HWg-Ares 12/14 KULLANIM KILAVUZU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "HWg-Ares 12/14 KULLANIM KILAVUZU"

Transkript

1 HWg-Ares 12/14 KULLANIM KILAVUZU

2 Paket içeriği Tam bir sevkiyat aşağıdaki ürünleri içerir: HWg-Ares ünitesi Basılı kullanım kılavuzu + veri sayfası Güvenlik bilgisi Cihaz, Çek Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği nde yürürlükte olan düzenlemelere ve endüstriyel standartlara uygundur. Cihaz test edilmiş ve çalışır durumda tedarik edilmiştir. Cihazı bu durumda tutmak için, aşağıdaki güvenlik ve bakım talimatlarına uymak gereklidir. Cihazı üreticinin belirttiğinden farklı bir şekilde kullanmak güvenlik sisteminin bozulmasına sebep olabilir! Güç kaynağı çıkışı ya da bağlantı kesme noktası rahatça ulaşılabilir olmalıdır. Cihaz özellikle aşağıda belirtilen şartlar altında kullanılmamalıdır: Cihaz belirgin bir şekilde hasar görmüşse Cihaz düzgün bir şekilde çalışmıyorsa Gevşemiş parçalar cihazın içerisinde hareket edebiliyorsa Cihaz nem veya yağmura maruz kaldıysa Cihaz yetkili olmayan personel tarafından sunulduysa Güç adaptörü kablosu ya da güç kaynağı kablosu gözle görülür derecede hasar görmüşse Eğer cihaz tasarlandığından farklı bir şekilde kullanılırsa cihaz tarafından sağlanan koruma işlevini yitirebilir. Yerel elektrik devresi, bir güç şalteri ya da bir devre kesicisi ve aşırı akımı içermelidir. Cihazı yüklemeyle veya çalıştırmakla ilgili herhangi bir sorunla karşılaşırsanız, lütfen teknik destek ile iletişime geçiniz: HW grup s.r.o. E-posta: support@hwg.cz U Pily Praha 4 Tel Teknik destek ile iletişime geçerken lütfen cihazınızın türünden ve mümkünse aygıt yazılımının sürümünden bahsedin.

3 İçindekiler Paket içeriği... 2 Güvenlik bilgisi... 2 Temel özellikler... 4 Bağlayıcı ve bağlantıların tanımı... 5 İlk adımlar Dijital Giriş sekmesi Sensör sekmesi SMS sekmesi E-posta sekmesi Gelişmiş ayarlar Genel sekmesi Dijital Giriş sekmesi Sensör sekmesi Zaman sekmesi SMS sekmesi SMS Şablonu sekmesi E-posta sekmesi E-posta Şablonu sekmesi GSM/GRPS/Internet sekmesi Portal Logger Sistem İşletme maliyetini azaltma yöntemleri Başlıca maliyetten tasarruf etme seçenekleri Özel fonksiyonlar Kısa mesaj komutları Sorun giderme İç bellek boyutu Wire UNI sensörleri Kullanıcı mesajlarını özelleştirme Mekanik... 32

4 Temel Özellikler Quadband modem GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz 1-Wire sensörlerinin sayısı: o Ares 12 2 o Ares Harici anten PIN-korumalı SIM desteği Uyarılar o SMS (5 telefon numarasına kadar) o Belirtilen bir numarayı arama (5 telefon numarasına kadar) o Seçilebilir öncelik sırasıyla e-posta (5 e-posta adresine kadar) SMS ve e-posta uyarıları için kullanıcı şablonları (her sensör için farklı) Aktif uyarılar hakkında periyodik hatırlatmalar Her sensör için gecikme ayarları Kayıtlar periyodik olarak seçilebilir öncelik ile 5 e-posta adresine kadar (Uyarı adreslerinden bağımsız olarak) gönderilir. Hesaplanan değerleri depolamak için ayarlanabilir global aralık (varsayılan olarak 15 dakika) HWg-PUSH protokolü ile portal temelli çözümler için destek o Periyodik olarak data transferi o Değerler belirlenen hata sınırından fazla değişiklik gösterdiğinde data aktarımı Durum talebi o Önceden tanımlanmış bir numaradan SMS gönderme o Parola içeren herhangi bir numaradan SMS gönderme o Önceden tanımlanmış bir numaradan cihazı arama Ölçülen değerler için dâhili bellek: 2MB 170,000 kayıt Sezgisel Windows programı ile basit yapılandırma Özel sürücüler (Yığın Depolama, HID) olmadan USB ile bilgisayara bağlanma Sanal giriş aracılığıyla güç kesintisi göstergesi (uyarıları destekler) Batarya durumu göstergesi (uyarıları destekler) Dolaşım sırasında GPRS i etkinleştirme/devre dışı bırakma seçeneği. SMS uyarıları ve kontrolü %100 çalışır durumda kalır. Duvara monte etme, DIN tırabzana monte seçenekleri USB ya da GPRS üzerinden aygıt yazılım güncellemesi (Makine çalışırken Kablosuz) o Güncelleme SMS komutu ile başlatılabilir. Kaydetme, Ares USB ye bağlandığında durur. Sensörler, cihaz açıldığında otomatik olarak algılanır. Güç açıldıktan hemen sonra uyarı bilgisi hazır olur.

5 Bağlantıların tanımı LED sinyalleri Uyarı (kırmızı) Alarm durumu belirtir. Bir ya da daha fazla sensörün izin verilen alanın dışını okuduğunu ya da bir ya da birden fazla girişte alarm durumu belirtir (2x Dijital Giriş ya da harici güç kaynağı göstergesi). Modem (mavi) GPRS bağlantısı hakkında bilgi verir. o Hızlı yanıp sönme GPRS bağlantısı kuruluyor. o Açık Bağlantı sağlandı. o Yavaş / ara sıra yanıp sönme İletişim gerçekleşiyor. Durum (sarı) o Hızlı yanıp sönme GSM bağlantısı kuruluyor. o Saniyede 1 defa yanıp sönme Cihaz normal olarak çalışıyor. Güç (yeşil) Güç bağlandı. Cihazın bataryası bittiğinde yanıp söner.

6 Girişler Voltajsız (kuru) kontak bağlamak için 2x Dijital Giriş. Terminaller arasındaki direnç 15 kohm dan büyük olduğunda lojik DÜŞÜK (bağlantı açık). Direnç 2.7 kohm dan küçük olduğunda lojik YÜKSEK (bağlantı kapalı). Bu değerler arasındaki dirençler tanımlanmamıştır. Güç Güç kaynağı 9-30V/500mA güç terminallerine ya da adaptör girişine bağlanabilir. Terminaller ve bağlayıcı birbirine bağlıdır ve iki farklı güç kaynağını (örneğin; adaptör ve yedek batarya) bağlamak için KULLANILAMAZ. Sensörler 1-Wire UNI desteğiyle 1-Wire sensörlerini bağlamak için 2x bağımsız port. Her port bir veri yoluna bağlanabilir, maksimum uzunluk 60m dir. Desteklenen sensörlerin toplam sayısı, cihaz genişliğinde sınırlandırılmıştır, sensörler bir porta ya da herhangi bir şekilde iki porta arasında dağıtılabilir. Dikkat: Port başına iki adet 1-Wire UNI limiti vardır. Bazı 1-Wire UNI sensörleri bir aktif bağlantı kutusu gerektirebilir bkz.: 1-Wire UNI sensörleri. Sim Kart Standart takılabilir SIM GSM Harici anten için SMA bağlayıcı. Harici anten, Quadband uyumlu ve erkek SMA bağlayıcıyla donanmış olmalıdır. Harici anten, cihazın düzgün çalışması için gereklidir.

7 Teknik Özellikler GSM/GPRS Arayüz Desteklenen protokoller SNMP uyumluluğu SENSÖRLER Tür Bağlayıcı Sensörler Sensör uzaklığı KURU BAĞLANTI GİRİŞLERİ Port Tür Duyarlılık Maksimum uzaklık GÜÇ girişi Port Tür Bağlayıcı Fiziksel Parametreler Sıcaklık aralığı Boyutlar / Kütle EMC Quad-Band 850/ 900/ 1800/ 1900 MHz, GPRS sınıfı 10/8 GSM 2/2+ 4.sınıf (2 900 MHz) 1.sınıf (1 1800/1900MHz) uyumlu IP: TCP, UDP, HTTP, SNTP, SMTP, HWg-PUSH Ver.1.00 uyumlu, kısmi ver.2.0 uyarlaması HWg orijinal aksesuarları: 1-Wire & 1-Wire UNI RJ11 (1-Wire Bus) Ares12-2 sensöre kadar Ares14-14 sensöre kadar 60m ye kadar I1, I2 Dijital Giriş (NO/NC Kuru bağlantıyı destekler) 1 (Açık) = Ω (Bağlantı kutusundaki sağdaki pin 12V GND ye bağlanabilir.) 50m ye kadar POWER 9-30V DC Ana cihaz güç girişi (genellikle 500 ma) Priz (namlu, dahili 2.5 mm harici 6.3 mm) + Bağlantı Kutusu İşletim: -10 to +65 C (+14 to +150 F) / Depolama: -25 to +85 C (-13 to +185 F) 98 x 92 x 30 [mm] / 150 g FCC Part 15, Class B, CE - EN 55022, EN 55024, EN 61000

8 İlk adımlar Ares i USB kablosuyla bilgisayara bağlayın ve beliren ARES diskini açın. AresConf uygulamasını başlatmak için çift tıklayın. Genel sekmesi belirir ve cihaz durumunu gösterir: Bu sekme, hızlı bir gözden geçirme için grafiksel semboller ile sensörler ve Dijital Girişler hakkında bilgi verir. Bu sekmede Cihaz Adı nı ve sıcaklık birimini ( C, F, K) ayarlayabilirsiniz. Kaydet e bastıktan 5 saniye kadar sonra sıcaklık birimi değişir. Cihazı ilk defa başlatırken mobil ağ bağlantısına ve sinyal gücü bilgisine dikkat edin. Eğer sinyal çok zayıfsa antenin yerini değiştirin. Eğer modem GSM ağına bağlanamazsa, SIM in PIN güvenlik kodu ayarlarını kontrol edin. Detaylar için bkz: Gelişmiş Ayarlar. Dijital Girişler, ID 8 Harici Güç bağlı/bağlantısı kesik harici güç kaynaklarını gösteren bir sistem öğesidir. Güç kesintileri ve batarya ile çalışan işlemler hakkında bilgi vermek için kullanılır. Sensörler, ID Batarya göstergesi batarya şarj seviyesi hakkında bilgi veren bir sistem öğesidir.

9 Tüm normalden sapmalar grafiksel olarak belirtilmiştir: Sensör bağlandı, değer Güvenli Aralık içerisinde (Uyarı yok) Sensörün bağlantısı kesildi (Uyarı) Sensör (Dijital Giriş) aralığın dışarısında, üst eşik aşıldı (Uyarı) Sensör (Dijital Giriş) aralığın dışarısında, alt eşik aşıldı (Uyarı)

10 Dijital Girişler sekmesi Dijital Girişlerin temel özelliklerini ayarlamak için bu sekmeyi kullanın: Durum Giriş durumları hakkında grafiksel bilgi (Genel sekmesindeki ile aynı) ID Eşsiz sensör ID si Ad Daha kolay gözden geçirme ve diğer sistemlerde daha fazla işleme için kullanılan Dijital Giriş adı. Güncel değer Güncel giriş durumu: o 0 Açık (güç kesildi) o 1 Kapalı (güç uygulandı) Ad (0) Giriş Kapalı olduğunda durumun adı (bağlantı açık) Ad (1) Giriş Açık olduğunda durumun adı (bağlantı kapalı) Uyarı Giriş uyarı durumunda olduğunda belirtir: o Devre dışı bırak Bu giriş için uyarı devre dışı bırakılmıştır o AÇIK (1) ise aktif Giriş Açık (kapalı) olduğunda uyarı o AÇIK (0) ise aktif Giriş Kapalı (açık) olduğunda uyarı E-posta Giriş, Uyarı durumunda olduğunda e-posta gönder SMS Giriş, Uyarı durumunda olduğunda kısa mesaj (SMS) gönder Kaydet Tüm değişikleri kaydet

11 Sensörler sekmesi Sensörlerin temel özelliklerini ayarlamak için bu sekmeyi kullanın: Durum Sensör durumları hakkında grafiksel bilgi (Genel sekmesindeki ile aynı) ID Eşsiz sensör ID si Ad Daha kolay gözden geçirme ve diğer sistemlerde daha fazla işleme için kullanılan Sensör adı. Güncel değer Güncel sensör değeri Min Güvenli Aralığın alt limiti. Eğer değer minimumdan daha az ise, Uyarı otomatik olarak ayarlanır. Max Güvenli Aralığın üst limiti. Eğer değer maksimumdan daha fazla ise, Uyarı otomatik olarak ayarlanır. E-posta Giriş, Uyarı durumunda olduğunda e-posta gönder SMS Giriş, Uyarı durumunda olduğunda kısa mesaj (SMS) gönder Sil Sensörü listeden sil (örn; sensörün bağlantısı kesildiğinde). Sensör fiziksel olarak bağlantılı kalır ise, Ares ünitesi yeniden başlatıldığında tekrar bulunacaktır. Sensör no bir sistem öğesidir ve silinemez. Sensörleri Bul Tüm bağlanan sensörleri bul. Varsayılan olarak, sensörler sadece ünite çalıştırıldığında bulunur. Daha sonra bağlanan sensörler manuel olarak bulunmalıdır. Bulunan sensörler otomatik olarak listeye eklenir. Tümünü Sil Tüm bulunan sensörleri sil. Sensör no bir sistem öğesidir ve silinemez. Kaydet Tüm değişiklikleri kaydet

12 SMS sekmesi Uyarı kısa mesajı (SMS) alıcılarını ayarlamak için bu sekmeyi kullanın. Her alıcı telefon numarası, aynı zamanda ünitenin telefon numarasını arayarak ve bir parola olmadan SMS komutları göndererek Ares 12 den bilgi talep etmek için yetkilidir (bkz: Gelişmiş ayarlar). Alıcı 1-5 Uyarı kısa mesajlarının (SMS) gönderileceği telefon numaraları o Çaldır Uyarı üzerine, verilen numarayı arayın. Telefon 15 saniye ya da arama reddedilene kadar çalar. Uyarının Bitişini Bildirme Kullanıcılar bir uyarı sona erdiğinde de bilgilendirilecektir (genel ayarlar). Test SMS i Gönder Ayarlanan tüm numaralara bir test SMS i gönder Kaydet Tüm değişiklikleri kaydet

13 E-posta sekmesi Uyarı e-postası alıcılarını ve parametrelerini ayarlamak için bu sekmeyi kullanın. Alıcı 1-5 Uyarı e-postalarının gönderileceği alıcıların adresleri Uyarının Bitişini Bildirme Kullanıcılar bir uyarı sona erdiğinde de bilgilendirilecektir (genel ayarlar). SMTP Sunucusu* E-posta göndermek için kullanılan SMTP sunucusunun IP adresi ya da internet sunucu adı SMTP Portu* SMTP sunucusunun dinlediği TCP portu Kullanıcı Adı* SMTP sunucusuna kimlik doğrulama için kullanıcı adı Parola* SMTP sunucusuna kimlik doğrulama için parola Parolayı Göster Yıldızlar yerine asıl parolayı göster Güvenli Bağlantı (SSL)*: No/STARTTLS Şifrelenmiş kimlik doğrulamaya olanak sağlar Giden E-posta Adresi Gönderici e-posta adresi. E-postalar, alıcılara bu adresten gönderilecektir. Konu Konu ön eki. Posta süzgecini kolaylaştırmak için e-postanın konusuna anahtar kelime eklemek için kullanışlı. Test E-posta sı Gönder Listelenen tüm alıcılara bir test e-postası gönder Kaydet Tüm değişiklikleri kaydet *Bu bilgi için ağ yöneticinizle ya da mobil taşıyıcınızla görüşün.

14 Gelişmiş Ayarlar Gelişmiş ayarlar, gelişmiş kip butonuna basılarak etkinleştirilebilir. Genel sekmesi Bu sekme hızlı bir gözden geçirme için sensörler ve sayısal girişler hakkında grafik sembollerle bilgi verir. Cihaz Adı - Cihazın adı. Yüksek düzey sistemlerde sıralama ya da çoğu Ares ünitesini birbirinden ayırmak için faydalıdır. Sıcaklık Birimi - Sıcaklıkla çalışan birimler. Sıcaklık birimi Kaydet tuşuna bastıktan 5 saniye sonra değişir. o Celsius - C o Kelvin - K o Fahrenheit - F Güncel Zaman Cihazda ayarlı güncel sistem zamanı hakkında bilgi verir. Zaman ölçülmüş değerlerin kaydında görülür. Son Senkronizasyon Zamanı - İnternet üzerinden son senkronizasyonun günü ve saati. Zaman senkronizasyonunun çalışıp çalışmadığını kontrol etmek için faydalıdır. Modem Durumu - Modemin güncel durumu ve hazır oluşu ile ilgili bilgi. o SIM devre dışı- SIM bulunamadı. SIM i takın ya da temas yerlerini temizleyin. o Modem tanımlanıyor - Modem tanımlanıyor. Cihaz modemle bağlantı kuruyor ve modemi işlem için hazır hale getiriyor. Bu bilgi 10 saniyeden fazla görünmemelidir. Aksi takdirde modem hatasını belirtir. (bkz: Sorun Giderme) o Geçersiz PIN Kodu - Ares ünitesinde ki PIN kodu yanlış. o PUK kodu isteniyor - PUK kodu gerekli. (Başka tür bir cihaz kullanılarak girilmeli) o Kullanıma hazır - Modem taşıyıcının ağına kaydedildi ve işlem için hazır. o Aranıyor - Taşıyıcı hatla bağlantı aranıyor (GPRS bağlantısının kurulması gerekli). Bu bilgi 20 saniyeden fazla görünmemelidir aksi takdirde modem hatasını belirtir. (bkz: Sorun Giderme)

15 o İnternet yapılandırılıyor - İnternet bağlantısı yapılandırılıyor (IP parametreleri okunuyor) o İnternete Bağlandı - Modem başarılı bir şekilde internete bağlandı. o İnternet Bağlantısı Sonlandı - İnternet bağlantısı sona erdi. o Sonlandır - Mobil ağ ile olan bağlantı sona erdirildi. Bu uyarı cihaz yeniden başlatılırken, kapatılırken ya da batarya zayıfladığında görülebilir. o Kapatıyor - Çevirmeli bağlantı kapatılıyor. o - - Bilinmeyen durum Sinyal kalitesi - Yüzdelik olarak dbm de GSM sinyal kalitesi. Yüzdelik oranı olabildiğince yüksek olmalıdır. Eğer %50 den düşükse, yeni bir mobil taşıyıcı kullanmanızı ya da anteni yeniden yerleştirmenizi şiddetle öneririz. Bölgesel Operatör - Bölgesel GSM taşıyıcısı. GSM ağına ve dolaşım sırasında asıl taşıyıcıya başarılı bir bağlantıyı belirtir. Aygıt Yazılımı Sürümü - Mevcut yazılım sürümü. E-Posta Sırası- Sırada bekleyen giden e-posta sayısı. SMS Sırası- Sırada bekleyen giden kısa mesaj sayısı. Dijital Girişler, ID 8 Harici Güç bağlı/bağlantısı kesik harici güç kaynaklarını gösteren bir sistem öğesidir. Güç kesintileri ve batarya ile çalışan işlemler hakkında bilgi vermek için kullanılır. Sensörler, ID Batarya göstergesi batarya şarj seviyesi hakkında bilgi veren bir sistem öğesidir. Dijital Giriş sekmesi Dijital Girişlerin temel ve gelişmiş özelliklerini ayarlamak için bu sekmeyi kullanın: Durum Giriş durumları hakkında grafiksel bilgi (Genel sekmesindeki ile aynı) ID Eşsiz sensör ID si

16 Ad Daha kolay gözden geçirme ve diğer sistemlerde daha fazla işleme için kullanılan Dijital Giriş adı. Güncel değer Güncel giriş durumu: o 0 Açık (güç kesildi) o 1 Kapalı (güç uygulandı) Ad (0) Giriş Kapalı olduğunda durumun adı (bağlantı açık) Ad (1) Giriş Açık olduğunda durumun adı (bağlantı kapalı) Uyarı Giriş uyarı durumunda olduğunda belirtir: o Devre dışı bırak Bu giriş için uyarı devre dışı bırakılmıştır o AÇIK (1) ise aktif Giriş Açık (kapalı) olduğunda uyarı o AÇIK (0) ise aktif Giriş Kapalı (açık) olduğunda uyarı E-posta Giriş, Uyarı durumunda olduğunda e-posta gönder SMS Giriş, Uyarı durumunda olduğunda kısa mesaj (SMS) gönder Kaydet Tüm değişikleri kaydet Şablon Uyarı mesajı şablonu. (bkz: SMS Şablonu ve E-posta Şablonu sekmeleri) Şablon her giriş için bağımsız olarak ayarlanır. Sensör sekmesi Sensörlerin temel ve gelişmiş özelliklerini ayarlamak için bu sekmeyi kullanın: Durum Sensör durumları hakkında grafiksel bilgi (Genel sekmesindeki ile aynı) ID Eşsiz sensör ID si Ad Daha kolay gözden geçirme ve diğer sistemlerde daha fazla işleme için kullanılan Sensör adı. Güncel değer Güncel sensör değeri

17 Min Güvenli Aralığın alt limiti. Eğer değer minimumdan daha az ise, Uyarı otomatik olarak ayarlanır. Max Güvenli Aralığın üst limiti. Eğer değer maksimumdan daha fazla ise, Uyarı otomatik olarak ayarlanır. E-posta Giriş, Uyarı durumunda olduğunda e-posta gönder SMS Giriş, Uyarı durumunda olduğunda kısa mesaj (SMS) gönder Sil Sensörü listeden sil (örn; sensörün bağlantısı kesildiğinde). Sensör fiziksel olarak bağlantılı kalır ise, Ares ünitesi yeniden başlatıldığında tekrar bulunacaktır. Sensör no bir sistem öğesidir ve silinemez. Sensörleri Bul Tüm bağlanan sensörleri bul. Varsayılan olarak, sensörler sadece ünite çalıştırıldığında bulunur. Daha sonra bağlanan sensörler manuel olarak bulunmalıdır. Bulunan sensörler otomatik olarak listeye eklenir. Tümünü Sil Tüm bulunan sensörleri sil. Sensör no bir sistem öğesidir ve silinemez. Kaydet Tüm değişiklikleri kaydet Gecikme Bahsi geçen sensör için gecikme Şablon Uyarı mesajı şablonu. (bkz: SMS Şablonu ve E-posta Şablonu sekmeleri) Şablon her giriş için bağımsız olarak ayarlanır. Zaman sekmesi Sistemin güncel saatini yapılandırmak için bu sekmeyi kullanın. Saat, manuel olarak Saati Kur seçeneği ile ya da otomatik olarak internet üzerinden ayarlanabilir. STNP Sunucusu Kullanılacak saat sunucusunun URL ya da IP adresi o Stratum-1 seviyesi zaman sunucuları listesi:

18 o o o Stratum-2 seviyesi zaman sunucuları listesi: NIST zaman sunucuları listesi: NTP havuz sunucuları listesi: ve işlemleri için kullanılır. Zaman dilimi Ares in kullanıldığı zaman dilimi Senkronizasyon periyodu İnternet üzerinden senkronizasyonun ne kadar sıklıkta yapılacağını belirler. (1 s/24 s) Yaz saati uygulaması Yaz saati/kış saati uygulamaları arasında otomatik geçişi aktive eder. Cihaz aktivasyonu ile senkronizasyon Cihaz her açıldığında internet üzerinden zamanı senkronize eder. Yeni Gün Güncel tarihi gösterir ve kullanıcının değiştirmesine olanak tanır. Yeni Zaman Güncel zamanı gösterir ve kullanıcının değiştirmesine olanak tanır Zamanı Senkronize et Zamanı hemen senkronize eder. Yalnızca GPRS bağlantısı mevcutken çalışır. Zamanı manuel olarak kur Değiştirilen saat ve tarih ayarlarını hafızaya kaydeder. Kaydet Tüm değişiklikleri kaydet SMS sekmesi Uyarı kısa mesajı (SMS) alıcılarını ayarlamak için bu sekmeyi kullanın. Her alıcı telefon numarası, aynı zamanda ünitenin telefon numarasını arayarak ve bir parola olmadan SMS komutları göndererek Ares 12 den bilgi talep etmek için yetkilidir (bkz: Gelişmiş ayarlar). Alıcı 1-5 Uyarı kısa mesajlarının (SMS) gönderileceği telefon numaraları

19 o Çaldır Uyarı üzerine, verilen numarayı arayın. Telefon 15 saniye (üç defa çalar) ya da arama reddedilene kadar çalar. Uyarının Bitişini Bildirme Kullanıcılar bir uyarı sona erdiğinde de bilgilendirilecektir (genel ayarlar). Uyarı Hatırlatıcı Aktif uyarılar hakkında hatırlatıcı gönder o Periyot Dakika olarak uyarı hatırlatıcıların periyodu o Şablon Hatırlatıcı mesaj şablonu Test SMS i Gönder Ayarlanan tüm numaralara bir test SMS i gönder SMS sırasını temizle Sıradaki tüm gönderilmemiş kısa mesajları temizler Kaydet Tüm değişiklikleri kaydet Durum SMS i Ayarları Ares e STATUS mesajı gönderildiğinde, Ares karşılık olarak sensörlerin mevcut durumlarını SMS olarak gönderebilmektedir. Eğer SMS in gönderildiği numara, belirlenen alıcılar listesi arasında değil ise şifrenin de belirtilmesi gerekecektir. o Durum SMS i Şifresi Uyarı alıcıları listesinde bulunmayan numaraların durum mesajlarını alabilmeleri için gerekli şifre o Şifreyi Göster Şifreyi okunabilir formda gösterir o Şablon Durum SMS inde kullanılacak şablon o Uyarı alıcılarından biri çaldırdığında durum SMS i gönder Uyarı alıcıları listesindeki numaralardan biri cihazı aradığında durum SMS i gönder Kaydet Tüm değişiklikleri kaydet SMS Şablonu sekmesi Bireysel mesajların formatını belirlemek için (örneğin; sıcaklık uyarı mesajlarıyla nem uyarı mesajlarını ayırt etmek için ya da durum ve uyarı mesajlarının içeriğini belirlemek için) bu sekmeyi kullanın. Şablon Düzenlemek için şablonu seçer. Metin Değişken olarak makrolar ile mesaj içerikleri

20 Yardım desteklenen makroların listesi Mesajda kullanılabilecek makroların listesi Önizleme Mesajın önizlemesi ile bir diyalog gösterir. Kaydet Tüm değişiklikleri kaydet Makro penceresi Önizleme penceresi

21 E-posta sekmesi Uyarı e-postası alıcılarını ve parametrelerini ayarlamak için bu sekmeyi kullanın. Alıcı 1-5 Uyarı e-postalarının gönderileceği alıcıların adresleri Önem derecesi - E-posta mesajının önem derecesi. Gönderilen mesajın e-posta sağlayıcısı tarafından filtrelenmesini önler. Uyarının Bitişini Bildirme Kullanıcılar bir uyarı sona erdiğinde de bilgilendirilecektir (genel ayarlar). Uyarı Hatırlatıcı Aktif uyarılar hakkında hatırlatıcı gönder o Periyot Dakika olarak uyarı hatırlatıcıların periyodu o Şablon Hatırlatıcı mesaj şablonu SMTP Sunucusu* E-posta göndermek için kullanılan SMTP sunucusunun IP adresi ya da internet sunucu adı SMTP Portu* SMTP sunucusunun dinlediği TCP portu Kullanıcı Adı* SMTP sunucusuna kimlik doğrulama için kullanıcı adı Parola* SMTP sunucusuna kimlik doğrulama için parola Parolayı Göster Yıldızlar yerine asıl parolayı göster Güvenli Bağlantı (SSL)*: Hayır/STARTTLS Şifrelenmiş kimlik doğrulamaya olanak sağlar Giden E-posta Adresi Gönderici e-posta adresi. E-postalar, alıcılara bu adresten gönderilecektir. Konu Konu ön eki. Posta süzgecini kolaylaştırmak için e-postanın konusuna anahtar kelime eklemek için kullanışlı. Test E-posta sı Gönder Listelenen tüm alıcılara bir test e-postası gönder E-posta sırasını temizle Sırada gönderilmemiş tüm e-postaları temizler. Kaydet Tüm değişiklikleri kaydet

22 *Bu bilgi için ağ yöneticinizle ya da mobil taşıyıcınızla görüşün. E-posta Şablonu sekmesi Bireysel mesajların formatını belirlemek için (örneğin; sıcaklık uyarı mesajlarıyla nem uyarı mesajlarını ayırt etmek için ya da durum ve uyarı mesajlarının içeriğini belirlemek için) bu sekmeyi kullanın. Şablon Düzenlemek için şablonu seçer. Konu E-postanın konusu. Makrolar kullanılabilir. Metin Değişken olarak makrolar ile mesaj içerikleri Yardım desteklenen makroların listesi Mesajda kullanılabilecek makroların listesi. SMS Şablonu sekmesine bakınız. Önizleme Mesajın önizlemesi ile bir diyalog gösterir. SMS Şablonu sekmesine bakınız. Kaydet Tüm değişiklikleri kaydet

23 GSM/GPRS/İnternet sekmesi GSM ve İnternet bağlantısı detaylarını ayarlamak için bu sekmeyi kullanın. SIM Kart PIN i SIM kart için güvenlik PIN kodunu belirler. PIN kodu ile SIM kart korunur. Parolayı Göster Girilen PIN kodunu gösterir. GPRS/İnternet i Etkinleştir E-posta göndermek, portal servisleri ve zaman senkronizasyonu gibi internet tabanlı servisleri etkinleştirir. GPRS Operatör Ayarları Mobil taşıyıcının GPRS ağına erişmek için ayarlar: o APN Adresi Erişim Noktası Adı (APN) belirleyici. Varsayılanı internet tir. Başka bir APN gerekli ise mobil taşıyıcınız tavsiye edebilir. o Çevrilecek Numara İnternete bağlanmak için telefon numarası. Varsayılanı *99***1# dir. Başka bir telefon numarası gerekli ise mobil taşıyıcınız tavsiye edebilir. Dolaşım Ev taşıyıcı ağının dışında internet bağlantısı sağlar (örneğin; yurtdışı seyahatlerinde) Gelişmiş GPRS Ayarlarını Göster AT komutlarını kullanarak direk olarak ulaşılabilen gelişmiş ayarları göster (sadece bilirkişiler için) Kullanıcı Adı Bağlantı için gereken kullanıcı adı. Gerekli ise mobil taşıyıcı tarafından sağlanacaktır. Parola Bağlantı için gereken parola. Gerekli ise mobil taşıyıcı tarafından sağlanacaktır. Çevirmeli Dizilim AT dizilimi. Gerekli ise mobil taşıyıcı tarafından sağlanacaktır. Kaydet Tüm değişiklikleri kaydet

24 Portal HWg-PUSH protokolünü ayarlamak için bu sekmeyi kullanın. Portalı Etkinleştir Verilerin uzak portala aktarımını etkinleştir (HWg-PDMS vs.) Sunucu Adresi Verilerin gönderilmesi gereken portalın HTTP adresi Port Uzak portalın TCP portu (varsayılan 80) Kullanıcı Adı Portala kimlik doğrulamak için gereken kullanıcı adı Parola Portala kimlik doğrulamak için gereken parola Push Ayarları Mevcut PUSH ayarları. Bilgi uzak portaldan sağlanır, HWg-Ares sadece bilgiyi okur. Push Periyodu Saniye olarak değerleri gönderme sıklığı Kayıt Periyodu Saniye olarak kayıtları belleğe kaydetme sıklığı Delta Sıcaklığı Anında veri aktarımını tetikleyen sıcaklıktaki farklılık Delta Nem & Diğer Anında veri aktarımını tetikleyen nem ve diğer niceliklerdeki farklılık Yenile Alınan ayarları günceller Manuel Push Test amaçlı manuel aktarım Kaydet Tüm değişiklikleri kaydet

25 Logger Ölçülen değerlerin kaydedilmesini ayarlamak için bu sekmeyi kullanın. Veri Günlüğü Toplam Boyutu Byte olarak kaydedilmiş verilerin toplam boyutu Kayıt Periyodu Ölçülen değerlerin saklanma sıklığı E-posta Periyodu Ölçülen değerlerin e-posta olarak gönderilme sıklığı E-posta gönderildikten sonra kaydı sil Kaydedilen değerler gönderildikten sonra sil Alıcı 1-5 Kaydedilen verilerin gönderileceği alıcıların e-posta adresleri Önem sırası - E-posta mesajının önem derecesi. Gönderilen mesajın e-posta sağlayıcısı tarafından filtrelenmesini önler. Test E-posta sı Gönder Listelenen tüm alıcılara bir test e-postası gönder Kaydı Al Kaydedilen verinin bir seferlik aktarımı Kaydı Temizle Kaydedilen verileri temizler. Kaydet Tüm değişiklikleri kaydet

26 Sistem Sistem değişkenlerini görüntülemek ve ayarlamak, aygıt yazılımını güncelleştirmek ve yapılan ayarlamaları kaydetmek ya da geri almak için bu sekmeyi kullanın. Sistem o Yapım Zamanı Mevcut aygıt yazılımı yapımının tarihi ve zamanı o Çalışma Zamanı Son yeniden başlatmanın üzerinden geçen süre Periyodik Yeniden Başlatma Cihazı otomatik olarak yeniden başlat: o Günlük Günde bir defa o Haftalık (her Pazar) Her Pazar günü bir defa o Aylık (her ayın ilk günü) Her ayın ilk gününde o Evrensel Saate göre Otomatik yeniden başlatma zamanı (evrensel saate göre) Yükseltme o Server ı yükselt Aygıt yazılımı ya da yükseltme ayarları dosyasının URL si o Aygıt yazılımı versiyonunu kontrol et Eğer yapılandırma dosyasının URL si belirtilmişse, aygıt yazılımı yükseltmesinin mevcut olup olmadığını kontrol edin. o GSM Yükseltmesi Aygıt yazılımını GSM/GPRS üzerinden yükseltin. Geçerli adresin Yükseltme sunucu alanında belirtilmiş olması gerekmektedir. o Yerel Yükseltme Aygıt yazılımını standart diyalog penceresi aracılığı ile yerel bilgisayardan yükleyin. Ayarları Yükle Bir setup.xml dosyasından daha önceden saklanmış ayarları yükle Ayarları Kaydet Bir setup.xml dosyasına mevcut ayarları kaydet Cihazı sıfırla Cihazı yeniden başlat Fabrika ayarlarına geri dön Cihazı fabrika ayarlarına geri yükle Kaydet Tüm değişiklikleri kaydet

27 İşletme maliyetini azaltma yöntemleri HWg-Ares üniteleri GSM/GPRS maliyetlerini, özellikle aşağıdaki durumlarda, azaltmak için işlevler sunar: Transfer edilen verinin maksimum miktarını kısıtlayan ağlar Sabit fiyat veri planı olmayan aboneler Başlıca maliyetten tasarruf etme seçenekleri GPRS/İnternet fonksiyonlarını devre dışı bırakmak Ev ağının dışında dolaşım halinde iken veri servislerini devre dışı bırakmak 60 saniyeden uzun süre etkin olunmadığında GPRS bağlantısını sona erdirmek Özel fonksiyonlar Cihaz çalıştırıldıktan sonra uyarı bilgisi Güç bağlı iken herhangi bir sensör ya da dijital giriş uyarı durumunda olduğunda, Ares ayarlarına göre tüm uyarı mesajları GSM/GPRS bağlantısı kurulur kurulmaz gönderilir. Kısa mesaj komutları 1234 varsayılan paroladır. Eğer numaranız 5 SMS alıcısı listesinde mevcut değilse bu parolayı kullanmanız gerekir. DURUM ya da DURUM SMS i Mevcut durumu bildiren bir kısa mesaj gönderir. DURUM E-POSTASI Mevcut durumu bildiren bir e-posta gönderir. SIFIRLA ya da YENİDEN BAŞLAT Ares ünitesini yeniden başlatır. HATA GİDER Hata giderme bilgilerini verir. YÜKSELTME Daha fazla parametre olmadan ayarlanmış adresi kullanarak aygıt yazılımını yükseltir. Tam URL mesajda yer alabilir.

28 Sorun Giderme Modem cevap vermiyor Genel sekmesindeki Modem Durumu alanından bilgiyi kontrol edin: SIM devre dışı- SIM bulunamadı. SIM i takın ya da temas yerlerini temizleyin. Modem tanımlanıyor - Modem tanımlanıyor. Cihaz modemle bağlantı kuruyor ve modemi işlem için hazır hale getiriyor. Bu bilgi 10 saniyeden fazla görülmemelidir. Aksi takdirde modem hatasını belirtir. Eğer bu mesaj görülmeye devam ederse SIM kartı kontrol edin, gerekliyse temas yerlerini temizleyin ve üniteyi yeniden başlatmak için Sıfırla ya basın. Geçersiz PIN Kodu - Ares ünitesinde ki PIN kodu girilmedi ya da yanlış. GSM/GPRS/İnternet sekmesindeki Gelişmiş Ayarlama Kipi ne doğru PIN kodunu girin. PUK kodu isteniyor - PUK kodu gerekli (başka tür bir cihaz kullanılarak girilmeli). SIM kart doğru PUK kodu girilene kadar kilitlidir. SIM kartı çıkarıp bir cep telefonunda kodu girin. Aranıyor - Taşıyıcı hatla bağlantı aranıyor (GPRS bağlantısının kurulması gerekli). Bu bilgi 20 saniyeden fazla görülmemelidir. Aksi takdirde modem hatasını belirtir. GSM/GPRS/İnternet sekmesindeki Gelişmiş Ayarlama Kipi ndeki Arama numarasını kontrol edin. Şüphe durumunda, mobil taşıyıcınızla iletişime geçin. İnternet yapılandırılıyor - İnternet bağlantısı yapılandırılıyor (IP parametreleri okunuyor). GSM/GPRS/İnternet sekmesindeki Gelişmiş Ayarlama Kipi ndeki APN i kontrol edin. Bağlı sensör bulunamadı Sensörlerin düzgün bir şekilde bağlandığından emin olun. Ares i yeniden başlatın. Bulunamayan sensörü belirlemek için Sensör sekmesindeki Sensörleri Bul a basın. Tüm sensörleri silmek için Tüm Sensörleri Sil e basın ve sensörleri tekrar bulmak için Sensörleri Bul a basın. Çok sayıda uyarı mesajı alıyorum Gecikme ayarını kontrol edin. Varsayılan olarak gecikme, ölçülen niceliğe aldırmadan 1 e ayarlanmıştır. Ancak bazı durumlarda bu gecikme çok düşüktür.

29 Dâhili Hafıza HWg-Ares ölçülen değerleri saklamak için 2MB dâhili hafıza ile donatılmıştır. Kullanılabilir kayıt zamanı, saklanan değerlerin sayısına bağlıdır. Bir değer 12 byte yer kaplar. 2048kB*1024=2,097,152B/12B = ortalama 170,000 kayıt (dâhili hafıza organizasyonundan dolayı gerçek sayı biraz daha azdır) Örnekler: 3 değer 300 saniyede bir saklanmakta 170,000/3 = 56,666 kayıt = 4722 saat = 196 gün 1 değer 30 saniyede bir saklanmakta 170,000 kayıt = 85,000 dakika = 1416 saat = 54 gün 2 değer 180 saniyede bir saklanmakta 170,000/2 = 85,000 kayıt = 4250 saat = 177 gün 1-Wire UNI sensörleri 1-Wire sensörleri RJ-12 girişi kullanılarak bağlanır. 1-Wire UNI sensörleri, 1-Wire sensörlerinin özel bir türüdür. Aynı arayüz üzerinden aynı protokolü kullanarak iletişim kurarlar ama aynı zamanda özel problar için eklenmiş devre içerirler. Bu sebepten dolayı, 1-Wire UNI sensörleri ek güç kaynağı gerektirebilirler (Sens UDI 86). 1-Wire UNI sensörleri açık olarak harici güç gerektirmediğinde, maksimum iki 1-Wire UNI sensörleri tek bir Ares portuna bağlanabilir. Daha fazla sayıdaki sensörler ancak 1-Wire HUB Power (aktif dağıtım kutusu) aracılığı ile bağlanabilir. 1-Wire UNI sensörleri dâhili Ares bataryasının ne kadar süre dayandığını yüksek ölçüde etkiler. Sistem planlanırken bu göz önüne alınmalıdır. 1-Wire UNI sensörlerinin bağlantısını yapmak hakkında daha fazla bilgi için, ilgili sensörün kullanım kılavuzunu dikkatlice okuyun. Kullanıcı mesajlarını özelleştirme Ares, 4 e kadar kullanıcı tanımlı özel tür e -posta ve kısa mesajı destekler. Aşağıdaki makro komutlar, sistem değişkenleri, sensör adları ve ölçülen değerleri eklemek için kullanılabilir. Makro komutları listesi Ad Genel: %DEV_NAME% %MSG_TYPE% Kaynak sensör: %SRC_NAME% %SRC_VALUE% Tanım Genel makrolar Cihaz adı Mesaj türü (Uyarı, durum, periyodik) Sensör adı Güncel değer

30 %SRC_UNIT% %SRC_STATUS% %SRC_MIN% %SRC_MAX% %SRC_ALARM% Sensör ID si=xxxx: %NAME_XXXX% %VALUE_XXXX% %UNIT_XXXX% %STATUS_XXXX% %MIN_XXXX% %MAX_XXXX% %ALARM_XXXX% Ölçülen değerin birimi Sensörler: Geçersiz, Normal, Uyarı, Kapsam dışı Dijital girişler: Normal, Uyarı Güvenli Aralığın alt limiti Güvenli Aralığın üst limiti Uyarı başlangıcı/sonu Mesajın içeriği için diğer sensörler hakkında bilgi XXXX sensör adı XXXX sensörün okuduğu değer XXXX sensör ölçü birimi Sensörler: Geçersiz, Normal, Uyarı, Kapsam dışı Dijital Girişler: Normal, Uyarı Güvenli Aralığın alt limiti XXXX Güvenli Aralığın üst limiti XXXX Uyarı başlangıcı/sonu Mekanik Ölçüler

31 Garanti, Servis ve İthalatçı,Üretici Firma Bilgileri 1. GARANTİ KAPSAMINA GİRMEYEN DURUMLAR - Kullanma hatalarından meydana gelen hasar ve arızalar. - Ürünün müşteriye tesliminden sonraki yükleme, boşaltma e taşıma sırasından oluşan hasar ve arızalar. - Voltaj düşüklüğü veya fazlalığı, hatalı elektrik tesisatı,ürünün etiketinde yazılı voltajdan farklı voltajda kullanma nedenlerinden meydana gelecek hasar ve arızalar. - Yangın ve yıldırım düşmesi ile meydana gelecek arızalar ve hasarlar, - Ürünün kullanma kılavuzlarında yer alan hususlara aykırı kullanımdan kaynaklanan arızalar. - Satıcı tarafından yetki verilmeyen kişiler tarafından yapılan tamiratlar ve kullanılan yedek parçalar sonucu oluşan arızalar. SATICI YANLIŞ KULLANIMLARDAN DOLAYI OLUŞABİLECEK ARIZALARDAN SORUMLU DEĞİLDİR. 2. KULLANIM ÖMRÜ : 7 (yedi) Yıl GARANTİ SÜRESİ : 2 (iki) Yıl dır 3. BAKIM- ONARIM KULLANICI TARAFINDAN YAPILACAK BAKIM VE ONARIMI YOKTUR. Garanti sonrası teknik bakımın sadece yetkili servis istasyonlarında yapılması gerekmektedir. HWg Ares Alarm Cihazını aşağıdaki durumlarda kullanmayınız: Güç kaynağı zarar gördüğünde, Sıvı döküldüğünde ya da içine obje kaçtığında, Su / sıvıya maruz kaldığında, Ürün düşürülmüş ya da zarar görmüş olduğunda, Cihazı kuru tutunuz Cihaz ıslanırsa enerjisini kesin cihazın tamamen kurumasını bekleyin. Cihazı tozlu ve kirli yerlerde kullanmayın ve saklamayın. Elektronik bileşenleri zarar görebilir. Cihazı sıcak yerlerde saklamayın. Isı kaynağına yakın monte etmeyin. Yüksek sıcaklık elektronik cihazların kullanım ömrünü kısaltabilir. Bazı plastik parçaları eğebilir veya eritebilir. Cihazı soğuk yerde saklamayın. Cihaz tekrar normal sıcaklığına ulaştığında cihazın içinde elektronik devre kartlarına zarar verebilecek nem oluşabilir. Cihazı düşürmeyin, üstüne ağırlık koymayın, yan yatırmayın. Cihazın sert kullanımı iç devre kartlarına ve hassas mekanik bileşenlere zarar verebilir. Cihazı silmek için kuvvetli kimyasallar, temizleme maddeleri yada kuvvetli deterjanlar kullanmayın. Islak nemli bezle dış yüzeyleri silebilirsiniz. TEMİZLİK: - Ürünleri kuru bir bezle silerek periyodik olarak temizleyebilirsiniz. - Ürünü kullanmadığınız zamanlarda kutusunda saklayabilirsiniz. -- Ürünü uygun olmayan yerlerde kullanmayınız, Lütfen ürünü çok yüksek bir boşlukta veya düşük sıcaklıkta veya kirli olarak kullanmayınız. TAŞIMA SIRASINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR: Cihazınızı taşıma sırasında herhangi bir darbeye maruz bırakmayınız. Orjinal kutusunda veya yumuşak bir beze sarılı olarak taşıyınız.

32 İNSAN ve ÇEVRE SAĞLIĞINA ilişkin UYARILAR: 7 yaşın altındaki çocukların kullanmasına ve üzerinde taşımasına izin vermeyiniz. Çevrenin Korunmasına Özen Gösterin! Cihazınız, yeniden değerlendirilebilen önemli hammaddeler içermektedir. Bu nedenle cihazınızı Büyükşehir ve İlçe Belediyelerinin toplama merkezlerine teslim ediniz. 4. SATIŞ SONRASI SERVİS Cihazda bir arıza olması halinde yetkili servise baş vurmadan önce ilgili kontrolleri yapınız: 1) Cihaz doğru olarak monte edilmiş mi? 2) Alarm cihazını kullanma eğitimi almış yetkili bir personel mi kullanıyor mu? 3) Kullanım talimatları doğru olarak uygulanmış mı? Tüm bu şartlar sağlanıyor fakat arıza giderilmiyorsa en yakın yetkili servise başvurunuz. 5- ÜRETİCİ FİRMA HW group s.r.o Rumunska 26 Prague Czech Republic Europe Tel: Faks: SERVİS İSTASYONLARINI GÖSTERİR LİSTE 1. İTHALATÇI/İMALATÇI-ÜRETİCİ FİRMANIN Ünvanı: SEBER DANIŞMANLIK BİLİŞİM HİZMETLERİ PAZARLAMA VE TİCARETLİMİTED ŞİRKETİ Merkez Adresi: CAFERAĞA MAH.SAKIZ SOK. NO.8/10 KADIKÖY İSTANBUL Telefon: Faks: Ticaret Sicil No: Vergi No: Kadıköy SERVİS ADI :AS ORHON ELEKTRONİK-ŞÜKRÜ ORHON Yetkili Ad Soyad : Şükrü Orhon Vergi Dairesi : Trabzon Vergi No : Telefon No : HYB NO : /HYB Adres :HIZIRBEY MAH. BARUTÇUOĞLU SOK. NO. 3/B Şehir :TRABZON

1. GÜVENLİK BİLGİLERİ

1. GÜVENLİK BİLGİLERİ Dijital Nem/Sıcaklık Ölçer TES-1360A KULLANIM KILAVUZU 1. GÜVENLİK BİLGİLERİ 1. Cihazı, güvenlik bilgilerini dikkatlice okuduktan sonra kullanmaya başlayınız. 2. Cihazı sadece kullanım kılavuzunda belirtilen

Detaylı

Connection Manager Kullanım Kılavuzu

Connection Manager Kullanım Kılavuzu Connection Manager Kullanım Kılavuzu Baskı 1.0 2 İçindekiler Bağlantı yöneticisi uygulaması hakkında 3 Başlarken 3 Bağlantı yöneticisi uygulamasını açma 3 Geçerli bağlantı durumunu görüntüleme 3 Uygulama

Detaylı

E-postaya Tarama Hızlı Kurulum Kılavuzu

E-postaya Tarama Hızlı Kurulum Kılavuzu Xerox WorkCentre M118i E-postaya Tarama Hızlı Kurulum Kılavuzu 701P42712 Bu kılavuz, aygıtındaki E-postaya Tara özelliğini ayarlama hakkında hızlı başvuru sağlar. Aşağıdakiler için yordamlar içerir: E-postaya

Detaylı

Detaylı bilgi için www.ekont.com veya http://www.ekont.com/index.php?id=119 adreslerine göz atabilirsiniz. -1-

Detaylı bilgi için www.ekont.com veya http://www.ekont.com/index.php?id=119 adreslerine göz atabilirsiniz. -1- -1- -2- Temel Fonksiyonlar-Özellikler 1. Ücretsiz çağrı atarak kapı ve bariyer kumanda edebilme (1 adet kuru kontak çıkış) 2. Tüm programlama işlemlerinin SMS ile yapılabilmesi ve SMS ile geri bildirim

Detaylı

HYDROMETER Bluetooth Veri Toplayıcısı BLUETOOTH RECEIVER 868 / 434

HYDROMETER Bluetooth Veri Toplayıcısı BLUETOOTH RECEIVER 868 / 434 HYDROMETER Bluetooth Veri Toplayıcısı BLUETOOTH RECEIVER 868 / 434 Kullanım ve Montaj Kılavuzu İthalatçı Firma Madenerji Enerji ve Ölçüm Sistemleri San. ve Tic. A.Ş. Altıntaş Mah. Kıbrıs Cad. No:24 09800

Detaylı

Edimax Gemini Ev Wi-Fi Dolaşım Güncelleme Kiti RE11 Hızlı Kurulum Kılavuzu

Edimax Gemini Ev Wi-Fi Dolaşım Güncelleme Kiti RE11 Hızlı Kurulum Kılavuzu Edimax Gemini Ev Wi-Fi Dolaşım Güncelleme Kiti RE11 Hızlı Kurulum Kılavuzu 06-2016 / v1.0 I. Ü rün Bilgileri I-1. Paket İçeriği - RE11S x 2 - Çok Dilli Hızlı Kurulum Kılavuzu (HKR) ve Kullanım Kılavuzu

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİ EPOSTA SİSTEMİ HAKKINDA MEB

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİ EPOSTA SİSTEMİ HAKKINDA MEB İçindekiler MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİ EPOSTA SİSTEMİ HAKKINDA... 3 MEB Yeni E-posta Sistemi Kullanım Detayları;... 4 MEBBİS ile Giriş... 5 E-posta Şifresi İle Giriş... 6 Şifre Hatırlatma Ekranında Karşılaşılan

Detaylı

CAP1300 Hızlı Kurulum Kılavuzu

CAP1300 Hızlı Kurulum Kılavuzu CAP1300 Hızlı Kurulum Kılavuzu 09-2017 / v1.0 İÇİNDEKİLER I Ü rün Bilgileri... 3 I-1 Paket İçeriği... 3 I-2 Sistem Gereksinimleri... 4 I-3 Donanım Genel Özeti... 4 I-4 LED Durumu... 4 I-5 Sıfırlama...

Detaylı

1 Giriş Güvenlik Özellikler Nitelikler Genel Özellikler Elektriksel Özellikler (23 ±5 C)...

1 Giriş Güvenlik Özellikler Nitelikler Genel Özellikler Elektriksel Özellikler (23 ±5 C)... PCE-A 420 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Güvenlik... 3 3 Özellikler... 3 3.1 Nitelikler... 3 3.2 Genel Özellikler... 4 3.3 Elektriksel Özellikler (23 ±5 C)... 5 4 Sistem tanımlama... 5 5 Ölçüm Prosedürü...

Detaylı

MCR02-AE Ethernet Temassız Kart Okuyucu

MCR02-AE Ethernet Temassız Kart Okuyucu MCR02-AE Ethernet Temassız Kart Okuyucu Teknik Özellikleri Ethernet 10BaseT Dahili TCP/IP Stack TCP/IP Client-Server Bağlantı Özelliği Dahili DNS İstemcisi DHCP veya Statik IP ile çalışabilme UDP, TCP,ARP,ICMP(ping)

Detaylı

Sistem Nasıl Çalışıyor: Araç İzleme ve Filo Yönetim Sistemi

Sistem Nasıl Çalışıyor: Araç İzleme ve Filo Yönetim Sistemi arvento Araç Takip ve Filo Yönetim Sistemleri ile araçlarınızı 7 gün 24 saat on-line ve geçmişe yönelik olarak izleyebilir, hızlarını, izlemiş oldukları güzergahı, duraklama yaptıkları yerleri uzaktan

Detaylı

Türkçe Kullanıcı Kılavuzu ATS Global Türkel Mini GSM

Türkçe Kullanıcı Kılavuzu ATS Global Türkel Mini GSM ATS Global Türkel Mini GSM 1 - Güvenlik Uyarıları Ürününüzü güvenle kullanım için a ağıdaki yönergelere uyunuz. Ats Mini GSM 'i kullanmak için yerel GSM operatörünüzden Ses ve SMS hizmetlerine acik bir

Detaylı

Centronic MemoControl MC42

Centronic MemoControl MC42 Centronic MemoControl MC42 tr Montaj ve İşletme Talimatı Bellek Tuşları Aşağıdaki kişilere yönelik önemli bilgiler: Montaj elemanı / Elektrik teknisyeni / Kullanıcı Lütfen ilgili kişilere iletiniz! Bu

Detaylı

Bu ürün WinXP, 2000, ME, Win98 de çalıştırılmak için tasarlanmıştır. Her işletim sistemi için yükleme yordamı yaklaşık olarak aynıdır.

Bu ürün WinXP, 2000, ME, Win98 de çalıştırılmak için tasarlanmıştır. Her işletim sistemi için yükleme yordamı yaklaşık olarak aynıdır. 78 Türkçe Hızlı Yükleme Kılavuzu Bu yükleme kılavuzu GW-7100U ve yazılımının yüklenmesinde size yol gösterecektir. Kablosuz ağ bağlantınızı kurmak için, aşağıdaki işlemleri sırayla uygulayın. 1. Yükleme

Detaylı

Mıknatıslı Portatif GPS Takip Cihazı

Mıknatıslı Portatif GPS Takip Cihazı Genel Açıklama MTK7 BOYUTU KÜÇÜK, TAŞINABİLİR GPS İZLEME/ TAKİP CİHAZIDIR. ÖZEL NEODMİUM MIKNATISLARI İLE HER TÜRLÜ METAL AKSAMIN ÜSTÜNE KOLAYCA VE SANİYELER İÇİNDE MONTAJ YAPILABİLİR. ÜSTÜN GPS MODÜLÜ

Detaylı

EKLER EK 12UY0106-5/A4-1:

EKLER EK 12UY0106-5/A4-1: Yayın Tarihi: 26/12/2012 Rev. :01 EKLER EK 12UY0106-5/A4-1: nin Kazandırılması için Tavsiye Edilen Eğitime İlişkin Bilgiler Bu birimin kazandırılması için aşağıda tanımlanan içeriğe sahip bir eğitim programının

Detaylı

SMART+ JS SERİSİ KURU KADRANLI TEK HÜZMELİ SU SAYACI VE İLAVE UZAKTAN OKUMA MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU (MODELLER JS1,6-02, JS90 1,6-02, JS2,5-02, JS90

SMART+ JS SERİSİ KURU KADRANLI TEK HÜZMELİ SU SAYACI VE İLAVE UZAKTAN OKUMA MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU (MODELLER JS1,6-02, JS90 1,6-02, JS2,5-02, JS90 SMART+ JS SERİSİ KURU KADRANLI TEK HÜZMELİ SU SAYACI VE İLAVE UZAKTAN OKUMA MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU (MODELLER JS1,6-02, JS90 1,6-02, JS2,5-02, JS90 2,5-02, JS2,5-G1-02, JS90 2,5-G1-02, JS 4-02, JS90 4-02)

Detaylı

Kurulum Öncesi Uyarılar

Kurulum Öncesi Uyarılar Kurulum Öncesi Uyarılar Ağ Kamerasından duman çıktığı görülür veya normal olmayan bir koku duyulursa Ağ Kamerasının elektrik bağlantısını kesin. Network Kamerayı televizyon ya da fırın gibi ısı kaynaklarının

Detaylı

CG - G5. GSM Modüllü Alarm Sistemi

CG - G5. GSM Modüllü Alarm Sistemi Yusuf Noyan AYDIN Aydın Dış Ticaret Altınkum Mahallesi 430 Sokak No:2/4 Konyaaltı ANTALYA Telefon : + 90 242 229 96 50 www.aypro.com info@aypro.com CG - G5 GSM Modüllü Alarm Sistemi GSM / SMS / RFID Alarm

Detaylı

Modem ve Yerel Ağlar. Belge Parça Numarası: 383057-142. Ekim 2005

Modem ve Yerel Ağlar. Belge Parça Numarası: 383057-142. Ekim 2005 ve Yerel Ağlar Belge Parça Numarası: 383057-142 Ekim 2005 İçindekiler 1 Modem Modem kablosu kullanma.......................... 2 Ülkeye/bölgeye özgü modem kablosu adaptörü kullanma................................

Detaylı

Yazıcı camından veya otomatik belge besleyicisinden (ADF) taramaları başlatabilirsiniz. Posta kutusunda saklanan tarama dosyalarına erişebilirsiniz.

Yazıcı camından veya otomatik belge besleyicisinden (ADF) taramaları başlatabilirsiniz. Posta kutusunda saklanan tarama dosyalarına erişebilirsiniz. Fiery Remote Scan Fiery Remote Scan, uzak bir bilgisayardan Fiery server üzerindeki taramayı ve yazıcıyı yönetmenizi sağlar. Fiery Remote Scan'i kullanarak şunları yapabilirsiniz: Yazıcı camından veya

Detaylı

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Hızlı Kurulum Kılavuzu Giriş Bu belge, Windows ortamında bir USB aygıt sunucusu gibi kullanılan Çok işlevli USB Ağ Sunucusunu kurmak ve yapılandırmak için gerekli olan

Detaylı

IP Üzerinden HDMI KVM Sinyal Uzatma Cihazı

IP Üzerinden HDMI KVM Sinyal Uzatma Cihazı IP Üzerinden HDMI KVM Sinyal Uzatma Cihazı Önemli Güvenlik Talimatları Kullanma Kılavuzu DS-55202 1. Kurulumdan önce verici ve alıcıyı karıştırmayın. 2. Cihaz çalışıyorken fişini prizden çekmeyin. Kolay

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz PIONEER AVIC-S1

Kullanım kılavuzunuz PIONEER AVIC-S1 Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya PIONEER AVIC-S1 için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki PIONEER AVIC-S1 tüm sorularınızı (bilgi, özellikler, güvenlik danışma, boyut, aksesuarlar,

Detaylı

Modem ve Yerel Ağ. Kullanıcı Kılavuzu

Modem ve Yerel Ağ. Kullanıcı Kılavuzu Modem ve Yerel Ağ Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin

Detaylı

LOGO için Online Mutabakat Kullanım Kılavuzu

LOGO için Online Mutabakat Kullanım Kılavuzu LOGO için Online Mutabakat Kullanım Kılavuzu LOGO Windows Ürünleri için Online Mutabakat LOGO Java Ürünleri için Online Mutabakat Microsoft Excel veri kaynağı için Online Mutabakat Microsoft SQL Server

Detaylı

Q-P 50 B KULLANIM KILAVUZU

Q-P 50 B KULLANIM KILAVUZU Q-P 50 B KULLANIM KILAVUZU BÖLÜM 1: ÜRÜN ÖZELLİKLERİ Bu Q-P 50 B okuyucu özellikle, akıllı binalar, yerleşim alanlarındaki toplu geçişlerde, ofislerin binaların, fabrika girişlerinin kontrolü için dizayn

Detaylı

Ağ Bağlantısı Hızlı Kurulum Kılavuzu

Ağ Bağlantısı Hızlı Kurulum Kılavuzu Xerox WorkCentre M118/M118i Ağ Bağlantısı Hızlı Kurulum Kılavuzu 701P42720 Bu kılavuz aşağıdakilerle ilgili yordamlar sağlar: Ekranlarda Gezinme sayfa 2 DHCP Kullanarak Ağ Ayarları sayfa 2 Statik IP Adresi

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ EĞİTİM KILAVUZU

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ EĞİTİM KILAVUZU ARMONİ PAZARLAMA PLASTİK SANAYİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ BİLGİ TEKNOLOJİLERİ EĞİTİM KILAVUZU A- TERMİNAL SİPARİŞ SİSTEMİ B- TERMİNAL ELEKTRONİK POSTA GÖNDERME VE ALMA C- TERMİNAL APN BAĞLANTISI SİPARİŞ SİSTEMİ

Detaylı

1. Prestigio MultiPad 2. Sarj Adaptörü 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Belgesi 7. Yasal ve Güvenlik Uyarıları

1. Prestigio MultiPad 2. Sarj Adaptörü 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Belgesi 7. Yasal ve Güvenlik Uyarıları 1. Kutu İçeriği 1. 2. Sarj Adaptörü 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. 6. Garanti Belgesi 7. Yasal ve Güvenlik Uyarıları 2. Cihaz Görünümü 15 16 3 4 5 6 1 2 13 14 10 9 8 11 12 7 TR - 1 1 2 3 4 5 6 7 8

Detaylı

JABRA PRO 935. Kullanım Kılavuzu. jabra.com/pro935

JABRA PRO 935. Kullanım Kılavuzu. jabra.com/pro935 JABRA PRO 935 Kullanım Kılavuzu jabra.com/pro935 2015 GN Netcom A/S. Tüm hakları saklıdır. Jabra, GN Netcom A/ S'nin tescilli markasıdır. Buraya dahil edilmiş olan tüm diğer tescilli markalar ilgili sahiplerinin

Detaylı

4K HDMI HDBaseT Sinyal Güçlendirici Set, 100m

4K HDMI HDBaseT Sinyal Güçlendirici Set, 100m 4K HDMI HDBaseT Sinyal Güçlendirici Set, 100m Kullanma Kılavuzu DS-55504 Kurulum işleminden ve kullanmadan önce lütfen aşağıdaki güvenlik talimatlarını dikkatli şekilde okuyun: 1. Lütfen bu cihazla ilgili

Detaylı

Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER P4320, P4520 UYARI!

Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER P4320, P4520 UYARI! Fisheye IP Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER P4320, P4520 UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kurulum kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kılavuzunun içeriği, fonksiyonlardaki değişiklikler önceden

Detaylı

Ürün Kutusu. Kargoyla teslim edilen ürün kutusu. Ürün kutusundaki temel bileşenler

Ürün Kutusu. Kargoyla teslim edilen ürün kutusu. Ürün kutusundaki temel bileşenler Kurulum Sunumu Ürün Kutusu Kargoyla teslim edilen ürün kutusu Ürün kutusundaki temel bileşenler Not: Kutu içerisindeki tüm bileşenlerin eksiksiz teslim edildiğinden emin olunmalıdır. Ürün Kutusundaki Bileşenler

Detaylı

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Hızlı Kurulum Kılavuzu Giriş Bu belge, Windows ortamında bir USB aygıt sunucusu gibi kullanılan Çok işlevli USB Ağ Sunucusunu kurmak ve yapılandırmak için gerekli olan

Detaylı

Cisco için Jabra SPEAK 450

Cisco için Jabra SPEAK 450 Cisco için Jabra SPEAK 450 KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER HOŞ GELDİNİZ...2 CISCO İÇİN JABRA SPEAK 450'YE GENEL BAKIŞ...3 BAĞLANMA...5 CISCO İÇİN JABRA SPEAK 450'NİN KULLANIMI...7 DESTEK...8 TEKNİK ÖZELLİKLER...9

Detaylı

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU ISITMA/SOĞUTMA OTOMASYON SİSTEMLERİ KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU MODEL NO.: TH1149 TH1149SA TH1149SB TH1149RF TH1149MSA TH1149MSB DİKKAT : Cihazı kullanmadan önce bu kılavuzu okuyun ve daha sonra gerekli

Detaylı

EC-100. Ethernet RS232/422/485 Çevirici. İstanbul Yazılım ve Elektronik Teknolojileri

EC-100. Ethernet RS232/422/485 Çevirici. İstanbul Yazılım ve Elektronik Teknolojileri EC-100 Ethernet RS232/422/485 Çevirici İstanbul Yazılım ve Elektronik Teknolojileri EC-100, cihazlarınıza veya bilgisayara RS232/422/485 hattından bağlayarak kullanabileceğiniz tak-kullan şeklinde tasarlanmış

Detaylı

A. İşlem Kontrol Paneli

A. İşlem Kontrol Paneli A. İşlem Kontrol Paneli EN TR Timer Zamanlayıcı Memory/Screen lock (unlock) Hafıza/Ekran kilidi (kilit açma) Downward movement Aşağı hareket Upward movement Yukarı hareket Memory 1/2/3 Hafıza 1/2/3 Display

Detaylı

CAPTAİN-i ver. 5.6 & ve Üzeri RX-6 KULLANIM KİTAPÇIĞI

CAPTAİN-i ver. 5.6 & ve Üzeri RX-6 KULLANIM KİTAPÇIĞI 1 CAPTAİN-i ver. 5.6 & ve Üzeri RX-6 KULLANIM KİTAPÇIĞI http://www.salimusta.com salim@salimusta.com CAPTAIN-I Alarm paneli Özellikleri 6 programlanabilir bölge 2 bölünme Arayıcı: üç kişisel cep veya ev

Detaylı

HDMI GENİŞLETİCİ SET, FULL HD

HDMI GENİŞLETİCİ SET, FULL HD HDMI GENİŞLETİCİ SET, FULL HD Kullanma Kılavuzu DS-55100-1 Digitus HDMI Çoğaltıcı Seti, Full HD en yüksek talepleri dahi karşılayacak maks. 50 m lik bir geliştirme çözümü sunar. Dijital video ve audio

Detaylı

GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU

GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU Lütfen çalıştırmadan önce talimatları dikkatle okuyunuz ve ileride başvuru kaynağı olarak bu talimatları saklayınız. 1. GENEL BAKIŞ 1.1 Ambalajın İçindekiler

Detaylı

Kuruluma başlamadan önce gerekli tüm bileşenlerin mevcut olup olmadığını kontrol edin. Kutuda şunlar bulunmalıdır:

Kuruluma başlamadan önce gerekli tüm bileşenlerin mevcut olup olmadığını kontrol edin. Kutuda şunlar bulunmalıdır: E L K I TA B I N I - 7 0 7 5 0 2 1 P A K E T I N I Ç I N D E K I L E R 4 T E K N I K Ö Z E L L I K L E R 4 U Y G U L A M A Y E L P A Z E S I 4 D O N A N I M K U R U L U M U 5 Y Ö N L E N D I R I C I YA

Detaylı

DM-501 Tak-Çalıştır GPRS-UART Köprüsü

DM-501 Tak-Çalıştır GPRS-UART Köprüsü DM-501 Tak-Çalıştır GPRS-UART Köprüsü Temel Bilgiler TCP 2 nokta arası bağlantı + veri akışı sağlar Oturum açmaya dayalıdır Arka planda hata kontrolü ve paketin sağlıklı iletim kontrolü (ACK) yürütür TCP

Detaylı

GSM Kartı. Programlama Butonu

GSM Kartı. Programlama Butonu Teknik Özellikler GSM DIALER KULLANMA KILAVUZU Besleme Gerilimi : 12 Volt Sukunet Akımı : 35 ma. Arama Esnasında Çekilen Akım : 100 ma. Tetikleme Türü : Negatif (-) Tetikleme Bağlantı Şekli GSM Kartı SIM

Detaylı

EC-485. Ethernet RS485 Çevirici. İstanbul Yazılım ve Elektronik Teknolojileri

EC-485. Ethernet RS485 Çevirici. İstanbul Yazılım ve Elektronik Teknolojileri EC-485 Ethernet RS485 Çevirici İstanbul Yazılım ve Elektronik Teknolojileri TR+: RS485 TR+ bağlantısı için kullanılır. TR-: RS485 TR- bağlantısı için kullanılır. EC-485, cihazlarınıza veya bilgisayara

Detaylı

SUPER BASS TAŞINABİLİR BLUETOOTH HOPARLÖR

SUPER BASS TAŞINABİLİR BLUETOOTH HOPARLÖR SUPER BASS TAŞINABİLİR BLUETOOTH HOPARLÖR Kullanım Kılavuzu DA-10287 DIGITUS DA-10287 Super Bass Taşınabilir Bluetooth Hoparlörü satın aldığınız için teşekkür ederiz! Bu kullanım kılavuzu Bluetooth Hoparlörünüzün

Detaylı

Ürün Bakım ve Muhafaza

Ürün Bakım ve Muhafaza NBG4615 NBG4615 Ürün Bakım ve Muhafaza Ürünü sadece orijinal adaptörü ile çalıştırınız. Ürünün kasasını hiçbir koşulda açmayınız, herhangi bir parçasını sökmeyiniz. Arıza durumunda 4441150 no lu ZyXEL

Detaylı

GÜÇ HATTI YÜKSEK HIZLI AĞ KÖPRÜSÜ

GÜÇ HATTI YÜKSEK HIZLI AĞ KÖPRÜSÜ GÜÇ HATTI YÜKSEK HIZLI AĞ KÖPRÜSÜ Hızlı Kurulum Kılavuzu 1 Önemli Güvenlik Talimatları Bu ürünün, AC güç hattına bağlanması amaçlanmıştır. Ürün kullanılırken aşağıdaki önlemler alınmalıdır: Ürünü kurmadan

Detaylı

4K HDMI Genişletici Set, 4K2K/60 Hz

4K HDMI Genişletici Set, 4K2K/60 Hz 4K HDMI Genişletici Set, 4K2K/60 Hz Kullanma Kılavuzu DS-55204 Digitus 4K Çoğaltıcı Seti, 4K2K/60Hz hem yüksek çözünürlüklü grafikler hem de kesintisiz video oynatımı için en yüksek talepleri dahi karşılayan

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU Ses Ölçüm Cihazı PCE-353

KULLANIM KILAVUZU Ses Ölçüm Cihazı PCE-353 KULLANIM KILAVUZU Ses Ölçüm Cihazı PCE-353 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 13/02/2017 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Güvenlik notları... 3 3 Özellikler... 4 3.1 Teslimat İçeriği... 4 3.2 Opsiyonel aksesuarlar...

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Çubuk Termometre PCE-ST

Kullanım Kılavuzu Çubuk Termometre PCE-ST PCE Teknik Cihazları Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah Ataman Sok. No.:4/4 Türkiye Tel: 0212 471 11 47 Faks: 0212 705 53 93 info@pce-cihazlari.com.tr www.pce-instruments.com/turkish Kullanım Kılavuzu Çubuk Termometre

Detaylı

ANALOG ADRESLİ YANGIN ALARM SİSTEMİ YAZILIM KULLANMA KILAVUZU

ANALOG ADRESLİ YANGIN ALARM SİSTEMİ YAZILIM KULLANMA KILAVUZU ANALOG ADRESLİ YANGIN ALARM SİSTEMİ YAZILIM KULLANMA KILAVUZU Bilgisayar üzerinden analog adresli yangın algılama sisteminde bulunan detektörlere yer atama, kontak izleme modülünün senaryo belirtilmesi

Detaylı

Motorola Phone Tools. Hızlı Başlangıç

Motorola Phone Tools. Hızlı Başlangıç Motorola Phone Tools Hızlı Başlangıç İçerik Minimum Gereksinimler... 2 Motorola Phone Tools Yüklemeden Önce... 3 Yükleme Motorola Phone Tools... 4 Cep Telefonu Cihazını Yükleme ve Yapılandırma... 5 Çevrimiçi

Detaylı

LOGO için Online Mutabakat Kullanım Kılavuzu

LOGO için Online Mutabakat Kullanım Kılavuzu LOGO için Online Mutabakat Kullanım Kılavuzu SQL Bağlantı Bilgileri Server : Kullanıcısı : Şifre : Veri Tabanı : LOGO ürünü veri tabanının barındırıldığı MS SQL sunucu adı. LOGO ürünü veri tabanına bağlantı

Detaylı

TEKSAN M-BUS CONVERTER

TEKSAN M-BUS CONVERTER TEKSAN M-BUS CONVERTER KULLANMA KILAVUZU Değerli Müşterimiz, Öncelikle ürünümüzü satın aldığınız için teşekkür ederiz. Bu kullanma kılavuzundaki tüm talimat ve uyarıları dikkatlice okuyunuz. Bu kılavuz

Detaylı

Ortam İzleyici Kullanım Kılavuzu

Ortam İzleyici Kullanım Kılavuzu Ortam İzleyici Kullanım Kılavuzu BARAN ELEKTRONİK SİSTEMLERİ SAN. TİC. LTD. ŞTİ İçindekiler Ana Ekran... 2 Mail kurulum Ekranı... 3 Cihaz Ekleme ve Otomatik Tarama Ekranı... 4 Manuel Cihaz Ekleme ve Adlandırma...

Detaylı

Wi-Fi Direct Rehberi. Wi-Fi Direct ile Kolay Kurulum. Sorun Giderme

Wi-Fi Direct Rehberi. Wi-Fi Direct ile Kolay Kurulum. Sorun Giderme Wi-Fi Direct Rehberi Wi-Fi Direct ile Kolay Kurulum Sorun Giderme İçindekiler Kılavuzlar Hakkında Bilgi... 2 Kılavuzlarda Kullanılan Semboller... 2 Feragatname... 2 1. Wi-Fi Direct ile Kolay Kurulum SSID'yi

Detaylı

PX24n Nano rev.6 Hibrid IP Santral KOLAY KURULUM KLAVUZU VER 2.00

PX24n Nano rev.6 Hibrid IP Santral KOLAY KURULUM KLAVUZU VER 2.00 PX24n Nano rev.6 Hibrid IP Santral KOLAY KURULUM KLAVUZU VER 2.00 Paket İçeriği PX24n rev.6 IP Santral paketi içeriği: PX24n rev.6 IP santralı, yönetici sayısal telefon setine entegre AC/DC Güç adaptörü

Detaylı

LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP SERIES. Yazılım Yükleme Kılavuzu

LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP SERIES. Yazılım Yükleme Kılavuzu LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP SERIES Yazılım Yükleme Kılavuzu HP LaserJet Enterprise M4555 MFP Series Yazılım Yükleme Kılavuzu Telif Hakkı ve Lisans 2011 Copyright Hewlett-Packard Development Company,

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Fark Basınç Ölçüm Cihazı PCE-P01/05

Kullanım Kılavuzu Fark Basınç Ölçüm Cihazı PCE-P01/05 PCE Teknik Cihazları Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah Ataman Sok. No.:4/4 Türkiye Tel: 0212 471 11 47 Faks: 0212 705 53 93 info@pce-cihazlari.com.tr www.pce-instruments.com/turkish Kullanım Kılavuzu Fark Basınç

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU SKM 2

KULLANIM KILAVUZU SKM 2 KULLANIM KILAVUZU SKM 2 Versiyon 11 Oluşturma Tarihi: 23.09.2016 İçindekiler 1 Açıklama... 3 1.1 Kullanma Amacı... 3 1.2 Özellikler... 3 2 Operasyon... 3 2.1 Tuş Görevi... 3 2.2 Kapatma/Açma... 4 2.3 Kuvvet

Detaylı

AKE YEMEK DAĞITIM ARABASI KONTROL KARTI KULLANIM KILAVUZU

AKE YEMEK DAĞITIM ARABASI KONTROL KARTI KULLANIM KILAVUZU AKE.470.502 YEMEK DAĞITIM ARABASI KONTROL KARTI KULLANIM KILAVUZU AKE.470.502 YEMEK DAĞITIM ARABASI KONTROL KARTI KULLANIM KILAVUZU 1 1. CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2. RÖLE KARTI VE ÖLÇÜLERİ AKE.470.502 YEMEK DAĞITIM

Detaylı

Yandex mail ve disk kullanım rehberi

Yandex mail ve disk kullanım rehberi Yandex mail ve disk kullanım rehberi Tüm personelin ortak bir platformda uyumlu çalışmasını destekleyecek bilgi teknolojisi ücretsiz bir şekilde kurumunuz için hayata geçirildi. Sistem ve sunucu yatırımı

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU Nem Ölçüm Cihazı (Bağıl Nem için) PCE-310 PCE-310

KULLANIM KILAVUZU Nem Ölçüm Cihazı (Bağıl Nem için) PCE-310 PCE-310 KULLANIM KILAVUZU Nem Ölçüm Cihazı (Bağıl Nem için) PCE-310 PCE-310 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 30/05/2017 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Güvenlik Bilgisi... 3 3 Özellikler... 3 3.1 Teknik Özellikler...

Detaylı

ACİL DURUM LAMBASI / LED-151

ACİL DURUM LAMBASI / LED-151 Özellikler 400 mah kapasiteli, bakım gerektirmeyen ve uzun ömürlü batarya 500 Şarj batarya ömrü Yüksek ışık veren, enerji tasarrufu sağlayan, uzun ömürlü 15+1 LED 15 LED ve 1 LED aydınlatma şeklinde 2

Detaylı

ÖNEMLİ GÜVENLİK AÇIKLAMALARI

ÖNEMLİ GÜVENLİK AÇIKLAMALARI ÖNEMLİ GÜVENLİK AÇIKLAMALARI 1) Cihazın uzun yıllar sorunsuz çalışması için, aşağıdaki hususlara dikkat edilmelidir. 2) Cihazın kullanma kılavuzu mutlaka okunmalıdır. 3) Yangın ve elektrik çarpmalarını

Detaylı

3G Modem İstasyonu Kullanma Kılavuzu V:1.0 Model: 433R

3G Modem İstasyonu Kullanma Kılavuzu V:1.0 Model: 433R 3G Modem İstasyonu Kullanma Kılavuzu V:1.0 Model: 433R Ürün Beraberinde Gelenler: 1 adet 3G Modem İstasyonu 1 adet DC5V 1.2A Adaptör 1 adet USB Kablo 1 adet RJ45 Ethernet Kablo 1 adet CD-ROM (Kullanım

Detaylı

TachoMobile Web Uygulaması v1.00.

TachoMobile Web Uygulaması v1.00. TachoMobile Yönetim Sistemi Proje Destek Dokümanı / Web Uygulaması v1.00.01 İÇİNDEKİLER Web Uygulaması 1. TANIMLAMALAR 1.1 Araçlar 1.2 Sürücüler 2. TAKOGRAF VERİLERİ 2.1 Veri İndirme 2.2 Gelen Kutusu 2.3

Detaylı

4 Portlu USB Şarj Cihazı, USB Type-C

4 Portlu USB Şarj Cihazı, USB Type-C 4 Portlu USB Şarj Cihazı, USB Type-C Kullanıcı Kılavuzu DA-10195 1.0 ÜRÜN TANITIMI Digitus 4 portlu USB Şarj Cihazı, USB Type-C tüm cihazlarınız için evrensel şarj istasyonudur. USB-C şarj portu (5-20V

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler

İÇİNDEKİLER. Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler İÇİNDEKİLER Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler 2 3-4 5 5 6 1 Değerli Müşterimiz LUITON LT- 002 ürününü tercih ettiğiniz için

Detaylı

BQ101 GSM Access Kontrol Ünitesi Windows Programı. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.1 16.11.2015 BQTEK

BQ101 GSM Access Kontrol Ünitesi Windows Programı. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.1 16.11.2015 BQTEK BQ101 GSM Access Kontrol Ünitesi Windows Programı Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.1 16.11.2015 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 1. Genel Bilgi... 3 2. Program Ayarlarının ve Cihaz Bağlantısının

Detaylı

MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı

MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı İçindekiler Bakanlık E-Posta Hizmetleri ve Sistem Ara yüzü E-posta Hizmetlerinin Outlook Programına Bağlanması Outlook 2010 Kullanımına ilişkin temel bilgiler

Detaylı

HD Serisi Kart Kullanım Kılavuzu

HD Serisi Kart Kullanım Kılavuzu HD Serisi Kart Kullanım Kılavuzu 1/14 İçindekiler 1. GİRİŞ... 3 1.1 HD Kartları Özellikleri... 3 1.2 HD-C1 Teknik Özellikler... 4 1.3 HD-C3 Teknik Özellikler... 5 2. Donanım Bağlantısı... 6 2.1 LED Ekran

Detaylı

SafeLine GL4. Kullanım talimatları. Ankastre güç kaynağı ve yedek pilli olan bütün asansör telefonlarımızda bir GSM seçeneği vardır.

SafeLine GL4. Kullanım talimatları. Ankastre güç kaynağı ve yedek pilli olan bütün asansör telefonlarımızda bir GSM seçeneği vardır. SafeLine GL4 Kullanım talimatları Ankastre güç kaynağı ve yedek pilli olan bütün asansör telefonlarımızda bir GSM seçeneği vardır. safeline.eu SafeLine GL4 Kullanım talimatları İçindekiler Emniyet ve genel

Detaylı

AKÜ TAKVİYE CİHAZLI POWER BANK 9000

AKÜ TAKVİYE CİHAZLI POWER BANK 9000 AKÜ TAKVİYE CİHAZLI POWER BANK 9000 Kullanım Kılavuzu 31889 Ürünü kullanmadan önce lütfen bu kullanma kılavuzunu okuyun. Bu uyarıya uymamak ciddi yaralanmalara neden olabilir. Taşınabilir Çok Fonksiyonlu

Detaylı

PARALEL PCI ARABİRİM KARTI

PARALEL PCI ARABİRİM KARTI PARALEL PCI ARABİRİM KARTI Hızlı Kurulum Kılavuzu Giriş IEEE1284 arabirim PCI eklenti kartını satın aldığınız için teşekkür ederiz. Bu kart, kullanıcıların paralel aygıtlarını bağlamak üzere bilgisayar

Detaylı

Öğrenciler için Kablosuz İnternet Erişimi (Wi-Fi) Kullanım Kılavuzu

Öğrenciler için Kablosuz İnternet Erişimi (Wi-Fi) Kullanım Kılavuzu T.C. KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığı bidb@ahievran.edu.tr Sayfa 1 / 9 KABLOSUZ AĞ TEKNOLOJİLERİ Öğrencilerimizin taşınabilir cihazlarından

Detaylı

ART S602W Standalone Kart Okuyucu

ART S602W Standalone Kart Okuyucu ART S602W Standalone Kart Okuyucu ART S602W Standalone kart okuyucuya ait genel bilgiler, montaj, kablolama, programlama bilgileri ve teknik özellikleri hakkında detaylı açıklama. www.artelektronik.com

Detaylı

Jabra SPEAK 510 KULLANIM KILAVUZU

Jabra SPEAK 510 KULLANIM KILAVUZU Jabra SPEAK 510 KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER HOŞ GELDİNİZ... 2 JABRA SPEAK 510'A GENEL BAKIŞ... 3 BAĞLANMA... 5 JABRA SPEAK 510'UN KULLANIMI... 8 DESTEK.... 11 TEKNİK ÖZELLİKLER... 12 1 HOŞ GELDİNİZ Jabra

Detaylı

IsatPhone Cihazınızı Güncelleme

IsatPhone Cihazınızı Güncelleme IsatPhone Cihazınızı Güncelleme IsatPhone Cihazınızı Güncelleme 1 ISATPHONE 2 AYGIT YAZILIMI GÜNCELLEME ARACININ KURULUMU Zaman zaman, işlevselliğini ve işleyişini geliştirmek için telefon yazılımınızı

Detaylı

COOL-US Kullanma Kılavuzu

COOL-US Kullanma Kılavuzu COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Nem ve Sıcaklık ölçer Lütfen ürünü kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyunuz ve ilerisi için saklayınız. İçindekiler 1. Güvenlik... 1 2. Tanıtım... 2 3. Özellikler...

Detaylı

Sürüm 1.0 09/10. Xerox ColorQube 9301/9302/9303 Internet Services

Sürüm 1.0 09/10. Xerox ColorQube 9301/9302/9303 Internet Services Sürüm 1.0 09/10 Xerox 2010 Xerox Corporation. Tüm Hakları Saklıdır. Yayınlanmamış haklar Amerika Birleşik Devletleri'nin telif hakkı kanunlarınca korunmaktadır. Bu yayının içeriği, Xerox Corporation'ın

Detaylı

Smartnet PRO-W Kullanım Kılavuzu

Smartnet PRO-W Kullanım Kılavuzu Sayfa 1 / 22 Kutu Đçeriği 1-) Smartnet PRO-W Kablosuz Adsl2+ 1Port Modem 2-) Güç adaptörü 3-) Sesli görüntülü interaktif kurulum CD si 4-) Türkçe Kulanım kitapçığı ve Garanti Belgesi 5-) Ayırıcı Splitter.

Detaylı

16/24 Port Desktop & Rack-mountable Gigabit Ethernet Switch

16/24 Port Desktop & Rack-mountable Gigabit Ethernet Switch 16/24 Port Desktop & Rack-mountable Gigabit Ethernet Switch Kullanım Kılavuzu DN-80100 DN-80110 Paket İçindekiler Aşağıdaki öğeler paketinizde bulunmalıdır: 16/24 Portlu Masaüstü & Rafa Montajlanabilir

Detaylı

150Mbps Wireless N Nano Router TL-WR702N

150Mbps Wireless N Nano Router TL-WR702N 150Mbps Wireless N Nano Router Hızlı Kurulum Kılavuzu Öne Çıkanlar: 150Mbps kablosuz bağlantı hızı video akışı, online oyunlar ve internet görüşmeleri gibi uygulamalar için idealdir Ev ve seyahat için

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Instruction Manual

Kullanım Kılavuzu Instruction Manual Kullanım Kılavuzu Instruction Manual KART YUVASI Değerli Müºterimiz, Bluelight ı tercih ettiğiniz için teºekkür ederiz. Ürünlerimiz tamamen siz değerli müºterilerimizin hayatını kolaylaºtırmak için özel

Detaylı

Yükleme kılavuzu Fiery Extended Applications 4.2 ile Command WorkStation 5.6

Yükleme kılavuzu Fiery Extended Applications 4.2 ile Command WorkStation 5.6 Yükleme kılavuzu Fiery Extended Applications 4.2 ile Command WorkStation 5.6 Fiery Extended Applications Package (FEA) v4.2 Fiery Server ile ilişkili görevleri gerçekleştirmek için Fiery uygulamalarını

Detaylı

TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU GÜVENLİK ALARM SİSTEMİ KABLOSUZ MANYETİK KONTAK MARKA: MODEL: AMC CM 400 TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU ALARM SİSTEMLERİ VE ELEKTRONİK TİC LTD. ŞTİ. PERPA TİCARET MERKEZİ, A BLOK, KAT: 5 NO:112-114,

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. Katalog. Güvenlik Önlemleri Tanıtım... Hata! Yer işareti tanımlanmamış. Kullanım... Hata! Yer işareti tanımlanmamış.

KULLANIM KILAVUZU. Katalog. Güvenlik Önlemleri Tanıtım... Hata! Yer işareti tanımlanmamış. Kullanım... Hata! Yer işareti tanımlanmamış. KULLANIM KILAVUZU Katalog Güvenlik Önlemleri... 2 Tanıtım... Hata! Yer işareti tanımlanmamış. Kullanım... Hata! Yer işareti tanımlanmamış. Yükseltme Özellikleri... Hata! Yer işareti tanımlanmamış. Bakım

Detaylı

WLAN-Extender. Hızlı başlatma-kullanım kılavuzu

WLAN-Extender. Hızlı başlatma-kullanım kılavuzu WLAN-Extender tr Hızlı başlatma-kullanım kılavuzu WLAN-Extender ın WLAN, LAN vasıtasıyla ya da Access Point olarak kurulumu için veya diğer ayarlama seçenekleri hakkında detaylı bir açıklamayı aşağıdaki

Detaylı

tıklayınız. tıklayınız. tıklayınız. tıklayınız. tıklayınız. tıklayınız. tıklayınız. tıklayınız.

tıklayınız. tıklayınız. tıklayınız. tıklayınız. tıklayınız. tıklayınız. tıklayınız. tıklayınız. tıklayınız. tıklayınız. tıklayınız. tıklayınız. tıklayınız. tıklayınız. tıklayınız. tıklayınız. SIM geçerli Sinyal zayıf WLAN açık PIL durumu İnternet Explorer ile http://192.168.1.1 adresine giriniz,

Detaylı

Kablosuz Bluetooth Hoparlör Açıklamaları

Kablosuz Bluetooth Hoparlör Açıklamaları Kablosuz Bluetooth Hoparlör Açıklamaları Hoparlörün işletme paneli fonksiyon Tablosu Güç Açma/Kapama butonu, Çalıştırmak/Kapatmak için butona basın; Ses + Ses - Sesi kapat Güç gösterge ışığı--- Mavi LED;

Detaylı

Montaj ve kullanım kılavuzu

Montaj ve kullanım kılavuzu Montaj ve kullanım kılavuzu EKRUCBS Montaj ve kullanım kılavuzu Türkçe İçindekiler İçindekiler Kullanıcı için 2 1 Düğmeler 2 2 Durum simgeleri 2 Montör için 3 3 Genel bilgi: Montaj ve yapılandırma 3 4

Detaylı

TESTO 105 TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

TESTO 105 TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU TESTO 105 TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU 1. Genel Bilgi Cihazı kullanmadan önce lütfen bu dokümanın tamamını dikkatlice okuyunuz. Gerekli olduğu takdirde kullanmak üzere saklayınız. 2. Ürün Tanımı Ekran

Detaylı

MODELLER D8210, D8220, D8520

MODELLER D8210, D8220, D8520 IR Dome IP Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER D8210, D8220, D8520 UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kurulum kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kılavuzunun içeriği, fonksiyonlardaki değişiklikler

Detaylı

BLUETOOTH ES ALICISI. Kullanım Kılavuzu DA-30500

BLUETOOTH ES ALICISI. Kullanım Kılavuzu DA-30500 BLUETOOTH ES ALICISI Kullanım Kılavuzu DA-30500 İçindekiler 1.0 Giriş... 2 2.0 Teknik Özellikler... 3 3.0 Ambalajın İçindekiler... 3 4.0 PANEL AÇIKLAMALARI... 4 5.0 Bağlantı ve Çalıştırma... 5 1 Bluetooth

Detaylı

Safety and Certifications

Safety and Certifications 007-07-003.qxd 5.03.004 9:37 Uhr Seite (,) xxxx Başlamadan önce: Aşağıdaki parçaların da DSL kitinizle birlikte verildiğinden emin olun: SpeedStream SpeedStream Safety and Certifications Safety and Certifications

Detaylı

Kurulum; Ana Bilgisayar ve Tahtalara ayrı ayrı yapılmaktadır. KURULUM ŞEMASI x.x x.x x.x x.

Kurulum; Ana Bilgisayar ve Tahtalara ayrı ayrı yapılmaktadır.  KURULUM ŞEMASI x.x x.x x.x x. KURULUM ŞEMASI 192.168.x.x 192.168.x.x 192.168.x.x 192.168.x.x ANA BİLGİSAYAR Kurulum; Ana Bilgisayar ve Tahtalara ayrı ayrı yapılmaktadır. KURULUM SİHİRBAZI adresine girerek aktahta_kur.exe dosyasını

Detaylı

1. Zamanbaz Hakkında Zamanbaz Kurulumu Zamanbaz Sistem Gereksinimleri Zamanbaz Kurulumu... 3

1. Zamanbaz Hakkında Zamanbaz Kurulumu Zamanbaz Sistem Gereksinimleri Zamanbaz Kurulumu... 3 İÇİNDEKİLER 1. Zamanbaz Hakkında... 3 2. Zamanbaz Kurulumu... 3 2.1. Zamanbaz Sistem Gereksinimleri... 3 2.2. Zamanbaz Kurulumu... 3 3. Zamanbaz İlk Çalıştırma ve Kullanımı... 6 3.1. İlk Çalıştırma...

Detaylı