Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri A 2: K 2 A 3: K 1, 2 A 5: K 2, 3 A 6: K 1, 2 A 16: K 3

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri A 2: K 2 A 3: K 1, 2 A 5: K 2, 3 A 6: K 1, 2 A 16: K 3"

Transkript

1 OKUL ADI : TARĠH: ARALIK AYI 1. HAFTA (PAZARTESĠ) ARAÇ OLARAK SEÇĠLEN Kendi Robotumuzu Yapıyoruz KAVRAMLAR : Renkler Geometrik Ģekiller Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri A 2: K 4, 5, 7, 8, 9, 10 A 4: K 1, 2, 3, 4, 5 A 3: K 1 A 4: K 1, 2 A 6: K 3, 4 A 11: K 1, 2, 3, 4, 5 A 2: K 2 A 3: K 1, 2 A 5: K 2, 3 A 6: K 1, 2 A 16: K 3 A 2: K 1, 2, 3, 4 A 4: K 2, 3, 4, 6, 7, 8 A 8: K 1, 6 A 1: K 5, 7 SERBEST ZAMAN ETKĠNLĠKLERĠ Ġlgi KöĢeleri : Kukla KöĢesi : ÇeĢitli kutulardan, bardaklardan robot el kuklaları, çomak kuklalar yapılabilir. Müzik KöĢesi: Marakaslar veya diğer müzik aletleri koyulabilir. Çocuklar serbest zamanda hazırladıkları çalıģmaları (robot kosütümü vb.) giyebilir ve hareket ederken ritm oluģturabilir. Kitap KöĢesi : Robotlarla ilgili kitaplar, dergiler, ansiklopediler ve hikaye kitapları eklenir. Eğitici Oyuncak KöĢesi: Renklerine ve geometrik Ģekillerine göre eģleģtirme ve gruplama eğitici oyuncakları sunulur. Geçici Ġlgi KöĢesi : Sınıf ortamı Robot Mağazası Ģeklinde artık materyallerden çeģitli büyüklüklerde ve özelliklerde robotlar yapılır. Robotlarını çeģitli artık materyallerle kaplar ve süslerler. Bu robotları sergilemek için kutuların kenarları kesilerek jelatin kaplanır ve vitrin oluģturulur. Çocuklar sınıfta artık materyallerle birleģtirerek kendi robotlarını oluģtururlar. Bu robotlarının özelliklerini yazmak için çeģitli kartlar vardır. Çocuklar öğretmeninden yardım alarak özelliklerini yazdırır. Vitrinde oluģan ürünleri sergileyebilir veya satabilirler. Bu yüzden kutudan kasa, kağıt Ģerit Ģeklinde kesilerek ve rulo yapılarak oluģan fiģ de eklenir. Sınıfın kapısına yakın yere robot mağazasının beyaz eģya kutusundan kapısı yapılır. Mağazanın kapısının üzerine robot resmi ve robot mağazası yazılı tabela asılır. Sanat Etkinlikleri : Kolaj ÇalıĢması : Kolaj çalıģması için geçici ilgi köģesinde artık materyallerle oluģturulan robot maketleri, robot vitrini ve mağaza giriģ kapısını çocuklar artık materyallerle tamamlanabilir. Bu robotları, kutular üst üste ve yan yana konularak büyük bir robot, plastik bardaklardan, tabaklardan, metal ve plastik kaģıklardan, plastik elektrik ve tüylü tellerden çeģitli büyüklüklerde ve özellikte robotların maketleri sunulur. Robotlarını paketlemeleri için çeģitli kutular ve artık materyaller (kurdeleler, ambalaj kağıtları, ipler,alimünyum folyolar, tüylü ve kurdeleli teller vs.) vardır. Kağıt ÇalıĢması:

2 Kağıt çalıģmaları için öğretmen, çeģitli özellikteki robotlarlar ile ilgili resimler önceden kesilip sunulur. Bu resimleri diğer çalıģmalarla bütünleģtirebilirler. Ayrıca kağıt çalıģmasında masada boģ kağıtlarda sunulur. Çocuklar bu boģ kağıtlara istedikleri resimleri yapabildikleri gibi masalardaki robotlarla ilgili resimleri yapıģtırarak komposizyonlar da oluģturabilirler. Öğretmen boģ kağıtlara masadaki robotlarla ilgili resimleri yapıģtırıp yarım komposizyon resim olarak bırakır, çocuklar bu resimlerini tamamlayabilirler. Kağıt çalıģmalarında çeģitli özellikteki kağıtlara kıvrılarak, rulo yapılarak, Ģeritler ve çeģitli Ģekillerde kesilerek bırakılır. Çocuklar bu kağıtları ile kağıt çalıģmalarındaki boģ kağıtlara veya resimlerle birleģtirerek çeģitli komposizyonlar oluģtururlar. Ayrıca diğer çalıģmalarla da bütünleģtirebilirler. Örneğin, bu kağıtları ve artık materyallerle birleģtirerek kendi robotunu oluģturur. Boya ÇalıĢması : Boyama çalıģması için sulu boyalar, pastel boyalar ve parmak boyalarının yanında parmak boyası sulandırılarak oluģturulan boya, parfüm ĢiĢelerine konularak püskürtme boya elde edilir. Çocuklar bu püskürtme boya ile robot maketlerini, robot mağazası, vitrini ve kapısını püskürtme tekniği ile boyayabilirler. Parmak boyası için süngerler ve tuvalet kağıdından rulolar, farklı büyüklüklerde boya fırçaları da sunulur. Çocuklar bu boyalarla diğer çalıģmalarda kullanabilirler. Çocuklar boyama çalıģmasındaki materyallerle mağaza kapısını, vitrini, dev robotu, robotları, kağıt çalıģmalarını vb. boyayabilirler. Yoğurma Maddeleriyle ÇalıĢma : Yoğurma maddelerinin yanında artık materyaller verilebilir. Çocukların yoğurma maddelerine Ģekil vermesi için masaya rulolar, kesici olmayan plastik bıçaklar konulur. DeğiĢik Ģekillerde kutular da Ģekil çıkarma kalıpları olarak kullanılabilir. Çocuklar bu kalıplardan Ģekil verdikleri yoğurma maddelerini kullanarak robotları, mağazanın vitrini ve tabelayı, kapısını vb. tamamlayıp süsleyebilirler. Ayrıca, kendi robotlarını oluģturabilirler veya diğer çalıģmalardaki materyallerle de bütünleģtirebilirler.

3 OKUL ADI : TARĠH: ARALIK AYI 1. HAFTA (SALI) ARAÇ OLARAK SEÇĠLEN Kendi Robotumuzu Yapıyoruz KAVRAMLAR : Hızlı-yavaĢ A1: K 4 A5: K 1 A6: K 2, 7, 8 A7: K 3 A2: K 1 A3: 2, 3, 4 A 12: K 2 A 16: K 1 A 17: K 1 A4: K 2, 6, 7, 8 A5: 2, 3 TÜRKÇE DĠL ETKĠNLĠĞĠ Hikaye (Robo Nerde?) Morpa Yayınları Robo Nerde adlı hikaye kitabından yararlanılarak hikaye, hikaye anlatma tekniklerinden slayt gösterisi ile hikaye anlatma tekniği kullanılarak anlatılır. Hikaye ile ilgili sorular sorularak (hikayede kimler vardı? Ne yapıyordu? çocuklar taklidi oyuna hazırlanılır. Sorulan sorulara alınan yanıtlar değerlendirilir. Taklidi Oyun Hikayenin ardından çocuklarla karakter Robo olunarak taklidi oyun yapılır. Taklidi oyun yapıldıktan sonra nasıl bir robot olduklarını, nasıl hareket ettiklerini, hareket ederken ne hissettiklerini, en çok hangi hareketi yaparken eğlenceli geldiği, hangisinden hoģlanmadıkları, hangisinde zorlandıkları, baģka nasıl bir robot olmak istediklerini, o robotla nasıl hareket ederdi, vb. üzerinde konuģularak etkinlik değerlendirilir.

4 OKUL ADI : TARĠH: ARALIK AYI 1. HAFTA (ÇARġAMBA) ARAÇ OLARAK SEÇĠLEN Kendi Robotumuzu Yapıyoruz KAVRAMLAR : Sayılar Kalın-ince A2: K 7 A6: K 3, 4, 7, 10 A11: K 6 A3: K 2 A4: K 5 A9: K 4 A1: K 3 A4: K 4, 6 A5: K3 MÜZĠK ETKĠNLĠĞĠ Ses Dinleme ve Ayırt Etme ÇalıĢmaları-Ritm ÇalıĢması Serbest zaman etkinliğinde müzik köģesinde sunulan ve sanat etkinliklerinde çocukların yaptığı robotların içine artık materyallerden konulur. Bu artık materyallerden oluģan müzik aletinin sesleri dinlenir. Ayrıca bu müzik aletlerinin seslerinin çevrelerinde duydukları hangi sese benzeyebileceği ile ilgili sorular sorularak çocukların cevapları değerlendirilir. Çocuklarla bu müzik aletlerinin sessel özellikleri (kalın ses, ince ses vs.) hakkında konuģulur. Çocuklarla birlikte müzik aletleri sessel özelliklerine göre gruplanabilir. Öğretmen elindeki 1 den 5 e kadar rakamların olduğu sayı kartlarını çocuklara tanıtır. Çocuklardan hangi sayı kartını gösterirse o sayı kadar müzik aletlerini kullanmalarını ister. Ritm çalıģması çocukların ilgileri doğrultusunda birkaç kez tekrarlanır.

5 OKUL ADI : TARĠH: ARALIK AYI 1. HAFTA (PERġEMBE) ARAÇ OLARAK SEÇĠLEN Kendi Robotumuzu Yapıyoruz KAVRAMLAR : Ters-düz Aynı-farklı-benzer A 3: K 1 A 6: K 2, 3, 7 A 2: K 1, 2 A 3: K 1, 2, 3, 4 A 4: K 4 A 3: K 1, 2 A 4: K 2, 3, 4, 5, 6 A 8: K 1, 2, 3, 4, 6 FEN DOĞA VE MATEMATĠK (BĠLĠM) ETKĠNLĠKLERĠ Deney: Yansımalar Bilim etkinliği için ilk önce çocuklarla düz aynaya bakılarak kendilerini nasıl gördükleri hakkında görüģleri alınır ve cevapları değerlendirilir. Daha sonra serbest zaman etkinliğinde metal kaģıklardan hazırlanan robotlar kullanılır. Bu metal kaģıkların arkasını çevrilip çocuklar yüzlerine bakarlar. Öğretmen çocuklara ne gördüklerini sorar ve çocukların cevapları değerlendirilir. Öğretmen çocuklara düz aynadaki görüntü ile metal kaģıkta görüntüsü aynı olup olmadığı olduğunu sorar. Öğretmen ocukların cevapları alır ve değerlendirir. Düz bir ayna ile metal kaģık karģılaģtırılır. KaĢığın ön yüzeyi çevrilir. Görüntümüzde ne oluyor? KaĢığı yüzünüze yaklaģtırdığınız zaman görüntü değiģiyor mu? Düz ayna ile metal kaģığın ön yüzeyindeki görüntü karģılaģtırılır. Öğretmen çocuklara düz ayna ile metal kaģığın ön yüzeyi arasında neden fark olduğunu sorar. Çocukların cevapları değerlendirilir. Sonuç olarak eğik aynalar yansımanın biçimini değiģtirir. Bazen görüntüyü baģ aģağı bile çevirebilirler.

6 OKUL ADI : TARĠH: ARALIK AYI 1. HAFTA (CUMA) YAġ GRUBU : ay ÖĞRETMEN ADI: ARAÇ OLARAK SEÇĠLEN Kendi Robotumuzu Yapıyoruz KAVRAMLAR : Renkler Geometrik Ģekiller A 2: K 1 A 3: K 1 A 6: K 3, 4, 7, 8 A 11: K 3, 4 A 2: K 2, 3, 4 A 3: K 1, 2 A 4: K 1, 2, 3, 4, 6, 7, 8 A 5: K 2, 3, 5 A 8: K 1, 2, 3, 4, 5, 6 A 2: K 1, 2 A 3: K 1, 2, 3, 4 A 4: K 2, 4, 5 A 5: K 2, 3 A 6: K 2 A 7: K 1 A 10: K 3 A 11: K 3 A 1: K 5 OYUN ETKĠNLĠĞĠ OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIġMALARI Oyun etkinliği ve okuma yazmaya hazırlık çalıģmaları için mukavvadan robot Ģeklinde materyaller hazırlanır. Bu materyallerin üzerinde geometrik Ģekiller (daire, üçgen, dikdörtgen) Ģekilli delikler vardır. Kare Ģeklinde ise robotun baģ, gövde, kol ve bacaklarıdır. Bu kare kol ve bacaklarının üzerinde 1 den 5 e kadar sayılar kesik kesik çizgiler vardır. Bu robotun kare kolların ve bacakların ikinci katında ise Ģekil tombalası vardır. Oyun için ek materyaller ise bu geometrik Ģekillerin farklı renklerde kartlar ve kesik çizgili sayıları eģleģtirmeleri ve tombaladaki kart sahibini belirlemek için bir kesede 1 den 5 e kadar sayı kartları vardır. Bu zarda ayrıca mutlu ve mutsuz yüz ifadeleri vardır. Öğretmen bu oyun materyalleri ile oyunu uygulayarak anlatır. Oyunun birinci aģamasında ise bir kutuda olan geometrik Ģekil kartları robot oyun levhasının üzerindeki deliklere göre gruplar. Oyunun ikinci aģamasında farklı büyüklüklerde karıģık Ģekilde duran robotun kollarını ve bacaklarını çocuklar küçükten büyüğe sıralar.

7 Oyunun üçüncü aģamasında çocuklar kutunun içinden sayı kartlarını seçer, hangi sayı kartı geldiyse o kare kol ve bacaklarda kesik çizgiler halinde yazan sayı ile eģleģtirirler ve kesik çizgileri pastel boya ile birleģtirirler. Bu sayılar oyunda çocukların zarı sıra ile atmasını da belirleyici olur. Böylece oyunun dördüncü aģamasında kare kolların ve bacakların ikinci katı açılır ve tombala kartları vardır. Renkli geometrik Ģekilli kartlar bir keseye konulur. Her çocuk sıra ile bu keseden geometrik Ģekil kartı seçer. TÜRKÇE DĠL ETKĠNLĠĞĠ Her bir çocuk geometrik Ģekil tombalasını tamamladıktan sonra kare levhayı çevirir ve geometrik Ģekillerden ve keçeli kalemlerle farklı komposizyonlar oluģturur. Her çocuk komposizyonu oluģturduktan sonra bunlar incelenir. Resmin de neler var? Hangi Ģekillerle ne yaptın? Hangi renkler var? Ne yapıyorlar? Neden? Nasıl hareket ediyor? gibi sorular sorularak çocukların cevapların değerlendirilir.

Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri A 5: K 2, 6 A 6: 1, 6 A 16: K 3

Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri A 5: K 2, 6 A 6: 1, 6 A 16: K 3 OKUL ADI : TARĠH: OCAK AYI 3. HAFTA (PAZARTESĠ) ARA OLARAK SEÇĠLEN Kutupları Merak Ediyorum KAVRAMLAR : Renkler Sert-yumuĢak Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri

Detaylı

Kendi Evimizi Yapalım KAVRAMLAR : Büyük-Küçük Renkler AMAÇLAR VE KAZANIMLAR

Kendi Evimizi Yapalım KAVRAMLAR : Büyük-Küçük Renkler AMAÇLAR VE KAZANIMLAR OKUL ADI : TARĠH: EYLÜL AYI 3. HAFTA (PAZARTESĠ) ARAÇ OLARAK SEÇĠLEN Kendi Evimizi Yapalım KAVRAMLAR : Büyük-Küçük Renkler A2: K 7,8,9,13,14 A4: K 2,4,5 A4: K 1,2 A9: K 1 A11: K 5 A3: K 1,2 A5: K 2 A 16

Detaylı

AMAÇLAR VE KAZANIMLAR. Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri

AMAÇLAR VE KAZANIMLAR. Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri OKUL ADI : TARĠH: OCAK AYI 4. HAFTA (PAZARTESĠ) ARAÇ OLARAK SEÇĠLEN Çiftlikte YaĢam KAVRAMLAR : Sayılar Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri A 2: K 4, 5, 7, 8,

Detaylı

AMAÇLAR VE KAZANIMLAR. Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri A 3: K 1, 2 A 5: K 2 A 6: K 1 A 16: K 3

AMAÇLAR VE KAZANIMLAR. Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri A 3: K 1, 2 A 5: K 2 A 6: K 1 A 16: K 3 OKUL ADI : TARĠH: OCAK AYI 1. HAFTA (PAZARTESĠ) ARAÇ OLARAK SEÇĠLEN ġapka Mağazası KAVRAMLAR : Renkler Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri A 2: K 4, 5, 7, 8,

Detaylı

AMAÇLAR VE KAZANIMLAR. Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri A 2: K 2 A 3: K 1, 2 A 7: K 5, 6 A 16: K 3

AMAÇLAR VE KAZANIMLAR. Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri A 2: K 2 A 3: K 1, 2 A 7: K 5, 6 A 16: K 3 OKUL ADI : TARĠH: KASIM AYI 4. HAFTA (PAZARTESĠ) ARAÇ OLARAK SEÇĠLEN Büyümek Ne Güzel KAVRAMLAR : Sayılar Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri A 2: K 4, 5, 7,

Detaylı

Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alan Dil Alanı Özbakım Becerileri A 2: K 1, 2 A 3: K 1, 2, 3, 4 A 16: K 3

Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alan Dil Alanı Özbakım Becerileri A 2: K 1, 2 A 3: K 1, 2, 3, 4 A 16: K 3 OKUL ADI : TARĠH: EKĠM AYI 2. HAFTA (PAZARTESĠ) ARAÇ OLARAK SEÇĠLEN Böcekleri KeĢfediyoruz KAVRAMLAR : Canlı-cansız Aynı-farklı-benzer A 2: K 7, 9 A 2: K 1, 2 A 4: K 1, 2 A 6: K 1, 2 A 9: K 3, 9 A 2: K

Detaylı

Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri A 3: K 1, 2 A 5: K 2, 3 A 6: K 1, 2 A 16: K 3

Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri A 3: K 1, 2 A 5: K 2, 3 A 6: K 1, 2 A 16: K 3 OKUL ADI : TARĠH: EKĠM AYI 4. HAFTA (PAZARTESĠ) ARAÇ OLARAK SEÇĠLEN Atatürk ve Cumhuriyet KAVRAMLAR : Renkler Geometrik Ģekiller Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri

Detaylı

Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri A 2: K 2 A 3: K 1, 2 A 5: K 2, 3, 8 A 16: K 3

Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri A 2: K 2 A 3: K 1, 2 A 5: K 2, 3, 8 A 16: K 3 OKUL ADI : TARĠH: ARALIK AYI 2. HAFTA (PAZARTESĠ) ARAÇ OLARAK SEÇĠLEN Kendi Müzik Aletimizi Yapalım KAVRAMLAR : Renkler Sayılar Geometrik Ģekiller Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil

Detaylı

Vücudumuzu Tanıyalım KAVRAMLAR : Bütün-Yarım Aynı-Farklı Mutlu-Üzgün-Kızgın-KorkmuĢ-ġaĢkın AMAÇLAR VE KAZANIMLAR

Vücudumuzu Tanıyalım KAVRAMLAR : Bütün-Yarım Aynı-Farklı Mutlu-Üzgün-Kızgın-KorkmuĢ-ġaĢkın AMAÇLAR VE KAZANIMLAR OKUL ADI : TARĠH: EYLÜL AYI 4. HAFTA (PAZARTESĠ) Vücudumuzu Tanıyalım KAVRAMLAR : Bütün-Yarım Aynı-Farklı Mutlu-Üzgün-Kızgın-KorkmuĢ-ġaĢkın Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan

Detaylı

Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alan Dil Alanı Özbakım Becerileri A 2: K 1, 2 A 3: K 1, 2, 3, 4 A 16: K 3

Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alan Dil Alanı Özbakım Becerileri A 2: K 1, 2 A 3: K 1, 2, 3, 4 A 16: K 3 OKUL ADI : TARĠH: EKĠM AYI 3. HAFTA (PAZARTESĠ) YAġ GRUBU : 61-72 ay ÖĞRETMEN ADI: ARAÇ OLARAK SEÇĠLEN TaĢ Devrine Yolculuk KAVRAMLAR : Aynı-farklı-benzer Büyük-küçük Düz-eğri Pütürlü-kaygan A 2: K 1,

Detaylı

Okula BaĢladık KAVRAMLAR : Renkler Sayılar Büyük-Küçük Hızlı - YavaĢ AMAÇLAR VE KAZANIMLAR

Okula BaĢladık KAVRAMLAR : Renkler Sayılar Büyük-Küçük Hızlı - YavaĢ AMAÇLAR VE KAZANIMLAR OKUL ADI : TARĠH: EYLÜL AYI 2. HAFTA (PAZARTESĠ) Okula BaĢladık KAVRAMLAR : Renkler Sayılar Büyük-Küçük Hızlı - YavaĢ Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan Dil Alan BiliĢsel Alanı Özbakım Becerileri A 2

Detaylı

AMAÇLAR VE KAZANIMLAR. Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri A 3: K 1, 2 A 5: K 7 A 16: K 3

AMAÇLAR VE KAZANIMLAR. Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri A 3: K 1, 2 A 5: K 7 A 16: K 3 OKUL ADI : TARĠH: KASIM AYI 3. HAFTA (PAZARTESĠ) Büyünce hangi mesleği seçsem? KAVRAMLAR : Aynı-benzer-farklı Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri A 2: K 7, 8,

Detaylı

Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri

Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri OKUL ADI : TARĠH: ARALIK AYI 3. HAFTA (PAZARTESĠ) ARAÇ OLARAK SEÇĠLEN AlıĢveriĢe Gidiyoruz KAVRAMLAR : Para Az-çok Büyük-küçük Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri

Detaylı

Uzun kısa Aynı farklı benzer YaĢlı genç Eski yeni Önce Ģimdi AMAÇLAR VE KAZANIMLAR

Uzun kısa Aynı farklı benzer YaĢlı genç Eski yeni Önce Ģimdi AMAÇLAR VE KAZANIMLAR OKUL ADI : TARĠH: ġubat AYI 3. HAFTA (PAZARTESĠ) YAġ GRUBU : 61-72 Ay ÖĞRETMEN ADI: ARAÇ OLARAK SEÇĠLEN KAVRAMLAR : Büyük küçük Dinozorlar Sınıfımızda Uzun kısa Aynı farklı benzer YaĢlı genç Eski yeni

Detaylı

Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri A 3: K 1, 2 A 5: K 2 A 6: K 1 A 16: K 3

Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri A 3: K 1, 2 A 5: K 2 A 6: K 1 A 16: K 3 OKUL ADI : TARĠH: KASIM AYI 1. HAFTA (PAZARTESĠ) ARAÇ OLARAK SEÇĠLEN Sağlıklı YaĢayalım KAVRAMLAR : Renkler Kirli-temiz Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri A

Detaylı

AMAÇLAR VE KAZANIMLAR. Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan Dil Alan BiliĢsel Alanı Özbakım Becerileri

AMAÇLAR VE KAZANIMLAR. Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan Dil Alan BiliĢsel Alanı Özbakım Becerileri OKUL ADI : TARĠH: NĠSAN AYI 4. HAFTA (PAZARTESĠ) KAVRAMLAR : Hızlı yavaģ 3-2-1 Araç Olarak Seçilen Konu Karanlık aydınlık Siyah Beyaz Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan Dil Alan BiliĢsel Alanı Özbakım

Detaylı

AMAÇLAR VE KAZANIMLAR

AMAÇLAR VE KAZANIMLAR OKUL ADI : TARĠH: ARALIK AYI 4. HAFTA (PAZARTESĠ) ARAÇ OLARAK SEÇĠLEN Kutlama Yapalım KAVRAMLAR : Renkler Sayılar Geometrik kavramlar Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım

Detaylı

Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri A 3: K 1, 2 A 4: K 2, 3 A 5: K 1, 2 A 16: K 3

Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri A 3: K 1, 2 A 4: K 2, 3 A 5: K 1, 2 A 16: K 3 OKUL ADI : TARĠH: KASIM AYI 2. HAFTA (PAZARTESĠ) ARAÇ OLARAK SEÇĠLEN Atatürk Müzesi KAVRAMLAR : Renkler Geometrik Ģekiller Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri

Detaylı

AMAÇLAR VE KAZANIMLAR. Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan Dil Alan BiliĢsel Alanı Özbakım Becerileri

AMAÇLAR VE KAZANIMLAR. Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan Dil Alan BiliĢsel Alanı Özbakım Becerileri OKUL ADI : TARĠH: MAYIS AYI 2. HAFTA (PAZARTESĠ) KAVRAMLAR : BoĢ dolu GeniĢ dar Kenar, köģe Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan Dil Alan BiliĢsel Alanı Özbakım Becerileri A. 2. : K. 3, 4, 5, 8, 15 A.

Detaylı

Daire Hareketli hareketsiz AMAÇLAR VE KAZANIMLAR. Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan Dil Alan BiliĢsel Alanı Özbakım Becerileri

Daire Hareketli hareketsiz AMAÇLAR VE KAZANIMLAR. Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan Dil Alan BiliĢsel Alanı Özbakım Becerileri OKUL ADI : TARĠH: MAYIS AYI 1. HAFTA (PAZARTESĠ) KAVRAMLAR : Uzun kısa Daire Hareketli hareketsiz Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan Dil Alan BiliĢsel Alanı Özbakım Becerileri A. 2. : 8, 9, 12, 13, 15

Detaylı

Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alan Dil Alanı Özbakım Becerileri A 2: K 1, 2 A 3: K 1, 2, 3, 4 A 16: K 3

Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alan Dil Alanı Özbakım Becerileri A 2: K 1, 2 A 3: K 1, 2, 3, 4 A 16: K 3 OKUL ADI : TARĠH: EKĠM AYI 1. HAFTA (PAZARTESĠ) YAġ GRUBU : 61-72 Ay ÖĞRETMEN ADI: ARAÇ OLARAK SEÇĠLEN Hayvanların Yuvalarını KAVRAMLAR : Canlı-cansız Hareketli-hareketsiz Aynı-farklı-benzer Altında-üstünde

Detaylı

ODTÜ GVO DANIġMANLIĞINDA ÖZEL MANĠSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAġ B SINIFI KASIM AYI BÜLTENĠ

ODTÜ GVO DANIġMANLIĞINDA ÖZEL MANĠSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAġ B SINIFI KASIM AYI BÜLTENĠ ODTÜ GVO DANIġMANLIĞINDA ÖZEL MANĠSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAġ B SINIFI KASIM AYI BÜLTENĠ SINIF ETKĠNLĠKLERĠ TÜRKÇE DĠL Sonbahar mevsimi ile ilgili paylaģımlarda bulunarak sunumlar izledik.ġlk önce kendi fotoğrafımızı,

Detaylı

ODTÜ GVO DANIġMANLIĞINDA ÖZEL MANĠSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAġ A SINIFI KASIM AYI BÜLTENĠ

ODTÜ GVO DANIġMANLIĞINDA ÖZEL MANĠSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAġ A SINIFI KASIM AYI BÜLTENĠ ODTÜ GVO DANIġMANLIĞINDA ÖZEL MANĠSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAġ A SINIFI KASIM AYI BÜLTENĠ SINIF ETKĠNLĠKLERĠ TÜRKÇE DĠL Sonbahar mevsimi ile ilgili paylaģımlarda bulunarak sunumlar izledik.ġlk önce kendi fotoğrafımızı,

Detaylı

Çocukların kendilerini, duygu ve düşüncelerini rahatça ifade edebildikleri

Çocukların kendilerini, duygu ve düşüncelerini rahatça ifade edebildikleri OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların kendilerini, duygu ve düşüncelerini rahatça ifade edebildikleri oyun etkinliklerine yer verildi. Eğitici oyuncak merkezi, evcilik merkezi, kukla merkezi, blok merkezi, müzik merkezi,

Detaylı

Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 12 EKİM-16 EKİM 2015

Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 12 EKİM-16 EKİM 2015 12 EKİM PAZARTESİ Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 12 EKİM-16 EKİM 2015 SERBEST ZAMAN ETKİNLİĞİ: Çocuklarla selamlaşılır. Çocuklar istedikleri ilgi köşelerinde (eğitici oyuncak, lego,

Detaylı

EKİM 2015/2016 ANASINIFI BÜLTENİ. Ekim 2015 Bülten

EKİM 2015/2016 ANASINIFI BÜLTENİ. Ekim 2015 Bülten EKİM 2015/2016 ANASINIFI BÜLTENİ AYIN TEMASI -Ben kimim ve fiziksel özelliklerim -Ailem -Sonbahar Mevsimi -29 Ekim Cumhuriyet Bayramı BEN KĠMĠM VE AĠLEM Aile resimlerimizi okula getirerek ailemizi arkadaşlarımıza

Detaylı

SALI ÇARŞAMBA

SALI ÇARŞAMBA 01.03.2016 02.03.2016 03.03.2016 ÖĞRENME TAKVİMİ -Suluboya çalışması -Tembel çocuk şarkısını öğreniyoruz. -Bardaklardan çıkan ses çalışması -Balon sayalım oyunu -1-10 rakamını tanıyoruz sayıyoruz. -Siyah

Detaylı

30 OCAK 03 ŞUBAT OKULDA YAPACAĞIMIZ ÇALIŞMALAR

30 OCAK 03 ŞUBAT OKULDA YAPACAĞIMIZ ÇALIŞMALAR ġubat 2017 BÜLTENĠ 30 OCAK 03 ŞUBAT OKULDA YAPACAĞIMIZ ÇALIŞMALAR PAZARTESĠ OKULDA YAPACAĞIMIZ ÇALIġMALAR Büyük küçük 1 2 3 sayıları bulalım. CD den hikaye dinleyelim Sevimli dostlarımız OKULA GETĠRECEKLERĠMĠZ

Detaylı

2011 2012 Eğitim Öğretim Yılı Ders Programı

2011 2012 Eğitim Öğretim Yılı Ders Programı 2011 2012 Eğitim Öğretim Yılı Ders Programı Dersin Adı: Türkçe Dil Bilgisi Yaş Grubu: 1-3 yaş Ögretmen: İmge Şahin Email: sahin_imge@hotmail.com Değerli Veliler, Bu yıl okul öncesi (1-3 yaş) sınıfını beraber

Detaylı

EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ

EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? ORYANTASYON ETKİNLİKLERİMİZ BAHÇE ETKİNLİKLERİMİZ SINIF ETKİNLİKLERİMİZ OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARIMIZ BRANŞ DERSLERİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ FEN

Detaylı

YAġAYAN DEĞERLER. EĞĠTĠMĠ *Selamlaşma * Günaydın, iyi akşamlar, merhaba gibi selamlaşma kelimeleri kullanılarak çalışmalar yapılır.

YAġAYAN DEĞERLER. EĞĠTĠMĠ *Selamlaşma * Günaydın, iyi akşamlar, merhaba gibi selamlaşma kelimeleri kullanılarak çalışmalar yapılır. KONULARIMIZ: *Ben kimim *Fiziksel Özelliklerim *Sonbahar Mevsimi *Cumhuriyet bayramı ALT KONULARIMIZ *Vücudumuzu ve fiziksel özelliklerimizi tanıma *Sonbahar mevsimindeki değişiklikler *Cumhuriyet bayramı

Detaylı

OYUN ETKİNLİKLERİ. Çocukların kendilerini, duygu ve düġüncelerini rahatça ifade edebildikleri oyun

OYUN ETKİNLİKLERİ. Çocukların kendilerini, duygu ve düġüncelerini rahatça ifade edebildikleri oyun OYUN ETKİNLİKLERİ Çocukların kendilerini, duygu ve düġüncelerini rahatça ifade edebildikleri oyun etkinliklerine yer verildi. Eğitici oyuncak merkezi, evcilik merkezi, kukla merkezi, blok merkezi, müzik

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU ŞUBAT AYI BÜLTENİ UĞUR BÖCEĞİ GRUBU İLGİ KÖŞELERİ Fen ve doğa köşesi Tatil panosu köşesi Değerler eğitimi köşesi 100. gün etkinlikleri köşesi Yapboz köşesi Sevgi köşesi Diş sağlığı

Detaylı

ÇĠÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENĠ

ÇĠÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENĠ ÇĠÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENĠ OKULA UYUM OKULUM Okulunu tanıma Okulunun ismini söyleme Öğretmen ve arkadaģlarını tanıma Okulda çalıģanları gözlemleme Sınıfını gözlemleme Sınıfını tarif etme Sınıf kurallarını

Detaylı

OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla,

OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla, OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla, blok, fen-doğa, yapılandırılmamış oyuncak, müzik, sanat)serbest

Detaylı

TÜRKÇE ETKİNLİĞİ Tekerleme, bilmece, şiir, parmak oyunu, grup konuşması, çeşitli hikâye anlatma teknikleri ile hikâye anlatma, hikâye oluşturma, hikây

TÜRKÇE ETKİNLİĞİ Tekerleme, bilmece, şiir, parmak oyunu, grup konuşması, çeşitli hikâye anlatma teknikleri ile hikâye anlatma, hikâye oluşturma, hikây OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların kendilerini, duygu ve düşüncelerini rahatça ifade edebildikleri oyun etkinliklerine yer verildi. Eğitici oyuncak merkezi, evcilik merkezi, kukla merkezi, blok merkezi, müzik merkezi,

Detaylı

OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla,

OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla, OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla, blok, fen-doğa, yapılandırılmamış oyuncak, müzik, sanat)

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU ŞİRİNLER SINIFI AYLIK PROGRAMI. Tekerlemeler: On, on deve, karaciğer tekerlemelerini öğreniyorum.

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU ŞİRİNLER SINIFI AYLIK PROGRAMI. Tekerlemeler: On, on deve, karaciğer tekerlemelerini öğreniyorum. FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU ŞİRİNLER SINIFI AYLIK PROGRAMI DİL BECERİLERİM VE BEN Hikaye / Öykü / Masal Tekerlemeler: On, on deve, karaciğer tekerlemelerini öğreniyorum. Bilmeceler: Öğretmen, okul,kitap

Detaylı

ÖZEL GÜRÇAĞ ANAOKULU 5 YAŞ KASIM 2017 AYLIK BÜLTEN

ÖZEL GÜRÇAĞ ANAOKULU 5 YAŞ KASIM 2017 AYLIK BÜLTEN ÖZEL GÜRÇAĞ ANAOKULU 5 YAŞ KASIM 2017 AYLIK BÜLTEN 01.11.2017 02.11.2017 03.11.2017 06.11.2017 07.11.2017 Toprak erozyonu deneyi Parça- bütün çalışması Tohum isimli parmak oyununu Yağmurun oluşum deneyini

Detaylı

5 YAŞ AYLIK BÜLTEN KASIM 2018

5 YAŞ AYLIK BÜLTEN KASIM 2018 5 YAŞ AYLIK BÜLTEN KASIM 2018 BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR Kızılay Haftası (29 Ekim-4 Kasım) Atatürk Haftası (10-16 Kasım) Öğretmenler Günü (24 Kasım) DEĞERLER EĞİTİMİ Deneme Sevgi Saygı Kardeşlik Paylaşmak

Detaylı

Özel Esayan Ermeni Anasınıfı Küçük Grup Aralık Ayı Planı

Özel Esayan Ermeni Anasınıfı Küçük Grup Aralık Ayı Planı Özel Esayan Ermeni Anasınıfı Küçük Grup Aralık Ayı Planı GÜNLÜK PLAN Okul Adı : ÖZEL ESAYAN ĠLKÖĞRETĠM OKULU Tarih: 1./12./2011. YaĢ Grubu (Ay) : 48-60 AY Öğretmen Adı :. AMAÇLAR VE KAZANIMLAR Psikomotor

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Öğrencilerimiz kendilerini tanıtan oyuncaklar, giysiler, sevdiği eşyalarını anlatarak paylaşımlarda bulundular. Öğrenciler

Detaylı

ARALIK AYINDA NELER YAPTIK?

ARALIK AYINDA NELER YAPTIK? OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların kendilerini, duygu ve düşüncelerini rahatça ifade edebildikleri oyun etkinliklerine yer verildi. Eğitici oyuncak merkezi, evcilik merkezi, kukla merkezi, blok merkezi, müzik merkezi,

Detaylı

MART AYI AYLIK BÜLTEN

MART AYI AYLIK BÜLTEN MART AYI AYLIK BÜLTEN ÖĞRENME TAKVİMİ SORUMLULUKLARIMIZ 01.03.2017 02.03.2017 03.03.2017 06.03.2017 *Yeşilay haftası ile ilgili sohbet *Türkçe dil etkinliğinde Yeşilay adlı şiir öğretilir. *Kurallı oyunlar

Detaylı

YÜZ YÜZE 2016 ISTANBUL 2016

YÜZ YÜZE 2016 ISTANBUL 2016 YÜZ YÜZE 2016 ISTANBUL 2016 İyi Öğretmenin Önemi Çocukta etki bırakır (doğrudan veya dolaylı) Eğitime yakınlaştırır veya uzaklaştırır Rol modeldir Hayat felsefesini aşılayabilir Karakter oluşumunda etki

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 1 SONBAHAR VE YAPRAKLAR Sonbahar Mevsimin de gözlemlediğimiz hava olaylarını isimlendirdik. Sonbahar mevsimine ait giysileri ayırt ettik. Rüzgâr

Detaylı

ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL MERSİN İLKÖĞRETİM OKULU 2010-2011 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MATEMATİK DERGİSİ

ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL MERSİN İLKÖĞRETİM OKULU 2010-2011 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MATEMATİK DERGİSİ ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL MERSİN İLKÖĞRETİM OKULU 2010-2011 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MATEMATİK DERGİSİ Hazırlık sınıfı öğrencileri pullarla rengarenk sayı tabloları hazırladılar. Hazırlık sınıfı öğrencileri

Detaylı

2017 MART / 1. HAFTA İNGİLİZCE EĞİTİMİ (TİJEN ÖĞRT.) SATRANÇ EĞİTİMİ (NİLAY ÖĞRT.)

2017 MART / 1. HAFTA İNGİLİZCE EĞİTİMİ (TİJEN ÖĞRT.) SATRANÇ EĞİTİMİ (NİLAY ÖĞRT.) YEŞİLAY HAFTASI 2017 MART / 1. HAFTA KONU 01.03.2017 02.03.2017 03.03.2017 SABAH KAHVALTISI SABAH KAHVALTISI SABAH KAHVALTISI Yapabildiklerimiz neler? İlerde büyüdüğümüz zaman yapabilecek olduklarımız

Detaylı

GÜNLÜK PLAN. Amaç 5. Kendini kazalardan ve tehlikelerden koruyabilme Kazanımlar 2.Tehlikeli olan durumlardan uzak durur.

GÜNLÜK PLAN. Amaç 5. Kendini kazalardan ve tehlikelerden koruyabilme Kazanımlar 2.Tehlikeli olan durumlardan uzak durur. GÜNLÜK PLAN Okul Adı : ÖZEL ESAYAN ĠLKÖĞRETĠM OKULU Tarih: 3./12./2012. YaĢ Grubu (Ay) : 48-60 AY Öğretmen Adı :. Psikomotor Alan Sosyal - Duygusal Alan Dil Alanı BiliĢsel Alan Öz Bakım Becerileri Amaç

Detaylı

ÇĠÇEK GRUBU NĠSAN AYI BÜLTENĠ Hazırlayan: Ġnci Değer

ÇĠÇEK GRUBU NĠSAN AYI BÜLTENĠ Hazırlayan: Ġnci Değer ÇĠÇEK GRUBU NĠSAN AYI BÜLTENĠ Hazırlayan: Ġnci Değer MUSATAFA KEMAL ATATÜRK VE 23 NĠSAN ULUSAL EGEMENLĠK VE ÇOCUK BAYRAMI CANLI-CANSIZ Mustafa Kemal Atatürk ün hayatı ve ülkemize kazandırdıkları Atatürk

Detaylı

DEMOKRASİ ARALIK 2016

DEMOKRASİ ARALIK 2016 DEMOKRASİ ARALIK 2016 1. MEYVENİ SEÇ YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul Adı :..... Tarih : / /. Öğretmen Adı :.... Güne Başlama Zamanı Öğretmen çocukları günaydın diyerek karşılar. Oyun Zamanı Öğrenme merkezlerinde

Detaylı

TEMALARIMIZ KULELER DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI KIRMIZI GÜNÜ

TEMALARIMIZ KULELER DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI KIRMIZI GÜNÜ 2013-2014 EĞİTİM DÖNEMİ EKİM AYI KELEBEK GRUBU BÜLTENİ TEMALARIMIZ KULELER DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI KIRMIZI GÜNÜ Kule nedir? Kule resimlerini inceleme

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 1 SONBAHAR VE YAPRAKLAR Sonbahar Mevsimin de gözlemlediğimiz hava olaylarını isimlendirdik. Sonbahar mevsimine ait giysileri ayırt ettik Sonbahar

Detaylı

.. Özel Eğitim Uygulama Merkezi. Kaba Değerlendirme Formu

.. Özel Eğitim Uygulama Merkezi. Kaba Değerlendirme Formu .. Özel Eğitim Uygulama Merkezi Kaba Değerlendirme Formu Öğrenci Adı-Soyadı: Değerlendirme Tarihi: Sınıfı: Değerlendiren: AMAÇLAR +/- AÇIKLAMA 1. Ellerini yıkar. 2. Ellerini kurular. 3. Yüzünü yıkar. 4.

Detaylı

OYUN ETKİNLİĞİ TÜRKÇE ETKİNLİĞİ

OYUN ETKİNLİĞİ TÜRKÇE ETKİNLİĞİ OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların kendilerini, duygu ve düşüncelerini rahatça ifade edebildikleri serbest zaman etkinliklerine yer verildi. Öğrenme merkezlerinde eğitici oyuncak, evcilik, blok, müzik, sanat, kitap,

Detaylı

5 YAŞ AYLIK BÜLTEN ARALIK 2018

5 YAŞ AYLIK BÜLTEN ARALIK 2018 5 YAŞ AYLIK BÜLTEN ARALIK 2018 BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR Dünya Engelliler Günü ( 3 Aralık) İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası ( 10 Aralık gününü İçine Alan Hafta) Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası (12-18

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU 2016-2017 EKİM AYI BÜLTENİ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI DÜNYA HAYVANLAR GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KaLELER Atatürk ün hayatını öğrenme Atatürk ün ülkemize kazandırdıkları Cumhuriyet

Detaylı

EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ

EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? ORYANTASYON ETKİNLİKLERİMİZ BAHÇE ETKİNLİKLERİMİZ SINIF ETKİNLİKLERİMİZ OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARIMIZ BRANŞ DERSLERİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ FEN

Detaylı

ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 2014 2015 ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ ARKADAŞLIK HAFTASI CUMHURİYET BAYRAMI BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ Kale nedir? Kaleler ne için yapılır?

Detaylı

UĞUR BÖCEKLERI SINIFI MART AYI AYLIK BÜLTENİ

UĞUR BÖCEKLERI SINIFI MART AYI AYLIK BÜLTENİ UĞUR BÖCEKLERI SINIFI MART AYI AYLIK BÜLTENİ TARİHLER 06-10 MART 13-17 MART 20-24MART 27-31 MART KONULAR İlkbahar Eski İstanbul- Değerler eğitimi Dürüstlük Bitkiler- Orman Haftası TiyatroGünü- Kütüphane

Detaylı

SERBEST ZAMAN ETKİNLİĞİ:Çocuklarla selamlaşılır.çocuklar ilgi köşelerinde(eğitici oyuncaklar,lego ve tahta blok, v.b) serbest oyun oynanır.

SERBEST ZAMAN ETKİNLİĞİ:Çocuklarla selamlaşılır.çocuklar ilgi köşelerinde(eğitici oyuncaklar,lego ve tahta blok, v.b) serbest oyun oynanır. Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 5 EKİM-9 EKİM 2015 5 EKİM 2015 PAZARTESİ oyuncaklar,lego ve tahta blok, v.b) serbest oyun oynanır. TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ:Çocukların sandalyelere yarım daire

Detaylı

2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ EYLÜL AYI HAZIRLIK-ARI GRUBU BÜLTENİ

2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ EYLÜL AYI HAZIRLIK-ARI GRUBU BÜLTENİ 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ EYLÜL AYI HAZIRLIK-ARI GRUBU BÜLTENİ OKULA UYUM OKULUM, BEN VE ARKADAŞLARIM Okulunu tanıma Okulunun ismini söyleme Öğretmen ve arkadaşlarını tanıma Okulda çalışanları gözlemleme

Detaylı

OCAK AYINDA NELER YAPTIK?

OCAK AYINDA NELER YAPTIK? OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların kendilerini, duygu ve düşüncelerini rahatça ifade edebildikleri oyun etkinliklerine yer verildi. Eğitici oyuncak merkezi, evcilik merkezi, kukla merkezi, blok merkezi, müzik merkezi,

Detaylı

Automata (Özdevinim): Sınıftaki hareketli oyuncaklar Öğretmen kılavuzu

Automata (Özdevinim): Sınıftaki hareketli oyuncaklar Öğretmen kılavuzu Automata (Özdevinim): Sınıftaki hareketli oyuncaklar Öğretmen kılavuzu 1. Giriş Bu kılavuz, sınıflarında eğitimi destekleyip, geliştirmek amacıyla hareketli oyuncaklar atölye çalışması yapmak isteyen tüm

Detaylı

BÜ OKULÖNCESİ EĞİTİM BİRİMİ

BÜ OKULÖNCESİ EĞİTİM BİRİMİ BÜ OKULÖNCESİ EĞİTİM BİRİMİ Aile Bülteni, Ocak 2013 OKULUMUZDAN HABERLER Sevgili Velilerimiz, bültenimizde okulumuzdan haberleri ve öğrencilerimizin keyifli görüntülerini sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Detaylı

2017 MAYIS / 1. HAFTA PAZARTESİ CUMA SABAH KAHVALTISI SABAH KAHVALTISI SABAH KAHVALTISI SABAH KAHVALTISI SABAH KAHVALTISI

2017 MAYIS / 1. HAFTA PAZARTESİ CUMA SABAH KAHVALTISI SABAH KAHVALTISI SABAH KAHVALTISI SABAH KAHVALTISI SABAH KAHVALTISI TRAFİK HAFTASI 2017 MAYIS / 1. HAFTA KONU 01.05.2017 02.05.2017 03.05.2017 04.05.2017 05.05.2017 ''Kaybolanı Bul'' Trafik kuralları nelerdir? Öğreniyorum ardından trafik tabelalarının ne anlama geldiği

Detaylı

EĞİTİCİ OYUNCAKLAR. 2. Oyuncak sade, ayrıntıları az, sivri köşeleri yuvarlatılmış, kaliteli malzemeden yapılmış olmalıdır.

EĞİTİCİ OYUNCAKLAR. 2. Oyuncak sade, ayrıntıları az, sivri köşeleri yuvarlatılmış, kaliteli malzemeden yapılmış olmalıdır. EĞİTİCİ YUNCAKLAR yunların vazgeçilmez öğeleri olan oyuncaklar çocuğun bilişsel, bedensel ve psikososyal gelişimlerini destekleyen, hayal gücünü ve yaratıcılığını geliştiren en değerli araçlardır. yuncakların

Detaylı

60-72 AY GELİŞİM DEĞERLENDİRME FORMU

60-72 AY GELİŞİM DEĞERLENDİRME FORMU 60-72 AY GELİŞİM DEĞERLENDİRME FORMU () Bağımsız yapabiliyor (/) Yardımla Yapabiliyor (-) Henüz Yapamıyor PSİKOMOTOR GELİŞİM / - Denge tahtasında ileri - geri ve yan yan yürür. Başlama ve durma komutlarına

Detaylı

Taşdelen Anaokulu MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ AYLIK EĞİTİM PLANI kelolan anaokulu

Taşdelen Anaokulu MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ AYLIK EĞİTİM PLANI kelolan anaokulu Taşdelen Anaokulu MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ AYLIK EĞİTİM PLANI kelolan anaokulu 2015-2016 eğitim öğretim yılı 2016 Kasım ayi eğitim planı 2016 KASIM AYI YILDIZLAR SlNIFI EĞİTİM PROĞRAMI Taşdelen

Detaylı

OCAK AYINDA NELER YAPTIK?

OCAK AYINDA NELER YAPTIK? OYUN ETKİNLİĞİ Okula gelişlerde, etkinlik aralarında ve eve dönmeden önce serbest zaman etkinliklerine yer verildi.. Eğitici oyuncak merkezi, evcilik merkezi, kukla merkezi, blok merkezi, müzik merkezi,

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ CUMHURİYET BAYRAMI Kale nedir? Ev ve kale resimlerini inceleme Nasıl bir evde yaşadığını

Detaylı

MAYIS AYI AYLIK BÜLTEN TEMA:YAZ,ANNELER GÜNÜ,MÜZELER HAFTASI,ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI,ENGELLİLER HAFTASI,TRAFİK HAFTASI

MAYIS AYI AYLIK BÜLTEN TEMA:YAZ,ANNELER GÜNÜ,MÜZELER HAFTASI,ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI,ENGELLİLER HAFTASI,TRAFİK HAFTASI MAYIS AYI AYLIK BÜLTEN TEMA:YAZ,ANNELER GÜNÜ,MÜZELER HAFTASI,ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI,ENGELLİLER HAFTASI,TRAFİK HAFTASI 02.05.2017 ÖĞRENME TAKVİMİ Türkçe dil etkinliğinde anneler günü şiir

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU AĞUSTOS AYI 2-3 YAŞ AYLIK PROGRAMI

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU AĞUSTOS AYI 2-3 YAŞ AYLIK PROGRAMI FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU AĞUSTOS AYI 2-3 YAŞ AYLIK PROGRAMI DİL BECERİLERİM VE BEN Hikaye / Öykü / Masal Tekerlemeler:Skinner tekniği ile Üşüdüm,Kuzu,Ördek ve Pati tekerlemelerini öğreniyorum. Bilmeceler:Beyin

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ 00.GÜN SEVGİ GÜNÜ GÜLEN DİŞLER TAŞITLAR-MESLEKLER Okulumuzun 00. Günü için ailemizle 00 parçalı ürünler hazırladık. Okulumuzda 00.gün sergimizi

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU YILDIZLAR SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU YILDIZLAR SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU YILDIZLAR SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI DİL BECERİLERİM VE BEN Hikâye / Öykü / Masal Tekerlemeler: Kartal ve tırtıl, kuş, kelebek tekerlemelerini öğreniyorum.

Detaylı

EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU UĞURBÖCEĞİ GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU UĞURBÖCEĞİ GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU UĞURBÖCEĞİ GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 2016-2017 EKİM AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Dünya Hayvanları Koruma Günü nde Sokak hayvanlarını besledik. Onlara mama ve su verdik. Sevdiğimiz hayvanları

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU ŞİRİNLER SINIFI AYLIK PROGRAMI

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU ŞİRİNLER SINIFI AYLIK PROGRAMI FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU ŞİRİNLER SINIFI AYLIK PROGRAMI DİL BECERİLERİM VE BEN Hikaye / Öykü / Masal Tekerlemeler:. Tümdengelim tekniği ile meyveler, otomobil ve patlıcan tekerlemelerini öğreniyorum.

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 3 YAŞ ŞİRİNLER SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 3 YAŞ ŞİRİNLER SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 3 YAŞ ŞİRİNLER SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI DİL BECERİLERİM VE BEN Hikâye / Öykü / Masal: Yardımlaşalım adlı hikayemizi biz hazırladık. Tekerlemeler: şeker,

Detaylı

İSTEK ÖZEL ULUĞBEY ANAOKULU OKUANAOKULU

İSTEK ÖZEL ULUĞBEY ANAOKULU OKUANAOKULU İSTEK ÖZEL ULUĞBEY ANAOKULU OKUANAOKULU 2012 2013 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI KASIM KONULAR AYI VELİ BÜLTENİ KONULAR A) 10 KASIM ATATÜRK Ü ANMA HAFTASI 1) Atatürk ün Hayatı 2) Atatürk ün Yaptığı Yenilikler 3)

Detaylı

ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN. SİZLERİ ÇOK SEVİYORUZ. DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ MAYIS AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Taşıtların özelliklerini, benzerlik ve farklılıklarını inceledik. Taşıtlar konusunda

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU SINIFI ŞİRİNLER SINIFI MAYIS AYI AYLIK EĞİTİM PROGRAMI

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU SINIFI ŞİRİNLER SINIFI MAYIS AYI AYLIK EĞİTİM PROGRAMI FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU SINIFI ŞİRİNLER SINIFI MAYIS AYI DİL BECERİLERİM VE BEN AYLIK EĞİTİM PROGRAMI Hikâye / Öykü / Masal Tekerlemeler: Tümevarım tekniği ile "Arabam" ve "Trafik" tekerlemelerini öğreniyorum.

Detaylı

AMAÇLAR VE KAZANIMLAR

AMAÇLAR VE KAZANIMLAR GÜNLÜK PLAN Okul Adı :. Tarih: 1./3./2013. YaĢ Grubu (Ay) : 48-60 AY Öğretmen Adı :. AMAÇLAR VE KAZANIMLAR Psikomotor Alan Sosyal - Duygusal Alan Dil Alanı BiliĢsel Alan Öz Bakım Becerileri Amaç 2. El

Detaylı

PEK ANAOKULU HAZİRAN AYI EĞİTİM PLANI

PEK ANAOKULU HAZİRAN AYI EĞİTİM PLANI PEK ANAOKULU HAZİRAN AYI EĞİTİM PLANI KONULARIMIZ: Yaz mevsimi Babalar günü Yaz tatili Genel tekrar SORGULAMA HATLARIMIZ *Yaz mevsimi nedir? *Doğada değişiklik gösteren şeyler *Kıyafetlerimizdeki değişiklikler

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ HAZIRLIK A SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ HAZIRLIK A SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ HAZIRLIK A SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Fiziksel özelliklerimiz, vücudumuzun bölümleri, farklılıklarımız, benim özelim, sevdiklerim-sevmediklerim, duygularım

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ HAZIRLIK B SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ HAZIRLIK B SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ HAZIRLIK B SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Fiziksel özelliklerimiz, vücudumuzun bölümleri, farklılıklarımız, benim özelim, sevdiklerim-sevmediklerim, duygularım

Detaylı

NİSAN AYI BÜLTENİMİZ

NİSAN AYI BÜLTENİMİZ NİSAN AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ ETKİNLİKLERİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ ECO ETKİNLİKLERİMİZ SINIF ETKİNLİKLERİMİZ Öğretmenlerimizin hazırlamış olduğu boyutlu el

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ OKULUM VE ARKADAŞLARIM BEN KİMİM? Okulunu tanıma Okulunun ismini söyleme Öğretmen ve arkadaşlarını tanıma Okulda çalışanları gözlemleme Sınıfını

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ 1 100.GÜN SEVGİ GÜNÜ GÜLEN DİŞLER TAŞITLAR-MESLEKLER Okulumuzun 100. Günü için ailemizle 100 parçalı ürünler hazırladık. Okulumuzda 100.gün sergimizi

Detaylı

O Oyunların vazgeçilmez öğeleri olan oyuncaklar çocuğun bilişsel, bedensel ve psikososyal gelişimlerini destekleyen, hayal gücünü ve yaratıcılığını

O Oyunların vazgeçilmez öğeleri olan oyuncaklar çocuğun bilişsel, bedensel ve psikososyal gelişimlerini destekleyen, hayal gücünü ve yaratıcılığını EĞİTİCİ OYUNCAKLAR O Oyunların vazgeçilmez öğeleri olan oyuncaklar çocuğun bilişsel, bedensel ve psikososyal gelişimlerini destekleyen, hayal gücünü ve yaratıcılığını geliştiren en değerli araçlardır.

Detaylı

AMAÇLAR VE KAZANIMLAR

AMAÇLAR VE KAZANIMLAR GÜNLÜK PLAN Okul Adı : ÖZEL ESAYAN ĠLKÖĞRETĠM OKULU Tarih: 8./1./2013. YaĢ Grubu (Ay) : 48-60 AY Öğretmen Adı :. AMAÇLAR VE KAZANIMLAR Psikomotor Alan Sosyal - Duygusal Alan Dil Alanı BiliĢsel Alan Öz

Detaylı

ARILAR ANAOKULU EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ

ARILAR ANAOKULU EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ ARILAR ANAOKULU EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ GİRİŞ Sayın Velimiz, Sizlere öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından yapılan ve yapılacak olan çalışmalar / etkinlikler hakkında bilgi vermek üzere hazırlanan bu bülteni

Detaylı

Ö. Ç. BİLFEN ANAOKULU 6 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI

Ö. Ç. BİLFEN ANAOKULU 6 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 03.11.2014 PAZARTESİ Ö. Ç. BİLFEN ANAOKULU 6 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI SERBEST ZAMAN ETKİNLİĞİ: Çocuklarla selamlaşıldı. Müzik eşliğinde öğretmenin yönergelerine uygun ısınma hareketleri yapıldı.

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ UĞUR BÖCEĞİ GRUBU

ÖZEL EFDAL ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ UĞUR BÖCEĞİ GRUBU ÖZEL EFDAL ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ UĞUR BÖCEĞİ GRUBU İLGİ KÖŞELERİ Fen ve doğa köşesi Yapboz köşesi Uzay köşesi Yerli Malı köşesi Zaman araçları köşesi Evcilik köşesi Kitap köşesi Blok köşesi Trafik

Detaylı

Tatilde Sanatla Uğraşalım

Tatilde Sanatla Uğraşalım Tatilde Sanatla Uğraşalım Bu kitapçığın sahibi 2 Yaz tatili sanat etkinlikleri yapmak için çok uygun bir zaman. Biz de bu yaz tatilinde yararlanmanız için bir sanat etkinlikleri kitapçığı hazırladık. Kitapçığın

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU KELEBEKLER SINIFI AYLIK PROGRAMI

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU KELEBEKLER SINIFI AYLIK PROGRAMI FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU KELEBEKLER SINIFI AYLIK PROGRAMI DİL BECERİLERİM VE BEN Hikaye / Öykü / Masal Tekerlemeler: Tümdengelim yöntemi ile Ağaçta Bir Tırtıl, Tık Tık, Meyveler, Top, Elma, Soru adlı

Detaylı

Görme Yetersizliği Olan Bireyler: EK 3 GİK 4

Görme Yetersizliği Olan Bireyler: EK 3 GİK 4 Görme Yetersizliği Olan Bireyler: EK 3 ADI KOD ÖZELLİK BRAILLE YAZI TABLETİ -27 SATIRLIK BRAILLE PARMAK ARASI YAZI KALEMİ BRİSTOL YAZI KAĞIDI -160 GR. 100'LÜK BRAILLE İLK OKUMA VE YAZMA TABLETİ GİK 1 GİK

Detaylı

Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI

Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 11 OCAK- 15 OCAK 2016 11 OCAK PAZARTESİ SERBEST ZAMAN ETKİNLİĞİ: Çocuklarla selamlaşılır. Çocuklar istedikleri ilgi köşelerinde (eğitici oyuncak, lego,

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 2-3 YAŞ GRUBU AYLIK PROGRAMI. Tekerlemeler:Tümevarım tekniği ile "piti piti, iğne battı ve portakalı soydum"

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 2-3 YAŞ GRUBU AYLIK PROGRAMI. Tekerlemeler:Tümevarım tekniği ile piti piti, iğne battı ve portakalı soydum FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 2-3 YAŞ GRUBU AYLIK PROGRAMI DİL BECERİLERİM VE BEN Hikaye / Öykü / Masal Tekerlemeler:Tümevarım tekniği ile "piti piti, iğne battı ve portakalı soydum" tekerlemelerini öğreniyorum.

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 2-3 YAŞ GRUBU CİVCİVLER SINIFI AYLIK PROGRAMI

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 2-3 YAŞ GRUBU CİVCİVLER SINIFI AYLIK PROGRAMI FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 2-3 YAŞ GRUBU CİVCİVLER SINIFI DİL BECERİLERİM VE BEN AYLIK PROGRAMI Hikaye / Öykü / Masal Tekerlemeler:Tümevarım tekniği ile "piti piti, iğne battı ve portakalı soydum" tekerlemelerini

Detaylı