NLI DS-9A DİKİŞ MAKİNASI KULLANIM KILAVUZU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "NLI DS-9A DİKİŞ MAKİNASI KULLANIM KILAVUZU"

Transkript

1 NLI DS-9A DİKİŞ MAKİNASI KULLANIM KILAVUZU

2 Parmakları Yaralama Tehlikesi - DS-9C model dikiş makinası kafası, dahili bir otomatik bant / iplik kesici içerir. Operatörün parmakları kesici sayesinde yaralanabilir. Dikiş makinasına Parmakları Yaralama Tehlikesi işareti yapıştırılmıştır. Makine çalışırken kesicinin içine yada yakınına parmaklarınızı koymayınız. Makinaya Kaptırma Tehlikesi - Kapatılacak bir torbayı, dikiş makinasının içine takarken dikkat edin yoksa parmaklarınız makinanın baskı ayağıyla dişlisi arasına yakalanabilir. - Makinaya Tehlikeli etiketi takın. Dikiş yaparken, torbayı dikiş kafasının altından elinizle tuttuğunuzdan ve makinaya değmediğinizden emin olun.

3 UYARI Aşağıdaki güvenlik önlemlerinin alınmaması yaralanmayla sonuçlanabilir: 1- Makinanın, ateş, su, yağ, çöp gibi yaralanmaya sebep olacak tüm tehlikelerden uzak olduğundan emin olun. 2- Makinayı patlayıcı bir alanda yada ıslak konumlarda çalıştırmayın. Makina, patlamaya dayanıklı yada su geçirmez bir makina değildir. 3- Kullanım talimatını okumadan makinayı çalıştırmayın. 4- Makina için belirlenen voltaj değerlerinin dışında makinayı çalıştırmayın. 5- Makinanın topraklamasının yapıldığından emin olun. 6- Makina bakımı, parça değişimi, ayar ve temizleme yapmadan önce, gücün (ve hava kaynağının) kapalı olduğundan emin olun. 7- Koruma ve kapaklar olmadan makinayı çalıştırmayın. 8- Makina çalışırken bıçak, iğne, makara, kayış gibi hareket eden parçalara dokunmayın. 9- Bakım, parça değişimi, ayarlamalar, temizleme yada depolama yapılırken makinanın yumuşak bir yüzeye yerleştirildiğinden emin olun. 10- Dikilecek yada kapatılacak malzemenin makina özelliklerine uyduğundan emin olun. 11- "NLI" orjinal parçaların haricinde yedek parça kullanmayın.

4 Makinayı Kullanırken Dikkat Edilecek Hususlar 1- İplik takarken, yağlama yaparken, makinayı ayarlarken yada makina parçası değiştirirken her zaman gücü kapatın. 2- Koruyucu gözlük takın. 3- Makinayı çalıştırmadan önce tüm kapakların ve korumaların yerine takıldığından ve kapalı olduğundan emin olun. 4- Gücü kapatın ve ayarlama için kesici bıçakların ve iğnelerin altına parmaklarınızı sokmadan önce kesicinin çalışmadığından emin olun. 5- Makina çalışırken makinaya dokunmayın. Bakım - Makinayı dikkatli taşımayı ve iyi durumda muhafaza etmeyi lütfen unutmayın. - Boğaz plakası üzerindeki, dişli oluğu içindeki yada ilmek yapıcı çevresindeki iplik tüyü veya toz, günlük çalışmadan sonra havayla yada fırçayla temizlenmelidir. - Alanı yer muşambasıyla silin. - Ayda bir, makinada gevşek vida var mı kontrol edin ve varsa sıkın. - İyi bakım makinanın ömrünü arttıracaktır. Çalıştırmadan Önceki Hususlar - İpliğin geçtiği alandaki gergi diski, iplik kılavuzu, ilmek yapıcı vb.yi yağlayın. - Makinaya iplik takma talimatlarına göre iplik takıldığından emin olun. - Makinanın talimatlara uygun olarak yağlandığından emin olun.

5 İPLİK TAKMA (DS-9A modeli için) a-) Bobin arabasının solundaki a ipliği, İğne ipliğidir. Sırayla 1 ve 7 nolu noktalar boyunca ipliği takın. b-) Bobin arabasının sağındaki b ipliği, ilmek yapıcı ipliğidir. Sırayla 8 ve 16 nolu noktalar boyunca ipliği takın. c-) Her iki iplik, son iplik noktasından 15 ila 20 cm uzunluğunda çıkmalıdır. Dikkat : Eğer iplik düzgün takılmazsa, hiçbir dikiş yapmama, ipliğin kopması yada dikiş atlanması sorunlarıyla karşılaşılabilir.

6 YAĞLAMA Paketleme yapmadan önce yağ, makinadan komple tahliye edilmiştir. Makinaya aşağıda anlatıldığı gibi doğru seviyeye kadar yağ koyulduğundan emin olun. 40 C de cst olan madeni yağ kullanın. (Örn: Tellus yağı #32) 1- Yağ Doldurma a-) Havalandırma kapağını açın ve A ile gösterilen göstergenin minimum ile maksimum seviyeleri arasına kadar doldurun. Yaklaşık 1600cc kullanılmalıdır.(şekil 2) b-) b kapağını sökün ve seviye, B göstergesinin kırmızı nokta sına gelesiye kadar yağ doldurun. Yaklaşık 140cc kullanılmalıdır. (Şekil 2) Şekil 2

7 2- Yağ Değişimi a-) Yağ, ilk 1000 saatlik çalışmadan sonra ve ondan sonraki her 2000 saatte değiştirilmelidir. b-) Yağ Tahliyesi : Şekil 2 de gösterildiği gibi makina ters çevrilip C ve D yi açarak yağ tahliye edilir. AYARLAMA Bu makinanın ilmek yapıcısı, imalat fabrikasından nakliyesinden önce ayarlanmıştır ama tamir yada başka birşey için söküldüğünde tekrar ayarlanması gerekirse aşağıdakilere göre yapın. 1- İplik Gerilmesi (Şekil 3) İplik gerilmesi başarılı bir dikiş için çok önemlidir. Ayarsızlık, iplik kopması, dikiş atlamaları yada torbanın patlamasıyla sonuçlanabilir. Düzgün iplik gerilmesi, torbanın ve ipliğin tipine göre az da olsa değişebilir. Kural aşağıda verilmiştir. Dikiş mesafesi boyunca aynı gerilmeyi elde etmek için iplik gerilmesi ayarlayıcıları takılıdır. Dikiş sıkılığını ayarlamak için Şekil 3 deki 1 ve 3 ü ayarlayın. 1) Ağır Malzeme (jüt vb.) 1 nolu iplik gerilmesi ayarlayıcıları ve 1 nolu iğne iplik kontrolörü, ayar vidasını gevşettikten sonra hafifçe gevşetilmelidir(ayar somununu saat yönünün tersine doğru çevirin). 2) Hafif Malzeme 1 nolu iplik gerilmesi ayarlayıcılarını sıkın(ayar somununu saat yönünde çevirin). 3) İğne İpliği Nakliyede, krepon kağıt bandı için iğne ipliği kontrolörü 2 biraz aşağıda ayarlanmıştır. Krepon kağıt bantsız dikiş makinası kullanma durumunda, iğne iplik kontrolörü 2 tekrar yukarıda ayarlanmalıdır. İpliğin besleme oranı, dikiş uzunluğuna ve torba kalınlığına göre ayarlanmalıdır. Eğer iplik gerilmesi ayarlayıcısı ayarı, gerekli iplik sıkılığını elde etmek için istenen yeterlilikte değilse,ayar vidasını gevşettikten sonra 2 nolu iğne iplik kontrolörünü gerektiği kadar aşağı yada yukarı oynatarak kullanın. Yukarı hareket ettiğinde(ok yönünde) iplik daha da gergin, aşağıya hareket ettirildiğinde daha da gevşektir. Ayarlamadan sonra ayar vidasını sıkın. 4) İlmik Yapıcı İpliği 3 nolu ilmek yapıcı ipliği gerilme ayarlayıcısı, iğne ipliği gerilme ayarlayıcısının ayarına uygun olarak ayarlanmalıdır. İlmik yapıcı ipliğinin sarkmaması için bunu ayarlayın. Eğer ilmek yapıcı ipliği gerilmesi çoksa, iğne ipliği kopabilir.

8 Şekil 3 2- Baskı Ayağı Basıncı Baskı ayağı basıncı torba malzemesi ve kalınlığına göre ayarlanmalıdır. Dikişlerin ters kısımlarını kontrol edin. Eğer dişli dişlerinden dolayı dikişte çizik izleri görüldüyse yada mevcut dikiş uzunluğu, ayarlanan dişli dişleri besleme oranından kısaysa basınç çok güçlüdür. Bu durumda, Şekil 4 deki somunu(5/16n24301) gevşettikten sonra plaka yayı ayar vidasını(102171) çıkarın. Ayar yapıldıktan sonra somunu sıktığınızdan emin olun. Eğer basınç çok zayıfsa, dikişler düz bir çizgi oluşturmaz yada dikiş uzunluğu düzensiz olur. Bu durumda, plaka yay ayar vidasını sıkıştırarak basıncı arttırın. Jütü ve diğer ağır torba malzemesini kapatırken basıncı azaltın, PP örgülü kumaşı yada diğer hafif torba malzemesini kapatırken basıncı arttırın. Makinanız fabrikada 3-katlı kraft kağıdından torbalar için ayarlanmıştır.

9 3- İlmek Yapıcı a-) Makarayı öne doğru çevirin ve mafsalı(kolu) ayarlayın böylece Şekil 4 de gösterildiği gibi iğnenin en fazla geri çekilebildiği anda ilmek yapıcının ucu, iğne merkezinden 7mm uzakta olur. Somun(dış) ile ilmek yapıcı bağlantı çubuğu arasındaki mesafe 38,5 ± 0,3mm olmalıdır. (Şekil 4) Ayarlamayı bitirince, mafsalın(kolun) vidasını sıkın. b-) İğne Yükseklik Kontrolü Şekil 4 ilmek yapıcı noktaları, 5. iğnenin sol kenarıyla aynı hizaya geldiğinde, ilmek yapıcı noktasıyla iğne deliği arasındaki mesafe(şekil 4 de A ve A ), 1. ilmek yapıcının, iğnenin ileri ve geri hareketlerindeki mesafesiyle aynıysa, iğne ile ilmek yapıcının hareketlerinin zamanlaması doğru olur. A = A ± 0,3 mm izin verilebilir. İlmek yapıcı tahrik koluna hafifçe tıklayarak ayar yapın. İlmek yapıcı ip geçirme deliği, Şekil 5-c de gösterildiği gibi ilmek yapıcı ileriye gittikçe, iğnenin oval deliğinin alt kısmıyla örtüşmelidir. Şekil 6 daki gibi iğnenin ucu, boğaz plakasının üst yüzeyinden 15.5 mm yukarıda olması için iğne mili bağlantı saplamasının ayar vidası gevşetilebilir ve iğne milinin yüksekliği ayarlanabilir.

10 Şekil 5 Şekil 6 c-) İlmek Yapıcı ve İğne Arasındaki Boşluk İğne ile ilmek yapıcı arasındaki boşluğu, iğne ileriye gittiğinde ve iğnenin arkasını geçtiğinde 0,05 0,1mm arasında ayarlayın. Doğru boşluğu elde etmek için, a ile gösterilen ilmek yapıcı ayak kafesinin, b ile gösterilen vidasını gevşetin ve c ile gösterilen ilmek yapıcı ayağını eğin. İlmek yapıcı, iğneye en yakın noktaya doğru ileri hareket ettiğinde, iğne ile ilmek yapıcı boşluğunu 0,1 0,5 mm arasında ayarlayın. (Şekil 7-a) Ayarı kolaylaştırmak için önce egzantrik kamı ihmal edip ilmek yapıcıyı ayarlayın. Böylece vida, ana milin merkezine göre 45 de olur.

11 Şekil 7 d-) İlmek Yapıcı Tutucusu d ile gösterilen ayar vidasını gevşetin ve iğne ile ilmek yapıcı tutucusu arasındaki boşluğu, iğne yukarıya gittiğinde 0,05 0,1mm olarak ayarlayın. (Şekil 7-c) 4- Besleme Mekanizması a-) Dişlinin, boğaz plakasının içinden geçerken boğaz plakasına değmediğinden emin olun. Şekil 8 de ön dişlinin orta dişleri ile boğaz plakası arasında 1,5mmlik boşluk olmalıdır. b-) Dişlinin Yüksekliği Şekil 8 Şekil 9 - Şekil 9 da görüldüğü gibi dişlinin yüksekliğini, dişli en yüksek noktasına ulaştığında, boğaz plakasının üst yüzeyinden 2,5mm çıkacak şekilde ayarlayın. Eğer dişli bu noktadan yüksekteyse, dikiş yeterli biçimde bağlanmaz, eğer dişli bu noktadan aşağıdaysa dikiş genişliği çok küçük olur. Dişlinin yüksekliğini ayarlamak için, b ile gösterilen somunu lokma anahtarla gevşetin. Baskı ayağından gelen basıncın geriye doğru itmemesinden emin olmak için, yüksekliği, a ile gösterilen ayar vidasıyla ayarlamak önemlidir. Ayar düzgün yapılınca b ile gösterilen somunu sıkın. - Geri dişli, ön dişliden 0,1mm aşağıda ayarlanmalıdır. Dikkat : Gerekli dikiş uzunluğunun elde edildiğinden emin olmak için geçici olarak somunu sıkın ve birkaç dikiş atın. Onaylamadan sonra, somunu anahtarla tam olarak sıkın. c-) Dikiş Aralığı Bu makinanın dikiş genişliği, fabrikadan nakliye edilmeden önce 10mm olarak ayarlanmıştır. Dikiş genişliği 7 11,5 mm arasında ayarlanabilir. a ile gösterilen besleme ayarlayıcısı somununu Şekil 10 da gösterildiği gibi gevşetin ve dikiş genişliğini azaltmak için b ile gösterilen besleme bağlama çubuğunu S yönünde hareket ettirin. Dikiş genişliğini arttırmak içinse aynı çubuğu L yönünde hareket ettirin. Besleme bağlantı çubuğunu hareket ettirirken besleme bağlantı çubuğunun, besleme ayağı yuvasında serbestçe hareket ettiğinden emin olun.(makarayı, dişli ön taraftaki konumuna gelesiye kadar ileri yöne doğru çevirin).

12 Şekil 10 Şekil 11 d-) İğne Kılavuzu Dikiş genişliği değiştirildiğinde, iğne kılavuzu ve iğne arasındaki boşluğun değişmesine göre iğne kılavuzu ayarlanmalıdır. Şekil 11 de a ile gösterilen vidayı gevşettikten sonra makarayı ileri yönde çevirin ve iğne ile iğne kılavuzu arasındaki boşluğu, Şekil 11 de gösterildiği gibi ilmek yapıcının ucu, iğnenin yanına geldiğinde boşluk 0 olacak şekilde ayarlayın ve a ile gösterilen vidayı sıkın. 5- İplik Kesici (DS-9A) (A) ve (B) bıçakları aşağıdaki adımlara göre ayarlanmalıdır: a-) (A) bıçağını A ile gösterilen sıkıştırma vidasıyla doğru konumunda sıkıştırarak sabitleyin. Bıçak kenarının, boğaz plakasının iplik oluğundan dışarıya çıkmadığından emin olun. b-) B ile gösterilen vidayı geçici olarak sıkarak, bıçak kolunun oluğundaki (B) bıçağını sabitleyin. c-) Makarayı saat yönünde çevirin. (B) bıçağı en sağdaki konuma geldiğinde, (A) bıçağının kenarına yaklaşık 2mm temas edecek şekilde (B) bıçağını sabitleyin. d-) (A) ile (B) bıçağı arasında uygun temas elde etmek için bıçak kolunu yavaşça eğin. e-) Birkaç iplik sarımını kesmeye çalışın, sonra keskince ve düzgünce kesildiğinden emin olun.

13 Şekil Tek İplikli Dikiş için Ayarlama a-) Boğaz Plakası İplik Tutucusunun Sabitlenmesi (Şek. 15) b ile gösterilen boğaz plakası iplik tutucusunu, noktasıyla iğne merkezi arasında 0 ~ 0,3mm boşluk olacak şekilde, a ile gösterilen boğaz plakasından c ile gösterilen vidayla sabitleyin. b-) İğne ve İlmek Yapıcı Arasındaki Boşluk (Şek. 16) İlmek yapıcı noktasını, iğne en alt konumunda ve e ile gösterilen ilmek yapıcı en çok geri çekildiği konumda, iğne noktasından 7,5mm boşluk olacak şekilde d ile gösterilen ilmek yapıcı bağlantı çubuğuyla ayarlayın, c-) İlmek Yapıcı ve Boğaz Plakası İplik Tutucusu Arasını Ayarlama (Şek. 17) Boğaz plakası iplik tutucusunu, ilmek yapıcı, boğaz plakasına en yakın A konumundan geçerken ilmek yapıcının iç bükey kısmına değmeyecek şekilde ayarlayın. - Çalışmayı test ederken eğer iplik, boğaz plakası iplik tutucusundan yavaşça çıkmıyorsa, noktasını iğne merkezinden 0 ~ 0,5mm olacak şekilde ayarlayın.

14 Şekil 15 Şekil 16

15 Şekil 17

MF-7900D-H24 KULLANMA KILAVUZU

MF-7900D-H24 KULLANMA KILAVUZU MF-7900D-H24 KULLNM KILVUZU İÇİNDEKİLER 1. TEKNİK ÖZELLİKLER... 1 2. MSNIN ÇİZİMİ (MSY MONTE EDILEN TIP / V KYIŞ TIPI)... 2 3. MSNIN ÇİZİMİ (MSY MONTE EDILEN TIP / DOĞRUDN THRIK TIPI)... 3 4. MSNIN ÇİZİMİ

Detaylı

MF-7900-E22,23 KULLANIM KILAVUZU

MF-7900-E22,23 KULLANIM KILAVUZU MF-7900-E22,23 KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER I. TEKNİK ÖZELLİKLER...1 II. E22 KULLANILDIĞINDA...1 1. Montaj prosedürü... 1 2. Ayarlama prosedürü... 5 III. E23 KULLANILDIĞINDA...6 1. Montaj prosedürü...

Detaylı

MF-7500-E11 KULLANMA KILAVUZU

MF-7500-E11 KULLANMA KILAVUZU MF-7500-E11 KULLANMA KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1. TEKNİK ÖZELLİKLER... 1 2. EKSANTRIK KAYIŞ TAHRIKLI MASA ÇIZIMI (YARI GÖMÜLÜ TİP)... 2 3. TOZ KANALININ MONTAJI... 3 4. KAPAĞIN AÇILMASI VE KAPATILMASI... 4

Detaylı

TÜRKÇE AC-172N-1790 KURULUM KILAVUZU

TÜRKÇE AC-172N-1790 KURULUM KILAVUZU TÜRKÇE AC-7N-790 KURULUM KILAVUZU . ÖN AYARLI PANEL VE YARDIMCI TUTUCUNUN TUTUCU PLAKASININ DOĞRULANMASI Dikiş makinesini tesisinizde kurduktan sonra, ayarlayıcıları mutlaka ayarlayın ve dikiş makinesinin

Detaylı

LK-1900AN LK-1901AN LK-1902AN LK-1903AN LK-1903AN-305 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

LK-1900AN LK-1901AN LK-1902AN LK-1903AN LK-1903AN-305 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ TÜRKÇE LK-1900AN LK-1901AN LK-1902AN LK-1903AN LK-1903AN-305 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ UYARI : ❶ ❷ ❶ ❷ ❸ ❸ ❶ ❷ ❸ i GÜVENLIK ÖNLEMLERI - ii iii iv LK-1900AN Serisini daha güvenli şekilde kullanmak için alınması

Detaylı

Leica CE/ Leica CN. Bıçak tutucusu

Leica CE/ Leica CN. Bıçak tutucusu Leica CE/ Leica CN Bıçak tutucusu Kullanım Kılavuzu Leica bıçak tutucusu CE / bıçak tutucusu CN V2.3 RevC, 01/2017 - Türkçe Sipariş no.: 14 0700 82123 Bu kılavuzu her zaman cihaza yakın bir yerde muhafaza

Detaylı

TC16 KULLANIM KILAVUZU

TC16 KULLANIM KILAVUZU TC16 KULLANIM KILAVUZU i Makineyi kullanmadan önce emniyet talimatlarını dikkatle okuyup kavrayın. Bu Kullanım Kılavuzunu ileride referans olarak kullanmak üzere saklayın. DİKKAT Bu Kullanım Kılavuzu TC16

Detaylı

ENTEGRE ELEKTRİKLİ MODÜL TC/DC (Seramik ocak ile)

ENTEGRE ELEKTRİKLİ MODÜL TC/DC (Seramik ocak ile) ENTEGRE ELEKTRİKLİ MODÜL TC/DC (Seramik ocak ile) Kurulum Talimatları Bu cihazın bir parçasını değiştirirken, belirlediğimiz güvenlik ve performans şartnamelerine uyduğundan emin olduğunuz yedek parçaları

Detaylı

TÜRKÇE MF-7500(D)/UT35 KULLANMA KILAVUZU

TÜRKÇE MF-7500(D)/UT35 KULLANMA KILAVUZU TÜRKÇE MF-7500(D)/UT5 KULLANMA KILAVUZU İÇİNDEKİLER!. TEKNİK ÖZELLİKLER... @. BAŞLANGIÇTA... #. AKSESUARLARIN MONTAJI.... SC-9 montajı ve kurulumu... () SC-9 in masaya montajı ( Yarı gömülü tip )... ()

Detaylı

Installation instructions, accessories. Lastik basıcı izleme sistemi (TPMS) Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden

Installation instructions, accessories. Lastik basıcı izleme sistemi (TPMS) Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden Talimat No Sürüm Parça No. 31330604 1.7 31414189, 31201481 Lastik basıcı izleme sistemi (TPMS) Sayfa 1 / 9 Özel Takımlar T9513035 TPMS aleti Alet numarası: T9513035 Alet tanımı: TPMS aleti Alet panoları:

Detaylı

FABREDOOR. Kat Kapısı Sistemi MONTAJ KILAVUZU MODEL: T2100 VERSİYON: 2009.A

FABREDOOR. Kat Kapısı Sistemi MONTAJ KILAVUZU MODEL: T2100 VERSİYON: 2009.A FABREDOOR Kat Kapısı Sistemi MONTAJ KILAVUZU MODEL: T2100 VERSİYON: 2009.A 1 İÇİNDEKİLER 1. Güvenlik Yönetmeliği.. 1 2. Kurulum Araçlarının Hazırlığı.... 2 3. Kat Kapısı Sisteminin Hassas Parçaları......

Detaylı

TÜRKÇE DP-2100/IP-420 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

TÜRKÇE DP-2100/IP-420 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ TÜRKÇE DP-2100/IP-420 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ UYARI : ❶ ❷ ❶ ❷ ❸ ❸ ❶ ❷ ❸ i GÜVENLIK ÖNLEMLERI - ii iii iv GÜVENLI ÇALIŞMA İÇIN 1. Elektrik çarpmasından kaynaklanan kazaların önüne geçmek için güç anahtarı açık

Detaylı

PL12,13 KULLANIM KILAVUZU

PL12,13 KULLANIM KILAVUZU TÜRKÇE PL, KULLANIM KILAVUZU Güvenlik talimatlarını dikkatlice okuyun ve kullanmadan önce anladığınızdan emin olun. Bu Kullanım Kılavuzunu ileride başvurmak için saklayın. DİKKAT Bu kullanım kılavuzu PL/PL

Detaylı

HP Latex Çift Rulo Kiti. Kullanım Kılavuzu

HP Latex Çift Rulo Kiti. Kullanım Kılavuzu HP Latex Çift Rulo Kiti Kullanım Kılavuzu 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Yasal bildirimler Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP Ürünleri ve hizmetleri

Detaylı

MF-7524 KULLANMA KILAVUZU

MF-7524 KULLANMA KILAVUZU MF-7524 KULLANMA KILAVUZU İÇİNDEKİLER Ⅰ. TEKNİK ÖZELLİKLER...1 Ⅱ. MAKİNE PARÇALARININ KONFİGÜRASYONU...2 Ⅲ. KURULUM...3 1. Makine kafasının masaya takılması...3 2. Motor kasnağı ve kayış seçimi...5 3.

Detaylı

TÜRKÇE APW-896/IP-420 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

TÜRKÇE APW-896/IP-420 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ TÜRKÇE APW-896/IP-420 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ UYARI : ❶ ❷ ❶ ❷ ❸ ❸ ❶ ❷ ❸ TÜRKÇE i GÜVENLIK ÖNLEMLERI - ii TÜRKÇE iii iv APW-896 daha güvenli şekilde kullanmak için alınması gereken önlemler 1. Elektrik şokunun

Detaylı

Kot, deri ve kanvas nasıl dikilir

Kot, deri ve kanvas nasıl dikilir Kot, deri ve kanvas nasıl dikilir Önemli güvenlik talimatları Bu güvenlik talimatları makinenin yanlış çalışmasına kaynaklanan tehlike veya hasarı önlemek için tasarlanmıştır. Dikkatle okuyunuz ve her

Detaylı

LU , KULLANIM KILAVUZU

LU , KULLANIM KILAVUZU LU-2810-6, 2860-6 KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1. TEKNİK ÖZELLİKLER... 1 2. KURULUM... 1 3. KAYIŞ KAPAĞININ VE KAYIŞIN MONTAJI... 2 4. KAYIŞ GERGİNLİĞİNİN AYARLANMASI... 3 5. SENKRONIZÖRÜN MONTAJI...

Detaylı

DM-FD (Turkish) Bayi El Kitabı. Ön değiştirici FD-9000 FD-6800 FD-5800 FD-4700

DM-FD (Turkish) Bayi El Kitabı. Ön değiştirici FD-9000 FD-6800 FD-5800 FD-4700 (Turkish) DM-FD0002-05 Ön değiştirici Bayi El Kitabı FD-9000 FD-6800 FD-5800 FD-4700 İÇİNDEKİLER ÖNEMLİ UYARI... 3 GÜVENLİĞİ GARANTİ ETMEK İÇİN... 4 MONTAJ... 5 AYAR... 9 BAKIM... 17 2 ÖNEMLİ UYARI Bu

Detaylı

Entegre Direct Drive Elektronik Düz Dikiş Makinesi 151G

Entegre Direct Drive Elektronik Düz Dikiş Makinesi 151G Entegre Direct Drive Elektronik Düz Dikiş Makinesi 151G 20G 30G SINGER ve Kabartma ''S'' Tasarımı, Singer Company Limited S.à r.l. veya Bağlı Şirketlerinin tescilli ticari markalarıdır. 2017 The Singer

Detaylı

Çoklu araç prizi. Güvenlik ve kullanım. Tchibo GmbH D Hamburg 85720HB32XVI

Çoklu araç prizi. Güvenlik ve kullanım. Tchibo GmbH D Hamburg 85720HB32XVI Çoklu araç prizi tr Güvenlik ve kullanım Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 85720HB32XVI 2015-11 327 382 Değerli Müşterimiz! Yeni çoklu araç prizinizle, çakmak yuvası prizleri üzerinden çalıştırılabilen iki adet

Detaylı

R.J.W. LTD. Turkish Motorize CNB KULLANMA TALİMATI. 10. Charpy/Izod Çentiği Açmak İçin Güvenli Çalışma

R.J.W. LTD. Turkish Motorize CNB KULLANMA TALİMATI. 10. Charpy/Izod Çentiği Açmak İçin Güvenli Çalışma 10. Charpy/Izod Çentiği Açmak İçin Güvenli Çalışma 10mm numune, 2mm V Çentik Uyarılar a) CİHAZI AŞIRI YÜKLEMEYİNİZ! ÇOK SERT BİR NUMUNEYİ KESMEYE VEYA KÖRELMİŞ BROŞLA KESMEYE ÇALIŞMAK MAKİNEYİ AŞIRI ZORLAYIPDURDURUR

Detaylı

Rosenberg Ayarlanabilir Deri Dokusu Mesher Cihazı

Rosenberg Ayarlanabilir Deri Dokusu Mesher Cihazı 12.03.2008 Rosenberg Ayarlanabilir Deri Dokusu Mesher Cihazı Kullanım Talimatları Rosenberg Ayarlanabilir Deri Dokusu Mesher Cihazı Kullanım Talimatı Taşıyıcı kalınlığı ayarı Ayarlanabilir Skin Graft Mesher

Detaylı

PM (MONOFAZE) MATKAP TEZGAHI KULLANIM KILAVUZU

PM (MONOFAZE) MATKAP TEZGAHI KULLANIM KILAVUZU PM-70141 (MONOFAZE) MATKAP TEZGAHI KULLANIM KILAVUZU UYARI: Lütfen bu kılavuzu dikkatli bir şekilde okuyup, gerektiğinde tekrar faydalanabilmeniz için saklayınız. Rev. 3.1 PRO-MAX PM-70141 Teknik Özellikler

Detaylı

HAVALI ZIMBA MAKİNASI

HAVALI ZIMBA MAKİNASI HAVALI ZIMBA MAKİNASI MODEL RTM0116 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. TUTMA KOLU 2. HAVA ENJEKTÖRÜ 3. TETİK 4. ŞARJÖR DEĞİŞTİRME DÜĞMESİ 5.ZIMBA TELİ ŞARJÖRÜ TEKNİK VERİLER 1. TAVSİYE EDİLEN

Detaylı

TÜRKÇE MF-7900(D)/UT51,52 KULLANMA KILAVUZU

TÜRKÇE MF-7900(D)/UT51,52 KULLANMA KILAVUZU TÜRKÇE MF-7900(D)/UT5,5 KULLANMA KILAVUZU İÇİNDEKİLER!. TEKNİK ÖZELLİKLER... @. BAŞLANGIÇTA... #. AKSESUARLARIN MONTAJI.... Baskı ayağı kaldırıcı solenoidinin montajı.... SC-9 montajı ve kurulumu... ()

Detaylı

!. BÖLÜM. Mekanik bölüm

!. BÖLÜM. Mekanik bölüm !. BÖLÜM Mekanik bölüm İÇİNDEKİLER!. Mekanik bölüm. SPESİFİKASYONLAR...!- () Spesifikasyonlar...!- () Düğme şekilleri...!- ) delikli ve delikli düğme spesifikasyonları...!- ) Bacaklı düğme ve misket düğme...!-

Detaylı

ContiTech: Dişli kayışı değişikliği için uzman ipuçları

ContiTech: Dişli kayışı değişikliği için uzman ipuçları ContiTech: Dişli kayışı değişikliği için uzman ipuçları Bir CT884 K1 için Opel Omega B (25_,26_,27_) 2,5l. V6, X25XE motor kodlu 1997 model olan araca yönelik olarak ayrıntılı kılavuz ContiTech, kayış

Detaylı

2 Genişlik ve uzunluk kılavuzlarını sıkıştırıp yüklenen kağıt boyutu için doğru konumlara kaydırın.

2 Genişlik ve uzunluk kılavuzlarını sıkıştırıp yüklenen kağıt boyutu için doğru konumlara kaydırın. Lazer Yazıcı 2 Genişlik ve uzunluk kılavuzlarını sıkıştırıp yüklenen kağıt boyutu için doğru konumlara kaydırın. Hızlı Başvuru Kağıt ve özel ortam yükleme Standart veya isteğe bağlı 500-sayfalık tepsilere

Detaylı

Hazırlıklar: Aracı, motor bloğundaki motor kodu yardımıyla tanımlayın (Şekil 1). Aracın akü bağlantısını çıkarın.

Hazırlıklar: Aracı, motor bloğundaki motor kodu yardımıyla tanımlayın (Şekil 1). Aracın akü bağlantısını çıkarın. Technical Info www contitech de Triger kayışı değişimi montaj tavsiyeleri Renault Clio II 1,6 16V, motor kodu K4M 748 örneği Clio II 1,6 16V motoru - çeşitli motor hacimlerinde olmak üzere - Renault markasının

Detaylı

DM-CD (Turkish) Bayi El Kitabı. Zincir Aleti SM-CD50

DM-CD (Turkish) Bayi El Kitabı. Zincir Aleti SM-CD50 (Turkish) DM-CD0001-00 Zincir Aleti Bayi El Kitabı SM-CD50 ÖNEMLİ UYARI Bu bayi el kitabı, profesyonel bisiklet tamircileri için hazırlanmıştır. Bisiklet montajı konusunda profesyonel eğitim almamış kullanıcılar

Detaylı

MAPISHREDDER AUTO S85CD OTOMATİK BESLEMELİ EVRAK İMHA MAKİNASI

MAPISHREDDER AUTO S85CD OTOMATİK BESLEMELİ EVRAK İMHA MAKİNASI MAPISHREDDER AUTO S85CD OTOMATİK BESLEMELİ EVRAK İMHA MAKİNASI DİKKAT: Beklenmeyen arıza ve istenmeyen durumlarla karşılamamak için cihazı kullanmaya başlamadan önce lütfen bu kullanım kılavuzunu dikkatlice

Detaylı

TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU PROFİL KESME MAKİNASI 5 MODEL -RTM695- TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 8 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. AÇMA / KAPAMA ŞALTERİ 2. KORUYUCU KAPAK 3. TUTMA KOLU 4. KESME DİSKİ 5. MAKİNA TABANI 6. AKTİF KORUMA 7. TAŞ KİLİTLEME

Detaylı

Bayi El Kitabı. ROAD MTB Trekking. City Touring/ Comfort Bike. Ön vites değiştiric METREA FD-U5000

Bayi El Kitabı. ROAD MTB Trekking. City Touring/ Comfort Bike. Ön vites değiştiric METREA FD-U5000 (Turkish) DM-UAFD001-00 Bayi El Kitabı ROAD MTB Trekking City Touring/ Comfort Bike URBAN SPORT E-BIKE Ön vites değiştiric METREA FD-U5000 İÇİNDEKİLER ÖNEMLİ UYARI... 3 GÜVENLİĞİ GARANTİ ETMEK İÇİN...

Detaylı

AYAKKABI MAKİNELERİ BİLGİSİ (FOOTWEAR MACHINES)

AYAKKABI MAKİNELERİ BİLGİSİ (FOOTWEAR MACHINES) AYAKKABI MAKİNELERİ BİLGİSİ (FOOTWEAR MACHINES) Öğr. ÖĞR.GÖR.ÖMER UÇTU TEMEL DİKİŞ MAKİNELERİ Dikiş Makine veya el yardımı ile ipliğin dikilecek yüzeyin içinden veya arasından geçirilerek ilmek sırası

Detaylı

Araç Bakım İpuçları. '98 -'02 Accord genel bakım tekniklerini Sahne. Yazan: Miroslav Djuric

Araç Bakım İpuçları. '98 -'02 Accord genel bakım tekniklerini Sahne. Yazan: Miroslav Djuric Araç Bakım İpuçları '98 -'02 Accord genel bakım tekniklerini Sahne Yazan: Miroslav Djuric GİRİŞ Bu kılavuz nasıl aracın ömrünü uzatmak ve uç-üst şeklinde çalışmasını sağlamak aracınızın küçük bakım tekniklerini

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU ÜRÜN KODU : SB204

KULLANIM KILAVUZU ÜRÜN KODU : SB204 KULLANIM KILAVUZU ÜRÜN KODU : SB204 0 UYARI 1.Ürünün kurulum ve kullanımından önce tüm kullanma kılavuzunu dikkatle okuyunuz. İleride referans olması için kullanma talimatını saklayınız. Bu kullanıcı klavuzundaki

Detaylı

sökülmesi ve Roomba nasıl temizlenir 560

sökülmesi ve Roomba nasıl temizlenir 560 sökülmesi ve Roomba nasıl temizlenir 560 (Vb çamur, sos,) onaylı olmayan maddeler üzerinde çalıştıktan sonra Roomba 560 tam temizlik Yazan: HoyeBoye GİRİŞ Bu kılavuz Roomba toz-bin, fırça meclisleri ve

Detaylı

Giriş. Basınçlı Şaft Akışölçeri. Akışölçer Servis Kitleri. Sökme. Kasnak Şaftı Sökümü

Giriş. Basınçlı Şaft Akışölçeri. Akışölçer Servis Kitleri. Sökme. Kasnak Şaftı Sökümü Akışölçer Servis Kitleri Giriş Şekile bakın. Bu talimat sayfasında basınçlı ya da vidalı şaftları kullanan akışölçerler için tamir prosedürleri bulunmaktadır. Uygun tamir prosedürüne başvurun: Basınçlı

Detaylı

G & G CM16 Karabina Airsoft Yeniden. Yazan: 101 Tech USA. ifixit CC BY-NC-SA tr.ifixit.com Sayfa 1/ 10

G & G CM16 Karabina Airsoft Yeniden. Yazan: 101 Tech USA. ifixit CC BY-NC-SA tr.ifixit.com Sayfa 1/ 10 G & G CM16 Karabina Airsoft Yeniden Yazan: 101 Tech USA ifixit CC BY-NC-SA tr.ifixit.com Sayfa 1/ 10 Adım 1 G & G Savaş Makinesi 16 Carbine Yeniden ilk ön uç kaydırarak seçici plakasını yeniden yükleyin.

Detaylı

TÜRKÇE MF-7500(D)/UT37 KULLANMA KILAVUZU

TÜRKÇE MF-7500(D)/UT37 KULLANMA KILAVUZU TÜRKÇE MF-7500(D)/UT7 KULLANMA KILAVUZU İÇİNDEKİLER!. TEKNİK ÖZELLİKLER... @. BAŞLANGIÇTA... #. AKSESUARLARIN MONTAJI.... Baskı ayağını kaldıran silindirin montajı.... Hava regülatörünün montajı.... SC-9

Detaylı

ELEKTRİKLİ FREZE MAKİNASI

ELEKTRİKLİ FREZE MAKİNASI ELEKTRİKLİ FREZE MAKİNASI MODEL RTM378 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 5 2 8 1 3 7 6 4 TEKNİK VERİLER VOLTAJ GİRİŞ GÜCÜ HIZ KESME DERİNLİĞİ BİLEZİK GENİŞLİĞİ 230V - 50Hz 2000W 23000r/min 0-65mm 12mm CİHAZIN

Detaylı

El işi aleti seti. Ürün Bilgisi. Tchibo GmbH D Hamburg 71001FV05XIII05NB

El işi aleti seti. Ürün Bilgisi. Tchibo GmbH D Hamburg 71001FV05XIII05NB El işi aleti seti 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 cm Ürün Bilgisi Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 71001FV05XIII05NB - 296 807 Güvenlik uyarıları Yaralanma UYARISI Biz, makas ve bıçaklar çok sivridir. Bıçaklar

Detaylı

MC37,40 KULLANMA KILAVUZU

MC37,40 KULLANMA KILAVUZU MC7,40 KULLANMA KILAVUZU İÇİNDEKİLER!. TEKNİK VERİLER VE ÖZELLİKLER... @. BİLEŞENLERİN MONTAJI VE İŞLEYİŞİ.... MC40 bağlantı kolunun montajı.... Bağlantı kolu hava vanası MC40 in ayarlanması.... Kumaş

Detaylı

ContiTech: Dişli kayışı değişikliği için uzman ipuçları

ContiTech: Dişli kayışı değişikliği için uzman ipuçları ContiTech: Dişli kayışı değişikliği için uzman ipuçları 2001 model, AKE motor kodlu A4 (B6) 2,5ltr. V6 TDI bir CT1015 WP1 ve CT1018K1 Audi modeline yönelik ayrıntılı kılavuz ContiTech, kayış değişiminde

Detaylı

FERNGLAS DÜRBÜN Kullanma talimatları

FERNGLAS DÜRBÜN Kullanma talimatları FERNGLAS DÜRBÜN Kullanma talimatları T P: COMPACT O1) OH a OC b OH O B DO OE OE OF OI G OI OF 2 2 Körlük riski Bu cihazı hiçbir zaman doğrudan güneşe ya da güneşin yakınına bakmak için kullanmayın. Böyle

Detaylı

* Kabloya asılarak,çekerek fişi prizden çıkarmayınız. Aksi taktirde kabloya zarar verebilir, yangın ve cihazın bozulmasına neden olabilirsiniz.

* Kabloya asılarak,çekerek fişi prizden çıkarmayınız. Aksi taktirde kabloya zarar verebilir, yangın ve cihazın bozulmasına neden olabilirsiniz. STP-131 MİNİ PRİNTER GÜVENLİK UYARILARI STP-131 termal yazıcıyı kullanırken aşağıdaki güvenlik talimatlarına uymanız gerekmektedir. Aşağıdaki kurallara uyulmaması ciddi yaralanmalara, hasarlara ve ölümlere

Detaylı

ELEKTRİKLİ AĞAÇ KESME MAKİNASI MODEL RTM902 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

ELEKTRİKLİ AĞAÇ KESME MAKİNASI MODEL RTM902 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU ELEKTRİKLİ AĞAÇ KESME MAKİNASI MODEL RTM902 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 9 8 1 4 5 3 6 2 7 10 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. ELEKTRİK KABLOSU 2. TUTMA KOLU 3. EL SİPERİ(FREN KOLU) 4. ÖN TUTMA KOLU 5. KLAVUZ 6. TESTERE

Detaylı

TEL : +90 (212) 639 00 99 PBX FAX : +90 (212) 639 54 90. WEB : www.emartmakine.com. E-MAIL : info@emartmakine.com

TEL : +90 (212) 639 00 99 PBX FAX : +90 (212) 639 54 90. WEB : www.emartmakine.com. E-MAIL : info@emartmakine.com KULLANIM KILAVUZU 1) ÜRETİCİ VE SERVİS İRTİBAT BİLGİSİ 2) KULLANIM ALANLARI VE KULLANIM AMACI 3) MONTAJ TALİMATLARI 4) GÜVENLİK ÖNLEMLERİ 5) ÇALIŞTIRMA TALİMATLARI 6) BAKIM VE TEMİZLİK 7) PERİYODİK BAKIM

Detaylı

ContiTech: Dişli kayışı değişikliği için uzman ipuçları

ContiTech: Dişli kayışı değişikliği için uzman ipuçları ContiTech: Dişli kayışı değişikliği için uzman ipuçları FXJA motor kodlu Fiesta V 2004 model (JH_JD_) 1,4 ltr 16 V bir Ford un dişli kayış seti CT881K2 / CT881WP1 için ayrıntılı kılavuz ContiTech, kayış

Detaylı

Laser LAX 300 G. Kullanma kılavuzu

Laser LAX 300 G. Kullanma kılavuzu Laser LAX 300 G tr Kullanma kılavuzu A1 4 3 2a 1a 2b 8 4 5 9 1b 6 7 A2 A3 11 10 A4 A5 A6 L1 ± 0,3 mm/m ± 23/64 A7 L1 ± 0,3 mm/m ± 23/64 L2 ± 1/4 ± 0,2 mm/m B1 B2 90 C1 C2 C3 C4 X1 X2 X3 5m 5m S = 5m

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU 1. MAKİNE BAŞININ KURULUMU 2. YAĞLAMA 3. İĞNENİN TAKILMASI 4. İĞNE ÇUBUK KORUMASININ TAKILMASI 5. KISKACIN AYARLANMASI

KULLANIM KILAVUZU 1. MAKİNE BAŞININ KURULUMU 2. YAĞLAMA 3. İĞNENİN TAKILMASI 4. İĞNE ÇUBUK KORUMASININ TAKILMASI 5. KISKACIN AYARLANMASI KULLANIM KILAVUZU 1. MAKİNE BAŞININ KURULUMU 2. YAĞLAMA 3. İĞNENİN TAKILMASI 4. İĞNE ÇUBUK KORUMASININ TAKILMASI 5. KISKACIN AYARLANMASI 6. İĞNE KILAVUZUNUN KONUMU 7. DÜĞME KELEPÇESİNİN YÜKSEKLİĞİ 8. İŞ

Detaylı

Geniş Açılı Projektör Duvar Montaj Kurulum Kılavuzu

Geniş Açılı Projektör Duvar Montaj Kurulum Kılavuzu Geniş Açılı Projektör Duvar Montaj Kurulum Kılavuzu Güvenlik Talimatları Duvar montaj ekipmanını kullanmadan önce aşağıdaki tüm güvenlik talimatlarını okuduğunuzdan ve sonradan başvurmak üzere bu kılavuzu

Detaylı

Bir düz şanzımanın sökülmesi. Genel. Emniyet. GR801, GR900, GRS890, GRS900 ve GRS920 şanzımanlar için geçerlidir. ÖNEMLİ!

Bir düz şanzımanın sökülmesi. Genel. Emniyet. GR801, GR900, GRS890, GRS900 ve GRS920 şanzımanlar için geçerlidir. ÖNEMLİ! Genel Genel GR801, GR900, GRS890, GRS900 ve GRS920 şanzımanlar için geçerlidir. Emniyet ÖNEMLİ! Sadece bir krikoyla desteklenen bir aracın altında asla çalışmayın. Destekler kullanın. Varsa, körükteki

Detaylı

Ön değiştirici. Bayi El Kitabı DURA-ACE FD-R9100 ULTEGRA FD-R FD YOL MTB Trekking. City Touring/ Comfort Bike E-BIKE URBAN SPORT

Ön değiştirici. Bayi El Kitabı DURA-ACE FD-R9100 ULTEGRA FD-R FD YOL MTB Trekking. City Touring/ Comfort Bike E-BIKE URBAN SPORT (Turkish) DM-RAFD001-04 Bayi El Kitabı YOL MTB Trekking City Touring/ Comfort Bike URBAN SPORT E-BIKE Ön değiştirici DURA-ACE FD-R9100 ULTEGRA FD-R8000 105 FD-5801 Kablo gerginlik ayarlaması ve üst ayarlaması

Detaylı

DOLPHİN WAVE 100 ROBOT KULLANMA KILAVUZU E-HAVUZ MARKET

DOLPHİN WAVE 100 ROBOT KULLANMA KILAVUZU E-HAVUZ MARKET DOLPHİN WAVE 100 ROBOT KULLANMA KILAVUZU İçindekiler 1. Genel Bilgi 2. Özellikleri 3. Uyarılar ve Önlemler 3.1 Uyarılar 3.2 Önlemler 4. Robot parçaları 5. Robotun Kullanımı 5.1 Kurulum 5.2 Robotu Havuza

Detaylı

DOLPHİN WAVE 100 ROBOT KULLANMA KILAVUZU

DOLPHİN WAVE 100 ROBOT KULLANMA KILAVUZU DOLPHİN WAVE 100 ROBOT KULLANMA KILAVUZU İçindekiler 1. Genel Bilgi 2. Özellikleri 3. Uyarılar ve Önlemler 3.1 Uyarılar 3.2 Önlemler 4. Robot parçaları 5. Robotun Kullanımı 5.1 Kurulum 5.2 Robotu Havuza

Detaylı

EPS 6400 PERÇİN SIVAMA PRESİ KULLANMA KILAVUZU

EPS 6400 PERÇİN SIVAMA PRESİ KULLANMA KILAVUZU EPS 6400 PERÇİN SIVAMA PRESİ KULLANMA KILAVUZU PRESMAK MAKİNA SAN. İTH. İHC. LTD. ŞTİ Rami Kışla Cad. Gündoğar 1 İş Mrk no:279 Topçular- Eyüp/İSTANBUL TEL.0212 501 77 76-0212 612 81 21 FAX. 0212 612 21

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU Kuvvet Test Standı PCE-MTS500

KULLANIM KILAVUZU Kuvvet Test Standı PCE-MTS500 KULLANIM KILAVUZU Kuvvet Test Standı PCE-MTS500 İçindekiler 1 Fonksiyon... 3 2 Yapı... 3 3 Kuvvet Ölçer Kurulumu... 4 4 Özellikler... 4 5 Uyarı... 4 6 İşlem... 5 7 Bakım... 5 8 Paket Listesi... 5 2 1 Fonksiyon

Detaylı

KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU 0 ile 6 ay arası için uygun, maksimum 12 kg ÜRÜN NO.:SB504

KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU 0 ile 6 ay arası için uygun, maksimum 12 kg ÜRÜN NO.:SB504 İletişim Bilgileri : Zaman Gıda Çiçekçilik Hırdavat Teks.San.ve Tic.Ltd.Sti. T.Cemal Beriker Bulv.Adana Mersin Yolu Sarıhamzalı Mh.47007 Sk.No:79/A Tel : 0322 445 23 93 Fax: 0322 445 23 94 Web : www.starbaby.com.tr

Detaylı

MTS Fundamental Pnömatik Çene Kontrolör

MTS Fundamental Pnömatik Çene Kontrolör MTS Fundamental Pnömatik Çene Kontrolör Manual Title Additional Ürün Information Kılavuzu be certain. 100-238-342 A Telif hakkı bilgisi Ticari marka bilgisi 2011 MTS Systems Corporation. Tüm hakları saklıdır.

Detaylı

Şanzımanın çıkarılması. Genel. Teknik özellikler. Aletler. Varyantlı GA750/751/752 ve GA851/852 için geçerlidir.

Şanzımanın çıkarılması. Genel. Teknik özellikler. Aletler. Varyantlı GA750/751/752 ve GA851/852 için geçerlidir. Genel Genel Varyantlı GA750/751/752 ve GA851/852 için geçerlidir. Teknik özellikler Belirtilen ağırlıklar içinde sıvı olmayan şanzımanı gösterir. Şanzımanın ağırlık merkezi sıvı filtre kapağının aşağı

Detaylı

Yeni Nesil Oto Koltuğu Kurulum ve Kullanma Kılavuzu

Yeni Nesil Oto Koltuğu Kurulum ve Kullanma Kılavuzu Yeni Nesil Oto Koltuğu Kurulum ve Kullanma Kılavuzu Bu Çocuk Güvenlik Koltuğunun Grup I (9-18kg), Grup II (15-25kg) ya da 9 ay ila 7 yaş arası çocuklar için uygun olduğunu unutmayınız. Kullanım kılavuzunu

Detaylı

Lüks Kanguru Kurulum ve Kullanma Kılavuzu

Lüks Kanguru Kurulum ve Kullanma Kılavuzu Lüks Kanguru Kurulum ve Kullanma Kılavuzu Bu ürün 0 ile 12 aya kadar kullanım için tasarlanmıştır. +0m Ebeveyne dönük kullanım 3 aydan itibaren +6m Dışa doğru kullanım 6 aydan itibaren +6m Sırtta taşıma

Detaylı

HB-7 YÜKSEKLİĞİ AYARLANABİLİR BASKETBOL POTASI

HB-7 YÜKSEKLİĞİ AYARLANABİLİR BASKETBOL POTASI HB-7 YÜKSEKLİĞİ AYARLANABİLİR BASKETBOL POTASI 1 KISA AÇIKLAMALAR Basketbol tüm dünya insanları arasında popüler bir oyundur. Günden güne daha fazla okul, kurum, grup ve girişimler bu harika spora ilgi

Detaylı

PLANYA MAKİNASI MODEL RTM391 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

PLANYA MAKİNASI MODEL RTM391 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU PLANYA MAKİNASI MODEL RTM391 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU CİHAZIN ÜNİTELER 1. AÇMA KAPAMA ANAHTARI 2. ANAHTAR KİLİTLEME BUTONU 3. KAYIŞ MUHAFAZASI 4. PLANYA TABANI 5. DERİNLİK AYAR KOLU TEKNİK VERİLER

Detaylı

TÜRKÇE AMS-210EN / IP-420 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

TÜRKÇE AMS-210EN / IP-420 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ TÜRKÇE AMS-210EN / IP-420 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ',.,ù0$.,1(1,=,(01,

Detaylı

203 İRİS MAMA SANDALYESİ KURULUM ve KULLANMA KILAVUZU

203 İRİS MAMA SANDALYESİ KURULUM ve KULLANMA KILAVUZU 203 İRİS MAMA SANDALYESİ KURULUM ve KULLANMA KILAVUZU TS EN 14988 Kullanma kılavuzunu dikkatlice okuyup muhafaza ediniz. Verilen talimatlara uymadığınız zaman çocuğunuz güvende olmayabilir. Lü en verilen

Detaylı

MF-7900,7900D/UT59 KULLANMA KILAVUZU

MF-7900,7900D/UT59 KULLANMA KILAVUZU MF-7900,7900D/UT59 KULLANMA KILAVUZU İÇİNDEKİLER I. TEKNİK ÖZELLİKLER...1 II. BAŞLANGIÇTA...1 III. AKSESUARLARIN MONTAJI...2 1. Hava regülatörünün montajı... 2 2. Manifoldun montajı... 2 3. Kabloların

Detaylı

Salıncak oturağı Şamandıra

Salıncak oturağı Şamandıra Salıncak oturağı Şamandıra tr Montaj kılavuzu Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 84797HB22XVI 2015-12 327 508 Değerli Müşterimiz! Mutlaka burda belirlenmiş montaj adımlarına uymalısınız. Güvenlik uyarılarını

Detaylı

Montaj Kılavuzu PERGOLA KAMELYA. www.arline.com.tr

Montaj Kılavuzu PERGOLA KAMELYA. www.arline.com.tr Montaj Kılavuzu PERGOLA KAMELYA GİRİŞ Elinizdeki kılavuzda Arline Pergola kurulumuna başlamak için ihtiyacınız olan bilgiler mevcuttur. Montaj ve kurulum tekniklerinin anlatıldığı bu kılavuz ürünlerimizin

Detaylı

Şanzıman, hibrid araç. Sökme UYARI! Sıcak soğutma suyuna dikkat edin. Koruyucu eldiven ve gözlük kullanın.

Şanzıman, hibrid araç. Sökme UYARI! Sıcak soğutma suyuna dikkat edin. Koruyucu eldiven ve gözlük kullanın. UYARI! Sıcak soğutma suyuna dikkat edin. Koruyucu eldiven ve gözlük kullanın. Not: Büyük miktarda soğutma suyunun sızmaması için, motor soğutma sistemi ve otobüs ısıtma sistemi arasındaki muslukları kapatın.

Detaylı

GXT3200 : YAĞSIZ KAFA TEKNOLOJİSİ : Transportlu Emniyet Dikiş Serisi GXT5200 : YAĞSIZ KAFA TEKNOLOJİSİ : Transportlu Overlok Dikiş Serisi

GXT3200 : YAĞSIZ KAFA TEKNOLOJİSİ : Transportlu Emniyet Dikiş Serisi GXT5200 : YAĞSIZ KAFA TEKNOLOJİSİ : Transportlu Overlok Dikiş Serisi GXT300 : YAĞSIZ KAFA TEKNOLOJİSİ : Transportlu Emniyet Dikiş Serisi GXT00 : YAĞSIZ KAFA TEKNOLOJİSİ : Transportlu Overlok Dikiş Serisi Yağsız Kafa Teknolojisinin Üst Transportlu Overloğa Adapte Edildiği

Detaylı

Business Projesi için Talimatlar

Business Projesi için Talimatlar Business Projesi için Talimatlar www.mybernette.com Business Projesi için Talimatlar Etek İhtiyacınız olanlar 2 adet erkek gömleği 0,7 m gri takım elbise kumaşı (1,4 m genişliğinde) 1 m astar kumaşı 14

Detaylı

Ön değiştirici. Bayi El Kitabı XTR FD-M9000 FD-M9020 FD-M9025 DEORE XT FD-M8000 FD-M8020 FD-M8025 DEORE FD-M612 FD-M617 FD-M618 SLX FD-M672 FD-M677

Ön değiştirici. Bayi El Kitabı XTR FD-M9000 FD-M9020 FD-M9025 DEORE XT FD-M8000 FD-M8020 FD-M8025 DEORE FD-M612 FD-M617 FD-M618 SLX FD-M672 FD-M677 (Turkish) DM-FD0003-06 Bayi El Kitabı YOL MTB Trekking City Touring/Comfort Bike URBAN SPORT E-BIKE Ön değiştirici XTR FD-M9000 FD-M9020 FD-M9025 DEORE XT FD-M8000 FD-M8020 FD-M8025 DEORE FD-M612 FD-M617

Detaylı

SI-6RX0A-005 SI-6RX0A-005-05 SERVİS TALİMATI ST-7970 ÇİFT KONTROLLÜ KOL

SI-6RX0A-005 SI-6RX0A-005-05 SERVİS TALİMATI ST-7970 ÇİFT KONTROLLÜ KOL SI-6RX0A-005-05 SI-6RX0A-005 SERVİS TALİMATI ST-7970 ÇİFT KONTROLLÜ KOL İÇİNDEKİLER Turkish 3 14 Dişli değiştirme işlemi D4 Montaj D5 Ayarlama D6 Diğer kol çalıştırma fonksiyonları D10 Bakım D11 Genel

Detaylı

BB010 Domino Kanguru Kullanım Kılavuzu Ürünün kurulum ve kullanımından önce tüm kullanma talimatlarını lütfen dikkatlice okuyunuz.

BB010 Domino Kanguru Kullanım Kılavuzu Ürünün kurulum ve kullanımından önce tüm kullanma talimatlarını lütfen dikkatlice okuyunuz. BB010 Domino Kanguru Kullanım Kılavuzu Ürünün kurulum ve kullanımından önce tüm kullanma talimatlarını lütfen dikkatlice okuyunuz. İleride referans olması için kullanma talimatını saklayınız. Kangurunun

Detaylı

m!ka kurulum kılavuzu

m!ka kurulum kılavuzu m!ka kurulum kılavuzu 1 2 Yellowtec ürünlerini tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Mikrofonlar ve LCD monitörler için en sağlam destek sistemi m!ka ın keyfini çıkarın. M!ka sağlam, zarif ve esnektir.

Detaylı

Bayi El Kitabı Ön değiştirici

Bayi El Kitabı Ön değiştirici (Turkish) DM-FD0003-05 Bayi El Kitabı Ön değiştirici FD-M9000 FD-M9020 FD-M9025 FD-M8000 FD-M8020 FD-M8025 FD-M612 FD-M617 FD-M618 FD-M672 FD-M677 İÇİNDEKİLER ÖNEMLİ UYARI... 4 GÜVENLİĞİ GARANTİ ETMEK

Detaylı

Microsoft Wedge Dokunmatik Fare Pil Kapağı Tespit Klip Tamir

Microsoft Wedge Dokunmatik Fare Pil Kapağı Tespit Klip Tamir Microsoft Wedge Dokunmatik Fare Pil Kapağı Tespit Klip Tamir Sökme, onarım ve pil kapağı kapalı kalacak değil Kama Dokunmatik fare takılması. Ayrıca diğer bileşenleri onarmak için iyi bir rehber Yazan:

Detaylı

DOLPHİN WAVE 30 ROBOT KULLANMA KILAVUZU E-HAVUZ MARKET

DOLPHİN WAVE 30 ROBOT KULLANMA KILAVUZU E-HAVUZ MARKET DOLPHİN WAVE 30 ROBOT KULLANMA KILAVUZU İçindekiler 1. Genel Bilgi 2. Özellikleri 3. Uyarılar ve Önlemler 3.1 Uyarılar 3.2 Önlemler 4. Robot parçaları 5. Robotun Kullanımı 5.1 Kurulum 5.2 Robotu Havuza

Detaylı

DOLPHİN WAVE 50 ROBOT KULLANMA KILAVUZU

DOLPHİN WAVE 50 ROBOT KULLANMA KILAVUZU DOLPHİN WAVE 50 ROBOT KULLANMA KILAVUZU İçindekiler 1. Genel Bilgi 2. Özellikleri 3. Uyarılar ve Önlemler 3.1 Uyarılar 3.2 Önlemler 4. Robot parçaları 5. Robotun Kullanımı 5.1 Kurulum 5.2 Robotu Havuza

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Talaş Nem Ölçüm Cihazı PCE-WT1N

Kullanım Kılavuzu Talaş Nem Ölçüm Cihazı PCE-WT1N PCE Teknik Cihazları Paz. Tic. Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah Ataman Sok. No.:4/4 Küçükçekmece / İstanbul Türkiye Tel: 0212 471 11 47 Faks: 0212 705 53 93 info@pce-cihazlari.com.tr.pce-instruments.com/turkish

Detaylı

P1 DINE MAMA SANDALYESİ KULLANMA KILAVUZU

P1 DINE MAMA SANDALYESİ KULLANMA KILAVUZU P1 DINE MAMA SANDALYESİ KULLANMA KILAVUZU ÜRÜN KURULUM VE KULLANIMINDAN ÖNCE KULLANIM KILAVUZUNU DİKKATLE OKUYUNUZ. KULLANIM KILAVUZUNU İLERİDE KULLANMAK ÜZERE SAKLAYINIZ. PARÇALAR 1- Koltuk arkası 2-

Detaylı

Tüy toplama makinesi. Kullanım Kılavuzu. Tchibo GmbH D Hamburg 87248FV05X03VI

Tüy toplama makinesi. Kullanım Kılavuzu. Tchibo GmbH D Hamburg 87248FV05X03VI Tüy toplama makinesi tr Kullanım Kılavuzu Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 87248FV05X03VI 2016-06 Değerli Müşterimiz! Yeni yüksek performanslı tüy toplama makineniz, hareketli bir başlık, geniş toplama ağzı

Detaylı

TÜRKÇE MB-1373,1377 KULLANIM KILAVUZU

TÜRKÇE MB-1373,1377 KULLANIM KILAVUZU TÜRKÇE MB-7,77 KULLNIM KILVUZU İÇİNDEKİLER. ÖZELLİKLER.... DİKİŞ MKİNESİNİN HZIRLNMSI... -. Makine kafasının montajı... -. Yağlama... -. İğnenin takılması... -4. İğne mili kapağının takılması... -. Düğme

Detaylı

9155 TOMMY KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU

9155 TOMMY KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU 9155 TOMMY KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU www.sunnybaby.com.tr Resim sadece görsel olarak sağlanmış olup, ürün içeriği ve aksesuarları farklılık gösterebilir. Kullanma kılavuzunu dikkatlice okuyunuz ve sonraki

Detaylı

HAVALI SOMUN SIKMA MAKİNASI

HAVALI SOMUN SIKMA MAKİNASI HAVALI SOMUN SIKMA MAKİNASI MODEL RTM 0125 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. UÇ KOVANI 2. ÇALIŞTIRMA TETİĞİ 3. HAVA GİRİŞİ 4. BASINÇ AYARLAYICI 5. SAĞ SOL BUTONU TEKNİK VERİLER Hız Maks.

Detaylı

ÖNEMLİ TALİMATLAR CİHAZI KULLANIRKEN LÜTFEN AŞAĞIDAKİ TALİMATLARA UYUNUZ

ÖNEMLİ TALİMATLAR CİHAZI KULLANIRKEN LÜTFEN AŞAĞIDAKİ TALİMATLARA UYUNUZ ÖNEMLİ TALİMATLAR CİHAZI KULLANIRKEN LÜTFEN AŞAĞIDAKİ TALİMATLARA UYUNUZ 1. BÜTÜN NOTLARI DİKKATLE OKUYUN. 2. SICAK METAL YÜZEYE DOKUNMAYIN. SAPINDAN TUTMALISINIZ. 3. ELEKTRİK ÇARPMASINI ÖNLEMEK İÇİN,

Detaylı

Zincir (11-vites) Bayi El Kitabı CN-9000 CN-6800 CN-HG CN-HG CN-HG CN-HG CN-HG CN-HG600-11

Zincir (11-vites) Bayi El Kitabı CN-9000 CN-6800 CN-HG CN-HG CN-HG CN-HG CN-HG CN-HG600-11 (Turkish) DM-CN0001-05 Zincir (11-vites) Bayi El Kitabı CN-9000 CN-6800 CN-HG901-11 CN-HG900-11 CN-HG701-11 CN-HG700-11 CN-HG601-11 CN-HG600-11 İÇİNDEKİLER ÖNEMLİ UYARI... 3 GÜVENLİĞİ GARANTİ ETMEK İÇİN...

Detaylı

Ön değiştirici. Bayi El Kitabı SLX FD-M7025 FD-M7020 FD-M7005 FD-M7000 DEORE FD-M6025 FD-M6020 FD-M6000. YOL MTB Trekking. City Touring/ Comfort Bike

Ön değiştirici. Bayi El Kitabı SLX FD-M7025 FD-M7020 FD-M7005 FD-M7000 DEORE FD-M6025 FD-M6020 FD-M6000. YOL MTB Trekking. City Touring/ Comfort Bike (Turkish) DM-MBFD001-01 Bayi El Kitabı YOL MTB Trekking City Touring/ Comfort Bike URBAN SPORT E-BIKE Ön değiştirici SLX FD-M7025 FD-M7020 FD-M7005 FD-M7000 DEORE FD-M6025 FD-M6020 FD-M6000 İÇİNDEKİLER

Detaylı

KULLANMA KILAVUZU ÜRÜN KODU : SB401. Dikkat!

KULLANMA KILAVUZU ÜRÜN KODU : SB401. Dikkat! KULLANMA KILAVUZU ÜRÜN KODU : SB401 Dikkat! I.Tedbirler 1. Ürünü kullanmadan önce lütfen bu kullanma kılavuzunu dikkatlice okuyun ve ileride referans olması için saklayın. Kılavuzda verilen talimatlara

Detaylı

Bu ürün 0 ile 12 aya kadar kullanım için tasarlanmıştır.

Bu ürün 0 ile 12 aya kadar kullanım için tasarlanmıştır. Bu ürün 0 ile 12 aya kadar kullanım için tasarlanmıştır. Sırt kısmında bulunan ekstra güçlendirilmiş ped ile bel ve sırt askılıklarını kendi bedeninize göre ayarlayabilirsiniz Yastıklı, antibakteriyel,

Detaylı

ContiTech: Dişli kayışı değişikliği için uzman ipuçları

ContiTech: Dişli kayışı değişikliği için uzman ipuçları ContiTech: Dişli kayışı değişikliği için uzman ipuçları Fiat 500 1,2 ltr. için detaylı kılavuz. Motor kodu 169 A4.000 ContiTech, kayış değişiminde hataların nasıl önlenebilir olduğunu gösterir. Dişli kayışının

Detaylı

TAŞLAMA MAKİNASI MODEL RTM118 RTM123 RTM126 RTM129 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

TAŞLAMA MAKİNASI MODEL RTM118 RTM123 RTM126 RTM129 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU TAŞLAMA MAKİNASI MODEL RTM118 RTM123 RTM126 RTM129 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 6 7 4 3 2 5 1 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. KORUYUCU KAPAK 2. KORUYUCU KAPAK SIKIŞTIRMA KOLU 3. AÇMA / KAPAMA ŞALTERİ 4. İLAVE SAP

Detaylı

İçindekiler. Kağıt ve özel ortam yükleme...3. Sıkışmaları giderme...7. Kağıt tepsisi yükleme...3

İçindekiler. Kağıt ve özel ortam yükleme...3. Sıkışmaları giderme...7. Kağıt tepsisi yükleme...3 Hızlı Başvuru İçindekiler Kağıt ve özel ortam yükleme...3 Kağıt tepsisi yükleme...3...7 200-201 kağıt sıkışması...7 202 kağıt sıkışması...10 241 kağıt sıkışması...13 251 kağıt sıkışması...14 İçindekiler

Detaylı

M3 KULLANMA TALİMATI E HAVUZ MARKET

M3 KULLANMA TALİMATI E HAVUZ MARKET M3 KULLANMA TALİMATI 1- Genel Bilgi 2- Özellikler 3- Uyarılar ve Önlemler 4- Robot Parçaları 5- Robot Kullanımı 5.1- Kurulum 5.2- Robotun Havuza Koyuluşu 5.3- Robotun Havuzdan Çıkarılışı 6- Filtre Torbasının

Detaylı

Kapı orta Para 24~25mm. Madeni para ayarlama butonunun 3 seviyesi vardır: Maksimum, orta ve minimum.

Kapı orta Para 24~25mm. Madeni para ayarlama butonunun 3 seviyesi vardır: Maksimum, orta ve minimum. Önlemler Aşağıdaki koşullar altında bu makineyi kullanmayın: Eğik Zemin veya merdiven Direk güneşışığı alan bölümler Aşırı toz bulunan yerler Kullanım alanları Civarında su bulunan yerler Makinenin titremesine

Detaylı

TÜRKÇE MF-7500 KULLANMA KILAVUZU

TÜRKÇE MF-7500 KULLANMA KILAVUZU TÜRKÇE MF-7500 KULLNM KILVUZU İÇİNDEKİLER!. TEKNİK ÖZELLİKLER...1 @. MKİNE PRÇLRININ KONFİGÜRSYONU...2 #. KURULUM...3 1. Makine kafasının masaya takılması... 3 2. Motor kasnağı ve kayış seçimi... 7 3.

Detaylı

MODEL RTM 389 KULLANIM KILAVUZU

MODEL RTM 389 KULLANIM KILAVUZU MERMER KESİCİ MODEL RTM 389 KULLANIM KILAVUZU TEKNİK ÖZELLİKLER Gerilim Frekans 220V 50Hz Giriş Gücü 1400 W Yüksüz Hız 15000 Devir/dk (+/- %10) Testere Çapı φ110/115 φ20 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. ÇALIŞTIRMA

Detaylı