DOĞAL, GÜVENİLİR, SAĞLIKLI, VERİMLİ, KALICI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "DOĞAL, GÜVENİLİR, SAĞLIKLI, VERİMLİ, KALICI"

Transkript

1 Agrozon, su ve hava ozonlama sistemleri yüksek teknolojili "Corona Discharge" ozon jeneratörleri ile çiftçimizin dostu ve sorunlarının çözümünde dert ortağınızdır. Agrozon, her çiftçinin sorununa kendisine özel çözümler üretmek için uzman kadrosu ve yenilikleri yakından izleyen araģtırma geliģtirme bölümüyle konusunda rakipsizdir. DOĞAL, GÜVENİLİR, SAĞLIKLI, VERİMLİ, KALICI

2

3 OZON NEDİR? Ozon üç oksijen atomundan oluşan stabil olmayan bir gazdır. İki atomlu atmosferde bulunan oksijenin (O2) çok yüksek enerji taşıyan bir şeklidir. Oksijen ve ozon moleküllerinin farkını aşağıdaki gibi belirtebiliriz:

4 Ozon gazının doğada oluģması güneģten gelen mor ötesi ıģınların atmosferdeki oksijeni parçalamasıyla ya da yıldırımın oksijeni parçalamasıyla olur. Özellikle yağmurlu ya da fırtınalı günlerde hissettiğimiz koku ozonun yeryüzünde en yoğun halde oluģmuģ Ģeklidir.

5 Ozon gazı oksidasyonu çok yüksek, bilinen en kuvvetli dezenfektan olması ve diğer dezenfeksiyon yöntemlerine göre insan vücuduna zararlı hiçbir kalıntı bırakmaması nedeniyle son yıllarda çok yaygın olarak kullanılmaya baģlanmıģtır. Mikro organizmalara karģı çok etkili olan ozonun, yaģam formları büyüdükçe etkisi sınırlıdır.

6 Ozon, organizmaların hücre duvarlarını parçalayarak bilinen bütün virüs, bakteri, mantar, maya ve küfleri yok eder. Ġnsanlar ve hayvanlar üzerinde ise, zararlı etkisi yoktur.

7 OZON NERELERDE ETKİLİDİR? Bakterilere, virüslere ve mantar sporlarına karģı bilinen tüm kimyasallardan çok daha etkilidir. Ozon kimyasallara oranla çok daha kısa temas süresine gereksinim duyar. Ozon, yerinde sadece hava ve elektrikten üretildiği için zararlı kimyasalların taģınması ve saklanması sorunu ortadan kalkar. Doğal olduğu için ekolojik dengeye zarar vermek yerine bu dengenin korunmasını destekler.

8 OZON NERELERDE ETKĠLĠDĠR? Gereksinim duyulan ozon konsantrasyonu baģtan belirleneceği için kimyasalların karıģımı ve kontrolü gibi riskler yoktur. Ozon güçlü bir oksidan olduğu için kötü kokulara neden olan mikro-organizmaları da yok eder. Ozon, teknolojik geliģmelerle birlikte sadece su yoluyla değil havadaki konsantrasyonu ile hava yoluyla da ortama uygulanabilmektedir.

9 Ozon, hava ısısına bağlı olarak 8 dak. 30 dak.. arasında üç atomlu oksijenden ayrıģarak tekrar iki atomlu oksijene dönüģtüğünden yan etkisi yoktur ve kalıntı oluģturmaz. Bu özelliği sayesinde diğer temizlik maddeleri gibi kanserojen değildir. Ozon, patlamaz ve yangın tehlikesi yoktur.

10 OZON NERELERDE KULLANILIR? Ozon en etkili olarak Avrupa ve Amerika da su temizleme ve içme suyu arıtmada kullanılır. Çoğu ĢiĢelenmiĢ su ve bunlara ait cihazlar ve kuyu suları ozonla arındırılmaktadır. Bunun dıģında ozon ; Atık su ve toksin atıkları temizlemede, Ölü, kontamine göllere ve havuzlara hayat vermede, Bütün dünyada binlerce ticari-ģahsi havuzlar ve kaplıcalarda,

11 Otel odalarında, gemilerde, arabalarda sigara veya yangından hasar görmüģ yapıları temizleme,kokuları giderme ve dezenfekte etmekte, Tarımsal sulama sistemlerinde ve seralarda su ve hava dezenfeksiyonu amacıyla. Tohum ve fide yetiģtiriciliğinde, Et kombinelerinde oluģan bakteri deaktivasyonunda,

12 Hayvan çiftliklerinde, mantar çiftliklerinde, kümes hayvanı yetiģtiriciliğinde, Sağlık ve kozmetik sektöründe terapi ve dezenfektan olarak, Tıbbi amaçlı (kan temizliği, dokuların yenilenmesi).

13 OZONUN ÜRETĠM YÖNTEMLERĠ Ozon gazının doğada oluģmasının yanında günümüzde oksijen atomunun parçalanmasıyla teknolojik üretimi iki farklı yöntemle oluģmaktadır -Corona Dıscharce Ozon Jeneratörleri -Ultraviole Ozon Jeneratörleri

14 Corona Discharce Ozon Jeneratörleri Oksijen atomunun (O2) çift bağını elektrik akımı verilmesiyle bozarak diğer serbest kalan oksijen Atomu ile birleģmesiyle ozon gazı (O3) oluģturur. Corona Dıscharce yöntemi ultra viyole yöntemine göre çok daha az enerji, çok daha az maliyetle, çok daha yüksek miktarlarda ozon gazı üretir. Bu nedenle, günümüzde daha yaygın olarak kullanılmaktadır.

15

16 Ultraviole Ozon Jeneratörleri Oksijen atomunu 220 nm den daha kısa dalga Boyunda ıģık veren ultraviole ampulünün etrafından geçirerek parçalanmasını sağlayıp, serbest kalan oksijen atomu ile birleģtirip ozon gazını oluģturur. Bu yöntemle üretilmiģ olan ozon gazının verimi çok düģük olması ve daha fazla enerjiye ihtiyaç duyması sebebiyle uygulamalarda tercih edilmemektedir.

17

18 Ozon Gazının Oksijene DönüĢme Süreleri HAVADA SUDA SICAKLIK YARILANMA ÖMRÜ SICAKLIK YARILANMA ÖMRÜ AY 15 C 30 DAKĠKA GÜN 20 C 20 DAKĠKA GÜN 25 C 15 DAKĠKA GÜN 30 C 12 DAKĠKA ,5 SAAT 35 C 8 DAKĠKA ,5 SANĠYE

19 OZONUN GÜVENLĠ KULLANIM ALANLARI - Ġçme ve kullanma sularında, - Havuzlarda, - Tıpta, - Toplu yaģam alanlarında, - Tarım sektöründe, - Gıda sektöründe, - Kozmetik sektöründe,

20 TARIMDA OZON UYGULAMALARI Tarım sektöründe ozon uygulamaları ile organik, iyi, ekolojik ve ekonomik tarım uygulamalarında hem verimlilik artıģı sağlamak, hem de bunu sürdürebilir kılmak olasıdır.

21 TARIMDA OZON UYGULAMALARI Toprak zararlılarını yok etmek amacıyla kullanılan kimyasallar, toprağın ve bitkilerin biyolojik dengesini bozarak bitkilerin zararlılarla ve hastalıklarla mücadele gücünü düģürmektedir. Kimyasal kullanımından bu yana zararlılarla mücadele gün geçtikçe büyüyen bir sorun oluģturmuģtur. Bunun baģlıca nedeni özellikle nematod gibi toprak zararlılarının, kimyasallara karģı bir süre sonra bağıģıklık kazanmasıdır.

22 TARIMDA OZON UYGULAMALARI Metil bromid ve hidrojen peroksit gibi çeģitli kimyasallarla yapılan fumigasyon sonrası toprakta kalan kalıntılar, bitkiler aracılığıyla insan bünyesine girmekte ve vücutta uçucu olmayan bromürler haline dönüģüp, kalıntılarının insan ve kan dokularında birikerek ölümcül hastalıklara yol açması sonucu tüm Dünya da (ülkemiz dahil) yasaklanmıģtır.

23 TARIMDA OZON UYGULAMALARI SULAMA SĠSTEMLERĠNDE Ozon'un oksidasyon gücü ile damla sulama sistemlerinde ve küçük gölet yada havuzdan su tedarik edilerek iletilen yağmurlama sistemlerinde suda bulunabilecek zararlı mikroorganizmaların yok edilmesi amacıyla kullanılır.

24 TARIMDA OZON UYGULAMALARI TOPRAK STERĠLĠZASYONUNDA Ayrıca ozon, oksidasyon gücünün çok yüksek olması ve bilinen en güçlü dezenfektan olması nedeniyle, varolan kimyasallara oranla çok dahaetkilidir. Ozon gazının çok kısa reaksiyon süresi de daha az bir temas süresiyle anlık etki göstererek dezenfeksiyonu tamamlar..

25 TARIMDA OZON UYGULAMALARI TOHUM VE FĠDE ÜRETĠMĠNDE Tohum üretiminde, tohumun herhangi bir hastalık yapıcı organizma içermemesi gerekir. Bu, sağlıklı ve verimli ürünlerin elde edilmesinde en önemli etkenlerden biridir. Bu nedenle en son ambalajlama yapılmadan önce tohumların dezenfeksiyonu yapılır.

26 TARIMDA OZON UYGULAMALARI Pahalı ve kalıntı bırakma olasılığı olan kimyasallar yerine ozon kullanımı ile ekonomik, ekolojik ve kontrollü üretim ve ambalajlama yapılabilir. Ozon tohum üretim sürecinde diğer dezenfektanlar gibi ozonlu su olarak yada ortam havasında gaz olarak kullanılmaktadır.

27 TARIMDA OZON UYGULAMALARI Fidelerin yetiģtirildiği ortamda oluģabilecek mikrobiyal kirlilikler, fide üretim verimini ve fideden alınacak verimi olumsuz yönde etkiler. Bu nedenle, sulama suyunun ozonlanması ile yeterli dezenfeksiyon sonucu verimlilik artmaktadır.

28 TARIMDA OZON UYGULAMALARI TOPRAKSIZ TARIM SERALARI Seralarda ortam havasının yüksek nemli ve ılık olması, ortamı mikroorganizmaların geliģimi ve bitki hastalık etmenlerinin oluģması için uygun duruma getirir. Bu nedenle, seralarda öncelikle ortamı hastalık yapan mikroorganizmalardan Arındırırken dıģ ortamdan su yada hava ile oluģabilecek kontaminasyonu da engellemek gerekir.

29 TARIMDA OZON UYGULAMALARI Kullanılan sulama suyunun ozonlanması, hem suyu dezenfekte ederek mikrobiyal kaynaklı bulaģmaların engellenmesini hem de su ile birlikte ortama verilmiģ ozon sayesinde toprak ve viyol gibi bitki ortamlarının sterilizasyonunu sağlar. Ozon, boģ sera alanına gaz olarak verildiğinde, ortam havasını mikroorganizmalardan arındırarak temizlediği gibi oksijen konsantrasyonunu da artırarak bitkinin rahat nefes almasını sağlar.

30 TARIMDA OZON UYGULAMALARI MANTAR YETĠġTĠRME Mantarlar, kendileri de fungus oldukları için hastalıkları yok etmede kullanılan kimyasallara karģı oldukça duyarlıdırlar. Ozon, gıdalar üzerinde kullanılabildiği ve doğal olduğu için, yetiģtirme odalarını ve mahsulü temizlemede güvenle kullanılmaktadır.

31 TARIMDA OZON UYGULAMALARI Sudaki ozonun yüksek konsantrasyonu, mantar yetiģtirme odalarında, dolumdan önce etkili bir dezenfektan olarak kullanılır. Havadaki ozon ise mikroorganizmaları ve hastalık yapan sporları yok eder. Her Ģekilde, iģlevini bitiren ozon tekrar Oksijene dönüģerek ürünün geliģimine destek vermektedir.

32 ÇĠÇEKÇĠLĠK TARIMDA OZON UYGULAMALARI Çiçekçilikte en önemli sorun, çiçeklerin yaģama Süresini uzatabilmektir. KesilmiĢ çiçeklerin depolarda ömrünü uzatmak için ozon gazının kullanımı Dünya da kendini kanıtlamıģ en uygun yöntemdir. Sera ve depolardaki sıcaklık, rutubet, hastalık ve etilen gazı oluģumu çiçeklerin hem üretiminde hem depolandığı yerlerde yaģam sürelerinin kısalmasına neden olur.

33 TARIMDA OZON UYGULAMALARI Ozon,etilen gazını yok eder. Üretim ortamının havasına verilen ozon mikroorganizmaları yok ederek hastalık yayılımını da engeller.

34 TARIMDA OZON UYGULAMALARI KÜMES HAYVANI YETĠġTĠRĠCĠLĠĞĠ Kümes hayvanlarının içtiği suyun bakterilerden arındırılmasını sağlar. Kümes hayvanlarının geliģimini hızlandırır. ilaç ve kimyasal kullanım maliyetlerini düģürür. Canlının vücudunda hiçbir kalıntı bırakmaz.

35 GIDA SEKTÖRÜNDE Önce balık iģleme tesisleri ve et kombinalarında kullanılmaya baģlanan ozon uygulaması giderek sebze ve meyve iģleme tesislerine de yayılma göstermektedir. Ozon, özellikle et ve balıkta çürümeyi sağlayan bakterileri elimine etmektedir. Böylece, renk ve koku değiģimi olmaksızın ürünlerin nakil, depolanma ve raf ömürleri artırılmaktadır.

36 Ozon gazı; ham ve yarı iģlenmiģ gıdaların depolanma, yıkanma ve paketlenme süreçlerinde, doğrudan gıda kaynaklı veya çeģitli bulaģıcılar sebebiyle oluģan risklerin ortadan kaldırılmasında kullanılmaktadır. Ozonu depo içerisine gaz olarak vererek ortamda bulunan raf, alet, duvar, tavan gibi bölümlerde, ürün üzerinde bulunan bölümlerde ve havada bulunun bakterilerin, geliģmesi engellenmekte ve öldürülmektedir.

37 Depolarda çalıģan ve depoların içerisine giren personelin steril olması giriģte personelin el ve ayaklarının ozonla dezenfekte olması alınacak önlemlerle mümkün olmaktadır. Bunun sonucunda ürünün raf ömrü çok daha fazla uzar, ürünler arası kokunun birbirine karıģması engellenir, ürünün renginde değiģim olmaz, taze kalması sağlanacağından sağlıklı ve kaliteli depolama sağlanmıģ olur.

38 Gıda Kodeksi ne göre; gıdaların iģlenmesinde kullanılan suların Ġnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik de belirtilen değerlere uygun olması gerekmektedir. Bu yönetmelik, suların dezenfeksiyonunda kloru kısıtlamıģtır. Ozonlama; gıda endüstrisinde meyvelerin sebzelerin, etlerin yıkandığı suların ve gıdaların temas ettiği kapların dezenfeksiyonunda kullanılmaktadır. Diğer dezenfektanlara göre daha kısa sürede ve kesin çözüm sağlar.

39 Marketlerde ya da manavlarda ozonla uygulama son yıllarda ülkemizde yaygın olarak kullanılmaya baģlandı. Ozonla uygulama sebzelerin, meyvelerin, kırmızı etin ve beyaz etin raf ömrünün iki kat kadar uzamasını sağlar. Raflarda duran yiyeceklerin bozulmasına sebep olan mikroorganizmalar ozonla öldürülmektedir ve en önemlisi hiçbir Ģekilde kalıntı bırakmadan tekrar oksijene dönüģmektedir.

40 Raflardaki baģka bir sorunda, ürün kokusunun (balık, et gibi) çevreyi rahatsız etmesi ve kokuların zaman zaman ürünlerde birbirine karıģmasıdır. Ozonla uygulama yapıldığında bu problem ortadan kalkmaktadır. Ozon uygulaması sebze, meyve, kırmızı et, beyaz, et satan tüm market ya da manavlarda yapılabilir. Ozonlu su, ürünün üzerine pulvarize edilip püskürtülerek uygulanır.

41 AGROZON, TÜMÜYLE DOĞAL, GÜVENLĠ VE EKONOMĠK ÇÖZÜMLERLE KALICI VERĠMLĠLĠK, SORUNSUZ ÇALIġMA, ÇEVREYE DUYARLILIK VE SÜREKLĠLĠK SUNMAKTADIR.

42 ĠLGĠNĠZE TEġEKKÜR EDERĠZ

YENĠ NESĠL ORTAM ve YÜZEY DEZENFEKSĠYONU (akacid plus )

YENĠ NESĠL ORTAM ve YÜZEY DEZENFEKSĠYONU (akacid plus ) YENĠ NESĠL ORTAM ve YÜZEY DEZENFEKSĠYONU (akacid plus ) MANTAR, VĠRÜS, KÜF VE BAKTERĠLERĠ YOK EDER, SAĞLIKLI YAġAM ALANLARI OLUġTURUR. % 100 EKOLOJĠK DEZENFEKSĠYONU SAĞLIYOR ve KÖTÜ KOKUKULARA SON VERĠYORUZ

Detaylı

TURİZM TESİSLERİNDE HİJYEN ÇALIŞMALARI

TURİZM TESİSLERİNDE HİJYEN ÇALIŞMALARI TURİZM TESİSLERİNDE HİJYEN ÇALIŞMALARI Otellerimiz yurt içinden ve yurt dışından bir çok insanımızın konakladığı ve ortaklaşa kullandığı alanlarımızdır. Bu sebeple bu mekanların temizliği ve dezenfeksiyonuda

Detaylı

OTEL, ALIŞVERİŞ MERKEZİ, HASTANE, TEMİZLİK İŞLETMELERİ, OKUL VE OFİSLER, SOSYAL İŞLETMELERİN TEMİZLİK, KOKU VE DEZENFEKSİYON UYGULAMALARINDA

OTEL, ALIŞVERİŞ MERKEZİ, HASTANE, TEMİZLİK İŞLETMELERİ, OKUL VE OFİSLER, SOSYAL İŞLETMELERİN TEMİZLİK, KOKU VE DEZENFEKSİYON UYGULAMALARINDA OTEL, ALIŞVERİŞ MERKEZİ, HASTANE, TEMİZLİK İŞLETMELERİ, OKUL VE OFİSLER, SOSYAL İŞLETMELERİN TEMİZLİK, KOKU VE DEZENFEKSİYON UYGULAMALARINDA EM ETKİN MİKROORGANİZMA KULLANIMI 1 ***KOKU GİDERİMİ Kötü kokular

Detaylı

DEZENFEKTANLARA DİRENÇ TANIMLAR TANIMLAR STERİLİZASYON YAPMADAN TEMİZLİK YAPABİLİRSİNİZ TEMİZLİK YAPMADAN STERİLİZASYON YAPAMAZSINIZ DEZENFEKSİYON:

DEZENFEKTANLARA DİRENÇ TANIMLAR TANIMLAR STERİLİZASYON YAPMADAN TEMİZLİK YAPABİLİRSİNİZ TEMİZLİK YAPMADAN STERİLİZASYON YAPAMAZSINIZ DEZENFEKSİYON: Hidrojen peroksit sterilizasyon DEZENFEKSİYON EL ANTİSEPSİSİ iyod formaldehit gluteraldehit Perasetik asit fenol Çamaşır suyu Etilen oksit klor zefiran alkol ozon ppm Dr. Melda SINIRTAŞ TANIMLAR Hipokrat

Detaylı

FAQ-TIENS DICHO II.Nesil Meyve&Sebze Temizleyici

FAQ-TIENS DICHO II.Nesil Meyve&Sebze Temizleyici FAQ-TIENS DICHO II.Nesil Meyve&Sebze Temizleyici 1. II.Nesil Meyve&Sebze Temizleyici tam olarak nedir ve nasıl çalışılır? TIENS DICHO II.Nesil Meyve&Sebze Temizleyici bir temizleme ürünü olup, gerçek hayata

Detaylı

SU ÜRÜNLERİNDE GIDA GÜVENLİĞİ

SU ÜRÜNLERİNDE GIDA GÜVENLİĞİ SU ÜRÜNLERİNDE GIDA GÜVENLİĞİ Sudan Sofraya Balık Güvenliği Ülkeler, insan yaşamı ve sağlığı için yüksek düzeyde bir koruma güvencesi sağlamak zorundadırlar. Bu yaklaşım çerçevesinde güvenli ve sağlıklı

Detaylı

KATI ATIKLARIN ARITILMASINDA MİKROORGANİZMALARIN KULLANIMI

KATI ATIKLARIN ARITILMASINDA MİKROORGANİZMALARIN KULLANIMI ÇEVREYE ZARAR VEREN MADDELERİN ORTADAN KALDIRILMASINDA MİKROORGANİZMALARIN KULLANIMI ÖZET Mikroorganizmalar, çıplak gözle görülemeyecek kadar küçük ve tek hücreli canlılardır. Bakteriler, mayalar, küfler,

Detaylı

SU HALDEN HALE GĠRER

SU HALDEN HALE GĠRER SU HALDEN HALE GĠRER SU DÖNGÜSÜ Yeryüzündeki suyun buharlaģıp havaya karıģması, bulutları oluģturması ve yağıģ olarak yeryüzüne dönmesi sürecinde izlediği yola su döngüsü denir. Su buharı soğuduğunda ise

Detaylı

aquagroup Mühendislik Ltd. hayatın bütün alanlarında hijyeni optimize etmek amacı ile merkezi Almanya Weiden şehrinde bulunan aquagroup AŞ ortaklığı i

aquagroup Mühendislik Ltd. hayatın bütün alanlarında hijyeni optimize etmek amacı ile merkezi Almanya Weiden şehrinde bulunan aquagroup AŞ ortaklığı i aquagroup Mühendislik Ltd. hayatın bütün alanlarında hijyeni optimize etmek amacı ile merkezi Almanya Weiden şehrinde bulunan aquagroup AŞ ortaklığı ile 2017 yılında kurulmuş teknoloji tabanlı bir şirkettir.

Detaylı

BİZ KİMİZ? KUARK LABORATUVAR CİHAZLARI Yüksek Enerjili Ozon Jeneratörü

BİZ KİMİZ? KUARK LABORATUVAR CİHAZLARI Yüksek Enerjili Ozon Jeneratörü BİZ KİMİZ? KUARK LABORATUVAR CİHAZLARI Yüksek Enerjili Ozon Jeneratörü Elektronik tasarım, endüstriyel yazılım ve laboratuvar cihazları alanlarında uzun yıllardır çalışan genç ve dinamik kadromuz yenilikçi

Detaylı

Çevre İçin Tehlikeler

Çevre İçin Tehlikeler Çevre ve Çöp Çevre Bir kuruluşun faaliyetlerini içinde yürüttüğü hava, su, toprak, doğal kaynaklar, belirli bir ortamdaki bitki ve hayvan topluluğu, insan ve bunlar arasındaki faaliyetleri içine alan ortamdır.

Detaylı

STERİLİZASYON DERSİ 4. HAFTA DERS NOTLARI YRD. DOÇ. DR. KADRİ KULUALP

STERİLİZASYON DERSİ 4. HAFTA DERS NOTLARI YRD. DOÇ. DR. KADRİ KULUALP STERİLİZASYON DERSİ 4. HAFTA DERS NOTLARI YRD. DOÇ. DR. KADRİ KULUALP STERİLİZASYON YÖNTEMLERİ SÜZME YÖNTEMİ FİLTRASYON İLE STERİLİZASYON Süzme mekanizmalarına göre; a) Absorbsiyonla mikroorganizmaları

Detaylı

Kırılma Noktası Klorlaması

Kırılma Noktası Klorlaması Kırılma Noktası Klorlaması AMAÇ Farklı oranlarda klor ile amonyağın reaksiyon vermesi sonucu oluşan kalıntı klor ölçümünün yapılması ve verilerin grafiğe aktarılarak kırılma noktasının belirlenmesi. ÖN

Detaylı

OZON SİSTEMLERİ www.digisoft.com.tr www.teknocc.com

OZON SİSTEMLERİ www.digisoft.com.tr www.teknocc.com 2015 OZON SİSTEMLERİ www.digisoft.com.tr www.teknocc.com Mimar Sinan Cad. Vasfi Bey İş Hanı www.digisoft.com.tr No:7/5 Merkez /YALOVA www.teknocc.com M.Hizmetleri : 08503336177 info@digisoft.com.tr GSM

Detaylı

BELEDİYE HİZMETLERİNDE ÇÖZÜM ORTAĞINIZ

BELEDİYE HİZMETLERİNDE ÇÖZÜM ORTAĞINIZ BELEDİYE HİZMETLERİNDE ÇÖZÜM ORTAĞINIZ ÇÖP DEPONİ ALANLARINDA VE ÇÖP SIZINTI SUYUNDA KOKU KONTROLÜ, ÇÖP SIZINTI SUYUNUN ARITMA ÖNCESİ BOİ, KOİ, AKM DEĞERLERİNİN İYİLEŞTİRİLMESİ Bütün dünyada olduğu gibi,

Detaylı

PROFESYONEL OKSİJEN SİSTEMLERİ

PROFESYONEL OKSİJEN SİSTEMLERİ PROFESYONEL OKSİJEN SİSTEMLERİ SUNUM KONULARI PROFOKS NEDİR? ENERJİLENDİRİLMİŞ OKSİJEN MOLEKÜLÜ NASIL OLUŞUR? PROFOKS JENERATÖRÜ ÇALIŞMA PRENSİBİ DESALINATION PLANT İLE PROFOKS UYGULAMASI PROFOKS NEDİR?

Detaylı

STERİLİZASYON DERSİ 5. HAFTA DERS NOTLARI. Yrd. Doç. Dr. Kadri KULUALP

STERİLİZASYON DERSİ 5. HAFTA DERS NOTLARI. Yrd. Doç. Dr. Kadri KULUALP STERİLİZASYON DERSİ 5. HAFTA DERS NOTLARI Yrd. Doç. Dr. Kadri KULUALP Kimyasal Maddelerle 1) ETİLEN OKSİT (EO) Sterilizasyon 2) HİDROJEN PEROKSİT 3) PERASETİK ASİT 4) OZON 5) KLORİN DİOKSİT (ClO2) 6) DÜŞÜK

Detaylı

aquagroup Mühendislik Ltd. hayatın bütün alanlarında hijyeni optimize etmek amacı ile merkezi Almanya Weiden şehrinde bulunan aquagroup AŞ ortaklığı i

aquagroup Mühendislik Ltd. hayatın bütün alanlarında hijyeni optimize etmek amacı ile merkezi Almanya Weiden şehrinde bulunan aquagroup AŞ ortaklığı i aquagroup Mühendislik Ltd. hayatın bütün alanlarında hijyeni optimize etmek amacı ile merkezi Almanya Weiden şehrinde bulunan aquagroup AŞ ortaklığı ile 2017 yılında kurulmuş teknoloji tabanlı bir şirkettir.

Detaylı

Ozon ile Sterilizasyon

Ozon ile Sterilizasyon Ozon ile Sterilizasyon İÇİNDEKİLER Ozonun tanımı ve Ozon ile Sterilizasyon Mekanizması Ozonlu Su ile Sterilizasyon Uygulamaları Ozonun Sterilizasyon Etkisi ve Diğer Özellikleri Klasik Sterilizasyon Yöntemleri

Detaylı

STERİLİZASYON Sterilizasyon: Bir üründeki tüm yaşayan mikroorganizmaların ve sporları ile virüslerin öldürülmesi veya uzaklaşerılmasıdır.

STERİLİZASYON Sterilizasyon: Bir üründeki tüm yaşayan mikroorganizmaların ve sporları ile virüslerin öldürülmesi veya uzaklaşerılmasıdır. STERİLİZASYON 1 STERİLİZASYON Sterilizasyon: Bir üründeki tüm yaşayan mikroorganizmaların ve sporları ile virüslerin öldürülmesi veya uzaklaşerılmasıdır. Hücre kültüründe; kullanılan besi yeri, malzeme,

Detaylı

PROJE KONUSU NASIL BULUNUR? Prof. Dr. Turan GÜVEN

PROJE KONUSU NASIL BULUNUR? Prof. Dr. Turan GÜVEN PROJE KONUSU NASIL BULUNUR? Prof. Dr. Turan GÜVEN PROJE KONUSU SEÇERKEN ŞU SORULARIN CEVAPLARI ARANMALIDIR : 1. Proje yapmam için bir gerekçem var mı? 2. Niçin proje yapacağım? 3. Projemin amacı nedir?

Detaylı

2)Subatomik parçacıklardan oluşan radyasyon. α, β ışınları

2)Subatomik parçacıklardan oluşan radyasyon. α, β ışınları B) RADYASYON UYGULAMALARI Radyasyon = enerji yayılması 1)Elektromanyetik radyasyon. UV, X ve γ ışınları 2)Subatomik parçacıklardan oluşan radyasyon. α, β ışınları İyonizan ışınların canlı hücreler üzerine

Detaylı

Hakkımızda; Biotem Oksilite Medikal Ltd. Şti. Vizyon & Misyon. Çevre Politikamız. Değerlerimiz

Hakkımızda; Biotem Oksilite Medikal Ltd. Şti. Vizyon & Misyon. Çevre Politikamız. Değerlerimiz Hakkımızda; Biotem Oksilite Medikal Ltd. Şti. Almanya'da 1995 ten bu yana yaptığı araştırmalar sonucu; su işleme ve dezenfeksiyonunda, tecrübesi ile Organik Dezenfektan Ürünler içerisinde öncü ve kendini

Detaylı

STERİLİZASYON. Sterilizasyon Yöntemleri. Sterilizasyonu Etkileyen Faktörler

STERİLİZASYON. Sterilizasyon Yöntemleri. Sterilizasyonu Etkileyen Faktörler STERİLİZASYON Tüm canlı mikroorganizmaların tam olarak uzaklaştırılması veya öldürülmesi işlemidir. Türk Gıda Kodeksi Çiğ Süt ve Isıl İşlem Görmüş Sütleri Tebliği ne göre sterilizasyon; oda sıcaklığında

Detaylı

TARIMSAL YAPILAR. Prof. Dr. Metin OLGUN. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü

TARIMSAL YAPILAR. Prof. Dr. Metin OLGUN. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü TARIMSAL YAPILAR Prof. Dr. Metin OLGUN Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü HAFTA KONU 1 Giriş, İklimsel Çevre ve Yönetimi Temel Kavramlar 2 İklimsel Çevre Denetimi Isı

Detaylı

Risk potansiyelinin azaltılması Çevre tehditlerinin önlenmesi Masrafların düşürülmesi

Risk potansiyelinin azaltılması Çevre tehditlerinin önlenmesi Masrafların düşürülmesi Su-Hijyen-Yönetimi - İçme suyu- - Kullanım suyu- - İşleme suyu- -Sulu işlem ve kullanım sürecinde yüzeyler- Risk potansiyelinin azaltılması Çevre tehditlerinin önlenmesi Masrafların düşürülmesi Su dezenfeksiyonu

Detaylı

DEPOLAMA UYGULAMALARI. Fırat ÖZEL, Gıda Mühendisi 2006

DEPOLAMA UYGULAMALARI. Fırat ÖZEL, Gıda Mühendisi 2006 DEPOLAMA UYGULAMALARI Fırat ÖZEL, Gıda Mühendisi 2006 1 Gıda Maddelerinin Depolanması Gıda maddeleri canlı kaynaklı maddelerdir. Bu nedenle özel olarak saklanması gerekir. Aksi durumda büyük miktarlarda

Detaylı

Gübre Kullanımının Etkisi

Gübre Kullanımının Etkisi 1 Gübre Kullanımının Etkisi Tarımsal üretimi artırmanın en kolay yollarından biri gübre Dünyada gübre kullanımı sürekli artıyor. En çok tüketilen azotlu ve fosforlu gübreler Kirlilik açısından ahır gübresi

Detaylı

HİJYEN VE SANİTASYON

HİJYEN VE SANİTASYON HİJYEN VE SANİTASYON TEMİZLİK+ HİJYEN= SANİTASYON Bulunduğumuz ortamda hastalık yapan mikroorganizmaların hastalık yapamayacak seviyede bulunma durumuna hijyen denir. Sağlıklı (temiz ve hijyenik) bir ortamın

Detaylı

BALIK HASTALIKLARININ KONTROLÜ

BALIK HASTALIKLARININ KONTROLÜ BALIK HASTALIKLARININ KONTROLÜ Hastalığın Çıkışını Engelleyici Önlemler Hastalıklardan korunma ile ilgili öncelikli emniyet tedbirleri, sağlıklı canlılarla, sağlıklı yumurtalarla uygun oranlarda stoklama

Detaylı

Biyolojik Risk Etmenleri

Biyolojik Risk Etmenleri Biyolojik Risk Etmenleri Mesleki tehlikeler Biyolojik, Biyomekanik, Kimyasal, Fiziksel (+radyolojik) Psikososyal TANIMLAMA Çalışma yaşamında biyolojik risk etkenleri denildiğinde akla, herhangi bir enfeksiyona,

Detaylı

İÇME SULARININ DEZENFEKSİYONUNDA NANOMATEYALLERİN KULLANIMI

İÇME SULARININ DEZENFEKSİYONUNDA NANOMATEYALLERİN KULLANIMI İÇME SULARININ DEZENFEKSİYONUNDA NANOMATEYALLERİN KULLANIMI Behzat Balcı, F. Elçin Erkurt, E. Su Turan Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Giriş İçme sularında dezenfeksiyon,

Detaylı

MUCİZE KALKAN İLE SUYUMUZ ŞİMDİ PET ŞİŞELERDE DE SAĞLIKLI

MUCİZE KALKAN İLE SUYUMUZ ŞİMDİ PET ŞİŞELERDE DE SAĞLIKLI MUCİZE KALKAN İLE SUYUMUZ ŞİMDİ PET ŞİŞELERDE DE SAĞLIKLI HAZIRLAYAN ÖĞRENCİLER 7-D SELİN YAĞMUR ÇAKMAK DOĞA DAĞ DANIŞMAN ÖĞRETMEN NİLÜFER DEMİR İZMİR - 2013 İÇİNDEKİLER 1. PROJENİN AMACI.3 2. PET ŞİŞELER

Detaylı

Dezenfeksiyon Amaçlı Yerinde Üretim

Dezenfeksiyon Amaçlı Yerinde Üretim Dezenfeksiyon Amaçlı Yerinde Üretim Yerinde Üretilen Aktif Maddelerin Avantaj & Dezavantajları 22.11.2016 / BİOSİDAL KONGRESİ - ANTALYA Paketli Satın Almak 1 yada birden çok hazır kimyasalı paketlenmiş

Detaylı

Meyve ve Sebze ile ilgili kavramlar ve GDO

Meyve ve Sebze ile ilgili kavramlar ve GDO Meyve ve Sebze ile ilgili kavramlar ve GDO Doğal Ürünler! Bu ürünler tamamen doğal koşullarda üretilen ürünlerdir. Kimyasal gübre ve tarım ilacı kullanmadan, doğal tohumlarla üretilirler. Organik Ürünler!

Detaylı

SU KİRLİLİĞİ KONTROLÜ

SU KİRLİLİĞİ KONTROLÜ SU KİRLİLİĞİ KONTROLÜ Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği ne göre atık su; evsel, endüstriyel, tarımsal ve diğer kullanımlar sonucunda kirlenmiş veya özellikleri kısmen veya tamamen değişmiş sular ile maden

Detaylı

KIMYA HER YERDE. Evde Kimya

KIMYA HER YERDE. Evde Kimya KIMYA HER YERDE Evde Kimya Hazır Gıdalar İnsan nüfusu arttıkça besin ihtiyacı da artmaktadır. Özellikle Sanayi Devrimi sonrası köylerdeki nüfusun azalıp kentlerdekinin artması, hazır gıdaların artmasına

Detaylı

NUMUNE KABUL KRĠTERLERĠ TALĠMATI

NUMUNE KABUL KRĠTERLERĠ TALĠMATI Yürürlük Tarihi: 00.00.2015 Sayfa No: 1/7 1. AMAÇ VE KAPSAM Ġstanbul 2 No lu Halk Sağlığı Laboratuvarı na, müģteriler tarafından getirilen klinik dıģı numunelerin; miktarlarını, kap/ambalaj özelliğini

Detaylı

FINEAMIN 06 kullanılan kazan sistemlerinin blöfleri yalnızca ph ayarlaması yapılarak sorunsuzca kanalizasyona dreyn edilebilir.

FINEAMIN 06 kullanılan kazan sistemlerinin blöfleri yalnızca ph ayarlaması yapılarak sorunsuzca kanalizasyona dreyn edilebilir. Kazan Kimyasalları FINEAMIN 06 Demineralize su kullanlan, yüksek basınçlı buhar sistemleri için korozyon ve kireçlenmeyi önleyici kimyasal Kullanıcı ve Çevre Dostu: FINEAMIN 06, doğada hemen hemen tümüyle

Detaylı

ÖNEMLİ ZARARLILARI. Spodoptera spp. (Yaprak kurtları) yumurta

ÖNEMLİ ZARARLILARI. Spodoptera spp. (Yaprak kurtları) yumurta ÖNEMLİ ZARARLILARI Spodoptera spp. (Yaprak kurtları) Ergin 20 mm yumurta Larva 35-40 mm ÖNEMLİ ZARARLILARI ÇİÇEK TRİPSİ (Frankliniella tritici) Küçük sigara şeklinde 1,3 mm uzunluğunda, genelde sarı renkli

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ KAMU YÖNETİMİ LİSANS PROGRAMI TÜRKİYE'DE ÇEVRE SORUNLARI DOÇ. DR.

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ KAMU YÖNETİMİ LİSANS PROGRAMI TÜRKİYE'DE ÇEVRE SORUNLARI DOÇ. DR. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ KAMU YÖNETİMİ LİSANS PROGRAMI TÜRKİYE'DE ÇEVRE SORUNLARI DOÇ. DR. SEVİM BUDAK Katı Atıklar Dünya nüfusu gün geçtikçe ve hızlı bir şekilde artmaktadır.

Detaylı

www.zaferkimya.com info@zaferkimya.com TEL: 0216 417 59 49(PBX) FAX: 0216 417 84 74

www.zaferkimya.com info@zaferkimya.com TEL: 0216 417 59 49(PBX) FAX: 0216 417 84 74 www.zaferkimya.com info@zaferkimya.com TEL: 0216 417 59 49(PBX) FAX: 0216 417 84 74 DİKKAT Meyve ve sebzelerinizi tüketmeden önce dezenfekte edeceğinizi biliyor musunuz? Sadece YIKAMAK zararlı bakterileri

Detaylı

TARIMDA SUYUN ETKİN KULLANIMI. Prof. Dr. Yusuf Ersoy YILDIRIM Yrd. Doç. Dr. İsmail TAŞ

TARIMDA SUYUN ETKİN KULLANIMI. Prof. Dr. Yusuf Ersoy YILDIRIM Yrd. Doç. Dr. İsmail TAŞ TARIMDA SUYUN ETKİN KULLANIMI Prof. Dr. Yusuf Ersoy YILDIRIM Yrd. Doç. Dr. İsmail TAŞ Maksimum Verim Maksimum Gelir? ĠKLĠM YAĞIġ BUHARLAġMA ÇĠFTÇĠ SÜRDÜRÜLEBĠLĠRLĠK BĠTKĠ SU TARIM TEKNĠĞĠ ÜRETĠM GĠRDĠLERĠ

Detaylı

Ayxmaz/biyoloji. Azot döngüsü. Azot kaynakları 1. Atmosfer 2. Su 3. Kara 4. Canlılar. Azot döngüsü

Ayxmaz/biyoloji. Azot döngüsü. Azot kaynakları 1. Atmosfer 2. Su 3. Kara 4. Canlılar. Azot döngüsü Azot döngüsü Azot kaynakları 1. Atmosfer 2. Su 3. Kara 4. Canlılar Azot döngüsü 1. Azot bitkiler tarafından organik moleküllerin (A.asit,organik baz vb.)yapısına katılır. 2. Bitkiler azotu sadece NO3-

Detaylı

Asidik suyun özellikleri. Alkali suyun özellikleri. ph > 11 ORP < -800mV Cl içermez. ph < 2,7 ORP < 1100mV Cl derişimi: 10-80 ppm

Asidik suyun özellikleri. Alkali suyun özellikleri. ph > 11 ORP < -800mV Cl içermez. ph < 2,7 ORP < 1100mV Cl derişimi: 10-80 ppm Et Endüstrisinde Elektrolize Yükseltgen Su Uygulaması Cem Okan ÖZER, Birol KILIÇ SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ Elektrolize yükseltgen su Kontaminasyon=problem Bakteriler otostopçudur.

Detaylı

Aktive edilmiş su ile temizleme ve dezenfeksiyon sistemi.

Aktive edilmiş su ile temizleme ve dezenfeksiyon sistemi. Aktive edilmiş su ile temizleme ve dezenfeksiyon sistemi. Sıradan temizlik ve dezenfeksiyon proseslerinin yerine alternatif olan sürdürülebilir ve çevresel bir çözüm. Selis Ltd.Şti. www.seliss.com ActiWa:

Detaylı

Yıkanabilir tüm yüzeylerin ve nesnelerin günlük temizliğinde kullanılır.

Yıkanabilir tüm yüzeylerin ve nesnelerin günlük temizliğinde kullanılır. BÖLÜM 1: MADDE/MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde/Müstahzarın Tanıtılması Ürün Adı Ürün Özelliği Öncesinde dezenfekte edilen tüm yüzeylerin ve zeminlerin, hastaneler ve bakımevleri gibi

Detaylı

Temizlik: Mikroorganizmaların çoğalması ve yayılmasını önlemek için, yüzeylerin kir ve organik maddelerden fiziksel olarak uzaklaştırılmasıdır.

Temizlik: Mikroorganizmaların çoğalması ve yayılmasını önlemek için, yüzeylerin kir ve organik maddelerden fiziksel olarak uzaklaştırılmasıdır. DOKÜMAN NO: STR-TL-09 YAYIN TARİHİ : AĞUSTOS 2014 REVİZYON TARİHİ : 00 REVİZYON NO:00 SAYFA 1 / 5 1-Amaç: Ç.Ü Diş Hekimliği Fakültesi klinik ortamından kaynaklanabilecek enfeksiyonları önlemek için hasta,

Detaylı

YÜZME HAVUZLARINDA MİKROBİYOLOJİK KİRLİLİK. Uzm. Dr. Derya ÇAMUR Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Çevre Sağlığı Daire Başkanlığı

YÜZME HAVUZLARINDA MİKROBİYOLOJİK KİRLİLİK. Uzm. Dr. Derya ÇAMUR Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Çevre Sağlığı Daire Başkanlığı YÜZME HAVUZLARINDA MİKROBİYOLOJİK KİRLİLİK Uzm. Dr. Derya ÇAMUR Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Çevre Sağlığı Daire Başkanlığı Yüzme havuzları; Turizm Fiziksel aktivite YÜZME HAVUZU YARALANMA VE BOĞULMALAR

Detaylı

Yarınlar Hepimizin... Biz Buradayız...

Yarınlar Hepimizin... Biz Buradayız... Yarınlar Hepimizin... Biz Buradayız... Element Effekt Atık ve Yağ Parçalayıcı Element Bio Atık ve Yağ Parçalayıcı Ev, hastane gibi bina atık sistemlerinde, mutfak giderleri ve borularında, otel ve site

Detaylı

T ecrübe, Kalite, Güven, Yenilik, Verimlilik,

T ecrübe, Kalite, Güven, Yenilik, Verimlilik, T ecrübe, Kalite, Güven, Yenilik, Verimlilik, 0262 239 29 65 destek@cerenmed.com www.cerenmed.com www.cerenmed.com Çok aşamalı arıtma sistemleri, kirleticilere özgü tedaviler tam otamatik cihazlar tamamlayıcı

Detaylı

T A Ş I N I R K E S İ N H E S A P C E T V E L İ

T A Ş I N I R K E S İ N H E S A P C E T V E L İ 150.01 ADI Kırtasiye Malzemeleri Grubu 1 150.01.01 Yazı Araçları 6.293,19 28.614,28 34.907,47 29.790,11 5.117,35 2 150.01.02 Yazım, Çizim ve Ölçüm Araç ve Malzemeleri 955,45 2.117,02 3.072,47 2.602,26

Detaylı

ANTİSEPTİK VE DEZENFEKTANLAR. Prof. Dr. Ayhan Filazi Ankara Üni. Veteriner Fak. Farmakoloji ve Toksikoloji Anabilim Dalı

ANTİSEPTİK VE DEZENFEKTANLAR. Prof. Dr. Ayhan Filazi Ankara Üni. Veteriner Fak. Farmakoloji ve Toksikoloji Anabilim Dalı ANTİSEPTİK VE DEZENFEKTANLAR Prof. Dr. Ayhan Filazi Ankara Üni. Veteriner Fak. Farmakoloji ve Toksikoloji Anabilim Dalı DEZENFEKTAN (JERMİSİD) Mikroorganizmaları öldürerek etkiyen ve genellikle cansız

Detaylı

DETERJAN VE DEZENFEKTANLAR. Fırat ÖZEL, Gıda Mühendisi 2006

DETERJAN VE DEZENFEKTANLAR. Fırat ÖZEL, Gıda Mühendisi 2006 DETERJAN VE DEZENFEKTANLAR Fırat ÖZEL, Gıda Mühendisi 2006 ÖNEMLİ! Gıdaları insanların sağlıklarını çok ciddi şekilde etkiler. Bu nedenle, gıda üreten kişilerin temizlik kurallarına uyması çok önemlidir.

Detaylı

TAŞINIR ÖZET. Birim Adı. Kalan

TAŞINIR ÖZET. Birim Adı. Kalan Muh. : 9 Gümüşhane Sağlık Yüksekokulu Yazı Araçları Kağıt Ürünler Yazıcı, Faksimile Cihazı ve Fotokopi Kağıt Tutturucular, Tutkallar ve Bantlar Yazı Düzelticiler Küçük Kırtasiye Gereç ve İlaçlar ve Farmakolojik

Detaylı

BİYOFİLMLERİN TESPİT EDİLMESİNDE VE ORTADAN KALDIRILMASINDA YENİLİKÇİ ÇÖZÜMLER

BİYOFİLMLERİN TESPİT EDİLMESİNDE VE ORTADAN KALDIRILMASINDA YENİLİKÇİ ÇÖZÜMLER BİYOFİLMLERİN TESPİT EDİLMESİNDE VE ORTADAN KALDIRILMASINDA YENİLİKÇİ ÇÖZÜMLER Karmaşık bir soruna mutlak çözüm Gıda ve ilaç/kozmetik endüstrisinin güvenliği, gündemdeki önemli bir sorundan dolayı tehdit

Detaylı

GIDALARDAKİ M.O LARIN KONTROLÜNDE 4 TEMEL İLKE UYGULANIR

GIDALARDAKİ M.O LARIN KONTROLÜNDE 4 TEMEL İLKE UYGULANIR GIDALARDAKİ M.O LARIN KONTROLÜNDE 4 TEMEL İLKE UYGULANIR 1. Kontaminasyonun önlenmesi 2. Mikroorganizmaların uzaklaştırılması a) Yıkama b) Kesme ve ayıklama c) Santrifüje etme d) Filtrasyon 3. Mikrobiyal

Detaylı

Güneş enerjisi yapraklardaki klorofil pigmenti yardımı ile kimyasal bağ enerjisine dönüşür. Fakat bu dönüşüm için, yaprağın önce ışığı soğurması

Güneş enerjisi yapraklardaki klorofil pigmenti yardımı ile kimyasal bağ enerjisine dönüşür. Fakat bu dönüşüm için, yaprağın önce ışığı soğurması Resimde fotosentezin basit bir anlatımı görülmektedir. Fotosenteze katılan karbondioksit, su gibi elemanların ışık enerjisi ile birleşmesi sonucunda açığa oksijen, glikoz gibi yan ürünler çıkar. Organik

Detaylı

HİJYEN VE SANİTASYON (LBV104U)

HİJYEN VE SANİTASYON (LBV104U) DİKKATİNİZE: BURADA SADECE ÖZETİN İLK ÜNİTESİ SİZE ÖRNEK OLARAK GÖSTERİLMİŞTİR. ÖZETİN TAMAMININ KAÇ SAYFA OLDUĞUNU ÜNİTELERİ İÇİNDEKİLER BÖLÜMÜNDEN GÖREBİLİRSİNİZ. HİJYEN VE SANİTASYON (LBV104U) DERS

Detaylı

BACTOGEN ORGANİK GÜBRELER,

BACTOGEN ORGANİK GÜBRELER, BACTOGEN ORGANİK GÜBRELER, mikrobiyal formülasyondan ve bitki menşeli doğal ürünlerden oluşur. Bu grupta yer alan gübreler organik tarım modelinde gübre girdisi olarak kullanılırlar. Bitkilerin ihtiyaç

Detaylı

ALIGAL. Yeniliklerinize hizmet eden kriyojenik çözümler. www.airliquide.com.tr

ALIGAL. Yeniliklerinize hizmet eden kriyojenik çözümler. www.airliquide.com.tr ALIGAL Yeniliklerinize hizmet eden kriyojenik çözümler www.airliquide.com.tr ALIGAL : AVANTAJLARI Müşteri ve çözüm odaklı bir ürün Gıda dondurucular, azot (N 2 ) ve karbondioksit (CO 2 ) gibi gıda dondurucu

Detaylı

KALE ORGANİK GÜBRE TARIM VE HAYVANCILIK LTD.ŞTİ. Merkez Ofis: Yakuplu Mah. Hürriyet Bulvarı Skyport Rezidans Kat: 12 No: 131 Beylikdüzü/İSTANBUL Tel: 0212 875 23 66 Üretim Tesisimiz: Ortaköy Mahallesi

Detaylı

Biyosidal Ürünler ve Ara Ürünler. Abdullah YILMAZ Zirai Mücadele Merkez Araştırma Enstitüsü. Ankara

Biyosidal Ürünler ve Ara Ürünler. Abdullah YILMAZ Zirai Mücadele Merkez Araştırma Enstitüsü. Ankara Biyosidal Ürünler ve Ara Ürünler Abdullah YILMAZ Zirai Mücadele Merkez Araştırma Enstitüsü. Ankara Konu başlıkları Biyosidaller Bitki koruma Ürünleri Veteriner ve Tıbbi Ürünler Ara ürünler ve örnekler

Detaylı

ÇEVRE MÜHENDĠSLĠĞĠNE GĠRĠġ (ÇMG) DERSĠ

ÇEVRE MÜHENDĠSLĠĞĠNE GĠRĠġ (ÇMG) DERSĠ KONYA ÜNĠVERSĠTESĠ ÇEVRE MÜHENDĠSLĠĞĠNE GĠRĠġ (ÇMG) DERSĠ Doç. Dr. Senar AYDIN Necmettin Erbakan Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü 17.12.2015 1 2 o Evsel, endüstriyel,

Detaylı

Ozon Hakkında. M. Hizmetleri 0850 333 6177 & 0538 810 16 04 & 0544 368 23 23 www.digisoft.com.tr info@digisoft.com.tr hbayturk@gmail.

Ozon Hakkında. M. Hizmetleri 0850 333 6177 & 0538 810 16 04 & 0544 368 23 23 www.digisoft.com.tr info@digisoft.com.tr hbayturk@gmail. 2015 OZON HAKKINDA www.digisoft.com.tr www.teknocc.com Mimar Sinan Cad. Vasfi Bey İş Hanı www.digisoft.com.tr No:7/5 Merkez /YALOVA www.teknocc.com M.Hizmetleri : 08503336177 info@digisoft.com.tr GSM :

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ TEHLİKELİ ATIK YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

EGE ÜNİVERSİTESİ TEHLİKELİ ATIK YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç EGE ÜNİVERSİTESİ TEHLİKELİ ATIK YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Ege Üniversitesi Rektörlüğü sorumluluk alanı içinde bulunan eğitim, öğretim,

Detaylı

HAVUZLARDA OZON SİSTEMLERİ. www.atggroup.org atg@atggroup.org facebook.com/atghavuzozondezenfeksiyon +90 (216) 290 13 90

HAVUZLARDA OZON SİSTEMLERİ. www.atggroup.org atg@atggroup.org facebook.com/atghavuzozondezenfeksiyon +90 (216) 290 13 90 HAVUZLARDA OZON SİSTEMLERİ www.atggroup.org atg@atggroup.org facebook.com/atghavuzozondezenfeksiyon +90 (216) 290 13 90 Ozon Nedir? Dünyada bilinen en kuvvetli oksidandır Ozon Ne Kadar Güçlüdür? Klordan

Detaylı

TOPRAK TOPRAK TEKSTÜRÜ (BÜNYESİ)

TOPRAK TOPRAK TEKSTÜRÜ (BÜNYESİ) TOPRAK Toprak esas itibarı ile uzun yılların ürünü olan, kayaların ve organik maddelerin türlü çaptaki ayrışma ürünlerinden meydana gelen, içinde geniş bir canlılar âlemini barındırarak bitkilere durak

Detaylı

İŞİ NEDEN OZON KULLANILMALI? OZONUN BAZI KULLANIM ALANLARI

İŞİ NEDEN OZON KULLANILMALI? OZONUN BAZI KULLANIM ALANLARI İÇERİK K ; OZON NEDİR R? OZON NASIL OLUŞUR UR? OZONUN ELDE EDİLİŞİ İŞİ NEDEN OZON KULLANILMALI? OZONUN BAZI KULLANIM ALANLARI OZON NEDİR R? OZON, dünyanın n etrafında koruyucu kalkan olarak mevcuttur ve

Detaylı

BAHÇE HAVUZLARININ VEGÖLETLERİN EKOLOJİK DENGELERİNİ NASIL KORUYABİLİRİZ?

BAHÇE HAVUZLARININ VEGÖLETLERİN EKOLOJİK DENGELERİNİ NASIL KORUYABİLİRİZ? BAHÇE HAVUZLARININ VEGÖLETLERİN EKOLOJİK DENGELERİNİ NASIL KORUYABİLİRİZ? KRİSTAL BERRAKLIĞINDA GÖLETLER İÇİN: BERRAKLAŞTIRICI POND CLEAR Bulanık ve yeşil su bir bahçe havuzunun bir numaralı problemidir.

Detaylı

Profoks Cihazından Üretilen Gazın Yumurtacı ve Etçi Tavuk İşletmelerinde Kullanılmasının Etkileri

Profoks Cihazından Üretilen Gazın Yumurtacı ve Etçi Tavuk İşletmelerinde Kullanılmasının Etkileri Profoks Cihazından Üretilen Gazın Yumurtacı ve Etçi Tavuk İşletmelerinde Kullanılmasının Etkileri Uygulama 1. İşlerler Yumurta Üretim Tesisi, Burdur-Antalya karayolu 5.km Burdur. İşletmenin Özelliği: Yarı

Detaylı

ODORIENT. Biyolojik Koku Arıtma Sistemi. www.bioorient.com.tr

ODORIENT. Biyolojik Koku Arıtma Sistemi. www.bioorient.com.tr Biyolojik Koku Arıtma Sistemi www.bioorient.com.tr www.bioorient.com.tr organik atıkların düşük oksijenli ortamlarda bile en verimli şekilde giderimini sağlayan özel bir bakteri kültürüdür. İçeriğindeki

Detaylı

ERA MEDĠKAL & ÇEVRE TEKNOLOJĠLERĠ SAN. TĠC. LTD. ġtġ.

ERA MEDĠKAL & ÇEVRE TEKNOLOJĠLERĠ SAN. TĠC. LTD. ġtġ. ERA MEDĠKAL & ÇEVRE TEKNOLOJĠLERĠ SAN. TĠC. LTD. ġtġ. Tıbbi Atık Sterilizasyon Sistemi KISIKLI MH. ALEMDAĞ CD. NO:46 MASALDAN Ġġ MRK.F BLOK D:3 34692 ÜSKÜDAR / ĠSATANBUL TEL:0 216 520 02 60 FAX: 0 216

Detaylı

T A Ş I N I R K E S İ N H E S A P C E T V E L İ

T A Ş I N I R K E S İ N H E S A P C E T V E L İ 150.01 ADI Kırtasiye Malzemeleri Grubu 1 150.01.01 Yazı Araçları 33.411,36 21.060,03 54.471,38 48.178,20 6.293,19 2 150.01.02 Yazım, Çizim ve Ölçüm Araç ve Malzemeleri 341,61 1.094,10 1.435,71 480,26 955,45

Detaylı

MODÜLER SU DEPOLARI MODÜLER SU DEPOLARI YANGIN SUYU DEPOLARI İÇME VE KULLANMA SUYU DEPOLARI. kayraenerji.com

MODÜLER SU DEPOLARI MODÜLER SU DEPOLARI YANGIN SUYU DEPOLARI İÇME VE KULLANMA SUYU DEPOLARI. kayraenerji.com YANGIN SUYU DEPOLARI İÇME VE KULLANMA SUYU DEPOLARI kayraenerji.com Modüler depo, demonte parçalar halinde imal edilmiș ürünün hiçbir kaynak ya da bașka imalat yöntemi gerektirmeden montaj mahallinde cıvatalar

Detaylı

Dragon Nem alma urunumuz diger alternatif urunlerden daha dusuk maliyete hassas mutlak nem kontrolu saglar.

Dragon Nem alma urunumuz diger alternatif urunlerden daha dusuk maliyete hassas mutlak nem kontrolu saglar. Nem Alma Sistemi Dragon, patentli benzersiz teknolojisi ile ozellikle buyuk alanlar icin gelistirilmis, piyasalarda bulunabilecek en verimli, en ekonomik nem alma, nemi dengede tutma sistemidir. Dragon,

Detaylı

FÜMİGASYON VE TOPRAK STERİLİZASYONU

FÜMİGASYON VE TOPRAK STERİLİZASYONU FÜMİGASYON VE TOPRAK STERİLİZASYONU Fümigasyon Tekniği Gaz halindeki ilaçlara genel olarak Fümigant, gaz ilaçlarla yapılan ilaçlama işlemine ise Fümigasyon denilmektedir. Fümigasyon, depolanmış haldeki

Detaylı

UYGULAMALI BĠLĠMLER YÜKSEKOKULU

UYGULAMALI BĠLĠMLER YÜKSEKOKULU UYGULAMALI BĠLĠMLER YÜKSEKOKULU MĠSYON Kuruluş Yılı : 2016 MĠSYON Nahcivan, Ġran ve Ermenistan a komģu, geliģime müsait bir yerleģim yeri olan Iğdır, Uygulamalı bilimler Yüksekokulu nun beklentilerine

Detaylı

Biyogaz Yakıtlı Kojenerasyon Uygulamaları

Biyogaz Yakıtlı Kojenerasyon Uygulamaları Biyogaz Yakıtlı Kojenerasyon Uygulamaları Sedat Akar Turkoted Yönetim Kurulu Üyesi Biyogaz Nedir? Biyogaz, mikrobiyolojik floranın etkisi altındaki organik maddelerin oksijensiz bir ortamda çürütülmesi

Detaylı

KALİTELİ SÜT NASIL ELDE EDİLİR?

KALİTELİ SÜT NASIL ELDE EDİLİR? KALİTELİ SÜT NASIL ELDE EDİLİR? Prof. Dr. METİN ATAMER Dr. EBRU ŞENEL ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ SÜT TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ Kaliteli süt üretimi için sağlanması gereken koşullar; Sağlıklı inek Özenli

Detaylı

YÜZME HAVUZU SAUNA SPA

YÜZME HAVUZU SAUNA SPA YÜZME HAVUZU SAUNA SPA GRANDER SU YAŞATMA TEKNOLOJİSİ GRANDER CİHAZLARI NASIL ÜRETİLİR? Avusturya da Tirol bölgesindeki Alp Dağlarında bir maden sahasından çıkan özel kaynak suyu, Johann Grander in doğayı

Detaylı

GÖRÜNÜR IŞIĞIN HAVUZ SULARININ DEZENFEKSİYONUNDA ALTERNATİF BİR YÖNTEM OLARAK KULLANILMASI

GÖRÜNÜR IŞIĞIN HAVUZ SULARININ DEZENFEKSİYONUNDA ALTERNATİF BİR YÖNTEM OLARAK KULLANILMASI GÖRÜNÜR IŞIĞIN HAVUZ SULARININ DEZENFEKSİYONUNDA ALTERNATİF BİR YÖNTEM OLARAK KULLANILMASI Hazırlayan Öğrenciler Dila Berfin UÇAN 7-F Ekin Ladin TÜRKMEN 7-F Danışman Öğretmen Melike TURAN İZMİR, 2014 İÇİNDEKİLER

Detaylı

SINAVLARDA CEP TELEFONU KULLANMAK YASAKTIR

SINAVLARDA CEP TELEFONU KULLANMAK YASAKTIR ORGANĠK TARIM PROGRAMI 1. SINIF Sınav Tarihi Sınav Gün ve Saati 1 TD 102 Türk Dili 20 Haziran 2016 Pazartesi 09.00 2 ĠNK 102 Atatürk Ġlkeleri ve Ġnkılap Tarihi 20 Haziran 2016 Pazartesi 10.00 3 YDĠ 102

Detaylı

ozon Jenaratörü O Z O N G A Z I K U L L A N I M A L A N L A R I Tarım ve Seracılıkta Tekstilde Otellerde Ortak Kullanım Alanları

ozon Jenaratörü O Z O N G A Z I K U L L A N I M A L A N L A R I Tarım ve Seracılıkta Tekstilde Otellerde Ortak Kullanım Alanları ozon Jenaratörü O Z O N G A Z I N E D İ R? Ozon üç oksijen atomundan oluşan stabil olmayan bir gazdır. İki atomlu atmosferde bulunan oksijen molekülünün (O2) çok yüksek enerji taşıyan halidir. Oksijen

Detaylı

MSS GRUP Ozon Teknolojisi BİLGİYİ PAYLAŞMAYA HOŞGELDİNİZ ZİNCİRİN GÜÇLÜ HALKASIYIZ

MSS GRUP Ozon Teknolojisi BİLGİYİ PAYLAŞMAYA HOŞGELDİNİZ ZİNCİRİN GÜÇLÜ HALKASIYIZ MSS GRUP Ozon Teknolojisi BİLGİYİ PAYLAŞMAYA HOŞGELDİNİZ MSS Ozonlzmz (Dezenfeksiyon) Ozon Teknolojisi ile Hijyenik Kokusuz Sağlıklı ve Ferah Ortamlar (Bir Oksijen Mucizesi) MSS Hedef Pazarımız Uluslararası

Detaylı

OTELLERDE DEZENFEKSİYON Ve Çözüm Ortağınız

OTELLERDE DEZENFEKSİYON Ve Çözüm Ortağınız OTELLERDE DEZENFEKSİYON Ve Çözüm Ortağınız İnsanlar günlük yaşamın zorlayıcı koşulları altında, yılın birkaç haftasını her türlü problemden uzaklaşıp stres atabilecekleri bir tatil yaparak geçirmeyi istiyorlar.

Detaylı

Sağlik Sektöründe. UV Dezenfeksiyonu

Sağlik Sektöründe. UV Dezenfeksiyonu Sağlik Sektöründe UV Dezenfeksiyonu Günlük yaşamda enfeksiyon riski 50% bekleme odalarında 60% ofiste 70% asansörde 85% yürüyen merdiven 90% otobüs ve metroda Source: www.gesundheit-krankheiten.de Hastane

Detaylı

Biyosidal ürünlerin etkinliği ve güvenliğine ilişkin DSÖ gereklilikleri

Biyosidal ürünlerin etkinliği ve güvenliğine ilişkin DSÖ gereklilikleri Biyosidal ürünlerin etkinliği ve güvenliğine ilişkin DSÖ gereklilikleri Doç. Dr. Toker Ergüder Ulusal Memur Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Yaşam Seyri Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Ofisi Sunum bağlamı Biyosidal

Detaylı

Dünya nüfusunun hızla artması sonucu ortaya çıkan dünyanın artan besin ihtiyacını karşılamak ve birim alandan daha fazla ürün almak amacı ile

Dünya nüfusunun hızla artması sonucu ortaya çıkan dünyanın artan besin ihtiyacını karşılamak ve birim alandan daha fazla ürün almak amacı ile Dünya nüfusunun hızla artması sonucu ortaya çıkan dünyanın artan besin ihtiyacını karşılamak ve birim alandan daha fazla ürün almak amacı ile uygulanan kültürel önlemlerden biri de tarım ilacı uygulamalarıdır.

Detaylı

Yayın Tarihi: 02.04.07 Sayfa 1/5 Versiyon: 01

Yayın Tarihi: 02.04.07 Sayfa 1/5 Versiyon: 01 Yayın Tarihi: 02.04.07 Sayfa 1/5 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIM Ürün Bilgisi Ticari Adı Ürün Kodu Spesifikasyon Kullanım Ruhsat Sahibi Üretici Firma İMPOTEK DİFLUBENZURON SC Acil

Detaylı

Biyosidal Ürünlerin Mikrobiyolojik Analizlerinde Karşılaşılan Genel Sorunlar

Biyosidal Ürünlerin Mikrobiyolojik Analizlerinde Karşılaşılan Genel Sorunlar Biyosidal Ürünlerin Mikrobiyolojik Analizlerinde Karşılaşılan Genel Sorunlar Güven Özdemir Ege Üniversitesi Fen Fakültesi, Biyoloji Bölümü, Bornova, İzmir guven.ozdemir@ege.edu.tr Biyosidal ürünlerin laboratuvar

Detaylı

BİYOLOJİK ATIK KOMPOSTLAMA

BİYOLOJİK ATIK KOMPOSTLAMA BİYOLOJİK ATIK KOMPOSTLAMA BIOSOLUTION TARIM DANIŞMANLIK İTHALAT VE İHRACAT TİC. LTD. ŞTİ. 1479 Sok. Kristal İş Merkezi, No. 15, Kat 5, Daire 22 Alsancak / İzmir Tel.: +90 232 464 71 21 / Faks: +90 232

Detaylı

KANALİZASYONLARDA HİDROJEN SÜLFÜR GAZI OLUŞUMU SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ

KANALİZASYONLARDA HİDROJEN SÜLFÜR GAZI OLUŞUMU SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ KANALİZASYONLARDA HİDROJEN SÜLFÜR GAZI OLUŞUMU SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ Bu Çalışma Çevre Orman Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Mustafa Öztürk tarafından 2006 yılında yapılmıştır. Orijinal

Detaylı

Mikroorganizmalar gıda üretiminde en önemli tehlike veya tehlike kaynaklarıdır. Hayatımızda da önemli yere sahip olan bu canlılar hakkında genel

Mikroorganizmalar gıda üretiminde en önemli tehlike veya tehlike kaynaklarıdır. Hayatımızda da önemli yere sahip olan bu canlılar hakkında genel 1 Mikroorganizmalar gıda üretiminde en önemli tehlike veya tehlike kaynaklarıdır. Hayatımızda da önemli yere sahip olan bu canlılar hakkında genel bilgi edinmemiz hem gıda üretimi sırasında dikkat etmemiz

Detaylı

TAŞINIR KESİN HESAP CETVELİ

TAŞINIR KESİN HESAP CETVELİ 21 TAŞINIR DETAY 150 İLK MADDE VE MALZEME HESABI 684.948,12 8.692.17 9.377.119,30 8.644.988,33 732.130,97 Kırtasiye Malzemeleri Yazı Araçları Yazım, Çizim ve Ölçüm Araç ve Malzemeleri Kağıt Ürünler Yazıcı,

Detaylı

MODERN ENERJİ DEPOLAMA SİSTEMLERİ VE KULLANİM ALANLARİ

MODERN ENERJİ DEPOLAMA SİSTEMLERİ VE KULLANİM ALANLARİ MODERN ENERJİ DEPOLAMA SİSTEMLERİ VE KULLANİM ALANLARİ Muhammed Aydın ARSLAN 16360007 İÇERİK Hidrojen Depolama Sistemleri Batarya Volan Süper Kapasitörler Süper İletken Manyetik Enerji Depolama HİDROJEN

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Tuba ŞANLI

Yrd. Doç. Dr. Tuba ŞANLI Yrd. Doç. Dr. Tuba ŞANLI Genel olarak gözle net olarak görülemeyecek kadar küçük canlıları inceleyen ve onları konu olarak ele alan bilim dalıdır. Gözle ayırt edilemeyen canlılar; Virüsler, bakteriler,

Detaylı

TAŞINIR KESİN HESAP CETVELİ

TAŞINIR KESİN HESAP CETVELİ 20 I 150 İLK MADDE VE MALZEME HESABI 537.4,44 8.980.867, 9.518.268,53 8.833.320,41 684.948,12 Kırtasiye Malzemeleri Yazı Araçları Yazım, Çizim ve Ölçüm Araç ve Malzemeleri Kağıt Ürünler Yazıcı, Faksimile

Detaylı

KLİMALARDA ÜREYEN BAKTERİLERE BİTKİSEL YAĞLARIN ETKİSİ

KLİMALARDA ÜREYEN BAKTERİLERE BİTKİSEL YAĞLARIN ETKİSİ KLİMALARDA ÜREYEN BAKTERİLERE BİTKİSEL YAĞLARIN ETKİSİ Hazırlayan Öğrenciler Fulya MORDOĞAN 7-B Pırıl ALP 7-B Danışman Öğretmen Demet EROL İZMİR, 2012 1 İÇİNDEKİLER 1. Proje özeti...3 2. Projenin amacı...3

Detaylı

ÖZEL EGE LİSESİ BAKTERİLERE KARŞI BİTKİSEL DEZENFEKTANLAR

ÖZEL EGE LİSESİ BAKTERİLERE KARŞI BİTKİSEL DEZENFEKTANLAR ÖZEL EGE LİSESİ BAKTERİLERE KARŞI BİTKİSEL DEZENFEKTANLAR HAZIRLAYAN ÖĞRENCİ: Sude SÜMBÜL DANIŞMAN ÖĞRETMEN: Melike GÜZEL İZMİR 2016 İÇİNDEKİLER 1.Proje özeti...2 2.Projenin amacı...2-3 3. Giriş...3-4-5

Detaylı