NANO REHBERİ. * Shield Tank. * Armor Tank. * Speed Tank

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "NANO REHBERİ. * Shield Tank. * Armor Tank. * Speed Tank"

Transkript

1 NANO REHBERİ Bu rehberin amacı, sıkça duyduğunuz Nano gemi fitlerini anlatmak ve uygulaması konusunda bilgi vermektir. Nano terimi yüksek hız ve vuruş gücünü temsil eder ve shield tank'tır. Eve Online da 3 çeşit "Tanklama" yöntemi bulunur. Bunlar ; * Shield Tank * Armor Tank * Speed Tank Bizim konumuz olan ise "Speed Tank"dır. Nano gemiler NPC amaçlı değildir, PVP amaçlıdır. Nano konusunda oyuncular arasında yanlış bir anlaşılma var o da "Gemi hızlı ise Nano'dur" bu yanlış bir düşünce geminin sadece hızlı olması yetmez aynı zamanda yüksek vuruş gücüne de sahip olması gerekmektedir. Fakat yüksek hızlarda dönerken geminizin saldıracağınız düşmanı vurma ihtimalide azalmaktadır. Bunun nedeni "Tracking Speed" yani silahlarınızın vuracağı düşmanı takip hız'ı. Dolayısıyla geminize vuruş gücü en yüksek silahı değil "Tracking Speed" i en yüksek silahı takmanız daha mantıklı olacaktır. Çünkü, her nekadar EFT yada silah açıklamasından baktığınızda Örnek : "DPS : 500 " yazsa bile yüksek hızlarda dönerken bu rakam "100" veya tamamiyle ıskalama olarak karşınıza çıkıyor.tracking Speed'i "0,12" den büyük olan silahlar yüksek hızlarda kendi boyutunda ve üzerindeki gemileri rahatlıkla vurabilirler. Bu konuyu gemilerin "Fitting" kısımında detaylandırarak anlatacağım. Hız ve Vuruş gücü avantajının yanında tabiki birde defans dezavantajı söz konusu. Nano gemiler mevcut fit slotlarını (Low-Medium-High) vuruş ve hız modüllerine harcadığından defansif anlamda zayıftırlar (Minmatar T2 gemileri hariç). Bu faktörü göz onünde bulundurarak düşmanlarınızı çok dikkatli seçmelisiniz, özellikle hızınızı yavaşlatma yeteneğine sahip gemilerden ve kapasitör'ünüzü yok edecek gemilerden uzuak vurmalısınız, çünkü yavaşlarsanız balon gibi patlarsınız. Bu konya çok dikkat edin. Her gemi duruma göre "Nano Tank" olabilir, bu gideceğiniz Operasyona/Roam'a göre değişir, fakat genel olarak Nano olacak bir gemiden "4" adet Medium Slot'u olması istenir. Normalde armor tank olan gemiler aslında en iyi nano gemilerdir. Bunun nedenide bolcana Low slotlarının olmasıdır. Burda önemli olan düşmanı hızlı ve çabuk bir şekilde yok etmektir, yani oturup uzun uzadıya göğüs göğüs'e çarpışma yapılamaz, çünkü zaman hasar bakımından sizin aleyhinize işliyor (Defensınız düşük olduğu için).

2 GALLENTE - INCURSUS - TACKLER FRIGATE Incursus, T1 frigate olmasına ragmen görevi olan yakalama işini yapabilecek kapasitededir. Her tackler gemide olduğu gibi defans ikinci plandadır. Ben gemiye rig taktım, o riglerin fiyatı 300 bin ISK civarında yani para olarak kimseyi sarsmaz tavsiyem oyuna yeni başlamış bir Gallente pilotuysanız rahatlıkla kullanabileceğiniz bir gemi. Isterseniz tüm modülleri "Named" yada "T1" takabilirsiniz.

3 GALLENTE - FEDERATION NAVY COMET - TACKLER Federation Navy Comet Gallente ırk'ı olupta sahip olabileceğiniz en iyi T1 Faction Tackler gemisidir. Geminin Low slotları hız arttırıcı modülllere ayrılmıştır. Orta slotları standart hız ve yakalama modüllerine sahiptir. High-Slot daki Nosferatu hem defansif hemde ofansif anlamda size capacitor desteği sağlayacaktır. Rig Slotlarında bir adet hiz arttırıcı, iki adette kitlenme süresini kısaltıcı rig takılıdır. Bu rigler sayesinde oyundaki tüm gemilere 1 saniyenin altında kitlenebilirsiniz. Kısacası tuş'a batığınız anda kitlenmiş olacaksınız. Orbit mesafenizi m olarak ayarlarsanız WEB mesafesini korumuş olursunuz. Bunların yanı sıra 3 adet small drone kullanması onu kendi boyutundaki gemiler için çok tehlikeli bir gemi yapıyor.

4 GALLENTE - VEXOR - NANO CRUISER (DRONE BOT)

5 GALLENTE - ARAZU - NANO RECON SHIP

6 Arazu Eve'deki en uzun menzilli Distrupter/Scrambler mesafesine sahiptir. Geminin bu özelliği onu her Gang/Roam/Fleet de istenen gemi haline getirmiştir. Gemi aslen Gallente olmasına rağmen bol miktardaki Medium Slot'u onu ideal bir Nano gemi haline getirir. Nano olması tabiki bazı şeylerden de feragat etmek manasına geliyor. Bunlardan ilk'i normalde armor tank iken Medium slot'un çoğunu "Distrupter+Scrambler" lara harcarken bu sefer defansif modülleride eklemek zorunda kalıyorsunuz dolayısıyla EW yeteneğinizi 2 modül ile sınırlamak zorunda kalıyorsunuz. İkinci konu ise normalde armor tank iken "Sensor Booster" modülleri ile kitlenme sürenizi çok düşürebiliyordunuz fakat onun yerini defansif modüller aldığından kitlenme sürenizde haliylen uzamış oluyor. Peki diyeceksinizki bunları verirken ne kazanıyoruz. Birçok modülden feragat ederken; "Hız ve Yüksek Manevra Kabiliyeti Kazanıyorsunuz". Bu öğeler Nano Gang ve Nano Fleet'ler çok önemlidir. Çünkü geminizi armor tank olarak fitlerseniz büyük ihtimal savaş sırasında grubunuzun "Yüksek Hızla Align" olmuş olduğu pozisyondan geride kalmış olacaksınız. Bu durumu iki türlü dramatize edebiliriz. a - Saldıran Nano Fleet sizinkisi ise siz göreviniz olan tutuculuk işini gruptan geri kaldığınız için yapamayacaksınız. b - Savunan taraf sizinki ise Nano Fleet düşmanı arkasına takmış belirli bir noktaya align olurken siz armor tank olduğunuzdan geri sıralara düşeceksiniz. Bu durumda da düşmanın Overview listesinde en yakındakilerden birisi olacaksınız ve kaçınılmaz olarakta Primary hedef siz olacaksınız. Bu düşük Shield HP si ile logistic gemilerin sizi kurtarması pek mümkün değil, logistic mesafesinin dışında kalma ihtimalide başka bir sebep. Geminin diğer güzel bir özelliği, Görünmez hareket yeteneğidir. Bu yeteneği ona savaş alanında kritik anlarda önemli roller verir. Düşman filosunun yerini bulmak ve grubunu filonun üstüne bindirmek gibi. Recon gemilerinde Core Probe Launcher almazsa olmaz bir modüldür. Bu gemiyi efektif kullanmak için iyi bir probe tarayıcısı da olmanız gerekiyor.

7 GALLENTE - LACHESIS - NANO RECON SHIP Lachesis'in kullanınmı arazu ile bir'e bir aynıdır, 2 farkla, o da görünmez hareket edebilme yeteneği yoktur. Kısacası diğer tüm gemiler gibi açık bir savaşa girmek zorundadır. Arazu dan diğer bir farkıda Lachesis Arazuya göre daha ofansiftir, yani arazunun sahip olmadığı 3 adet füze yollayabilme yeteneği ve drone gücünü bir araya getirdiğinizde Arazudan çok daha kuvvetli bir geminiz olur. Birde görünmez olabilsemiş süper olacakmış ama :) okadar kusur kadı kızında da olur.

8 GALLENTE - ISHTAR - NANO HEAVY ASSAULT SHIP

9 Ishtar Gallente Heavy Assault Shipleri arasında Nano olmaya en ideal gemidir. Bol miktardaki Medium slot'u ve aynı zamanda Low Slot'u bizi istediğimiz hız ve çevikliğe ulaştırır. Geminin asıl gücünün de Drone'lara bağlı olduğunu düşünürsek, vuruş gücü arttırıcı herhangi bir modül'e de Low slottan yer harcamak zorunda değiliz. Defansif olarak zaten T2 bir gemi olduğundan doğuştan yüksek resistlere sahiptir (Hem armor da hem Shield'de). Dolayısıyla bu resist gücü geminin hız'ı ile birleşince sakınılması gereken bir gemi haline sokuyor Ishtar'ı. Ofansif anlamda dediğim gibi geminin asıl gücü silahlarında değil Dronelarında, dronlarınızında kullanım şekli Solo ve Gang'de olmanıza göre değişiyor. a) Solo : Eğer Solo olarak ishtar ile takılacaksanız, tüm işiniz düşmanı tuzağa çekmek üzerine olmalı bunuda rakip gemiyi eğer bir grubun içerisindeyse o gruptan uzağa çekip (50km -100km arası) dronlerınızı üzerine salıp aynı zamanda belirlemiş olduğunuz warp edebileceğiniz bir noktaya doğru align olup ilerlemek üzerinedir. Bu taktiğin işe yararlığı bir çok "Drone Bot" kullanıcısı PVP ciler tarafından onaylanmıştır (Kill board'lardan bakabilirsiniz), rakip gemi bir kez bu kısakaca girdiğinde kendi grubu ona warplayamaz, çünkü warplayabilmesi için 150km+ den fazla bir mesafede durması gerek eğer siz bu mesafeyi iyi ayarlayabilirseniz, rakibinizi arkadaşlarının gözünün önünde acı acı yersiniz. b) Gang: Eğer bir gang'de görev alıyorsanız yapacağınız en doğru şey güvenli bir mesafede pozisyon alıp (30-50km) drone'larınızı grubunuzun en agresif ve hızlı gemisine "Assist" etmek olacaktır. Gerisini zaten Dronelarınız bitirecektir. Drone Bay'inizde repair drone taşımak uzun mesafeli 0.0 roamlarında çok işinize yarayacaktır. Hatta bait olan kişinin Armor ve Shield'ini geminizden çıkaracağınız "Heavy Armor Maintanance Drone ve Heavy Shield Maintanance Drone" lar ile hayatta kalmasını sağlayabilirsiniz. Bir nevi Support Drone Bot görevi görmüş olacaksınız. Her anlamda çok faydalı bir gemidir ve her türlü rol'ü sorunsuz bir şekilde yerine getirebilecek bir gemidir.

10 GALLENTE - MYRMIDON - NANO - BATTLECRUISER

11 Myrmidon Gallente ırkının nano olmaya müsait sayılı gemilerinden birisidir. Geminin herhangi bir silah bonus'u olmadığından istediğiniz silah cinsini gemiye fitleyebilirsiniz. Ben ırk'ın silahları olan Hybrit Silahlarını fitledim bu rehber için ama ben şahsi olarak "Focused Pulse Laser T2" kullanıyorum mesafesi nedeniyle.myrmidon için çok çeşitli Nano fitleri mevcut benim burada verdiğim bunlardan sadece bir tanesi. Gemi her türlü görevi üstlenecek fit yapısına sahip dolayısıyla sizin durumunuza uygun olan fit hangisi ise onu o şekilde fitleyin. Defansif anlamda ortalamanın üzerinde bir dayanıklılığı var. Fakat Ham Shield HP side ortalamada kalıyor, bu sebepten bait yada öncü saldırı gemisi olamaz. Bunun yerine destek (Support) gemisi rolünü üstlenmesi daha doğru olacaktır. 150 m3 Drone kapasitesi gemiye istediğiniz support droneları koyabilmenizi sağlıyor duruma göre isterseniz Logistic görevi istersenizde EW dronelarla rakibinizi etkisiz hale getirebilirsiniz. Kısacası gemiyi çok yönlü kullanabilirsiniz. Ofansif anlamda ana saldırı gücünüz Drone'larınız fakat benim gibi geminin silahlarını mix etmeyi seviyorsanız (Lazer veya Autocannon) geminizin vuruş gücü büyük oranda artıyor. Bu bileşimi drone'larla desteklediğinizde DPS lere varan vuruş gücüne sahip oluyorsunuz. Bu da PVP de oldukça yüksek bir vuruş gücüne denk geliyor. Savaş taktiği olarak eğer support görevini üstleniyorsanız 30-50km mesafeden grubunuza EW Drone desteği veya Logistic Drone Desteği, eğerki doğrudan düşman ile göğüs göğüs'e savaşacaksanız o taktirde rakiplerinizin üzerine doğrudan geminizi sürmeniz gerekecektir. Eğer solo takılacaksanız. Ishtar da olduğu gibi düşmanı üzerinize çekip kendi grubundan ayırıp km gibi bir mesafede öldürmeniz gerekecektir.

12 GALLENTE - BRUTIX - NANO BATTLECRUISER

13 Brutix eğer doğru fitlerseniz Nano BC olarak çok kuvvetli bir gemi oluyor. Fakat silahlarının mesafesinin kısalığı efektifliğini oldukça düşürüyor. Benim tavsiyem eğer ırk olarak Gellente'nin yanında Minmatar ırkınıda train ettiyseniz, mutlaka Brutix'i 425mm Auto Cannon'lı kullanın aradaki fark'ı bariz göreceksiniz. Falloff bu tip nano gemilerde çok önemlidir, çünkü savaşın başında düşmanın yanında olmadığınızdan, rakip gemiye yaklaşana kadar hasar vermeye başlamanız gerekiyor, eğer blaster takmış olsaydınız blasterların Optimal'i 2 km Falloff'u 6 km olduğundan düşmana toslamadan hasar vermeye başlayamazsınız. Dolayısıyla Blasterlar Nano Fleetler için pek kullanışlı bir silah değildir. Bu sebepten Rail Gun kullanmak Brutix için daha mantıklı bir seçim olacaktır. Orta menzilden çok seri ve kuvvetli vuruş kabiliyetine sahip olacaksınız. Yakınınıza giren Frigate ve cruiser tarzı gemileri vurmakta zorlanıcaksınız fakat zaten onlar içinde 50 m3 lük Drone Bay'iniz var. Rahatlıkla dibinize sokulan ufak gemileri yok edebilirsiniz. Defansif anlamda ortalamanın üzerinde dir. Her nano gemide olduğu gibi defans saldırı gücünün ve hız'ın yanında ikinci plandadır.shield HP si de ortalamanın üzerinde dir. Ofansif olarak Rail Gun kullanmamıza rağmen ortalamanın çok üstünde bir vuruş gücüne sahiptir. Yakın ve Orta menzilli olan silahı ile Frigate ve Cruiser hariç diğer tüm gemilere yüksek hasar verir. Grupta bulunma amacınızda zaten DPS olduğundan herhangi bir Electronic Warfare modülü bulunmaz. Tacktiksel olarak savaş alanının neresinde durduğunuzun bir önemi yok ama doğru olan pozisyon a) Gate Camp ise, gate'in 15 km uzağında bir konumdan saldırı düzenlemeniz. b) Roaming ise, Savaşa girmiş olan grup elmanlarınızın km gerisinden "Topçu Ateşi" desteği vermektir.

14 SERPENTIS - VIGILANTE - FACTION NANO CRUISER

15 Vigilante Gallente ırkı olarak PVP de binebileceğiniz en iyi Cruiser'dır. Bunu yukarıda EFT resminde verdiğim fitting özelliklerine bakarakta anlayabilirsiniz. Gemi Hem Nano-Shield tank olarak iyi hemde Armor Tank olarak. Yani gemiyi grubunuzun yapacağı işe göre rahatlıkla fitleyebiliyorsunuz. Defansif olarak ortalama bir defansa sahiptir. Fakat bu sizi yanıltmasın gemi çok hızlıdır dolayısıyla rakip silahların size isabet etmesi çok güçtür. Bunun için ya sizinle aynı hızda giden bir gemi veya WEB+Scrambler yapıp sizi durdurarak vurabilirler. Bu anlamda gemi defansif açığını hızı ile kapatıyor. Ofansif anlamda Battleshiplerin vuruş gücüne denk hatta bir çoğunun vuruş gücünden daha üstün vuruş gücüne sahiptir. Kendi deneyimime dayanarak böyle bir gemi 10km yakınınıza girdiğinde işinizi çok kısa bir sürede tek başına bitirebiliyor. 806 DPS bu boyuttaki bir gemi için çok yüksek bir değer, dolayısıyla savaş sırasında kaçınılması gereken bir gemidir. Taktiksel olarak ; Gallente ırkının klasik Koş-Yapış-Öldür mantığı işliyor bu gemi içinde. Bildiğiniz gibi Blaster silahlarının vuruş mesafesi 10 km altında etkilidir, dolayısıyla rakibinize 10 km altında saldırı yapmanız gerekiyor. Bu çoğu zaman düşmanın arasına ilk girenin siz olmasına neden oluyor. Bu durumun kötü bir yönü var çünkü rakip filonunda Overview'ın daki en yakın hedef siz oluyorsunuz, üstüne geminin fiyatı da 250 Milyon ISK olduğundan kafadan Primary Hedef siz oluyorsunuz. Doğrudan düşmana dalmaktansa ağır tank gemilerinizin düşmanın ateş gücünü üzerine çekip daha sonra sizin savaşa girmeniz daha mantıklı olacaktır. Bu dediğim süre 5 saniye geç savaşa girseniz yeter, bu süreyi hızınızı maximum'a çıkarmaya harcayın.

16 GALLENTE - DOMINIX - NANO BATTLESHIP

17 Dominix oyunda herkes tarafından bilinen bir gemi olmasının yanında bu bilinirliğinin en büyük nedeni PVP deki gücüdür. Yalnız bunuda doğru yorumlamak gerek, Dominix Armor Tank PVP Setup'ı ile çok tehlikelidir. Nano versiyonu o bilindik Dominix'den çok uzaktır. Nano versiyonunda işi Drone+Support+DPS dir. Açıklamaya geçmeden önce Dominix'i Nano olarak kullanmanızı tavsiye etmediğimi belirteyim ve devam edeyim. Defansif olarak ortalamanın biraz üzerinde defansa sahiptir. Hız olarak tabiki bir Cruiser/Battlecruiser kadar hızlı değildir veya daha doğru söylemek gerekirse Maximum hızına (998 m/s) yaklaşık saniyede ulaşır yani savaşa anında intikal edemez. Ofansif olarak Silahları ancak kendi boyutundaki gemilere hasar verebilir, bu da savaş alanında ki efektifliğini sınırlar. Bunun yanı sıra tabiki Drone'ları savaş alanında çok etkili olacaktır. Drone kapasitesi 375 m3 dür. Bu da gemiye çok çeşitli drone taşıma yetisi sağlıyor. Logistic+EW+Combat Drone lar olmak üzere bulunduğu grubu çok yönlü bir şekilde destekler. Taktiksel olarak; eğer savaş alanında bir Battleship yok ise durum neyi gerektiriyorsa o işin Drone'larını kullanarak grubun "Joker" i olarak görev yapar. Geminin boyutu büyük olduğundan ve manevra kabiliyeti düşük olduğundan hareket olarak çok birşey yapmanıza gerek yok. Grubunuza Drone desteği verebileceğiniz bir mesafeyi koruyarak hareket edin.

18 GALLENTE MEGATHRON - NANO BATTLESHIP

19 Megathron Gallente ırkının PVP de vuruş gücü en yüksek gemisidir. Özellikle Nano versiyonu armor versiyonundan çok daha kuvvetli bir vuruş gücüne sahiptir. Defansif olarak ortalamanın üzerinde bir defansa sahiptir. Fakat solo için uygun bir gemi değildir. Her nekadar defansı ortalamanın üzerinde olsada Armor Tank Battleship ile savaşırsa (rakip doğru fitli ise) büyük ihtimal Megathron kaybedicektir. Tüm nano gemilerde olduğu gibi Nano Megathron da grup taktiklerinde faydalıdır. Kendisini defansif anlamda destekleyecek gemiler olduğunda (Recon+Logistic) Nano Megathron rakiplerini cinsi ne olursa oldun çok hızlı bir şekilde yok edecektir. Ofansif anlamda çok kuvvetlidir, fakat vuracağınız hedefin cinsi ve hız durumu büyük etkendir. Kullandığı silahlar Gallente BS'nin kullanabileceği en büyük Blaster silahlarıdır ve kullanım amaçları büyük hedefleri vurmak içindir. Fakat grubunuzda cinsi ne olurda olsun rakip gemisini yavaşlatabilen birisi varsa, o yavaşlayan geminin silahlar ne kadar büyük olursa olsun vuruş gücüne dayanma şansı yoktur. Fakat böyle bir şansınız yoksa BC ve BS dışındaki hedeflere vurmak için kendinizi yormayın. Taktiksel olarak geminizin büyük olduğunu düşünürseniz, hareket etme yeteneği çok yüksek değildir. Grubunuzdaki yakalayıcı gemilerin konumlarına göre pozifyonunuzu almanız en mantıklısı olacaktır. Silahlarınızın mesafesi yaklaiık 20 km ama full hasar vemek için 5 km nin altına inmeniz gerekmekte. Bu da savaş alanında her yöne koşturmanız demek (full hasar vermek istiyorsanız). Maximum vuruşunuzun yarışı kadar vurmak sizin için sorun değilse, Falloff mesafenizin izin verdiği kadar bir mesafeden de düşmanlarına Blaster Salvoları yollayabilirsiniz.

20 GALLENTE MEGATHRON - NANO SNIPER FLEET BATTLESHIP Bu fit'i uzun uzun açıklamayacağım, megathorunun bu setup'ı tamamiyle Nano/Shield Fleet Savaşları içindir.

21 GALLENTE - HYPERİON - NANO/SHIELD BATTLESHIP Hyperion'un kullanım şekli Megathron ile bir'e bir aynıdır.

22 GALLENTE HYPERION - SHIELD FLEET SNIPER BATTLESHIP Megathron'un Shield Fleet Sniper kullanımı ile aynıdır. Mermilerinizi düşmanın konumuna göre değiştirmeyi unutmayınız. Sensor Booster'a Range scriptini düşman kitlenme mesafenizin dışına çıktığında takınız.

23 SERPENTIS VINDICATOR - NANO FACTION BATTLESHIP Vindicator Gallente ırkı olupta kullanabileceğiniz en iyi Battleship'tir. Hem vuruş gücü hem defans her anlamda PVP de Gallente ırkı için en kuvvetli gemidir. Tabi bunun yanında yaklaşık 1 milyarlık fiyatını göz ardı ederseniz (edebilirseniz :)) sizi PVP de odak noktası yapacaktır. Bunu iyi anlamda söylemiyorum, savaşta nekadar düşman varsa hepsi sizin Kill Mailinize girmek için birbiri ile yarışacaktır. Bu yüzden böyle bir gemi ile PVP ye girmeye karar verdiyseniz ki özellikle Nano haliyle girmeye karar verdiyseniz mutlaka arkanıza 3-4 tane logistic gemi alın. Bunun haricinde kullanımı Megathron ve Hyperion'la birebir aynıdır.

24 SERPENTIS VINDICATOR - SHIELD FLEET BATTLESHIP Kullanım şekli Megathron ve Hyperion'nun Shield Fleet Sniper kullanımı ile aynıdır.

PVP ARMOR TANK REHBERİ

PVP ARMOR TANK REHBERİ PVP ARMOR TANK REHBERİ Her fitting şeklinin kendine has bir stratejisi vardır ve herzaman aynı fittingle savaşa giremezsiniz. Buna örnek olarak şöyle diyebiliriz; Nano gemiler çok kullanışlı gemilerdir

Detaylı

NANO REHBERİ. * Shield Tank. * Armor Tank. * Speed Tank

NANO REHBERİ. * Shield Tank. * Armor Tank. * Speed Tank NANO REHBERİ Bu rehberin amacı, sıkça duyduğunuz Nano gemi fitlerini anlatmak ve uygulaması konusunda bilgi vermektir. Nano terimi yüksek hız ve vuruş gücünü temsil eder ve shield tank'tır. Eve Online

Detaylı

NANO REHBERİ. * Shield Tank. * Armor Tank. * Speed Tank

NANO REHBERİ. * Shield Tank. * Armor Tank. * Speed Tank NANO REHBERİ Bu rehberin amacı, sıkça duyduğunuz Nano gemi fitlerini anlatmak ve uygulaması konusunda bilgi vermektir. Nano terimi yüksek hız ve vuruş gücünü temsil eder ve shield tank'tır. Eve Online

Detaylı

PVP ARMOR TANK REHBERİ

PVP ARMOR TANK REHBERİ PVP ARMOR TANK REHBERİ Her fitting şeklinin kendine has bir stratejisi vardır ve herzaman aynı fittingle savaşa giremezsiniz. Buna örnek olarak şöyle diyebiliriz; Nano gemiler çok kullanışlı gemilerdir

Detaylı

Her ırk için ayrı ayrı PVP Armor Tank fitinglerini yapacağım.bunun yanı sıra 4 ırkın Faction ve Pirate gemilerinide sizin için fitleyip anlatacağım.

Her ırk için ayrı ayrı PVP Armor Tank fitinglerini yapacağım.bunun yanı sıra 4 ırkın Faction ve Pirate gemilerinide sizin için fitleyip anlatacağım. PVP ARMOR TANK REHBERİ Her fiting şeklinin kendine has bir stratejisi vardır ve herzaman aynı fiting ile savaşa giremezsiniz. Buna örnek olarak şöyle diyebiliriz; Nano gemiler çok kullanışlı gemilerdir

Detaylı

NANO REHBERİ. * Shield Tank. * Armor Tank. * Speed Tank

NANO REHBERİ. * Shield Tank. * Armor Tank. * Speed Tank NANO REHBERİ Bu rehberin amacı, sıkça duyduğunuz Nano gemi fitlerini anlatmak ve uygulaması konusunda bilgi vermektir. Nano terimi yüksek hız ve vuruş gücünü temsil eder ve shield tank'tır. Eve Online

Detaylı

Rappelz:Yeti Rehberi. İçindekiler;

Rappelz:Yeti Rehberi. İçindekiler; Hazırlayan=Thelater Server=Fenix Klan=Alissium Rappelz:Yeti Rehberi İçindekiler; Giriş 1 Petin(Hayvanın)Ana Özellikleri.2 Petin Giyebileceği Silahlar Ve Zırhlar..3 Pete takılabilecek Ruh Taşları.4 Peti

Detaylı

SALAMANDRA REHBERİ. RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması

SALAMANDRA REHBERİ. RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması 1 SALAMANDRA REHBERİ RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması RealDetay / Fenix Salamandra; Rappelz Pet Sisteminde Olağan Özel kategorisinde bir pettir. Olağan özel petler içerisinde en ucuza alabileceğiniz

Detaylı

Genç : Lambanın Çaylağı Yetişkin : Lambanın Cini Elit : Lambanın Efendisi

Genç : Lambanın Çaylağı Yetişkin : Lambanın Cini Elit : Lambanın Efendisi Genç : Lambanın Çaylağı Yetişkin : Lambanın Cini Elit : Lambanın Efendisi Petin Ana Özelliği : LAMBANIN CİNİ (Güçlü, Savaşçı Tank Pet); Lambanın Cini güçlü vuruşları olan, dayanaklıklı ve görünüşüyle kendine

Detaylı

KARA UNİCORN REHBERİ

KARA UNİCORN REHBERİ KARA UNİCORN REHBERİ RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması RealDetay / Fenix Kara Unicorn; Rappelz Pet Sistemine Resurrection güncellemesi ile eklenmiştir ve Olağan Özel Petler kategorisinde bir pettir.

Detaylı

MAVİ PERİ REHBERİ. Evo 1 Evo 2 Evo 3

MAVİ PERİ REHBERİ. Evo 1 Evo 2 Evo 3 MAVİ PERİ REHBERİ RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması Yazar:RealDetay Server:Fenix Mavi Peri; Rappelz Pet Sisteminde Olağan Petler kategorisinde bir pettir. Olağan petler içerisinde tank petlerden

Detaylı

Hazırlayan : Jarlexly. Corporation: Bregan Dearthe EVE ONLINE HAKKINDA. EVE Online nın Farkı Nedir?

Hazırlayan : Jarlexly. Corporation: Bregan Dearthe EVE ONLINE HAKKINDA. EVE Online nın Farkı Nedir? Hazırlayan : Jarlexly Corporation: Bregan Dearthe EVE ONLINE HAKKINDA EVE Online nın Farkı Nedir? EVE Online sonu açık Massively Multiplayer Online Game (MMOG) (Devasa Çok Oyunculu Online Oyun) dur. Birçok

Detaylı

Hazırlayan : Jarlexly. Corporation: Bregan Dearthe EVE ONLINE HAKKINDA. EVE Online nın Farkı Nedir?

Hazırlayan : Jarlexly. Corporation: Bregan Dearthe EVE ONLINE HAKKINDA. EVE Online nın Farkı Nedir? Hazırlayan : Jarlexly Corporation: Bregan Dearthe EVE ONLINE HAKKINDA EVE Online nın Farkı Nedir? EVE Online sonu açık Massively Multiplayer Online Game (MMOG) (Devasa Çok Oyunculu Online Oyun) dur. Birçok

Detaylı

American Tank Company (Ruhi) vs Afrika Schützenkompanie (Levent) 1750 pts & Mid-War Hold the Line

American Tank Company (Ruhi) vs Afrika Schützenkompanie (Levent) 1750 pts & Mid-War Hold the Line American Tank Company (Ruhi) vs Afrika Schützenkompanie (Levent) 1750 pts & Mid-War Hold the Line 25 Ağustos 2013 Pazar Brifing: Görev isminden de anlaşılacağı gibi hattı tutan bir birliğe bir diğerinin

Detaylı

BEYAZ UNİCORN REHBERİ Yazar:RealDetay Server:Fenix

BEYAZ UNİCORN REHBERİ Yazar:RealDetay Server:Fenix BEYAZ UNİCORN REHBERİ Yazar:RealDetay Server:Fenix Beyaz Unicorn; Rappelz Pet Sisteminde Olağan Özel Petler kategorisinde bir pettir. Olağan Özel petler içerisinde hem binek olarak kullanılabilmesi hem

Detaylı

Oyun Tasarımı. 10. Ders

Oyun Tasarımı. 10. Ders Oyun Tasarımı 10. Ders Geçtiğimiz haftalar 1. Lens: Öz Deneyim 2. Lens: Şaşırtma 3. Lens: Eğlence 4. Lens: Merak 5. Lens: Endojen 6. Lens: Problem Çözme 7. Lens: Temel Eleman Dörtlüsü 8. Lens: Hologra

Detaylı

HÜCUM PRENSİPLERİ OYUN SİSTEMLERİ

HÜCUM PRENSİPLERİ OYUN SİSTEMLERİ FUTBOL HÜCUM PRENSİPLERİ OYUN SİSTEMLERİ Hücum Prensipleri (Topa sahip olan takım hücum eden takımdır) Pas / Destek Derinlik / Genişlik Toplu / Topsuz Koşular (Penatrasyon) Hareketlilik / Yer Değiştirme

Detaylı

VİDO KÜBÜİÇİN REFERANS POZİSYONLARI

VİDO KÜBÜİÇİN REFERANS POZİSYONLARI VİDO KÜBÜİÇİN REFERANS POZİSYONLARI Ders 8 İÇERME (containment) OYUNU Osman F. Güner Vido Kübü Referans Pozisyonları 1. Ders Blitz Oyunları 2-3. Ders Tutma (holding) Oyunları 4. Ders Demirleme (anchor)

Detaylı

Madalyon I Kullaným Kýlavuzu. 9362378 1. Baský

Madalyon I Kullaným Kýlavuzu. 9362378 1. Baský Madalyon I Kullaným Kýlavuzu 9362378 1. Baský UYGUNLUK BÝLDÝRÝMÝ NOKIA CORPORATION olarak biz, tamamen kendi sorumluluðumuzda olmak üzere RX-3 ürününün aþaðýdaki yönetmeliðin (Council Directive: 1999/5/EC)

Detaylı

Temiz üretimin altı çizilmeli ve algılanması sağlanmalıdır

Temiz üretimin altı çizilmeli ve algılanması sağlanmalıdır KSS Söyleşileri Temiz üretimin altı çizilmeli ve algılanması sağlanmalıdır Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) Çevre Projeleri Koordinatörü Ferda Ulutaş ile Vakfın faaliyetleri, kurumsal sosyal sorumluluk

Detaylı

Sürüm Notları. I. Oyuna yeni bir ırk eklendi Persler

Sürüm Notları. I. Oyuna yeni bir ırk eklendi Persler Sürüm Notları I. Oyuna yeni bir ırk eklendi Persler Pers ırkının bonusları: - +%10 Daha fazla Demir üretimi - %10 Daha ucuz Okçu eğitimi - %10 Daha hızlı Kuşatma Makinesi üretimi - %20 Daha fazla Sefer

Detaylı

American Airborne (Ruhi) vs Soviet Strelkovy Batalon (Batuhan) 1750 pts & Mid-War Pincer

American Airborne (Ruhi) vs Soviet Strelkovy Batalon (Batuhan) 1750 pts & Mid-War Pincer American Airborne (Ruhi) vs Soviet Strelkovy Batalon (Batuhan) 1750 pts & Mid-War Pincer 7 Şubat 2013 Perşembe Brifing: Savunan ve saldıran tarafların olduğu bir senaryo Pincer. Bu senaryoda masa boylamasına

Detaylı

Ders Materyali. Çalışma kağıtları ve ödevler (bir sonraki sayfaya bakınız)

Ders Materyali. Çalışma kağıtları ve ödevler (bir sonraki sayfaya bakınız) Ders Materyali Çalışma kağıtları ve ödevler (bir sonraki sayfaya bakınız) Bu proje Avrupa Konseyi tarafından desteklenip finanse edilmiştir. Bu yayın sadece yazarın görüşlerini yansıtmaktadır ve Komisyon,

Detaylı

FUTBOL SEZONU KLASMAN BELİRLEME KURAL SINAVI (A)

FUTBOL SEZONU KLASMAN BELİRLEME KURAL SINAVI (A) 2012-2013 FUTBOL SEZONU KLASMAN BELİRLEME KURAL SINAVI (A) (Aday Hakemler) 1- Oyun alanı üzerinde hakemi aldatmaya yönelik yapıldığı tespit edilen her türlü hareket sportmenlik dışı davranış olarak değerlendirilecektir.

Detaylı

Uzaktan Komutalı Silah Sistemleri.

Uzaktan Komutalı Silah Sistemleri. Uzaktan Komutalı Silah Sistemleri www.aselsan.com.tr UZAKTAN KOMUTALI SILAH SISTEMLERI (UKSS) ASELSAN, Uzaktan Komutalı Silah Sistemleri alanında dünyadaki lider firmalardan biridir. Kara ve deniz platformlarına

Detaylı

RÖMORK TAKARAK TAŞIT KULLANMA

RÖMORK TAKARAK TAŞIT KULLANMA RÖMORK TAKARAK TAŞIT KULLANMA Karayolları Trafik Yönetmeliği Madde 86 : B, C ve E Sınıfı Sürücü Belgesi sahipleri, araçlarına en çok yüklü ağırlığı 750 kg. a kadar (750 kg. dahil) olan hafif römorklardan

Detaylı

Hazırlayan : Jarlexly Corparation: Bregan Dearthe EVE ONLINE HAKKINDA. EVE Online nın Farkı Nedir?

Hazırlayan : Jarlexly Corparation: Bregan Dearthe EVE ONLINE HAKKINDA. EVE Online nın Farkı Nedir? Hazırlayan : Jarlexly Corparation: Bregan Dearthe EVE ONLINE HAKKINDA EVE Online nın Farkı Nedir? EVE Online sonu açık Massively Multiplayer Online Game (MMOG) (Devasa Çok Oyunculu Online Oyun) dur. Birçok

Detaylı

1. GÜVENLİK BİLGİLERİ

1. GÜVENLİK BİLGİLERİ Dijital Nem/Sıcaklık Ölçer TES-1360A KULLANIM KILAVUZU 1. GÜVENLİK BİLGİLERİ 1. Cihazı, güvenlik bilgilerini dikkatlice okuduktan sonra kullanmaya başlayınız. 2. Cihazı sadece kullanım kılavuzunda belirtilen

Detaylı

Gemi nedir? Gemi tipleri nelerdir?

Gemi nedir? Gemi tipleri nelerdir? Gemi nedir? Gemi,deniz, nehir ve göllerde yolcu veya yük taşımak amacıyla kullanılan deniz araçlarıdır. Birçok çeşidi vardır. 1.Yük gemileri Gemi tipleri nelerdir? A. KURU YÜK GEMİLERİ (GENERAL CARGO SHIP

Detaylı

Gimp ile web animasyonu oluşturmak (gif)

Gimp ile web animasyonu oluşturmak (gif) Gimp ile web animasyonu oluşturmak (gif) 5 Şubat Salı 08 Web Grafikleri Hakkındaki Dökümanlar http://mfyz.com/gimp-ile-web-animasyonu-olusturmak-gif Web Animasyonu? Hani sitelerde reklam (banner) olarak

Detaylı

Intel Öğretmen Programı Çevrimiçi Temel Kursu Katılımcı İzleme Kılavuzu

Intel Öğretmen Programı Çevrimiçi Temel Kursu Katılımcı İzleme Kılavuzu Intel Öğretmen Programı Çevrimiçi Temel Kursu Katılımcı İzleme Kılavuzu Babaeski İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü KIRKLARELİ Hazırlayan: Murat YAZICI ST olarak, eğitimlerdeki rehber rolünüzü yerine getirmek

Detaylı

Breeze Koleksiyonu. Tasarım Justus Kolberg

Breeze Koleksiyonu. Tasarım Justus Kolberg Breeze Koleksiyonu Tasarım Justus Kolberg Farklı çalışma stilleri için akıllı performans koltuğu. Oturarak çalışmanın sebep olduğu sağlık problemlerini en aza indirmek amacıyla tasarladığımız Breeze, doğru

Detaylı

SUPERNOVA BOY OYUN TASARIM BELGESİ MURAT DALKILIÇ

SUPERNOVA BOY OYUN TASARIM BELGESİ MURAT DALKILIÇ SUPERNOVA BOY OYUN TASARIM BELGESİ MURAT DALKILIÇ İÇİNDEKİLER 1. Oyun Hakkında Genel Bilgi...3 1.1 Oyunun Türü...3 1.2 Oyunun Konusu...3 1.3 Hedef Kitle...3 1.4 Hedef Platform...3 2. Oyun Mekanikleri...4

Detaylı

Mantıksal çıkarım yapmak. 9 ve üzeri

Mantıksal çıkarım yapmak. 9 ve üzeri Aktivite 6 Savaş gemileri Arama algoritmaları Özet Bilgisayarların sıklıkla bir yığın verinin içerisinde bilgi bulmaları gerekir. Hızlı ve verimli yöntemler kullanarak bunu becerirler. Bu aktivitede 3

Detaylı

Uzaktan Komutalı Silah Sistemleri.

Uzaktan Komutalı Silah Sistemleri. Uzaktan Komutalı Silah Sistemleri www.aselsan.com.tr Uzaktan Komutalı Silah Sistemleri (UKSS) ASELSAN, Uzaktan Komutalı Silah Sistemleri alanında dünyadaki lider firmalardan biridir. Kara ve deniz platformlarına

Detaylı

Sanal Antrenör düğmesine basıp tüm bu işleri senin için özel antrenörümüzün yapmasını da sağlayabilirsin!

Sanal Antrenör düğmesine basıp tüm bu işleri senin için özel antrenörümüzün yapmasını da sağlayabilirsin! ONLINE OYUN NASIL OYNANIR? Online maçlara başlamak için aşağıdaki adımları takip etmen yeterli. Bir kere başlayınca ne kadar kolay ve pratik olduğunu göreceksin: 0. FORMANI VE RENKLERİNİ BELİRLE Oyunun

Detaylı

Kanada'da Konaklama. Konaklama ile ilgili alternatıfler sd yurt dışı egitimde. Sizlere istediğiniz yerde konaklama sunuyoruz. Aile yanı konaklama

Kanada'da Konaklama. Konaklama ile ilgili alternatıfler sd yurt dışı egitimde. Sizlere istediğiniz yerde konaklama sunuyoruz. Aile yanı konaklama Kanada'da Konaklama Konaklama ile ilgili alternatıfler sd yurt dışı egitimde Sizlere istediğiniz yerde konaklama sunuyoruz Aile yanı konaklama Kaliteli ve sorumluluk sahibi dil okullarında tüm aileler,

Detaylı

YENİ BAŞLAYACAKLAR İÇİN WARHAMMER KILAVUZU -Bölüm 2-

YENİ BAŞLAYACAKLAR İÇİN WARHAMMER KILAVUZU -Bölüm 2- YENİ BAŞLAYACAKLAR İÇİN WARHAMMER KILAVUZU -Bölüm 2- Başlangıç Notu Merhabalar! Geçen sefer Warhammer ve Warhammer 40000 e başlama potansiyeli olan kişilerin aklındaki soruları cevaplamaya ve ordu seçimi

Detaylı

OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I

OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I Adı Soyadı : TAYFUN KARACA OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I Oyununuzun senaryosunu kısaca tanıtınız/ amacınıda belirtiniz: Oyunda bulunan karakterimizin adı mörfi, oyunda bir robosikletin içinde olduğu için

Detaylı

6.Sınıf MATEMATİK. Doğal Sayılar (Üslü Nicelikler) Konu Testi. Test-01. 1. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? 5. 2. 2. 2...

6.Sınıf MATEMATİK. Doğal Sayılar (Üslü Nicelikler) Konu Testi. Test-01. 1. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? 5. 2. 2. 2... Doğal Sayılar (Üslü Nicelikler) Konu Testi MATEMATİK 6.Sınıf Test-01 1. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A) 3 5 = 3. 3. 3. 3. 3 B) 2 4 = 2. 2. 2. 2 C) 3 2 = 2. 2. 2 D) 5 5 = 5. 5. 5. 5. 5 5. 2. 2. 2...

Detaylı

8. 2 Nasıl Banka Servisini Kullanabilir ve Faturalarımı Online Ödeyebilirim?

8. 2 Nasıl Banka Servisini Kullanabilir ve Faturalarımı Online Ödeyebilirim? 8.Ünite- E BANKACILIK VE BANKA HESABI NASIL İDARE EDİLİR. 8.1 İnternet Bankacılığı/ Telefon bankacılığı İnternetin hayatımıza girmesiyle, geleneksel bankacılık elektronik bankacılık tarafından e- bankacılık

Detaylı

BİLGİSAYAR TABANLI Sürücü Eğitim Sistemi (BTSES) Tanıtımı

BİLGİSAYAR TABANLI Sürücü Eğitim Sistemi (BTSES) Tanıtımı BİLGİSAYAR TABANLI Sürücü Eğitim Sistemi (BTSES) Tanıtımı Sürücü Kurslarınıza katılan adayların çoğunluğunu gençler oluşturuyor. Z KUŞAĞI dediğimiz bu kuşak artık aradığı bilgilere internet üzerinden bilgisayarlarını,

Detaylı

NORMATİK HIZLI BORU BAĞLANTI SİSTEMİ

NORMATİK HIZLI BORU BAĞLANTI SİSTEMİ NORMATİK HIZLI BORU BAĞLANTI SİSTEMİ İngilizce de slip lock, push in olarak isimlendirilen hızlı bağlantılar hidrolik sanayinde uzun yıllardır kullanılmaktadır. Bu bağlantılar sadece plastik boruları hızlı

Detaylı

Takım Maçı ve IMP Skorlaması

Takım Maçı ve IMP Skorlaması Takım Maçı ve IMP Skorlaması Takım maçının tanımı? 4 lü takım maçı, 6 oyuncudan kurulu iki takımın, birer çiftleri ile 2 masada karşılaşarak, aynı anda 4 oyuncusu ile, oynayan ya da oynamayan bir kaptanın

Detaylı

3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 1 2 3 7 6 4 5 16 17 SKYACTIV TECHNOLOGY 18 19 6 1 7 5 2 4 3 8 20 21 YOLUN EN GÜVENLİ YERİ Ürettiğimiz her Mazda aracı, güvenliğinizi korumak için tasarlanmış çeşitli akıllı

Detaylı

Fantazya (Dört-el-açık) Okan Zabunoğlu

Fantazya (Dört-el-açık) Okan Zabunoğlu Fantazya (Dört-el-açık) Okan Zabunoğlu Aşağıdaki dört-el-açık problemleri, 1983 yılında Kırkağaç ta askerlik yaptığım sırada mektuplaştığım üniversiteden arkadaşım Serdar Başar bazı mektuplarının sonuna

Detaylı

Ecofont Yazılım Kullanıcı Rehberi

Ecofont Yazılım Kullanıcı Rehberi Ecofont Yazılım Kullanıcı Rehberi Ecofont Yazılım, baskılarınızı yaparken %50 ye, ve hatta resimsiz yazdırma seçeneğini kullandığınızda çok daha fazlasına varan tasarruf yapmanızı sağlar. Sadece tek bir

Detaylı

Caner Enver ÖZYURT. Perde Hızı

Caner Enver ÖZYURT. Perde Hızı Perde Hızı Perde hızı, pozlamada (duyarkat üzerine ne kadar ışık düşeceğini) kontrol ettiğimiz diğer bir parametredir. Deklanşöre basmadığımız sürece diyaframdan geçen ışık duyarkat üzerine düşmez yani

Detaylı

䄀 欀 愀 礀 䌀 愀 搀 搀 攀 猀 椀 一 漀 㨀 㘀 㐀 㔀 㜀 㤀 㜀 㠀 眀 眀 礀 攀 渀 椀 漀 琀 漀 洀 漀 琀 椀 瘀 挀 漀 洀 眀 眀 礀 攀 渀 椀 洀 愀 稀 搀 愀 挀 漀 洀

䄀 欀 愀 礀 䌀 愀 搀 搀 攀 猀 椀 一 漀 㨀 㘀 㐀 㔀 㜀 㤀 㜀 㠀 眀 眀 礀 攀 渀 椀 漀 琀 漀 洀 漀 琀 椀 瘀 挀 漀 洀 眀 眀 礀 攀 渀 椀 洀 愀 稀 搀 愀 挀 漀 洀 䄀 欀 愀 礀 䌀 愀 搀 搀 攀 猀 椀 一 漀 㨀 㘀 㐀 䜀 愀 稀 椀 攀 洀 椀 爀 Ⰰ 娀 䴀 刀 アハ ート 㔀 㐀 㔀 㜀 㤀 㜀 㠀 アハ ート 㘀 㐀 アハ ート 㔀 椀 渀 昀 漀 䀀 礀 攀 渀 椀 漀 琀 漀 洀 漀 琀 椀 瘀 挀 漀 洀 眀 眀 礀 攀 渀 椀 洀 愀 稀 搀 愀 挀 漀 洀 眀 眀 礀 攀 渀 椀 漀 琀 漀 洀 漀 琀 椀 瘀 挀 漀 洀 眀 眀 洀

Detaylı

Örnek bir kullanım ve bilgisayar ağlarını oluşturan bileşenlerin özeti

Örnek bir kullanım ve bilgisayar ağlarını oluşturan bileşenlerin özeti Bu sayfaları okuduğunuza göre bir şekilde bilgisayarlar ve bilgisayar ağlarıyla ilişkiniz olduğunu biliyorum. Ancak yine de en başta niçin bilgisayar ağı kullanıyoruz sorusunun cevabını vermekle işe başlayabiliriz.

Detaylı

TMO Hububat Alımı Randevu Sistemi 2016 - Randevu Alma İşlemi

TMO Hububat Alımı Randevu Sistemi 2016 - Randevu Alma İşlemi TMO Hububat Alımı Randevu Sistemi 2016 - Randevu Alma İşlemi Çiftçilerimizin 1 yıllık emeğinin karşılığını alma zamanı yani hasat zamanı geldi. Ürünlerini Toprak Mahsulleri Ofisi ne satmak isteyen üreticiler

Detaylı

ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI TERSANELER VE KIYI YAPILARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HEDEF 2023 İZMİR LİMANLARI

ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI TERSANELER VE KIYI YAPILARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HEDEF 2023 İZMİR LİMANLARI ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI TERSANELER VE KIYI YAPILARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HEDEF 2023 İZMİR LİMANLARI ÜLKEMİZDEKİ KIYI TESİSLERİ Uluslararası sefer yapan gemilere açık 178 kıyı tesisimiz

Detaylı

RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması. Genç: Ork Yetişkin: Asker Ork Elit: Thorg

RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması. Genç: Ork Yetişkin: Asker Ork Elit: Thorg RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması Cikoritta / Serafin Genç: Ork Yetişkin: Asker Ork Elit: Thorg Olağan; Ork: İnsani türden olup yakın dövüş ustasıdır. Fiziksel saldırı ve savunma yetenekleri ile

Detaylı

Two Fighter To Fight

Two Fighter To Fight Two Fighter To Fight BCO623 Oyun Tasarım Belgesi Version 1 Nail Yalçın 0 İÇİNDEKİLER GENEL Oyunun Amacı 02 Hedef Kitle 02 Oyun Türü 02 Oyun Platformu 02 OYUN YAPISI Kamera 03 Oyun Mekanikleri 03 Kontroller

Detaylı

Siber Akademi Eğitim Portalı

Siber Akademi Eğitim Portalı Merhabalar canlı eğitim vericek olan sitemiz için bölümünde başarılı eğitmen arkadaşlar alınacak. Bu yüzden şu an bu maili okumaktasınız. Sitemiz normalde yazılım ve tasarım eğitimleri vermektedir. Fakat

Detaylı

YAKIN HAVA DESTEĞİ GÖREVLERİNDE İKİ YÖNLÜ VERİ AKTARIMI

YAKIN HAVA DESTEĞİ GÖREVLERİNDE İKİ YÖNLÜ VERİ AKTARIMI YAKIN HAVA DESTEĞİ GÖREVLERİNDE İKİ YÖNLÜ VERİ AKTARIMI Keşif veya gözlem imkan ve kabiliyetlerinin üstünlüğü asla tartışılmaz; bilgi güçten önce gelir ve hava, düşman faaliyetleri hakkında bilgi toplanacak

Detaylı

Gördüğünüz gibi aynı cihazlar arasında(pc-pc veya Hub-Hub) cross kablo kullanıyoruz. PC'den hub'a g

Gördüğünüz gibi aynı cihazlar arasında(pc-pc veya Hub-Hub) cross kablo kullanıyoruz. PC'den hub'a g Kablo yaparken, yani bir kablonun iki ucuna jak takarken, kabloyu nerede kullanacağınıza bağlı olarak iki tipten bahsedilebilir. Düz kablo, cross(çapraz) kablo. Gördüğünüz gibi aynı cihazlar arasında(pc-pc

Detaylı

Araç Karşılaştırma Programı

Araç Karşılaştırma Programı 1 Araç Karşılaştırma Programı Sık Sorulan Sorular 01 Ocak 2015 2 Konu: Genel 1. Soru: Sistemdeki bilgiler nereden geliyor? Cevap: Görüntüleme ve karşılaştırma yapılan programda yer alan tüm bilgiler (sonuç

Detaylı

FOREX EL KİTABI 2. BÖLÜM

FOREX EL KİTABI 2. BÖLÜM FOREX EL KİTABI 2. BÖLÜM TRENDFX E-KİTAP SERİSİ Hareketli Ortalamalar Hareketli ortalamalar, fiyat hareketlerindeki aşırı dalgalanmaları yok etmek için kullanılan en basit yöntemdir. Hareketli ortalama

Detaylı

Uneo Koleksiyonu. Tasarım Martin Ballendat

Uneo Koleksiyonu. Tasarım Martin Ballendat Uneo Koleksiyonu Tasarım Martin Ballendat Ağırlığınıza otomatik uyum sağlayan en iyi performans koltuklarından biri. Uneo, ağırlığınıza uyum sağlamanın yanı sıra vücut ölçülerinize göre ayarlayabileceğiniz,

Detaylı

DEĞERLİ İŞ ORTAĞIMIZ,

DEĞERLİ İŞ ORTAĞIMIZ, SAFEPLAN DEĞERLİ İŞ ORTAĞIMIZ, FİLO YÖNETİMİ KONUSUNDA HİZMET SAĞLAYICI MARKA OLARAK HEDEFİMİZ, KİRALIK ARAÇLARINIZI MAKSİMUM FAYDAYLA KULLANMANIZDIR. BU SEBEPLE FİLONUZUN BAKIM VE ONARIM İHTİYAÇLARINI

Detaylı

TR2017 KONDA İNTERAKTİF DE BİR İNCELEME NASIL YAPILIR?

TR2017 KONDA İNTERAKTİF DE BİR İNCELEME NASIL YAPILIR? TR2017 KONDA İNTERAKTİF DE BİR İNCELEME NASIL YAPILIR? 1. Demografi, Tema veya Güncel Konulardan bir menüyü seçin ve tıklayın! O konu altında sorulmuş sorular açılacaktır. 2. Konu dahilinde sorulmuş bir

Detaylı

Evrenimizdeki karanlık maddenin 3 boyutlu olarak modellenmesi Karanlık maddenin evrende ne şekilde dağıldığı hala cevabı bulunmamış sorulardan

Evrenimizdeki karanlık maddenin 3 boyutlu olarak modellenmesi Karanlık maddenin evrende ne şekilde dağıldığı hala cevabı bulunmamış sorulardan CERN BÖLÜM-2 1970 lerin sonlarına doğru bugün hala tam olarak açıklayamadığımız inanılmaz bir keşif yapıldı. Bu keşfe göre evrendeki toplam kütlenin yüzde doksana yakını görünmezdi! Bu heyecan verici keşfin

Detaylı

Yarışma Sınavı A ) -5 B ) -3 C ) -1 D ) -8 E ) Ölçüsü olan bir açının esas ölçüsü kaç derecedir?

Yarışma Sınavı A ) -5 B ) -3 C ) -1 D ) -8 E ) Ölçüsü olan bir açının esas ölçüsü kaç derecedir? MTEMTİK (TÜRKÇE) ÖĞRETMENİ 1 4 parabolüne teğet olur? -5-3 -1-8 -10 2 5 Ölçüsü - 3816 olan bir açının esas ölçüsü kaç derecedir? 6 124 114 134 144 154 denkleminin kaç farklı kökü vardır? 3 4 1 3 2 5 1

Detaylı

Piyade ordularında ana savaş grupları, haliyle piyade takımlarıdır. Bunlar çoğu zaman Rifle veya Rifle/MG takımları olurlar ve yanlarına küçük destek

Piyade ordularında ana savaş grupları, haliyle piyade takımlarıdır. Bunlar çoğu zaman Rifle veya Rifle/MG takımları olurlar ve yanlarına küçük destek FLAMES OF WAR Ordu Kurulumları Minyatür oyunlarında çoğu zaman sizi çeken, oyunun kuralları, oynadığınız senaryolar ve diğer her şeyden öte sahip olduğunuz minyatürler ve ordunuzdur. Onları boyamak için

Detaylı

EN UZUN KIŞ. Sayı

EN UZUN KIŞ. Sayı Sayı 2 27.06.2018 EN UZUN KIŞ Gecenin en karanlık anı, şafak sökmeden az önceki zamandır. Bir önceki yazımız da Büyük Oyuncu Mantığı ile Trade Yapmak- Yatırım Zamanı konusunu işlemiştik. O yazıyı okumadıysanız

Detaylı

Şunu unutmayın asla 750 liralık anakart 1 milyarlık işlemci de alsanız ekran kartınız kötü oldukça oyunlarda verim elde edemezssiniz.

Şunu unutmayın asla 750 liralık anakart 1 milyarlık işlemci de alsanız ekran kartınız kötü oldukça oyunlarda verim elde edemezssiniz. Geçenlerde oyunculara yönelik 10 ekran kartı ve 10 işlemci seçmiştik. Şimdi de bilgisayarlarımızın en önemli bileşeni olan anakartlardan 10 tane seçiyoruz. Intel Sandy Bridge destekli anakartlarında bir

Detaylı

Ankara Gözetmen Kurulu Eğitim Sunumları

Ankara Gözetmen Kurulu Eğitim Sunumları Ankara Gözetmen Kurulu Eğitim Sunumları Ralli-Ek Bilgiler AGK 2011 Eğitim Sunumları 1 Servis Alanı Organizatörün bilgisi dışında servis alanında benzin doldurma veya boşaltma işlemi yapılamaz. Organizatör,

Detaylı

WEB USABILITY. Ruşen Yürek. Web Kullanılabilirliği ; İçerik Hakkında. Kullanıcı Merkezli Tasarım(UCD) 01.11.2011. FreeDownloadPowerPoint.

WEB USABILITY. Ruşen Yürek. Web Kullanılabilirliği ; İçerik Hakkında. Kullanıcı Merkezli Tasarım(UCD) 01.11.2011. FreeDownloadPowerPoint. Ruşen Yürek 2008639034 FreeDownloadPowerPoint.Com WEB USABILITY 2 İçerik Hakkında Web Kullanılabilirliği nedir? Kullanıcı Merkezli Tasarım Ve Önemi Jacob Nielsen Kullanılabilirlik Sloganları Web Sayfası

Detaylı

Yetersiz Şifre Politikasının Sonuçları

Yetersiz Şifre Politikasının Sonuçları Yetersiz Şifre Politikasının Sonuçları Bünyamin Demir, Aralık 2009, WGT E-Dergi 3. Sayı Yazıya başlamadan önce değerli okura amacımı -iyi anlatmak- maksadıyla şu notları düşmek istiyorum; Aşağıda göreceğiniz

Detaylı

LED LENSER * P5 E. Üstün dayanma gücüne sahip ışık profesyoneli

LED LENSER * P5 E. Üstün dayanma gücüne sahip ışık profesyoneli LENSER * P5 E Üstün dayanma gücüne sahip ışık profesyoneli Uzunluk Ağırlık Işık akımı Pil Enerji tankı süresi mesafesi Teknik veriler High End 100 mm 62 g 25 lm* 1 adet AA 1,5 V 4,2 Wh*** 20 h** 75 m*

Detaylı

SAYILARIN ÇÖZÜMLENMESİ ÇÖZÜMLÜ SORULARI. 1) 1000a 10b ifadesi aşağıdaki sayılardan hangisinin. ÇÖZÜM: 1000a 10b 1000.a b 1.

SAYILARIN ÇÖZÜMLENMESİ ÇÖZÜMLÜ SORULARI. 1) 1000a 10b ifadesi aşağıdaki sayılardan hangisinin. ÇÖZÜM: 1000a 10b 1000.a b 1. SAYILARIN ÇÖZÜMLENMESİ ÇÖZÜMLÜ SORULARI 1) 1000a 10b ifadesi aşağıdaki sayılardan hangisinin çözümlenmiş biçimidir? A) ab B) a0b C) a0b0 D) ab0 E) ab00 1000a 10b 1000.a 100.0 10.b 1.0 a0b0 Doğru Cevap:

Detaylı

KALIP KUMLARI. Kalıp yapımında kullanılan malzeme kumdur. Kalıp kumu; silis + kil + rutubet oluşur.

KALIP KUMLARI. Kalıp yapımında kullanılan malzeme kumdur. Kalıp kumu; silis + kil + rutubet oluşur. KALIPLAMA Modeller ve maçalar vasıtasıyla, çeşitli ortamlarda (kum, metal) kalıp adı verilen ve içerisine döküm yapılan boşlukların oluşturulmasına kalıplama denir. KALIP KUMLARI Kalıp yapımında kullanılan

Detaylı

OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI. Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir.

OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI. Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir. OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir. http://maltepe.meb.gov.tr/mebpanel adresine giriniz.

Detaylı

HAN SAVAŞLARI 7: Kan ve Şöhret Çıkış Notları

HAN SAVAŞLARI 7: Kan ve Şöhret Çıkış Notları HAN SAVAŞLARI 7: Kan ve Şöhret Çıkış Notları Seçeneklerin Yenilenmesi Bütün menüler ve Seçenekler menüsünün bütün özellikleri açılabilir bir pencereye yeni bir görsel ve açıklama ile taşındı. Savaş Simülatörü

Detaylı

1 )Aşağıdakilerden hangisi intermodal yüklere hizmet veren terminallerden biridir?

1 )Aşağıdakilerden hangisi intermodal yüklere hizmet veren terminallerden biridir? LOJİSTİK 2016 VIZE SORULARI 1 )Aşağıdakilerden hangisi intermodal yüklere hizmet veren terminallerden biridir? Genel Parça Yük Terminalleri Kuru Dökme Yük Terminalleri Özel Yük Terminalleri Sıvı Dökme

Detaylı

Digiturk dünyasına keyifli bir yolculuk

Digiturk dünyasına keyifli bir yolculuk Digiturk dünyasına keyifli bir yolculuk Merhaba, Digiturk e Hoş Geldiniz! Digiturk ün eğlenceli ve zengin dünyasında size yardımcı olabileceğini düşündüğümüz bazı konuları paylaşmak istiyoruz. Digiturk

Detaylı

1)Aşağıdaki konum-zaman grafiğine göre bu hareketlinin 0-30 saniyeleri arasındaki ortalama hızı nedir?

1)Aşağıdaki konum-zaman grafiğine göre bu hareketlinin 0-30 saniyeleri arasındaki ortalama hızı nedir? 1)Aşağıdaki konum-zaman grafiğine göre bu hareketlinin 0-30 saniyeleri arasındaki ortalama hızı nedir? A) -1/6 B) 1 C) 1/2 D) 1/5 E) 3 2) Durgun halden harekete geçen bir cismin konum-zaman grafiği şekildeki

Detaylı

ADELA ICE TRIO TRIO CLUSTERED DIODE TECHNOLOGY EN İYİ EPİLA EN İYİ EPİL S A Y S ON DENE

ADELA ICE TRIO TRIO CLUSTERED DIODE TECHNOLOGY EN İYİ EPİLA EN İYİ EPİL S A Y S ON DENE EN İYİ EPİLASYON DENEYİMİ İÇİN EN SON TEKNOLOJİ Aynı Anda 3 Farklı Dalga Boyu Atışı ile Teknolojide Gelinen Son Nokta! 755 nm 810 nm 1064 nm CROSS ailesinin en son teknolojilerinden olan ADELA ICE TRIO,

Detaylı

TRIBALIZM FC GU2011 ANTRENMAN-TAKTİKSEL VE YÜZEYSEL E- BİLGİ KİTAPÇIĞI

TRIBALIZM FC GU2011 ANTRENMAN-TAKTİKSEL VE YÜZEYSEL E- BİLGİ KİTAPÇIĞI TRIBALIZM FC GU2011 ANTRENMAN-TAKTİKSEL VE YÜZEYSEL E- BİLGİ KİTAPÇIĞI BİLGİNİZE(**): Kariyer 24. seviyede açılacak olan ''Spor okullu antrenman merkezi'' yaptırdıktan sonra minimum 50+ antrenör ile 3+3+1

Detaylı

CHAPTER 21 TASARIM ARAÇLARINI TASARLAMAK BCO 623 EMRE GÜLER

CHAPTER 21 TASARIM ARAÇLARINI TASARLAMAK BCO 623 EMRE GÜLER CHAPTER 21 TASARIM ARAÇLARINI TASARLAMAK BCO 623 EMRE GÜLER GENEL BAKIŞ İnsan alet kullanan bir hayvandır Aletsiz hiçbir şeydir, araçlarıyla ise her şey. Thomas Carlyle - İyi bir oyunun gelişmesinin ayrılmaz

Detaylı

Koç Üniversitesi nde ders verme tecrübelerim BURAK ÖZBAĞCI 2013

Koç Üniversitesi nde ders verme tecrübelerim BURAK ÖZBAĞCI 2013 Koç Üniversitesi nde ders verme tecrübelerim BURAK ÖZBAĞCI 2013 2002 yılından beri Koç Üniversitesi nde lisans ve lisansüstü toplam 16 farklı dersi, 35 farklı şubede anlattım. 8-10 kişilik küçük sınıflara

Detaylı

EVRİM TRANSCENDENCE 10 EKİM DE SİNEMALARDA!

EVRİM TRANSCENDENCE 10 EKİM DE SİNEMALARDA! EVRİM TRANSCENDENCE 10 EKİM DE SİNEMALARDA! EVRİM - TRANSCENDENCE Evrim Transcendence filminde Oscar adayı Johnny Depp, Rebecca Hall, Paul Bettany, Cillian Murphy ve Oscar ödüllü oyuncu Morgan Freeman

Detaylı

TURK101 ÇALIŞMA 6 ZEYNEP OLGUN MAKİNENİN ARKASI

TURK101 ÇALIŞMA 6 ZEYNEP OLGUN MAKİNENİN ARKASI TURK101 ÇALIŞMA 6 ZEYNEP OLGUN 21400752 MAKİNENİN ARKASI Fotoğraf uzun süre düşünülerek başlanılan bir uğraş değil. Aslında nasıl başladığımı pek hatırlamıyorum, sanırım belli bir noktadan sonra etrafa

Detaylı

Kuzey Kore'nin yeni füzesi ABD'ye ulaşabilir mi? Uzmanlara göre Kuzey Kore'nin denemeleri Batı açısından kaygı verici

Kuzey Kore'nin yeni füzesi ABD'ye ulaşabilir mi? Uzmanlara göre Kuzey Kore'nin denemeleri Batı açısından kaygı verici Kuzey Kore'nin füzeleri dünyanın gündeminde: Yeni füze ABD'yi vurabilir mi? Kuzey Kore'nin yeni füzesi ABD'ye ulaşabilir mi? Uzmanlara göre Kuzey Kore'nin denemeleri Batı açısından kaygı verici. 18.05.2017

Detaylı

ONLINE İNGİLİZCE PLACEMENT (SEVİYE BELİRLEME) SINAV TALİMATI

ONLINE İNGİLİZCE PLACEMENT (SEVİYE BELİRLEME) SINAV TALİMATI ONLINE İNGİLİZCE PLACEMENT (SEVİYE BELİRLEME) SINAV TALİMATI BİLGİSAYARDAN İLK DEFA GİRİLDİĞİNDE BU İŞLEMLERİN SIRASIYLA YAPILMASI GEREKMEKTEDİR. AYNI BİLGİSAYARDA DAHA SONRAKİ GİRİŞLERDE BU YÜKLEMELERE

Detaylı

Alman Ordusu Kürt Savaşçıları Eğitmek için Oyuncak Tank Kullanıyor

Alman Ordusu Kürt Savaşçıları Eğitmek için Oyuncak Tank Kullanıyor Alman Ordusu Kürt Savaşçıları Eğitmek için Oyuncak Tank Kullanıyor YAZAN: ERCAN CANER Ercan Caner, Elektrik ve Elektronik Mühendisliğinin yanı sıra, uçak ve helikopter lisanslarına sahip olan Caner, BİTES

Detaylı

NEDEN. TurkF1.com Reklam vermelisiniz? TURKF1.com Formula 1 ve otohaber gibi geniş bir ilgi kitlesine haber sağlamaktadır.

NEDEN. TurkF1.com Reklam vermelisiniz? TURKF1.com Formula 1 ve otohaber gibi geniş bir ilgi kitlesine haber sağlamaktadır. TURKF1.com Dev bir medya platformudur. NEDEN TURKF1.com Formula 1 ve otohaber gibi geniş bir ilgi kitlesine haber sağlamaktadır. TurkF1.com Reklam vermelisiniz? Son Güncelleme 06/13/2016 TURKF1.com Yalnızca

Detaylı

Mark Zuckerberg, Facebook ve Aldatıcı Reklamlar. Mark Zuckerberg, Facebook adlı sosyal medya sitesinin kurucularından biridir.

Mark Zuckerberg, Facebook ve Aldatıcı Reklamlar. Mark Zuckerberg, Facebook adlı sosyal medya sitesinin kurucularından biridir. Mark Zuckerberg, Facebook ve Aldatıcı Reklamlar Mark Zuckerberg, Facebook adlı sosyal medya sitesinin kurucularından biridir. Facebook şirketinin kendisi ve sahip olduğu Instagram, WhatsApp, Oculus ve

Detaylı

Sanatta Doğa ve İnsan İlişkisi

Sanatta Doğa ve İnsan İlişkisi FURKAN ŞAHİN Sanatta Doğa ve İnsan İlişkisi Yaşadığımız evren ve doğa ile olan ilişkimiz geçmişten bugüne bizlerin üzerinde ihtiyatla durduğu bir konu. İhtiyatlı yaklaşma sebebimiz ise kadim zamanlardan

Detaylı

Windows XP: Network Bridge Perşembe, 07 Eylül :04 - Son Güncelleme Cumartesi, 12 Eylül :37

Windows XP: Network Bridge Perşembe, 07 Eylül :04 - Son Güncelleme Cumartesi, 12 Eylül :37 Windows XP birden fazla ağ kartı takmanızı ve birlikte kullanmanıza imkan tanır. Bu ağ kartları ethernet olabileceği gibi başka tipte de olabilir(mesela USB arabirimi). Birden fazla ağ kartı olan bilgisayarın

Detaylı

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU EĞİTİM YETENEK TESPİTİ. İzleyici Antrenörlük ve Yetenek Tespiti (SCOUTING)

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU EĞİTİM YETENEK TESPİTİ. İzleyici Antrenörlük ve Yetenek Tespiti (SCOUTING) TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU EĞİTİM YETENEK TESPİTİ İzleyici Antrenörlük ve Yetenek Tespiti (SCOUTING) BU KONU BİZE NE KAZANDIRACAK Genç futbolculardaki Yeteneği Keşfetmek ile ilgili önemli etkenler konusundaki

Detaylı

DİKKAT VE DİKKAT TOPLAMA ADEM TOLUNAY ANADOLU LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ

DİKKAT VE DİKKAT TOPLAMA ADEM TOLUNAY ANADOLU LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ DİKKAT VE DİKKAT TOPLAMA ADEM TOLUNAY ANADOLU LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ Dikkat, * *Dikkati konu üzerinde toplamadan çalışmayı sürdürmek boşuna zaman kaybıdır. Çünkü dikkat olmadan

Detaylı

Hızlı izleme raporu kılavuzu. Sayfa 1(6)

Hızlı izleme raporu kılavuzu. Sayfa 1(6) Sayfa 1(6) Uygulama İzleme raporu, filodaki araçların belirli bir dönem boyunca nasıl sürüldüğünün izlenmesini mümkün kılar. İzleme raporunun üst kısmı filonun toplam yakıt tüketiminin ve karbondioksit

Detaylı

Ocak 1995: Nehri yüzerek geçen Çeçen gerillalar Rus tankını imha etti

Ocak 1995: Nehri yüzerek geçen Çeçen gerillalar Rus tankını imha etti Ocak 1995: Nehri yüzerek geçen Çeçen gerillalar Rus tankını imha etti Birinci Çeçen Savaşı'nda, Grozni kuşatması esnasında gerçekleştirilen saldırı ve başarılı askeri taktik, ABD ordusu kitaplarında okutuluyor.

Detaylı

YETENEK SEÇİMİ MEVKİ PLANLAMASI

YETENEK SEÇİMİ MEVKİ PLANLAMASI YETENEK SEÇİMİ MEVKİ PLANLAMASI SEMİH OKTAY TVF ERKEK MİLLİ TAKIMLAR VE TEKNİK KURUL KOORDİNATÖRÜ TVF EĞİTİM KURULU ÜYESİ 1 Bu ders sonunda aşağıdaki bilgiler ve hedeflerin tespit edilmesi amaçlanmıştır:

Detaylı

Elektrik Neden ve Ne Zaman Çarpar...

Elektrik Neden ve Ne Zaman Çarpar... Elektrik Neden ve Ne Zaman Çarpar... Elektrik çarpmasının hayati tehlikesi var mıdır? Elektrik tellerinde duran kuşa neden elektrik çarpmaz? Bu yazımızda bu gibi sorulara farklı durumlarda bakarak yanıt

Detaylı

Chromium B.S.U. 'Gelene Vur Gidene Vur' Oyunu. Doruk Fişek (dfisek@fisek.com.tr)

Chromium B.S.U. 'Gelene Vur Gidene Vur' Oyunu. Doruk Fişek (dfisek@fisek.com.tr) Chromium B.S.U. 'Gelene Vur Gidene Vur' Oyunu Doruk Fişek (dfisek@fisek.com.tr) Toz ve Gaz Bulutu 2000 yılının Temmuz'unda, oyunun müstakbel yazarı Mark B. Allan, LinuxGames sitesinde eski bir DOS "gelene

Detaylı

Mobil Sayfa Hızlarının Karşılaştırıldığı Yeni Sektör Testlerine Göre Hızınızı Değerlendirin

Mobil Sayfa Hızlarının Karşılaştırıldığı Yeni Sektör Testlerine Göre Hızınızı Değerlendirin Mobil Sayfa Hızlarının Karşılaştırıldığı Yeni Sektör Testlerine Göre Hızınızı Değerlendirin Yayınlanma tarihi: Şubat 2017 Konular Mobil, Ölçüm Tüketicilerin beklentileri her zamankinden daha yüksek. Bu

Detaylı