PSĠKOTERAPĠ ENSTĠTÜSÜ Ġstanbul

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "PSĠKOTERAPĠ ENSTĠTÜSÜ Ġstanbul"

Transkript

1 PSĠKOTERAPĠ ENSTĠTÜSÜ Ġstanbul

2 KuruluĢ: 2005 Kurucu: Tahir ÖZAKKAġ,M.D.,Ph.D.

3 Psikterapi Enstitüsü nün amacı, ülkemiz insanının kültürel, geleneksel ve yerel yapısına uygun psikterapi teknik ve yaklaģımlarının belirlenmesi, dünya uygulamalarının geçerlilik ve güvenirliğinin saptanması, psikterapi uygulamalarının yasal altyapısının luģturulması için savunuculuk (advcacy) ve iletiģim ağı (netwrking) çalıģmalarının yürütülmesi, ruh sağlığı prfesynellerinin uygulama bilgi ve becerilerinin geliģtirilmesine destek lunmasıdır. Psikterapi Enstitüsü, psikiyatrist, psiklg ve dktrlardan luģan, farklı çalıģma alanlarında uzmanlaģmıģ kadrsu ile psikterapi çalıģmalarına devam etmektedir.

4

5 Ekibimiz alfabetik sırayla Dr.Hacı BÜYÜKBESNİLİ 1965 K. MaraĢ dğumludur. Ġlk ve rta öğrenimini, K. MaraĢ ta tamamlamıģtır. Ġstanbul Üniversitesi CerrahpaĢa Tıp Fakültesi nden 1990 yılında mezun lmuģtur yıllarında sırasıyla Adıyaman-Besni Devlet Hastanesi acil hekimliği, yıllarında Bilecik te pratisyen hekimlik yapmıģtır dan bu yana Kartal Belediye Tabipliği görevini yürtümektedir. Psikterapi Enstitüsü bünyesinde aldığı Bütüncül Psikterapi Eğitimini tamamladıktan snra aynı kurumda terapist larak çalıģmaktadır. Hipnz ve Psikterapi Derneklerine üyedir. ÇalıĢma ve ilgi alanları; kiģilik bzuklukları ile terapötik iliģki ve teknikleridir. Yrd.Dç.Dr.Ahmet ÇORAK Ahmet Çrak 1965 yılında Afyn da dğdu. Afyn Lisesi ni ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi ni bitirdi. Öğrencilik yıllarında dürtü-savunma kuramı ve hipnterapi ile ilgilendi. Alglji Bilim Dalı nda krnik ve malin hastaların ağrıları üzerinde hipnterapi çalıģmaları yaptı. Tıp Fakültesinden mezun lduktan snra Azerbaycan Tıp Üniversitesi Psikiyatri Bölümünde hipnsujestif psikterapi alanında staj yaptı (1992). Dr. Tahir ÖzakkaĢ ile birlikte Türkiye nin psikterapi alanında kurulan ilk dernek Alternatif Psikterapi ve Tıbbi Hipnz AraĢtırma Merkezi Derneği nin kuruluģ çalıģmalarında yer aldı (1994) ve derneğin genel sekreteri ldu. Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizylji Anabilim Dalı nda öğrenme ve hafıza mekanizmalarını araģtıran ve bir Alzheimer mdeli öneren tezini savunarak ihtisasını tamamladı (1996) yılları arasında özel kuruluģlarda dürtü-savunma mdeli ve nörfelsefe üzerine halka açık dersler verdi. Bu yıllar arasında psiklg ve psikljik danıģmanlardan luģan bir grubu dinam ik psiklji ve davranıģ nörljisi alanında eğitti. Marmara Ün. DiĢ Hek. Fakültesi nde Fizylji Bilim Dalı nda 1997 yılında öğretim görevlisi, 1998 yılında öğretim üyesi ldu. ġu an aynı birimde Fizylji Bilim Dalı BaĢkanlığı görevini sürdürmektedir yılları arasında Yeditepe Üniversitesinde, 2005 den itibaren ise Psikterapi Enstitüsünde hipnzun fizyljisi ve davranıģ nörljisi üzerine dersler verdi. Psikterapi Enstitüsü nde psikana litik psikterapi eğitimini tamamladı. Aynı prgramda eğitmen larak görev aldı. Nörpsikanaliz, nörfelsefe, kendilik bzuklukları özel ilgi alanlarıdır.

6 Dr.Fahri DAVULCU 1965 yılında Giresun-ġebinkarahisar da dğdu. Ġlk ve rta öğrenimini Ġstanbul da tamamladı. ġubat 1991 tarihinde Ġstanbul Üniversitesi Ġstanbul Tıp Fakültesi nden mezun ldu yılında zrunlu hizmetini Ağrı ilinde tamamladı. ÇeĢitli kamu kuruluģlarında kruyucu hekimlik, acil hekimliği, hükümet tabipliği, iģyeri hekimliği yapmıģtır. Bütüncül Psikterapi ve Hipnterapi eğitim prgramlarını, Psikterapi Enstitüsü bünyesinde tamamlamıģtır. Halen aynı kurumda terapist larak çalıģmaktadır. Hipnz Derneği yönetim kurulu üyesidir. ÇalıĢma ve ilgi alanları; kiģilik bzuklukları (narsisistik, brderline, sizid, çekimser vs...), ergen srunları ve nevrtik bzukluklardır. Uzm.Dr.,Uzm.Psk.Cenk KİPER 1965 yılında Ankara da dğdu. Ġlk ve rta öğrenimini Ġzmir Brnva Anadlu Lisesi nde tamamladı. Tıp eğitimini 1990 yılında Cumhuriyet Üniversitesi nde tamamlayarak tıp dktru ldu yılında Zeynep Kamil Kadın Hastalıkları Hastanesi nde ihtisasını tamamlayarak Kadın Hastalıkları ve Dğum Uzmanı ldu. Ġstanbul Ticaret Üniversitesi'nde uygulamalı psiklji alanında yüksek lisans eğitimini tamamlayarak psikljide uzmanlık aldı. Psikterapi ve Hipnz Derneği nin (PHDER) kuruculuğunu ve baģkanlığını yaptı. Avrupa Hipnz Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu. Cinsel Srunlar Tedavi ve Eğitim Derneği kuruculuğu ve baģkanlığını yaptı.

7 Uzm.Psk.Hülya MACİT 1975 yılında Ġskeçe de (Yunanistan) dğdu. Ġlk ve rta öğrenimini Ġstanbul da tamamladı. Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi nde tamamladıktan snra Ġstanbul Ticaret Üniversitesi nde uygulamalı psiklji alanında yüksek lisans eğitimi aldı. Psikterapi Enstitüsü bünyesindeki bütüncül psikterapi ve psikhipnterapi sertifikasyn prgramlarını bitirdi. Halen Psikterapi Enstitüsü bünyesinde psikterapi çalıģmalarına devam etmekte lup aynı zamanda Psikterapi Enstitüsü Derneği nin yönetim kurulu üyesidir. Bunun yanı sıra Litera Yayıncılık bünyesinde editörlük faaliyetlerini de sürdürmektedir. ÇalıĢma ve ilgi alanları; kiģilik bzuklukları özellikle narsisistik ve brderline kiģilik bzuklukları-, anksiyete bzuklukları, kimlik bcalaması, knversiyn bzukluklarıdır. Uzm.Dr.Tahir ÖZAKKAŞ 1958 yılında Kayseri de dğdu. Ġlk ve rta öğretimini Kayseri de tamamladı. Tıp eğitimine Hacettepe Üniversitesinde 1978 yılında baģladı yılında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi nden mezun ldu. Tıp Fakültesinde kuduğu yıllarda Ġ.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset ve Ġdare Bölümünü 1983 yılında bitirdi yıllarında Kayseri Ġncesu ilçesinde zrunlu hizmetini tamamladı. Aynı yıllarda Gazi Üniversitesi SBE de bir süre Siyaset Psikljisi üzerine yüksek lisans çalıģması yaptı yılları arasında Erciyes Üniversitesi Sağlık Bilimler Enstitüsünde Halk Sağlığı üzerine dktra çalıģmasını tamamladı yılları arasında Azerbeycan Tıp Üniversitesi Psikiyatri anabilim dalında uzmanlık eğitimini aldı. Daha snra Ġ.Ü. CerrahpaĢa Tıp Fakültesi Psikiyatri anabilim dalında uzmanlık denkliğini aldı. Aynı zamanda Azarbeycan Tıp Üniversitesi Psikiyatri anabilim dalında öğretim üyesi larak çalıģmalarına devam etti. Dçentliğe eģdeğer ilimler namzetliği sınavlarını verdikten snra Anksiyete Bzukluklarında Psik, Farmak ve Kmbine Terapiye Cevap Hususiyetleri baģlıklı tezini tamamladı. Halen çalıģmalarını Türkiye ve Azarbeycan'da devam ettirmektedir. ÇalıĢma alanı kiģilik bzuklukları ve anksiyete bzukluklarında bütüncül psikterapi ve hipnterapi uygulamalarıdır. Ayrıca, 2005 ten bu yana kurucusu lduğu ve Mastersn Enstitüsü nün Türkiye Temsilcisi lan Psikterapi Enstitüsü nde, ruh sağlığı prfesynellerine yönelik larak geliģtirmiģ lduğu bütüncül psikterapi eğitim prgramını, terik, frmülasyn ve süpervizyn düzeylerinde devam ettirmektedir.

8 Dr.Sami TAYLAK 1964 yılında EskiĢehir de dğdu. Ġ.Ü. CerrahpaĢa Tıp Fakültesi mezunu lup halen kamuda çalıģmakta, iģyeri hekimliği ve eğitmenlik de yapmaktadır. Psikterapi Enstitüsü Psikterapi Eğitimi ni tamamlamıģ ve halen enstitü bünyesinde terapi çalıģmalarına devam etmektedir. ÇalıĢma ve ilgi alanları; hipnz, evlilik ve eģ terapisi, brief terapi, anlam-lg terapi ile kiģilik bzuklukları, travma snrası stres bzukluğu, eğitici ve kruyucu ruh sağlığıdır. Dr.Mehmet TEKNECİ 1 Eylül 1966 tarihinde Giresun-Alucra da dğdu. Ġlk ve rta öğrenimini Ġstanbul da tamamladı tarihleri arasında Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi nde eğitim gördü yılları arasında Aksaray Ġl Sağlık Müdürlüğü nde Sağlık Ocakları ġb. Md., Ana-Çcuk Sağlığı ġb.md. ve Ruh Sağlığı ġb.md. larak görev yapmıģtır yılları arasında Samsun Kadın Dğum Hastanesi Kadın-Çcuk acil hekimliğinde görev yapmıģtır yılında Hava Kuvvetleri Ankara 3. Hava Ġkmal de Sağlık Amiri larak çalıģmıģtır yılları arasında Samsun Ġl Sağlık Md. Gıda ve Çevre Sağlığı Md. Olarak görev yapmıģtır yılları arasında Ġstanbul Ġl Sağlık Müdürlüğü kadrsunda görev almıģtır yılları arasında BaĢbakanlık Devlet ArĢivleri Gn. Md. Daire BaĢkanlığı Daire Dktru larak görev yapmıģtır. Sağlık alanında ve özellikle de ruh sağlığı alanındaki klinik gözlem ve deneyimlerini 2005 yılından itibaren, Psikterapi Enstitüsü ndeki psikterapi eğitimi ile ruh sağlığı terilerini bütünleģtirmiģ ve halen aynı kurumda psikterapist larak çalıģmalarına devam etmektedir. Mesleki ilgi alanları; kiģilik bzuklukları, ergen ve kimlik bcalaması, nevrtik bzukluklardır. Yurt içi ve yurt dıģı akademik çalıģmalarına devam etmektedir. Psikterapi Enstitüsü Derneği kurucu üyesidir.

9 Psk.Özlem UŞAKLIGİL 1966 yılında Ankara da dğdu. Ġlk ve rta öğrenimini Ġstanbul da tamamladı. Psiklji lisans eğitimini Ġstanbul Üniversitesi nde 1987 yılında tamamladıktan snra 20 yıl byunca reklamcılık sektöründe kitle iletiģimi ve yaratıcılık alanında uzmanlaģtı. Psikterapi Enstitüsü bünyesinde aldığı Bütüncül Psikterapi ile Hipnterapi sertifikasyn prgramlarındaki eğitimlerine halen devam etmekte, aynı kurumda kurumsal iletiģim departmanında ve terapist larak çalıģmaktadır. Hipnz ve Psikterapi Enstitüsü Dernekleri ne üyedir. Mesleki ilgi alanları; hipnterapi, kiģilik bzuklukları ve nevrtik bzukluklardır. Uzm.Psk.Nevhan VAROL 1967 yılında Ankara da dğdu. Yönetim danıģmanı ve psiklgtur. Ġ.Ü.Psiklji Lisansını ve Ġ.Ü. ĠĢletme Fak. de Örgütsel DavranıĢ alanında yüksek lisansını tamamlamıģtır tarihleri arasında farklı sivil tplum kuruluģlarının yerli ve yabancı fnlar desteğindeki prjelerinde prje yöneticiliği yapmıģtır. Aynı sektörde eğitim, kalkınma, sağlık,yönetiģim, kurumsal kapasite geliģimi ve stratejik planlama daklı prjelerin geliģtirilmesinde, fn baģvurularının yönetilmesinde ve alınan fnlarla prjelerin hayata geçirilmesinde uzman larak görev almıģtır. Sivil tplum alanındaki tematik ilgi alanları yetiģkin eğitimi, kadın (gender) çalıģmaları, cinsel sağlık ve üreme sağlığı, insan hakları, ve yönetiģimdir. Avrupa Transaksiynel Analiz Derneği Transaksiynel Analiz, Mastersn Institute/NewYrk "Eğitimci Analist" ile Psikterapi Enstitüsü Bütüncül Psikterapi sertifikasyn prgramlarındaki eğitimlerine devam etmektedir. Ruh sağlığı alanındaki ilgi alanları kadın destek prgramları,krnik hastalıklar (kanser, AIDS, vb..) destek prgramları, cinsel sağlık ve üreme sağlığı danıģmanlığı ile çift terapisi, cinsel iģlev bzuklukları ve kiģilik bzukluklarıdır

10

11 SAĞALTIM EĞĠTĠMLER KONGRE KONFERANS ATÖLYE YAYINLAR

12 Sağaltım Psikterapi Enstitüsü, psikiyatrist, psiklg ve dktrlardan luģan, farklı çalıģma alanlarında uzmanlaģmıģ kadrsu ile psikterapi çalıģmalarına devam etmektedir. Enstitü nün prfesynel ruh sağlığındaki temel çalıģma alanları Ģunlardır: Anksiyete Bzuklukları Reaktif Duygudurum Bzuklukları Dissyatif Bzukluklar Uyum Bzuklukları Madde Kullanımı ve Alkl Kullanım Bzuklukları Cinsel ĠĢlev Bzuklukları Smtfrm Bzukluklar Yeme Bzuklukları DavranıĢ Bzuklukları Dürtü Kntrl Bzuklukları KiĢilik Bzuklukları Enstitü, terapi çalıģmalarını; danıģana, danıģanın srunlarına ve danıģanla birlikte yapılandırılan yüzeydeki srunlar kadar, bu srunlara zemin teģkil eden ana srunlar üzerine daklamakta ve bu nedenle de tek bir terapi yöntemini değil, birbirini tamamlayan bütüncül bir yaklaģımla farklı yöntem ve teknikleri bir arada kullanarak yürütmektedir. Psikterapi çalıģmaları temel larak bütüncül psikterapi bağlamında hücum, bireysel, grup, çift, çekirdek aile ve geleneksel aile (sülale) terapisi Ģeklindeki devam etmektedir.

13 BÜTÜNCÜL PSĠKOTERAPĠ EĞĠTĠMLERĠ HĠPNOZ EĞĠTĠMLERĠ MASTERSON YAKLAġIMI EĞĠTĠMLERĠ KATATĠMĠ EĞĠTĠMLERĠ

14 Bütüncül Psikterapi Eğitimleri Öncelikli larak ruh sağlığı alanında çalıģan, ikincil larak da sağlık sektöründe farklı alanlarda da lsa, hasta iliģkileri ve danıģmanlık becerisi geliģtirme ihtiyacı duyan prfesynellere yönelik larak bütüncül psikterapi kapsamında terik frmülasyn - süpervizyn aģamalarını içeren 3 yıllık bir prgramdır. Prgram her ay 3 gün-30 saat üzerinden yapılandırılmıģtır. Prgram 19 mdül larak aģağıdaki baģlıkları içermektedir: I- BÜTÜNCÜL PSĠKOTERAPĠ YE GĠRĠġ: Ġnsanın Biyljik ve Psikljik Yapısı Ġnsanın Psikseksüel ve Psiktplumsal GeliĢim Evreleri Bütüncül Psikterapi ve Temel Kuramlar DavranıĢçı ve BiliĢsel Kuramları Dürtü ÇatıĢma Kuramı EGO Psikljisi Kuramı - Eg Psikljisi - Transaksiynel Analiz - Eg-State (eg durumları) Terapi - Erik Eriksn Nesne ĠliĢkileri Kuramı Kendilik Kuramı Mastersn un Terk Edilme Depresynu Kuramı VarluĢçuluk Kuramı Psikhipnterapi

15 II- FORMÜLASYONA GĠRĠġ VE KĠġĠLĠK BOZUKLUKLARI: Nevrtik KiĢilik Bzuklukları Vakaları ve Frmülasynları Brderline (Histriynik) KiĢilik Bzukluğu Vakaları ve Frmülasynları Brderline (OKKB) KiĢilik Bzukluğu Vakaları ve Frmülasynları Brderline (Bağımlı) KiĢilik Bzukluğu Vakaları ve Frmülasynları Brderline (Çekingen) KiĢilik Bzukluğu Vakaları ve Frmülasynları Narsisistik (Grandiyöz) KiĢilik Bzukluğu Vakaları ve Frmülasynları Narsisistik (Gizli) KiĢilik Bzukluğu Vakaları ve Frmülasynları Narsisistik (Devalüe Edici) KiĢilik Bzukluğu Vakaları ve Frmülasynları ġizid (ġizid) KiĢilik Bzukluğu Vakaları ve Frmülasynları ġizid (Paranid) KiĢilik Bzukluğu Vakaları ve Frmülasynları ġizid (Gizli) KiĢilik Bzukluğu Vakaları ve Frmülasynları ġiztipal KiĢilik Bzukluğu Vakaları ve Frmülasynları Antissyal KiĢilik Bzukluğu Vakaları ve Frmülasynları III- SÜPERVĠZYON VE KURSĠYER SUNUMLARI Bu kapsamda, 2005 yılından bu yana tplam 5 eğitim prgramı açılmıģtır. Ġlk üç grup eğitimlerini tamamlayan 50 kiģi bütüncül psikterapi kapsamında sağaltım çalıģmalarına gerek enstitü bünyesinde gerekse enstitü dıģında devam etmektedir. Diğer gruplar terik ve frmülasyn aģamasında eğitimlerine devam etmektedir.

16

17 Hipnz Eğitimleri Psikterapi Enstitüsü, diģ hekimleri, kadın dğum uzmanları, tüm uzman ve pratisyen hekimler ile ve ruh sağlığı alanında çalıģan prfesynellerin, kendi uygulama alanlarında kullanma becerilerini geliģtirmek ve bu beceriyi terik zeminle desteklemek amacıyla Hipnz Eğitimleri düzenlemektedir. Söz knusu eğitim, 13 mdülden luģmakta ve 560 saat üzerinden yapılandırılmaktadır. Prgramın içeriği aģağıdaki baģlıklar dahilinde yapılandırılmıģtır: Hipnz BaĢlangıç Hipnz Orta Düzey Eğitimi Hipnz Ġleri Düzey Eğitimi Hipndrama Ssyal Fbide Hipnterapi Obsesif Kmpulsif Hipnterapi Panik Bzuklukta Hipnterapi Cinsel ĠĢlev Bzukluklarında Hipnterapi Madde Kullanımında Hipnterapi Ağrı ve Hipnterapi Obezite ve Hipnterapi Mtivasyn ve Hipntrerapi Eg Güçlendirme ve Hipnterapi

18 Mastersn YaklaĢımı Eğitimleri The Mastersn Institute, New Yrk sertifika prgramı lan eğitimler, Psikanalitik Psikterapilerde Mastersn YaklaĢımı nın ve terapi tekniklerinin öğretildiği 3 aylık kısa ve 1 yıllık uzun dönem mdüllerinden luģmaktadır. Katatimi Eğitimleri Psikterapötik bir tanı ve tedavi yaklaģımı larak kullanılan katatiminin (imgesel görüntü yaģantısı) terik zemini ve kullanım becerisini prfesynellere aktarmak amacıyla düzenlenen eğitimler 3 aģamada yapılandırılmıģtır. BiliĢsel farkındalığın tek baģına iyileģme sağlamadığı ve duygunun sisteme entegre edilmesinin iyileģmede etkin lduğu bilgisiyle söz knusu yöntem, duyguları rtaya çıkarması açısından önemlidir. Tedavi sürecinde bilinçdıģı süreçlerdeki bilgileri rtaya çıkarmak ve tedavinin bir indikatörü larak katatimik metafrlar (dağ, akarsu, ev, deniz, ağaç vb..) kullanılır.

19 KONGRE KONFERANS SEMĠNER PANEL ATÖLYE ÇALIġMALARI

20

21 Mastersn Günleri Mastersn Enstitüsü eğitmen ekibinin ülkemize gelerek Mastersn YaklaĢımı hakkında verdiği knferans ve atölye çalıģmalarından luģan uluslar arası knferanslar dizisidir. Her yıl Haziran ve Aralık aylarında düzenli larak gerçekleģtirilmektedir. Vamık Vlkan Günleri Psikanalizin dünyaca ünlü ismi Prf.Dr.Vamık Vlkan ın enstitümüzde her yıl düzenli larak vermeyi planladığımız knferans ve atölye çalıģmaları dizisinin ilki Kasım 2009 da gerçekleģtirilmiģtir. Bütüncül Psikterapi Sempzyumu Psikterapi Enstitüsü tarafından 2008 yılında yapılması planlanan Bütüncül Psikterapi Sempzyumu, temel larak psikterapide çklu kuram frmülasynu ve hlistik yaklaģım ile kültürel kdların bu frmülasyn içindeki yeri ve önemini vurgulamak ve bu bağlamda dünyadaki benzer bilgi, deneyim ve pratiklerin paylaģılması için bir platfrm yaratmak amacını taģımaktadır. Bu amaçla Türkiye deki ve dünyadaki akademisyen ve saha çalıģanlarını bir araya getirecek lan sempzyum gerçekleģtirilecektir.

22 Ulusal Klinik Hipnz Günleri Psikterapi Enstitüsü, 2004, 2005 ve 2006 yıllarında, Yeditepe Üniversitesi ve Tıbbi Hipnz Derneği iģbirliğinde birinci, ikinci ve üçüncü Ulusal Hipnz Kngrelerini düzenlemiģtir. Ulusal Hipnz Kngreleri nin amacı, Türkiye de Hipnz la ilgilenen sağlık prfesynellerini ve bilim insanlarını bir araya getirerek bilgi, deneyim alıģveriģi ve dünyadaki geliģmeleri ulusal düzeyde takip edecek bir bilimsel platfrmu yaratmaktır. Knferanslar Psikterapi Enstitüsü, ruh sağlığı ve sağlık prfesynelleri dıģında, bilgilendirme amacıyla kamuya açık tplantılar düzenlemektedir. Ruh sağlığı ile ilgili temel knular çerçevesinde özellikle psikterapi, kimlik ve kiģilik geliģimi, kiģilik tipleri, ergenlik gibi knu baģlıklarında düzenlenen tplantılar hem genelde insanlardaki psikljik srunlarla ilgili yardım alma knusundaki çekincelerini rtadan kaldırmak ve alanla, alan uzmanları ile tanıģıklık sağlamalarına lanak tanımak hem de insanlara gündelik yaģamlarında kullanabilecekleri dğru, sağlıklı ve iģlevsel bilgileri iletmek amacını taģımaktadır. Knferans ve shbet tplantıları larak düzenlenen bu etkinlikler 1986 yılından bu yana kamu ve özel kuruluģların iģbirliğinde devam etmektedir.

23 YAYINLAR KĠTAP MAKALE GÖRÜNTÜ ve SES KAYITLARI

24 Yayınlar Psikterapi Ensititüsü, öncelikli larak ruh sağlığı prfesynellerinin ya da ruh sağlığı ile ilgilenen kiģilerin ihtiyaç duyacağı terik bilgileri ve pratik/uygulamaya yönelik deneyimleri paylaģan özgün ve çeviri yayınlar ile görsel ve iģitsel materyalleri prtföyünde ilgiye sunmaktadır. Litera ve Psikterapi Enstitüsü Yayınevlerinden çıkan ve bazı yayınlarımız Ģunlardır; Bütüncül Psikterapi BiliĢsel Terapi ve Uygulamaları BiliĢsel Terapi ve Duygusal Bzukluklar Hipnz Temel ve Pratik Bilgiler Klinik Hipnzu Öğrenmek Gerçeğin DiriliĢine Kapı : Hipnz Cinsel Prblemlerde Hipnz Alerji ve Deri Hastalıklarında Hipnz Hipntik YaĢ Gerilemesi Eg Durumları

25 Anksiyete Bzuklukları ve Tedavisi Anksiyete Bzuklukları ve Fbiler Hastayı ĠyileĢtiren Etmenler Anksiyete Bzuklukları Narsisistik KiĢilik Bzuklukları Psikiyatri I-II Nevrzların Psikanalitik Terisi Obsesynel Nevrz Terapi öyküleri : Bütüncül Psikterapi Ders Ntları Knferans, Atölye ÇalıĢmaları ve Eğitim Kitapları ve DVD leri Ayrıca enstitü bünyesinde eğitim alan ve uygulama yapan ruh sağlığı prfesynellerinin mesleki geliģimleri amacıyla edinebilecekleri seans kayıtları, seans kayıtlarından deģifre edilerek hazırlanmıģ basılı terapi öyküleri ile psikterapi, hipnz, hipnterapi ve katatimi eğitim çekim ve deģifreleri yayınlanmaktadır. Söz knusu basılı ve görsel seans kayıtları, danıģanların izinleri ile eğitim amaçlı larak ve kimlik bilgileri değiģtirilerek yayınlanmaktadır.

26

27 Merkez: Bağdat Caddesi Ġmrençer Apt. 540/8 Bstancı/ĠSTANBUL Tel : Fax : Eğitim Merkezi: Bayramğlu Sahil Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Caddesi Mehtap Kyu Sitesi N.285 Darıca-Gebze/ĠZMĠT Tel : Fax :

28

: Doğum Tarihi : Ġstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Öğretim Görevlisi. Aile danıģmanlığı.

: Doğum Tarihi : Ġstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Öğretim Görevlisi. Aile danıģmanlığı. ÖZGEÇMĠġ Adı Soyadı : DR. MEHMET TEKNECĠ Mail Doğum Tarihi :01-09-1966 : mehmettekneci@gmail.com Unvanı : DOKTOR Ġstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Öğretim Görevlisi 1. Öğrenim Durumu Derece Alan Üniversite

Detaylı

Adı Soyadı. Mail. : Mehmet TEKNECİ. : : Doktor / Öğretim Görevlisi. Danışmanlığı. 1. Öğrenim Durumu

Adı Soyadı. Mail. : Mehmet TEKNECİ. : : Doktor / Öğretim Görevlisi. Danışmanlığı. 1. Öğrenim Durumu ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı Mail : Mehmet TEKNECİ : mehmettekneci@gmail.com Unvanı : Doktor / Öğretim Görevlisi 1. Öğrenim Durumu Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Tıp fakültesi 19 Mayıs Üniversitesi 1991 Tıpta

Detaylı

DOĞAKA GENEL SEKRETERLĠĞĠ ORGANĠZASYON YAPISI

DOĞAKA GENEL SEKRETERLĠĞĠ ORGANĠZASYON YAPISI DOĞAKA GENEL SEKRETERLĠĞĠ ORGANĠZASYON YAPISI Merkezi Hatay da bulunan, KahramanmaraĢ ve Osmaniye illerinde de faaliyetlerini yürütmekte lan Dğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği; 5 Birim BaĢkanlığı,

Detaylı

ATTENTIONER UZMANLAR İÇİN 15 SEANSLIK YAPILANDIRILMIŞ DİKKAT EĞİTİMİ BİLGİLENDİRME KILAVUZU

ATTENTIONER UZMANLAR İÇİN 15 SEANSLIK YAPILANDIRILMIŞ DİKKAT EĞİTİMİ BİLGİLENDİRME KILAVUZU APAMER Aktüel Psiklji & TeraAkademi 1 ATTENTIONER UZMANLAR İÇİN 15 SEANSLIK YAPILANDIRILMIŞ DİKKAT EĞİTİMİ BİLGİLENDİRME KILAVUZU APAMER Aktüel Psikljik Araştırmalar ve Eğitim Merkezi ve TerapiAkademi

Detaylı

HARUN KORKMAZ. 9 Yıl Tecrübe. Etkili ĠletiĢim Becerileri Eğitmenliği ve Kurumsal ĠletiĢim Yönetimi alanlarında uzmanlaģtı. KURUMSAL ĠLETĠġĠM YÖNETĠMĠ

HARUN KORKMAZ. 9 Yıl Tecrübe. Etkili ĠletiĢim Becerileri Eğitmenliği ve Kurumsal ĠletiĢim Yönetimi alanlarında uzmanlaģtı. KURUMSAL ĠLETĠġĠM YÖNETĠMĠ HARUN KORKMAZ Ssyal Bilimler Enstitüsü Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Yüksek Lisans Mezunu Etkili ĠletiĢim Becerileri Eğitmenliği ve Kurumsal ĠletiĢim Yönetimi alanlarında uzmanlaģtı. 9 Yıl Tecrübe.

Detaylı

ĠZMĠR KENT KONSEYĠ GENÇLĠK MECLĠSĠ BĠLĠġĠM ÇALIġMA GRUBU ETKĠNLĠK VE EĞĠTĠMLERĠ. Simge SavaĢan & Baran Güntan

ĠZMĠR KENT KONSEYĠ GENÇLĠK MECLĠSĠ BĠLĠġĠM ÇALIġMA GRUBU ETKĠNLĠK VE EĞĠTĠMLERĠ. Simge SavaĢan & Baran Güntan ĠZMĠR KENT KONSEYĠ GENÇLĠK MECLĠSĠ BĠLĠġĠM ÇALIġMA GRUBU ETKĠNLĠK VE EĞĠTĠMLERĠ Simge SavaĢan & Baran Güntan AJANDA Kent Konseyi Nedir? Gençlik Meclisi Nedir? Ġzmir Gençlik Meclisi BiliĢim ÇalıĢma Grubu

Detaylı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ DIŞ PAYDAŞ ANKET FORMU

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ DIŞ PAYDAŞ ANKET FORMU Sayın Paydaşımız; T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ DIŞ PAYDAŞ ANKET FORMU Bu anketin amacı, Mezunlarımızın Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümünden

Detaylı

X. TÜBERKÜLOZ LABORATUVAR TANI YÖNTEMLERİ UYGULAMALI KURSU. 12-14 EKİM 2012 istanbul DÜZENLEYENLER

X. TÜBERKÜLOZ LABORATUVAR TANI YÖNTEMLERİ UYGULAMALI KURSU. 12-14 EKİM 2012 istanbul DÜZENLEYENLER X. TÜBERKÜLOZ LABORATUVAR TANI YÖNTEMLERİ UYGULAMALI KURSU 12-14 EKİM 2012 istanbul DÜZENLEYENLER Klimik Derneşi Tüberkülz Çalışma Grubu GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi Tıbbi Mikrbiylji Servisi YAZIŞMA

Detaylı

Çeşitli tv ve radyo programlarına konuk olarak katılarak bilgilerine başvurulmaktadır.

Çeşitli tv ve radyo programlarına konuk olarak katılarak bilgilerine başvurulmaktadır. Uzman Psiklg ve Aile Danışmanı Demet Plat İletişim Mail: iletişim@demetplat.cm Web: www.demetplat.cm Demet Plat 1980 Ankara dğumludur. Okul hayatını Ankara da tamamlamıştır. Ankara Üniversitesi Psiklji

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ

MARMARA ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ MARMARA ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİHÇE Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi 20 Temmuz 1982 tarihinde, Prf. Dr. Hakkı Dursun Yıldız'ın kurucu dekanlığında; Matematik, Türk Dili ve Edebiyatı

Detaylı

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui Eylem Planı opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop

Detaylı

Klinik psikoloji (bağımlılık odaklı) yüksek lisans programı, iki yıl süren, teorik ve uygulamalı dersler içeren tezli bir yüksek lisans programıdır.

Klinik psikoloji (bağımlılık odaklı) yüksek lisans programı, iki yıl süren, teorik ve uygulamalı dersler içeren tezli bir yüksek lisans programıdır. Klinik psikoloji (bağımlılık odaklı) yüksek lisans programı, iki yıl süren, teorik ve uygulamalı dersler içeren tezli bir yüksek lisans programıdır. Program temelde bir klinik psikoloji programıdır ancak

Detaylı

2002-2003 Bilişsel ve Davranışçı Terapiler Eğitimi (teorik temel) Eğitmen: Prof. Dr. M. Z. Sungur/ İstanbul

2002-2003 Bilişsel ve Davranışçı Terapiler Eğitimi (teorik temel) Eğitmen: Prof. Dr. M. Z. Sungur/ İstanbul H. GAYE TOLUN Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Kişisel Bilgi: Doğum tarihi: 19.10.1971 Doğum yeri: Ankara Medeni durum: Evli, 1 çocuklu Eğitim ve Görev: 2008 Serbest Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı

Detaylı

TOBB VE MESLEKĠ EĞĠTĠM

TOBB VE MESLEKĠ EĞĠTĠM TOBB VE MESLEKĠ EĞĠTĠM Esin ÖZDEMİR Avrupa Birliği Daire Başkanlığı Uzman 15 Ocak 2010, Ankara 1 ĠÇERĠK Türk Eğitim Sisteminin Genel Yapısı Sorunlar Türkiye de Sanayi/Okul ĠĢbirliği TOBB ve Eğitim Oda

Detaylı

Dilşad Koloğlugil 2005 yılında Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nden mezun oldu.

Dilşad Koloğlugil 2005 yılında Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nden mezun oldu. Aylin Sezer 2005 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Psikoloji Bölümü lisans programından "Kıskançlıkta Cinsiyet Farklılıkları: Evrimsel Hipotezin Testi" başlıklı tezini tamamlayarak fakülte birincisi

Detaylı

Etkili Liderlik, Koçluk OKYANUS KURUMSAL VE KİŞİSEL GELİŞİM EĞİTİMLERİ... ...1 1 BEDEN DİLİ FARKINDALIĞI IĞI EĞİTİMİ...2 2 DUYGUSAL ZEKA EĞİTİMİ...

Etkili Liderlik, Koçluk OKYANUS KURUMSAL VE KİŞİSEL GELİŞİM EĞİTİMLERİ... ...1 1 BEDEN DİLİ FARKINDALIĞI IĞI EĞİTİMİ...2 2 DUYGUSAL ZEKA EĞİTİMİ... OKYANUS KURUMSAL VE KİŞİSEL GELİŞİM Okyanus Yöneticilik ve Kişisel Gelişim Eğitimleri Temel Yöneticilik Becerileri Ekip Çalışması, Tplantı Yönetimi Etkili Liderlik, Kçluk Eğitici Eğitimi, Sunum Teknikleri

Detaylı

GeliĢimsel Rehberlikte 5 Ana Müdahale. Prof. Dr. Serap NAZLI

GeliĢimsel Rehberlikte 5 Ana Müdahale. Prof. Dr. Serap NAZLI GeliĢimsel Rehberlikte 5 Ana Müdahale Prof. Dr. Serap NAZLI Okul psikolojik danışmanları okullarda hangi PDR etkinliklerini uygular? PDR etkinliklerinin genel amacı nedir? Doğrudan-Dolaylı Müdahaleler

Detaylı

3. SIKLIKLA TEDAVİ EDİLEN HASTALIKLAR, UYGULANAN PROSEDÜRLER VE HİZMETLER:

3. SIKLIKLA TEDAVİ EDİLEN HASTALIKLAR, UYGULANAN PROSEDÜRLER VE HİZMETLER: Rev. N : 03 Rev.Tarihi : 28 Şubat 2012 1 / 6 NOT: Üst Bilgide Başlığa Anabilim Dalı veya Bilim Dalı İsmini, Dküman kdunda XXX Bölüne Anabilim Dalı/ Bilim Dalı kdunuzu giriniz 1. HİZMET KAPSAMI: Göz Anabilim

Detaylı

IESEC. Özel Eğitim ve Yenilikçi Güçlendirme Yoluyla İstihdam ve Standartların Artırılması

IESEC. Özel Eğitim ve Yenilikçi Güçlendirme Yoluyla İstihdam ve Standartların Artırılması IESEC Özel Eğitim ve Yenilikçi Güçlendirme Yluyla İstihdam ve Standartların Artırılması (Increasing Emplyability and Standards f Elderly Caregivers thrugh Specialized Training and Innvative Empwerment)

Detaylı

AKDEM 2008. YAġAM BOYU EĞĠTĠM. PSĠKOLOJĠK DANIġMANLIK. HUKUKĠ DANIġMANLIK EVDE BAKIM SOSYAL FAALĠYETLER

AKDEM 2008. YAġAM BOYU EĞĠTĠM. PSĠKOLOJĠK DANIġMANLIK. HUKUKĠ DANIġMANLIK EVDE BAKIM SOSYAL FAALĠYETLER AKDEM 2008 YAġAM BOYU EĞĠTĠM PSĠKOLOJĠK DANIġMANLIK HUKUKĠ DANIġMANLIK EVDE BAKIM SOSYAL FAALĠYETLER AKDEM 2008 BAġVURULARI Başvuru Psikolog 505 Hukuk 112 Evde Bakım 91 Toplam 591 Not:1) Erkek baģvuru

Detaylı

2012 YILI SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ FAALĠYET RAPORU

2012 YILI SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ FAALĠYET RAPORU 2012 YILI SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ FAALĠYET RAPORU ĠÇĠNDEKĠLER ÜST YÖNETĠCĠ SUNUġU I- GENEL BĠLGĠLER A- Misyon ve Vizyon.. B- Yetki, Görev ve Sorumluluklar... C- Ġdareye ĠliĢkin Bilgiler.... 1- Fiziksel

Detaylı

YÖNETMELİK. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinden: MEHMET AKĠF ERSOY ÜNĠVERSĠTESĠ KADIN SORUNLARI UYGULAMA VE. ARAġTIRMA MERKEZĠ YÖNETMELĠĞĠ

YÖNETMELİK. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinden: MEHMET AKĠF ERSOY ÜNĠVERSĠTESĠ KADIN SORUNLARI UYGULAMA VE. ARAġTIRMA MERKEZĠ YÖNETMELĠĞĠ 3 Temmuz 2012 SALI Resmî Gazete Sayı : 28342 YÖNETMELİK Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinden: MEHMET AKĠF ERSOY ÜNĠVERSĠTESĠ KADIN SORUNLARI UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç,

Detaylı

OKUL REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİNİN TANITIMI

OKUL REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİNİN TANITIMI OKUL REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİNİN A. AMACIMIZ: TANITIMI Öğrenci yaşamında bilgi ve başarının yanı sıra düşünce ve davranış hazırlığının da önemli bir etken lduğumdan hareketle yla çıkan

Detaylı

AKDEM 2009 AĠLE EĞĠTĠM VE DANIġMANLIK BĠRĠMĠ. 1 OCAK- 30 Haziran FAALĠYETLERĠ

AKDEM 2009 AĠLE EĞĠTĠM VE DANIġMANLIK BĠRĠMĠ. 1 OCAK- 30 Haziran FAALĠYETLERĠ AKDEM 2009 AĠLE EĞĠTĠM VE DANIġMANLIK BĠRĠMĠ 1 OCAK- 30 Haziran FAALĠYETLERĠ 2009 1 Ocak-30 Haziran BAġVURU Başvuru Psikolog 1060 Hukuk 234 Eğitim 433 Psikiyatri 129 Toplam (BaĢvuru formu dolduran ) 1329

Detaylı

Çocuklar İçin Bilişsel Davranışçı Terapi ÇOCUK BDT EĞİTİMİ. Bilgilendirme Kataloğu

Çocuklar İçin Bilişsel Davranışçı Terapi ÇOCUK BDT EĞİTİMİ. Bilgilendirme Kataloğu Çocuklar İçin Bilişsel Davranışçı Terapi ÇOCUK BDT EĞİTİMİ Bilgilendirme Kataloğu Apamer Aktüel Psikolojik Araştırmalar Merkezi Çocuklar İçin APAMER Aktüel Psikolojik Araştırmalar ve Eğitim Merkezi tarafından

Detaylı

DR. MURAT ULUSOY. Çalışmalarımı, yeni bir terapi yaklaşımı / kuramı üzerine yoğunlaştırmış bulunmaktayım. Kısaca bahsetmek gerekirse;

DR. MURAT ULUSOY. Çalışmalarımı, yeni bir terapi yaklaşımı / kuramı üzerine yoğunlaştırmış bulunmaktayım. Kısaca bahsetmek gerekirse; DR. MURAT ULUSOY 1969 Nazilli doğumluyum. İlk, orta ve lise eğitimimi Nazilli de tamamladım. 1986 yılında Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesini kazandım. İçimdeki Tıp Aşkı ile 1987 yılında Trakya Üniversitesi

Detaylı

BELEDĠYE BĠRLĠKLERĠNDE EĞĠTĠM ÇALIġMALARI

BELEDĠYE BĠRLĠKLERĠNDE EĞĠTĠM ÇALIġMALARI BELEDĠYE BĠRLĠKLERĠNDE EĞĠTĠM ÇALIġMALARI YEREL YÖNETĠM REFORMU SÜRECĠNDE BELEDĠYELERĠN EĞĠTĠM ĠHTĠYACINI BELĠRLEME ÇALIġTAYI 25-26 Ocak 2006 / Ankara Birliklerin Hukuki Dayanakları Anayasanın 127 nci

Detaylı

Günümüz Hemşireliğindeki Gelişmelere İstanbul'un Katkısı Duygu AK ÖZCAN

Günümüz Hemşireliğindeki Gelişmelere İstanbul'un Katkısı Duygu AK ÖZCAN Günümüz Hemşireliğindeki Gelişmelere İstanbul'un Katkısı Duygu AK ÖZCAN ĠSTANBUL, Kırım SavaĢı sırasında F.Nightingale in Üsküdar Selimiye KıĢlasında verdiği hizmetlerle, hemģirelik mesleğinin doğuģuna

Detaylı

PROF. DR. SERPİL UĞUR BAYSAL IN ÖZGEÇMİŞİ, 14 Ocak 2015

PROF. DR. SERPİL UĞUR BAYSAL IN ÖZGEÇMİŞİ, 14 Ocak 2015 PROF. DR. SERPİL UĞUR BAYSAL IN ÖZGEÇMİŞİ, 14 Ocak 2015 Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı, Sosyal Pediyatri Bilim Dalı ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

Detaylı

Derece Alan Üniversite Yıl

Derece Alan Üniversite Yıl 1.Adı Soyadı İletişim Bilgileri Adres Telefon : Mail EK 4A ÖZGEÇMİŞ : ODİSE VUÇİNA : : o.voutsinas@gmail.com 2.Doğum Tarihi : 23/08/1962 3.Unvanı Öğrenim 4. Durumu : Sosyal Hizmet Uzman : Yüksek Öğretim

Detaylı

DUYGU ODAKLI ÇİFT TERAPİSİ

DUYGU ODAKLI ÇİFT TERAPİSİ DUYGU ODAKLI ÇİFT TERAPİSİ Leslie S. GREENBERG Serine WARWAR Psikoterapi Enstitüsü Psikoterapi Enstitüsü Eğitim Yayınları: 70 Duygu Odaklı Çift Terapisi Atölye Çalışması Malzemeleri Leslie S. GREENBERG

Detaylı

FARK FARK FARK. 10-11 Mayıs 2014. Swissotel - İzmir

FARK FARK FARK. 10-11 Mayıs 2014. Swissotel - İzmir FARK FARK FARK FARK 10-11 Mayıs 2014 Swissotel - İzmir Toplantı Programı Program (1.gün) 09.00-09.10 09.10-10.40 10.40-10.50 10.50-11.10 11.10-11.50 11.50-12.30 12.30-13.10 13.10-14.10 14.10-15.00 15.00-15.10

Detaylı

Ebru ÖZKURT TOPCU. Uzman Klinik Psikolog. Aile ve Çift Terapisti

Ebru ÖZKURT TOPCU. Uzman Klinik Psikolog. Aile ve Çift Terapisti Ebru ÖZKURT TOPCU Uzman Klinik Psikolog Aile ve Çift Terapisti 2009 yılında Maltepe Üniversitesi Psikoloji bölümünden başarısı dolayısıyla Onur Öğrencisi olarak mezun olmuştur. Üsküdar Üniversitesi nde

Detaylı

HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ. SÜREKLĠ EĞĠTĠM UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ FAALĠYET RAPORU

HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ. SÜREKLĠ EĞĠTĠM UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ FAALĠYET RAPORU HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ SÜREKLĠ EĞĠTĠM UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ FAALĠYET RAPORU 2012 ĠÇĠNDEKĠLER ÜST YÖNETĠCĠ SUNUġU I- GENEL BĠLGĠLER A- Misyon ve Vizyon.. B- Yetki, Görev ve Sorumluluklar... C- Ġdareye

Detaylı

SATINALMA SÜRECİNDE ÜRÜN YAŞAM YÖNETİMİ (PDM/PLM) METİN A. KANSU 26 MAYIS 2011 PERŞEMBE

SATINALMA SÜRECİNDE ÜRÜN YAŞAM YÖNETİMİ (PDM/PLM) METİN A. KANSU 26 MAYIS 2011 PERŞEMBE MAYIS EĞİTİMLERİ YENİ ÜRÜN GELİŞTİRME ve PAZARLAMA - ŞEFİK ŞENYÜREK 17 MAYIS 2011 SALI SATINALMA SÜRECİNDE ÜRÜN YAŞAM YÖNETİMİ (PDM/PLM) METİN A. KANSU 26 MAYIS 2011 PERŞEMBE Halaskargazi Cad. N : 150,

Detaylı

OKYANUS KURUMSAL VE KİŞİSEL GELİŞİM EĞİTİMLERİ

OKYANUS KURUMSAL VE KİŞİSEL GELİŞİM EĞİTİMLERİ OKYANUS KURUMSAL VE KİŞİSEL GELİŞİM Okyanus Yöneticilik ve Kişisel Gelişim Eğitimleri Temel Yöneticilik Becerileri Ekip Çalışması, Tplantı Yönetimi Etkili Liderlik, Kçluk Eğitici Eğitimi, Sunum Teknikleri

Detaylı

AMBULANS VE ACĠL BAKIM TEKNĠKERĠ

AMBULANS VE ACĠL BAKIM TEKNĠKERĠ TANIM Kaza, yangın gibi felaketler sonucunda yaralananlarla, kalp krizi, felç, solunum yetersizliği gibi nedenlerle birden bire hastalanan insanları, gerektiğinde bulundukları yerde ilk tedavilerini yapıp,

Detaylı

Kentsel Planlama ve Kentsel Altyapı İlişkisinde Yeni bir Dönem; Kentsel Dönüşüm

Kentsel Planlama ve Kentsel Altyapı İlişkisinde Yeni bir Dönem; Kentsel Dönüşüm Kentsel Planlama ve Kentsel ltyapı İlişkisinde Yeni bir Dönem; Kentsel Dönüşüm.Faruk GÖKSU Kentsel Strateji td.şti. nahtar Kelimeler: Kentsel Planlama, Kentsel ltyapı, kıllı Büyüme (smart grwth), Kentsel

Detaylı

T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ KADIN SORUNLARINI ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ ÖZDEĞERLENDİRME RAPORU

T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ KADIN SORUNLARINI ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ ÖZDEĞERLENDİRME RAPORU T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ KADIN SORUNLARINI ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ ÖZDEĞERLENDİRME RAPORU 2010 Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi (MERKAM) ĠÇĠNDEKĠLER Tablolar dizini 3 Kadın Sorunlarını

Detaylı

HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ SU ÜRÜNLERĠ VE SU SPORLARI. UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ YÖNETMELĠĞĠ

HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ SU ÜRÜNLERĠ VE SU SPORLARI. UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ YÖNETMELĠĞĠ HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ SU ÜRÜNLERĠ VE SU SPORLARI UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Hitit Üniversitesi Su Ürünleri

Detaylı

ULUSAL Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ KONSEYĠ YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç ve kapsam

ULUSAL Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ KONSEYĠ YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç ve kapsam ULUSAL Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ KONSEYĠ YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Ulusal ĠĢ Sağlığı ve Güvenliği Konseyinin kuruluģ amacını,

Detaylı

7. D Ö N E M H İ P N O Z E Ğ İ T İ M İ. 21-22-23 Eylül 2012. www.hipnoz.com www.psikoterapi.org www.psikoterapi.com

7. D Ö N E M H İ P N O Z E Ğ İ T İ M İ. 21-22-23 Eylül 2012. www.hipnoz.com www.psikoterapi.org www.psikoterapi.com 7. D Ö N E M H İ P N O Z E Ğ İ T İ M İ 21-22-23 Eylül 2012 www.hipnoz.com www.psikoterapi.org www.psikoterapi.com Hipnoz Eğitimi, sağlık alanında çalışan uzmanların, tanı ve tedavi amaçlı olarak kullanabilecekleri

Detaylı

T.C. ORTA KARADENİZ KALKINMA AJANSI GENEL SEKRETERLİĞİ. YURT ĠÇĠ VE DIġI EĞĠTĠM VE TOPLANTI KATILIMLARI ĠÇĠN GÖREV DÖNÜġ RAPORU

T.C. ORTA KARADENİZ KALKINMA AJANSI GENEL SEKRETERLİĞİ. YURT ĠÇĠ VE DIġI EĞĠTĠM VE TOPLANTI KATILIMLARI ĠÇĠN GÖREV DÖNÜġ RAPORU YURT ĠÇĠ VE DIġI EĞĠTĠM VE TOPLANTI KATILIMLARI ĠÇĠN GÖREV DÖNÜġ RAPORU Adı Soyadı : Burak ÖZTÜRK, Dursun DEMĠR, Hüseyin Akın UĞURLU, Mesut KILIÇ, Murat ġġmġek, Mustafa Özgür TÖNGEL, Muzaffer Ammar SAKALI,

Detaylı

T.C. ORTA KARADENİZ KALKINMA AJANSI GENEL SEKRETERLİĞİ. YURT ĠÇĠ VE DIġI EĞĠTĠM VE TOPLANTI KATILIMLARI ĠÇĠN GÖREV DÖNÜġ RAPORU

T.C. ORTA KARADENİZ KALKINMA AJANSI GENEL SEKRETERLİĞİ. YURT ĠÇĠ VE DIġI EĞĠTĠM VE TOPLANTI KATILIMLARI ĠÇĠN GÖREV DÖNÜġ RAPORU YURT ĠÇĠ VE DIġI EĞĠTĠM VE TOPLANTI KATILIMLARI ĠÇĠN GÖREV DÖNÜġ RAPORU Adı Soyadı : Doç. Dr. Mustafa GÜLER, Dilem KOÇAK DURAK, Fatih ÇATAL, Zeynep GÜRLER YILDIZLI, Özgür Özden YALÇIN ÇalıĢtığı Birim :

Detaylı

T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ UYGULADIĞI EĞİTİM, ULUSAL TIP EĞİTİMİ AKREDİTASYON KURULU (UTEAK) TARAFINDAN AKREDİTE EDİLEN ÜLKEMİZDEKİ SAYILI TIP FAKÜLTELERİNDEN BİRİSİ http://tip.marmara.edu.tr

Detaylı

ÖMER HALĠSDEMĠR ÜNĠVERSĠTESĠ SÜREKLĠ EĞĠTĠM MERKEZĠ SÜREKLĠ EĞĠTĠM MERKEZĠ

ÖMER HALĠSDEMĠR ÜNĠVERSĠTESĠ SÜREKLĠ EĞĠTĠM MERKEZĠ SÜREKLĠ EĞĠTĠM MERKEZĠ ÖMER HALĠSDEMĠR ÜNĠVERSĠTESĠ SÜREKLĠ EĞĠTĠM MERKEZĠ SÜREKLĠ EĞĠTĠM MERKEZĠ MÜDÜR V. DOÇ. DR. RECEP ÖZKAN ÖZET SUNUM ÖZETĠ MĠSYON VĠZYON MERKEZĠN AMACI FAALĠYET ALANLARI ĠDARĠ YAPI SERTĠFĠKA PROGRAMLARI

Detaylı

OKULLARDA GELİŞİMSEL ve ÖNLEYİCİ PDR-3. Prof. Dr. Serap NAZLI Ankara Üniversitesi

OKULLARDA GELİŞİMSEL ve ÖNLEYİCİ PDR-3. Prof. Dr. Serap NAZLI Ankara Üniversitesi OKULLARDA GELİŞİMSEL ve ÖNLEYİCİ PDR-3 Prof. Dr. Serap NAZLI Ankara Üniversitesi KGRP de 5 Ana Müdahale Doğrudan müdahaleler: 1. Psikolojik danıģma 2. Sınıf rehberliği Dolaylı müdahaleler: 3. Konsültasyon

Detaylı

Prof. Dr. Ayşe Bora Tokçaer

Prof. Dr. Ayşe Bora Tokçaer Prof. Dr. Ersin Tan 1959 yılında Ankara da doğmuştur. İlk, orta ve lise öğrenimini TED Ankara Kolejinde yaptıktan sonra Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesine girmiş ve 1982 yılında mezun olmuştur. 1982-1984

Detaylı

T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ UYGULADIĞI EĞİTİM ULUSAL TIP EĞİTİMİ AKREDİTASYON KURULU TARAFINDAN AKREDİTE EDİLEN ÜLKEMİZDEKİ SAYILI TIP FAKÜLTELERİNDEN BİRİSİ İSTANBUL DA TEK TIP FAKÜLTESİ http://tip.marmara.edu.tr

Detaylı

Çocuklar İçin Bilişsel Davranışçı Terapi ÇOCUK BDT EĞİTİMİ. Bilgilendirme Kataloğu

Çocuklar İçin Bilişsel Davranışçı Terapi ÇOCUK BDT EĞİTİMİ. Bilgilendirme Kataloğu Çocuklar İçin Bilişsel Davranışçı Terapi ÇOCUK BDT EĞİTİMİ Bilgilendirme Kataloğu Apamer Aktüel Psikolojik Araştırmalar Merkezi Çocuklar İçin APAMER Aktüel Psikolojik Araştırmalar ve Eğitim Merkezi tarafından

Detaylı

ÇİFT-AİLE TRAPİSİ Eğitim Kadrosu

ÇİFT-AİLE TRAPİSİ Eğitim Kadrosu ÇİFT-AİLE TRAPİSİ Eğitim Kadrosu Program Direktörü: Uzm. Psk. Emre Konuk Program Koordinatörü: Yrd. Doç. Murat Paker (İstanbul Bilgi Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programı Direktörü) Eğitim

Detaylı

MUSTAFA KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ BĠLGĠSAYAR BĠLĠMLERĠ UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ YÖNETMELĠĞĠ

MUSTAFA KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ BĠLGĠSAYAR BĠLĠMLERĠ UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ YÖNETMELĠĞĠ MUSTAFA KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ BĠLGĠSAYAR BĠLĠMLERĠ UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Mustafa Kemal Üniversitesi

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ. Derece Bölüm/Program Üniversite Mezuniyet Yılı. Lisans Hemşirelik Bölümü Hacettepe Üniversitesi 2004

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ. Derece Bölüm/Program Üniversite Mezuniyet Yılı. Lisans Hemşirelik Bölümü Hacettepe Üniversitesi 2004 ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ Adı Soyadı: Candan DELİDUMAN Doğum Tarihi: 15.08.1979 E-Posta: candancandan2012@gmail.com Derece Bölüm/Program Üniversite Mezuniyet Yılı Lisans Hemşirelik Bölümü Hacettepe Üniversitesi

Detaylı

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce Eğitim Programı için gerekli ek rapor

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce Eğitim Programı için gerekli ek rapor 1/9 Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce Eğitim Programı için gerekli ek rapor İçindekiler C2. ULUSAL TIP EĞĠTĠMĠ STANDARTLARINA ĠLĠġKĠN AÇIKLAMALAR... 2 1. AMAÇ VE HEDEFLER... 2 1.3. Eğitim programı amaç

Detaylı

YÖNETMELİK. e) Katılımcı: Yeterlilik kazanmak üzere sertifikalı eğitim programına katılan kiģiyi,

YÖNETMELİK. e) Katılımcı: Yeterlilik kazanmak üzere sertifikalı eğitim programına katılan kiģiyi, 4 Şubat 2014 SALI Resmî Gazete Sayı : 28903 Sağlık Bakanlığından: YÖNETMELİK SAĞLIK BAKANLIĞI SERTĠFĠKALI EĞĠTĠM YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu

Detaylı

T.C. PLATO MESLEK YÜKSEKOKULU SAÇ BAKIMI VE GÜZELLİK HİZMETLERİ PROGRAMI. 2013-14 Yılı Bahar Yarıyılı

T.C. PLATO MESLEK YÜKSEKOKULU SAÇ BAKIMI VE GÜZELLİK HİZMETLERİ PROGRAMI. 2013-14 Yılı Bahar Yarıyılı T.C. PLATO MESLEK YÜKSEKOKULU SAÇ BAKIMI VE GÜZELLİK HİZMETLERİ PROGRAMI 2013-14 Yılı Bahar Yarıyılı Dersin Adı: UZAKTAN EĞİTİM SGB 108 VÜCUT BAKIM TEKNİKLERİ Dersin Kdu: SBG 108 Dersin Şubesi: TB Z01

Detaylı

Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Endüstriyel Tasarım Mühendisliği Bölüm Tanıtımı

Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Endüstriyel Tasarım Mühendisliği Bölüm Tanıtımı Gazi Üniversitesi Teknlji Fakültesi Endüstriyel Tasarım Mühendisliği Bölüm Tanıtımı Sunum İçeriği 1. Bölümün Amacı 2. Tarihçesi ve Genel Yeri 3. Eğitim Durumu a. Akademik Kadr b. Fiziki İmkanlar c. Ders

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Hekimoğlu, Esin., High School Personality Questionnaire (HSPQ) Geçerlik Güvenilirlik

ÖZGEÇMİŞ. Hekimoğlu, Esin., High School Personality Questionnaire (HSPQ) Geçerlik Güvenilirlik 1. Adı Soyadı : Nevin Eracar ÖZGEÇMİŞ 2. Doğum Tarihi : 15.06.1951 3. Unvanı : Yrd.Doç.Dr 4. Öğrenim Durumu Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Psikoloji Ġstanbul Üniversitesi 1973 Yüksek Lisans Psikiyatri

Detaylı

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI TOPLANTI TARİHİ :02/02/2012 TOPLANTI SAYISI : 2012/2 Enstitü Yönetim Kurulu 02.02.2012 PerĢembe günü Enstitü Müdürü Doç.Dr.Mehmet

Detaylı

Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi

Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Uluslararası Rekabetçi Olmak Uluslararası rekabetçi endüstriler, rekabetçi üstünlük yaratmak ve sürdürülebilir kılmak için firmalarının yeterli

Detaylı

FAKÜLTE TANITIM TOPLANTISI

FAKÜLTE TANITIM TOPLANTISI FAKÜLTE TANITIM TOPLANTISI PROGRAM 1. FAKÜLTE HAKKINDA GENEL BİLGİLER a) Fiziki altyapı b) Akademik ve idari persnel envanteri 2. EĞİTİM ve ÖĞRETİM a) Prgramların tasarımı ve nayı b) Öğrenci merkezli öğrenme,

Detaylı

T. C. Y E D Đ T E P E Ü N Đ V E R S Đ T E S Đ R E K T Ö R Y A R D I M C I L I Ğ I EUA KURUMSAL DEĞERLENDĐRME PROGRAMI

T. C. Y E D Đ T E P E Ü N Đ V E R S Đ T E S Đ R E K T Ö R Y A R D I M C I L I Ğ I EUA KURUMSAL DEĞERLENDĐRME PROGRAMI T. C. Y E D Đ T E P E Ü N Đ V E R S Đ T E S Đ R E K T Ö R Y A R D I M C I L I Ğ I EUA KURUMSAL DEĞERLENDĐRME PROGRAMI EUA Kurumsal Değerlendirme Prgramı EUA: Eurpean Universities Assciatin Avrupa Üniversiteler

Detaylı

TÜRK NÖROŞİRÜRJİ DERNEĞİ NÖROŞİRÜRJİ UZMANLIĞINDA 40. YIL PLAKET ve TEŞEKKÜR BELGESİ ALAN ÜYEMİZ

TÜRK NÖROŞİRÜRJİ DERNEĞİ NÖROŞİRÜRJİ UZMANLIĞINDA 40. YIL PLAKET ve TEŞEKKÜR BELGESİ ALAN ÜYEMİZ Prof. Dr. Aydın PAŞAOĞLU 1948 yılında doğdu. 1973 de İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi nden mezun oldu. Aynı yıl Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroşirürji Anabilim Dalında asistanlığa başladı.

Detaylı

ÇOCUK ve ERGEN BDT EĞİTİMİ. 4 Modül - 64 Akademik Saat. Çocuk ve Ergen Odaklı. Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi Bilgilendirme Klavuzu EĞİTİMCİ

ÇOCUK ve ERGEN BDT EĞİTİMİ. 4 Modül - 64 Akademik Saat. Çocuk ve Ergen Odaklı. Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi Bilgilendirme Klavuzu EĞİTİMCİ ÇOCUK ve ERGEN BDT EĞİTİMİ 4 Modül - 64 Akademik Saat Çocuk ve Ergen Odaklı Bilgilendirme Klavuzu EĞİTİMCİ APAMER Aktüel Psikolojik Araştırmalar ve Eğitim Merkezi tarafından organize edilen Uzman Psikolog

Detaylı

: Hentbole özgü fizyolojik parametrelerin performansla olan ilişkisi

: Hentbole özgü fizyolojik parametrelerin performansla olan ilişkisi KĠġĠSEL ÖZGEÇMĠġ KiĢisel Bilgiler Soyadı Adı : DOĞAN AyĢegül Akademik Unvanı : Öğretim Görevlisi Doğum Yeri / Doğum Tarihi : Konuklu / 9.08.965 Uyruğu : TC Ana Dil (ler) : Türkçe Cinsiyet : Bayan Tel :

Detaylı

Kabul ve Kararlılık Terapisi (ACT)

Kabul ve Kararlılık Terapisi (ACT) İstanbul Kabul ve Kararlılık Terapisi (ACT) Teorik & Uygulamalı Eg itimi Eğitim koordinatörü: Dr.Fatih Yavuz Eğitimciler:Dr.Fatih Yavuz, Dr. Hasan T. Karatepe, Dr. Sevinç Ulusoy, Dr. Ahmet Nalbant Bağlamsal

Detaylı

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNİN TANITIMI

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNİN TANITIMI DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNİN TANITIMI Diş hekimliği baş, yüz, ağız, çeneler ve dişlerin normal yapısını, görevlerini, hastalıklarını inceleyen ve bu hastalıkların koruyucu, iyileştirici tedavilerini kendine

Detaylı

V. DÖNEM AĠLE DANIġMANLIĞI SERTĠFĠKA EĞĠTĠMĠ DERS ROGRAMI

V. DÖNEM AĠLE DANIġMANLIĞI SERTĠFĠKA EĞĠTĠMĠ DERS ROGRAMI V. DÖNEM AĠLE DANIġMANLIĞI SERTĠFĠKA EĞĠTĠMĠ DERS ROGRAMI ------------------------------------------------------------TEORĠK DERSLER------------------------------------------------------------ 18 Ekim,

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ. BESLENME ve DİYETETİK UYGULAMALARI YÖNERGESİ

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ. BESLENME ve DİYETETİK UYGULAMALARI YÖNERGESİ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ BES 433- BES 435 BES 430 -BES 432 BESLENME ve DİYETETİK UYGULAMALARI YÖNERGESİ 1 BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER Madde 1: Bu yönerge,

Detaylı

I. ULUSAL KANSERLİ HASTALAR KONGRESİ

I. ULUSAL KANSERLİ HASTALAR KONGRESİ TOPLANTI ADI, TARİHİ ve YERİ BİRİNCİ ULUSAL KANSERLİ HASTALAR KONGRESİ 7-8 NİSAN 2006 ANKARA-TÜRKİYE TOPLANTI PROGRAMI 07 Nisan 2006, Cuma 08:30-09:00 Katılımcı Kayıt İşlemleri 09:00-09:30 Açılış Knuşmaları

Detaylı

MÜDEK Değerlendirme Ölçütleri

MÜDEK Değerlendirme Ölçütleri MÜDEK Değerlendirme erlendirme Ölçütleri MÜDEK MÜDEK Mühendislik Lisans Prgramları Değerlendirme erlendirme Ölçütleri (Sürüm m 2.0) 1. Öğrenciler 2. Prgram Eğitim Amaçları 3. Prgram Çıktıları (Değişti/gelişti)

Detaylı

EĞİTİM BİLİMLERİNDE ALANLAR VE UYGULAMALAR

EĞİTİM BİLİMLERİNDE ALANLAR VE UYGULAMALAR EĞİTİM BİLİMLERİNDE ALANLAR VE UYGULAMALAR Öğr. Gör. Dr. Abdullah Can Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalı Türkiye de eğitim alanının uygulamalı bir bilim olarak yapılanma sürecinin geçmiģten günümüze

Detaylı

TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROJE ONAY FORMU. Eğitim Bilimleri Anabilim Dalı Eğitim Yönetimi, Denetimi, Planlaması ve Ekonomisi

TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROJE ONAY FORMU. Eğitim Bilimleri Anabilim Dalı Eğitim Yönetimi, Denetimi, Planlaması ve Ekonomisi TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROJE ONAY FORMU Eğitim Bilimleri Anabilim Dalı Eğitim Yönetimi, Denetimi, Planlaması ve Ekonomisi Bilim Dalı öğrencisi Ahmet ÖZKAN tarafından hazırlanan Ġlkokul ve Ortaokul Yöneticilerinin

Detaylı

Kurum ve İşletmelerde. İnceleme-Soruşturma & Raporlama Teknikleri

Kurum ve İşletmelerde. İnceleme-Soruşturma & Raporlama Teknikleri Kurum ve İşletmelerde İnceleme-Soruşturma & Raporlama Teknikleri Eğitim Programının Amacı Genel yolsuzluk teorisi ile çeşitli yolsuzluk türlerinin ve yolsuzlukların önlenmesine yönelik önlemlerin aktarılması.

Detaylı

İletişim Programlarına Özgü Öğretim Çıktıları

İletişim Programlarına Özgü Öğretim Çıktıları İletişim Programlarına Özgü Öğretim Çıktıları Lisans düzeyindeki bir iletiģim programının değerlendirilmesi için baģvuruda bulunan yükseköğretim kurumu, söz konusu programının bu belgede yer alan ĠLETĠġĠM

Detaylı

FARK YARATANLAR PROGRAMI

FARK YARATANLAR PROGRAMI FARK YARATANLAR PROGRAMI UYGULAMA, DEĞERLENDİRME VE SONUÇ RAPORU Ağusts 2O11 Bu rapr 2009-2011 (Fark Yaratanlar 1.ve 2. Seznları) arası yapılan tüm prgram ve faaliyet değerlendirmeleri göze alınarak Sabancı

Detaylı

KURUMSAL WEB TASARIM Proje Teklifi

KURUMSAL WEB TASARIM Proje Teklifi KURUMSAL WEB TASARIM Prje Teklifi Teklifi Veren: Celil CAN Teklif Tarihi: 07.01.2015 Karadeniz Mh. General Aldğan Cd. N 49 / 1 Gazismanpaşa, İstanbul www.celilcan.cm - bilgi@celilcan.cm Firma : Yetkili

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ MAR-AHEK EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

MARMARA ÜNİVERSİTESİ MAR-AHEK EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MARMARA ÜNİVERSİTESİ MAR-AHEK EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ KURULUŞ AMACI Marmara Aile Hekimliği Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MAR-AHEK- EAU Merkezi) kurulma amacı, Tıp Fakültesi öğrencilerinin,

Detaylı

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetlerinin Amaçları

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetlerinin Amaçları Rehberlik ve Psikljik Danışma Hizmetlerinin Amaçları Psikljik danışma ve rehberlik uygulamalarının amacını rtaya kyabilmek için öncelikle, "kendini gerçekleştirme" (self-actualizing) kavramından hareket

Detaylı

YÖNETMELİK KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ KARİYER PLANLAMA UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ KARİYER PLANLAMA UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 7 Nisan 2019 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 30738 Kayseri Üniversitesinden: YÖNETMELİK KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ KARİYER PLANLAMA UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

SAĞLIK ORTAMINDA ÇALIġANLARDA GÜVENLĠĞĠ TEHDĠT EDEN STRES ETKENLERĠ VE BAġ ETME YÖNTEMLERĠ. MANĠSA ĠL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ HEMġĠRE AYLĠN AY

SAĞLIK ORTAMINDA ÇALIġANLARDA GÜVENLĠĞĠ TEHDĠT EDEN STRES ETKENLERĠ VE BAġ ETME YÖNTEMLERĠ. MANĠSA ĠL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ HEMġĠRE AYLĠN AY SAĞLIK ORTAMINDA ÇALIġANLARDA GÜVENLĠĞĠ TEHDĠT EDEN STRES ETKENLERĠ VE BAġ ETME YÖNTEMLERĠ MANĠSA ĠL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ HEMġĠRE AYLĠN AY GİRİŞ ÇalıĢmak yaģamın bir parçasıdır. YaĢamak nasıl bir insan hakkı

Detaylı

ĠSTANBUL ÜNĠVERSĠTESĠ ĠSTANBUL TIP FAKÜLTESĠ KALP VE DAMAR CERRAHĠSĠ ANABĠLĠM DALI TIPTA UZMANLIK ÖĞRENCĠ KARNESĠ

ĠSTANBUL ÜNĠVERSĠTESĠ ĠSTANBUL TIP FAKÜLTESĠ KALP VE DAMAR CERRAHĠSĠ ANABĠLĠM DALI TIPTA UZMANLIK ÖĞRENCĠ KARNESĠ ĠSTANBUL ÜNĠVERSĠTESĠ ĠSTANBUL TIP FAKÜLTESĠ KALP VE DAMAR CERRAHĠSĠ ANABĠLĠM DALI TIPTA UZMANLIK ÖĞRENCĠ KARNESĠ 1 KĠMLĠK BĠLGĠLERĠ Uzmanlık Öğrencisinin TC Kimlik Numarası :..... Adı :..... Soyadı :.....

Detaylı

ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EĞĠTĠM ĠHTĠYACI ANALĠZĠ

ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EĞĠTĠM ĠHTĠYACI ANALĠZĠ ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EĞĠTĠM ĠHTĠYACI ANALĠZĠ PERSONEL EĞĠTĠM ĠHTĠYACI ANALĠZĠ 2 Haziran 8 Ekim 2012 tarihleri arasında Orman Genel Müdürlüğü Web Sitesi üzerinden sunulan online anket OGM DıĢ ĠliĢkiler

Detaylı

65.IFMSA Mart Genel Kurulu Tıp Eğitimi Çalışma Kolu Ayrılmış Oturum Raporları 1.GÜN

65.IFMSA Mart Genel Kurulu Tıp Eğitimi Çalışma Kolu Ayrılmış Oturum Raporları 1.GÜN 65.IFMSA Mart Genel Kurulu Tıp Eğitimi Çalışma Klu Ayrılmış Oturum Raprları 1.GÜN Tarih : 03.03.2016 Raprtörler : Cemre Çelebi Ömer Gürlek Açılış-Tanışma IFMSA/SCOME Tanıtımı Müfredat Dışı Eğitim (Nn-Frmal

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ONKOLOJİ ENSTİTÜSÜ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ONKOLOJİ ENSTİTÜSÜ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ONKOLOJİ ENSTİTÜSÜ Prof. Dr. Işık ASLAY 1967 yılında lise eğitimini Kadıköy Kız Lisesi nde tamamladı. 1973 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi ni bitirdi. 1982 yılında

Detaylı

ERDOĞAN ĠLOKULU/ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI OKUL TEMELLĠ

ERDOĞAN ĠLOKULU/ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI OKUL TEMELLĠ T.C. ETĠMESGUT KAYMAKAMLIĞI ġehġt ADĠL ERDOĞAN ĠLOKULU/ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 2013-2014 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI OKUL TEMELLĠ ġġddetġ ÖNLEME EYLEM PLANI (SALDIRGANLIK, ġġddet, ZORBALIK OKUL TEMELLĠ ÖNLEME ÇALIġMALARI

Detaylı

Algoritma, Akış Şeması ve Örnek Program Kodu Uygulamaları Ünite-9

Algoritma, Akış Şeması ve Örnek Program Kodu Uygulamaları Ünite-9 Örnek 1 Algritma, Akış Şeması ve Örnek Prgram Kdu Uygulamaları Ünite-9 Klavyeden girilen A, B, C sayılarına göre; A 50'den büyük ve 70'den küçük ise; A ile B sayılarını tplayıp C inci kuvvetini alan ve

Detaylı

KRİZ ÖLÜM VE YAS PSİKOTERAPİSİ Eğitim Bilgilendirme Kataloğu

KRİZ ÖLÜM VE YAS PSİKOTERAPİSİ Eğitim Bilgilendirme Kataloğu KRİZ ÖLÜM VE YAS PSİKOTERAPİSİ Eğitim Bilgilendirme Kataloğu APAMER Aktüel Psikolojik Araştırmalar ve Eğitim Merkezi tarafından organize edilen ve Dr. Nevin DÖLEK tarafından verilecek olan "Kriz, Ölüm

Detaylı

Bilişsel Davranışçı Terapi de Diploma Programı (BDT) Tanıtım Broşürü

Bilişsel Davranışçı Terapi de Diploma Programı (BDT) Tanıtım Broşürü Bilişsel Davranışçı Terapi de Diploma Programı (BDT) Tanıtım Broşürü PSİKOLOJİ DÜNYASINDAKİ EN İYİ YAKLAŞIMLARINDAN BİRİ İLE BİLGİNİZİ KEŞFETMEK İÇİN BİZE KATILIN Kıbrıs Türk Psikologlar Derneği ve Future

Detaylı

ĠZMĠR KÂTĠP ÇELEBĠ ÜNĠVERSĠTESĠ TIP FAKÜLTESĠ ĠNTÖRN DOKTORLUK EĞĠTĠMĠ UYGULAMA USUL VE ESASLARI

ĠZMĠR KÂTĠP ÇELEBĠ ÜNĠVERSĠTESĠ TIP FAKÜLTESĠ ĠNTÖRN DOKTORLUK EĞĠTĠMĠ UYGULAMA USUL VE ESASLARI 1 ĠZMĠR KÂTĠP ÇELEBĠ ÜNĠVERSĠTESĠ TIP FAKÜLTESĠ ĠNTÖRN DOKTORLUK EĞĠTĠMĠ UYGULAMA USUL VE ESASLARI Amaç ve Kapsam Madde 1- (1) Bu usul ve esaslar Ġzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dönem VI

Detaylı

OKYANUS YÖNETİM EĞİTİMLERİ

OKYANUS YÖNETİM EĞİTİMLERİ OKYANUS YÖNETİM Okyanus Yöneticilik ve Kişisel Gelişim Eğitimleri Temel Yöneticilik Becerileri Ekip Çalışması, Tplantı Yönetimi Etkili Liderlik, Kçluk Eğitici Eğitimi, Sunum Teknikleri Telefnda İletişim

Detaylı

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI TOPLANTI TARİHİ :10.02.2011 TOPLANTI SAYISI : 2011/2 Enstitü Yönetim Kurulumuz 10.02.2011 PerĢembe günü Enstitü Müdürü Yrd. Doç.

Detaylı

HANDE YILDIRIM. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı

HANDE YILDIRIM. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı HANDE YILDIRIM Kişisel Bilgiler Doğum Tarihi: 13.06.1990 Adres: E-mail Adresi: Telefon: 5068603514 Kişisel websitesi: Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı

Detaylı

EĞİTİMLER HAKKINDA BİLGİLER

EĞİTİMLER HAKKINDA BİLGİLER EĞİTİM, PSİKOLOJİ, ÖĞRENME EĞİTİMLER HAKKINDA BİLGİLER RESİM YORUMLAMA EĞİTİMİ & PROJEKTİF ÇİZİM TESTLERİ PSİKOLOJİK TESTLER İLE ÇOCUK DEĞERLENDİRME EĞİTİMİ EĞİTİM BİLGİ & PLANLAMA TEKLİFİ HAKKIMIZDA Bu

Detaylı

T.C. MESLEKİ YETERLİLİK KURUMU

T.C. MESLEKİ YETERLİLİK KURUMU ULUSAL MESLEK STANDARDI HAZIRLAMA BAŞVURU FORMU 19/10/2015 tarihli ve 29507 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Ulusal Standartlarının ve Ulusal Yeterliliklerin Hazırlanması Hakkında Yönetmeliğin 9/2 Maddesine

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Tıp Fakültesi İstanbul Üniversitesi 1987-1992 Doktora(Tıpta Uzmanlık)

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Tıp Fakültesi İstanbul Üniversitesi 1987-1992 Doktora(Tıpta Uzmanlık) ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Ceyda Güvenç Taşdelen 2. Doğum Tarihi : 20.01.1969 3. Unvanı : Uzman Doktor 4. Öğrenim Durumu: Üniversite, psikiyatri ihtisası Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Tıp Fakültesi İstanbul

Detaylı

Eğitimin Uygulanacağı Yer Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi Süresi (Saat) EskiĢehir 23.01.2010 01.03.2010 60 25. EskiĢehir 05.08.2010 02.09.

Eğitimin Uygulanacağı Yer Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi Süresi (Saat) EskiĢehir 23.01.2010 01.03.2010 60 25. EskiĢehir 05.08.2010 02.09. KOSGEB Ġstanbul Ġkitelli Ġstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Ġstanbul 13.01.2010 18.02.2010 KOSGEB Ġstanbul Ġkitelli Ġstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Ġstanbul 15.01.2010 20.02.2010

Detaylı

SPOR YÖNETĠCĠSĠNĠN TANIMI VE NĠTELĠKLERĠ. Doç.Dr.Hakan SUNAY

SPOR YÖNETĠCĠSĠNĠN TANIMI VE NĠTELĠKLERĠ. Doç.Dr.Hakan SUNAY SPOR YÖNETĠCĠSĠNĠN TANIMI VE NĠTELĠKLERĠ Doç.Dr.Hakan SUNAY SPOR YÖNETİCİSİNİN TANIMI Günümüzde; Bir spor yöneticisinin çok yönlü niteliklere sahip olmalıdır Özelliklede, Pratik becerileri teorik bilgilerle

Detaylı

ÖĞRETMENLİK MESLEK BİLGİSİ DERSLERİ ÖĞRETMENİ

ÖĞRETMENLİK MESLEK BİLGİSİ DERSLERİ ÖĞRETMENİ TANIM ÇalıĢtığı eğitim kurumunda; öğrencilere eğitim ve öğretim teknikleri ile ilgili eğitim veren kiģidir. A- GÖREVLER Öğretmenlik meslek bilgisi dersleri ile ilgili hangi bilgi, beceri, tutum ve davranıģların,

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Türkiye Kalkınma Bankası Yayını TÜRKİYE KALKINMA BANKASI A.Ş. NİSAN HAZİRAN 2015 Sayı: 76. e-dergi OLARAK YAYINLANMAKTADIR.

İÇİNDEKİLER. Türkiye Kalkınma Bankası Yayını TÜRKİYE KALKINMA BANKASI A.Ş. NİSAN HAZİRAN 2015 Sayı: 76. e-dergi OLARAK YAYINLANMAKTADIR. Türkiye Kalkınma Bankası Yayını NİSAN HAZİRAN 2015 Sayı: 76 TÜRKİYE KALKINMA BANKASI A.Ş. Adına Sahibi İÇİNDEKİLER Ahmet BUÇUKOĞLU Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı PAZARLAMA DAİRE BAŞKANLIĞI FAALİYETLERİ

Detaylı