumu Kurulum...2 1.1 Paket İçeriği...2 1.2 Sistem Gereksinimleri...2

Detaylı

Giriş. Memeo Instant Backup Hızlı Başlangıç Kılavuzu. 1. Adım: Ücretsiz Memeo hesabınızı oluşturun. 2. Adım: Depolama aygıtınızı bilgisayarınıza takın

Giriş. Memeo Instant Backup Hızlı Başlangıç Kılavuzu. 1. Adım: Ücretsiz Memeo hesabınızı oluşturun. 2. Adım: Depolama aygıtınızı bilgisayarınıza takın Giriş Memeo Instant Backup, karmaşık dijital dünya için basit bir yedekleme çözümüdür. Memeo Instant Backup, C sürücünüzdeki değerli dosyalarınızı otomatik ve sürekli olarak yedekleyerek verilerinizi korur

Detaylı

Kurulum (Windows)...3

Kurulum (Windows)...3 Kurulum (Windows)...3 1. StarBoard Software Kurulumu...4 1.1 Sistem Gereksinimleri...4 1.2 Kurulumu Başlatma...5 1.3 Windows Media Encoder Kurulumu (Yalnızca Windows XP/Vista)...6 1.4 Kurulumu Sonlandırma...6

Detaylı

NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN.

NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN. INSITE YÜKLEME BÜLTENİ Sayfa 2: INSITE yükleme Sayfa 8: INSITE kaldırma NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN. HATALI YÜKLEME VEYA KULLANIM YANLIŞ VERİLERE VEYA EKİPMANIN ARIZALANMASINA

Detaylı

WINDOWS 7. Tekno-K@mp Eğitim ID 98 2/4 (Normal Seviye Kullanıcı) Tekno-K@mp Konu ID 34223. Windows 7 Hakkında Genel Bilgi Ek Bilgi -

WINDOWS 7. Tekno-K@mp Eğitim ID 98 2/4 (Normal Seviye Kullanıcı) Tekno-K@mp Konu ID 34223. Windows 7 Hakkında Genel Bilgi Ek Bilgi - WINDOWS 7 Tekno-K@mp Eğitim ID 98 Seviye 2/4 (Normal Seviye Kullanıcı) Tekno-K@mp Konu ID 34223 Ana Kategori İşletim Sistemleri Alt Kategori Giriş Konu Windows 7 Hakkında Genel Bilgi Ek Bilgi - GENEL BİLGİSAYAR

Detaylı

NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu. Yedekleme İşlemi

NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu. Yedekleme İşlemi NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu Herhangi bir neden ile bilgisayarınızı formatlamadan önce NPratik Yazılım Verilerinizi yedeklemeniz gerekmektedir. Programı ilk defa kuruyorsanız NPratik Yazılım Kurulum

Detaylı

e-imzatr Kurulum Klavuzu

e-imzatr Kurulum Klavuzu e-imzatr Kurulum Klavuzu Sürüm 0.0.1 1 İçindekiler İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Java yükleme Akis Kurulum Kart Okuyucu Sürücü Kurulum Kullanıcı Doğrulama 2 İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Bu

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. USB Disk Paylaşımı Değerli Müşterimiz, AirTies desteklediği USB Tak&Paylaş özelliği ile hiçbir ekstra donanıma ihtiyaç duymadan yaygın olarak kullanılan standart USB disk sürücülerinizi tüm ağınıza paylaştırmanıza

Detaylı

WINDOWS 7 KURULUMU ve KURULUM ÖNCESİ İŞLEMLER

WINDOWS 7 KURULUMU ve KURULUM ÖNCESİ İŞLEMLER WINDOWS 7 KURULUMU ve KURULUM ÖNCESİ İŞLEMLER Bu yazımızda Windows 7 işletim sisteminin kurulumunu anlatacağım.ancak kurulumdan önce bilmemiz gereken kurulum gereksinimleri,windows 7 sürümleri konularına

Detaylı

Seçenekler Menüsünden Genel Sekmesi

Seçenekler Menüsünden Genel Sekmesi Seçenekler Menüsünden Genel Sekmesi Word 2003 açtıktan sonra ARAÇLAR>SEÇENEKLER tıklanır. Karşımıza bu tür ekran çıkar. İlk komut Arka planda yeniden sayfalandır ; Siz çalışırken belgeleri otomatik olarak

Detaylı

Microsoft Office Kurulumu 2012-09-12 Sürüm 2.1

Microsoft Office Kurulumu 2012-09-12 Sürüm 2.1 Microsoft Office Kurulumu 2012-09-12 Sürüm 2.1 İÇİNDEKİLER Microsoft Office Kurulumu... 2 Kurulum Öncesİ Bİlgİsİ... 2 Microsoft Office Kurulumu... 3 Başlarken... 7 Daha Fazla Yardım mı Gerekiyor?... 7

Detaylı

Windows 8.1 Yükseltme Kılavuzu

Windows 8.1 Yükseltme Kılavuzu Windows 8.1 Yükseltme Kılavuzu Gereksinimler Windows 8 işletim sisteminizin en son güncelleştirmelerinin yapılmış olması gerekmektedir. İnternet Bağlantısı olması gerekmektedir. Windows 8.1 işletim sistemi

Detaylı

Ürün Kutusu. Kargoyla teslim edilen ürün kutusu. Ürün kutusundaki temel bileşenler

Ürün Kutusu. Kargoyla teslim edilen ürün kutusu. Ürün kutusundaki temel bileşenler Kurulum Sunumu Ürün Kutusu Kargoyla teslim edilen ürün kutusu Ürün kutusundaki temel bileşenler Not: Kutu içerisindeki tüm bileşenlerin eksiksiz teslim edildiğinden emin olunmalıdır. Ürün Kutusundaki Bileşenler

Detaylı

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Ürünle ilgili not Bu

Detaylı

Windows Live Movie Maker

Windows Live Movie Maker Windows Live Movie Maker Nedir? Movie Maker ile, bilgisayarınızda yer alan fotoğraf ve videolarınızı kullanarak, bunlar üzerinde düzenlemeler, değişiklikler yapabilir, müzik dosyaları ekleyebilir, mikrofon

Detaylı

İçindekiler. Akıllı Tahta Uygulaması (ATU) Kullanma Kılavuzu. İçindekiler. Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2

İçindekiler. Akıllı Tahta Uygulaması (ATU) Kullanma Kılavuzu. İçindekiler. Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2 İçindekiler 1 İçindekiler Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2 Bölüm 2: Akıllı Tahta Uygulamasının Yüklenmesi Akıllı Tahta Uygulaması nı yükleme 3 Akıllı Tahta Uygulaması nı kaldırma 3 Akıllı Tahta

Detaylı

2000 de Programlarla Çalışmalar

2000 de Programlarla Çalışmalar Windows 2000 de Programlarla Çalışmalar 24 3 Windows 2000 de Programlarla Çalışmalar Programları Başlatmak Programları başlat menüsünü kullanarak, başlatmak istediğiniz programın simgesini çift tıklayarak

Detaylı

Linux Ubuntu Kurulumu

Linux Ubuntu Kurulumu Linux Ubuntu Kurulumu Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2016 2017 Bahar Yarıyılı https://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=kurulum https://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=ubuntu_linux_kurulum_rehberi Öğr.Gör.Murat

Detaylı

KWorld. PlusTV DVB-S USB. PlusTV DVB-S USB Kurulum Kılavuzu. İçindekiler

KWorld. PlusTV DVB-S USB. PlusTV DVB-S USB Kurulum Kılavuzu. İçindekiler KWorld PlusTV DVB-S USB PlusTV DVB-S USB Kurulum Kılavuzu İçindekiler V1.1 Bölüm 1 : PlusTV DVB-S USB Donanım Kurulumu...2 1.1 Paket İçeriği...2 1.2 Sistem Gereksinimleri...2 1.3 Donanım Kurulumu...2 Bölüm

Detaylı

Laboratuvar Çalışması Veri Depolama Kapasitesini Belirleme

Laboratuvar Çalışması Veri Depolama Kapasitesini Belirleme Laboratuvar Çalışması 1.3.2 Veri Depolama Kapasitesini Belirleme Hedefler PC'deki RAM miktarını (MB cinsinden) belirleme. PC de takılı olan sabit diskin boyutunu (GB cinsinden) belirleme. Sabit diskteki

Detaylı

Windows 7 Format Atma ve Kurulumu (Resimli Anlatım)

Windows 7 Format Atma ve Kurulumu (Resimli Anlatım) www.anasayfa.xyz Kasım 1, 2015 Windows 7 Format Atma ve Kurulumu (Resimli Anlatım) by www.anasayfa.xyz Bu yazımda windows 7 format atma işlemini detaylı bir şekilde anlatacağım. Ben format işlemini tüm

Detaylı

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA Google Docs yani Google Dokümanlar hizmeti bir süre önce Google Drive adlı bulut depolama hizmetinin içerisine alındı ve çok daha gelişerek yoluna devam etti. Google

Detaylı

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2012 için

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2012 için DataPage+ 2012 için Son Güncelleme: 29 Ağustos 2012 İçindekiler Tablosu Önkoşul Olan Bileşenleri Yükleme... 1 Genel Bakış... 1 Adım 1: Setup.exe'yi Çalıştırın ve Sihirbazı Başlatın... 1 Adım 2: Lisans

Detaylı

DENEME SINAVI CEVAP ANAHTARI

DENEME SINAVI CEVAP ANAHTARI DENEME SINAVI CEVAP ANAHTARI ECDL BAŞLANGIÇ Bilgisayarı Kullanmak ve Dosyaları Yönetmek 1) Bilgisayar ı doğru şekilde kapatıp, açmak için uygun metodu uygulayınız.(bilgisayarı kapatın ve tekrar açın.)

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Microsoft Publisher 2013 önceki sürümlerden farklı görünüyor, bu nedenle öğrenmenizi kolaylaştırmak için bu kılavuzu oluşturduk. Hızlı Erişim Araç Çubuğu En sevdiğiniz komutları

Detaylı

EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU

EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU İçindekiler Sisteme Giriş Yapma... 2 Sanal Ders Oluşturma... 3 Sisteme Materyal Yükleme... 13 Sisteme Sanal Ders Videosunu

Detaylı

Microsoft Windows 7: Başlangıç Kılavuzu

Microsoft Windows 7: Başlangıç Kılavuzu Microsoft Windows 7: Başlangıç Kılavuzu Windows 7 Kurulumu Dell bilgisayarınız Microsoft Windows 7 işletim sistemiyle yapılandırılmış olarak gelir. Windows Vista işletim sistemini ilk kez kurmak için,

Detaylı

AutoCAD 2011 Kurulumu

AutoCAD 2011 Kurulumu AutoCAD 2011 Kurulumu AutoCAD Installation Wizard Kurulum için AutoCAD 2011 DVD sini sürücüye yerleştirdiğinizde, DVD-ROM un içeriğinin okunduğunu belirten Setup Initialization penceresinden sonra, karşınıza

Detaylı

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi: Giriş ekranınd sisteme giriş yapılır. dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılarak Sistem Ekranı: 4 2 1 2 3 Klasörler

Detaylı

Blu- ray Writer lariniz hakkinda Önemli Not

Blu- ray Writer lariniz hakkinda Önemli Not Blu- ray Writer lariniz hakkinda Önemli Not Cihazınızın kurulumunu tamamlamak için bu ilave talimatları kullanın. Disc Publisher cihazınızdaki Blu- ray sürücü (leri) bilgisayara bağlamak için esata kullanılır.

Detaylı

Microsoft PowerPoint

Microsoft PowerPoint Microsoft PowerPoint GİRİŞ Microsoft Powerpoint bir sunum hazırlama programıdır. Microsoft Powerpoint sayesinde sunumlarınıza içerisinde ses,video,animasyon,grafik,resim,köprüler,web içerikleri ve çeşitli

Detaylı

LABORATUVAR ÇALIŞMASI #2

LABORATUVAR ÇALIŞMASI #2 DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR VE TEKNOLOJİ YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİSİ VE BİLİŞİM SİSTEMLERİ LABORATUVAR ÇALIŞMASI #2 Amaç: Bilgisayar kasasına parçaların takılması ve bilinmesi gereken belli

Detaylı

Kurulum ve Sistem Gereklilikleri 1

Kurulum ve Sistem Gereklilikleri 1 Kurulum ve Sistem Gereklilikleri 1 1 KURULUM VE SISTEM GEREKLILIKLERI...2 1.1 DONANIM VE YAZILIM GEREKLILIKLERI...2 1.2 KURULUM...3 1.3 LIFTDESIGNER 5 UYGULAMASINI İLK DEFA BAŞLATMA...6 1.4 DIGIPARA SUITE

Detaylı

Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8)

Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8) Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8) Web Hizmetleri protokolü, Windows Vista (SP2 veya üstü), Windows 7 ve Windows 8 kullanıcılarının,

Detaylı

Windows Live Mail Programı Kurulumu ve Ayarlanması

Windows Live Mail Programı Kurulumu ve Ayarlanması Windows Live Mail Programı Kurulumu ve Ayarlanması MEB in e-posta hizmetine Internet sitesi üzerinden girildiğinde sistemin çok yavaş çalıştığı veya açılmadığı gibi sorunlarla karşılaşılmaktadır. Bu nedenlerle

Detaylı

Temel Bilgi Teknlolojileri 1. Ders notları 5. Öğr.Gör. Hüseyin Bilal MACİT 2017

Temel Bilgi Teknlolojileri 1. Ders notları 5. Öğr.Gör. Hüseyin Bilal MACİT 2017 Temel Bilgi Teknlolojileri 1 Ders notları 5 Öğr.Gör. Hüseyin Bilal MACİT 2017 Windows işletim sistemi Kullanıcıya grafik arabirimler ve görsel iletilerle yaklaşarak, yazılımları çalıştırmak, komut vermek

Detaylı

1. Windows Arama İndeksini kapatın

1. Windows Arama İndeksini kapatın 1. Windows Arama İndeksini kapatın Windows Vista sisteminizdeki dosya hareketlerini sürekli inceleyip onları aradığınızda daha kolay ulaşabilmeniz için indeksleme işlemi gerçekleştirir. Çok kullanışlı

Detaylı

CLIENT MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 21 nin KURULMASI

CLIENT MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 21 nin KURULMASI CLIENT MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 21 nin KURULMASI License manager ile lisanslamanın tamamlandığına emin olunduktan sonra son kullanıcıların makinalarına IBM SPSS Statistics 21 client kurulumu yapılabilir.

Detaylı

Windows 7. Kurulum & Yapılandırma. A+ Bilgisayar Teknik Servis Elemanı Eğitimi / Windows 7

Windows 7. Kurulum & Yapılandırma. A+ Bilgisayar Teknik Servis Elemanı Eğitimi / Windows 7 Windows 7 Kurulum & Yapılandırma Genel Değerlendirme Windows 7, eğitim bu hazırlandığı tarihteki en son Windows sürümü olup, resmi yayımlanma tarihi 22 Ekim 2009 dur Vista'nın oldukça geliştirilmiş bir

Detaylı

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI DERS NOTLARI Prof.Dr. Fatih TANK Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Sigortacılık ve Aktüerya Bilimleri Bölümü Prof.Dr. Fatih TANK - Temel - Ders Notları-

Detaylı

1. Daha önce bilgisayarınıza USB bağlantı noktasından hiç kurup kullanmadığınız bir USB yazıcı paylaşacaksanız, lütfen tıklayınız.

1. Daha önce bilgisayarınıza USB bağlantı noktasından hiç kurup kullanmadığınız bir USB yazıcı paylaşacaksanız, lütfen tıklayınız. USB Yazıcı Paylaşımı Windows Vista USB Yazıcı Paylaşımı 1.1 USB bağlantı noktasından hiç kurup kullanmadığınız bir USB yazıcı paylaştırma 1.2 Bilgisayarınıza USB portundan direkt bağlı ve aktif olarak

Detaylı

ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi...

ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi... ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi... 3 İndirme... 3 Sunucu yazılım kurulumu... 3 Kurulum sayfası çıkacaktır...

Detaylı

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu Sayfa 1 / 6 Bağlantı Kılavuzu Desteklenen işletim sistemleri Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak, yazıcıyı aşağıdaki işletim sistemlerine kurabilirsiniz: Windows 7 Windows Server 2008 R2 Windows Server

Detaylı

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2013 için

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2013 için DataPage+ 2013 için En Son Güncellenme Tarihi: 25 Temmuz 2013 İçindekiler Tablosu Önkoşul Olan Bileşenleri Yükleme... 1 Genel Bakış... 1 Adım 1: Setup.exe'yi Çalıştırın ve Sihirbazı Başlatın... 1 Adım

Detaylı

Temel Bilgisayar kullanımı

Temel Bilgisayar kullanımı Temel Bilgisayar kullanımı Bu kısımda öğreneceğimiz bilgiler Bilgisayarı Açma Kapama Bilgisayarı yeniden başlatma Yanıt vermeyen programı kapatma Masaüstü ekranını tanıyalım Bilgisayarı Açma Reset Güç

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ KABLOSUZ AĞ ERİŞİM SİSTEMİ KABLOSUZ AĞ İÇİN 802.1X YÜKLEME VE YAPILANDIRMA TALİMATLARI (WINDOWS VISTA SÜRÜMLERİ İÇİN)

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ KABLOSUZ AĞ ERİŞİM SİSTEMİ KABLOSUZ AĞ İÇİN 802.1X YÜKLEME VE YAPILANDIRMA TALİMATLARI (WINDOWS VISTA SÜRÜMLERİ İÇİN) HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ KABLOSUZ AĞ ERİŞİM SİSTEMİ KABLOSUZ AĞ İÇİN 802.1X YÜKLEME VE YAPILANDIRMA TALİMATLARI (WINDOWS VISTA SÜRÜMLERİ İÇİN) 1. Secure W2 İstemci Programını Yükleme: Bilgisayarınıza istemciyi

Detaylı

III. Ünite A. BAŞLANGIÇ B. TEMEL İŞLEMLER C. BİÇİMLEME D. SAYFA BİÇİMLEME E. YAZDIRMA F. İLERİ ÖZELLİKLER KELİME İŞLEM PROGRAMI

III. Ünite A. BAŞLANGIÇ B. TEMEL İŞLEMLER C. BİÇİMLEME D. SAYFA BİÇİMLEME E. YAZDIRMA F. İLERİ ÖZELLİKLER KELİME İŞLEM PROGRAMI III. KELİME İŞLEM PROGRAMI Ünite A. BAŞLANGIÇ B. TEMEL İŞLEMLER C. BİÇİMLEME D. SAYFA BİÇİMLEME E. YAZDIRMA F. İLERİ ÖZELLİKLER 71 A BAŞLANGIÇ Konuya Hazırlık 1. Bildiğiniz kelime işlemci programlarını

Detaylı

EYLÜL 2012 WINDOWS 7. Enformatik Bölümü

EYLÜL 2012 WINDOWS 7. Enformatik Bölümü EYLÜL 2012 WINDOWS 7 İÇERİK Giriş Sürümler Windows u kişiselleştirmek Masaüstünü Görev çubuğunu Başlat menüsünü Dosya ve Klasör İşlemleri 2 Pencereler Arası Geçiş ve Boyutlandırma Genel bilgiler Windows

Detaylı

BİOS MENÜSÜNE GİRMEK İÇİN BİLGİSAYARIMIZIN GÜÇ DÜĞMESİNE BASIYORUZ.GENELDE BİLGİSAYARLARDA GÜÇ DÜĞMESİ OLARAK DEL TUŞU KULLANILMAKTADIR.

BİOS MENÜSÜNE GİRMEK İÇİN BİLGİSAYARIMIZIN GÜÇ DÜĞMESİNE BASIYORUZ.GENELDE BİLGİSAYARLARDA GÜÇ DÜĞMESİ OLARAK DEL TUŞU KULLANILMAKTADIR. Kurulumdan önce yapmamız gereken bir kaç adım var. Öncelikle elimizde olması gerekenler: 1- Windows 7 CD si ya da DVD sine ihtiyacımız olacak. 2- İkinci olarak Windows 7 yi kuracağımız bilgisayarın donanımsal

Detaylı

WeldEYE. Kurulum Kılavuzu. İçindekiler

WeldEYE. Kurulum Kılavuzu. İçindekiler WeldEYE Kurulum Kılavuzu İçindekiler Giriş... Hata! Yer işareti tanımlanmamış. Kurulum... Hata! Yer işareti tanımlanmamış. Sistem/Ortam gerekleri... 3 Yazılımın kurulması... 3 Kamera sürücüsünün kurulumu...

Detaylı

http://www.fatihbasaran.com.tr

http://www.fatihbasaran.com.tr http://www.fatihbasaran.com.tr FmB Network Tools Kurulum ve Kullanım Rehberi 1) Kurulum a) Hazırlık Eğer indirmediyseniz, yazılımın bir kopyasını aşağıdaki adresten edinebilirsiniz. Kurulum öncesinde tüm

Detaylı

Windows 7 or 2 GB 2 GHz Mac OS GB 1 GHz Intel. Placement Tests. English for Success Teacher Training

Windows 7 or 2 GB 2 GHz Mac OS GB 1 GHz Intel. Placement Tests. English for Success Teacher Training DynEd Sistem Gereksinimleri DynEd yazılımlarını kullanabilmek için bilgisayarınız aşağıdaki özelliklere sahip olmalıdır: İşletim Sistemine göre en az bellek ve ana işlemci hızı: İşletim Sistemi Bellek

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. Manual MESH Ayarları Değerli Müşterimiz, Kapsama alanını arttırmak için cihazınız ile tekrarlayıcı modunda çalışan bir ya da daha fazla AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) cihazından oluşan

Detaylı

Windows 7. Windows 7 İşletim Sistemine Giriş. Giriş BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE UYGULAMALARI 19.10.2015 İÇERİK

Windows 7. Windows 7 İşletim Sistemine Giriş. Giriş BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE UYGULAMALARI 19.10.2015 İÇERİK İÇERİK 2 BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE UYGULAMALARI Windows 7 ÖĞR. GÖR. HASAN ALİ AKYÜREK Giriş Sürümler Sürüm Karşılaştırmaları Masaüstü Görev çubuğu Başlat menüsü Pencere Yapısı Pencereler Arası Geçiş ve Boyutlandırma

Detaylı

NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA KURULUM AŞAMALARI

NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA KURULUM AŞAMALARI NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA KURULUM AŞAMALARI Kurulum Aşamaları: 1. Java Kurulumu 2. E-imza Sürücülerinin İndirilmesi 3. Kart Okuyucu Kurulumu 4. Akıllı Kart Kurulumu 5. Sertifikayı Kullanıma Açma Bilgisayarların

Detaylı

Bitlocker ile sürücü şifreleme,

Bitlocker ile sürücü şifreleme, Bitlocker ile sürücü şifreleme, Bugünlerde Windows 7 işletim sisteminden bahsederken hemen herkes iyi diyor.windows 7 yi bu denli sevdiren aslında kendi üzerinde barındırdığı gelişmiş özellikleridir.bu

Detaylı

Touchstone Kisisel-Egitim Sürümü Level 2 DVD-ROM ve Video DVD talimatlari ve bilinen teknik konulari

Touchstone Kisisel-Egitim Sürümü Level 2 DVD-ROM ve Video DVD talimatlari ve bilinen teknik konulari Touchstone Kisisel-Egitim Sürümü Level 2 DVD-ROM ve Video DVD talimatlari ve bilinen teknik konulari DVD-ROM u kullanma Touchstone Self Study DVD-ROM Kopyasını iki şekilde çalıştırabilirsiniz: 1. Programı

Detaylı

NOT: BU BELGEYİ OKUMADAN LÜTFEN YAZILIMI YÜKLEMEYE ÇALIŞMAYIN.

NOT: BU BELGEYİ OKUMADAN LÜTFEN YAZILIMI YÜKLEMEYE ÇALIŞMAYIN. INSITE YÜKLEME BÜLTENİ Sayfa 2: INSITE programını yükleme Sayfa 8: INSITE programını kaldırma NOT: BU BELGEYİ OKUMADAN LÜTFEN YAZILIMI YÜKLEMEYE ÇALIŞMAYIN. AÇABİLİR. HATALI YÜKLEME VEYA KULLANIM HATALI

Detaylı

İŞLEM COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİK VE EĞİTİM LTD. ŞTİ. ArcGIS 10.1 Desktop Ücretsiz Deneme Lisanslaması

İŞLEM COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİK VE EĞİTİM LTD. ŞTİ. ArcGIS 10.1 Desktop Ücretsiz Deneme Lisanslaması İŞLEM COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİK VE EĞİTİM LTD. ŞTİ. ArcGIS 10.1 Desktop Ücretsiz Deneme Lisanslaması 2012 İçerik Sayfa 1. Sistem Gereksinimleri...1 2. Esri Hesabı Oluşturma 3 3. Esri Hesabınız

Detaylı

Microsoft Word 2010 ara yüzündeki bölümler aşağıda gösterilmiştir.

Microsoft Word 2010 ara yüzündeki bölümler aşağıda gösterilmiştir. Başlangıç Bu dersin amacı, öğrencilerin çalışma hayatlarında Microsoft Word programını daha etkili ve verimli kullanmalarını sağlamak ve karşılaştıkları sorunların çözümlerine ulaşma konusunda deneyim

Detaylı

Elektronik Belge Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu

Elektronik Belge Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu Elektronik Belge Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu İçindekiler E-İmza PIN Kodunun Alınması...2 Windows İşletim Sisteminde Yapılması Gereken işlemler...8 Windows XP ve 7 için Sürücü Kurulumu...8 Microsoft.NET

Detaylı

KWorld. PlusTV Hybrid PCI (DVB-T 210SE) İçindekiler

KWorld. PlusTV Hybrid PCI (DVB-T 210SE) İçindekiler KWorld PlusTV Hybrid PCI (DVB-T 210SE) İçindekiler V1.1 Bölüm 1 : PlusTV Hybrid PCI Kartın Donanım Kurulumu...2 1.1 Paket İçeriği...2 1.2 Sistem Gereksinimleri...2 1.3 Donanım Kurulumu...2 Bölüm 2 : PlusTV

Detaylı

Bu ürün WinXP, 2000, ME, Win98 de çalıştırılmak için tasarlanmıştır. Her işletim sistemi için yükleme yordamı yaklaşık olarak aynıdır.

Bu ürün WinXP, 2000, ME, Win98 de çalıştırılmak için tasarlanmıştır. Her işletim sistemi için yükleme yordamı yaklaşık olarak aynıdır. 78 Türkçe Hızlı Yükleme Kılavuzu Bu yükleme kılavuzu GW-7100U ve yazılımının yüklenmesinde size yol gösterecektir. Kablosuz ağ bağlantınızı kurmak için, aşağıdaki işlemleri sırayla uygulayın. 1. Yükleme

Detaylı

Bağlantı Kılavuzu. Yazıcıyı yerel olarak yükleme (Windows) Yerel yazdırma nedir? Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma

Bağlantı Kılavuzu. Yazıcıyı yerel olarak yükleme (Windows) Yerel yazdırma nedir? Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma Sayfa 1 / 6 Bağlantı Kılavuzu Yazıcıyı yerel olarak yükleme (Windows) Not: Yazılım ve Belgeler CD'si işletim sistemini desteklemiyorsa, Yazıcı Ekle Sihirbazı'nı kullanmanız gerekir. Yazıcı yazılımının

Detaylı

e-imzatr Kurulum Klavuzu

e-imzatr Kurulum Klavuzu e-imzatr Kurulum Klavuzu Sürüm 0.0.1 İçindekiler İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Java yükleme Akis Kurulum Kullanıcı Doğrulama İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Bu başlıkta bilgisayarımızın mevcut

Detaylı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürüm 1.0 Aralık 2015

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürüm 1.0 Aralık 2015 y Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürüm 1.0 Aralık 2015 Bulut Depolama, genel bir terimle "dosya barındırma" hizmeti sunan bir yazılım sistemidir. Bu hizmet sayesinde önemli dosyalarınızı yedekleyebilir veya

Detaylı

HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI

HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI Üniversitemiz FTP sunucusuna bağlanma, Windows 8 ve Office 2013 (Ġngilizce) kurulum dosyalarının indirilmesi ve Windows 7 ve Office 2010 un Windows

Detaylı

Hızlı Kurulum ve Yapılandırma Kılavuzu

Hızlı Kurulum ve Yapılandırma Kılavuzu Hızlı Kurulum ve Yapılandırma Kılavuzu İçindekiler SPX Özellikleri... 2 SPX Kurulum... 3 Hedef Oluşturma... 9 Yeni Görev Oluşturma... 12 Görüntü Zinciri Tarayıcısı... 15 Eposta Bildirimi Oluşturma... 16

Detaylı

LİNUX MİNT KURULUM REHBERİ

LİNUX MİNT KURULUM REHBERİ LİNUX MİNT KURULUM REHBERİ Linux Mint ISO Dosyasını İndirme Linux Mint ISO dosyalarını aşağıdaki bağlantıdan indirebilirsiniz. http://www.linuxmint.com/download.php MD5SUM Güvenlik Anahtarı Doğrulaması

Detaylı

Hızlı Başlangıç: Anlık mesajlaşma ve iletişim durum bilgisi

Hızlı Başlangıç: Anlık mesajlaşma ve iletişim durum bilgisi Hızlı Başlangıç: Anlık mesajlaşma ve iletişim durum bilgisi Bu Hızlı Başlangıç kılavuzu Microsoft Lync 2010 iletişim yazılımını kullanarak iletişim kurmanın temellerini anlatmaktadır. Ayrıca, Lync 2010

Detaylı

(... GÜÇLÜ KORUMA, DÜŞÜK SİSTEM KAYNAĞI KULLANIMI...)

(... GÜÇLÜ KORUMA, DÜŞÜK SİSTEM KAYNAĞI KULLANIMI...) (... GÜÇLÜ KORUMA, DÜŞÜK SİSTEM KAYNAĞI KULLANIMI...) Programın Özellikleri; En son online tehditlere karşı korunun Endişelenmeden e-posta alıp gönderin, sohbet edin ve web'de gezinin - Norton İtibar Hizmeti:

Detaylı

Donanım ve Yazılım Altyapısı Bileşeni

Donanım ve Yazılım Altyapısı Bileşeni Donanım ve Yazılım Altyapısı Bileşeni Her Okula 1 Adet Çok Fonksiyonlu Yazıcı 1 Adet Doküman Kamera Her Dersliğe Etkileşimli Tahta Panel Tip Etkileşimli Akıllı Tahta Kablolu İnternet Bağlantısı Her Öğretmene

Detaylı

Yandex mail ve disk kullanım rehberi

Yandex mail ve disk kullanım rehberi Yandex mail ve disk kullanım rehberi Tüm personelin ortak bir platformda uyumlu çalışmasını destekleyecek bilgi teknolojisi ücretsiz bir şekilde kurumunuz için hayata geçirildi. Sistem ve sunucu yatırımı

Detaylı

Kurtarma Ortamını Oluşturma

Kurtarma Ortamını Oluşturma Kurtarma Ortamını Oluşturma Not: Recovery Environment'ın önceki sürümlerinde ve IT sürümünde önceden yüklenmiş bir Windows ortamı bulunur. Microsoft bu ürünün dağıtımına son verdiği için kullanıcıların

Detaylı

MAC İşletim Sistemine Sahip Makineler İçin Elektronik İmza Kurulumu

MAC İşletim Sistemine Sahip Makineler İçin Elektronik İmza Kurulumu MAC İşletim Sistemine Sahip Makineler İçin Elektronik İmza Kurulumu MAC İşletim Sistemine Sahip Makineler İçin Elektronik İmza Kurulumu nda, aşağıdaki adımlar sırası ile takip edilmelidir. 1 - MAC İçin

Detaylı

İçindekiler. Ağda USB Aygıtı Paylaşma...3. USB Yazıcı Paylaşma...5. Time Machine ile Mac'inizi Yedekleme...6. NETGEAR genie Uygulaması...

İçindekiler. Ağda USB Aygıtı Paylaşma...3. USB Yazıcı Paylaşma...5. Time Machine ile Mac'inizi Yedekleme...6. NETGEAR genie Uygulaması... Premium Özellikler İçindekiler Ağda USB Aygıtı Paylaşma...3 USB Yazıcı Paylaşma...5 Time Machine ile Mac'inizi Yedekleme...6 NETGEAR genie Uygulaması...8 2 Ağda USB Aygıtı Paylaşma ReadySHARE, router'daki

Detaylı

Mac OS İşletim Sisteminde MetaTrader4 Kurulumu

Mac OS İşletim Sisteminde MetaTrader4 Kurulumu forex apple http://repository.playonmac.com/playonmac/playonmac_4.2.2.dmg Linkine tıklayarak ya da Playonmac.com adresinden download sekmesine tıklıyoruz. Görüntüle işaretli olan dosyayı bilgisayarımıza

Detaylı

Avira AntiVir Premium Security Suite www.antivir.com.tr

Avira AntiVir Premium Security Suite www.antivir.com.tr Bu kılavuz Avira AntiVir Premium Security Suite ürününü hızlı bir şekilde kurmanız için hazırlanmıştır. Ürün ile ilgili ayrıntılı kullanım kılavuzuna www.antivir.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Sıkça

Detaylı

WEB E-POSTA AYARLARI. Outlook 2003 Ayarı ( Resimli Anlatım )

WEB E-POSTA AYARLARI. Outlook 2003 Ayarı ( Resimli Anlatım ) WEB E-POSTA AYARLARI Outlook 2003 Ayarı Outlook 2007 Ayarı Outlook 2010 Ayarı Gmail Ayarı Hotmail Ayarı Tüm Ayarlar İçin Gelen posta sunucusu (POP3) ve giden posta sunucusu (SMTP) ye bnposta.bingol.edu.tr

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Microsoft Excel 2013 önceki sürümlerden farklı görünüyor, bu nedenle öğrenmenizi kolaylaştırmak için bu kılavuzu oluşturduk. Hızlı Erişim Araç Çubuğu'na komutlar ekleme Şeridi

Detaylı

Fiery Driver Configurator

Fiery Driver Configurator 2015 Electronics For Imaging, Inc. Bu yayın içerisinde yer alan tüm bilgiler, bu ürüne ilişkin Yasal Bildirimler kapsamında korunmaktadır. 16 Kasım 2015 İçindekiler 3 İçindekiler Fiery Driver Configurator...5

Detaylı

OTOsuite. Kurulum Kılavuzu. Türk

OTOsuite. Kurulum Kılavuzu. Türk OTOsuite Kurulum Kılavuzu Türk Bu belgede, DVD'den, flaş diskten veya sıkıştırılmış dosyadan OTOsuite yazılımını nasıl kuracağınızı açıklanır. Sistem gereksinimleri 1,5 GHz işlemci veya üzeri (2 GHz önerilir)

Detaylı

HP Mobil Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu

HP Mobil Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu HP Mobil Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ve Windows Vista, Microsoft Corporation şirketinin ABD'de kayıtlı

Detaylı

HDD Password Tool. Kullanıcı Elkitabı. Türkçe

HDD Password Tool. Kullanıcı Elkitabı. Türkçe HDD Password Tool Kullanıcı Elkitabı Türkçe 1 İçindekiler Bölüm 1: Giriş... 3 Ticâri markalar... 4 Bölüm 2: Gereken İşletim Sistemi... 5 - HDD Password Tool for Windows... 5 - HDD Password Tool for Mac...

Detaylı

ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ

ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI KABLOSUZ EDUROAM AYARLARI MS WINDOWS 7 İŞLETİM SİSTEMİ AYARLARI 1 (VARSA) MEVCUT EDUROAM PROFİLİNİN SİLİNMESİ Eğer daha önce EDUROAM ağına bağlanmayı

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Güvenli erişim, paylaşım ve dosya depolama sayesinde her yerde daha fazlasını yapın. Office 365 aboneliğinizde oturum açın ve uygulama başlatıcıdan SharePoint'i seçin. Arama Siteler,

Detaylı

Bloglar için en çok tercih edilen düzen 1.düzendir. Yani En son yazılarımın listesi. Sizlerde ödeviniz için bu düzeni seçebilirsiniz.

Bloglar için en çok tercih edilen düzen 1.düzendir. Yani En son yazılarımın listesi. Sizlerde ödeviniz için bu düzeni seçebilirsiniz. BLOG PROJE ÖDEVİ BLOG NASIL AÇILIR? 1.Adım: Kayıt Olma Üst menüde yer alan Kaydol butonuna basarak kayıt işlemini başlatın. Diğer bir seçenek ise Web Sitesi Oluştur butonuna basmak. İki butonda aynı yere

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU Üniversitemiz Webmail servisi yenilenmiş olup Roundcube webmail üzerinden servis vermeye başlamıştır. Daha önce kullanılan SquirrelMail servisi https://oldwebmail.cankaya.edu.tr/

Detaylı

HP ScrollSmart Mobil Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu

HP ScrollSmart Mobil Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu HP ScrollSmart Mobil Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ve Windows Vista, Microsoft Corporation şirketinin

Detaylı

MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı

MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı İçindekiler Bakanlık E-Posta Hizmetleri ve Sistem Ara yüzü E-posta Hizmetlerinin Outlook Programına Bağlanması Outlook 2010 Kullanımına ilişkin temel bilgiler

Detaylı

SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu

SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu İçindekiler 1. SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu... 2 2. E-posta Bildirimi Alma... 2 3. Belgeyi İmzalama... 3 4. Diğer Seçenekler... 4 4.1 Sonra bitir... 4 4.2 Yazdır,

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 2015 Elektronik Belge Yönetim Sistemi ile ilgili her türlü teknik destek için Bilgi İşlem Daire

Detaylı

Connection Manager Kullanım Kılavuzu

Connection Manager Kullanım Kılavuzu Connection Manager Kullanım Kılavuzu Baskı 1.0 2 İçindekiler Bağlantı yöneticisi uygulaması hakkında 3 Başlarken 3 Bağlantı yöneticisi uygulamasını açma 3 Geçerli bağlantı durumunu görüntüleme 3 Uygulama

Detaylı

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile POWERPOINT PROGRAMI Powerpoint bir sunu hazırlama programıdır. Belirli bir konu hakkında bilgi vermek için, derslerle ilgili bir etkinlik hazırlamak için, dinleyicilere görsel ortamda sunum yapmak için

Detaylı

Ekrana gelen diyalog penceresinden Typical radyo düğmesi seçilir ve Next düğmesine basılır.

Ekrana gelen diyalog penceresinden Typical radyo düğmesi seçilir ve Next düğmesine basılır. Windows 2012 Server Windows Server 2012 Programını VmWare Altına Kurma Microsoft firmasının ürettiği en son Server İşletim Sistemi 2012 dir. Bu işletim sistemi sürümleri 64 bit olarak yazılmış 32 bit sürümü

Detaylı