GENEL PRATİSYENLİK, Mesleki geleceğimiz ve toplum sağlığı için; İyi hekimlik, Mesleki bağımsızlık, Ekip çalışması, Ücretsiz sağlık hizmeti,

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "GENEL PRATİSYENLİK, Mesleki geleceğimiz ve toplum sağlığı için; İyi hekimlik, Mesleki bağımsızlık, Ekip çalışması, Ücretsiz sağlık hizmeti,"

Transkript

1

2 Mesleki geleceğimiz ve toplum sağlığı için; GENEL PRATİSYENLİK, İyi hekimlik, Mesleki bağımsızlık, Ekip çalışması, Ücretsiz sağlık hizmeti, Özlük hakları korunan iş güvencesi, Koruyucu hekimlik öncelikli bütüncül hizmet, Ulaşılabilir, eşit, nitelikli sağlık hizmeti, Bilimsel, mesleki Genel Pratisyenlik Enstitüsü eğitimi.

3 DAVET Değerli meslektaşımız, 16. Pratisyen Hekimlik Kongresinin hazırlıkları sürüyor. Bu yıl Ekim 2011 tarihinde Zeynep Resort Otel Belek/Antalya da yapılacak kongremizi duyurmak ve sizlerin de kongreyle ilgili çalışmalarınızı hızlandırma gereğini hatırlatmak istiyoruz yılından bu yana sürdürülen Pratisyen Hekimlik Kongreleri bilindiği gibi Türk Tabipleri Birliği(TTB) Pratisyen Hekimler Kolu, TTB Genel Pratisyenlik Enstitüsü ve Pratisyen Hekimlik Derneği tarafından düzenlenmektedir. Geride kalan 15 kongre süresinde birçok hükümet, birçok sağlık bakanı, başbakan ve birçok sağlık reform ları, sağlıkta dönüşüm program ları gördük. Çoğunun adı unutuldu. Bu gelip gidenlerin her biriyle çağdaş sağlık hizmeti ve her yurttaşa ihtiyacı kadar sağlık hizmeti anlayışından biraz daha uzaklaştık. Her biriyle kaybeden pratisyenler başta olmak üzere hekimler, sağlık çalışanları ve halk oldu. 16. Kongremiz genel olarak sağlık alanının, özellikle de 1. basamak sağlık hizmetlerinin tam bir kaosa sokulduğu, belirsizliklerin had safhaya vardığı bir dönemde yapılıyor. Türkiye ekonomisinin dünyanın dev ekonomilerini kıskandıracak düzeylerde büyüdüğü anlatıla anlatıla bitirilemezken; ülkemizin yaşam düzeyi, sağlık ölçütleri, eşitlik ve özgürlüklere ilişkin göstergeler yerlerde sürünüyor. Değerli meslektaşımız, hükümetler gelecek, gidecek, sağlık bakanları değişecek, her biri kendince reformlar yenilikler getirecektir. Akla, bilimsel olana ve halkın sağlık hakkına kulak verenler elbette ülkenin geleceğine yön verenler olacak ve unutulmayacaklardır. Pratisyen hekimler dün olduğu gibi bugün de yarın da vazgeçilemez bir tıp disiplininin mensuplarıdır. Çeyrek yüzyıldan bu yana pratisyen hekim olmanın bilincinde, alanlarını bilimselleştirmenin gayretinde, bir arada durabilme, güç olma yolundadırlar. Nerede çalışırlarsa çalışsınlar; Toplum Sağlığı Merkezi, Aile Sağlığı Merkezi, İşyeri Hekimi, Kurum-Acil- 112 Verem Savaş Dispanseri- Ana Çocuk Sağlığı Hekimi... ortak paydalarının pratisyen hekim kimliği olduğunun; bu kimlikle kazanan ya da kaybeden olacaklarının bilincindedirler. İyi hekimlik ve mesleki bağımsızlığımız için uygun hekimlik ortamı istiyoruz. Geleceğimizi bizlere rağmen şekillendirme geleneği devam etmesin, mesleki geleceğimizi belirlemede söz sahibi olalım istiyoruz. Güvenli çalışma ortamı, güvenceli çalışma istiyoruz. Bu nedenlerle pratisyen hekimlik kimliğinin ayrılmaz yanı olan Pratisyen Hekimlik Kongresi nin 16.sını daha güçlü kılmak için tüm birinci basamak hekimlerini Ekim tarihlerinde kongrelerinde görmek istiyoruz. Saygılarımızla Dr. Mehmet Çakmak Dr. Mustafa Vatansever Dr. İsmet Sayman TTB Pratisyen Hekimler TTB Genel Pratisyenlik Pratisyen Hekimlik Kolu Başkanı Enstitüsü Başkanı Derneği Başkanı

4 KURULLAR DÜZENLEME KURULU İrfan Alemdar Ümit Kağan Arpacı Adem Ender Avcıkıran Özlem Coşkun Canan Çakır Hayati Çakır Aysel Divarcı Cengiz Doğan Seyfi Durmaz Ömer Ekşi Hülya Uyar Erdem Nevruz Gürceyiz Tamer Hancılar Bilgin İlhan Binnaz Başaran İşçi M.Akif Kıral Zerrin Kurşun Ekrem Kutbay Özlem Mıdık Sadık Nazik Sevinç Özgen Derya Yüksel Pekbayık Uğur Polat Serdar Savda İsmet Sayman Ahmet Suntur Hakan Şen Fatih Şua Tapar Bahadır Tunçol Hakkı Turan Mehmet Ozan Uzkut Veysi Ülgen Tansu İlham Üstay Kevser Vatansever Aydın Yeter Ahmet Dündar Yıldız İlknur Yılmaz İstanbul İzmir Diyarbakır Ankara Samsun Aydın Isparta Diyarbakır İzmir Adana Bursa Diyarbakır Balıkesir Tekirdağ Ankara Eskişehir İstanbul Ankara Samsun Hatay İstanbul Manisa Tekirdağ Şırnak İstanbul Adana Adana Tokat Kırklareli Muğla Antalya İstanbul Bursa İzmir Mersin Gaziantep Aydın KONGRE SEKRETERYASI Dr. İsmet Sayman (İstanbul) Dr. Ömer Eşki (Adana) Önemli not : Düzenleme kurulu kararıdır, Kongre ortamı sigarasızdır.

5 BİLİMSEL DANIŞMA KURULU Dr. Feride Aksu Tanık Dr. Nadi Bakırcı Dr. Oya Bayındır Dr. Ufuk Beyazova Dr. Şanda Çalı Dr. Meltem Çöl Dr. Muzaffer Eskiocak Dr. Gençay Gürsoy Dr. Şükrü Hatun Dr. Sibel Kalaça Dr. Tülay Kansu Dr. Ali Osman Karababa Dr. Yeşim Gökçe Kutsal Dr. Orhan Odabaşı Dr. Pınar Okyay Dr. Huri Özdoğan Dr. Özlem Sarıkaya Dr. Dilşad Cebeci Save Dr. İskender Sayek Dr. Ata Soyer Dr. Nihat Şahbaz Dr. Raşit Tükel Dr. Meral Türk Dr. Eyüp Sabri Uçan Dr. Kevser Vatansever (TTB Genel Sekreteri, Ankara Ü. Tıp Fak. Halk Sağlığı AD., Prof.) (Acıbadem Ü. Tıp Fak. Halk Sağlığı AD., Doç.) (Ege Ü. Tıp Fak. Biyokimya AD., Prof.) (Gazi Ü. Tıp Fak. Çocuk Sağ. ve Hast., Prof.) (Marmara Ü.Tıp Fakültesi Halk Sağlığı AD., Prof) (Ankara Ü. Tıp Fak. Halk Sağlığı AD., Prof.) (Trakya Tıp, Halk Sağlığı, Prof.) (TTB Eski Başkanı, Nöroloji, Prof.) (Kocaeli Ü. Tıp Fak. Çocuk Sağ. ve Hast. AD., Prof.) (Marmara Ü. Tıp Fak. Halk Sağlığı AD., Doç.) (Hacettepe Ü. Tıp Fak. Nöroloji AD., Prof.) (Ege Ü. Tıp Fak. Halk Sağlığı AD., Prof.) (Hacettepe Ü. Tıp Fak. Geriatri AD., Prof.) (Hacettepe Ü. Tıp Fak. Tıp Eğitimi AD., Uzman) (Adnan Menderes Ü. Tıp Fak. Halk Sağlığı AD., Doç) (Cerrahpaşa Ü. Tıp Fak. Romatoloji AD., Prof.) (Marmara Ü. Tıp Fak. Tıp Eğitimi AD., Doç.) (Marmara Ü. Tıp Fak. Halk Sağlığı AD., Doç.) (Genel Cerrahi Uzmanı, Prof.) (Dokuz Eylül Ü. Tıp Fak.) (TTB GPE Yönetim Kurulu Üyesi) (İstanbul Ü. Tıp Fak. Psikiyatri AD., Prof.) (Ege Ü. Tıp Fak. Halk Sağlığı AD., Doç.) (Dokuz Eylül Ü. Tıp Fak. Göğüs Hast. AD., Prof.) (Ege Ü. Tıp Fak. Tıp Eğitimi AD., Yrd. Doç.)

6 09:00 09:30 10:00 10:30 11:00 11:30 12:00 12:30 13:00 13:30 14:00 14:30 14:45 15:00 15:30 16:00 16:30 17:00 17:30 18:00 18:30 19:00 19:30 21:00 20 Ekim 2011, Perşembe Birinci Basamakta Defibrilatör Kullanımı Kursu Birinci Basamakta Veri Analizi Kursu Birinci Basamakta Görme ve İşitme Muayenesi Kursu ÖĞLE YEMEĞİ KONGRE AÇILIŞI Birinci Basamakta Hekimin ve Hizmetlerin Piyasa Yaklaşımı İle Değerlendirilmesi ve Hekimlik Uygulamalarına Etkileri Birinci Basamakta Obezite ve Takibi Gebelikte İlaç Kullanımı ve Takibi Öncesi ve Sonrasıyla Menapoz Birinci Basamakta Ankilozan Spondilit ve Romatoid Artrit AÇILIŞ ETKİNLİĞİ BİR BAKIŞTA PROGRAM 21 Ekim 2011, Cuma Sağlık Raporları ve Hukuki Sorumluluk Evde Sağlık Hizmetleri: Neden ve Nasıl? Ai le Sağlığı ve Toplum Sağlığı Merkezleriṅde Yaşadıklarımız ÖĞLE YEMEĞİ Aşı İle Korunabilen Hastalıklar (tbc, Yeni Ortaya Çıkan Hastalıklar, Hortlayan Hastalıklar) HİPERTANSİYON VE HİPERLİPİDEMİ: Doğru Bildiğimiz Yanlışlar SERBEST BİLDİRİ VE POSTERLER Birinci Basamakta Mesleki Eğitim ve Mesleki Yeterlik SOSYAL PROGRAM 22 Ekim 2011, Cumartesi Birinci Basamakta Diyabet ve İnsülin Tedavisi Birinci Basamakta Laboratuar Kullanımı Nükleer Enerji ve Sağlığımız Toplumsal Şiḋdet ve Hekim ÖĞLE YEMEĞİ Acil Müdahale Protokollerinde Son Durum Birinci Basamakta Kronik Dermatozlar Birinci Basamakta Hışıltılı Çocuğa Yaklaşım Birinci Basamakta Depresyon ve Anksiyete Bozuklukları Birinci Basamakta Akut Piyelonefrit İşyeri Ortamında Toz KAPANIŞ VE FORUM KAPANIŞ ETKİNLİĞİ

7 KURS PROGRAMI 20 EKİM 2011, PERŞEMBE 09:00-12:30 BİRİNCİ BASAMAKTA DEFİBRİLATÖR KULLANIMI KURSU Kursun Amacı: Bu kursun sonunda katılımcılar I.Basamakta resüsitasyona başlama, sürdürme ve defibrilatörleri tanıma ve defibrile etme konularında bilgi ve beceri sahibi olacaklardır. Kurs Başkanı: Dr. Deniz NALBANTOĞLU (İşyeri Hekimi, Denizli) Eğiticiler: Dr. Hamit IŞIKALP (Devlet Hastanesi Acil Servisi, Tekirdağ ) Dr. Hayati ÇAKIR (Germencik 1 nolu Aile Sağlığı Merkezi, Aydın) BİRİNCİ BASAMAKTA VERİ ANALİZİ KURSU Kursun Amacı: Bu kursun sonunda katılımcılar SPSS ile veri işleme ve temel tanımlayıcı ve karşılaştırmalı analizleri gerçekleştirme becerisi kazanacaklardır. Not: Katılımcıların mutlaka dizüstü bilgisayar getirmeleri gerekmektedir. Kurs Başkanı: Dr. Kevser VATANSEVER (TTB- Genel Pratisyenlik Ens. Yönetim Kurulu Üyesi) Eğiticiler: Dr. Kevser VATANSEVER (TTB- Genel Pratisyenlik Ens. Yönetim Kurulu Üyesi) Dr. Aylin Sena BELİNER (Konak Toplum Sağlığı Merkezi, İzmir) Dr. Melek KDEMİR (Konak Toplum Sağlığı Merkezi, İzmir) 12:30-13:30 ÖĞLE YEMEĞİ BİRİNCİ BASAMAKTA GÖRME VE İŞİTME MUAYENESİ KURSU Kursun Amacı: Bu kursun sonunda katılımcılar I.Basamakta görme ve işitme fizik muayenesi ile ilgili beceri kazanacaklardır. Kurs Başkanı: Dr. S. Ayhan ÇALIŞKAN (Ege Üniversitesi Tıp Fak., Tıp Eğitimi AD, İzmir, Uz.) Eğiticiler: Dr. S. Ayhan ÇALIŞKAN (Ege Üniversitesi Tıp Fak., Tıp Eğitimi AD., İzmir, Uz.) Dr. Seyfi DURMAZ (Ege Üniversitesi Tıp Fak., Halk Sağlığı AD., İzmir) Dr. Raşit MİDİLLİ (Ege Üniversitesi Tıp Fak., KBB AD., İzmir,Doç.) Dr. Sait EĞRİLMEZ (Ege Üniversitesi Tıp Fak., Göz Hastalıkları AD., İzmir, Doç.)

8 BİLİMSEL PROGRAM 20 EKİM 2011, PERŞEMBE 13:30-14:30 KONGRE AÇILIŞ PROGRAMI 14:45-16:00 BİRİNCİ BASAMAKTA HEKİMİN VE HİZMETLERİN PİYASA YAKLAŞIMI İLE DEĞERLENDİRİLMESİ VE HEKİMLİK UYGULAMALARINA ETKİLERİ Oturum Başkanı: Dr. Aylin Sena BELİNER (Konak Toplum Sağlığı Merkezi, İzmir) Dr. Zeliha Aslı ÖCEK (Ege Üniversitesi Tıp Fak., Halk Sağlığı AD., İzmir, Doç.) Dr. Aylin Sena BELİNER (Konak Toplum Sağlığı Merkezi, İzmir) 16:00-16:30 16:30-18:00 BİRİNCİ BASAMAKTA OBEZİTE VE TAKİBİ Oturum Başkanı: Dr. Güzide ELİTEZ (Okul Sağlığı Hekimi) 18:00-18:30 Dr. Alper TÜRKBAYRAK (Zümrütevler Aile Sağlığı Merkezi, Bursa) Dr. Züleyha ALPER (Uludağ Üniv. Aile Hekimliği AD., Bursa, Doç.) 16:30-18:00 GEBELİKTE İLAÇ KULLANIMI VE TAKİBİ Oturum Başkanı: Dr. Figen ŞAHPAZ (Kurum Hekimi) Dr. Canan ULUOĞLU (Gazi Üniv. Tıp Fak., Farmakoloji AD., Ankara, Prof.) Dr. Özlem COŞKUN (Gazi Üniv. Tıp Fak., Tıp Eğitimi AD., Ankara, Öğr. Gör.) 18:30-19:30 ÖNCESİ VE SONRASIYLA MENAPOZ Oturum Başkanı: Dr. Lale TUNA (1 Nolu AÇSAP Merkezi, ÜSBEM, İzmir) Dr. Kemal ÖZTEKİN (Ege Üniversitesi Tıp Fak., Kadın Hastalıkları ve Doğum AD., İzmir, Prof.) Dr. Lale TUNA (1 nolu AÇSAP Merkezi, ÜSBEM, İzmir) 18:30-19:30 BİRİNCİ BASAMAKTA ANKİLOZAN SPONDİLİT VE ROMOTOİD ARTRİT Oturum Başkanı: Dr. Gamze ZİROĞLU (Antakya 2 Nolu Acil Yardım İstasyonu) 21:00 AÇILIŞ ETKİNLİĞİ Dr. Gamze ZİROĞLU (Antakya 2 Nolu Acil Yardım İstasyonu) Dr. Umut KALYONCU (Antakya Devlet Hastanesi, Uz.)

9 BİLİMSEL PROGRAM 21 EKİM 2011, CUMA 09:00-10:30 SAĞLIK RAPORLARI VE HUKUKİ SORUMLULUK Oturum Başkanı: Dr. Naciye DEMİREL (Kadıköy Toplum Sağlığı Merkezi, İstanbul) Dr. Rıdvan YILMAZ (Kuzguncuk Aile Sağlığı Merkezi, İstanbul) Dr. Oktay EKEME (Kurtköy Aile Sağlığı Merkezi, İstanbul) Danışman: Av. Yıldız ERTUĞ ÜNVER 09:00-10:30 EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ: NEDEN VE NASIL? Oturum Başkanı: Dr. Canan ÇAKIR (Çakıralan Aile Sağlığı Merkezi, Samsun) Dr. Özlem ÖZKAN (Kocaeli Üniversitesi Kocaeli Sağlık Yüksekokulu, Kocaeli, Doç.) Dr. Aytuğ BALCIOĞLU (Çankaya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü, Ankara) Dr. Canan ÇAKIR (Çakıralan Aile Sağlığı Merkezi, Samsun) 10:30-11:00 11:00-12:30 AİLE SAĞLIĞI VE TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZLERİNDE YAŞADIKLARIMIZ Oturum Başkanı: Dr. Hakan ŞEN (Adana PTT Evleri, Aile Sağlığı Merkezi, Adana) Dr. Mutlucan KAHRAMAN (Pozantı Kamışlı Aile Sağlığı Merkezi, Adana) Dr. Sedat GÜLÜMSEK (Seyhan Toplum Sağlığı Merkezi, Adana) 12:30-14:00 ÖĞLE YEMEĞİ 14:00-15:30 AŞI İLE KORUNABİLEN HASTALIKLAR (TBC, YENİ ORTAYA ÇIKAN HASTALIKLAR, HORTLAYAN HASTALIKLAR) Oturum Başkanı: Dr. Serdar ÇITAK (Eskişehir Devlet Hastanesi Acil Polikliniği, Eskişehir) Dr. Saygın NAYMAN (Osmangazi Üniv. Tıp Fak., İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji AD, Eskişehir, Yrd.Doç.Dr.) Dr. Gülbin GÖKÇAY (İstanbul Üniv. Tıp Fak., Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları AD., İstanbul, Prof.) 14:00-15:30 HİPERTANSİYON VE HİPERLİPİDEMİ: Doğru bildiğimiz yanlışlar Oturum Başkanı: Dr. Mehmet ÇAKMAK (Okul Hekimi, Ankara) 15:30-16:00 Dr. Bülent BOYACI (Gazi Üniv. Tıp Fak., Kardiyoloji AD., Ankara, Prof.) Dr. Rıdvan YALÇIN (Gazi Üniv. Tıp Fak., Kardiyoloji AD., Ankara, Prof.) 16:00-17:30 SERBEST BİLDİRİLER VE POSTER SUNUMLARI 17:30-18:00 18:00-19:30 BİRİNCİ BASAMAKTA MESLEKİ EĞİTİM VE MESLEKİ YETERLİK Oturum Başkanı: Dr. Alper BÜYÜKAKKUŞ (TTB- Genel Pratisyenlik Enstitüsü Sekreteri, İzmir) Dr. Alper BÜYÜKAKKUŞ (TTB- Genel Pratisyenlik Enstitüsü Sekreteri, İzmir) Dr. Özlem MIDIK (Ondokuz Mayıs Üniv. Tıp Fak. Tıp Eğitimi AD., Samsun, Ar. Gör.) Dr. Kevser VATANSEVER (TTB- Genel Pratisyenlik Ens. Yönetim Kurulu Üyesi, İzmir)

10 BİLİMSEL PROGRAM 22 EKİM 2011, CUMARTESİ 09:00-10:30 BİRİNCİ BASAMAKTA DİYABET VE İNSÜLİN TEDAVİSİ Oturum Başkanı: Dr. Sema YILDIZ (Türk Diabet Cemiyeti Hastanesi Başhekimi, İstanbul) Dr. Hasan ONAT (İnece Aile Sağlığı Merkezi, Kırklareli ) Dr. Bilgin İLHAN (Yenisahra Aile Sağlığı Merkezi, İstanbul) 09:00-10:30 BİRİNCİ BASAMAKTA LABORATUAR KULLANIMI Oturum Başkanı: Dr. Meltem Gamze AYDIN (Germencik Hıdırbeyli Aile Sağlığı Merkezi, Aydın) 10:30-11:00 Dr. Adalet ÇIBIK (Aydın Devlet Hastanesi, Acil Servisi, Aydın) Dr. Aslıhan KARUL (Adnan Menderes Üniv. Tıp Fak., Biyokimya AD. Başkanı, Aydın, Prof.) 11:00-12:30 NÜKLEER ENERJİ VE SAĞLIĞIMIZ Oturum Başkanı: Dr. Mustafa SÜLKÜ (Fransız Lape Hastanesi, İstanbul) Dr. Erhan KÇAY (Elektrik Mühendisleri Odası ve İstanbul Şube Başkanı, İstanbul) Dr. Seval ALKOY (Abant İzzet Baysal Üniv. Halk Sağlığı AD., Bolu, Yrd. Doç.) Özgür GÜRBÜZ (Gazeteci) 11:00-12:30 TOPLUMSAL ŞİDDET VE HEKİM Oturum Başkanı: Dr. Yasemin ÖZ AKDÖL (112 Aci l Yardım İstasyonu, İzmir) 12:30-14:00 ÖĞLE YEMEĞİ Dr. Berna AYDIN (Ondokuz Mayıs Üniv. Tıp Fak. Adli Tıp AD., Samsun, Doç.) Dr. Ahmet TURLA (Ondokuz Mayıs Üniv. Tıp Fak. Adli tıp AD., Samsun, Yrd. Doç.) Dr. Yasemin ÖZ AKDÖL (112 Aci l Yardım İstasyonu, İzmir) 14:00-15:00 ACİL MÜDAHALE PROTOKOLLERİNDE SON DURUM Oturum Başkanı: Dr. Nevruz GÜRCEĞİZ (Diyarbakır Çocuk Hastanesi, Diyarbakır ) Dr. Şervan GÖKHAN (Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hast., Acil Tıp Kliniği, Diyarbakır) Dr. Nevruz GÜRCEĞİZ (Diyarbakır Çocuk Hastanesi, Diyarbakır )

11 BİLİMSEL PROGRAM 22 EKİM 2011, CUMARTESİ 14:00-15:00 BİRİNCİ BASAMAKTA KRONİK DERMATOZLAR Oturum Başkanı: Dr. Ali DEMİRCAN (Eczacıbaşı Evde Bakım Hizmetleri, İstanbul) 15:00-15:30 Dr. Ertan ALPSOY (Akdeniz Üniv., Dermatoloji AD., Antalya, Prof.) Dr. Ali DEMİRCAN (Eczacıbaşı Evde Bakım Hizmetleri, İstanbul) 15:30-16:30 BİRİNCİ BASAMAKTA HIŞILTILI ÇOCUĞA YAKLAŞIM Oturum Başkanı: Dr. D. Yaşar ULUTAŞ (Gazi Paşa Aile Sağlığı Merkezi, Adana) Dr. D. Yaşar ULUTAŞ (Gazi Paşa Aile Sağlığı Merkezi, Adana) Dr. Derya Ufuk ALTINTAŞ (Çukurova Üniv. Tıp Fak., Çocuk Alerji İmmünoloji AD., Adana, Prof.) 15:30-16:30 BİRİNCİ BASAMAKTA DEPRESYON VE ANKSİYETE BOZUKLUKLARI Oturum Başkanı: Dr. Mehmet KONYA (Kuyuluk Aile Sağlığı Merkezi, Mersin) 16:30-17:00 Dr. Mehmet KONYA (Kuyuluk Aile Sağlığı Merkezi, Mersin) Dr. Ayşe Devrim BAŞTERZİ (Mersin Üniv. Tıp Fak., Psikiyatri/ Tıp Eğitimi, Mersin, Doç.) 17:00-18:00 BİRİNCİ BASAMAKTA AKUT PİYELONEFRİT Oturum Başkanı: Dr. Mehmet İYİGÜN (Halide Alevli Aile Sağlığı Merkezi, Gaziantep) Dr. Mehmet BAŞTEMİR (Özel Sanko Hastanesi, Gaziantep, Uz.) Dr. Mehmet İYİGÜN (Halide Alevli Aile Sağlığı Merkezi, Gaziantep) 17:00-18:00 İŞYERİ ORTAMINDA TOZ Oturum Başkanı: Dr. Mustafa TAMYÜREK (Korozo İşyeri Hekimi, İstanbul) 18:00-18:30 Dr. Nadi BAKIRCI (Acıbadem Üniv. Tıp Fak., Halk Sağlığı AD., İstanbul, Doç.) Dr. Atınç KAYINOVA (Demir Madencilik A.Ş., Zonguldak, Halk Sağlığı Bilim Uz.) 18:30-19:30 KAPANIŞ VE FORUM 21:00 KAPANIŞ ETKİNLİĞİ

12 KAYIT VE KURS ÜCRETLERİ KAYIT BİLGİLERİ 13 Haziran 2011 öncesi 13 Haziran 2011 sonrası Katılımcı 200 TL 250 TL Öğrenci 75 TL 100 TL Tüm katılımcı ve firma temsilcilerinin kayıt yaptırması zorunlu olup yukarıda belirtilen kayıt ücretlerine; bilimsel toplantılara katılma, kongre çantası ve özet kitapları, sergi alanlarına giriş ve sosyal aktiviteler dahildir. Tüm kayıtlar ödeme ile kesinlik kazanır. Kaydınızın konfirmasyonu için lütfen ödemenizi gerçekleştirdikten sonra dekontunuzu, organizasyon sekretaryasına e-posta ya da fax yoluyla iletiniz. İndirimli kayıt ücretlerinden faydalanabilmek için 13 Haziran 2011 tarihinden önce kayıt ücretlerinin aşağıdaki hesaba yatırılması, kayıt formu ve ödemeye dair belgenin kongre organizasyon sekretaryasına e-posta ya da fax yoluyla gönderilmesi gerekmektedir. KURS BİLGİLERİ Kurs katılımı ücretlidir. Dernek Üyeleri için: 30 TL Dernek Üyesi olmayanlar için: 50 TL Kurs kontenjanları sınırlı olup, katılım başvuru tarihi ve tercih sırasına göre belirlenecektir. **Kurslar 20 Ekim 2011 tarihinde saat 09:00 da başlayacaktır. Bu nedenle, kurs katılımcılarının 19 Ekim 2011 tarihinde otele giriş yapmaları uygun olacaktır. Kongre kayıt ve kurs ücretleri Pratisyen Hekimlik Derneği banka hesabına yatırılacaktır. Banka Adı: Yapı ve Kredi Bankası Şube: Batı Ataşehir Şubesi (1080) Hesap Adı: Pratisyen Hekimlik Derneği Hesap No: IBAN No: TR

13 KONAKLAMA ÜCRETLERİ KONAKLAMA BİLGİLERİ 3 Gecelik Paket 13 Haziran 2011 öncesi 13 Haziran 2011 sonrası Otel Adı Tek Kişilik Oda Çift Kişilik Odada kişi başı Tek Kişilik Oda Çift Kişilik Odada kişi başı Zeynep Resort H. 390 EURO 330 EURO 440 EURO 370 EURO 20 Ekim 2011 giriş, 23 Ekim 2011 çıkış olmak üzere 3 gecelik herşey dahil konaklama fiyatlarıdır. Fiyatlara KDV dahil değildir. 4 Gecelik Paket 13 Haziran 2011 öncesi 13 Haziran 2011 sonrası Otel Adı Tek Kişilik Oda Çift Kişilik Odada kişi başı 19 Ekim 2011 giriş, 23 Ekim 2011 çıkış olmak üzere 4 gecelik herşey dahil konaklama fiyatlarıdır. Fiyatlara KDV dahil değildir. Kongre konaklama ücretleri Serenas Turizm banka hesabına yatırılacaktır Banka Adı : HSBC Bank A.Ş. Banka Swift /ET Kodu : HSBCTRIX /123 Şube : Ankara Kurumsal Şube (106) Hesap Adı : Serenas Turizm Kongre Org.Otelcilik A.Ş.(16.Pratisyen Hesabı) Hesap No TL : IBAN No TL : TR Hesap No EURO : IBAN No EURO : TR İndirimli konaklama ücretlerinden faydalanabilmek için 13 Haziran 2011 tarihinden önce kayıt ücretlerinin aşağıdaki hesaba yatırılması, ödemeye dair belgenin kongre organizasyon sekretaryasına e-posta ya da fax yoluyla gönderilmesi gerekmektedir. Kongre otelinde konaklamayan tüm katılımcılar için kayıt ücretine ilave olarak dış katılım farkı alınması zorunlu olup, bu fark kongre boyunca alınan kahve molalarını ve öğle yemeklerini kapsamaktadır. Dış katılım farkı günlük 40 Euro + %18 KDV dir. TRANSFER BİLGİLERİ Tek Kişilik Oda Çift Kişilik Odada kişi başı Zeynep Resort H. 490 EURO 400 EURO 540 EURO 440 EURO Ekim tarihleri arasında transferlerini Serenas Turizm e bildirmiş tüm katılımcıların transferleri, gidiş dönüş(havaalanı otel havaalanı) olarak yapılacaktır. Çift yön transfer ücreti 80 Euro + %18 KDV dir.

14 BİLİMSEL ŞTIRMAYA DAVET Birinci Basamak çalışanlarının hepsini mesleki alanlarıyla ilgili bilimsel çalışmalar yapmaya davet ediyoruz. Kongre bilim kurulunca birinci basamak ile ilgili bilimsel çalışmalarınız için yol gösterici ve yardımcı olunacaktır. Karar aşamasından uygulama ve serbest bildiri haline getirme aşamasına kadar her türlü konuda danışmanlık hizmeti verilecektir. Tüm düzenleme kurulu ve bilimsel danışma kurulu üyeleri ile iletişim kurulabileceği gibi araştırmalarınız için her türlü konuda adresinden bize ulaşabilirsiniz. BİLDİRİ ÖZETLERİ Genel Kurallar : Serbest bildiri özetleri ek forma uygun olarak Times New Roman 12 punto ile yazılacaktır. Bildiri özetlerinin 300 kelimeyi geçmemesine özen gösterilmelidir. Kabul edilen bildiri özetleri kongre özet kitabında basılacaktır. Bildiri hazırlama sürecinde isteyen meslektaşlarımıza danışmanlık yapılacaktır. Bu amaçla Kongre Sekreteryası veya Bilimsel Danışma Kurulu üyeleri ile doğrudan iletişim kurulabilir. Bildiri özeti sunum formu ve bildiri özetinin, 20 EYLÜL 2011 tarihine kadar internet yolu ile gönderilmesi gerekmektedir. Bildiri gönderme : Bildiri özetlerinin üzerinden phd1998@gmail.com ve selale.marcali@serenas.com.tr mail adreslerine gönderilmesi kongrenin tek geçerli bildiri gönderim şeklidir. İlgili mailler dışında posta yoluyla gönderilen bildiriler kabul edilmeyecektir. Bildirilerin Son Gönderilme Tarihi: 20 Eylül 2011 BİLDİRİ ÖZETİ SUNUM FORMU Bildiriyi Sunacak Kişinin Adı : Soyadı : Ev Adresi : İş Adresi : Ev Tel : İş Tel : Faks : E-posta : Sunum Tipi : Sözlü Bildiri Poster

15 GENEL BİLGİLER Kongre Dili Kongre Dili Türkçe dir. Kredilendirme Kongre Türk Tabipleri Birliği STE Kredilendirme Kurulu tarafından kredilendirilecektir. Katılım Sertifikası Kongre Katılım Belgeleri 22 Ekim 2011 günü öğleden sonra verilecektir. Kurs Katılım Belgeleri kurs bitiminde verilecektir. Davet Mektubu Kayıt işlemini yaptırmış tüm katılımcılara talep ederlerse davet mektubu gönderilecektir. Bu mektup sadece katılımcının kurumundan izin almasına yardımcı olmak amacını taşımaktadır. Yaka Kartı Tüm katılımcılar kayıt masasından yaka kartlarını temin edebilirler. Kongre süresince tüm bilimsel ve sosyal aktivitelerde yaka kartı bulundurulmalıdır. Kongre Web Sayfası Kongre ile ilgili tüm bilgileri güncel olarak takip edebilmeniz amacı ile web sayfası oluşturulmuştur. Kongre resmi web sayfası adresi dur. Stand Alanı Kongre süresince ilaç, tıbbi malzeme ve kitap alanlarında ürün sahibi firmaların, ürünlerini sergileyebilmesi amacıyla geniş bir alan ayrılmıştır. Sergi alanlarına girişte kongre kaydı yaptırmış olma şartı aranmaktadır. İptaller 19 Eylül 2011 tarihinden sonra yapılacak kayıt ve konaklama iptallerinde iade yapılmaz. Bu tarihten sonra gelecek olan her isim değişikliği için 10 servis ücreti alınacaktır. Tüm iptaller yazılı olarak Serenas Turizm e bildirildiği takdirde geçerli olacaktır. Tüm iadeler kongre bitiminden sonraki 1 ay içerisinde gerçekleştirilecektir. İLETİŞİM BİLGİLERİ BİLİMSEL SEKRETERYA KONGRE SEKRETERYASI PRATİSYEN HEKİMLİK DERNEĞİ Türkocağı Cad. No:17 Cağaloğlu-İstanbul Tel: Faks: E-posta: phd1998@gmail.com SERENAS TURIZM Yeni Sülün Cad. Tekirler Sok. No:5 1.Levent-İstanbul Tel: Faks: E-posta: selale.marcali@serenas.com.tr

16

DAVET. Değerli meslektaşımız,

DAVET. Değerli meslektaşımız, DAVET Değerli meslektaşımız, 16. Pratisyen Hekimlik Kongresinin hazırlıkları sürüyor. Bu yıl 20-23 Ekim 2011 tarihinde Zeynep Resort Otel Belek/Antalya da yapılacak kongremizi duyurmak ve sizlerin de kongreyle

Detaylı

ACÝL SERVÝS HEKÝMÝ AÝLE HEKÝMÝ DÝYALÝZ HEKÝMÝ KURUM HEKÝMÝ MUAYENEHANE HEKÝMÝ ÝÞYERÝ HEKÝMÝ TOPLUM SAÐLIÐI HEKÝMÝ 112 HEKÝMÝ 17 Pratisyen Hekimlik Kongresi Klinik Bag ýmsýzlýk ve Mesleki Egitim Hakký 8-11

Detaylı

7. Ulusal Çocuk Solunum Yolu Hastalıkları ve Kistik Fibrozis Kongresi

7. Ulusal Çocuk Solunum Yolu Hastalıkları ve Kistik Fibrozis Kongresi www.cocuksolunum2016.org Uygulamalı Pediatrik Fleksibl Bronkoskopi Kursu 30 Mart 02 Nisan 2016 RIXOS DOWNTOWN ANTALYA 1 DAVET YAZISI Sayın meslektaşlarımız, Çocuk Solunum Yolu Hastalıkları Kistik Fibrozis

Detaylı

OLGULARLA PET/BT KURSU

OLGULARLA PET/BT KURSU OLGULARLA PET/BT KURSU Sevgili meslektaşlarımız, Türkiye Nükleer Tıp Derneği Onkoloji Çalışma Grubu olarak, sizleri, 22-25 Mayıs 2014 tarihinde İzmir Seferihisar Doğanbey de bulunan Dokuz Eylül Üniversitesi

Detaylı

6. Febril Nötropeni Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu na Davet,

6. Febril Nötropeni Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu na Davet, 6. Febril Nötropeni Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu na Davet, Febril Nötropeni Derneği tarafından düzenlenecek olan 6. Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu 21 22 Nisan 2012 tarihleri arasında İstanbul Green Park

Detaylı

ONUR KURULU Deðerli Meslektaþlarýmýz, Çocukluktan eriþkinliðe geçiþ dönemi olan Adolesan dönemi, karþýlaþýlan sorunlarý ve yaklaþýmlarý ile üzerinde çalýþýlmayý hak etmektedir. Ýki yýl önce düzenlediðimiz

Detaylı

Proloterapi 2. Basamak 15-16 Eylül 2012 Limak Ambassadore Boutique Hotel, Ankara. Değerli Meslektaşlarım,

Proloterapi 2. Basamak 15-16 Eylül 2012 Limak Ambassadore Boutique Hotel, Ankara. Değerli Meslektaşlarım, Proloterapi 2. Basamak Limak Ambassadore Boutique Hotel, Ankara Değerli Meslektaşlarım, Proloterapi kronik kas iskelet sistemi ağrılarının tedavisinde kullanılan enjeksiyon temelli bir tedavi yöntemidir.

Detaylı

Fotoğraf: Prof. Dr. Ayla San

Fotoğraf: Prof. Dr. Ayla San Fotoğraf: Prof. Dr. Ayla San DAVET YAZISI Değerli Meslektaşlarım; 26-29 Nisan 2012 tarihleri arasında V. Ülkemizde Diyalizde Kalite Kongresi Bafra-Kıbrıs ta başarılı bir şekilde gerçekleşmiş olup unutulmaz

Detaylı

Değerli meslektaşlarımız,

Değerli meslektaşlarımız, Viral Hepatitlerin Takip ve Tedavisinde Yaklaşım & Akılcı Antibiyotik Kullanım Kursları Değerli meslektaşlarımız, Viral Hepatitle Savaşım Derneği (VHSD) ve Türkiye Aile Hekimleri Uzmanlık Derneği (TAHUD)

Detaylı

3. Periferik Girişim Kursu 27-28 Kasım 2014 Marriott Şişli İstanbul

3. Periferik Girişim Kursu 27-28 Kasım 2014 Marriott Şişli İstanbul 3. Periferik Nish A Blok Kat:8 No: 47-48 Çobançeşme Sanayi Cad. 11, Yenibosna, Bahçelievler 34196 - Türkiye T. 212 221 17 30 / 38 F. 212 221 17 54 tkd@tkd.org.tr www.tkd.org.tr 3. Periferik TÜRK KARDİYOLOJİ

Detaylı

Klinik Nöral Terapi 2. Basamak 6-7 Ekim 2012 Limak Ambassadore Boutique Hotel, Ankara. Değerli Meslektaşlarım,

Klinik Nöral Terapi 2. Basamak 6-7 Ekim 2012 Limak Ambassadore Boutique Hotel, Ankara. Değerli Meslektaşlarım, Klinik Nöral Terapi 2. Basamak Limak Ambassadore Boutique Hotel, Ankara Değerli Meslektaşlarım, Nöral terapi çoğunlukla belirli özelliklerde lokal anestezik enjeksiyonu ile otonom sinir sistemi üzerine

Detaylı

www.bilimonkoloji2014.org

www.bilimonkoloji2014.org www.bilimonkoloji2014.org Değerli Meslektaşlarımız, Üniversitemizin gelenekselleşmiş olan Onkoloji Günlerinin altıncısı şimdiye kadar olanlardan farklı olarak bu yıl 5-7 Aralık 2014 tarihleri arasında

Detaylı

Kongrenin başarılı olmasında en önemli faktör sizin değerli katılımınız olacaktır.

Kongrenin başarılı olmasında en önemli faktör sizin değerli katılımınız olacaktır. Değerli Meslektaşlarım, Önümüzdeki yıl Akdeniz Üniversitesi Pediatrik Endokrinoloji Bilim Dalımız ve Çocuk Endokrinolojisi ve Diyabet Derneği işbirliği ile düzenleyeceğimiz yirmibirinci UPEK hazırlıklarımızı

Detaylı

KONGREYE DAVET. Sayın Meslektaşlarımız,

KONGREYE DAVET. Sayın Meslektaşlarımız, KONGREYE DAVET Sayın Meslektaşlarımız, Sizlere 3. Ulusal Klinik Mikrobiyoloji Kongresi-2015 kongremizi duyurmanın onuru içindeyiz. Bu güne kadar yaptığımız iki kongrede olduğu gibi bu kongremizde de bize

Detaylı

2018-TUS 2. DÖNEM EK TERCİH KILAVUZU Tablo 2 Üniversitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitimi Yapılacak Programlar ve Kontenjanları*

2018-TUS 2. DÖNEM EK TERCİH KILAVUZU Tablo 2 Üniversitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitimi Yapılacak Programlar ve Kontenjanları* Üniversitedeki Tıpta Uzmanlık Eğitim Dalları ve Kontenjanları ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ 100211015 ADIYAMAN Acil Tıp K 3 100290052 ADIYAMAN Adli Tıp K 1 100290053 ADIYAMAN Çocuk Cerrahisi K 1 100211042 ADIYAMAN

Detaylı

23-25 ŞUBAT 2007. www.febrilnotropeni.net BİLKENT OTEL VE KONFERANS MERKEZİ, ANKARA. Derneği

23-25 ŞUBAT 2007. www.febrilnotropeni.net BİLKENT OTEL VE KONFERANS MERKEZİ, ANKARA. Derneği www.febrilnotropeni.net BİLKENT OTEL VE KONFERANS MERKEZİ, ANKARA Derneği 4. Febril Nötropeni Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu na Davet Febril Nötropeni Derneği tarafından düzenlenecek 4. Mezuniyet Sonrası

Detaylı

Davet. Değerli Meslektaşlarım,

Davet. Değerli Meslektaşlarım, Davet Değerli Meslektaşlarım, 6-8 Şubat 2015 tarihleri arasında, %100 pratik kongremizin dördüncüsü Kıbrıs ta gerçekleşecektir. Günlük pratik uygulamaların ele alınacağı kongremizde kardiyovasküler hastalıkların

Detaylı

*Uzmanlık Programları ile ilgili Özel Koşullar ve Açıklamalarını mutlaka okuyunuz. 1

*Uzmanlık Programları ile ilgili Özel Koşullar ve Açıklamalarını mutlaka okuyunuz. 1 Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerine Alınacak Asistan Sayıları Adana Şehir Hastanesi 706800101 ADANA Acil Tıp K 1 706810010 ADANA Beyin Ve Sinir Cerrahisi K 2 706800107 ADANA Genel Cerrahi

Detaylı

Klinik araştırmaların son on yılda geçirdiği aşamalar, bu alanda eğitilmiş işgücünde artış,

Klinik araştırmaların son on yılda geçirdiği aşamalar, bu alanda eğitilmiş işgücünde artış, Değerli Yetkililer, Klinik araştırmaların son on yılda geçirdiği aşamalar, bu alanda eğitilmiş işgücünde artış, hızla değişen mevzuatlar ve Türkiye nin yeni parlayan ülkeler arasında olması bu konuda bir

Detaylı

3. Uluslararası Acil Tıp ve Aile Hekimliği SEMPOZYUMU

3. Uluslararası Acil Tıp ve Aile Hekimliği SEMPOZYUMU 3. Uluslararası Acil Tıp ve Aile Hekimliği SEMPOZYUMU 29 Kasım - 02 Aralık 2018 Merit Crystal Cove Otel Kıbrıs www.aciltipkibris.com İÇİNDEKİLER Genel Bilgiler 2 Konaklama Oteli 3 Kayıt, Konaklama ve Transfer

Detaylı

Proloterapi Temel Uygulamalar Kursu 13-14 Ekim 2012 Denizli. Değerli Meslektaşlarım,

Proloterapi Temel Uygulamalar Kursu 13-14 Ekim 2012 Denizli. Değerli Meslektaşlarım, Proloterapi Temel Uygulamalar Kursu Değerli Meslektaşlarım, Proloterapi kronik kas iskelet sistemi ağrılarının tedavisinde kullanılan enjeksiyon temelli bir tedavi yöntemidir. Artrit, bel ağrısı, boyun

Detaylı

KONGRE/KURS KAYIT - KONAKLAMA & TRANSFER FORMU

KONGRE/KURS KAYIT - KONAKLAMA & TRANSFER FORMU KONGRE/KURS KAYIT - KONAKLAMA & TRANSFER FORMU KATILIMCININ Unvanı :. Adı :.. Soyadı :. Kurum :.. Adres :... Tel :. Fax :. E-posta : FATURA BİLGİLERİ Fatura İsmi :. TC Kimlik No :.Firma Adı :. Vergi Dairesi

Detaylı

Değerli Meslektaşlarım,

Değerli Meslektaşlarım, DAVET Değerli Meslektaşlarım, Klinik nöralterapi uygulamaları konusunda çalışmalarını sürdüren uygulayıcıların bilgilerini ve pratiklerini gözden geçirmeleri sıklıkla hissedilen bir ihtiyaçtır. Düzenlenecek

Detaylı

Davet. Deðerli Meslektaþlarýmýz,

Davet. Deðerli Meslektaþlarýmýz, Davet Deðerli Meslektaþlarýmýz, Türkiye de tüm geriatri camiasýný içinde barýndýran Akademik Geriatri Derneði nin bir aktivitesi olarak 29-31 Ekim 2010 tarihlerinde Çeþme Radisson Blu Otel de 1. Yaþlýlýkta

Detaylı

Klinik Nöral Terapi 1. Basamak 27-28 Nisan 2013 İstanbul. Değerli Meslektaşlarım,

Klinik Nöral Terapi 1. Basamak 27-28 Nisan 2013 İstanbul. Değerli Meslektaşlarım, Klinik Nöral Terapi 1. Basamak 27-28 Nisan 2013 İstanbul Değerli Meslektaşlarım, Nöral terapi çoğunlukla belirli özelliklerde lokal anestezik enjeksiyonu ile otonom sinir sistemi üzerine etki ederek birçok

Detaylı

TÜRKİYE EKMUD KONGRESİ. 11-15 Mayıs 2016 Kaya Palazzo Kongre Merkezi Belek, Antalya BİRİNCİ DUYURU. www.ekmud2016.org www.ekmud.org.

TÜRKİYE EKMUD KONGRESİ. 11-15 Mayıs 2016 Kaya Palazzo Kongre Merkezi Belek, Antalya BİRİNCİ DUYURU. www.ekmud2016.org www.ekmud.org. TÜRKİYE EKMUD KONGRESİ 11-15 Mayıs 2016 Kaya Palazzo Kongre Merkezi Belek, Antalya BİRİNCİ DUYURU www.ekmud2016.org www.ekmud.org.tr GENEL BİLGİLER Değerli Meslektaşlarımız, Türkiye Enfeksiyon Hastalıkları

Detaylı

DUYURU. 10. Ege Dermatoloji Günleri ne ait sunumlar kongre websitemizde yayınlanmıştır. İzlemek için websitemizi ziyaret ediniz.

DUYURU. 10. Ege Dermatoloji Günleri ne ait sunumlar kongre websitemizde yayınlanmıştır. İzlemek için websitemizi ziyaret ediniz. DUYURU 10. Ege Dermatoloji Günleri ne ait sunumlar kongre websitemizde yayınlanmıştır. İzlemek için websitemizi ziyaret ediniz. www.egedermatoloji2016.org Webcast/10.Ege Dermatoloji Günleri Sayın Meslektaşlarımız,

Detaylı

Servikal Bölge Osteopatik Manuel Teknikleri 30 Haziran 1 Temmuz 2012 Limak Ambassadore Boutique Hotel, Ankara

Servikal Bölge Osteopatik Manuel Teknikleri 30 Haziran 1 Temmuz 2012 Limak Ambassadore Boutique Hotel, Ankara Servikal Bölge Osteopatik Manuel Teknikleri 30 Haziran 1 Temmuz 2012 Limak Ambassadore Boutique Hotel, Ankara Değerli Meslektaşlarım, Günlük değerlendirme ve tedavi pratiğimizde kullandığımız yöntemlerden

Detaylı

Klinik Nöral Terapi 3. Basamak 29-30 Haziran 2013 Ankara. Değerli Meslektaşlarım,

Klinik Nöral Terapi 3. Basamak 29-30 Haziran 2013 Ankara. Değerli Meslektaşlarım, Klinik Nöral Terapi 3. Basamak 29-30 Haziran 2013 Ankara Değerli Meslektaşlarım, Nöral terapi çoğunlukla belirli özelliklerde lokal anestezik enjeksiyonu ile otonom sinir sistemi üzerine etki ederek birçok

Detaylı

2011 TUS İLKBAHAR DÖNEMİ MERKEZİ YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR (GENEL) (SINAV TARİHİ : 15 Mayıs 2011)

2011 TUS İLKBAHAR DÖNEMİ MERKEZİ YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR (GENEL) (SINAV TARİHİ : 15 Mayıs 2011) 1011163 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI K 2 2 0 57.524 57.858 1011196 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ GÖĞÜS HASTALIKLARI K 1 1 0 59.979 59.979

Detaylı

Klinik Nöral Terapi 2. Basamak + 6 ay Sınırsız* Eğitim Desteği 20-21 Nisan 2013 Ankara. Değerli Meslektaşlarım,

Klinik Nöral Terapi 2. Basamak + 6 ay Sınırsız* Eğitim Desteği 20-21 Nisan 2013 Ankara. Değerli Meslektaşlarım, Klinik Nöral Terapi 2. Basamak + 6 ay Sınırsız* Eğitim Desteği 20-21 Nisan 2013 Ankara Değerli Meslektaşlarım, Nöral terapi çoğunlukla belirli özelliklerde lokal anestezik enjeksiyonu ile otonom sinir

Detaylı

Klinik Nöral Terapi Temel Eğitimi + 1 yıl sınırsız* eğitim 27-28 Nisan 2013 İstanbul. Değerli Meslektaşlarım,

Klinik Nöral Terapi Temel Eğitimi + 1 yıl sınırsız* eğitim 27-28 Nisan 2013 İstanbul. Değerli Meslektaşlarım, Klinik Nöral Terapi Temel Eğitimi + 1 yıl sınırsız* eğitim 27-28 Nisan 2013 İstanbul Değerli Meslektaşlarım, Nöral terapi çoğunlukla belirli özelliklerde lokal anestezik enjeksiyonu ile otonom sinir sistemi

Detaylı

Değerli Meslektaşlarımız,

Değerli Meslektaşlarımız, Değerli Meslektaşlarımız, Üroonkoloji ve Tıbbi Biyoloji ve Genetik Dernekleri tarafından ilk kez düzenlenen I. Moleküler Üroloji Toplantısı na sizleri davet etmekten büyük mutluluk ve onur duymaktayız.

Detaylı

HIV / AIDS. Mezuniyet Sonrası. Eğitim. Kursu. 3-4 Aralık 2016 İstanbul

HIV / AIDS. Mezuniyet Sonrası. Eğitim. Kursu. 3-4 Aralık 2016 İstanbul Eğitim Kursu Değişik açılardan HIV/AIDS 09:30 09:40 Açılış Prof. Dr. Recep ÖZTÜRK, Prof. Dr. Fehmi TABAK 09:40 10:50 OTURUM I Oturum Başkanı: Prof. Dr. İlyas DÖKMETAŞ 09:40 10:00 2015-2016 : Yeni ne var?

Detaylı

Yaka Kartı Toplantı düzeninin sağlanabilmesi için yaka kartlarının tüm bilimsel ve sosyal aktivitelerde yaka kartı takılması rica olunur.

Yaka Kartı Toplantı düzeninin sağlanabilmesi için yaka kartlarının tüm bilimsel ve sosyal aktivitelerde yaka kartı takılması rica olunur. SPONSORLUK DOSYASI GENEL BİLGİLER Toplantı Merkezi Ondokuz Mayıs Üniversitesi/ Samsun Toplantı Tarihi 7-9 Ekim 2015 Toplantı Dili Toplantı dili Türkçe dir. Web Sayfası Toplantı resmi sitesi olan www.labaratuvarhayvanlarıbilimikongresi.org

Detaylı

Lomber Omurga ve Sakroiliak Eklemin Osteopatik Manuel Teknikleri 2 31 Mart 1 Nisan 2012 Limak Ambassadore Boutique Hotel, Ankara

Lomber Omurga ve Sakroiliak Eklemin Osteopatik Manuel Teknikleri 2 31 Mart 1 Nisan 2012 Limak Ambassadore Boutique Hotel, Ankara Lomber Omurga ve Sakroiliak Eklemin Osteopatik Manuel Teknikleri 2 31 Mart 1 Nisan 2012 Limak Ambassadore Boutique Hotel, Ankara Değerli Meslektaşlarım, Günlük değerlendirme ve tedavi pratiğimizde kullandığımız

Detaylı

İstanbul Tabip Odası İşyeri Hekimliği Komisyonu

İstanbul Tabip Odası İşyeri Hekimliği Komisyonu AMAÇ ve KAPSAM Ülkemizde işçi sağlığı iş güvenliği alanındaki tablo gün geçtikçe daha da kararıyor. Artık kanıksanır hale gelinen iş cinayetlerinin, nasıl tespit edileceği bile belirsiz, her an çalışanların

Detaylı

KURS BAŞKANLARI. N. Serdar TURHAL (Türk Tıbbı Onkoloji Derneği) Kubilay DEMİRAĞ (Klinik Enteral Parenteral Nütrisyon Derneği)

KURS BAŞKANLARI. N. Serdar TURHAL (Türk Tıbbı Onkoloji Derneği) Kubilay DEMİRAĞ (Klinik Enteral Parenteral Nütrisyon Derneği) Kurullar KURS BAŞKANLARI N. Serdar TURHAL (Türk Tıbbı Onkoloji Derneği) Kubilay DEMİRAĞ (Klinik Enteral Parenteral Nütrisyon Derneği) (Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Adana Şubesi) DÜZENLEME

Detaylı

ÖNSÖZ. Değerli Meslektaşlarım,

ÖNSÖZ. Değerli Meslektaşlarım, 1. DUYURU ÖNSÖZ Değerli Meslektaşlarım, Uluslararası Katılımlı Lizozomal Hastalıklar Kongresi nin altıncısını 11-15 Nisan 2018 tarihlerinde Rixos Premium Belek, Antalya da gerçekleştireceğiz. Kongremizde

Detaylı

ÖNSÖZ. Değerli Meslektaşlarım,

ÖNSÖZ. Değerli Meslektaşlarım, 1. DUYURU ÖNSÖZ Değerli Meslektaşlarım, Uluslararası Katılımlı Lizozomal Hastalıklar Kongresi nin altıncısını 11-15 Nisan 2018 tarihlerinde Rixos Premium Belek, Antalya da gerçekleştireceğiz. Kongremizde

Detaylı

Klinik Nöral Terapi 1. Basamak Eylül 2012 Van. Değerli Meslektaşlarım,

Klinik Nöral Terapi 1. Basamak Eylül 2012 Van. Değerli Meslektaşlarım, Klinik Nöral Terapi 1. Basamak 29-30 Eylül 2012 Van Değerli Meslektaşlarım, Nöral terapi çoğunlukla belirli özelliklerde lokal anestezik enjeksiyonu ile otonom sinir sistemi üzerine etki ederek birçok

Detaylı

Ablasyon ve Cihaz Kursu 2008

Ablasyon ve Cihaz Kursu 2008 Aritmi Çalışma Grubu BİLİMSEL PROGRAM Ablasyon Ablasyon Darülaceze Cd. Fulya Sk. Ekşioğlu İş Merkezi 9/1 Okmeydanı, 34384 İstanbul T. 212 221 17 30 / 38 F. 212 221 17 54 tkd@tkd.org.tr www.tkd.org.tr Aritmi

Detaylı

Değerli meslektaşlarımız,

Değerli meslektaşlarımız, Değerli meslektaşlarımız, 12-13 Aralık 2014 tarihinde İstanbul da yapılacak olan Nükleer Kardiyoloji konulu Sempozyumumuzu duyurmaktan mutluluk duyarız. Türk Kardiyoloji Derneği ile bilimsel işbirliğinde

Detaylı

sahipliğinde, Kadın Sağlığı Hemşireliği Derneği Ankara Şubesi ve Hemşirelik Eğitimi

sahipliğinde, Kadın Sağlığı Hemşireliği Derneği Ankara Şubesi ve Hemşirelik Eğitimi Çukurova Üniversitesi Adana Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü nün ev sahipliğinde, Kadın Sağlığı Hemşireliği Derneği Ankara Şubesi ve Hemşirelik Eğitimi Derneği işbirliği ile 02-04 Nisan 2015 tarihleri

Detaylı

Çukurova iç Hastaliklari.. Günleri

Çukurova iç Hastaliklari.. Günleri Çukurova iç Hastaliklari. Günleri Degerli meslektasim, Çukurova Üniversitesi Tip Fakültesi iç Hastaliklari Günleri'nin bir gelenek haline geldigini gururla görmekteyiz. Bu sempozyum süresinde, günlük pratikte

Detaylı

Kronik Hastalıkların Yönetimi

Kronik Hastalıkların Yönetimi Aile Sağlığı Elemanı Katılımlı Aile de liğin Hekimorlar 2 Rap Ulusal Kongresi Kongre Konusu www.antalyakongre2018.com Kronik Hastalıkların Yönetimi 05-08 Nisan 2018 Rixos Premium Belek The Land of Legends

Detaylı

2008 NİSAN DÖNEMİ TUS MERKEZİ YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR (GENEL) (SINAV TARİHİ : NİSAN 2008)

2008 NİSAN DÖNEMİ TUS MERKEZİ YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR (GENEL) (SINAV TARİHİ : NİSAN 2008) 10111392 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ANESTEZİYOLOJİ VE REANİMASYON K 3 3 0 056.740 059.925 10112982 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ GENEL CERRAHİ K 2 2 0 059.229 059.259

Detaylı

Tablo 2 Üniversitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitim Dalları ve Kontenjanları

Tablo 2 Üniversitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitim Dalları ve Kontenjanları Tablo 2 Ünirsitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitim Dalları Kontenjanları Abant İzzet Baysal Ünirsitesi 1011375 Acil Tıp 5 K 1 - - 51.745 1011139 Anesteziyoloji Reanimasyon 4 K 1 - - 56.044 1011147 Beyin Sinir

Detaylı

OMURGA OSTEOPATİ EĞİTİMİ (6-7 NİSAN 2013)

OMURGA OSTEOPATİ EĞİTİMİ (6-7 NİSAN 2013) OMURGA OSTEOPATİ EĞİTİMİ (6-7 NİSAN 2013) 1-5 Nisan 2013 Uzaktan Eğitim/Ön Okumalar 6-7 Nisan 2013 Ankara Pratik Uygulamalar 13-17 Mayıs 2013 Uzaktan Eğitim/Ön Okumalar 18-19 Mayıs 2013 Ankara Pratik Uygulamalar

Detaylı

Kronik Hastalıkların Yönetimi

Kronik Hastalıkların Yönetimi Aile de liğin Hekimorlar 2 Rap Ulusal Ulusal Kongresi Kongresi www.antalyakongre2018.com Antalya Aile Sağlığı Elemanları ve Çocuk Hemşireliği www.antalyakongre2018.com Kongre Konusu Kronik Hastalıkların

Detaylı

Kongre içeriği sizlerden gelen geri bildirimlerle şekillenecektir. Bu amaçla gönderilen anketlere vereceğiniz yanıtlar bizim için çok önemlidir.

Kongre içeriği sizlerden gelen geri bildirimlerle şekillenecektir. Bu amaçla gönderilen anketlere vereceğiniz yanıtlar bizim için çok önemlidir. Türk Radyasyon Onkolojisi Derneğimiz 18 yaşına girmiş olup bu önemli yaş döneminde rüştünü ispat etmiş ve emin adımlarla ilerlemeye devam etmektedir. Her 2 yılda bir düzenlenen Ulusal Kongremiz bilimsel

Detaylı

Bu kongre ile ülkemizde konuyla ilgilenen sağlık çalışanları için bilimsel ve sosyal açıdan faydalı bir paylaşım ortamı sağlanacaktır.

Bu kongre ile ülkemizde konuyla ilgilenen sağlık çalışanları için bilimsel ve sosyal açıdan faydalı bir paylaşım ortamı sağlanacaktır. Değerli Meslektaşlarımız, Sizleri 31 Ekim-2 Kasım 2014 tarihlerinde Ankara`da düzenlenecek olan 1. Ulusal İntegratif Tıp Kongresi`ne davet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kongrenin amacı; alternatif ve

Detaylı

2012 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI

2012 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) İngilizce Öğretmenliği DİL-1 62 62 420,91 491,13 280,62 338,84 ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ (AYDIN) Fransız Dili ve Edebiyatı DİL-1 52 52 244,77 351,51 ADNAN MENDERES

Detaylı

Değerli Meslektaşlarım,

Değerli Meslektaşlarım, Değerli Meslektaşlarım, 2011 de yoğun bir katılımla ilkini gerçekleştirdiğimiz Multidisipliner Aile Hekimliği Kongresi nin 18-20 Mayıs 2012 de ikincisinin yapılacağını duyurmaktan dolayı mutluyuz. İlk

Detaylı

9. ACİL TIP OKULU ACİL TIPTA TEDAVİ SEMPOZYUMU

9. ACİL TIP OKULU ACİL TIPTA TEDAVİ SEMPOZYUMU 29-31 MAYIS 2015 Sempozyum Başkanı Doç.Dr. Selahattin Kıyan ATOK Başkanı KUŞADASI ANADOLU TURİZM VE UYGULAMA OTELİ CORAL HILL www..com SEMPOZYUM BAŞKANI Doç. Dr. Selahattin Kıyan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi

Detaylı

www.mersinpediatri.org

www.mersinpediatri.org Davet Değerli Meslektaşlarımız, Kentiyle ve toplumuyla bütünleşmeyi, bilimsel faaliyetlerinin ürününü halka kaliteli hizmet olarak yansıtmayı, ülkemizin daha çağdaş seviyelere ulaştırılması için öncülük

Detaylı

HIV / AIDS. Mezuniyet Sonrası. Eğitim. Kursu. 3-4 Aralık Florence Nightingale Hastanesi Şişli İstanbul

HIV / AIDS. Mezuniyet Sonrası. Eğitim. Kursu. 3-4 Aralık Florence Nightingale Hastanesi Şişli İstanbul Değişik açılardan HIV/AIDS 09:30 09:40 Açılış Prof. Dr. Recep ÖZTÜRK, Prof. Dr. Fehmi TABAK 09:40 10:50 OTURUM I Oturum Başkanı: Prof. Dr. İlyas DÖKMETAŞ 09:40 10:00 2015-2016 : Yeni ne var? Prof. Dr.

Detaylı

Alan Üniversite Yıl. Alan Üniversite Yıl. Alan Üniversite Yıl

Alan Üniversite Yıl. Alan Üniversite Yıl. Alan Üniversite Yıl Soyadı: Abdullah Utku Şenol Doğum Tarihi: 24/04/1966 Prof.Dr. Lisans Tıp Hacettepe 1986 Yüksek Lisans Tıp Hacettepe 1988 Tıpta Uzmanlık Radyoloji Akdeniz 1993 Yardımcı Doçentlik Tarihi: 1998 Doçentlik

Detaylı

AİD GÜNCELLEME GÜNLERİ-3: ALLERJEN İMMÜNOTERAPİSİ GÜNCEL YAKLAŞIMLAR

AİD GÜNCELLEME GÜNLERİ-3: ALLERJEN İMMÜNOTERAPİSİ GÜNCEL YAKLAŞIMLAR Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Muhiddin Erel Amfisi / İzmir Kayıt Başvuruları Danışma FİGÜR KONGRE ORGANİZASYONLARI VE TİC. A.Ş. 19 Mayıs Mah. 19 Mayıs Cad. Nova Baran Center No: 4, 34360 Şişli / İstanbul

Detaylı

Ankara 1996 PUAN TÜRÜ TABAN PUAN SIRALAMA ÜNİVERSİTE ADI BÖLÜM ADI KONTENJAN

Ankara 1996 PUAN TÜRÜ TABAN PUAN SIRALAMA ÜNİVERSİTE ADI BÖLÜM ADI KONTENJAN KOÇ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) İngiliz Dili ve Karş. Edebiyat (İngilizce) (Tam Burslu) 3 DİL-1 507,023 229 BİLKENT ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) Mütercim-Terc. (İng-Fra-Türkçe) (Tam Burslu) 5 DİL-1 496,128 414 BOĞAZİÇİ

Detaylı

Değerli Meslektaşlarımız,

Değerli Meslektaşlarımız, Değerli Meslektaşlarımız, Türk Hastane İnfeksiyonları ve Kontrolü Derneği tarafından iki yılda bir düzenlenegelen eğitim programı, HİEP2015 dünyanın gözbebeği İstanbul da. Tüm dünyada en fazla bilgi üretilen

Detaylı

DAVET. Konumuz, diğer gelişmeler ile ilgili bilgilerimiz ve kongre programımız kitabımızda yer almaktadır.

DAVET. Konumuz, diğer gelişmeler ile ilgili bilgilerimiz ve kongre programımız kitabımızda yer almaktadır. DAVET Sayın Meslektaşlarımız ve Bilim İnsanları, Tromboz, Hemostaz ve Anjioloji Derneği 1998 yılında kurulmuş, tromboz ve hemostaz alanı ile ilgilenen pek çok farklı bilim alanını bünyesinde barındıran

Detaylı

AİD GÜNCELLEME GÜNLERİ 2018/2 DERİ ALLERJİLERİ

AİD GÜNCELLEME GÜNLERİ 2018/2 DERİ ALLERJİLERİ AİD GÜNCELLEME GÜNLERİ 2018/2 AİD Deri Allerjileri Çalışma Grubu Başkan: Koray Harmancı Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Eskişehir Organizasyon Komitesi Türkiye Ulusal Allerji ve Klinik İmmünoloji

Detaylı

KURULLAR. Prof. Dr. Gülbin Gökçay Sosyal Pediatri Derneği Başkanı DÜZENLEME KURULU BAŞKANI Doç. Dr. Ahmet Ergin DÜZENLEME KURULU

KURULLAR. Prof. Dr. Gülbin Gökçay Sosyal Pediatri Derneği Başkanı DÜZENLEME KURULU BAŞKANI Doç. Dr. Ahmet Ergin DÜZENLEME KURULU DAVET Çocuk Sağlığına Gönül Veren Değerli Arkadaşım, 15-16 Kasım 2013 tarihlerinde Denizli ilimizde Sosyal Pediatri Derneği ve Pamukkale Üniversitesi organizasyonunda ve Denizli Halk Sağlığı Müdürlüğünün

Detaylı

Sevgili Meslektaşlarım, Türkiye Romatoloji Derneği. Dr. Sedat Kiraz Kongre Başkanı

Sevgili Meslektaşlarım, Türkiye Romatoloji Derneği. Dr. Sedat Kiraz Kongre Başkanı Sevgili Meslektaşlarım, Ülkemiz Romatolojisinin 16. yıllık randevusunu Cumhuriyet imizin ilanının yıldönümüne gelen tarihlerde Antalya - Belek te gerçekleştireceğiz. Ulusal Kongremizde bu yıl da konusunda

Detaylı

2014 Nisan TUS Kadroları (bölüm ismine göre alfabetik sıralı liste)

2014 Nisan TUS Kadroları (bölüm ismine göre alfabetik sıralı liste) 2014 Nisan TUS Kadroları (bölüm ismine göre alfabetik sıralı liste) Abant İzzet Baysal Üniversitesi Acil Tıp 4 K 2 - - Adıyaman Üniversitesi Acil Tıp 4 K 1 - - Adnan Menderes Üniversitesi Acil Tıp 4 K

Detaylı

Nörostimülasyon Kadavra Kursu

Nörostimülasyon Kadavra Kursu Değerli Meslektaşlarımız, Nöromodülasyon Araştırma ve Eğitim Derneği Nörostimülasyon Kadavra Kursu 21-22 Mart 2015 tarihlerinde Akdeniz Üniversitesi, Anatomi Anabilim Dalı, Antalya da gerçekleşecektir.

Detaylı

TÜRK NÖROŞİRÜRJİ DERNEĞİ YÖNETİM KURULU TÜRK NÖROŞİRÜRJİ DERNEĞİ SPİNAL VE PERİFERİK SİNİR CERRAHİSİ GRUBU

TÜRK NÖROŞİRÜRJİ DERNEĞİ YÖNETİM KURULU TÜRK NÖROŞİRÜRJİ DERNEĞİ SPİNAL VE PERİFERİK SİNİR CERRAHİSİ GRUBU Kıymetli Meslektaşlarımız, Türk Nöroşirurji Derneği Spinal ve Periferik Sinir Cerrahisi Grubu olarak, sizleri 21-24 Eylül 2017 tarihlerinde Hilton Bodrum Türkbükü Otel de gerçekleştireceğimiz sonbahar

Detaylı

SHERATON HOTEL SAMSUN 1.DUYURU

SHERATON HOTEL SAMSUN 1.DUYURU 1.DUYURU DAVET Değerli meslektaşlarım, 1996 yılından itibaren iki yılda bir olarak düzenlenen Ulusal Çocuk Gastroenteroloji, Hepatoloji ve Beslenme Kongresi nin onbirincisini Samsun da gerçekleştiriyoruz.

Detaylı

Sayın Meslektaşlarımız,

Sayın Meslektaşlarımız, Sayın Meslektaşlarımız, 2006 yılında kurulan üniversitemizin onkoloji alanında multidisipliner yaklaşımları güçlendirmek için Group Florence Nightingale ile işbirliği içinde başlattığı yıllık bilimsel

Detaylı

OBSTERİK US KURSU 30 NİSAN 2016 & 01 MAYIS

OBSTERİK US KURSU 30 NİSAN 2016 & 01 MAYIS Tıbbi Ultrasonografi Derneği OBSTERİK US KURSU 30 NİSAN 2016 & 01 MAYIS 2016 Antalya Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu Konaklama: CROWNE PLAZA HOTEL ANTALYA KAYIT 01 NİSAN 2016 ÖNCESİ 01 NİSAN

Detaylı

Servikal Bölge Osteopatik Manuel Teknikleri - 2 1-2 Aralık 2012 Limak Ambassadore Boutique Hotel, Ankara. Değerli Meslektaşlarım,

Servikal Bölge Osteopatik Manuel Teknikleri - 2 1-2 Aralık 2012 Limak Ambassadore Boutique Hotel, Ankara. Değerli Meslektaşlarım, Servikal Bölge Osteopatik Manuel Teknikleri - 2 1-2 Aralık 2012 Limak Ambassadore Boutique Hotel, Ankara Değerli Meslektaşlarım, Günlük değerlendirme ve tedavi pratiğimizde kullandığımız yöntemlerden bir

Detaylı

4 DİL-1 1 2560 515 455,69566. Burslu) 2014-ÖSYS EK PUANLI BAŞARI SIRASI 2014-ÖSYS EN KÜÇÜK PUAN 2014-ÖSYS BAŞARI SIRASI GENEL KONT.

4 DİL-1 1 2560 515 455,69566. Burslu) 2014-ÖSYS EK PUANLI BAŞARI SIRASI 2014-ÖSYS EN KÜÇÜK PUAN 2014-ÖSYS BAŞARI SIRASI GENEL KONT. Öğrencilerin tercihlerine yardımcı olmak amacıyla hazırlanmıştır. Buradan elde edilen bilgileri, ÖSYM'nin resmi bilgileri ile karşılaştırmadan KESİNLİKLE KULLANMAYINIZ. Bilgiler arasında farklılık olması

Detaylı

2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ

2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ 2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ YÖNTEM Buçalışma,DoğruTercihAnalizEkibitarafındanhazırlanmışveKariyerPlanlamaDerneğiÜyelerilebirlikteyorumlanmıştır. Geçtiğimizyılardakontenjanartışveazalmalarınabakıldığında,çoğunluklaazalmanınbaşarısırasınınyükselmesine,artışlarındabaşarısırasındadüşüşe

Detaylı

Tıbbi Ultrasonografi Derneği OBSTETRİK US KURSU 30 NİSAN 2016 & 01 MAYIS 2016 Antalya Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu

Tıbbi Ultrasonografi Derneği OBSTETRİK US KURSU 30 NİSAN 2016 & 01 MAYIS 2016 Antalya Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu Tıbbi Ultrasonografi Derneği OBSTETRİK US KURSU 30 NİSAN 2016 & 01 MAYIS 2016 Antalya Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu KAYIT 01 NİSAN 2016 ÖNCESİ 01 NİSAN 2016 SONRASI TUD ÜYESİ 320 TL 370

Detaylı

Karadeniz Un Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu adına toplantımıza katılımlarınızın bizleri onurlandıracağını belirtmek isterim.

Karadeniz Un Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu adına toplantımıza katılımlarınızın bizleri onurlandıracağını belirtmek isterim. Değerli Misafirlerimiz Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu koordinasyonunda her yıl bir üye dernek tarafından organize edilen Genişletilmiş Sektör Toplantısı bu sene Hasadın Ardından temasıyla 27-29 Eylül

Detaylı

Türk Tabipleri Birliği - Uzmanlık Dernekleri Eşgüdüm Kurulu (TTB UDEK) XXII. TIPTA UZMANLIK EĞİTİMİ KURULTAYI PROGRAMI. 10 Aralık 2016 İstanbul

Türk Tabipleri Birliği - Uzmanlık Dernekleri Eşgüdüm Kurulu (TTB UDEK) XXII. TIPTA UZMANLIK EĞİTİMİ KURULTAYI PROGRAMI. 10 Aralık 2016 İstanbul Türk Tabipleri Birliği - Uzmanlık Dernekleri Eşgüdüm Kurulu (TTB UDEK) XXII. TIPTA UZMANLIK EĞİTİMİ KURULTAYI PROGRAMI 10 Aralık 2016 İstanbul Değerli Meslektaşımız, XXII. Tıpta Uzmanlık Eğitimi Kurultayı,

Detaylı

FEBRİL NÖTROPENİ DERNEĞİ YÖNETİM KURULU. Başkan Dr. Alpay Azap. İkinci Başkan Dr. Murat Akova. Genel Sekreter Dr. Hamdi Akan

FEBRİL NÖTROPENİ DERNEĞİ YÖNETİM KURULU. Başkan Dr. Alpay Azap. İkinci Başkan Dr. Murat Akova. Genel Sekreter Dr. Hamdi Akan FEBRİL NÖTROPENİ DERNEĞİ YÖNETİM KURULU Başkan Dr. Alpay Azap İkinci Başkan Dr. Murat Akova Genel Sekreter Dr. Hamdi Akan Araştırma Sekreteri Dr. Volkan Korten Sayman Dr. Ahmet Demirkazık Üye Dr. Sevtap

Detaylı

KURULLAR. Sempozyum Baþkaný Doç. Dr. Merih BAYKARA. Sempozyum Genel Sekreteri Diþhekimi Nihat KÖKSAL. Sempozyum Saymaný Diþhekimi Dolunay HAMAMÝZADE

KURULLAR. Sempozyum Baþkaný Doç. Dr. Merih BAYKARA. Sempozyum Genel Sekreteri Diþhekimi Nihat KÖKSAL. Sempozyum Saymaný Diþhekimi Dolunay HAMAMÝZADE KURULLAR Sempozyum Baþkaný Doç. Dr. Merih BAYKARA Sempozyum Genel Sekreteri Diþhekimi Nihat KÖKSAL Sempozyum Saymaný Diþhekimi Dolunay HAMAMÝZADE Organizasyon Komitesi Bilimsel Komite Diþhekimi Yaþar BERBEROÐLU

Detaylı

DAVET. De erli Meslektaşlar m z,

DAVET. De erli Meslektaşlar m z, DAVET De erli Meslektaşlar m z, Türk Üroloji Derne i taraf ndan düzenlenen 24.Ulusal Üroloji Kongresi ve 26.Dünya Videoüroloji Kongresi 20-24 Ekim tarihleri arasında Swissotel Büyük Efes/İzmir de gerçekleşecektir.

Detaylı

19-21 MAYIS 2017 TEKİRDAĞ

19-21 MAYIS 2017 TEKİRDAĞ TÜRK KLİNİK BİYOKİMYA DERNEĞİ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 19-21 MAYIS 2017 TEKİRDAĞ Değerli üyelerimiz, Türk Klinik Biyokimya Derneği tarafından Namık Kemal Üniversitesi ile birlikte 19-21 Mayıs

Detaylı

10 MART 2017 BURSA. Değerli Üyelerimiz,

10 MART 2017 BURSA. Değerli Üyelerimiz, TÜRK KLİNİK BİYOKİMYA DERNEĞİ SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ BURSA YÜKSEK İHTİSAS EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ 10 MART 2017 BURSA Değerli Üyelerimiz, Sağlık Bakanlığı son yıllarda çıkartmış olduğu yönetmelik

Detaylı

Bilimin ışığında adalet KONGRE PROGRAMI

Bilimin ışığında adalet KONGRE PROGRAMI Bilimin ışığında adalet KONGRE PROGRAMI 1 ONURSAL BAŞKAN Abdulhamit GÜL Adalet Bakanı BAŞKAN Yalçın BÜYÜK Adli Tıp Kurumu Başkanı KONGRE SEKRETERİ Ömer H.A. MÜSLÜMANOĞLU Adli Tıp Kurumu Başkan Yardımcısı

Detaylı

Mersin Kulak Burun Boğaz Günleri. Kongre Başkanları. Cengiz Özcan Kemal Görür. Bilimsel Sekreterya Yusuf Vayısoğlu Onur İsmi Harun Gür

Mersin Kulak Burun Boğaz Günleri. Kongre Başkanları. Cengiz Özcan Kemal Görür. Bilimsel Sekreterya Yusuf Vayısoğlu Onur İsmi Harun Gür Mersin Kulak Burun Boğaz Günleri Kongre Başkanları Cengiz Özcan Kemal Görür Bilimsel Sekreterya Yusuf Vayısoğlu Onur İsmi Harun Gür Bilimsel Komite Mehmet Ada Çağatay Akçalı Aytug Altındağ Barlas Aydoğan

Detaylı

sahipliğinde, Kadın Sağlığı Hemşireliği Derneği Ankara Şubesi ve Hemşirelik Eğitimi

sahipliğinde, Kadın Sağlığı Hemşireliği Derneği Ankara Şubesi ve Hemşirelik Eğitimi Sayın Katılımcılar Çukurova Üniversitesi Adana Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü nün ev sahipliğinde, Kadın Sağlığı Hemşireliği Derneği Ankara Şubesi ve Hemşirelik Eğitimi Derneği işbirliği ile 02-04

Detaylı

Değerli Meslektaşlarım,

Değerli Meslektaşlarım, 13-17 Mayıs 2013 Uzaktan Eğitim/Ön Okumalar 18-19 Mayıs 2013 Ankara Pratik Uygulamalar Servikal Bölge Eklem ve Myofasial Sistemin Osteopatik Manuel Teknikleri Değerli Meslektaşlarım, Günlük değerlendirme

Detaylı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) (Bk.11)

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) (Bk.11) 04-YDUS TERCİH Uzmanlık Adı ı Tablo 5* Uzmanlık Eğitimi Programları ve ları (Bk ) () () () (4) (5) (6) Yükseköğretim Kurulu (YÖK) (Bk.) 0008 00605 00707 00706 00407 007405 00770 0409 0408 0604 060 0540

Detaylı

2. DUYURU. KLİMUD 2. Kış Okulu Klinik Örnekten Sonuç Raporuna Sistem Enfeksiyonları Mikrobiyolojisi

2. DUYURU. KLİMUD 2. Kış Okulu Klinik Örnekten Sonuç Raporuna Sistem Enfeksiyonları Mikrobiyolojisi 2. DUYURU KLİMUD 2. Kış Okulu Klinik Örnekten Sonuç Raporuna Sistem Enfeksiyonları Mikrobiyolojisi Sayın meslektaşlarımız, Derneğimiz kurulduğu yıldan bu yana, özellikle üyelerinin kendini güncellemesini

Detaylı

DAVET. Değerli Meslektaşlarımız,

DAVET. Değerli Meslektaşlarımız, 1. DUYURU DAVET Değerli Meslektaşlarımız, 12. Ulusal Çocuk Gastroenteroloji, Hepatoloji ve Beslenme Kongresi 18-21 Nisan 2018 tarihleri arasında İzmir'de Çeşme Sheraton Hotelde düzenlenecek r. 12.Ulusal

Detaylı

Burkon Turizm Kongre & Organizasyon Ltd. Şti /

Burkon Turizm Kongre & Organizasyon Ltd. Şti / DAVET Sayın Sektör Temsilcileri, Çocuk ve Ergen Nörolojisi Derneği tarafından 19-20 Ekim 2018 tarihleri arasında Divan İstanbul da VIII. Çocuk ve Ergen Nörolojisi Bahar Sempozyumu nun düzenleneceğini duyurmak

Detaylı

Çocuk Acil Tıp ve Yoğun Bakım Derneği nin düzenlediği Olgularla Çocukluk Çağı

Çocuk Acil Tıp ve Yoğun Bakım Derneği nin düzenlediği Olgularla Çocukluk Çağı Davet; Çocuk Acil Tıp ve Yoğun Bakım Derneği nin düzenlediği Olgularla Çocukluk Çağı Zehirlenmeleri Kursu Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı işbirliği

Detaylı

Değerli Meslektaşlarım,

Değerli Meslektaşlarım, SEMPOZYUM BAŞKANI Doç. Dr. Elif GÜRSOY HELİD Başkanı SEMPOZYUM SEKRETERYASI Arş. Gör. Mehtap UZUN AKSOY Arş. Gör. Mukaddes BAŞKAYA DÜZENLEME KURULU HELİD Yönetim Kurulu Prof. Dr. Nurgün PLATİN Doç. Dr.

Detaylı

Sevgili Meslektaşlarımız,

Sevgili Meslektaşlarımız, Sevgili Meslektaşlarımız, Sizleri, 30 Nisan - 3 Mayıs 2015 tarihleri arasında Antalya Papillon Aysha Otelde, yapılacak olan 14. Rejyonel Anestezi Kongresi ne davet etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. İki

Detaylı

Program Kodu Program Adı Puan Türü Genel Ek Kontenjan YBU Ek Kontenjanı Özel Koşullar ve Açıklamalar*

Program Kodu Program Adı Puan Türü Genel Ek Kontenjan YBU Ek Kontenjanı Özel Koşullar ve Açıklamalar* Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerine Alınacak Asistan Sayıları Adana Şehir Hastanesi 706800101 Acil Tıp K 3 706800106 Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları K 3 706800107 706800109 Kadın Hastalıkları

Detaylı

ÖNSÖZ. Değerli meslektaşlarımız,

ÖNSÖZ. Değerli meslektaşlarımız, ÖNSÖZ Değerli meslektaşlarımız, Nükleer Tıp uygulamaları içerisinde önemli bir yeri olan radyonüklid tedavi, son yıllarda yeni tedavi yöntemlerinin ülkemizde uygulamaya başlanmasından sonra daha da ilgi

Detaylı

2015.1 Nisan TUS Kadroları (bölüm ismine göre alfabetik sıralı liste)

2015.1 Nisan TUS Kadroları (bölüm ismine göre alfabetik sıralı liste) 2015.1 Nisan TUS Kadroları (bölüm ismine göre alfabetik sıralı liste) Kadrolar Adıyaman Üni. Tıp F. Acil 4 K 2 - - Adnan Menderes Üni. Tıp F. Acil 4 K 2 - - Afyon Kocatepe Üni. Tıp F. Acil 4 K 1 - - Akdeniz

Detaylı

DİKKAT! Tercih işlemlerinde ÖSYM nin kılavuzunu dikkate alınız. Bu çalışma sadece size bilgi vermek amaçlı hazırlanmıştır. www.dgsdoktoru.

DİKKAT! Tercih işlemlerinde ÖSYM nin kılavuzunu dikkate alınız. Bu çalışma sadece size bilgi vermek amaçlı hazırlanmıştır. www.dgsdoktoru. Devlet Kontenjanları 1189 Vakıf Kontenjanları 636 KKTC Kontenjanları 100 Toplam Kontenjan 1925 ADI ÜNİVERSİTE FAKÜLTE İL Küçük 100410633 Elektrik Müh. Afyon Kocatepe Ünv. Mühendislik Fakültesi Afyonkarahisar

Detaylı

2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ

2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ 2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ YÖNTEM Buçalışma,DoğruTercihAnalizEkibitarafındanhazırlanmışveKariyerPlanlamaDerneğiÜyelerilebirlikteyorumlanmıştır. Geçtiğimizyılardakontenjanartışveazalmalarınabakıldığında,çoğunluklaazalmanınbaşarısırasınınyükselmesine,artışlarındabaşarısırasındadüşüşe

Detaylı

Değerli Üyemiz, Saygılarımızla, YÖNETİM KURULU

Değerli Üyemiz, Saygılarımızla, YÖNETİM KURULU DUYURU DOSYASI Değerli Üyemiz, 2008 Yılı nda gerçekleştirilen ilk kongrenin ardından, 2011 yılında Uluslararası Farmakovijilans Derneği (ISOP), II. Uluslararası kongresini Türkiye de gerçekleştirmenin

Detaylı

2016-TUS SONBAHAR BAŞVURU KILAVUZU Tablo 2 Üniversitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitimi Yapılacak Programlar ve Kontenjanları*

2016-TUS SONBAHAR BAŞVURU KILAVUZU Tablo 2 Üniversitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitimi Yapılacak Programlar ve Kontenjanları* Üniversitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitim Dalları ve Kontenjanları Abant İzzet Baysal Üniversitesi 100111016 Acil Tıp 4 K 1 - - 100111043 Anesteziyoloji ve Reanimasyon 5 K 1 - - 100111052 Beyin ve Sinir

Detaylı