PeCOD KOİ Analizinin Yeni Yolu Laboratuvarda, Portatif olarak Sahada veya Online

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "PeCOD KOİ Analizinin Yeni Yolu Laboratuvarda, Portatif olarak Sahada veya Online"

Transkript

1 PeCOD KOİ Analizinin Yeni Yolu Laboratuvarda, Portatif olarak Sahada veya Online GÜVENLİ, HIZLI, ÇEVRECİ Load. Start. Done.

2 KOİ & BOİ 5 Biyolojik Oksijen İhtiyacı (BOİ) ve Kimyasal Oksijen İhtiyacı (KOİ), genel su kalitesi için her yerde kullanılan analizlerdir. Doğal sularda ve atıksularda su kalitesinin tayini için kullanılan en önemli ölçüm parametreleridir. KOİ su içinde bulunan kimyasal olarak oksitlenebilen organik maddeler için gerekli olan oksijen miktarının eşdeğer karşılığır. BOİ su içinde bulunan biyolojik olarak oksitlenebilen organik maddeler için gerekli olan oksijen miktarının eşedeğer karşılığıdır.

3 KOİ & BOİ 5 KOİ & BOİ 5 birimi: mg/l O 2 (veya ppm ) olarak Standart BOİ analizi 5 günde tamamlanmaktadır - online olarak kullanılamaz. BOİ taraması için genellikle KOİ analizi ile yapılır BOİ KOİ (numune yapısına bağlı olarak )

4 KOİ & BOİ 5 Mevzuata göre : Dünyada EPA, ülkemizde ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığının su kirliliği kontrol limitlerinde KOİ ve BOİ 5 kullanılmaktadır. Mevzuat dışı : KOİ ve BOİ 5 sanayide proses kontrol ve izleme amacıyla kullanılmaktadır.

5 KOİ & BOİ 5 KOİ ve BOİ analizi 2 basamaklı bir analizdir; Basamak 1 Organik maddenin oksidasyonu BOİ biyolojik olarak 5 gün KOİ 2 saat yaş kimya (asit, sıcaklık, basınç, katalizör E o = +1.9v) PeCOD KOİ 5 ile 10 dk Fotokatalist (UV aktive yarı iletken E o = +3.2v)

6 KOİ & BOİ 5 Basamak 2 Oksidasyonun derecesinin ölçülmesi BOİ 5 5 günün sonunda mikro organizmalar tarafından alınan O 2 miktarının direk ölçülmesi KOİ Yaş Kimya Cr 6+ nın Cr 3+ e indirgenmesi için harcanan elektronların ölçülmesi ile Oksijen İhtiyacının direk olmayan yöntem ile tespit edilmesi PeCOD KOİ Elektrokimya Oksijen ihtiyacının oksidasyon işlemi esnasında üretilen elektronların ölçülmesi direk olarak orantılı

7 KOİ Analizi için Dichromate Metodu ~100 yıldan daha eski yaş kimya metodu Oksitleyici : Konsantre Sülfirik Asit & Dikromat Gümüş Sülfat ( katalizör), Civa Sülfat (Klor uzaklaştırma < klor 1000 ppm) Yakma 150 C, 2-3 saatlik proses Tüm ölçüm belirsizliği, ±20-30 % EPA ve Standart Metod Birçok genel madde tamamı ile oksitlenmiyor Atıkları tehlikeli olduğu için bertaraf edilmek zorunda

8 PeCOD KOİ Analizi için yeni Metod PeCOD foto-elektrokimya teknolojisi üzerine kurulu yeni KOİ analiz tekniği Oksitleyici : UV ışığı ile aktive olan Titanyumdioksit Çevreci & Güvenli : sadece elektrolit kullanarak Gümüş, civa dikromat veya asit kullanmadan Hızlı : Analiz süresi 5-10 dakika Doğru : Kararsızlık < 10 % (tipik < 5%) Atık bertarafı gerektirmez Hızlı, çevreci, doğru, ekonomik Load. Start. Done.

9 PeCOD Teknolojisi Özet - PeCOD Metodoloji TiO yılında bulunan güçlü ve çok yönlü bir fotokatalist (3.2 V) Fotoelektrokimya ; Fotokimya = Oksidasyon Elektrokimya = Ölçüm birleşimidir PeCOD metodu KOİ hesaplamalarında stnadart formülasyonları kullanmaktadır Load. Start. Done.

10 PeCOD Teknolojisi PeCOD protinler, makromoleküller veya selülözler dışında çözünmüş KOİ ölçer Çözünmüş KOİ genellikle arıtma tesislerinin genel olarak kirlilik yükünü oluşturmaktadır. Bu nedenle arıtma tesisleri için daha iyi sonuçlar sağlamaktadır. Dikromat metodu ile yapılan KOİ analizleri toplam KOİ vermektedir. Genel olarak giriş sularında farklılıklar görülmektedir. Sonuçlar arasında güçlü bir korelasyon bulunmaktadır.

11 PeCOD Teknolojisi Titanyum dioksit sensor kullanılmaktadır Titanyumdioksit bir cam bölme altına yerleştirilmiştir. Bu bölme üzerine gönderilen UV ışık ile Titanyumdioksit aktive olur ve güçlü bir oksitleyicidir. Sensör içinden geçen numune içindeki organik madde okside olur ve okside olan miktar direk olarak ölçülür

12 PeCOD Analiz Tekniği. Elektron (e - ) iletken banta yükseltgenir, güçlü oksidant olan (3.1 V) photohole oluşur UV LED UV LED yanar PeCOD Sensör UV ışık ile aktive edilen titanyum dioksit, güçlü bir oksitleyicidir UV 400nm Titanyum Dioksit nano partiküller h + e - e - Organiklerin oksidasyonu başlar Index Oksidasyon tamamlanır Transfer edilen yük (Q) tüm organikler oksitlenene kadar ölçülür COD=Q/(4FV) x İçerisi gözüken hücre İletken tabaka TO (Indiyum Kalay Oksit) Titanyum Dioksit nano partiküller Cam alt katman Numune +Elektrolit Kesit

13 Index Blank Sample 100 mg/l COD Zaman 4 dk. Eğrinin altındaki alan = Q net KOİ = k (Q net Q blank ) Load. Start. Done.

14 KARŞILAŞTIRMA KOİ / Teorik Oksijen İhtiyacı (ThOD) Bir organik türünün tam oksidasyonu ile ThOD stokiometrik denklemler ile hesaplanmaktadır. İdeal bir dünyada, KOİ/ThOD =1 olmalıdır. Ancak gerçek dünyada bu eşitlik (KOİ/ThOD =1) organik maddelerin türlerine bağlı olarak farklılık göstermektedir.

15 C r KARŞILAŞTIRMA KOİ / Teorik Oksijen İhtiyacı (ThOD) KOİ ve ThOD değerlerinin karşılaştırılması Solda Dikromat yöntemi, sağda ise UV-aktive TiO 2 From Kim et al., Analyst, 2000, 125,

16 KARŞILAŞTIRMA KOİ / Teorik Oksijen İhtiyacı (ThOD)

17 KARŞILAŞTIRMA KOİ / Teorik Oksijen İhtiyacı (ThOD)

18 Karşılaştırma Kimyasal Oksijen İhtiyacı (KOİ) / Toplam Organik Karbon (TOK) Sonuçları TOK analizleri genellikle karbon seviyesinin yeterli olduğu numunelerde iyi sonuçlar vermeketdir. KOİ analizi karbon seviyesinin düşük olduğu durumlarda dahi TOK analizine göre organik madde miktarının çevre üzerine etkilerinde iyi sonuçlar vermektedir. Örn. TOK aynı methanol ve formik asit çözeltilerde tek karbon olmasından dolayı aynı sonucu verirken KOİ methanolün formik asite göre farklı redoks seviyelerindeki karbonlarından dolayı farklı sonuçlar vermektedir. Methanole bakarsak ; 2CH 3 OH + 3O 2 à 2CO 2 + 4H 2 O 96 g/mol O 2 her 64 g/mol CH 3 OH veya 1.5g COD /1 gram of methanol için Sonra Formik asite bakarsak ; 2 CH 2 O 2 + O 2 à 2CO 2 + 2H 2 O 32 g/mol O 2 her 92 g/mol CH 2 O 2 veya 0.3g COD /1 gram formik asit için Not: Tüm TOK Analizörleri Load. (C Start. karbonu Done. CO 2 çevirir ve çevrilen CO 2 okur)

19 PeCOD PeCOD Kimyasal Oksijen İhtiyacı analizinde yeni yöntem Hızlı, Çevreci, Güvenilir Bilgisayar kontrollü Çoklu analiz için otoörnekleyiclerle uygun Otomatik kalibrasyon Otomatik sıvı transferi BOİ, Bulanıklık, renk gibi parametreler ile çok parametreli olarak tasarlanabilir. Load. Start. Done.

20 Load. Start. Done. PeCOD Sensörü Teknolojisinin odağı...

21 Load. Start. Done.

22 PeCOD Ürünler Laboratuvar Tip Analizörler Sadece Cihaz Otomatik (otoörnekleyici) (PeCOD AssayPlus, Multi-Parametre, PC- BOD/Titrate Duo) Hatta Bağlı (Near-Line) Portatif Saha Tipi Analizörler On-line Analizörler

23 PeCOD L100 Ön Atık (Çıkış W ) Şahit Çözelti (Giriş B ) Açma/Kapama Numune (Giriş A ) LCD Ekran Dokunmatik Tuş Takımı Load. Start. Done.

24 PeCOD L100 - Arka Pil (Opsiyonel) USB girişi Bilgisayar kontrolü ve otomasyon Güç Girişi Load. Start. Done.

25 Kullanım Tüm işlemler üzerinde bulunan dokunmatik ekrandan yapılabilir LabTerm yazılımı ile gelmektedir Opsiyonel olarak PeCOD PC- Titrate yazılımı ile uyumludur Böylelikle ; Otobaşlat tuşları, kolay kullanım Otomatik Kalibrasyonlar Hata Mesajları izeleme Sonuç veritabanı Raporlama Load. Start. Done.

26 Otomatik PeCOD MANTECH ürün grubunun yeni üyesi : PeCOD AssayPlus KOİ analizi bir otoörnekleyicinin eklenmesi ile tam otomatik yapılabilmekte ve diğer parametreler ile çoklu paramatre ölçen sistemine dönüşebilmektedir. PeCOD AssayPlus

27 Otomatik PeCOD PeCOD AssayPlus sisteminin tüm kontrol ve analiz fonsiyonları PC-Titrate yazılımı tarafından yapılmaktadır. Hazırlanan numuneler otoörnekleyiciye yerleştirildikten sonra dozajlama pompası ile gerekli olan elektrolit çözeltisi numunelere aktarılır. Karışıtıcı ile elektrolit ve numunenin tam olarak karışması sağlanır. Şahitler porgrama eklenir ve otomatik olarak çalıştırılır.

28 Otomatik PeCOD Numune analiz için otomatik olarak L100 cihazına pompalanır. Sonuçlar cihazın üzerinde görüntülenir ve raporlama için yazılıma aktarılır. Kalite Kontrol sonuçları bir süre izlenir ve aralık dışındakiler belirlenir. Otomatik KOİ kalibrasyonları analiz yapan teknik personel labotratuvara gelmeden tamamlanır. Hazır bekleme modu sayesinde sensör herzaman analiz için hazır tutulur Her analiz sonunda sensör yıkanır ve gün sonunda tüm oksitleyicilerin sistemden uzaklaştığından emin olmak için şahit numune doldurulur. Entegre sensör ömrü sayesinde sensör ömrü tespit edilir.

29 Otomatik PeCOD ph ile korumaya alınmış KOİ numunelerin ph sının ayarlanması. Yüksek KOİ numuneleri için otomatik seyreltme. Girişimlerin önlenmesi için Klor konsantrasyonu için iletkenlik ölçümü Diğer parametreler ile kombine olarak Multi Parametre Analiz sistemi

30 Otomatik PeCOD: PC-BOD/COD Duo

31 Otomatik PeCOD Near Line- Hattın Yanından PeCOD Assay Plus bir near line formatında (hattın yanından) kullanılabilir, arıtma tesisinden laboratuvara akan numuneler bir pompa ile sisteme gönderilerek KOİ izlemesi ve ph, iletkenlik, bulanıklık, renk gibi diğer parametrelerin analizi yapılır. Örnekleme belli zaman aralıklarında yapılabilir.

32 Otomatik PeCOD Near Line- Hattın Yanından Eğer numune içinde herhangi bir parametre belirlenen limitleri aşarsa, bir alarm üretilerek potansiyel tehlike için uyarı yapılır. Sistem otomatik olarak numuneyi toplar ve ileri analizlerin yapılması için ayrı bir kaba aktarır. Parametre limit değerini aşan parametre için gerekli tedbirlerin hemen alınabilmesi için uyarı notu oluşturulur

33 PeCOD Portatif Saha Tipi Laboratuvar tipteki cihaza pil paketi eklenerek portatif saha tipi olarak kullanılabilir.

34 Aksesuarlar L100 portatif PeCOD için aksesuarlar Pil Taşıma Çantası Portatif Lab Kit Load. Start. Done.

35 Sarf Elektrolit Kalibrant Sensör Elektrolit ve Kalibrant seçimi analiz yapacağınız KOİ aralığına göre yapılmalıdır Load. Start. Done.

36 KOİ aralıkları L100 dört farklı aralıkta KOİ analiz edebilir, kolay kullanım için renk kodludur 0-25 mg/l = Mavi mg/l = Yeşil mg/l = Sarı mg/l = Kırmızı Kalibrasyon çözeltileri ve elektrolitlerde aynı renk kodlarına sahiptirler Load. Start. Done.

37 Sensör değişimi Bakım Sensör ömrü tipik olarak 300 ile 500 analiz. Online analiz sistemlerinde daha uzun ömürlüdür. Kalibrasyon M değeri > 0.6 olmalıdır. Sensör is kolayca değiştirilebilir önceden ayarlanmış Sensör ilk kullanımında Yeni Sensör programı çalıştırılmalıdır. Load. Start. Done.

38 P100 Online Analizör P100 KOİ İzleme Sistemi iki üniteden oluşur ; 1. P100 analizör ve 2. P100 örnekleme sistemi Load. Start. Done.

39 P100 Online Analizör PeCOD Analizör Su geçirmez Gövde Ekran ve Tuş takımı USB Bağlantı Sıvı bağlantıları Seyreltme ve karıştırma Bloğu Load. Start. Done.

40 P100 Online Analizör Numune ve Geri yıkama Vanası Paslanmaz Çelik Kabin Örnek Hattı PLC Kalibrant Filtre ünitesi P100 Analizör Çözeltiler ; - Elektrolit - Su - Yıkama Suyu Load. Start. Done.

41 P100 Online Analizör Online İzleme, 4/20 ma çıkışı ile kontrol Otomatik düzenli kalibrasyon ve sistem yıkaması Her 15 dakikada bir örnekleme Programlanmış rutin bakım Ham atıksuların analizi Güç ( VAC), su ve basınçlı hava gerektirmektedir. Hava ve su örnekleme probunun geri yıkaması için kullanılmaktadır. Bu işlem otomatik olarak yapılmaktadır. Load. Start. Done.

42 Uygulamalar BOİ taraması Proses İzleme & Kontrol Çevresel izleme

43 BOİ Tarama PeCOD tarafından sağlanan gerçek zamanlı KOİ sonuçları ile sürekli organik yükü izlenerek yönetmelikte belirlenen zorunluklar sağlanmış olur. BOİ analizi için gerekli olan seyreltmelerde azalmalar sağlanır. PC-BOD/COD Duo sistemi PeCOD AssayPlus ile PC- BOD sisteminin birleştirilmesinden oluşur ve standart metodlara uygun BOİ analizi ve PeCOD teknolojisi kullanılarak otomatik KOİ analizi gerçekleştirilir.

44 BOİ Tarama İlk önce KOİ analiz edilir, elde edilen KOİ sonuçları ile tahmini BOİ değerleri rapor edilir. KOİ örneklerinin ardından, analiz yapan sorumlu tarafından numune taşıyıcısı ve prob değiştirilerek BOİ analizleri tamamlanır PC-BOD/COD sistemi KOİ ve BOİ analizlerinin yapılabileceği bir sistemden oluşur.

45 Proses İzleme & Kontrol : AAT Koruma ve Optimizasyonu Gerçek zamanlı KOİ analizi ile giriş suyunun arıtılması ve KOİ uzaklaştırılması ensasında havalandırma işlemini optimize ederek proses esnasında enerji tasarrufu sağlamaktadır. Ani oluşan kirlilik yükünün hızlı şekilde tespit edilerek AAT nin performansı arttıralabilir ve işletme maliyetleri azaltılır

46 COD / [mg/l O 2 ] Proses İzleme & Kontrol : AAT Koruma ve Optimizasyonu 600 Wastewater Treatment Plant Influent Stream 500 Online PeCOD COD Örnekleme Periyodu = 6 gün Örnekleme Sıklığı = 15 dak. İkinci safha giriş suyu Sample

47 COD ppm 1600 Proses İzleme & Kontrol : AAT Koruma ve Optimizasyonu dakika ölçüm sıklığı Ana arıtılmış çıkış suyu

48 26-Jan 27-Jan 28-Jan 29-Jan 30-Jan COD / [mg/l O 2 ] Proses İzleme & Kontrol : Üretim tesisi performans optimizasyonu Online PeCOD COD, Jan 2007 PeCOD COD 1-hour Avg COD Örnekleme periyodu = 24 saat Örnekleme Sıklığı = 15 dak. Analiz Süresi = 4 dak

49 ÖZET Dikromat metoduna göre daha düşük analiz maliyetleri Toksik ve tehlikeli kullanımının olmaması böylece atık bertaraf maliyetinin olmaması Daha doğru BOİ tahnimleri gerçekleştirerek BOİ maliyetlerinin azaltılması Gerçek zamanlı izleme sayesinde kirlenme kaynağının tespit edilerek önlemlerin alınmasına yardımcı Sahada anlık ölçümler için portatif kullanım AAT yüksek KOİ yükünün tesise girmeden tespit edilmesi AAT giren KOİ yükünün tespit edilerek tesisin çalışmasının optimize edilmesi ve enerji tasarrufunun sağlanması

50 Referanslar West Palm Beach Environmental Lab, New Zealand Prince Edward Island Soil Laboratory

51 Referanslar Municipal (Government) Laboratory Norway ALcontrol-Sweden Ville de Montreal Oslo Government Laboratory

52 Referanslar City of Toronto, Canada Region of Niagara

53 İletişim MANTECH INC 160 Southgate Guelph, Ontario, N1G 4P5 KANADA Tel.: EKOTON LTD.ŞTİ. AşağıÖveçler Mh sokak No :9 D: 4 Çankaya/ANKARA Tel : (312) Faks: (312) info@ekoton.com.tr

54

HACH LANGE. Evsel Atık Su Arıtma Tesisine Giriş Öncesi Endüstriyel Deşarjların İzlenmesi İSKİ Örneği HACH LANGE TÜRKİYE OFİSİ

HACH LANGE. Evsel Atık Su Arıtma Tesisine Giriş Öncesi Endüstriyel Deşarjların İzlenmesi İSKİ Örneği HACH LANGE TÜRKİYE OFİSİ HACH LANGE Evsel Atık Su Arıtma Tesisine Giriş Öncesi Endüstriyel Deşarjların İzlenmesi İSKİ Örneği HACH LANGE TÜRKİYE OFİSİ Metin BARAN Proje Müdürü 24 Eylül 2014 Hach Lange Dünya üzerinde birçok noktada

Detaylı

On-line Oksijen Tüketiminin Ölçülmesiyle Havalandırma Prosesinde Enerji Optimizasyonu

On-line Oksijen Tüketiminin Ölçülmesiyle Havalandırma Prosesinde Enerji Optimizasyonu On-line Oksijen Tüketiminin Ölçülmesiyle Havalandırma Prosesinde Enerji Optimizasyonu Speaker: Ercan Basaran, Uwe Späth LAR Process Analysers AG 1 Genel İçerik 1. Giriş 2. Proses optimizasyonu 3. İki optimizasyon

Detaylı

Kimyasal Oksijen İhtiyacı (KOİ) Chemical Oxygen Demand (COD)

Kimyasal Oksijen İhtiyacı (KOİ) Chemical Oxygen Demand (COD) Kimyasal Oksijen İhtiyacı (KOİ) Chemical Oxygen Demand (COD) A. METODUN KAYNAĞI: Standard Methods, 1989, 5220 D. B. METODUN ÖZETİ-UYGULANABİLİRLİĞİ VE GENEL BİLGİLER Kimyasal oksijen ihtiyacı (KOİ) sudaki

Detaylı

Hach Lange Berlin de üretim yapar & Avrupa merkezi Düsseldorf tadır

Hach Lange Berlin de üretim yapar & Avrupa merkezi Düsseldorf tadır 11.04.2012 Proses Analizörlü Arıtma Tesislerinde Enerji Optimizasyonu Olanakları ve Sınırları HACH LANGE TÜRKİYE OFİSİ Aytunç PINAR Satış Müdürü Hach Lange Berlin de üretim yapar & Avrupa merkezi Düsseldorf

Detaylı

Proses Analizörleri ile Atıksu Arıtma Tesislerinde Enerji Verimli Kontrol Örnek Uygulamaları /

Proses Analizörleri ile Atıksu Arıtma Tesislerinde Enerji Verimli Kontrol Örnek Uygulamaları / October 2, 2009_HACH LANGE United for Water Quality_page 1 HACH LANGE United for Water Quality Proses Analizörleri ile Atıksu Arıtma Tesislerinde Enerji Verimli Kontrol Örnek Uygulamaları / Beispiele von

Detaylı

Mobil Uygulamalar İçin Hidrokarbon Analiz Cihazı SmartFID

Mobil Uygulamalar İçin Hidrokarbon Analiz Cihazı SmartFID Mobil Uygulamalar İçin Hidrokarbon Analiz Cihazı SmartFID Otomatik işlemler için mikroişlemci odaklı 5,7 "LCD dokunmatik ekran ölçüm aralığı: 0-100.000 ppm / 0-160.000 mgc, ayarlanabilir otomatik ölçüm

Detaylı

KAYNAĞINDAN TÜKETİCİYE KADAR İÇME SUYU KALİTESİNİN GARANTİ ALTINA ALINMASI KAYNAK VE ŞEBEKE İZLEME ÇALIŞMALARI. 07 Ekim 2015

KAYNAĞINDAN TÜKETİCİYE KADAR İÇME SUYU KALİTESİNİN GARANTİ ALTINA ALINMASI KAYNAK VE ŞEBEKE İZLEME ÇALIŞMALARI. 07 Ekim 2015 KAYNAĞINDAN TÜKETİCİYE KADAR İÇME SUYU KALİTESİNİN GARANTİ ALTINA ALINMASI KAYNAK VE ŞEBEKE İZLEME ÇALIŞMALARI 07 Ekim 2015 Hach Dünya üzerinde birçok noktada üretim yapar, Avrupa merkezi Düsseldorf tadır.

Detaylı

10 KOİ: Her uygulama için en uygun ölçüm aralığı

10 KOİ: Her uygulama için en uygun ölçüm aralığı UYGULAMA RAPORU LABORATUVAR ANALİZİ FOTOMETRİ KOİ KÜVET TESTİ 10 KOİ: Her uygulama için en uygun ölçüm aralığı KOİ, atıksudaki organik kirleticilerin oksitlenebilirliği ve biyolojik ayrışabilirliği ile

Detaylı

Gaz kaçak dedektörleri

Gaz kaçak dedektörleri Gaz kaçak dedektörleri testo 317-2 testo 316-1 testo 316-2 testo gaz dedektörü testo 316-Ex CH4 C3H8 H2 Gaz kaçak testi Yıkıcı patlama ve yangınlar gaz borularında sızıntıya sebep olur. Ancak borulardaki

Detaylı

Erken Uyarı İçin On-line Toksisite İzleme Sistemi

Erken Uyarı İçin On-line Toksisite İzleme Sistemi Erken Uyarı İçin On-line Toksisite İzleme Sistemi Yüzey Suları, Atık Sular, ve İçme Sularının On-line Toksisitesinin İzlenmesi Su Kalitesinin geleneksel Kimyasal Analiz cihazları ile Toksisitesinin izlenmesi

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Deney Laboratuvarı Adresi : Yakut Mah. Mustafa Kemal Paşa Bulvarı No:186 Kocasinan 38090 KAYSERİ / TÜRKİYE Tel : 0 352 337 09 45 Faks : 0 352 337 09 32 E-Posta

Detaylı

Tesla Ölçü Kontrol Sistemleri ve Çevre Teknolojileri San. Tic. Ltd. Şti.

Tesla Ölçü Kontrol Sistemleri ve Çevre Teknolojileri San. Tic. Ltd. Şti. ph - ORP - İletkenlik Çözünmüş Oksijen - Bulanıklık Klor - Klordioksit - Ozon Amonyum - Nitrit - Nitrat ve THM Analizörleri İçme Suyu Parametreleri Atıksu Parametreleri Oil in Water Analizörleri Hava Kalitesi

Detaylı

T.C. KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İSU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ARITMA TESİSLERİ İŞLETME ZORLUKLARI VE SCADA SİSTEMİNİN EKONOMİK GETİRİLERİ

T.C. KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İSU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ARITMA TESİSLERİ İŞLETME ZORLUKLARI VE SCADA SİSTEMİNİN EKONOMİK GETİRİLERİ T.C. KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İSU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ARITMA TESİSLERİ İŞLETME ZORLUKLARI VE SCADA SİSTEMİNİN EKONOMİK GETİRİLERİ ALİ SAĞLIK İSU GENEL MÜDÜR YARDIMCISI EKİM 2015 2015 YILI İTİBARİYLE ATIKSU

Detaylı

ELEKTROKİMYASAL ÖLÇÜM SİSTEMLERİ

ELEKTROKİMYASAL ÖLÇÜM SİSTEMLERİ ELEKTROKİMYASAL ÖLÇÜM SİSTEMLERİ Ph, İletkenlik, Çözünmüş Oksijen, İyon Metreler www.forbi.com.tr AELAB KALEM TİPİ PH ve İLETKENLİK ÖLÇERLER AELAB dan yeni nesil kalem tipi ph, orp ve iletkenlik ölçerler

Detaylı

Kömür Analiz Cihazları, www.u-therm.com. Su ve Atık Su Analiz Cihazları, www.chemetrics.com. Genel Laboratuvar Cihazları, www.lab-kits.

Kömür Analiz Cihazları, www.u-therm.com. Su ve Atık Su Analiz Cihazları, www.chemetrics.com. Genel Laboratuvar Cihazları, www.lab-kits. Trio Teknik Cihazlar 2010 yılında laboratuvar cihazları satışı ve teknik destek konusunda 10 yıllık tecrübeye sahip bir ekip tarafından kurulmuştur. Sahip olduğu birikim ve müşteri odaklı çalışma ile hedefimiz

Detaylı

Öğretim Üyeleri İçin Ön Söz Öğrenciler İçin Ön Söz Teşekkürler Yazar Hakkında Çevirenler Çeviri Editöründen

Öğretim Üyeleri İçin Ön Söz Öğrenciler İçin Ön Söz Teşekkürler Yazar Hakkında Çevirenler Çeviri Editöründen Öğretim Üyeleri İçin Ön Söz Öğrenciler İçin Ön Söz Teşekkürler Yazar Hakkında Çevirenler Çeviri Editöründen ix xiii xv xvii xix xxi 1. Çevre Kimyasına Giriş 3 1.1. Çevre Kimyasına Genel Bakış ve Önemi

Detaylı

SCENTROID SM100. Bağımsız Çevre Koku Ölçüm Cihazı

SCENTROID SM100. Bağımsız Çevre Koku Ölçüm Cihazı SCENTROID SM100 Bağımsız Çevre Koku Ölçüm Cihazı 3YIL 27Șehir IDESCANADAdünyaçapındaendüstride enhızlıbüyüyenüreticidir. SCENTROID SM100 KİŞİSEL OLFAKTOMETRE Ortam Koku İzleme Ortamdaki kokuyu nasıl ölçebilirsiniz?

Detaylı

ÇEVRE MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ 0010020036 KODLU TEMEL ĠġLEMLER-1 LABORATUVAR DERSĠ DENEY FÖYÜ

ÇEVRE MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ 0010020036 KODLU TEMEL ĠġLEMLER-1 LABORATUVAR DERSĠ DENEY FÖYÜ DENEY NO: 5 HAVAANDIRMA ÇEVRE MÜHENDĠSĠĞĠ BÖÜMÜ Çevre Mühendisi atmosfer şartlarında suda çözünmüş oksijen ile yakından ilgilidir. Çözünmüş oksijen (Ç.O) su içinde çözünmüş halde bulunan oksijen konsantrasyonu

Detaylı

ÇERKEZKÖY ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ ENDÜSTRİYEL ATIKSU ARITMA TESİSİ

ÇERKEZKÖY ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ ENDÜSTRİYEL ATIKSU ARITMA TESİSİ ÇERKEZKÖY ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ ENDÜSTRİYEL ATIKSU ARITMA TESİSİ Bölgemiz I. Kısım Atıksu Arıtma Tesisi (yatırım bedeli 15 milyon $) 1995 yılında, II. Kısım Atıksu Arıtma Tesisi ( yatırım bedeli 8 milyon

Detaylı

ÖLÇÜM VE /VEYA ANALİZ İLE İLGİLİ; Kapsam Parametre Metot adı Metot Numarası

ÖLÇÜM VE /VEYA ANALİZ İLE İLGİLİ; Kapsam Parametre Metot adı Metot Numarası EK LİSTE-1/8 SO 2 Elektrokimyasal Hücre Metodu TS ISO 7935 Emisyon (1) CO CO 2 Elektrokimyasal Hücre Metodu İnfrared Metodu Elektrokimyasal Hücre Metodu İnfrared Metodu TS ISO 12039 TS ISO 12039 O 2 Elektrokimyasal

Detaylı

MILKANA SUPERIOR PLUS

MILKANA SUPERIOR PLUS MILKANA SUPERIOR PLUS inek ve koyun sütünde 6 parametreyi hızlı, hassas ve güvenilir bir şekilde ölçen Ultrasonik Süt Analiz cihazıdır. Ultra-sound teknolojisine dayalı olarak ölçüm yapan bu cihazda, ölçüm

Detaylı

Online teknik sayfa MCS100FT SEOS ÇÖZÜMLERI

Online teknik sayfa MCS100FT SEOS ÇÖZÜMLERI Online teknik sayfa MCS100FT A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T 15267 14181 certified certified Sipariş bilgileri Tip MCS100FT Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda

Detaylı

Atık Suda Kirlilik Yükü Tespiti İMES OSB Online Ölçüm Sistemi Uygulama Örneği. Direnç Özdemir Bölge Müdürü İnşaat Yük.Mühendisi

Atık Suda Kirlilik Yükü Tespiti İMES OSB Online Ölçüm Sistemi Uygulama Örneği. Direnç Özdemir Bölge Müdürü İnşaat Yük.Mühendisi Atık Suda Kirlilik Yükü Tespiti İMES OSB Online Ölçüm Sistemi Uygulama Örneği Direnç Özdemir Bölge Müdürü İnşaat Yük.Mühendisi 1 İMES OSB 2 Atık Sularda Fazla Kirlilik Yükünün Sahada Neden Olduğu Sorunlar

Detaylı

ph Ölçüm Grubu Portatif cihazlar Masa tipi cihazlar

ph Ölçüm Grubu Portatif cihazlar Masa tipi cihazlar ph Ölçüm Grubu Portatif cihazlar ph 3110 Set 2 eski modeli ph 315i ph 3110 Set 3 eski modeli ph 315i ph 3210 Set 2 eski modeli ph 330i ph 3210 Set 3 eski modeli ph 330i ph 3310 Set 2 eski modeli ph 330i

Detaylı

Emisyon Ölçümlerinin Planlanması, Bacalarda toz ve hız ölçümü

Emisyon Ölçümlerinin Planlanması, Bacalarda toz ve hız ölçümü Emisyon Ölçümlerinin Planlanması, Bacalarda toz ve hız ölçümü Prof.Dr.Abdurrahman BAYRAM Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Tınaztepe Yerleşkesi 35390 Buca-İzmir Tel:

Detaylı

Dijital manifold serisi: Soğutma sistemleri ve ısı pompalarındaki ölçümler için ideal! testo 550, 557 ve 570

Dijital manifold serisi: Soğutma sistemleri ve ısı pompalarındaki ölçümler için ideal! testo 550, 557 ve 570 Dijital manifold serisi: Soğutma sistemleri ve ısı pompalarındaki ölçümler için ideal! testo 550, 557 ve 570 testo 550, testo 557, testo 570 testo 550 testo 557 testo 570 Dijital manifold testo 550 - Soğutma

Detaylı

Yeni sensörler otomatik olarak tanınır. 2 sensöre kadar SC 100 Kontrol ünitesi.

Yeni sensörler otomatik olarak tanınır. 2 sensöre kadar SC 100 Kontrol ünitesi. Yeni sensörler otomatik olarak tanınır. 2 sensöre kadar SC 100 Kontrol ünitesi. Verimli sensörlerle birlikte proses masraflarının optimizasyonu SC 1000 Kontrol ünitesi aynı anda sekiz sensör ile birlikte

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI ÇED, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü ÇEVRE ÖLÇÜM VE ANALİZLERİ YETERLİK BELGESİ EK LİSTE-1/7

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI ÇED, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü ÇEVRE ÖLÇÜM VE ANALİZLERİ YETERLİK BELGESİ EK LİSTE-1/7 ÇED, İzin ve Denetim lüğü EK LİSTE-1/7 SU/ ATIK SU 1 ph Elektrometrik Metot TS 3263 ISO 10523 Çözünmüş Oksijen Azid Modifikasyon Metodu SM 4500-O C İletkenlik Elektrometrik Metot SM 2510 B Renk Spektrometrik

Detaylı

İnegöl OSB Müdürlüğü Atıksu Arıtma, Çamur Kurutma ve Kojenerasyon Tesisleri 6/3/2016 1

İnegöl OSB Müdürlüğü Atıksu Arıtma, Çamur Kurutma ve Kojenerasyon Tesisleri 6/3/2016 1 Atıksu Arıtma, Çamur Kurutma ve 6/3/2016 1 İnegöl İlçesinde Organize Sanayi Bölgesi Kurulması; Yüksek Planlama Kurulunun 19.12.1973 tarihli raporu ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 19.11.1973 tarihli

Detaylı

df[lc\ Ayarlanabilir polarite çevirici kullanan otomatik temizlenen elektrodlar

df[lc\ Ayarlanabilir polarite çevirici kullanan otomatik temizlenen elektrodlar Klor Jenaratörü 1 Tuzlu su klorlayıcı > Dezenfektan doğrudan TRi tuzlu su klorlayıcısı tarafından üretilmiştir > Siz uzakta olduğunuzda bile kusursuz su kalitesi > Basitleştirilmiş havuz bakımı > Havuzunuzun

Detaylı

T.C. KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İSU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ULUSLAR ARASI İSTANBUL AKILLI ŞEBEKELER KONGRESİ AKILLI ŞEBEKELERDE ÖRNEK UYGULAMALAR

T.C. KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İSU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ULUSLAR ARASI İSTANBUL AKILLI ŞEBEKELER KONGRESİ AKILLI ŞEBEKELERDE ÖRNEK UYGULAMALAR T.C. KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İSU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ULUSLAR ARASI İSTANBUL AKILLI ŞEBEKELER KONGRESİ AKILLI ŞEBEKELERDE ÖRNEK UYGULAMALAR ATIKSU SCADA SİSTEMİ KOCAELİ Murat SÖNMEZ SCADA ŞUBE MÜDÜRÜ

Detaylı

FİLTRASYON. Şekil 4.1. Bir kum filtresinin kesit görünümü 1 GENEL BİLGİ

FİLTRASYON. Şekil 4.1. Bir kum filtresinin kesit görünümü 1 GENEL BİLGİ FİLTRASYON 1 GENEL BİLGİ Filtrasyon adından da anlaşılacağı üzere filtre etmek anlamına gelir. Başka bir deyişle filtrasyon, bir akışkanın katı parçacıklar içerisinden geçirilerek bünyesindeki kirliklerin

Detaylı

EL300 ÇOK KANALLI SU KONTROL ÜNİTESİ TETHYS INSTRUMENTS 57, CHEMIN DU VIEUX CHÊNE, 38240 MEYLAN -FRANCE-

EL300 ÇOK KANALLI SU KONTROL ÜNİTESİ TETHYS INSTRUMENTS 57, CHEMIN DU VIEUX CHÊNE, 38240 MEYLAN -FRANCE- ÇOK KANALLI SU KONTROL ÜNİTESİ TETHYS INSTRUMENTS 57, CHEMIN DU VIEUX CHÊNE, 38240 MEYLAN -FRANCE- TEL : +33 4 76 41 86 39 - FAX : +33 4 76 41 92 27 MAIL : SALES@TETHYS-INSTRUMENTS.COM - WEB : WWW.TETHYS-INSTRUMENTS.COM

Detaylı

Portatif Ölçüm Cihazları ile Gaz Kirleticilerin Ölçümleri

Portatif Ölçüm Cihazları ile Gaz Kirleticilerin Ölçümleri Portatif Ölçüm Cihazları ile Gaz Kirleticilerin Ölçümleri Prof.Dr.Abdurrahman BAYRAM Dokuz Eylül Üniversitesi, Çevre Mühendisliği Bölümü Tınaztepe Yerleşkesi 35160 Buca-İzmir Tel: 0232 3017113 Faks: 0232

Detaylı

Her zaman yanınızda olan yeni laboratuvarınız. Spectroquant Move 100 taşınabilir kolorimetre

Her zaman yanınızda olan yeni laboratuvarınız. Spectroquant Move 100 taşınabilir kolorimetre Her zaman yanınızda olan yeni laboratuvarınız. taşınabilir kolorimetre Taşınabilir sonuçlar. Her zaman yanınızda. Her yerde doğru ve tutarlı analiz Sahada çalışırken hızlı ve güvenilir su analizleri için

Detaylı

Online teknik sayfa MCS100E HW SEOS ÇÖZÜMLERI

Online teknik sayfa MCS100E HW SEOS ÇÖZÜMLERI Online teknik sayfa MCS100E HW A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T 15267 14181 certified certified Sipariş bilgileri Tip MCS100E HW Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Deney Laboratuvarı Adresi : Yavuz Sultan Selim Cad. 118. Sokak No: 29 Dilovası 41455 KOCAELİ/TÜRKİYE Tel : 0 262 754 17 81 Faks : 0 262 754 19 84 E-Posta : EHSTurkey@sgs.com

Detaylı

Akıs. Basınç. Seviye. Sıcaklık. Analiz. Kontrol. Bass Instruments. The Fluid Control Expert

Akıs. Basınç. Seviye. Sıcaklık. Analiz. Kontrol. Bass Instruments. The Fluid Control Expert Akıs Basınç Seviye Sıcaklık Analiz Kontrol The Fluid Control Expert Akışkan Kontrol Uzmanı Hakkımızda Bass Ölçme Enstrümanları Ltd.Şti. Akışkanların ölçülmesi,izlenmesi ve kontrol edilmesi ile ilgili özel

Detaylı

Teknik Katalog [Gaz Ölçüm Cihazı]

Teknik Katalog [Gaz Ölçüm Cihazı] Teknik Katalog [Gaz Ölçüm Cihazı] [AQ-200] PCE Teknik Cihazlar Paz. Tic. Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah. Pehlivan Sok. No 6/C 34303 Küçükçekmece/ İstanbul Türkiye Mail: info@pce-cihazlari.com.tr Telefon:

Detaylı

BİLGİ İÇECEK ENDÜSTRİSİ LABORATUVAR ANALİZİ & PROSES ANALİZİ. En iyinin tadını çıkarın. HACH LANGE den ölçüm teknolojisi ve servis ile

BİLGİ İÇECEK ENDÜSTRİSİ LABORATUVAR ANALİZİ & PROSES ANALİZİ. En iyinin tadını çıkarın. HACH LANGE den ölçüm teknolojisi ve servis ile BİLGİ İÇECEK ENDÜSTRİSİ LABORATUVAR ANALİZİ & PROSES ANALİZİ İÇECEK ENDÜSTRİSİ En iyinin tadını çıkarın HACH LANGE den ölçüm teknolojisi ve servis ile Alkolsüz İÇECEK ENDÜSTRİSİ_BİRA, ALKOLSÜZ İÇECEKLER,

Detaylı

Belli dalga boylarındaki analizlerde kullanılır.

Belli dalga boylarındaki analizlerde kullanılır. LABORATUVAR PROFİLİ UV Lamba Belli dalga boylarındaki analizlerde kullanılır. LABORATUVAR PROFİLİ Mantolu Isıtıcı Damıtma balonu içerisindeki numunenin homojen ısıtılmasını sağlar. LABORATUVAR PROFİLİ

Detaylı

Kittiwake. Yağ Analiz Çözümleri. VibraTek Ltd Şti

Kittiwake. Yağ Analiz Çözümleri. VibraTek Ltd Şti Kittiwake Yağ Analiz Çözümleri Kittiwake yağ analiz çözümleri ile yerinde bakımda hızlı kararlar alın. Doğru aralıkta, dakikalar içerisinde laboratuvar seviyesinde yağ durumu sonuçları sağlar. Kittiwake

Detaylı

İZLEME VE SU BİLGİ SİSTEMİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI

İZLEME VE SU BİLGİ SİSTEMİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI İZLEME VE SU BİLGİ SİSTEMİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI İÇERİK GERÇEK ZAMANLI İZLEME GERÇEK ZAMANLI İZLEME İSTASYONLARININ KURULUM AŞAMALARI TÜRKİYE DEKİ MEVCUT DURUMU DÜNYA DAN ÖRNEKLER MERİÇ-ERGENE HAVZASINDA

Detaylı

Dräger Pac 5500 Tekli Gaz Algılama Cihazı

Dräger Pac 5500 Tekli Gaz Algılama Cihazı Dräger Pac 5500 Tekli Gaz Algılama Cihazı Uzun süreli görevler, onun uzmanlığı: tekli gaz cihazı Dräger Pac 5500'ün ömür sınırlaması yoktur ve karbon monoksit, hidrojen sülfür veya oksijenin hızlı ve doğru

Detaylı

Dijital manifold serisi: testo 550, 557 ve 570

Dijital manifold serisi: testo 550, 557 ve 570 01_08 5/31/11 2:45 PM Page 1 Gelecek için hazırız Tüm soğutma sistemleri ve ısı pompalarındaki ölçümleriniz için ideal! Dijital manifold serisi: testo 550, 557 ve 570 01_08 5/31/11 2:46 PM Page 2 Dijital

Detaylı

JUMO BlackLine Lf-GT / -EC /- GS elektrolitik 2 elektrodlu iletkenlik hücreleri

JUMO BlackLine Lf-GT / -EC /- GS elektrolitik 2 elektrodlu iletkenlik hücreleri Vorläufig V Sayfa 1/8 JUMO BlackLine Lf-GT / -EC /- GS elektrolitik 2 elektrodlu iletkenlik hücreleri Hücre sabitleri K=0.01-1.0? 202922 Serisi? Universal uygulama için, örneğin içme ve yüzey suyu gözetimi,

Detaylı

Elektroflokülasyon Elektrokoagülasyon tekniği 1940 yılından bu yana bilinen ve sanayide kullanılan bir teknolojidir.

Elektroflokülasyon Elektrokoagülasyon tekniği 1940 yılından bu yana bilinen ve sanayide kullanılan bir teknolojidir. ENVİ-CLEAN Sistemi Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliğinde belirlenen kriterlere göre tesis atık sularının en iyi şartlara getirildikten sonra alıcı ortama verilmesi gerekmektedir. Bu konuda ülkemiz de Avrupa

Detaylı

Toz Aktif Karbon Püskürtme İle Dioksin-Furan Giderimi

Toz Aktif Karbon Püskürtme İle Dioksin-Furan Giderimi Toz Aktif Karbon Püskürtme İle Dioksin-Furan Giderimi Sayfa 1 TÜRKTAY 19-20 Ekim 2016 Ankara Yakma Tesisi Dizayn Parametreleri Yakma Kapasite si 35.000 ton/yıl Isıl Değer Enerji kurulu güç 86 Gj/saat 5,2

Detaylı

Online teknik sayfa MCS100E CD SEOS ÇÖZÜMLERI

Online teknik sayfa MCS100E CD SEOS ÇÖZÜMLERI Online teknik sayfa MCS100E CD A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip MCS100E CD Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri

Detaylı

Online teknik sayfa MCS100FT-C SEOS ÇÖZÜMLERI

Online teknik sayfa MCS100FT-C SEOS ÇÖZÜMLERI Online teknik sayfa A B C D E F Ayrıntılı teknik bilgiler sistemi Sipariş bilgileri Tip Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri ve

Detaylı

S.S. YEŞİL DURU EVLERİ KOOPERATİFİ ATIKSU ARITMA TESİSİ PROJE RAPORU

S.S. YEŞİL DURU EVLERİ KOOPERATİFİ ATIKSU ARITMA TESİSİ PROJE RAPORU S.S. YEŞİL DURU EVLERİ KOOPERATİFİ ATIKSU ARITMA TESİSİ PROJE RAPORU 1 - PROSESİN TANITILMASI Tatil sitesinden kaynaklanacak evsel nitelikli atıksuları arıtacak olan, arıtma tesisi, biyolojik sistem (aktif

Detaylı

ÖLÇÜM VE /VEYA ANALİZ İLE İLGİLİ; Kapsam Parametre Metot adı Metot Numarası CO Elektrokimyasal Hücre Metodu TS ISO 12039

ÖLÇÜM VE /VEYA ANALİZ İLE İLGİLİ; Kapsam Parametre Metot adı Metot Numarası CO Elektrokimyasal Hücre Metodu TS ISO 12039 Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim lüğü EK LİSTE-1/13 CO Elektrokimyasal Hücre Metodu TS ISO 12039 EMİSYON 1 O 2 Tayini Elektrokimyasal Hücre Metodu TS ISO 12039 CO 2 Tayini Elektrokimyasal

Detaylı

Bu birikintilerin giderilmesi için uygun kimyasallarla membranlar zaman içinde yıkanarak tekrar eski verimine ulaştırılırlar.

Bu birikintilerin giderilmesi için uygun kimyasallarla membranlar zaman içinde yıkanarak tekrar eski verimine ulaştırılırlar. VIIPOL CKS MEMBRAN TEMİİZLEME PROSEDÜRÜ 1.Giriş : Ne kadar iyi bir ön arıtma yapılırsa yapılsın, çalışan bir ters ozmoz ( RO ) sisteminde zaman içinde hamsu içinde bulunan ve ön arıtmadan geçebilen kolloidler,

Detaylı

KİMYASAL OKSİJEN İHTİYACI (KOİ) ANALİZİ

KİMYASAL OKSİJEN İHTİYACI (KOİ) ANALİZİ ÇEVRE KİMYASI LABRATUVARI 1. GENEL BİLGİ KİMYASAL KSİJEN İHTİYACI (Kİ) ANALİZİ Kimyasal oksijen ihtiyacı (KI), evsel ve endüstriyel atık suların organik kirlilik derecesini belirlemede kullanılan önemli

Detaylı

ÜRÜN RESMİ SİP. NO. ÜRÜN ADI ve ÖZELLİĞİ ARALIK

ÜRÜN RESMİ SİP. NO. ÜRÜN ADI ve ÖZELLİĞİ ARALIK ÜRÜN RESMİ SİP. NO. ÜRÜN ADI ve ÖZELLİĞİ ARALIK KALEM TİPİ ph METRE; OTOMATİK KALİBRASYON, TUTMA FONKSİYONU, OTOMATİK SICAKLIK TELAFİSİ (ATC), DEĞİŞTİRİLEBİLİR ELEKTROT, OTO-KAPANMA, SU GEÇİRMEZ ÖZELLİK

Detaylı

MÜŞTERİ BİLGİLENDİRME REHBERİ FORMU MÜŞTERİ BİLGİLENDİRME REHBERİ ÇEVRE KORUMA KONTROL LABORATUVARI ANTALYA

MÜŞTERİ BİLGİLENDİRME REHBERİ FORMU MÜŞTERİ BİLGİLENDİRME REHBERİ ÇEVRE KORUMA KONTROL LABORATUVARI ANTALYA ASAT MÜŞTERİ BİLGİLENDİRME REHBERİ ÇEVRE KORUMA KONTROL LABORATUVARI ANTALYA AS.PR.39.02FR03/rev01/19.01.2015 Sayfa 1 / 7 NUMUNE KABUL KRİTERLERİ 1. Kabul Saatleri 08:00 12:30 ile 13:3016:00 arasındadır.

Detaylı

Biyogaz Analizörleri. Ürün Tanıtımı. MRU 30 yılı aşkın yenilikçi gaz analiz teknolojisi

Biyogaz Analizörleri. Ürün Tanıtımı. MRU 30 yılı aşkın yenilikçi gaz analiz teknolojisi MRU 30 yılı aşkın yenilikçi gaz analiz teknolojisi Biyogaz Analizörleri Biyogaz, Çöp gazı, Biyometan, Kömür yatağı gazı ve CHP motor gazları için Ürün Tanıtımı MRU Biyogaz analizörleri Biyogaz, Çöp gazı,

Detaylı

Online teknik sayfa VICOTEC320 TÜNEL SENSÖRLERI

Online teknik sayfa VICOTEC320 TÜNEL SENSÖRLERI Online teknik sayfa VICOTEC320 VICOTEC320 A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip VICOTEC320 Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak

Detaylı

Analitik Cihazlar. Çoklu Parametre Ölçüm Cihazları. ProLab Serisi Çoklu Parametre Ölçerler. ProLab Serisi Çoklu Parametre Ölçerler

Analitik Cihazlar. Çoklu Parametre Ölçüm Cihazları. ProLab Serisi Çoklu Parametre Ölçerler. ProLab Serisi Çoklu Parametre Ölçerler ProLab Serisi Çoklu Parametre Ölçerler ProLab 1000 ile ph, mv, iyon (ISE) ve sıcaklık ölçümleri yapılabilir. ProLab 2000 ile ph, mv, iyon (ISE), iletkenlik, çözünmüş oksijen ve sıcaklık ölçümleri yapılabilir.

Detaylı

Su Saflaştırma Sistemleri. Saf su cihazları Ultra saf su cihazları Saf ve Ultra Saf su yedek parçaları

Su Saflaştırma Sistemleri. Saf su cihazları Ultra saf su cihazları Saf ve Ultra Saf su yedek parçaları Su Saflaştırma Sistemleri Saf su cihazları Ultra saf su cihazları Saf ve Ultra Saf su yedek parçaları ULTRA SAF SU CİHAZI Opsiyonel Su Tankı Temel Aydınlatmalı geniş LCD ekran Gerçek zamanlı giriş suyu

Detaylı

Endüstriyel Su Arıtımına Uyarlanmış Çözümler

Endüstriyel Su Arıtımına Uyarlanmış Çözümler Endüstriyel Su Arıtımına Uyarlanmış Çözümler Michael Lyko Tarihçe Geleneği Olan Bir Partner 1 1 Tarihçe Geleneği Olan Bir Partner Wiesbaden da tam otomatik SPIRA-CEL spiral sarım üretim hattının işletmeye

Detaylı

Fosfat HR T 1-80 mg/l P Vanadomolybdate

Fosfat HR T 1-80 mg/l P Vanadomolybdate Fosfat HR T 1-80 mg/l P Vanadomolybdate 321 Enstrümana özel bilgi Test, aşağıdaki cihazlarda gerçekleştirilebilir. Ek olarak, gerekli küvet ve fotometrenin emilim aralığı belirtilmiştir. Instrument Type

Detaylı

P-B / QAL Çevre Laboratuvarı Grubu. 01.03.2012, Mercedes-Benz Türk Werk Istanbul

P-B / QAL Çevre Laboratuvarı Grubu. 01.03.2012, Mercedes-Benz Türk Werk Istanbul P-B / QAL Çevre Laboratuvarı Grubu 01.03.2012, Mercedes-Benz Türk Werk Istanbul Çevre Laboratuvarı İçindekiler Atık Su Analizleri 1. ph Ölçümü 2. Mikrodalga ile Parçalama 3. Askıda Katı Madde Tayini 4.

Detaylı

KLOR (Cl2) ANALİZ YÖNTEMİ

KLOR (Cl2) ANALİZ YÖNTEMİ S a y f a 1 KLOR (Cl2) ANALİZ YÖNTEMİ YÖNTEMİN ESASI VE PRENSİBİ Klor, ph 8 de veya daha düşük bir ph da potasyum iyodür çözeltisinden iyotu serbest bırakacaktır. Serbest iyot, indikatör olarak nişasta

Detaylı

Elçin GÜNEŞ, Ezgi AYDOĞAR

Elçin GÜNEŞ, Ezgi AYDOĞAR Elçin GÜNEŞ, Ezgi AYDOĞAR AMAÇ Çorlu katı atık depolama sahası sızıntı sularının ön arıtma alternatifi olarak koagülasyon-flokülasyon yöntemi ile arıtılabilirliğinin değerlendirilmesi Arıtma alternatifleri

Detaylı

Enerji, Isı ve Buhar Üretimine Yönelik Eksiksiz Su Analizi Çözümleri

Enerji, Isı ve Buhar Üretimine Yönelik Eksiksiz Su Analizi Çözümleri Enerji, Isı ve Buhar Üretimine Yönelik Eksiksiz Su Analizi Çözümleri Online Enerji Beslemesi Sağlayın Ekipmanları Koruyun Zaman ve Maliyet Tasarrufu Elde Edin 2 Su Arıtma Buhar Döngüsü Soğutma Suyu Enerji

Detaylı

Klima ve havalandırma sistemleri için ölçüm cihazı

Klima ve havalandırma sistemleri için ölçüm cihazı Klima ve havalandırma sistemleri için ölçüm cihazı testo 445 klima ve havalandırma sistemleri için servis cihazı Çok noktadan ve zamana göre ortalama hesaplama Hava debisini gösterme Her ölçüm yeri için

Detaylı

ÖLÇÜM VE /VEYA ANALİZ İLE İLGİLİ;

ÖLÇÜM VE /VEYA ANALİZ İLE İLGİLİ; NUMUNE ALMA T.C. Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim lüğü EK LİSTE-1/5 SU, ATIK SU 1 ph Elektrokimyasal Metot TS 3263 ISO 10523 İletkenlik Elektriksel İletkenlik Tayini TS 9748 EN 27888 Çözünmüş

Detaylı

Dräger Pac 5500 Tekli Gaz Algılama Cihazı

Dräger Pac 5500 Tekli Gaz Algılama Cihazı Dräger Pac 5500 Tekli Gaz Algılama Cihazı Uzun süreli görevler, onun uzmanlığı: tekli gaz cihazı Dräger Pac 5500'ün ömür sınırlaması yoktur ve karbon monoksit, hidrojen sülfür veya oksijenin hızlı ve doğru

Detaylı

ÇÖZÜNMÜŞ OKSİJEN TAYİNİ

ÇÖZÜNMÜŞ OKSİJEN TAYİNİ ÇEVRE KİMYASI LABORATUVARI ÇÖZÜNMÜŞ OKSİJEN TAYİNİ 1. GENEL BİLGİLER Doğal sular ve atıksulardaki çözünmüş oksijen (ÇO) seviyeleri su ortamındaki fiziksel, kimyasal ve biyokimyasal aktivitelere bağımlıdır.

Detaylı

SU ARITMA TESİSLERİNDE HAVALANDIRMA

SU ARITMA TESİSLERİNDE HAVALANDIRMA YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ SU ARITMA TESİSLERİNDE HAVALANDIRMA Dr. Tamer COŞKUN 13 Mart 2012 Havalandırma Gerekli gazları suya kazandırmak (gaz halinden çözünmüş forma dönüştürmek)

Detaylı

Element Analizi Sıvı Kimyası Partikül Sayımı Viskozite. MicroLab YAĞ ANALİZ SİSTEMİ. Metodoloji ASTM D7417

Element Analizi Sıvı Kimyası Partikül Sayımı Viskozite. MicroLab YAĞ ANALİZ SİSTEMİ. Metodoloji ASTM D7417 Element Analizi Sıvı Kimyası Partikül Sayımı Viskozite YAĞ ANALİZ SİSTEMİ Metodoloji ASTM D7417 OTOMATİK YAĞ ANALİZ SİSTEMİ KAPSAMLI ve YERİNDE YAĞ ANALİZİ Yağın ne zaman değişmesi gerektiği Yıpranmanın

Detaylı

WLAN üzerinden veri aktarımı. Sınır değeri aşımında alarm verme. testo Saveris 2-T1 ve -T2 DIN EN 12830 normuna uyumlu

WLAN üzerinden veri aktarımı. Sınır değeri aşımında alarm verme. testo Saveris 2-T1 ve -T2 DIN EN 12830 normuna uyumlu Kablosuz veri izleme ve kayıt sistemi Saveris 2 yeni nesil sıcaklık ve nem denetimi WLAN üzerinden veri aktarımı C Her yerde, her cihazda tüm ölçüm verileri mevcut Sınır değeri aşımında alarm verme %rh

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI ÇED, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü ÇEVRE ÖLÇÜM VE ANALİZLERİ YETERLİK BELGESİ EK LİSTE 1 / 5

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI ÇED, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü ÇEVRE ÖLÇÜM VE ANALİZLERİ YETERLİK BELGESİ EK LİSTE 1 / 5 ÇED, İzin ve Denetim lüğü EK LİSTE 1 / 5 Atık Su Metaller ( Alüminyum, Bakır, Çinko, Demir, Kadmiyum, Krom, Kurşun, Nikel, Sodyum ) ICP-OES Metodu TS EN ISO 11885 Amonyak/ Amonyak Azotu; Amonyum/ Amonyum

Detaylı

sektörün en iyileriyle hep yanınızda...

sektörün en iyileriyle hep yanınızda... sektörün en iyileriyle hep yanınızda... FİLTRASYON SİSTEMLERİ YUMUŞATMA SiSTEMLERi Yüzey borulamalı Multi Yüzey borulamalı Media Filtreler, 20 m 3 / Aktif Karbon filtreler saat ve üzeri kapasitelerde,

Detaylı

We measure it. testo 835 Isıtma-soğutma ve endüstri sektörleri için hızlı, güvenilir infrared ölçüm cihazı. www.testo.com.tr

We measure it. testo 835 Isıtma-soğutma ve endüstri sektörleri için hızlı, güvenilir infrared ölçüm cihazı. www.testo.com.tr İnfrared termometre testo 835 Isıtma-soğutma ve endüstri sektörleri için hızlı, güvenilir infrared ölçüm cihazı Yüksek sıcaklıklarda da güvenilir ve doğru ölçümler 4-nokta lazer işaretleme özelliği ile

Detaylı

YETERLİLİK KATILIM Z SKOR SONUÇLARI

YETERLİLİK KATILIM Z SKOR SONUÇLARI Sayfa No: 1/7 YETERLİLİK DENEYLERİ VE KARŞILAŞTIRMA ÖLÇÜMLERİ KATILIM LİSTESİ ve SONUÇLARI 2015-2018 LABORATUVARIN ADI : LABORATUVAR VE ARAŞTIRMA HİZMETLERİ SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. Kapsama İlişkin Bilgiler

Detaylı

TANIMI Aktif karbon çok gelişmiş bir gözenek yapısına ve çok büyük iç yüzey alanına sahip karbonlaşmış bir malzemedir.

TANIMI Aktif karbon çok gelişmiş bir gözenek yapısına ve çok büyük iç yüzey alanına sahip karbonlaşmış bir malzemedir. AKTİF KARBON NEDİR? TANIMI Aktif karbon çok gelişmiş bir gözenek yapısına ve çok büyük iç yüzey alanına sahip karbonlaşmış bir malzemedir. Bu nitelikler aktif karbona çok güçlü adsorpsiyon özellikleri

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki. (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki. (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki. (Sayfa 1/6) Deney Laboratuvarı Adresi : Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Binası 11. Cad. B Blok 10100 BALIKESİR/TÜRKİYE Tel : 02662219529 Faks : 02262219530 E-Posta : bcm_cevmer@hotmail.com

Detaylı

KAYSERİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ ATIKSU ARITMA TESİSİ

KAYSERİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ ATIKSU ARITMA TESİSİ KAYSERİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ ATIKSU ARITMA TESİSİ Yakup GÜLTEKİN Çevre Yönetim Müdürü 26.05.2016 Hidrolik Kapasite Debi Günlük Ort. m 3 /gün Saatlik Ort. m 3 /h Minimum Kuru Hava m 3 /h Maksimum Kuru

Detaylı

A SERİSİ TERS OZMOZ CİHAZLARI

A SERİSİ TERS OZMOZ CİHAZLARI A SERİSİ TERS OZMOZ CİHAZLARI STANDART ÖZELLİKLER Membran kılıfları FRP veya Paslanmaz çelik TFC Spiral sarım membranlar 2,5 ve 4 çap SS304 kalite paslanmaz çelik dikey santrifüj yüksek basınç pompası

Detaylı

Online teknik sayfa MCS100E HW-C SEOS ÇÖZÜMLERI

Online teknik sayfa MCS100E HW-C SEOS ÇÖZÜMLERI Online teknik sayfa A B C D E F Ayrıntılı teknik bilgiler Sistem Sipariş bilgileri Tip Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri ve spesifikasyonları

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Deney Laboratuvarı Adresi : Karaman Mah. Atıksu Arıtma Tesisi İdari Binası Adapazarı 54290 SAKARYA/TÜRKİYE Tel : 0 264 221 12 23 Faks : 0 264 277 54 29 E-Posta

Detaylı

İÇİNDEKİLER 1.1. ATIKSU ARITMA TESİSLERİNİN PLANLAMA VE PROJELENDİRME ESASLARI

İÇİNDEKİLER 1.1. ATIKSU ARITMA TESİSLERİNİN PLANLAMA VE PROJELENDİRME ESASLARI İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1. GİRİŞ 1.1. ATIKSU ARITMA TESİSLERİNİN PLANLAMA VE PROJELENDİRME ESASLARI 1.1.1. Genel 1.1.2. Atıksu Arıtma Tesislerinin Tasarım Süreci 1.1.3. Tasarım İçin Girdi (Başlangıç)

Detaylı

MEMM4043 metallerin yeniden kazanımı

MEMM4043 metallerin yeniden kazanımı metallerin yeniden kazanımı Endüstriyel Atık Sulardan Metal Geri Kazanım Yöntemleri 2016-2017 güz yy. Prof. Dr. Gökhan Orhan MF212 Atıksularda Ağır Metal Konsantrasyonu Mekanik Temizleme Kimyasal Temizleme

Detaylı

Dräger EM200-e Dizel Egzoz Ölçümü

Dräger EM200-e Dizel Egzoz Ölçümü Dräger EM200-e Dizel Egzoz Ölçümü Dräger EM200-E, dahili örnek alma pompasına sahip bir elektronik çoklu gaz algılama cihazıdır. Dizel motorların seyreltilmemiş egzoz gazlarındaki CO ve NOx içeriğini hassas

Detaylı

MÜŞTERİ BİLGİLENDİRME REHBERİ

MÜŞTERİ BİLGİLENDİRME REHBERİ MÜŞTERİ BİLGİLENDİRME REHBERİ ÇEVRE ANALİZ LABORATUVARI İZMİR P.02-FR.04/rev00/31.07.2017 Sayfa 1 / 7 NUMUNE KABUL KRİTERLERİ 1. Kabul Saatleri 08:00 12:00 ile 13:00-16:00 arasındadır. Cumartesi ve Pazar

Detaylı

Kalibrasyon Gazı ve Aksesuarları Kalibrasyon ve Bump Testi

Kalibrasyon Gazı ve Aksesuarları Kalibrasyon ve Bump Testi Kalibrasyon Gazı ve Aksesuarları Kalibrasyon ve Bump Testi Ekipmanın kalibrasyonu, ekipmanın güvenle çalıştırılmasını ve işlevselliğini sağlayacak, aynı zamanda da ilgili yasa ve yönetmelik hükümlerini

Detaylı

Precisa prepash 340 Serisi 3 kat daha verimli

Precisa prepash 340 Serisi 3 kat daha verimli NEM ANALİZİ VE KÜL TAYİN SİSTEMLERİ Precisa prepash 340 Serisi 3 kat daha verimli 3 yeni prepash 340 serisi modli yüksek kalitede termogravimetrik analiz sunar ve önemli özellikleri benzersiz bir kombine

Detaylı

1.1 Su Kirliliği Su Kirliliğinin Kaynakları 1.2 Atıksu Türleri 1.3 Atıksu Karakteristikleri 1.4 Atıksu Arıtımı Arıtma Seviyeleri

1.1 Su Kirliliği Su Kirliliğinin Kaynakları 1.2 Atıksu Türleri 1.3 Atıksu Karakteristikleri 1.4 Atıksu Arıtımı Arıtma Seviyeleri 1. GİRİŞ 1.1 Su Kirliliği Su Kirliliğinin Kaynakları 1.2 Atıksu Türleri 1.3 Atıksu Karakteristikleri 1.4 Atıksu Arıtımı Arıtma Seviyeleri 1-1 1.1 Su Kirliliği Su Kirliliğinin Kaynakları (I) Su Kirliliği

Detaylı

AyDo Süper İyonize Su (SIW) Teknolojisi ile. Rehabilite Sistemleri

AyDo Süper İyonize Su (SIW) Teknolojisi ile. Rehabilite Sistemleri AyDo Süper İyonize Su (SIW) Teknolojisi ile Kirletilmiş Suları Rehabilite Sistemleri AyDo Süper İyonize Su Teknolojisi www.ayhandoyuk.com.tr Nisan 2015 www.ayhandoyuk.name www.aydowater.com.tr www.aydosu.com

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/8) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/8) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/8) Deney Laboratuvarı Adresi : Fatih Caddesi No:29 D:401-402 Çamdibi Bornova 35350 İZMİR/TÜRKİYE Tel : 0232 4620881 Faks : 0232 4620883 E-Posta : info@ekosferlab.com.tr

Detaylı

Vaka Çalışması MBR ve MBBR Proses lerinde Seramik Membran Uygulamaları

Vaka Çalışması MBR ve MBBR Proses lerinde Seramik Membran Uygulamaları Vaka Çalışması MBR ve MBBR Proses lerinde Seramik Membran Uygulamaları AKIN KAPLAN Teknik Debi Mühendislik İnşaat ve Ticaret Ltd. Şti. Dr. MARTIN KASCHEK ItN Nanovation A.G Giriş Su kaynaklarının korunması

Detaylı

ZEKERİYAKÖY ARIKÖY SİTESİ

ZEKERİYAKÖY ARIKÖY SİTESİ ZEKERİYAKÖY ARIKÖY SİTESİ EVSEL ATIKSU ARITMA TESİSİ TEKNİK ŞARTNAMESİ HAZİRAN - 2014 1. TEKNİK HUSUSLAR : Proje yapımında 2014/07 Sayılı ve 04/03/2014 tarihli Atıksu Antma /Derin Deniz Desarjı Tesisi

Detaylı

ATIKSU ARITMA SİSTEMLERİ

ATIKSU ARITMA SİSTEMLERİ MAKİNA-İNŞAAT-ÇEVRE SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ. ATIKSU ARITMA SİSTEMLERİ Gaziteknik-Waterline Atıksu Arıtma sistemleri evsel ve endüstriyel atıksuların arıtılmasında kullanılmak üzere prosese göre projelendirilmektedir.

Detaylı

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ MÜDÜRLÜĞÜ 2016 YILI BİRİM FİYAT LİSTESİ

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ MÜDÜRLÜĞÜ 2016 YILI BİRİM FİYAT LİSTESİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ MÜDÜRLÜĞÜ FİYAT LİSTESİ SR. NO. GELİR KOD NO. HİZMETİN ADI ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ İZİN VE DENETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÇED RAPORU FORMAT BEDELİ

Detaylı

Dräger Pac 3500 Tekli Gaz Algılama Cihazı

Dräger Pac 3500 Tekli Gaz Algılama Cihazı Dräger Pac 3500 Tekli Gaz Algılama Cihazı Hızlı, güvenilir, doğru ve 2 yıla kadar bakım gerektirmez: Dräger Pac 3500, karbon monoksit, hidrojen sülfür veya oksijenin endüstriyel kişisel izlenmesi için

Detaylı

EK 1 TABLO 1 ZEHİRLİLİK SEYRELME FAKTÖRÜ (ZSF) TAYİNİ

EK 1 TABLO 1 ZEHİRLİLİK SEYRELME FAKTÖRÜ (ZSF) TAYİNİ EK 1 TABLO 1 ZEHİRLİLİK SEYRELME FAKTÖRÜ (ZSF) TAYİNİ Atıksu muhtevası, balığın yüzgeçlerine yapışarak solunum epitellerinin şişmesine ve parçalanmasına neden olur ve bu şekilde balıklara zarar verir.

Detaylı

Kömür Analiz Cihazları, www.u-therm.com. Su ve Atık Su Analiz Cihazları, www.chemetrics.com. Genel Laboratuvar Cihazları, www.lab-kits.

Kömür Analiz Cihazları, www.u-therm.com. Su ve Atık Su Analiz Cihazları, www.chemetrics.com. Genel Laboratuvar Cihazları, www.lab-kits. Trio Teknik Cihazlar 2010 yılında laboratuvar cihazları satışı ve teknik destek konusunda 10 yıllık tecrübeye sahip bir ekip tarafından kurulmuştur. Sahip olduğu birikim ve müşteri odaklı çalışma ile hedefimiz

Detaylı

ATIKSULARDA FENOLLERİN ANALİZ YÖNTEMİ

ATIKSULARDA FENOLLERİN ANALİZ YÖNTEMİ ATIKSULARDA FENOLLERİN ANALİZ YÖNTEMİ YÖNTEM YÖNTEMİN ESASI VE PRENSİBİ Fenolik maddeler uçucu özellik göstermeyen safsızlıklardan distilasyon işlemiyle ayrılır ve ph 7.9 ± 0.1 de potasyum ferriksiyanür

Detaylı