BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMETİÇİ EĞİTİM NOTLARI 2014

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMETİÇİ EĞİTİM NOTLARI 2014"

Transkript

1 BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMETİÇİ EĞİTİM NOTLARI 2014

2 GENEL YAPI Üniversitemizde öğrenci işlemleri Kanunlar ve Yönetmelikler çerçevesinde Öğrenci İşleri Daire Başkanlığının koordinesinde Öğrenci İşleri Bürolarınca yürütülmektedir.

3 FAKÜLTELER Mühendislik Fakültesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Fen-Edebiyat Fakültesi Ereğli Eğitim Fakültesi Tıp Fakültesi Diş Hekimliği Fakültesi İlahiyat Fakültesi Güzel Sanatlar Fakültesi İletişim Fakültesi (Faal değil) Eczacılık Fakültesi (Faal değil) Denizcilik Fakültesi Devlet Konservatuvarı YÜKSEKOKULLAR Zonguldak Sağlık Yüksekokulu Yabancı Diller Yüksekokulu Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu

4 MESLEK YÜKSEKOKULLARI Alaplı Meslek Yüksekokulu Zonguldak Meslek Yüksekokulu Devrek Meslek Yüksekokulu Çaycuma Meslek Yüksekokulu Gökçebey Mithat-Mehmet Çanakçı Meslek Yüksekokulu Ahmet Erdoğan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu KDZ.Ereğli Meslek Yüksekokulu ENSTİTÜLER Fen Bilimleri Enstitüsü Sosyal Bilimler Enstitüsü Sağlık Bilimleri Enstitüsü

5 ÖĞRETİM YILI İTİBARİYLE ÖĞRENCİ SAYILARI LİSANS : ÖNLİSANS : 8811 YÜKSEK LİSANS : 896 DOKTORA : 163 TOPLAM : 23871

6 KANUNLAR 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu 1111 Sayılı Askerlik Kanun YÖNETMELİKLER BEÜ Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği BEÜ Meslek Yüksekokulları Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönetmeliği BEÜ Sağlık Yüksekokulu Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönetmeliği BEÜ Devlet Konservatuvarı Lisans Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönetmeliği BEÜ Tıp Fakültesi Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönetmeliği BEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Lisans Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönetmeliği BEÜ Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönetmeliği BEÜ Lisansüstü Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönetmeliği BEÜ Yaz Okulu Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönetmeliği BEÜ Öğrenci Sağlık İşleri ve Sağlık Raporları Yönetmeliği BEÜ Hazırlık Eğitimi Yönetmeliği Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Eğitim-Öğretim ve Yabancı Dille Eğitim-Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik Bülent Ecevit Üniversitesince Verilecek Diploma Mezuniyet Ve Diğer Belgelerin Düzenlenmesi Esaslarına İlişkin Yönetmelik Meslek Yüksekokulları Ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği ZKÜ Önlisans,Lisans Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönetmeliği (eski)

7 YÖNERGELER BEÜ Devlet Konservatuvarı Lisans Devresi Ön Kayıt Ve Özel Yetenek Sınav Yönergesi BEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Özel Yetenek Sınavı Yönergesi BEÜ Fakülteleri Staj Uygulama Yönergesi BEÜ Mesleki Ve Teknik Eğitim Bölgesi İçindeki Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin İş Yerlerindeki Eğitim, Uygulama Ve Stajlarına İlişkin Esas Ve Usuller Hakkında Yönerge BEÜ Sağlık Yüksekokulları Staj Uygulama Yönergesi BEÜ Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu Denzicilik İşletmeleri Yönetimi Bölümü Staj Uygulama Yönergesi BEÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulları Sağlık Programları Bölümü Staj Uygulama Yönergesi BEÜ Öğrenci Konseyi Yönergesi BEÜ Çift Anadal Programı Yönergesi BEÜ Yandal Programı Yönergesi BEÜ Yurt Dışından Kabul Edilecek Öğrencilerin Başvuru ve Kayıt Kabul Yönergesi BEÜ Engelli Öğrenciler Eğitim-Öğretim ve Sınav Uygulamaları Yönergesi

8 ESASLAR BEÜ Bağıl Değerlendirme Sistemine İlişkin Esaslar BEÜ Fakültelerinde Bölüm Ve Meslek Yüksekokullarında Program Açılması Ve Faaliyete Geçirilmesi Önerilerinde Değerlendirilecek Hususlar BEÜ İle Bağlı Bölümlerden 1., 2., 3. Lükle Mezun Olan Öğrencilerin Saptanmasında Dikkate Alınacak Hususlar Bülent Ecevit Üniversitesi Kurum İçi Yatay Geçiş Esasları Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans Ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş Esasları BEÜ Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programlarına İlişkin Usul Ve Esaslar

9 İLK KAYIT İŞLEMLERİ ÖSYM tarafından belirlenen tarihlerde ve Üniversitemiz tarafından belirlenen yerlerde kayıtların yapılması Kayıt İçin Gerekli Belge ve Ekipmanın Hazırlanması Kayıt öncesi öğrencinin Öğrenim ücretinin yatırılmasının sağlanması Öğrenciye Bilgi Formu doldurtulması Kaydı yapılan öğrenciye BEÜ tanıtım materyallerinin verilmesi Kaydı yapılan Öğrencinin E-KAMPÜS te aktif hale getirilmesi Kaydı yapılan öğrencinin Kayıt evraklarının dosyasına konulması Kaydı yapılan öğrencilerin sayılarının ÖSYM ye bildirilmek üzere Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına gönderilmesi Kaydı yapılan Öğrencilerin E-KAMPÜSTE eksik olan bilgilerinin girişinin yapılması Kayıt sırasında öğrenciye, öğrenci belgesi verilmesi Muafiyet isteği alınır.(dilekçe, ders içerikleri ve transkript) Kayıt dondurma isteği alınır.(dilekçe ve hangi nedenle kayıt dondurmak istiyorsa belgesi) Askerlik belgelerinin 1111 sayılı Askerlik Kanunu gereğince 31.Ekim e kadar ASKERLİK ŞUBELERİNE gönderilmesi gerekmektedir. Durumlarında değişiklik olan öğrencilerin de askerlik şubelerine 2 ay içerisinde bildirilmesi gerekmektedir.

10 ENSTİTÜLER İÇİN İLK KAYIT İŞLEMLERİ İlan kapsamında başvuruların alınması Kazanan adayların ilanından sonra kayıt için gerekli belge ve ekipmanın Hazırlanması Kayıt olan adayların sisteme kaydının yapılabilmesi için, TC.Kimlik No, Öğrenci No, Adı Soyadı, ABD. isminin Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına ve Bilgi İşlem Daire Başkanlığına bildirilmesi. Kaydı yapılan Öğrencilerin E-KAMPÜSTE eksik olan bilgilerinin girişinin yapılması Kayıt sırasında öğrenciye, öğrenci belgesi verilmesi Muafiyet isteği alınır.(dilekçe, ders içerikleri ve transkript) Kayıt dondurma isteği alınır.(dilekçe ve hangi nedenle kayıt dondurmak istiyorsa belgesi) Askerlik belgelerinin 1111 sayılı Askerlik Kanunu gereğince Güz Dönemi için 31.Ekim e kadar, Bahar Dönemi İçin 1 ay içerisinde ASKERLİK ŞUBELERİNE gönderilmesi gerekmektedir. Durumlarında değişiklik olan öğrencilerin de askerlik şubelerine 2 ay içerisinde bildirilmesi gerekmektedir.

11 ÖĞRENCİLERİN TALEP ETTİKLERİ BELGELERİN DÜZENLENMESİ Öğrencinin Transkript/Öğrenci Belgesi/Geçici Mezuniyet Belgesi vb. belgeleri E-KAMPÜS üzerinden verilebilmekte Öğrenci talep ettiği takdirde bu belgeler ıslak imzalı olarak verilebilir. Diploma ve Diploma Ekleri mezuniyet durumunda verilir.

12 DİSİPLİN SORUŞTURMALARI Disiplin soruşturmaları Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği hükümleri gereğince yapılarak, ceza alan öğrencilerin durumları aynı yönetmelikte belirtilen birimlere bildirilmelidir. Ceza alan öğrencilerin bilgileri Öğrenci İşleri Daire Başkanlığınca YÖKSİS (Yükseköğretim Sistemi) üzerinden Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına bildirilmektedir.

13 SİGORTA İŞLEMLERİ Yeni kayıt olan öğrenci öğrenci belgesi alarak SGK. na öğrenci olduğunu bildirmekle sorumludur. Öğrencilik hakkı olan tüm öğrenciler sağlık işlemlerinden yararlanmaktadır. YÖKSİS üzerinden gerekli düzenlemeler yapılınca öğrencinin SGK ya belge vermesi gerekmeyecek tüm işlemler online olarak yapılabilecek.

14 YATAY GEÇİŞ İLE GELEN ÖĞRENCİ KABULÜ Üniversitenin belirlemiş olduğu bölüm/program ve kontenjanlar dahilinde gelen başvurular alınır. Gelen başvurular Komisyon tarafından değerlendirilir, sonuç raporlayarak Dekanlığa/Müdürlüğe bildirir. Başvurusu kabul edilen öğrenciler için yönetim kurulu kararı alınır. Bu karar üst yazı ile Rektörlük Makamı ve İlgili öğrenciye bildirilir. Öğrencinin Kaydı yapılır. Öğrenciye ait belgelerin ve kaydının silindiğine ait yazı Üniversitesinden istenir. Gelen Belgelerin Öğrencinin dosyasına eklenir. NOT: Kayıt açmak için Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına; öğrencinin TC.Kimlik No su, Öğrenci No su, İntibakının yapıldığı program kodu ile sınıfının bildirilmesi gerekmektedir

15 DİKEY GEÇİŞ İLE GELEN ÖĞRENCİLER Üniversitemize gelen DGS öğrencisi ÖSYM tarafından yerleştirilir ve belirtilen takvim aralığında kayıtları yapılır. Öğrencilerin kayıtları sırasında gerekli evrakları alınarak Bölüm/Program intibak komisyonuna gönderilir ve öğrencilerin gerekli olan derslerden muafiyetleri yapılır. Rektörlük Makamına intibak ettirildiği sınıf, muaf olduğu dersler ve notları harf karşılığı olacak şekilde gönderilir.

16 BAŞKA BİR ÜNİVERSİTEYE YATAY GEÇİŞ YAPMAK İSTEYEN ÖĞRENCİLERİMİZ Öğrenci dilekçe ile gerekli belgelerini ister Bu belgeler hazırlanarak öğrenciye teslim edilir Karşı üniversiteden başvurusu kabul edilirse bu ilgili birime üst yazı ile bildirilir Öğrencinin yönetim kurulu kararıyla ilişiği kesilerek bu karar ile birlikte özlük dosyası üstyazı ile kazandığı üniversiteye gönderilir. Kaydı silindikten sonra geri dönüş yapmak isteyen öğrenci yine yatay geçiş hakkını kullanarak bir sonraki dönem de başvuru yapabilir.

17 ÖĞRENCİLERİN DERS İNTİBAKLARININ YAPILMASI Öğrencinin daha önce alıp başarılı olduğu derslerden muaf olabilmek için vermiş olduğu dilekçe, transkript ve ders içerikleri komisyona gönderilir. Komisyon, öğrencinin hangi derslerden muaf olabileceğine ve alması gereken derslerine karar verir ve alınan karar bölüm/ program başkanlığı aracılığıyla Dekanlık/Müdürlük makamına ve sonrasında havalelerden geçerek öğrenci işlerine gelir. Yönetim kurulu kararı ile kabul edilen kararlar rektörlük makamına (dersin adı, kredisi, AKTS si ile başarı notu harf karşılığı olarak) ve öğrenciye bildirilir.

18 ÖĞRENCİYE FAZLA ÖDEMİŞ OLDUĞU KATKI PAYI ÜCRETİ İADESİ Öğrenci fazla yatırmış olduğu katkı payı/öğrenim ücreti dekontu, Adına açılmış hesap cüzdan fotokopisi, Nüfus cüzdan fotokopisi ve dilekçe ile başvuruda bulunur. Bu başvurular kontrol edilerek gerçek iade miktarı belirlenir. Strateji Geliştirme Daire Başkanlığının web sayfasında bulunan iade formu da doldurulur. Öğrenci İşleri Daire Bşk.na gönderilir. Kontroller yapıldıktan sonra öğrencilerin belirtmiş oldukları şahsi hesaplarına iadesi için Strateji Geliştirme Daire Başkanlığına iletilir.

19 FARABİ ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ Öğrenci, Bölüm/Program Koordinatörü ile birlikte öğrenim protokolünü hazırlar, bölüm/program başkanlığı aracılığıyla Dekanlığa/Müdürlüğe bildirilir. Bu protokoller Rektörlük Farabi Koordinatörlüğüne iletilir. Oradan karşı üniversiteye gönderilir, oradaki imza işlemleri tamamlanır. Değişiklik yapılmışsa yeniden imzalanmak üzere ilgili birime gönderilir. Bölüm/Program kanalıyla Farabi Bölüm/Program Koordinatörlüğüne gönderilerek imzalanıp geri geldikten sonra tekrar yönetim kurulu kararı ile Rektörlük Farabi Koordinatörlüğüne ve oradan karşı üniversiteye iletilir. Öğrenci karşı üniversitede okuduğu süreyi tamamladıktan sonra transkripti ve not aralıklarını gösteren belgelerini teslim eder. Bu notlar bölüm/program koordinatörünce üniversitemiz not sistemine dönüştürülür ve bölüm/program başkanlığı kanalıyla ilgili birime ulaşır. Alınan karar yönetim kurulunca onaylandıktan sonra karar Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ve Öğrenci ve Öğretim Elemanı Değişim Koordinatörlüğüne gönderilir öğrencinin notları karnesine aktarılır.

20 ERASMUS ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ Öğrenciler açılan kontenjanlar dahilinde başvuruda bulunur. Başvurusu kabul edilen öğrenciler pasaport işlemleri için ilgili birime başvuruda bulunur. Bu başvurular Rektörlük Makamına iletilir. Öğrencinin diğer işlemleri Rektörlük Makamınca tamamlanır. Erasmus kapsamında öğrenim süresini dolduran öğrenci transkripti ile not açılımları ve gerekli belgelerini bölüm/program koordinatörüne teslim eder. Alınan komisyon kararı bölüm/program kanalıyla Dekanlık/Müdürlük makamına gönderilir. Buradan öğrenci işlerine gelerek yönetim kurulu kararı alınarak bu karar Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ve Öğrenci ve Öğretim Elemanı Değişim Koordinatörlüğüne notların karnesine işlenmesi için gönderilir. Karneye gittiği üniversitenin ders kodu, ders adı ve AKTS si ile aktarılır.

21 TEK DERS SINAVLARI Öğrenci dilekçe ile başvuruda bulunur. Yeni Yönetmeliğe tabi olup not ortalaması 2.00 nin altında olan öğrenciler de bu haktan faydalanarak başarılı olduğu derslerinden birini alarak tek ders sınavına girebilir. Bu başvurular kontrol edildikten sonra listelenerek ilan edilir ve bölüm/program başkanlıklarına gönderilir. (staj dersleri tek ders sınavında etkili değildir) Bölüm/Program başkanlıkları öğrenciler için sınav programını hazırlar ve ilgili birime bildirir. Sonuçlar, Yönetim kurulu kararıyla Öğrenci işleri Daire Başkanlığına iletilir.(derslerin başarı notları harf karşılığı olarak liste halinde) Mezun olmayı hak eden öğrenciler için mezuniyet işlemleri başlatılır.

22 TELAFİ SINAVLARI Öğrenci giremediği sınavı için mazeretini belgeleyerek dilekçe ile müracaat eder. (Rapor tarihlerinde kısıtlama yoktur) Bu müracaatlar kontrol edilerek liste hazırlanır. Başvurusu kabul edilen öğrencilerin listesi ilan edilir ve yönetim kurulu kararı ile Rektörlük Makamına bildirilir. Bölüm/Program başkanlıklarına bildirilir ve sınav programı hazırlanır

23 EK KREDİ TALEPLERİ Öğrenci ders alma haftasında danışmanı ile birlikte dilekçesini hazırlar. Danışman öğretim elemanlarında toplanan dilekçeler toplu olarak dekanlık/müdürlük makamına gönderilir. İstenen derslerin verilmesi uygun görülürse yönetim kurulu kararı alınır ve bu karar rektörlük makamına iletilir. Başvurusu uygun görülen öğrenciler ekle-sil döneminde bu dersleri kodlar.

24 SINAV NOTLARINA İTİRAZ Öğrenci itiraz dilekçesi verir. Bu dilekçeler bölümlerine/programlarına ve oradan dersin hocasına iletilir. Süresi içerisindeyse (yeni yönetmeliğe göre ilan tarihinden itibaren 7 gün) öğretim elemanı kontrolünü yaparak varsa yeni notunu bölüm/program başkanlığı aracılığıyla dekanlığa/ müdürlüğe bildirir. Öğrenci işlerince süresi içerisinde yapılan not değişiklikleri en geç 15 gün içerisinde yönetim kurulu kararı alınarak notun karnesine işlenmesi için Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına iletilir.

25 DİPLOMASINI KAYBEDEN ÖĞRENCİYE YENİDEN DİPLOMA DÜZENLENMESİ Öğrenci gazete ilanları ve diğer belgeleri ile birlikte dilekçe ile başvuruda bulunur. Bu başvurusu rektörlük makamına iletilir. Üniversite Yönetim Kurulu Kararı ile yeniden düzenlenir. Yetkili amir imzası için gönderilir. Tekrar rektör imzası için rektörlük makamına iletilir. Öğrenci işleri daire başkanınca da imzalandıktan sonra birimine gönderilir. (Diplomalar siyah imza kalemi ile imzalanmalıdır.) DİPLOMANIN HAZIRLANABİLMESİ İÇİN GEREKLİ BİLGİ VE BELGELER Diploma, sertifika veya uzmanlık belgesini kaybedenler durumu İstanbul, Ankara veya İzmir de yayımlanan ve ülke çapında dağıtılan bir gazetede 3 gün ara ile 2 defa ilan ederler. (Kayıp Sertifika) gibi başlığı ihtiva edecek bu ilanda belgenin nereden alındığı, numarası, mezuniyet veya bitirme yılı ve dönemi, kaybedildiğinden hükmü kalmadığı, belgenin vasıflarına ait diğer bilgilerin belirtilmesi şarttır. Diploma, sertifika veya uzmanlık belgesinin alındığı yere yapılacak olan müracaatta; müracaat dilekçesine kayıp ilanının çıktığı gazeteden bir adet ve tasdikli nüfus cüzdanı sureti eklenir. Dilekçe sahibi: a) Kayıp ilanının çıktığı gazeteden bir adet b) T.C. Kimlik Numarası yazan nüfus cüzdanı fotokopisini, c) 3 adet 4,5 6 ebadında fotoğraf,

26 KATKI PAYI/ÖĞRENİM ÜCRETİ ÖDEMELERİ Öğrencilerin ödeyecekleri katkı payı/öğrenim ücretleri banka sistemine aktarılmak üzere E-KAMPÜSE aktarılınca kontrolleri yapılarak hatalı olanlar düzeltilir. Akademik takvimde belirtilen süreler içerisinde ödemelerin yapılması sağlanır. KATKI PAYI/ÖĞRENİM ÜCRETİ YATIRMAYAN ÖĞRENCİLER. Öğrencilerin ders alma haftası sonrası ders alma formları çıktı alınarak dosyaya yerleştirilir. Bu işlem sırasında harcını yatırmayan öğrenciler ayrılır. Ayrıca harcını yatırmadığı için ders kodlayamayan öğrenci durumunu belirten ve ekle-sil döneminde yatırmak istediğini belirten dilekçe ile başvuruda bulunur. Ekle-sil döneminde harcını yatırmak üzere başvuruda bulunan öğrencilerin talepleri yönetim kurulunca kabul edilenler, rektörlük makamına da bildirilir ve ekle-sil döneminde harcını yatırarak ders alma işlemi yapabilir. Döneminde belirtilen süre içerisinde ve ekle-sil döneminde harcını yatırmayan öğrenciler (6111 sayılı yasa ile hiçbir öğrencilik hakkından faydalanamayacakları not düşülmek şartı ile öğrenci belgesi verilebilecektir)

27 KAYIT SİLME Öğrenci kayıt silmek için kendisi müracaat etmişse, gerekli belgeleri ve dilekçesi ile birlikte müracaatta bulunur. Kaydı silinecek öğrencilerin durumları ilk Yönetim Kurulunda görüşülür. Karar sisteme işlenmek üzere Öğr.İşl.D.Bşk. gönderilir. Kayıt sildiren Erkek öğrenci ise kayıt silme tarihi sisteme işlendiğinde askerlik şubesine 2 ay içerisinde belge gönderilir. Kaydı silinen öğrencinin dosyasında kayıtlı olan adresine, kaydının silindiğine dair yazı gönderilir. Kaydı silinen öğrencilerin dosyası arşive gönderilir. Öğrenciler, kendilerine gönderilen belgeyi kaybetmeleri halinde dilekçe ile başvuruda bulunup yenisini talep edebilirler. Lise diplomasını geri almak isteyen öğrenciler bunun için yazılı başvuruda bulunurlar. Lise diplomasının arkasına fakültemizden/yüksekokulumuzdan ilişiğinin kesildiğine dair kaşe ve gerekli bilgiler işlendikten sonra imza-mühür işlemi tamamlanıp, bir fotokopisi alınır. Fotokopisine de öğrencinin aslını elden teslim aldığına dair imza attırılır ve bu suret öğrencinin dosyasına konulur. Öğrenciye burs vb. yardımda bulunan kurumlar da yıllık olarak öğrencilerin aktifliği, başarı durumları, ilişik kesilmesi/mezuniyet gibi durumları söz konusu ise nedenleri/tarihleri gibi bilgileri yazılı olarak istemektedirler. Aynı zamanda sadece ilişiğinin kesilmesi değil, başarı durumları da istenilmektedir. Bu tür yazılar Evrak-kayıt sonrası Dekanlık/Müdürlük havalesi ile Rektörlük Öğrenci işlerine gelir, durumlarına bakılarak cevabi yazı gönderilir.

28 KAYIT DONDURMA VE KAYIT AÇILMASI Kayıt dondurmak isteyen öğrenci mazeretini belirterek kaydını dondurmak istediğine dair dönem başında dilekçesi ile mazeretini beyan ederek müracaatta bulunur. Öğrencinin mazeretli izinli sayılmasına, haklı ve geçerli nedenlerin varlığı halinde, ilgili yönetim kurulunca karar verilir. Mazeretin kabulü için haklı ve geçerli nedenlerin, kanıtlayıcı belgelerle beraber, mazeretin sona ermesinden itibaren onbeş gün içinde ilgili dekanlığa veya yüksekokul müdürlüğüne bildirilmesi gerekir. Kaydı dondurulan öğrencinin karar örneği sisteme işlenmek üzere Öğrenci İşleri D.Bşk. bildirilir. Sistemden durumu onaylanan öğrenciye kaydının dondurulduğu, açtırmak için hangi tarihte ne yapması gerektiği yazı ile adresine bildirilir. Durumu öğrencinin dosyasına işlenir. Öğrencinin kaydının açılabilmesi için yarıyıl başında dilekçe ile mazeretinin bittiğini belgeleyen evrakla başvurması beklenir. Kaydının açılması için verdiği dilekçesi ve eki yine yönetim kurulunca görüşülür. Alınan karar doğrultusunda Öğrenci İşleri D.Bşk. gönderilir. Öğrencinin sistemde kaydının açılması takip edilir. Öğrenci, sistemde kaydı açıldıktan sonra harcını ödeyip ders kodlayabilir. Öğrencinin kayıt dondurma süresine göre harç ödeme dönemlerinde gerekli düzeltmeler yapılır. Burs-kredi-yardım vs alan öğrenciler için sağlanan yardımın kesilmemesi için Dekanlığımıza/Müdürlüğümüze kurumca veya öğrencinin dilekçesi ile başvuruda bulunulur. Başvuru sonucu öğrencinin durumu talep edene bir yazı ile bildirilir.

29 MEZUNİYET Mezuniyet aşamasına gelen öğrenci, gerekli belgelerini hazırlayarak başvuruda bulunur. Başvuruda bulunan öğrencilerin transkriptleri, durumları incelenmek üzere bölümlerine/programlarına gönderilir. Bölüm/Program başkanlıklarınca mezun olabilecek öğrencilerin bu transkriptleri ve diploma ekleri Mezuniyet Komisyonunca incelenir. Komisyonun onayladığı öğrenciler için karar alınır. Bu karar sonrası ilk Yönetim Kurulunda öğrencilerin durumları görüşülür. Mezuniyeti yönetim kurulunca da onanan öğrenciler için alınan karar Öğrenci İşleri Daire Bşk. gönderilir. Bu öğrencilerin dosyaları ayrılır. Karar, BİM sisteminde kontrol edildikten sonra erkek öğrencilerin askerlik şubelerine mezun olduklarına dair belgeleri 2 ay içerisinde gönderilir. Mezun olduğuna dair belgeye acil ihtiyacı olan öğrenciler dilekçe ile dekanlığa/müdürlüğe müracaatta bulunur. E-Kampüs üzerinden GEÇİCİ MEZUNİYET belgesi son kullanma tarihide belirtilerek kendisine verilir. Mezuniyeti gerçekleşen öğrencilerin nüfus cüzdanı örnekleri, diplomalarının basılabilmesi için Rektörlük Makamına iletilir. Basılan diplomalar kontrol için ilgili birime geri gelir ve diploma numaraları E-KAMPÜS sistemine işlenir. Öğrenci İşlerinde kontrolü yapıldıktan sonra hatalılar ayrılıp yeniden basılmak üzere Öğr.İşl.D.Bşk. geri gönderilir. Diplomaların kontrolü tamamlandıktan sonra Dekan/Müdür imzasına sunulur. Dekan/Müdür imzaladıktan sonra Rektör ve Öğrenci İşleri Daire Başkanı imzası için Rektörlüğe gönderilir. İmzası tamamlanan diplomalar ilgili birimlere geri gelir. Mezun öğrenciler için biri öğrenciye verilmek, biri dosyasına konulmak üzere ikişer transkript düzenlenir. Öğrencilerin dosyalarına konulmak üzere diplomalardan birer fotokopisi istenirse çekilebilir. Diplomalar, diploma defterine kaydedilerek gerekli bilgileri yazılır ve fotoğrafları istenirse yapıştırılabilir. Öğrencilerin mezuniyeti ile ilgili belgeler dosyalarına konulur. BEÜ Sağlık karnesi olan öğrencilerden mezuniyet nedeniyle geri alınan sağlık karneleri üst yazı ile Rektörlük Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına teslim edilir. Mezun olan öğrencilerin dosyaları klasörlenerek arşive kaldırılır.

30 ASKERLİK İŞLEMLERİ İlk kayıt yapıldıktan sonra ekim ayı sonundan önce erkek öğrenciler için 2 şer nüsha askerlik belgesi hazırlanır. Dekan/Müdür imzasından sonra askerlik belgelerinin birer nüshası askerlik şubelerine gönderilir. İkinci nüshaları öğrencilerin dosyalarına yerleştirilir. Askerlik şubelerinden gerekli görüldüğü durumlarda yeniden belge talebinde bulunulması durumunda aynı belge yeniden düzenlenerek ilgili şubeye gönderilir. Öğrencilerin şahsi başvuruları olması durumunda dosyasındaki belgesinden bir fotokopi çekilerek aslı gibidir onay-imzasından sonra öğrenciye verilir. Bu belge normal şartlarda okula ilk kayıt olduğunda ve mezun olması/ilişiğinin kesilmesi durumlarında düzenlenir fakat gerekli durumlarda askerlik şubesinin yazılı talebi üzerine yeniden düzenlenebilir. Milli Savunma Bakanlığının 18 Ocak 2012 tarih ve 1805 sayılı yazısı 29 Yaşından büyük yükümlülerden, her akademik yılın başlangıcında askerlik durum belgesi talep edilmesinin ve bu belgeye göre haklarında işlem yapılmasının (öğrenime devam etme, kayıt dondurma vb.) uygun olacağı, bahar ve güz döneminde bu yükümlülerden yeniden askerlik durum belgesi talep edilmesine gerek olmadığı değerlendirilmektedir.

31 ASKERLİK İŞLEMLERİ 1111 sayılı Askerlik Kanunu Madde 35 C) (Değişik: 22/5/ /8 md.) Lise veya dengi okullar ile fakülte ve yüksekokullarda öğrenim görenlerin askerlikleri, 29 yaşını geçmemek üzere mezun oluncaya veya ilişikleri kesilinceye kadar ertelenir. Bitirdiği okulun dengi veya daha alt seviyedeki bir öğretim kurumuna kayıt yaptıranların askerlikleri ertelenmez. Çift anadal programına kayıtlı yükümlülerin bir programdan mezun olmaları halinde askerlik erteleme işlemleri diğer anadal programındaki öğrenciliğine göre yürütülür. 86 ncı veya 89 uncu maddelere tabi olduktan sonra okula kayıt yaptıranların askerlikleri ertelenmez. Yurt dışında yükseköğretim kurumlarında öğrenim görenlerin askerlikleri, öğrenciliklerinin yetkili Türk makamlarınca tanınmasını müteakip yukarıdaki esaslara göre ertelenir. Öğrencilerin okul kaydı, ilişik kesme, mezun olma gibi her türlü durum değişiklikleri okullarınca iki ay içerisinde kayıtlı bulundukları askerlik şubelerine bildirilir. 29 yaşına kadar askerlikleri ertelenenler, seferberlik halinde lüzum ve ihtiyaca göre askere sevk edilirler.

32 ASKERLİK İŞLEMLERİ 1111 sayılı Askerlik Kanunu Madde 35 E) (Ek: 17/2/ /1 md.; Değişik: 11/6/ /1 md.) Millî Savunma Bakanlığınca belirlenecek esaslar çerçevesinde; 1) 8/6/1984 tarihli ve 217 sayılı Devlet Personel Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname kapsamına giren kamu kurum ve kuruluşlarında görevli olup hizmetinin özelliği sebebiyle sevkinin tehirine ihtiyaç duyulan kamu personelinin, 2) Devlet veya kendi hesaplarına yurt içinde veya yurt dışında staj, yüksek lisans, ihtisas veya doktora yapanların, bağlı oldukları bakanlığın, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği ile Türkiye Büyük Millet Meclisi gibi herhangi bir bakanlığa bağlı veya ilgili bakanlığı bulunmayan kurum personeli ile staj, yüksek lisans, ihtisas veya doktora yapanların ilgili kurum amirinin teklifi üzerine, 35 yaşını doldurdukları yılın sonuna kadar, 3) Aktif spor hayatının aşağıda belirtilen şartlarda devam ettiğinin belgelendirilmesi ve müteakip sevk tehirleri için Milli Savunma Bakanlığınca belirlenecek oran kadar kadroya girmek kaydıyla; a) Olimpiyat oyunları, Dünya ve Avrupa şampiyonaları ile uluslararası müsabakalarda ilk üç dereceye giren sporcular ile bu dereceleri alan takımların kadrolarında yer alan sporcuların, b) A Büyükler Milli Takım kadrolarında yer alan sporcuların, c) Türkiye Profesyonel 1 inci veya 2 nci futbol liglerinde yer alan takımların kadrolarında bulunan profesyonel futbolcuların, ç) Üç ve daha fazla ligi bulunan diğer spor dallarında, en üst iki ligde yer alan takımlar ile en az iki ligi bulunan spor dallarında, en üst ligde yer alan takımların uluslararası kuralların öngördüğü sayıdaki sporcuların, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün veya ilgili özerk federasyon başkanlıklarının teklifi üzerine, 38 yaşını doldurdukları yılın sonuna kadar, askere celp ve sevkleri tehir edilebilir.

33 ASKERLİK İŞLEMLERİ 1111 sayılı Askerlik Kanunu Madde 36 (Değişik: 22/5/ /9 md.) Emsali doğumluların yoklaması sırasında lise veya dengi okuldan mezun olduğunu belgeleyenlerin askerlikleri üç yıl, fakülte veya yüksekokuldan ilişikleri kesilenlerle yüksekokul mezunlarının askerlikleri ise 29 yaşını tamamladıkları yılın sonu esas alınarak iki yıl süreyle ertelenir. Bunlar, ertelemelerinin sona ereceği yıl muayeneleri yapılarak o yıl askerlik çağına giren doğumlularla işlem görür. Askerlikleri ertelenenler askere sevklerini talep edebilirler. Erteleme süresi içerisinde yükseköğretim kurumuna kayıt yaptıranların askerlikleri öğrencilik nedeniyle ertelenir. Askerlik çağına girmeden önce lise veya dengi okullar yahut yüksekokullardan mezun olanlar ile fakülte veya yüksekokuldan ilişiği kesilenlerin ertelemeleri, askerlik çağına girdikleri yıldan itibaren başlar. Dört yıl ve daha uzun süreli yükseköğretim kurumlarından yahut bunların dengi olduğu kabul edilen okullardan mezun olan yükümlülerin askere sevkleri, istekleri halinde mezuniyet tarihinden itibaren iki yıla kadar, yüksek lisans eğitimini tamamlayanların ise bir yıla kadar tehir edilebilir. Yurt dışındaki öğrenim kurumlarından mezun olanlara, talepleri halinde, denklik işlemlerini tamamlayabilmeleri için ayrıca bir yılı geçmemek üzere sevk tehiri hakkı tanınabilir. Bu maddenin uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar Millî Savunma Bakanlığınca belirlenir.

34 YAZ OKULU İŞLEMLERİ Yaz okulundan faydalanmak isteyen öğrenci öncelikle kredi başına harcını yatırır ve ön kayıt yaptırır. Ön kayıt sonrasında açılacak derslerin kesinleşmesiyle almak istediği dersleri seçer veya değişiklik yapar. Başka üniversiteden misafir olarak gelip müracaat eden öğrenci varsa, dekont ve başvuru evrakı teslim alınarak misafir kaydı yapılır. Yaz okulu sonunda notların açıklanmasının ardından misafir olarak gelen öğrencinin üniversitesine öğrencinin notları gönderilir. Yaz okulunda açılmayan ders için başka üniversitede yaz okulunda ders almak isteyen öğrencimiz ders içeriği getirerek uygun olup olmadığına dair başvuruda bulunur. Öğrencinin müracaatı yönetim kuruluna girer. Alınan karar rektörlük öğrenci işlerine gönderilir. Öğrenci aldığı derslerin notlarına ait belge-transkript gibi belgelerini kendisi getirir veya misafir gittiği üniversite ilgili birime üst yazı ile gönderir. Bu dersler yönetim kurulu kararıyla onandıktan sonra rektörlük öğrenci işlerine gönderilir. Notların öğrenci karnesine yansıtılması sağlanır. Açılacak dersler için hazırlanan eşdeğerlik tablosuna göre öğrencilerin ders intibakları yönetim kurulu kararı ile yapılır. Açılmayan dersleri için öğrenci harç iadesi talebinde bulunur. Harç iade işlemleri normal dönem harç iade işlemleri ile aynı aşamalara tabidir. Yaz okulu üçüncü bir dönem sayıldığından, güz ve bahar döneminde yapılan tüm işlemler ve karşılaşılan sorunlar yaz okulu için de geçerlidir.

35 ÖĞRENCİNİN ÜZERİNDEN DERS SİLİNMESİ VE DERS MUAFİYETLERİ Daha önce aldığı herhangi bir dersin zorunluluğu öğrenci üzerinden kalkmışsa yani öğrenci o dersi yeniden almaktan muaf olmuşsa, durumunu belirten dilekçe ile bu dersin üzerinden kaldırılmasını talep eder. Bu talepler Rektörlük Öğrenci İşlerine muafiyet sebepleri ile birlikte bildirilerek öğrencinin üzerinden silinir. Daha önce başka bir üniversitede okuduğu ve burada okumak zorunda olduğu, aynı ad, içerik ve krediye sahip derslerden muaf olmak isteyen öğrenciler ise; bu dersleri alıp başardıklarına dair transkript ve ders içerikleri ile Dekanlığımıza/Müdürlüğümüze müracaatta bulunur. (MU başarı notu ile muafiyet yapılmaz.) Bu başvurular Öğrencinin Bölümüne/Programına gönderilerek İntibak Komisyonuna iletilmesi istenir. Başvurular İntibak Komisyonunca incelenerek öğrencinin muaf olabileceği dersler ve notları ile alması gereken belirlenir. İntibak komisyonu kararı yönetim kurulunca görüşülür. Uygun görülen muafiyetlere ait yönetim kurulu kararı rektörlük öğrenci işlerine bildirilir. Onaylanan intibak komisyonu kararının bir örneği öğrenciye verilir. Öğrenci ders kodlamasını bu karar doğrultusunda yapar.

36 DERS KODLAMA HATASI Öğrenci yanlış kodladığı yada fazladan aldığı dersi üzerinden silinmesi için Dekanlığa/Müdürlüğe Dilekçe verir. İlgili kurullarda durumu incelenen öğrencinin, hatalı olan dersinin silinmesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına yazı ile bildirilir. Öğrencinin durumu takip edilerek dersi silindikten sonra öğrenciye bildirilir. DERS NOTU DÜZELTMELERİ Dersin sorumlusunun dersin kodu-adı ve başarı notu (Harf olarak) yazılı dilekçesinin Bölüm/Program Başkanlığına vermesi Bölüm/Program Başkanlığının da Dekanlığa/Müdürlüğe göndermesi Yönetim Kurulu Kararı alınarak Öğr.İşl.D.Bşk. na gönderilmesi gerekmektedir. ÜSTTEN DERS ALMA Ders Kodlama Haftasında Öğrenci Üsten ders alacağını belirten dilekçeyi dekanlığa/müdürlüğe teslim eder. Dilekçe kontrol edilerek öğrencinin üsten ders alma şartına uyup uymadığı gözden geçirilir. Üsten ders alacak öğrencileri belirten liste hazırlanarak danışman hocalarına gönderilir. Üsten ders alacaklar öğrencilerin not ortalamasının (eski 3.00/yeni 2.50) olması ve başarısız derslerinin bulunmaması gerekmektedir. Yönetim kuruluna girer ve yönetim kurulu kararı işlemleri başlar. Yönetim kurulu kararı Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına Üst yazı ile gönderilir.

37 YÜKSEK ONUR VE ONUR BELGESİ İSTENMESİ Yüksek Onur, onur belgeleri almaya hak kazanan öğrenciler için öğretim yılı sonunda durumları incelenir. Öğrencinin döneminde aldığı derslerinin olmasına ve başarısız dersi olmamak şartı ile ,50 ortalaması olması gerekir. Şartları tutan öğrencilere belgeleri verilir. HAZIRLIK SINIFINDA BAŞARILI OLANLARA VERİLECEK SERTİFİKALAR Hazırlık Sınıfında başarılı olan öğrencilere Öğrenci İşleri Daire Başkanlığınca düzenlenen sertifikaların öğrencinin talebi olmaksınız verilecektir. BİLGİSAYAR DERSİ ALDIKLARINA DAİR BELGE İSTENMESİ Öğrenci Bilgisayar dersi aldığına dair belge istenmesi ile ilgili dilekçesini dekanlığa/müdürlüğe teslim eder. Dilekçe kontrol edilerek öğrencinin Bilgisayar dersi alıp geçtiğine ve kaç saat okuduğuna dair belge hazırlanarak Dekanlığa/Müdürlüğe imzaya gönderilir. Belge öğrenciye teslim edilir ve ilgili dosyalarına konulur.

38 YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLER YÖS Öğrencilerinin alımında BEÜ Yurt Dışından Kabul Edilecek Öğrencilerin Başvuru ve Kayıt Kabul Yönergesine göre evrakları istenir. Ön ve Kesin Kayıtları Rektörlük Öğrenci İşleri Daire Başkanlığınca yapılır. Kayıt hakkı kazanan adayların eğitime başlayabilmesi için Üniversitemiz bünyesindeki BEÜ (TÖMER) tarafından yapılacak Türkçe sınavında ve diğer üniversiteler bünyesinde yer alan Türkçe Dil Öğretim Merkezleri (TÖMER) tarafından yapılacak sınavlarda başarılı olduklarını belgelemeleri gerekmektedir. Diğerleri ise geçici kayıtları yapılarak Türkçe dil düzeyini A ve B düzeyine çıkarabilmek için bir yıl süreli izinli sayılırlar. İzinli olan adayların, geçici kayıt hakkını kazandıkları yılı takip eden eğitim-öğretim yılı başında kayıt süresi içinde Türkçe düzeyinin yeterli olduğunu belgelemeleri gereklidir. Aksi durumda kesin kayıt haklarını kaybedeler. Öğrencilerin tüm işlemleri yapabilmeleri için Yabancı Uyruklu Öğrenci Numaralarını (İnternet ve Emniyet Müdürlüğünden) alabilirler. İlk kayıt esnasında katkı paylarının tamamı alınmaktadır. Sonraki dönemlerde ise güz-bahar yarıyıllarda iki eşit taksitte İkametgah Teskeresi ve diğer Valilik/Emniyetten alacakları belgeler için Öğrenci Belgesini Öğrenci İşleri Daire Başkanlığından alınabilecektir.

39 BURSLAR İLE İLGİLİ BAŞVURULAR VE DEĞERLENDİRMELERİ KYK nın göndermiş olduğu burs formları ilan edilir. Öğrenci Burs Formlarını doldurarak öğrenci işlerine teslim eder Burs Formları öğrenci özlük dosyalarından kontrol edilerek burs verilecek öğrenciler belirlenir. Burs verilecek öğrenciler listelenir ve burs komisyonunun onayına sunulur. Onaylanan liste ve formlar, bilgilerin KYK sistemine aktarımının yapılması için Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına gönderilir.

40 STAJ YAPACAK ÖĞRENCİ VE SİGORTALILIĞI Öğrenci Staj yapması uygundur yazını Staj komisyonuna verir. Staj Komisyonu öğrencilerin başvurusuna istinaden listeleri hazırlar ve Dekanlığa/Müdürlüğe gönderir. Dekanlık/Müdürlük öğrenci işleri bürosu öğrencilerin SGK giriş-çıkışları, prim ve bordrolarını hazırlar. Öğrencilerin sigorta pirim ödemeleri her ayın 20 sine kadar yapılır ve ödeme emri kesilerek SKSDB na gönderilir.

41 ÖĞRENCİ TEMSİLCİĞİ SEÇİM VE İŞLEMLERİ Dekanlık/Müdürlük seçim kurulu oluşturulur. Seçim takvimi YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞINCA ilan edilir. Seçmen listeleri ilan edilir Adaylık başvuruları alınır Adayların başvuruları incelenir ve şartlara uyan adaylar ilan eldir. Aday ve seçmen listelerine itiraz dönemi olur itiraz eden olursa incelenir. Dekanlık/Müdürlükçe belirtilen isimler doğrultusunda Sandık kurulu üyeleri ve sandık kurulu başkanı belirlenir ve yazı ile bilgilendirilir. Oy kullanma yerleri belirlenir. Seçim sonuçları sandık kurulu tarafından ilan edilir. Bölüm/Program seçim temsilcileri belirlenir ve ilan edilir Seçim sonuçlarına itiraz olursa değerlendirilir. Seçim kurulu tarafından Bölüm/Program temsilcileri arasından Temsilci seçilir. Dekanlık/Müdürlük seçilen temsilciyi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına bildirilir. Seçim ile ilgili dosyalanma işlemi yapılır.

42 ÖĞRENCİYE ULAŞIM Öğrencilere ulaşılması gerekli durumlarda, durumun aciliyetine göre hareket edilir. Çok acil olan durumlarda, öğrencilerin dosyalarında yer alan iletişim bilgilerinden telefonlarına ulaşılmaya çalışılır. Öğrencinin kim tarafından ulaşılmaya çalışıldığı belirtilerek öğrenci panosuna duyuru konulur. Öğrenci Hazırlık Programında okuyorsa Yabancı Diller Yüksekokulu aranarak öğrenciye ulaşılması gereken neden izah edilerek kendilerinden yardım istenir.

43 TEŞEKKÜRLER Saniye YAYALAR

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMETİÇİ EĞİTİM NOTLARI 2014

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMETİÇİ EĞİTİM NOTLARI 2014 BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMETİÇİ EĞİTİM NOTLARI 2014 GENEL YAPI Üniversitemizde öğrenci işlemleri Kanunlar ve Yönetmelikler çerçevesinde Öğrenci İşleri Daire Başkanlığının

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMETİÇİ EĞİTİM 2017

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMETİÇİ EĞİTİM 2017 BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMETİÇİ EĞİTİM 2017 GENEL YAPI Üniversitemizde öğrenci işlemleri Kanunlar ve Yönetmelikler çerçevesinde Öğrenci İşleri Daire Başkanlığının koordinesinde

Detaylı

T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞI ÖĞRENCİ İŞLERİ İŞ AKIŞI SÜRECİ ÖĞRENCİ HİZMET ALIMI (KISMİ ZAMANLI ÇALIŞTIRMA) İŞLEMLERİ

T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞI ÖĞRENCİ İŞLERİ İŞ AKIŞI SÜRECİ ÖĞRENCİ HİZMET ALIMI (KISMİ ZAMANLI ÇALIŞTIRMA) İŞLEMLERİ ÖĞRENCİ HİZMET ALIMI (KISMİ ZAMANLI ÇALIŞTIRMA) İŞLEMLERİ Başlangıcı Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığınca Fakültelerde Kısmi Zamanlı olarak çalışacak öğrenci kontenjanı belirlenir Öğrenciler Dekanlığa

Detaylı

AKADEMİK İŞ YÜKÜ TAKVİMİ

AKADEMİK İŞ YÜKÜ TAKVİMİ EYLÜL Yurt dışından öğrenci kabulünde asil kazananların kayıtlarının yapılması. Güz dönemi ara sınıf öğrencileri için katkı payı datalarının Bankaya gönderilmesi. Kredi Burs müracaatı yapan öğrencilere

Detaylı

Ömer Halisdemir Üniversitesi. Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu. TOPLAM SÜRE 30 dakika İŞİN ADI ÖĞRENCİ DİSİPLİN İŞLERİ İŞ SÜRECİ SORUMLULAR

Ömer Halisdemir Üniversitesi. Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu. TOPLAM SÜRE 30 dakika İŞİN ADI ÖĞRENCİ DİSİPLİN İŞLERİ İŞ SÜRECİ SORUMLULAR ÖĞRENCİ DİSİPLİN İŞLERİ 30 dakika Öğrencinin Yüksekokul Disiplin Kurul Kararında verilen disiplin cezası Yükseköğretim Kurulu Veri tabanı (ceza bildirim formları) YÖKSİS sistemine girilmek üzere Öğrenci

Detaylı

T.C. ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI DİSİPLİN İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ

T.C. ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI DİSİPLİN İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ DİSİPLİN İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ Disiplin suçu işleyen öğrenci hakkında ilgili Fakülte/Yüksekokullarca karar alır. Öğrenci hakkında disiplin suçuna ilişkin karar öğrenciye tebliğ edilir. Disiplin ceza

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARDI TABLOSU. 3-Bölümündeki onaylanmış ve onaylanmamış ders kayıtlarını kontrol eder

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARDI TABLOSU. 3-Bölümündeki onaylanmış ve onaylanmamış ders kayıtlarını kontrol eder KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARDI TABLOSU SIRA NO 1 2 KURUM KODU STANDART DOSYA KODU 302.01.01 302.01.04 HİZMETİN ADI İLK KAYIT EK KAYIT HİZMET ALANLAR ZAMAN Kayıt haftası

Detaylı

Ömer Halisdemir Üniversitesi

Ömer Halisdemir Üniversitesi %10'a Giren Öğrencilerin Tespiti 3 gün 30 Güz Yarıyılı sonunda bütünleme sınavları yapıldıktan sonra Bahar Yarıyılı sonunda ise Yaz okulu notları girildikten sonra İkinci Öğretim öğrencilerinin yarıyıl

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ENGELLİLER ENTEGRE YÜKSEKOKULU HİZMET ENVANTERİ TABLOSU (ÖZEL SEKTÖR VB) BELGELER BAŞVURUDA İSTENEN İLK BAŞVURU MAKAMI

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ENGELLİLER ENTEGRE YÜKSEKOKULU HİZMET ENVANTERİ TABLOSU (ÖZEL SEKTÖR VB) BELGELER BAŞVURUDA İSTENEN İLK BAŞVURU MAKAMI MERKEZİ İDARE Ön Kayıt ÖSYS sınav sonuçlarına göre EEYO'ya başvurma hakkı kazanan ve başvuru koşullarını sağlayıp, başvuru yapan öğrencinin ön kaydının yapılması Anadolu Üniversitesi Eğitim Aday Özgeçmiş

Detaylı

İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ. İncelenen dosya ile ilgili Fakülte Kurulu Kararın Alınması.

İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ. İncelenen dosya ile ilgili Fakülte Kurulu Kararın Alınması. Bölüm Açma İşlemleri 3 gün 40 dk İlgili Öğretim Üyesi Açılması düşünülen Bölüm ile ilgili Yök ün belirlediği kriterlere uygun dosyanın ilgili Öğretim Üyeleri tarafından hazırlanması ve dosyanın incelenmek

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU SIRA NO TAMAMLANMA 1 in Fakülte web sayfası e Belge-Bilgi üzerinden istedikleri belgelerin Sağlama Hizmetlerinin (öğrenci belgesi, transkript,

Detaylı

Ordu Üniversitesi Rektörlüğünden gelen yazının evrak kaydının yapılması. Müdürün öğrenci işleri ve Bölüm başanlığına yazıyı sevki

Ordu Üniversitesi Rektörlüğünden gelen yazının evrak kaydının yapılması. Müdürün öğrenci işleri ve Bölüm başanlığına yazıyı sevki Yeni Kayıt Ordu Üniversitesi Rektörlüğünden gelen yazının evrak kaydının yapılması Müdürlük Müdürün öğrenci işleri ve Bölüm başanlığına yazıyı sevki Müdürlük Kayıt görev sorumlularının belilenmesi Müdürlük

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU (ÖZEL SEKTÖR VB) BELGELER BAŞVURUDA İSTENEN İLK BAŞVURU MAKAMI

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU (ÖZEL SEKTÖR VB) BELGELER BAŞVURUDA İSTENEN İLK BAŞVURU MAKAMI EK 2 ) HİZMETİN DAYANAĞI MEVZUATIN ADI 1 302.01 Yeni Kayıt ÖSYS sınav sonuçlarına göre yerleştirilen öğrencinin kaydının yapılması Anadolu Üniversitesi EğitimÖğretim ve Sınav Yönetmeliği, Madde 8 1 Lise

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK ve TASARIM FAKÜLTESİ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK ve TASARIM FAKÜLTESİ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK ve TASARIM FAKÜLTESİ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU SIRA NO TAMAMLANMA 1 302.01 Yeni Kayıt ÖSYS sınav sonuçlarına göre yerleştirilen öğrencinin kaydının yapılması işlemidir. Anadolu

Detaylı

Kontrol Eden Gülten DURAN

Kontrol Eden Gülten DURAN ve Not İşleri Birimi Sürecin Adı ve Kodu Disiplin Cezası Alan ler İş Akışı 41-7.4 Her hangi bir suçtan dolayı Dekanlığa bildirilen (kopya vb.) Soruşturma açılması ve not işleri G.Ü. Disiplin Yönetmeliği

Detaylı

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL, YANDAL İLE DEĞİŞİM PROGRAMLARINA İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL, YANDAL İLE DEĞİŞİM PROGRAMLARINA İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL, YANDAL İLE DEĞİŞİM PROGRAMLARINA İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç Madde 1 (1) Bu yönergenin

Detaylı

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI ÖĞRENCİLERE SUNULAN HİZMETLER

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI ÖĞRENCİLERE SUNULAN HİZMETLER Üniversitesi T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI ÖĞRENCİLERE SUNULAN HİZMETLER S NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN

Detaylı

Hazırlayan Kontrol Eden Onaylayan

Hazırlayan Kontrol Eden Onaylayan Farabi Öğrenci ve Öğretim Elemanı Değişim Programı Süreci (2.1.) Farabi Koordinatörlüğü Öğrenci Aktör İşleri 2***** Fakülte Sekreteri / Yrd. / İlgii birim tarafından hazırlanan onaylı protokoller alınır.

Detaylı

T.C.İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ

T.C.İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ T.C.İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI İŞLEMLER PROSEDÜRÜ 1-KAYIT İŞLEMLERİ: Yabancı Uyruklu Öğrenci Kayıtları-Uluslararası Öğrenciler Uluslararası Öğrenci Ofisi tarafından Kabul

Detaylı

İŞ AKIŞ PLANI. 2-Kayıt yapamayan öğrencilerin kaydını. 2-Ders kayıtlarını kontrol eder ve onaylar. 4-Ders kayıtlarını kontrol eder ve onaylar

İŞ AKIŞ PLANI. 2-Kayıt yapamayan öğrencilerin kaydını. 2-Ders kayıtlarını kontrol eder ve onaylar. 4-Ders kayıtlarını kontrol eder ve onaylar İLK KAYIT EK KAYIT KAYIT YENİLEME GEÇ KAYIT YENİLEME NİN 1-e-Devlet ten kayıt 1-e-Devlet ten kayıt 1-ÖBS de ders kayıt yenileme 1-Bölüm Başkanlığı na başvurur (OGR-F-1) 3-Bölümündeki onaylanmış ve onaylanmamış

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1: Bu Yönergenin amacı, Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi'ne yeni kayıt

Detaylı

T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ İŞLERİ İŞ AKIŞI SÜRECİ

T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ İŞLERİ İŞ AKIŞI SÜRECİ ÖĞRENCİ HİZMET ALIMI (KISMİ ZAMANLI ÇALIŞTIRMA) İŞLEMLERİ İle Bildirirler MU? ç Olumsuzsa Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığına Bildirir. Seçilen Öğrenci İlgili Birimde Çalışmaya Başlar MAZERET SINAV İŞLEMLERİ

Detaylı

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER 1 İlk Kayıt ÖĞRENCİ İŞLERİ 1. LYS sonuç belgesi 2. Diploma veya mezuniyet belgesi (fotokopi veya suret kabul edilmez) 3. Nüfus cüzdanı örneği 4. 6 adet (4,5x6)

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ DEKANLIĞI GÖREV TANIMI FORMU. : Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölüm Sekreterliği Görevi

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ DEKANLIĞI GÖREV TANIMI FORMU. : Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölüm Sekreterliği Görevi T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ DEKANLIĞI GÖREV TANIMI FORMU Ana Proses Adı : Teknoloji Fakültesi Alt Proses Adı : Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölüm Sekreterliği Görevi : Birim Sorumlusu

Detaylı

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Bor Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksekokulu

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Bor Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksekokulu Öğrenci Disiplin İşlemleri 69 gün Müdürlük Şikayet konusu öğrenci hakkında dosya/belgeler Müdürlük Makamına ulaştıktan sonra değerlendirmeye alınır. Müdürlük Makamı soruşturma açılmasına gerek görürse

Detaylı

T.C ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ FAKÜLTELER ÖĞRENCİ İŞLERİ BİRİMİ HİZMET ENVANTER TABLOSU

T.C ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ FAKÜLTELER ÖĞRENCİ İŞLERİ BİRİMİ HİZMET ENVANTER TABLOSU T.C ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ FAKÜLTELER ÖĞRENCİ İŞLERİ BİRİMİ HİZMET ENVANTER TABLOSU SIRA NO ADI TANIMI DAYANAĞI SUNUM SÜRECİNDE DIŞ ORTALAMA ELEKTRONİK 1 30200 Kayıt ÖSYM ile gelen öğrencilerin kesin

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ DİPLOMA, DİPLOMA DEFTERİ VE MEZUNİYET BELGELERİNİN DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN YÖNERGE

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ DİPLOMA, DİPLOMA DEFTERİ VE MEZUNİYET BELGELERİNİN DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN YÖNERGE KARABÜK ÜNİVERSİTESİ DİPLOMA, DİPLOMA DEFTERİ VE MEZUNİYET BELGELERİNİN DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN YÖNERGE Amaç ve Kapsam Madde 1 (1) Bu yönerge; Karabük Üniversitesine bağlı Fakülte, Enstitü, Yüksekokul,

Detaylı

T.C. YALOVA ÜNİVERSİTESİ YALOVA MESLEK YÜKSEKOKULU İŞ AKIŞ ŞEMALARI

T.C. YALOVA ÜNİVERSİTESİ YALOVA MESLEK YÜKSEKOKULU İŞ AKIŞ ŞEMALARI T.C. YALOVA ÜNİVERSİTESİ YALOVA MESLEK YÜKSEKOKULU İŞ AKIŞ ŞEMALARI Öğrenci hizmetleri birimi _ Yeni Kayıt İşlem Süreci Yalova Üniversitesi Önlisans Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği nin 5. maddesi Y.Ü.Rektörlüğü

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ UŞAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Güzel Sanatlar Fakültesi BİRİM HİZMET STANDARTLARI

TÜRKİYE CUMHURİYETİ UŞAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Güzel Sanatlar Fakültesi BİRİM HİZMET STANDARTLARI TÜRKİYE CUMHURİYETİ UŞAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Güzel Sanatlar Fakültesi BİRİM HİZMET STANDARTLARI Sıra No Hizmet Adı İstenen Belgeler-Geçerli Mevzuat-Hükümler 1 Özel Yetenek Sınavları Ön Kayıt işlemleri

Detaylı

KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU (Öğrenci İşleri Birimi) Hizmetin Tamamlanma Süresi

KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU (Öğrenci İşleri Birimi) Hizmetin Tamamlanma Süresi Sıra No Hizmetin Adı Belge Hazırlama Başvuruda İstenen Belgeler Hizmetin Tamamlanma Süresi 1 Öğrenci Belgesi, Transkript, İlgili makama yazısının verilmesi 1- Öğrenci Kimliği 1 gün 2 Yeniden Kimlik Belgesi

Detaylı

SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI. İlişik Kesme Süreci- Hastalık Nedeni İle (Madde 41/c Bendine Göre) SÜREÇ ADI : SÜRECİN SORUMLULARI:

SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI. İlişik Kesme Süreci- Hastalık Nedeni İle (Madde 41/c Bendine Göre) SÜREÇ ADI : SÜRECİN SORUMLULARI: Yayın i Nisan 2013 SÜREÇ ADI : İlişik Kesme Süreci- Hastalık Nedeni İle (Madde 41/c Bendine Göre) SÜRECİN SORUMLULARI: ÜST SÜRECİ: SÜRECİN AMACI: SÜREÇ SINIRLARI : SÜREÇ ADIMLARI : Eğitim-Öğretim Süreci

Detaylı

HİZMET ENVANTERİ TABLOSU. Hizmeti Sunmakla Görevli / Yetkili Kurumlar/ Birimlerin Adı. Hizmetten Yararlananlar. Diger (Özel sektör vb) Taşra Birimleri

HİZMET ENVANTERİ TABLOSU. Hizmeti Sunmakla Görevli / Yetkili Kurumlar/ Birimlerin Adı. Hizmetten Yararlananlar. Diger (Özel sektör vb) Taşra Birimleri 301.06 305.01 050.02 Başvuru Alımı için görevlendirilen personel Sıra No Kurum Kodu Standart Dosya Planı Kodu Hizmetin Adı Hizmetin tanımı Hizmetin Dayandığı Mevzuatın Adı Ve Madde Numarası Hizmetten Yararlananlar

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ DEKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI ÖĞRENCİLERE SUNULAN HİZMETLER

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ DEKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI ÖĞRENCİLERE SUNULAN HİZMETLER S NO HİZMETİN ADI ÖĞRENCİLERE SUNULAN HİZMETLER BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER 1 Ders Kaydı ÖBİSİS üzerinden ders seçimi yapılır. 2 Ders Ekle sil Danışmanı ile ÖBİSİS üzerinden ders seçimi yapılır. Ders Muafiyetleri

Detaylı

T.C. KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C. KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI 1 Görev Sürelerinin Uzatılması 2 Görevlendirmeler 3 Ders Kayıtları 4 Valilik

Detaylı

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ (Üniversitemiz Senatosu nun 03/12/2015 tarihli ve 15 sayılı toplantısında kabul edilmiştir.) Amaç ve kapsam Madde 1- (1) Bu yönerge, kurumlar arası, kurumiçi

Detaylı

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK YÖNERGESİ

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK YÖNERGESİ ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK YÖNERGESİ Amaç Madde 1-) Bu Yönergenin amacı, Erzurum Teknik Üniversitesi'ne yeni kayıt yaptıran öğrencilerin daha önce, Erzurum Teknik Üniversitesi dahil

Detaylı

HİZMET ENVANTERİ TABLOSU. Hizmeti Sunmakla Görevli / Yetkili Kurumlarn/ Birimlerin Adı. Hizmetten Yararlananlar. Diger (Özel sektör vb)

HİZMET ENVANTERİ TABLOSU. Hizmeti Sunmakla Görevli / Yetkili Kurumlarn/ Birimlerin Adı. Hizmetten Yararlananlar. Diger (Özel sektör vb) 301.06 305.01 050.02 Başvuru Alımı için görevlendirilen personel Sıra No Kurum Kodu Standart Dosya Planı Kodu Hizmetin Adı Hizmetin tanımı Hizmetin Dayandığı Mevzuatın Adı Ve Madde Numarası Hizmetten Yararlananlar

Detaylı

ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı

ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Ders Muafiyet işlemleri 1 Saat 3 Dk. Bölüm Sekreterliği Öğrenci daha önce öğrenim gördüğü yükseköğretim kurumunda başarılı olduğu derslerden muafiyetine ilişkin dilekçesini transkript ve ders içerikleri

Detaylı

EĞĠTĠM ÖĞRETĠM PROSEDÜRÜ

EĞĠTĠM ÖĞRETĠM PROSEDÜRÜ Sayfa 1 / 10 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, KTO Karatay Üniversitesi eğitim öğretim hizmetlerinin planlanması ve gerçekleştirilmesidir. 2. KAPSAM Bu prosedür KTO Karatay Üniversitesi nde yapılan tüm eğitim

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI BELİRLENMESİ İŞ AKIŞ ŞEMASI

GAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI BELİRLENMESİ İŞ AKIŞ ŞEMASI YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI BELİRLENMESİ Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yatay geçiş kontenjanı ve takviminin hazırlanması için resmî yazı gelmesi Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından belirlenen en

Detaylı

Cumhuriyet Üniversitesi İLETİŞİM FAKÜLTESİ Kamu Hizmet Standartları Tablosu

Cumhuriyet Üniversitesi İLETİŞİM FAKÜLTESİ Kamu Hizmet Standartları Tablosu Sıra No Hizmetin Adı Başvuruda İstenen Belgeler ve Süreçleri 1 Lisans Programlarına Kayıt için Kontenjanların Belirlenmesi, Ön Koşullar ve Duyurular 2 Öğrenci Kabulü 3 Kesin Kayıt İşlemleri 1 Fakülte Yönetim

Detaylı

1- Öğrenci Değişim Programı İşlemleri (Farabi, Erasmus)

1- Öğrenci Değişim Programı İşlemleri (Farabi, Erasmus) 1- Öğrenci Değişim Programı İşlemleri (Farabi, Erasmus) Değişim Programı1.aşama Değişim Programı Kontenjanı kapsamında duyuru yayınlanır. Öğrenci ilgili üniversiteye başvuru yapar. Öğrencinin başvurusuyla

Detaylı

T.C ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ İŞLERİ BİRİMİ HİZMET ENVANTER TABLOSU

T.C ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ İŞLERİ BİRİMİ HİZMET ENVANTER TABLOSU T.C ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ İŞLERİ BİRİMİ HİZMET ENVANTER TABLOSU SIRA NO 3020000 Kayıt ÖSYM ile gelen öğrencilerin kesin kayıtlarının yapılması (Madde-9) Diplomanın aslının

Detaylı

ÜNİVERSİTE SENATOSUNUN 12.03.2013 TARİH VE 07/93 SAYILI KARAR EKİDİR

ÜNİVERSİTE SENATOSUNUN 12.03.2013 TARİH VE 07/93 SAYILI KARAR EKİDİR ÜNİVERSİTE SENATOSUNUN 12.03.2013 TARİH VE 07/93 SAYILI KARAR EKİDİR KAFKAS ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1)Bu Yönergenin amacı; Kafkas Üniversitesine kayıt hakkı

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönerge; Gazi Üniversitesine bağlı Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve bir eğitim-öğretim

Detaylı

(Üniversitemiz Senatosu nun 09/09/2016 tarih ve 16 sayılı oturumunda kabul edilmiştir.) DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ

(Üniversitemiz Senatosu nun 09/09/2016 tarih ve 16 sayılı oturumunda kabul edilmiştir.) DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ (Üniversitemiz Senatosu nun 09/09/2016 tarih ve 16 sayılı oturumunda kabul edilmiştir.) DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde

Detaylı

İLK KAYIT İŞLEMLERİ DAİRE BAŞKANI ŞEF FAKÜLTE TEMSİLCİSİ MALİ İŞLER BİRİMİ ÖĞRENCİ

İLK KAYIT İŞLEMLERİ DAİRE BAŞKANI ŞEF FAKÜLTE TEMSİLCİSİ MALİ İŞLER BİRİMİ ÖĞRENCİ İLK KAYIT İŞLEMLERİ DAİRE BAŞKANI ŞEF FAKÜLTE TEMSİLCİSİ MALİ İŞLER BİRİMİ ÖĞRENCİ Kayıt organizasyonu Görevlendirmelerin yapılması Kayıt evraklarının kontrol edilmesi Kayda gelecek öğrencilerin öğrenci

Detaylı

T.C. KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ Tosya Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü KAMU HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

T.C. KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ Tosya Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü KAMU HİZMET ENVANTERİ TABLOSU 903.05.00.00 903.02.00.00 903.07.00.00 Sıra No Standart Dosya Plan Kodu Hizmetin Adı Hizmetin Tanımı Hizmetin Dayandığı Mevzuatın Adı ve Madde No.su Hizmetten Yararlananlar Hizmeti Sunmakla Görevli/Yetkili

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar KARABÜK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1- (1)Bu Yönergenin amacı, Karabük Üniversitesi bünyesinde yaz aylarında uygulanacak olan eğitim-öğretim

Detaylı

Bozok Üniversitesi. Hizmet Envanteri Tablosu Hizmet Sunmakla Görevli / Yetkili Kurumların / Birimlerin Adı

Bozok Üniversitesi. Hizmet Envanteri Tablosu Hizmet Sunmakla Görevli / Yetkili Kurumların / Birimlerin Adı 6 B32B2K13 532 5 B32B2K13 513 5-1 4 511 2 gün 5-1 3 B32B2K13 5 2 4 1 B32B2K13 1 Sıra No Kurum Kodu Standart Dosya Planı Kodu Hizmetin Adı Hizmetin Tanımı Hizmetin Dayanağı Mevzuatın Adı Ve Madde Numarası

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARLARI TABLOSU

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARLARI TABLOSU 2- Öğrenci ön kayıt bilgileri formu (ogi.yildiz.edu.tr) 3- Nüfus Cüzdanı aslı ve Fotokopisi 1 2 Kayıt evrakları (Yabancı Uyruklular) 3 Dikey Geçiş Kayıt evrakları 4 Ek Yerleştirme Kayıt evrakları 1- Başvuru

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönerge; Gazi Üniversitesine bağlı Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve bir eğitim-öğretim

Detaylı

26/11/2018 Senato Kararı 2012/152

26/11/2018 Senato Kararı 2012/152 26/11/2018 Senato Kararı 2012/152 BAYBURT ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMLARI UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Bayburt

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÖĞRENİ İŞLERİ ŞEFLİĞİ KAMU HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÖĞRENİ İŞLERİ ŞEFLİĞİ KAMU HİZMET ENVANTERİ TABLOSU ORTALAMA ELEKTRONİK OLARAK 1. 105.01 Öğretim Programlarının Hazırlanması Yarıyıl başlarında o yarıyılda uygulanacak olan öğretim programlarının hazırlanması Eğitim Öğretim Yönetmeliği Madde 14 İşleri Her

Detaylı

(Üniversite Senatosunun 04/01/2017 tarih ve 2017/1 sayılı kararı ile kabul edilmiştir.)

(Üniversite Senatosunun 04/01/2017 tarih ve 2017/1 sayılı kararı ile kabul edilmiştir.) İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ MEZUNİYET VE DİPLOMA BELGELERİNİN DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN YÖNERGE (Üniversite Senatosunun 04/01/2017 tarih ve 2017/1 sayılı kararı ile kabul edilmiştir.) Amaç ve Kapsam

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Genel Evrak Gelen ve Giden Evrakların Kayıt Altına Alınması. Sürekli 2 Gelen Evrak Tüm Resmi Yazışmalar, Dilekçeler v.s. 3 Fakülte

Detaylı

ÇİFT ANADAL-YAN DAL İŞ AKIŞ SÜRECİ

ÇİFT ANADAL-YAN DAL İŞ AKIŞ SÜRECİ ÇİFT ANADAL-YAN DAL İŞ AKIŞ SÜRECİ Rektörlük Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından Çift anadal Yan dal kontenjanları, kriterleri, ders müfredatları ve kataloglarının belirlenmesi için Fakültelere

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ SÜREÇ EL KİTABI

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ SÜREÇ EL KİTABI Sayfa 1 / 39 SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ Sayfa no : Sayfa 1 / 39 Sayfa 2 / 39 Sayfa no : Sayfa 2 / 39 Sayfa 3 / 39 Yabancı Uyruklu Öğrenci Alımı (Kendi İmkanıyla Okuyanlar İçin) Öğrenci İşleri Bürosu Yazı

Detaylı

Öğrenci İşleri Faaliyetleri İş Akış Şemaları

Öğrenci İşleri Faaliyetleri İş Akış Şemaları CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ KIRKAĞAÇ MESLEK YÜKSEKOKULU İş Akış Şemaları Öğrenci İşleri Faaliyetleri İş Akış Şemaları Öğrenci İşleri Faaliyetlerine İlişkin Başlıca Mevzuat Öğrenci Kayıt, Kayıt

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI BELİRLENMESİ İŞ AKIŞ ŞEMASI

GAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI BELİRLENMESİ İŞ AKIŞ ŞEMASI YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI BELİRLENMESİ Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yatay geçiş kontenjanı ve takviminin hazırlanması için resmî yazı gelmesi Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından belirlenen en

Detaylı

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI NA

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI NA Mezuniyet Dilekçesi Bölümünüz. no lu öğrencisiyim. Mezun olabilmek için bütün derslerimi tamamladım. Durumumun incelenerek mezuniyet işlemlerinin yapılması için gereğini arz ederim.... EKLER : 1- Nüfus

Detaylı

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Turizm Fakültesi

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Turizm Fakültesi ŞEMA KODU 10.16. ŞEMA ADI ÖĞRENİME ARA VERME İŞLEMLERİ ÖĞRENİME ARA VERME İŞLEMLERİ Dilekçe ile Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı na başvurulur. Kayıt dondurma dilekçesi Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığının

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM HİZMETLERİ PROSEDÜRÜ

EĞİTİM-ÖĞRETİM HİZMETLERİ PROSEDÜRÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM 1. AMAÇ Bu Prosedürün amacı, Ahi Evran Üniversitesinde eğitim-öğretim hizmetlerinin etkin ve kaliteli bir şekilde gerçekleştirilmesidir. 2.KAPSAM Bu Prosedür, Ahi Evran Üniversitesinde yapılan

Detaylı

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç Madde 1 - (1) Bu Yönergenin amacı; Karabük Üniversitesinde kayıtlı önlisans ve lisans öğrencilerinin,

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YAPILMASINA İLİŞKİN YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YAPILMASINA İLİŞKİN YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YAPILMASINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi

Detaylı

Kamu Hizmet Standartları Tablosu

Kamu Hizmet Standartları Tablosu Sıra No Hizmetin Adı Başvuruda İstenen Belgeler ve Süreçleri Hizmetin Ortalama Tamamlanma Süresi (En Geç) 1 Önlisans Programlara Kayıt için Kontenjanların Belirlenmesi, Ön Koşullar ve Duyurular 1- Yüksekokul

Detaylı

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ DİPLOMA, GEÇİCİ MEZUNİYET BELGESİ, DİPLOMA DEFTERLERİ

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ DİPLOMA, GEÇİCİ MEZUNİYET BELGESİ, DİPLOMA DEFTERLERİ 1 T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ DİPLOMA, GEÇİCİ MEZUNİYET BELGESİ, DİPLOMA DEFTERLERİ ve SERTİFİKA DÜZENLEME ESASLARI YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK ve TANIMLAR Madde 1: Bu yönerge;

Detaylı

HİZMET ENVANTERİ TABLOSU. Hizmeti Sunmakla Görevli / Yetkili Kurumlarn/ Birimlerin Adı. Hizmetten Yararlananlar. Diger (Özel sektör vb)

HİZMET ENVANTERİ TABLOSU. Hizmeti Sunmakla Görevli / Yetkili Kurumlarn/ Birimlerin Adı. Hizmetten Yararlananlar. Diger (Özel sektör vb) 301.06 Müdürlüğü 305.01 050.02 Başvuru Alımı için görevlendirilen personel Sıra No Kurum Kodu Standart Dosya Planı Kodu Hizmetin Adı Hizmetin tanımı Hizmetin Dayandığı Mevzuatın Adı Ve Madde Numarası Hizmetten

Detaylı

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU Sıra No Kurum Kodu Standart Dosya Planı Kodu Hizmetin Adı Hizmetin Tanımı Hizmetin Dayanağı Mevzuatın Adı ve Madde

Detaylı

HİZMETTEN YARARLANANLAR BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER

HİZMETTEN YARARLANANLAR BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER 3021201 lığı Disiplin Kurulu 3021103 lığı İşleri Daire 3021102 lığı İşleri Daire 3020412 lığı Sınav Kağıdı İnceleme Komisyonu 3020403 lığı İntibak Komisyonu 3020106 lığı İşleri Daire 30201 lığı İşleri

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU HİZMET ENVANTERİ TABLOSU SIRA NO KURUM KODU STANDART DOSYA PLANI KODU HİZMETİN ADI HİZMETİN TANIMI HİZMETİN DAYANAĞI MEVZUATIN ADI VE MADDE NUMARASI T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU HİZMET ENVANTERİ

Detaylı

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI GÖREV TANIMI FORMU GÖREVLERİ

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI GÖREV TANIMI FORMU GÖREVLERİ T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI GÖREV TANIMI FORMU ORGANİZASYON BİLGİLERİ Fakülte Adı : Mühendislik Fakültesi Birim Adı : Öğrenci İşleri Üst Yönetici/Yöneticileri : Fakülte Sekreteri/Dekan

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU 3020101 12547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu 2 BTÜ Lisans EğitimÖğretim 3BTÜ Yabancı Diller YO Yabancı Dil Eğitim Ve 0500104 12547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu 2 BTÜ Lisans EğitimÖğretim 3BTÜ Lisansüstü Eğitim

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA HİZMETİN TAMAMLANMA HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER NO SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Genel Evrak Gelen ve Giden Evrakların Kayıt Altına Alınması. Sürekli 2 Gelen Evrak Tüm Resmi Yazışmalar, Dilekçeler v.s. 3 Fakülte

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM HİZMETLERİ PROSEDÜRÜ

EĞİTİM-ÖĞRETİM HİZMETLERİ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 10 1. AMAÇ Bu Prosedürün amacı, Abant İzzet Baysal Üniversitesinde eğitim-öğretim hizmetlerinin etkin ve kaliteli bir şekilde gerçekleştirilmesidir. 2. KAPSAM Bu Prosedür, Abant İzzet Baysal

Detaylı

T. C. NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T. C. NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T. C. NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönerge nin amacı; Niğde Ömer Halisdemir

Detaylı

T.C. VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Gevaş Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü YENİ KAYIT İŞLEMLERİ

T.C. VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Gevaş Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü YENİ KAYIT İŞLEMLERİ SÜREÇ ADI: YENİ KAYIT İŞLEMLERİ Öğrenci Yeni Kayıt Süreci SÜREÇ NO 1 TARİH Aralık 2017 SÜRECİN SORUMLULARI ÖİDB, Öğrenci, Öğrenci İşleri, SÜREÇ ORGANİZASYON İLİŞKİSİ ÜST SÜRECİ SÜRECİN AMACI Öğrenci, Öğrenci

Detaylı

İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ

İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ (Üniversite Senatosunun 04/01/2017 tarih ve 2017/1 sayılı kararı ile kabul edilmiştir.) Amaç Madde 1. Bu Yönergenin amacı, İstanbul

Detaylı

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi -KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU- SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Genel Evrak Gelen

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA HİZMETİN TAMAMLANMA HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER NO SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Genel Evrak Gelen ve Giden Evrakların Kayıt Altına Alınması. Sürekli 2 Gelen Evrak Tüm Resmi Yazışmalar, Dilekçeler v.s. 3 Fakülte

Detaylı

BATMAN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI GÖREV TANIMLARI

BATMAN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI GÖREV TANIMLARI BATMAN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI GÖREV TANIMLARI GÖREV TANIMI : Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı (Daire Başkanı) Kurum içi ve kurum dışında Daire Başkanlığını temsil etmek, Daire Başkanlığının

Detaylı

Ömer Halisdemir Üniversitesi Bor Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksekokulu

Ömer Halisdemir Üniversitesi Bor Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksekokulu Öğrenci Disiplin İşlemleri 69 gün üdürlük Şikayet konusu öğrenci hakkında dosya/belgeler üdürlük akamına ulaştıktan sonra değerlendirmeye alınır. üdürlük akamı soruşturma açılmasına gerek görürse konuyla

Detaylı

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Hizmet Standartları

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Hizmet Standartları T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Hizmet Standartları SIRA NO HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) ÖĞRENCİ İŞLERİ 1 Öğrenci Belgesi, Transkript, Askerlik Belgesi,

Detaylı

T.C ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ İŞLERİ BİRİMİ HİZMET STANDARTLARI

T.C ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ İŞLERİ BİRİMİ HİZMET STANDARTLARI T.C ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ İŞLERİ BİRİMİ HİZMET STANDARTLARI SIRA ADI Kayıt Diplomanın Aslının kayıt anında beyanı 1 ÖSYM ile gelen öğrencilerin kesin kayıtlarının Kayıt

Detaylı

BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ ASKERLİK İŞLEMLERİ UYGULAMA İLKELERİ LİSANS VE ÖNLİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN

BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ ASKERLİK İŞLEMLERİ UYGULAMA İLKELERİ LİSANS VE ÖNLİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ ASKERLİK İŞLEMLERİ UYGULAMA İLKELERİ LİSANS VE ÖNLİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN Askerlik Sevk Tehir İşlemleri 1111 Sayılı Askerlik Kanununa http://www.asal.msb.gov.tr göre yapılır.

Detaylı

ÖĞRENCİLERİN ASKERLİK ERTELEME İŞLEMLERİ

ÖĞRENCİLERİN ASKERLİK ERTELEME İŞLEMLERİ ÖĞRENCİLERİN ASKERLİK ERTELEME İŞLEMLERİ Öğrencilerin askerlikleri 1111 sayılı askerlik kanununun 35/C maddesi ile belirlenen esaslar çerçevesinde ertelenmektedir. ERTELEME ESASLARI : Lise veya dengi okul

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ MEZUNİYET İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ ADIMLARI

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ MEZUNİYET İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ ADIMLARI MEZUNİYET İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ ADIMLARI ADAY MEZUN LİSTELERİ Ders kayıtlarının bitiminden sonra önlisans ve lisans öğrencileri aday mezun listelerinin Otomasyon sisteminden alınması Fak./Y.O.Öğr. İşleri Bürosu

Detaylı

1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, OMÜ Mühendislik Fakültesi Öğrenci İşleri biriminde uygulanan faaliyetlerin yöntemlerini belirlemek.

1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, OMÜ Mühendislik Fakültesi Öğrenci İşleri biriminde uygulanan faaliyetlerin yöntemlerini belirlemek. 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, OMÜ Mühendislik Fakültesi Öğrenci İşleri biriminde uygulanan faaliyetlerin yöntemlerini belirlemek. 2. KAPSAM Bu prosedür, OMÜ Mühendislik Fakültesi Öğrenci İşleri birimindeki

Detaylı

Sakarya Üniversitesi Lisans Ve Önlisans Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönetmeliği ( gün ve sayılı R.G.

Sakarya Üniversitesi Lisans Ve Önlisans Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönetmeliği ( gün ve sayılı R.G. Sakarya Üniversitesi Lisans Ve Önlisans Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönetmeliği ( 27.08.2011 gün ve 28038 sayılı R.G.de yayımlanmıştır) Birinci Bölüm Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) ) (21/09/2013

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ DİPLOMA, DİPLOMA DEFTERİ, GEÇİCİ MEZUNİYET BELGESİ VE DİĞER BELGELERİN DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN YÖNERGE

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ DİPLOMA, DİPLOMA DEFTERİ, GEÇİCİ MEZUNİYET BELGESİ VE DİĞER BELGELERİN DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN YÖNERGE DÜZCE ÜNİVERSİTESİ DİPLOMA, DİPLOMA DEFTERİ, GEÇİCİ MEZUNİYET BELGESİ VE DİĞER BELGELERİN DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin

Detaylı

İSTANBUL KENT ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İSTANBUL KENT ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL KENT ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; İstanbul Kent Üniversitesi yaz dönemi eğitim öğretimine ilişkin

Detaylı

İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ

İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ Amaç Madde 1. Bu Yönergenin amacı, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi'ne yeni kayıt yaptıran öğrencilerin daha önce İstanbul Yeni

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA 1 Lisansüstü Programlara Başvuru İşlemleri 2 İlk Kayıt İşlemleri 3 Kayıt Yenileme /Ders Seçimi/ Ders Ekle Bırak İşlemleri lisansüstü Programlara Başvuru tarihlerinde; Gerekli belgeler ile başvuru

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ İÇ KONTROL SİSTEMİ ÖĞRENCİ İŞLERİ İŞ AKIŞ ŞEMASI

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ İÇ KONTROL SİSTEMİ ÖĞRENCİ İŞLERİ İŞ AKIŞ ŞEMASI ŞEMA ADI: KONTENJAN BELİRLENMESİ İŞ AKIŞ ŞEMASI ŞEMA NO: 01 BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Anabilim Dallarına her eğitim-öğretim yılı güz ve bahar dönemleri için lisansüstü programlara kontenjan ve başvuru

Detaylı

T.C. ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ DİPLOMA, DİPLOMA EKİ ve DİĞER BELGELERİN DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN YÖNERGE

T.C. ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ DİPLOMA, DİPLOMA EKİ ve DİĞER BELGELERİN DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN YÖNERGE T.C. ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ DİPLOMA, DİPLOMA EKİ ve DİĞER BELGELERİN DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN YÖNERGE Amaç ve Kapsam Madde 1 - (1) Bu yönerge; Artvin Çoruh Üniversitesinin ilgili eğitim-öğretim ve sınav

Detaylı

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU. Başvuruda İstenen Belgeler ve Süreçleri

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU. Başvuruda İstenen Belgeler ve Süreçleri CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU Sıra No Hizmetin Adı Başvuruda İstenen Belgeler ve Süreçleri Hizmetin Ortalama Tamamlanma Süresi Yüksek Öğretim

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı; Bülent Ecevit Üniversitesi ne kayıt hakkı kazanan öğrencilerin,

Detaylı

T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ

T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Yandal programının amacı, kayıtlı olduğu lisans programını başarı ile yürüten öğrencilerin ilgi duydukları başka bir dalda bilgilenmelerini

Detaylı

İŞ PLANI HARÇLAR,BURSLAR VE MALİ İŞLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

İŞ PLANI HARÇLAR,BURSLAR VE MALİ İŞLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ AYLAR YAZI İŞLERİ VE KAYIT KABUL ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HARÇLAR,BURSLAR VE MALİ İŞLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ VE OTOMASYON ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ OCAK Üniversitemiz Fakülte ve Yüksekokul programlarına Dikey Geçişle

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ KESİN KAYIT KILAVUZU ÖNEMLİ TARİHLER

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ KESİN KAYIT KILAVUZU ÖNEMLİ TARİHLER YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ KESİN KAYIT KILAVUZU ÖNEMLİ TARİHLER LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN TAKVİM 2013-2014

Detaylı