1. Başlat menüsünden Programlara gidip buradan Outlook Express programını açın.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "1. Başlat menüsünden Programlara gidip buradan Outlook Express programını açın."

Transkript

1 OKULLARIMIZA YÖNELĐK OUTLOOK EXPRESS ĐLE E-MAĐL HESABI KULLANIMI Milli Eğitim Bakanlığı üzerinden okulunuz adına açılmış olan elektronik posta hesabınızı Outlook Express programı ile kullanabilir, mail alma ve gönderme işlemlerinizi bu program ile daha kolay ve hızlı yapabilirsiniz. Outlook Express programı Windows 98, Windows ME veya Windows XP işletim sistemi bulunan her bilgisayarda bulunmaktadır. Yani bir Windows bileşenidir. Outlook Express programına Mail hesabınızı nasıl kuracaksınız? Öncelikle şunu söyleyelim ki, mail hesabınızı Outlook Express programına bir kez tanıtacaksınız ve mail almak veya göndermek için her seferinde kullanıcı adı ve şifre girmek zorunda kalmayacaksınız. Mail hesabınızı kurmak için aşağıdaki işlemleri adım adım yapın : 1. Başlat menüsünden Programlara gidip buradan Outlook Express programını açın. 2. Bu programı o bilgisayarda ilk defa açıyorsanız aşağıdaki şekilde bir mesaj gelir. Bu mesajı Evet düğmesine basarak geçin. Daha sonraki işlemlere 5. maddeden devam edin. 3. Eğer Outlook Express programını ilk defa açmıyorsanız program açıldıktan sonra Araçlar menüsünden Hesaplar bölümüne girin. Burada karşınıza aşağıdaki gibi bir pencere gelecektir. Bu pencerede Posta bölümüne geçin.

2 4. Posta bölümünde sağ taraftaki Ekle düğmesine basıp bunun yanında açılan Posta seçeneğine tıklayın. 5. Mail hesabının ayarları bu noktadan itibaren yapılmaktadır. Đlk aşamada aşağıdaki ekran gelir. Buradaki görünen ad kısmına okulunuzun adını yazın ve Đleri düğmeni basarak devam edin. 6. Sonraki adımda aşağıdaki ekran gelir. Buraya Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen okulunuza ait mail adresini yazın. Đleri düğmesine basarak devam edin.

3 7. Aşağıdaki pencere geldiğinde Gelen Posta sunucusu olarak mailpop.meb.k12.tr adresini, Giden Posta sunucusu olarak mailsmtp.meb.k12.tr adresini yazmanız gerekmektedir. Gelen posta sunucusu olan mailpop.meb.k12.tr, okulunuz mail hesabına başka yerlerden gelen postaları tutan ana bilgisayarın adresidir. Internete bağlı olduğunuz ve Outlook Express programı açık olduğu sürece program, belirli aralıklarla bu sunucuya bağlanarak gelen postalarınızı kontrol eder ve varsa bu postaları bilgisayarınıza indirir. Giden posta sunucusu olan mailsmtp.meb.k12.tr ise, sizin başka adreslere gönderdiğiniz postaların o adreslere gönderilmesini sağlayan ana bilgisayarın adresidir. Ancak giden posta sunucusu olan bu adres, sadece Milli Eğitim Bakanlığı altında açılmış olan mail adreslerine şeklindeki adreslere) mail gönderebilmenizi sağlar. Bakanlık dışı bir adrese posta göndermek için eskisi gibi adresindeki web tabanlı e-posta hizmetini kullanmanız gerekmektedir. Yukarıdaki ekranda gelen ve giden posta adreslerini girdikten sonra ileri düğmesine basarak devam edin.

4 8. Aşağıdaki pencerede hesap adı olarak okul kodunuz hazır gelir. Siz sadece Parola kutucuğuna e-posta hesabı için okulunuza verilen parolayı girmeniz gerekir. Parolayı girdikten sonra yine ileri düğmesi ile devam edin. Burada parolayı anımsa seçeneğinin seçili olması iyi olur. Aksi halde her seferinden yine parola girmek gerekir. 9. Son pencere geldiğinde de sadece Son düğmesine basarak işlemi tamamlayın. 10. Internet hesapları penceresine dönünce burayı da Kapat düğmesi ile kapatın. Artık mail hesabınızı Outlook Express programına kurdunuz. Şimdi bazı ayarlamalar yaparak programın kullanımını kolaylaştıralım.

5 Bazı Ayarlamalar E-posta hesabınızı kurduktan sonra aşağıda açıklanan bazı küçük ayarlamaları yapmakta fayda vardır. Araçlar Seçenekler e girin. menüsünden Ekrana yandaki pencere geldiğinde şunları yapın: Başlangıçta doğrudan Gelen Kutusu klasörüne git seçeneğini işaretleyin. Böylece Outlook Express programını her açtığınızda size gelen postaların alındığı Gelen Kutusu na gider. Yeni iletilere dakikada bir bak şeklindeki seçenekte belirtilen süreyi isteğinize bağlı olarak ayarlayın. Başlangıçta bu süre 30 dakika olarak gelir. Bunun anlamı şudur : Outlook Express açık olduğu sürece, 30 dakikada bir gelen posta sunucusu olan mailpop.meb.k12.tr ye bağlanarak yeni gelen posta olup olmadığını denetler ve varsa bunları bilgisayarınıza indirerek Gelen Kutusu klasörüne alır. Daha sonra aynı pencerede Güvenlik bölümüne geçin. Bu bölümde aşağıdaki resimde görüldüğü gibi Virüs olabilecek ekler kaydedilmesin ve açılmasın şeklindeki seçenek işaretli ise işaretini kaldırın. Bakanlıktan veya Müdürlüğümüzden gönderdiğimiz birçok mailde ekler bulunacağından bunların açılabilmesi için bu seçeneğin işaretli olmaması gerekiyor.

6 Bu ayarlamaları yaptıktan sonra Tamam düğmesine basarak çıkın. Görünüm ayarları Outlook Express açıldığında ekranın sol tarafında klasörler listesi, sağ tarafında e- posta mesajları listesi ve aşağıda okunan posta mesajının içeriğini gösterir bölümler gelmelidir. Klasörler bölümü size gelen ve sizin başkalarına gönderdiğiniz postaları gruplandırarak saklayabileceğiniz klasörlerin bulunduğu bölümdür. Buraya yeni klasörler ekleyebilir veya silebilirsiniz. Eğer programı açınca klasörler bölümü gelmiyorsa aşağıdaki adımları izleyerek bu bölümü ekrana getirebilirsiniz: Görünüm menüsünü açıp Düzen seçeneğine girin. Yandaki gelen pencerede klasör listesi seçeneğini işaretleyip Tamam düğmesine basarak çıkın. Outlook Express klasörleri Klasörler listesinde programın hazır verdiği bazı klasörler vardır. Bu klasörleri şu amaçlarla kullanırsınız: Gelen Kutusu : Size gelen mailler varsayılan olarak bu klasöre gelir. Giden Kutusu : Sizin başkalarına gönderdiğiniz mailler bu klasör üzerinden gider. Bir e-posta mesajı hazırlayıp gönder düğmesine bastığınızda, mesajınız giden posta sunucusu olan papatya.meb.gov.tr bilgisayarına ulaşana kadar burada bekler. Karşıya ulaştığında buradan silinir. Yani gitmekte olan mesajlar burada görülür. Gönderilmiş Öğeler : Bu klasör daha önceleri başkalarına göndermiş olduğunuz mesajlarınızı tutar. Silinmiş Öğeler : Burası ise Outlook Express in çöp kutusudur. Gelen veya giden postalarınızdan seçerek sildiğiniz mesajlar buraya gider. Not : Bir mesajı silinmiş öğeler klasörüne atmadan doğrudan silmek istiyorsanız o mesajı seçip Shift + Delete tuşlarına basarak silmeniz gerekir. Taslaklar : Göndermek üzere yazdığınız bir e-posta mesajını daha sonra kullanmak üzere kaydettiğinizde bu klasöre saklanır.

7 Yukarıdakilerin dışında yeni klasörler oluşturup, gelen kutusuna gelen postaları yeni oluşturduğunuz bu klasörlerden ilgili olduğu klasörlere taşıyabilirsiniz. Böylece geçmiş tarihlerde gelen ve önemli olan mesajları daha sonra aradığınızda kolayca bulursunuz. Yeni Klasör Oluşturma Yeni klasör oluşturmak için klasörler listesinin üst tarafında yer alan Yerel klasörler ifadesi üzerinde farenin sağ tuşuna basıp yeni klasör seçeneğine girin ve aşağıdaki pencerede olduğu gibi yeni klasörün adını yazarak Tamam düğmesine basın. Gelen Postaları Okuma Daha önce de belirtildiği gibi mail hesabınıza gelen mesajlar varsayılan olarak Gelen Kutusu na gelir. Başlangıçta Gelen Kutusunun açılmasını ayarlamış iseniz, programı her açtığınızda burası karşınıza gelir. Programı devamlı açık tutarsanız gelen postalarınızı daha önce ayarlandığı gibi belirli zaman aralıklarında kontrol ederek gelen kutusuna alacaktır. Yeni gelen mesajlarınız bu klasörde koyu renkli olarak gözükecektir. Bir mesajı okumak için üzerine fare ile bir kez tıklamanız yeterlidir. Seçtiğiniz mesajı aşağıdaki bölümden okuyabilirsiniz. Okuduğunuz bir mesaj belli bir süre sonra (örneğin 5 saniye) koyu renk olmaktan çıkar.

8 Gelen postaların eklerini alma Gelen bir mesajın ekleri varsa bunu önündeki ataç simgesinden anlarsınız. Aşağıdaki resimde görüldüğü gibi mesaj metnini okuduğunuz bölümde sağ üst köşedeki ataç simgesine tıkladığınızda mesajın ekleri gözükür. Bu ekleri isterseniz tek tek açıp okuyabilir ve yazıcıdan çıktı alabilirsiniz. Veya Ekleri kaydet seçeneğini tıklayıp önemli mesajların eklerini bilgisayarınızda daha önceden oluşturduğunuz bir klasöre de kaydedebilirsiniz. Önemli mesajların eklerini ileride tekrar bulabilmek bakımından bu daha iyidir. Kaydedilen ekler kaydedildiği yerden de açılıp okunabilir veya yazdırılabilir. Önemli bir mesaj gelmiş ise, mesajın metnini ve eklerini ayrı ayrı yazıcıdan çıktı alın. Eklerin üzerine mesajın çıktısını koymakta fayda vardır. Zira mesaj metninde e-postanın kimden, hangi tarih ve saatte geldiği yazılıdır. Gelen postaların eklerindeki dokümanlar genellikle Word veya Excel belgesi şeklinde olabilir. Ancak bazı ekler pdf dosyası (acrobat belgesi) olarak gönderilmiş olabilir. Bunları açabilmek için bilgisayarınızda Acrobat Reader programı bulunması gerekir. Bu program her birçok internet sitesinden bedava elde edilebilir.

9 Spam Mail veya Virüs olabilecek maillerin silinmesi Spam mail, kısaca reklam amaçlı maillere denir. Bunlar herhangi bir ticari şirket veya zararlı bazı internet sitelerinden veya yasadışı veya gayri ahlaki internet sitelerinden gönderilmiş, çoğu zaman içeriği Đngilizce olan ve anlaşılmaz ifadeler içeren maillerdir. Bunların çoğunlukla ekleri de olur. Okulunuz mail hesabına bu türde birçok mail gelebilir. Gelen kutusunda böyle bir mesaj gördüğünüzde önce o mesajı seçip, sonra Shift + Delete tuşlarına basarak silmenizde fayda vardır. Buna örnek bir tanesi aşağıdaki resimde görülmektedir. Buna benzer maillerin ekleri de aşağıdaki gibi Delete.txt gibi bir dosya içerebilir. Bu tür maillerin eklerini kesinlikle açmayın. Yukarıda belirtildiği gibi maili hemen silin.

10 E-Posta gönderme ÖNEMLĐ AÇIKLAMA Yukarıda yapılan açıklama doğrultusunda, okulunuza uzantılı mail hesabınızdan uzantılı adreslere mail gönderebilirsiniz. Yani Milli Eğitim Müdürlüklerine, okullara, Milli Eğitim Bakanlığındaki alt birimlere buradan mail gönderilebilir. Hotmail, mynet gibi veya başka türden adreslere mail göndermek için eskisi gibi adresinden web tabanlı e-posta hizmetine girmeniz gerekmektedir. Bir başkasına e-posta göndermek için yukarıda görülen düğmelerden en baştaki Posta Oluştur a basın. Yukarıdakine benzer bir ekran geldiğinde, bu ekranda aşağıda açıklandığı şekilde gerekli yerleri doldurun: Kime : Maili göndereceğiniz yerin adresi buraya yazılır. Birden fazla kişiye mail gönderilecekse her bir mail adresinin arasına noktalı virgül konur. Bilgi : Maili gönderdiğiniz kişiden hariç üçüncü bir kişinin de bu mailden haberdar olmasını istiyorsanız bu kişinin mail adresi buraya yazılabilir. Zorunlu değildir. Konu : Kime olursa olsun göndereceğiniz her mailin konusuna kısa bir açıklama yazın. Konusu boş olan mailler gönderdiğiniz kişi tarafından şüpheli olarak karşılanır ve virüs olabilir diye açılmayabilir. Alttaki boş alana da mesajınızı ayrıntılı olarak yazın. Daha sonra yukarıdaki Gönder düğmesine basarak mailinizi gönderin.

11 Eğer gönderdiğiniz e-postanın okunduğundan emin olmak istiyorsanız, Araçlar menüsünden Okundu Bilgisi Đste seçeneğine tıklayınız. Karşıdaki alıcı Okundu Bilgisini isteğini olumlu şekilde gönderir ise siz masajın ilgiliye ulaştığını anlarsınız. E-Posta mesajına dosya ekleyerek gönderme Birçok mesajın ekinde word belgesi, Excel belgesi, resim dosyası veya başka tür dosyalar gönderilebilir Mesajınızın ekinde dosya göndermek için aşağıdaki ekranda görüldüğü gibi Ekle düğmesine basıp, daha sonra bilgisayarınızdan göndermek istediğiniz dosyayı bulup eklemelisiniz.

12 Eklenen dosya Konu bölümünün altında Ek olarak görülecektir. Bir maile birden fazla dosya eklenebilir. Kime, konu, mesaj bilgileri yazılan ve ekleri eklenen posta yine Gönder düğmesi ile karşıya gönderilebilir. DĐKKAT! YUKARIDAKĐ E-POSTA KULLANIMINI ANLATAN DOKÜMANI YAZICIDAN ÇIKTI ALIP ĐYĐCE OKUDUKTAN SONRA OKULUNUZUN E-POSTA HESABINI UYGUN BĐR ĐDARECĐ BĐLGĐSAYARINDA OUTLOOK EXPRESS PROGRAMINA KURUP KULLANMAYA BAŞLAYIN. BELĐRLENEN BĐLGĐSAYAR AÇIK OLDUĞU SÜRECE OUTLOOK EXPRESS PROGRAMINI DA AÇIK TUTUN. MÜDÜRLÜĞÜMÜZ BÖLÜMLERĐ VE OKULLARIMIZ ARASINDAKĐ BĐRÇOK YAZIŞMA ARTIK DAHA YOĞUN BĐR ŞEKĐLDE E-POSTA ĐLE YAPILACAĞINDAN OUTLOOK EXPRESS PROGRAMINI DEVAMLI AÇIK TUTUN VE GELEN POSTALARINIZI KONTROL EDĐN. Cemal TANER Manisa MEM Bilgisayar ve Sınav Hizmetleri

13 Okullarımızın Outlook Express vb programlarla kullandığı e-posta hesabı hakkında bakanlıktan yapılan açıklama aşağıdadır. Bildiğiniz gibi SPAM maillerin çok fazla yayılmasından dolayı TTNet, birçok ilde 25 nolu SMTP portunu kapatmıştır.yakın bir tarihte tüm illerin 25 nolu SMTP portları kapatılacaktır. Bakanlığımız okullarımızın kullandığı meb.k12.tr uzantılı mail sistemi içinde gerekli çalışmayı tamamlamış olup 25 nolu SMTP portundan ve 587 nolu SMTP portundan hizmet vermektedir. Kullanıcılarımızın biran önce smtp ayarlarındaki 25 nolu portu 587 olarak değiştirmesi gerekmektedir. 25 nolu port tarafımızdan da kullanıcılara kapatılacaktır.. Bu açıklamaya göre yapılacak işlemler; Öncelikle Outlook Express programı açık iken Araçlar / Hesaplar seçeneği tıklanır. Đlgili hesap seçilerek özellikler seçeneğine tıklanır.

14 Açılan yeni pencerede Gelişmiş seçeneğine tıklanır ve Giden Posta SMTP kutusunda yazan 25 değeri 587 olarak değiştirilir. Tamam seçeneğine tıklanarak pencere kapatılır. Açık kalan Hesaplar penceresi Kapat seçeneğine tıklanarak kapatılır. Gerekli ayar yapılmış olur. Cemal TANER Eğitici BT Formatörü Manisa MEM Bilgisayar ve Sınav Hizmetleri

OKULLARIMIZA YÖNELİK OUTLOOK EXPRESS İLE meb.k12 MAİL HESABI KULLANIMI

OKULLARIMIZA YÖNELİK OUTLOOK EXPRESS İLE meb.k12 MAİL HESABI KULLANIMI OKULLARIMIZA YÖNELİK OUTLOOK EXPRESS İLE meb.k12 MAİL HESABI KULLANIMI Milli Eğitim Bakanlığı üzerinden okulunuz adına açılmış olan elektronik posta hesabınızı Outlook Express programı ile kullanabilir,

Detaylı

OUTLOOK EXPRESS İLE (meb.k12) MAİL HESABI KURULUMU VE KULLANIMI

OUTLOOK EXPRESS İLE (meb.k12) MAİL HESABI KURULUMU VE KULLANIMI OUTLOOK EXPRESS İLE (meb.k12) MAİL HESABI KURULUMU VE KULLANIMI Milli Eğitim Bakanlığı üzerinden okulunuz adına açılmış olan elektronik posta hesabınızı Outlook Express programı ile kullanabilir, mail

Detaylı

2) Hesabınıza Giriş yaptıktan sonra aşağıdaki ekran karşınıza gelir.

2) Hesabınıza Giriş yaptıktan sonra aşağıdaki ekran karşınıza gelir. MEB.K12.TR Uzantılı E-Posta Hesabının Kullanımı 1) http://mail.meb.k12.tr internet adresinden e-posta hesabına giriş yapılır. Kullanıcı Adı : KURUM KODUNUZ (meb.k12.tr kısmını yazmayınız.) Şifre : Hesabınıza

Detaylı

OUTLOOK EXPRESS'E @MEB.K12.TR E-POSTA HESABI KURULUMU

OUTLOOK EXPRESS'E @MEB.K12.TR E-POSTA HESABI KURULUMU OUTLOOK EXPRESS'E @MEB.K12.TR E-POSTA HESABI KURULUMU Bilgisayarınızda Windows içinde kurulu bulunan Outlook Express programı içine kendi kurumunuza ait e-posta hesabını mutlaka tanıtmanız/kurmanız gerekmektedir.

Detaylı

WEB E-POSTA AYARLARI. Outlook 2003 Ayarı ( Resimli Anlatım )

WEB E-POSTA AYARLARI. Outlook 2003 Ayarı ( Resimli Anlatım ) WEB E-POSTA AYARLARI Outlook 2003 Ayarı Outlook 2007 Ayarı Outlook 2010 Ayarı Gmail Ayarı Hotmail Ayarı Tüm Ayarlar İçin Gelen posta sunucusu (POP3) ve giden posta sunucusu (SMTP) ye bnposta.bingol.edu.tr

Detaylı

OUTLOOK EXPRESS'E @MEB.K12.TR E-POSTA HESABI KURULUMU

OUTLOOK EXPRESS'E @MEB.K12.TR E-POSTA HESABI KURULUMU OUTLOOK EXPRESS'E @MEB.K12.TR E-POSTA HESABI KURULUMU Kurumlarımızdan e-posta işlemi ile ilgili çok sayıda telefonlar almaktayız. Ortaya çıkan aksaklıkları en aza indirmek/yok etmek amacı ile ek açıklamaya

Detaylı

MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı

MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı İçindekiler Bakanlık E-Posta Hizmetleri ve Sistem Ara yüzü E-posta Hizmetlerinin Outlook Programına Bağlanması Outlook 2010 Kullanımına ilişkin temel bilgiler

Detaylı

Resim 7.20: Yeni bir ileti oluşturma

Resim 7.20: Yeni bir ileti oluşturma F İLETİLER Konuya Hazırlık 1. E-posta adresinden yeni bir ileti nasıl oluşturulur? 1. İLETI GÖNDERME a. Yeni bir ileti oluşturma: Yeni bir ileti oluşturmak için Dosya/Yeni/E-posta iletisi seçilebileceği

Detaylı

Outlook Express ayarları.

Outlook Express ayarları. Outlook kullanımı için gerekli ayarlar: POP3 sunucusu: k12pop3.meb.k12.tr MEB KURUMLARI E-POSTA AYARLARI SMTP sunucusu: k12smtp.meb.k12.tr Web tabanlı mail hizmeti : http://posta.meb.k12.tr Posta adreslerinin

Detaylı

Milli Eğitim Bakanlığının meb.k12.tr Uzantılı e-posta Adresleri için Outlook Ayarları 1. Adım: Öncelikle Outlook Express programını çalıştırmak için başlat menüsünden Tüm Programlar a gelinir. Buradan

Detaylı

MEB (K12) e-posta Sistemi Kullanımı

MEB (K12) e-posta Sistemi Kullanımı 1. Giriş Bilindiği üzere Bakanlığımız tarafından tüm kurumlarımıza POP3 destekli e-posta hesabı tahsis edilmiştir. Bu hesabı web tabanlı olarak kullanabileceğiniz gibi Outlook vb. gibi e-posta istemci

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 3 EPOSTA SİSTEMİNE BAĞLANMA... 3 ESKİ E-POSTLAR... 5 YENİ KİŞİ VEYA GÖREV OLUŞTURMA... 6 MESAJ YAZMA... 6 KİŞİLER...

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU Üniversitemiz Webmail servisi yenilenmiş olup Roundcube webmail üzerinden servis vermeye başlamıştır. Daha önce kullanılan SquirrelMail servisi https://oldwebmail.cankaya.edu.tr/

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ E-POSTA YARDIM BELGESİ

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ E-POSTA YARDIM BELGESİ Zimbra Webmail GENEL ÖZELLİKLER Zimbra yüksek performanslı bir e-posta programı olup, e-posta, adres defteri, takvim, görev listeleri ve web dokümanları gibi özelliklere sahip bir uygulamadır. e-posta

Detaylı

2011_03_23_SATIS_KADR_ICIN_E_POSTA_KURULUS_AYARLARI_KAPAKLI_son_guncelleme_(windows_mail_dahil) WÜRTH SANAYİ ÜRÜNLERİ TİCARET LTD.ŞTİ.

2011_03_23_SATIS_KADR_ICIN_E_POSTA_KURULUS_AYARLARI_KAPAKLI_son_guncelleme_(windows_mail_dahil) WÜRTH SANAYİ ÜRÜNLERİ TİCARET LTD.ŞTİ. WÜRTH SANAYİ ÜRÜNLERİ TİCARET LTD.ŞTİ. SATIŞ KADROSU E-POSTA HESAPLARININ, OUTLOOK EXPRESS PROGRAMINA, OUTLOOK PROGRAMINA ve WINDOWS MAIL (VISTA İşletim Sistemi) PROGRAMINA KURULUŞ AÇIKLAMA NOTLARI D İ

Detaylı

ARAKLI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ [OKUL/KURUMLARDA E-POSTA KOTA SORUNUN ÇÖZÜMÜ]

ARAKLI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ [OKUL/KURUMLARDA E-POSTA KOTA SORUNUN ÇÖZÜMÜ] ARAKLI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ [OKUL/KURUMLARDA E-POSTA KOTA SORUNUN ÇÖZÜMÜ] İlçemiz okul/kurumlarının hali hazırda kullandıkları kurumkodu@meb.k12.tr e-posta adreslerine gönderilen elektronik postaların,

Detaylı

Windows Live Mail Programı Kurulumu ve Ayarlanması

Windows Live Mail Programı Kurulumu ve Ayarlanması Windows Live Mail Programı Kurulumu ve Ayarlanması MEB in e-posta hizmetine Internet sitesi üzerinden girildiğinde sistemin çok yavaş çalıştığı veya açılmadığı gibi sorunlarla karşılaşılmaktadır. Bu nedenlerle

Detaylı

K12 Uzantılı E Posta Kullanım Ve Kurulum Klavuzu

K12 Uzantılı E Posta Kullanım Ve Kurulum Klavuzu K12 Uzantılı E Posta Kullanım Ve Kurulum Klavuzu Bu klavuz bakanlığımızca kurumlara sağlanan kurumkodu@meb.k12.tr şeklindeki e posta adreslerinin genel özellikleri ve kullanımı esnasında dikkat edilecek

Detaylı

1) İlk olarak oluşturduğumuz filtre adı yazılır. (örneğin tatil mesajı, taşı vb gibi.) 2) Sonra filtre için kural belirlenir.

1) İlk olarak oluşturduğumuz filtre adı yazılır. (örneğin tatil mesajı, taşı vb gibi.) 2) Sonra filtre için kural belirlenir. ROUNDCUBE FİLTRELER Roundcube e-posta sisteminde tatil mesajı, otomatik cevaplama ayarlamalarını yapabileceğiniz, gönderici / alıcı / konu ve postalara dayalı seçenekler ile filtre oluşturabileceğiniz

Detaylı

Microsoft Outlook 2003 Kurulumu

Microsoft Outlook 2003 Kurulumu Microsoft Outlook 2003 Kurulumu Tools (Araçlar) menüsünden E-mail Accounts (E-posta Hesapları) seçeneğini seçiniz. Buradan Add a new e-mail account (Yeni bir e-posta hesabı ekle) sekmesine tıklayınız,

Detaylı

T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi. ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU

T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi. ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU 1 1. Sisteme Giriş Nokta Üniversite Otomasyonu sistemini kullanabilmek için öncelikle Windows işletim sisteminde bulunan

Detaylı

Bilin tarafından verilen Kullanıcı Adı ve Şifresini bu alanlara giriniz. Bilin Yazılım ve Bilişim Danışmanlığı Ltd. Şti.

Bilin tarafından verilen Kullanıcı Adı ve Şifresini bu alanlara giriniz. Bilin Yazılım ve Bilişim Danışmanlığı Ltd. Şti. Çağrı Takip Sistemi Bilin Çağrı Takip Sistemi ne, Internet Explorer adres sahasına http://www.bilin.com yazarak ulaşabilirsiniz. Açılan sayfada Çağrı Sistemine girebilmeniz için gerekli olan Kullanıcı

Detaylı

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile POWERPOINT PROGRAMI Powerpoint bir sunu hazırlama programıdır. Belirli bir konu hakkında bilgi vermek için, derslerle ilgili bir etkinlik hazırlamak için, dinleyicilere görsel ortamda sunum yapmak için

Detaylı

MİCROSOFT OUTLOOK 2010

MİCROSOFT OUTLOOK 2010 İçindekiler BÖLÜM 1: HESAP YÖNETİMİ... 2 E-posta Hesaplarını Oluşturmak ve Yapılandırmak... 2 İmza Eklemek... 5 Görünüm Ayarlarını Düzenlemek... 7 BÖLÜM 2: GÜVENLİK YÖNETİMİ... 8 Güvenlik Yapılandırması...

Detaylı

ANDROID İŞLETİM SİSTEMİ YÜKLÜ OLAN TELEFON VEYA TABLETLERE ÖĞRENCİ WEBMAIL TANIMLAMA

ANDROID İŞLETİM SİSTEMİ YÜKLÜ OLAN TELEFON VEYA TABLETLERE ÖĞRENCİ WEBMAIL TANIMLAMA ANDROID İŞLETİM SİSTEMİ YÜKLÜ OLAN TELEFON VEYA TABLETLERE ÖĞRENCİ WEBMAIL TANIMLAMA Son Güncelleme Tarihi: 16.10.2014 Acıbadem Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Öğrenci Mail Adreslerini Android

Detaylı

ORDU ÜNİVERSİTESİ E-POSTA KULLANIM ÖZELLİKLERİ

ORDU ÜNİVERSİTESİ E-POSTA KULLANIM ÖZELLİKLERİ ORDU ÜNİVERSİTESİ E-POSTA KULLANIM ÖZELLİKLERİ E-posta sunucusuna erişmek için http://posta.odu.edu.tr/ adresini kullanınız. E-posta giriş ekranında adınıza tanımlanan kullanıcı adı (@odu.edu.tr uzantısı

Detaylı

iphone ios Mail Kurulumu

iphone ios Mail Kurulumu iphone ios Mail Kurulumu Şu adımları takip ederek E- posta hesabınızı yerleşik iphone Mail programına tanımlayabilirsiniz: 1. Ayarları görüntüleyiniz: 2. Mail, Kişiler, Takvimler seçeneğine gidiniz: 3.

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ E - POSTA KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Adı ve Şifrenin Öğrenilmesi E-Posta Hesabına Giriş Ad ve Soyad E-posta Hesaplarını Öğrenme ve Geçiş Hesabına Kolay Erişmek İçin

Detaylı

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi:Giriş ekranınd dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılaraksisteme giriş yapılır. Sistem Ekranı: 4 2 Klasörler Dosyalar

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Microsoft Outlook 2003 E-POSTA KURULUMU 02.11.2012 NOT: Microsoft Outlook 2003, Microsoft Office 2003 lisanslı ürünün bir parçasıdır. Microsoft Office 2003 bilgisayarınıza yüklü

Detaylı

ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ

ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI KABLOSUZ EDUROAM AYARLARI MS WINDOWS 7 İŞLETİM SİSTEMİ AYARLARI 1 (VARSA) MEVCUT EDUROAM PROFİLİNİN SİLİNMESİ Eğer daha önce EDUROAM ağına bağlanmayı

Detaylı

Microsoft Outlook 2007

Microsoft Outlook 2007 Microsoft Outlook 2007 Outlook ürünü belge, elektronik tablo, sunu oluşturma ve e-posta yönetme için farklı türden yazılımların birleştirildiği "Office" ürün paketinin bir parçasıdır. Outlook, özellikle

Detaylı

meb.k12.tr uzantılı e-posta kullanımı

meb.k12.tr uzantılı e-posta kullanımı meb.k12.tr uzantılı e-posta kullanımı Bilindiği üzere Bakanlığımız tarafından tüm okul ve kurumlarımıza meb.k12.tr uzantılı e-posta hesabı tahsis edilmiştir. Tahsis edilen e-postaların şifrelerinin dağıtımı

Detaylı

Yandex mail ve disk kullanım rehberi

Yandex mail ve disk kullanım rehberi Yandex mail ve disk kullanım rehberi Tüm personelin ortak bir platformda uyumlu çalışmasını destekleyecek bilgi teknolojisi ücretsiz bir şekilde kurumunuz için hayata geçirildi. Sistem ve sunucu yatırımı

Detaylı

Outlook Ahi Evran. Posta Kurulum Klavuzu 29.01.2014. BAUM baum@ahievran.edu.tr. Bilgisayar Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi 2015

Outlook Ahi Evran. Posta Kurulum Klavuzu 29.01.2014. BAUM baum@ahievran.edu.tr. Bilgisayar Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi 2015 Outlook Ahi Evran 29.01.2014 Posta Kurulum Klavuzu Bilgisayar Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi 2015 BAUM baum@ahievran.edu.tr Microsoft Outlook 2013/2010/2007 programını çalıştırıyoruz. 1. Üst menüden

Detaylı

2016 Bahar Dönemi. İşveren ve İşveren Vekili için. İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri. e-sertifika Programı. Başvuru Kılavuzu

2016 Bahar Dönemi. İşveren ve İşveren Vekili için. İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri. e-sertifika Programı. Başvuru Kılavuzu 2016 Bahar Dönemi İşveren ve İşveren Vekili için İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri e-sertifika Programı Başvuru Kılavuzu 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma

Detaylı

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA Google Docs yani Google Dokümanlar hizmeti bir süre önce Google Drive adlı bulut depolama hizmetinin içerisine alındı ve çok daha gelişerek yoluna devam etti. Google

Detaylı

ZİRAAT BANKASI - SERVİS GÖREVLİSİ SINAVI

ZİRAAT BANKASI - SERVİS GÖREVLİSİ SINAVI ZİRAAT BANKASI - SERVİS GÖREVLİSİ SINAVI 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma İşlemleri 5. Şifre Değiştirme İşlemleri 6. Başvurduğunuz Sınavlar Genel Bilgi

Detaylı

DENEME SINAVI CEVAP ANAHTARI

DENEME SINAVI CEVAP ANAHTARI DENEME SINAVI CEVAP ANAHTARI ECDL BAŞLANGIÇ Bilgisayarı Kullanmak ve Dosyaları Yönetmek 1) Bilgisayar ı doğru şekilde kapatıp, açmak için uygun metodu uygulayınız.(bilgisayarı kapatın ve tekrar açın.)

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi. YÖK Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi. YÖK Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi YÖK Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi nin gerçekleştirdiği sınavlara

Detaylı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BALIKESİR / BANDIRMA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ. Büro Yönetimi ve Resmi Yazışma Kuralları Kursu

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BALIKESİR / BANDIRMA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ. Büro Yönetimi ve Resmi Yazışma Kuralları Kursu T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BALIKESİR / BANDIRMA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Büro Yönetimi ve Resmi Yazışma Kuralları Kursu Büro Yönetimi Öğretmeni Fatma GEZ TEKNOLOJİ TEKNOLOJİ NEDİR? Teknoloji insanoğlunun

Detaylı

1. Kurulum ve ilk kez çalıştırma

1. Kurulum ve ilk kez çalıştırma 1. Kurulum ve ilk kez çalıştırma SignArt Client Kur dosyasına çift tıklayarak kurulumu başlatın. Kurulum bitene kadar Đleri/Nextdüğmesine basarak tüm adımları takip edin. Kurulum tamamlandıktan sonra başlat

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi nin gerçekleştirdiği sınavlara başvuru yapma sürecini anlatan bir

Detaylı

U y g u l a m a A i l e s i (Abakus 360, T-Panel, T-CRM) Tarayıcı Ayarları. IPera İletişim Teknolojileri

U y g u l a m a A i l e s i (Abakus 360, T-Panel, T-CRM) Tarayıcı Ayarları. IPera İletişim Teknolojileri U y g u l a m a A i l e s i (Abakus 360, T-Panel, T-CRM) Tarayıcı Ayarları Başlarken İletişim yönetimi için gerekli tüm araçları sunan OfisTelefonu 07 programları Abakus 360, T-Panel ve T-CRM, bir kuruluştaki

Detaylı

ÖĞRENME FAALĠYETĠ 3 ÖĞRENME FAALĠYETĠ 3

ÖĞRENME FAALĠYETĠ 3 ÖĞRENME FAALĠYETĠ 3 ÖĞRENME FAALĠYETĠ 3 AMAÇ ÖĞRENME FAALĠYETĠ 3 Bu öğrenme faaliyetiyle elektronik posta hesabınızı, e-posta yönetim yazılımlarını kullanarak yönetmeyi öğrenebileceksiniz. ARAġTIRMA Ġnternet ortamında e-posta

Detaylı

Kayıt Ol menüsüne tıklayınız.

Kayıt Ol menüsüne tıklayınız. Özel Yetenek Sınavı Sistemi Kılavuzu Yeni Online Başvuru Sistemini kullanarak hatasız bir şekilde başvuru yapabilmeniz için aşağıda adımları izleyiniz. 1. Adım : Tarayıcınızın adres kısmına ozelyetenekbasvuru.uludag.edu.tr

Detaylı

Tellcom.net.tr ve Quiknet.com.tr Eposta Servisleri Aktivasyonu

Tellcom.net.tr ve Quiknet.com.tr Eposta Servisleri Aktivasyonu Tellcom.net.tr ve Quiknet.com.tr Eposta Servisleri Aktivasyonu 1) http://webislem.superonline.net adresinden müşteri numarası ve şifresi ile giriş yapılır. Servislerim sekmesi altından Tellcom Posta menüsüne

Detaylı

ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ

ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI KABLOSUZ EDUROAM AYARLARI MS WINDOWS 8 İŞLETİM SİSTEMİ AYARLARI (VARSA) MEVCUT EDUROAM PROFİLİNİN SİLİNMESİ Eğer daha önce EDUROAM ağına bağlanmayı

Detaylı

Zoru Kolay Yapmak İçin...

Zoru Kolay Yapmak İçin... Zoru Kolay Yapmak İçin... 3308 Mesleki Eğitim Okullarında Öğrenci Takip Programı KURULUM Programı http://www.cetasey.com/userfiles/file/setup.exe adresinden bilgisayarınıza indirip kurun. Daha sonra programın

Detaylı

Resimdeki alandan tarih aralığı belirterek de (testlerin hasta hesabına aktarıldığı tarihi baz alır). İstek yapılan hasta listesine ulaşabilirsiniz.

Resimdeki alandan tarih aralığı belirterek de (testlerin hasta hesabına aktarıldığı tarihi baz alır). İstek yapılan hasta listesine ulaşabilirsiniz. LABORATUAR MODÜLÜ GENEL İŞLEYİŞ Meddata laboratuar modülünde hastalarınızı dosya numarasıyla onaylı işlemleri id numarasıyla kolaylıkla erişebilirsiniz. Bunun için ilgili alanlara numaraları girip enter

Detaylı

VİSİONLİNK PROGRAMINDA S O S YAĞ ANALİZ UYARISI NASIL OLUŞTURULUR?

VİSİONLİNK PROGRAMINDA S O S YAĞ ANALİZ UYARISI NASIL OLUŞTURULUR? VİSİONLİNK PROGRAMINDA S O S YAĞ ANALİZ UYARISI NASIL OLUŞTURULUR? Filonuzun ve Makinalarınızın S O S Yağ Analizlerinden, laboratuvar analizi biter bitmez haberdar mı olmak istiyorsunuz, çok kolay. Vision

Detaylı

YEDEKLEME PROGRAMI KURULUM VE KULLANIMI

YEDEKLEME PROGRAMI KURULUM VE KULLANIMI YEDEKLEME PROGRAMI KURULUM VE KULLANIMI Kurulum 1..zip dosyasını açınız. 2. Açılan dosyanın içindeki Yedekleme klasörünü açınız. 3. Yedekleme.exe dosyasını açınız. 4. Üst pencerede ki ekran gözükecektir.

Detaylı

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi: Giriş ekranınd sisteme giriş yapılır. dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılarak Sistem Ekranı: 4 2 1 2 3 Klasörler

Detaylı

CAMPUSIUM UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

CAMPUSIUM UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU CAMPUSIUM UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU YÖNETİM PANELİ 1-Kategori Tanımlama: Sistemde öncelikle kategori eklemelisiniz. Kategori eklemek için işlemler menüsünden kategoriler sekmesini tıklayınız.

Detaylı

BIP (Bayi İletişim Portalı) Kullanıcı Dökümanı

BIP (Bayi İletişim Portalı) Kullanıcı Dökümanı BIP (Bayi İletişim Portalı) Kullanıcı Dökümanı BIP, BSH Ev Aletleri bayilerinin kullanımı için hazırlanan; mevcut uygulamalara tek ekrandan giriş yapmalarını sağlamak; sıkça kontrol ettikleri Stok Durumu,

Detaylı

Bu dokümanda Gmail e-posta hesabının Outlook programına kurulumu açıklanacaktır.

Bu dokümanda Gmail e-posta hesabının Outlook programına kurulumu açıklanacaktır. GMAİL & OUTLOOK 1) Outlook Hakkında Outlook e-posta göndermenizi, almanızı ve yönetmenizi sağlayan bir yazılımdır. Aynı zamanda takviminizi ve arkadaşlarınız, iş ilişkileriniz gibi kişileri de yönetmenizi

Detaylı

iphone & ipad için e-posta hesabı kurulumu

iphone & ipad için e-posta hesabı kurulumu iphone & ipad için e-posta hesabı kurulumu iphone veya ipad üzerine yönetim panelinizden aktif hale getirdiğiniz bir e-posta hesabınızı rahatlıkla kurabilirsiniz. Sahip olduğunuz bir mail adresi ve o adrese

Detaylı

OUTLOOK KURULUMU. 1.ADIM Başlat/Ayarlar/Denetim Masası/Posta E-posta Hesapları kısmına girilir. 2. ADIM Yeni butonuna basılır.

OUTLOOK KURULUMU. 1.ADIM Başlat/Ayarlar/Denetim Masası/Posta E-posta Hesapları kısmına girilir. 2. ADIM Yeni butonuna basılır. OUTLOOK KURULUMU 1.ADIM Başlat/Ayarlar/Denetim Masası/Posta E-posta Hesapları kısmına girilir. 2. ADIM Yeni butonuna basılır. 1 3.ADIM Adınız, E-posta adresi alanları doldurulup İleri tuşuna basılır. Ekrandaki

Detaylı

VERİMLİ OUTLOOK / THUNDERBIRD KULLANIM KILAVUZU

VERİMLİ OUTLOOK / THUNDERBIRD KULLANIM KILAVUZU VERİMLİ OUTLOOK / THUNDERBIRD KULLANIM KILAVUZU BİLİNEN SIKINTILAR Outlook Express ınbox (Gelen mailler) ve sent (Gönderilmiş mailler) belirli bir zaman boyutuna ulaştığı zaman program tıkanıyor: Gelen

Detaylı

AEGEE-Eskişehir Online Web Yönetim Paneli ( WEBBY ) Yardım Dökümanı

AEGEE-Eskişehir Online Web Yönetim Paneli ( WEBBY ) Yardım Dökümanı AEGEE-Eskişehir Online Web Yönetim Paneli ( WEBBY ) Yardım Dökümanı Emre GÜLCAN IT Responsible & Web Admin AEGEE-Eskişehir emregulcan@gmail.com e_gulcan@hotmail.com 0535 729 55 20 1 1. YÖNETİM PANELİNE

Detaylı

Donatlar-NotePad DONATILAR

Donatlar-NotePad DONATILAR Donatlar-NotePad DONATILAR Donatılar işletim sistemiyle birlikte gelen programların yer aldığı bölümdür. Bu programlara Başlat-Tüm Programlar- Donatılar adımlarıyla ulaşılır. Not Defteri (Notepad) Sadece

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi 19. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 22. Ulusal Bilim Olimpiyatları Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi

Detaylı

TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI

TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI 1 Başlarken Satın almış olduğunuz TL-WPS510U nun kullanım diagramı aşağıdaki gibidir. Cihazınızı bir ağ yazıcısı değilse veya kablolu ağ yazıcınızı kablosuz olarak

Detaylı

Yeni Adrese Tebligat Gönderim İşlemleri

Yeni Adrese Tebligat Gönderim İşlemleri Yeni Adrese Tebligat Gönderim İşlemleri Yeni Adrese Tebligat Gönderim İşlemleri İÇİNDEKİLER Yeni Adrese Tebligat Gönderilme Aşamaları (Barkodsuz)... 3 YENİ ADRESE TEBLİGAT GÖNDERİLMESİ... 3 1- Tebliğ Durumu

Detaylı

İLETİNİN İLETİLMESİ 1. ADRES DEFTERI

İLETİNİN İLETİLMESİ 1. ADRES DEFTERI G İLETİNİN İLETİLMESİ Konuya Hazırlık 1. Adres defteri nedir? Hangi amaçla kullanılır? 2. E-posta iletisine dosya eklerken nelere dikkat etmeliyiz? 1. ADRES DEFTERI a. Adres defterini kullanma: Günlük

Detaylı

Ziraat Bankası Uzman Yardımcısı İşe Alım Sınavı. Başvuru Kılavuzu

Ziraat Bankası Uzman Yardımcısı İşe Alım Sınavı. Başvuru Kılavuzu Ziraat Bankası Uzman Yardımcısı İşe Alım Sınavı Başvuru Kılavuzu 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma İşlemleri 5. Şifre Değiştirme İşlemleri 6. Başvurduğunuz

Detaylı

A. IMAP ve POP ayarlarını etkinleştirmek için sıradaki adımları takip edebilirsiniz.

A. IMAP ve POP ayarlarını etkinleştirmek için sıradaki adımları takip edebilirsiniz. AHİEVRAN ÜNİVERSİTESİ EPOSTA AYARLARI İçindekiler AHİEVRAN ÜNİVERSİTESİ EPOSTA AYARLARI.... 1 A. IMAP ve POP ayarlarını etkinleştirmek için sıradaki adımları takip edebilirsiniz.... 1 B. Eposta Yönlendirme...

Detaylı

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI DERS NOTLARI Prof.Dr. Fatih TANK Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Sigortacılık ve Aktüerya Bilimleri Bölümü Prof.Dr. Fatih TANK - Temel - Ders Notları-

Detaylı

Ecat 8. Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon

Ecat 8. Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon Ecat 8 Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon 2015 01.01 1 Ecat8 Nedir? Firmaların elektronik yedek parça kataloğu ihtiyacını karşılamak için Hakbim Bilgi İşlem tarafından geliştirilmiş ve geliştirilmeye devam

Detaylı

Outlook ve benzeri programların Ayarları

Outlook ve benzeri programların Ayarları Outlook ve benzeri programların Ayarları İletişim bilgileri Tel: 3340 3341 e-mail: nyg.yardim@mail.ege.edu.tr İçindekiler BÖLÜM1 PROGRAM AYARLARI 1.1. Microsoft Outlook programı aracılığı ile kişisel bilgisayara

Detaylı

Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz;

Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz; Kurulum WEB UI Değerli Müşterimiz, Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz; Öncelikle modem ve bilgisayarınız arasına lütfen bir Ethernet (LAN) kablosu takınız.

Detaylı

Toplu İleti Gönderimi

Toplu İleti Gönderimi Toplu İleti Gönderimi İK ve Bordro Plus ürünlerinde; personelin doğum günü, işe giriş kutlaması gibi özel tarihlerde çalışanlara e-posta ile kutlama mesajları otomatik olarak gönderilebilir. Bu işlem Sicil

Detaylı

Sisteme daha önce kayıt olmuş yazar giriş ekranında (Resim 1) kullanıcı adı (kayıt olduğu

Sisteme daha önce kayıt olmuş yazar giriş ekranında (Resim 1) kullanıcı adı (kayıt olduğu EMANUSCRIPT YAZAR İÇİN KULLANIM KILAVUZU 1. Sisteme Giriş Sisteme Kayıtlı Yazar ise Sisteme daha önce kayıt olmuş yazar giriş ekranında (Resim 1) kullanıcı adı (kayıt olduğu e-mail adresidir) ve şifresini

Detaylı

E-Birlik İhracat. Basitleştirilmiş Gümrük Hattı. Uygulaması - KULLANICI KILAVUZU -

E-Birlik İhracat. Basitleştirilmiş Gümrük Hattı. Uygulaması - KULLANICI KILAVUZU - E-Birlik İhracat Basitleştirilmiş Gümrük Hattı Uygulaması - KULLANICI KILAVUZU - İNDEKS: 1. GİRİŞ SAYFASI... 3 2. YENİ KULLANICI HESABI OLUŞTURMA İŞLEMİ... 4 2.1 Kullanıcı Giriş Profili Oluşturma İşlemi...

Detaylı

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ NOTERLİK BİLGİ SİSTEMİ Değişiklik Numarası: 1.8 11/04/2012 İÇİNDEKİLER 1 ŞEKİL LİSTESİ... 3 1 T.N.B. DUYURU SİSTEMİ... 4 2 T.N.B. DUYURU SİSTEMİ UYGULAMASI İÇİN GEREKLİLİKLER... 6 3 T.N.B. DUYURU SİSTEMİ

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU MERSİN, 2018 MERSİN MESLEK YÜKSEKOKULU ANA SAYFASI TANITIMI Mersin Meslek Yüksekokulu resmi web sitesine http://uzak4.mersin.edu.tr/index.php

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ EĞİTİM KILAVUZU

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ EĞİTİM KILAVUZU ARMONİ PAZARLAMA PLASTİK SANAYİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ BİLGİ TEKNOLOJİLERİ EĞİTİM KILAVUZU A- TERMİNAL SİPARİŞ SİSTEMİ B- TERMİNAL ELEKTRONİK POSTA GÖNDERME VE ALMA C- TERMİNAL APN BAĞLANTISI SİPARİŞ SİSTEMİ

Detaylı

OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI. Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir.

OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI. Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir. OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir. http://maltepe.meb.gov.tr/mebpanel adresine giriniz.

Detaylı

4. Sunucu ayarları veya ek sunucu türlerinı manüel olarak yapılandır'a tıklayın ve İleri'yi tıklayın.

4. Sunucu ayarları veya ek sunucu türlerinı manüel olarak yapılandır'a tıklayın ve İleri'yi tıklayın. Yalova Üniversitesi email adresini outlook ile kullanmak için, bilgisayarınızda kurulu Outlook sürümüne bağlı olarak ücretsiz olarak Microsoft Office Outlook Connector programını indirebilir veya POP3

Detaylı

Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcısı İşe Alım Sınavı. Başvuru Kılavuzu

Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcısı İşe Alım Sınavı. Başvuru Kılavuzu Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcısı İşe Alım Sınavı Başvuru Kılavuzu 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma İşlemleri 5. Şifre Değiştirme İşlemleri 6. Başvurduğunuz

Detaylı

TÜRK EDEBİYATI İSİMLER SÖZLÜĞÜ SİSTEMİ KULLANIM REHBERİ

TÜRK EDEBİYATI İSİMLER SÖZLÜĞÜ SİSTEMİ KULLANIM REHBERİ TÜRK EDEBİYATI İSİMLER SÖZLÜĞÜ SİSTEMİ KULLANIM REHBERİ 1. Yeni madde talebinde nasıl bulunulur? 2. Talep edilmiş maddeler nasıl listelenir/düzenlenir/silinir? 3. Editörün atamış olduğu madde nasıl kabul/ret

Detaylı

KAMPÜS DIŞINDAN PROXY (VEKİL) AYARLARI İLE KAMPÜS AĞINA BAĞLANMAK

KAMPÜS DIŞINDAN PROXY (VEKİL) AYARLARI İLE KAMPÜS AĞINA BAĞLANMAK UŞAK ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI SİSTEM VE AĞ YÖNETİMİ KAMPÜS DIŞINDAN PROXY (VEKİL) AYARLARI İLE KAMPÜS AĞINA BAĞLANMAK 1- TANIMLAR Vekil (Proxy) : Bir ağa, o ağın dışından bağlanmak ve

Detaylı

Elektronik Belge Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu

Elektronik Belge Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu Elektronik Belge Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu İçindekiler E-İmza PIN Kodunun Alınması...2 Windows İşletim Sisteminde Yapılması Gereken işlemler...8 Windows XP ve 7 için Sürücü Kurulumu...8 Microsoft.NET

Detaylı

ESGM+ ESGM+ programımız kolay kurulumu, basit kullanımı ve küçük boyutu ile her bilgisayarda kullanılmak üzere tasarlanmıştır.

ESGM+ ESGM+ programımız kolay kurulumu, basit kullanımı ve küçük boyutu ile her bilgisayarda kullanılmak üzere tasarlanmıştır. ESGM+ ESGM+ programımız kolay kurulumu, basit kullanımı ve küçük boyutu ile her bilgisayarda kullanılmak üzere tasarlanmıştır. ESGM+ programı ile 4A, 4B, 4C, Son Dönem Bilgisi(Aktif Ayıklama), İşyeri Bilgisi

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 2015 Elektronik Belge Yönetim Sistemi ile ilgili her türlü teknik destek için Bilgi İşlem Daire

Detaylı

NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu. Yedekleme İşlemi

NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu. Yedekleme İşlemi NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu Herhangi bir neden ile bilgisayarınızı formatlamadan önce NPratik Yazılım Verilerinizi yedeklemeniz gerekmektedir. Programı ilk defa kuruyorsanız NPratik Yazılım Kurulum

Detaylı

E-Posta Hesabı Oluşturma

E-Posta Hesabı Oluşturma E-Posta Hesabı Oluşturma Elektronik Posta (E-posta) Nedir? Elektronik posta (e-posta) internet ortamından gönderilen dijital (elektronik) mektuptur. Bir başkasına e-posta gönderebilmemiz için öncelikle

Detaylı

FIRAT ÜNİVERSİTESİ EPOSTA AYARLARI

FIRAT ÜNİVERSİTESİ EPOSTA AYARLARI FIRAT ÜNİVERSİTESİ EPOSTA AYARLARI İçindekiler FIRAT ÜNİVERSİTESİ EPOSTA AYARLARI... 1 A. IMAP ve POP ayarlarını etkinleştirmek için sıradaki adımları takip edebilirsiniz.... 1 B. Eposta Yönlendirme...

Detaylı

Hukuk Parter ile SMS Yönetimi

Hukuk Parter ile SMS Yönetimi Hukuk Parter ile SMS Yönetimi Hukuk Partner ile SMS Yönetimi İÇİNDEKİLER Hukuk Partner ile SMS Yönetimi... 3 SMS Gönderimi ile ilgili Tanımlamalar... 3 SMS Gönderimine ilişkin yetkiler... 3 SMS Hesabı

Detaylı

Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü

Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü Bilge Elektronik Ltd. Şti. Eczanem Otomasyon Sistemi Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü 1 1. SELÇUK/AS/NEVZAT/DİLEK Ecza Depoları E-Fatura Aktarımı.. 3 2. HEDEF Ecza Deposu E-Fatura Aktarımı..

Detaylı

e-icraproplus UYAP Takip Açma ve Sorgulama Uygulaması Kullanım Kılavuzu

e-icraproplus UYAP Takip Açma ve Sorgulama Uygulaması Kullanım Kılavuzu 1 e-icraproplus UYAP Takip Açma ve Sorgulama Uygulaması Kullanım Kılavuzu 2 İÇİNDEKİLER 1. e-icraproplus Nedir?... 3 2. e-icraproplus İle UYAP Üzerinde Takip Açma... 3 2.1 Vekalet Görselinin İcraPro ya

Detaylı

Raptadmin 1.x.x Sürümleri için Kullanım Klavuzu

Raptadmin 1.x.x Sürümleri için Kullanım Klavuzu Raptadmin 1.x.x Sürümleri için Kullanım Klavuzu Ekim 2014 Ankara www.raptadmin.com info@raptadmin.com Giriş İşlemleri Raptadmin yönetim paneline www.alanadınız.com/admin adresini kullanarak gidebilirsiniz.

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010

Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010 Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010 Bu belge BT Sınıfı Etkinliklerinde Kullanılmak Üzere Hazırlanmıştır İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 3 ÜYE (KAYIT) OLMA... 3 YÖNETİM PANELİ İŞLEMLERİ... 5 ŞABLON AYARLARI...

Detaylı

VISION LINK PROGRAMINDA ŞANTİYE SINIRI VE BÖLGE UYARILARI NASIL KURULUR?

VISION LINK PROGRAMINDA ŞANTİYE SINIRI VE BÖLGE UYARILARI NASIL KURULUR? VISION LINK PROGRAMINDA ŞANTİYE SINIRI VE BÖLGE UYARILARI NASIL KURULUR? Vision Link Programında Şantiye Sınırı Uyarısı ve Bölge Uyarısı Oluşturma Adımları Vision Link te makinalarınızın çalıştığı yerde

Detaylı

Kullanıcı Giriş Ekranı

Kullanıcı Giriş Ekranı KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Giriş Ekranı Programı ilk defa kurduysanız kullanıcı adınız ve şifreniz palmiye dir. Server a bağlanmak için server yazan kutuya tıklayınız. IP Numarası olarak Server IP Numarası

Detaylı

XMail. Kurulum ve Senkronizasyon Ayarları Rehberi

XMail. Kurulum ve Senkronizasyon Ayarları Rehberi XMail Kurulum ve Senkronizasyon Ayarları Rehberi Yüksek Kapasiteli ve Profesyonel Özellikler Sunan XMail Mail Hosting Servisi ile Kurumsal Kimliğinizi Yansıtın Hosting Hesabına Eklenen XMail Hesapları

Detaylı

Ziraat Bankası Avukat İşe Alım Sınavı. Başvuru Kılavuzu

Ziraat Bankası Avukat İşe Alım Sınavı. Başvuru Kılavuzu Ziraat Bankası Avukat İşe Alım Sınavı Başvuru Kılavuzu 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma İşlemleri 5. Şifre Değiştirme İşlemleri 6. Başvurduğunuz Sınavlar

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENME VE İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENME VE İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU moodle.baskent.edu.tr BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENME VE İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU Hazırlayan: Yrd. Doç. Dr. Halil Ersoy BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ İİBF / TEKNOLOJİ VE BİLGİ YÖNETİMİ BÖLÜMÜ BİLGİ

Detaylı

ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi...

ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi... ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi... 3 İndirme... 3 Sunucu yazılım kurulumu... 3 Kurulum sayfası çıkacaktır...

Detaylı

İhtiyaç Bursu Başvuru Kılavuzu

İhtiyaç Bursu Başvuru Kılavuzu İhtiyaç Bursu Başvuru Kılavuzu ÖĞRENCİ İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ Öğrenci Bilgi Sistemine (SIS) giriş yaptıktan sonra ana sayfada sol menüden sırası ile Formlar > Burs Başvurusu linkine tıklayınız. Açılan

Detaylı