Aşk Şiirleri -2- Melankoli

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Aşk Şiirleri -2- Melankoli"

Transkript

1 Aşk Şiirleri -2- Melankoli

2 Kelimelerin Ölümsüzlük Sihri Damlıyorsun. Tenime alev atan mızrak gibi sorgunun yokluğunda. Dar bir hiçliğin giysisinde patlarken, Ellerim sana doğru koşan kader. Al beni. Beni alan ölüm, Kendisine aşkla veda eder. Küsmüşüm. Hani gözlerim perdelerini kapatırken, Son nefes yağmuru açıklarken, Sana dua ederken biçimsiz bedenimde. Öyle ki, Ruh çıkar ya güneşle. Hani aşktır, hani küsmüşüzdür. Hani bırakmışızdır. Ağlarken bir yerde sol yanım. İntikallerim şehit olmuş vatanımda. Özlemle arıyorum sevdiğimi. Hasretin dağlarında sabahı geceme adımlarcasına. Son güvercini gözyaşına gönderircesine. Kalk ayağa. Ne olur kalk da, tutuşalım elden tene. Ten bile yetmesin, sevişmelere. Aramıza girmiş yıllar ve insanlar, Çılgın bir Domino taşının, Kainatı devirmesi gibi aksın. Sana söylediğim ölümsüz sözlerle. Hani her zaman dile getirdiğim kelimelerin, Kendi kendilerini ölümsüzleştirmesinde.

3 Kıyısız Cümleler Her şey ölüyor bu gece. Asfalta can çekişen şiirler. Eziyorlar, içimdeki aşkı. Bilmezler ne kadar sevdiğimi. Hep aynı şarkıyı söyleyen ben değil miydim? Sana kavuşana dek ölen hani. Hani ruhuna diz çöken. Anlatılmıyor, İçimden yitip gidenler. Belki bir merhaba sesinde irkilirim. Bir duada, şarkıda, limanda belki. Vapurlar geçerken dudağımdan, Seni öpercesine okyanus. Damlamda aşklarına hece. Kuyumda acılarına mabet. Ben bu değil miydim? Hani seven, sevdikçe eskimeyen. Yürüyen bir çınar gibi. Uykularına dek düşmüş sokak serserisi. Kimseler yok etrafımda. Saatin seslerini patlatırken kafamda, Önümde beyaz kağıdın ölüm boşlukları. Bir ben sürüyorum seni sayfalara. Bir de yokluğundur, içimde. Mürekkebin inleyişini duyuyorum usulca. Her sıfat terk olunmuşçasına. Her cümle kıyısızlaşmışçasına. Artık onlarla yol almak var. Onlar benden, ben onlardan. Ne kadar sevsem de, Sevdiklerim benden kaçan. Her an dua da etsem, Dilediklerim benden intikam.

4 Cevapladığın Kadarım İçime düşmüş keşke. Pişmanlığın derinliğinde iki ruh. Birbirini ararcasına bitiş çizgisinde. Ne kadar sararsan acıları, Orada yoksun bir zaman uyanır. Bu rüya bizim değil miydi? Biz örtmedik mi, Çarşafları, yorganları, umutları. Üşüyen biz değil miydik, İçimizi kaplayan yağmurlarda. Sümkürdüm sokakları. Gezindiğim her kaldırıma kustum, acıları. Sindim yerin dibine. Nefretimi pişirdim, Savaştığım insanların içine. Ne kadar ağlarsak ağlayalım, Gözyaşı kapatmıyor mesafeleri. Belki de mesafe denen bir şey yok. Belki ben, belki sen de yoksun. Yok da yok. Tanrı da yok. Umutlar kadar hiç. Yaşamlar kadar piç işte. Burada, önümde bir adam ölür. İçimde, merkezimde savaştığım kadar hür. Sen ancak, Beni sevdiğini zannettikçe özgür. Olur da bir gün ararsan, Mezarlar kadar göklerde. Yıldızlar kadar gecelerde. Olur da bir gün merak edersen, Kendindeki cevaplar kadar sende.

5 Yüreğim Mahşer Ellerim mahşerde. Yürüyorum dünden bugüne. Karanlık hatalar sarmış odamı. Yatağıma el ense çekmiş Azrail. Dönüşsem sana. Yeniden sen olsam, geleceğinde. Birlikte umudu çiğnesek, aynı lokmada. Ya da aynı bardakta, Bir uçtan diğer uca. Kıyısız olsa sahillerimiz. Hani sevişirken uzandığımız yıllar. O yıllar ki, Aklımda patlar, yıldırım misali. Gök kaybolur, seni düşünürken. Seni düşünürken, Her şey ne kadar boş. Kimlere değer verdiysem, Döndüler sırtlarını. Nankördüler, sinsiydiler, vefasızdılar. Ana baba gibi değildiler. Senin gibi sevmediler. Şimdi bendekiler de, Eskidiler. Yok sevgilim. Damarıma ne alsam yetmez tohumu. Kök içinde alsam da kokaini, Serseri sokaklara da düşsem, Unutmaz içimdeki. Yabani yollarda da gitsem, Seninle beraber yolluğumdaki. Tüm aşkları da bahşetseler, Sensin benim yüreğimdeki.

6 Tanrı Sevmeyi Başlatınca Duman akıyor gözlerimden. Güneş bile karanlık, ay küskün epeydir. Kuşlar ötmüyor, odamın aynası kırık. Yüzümde kaçışan insanlar. Her biri senden çalınanlar kadarlar. Ya da benden gidenler. Ne fark eder, Ayrılık giderken. O bile yok artık. Sarılacak acı kalsa derken, Bulamamak dipsizliğin şarkısını. Şişesiz şarapla besteleyememek seni. Seni notalarda bulamamak, Gözyaşım çalarken gitarı. Seninle gençliği akort edememek, Devirirken pişmanlık senelerini. Ben bilemiyorum kendimi. Lakin özgürlük kadar mahkumum, suçlarıma. Ben bir vasiyetim, Gün ağırınca asılacak. Terk edecek bu şehri, bu insanları. Seni bile gömecek içine. Ne yaparlarsa yapsınlar, Unutmayacak son nefesiyle.. Seni kim sevecekse, Benden bir ben doğacaktır. Kim öldürecekse seni, Ölümü aşkla bağışlayacaktır. Kim yazarsa eksik yazacak. Kim kanatırsa benim gibi akmayacak. Kim ölürse, Benim gibi dirilemeyecek. Kim şiire başlarsa, Başlangıç noktası aşkım olacak. Ah sevgilim, Şairler, şiirlerinden doğmaktalar. Ve âşıklar, Ölümsüz aşkları kadar sonsuzluktalar. Şair ve âşıktaki sevgiyse, Gerçeklerini bizde yaşamaktalar. İkimizdeki her neyse; Tanrı nın insanlığı sevmesi kadar.

7 Âşıkken Ölümden Fazlaydık Yürüsün rüzgârlı gözyaşı savrulurken yıllara. El değmesin Tanrı da olsa. Figanım serpilmiştir, Kuyularıma ölüm dolmuşçasına. Vakit son sözümü yırtıyor. Dudaklarımda asırlar dökülürken, Eskimeyen bir merhaba. Dolanır ya harfler içimdeki mezarda. Bir sözcükle dirilircesine umut. Kalbinde durmam, lakin coşarım alnına. Lakin biterim, Noktanın içindeki imlanda. Ben erkek, sen kadın doğmuş. Ben kadın, sen erkek oluşmuş. Binlerce insanı, Tek bir varlıkta buluşturmuş. Keşke pişman olsam bir daha. Keşke sana veda ettiğim an gelse. Bu sefer düşmeyeceğim nefrete. Bu sefer ellerim doğana yalvarırcasına. Yürüyen gözyaşı misali adımlarında. Gitme! derken bilinç dışında. Kal derken inancımın zarında. Tutarım seni, Ne kadar ürkek olsan da. Ağlarım sana, İçindeki çocuk mutlu oldukça. Yerim yok, lakin yurdumda sokaksız. Boş bir kaldırımla koyun koyuna yatarken, Acılarım harçla çimento misali. Kim bilir neler inşa ettim! Kim bilir evimizin hangi katında kaldık! Nerede ölüme yattım ben? Ya da hangi bodrumda kapana kısıldım? Hangi oda, Hayatımın inzivası? Acılarımın devamı nokta atışları. Hani poligon içinde kurduğumuz düşler var ya, Onlara sor mezarımı. Onlar aşkı saplamıştır kalbime. Onların öldürmesinden doğmuştur, Sana olan düşkünlüğüm.

8 Hani birbirimizi doyasıya vurduğumuz. Sonrasında ağlarken ölümlere. Ya da gülerken, İçtiğimiz öfke nöbetlerinde. Herkes aklını kollarken, Bizim kaçırdığımız şizofrenlikte. Duadan sormak hakikati, Sığınsak öfkemize. Labirent olmuşçasına gözyaşları. Nereye gitsem duman ciğerimde. Hangi sigarayı çeksem kaybolmuş. Her taraftan işlemiş kokain. Bedenimden dökülüyor morfin. İçen yok mu beni! Hatıramı kaplayan alkol sonra. Sonra bir ses, bir şarkı daha. Hatta nefesimdeki derin karantina. Gidemiyorum. Yorganımda ölü bedenler uyurken, Her seferinde son arzumu çalan dua. İçimde yağmurlu güneş. Kim ısıtacak, kim saracak üşürken. Kim öpecek anne misali. Kim inanacak en derin acıma. Ah sevgilim! Kim bilebilecek, Merkezimden kopanları. Hangi Tanrı kavuşturacak, Öfkeyle ve kin içindeki aşkı. Sadece bizde yoktu. Ölmeye cesaretle gitmek, Sevgiyi korkuya emanet etmek, Belki Tanrı larda, Belki her insanda var. Kim ne derse desin, Ölümsüz aşk yaşayanlar, Hayallerini bizimle anlattılar.

9 Senin Yerine Bitirmek istiyorsan bitir beni. Al ölümümü cebine. Belki para kazandırır, sana. Sonrasında satın alırsın aşkı. Biri çıkagelir hudutlarına. Bakar, sever, hunharca kullanır seni. Beleş sevdalar vardır, dünyada. Kapitalist bakışlar, emperyalist sevişmeler. İkinci günden: Aşkım. diyenler. Ne de olsa köleler ve fahişeler, Aynı çöplükteler. Asalet ve ahlak da, Aynı köprüdeler. Biri diğerine yol verirken, Diğeri öbürünü ezer geçer. Tutun birine sen de. Sömür sömürebildikçe. Çal çaldıkça karşındakini. Oyna adamınla, Güzelliğini öne sürdükçe. Bir bahis tuttur kendine. Belki kapatırsın borcunu, İki gramlık sahteliğinle. Elbet arınma ihtiyacı olur son nefesinde. Can çekişirsin, yatağında. Avuçlarını Tanrı ya açmışken, Nerede hata yaptım. dersin. Sonra ölürsün. Ve ansızın uyanırsın, Beni çok sevmişti. diyerek. Sorgu meleği başucunda beklerken, Sorar sana: Neden terk ettin? diye. Ne dersen de, Ama sakın beni ele verme. Çünkü benim aşkım, Senin yerine cehennemde.

10 Benim Aşkım Seninle Yaşlı sürgünler gördüm, yüreğimde. Damladan buluta tırmanıyordu, duygular. Elleri yoktu limanlarımın. Bacağı yoktu, yollarımın. Ruh yoktu. Güneş yoktu. Bilinmezdi, isyanlarımın sınırı. Birini ararken acılarımda, Varabildiğim kadarıyla yalnız. Ölçüsüzdü doğaçlama tutku. Rüzgârım yerle bir ederken seni. Bir saldırı, bin cehennem içinde. Dökülür mü dersin gözlerimden! Devam eder miyim sence sevişmeye. Çılgın mı çılgındı gençlik adımlarım. İçki şişesinde sabahlardı rüyalar. Sen benim uyandığım düş gibi. Sen benim varamadığım bir son. Öyle son ki, Sesler çalınır sessizlikte. Suskunluk patlar ya yatağında. Kovalamaca başlamıştır artık. Sevişircesine nefesten nefese. Yut beni hapçı misali. Elbet aklın mayalanır aşkla. Elbet bir utanç gelir de, Yetiştirir seni kökünden. An olur anarsın beni. An gelir yutkunursun sözcüklerinde. Sonsuzluğa hıçkırırcasına küskün. Zamanla inatlaşırcana ölümsüz. Sen buymuşsun, iliklerimde. Sen kırılgansın, kemiklerimde. Operada asılan melodik intihar. Tüylerimi diken diken eden ölüm. Sonrasında gözlerimi boşalttığım yangın yeri. Yerim ve yurdum aşina değildir, Geçmişle geleceğe. İnsanlar bile göremezken, Kavuşma denilen nafile. Ölümler bile bitiremezken, Azrail dediğin hiçliğimde. Beni Tanrı lar bile bulamazken,

11 Herkesin imrendiği aşkım, Yalnız ve yalnız seninle.

12 Ölmek İçin Bile Duramam Hayatı kalemime gömdüm de, Şiirlerde sayıklayan hallerim oldu. Dünyanın ekseniyle çarptığımda seni, Varlık denilen, Benden sana sevgiyle doldu. Sökülsün cümleler endişeli halinden. Haykır beni, Burnundan gözlerine kadar. Dudağın varlığımı pişirsin öperken. Lakin rujundan tebessüm ediyorsa aşkım, Bırak beni boyalarınla. Belki çocuk oynar içlerinde. Bir fırça darbesiyle silinir hatalar. Bir resim, bin duvarı kaldırır içimizde. Baktığımla gördüğüm, Yalnızca sana tapar. Aynalar var, içimde. Hani yokluğunla yansıtan beni. Hani düş içinde, Kurmaca Tanrı lar gösteren. Ya da yıkıntılarım arasında, Acıyı gözlerimize mimleyen. Tüm renkler senin gözlerine dönüşmüş de, Beyazlar beni sana karalatır. Siyahlar beni sana sildirtir. Her şey sende bütünleşir. Tıpkı ayrıldığımızda parçalayan gibi. Tıpkı, Son olanın yeniden başlaması gibi. Bir türlü son bulmuyor aşk. Heybetli yürekler görüyorum, severken. Kaç insan olmuş da, İçimden sana koşar ansızın. Duraklamadan ölümüne. Sevilmeyi beklemeden terindeki yudumlamaya. Varlığın merkezinden yaşanacaklara. Her şeyin katili olan insanlıktan, İçimdeki çocuğun masumluğuna. Ve tüm aşkların gelinliğinden, Seviştiğimiz nice sonsuzluklara.

13 Ölüm Tarlasının Beyazlığı Yürümek boylu boyunca yüreğin adımlarında, Sevmenin yaşlanışında yeniden düşmez, Ölüm tarlasında beyaz giyinmek. Belki de hepimiz öldük, Yaşarken sevda derken. Sevda derken gömüldü yol boyuna. Elimizde dar ağacı şarkıları. Kızlar söylerken ikimizi, Yoktu dönemeci, sebebi bizdik. Bizdik, iki cevizin birbirine hüzünlüğü. İfademizde kimler ölmedi ki Kimler vakitsiz gitmedi ki Yoktuk, Yorgun yalnızlık kanarken isimsiz! Binlerce meydan, sınırsız insan arasında, Senmişsin, sensin beni ateşe veren. Beni külle yaratan, Yarattığı kadar da öldüren. Ah sevmek, ah isimsiz noktalar. İmlalar burkulur, katlanır kağıt misali. Yazılar telaşla silinir bir yerlerde. Benden sonrasında elbet bir iz düşümü. Elbet bir insan çıkagelir, sevmek diyerek. Ne yaparsınız, karşısında konuşurken? Nasıl anlatılır, iki saniyede ölen yaşam? Bunun adı çocukluktan da öte Bunun adı, Bizim ismimizdeki bilmece..!

14 Öldürme Emri Yaşamak dediğimde, Ölmüştü, seni bana getiren gemiler! Lodoslu umuttu. Rüzgârında yaşıyordu, ağladığım sarı martılar. Küpeştelerim erirken gün be gün, Gözyaşı içerken, sildiğim pruva dansında, Yarımdım, sadece ben değildim unutan. Belki hepimiz sevmek derken, Sıkça anımsadık ölmeyi. Her daim unuttuk gülmeyi. Özdeşleş, borcum varsa yeniden sevmeye. Bir kez daha gelirim, Yaratılışım sen. Tanrı ve içki ateşinde eğildiğim, Senin kül hediyen. Sar beni, sigara alfabelerine. Çekerken dumanı, ünlü harflerden ünsüze. Tamlama olmayanlardan tamlatırcasına dizil gözlerime. Bir kez daha özne ve yüklem, Ayrılık sıfatının içinde. Ki o nizamsız bir pencere. Asılmış rüzgârı Azrail nefesinde. Ne denizi, ne de feneri. Sadece dizilmiştir öldürme emri.

15 Seni Sende Öldürdüm Sahipsiz her günah! Üşümüş akvaryumlu ihanet. Yüzmek ve nefes, Farklı bedenlerde kovalanan kir. Elbiselerden sarkan gözyaşı tohumları, Ne vakit döksem seni, İçimde artan eksilenden fazla. Seni sevmek, Nefretten hayallere yol alırcasına. Bunun adı yalnızlık değil. Başka, insanlar içinde başka. Edebi ve saatsiz zamanlar içinde, Aşkı yaşatan bir harika. Bunun adı ben değilim. Bu dünya gardını düşürdü, yaşam verdiğinde. Bu dünya umudu aldı, Seni ölürcesine sevdiğimde. Hiç teselli yok. Sabahlar sadece andır, Gözümü karanlıkta çalkaladığım. Yıkarken sensizliği içimde, Tıkanır ya, en nefes aldıklarım. Yoktu adım, yoktur bir yerde anımsamak. Her yer kayıp, Her yer sadece hiçtir, Anla sevgili. Ne hale geldiğimi, Yaşadığımdan ömürler çıkarttığımda anla. Şimdi düşünmek içinde gitmek var. Şimdi yaşamak içinde ölmek. Geceler yıkılmazken hasret cephesinde, Şeytan savunmasını öfkeye verirken, Sonsuzluk cebimdeki şişede demlenirken, Seni sende öldürüp de yaşatmak var.

16 Bir Dumandı Sevmek Savrulurduk bir yerlere. Üşüyen gözyaşları keskin yüreğimde. Sen ve ben, kül tablasında duman içinde. Küsme, içimde yalnızlık birikmişse. Aldanma sen, Halim kör bir noktaysa. Ölüm ve yaşamı vermişsem sana, Bir an olsun düşün. Düşün ki, uçuşsun aşk. Anımsa ki, duvarı yıksın hasret. Yaşam bu, elbet insanlar gelir geçer. Bir yerlerde şarkıyız. Bir isimde, ana ve babayız. Belki de Tanrı da, Eskimeyen hakikatiz. Üzülme sevmek. Ben sonsuz kere yazmaktan yana. Yıkılmaz bir güçtür, sevişmek. Sohbetin derinliği. Ucu bucağı olmayanın rengi. Tut intiharımı sevmek. Ne olursa olsun, Yarından sana doğru emeklemek. Bir hatırım varsa öp beni dudağımdan. Bir yeryüzü varsa, Salla kendini, Yıkıldığın son limandan. Elbet gülümsediğimiz çocukluktan. Gün gelir; kötünün ötesine geçtikçe, İyimser bir sofra içeriz. An gelir pişirdiğimiz aşktan, Ölümsüz bir nefes çekeriz.

17 Ölçeksiz Ayrılık Öteye düştüm. Beklentiler sorgulatırken bana seni, Yıldızlar ne kadar ıssız, bu gece de yalnız. Tüm nakaratlar korku içinde kâbus. Kurşun başına ölçeksiz sevmek. Seni vurduran nedir? Ya da gözümün askına bağlayan! Gülümse, bir gün düşeriz içimizden. Öfkeler içerken kavgada, Elbet severiz yine. Ağlaşırız, sarılırız, tartışırız. Ya da mendile dönüşürüz, Bakıştığımız her damlada. Ağlamak, acının rüyası. Ben de gördüm dün gece. Islaktı ellerin, ceplerinde dolanan hece. Alıp götürdüler, kaçırdılar aklımı bağcığından. Ne kadar düğümlersin kendini. Ne kadar örersin, kabuğunu kendinden. Üzülme, gidişin gelişi vardır. Üzme kendini, Aşığın ölümü, Yine aşkın yaşamınadır.

18 Aydınlık Şiiri Aç kalbini, yaşanmışlık gözyaşını hıçkırırken. Her ayrılık kendi içinde bir mendil. Kıyısıyla, rüzgârıyla, seni sümkürten hani. Bilemezsin, geceler sade kahve renginde. Köpük taşarken cezvede, Ben ne haldeyim. Senin elinde fincanlar, Servis yaparken, gelen görücülere. Sorarım kendime, Bu mudur sevmek? Çok ötesine geçerken bir yerde, Ölmüş mü, onca yaşananlar? Layık olunanla, acıda birikenler, Geriye çeker mi silahlarını? Bir yerde bağışlamak, Aynı yerdeki pişmanlığa. Hepsinde aynı sitem, aynı isyan. Doğruyum, belki de yanlışım. Bilmezken ne olduğumu, Şimdiyse sevgiden taşanım. Dinmezmiş, içimizdeki yeminli nefret. Her adımımızda iki kişi ölürken, Nasıl doğar, Süslenmiş beyaz gelinlik? Nasıl geri gelir yıllar? Takma kafana, intihar da olsam. Bir gün ölmek, bir gün doğmak bunun adı. Tıpkı izlediğin insanlık. Sorarsan Nerede kaldın? diye, Sevmekle gel. Çünkü sevmek, Aşkımızdaki tek aydınlık.

Akın Uyar. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Akın Uyar. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 28.11.2018 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Ramazan Alkış. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Ramazan Alkış. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 27.03.2017 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

İntikam. Ölüm Allah ın Emri

İntikam. Ölüm Allah ın Emri İntikam Bilir misin sen her gece Kendinle oturup konuşmayı Geceden uyanmamaya ant içip Gün ışığıyla yeniden doğmayı Bilir misin sen her güne hayata küskün başlamayı Anti sosyal kişilik olup da Şişelerin

Detaylı

SAN Kİ ÖNCELEYİN GÜL AŞIK OLMUŞTU. kadının yeniden yaratılmasına sebebiyet vermiştir, onlara olan eşsiz aşkıyla. Bir yandan bu

SAN Kİ ÖNCELEYİN GÜL AŞIK OLMUŞTU. kadının yeniden yaratılmasına sebebiyet vermiştir, onlara olan eşsiz aşkıyla. Bir yandan bu Bilgin 1 Latife Sena Bilgin 21301075 TURK 102-021 Serbest1 Gönenç Tuzcu 26.09.2014 Tanrı Bin birinci gece şairi yarattı, Bin ikinci gece cemal'i, Bin üçüncü gece şiir okudu tanrı, Başa döndü sonra, Kadını

Detaylı

Hakan Gökbaş. - şiirler - Yayın Tarihi: 22.5.2011. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Hakan Gökbaş. - şiirler - Yayın Tarihi: 22.5.2011. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 22.5.2011 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Günaydın, Bana şiir yazdırtan o parmaklar. (23.06.2004) M. Mehtap Türk

Günaydın, Bana şiir yazdırtan o parmaklar. (23.06.2004) M. Mehtap Türk - Günaydın Günü parlatan gözler. Havayı yumuşatan nefes. Yüzlere gülücük dağıtan dudaklar. Konuşmadan anlatan kaşlar. Bana şiir yazdırtan o parmaklar. (23.06.2004) M. Mehtap Türk - Günaydın Günaydın...

Detaylı

Mehmet Aydın 5. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Mehmet Aydın 5. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 23.10.2017 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Rafet El Roman. Amerika. Rafet El Roman. A memo. Burasý New York Amerika. Evler karýþtý bulutlara. Nasýl bir zaman. Nasýl bir yaþam.

Rafet El Roman. Amerika. Rafet El Roman. A memo. Burasý New York Amerika. Evler karýþtý bulutlara. Nasýl bir zaman. Nasýl bir yaþam. Onaylayan Administrator Pazartesi, 21 Mayýs 2007 Besteciler.org Amerika A memo Burasý New York Amerika Evler karýþtý bulutlara Nasýl bir zaman Nasýl bir yaþam A memo Ýnsanlar simsiyah, kýzýl, beyaz Sokaklar

Detaylı

Murat Çelebi 2. - şiirler - Yayın Tarihi: 28.5.2015. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Murat Çelebi 2. - şiirler - Yayın Tarihi: 28.5.2015. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 28.5.2015 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Melih Güler. - şiirler - Yayın Tarihi: 11.9.2011. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Melih Güler. - şiirler - Yayın Tarihi: 11.9.2011. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 11.9.2011 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Polat Gürgen. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Polat Gürgen. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 26.04.2017 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) 14.08.2014 SIRA SIKLIK SÖZCÜK TÜR AÇIKLAMA 1 1209785 bir DT Belirleyici 2 1004455 ve CJ Bağlaç 3 625335 bu PN Adıl 4 361061 da AV Belirteç 5 352249 de

Detaylı

Yücel Terkanlýoðlu. HTML clipboard. Yaþamadýklarýndýr Dünyan! Uykuyla geçirdiðim her an, Benim için yitik bir zaman. Rüyayla devirdiðim kazan,

Yücel Terkanlýoðlu. HTML clipboard. Yaþamadýklarýndýr Dünyan! Uykuyla geçirdiðim her an, Benim için yitik bir zaman. Rüyayla devirdiðim kazan, Yücel Terkanlýoðlu Onaylayan Administrator Cumartesi, 23 Þubat 2008 Son Güncelleme Pazartesi, 27 Ekim 2008 Besteciler.org HTML clipboard Yaþamadýklarýndýr Dünyan! Uykuyla geçirdiðim her an, Benim için

Detaylı

gece bana gündüzleri uğramaz gece uykudayken gelir şşşşşşt deyince ağzı şarap tadındadır hatıralarım karışır

gece bana gündüzleri uğramaz gece uykudayken gelir şşşşşşt deyince ağzı şarap tadındadır hatıralarım karışır geçiş geçtim beklemekten uzun hikayedir gece uykudayken gelir şşşşşşt deyince ağzı şarap tadındadır hatıralarım karışır o hep kızar söylenir öper koklar ve hep kızar çağırır beni kollarının beşiğine yatırır

Detaylı

Evimi misafirlerim gidince temizlemek için saatlerce uğraşıyorsam birçok arkadaşım

Evimi misafirlerim gidince temizlemek için saatlerce uğraşıyorsam birçok arkadaşım Yeni evli bir çift vardı. Evliliklerinin daha ilk aylarında, bu işin hiç de hayal ettikleri gibi olmadığını anlayıvermişlerdi. Aslında birbirlerini sevmiyor değillerdi. Son zamanlarda o kadar sık olmasa

Detaylı

Maksut Genç. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Maksut Genç. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 13.5.2006 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Şiir. Kategori: Şiir Cuma, 23 Nisan 2010 16:15 tarihinde yayınlandı. Gösterim: 4075. 1 / 7 Phoca PDF 1. SEN (1973) Senden, senden, hep senden,

Şiir. Kategori: Şiir Cuma, 23 Nisan 2010 16:15 tarihinde yayınlandı. Gösterim: 4075. 1 / 7 Phoca PDF 1. SEN (1973) Senden, senden, hep senden, Çemberlitaş taki dedesinin konağında büyüyen şair, Amerikan ve Fransız kolejlerinde başladığı ilk ve lise öğrenimini Deniz Lisesi nde tamamladı. İ. Ü. Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü nü 1924 te bitirince

Detaylı

Özel Gebze Eğitim Kurumları Öz-Ge Gündüz Bakımevi

Özel Gebze Eğitim Kurumları Öz-Ge Gündüz Bakımevi Özel Gebze Eğitim Kurumları Öz-Ge Gündüz Bakımevi ARILAR GRUBU KASIM 2018 EĞİTİM BÜLTENİ 10 KASIM 10 kasım 10 kasım 10 kasım benim en büyük yasım Sen yüreğimde sen damarımda Sonsuzluğa akan kansın Yurdumu

Detaylı

MÜBDÎ. Allah MUHSÎ dir. MUHSÎ, her şeyin sayısını bilen demektir.

MÜBDÎ. Allah MUHSÎ dir. MUHSÎ, her şeyin sayısını bilen demektir. Hiçbir müzisyen, bülbülün ötüşünden daha güzel bir şarkı söyleyemez. Bütün bu güzel şeyleri Allah yapar ve yaratır. Allah ın güzel isimlerinden biri de HAMÎD dir. HAMÎD, övülmeye, hamd edilmeye, şükür

Detaylı

Sevda Üzerine Mektup

Sevda Üzerine Mektup 1 Ferda Çetin 21401765 Sevda Üzerine Mektup Sevgilim, Sana mektup yazmamı istiyorsun. Yazayım, tamam, ama hayal kırıklığına uğramazsın umarım. Ben senin gibi değilim. Şiirler yazamam, süslü sözler bilmem.

Detaylı

Muzaffer Asiltürk. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Muzaffer Asiltürk. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 05.05.2017 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

YALÇIN ÖZDOĞAN. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

YALÇIN ÖZDOĞAN. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 2.1.2005 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir. Şiirlerin

Detaylı

Sezen Aksu 2. Çok Ayýp. Söz - Müzik: Sezen Aksu. Kulaðýma geliyor, atýp tutuyorsun, ileri geri konuþuyorsun aleyhimde. Çok ayýp, çok ayýp.

Sezen Aksu 2. Çok Ayýp. Söz - Müzik: Sezen Aksu. Kulaðýma geliyor, atýp tutuyorsun, ileri geri konuþuyorsun aleyhimde. Çok ayýp, çok ayýp. Sezen Aksu 2 Onaylayan Administrator Pazar, 20 Mayýs 2007 Son Güncelleme Perþembe, 14 Haziran 2007 Besteciler.org Çok Ayýp Söz - Müzik: Sezen Aksu Kulaðýma geliyor, atýp tutuyorsun, ileri geri konuþuyorsun

Detaylı

Hayat Öpücüğü. Semih Dündar

Hayat Öpücüğü. Semih Dündar Hayat Öpücüğü Aşık olmak çok kolay birşeydir fakat unutmak oldukça zordur. Sevdiğiniz insanı unutmanın en kolay yolu hayat öpücüğü gibi sizi hayata döndüren bir insanın olmasıdır.bu kitapta belki eski

Detaylı

SAKA (SAtır KApama) Ağustos Umut & Yeşim Uludağ SAKA V. 1.0

SAKA (SAtır KApama) Ağustos Umut & Yeşim Uludağ SAKA V. 1.0 SAKA (SAtır KApama) Kişi Sayısı: Yaş grubu: Oyun Türü: 2 (ve üstü) 8 yaş ve üstü Kelime şifreleme SAKA oyunundaki her bir oyuncu (bu açıklamada 2 adet oyuncu olduğu varsayılacaktır), Kayıp Hattat 1 12

Detaylı

İnci Uluçay. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

İnci Uluçay. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 30.9.2006 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Mehmet Ali Aktar. - şiirler - Yayın Tarihi: 12.5.2007. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Mehmet Ali Aktar. - şiirler - Yayın Tarihi: 12.5.2007. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 12.5.2007 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

İnsanlardan sıkılmaya başladıysan, gerçeklerin farkına varmaya başlamışsındır. // ; Haziran, Cuma :: Seferihisar/İZMİR

İnsanlardan sıkılmaya başladıysan, gerçeklerin farkına varmaya başlamışsındır. // ; Haziran, Cuma :: Seferihisar/İZMİR [ 0001 ] İnsanlardan sıkılmaya başladıysan, gerçeklerin farkına varmaya başlamışsındır. // 2014-06-27; Haziran, Cuma :: 14.32.28 @ Seferihisar/İZMİR [ 0002 ] Bütün gece ağlamaktan helak olup, ertesi sabah

Detaylı

Sevda Altunsoy. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Sevda Altunsoy. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 23.12.2006 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Ay Yine Gecikti. Ferhat Şahnacı

Ay Yine Gecikti. Ferhat Şahnacı Ay Yine Gecikti Ferhat Şahnacı 4 TEŞEKKÜRLER Şiirlerimi okuyarak değerli görüşlerini okuyucuyla paylaşan Sayın Ataol Behramoğlu na, şiirlerimi yönettiği sanat ve edebiyat dergilerinde yayınlayan Sayın

Detaylı

Birbirimize anlatacağımız ne çok şey var; düşündünüz mü? İşte bu yazma nedenlerimden biri. İlki...

Birbirimize anlatacağımız ne çok şey var; düşündünüz mü? İşte bu yazma nedenlerimden biri. İlki... Bir şairin seyir defteri Prof. Dr. Göksel Altınışık Gelinciğin Yalnızlığı Bir ömrü damıtsak ne kalır geriye? Benimkinden, en azından şu ana dek yaşanan kadarından, sözcükler kalıyor. Bir mucize bu benim

Detaylı

Müslim Uyğun. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Müslim Uyğun. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 28.7.2009 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Hiçbir şey olmamış gibi çekip giden, kalpleri hunharca katlederek bırakanların bu hayatta mutlu olacağına inanmıyordum. Zamanla bu inanç alev aldı;

Hiçbir şey olmamış gibi çekip giden, kalpleri hunharca katlederek bırakanların bu hayatta mutlu olacağına inanmıyordum. Zamanla bu inanç alev aldı; Hisler körelir. Köreldikçe naçiz vücutta dans etmeye kalkışan ruhun etrafı kötülüğün demirden dikenleriyle çevrelenir. Her bir diken yastır ve mutluluğun katline en vefasız şekilde, acımasızca mührünü

Detaylı

Arapgirli Haşim Koç. - şiirler - Yayın Tarihi: 6.7.2006. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Arapgirli Haşim Koç. - şiirler - Yayın Tarihi: 6.7.2006. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 6.7.2006 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir. Şiirlerin

Detaylı

KÜLTÜR SANAT-MAVÝ KARANFÝL-127

KÜLTÜR SANAT-MAVÝ KARANFÝL-127 KÜLTÜR SANAT-MAVÝ KARANFÝL-127 Düzenleyen Administrator Salý, 15 Haziran 2010 Mersin Gazetesi KÜLTÜR SANAT-MAVÝ KARANFÝL-127 YAZIK Abidin GÜNEYLÝ-Mersin Küfürün adýný günah koymuþlar Etsem bana yazýk etmesem

Detaylı

ŞİİR, HİKÂYE, MAKALE. Ekim 2013 Sayı 1. Yazar; HARUN ŞEN

ŞİİR, HİKÂYE, MAKALE. Ekim 2013 Sayı 1. Yazar; HARUN ŞEN ŞİİR, HİKÂYE, MAKALE Ekim 2013 Sayı 1 Yazar; HARUN ŞEN 1 İçindekiler KALDIRIMLAR 1... 3 DİYET... 4 ÇOCUKLARINIZA ZAMAN AYIRIN... 5 2 KALDIRIMLAR I Sokaktayım, kimsesiz bir sokak ortasında; Yürüyorum, arkama

Detaylı

Yukarıda numaralanmış cümlelerden hangisi kanıtlanabilirlik açısından farklıdır?

Yukarıda numaralanmış cümlelerden hangisi kanıtlanabilirlik açısından farklıdır? 1. (1) Şair yeni bir şiir kitabı yayınladı.(2) Kitap, şairin geleneksel şiir kalıplarını kullanarak yazdığı şiirlerden oluşuyor.(3) Bu şiirlerde kimi zaman, şairin insanı çok derinden etkileyen sesini

Detaylı

Devrim Mehmet Pattabanoğlu

Devrim Mehmet Pattabanoğlu - şiirler - Yayın Tarihi: 15.2.2016 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. Tanrı İbrahim in Sevgisini Deniyor

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. Tanrı İbrahim in Sevgisini Deniyor Çocuklar için Kutsal Kitap sunar Tanrı İbrahim in Sevgisini Deniyor Yazarı: Edward Hughes Resimleyen: Byron Unger ve Lazarus Uyarlayan: M. Maillot ve Tammy S. Tercüme eden: Nurcan Duran Üreten: Bible for

Detaylı

Erotik Şiirler Atlasım. Serkan Engin. (Derleme)

Erotik Şiirler Atlasım. Serkan Engin. (Derleme) Erotik Şiirler Atlasım (Derleme) gecenin G noktası gecenin G noktasına değdi tenimiz kırmızı bir zelzele tenin tenha yerlerinde dilbaz oldu şehvet nefesin örtününce bedenime nefesin ki önsözüdür yağmurlu

Detaylı

YÜKSEL ÖZDEMİR. - şiirler - Yayın Tarihi: 11.10.2007. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

YÜKSEL ÖZDEMİR. - şiirler - Yayın Tarihi: 11.10.2007. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 11.10.2007 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Firuze Keleş. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Firuze Keleş. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 14.9.2005 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

DÜNYA İNSANLIK AİLESİNİN YÜZAKI YAZARLARINDAN!... Ekmel Ali OKUR; Hemşerimiz, Adanalı, Adam gibi adam! İnşaat Mühendisi,

DÜNYA İNSANLIK AİLESİNİN YÜZAKI YAZARLARINDAN!... Ekmel Ali OKUR; Hemşerimiz, Adanalı, Adam gibi adam! İnşaat Mühendisi, DÜNYA İNSANLIK AİLESİNİN YÜZAKI YAZARLARINDAN!... Ekmel Ali OKUR; Hemşerimiz, Adanalı, Adam gibi adam! İnşaat Mühendisi, 1 / 9 Gönül tamircisi!, Tıpkı, Yunusun dediği gibi: Ben gelmedim kavga için!/benim

Detaylı

AŞKI, YALNIZLIĞI VE ÖLÜMÜYLE CEMAL SÜREYA. Kalsın. Mutsuz etmeye çalışmayacak sizi aslında, sadece gerçekleri göreceksiniz Cemal Süreya nın

AŞKI, YALNIZLIĞI VE ÖLÜMÜYLE CEMAL SÜREYA. Kalsın. Mutsuz etmeye çalışmayacak sizi aslında, sadece gerçekleri göreceksiniz Cemal Süreya nın Irmak Tank Tank 1 Vedat Yazıcı TURK 101-40 21302283 AŞKI, YALNIZLIĞI VE ÖLÜMÜYLE CEMAL SÜREYA Yalnız, huzurlu bir akşamda; şiire susadığınızda huzurunuzu zorlayacak bir derleme Üstü Kalsın. Mutsuz etmeye

Detaylı

Tanrı İbrahim in Sevgisini Deniyor

Tanrı İbrahim in Sevgisini Deniyor Çocuklar için Kutsal Kitap sunar Tanrı İbrahim in Sevgisini Deniyor Yazarı: Edward Hughes Resimleyen: Byron Unger ve Lazarus Uyarlayan: M. Maillot ve Tammy S. Tercüme eden: Nurcan Duran Üreten: Bible for

Detaylı

ÇALIŞKAN ARILAR EKİM AYI EĞİTİM PROGRAMI 1.HAFTA NELER ÖĞRENECEĞİZ HAFTANIN KONUSU:OKULUMUZ

ÇALIŞKAN ARILAR EKİM AYI EĞİTİM PROGRAMI 1.HAFTA NELER ÖĞRENECEĞİZ HAFTANIN KONUSU:OKULUMUZ ÇALIŞKAN ARILAR EKİM AYI EĞİTİM PROGRAMI 1.HAFTA NELER ÖĞRENECEĞİZ HAFTANIN KONUSU:OKULUMUZ -Okul nedir? Okulumuzu tanıyoruz.okulumuzun bölümlerini tanıyoruz. -Okulda kimler çalışır ve ne iş yaparlar öğreniyoruz.

Detaylı

Tuğrul Tanyol. Beyaz at. Sönmüş kentleri dolaştım sessizlikte Boş meydanları, kirli sokakları Herkes kendi yankısının peşinde

Tuğrul Tanyol. Beyaz at. Sönmüş kentleri dolaştım sessizlikte Boş meydanları, kirli sokakları Herkes kendi yankısının peşinde Tuğrul Tanyol Beyaz at Sönmüş kentleri dolaştım sessizlikte Boş meydanları, kirli sokakları Herkes kendi yankısının peşinde Karanlık avlularda oturdum İçimde vahşi tamtamları inlerken ölümün Tüm putların

Detaylı

YARIM KALMIŞ HİKAYE YUSUF KILIÇLI. Sıfır Başlangıç Demektir. Sıfır 1 den önce gelir. Sıfır Yayınları Yayıncı Sertifika : 35340

YARIM KALMIŞ HİKAYE YUSUF KILIÇLI. Sıfır Başlangıç Demektir. Sıfır 1 den önce gelir. Sıfır Yayınları Yayıncı Sertifika : 35340 - ŞİİR - Sıfır Başlangıç Demektir. Sıfır 1 den önce gelir. YARIM KALMIŞ HİKAYE YUSUF KILIÇLI Sıfır Yayınları Yayıncı Sertifika : 35340 1. Baskı: Eylül 2017 ISBN: 978-605-67450-2-7 Editör: Sıfır Editör

Detaylı

Benzetme ilgisiyle ismi nitelerse sıfat öbeği, fiili nitelerse zarf öbeği kurar.

Benzetme ilgisiyle ismi nitelerse sıfat öbeği, fiili nitelerse zarf öbeği kurar. Edatlar (ilgeçler) Tek başına bir anlam taşımayan, ancak kendinden önceki sözcükle birlikte kullanıldığında belirli bir anlamı olan sözcüklerdir.edatlar çekim eki alırsa adlaşırlar. En çok kullanılan edatlar

Detaylı

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. Samuel, Tanrı Çocuğu Hizmetkarı

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. Samuel, Tanrı Çocuğu Hizmetkarı Çocuklar için Kutsal Kitap sunar Samuel, Tanrı Çocuğu Hizmetkarı Yazarı: Edward Hughes Resimleyen: Janie Forest Uyarlayan: Lyn Doerksen Tercüme eden: Nurcan Duran Üreten: Bible for Children www.m1914.org

Detaylı

Abbas Ünal. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Abbas Ünal. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 27.2.2008 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Samuel, Tanrı Çocuğu Hizmetkarı

Samuel, Tanrı Çocuğu Hizmetkarı Çocuklar için Kutsal Kitap sunar Samuel, Tanrı Çocuğu Hizmetkarı Yazarı: Edward Hughes Resimleyen: Janie Forest Uyarlayan: Lyn Doerksen Tercüme eden: Nurcan Duran Üreten: Bible for Children www.m1914.org

Detaylı

ÖZEL İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ VAKFI ADIGÜZEL ANAOKULU GÖKYÜZÜ SINIFI KASIM AYI KAVRAM VE ŞARKILAR

ÖZEL İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ VAKFI ADIGÜZEL ANAOKULU GÖKYÜZÜ SINIFI KASIM AYI KAVRAM VE ŞARKILAR RENKLER Ben bir küçük ressamım Pembe sarı boyarım Yeşil yeşil ormanlar Mavi mavi denizler Turuncudur portakal Gökte sarı güneş var Fırça kalem ve kağıt Olmazsa resim olmaz Reklerle oynamaktan Hiç bir çocuk

Detaylı

Cevdet KARAL BELKİ BEN ÇAĞIRDIM

Cevdet KARAL BELKİ BEN ÇAĞIRDIM BELKİ BEN ÇAĞIRDIM Onların kabuğu var bendeki öyle değil bendeki zar Toprağı kurumuş saksılar, tozlu storlar, kitap ayraçları Eski ajandalardaki notlar, yün kazaklar, mantolar Post-itler, el yazıları,

Detaylı

ISTE BIZ BÖYLE ANLAMISIZ ASLINDA BIZI SEVENLERLE DEGIL, BIZIM SEVDIGIMIZ March 2014 (5)

ISTE BIZ BÖYLE ANLAMISIZ ASLINDA BIZI SEVENLERLE DEGIL, BIZIM SEVDIGIMIZ March 2014 (5) http://modernmaco.com/ Tuesday 21st of October 214 2:2:4 AM Olanlara Kayıtsız MODERNMAÇO Kalamazdım. MODERNMAÇO KIMDIR? KATEGORILER VIDEOLAR ÖNCEKI YAZILAR Iste biz böyle anlamısız aslında bizi sevenlerle

Detaylı

En güzel 'Anneler Günü' şiirleri

En güzel 'Anneler Günü' şiirleri On5yirmi5.com En güzel 'Anneler Günü' şiirleri En güzel 'Anneler Günü' şiirlerini sizler için listeledik... Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2013 Cuma (oluşturma : 1/17/2017) 12 Mayıs Anneler Günü... Sizin için

Detaylı

Uğur Akkaş. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Uğur Akkaş. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 11.8.2011 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Yüreğimize Dokunan Şarkılar

Yüreğimize Dokunan Şarkılar On5yirmi5.com Yüreğimize Dokunan Şarkılar Gelmiş geçmiş en güzel Türkçe slow şarkılar kime ait? Bakalım bizlerin ve sizlerin gönlünde yatan sanatçılar kimler? Yayın Tarihi : 6 Ocak 2010 Çarşamba (oluşturma

Detaylı

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. Şimşon, Tanrı nın Güçlü Adamı

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. Şimşon, Tanrı nın Güçlü Adamı Çocuklar için Kutsal Kitap sunar Şimşon, Tanrı nın Güçlü Adamı Yazarı: Edward Hughes Resimleyen: Janie Forest Uyarlayan: Lyn Doerksen Tercüme eden: Nurcan Duran Üreten: Bible for Children www.m1914.org

Detaylı

Yukarıdaki diyalogda kaçıncı cümlede diğerlerinden farklı türde bir fiilimsi kullanılmıştır?

Yukarıdaki diyalogda kaçıncı cümlede diğerlerinden farklı türde bir fiilimsi kullanılmıştır? 8. Sınıf Fiilimsiler Testi 1 1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde sıfat fiil vardır? A) Çocuklar, bahçedeki kırık kapıdan girip meyve ağaçlarına çıktılar. B) Arkadaşımın ailesi buradan taşınalı tam iki yıl

Detaylı

ALTIN BALIK. 1. Genç balıkçı neden altın balığı tekrar suya bırakmayı düşünmüş olabilir?

ALTIN BALIK. 1. Genç balıkçı neden altın balığı tekrar suya bırakmayı düşünmüş olabilir? ALTIN BALIK Bir zamanlar iki balıkçı varmış. Biri yaşlı, diğeriyse gençmiş. İki balıkçı avladıkları balıkları satarak geçinirlermiş. Bir gün yine denize açılmışlar. Ağı denize atıp beklemeye başlamışlar.

Detaylı

Yýldýz Tilbe 1 ADAM OLSAYDIN. Söz-Müzik: Yýldýz Tilbe. Sevdim olmadý yar, küstüm olmadý yar. Kendini arattý, beni bulmadý yar

Yýldýz Tilbe 1 ADAM OLSAYDIN. Söz-Müzik: Yýldýz Tilbe. Sevdim olmadý yar, küstüm olmadý yar. Kendini arattý, beni bulmadý yar Yýldýz Tilbe 1 Onaylayan Administrator Pazar, 06 Mayýs 2007 Son Güncelleme Perþembe, 14 Haziran 2007 Besteciler.org ADAM OLSAYDIN Sevdim olmadý yar, küstüm olmadý yar Kendini arattý, beni bulmadý yar Düþtüm

Detaylı

Evren Nağmesinde Bir Gelincik Tarlası

Evren Nağmesinde Bir Gelincik Tarlası Monet, 1873 Evren Nağmesinde Bir Gelincik Tarlası Zaman, çiçeği burnunda bir öğle vakti. Saçaklı bir güneş, taç yaprak beyazı bulutların arasından geçip cömertçe merhametini sunuyor bizlere. Çiçekli bir

Detaylı

Sevilen Oğul bir Köle Oluyor

Sevilen Oğul bir Köle Oluyor Çocuklar için Kutsal Kitap sunar Sevilen Oğul bir Köle Oluyor Yazarı: Edward Hughes Resimleyen: Byron Unger ve Lazarus Uyarlayan: M. Kerr ve Sarah S. Tercüme eden: Nurcan Duran Üreten: Bible for Children

Detaylı

ATTİLA İLHAN ın HAYATI MAVİCİLİK AKIMI

ATTİLA İLHAN ın HAYATI MAVİCİLİK AKIMI ATTİLA İLHAN ın HAYATI VE MAVİCİLİK AKIMI MAVİCİLER (1952 1956) Attila İlhan tarafından çıkarılan bir fikir ve sanat dergisi olarak 1952 yılında yayına başlayan Mavi adlı bir derginin etrafında gelişen

Detaylı

20 Mart Vızıltı. Mercanlar Sınıfından Merhaba;

20 Mart Vızıltı. Mercanlar Sınıfından Merhaba; Mercanlar Sınıfından Merhaba; 20 Mart Vızıltı Bu hafta konumuz ormanlar idi. Orman nedir? Ormanların önemi ve faydaları nelerdir? Ormanları koruma konusunda üzerimize düşen görevler nelerdir? gibi sorular

Detaylı

Insanı başa taç yaptım. Ne eğildim, ne de saptım. Acılardan ilaç yaptım. Aşık Şahturna Hayatı ve Şiirleri

Insanı başa taç yaptım. Ne eğildim, ne de saptım. Acılardan ilaç yaptım. Aşık Şahturna Hayatı ve Şiirleri 1950 Sivas Gürün'de doğdu. 10 yaşlarında saz çalıp, türkü-deyişler okudu. 15 yaşında kendi yapıtı ilk plağıyla büyük üne kavuştu. Konser turneleri, kasetler, plaklar, uzunçalar, long playler ve günümüz

Detaylı

Ahmet Sezgin. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Ahmet Sezgin. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 08.12.2018 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Cemil Kara. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Cemil Kara. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 13.4.2007 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Şimşon, Tanrı nın Güçlü Adamı

Şimşon, Tanrı nın Güçlü Adamı Çocuklar için Kutsal Kitap sunar Şimşon, Tanrı nın Güçlü Adamı Yazarı: Edward Hughes Resimleyen: Janie Forest Uyarlayan: Lyn Doerksen Tercüme eden: Nurcan Duran Üreten: Bible for Children www.m1914.org

Detaylı

Numan İstanbul. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Numan İstanbul. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 26.11.2005 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

AŞKA ÂŞIK OLMAK. Pınar Baygül

AŞKA ÂŞIK OLMAK. Pınar Baygül Pınar Baygül AŞKA ÂŞIK OLMAK Bir aşkın üçünçü şahsı, bir balıkçının oltası gibidir. Olta, balığa ulaşmak için kullanıldığını bildiği halde balıkçının ellerini çelikten bedeninde gezdirmesine izin verir.

Detaylı

"Satmam" demiş ihtiyar köylü, "bu, benim için bir at değil, bir dost."

Satmam demiş ihtiyar köylü, bu, benim için bir at değil, bir dost. Günün Öyküsü: Talih mi Talihsizlik mi? Bir zamanlar köyün birinde yaşlı bir adam yaşıyormuş. Çok fakirmiş. Ama çok güzel beyaz bir atı varmış. Kral bu ata göz koymuş. Bir zamanlar köyün birinde yaşlı bir

Detaylı

PİNOKYO EĞİTİM KURUMLARI MART AYI AYLIK EĞİTİM PROGRAMI 1. HAFTA

PİNOKYO EĞİTİM KURUMLARI MART AYI AYLIK EĞİTİM PROGRAMI 1. HAFTA 1. HAFTA TARİH : 01 MART 2016 04 MART 2016 KONU : YEŞİLAY 1- Yeşilay nedir? Ne işe yara? Faaliyetleri nelerdir? Nefes akciğer yapalım. Vücudumuzu 2- Sigara ve alkolün zararlarını hep birlikte öğrenelim

Detaylı

Soner Güncan. - şiirler - Yayın Tarihi: 9.5.2007. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Soner Güncan. - şiirler - Yayın Tarihi: 9.5.2007. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 9.5.2007 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir. Şiirlerin

Detaylı

Ercan Tunç. - şiirler - Yayın Tarihi: 4.4.2007. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Ercan Tunç. - şiirler - Yayın Tarihi: 4.4.2007. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 4.4.2007 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir. Şiirlerin

Detaylı

VÜCUDUMUZUN BİLMECESİNİ ÇÖZELİM

VÜCUDUMUZUN BİLMECESİNİ ÇÖZELİM ÜNİTE 1 VÜCUDUMUZUN BİLMECESİNİ ÇÖZELİM DESTEK VE HAREKET SİSTEMİ - 1 Ad :... Soyad :... Vücudumuzu ayakta tutan, hareket etmemizi sağlayan ve bazı önemli organları koruyan sert yapıya iskelet denir. İskelet

Detaylı

Takvimdeki Deniz (Şiir İncelemesi)

Takvimdeki Deniz (Şiir İncelemesi) Takvimdeki Deniz (Şiir İncelemesi) TAKVİMDEKİ DENİZ Ölüm ve Üstad Ölümün Üstad ın şiirindeki yeri o kadar büyüktür ki, Çile başyapıtının bir bölümü ölüme ayrılmıştır. Tabi bu, ölümün sadece bu bölümdeki

Detaylı

Nafiz Diba. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Nafiz Diba. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 01.08.2018 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Dersler, ödevler, sýnavlar, kurslar... Dinlence günlerinde bile boþ durmak yoktu. Hafta sonu gelmiþti; ama ona sormalýydý.

Dersler, ödevler, sýnavlar, kurslar... Dinlence günlerinde bile boþ durmak yoktu. Hafta sonu gelmiþti; ama ona sormalýydý. Dersler, ödevler, sýnavlar, kurslar... Dinlence günlerinde bile boþ durmak yoktu. Hafta sonu gelmiþti; ama ona sormalýydý. Üstüne, günlerin yorgunluðu çökmüþtü. Bunu ancak oyunla atabilirdi. Caný oyundan

Detaylı

Berk Yaman. Demodur. Kırmızı yazılar sizin sipariş verirken yollamış olduğunuz yazılardır

Berk Yaman. Demodur. Kırmızı yazılar sizin sipariş verirken yollamış olduğunuz yazılardır Berk Yaman Demodur Kırmızı yazılar sizin sipariş verirken yollamış olduğunuz yazılardır / /20 YAZI ARKASINDA SİZİN FOTOĞRAFINIZ KULLANILMAKTADIR Evveel zaman içinde yaşayan iki âşık varmış. Kara sevdaları

Detaylı

ali hikmet ÞEYTAN UÇURTMASI

ali hikmet ÞEYTAN UÇURTMASI 1 2 ali hikmet ÞEYTAN UÇURTMASI 3 ÞÝÝR DÝZÝSÝ Dizi Editörü HÝLMÝ YAVUZ Yayýn Yönetmeni : Ýlknur Özdemir Dizgi : Serap Kýlýç Düzelti : Fulya Tükel Montaj : Mine Sarýkaya Kapak Düzeni : Semih Özcan Ýç Baský

Detaylı

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. Cennet, Tanrı nın Harika Evi

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. Cennet, Tanrı nın Harika Evi Çocuklar için Kutsal Kitap sunar Cennet, Tanrı nın Harika Evi Yazarı: Edward Hughes Resimleyen: Lazarus Uyarlayan: Sarah S. Tercüme eden: Nurcan Duran Üreten: Bible for Children www.m1914.org 2010 Bible

Detaylı

ÇAĞDAŞ TÜRK EDEBİYATI. Betül Tarıman. Öykü GÖKYÜZÜ PRENSİ PO İLE KÜÇÜK KIZ. 2. basım. Resimleyen: Uğur Altun

ÇAĞDAŞ TÜRK EDEBİYATI. Betül Tarıman. Öykü GÖKYÜZÜ PRENSİ PO İLE KÜÇÜK KIZ. 2. basım. Resimleyen: Uğur Altun Resimleyen: Uğur Altun Betül Tarıman GÖKYÜZÜ PRENSİ PO İLE KÜÇÜK KIZ ÇAĞDAŞ TÜRK EDEBİYATI Öykü 2. basım Betül Tarıman GÖKYÜZÜ PRENSİ PO İLE KÜÇÜK KIZ Resimleyen: Uğur Altun Yayın Koordinatörü: İpek Şoran

Detaylı

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. İnsanların Üzüntüsünün Başlangıcı

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. İnsanların Üzüntüsünün Başlangıcı Çocuklar için Kutsal Kitap sunar İnsanların Üzüntüsünün Başlangıcı Yazarı: Edward Hughes Resimleyen: Byron Unger ve Lazarus Uyarlayan: M. Maillot ve Tammy S. Tercüme eden: Nurcan Duran Üreten: Bible for

Detaylı

Zengin Adam, Fakir Adam

Zengin Adam, Fakir Adam Çocuklar için Kutsal Kitap sunar Zengin Adam, Fakir Adam Yazarı: Edward Hughes Resimleyen: M. Maillot ve Lazarus Uyarlayan: M. Maillot ve Sarah S. Tercüme eden: Nurcan Duran Üreten: Bible for Children

Detaylı

MALTEPE SİHİRLİ GEMİLER ANAOKULU MAYIS AYI BÜLTENİ 3 YAŞ

MALTEPE SİHİRLİ GEMİLER ANAOKULU MAYIS AYI BÜLTENİ 3 YAŞ MALTEPE SİHİRLİ GEMİLER ANAOKULU MAYIS AYI BÜLTENİ 3 YAŞ MAYIS AYI PSİKOLOJİ BÜLTENİ ÇOCUKLARDA YARDIMSEVERLİK Çocuklar küçük yaşlarda özellikle 3 yaşına kadar oldukça benmerkezci ve kendilerine yönelik

Detaylı

Hayalindeki Kadını Kendine Aşık Etmenin 6 Adımı - Genç Gelişim Kişisel Gelişim

Hayalindeki Kadını Kendine Aşık Etmenin 6 Adımı - Genç Gelişim Kişisel Gelişim on günlerde mevsimsel geçiş döneminin verdiği miskinlikle aklıma yazılabilecek bir yazı gelmiyordu. Bugün kardio antrenmanımı yaparken,aklıma sevgili olmamak için yapman gerekenler adlı yazım geldi. Bende

Detaylı

5 YAŞ AYIN TEMASI. Cinsiyetim, adım, fiziksel özelliklerim nelerdir? Vücudumuzun bölümleri ve iç organlarımız nelerdir? Ne işe yarar?

5 YAŞ AYIN TEMASI. Cinsiyetim, adım, fiziksel özelliklerim nelerdir? Vücudumuzun bölümleri ve iç organlarımız nelerdir? Ne işe yarar? 5 YAŞ AYIN TEMASI Cinsiyetim, adım, fiziksel özelliklerim nelerdir? Vücudumuzun bölümleri ve iç organlarımız nelerdir? Ne işe yarar? İskelet sistemi nedir? Ne işe yarar? Aile nedir? Aileyi oluşturan bireylerin

Detaylı

3 YAŞ AYIN TEMASI. Cinsiyetim, adım, özelliklerim, görünümümdeki değişiklikler nelerdir?

3 YAŞ AYIN TEMASI. Cinsiyetim, adım, özelliklerim, görünümümdeki değişiklikler nelerdir? 3 YAŞ AYIN TEMASI Cinsiyetim, adım, özelliklerim, görünümümdeki değişiklikler nelerdir? Vücudumuzun bölümleri ve iç organlarımız nelerdir? Ne işe yarar? İskelet sistemi nedir? Ne işe yarar? Aile ve aileyi

Detaylı

25. Aşağıdaki deyimlerle anlamca üçlü bir grup oluşturulduğunda hangisi dışta kalır? A) eli bol B) eli açık C) eli geniş D) eli kulağında

25. Aşağıdaki deyimlerle anlamca üçlü bir grup oluşturulduğunda hangisi dışta kalır? A) eli bol B) eli açık C) eli geniş D) eli kulağında 21. Hangi cümlede "mi" farklı anlamda kullanılmıştır? A) O bu resmi gördü mü? B) O buraya geldi mi bayram olur. C) Zil çaldı mı içeri girer. D) Yemeği pişirdi mi ocağı kapat. 22. "Boş boş oturmayı hiç

Detaylı

İÇİNDEKİLER FARE İLE KIZI 5 YUMURTALAR 9 DÜNYANIN EN AĞIR ŞEYİ 13 DEĞİRMEN 23 GÜNEŞ İLE AY 29 YILAN 35 ÇINGIRAK 43 YENGEÇ İLE YILAN 47

İÇİNDEKİLER FARE İLE KIZI 5 YUMURTALAR 9 DÜNYANIN EN AĞIR ŞEYİ 13 DEĞİRMEN 23 GÜNEŞ İLE AY 29 YILAN 35 ÇINGIRAK 43 YENGEÇ İLE YILAN 47 İÇİNDEKİLER FARE İLE KIZI 5 YUMURTALAR 9 DÜNYANIN EN AĞIR ŞEYİ 13 DEĞİRMEN 23 GÜNEŞ İLE AY 29 YILAN 35 ÇINGIRAK 43 YENGEÇ İLE YILAN 47 KUYUDAKİ TİLKİ 49 TİLKİ ON YAŞINDA, YAVRUSU ON BİR 51 KURT, TİLKİ

Detaylı

Dünya Onlarla Daha Renkli

Dünya Onlarla Daha Renkli Dünya Onlarla Daha Renkli Okudunuzsa bileceksiniz, yıllar önce yayımladığım bir kitaba, Dünyanın sahipleri arasında biz insanların yanı sıra başka canlılar da olduğunu ilk ne zaman düşünmüştüm? diye bir

Detaylı

Bir$kere$güneşi$görmüş$ olan$düşmez$dara$

Bir$kere$güneşi$görmüş$ olan$düşmez$dara$ ilk yar'larımızın değerli dostları, çoktandır ekteki yazıyı tutuyordum, yeni gönüllülerimizin kaçırmaması gereken bir yazı... Sevgili İbrahim'i daha önceki yazılarından tanıyanlar ekteki coşkuyu çok güzel

Detaylı

MUTLU HAFTALAR. Emrah&Elvan PEKŞEN

MUTLU HAFTALAR. Emrah&Elvan PEKŞEN MUTLU HAFTALAR Emrah&Elvan PEKŞEN ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkok BÜYÜK HARFLERIN KULLANIMI Emir Defne Özel isimlerin ilk harfleri

Detaylı

MUTLU HAFTALAR. Emrah&Elvan PEKŞEN

MUTLU HAFTALAR. Emrah&Elvan PEKŞEN MUTLU HAFTALAR Emrah&Elvan PEKŞEN ilkok BÜYÜK HARFLERIN KULLANIMI Emir Defne Özel isimlerin ilk harfleri büyük yazılır. Cesur Yumak Nevşehir Japon Azerbaycan Ağrı Dağı Anıtkabir Cümleler her zaman büyük

Detaylı

5 YAŞ VE HAZIRLIK SINIFI EKİM BÜLTENİ

5 YAŞ VE HAZIRLIK SINIFI EKİM BÜLTENİ 5 YAŞ VE HAZIRLIK SINIFI EKİM BÜLTENİ HAZIRLIK SINIFI EKİM AYI ŞARKILARIMIZ OKULUMA BAŞLADIM BİR DÜNYA BIRAKIN SONBAHARIN SESLERİ SEVİMLİDİR HAYVANLAR HOŞ GELİŞLER OLA Her gün erken kalkarım Önce yüzümü

Detaylı

...Bir kitap,bir mesaj!

...Bir kitap,bir mesaj! ...Bir kitap,bir mesaj! Bu dünyada ne yapıyorum sorusuna yanıt veren bir kitap Tüm soru ve şüphelerınize yanıt verebilecek bir kitap. Bu kitap sizin doğal olarak Tanrı dan ayrı olduğunuzu anlatacak, ancak

Detaylı

T.C. M.E.B ÖZEL MANİSA İNCİ TANEM ANAOKULU DENİZ İNCİLERİ SINIFI

T.C. M.E.B ÖZEL MANİSA İNCİ TANEM ANAOKULU DENİZ İNCİLERİ SINIFI BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR 4-10 Nisan: Polis Haftası 7-13 Nisan: Dünya Sağlık Günü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 23 Nisan'ı içine alan hafta: Dünya Kitap Günü T.C. M.E.B ÖZEL MANİSA İNCİ TANEM

Detaylı

Okuma- Yazmaya Hazırlık. Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Ve Ritim. Fen Ve Doğa Etkinlikleri. Sohbetler

Okuma- Yazmaya Hazırlık. Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Ve Ritim. Fen Ve Doğa Etkinlikleri. Sohbetler Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Ve Ritim Sohbetler *19-22 Nisan Dünya Kitap Günü hakkında sohbet ediyoruz. *Kitap nedir? *Kitap ne işe yarar? Faydaları nelerdir? *23 Nisan tarihi

Detaylı