yazan ve yöneten CRISTIAN MUNGIU RESMİ SEÇKİ EN İYİ YÖNETMEN 2016 CANNES FİLM FESTİVALİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "yazan ve yöneten CRISTIAN MUNGIU RESMİ SEÇKİ EN İYİ YÖNETMEN 2016 CANNES FİLM FESTİVALİ"

Transkript

1 yazan ve yöneten CRISTIAN MUNGIU ADRIAN TITIENI RESMİ SEÇKİ EN İYİ YÖNETMEN 2016 CANNES FİLM FESTİVALİ 2016 CANNES FİLM FESTİVALİ MARIA DRĂGUȘ LIA BUGNAR MĂLINA MANOVICI VLAD IVANOV

2 SİNOPSİS Altın Palmiye li 4 Ay, 3 Hafta, 2 Gün filmi yönetmeni Mungiu dan gerçeğin göreliği, tavizin muğlak çizgileriyle bir baba-kız ilişkisi üzerinden verirken seyirciye doğru nedir? sorusunu sorduran yepyeni bir film. Romeo Aldea, Romanya da ufak bir dağ kasabasında yaşayan doktor bir babadır ve kızı Eliza 18 yaşına geldiğinde, onu yurtdışında okutma idealiyle büyütür. Planları gerçekleşmek üzeredir; Eliza İngiltere de psikoloji okumak için burs kazanır. Tek yapması gereken lise bitirme sınavlarını geçmektir ki aslında başarılı öğrenci Eliza için bu sınavlar yalnızca bir formaliteden ibarettir. İlk yazılı sınavından bir önceki gün, Eliza tüm geleceğini riske atan bir saldırıya uğrar. Şimdi Romeo, bir karar vermek zorundadır. Durumu çözmek için birkaç yol vardır ancak hiçbiri kızına öğrettiği prensiplerle uyuşmamaktadır Cannes Film Festivali nde yönetmeni Cristian Mungiu ya En İyi Yönetmen Ödülü nü kazandıran yapım, ülkemizde Filmekimi ve Antalya Film Festivalleri ndeki gösterimlerinden sonra vizyonda izleyici ile buluşuyor.

3 YÖNETMEN GÖRÜŞÜ Kimdir Romeo Aldea? Romeo Aldea için 50 yaşların gelişi, vermek zorunda kaldığı tavizler olmasaydı dahi zor olacaktı. Ama durum buydu. Belki bu, anne-babanızın sizi yetiştirme tarzıydı veya çevrenizdeki herkesin yaptığı bir şeydi. Belki de öğretmenlerinizin anlattığından aklınızda kalan tek şeydi. Aklınızın, ruhunuzun, kalbinizin elinden gelen buydu Ve bir kez taviz verdiyseniz, ikincisi çok daha kolay olur demekti. Tavizin hayatın bir parçası olduğu düşüncesi giderek daha çekici gelmeye başlar. Ne de olsa yalan ve tavizin çeşidi bol, içine düşülen durumlar ise sonsuzdur. Eğer dünya düzgün ve adil olsaydı, siz de düzgün ve adil olurdunuz. Çevrenizdeki herkes kurallara ve yasalara saygılı olsaydı - mutlaka aynı şeyi siz de yapardınız. Ancak maalesef ki, hayat böyle değil. Siz de tabii ki bir enayi, aptal, ezik veya buna benzer herhangi bir tür değilsiniz. Hayatta kişi, biraz esnek olmalı ki, zor durumla karşılaştığında onu idare etmeyi bilsin, her durum için neyin doğru neyin yanlış olduğuna karar verebilsin, tavizin nereye kadar gidebileceğini - hangi hareketlerin kendince kabul göreceğini ve tabii tüm bunların sınırlarını bilsin.

4 Ve bir kez o büyük tavizi verdiğinizde, geri dönüşü yoktur. Yeniden başlat tuşuna basıp her şeyi sıfırlayamazsınız. Olan olmuştur. İyi veya kötü, aynı yoldan devam etmek zorundasınızdır. Artık siz ve yaptıklarınıza şahit olanlar, size yardım edenler arasında bir suç ortaklığınız var. Sırrınızı biliyorlar. Bundan sonra ve belki de sonsuza dek saklamak istediğiniz şeyi biliyorlar ve bu ortaklık sizi bir dizi ilişkiler ağı içine tutsak ediyor. Bu hapishanede siz, halden anlamalar, karşılıklı ödünler, suçluluk, yalanlarla donatıldınız ve bu ağın örmeye devam etmeye mahkumsunuz. Aklanmanız mümkün olmadığı gibi geri dönüş yolunuz da tıkalı. Bu ağ artık sizin yeni doğanız ve yaşamınızın bir parçası. Zaman zaman bu ağı fark ediyorsunuz ancak kendinizle yaşamaya tahammül edebilmenizin tek çıkar yolu görmezden gelmek. Abartmanın lüzumu yok diyorsunuz kendi kendinize - sonuçta dünyanın sonu değil ya? Adam mı öldürdünüz sanki Ne yapalım, sonuçta hayat böyle bir şey.

5

6 BİR GÜN BAKARSIN, EBEVEYN OLMUŞSUN İşte kendini sorgulama orada başlar. Çocuklara ne yapmasını söylemeli? Onları neye hazırlamalı? Onlara rehberlik ettiğiniz yol, kendinize seçtiğiniz yolun devamı mı yoksa? Henüz kimseye bir şey borçlu olmadığı yaşamının başlangıcında, ne olursa olsun prensip sahibi olmayı mı teşvik ediyorsunuz gerçekten? Bir ebeveyn olarak tabii ki onlar için en iyisini istersiniz. Peki onlar için en iyisi ne? Peki onları hangi dünyaya hazırlıyorsunuz; içinde büyüdüğünüze mi yoksa uzaktaki bir başka memlekete mi? Gerçek dünyaya mı yoksa ideal olana mı? Hangisini öğretmeyi seçerdiniz; kendiniz için olağan gücünüzle savaşmayı mı yoksa başkalarına saygı gösterip onların değerleri için de çarpışmayı mı? Sonuca giden yolda her yöntem mübah mı? Genele yayılmış olan düşünce ve hareket modelleri norm haline geldiğinde, özellikle de yolsuzluktan şikayetci olan toplumlarda bu normlar toplumların ahlaki çizgilerine dönüşür. Tabii ki burada bahsi geçen diğer toplumların yolsuzlukları, asla bizimkiler değil. Kendimizi görmeyiz, bizler eleştirilemeyecek kadar mükemmeliz. Yalanlarla çevrili dünyanızdan nasıl da bıktığınızı söyler, şikayet edersiniz. Hile ve vazifeyi suistimale katlanılmaz bulur, bu tarz hareketlerde bulunmaz - karşı tavır takınırsınız. Böyle kurulmuş ve bu şekilde işleyen bir dünyaya karşı tek başına ne yapabilir ki? Tek bir kişi, her şeyi değiştirebilir mi? Hayır. Peki en azından denese? Sorular ortaya döküldüğünde yanıt ya çok zordur ya da çok geç. Peki ya çocuklar, yapabilir mi dersiniz? Deneyebilirler tabii ama ailelerin çocukları için arzu ettiği hayat bu mu olmalı? Bir başkasının gelip, gereken tüm çaba ve fedakarlığı ortaya koymasını ve dünyayı doğru yola sokmasını istemez miyiz? Böylece bizim çocuklarımız da mutlu ve rahat bir yaşama sahip olabilirler. Niçin fedakarlık etmesi gereken benim çocuğum olmalı? ÇOK ANLAMLILIĞA DAİR Mezuniyet, öncelikli olarak ömrünüzün çoğunun geride kaldığının farkına vardığınız anın x-ray görüntüsü. Hayatta alınması gereken önemli kararları aldınız ve bugün olduğunuz yerdesiniz. Genelde, bu yaşa gelindiğinde, hayat gençken hayal edildiği haline pek benzemez. Ama olan olmuştur, bundan sonra değiştirebileceğiniz çok şey yoktur. Yine de yapabileceğiniz bir şeyler olduğunu hissedersiniz. Tüm talihsiz deneyimlerinize anlam katacak bir şey: çocuğunu kurtar, iyice öğret ve senden daha iyi seçimler yapmasını sağla. Çocuğunuz için en doğrusunun ne olduğuna karar vermek ise oldukça güç.

7

8 Mezuniyet, prensip ve taviz, karar ve seçim, bireycilik ve yardımlaşma, eğitim, aile ve büyümeyle ilgili bir hikaye. Çocuğu için en iyisine çalışan bir ebeveynin hikayesi. Çocuğunun gerçek dünyada kendi kendine idare etmesi mi yoksa her zaman dürüst olmak için çabalaması ve dünyayı elinden geldiğince değiştirmesinin mi en doğru yol olduğuna karar vermeye çalışan bir babanın hikayesi. Romeo Aldea, bastığı toprağın ayağının altından kayıp gittiğini hissedebildiği bir noktadadır. Artık genç değildir ancak yaşlı da sayılmaz. Evliliği dağılmakta, annesi yaşlı ve hasta, kızı ise kendi yoluna gitmeye hazırdır. Romeo, kızı evden ayrıldığında dünya neye benzeyecek, sonrasındaki beş, on, yirmi yıl yaşamı nasıl olacak merek ediyor. Şimdi ne yapacak? Hiçbir cevabı yok - hissettiği tek şey korkunç bir kaygı ve günlük rutin ve yaşam mücadelesine devam etme baskısı. Peki hala gerçekten yaşıyor mu? Peki kızı kendi yaşına geldiğinde aynı çıkmaz yola düşmesin diye onu uyarmak için ne yapabilir, ona nasıl yol gösterir?

9 Romeo Aldea nın hikayesi aynı zamanda bir toplumun ve onun kurumlarının hikayesi. Taviz, yolsuzluk, eğtim ve yoksulluk arasında bir ilişki var mıdır? Çocuklarımızı eğitirken kendi aldığımız eğitimin ne kadar dışına çıkabiliriz? Bu tarz bir filmde hikaye anlatımının ruhu, tüm tema veya anlamların açıklanmasında değil, onları fazla sınırlamamayı başarmaktadır. Dil her zaman soyuttur, iletişim bulanık, detaylar bazen hikayenin bütününe içerik katar. Sinemanın özelliği ise ancak izlenirken algılanan bu detaylardadır: çevrilemez, muğlak hislerle karışık, donuk bir halet-i ruhiye - kelimelere dökülemeyen detaylar. NE TARZ BİR SİNEMA? Mezuniyet, gerçeğe ve gerçekçiliğe değer veren tarzda bir sinemaya ait. Tabii ki gerçek değil, yalnızca gerçek zamanlı günlük yaşamdan olayları, kurgudan bağımsız olarak kullanıyor ve gerçeğe ait olabilecek anları tekrar düzenleyerek gerçek yaşama göre daha düzenli ve yapılandırılmış bir gerçeklik oluşturuyor. Hikaye olayların kronolojisine saygı duyuyor fakat protagonistinin çerçevesiyle sınırlı ve öznel kalmaya devam ediyor. Kahramanın ne hissettiği ve neyi merak ettiğini anlamanızı amaçlıyor ancak tüm bu incelemeyi belirli bir mesafeden yapmaya olanak veriyor. Önemli olan şey her andaki doğrular. Ne hikayenin üzerinde ilerlediği yönetmenin ahlaki sorgulamaları, ne oyuncunun yorumu ne çekim tarzı hiçbir şey olay akışındaki seyretmekte olan izleyicinin dikkatini dağıtmamalı ve sorgulanan hikayeye, karakterlere, değerlere dair kendi sonuçlarına ulaşmaya engel olmamalı. Eğer ki film, seyircinin kendi yaşamındaki seçimlerine bir ayna olur, geçmişinde aldığı kararlarda bulacağı dürüst olmayan anları gösterirse bu da muhteşem bir bonus olur. Film yapmamızın amacı soru sormak, içinde bulunduğumuz dünyayı sorgularken daha derinlere inmek. Ancak dışarıda binbir hikaye var. Bir film yapımcısı olarak kendinize neden özellikle bu hikayeyi seçtiğinizi sormanız gerekir. Hayatınızın bir bölümünde en önemli olan hikaye bu olmuştur. Hikayenizi insanlara anlatma zorunluluğu hissedersiniz çünkü sizin için anlamlı bir şeyler söylemek istersiniz.

10 CRISTIAN MUNGIU Cristian Mungiu, Romen yazar-yönetmen 1968 yılında Iaşi, Romanya da doğdu. Sinema eğitiminden önce öğretmenliğin yanı sıra basın, radyo ve televizyon haberciliği yaptı. İlk filmi Occident / West, prömiyerini Cannes da Quinzaine des Réalisateurs bölümünde yaptı ve Romanya da izleyici hiti oldu de, ikinci filmi 4 ay, 3 hafta, 2 gün (4 months, 3 weeks and 2 days) filmi Cannes da Altın Palmiye kazandı. Sonrasında birçok uluslararası eleştirmen birliklerinden en iyi film ödüllerine layık görüldü. Aynı zamanda European Film Academy en iyi film ve en iyi yönetmen ödüllerini kazandı yılında Cannes a dönüşü yazar-yapımcı ve eşyönetmen olduğu epizodik film Tales from the Golden Age ve 2012 yılında tekrardan Tepelerin Ardında (Beyond the Hills) filmleri En İyi Senaryo ve En İyi Kadın Oyuncu ödüllerini aldı yılında Cannes Film Festivali jürisindeydi. Mezuniyet (Bacalaureat / Graduation) yönetmenin beşinci filmi.

11 MARIA DRĂGUȘ Maria Drăguș 1994 yılında doğdu. Dresden de Palucca Üniversitesi nde dans eğitimi gördüğü sırada, Michael Haneke nin Beyaz Bant (The White Ribbon) filminde rahibin kızı Klara yı canlandırdı da Cannes da Altın Palmiye ödülü kazanan film, Alman Akademi Ödülleri nde ona En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü kazandırdı. Bugüne dek birçok yapımda yer aldı. Bunlardan bazıları; Andres Veiel yönetmenliğinde If Not Us, Who, Emily Atef yönetmenliğinde Kill Me ve Friederike Jehn yönetmenliğinde Summer Outside yılında Berlinale de Shooting Star ödülüne layık görüldü yılında prömiyer yapan en son filmleri; Mezuniyet (Cristian Mungiu), Tiger Girl (Jakob Lass) ve Light (Barbara Albert).

12 ADRIAN TITIENI Adrian Titieni, 1963 doğumlu tanınmış bir Romen tiyatro ve sinema oyuncusudur. İlk film 1986 yılında Berlinale de prömiyerini yapan Pas în doi/paso doble sonrasında 50 nin üzerinde filmde oynamıştır. Tanınmış bir oyuncu ve Bükreş Üniversitesi rektörü olduktan sonra dahi bir çok kısa filmde ve öğrenci filmlerinde yer almuştır. Kariyer rotasında rol aldığı filmlerden bazıları: 1992 yılında Cannes da prömiyer yapan Lucian Pintilie yönetmenliğinde Balanta/The Oak, 2005 yılında Cannes da prömiyer yapan Cristi Puiu yönetmenliğindeki The Death of Mr. Lăzărescu ve 2013 yılında Berlin de Altın Ayı kazanan Călin Netzer yönetmenliğindeki Çocuk Pozu / Child s Pose.

13

14 CAST Romeo Eliza Magda Sandra Chief Inspector Exam Commitee President Marius Vice Mayor Bulai Romeo s Mother Prosecutor Ivașcu Albu Marian Agent Sandu Gelu Csilla Doctor Pandele Mrs. Bulai Matei Locksmith Mrs. Mariana Cleaning Lady Girl s Mother Boy s Father Bodyguard Soldier Suspect No 1 Suspect No 2 Suspect No 3 Suspect No 4 ADRIAN TITIENI MARIA DRĂGUȘ LIA BUGNAR MĂLINA MANOVICI VLAD IVANOV GELU COLCEAG RAREȘ ANDRICI PETRE CIUBOTARU ALEXANDRA DAVIDESCU EMANUEL PÂRVU LUCIAN IFRIM GIGI IFRIM ADRIAN VĂNCICĂ ORSOLYA MOLDOVAN TUDOR SMOLEANU LILIANA MOCANU DAVID HODOROG CONSTANTIN COJOCARU ENIKO BENCZO CLAUDIA SUSANU PETRONELA GRIGORESCU ROBERT EMANUEL MIHAI GIURIȚAN ANDREI MORARIU KIM CIOBANU CLAUDIU DUMITRU MIHAI COROIAN VALERIU ANDRIUȚĂ

15 yazan ve yöneten görüntü yönetmeni yapım tasarımı ses tasarımı ve kurgu ses kayıt ve post-prodüksiyon ses miksaj CRISTIAN MUNGIU TUDOR VLADIMIR PANDURU SIMONA PĂDUREȚU MIRCEA OLTEANU CONSTANTIN FLEANCU OLIVIER DÔ HÙU

16 YAPIM ortak yapımcılar PASCAL CAUCHETEUX ve GREGOIRE SORLAT VINCENT MARAVAL JEAN-PIERRE ve LUC DARDENNE JEAN LABADIE yapım MOBRA FILMS WHY NOT PRODUCTIONS yapımcı CRISTIAN MUNGIU ortak yapım LES FILMS DU FLEUVE, FRANCE 3 CINÉMA THE ROMANIAN NATIONAL CENTER FOR CINEMATOGRAPHY, EURIMAGES desteğiyle CANAL+, FRANCE TÉLÉVISIONS CINÉ+, WILD BUNCH ORANGE, CATENA, CARLSBERG, GROUPAMA ASIGURĂRI katkılarıyla yürütücü yapımcı TUDOR REU yapım sorumlusu ADRIAN MOROCA MEZUNİYET / BACALAUREAT / GRADUATION

17 ithalat MARS PRODÜKSİYON LTD. dağıtım M3 Film vizyon tarihi basın sorumlusu DUYGU POLAT

Yönetmen: Cate Shortland Oyuncular: Saskia Rosendahl, Kai-Peter Malina Senaryo: Cate Shortland, Robin Mukherjee Görüntü Yönetmeni: Adam Arkapaw

Yönetmen: Cate Shortland Oyuncular: Saskia Rosendahl, Kai-Peter Malina Senaryo: Cate Shortland, Robin Mukherjee Görüntü Yönetmeni: Adam Arkapaw 03 ÖZET Başarılı yönetmen Cate Shortland in katıldığı hemen hemen tüm festivallerden ödülle dönen ve eleştirmenlerin favorisi haline gelen filmi SAVAŞIN GÖLGESİNDE /LORE, 2. Dünya Savaşı na ters köşeden

Detaylı

SÜT. Yönetmen : Semih Kaplanoğlu

SÜT. Yönetmen : Semih Kaplanoğlu SÜT Yönetmen : Semih Kaplanoğlu Semih Kaplanoğlu'nun Yusuf Üçlemesi nin ikinci filmi "SÜT" bu yıl 65'incisi düzenlenen Venedik Film Festivali'nin resmi yarışma bölümüne seçildi. T.C. Kültür Bakanlığı,

Detaylı

BABA NERDESİN KAYBOLDUM

BABA NERDESİN KAYBOLDUM BABA NERDESİN KAYBOLDUM YÖNETMEN GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ SENARYO KURGU MÜZİK SANAT YÖNETMENİ SES SES TASARIM YAPIMCI OYUNCULAR TÜR SÜRE ÇEKİM FORMATI GÖSTERİM AHMET KARAMAN CEM CENEŞKE AHMET KARAMAN AZİZ İMAMOĞLU

Detaylı

bir ORHAN ESKİKÖY filmi MUHAMMET UZUNER JALE ARIKAN BESTE KÖKDEMİR AHMET VARLI

bir ORHAN ESKİKÖY filmi MUHAMMET UZUNER JALE ARIKAN BESTE KÖKDEMİR AHMET VARLI bir ORHAN ESKİKÖY filmi TAŞ MUHAMMET UZUNER JALE ARIKAN BESTE KÖKDEMİR AHMET VARLI Karlovy Vary Uluslararası Film Festivali, 2017 Uluslararası Prömiyer East of the West - Yarışma Ankara Film Festivali,

Detaylı

8-9 YAŞ ÇCUKLARININ YAŞ DÖNEMİ ÖZELLİKLERİ VE OKUL-ÖDEV ÇALIŞMALARI ÖZEL ANTALYA ENVAR İLKOKULU 8-9 YAŞ ÇOCUKLARININ GELİŞİM DÖNEMLERİ ÖZELLİKLERİ

8-9 YAŞ ÇCUKLARININ YAŞ DÖNEMİ ÖZELLİKLERİ VE OKUL-ÖDEV ÇALIŞMALARI ÖZEL ANTALYA ENVAR İLKOKULU 8-9 YAŞ ÇOCUKLARININ GELİŞİM DÖNEMLERİ ÖZELLİKLERİ 8-9 YAŞ ÇCUKLARININ YAŞ DÖNEMİ ÖZELLİKLERİ VE OKUL-ÖDEV ÇALIŞMALARI ÖZEL ANTALYA ENVAR İLKOKULU 8-9 YAŞ ÇOCUKLARININ GELİŞİM DÖNEMLERİ ÖZELLİKLERİ ÇOCUKLARIMIZIN GELİŞİM DÖNEMİ ÖZELLİKLERİNİ BİLMEK NE

Detaylı

HERKÜL TÜRKİYE VİZYON TARİHİ: 07.02.2014 İTHALATÇI: D YAPIM / DAĞITIMCI: PİNEMA SUMMIT ENTERTAINMENT VE MILLENIUM FILMS SUNAR A NU BOYANA YAPIMI

HERKÜL TÜRKİYE VİZYON TARİHİ: 07.02.2014 İTHALATÇI: D YAPIM / DAĞITIMCI: PİNEMA SUMMIT ENTERTAINMENT VE MILLENIUM FILMS SUNAR A NU BOYANA YAPIMI HERKÜL TÜRKİYE VİZYON TARİHİ: 07.02.2014 İTHALATÇI: D YAPIM / DAĞITIMCI: PİNEMA SUMMIT ENTERTAINMENT VE MILLENIUM FILMS SUNAR A NU BOYANA YAPIMI BİR RENNY HARLIN FİLMİ KELLAN LUTZ HERKÜL EFSANE BAŞLIYOR

Detaylı

ÖLÜMCÜL OYUNCAKLAR KEMİKLER ŞEHRİ MORTAL INSTRUMENTS CITY OF BONES 30 AĞUSTOS TA SİNEMALARDA!

ÖLÜMCÜL OYUNCAKLAR KEMİKLER ŞEHRİ MORTAL INSTRUMENTS CITY OF BONES 30 AĞUSTOS TA SİNEMALARDA! ÖLÜMCÜL OYUNCAKLAR KEMİKLER ŞEHRİ MORTAL INSTRUMENTS CITY OF BONES 30 AĞUSTOS TA SİNEMALARDA! C 1 ÖLÜMCÜL OYUNCAKLAR KEMİKLER ŞEHRİ Cassandra Clare in kaleme aldığı tüm dünyada satış rekorları kıran fantastik

Detaylı

Sıraselviler Caddesi No: 78/2 Cihangir, Beyoğlu 34433 İstanbul T 0212 244 82 74 F 0212 244 82 50. imre@m3film.com.tr okan@m3film.com.

Sıraselviler Caddesi No: 78/2 Cihangir, Beyoğlu 34433 İstanbul T 0212 244 82 74 F 0212 244 82 50. imre@m3film.com.tr okan@m3film.com. Sıraselviler Caddesi No: 78/2 Cihangir, Beyoğlu 34433 İstanbul T 0212 244 82 74 F 0212 244 82 50 imre@m3film.com.tr okan@m3film.com.tr KİM? Başka Sinema Türkiye de Benzeri Olmayan Bir Sinema Deneyimi

Detaylı

ANTALYA ALTIN PORTAKAL'DA JÜRİ HEYECANI!

ANTALYA ALTIN PORTAKAL'DA JÜRİ HEYECANI! ANTALYA ALTIN PORTAKAL'DA JÜRİ HEYECANI! 51. ULUSLARARASI ANTALYA ALTIN PORTAKAL FİLM FESTİVALİ'NİN ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI'NIN JÜRİSİ BELLİ OLDU Bu yıl 51.si düzenlenecek olan Uluslararası Antalya

Detaylı

SİNOPSİS Uzaklarda Arama, Türkiye de yaşanmış gerçek bir olaydan esinlenilmiştir ama karakterler ve sonrasında yaşananlar hayal ürünüdür.

SİNOPSİS Uzaklarda Arama, Türkiye de yaşanmış gerçek bir olaydan esinlenilmiştir ama karakterler ve sonrasında yaşananlar hayal ürünüdür. SİNOPSİS Uzaklarda Arama, Türkiye de yaşanmış gerçek bir olaydan esinlenilmiştir ama karakterler ve sonrasında yaşananlar hayal ürünüdür. Film, şehir merkezindeki pavyonun yakınlardaki küçük bir kasabaya

Detaylı

Yönetmen VIJAY KRISHNA ACHARYA. Yapımcılar ADITYA CHOPRA. Türü Aksiyon. Oyuncular AAMIR KHAN KATRINA KAIF TABRETT BETHELL

Yönetmen VIJAY KRISHNA ACHARYA. Yapımcılar ADITYA CHOPRA. Türü Aksiyon. Oyuncular AAMIR KHAN KATRINA KAIF TABRETT BETHELL Yönetmen VIJAY KRISHNA ACHARYA Yapımcılar ADITYA CHOPRA Türü Aksiyon Oyuncular AAMIR KHAN KATRINA KAIF TABRETT BETHELL Yapım Yılı / Süre 2013 / 172 İthalat / Dağıtım Pinema Soluksuz izleyeceğiniz bir Bollywood

Detaylı

SINOPSIS. Modern bir ailede yetişmiş genç bir kız, ailesi tarafından zorla bekâret kontrolüne götürülür.

SINOPSIS. Modern bir ailede yetişmiş genç bir kız, ailesi tarafından zorla bekâret kontrolüne götürülür. SINOPSIS Modern bir ailede yetişmiş genç bir kız, ailesi tarafından zorla bekâret kontrolüne götürülür. Psikolojik ve fiziksel olarak çok travmatik olan bu muayene, kızın kendi vücudu üzerinde kontrol

Detaylı

İTHALATÇI: D YAPIM/ DAĞITIMCI: PİNEMA

İTHALATÇI: D YAPIM/ DAĞITIMCI: PİNEMA UYUYANA KADAR İTHALATÇI: D YAPIM/ DAĞITIMCI: PİNEMA MILLENNIUM FILMS SUNAR BİR SCOTT FREE VE MILLENNIUM FILMS YAPIMI STUDIO CANAL İŞBİRLİĞİYLE BİR ROWAN JOFFE FİLMİ NICOLE KIDMAN COLIN FIRTH MARK STRONG

Detaylı

FK IX OFFER BENLİK İMAJ ENVANTERİ

FK IX OFFER BENLİK İMAJ ENVANTERİ FK IX OFFER BENLİK İMAJ ENVANTERİ 1- Beni çok iyi tanımlıyor 2- Beni iyi tanımlıyor 3- Beni az çok iyi tanımlıyor 4- Beni pek tanımlamıyor 5- Beni zaman zaman hiç tanımlamıyor 6- Beni hiç tanımlamıyor

Detaylı

FILM YARISMALARININ ÖDÜLLERI SAHIPLARINE VERILDI

FILM YARISMALARININ ÖDÜLLERI SAHIPLARINE VERILDI Portal Adres FILM YARISMALARININ ÖDÜLLERI SAHIPLARINE VERILDI : www.maxihaber.net İçeriği : Bilişim/Teknoloji Tarih : 06.10.2016 : http://www.maxihaber.net/film-yarismalarinin-odulleri-sahiplarine-verildi/

Detaylı

Yüzyüze Dersler Video Konferans Danışmanlık E - Öğrenme Sanal Sınıf E - Öğrenme İçeriği Doğru Meslek Seçimine Destek Bursu Tüm programlarda, Plato MYO tarafından hazırlanan Mesleki Eğilim Testi ni uygulayan

Detaylı

CANIM KARDEŞİM BENİM 3D ANİMASYON FİLMİ BASIN KİTİ

CANIM KARDEŞİM BENİM 3D ANİMASYON FİLMİ BASIN KİTİ CANIM KARDEŞİM BENİM 3D ANİMASYON FİLMİ BASIN KİTİ Eylül 2016 Film Hakkında TRT Çocuk kanalında reyting rekortmeni olan Canım Kardeşim adlı çizgi dizi, Uzun metrajlı film olarak 3 Boyutlu Animasyon film

Detaylı

Kırkayak Kültür - Sinema Atölyesi Çarşamba gösterimleri Nisan ayı programı açıklandı. Balkan Sineması

Kırkayak Kültür - Sinema Atölyesi Çarşamba gösterimleri Nisan ayı programı açıklandı. Balkan Sineması Kırkayak Kültür Akyol Mah. Atatürk Bul. Ş aban Sok. No:36/1 P.K 27010 Ş ahinbey/ G. Antep Tel: 0342 230 74 54 info@kirkayak.org kirkayaksanat@gmail.com http://www.kirkayak.org/ Kırkayak Kültür - Sinema

Detaylı

14. New York Türk Film Festivali

14. New York Türk Film Festivali 14. New York Türk Film Festivali Değerli Başvuru Sahibi, Festivalimize göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz. A.B.D. de yapılan tek düzenli Türk Film Festivali olma özelliğini kazanan ve son

Detaylı

3 DAYS TO KILL SON 3 GÜN. Yönetmen. McG. Yapımcılar. Luc Besson. Adi Hasak. Ryan Kavanaugh. Türü. Aksiyon. Oyuncular. Kevin Costner.

3 DAYS TO KILL SON 3 GÜN. Yönetmen. McG. Yapımcılar. Luc Besson. Adi Hasak. Ryan Kavanaugh. Türü. Aksiyon. Oyuncular. Kevin Costner. 3 DAYS TO KILL SON 3 GÜN Yönetmen McG Yapımcılar Luc Besson Adi Hasak Ryan Kavanaugh Türü Aksiyon Oyuncular Kevin Costner Amber Heard Hailee Steinfeld Yapım Yılı / Süre 2014 / 117 dk. İthalat / Dağıtım

Detaylı

Nicola Falcinella: Merhaba, öncelikle bu buluşmayı organize ettiğiniz ve beni davet ettiğiniz için teşekkür ediyorum. İstanbul'a ilk gelişim.

Nicola Falcinella: Merhaba, öncelikle bu buluşmayı organize ettiğiniz ve beni davet ettiğiniz için teşekkür ediyorum. İstanbul'a ilk gelişim. Festivaller İstanbul'da Projesi İlk Bölüm Venedik Film Festivali Critics Week bölümünden Nicola Falcinella ile gerçekleşen sektör buluşma toplantısı Tarih: 03 Haziran 2014 Yer: Meslek Birlikleri Güç Birliği

Detaylı

ARKADAŞ SEÇİMİNİN ÖNEMİ

ARKADAŞ SEÇİMİNİN ÖNEMİ ARKADAŞ SEÇİMİNİN ÖNEMİ Değerli anne babalar; Her insan, yaşamını sürdürmek ve gelişmek için başka insanlara ihtiyaç duyar. Bu ihtiyaçları karşılamak için arkadaşlık ilişkileri, sosyal alandaki en önemli

Detaylı

Jamie Foxx J

Jamie Foxx J Jamie Foxx J - - - - - - - - - - - - - 62 Corinne Foxx 63 Biz müzik ve sinemayı bir araya getiren bir aileyiz. Babam hem eğitimli bir müzisyen hem de bir oyuncu. Gerçekten çok şanslıyım! Corinne Foxx Jamie

Detaylı

EVRİM TRANSCENDENCE 10 EKİM DE SİNEMALARDA!

EVRİM TRANSCENDENCE 10 EKİM DE SİNEMALARDA! EVRİM TRANSCENDENCE 10 EKİM DE SİNEMALARDA! EVRİM - TRANSCENDENCE Evrim Transcendence filminde Oscar adayı Johnny Depp, Rebecca Hall, Paul Bettany, Cillian Murphy ve Oscar ödüllü oyuncu Morgan Freeman

Detaylı

Yamaç Okur: Paolo Bertolin:

Yamaç Okur: Paolo Bertolin: 9 Haziran 2015 Festivaller İstanbul da projesi kapsamında Venedik Film festivali seçicilerinden Paolo Bertolin ile Sektör Buluşma Toplantısı Yer: Atlas Post Prodüksiyon Yamaç Okur Yapımcı Se-Yap Yönetim

Detaylı

T.C. KÜLTÜR ve TURİZM BAKANLIĞI

T.C. KÜLTÜR ve TURİZM BAKANLIĞI KÜLTÜR ve TURİZM BAKANLIĞI Dünya Sinema Endüstrisi Global Gişe Gelirleri (2017) Global Seyirci Sayısı (2017) 40,2 Milyar Dolar 8,3 Milyar Sıra Ülke / Pazar 2016 2017 1 ABD & Kanada 11,1 11,4 2 Çin 6,81

Detaylı

1. SINIF BAHAR DÖNEMİ

1. SINIF BAHAR DÖNEMİ 1. SINIF GÜZ DÖNEMİ FILM 101- Sinema Dili I (2-2-3) 6: Ders, sinema sanatının kendine özgü anlatım tekniklerini incelemektedir. Bunun için sinema dilini oluşturan kamera, ışık, ses, kurgu, renk, müzik,

Detaylı

BEST SCREENPLAY 24. ADANA FILM FESTIVAL

BEST SCREENPLAY 24. ADANA FILM FESTIVAL FIPRESCI AWARD 36. ISTANBUL FILM FESTIVAL BEST ACTRESS 24. ADANA FILM FESTIVAL BEST CINEMATOGRAPHY 24. ADANA FILM FESTIVAL BEST SCREENPLAY 24. ADANA FILM FESTIVAL Yönetmen Pelin Esmer Senaryo Pelin Esmer

Detaylı

Kendin Olmaktan Korkma

Kendin Olmaktan Korkma Beyza Çalış 1 21201421 Ölü Ozanlar Derneği/ N.H. Kleinbaum Kendin Olmaktan Korkma Ölü Ozanlar Derneği şimdiye kadar izlediğim en duygusal filmlerden biridir. Aralıksız olarak kalıplaşmaya karşı çıkar.

Detaylı

13. New York Türk Film Festivali

13. New York Türk Film Festivali 13. New York Türk Film Festivali Değerli Başvuru Sahibi, Festivalimize göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz. A.B.D. de yapılan tek düzenli Türk Film Festivali olma özelliğini kazanan ve son

Detaylı

DIRIM. kültür - sanat - güncel yaşam ISSN 0378-8628. Monet

DIRIM. kültür - sanat - güncel yaşam ISSN 0378-8628. Monet ISSN 0378-8628 DIRIM kültür - sanat - güncel yaşam Monet DİRİM/ocak-Şubat-Mart 2007 Kültür ve Sanat Küçük insanların Büyük Filmi: DONDURMAM GAYMAK Yerel bir masal... Yıl 1995, Ege'nin küçük bir kıyı kasabasında

Detaylı

Vizyon Tarihi: 12 Temmuz 2013 Yönetmen: Shawn Levy Oyuncular: Vince Vaughn, Owen Wilson, Rose Byrne, Max Minghella, Will Ferrel Yapımcı: Shawn Levy,

Vizyon Tarihi: 12 Temmuz 2013 Yönetmen: Shawn Levy Oyuncular: Vince Vaughn, Owen Wilson, Rose Byrne, Max Minghella, Will Ferrel Yapımcı: Shawn Levy, Billy (Vince Vaughn) ve Nick (Owen Wilson) dijital dünyaya yeni adım atan iki eski kafalı satışçıdır. Senelerdir emek verdikleri şirketin artık teknoloji karşısında ayakta duramaması nedeniyle kapatılması,

Detaylı

66 Fotoğrafçı Etkinlik Listesi. 52 Haftalık Fotoğrafçılık Yetenek Sergisi

66 Fotoğrafçı Etkinlik Listesi. 52 Haftalık Fotoğrafçılık Yetenek Sergisi 66 Fotoğrafçı Etkinlik Listesi 52 Haftalık Fotoğrafçılık Yetenek Sergisi 2019 yılında kendimize daha fazla zaman ayırmak istiyoruz. Fotoğrafla olan iletişimimizi artırmak istiyoruz. Fotoğrafın bir sanat

Detaylı

Kırkayak Sanat Merkezi Sinema Atölyesi nde Ocak ayıda: 4 filmle Michael Haneke başlığı altında filmler gösterilecek

Kırkayak Sanat Merkezi Sinema Atölyesi nde Ocak ayıda: 4 filmle Michael Haneke başlığı altında filmler gösterilecek Kırkayak Sanat Merkezi Sinema Atölyesi nde Ocak ayıda: 4 filmle Michael Haneke başlığı altında filmler gösterilecek Kırkayak Sanat Merkezi Sinema Atölyesi nde Ocak ayı boyunca Michael Haneke filmlerinin

Detaylı

ÖZEL SEYMEN EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI REHBERLİK BÜLTENİ MESLEK SEÇİMİNİN ÖNEMİ

ÖZEL SEYMEN EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI REHBERLİK BÜLTENİ MESLEK SEÇİMİNİN ÖNEMİ ÖZEL SEYMEN EĞİTİM KURUMLARI 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI REHBERLİK BÜLTENİ MESLEK SEÇİMİNİN ÖNEMİ Değerli Velimiz; Meslek seçiminin öneminin anlatıldığı ve siz değerli velilerimize yönelik önerileri

Detaylı

TEOG VE TERCİH DANIŞMANLIĞI

TEOG VE TERCİH DANIŞMANLIĞI TEOG VE TERCİH DANIŞMANLIĞI MESLEK; Bir kimsenin hayatını kazanmak için yaptığı, Diğer insanlara yararlı bir hizmet ya da ürün sağlamaya yönelik olan, Kuralları toplumca belirlenmiş, Belli eğitimle kazanılan

Detaylı

HUNGER GAMES SERİSİNİN YARATICILARINDAN DIVERGENT UYUMSUZ 18 NİSAN DA SİNEMALARDA!

HUNGER GAMES SERİSİNİN YARATICILARINDAN DIVERGENT UYUMSUZ 18 NİSAN DA SİNEMALARDA! HUNGER GAMES SERİSİNİN YARATICILARINDAN DIVERGENT UYUMSUZ 18 NİSAN DA SİNEMALARDA! TEK BİR SEÇİM ARKADAŞLARINI BELİRLER TEK BİR SEÇİM İNANÇLARINI TANIMLAR TEK BİR SEÇİM SADAKATİNİ ŞEKİLLENDİRİR HEM DE

Detaylı

Yönetmen: Nicolas Winding Refn Oyuncular: Ryan Gosling, Kristin Scott Thomas, Vithaya Pansringarm Senaryo: Nicolas Winding Refn Görüntü Yönetmeni:

Yönetmen: Nicolas Winding Refn Oyuncular: Ryan Gosling, Kristin Scott Thomas, Vithaya Pansringarm Senaryo: Nicolas Winding Refn Görüntü Yönetmeni: ÖZET Senenin en merakla beklenen filmlerinden " Only God Forgives / Sadece Tanrı Affeder", 2012 nin olay yaratan filmi Drive ın yönetmeni Nicolas Winding Refn ve başrol oyuncusu Ryan Gosling i tekrar bir

Detaylı

LOGO. Özel Dedektiflik Eğitimi Kocaeli Üniversitesi Hereke Ö.İ.U. MYO İsmail Yetimoğlu w w w. d e d e k t i f. o r g. t r

LOGO. Özel Dedektiflik Eğitimi Kocaeli Üniversitesi Hereke Ö.İ.U. MYO İsmail Yetimoğlu w w w. d e d e k t i f. o r g. t r LOGO Özel Dedektiflik Eğitimi Kocaeli Üniversitesi Hereke Ö.İ.U. MYO İsmail Yetimoğlu w w w. d e d e k t i f. o r g. t r EĞİTMEN İSMAİL YETİMOĞLU Özel Dedektifler Derneği Başkanı Uluslararası Özel Dedektifler

Detaylı

LES FILMS DU FLEUVE VE ARCHIPEL 35 SUNAR

LES FILMS DU FLEUVE VE ARCHIPEL 35 SUNAR LES FILMS DU FLEUVE VE ARCHIPEL 35 SUNAR HÜMANİST BİR FİLM AV Club HAÉNEL MUHTEŞEM Sight and Sound DARDENNELER DEN DOKUNAKLI BİR FİLM Hollywood Reporter MEÇHUL KIZ İLE SÖZ ve OĞUL UN SERT DÜNYASINA DÖNÜYORUZ

Detaylı

Deniz Kantarcıoğlu Anaokulu Rehber Öğretmeni. «Okula Uyum»

Deniz Kantarcıoğlu Anaokulu Rehber Öğretmeni. «Okula Uyum» Deniz Kantarcıoğlu Anaokulu Rehber Öğretmeni «Okula Uyum» Hayatımızda yeni bir sayfa daha açılıyor. Bu başlangıç hem çocuğunuzun hem de sizlerin hayatında yepyeni bir dönemin başlangıcı... Çocuklar, okula

Detaylı

ÇOCUĞUNUZLA BİRLİKTE OYNAMANIN YARARLARI

ÇOCUĞUNUZLA BİRLİKTE OYNAMANIN YARARLARI ÇOCUĞUNUZLA BİRLİKTE OYNAMANIN YARARLARI Çocuğunuzla oyun oynamak anne babalara neler kazandırır? Ondaki değişimleri ve gelişimleri gözlemleyebilir, Oyun yoluyla çocuğundaki sınır ve kuralların oluşmasına

Detaylı

İDİL DİZDAR, HEM OYUNCU HEM YÖNETMEN

İDİL DİZDAR, HEM OYUNCU HEM YÖNETMEN İDİL DİZDAR, HEM OYUNCU HEM YÖNETMEN Bodrum un beyaz perdedeki gülen yüzü İdil Dizdar, fotoğrafçılık ve oyunculuk kariyerine bir de yönetmenlik ekledi. Bodrum un yakından tanıdığı oyuncu, yönetmen ve fotoğraf

Detaylı

VEYSEL CİHAN HIZAR. Mesleki Deneyim. Öğretim Görevlisi halen İstanbul Kültür Üniversitesi-Sanat ve Tasarım Fakültesi-İletişim Tasarımı Bölümü

VEYSEL CİHAN HIZAR. Mesleki Deneyim. Öğretim Görevlisi halen İstanbul Kültür Üniversitesi-Sanat ve Tasarım Fakültesi-İletişim Tasarımı Bölümü VEYSEL CİHAN HIZAR Mesleki Deneyim Öğretim Görevlisi 2018-halen İstanbul Kültür Üniversitesi-Sanat ve Tasarım Fakültesi-İletişim Tasarımı Bölümü Eğitim Bilgileri Post - Doktora Bütünleşik Doktora Doktora

Detaylı

Vural ÇAVUŞOĞLU YÖNETMEN VURAL ÇAVUŞOĞLU

Vural ÇAVUŞOĞLU YÖNETMEN VURAL ÇAVUŞOĞLU Vural ÇAVUŞOĞLU YÖNETMEN VURAL ÇAVUŞOĞLU İstanbul doğumlu. 1977 yılından başlayarak sinema ve kısa film ile yoğun olarak ilgilendi. 1981 yılında Uluslararası İlişkiler bölümünden lisans diploması ile mezun

Detaylı

Benim görevime gelince, festivalin programlama direktörüyüm. Dokuz yıldır festivalde çalışıyorum. Artistik direktör Cameron Bailey ile beraber

Benim görevime gelince, festivalin programlama direktörüyüm. Dokuz yıldır festivalde çalışıyorum. Artistik direktör Cameron Bailey ile beraber Festivaller İstanbul da Sektör Buluşma Toplantısı Konuk: Toronto Film Festivali Kerri Craddock Moderatör: Yamaç Okur, Yapımcı, Se-Yap Yönetim Kurulu Üyesi Tarih: 4 Temmuz 2015 Yer: Sinema Meslek Birlikleri

Detaylı

4. ULUSLARARASI VAN GÖLÜ FİLM FESTİVALİ

4. ULUSLARARASI VAN GÖLÜ FİLM FESTİVALİ BAJAR KÜLTÜR SANAT DANIŞMANLIĞI 4. ULUSLARARASI VAN GÖLÜ FİLM FESTİVALİ İNCİ KEFALİ (DAREKH) SİNEMA ÖDÜLLERİ UZUN METRAJ SİNEMA FİLMİ VE BELGESEL FİLM YARIŞMASI BAŞVURU FORMU 2015 4. MÎHRÎCANA FÎLMAN A

Detaylı

25 NİSAN DA SİNEMALARDA

25 NİSAN DA SİNEMALARDA KELLY ROMAIN AUDREY CÉCILE REILLY DURIS TAUTOU DE FRANCE Bir Cédric Klapisch filmi. 25 NİSAN DA SİNEMALARDA FİLMİN KÜNYESİ Yönetmen: Cédric Klapisch Yapımcı: Bruno Levy Oyuncular: Romain Duris, Audrey

Detaylı

AHAL TEKE BELGESEL FİLM PROJESİ TÜRK HAVA YOLLARI SPONSORLUK DOSYASI

AHAL TEKE BELGESEL FİLM PROJESİ TÜRK HAVA YOLLARI SPONSORLUK DOSYASI AHAL TEKE BELGESEL FİLM PROJESİ TÜRK HAVA YOLLARI SPONSORLUK DOSYASI Yapımcı - Yönetmen Emre PEKÇAKIR AHAL TEKE 2016 01 02 AHAL TEKE 2016 indeks 3 Yapımcı Yönetmen 4 Belgesel Hakkında 5 Neden at? Neden

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Sanatta Yeterlik Tez Başlığı ve Tez Danışmanı: Yabancılaşmış Toplumda Özne-Nesne İlişkileri Esinti (Prof. Sabri Özaydın)

ÖZGEÇMİŞ. Sanatta Yeterlik Tez Başlığı ve Tez Danışmanı: Yabancılaşmış Toplumda Özne-Nesne İlişkileri Esinti (Prof. Sabri Özaydın) 1. Adı Soyadı : Ali Altan Yücel ÖZGEÇMİŞ 2. Doğum Tarihi : 12.02.1984 3. Unvanı : Dr. Öğr. Üyesi 4. Öğrenim Durumu : Sanatta Yeterlik Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Radyo, Televizyon ve Sinema Marmara

Detaylı

ALTIN PORTAKAL IN EN İYİSİ KUZU

ALTIN PORTAKAL IN EN İYİSİ KUZU ALTIN PORTAKAL IN EN İYİSİ KUZU Bu yıl 51. si düzenlenen Uluslararası Altın Portakal Film Festivali nin en iyisi, Kutluğ Ataman ın Kuzu su oldu. Onur Ünlü ise İtirazım Var ile hem En İyi Yönetmen hem de

Detaylı

Hatıraların Masumiyeti Hatıraların Masumiyeti Hatıraların Masumiyeti

Hatıraların Masumiyeti Hatıraların Masumiyeti Hatıraların Masumiyeti SİNOPSİS Nobel Edebiyat Ödüllü yazar Orhan Pamuk, 2012 de İstanbul da, 2008 yılında yayınladığı Masumiyet Müzesi romanı ile aynı adı taşıyan bir müze açar. Müzenin içindeki eşyalar, romana konu olan ve

Detaylı

BURSA ÖZEL BİREY OKULLARI OKULA UYUM SÜRECİ BAHAR İLHAN REHBER ÖĞRETMEN

BURSA ÖZEL BİREY OKULLARI OKULA UYUM SÜRECİ BAHAR İLHAN REHBER ÖĞRETMEN BURSA ÖZEL BİREY OKULLARI OKULA UYUM SÜRECİ BAHAR İLHAN REHBER ÖĞRETMEN OKULA UYUM SÜRECİ BİR ÇOCUK İÇİN OKUL, DAHA ÖNCE HEMEN HEMEN HİÇBİRİNİ TANIMADIĞI ÇOK SAYIDA ÇOCUKLA KARŞILAŞMA ZORUNLULUĞUYLA, UYULMASI

Detaylı

Uçan Süpürge İçin Ankara'ya Geliyorlar

Uçan Süpürge İçin Ankara'ya Geliyorlar On5yirmi5.com Uçan Süpürge İçin Ankara'ya Geliyorlar 14. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali Mayıs ayında dünyanın dört bir köşesinden çok sayıda sinemacıyı Ankara da ağırlayacak Yayın Tarihi

Detaylı

Toprak Kısa Film ve Belgesel Yarışması

Toprak Kısa Film ve Belgesel Yarışması Toprak Kısa Film ve Belgesel Yarışması 01 Temmuz 03 Kasım 2014 1-BİZ KİMİZ? Toprak Kısa Film ve Belgesel Yarışması, Türkiye nin ilk Tarım ve Hayvancılık Kanalı Bereket Televizyonu adına RFTech Reklam,

Detaylı

İki yaka birleşiyor. ve İstanbul'un iki yakasını birbirine. içine de ray döşendi. olan 13.5 kilometrelik. Programa göre,

İki yaka birleşiyor. ve İstanbul'un iki yakasını birbirine. içine de ray döşendi. olan 13.5 kilometrelik. Programa göre, İki yaka birleşiyor İSTANBUL UN ve dolayısıyla Beşiktaşlılarında yaşadığı trafik sıkıntısına Marmaray'la çözüm bulunması bekleniyor. İki kıtayı ve İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan Marmaray'da

Detaylı

Kırkayak Kültür - Sinema Atölyesi Çarşamba gösterimleri Mart ayı programı açıklandı. Saklı Yarı: Kadın

Kırkayak Kültür - Sinema Atölyesi Çarşamba gösterimleri Mart ayı programı açıklandı. Saklı Yarı: Kadın Kırkayak Kültür Akyol Mah. Atatürk Bul. Şaban Sok. No:36/1 P.K 27010 Şahinbey/ G. Antep Tel: 0342 230 74 54 info@kirkayak.org kirkayaksanat@gmail.com http://www.kirkayak.org/ Kırkayak Kültür - Sinema Atölyesi

Detaylı

R E H B E R L Đ K B Ü L T E N Đ - 3

R E H B E R L Đ K B Ü L T E N Đ - 3 1886 ÖZEL GETRONAGAN ERMENĐ LĐSESĐ R E H B E R L Đ K B Ü L T E N Đ - 3 2010 2011 Kız olursa Sarin, erkek olursa Masis Erkek olursa doktor, kız olursa öğretmen KENDĐNĐ TANIMA VE MESLEK SEÇĐMĐ Sevgili veliler,

Detaylı

AİLE PİRAMİDİ = EVLİLİK

AİLE PİRAMİDİ = EVLİLİK 1- Evlilik piramidi 2- Emir cümlesi 3- Yargılayıcı ve suçlayıcı olma 4- Rolleri paylaşma 5- İletişime ve karşılıklı anlayışa önem verme 6- Kıyaslama FATİH HANOĞLU AİLE PİRAMİDİ = EVLİLİK 7- Sevgi, saygı

Detaylı

2016 ANTALYA FİLM FORUM YÖNETMELİĞİ (19-22 Ekim 2016)

2016 ANTALYA FİLM FORUM YÖNETMELİĞİ (19-22 Ekim 2016) 2016 ANTALYA FİLM FORUM YÖNETMELİĞİ (19-22 Ekim 2016) A) ANTALYA FİLM FORUM NEDİR? Antalya Film Forum, başta Türkiye ve Türkiye ye yakın coğrafyalar olmak üzere dünyanın her yerinde ortak yapım olanaklarını

Detaylı

Dünyayı Değiştiren İnsanlar

Dünyayı Değiştiren İnsanlar Dünyayı Değiştiren İnsanlar MARIA MONTESSORI Hayatın en önemli dönemi üniversite çalışmaları değil, doğumdan altı yaşa kadar olan süredir. Çünkü bu, bir çocuğun gelecekte olacağı yetişkini inşa ettiği

Detaylı

KAVRAMLAR TUTUMLAR BECERİLER

KAVRAMLAR TUTUMLAR BECERİLER SAYI:3 1. SINIF III. PYP SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BÜLTENİ ANA FİKİR: Oyunlar duygu ve düşüncelerimizi keşfetme ve ifade etme yollarımızdan biridir. 1. Oyun çeşitleri 2. Oynarken hisset"klerimiz ve öğrendiklerimiz

Detaylı

Panzehir 9 Mayıs ta Sinemalarda - Genç Gelişim Kişisel Gelişim

Panzehir 9 Mayıs ta Sinemalarda - Genç Gelişim Kişisel Gelişim Çekim teknikleri, senaryosu ve oyuncu kadrosuyla adından söz ettirecek suç ve macera filmi Panzehir, 9 Mayıs ta izleyicisi ile buluşacak. Cüneyt Arkın ve oğlu Murat Arkın ı ilk kez birlikte beyazperdede

Detaylı

Eserleri eskisi kadar ilgi görmeyen ressam Liam Price ın bir yanlış anlama

Eserleri eskisi kadar ilgi görmeyen ressam Liam Price ın bir yanlış anlama Konu Özeti: Eserleri eskisi kadar ilgi görmeyen ressam Liam Price ın bir yanlış anlama sonucu öldüğü ile ilgili dedikodular çıkar. Bu haberle eserlerin satışlarının patladığını gören Liam, gerçeği söylemek

Detaylı

Serbest Yazma Konuları. Yrd. Doç. Dr. Aysegul Bayraktar

Serbest Yazma Konuları. Yrd. Doç. Dr. Aysegul Bayraktar Serbest Yazma Konuları Yrd. Doç. Dr. Aysegul Bayraktar Biletinize piyango çıksaydı ne(ler) yapardınız? Favoriniz olan film nedir ya da favoriniz olan film karakteri kimdir? Neden? Hayalimdeki ev. Kendini

Detaylı

YÖNETMEN, SENARİST, YAPIMCI DERVİŞ ZAİM İN ÖZGEÇMİŞİ

YÖNETMEN, SENARİST, YAPIMCI DERVİŞ ZAİM İN ÖZGEÇMİŞİ YÖNETMEN, SENARİST, YAPIMCI DERVİŞ ZAİM İN ÖZGEÇMİŞİ EĞİTİM 1982-1988 Boğaziçi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Böl. 1994-1995 - University of Warwick Kültürel Çalışmalar (Master)

Detaylı

BODRUM DA GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR

BODRUM DA GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR TİYATROHAYAL@ BODRUM DA GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR İstanbul dan gelip, Bodrum un Akyarlar Mahallesine yerleşen tiyatro sanatçıları Ececan Gümeci ve Aykut Ünal ın ilk projesi Şahin Örgel in yazdığı iki kişilik oyunu

Detaylı

12.000 yıl önce Yeryüzünde kutsal bir yer vardı

12.000 yıl önce Yeryüzünde kutsal bir yer vardı 12.000 yıl önce Yeryüzünde kutsal bir yer vardı Filmin Hikayesi Herkesin ve herşeyin anlatacak bir hikayesi vardır. Bu hikayelerden bazıları hiçbir zaman günışığına çıkmaz, sonsuza dek birer sır olarak

Detaylı

Seyfi Teoman Kısa film çekmeyi düşünmüyorum, çünkü maliyeti çok yüksek, geri dönüşü yok.

Seyfi Teoman Kısa film çekmeyi düşünmüyorum, çünkü maliyeti çok yüksek, geri dönüşü yok. eyfi Teoman Kısa film çekmeyi düşünmüyorum, çünkü maliyeti çok yüksek, geri dönüşü yok. 14 Ekim 2004 de yönetmen eyfi Teoman ile Yamaç Okur un moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Teoman ın ilk

Detaylı

2013 / 2014 SAYI: 26. Haftanın Bazı Başlıkları

2013 / 2014 SAYI: 26. Haftanın Bazı Başlıkları 2013 / 2014 SAYI: 26 Haftanın Bazı Başlıkları Ailem Nasıl Helikopter Oldu? Kahraman Karıncalar Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası İle Bir Gün Engelleri Birlikte Aşıyoruz2. Sınıflar Okuyoruz Çünkü 2.

Detaylı

WALTER MITTY NIN GİZLİ YAŞAMI 3 OCAK TA SİNEMALARDA!

WALTER MITTY NIN GİZLİ YAŞAMI 3 OCAK TA SİNEMALARDA! WALTER MITTY NIN GİZLİ YAŞAMI 3 OCAK TA SİNEMALARDA! FORREST GUMP TAN BU YANA EN İLHAM VERİCİ FİLM JOEL AMOS, Moviefanati.com YAŞAM DOLU, MUHTEŞEM BİR MACERA MARK DINNING, Empire HAYALLERİN GERÇEKLEŞMEK

Detaylı

BİR ACAYİP SOYGUN ADANA İŞİ. - Basın Toplantısı Haber Küpürleri. - 12.Ocak 2015 Adana Hilton Otel

BİR ACAYİP SOYGUN ADANA İŞİ. - Basın Toplantısı Haber Küpürleri. - 12.Ocak 2015 Adana Hilton Otel BİR ACAYİP SOYGUN ADANA İŞİ - Basın Toplantısı Haber Küpürleri - 12.Ocak 2015 Adana Hilton Otel 13.01.2015 Salı Adana İşi nde acayip soygun Bir Acayip Soygun Adana İşi adlı uzun metraj filmin çekimleri

Detaylı

EKİM AYI BÜLTENİ YARATICI DÜŞÜNME ATÖLYESİ (3 YAŞ) 2-6 EKİM

EKİM AYI BÜLTENİ YARATICI DÜŞÜNME ATÖLYESİ (3 YAŞ) 2-6 EKİM EKİM AYI BÜLTENİ YARATICI DÜŞÜNME ATÖLYESİ (3 YAŞ) - Boynumuz zürafa boynu kadar uzun olsa şimdi yapabildiğimiz işleri yapabilir miydik? Sorusu üzerinden eğlenceli bir sohbet başlatıyoruz. - Ormanlar kralı

Detaylı

Rehberlikten... Notlar

Rehberlikten... Notlar Rehberlikten... Notlar ÇOCUKLARA MOTİVASYON KAZANDIRMAK Yenilik peşinde koşmasını kıyasıya eleştirenlere şöyle diyordu: "Birkaç sineğin ısırması yarışı kazanmaya azmetmiş bir atı durduramaz." Prensin sarayına

Detaylı

Carousel'de Alışveriş AYBIKE TURAN. 54 Carousel Instyle

Carousel'de Alışveriş AYBIKE TURAN. 54 Carousel Instyle AYBIKE TURAN 54 Carousel Instyle ADINI KALBIME YAZDIM, YÜKSEK SOSYETE, ÇALSIN SAZLAR, İKINCI ŞANS GIBI ÖNEMLI PROJELERDE YER ALAN AYBIKE TURAN ILE KEYIFLI BIR RÖPORTAJ GERÇEKLEŞTIRDIK. OYUNCULUK SERÜVENINDEN

Detaylı

Türkiye Film Sektörü 2016 Özet Raporu

Türkiye Film Sektörü 2016 Özet Raporu Türkiye Film Sektörü 2016 Özet Raporu 1990 lı yıllarda yükselişe geçen Türkiye sinema sektörü, 2000 li yıllarda hem en üretken, hem de ulusal ve uluslararası alanlarda en başarılı yıllarını yaşamaya başladı.

Detaylı

Çocuklar İçin Koruyucu Aile Rehberi. Biz Gönüllüyüz Ya Siz?

Çocuklar İçin Koruyucu Aile Rehberi. Biz Gönüllüyüz Ya Siz? Çocuklar İçin Koruyucu Aile Rehberi Biz Gönüllüyüz Ya Siz? ÇOCUKLAR İÇİN KORUYUCU AİLE REHBERİ Sevgili arkadaşlarım; bu kitapta koruyucu aile hakkında bilgiler bulunmaktadır. Bu kitap, biz çocukların

Detaylı

HAKİM ÖMER ONSUN İLKOKULU ERASMUS + KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİNDE YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLAR VE FARKINDALIK YARATILMASI VELİ SEMİNERİ MAYIS 2017

HAKİM ÖMER ONSUN İLKOKULU ERASMUS + KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİNDE YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLAR VE FARKINDALIK YARATILMASI VELİ SEMİNERİ MAYIS 2017 HAKİM ÖMER ONSUN İLKOKULU ERASMUS + KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİNDE YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLAR VE FARKINDALIK YARATILMASI VELİ SEMİNERİ MAYIS 2017 PROJE HAKKINDA Program: ERASMUS+ Okul Eğitimi Bireylerin Öğrenme Hareketliliği

Detaylı

Uzakdoğu da Yalnızlık Dr. Barış Sancak

Uzakdoğu da Yalnızlık Dr. Barış Sancak Uzakdoğu da Yalnızlık Dr. Barış Sancak Lost In Translation (2003) Yön: Sofia Coppola *Uzakdoğu da yabancılık çeken iki batılının yalnızlığı Uzakdoğu Sineması Klasik ve yeni dalga Japon sineması, Epik Çin

Detaylı

SEVGİ, SAYGI ve YARDIMLAŞMA

SEVGİ, SAYGI ve YARDIMLAŞMA SEVGİ, SAYGI ve YARDIMLAŞMA KAZANIMLAR Birlikte uyumlu yaşam kuralları Büyüklerine saygı, küçüklerine sevgi göstermek Sorun çözme becerileri Yardımlaşma 1 ÇOCUKLARDA ÖZSAYGIYI GELİŞTİRMEK İÇİN TAVSİYELER

Detaylı

AİLE & YETİŞTİRME KONULU SORU LİSTELERİ

AİLE & YETİŞTİRME KONULU SORU LİSTELERİ VG&O 0-3 A.A. Vermulst, G. Kroes, R.E. De Meyer & J.W. Veerman AİLE & YETİŞTİRME KONULU SORU LİSTELERİ 0 İLA 3 YAŞ ARASINDAKİ ÇOCUKLARIN ANNE-BABALARINA YÖNELİKTİR GENCIN ADI: TEDAVI ŞEKLI: DOLDURMA TARIHI:

Detaylı

Görüntünün Mimarı: Michelangelo Antonioni

Görüntünün Mimarı: Michelangelo Antonioni Görüntünün Mimarı: Michelangelo Antonioni Seyirciden, kendisini filmin akışına bırakmasını isteyen, olay örgüsü yerine filmde gösterilenlere kapılmasını bekleyen Antonioni nin, mekanı kullanma tarzından

Detaylı

KUMKURDU YARATICI OKUMA ÇALISMALARI. Ebru KARAKAŞ DÜZYOL 4. Sınıflar Zümre Başkanı Sınıf Öğretmeni E-posta ebrukarakas@terakki.org.

KUMKURDU YARATICI OKUMA ÇALISMALARI. Ebru KARAKAŞ DÜZYOL 4. Sınıflar Zümre Başkanı Sınıf Öğretmeni E-posta ebrukarakas@terakki.org. YARATICI OKUMA ÇALISMALARI Fidan GÖRMEZ Sınıf Öğretmeni E-posta fidanince@terakki.org.tr Ebru KARAKAŞ DÜZYOL 4. Sınıflar Zümre Başkanı Sınıf Öğretmeni E-posta ebrukarakas@terakki.org.tr ASA LİND 1958 yılında

Detaylı

ALBERT EİNSTEİN HAYATI

ALBERT EİNSTEİN HAYATI ALBERT EİNSTEİN HAYATI Albert Einstein!"#$ Albert Einstein 14 Mart 1879 da Almanya nın Ulm kasabasında dünyaya geldi. Babası Hermann Einstein ve amcası Jakob bir elektrik şirketi kurdular. Annesi Pauline

Detaylı

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) 14.08.2014 SIRA SIKLIK SÖZCÜK TÜR AÇIKLAMA 1 1209785 bir DT Belirleyici 2 1004455 ve CJ Bağlaç 3 625335 bu PN Adıl 4 361061 da AV Belirteç 5 352249 de

Detaylı

MASLOW İHTİYAÇLAR HİYERARŞİSİ. Dr.Abdullah Atli

MASLOW İHTİYAÇLAR HİYERARŞİSİ. Dr.Abdullah Atli MASLOW İHTİYAÇLAR HİYERARŞİSİ Karnı aç bir insan için 5. sınıf bir çorba, 1.sınıf bir yağlı boya tablodan daha değerlidir. Abraham Maslow Maslow teorisi, insanların belirli kategorilerdeki ihtiyaçlarını

Detaylı

Bodrum Deniz Filmleri Festivali

Bodrum Deniz Filmleri Festivali Bodrum Deniz Filmleri Festivali Bodrum da, Türkiye nin ilk deniz temalı festivali olduğu belirtilen Bodrum Deniz Filmleri Festivali başladı. Cinemarine Bodrum da 11 filmin ücretsiz gösterildiği festivalin

Detaylı

TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI HALUK DİNÇER İN KADIN-ERKEK EŞİTLİĞİ HAKKINDA HER ŞEY KISA FİLM YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ KONUŞMASI

TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI HALUK DİNÇER İN KADIN-ERKEK EŞİTLİĞİ HAKKINDA HER ŞEY KISA FİLM YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ KONUŞMASI TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI HALUK DİNÇER İN KADIN-ERKEK EŞİTLİĞİ HAKKINDA HER ŞEY KISA FİLM YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ KONUŞMASI 7 Ocak 2015 İstanbul, Sabancı Center Sayın Konuklar, Değerli Basın Mensupları,

Detaylı

3. sınıf öğretmenlerinin karne görüşleri şu şekildedir:

3. sınıf öğretmenlerinin karne görüşleri şu şekildedir: 3. sınıf öğretmenlerinin karne görüşleri şu şekildedir: 3.SINIF Rüzgârın yönünü değiştiremiyorsanız yelkenlerinizi değiştirin. Çünkü dünya sizin karşılaştığınız fırtınalarla değil, gemiyi limana ulaştırıp

Detaylı

Çanakkale'yi Tüm Yönleriyle Bir Film Kurgusunda Anlatan İLK ve TEK OYUN!

Çanakkale'yi Tüm Yönleriyle Bir Film Kurgusunda Anlatan İLK ve TEK OYUN! HİÇBİR OYUNDA, ÇANAKKALE BÖYLE ANLATILMADI!.. Çanakkale'yi Tüm Yönleriyle Bir Film Kurgusunda Anlatan İLK ve TEK OYUN! HARMANYERİ-1915 www.tiyatroprizma.com / gurdalugur@hotmail.com / (0531) 788 5707 1

Detaylı

olduğunu fark etti. Takdir ettiği öğretmenleri gibi hatta onlardan bile iyi bir öğretmen olacaktı.

olduğunu fark etti. Takdir ettiği öğretmenleri gibi hatta onlardan bile iyi bir öğretmen olacaktı. MUSA TAKCI KİMDİR? İyi bir öğretmen, koruyucu bir ağabey, saygılı bir evlat, şefkatli bir baba, merhametli bir eş, çok aranan bir kardeş, güçlü bir şair, disiplinli bir yazar, hayırlı bir insan, güzel

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI. BABA ve ÇOCUK

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI. BABA ve ÇOCUK k İl u ok l ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI BABA ve ÇOCUK PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BİRİMİ - OCAK 2013 Tarihsel Süreç İçinde Baba Olma Kavramı Sosyo-ekonomik ve bilimsel gelişmeler, geleneksel aile

Detaylı

Vural ÇAVUŞOĞLU YÖNETMEN

Vural ÇAVUŞOĞLU YÖNETMEN Vural ÇAVUŞOĞLU YÖNETMEN İstanbul doğumlu. 1977 yılından başlayarak sinema ve kısa film ile yoğun olarak ilgilendi. 1977 yılında Deniz Lisesinden, 1981 yılında Deniz Harp Okulu Uluslararası İlişkiler bölümünden

Detaylı

52. ULUSLARARASI ANTALYA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJLI FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ

52. ULUSLARARASI ANTALYA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJLI FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ 52. ULUSLARARASI ANTALYA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJLI FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ FESTİVAL; Uluslararası Antalya Film Festivali, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Türkiye ve dünya sinemasının

Detaylı

Düşünce Özellikleri Ölçeği

Düşünce Özellikleri Ölçeği Düşünce Özellikleri Ölçeği Yönerge: Bu ankette sizin kullandığınız farklı düşünce tarzlarını tespit etmeye çalışıyoruz. Bu anket boyunca 10 değişik tarzda düşünce tarzı göreceksiniz. Öncelikle her düşünce

Detaylı

28 Ekim 2015 Festivaller İstanbul da Projesi Sektör Toplantısı Rotterdam Film Festivali Bianca Taal Moderatör: Yamaç Okur

28 Ekim 2015 Festivaller İstanbul da Projesi Sektör Toplantısı Rotterdam Film Festivali Bianca Taal Moderatör: Yamaç Okur 28 Ekim 2015 Festivaller İstanbul da Projesi Sektör Toplantısı Rotterdam Film Festivali Bianca Taal Moderatör: Yamaç Okur Yamaç Okur: Günaydın, öncelikle toplantıyı bugüne ertelediğimiz için özür diliyoruz.

Detaylı

Dönem DENEME TESTİ (Mart 2009)

Dönem DENEME TESTİ (Mart 2009) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ Milli Eğitim ve Din İşleri Bakanlığı Devlet Dil Sertifikası DÜZEY B1 Avrupa Konseyi Ortak Dil Ölçütleri Çerçevesinde BÖLÜM

Detaylı

BASIN SPONSORLUĞU DOSYASI

BASIN SPONSORLUĞU DOSYASI 20-23 MAYIS 2017 DÜNYADA YANKI UYANDIRAN BİR ETKİNLİK 1998 yılından bugüne Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali sinemanın görsel gücünden yararlanarak kadının toplumsal konumunu sorgulamayı,

Detaylı

SEVGİ. Doğduğumuz gün içgüdüsel olarak annemize babamıza sarılır onların yanında olmak

SEVGİ. Doğduğumuz gün içgüdüsel olarak annemize babamıza sarılır onların yanında olmak Pekşen 1 Hakan Pekşen TURK101-Sec.43 21101395 Vedat Yazıcı 21.12.2014 SEVGİ Doğduğumuz gün içgüdüsel olarak annemize babamıza sarılır onların yanında olmak isteriz. Bu eylem sevginin en saf, en doğal ve

Detaylı

ÖZEL ÜSKÜDAR SEV İLKÖĞRETİM OKULU

ÖZEL ÜSKÜDAR SEV İLKÖĞRETİM OKULU ÖZEL ÜSKÜDAR SEV İLKÖĞRETİM OKULU AYLIK BÜLTENLER SERİSİ EKİM, 2008 SAYI: 2 KONU: Çocuğunuzun Beceri ve Yeteneklerini Nasıl Geliştirebilirsiniz? Aileler çocuklarının mutlu bireyler olmalarını ve en yüksek

Detaylı