ALPHA RAPORU ÖZET; 28 Eylül 2015

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ALPHA RAPORU ÖZET; 28 Eylül 2015"

Transkript

1 ALPHA RAPORU ÖZET; 28 Eylül Eylül 2015 tarihli Alpha raporumuzda paylaştığımız görüşümüz; BIST 100'de OBO Formasyonları Yatırımcı Psikolojisi ve Decoy Etkisi (Tuzak Pazarlama)! FİYAT 200 Haftalık (Nokta atışı olmaz!) Trend Değişimi İçin TRY Bazlı 200 Haftalık Ortalama Önemli! 200 Haftalık Ortalama Referansı ile BIST 100 Endeksi Senaryo Çalışmasında En İyisi En Kötüsü Seviyelerine İşaret Edebilir. 11x Fiyat/Kazanç Çarpanı (Nokta atışı olmaz!) seviyesi algı değişimi açısından ÖNEMLİ! Türkiye POZİTİF / NEGATİF Senaryo; Pozitif Senaryo BIST 100 endeksi için seviyesi üstünde kısa dönemli olarak HEDEF seviyeli UZUN pozisyon açılması önerilebilir. Negatif Senaryo BIST 100 endeksi için seviyesi altında HEDEF seviyeli KISA pozisyon açılması önerilebilir. VİOP 30 Kontratı 15 dakika 200 birimlik Trend Değişimi İçin Takip Edilebilir! Dr. Tuğberk ÇİTİLCİ Araştırma Müdürü Sanko Yatırım Menkul Değerler tcitilci@sankomenkul.com tcitilci7@bloomberg.net

2 BIST 100 Endeksi Senaryo Analizi

3 İÇİNDEKİLER; 1. TEMEL ANALİZ BIST 100 Endeksi Fiyat/Kazanç Çarpanı ve Rusya Kıyaslama BIST 100 İleri Dönük (12 Ay) Fiyat/Kazanç Çarpanı ve Kıyaslama BIST 100 Fiyat/Kazanç Çarpanı ve Standart Sapma Seviyeleri BIST 30 ve 100 Endeksleri Temel Analiz Değerleme BIST 100 Endeksi Bloomberg Hedef Fiyat BIST 30 Endeksi Bloomberg Hedef Fiyat BIST 100 Endeksi Bloomberg Hedef Fiyat Grafik BIST 100 Endeksi ve BIST 100 Endeksi Bloomberg Hedef Fiyat Farkı (Spread) BIST 300 Endeksi ve BIST 300 Endeksi Bloomberg Hedef Fiyat Farkı (Spread) 2. TEKNİK ANALİZ MSCI Türkiye Borsa Yatırım Fonu Seçilmiş Endeksler Performans (İndekslenmiş) BİST 100 Endeksi ve Standart Sapma Seviyeleri BİST 100 Endeksi ve Hareketli Ortalamalar BIST 100 Endeksi Hisse Senetleri Teknik İndikatörler %RSI ve %MACD Endeks Vadeli Kontratı Teknik Analiz Endeks Vadeli Kontrat ve Hareketli Ortalamalar 3. GENEL DEĞERLENDİRME Türk Lirası Kur Performansı Kıyaslama Sepet Kur Dalga Analizi Türkiye Risk Primi (CDS) ve Kıyaslama BIST 100 Endeksi ve Ağustos Ayı Performansı FED Ne Zaman Faiz Artışına Gider/Gitmez Dolar Endeksi Klasik Dolar Endeksi MACD+RSI+Inverse RSI İndikatörleri Bloomberg Dolar Endeksi MACD+RSI+Inverse RSI İndikatörleri 4. ALPHA (α) BETA (β) Savaşı

4 Ekonomik Takvim (28 Eylül 2 Ekim 2015) YURTDIŞI PİYASALAR TAKİP EDİLECEK FAKTÖRLER; ABD İstihdam Raporu + ADP İstihdam Raporu + Kişisel Tüketim Harcamaları + Bekleyen Konut Satışları + Tüketici Güveni + S&P Case Shiller Konut Fiyat Endeksi + Haftalık İşsizlik Sigortası Başvuruları + ISM İmalat PMI Euro Bölgesi TÜFE + İşsizlik Oranı + Çin PMI Rakamları Almanya TÜFE + Perakende Satışlar + İşsizlik Oranı + PMI Rakamları İngiltere Büyüme (2. Çeyrek) + Ödemeler Dengesi + Kanada Büyüme (2. Çeyrek) Japonya İşsizlik Oranı + Tankan Endeksi Ekonomik takvim detaylar için; YURTİÇİ PİYASALAR TAKİP EDİLECEK FAKTÖRLER; Ticaret Dengesi + İktisadi Yönelim Anketi ve Reel Kesim Güven Endeksi + Konut Fiyat Endeksi

5 TEMEL ANALİZ BIST 100 Endeksi Fiyat/Kazanç Çarpanı ve Rusya Kıyaslama BİST 100 endeksi Fiyat/Kazanç çarpanı olarak incelendiğinde; Cari olarak 10.69x çarpanda işlem görmektedir yılı için beklenti 9.84x, 2016 yılı için 8.37x çarpan seviyesindedir. Çarpan olarak Türkiye nin cazip olarak algılanmasında birinci aşamaya geçilmiş olabilir. Bu rakamlara neden bakıyoruz? Endeksleri birbiri ile kıyaslamak için veya başka bir ifade ile göreceli olarak ucuz mu pahalı mı kararımıza yardımcı olması için Fiyat/Kazanç çarpanına bakıyoruz. Genel olarak yapılan kıyaslama RUSYA ile TÜRKİYE arasındadır. RUSYA cari olarak 7.17x çarpanda işlem görmektedir. Göreceli olarak TÜRKİYE ile kıyaslandığında UCUZ gözükmektedir. Fakat RUSYA Fiyat/Kazanç çarpanına göre Türkiye ye göre genelde hep UCUZ olarak işlem görmektedir. Bunun nedeni Rusya endeksini oluşturan şirketlerin PETROL gelirleri Genel olarak Fiyat/Kazanç çarpanının düşük olması pozitif potansiyeli işaret edebilir. Fakat bu her zaman olacak diye bir şart bulunmamaktadır.

6 Yurtdışı endekslerin Fiyat/Kazanç çarpanlarını parahaberi.com Teknik Analiz menüsünden takip edebilirsiniz. BIST 100 Fiyat/Kazanç Çarpanı ve MSCI Fiyat/Kazanç Çarpanı Kıyaslama BIST x (Beyaz), BIST x (Kırmızı), MSCI Türkiye x (Yeşil) ve MSCI Gelişmekte Olan Ülkeler 11.57x (Mor) endekslerinin F/K çarpanları kıyaslandığında, BIST endeksleri kıstasına göre İSKONTOLU işlem görmektedir.

7 BIST 100 İleri Dönük (12 Ay) Fiyat/Kazanç Çarpanı ve Kıyaslama BIST x (Beyaz), BIST x (Mavi), MSCI Türkiye 8.54x (Turuncu) ve MSCI Gelişmekte Olan Ülkeler 10.52x (Kırmızı) endekslerinin F/K çarpanları kıyaslandığında, BIST endeksleri kıstasına göre İSKONTOLU işlem görmektedir. BIST 100 Fiyat/Kazanç Çarpanı ve Standart Sapma Seviyeleri BIST 100 endeksi Fiyat/Kazanç çarpanı, standart sapma seviyelerine çeyreksel bazda ( ) incelendiğinde; 11.14x çarpan UZUN dönemli değerleme için değişim seviyesi olarak takip edilebilir. Uzun Dönem Çeyreklik Fiyat/Kazanç Çarpanı

8 3 Yıllık Dönem 3 yıllık dönem -1 standart sapma 10.93x çarpan değerleme açısından ÖNEMLİ! Fiyat/Kazanç değerlemesinde 10.50x çarpan KRİTİK! 13.00x seviyesi 12.50x seviyesi 11.00x seviyesi 10.00x seviyesi 9.00x seviyesi

9 BIST 30 ve 100 Endeksleri Temel Analiz Değerleme BIST 100 Endeksi Bloomberg Hedef Fiyat Değerlemelere bağlı olarak BIST 100 endeksi için Bloomberg tahminlerine göre hedef BIST 30 Endeksi Bloomberg Hedef Fiyat Değerlemelere bağlı olarak BIST 30 endeksi için Bloomberg tahminlerine göre hedef BIST 100 Endeksi Bloomberg Hedef Fiyat Grafik Grafikte yeşil çizgi Bloomberg hedef (91423) fiyatını, beyaz çizgi ise BIST 100 endeksini belirtmektedir.

10 BIST 100 Endeksi ve BIST 100 Endeksi Bloomberg Hedef Fiyat Farkı (Spread) Endeks ve Hedef endeks değeri arasında fark ( ) standart sapma seviyeleri ile incelendiğinde -2 standart sapma seviyesi BIST 100 endeksi için ÖNEMLİ dönüş sinyalleri vermesi beklenebilir. BIST 300 Endeksi ve BIST 300 Endeksi Bloomberg Hedef Fiyat Farkı (Spread) Grafikte yeşil çizgi Bloomberg hedef (112K) fiyatını, beyaz çizgi ise BIST 30 endeksini belirtmektedir.

11 TEKNİK ANALİZ MSCI Türkiye Borsa Yatırım Fonu BİST endekslerinde yurtdışı algısını anlamak için ishares MSCI Türkiye Borsa Yatırım Fonunu inceleyeceğiz. 10 yıllık dönem haftalık bazda endeks incelendiğinde; Beyaz renk ile belirtilen çizgi seviyesi ile önemli destek seviyesini belirtmektedir. Bu orta dönemli trend seviyesinin kırılması yabancı algısında kötüleşmenin devam edeceğini işaret edebilir. Bu seviyenin altında kapanışların BİST endekslerini NEGATİF yönde etkilemesi kuvvetle muhtemel MSCI Türkiye Borsa Yatırım Fonu mevcut durumda NEGATİF sinyal vermektedir. Teknik indikatör; RSI ve Bloomberg tarafından hesaplanan Inverse RSI indikatörü AŞAĞI sinyal vermektedir.

12 Seçilmiş Endeksler Performans (İndekslenmiş) Endeks performansı açısından Türkiye ile Rusya kıyaslandığında Türkiye daha cazip gözükmektedir. 1 aylık dönem incelendiğinde TÜRKİYE (Beyaz Çizgi) diğer endekslere göre daha KÖTÜ performans göstermiştir. 6 aylık ve 1 yıllık dönem kıyaslandığında Türkiye nin KÖTÜ durumda olması Türkiye için POZİTİF bir faktör 6 aylık ve 1 yıllık dönemde endeks performansı açısından Türkiye ETF cazip gözükmektedir. Fakat bu UCUZLUK algısı uzun süreli olarak devam edebilir. Göreceli olarak UCUZ olması demek yukarı yönlü hareketin olacağı anlamına gelmez!

13 6 Aylık Dönem 1 Yıllık Dönem

14 5 Yıllık Dönem Uzun dönemli kıyaslandığında BIST 100 endeksi % ve MSCI Türkiye Endeksi +9.97% daha iyi performans göstermiştir. Bu durum uzun dönemli portföy ve fon oluşturmada yabancı yatırımcılar için risk olarak algılanabilir! BİST 100 Endeksi ve Standart Sapma Seviyeleri Çeyreksel dönem +1.5 standart sapma seviyesi AŞAĞI yönlü hareketler için ÖNEMLİ!

15 5 yıllık dönem ortalaması seviyesi kısa vadeli trend değişimi açısından takip edilebilir. BİST 100 Endeksi ve Hareketli Ortalamalar Günlük bazda basit olarak 34 ve 55 ortalamalar incelendiğinde; 34 DESTEK 55 DİRENÇ

16 Günlük bazda TRY bazlı 200 haftalık basit hareketli ortalama seviyesi takip edilebilir.

17 BIST 100 Endeksi Senaryo Analizi ve Haftalık Standart Sapma Seviyeleri

18 BIST 100 Endeksi Hisse Senetleri Teknik İndikatörler %RSI ve %MACD %RSI RSI indikatöründe 70 seviyesinin üzerinde (Kırmızı Renk) ve 30 seviyesinin altında (Yeşil Renk) olan hisse senedi oranı (% RSI) %MACD MACD indikatöründe alış (Turuncu) ve satış (Mavi) sinyali veren hisse senedi oranı (% MACD)

19 Endeks Vadeli Kontratı Teknik Analiz Vadeli kontratı teknik analiz bağlamında analiz eden yatırımcılarımız majör trend değişimleri için her dönem için; 15 dakikalık dönem 200 birimlik ortalamayı takip etsinler! 200 birimlik Bu ortalamanın üstünde UZUN (LONG), Bu ortalamanın altında KISA (SHORT) pozisyonlar yatırımcıların risk algılarına bağlı olarak gerçekleşebilir. 200 birimlik ortalama back test sonuçlarını içeren detaylı çalışmamıza ulaşmak için; Viop 30'da Basit Ama Etkili Yöntem Link:

20 Endeks Vadeli Kontrat ve Hareketli Ortalamalar Günlük Dönem; DESTEK seviyesi takip edilebilir. Kısa dönemli algı değişimi için /207 seviyeleri KRİTİK Gerek fibo gerekse de hareketli ortalama bu seviyelere işaret etmektedir. Haftalık bazda 38.2% düzeltme seviyesi önemli direnç Gün içi fiyatlamasında KRİTİK seviyeler için Sanko Yatırım Menkul Değerler Araştırma Bölümü nü numaralı telefondan arayarak Teknik Analiz desteği alabilirsiniz. Neden 55/89/144/233/377 Hareketli Ortalamalar? Cevabı Fibonacci Oranları Detaylar için parahaberi.com sitemizde yer alan yazımızı okuyabilirsiniz Link:

21 GENEL DEĞERLENDİRME Türk Lirası Kur Performansı Kıyaslama Yılbaşından itibaren seçilmiş kur performansları indekslenmiş olarak incelendiğinde; Türk Lirası dolar para birime karşı % değer kaybetmiştir. 6 Aylık Dönem Türk Lirası dolar para birime karşı % değer kaybetmiştir.

22 1 Yıllık Dönem Türk Lirası dolar para birime karşı % değer kaybetmiştir. 5 Yıllık Dönem Türk Lirası dolar para birime karşı % 108 değer kaybetmiştir.

23 Sepet Kur Dalga Analizi Dalga Analizinde (kısa dönem) ve (uzun dönem) seviyeleri fiyat algısı için ÖNEMLİ! USDTRY Standart Sapma Seviyeleri Aylık bazda +3 standart sapma seviyesi orta dönem değersizleşme hareketinde takip edilebilir.

24 Türkiye Risk Primi (CDS) 2,5 ve 10 yıllık ülke risk primleri Türkiye 5 Yıllık Risk Primi ve Kıyaslama Türkiye, Rusya, Polonya, Macaristan, Bulgaristan ve Portekiz ülkelerinin 5 yıllık risk primleri kıyaslandığında Rusya ve Türkiye nin CDS leri yüksek fiyatlanmaktadır.

25 BIST 100 Endeksi ve Eylül Ayı Performansı BIST 100 endeksi 10 yıllık dönemde Eylül aylarında genel olarak İYİ performans göstermiştir Eylül döneminde % değer kazanmıştır 2008 Eylül döneminde -9.52% değer kaybetmiştir. BIST 30 Endeksi ve Eylül Ayı Performansı BIST 30 endeksi 10 yıllık dönemde Eylül aylarında genel olarak İYİ performans göstermiştir Eylül döneminde % değer kazanmıştır 2008 Eylül döneminde -7.68% değer kaybetmiştir.

26 FED Ne Zaman Faiz Artışına Gider/Gitmez Gerek yurtdışı gerekse de yurtiçi piyasa fiyatlamasına referans olan FED faiz artışı ne zaman olacak? Bu sorunun cevabı için FED Vadeli Kontrat fiyatlamalarını inceleyeceğiz. Piyasa fiyatlamasında 28 Ekim 2015 toplantısı olasılık 18% seviyesinde Piyasa fiyatlamasında 16 Aralık 2015 toplantısı ÖNEMLİ! Olasılık 37.2% seviyesinde Piyasa fiyatlamasında 27 Ocak 2016 toplantısı olasılık 40.4% seviyesinde

27 FED faiz artışı sürecinde tek başına istihdam verisi yeterli olmayacaktır. Bu veri FED diğer üyelerinin faiz artışına gidilmeli yönünde söylemlerinin arttırabilir. Fakat FED i bir bütün olarak düşününce istihdam verisine ilave olarak enflasyon ve saatlik ücretlerde devam eden stabil bir artış olması gerekiyor. Mevcut durumda FED i acil ve sürekli olarak faiz artışına yönlendirecek akut bir durum bulunmuyor. Fed faiz artışını ertelese bile ABD ekonomisi net olarak 2008 krizi sonrasında toparlanıyor. Yaşlı nüfus ile enflasyon yaratamayan ve yavaşlayan Avrupa ekonomisi. Dolar para birimini yeni normalde güvenli liman olarak algısı gibi eklenecek başka faktörler ile dolar endeksi değer kazanıyor. Buna ilave olarak istihdam tarafında gelecek beklentilerden iyi her yeni veri FED in faiz artışı beklentisini yükselteceğinden dolayı dolar para birimi diğer para birimlerine karşı değer kazanması beklenebilir. Dolar Endeksi Dolar endeksinde KRİTİK seviye 480 aylık aylık ortalama referans olmaya devam edecektir. Bu seviye ALTINDA zayıf dolar güçlü euro senaryosu kuvvetle muhtemel. Değersizleşme hareketinde 240 (90.394) ve 360 (91.665) aylık ortalamalar takip edilmeli!

28 Bloomberg tarafından hesaplanan ticaret ağırlıklı dolar endeksinde 55 günlük ortalama seviyesi TREND değişimi sinyali verdi. Algı değişimi açısından 55 günlük ortalama takip edilmeli! Mor çizgi ile belirtilen 55 günlük ortalamanın ÜSTÜNDE güçlü dolar para birimi, ALTINDA zayıf dolar para birimi fiyatlaması beklenebilir. KRİTİK SORU? Dolar para birimi değer kaybetmeye veya kazanmaya devam edecek (mi)? Dolar endeksleri (klasik+bloomberg) için teknik analiz indikatörleri YUKARI yönlü hareketin devamı konusunda sinyal vermeye devam etmektedir.

29 Klasik Dolar Endeksi MACD+RSI+Inverse RSI İndikatörleri Bloomberg Dolar Endeksi MACD+RSI+Inverse RSI İndikatörleri

30 ALPHA Alpha (α) ve Beta (β) Savaşı Parahaberi.com olarak haftalık ve günlük bazda yurt içi endeksler ve hisse senetleri için temel ve teknik analiz referanslarını dikkate alarak yenilikçi farklı bir rapor yayınlamaya devam ediyoruz. ALPHA ve BETA kelimelerinin finans çevrelerinde sıkça duymaktayız. Peki nedir bu terimler? Yatırımcılarımızın kafasını karmaşık hesaplamalarla karıştırmak yerine bu kavramları basit olarak açıklayacağız. ALPHA, piyasa getirisinin üzerinde elde ettiğiniz ilave KAZANÇ BETA, piyasa getirisiyle aynı seviyede elde ettiğiniz KAZANÇ Örnek olarak, BİST 100 endeksi herhangi bir dönemde %5 getiri sağlamış, yatırımcıda o dönemde %5 kazanç elde ettiyse BETA yatırımı, veya o dönemde %6 getiri sağlamış ise piyasa getiri üstü yani endekse karşı %1 ilave kazanç sağlayarak ALPHA yatırımı yapmıştır. Daha genelleştirmek gerekirse her yatırımcının amacı olan Piyasayı Yenmek kavramı tam olarak ALPHA yatırımıdır. Endeks yükselirken portföyde endeksten daha yüksek getiri, Endeks düşerken portföyde endeksten daha az kayıp hedeflemek ve elde etmek ALPHA ile olmaktadır. ALPHA yı yaratmak için ATIN KURAL nedir? Piyasa kavramında teknik ve temel analiz kriterlerine göre diğerlerinden piyasa katılımcılarından daha iyi hisse senedi seçmektir. Söz olarak söyleyince kulağa kolay ve cazip bir durum olarak gelse de, aslında ALPHA yaratmak ve ALPHA yakalamak gerçekten çok zordur! Her trader ve her yatırımcının rüyası ALPHA yakalamak ve yaratmaktır.bunu yapamayan yatırımcılarımız ne yapacaklar? Bu durumda BETA yatırım tarzını dikkate alacaklar, BETA yatırımı risksiz getiri kazançı elde etmek gibidir. Yatırımınızdan para kazanmak için ilave efor harcamıyorsunuz? Örnek olarak mevduat getirisi veya Tahvil/Bono getirisi dönem sonunda elde edeceğiniz para bellidir. Endeks tarafında endeksi aynı hisse senetleri ağırlıkları ile taklit ederek (replike) endeks ne getirirse (pozitif veya negatif yönde) aynı getiriyi portföyde sağlamak. Basit olarak ALPHA olayını özetlemeye çalıştık.

31 ALPHA matematik olarak formülize edilebilir mi? EVET ALPHA = BETA + İLAVE KAZANÇ İşlem tarafında daha da basitleştirmek gerekirse, BIST endekslerine yatırım yapmak ile paranızı banka mevduatına koyup dönem sonunda ana paranızı kaybetmeden faiz kazancınızı alma durumu arasında ki fark risk seviyenize bağlı olarak elde etmek istediğiniz İLAVE kazanç Herkes ilave kazanç elde etmek istiyor bu tarzda düşünerek temel ve teknik analiz referanslarını kullanıyor ama nedense herkes ALPHA yı yakalayamıyor. Nedeni ise piyasa olarak isimlendirilen mekanizmada diğer piyasa katılımcılarının da piyasa hakkında ve sizin yatırımlarınız hakkında neler düşündüklerini tahmin etmek durumunda olmanızdır. Davranışçı finans veya daha genel bir isimlendirme ile yatırımcı psikolojisi Yatırımcı psikolojisi ALPHA yı yakalama konusunda çok önemlidir. İşlem stratejilerinizde KAZANÇ ve KAYIP durumlarınızı optimize etmek için yatırımcı psikolojisini yani kendi psikolojinizi uygun şekilde yönetmeniz gerekmektedir. Konu ile ilgili olarak yatirimcipsikolojisi.com sitemizi gerek yazılar gerekse de videolar kısımlarını inceleyebilirsiniz. Yatırımcılarınızda en büyük DÜŞMAN aslında kendinizidir, Piyasa değildir! İşlem stratejilerinizde uygun ZARAR KES (STOP LOSS) ve KAR AL (TAKE PROFIT) seviyelerinizi belirlemezseniz piyasanın sizi CEZALANDIRMAYA devam etmesi kuvvetle muhtemeldir. Belirttiğimiz ALPHA formülüne bir faktör daha eklenerek son halini almaktadır. Yatırımcı Psikolojisi ALPHA = BETA + İLAVE KAZANÇ + YATIRIMCI PSİKOLOJİSİ Parahaberi olarak farklı bakış açımız ile ALPHA yaratmaya ve yatırımcı psikolojisine odaklanacağız. Raporumuz sürekli olarak gerek içerik gerekse de analizler bağlamında güncellenecektir. Yatırımcılarımızda gelen istek ve öneriler dikkate alınarak proaktif hazırlama sürecinde olacaktır. Raporumuz genel olarak BIST, VİOP endeksleri ve hisse senetleri için temel ve teknik analiz incelemelerini yaparak yatırımcılarımıza ALPHA yaratma konusunda yardımcı olmayı hedeflemektedir. Rapor da yer alan analizlerle ilgili olarak sormak istediğiniz soruların olması durumunda numaralı telefondan ARAŞTIRMA bölümümüzü arayabilirsiniz. Dr. Tuğberk ÇİTİLCİ Araştırma Müdürü Sanko Yatırım Menkul Değerler tcitilci@sankomenkul.com tcitilci7@bloomberg.net

32 sitemizde yer alan hisse senetleri detaylı teknik analiz monitörlerine ulaşmak için;

33 Tek Düşman Kendiniz anlamak ve önlemek için; Raporlarımıza formatında ulaşmak için;

ALPHA RAPORU ÖZET; 21 Eylül 2015

ALPHA RAPORU ÖZET; 21 Eylül 2015 ALPHA RAPORU ÖZET; 21 Eylül 2015 14 Eylül 2015 tarihli Alpha raporumuzda paylaştığımız görüşümüz; Fed Toplantısına Doğru http://parahaberi.com/tr-tr/video/1409/fed-toplantisina-dogru-15092015 BIST 100

Detaylı

ALPHA RAPORU ÖZET; 23 Kasım 2015

ALPHA RAPORU ÖZET; 23 Kasım 2015 ALPHA RAPORU ÖZET; 23 Kasım 2015 16 Kasım 2015 tarihli Alpha raporumuzda paylaştığımız görüşümüz; 20 Kasım 2015 tarihli Alpha Hisse Raporu Güncellemesi raporumuzda paylaştığımız görüşümüz; http://report.parahaberi.com/reports/alpha%20h%c4%b0sse%20raporu%20g%c3%9cncelleme%2020kasi

Detaylı

ALPHA RAPORU ÖZET; 5 Ekim 2015

ALPHA RAPORU ÖZET; 5 Ekim 2015 ALPHA RAPORU ÖZET; 5 Ekim 2015 28 Eylül 2015 tarihli Alpha raporumuzda paylaştığımız görüşümüz; Volkswagen Krizinin Platinyum ve Paladyum Fiyatlarına Etkisi http://parahaberi.com/tr-tr/haberler/843680/volkswagen-krizinin-platinyum-ve-paladyum-fiyatlarina-etkisi

Detaylı

ALPHA RAPORU ÖZET; 8 Şubat 2016

ALPHA RAPORU ÖZET; 8 Şubat 2016 ALPHA RAPORU ÖZET; 8 Şubat 2016 1 Şubat 2016 tarihli Alpha raporumuzda paylaştığımız görüşümüz; ISGYO Fiyat Modellemesi http://parahaberi.com/tr-tr/haberler/2545016/isgyo-fiyat-modellemesi TRGYO Fiyat

Detaylı

ALPHA ALTIN RAPORU ÖZET 23 Aralık 2015

ALPHA ALTIN RAPORU ÖZET 23 Aralık 2015 ALPHA ALTIN RAPORU ÖZET 23 Aralık 2015 15 Aralık 2015 tarihli Alpha Altın raporumuzda paylaştığımız görüşümüz; Pozitif Senaryo Yukarı yönlü hareketlerde, Keltner alt bandı $1073 direnç seviyesi sonrasında

Detaylı

ALPHA ALTIN RAPORU ÖZET 8 Aralık 2015

ALPHA ALTIN RAPORU ÖZET 8 Aralık 2015 ALPHA ALTIN RAPORU ÖZET 8 Aralık 2015 1 Aralık 2015 tarihli Alpha Altın raporumuzda paylaştığımız görüşümüz; Pozitif Senaryo Yukarı yönlü hareketlerde, Keltner alt bandı $1073 sonrasında $1095, orta dönemde

Detaylı

ALPHA ALTIN RAPORU ÖZET 13 Ekim 2015

ALPHA ALTIN RAPORU ÖZET 13 Ekim 2015 ALPHA ALTIN RAPORU ÖZET 13 Ekim 2015 5 Ekim 2015 tarihli Alpha Altın raporumuzda paylaştığımız görüşümüz; 144 günlük ortalama @1159$ seviyesi trend değişimi için takip edilmeli! Pozitif Senaryo Yukarı

Detaylı

Alpha Altın Raporu 21 Eylül 2015 Aylık bazda bollinger alt bandı trend değişimi için takip edilebilir. ($1087)

Alpha Altın Raporu 21 Eylül 2015 Aylık bazda bollinger alt bandı trend değişimi için takip edilebilir. ($1087) Alpha Altın Raporu 21 Eylül 2015 Aylık bazda bollinger alt bandı trend değişimi için takip edilebilir. ($1087) Pozitif Senaryo Yukarı yönlü hareketlerde 144 günlük ortalama $1163 seviyesi hedeflenebilir.

Detaylı

Alpha Altın Raporu 5 Ekim 2015 144 günlük ortalama @1161$ ve Bollinger @1079$ seviyeleri önemli!

Alpha Altın Raporu 5 Ekim 2015 144 günlük ortalama @1161$ ve Bollinger @1079$ seviyeleri önemli! Alpha Altın Raporu 5 Ekim 2015 144 günlük ortalama @1161$ ve Bollinger @1079$ seviyeleri önemli! Pozitif Senaryo Yukarı yönlü hareketlerde 144 günlük ortalama $1161 seviyesi hedeflenebilir. Negatif Senaryo

Detaylı

ALPHA ALTIN RAPORU ÖZET 19 Ocak 2016

ALPHA ALTIN RAPORU ÖZET 19 Ocak 2016 ALPHA ALTIN RAPORU ÖZET 19 Ocak 2016 12 Ocak 2016 tarihli Alpha Altın raporumuzda paylaştığımız görüşümüz; Orta dönemde 144 günlük ortalama yukarı yönlü trend değişimi için ne kadar önemli ise, 55 günlük

Detaylı

ALPHA ALTIN RAPORU ÖZET 12 Ocak 2016

ALPHA ALTIN RAPORU ÖZET 12 Ocak 2016 ALPHA ALTIN RAPORU ÖZET 12 Ocak 2016 5 Ocak 2016 tarihli Alpha Altın raporumuzda paylaştığımız görüşümüz; 144 günlük ortalama ($1116.17) orta dönemli trend değişimi için referans olmaya devam ediyor. Bu

Detaylı

Haftalık Ekonomik Takvim

Haftalık Ekonomik Takvim 5 9 Aralık 2016 OPEC Kararı ile Güçlü Petrol, TL de ise Negatif Ayrışma Şiddetleniyor Hafta genelinde açıklanan olumlu ABD makroekonomik datalar ile Dolar daki güçlü duruşun devam ediyor. Euro Bölgesinden

Detaylı

Bireysel Emeklilik Fon Bülteni...

Bireysel Emeklilik Fon Bülteni... Ağustos 2015 Grup Bireysel Emeklilik Fon Bülteni... Geleceğinizi Beraber Şekillendirelim Değerli Katılımcımız, Bireysel Emeklilik Sistemi uzun vadeli bir yatırım anlayışına dayalı, şeffaf ve güvenli, Devlet

Detaylı

Bireysel Emeklilik Fon Bülteni...

Bireysel Emeklilik Fon Bülteni... Ağustos 2015 Ferdi Bireysel Emeklilik Fon Bülteni... Geleceğinizi Beraber Şekillendirelim Değerli Katılımcımız, Bireysel Emeklilik Sistemi uzun vadeli bir yatırım anlayışına dayalı, şeffaf ve güvenli,

Detaylı

7 Kasım Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim

7 Kasım Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim 7-11 Kasım2016 Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz Hem veri akışının yoğun olduğu hem de Merkez Bankalarının sahnede olduğu bir hafta geride kaldı. Fed den ve BoE den faiz adımları

Detaylı

Yerel Fed Başkanlarının Açıklamaları ve ABD TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısında Önemli Olabilir

Yerel Fed Başkanlarının Açıklamaları ve ABD TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısında Önemli Olabilir Yerel Fed Başkanlarının Açıklamaları ve ABD TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısında Önemli Olabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere Merkez Bankası (BoE) Ağustos ayı toplantısı sonrasında faiz

Detaylı

31 Mayıs Bugün, Euro Bölgesi ve ABD de Yoğun Veri Akışı Takip Edilecek. 31 Mayıs 2017

31 Mayıs Bugün, Euro Bölgesi ve ABD de Yoğun Veri Akışı Takip Edilecek. 31 Mayıs 2017 31 Mayıs 2017 31 Mayıs 2017 Bugün, Euro Bölgesi ve ABD de Yoğun Veri Akışı Takip Edilecek. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Almanya da Nisan ayı İthalat fiyat endeksi aylık bazda yüzde 0,1 azalırken

Detaylı

21 Aralık Aralık Bugün, Gözler ABD 3.Çeyrek Büyüme Verisinde Olacak

21 Aralık Aralık Bugün, Gözler ABD 3.Çeyrek Büyüme Verisinde Olacak 21 Aralık 2017 21 Aralık 2017 Bugün, Gözler ABD 3.Çeyrek Büyüme Verisinde Olacak Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, ABD Senatosu nda yapılan oylamada, vergi reformu yasa tasarısını 48 e karşı 51 oy

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 5 Aralık 2016, Sayı: 47. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 5 Aralık 2016, Sayı: 47. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 47 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

24 Temmuz Haftaya Piyasalar Merkez Bankaları Toplantılarına Odaklanacak. Haftalık Ekonomik Takvim

24 Temmuz Haftaya Piyasalar Merkez Bankaları Toplantılarına Odaklanacak. Haftalık Ekonomik Takvim 24-28 Temmuz 2017 Haftaya Piyasalar Merkez Bankaları Toplantılarına Odaklanacak Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, hafta içerisinde BoJ ve ECB nin Temmuz ayı toplantıları yakından takip edildi. BOJ

Detaylı

05 Haziran Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim

05 Haziran Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim 05-09 Haziran 2017 Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, hafta içerisinde, Euro Bölgesi ve üye ülkelerden açıklanan verilerin birçoğu beklentileri

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 14 Kasım 2016, Sayı: 44. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 14 Kasım 2016, Sayı: 44. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 44 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

13 Mart Haftalık Ekonomik Takvim. Hafta Genelinde, FED, TCMB, BOJ ve BoE Toplantıları ile birlikte Piyasalarda Volatilite Artabilir

13 Mart Haftalık Ekonomik Takvim. Hafta Genelinde, FED, TCMB, BOJ ve BoE Toplantıları ile birlikte Piyasalarda Volatilite Artabilir 13-17 Mart 2017 Hafta Genelinde, FED, TCMB, BOJ ve BoE Toplantıları ile birlikte Piyasalarda Volatilite Artabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde; ABD de ADP verisi Şubat ayında beklentinin üzerinde

Detaylı

03 OCAK OCAK Yurtiçi Piyasalar Enflasyon Verisine Odaklandı

03 OCAK OCAK Yurtiçi Piyasalar Enflasyon Verisine Odaklandı 03 OCAK 2019 03 OCAK 2019 Yurtiçi Piyasalar Enflasyon Verisine Odaklandı Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Çin de açıklanan Caixin İmalat PMI verisi Aralık ayında beklentilerin aksine geriledi ve 49,7

Detaylı

Dolar Küresel Para Birimlerine Karşı Değer Kazanıyor, Dolar/TL ise Rekor Tazeliyor

Dolar Küresel Para Birimlerine Karşı Değer Kazanıyor, Dolar/TL ise Rekor Tazeliyor 31 Ekim 4 Kasım2016 Dolar Küresel Para Birimlerine Karşı Değer Kazanıyor, Dolar/TL ise Rekor Tazeliyor Hem İngiltere den hem de ABD den gelen büyüme rakamları ekonomilere yönelik endişeleri azaltmış vaziyette.

Detaylı

Haftalık Ekonomik Takvim. Tarih TSİ Veri/Gelişme Dönem Beklenti Önceki Değişim Önem. 11:30 İngiltere Sanayi Üretimi Mart -0,2% -0,7% Aylık **

Haftalık Ekonomik Takvim. Tarih TSİ Veri/Gelişme Dönem Beklenti Önceki Değişim Önem. 11:30 İngiltere Sanayi Üretimi Mart -0,2% -0,7% Aylık ** 08-12 Mayıs 2017 Yoğun Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi ve bazı üye ülkelerden açıklanan İmalat PMI rakamı beklentileri karşılarken Euro da sınırlı değer

Detaylı

50 Günlük AO. 200 Günlük AO

50 Günlük AO. 200 Günlük AO TEKNİK TAKİP LİSTESİ Hisse Kapanış Dirençler Stop-loss GARAN 7,76 7,88-8,00 7,70 PETKM 5,15 5,24-5,38 5,08 KORDS 9,81 10,00-10,36 9,70 İNDİKATÖRLER Hisse 5 22 50 200 RSI MOMENTUM STOCHASTİC MACD GARAN

Detaylı

Bugün, ABD de açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam Verisi Yakından Takip Edilecek. 10 Mart 2017

Bugün, ABD de açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam Verisi Yakından Takip Edilecek. 10 Mart 2017 10 Mart 2017 10 Mart 2017 Bugün, ABD de açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam Verisi Yakından Takip Edilecek Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz oranlarında değişikliğe

Detaylı

ABD BAŞKANI TRUMP IN YAPACAĞI KONUŞMA FİYATLAMALAR AÇISINDAN YAKINDAN TAKİP EDİLECEK

ABD BAŞKANI TRUMP IN YAPACAĞI KONUŞMA FİYATLAMALAR AÇISINDAN YAKINDAN TAKİP EDİLECEK 27-03 Mart 2017 ABD BAŞKANI TRUMP IN YAPACAĞI KONUŞMA FİYATLAMALAR AÇISINDAN YAKINDAN TAKİP EDİLECEK Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi ve üye ülkelerden açıklanan PMI rakamları beklentileri

Detaylı

Ülke Saat (TSİ) Veri/gelişme ING tahmini Piyasa beklentisi Önceki veri

Ülke Saat (TSİ) Veri/gelişme ING tahmini Piyasa beklentisi Önceki veri Günlük Strateji Notu 02.04.2018 Tahvil: Son iki gündeki düşüşe karşın yurt içi tahvil faizlerinin Mart ayı başına göre halen 2 yıllıkta yaklaşık 100 puan, 10 yıllıkta da 60 baz puan yukarıda olduğu görülüyor.

Detaylı

FX MONİTÖR

FX MONİTÖR FX MONİTÖR 11.12.2015 TÜRKİYE TÜİK tarafından açıklanan verilere göre cari işlemler dengesi Ekim ayında 133 milyon dolar açık verirken; üçüncü çeyrek büyümesi lık bazda %4.0 olarak gerçekleşti. Her iki

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 3 Temmuz 2017, Sayı: 27. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 3 Temmuz 2017, Sayı: 27. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 27 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

MONİTÖR MONİTOR 05/02/2015

MONİTÖR MONİTOR 05/02/2015 FX BİST MONİTÖR MONİTOR 05/02/2015 27/10/2015 Halk Yatırım Yurtiçi Satış Destek Bölümü tarafından hazırlanmıştır. Halk Yatırım Satış ve Pazarlama Birimi tarafından hazırlanmıştır FOREX GÖRÜNÜM TÜRKİYE

Detaylı

BAKANLAR KURULU SUNUMU

BAKANLAR KURULU SUNUMU BAKANLAR KURULU SUNUMU Murat Çetinkaya Başkan 12 Aralık 2016 Ankara Sunum Planı Küresel Gelişmeler İktisadi Faaliyet Dış Denge Parasal ve Finansal Koşullar Enflasyon 2 Genel Değerlendirme Yılın üçüncü

Detaylı

Bugün, Yurtiçi Piyasalar Enflasyonla Topyekün Mücadele Programına Odaklandı

Bugün, Yurtiçi Piyasalar Enflasyonla Topyekün Mücadele Programına Odaklandı 09 Ekim 2018 Bugün, Yurtiçi Piyasalar Enflasyonla Topyekün Mücadele Programına Odaklandı 09 Ekim 2018 Almanya Federal İstatistik Ofisi'nin (Destatis) açıkladığı verilere göre, bu yılın Ağustos ayında Sanayi

Detaylı

Teknik Bülten. 02 Aralık 2015 Çarşamba

Teknik Bülten. 02 Aralık 2015 Çarşamba GÜNE BAŞLARKEN Çin'de imalat sanayi satın alma yöneticileri endeksi (PMI) Kasım ayında üç yılı aşkın sürenin en düşük seviyesi olan 49.6 seviyesine geriledi. Türkiye'nin imalat sanayi satın alma yöneticileri

Detaylı

Günlük FX & Emtia Strateji Notu

Günlük FX & Emtia Strateji Notu 3 Aralık 2018 Günlük FX & Emtia Strateji Notu Hafta sonu gerçekleştirilen G-20 zirvesinde gözler ABD Başkanı Trump ve Çİn mevkidaşı üzerindeydi. Ticaret savaşlarına 90 günlük mola kararının ardından ABD

Detaylı

Bu Hafta Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Sonrasında Piyasada Volatilite Artabilir

Bu Hafta Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Sonrasında Piyasada Volatilite Artabilir Bu Hafta Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Sonrasında Piyasada Volatilite Artabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, ABD ve K.Kore arasında yaşanan gerilim sonrasında dolar kanadında değer

Detaylı

12 Aralık Aralık Dolar Kazançlarını Genişletirken, Ons Altın da Satışlar Derinleşiyor

12 Aralık Aralık Dolar Kazançlarını Genişletirken, Ons Altın da Satışlar Derinleşiyor 12 Aralık 2017 12 Aralık 2017 Dolar Kazançlarını Genişletirken, Ons Altın da Satışlar Derinleşiyor Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, ABD de açıklanan Ekim ayı İş imkanları ve personel değişim oranı

Detaylı

MONİTÖR MONİTOR 05/02/2015

MONİTÖR MONİTOR 05/02/2015 FX BİST MONİTÖR MONİTOR 05/02/2015 03/06/2015 Halk Yatırım Yurtiçi Satış Destek Bölümü tarafından hazırlanmıştır. Halk Yatırım Satış ve Pazarlama Birimi tarafından hazırlanmıştır bloomberg, günlük FOREX

Detaylı

Teknik Bülten. 05 Ocak 2016 Salı

Teknik Bülten. 05 Ocak 2016 Salı DÜNDEN KALANLAR... Çin'de beklentilerden zayıf gelen imalat vesinin ardından işlemlerin durdurulması ve Suudi Arabistan - İran gerginliği gelişen ülke hisse senedi piyasalarının Ağustos'tan beri en büyük

Detaylı

30 Ekim Bugün, ABD de Açıklanacak Olan PCE Verisi Yakından Takip Edilecek

30 Ekim Bugün, ABD de Açıklanacak Olan PCE Verisi Yakından Takip Edilecek 9 30 Ekim 2017 Bugün, ABD de Açıklanacak Olan PCE Verisi Yakından Takip Edilecek Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Almanya da açıklanan Eylül ayı ithalat fiyat endeksi bir önceki aya göre yüzde 0,9

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 9 Mayıs 2016, Sayı: 19. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 9 Mayıs 2016, Sayı: 19. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 19 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül 1 DenizBank

Detaylı

Küresel Piyasalarda Dolar Aleyhine Hareketler Devam Ediyor. 1 Şubat 2017

Küresel Piyasalarda Dolar Aleyhine Hareketler Devam Ediyor. 1 Şubat 2017 01 Şubat 2017 01 Şubat 2017 Küresel Piyasalarda Dolar Aleyhine Hareketler Devam Ediyor Trump ın ABD de göçmen krizine ilişkin imzaladığı kararname piyasalarda Dolar aleyhine hareketler yaratmaya devam

Detaylı

10 Temmuz Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim

10 Temmuz Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim 10-14 Temmuz 2017 Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Hafta içerisinde, FED ve ECB para politikası toplantı tutanakları yakından takip edildi.

Detaylı

Ülke Saat (TSİ) Veri/gelişme ING tahmini Piyasa beklentisi Önceki veri

Ülke Saat (TSİ) Veri/gelişme ING tahmini Piyasa beklentisi Önceki veri Günlük Strateji Notu 28.08.2017 Tahvil: Fed Başkanı Yellen in konuşmasında para politikasına değinmemesi, A.B.D. tahvil faizlerinin gerilemesine neden oldu. Haftanın öne çıkan verisi, A.B.D de Cuma günü

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 2 Ocak 2015

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 2 Ocak 2015 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 2 Ocak 2015 31.12.2014 Açılış Kapanış % EUR 1,21574 1,21032 0,44 ALTIN 1199,97 1187,95 1,00 TRY 2,32706 2,33598 0,38 EURTRY 2,81080 2,82963 0,67 JPY 119,465 119,791 0,27 1,55613

Detaylı

MONİTOR 22/05/2015 05/02/2015

MONİTOR 22/05/2015 05/02/2015 FX BİST MONİTÖR MONİTOR 22/05/2015 05/02/2015 Halk Yatırım Yurtiçi Satış Destek Bölümü tarafından hazırlanmıştır. Halk Yatırım Satış ve Pazarlama Birimi tarafından hazırlanmıştır bloomberg, günlük FOREX

Detaylı

Günlük FX & Emtia Strateji Notu

Günlük FX & Emtia Strateji Notu 6 Aralık 2018 Günlük FX & Emtia Strateji Notu Global piyasaların gündemi ABD ve Çin arasında var olan ticaret savaşları. ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde gerileme riskten kaçış olan yorumlanabilir. Global

Detaylı

Ana Sayfa. Piyasalarda Son Durum. Ekonomik Takvim. 5 Nisan İlgili sayfaya gitmek için tıklayınız. Ana sayfaya dönmek için tıklayınız

Ana Sayfa. Piyasalarda Son Durum. Ekonomik Takvim. 5 Nisan İlgili sayfaya gitmek için tıklayınız. Ana sayfaya dönmek için tıklayınız Ana Sayfa Piyasalarda Son Durum Ekonomik Takvim EUR/USD USD/TRY 5 Nisan 2017 İlgili sayfaya gitmek için tıklayınız PİYASALARDA SON DURUM Avrupa ve ABD endekslerinde yükseliş çabalarının görüldüğü günde

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 14 Aralık 2015, Sayı: 39. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 14 Aralık 2015, Sayı: 39. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni 14 Aralık 2015, Sayı: 39 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül

Detaylı

29 Mayıs Piyasalar Haftaya Sakin Giriş Yaptı. Haftalık Ekonomik Takvim

29 Mayıs Piyasalar Haftaya Sakin Giriş Yaptı. Haftalık Ekonomik Takvim 29-02 Haziran 2017 Piyasalar Haftaya Sakin Giriş Yaptı FOMC tutanakları sonrası zayıflayan Dolar endeksi ilk çeyrek ABD büyüme verisi ile beraber değer kazandı. Geçtiğimiz hafta Dolar baskısını yakından

Detaylı

8,01 8,06-8,20 7,88 5,19 5,28-5,40 5,10 3,77 3,86-4,00 3, Günlük AO. 200 Günlük AO 7,80 7,87 7,83 7,58 48,81 94,87 AL

8,01 8,06-8,20 7,88 5,19 5,28-5,40 5,10 3,77 3,86-4,00 3, Günlük AO. 200 Günlük AO 7,80 7,87 7,83 7,58 48,81 94,87 AL TEKNİK TAKİP LİSTESİ Hisse Kapanış Dirençler Stop-loss GARAN PETKM VAKBN 8,01 8,06-8,20 7,88 5,19 5,28-5,40 5,10 3,77 3,86-4,00 3,70 İNDİKATÖRLER Hisse 5 22 50 200 RSI MOMENTU M STOCHAST İC MACD GARAN

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 1 Ekim 2015 Perşembe

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 1 Ekim 2015 Perşembe Günlük Bülten 1 Ekim 2015 Perşembe Gedik Forex Günlük Bülten Piyasa Gündemi Günlük Bülten Çin piyasalarının tüm gün kapalı olduğu yeni işlem gününde erken saatlerde Asya nın iki büyük ekonomisi Çin ve

Detaylı

MONİTÖR MONİTOR 05/02/2015

MONİTÖR MONİTOR 05/02/2015 FX BİST MONİTÖR MONİTOR 05/02/2015 21/10/2015 Halk Yatırım Yurtiçi Satış Destek Bölümü tarafından hazırlanmıştır. Halk Yatırım Satış ve Pazarlama Birimi tarafından hazırlanmıştır FOREX GÖRÜNÜM TÜRKİYE

Detaylı

Ülke Saat (TSİ) Veri/gelişme ING tahmini Piyasa beklentisi Önceki veri

Ülke Saat (TSİ) Veri/gelişme ING tahmini Piyasa beklentisi Önceki veri Günlük Strateji Notu 31.07.2017 Tahvil: A.B.D. tahvil faizleri Cuma günü beklentiden zayıf gelen A.B.D. verileri ve Kuzey Kore nin füze deneme haberleri nedeniyle geriledi. Bu haftanın öne çıkan gündem

Detaylı

MONİTOR 16/09/ /02/2015

MONİTOR 16/09/ /02/2015 FX BİST MONİTÖR MONİTOR 16/09/2015 05/02/2015 Halk Yatırım Yurtiçi Satış Destek Bölümü tarafından hazırlanmıştır. Halk Yatırım Satış ve Pazarlama Birimi tarafından hazırlanmıştır FOREX GÖRÜNÜM TÜRKİYE

Detaylı

MONİTOR 01/09/ /02/2015

MONİTOR 01/09/ /02/2015 FX BİST MONİTÖR MONİTOR 01/09/2015 05/02/2015 Halk Yatırım Yurtiçi Satış Destek Bölümü tarafından hazırlanmıştır. Halk Yatırım Satış ve Pazarlama Birimi tarafından hazırlanmıştır FOREX GÖRÜNÜM TÜRKİYE

Detaylı

Günlük FX & Emtia Strateji Notu

Günlük FX & Emtia Strateji Notu 5 Aralık 2018 Günlük FX & Emtia Strateji Notu ABD ile Çin arasında yeniden alevlenen ticaret savaşlarına dair söylemler piyasalarda tansiyonun yükselmesine neden oluyor. ABD endekslerinde sert düşüş sonrasında

Detaylı

MONİTOR 13/05/2015 05/02/2015

MONİTOR 13/05/2015 05/02/2015 FX BİST MONİTÖR MONİTOR 13/05/2015 05/02/2015 Halk Yatırım Yurtiçi Satış Destek Bölümü tarafından hazırlanmıştır. Halk Yatırım Satış ve Pazarlama Birimi tarafından hazırlanmıştır bloomberg, günlük FOREX

Detaylı

13 Şubat 2017 TÜRK LİRASI POZİTİF BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKIYOR. Haftalık Ekonomik Takvim

13 Şubat 2017 TÜRK LİRASI POZİTİF BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKIYOR. Haftalık Ekonomik Takvim 13-17 Şubat 2017 TÜRK LİRASI POZİTİF BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKIYOR Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi nin en büyük ekonomisi olan Almanya da açıklanan fabrika siparişleri verisi beklentileri

Detaylı

Günlük FX & Emtia Strateji Notu

Günlük FX & Emtia Strateji Notu 11 Aralık 2018 Günlük FX & Emtia Strateji Notu Brexit anlaşmasının kabulüne ilişkin parlamento oylaması geri çekildi. Bu süreç Sterlin üzerindeki baskının devamına yol açabilir. Kabinenin Başbakan May

Detaylı

Ekonomik Ajanda Zaman Ülke Önem Açıklanacak Beklenti Önceki

Ekonomik Ajanda Zaman Ülke Önem Açıklanacak Beklenti Önceki Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Açılış 1,10598 1,56122 123,55 2,75923 1094,79 Yüksek 1,10839 1,56896 124,02 2,77479 1102,03 Düşük 1,09669 1,55877 123,33 2,75323 1090,5 Kapanış 1,09831 1,56032

Detaylı

ABD DE AÇIKLANAN MAKRO VERİLER KARMAŞIK BİR TABLO ÇİZMEYE DEVAM EDİYOR

ABD DE AÇIKLANAN MAKRO VERİLER KARMAŞIK BİR TABLO ÇİZMEYE DEVAM EDİYOR 06-10 Şubat 2017 ABD DE AÇIKLANAN MAKRO VERİLER KARMAŞIK BİR TABLO ÇİZMEYE DEVAM EDİYOR Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, BOJ, FED ve BoE nin yılın ilk toplantıları yakından takip edildi. Ülke Merkez

Detaylı

14 Kasım ABD Başkanlık Seçimlerinde Trump Sürprizi. Haftalık Ekonomik Takvim

14 Kasım ABD Başkanlık Seçimlerinde Trump Sürprizi. Haftalık Ekonomik Takvim 14-18 Kasım2016 ABD Başkanlık Seçimlerinde Trump Sürprizi Piyasaların Brexit ten sonraki şokunu ABD de beklentilerin aksine seçimleri Trump ın kazanması ile yaşadı. Clinton beklentisi ile fiyatlanan gelişen

Detaylı

Gündem 01.10.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10%

Gündem 01.10.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Açılış 1,1248 1,5152 119,714 3,0374 1127,25 Yüksek 1,1262 1,5214 120,349 3,0417 1128,29 Düşük 1,1158 1,5108 119,559 3,0182 1111,83 Kapanış 1,1178 1,5123 119,897

Detaylı

ALTIN TEMEL VE TEKNİK ANALİZİ

ALTIN TEMEL VE TEKNİK ANALİZİ ALTIN TEMEL VE TEKNİK ANALİZİ Comex (Commodity Exchange) Borsasında işlem gören Altının Ons fiyatı yıl başından beri yükseliş trendini koruyor. Genel olarak Trump kaynaklı siyasi endişeler, jeopolitik

Detaylı

Yurtiçinde, Açıklanacak Olan Enflasyon Verisi Piyasalarda Merakla Bekleniyor. 03 Ağustos 2017

Yurtiçinde, Açıklanacak Olan Enflasyon Verisi Piyasalarda Merakla Bekleniyor. 03 Ağustos 2017 9 03 Ağustos 2017 Yurtiçinde, Açıklanacak Olan Enflasyon Verisi Piyasalarda Merakla Bekleniyor 03 Ağustos 2017 Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi nde açıklanan Haziran ayı TÜFE rakamı aylık

Detaylı

Bugün, Fed Başkanı Janet Yellen ve Başkan Yardımcısı Stanley Fischer ın Açıklamaları Takip Edilecek

Bugün, Fed Başkanı Janet Yellen ve Başkan Yardımcısı Stanley Fischer ın Açıklamaları Takip Edilecek 05 Mayıs 2017 Bugün, Fed Başkanı Janet Yellen ve Başkan Yardımcısı Stanley Fischer ın Açıklamaları Takip Edilecek Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi nde beklentilerin üzerinde açıklanan

Detaylı

24 Şubat Şubat 2017 TÜRK LİRASI DOLARA KARŞI GÜÇLÜ DURUŞUNU KORUMAYA DEVAM EDİYOR

24 Şubat Şubat 2017 TÜRK LİRASI DOLARA KARŞI GÜÇLÜ DURUŞUNU KORUMAYA DEVAM EDİYOR 24 Şubat 2017 24 Şubat 2017 TÜRK LİRASI DOLARA KARŞI GÜÇLÜ DURUŞUNU KORUMAYA DEVAM EDİYOR Yurtiçi gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi nin en büyük ekonomisi olan Almanya dördüncü çeyrekte beklentiler

Detaylı

16 Mart Baz Puan Faiz Artırım Kararı Alan Fed, Ekonominin Güçlendiğine İşaret Ediyor

16 Mart Baz Puan Faiz Artırım Kararı Alan Fed, Ekonominin Güçlendiğine İşaret Ediyor 16 Mart 2017 16 Mart 2017 25 Baz Puan Faiz Artırım Kararı Alan Fed, Ekonominin Güçlendiğine İşaret Ediyor Dün Fed, piyasaların beklentisine paralel 25 baz puan faiz artırım kararına gitti. Ayrıca 2017

Detaylı

GLOKAL TEKNİK ANALİZ - YATIRIM DANIŞMANLIĞI

GLOKAL TEKNİK ANALİZ - YATIRIM DANIŞMANLIĞI Olan Küresel hisse piyasalarında volatiliteye dönüş IMF in küresel büyümeye ilişkin aşağı revizyonuyla bir kez daha gündeme gelen değerleme tartışmaları hisse piyasalarında ivme kazanan volatilite, piyasa

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN (10 Nisan 2017)

GÜNLÜK BÜLTEN (10 Nisan 2017) GÜNLÜK - HAFTALIK BÜLTEN 10-14042017 GÜNLÜK BÜLTEN (10 Nisan 2017) BIST100 Endeksi dünü 181 (% 020) puanlık düşüş ile 88497 seviyesinden ve 2966 milyon TL işlem hacmiyle kapattı Borsada satıcılı seyir

Detaylı

FX Bülteni. Güncel Fiyat. Giriş Seviyesi

FX Bülteni. Güncel Fiyat. Giriş Seviyesi Günün Gelişmeleri: Dün ABD de açıklanan ISM endeksi beklentilerin üzerinde geldi. İyi veriyle birlikte Petrol fiyatlarındaki yükselişin de sürmesi risk iştahı üzerinde olumlu bir görüntü yarattı. Ek olarak,

Detaylı

ABD de Açıklanacak Olan Veriler Dolar Fiyatlamalarında Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir

ABD de Açıklanacak Olan Veriler Dolar Fiyatlamalarında Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir ABD de Açıklanacak Olan Veriler Dolar Fiyatlamalarında Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir Cuma günü, Jackson Hole Sempozyumunda Fed Başkanı Janet Yellen ın yaptığı açıklamalar sonrasında dolar ve dolar

Detaylı

01 Haziran - 05 Haziran 2015

01 Haziran - 05 Haziran 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; 04:00 Çin İmalat ve İmalat Dışı PMI Endeksleri 04:30 Avustralya Konut İzinleri 04:35 Çin HSBC İmalat PMI Endeksi 10:00 Türkiye İmalat PMI Endeksi 11:00

Detaylı

MONİTOR 02/04/2015 05/02/2015

MONİTOR 02/04/2015 05/02/2015 FX BİST MONİTÖR MONİTOR 02/04/2015 05/02/2015 Halk Yatırım Yurtiçi Satış Destek Bölümü tarafından hazırlanmıştır. Halk Yatırım Satış ve Pazarlama Birimi tarafından hazırlanmıştır bloomberg, günlük FOREX

Detaylı

Temel Ekonomik Gelişmeler

Temel Ekonomik Gelişmeler Temel Ekonomik Gelişmeler 29 Eylül 217 Araştırma ve Para Politikası Genel Müdürlüğü Günlük veriler her Perşembe günü (resmi tatil olması durumunda bir önceki iş günü); diğer veriler ise verinin açıklandığı

Detaylı

Ülke Saat (TSİ) Veri/gelişme ING tahmini Piyasa beklentisi Önceki veri

Ülke Saat (TSİ) Veri/gelişme ING tahmini Piyasa beklentisi Önceki veri Günlük Strateji Notu 26.03.2018 Tahvil: A.B.D. ile Çin arasındaki ticaret kaynaklı gerginlik küresel risk algısını yükseltirken, yatırımcıların güvenilir liman olarak değerlendirdiği JPY ye, altına ve

Detaylı

Teknik Bülten. 03 Haziran 2016 Cuma

Teknik Bülten. 03 Haziran 2016 Cuma Güne Başlarken Dallas Fed Başkanı Rob Kaplan, Fed'in bir sonraki faiz artırımının Haziran mı yoka Temmuz'da mı olacağı sorularına açık kapı bırakarak, "bekleyip göreceğiz." dedi. Avrupa Merkez Bankası

Detaylı

03 Ocak Yeni Yılın İlk Haftasında Çin Verileri Ön Planda. 03 Ocak 2017

03 Ocak Yeni Yılın İlk Haftasında Çin Verileri Ön Planda. 03 Ocak 2017 03 Ocak 2017 03 Ocak 2017 Yeni Yılın İlk Haftasında Çin Verileri Ön Planda Çin tarafında İmalat PMI ve İmalat Dışı PMI rakamları yakından takip edildi. İmalat PMI 51.4, İmalat Dışı PMI 54,5 olarak beklentilerin

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 04 Haziran 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 04 Haziran 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 04 Haziran 2014 03.06.2014 Açılış Kapanış % 1,35964 1,36272 0,22 ALTIN 1243,65 1244,75 0,08 TRY 2,10783 2,11674 0,42 TRY 2,86377 2,88445 0,72 JPY 102,375 102,504 0,12 GBP 1,67452

Detaylı

MONİTOR 11/09/2015 05/02/2015

MONİTOR 11/09/2015 05/02/2015 FX BİST MONİTÖR MONİTOR 11/09/2015 05/02/2015 Halk Yatırım Yurtiçi Satış Destek Bölümü tarafından hazırlanmıştır. Halk Yatırım Satış ve Pazarlama Birimi tarafından hazırlanmıştır FOREX GÖRÜNÜM TÜRKİYE

Detaylı

14 Kasım Kasım Bugün Merkez Bankaları Başkanları Konuşacak

14 Kasım Kasım Bugün Merkez Bankaları Başkanları Konuşacak 9 14 Kasım 2017 Bugün Merkez Bankaları Başkanları Konuşacak Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Almanya da açıklanan Ekim ayı Toptan satış fiyat endeksi aylık bazda değişim göstermezken yıllık bazda

Detaylı

09 Ocak Bugün, Yurtiçinde Sanayi Üretimi Rakamı Takip Edilecek. 09 Ocak 2017

09 Ocak Bugün, Yurtiçinde Sanayi Üretimi Rakamı Takip Edilecek. 09 Ocak 2017 09 Ocak 2017 09 Ocak 2017 Bugün, Yurtiçinde Sanayi Üretimi Rakamı Takip Edilecek. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Hafta genelinde Euro Bölgesi ve üye ülkelerden açıklanan makro verilerin birçoğunun

Detaylı

Bugün, Yurtiçinde Atatürk ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlanacak

Bugün, Yurtiçinde Atatürk ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlanacak 19 Mayıs 2017 19 Mayıs 2017 Bugün, Yurtiçinde Atatürk ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlanacak Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de açıklanan Nisan ayı Perakende Satışlar beklentinin üzerinde

Detaylı

Ülke Saat (TSİ) Veri/gelişme ING tahmini Piyasa beklentisi Önceki veri

Ülke Saat (TSİ) Veri/gelişme ING tahmini Piyasa beklentisi Önceki veri Günlük Strateji Notu 04.01.2018 Tahvil: Bugün yurt içi tahvil faizlerinin dar bant aralığında hareket etmesini ve dünkü kapanışa göre hafif yükselmesini bekliyoruz. Bugün A.B.D. de özel sektör istihdam

Detaylı

02 Mart Fed in Mart Ayı Faiz Artırım İhtimalleri Yüzde 84 Seviyesine Yükseldi. 02 Mart 2017

02 Mart Fed in Mart Ayı Faiz Artırım İhtimalleri Yüzde 84 Seviyesine Yükseldi. 02 Mart 2017 02 Mart 2017 02 Mart 2017 Fed in Mart Ayı Faiz Artırım İhtimalleri Yüzde 84 Seviyesine Yükseldi Dün ABD Başkanı Donald Trump ın kongrede yaptığı açıklamalar sonrası Dolar endeksi kazançlarını genişletti.

Detaylı

ABD de Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Piyasalarda Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir

ABD de Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Piyasalarda Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir ABD de Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Piyasalarda Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Geçtiğimiz hafta, ABD de açıklanan verilerin birçoğu beklentileri

Detaylı

Gündem 30.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10%

Gündem 30.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Açılış 1,1245 1,5174 119,920 3,0580 1132,15 Yüksek 1,1281 1,5204 120,160 3,0687 1134,78 Düşük 1,1194 1,5129 119,252 3,0336 1124,56 Kapanış 1,1253 1,5151 119,741

Detaylı

FX Bülteni. Giriş Seviyesi. Güncel Fiyat

FX Bülteni. Giriş Seviyesi. Güncel Fiyat Günün Gelişmeleri: Dün ABD den açıklanan veriler Dolar ı destekleyen türden değildi. ISM İmalat endeksi 48.2 ile beklentinin 48.1 in hafif üzerinde gelirken, üretim PMI verisi 52.4 ile beklentilerin hafif

Detaylı

MONİTOR 26/03/2015 05/02/2015

MONİTOR 26/03/2015 05/02/2015 FX BİST MONİTOR MONİTOR 26/03/2015 05/02/2015 Halk Yatırım Yurtiçi Satış Destek Bölümü tarafından hazırlanmıştır. Halk Yatırım Satış ve Pazarlama Birimi tarafından hazırlanmıştır bloomberg, lük FOREX GÖRÜNÜM

Detaylı

Ekonomik Takvim

Ekonomik Takvim Ekonomik Gündem Asya hisse senetleri, genel olarak iyi çıkan şirket karları ve ABD ve Euro Bölgesi'nde imalat sektörünün iyileşmekte olduğunu işaret eden verilerin ardından iki haftanın en yüksek seviyesine

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 5 Ocak 2015

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 5 Ocak 2015 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 5 Ocak 2015 02.01.2015 Açılış Kapanış % USD 1,21038 1,20017 0,84 ALTIN 1184,45 1188,79 0,36 USD 2,32527 2,34237 0,73 2,81609 2,81213 0,14 USDJPY 119,705 120,458 0,62 GBPUSD 1,55857

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 17 Ekim 2016, Sayı: 40. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 17 Ekim 2016, Sayı: 40. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 40 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 04 Nisan 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 04 Nisan 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 04 Nisan 2014 03.04.2014 Açılış Kapanış % EUR 1,37670 1,37198 0,34 ALTIN 1289,65 1286,45 0,24 TRY 2,13010 2,13150 0,06 EURTRY 2,93194 2,92431 0,26 JPY 103,879 103,930 0,04 GBP 1,66257

Detaylı

Bugün, ABD de açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam Verisi Yakından Takip Edilecek

Bugün, ABD de açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam Verisi Yakından Takip Edilecek 9 Bugün, ABD de açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam Verisi Yakından Takip Edilecek Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz oranlarında değişikliğe gitmedi. ECB Politika

Detaylı

Ülke Saat (TSİ) Veri/gelişme ING tahmini Piyasa beklentisi Önceki veri

Ülke Saat (TSİ) Veri/gelişme ING tahmini Piyasa beklentisi Önceki veri Günlük Strateji Notu 23.01.2018 Tahvil: Hazine Müsteşarlığı bugün düzenleyeceği 11 Ağustos 2027 vadeli sabit kuponlu ve 12 Ocak 2028 vadeli, TÜFE ye endeksli tahvil ihaleleri ile Ocak ayı iç borçlanma

Detaylı

ABD İstihdam Verileri Beklentileri Karşılamasa da Fed in Elini Güçlü Tutuyor.

ABD İstihdam Verileri Beklentileri Karşılamasa da Fed in Elini Güçlü Tutuyor. 10 Ekim 2016 10 Ekim 2016 ABD İstihdam Verileri Beklentileri Karşılamasa da Fed in Elini Güçlü Tutuyor. Küresel piyasalar geçtiğimiz hafta ABD de istihdam piyasasına ilişkin verilere odaklanırken, açıklanan

Detaylı

21 Temmuz Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi den Büyüme Vurgusu

21 Temmuz Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi den Büyüme Vurgusu 9 21 Temmuz 2017 Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi den Büyüme Vurgusu Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Almanya da açıklanan Haziran ayı ÜFE rakamı aylık bazda değişim göstermezken bir önceki yılın

Detaylı