Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 17/16, 22 Nisan 2016) Geçen hafta neler oldu?

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 17/16, 22 Nisan 2016) Geçen hafta neler oldu?"

Transkript

1 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 17/16, 22 Nisan 2016) Geçen hafta neler oldu? *** AKP nin, 333'ü HDP li vekillere ait 567 fezleke kapsamında dokunulmazlıkların kaldırılmasını öngören anayasa değişikliği teklifinin TBMM Anayasa Komisyonu nda görüşülmesi önümüzdeki haftaya ertelendi. CHP lideri Kılıçdaroğlu öneriye destek vereceklerini söylerken CHP li bazı milletvekilleri "hayır" oyu kullanacaklarını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise mevcut dokunulmazlık dosyalarının yargıya intikal ettirileceğini söyleyerek HDP lileri tehdit etmeyi sürdürdü. *** Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 13 Mart 2016 da başlatılan operasyonlar sona erdi. İlçedeki sokağa çıkma yasağı ise devam ediyor. TİHV, 16 Ağustos Nisan 2016 tarihleri arasında 22 ilçede ilan edilen sokağa çıkma yasakları sırasında en az 338 sivilin yaşamını yitirdiğini açıkladı. (Haberin devamı bültende...) *** Suriye nin IŞİD yönetimindeki bölgesinden Kilis e yönelik roket atışları sürüyor. Kent merkezine düşen mermiler sonucu toplamda 12 kişi yaşamını yitirdi. *** İki yabancı gazeteci hakkında Türkiye ye giriş yasağı kondu. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, gazetecilerin Türkiye ye girişine güvenlik gerekçesiyle izin verilmediğini söyledi. RSF nin açıkladığı 2016 Dünya Basın Özgürlüğü İndeksi nde Türkiye 151. sıraya geriledi. (Haberin devamı bültende...) *** Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Ergenekon Davası nda yerel mahkemenin verdiği kararı bozdu. Yüksek mahkeme, Ergenekon örgütünün varlığına ilişkin somut delil ortaya konulamamasını esastan bozma gerekçesi yaptı. Hukuka aykırı dinleme ve aramalar, gizli tanık beyanları gibi sebeplerle karar usul yönünden de bozuldu. *** Karaman'da, hükümete yakınlığıyla bilinen Ensar Vakfı na ait evlerde kalan çocuklara cinsel istismarda bulunan öğretmen Muharrem Büyüktürk, hakkındaki davanın ilk duruşmasında, 508 yıl 3 ay hapis cezasına mahkum oldu. Kamuoyunda tepkilere neden olan olayla ilgili soruşturma ve yargılama aşaması jet hızıyla bitirildi. Mahkeme soruşturmanın genişletilmesi talebini reddetti. *** ABD de tutuklanan Rıza Sarraf'a ilişkin iddianame yenilenerek mahkemeye sunuldu. Savcı Bharara, iddianamenin suçlamalar bölümüne eklediği ifadelerle, Türkiye, New York ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni suçların işlendiği yerler olarak tanımladı. *** DİSK, KESK, TMMOB ve TTB 1 Mayıs'ı İstanbul Taksim'de kutlama kararı aldı. Son yıllarda sürekli yasaklanan alanla ilgili yapılan başvuruya valiliğin yanıtı merakla beklenirken Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Taksim de miting yapılmayacağını söyledi. *** 45 aydın, bir bildiri yayınlayarak ifade ve basın özgürlüğü önündeki en büyük engellerden biri haline gelen TCK nın 299. maddesinin kaldırılmasını talep etti. Aydınlar, anayasal eşitlik ilkesi gereği Cumhurbaşkanının da bütün yurttaşlara koruma sağlayan yasa hükümleriyle yetinmesi gerektiğini söyledi.

2 RSF 2016 Basın Özgürlüğü İndeksi Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF), 2016 Dünya Basın Özgürlüğü İndeksi ni açıkladı. 180 ülkenin değerlendirildiği raporda gazetecilik yapmanın zor olduğu ülkeler arasında sayılan Türkiye geçen yıla göre iki basamak daha gerileyerek 151 inci sırada yer aldı. RSF, Türkiye'de hükümet ve yargının muhalif medyanın üzerine yoğun bir biçimde gittiğini, sürekli olarak yayın yasakları konduğunu, gazetelerin yazı işlerine baskınların yapıldığını, gazetelere kayyum atandığını, yabancı gazetecilerin gözaltına alındığını ve eleştirel gazetecilerin, haklarında açılan davalarla engellenmeye çalışıldığını vurguladı. Rapora erişim için tıklayınız Sokağa çıkma yasaklarında 338 sivil yaşamını yitirdi Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), 16 Ağustos Nisan 2016 tarihleri arasında ilan edilen sokağa çıkma yasaklarında, 78 i çocuk, 69 u kadın, en az 338 sivilin öldüğünü açıkladı. Hazırlanan rapora göre yaşamını yitirenlerden 200 ü evlerindeyken ateşli silah ya da top atışı sonucu yaşamını yitirdi. TİHV in verilerine göre 22 ilçede, resmi olarak tespit edilebilen en az 65 süresiz ve gün boyu sokağa çıkma yasağı kararı alındı. Bu ilçelerde yaşayan en az 1 milyon 642 bin kişinin en temel yaşam ve sağlık haklarının ihlal edildiğine yer verilen raporda, Sağlık Bakanının açıklamasına göre en az 355 bin kişinin, yaşadıkları yerleri terk etmek zorunda kaldığı kaydedildi.

3 Ayrıca hükümet yetkililerinin yasak ilan edilen ilçelerde sağlık hizmetinin aksamadığı yönündeki açıklamalarının aksine raporda, en az 76 sivilin sağlığa erişim hakkından yoksun bırakılmaları sonucu yaşamını yitirdiği kaydedildi. Rapora erişim için tıklayınız Erdoğan a hakaret dosyaları Mersin Üniversitesi nden Yrd. Doç. Dr. Hakan Mertcan, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Şener ve Yrd. Doç. Dr. Selim Çakmaklı hakkında sosyal medya paylaşımları nedeniyle dava açıldı. Akademisyenler, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı nın hazırladığı iddianamede farklı tarihlerde paylaşılan iki ayrı haber ile diken.com.tr de yayımlanan bir köşe yazısı nedeniyle Erdoğan a hakaret etmekle suçlanıyorlar. İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi, Gezi Parkı eylemleri döneminde öldürülen Ali İsmail Korkmaz la ilgili yayımlanan Ali İsmail in Asıl Faili Erdoğan dır başlıklı haber nedeniyle yargılanan Evrensel Gazetesi İmtiyaz Sahibi Arif Koşar ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Vural Nasuhbeyoğlu hakkında beraat kararı verdi. Gazeteciler, 23 Ocak 2015 tarihinde, Korkmaz ın öldürülmesiyle ilgili davada sanıklara verilen cezaların yetersiz olduğunu düşünen avukatların açıklamasını haberleştirdikleri için Cumhurbaşkanı Erdoğan a hakaret etmekle suçlanıyorlardı. İzmir 39. Asliye Ceza Mahkemesi, katıldıkları bir gösteride o dönem başbakanlık görevinde bulunan Recep Tayyip Erdoğan a hakaret etmekle suçlanan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, KESK in eski dönem sözcüsü Abdullah Tunalı ve Genel-İş Şube Başkanı Ali Rıza Duran hakkında beraat kararı verdi. Sendikacılar hakkındaki dava, Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin gaz fişeğiyle vurulup 269 gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan için 11 Mart 2014 tarihinde İzmir de düzenlenen anma etkinliği nedeniyle açılmıştı. Antalya nın Manavgat ilçesinde, sosyal medya hesaplarındaki paylaşımları nedeniyle gözaltına alınan M.A ve M.Ç terör örgütü propagandası ve cumhurbaşkanına hakaret suçu işledikleri gerekçesiyle tutuklandı. Adana Toplum Sağlığı Merkezi nde çalışan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçiler Sendikası (SES) üyesi Sosyal Hizmet Uzmanı Ali Rıdvanoğulları, Suruç Katliamı yla ilgili sosyal

4 medya hesabından yaptığı paylaşımlardan dolayı görevinden alındı. Rıdvanoğulları, Cumhurbaşkanına hakaret, teröre övgü ve devletin kolluk güçlerini aşağılamak ile suçlandı. Barış konulu akademik teze engel Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, bir öğrencinin Barış İnşasında Kadınların Rolü: Dört Farklı Kentteki Kadınların Barış Deneyimleri başlıklı tez konusunu Başbakanlık tarafından yayımlanan terör genelgesi gerekçesiyle geri çevirdi. Enstitü yönetimi, tez konusunda yer alan barış ifadesinin maksadını aştığını iddia ederken Barış için Kadınlar, Barış Anneleri gibi örgütlenmelerin legal görünüm altında illegal faaliyetler yürütüldüğü algısı yarattığını savundu. Cerattepe deki maden protestosuna dava Cengiz Holding tarafından Artvin in Kafkasör Yaylası Cerattepe mevkiinde kurulması planlanan bakır madenini protesto eden 48 kişi hakkında, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu na Muhalefet ve polise mukavemet suçlamasıyla dava açıldı. Davanın ilk duruşması 23 Eylül 2016 tarihinde Artvin Asliye Ceza Mahkemesi nde görülecek.

5 Sosyal medya paylaşımlarına açılan davalar Yazar, akademisyen Sibel Özbudun, kişisel Facebook hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle terör örgütü propagandası suçlamasıyla Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi nde yargılandığı davanın ilk duruşmasında berat etti. Özbudun un sosyal medya üzerinden paylaştığı Can Yücel şiiri nedeniyle suç işlemeye alenen tahrik iddiasıyla Ankara 35. Asliye Ceza Mahkemesi nde yargıladığı dava da geçtiğimiz günlerde beraatle sonuçlanmıştı. Davanın hakimi Aydoğan Levent Gedik, gerekçeli kararında AİHM kararlarına atıf yaparak ifade özgürlüğü hakkının içeriğine dokunulamayacağını ve hakkın içeriği üzerinde bir sınırlamanın, hiçbir zaman o hakkın yok edilmesine neden olamayacağını belirtti. Mersin Adliyesi nde çalışırken, Facebook paylaşımları gerekçe gösterilerek gözaltına alınan Büro Emekçileri Sendikası (BES) yönetim kurulu üyesi Osman Aşan hakkında 3 ayrı dava açıldı. Aşan, sadece sosyal medya paylaşımları nedeniyle açılan davalar kapsamında Mersin 6. Asliye Ceza Mahkemesi nde Türkiye Cumhuriyetini, Türkiye Büyük Millet Meclisini alenen aşağılama, TC hükümetini, yargı organlarını, askeri ve ya emniyet teşkilatını alenen aşağılama ve Kamu görevlisine hakaret ; Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi nde, Basın ve yayın yoluyla terör propagandası yapmak, Suç ve suçluyu övme, Suç işlemeye alenen tahrik etme, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme, Halkı kanunlara uymamaya tahrik etme ve Halkı askerlikten soğutma ; Mersin 16. Asliye Ceza Mahkemesi nde ise Cumhurbaşkanı na hakaret ile suçlanıyor. Aşan, hakkında açılan idari soruşturma sonucunda Adalet Bakanlığı Merkez Disiplin Kurulu tarafından 25 Mart 2016 da meslekten ihraç edildi. Soruşturma dosyasında Aşan ın paylaştığı fotoğraflar ve IMC TV yi açın, önemli bir haber var şeklindeki yazısı örgüte yardım ettiğinin delili olarak yer aldı.

6 Hukukçular hakkında açılan soruşturmalar Ankara daki Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin vurarak öldürdüğü Ethem Sarısülük ün ailesinin avukatı Kazım Bayraktar hakkında iddianame düzenlendi. Savcılık, aralarında Bayraktar ın da olduğu 9 kişiyi, sanık polis Ahmet Şahbaz ın yargılandığı davayla ilgili yapılan basın açıklamaları nedeniyle, terör örgütü üyeliği, örgüt adına eylem yapmak, yargıyı ve güvenlik kurumlarını küçük düşürücü sözler söylemek ile suçladı. Bölge illerindeki sokağa çıkma yasakları ve operasyonları protesto etmek amacıyla 15 Eylül 2015 tarihinde İstanbul da bir basın açıklaması yapan avukatlardan 14 ü hakkında terör örgütü propagandası yapmak ve Türkiye Cumhuriyeti ni aşağılamak suçlamalarıyla soruşturma başlatıldı. İki yabancı gazeteciye Türkiye ye giriş yasağı Cumhurbaşkanı Erdoğan ı eleştiren yayınlar nedeniyle Almanya ve Türkiye arasında yaşanan diplomatik krizin ardından Alman kamu televizyonu ARD nin Kahire Bürosu yöneticisi Volker Schwenck in Türkiye ye girişi yasaklandı. Atatürk Havalimanı nda alıkonulan Alman gazeteci, kendisine tebliğ edilen adına düzenlenmiş Kabul edilemez yolcu bilgilendirme formu nu Twitter dan paylaştı, "Son durak İstanbul. Türkiye'ye girişim engelleniyor. İsmimle ilgili bir kayıt olduğu söylendi. Gazeteciyim. Bu bir sorun mu?" ifadelerini kullandı. Erişime engellenen Sputnik haber sitesinin Türkiye Genel Müdürü Tural Kerimov a da Türkiye ye giriş yasağı kondu. Atatürk Havalimanı nda alıkonulan ve hakkında giriş

7 yasağı olduğu tebliğ edilen gazeteci, basın kartı ile oturma iznine el konulduğunu ve bir sonraki uçakla Rusya ya dönmesinin talep edildiğini söyledi. Öte yandan okuduğu şiir nedeniyle Alman komedyen Jan Böhmermann dan şikayetçi olan Cumhurbaşkanı Erdoğan ı ve Böhmermann hakkında soruşturma açılmasına izin veren Almanya Başbakanı Merkel i protesto eden The Spectator dergisi yazarlarından Douglas Murray bir şiir yarışması başlattı. Erdoğan ı despot olarak nitelendiren Murray, okurlarından Erdoğan ı hicveden beş mısralık hakaret içeren şiirler yazmalarını ve 23 Haziran 2016 ya kadar theeditor@spectator.co.uk adresine göndermelerini istedi. Yargılanan gazeteciler Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri Muhammed Doğru örgüt propagandası yapmak ve örgüt üyeliği suçlamalarıyla tutuklandı. Aynı zamanda Sakarya Üniversitesi öğrencisi olan gazeteci, 15 Nisan 2016 tarihinde 11 okul arkadaşıyla birlikte gözaltına alınmıştı. Doğru nun tutuklanmasıyla Türkiye deki mahpus gazeteci sayısı 32 ye, mahpus DİHA muhabiri sayısı da sekize yükseldi. Bağımsız Gazetecilik Platformu-P24 ün avukatı Veysel Ok ile röportaj yapan Özgür Düşünce gazetesi muhabiri Cihan Acar hakkında 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Sulh Ceza Hakimlerinin eleştirildiği röportaj nedeniyle Türk Milletini, Cumhuriyeti ve Türkiye Büyük Millet Meclisini Alenen Aşağılamak ile suçlanan gazeteci, İstanbul 73. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 109 kişinin yaşamını kaybettiği Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi ne yönelik bombalı saldırılarla ilgili hazırlanan müfettiş raporunu haberleştiren Cumhuriyet gazetesinden Kemal Göktaş, Evrensel gazetesinden Cem Gurbetoğlu ve Tamer Arda Erşin hakkında soruşturma başlattı. Gazeteciler, müffetişlerin incelemesi sonucunda tespit edilen ihmalleri haberleştirdikleri için, terörle mücadelede görev almış kamu görevlilerini hedef göstermek ve gizli belgeleri yayımlamak ile suçlanıyor. Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Ankara Şubesi, 2016 yılının ilk üç aylık dönemini kapsayan medya raporunu düzenlenen bir basın toplantısıyla açıkladı. Türkiye'nin basın özgürlüğünde 'kapkaranlık bir döneme gittiğini belirten ÇGD Genel Başkanı Ahmet Abakay, "Gazetecilik susmadı, susmayacak" dedi.

8 Rapora göre 2016 yılında 20 gazeteci gözaltına alındı, 4 ü tutuklandı; 6'sı 'Cumhurbaşkanına hakaret' olmak üzere gazeteciler hakkında 12 soruşturma açıldı. 1 gazete, 1 dergi ve 3 kitap hakkında toplatma kararı verildi; tüm sosyal medyayı da kapsayacak şekilde 7 kez erişim engeli getirildi. 723 basın emekçisi işlerinden çıkarıldı. Raporun tam metnine erişim için tıklayınız LGBTİ lere yönelik nefret... Akit gazetesi ve habervaktim.com İnternet sitesi, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi (İLEF) ve Kaos GL nin ortaklaşa düzenlediği Kadın Medya Okulu nu, ayrımcı ifadelerle hedef aldı. Söz konusu haberlerde, Kaos GL den ve LGBTİ lerden sapkın olarak söz edildi, kadınların mevcut medyayı tartışarak kendi medya dillerini kurguladıkları atölyelerden oluşan Kadın Medya Okulu programı nedeniyle fakültenin öğretim üyeleri de hedef gösterildi. Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yılmaz, LGBTİ haklarıyla ilgili Eğitim Sen e ait afişin okullara asılmamasını istedi. Yılmaz, okul müdürlerine gönderdiği mesajda LGBTİ ler hakkında sapık, azgın topluluk gibi ifadeler kullandı. Öte yandan Cinsel saldırıya uğrayan LGBTİ aktivisti Kemal Ördek in olay günü karakoldaki polislerle ilgili yaptığı suç duyurusu sonuçsuz kaldı. Ördek, olayın ardından bianet e verdiği röportajda, polislerin kendisini saldırganlarla birlikte oturttuğunu ve şikayetinden vazgeçirmeye çalıştıklarını söylemişti. Ancak savcılık görevli polis memurları hakkında yapılan suç duyurusunda takipsizlik kararı verdi.

9 DÜŞÜNCE SUÇLARI MÜZESİNDE BU HAFTA Güncel haberleri müzemizden takip edin Sürekli güncellenen animasyonlar sayesinde gündemin gerisinde kalmayın. 10. İstanbul Buluşması yapıldı Düşünce Suçuna Karşı Girişim in iki yılda bir organize ettiği Buluşma'nın 10'uncusu; Bianet, Şeffaflık Derneği ve Hakikat Adalet ve Hafıza Merkezi ile birlikte, 9-10 Nisan 2016 tarihlerinde InterContinental İstanbul Oteli Bosphorus Salonu nda yapıldı. Buluşmada cezasızlık, basın ve ifade özgürlüğü, hakaret davaları, sansür, oto sansür ve devletin hukuk sistemine müdahalelerinin konuşulduğu panel ve tanıklıklar yer aldı. Basın üzerindeki baskının ve sansürün konuşulduğu bölümde, MİT tırları haberi nedeniyle Can Dündar ile birlikte yargılanan Erdem Gül ün tanıklığının ardından WikiLeaks in kurucularından Julian Assange video üzerinden buluşmaya katılarak Türkiye deki ve dünyadaki durum hakkında görüşlerini aktardı. İfade özgürlüğünde dünyanın durumunun tartışıldığı ikinci günde, attığı eleştirel tweetler sebebiyle ülkesinde yargılanan Malezyalı karikatürist Zülküfli Enver Zunar Elhak ile Düşünce Suçları Müzesi nin çizeri Sadık Pala aynı anda ifade özgürlüğü teması üzerine birer karikatür çizdiler. Bu günde yapılan tanıklık ve panellerin ana eksenini dünyada sığınmacıların durumu, savaşlar ve mülteci sorununun ifade özgürlüğüne yansımaları oluşturdu.

10 Vatandaşlıktan çıkarma Terör e destek verenlere meydan okuyan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Farklı isim ve söylemlerle ülkemizin bütünlüğünü hedef alan herkesi devre dışı bırakmak için vatandaşlıktan çıkartma dahil gereken tüm önlemleri almakta kararlı olmalıyız" dedi. Erdoğan ın bu çıkışı 12 Eylül Askeri Darbesi uygulamalarını hatırlatırken, Cumhurbaşkanının sözlerinin bir devlet geleneği olarak talimat niteliği taşıdığını savunan Adalet Bakanı gerekli çalışmanın yapılacağını müjdeledi(!). DÜZENLİ OLARAK KİLİS'E DÜŞEN ROKETLERİN BİRİLERİ TARAFINDAN FIRLATILMIŞ OLABİLECEĞİ YÖNÜNDEKİ ŞÜPHELER ARTIYOR... TÜRKİYE, TEK SES TEK YÜREK: ''ALIŞMIYORUZ, KORKMUYORUZ AMA EVDEN DE ÇIKMIYORUZ. NOLUR NOLMAZ... TARİHİNDE İLK KEZ GÖÇ ALAN YOZGAT, SURİYELİLERİ SEVİNÇ GÖSTERİLERİYLE KARŞILADI... TÜRKİYE, BAŞKENTİNDE AYDA BİR BOMBA PATLAYAN ÜLKELER ARASINDA EN GELİŞMİŞİ OLMANIN GURURUNU YAŞIYOR... HÜKÜMETİN GİZLİ TOPLANTILARINDAN 50 MİLYON KİMLİĞE DEK HER ŞEYE İNTERNETTEN ERIŞILEBILEN TÜRKIYE, DÜNYANIN AÇIK KAYNAK KODLU İLK ÜLKESI OLDU... DÜŞÜNCE SUÇU DURUŞMALARI Gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül ün MİT tırları haberleri nedeniyle yargılandıkları davanın üçüncü duruşması İstanbul 14 üncü Ağır Ceza Mahkemesi nde görüldü. Mahkeme heyeti, savcının dosyanın Yargıtay da görülen Paralel Devlet Yapılanması davasıyla birleştirilmesi talebini reddederek duruşmayı 6 Mayıs 2016 ya erteledi. Barış için Akademisyenler bildirisine imza attıkları için tutuklanan bilim insanları Esra Mungan, Meral Camcı, Kıvanç Ersoy ve Muzaffer Kaya nın yargılanmasına İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi nde başlandı. Bülten yayına hazırlandığı dakikalarda duruşma sürüyordu. Yargıtay 2. Ceza Dairesi nin, Hrant Dink in öldürülmesine ilişkin 26 kamu görevlisi hakkında hazırlanan iddianamenin ana davayla birleştirilerek davanın İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi nde görülmesine karar vermesinin ardından 8 i tutuklu 34 sanığın yargılanmasına başlandı. Duruşmaya katılan sanıkların savunmasını alan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Emniyet Amiri Özkan Mumcu ile polis memuru Muhittin Zenit in tahliye edilmesine karar vererek duruşmayı 24 Mayıs 2016 ya erteledi. Gezi Parkı eylemleri döneminde Eskişehir de aralarında polislerin de olduğu kişilerce dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz la ilgili dava, Yargıtay'ın bozma kararının ardından Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi yeniden görüldü. Mahkeme, yeniden yargılama sonucu aynı cezalara

11 hükmederken, iki polisin tutukluluğunun devamına diğer üç sanığın ise tutuklu kaldıkları süre nedeniyle tahliyesine karar verdi. Hakkâri de, 2011 yılında yapılan KCK operasyonlarında tutuklanıp serbest bırakılan aralarında Hakkâri Belediyesi Eş Başkanı Nurullah Çiftçi nin de bulunduğu 20 kişinin yargılanmasına Hakkâri 1. Ağır Ceza Mahkemesi ndeki devam edildi. Mahkeme heyeti, duruşmayı 17 Mayıs 2016 ya erteledi. Van ın Erciş İlçesi nde özyönetim ilânı açıklamasına katıldıkları gerekçesiyle haklarında devletin bütünlüğünü bozdukları iddiasıyla dava açılan ve aralarında Erciş Belediyesi Eş Başkanı Diba Keskin in de bulunduğu 11 i tutuklu 20 kişinin yargılanmasına Erciş Ağır Ceza Mahkemesi nde başlandı. Tutuklu sanıkların tahliye taleplerine reddeden mahkeme heyeti duruşmayı 26 Mayıs 2016 ya erteledi. İstanbul da polisin evine düzenlediği baskında vurularak öldürülen Dilek Doğan ın ölümüne dair Yüksel Moğultay adlı polis hakkında kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi suçundan açılan davaya İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi nde devam edildi. Duruşmanın izleyicisiz yapılmasına karar veren mahkeme heyeti sanık polisin tutuklanması talebinin reddederek duruşmayı 30 Mayıs 2016 ya erteledi. LGBTİ aktivisti Kemal Ördek e cinsel şiddet uygulayan üç saldırganın yargılandığı davanın üçüncü duruşması Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi nde görüldü. Duruşma 28 Haziran 2016 ya ertelendi. Taraf gazetesi yazarı Mehmet Baransu ile gazetenin eski sorumlu yazı işleri müdürü Murat Şevki Çoban'ın "Gülen'i Bitirme Kararı 2004'te MGK'da Alındı" başlıklı haber nedeniyle devletin gizli belgelerini ifşa etikleri iddiasıyla yargılandıkları davaya İstanbul Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşma gazetecilerin savunmalarını tamamlamaları için ertelendi. Ankara Katliamını protesto etmek için Mersin de yaptıkları eylemin ardından haklarında cumhurbaşkanına hakaret ettikleri iddiasıyla dava açılan Emek ve Demokrasi Platformu üyesi 18 kişinin yargılanmasına Mersin 16. Asliye Ceza Mahkemesi nde devam edildi. Duruşma 16 Haziran 2016 ya ertelendi. Van da polis şiddeti sonucu yaşamını yitiren Afganistanlı Lütfullah Tacik(17) in ölümüyle ilgili iki polis memuru hakkında açılan davaya Van 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Tutuksuz yargılanan sanık polislerin katılmadığı duruşmada davaya müdahil olmak isteyen avukatların talebini reddeden mahkeme heyeti duruşmayı 16 Haziran 2016 ya erteledi. Polisin sıktığı biber gazı nedeniyle yaşamını yitiren Çayan Birben in ölümüyle ilgili açılan davada verilen görevsizlik kararını Yargıtay ın bozması üzerine sanık 4 polisin yargılanmasına Yalova Ağır Ceza Mahkemesi nde yeniden başlandı. Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının duruşmaya gelmemesi üzerine davayı 23 Haziran 2016 ya erteledi. Gezi Parkı eylemleri döneminde Ankara da düzenlenen gösterilere katıldıkları için haklarında yasadışı örgüt propagandası yapmak suçlamasıyla dava açılan Kaldıraç Dergisi okuru 9 kişinin yargılanmasına Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi nde devam edildi. Sanıkların savunmalarını alan mahkeme heyeti, dava dosyasındaki görüntü kayıtlarının bilirkişi tarafından incelenmesi için duruşmayı 7 Eylül 2016 ya erteledi. Erzurum Karayazı İlçe Belediye Eş Başkanı Memet Sayit Karabakan ile DBP İlçe Örgütü Eş Başkanı Salih Altaylı nın da aralarında bulunduğu 36 kişi hakkında yasadışı örgüt üyeliği suçlamasıyla Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi nde açılan dava görülmeye başlandı. Mahkeme heyeti sanıkların savunmalarının tamamlanması için duruşmayı 23 Haziran 2016 ya erteledi. GELECEK HAFTANIN DURUŞMALARI İzmir de 3 Mayıs 2015 te seçim çalışması kapsamında düzenlenen bir toplantıda yaptıkları konuşmalar nedeniyle Pınar Aydınlar, Hacay Yılmaz ve Murat Elmastaş hakkında yasadışı örgüt propagandası yaptıkları iddiasıyla açılan davanın ikinci duruşması 25 Nisan 2016 tarihinde İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi nde görülecek. Mardin de Ankara Katliamı nı protesto gösterisine katılan aralarında KESK üyelerinin de bulunduğu 12 kişi hakkında cumhurbaşkanına hakaret ettikleri iddiasıyla açılan davanın bir sonraki duruşması 29 Nisan 2016 tarihinde Mardin 2. Asliye Ceza Mahkemesi nde yapılacak. İfade özgürlüğü ile ilgili olaylara ilişkin haberleri adresinden takip edebilir ve haftalık bültene ulaşabilirsiniz.

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 16/16, 15 Nisan 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 16/16, 15 Nisan 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 16/16, 15 Nisan 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Avrupa Parlamentosu 2015 Türkiye İlerleme Raporu nu oy çokluğuyla kabul etti. Raporda, yargı bağımsızlığı,

Detaylı

TMMOB TEMSİLCİLERİNE AÇILAN DAVALAR

TMMOB TEMSİLCİLERİNE AÇILAN DAVALAR 4.19.4 TMMOB TEMSİLCİLERİNE AÇILAN DAVALAR 1) Dosya No : 2013/551 E. : Ankara 17. Asliye Ceza si : 1- TMMOB YK Başkanı Mehmet Soğancı 2- TMMOB Genel Sekreteri N. Hakan Genç :2911 sayılı Toplantı ve Gösteri

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 48/17, 8 Aralık 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 48/17, 8 Aralık 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 48/17, 8 Aralık 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rıza Sarraf ın itirafçı olduğu ABD'deki davayı "Uluslararası bir darbe girişimi"

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 35/17, 8 Eylül 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 35/17, 8 Eylül 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 35/17, 8 Eylül 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Almanya Başbakanı Merkel, Sosyal Demokrat Parti Başkanı Schulz ile katıldığı televizyon tartışmasında

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 46/17, 24 Kasım 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 46/17, 24 Kasım 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 46/17, 24 Kasım 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Norveç te düzenlenen NATO tatbikatındaki bir simülasyonda Mustafa Kemal ve Recep Tayyip Erdoğan ın

Detaylı

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 3 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU BİLANÇO 05 MAYIS 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 3 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU BİLANÇO 05 MAYIS 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 3 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU BİLANÇO 05 MAYIS 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ -AÇIKLAMA- Bu raporda yer alan veriler ve verilere

Detaylı

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO-

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- 21 TEMMUZ 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ -AÇIKLAMA- Bu raporda yer alan veriler ve verilere

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 12/16, 18 Mart 2016)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 12/16, 18 Mart 2016) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 12/16, 18 Mart 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Ankara da Kızılay Meydanı nda bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. TAK ın üstlendiği saldırıda 37

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 21/16, 20 Mayıs 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 21/16, 20 Mayıs 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 21/16, 20 Mayıs 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Dokunulmazlıklarla ilgili anayasa değişikliği teklifi Meclis Genel Kurulu nda 376 oyla kabul edildi.

Detaylı

KASIM 2015 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

KASIM 2015 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili KASIM 2015 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili 1 BASINA YÖNELİK ÇALIŞMALAR 1. Kanal B ekranlarında Emre Saklıca nın konuğu oldu. (17.11.2015) 2. 24 Kasım Öğretmenler Günü nde basın

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 37/16, 23 Eylül 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 37/16, 23 Eylül 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 37/16, 23 Eylül 2016) Geçen hafta neler oldu? (*) 10-18 Eylül tarihleri Kurban Bayramı tatili olması nedeniyle bülten iki haftalık verileri içermektedir

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 23/17, 9 Haziran 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 23/17, 9 Haziran 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 23/17, 9 Haziran 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan, OHAL kaldırılsın talebine tepki gösterdi, gerektiği kadar sürecek dedi. Gezi

Detaylı

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO-

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- 01 KASIM 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ -AÇIKLAMA- Bu raporda yer alan veriler ve verilere

Detaylı

OHAL Bilançosu, Hak İhlalleri Raporu

OHAL Bilançosu, Hak İhlalleri Raporu OHAL Bilançosu, Hak İhlalleri Raporu 15 Temmuz kanlı darbe girişimi sonucu 241 yurttaşımız şehit oldu, 2bin 194 yurttaşımız yaralandı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası 17 Ağustos 2016 tarihinde hükümetin

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 24/17, 16 Haziran 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 24/17, 16 Haziran 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 24/17, 16 Haziran 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), KHK ile ihraç edilen bir öğretmenin başvurusunu OHAL Komisyonu'nu

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 37/18, 21 Eylül 2018) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 37/18, 21 Eylül 2018) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 37/18, 21 Eylül 2018) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile Soçi'de Suriye gündemiyle bir araya geldi.

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 17/17, 28 Nisan 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 17/17, 28 Nisan 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 17/17, 28 Nisan 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi, Türkiye'yi 13 yıl sonra yeniden siyasi denetime aldı. Erdoğan

Detaylı

2016 YILI DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

2016 YILI DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2016 YILI DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- 23 OCAK 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ YAŞAM HAKKI İHLALLERİ ÖLÜ YARALI YARGISIZ İNFAZ (Keyfi Öldürme,

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 19/16, 6 Mayıs 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 19/16, 6 Mayıs 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 19/16, 6 Mayıs 2016) Geçen hafta neler oldu? *** AKP de il ve ilçe başkanlarını atama yetkisinin Genel Başkan dan alınmasının ardından çeşitli konulardaki

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/16, 1 Nisan 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/16, 1 Nisan 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/16, 1 Nisan 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nükleer Güvenlik Zirvesi için ABD'ye gitti. Ziyaret son dönemde ikili ilişkilerde

Detaylı

2016 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

2016 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2016 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- 19 EKİM 2016 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ YAŞAM HAKKI İHLALLERİ ÖLÜ YARALI YARGISIZ İNFAZ (Keyfi

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/15, 3

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/15, 3 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/15, 3 Nisan 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Türkiye 31 Mart 2015 günü bugüne kadar yaşamadığı en karanlık günlerinden birini yaşadı. Van hariç

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 43/17, 3 Kasım 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 43/17, 3 Kasım 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 43/17, 3 Kasım 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Sivil toplum çalışmalarıyla tanınan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ın Yerli Soros diye hedef aldığı iş insanı

Detaylı

Hüseyin Yıldırım Danıştay şemasına Aslı gibidir' imzası atmıştı.

Hüseyin Yıldırım Danıştay şemasına Aslı gibidir' imzası atmıştı. Sahte Danıştay suikastı şeması, kumpas olduğu ortaya çıkan İstanbul ve İzmir Askeri Casusluk davaları Bu üç davanın altında Genelkurmay eski Adli Müşaviri Albay Muharrem Köse ve Deniz Binbaşı Hüseyin Yıldırım

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 4/15, 23

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 4/15, 23 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 4/15, 23 Ocak 2015) Geçen hafta neler oldu? *** TBMM, haklarında yolsuzluk ve rüşvet iddiaları olan dört eski bakanın Yüce Divan a gönderilmesine onay

Detaylı

2006 Yılı Türkiye Đnsan Hakları Đhlalleri Bilançosu

2006 Yılı Türkiye Đnsan Hakları Đhlalleri Bilançosu 2006 Yılı Türkiye Đnsan Hakları Đhlalleri Bilançosu YAŞAM HAKKI ĐHLALLERĐ Yargısız Đnfazlar 44 914 Toplumsal Gösterilere Müdahalede Aşırı Güç Kullanımı 12 869 Dur ihtarı na Uymama ve Silah Kullanma Yetkisinin

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 2/17, 13 Ocak 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 2/17, 13 Ocak 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 2/17, 13 Ocak 2017) Geçen hafta neler oldu? *** OHAL in üçüncü kez uzatılmasının ardından Hükümet, üç yeni KHK daha yayınladı. (Ayrıntılı bilgi aşağıda)

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 31/17, 4 Ağustos 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 31/17, 4 Ağustos 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 31/17, 4 Ağustos 2017) Geçen hafta neler oldu? *** İlk duruşması İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçtiğimiz hafta boyu süren oturumlarla görülen

Detaylı

NİSAN 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

NİSAN 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili NİSAN 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili 1 CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mezitli Belediye Başkanı nı makamında ziyaret ederek

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 20/16, 13 Mayıs 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 20/16, 13 Mayıs 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 20/16, 13 Mayıs 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Geçtiğimiz hafta Davutoğlu nun görevini bırakmasıyla yeniden alevlenen başkanlık sistemi tartışmasında

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 9/19, 1 Mart 2019) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 9/19, 1 Mart 2019) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 9/19, 1 Mart 2019) Geçen hafta neler oldu? *** Suriye'de Kürtlere yönelik askeri bir harekât şimdilik gündemden düşerken Cumhurbaşkanı, HDP li belediyeleri

Detaylı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı. 51/15, 18 Aralık 2015) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı. 51/15, 18 Aralık 2015) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 51/15, 18 Aralık 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Silopi, Cizre, Nusaybin, Dargeçit ve Sur ilçelerinde operasyonlar ve çatışmalar devam ediyor. Çok

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 39/16, 7 Ekim 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 39/16, 7 Ekim 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 39/16, 7 Ekim 2016) Geçen hafta neler oldu? *** TBMM 26. Dönem 2. Yasama Yılı faaliyetlerine başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis açılışında yaptığı

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 7/15, 13

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 7/15, 13 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 7/15, 13 Şubat 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Genel seçimlerde milletvekili adayı olmak isteyen çok sayıda üst düzey bürokrat ve akademisyen birbiri

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 11/15, 13

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 11/15, 13 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 11/15, 13 Mart 2015) Geçen hafta neler oldu? *** AK Parti den milletvekilliği adayı olmak için MİT Müsteşarlığı görevinden istifa eden Hakan Fidan,

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 34/16, 26 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 34/16, 26 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 34/16, 26 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Gaziantep'te bir düğüne bombalı saldırı düzenledi, 54 kişi öldü. RTÜK, olayla ilgili haberlere

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 05/18, 2 Şubat 2018) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 05/18, 2 Şubat 2018) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 05/18, 2 Şubat 2018) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrin operasyonuna karşı çıkan ve barış çağrısı yapan aydınları

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 6/17, 10 Şubat 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 6/17, 10 Şubat 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 6/17, 10 Şubat 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Hükümet yetkilileri HAYIR oyu vereceklerin terörist ilan edildiği bir referandum kampanyası sürdürüyor.

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 19/17, 12 Mayıs 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 19/17, 12 Mayıs 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 19/17, 12 Mayıs 2017) Geçen hafta neler oldu? *** ABD Başkanı Trump, Rakka operasyonu için YPG ye ağır silah verilmesini öngören tasarıyı onayladı.

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 15/15, 10

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 15/15, 10 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 15/15, 10 Nisan 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Süper Lig'in 26. haftasında Çaykur Rizespor ile oynanan maçtan dönen Fenerbahçe kafilesine, Karadeniz

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 22/17, 2 Haziran 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 22/17, 2 Haziran 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 22/17, 2 Haziran 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeniden genel başkanı olduğu AKP nin Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantısına

Detaylı

Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı

Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 44/15, 30 Ekim 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Suriye de PYD yönetimindeki Kobani kantonuna bağlı Tel Abyad Türk ordusu tarafından vuruldu. Başbakan

Detaylı

*** HSYK, 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarını yürüten 4 savcının açığa alınmasına karar verdi.

*** HSYK, 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarını yürüten 4 savcının açığa alınmasına karar verdi. Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 1/15, 2 Ocak 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Yeni yılda Cumhurbaşkanı Erdoğan ın Bakanlar Kurulu na başkanlık edeceğini belirten Cumhurbaşkanlığı

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 50/16, 23 Aralık 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 50/16, 23 Aralık 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 50/16, 23 Aralık 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi. Saldırganın

Detaylı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni. (Sayı 39/15, 25 Eylül 2015) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni. (Sayı 39/15, 25 Eylül 2015) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 39/15, 25 Eylül 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Geçici seçim hükümetinde HDP yi temsilen yer alan AB Bakanı Ali Haydar Konca ve Kalkınma Bakanı Müslüm

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/17, 18 Ağustos 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/17, 18 Ağustos 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/17, 18 Ağustos 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan, MİT TIR ları soruşturmasının ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu na

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 26/16, 24 Haziran 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 26/16, 24 Haziran 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 26/16, 24 Haziran 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Özgür Gündem nin Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği kampanyasına katılan RSF Türkiye Temsilcisi gazeteci

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 1/19, 4 Ocak 2019) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 1/19, 4 Ocak 2019) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 1/19, 4 Ocak 2019) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin İstanbul adaylarını açıkladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı

Detaylı

TÜRKİYE DE CEZA VE ADALET SİSTEMİ

TÜRKİYE DE CEZA VE ADALET SİSTEMİ TÜRKİYE DE CEZA VE ADALET SİSTEMİ TÜRK HUKUK SİSTEMİ İdari Yargı Adli Yargı Askeri Yargı Sayıştay Anayasa Mahkemesi İDARİ YARGI SİSTEMİ İdarenin eylem ve işlemlerine karşı açılan davaların görüşüldüğü,

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/17, 7 Nisan 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/17, 7 Nisan 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/17, 7 Nisan 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan toplu açılış programları yla referandum propagandasına ve hayır diyenlere terörist

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 01/18, 5 Ocak 2018) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 01/18, 5 Ocak 2018) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 01/18, 5 Ocak 2018) Geçen hafta neler oldu? *** ABD'de Rıza Sarraf'ın tanık olarak ifade verdiği davada tutuklu yargılanan Halkbank eski Genel Müdür

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 17/18, 27 Nisan 2018) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 17/18, 27 Nisan 2018) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 17/18, 27 Nisan 2018) Geçen hafta neler oldu? *** Meclis te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yapılan özel oturumda OHAL ve darbe

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 15/16, 8 Nisan 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 15/16, 8 Nisan 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 15/16, 8 Nisan 2016) Geçen hafta neler oldu? *** ABD ziyareti dönüşü açıklama yapan Erdoğan, kendisine yönelik yapılan protestoları eleştirdi; PKK

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 32/18, 10 Ağustos 2018)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 32/18, 10 Ağustos 2018) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 32/18, 10 Ağustos 2018) Geçen hafta neler oldu? *** ABD ile yaşanan rahip Brunson krizinin ardından Washington a giden dokuz kişilik Türk heyeti, ABD

Detaylı

Davanın selameti için sürgün

Davanın selameti için sürgün EVRENSEL GAZETESİ Tacize uğrayan kadını davanın selameti için sürmüşler! KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı, Çanakkale de amirinin tacizine uğrayan Bakanlık çalışanı kadının sürülmesi ile ilgili soru önergesine

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 46/16, 25 Kasım 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 46/16, 25 Kasım 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 46/16, 25 Kasım 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Avrupa Parlamentosu, demokrasi ve insan haklarındaki gerilemeye dikkat çekerek, Türkiye ile üyelik

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 39/18, 5 Ekim 2018) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 39/18, 5 Ekim 2018) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 39/18, 5 Ekim 2018) Geçen hafta neler oldu? *** Başkanlık sistemine geçişle birlikte yetkilerinin büyük bir kısmını cumhurbaşkanına devreden TBMM nin

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 11/16, 11 Mart 2016)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 11/16, 11 Mart 2016) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 11/16, 11 Mart 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Mültecilerle ilgili Türkiye-AB Zirvesi'nin ardından iki tarafın prensipte anlaştığı açıklandı. Başbakan

Detaylı

TÜRK YE NSAN HAKLARI HLALLER B LÂNÇOSU YAŞAM HAKKI ĐHLALLERĐ

TÜRK YE NSAN HAKLARI HLALLER B LÂNÇOSU YAŞAM HAKKI ĐHLALLERĐ 007 TÜRK YE NSAN HAKLARI HLALLER B LÂNÇOSU YAŞAM HAKKI ĐHLALLERĐ ÖLÜ YARALI YARGISIZ ĐNFAZ (Keyfi Öldürme, Silah Kullanma Yetkisinin Đhlali ve Dur Đhtarına Uymadığı Gerekçesiyle Öldürülen ve Yaralananlar)

Detaylı

FETÖ cü polisler onlar hakkında da istihbarat toplamış

FETÖ cü polisler onlar hakkında da istihbarat toplamış FETÖ cü polisler onlar hakkında da istihbarat toplamış FETÖ nün okullarına mülki amirlerin ricasıyla 200 ton demir gönderen fabrika müdürü, şirketini eleştiren esnaf hakkında FETÖ ü polislere istihbarat

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 18/15, 01

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 18/15, 01 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 18/15, 01 Mayıs 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Türkiye ve dünyada 1 Mayıs işçi bayramı kutlanıyor! Türkiye'nin pek çok şehrinde, miting ve gösteriler

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 20/17, 18 Mayıs 2017)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 20/17, 18 Mayıs 2017) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 20/17, 18 Mayıs 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump, ilk kez yüz yüze görüştü. İki liderin ortak basın toplantısında

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 13/15, 27

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 13/15, 27 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 13/15, 27 Mart 2015) Geçen hafta neler oldu? *** PKK lideri Öcalan, Diyarbakır'da düzenlenen Newroz kutlamasında okunan mesajında silahlı mücadeleyi

Detaylı

2017 İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU

2017 İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU 2017 İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU 1 Av.Dr. M. SEZGİN TANRIKULU İSTANBUL MİLLETVEKİLİ GİRİŞ 2015 yılı Ağustos ayından itibaren tekrar başlayan çatışmalar Türkiye tarihinde eşi az görülmüş bir yıkıma, sayısız

Detaylı

Cumhuriyet Halk Partisi

Cumhuriyet Halk Partisi 1 Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu: Gezi Parkından dünyaya yansıyan ses daha fazla özgürlük, daha fazla demokrasi sesidir. Tarih : 15.06.2013 Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye de görev yapan yabancı

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 51/16, 30 Aralık 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 51/16, 30 Aralık 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 51/16, 30 Aralık 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Başkanlık sistemi ni de içeren anayasa değişikliği teklifi Meclis Anayasa Komisyonu nda kabul edildi.

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 42/16, 28 Ekim 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 42/16, 28 Ekim 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 42/16, 28 Ekim 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı gözaltına alındı. Gözaltıların

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 9/16, 26 Şubat 2016)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 9/16, 26 Şubat 2016) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 9/16, 26 Şubat 2016) Geçen hafta neler oldu? *** AYM, gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül ün tutukluluğunun hak ihlali olduğuna karar verdi. Gazeteciler

Detaylı

Ergenekon'da 19 tahliye, işte tahliye olan isimler

Ergenekon'da 19 tahliye, işte tahliye olan isimler On5yirmi5.com Ergenekon'da 19 tahliye, işte tahliye olan isimler Ergenekon davasında tutuklu Tuncay Özkan, Doğu Perinçek ve Yalçın Küçük'ün de aralarında bulunduğu 19 sanık hakkında tahliye kararı çıktı.

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 27/17, 7 Temmuz 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 27/17, 7 Temmuz 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 27/17, 7 Temmuz 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Adalet Yürüyüşü 3 haftayı geride bıraktı. 19. günde HDP heyeti bir süre Kılıçdaroğlu ile birlikte

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 18/16, 29 Nisan 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 18/16, 29 Nisan 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 18/16, 29 Nisan 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Dindar bir anayasa isteyen Meclis Başkanı İsmail Kahraman, laikliğin yeni anayasada olmaması gerektiğini

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 38/16, 30 Eylül 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 38/16, 30 Eylül 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 38/16, 30 Eylül 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, darbe girişimiyle ilgili 70 bin kişi hakkında işlem yapıldığını, yaklaşık

Detaylı

Ocak 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

Ocak 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili Ocak 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. CHP Silifke Belediye Başkan Adayı ile birlikte esnaf

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 10/17, 10 Mart 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 10/17, 10 Mart 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 10/17, 10 Mart 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Almanya ile Türkiye arasında gazeteci Deniz Yücel in tutuklanmasının ardından artan gerilim, hükümet

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 44/16, 11 Kasım 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 44/16, 11 Kasım 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 44/16, 11 Kasım 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Aralarında Eş Genel Başkanların da olduğu HDP li 10 milletvekili tutuklandı, HDP yasama faaliyetlerinden

Detaylı

MART 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

MART 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili MART 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. CHP Mersin Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarının

Detaylı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 1/16, 1 Ocak 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 1/16, 1 Ocak 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 1/16, 1 Ocak 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Doğu ve Güneydoğu da süren çatışmalar ve sokağa çıkma yasakları, bölgeyi yaşanmaz hâle getirdi. Türkiye

Detaylı

10 Ocak 2013 BASIN AÇIKLAMASI

10 Ocak 2013 BASIN AÇIKLAMASI BASIN AÇIKLAMASI 10 Ocak 2013 1. 10 Ocak 2013 tarihli Star gazetesinde KARARGÂHTA 107 SAYFA başlığı atında ve Samanyolu Haber Televizyon kanalının yine 10 Ocak 2013 tarihindeki haber bültenlerinde Balyoz

Detaylı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 45/15, 6 Kasım 2015) Geçen hafta neler oldu? *** 56 milyon seçmen, %85 katılımla, tekrarlanan seçimler için 1 Kasım 2015 sabahı sandık başına gitti.

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 48/15, 27 Kasım 2015) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 48/15, 27 Kasım 2015) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 48/15, 27 Kasım 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Suriye sınırında bir Rus savaş uçağı TSK tarafından düşürüldü. Ankara dan yapılan ilk açıklamalarda

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 11/18, 16 Mart 2018) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 11/18, 16 Mart 2018) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 11/18, 16 Mart 2018) Geçen hafta neler oldu? *** Afrin Harekatı 56. gününü geride bırakırken çatışmalar Afrin kent merkezine ulaştı. Operasyon boyunca

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 29/17, 21 Temmuz 2017)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 29/17, 21 Temmuz 2017) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 29/17, 21 Temmuz 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Türkiye OHAL koşullarında bir yılı geride bıraktı. Bu hafta yeni bir KHK daha yürürlüğe girdi, 7

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 5/15, 30

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 5/15, 30 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 5/15, 30 Ocak 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Yaklaşık 5 aydır IŞİD kuşatması altında çatışmaların sürdüğü Suriye nin Kobani bölgesinde YPG güçlerinin

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 31/16, 5 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 31/16, 5 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 31/16, 5 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Darbe girişimiyle ilgili gözaltına alınanların sayısı 25 bin 917 ye, tutuklamaların sayısı 13 bin

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 07/18, 16 Şubat 2018) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 07/18, 16 Şubat 2018) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 07/18, 16 Şubat 2018) Geçen hafta neler oldu? *** Afrin Harekatı 28. gününü geride bırakırken Genelkurmay ın verdiği rakamlara göre 31 TSK mensubu

Detaylı

2016 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

2016 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2016 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İ RAPORU -BİLANÇO- 21 TEMMUZ 2016 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ YAŞAM HAKKI İ ÖLÜ YARALI YARGISIZ İNFAZ (Keyfi Öldürme,

Detaylı

Trans Grup Terapisi Devam Ediyor. SPoD LGBTİ, Stajyer Avukat ve Hukuk Öğrencilerine Yönelik Bir Eğitim Düzenledi

Trans Grup Terapisi Devam Ediyor. SPoD LGBTİ, Stajyer Avukat ve Hukuk Öğrencilerine Yönelik Bir Eğitim Düzenledi Biz Kimiz? Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği, LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks) bireylerin insan haklarının yanı sıra sosyal ve ekonomik haklarıyla

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 32/16, 12 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 32/16, 12 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 32/16, 12 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanının çağrısıyla İstanbul da Demokrasi ve Şehitler Mitingi yapıldı. Erdoğan bir kez

Detaylı

Ankara Garı Saldırısında Dava Süreci Ne Durumda?

Ankara Garı Saldırısında Dava Süreci Ne Durumda? Ankara Garı Saldırısında Dava Süreci Ne Durumda? Ankara Garı saldırısı Türkiye tarihinde en fazla ölüme yol açan terör saldırısı oldu. Bundan dolayı saldırı, çoğunlukla da Ankara Katliamı olarak anılıyor.

Detaylı

TMMOB Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği 41. DÖNEMDE RESİMLERLE TMMOB

TMMOB Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği 41. DÖNEMDE RESİMLERLE TMMOB TMMOB Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği 41. DÖNEMDE RESİMLERLE TMMOB 2010-2012 ISBN 978-605-01-0372-4 Baskı Mattek Basın Yayın Tanıtım Tic. San. Ltd. Şti Adakale Sokak 32/27 Kızılay/ANKARA Tel: (312)

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 48/18, 07 Aralık 2018) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 48/18, 07 Aralık 2018) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 48/18, 07 Aralık 2018) Geçen hafta neler oldu? *** Selahattin Demirtaş hakkındaki AİHM kararı uygulanmazken, başka bir davadan aldığı hapis cezası

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 43/18, 2 Kasım 2018) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 43/18, 2 Kasım 2018) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 43/18, 2 Kasım 2018) Geçen hafta neler oldu? *** Türkiye, Almanya, Rusya ve Fransa liderleri İstanbul da Suriye konusunda bir zirve düzenledi. Toplantının

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni(Sayı 10/15,6

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni(Sayı 10/15,6 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni(Sayı 10/15,6 Mart 2015) Geçen hafta neler oldu? *** HDP Heyeti; Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve İçişleri Bakanı Ala ile birlikte, 10 maddeden oluşan

Detaylı

2008 TÜRKİYE İNSAN HAKLARI İHLALLERİ BİLÂNÇOSU

2008 TÜRKİYE İNSAN HAKLARI İHLALLERİ BİLÂNÇOSU 2008 TÜRKİYE İNSAN HAKLARI İHLALLERİ BİLÂNÇOSU YAġAM HAKKI ĠHLALLERĠ ÖLÜ YARALI YARGISIZ ĠNFAZ Dur İhtarına Uymadıkları Gerekçesiyle Güvenlik Güçleri Tarafından Öldürülen ve Yaralananlar ve Silah 33 45

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 22/16, 27 Mayıs 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 22/16, 27 Mayıs 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 22/16, 27 Mayıs 2016) Geçen hafta neler oldu? *** AKP nin Olağanüstü Kongresi nde tek aday olan Binali Yıldırım geçerli oyların tamamını alarak AKP

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : Tarih:

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi :  Tarih: Günlük Haber Bülteni 25.01.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.urfa.com Tarih: 24.01.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.sanliurfa.com Tarih: 24.01.2015 İNTERNET HABERLERİ

Detaylı

ANTİDEMOKRATİK UYGULAMALAR BİRER BİRER YARGIDAN DÖNÜYOR!

ANTİDEMOKRATİK UYGULAMALAR BİRER BİRER YARGIDAN DÖNÜYOR! ANTİDEMOKRATİK UYGULAMALAR BİRER BİRER YARGIDAN DÖNÜYOR! Siyasi iktidar, uzunca bir süredir baskıcı, otoriter ve antidemokratik politika ve uygulamalarına itiraz eden, sesini yükselten kesimlere karşı

Detaylı

ÖZET. Mayıs 2018 tarihindeki duruşmalarda sona erdi ve ceza evinden çıkarıldılar: Ali Bulaç, Mehmet Özdemir ve Şahin Alpay.

ÖZET. Mayıs 2018 tarihindeki duruşmalarda sona erdi ve ceza evinden çıkarıldılar: Ali Bulaç, Mehmet Özdemir ve Şahin Alpay. ÖZET BHRC, 2018 yılının Mayıs ve Haziran aylarında Türkiye'de görülen ve 10'u Zaman gazetesinde gazeteci olarak çalışmış ya da köşe yazıları yazmış 11 sanığın terörizm suçlamalarıyla yargılandıkları ve

Detaylı

2. Haber Listesi. 17:19 son güncelleme Bianet Bültene Abone Ol. facebook twitter rss youtube BĐANET. Haber Listesi. 5. Özel Dosyalar BĐAMAG

2. Haber Listesi. 17:19 son güncelleme Bianet Bültene Abone Ol. facebook twitter rss youtube BĐANET. Haber Listesi. 5. Özel Dosyalar BĐAMAG 1 / 5 07.04.2015 17:25 17:19 son güncelleme Bianet Bültene Abone Ol facebook twitter rss youtube BĐANET 4. Galeriler 5. Özel Dosyalar BĐAMAG 2. Yazılar 4. Galeriler 5. Bia Kitaplığı ENGLISH 1. Homepage

Detaylı

Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı

Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 50/15, 11 Aralık 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Rus uçağının düşürülmesinin ardından başlayan gerilim düşürülememişken, Türkiye nin bir bölük askeri,

Detaylı