GER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 25 ARALIK 2011 PAZAR/ 75 Kr

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "GER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 25 ARALIK 2011 PAZAR/ 75 Kr"

Transkript

1 HER YERDE KAR VAR nhaberý SAYFA 3 TE ONUN ADI TÜRKÝYE nhaberý SAYFA 12 DE GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Y E LÝFga ze te mi zin say fa la rýn da SON NEFESE KADAR/ Kâzým Güleçyüz u3 te YIL: 42 SA YI: AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR 25 ARALIK 2011 PAZAR/ 75 Kr ni as ya.com.tr 2 KIZINI SALDIRIDA KAYBEDEN ACILI BABA Kardeþlik mesajý verdi usi irt te 21 Ey lül de te rör ör gü tü ü ye le ri nin dü zen le di ði sal dý rý da 2 ký zý ö len, bir ký zý da hâ lâ te da vi al týn da bu lu nan a cý lý ba ba Nu ret tin E vin, kar deþ lik me saj la rý ve re rek, Tür ki ye bü yük bir ül ke dir. Biz bü yük bir mil le tiz. Ba rýþ, kar deþ lik ve dost luk is ti yo ruz. Ö lüm ler, sa vaþ lar birþey ge tir mez de di. n6 da KENT KONSEYÝ BAÞKANI ZEYNEP ARIKAN: Artýk oyuna gelmeyeceðiz ukah ra man ma raþ o lay la rý nýn 33. yýl dö nü mü ne de niy le 92 STK a dý na a çýk la ma ya pan Kent Kon se yi Baþ ka ný Zey nep A rý kan, Sün ni si ve A le vi si i le bu top rak lar da kar deþ çe ya þa yan in san la rýn bu ya ra yý ka þý yýp ka nat mak is te yen le re as la fýr sat ver me yeceklerini ve o yu na gelme ye ceklerini vur gu la dý. nha be ri say fa 6 da FO TOÐ RAF: A A AYDIN MENDERES HAKKIN RAHMETÝNE KAVUÞTU MEKÂNI CENNET OLSUN ÞEHÝT BAÞBAKAN ADNAN MENDERES ÝN YADÝGÂRI AYDIN MENDERES Ý DUALARLA UÐURLUYORUZ. ÞEYH YUSUF EL KARDAVÝ DEN MESAJ: Tür ki ye nin ya nýn da yýz ua rap dün ya sý nýn et ki li din a dam la rýn dan Þeyh Yu suf El Kar da vi ver di ði va az da, Fran sa nýn ka bul et ti ði ya sa Tür ki ye ye bü yük bir ha ka ret tir. Bu ya sa þan lý Os man lý ta ri hi ne a tý lan bir if ti ra dýr. Bu ka ra rý a lan Fran sa yý þid det le ký ný yo ruz. Tür ki ye nin ya nýn da yýz de di. n5 te OSÝAD YÖNETÝM KURULU BAÞKANI: Ekonomi büyümüyor, þiþmanlýyor u Tür ki ye e ko no mi si nin hýz la bü yü me di ði ni, hýz la þiþ man la dý ðý ný sa vu nan O - SÝ AD Yö ne tim Ku ru lu Baþ ka ný Ad nan Kes kin, Þiþ man la yan e ko no mi ler de en bü yük risk, yük sek bü yü me ler de, ya ni koþ ma sý ge re ken rit min dý þýn da ki koþ ma lar da ya þa nan a rit mi ler dir de di. n7 de ÇOCUKLARIN DA SÜRECE KATILMASI ÝÇÝN Anayasa eðitimi dersi umil lî E ði tim Ba kan lý ðý, ço cuk la rýn da ye ni a na ya sa ya pým sü re ci ne ka tý la bil me si i çin o kul lar da a na ya sa e ði ti mi ver me yi ka rar laþ týr dý. Ders ler de öð ren ci le re a na ya sa nýn ne ol du ðu ve ken di le ri ni na sýl et ki le ye ce ði ko nu la rý ü ze rin de du ru la cak. nha be ri say fa 6 da ISSN ÞEHÝT BAÞBAKANIN SON HATIRASI u27 Ma yýs dar be ci le ri nin i dam et ti ði maz lum Baþ ba kan Ad nan Men de res'in ha yat ta ki son oð lu Ay dýn Men de res'in ve fa tý bü tün Tür ki ye'de de rin bir hü zün le kar þý lan dý. Þehit Baþbakanýn hatýrasý ve yadigârý Menderes, son yolculuðuna milletin dualarýyla uðurlanýyor. BABASININ YANINA DEFNEDÝLECEK uýlk ce na ze na ma zý, dün Hacý Bay ram Ca mi in de kýlýnan Men de res, bu gün Ýs tan bul Fa tih Ca mi in de ký lý na cak i kin ci na ma zýn ar dýn dan A nýt me zar'da top ra ða ve ri le cek. Yol, kal dý rým ve çev re dü zen le me le ri i çin yo ðun ça lýþ ma la rýn ya pýl dý ðý A nýt me zar'da ha zýr lýk lar ta mam. nha be ri 6 da VATANDAÞLARA KREDÝ UYARISI Bankalarýn reklâmlarýna aldanmayýn uye ni yý lýn yak laþ ma sýy la bir lik te ban ka la rýn kre di ver me ya rý þý na gir di ði ne dik kat çe ken Tü ke ti ci Der nek le ri Fe de ras yo nu Ge nel Baþ ka ný Sýt ký Yýl maz, ya zý lý ve gör sel ba sýn da sýk ça gö rü len bay ram kre di si rek lâm la rý na va tan daþ la rýn i ti bar et me me si ni is te di. n7 de RÝSALELERÝ OKUR VE DÝNLERDÝ Hastaneden Yeni Asya camiasýna selâm yollamýþtý uza man za man e vin de zi ya ret et ti ði miz Ay dýn Men de res, ba ba sý mer hum Ad nan Men de res in Be di üz za man la mâ ne vî ir ti ba tý na e hem mi yet ve rir, Nur Ri sa le le rin de ki il gi li bö lüm le re bü yük il gi du yar dý. u Has ta lý ðý nýn a ðýr laþ ma sý ü ze ri ne kal dý rýl dý ðý has ta ne de da nýþ ma ný va sý ta sýy la bü tün Ye ni As ya câ mi a sý na se lâm la rý ný yol la yan Ay dýn Men de res, Nur ta le be le rin den, ar ka daþ lar dan du â ta le bin de bu lun muþ tu. CEVHER ÝLHAN IN YAZISI SAYFA 9 DA MEMLEKETÝ YASA BOÐULDU Çakýrbeyli de hüzün MENDERES ÝN SON YAZISI Herkesin Allah ýn yardýmýna ihtiyacý var nha be rleri say fa 6 da Men de res in Ha cý Bay ram Ca mi in de ki ce na ze na ma zý ný Di ya net Ýþ le ri Baþ - ka ný Meh met Gör mez kýl dýr dý. Kalabalýk bir cemaatin iþtirak ettiði ce na ze na ma zý na A na ya sa Mah ke me si Baþ ka ný Ha þim Ký lýç, Baþ ba kan Yar dým cý - larý Bü lent A rýnç ve Be þir A ta lay, Sað lýk Ba ka ný Re cep Ak dað, CHP Ge nel Baþ ka ný Ke mal Ký lýç da roð lu, An tal ya Mil let ve ki li De niz Bay kal, DP Genel Baþkaný Namýk Kemal Zeybek, HAS Par ti Ge nel Baþ ka ný Nu man Kur tul - muþ, Sa a det Par ti si Ge nel Baþ ka ný Mus ta fa Ka ma lak da ka týl dý. FO TO: A A

2 2 25 ARALIK 2011 PAZAR Y LÂHÝKA Ermeni çoluk çocuðuna iliþmeyiniz O muharebeler esnasýnda, Ermeni fedaileri bazý yerlerde çoluk çocuðu kesiyorlardý. Buna karþý Ermenilerin çocuklarý da bazan öldürülüyordu. Bediüzzaman ýn bulunduðu nahiyeye binlerle Ermeni çocuðu toplanmýþtý. Molla Said askerlere Bunlara iliþmeyiniz diye emretti. B e di üz za man Sa id Nur sî nin [I. Dün ya Sa va - þý nda] Gö nül lü A lay Ku man da ný o la rak va - tan ve mil le te fe da kâ ra ne hiz met le ri: Be di üz za man Kaf kas Cep he sin de En ver Pa þa ve fýr ka ku man da ný nýn hay ran lýk la tak dir et tik le ri hiz met-i ci ha di ye yi yap týk tan son ra, Rus kuv vet le ri nin i ler le me sin den do la yý Van a çe kil di. Van ýn tah li ye si ve Rus la rýn hü cu mu sý ra sýn da, bir ký sým ta le be le riy le Van Kal sýn da þe hid o lun ca ya ka dar mü da fa a ya kat î ka rar ver dik le ri hal de, ge ri çe ki len Van Va li si Cev det Be yin ýs ra rýy la, Vas tan ka sa ba sý na çe kil di. Va li, kay ma kam, a ha li ve as ker Bit lis ta ra fý na çe ki lir ken, bir a lay Ka zak sü va ri si Vas tan ü ze ri ne hü cum et miþ ti. Mol la Sa id, Van dan ka çan a ha li nin mal ve ço luk ço cuk la rý nýn düþ man e li ne geç me me si i çin, o tuz-kýrk ka dar ka ça ma mýþ as ker ve bir ký sým ta le be le riy le o Ka zak la ra kar þý koy muþ ve hep si nin kur tul ma sý ný sað la mýþ týr. Hat tâ, hü cum e den Ka zak la ra deh þet ver mek i çin, ge ce le yin on la rýn üs tün de ki yük sek bir te pe ye hü cum tar zýn da çý ký yor; gû ya bü yük bir im dat kuv ve ti gel miþ zan net ti re rek, Ka zak la rý o ya la yýp i ler let mi yor du. Böy le lik le, Vas tan ýn Rus is ti lâ sýn dan kur tul ma sý na se bep ol muþ tur. O mu ha re be za man la rýn da si pe re dön dü ðü va kit, kýy met tar ta le be si Mol la Ha bib i le Ý þâ râ tü l-ý câz na mýn da ki tef si ri ni te lif e di yor du. Ba zan av cý hat týn da, ba - zan at ü ze rin de, ba zan da si pe re gir dik le ri za man, ken di si söy lü yor, Mol la Ha bib de ya zý yor du. Ý þâ râ tü l- Ý câz ýn bü yük bir kýs mý bu va zi yet te te lif e dil miþ tir. (...) O mu ha re be de, yir mi ta le be ka dar kýy met tar ve Ý þâ râ tü l-ý câz tef si ri nin kâ ti bi o lan Mol la Ha bib, Ý ran Cep he sin de ku man dan Ha lil Pa þa i le mü him bir mu ha be re va zi fe si ni te min et tik ten son ra Vas tan da þe hid dü þer. O mu ha re be ler es na sýn da, Er me ni fe da i le ri ba zý yer ler de ço luk ço cu ðu ke si yor lar dý. Bu na kar þý Er me ni le rin ço cuk la rý da ba zan öl dü rü lü yor du. Be di üz za man ýn bu lun du ðu na hi ye ye bin ler le Er me ni ço cu ðu top lan mýþ tý. Mol la Sa id as ker le re Bun la ra i liþ me yi niz di ye em ret ti. Da ha son ra bu Er me ni ço luk ço cu ðu nu ser best bý rak tý; on lar da, Rus la rýn i çe ri sin de ki a i le le ri nin ya ný na dön dü ler. Bu ha re ket Er me ni ler i çin bü yük bir ib ret der si o lup, Müs lü man la rýn ah lâ ký na hay ran kal mýþ lar dý. Bu hâ di se ü ze ri ne, Rus lar bi zi is ti lâ et tik le rin de, fe dâi ko mi te le rin re is le ri Müs lü man ço luk ço cu ðu nu kes mek â de ti ni bý ra kýp, Ma dem Mol la Sa id bi zim ço luk ço cuk la rý mý zý kes me di, bi ze tes lim et ti; biz de bun dan son ra Müs lü man la rýn ço cuk la rý ný kes me ye ce ðiz di ye ah det ti ler. Mol la Sa id, bu su ret le o ha va li de ki bin ler le mâ sum la rýn fe lâ ket ten kur tul ma sý ný te min et miþ ol du. Ta rih çe-i Ha yat, s ev gi li o ku yu cu la rý mýz, S Mu har rem a yý ný u ður la yýp Sa fer a yý na mer ha ba der ken, Asr-ý Sa a det ten ta dý na do yum ol maz bir kaç ha tý ra yý siz ler le pay laþ mak is ti yo ruz. Rah man ýn rah me ti ve Ra su lul lah ýn (asm) þe fa a ti ü ze ri ni ze ol sun. Ha yýr lý is ti fa de ler di li yo ruz DU Â Pey gam ber E fen di miz (asm) o gün çok ne þe li i di. Hz. A i þe va li de miz, o nun bu ha li ni gö rün ce: Ey Al lah ýn Re su lü, ba na du â et! de di. Pey gam ber E fen di miz de (asm) o na, þöy le du â et ti: Al lah ým A i þe nin geç miþ, ge le cek, giz li ve a çýk bü tün gü nah la rý ný ba ðýþ la! Hz. Â i þe bu du â ya o ka dar se vin di ki, se vin cin den gül me ye baþ la dý. Re sû lul lah (asm) o nun böy le gül me si ne hay ret e de rek sor du: Ey A i þe, sa na et ti ðim du â, se ni bu ka dar çok mu se vin dir di? Hz. A i þe: Yâ Re su lal lah, na sýl se vin mem! de di. Pey gam ber A ley his se lâm, bir den cid di leþ ti ve: Yâ A i þe, de di. Val la hi ben bu du â yý her na maz dan son ra, bü tün üm me tim i çin et mek te yim! (s. 79) ÞE HÂ DET BEL GE SÝ Hz. Pey gam ber (asm) an la tý yor: Al lah-u Te â lâ, üm me ti min i çe ri sin den bir a da mý ký yâ met gü nün de bü tün hal kýn hu zu run da he sâ bý ný gö rür ken kur ta ra cak týr. O kim se nin ö nü ne dok san a det a mel sâ hi fe si se re cek tir ki, o nun her sâ hi fe si gö zün gö re bil di ði ka dar u zun o la cak týr. Al lah bu a da ma: Bun lar dan Ben bu nu yap ma dým de di ðin, in kâr et ti ðin bir þey var mý? A mel le ri kay de den ya zý cý me lek le rim hak sýz lýk et ti mi? di ye so ra cak týr. A dam: Ha yýr, hak sýz lýk et me di ler, ey Rab bim di ye cek tir. Al lah-u Te â lâ: Bun lar i çin söy le ye ce ðin bir öz rün var mý? di ye cek tir. A dam: Ha yýr, bir öz rüm yok, ey Rab bim, di ye cek tir. Al lah-u Te â lâ: E vet, de dik le ri nin hep si doð ru, an cak se nin bi zim ka tý mýz da ya zý lý o lan bir de i yi a me lin var dýr. Ve bu gün sa na as la hak sýz lýk ya pýl ma ya cak týr, bu yu ra cak týr. Bu nun ü ze ri ne i çe ri sin de, Eþ he dü en lâ i lâ he il lal lah ve eþ he dü en ne Mu ham me den ab dü hû ve ra sû lû hû (Al lah tan baþ ka i lâh ol ma dý ðý na þe ha det e de rim; Mu ham med in de Al lah ýn ku lu ve Re sû lü ol du ðu na þe hâ det e de rim) di ye ya zý lý o lan bir bel ge çý ka rý la cak ve Al lah-u Te â lâ ken di si ne: A mel le rin tar týl ma sý na ha zýr ol! di ye cek tir. A dam: Ey Rab bim, bu ka dar gü nah la do lu sa hi fe le rin ya nýn da bu bel ge ne kýy met i fâ de e der ki? di ye so ra cak týr. Al lah-u Te â lâ: Sa na ke sin lik le hak - Bir de met gül - Asr-ý Sa a det ha tý ra la rý - sýz lýk e dil me ye cek tir di ye ce vap ve re cek tir. Son ra o bel ge te râ zi nin bir ke fe si ne, gü nah lar la do lu sâ hi fe ler de di ðer ke fe si ne ko nu la cak ve ne ti ce de, di ðer sâ hi fe ler ha fif ge le cek, bel ge nin ya zý lý bu lun du ðu ke fe a ðýr ge le cek tir. Zi ra Al lah ýn is mi i le tar tý lan hiç bir þey, O nun is min den da ha a ðýr ge le mez! (s ) SE VAP Ab dul lah Ýbn-i Me sud (ra), sa ha be ler a ra sýn da en gü zi de ler den bi riy di. Ký sa boy lu, bi raz çe lim siz cey di. Üs te lik ba cak la rý da in ce cik ti. Bir gün, bir a ða ca çýk tý. O ra da bu lu nan lar dan ba zý la rý, o nu a ðaç ta gö rün ce, in ce ve çe lim siz ba cak la rý na ba kýp gül me ye baþ la dý lar. Þa ka i le ka rý þýk bu gü zi de sa ha be yi, bi raz kü çüm se di ler o nun la a lay et ti ler. Pey gam ber E fen di miz (asm) on la rý i þit ti, gör dü ve þöy le i kaz et ti: Mah þer de se va bý U hud Da ðý ndan da ha a ðýr ge le cek bi ri i çin, ne den böy le gü lü yor su nuz? (s. 346) TAV SÝ YE Pey gam ber A ley his se lâm ýn ma ða ra dos tu, Sýd dýk-ý Ek ber Hz. E bu Be kir (ra), o nun i zi ni en ya kýn dan ta kip e den ler den di. Ha ya tý nýn her â ný ný, Re su lul lah tan (asm) gör dü ðü ve i þit ti ði gi bi ya þar dý. Ha li fe ol du ðu gün ler de, bi ne ði i le bir yer den bir ye re gi der ken za man za man yu la rý ný e lin den dü þür dü ðü o lur du. Böy le du rum lar da, he men bi ne ði ni dur du rur, a þa ðý ya i ner, yu la rý ný a lýr ve tek rar bi ne ði ne bi ner di. O nun bu ha li ni gö ren ler: Bi ze em ret sey din de, yu la rý ný a lýp sa na ver sey dik ol maz mýy dý? Böy le ce bi ne ðin den in mek zo run da kal maz dýn der ler di. Hz. E bu Be kir in (ra) on la ra ce va bý þöy le o lur du: Sev gi lim Re sû lul lah, ba na in san lar dan bir þey is te me me mi tav si ye et ti! (s ) HZ. NE SÝ BE Hz. Pey gam ber i (asm) Mek ke den Me di ne ye dâ vet e den he yet te bu lun ma sýy la a dý, Ýs lâm ta ri hi ne þe ref le ge çen Hz. Ne si be, U hud Har bi nin en deh þet li an la rýn da da, o nun ya nýn dan ay rýl ma mýþ ve Fahr-i Kâ i nat E fen di mi zi (asm) çev re le ye rek o na et ten si per o lan sa ha - SE LÝM GÜN DÜ ZALP se lim gun du ma il.com be le rin a ra sýn da yer al mýþ tý. Bir a ra mü câ de le o ka dar ký zýþ tý ki, Pey gam be ri mi zin (asm) ya nýn da Hz. Ne si be den baþ ka hiç bir sa ha be kal ma dý. Ve bu bir kaç sâ ni ye lik sü re de, Pey gam be ri mi ze (asm) i ki sü vâ ri bir den sal dýr dý. Hz. Ne si be, bu du ru mu gör dü ðün de, e lin de ki ký lý cý o lan ca hý zýy la sü vâ ri ler den bi ri ne in dir di. He men ar ka sýn dan di ðe ri ne de hü cûm et ti. An cak i ki kat zýrh la ko ru nan bu sü vâ ri, di ðe ri gi bi öl me di, ha fif ya ra al dý. Kar þý ham le yap mak i çin de ký lýn cý ný o lan ca hý zýy la, Hz. Ne si be nin o mu zu na in dir di. E fen di miz in (asm) böy le kri tik bir za man da mu ha fýz lý ðý ný yap mýþ bu kah ra man in san, ye re yu var lan mýþ ve o mu zu göð sü ne ka dar ol mak ü ze re i ki ye ay rýl mýþ tý. Þü kür ki, Hz. A li ye ti þe rek müþ rik sü vâ ri si ni öl dür dü. Son ra Pey gam be ri miz de ge lip, mü bâ rek el le riy le Hz. Ne si be nin a ðýr ya ra sý ný sý vaz la dý. Fahr-i Kâ i nat E fen di mi zin (asm) bir mû ci ze si da ha ger çek leþ miþ ve ya ra a nýn da i yi leþ miþ ti. Yer den kal kan Hz. Ne si be, E fen di miz A ley his se lâm a, in san lýk ta ri hin de ki hiç bir sev dâ lý nýn, sev gi li si ne söy le ye me ye ce ði þu ke li me le ri söy le di: Yâ Re sû lal lah, diz le ri nin di bin de þe hid ol ma þe re fi ni, ben den ni ye e sir ge din. Pey gam ber E fen di miz (asm), o nu te sel li et tik ten son ra, il ti fat la rýn en bü yü ðü nü yap tý ve el le ri ni a ça rak Al lah a þöy le du â et ti: Yâ Rab bi! Be ni, Ne si be ve eh lin den a yýr ma. (s ) SE VÝNÇ ME LE ÐÝ Sev gi li E fen di miz (asm), bir gün as ha bý na þöy le de di: Bir kim se, bir mü min kar de þi ni se vin di rin ce, Al lah ver di ði bu se vinç se be biy le bir me lek ya ra týr. Son ra o kul, kab ri ne gir di ðin de, o me lek ge lir ve ö le ne: Be ni ta ný yor mu sun? der. O kim se: Sen de kim sin? di ye so rar. O me lek: Ben, fa lan ca ya ver di ðin se vin cim! Bu gün se nin yal nýz lý ðýn da sa na dost o la ca ðým. Ve su al me lek le ri ya ný na gel dik le rin de sa na yar dým cý o la ca ðým. Sa na cen net te ki ye ri ni gös te re ce ðim der. ( ) YÜZ DÝR HEM MÝ BÝR DÝR HEM MÝ? Pey gam ber E fen di miz (asm), bir gün as ha bý na: (Sa da ka o la rak ve ri len) Bir dir he min se va bý, yüz dir he mi ge çe bi lir! bu yur du. Din le yen ler me rak et ti ler: Bu na sýl o lur Yâ Re su lal lah! Al lah ýn Re su lü (asm) þöy le ce vap ver di: Bir kim se var dýr, çok ma lý var dýr. O çok mal dan yüz dir hem ve rir. Yi ne bir kim se de var dýr ki, o nun sa de ce i ki dir he mi var dýr ve o i ki dir hem den bir dir he mi ni ve rir (ya ni bü tün sa hip ol du ðu ma lýn ya rý sý ný)! (s ) A SIL HAY RET E DÝ LE CEK O LAN Bir gün bir a dam, Hz. Ö mer e (ra) þöy le de di: Þu sat ran ca hay ret e de rim. Sat ranç tah ta sý nýn u zun luk ve ge niþ li ði bir kaç ka rýþ tan i ba ret ken, in san o nun ü ze rin de bin ler ce o yun oy na sa, her o yu nu mut la ka ö bü rün den fark lý o lur. Hiç bi ri di ðe ri ne ben ze mez. Hz. Ö mer de (ra) o na þu ce va bý ver di: Bun dan da ha çok hay re te ve dik ka te þa yan o la ný var dýr. O da þu dur ki, in sa nýn u zun luk ve ge niþ lik i ti ba rýy la bir ka rýþ tan i ba ret o lan þu yü zün de, kaþ lar, göz ler, bu run, a ðýz gi bi or gan la rýn yer le ri de ðiþ me di ði hal de, yi ne de, dün ya nýn dört bir ya nýn da, yüz le ri bir bi ri nin tý pa týp ay ný i ki ki þi bu la maz sýn. Þu u fa cýk, el a ya sý ka dar bir yer de, böy le son suz fark lý lýk lar ya ra tan Al lah ýn kud ret ve hik me ti ne ka dar bü yük tür. (s ) TES TÝ DE KÝ VA SÝ YET Hz. E bû Be kir (ra), ve fat e de ce ði za man, ken di sin den son ra ha li fe lik va zi fe si ni yük le ne cek o la na ve ril mek ü ze re va si yet et ti ði bir tes ti bý rak tý. Hz. Ö mer (ra) ha li fe o lun ca tes ti yi o na ver di ler. Ha li fe tes ti yi kýr dýrt tý. Ý çin den kü çük kü çük pa ra cýk lar ve bir mek tup çýk tý. Mek tup ta þun lar ya zý yor du: Bu pa ra lar, ba na ve ri len ma aþ tan ar ta ka lan lar dýr. Ben Me di ne nin en fa ki ri ni ken di me öl çü ka bul et miþ tim (o na gö re ya þa dým). Ar tan mik ta rý bu tes ti ye koy dum. Bun lar ha zi ne nin ma lý dýr. Hz. Ö mer (ra) mek tu bu o ku yun ca að la ma ya baþ la dý. Hem að lý yor, hem de þöy le di yor du: Ken din den son ra ki le re çok a ðýr bir yük bý rak týn Ya E bu Be kir! (s ) Ý LÂ HÎ TAK DÝR Hz. Pey gam ber (asm) an la tý yor: Bir gün þey tan, Ý sa Pey gam ber e (as) gel di ve: Sen, Bir kim se nin ba þý na Al lah ýn tak dir et ti ðin den baþ ka sý gel mez di yor sun. Ma dem öy le, þu yük sek da ða çýk ve ken di ni a þa ðý ya at. Kur tul man tak dir e dil miþ se kur tu lur sun de di. Ý sa Pey gam ber, þey ta na þöy le ce vap ver di: Ey mel un! Al lah kul la rý ný im ti han e der, de ner. Kul la rýn i se Al lah ý im ti han et me ya hut de ne me gi bi bir hak la rý yok tur! (s. 253) (Bir Gül De me ti, S. Gün dü zalp)

3 Y HABER 25 ARALIK 2011 PAZAR 3 Ye ni As ya Ga ze te ci lik Mat ba a cý lýk ve Ya yýn cý lýk Sa na yi ve Ti ca ret A.Þ. a dý na im ti yaz sa hi bi Meh met KUT LU LAR Ge nel Ya yýn Mü dü rü Kâ zým GÜ LEÇ YÜZ Ge nel Mü dür Re cep TAÞ CI Ya yýn Ko or di na tö rü Ab dul lah E RA ÇIK BAÞ Ya zý Ýþ le ri Mü dü rü (Sorumlu) Mus ta fa DÖ KÜ LER Ýs tih ba rat Þe fi Mustafa GÖKMEN Spor E di tö rü E rol DO YURAN Ha ber Mü dü rü Recep BOZDAÐ An ka ra Tem sil ci si Meh met KA RA Rek lam Koordinatörü Mesut ÇOBAN Görsel Yönetmen: Ýbrahim ÖZDABAK Abone ve Daðýtým Ko or di na tö rü: Adem AZAT Mer kez: Gül ba har Cd., Gü nay Sk., No: 4 Gü neþ li Ýs tan bul Tel: (0212) Ya zý iþ le ri fax: (0212) Ki tap sa týþ fax: (0212) Ga ze te da ðý tým: Te le fax (0212) Ý lân Rek lam ser vi si fax: Ca ða loð lu: Ce mal Na dir Sk., Nur Ýþ ha ný, No: 1/2, Ýs tan bul. Tel: (0212) AN KA RA TEM SÝL CÝ LÝ ÐÝ: Meþ ru ti yet Cad. A li bey Ap. No: 29/24, Ba kan lýk lar/an KA RA Tel: (312) , , Fax: AL MAN YA TEM SÝL CÝ LÝ ÐÝ: Zep pe lin Str. 25, Ah len, Tel: , Fax: KKTC TEM SÝL CÝ LÝ ÐÝ: Av ni E fen di Sok., No: 13, Lef ko þa. Tel: Bas ký: Yeni Asya Matbaacýlýk Da ðý tým: Do ðan Da ðý tým Sat. ve Paz. A.Þ. Ye ni As ya ba sýn mes lek il ke le ri ne uy ma ya söz ver miþ tir. Ya yýn Tü rü: Yay gýn sü re li ISSN NA MAZ VA KÝT LE RÝ Hic rî: 30 Muharrem 1433 Ru mî: 12 K. Evvel 1427 Ýl ler A da na An ka ra An tal ya Ba lý ke sir Bur sa Di yar ba kýr E la zýð Er zu rum Es ki þe hir Ga zi an tep Is par ta Ým sak Gü neþ Öð le Ý kin di Ak þam Yat sý Ýl ler Ýs tan bul Ýz mir Kas ta mo nu Kay se ri Kon ya Sam sun Þan lý ur fa Trab zon Van Zon gul dak Lef ko þa Ým sak Gü neþ Öð le Ý kin di Ak þam Yat sý YGS ye baþ vu ru lar 3 O cak ta YÜKSEKÖÐRETÝME GEÇÝÞ SINAVINA BAÞVURU ÝÞLEMLERÝ 3-13 OCAK 2012 TARÝHLERÝ ARASINDA YAPILACAK. ADAYLAR, KILAVUZ ÝLE BAÞVURU FORMUNA ÝNTERNETTEN ULAÞILABÝLECEKLER. YÜK SE KÖÐ RE TÝ ME Ge çiþ Sý na vý (YGS) na baþ vu ru lar 3 O cak 2012 de baþ la ya cak ÖSYS Ký la vu zu i le A day Baþ vu ru For mu na ÖSYM nin in ter net ad re sin den u la þý la bi le cek Öð ren ci Seç me ve Yer leþ tir me Sis te mi (ÖSYS) ne baþ vu ru iþ - lem le ri, 3-13 O cak 2012 ta rih le ri a ra sýn da ya pý la cak. A day lar, 2012-ÖSYS Ký la vu zu i - le A day Baþ vu ru For mu na ÖSYM nin Ýn ter net ad re sin - den u la þa bi le cek. Ký la vuz da ðý tý mý ve sa tý þý Mer ke zi e zan o kun ma sý na son ve ril di GÝRESUN DA, Va li Dur sun A li Þa hin in ta li ma týy la mer ke zi sis tem le e zan o - kun ma sý na son ve ril di ði bil di ril di. Va li lik Ba sýn ve Halk la Ý liþ ki ler Mü dür lü - ðü nden ya pý lan ya zý lý a çýk - la ma da, Va li Þa hin in, ko - nuy la il gi li Gi re sun Müf tü - lü ðü ne ve kay ma kam lýk la - ra bir ya zý gön de re rek, mer ke zi sis tem le e zan o - kun ma sý nýn kal dý rýl ma sý ný is te di ði kay de dil di. A çýk la - ma da, Di ya net Ýþ le ri Baþ ka - ný yla te le fon la bir gö rüþ me ya pan Va li Þa hin in, va tan - daþ la rýn mer ke zi e zan ko - nu sun da ki þi kâ yet le ri ni i - let ti ði vur gu la na rak, Baþ - kan lýk da uy gu la ma nýn son lan dý rýl ma sýy la il gi li hiç bir sa kýn ca nýn ol ma dý - ðý ný be lirt miþ tir. Gö rüþ - me de, Baþ kan lýk ta ra fýn - dan da mer ke zi e zan ve mer ke zi va az sis te mi nin kal dý rý la ca ðý, an cak mer - ke zi va az sis te mi nin kal dý - rýl ma sý nýn bi raz za man a - la ca ðý i fa de e dil miþ tir. de - nil di. Gi re sun / ci han 4 yýl da bütün öð ren ci le re bil gi sa yar da ðý tý la cak MÝLLÎ E ði tim Ba ka ný Ö mer Din çer, Ül ke ge ne lin de ö - nü müz de ki 4 yýl lýk sü re i - çin de tüm öð ren ci le ri mi ze bil gi sa yar da ðýt ma yý plan lý - yo ruz de di. Din çer i le Bi - lim, Tek no lo ji ve Sa na yi Ba - ka ný Ni hat Er gün, Ko ca e li Bü yük þe hir Be le di ye sin ce 2009 yý lýn da baþ la tý lan Her Öð ren ci ye Bir Bil gi sa yar Pro je si kap sa mýn da U lus - la ra ra sý Fu ar Mer ke zi nde dü zen le nen il köð re tim 6. sý - nýf öð ren ci le ri ne di züs tü bil gi sa yar da ðý tým tö re ni ne ka týl dý. Tö ren de ko nuþ ma - sýn da Fa tih Pro je si, hak - kýn da bil gi ve ren Ba kan Din çer þun la rý söy le di: Ül ke ge ne lin de ö nü müz - de ki 4 yýl lýk sü re i çin de tüm öð ren ci le ri mi ze bil gi - sa yar da ðýt ma yý plan lý yo - ruz. Bu bil gi sa yar lar tab let tü rün de o la cak ve i çin de e ði tim ve öð re tim le il gi li her tür lü mal ze me yi ta þý - yor o la cak. Bir bil gi sa ya ra sa hip ol mak kul la ný cý la rý na sa de ce bir ka pý a ra la mý yor, ay ný za man da ge niþ bir u - fuk a çý yor. Bu a ra cý, a maç - la rý mýz doð rul tu sun da doð ru ve et kin þe kil de kul - la na bi lir sek kat ký sý bü yük o lur. de di. Din çer, a kýl lý tah ta uy gu la ma sý na ge çi len o kul lar da öð ren ci le re de tab let bil gi sa yar da ðý tý la ca - ðý ný vur gu la dý. Ko ca e li / a a ya pýl ma ya cak. A day lar is ter ler se baþ vu ru mer kez le ri ne gön de ri len ör nek ký la vuz la rý da baþ vu ru sü re si i çin de baþ vu ru mer kez - le rin de in ce le ye bi le cek. O kul mü dür lük le ri i le ÖSYM Sý nav Mer ke zi yö ne ti ci lik le ri ÖSYS de baþ vu ru mer ke zi o la rak gö rev ya pa cak. He nüz me zun ol ma mýþ, son sý nýf dü ze yin de ki a day lar baþ vu ru la rý ný o kul la - rý nýn bað lý ol du ðu baþ vu ru mer ke zi ne ya - pa cak. Me zun du rum da ki a day lar dan 2010 ve 2011-ÖSYS nin her i ki si ne de baþ - vur ma mýþ o lan lar i le 2010 ve ya ÖSYS ye baþ vur muþ o lan lar dan öð re nim bil gi le rin de de ði þik lik o lan lar baþ vu ru la rý ný is te dik le ri baþ vu ru mer ke zi ne ya pa bi le cek. Me zun du rum da ki a day lar dan 2010 ve ya 2011 ÖSYS den bi ri ne baþ vu ru mer ke zi a - ra cý lý ðýy la baþ vur muþ o lan ve öð re nim bil - gi le rin de de ði þik lik ol ma yan lar baþ vu ru la - rý ný; is ter ler se bi rey sel o la rak Ýn ter net a ra - cý lý ðýy la, is ter ler se di le dik le ri bir baþ vu ru mer ke zi ne baþ vu ra bi le cek. Doðu Anadolu da etkili olan soðuk hava, hayat þartlarýný olumsuz etkilerken, deprem bölgesi Bostaniçi beldesinde Van-Özalp Karayolu üzerindeki Sihke Gölü de tamamen dondu. Donan göl çocuklarýn oyun alaný oldu. FO TOÐ RAF: A A Kar ya ðý þý yurt ge ne li ni et ki si al tý na al dý YURT ge ne li ni et ki si al tý na a lan kar ya ðý þý, Ýs tan bul da da yü zü nü gös ter di. Dün sa bah sa at le rin de ha fif þe kil de yað ma ya baþ la yan kar, þehrin yük sek semt le rin de et ki si ni gös ter di. So ðuk ha va dolayýsýyla so kak ta kýþ lýk ký ya fet le ri ne sa rý la rak ý sýn ma ya ça lý þan va tan daþ lar, kar la ka rý þýk yað mur dan da þem si ye i le ko run du. Bo lu Da ðý nda da kar ya ðý þý ve sis, u la þý mý o lum suz et ki li yor. Ka ra yol la rý e kip le ri tuz la ma ça lýþ ma la rý ný a - ra lýk sýz sür dü rür ken, tra fik po lis le ri sü rü cü le ri kar ya ðý þý, sis ve buz lan ma ya kar þý dik kat li ol ma la rý yö nün - de u ya rý yor. E kip ler, sü rü cü le re a raç la rýn da ta koz, çek me ha la tý ve zin cir bu lun dur ma la rý u ya rý sýn da bu lu - nu yor. Baþ þehir An ka ra da sa bah-öð le a ra sý et ki li o lan kar ya ðý þý ak þam za yý la dý. Ýz mir de ya ðýþ ke si lir - ken, sý cak lýk 9 de re ce ye in di. Rüz gâr 2 gün da ha sert ve so ðuk e se cek. Pa zar dan i ti ba ren gök yü zü da ha a çýk o la cak. Van da bu gün kuv vet li kar ya ðý þý bek le ni yor. Sý cak lýk en faz la 4 de re ce o la cak. Ya ðýþ lý ha va 26 A ra lýk Pa zar te si gü nü do ðu ke sim ler de de vam et tik ten son ra yur du terk e de cek. Ýs tan bul / a a ir ti ni as ya.com.tr Son ne fe se ka dar Ge çen haf ta ki ya zý yý ev de yaz mýþ tým. Bu ya zý yý i se ga ze te de ya zý yo rum. Ya ni a me li yat son ra - sýn da ki ne ka het ve i yi leþ me sü re ci de vam e - der ken, iþ ba þý da yap mýþ ol dum. A me li yat ya ra sý bü yük öl çü de ka pan dý, a ma el ve kol da ki sý kýn tý ya yol a çan a rý za nýn dü zel me si bi raz za man a la cak. Prof. Dr. Meh met Ya þar Ho ca bu - nun i çin al tý ay lýk bir sü re den bah set miþ ti. Bu a ra da, o pe ras yo nun ar dýn dan i ki haf ta bo yun - ca sü rek li tak tý ðým bo yun lu ðu, a ra a ra, bil has sa a - raç ta ve se yir ha lin dey ken kul la ný yo rum. Ya kýn da o na da ih ti yaç kal ma ya cak in þa al lah. Ga ze te ye gel di ðim gün den be ri, ay rý kal dý ðým gün ler de bi rik miþ iþ le ri to par la yýp ga ze te le ri ta ra ya - rak gün de me ye tiþ me gayretindeyim. Yazýlara da haf ta ba þýn dan i ti ba ren, kal dý ðým yer den de vam et - mek istiyorum. Tabiî, ye ni dos ya ça lýþ ma la rý na da. Bu yo ðun ma ra to na gir me den ön ce, a me li yat sü - re cin de en fü sî â le mim de ya þa dý ðým hal ler den bir - kaç a nek do tu siz ler le pay laþ mak is ti yo rum. Ö lüm biz ler i çin en bü yük na si hat çý. Keza ölüme yol açan veya onu hatýrlatan has ta lýk lar da, Has ta lar Ri sa le si baþ ta ol mak ü ze re kül li ya týn il gi li ba his le - rin de çok gü zel iþ len di ði gi bi, ö nem li bir u ya rý cý. An cak in san bizzat ken di ba þý na ve ya çok ya ký ný - na gel me den bu nu fark ve id rak e de mi yor. Ne za - man ki, biz zat ö lü mün e þi ðin den dön se ya hut a i le - sin den bi ri ve fat et se ya da ken di si ve ya çok ya ký - nýn da ki bir ki þi has ta lan sa, o za man cid dî þe kil de et ki le ni yor ve gaf let ha lin den sýy rý lýp ge rek li ib ret der si ni a la bi le ce ði bir psi ko lo ji ye gi ri yor. O nun i çin, böy le hal ler, ha ya tý mý zýn gi di þa tý ný göz den ge çi rip ken di mi ze çe ki dü zen ver me miz ve is ti ka me ti mi zi dü zelt me miz i çin eþ siz fýr sat lar. Üs ta dýn bil has sa genç le re Kab ris tan la rý ve has ta - ne le ri zi ya ret e dip o ra la ra dü þen ya þýt la rý ný zýn ha - lin den ib ret a lýn tav si ye sin de bu lun ma sý bo þu na de ðil. Bu na ger çek ten bü yük ih ti yaç var. A ma bu tav si ye nin mu ha ta bý sa de ce genç ler de - ðil, her kes. En baþ ta da bi zim gi bi or ta yaþ ku þa ðýn - da o lan lar. Kýrk tan son ra ka bir ta ra fý na nü zul baþ - lar ha ki ka ti de, o nu per çin le yen þu u ya rý cý i fa de ler de, ön ce lik le biz le re ses le ni yor: Bak, ih ti yar lýk þa fa ðý ku lak la rý nýn üs tün de tu lû et miþ. Ba þý nýn ya rý sýn dan faz la sý be yaz ke fe ne sa rýl - mýþ. Vü cu dun da ta vat tun et me ye (va tan tu ta rak yer leþ me ye) ni yet e den has ta lýk lar ö lü mün ke þif kol la rý dýr. (Mes ne vî-i Nu ri ye, s. 210) De va mýn da ki i fa de ler de me sa jý ta mam lý yor: Ma a ha za (bu nun la be ra ber), e be dî öm rün ö nün - de dir. O ömr-ü bâ kî de gö re ce ðin ra hat ve lez zet, an cak bu fâ nî ö mür de sa y ve ça lýþ ma la rý na bað lý dýr. Se nin o ömr-ü bâ kî den ha be rin yok. Ö lüm se ke ra tý u yan dýr ma dan ev vel u yan! Ýþ te biz ler i çin ha ya tý mý zýn her a þa ma sýn da ol du - ðu gi bi, bil has sa bun dan son ra ka lan ve ne ka dar ol - du ðu nu bi le me di ði miz kýs mýn da da çok ö nem li o - lan þey, has bel be þer dü þe bil di ði miz gaf let hal le rin - den sil ki nip tor tu la rýn dan a rý na rak, fâ nî öm rümüzü bâ ki leþ ti re cek hiz met le re o dak lan mak. Þü kür ler ol sun ki, he de fi mün ha sý ran bu o lan bir i man hiz me ti nin men su bu ol ma ni met ve maz ha ri - ye ti ne e riþ mi þiz. Ve bu nun hak ký ný ve re bil me nin en ö nem li þart la rý ih lâs, sadâkat ve is ti ka met. Üs tad Be di üz za man ve ve lî ta le be si Ta hi rî Mut - lu gi bi her ge ce te hec cü de kal ka mý yo ruz ma a le sef. A ma a me li ya tý mýz dan sa at ler ön ce ge ce has ta ne o - da sýn da kal ka rak þöy le du a et tik: Yâ Rab, e ðer bun dan son ra ih lâs ve is ti ka met çiz gi sin de ka la rak da ha ya pa ca ðý mýz hiz met var sa, a me li ya týn ne ti ce si ni o na gö re halk et. Er te si sa bah, ke fe ne ben ze yen a me li yat göm le ði - mi zi gi yip, dün ya i le ber zah â le mi a ra sýn da bir a ra ber zah o lan a me li yat ha ne ye sed ye i le in di ri lir ken de i çi miz den bu du a yý tek rar la dýk. (A me li yat o lan lar bi lir: A me li yat ha ne ger çek ten bir ber zah. Ke fe ni yýr tan lar ve da ha ya þa ya cak öm - rü o lan lar þi fa bu lup ha ya ta dö nü yor; va de si ge len - ler morg ve ga sil ha ne ye nak le di li yor.) Ce nab-ý Hak kýn he pi mi ze son ne fe si mi ze ka dar ih lâs, is ti ka met, se bat, sa dâ kat ve me ta net i çin de ya þan mýþ ö mür ler ih san et me si ni ya zýy la. * E mir dað 1 i bi tir dim, 2 nin son la rýn da yým. * Ay dýn Men de res e Allah tan rah met di li yo rum.

4 4 25 ARALIK 2011 PAZAR Y KÜLTÜR SANAT Sað lýk Ö mer e, dö ner ba na kal sýn! Sa bah 6 ol du mu, tak a yak ta yým dýr. Sað lýk lý bii ki gý da al dýk tan son ra, an ne min ba na ken di el le riy le al dý ðý zeb ra renk li e þof man la rý gi yer, sa hil de u zun bir yü rü yü þe çý ka rým. Sa hil de her ne ka dar her kes ba na a val a val bak sa da týn mam, Kur ban Bay ra mýn da i pin den kur tu lan bir an gus mi sa li öy le ce ko þa rým Son ra e ve ge lir duþ a lýr, e sas tan bi kah val tý ya pa rým. Diþ le ri fýr ça lar, di rekt o ku la gi de rim. Der si, bir Ýs tan bul be ye fen di si gi bi din ler, ho ca nýn her de di ði ni har fi yen ye ri ne ge ti ri rim. Kop ya ya yel ten mem, bü tün in san la ra te bes süm e de rim, en böy le çe kil me ye cek tip le re bi le hay ran lýk la ba ka rým. Sað lýk lý bes le nir, ü re tim ta ri hi geç miþ be sin le ri ye mem. Kýr mý zý et tü ket mem. Sa at 9 ol du mu he men ya ta rým. O da mý te miz tu tar, mut fak ta ye ni tür le rin ü re me si ne ma hal ver me den or ta lý ðý te miz le rim. Hiç ta ný ma dý ðým in san la ra se lâm ve rir, her ke se du rup du rur ken ma il a ta rým. Ken di mi çok se ve rim. E vet, yu ka rý da ki söz ler be nim de ðil, Ö mer in söz le ri. Ha ya tý ný böy le ya þý yor muþ. Oy sa ben tam ter si is ti ka met te yim. Her sa bah kalk tý ðým da ça lý þý rým di ye a çýk bý rak tý ðým ý þýk hâ lâ ya ný yor dur. O da da ki eþ ya lar sa vaþ mey da ný ný an dý rý yor. Bir ta raf ta man da li na ka buk la rý, ö te be ri ve çe kir dek ka buk la rý el el le ve rip a de ta raks e di yor lar. Et ra fa ya yýl mýþ vi ze not la rý, ki tap lar, el bi se ler Ö mer, her Pa zar ol du ðu gi bi bu Pa zar da ka pým da be lir di. Ýn ce se siy le Tü nay dýn a bi der de mez he men ko þup ca mý aç tý. Að bi sa at 1 ve sen hâ lâ ö lüm uy ku sun da sýn, oy sa ben du þu mu al dým, spo ru mu yap tým, diþ le ri mi fýr ça la dým. Ce vap ver me den öy le ce sus tum. As lýn da Ö mer le or tak bir nok ta mýz yok, çün kü o dü zen li ta ký lý yor ve üs te lik de sað lýk lý. Ben se sa ðý so lu bel li ol ma yan, spor yap ma yan, ko ko reç, mid ye yi yen fark lý bir tü rüm. Ba zen Ö mer gi bi le ri ne kar þý sa vaþ mam ge rek ti ði ni bi le dü þü nü yo rum. A dam ders te kop ya bi le çek mi yor ya Ney se her za man ki gi bi sað lýk lý ol mam hak kýn da tav si ye ler de bu lu nup, git ti. O git tik ten son ra kal kýp boy ay na sýn dan ken di me bak tým Ge ce 3 te ma kar na yap ma la rý, bi o tu ruþ ta 1 dem lik ça yý bit tir me ler, uy ku suz ge ce ler ve boþ gez me le ri dü þün düm En i yi si ya þa ma de dim Çe tin, Böy le genç ya þýn da sað lýk sýz ö le cek sin. Son ra mey da nýn Ö mer gi bi le re ka la ca ðýn dan en di þe len dim. Vaz ge çip ya þa ma ter ci hi ni seç tim. Ö mer gi bi le re or ta lý ðý bý rak ma ma lýy dým. He men ga ze te nin sað lýk say fa sý ný a çýp, tav si ye le re bak tým. E vet, sa rým sa ðýn fay da la rýn dan bah se di yor du. Ko þup mut fak tan bir baþ sa rým sak yý ka yýp að zý ma at tým. Ve mut fak ta Ö mer in sað lýk sýz di ye ni te le di ði eþ ya la rý: ça yý, kah ve yi, ko la yý, ya ðý çö pe a tým. A lýþ ve ri þe çý kýp, sað lýk lý di ye ni te len di ri len yi ye cek le ri al dým. Ay rý ca raf ta bu lu nan sað lýk lý bes len me ü ze ri ne ya zý lan ki ta bý da al dým E ve ge lip, yað sýz, tuz suz, þe ker siz þey le ri a týþ tý rýp, ki ta ba bak tým. Ki tap ta, may da no zun fay da la rý bit mek bil mi yor du. Mut fak ta bir des te may da noz a lýp, ga ze te ye doð ru yo la ko yul dum O gün o to büs te kim se ya ný ma o tur ma dý, çün kü a la yý na sa rým sak ko ku yor dum. Ce bim de ki may da noz lar da ca ba sý Key fi mi boz ma dým, Ö mer i dü þün düm. Sað lý ðý ný, spo ru nu fa lan Az son ra ga ze te dey dim. Ge len, ge çen le hoþ beþ e di yor dum, a ma ü ze rim de ki sa rým sak ko ku su bü tün hay ran la rý mý ge ri te pi yor du. U zak ol ma sý na rað men Fa ruk A bi bi le ü ze rim de ot ko ku su ol du ðu nu he men sez di. Dýþ la nýl mýþ his se di yor dum ken di mi. Ma sa ma ge çip bi re sim fa lan çiz dim. Ba þar mam lâ zým de yip, gir di ðim yol dan dön me dim. Böy le 1 ay sür dü. Ar týk ak þam 9 da uy ku, sa bah ko þu su, may da noz, sa rým sak be nim ha ya tý mýn bir par ça sý ol muþ lar dý. Ar ka daþ lar dan ge len sa at 10 da ki ha lý sa ha maç la rý na bi le git mi yor dum Çev rem de gör dü ðüm ki þi ler et dö ner, so sis, sa lam, pat so yer ken ben ot la meþ gul düm E tin çok ol du ðu Kur ban Bay ra mý son ra sýn da ki be nim bu sað lýk lý tut kum saç ma gi biy di. Ba zen et raf ta ki in san la rýn lok ma la rý ný bi le sa yý yor dum. On la rýn ye dik le ri et le ri dü þü nü yor, rü ya la rýy la gü ne u ya ný yor dum. Bir gün so kak tan ge çer ken kü çük ço cu ðun e lin de ki dö ne re gö züm i liþ ti Ar týk ta ka tim ka la ma mýþ tý. Koþ tum ço cu ðun e lin de ki dö ne ri al dým, o na bir des te may da noz ver dim. O tur dum. Ö mer i, sað lý ðý bir ke na ra a týp a fi yet le ye dim... E vet, dün ya Ö mer gi bi le re kal ma lý! Ben, dö ner siz ya pa mam. Dü þün ce dün ya mýz da Hz. Mev lâ nâ an la týla cak GAZETECÝ Ya zar Mus ta fa Yaz gan, Dil ve E de bi yat Der ne ði nin Mev lâ nâ Haf ta sý faaliyet le ri çer çe ve sin de dü zen le ye ce ði Dü þün ce Dün ya mýz da Mev lâ nâ Ce lâ led din Ru mî ko nu lu söy le þi de Mev lâ nâ yý an la ta cak. Her yýl çe þit li faaliyet le re sah ne o lan Mev la na haf ta sýn da bu yýl Dil ve E de bi yat Der ne ði de Mev lâ nâ yý ta nýt mak i çin bir di zi faaliyet dü zen li yor. Der ne ðin E yüp te ki ge nel mer ke zin de bu gün sa at da baþ la ya cak Dü þün ce Dün ya mýz da Mev lâ nâ Ce lâ led din Ru mî ko nu lu söy le þi ye Ga ze te ci Ya zar Mus ta fa Yaz gan ka tý la cak. Söy le þi ye çok sa yý da ko nu ðun ka týl ma sý bek le ni yor. Ýs tan bul / ci han FO TOÐ RAFLAR: A A A na do lu nun ta rih î zen gin li ði nin far kýn da de ði liz Tal ha U ður lu el, konferansta konuþtu. BULMACA SOL DAN SA ÐA 1. Din yo lun da ca ný ný ve ren kim se. - Mi na re nin göv de si ni çe pe çev re do la þan, kor ku luk lu, e zan o ku nan yer. 2. Su ri ye Dev let baþ ka ný nýn so ya dý. - O ruç a yý. 3. Ra kip miþ gi bi dav ra nan. - Ö de me a mi ri. 4. Yok sul la ra yi ye cek da ðýt mak ü ze re ku rul muþ ha yýr e vi. - Es ki dil de ya rým. 5. Kö tü, çir kin, uy gun suz. - Bir kü çüm se me ni da sý. 6. Da ha çok er kek ler ce kul la ný lan bir iç gi ysi si. - Al tý ný sim ge le yen harf ler. 7. En bü yük, da ha bü yü ðü yok. - Hü ve'nin ses siz le ri. 8. Fi de ye tiþ tir mek i çin dü zen le nen yük sek çe yer. - Tes bih baþ lý ðý. 9. Ar go da bir ses len me ni da sý. - Sos yal i lim ler uz ma ný. 10. Sak ka roz ve ya di ðer kar bon hid rat la rýn 200 C ý sý týl ma sý i le el de e di len, gý da mad de le rin de renk len di ri ci ve tat lan dý rý cý o la rak kul la ný lan bi le þi mi bi lin me yen kah ve ren gi bir mad de. - Kur'ân-ý Ke rim de bir sû re a dý TARÝHÇÝ Ya zar Tal ha U ður lu el, mi ma rî þa he ser o lan A na do lu da ki Sel çuk lu e ser le ri nin, bu gün ha len ger çek an lam da dün ya ka mu o yu na ta ný tý la ma dý ðý ný söy le di. Ta rih çi Tal ha U ður lu el, An tal ya nýn El ma lý il çe sin de El ma lý Sa na yi ci Ý þa dam la rý Der ne ði (E SÝ AD) nin or ga ni ze et ti ði Sa hip A ta dan, Ha cý A ta ya-a na do lu nun E ði ti mi, Fet hi ve Sel çuk lu lar ko nu lu kon fe rans ver di. Tal ha U ður lu er, A na do lu nun çok zen gin ta - 3 bin de niz ka bu ðu mü ze de ser gi le ni yor Hasan Güleþçi nin 40 yýl lýk za man di li min de dün ya nýn çe þit li böl - ge le rin den top la ya rak o luþ tur du ðu de niz ka buk la rý ve pul ko lek si - yo nu nun bir bö lü mü Bodrum Deniz Müzesi nde sergileniyor. Be dir han Gök çe M.  kif i çin söy le di TARÝHÇÝ-YAZAR TALHA UÐURLUEL, MÝMARÎ ÞAHESER OLAN ANADOLU DAKÝ SELÇUKLU ESERLERÝNÝN, BUGÜN HALEN GERÇEK ANLAMDA DÜNYA KAMUOYUNA TANITILAMADIÐINI SÖYLEDÝ. BODRUM De niz Mü ze si nde yer a lan yak la þýk 105 a i le ye a it 3 bin de niz ka bu ðu i le Ha san Gü leþ çi nin 40 yýl lýk za man di li min de dün ya nýn çe þit li böl ge le rin den top la ya rak o luþ tur du ðu de niz ka buk la rý ve pul ko lek si yo nu nun bir bö lü mü ser gi len me ye baþ la dý. Ser gi nin a çý lý þýn da ko nu þan Ha san Gü leþ çi, u zun yýl lar dýr git ti ði ül ke ler den top la dýk la rýy la kol ek si yo nu o luþ tur du ðu nu söy le di. Ko lek si yo nu nu ser gi le me fýr sa tý bul du ðu i çin çok mut lu ol du ðu nu söy le yen Gü leþ çi, Bun dan son ra da te min et ti ðim ka buk la rý bu ra da ser gi le me ye ge ti re ce ðim. Bu se ne 3 bin ka buk var, a ma ge le cek yýl bu sa yý 4 bin 500 o la cak. Dün ya da yak la þýk bi li nen 120 bin ka buk var, a ma bir kýs mý mik ros ko bik de di. Bod rum Be le di ye Baþ ka ný Meh met Ko ca don i se Ha san Gü leþ çi ye te þek kür e de rek, Çok na di de bir ko lek si yo nu bu ra da ser gi li yo ruz di ye ko nuþ tu. Bod rum De niz Mü ze si nde ha zýr la nan ö zel bö lüm de ser gi le nen de niz ka buk la rýy la il gi li bil gi le rin yer al dý ðý e ti ket ler de bu lu nu yor. Muð la / a a 75. ÖLÜM Yýl dö nü mün de Meh met  kif Er soy u A ný yo ruz prog ra mý dün Yü cel Çak mak lý Kül tür Mer ke zin de Be dir han Gök çe nin ö zel per for man sý i le de vam et ti. 20 A ra lýk ta baþ la yan ve Bay ram pa þa Be le di ye si nin ha zýr la dý ðý 75. Ö lüm Yýl dö nü mün de Meh met  kif Er soy u A ný yo ruz prog ra mý nýn ko nu ðu Be dir han Gök çe, Meh met  kif in þi ir le ri ni Bay ram pa þa lý lar la pay laþ tý. Kül tür Sa nat Ser vi si Hazýrlayan: Erdal Odabaþ (er da lo da ri hî e ser le re sa hip ol du ðu nu i fa de et ti. U ður lu el; Er zu rum, Ak sa ray, Kay se ri, Er zin can, E la zýð, Kay se ri, Ah lat, Bit lis, Að rý, Nið de, Ma lat ya, Kon ya ve An tal ya il le rin de bu lu nan çok sa yý da e se rin ger çek an lam da kýy me ti nin bi lin me di ði ni söy le di. U ður lu el, 8 yýl ön ce vefat e den ün lü Al man Tür ko log An na ma ri e Schim mel in, A na do lu da ki A na do lu Sel çuk lu e ser le ri zen gin li ði ne dik kat çek mek ve Türk le rin bu nun far ký na GÜ NEY Ko re KBS 1 Te le viz yo nu, Kah ra man ma raþ lý ça rýk us ta sý Hü se yin Ko par ýn ha ya tý ný ve ü ret ti ði ça rýk la rýn hi kâ ye si ni çek ti. Ýs tan bul da ya þa yan Gü ney Ko re li a raþ týr ma cý Re be ka Lim i le KBS 1 Te le viz yo nu ka me ra ma ný Hyun A Kim, Kah ra man ma raþ ta 4 gün bo yun ca Os man lý ça rý ðý nýn hi kâ ye si ni gö rün tü le di. Ça rýk us ta sý Hü se yin Ko par la rö por taj ya pan te le viz yon e ki bi, ça rýk la il gi li bü tün ay rýn tý la rý bel ge sel o la rak çek ti. A raþ týr ma cý Lim, Gü ney Ko re KBS 1 Te le viz yo nu nun bir sü re den be ri, 100 yýl lýk geç mi þi bu lu nan iþ yer le ri ni ve ta ri hî el sa nat la rý nýn hi kâ ye le ri - YU KA RI DAN A ÞA ÐI YA Ni san 1920 de TBMM'nin en yaþ lý ü ye sý fa týy la a ça rak ta ri he ge çen Si nop mil let ve ki li. 2. Ý sim ler. - Yer yü zü nün de niz ol ma yan kýs mý. 3. Türk, Mo ðol ve Ta tar han la rý i çin hü küm dar lar hü küm da rý an la mýn da kul la ný lan bir un van. - Bu se ke li me sin de ses siz ler. 4. Baþ ka la rý ta ra fýn dan bi lin me si sa kýn ca lý gö rü len bir ger çe ði sak la mak tan vaz ge çip a çýk la ma, söy le me, bil dir me. 5. Ku r'ân al fa be sin de bir harf. - Bal böceði. 6. Gök gü rül tü sü. - Gü reþ te bir o yun. 7. Kah ra man lýk gös te ri le rek ka za ný lan ün. - Dört ba sa mak lý en kü çük sa yý. - Hi le, ent ri ka. 8. Mer mer de sert da mar lý ký - sým. 9. (Tersi) Bir yüzey ölçüsü birimi. - Es ma ül Hüs na'da bir i sim. 10. E dir ne'nin bir il çe si. - Bir il de dev le ti tem sil e den en yet ki li yö ne tim gö rev li si, il bay. 11. Kur'ân'ýn ö ze ti o la rak ka bul e di len sû re. - Gü zel ko ku. 12. Ý çin de ký sa sû re ve du â la rýn bu lun du ðu kü çük ki tap. - Din bil gin le ri var ma sý i çin ha zi ne ü ze ri ne o tu ran di len ci ler i fa de si ni kul lan dý ðý ný i fa de et ti. Mi ma ri þa he ser o lan A na do lu da ki Sel çuk lu e ser le ri nin, bu gün ha len ger çek an lam da dün ya ka mu o yu na du yu ru la ma dý ðý ný be lir ten U ður lu el, sul tan la rýn, de ði þik il ler de bu lu nan e ser le rin ki ta be le ri o kun du ðun da, Sel çuk lu la rýn ken di dö nem le rin de e ði tim ve öð re ti me ne ka dar ö nem ver di ði nin gö rü le ce ði ni kay det ti. An tal ya / ci han Ça rýk us ta sý Hü se yin Ko par la rö por taj ya pan te le viz yon e ki bi, ça rýk la il gi li bü tün ay rýn tý la rý bel ge sel o la rak çek ti. Çekimi 4 gün süren belgesel, Ocak ayýnda televizyonda yayýnlanacak. FO TOÐ RAF: A A G. Ko re te le viz yo nun dan ça rýk bel ge se li A NA DO LU Ü ni ver si te si (A Ü) Ý le ti þim Bi lim le ri Fa kül te si ve Es ki þe hir Ye tiþ kin Zi hin sel Ö zür lü Ka dýn lar Ba kým ve Re ha bi li tas yon Mer ke zi iþ bir li ðiy le el i þi ve re sim ser gi si a çýl dý. Ý le ti þim Bi lim le ri Fa kül te si Si ne ma ve Te le viz yon i le Halk la Ý liþ ki ler ve Rek lam cý lýk bö lüm le ri öð ren ci le ri nin top lu ma hiz met uy gu la ma la rý der si kap sa mýn da iþ bir li ði yap tý ðý mer kez de e ði tim a lan zi hin sel en gel li ka dýn la rýn ger çek leþ tir di ði tab lo lar, cam iþ le me, san dýk iþ le me, tah ta bo ya ma, ör gü, na kýþ, o ya gi bi el i þi e ser ler, iz le ni me su nul du. A. Ü. Ý le ti þim Bi lim le ri Fa kül te si Sa nat Ga le ri si nde ki ser gi nin a çý lý þý na, ni ya yýn la dý ðý ný be lirt ti. Ýs tan bul da ya þa dý ðý ný ve ül ke sin de ki te le viz yo na yar dým cý ol du ðu nu kay de den Lim, Yap tý ðým a raþ týr ma da Os man lý ça rý ðý nýn hi kâ ye si ni öð ren dim ve te le viz yo na ha ber ver dim. Gü ney Ko re den bir ka me ra man bu ra ya gel di. 4 bo yun ca hem Hü se yin Ko par ýn ha ya tý ný hem de ça rý ðýn hi ka ye si ni çek me im kâ ný bul duk. Ger çek ten çok et ki len dik di ye ko nuþ tu. Da ha ön ce Kah ra man ma raþ tan Harry Pot ter gi bi film le re ça rýk ya pýl dý ðý ný öð ren di ði ni di le ge ti ren Lim, bel ge se lin O cak a yýn da ya yýn la na ca ðý ný söz le ri ne ek le di. Kah ra man ma raþ / a a Zi hin sel en gel li ka dýn lar dan ser gi Fa kül te De ka ný Prof. Dr. Ne zih Or hon, Mer kez Mü dü rü Tay fur Ben li, fa kül te de top lu ma hiz met uy gu la ma la rý der si ni ve ren öð re tim ü ye le ri Yrd. Doç. Dr. Se vil U zoð lu Baþ çu ve Yrd. Doç. Dr. Ca nan U lu yað cý i le öð ren ci ler ve mer kez de e ði tim gö ren zi hin sel en gel li ka dýn lar ka týl dý. Prof. Dr. Or hon, yap tý ðý ko nuþ ma da, fa kül te nin i ki bö lü mün de e ði tim a lan öð ren ci le rin e þit gö rev da ðý lý mý ve ça ba la rýy la ger çek leþ ti ri len bu ça lýþ may la zi hin sel en gel li ka dýn la rýn top lum i çin de yer a la rak ken di le ri ne gü ven me le ri ve ya þa ma tu tun ma la rý a ma cý na hiz met et me ye ça lýþ týk la rý ný söy le di. Es ki þe hir / a a BÝR ÖNCEKÝ BULMACANIN CEVABI K A L A B A O A K A T A A R A L I K S T A Z Ý P S A M A R A Y L B A L O A M E M A K O H A M A L T A L A K E M A K N K E U A Ý T M E A L K S A T R A F S A N C A N Ý A K A C K O K Ý A A A M U T Y A L B A A R Ý Ý A L A A R S A N A T S Ý V A S

5 Y 25 ARALIK 2011 PAZAR DÜN YA 5 HA BER LER 3 bin 500 Ba tý Af ri ka lý Lib ya ya ge ri dön dü n BM, Ka sým a yýn dan bu ya na yak la þýk 3500 Ba tý Af ri ka lý iþ çi nin Lib ya ya ge ri dön dü ðü nü bil dir di. BM Ýn sa nî Yar dým Ko or di nas yo nu Da i re si nin (OC HA) Ni a mey de ya yým la dý ðý bil di ri de, 1 Ka sým16 A ra lýk ta rih le ri a ra sýn da top lam 3478 ki þi nin, Ni jer in ku ze yin de ki Dir - ku dan Lib ya ya geç ti ði be lir til di. Bil di ri de, 9-16 A ra lýk ta rih le ri a ra sýn da 53 ü ka dýn, 13 ü ço cuk ol mak ü ze re 1114 ki þi nin sý ný rý geç ti ði, Lib ya ya ge çiþ le rin de vam et ti ði kay de dil di. OC HA, bu nun la bir lik te ter si ne göç te a zal ma gö rül dü ðü, 1 Ka sým16 A ra lýk ta rih le ri a ra sýn - da Lib ya dan Ni jer e sa de ce 125 ki þi nin gel di - ði ni be lirt ti. Ni a mey / a a HÝZ BUL LAH ABD YÝ SORUMLU TUTTU LÜB NAN mer kez li Hiz bul lah ör gü tü, Su ri - ye nin baþ þehri Þam da dü zen le nen ve 40 ki þi nin ö lü mü ne se bep o lan bom ba lý sal dý - rý lar dan ABD yi so rum lu tut tu. Hiz bul lah ba sýn o fi sin den ya pý lan a çýk la ma da, I - rak tan mað lûp o la rak çe ki len ABD nin þim - di böl ge de ye ni bir o yun oy na dý ðý ö ne sü - rül dü. A çýk la ma da, Lüb nan ve Hiz bul lah i - çin Su ri ye nin sa dýk müt te fi ki i fa de le ri kul la nýl dý. Bey rut / ci han PATLAMA LA RI MÜS LÜ MAN KAR DEÞ LER ÜST LEN DÝ SU RÝ YE NÝN baþþehri Þam da ön ce ki gün dü zen le nen ve 44 ki þi nin öl dü ðü, 150 ki þi - nin ya ra lan dý ðý i ki in ti har sal dý rý sý ný Su ri ye Müs lü man Kar deþ ler Ör gü tü üst len di. Ör - güt, in ter net si te sin den yap tý ðý a çýk la ma da, baþþehirde ki Dev let Gü ven lik Ý da re si ne dört in ti har sal dýr ga nýy la sal dý rý dü zen le dik le ri ni be lirt ti. KA NA DA, YE NI YAP TI RIM LAR UY GU LA YA CAK KA NA DA, Su ri ye de ki þid det o lay la rý ný dur dur mak i çin Dev let Baþ ka ný Beþ þar E sad re ji mi ne kar þý ye ni yap tý rým lar uy gu la ya cak. Su ri ye de ki þid det o lay la rý ný kor kunç o - la rak ni te len di ren Ka na da Dý þiþ le ri Ba ka ný John Ba ird, ül ke si nin Su ri ye hü kü me ti ne a it mal var lýk la rý ný don dur du ðu nu ve bu ül key le ti ca re ti ya sak la dý ðý ný kay det ti. Ka na - da hü kü me ti nin bu ka ra rý, 40 ki þi nin ö lü mü ne sebep o lan i ki sal dý rý nýn ar dýn dan al dý - ðý be lir til di. Ka na da, bu ay i çe ri sin de va tan daþ la rýn dan Su ri ye yi ter ket me le ri çað rý - sýn da bu lun muþ tu. Bir leþ miþ Mil let ler gö re, Su ri ye de ki o lay lar da E sad re ji mi ni ni pro - tes to e den 5 bin ki þi öl dü rül dü. To ron to / a a ABD: SAL DIRI LAR GÖZ LEM LE RÝ EN GEL LE ME ME LÝ ABD, Su ri ye nin baþ þehri Þam da bu gün dü - zen le nen sal dý rý la rý ký na dý. Dý þiþ le ri Ba kan lý - ðý Söz cü sü Mark To ner, A rap Bir li ði nin göz - lem mis yo nu nun bu sal dý rý lar dolayýsýyla a - kim kal ma ma sý ný is te di. Bu tür te rör sal dý rý - la rý nýn hiç bir þe kil de hak lý gös te ri le me ye ce - ði ni be lir ten To ner, A rap Bir li ði nin si vil le ri ko ruma a maç lý göz lem mis yo nu nun a kim kal ma ma sý çok ö nem li. U ma rýz, bu mis yon þid det ten a ri bir or tam da ser best çe de vam e der. de di. Was hing ton / ci han Kü ba da 3 bin mah kû ma af n KÜ BA Dev let Baþ ka ný Ra ul Cas tro nun 86 sý ya - ban cý yak la þýk 3 bin mah kû mu af fe de ce ði a çýk lan - dý, an cak af lis te si ne Mart ta 15 yýl ha pis ce za sý na çarp tý rý lan A me ri ka lý A lan Gross da hil e dil me di. Kü ba ma kam la rý, Dev let Baþ ka ný Ra ul Cas tro ta - ra fýn dan i lân e di len ge nel af kap sa mýn da 86 sý ya - ban cý 3 bin ci va rýn da mah kû mun sa lý ve ri le ce ði ni be lirt ti ler. Ra ul Cas tro nun par la men to da ge nel af ka ra rý ný a çýk lar ken, 60 ya þýn ü ze ri ve has ta la rýn ya ný sý ra dev let gü ven li ði ne kar þý suç iþ le mek ten mah kûm o lan hü küm lü ler den i yi ha li gö rü len ba - zý la rý nýn da af tan ya rar la na bi le ce ði ni be lirt me si ne kar þýn, Kü ba Dý þiþ le ri Ba kan lý ðý yet ki li le ri, af lis te - si ne A me ri ka lý A lan Gross un da hil e dil me di ði ni kay det ti ler. Ha va na / a a Ham burg da fa i li meç hul dos ya lar ye ni den a çý lý yor n AL MAN YA NIN Ham burg e ya le tin de po lis, son 16 yýl i çin de ger çek le þen 31 ci na yet, 74 ban - ka soy gu nu ve 6 bom ba la ma ey le min den o lu þan fa i li meç hul o lay la ra hem NSU te rör ör gü tü i le hem de baþ ka grup lar la bað lan tý sý o lup ol ma dý ðý da a raþ tý rý lý yor. Ham burg Ý çiþ le ri Ba kan lý ðý ndan bir söz cü, bu za ma na ka dar ya pý lan a raþ týr ma ve in ce le me ler de fa i li meç hul o lay la rýn a þý rý sað i le herhan gi bir bað lan tý ya rast lan ma dý ðý ný be lir te - rek, An cak a raþ týr ma lar de vam e di yor. Ta ma - men so nuç la na na ka dar ke sin bir so nuç çýk - maz. de di. Bu nun ya nýn da a þý rý sað cý NSU te rör ör gü tü i le mü ca de le çer çe ve sin de Al man ya nýn Bre men þeh rin den son ra Ham burg da da ba zý a - þý rý sað cý la rýn si lâh ve si lâh ruh sat la rý na el ko nul - du. Ham burg da Si lâh ve Av cý lýk Da i re si yet ki li - le ri i le po li sin or tak o pe ras yo nun da 10 e ve yap - tý ðý bas kýn lar da 7 a þý rý sað sem pa ti za ný ný e vin de bu lan po lis a ra ma da çok sa yý da si lâh ve mü him - mat e le ge çir di. Bu a ra da a þý rý sað cý la ra si lâh ve - ril me si ne kar þý çý kan Ku zey Ren Vest fal ya (KRV) E ya le ti Ý çiþ le ri Ba ka ný Ralf Jä ger, a þý rý sað - cý la ra kar þý her tür lü mü ca de le nin ve ri le ce ði ni be lirt ti. Ham burg / cihan Su ri ye U lu sal Kon se yi, gü ven lik mer kez le ri ni he def a lan ve 40 ci va rýn da ki þi nin öl dü ðü, 160 dan faz la ki þi nin de ya ra lan dý ðý i ki fark lý in ti har sal dý rý sý nýn so rum lu su nun doð ru dan Dev let Baþ ka ný Beþ þar E sad re ji mi ol du ðu nu savundu. Sal dý rý la rýn so rum lu su E sad re ji mi SU RÝYE DE KÝ re jim kar þýt la rý ný tem - sil e den Su ri ye U lu sal Kon se yi, Su ri - ye de ön ce ki gün sa bah is tih ba rat ve gü ven lik mer kez le ri ni he def a lan ve 40 ci va rýn da ki þi nin öl dü ðü, 160 dan faz la ki þi nin de ya ra lan dý ðý i ki fark lý in ti har sal dý rý sý nýn so rum lu su nun doð ru dan Dev let Baþ ka ný Beþ þar E - sad re ji mi ol du ðu nu be lirt ti. Kon - sey in bil di ri sin de, bu i ki te rö rist sal dý rý nýn bütün so rum lu lu ðu nun doð ru dan sa de ce Su ri ye re ji mi ne a it ol du ðu be lir ti le rek, re ji min A rap göz lem ci he ye ti ne gü ven lik mer kez - le ri ne yak laþ ma ma la rý i çin bir u ya rý me sa jý ver mek is te di ði i fa de e dil di. Kon sey ö te yan dan, re ji min tu tu - kev le rin de ki bin ler ce tu tuk lu yu A - rap Bir li ði göz lem ci le ri nin gi re me - di ði, tak vi ye e dil miþ as ke rî kýþ la la ra nak let ti ði ni ve ay rý ca dok tor lar ve di ðer bütün has ta ne gö rev li le ri ni, göz lem ci ler le ko nuþ ma ma la rý i çin u yar dý ðý ný be lirt ti. Lef ko þa / a a BM, Su ri ye de þid de tin ar tý þýn dan çok en di þe li BM Ge nel Sek re te ri Ban Ki-mun un Su ri ye de þid de - tin ar tý þýn dan son de re ce en di þe li ol du ðu be lir til di. BM Söz cü sü Mar tin Ne sirky ta ra fýn dan ya pý lan a - çýk la ma da, ön ce ki Þam da mey da na ge len in ti har sal dý rý la rý nýn ül ke de da ha çok ki þi nin ö lü mü ne ve ya ra lan ma sý na yol aç tý ðý be lir ti le rek Ge nel Sek re ter Ban, þid de tin ka bul e di le mez ol du ðu nu ve der hal dur ma sý ge rek ti ði ni vur gu la mak ta dýr de nil di. Ge - nel Sek re ter a çýk la ma sýn da, Su ri ye de hal kýn de - mok ra tik e mel le ri ne cevap ve re cek gü ve ni lir, her ke si mi kap sa yan, meþ rû ve Su ri ye li ler ta ra fýn dan yö ne ti le cek kap sam lý bir si ya sî de ði þi me ge rek ol - du ðu nun al tý ný çi ze rek þun la rý kay det ti: Su ri ye hü - kü me ti, A rap Bir li ði ül ke le ri ta ra fýn dan or ta ya ko - nan ba rýþ pla ný ný ta ma men ve hýz lý bir þe kil de uy gu - la ma lý. Bu kap sam da A rap Bir li ði nin ilk e ki bi nin Su - ri ye ye ge li þi mem nu ni yet le kar þý lan mak ta ve göz - lem ci he ye ti nin ta ma mý nýn ül ke ye ge lip ça lýþ ma la rý - na baþ la ma sý sa býr sýz lýk la bek len mek te dir. He ye te her ye re gi re bil me iz ni ve ril me li dir. Tür ki ye nin ya nýn da yýz A RAP dün ya sý nýn et ki li din a dam la rýn dan Þeyh Yu suf El Kar da vi ver di ði va az da, Er me ni id di a la rý nýn red di ni suç sa yan ya sa yý ka bul e den Fran sa ya kar þý Tür ki ye nin ya nýn da yýz de di. Þeyh Yu suf El Kar da vi, Ka tar ýn en bü yük ca mi si Ý mam Mu ham med bin Ab dul va hab Ca mi i'n de ver di ði va a zýn bü yük bir bö lü - mü nü, 1915 o lay la rýy la il gi li Er me ni id di a la rý nýn red di ni suç sa yan ya sa tek li fi ni ka bul e den Fran sa ya a yýr dý. Kar da vi, Fran sa nýn ka ra rý ný þid det le ký ný yo ruz di yen Kar da vi, bütün Müs lü man la rý Tür ki ye ye des tek ver me ye ça ðýr dý. Kar da vi, Fran sa nýn ka bul et ti ði ya sa Tür ki ye ye bü yük bir ha ka ret tir. Bu ya sa þan lý Os man lý ta ri hi ne a tý lan bir if ti ra dýr. Bu ka ra rý a lan Fran sa yý þid det le ký ný yo ruz. Tür ki ye nin ya nýn da yýz i fa de le ri ne yer ver di. Do ha / a a SAR KOZY, PAN DO RA NIN KU TU SU NU AÇ TI Fransýz Senatör Goulet, açýklamasýnda, "Ge le cek te, Ce za - yir sa va þý sý ra sýn da Fran sýz or - du su saf la rýn da yer a lan Ce za - yir li ler Fran sa ya ge le rek, ta ri hin ken di le ri ne ver me di ði ve ya he nüz ta ný ma dý ðý hak la rý Fran sa da a ra - mak is te ye cek ler dir." dedi. FRAN SIZ SE NA TÖR NAT HA LÝ E GO U LET, "CUM HUR BAÞ KA NI SAR KOZY, HA FI ZA NIN VE O NUN U NUT KAN LIK LA RI Ý LE SAP - LAN TI LA RI NIN BU LUN DU ÐU PAN DO RA KU TU SU NU AÇ TI" DE DÝ. FRAN SIZ se na tör Nat ha li e Go u let, Fransýz Mec lis ge nel ku ru lun da geç en gün ka bul e - di len Er me ni ya sa tek li fi ko nu sun da Cum - hur baþ ka ný Ni co las Sar kozy yi u yar dý. Or ne se na tö rü ve NA TO Par la men ter A samb le si ü ye si o lan Go u let, ya zý lý a çýk la ma sýn da, Bir gü nah ke çi si a ra ma nýn teh li ke le ri var der ken, Cum hur baþ ka ný Sar kozy, dün ha - fý za nýn ve o nun u nut kan lýk la rý i le sap lan - tý la rý nýn bu lun du ðu Pan do ra ku tu su nu aç tý i fa de si ni kul lan dý. A çýk la ma da þu gö - rüþ le re yer ve ril di: Bu gün Tür ki ye bi ze cevap ve ri yor ve Ce za yir de ki geç mi þi mi zi ha - týr la tý yor. Ge le cek te, Gaz ze ve Yu ka rý Ka ra bað halk la rý, Kürt ler, I rak lý lar, Ce za yir li ler, Ce za yir sa va þý sý ra sýn da Fran sýz or du su saf la rýn da yer a lan Ce za yir li ler Fran sa ya ge le rek, ta ri hin ken di le ri ne ver me di ði ve ya he nüz ta ný ma dý - ðý hak la rý Fran sa da a ra mak is te ye cek ler dir. Se na to nun, ya sa ma a la nýn da ki bu yan lýþ gi - di þe bir son ve rip, ta rih çi le rin iþ le ri ni yap ma sý - na im kân sað la ya ca ðý ný ü mit e di yo ruz. TÜRKÝYE, AÝRBUS SÝPARÝÞÝNDEN VAZGEÇTÝÐÝNDE NE OLACAK? Hem Tür ki ye nin hem Er me nis tan ýn dos tu o lan Fran sa nýn, ta raf la rý bu ta rih sel an laþ maz lý ðý çöz me ko nu sun da baþ ba þa bý rak ma sý da ha uy - gun o lur du di yen Go u let, þun la rý kay det ti: Zi ra Fran sýz hu ku ku, 1915 soy ký rý mý ný ta ný mýþ týr ve Tür ki ye bu ko nu da bir u lus la r a ra sý uz man lar ko mis yo nu ku rul ma sý ný ka bul et miþ tir. Cum - hur baþ ka ný ta ra fýn dan ve ri len bu söz, he pi mi zin kriz le mü ca de le et me ye ih ti yaç duy du ðu bir dö - nem de Türk dost la rý mý zý ve Türk kö ken li Fran - sýz va tan daþ la rý ný uy gun suz ve hak sýz o la rak ya - ra la mýþ týr. Tür ki ye 100 A ir bus u ça ðý nýn si pa ri - þin den vaz geç ti ðin de cum hur baþ ka ný ne di ye - cek tir?. Nat ha li e Go u let, se na to da cum hu ri yet - çi ve mer kez ci bir lik gru bu ü ye si. Pa ris / a a Rus ya da 10 bin ler ye ni den mey dan lar da RUS YA NIN baþ þehri Mos ko va da 4 A ra lýk par la men to se çim le rin de ik ti dar par ti si Bir - le þik Rus ya le hi ne hi le ya pýl dý ðý ge rek çe si i le mu ha lif grup lar ye ni den mey dan la ra in di. A ka de mi ka Sa ha ro va Mey da ný nda top la - nan 10 bin ler ce ki þi Rus ya Baþ ba ka ný Vla di - mir Pu tin in Krem lin e dön me si ne de kar þý çýk tý. 10 A ra lýk ta Bo lot na ya Mey da ný nda ya pý lan 40 bin ki þi lik gös te ri ye gö re da ha faz la bir ka la ba lýk mey dan da top lan dý. Mey - da na a çý lan ya kýn çev re yol lar tra fi ðe ka pa tý - lýr ken, so ðuk ve kar lý ha va ya rað men gös te - ri ci ler mey da ný dol dur du. Yo ðun gü ven lik tedbirle ri a lý nan mey dan da yö ne tim kar þý tý dö viz ve pan kart lar dik kat çek ti. Pu tin siz Rus ya ve Te miz ve a dil se çim slo gan la rý a tan ka la ba lýk, ko nuþ ma la rý sýk lýk la al kýþ lan - dý. Sos yal að lar ü ze rin den or ga ni ze o lan grup lar, gös te ri mas raf la rý i çin de yak la þýk 100 bin do lar ba ðýþ top la dý. Ýn ter net ü ze rin - den yak la þýk 50 bin ki þi gös te ri le re ka tý la ca ðý ko nu sun da te yit ver di. Es ki Sov yet li der Mi - ha il Gor ba çov, mil yar der Mi ha il Pro ho rov, TV an kre me ni Le o nid Par fe nov, blog ya za - rý A lek sey Na va lin gi bi bir çok ün lü i sim de mey dan da o la ca ðý ný a çýk la mýþ tý. Rus ya Mer kez Se çim Ku ru lu ya pý lan in ce le me ler so nun da sa de ce 31 se çim mer ke zin de bir ký sým ih lâl ler ol du ðu na ka rar ver di. An cak ra ka mýn so nuç la rý ný et ki le me ye cek ka dar çok kü çük ol du ðu de ðer len dir me si ya pý lý - yor. Rus ya Baþ ba ka ný Pu tin, gös te ri le rin ar - ka sýn da ABD ol du ðu nu id di a e der ken, Rus - ya Dev let Baþ ka ný Dmit ri Med ve dev de gös te ri yap ma nýn va tan daþ lýk hak la rý i çin de ol du ðu nu, an cak ya sa lar çer çe ve sin de tep - ki le rin i fa de si nin de ö nem li ol du ðu nu sa vu - nu yor. Rus ya nýn u zak do ðu sun dan en ba tý ken ti ne ka dar on lar ca fark lý þehirde de gös - te ri ler de vam e di yor. Mos ko va / ci han

Kavga Bitmedi Daha Yeni Başlıyor & Tekel Güncesi Tekel Güncesi 1

Kavga Bitmedi Daha Yeni Başlıyor & Tekel Güncesi Tekel Güncesi 1 Kavga Bitmedi Daha Yeni Başlıyor & Tekel Güncesi Tekel Güncesi 1 Emek Kitaplığı: 1 Kitabın Adı: Kavga Bitmedi Daha Yeni Başlıyor Yayına Hazırlayan: Rojin Bahar Birinci Basım: Mart 2010 İSBN:xxxx Yayın

Detaylı

Uður DAÐLI - C.DAÐLI YENÝ EVRE

Uður DAÐLI - C.DAÐLI YENÝ EVRE Uður DAÐLI - C.DAÐLI YENÝ EVRE Uður DAÐLI - C.DAÐLI YENÝ EVRE Geniþletilmiþ Yeni Baský Yeni Dönem Yayýncýlýk Bas. Dað. Eðt. Hiz. Tan. Org. Tic. Ltd. Þti. Sofular Mah. Sofular Cad. 52/3 Fatih/ÝSTANBUL

Detaylı

Daima. Yoldaş Mektuplar

Daima. Yoldaş Mektuplar Daima Yoldaş Mektuplar 1 Ayışığı Kitaplığı Zindan Türkü Söylüyor / 2 Kitabın Adı: Daima Yayına Hazırlayan:Sıla Erciyes Birinci Basım: 19 Aralık 2009 İSBN:978-605-61008-3-3 Yayın Sertifika No:15814 Baskı:

Detaylı

Gü ven ce He sa b Mü dü rü

Gü ven ce He sa b Mü dü rü Güvence Hesabı nın dünü, bugünü, yarını A. Ka di r KÜ ÇÜK Gü ven ce He sa b Mü dü rü on za man lar da bi lin me ye, ta nın ma ya S baş la yan Gü ven ce He sa bı as lın da ye - ni bir ku ru luş de ğil.

Detaylı

ÝÇÝNDEKÝLER OKU... OKUT... DAÐITIMINI YAP... ABONE OL... ABONE BUL... Yurtiçi Abonelik Koþullarý: Yurtdýþý Abonelik Koþullarý:

ÝÇÝNDEKÝLER OKU... OKUT... DAÐITIMINI YAP... ABONE OL... ABONE BUL... Yurtiçi Abonelik Koþullarý: Yurtdýþý Abonelik Koþullarý: ÝÇÝNDEKÝLER Komünist Toplumun Zorunluluðu Venezuella Emekçileri... Ýsrail Ve Türkiye nin Kader Ortaklýðý... Ortadoðu Devrimleri... Denizler in Açtýðý Yoldan Zafere Kadar... Yaþasýn 1 Mayýs... Filistin

Detaylı

KATLÝAMI PKK YA ERGENEKON YAPTIRDI

KATLÝAMI PKK YA ERGENEKON YAPTIRDI SiyahMaviKýrmýzýSarý TIR BUGÜN BALIKESÝR DE, YARIN BURSA DA TRAKYA, BEDÝÜZZAMAN I BAÐRINA BASTI Ha be ri say fa 15 e SON ÞAHÝTLERDEN ALÝ DEMÝREL: RÝSALE-Ý NUR U ÖMER HALICI ÝLE TANIDIM Röporaj 8 de YGER

Detaylı

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 23 ARALIK 2010 PERÞEMBE/ 75 Kr DES ÝN ARAÞTIRMASI

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 23 ARALIK 2010 PERÞEMBE/ 75 Kr DES ÝN ARAÞTIRMASI SiyahMaviKýrmýzýSarý HR TÜRLÜ OYUN OYNANIYOR HAZIR ÇKM KIYMALARDA SAHTKÂRLIK Ha be ri say fa 6 da MADNLR ÝÞÇÝ BULAMIYOR LÜL TAÞI ÇIKARACAK ÝÞÇÝ YOK Ha be ri say fa 16 da YGR ÇK TN HA BR V RiR YIL: 41 SA

Detaylı

KEMALÝST YAPIYLA DEMOKRASÝ OLMAZ

KEMALÝST YAPIYLA DEMOKRASÝ OLMAZ SiyahMaviKýrmýzýSarý GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Y Türkiye nin AÝHM karnesi zayýf uha be ri say fa 5 te YIL: 42 SA YI: 14.772 AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR / 75 Kr www.ye ni as

Detaylı

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 1 OCAK 2011 CUMARTESÝ / 75 Kr

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 1 OCAK 2011 CUMARTESÝ / 75 Kr SiyahMaviKýrmýzýSarý YGER EK TEN HA BER VE RiR YIL: 41 SA YI: 14.673 AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR 1 OCAK 2011 CUMARTESÝ / 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr 2 0 ANAYASA YILI OLSUN

Detaylı

Y ASYA NIN BAHTININ MÝFTAHI, MEÞVERET VE ÞÛRÂDIR

Y ASYA NIN BAHTININ MÝFTAHI, MEÞVERET VE ÞÛRÂDIR SiyahMaviKýrmýzýSarý GERÇEKTEN HABER VERiR Y ENSTÝTÜ ELÝF ekimizi bugün bayinizden isteyin ASYA NIN BAHTININ MÝFTAHI, MEÞVERET VE ÞÛRÂDIR YIL: 42 SAYI: 14.771 / 75 Kr www.yeniasya.com.tr ÝSRAÝL ASKERÝ

Detaylı

Y AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR

Y AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR SiyahMaviKýrmýzýSarý Cemaatler maksatta birleþmeli usa id Nur sî, a sýl ö nem li o la nýn mak sat ta it ti fak ve it ti had ol du ðu na, bu nun dý þýn - da ki mes lek, meþ rep, me tod fark la rý nýn mü

Detaylı

Fa ni dün ya nýn bâ kî a da mý ol mak

Fa ni dün ya nýn bâ kî a da mý ol mak SiyahMaviKýrmýzýSarý 2 LÂHÝKA Fa ni dün ya nýn bâ kî a da mý ol mak Nur cu lar, De mok rat la ra bir nok ta-i is ti nad dýr Mâ nen es ki Ýt ti had-ý Mu ham me - dî den (asm) o lan yüz bin ler Nur cu lar

Detaylı

GER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 10 MAYIS 2012 PERÞEMBE/ 75 Kr YAYILIYOR

GER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 10 MAYIS 2012 PERÞEMBE/ 75 Kr YAYILIYOR Engelli gençlerin umre sevinci u3 Köprü ve otoyollar darphane gibi u10 Mucit gençler, Türkiye de yarýþýyor u6 Çocuklarýn din eðitimi ihtiyacý u12 2500 maaþla çoban aranýyor u16 66 AI BÝTÝREN, DOÐRU OKULA

Detaylı

YARGI DENETÝMÝ DESPOTÝZME DÖNÜÞMESÝN

YARGI DENETÝMÝ DESPOTÝZME DÖNÜÞMESÝN SiyahMaviKýrmýzýSarý HOBÝ KURSLARI STRES ATMAYA ÇOK ÝYÝ GELÝYOR HABERÝ SAYFA 13 TE ÇUKUROVA DA ÝLK KARPUZ HASADI YAPILDI HABERÝ SAYFA 11 DE GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Y YIL: 42 SA YI: 14.802 AS YA NIN BAH

Detaylı

Açýklama suç, gereði yapýlsýn

Açýklama suç, gereði yapýlsýn SiyahMaviKýrmýzýSarý GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Y TSK dan yargýya türban fiþleri uha be ri sayfa 4 te YIL: 42 SA YI: 14.769 AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR / 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr

Detaylı

Oyunu reformlarla bozun

Oyunu reformlarla bozun ONKOLOG DOKTOR VE SANATÇI TAYFUN HANCILAR: MÜZÝKLE TEDAVÝ PSÝKÝYATRÝ HASTALARINA OLUMLU ETKÝ YAPIYOR PROF. DR. GUDRUN KRAMER: MÜSLÜMANLAR DA DÝNLERÝNÝ YAÞAYABÝLMELÝ Erol Doyran ýn röportajý say fa 10 da

Detaylı

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR TURGUTLU DA KONFERANS Bediüzzaman sevgisi, salona sýðmadý HABERÝ SAYFA u6'da YÖRÜKLERÝN ASIRLIK GELENEÐÝ Toroslar a tarihî göç yeniden hayat buldu HABERÝ SAYFA u6 DA GER ÇEK TEN HA BER VE RiR YAS YA NIN

Detaylı

AÝHM den Rusya ya Risale-i Nur sorularý

AÝHM den Rusya ya Risale-i Nur sorularý SiyahMaviKýrmýzýSarý GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Antalya da Nur un bayramý uha be ri sayfa 15 te IL: 42 SA I: 14.773 AS A NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR / 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr

Detaylı

AB Bakanýndan çeliþkili mesajlar

AB Bakanýndan çeliþkili mesajlar YIL: 43 SA YI: 15.091 AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR 24 ÞUBAT 2012 CUMA / 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr AB Bakanýndan çeliþkili mesajlar SON KONUÞMASINDA TÜRKÝYE GÜCÜNÜ AB SÜRECÝNDEN

Detaylı

Devrim yasalarý varken Alevi açýlýmý olmaz

Devrim yasalarý varken Alevi açýlýmý olmaz SiyahMaviKýrmýzýSarý YAZAR MUSTAFA ÖZCAN: Ýslâm dünyasý ittihad yolunda uyavuz Topalcý nýn haberi sayfa 6 da DR. ENDER SARAÇ SORUYOR: Ya ruhlarýn obezliði nasýl tedavi edilecek? uha be ri say fa 13 te

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR ÝSLÂMLA BATI: TARÝHÎ KUCAKLAÞMA K Â Z I M G Ü L E Ç Y Ü Z Ü N Y A Z I D Ý Z Ý S Ý S A Y F A 9 D A YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR E LÝF ga ze te mi zin say fa la rýn da YIL: 43 SA YI: 15.128 AS YA NIN BAH TI

Detaylı

Sabýr ve direniþ çaðrýsý

Sabýr ve direniþ çaðrýsý SiyahMaviKýrmýzýSarý YARDIM KAMPANYASI DEVAM EDÝYOR ÞULE YÜKSEL ÞENLER: AVRUPA NIN EN BÜYÜK CAMÝSÝ TAMAMLANIYOR SUÇLU MASUMU AF EDEMEZ Haberi sayfa 16 da ODTÜ, ilk 500 üniversite arasýnda / 16 DA Röprotajý

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR DÜNYA RENKLERÝ SULTANAHMET TE Ýs tan bul ya rýn dan i ti ba ren üç gün bo - yun ca 75 ül ke nin öð ren ci le ri nin ka týl - dý ðý bu luþ ma ya sah ne o la cak. Renk - le rin bu luþ ma sý na ka tý lan

Detaylı

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 21 AÐUSTOS 2012 SALI/ 75 Kr EN GÜZEL MANZARA

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 21 AÐUSTOS 2012 SALI/ 75 Kr EN GÜZEL MANZARA ORHAN PAMUK: BAÞÖRTÜSÜNE TEPEDEN BAKANLAR BENÝ KIZDIRIYOR n HABERÝ SAYFA 8 DE GURBETÇÝLERÝN SEVÝNCÝ ABD DE BAYRAM NAMAZINDA CAMÝLER DOLDU TAÞTI n HABERÝ SAYFA 7 DE GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Y DARÜLACEZE

Detaylı

Þam da yakýlan ümit ýþýðý 100 yýldýr parlýyor

Þam da yakýlan ümit ýþýðý 100 yýldýr parlýyor SiyahMaviKýrmýzýSarý GER ÇEK TEN HA BER VE RiR YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR / 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr Ha liç te dün ya barýþý ko nu þul du u Ri sa le-i Nur Ens ti tü sünün

Detaylı

HAKSIZ YASAÐA GÜLÜNÇ GEREKÇE

HAKSIZ YASAÐA GÜLÜNÇ GEREKÇE SiyahMaviKýrmýzýSarý ÜSTADA BORCUMUZ VAR BÝZÝM ÝÇÝN ÇOK DEÐERLÝ, BÝZE ÜSTADIN HAYATI LÂZIM n Hi lal TV de Hür A dam fil miy le il gi li de ðer len dir me de bu lu nan ya zar Mus ta fa Ýs lâ moð lu, Üs

Detaylı

DERSÝM DE BÝR NUMARA KÝM?

DERSÝM DE BÝR NUMARA KÝM? ÝTALYAN PROFESÖRDEN NAMAZ JESTÝ uý tal ya da, o kul da na maz kılmak i çin üniversite yö ne ti mine baþ vu - ran Türk ký zý Me lek nur Soy lu nun so ru nu nu, pro fe sör o lan ho ca sý çöz dü. Me lek nur,

Detaylı

Mezun olamadýlar, çünkü þehit düþtüler

Mezun olamadýlar, çünkü þehit düþtüler SiyahMaviKýrmýzýSarý ua. Turan Alkan ualper Görmüþ ucemil Ertem ucengiz Aktar uhayreddin Karaman uhüseyin Gülerce uýbrahim Kiras umehmet Altan umustafa Akyol umümtaz er Türköne unecmiye Alpay uosman Can

Detaylı

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 10 ÞUBAT 2011 PERÞEMBE/ 75 Kr AKARYAKIT ÝSTASYONUNDA 13 KÝÞÝ YARALANDI

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 10 ÞUBAT 2011 PERÞEMBE/ 75 Kr AKARYAKIT ÝSTASYONUNDA 13 KÝÞÝ YARALANDI SiyahMaviKýrmýzýSarý Vatan sathýný mektep yapma idealine katký yapan kalemler B e k l e y i n i z YIL: 41 SA YI: 14.712 YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR

Detaylı

SAÐDUYUNUN SESÝ OYUNU BOZUYOR

SAÐDUYUNUN SESÝ OYUNU BOZUYOR Her yeni gün, yeni bir âlemin kapýsý. Âlemlerimizi hadis le nurlandýralým. 3 5 K U P O N A GER ÇEK TEN HA BER VE RiR YIL: 42 SA YI: 14.967YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR 23 EKÝM

Detaylı

MESCÝD-Ý AKSA HASRETÝ

MESCÝD-Ý AKSA HASRETÝ ÜSTADIN EVÝ HAZIR, AÇILIÞ EYLÜL DE ube di üz za man Sa id Nur sî nin E mir dað da 1944 ten son ra 16 se ne i ka met et ti ði e vin týp ký sý E mir dað ýn A da çal mev ki i ne yap tý rý lý yor ve bitmek

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR Diyanet ten lmanya daki din derslerine destek nhbrý 16 D Kur ân bülbülleri hafýzlýk icazetlerini aldýlar nhbrý SF 4 T TRÖR SÝD NURSÎ ÇÖZÜMÜ DOSMIZ KÝTPLÞTI nzisi SF 3 T GR ÇK TN H BR V RiR IL: 43 S I:

Detaylı

KAOSUN SEBEBÝ KEMALÝST VESAYET

KAOSUN SEBEBÝ KEMALÝST VESAYET ÝMAN HÝZMETÝ ÝLE HÜRRÝYET RAMAZAN DA HEDÝYE VERECEÐÝZ MÜCADELESÝ ÝÇ ÝÇE GÝDÝYOR Ýnsana Allah tan baþkasýna kul olmama þuurunu kazandýran iman hizmeti, hürriyetin de saðlam ve sarsýlmaz temelini inþa ediyor.

Detaylı

SEÇÝM YARDIMI ÜÇ PARTÝYE

SEÇÝM YARDIMI ÜÇ PARTÝYE SiyahMaviKýrmýzýSarý Said Nursî nin Müslümanca demokrasi tanýmý, tüm Müslüman dünya için çok önemli bir vizyon Mustafa Akyol/ Star yazarý 23 MART I bekleyiniz BÝR DOKTORA 640 KÝÞÝ DÜÞÜYOR Ha be ri sayfa

Detaylı

ÇAĞDAŞ TÜRK EDEBİYATI. Erdoğan Kâhyaoğlu. Öykü SUŞA İLE KİKİ YERLE GÖK ARASINDA. Çeviren: Aslı Özer. Resimleyen: Mengü Ertel

ÇAĞDAŞ TÜRK EDEBİYATI. Erdoğan Kâhyaoğlu. Öykü SUŞA İLE KİKİ YERLE GÖK ARASINDA. Çeviren: Aslı Özer. Resimleyen: Mengü Ertel Resimleyen: Mengü Ertel Erdoğan Kâhyaoğlu SUŞA İLE KİKİ YERLE GÖK ARASINDA ÇAĞDAŞ TÜRK EDEBİYATI Öykü Çeviren: Aslı Özer Erdoğan Kâhyaoğlu SUŞA İLE KİKİ YERLE GÖK ARASINDA Resimleyen: Mengü Ertel Mengü

Detaylı

BAÞÖRTÜSÜ aksesuar deðil

BAÞÖRTÜSÜ aksesuar deðil SiyahMaviKýrmýzýSarý GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Y "Þüphesiz ki ben, Allah tarafýndan gönderilmiþ bir sakýndýrýcý ve müjde vericiyim (Hûd Sûresi: 2) 22 Nisan da herkese YIL: 42 SA YI: 14.780 AS YA NIN BAH

Detaylı

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 3 OCAK 2011 PAZARTESÝ/ 75 Kr. çok etkilendik

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 3 OCAK 2011 PAZARTESÝ/ 75 Kr. çok etkilendik SiyahMaviKýrmýzýSarý YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR YIL: 41 SA YI: 14.675 AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR 3 OCAK 2011 PAZARTESÝ/ 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr Bediüzzaman dan EMEKLÝ

Detaylı

O GÖRÜÞMEYÝ M. KEMAL ÝSTEDÝ

O GÖRÜÞMEYÝ M. KEMAL ÝSTEDÝ SiyahMaviKýrmýzýSarý Cuma günü herkese ücretsiz l152 SAYFA lkuþe KÂÐIDA lrenklý BASKI, l215 FOTOÐRAF l21x27 EBADINDA YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR YIL: 41 SA YI: 14.676 AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ

Detaylı

CAMÝLER ÇOCUKLARLA ÞENLENECEK. n HABERÝ SAYFA 9 DA. GER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR

CAMÝLER ÇOCUKLARLA ÞENLENECEK. n HABERÝ SAYFA 9 DA. GER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR CAMÝLER ÇOCUKLARLA ÞENLENECEK n HABERÝ SAFA 9 DA GER ÇEK TEN HA BER VE RiR FATÝH PROJESÝNÝN MALÝETÝ 8 MÝLAR n HABERÝ SAFA 3 TE IL: 43 SA I: 15.200 AS A NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR

Detaylı

ALÝ AKBAÞ: 5816 SAYILI KANUNU KALDIRIN, TÜRKÝYE YE YAKIÞMIYOR Koruma Kanunu bu ülkenin ayýbý

ALÝ AKBAÞ: 5816 SAYILI KANUNU KALDIRIN, TÜRKÝYE YE YAKIÞMIYOR Koruma Kanunu bu ülkenin ayýbý ALÝ AKBAÞ: 5816 SAILI KANUNU KALDIRIN, TÜRKÝE E AKIÞMIOR Koruma Kanunu bu ülkenin ayýbý da ukocaeli Kartepe Ýnsan Haklarý Derneði üyesi aktivistlerin yargýlandýðý, Atatürk e hakaret dâvâsýnýn dün gerçekleþen

Detaylı

HAK ÝHLÂLLERÝ DÜNYAYI KUÞATTI

HAK ÝHLÂLLERÝ DÜNYAYI KUÞATTI SiyahMaviKýrmýzýSarý Bediüzzaman dan ilham alýnsýn umemur-sen Tür ki ye Bu luþ ma sýn da Tür ki ye de so run la rýn a þýl ma sý i çin kar deþ li ðin ö ne mi - ne te mas e den Memur-Sen Genel Baþkaný Ah

Detaylı

ÝSVÝÇRE PARASINDA RIZIK ALLAH TANDIR YAZIYOR n H ü s e y i n U z u n u n Ý s v i ç r e. GER ÇEK TEN HA BER VE RiR

ÝSVÝÇRE PARASINDA RIZIK ALLAH TANDIR YAZIYOR n H ü s e y i n U z u n u n Ý s v i ç r e. GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Ri sa le-i Nur Ens ti tü sü ta ra fýn dan or ga ni ze e di len 3. Ri sa le-i Nur Genç lik Þö le ni, bugün sa at 14.00 te, An ka ra A na do lu Gös te ri ve Kon gre Mer ke zin de ya pý la cak. RÝSALELER

Detaylı

O TARTIÞMAYA BÝR BELGE DAHA

O TARTIÞMAYA BÝR BELGE DAHA SiyahMaviKýrmýzýSarý BAYÝNÝZDEN ÝSTEYÝNÝZ l152 SAYFA lkuþe KÂÐIDA lrenklý BASKI, l215 FOTOÐRAF l21x27 EBADINDA Y GERÇEKTEN HABER VERiR YARIN: HAFTA SONU ÝLÂVESÝ ASYA NIN BAHTININ MÝFTAHI, MEÞVERET VE ÞÛRÂDIR

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR YIL: 43 SA YI: 15.111 AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR / 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr ÖZEL ANA OKULLARI SIKINTILI YARGITAY BAÞKANI: SÜREÇ DEVAM EDÝYOR

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR ve Ýslâm birliði dünya barýþý Þam dan Sa ray bos na ya ntahlýl KÖÞESÝ SAFA 3 TE Balkanlar daki mirasýmýzla hasret gidermek nnejat EREN ÝN AZISI SAFA 2 DE K Â Z I M G Ü L E Ç Ü Z Ü N A Z I D Ý Z Ý S Ý S

Detaylı

Kur ân ý okuyunuz. Çünkü Kur ân, Kýyamet Günü okuyanlarýna þefaat etmek için gelir. GER ÇEK TEN HA BER VE RiR

Kur ân ý okuyunuz. Çünkü Kur ân, Kýyamet Günü okuyanlarýna þefaat etmek için gelir. GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Kur ân ý okuyunuz. Çünkü Kur ân, Kýyamet Günü okuyanlarýna þefaat etmek için gelir. (Hadis-i Þerif) Mühim bir vazifemiz: Kur ân öðretmek YAZISI SAYFA 2 DE Y A K I N D A GER ÇEK TEN HA BER VE RiR YIL: 43

Detaylı

DAYATILAN ANAYASA SÝVÝL OLMAZ

DAYATILAN ANAYASA SÝVÝL OLMAZ SiyahMaviKýrmýzýSarý AVRUPA NIN EN BÜYÜK VE MODERN CAMÝÝ HABERÝ SAYFA 7 DE BENZÝNE YÝNE ZAM GELDÝ HABERÝ SAYFA 6 DA GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Y YIL: 42 SA YI: 14.820 AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR K N Y N Y R LKOLÝZM bru Olur sordu; Prof. Dr. Ýbrahim Balcýoðlu, v. Muharrem Balcý, Dr. Itýr Tarý Cömert, Doç. Dr. Osman balý, Kübra Yýlmaztürk, Bahattin Koç ve Süleyman Kösmene cevapladý. 12. SYFD 17

Detaylı

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 9 OCAK 2011 PAZAR / 75 Kr

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 9 OCAK 2011 PAZAR / 75 Kr SiyahMaviKýrmýzýSarý SÜSLÜ REKLÂMLARLA ÖZENDÝRÝLÝYOR ÝLÂÇ REKLÂMLARI HALKIN SAÐLIÐINI TEHDÝT EDÝYOR Ha be ri say fa 15 e YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR ÝSKENDERÝYE DE NOEL TÖRENÝNE KATILDILAR MÜSLÜMANLAR KÝLÝSEDE

Detaylı

u AB Ko mis yo nu nun Ge niþ le me den So rum lu ü ye si Ste fan Fü le, de mok ra tik top lum lar da he sap SURÝYE DE ESKÝ BAKANLAR YÝNE GÖREVDE

u AB Ko mis yo nu nun Ge niþ le me den So rum lu ü ye si Ste fan Fü le, de mok ra tik top lum lar da he sap SURÝYE DE ESKÝ BAKANLAR YÝNE GÖREVDE SiyahMaviKýrmýzýSarý Meþ ve ret ve þû râ sür dü rü le bi lir ba rý þýn a nah ta rý dýr up rof. Dr. Do ðu Er gil, An tal ya da gerçekleþtirilen Sa id Nur sî ye Gö re Ýs lâm Top lum la rý nýn Ge le ce ði

Detaylı

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR Nasýl bir eðitimle hapishaneler dershane olur u11 Yaþlýlarýn da bir kreþi olacak u15 SAÐLIK DURUMU CÝDDÝYETÝNÝ KORUYOR ÞEYH NÂZIM DUA BEKLÝYOR ukktc li Nak þi ben di Þey hi Nâ zým Kýb rý sî nin sað lýk

Detaylı

GER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 12 MART 2012 PAZARTESÝ / 75 Kr.

GER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 12 MART 2012 PAZARTESÝ / 75 Kr. KARÝKATÜRÝST ÝBRAHÝM ÖZDABAK: GERÇEK SANATÇI, KÂÝNATI ARATAN ALLAH TIR HABERÝ SAFA u4 TE 10. KÝTAP FUARI BURSA KÝTABA DODU HABERÝ SAFA u16 DA GER ÇEK TEN HA BER VE RiR GÜL ÜN ÝLGÝNÇ ÖZELLÝÐÝ HABERÝ SAFA

Detaylı

BAYRAM BARIÞ VE HUZUR GETÝRSÝN

BAYRAM BARIÞ VE HUZUR GETÝRSÝN OUUCUIMIZI GÜNÞ SSMZ V OUZ Gazeemizde bayramlaþma Gazeemiz okuyucularý, her bayramda olduðu gibi bu bayramda da sanbul- Güneþli deki merkez esislerimizde bayram namazýný kýlmak ve bayramlaþmak üzere bir

Detaylı

MAAÞ ARTTI ÝTÝBAR DÜÞTÜ

MAAÞ ARTTI ÝTÝBAR DÜÞTÜ ÂKÝF, MISIR ÝÇÝN DE ÖNEMLÝ u Ve fa tý nýn 75. yýl dö nü mün de Mý sýr da da a ný lan istiklâl þa iri Meh met  kif i çin, Man su ra Ü ni ver si te si Öð re tim Gö rev li si Doç. Dr. Ab dul lah A ti ye,

Detaylı

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR Hasan Kanaatlý VAHDETÝ PEKÝÞTÝRMELÝÝZ EHLÝBET ÂLÝMLERÝ DERNEÐÝ BAÞKANI HASAN KANAATLI: MÜSLÜMANLAR ARASINDA VAHDET SORUNU OK. SORUN VAHDETÝN GÜÇLENMEMESÝ, AILMAMASI VE PEKÝÞTÝRÝLMEMESÝ. MÜSLÜMANLAR KENDÝ

Detaylı

BEDEN DE, BEBEK DE ALLAH IN EMANETÝDÝR

BEDEN DE, BEBEK DE ALLAH IN EMANETÝDÝR Sizin en hayýrlýnýz, Kur'ân'ý öðrenen ve öðreteninizdir. (Hadis-i Þerif) ÝLK KUPON 8 HAZÝRAN CUMA GÜNÜ GER ÇEK TEN HA BER VE RiR YIL: 43 SA YI: 15.192 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr BEDEN DE, BEBEK DE ALLAH

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR KAPÝTALÝZM ÇARE OLMADI Ýngil te re Ti ca ret ve Ya tý rým Ba ka ný Lord Step - hen Gre en: Ka pi ta lizm, Av ru pa da ol sun, dün ya da ol sun, gü nü mü zün sos yal ge liþ me le - ri ne kar þý lýk ve re

Detaylı

Kardeþlik nutuklarý yetmez

Kardeþlik nutuklarý yetmez SiyahMaviKýrmýzýSarý Dünyevîleþtirme tuzaklarý Bir ta raf tan Ke ma lizm, bir ta raf tan kü re sel ka pi ta lizm, dün ye vî leþ tir me tu zak la rýna di ren me ye de vam e den son ka le du ru mun da ki

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR Kâzým Güleçyüz Ahmet Taþgetiren Dr. Cemil Ertem Oral Çalýþlar rd. Doç. Dr. Cengiz Aktar Mustafa Özcan Ali Bulaç Mustafa Akyol Nazlý Ilýcak Nuray Mert Mehmet Barlas Mehmet Altan usuf Kaplan B E K L E Ý

Detaylı

Devlet yasak ve istismar kýskacýnda

Devlet yasak ve istismar kýskacýnda ALMANYA ADALET BAKANI LEUTHEUSSER-SCHNARRENBERGER, DÝYANET ÝÞLERÝ BAÞKANI GÖRMEZ Ý ZÝYARET ETTÝ Her kes di ni ni ya þa ya bil me li HERÞEYE KURAL KOYMAK GEREKMEZ nal man ya A da let Ba ka ný Le ut he us

Detaylı

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR SiyahMaviKýrmýzýSarý Zaman cemaat zamanýdýr ZAMAN CEMAAT ZAMANIDIR ÝFADESÝNÝ ESERLERÝNDE DEFAATLE TEKRARLAYAN BEDÝÜZZAMAN SAÝD NURSÎ, ÝNSANLARDAKÝ CEMAATLEÞME ÝHTÝYACININ NEREDEN KAYNAKLANDIÐINI SOSYAL

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR ATOM ÝÇÝ ÂLEMDE NELER VAR? ÝLERLEEN GÜNÜMÜZ BÝLÝMÝ, ATOMUN KENDÝ ÝÇÝNDE BAMBAÞKA BÝR ÂLEM OLDUÐUNU; HEM ATOMUN, HEM DE ÝÇ ÂLEMÝNÝ OLUÞTURAN UNSURLARIN SÜREKLÝ BÝR HAREKETLÝLÝK VE GELÝÞ-GÝDÝÞ HALÝNDE OLDUÐUNU

Detaylı

Afrika, Van için gözyaþý döküyor

Afrika, Van için gözyaþý döküyor FAKÝRLER SEVÝNDÝ ÇAD A KURBAN YARDIMI MURAT SAYAN IN HABERÝ SAYFA 7 DE ANNELERÝNÝN KUCAÐINDA ÇOCUKLAR DA HACI OLDU HABERÝ SAYFA 16 DA GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Y YIL: 42 SA YI: 14.983 AS YA NIN BAH TI

Detaylı

HABERÝ SAYFA 12 DE. 21 MAYIS 2011 CUMARTESÝ/ 75 Kr ÇAÐRI, ÝSRAÝL Ý SARSTI. O ba ma, sü rek li iþ ga lin Ýs ra il e as la

HABERÝ SAYFA 12 DE. 21 MAYIS 2011 CUMARTESÝ/ 75 Kr ÇAÐRI, ÝSRAÝL Ý SARSTI. O ba ma, sü rek li iþ ga lin Ýs ra il e as la SiyahMaviKýrmýzýSarý FÝLÝPÝNLÝLER, RÝSÂLE-Ý NUR A SAHÝP ÇIKIYOR FARUK ÇAKIR IN RÖPORTAJI SAYFA 13 TE AÞIRI ÝNTERNET KULLANIMI BEYNE ZARARLI HABERÝ SAYFA 12 DE GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Y HAFTA SONU ilâvemizi

Detaylı

Mo dern za man la rýn Müs lü -

Mo dern za man la rýn Müs lü - intikâd Ýçtihad Kapýsý Nereye Açýlýr ya da Dinler Arasý Diyaloðun Öteki Yüzü Mo dern za man la rýn Müs lü - man lar a en bü yük he di - ye si nin, ku yu ya in me de kul lan ma mýz için eli mi ze tu tuþ

Detaylı

Y AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR

Y AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR SiyahMaviKýrmýzýSarý Toplumun sosyal bir gerçeði: CEMAATLER lcemaat gerçeði lcemaat-birey iliþkileri lbiat kültürü ve cemaat lcemaatler ve devlet lcemaatlerin karþý karþýya olduðu dünyevîleþme tuzaklarý

Detaylı

ELBÝRLÝÐÝYLE KARARTMA

ELBÝRLÝÐÝYLE KARARTMA IL: 43 SA I: 15.092 AS A NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR / 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr BATILI ÜLKELER DERS ALSIN Tür ki ye Ý ran ý i yi ta nýr uu lus la ra ra sý Kriz Gru bu, Ba tý lý

Detaylı

SURÝYE DEN ÖNCE ÝÇERÝYÝ HALLEDÝN

SURÝYE DEN ÖNCE ÝÇERÝYÝ HALLEDÝN CUMA GÜNÜ HERKESE... GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Y YIL: 43 SA YI: 15.255 AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR / 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr SURÝYE DEN ÖNCE ÝÇERÝYÝ HALLEDÝN Çatýþmalar

Detaylı

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR Engeller, ihlâs, sebat ve metanetle bertaraf edilir YAZI nkâzim GÜLEÇYÜZ ÜN DÝZÝSÝ SAYFA 9 DA GER ÇEK TEN HA BER VE RiR YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR Çocuklarýnýzý þu üç haslet

Detaylı

GER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 1 HAZÝRAN 2012 CUMA 75 Kr ULUDERE MECLÝSTE

GER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 1 HAZÝRAN 2012 CUMA 75 Kr ULUDERE MECLÝSTE nsanýn rahatý tembellikte deðil, meþakkatte nkâzim GÜLEÇYÜZ Ü YZI DZS SYF 11 DE En faziletli ibadet Kur ân okumaktýr. (Hadis-i Þerif) LK KUPO 8 HZR CUM GÜÜ GER ÇEK TE H BER VE RiR YIL: 43 S YI: 15.188

Detaylı

4. DALGADA 17 GÖZALTI

4. DALGADA 17 GÖZALTI ÇOK GÜZEL SÖZLER BUNLAR DEVRÝMLER EN BÜÜK DARBEÝ SANATA VURDU uaylýk sinema dergisi Film Arasý na konuþan ünlü oyuncu ve yönetmen ýlmaz Erdoðan, çarpýcý açýklamalarda bulundu. Toplum mühendisliðinin toplumsal

Detaylı

Töreni býrak, iþsiz gençlere bak

Töreni býrak, iþsiz gençlere bak GÖNÜLLÜ DOKTORLARDAN GAZZE YE SAÐLIK ÇIKARMASI HABERÝ SAYFA u16 DA YAZ GELDÝ, TEHLÝKE ARTTI BAKANDAN KÖYLÜYE KENE UYARISI HABERÝ SAYFA u3 TE AZMÝN ZAFERÝ 80 YAÞINDA OKUMAYI ÖÐRENDÝ HABERÝ SAYFA u16 DA

Detaylı

Tüketim çýlgýnlýðý aileyi tüketmesin

Tüketim çýlgýnlýðý aileyi tüketmesin SiyahMaviKýrmýzýSarý KUR ÂN-I KERÝMÝ TAÞA ÝÞLÝYOR HABERÝ SAYFA 10 DA DEMOKRASÝ MÜCADELESÝ KARARLILIK ÝSTER uosmanlýdan bugüne demokratikleþme sürecimizin önemli kilometre taþlarý... LATÝF SALÝHOÐLU'NUN

Detaylı

Kan dökmekle ZAFER OLMAZ

Kan dökmekle ZAFER OLMAZ RAMAZAN SAYFALARIMIZ BUGÜN 14 ve 15 TE GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Bugün gazetenizle birlikte ücretsiz Y YIL: 43 SA YI: 15.237 AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR / 75 Kr www.ye ni as

Detaylı

BEDELLÝ MEMNUN ETMEDÝ Askerlikte sistem deðiþmeli

BEDELLÝ MEMNUN ETMEDÝ Askerlikte sistem deðiþmeli EBRU OLUR UN RÖPORTAJLARI PAZARTESÝ YENÝ ASYA'DA AB DÜ LA ZÝZ TAN TÝK (E ÐÝ TÝM CÝ -YA ZAR): Te le viz yo nun a i le yio lum suz et ki le di ðigöz lem le ne bil mek te dir. Ö zel lik le son dö nem ler

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR PAPA DAN ARAPÇA DUÂ u16 DA ÇÝVÝSÝZ CAMÝYE BÜYÜK ÝLGÝ u16 DA ENSTÝTÜ SAYFASI u12 DE OYUNCAK, ÇOCUKLARIN PSÝKOLOJÝK DURUMUNU BELÝRLÝYOR u13 TE YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR YIL: 43 SA YI: 15.321 AS YA NIN BAH

Detaylı

ÜMÝT VEREN BULUÞMALAR YA GE LDÝ; FÝLÝSTÝNLÝLERÝ BÝRLEÞTÝREN ANLAÞMA YÜRÜRLÜÐE GÝRDÝ.

ÜMÝT VEREN BULUÞMALAR YA GE LDÝ; FÝLÝSTÝNLÝLERÝ BÝRLEÞTÝREN ANLAÞMA YÜRÜRLÜÐE GÝRDÝ. SiyahMaviKýrmýzýSarý BU YIL BUÐDAY BOL OLACAK NÝSAN YAÐMURLARI VERÝMÝ ARTTIRACAK uha be ri sayfa 11 de DOÐUDAKÝ OLAYLAR VE NUR TALEBELERÝ DEVLET, MÝLLETÝ VE DEÐERLERÝYLE BARIÞMALI umustafa Öztürkçü/ sayfa

Detaylı

ÖÐRETMEN YETÝÞTÝRME SÝSTEMÝ TIKANDI

ÖÐRETMEN YETÝÞTÝRME SÝSTEMÝ TIKANDI SiyahMaviKýrmýzýSarý EVLÝLÝK PROGRAMLARI KALDIRILSIN HABERÝ SAYFA 5 TE GÜVENLÝ ÝNTERNETTE FORMÜL ARAYIÞI HABERÝ SAYFA 3 TE GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Y YIL: 42 SA YI: 14.816 AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA

Detaylı

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 12 MAYIS 2011 PERÞEMBE/ 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr. GÜNEYDE DE 3 ÖLÜ VAR Tank lar Hu mus u

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 12 MAYIS 2011 PERÞEMBE/ 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr. GÜNEYDE DE 3 ÖLÜ VAR Tank lar Hu mus u SiyahaviKýrmýzýSarý Vatikan da Çözüm slâmda diyor BRIÞ, UHBBT V KRDÞLÐ DÂVT DYORUZ u Su u dî ra bis tan ýn ta nýn mýþ ilim ve fi kir a dam la rýn dan Prof. Dr. b dul lah bin b dü la ziz el-us lih, dün

Detaylı

Yeni Çaðrý çekiliyor ÞÝMDÝ DE KARÝKATÜR TAHRÝKÝ / 7 DE AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 20 EYLÜL 2012 PERÞEMBE / 75 Kr

Yeni Çaðrý çekiliyor ÞÝMDÝ DE KARÝKATÜR TAHRÝKÝ / 7 DE AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 20 EYLÜL 2012 PERÞEMBE / 75 Kr FRANSA DIÞÝÞLERÝ BAKANI Kara film hem Batýyý, hem Doðuyu rahatsýz etti Fransa Dýþiþle ri Ba ka ný La u rent Fa bi us, Pey gam be ri mi ze ha ka ret i çe ren ve Müs lü man la rýn þid det li tep ki le ri

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR BOSNA NIN HAFIZASI ESKÝ GÖRÜNÜMÜNE KAVUÞTU nhaberý SAYFA 4 TE ÇOCUKLARI ASKERE ALAN ÜLKELER UTANDIRILACAK nhaberý SAYFA 16 DA Vatan Þaþmaz: Ekrandaki müstehcen esprilere karþýyým/ 4 te 50 SÝVÝL TOPLUM

Detaylı

ÝS LÂM YA ÞAR (E ÐÝ TÝM CÝ-YA ZAR)- Ço cuk fýt ra tý sa nal â le mede ðil, ha yal â le mi ne â þi nâ dýr. Ha ya tý ha yal ku ra rak

ÝS LÂM YA ÞAR (E ÐÝ TÝM CÝ-YA ZAR)- Ço cuk fýt ra tý sa nal â le mede ðil, ha yal â le mi ne â þi nâ dýr. Ha ya tý ha yal ku ra rak EBRU OLUR UN RÖPORTAJLARI YARIN YENÝ ASYA'DA Ço cuk fýt ra tý sa nal â le mede ðil, ha yal â le mi ne â þi nâ dýr. Ha ya tý ha yal ku ra rak ta ný ma ya ça lý þýr. Þim di ki ço cuk lar ön le rin de ki

Detaylı

GER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 13 EKÝM 2011 PERÞEMBE/ 75 Kr. ilerlemeli

GER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 13 EKÝM 2011 PERÞEMBE/ 75 Kr. ilerlemeli Helâl gýda konferansý baþlýyor nha be ri sayfa 6 da Viyana Kar di nal inden Müs lü man la ra zi ya ret Viyana Kardinali Baþpiskopos Christoph Schönborn, Avusturya-Türk Ýslâm Birliði Genel Merkezini ziyaret

Detaylı

ÖÐRENCÝ ANDINA DANIÞTAY ZIRHI

ÖÐRENCÝ ANDINA DANIÞTAY ZIRHI SiyahMaviKýrmýzýSarý DEÐERLER EÐÝTÝMÝ, SÝSTEMÝN NERESÝNDE? MEHMET YAÞAR VE ELÝF NUR KURTOÐLU NUN EÐÝTÝMCÝ MEHMET TEBER ÝLE YAPTIÐI RÖPORTAJ HAFTA SONU NDA HAFTA SONU ÝLÂVENÝZÝ BAYÝNÝZDEN ÝSTEMEYÝ UNUTMAYIN

Detaylı

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 26 MART 2011 CUMARTESÝ/ 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 26 MART 2011 CUMARTESÝ/ 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr SiyahMaviKýrmýzýSarý ISPARTA DAKÝ TARÝH DÜÞMANLIÐINA STK TEPKÝSÝ / 6 da DÜNYA BARIÞI BU PANELDE ELE ALINACAK / 3 te GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Y Ýlavemizi bayinizden isteyin YIL: 42 SA YI: 14.756 AS YA

Detaylı

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR GER ÇEK TEN HA BER VE RiR BEKLEYÝNÝZ... YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR YIL: 42 SA YI: 15.082 / 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr KÝÞÝYE ÖZEL YASA, DARBE HESAPLAÞMASINA DA ZARAR VERÝR

Detaylı

Terörü demokratik anayasa bitirir

Terörü demokratik anayasa bitirir 01:01.qxd 12/8/2010 8:15 AM Page 1 SiyahMaviKýrmýzýSarý KAOS VE KADIN SEMPOZYUMU AÝLE, AHLÂKÎ ZENGÝNLÝÐÝN KAYNAÐIDIR E lif Nur Kur toð lu nun ha be ri say fa 13 te Akýllý iþaretler çocuklarý koruyacak/

Detaylı

AB YE REST KÝME YARAR?

AB YE REST KÝME YARAR? SiyahMaviKýrmýzýSarý 22 NÝSAN I BEKLEYÝNÝZ... ukuraklik ENDÝÞESÝ ORTADAN KALKTI ÇÝFTÇÝNÝN NÝSAN YAÐMURU SEVÝNCÝ nha be ri sayfa 6 da utarýhîkýmlýðýne KAVUÞACAK SARAYBOSNA TEKRAR ÝLÝM ÞEHRÝ OLACAK nha be

Detaylı

ANAYASA, SEÇÝME KURBAN EDÝLMESÝN

ANAYASA, SEÇÝME KURBAN EDÝLMESÝN ARAFAT HEYECANI DÝYANET Ýþ le ri Baþ kan lý ðý, A ra fat a çýk - ma yý bek le yen ha cý a day la rý na yö ne lik ha zýr lýk la rý ný ta mam lar ken, ha cý a day la - rý ný A ra fat vak fe si he ye ca ný

Detaylı

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 9 ARALIK 2010 PERÞEMBE/ 75 Kr

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 9 ARALIK 2010 PERÞEMBE/ 75 Kr SiyahMaviKýrmýzýSarý KADIN VE KIZLAR ÇOÐUNLUKTA 4.8 MÝLYON KÝÞÝNÝN OKUMA YAZMASI YOK Ha be ri say fa 3 te SPORDAN SORUMLU DEVLET BAKANI ÖZAK: STADLARDA SUÇ ÝÞLEYEN ANINDA GÖZETÝME ALINSIN Ha be ri Spor

Detaylı

GER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 16 TEMMUZ 2012 PAZARTESÝ/ 75 Kr

GER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 16 TEMMUZ 2012 PAZARTESÝ/ 75 Kr GR ÇK TN H BR V RiR B K L N Z... IL: 43 S I: 15.233 S NIN BH TI NIN MF T HI, MÞ V RT V ÞÛ RÂ DIR 16 TMMUZ 2012 PZRTS/ 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr skerin her dediði doðru ise BU ÇLÞKLR N? DÜ ÞN U Ç ÐI

Detaylı

Afetler ve İlişkilerimiz

Afetler ve İlişkilerimiz Afetler ve İlişkilerimiz DEPREM KAYIPLARIMIZ VE YAS Sayfa 2 DEPREM, KAYIPLAR VE EŞLER ARASI İLİŞKİLER Sayfa 10 DEPREM, KAYIPLAR VE DOSTLUKLAR Sayfa 14 DEPREM KAYIPLARIMIZ VE YAS Aşa ğı da ki bil gi ve

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR B L Y N Z... YGR Ç TN H BR V RiR VDOR CUHURBÞNI RFL CORR DLGDO: yasofya dan etkilendim, kýzýmýn ismini Sofya koydum nha be ri say fa 8 de YIL: 43 S YI: 15.112 S Y NIN BH TI NIN F T HI, Þ V RT V ÞÛ RÂ DIR

Detaylı

SIRA BÝZÝM DARBECÝLERDE

SIRA BÝZÝM DARBECÝLERDE SiyahMaviKýrmýzýSarý ÝSTANBUL UN ÞEHÝRLERÝ BELGESELÝ MEKKE VE MEDÝNE YÝ ÝSTANBUL KORUYOR Elif Kurtoðlu nun haberi say fa 10 da ENGELLERÝ SINAVLA AÞACAKLAR Ha be ri say fa 3 te BÝNLERCE YILLIK ESERLER HÂLÂ

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR Risâle-i Nur Enstitüsü ile Uluslararasý Saraybosna Üniversitesinin ortaklaþa düzenlediði panelde, Bediüzzaman'ýn Medresetüzzehra projesini vurgulayan önemli mesajlar verilirken, söz konusu etkinliðin bu

Detaylı

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR En önemli vazife: Ýman eðitimi BÝR ÝMAN EÐÝTÝMÝ SEFERBERLÝÐÝ BAÞLATMAK EN ÖNEMLÝ VE ÖNCELÝKLÝ GÖREV OLMA ÖZELLÝÐÝNÝ KORUYOR. ÝMAN HÝZMETÝNE ÝHTÝYAÇ

Detaylı

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR Bediüzzaman ýn ÝZÝNDE, TÝFLÝS YOLLARINDA... UMUT YAVUZ UN KALEMÝNDEN 15 TE GER ÇEK TEN HA BER VE RiR BEKLEYÝNÝZ... YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR YIL: 42 SA YI: 15.081 / 75 Kr

Detaylı

ASIL UCUBE BU KANUN. ne den dü þü yor? Tür ki ye, kýs men öz gür ALMAN BAKAN ÝMAMLARI ZÝYARET ETTÝ HÜR ADAM HEDEFÝNE ULAÞTI

ASIL UCUBE BU KANUN. ne den dü þü yor? Tür ki ye, kýs men öz gür ALMAN BAKAN ÝMAMLARI ZÝYARET ETTÝ HÜR ADAM HEDEFÝNE ULAÞTI SiyahMaviKýrmýzýSarý YÖNETMEN TANRISEVER: HÜR ADAM HEDEFÝNE ULAÞTI Ha be ri say fa 16 da ALMANCA ÖÐRENMEK HERKESÝN YARARINA ALMAN BAKAN ÝMAMLARI ZÝYARET ETTÝ Ha be ri say fa 11 de YIL: 41 SA YI: 14.687

Detaylı

Din derslerinde Atatürk ün iþi ne?

Din derslerinde Atatürk ün iþi ne? SiyahMaviKýrmýzýSarý 138 YÖRESEL ÜRÜN TESCÝL ALDI BAKLAVA GAZÝANTEP ÝN ÇÝÐ KÖFTE ÞANLIURFA NIN Ha be ri say fa 11 de KAYSERÝ'DE ÖRNEK UYGULAMA HÜR ADAM ÝZLEYÝCÝLERÝNE YENÝ ASYA DAN BÝLGÝLENDÝRME YHa be

Detaylı

GERÇEKTEN HABER VERiR ASYA NIN BAHTININ MÝFTAHI, MEÞVERET VE ÞÛRÂDIR. 5 MAYIS 2012 CUMARTESÝ/ 75 Kr

GERÇEKTEN HABER VERiR ASYA NIN BAHTININ MÝFTAHI, MEÞVERET VE ÞÛRÂDIR. 5 MAYIS 2012 CUMARTESÝ/ 75 Kr 3. Â- U GÇ ÞÖ ÖC U Â-I IÞI, O ÜÜ ODU Genç aidler yarýn nkara da buluþuyor nnemin ve babamýn hidayee ermesi için duâ edin isâle-i ur nsiüsü arafýndan organize edilen 3. isâle-i ur Gençlik Þöleni, yarýn

Detaylı