Kullanım Kılavuzu. Q English Online

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Kullanım Kılavuzu. Q English Online"

Transkript

1 Kullanım Kılavuzu Q English Online Kullanım Kılavuzu ile ilgili sorularınız veya kaygılarınız varsa, web sitesini ziyaret ediniz: Ya da Q Destek Ekibine e-posta yollayınız: onlinesupport@qgroupplc.com

2 Önsöz Q English Online eğitimine hoş geldiniz. Bu kullanım kılavuzu sistemin ana özellikleri ile eğitimin içeriğini göstermektedir.

3 Giriş Ekranı Giriş ekranı ile derse giriş yapmak: 1. E-posta ile gönderilen Kullanıcı Adı ve Şifrenizi yazınız. 2. Enter a tıklayınız. 3. Bilgisayarınızın gerekli bileşenlere sahip olduğundan emin olmak için, sistem bilgisayarınızı kontrol edecektir. 4. Eksik bileşen olduğunda, yüklemek için ilgili linke tıklayınız. Şifrenizi unutursanız, Forgot Your Password? a tıklayınız ve Q Support şifrenizi e-posta ile yollayacaktır. Bütün bileşenleri yüklemenize rağmen giriş yapamıyorsanız ya da derslere erişemiyorsanız, destek sayfamızı kontrol ediniz. Sayfamız:

4 Seviye Belirleme Sınavı Eğitime başlamadan önce Seviyenizi Belirleme Sınavını yapmak için Placement Test e tıklayınız. Araç Çubuğu Ekranın üstünde Araç çubuğunu göreceksiniz. Araç çubuğunda: 1. Languages (Dil Seçimi) 2. FAQ / Configuration / System Check (SSS/Kurulum/Sistem Kontrolü) 3. Learner s Guide (Kullanım Kılavuzu) 4. My Progress (Gelişmelerim) 5. My Profile (Profilim) 6. Help (Yardım) 7. Log Off (Çıkış) 1. Dil Seçimi Eğitimin geçerli dili Đngilizce dir fakat araç çubuğundaki Instructions (Talimatlar), Tool Tips (Đpuçları) ve Help (Yardım) i anadilinizde görmek istiyorsanız seçmelisiniz. Anadilinizi seçmek için: a. Languages a tıklayınız. b. Anadilinize tıklayınız. c. Seçtiğiniz dil ile değiştirilecektir.

5 2. SSS/Kurulum/Sistem Kontrolü FAQ, Configuration, and System Check teknik sorunları çözmenize ve derslerde gerekli olan bileşenleri yüklemenize yardımcı olur. 3. Kullanım Kılavuzu Dersler hakkında detaylı bilgi almak için Learner s Guide a tıkla. 4. Gelişmelerim Eğitimdeki gelişmelerinizi gösterir: a. My Progress e tıkla. b. Çalışılan derslerin listesi gözükecektir. i. Lesson name (Ders adı) ii. Score (Puan) iii. Date completed (Bitiş tarihi) iv. Time on Task (Đşlem süresi) c. Đlk, en son ve toplam giriş sayısı ile aktiviteleri tamamlayıp tamamlamadığınızı aktiviteleri gösteren sonuçlarını görmek için Lesson Name e tıkla. d. 5. Profilim Kişisel bilgilerinizi My Profile bölümünden değiştirebilirsiniz.

6 Bilgileri değiştirmek için: 1. My Profile a tıklayınız. 2. Değiştirmek istediğiniz bilgileri düzenleyiniz ya da seçiniz. 3. Değişiklikleri kaydetmek için Update e, iptal etmek için Cancel a tıklayınız. Şifrenizi değiştirmek için: 1. Change Password a tıklayınız. 2. Ekrana yeni bir kutu açılacaktır. 3. Eski şifrenizi yazınız. 4. Kullanmak istediğiniz yeni şifrenizi yazınız. 5. Yeni şifrenizi yeniden yazınız.

7 6. Değişiklikleri kaydetmek için Update e, iptal etmek için Cancel a tıklayınız. 6. Yardım Araç çubuğundaki Help e tıkladığınızda, hangi bölümdeyseniz o bölümle ilgili yardım alacaksınız. Anadilinizi seçmediğiniz sürece bu bilgiler Đngilizce olarak karşınıza gelecektir. 7. Çıkış Sistemden çıkmak için Log Off a tıklayınız. Ünite Sayfası Eğitime giriş yaptığınızda karşılaşacağınız ilk ekran Ünite Sayfasıdır.

8 Eğitimde üç seviye mevcuttur. Bunlar; Başlangıç, Orta ve Đleri seviyeleridir. Her seviye 12 üniteden ve Achievement Test (Başarı Testi) den oluşmaktadır. Seviyeye/ Üniteye/Derse giriş için: 1. Basic(Başlangıç), Intermediate(Orta) ya da Advanced(Đleri) seviyelerinden birine tıklayınız. 2. Üniteye girmek için ünite adına tıklayınız. 3. O dersin tanımını açmak için ders adına tıklayınız. 4. Derse girmek için Enter Lesson a tıklayınız. Alıştırmalar Birçok derste, PDF formatında olan More Activities açılır ve yazdırılabilir. Bu sayfalar, dersteki aynı konuyla ilgili daha fazla soru ve aktivite içerir.

9 Dersler Her dersin sol tarafında resim, video ya da metnin slayt gösterisini, sağ tarafta ise alıştırmaları bulacaksınız. Aktiviteleri tamamlamak için: 1. Ekranın sol tarafındaki bilgilere izleyerek, okuyarak ya da dinleyerek ulaşabilirsiniz. 2. Alıştırmalardaki soruları okuyunuz. 3. Bu ikona aktiviteyi nasıl tamamlayacağınızı öğrenmek için tıklayınız. 4. Aktiviteyi tamamlayınız. 5. Bu ikona cevabınızın doğru olup olmadığını görmek için tıklayınız. 6. Bu ikona cevaplarınızı silmek için tıklayınız 7. Bu ikona doğru cevabı görmek için tıklayınız. 8. Ekranın altındaki numaralara aktiviteler arasında geçiş yapmak için tıklayınız.

10 Öğrenme Araçları Sağ taraftaki araç çubuğunda her dersin seviyesine uygun öğrenme araçları içermektedir. Bu araçlar sizin seviyenize bağlı olarak değişmektedir fakat her seviyede: Help (Yardım) The Lexicon (Sözlük) A Grammar Tool (Dilbilgisi Aracı) A Speaking Lab (Konuşma Aracı) The Lexicon Bilmediğin herhangi bir kelimeyi Lexicon dan arayabilirsiniz. 1. Bu ikona tıklayınız. 2. Aradığınız bir kelimenin bir kısmını ya da hepsini yazınız. 3. Ekranın sol tarafındaki metin kutusunun altında benzer kelimelerin listesini göreceksiniz. 4. Đstediğiniz kelimeye tıklayınız.

11 5. Ekranın sağ tarafında, kelimenin tanımını seçtiğiniz dilde göreceksiniz, örnek cümleler ise Đngilizcedir. Kelimeyi duymak ve telaffuz alıştırması yapmak için: Bu ikona kelimenin telaffuzunu duymak için tıklayınız. Bu ikona sözlük üzerinden Konuşma Aracını açmak için tıklayınız. Konuşma Aracında, istediğiniz kadar kelimeleri dinleme ve telaffuz çalışmalarını yapabilirisiniz.

12 Konuşma Aracı Ekranın sağ tarafındaki araç çubuğundan Speaking Lab (Konuşma Aracı) a giriniz. Konuşma aracına ulaşmak için Tools (sözcük öbeklerini çalışmak için) dan ya da Lexicon (kelimeleri çalışmak için ) dan ulaşabilirsiniz. Konuşma aracında, derste öğrendiğiniz kelime veya sözcük öbeklerini yerli konuşmadan dinleyebilir ve telaffuzlarını çalışabilirsiniz Lexicon dan konuşma aracını kullanmak için: 1. Duymak ve alıştırma yapmak istediğiniz kelimeye tıklayınız. 2. Bu ikon ekranın üstünde ortada yer almaktadır. 3. Konuşmacının sesinin grafik resmini göreceksiniz. Konuşmacı kelimeyi ne kadar sürede söylediğini de göreceksiniz. 4. Bu ikona tıklayınız. 5. Kelimeyi söyleyiniz. 6. Bu ikona tıklayınız. 7. Kendi sesinizin grafik resmini göreceksiniz ve iki farklı geribildirim alacaksınız: a. Yazılı geribildirim (Excellent!(Mükemmel!), Try again( Yeniden deneyiniz), Speak slower (Yavaş söyleyiniz), etc.) b. Renkli geri bildirm (yeşil = mükemmel; kırmızı = çalışmaya ihtiyacınız var). 8. Play e basarak sesinizi duyunuz. 9. Save tıklayarak sesinizi kaydediniz.

13 Đstediğiniz kadar kaydedebilirsiniz. Sözcük Öbekleri için Konuşma Aracını kullanma: 1. Araç çubuğundaki bu ikona tıklayınız. 2. Araçlardaki listeden Speaking Lab ı seçiniz. 3. Ekranın sol üst köşesindeki açılır menüden üniteyi seçiniz. 4. Cümleyi seçiniz. 5. Dinlemek için bu ikona tıklayınız. 6. Konuşmacının sesinin grafik resmini göreceksiniz. Konuşmacı kelimeyi ne kadar sürede söylediğini de göreceksiniz. 7. Bu ikona tıklayınız. 8. Kelimeyi söyleyiniz.

14 9. Bu ikona tıklayınız. 10. Kendi sesinizin grafik resmini göreceksiniz ve iki farklı geribildirim alacaksınız: a. Yazılı geribildirim (Excellent!(Mükemmel!), Try again(yeniden deneyiniz), Speak slower (Yavaş söyleyiniz), etc.) b. Renkli geri bildirm (yeşil = mükemmel; kırmızı = çalışmaya ihtiyacınız var). 11. Play e basarak sesinizi duyunuz. 12. Save tıklayarak sesinizi kaydediniz. Đstediğiniz kadar kaydedebilirsiniz.

15 Kılavuzlu Yazma Dersleri Bazı üniteler beş dersten oluşmaktadır. Ünitenin beşinci dersi yani son ders yazma dersidir. Yazma dersi diğer derslerden daha faklıdır. Eğitimdeki diğer derslerin dışında, yazma dersi dört bölümden oluşmaktadır: The Model Text (Örnek Metin) Practice (Alıştırma) The Writing Planner (Yazı Planlayıcısı) The Writing Task (Yazma Bölümü) Ek olarak, bu derste ekranın sağ tarafındaki araç çubuğunda farklı araçlar vardır. Ayrıca, ekranın üstünde bulunan Tip (Đpucu) e tıklayarak bu araçlardaki bazı ipuçlarını görebilirsiniz. (Bu araçlar için daha ayrıntılı bilgiyi aşağıda okuyabilirsiniz) Örnek Metin Dersin sonunda yazacağınız yazı tiplerinin örneklerini The Model Text da bulabilirsiniz. Okurken Notepad( araç çubuğunda sağda) i kullanarak not tutabilirsiniz ve Lexicon ( ) u kullanarak bilmediğiniz kelimenin anlamına buradan öğrenebilirsiniz.

16 Alıştırma Bu bölümde on tane alıştırma aktivitesi bulunmaktadır. Alıştırma aktiviteleri Model Text le ilgilidir ve Model Text de gösterilen türde nasıl yazılacağını gösterir. (Örnek, post kart, e-posta, paragraf yazımı gibi) Model Text e bakma ihtiyacı duyarsanız, Model Text le ilgili yeni bir pencere açmak için See Text (Yazıya Bakınız) a tıklayınız. Konuyla ilgili soruları cevaplamak için ihtiyaç duyarsanız Sayfanın altındaki Tip (Đpucu) ya tıklayarak öğrenebilirsiniz. Bu size Writing Tip yazım kurallarıyla ilgili bilgi sunacaktır.

17 Alıştırmaları tamamla ve kontrol etmek için: 1. Aktiviteyi nasıl tamamlayacağınızı öğrenmek için Instructions(Talimat) ı tıklayınız. 2. Alıştırmadaki soruyu okuyunuz. 3. Aktiviteyi tamamlayınız. 4. Check e tıklayarak cevabınızın doğru olup olmadığını görünüz 5. Cevaplarınızı temizlemek için Clear e tıklayınız. 6. Doğru cevabı görmek için Show Answers a tıklayınız. Alıştırmalar arasında geçiş yapmak için ekranın altındaki numaralara tıklayınız.

18 Yazı Planlayıcısı Writting Planner ile düşüncelerinizi düzenleyebilir ve Writting Task ile yazacağınız metinleri hazırlayabilirsiniz. Writting Planner ı kullanmak için: 1. Ekranın üstündeki talimatları okuyunuz. 2. Yazdığınız metinin amaçlarını görmek için Grading Chart ı kontrol ediniz 3. Metniniz hakkında yazmanız gerekenleri görmek için Text e tıklayarak Text Tip(metin ipuçlarını) i okuyunuz. 4. Her metin kutusunun başlangıcındaki yazı örneklerini okuyunuz 5. Yanıtlarınızı metin kutularına yazınız 6. Yazma süresi boyunca, Check e basarak butonuna basarak imla, dilbilgisi ve kelime seçimini kontrol edebilirsiniz. 7. Hata yapmanız durumunda, yanlış kelime veya noktalama işareti farklı bir renkte görünür 8. Hatayı düzeltmek için renkli kelimeyi tıklayarak çalışmanızı düzeltecek seçeneği listeden tıklayabilirsiniz. 9. Yazma sürecinin her hangi bir anında, Save e tıklayarak çalışmanızı bilgisayara kaydedebilir, Send e tıklayarak çalışmanızı e-postaya gönderebilir veya bu ikona tıklayarak çalışmanızı yazdırabilirsiniz. Yazma Bölümü Yazma bölümünde, Model Text e benzer bir yazı yazacaksınız. Bunu yazabilmek için: 1. Ekranın üst kısmındaki talimatları okuyunuz. 2. Yazdığınız metinin amaçlarını görmek için Grading Chart ı kontrol ediniz 3. Metniniz hakkında yazmanız gerekenleri görmek için Text e tıklayarak Text Tip(metin ipuçlarını) i okuyunuz.

19 4. Metninizi yazınız. 5. Yazma süresi boyunca, Check e basarak butonuna basarak imla, dilbilgisi ve kelime seçimini kontrol edebilirsiniz. 6. Hata yapmanız durumunda, yanlış kelime veya noktalama işareti farklı bir renkte görünür. 7. Hatayı düzeltmek için renkli kelimeyi tıklayarak çalışmanızı düzeltecek seçeneği listeden tıklayabilirsiniz. 8. Yazma sürecinin her hangi bir anında, Save e tıklayarak çalışmanızı bilgisayara kaydedebilir, Send e tıklayarak çalışmanızı e-postaya gönderebilir veya bu ikona tıklayarak çalışmanızı yazdırabilirsiniz.

20 Araçlar Bütün araçları barındıran Guided Writing dersleri diğer derslerden farklıdır. Bu eğitimdeki bütün araçlar şunları kapsar: Word List (Kelime Listesi) (Metni yazmanıza yardım eder) Text Tips (Metin Đpuçları) (Writing Planner and Writing Task ekranlarının en altında buluna Tip ikonuna tıklayarak geçiş yapabilirsiniz.) Writing Tips (Yazma Đpuçları) (Practice screens içindeki en alttaki Tip butonuna geçiş yapılabilir) Grammar (Dilbilgisi) Speech (Konuma) Language Use (Dil Kullanımı) Speaking Lab (Konuşma Aracı) Başarı Testi Başlangıç, Orta ve Đleri seviyelerdeki her bölümde bir tane Achievement Test bulunmaktadır. Bu testleri istediğiniz sayıda yapabilirsiz ve bu testler aldığınız puanlarla birlikte gelişimizi gösteren rapor sunmaktadır.

21 Teste girmek için: 1. Eğitimdeki seviyeye tıklayın ve en altta sınavı göreceksiniz. Enter Test e tıklayınız. 2. Testin tanımını okuyunuz. 3. Başlamaya hazır olduğunuzda Next e tıklayınız. Alıştırmalar arasında geçiş için numaralara tıklayınız Testi bitiriniz ve puanınızı öğreniniz 4. Ekranın sol tarafında bulunan resim ile birlikte yazım ve ses bulunmaktadır, ekranın sağ tarafında ise aktiviteler bulunmaktadır. 5. Bu ikona aktiviteleri nasıl yapacağınızı öğrenmek için tıklayınız. 6. Aktiviteyi tamamlayınız. 7. Bu ikona cevabınızı temizlemek için tıklayınız. 8. Aktiviteler arasında geçiş yapmak için ekranın altındaki numaralar ya da oka tıklayınız 9. Bu ikona sınavı bitirmek ve puanını öğrenmek için tıklayınız.

English Online Kullanım Kılavuzu

English Online Kullanım Kılavuzu English Online Kullanım Kılavuzu Bu kullanım kılavuzu ile ilgili herhangi bir sorunuz ya da merak ettiğiniz bir şey varsa ilgili web sitemizi inceleyebilirsiniz: http://www.qgroupplc.com/category/qsupport

Detaylı

First Discoveries Seviyesi Kullanım Kılavuzu

First Discoveries Seviyesi Kullanım Kılavuzu First Discoveries Seviyesi Kullanım Kılavuzu FIRST DİSCOVERİES SEVİYESİNE HOŞ GELDİNİZ FIRST DISCOVERIES-BAŞLANGIÇ First Discoveries, seviyesine ulaşmak için ComLearning Online English ana sayfasından

Detaylı

Öğrenciler için Macmillan Practice Online rehberi

Öğrenciler için Macmillan Practice Online rehberi Öğrenciler için Macmillan Practice Online rehberi Macmillan Practice Online İngilizce öğrenenler için hazırlanmış online alıştırma sitesidir. Buradan sizin yada okulunuzun seçtiği online derslerin tümüne

Detaylı

EDO KULLANMA KILAVUZU

EDO KULLANMA KILAVUZU EDO KULLANMA KILAVUZU 1. Portala Bağlanma... Sayfa 2 2. Seviye Tespit Sınavı... Sayfa 2 3. Eğitim... Sayfa 4 3.1 Listening & Reading... Sayfa 4 3.2 Speaking... Sayfa 7 3.3 Vocabulary... Sayfa 7 4. Cummunity...

Detaylı

. K U L L A N I M T A L I M A T L A R I

. K U L L A N I M T A L I M A T L A R I . K U L L A N I M T A L I M A T L A R I İÇİNDEKİLER I. İLK YÜKLEME TALİMATI... 1 II. DERS İŞLEME TALİMATI... 7 III. SEVİYE BELİRLEME SINAVI TALİMATI... 15 İLK YÜKLEME TALİMATI BİLGİSAYARDAN İLK DEFA GİRİLDİĞİNDE

Detaylı

Seviye 1 Ünite 2 Çalışma Planı

Seviye 1 Ünite 2 Çalışma Planı Seviye 1 Ünite 2 Çalışma Planı Değerli Öğrencimiz, İşte bu haftanın çalışma planı. Bu planda detaylandırılmış aktiviteler üzerine 5-6 saat çalışmanızı öneriyoruz. Tavsiyemiz bütün aktiviteleri bir defada

Detaylı

Seviye 1 Ünite 2 Çalışma Planı

Seviye 1 Ünite 2 Çalışma Planı Seviye 1 Ünite 2 Çalışma Planı Değerli Öğrencimiz, İşte bu haftanın çalışma planı. Bu planda detaylandırılmış aktiviteler üzerine 4-6 saat çalışmanızı öneriyoruz. Tavsiyemiz bütün aktiviteleri bir defada

Detaylı

24/7 English Online Courses Instruction Manual - Turkish. İçindekiler

24/7 English Online Courses Instruction Manual - Turkish. İçindekiler İçindekiler 1. Program ile ilgili bilgiler...2 2. İçerikler ve Programın yapısı...2 3. Dersler ile çalışma...3 4. Alıştırmalar ile çalışma ve Alıştırma raporları...6 8. Dinleme, Video ve Animasyonlar...8

Detaylı

Seviye 2 Ünite 3 Çalışma Planı

Seviye 2 Ünite 3 Çalışma Planı Seviye 2 Ünite 3 Çalışma Planı Değerli Öğrencimiz, İşte bu haftanın çalışma planı. Bu planda detaylandırılmış aktiviteler üzerine 6-7 saat çalışmanızı öneriyoruz. Tavsiyemiz bütün aktiviteleri bir defada

Detaylı

Little Bridge Online Kullanım Kılavuzu

Little Bridge Online Kullanım Kılavuzu Little Bridge Online Kullanım Kılavuzu www.littlebridge.com sayfasına girdikten sonra karşınıza çıkan ekranda yer alan Log in bölümüne tıklayınız. Digipal name ve Password yerine öğretmenler tarafından

Detaylı

ONLINE İNGİLİZCE PLACEMENT (SEVİYE BELİRLEME) SINAV TALİMATI

ONLINE İNGİLİZCE PLACEMENT (SEVİYE BELİRLEME) SINAV TALİMATI ONLINE İNGİLİZCE PLACEMENT (SEVİYE BELİRLEME) SINAV TALİMATI BİLGİSAYARDAN İLK DEFA GİRİLDİĞİNDE BU İŞLEMLERİN SIRASIYLA YAPILMASI GEREKMEKTEDİR. AYNI BİLGİSAYARDA DAHA SONRAKİ GİRİŞLERDE BU YÜKLEMELERE

Detaylı

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğretim Elemanı Yeni. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğretim Elemanı Yeni. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi MEBİS Kullanım Kılavuzu Öğretim Elemanı Yeni 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi İçindekiler 1. Uzem 1. Uzem mebis.medipol.edu.tr adresine girdiğinizde sol alt tarafta bulunan seçeneklerden "Muzem

Detaylı

MÜ DAD ONLİ NE Ü YELİ K

MÜ DAD ONLİ NE Ü YELİ K MÜ DAD ONLİ NE Ü YELİ K MÜDAD (Mümessil Dayanışma Derneği) resmi sitesi www.mudad.org, 20 Temmuz 2015 tarihinde yeni yüzüyle yayına başlamıştır. Yeni tasarımı ile birçok yeni özelliği de beraberinde getiren

Detaylı

MyEnglishLab : Speakout Kullanım Kılavuzu 2012

MyEnglishLab : Speakout Kullanım Kılavuzu  2012 MyEnglishLab : Speakout Kullanım Kılavuzu www.myenglishlab.com/speakout 2012 Tarayıcınızın adres çubuğuna www.myenglishlab.com/speakout yazarak açtığınız sayfada Login butonuna tıklayınız. Daha önceden

Detaylı

Seviye 1 Ünite 6 Çalışma Planı

Seviye 1 Ünite 6 Çalışma Planı Seviye 1 Ünite 6 Çalışma Planı Değerli Öğrencimiz, İşte bu haftanın çalışma planı. Bu planda detaylandırılmış aktiviteler üzerine 5-6 saat çalışmanızı öneriyoruz. Tavsiyemiz bütün aktiviteleri bir defada

Detaylı

T.C. LOKMAN HEKİM ÜNİVERSİTESİ

T.C. LOKMAN HEKİM ÜNİVERSİTESİ Sevgili Öğrencilerimiz, Üniversitemizde ortak zorunlu dersler olan Türk Dili, Atatürk İlke ve İnkılapları dersleri ile Bilgi Teknolojileri uzaktan eğitim ile yürütülecektir. Bu dersler, haftalık ders programına

Detaylı

Ziraat Bankası Uzman Yardımcısı İşe Alım Sınavı. Başvuru Kılavuzu

Ziraat Bankası Uzman Yardımcısı İşe Alım Sınavı. Başvuru Kılavuzu Ziraat Bankası Uzman Yardımcısı İşe Alım Sınavı Başvuru Kılavuzu 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma İşlemleri 5. Şifre Değiştirme İşlemleri 6. Başvurduğunuz

Detaylı

ELİT Yazılım. EDO English Discoveries Online

ELİT Yazılım. EDO English Discoveries Online ELİT Yazılım EDO English Discoveries Online Bilgisayar Destekli İngilizce İnteraktif Online Eğitim English Discoveries Online (EDO) TOEFL testlerinin üreticisi ETS grubu, EDUSOFT firması eğitim teknolojisi

Detaylı

Alba FX döviz işlem platformunu aşağıdaki link üzerinden bilgisayarınıza indiriniz.

Alba FX döviz işlem platformunu aşağıdaki link üzerinden bilgisayarınıza indiriniz. KULLANIM KILAVUZU 01 Programın Web Ortamında İndirilmesi Alba FX döviz işlem platformunu aşağıdaki link üzerinden bilgisayarınıza indiriniz. Link: http://albrk.link/albafx 02 Platformun Kurulumu İndirme

Detaylı

MyEnglishLab. Öğrenci Kullanım Kılavuzu

MyEnglishLab. Öğrenci Kullanım Kılavuzu MyEnglishLab Öğrenci Kullanım Kılavuzu 1 MyEnglishLab: Giriş Merhabalar, Bu dokümanda MyEnglishLab öğrenci kullanımını inceleyeceğiz. MyEnglishLab platformunda henüz bir hesap oluşturmadıysanız, MyEnglishLab

Detaylı

Kullanıcı Kılavuzu. Temel Arama. help.ebsco.com

Kullanıcı Kılavuzu. Temel Arama. help.ebsco.com Kullanıcı Kılavuzu Temel Arama help.ebsco.com EBSCOhost lider bilgi sağlayıcılarından derlenmiş çeşitli tam metin ve popüler veri tabanları sunan güçlü bir danışma aracıdır. Bu kullanıcı kılavuzunda, EBSCOhost

Detaylı

IOF Eventor için Sporcu Kılavuzu

IOF Eventor için Sporcu Kılavuzu IOF Eventor için Sporcu Kılavuzu İçindekiler Sporcu İçin Kullanıcı Hesabı Oluşturma Profilimi düzenle Herkese açık profilini görüntüle Profil metninizi düzenleyin Fotoğrafınızı değiştirme / Ekleme Yarışmalarımı

Detaylı

İSTİHDAM VE SOSYAL UYUM İÇİN DİJİTAL BECERİLER

İSTİHDAM VE SOSYAL UYUM İÇİN DİJİTAL BECERİLER İSTİHDAM VE SOSYAL UYUM İÇİN DİJİTAL BECERİLER Proje Referans No: 2015-1-TR01-KA201-021424 Co-funded by the Erasmus+ Programme of the European Union Elektronik Tablo Görevi Öğrenme Sayfaları İstihdam ve

Detaylı

Moodle, herkes tarafından (öğretmen, öğrenci) kolay şekilde kullanılabilmektedir.

Moodle, herkes tarafından (öğretmen, öğrenci) kolay şekilde kullanılabilmektedir. MOODLE NEDİR? Moodle, özgür ve açık kaynak kodlu bir uzaktan eğitim sistemidir. Açılımı, Modular-Object-Oriented- Dynamic-Learning-Environment yani Esnek Nesne Yönelimli Dinamik Öğrenme Ortamı olarak çevrilebilir.

Detaylı

ONLINE İNGİLİZCE DERS İŞLEME TALİMATI

ONLINE İNGİLİZCE DERS İŞLEME TALİMATI ONLINE İNGİLİZCE DERS İŞLEME TALİMATI BİLGİSAYARDAN İLK DEFA GİRİLDİĞİNDE BU İŞLEMLERİN SIRASIYLA YAPILMASI GEREKMEKTEDİR. AYNI BİLGİSAYARDA DAHA SONRAKİ GİRİŞLERDE BU YÜKLEMELERE İHTİYAÇ DUYULMAMAKTADIR.

Detaylı

ZİRAAT BANKASI - SERVİS GÖREVLİSİ SINAVI

ZİRAAT BANKASI - SERVİS GÖREVLİSİ SINAVI ZİRAAT BANKASI - SERVİS GÖREVLİSİ SINAVI 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma İşlemleri 5. Şifre Değiştirme İşlemleri 6. Başvurduğunuz Sınavlar Genel Bilgi

Detaylı

Seviye 1 Ünite 3 Çalışma Planı

Seviye 1 Ünite 3 Çalışma Planı Seviye 1 Ünite 3 Çalışma Planı Değerli Öğrencimiz, İşte bu haftanın çalışma planı. Bu planda detaylandırılmış aktiviteler üzerine 4-6 saat çalışmanızı öneriyoruz. Tavsiyemiz bütün aktiviteleri bir defada

Detaylı

Seviye 3 Ünite 3 Çalışma Planı

Seviye 3 Ünite 3 Çalışma Planı Seviye 3 Ünite 3 Çalışma Planı Değerli Öğrencimiz, İşte gelecek iki haftanın çalışma planı! Bu planda detaylandırılmış aktiviteler üzerine 6-7 saat çalışmanızı öneriyoruz. Tavsiyemiz bütün aktiviteleri

Detaylı

MEKAN TAKİP UYGULAMASI

MEKAN TAKİP UYGULAMASI Imona Technologies Ltd. www.imona.com ITU Ayazaga Kampusu, Teknokent ARI-3, No: B204-2, 34469, Maslak, Istanbul, Turkey Tel: +90 212 366 57 46 Fax: +90 212 366 5802 MEKAN TAKİP UYGULAMASI Sosyal Görüntü

Detaylı

Seviye 3 Ünite 7 Çalışma Planı

Seviye 3 Ünite 7 Çalışma Planı Seviye 3 Ünite 7 Çalışma Planı Değerli Öğrencimiz, İşte bu haftanın çalışma planı. Bu planda detaylandırılmış aktiviteler üzerine 5-6 saat çalışmanızı öneriyoruz. Tavsiyemiz bütün aktiviteleri bir defada

Detaylı

Seviye 1 Ünite 3 Çalışma Planı

Seviye 1 Ünite 3 Çalışma Planı Seviye 1 Ünite 3 Çalışma Planı Değerli Öğrencimiz, İşte bu haftanın çalışma planı. Bu planda detaylandırılmış aktiviteler üzerine 5-6 saat çalışmanızı öneriyoruz. Tavsiyemiz bütün aktiviteleri bir defada

Detaylı

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ CANLI DERSLER İLE İLGİLİ DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER 2014 1 Değerli öğretim elemanları, Aşağıda, canlı ders olarak adlandırılan sanal sınıflarınızda dikkat

Detaylı

Öğrenci Kullanım Kılavuzu

Öğrenci Kullanım Kılavuzu Öğrenci Kullanım Kılavuzu Web tabanlı ALMS adresinizden sisteminize web tarayıcınızla (Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla, Safari vb.) giriş yapınız. Açılan sayfada gerekli alanlara kullanıcı adı

Detaylı

UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ ORYANTASYON EĞİTİMİ BŞEÜ CANLI DERS SİSTEMİ

UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ ORYANTASYON EĞİTİMİ BŞEÜ CANLI DERS SİSTEMİ UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ ORYANTASYON EĞİTİMİ BŞEÜ CANLI DERS SİSTEMİ BAŞLANGIÇ Bilgisayarınızı açtıktan sonra masaüstünde yer alan tarayıcılardan birini seçiniz. İşlemlerimizi yaparken sizlere Google Chrome

Detaylı

Hotel Collect Expedia'ya Hoş Geldiniz

Hotel Collect Expedia'ya Hoş Geldiniz Expedia'ya Hoş Geldiniz Expedia'ya Hoş Geldiniz Bir uluslararası lider seyahat markaları ağı olan Expedia ailesine katıldığınız için teşekkür ederiz. Sizi ortağımız olarak görmekten memnuniyet duymaktayız.

Detaylı

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi:Giriş ekranınd dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılaraksisteme giriş yapılır. Sistem Ekranı: 4 2 Klasörler Dosyalar

Detaylı

SAYIN VELİLERİMİZ, DEĞERLİ ÖĞRENCİLER,

SAYIN VELİLERİMİZ, DEĞERLİ ÖĞRENCİLER, SAYIN VELİLERİMİZ, DEĞERLİ ÖĞRENCİLER, DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi, Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından 2008 yılından itibaren Tüm Resmi İlköğretim Okullarımızın 4,5,6,7,8. sınıflarında ve orta

Detaylı

Öğrenci Hızlıbaşlama Kılavuzu, Turnitin i kullanmaya başlamanızda ve ilk ödevinizi göndermenizde adım adım size yardımcı olacaktır.

Öğrenci Hızlıbaşlama Kılavuzu, Turnitin i kullanmaya başlamanızda ve ilk ödevinizi göndermenizde adım adım size yardımcı olacaktır. Öğrenci Hızlıbaşlama Kılavuzu Tanıtım Öğrenci Hızlıbaşlama Kılavuzu, Turnitin i kullanmaya başlamanızda ve ilk ödevinizi göndermenizde adım adım size yardımcı olacaktır. Başlamak için, Turnitin e kayıt

Detaylı

Kayıt Ol menüsüne tıklayınız.

Kayıt Ol menüsüne tıklayınız. Özel Yetenek Sınavı Sistemi Kılavuzu Yeni Online Başvuru Sistemini kullanarak hatasız bir şekilde başvuru yapabilmeniz için aşağıda adımları izleyiniz. 1. Adım : Tarayıcınızın adres kısmına ozelyetenekbasvuru.uludag.edu.tr

Detaylı

ASSAM YÖNERGESİNE EK-T ASSAM WEB SİTESİ YÖNERGESİNE LAHİKA-2 WEB SİTESİ MAKALE EKLEME KILAVUZU 8.4.2014. www.assam.org.tr ASSAM

ASSAM YÖNERGESİNE EK-T ASSAM WEB SİTESİ YÖNERGESİNE LAHİKA-2 WEB SİTESİ MAKALE EKLEME KILAVUZU 8.4.2014. www.assam.org.tr ASSAM YÖNERGESİNE EK-T ASSAM WEB SİTESİ YÖNERGESİNE LAHİKA-2 WEB SİTESİ MAKALE EKLEME KILAVUZU 8.4.2014 ASSAM İçindekiler Önsöz... 3 ASSAM Web Sitesinde Makale Yayınlamak... 4 ASSAM Web Sitesine Nasıl Girerim?...

Detaylı

Expedia Collect Expedia'ya Hoş Geldiniz

Expedia Collect Expedia'ya Hoş Geldiniz Expedia'ya Hoş Geldiniz Expedia'ya Hoş Geldiniz Bir uluslararası lider seyahat markaları ağı olan Expedia ailesine katıldığınız için teşekkür ederiz. Sizi ortağımız olarak görmekten memnuniyet duymaktayız.

Detaylı

Expedia Traveler Preference Expedia'ya Hoş Geldiniz

Expedia Traveler Preference Expedia'ya Hoş Geldiniz Expedia'ya Hoş Geldiniz Expedia'ya Hoş Geldiniz Bir uluslararası lider seyahat markaları ağı olan Expedia ailesine katıldığınız için teşekkür ederiz. Sizi ortağımız olarak görmekten memnuniyet duymaktayız.

Detaylı

Öğrenci Kullanım Kılavuzu

Öğrenci Kullanım Kılavuzu Öğrenci Kullanım Kılavuzu Web tabanlı ALMS adresinizden sisteminize web tarayıcınızla (Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla, Safari vb.) giriş yapınız. Açılan sayfada gerekli alanlara kullanıcı adı

Detaylı

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT) RİZE BAROSU

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT) RİZE BAROSU RİZE BAROSU Adalet Sarayı Kat : 2 Merkez / Rize Telefon : (0464) 217 24 80 Faks : (0464) 217 24 04 Internet : www.rizebarosu.org.tr E-mail : info@rizebarosu.org.tr CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu

Detaylı

IELTS sınavına kayıt kılavuzu

IELTS sınavına kayıt kılavuzu IELTS sınavına kayıt kılavuzu Bu kılavuz, ebeveyn ve velilerin çocuklarını British Council'ın düzenlediği IELTS sınavına kaydetmelerine yardımcı olur. Çocuk koruma politikamız uyarınca 18 yaşın altındaki

Detaylı

Connect with ICT E-öğrenme sistemi kullanıcı el kitabı

Connect with ICT E-öğrenme sistemi kullanıcı el kitabı Connect with ICT E-öğrenme sistemi kullanıcı el kitabı Proje Adı: Connect with ICT Proje kısa ismi: Co-ICT Proje numarası: 2011-1-TR1-LEO04-24538 El kitapçığı Amalgama Bilgi Yönetimi Ltd tarafından hazırlandı

Detaylı

IELTS sınavına kayıt kılavuzu

IELTS sınavına kayıt kılavuzu IELTS sınavına kayıt kılavuzu Bu kılavuzda, British Council'ın yeni ve gelişmiş kayıt portalını kullanarak IELTS sınavına nasıl kaydolacağınızı adım adım anlatacağız. 1. Adım: Girmek istediğiniz IELTS

Detaylı

TaalCompleet: e-learning Hoe werkt het? Turks Nasıl çalışır? Türk

TaalCompleet: e-learning Hoe werkt het? Turks Nasıl çalışır? Türk TaalCompleet: e-learning Hoe werkt het? Turks Nasıl çalışır? Türk TaalCompleet: hoe werkt het? 1 Nasıl çalışır? TaalCompleet kapsamında ne tür ödevler var? bilgisayarda dinleme ödevi bilgisayarda yapılan

Detaylı

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT)

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT) Adalet Sarayı Zemin Kat ANTAKYA/HATAY Telefon : 0326 215 18 77 Fax : 0326 214 30 96 http:\\www.hataybarosu.org.tr CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT) İçindekiler Baronet Giriş 3 CMK İşlemleri

Detaylı

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT)

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT) ISPARTA BAROSU FATİH MH. YENİ ADLİYE SARAYI KAT:3 MERKEZ/ISPARTA Telefon : 02462285410-11 Fax : 02462285412 Internet : http://www.ispartabarosu.org.tr E-mail : ispartabarosu@gmail.com CMK Asistan Atama

Detaylı

Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcılığı Sınavı Başvuru Kılavuzu

Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcılığı Sınavı Başvuru Kılavuzu Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcılığı Sınavı Başvuru Kılavuzu 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma İşlemleri 5. Şifre Değiştirme İşlemleri 6. Başvurduğunuz

Detaylı

2016 Bahar Dönemi. İşveren ve İşveren Vekili için. İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri. e-sertifika Programı. Başvuru Kılavuzu

2016 Bahar Dönemi. İşveren ve İşveren Vekili için. İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri. e-sertifika Programı. Başvuru Kılavuzu 2016 Bahar Dönemi İşveren ve İşveren Vekili için İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri e-sertifika Programı Başvuru Kılavuzu 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma

Detaylı

AKADEMİK LMS Web Tabanlı Uzaktan Eğitim Genel Bilgi ve Ders Aktivitelerine Erişim Öğrenci Kullanım Kılavuzu

AKADEMİK LMS Web Tabanlı Uzaktan Eğitim Genel Bilgi ve Ders Aktivitelerine Erişim Öğrenci Kullanım Kılavuzu AKADEMİK LMS Web Tabanlı Uzaktan Eğitim Genel Bilgi ve Ders Aktivitelerine Erişim Öğrenci Kullanım Kılavuzu ÖNSÖZ Akademik LMS (ALMS), Türkiye'deki yüksek öğrenim kurumlarının ihtiyaçlarını karşılamak

Detaylı

EBSCO E-Kitaplarda Arama

EBSCO E-Kitaplarda Arama EBSCO E-Kitaplarda Arama Kullanıcı Kılavuzu support.ebsco.com EBSCO nun e-kitap kullanıcı kılavuzuna hoşgeldiniz. Bu kılavuzda, e-kitap arama ve okuma özelliklerini inceleyeceğiz. E-kitap koleksiyonu ekranına

Detaylı

GENEL İNGİLİZCE KULLANIM KILAVUZU. 1. Seviyeler 2. Genel İngilizce Kurslarının Yapısı 3. Rehber Öğretmenin Rolü 4. Sanal Dil Okulu

GENEL İNGİLİZCE KULLANIM KILAVUZU. 1. Seviyeler 2. Genel İngilizce Kurslarının Yapısı 3. Rehber Öğretmenin Rolü 4. Sanal Dil Okulu GENEL İNGİLİZCE KULLANIM KILAVUZU 1. Seviyeler 2. Genel İngilizce Kurslarının Yapısı 3. Rehber Öğretmenin Rolü 4. Sanal Dil Okulu Net Languages Portal Eğitim Platformu ; Web Adresi Kullanıcı Adı Şifresi

Detaylı

Öğrenci Kullanım Kılavuzu

Öğrenci Kullanım Kılavuzu Öğrenci Kullanım Kılavuzu Web tabanlı ALMS adresinizden sisteminize web tarayıcınızla (Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla, Safari vb.) giriş yapınız. Açılan sayfada gerekli alanlara TC kimlik numaranızı

Detaylı

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT) ESKİŞEHİR BAROSU

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT) ESKİŞEHİR BAROSU ESKİŞEHİR BAROSU Adliye Sarayı Kat:3 No:346 ESKİŞEHİR Telefon : (0222) 240 14 00 Fax : (0222) 240 71 70 Internet : www.eskisehirbarosu.org.tr E-mail : info@eskisehirbarosu.org.tr CMK Asistan Atama Sistemi

Detaylı

Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcısı İşe Alım Sınavı. Başvuru Kılavuzu

Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcısı İşe Alım Sınavı. Başvuru Kılavuzu Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcısı İşe Alım Sınavı Başvuru Kılavuzu 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma İşlemleri 5. Şifre Değiştirme İşlemleri 6. Başvurduğunuz

Detaylı

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğrenci. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğrenci. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi MEBİS Kullanım Kılavuzu Öğrenci 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi İçindekiler 1. Uzem 1. Uzem Seçili haftaya öğretim elemanının eklediği bir canlı ders varsa dersin başlığı üzerine tıklayınız açılan

Detaylı

Bildiri Gönderimi için Önemli Tarihler

Bildiri Gönderimi için Önemli Tarihler 18. IFOAM Dünya Organik Kongresi Ana Bölüm, Uygulayıcı Bölümü, Atölye Çalışmaları ve Bilimsel Bölüm / 4. ISOFAR Bilimsel Konferansı 2014 için Organic eprints e bildiri gönderimi talimatları Organic eprints

Detaylı

Bloglar için en çok tercih edilen düzen 1.düzendir. Yani En son yazılarımın listesi. Sizlerde ödeviniz için bu düzeni seçebilirsiniz.

Bloglar için en çok tercih edilen düzen 1.düzendir. Yani En son yazılarımın listesi. Sizlerde ödeviniz için bu düzeni seçebilirsiniz. BLOG PROJE ÖDEVİ BLOG NASIL AÇILIR? 1.Adım: Kayıt Olma Üst menüde yer alan Kaydol butonuna basarak kayıt işlemini başlatın. Diğer bir seçenek ise Web Sitesi Oluştur butonuna basmak. İki butonda aynı yere

Detaylı

CAMPUSIUM UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

CAMPUSIUM UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU CAMPUSIUM UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU YÖNETİM PANELİ 1-Kategori Tanımlama: Sistemde öncelikle kategori eklemelisiniz. Kategori eklemek için işlemler menüsünden kategoriler sekmesini tıklayınız.

Detaylı

MyEnglishLab: Speakout Öğretmen Kullanım Kılavuzu

MyEnglishLab: Speakout Öğretmen Kullanım Kılavuzu MyEnglishLab: Speakout Öğretmen Kullanım Kılavuzu 2013 Speakout: Giriş Merhabalar, Bu dokümanda MyEnglishLab: Speakout öğretmen arayüzünü inceleyeceğiz. MyEnglishLab: Speakout, tüm tarayıcılarla ve tablet

Detaylı

Microsoft Word 2010 ara yüzündeki bölümler aşağıda gösterilmiştir.

Microsoft Word 2010 ara yüzündeki bölümler aşağıda gösterilmiştir. Başlangıç Bu dersin amacı, öğrencilerin çalışma hayatlarında Microsoft Word programını daha etkili ve verimli kullanmalarını sağlamak ve karşılaştıkları sorunların çözümlerine ulaşma konusunda deneyim

Detaylı

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT)

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT) ANKARA BAROSU ADLİYE SARAYI KAT:5 SIHHİYE/ANKARA Telefon : 4167200 Fax : 3092237 Internet : www.ankarabarosu.org.tr E-mail : ankarabarosu@ankarabarosu.org.tr CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu

Detaylı

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT)

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT) MARDİN BAROSU 13 Mart mah. İl müftülüğü arkası 48. Sok. No:8 Yenişehir/MARDİN Telefon : 04822136043 Fax : 04822121876 Internet : www.mardinbarosu.org.tr E-mail : info@mardinbarosu.org.tr CMK Asistan Atama

Detaylı

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT)

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT) MERSİN BAROSU ADLİYE SARAYI KAT:2 MERKEZ/MERSİN Telefon : 03242313127 Fax : 03242382959 Internet : www.mersinbarosu.org.tr E-mail : info@mersinbarosu.org.tr CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu

Detaylı

ÖĞRENME PORTALI KULLANIM KILAVUZU. Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MAUZEM)

ÖĞRENME PORTALI KULLANIM KILAVUZU. Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MAUZEM) ÖĞRENME PORTALI KULLANIM KILAVUZU Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MAUZEM) http://portal.artuklu.edu.tr Adres: MYO Yerleşkesi, MAUZEM, İstasyon/MARDİN Tel (Santral) : +90 482 213 40 02, Dâhili:

Detaylı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı. İmar Barışı Kayıt Başvurusu ve Sorgulaması KULLANIM KILAVUZU

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı. İmar Barışı Kayıt Başvurusu ve Sorgulaması KULLANIM KILAVUZU Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İmar Barışı Kayıt Başvurusu ve Sorgulaması KULLANIM KILAVUZU 1 Başlamadan Önce... Bu hizmeti kullanarak, imar kurallarına aykırı yapılarınız için kayıt başvurusunda bulunabilir

Detaylı

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM ve ARAŞTIRMA MERKEZİ ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU (ÖĞRENCİ)

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM ve ARAŞTIRMA MERKEZİ ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU (ÖĞRENCİ) 01 Tarayıcınızın adres çubuğuna http://uzem.ogu.edu.tr yazıp açılan sayfada Giriş (Log in) bağlantısına tıklayınız. Kullanıcı adı ve şifre bilgilerinizi yazıp Giriş yap butonuna tıklayın. 02 Kullanıcı

Detaylı

BİLGE SEYYAH KULLANIM KILAVUZU

BİLGE SEYYAH KULLANIM KILAVUZU BİLGE SEYYAH KULLANIM KILAVUZU Sevgili öğrenciler, Sosyal Bilgiler derslerimizi bundan sonra Bilge Seyyah adı verilen bir uygulama ile gerçekleştireceğiz. Bilge Seyyah, harita yardımıyla sizden yardım

Detaylı

OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI. Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir.

OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI. Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir. OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir. http://maltepe.meb.gov.tr/mebpanel adresine giriniz.

Detaylı

Özel Çekmeköy Dünya İlkokulu Cambridge Learning Management System (Cambridge Öğrenim Yönetim Sistemi)

Özel Çekmeköy Dünya İlkokulu Cambridge Learning Management System (Cambridge Öğrenim Yönetim Sistemi) Özel Çekmeköy Dünya İlkokulu Cambridge Learning Management System (Cambridge Öğrenim Yönetim Sistemi) Değerli Velilerimiz, Sevgili Öğrencilerimiz, Temel Kullanım Yönergesi 2015-2016 ders yılı hazırlık

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi. YÖK Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi. YÖK Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi YÖK Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi nin gerçekleştirdiği sınavlara

Detaylı

Tarım makineleri kullanımında mesleki riskleri önlemek için görsel iletişim araçlarıyla eğitim

Tarım makineleri kullanımında mesleki riskleri önlemek için görsel iletişim araçlarıyla eğitim Tarım makineleri kullanımında mesleki riskleri önlemek için görsel iletişim araçlarıyla eğitim PROJE nº: 2011-1-ES1-LEO05-35863 Öğrenci Kılavuzu Bu proje Avrupa Komisyonu tarafından desteklenmektedir.

Detaylı

TaalCompleet: e-learning Hoe werkt het? Turks Nasıl çalışır? Türk

TaalCompleet: e-learning Hoe werkt het? Turks Nasıl çalışır? Türk TaalCompleet: e-learning Hoe werkt het? Turks Nasıl çalışır? Türk TaalCompleet: hoe werkt het? 1 Nasıl çalışır? TaalCompleet kapsamında ne tür ödevler var? yazma ödevi konuşma ödevi bilgisayarda yapılan

Detaylı

MyEnglishLab: Speakout Öğrenci Kullanım Kılavuzu

MyEnglishLab: Speakout Öğrenci Kullanım Kılavuzu MyEnglishLab: Speakout Öğrenci Kullanım Kılavuzu 2013 Speakout: Kullanım Merhabalar, Bu dokümanda MyEnglishLab: Speakout öğrenci kullanımını inceleyeceğiz. Eğer henüz bir hesap oluşturmadıysanız, burayı

Detaylı

SINAV BAŞVURU KILAVUZU

SINAV BAŞVURU KILAVUZU SINAV BAŞVURU KILAVUZU 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifremi Unuttum 5. E-Posta Adresimi Unuttum 6. Sisteme Giriş Süreci 1. Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Anadolu Üniversitesi Sınav Sistemi Genel Bilgi... 2 Giriş İşlemleri... 2 Sınav Seçme... 4 Bina Bilgileri... 5 Bina Ekleme...

Detaylı

Tarık TALAN [MOODLE SİSTEMİ TEMEL KULLANIM KILAVUZU]

Tarık TALAN [MOODLE SİSTEMİ TEMEL KULLANIM KILAVUZU] Tarık TALAN [MOODLE SİSTEMİ TEMEL KULLANIM KILAVUZU] İçindekiler Sisteme Giriş... 1 Derslere Erişim... 2 Moodle Etkinliklerine Katılma... 2 Profil Düzenleme... 3 Mesajlar... 4 Sınav Etkinliği... 5 Ödev

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU Üniversitemiz Webmail servisi yenilenmiş olup Roundcube webmail üzerinden servis vermeye başlamıştır. Daha önce kullanılan SquirrelMail servisi https://oldwebmail.cankaya.edu.tr/

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi nin gerçekleştirdiği sınavlara başvuru yapma sürecini anlatan bir

Detaylı

ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ (ÖYS) KULLANIM KILAVUZU

ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ (ÖYS) KULLANIM KILAVUZU ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ (ÖYS) KULLANIM KILAVUZU Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Adres : Sanayi Karşısı, MAUZEM, İstasyon/MARDİN Tel (Santral) : +90 482 213 40 02, Dahili: 3412 ya da 3418 E-Mail

Detaylı

MATLAB KURULUM KILAVUZU

MATLAB KURULUM KILAVUZU MATLAB KURULUM KILAVUZU 1- https://www.mathworks.com sitesine girerek Log In sekmesine tıklayın. 2- Daha önceden bir Mathworks hesabı oluşturmadıysanız Create Account diyerek yeni bir hesap oluşturun.

Detaylı

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT)

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT) ANTALYA BAROSU Meltem Mah. 3822 Sok. Baro Han 2.KAT MERKEZ / ANTALYA Tel : 0 242 238 61 55 Faks : 0 242 237 10 73 İnternet:http://www.antalyabarosu.org.tr CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT)

Detaylı

Cambridge LMS e Başlama- Öğrenciler

Cambridge LMS e Başlama- Öğrenciler Cambridge LMS e Başlama- Öğrenciler 1. Başlamadan önce LMS i kullanmaya başlamadan önce bilgisayarınızın minimum sistem gereksinimlerine sahip olup olmadığını ve internet bağlantınızın kabul edilebilir

Detaylı

Holmwood s Online İngilizce Kursu. Çalışma Kılavuzu

Holmwood s Online İngilizce Kursu. Çalışma Kılavuzu Holmwood s Online İngilizce Kursu Çalışma Kılavuzu Kıymetli Öğrencimiz, Kuruluşumuzun öğrencileri arasına hoş geldiniz. Online eğitimin günümüzdeki dijital çağda, eğitim dünyasındaki yerini ve önemini

Detaylı

Legal Collection. Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi

Legal Collection. Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi Legal Collection 1 Kapsam Tam metin hukuk veri tabanıdır. Uluslararası alanda en çok başvurulan 250 hukuk dergisini tam metin olarak kullanıma sunar. Adli suçlar ve davalar, uluslararası hukuk, yasalar,,

Detaylı

UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ ORYANTASYON SEMİNERİ

UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ ORYANTASYON SEMİNERİ UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ ORYANTASYON SEMİNERİ UZAKTAN ÖĞRETİM NEDİR? Uzaktan öğretim kısaca, öğretmen ve öğrencinin fiziksel olarak uzak oldukları bir ortamda iletişim teknolojileri kullanarak gerçekleşen

Detaylı

düğmesine ile bir sayfa yukarıya, düğmesi ile bir sayfa aşağı gidebilirsiniz.

düğmesine ile bir sayfa yukarıya, düğmesi ile bir sayfa aşağı gidebilirsiniz. Metin işlemleri Bu bölümde belgenizde değişiklik veya düzenleme yapmak istediğinizde ihtiyaç duyacağınız işlemler ile metin girişini kolaylaştıracak araçlara yer verilmiştir. Dolaşma Belge içinde dolaşmak

Detaylı

EndNote Web Hızlı Başvuru kartı

EndNote Web Hızlı Başvuru kartı EndNote Web Hızlı Başvuru kartı THOMSON SCIENTIFIC Web öğrencilere ve araştırmacılara çalışmalarını yazarken yardımcı olacak şekilde tasarlanmış Web tabanlı bir servistir. ISI Web of Knowledge, EndNote,

Detaylı

İstanbul Bilgi Üniversitesi ne Hoş Geldiniz! Öğrenci İşleri

İstanbul Bilgi Üniversitesi ne Hoş Geldiniz! Öğrenci İşleri İstanbul Bilgi Üniversitesi ne Hoş Geldiniz! Öğrenci İşleri Adım Adım Lisans ve Önlisans Öğrencileri İçin Ders Kaydı 3 Adım adım bilmeniz gerekenler; Ders kayıtları için RANDEVU Ders kayıtları için ANAHTAR

Detaylı

Dahiders Nedir? Dahiders,

Dahiders Nedir? Dahiders, 1 Dahiders Nedir? Dahiders, Dahiders; ilkokul - ortaokul öğrencilerinin ve öğretmenlerinin, her zaman güncel içeriklere ulaşabilecekleri, sınava hazırlık sürecinde etkin olarak kullanabilecekleri geniş

Detaylı

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA Google Docs yani Google Dokümanlar hizmeti bir süre önce Google Drive adlı bulut depolama hizmetinin içerisine alındı ve çok daha gelişerek yoluna devam etti. Google

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi 19. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 22. Ulusal Bilim Olimpiyatları Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi

Detaylı

1.adım. 2.adım. eruzem.erciyes.edu.tr adresine girin CANLI DERS LİNKİNE TIKLAYINIZ.

1.adım. 2.adım. eruzem.erciyes.edu.tr adresine girin CANLI DERS LİNKİNE TIKLAYINIZ. UZAKTAN EĞİTİM YÖNTEMİYLE VERİLECEK OLAN TÜRK DİLİ I, YABANCI DİL I VE ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I DERSLERİNE ÖĞRENCİLERİNİN ERİŞİM YAPABİLMELERİ İÇİN KULLANILACAK YÖNTEM. 1. Adım eruzem.erciyes.edu.tr

Detaylı

K12NET Eğitim Yönetim Sistemi

K12NET Eğitim Yönetim Sistemi K12NET Nedir? K12NET eğitim sistemi içerisinde yer alan tüm yönetici, çalışan, öğretmen, öğrenci ve velilerin dahil olduğu tüm paydaşları tek bir çatı altında birleştiren kurumsal bir Öğrenci Bilgi Sistemidir.

Detaylı

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ. Uzaktan Eğitim Merkezi NEU-UZEM ÖĞRENCİLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ(MOODLE) KULLANMA KLAVUZU

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ. Uzaktan Eğitim Merkezi NEU-UZEM ÖĞRENCİLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ(MOODLE) KULLANMA KLAVUZU YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ Uzaktan Eğitim Merkezi NEU-UZEM ÖĞRENCİLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ(MOODLE) KULLANMA KLAVUZU ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ MOODLE Öğrenme Yönetim Sistemleri, Ağ üzerinden eş zamanlı

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ (Eğitmenler için) Bartın Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİNE GİRİŞ Uzaktan eğitim öğrenme yönetim sistemine web ortamından

Detaylı

MyEnglishLab. Öğrenci Kayıt Kılavuzu

MyEnglishLab. Öğrenci Kayıt Kılavuzu MyEnglishLab Öğrenci Kayıt Kılavuzu 1 Merhabalar, Bu dokümanda MyEnglishLab öğrenci kayıt işlemini inceleyeceğiz. Kayıt işlemi her bir erişim kodu için bir kez yapılmaktadır. Kayıt işlemine başlamak için;

Detaylı