Yavuz İlaç Ecza Deposu Medikal Ürünler San. ve Tic. A. Ş. Proxacin 750 mg 14 Film Tablet. PROXACİN 750 mg FİLM TABLET

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Yavuz İlaç Ecza Deposu Medikal Ürünler San. ve Tic. A. Ş. Proxacin 750 mg 14 Film Tablet. PROXACİN 750 mg FİLM TABLET"

Transkript

1 PROXACİN 750 mg FİLM TABLET FORMÜLÜ Proxacin 750 mg Film Tablet; her bir film tablette 750 mg siprofloksasin e eşdeğer siprofloksasin hidroklorür monohidrat ve yardımcı madde olarak titanyum dioksit içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Siprofloksasin, 4-fluorokinolon türevi sentetik, geniş spektrumlu bir antibakteriyel ilaçtır. Farmakokinetik Özellikleri : Oral uygulamayı takiben gastrointestinal sistemden hızla absorbe edilir. Biyoyararlanımı yaklaşık % 70 kadardır. Serum konsantrasyonları, uygulanan doz ile orantılı olarak artar. 250 mg, 500 mg ve 750 mg siprofloksasin tek doz olarak oral yoldan uygulandığında sırasıyla; 1.2, 2.4 ve 4.3 mcg/ml serum zirve konsantrasyonları elde edilir. Serum zirve konsantrasyonlarına oral uygulamayı takiben 1-2 saat içinde ulaşılır. Siprofloksasin yemeklerle birlikte verilirse, ilacın absorpsiyonu gecikebilir, ancak emilen miktar değişmez. Serum proteinlerine % oranında bağlanmaktadır. Siprofloksasin vücutta yaygın olarak dağılır. Erkek ve kadınlarda genital organlardaki (prostat dahil) doku konsantrasyonları genellikle serum konsantrasyonlarını aşar. Siprofloksasin; tükrük, burun salgıları ve bronşiyal salgılar, balgam, bül sıvısı, lenf, periton sıvısı, safra ve prostat sıvılarında aktif şekilde bulunur. Siprofloksasin ayrıca akciğer, deri, yağ dokusu, kas, kıkırdak ve kemik dokusunda da saptanmıştır. Beyin omurilik sıvısı (BOS) na geçer; ancak BOS konsantrasyonları genellikle serum zirve konsantrasyonlarının %10 u kadardır. Böbrek fonksiyonları normal olan kişilerde siprofloksasinin serum eliminasyon yarı ömrü yaklaşık 4 saattir. Oral olarak uygulanan dozun yaklaşık % kadarı değişmeden idrarla atılır. 250 mg lık bir oral dozu takiben ilk iki saat içinde idrardaki siprofloksasin konsantrasyonları genellikle 200 mcg/ml yi aşar ve uygulamadan 8-12 saat sonra yaklaşık 30 mcg/ml düzeyinde bulunur. Siprofloksasinin üriner itrahı uygulamadan 24 saat sonra tamamlanır. Oral uygulamayı takiben, siprofloksasinin safradaki konsantrasyonları serum konsantrasyonlarından birkaç kat fazla olmasına rağmen, verilen dozun sadece çok az bir bölümü safra ile itrah edilir.

2 İdrarda, değişmemiş ilaca göre antibakteriyel aktivitesi daha düşük dört metabolit saptanmıştır. Bu metabolitler oral siproflaksasin dozunun yaklaşık % 15 i kadardır. Mikrobiyolojisi : Siprofloksasin, in vitro olarak çok sayıda Gram-negatif ve Grampozitif bakteriye karşı etkilidir. Bakterisid etkisini, bakteri DNA sının sentezi için gerekli olan DNA-giraz enzimi ile etkileşerek gösterir. Siprofloksasinin, klinikte ve in vitro olarak aşağıda sayılan mikroorganizmalara etkili olduğu gösterilmiştir: Gram-pozitif bakteriler : Staphylococcus aureus (metisiline duyarlı), Streptococcus epidermidis, Staphylococcus haemolyticus, Staphylococcus hominis, Staphylococcus saprophyticus, Streptococcus pneumoniae, Streptococcus pyogenes ve Enterococcus fecalis (birçok suş orta derecede duyarlıdır). Gram-negatif bakteriler : Escherichia coli, Haemophilus ducreyi, Haemophilus influenzae, Haemophilus parainfluenzae, Klebsiella pneumoniae, Klebsiella oxytoca, Legionella pneumophila, Moraxella catarrhalis, Morganella morganii, Neisseria gonorrhoeae, Neisseria meningitidis, Pasteurella multocida, Proteus mirabilis, Proteus vulgaris, Providencia rettgeri, Providencia stuartii, Pseudomonas aeruginosa, Salmonella enteritidis, Salmonella typhi, Serratia marcescens, Shigella flexneri, Shigella sonnei, Vibrio cholerae, Vibrio parahaemolyticus, Vibrio vulnuficus, Yersinia enterocolitica, Acinetobacter lwoffi, Aeromonas caviae, Aeromonas hydrophila, Brucella melitensis, Campylobacter coli, Campylobacter jejuni, Citrobacter diversus, Citrobacter freundii, Edwardsiella tarda ve Enterobacter cloacae. Ayrıca Mycobacterium tuberculosis ve Chlamydia trachomatis de siprofloksasine orta derecede duyarlıdır. Siprofloksasin; penisilin, sefalosporin veya aminoglikozidler gibi diğer antibakteriyel ilaçlara dirençli olan bakterilere de etki gösterebilir. İn vitro çalışmalarda; betalaktamlar, aminoglikozidler, klindamisin veya metronidazol gibi antibakteriyel ilaçlarla kombine edildiğinde sıklıkla aditif etki gösterdiği gözlenmiştir. Siprofloksasin bir beta laktam antibiyotik ile kombine edildiğinde özellikle sinerjik etki görüldüğü bildirilmiştir, antagonizm ise nadiren gözlenmiştir. ENDİKASYONLARI Proxacin (siprofloksasin) film tablet; siprofloksasine duyarlı mikroorganizmalarla gelişmiş solunum yolları, üriner sistem, cilt ve yumuşak doku, kemik ve eklem,

3 gastrointestinal sistem, genital organ enfeksiyonları (gonore dahil), intraabdominal enfeksiyonlar ile septiseminin tedavisinde endikedir. Ayrıca immünosupresif tedavi gören veya nötropenik hastalardaki enfeksiyonların tedavi ya da profilaksisinde de kullanılmaktadır. Çocuklarda E.Coli nin sebep olduğu komplike üriner sistem enfeksiyonlarında, bakteri diğer antibiyotiklere dirençli, sadece kinolonlara duyarlı ise kullanılabilir. KONTRENDİKASYONLARI Siprofloksasin veya kinolon grubu antimikrobiyallere karşı hipersensitivite öyküsününün bulunması halinde bu ilacın kullanılması kontrendikedir. UYARILAR / ÖNLEMLER Siprofloksasin kullanan hastalarda konvülsiyonlar bildirilmiştir. Kinolonlar santral sinir sistemi stimülasyonuna neden olarak titreme, huzursuzluk, sersemlik hissi, konfüzyon ve halüsinasyonlara yol açabilir. Tüm kinolonlar gibi siprofloksasin de ağır serebral arteriyoskleroz ve epilepsi gibi bilinen veya kuşkulanılan santral sinir sistemi hastalığı olanlarda veya konvülsiyon eğilimi yaratan diğer durumların sözkonusu olduğu vakalarda dikkatle uygulanmalıdır. Siproflaksasinin sifilis tedavisinde etkinliği gösterilmemiştir. Gonore tedavisinde kısa süreli olarak yüksek dozda antimikrobiyal ajanların kullanılması, inkübasyon dönemindeki sifilis semptomlarını maskeleyebilir veya geciktirebilir. Tüm gonoreli hastalara teşhis döneminde sifilis için serolojik test uygulanmalıdır. Kinolonlarla tedavi edilen hastalarda, bazen ilk dozu takiben, ciddi ve ara sıra fatal hipersensitivite (anaflaktik) reaksiyonları bildirilmiştir. Hipersensitivite reaksiyonları görüldüğünde siprofloksasin derhal kesilmeli ve uygun tedavilere geçilmelidir. Siprofloksasin dahil olmak üzere hemen tüm antibakteriyel ajanlarla değişik şiddette psödomembranöz kolit vakaları bildirilmiştir. Bu nedenle antibakteriyel ajan kullanılırken diyare görülen hastalarda bu durum gözönüne alınmalıdır. Diğer geniş spektrumlu antibakteriyeller gibi siprofloksasinin de uzun süre kullanılması, duyarlı olmayan organizmaların aşırı çoğalması ve süperenfeksiyon ile sonuçlanabilir. Siprofloksasin kullanan hastalar kristalüri riski nedeniyle iyi hidrate edilmeli ve idrarın alkalen hale gelmesi engellenmelidir.

4 Kinolon grubu ilaçlardan bazılarını kullanan hastaların doğrudan güneş ışığına maruz kalmaları halinde ağır güneş yanığı reaksiyonu ile ortaya çıkan orta şiddette veya şiddetli fototoksisite gözlenmiştir. Bu nedenle aşırı güneş ışığından uzak durulmalı ve fototoksisite görüldüğünde tedavi sonlandırılmalıdır. Siprofloksasin ile uzun süreli tedavilerde, diğer potent ilaçlarda olduğu gibi renal, hepatik, hematopoietik sistem gibi organ sistemlerinin periyodik kontrolleri yapılmalıdır. Hamile Kadınlarda Kullanımı : Hamilelik Kategorisi C dir. Siprofloksasin ile hamile kadınlarda yapılmış yeterli ve iyi kontrollü çalışmalar bulunmadığından; anneye sağlaması beklenen yararları fetus üzerine olası riskleri ile birlikte değerlendirilmelidir. Emziren Annelerde Kullanımı : Siprofloksasin anne sütüne geçer. Siprofloksasin kullanan annelerin bebeklerindeki ciddi yan etki riski nedeniyle emzirmeye ara verilmeli veya ilaç kesilmelidir. Çocuklarda Kullanımı : Çocuklarda ve kemik gelişimini tamamlamamış gençlerde etkinliği ve güvenilirliği kanıtlanmamıştır. Yaşlılarda Kullanımı : Renal fonksiyon bozukluğu olan yaşlı hastalarda dozajın azaltılması gereklidir (Bakınız: KULLANIM ŞEKLİ VE DOZU). Böbrek Yetmezliğinde Kullanımı : Ağır renal fonksiyon bozukluğu olan hastalarda, dozajın azaltılması gereklidir (Bakınız: Dozaj ve Uygulama). Karaciğer Yetmezliğinde Kullanımı : Hepatik fonksiyon bozukluğu olan hastalarda dozajın azaltılması gerekir. Araç ve Makina Kullanımına Etkisi : Siprofloksasin; santral sinir sistemi stimülasyonu sonucunda titreme, baş dönmesi ve sersemlik hissine neden olabilir. Bu ilacı kullanan hastaların otomobil veya makina kullanmadan ya da mental dikkat ve koordinasyon gerektiren faaliyetlerde bulunmadan önce bu konuda bilgilendirilmeleri gerekir. YAN ETKİLER / ADVERS ETKİLER Proxacin (siprofloksasin) film tablet, genellikle iyi tolere edilir. Siprofloksasin tedavisi sırasında, ilaca bağlı veya ilaca bağlı olmaksızın, en sık görülen yan etkiler; bulantı, kusma, diyare, karın ağrısı, baş ağrısı, yorgunluk hissi ve cilt döküntüleridir.

5 Yan etkilerin çoğunun hafif veya orta şiddette olduğu bildirilmiştir. Siprofloksasin ile tedavi edilen hastalarda % 1 den daha düşük oranda görülen yan etkiler şunlardır: Kardiyovasküler Sistem : Palpitasyon, angina pektoris, hipertansiyon. Santral Sinir Sistemi : Başdönmesi, sersemlik, uykusuzluk, halüsinasyonlar, irritabilite, tremor, konvülsiyonlar, uyuşukluk, güçsüzlük. Gastrointestinal Sistem : Oral kandidiyazis, disfaji, kolestatik sarılık. Kas-İskelet Sistemi : Sırt ve eklem ağrıları, tutukluk. Renal / Ürogenital Sistem : Poliüri, idrar retansiyonu, vajinit. Solunum Sistemi : Dispne, burun kanaması, hemoptizi. Cilt / Aşırı Duyarlılık Reaksiyonları : Kaşıntı, ürtiker, fotosensitivite, anjioödem, yüz boyun, dudak konjuktiva veya ellerde ödem, kandidiyazis, hiperpigmentasyon. Ürtikerden anaflaksiye kadar çeşitli alerjik reaksiyonlar bildirilmiştir. Özel Duyular : Bulanık görme, kulak çınlaması, tat bozuklukları. İlaçla ilişkisi bilinmeyen bazı laboratuvar testi değişiklikleri ise şunlardır: ALT (SGPT), AST (SGOT), alkalen fosfataz, serum kreatinin ve BUN düzeylerinde yükselmeler. Ayrıca kristalüri, silindiüri ve hematüri bildirilmiştir. BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ. İLAÇ ETKİLEŞİMLERİ Teofilin : Diğer bazı kinolonlarla olduğu gibi siprofloksasinin de teofilin ile birlikte uygulanması; teofilinin serum eliminasyon yarı ömrünü uzatarak, plazma teofilin düzeylerini yükseltir ve hastada teofiline bağlı istenmeyen etkilerin gelişme riskini artırabilir. Birlikte uygulamanın zorunlu olduğu durumlarda teofilinin plazma düzeyleri dikkatle izlenmeli ve buna göre uygun doz ayarlaması yapılmalıdır. Kafein : Siprofloksasin dahil olmak üzere bazı kinolonların kafein metabolizmasını etkiledikleri gösterilmiştir. Sonuçta kafeinin klirensi azalabilir veya serum yarı-ömrü uzayabilir. Fenitoin : Siprofloksasin ile fenitoini birlikte kullanan bazı hastalarda serum fenitoin düzey değişiklikleri (artma veya azalma) bildirilmiştir. Gliburid : Sulfonilüre grubundan bir antidiabetik olan gliburid ile siprofloksasinin birlikte kullanılması nadiren ağır hipoglisemi ile sonuçlanabilir.

6 Siklosporin : Siprofloksasin veya bazı kinolonların siklosporin ile birlikte kullanılması, serum kreatininde geçici yükselmelere neden olabilir. Oral antikoagülanlar : Kinolonların bir oral antikoagülan olan varfarin veya türevlerinin etkilerini artırdıkları bildirilmiştir. Sözkonusu ilaçların birlikte kullanılmaları halinde protrombin zamanı veya diğer koagülasyon testleri dikkatle izlenmelidir. Probenesid : Probenesid, siprofloksasinin renal tübüler sekresyonunu engelleyerek serum siprofloksasin düzeyinde artışa neden olur. Diğer : Magnezyum, alüminyum veya kalsiyum içeren antiasitlerle; sukralfat veya demir gibi iki ve üç değerli katyonlarla birlikte uygulanması halinde siprofloksasinin absorpsiyonu etkilenerek serum ve idrarda istenilenden daha düşük siprofloksasin düzeyleri oluşabilmektedir. Benzeri bir etki, çinko içeren multivitaminlerle de oluşabileceğinden, birlikte kullanılmaları önerilmemektedir. Diyetle alınan kalsiyum, siprofloksasin absorpsiyonunu bozmaz. KULLANIM ŞEKLİ VE DOZU Proxacin (siprofloksasin) film tablet yemeklerden önce veya sonra uygulanabilir. Ancak yemeklerden iki saat sonra uygulanması tavsiye edilmektedir. Doktor tarafından başka şekilde önerilmediği takdirde mutad dozları aşağıdaki gibidir: Üriner sistem enfeksiyonu olan hastalarda 12 saat arayla 250 mg, orta derecede duyarlı bakterilerin neden olduğu komplike üriner enfeksiyonlarda 12 saat arayla 500 mg uygulanabilir. Komplike olmayan gonore 250 mg lık tek dozla tedavi edilebilir. Diğer tüm enfeksiyonlarda 12 saat arayla 500 mg kullanılabilir. Özellikle ciddi enfeksiyonlar (örneğin kistik fibrozisli hastaların tekrarlayan enfeksiyon atakları, ağır intraabdominal enfeksiyonlar, osteomiyelit ve eklem enfeksiyonları, streptokoksik pnömoni) ve orta derecede duyarlı bakterilerle gelişmiş enfeksiyonlarda doz 12 saat arayla 750 mg a yükseltilebilir. Tedavi süresi enfeksiyonun şiddetine göre değişir. Genelde siprofloksasin tedavisi enfeksiyon belirtileri kaybolduktan sonra en az iki gün daha sürdürülmelidir. Şiddetli ve komplike enfeksiyonlarda daha uzun süre gerekmekle birlikte mutad tedavi süresi 7-14 gündür. Kemik ve eklem enfeksiyonları için 4-6 hafta veya daha uzun süreli tedavi gerekebilir. Enfeksiyöz diyare 5-7 günde tedavi edilebilir.

7 Dozaj; enfeksiyonun niteliği ve şiddeti, etken olan organizmanın duyarlılığı, hastanın savunma mekanizmalarının durumu ve renal fonksiyona göre belirlenmelidir. Böbrek Yetersizliğinde Dozaj : Böbrek fonksiyonları azalmış hastalarda dozaj, kreatinin klirensine göre ayarlanmalıdır. Kreatinin klirensinin 50 ml/dakikanın üzerinde bulunduğu hastalarda dozajın azaltılmasına gerek yoktur. Kreatinin klirensi ml/dakika arasında olan hastalarda Proxacin (siprofloksasin) film tablet 12 saat arayla mg olarak uygulanır. Kreatinin klirensi 5-29 ml/dakika arasında olan hastalarda ise 18 saat arayla mg uygulanır. Hemodiyaliz veya peritoneal diyaliz tedavisinde Proxacin (siprofloksasin) film tablet dozu 24 saat arayla ve doz diyaliz sonrasında uygulanmak üzere mg dır. DOZ AŞIMI Aşırı doz alındığında, gastrik lavaj yapılarak veya kusturularak mide boşaltılmalıdır. Destekleyici tedavi başlatılmalı ve hasta yakından takip edilmelidir. Kristalüri riskini minimuma indirmek için uygun hidrasyon sürdürülmelidir. Hemodiyaliz veya peritoneal diyaliz ile ancak çok az miktarda (<%10) siprofloksasinin eliminasyonu sağlanabilir. İKAZLAR Doktora danışılmadan kullanılmamalıdır. Çocukların göremeyeceği ve erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız. SAKLAMA KOŞULLARI 25 C nin altındaki oda sıcaklığında, kuru bir yerde ve ışıktan koruyarak uhafaza ediniz. TİCARİ TAKDİM ŞEKLİ VE AMBALAJ İÇERİĞİ Proxacin 750 mg Film Tablet; her bir film tablette 750 mg siprofloksasin e eşdeğer siprofloksasin hidroklorür monohidrat içeren 14 film tabletlik ambalajlardadır.

8 PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK DOZAJ ŞEKİLLERİ Preparatın ayrıca; PROXACİN 500 mg Film Tablet isimli formu da mevcuttur. Reçete ile satılır. Ruhsat Tarihi: Ruhsat No. : 222/89 RUHSAT SAHİB İ : Adı Adresi : Yavuz İlaç Ecza Deposu Medikal Ürünler San. ve Tic. A.Ş. : Yukarı Dudullu mah. Akıncı sok. No:14 Ümraniye / İSTANBUL Tel. : (0216) Fax : (0216) ÜRETİM YERİ : Atabay İlaç Fabrikası A.Ş. Kadıköy / İSTANBUL

Loxasid 500 mg Film Tablet

Loxasid 500 mg Film Tablet BİLEŞİMİ: Loxasid 500 mg Film Tablet Her film tablet 500 mg siprofloksasine eşdeğer siprofloksasin hidroklorür monohidrat içerir. Boyar maddeler: Titanyum dioksit FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ: Siprofloksasin

Detaylı

12007864-02 CEFT 081201P7 Sayfa 2

12007864-02 CEFT 081201P7 Sayfa 2 CEFTĐNEX 300 mg FĐLM KAPLI TABLET FORMÜLÜ: Her film kaplı tablet 300 mg sefdinir, ayrıca boyar madde olarak titanyum dioksit içerir. FARMAKOLOJĐK ÖZELLĐKLER: Farmakodinamik özellikleri: Ceftinex Tablet,

Detaylı

CİPRO 750 mg FİLM TABLET

CİPRO 750 mg FİLM TABLET CİPRO 750 mg FİLM TABLET Her film tablet ; 750 mg Siprofloksasin e eşdeğer Siprofloksasin HCl içerir. Boyar madde olarak; Titanyum dioksit kullanılmıştır. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ : Farmakodinamik Özellikler

Detaylı

CEFTİNEX 125 mg\5 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak için kuru toz

CEFTİNEX 125 mg\5 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak için kuru toz CEFTİNEX 125 mg\5 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak için kuru toz FORMÜLÜ: Her 5 ml süspansiyon; 125 mg sefdinir ayrıca koruyucu olarak sodyum benzoat, aroma verici olarak çilek ve krema aroması içerir. FARMAKOLOJİK

Detaylı

FORMÜLÜ Bir film tablet 200 mg ofloksasin içerir. Film tablet boyar maddesi olarak titanyum dioksit kullanılmıştır.

FORMÜLÜ Bir film tablet 200 mg ofloksasin içerir. Film tablet boyar maddesi olarak titanyum dioksit kullanılmıştır. DROVİD 200 mg FİLM TABLET FORMÜLÜ Bir film tablet 200 mg ofloksasin içerir. Film tablet boyar maddesi olarak titanyum dioksit kullanılmıştır. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik Özellikler: Ofloksasin,

Detaylı

PROSPEKTÜS ZYMAR % 0.3 GÖZ DAMLASI STERİL

PROSPEKTÜS ZYMAR % 0.3 GÖZ DAMLASI STERİL PROSPEKTÜS ZYMAR % 0.3 GÖZ DAMLASI STERİL FORMÜL: 1 ml solüsyon etken madde olarak % 0.3 gatifloksasin (3.0 mg/ml), koruyucu madde olarak % 0.005 benzalkonyum klorür, yardımcı madde olarak % 0.01 edetat

Detaylı

SEFBAKTAM 1 g ENJEKTABL FLAKON Steril, Apirojen Antibiyotik

SEFBAKTAM 1 g ENJEKTABL FLAKON Steril, Apirojen Antibiyotik SEFBAKTAM 1 g ENJEKTABL FLAKON Steril, Apirojen Antibiyotik FORMÜLÜ: Her Sefbaktam flakonu 1000 mg sulbaktam a eşdeğer sulbaktam sodyum + 1000 mg sefoperazon a eşdeğer sefoperazon sodyum içerir. Beraberindeki

Detaylı

CİPRO 250 mg FİLM TABLET

CİPRO 250 mg FİLM TABLET CİPRO 250 mg FİLM TABLET Her film tablet ; 250 mg Siprofloksasin e eşdeğer Siprofloksasin HCl içerir. Boyar madde olarak Titanyum dioksit kullanılmıştır. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ : Farmakodinamik Özellikler

Detaylı

FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ

FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ AZİTRO 250 mg DEVA Film Tablet FORMÜLÜ : Her film tablet; 250 mg Azitromisin e eşdeğer Azitromisin dihidrat, boyar madde olarak : Titanyum dioksid ihtiva eder. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ : AZİTRO Film Tablet

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI FUSİNAT 500 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Bir film kaplı tablet 500 mg sodyum fusidat içerir. Yardımcı maddeler: Mikrokristal selüloz PH 200, krospovidon, laktoz anhidrat,

Detaylı

ÜRÜN BİLGİSİ. CLAVOMED FORTE 250 mg / 62,5 mg Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz

ÜRÜN BİLGİSİ. CLAVOMED FORTE 250 mg / 62,5 mg Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz 1. ÜRÜN ADI ÜRÜN BİLGİSİ CLAVOMED FORTE 250 mg / 62,5 mg Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz 2. BİLEŞİM Etkin madde: Her 5 ml de; Amoksisilin Klavulanik asit 250.00 mg 62.5 mg 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. ROBİSİD 500 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Bir film kaplı tablet 500 mg sodyum fusidat içerir.

KULLANMA TALİMATI. ROBİSİD 500 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Bir film kaplı tablet 500 mg sodyum fusidat içerir. KULLANMA TALİMATI ROBİSİD 500 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Bir film kaplı tablet 500 mg sodyum fusidat içerir. Yardımcı maddeler: DL-alfa tokoferol, mikrokristalin selüloz, laktoz monohidrat,

Detaylı

FORMÜLÜ: Her flakon; 2 g sefotaksime eşdeğer sefotaksim sodyum tuzu içerir. Çözücü olarak 10 ml enjeksiyonluk su bulunmaktadır. Steril ve apirojendir.

FORMÜLÜ: Her flakon; 2 g sefotaksime eşdeğer sefotaksim sodyum tuzu içerir. Çözücü olarak 10 ml enjeksiyonluk su bulunmaktadır. Steril ve apirojendir. SEFAGEN 2 g IV ENJEKTABL FLAKON FORMÜLÜ: Her flakon; 2 g sefotaksime eşdeğer sefotaksim sodyum tuzu içerir. Çözücü olarak 10 ml enjeksiyonluk su bulunmaktadır. Steril ve apirojendir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ:

Detaylı

LARGOPEN 250 mg SÜSPANSİYON

LARGOPEN 250 mg SÜSPANSİYON LARGOPEN 250 mg SÜSPANSİYON FORMÜLÜ: Her 5 ml lik ölçekte; 250 mg Amoksisilin e eşdeğerde Amoksisilin trihidrat bulunur. Tat ve aroma verici: Şeker, Sodyum sakkarin, ahududu esansı; Boyar madde: Eritrosin.

Detaylı

FORSEF 1 g I.V. ENJEKTABL TOZ İÇEREN FLAKON

FORSEF 1 g I.V. ENJEKTABL TOZ İÇEREN FLAKON FORSEF 1 g I.V. ENJEKTABL TOZ İÇEREN FLAKON FORMÜLÜ: Her flakonda, 1 g Seftriakson a eşdeğer Seftriakson sodyum bulunur. Çözücü olarak: 10 ml Enjeksiyonluk su içerir. Steril ve Apirojendir. FARMAKOLOJİK

Detaylı

CECLOR MR 375 mg Film Tablet

CECLOR MR 375 mg Film Tablet CECLOR MR 375 mg Film Tablet FORMÜLÜ Her film tablet, 375 mg sefaklora eşdeğer miktarda sefaklor monohidrat içerir. Yardımcı maddeler: Titanyum dioksit E171 ve indigo karmin alüminyum lake E132 FARMAKOLOJİK

Detaylı

Vaxoral. Tekrarlayan bakteriyel solunum yolu enfeksiyonlarının önlenmesinde 5. Şimdi. Zamanı. KOAH Kronik bronşit Sigara kullanımı

Vaxoral. Tekrarlayan bakteriyel solunum yolu enfeksiyonlarının önlenmesinde 5. Şimdi. Zamanı. KOAH Kronik bronşit Sigara kullanımı Tekrarlayan bakteriyel solunum yolu enfeksiyonlarının önlenmesinde 5 Şimdi KOAH Kronik bronşit Sigara kullanımı Yaşlılık Düşük bağışıklık Hırıltılı öksürük Kirli ortam Pasif içicilik Zamanı Tekrarlayan

Detaylı

İ.V. 200 mg/100 ml. infüzyon için çözelti içeren flakon

İ.V. 200 mg/100 ml. infüzyon için çözelti içeren flakon CİPRO İ.V. 200 mg/100 ml infüzyon için çözelti içeren flakon FORMÜL : Her 100 ml infüzyon çözeltisi; 200 mg Siprofloksasin e eşdeğer Siprofloksasin Laktat içerir. Yardımcı madde olarak; 12,3 mg Laktik

Detaylı

KLAMOKS BID FİLM TABLET 1000 mg

KLAMOKS BID FİLM TABLET 1000 mg KLAMOKS BID FİLM TABLET 1000 mg FORMÜLÜ: Her film tablet; 875 mg amoksisiline eşdeğer amoksisilin trihidrat ve 125 mg Klavulanik asite eşdeğer potasyum klavulanat ile boyar madde olarak titanyum dioksit

Detaylı

ÜRÜN BİLGİSİ. Akut sinüzit Streptococcus pneumoniae, Haemophilus influenzae veya Moraxella catarrhalis in neden olduğu

ÜRÜN BİLGİSİ. Akut sinüzit Streptococcus pneumoniae, Haemophilus influenzae veya Moraxella catarrhalis in neden olduğu 1. ÜRÜN ADI LEVOXİMED 250 mg Film Kaplı Tablet ÜRÜN BİLGİSİ 2. BİLEŞİM Etkin madde: Levofloksasin 250 mg 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR LEVOXİMED film tablet levofloksasine duyarlı mikroorganizmaların etken

Detaylı

Farmakodinamik Özellikler: Seftriakson, yarı sentetik ve geniş spektrumlu 3. jenerasyon sefalosporindir.

Farmakodinamik Özellikler: Seftriakson, yarı sentetik ve geniş spektrumlu 3. jenerasyon sefalosporindir. Cefridem (Seftriakson sodyum) 0,5g IM enj. toz içeren flakon FORMÜL Beher flakon steril ve apirojen olarak 0,5 g Seftriakson' a eşdeğer miktarda Seftriakson Sodyum içerir. Beher eritici ampulde ise 2 ml

Detaylı

Sadece Hayvan Sağlığında Kullanılır CEFTİON Enjeksiyonluk Süspansiyon Veteriner Sistemik Antibakteriyel

Sadece Hayvan Sağlığında Kullanılır CEFTİON Enjeksiyonluk Süspansiyon Veteriner Sistemik Antibakteriyel BİLEŞİMİ Sadece Hayvan Sağlığında Kullanılır CEFTİON Enjeksiyonluk Süspansiyon Veteriner Sistemik Antibakteriyel Ceftion Enjeksiyonluk Süspansiyon, 1 ml de 50 mg seftiofur baza eşdeğer seftiofur hidroklorid

Detaylı

FORMÜLÜ Her film tablet 500 mg levofloksasine eşdeğer 512,46 mg levofloksasin hemihidrat ve boyar madde olarak titanyum dioksit içerir.

FORMÜLÜ Her film tablet 500 mg levofloksasine eşdeğer 512,46 mg levofloksasin hemihidrat ve boyar madde olarak titanyum dioksit içerir. RAVĠVO 500 mg Film Tablet FORMÜLÜ Her film tablet 500 mg levofloksasine eşdeğer 512,46 mg levofloksasin hemihidrat ve boyar madde olarak titanyum dioksit içerir. FARMAKOLOJĠK ÖZELLĠKLERĠ Farmakodinamik

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Pediyatrik popülasyon: Pediyatrik popülasyonda kullanımına ilişkin bir bilgi bulunmamaktadır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Pediyatrik popülasyon: Pediyatrik popülasyonda kullanımına ilişkin bir bilgi bulunmamaktadır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI VAXORAL 3,5 mg ÇOCUKLAR İÇİN KAPSÜL 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde: Her bir kapsül etkin madde olarak 3,5 mg Haemophilus influenzae, Diplococcus

Detaylı

: Her bir tablette, 16 mg betahistin dihidroklorür içerir.

: Her bir tablette, 16 mg betahistin dihidroklorür içerir. VERTİN 16 mg Tablet Ağızdan alınır Etkin madde Yardımcı maddeler : Her bir tablette, 16 mg betahistin dihidroklorür içerir. : Mikrokristalize selüloz, mannitol, sitrik asit monohidrat, susuz kolloidal

Detaylı

12004988-00 KT250 mg-080509p11

12004988-00 KT250 mg-080509p11 CLARICIDE 250 mg Film tablet FORMÜLÜ: Her tablet; 250 mg klaritromisin, koruyucu madde olarak sorbik asid ve boyar madde olarak da kinolin sarısı lak ve titandioksit içerir. FARMAKOLOJĐK ÖZELLĐKLERĐ: Klaritromisin

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Oral süspansiyon için granül Pembe renkli, akışkan, karakteristik çilek kokulu toz granül.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Oral süspansiyon için granül Pembe renkli, akışkan, karakteristik çilek kokulu toz granül. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CECLOR 250 mg/5ml Oral Süspansiyon İçin Granül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Sefaklor monohidrat 262.5 mg/5 ml (250 mg sefaklora eşdeğer )

Detaylı

Tavanic 500 mg i.v. Enfüzyon çözeltisi

Tavanic 500 mg i.v. Enfüzyon çözeltisi Tavanic 500 mg i.v. Enfüzyon çözeltisi FORMÜLÜ 100 ml enfüzyon çözeltisi; 500mg levofloksasine eşdeğerde 512.48 mg levofloksasin hemihidrat, 900mg sodyumklorür, 140mg hidroklorik asit, ad. ph= 4.8 sodyum

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. BİTERAL 250 mg Film Kaplı Tablet Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: Ornidazol Her film kaplı tablet 250 mg ornidazol içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. BİTERAL 250 mg Film Kaplı Tablet Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: Ornidazol Her film kaplı tablet 250 mg ornidazol içermektedir. KULLANMA TALİMATI BİTERAL 250 mg Film Kaplı Tablet Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: Ornidazol Her film kaplı tablet 250 mg ornidazol içermektedir. Yardımcı Maddeler: Diğer yardımcı maddeler için 6.1 e

Detaylı

CİPRO 400mg/200ml İ.V. infüzyon için çözelti içeren flakon

CİPRO 400mg/200ml İ.V. infüzyon için çözelti içeren flakon CİPRO 400mg/200ml İ.V. infüzyon için çözelti içeren flakon FORMÜLÜ : Her 200 ml infüzyon çözeltisi; 400 mg Siprofloksasin e eşdeğer Siprofloksasin Laktat içerir. Yardımcı madde olarak; 24,6 mg Laktik asit,

Detaylı

ORAL SÜSPANSİYON İÇİN KURU TOZ

ORAL SÜSPANSİYON İÇİN KURU TOZ TREMAC 200 mg/5 ml PEDİATRİK ORAL SÜSPANSİYON İÇİN KURU TOZ 15 ml sanovel FORMÜLÜ Su ile hazırlanan süspansiyonun her 5 ml si 200 mg Azitromisin e eşdeğer Azitromisin dihidrat ve tatlandırıcı olarak sakkaroz,

Detaylı

CEFOZİN 500 mg IM ENJEKTABL FLAKON Steril Apirojen Antibiyotik

CEFOZİN 500 mg IM ENJEKTABL FLAKON Steril Apirojen Antibiyotik CEFOZİN 500 mg IM ENJEKTABL FLAKON Steril Apirojen Antibiyotik FORMÜLÜ: Her flakon; 500 mg Sefazolin aktivitesine eşdeğer sefazolin sodyum içerir. Beraberindeki her çözücü ampulde 2 ml %0.5 lik lidokain

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4. KLİNİK ÖZELLİKLER 4.1 Terapötik endikasyonlar NIZORAL Ovül, akut ve kronik vulvovajinal kandidozun lokal tedavisinde kullanılır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4. KLİNİK ÖZELLİKLER 4.1 Terapötik endikasyonlar NIZORAL Ovül, akut ve kronik vulvovajinal kandidozun lokal tedavisinde kullanılır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NIZORAL 400 mg Ovül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir ovül etkin madde olarak 400 mg ketokonazol içerir. Yardımcı maddeler: Bütil hidroksianizol

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1-BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI Devamox 500 mg Tablet

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1-BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI Devamox 500 mg Tablet KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1-BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI Devamox 500 mg Tablet 2- KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Her bir tablet; 500 mg Amoksisilin baz a eşdeğer Amoksisilin trihidrat içermektedir. Yardımcı maddeler

Detaylı

DİRENÇLİ BAKTERİ ENFEKSİYONLARINA KARŞI KULLANILAN ANTİBİYOTİKLER

DİRENÇLİ BAKTERİ ENFEKSİYONLARINA KARŞI KULLANILAN ANTİBİYOTİKLER DİRENÇLİ BAKTERİ ENFEKSİYONLARINA KARŞI KULLANILAN ANTİBİYOTİKLER 1. Vankomisin Vankomisin, Nocardia Orientalis in (eskiden Streptomyces orientalis olarak bilinen) belli suşlarından elde edilen amfoterik

Detaylı

ÜRÜN BİLGİSİ. Prostatit: Escherichia coli, Enterococcus faecalis ya da Stapylococcus epidermidis in neden olduğu

ÜRÜN BİLGİSİ. Prostatit: Escherichia coli, Enterococcus faecalis ya da Stapylococcus epidermidis in neden olduğu 1. ÜRÜN ADI ÜRÜN BİLGİSİ LEVOXIMED 500 mg/100 ml IV İnfüzyon için Çözelti İçeren Flakon 2. BİLEŞİM Etkin madde: Levofloksasin 500 mg 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR LEVOXIMED iv, levofloksasine duyarlı mikroorganizmaların

Detaylı

CEFAKS 500 mg. Film Tablet DEVA

CEFAKS 500 mg. Film Tablet DEVA CEFAKS 500 mg DEVA Film Tablet FORMÜLÜ: Her film tablet; 500 mg Sefuroksime eşdeğer Sefuroksim aksetil. Diğerleri:Titanyum dioksid, metil paraben, propil paraben, sodyum benzoat ihtiva eder. FARMAKOLOJİK

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. VAXORAL 7 mg YETİŞKİNLER İÇİN KAPSÜL Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. VAXORAL 7 mg YETİŞKİNLER İÇİN KAPSÜL Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI VAXORAL 7 mg YETİŞKİNLER İÇİN KAPSÜL Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir kapsül etkin madde olarak 7 mg Haemophilus influenzae, Diplococcus pneumoniae, Klebsiella pneumoniae ve ozaenae,

Detaylı

SPOREX 100 mg Mikropellet Kapsül Dermatolojik Mantar Enfeksiyonları İçin

SPOREX 100 mg Mikropellet Kapsül Dermatolojik Mantar Enfeksiyonları İçin SPOREX 100 mg Mikropellet Kapsül Dermatolojik Mantar Enfeksiyonları İçin FORMÜLÜ Her Sporex Mikropellet kapsül 100 mg itrakonazol içerir. Kapsül boyar maddeleri: titanyum dioksit, eritrosin, indigotin

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. VAXORAL 3,5 mg ÇOCUKLAR İÇİN KAPSÜL Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. VAXORAL 3,5 mg ÇOCUKLAR İÇİN KAPSÜL Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI VAXORAL 3,5 mg ÇOCUKLAR İÇİN KAPSÜL Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir kapsül etkin madde olarak 3,5 mg Haemophilus influenzae, Diplococcus pneumoniae, Klebsiella pneumoniae ve ozaenae,

Detaylı

COMBĐCĐD 375 mg FĐLM TABLET

COMBĐCĐD 375 mg FĐLM TABLET COMBĐCĐD 375 mg FĐLM TABLET FORMÜLÜ: Her film tablet; 375 mg Sultamisilin (220 mg ampisilin + 147 mg Sulbaktam)'e eşdeğer sultamisilin tosilat ve boyar madde olarak titanyum dioksit içerir. FARMAKOLOJĐK

Detaylı

Kısa Ürün Bilgisi. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI AMOKLAVİN BID 400/57 mg Forte Oral Süspansiyon, 35 ml, 70 ml ve 100 ml Hazırlamak İçin Kuru Toz

Kısa Ürün Bilgisi. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI AMOKLAVİN BID 400/57 mg Forte Oral Süspansiyon, 35 ml, 70 ml ve 100 ml Hazırlamak İçin Kuru Toz Kısa Ürün Bilgisi 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI AMOKLAVİN BID 400/57 mg Forte Oral Süspansiyon, 35 ml, 70 ml ve 100 ml Hazırlamak 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Beher 5 ml süspansiyon, 400 mg Amoksisilin

Detaylı

Fosfomisin trometamol 5.631 g (3.0 g fosfomisine eşdeğerdir)

Fosfomisin trometamol 5.631 g (3.0 g fosfomisine eşdeğerdir) KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ÜROMİSİN Saşe 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir 8 g lık saşe: Fosfomisin trometamol 5.631 g (3.0 g fosfomisine eşdeğerdir) Yardımcı madde(ler):

Detaylı

FİNARİD 5 mg FİLM TABLET

FİNARİD 5 mg FİLM TABLET FİNARİD 5 mg FİLM TABLET FORMÜL Bir Finarid Film Tablet 5 mg finasterid ve boyar madde olarak sarı demir oksit, titanyum dioksit, sunset sarısı, indigo karmin içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER Finasterid,

Detaylı

ÜRÜN BİLGİSİ. ROXİPİME 2 g IV Enjeksiyon ve İnfüzyon İçin Toz İçeren Flakon

ÜRÜN BİLGİSİ. ROXİPİME 2 g IV Enjeksiyon ve İnfüzyon İçin Toz İçeren Flakon 1. ÜRÜN ADI ÜRÜN BİLGİSİ ROXİPİME 2 g IV Enjeksiyon ve İnfüzyon İçin Toz İçeren Flakon 2. BİLEŞİM Etkin madde: Sefepim 2.00 g 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR ROXİPİME aşağıdaki belirtilen enfeksiyonların tedavisinde

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. TIENAM 500 mg I.V. enjektabl flakon Damar içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde(ler): Her bir flakon steril olarak 500 mg imipenem (imipenem monohidrat olarak) ve 500 mg silastatin (silastatin

Detaylı

EQITAX İM/İV ENJEKTABL TOZ İÇEREN FLAKON 1 g/4 ml

EQITAX İM/İV ENJEKTABL TOZ İÇEREN FLAKON 1 g/4 ml EQITAX İM/İV ENJEKTABL TOZ İÇEREN FLAKON 1 g/4 ml FORMÜLÜ Beherflakon, 1 g sefotaksime eşdeğer sefotaksim sodyum içerir. Beher çözücü ampul, 4 ml enjeksiyonluk su içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik

Detaylı

750 mg. FORMÜLÜ: Her film kaplı tablet 750 mg Sultamisiline eşdeğer miktarda sultamisilin tosilat içerir. Yardımcı madde: Titanyum dioksit

750 mg. FORMÜLÜ: Her film kaplı tablet 750 mg Sultamisiline eşdeğer miktarda sultamisilin tosilat içerir. Yardımcı madde: Titanyum dioksit SULTASİD FİLM TABLET 750 mg FORMÜLÜ: Her film kaplı tablet 750 mg Sultamisiline eşdeğer miktarda sultamisilin tosilat içerir. Yardımcı madde: Titanyum dioksit FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ: Sultamisilin, ampisilin

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Küçük yırtıklar, dikiş atılmış yaralar ya da aşınma gibi sekonder enfekte travmatik lezyonların topikal tedavisinde endikedir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Küçük yırtıklar, dikiş atılmış yaralar ya da aşınma gibi sekonder enfekte travmatik lezyonların topikal tedavisinde endikedir. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DEXTROCİN %2 krem KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: %2 a/a mupirosin (mupirosin kalsiyum olarak) içerir. Yardımcı maddeler: Stearil alkol %3.500

Detaylı

ZĐMAKS 100 mg /5 ml ORAL SÜSPANSĐYON HAZIRLAMAK ĐÇĐN KURU TOZ 3. Jenerasyon Sefalosporin Pediatrik Kullanım Đçin

ZĐMAKS 100 mg /5 ml ORAL SÜSPANSĐYON HAZIRLAMAK ĐÇĐN KURU TOZ 3. Jenerasyon Sefalosporin Pediatrik Kullanım Đçin ZĐMAKS 100 mg /5 ml ORAL SÜSPANSĐYON HAZIRLAMAK ĐÇĐN KURU TOZ 3. Jenerasyon Sefalosporin Pediatrik Kullanım Đçin FORMÜLÜ: Hazırlanmış süspansiyon her 5 ml sinde (1 ölçek) 100 mg Sefiksim (Koruyucu; Sodyum

Detaylı

Levofloksasin oral ve intravenöz uygulamaya mahsus, sentetik, florokinolon türevi, geniş spektrumlu bir antibakteriyeldir.

Levofloksasin oral ve intravenöz uygulamaya mahsus, sentetik, florokinolon türevi, geniş spektrumlu bir antibakteriyeldir. Tavanic 500mg Filmtablet FORMÜLÜ: Her filmtablet, 500 mg levofloksasin'e eşdeğerde 512.46 mg levofloksasin hemihidrat, boyar madde titanyum dioksit (E171), sarı demir oksit (E 172) ve kırmızı demir oksit

Detaylı

TENOX KAPSÜL. FORMÜLÜ : Her kapsül 20 mg Tenoksikam içerir. Kapsül boyası olarak; Titanyum dioksit ve Tartrazin kullanılmıştır.

TENOX KAPSÜL. FORMÜLÜ : Her kapsül 20 mg Tenoksikam içerir. Kapsül boyası olarak; Titanyum dioksit ve Tartrazin kullanılmıştır. TENOX KAPSÜL FORMÜLÜ : Her kapsül 20 mg Tenoksikam içerir. Kapsül boyası olarak; Titanyum dioksit ve Tartrazin kullanılmıştır. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ : Farmakodinamik Özellikleri Tenoksikam kuvvetli

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3.00 mg (3.50 mg siprofloksasin HCl e eşdeğer)

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3.00 mg (3.50 mg siprofloksasin HCl e eşdeğer) KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI SİPROGUT % 0.3 kulak damlası 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Her 1 ml çözeltide Etkin madde: Siprofloksasin Yardımcı maddeler: Benzalkonyum klorür 3.00 mg

Detaylı

SEFBAKTAM 0.5 g ENJEKTABL FLAKON

SEFBAKTAM 0.5 g ENJEKTABL FLAKON SEFBAKTAM 0.5 g ENJEKTABL FLAKON FORMÜLÜ: Sefbaktam serbest Sulbaktam ve Sefoperazon sodyum olarak 1:1 oranında sulandırılmaya hazır kuru toz halindedir. Her Sefbaktam flakonu 500 mg sulbaktam a eşdeğer

Detaylı

KULLANMA TALİMATI 1 / 6

KULLANMA TALİMATI 1 / 6 KULLANMA TALİMATI FİXEF 400 mg film tablet Oral yoldan kullanılır. Etkin madde: Her bir film tablet 400 mg sefiksime eşdeğer 454.545 mg sefiksim trihidrat içermektedir. Yardımcı maddeler: Mikrokristalin

Detaylı

4.2.Pozoloji ve uygulama şekli. Sayfa 1 / 11

4.2.Pozoloji ve uygulama şekli. Sayfa 1 / 11 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FLOXĠLEVO 500 mg/100 ml IV ENFÜZYON ÇÖZELTĠSĠ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Her 100 ml enfüzyon çözeltisi, 500 mg Levofloxacin e eģdeğer, Levofloxacin Hemihydrate içermektedir.

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALĐMATI SEROZĐL 500 mg Film Tablet Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: Her bir tablet 500 mg anhidr sefprozile eşdeğer miktarda sefprozil monohidrat içerir. Yardımcı maddeler: Mikrokristalize selüloz,

Detaylı

PROSPEKTÜS. DUOBAK 250 mg/5 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak için Kuru Toz (40 ml)

PROSPEKTÜS. DUOBAK 250 mg/5 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak için Kuru Toz (40 ml) PROSPEKTÜS DUOBAK 250 mg/5 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak için Kuru Toz (40 ml) FORMÜLÜ : Duobak Oral Süspansiyon, sulandırıldıktan sonra beher 5 ml de (bir ölçekte) 250 mg sultamisilin ihtiva eden toz

Detaylı

UNACEFİN 0.5 g İ.M. Enjeksiyon İçin Toz İçeren Flakon

UNACEFİN 0.5 g İ.M. Enjeksiyon İçin Toz İçeren Flakon FORMÜLÜ UNACEFİN 0.5 g İ.M. Enjeksiyon İçin Toz İçeren Flakon Her bir flakonda, 0.5 g seftriakson serbest asite eşdeğer seftriakson disodyum triseskuihidrat içerir. Her flakonun beraberinde; 2.0 ml, %1

Detaylı

COMBĐCĐD 70 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak için kuru toz

COMBĐCĐD 70 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak için kuru toz COMBĐCĐD 70 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak için kuru toz FORMÜLÜ: Her 5 ml de; Sultamisilin 250 mg (Tatlandırıcı olarak: Şeker, Aroma verici olarak: Kiraz esansı) içerir. FARMAKOLOJĐK ÖZELLĐKLERĐ: Sultamisilin,

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TERRAMYCIN deri merhemi

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TERRAMYCIN deri merhemi 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TERRAMYCIN deri merhemi KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her 1 gram merhemde 30 mg oksitetrasiklin e eşdeğer oksitetrasiklin hidroklorür ve 10.000

Detaylı

PROSPEKTÜS CĠPRONATĠN 500 mg FĠLM TABLET

PROSPEKTÜS CĠPRONATĠN 500 mg FĠLM TABLET PROSPEKTÜS CĠPRONATĠN 500 mg FĠLM TABLET BĠLEġĠMĠ: Bir tablette 500 mg siprofloksasine eģdeğer siprofloksasin hidroklorür monohidrat içerir. Boyar madde: Titanyum dioksit ihtiva eder. FARMAKOLOJĠK ÖZELLĠKLERĠ

Detaylı

TAXOCEF 1.0 g Enjektabl Flakon I.M. / I.V.

TAXOCEF 1.0 g Enjektabl Flakon I.M. / I.V. TAXOCEF 1.0 g Enjektabl Flakon I.M. / I.V. FORMÜLÜ Her flakonda 1.0 g Sefotaksime eşdeğer sefotaksim sodyum bulunur. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Sefotaksim sodyum bir semisentetik sefalosporin türevidir.

Detaylı

PROSPEKTÜS. AZOMAX ORAL SÜSPANSİYON HAZIRLAMAK İÇİN TOZ (30 ml)

PROSPEKTÜS. AZOMAX ORAL SÜSPANSİYON HAZIRLAMAK İÇİN TOZ (30 ml) PROSPEKTÜS AZOMAX ORAL SÜSPANSİYON HAZIRLAMAK İÇİN TOZ (30 ml) FORMÜLÜ : Azomax oral süspansiyon için toz, sulandırıldıktan sonra beher ölçekte (5 ml) 200 mg azitromisin'e eşdeğer azitromisin dihidrat

Detaylı

Ercefuryl Oral Süspansiyon

Ercefuryl Oral Süspansiyon Ercefuryl Oral Süspansiyon FORMÜLÜ Bir ölçekte (5 ml): Nifuroksazid 200 mg (Nipajin M, şeker, alkol ve portakal aroması içerir.) FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik Özellikleri: Bir nitrofuran türevi

Detaylı

FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER:

FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER: KLAX 500 mg Film Tablet FORMÜLÜ Her film kaplı tablet 500 mg klaritromisin içerir Yardımcı maddeler: Kinolin sarısı, titanyum dioksit, vanilin, sorbik asit FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER: Klaritromisin makrolid

Detaylı

15 Mart 2006 ve 17 Temmuz 2006 tarihli Bakanlık talepleri/ Haziran 2005 tarihli PDR / 16 Kasım 2005 tarihli CD referans alınmıştır.

15 Mart 2006 ve 17 Temmuz 2006 tarihli Bakanlık talepleri/ Haziran 2005 tarihli PDR / 16 Kasım 2005 tarihli CD referans alınmıştır. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI GYNO-TROSYD 100 mg vajinal tablet KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Tiokonazol 100 mg Yardımcı maddeler: Yardımcı maddeler için 6.1 e bakınız.

Detaylı

PROSPEKTÜS LEVONAT 500 mg FİLM TABLET

PROSPEKTÜS LEVONAT 500 mg FİLM TABLET PROSPEKTÜS LEVONAT 500 mg FİLM TABLET FORMÜLÜ: Bir film tablet 500 mg Levofloksasine eģdeğer miktarda Levofloksasin hemihidrat içerir. Boyar madde olarak:titanyum dioksit, kırmızı demiroksit, sarı demiroksit

Detaylı

Pazoloji ve Kullanım Şekli Çocuklar ve erişkinlerde kullanımı aşağıdaki tabloda verilmiştir;

Pazoloji ve Kullanım Şekli Çocuklar ve erişkinlerde kullanımı aşağıdaki tabloda verilmiştir; KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NAC 200 mg efervesan tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Asetilsistein 200 mg Yardımcı madde(ler): Aspartam (E 951) Sodyum hidrojen karbonat

Detaylı

UNACEFİN 1 g İ.M. Enjeksiyon İçin Toz İçeren Flakon

UNACEFİN 1 g İ.M. Enjeksiyon İçin Toz İçeren Flakon FORMÜLÜ Yavuz İlaç Ecza Deposu Medikal Ürünler San. ve Tic. A. Ş. UNACEFİN 1 g İ.M. Enjeksiyon İçin Toz İçeren Flakon Her bir flakonda, 1 g seftriakson serbest asite eşdeğer seftriakson disodyum triseskuihidrat

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI SUPRAX DT 400 mg disperse olabilen tablet Oral yoldan kullanılır. Etkin madde : Herbir suda dağılabilen çentikli tablette 400 mg sefiksim Yardımcı maddeler: Mikrokristalin selüloz, hidroksipropil

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Beyaz, kokusuz, yuvarlak, hafif bombeli, bir yüzü ortadan çentikli tabletler.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Beyaz, kokusuz, yuvarlak, hafif bombeli, bir yüzü ortadan çentikli tabletler. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1- BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DİFİLİN SİMPLE TABLET 400 mg 2- KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Her bir tablet; 400 mg Dihidroksipropilteofilin içermektedir. Yardımcı maddeler için, Bkz.

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. PHOS-NO 1000 mg tablet Oral yoldan uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. PHOS-NO 1000 mg tablet Oral yoldan uygulanır. KULLANMA TALİMATI PHOS-NO 1000 mg tablet Oral yoldan uygulanır. Etkin Madde : Her bir tablet 250 mg kalsiyuma eşdeğer 1000 mg kalsiyum asetat içerir. Yardımcı Maddeler : Sodyum nişasta glikolat, Poliletilen

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NEVOTEK 750 mg film tablet

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NEVOTEK 750 mg film tablet KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NEVOTEK 750 mg film tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde : Her film tablet 750 mg levofloksasine eşdeğer levofloksasin hemihidrat içerir. Yardımcı

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. CEFİZOX 1 g IM Enjeksiyon için toz içeren flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. CEFİZOX 1 g IM Enjeksiyon için toz içeren flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ CEFİZOX 1 g IM Enjeksiyon için toz içeren flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Her flakonda bulunur. 1 g seftizoksim aktivitesine eşdeğer miktarda seftizoksim

Detaylı

AMPİSİD Enjektabl 250 mg IM İntramüsküler Kullanım İçin Steril Apirojen

AMPİSİD Enjektabl 250 mg IM İntramüsküler Kullanım İçin Steril Apirojen PROSPEKTÜS AMPİSİD Enjektabl 250 mg IM İntramüsküler Kullanım İçin Steril Apirojen FORMÜLÜ: Her flakonda 250 mg ampisiline eģdeğer ampisilin sodyum, 125 mg sulbaktama eģdeğer sulbaktam sodyum bulunmaktadır.

Detaylı

AMPİSİD Film Tablet 375 mg

AMPİSİD Film Tablet 375 mg PROSPEKTÜS AMPİSİD Film Tablet 375 mg FORMÜLÜ: Her film tablette 375 mg sultamisiline eģdeğer sultamisilin tosilat dihidrat bulunmaktadır. Ayrıca titanyum dioksit içermektedir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ:

Detaylı

ENFEXĐA 500 mg FĐLM TABLET

ENFEXĐA 500 mg FĐLM TABLET ENFEXĐA 500 mg FĐLM TABLET FORMÜLÜ: Her film kaplı tablet; 500 mg Sefuroksime eşdeğer sefuroksim aksetil içermektedir. Ayrıca, koruyucu olarak, metil paraben, propil paraben, sodyum benzoat ve boyar madde

Detaylı

Bakterilerin neden olduğu deri enfeksiyonları, impetigo, folikül iltihabı, furonküloz.

Bakterilerin neden olduğu deri enfeksiyonları, impetigo, folikül iltihabı, furonküloz. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DEXTROCİN %2 pomad KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: %2 a/a mupirosin içerir. Yardımcı maddeler: Yardımcı maddeler için bölüm 6.1'e bakınız. 3.

Detaylı

VOLEFLOK 750 mg Film Tablet

VOLEFLOK 750 mg Film Tablet KULLANMA TALİMATI VOLEFLOK 750 mg Film Tablet Ağızdan alınır. Etkin madde:her bir film tablet te 750 mg levofloksasin e eşdeğer 768.69 mg levofloksasin hemihidrat. Yardımcı maddeler: Mikrokristalin selüloz,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her bir tablet 500 mg sefprozile eşdeğer miktarda sefprozil monohidrat içerir.

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her bir tablet 500 mg sefprozile eşdeğer miktarda sefprozil monohidrat içerir. SEROL 500 mg Film Kaplı Tablet Ağız yoluyla alınır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her bir tablet 500 mg sefprozile eşdeğer miktarda sefprozil monohidrat içerir. Yardımcı maddeler: Mikrokristalin selüloz,

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALĐMATI ZĐNCOBEST 15 mg / 5 ml şurup Ağızdan alınır. Etkin madde: Her 5 ml şurupta 15 mg çinkoya eşdeğer 66 mg çinko sülfat heptahidrat Yardımcı maddeler: Metil paraben sodyum, sükroz, portakal

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. UROCARE 3 g saşe Ağızdan uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. UROCARE 3 g saşe Ağızdan uygulanır. UROCARE 3 g saşe Ağızdan uygulanır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: 3 gram fosfomisine eşdeğer 5.631 gram fosfomisin trometamol Yardımcı maddeler Portakal aroması, mandalina aroması, sakkarin, şeker içerir.

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her bir ağızda dağılan tablet 24 mg Betahistin dihidroklorür içerir.

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her bir ağızda dağılan tablet 24 mg Betahistin dihidroklorür içerir. KULLANMA TALİMATI ROTASTİN 24 mg ağızda dağılan tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir ağızda dağılan tablet 24 mg Betahistin dihidroklorür içerir. Yardımcı maddeler : Mannitol E421, mikrokristalin

Detaylı

FUCITHALMIC VISKOZ GÖZ DAMLASI %1

FUCITHALMIC VISKOZ GÖZ DAMLASI %1 KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FUCİTHALMİC viskoz göz damlası % 1 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde : %1 anhidr maddeye ekivalan fusidik asit hemihidrat içerir. Yardımcı maddeler

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Vajinal Ovül Hafif sarı yağlı süspansiyon içeren sarımtırak oval kapsül şeklindedir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Vajinal Ovül Hafif sarı yağlı süspansiyon içeren sarımtırak oval kapsül şeklindedir. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ MACMIROR COMPLEX 500 mg + 200.000 IU vajinal ovül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir vajinal ovül Nifuratel 500 mg; Nistatin 200.000 IU

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. TIENAM 500 mg I.V. enjektabl flakon Damar içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde(ler): Her bir flakon steril olarak 500 mg imipenem (imipenem monohidrat olarak) ve 500 mg silastatin (silastatin

Detaylı

Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant)

Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant) 1 Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant) 2 Prospektüs 3 Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant) Steril,apirojen Formülü Beher Zoladex LA Subkütan implant, enjektör içinde, uygulamaya hazır, beyaz

Detaylı

Kısa Ürün Bilgisi. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NİMELİD 100 mg TABLET

Kısa Ürün Bilgisi. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NİMELİD 100 mg TABLET Kısa Ürün Bilgisi 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NİMELİD 100 mg TABLET 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir tablet 100 mg Nimesulide (mikronize) içermektedir. Yardımcı madde(ler): Laktoz

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Kullanıma hazır oral süspansiyon. Hafif, krem sarısı, homojen, vişne/nane aromalı opak süspansiyon.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Kullanıma hazır oral süspansiyon. Hafif, krem sarısı, homojen, vişne/nane aromalı opak süspansiyon. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MIKOSTATIN oral süspansiyon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Nistatin 100.000 ünite/ml Yardımcı maddeler: Etanol Sukroz 8,07 mg/ml 500 mg/ml

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Her bir tablet 2 mg Doxazosin base a eşdeğer Doxazosin mesylate içermektedir.

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Her bir tablet 2 mg Doxazosin base a eşdeğer Doxazosin mesylate içermektedir. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KARDOZİN 2 MG TABLET KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Her bir tablet 2 mg Doxazosin base a eşdeğer Doxazosin mesylate içermektedir. Yardımcı maddeler için,

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. LEFOSİN 500 mg Film Kaplı Tablet

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. LEFOSİN 500 mg Film Kaplı Tablet KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI LEFOSİN 500 mg Film Kaplı Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Levofloksasin Hemihidrat 512.460 mg (500 mg levofloksasine eşdeğer) Yardımcı

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI AMOKLAVİN-BID 200/28 mg Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI AMOKLAVİN-BID 200/28 mg Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI AMOKLAVİN-BID 200/28 mg Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Beher 5 ml süspansiyon, 200 mg Amoksisilin e eşdeğer Amoksisilin

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI LEVONAT 750 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: 750 mg levofloksasine eşdeğer 768,69 mg levofloksasin hemihidrat. Yardımcı maddeler: Mikrokristalin selüloz (Avisel ph 102), krospovidon,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI AKSEF 500 mg film tablet Ağızdan alınır Etkin madde: Her film tablette 500 mg sefuroksime eşdeğer miktarda sefuroksim aksetil. Yardımcı maddeler: Prejelatinize nişasta, krospovidon, kroskarmelloz

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. FEKSİNE 180 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Feksofenadin hidroklorür

KULLANMA TALİMATI. FEKSİNE 180 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Feksofenadin hidroklorür FEKSİNE 180 mg film tablet Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Feksofenadin hidroklorür Yardımcı maddeler: Kroskarmeloz sodyum, mikrokristal selüloz, prejelatinize nişasta, kolloidal anhidr

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. MEROZAN 1 g Enjektabl Toz İçeren Flakon Damar içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. MEROZAN 1 g Enjektabl Toz İçeren Flakon Damar içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI MEROZAN 1 g Enjektabl Toz İçeren Flakon Damar içine uygulanır. Etkin madde: Meropenem trihidrat (1 g anhidr meropenem e eşdeğer) 1.14 g/flakon Yardımcı madde: Anhidr sodyum karbonat Bu

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. LEVONİDİN duyarlı mikroorganizmaların etken olduğu aşağıda belirtilen erişkinlerdeki enfeksiyonların tedavisinde endikedir:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. LEVONİDİN duyarlı mikroorganizmaların etken olduğu aşağıda belirtilen erişkinlerdeki enfeksiyonların tedavisinde endikedir: KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI LEVONİDİN 750 mg Film Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Levofloksasin hemihidrat (750 mg levofloksasine eşdeğer) Yardımcı maddeler: Kroskarmeloz

Detaylı

CABRAL 400 mg Film Tablet Ağızdan alınır.

CABRAL 400 mg Film Tablet Ağızdan alınır. CABRAL 400 mg Film Tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir film tablet 400 mg feniramidol HCl içerir. Yardımcı maddeler: PEG 4000, Mısır Nişastası, Talk, Kollidon 30, Magnezyum Stearat, Hipromelloz,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. VENDİOS 600 mg tablet Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. VENDİOS 600 mg tablet Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI VENDİOS 600 mg tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her VENDİOS tablet 600 mg diosmin içermektedir. Yardımcı maddeler: Her VENDİOS tablet povidon, mikrokristalin selüloz, mısır nişastası

Detaylı