Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 8/16, 19 Şubat 2016)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 8/16, 19 Şubat 2016)"

Transkript

1 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 8/16, 19 Şubat 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Türk Silahlı Kuvvetleri Suriye nin PYD denetimindeki Azez bölgesini bombaladı. YPG mevzilerinin angajman kuralları gereği vurulduğu açıklanırken, Başbakan Ahmet Davutoğlu, YPG Azez den çekilecek. Azez in düşmesine izin vermeyeceğiz. YPG Fırat ın batısına, Afrin in doğusuna geçemeyecek dedi. Rusya, İran ve Suriye saldırıya tepki gösterirken ABD ve Fransa Kürt bölgelerine yönelik top atışlarının sonlandırılmasını istedi. ABD ye YPG konusunda bir kez daha tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan "Güney sınırımızda yeni bir Kandil'in oluşmasına asla izin vermeyeceğiz" dedi. PYD mevzilerine dönük topçu ateşi hafta boyu devam etti. *** Hükümet, PYD Azez ve çevresini tamamen boşaltana kadar topçu atışlarının süreceğini açıklarken yaşananlar Suriye'ye yönelik bir kara operasyonu yapılması tartışmasını da yeniden gündeme getirdi. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Türkiye nin Azez i de kapsayacak biçimde 10 kilometrelik güvenli hat oluşturmak istediğini söyledi. Türkiye nin İncirlik üssünü Suudi Arabistan uçaklarına açtığını duyuran Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye ye yönelik bir kara operasyonunun gerekli olduğunu, IŞİD karşıtı koalisyon ile görüştüklerini ancak bir karar alınmadığını belirtti, Türkiye nin müttefikler arasında bir anlaşma olursa kara harekatına katılacağını söyledi. *** Ankara'da askeri personeli taşıyan servis araçlarına yönelik bomba yüklü araçla yapılan intihar saldırısında 28 kişi hayatını kaybetti, 61 kişi yaralandı. Başbakan Davutoğlu saldırının failinin YPG li olduğunu açıkladı. PYD Eş Başkanı Salih Müslim ise olayla bağlantılarının bulunmadığını açıkladı. (Haberin devamı Bültende...) *** İçişleri bakanlıkları arasında yapılan görüşmelerde Almanya ve Türkiye arasında ortak göç politikası, sınır güvenliği, kaçakçılık ve terörizme karşı mücadele konularında anlaşıldığı açıklandı. İki ülke arasındaki görüşmeler sürerken Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye nin istediği Suriye de uçuşa yasak bölge ilanını destekleyeceğini açıkladı. ABD ise öneriye karşı olduğunu tekrarladı. *** AKP Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail ile görüşmelerde Türkiye nin özür şartının karşılandığını, Gazze deki ambargonun kaldırılmasıyla ilgili şartın halen masada olduğunu belirtti, Görüşmeler tazminat konusunda imza atılabilecek noktaya geldi diye konuştu. Türkiye nin tüm şartları karşılandığı anda iki ülke ilişkilerinin normalleşebileceğini açıkladı. *** Şırnak ın İdil ilçesinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Askeri sevkiyat ve çatışmaların yoğunlaşmasıyla yurttaşlar 26 bin nüfuslu ilçeyi terk etmeye başladı. 23 bin kişi köylere, Mardin ve Batman'a göç etti. Geçtiğimiz hafta operasyonların bitirildiği Cizre de mahallelerden cenazeler çıkarılmaya devam ediyor, 2 ayı aşkın süren ablukanın ardından ölü sayısı 242 e ulaştı. Diyarbakır Sur da ise son bir haftada çatışmalar yoğunlaştı.

2 *** Yeni anayasa çalışmaları için oluşturulan Meclis Uzlaşma Komisyonu üçüncü toplantısında dağıldı. Partilerin ilkelerini ortaya koyduğu toplantıda, CHP'nin "parlamenter sistem dışında herhangi bir sistemi kabul etmeyeceğini" söylemesi üzerine Meclis Başkanı komisyonu lağvetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bir kez daha yeni anayasa ile birlikte başkanlık sisteminin de hayata geçeceğini belirterek "Öyleyse haydi millete gidelim, 'Millet bu kararı versin" dedi. *** Anayasa Mahkemesi, Can Dündar ile Erdem Gül'ün Basın, ifade ve kişi özgürlüğü ile güvenlik haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle yaptıkları bireysel başvurunun, niteliği itibarıyla konunun Genel Kurul tarafından karara bağlanmasına karar verdi. Başvuruyla ilgili AYM raportörünün hazırladığı raporda, gazetecilerin tutukluluğunun hukuki olmadığı, tutukluluğun devamına ilişkin mahkeme kararlarındaki gerekçelerin açık ve yeterli olmadığı ve haklarının ihlal edildiği görüşleri savunuldu. *** Yürürlüğe giren "Milli Güvenliği Tehdit Eden Örgüt ve Yapılarla İrtibatlı Kamu Çalışanları Hakkında 2016/4 Sayılı Başbakanlık Genelgesi ile terör örgütleri veya legal görünümlü illegal yapılarla ilişki kuran, bu yönde faaliyet gösteren herhangi bir derneğe üye olan veya bu yapıların propagandasını yapan kamu çalışanları hakkında ivedilikle idari işlem yapılması talimatı verildi. Genelgede Anayasa nın tanıdığı hakların, devletin bölünmez bütünlüğünü bozacak şekilde kullanılamayacağı savunuldu. *** Barış sürecinin yeniden başlatılmasına katkıda bulunmak amacıyla Türkiye'ye gelen Uluslararası Barış Delegasyonu nun Adalet Bakanı ve PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşme talepleri yanıtsız kaldı. Delegasyon Başkanı Yargıç Essa Moosa, Adalet Bakanı ndan her iki taleplerine de yanıt alamamalarının hayal kırıklığı yarattığını söyledi Ankara da bombalı saldırı ve yayın yasağı Ankara'da askeri lojmanların olduğu bölgede bombalı saldırı düzenlendi. Askeri personeli taşıyan servis araçlarına yönelik bomba yüklü araçla yapılan intihar saldırısında 28 kişi hayatını kaybetti, 61 kişi yaralandı. Patlamaların hemen ardından Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) milli güvenlik ve kamu düzeni gerekçeleriyle yayın yasağı getirdi. Ayrıca yurt genelinde İnternet te genel bir yavaşlama yaşandı, sosyal medya sitelerine erişimde zorluk çekilirken, bu durumun kısıtlamadan kaynaklandığı iddia edildi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, saldırının failinin YPG mensubu olduğunu açıkladı, "Bu hain unsurları ve dış güçlerin piyonlarına karşı da hiç tereddüt göstermeden en şiddetli şekilde mukabelede bulunulacaktır... 'YPG terör örgütü değildir' diyenlere de belgeleriyle ortaya konulacak dedi. Saldırının faili olarak açıklanan Suriyeli Salih Necar ın Türkiye ye 8

3 Temmuz 2015 tarihinde Mardin den sığınmacı gibi girdiği ortaya çıktı. Olayla ilgili 17 kişi gözaltına alındı. TSK ya ait savaş uçakları PKK nin Kuzey Irak taki Haftanin kampına hava saldırısı düzenledi. PYD Eş Başkanı Salih Müslim ise Davutoğlu nun açıklamalarının "gerçeklikle alakası olmadığını ve patlamayla ilişkilerinin bulunmadığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise eylemin YPG bağlantılı olduğuna dair bilgi ve belgelere sahip olunduğunu savundu, Sınırlarımız dışında ve içinde gerçekleşen saldırılara misliyle karşılık verme konusundaki kararlılığımız, bu tür eylemlerle daha da güçlenmektedir dedi. Ancak Ankara dan gelen açıklamalar saldırıyla ilgili soru işaretlerini ortadan kaldırmadı. AP taslak raporunda ifade özgürlüğü ve Kürt meselesi uyarısı Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye raporunun taslağı yayınlandı. Raporda sokağa çıkma yasaklarıyla operasyonlardaki insan hakkı ihlallerine dikkat çekildi, yargı bağımsızlığı ve ifade özgürlüğü alanlarındaki reformların yavaşlamasının endişe verici olduğu belirtildi, hükümetin bağımsız medyaya baskı yapmaya son vermesi, Can Dündar ve Erdem Gül de dahil hapisteki gazetecilerin serbest bırakılması istendi. AP nin Hollandalı parlamenterlerinden Kati Piri tarafından hazırlanan rapor taslağında 2015 AB İlerleme Raporunun açıklanmasının Türkiye de yapılan genel seçimin sonrasına bırakılması eleştirildi. Bu durumun, göçmenlerle ilgili işbirliğine karşılık temel haklar konusunda sessiz kalınacağına dair yanlış bir izlenim verdiği tespiti de yer aldı. Taslak rapor, AP Dış İlişkiler Komisyonu nda kabul edildikten ve Nisan ayında AP Genel Kurulu nda onaylandıktan sonra tamamlanmış olacak. Cerattepe'de madene karşı mücadele eden halka saldırı Cengiz Holding in, Artvin Cerattepe de yapmayı planladığı maden projesi için şirket yetkililerinin, asker ve polis eşliğinde zırhlı araçlarla bölgeye gelişini protesto edenler polis ve jandarmanın gaz bombası, plastik mermi ve coplu saldırısına maruz kaldı, çok sayıda yurttaş yaralandı.

4 Kente çevre illerden takviye polis ve jandarma ekipleri gönderilirken, müdahale öncesinde hastanelere "yaralılar gelebilir hazırlıklı olun" şeklinde talimat verildiği iddia edildi. CHP Milletvekili Uğur Bayraktutan, müdahale sonrasında yaptığı açıklamada, Bütün bakanları ikna ettik. İçişleri bakanı Efkan Ala yı ikna edemedik. Vurun geçin demiş bakan. Herkes ikna oldu bir o ikna olmadı dedi. Kurulması planlanan bakır madenine karşı 21 Haziran 2015 ten beri nöbet tutan yöre halkı, Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) olumlu kararını iptal ettirmiş, şirketin aldığı yeni ÇED olumlu kararına karşı da 750 kişilik imzayla dava açılmıştı. Artvinlilerin aylardır nöbet tuttuğu kulübelere askeri birlikler konuşlanırken, polis ve jandarma eşliğinde bölgeye getirilen iş makineleri şantiye kurma çalışmalarına başladı. AKP li vekil Cumhuriyet ve T24'ü hedef gösterdi AKP li Milletvekili Aydın Ünal, Ankara'daki patlamanın ardından katıldığı A Haber'deki programda Cumhuriyet ve T24'ü hedef gösterdi. Ünal, konuşmasında T24 ve Cumhuriyet in saldırının ardından getirilen yayın yasağıyla ilgili Twitter paylaşımlarını hedef alarak "Cumhuriyet gazetesi gibi, T24 gibi gazetecilik yapmayan, terör örgütleri adına faaliyet gösteren bu şer odaklarının, mutlaka dokunulmazlıklarının kalkması gerekiyor. Savcılarımıza da hakimlerimize de buradan suç duyurusunda bulunuyorum" dedi. Program sunucusu Murat Gener in Bu cümleleriniz belki basın özgürlüğüne müdahale olarak algılanacaktır notunu düşelim yorumuna Ünal, Asla. Bakın ben de bir gazeteciyim. Basın özgürlüğü konusunda en küçük bir ifade kullanmıyorum. Basın özgürdür ve bunun da teminatı biziz dedi. Yasa tasarısına cinsel yönelim ifadesinin eklenmesine AKP li vekilden veto Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu kurulması hakkındaki yasa tasarısına cinsiyet kimliği ve cinsel yönelim ifadesinin eklenmesini isteyen HDP ve CHP li vekillerin talebine AKP Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan tepki gösterdi.

5 TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) toplantısında LGBTİ'lere yönelik ayrımcılığın dile getirilmesi üzerine LGBTİ lerin toplumda oluşabilecek en büyük tehdit olduğunu söyleyen Doğan, komisyonun bayan ve erkek olarak iş hayatındaki değerleri tartışmak için kurulduğunu, "Farklı grupların yatak odasındaki özel cinsiyetlerini" konuşmayacağını söyledi. Kanun tasarısının hazırlanma usulü ve içeriğini eleştiren HDP ve CHP li üyeler, tasarı hakkındaki muhalefet şerhlerini Meclis e teslim etti. Erdoğan a hakaret davaları Heykeltıraş Mehmet Aksoy hakkında, Cumhurbaşkanı na hakaret suçundan açılan dava sonuçlandı. İstanbul 6. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada Aksoy beraat etti. Dava, Aksoy ucube davası olarak bilinen davada kazandığı tazminat hakkında haram parayla heykel yapmayacağım dediği için açılmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın CHP ye karşı açtığı davada gönüllü avukat olarak verdiği savunma dilekçesinde yer alan "Gittikçe otoriterleşen Erdoğan rejimi" cümlesinin hakaret mahiyetinde olduğu ileri sürülen CHP Parti Meclisi Üyesi Avukat Sera Kadıgil hakkında açılan Cumhurbaşkanı'na hakaret davasında, Kadıgil 1 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. CHP Kütahya Gençlik Kolları eski Başkanı İbrahim Öztürk de Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla 7080 TL para cezasına mahkum oldu. Öztürk, Berkin Elvan'ın ölümünü protesto amacıyla Kütahya'da yapılan yürüyüşte "Katil, Hırsız Erdoğan" sloganı attığı için Kütahya 5.Asliye Hukuk Mahkemesi'nde yargılanıyordu. DİSK in 15. Genel Kurulu na katılan Çalışma ve Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu protesto ederek Hırsız, katil Erdoğan, Katiller dışarı, Kıdem tazminatımız engellenmez sloganları atan işçiler hakkında soruşturma açıldı, Cumhurbaşkanı Erdoğan da işçiler hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Haymana Nuri Bektaş Anadolu Lisesi nde Felsefe öğretmeni olan Atalay Girgin hakkında, fabl türünde yazdığı farelerin dünyasını anlatan Lağımpaşalı kitabı nedeniyle Cumhurbaşkanı ve Başbakan a hakaret iddiasıyla idari soruşturma başlatıldı.

6 Mahkeme HDP nin PKK ya destek verdiğini iddia etti saldırganın cezası indirildi Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi, 7 Haziran 2015 seçimleri için Erzurum da yapılan HDP mitingine katılanları taşıyan minibüsü ateşe verdiği için mahkum edilen Tuncar Tan hakkındaki gerekçeli kararını açıkladı. 11 sayfalık gerekçeli kararda adeta HDP ye yönelik saldırıyı meşru gören mahkeme heyeti Sanığın müdahile karşı önceden bir husumeti bulunmamaktadır. Ancak HDP nin, terör örgütü PKK ya destek veren bir parti olması sebebiyle bu partinin karşısında olan diğer seçmenler tarafından bu partiye soğuk bakıldığı açıktır. Olayın olduğu tarihlerde arka arkaya çok sayıda şehit haberinin gelmesi Erzurum ilinde yaşayan seçmenler üzerinde etkili olmuştur ifadesini kullandı. Tan, 19 Ocak 2016 tarihinde yapılan karar duruşmasında kasten yangın çıkartmak suretiyle insan öldürmeye teşebbüs ten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum olmuş ancak mahkeme heyeti, eylemin teşebbüs aşamasında kalmasını ve sanığın mahkemedeki iyi halini göz önünde bulundurarak cezayı 10 yıl hapse indirmişti. Barış isteyen Amedspor a bir ceza daha Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Amedspor a Fenerbahçe maçında açtığı "Çocuklar ölmesin maça gelsin" pankartı sebebiyle 5 bin lira ceza verdi. PFDK cezayı talimatlara aykırı davranıldığı gerekçesiyle verdiğini açıkladı. Türkiye Futbol Federasyonu da pankartın açılmasına siyasi içerikli olması sebebiyle izin vermemişti.

7 Yargılanan gazeteciler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar hakkında yaptığı suç duyurusunu Twitter hesabından paylaştığı için hakkında soruşturmanın gizliliğini ihlalden dava açılan Cumhuriyet Gazetesi Muhabiri Alican Uludağ, Ankara 12. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada beraat etti. DİHA Antalya muhabiri Feyyaz İmrak 11 Şubat ta gözaltına alındı, emniyetteki sorgusunun ardından örgüt üyeliği iddiasıyla sevk edildiği mahkemece tutuklandı. İmrak ile birlikte tutuklu gazeteci sayısı 34 e yükseldi. İnternet sansürü... Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) aldığı idari tedbir kararıyla Aryen Haber Dicle Haber Ajansı ve Jin Haber Ajansı nın İnternet sitelerini erişime kapattı. TİB eliyle haber sitelerine yönelik erişim engeli 24 Temmuz 2015 ten beri artarak devam ediyor. Dünyanın ilk kadın haber ajansı olan JİNHA nın sitesi 3. kez kapatılırken, DİHA 29. kez sansüre uğradı. İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği, Fethullah Gülen'in konuşmalarının yayınlandığı adlı internet sitesine erişimin engellenmesine karar verdi. Kararda, sitede ''FETÖ/PDY silahlı terör örgütü lideri Fethullah Gülen"in konuşmalarına yer verildiği ve Gülen'in yönetici ve üyelerine site üzerinden talimat verdiği, bu nedenle savcılık tarafından soruşturma başlatıldığı ifade edildi. Diken yazarı Hayko Bağdat ın Hesabı mahşere kalmaz! başlıklı yazısı Facebook tarafından sansürlendi. Güneydoğudaki operasyonlarda Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve Polis Özel Harekat (PÖH) mensuplarının duvarlara yazdığı yazılardan bahseden yazı, Facebook Topluluk Standartları na uymadığı gerekçesiyle kaldırıldığı belirtildi. Prof. Dr. Yaman Akdeniz olayın ancak siyasi nitelikli sansür olarak değerlendirilebileceğini belirtti. Bağdat ın yazısı için tıklayınız.

8 Türkiye Düşünce Özgürlüğü Ağı kuruluyor Düşünce Suçu(!?)na Karşı Girişim, Ankara Düşünce Özgürlüğü Girişimi ve İzmir Düşünce Özgürlüğü Girişimi nin öncülüğünde Türkiye Düşünce Özgürlüğü Ağı kuruldu. İfade özgürlüğü mücadelesinde gönüllü bireylerin ve girişimlerin eşgüdümünü sağlamak amacıyla İstanbul, Ankara ve İzmir başlayarak ülke geneline yayılması planlanan Ağ, sivil itaatsizlik eylemleriyle Düşünce suçluları(!)nın suç larına iştirak edecek, açılan davalarda onları yalnız bırakmamak için yargılamaların takibini yapacak. Ayrıca kamuoyu çalışmaları; seminer, konferans ve panellerle toplumsal farkındalığı arttırarak ifade özgürlüğü mücadelesine katkı sağlayacak bu yapı duyarlı olan herkesin katılımına açık olacak. Konuyla ilgili yayımlanan çağrı metni için tıklayınız DÜŞÜNCE SUÇLARI MÜZESİNDE BU HAFTA Müzemizdeki yeni animasyonları gördünüz mü? Hızla değişen ülke gündemini aynı hızla güncellenen müze animasyonlarından takip edin. Ankara da bombalı saldırı ve yayın yasağı

9 Ankara'da askeri lojmanların olduğu bölgede bombalı saldırı düzenlendi. Askeri personeli taşıyan servis araçlarına yönelik bomba yüklü araçla yapılan intihar saldırısında 28 kişi hayatını kaybetti, 61 kişi yaralandı. Patlamaların hemen ardından Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) milli güvenlik ve kamu düzeni gerekçeleriyle yayın yasağı getirdi. Ayrıca yurt genelinde İnternet te genel bir yavaşlama yaşandı, sosyal medya sitelerine erişimde zorluk çekilirken, bu durumun kısıtlamadan kaynaklandığı iddia edildi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, saldırının failinin YPG mensubu olduğunu açıkladı, "Bu hain unsurları ve dış güçlerin piyonlarına karşı da hiç tereddüt göstermeden en şiddetli şekilde mukabelede bulunulacaktır... 'YPG terör örgütü değildir' diyenlere de belgeleriyle ortaya konulacak dedi. Olayla ilgili 14 kişi gözaltına alındı. TSK ya ait savaş uçakları PKK nin Kuzey Irak taki Haftanin kampına hava saldırısı düzenledi. PYD Eş Başkanı Salih Müslim ise Davutoğlu nun açıklamalarının "gerçeklikle alakası olmadığını ve patlamayla ilişkilerinin bulunmadığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise eylemin YPG bağlantılı olduğuna dair bilgi ve belgelere ulaştıklarını savundu, Sınırlarımız dışında ve içinde gerçekleşen saldırılara misliyle karşılık verme konusundaki kararlılığımız, bu tür eylemlerle daha da güçlenmektedir dedi. Ancak Ankara dan gelen açıklamalar saldırıyla ilgili soru işaretlerini ortadan kaldırmadı. Sınırda top atışları Türk Silahlı Kuvvetleri Suriye nin PYD denetimindeki Azez bölgesini bombaladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, YPG Azez den çekilecek. Azez in düşmesine izin vermeyeceğiz. YPG Fırat ın batısına, Afrin in doğusuna geçemeyecek dedi. Rusya, İran ve Suriye saldırıya tepki gösterirken ABD ve Fransa Kürt bölgelerine yönelik top atışlarının sonlandırılmasını istedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise "Güney sınırımızda yeni bir Kandil'in oluşmasına asla izin vermeyeceğiz" dedi. Suriye yönelik topçu ateşi sürerken yaşanan kara operasyonunu da yeniden gündeme getirdi. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Türkiye nin Azez i de kapsayacak biçimde 10 kilometrelik güvenli hat oluşturmak istediğini söyledi. Türkiye nin İncirlik üssünü Suudi Arabistan uçaklarına açtığını duyuran Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye ye yönelik bir kara operasyonunun gerekli olduğunu, IŞİD karşıtı koalisyon ile görüştüklerini ancak bir karar alınmadığını belirtti, Türkiye nin müttefikler arasında bir anlaşma olursa kara harekatına katılacağını söyledi. Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, PYD mevzilerinin vurulmasının Suriye de çözüm ihtiyacını daha acil kıldığını belirterek, Türkiye her şeyi karmaşıklaştırıyor, bu da işleri daha da karmaşıklaştırabilir diye konuştu.

10 Cizre de biten operasyonların ardından İçişleri Bakanı Efkan Ala, Cizre'de 14 Aralık 2015 den beri sürdürülen operasyonların tamamlandığını açıkladı. Sokağa çıkma yasağı uygulaması ise sürüyor. İlçede 23 Ocak tan bu yana sığındıkları bodrum katında yardım bekleyen yaralı ve ölülerin akıbeti konusundaki belirsizlik sürerken iki ayrı binada daha ölü ve yaralıların olduğu ortaya çıktı, ambulansların bölgeye girişi ise haftalardır engellenmekteydi. Çatışmaların bitmesinin ardından üç ayrı binanın bodrum katına sığınan ve kendilerinden haber alınamayan yurttaşların cenazelerine ulaşılmaya başlandı. Genelkurmay operasyon sırasında ilçede 600 den fazla militanın etkisiz hale getirdiğini açıklarken, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cizre de kaç kişinin son 20 gündeki ablukada öldürüldüğünü bilmiyoruz. Tam rakam yok. Çünkü orada sağlıklı hiçbir işleyiş yok dedi. Mahallelerden her gün yeni cenazeler çıkarılırken, 2 ayı aşkın süren ablukanın ardından ölü sayısı 242 e ulaştı. Cizre için elde olan en net gerçek ise insanlığın bombalanan binaların molozları altında kaldığı Can Dündar ve Erdem Gül hakkında müebbet hapis cezası MİT tırları haberlerinden dolayı 26 Kasım 2015 ten beri tutuklu bulunan gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ün 2 kez müebbet hapis istemiyle yargılanmasına tepki gösteren bir grup aydın 'Yazdıkları suçsa biz de bu suçu işliyoruz' diyerek Ankara ve İstanbul da kendilerini ihbar etti. Türkiye'de, 31 gazeteci 2016 yılına cezaevinde girdi. Biz de müzemizin kapı önündeki geçici kafesi kalıcı bir hapishaneye döndürdük. ZAYTUNG MİT: ''EĞER GÖK GÜRLEMEDİYSE YAKIN BİR YERDE ÇOK BÜYÜK PATLAMA OLDU...''

11 TUĞRUL TÜRKEŞ'TEN SONRA BAYKAL VE PERİNÇEK'E DE BAKANLIK VERİLMESİ BEKLENEN AK PARTİ DE KAYGILAR BÜYÜYOR: ÇAKTIRMADAN İKTİDAR EL Mİ DEĞİŞTİRİYOR? AYNI ANDA RUSYA, İRAN VE ABD'Yİ KARŞISINA ALMAYI BAŞARAN TÜRKİYE'YE IŞİD'DEN "ROL ÇALMA" SUÇLAMASI SAĞLIK BAKANI TERÖR SALDIRISIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI: "BAŞKANLIK SİSTEMİ OLMAYINCA TABİ..." SUUDİ ARABİSTAN KRALI'NIN DA ŞAM'DA NAMAZ KILMAK İÇİN HAZIRLIKLARA BAŞLADIĞI BİLDİRİLDİ... DÜŞÜNCE SUÇU DURUŞMALARI 10 Ekim 2015 teki Ankara Garı katliamını protesto etmek için Mersin de yaptıkları eylemin ardından haklarında cumhurbaşkanına hakaret ettikleri iddiasıyla dava açılan Emek ve Demokrasi Platformu üyesi 12 kişinin yargılanmasına 17 Şubat 2016 da başlandı. Mersin 16. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya katılan 9 kişinin ifadesini alan hâkim, dosyayı aynı suçlamayla Mersin 11. Asliye Ceza Mahkemesi nde yargılanan 6 kişinin dosyasıyla birleştirme kararı alarak duruşmayı 21 Nisan 2016 ya erteledi. İzmir de 3 Mayıs 2015 te seçim çalışması kapsamında düzenlenen bir toplantıda yaptıkları konuşmalar nedeniyle Pınar Aydınlar, Hacay Yılmaz ve Murat Elmastaş hakkında yasadışı örgüt propagandası yaptıkları iddiasıyla açılan davaya 15 Şubat 2016 da başlandı. İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi ndeki duruşmada sanıkların savunmasını alan mahkeme heyeti, duruşmayı 25 Nisan 2016 ya erteledi. Özerklik ilanı nedeniyle tutuklanan Diyarbakır Silvan Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Bodakçı, İsa Yanık ve Hayati Cesur un yargılanmasına 16 Şubat 2016 da devam edildi. Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi ndeki duruşmada devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak suçlamasıyla TCK nin 302. maddesine göre ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan sanıkların savunmasını alan mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devam etmesine karar vererek duruşmayı 17 Mart 2016 ya erteledi. Aralarında Hakkâri Belediyesi Eş başkanları Nurullah Çiftçi ve Dilek Hatipoğlu un da bulunduğu 6 sı tutuklu 11 kişi hakkında düzenledikleri basın açıklamasıyla özerklik ilan ettikleri gerekçesiyle açılan davaya 17 Şubat 2016 da devam edildi. Hakkâri 2. Ağır Ceza Mahkemesi ndeki duruşmada sanıkların ifadelerini alan mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devam etmesine karar vererek duruşmayı 2 Mart 2016 ya erteledi. Gazeteciler Ahmet Şık, Nedim Şener ve Soner Yalçın'ın da aralarında bulunduğu 13 kişinin yargılandığı Odatv Davası na İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Mahkeme heyeti sanıklara ait hardisklerin ve dijital dökümlerin incelenmesiyle ilgili bilirkişi raporunun henüz gelmediği gerekçesiyle duruşmayı 13 Nisan 2016 ya erteledi. GELECEK HAFTANIN DURUŞMALARI Radikal ve Hürriyet muhabiri İdris Emen hakkında, Diyarbakır bombalamasıyla ilgili yaptığı haberde yayınladığı belgede bir komiser yardımcısının isminin geçmesi nedeniyle Terörle Mücadele Kanunu nun 6/1. maddesi gereğince terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek suçundan üç yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın ilk duruşması 23 Şubat 2016 tarihinde Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi nde görülecek. İfade özgürlüğü ile ilgili olaylara ilişkin haberleri adresinden takip edebilir ve haftalık bültene ulaşabilirsiniz.

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 34/16, 26 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 34/16, 26 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 34/16, 26 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Gaziantep'te bir düğüne bombalı saldırı düzenledi, 54 kişi öldü. RTÜK, olayla ilgili haberlere

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 20/17, 18 Mayıs 2017)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 20/17, 18 Mayıs 2017) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 20/17, 18 Mayıs 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump, ilk kez yüz yüze görüştü. İki liderin ortak basın toplantısında

Detaylı

2016 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

2016 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2016 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- 19 EKİM 2016 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ YAŞAM HAKKI İHLALLERİ ÖLÜ YARALI YARGISIZ İNFAZ (Keyfi

Detaylı

2016 YILI DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

2016 YILI DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2016 YILI DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- 23 OCAK 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ YAŞAM HAKKI İHLALLERİ ÖLÜ YARALI YARGISIZ İNFAZ (Keyfi Öldürme,

Detaylı

TMMOB TEMSİLCİLERİNE AÇILAN DAVALAR

TMMOB TEMSİLCİLERİNE AÇILAN DAVALAR 4.19.4 TMMOB TEMSİLCİLERİNE AÇILAN DAVALAR 1) Dosya No : 2013/551 E. : Ankara 17. Asliye Ceza si : 1- TMMOB YK Başkanı Mehmet Soğancı 2- TMMOB Genel Sekreteri N. Hakan Genç :2911 sayılı Toplantı ve Gösteri

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 11/16, 11 Mart 2016)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 11/16, 11 Mart 2016) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 11/16, 11 Mart 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Mültecilerle ilgili Türkiye-AB Zirvesi'nin ardından iki tarafın prensipte anlaştığı açıklandı. Başbakan

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 35/17, 8 Eylül 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 35/17, 8 Eylül 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 35/17, 8 Eylül 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Almanya Başbakanı Merkel, Sosyal Demokrat Parti Başkanı Schulz ile katıldığı televizyon tartışmasında

Detaylı

AYŞEGÜL ARSLAN IN KATİL ZANLISI MÜEBBET YEDİ

AYŞEGÜL ARSLAN IN KATİL ZANLISI MÜEBBET YEDİ AYŞEGÜL ARSLAN IN KATİL ZANLISI MÜEBBET YEDİ Geçtiğimiz 28 Mayıs ta kendisinden ayrılan iki çocuğunun annesi dini nikahlı eşi 29 yaşındaki Ayşegül Aslan ı çalıştığı işyerinde silahla öldüren, işyeri sahibini

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 31/16, 5 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 31/16, 5 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 31/16, 5 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Darbe girişimiyle ilgili gözaltına alınanların sayısı 25 bin 917 ye, tutuklamaların sayısı 13 bin

Detaylı

Cumhuriyet Halk Partisi

Cumhuriyet Halk Partisi 1 Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu: Gezi Parkından dünyaya yansıyan ses daha fazla özgürlük, daha fazla demokrasi sesidir. Tarih : 15.06.2013 Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye de görev yapan yabancı

Detaylı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı. 51/15, 18 Aralık 2015) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı. 51/15, 18 Aralık 2015) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 51/15, 18 Aralık 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Silopi, Cizre, Nusaybin, Dargeçit ve Sur ilçelerinde operasyonlar ve çatışmalar devam ediyor. Çok

Detaylı

2016 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

2016 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2016 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İ RAPORU -BİLANÇO- 21 TEMMUZ 2016 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ YAŞAM HAKKI İ ÖLÜ YARALI YARGISIZ İNFAZ (Keyfi Öldürme,

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı / Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı / Temmuz - Ağustos 2013 - Sayı: 27 15 Temmuz 2013: Tuzhurmatu olaylarının araştırılması

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 17/17, 28 Nisan 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 17/17, 28 Nisan 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 17/17, 28 Nisan 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi, Türkiye'yi 13 yıl sonra yeniden siyasi denetime aldı. Erdoğan

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 24/17, 16 Haziran 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 24/17, 16 Haziran 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 24/17, 16 Haziran 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), KHK ile ihraç edilen bir öğretmenin başvurusunu OHAL Komisyonu'nu

Detaylı

2017 İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU

2017 İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU 2017 İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU 1 Av.Dr. M. SEZGİN TANRIKULU İSTANBUL MİLLETVEKİLİ GİRİŞ 2015 yılı Ağustos ayından itibaren tekrar başlayan çatışmalar Türkiye tarihinde eşi az görülmüş bir yıkıma, sayısız

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/17, 18 Ağustos 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/17, 18 Ağustos 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/17, 18 Ağustos 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan, MİT TIR ları soruşturmasının ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu na

Detaylı

İNSAN HAKLARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI HAZİRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS AYLARI İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU

İNSAN HAKLARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI HAZİRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS AYLARI İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU İNSAN HAKLARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI HAZİRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS AYLARI İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU 2014 GİRİŞ: Türkiye de son üç ayda (Haziran, Temmuz, Ağustos) insan hakları ihlalleri istikrarlı bir biçimde

Detaylı

2006 Yılı Türkiye Đnsan Hakları Đhlalleri Bilançosu

2006 Yılı Türkiye Đnsan Hakları Đhlalleri Bilançosu 2006 Yılı Türkiye Đnsan Hakları Đhlalleri Bilançosu YAŞAM HAKKI ĐHLALLERĐ Yargısız Đnfazlar 44 914 Toplumsal Gösterilere Müdahalede Aşırı Güç Kullanımı 12 869 Dur ihtarı na Uymama ve Silah Kullanma Yetkisinin

Detaylı

OHAL Bilançosu, Hak İhlalleri Raporu

OHAL Bilançosu, Hak İhlalleri Raporu OHAL Bilançosu, Hak İhlalleri Raporu 15 Temmuz kanlı darbe girişimi sonucu 241 yurttaşımız şehit oldu, 2bin 194 yurttaşımız yaralandı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası 17 Ağustos 2016 tarihinde hükümetin

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 43/17, 3 Kasım 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 43/17, 3 Kasım 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 43/17, 3 Kasım 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Sivil toplum çalışmalarıyla tanınan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ın Yerli Soros diye hedef aldığı iş insanı

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 48/17, 8 Aralık 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 48/17, 8 Aralık 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 48/17, 8 Aralık 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rıza Sarraf ın itirafçı olduğu ABD'deki davayı "Uluslararası bir darbe girişimi"

Detaylı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni. (Sayı 39/15, 25 Eylül 2015) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni. (Sayı 39/15, 25 Eylül 2015) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 39/15, 25 Eylül 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Geçici seçim hükümetinde HDP yi temsilen yer alan AB Bakanı Ali Haydar Konca ve Kalkınma Bakanı Müslüm

Detaylı

2 Kasım 2011. Sayın Bakan,

2 Kasım 2011. Sayın Bakan, SayınSadullahErgin AdaletBakanı Adres:06659Kızılay,Ankara,Türkiye Faks:+903124193370 E posta:sadullahergin@adalet.gov.tr,iydb@adalet.gov.tr 2Kasım2011 SayınBakan, Yedi uluslarası insan hakları örgütü 1

Detaylı

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO-

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- 21 TEMMUZ 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ -AÇIKLAMA- Bu raporda yer alan veriler ve verilere

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih: 31.01.

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih: 31.01. Günlük Haber Bülteni 01.02.2015 İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih: 31.01.2015 İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih: 31.01.2015 İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih:

Detaylı

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 3 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU BİLANÇO 05 MAYIS 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 3 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU BİLANÇO 05 MAYIS 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 3 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU BİLANÇO 05 MAYIS 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ -AÇIKLAMA- Bu raporda yer alan veriler ve verilere

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 12/16, 18 Mart 2016)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 12/16, 18 Mart 2016) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 12/16, 18 Mart 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Ankara da Kızılay Meydanı nda bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. TAK ın üstlendiği saldırıda 37

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 27/17, 7 Temmuz 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 27/17, 7 Temmuz 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 27/17, 7 Temmuz 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Adalet Yürüyüşü 3 haftayı geride bıraktı. 19. günde HDP heyeti bir süre Kılıçdaroğlu ile birlikte

Detaylı

İNSAN HAKLARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI ARALIK AYI İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU ARALIK 2012

İNSAN HAKLARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI ARALIK AYI İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU ARALIK 2012 İNSAN HAKLARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI ARALIK AYI İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU 01 31 ARALIK 2012 M. SEZGİN TANRIKULU CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İSTANBUL MİLLETVEKİLİ GİRİŞ: Bugün 10 Aralık İnsan Hakları

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 9/16, 26 Şubat 2016)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 9/16, 26 Şubat 2016) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 9/16, 26 Şubat 2016) Geçen hafta neler oldu? *** AYM, gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül ün tutukluluğunun hak ihlali olduğuna karar verdi. Gazeteciler

Detaylı

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO-

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- 01 KASIM 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ -AÇIKLAMA- Bu raporda yer alan veriler ve verilere

Detaylı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı. 35/15, 28 Ağustos 2015) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı. 35/15, 28 Ağustos 2015) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 35/15, 28 Ağustos 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP nin koalisyon arayışlarının sonuçsuz kalmasının ardından seçimin yenilenmesine

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 39/18, 5 Ekim 2018) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 39/18, 5 Ekim 2018) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 39/18, 5 Ekim 2018) Geçen hafta neler oldu? *** Başkanlık sistemine geçişle birlikte yetkilerinin büyük bir kısmını cumhurbaşkanına devreden TBMM nin

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 46/17, 24 Kasım 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 46/17, 24 Kasım 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 46/17, 24 Kasım 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Norveç te düzenlenen NATO tatbikatındaki bir simülasyonda Mustafa Kemal ve Recep Tayyip Erdoğan ın

Detaylı

Devrim Öncesinde Yemen

Devrim Öncesinde Yemen Yemen Devrimi Devrim Öncesinde Yemen Kuzey de Zeydiliğe mensup Husiler hiçbir zaman Yemen içinde entegre olamaması Yemen bütünlüğü için ciddi bir sorun olmuştur. Buna ilaveten 2009 yılında El-Kaide örgütünün

Detaylı

CHP'lilerin telefonlarının izlenme skandalında kritik bilgiler

CHP'lilerin telefonlarının izlenme skandalında kritik bilgiler CHP'lilerin telefonlarının izlenme skandalında kritik bilgiler CHP'lilerin telefonlarına İngiliz-Alman ortaklığı olan FinFisher isimli bir şirketin dinleme, izleme amacıyla ürettiği bir virüs programının

Detaylı

TSK'dan Sınır Ötesi IŞİD Operasyonu

TSK'dan Sınır Ötesi IŞİD Operasyonu TSK'dan Sınır Ötesi IŞİD Operasyonu TSK Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetleri tarafından Suriye'nin Cerablus bölgesinin IŞİD'ten geri alınması için operasyon başlatıldı 24.08.2016 /

Detaylı

KARAR 1 (672 sayılı KHK ile kamu görevinden çıkarılmaya dair) Davalı : Başbakanlık /ANKARA

KARAR 1 (672 sayılı KHK ile kamu görevinden çıkarılmaya dair) Davalı : Başbakanlık /ANKARA KARAR 1 (672 sayılı KHK ile kamu görevinden çıkarılmaya dair) Davalı : Başbakanlık /ANKARA Davanın Konusu : Uyuşmazlık, davacının 672 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Kamu Personeline İlişkin Alınan Tedbirlere

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 16/16, 15 Nisan 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 16/16, 15 Nisan 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 16/16, 15 Nisan 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Avrupa Parlamentosu 2015 Türkiye İlerleme Raporu nu oy çokluğuyla kabul etti. Raporda, yargı bağımsızlığı,

Detaylı

Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı

Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 50/15, 11 Aralık 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Rus uçağının düşürülmesinin ardından başlayan gerilim düşürülememişken, Türkiye nin bir bölük askeri,

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 01/18, 5 Ocak 2018) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 01/18, 5 Ocak 2018) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 01/18, 5 Ocak 2018) Geçen hafta neler oldu? *** ABD'de Rıza Sarraf'ın tanık olarak ifade verdiği davada tutuklu yargılanan Halkbank eski Genel Müdür

Detaylı

HDP li 11 Vekil Gözaltında

HDP li 11 Vekil Gözaltında HDP li 11 Vekil Gözaltında Demokratik Toplum Kongresi (DTK), KCK ve 6-8 Ekim olaylarına yönelik soruşturmalar kapsamında ifade vermeye gitmedikleri için aralarında HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş,

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 29/15, 17 Temmuz 2015)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 29/15, 17 Temmuz 2015) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 29/15, 17 Temmuz 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Başbakan Davutoğlu koalisyon görüşmelerinin ilk turları kapsamında CHP, MHP ve HDP liderleriyle

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 13/15, 27

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 13/15, 27 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 13/15, 27 Mart 2015) Geçen hafta neler oldu? *** PKK lideri Öcalan, Diyarbakır'da düzenlenen Newroz kutlamasında okunan mesajında silahlı mücadeleyi

Detaylı

T.C. İSTANBUL 1. SULH CEZA HÂKİMLİĞİD. İş. No : 2015/3101 D.İş T.C. İSTANBUL 1. SULH CEZA HÂKİMLİĞİ DEĞİŞİK İŞ KARAR DEĞİŞİK İŞ NO: 2015/3101 D.

T.C. İSTANBUL 1. SULH CEZA HÂKİMLİĞİD. İş. No : 2015/3101 D.İş T.C. İSTANBUL 1. SULH CEZA HÂKİMLİĞİ DEĞİŞİK İŞ KARAR DEĞİŞİK İŞ NO: 2015/3101 D. T.C. İSTANBUL 1. SULH CEZA HÂKİMLİĞİD. İş. No : 2015/3101 D.İş T.C. İSTANBUL 1. SULH CEZA HÂKİMLİĞİ DEĞİŞİK İŞ KARAR DEĞİŞİK İŞ NO: 2015/3101 D.İş HAKİM: ATİLA ÖZTÜRK 39703 KATİP: EYÜP KARABUDAK 156959

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 39/16, 7 Ekim 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 39/16, 7 Ekim 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 39/16, 7 Ekim 2016) Geçen hafta neler oldu? *** TBMM 26. Dönem 2. Yasama Yılı faaliyetlerine başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis açılışında yaptığı

Detaylı

Temmuz 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

Temmuz 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili Temmuz 2013 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili 1 CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin / Mezitli Belediye Başkanı nı ziyaret ederek

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 19/17, 12 Mayıs 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 19/17, 12 Mayıs 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 19/17, 12 Mayıs 2017) Geçen hafta neler oldu? *** ABD Başkanı Trump, Rakka operasyonu için YPG ye ağır silah verilmesini öngören tasarıyı onayladı.

Detaylı

Fırat Kalkanı harekatı Başladı

Fırat Kalkanı harekatı Başladı Fırat Kalkanı harekatı Başladı Suriye nin kuzeyine yönelik Fırat Kalkanı harekatı kapsamında tank birlikleri, Suriye sınırından içeri girdi. Cerablus a doğru hareket eden tanklar, IŞİD hedeflerini vuruyor.

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 46/16, 25 Kasım 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 46/16, 25 Kasım 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 46/16, 25 Kasım 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Avrupa Parlamentosu, demokrasi ve insan haklarındaki gerilemeye dikkat çekerek, Türkiye ile üyelik

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 23/17, 9 Haziran 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 23/17, 9 Haziran 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 23/17, 9 Haziran 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan, OHAL kaldırılsın talebine tepki gösterdi, gerektiği kadar sürecek dedi. Gezi

Detaylı

TÜRKİYE DE CEZA VE ADALET SİSTEMİ

TÜRKİYE DE CEZA VE ADALET SİSTEMİ TÜRKİYE DE CEZA VE ADALET SİSTEMİ TÜRK HUKUK SİSTEMİ İdari Yargı Adli Yargı Askeri Yargı Sayıştay Anayasa Mahkemesi İDARİ YARGI SİSTEMİ İdarenin eylem ve işlemlerine karşı açılan davaların görüşüldüğü,

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 19/16, 6 Mayıs 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 19/16, 6 Mayıs 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 19/16, 6 Mayıs 2016) Geçen hafta neler oldu? *** AKP de il ve ilçe başkanlarını atama yetkisinin Genel Başkan dan alınmasının ardından çeşitli konulardaki

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 9/15, 27

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 9/15, 27 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 9/15, 27 Şubat 2015) Geçen hafta neler oldu? *** IŞİD in kontrolündeki Suriye'nin Karakozak Köyü nde bulunan ve Türkiye nin toprağı olarak kabul edilen

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 2/17, 13 Ocak 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 2/17, 13 Ocak 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 2/17, 13 Ocak 2017) Geçen hafta neler oldu? *** OHAL in üçüncü kez uzatılmasının ardından Hükümet, üç yeni KHK daha yayınladı. (Ayrıntılı bilgi aşağıda)

Detaylı

2016 YILI İLK 3 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

2016 YILI İLK 3 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2016 YILI İLK 3 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU 15 NİSAN 2016 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ DEĞERLENDİRME İnsan Hakları Derneği Doğu ve Güneydoğu Anadolu

Detaylı

Ergenekon'da 19 tahliye, işte tahliye olan isimler

Ergenekon'da 19 tahliye, işte tahliye olan isimler On5yirmi5.com Ergenekon'da 19 tahliye, işte tahliye olan isimler Ergenekon davasında tutuklu Tuncay Özkan, Doğu Perinçek ve Yalçın Küçük'ün de aralarında bulunduğu 19 sanık hakkında tahliye kararı çıktı.

Detaylı

Türkiye'de 3 Ay OHAL İlan Edildi

Türkiye'de 3 Ay OHAL İlan Edildi Türkiye'de 3 Ay OHAL İlan Edildi Erdoğan, "OHAL uygulaması kesinlikle demokrasiye, hukuka ve özgürlüklere karşı değildir" dedi. 21.07.2016 / 09:56 Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından

Detaylı

TEMEL HUKUK DERS NOTLARI SON HAFTA. Öğr. Gör. Erkan ÇAKIR

TEMEL HUKUK DERS NOTLARI SON HAFTA. Öğr. Gör. Erkan ÇAKIR TEMEL HUKUK DERS NOTLARI SON HAFTA Öğr. Gör. Erkan ÇAKIR ANAYASANıN TEMEL ILKELERI 2 1. madde Türkiye devleti bir cumhuriyettir. 2. Madde Cumhuriyetin nitelikleri Cumhuriyetçilik Başlangıç ilkeleri Atatürk

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 37/18, 21 Eylül 2018) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 37/18, 21 Eylül 2018) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 37/18, 21 Eylül 2018) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile Soçi'de Suriye gündemiyle bir araya geldi.

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 20/16, 13 Mayıs 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 20/16, 13 Mayıs 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 20/16, 13 Mayıs 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Geçtiğimiz hafta Davutoğlu nun görevini bırakmasıyla yeniden alevlenen başkanlık sistemi tartışmasında

Detaylı

20. RİG TOPLANTISI Basın Bildirisi Konya, 9 Nisan 2010

20. RİG TOPLANTISI Basın Bildirisi Konya, 9 Nisan 2010 T.C. BAŞBAKANLIK AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Siyasi İşler Başkanlığı 20. RİG TOPLANTISI Basın Bildirisi Konya, 9 Nisan 2010 - Reform İzleme Grubu nun (RİG) 20. Toplantısı, Devlet Bakanı ve Başmüzakerecimiz

Detaylı

Hükümet in TSK İçinde Oluşturduğu Paralel Yapılar; Cumhurbaşkanı ve AYİM nin Konumu..

Hükümet in TSK İçinde Oluşturduğu Paralel Yapılar; Cumhurbaşkanı ve AYİM nin Konumu.. 28 Nisan 2014 Basın Toplantısı Metni ; (Konuşmaya esas metin) Hükümet in TSK İçinde Oluşturduğu Paralel Yapılar; Cumhurbaşkanı ve AYİM nin Konumu.. -- Silahlı Kuvvetlerimizde 3-4 yıldan bu yana Hava Kuvvetleri

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ Günlük Haber Bülteni 09.02.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.sondakika.com.tr Tarih: 08.02.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi :www.haberler.com.tr Tarih: 08.02.2015 İNTERNET

Detaylı

Türkiye'de ilan edilen olağanüstü hal uygulaması dünya basınında geniş yer buldu / 11:14

Türkiye'de ilan edilen olağanüstü hal uygulaması dünya basınında geniş yer buldu / 11:14 Dünya Basınında OHAL Türkiye'de ilan edilen olağanüstü hal uygulaması dünya basınında geniş yer buldu. 21.07.2016 / 11:14 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 3 ay süreli OHAL kararı dünya

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 21/16, 20 Mayıs 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 21/16, 20 Mayıs 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 21/16, 20 Mayıs 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Dokunulmazlıklarla ilgili anayasa değişikliği teklifi Meclis Genel Kurulu nda 376 oyla kabul edildi.

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 37/16, 23 Eylül 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 37/16, 23 Eylül 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 37/16, 23 Eylül 2016) Geçen hafta neler oldu? (*) 10-18 Eylül tarihleri Kurban Bayramı tatili olması nedeniyle bülten iki haftalık verileri içermektedir

Detaylı

Özgürlükleri daha da güçlendirmek istiyoruz

Özgürlükleri daha da güçlendirmek istiyoruz Özgürlükleri daha da güçlendirmek istiyoruz Kasım 09, 2013-11:57:28 anda bulunduğu noktadan asla geri gitmez" dedi. anda bulunduğu noktadan asla geri gitmez, bunun teminatı AK Parti ve AK Parti hükümetleridir"

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 32/18, 10 Ağustos 2018)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 32/18, 10 Ağustos 2018) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 32/18, 10 Ağustos 2018) Geçen hafta neler oldu? *** ABD ile yaşanan rahip Brunson krizinin ardından Washington a giden dokuz kişilik Türk heyeti, ABD

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 6/16, 5 Şubat 2016)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 6/16, 5 Şubat 2016) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 6/16, 5 Şubat 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Şırnak ın Cizre ilçesinde bir apartmanın bodrum katında 21 Ocak'tan beri mahsur kalanlar halen kurtarılmayı

Detaylı

MAYIS 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

MAYIS 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili MAYIS 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Aydıncık CHP İlçe Yönetim Kurulu ve Belediye

Detaylı

MUSA ANTER ve JİTEM ANA DAVALARI NASIL BİRLEŞTİ? Yazar: Duru Yavan

MUSA ANTER ve JİTEM ANA DAVALARI NASIL BİRLEŞTİ? Yazar: Duru Yavan MUSA ANTER ve JİTEM ANA DAVALARI NASIL BİRLEŞTİ? Yazar: Duru Yavan Açılımı Jandarma İstihbarat Terörle Mücadele olan JİTEM adlı bir birimin terörle mücadele adı altında devlet teşkilatı içerisinde oluşturulduğu

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 30/15, 24 Temmuz 2015)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 30/15, 24 Temmuz 2015) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 30/15, 24 Temmuz 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Kobani nin yeniden inşa çalışmalarına katılmak üzere Urfa nın Suruç ilçesinde toplanan gençlerin

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 47/16, 2 Aralık 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 47/16, 2 Aralık 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 47/16, 2 Aralık 2016) Geçen hafta neler oldu? *** İdam tartışmalarını gündemde tutmayı sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan OHAL in de tekrar uzatılabileceğini

Detaylı

KASIM 2015 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

KASIM 2015 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili KASIM 2015 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili 1 BASINA YÖNELİK ÇALIŞMALAR 1. Kanal B ekranlarında Emre Saklıca nın konuğu oldu. (17.11.2015) 2. 24 Kasım Öğretmenler Günü nde basın

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 26/17, 30 Haziran 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 26/17, 30 Haziran 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 26/17, 30 Haziran 2017) Geçen hafta neler oldu? *** CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu nun başlattığı Adalet Yürüyüşü sürüyor. Yürüyüşü hedef alan hükümet

Detaylı

Cumhuriyet gazetesine operasyon, 18 kişi hakkında gözaltı ve arama kararı

Cumhuriyet gazetesine operasyon, 18 kişi hakkında gözaltı ve arama kararı Cumhuriyet gazetesine operasyon, 18 kişi hakkında gözaltı ve arama kararı Cumhuriyet Gazetesi'nin, Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu'nun da aralarında bulunduğu, 18 yönetici ve yazarı hakkında gözaltı

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 30/16, 29 Temmuz 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 30/16, 29 Temmuz 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 30/16, 29 Temmuz 2016) Geçen hafta neler oldu? *** OHAL kapsamında alınan tedbirlere ilişkin yapılan düzenlemelerle gözaltı süresi 1 aya yükseltildi.

Detaylı

Hüseyin Yıldırım Danıştay şemasına Aslı gibidir' imzası atmıştı.

Hüseyin Yıldırım Danıştay şemasına Aslı gibidir' imzası atmıştı. Sahte Danıştay suikastı şeması, kumpas olduğu ortaya çıkan İstanbul ve İzmir Askeri Casusluk davaları Bu üç davanın altında Genelkurmay eski Adli Müşaviri Albay Muharrem Köse ve Deniz Binbaşı Hüseyin Yıldırım

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/16, 19 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/16, 19 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/16, 19 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Darbe girişimiyle ilgili tutuklananların sayısı 20 bin 355 e, kamu kuruluşlarındaki tasfiyelerin

Detaylı

TÜRKİYE NİN NABZI AĞUSTOS 2015 ERKEN SEÇİM ÖNCESİ SİYASAL DURUM DEĞERLENDİRMESİ

TÜRKİYE NİN NABZI AĞUSTOS 2015 ERKEN SEÇİM ÖNCESİ SİYASAL DURUM DEĞERLENDİRMESİ TÜRKİYE NİN NABZI AĞUSTOS 2015 ERKEN SEÇİM ÖNCESİ SİYASAL DURUM DEĞERLENDİRMESİ MetroPOLL Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi A.Ş. Cinnah Caddesi No: 67/18 06680 Çankaya/ANKARA Tel: (312) 441 4600

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 5/16, 29 Ocak 2016)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 5/16, 29 Ocak 2016) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 5/16, 29 Ocak 2016) Geçen hafta neler oldu? *** AKP, CHP ve MHP nin ardından HDP nin de üyelerini bildirmesiyle Anayasa Uzlaşma Komisyonu tamamlandı.

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 32/16, 12 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 32/16, 12 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 32/16, 12 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanının çağrısıyla İstanbul da Demokrasi ve Şehitler Mitingi yapıldı. Erdoğan bir kez

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : Tarih:

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi :  Tarih: Günlük Haber Bülteni 13.02.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.urfanatik.com Tarih: 12.02.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.sanliurfa.com Tarih:12.02.2015 İNTERNET HABERLERİ

Detaylı

ANTİDEMOKRATİK UYGULAMALAR BİRER BİRER YARGIDAN DÖNÜYOR!

ANTİDEMOKRATİK UYGULAMALAR BİRER BİRER YARGIDAN DÖNÜYOR! ANTİDEMOKRATİK UYGULAMALAR BİRER BİRER YARGIDAN DÖNÜYOR! Siyasi iktidar, uzunca bir süredir baskıcı, otoriter ve antidemokratik politika ve uygulamalarına itiraz eden, sesini yükselten kesimlere karşı

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 4/15, 23

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 4/15, 23 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 4/15, 23 Ocak 2015) Geçen hafta neler oldu? *** TBMM, haklarında yolsuzluk ve rüşvet iddiaları olan dört eski bakanın Yüce Divan a gönderilmesine onay

Detaylı

MAHKEMELER (TÜRK YARGI ÖRGÜTÜ) Dr. Barış TEKSOY Hukukun Temel Kavramları Dersi

MAHKEMELER (TÜRK YARGI ÖRGÜTÜ) Dr. Barış TEKSOY Hukukun Temel Kavramları Dersi MAHKEMELER (TÜRK YARGI ÖRGÜTÜ) Dr. Barış TEKSOY Hukukun Temel Kavramları Dersi ÖĞRENME HEDEFLERİMİZ - ADLÎ YARGI MAHKEMELERİ, BÖLGE ADLİYE MAHKEMELERİ, YARGITAY - İDARE MAHKEMELERİ, BÖLGE İDARE MAHKEMELERİ,

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 50/16, 23 Aralık 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 50/16, 23 Aralık 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 50/16, 23 Aralık 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi. Saldırganın

Detaylı

AKP HÜKÜMETİNİN 2014 İTİBARSIZLIK ENDEKSİ

AKP HÜKÜMETİNİN 2014 İTİBARSIZLIK ENDEKSİ AKP HÜKÜMETİNİN 2014 İTİBARSIZLIK ENDEKSİ Demokrasi Endeksi: 2014 yılı i bariyle 167 ülke arasında Türkiye 89 (Yalnızca ilk 26 ülke tam demokrasi sayılıyor. Türkiye bu ülkelerin çok gerisinde. Sivil Özgürlükler:

Detaylı

MİT Tasarısı ve Yasin El Kadı lar Fatih Saraç lar ve M.Latif Topbaş lar

MİT Tasarısı ve Yasin El Kadı lar Fatih Saraç lar ve M.Latif Topbaş lar 24 Şubat 2014 Basın Toplantısı Metni ; (Konuşmaya esas metin) MİT Tasarısı ve Yasin El Kadı lar Fatih Saraç lar ve M.Latif Topbaş lar Değerli Basın Mensupları; --Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile

Detaylı

Başbakan Yıldırım, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu

Başbakan Yıldırım, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu Başbakan Yıldırım, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu Kasım 18, 2016-4:21:00 Başbakan Binali Yıldırım, Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı'na ilişkin,

Detaylı

1-Hâkim ve Savcılar idari görevleri dolayısıyla aşağıdaki kurumlardan hangisine bağlıdır?

1-Hâkim ve Savcılar idari görevleri dolayısıyla aşağıdaki kurumlardan hangisine bağlıdır? 1-Hâkim ve Savcılar idari görevleri dolayısıyla aşağıdaki kurumlardan hangisine bağlıdır? A) Cumhurbaşkanlığı B) Başbakanlık C) Adalet Bakanlığı D) Halk E) HSYK 3-Aşağıdakilerden hangisi adli yargının

Detaylı

Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı

Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 44/15, 30 Ekim 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Suriye de PYD yönetimindeki Kobani kantonuna bağlı Tel Abyad Türk ordusu tarafından vuruldu. Başbakan

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/15, 3

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/15, 3 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/15, 3 Nisan 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Türkiye 31 Mart 2015 günü bugüne kadar yaşamadığı en karanlık günlerinden birini yaşadı. Van hariç

Detaylı

MAHKEMELER (TÜRK YARGI ÖRGÜTÜ) Dr. Barış TEKSOY Hukukun Temel Kavramları Dersi

MAHKEMELER (TÜRK YARGI ÖRGÜTÜ) Dr. Barış TEKSOY Hukukun Temel Kavramları Dersi MAHKEMELER (TÜRK YARGI ÖRGÜTÜ) Dr. Barış TEKSOY Hukukun Temel Kavramları Dersi ÖĞRENME HEDEFLERİMİZ - ADLİYE MAHKEMELERİ, YARGITAY - İDARE MAHKEMELERİ, DANIŞTAY - UYUŞMAZLIK MAHKEMESİ - ANAYASA MAHKEMESİ

Detaylı

Nedim Şener'den belgelerle Fetullah Gülen kitabı

Nedim Şener'den belgelerle Fetullah Gülen kitabı Nedim Şener'den belgelerle Fetullah Gülen kitabı Şener in yeni baskısı yapılan kitabı bu alana ilgi duyan okurlar için iyi bir seçim. Posta Gazetesi yazarı Gazeteci Nedim Şener in Ergenekon Belgelerinde

Detaylı

Bush, Suudi Kralıyla petrol fiyatı konuştu

Bush, Suudi Kralıyla petrol fiyatı konuştu Bush, Suudi Kralıyla petrol fiyatı konuştu Orta Doğu gezisinin son durağı Suudi Arabistan'da bulunan ABD Başkanı George W. Bush, Suudi Kralı Abdullah'la, yüksek petrol fiyatlarının ABD'yi nasıl etkilediği

Detaylı

HALKIN DOKTORLARINDAN KORKUYORLAR

HALKIN DOKTORLARINDAN KORKUYORLAR BALIKESİR - 30.09.2014 HALKIN DOKTORLARINDAN KORKUYORLAR Balıkesir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Hüseyin Gündoğdu, Ankara ve Hatay Tabip odaları üyelerinin Gezi Parkı olayları sürecinde hukuka aykırı

Detaylı

2008 TÜRKİYE İNSAN HAKLARI İHLALLERİ BİLÂNÇOSU

2008 TÜRKİYE İNSAN HAKLARI İHLALLERİ BİLÂNÇOSU 2008 TÜRKİYE İNSAN HAKLARI İHLALLERİ BİLÂNÇOSU YAġAM HAKKI ĠHLALLERĠ ÖLÜ YARALI YARGISIZ ĠNFAZ Dur İhtarına Uymadıkları Gerekçesiyle Güvenlik Güçleri Tarafından Öldürülen ve Yaralananlar ve Silah 33 45

Detaylı