MAHALLE/KÖY TEMSİLCİLERİ VE SANDIK ÇEVRESİ SORUMLULARI EĞİTİMİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MAHALLE/KÖY TEMSİLCİLERİ VE SANDIK ÇEVRESİ SORUMLULARI EĞİTİMİ"

Transkript

1 MAHALLE/KÖY TEMSİLCİLERİ VE SANDIK ÇEVRESİ SORUMLULARI EĞİTİMİ

2

3 CUMHURİYET HALK PARTİSİ PARTİ İÇİ EĞİTİM MAHALLE/KÖY TEMSİLCİLERİ VE SANDIK ÇEVRESİ SORUMLULARI EĞİTİMİ 2015

4

5

6

7

8

9 Sandık Çevresi Sorumluları, sadece seçim döneminde değil yılın 365 günü sorumlu oldukları sandık çevresinde çalışan üyelerimizdir. Cumhuriyet Halk Partisi nin her konudaki politikalarının en yalın biçimde seçmenlere ulaştırılmasında, onların özverili çalışmalarının payı büyük olacaktır. Mahalle/ Köy Temsilcileri ile birlikte Sandık Çevresi Sorumlularının seçmenle kuracakları doğru ve etkin iletişim, seçim günü sandıkta elde edeceğimiz başarının da anahtarıdır. Kemal Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanı

10

11 İÇİNDEKİLER Sandık Çevresi Örgütlenmesinin Kapsamı...11 Mahalle/Köy Temsilcilerinin ve Sandık Çevresi Sorumlularının Belirlenmesi...12 Mahalle/Köy Temsilcilerinin ve Sandık Çevresi Sorumlularının Eğitimi...13 Mahalle/Köy Temsilcileri Nasıl Çalışır?...14 Sandık Çevresi Sorumluları Nasıl Çalışır?...14 I. Ön Hazırlık...15 II. Ev Ziyaretleri Birinci Ev Ziyareti İkinci ve Daha Sonraki Ev Ziyaretleri...19 Ev Ziyaretleri Görüşme Formu...21 Sandık Çevresi Sorumlusu Raporu...22 III. Seçim Gününe Hazırlık Kesinleşen Listelerin Kontrolü Sandık Kurulu Üyesi ve Müşahit (Gözlemci) Belirleme...23 Ev Ziyaretlerinde Uyulması Gereken İletişim Kuralları...24 Ev Ziyaretlerinde Engellilerle İletişimde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar...30

12

13 MAHALLE/KÖY TEMSİLCİLERİ VE SANDIK ÇEVRESİ SORUMLULARI EĞİTİMİ 11 SANDIK ÇEVRESİ ÖRGÜTLENMESİ ÇALIŞMASININ KAPSAMI S andık çevresi, Parti örgütümüzde yeni bir örgütlenme modeli için seçtiğimiz bir alandır. Seçimlerde oy kullanılan her sandık çevresi bir örgütlenme birimidir. İlçe örgütlerimizde, örgütlenme çalışmaları, seçimlerde oy kullanılacak sandıklara göre belirlenen alanlarda yürütülecektir. İlçe Başkanlıklarının koordinatörlüğünde Mahalle/Köy Temsilcileri tarafından her sandık çevresi için, en az iki kişiden oluşan bir görevlendirme yapılması ve olanaklıysa, bu iki üyenin kadın ve erkek olarak belirlenmesi gereklidir. Görevlendirilen parti üyeleri, seçimlere kadar geçecek sürede, o sandık çevresinde yapılacak çalışmalardan sorumlu olacaktır.

14 12 MAHALLE/KÖY TEMSİLCİLERİ VE SANDIK ÇEVRESİ SORUMLULARI EĞİTİMİ MAHALLE/KÖY TEMSİLCİLERİNİN VE SANDIK ÇEVRESİ SORUMLULARININ BELİRLENMESİ Mahalle ve Köy Temsilcileri, İlçe Başkanlıkları tarafından görevlendirilir. Yapılan görevlendirme sonrasında, Mahalle/Köy Temsilcisine, sandik.chp.org.tr internet adresine giriş yapabilecekleri ve kendi sorumluluk alanındaki sandıkların bilgilerini görebilecekleri bir kullanıcı adı ve şifre verilir. Mahalle/Köy Temsilcileri, ilçe yönetimi ile birlikte, bulundukları mahalle/ köy sınırları içerisinde kendilerine bağlı çalışacak Sandık Çevresi Sorumlularını belirler. Yapılan görevlendirmeler, Sandık Çevresi Sorumlularına cep telefonundan kısa mesaj SMS- ile bildirilir. Görevlendirmenin geçerli sayılması için, Sandık Çevresi Sorumlularının cep telefonlarından, CHP EVET yazarak 3172 ye göndermesi esastır. Görevi kabul etmeyen veya görevden ayrılmak isteyen Sandık Çevresi Sorumluları 3172 ye CHP HAYIR yazıp yollamalıdır. Görevi kabul eden üyelere, ev ziyaretlerinde kullanacakları Sandık Çevresi Sorumlusu Kartı gönderilir. Ayrıca, scs.chp.org.tr adresine girerek kendi sorumluluk alanındaki sandığın bilgilerini görebilecekleri bir şifre verilir.

15 MAHALLE/KÖY TEMSİLCİLERİ VE SANDIK ÇEVRESİ SORUMLULARI EĞİTİMİ 13 Mahalle/Köy Temsilcisi, Sandık Çevresi Sorumlusu görevini kabul etmeyen üyelerin yerine, yeni görevlendirme yapar. Sandık Çevresi Sorumluları ile iletişimin temel aracı cep telefonudur. Sandık Çevresi Sorumlularının veya kendilerine ulaşılabilecek bir yakınlarının cep telefonu numarasının İlçe Başkanlığı tarafından CHP İntranetine girilmesi zorunludur. Cep telefonu numarasının değişmesi durumunda bilgiler sistemde güncellenmelidir. Sandık Çevresi Sorumlularına duyurular ve görevleriyle ilgili bilgilendirmeler cep telefonu aracılığı ile yapılacaktır. Genel Başkan veya görevlendireceği yöneticiler, zaman zaman Sandık Çevresi Sorumlularını bu numaralardan arayarak; sandıkta yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alacaktır. MAHALLE/KÖY TEMSİLCİLERİNİN VE SANDIK ÇEVRESİ SORUMLULARININ EĞİTİMİ Mahalle/Köy Temsilcileri ve Sandık Çevresi Sorumlularının eğitimine ilişkin içerik, Parti İçi Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı tarafından hazırlanır. İl/ilçe yönetimleri; Mahalle/Köy Temsilcileri ile Sandık Çevresi Sorumlularını, yapılacak eğitim çalışmalarına katılmaları hakkında bilgilendirir. İl Eğitim Sekreterliğinin koordinatörlüğünde, İlçe Eğitim Sekreterliği tarafından eğitim tarihleri belirlenir ve

16 14 MAHALLE/KÖY TEMSİLCİLERİ VE SANDIK ÇEVRESİ SORUMLULARI EĞİTİMİ Mahalle/Köy Temsilcileri ile Sandık Çevresi Sorumlularının eğitime katılımı sağlanır. İl-İlçe Yönetimleri, İl-İlçe Kadın ve Gençlik Kolları Yönetimleri de bu eğitime katılırlar. Bu kitapçık, eğitimlerde eğitim materyali olarak kullanılır. MAHALLE/KÖY TEMSİLCİLERİ NASIL ÇALIŞIR? Mahalle/Köy Temsilcileri İlçe Başkanlıklarına bağlı olarak çalışır. Mahalle/Köy Temsilcileri İlçe Başkanlıklarının koordinatörlüğünde kendi sorumluluk bölgelerindeki her sandık için Sandık Çevresi Sorumlularını belirler. Mahalle/Köy Temsilcileri, İl/İlçe Eğitim Sekreterliği tarafından düzenlenecek eğitime katılır. Bu eğitim programında bu kitapçıkta anlatılan konular işlenir. Mahalle/Köy Temsilcileri, Sandık Çevresi Sorumlularının yaptıkları çalışmaları programlar, koordine eder ve izler. Sandık Çevresi Sorumluları tarafından hazırlanan Sandık Çevresi Sorumlusu Raporlarını toplar, bu raporlar doğrultusunda sorumluluk bölgesindeki seçmen eğilimlerini ve seçmenlerin temel sorunlarını İlçe Başkanlıklarına iletir. Seçim günü yetki alanı içindeki mahalle ve köyde sandık kurulu üyeleri ve müşahitlerin (gözlemcilerin) organizasyonunu ve çalışmasını takip eder. SANDIK ÇEVRESİ SORUMLULARI NASIL ÇALIŞIR? Sandık Çevresi Sorumluları, sandık çevresi örgütlenme çalışması ile ilgili eğitim programına katılır. Bu eğitim programında, bu kitapçıkta anlatılan konular işlenir. Sandık Çevresi Sorumluları, kendi seçim çevrelerinde Mahalle/Köy Temsilcileri ve İlçe Başkanlıklarına bilgi vererek çalışır. Bu çalışma, Ön Hazırlık, Ev Ziyaretleri ve Seçim Gününe Hazırlık olmak üzere üç temel aşamayı kapsar.

17 MAHALLE/KÖY TEMSİLCİLERİ VE SANDIK ÇEVRESİ SORUMLULARI EĞİTİMİ ÖN HAZIRLIK a. Sandık Çevresi Sorumlusunun çalışmaları sırasında yararlanacağı çok önemli bilgiler scs.chp.org.tr adresinde yer almaktadır. b. Sandık Çevresi Sorumlusu scs.chp.org.tr adresine girer. Açılan ekranda, kendisine verilen şifreyi kullanarak girişini yapar ve kendi sandığı ile ilgili bilgilere ulaşır. Ulaşacağı bilgiler, temel başlıklar halinde aşağıda sıralanmıştır: i. Sandık Çevresi Sorumlusu Bilgisi ii. Eğitim Dokümanları iii. Genelgeler iv. Sandık Bilgi Kartı (O sandıktaki seçmenlerin kadın-erkek dağılımı, yaş dağılımı, önceki seçim sonuçları, sandık bölgesini gösterir harita vb.) v. Sandık Seçmen Listesi vi. İletişim Bilgileri (Mahalle/ Köy Temsilcisi, İlçe Başkanı, İlçe Bilişim Sorumlusu, CHP Bilgi ve İletişim Teknolojileri Merkezi BİTEM) ÖNEMLİ: Mahalle/Köy Temsilcisi, kendi sorumluluk alanındaki sandıklara ait yukarıdaki bilgilere, sandik.chp.org.tr adresini kullanarak, kendisine verilen şifreyle ulaşır.

18 16 MAHALLE/KÖY TEMSİLCİLERİ VE SANDIK ÇEVRESİ SORUMLULARI EĞİTİMİ c. Sandık Çevresi Sorumlusu, scs.chp.org.tr adresinden, seçim çalışması boyunca kullanacağı sandık seçmen listesinin çıktısını alır. Bu listede sorumlu olunan sandıktaki seçmenlere ilişkin aşağıdaki bilgiler yer almaktadır: i. Ad-soyad, adres ve diğer kimlik bilgileri ( doğum tarihi, doğum yeri, nüfusa kayıtlı olduğu il vb.) ii. CHP üyeleri. iii. Engelli seçmenler. ÖNEMLİ: İnternet kullanıcısı olmayan Sandık Çevresi Sorumluları, kendi sandıklarına ait seçmen listesini basılı olarak edinmelidir. Bu liste, İlçe Başkanlıkları tarafından internet kullanıcı olmayan Sandık Çevresi Sorumlularına verilir. d. Sandık Çevresi Sorumlusu, önce kendi sandığındaki CHP üyelerini arar ve seçim çalışmalarına katkı vermek isteyen üyeleri tespit eder. e. Çalışmalara katılmayı kabul eden üyelerle bir toplantı yapar. f. Bu toplantıda ev ziyaretleri için, üye sayısının elverdiği ölçüde 2 3 kişilik ekipler oluşturulur. Ekip üyelerinin iletişim bilgileri paylaşılır. ÖNEMLİ: Bu ekiplerin içinde kadın üyelerimizin olmasına özellikle dikkat edilir.

19 MAHALLE/KÖY TEMSİLCİLERİ VE SANDIK ÇEVRESİ SORUMLULARI EĞİTİMİ 17 g. Sandık çevresinde yeterli sayıda üye bulunmuyorsa, bu çalışma gönüllülerle yapılır. h. Seçmen listesindeki adresler kurulan ekipler arasında uygun biçimde paylaştırılır. i. Çalışmanın başlangıcından seçim tarihine kadar, sandık çevresinde en az üç kez ev ziyaretini kapsayan bir çalışma planlanır. j. Bu paylaşıma ve çalışma planına göre ilk ev ziyaretleri gerçekleştirilir. 2. EV ZİYARETLERİ 2.1 BİRİNCİ EV ZİYARETİ a. İlk ev ziyaretinin amacı Sandık Çevresi Sorumluları ve üyelerimizin seçmenle tanışmalarıdır. b. Bu ziyarette, seçmenin sandıktaki eğilimini gözlemleyebilmek ve seçmeni aşağıdaki gibi üç kategoride değerlendirmek önemlidir: i. Partimize oy verecek seçmenler. ii. Partimize oy verebilecek kararsız seçmenler. iii. Partimize oy vermeyi düşünmeyen seçmenler.

20 18 MAHALLE/KÖY TEMSİLCİLERİ VE SANDIK ÇEVRESİ SORUMLULARI EĞİTİMİ c. İlk ziyarette esas olan seçmenin sorunlarını sabırla dinleyebilmek ve ziyaret sonrasında bu sorunları not etmektir. d. Bunun yanında özel durumu olan seçmenleri tespit etmek de ziyaret sonrasında ve seçim gününde gerekli dayanışma için - önemlidir. (Bakıma muhtaç engellisi, hastası, yaşlısı olan; sosyal yardıma ihtiyacı olan vb.) e. Bu ziyaret sırasında; i. Adreslerin doğru olup olmadığı (bina, arsa, boş konut, iş yeri, kamusal alan, yıkıntı vb.), ii. Seçmen sayısı ile konutta yaşayan sayısının uyumlu olup olmadığı, iii. Varsa sanal/gerçek olmayan seçmen ya da yığma seçmenler, aşağıdaki Ev Ziyaretleri Görüşme Formu na işlenmek üzere saptanır. f. İletişime kapalı ya da görüşmeyi kabul etmeyen evlerde, ziyaret ve soru yöneltme konusunda ısrarcı olunmaz. O hanedeki seçmenlerle ilgili izlenimler, daha sonra görüşme formunda belirtilir.

21 MAHALLE/KÖY TEMSİLCİLERİ VE SANDIK ÇEVRESİ SORUMLULARI EĞİTİMİ 19 g. Ev ziyareti bittikten ve ev dışına çıkıldıktan sonra alınan bilgiler ev ziyaretini gerçekleştiren ekip tarafından aşağıdaki Ev Ziyaretleri Görüşme Formu na kısaca yazılır. h. İlk ev ziyaretleri tamamlandığında, Sandık Çevresi Sorumlusu tarafından ev ziyaretlerini gerçekleştiren ekiplerle bir değerlendirme toplantısı yapılır. Bu toplantıda sandıktaki seçmenler eğilimlerine göre (Bize oy verecekler, kararsızlar ve bize oy vermeyecekler) gruplandırılır. i. Yapılan değerlendirme sonunda Sandık Çevresi Sorumlusu, Mahalle/Köy Temsilcisine vermek üzere aşağıda bulunan Sandık Çevresi Sorumlusu Raporu nu doldurur. j. Seçimlerde partimize oy verme konusunda kararsız olan seçmenlerle ilgili yapılması gereken çalışmalar, kapsamlı ve özel olarak yeniden değerlendirilir. Bu dönemde yapılacak çalışmaların merkezine bu grup alınır. Bu özel grupla ilgili olarak yeni bir çalışma planı yapılır. k. Seçimlerde partimize oy verecek seçmenlerle ilgili yapılacak çalışmalar da belirlenir. Bu gruba yönelik olarak yeni bir ev ziyaret planı yapılır. 2.2 İKİNCİ VE DAHA SONRAKİ EV ZİYARETLERİ a. İkinci ve daha sonraki ev ziyaretleri sırasında daha rahat iletişim kurabilmek için aynı ekiplerin aynı evlere gitmeleri önemlidir. b. Bu ziyaretler yapılırken partimize oy verecek seçmenler ihmal edilmemelidir. c. Bununla birlikte çalışmanın odak noktası kararsız olarak belirlenen seçmenler olmalıdır. d. Bu gruba yönelik ziyaretler için, özel, yaratıcı yöntemler düşünülür. Sorunları olan seçmenlerle ilgili, sorunlarının çözümüne yönelik, dayanışma ve yakınlaşma amacıyla sosyal projeler yapılır.

22 20 MAHALLE/KÖY TEMSİLCİLERİ VE SANDIK ÇEVRESİ SORUMLULARI EĞİTİMİ e. Bu süre içinde sandık çevresinde gerçekleşen doğum, ölüm, cenaze, hastalık, düğün, mezuniyet, açılış, kutlama, bayram, askere gitme vb durum ve olaylarda, sandık çevresindeki seçmenlerle bir araya gelinir. Bu birlikteliklerde, örf, adet ve geleneklere uyulur. f. Partimizin broşürleri seçmenlere verilir. Broşürler dağıtılırken, seçmenlerin ilgi alanları dikkate alınmalı ve önceki ziyaretlerde tespit edilen sorunlarına odaklanan broşürler tercih edilmelidir. g. Ayrıca, varsa ilk defa oy kullanacak seçmenlere hitaben yazılan bir mektup verilir. ÖNEMLİ: İkinci ev ziyaretlerinden seçim gününe kadar olan süreçte, en az üç ziyareti tamamlamak kaydıyla, mümkün olduğunca çok sayıda ev ziyareti yapılır. ÖNEMLİ: Her ev ziyaretinden sonra, ev ziyaretini gerçekleştiren ekip tarafından Ev Ziyaretleri Görüşme Formu doldurulur. Sandık Çevresi Sorumlusu tarafından ev ziyaretlerini gerçekleştiren ekiplerle bir değerlendirme toplantısı yapılır. Yapılan değerlendirme sonunda Sandık Çevresi Sorumlusu, Mahalle/Köy Temsilcisine vermek üzere Sandık Çevresi Sorumlusu Raporu nu doldurur.

23 MAHALLE/KÖY TEMSİLCİLERİ VE SANDIK ÇEVRESİ SORUMLULARI EĞİTİMİ 21 İl: Mahalle: EV ZİYARETLERİ GÖRÜŞME FORMU Tarih: İlçe: Sokak: Kapı Numarası: Konutta yaşayanların sayısı: Seçmen sayısı: Seçmenin sandık eğilimi CHP ye oy verecek Kararsız CHP ye oy vermeyecek Sorunlu Adresler Adreslerin yanlışlığı, gerçek olmayan ya da yığma seçmenlerle ilgili tespit: 1. Seçmenin Özellikleri ve Paylaştığı Sorunlar

24 22 MAHALLE/KÖY TEMSİLCİLERİ VE SANDIK ÇEVRESİ SORUMLULARI EĞİTİMİ Sandık Çevresi Sorumlusu Raporu (Mahalle/Köy Temsilcisine İletilecek) Tarih: İl: Mahalle: İlçe: Sandık Numarası: Toplam seçmen sayısı CHP ye oy verecek seçmen sayısı Kararsız seçmen sayısı CHP ye oy vermeyecek seçmen sayısı 1. Sandıkta öne çıkan temel sorunlar

25 MAHALLE/KÖY TEMSİLCİLERİ VE SANDIK ÇEVRESİ SORUMLULARI EĞİTİMİ SEÇİM GÜNÜNE HAZIRLIK 3.1 KESİNLEŞEN LİSTELERİN KONTROLÜ a. Sandık Çevresi Sorumlusu tarafından, seçmen listeleri askıya çıktığında, iki haftalık askı süresi içinde muhtarlığa gidilerek listeler dikkatlice incelenir. b. Bu inceleme sırasında, ev ziyareti programlarında sorunlu olarak tespit edilen adresler kontrol edilir. c. Askıya çıkarılan listede olan, ancak adreste bulunmayan seçmenler, İlçe Seçim Kuruluna yapılacak itiraz için İlçe Başkanlığına bildirilir. d. Oturduğu adreste seçmen listesine yazılmamış olan seçmenler ise, listeye itiraz etmeleri için uyarılır. e. Askıya çıkarılmış seçmen listeleri temel alınarak bir ev ziyareti daha gerçekleştirilir ve yukardaki inceleme askıya çıkmış listelerle yapılır. 3.2 SANDIK KURULU ÜYESİ VE MÜŞAHİT (GÖZLEMCİ) BELİRLEME a. Sandık Çevresi Sorumlusu, sorumlu olduğu sandıkta sandık kurulu üyesi veya müşahit (gözlemci) olarak görev yapar. b. Kendisinin dışında seçim gününde sandık kurulu üyesi ve müşahit olarak görev yapabilecek üye/gönüllü önerilerini, Mahalle/Köy Temsilcisiyle paylaşır.

26 24 MAHALLE/KÖY TEMSİLCİLERİ VE SANDIK ÇEVRESİ SORUMLULARI EĞİTİMİ EV ZİYARETLERİNDE UYULMASI GEREKEN İLETİŞİM KURALLARI Ziyaret öncesinde: Ziyaretlerinizi, sizin için uygun zaman ve koşullarda değil; onlar için en uygun zaman ve koşullarda yapmaya çalışın. Ziyaret edeceğiniz evlerde yaşayan kişilerin zamanının iletişime elverişli olup olmadığını özenle araştırın. İnsanlarla iletişim kurmak için onların sıkıntılı, mutsuz, üzüntülü olduğu veya başka konulara yoğunlaştığı zamanları seçmeyin. İletişimde başarının yolu, iletişim kurulan kişiyi, düşüncelerini, ne istediğini ve nelerden hoşlandığını anlamaktan geçer. Bu nedenle iletişim kurmak istediğiniz kişiyi tanımak için biraz zaman ayırın. Olanaklı olduğu ölçüde, kadın ve erkeklerden oluşan ziyaretçi grupları birlikte çalışmalıdır. Ziyaret öncesinde öncelikle, heyecanı yatıştırmak ve kontrol etmek gereklidir. Aşırı heyecan ve stres, doğru davranmayı engeller. Kesin yargılardan ve olumsuz önyargılardan arınmış olarak ziyarete başlamak gerekir. Partimiz tarafından verilen tanıtım kartı görünür bir şekilde taşınmalıdır. Dış giyim abartısız, temiz, düzgün ve özenli olmalıdır.

27 MAHALLE/KÖY TEMSİLCİLERİ VE SANDIK ÇEVRESİ SORUMLULARI EĞİTİMİ 25 Ziyaret sırasında: Kendimizi kapıyı açan kişinin yerine koyarak, o anda ne hissettiğini anlamaya çalışarak davranılmalıdır. Kadın ve erkeklerin farklı tepkiler verebileceğini bilerek konuşmaya başlamak gerekir. Konuşmaya, uygun tarzda bir selam verdikten sonra ( Merhaba, İyi günler, Selamünaleyküm, Günaydın vb), tanıtımla başlamak gereklidir: Ben CHP Sandık Sorumlusuyum Sıcak, nazik ve etkileyici bir giriş yapmaya özen gösterilmelidir. Eve girmek için davet beklenmeli, içeri girmek gerektiğinde evdeki yaşam biçimine ve alışkanlıklara uygun davranmaya özen gösterilmelidir. (Örneğin, evlere ayakkabı ile girmenin, ya da galoş giyerek girmenin hoş karşılanmayacağı bilinmelidir.) Ziyaret sırasında, Partimizin politikalarına ilişkin sorularla karşılaşıldığında, Genel Başkanımızın söylemleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi Grubunda yaptığı konuşmalar, değişik zamanlarda yaptığı açıklamalar dikkate alınmalıdır. Adaylarımıza yönelik sorular, açıklanan projelere vurgu yapılarak ve adaylarımızı tanıtma amacıyla yanıtlanmalıdır. Etkili bir iletişim için, görüşme süresince aşağıdaki konuların anımsanması yararlı olacaktır: El sıkışırken canlı, alçakgönüllü ve kavrayıcı olun, gülümseyin. Tanışma sırasında ve konuşurken, karşınızdaki kimsenin gözlerinin içine bakın. İnsanları etkilemenin en önemli yolu onlara adları ile hitap etmektir. Bu nedenle ziyaret ettiğiniz kişinin adını aklınızda tutun.

28 26 MAHALLE/KÖY TEMSİLCİLERİ VE SANDIK ÇEVRESİ SORUMLULARI EĞİTİMİ İlk kez tanıştığınız kimselere yakınlık tanımlayan ifadeler yerine,... Hanım,... Bey diye hitap etmek daha uygundur. İletişimin başarısı öncelikle düşüncelerin ve soruların iyi ifade edilmesine bağlıdır. Bu nedenle, açık ve net ifadeler kullanmak gereklidir. Karşıdaki kişiyi dinlemenin iletişimin en temel kuralı olduğu unutulmamalıdır. Karşıdaki kişinin güvenini kazanmak ve söylediklerinize inanmasını sağlamak için abartılı ifadelerden ve süslü söylemlerden kaçınmak gereklidir. İnsanlar birbirlerinin neyi söylediğinden çok, nasıl söylediğine dikkat eder. İnsanlar birisini dinleyip dinlememeye, çoğu kez

29 MAHALLE/KÖY TEMSİLCİLERİ VE SANDIK ÇEVRESİ SORUMLULARI EĞİTİMİ 27 sözlerini söyleyiş tarzına bakarak karar verir. Bu nedenle sözlü iletişimde, beden dili ve ses tonu büyük önem taşır. Yapılan araştırmalar iletişimde beden dilinin etkisinin yüzde 55, ses tonunun etkisinin yüzde 35 ve sözlerin etkisinin yüzde 10 olduğunu göstermektedir. Başarılı bir iletişim kurabilmek için; Etkileyici bir ses tonu kullanın; sempatik olun; gülümseyin, Beden dilinizi iyi kullanın, karşınızdaki kimse üzerinde olumlu bir izlenim bırakın; onun size güven ve ilgi duymasını sağlayın. Başkalarının düşüncelerini yargılamayın, yanlış düşündüğünü söylemeyin. Hiç kimse başkasından öğüt almaktan hoşlanmaz. Bu nedenle, başkalarıyla öğüt verir gibi konuşmayın. Başkalarına kendi düşüncelerinizi kabul ettirmeye çalışmayın; onların da görüşlerini saygı duyduğunuzu belirtin ya da hissettirin. Karar verirken, kendinizi karşınızdaki kişinin yerine koyun. Ben de onun koşullarında olsaydım ne yapardım? diye düşünün. Nasıl düşündüğünü kavramak, karşınızdaki kimselerle işbirliği yapabilmeyi kolaylaştırır. Bu nedenle başkalarının düşünce biçimini kavramaya çalışın. Tartışmaktan kaçının. Tartışma sırasında her iki taraf da kendi düşüncelerine daha sıkı sarılır. Anlaşmazlıkları, düşünce ayrılıklarını uzlaşma yoluyla gidermeye; görüşlerinizi başkalarına, onları ikna ederek ve düşüncelerine saygı göstererek kabul ettirmeye çalışın.

30 28 MAHALLE/KÖY TEMSİLCİLERİ VE SANDIK ÇEVRESİ SORUMLULARI EĞİTİMİ Bir kimseyi kendi yanınıza çekmek istiyorsanız: Ona ılımlı tavırlarla yaklaşıp, dost olduğunuzu gösterin, Söze dost dili ile başlayın. Söze tartışmalı konulardan girmeyin. Anlaştığınız, birleştiğiniz noktalar üzerinde durarak, bunları pekiştirin. Aynı amaç için çalıştığınızı belirtin; aranızdaki ayrılığın sadece bir görüş ayrılığı olduğunu göstermeye çalışın ve karşınızdakinin evet demesini bekleyin. Asla hayır diye söze başlamayın. İletişim ortamını oluşturduktan sonra size göre neyin, nasıl olması gerektiğini ılımlı sözlerle ve dostça bir tavırla açıklayın; karşınızdakini bu doğrultuda ikna etmek için çaba gösterin. Karşınızdaki kişiyi tanımak için en iyi yöntem, ona sorular sormak ve yanıtlarını çok iyi dinlemektir. İnsanlar, dinlemekten çok hoşlanmazlar ve sürekli olarak konuşmak eğilimindedirler. Doğru olan, iletişim kurduğunuz kişileri dinlemek ve anlamaktır.

31 MAHALLE/KÖY TEMSİLCİLERİ VE SANDIK ÇEVRESİ SORUMLULARI EĞİTİMİ 29 Birisini dinlerken de kendinizi onun yerine koyun. Siz konuşurken insanların size nasıl davranmasını istiyorsanız, siz de öyle davranın. İletişim kurduğunuz kişiyi duymakla yetinmeyin, gerçekten dinleyin. Gerçekten dinlemek, karşıdakinin sözlerini ve duygularını anlamak, sorunlarını paylaşmak demektir. Dinlediğinizi başınızı sallamak, göz teması kurmak gibi belirtilerle karşınızdakine gösterin; sözünü kesmeyin; kendisini rahatça anlatabilmesine olanak verin. Anlatılanları anlamaya ve iletilen duyguları paylaşmaya çalışın. Ziyaret ettiğiniz evden ayrılırken: Sorduğunuz sorulara tam olarak yanıt almasanız bile, karşınızdaki kişiye içtenlikle size zaman ayırdığı için teşekkür edin. Size yakınlık gösterilmesi durumunda, daha sonra görüşme umudunuzu ifade edin. Ziyareti, uygun veda ifadelerini kullanarak (Allahaısmarladık, Allah a emanet olun, hoşça kalın, hayırlı günler, iyi günler vb.) sonlandırın.

32 30 MAHALLE/KÖY TEMSİLCİLERİ VE SANDIK ÇEVRESİ SORUMLULARI EĞİTİMİ EV ZİYARETLERİNDE ENGELLİLERLE İLETİŞİMDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR Ziyaret edilen ev sahibi veya yakını engelli olabilir. Öncelikle unutulmamalıdır ki, karşınızdaki bir bireydir. Diğer kişiler gibi saygılı davranılmasını bekler. Canım, Pek de gençmiş, Çok acıdım gibi kelime ve cümleler asla kullanılmamalıdır. Ebeveynlerine Siz diye hitap ederken yetişkin bir engelliye Canım denilmemelidir. Engellisi olan ev sahiplerine acıyıcı ifadeler kullanılmamalıdır. Engelli için yapılabilecek bir şey veya bir talebi olup olmadığı sorulabilir. Engellilerle hiçbir zaman Biz de engelli adayıyız. ya da Biz de bir gün engelli olabiliriz. gibi cümlelerle empati kurmaya çalışılmamalıdır. Çünkü bu tür sözler engelli bireyi incitebilmektedir. Ziyaret sırasında partimizin engellilere yönelik çalışmalarını anlatan yayınlardan bulundurulması ve ziyaret edilen eve bırakılması yararlı olacaktır. Engelliler Üst Kurulumuzun hazırladığı yayınları okuyarak, partimizin engelliliğe bakış açısının, politikalarının ve çalışmalarının öğrenilmesi çok önemlidir. Engellilerin insanlık onuru ve bireysel özerkliklerine saygı gösterilmelidir. Engellilere ayrımcılık yapılmamalıdır. Engelli çocukların gelişim kapasitesine ve kendi kimliklerini koruyabilmek haklarına saygı duyulmalıdır.

33

34 MAHALLE/KÖY TEMSİLCİLERİ VE SANDIK ÇEVRESİ SORUMLULARI EĞİTİMİ

SEÇİME YÖNELİK SANDIK ÇEVRESİ ÖRGÜTLENMESİ

SEÇİME YÖNELİK SANDIK ÇEVRESİ ÖRGÜTLENMESİ SEÇİME YÖNELİK CUMHURİYET HALK PARTİSİ PARTİ İÇİ EĞİTİM SEÇİME YÖNELİK 2013 İÇİNDEKİLER Sandık Çevresi Örgütlenmesi Çalışmasının Kapsamı...11 Sandık Çevresi Sorumlularının Görevlendirilmesi...12

Detaylı

ANNE BABA ÇOCUK İLETİŞİMİ

ANNE BABA ÇOCUK İLETİŞİMİ ANNE BABA ÇOCUK İLETİŞİMİ Çocuğun davranışlarının kabul edilebilir bir düzeyde olması, yapıcı ve uyumlu bir birey olarak yetişmesi anne, baba, çocuk iletişimine bağlıdır. Eğer sağlıklı bir iletişim kurulabiliyorsa,

Detaylı

SÖZLEŞMELİ ASTSUBAY(BAYAN) BAŞVURU İŞLEMLERİ

SÖZLEŞMELİ ASTSUBAY(BAYAN) BAŞVURU İŞLEMLERİ SÖZLEŞMELİ ASTSUBAY(BAYAN) BAŞVURU İŞLEMLERİ BAŞVURU İŞLEMLERİNE GİRİŞ Başvurunuzu yazıcıya bağlı bir bilgisayardan yapınız. Başvuru işlemleri için www.jandarma.tsk.mil.tr internet adresinden Personel

Detaylı

SÖZLEŞMELİ SUBAY BAŞVURU İŞLEMLERİ

SÖZLEŞMELİ SUBAY BAŞVURU İŞLEMLERİ SÖZLEŞMELİ SUBAY BAŞVURU İŞLEMLERİ BAŞVURU İŞLEMLERİNE GİRİŞ Başvurunuzu yazıcıya bağlı bir bilgisayardan yapınız. Başvuru işlemleri için www.jandarma.tsk.tr internet adresinden Personel / Öğrenci Alımı

Detaylı

Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu/Ortaokulu AİLE İÇİ İLETİŞİM

Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu/Ortaokulu AİLE İÇİ İLETİŞİM PDR BÜLTENİ Bülten Tarihi: Aralık 2016 Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu/Ortaokulu AİLE İÇİ İLETİŞİM Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu/Ortaokulu Psikolojik Danışma ve

Detaylı

OY VERME YERİ İZLEME FORMU

OY VERME YERİ İZLEME FORMU OY VERME YERİ İZLEME FORMU Ekip Numarası: Form Numarası: 1- Oy Verme Yeri (OVY): İl: Mahalle: İlçe: 2- Oy Verme Yeri: a. Okul adı: b. Kapalı Kurum Cezaevi Adı : Diğer: (Açıklayınız) 3- Oy Verme Yerinin

Detaylı

Fark Yaratanlar II İnandık, Çalıştık, Başardık. Nisan 2017 Seçmen Tercihleri Belirleme Projesi

Fark Yaratanlar II İnandık, Çalıştık, Başardık. Nisan 2017 Seçmen Tercihleri Belirleme Projesi Fark Yaratanlar II İnandık, Çalıştık, Başardık Nisan 2017 Seçmen Tercihleri Belirleme Projesi CHP İzmir Aktif Parti Eğitmenleri 09.04.2017 İçindekiler Ön Söz... 2 Yönetici Özeti... 3 Seçmen Tercihleri

Detaylı

CHP Bilgi ve İletişim Teknolojileri nden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı Kasım 2010-Ağustos 2014 Faaliyet Raporu (Özet)

CHP Bilgi ve İletişim Teknolojileri nden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı Kasım 2010-Ağustos 2014 Faaliyet Raporu (Özet) Ankara, 11 Eylül 2014 Sayın Genel Başkan, değerli MYK Üyesi, PM Üyesi, YDK üyesi, Milletvekili, İl Başkanı, İlçe Başkanı, Belediye Başkanı, Kadın Kolları Üyesi, Gençlik Kolları Üyesi, İl ve İlçe Bilişim

Detaylı

Değerlendirme Süreci Kuralları

Değerlendirme Süreci Kuralları Değerlendirme Süreci Kuralları Değerlendirme Ekiplerinin Oluşturulması Değerlendirme ekibi değerlendirici havuzunda yer alan değerlendiricilerden oluşturulur. Değerlendiriciler kendi il sınırlarında yapılacak

Detaylı

İlk Yayın Tarihi 17.08.2009 EĞİTİM PROSEDÜRÜ

İlk Yayın Tarihi 17.08.2009 EĞİTİM PROSEDÜRÜ 1 / 8 1. AMAÇ Balıkesir Gıda Kontrol Laboratuvar lüğü nde yapılan muayene ve analizlerin çeşitli aşamalarında görev alan personelin, görevlerini en iyi şekilde yapabilmeleri amacıyla gerekli eğitimlerin

Detaylı

Uygulama 298 sayılı Kanunun 82/3 ve 92.maddelerine ve 135 sayılı Genelgenin 19/2, 29 ve 30. maddelerine aykırıdır.

Uygulama 298 sayılı Kanunun 82/3 ve 92.maddelerine ve 135 sayılı Genelgenin 19/2, 29 ve 30. maddelerine aykırıdır. . TC No.lu.. ad-soyadlı vatandaşın herhangi bir bedensel engeli olmadığı halde yanında akrabasıyla birlikte kabine girerek oy kullanmasına izin verilmiştir. Uygulama 298 sayılı Kanunun 82/3 ve 92.maddelerine

Detaylı

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ Genel Merkezi

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ Genel Merkezi MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ Genel Merkezi Tarih :06 / 06 / 2015 Sayı :2015 / 05-348 GENELGE-18 İL BAŞKANLIĞINA 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak 25.Dönem Milletvekili Genel Seçiminde: Yüksek Seçim Kurulu

Detaylı

GENÇLİK KOLLARI YÖNETMELİĞİ

GENÇLİK KOLLARI YÖNETMELİĞİ GENÇLİK KOLLARI YÖNETMELİĞİ 195 BÖLÜM I GENEL HÜKÜMLER KURULUŞ Madde 1 - Cumhuriyet Halk Partisi Tüzüğü nde ifadesini bulan amac a yönelik olarak, Genel Merkez, il, ilçe ve gerek görülen beldelerde örgüt

Detaylı

İŞ YERİ UYGULAMA EĞİTİMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ. «İş Yeri Uygulama Eğitimi Program Tanıtım Sunumu»

İŞ YERİ UYGULAMA EĞİTİMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ. «İş Yeri Uygulama Eğitimi Program Tanıtım Sunumu» İŞ YERİ UYGULAMA EĞİTİMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ «İş Yeri Uygulama Eğitimi Program Tanıtım Sunumu» İş Yeri Uygulama Eğitimi nedir? «İş Yeri Uygulama Eğitimi», öğrencilerin öğrenim süresince kazandıkları teorik

Detaylı

Sayı : GMY.2012/77 24.04.2012 Konu : XI.KK Kongreleri GENELGE 2012/77

Sayı : GMY.2012/77 24.04.2012 Konu : XI.KK Kongreleri GENELGE 2012/77 Sayı : GMY.2012/77 24.04.2012 Konu : XI.KK Kongreleri GENELGE 2012/77 CUMHURİYET HALK PARTİSİ İL VE İLÇE BAŞKANLIKLARI NA (İl ve İlçe Kadın Kolu Başkanlıkları na) Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim

Detaylı

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.!

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.! ADAY BAŞVURU SÜRECİ 1 1.ÖSYM ÖN KAYIT BAŞVURU BİLGİLERİNİN ADIM ADIM GİRİLMESİ 2 1.1.KİMLİK BİLGİLERİ 3 1.2.AİLE BİLGİLERİ 4 1.3. İŞ BİLGİLERİ 6 1.4. ADRES BİLGİLERİ 7 1.5. İLETİŞİM BİLGİLERİ 8 1.6.EĞİTİM

Detaylı

İLETİŞİM TEKNİKLERİ. Diğer Sağlık Personeli Temel Eğitim Programı. Dr.V.Aydan İZGİ

İLETİŞİM TEKNİKLERİ. Diğer Sağlık Personeli Temel Eğitim Programı. Dr.V.Aydan İZGİ İLETİŞİM TEKNİKLERİ Diğer Sağlık Personeli Temel Eğitim Programı Dr.V.Aydan İZGİ İşyerinde iletişim İşyerinde eğitim İletişim Nedir? Bireylerin karşılıklı bilgi, duygu ve düşüncelerini paylaşma sürecidir.

Detaylı

+ - Almanya da Seçim Genel Durum Değerlendirmesi II. İkinci 6 gün: Mayıs Mayıs 2015

+ - Almanya da Seçim Genel Durum Değerlendirmesi II. İkinci 6 gün: Mayıs Mayıs 2015 www.gurbetinoylari.com gurbetinoylari2015.blogspot.com facebook.com/gurbetinoylari @GurbetinOylari @AOylari Almanya da Seçim Genel Durum Değerlendirmesi II İkinci 6 gün: 14-19 Mayıs 2015 21. Mayıs 2015

Detaylı

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.!

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.! ADAY BAŞVURU SÜRECİ 1 1.ÖSYM ÖN KAYIT BAŞVURU BİLGİLERİNİN ADIM ADIM GİRİLMESİ 2 1.1.KİMLİK BİLGİLERİ 3 1.2.AİLE BİLGİLERİ 4 1.3. İŞ BİLGİLERİ 6 1.4. ADRES BİLGİLERİ 7 1.5. İLETİŞİM BİLGİLERİ 8 1.6.EĞİTİM

Detaylı

KYS İÇ DENETİM PROSEDÜRÜ

KYS İÇ DENETİM PROSEDÜRÜ Sayfa 1/5 REVİZYON NO TARİH AÇIKLAMA 00 08.08.2015 İlk Yayın 01 18.04.2016 Yürürlük yetkilisinin değişimi 02 04.09.2017 YGG(04.05.2017) Toplantısında alınan kararların gerektirdiği revizyon 1. AMAÇ İç

Detaylı

The European Social Survey

The European Social Survey ESS document date: 12/07/04 The European Social Survey SUPPLEMENTARY QUESTIONNAIRE F-2-F B (Round 2 2004) DENEK NO: VERSİYON NO: F-2-F B 1 ANKETÖRE: HERKESE SORUNUZ! HF1/HF2 KART A Bu bölümde kısaca bazı

Detaylı

NOT: 16 ŞUBAT 2017 PERŞEMBE 18 ŞUBAT 2017 CUMARTESİ

NOT: 16 ŞUBAT 2017 PERŞEMBE 18 ŞUBAT 2017 CUMARTESİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASASINDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR 6771 SAYILI KANUNUN 16 NİSAN 2017 TARİHİNDE HALKOYUNA SUNULMASINDA UYGULANACAK SEÇİM TAKVİMİ NOT: 1- İlgili kanunlarda öngörülen bazı süreler

Detaylı

Bu dört unsur temeldir. Görüşme yapılan kişinin, hedeflerinizi bilmesi çok önemlidir.

Bu dört unsur temeldir. Görüşme yapılan kişinin, hedeflerinizi bilmesi çok önemlidir. İş görüşmelerinin artık hafife alınmadığı bir dönemdeyiz. Birçok aday arasından seçim yapıldığına göre, neden sizi seçmelerinin doğru olacağını onlara kanıtlamalısınız. İşte 1 Haftada NLP den tanıdığımız

Detaylı

TANITIM GÖREVLENDİRME PROSEDÜRÜ

TANITIM GÖREVLENDİRME PROSEDÜRÜ Sayfa 1 / 6 1. Amaç Bu prosedürün amacı, Üniversitemiz Tanıtım Dönemi faaliyetlerinin etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesi ve görevlendirme usul ve esaslarının açıklanmasıdır. 2. Kapsam Bu prosedür,

Detaylı

BODRUM YENİ MUHTARLARINI SEÇTİ

BODRUM YENİ MUHTARLARINI SEÇTİ BODRUM YENİ MUHTARLARINI SEÇTİ ROCK SANATÇISI ÖZLEM TEKİN SEÇİLDİĞİ SANDIK TA OY KULLANMAYA GELMEDİ Bodrum Belediye Meclisinin 7 Mayıs 2015 tarihinde aldığı ve Kaymakamlık Makamınca onaylanan yeni mahallelerde

Detaylı

BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ KAYIT İŞLEMLERİ

BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ KAYIT İŞLEMLERİ TÜBİTAK - BİLGEM YAZILIM TEKNOLOJİLERİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ (YTE) T.C. KALKINMA BAKANLIĞI İZLEME, DEĞERLENDİRME VE ANALİZ DAİRESİ BAŞKANLIĞI KALKINMA AJANSLARI YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ

Detaylı

ÖĞRETİM ELEMANI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ

ÖĞRETİM ELEMANI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ SAYFA 1 / 7 Amaç Madde 1 - (1) Bu yönergenin amacı, KMYO da öğretim elemanı görevlendirmesine yönelik işlemlerinin objektif değerlendirme kriterleri doğrultusunda şeffaf ve adil biçimde gerçekleşmesinin

Detaylı

Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Madde No Yeni yayınlandı

Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Madde No Yeni yayınlandı Sayfa: 1/5 Revizyon i Açıklama Revizyon No Madde No Yeni yayınlandı. - - - KAPSAM: Kalite Yönetim Birimi Hazırlayan: Duygu SIDDIKOĞLU Kalite Yönetim Birimi Kontrol Eden Funda BATMAZOĞLU Kalite Koordinatörü

Detaylı

KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ İÇ DENETİM PROSEDÜRÜ

KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ İÇ DENETİM PROSEDÜRÜ Sayfa 1/7 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı; Kalite Yönetim Sistemi (KYS) İç Denetimlerinin planlanması, gerçekleştirilmesi ve raporlanması için yöntem ve sorumlulukları belirlemektir. 2. KAPSAM Bu prosedür;

Detaylı

( TRT VAKFI ) TÜRKİYE RADYO TELEVİZYON KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MENSUPLARI SOSYAL DAYANIŞMA, TEDAVİ, EĞİTİM YARDIMLAŞMASI VE EMEKLİLİK VAKFI

( TRT VAKFI ) TÜRKİYE RADYO TELEVİZYON KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MENSUPLARI SOSYAL DAYANIŞMA, TEDAVİ, EĞİTİM YARDIMLAŞMASI VE EMEKLİLİK VAKFI ( TRT VAKFI ) TÜRKİYE RADYO TELEVİZYON KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MENSUPLARI SOSYAL DAYANIŞMA, TEDAVİ, EĞİTİM YARDIMLAŞMASI VE EMEKLİLİK VAKFI DELEGE SEÇİMLERİ YÖNETMELİĞİ ( TRT VAKFI ) TÜRKİYE RADYO TELEVİZYON

Detaylı

KAPADOKYA MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM ELEMANI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ

KAPADOKYA MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM ELEMANI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ KAPADOKYA MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM ELEMANI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ Amaç Madde 1 - (1) Bu yönergenin amacı, KMYO da öğretim elemanı görevlendirmesine yönelik işlemlerinin objektif değerlendirme kriterleri

Detaylı

The European Social Survey

The European Social Survey ESS document date: 12/07/04 The European Social Survey SUPPLEMENTARY QUESTIONNAIRE F-2-F C (Round 2 2004) DENEK NO: VERSİYON NO: F-2-F B 1 ANKETÖRE: HERKESE SORUNUZ! HF1/HF2 KART A Bu bölümde kısaca bazı

Detaylı

İhtiyaç ve Tutum Analizi Anketi. Sevgili Öğrenciler,

İhtiyaç ve Tutum Analizi Anketi. Sevgili Öğrenciler, İhtiyaç ve Tutum Analizi Anketi Sevgili Öğrenciler, Bu anket MLARG: risk grubundaki gençler için cep telefonu üzerinden İngilizce öğrenme (Proje Numarası: 2009-TR1-LEO05-08674) adında bir Avrupa Birliği

Detaylı

P r a t i k. R e h b e r i

P r a t i k. R e h b e r i P r a t i k G ö n ü l l ü R e h b e r i 1 KASIM 2015 GENEL SEÇİMİ MÜŞAHİT REHBERİ I. BAZI GENEL KAVRAMLAR II. MÜŞAHİTLİK HAKKINDA GENEL BİLGİLER 1. Müşahit kime denir? 2. Müşahidin Yasal Hakları 1 III.

Detaylı

298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'un Ek 9. maddesinde;

298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'un Ek 9. maddesinde; Karar No : 1926 Karar Tarihi : 12/10/2015 Türkiye Cumhuriyeti Anayasası nın 104, 116 ve 2839 sayılı Milletvekili Seçimi Kanunu nun 8. maddeleri uyarınca, Cumhurbaşkanınca Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel

Detaylı

T.C YÜKSEK SEÇİM KURULU

T.C YÜKSEK SEÇİM KURULU T.C YÜKSEK SEÇİM KURULU CUMHURBAŞKANI SEÇİMİ BİRİNCİ OYLAMA ve 27. DÖNEM MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMİ SANDIK KURULU TUTANAK DEFTERİ SANDIK NO:... 2018 NO: 1 23 Haziran 2018 Cumartesi Günü saat... de/da,.mahallesi/köyünde

Detaylı

TMMOB JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI ÖĞRENCİ KOMİSYONU ve ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNETMELİĞİ

TMMOB JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI ÖĞRENCİ KOMİSYONU ve ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNETMELİĞİ TMMOB JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI ÖĞRENCİ KOMİSYONU ve ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNETMELİĞİ TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Öğrenci Komisyonu ve Öğrenci Konseyi Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

Kasım 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

Kasım 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili Kasım 2013 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Mezitli İlçesi CHP Belediye Başkanı aday adaylarının

Detaylı

VET.HEK.LEVENT ŞAHİN

VET.HEK.LEVENT ŞAHİN VET.HEK.LEVENT ŞAHİN SATIŞ NEDİR??? Karşılıklı kazanma durumu yaratarak,müşterinin satın almasına yardımcı olmaktır. Mal Hizmet Fikir satışı olabilir SATIN ALMA DÜRTÜLERİ Kazanç sağlamak Dertten sakınma

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BİRİMİ REHBERLİK POSTASI 2

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BİRİMİ REHBERLİK POSTASI 2 ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BİRİMİ REHBERLİK POSTASI 2 14 Aralık 2012 Sayın Velimiz, İkinci rehberlik postamızda sizlerle Davranış ve Değerler Eğitimi Programımız kapsamında

Detaylı

YURT - EĞİTİM SEN Yurt Eğitim Çalışanları Sendikası

YURT - EĞİTİM SEN Yurt Eğitim Çalışanları Sendikası Biz BİRLİKTE Güçlüyüz MEB GÖREVDE YÜKSELME SÖZLÜ (MÜLAKAT) SINAVI BİLGİLENDİRME SUNUSU www.yurtegitimsen.org Milli Eğitim Bakanlığının 09 Aralık 2018 tarihinde yapılan merkez ve taşra teşkilatında boş

Detaylı

Karar No : 264 Karar Tarihi : 10/04/2010

Karar No : 264 Karar Tarihi : 10/04/2010 Karar No : 264 Karar Tarihi : 10/04/2010 Başkanlık Makamınca Kurulumuza sunulan 30/01/2010 tarihli, C.05.0.İMİ.0.88 sayılı yazıda aynen; 5749 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında

Detaylı

The European Social Survey

The European Social Survey ESS document date: 12/07/04 The European Social Survey SUPPLEMENTARY QUESTIONNAIRE F-2-F A (Round 2 2004) DENEK NO: VERSİYON NO: F-2-F A 1 ANKETÖRE: HERKESE SORUNUZ! HF1/HF2 KART A Bu bölümde kısaca bazı

Detaylı

Meslek Yüksekokulu. İŞİN ADI Öğrenci Danışmanlık BAŞLANGIÇ

Meslek Yüksekokulu. İŞİN ADI Öğrenci Danışmanlık BAŞLANGIÇ Danışmanlık M-MYO-SR-051 TOPLAM SÜR İŞ SÜRCİ Kayıtlı bütün öğrenciler için danışman, Üniversitenin ilk kayıt döneminden önce ilgili Bölüm Başkanlığının önerisi ile Yüksekokul Yönetim Kurulu tarafından

Detaylı

REHBERLİK BİRİMİNİN İDARECİLER-ÖĞRETMEN- ÖĞRENCİ İLE OLAN İLİŞKİLERİ SEMİNERİNE HOŞ GELDİNİZ

REHBERLİK BİRİMİNİN İDARECİLER-ÖĞRETMEN- ÖĞRENCİ İLE OLAN İLİŞKİLERİ SEMİNERİNE HOŞ GELDİNİZ REHBERLİK BİRİMİNİN İDARECİLER-ÖĞRETMEN- ÖĞRENCİ İLE OLAN İLİŞKİLERİ SEMİNERİNE HOŞ GELDİNİZ Özel Gençliğin Rehberlik Modeli Gelişimsel Rehberliktir. Gelişimsel Rehberlik, sadece Okul Rehber Öğretmeninin

Detaylı

KORUMA KURULLARI. Kanuni Dayanak: 5402 sayılı Denetimli Serbestlik Hizmetleri Kanunu

KORUMA KURULLARI. Kanuni Dayanak: 5402 sayılı Denetimli Serbestlik Hizmetleri Kanunu KORUMA KURULLARI Kanuni Dayanak: 5402 sayılı Denetimli Serbestlik Hizmetleri Kanunu KORUMA KURULLARININ OLUŞUMU: 1) Koruma kurulları; adalet komisyonunun bulunduğu yerlerde Cumhuriyet başsavcısının veya

Detaylı

GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNETMELİĞİ

GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNETMELİĞİ GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNETMELİĞİ Amaç ve Kapsam: Madde 1- Bu yönergenin amacı Girne Amerikan Üniversitesi nin önlisans ve lisans programlarına kayıtlı öğrencilerin eğitim, sağlık,

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam Ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam Ve Tanımlar SAKARYA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK/EBELİK BÖLÜMÜ 8. YARIYIL UYGULAMA (İNTÖRNLÜK) YÖNERGESİ (22.01.2015 Tarih, 442 Sayılı Ve 24 Numaralı Üniversite Senato Kararı) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam

Detaylı

1.Sınıflar Tanışma Toplantısı. 17 Eylül -2014

1.Sınıflar Tanışma Toplantısı. 17 Eylül -2014 1.Sınıflar Tanışma Toplantısı 17 Eylül -2014 Ders Saatleri Türkçe 10 İngilizce 8 Matematik 5 Hayat Bilgisi 4 Görsel Sanatlar 2 Beden Eğitimi 2 Jimnastik 1 Satranç 1 Drama 1 Müzik 2 Oyun ve Fiziki Etkinlikler

Detaylı

FİRMALARININ İNTÖRN EKRANLARI VE İŞLEM YAPABİLECEKLERİ ALANLAR

FİRMALARININ İNTÖRN EKRANLARI VE İŞLEM YAPABİLECEKLERİ ALANLAR FİRMALARININ İNTÖRN EKRANLARI VE İŞLEM YAPABİLECEKLERİ ALANLAR «SUS.CBU.EDU.TR» SİSTEMİNE GİRİŞ Firmaların, öğrenciler ile ilgili tüm işlemlerde, öncelikle sus.cbu.edu.tr adresinden, «Firma Girişi» bölümüne

Detaylı

ELKİMA TOPLAM KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ <DOC_ADI>

ELKİMA TOPLAM KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ <DOC_ADI> Döküman : Sayfa 1 / 6 1.0.AMAÇ : Elkima Laboratuvarın da müşteri memnuniyetinin artırılması, müşterilere ait bilgilerin gizliliğinin sağlanması ve şikayetlerin değerlendirilmesine yönelik yöntemlerin

Detaylı

SERTİFİKALI EĞİTİM PROGRAMLARI DENETİM REHBERİ

SERTİFİKALI EĞİTİM PROGRAMLARI DENETİM REHBERİ T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU SERTİFİKALI EĞİTİM PROGRAMLARI DENETİM REHBERİ 2016 Eğitim, Araştırma ve Geliştirme Daire Başkanlığı GİRİŞ Bu rehber, 04.02.2014 tarihli 28903 sayılı

Detaylı

CHP CUMHURİYET HALK PARTİSİ PARTİ İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ

CHP CUMHURİYET HALK PARTİSİ PARTİ İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ CHP CUMHURİYET HALK PARTİSİ PARTİ İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ 2012 1 PARTİ İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ KAPSAM MADDE 1- Parti içi eğitim çalışmaları, Parti Tüzük ve Programında belirtilen amaç ve hedeflerini, partinin

Detaylı

w w w. t e g e p. o r g. t r

w w w. t e g e p. o r g. t r w w w. t e g e p. o r g. t r TEGEP ÇALIŞMA KOMİTELERİ REHBERİ SÜREÇ A. Komiteler her faaliyet döneminde yönetim kurulu kararı ile (yeniden) oluşturulur. Faaliyetlerin derneğe katma değer sağlayan somut

Detaylı

T.C. DEFNE BELEDĠYESĠ ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ. GÖREV VE ÇALIġMA YÖNETMELĠĞĠ

T.C. DEFNE BELEDĠYESĠ ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ. GÖREV VE ÇALIġMA YÖNETMELĠĞĠ T.C. DEFNE BELEDĠYESĠ ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIġMA YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1-(1) Bu yönetmeliğin amacı, Defne Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü nün

Detaylı

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI Doküman No: KFS-8.3.3.1 Yürürlük Tarihi:01.01.2014 Revizyon No/Tarih: ÜYELİK İŞLEMLERİ SÜRECİ 1. AMAÇ: Bu süreç akışının amacı, Kütüphaneden yararlanmak isteyen

Detaylı

DOKÜMANLARIN KONTROLÜ YÖNETMELİK PROSEDÜRÜ

DOKÜMANLARIN KONTROLÜ YÖNETMELİK PROSEDÜRÜ YÖNETMELİK İlk Yayın Tarihi 02.01.2017 20.10.2017 Revizyon Tarihi 02.01.2017 20.10.2017 Sayfa No 22 1 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, Kalite Yönetim Sistemi içinde bulunan tüm dokümanların hazırlanması, onaylanması,

Detaylı

SUNUMUN ÖNEMİ VE SUNUM TÜRLERİ

SUNUMUN ÖNEMİ VE SUNUM TÜRLERİ Ünite 1 SUNUMUN ÖNEMİ VE Öğr. Gör. Şadiye Nur GÜLEÇ SUNUŞ VE ÖNEMİ Eğitim ve/veya meslek yaşamımız boyunca başarımızın önemli bir kısmı, yazılı, sözlü ve görsel iletişimi ne derece iyi yapabildiğimiz ile

Detaylı

Türk Akreditasyon Kurumu EĞİTİM ORGANİZASYONU VE DEĞERLENDİRMESİ TALİMATI. Doküman Adı: Doküman No.: T403-01 Revizyon No: 03. Kontrol Onay. İsim.

Türk Akreditasyon Kurumu EĞİTİM ORGANİZASYONU VE DEĞERLENDİRMESİ TALİMATI. Doküman Adı: Doküman No.: T403-01 Revizyon No: 03. Kontrol Onay. İsim. Doküman Adı: EĞİTİM ORGANİZASYONU VE DEĞERLENDİRMESİ TALİMATI Doküman No.: T403-01 Revizyon No: 03 2,3 3 Uygulama bölümünde düzenlemeler yapıldı 2 3 Tanımlar çıkarılarak T501-04 na atıf yapıldı 7 2 Yetki

Detaylı

KLİNİK EĞİTİM HEMŞİRESİ REHBERLİĞİNDE İŞE YENİ BAŞLAYAN HEMŞİRELERİN ORYANTASYONU. Hazırlanma Tarihi: 21.09.2010

KLİNİK EĞİTİM HEMŞİRESİ REHBERLİĞİNDE İŞE YENİ BAŞLAYAN HEMŞİRELERİN ORYANTASYONU. Hazırlanma Tarihi: 21.09.2010 KLİNİK EĞİTİM HEMŞİRESİ REHBERLİĞİNDE İŞE YENİ BAŞLAYAN HEMŞİRELERİN ORYANTASYONU Hazırlanma Tarihi: 21.09.2010 İşe yeni başlayan hemşirelerin oryantasyonu Oryantasyon eğitimi, kurumda yeni göreve başlayan

Detaylı

İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ne kayıtlı öğrencilerin eğitim,

Detaylı

ISO EĞİTİM TALİMATI

ISO EĞİTİM TALİMATI SAYFA NO 1 / 5 1. AMAÇ-KAPSAM Bu talimatta; - Firmamızda iç ve dış eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesi, - Eğitim programlarının hazırlanması ve uygulanması, - ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi önemini

Detaylı

KPSS KONU ANLATIMI. Web: http://www.rehberlik.biz.tr Mail: civelek.murat@gmail.com

KPSS KONU ANLATIMI. Web: http://www.rehberlik.biz.tr Mail: civelek.murat@gmail.com KPSS KONU ANLATIMI Web: http://www.rehberlik.biz.tr Mail: civelek.murat@gmail.com 9. ÜNİTE REHBERLİK HİZMETLERİNDE ÖRGÜTSEL YAPI KPSS de bu bölümden bazen ortalama 1 soru gelmektedir. Bu bölümdeki sorular

Detaylı

İKİNCİ BÖLÜM Öğrenci Konseyinin Seçimleri, Organları ve Çalışma Esasları

İKİNCİ BÖLÜM Öğrenci Konseyinin Seçimleri, Organları ve Çalışma Esasları GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ (06/08/2009 tarih ve 14 Sayılı Senato kararıyla) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı Gümüşhane Üniversitesinin

Detaylı

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI DANIŞMA KURULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI DANIŞMA KURULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI DANIŞMA KURULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç: MADDE 1- Bu yönergenin amacı, üniversite genelinde Meslek Yüksekokullarının, işgücü piyasası

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 1/5 1. AMAÇ: Bu talimatın amacı, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi nde (YDÜ) çalışacak ziyaretçi doktorların (ZD) seçimini ve bu statüde çalışan doktorların

Detaylı

JANDARMA ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULU BAŞVURU İŞLEMLERİ

JANDARMA ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULU BAŞVURU İŞLEMLERİ JANDARMA ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULU BAŞVURU İŞLEMLERİ BAŞVURU İŞLEMLERİNE GİRİŞ Öncelikle başvuru için kullanacağınız bilgisayarın yazıcıya bağlı bir bilgisayar olmasına dikkat ediniz. Başvuru işlemleri

Detaylı

Kırklareli Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi

Kırklareli Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Kırklareli Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Kluzem Panel Kullanımı Öğrenci Sürümü 2 Hazırlayan: Uzman Süleyman ASLAN Uzaktan Eğitim Merkezi İletişim Bilgileri Kluzem Müdürü Yrd.

Detaylı

OY VERME İŞLEMİ İZLEME FORMU

OY VERME İŞLEMİ İZLEME FORMU OY VERME İŞLEMİ İZLEME FORMU Ekip numarası: Form numarası: Oy Verme Yeri (OVY) tanımlanması Seçim Yeri İl: İlçe: Mahalle: Okul: Sandık No. Oy verme yerinin özellikleri a. Kırsal ( ) Kentsel ( ) b. Normal

Detaylı

ÖĞRENME ALANI: KONUŞMA KAZANIM: Konuşmaya Hazırlık Yapma

ÖĞRENME ALANI: KONUŞMA KAZANIM: Konuşmaya Hazırlık Yapma KAZANIM: Konuşmaya Hazırlık Yapma 1. Bir konuşma yapmak için aşağıdaki hazırlıklardan hangisine gerek yoktur? A) Konu seçilir ve sınırlanır. B) Konuyla ilgili bilgi toplanır. C) Konuşmanın amacı belirlenir.

Detaylı

İLETİŞİM TEKNİKLERİ UYGULAMALARI

İLETİŞİM TEKNİKLERİ UYGULAMALARI İLETİŞİM TEKNİKLERİ UYGULAMALARI Ne söylediğinizi önce siz anlayın, Ne istediğinizi bilin, İletişim kurduğunuz kişi yada kişilerin durumunu iyi gözlemleyin, uygun olunmayan bir zamanda iletişim kurmaya

Detaylı

AİLE PİRAMİDİ = EVLİLİK 2

AİLE PİRAMİDİ = EVLİLİK 2 5- İletişim ve Karşılıklı Anlayışa Önem Verin: Yalnızca konuşmak yerine iletişim kurmayı öğrenin. Kaçmak veya vazgeçmek yerine iletişim kurmak için çaba gösterin. Sırlarınızı paylaşın. Karınız anneniz

Detaylı

TAŞRA TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI

TAŞRA TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI TAŞRA TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI 1. Sınav Kaydının Açılması: İşlemler Şubesi tarafından sınav başvuru tarihleri belirlenerek e-içişleri sistemi

Detaylı

ERASMUS BÖLÜM / PROGRAM KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTıSı. Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü Uluslararası İlişkiler Ofisi 5 Şubat 2013

ERASMUS BÖLÜM / PROGRAM KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTıSı. Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü Uluslararası İlişkiler Ofisi 5 Şubat 2013 ERASMUS BÖLÜM / PROGRAM KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTıSı Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü Uluslararası İlişkiler Ofisi 5 Şubat 2013 İÇİNDEKİLER ERASMUS GİDEN ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ Öğrenci Süreçleri İş Akışı 2013

Detaylı

KİŞİSEL "GÜÇ KİTABINIZ" Güçlenin!

KİŞİSEL GÜÇ KİTABINIZ Güçlenin! KİŞİSEL "GÜÇ KİTABINIZ" Güçlenin! Hangi alanlarda başarılıyım? Ne yapacağım? Okul hayatınız bittiğinde, önünüze gerçekleştirebileceğiniz çok sayıda fırsat çıkar. Kendi iş yerlerini açan insanların ne tür

Detaylı

136 SAYILI GENELGE 1 / 9

136 SAYILI GENELGE 1 / 9 136 SAYILI GENELGE İl Seçim Kurullarının Seçim Sonuçlarına İlişkin Görevleri ile Yurt Düzeyi Seçim Sonuçlarının Belirlenmesinde Uygulanacak Esas ve İlkeleri Amaç ve kapsam MADDE 1- Bu Genelge, 7 Haziran

Detaylı

İKİ FARKLI İNSAN PORTRESİ

İKİ FARKLI İNSAN PORTRESİ İLETİŞİM Empati Kurma Dış dünyayı karşımızdaki insanın penceresinden,yani onun penceresinden görmeye çalışmak demektir. Bir başka deyişle kendimizi onun yerine koymak demektir. İKİ FARKLI İNSAN PORTRESİ

Detaylı

ÇOCUKLA İLETİŞİM ÖNSÖZ ANAOKULU REHBERLİK SERVİSİ

ÇOCUKLA İLETİŞİM ÖNSÖZ ANAOKULU REHBERLİK SERVİSİ ÖNSÖZ ANAOKULU REHBERLİK SERVİSİ Çocukla iyi bir iletişim kurabilmek Anne babalar için önemli bir beceridir. Çocukları ile etkili bir iletişim ve pozitif bir ilişki kurabilen anne babalar anne baba olmaktan

Detaylı

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Adalet MYO. Adalet Programı Adalet Meslek Etiği Dersleri

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Adalet MYO. Adalet Programı Adalet Meslek Etiği Dersleri Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Adalet MYO Adalet Programı Adalet Meslek Etiği Dersleri ÜNİTE VII KAMU GÖREVLİLERİ ETİK DAVRANIŞ İLKELERİ Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri Etik Davranış İlkeleri

Detaylı

SÖZLEŞMELİ SUBAY BAŞVURU İŞLEMLERİ

SÖZLEŞMELİ SUBAY BAŞVURU İŞLEMLERİ SÖZLEŞMELİ SUBAY BAŞVURU İŞLEMLERİ BAŞVURU İŞLEMLERİNE GİRİŞ Başvurunuzu yazıcıya bağlı bir bilgisayardan yapınız. Başvuru işlemleri için www.jandarma.tsk.tr internet adresinden Personel / Ögrenci Alımı

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ Amaç Madde 1 Bu Yönergenin amacı; YTÜ ne kayıtlı öğrencilerin eğitim, sağlık, spor ve kültürel ihtiyaçlarının karşılanması ve geliştirilmesinde haklarını

Detaylı

Sağlıkta Kalite Değerlendirmeleri Kurallar

Sağlıkta Kalite Değerlendirmeleri Kurallar Sağlıkta Kalite Değerlendirmeleri Kurallar Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü 2013 Yazarlar Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü ISBN: 978-975-590-468-9 Bu rehberin her türlü yayın hakkı SHGM Sağlıkta Kalite

Detaylı

SEÇİM KURULU ASİL ve YEDEK ÜYELERİ İLE GÖZLEMCİ TEMSİLCİLER SEÇİM GÜNÜ ÇALIŞMALARI

SEÇİM KURULU ASİL ve YEDEK ÜYELERİ İLE GÖZLEMCİ TEMSİLCİLER SEÇİM GÜNÜ ÇALIŞMALARI SEÇİM KURULU ASİL ve YEDEK ÜYELERİ İLE GÖZLEMCİ TEMSİLCİLER SEÇİM GÜNÜ ÇALIŞMALARI AMAÇ Bu eğitimin amacı: İlçe Seçim Kurulu Asil ve Yedek Üyelerimiz ile, İl ve İlçe Seçim Kurulu Gözlemci ve Temsilcilerimizin

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMUNA

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMUNA T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü Sayı : 31678769-700 Konu : e-nabız Sistemine Geçici Şifre Tanımlanması TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMUNA e-nabız sistemi ile ilgili Genel Müdürlüğümüze

Detaylı

SEÇİMLERİN TEMEL HÜKÜMLERİ VE SEÇMEN KÜTÜKLERİ HAKKINDA KANUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN

SEÇİMLERİN TEMEL HÜKÜMLERİ VE SEÇMEN KÜTÜKLERİ HAKKINDA KANUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN SEÇİMLERİN TEMEL HÜKÜMLERİ VE SEÇMEN KÜTÜKLERİ HAKKINDA KANUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN Kanun Numarası : 5749 Kanun Kabul Tarihi : 13/03/2008 Resmi Gazete Tarihi : 22/03/2008 Resmi Gazete Sayısı

Detaylı

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ, İTİRAZ ve ŞİKAYETLERİNİN YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ, İTİRAZ ve ŞİKAYETLERİNİN YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ REV. 4 TEMMUZ 2013 MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ, İTİRAZ ve ŞİKAYETLERİNİN YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ HAZIRLAYANLAR : Ayfer KÖSE......TARİH: TEMMUZ 2013 EYS Şefi ONAYLAYANLAR : Dursun TEDİK..TARİH: TEMMUZ 2013 Kalite Müdürü

Detaylı

1.5. Başvuru formundaki bilgileri aşağıdaki şekilde doldurunuz. Kart Okuyucu Tipi: Mini Kart Okuyucu Sertifika Süresi: 3 Yıl

1.5. Başvuru formundaki bilgileri aşağıdaki şekilde doldurunuz. Kart Okuyucu Tipi: Mini Kart Okuyucu Sertifika Süresi: 3 Yıl 1. E-imza bulunmayan personelin e-imza alması gerekmektedir. 1.1. https://portal.kamusm.gov.tr/bp/ws.go internet adresine giriniz. 1.2.Girdiğiniz internet sayfasında Nitelikli Elektronik Sertifika Başvurusu

Detaylı

ÖĞRETİM ÜYELERİ İÇİN KULLANICI KILAVUZU

ÖĞRETİM ÜYELERİ İÇİN KULLANICI KILAVUZU Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Ölçme Değerlendirme Merkezi EÜTF ÖDEM ÖĞRETİM ÜYELERİ İÇİN KULLANICI KILAVUZU sürüm 4.11-2014 EÜTF TEAD SUNUŞ Değerli Öğretim Üyesi, Ege Üniversitesi

Detaylı

CUMHURİYET HALK PARTİSİ GENEL MERKEZİ EMEK BÜROLARI YÖNETMELİĞİ

CUMHURİYET HALK PARTİSİ GENEL MERKEZİ EMEK BÜROLARI YÖNETMELİĞİ CUMHURİYET HALK PARTİSİ GENEL MERKEZİ EMEK BÜROLARI YÖNETMELİĞİ İÇİNDEKİLER I.GENEL HÜKÜMLER A- Amaç... 2 B- Kapsam 2 C- Dayanak. 2 D- Tanımlar 2 II. EMEK BÜROLARININ AMACI, OLUŞUMU, İŞLEYİŞİ, ORGANLARI

Detaylı

BAKANLIK MERKEZ TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI

BAKANLIK MERKEZ TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI BAKANLIK MERKEZ TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI 1. Sınav Kaydının Açılması: İşlemler Şubesi tarafından sınav başvuru tarihleri belirlenerek e-içişleri

Detaylı

SÖZLEŞMELİ ASTSUBAY(BAYAN) BAŞVURU İŞLEMLERİ

SÖZLEŞMELİ ASTSUBAY(BAYAN) BAŞVURU İŞLEMLERİ SÖZLEŞMELİ ASTSUBAY(BAYAN) BAŞVURU İŞLEMLERİ BAŞVURU İŞLEMLERİNE GİRİŞ Başvurunuzu yazıcıya bağlı bir bilgisayardan yapınız. Başvuru işlemleri için www.jandarma.tsk.tr internet adresinden Personel / Ögrenci

Detaylı

Dayanak Madde 3- Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın tarih ve 4703/26903 sayılı yazısı esas alınarak hazırlanmıştır.

Dayanak Madde 3- Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın tarih ve 4703/26903 sayılı yazısı esas alınarak hazırlanmıştır. T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ TEMSİLCİLİĞİ YÖNERGESİ Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç Madde 1. Bu yönergenin amacı; Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi ndeki demokratik yönetim

Detaylı

TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET TAKDİR VE TEŞEKKÜR BELGESİ YÖNETMELİĞİ GİRİŞ

TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET TAKDİR VE TEŞEKKÜR BELGESİ YÖNETMELİĞİ GİRİŞ LÜĞÜ HİZMET TAKDİR VE TEŞEKKÜR BELGESİ YÖNETMELİĞİ Amaç ve Kapsam GİRİŞ Madde 1-Bu Yönetmelik, Toprak Mahsulleri Ofisini ziyaret eden Devlet Başkanı ve Devlet Büyüklerine; Ofise katkıda bulunan yerli ve

Detaylı

EĞİTİM PROSEDÜRÜ. Aday Memur: 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu na tabi olarak ilk defa Devlet Memurluğuna atananları kapsar.

EĞİTİM PROSEDÜRÜ. Aday Memur: 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu na tabi olarak ilk defa Devlet Memurluğuna atananları kapsar. 1. AMAÇ Bu prosedür, Ahi Evran Üniversitesi nde görevli akademik ve idari personelin kuruma uyumunu sağlamak, mevcut ve/veya değişen iş akışını mümkün olan en kısa sürede öğrenmesini sağlamak, kurum kültürü

Detaylı

JANDARMA ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULU BAŞVURU İŞLEMLERİ

JANDARMA ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULU BAŞVURU İŞLEMLERİ JANDARMA ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULU BAŞVURU İŞLEMLERİ BAŞVURU İŞLEMLERİNE GİRİŞ Başvurunuzu yazıcıya bağlı bir bilgisayardan yapınız. Başvuru işlemleri için www.jandarma.tsk.tr internet adresinden Personel

Detaylı

BAŞARIYA GİDEN 20 ADIM

BAŞARIYA GİDEN 20 ADIM BAŞARIYA GİDEN 20 ADIM 1. Herbalife Başvurunuzu Tamamlayın Herbalife Üye Paketi (HMP) Üye Başvuru Formu Kullanılacak Ürünler Basılı Malzeme & DVD %25 Başlangıç İndirimi* 2. Ürün Broşürünü İnceleyin Herbalife

Detaylı

UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ ORYANTASYON SEMİNERİ

UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ ORYANTASYON SEMİNERİ UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ ORYANTASYON SEMİNERİ UZAKTAN ÖĞRETİM NEDİR? Uzaktan öğretim kısaca, öğretmen ve öğrencinin fiziksel olarak uzak oldukları bir ortamda iletişim teknolojileri kullanarak gerçekleşen

Detaylı

PİNOKYO AÇI ANAOKULU

PİNOKYO AÇI ANAOKULU Hoş geldiniz! Bir Pinokyo yılında daha birlikteyiz. Bundan böyle Pinokyo Açı olarak anılacak olan okulumuzda çocuklarımızla yeniden birlikte olmanın ve yeni başlayanlarla tanışmanın heyecanı içindeyiz.

Detaylı

SÖZLEŞMELİ SUBAY BAŞVURU İŞLEMLERİ

SÖZLEŞMELİ SUBAY BAŞVURU İŞLEMLERİ SÖZLEŞMELİ SUBAY BAŞVURU İŞLEMLERİ BAŞVURU İŞLEMLERİNE GİRİŞ Başvurunuzu yazıcıya bağlı bir bilgisayardan yapınız. Başvuru işlemleri için www.jandarma.tsk.tr internet adresinden Personel / Ögrenci Alımı

Detaylı

MINELAB GPX ÜRÜNLERİ için Sahteciliğe karşı geliştirilen SON Yöntem

MINELAB GPX ÜRÜNLERİ için Sahteciliğe karşı geliştirilen SON Yöntem MINELAB GPX ÜRÜNLERİ için Sahteciliğe karşı geliştirilen SON Yöntem Gerçek Minelab ürünleriyle gerçek performans kampanyasının bir parçası olarak, GPX serisi dedektörlere yönelik SMS ile cihazın orijinalliğini

Detaylı