T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ. İÇ MİMARLIK ve ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ STAJ DEFTERİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ. İÇ MİMARLIK ve ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ STAJ DEFTERİ"

Transkript

1 T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK ve ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ STAJ DEFTERİ MERVE DURUSOY 07,2014 ÇANAKKALE

2 STAJ YAPAN ÖĞRENCİNİN ADI SOYADI : MERVE DURUSOY NUMARASI : YARIYILI : YAZ DÖNEMİ FOTOĞRAF STAJIN YAPILDIĞI ÖĞRETİM YILI : MOBİL TEL: E-MAİL: mervedurusoy_@hotmail.com İMZASI: STAJ BİLGİLERİ STAJIN TÜRÜ: STAJ YAPILAN FİRMANIN / KURUMUN ADI: KURUMUN İLETİŞİM BİLGİLERİ: ŞANTİYE STAJI DOĞ-YAP İNŞAAT A.Ş. Barboros Mah. Troya Cad. No:2 Merkez/ÇANAKKALE STAJIN BAŞLANGIÇ TARİHİ GÜN SAYISI: BİTİŞ TARİHİ 20 İŞ GÜNÜ STAJ YERİNDEKİ GÖREVİN İÇERİĞİ VE KAPSAMI: Yapılan ve yapılmakta olan işleri incelemek, kontrol etmek, şantiyenin genel durumu hakkında bilgi sahibi olup bunu aktarmak ve uygulanan işlemler hakkında gerekli bilgiyi edinebilmek için şantiyeden sorumlu olan mimar ve mühendislerden bilgi almak, aynı zamanda da istedikleri araştırmaları yapmak. STAJ YERİ YETKİLİSİ İMZASI

3 Yapılan İşin Kapsamı: Tanışma, Projenin İncelenmesi ve Şantiyenin Gezilmesi Sayfa No:1 Tarih: Doğanlar Yatırım Holding tarafından yapımı süren Doğyap İnş. Turz. İth. İhr. Enerji A.Ş adı altında Çanakkale Troy Park AVM projesini, şantiye şefi İnş. Yük. Müh. Naim Makas ile inceledikten sonra saha gezildi.. Troy Park AVM inşaatı, bodrum katları dahil 2 kat toplam m 2 inşaat alanına sahiptir ve A, B, C ve D Blokları olarak isimlendirilmiş 4 bloktan oluşmaktadır. Bu bloklar dilatasyon ile ayrılmaktadır.2 katlı olarak tasarlanan projede yalnızca A blokta bodrum kat bulunmaktadır ve proje toplamda 35 adet işyeri, açık otopark ve ortak alanları içermektedir.

4 Yapılan İşin Kapsamı: Sayfa No:2 Tarih:

5 Yapılan İşin Kapsamı: Mastar ile kontrol ve diletasyon işleri Sayfa No:3 Tarih: Çelik mastar ile kapı kasası gelecek yerler kontrol edildi hata olan yerler tespit edilip düzeltilmesi için konuşuldu. Diletasyon profillerinin geçeceği alanlarda bosluklar yaratılarak çıtalar yerlestirilmeye başlandı.

6 Yapılan İşin Kapsamı: Mastar ile kontrol ve diletasyon işleri Sayfa No:4 Tarih:

7 Yapılan İşin Kapsamı: Seramik kontrolü ve tesisatın incelenmesi Sayfa No:5 Tarih: A blokta bulunan bodrum katındaki sığınakta, önceden döşenen ve derz dolgusu yapılmış seramik yüzeyi kontrol edildi, hatalı yerler işaretlendi. Kırılıp tekrar yapılması için ustayla konuşuldu. Alt katta bulunan su tesisatı döşenmiş tuvaletlerde, tesisat boruları ve sifon yerleştirilmek için kırılan duvarlar tuğla ile kapatıldı ve üzerine sıva yapıldı.

8 Yapılan İşin Kapsamı: Seramik kontrolü ve tesisatın incelenmesi Sayfa No:6 Tarih: Alt katta depo olarak ayrılan ve alüminyum kapı kullanılacak yerlere köşebentler çekilerek alçı sıva uygulandı.

9 Yapılan İşin Kapsamı: Yer seramiklerinin döşenmesi ve elektrik tesisatı ile ilgili işlerin izlenmesi Sayfa No:7 Tarih: Bodrum kattaki depo olarak kullanılması planlanan alanların zeminine Kalebodur marka seramikler döşenmeye başlandı. Önceden şap dökülmüş zeminde, Kalekim marka seramik yapıştırma harcı, taraklı mala kullanılarak işlem yapılacak alana uygulanarak seramikler döşenirken, yapılan uygulama su terazisi ile gün içinde belirli aralıklarla kontrol edildi. Köşelere denk gelen seramikleri tam yerleştirebilmek için ölçüleri alınıp kesildi, uygun boyuta getirildikten sonra yerleştirildi.

10 Yapılan İşin Kapsamı: Yer seramiklerinin döşenmesi ve elektrik tesisatı ile ilgili işlerin izlenmesi Sayfa No:8 Tarih: Hipermarket olarak planlanan ve zemini önceden seramikle kaplanmış alanda, projedeki değişikliklerden dolayı kesilmesi gereken mermerler için ip ile hiza alındıktan sonra seramikler kesildi. Kesilen seramikler kırılarak yerlerinden çıkarıldı.

11 Yapılan İşin Kapsamı: Yer seramiklerinin döşenmesi ve elektrik tesisatı ile ilgili işlerin izlenmesi Sayfa No:9 Tarih: Aynı zamanda yerdeki mermerlerin yüzeylerindeki önceki uygulamardan kalan artıklar, mermerler çizilmeyecek sekilde, spatula yardımıyla temizlendi. Bir yandan da elektrik kablolarının geçtiği ve asma tavan ile kapanacak olan tepsiler yerleştirildi.

12 Yapılan İşin Kapsamı: Yalıtım işleri, sprink yangın söndürme sistemleri ve malzeme görüşmeleri Sayfa No:10 Tarih: Panaromik asansör boşluğunun önceden tespit edilmiş ve onarılmaya başlanmış olan zeminden su gelmesi problemi için yalıtım çalışmaları devam etmektedir. Daha önceden suyun geldiği yerler tespit edilerek kırılmış, kırılan yerler uygun malzemeler ile kapatılarak yalıtım işlemi başlatılmış. Önceden yapılan bu uygulamaların üzerinden yeteri kadar süre gectikten sonra, bugün de asonsor bosluguna bitüm esaslı yalıtım malzemesi uygulandı. Hipermarket alanının arkasında kalan ve girişi sadece hipermarkete ait olan, ürün giriş çıkışının yapılacağı üçgen formlu alan için greton firması ile çalışmaya karar verildi ve firma tarafından şantiyeye getirilen numuneler incelendi, malzemeler hakkında bilgi alındı.

13 Yapılan İşin Kapsamı: Yalıtım işleri, sprink yangın söndürme sistemleri ve malzeme görüşmeleri Sayfa No:11 Tarih: A blokta bulunan bodrum kattaki sığınakta, olası bir yangına, içindeki sular ile müdahale etme prensibine dayanan sprink yangın söndürme tesisatının boruları döşendi. Bu yangın söndürücü borular daha sonra kaynak işlemi ile birbirlerine sabitlendi.

14 Yapılan İşin Kapsamı: Duvar seramiklerinin döşenmesi Sayfa No:12 Tarih: Bodrum katta bulunan erkekler tuvaletinin hafta sonu tamamlanan duvar seramikleri kontrol edildi, hatalı bulunanlar işaretlendi ve değiştirilmesi sağlandı. Bir yandan da aynı kattaki bayanlar tuvaletinin duvar seramikleri döşenmeye başlandı. Çanakkale Seramik ten, önceden siparişleri verilmiş olan 30x60 cm duvar seramikleri döşenirken ustalar izlendi ve belirli aralıklarla, su terazisi ve mastar kullanılarak seramiklerin kontrolü yapıldı. Köşelerine köşe çıtaları takılarak döşenmeye devam edilen seramikler, gerekli olan yerlerde ölçüleri alınarak kesildi ve döşendi.

15 Yapılan İşin Kapsamı: Duvar ve yer seramiklerinin döşenmesi Sayfa No:13 Tarih: Duvar seramikleri bir gün önce döşenmiş ve kurumuş olan erkekler tuvaletinin yer seramikleri döşenmeye başlandı. Seramiklerin düzgün bir şekilde döşenebilmesi için ip ile hiza alındıktan sonra, seramik yapıstırıcı uygulanan yüzeye 40x40 cm ebatlarındaki yer seramikleri döşenmeye başlandı. Sprink yangın söndürme tesisat borularının geçmesi için açılan boşluklar, borular döşendikten sonra köpük ve harç ile kapatıldı.

16 Yapılan İşin Kapsamı: Yer seramikleri ve boya işleri Sayfa No:14 Tarih: Bir önceki gün döşenmesine başlanan bodrum kattaki bayan tuvaletinin duvar seramikleri tekrar konrol edildi, kırık ve hatalı olanlar tespit edildi. Bodrum kattaki şapı dökülüp kuruyan fakat yer seramiği döşenmemiş diğer depo alanlarında yer seramiği döşeme işlemine başlandı. İp çekildikten sonra döşenmeye başlanılan seramikler, iş bitiminde kurumaya bırakıldı. Yer seramikleri döşenmiş depo alanlarında ise boya işlemine geçildi. Haftasonu astarları tamamlanan yerlerde birinci kat boyalar uygulanırken astarı yapılmamış yerler astar boya ile boyandı.

17 Yapılan İşin Kapsamı: Yer seramikleri ve boya işleri Sayfa No:15 Tarih: Hipermarket alanının tavan boyasına başlandı. Zemindeki mermerlere boya gelmemesi için yere koruyucu örtü serildi. Kolon, kiriş ve tavan yüzeylerine alçı sıva yapılırken sıçrayan kalıntılar temizlendikten sonra boyama işlemine geçildi.

18 Yapılan İşin Kapsamı: Duvar seramiklerinin devamı, süpürgeliklerin takılması ve boya işleri Sayfa No:16 Tarih: Bodrum kattaki yer ve duvar seramikleri dikkatle incelendi. Dün yer seramikleri döşeme işlemi biten ve kurumaya bırakılan depo alanlarının süpürgelikleri takılmaya başlanıldı. Süpürgelikler takıldıktan sonra boya işlemine uygun olması için duvar ve supurgelik arası fayans yapıstırıcı ile özenle doldurularak düzgün bir yüzey elde edildi. Yer seramiklerinin döşenmesi ve süpürgeliklerinin takılması önceden tamamlanan sistem odasının zeminindeki seramiklere beyaz renkli derz dolgusu uygulanarak seramiklerin arasındaki boşluklar dolduruldu. Bodrum kat bayanlar tuvaletinin duvar seramikleri döşenmeye devam edildi. Lavoboların bulundugu alan tasarım gereği komple koyu renk seramikle kaplanırken, bu alana seramik bordür uygulandı. Duvar ve yer seramikleri döşenen ve kuruyan bodrum kat erkek tuvaletinin derz dolgusuna başlandı. Derz artıları çıkarıldıktan sonra dolgu malzemesi derz malası ile seramiklerin üzerine sürülerek seramik aralarını doldurması sağlandı. Duvarlardaki açık renk seramiklere bej rengi derz dolgusu uygulanırken, tüm alanın alt iki sırasında ve lavoboların olduğu duvarın tamamında bulunan koyu kahverengi seramiklere ise bütün bir görünüm sağlaması için koyu renkli derz dolgu malzemesi seçildi. Aynı zamanda tüm bodrumda, uygun olan yerleri boyama işlemleri tüm gün boyunce sürdü.

19 Yapılan İşin Kapsamı: Duvar seramiklerinin devamı, süpürgeliklerin takılması ve boya işleri Sayfa No:17 Tarih:

20 Yapılan İşin Kapsamı: Seramik işlerinin devamı, beton dökülmesi ve alçı sıva işlemleri Sayfa No:18 Tarih: Bugün A blok bodrum katının koridoruna, bodrum katındaki diğer depo alanlarındakilerle aynı renk ve desende, 40x40 cm ebatlarında olan yer seramikleri döşenmeye başlandı. Önceki günlerde su yalıtımı için uygulanan işlemleri tamamlanan panoramik asansörün kuyusuna şilte serildikten sonra çelik hasırlı baskı betonu döküldü ve bu şekilde alan asansörün yerleştirilmesine hazır hale getirildi.

21 Yapılan İşin Kapsamı: Seramik işlerinin devamı, beton dökülmesi ve alçı sıva işlemleri Sayfa No:19 Tarih: Zemin kattaki hipermarket alanının içinde bulunan kolonlardaki dilatasyon sistemlerinin geçebilmesi için kırılan yerler, alçı sıva ile kapatılarak düzgün bir yüzey elde edildi. Birinci kattaki, otoparkla aynı kotta olması istenilen alan pomza dolgu malzemesi ile dolduruldu ve bu malzeme silindir yardımıyla ezilerek sıkışması sağlandı. Daha sonra üzerine, bu malzeme çökme yapmasın diye çelik hasırlar yerleştirildi ve beton döküldü. Dökülen betonun düz bir zemin olabilmesi için çalışanlar mastar ile betonun yüzeyini düzelttiler.

22 Yapılan İşin Kapsamı: Hatalı seramiklerin düzeltilmesi, duvar örülmesi ve su tesisat işleri Sayfa No:20 Tarih: Bodrum kattaki erkek tuvaletinin yer döşemelerinde yanlış seramiklerin kullanıldığı tespit edildi ve bu alandaki 40x40 cm yer seramikleri komple kırılarak çıkarıldı. Zemine tekrar ip çekilip harç sürüldükten sonra, bu tuvalet alanı için seçilmiş olan 45x45 cm yer seramikleri döşenmeye başlandı. Bodrum kattan birinci kata çıkılırken kullanılan merdiven altında bulunan ve temizlik malzemelerinin deposu olarak kullanılması planlanan alana tuğla duvar örüldü, 90cm genişliğinde kapı geleceği için de duvar örülürken bu ölçülere bağlı kalınarak kapı boşluğu bırakıldı. Tüm gün boyunca bodrum katının koridoruna yer seramiği döşenmesi devam etti.

23 Yapılan İşin Kapsamı: Hatalı seramiklerin düzeltilmesi, duvar örülmesi ve su tesisat işleri Sayfa No:21 Tarih: Birinci kattaki tuvaletlerin su tesisatları döşenmeye başlandı. Lavoboların, kabinlerin ve pisuvarların geleceği yere göre tesisatın borularının döşeneceği yerler özenle hesaplandıktan sonra duvarda bu ölçülere göre tesisatın geçeceği yerler açıldı ve borular yerleştirildi.

24 Yapılan İşin Kapsamı: Seramiklere derz dolgu işlemi uygulanması ve merdivenlerin mermer ile kaplanması Sayfa No:22 Tarih: Güne şantiye gezilerek başlandı ve hafta sonu yapılan, koridorun seramiklerine ve depo alanlarına derz dolgu uygulanması, süpürgeliklerin takılması, alüminyum kapıların montajı, bodrum kattaki bayanlar tuvaletinin yer seramiklerinin döşenmesi gibi işlemler özenle incelenerek kontrol edildi. Zemin kattaki hipermarket alanının tavan boyası devam ederken, yer seramiklerinin döşenmesi biten ve kuruyan bodrum kattaki bayanlar tuvaletinin duvarlarına derz dolgu işlemi yapıldı. Dolgu malzemesi sürüldükten sonra nemli bir sünger yardımıyla silinerek seramiklerin yüzeylerinde kalan derz dolgu malzemesi temizlendi. Merdiven altına örülen duvarın alçı sıvasının yapımına devam edildi. Hafta sonu başlanan ve bugun de devam eden merdivenlerin mermer ile kaplanması işlemi dikkatle izlendi.

25 Yapılan İşin Kapsamı: Seramiklere derz dolgu işlemi uygulanması ve merdivenlerin mermer ile kaplanması Sayfa No:23 Tarih: Betonarme merdivende rıhtları eşitlemek için ve mermerin yerleştirilmesi için bu tarz düz bir zemine oturması gerektiğinden basamak yüzeylerine kum ve çimento karışımı harç dökülüp mala ile düzeltildikten sonra üzerine su döküldü. Önceden uygun ölçülerde kesilmiş bursa beji rengindeki ve 3cm kalınlığındaki mermer bu alan üzerine yerleştirildi ve su terazisi ile kontrol edilerek ve tokmak yardımıyla yüzeye düzgün bir şekilde oturtuldu. Daha sonra rıht için kesilmiş mermer özenle yerine yerleştirildi ve gönyeye gelmesi için aparatla desteklendi.

26 Yapılan İşin Kapsamı: Kapılar ve asansörle ilgili uygulamalar, beton dökülmesi, sıva ve mermer işleri Sayfa No:24 Tarih: Bodrum kattaki depo olarak kullanılacak alanların hafta sonu başlanan ve devam eden alüminyum kapılarının takılması izlendi. Kapı kasaları ile duvar arasında boşluk kalmasını engellemek ve yalıtım sağlamak amacıyla silikonize mastik duvar ile kapı kasasının birleşim yerlerine uygulandı. Uygulama sonrasında malzemenin yüzeyi düzeltildi. Dün basamakları mermerle kaplanan merdivenlerin, bugün de sahanlıklarına geçildi. Basamakları yerleştirirken uygulanan işlemler, sahanlıkta da aynen uygulandı. Zeminin ölçüleri alınıp mermerler bu ölçülere göre kesilip hazırlandıktan sonra, kum ve çimentodan oluşan harç zemine dökülerek mermerin yerleştirilmesine hazır hale getirildi. Bodrum kattaki bayanlar tuvaletinin de duvar ve yer seramiklerinin derz dolguları tamamlandı.

27 Yapılan İşin Kapsamı: Kapılar ve asansörle ilgili uygulamalar, beton dökülmesi, sıva ve mermer işleri Sayfa No:25 Tarih: Kuyusunun yalıtımı tamamlanan panoramik asansörün takılmasına başlandı. Vinç yardımıyla asansörün çelik parçaları yerlerine yerleştirildi. Hipermarket alanında alçı sıvası yapılan alanlara saten sıva uygulanmaya başlandı. Saten sıva yapılacak yüzeyler toz, kir vb. maddelerden arındırıldıktan sonra harç, çelik mala ve spatula yardımıyla uygulandı.

28 Yapılan İşin Kapsamı: Kapılar ve asansörle ilgili uygulamalar, beton dökülmesi, sıva ve mermer işleri Sayfa No:26 Tarih: Otopark alanına cm kalınlığında eğim betonu döküldü. Mikser ile getirilen beton, bu makinanın üst katlara çıkması binanın statiği açısından tehlikeli olduğu için beton pompası ile otopark alanına aktarıldı. Dökülen betonun yüzeyi mastar ile düzeltildikten sonra, sahada helikopter uygulaması yapılarak betonun yüzeyinin düz olması sağlandı.

29 Yapılan İşin Kapsamı: Beton dökme işleminin devamı, havalandırma sistemleri ile hatalı ve eksik işlerin tespiti Sayfa No:27 Tarih: Dün eğim betonu dökme işlemine başlanan ve bir kısmı tamamlanan otopark alanında, kalan yerlere de bugün eğim betonu döküldü. Dünkü ile aynı şekilde uygulanan beton dökme işleminden sonra, helikopterle yüzey düzeltildi. Helikopterlerden bir kısmında bıçak uçları bir kısmında ise tepsi bulunmakta ve bıçak uçlu olan zemini pürüzsüzleştirirken, tepsi uçlu olan da daha düz bir zemin elde etmek için bir arada kullanılıyorlar.

30 Yapılan İşin Kapsamı: Beton dökme işleminin devamı, havalandırma sistemleri ile hatalı ve eksik işlerin tespiti Sayfa No:28 Tarih: Zemin katta bulunan hipermarket alanının havalandırma ünitelerinin takılmasına başlandı. Birinci kattaki magazaların ön cephe duvarlarındaki hatalardan dolayı önceden kırılanlardan bir kısmı tekrar tuğla duvar örüldü. Ip çekilerek hiza alınıp uygulama yapıldı. Ayrıca şantiye şefi Naim Makas ile şantiye gezilerek eksik işler belirlendi ve bunlar not alındı.

31 Yapılan İşin Kapsamı: Kutu profil, sıva ve merdivenlerin mermer işlemleri ile beton dökülmesine hazırlık Sayfa No:29 Tarih: Hipermarket alanı alçıpan ile bölünerek arka tarafta ofis, wc vb. bölümler ile kasap, şarküteri gibi alanlar oluşturulmaya başlandı. Öncelikle, ölçülere göre yerleri belirlenen kutu profilleri, belirli aralıklarla yerleştirildi. Bu işaretleme işlemi için lazer kullanıldı. Aynı zamanda hipermarket alanın içinde saten sıva işlemine devam edildi.

32 Yapılan İşin Kapsamı: Kutu profil, sıva ve merdivenlerin mermer işlemleri ile beton dökülmesine hazırlık Sayfa No:30 Tarih: Merdivenlerin orada bulunan ve zemin ile birinci kata hizmet verecek olan servis asansörünün, zemin kattaki kapısının önü, bodrum kat ile zemin kata arasındaki sahanlık ve koridor başlangıcına kadar olan alan merdivenlerle aynı malzemeyle, bursa beji renginde 3cm kalınlığında mermerle, kaplandı. Birinci kattaki beton dokme işlemine devam edildi, çimento tozu ile karıştırılan pomza doküldükten sonra silindirle sıkıştırıldı, yüzeyi mastar çekilerek düzeltildi, 6 milimetrelik çelik hasırlar yerleştirildi ve alan beton dökülmesine hazır hale getirildi.

33 Yapılan İşin Kapsamı: Alçıpan uygulamaları ve merdiven mermerlerinin derz dolgu işlemleri Sayfa No:31 Tarih: Hipermarket alanında kutu profiller yerleştirilmeye devam edilirken bir yandan da alçıpanların yerleştirilmesine başlandı. Alçıpan plakaları dik olarak yerleştirilip, metal konstrüksiyon üzerine vidalanarak monte edildi. Monte edilen plakaların birleşim yerlerine file yapılı bant çekildikten sonra derz dolgu malzemesi uygulandı. Bu uygulama tamamlandıktan sonra derzler kurumaya bırakıldı. Derzler kuruduğunda da tüm alçıpan yüzeyine sıva işlemi yapılacak.

34 Yapılan İşin Kapsamı: : Alçıpan uygulamaları ve merdiven mermerlerinin derz dolgu işlemleri Sayfa No:32 Tarih: Bir önceki gün tamamlanan ve süpürgelikleri takılan merdivenlerin ve sahanlıkların mermerlerine derz dolgu işlemine başlandı. Dolgu malzemesi ile mermerlerin aralarındaki boşluklar özenle doldurularak kuruması için bırakıldı ve kuruyana kadar üzerine basılmaması gerektiğinden o alanın bugünlük kullanılmaması için önlem alındı. Hipermarket alanının içindeki dilatasyon profillerinin geçmesi için zeminde boş bırakılan alanlar, zeminin tamamında kullanılan mermerle kapatıldı. Şantiyenin arka tarafında bulunan enerji odalarının boyaları yapılmaya başlandı. Burada bulunan makinaların boyayla temas etmemesi gerektiği için makinaların üzerine örtü serilip serilmediği özellikle kontrol edildi.

35 Yapılan İşin Kapsamı: Alçıpan uygulama işlemlerinin devamı, derz dolguları ve alçı sıva işlemleri Sayfa No:33 Tarih: Hipermarket alanının içindeki saten sıva işlemine devam edildi, bu işlemden önce yüzeyler pürüzsüzleştirilmek için zımparalandı. Kutu profilleri tamamlanan yerlere alçıpan yerleştirilmeye devam edildi ve önceden derzleri yapılan alçıpanların üzerine alçı sıva işlemi yapılarak devam edildi.

36 Yapılan İşin Kapsamı: Lazermetre ile ölçü alınması ve boya işlerinin kontrolü Sayfa No:34 Tarih: Bodrum katta bulunan ve yükseltilmiş döşeme ile kaplanacak sistem odasının yüksek döşemesi için lazermetre ile odanın ölçüsü alındı. Bu işlem esnasında lazermetrenin kullanım özellikleri öğrenildi ve alınan ölçüler bi hata olmaması için iki defa kontrol edildi. Bayram tatilinden önce başlanan enerji odalarının boyanma işlemine devam edildi. Daha önceden boyanan enerji odalarında alınan tedbirler buralarda da aynen uygulandı, cihazlar çok hassas olduğu için boyanmadan önce üzerlerine boya temasını engelleyecek bir örtü örtülmesine dikkat edildi.

37 Yapılan İşin Kapsamı: Suya dayanıklı alçıpan uygulamaları ile boya işlemleri Sayfa No:35 Tarih: Hipermarket alanının içindeki alçıpan bölme duvarlardan sıvaları bitenlerin ilk kat boyalarına başlandı. Kasap bölümünde ve arkada taraftaki personelin kullanılacağı tuvalet alanlarında ise diğer bölme duvarlarından farklı olarak, suya dayanıklı alçıpan kullanılmaya başlandı ve tamamlandıktan sonra bu alçıpanların üzeri seramik ile kaplanacak. Ayrıca bodrum kattaki tuvaletlerin tavan boyasına başlandı ve tuvalerlerdeki pis suların toplanacağı kuyuya kapak yaptırıldı. Bu alan daha sonra aynı renkteki yer seramikleriyle kapatılacak.

38 Yapılan İşin Kapsamı: Suya dayanıklı alçıpan uygulamaları ile boya işlemleri Sayfa No:36 Tarih:

39 Yapılan İşin Kapsamı: Kutu profil, alçıpan ve boya işlemlerinin devamı ile havalandırma sistemi işleri Sayfa No:37 Tarih: Alçıpan bölme duvarların sıvası devam ederken, dün ilk kat boyası yapılan yemekhane bölümünün ikinci kat boyası yapıldı. Suya dayanıklı alçıpan ile kaplanan alanlarda da alçıpanlara derz dolgu işlemine başlandı. Tüm avm genelinde havalandırma sistemlerinin yerleştirilmesine devam edilirken yeni gelen borular izolasyon malzemesi ile kaplandı. Bu izolasyonlu borular temiz hava veriyor, diğer izolasyonsuzlar ise havayı emiyor.

40 Yapılan İşin Kapsamı: Kutu profil, alçıpan ve boya işlemlerinin devamı ile havalandırma sistemi işleri Sayfa No:38 Tarih:

41 Yapılan İşin Kapsamı: Alçıpan asma tavan uygulamaları ve genel şantiye kontrolü Sayfa No:39 Tarih: Stajımın son gününde hipermarket alanının içindeki kasap bölümünün asma tavanı için önceden hazırlanan kutu profillere alçıpanlar monte edildi ve buralara da derz dolgu işlemine başlandı. Bu işlem bitince de saten alçıya geçilecek. Kasap bölümünün duvarlarından farklı olarak asma tavan için suya dayanıklılığı olmayan alçıpanlardan kullanıldı. Aynı gün içinde gelen mermer yer döşemesi numuneleri de incelendi ve enerji odalarının boyanması devam ederken bir kaç kez kontrol edildi.

42 Yapılan İşin Kapsamı: Alçıpan asma tavan uygulamaları ve genel şantiye kontrolü Sayfa No:40 Tarih:

43

T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ STAJ DEFTERİ

T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ STAJ DEFTERİ T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ STAJ DEFTERİ 10080003029 GÖZDE ÖZGÜR 17 HAZİRAN 2013 İZMİR STAJ YAPAN ÖĞRENCİNİN ADI SOYADI :GÖZDE ÖZGÜR NUMARASI :10080003029

Detaylı

T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ STAJ DEFTERİ

T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ STAJ DEFTERİ T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ STAJ DEFTERİ 11080003033 HÜLYA TURNAGÖL 07 TEMMUZ 2014 İZMİR STAJ YAPAN ÖĞRENCİNİN ADI SOYADI :HÜLYA TURNAGÖL NUMARASI :11080003033

Detaylı

ALÇI DUVAR. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi

ALÇI DUVAR. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi ALÇI DUVAR Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi ALÇI BLOK DUVAR Alçı panel, alçının belirli oranda suyla karıştırılıp

Detaylı

T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ STAJ DEFTERİ

T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ STAJ DEFTERİ T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ STAJ DEFTERİ 10080004008 BEDRİ TAYFUR HAZİRAN, 2013 İZMİR STAJ YAPAN ÖĞRENCİNİN ADI SOYADI : BEDRİ TAYFUR NUMARASI : 10080004008 YARIYILI : 4.

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ ALİ ÇETİNKAYA KAMPUSÜ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ MORG BİNASI İNŞAATI MAHAL LİSTESİ

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ ALİ ÇETİNKAYA KAMPUSÜ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ MORG BİNASI İNŞAATI MAHAL LİSTESİ AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ ALİ ÇETİNKAYA KAMPUSÜ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ MORG BİNASI İNŞAATI MAHAL LİSTESİ MAYIS 2011 1 AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ ALİ ÇETİNKAYA KAMPUSÜ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA

Detaylı

OUTWEAR ÜZERİ KAPLAMA UYGULAMALARI

OUTWEAR ÜZERİ KAPLAMA UYGULAMALARI OUTWEAR ÜZERİ KAPLAMA UYGULAMALARI SIVA UYGULAMASI KAPLAMA UYGULAMALARI 1 derz yerleri kapatılmalıdır. derz yerleri alkali dayanımı yüksek derz bandı ve derz dolgusu kullanılarak kapatılmalıdır. TEKNİK

Detaylı

637 Ada / 3 Parsel. Toplam İnşaat m² m² Toplam Bağımsız Bölüm Sayısı. Başlık Yüzde Değer

637 Ada / 3 Parsel. Toplam İnşaat m² m² Toplam Bağımsız Bölüm Sayısı. Başlık Yüzde Değer Tarih: 26.12.2016 637 Ada / 3 Parsel Toplam İnşaat m² 2.310 m² Toplam Bağımsız Bölüm Sayısı 14 adet Toplam İnşaat Maliyeti 2.305.167 TL Yüzde İlk Ödemeler 4,6 % 105.000 TL İş makinesi 0,5 % 10.934 TL Ödemeler

Detaylı

Knauf W623 Agraflı Duvar Giydirme Sistemi Uygulama Detayları:

Knauf W623 Agraflı Duvar Giydirme Sistemi Uygulama Detayları: Knauf W623 Agraflı Duvar Giydirme Sistemi Uygulama Detayları: Knauf W623 Duvar Giydirme Sisteminde, Metal Konstrüksiyon tavan U (TU) ve tavan C (TC) profillerden oluşturulur. Duvarın şakülünde ve terazisinde

Detaylı

Sayın Leyla Hanım, Özgün Gıda San.Tic.Ltd.Şti KABA İŞLER

Sayın Leyla Hanım, Özgün Gıda San.Tic.Ltd.Şti KABA İŞLER Sayın Leyla Hanım, İnşaatı devam etmekte olan Trabzon Marin City Projesi nde 2. parsel de bulunan B blok etabıyla ilgili güncel ilerleme raporunu bilgilerinize rica ederiz. Özgün Gıda San.Tic.Ltd.Şti KABA

Detaylı

Knauf W625 - W626 Duvar C profilli Duvar Giydirme Sistemi Uygulama Detayları:

Knauf W625 - W626 Duvar C profilli Duvar Giydirme Sistemi Uygulama Detayları: Knauf W625 - W626 Duvar C profilli Duvar Giydirme Sistemi Uygulama Detayları: Knauf W625 - W626 Duvar Giydirme Sisteminde Metal Konstrüksiyon, Duvar U (DU) ve sadece 75mm ve 100mm Duvar U ve Duvar C profiller

Detaylı

İŞ GRUPLARININ MALİYETTEKİ ORANLARI

İŞ GRUPLARININ MALİYETTEKİ ORANLARI İŞ GRUPLARININ MALİYETTEKİ ORANLARI İşin Adı : KATLI OTOPARK YAPIM İŞİ No İş Grubunun Adı Tutarı 01 INSAAT 1 İNŞAAT İMALATLARI 41.4519 2 KAZI İKSA VE ZEMİN İYİLEŞTİRME 47.0196 -- INSAAT Toplamı 88.4715

Detaylı

TÜRKÖZ MEVLANA EVLERİ

TÜRKÖZ MEVLANA EVLERİ www.turkozinsaat.com.tr MEVLANA EVLERİ HERŞEY EVİNİZİN ALTINDA! Mevlana Evleri; 5.800 m 2 alan üzerinde 40 daire, 18 işyeri ve 1 adet çok amaçlı yapıdan oluşuyor. Bölgenin yeni çekim merkezinde bulunan

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ EMİRDAĞ MYO EĞİTİM BİNASI MAHAL LİSTESİ

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ EMİRDAĞ MYO EĞİTİM BİNASI MAHAL LİSTESİ AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ EMİRDAĞ MYO EĞİTİM BİNASI MAHAL LİSTESİ KASIM 2010 BODRUM KAT B01 Uygulama Projesi (Mevcut Projesinde B01 olarak numaralandırılmıştır.) DÖŞEME : Döşeme üzerinde bulunan tüm

Detaylı

Gazi Üniversitesi Yapı işleri ve Teknik Daire Başkanlığınca yürütülen projelerin bilgilendirme sunumu

Gazi Üniversitesi Yapı işleri ve Teknik Daire Başkanlığınca yürütülen projelerin bilgilendirme sunumu Gazi Üniversitesi Yapı işleri ve Teknik Daire Başkanlığınca yürütülen projelerin bilgilendirme sunumu G.Ü. EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIK VE ÖĞRETİM ELEMANLARI BİNASI VE G.Ü. EĞİTİM FAKÜLTESİ DERSLİK VE LABORATUVAR

Detaylı

MAHAL LİSTESİ VE TEKNİK ÖZELLİKLER

MAHAL LİSTESİ VE TEKNİK ÖZELLİKLER MAHAL LİSTESİ VE TEKNİK ÖZELLİKLER MEVKİİ : YAPI NİZAMI : BLOK : KAT : DAİRE : ARSA ALANI : Projedeki ölçülere uygun olarak inşaat yapılacaktır. TAŞIYICI SİSTEM : Betonarme karkas sistemi ile yapılacaktır.

Detaylı

Aquapanel ve Sistem Aksesuarları. Aquapanel 02/2016

Aquapanel ve Sistem Aksesuarları. Aquapanel 02/2016 Aquapanel ve Sistem Aksesuarları Aquapanel 02/2016 İçindekiler Aquapanel Dış Cephe Plakası... 2 Aquapanel İç Cephe Plakası... 2 Aquapanel Tavan Plakası SkyLite... 3 Aquapanel Universal... 3 Aquapanel

Detaylı

Basamak ve merdiven burunluk profilleri Halı, parke vb. bitiş profilleri Zemin geçiş profilleri

Basamak ve merdiven burunluk profilleri Halı, parke vb. bitiş profilleri Zemin geçiş profilleri İÇİNDEKİLER Profiller Oval yüzeyli süpürgelikler Düz yüzeyli süpürgelikler Bitiş kapağı hazırlanışı Süpürgelik montaj şekilleri ve kablo kanalı uygulaması Profiller İkili ve üçlü duvar koruma bantları

Detaylı

TEMELDE SU YALITIMI. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi

TEMELDE SU YALITIMI. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi TEMELDE SU YALITIMI Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi TEMELDE SU YALITIMI Yapıların zeminle temas eden bölümlerinin

Detaylı

Aquapanel ve Sistem Aksesuarları. Aquapanel 10/2015

Aquapanel ve Sistem Aksesuarları. Aquapanel 10/2015 Aquapanel ve Sistem Aksesuarları Aquapanel 10/2015 Aquapanel Matkap Uçlu Vida Aquapanel İç ve Dış Cephe Plakalarının 0,8-2,00 mm arası sac kalınlığında metal konstrüksiyonlara tespit edilmesinde kullanılan

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ ALİ ÇETİNKAYA KAMPUSÜ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ BODRUM KAT (MORG MAHALİ) TADİLAT İNŞAATI MAHAL LİSTESİ

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ ALİ ÇETİNKAYA KAMPUSÜ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ BODRUM KAT (MORG MAHALİ) TADİLAT İNŞAATI MAHAL LİSTESİ AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ ALİ ÇETİNKAYA KAMPUSÜ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ BODRUM KAT (MORG MAHALİ) TADİLAT İNŞAATI MAHAL LİSTESİ MAYIS 2011 1 AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ ALİ ÇETİNKAYA KAMPUSÜ ARAŞTIRMA

Detaylı

DİLATASYON DERZİ. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi

DİLATASYON DERZİ. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi DİLATASYON DERZİ Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi DİLATASYON DERZİ Yapının kendi ağırlığından ya da oturduğu zeminden

Detaylı

ALÇI İȘLERİ İÇİN DEKORASYON PROFİLLERİ

ALÇI İȘLERİ İÇİN DEKORASYON PROFİLLERİ ALÇI İȘLERİ İÇİN DEKORASYON PROFİLLERİ Köşe leri 9002 köşe bitiş profilidir. Hareketli tavan ve duvar bitişlerinde kullanılır. Tek taraflı uygulanır. 9077 Farklı kanat genişliklerinde üretilen alüminyum

Detaylı

ÜRÜN TANIMI; arasında olmalıdır.! Derz uygulaması yapıştırma işleminden bir gün sonra yapılmalıdır.!

ÜRÜN TANIMI; arasında olmalıdır.! Derz uygulaması yapıştırma işleminden bir gün sonra yapılmalıdır.! ÜRÜN TANIMI; Granülometrik karbonat tozu, portlant çimentosu ve çeşitli polimer katkılar ( yapışma, esneklik, suya karşı direnç ve aşırı soğuk ve sıcağa dayanmı arttıran ) birleşiminden oluşan, seramik,

Detaylı

www.turkozinsaat.com.tr 2 Projede kullanılan görseller ve yazılı bilgiler tanıtım amaçlıdır. Türköz İnşaat malzeme ve tasarımda değişikliğe gitme hakkını saklı tutar. Petkim Park ta yaşam devam ediyor...

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ EMİRDAĞ MYO KAFETERYA BİNASI MAHAL LİSTESİ

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ EMİRDAĞ MYO KAFETERYA BİNASI MAHAL LİSTESİ AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ EMİRDAĞ MYO KAFETERYA BİNASI MAHAL LİSTESİ KASIM 2010 ZEMİN KAT (MEVCUT PROJE) Z01 GİRİŞ : Sahne kısmında bulunan ahşap kaplamanın sökülmesi : Ahşap asma tavan sökümü : Ahşap

Detaylı

Y e n i k e n t.

Y e n i k e n t. Y e n i k e n t www.turkozinsaat.com.tr www.turkozinsaat.com.tr Yenikent in Yeni Gözdesi... Türköz İnşaat tarafından hayata geçirilen Yıldırım Park; Toplamda. mž arsa üzerine kurulu,.00 mž yeşil alan ve.00

Detaylı

BRİKET DUVAR. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi

BRİKET DUVAR. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi BRİKET DUVAR Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi BETON BRİKET DUVAR Beton briket bloklar, kum, çakıl, tüf, bims (sünger

Detaylı

CAM TUĞLA DUVAR. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi

CAM TUĞLA DUVAR. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi CAM TUĞLA DUVAR Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi CAM TUĞLA Cam olarak belli ölçülerde imal edilen, binalarda aydınlık

Detaylı

Teknik Şartname Kör Kalıp Kullanarak Betonarme Yükseltilmiş Döşeme Yapımı

Teknik Şartname Kör Kalıp Kullanarak Betonarme Yükseltilmiş Döşeme Yapımı Teknik Şartname Kör Kalıp Kullanarak Betonarme Yükseltilmiş Döşeme Yapımı İşin tanımı: Kat döşemesi üzerinde geri dönüşümlü polipropilenden üretilmiş modüler kör kalıplar (kör kalıp: beton içinde kalan

Detaylı

SU DEPOSU, HAVUZ VE DENGE DEPOLARINDA SU YALITIMI YAPILMASI:

SU DEPOSU, HAVUZ VE DENGE DEPOLARINDA SU YALITIMI YAPILMASI: SU DEPOSU, HAVUZ VE DENGE DEPOSU SU YALITIMI YAPILMASI KONU: Doğal zemine oturan veya tabliyeye oturan teras tipi havuzlarda, depolarda, su gören betonarme yüzeylerin İZOTEX markalı Su Yalıtım Membran

Detaylı

teknik uygulama detayları

teknik uygulama detayları teknik uygulama detayları içindekiler Panel Detayları Betonarme Hatıl-Gazbeton Döşeme Paneli Orta Nokta Bağlantı Detayı...03 Çelik Konstrüksiyon -Gazbeton Döşeme Paneli Orta Nokta Bağlantı Detayı...04

Detaylı

Teknik Bilgi Föyü. Baumit MVR Uni. Beyaz Çimentolu ve Perlitli El Sıvası. Ürün El ile uygulanan, fabrikada karışımı hazır kuru sıva harcı.

Teknik Bilgi Föyü. Baumit MVR Uni. Beyaz Çimentolu ve Perlitli El Sıvası. Ürün El ile uygulanan, fabrikada karışımı hazır kuru sıva harcı. Baumit MVR Uni Beyaz Çimentolu ve Perlitli El Sıvası Ürün El ile uygulanan, fabrikada karışımı hazır kuru sıva harcı. Bileşimi Kalsiyum hidrat, beyaz çimento, kum, katkı maddeleri. Kullanım Alanları Yaygın

Detaylı

MALL OF ISTANBUL OFIS TEKNİK ŞARTNAME

MALL OF ISTANBUL OFIS TEKNİK ŞARTNAME Bu dokümanda Mall Of İstanbul projesinin ofis bloğunun teknik şartnamesi tanımlanmaktadır. Teknik Şartname genel tasarım ve uygulama prensiplerini, kullanılacak sistem ve malzemelerin genel hatlarını tariflemektedir.

Detaylı

DC_50_Ω_DCC_100_40AKS (CX+BX+DC50+Ω+BX+DCC100) ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) İLAVE YALITIMLI.

DC_50_Ω_DCC_100_40AKS (CX+BX+DC50+Ω+BX+DCC100) ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) İLAVE YALITIMLI. DC_50_Ω_DCC_100_40AKS (CX+BX+DC50+Ω+BX+DCC100) DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ OMEGA SİSTEMİ LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) RÜZGAR YÜKÜ (km/h) BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) ISI

Detaylı

Mühendislik. www.sksmuhendislik.com.tr

Mühendislik. www.sksmuhendislik.com.tr Mühendislik 2015 HAKKIMIZDA Firmamız SKS MÜHENDİSLİK tavan sistemleri, duvar kaplama ve zemin döşeme sistemleri,izalasyon malzemeleri,alüminyum doğrama ve pvc doğrama olmak üzere 4 ana grupta 40 ayrı

Detaylı

DUVARLAR duvar Yapıdaki Fonksiyonuna Göre Duvar Çeşitleri 1-Taşıyıcı duvarlar; 2-Bölme duvarlar; 3-İç duvarlar; 4-Dış duvarlar;

DUVARLAR duvar Yapıdaki Fonksiyonuna Göre Duvar Çeşitleri 1-Taşıyıcı duvarlar; 2-Bölme duvarlar; 3-İç duvarlar; 4-Dış duvarlar; DUVARLAR Yapılarda bulunduğu yere göre, aldığı yükleri temele nakleden, bina bölümlerini birbirinden ayıran, bölümleri çevreleyen ve yapıyı dış tesirlere karşı koruyan düşey yapı elemanlarına duvar denir.

Detaylı

TUĞLA DUVAR ÖRME ARAÇLARI VE KURALLARI

TUĞLA DUVAR ÖRME ARAÇLARI VE KURALLARI TUĞLA DUVAR ÖRME ARAÇLARI VE KURALLARI Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi TUĞLA DUVAR ÖRME ARAÇLARI 1. Mimari proje:

Detaylı

KOMPOZİT LEVHA YAPIŞTIRMA

KOMPOZİT LEVHA YAPIŞTIRMA KOMPOZİT LEVHA YAPIŞTIRMA Yalıtımlı kompozit levhalar ile Mevcut duvar yüzeyine, Yalıtımlı Kompozit Levhaların ADERTEK yapıştırma alçısı kullanılarak yapıştırılmasıyla oluşturulan Giydirme Duvar GDY-KL

Detaylı

www.turkozinsaat.com.tr

www.turkozinsaat.com.tr www.turkozinsaat.com.tr Yenikent in Yeni Gözdesi... Türköz İnşaat tarafından hayata geçirilen Yıldırım Sitesi; Toplamda. mž arsa üzerine kurulu,.00 mž yeşil alan ve.00 mž açık otoparkdan oluşmaktadır.

Detaylı

DUVAR VE ZEMİN KAPLAMALARI DERSİ ÇALIŞMA SORULARI

DUVAR VE ZEMİN KAPLAMALARI DERSİ ÇALIŞMA SORULARI DUVAR VE ZEMİN KAPLAMALARI DERSİ ÇALIŞMA SORULARI 1. Seramik kesme ve delme aletleri hangi özelliklerde olmalıdır? a. Kesme ve delme aletlerin kesici kısımları keskin olmalıdır. b. Kızaklar temiz ve kolay

Detaylı

Kuru Yapı Sistemleri 02/2016. Kuru Yapı ve Toz Alçı Ürünleri & Sistem Tamamlayıcıları Profiller&Taşıyıcılar

Kuru Yapı Sistemleri 02/2016. Kuru Yapı ve Toz Alçı Ürünleri & Sistem Tamamlayıcıları Profiller&Taşıyıcılar Kuru Yapı Sistemleri 02/2016 Kuru Yapı ve Toz Alçı Ürünleri & Sistem Tamamlayıcıları Profiller&Taşıyıcılar İçindekiler Tavan C Profilleri...4 Tavan U Profilleri...4 Duvar C Profilleri...5 Duvar U Profilleri...6

Detaylı

ISLAK HACİMLERDE (TUVALET-BANYO-KORİDOR-MUTFAK-SAUNA-HAMAM-DUŞ VB) KARO KAPLAMA ALTINA SU YALITIMI YAPILMASI

ISLAK HACİMLERDE (TUVALET-BANYO-KORİDOR-MUTFAK-SAUNA-HAMAM-DUŞ VB) KARO KAPLAMA ALTINA SU YALITIMI YAPILMASI ISLAK HACİMLERDE (TUVALET-BANYO-KORİDOR-MUTFAK-SAUNA-HAMAM-DUŞ VB) KARO KAPLAMA ALTINA SU YALITIMI YAPILMASI KONU: Islak hacimler gibi akışkan ve basınçlı suyun olmadığı mekanlarda İZOTEX markalı Su Yalıtım

Detaylı

MAKİNA ve KİMYA ENDÜSTRİSİ KURUMU SİLAH FABRİKASI MÜDÜRLÜĞÜ KIRIKKALE İŞ TAKİP ÇALIŞMA OFİSİ VE TABANCA AMBARI TADİLATI TEKNİK ŞARTNAMESİ

MAKİNA ve KİMYA ENDÜSTRİSİ KURUMU SİLAH FABRİKASI MÜDÜRLÜĞÜ KIRIKKALE İŞ TAKİP ÇALIŞMA OFİSİ VE TABANCA AMBARI TADİLATI TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. KONU Fabrikamız Üretim Müdürlüğü İş Takip Çalışma Ofisi ve Tabanca Ambarı tadilatı işi. 2. TEKNİK ÖZELLİKLER A. YIKIM, SÖKÜM VE ÖRÜM İŞLERİ 1) Planda kesik çizgilerle belirtilen duvar yıkılacaktır.

Detaylı

AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ İSKENDERUN İRTİBAT BÜROSU İLE İLGİLİ YAPILACAK OLAN ÇALIŞMALARIN İÇERİĞİNE DAİR AÇIKLAMALAR

AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ İSKENDERUN İRTİBAT BÜROSU İLE İLGİLİ YAPILACAK OLAN ÇALIŞMALARIN İÇERİĞİNE DAİR AÇIKLAMALAR AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ İSKENDERUN İRTİBAT BÜROSU İLE İLGİLİ YAPILACAK OLAN ÇALIŞMALARIN İÇERİĞİNE DAİR AÇIKLAMALAR 1. Kırım, Sökme ve Temizlik Zemin katta duvarda yer alan ahşaplar sökülecek, projeye

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,50 0,56. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,50 0,56. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKETLEME SİSTEMİ (MANTOLAMALI) LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 60 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) 150 166 BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) 100 m >100 m ISI

Detaylı

ALÇI LEVHA YAPIŞTIRMA

ALÇI LEVHA YAPIŞTIRMA ALÇI LEVHA YAPIŞTIRMA alçı levha ile Mevcut duvar yüzeyine, COREX in ADERTEK yapıştırma alçısı kullanılarak yapıştırılmasıyla oluşturulan Giydirme Duvar GDY ANA ÖZELLİKLER Mevcut yapı duvarlarının, son

Detaylı

AQUAPANEL İÇ CEPHE DUVAR SİSTEMLERİ UYGULAMA ŞARTNAMESİ AQUAPANEL İÇ CEPHE PLAKASI FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ

AQUAPANEL İÇ CEPHE DUVAR SİSTEMLERİ UYGULAMA ŞARTNAMESİ AQUAPANEL İÇ CEPHE PLAKASI FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ AQUAPANEL İÇ CEPHE DUVAR SİSTEMLERİ UYGULAMA ŞARTNAMESİ AQUAPANEL İÇ CEPHE PLAKASI FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ 1 A- SİSTEM TANIMI: Konutların, otellerin, spor merkezlerinin, stadyumların, alış veriş merkezlerinin,

Detaylı

ÇATI VE TERASTA SU YALITIMI

ÇATI VE TERASTA SU YALITIMI ÇATI VE TERASTA SU YALITIMI Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi ÇATI VE TERASTA SU YALITIMI Genel olarak eğimi % 5

Detaylı

MAKİNA ve KİMYA ENDÜSTRİSİ KURUMU SİLAH FABRİKASI MÜDÜRLÜĞÜ KIRIKKALE TADİLAT TEKNİK ŞARTNAMESİ

MAKİNA ve KİMYA ENDÜSTRİSİ KURUMU SİLAH FABRİKASI MÜDÜRLÜĞÜ KIRIKKALE TADİLAT TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. KONU Revir Tuvalet ve Mutfak Tadilatı İşi. 2. TEKNİK ÖZELLİKLER 1) Kırım, örüm, alçı ve boya işleri; a) Lavabo ve Tuvalet kısmında bulunan mevcut seramikler ve yapıştırıcı kalıntıları kırılarak temizlenecektir.

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Selim BARADAN Yrd. Doç. Dr. Hüseyin YİĞİTER

Yrd. Doç. Dr. Selim BARADAN Yrd. Doç. Dr. Hüseyin YİĞİTER Dokuz Eylül Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü İNŞ4001 YAPI İŞLETMESİ METRAJ VE KEŞİF-2 Yrd. Doç. Dr. Selim BARADAN Yrd. Doç. Dr. Hüseyin YİĞİTER http://kisi.deu.edu.tr/huseyin.yigiter YIĞMA BİNA

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,50 0,56. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,50 0,56. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKETLEME SİSTEMİ LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 60 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) 150 166 BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) 100 m >100 m ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ

Detaylı

DUVARLARIN İÇ YÜZÜNDEN ISI YALITIMI

DUVARLARIN İÇ YÜZÜNDEN ISI YALITIMI DUVARLARIN İÇ YÜZÜNDEN ISI YALITIMI Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi DUVARLARIN İÇ YÜZÜNDEN ISI YALITIMI Bu sistemde

Detaylı

KARTAL KULE PROJESİ AYLIK FAALIYET RAPORU- AĞUSTOS 2013

KARTAL KULE PROJESİ AYLIK FAALIYET RAPORU- AĞUSTOS 2013 AYLIK FAALIYET RAPORU- AĞUSTOS 2013 RAPOR İÇERİĞİ PROJE BİLGİLERİ MASTER İŞ PROGRAMI AKTİVİTELER İLERLEME DURUMU MALZEME BİLGİLERİ ÖNEMLİ GELİŞMELER ŞANTİYE RESİMLERİ PROJE BİLGİLERİ PROJENİN KONUMU PROJE

Detaylı

TEK İSKELETLİ DIŞ CEPHE SİSTEMİ

TEK İSKELETLİ DIŞ CEPHE SİSTEMİ TEK İSKELETLİ DIŞ CEPHE SİSTEMİ Tek İskeletli dış cephe sistemi, daha hızlı imalat istenilen, az katlı (2-3 kat gibi) betonarme veya çelik binalarda, dış cephe duvar sistemlerinde kullanılır. Isı yalıtımında

Detaylı

D_DC_75_Ω_DCC_75_40AKS (CX+BX+DC75+Ω+BX+DCC75) ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) İLAVE YALITIMLI.

D_DC_75_Ω_DCC_75_40AKS (CX+BX+DC75+Ω+BX+DCC75) ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) İLAVE YALITIMLI. D_DC_75_Ω_DCC_75_40AKS (CX+BX+DC75+Ω+BX+DCC75) DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ OMEGA DIŞ CEPHE SİSTEMİ LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) RÜZGAR YÜKÜ (km/h) BİNA YÜKSEKLİĞİ

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,32 0,35. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,32 0,35. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKETLEME SİSTEMİ (MANTOLAMALI) LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 60 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) 150 166 BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) 100 m >100 m ISI

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,39 0,43. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,39 0,43. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKETLEME SİSTEMİ (MANTOLAMALI) LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 60 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) 150 166 BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) 100 m >100 m ISI

Detaylı

_BRM_FİYAT_TARİFLERİ_

_BRM_FİYAT_TARİFLERİ_ KARKAS İMALATLARI 1 Grobeton Dökülmesi Zemin ıslahı tamamlanmış temel alanının ıslatılmasının ardından, anolarının hazırlanması, projede belirtilen doza uygun grobetonun transmikser çıkışında teslim alınması,

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,50 0,56. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,50 0,56. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKETLEME SİSTEMİ (MANTOLAMALI) LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 60 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) 150 166 BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) 100 m >100 m ISI

Detaylı

Baumit MPI 25. Makine Sıvası. Ürün Đç mekanlarda kullanılan, fabrika karışımı kireç/çimento esaslı kuru hazır makine sıvasıdır.

Baumit MPI 25. Makine Sıvası. Ürün Đç mekanlarda kullanılan, fabrika karışımı kireç/çimento esaslı kuru hazır makine sıvasıdır. Baumit MPI 25 Makine Sıvası Ürün Đç mekanlarda kullanılan, fabrika karışımı kireç/çimento esaslı kuru hazır makine sıvasıdır. Bileşimi Kalsiyum hidrat, çimento, sıva kumu, perlit, katkı maddeleri. Özellikler

Detaylı

W625-W626 Duvar Giydirme Sistemi (Duvar C Profilli)

W625-W626 Duvar Giydirme Sistemi (Duvar C Profilli) W625-W626 Duvar Giydirme Sistemi (Duvar C Profilli) Knauf DU Profili Knauf DU Profiller tavana dübel+vida ile monte edilir. Knauf DC Profili Knauf TC Profiller tavan ve taban DU Profillere geçirilir. Alçıpan

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,32 0,35. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,32 0,35. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKETLEME SİSTEMİ (MANTOLAMALI) LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 60 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) 150 166 BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) 100 m >100 m ISI

Detaylı

YAKLAŞIK MALİYET. Tarih REKTÖRLÜK VE BAĞLI BİRİMLERİN ONARIM VE TADİLATI Kuvvetli Akım. Sayfa 1/1. Sıra No

YAKLAŞIK MALİYET. Tarih REKTÖRLÜK VE BAĞLI BİRİMLERİN ONARIM VE TADİLATI Kuvvetli Akım. Sayfa 1/1. Sıra No Tarih 08.11.2017 REKTÖRLÜK VE BAĞLI BİRİMLERİN ONARIM VE TADİLATI 03.01 - Kuvvetli Akım Poz Tanımı Birimi Miktarı Birim Fiyatı Tutarı 1 742.129 180 duvar tipi sıva üstü hareket sensörü AD 14 2 780.102

Detaylı

Askı çubuklarının yerleri duvardan 10 cm açıktan başlamak üzere* 85 cm de bir işaretlenir çelik dübeller yardımı ile monte edilir.

Askı çubuklarının yerleri duvardan 10 cm açıktan başlamak üzere* 85 cm de bir işaretlenir çelik dübeller yardımı ile monte edilir. Ölçüm ve İşaretleme: Mimari plana uygun tavan kotu, hortum terazisi, lazer gibi yöntemlerle alınır. Tavan U (TU) profilinin alt kotu çırpı ipi ile duvara çepeçevre işaretlenir. Askı çubuklarının yerleri

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,50 0,56. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,50 0,56. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKETLEME SİSTEMİ (MANTOLAMALI) LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 60 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) 150 166 BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) 100 m >100 m ISI

Detaylı

KONU : Gazbeton Duvar Yüzeyine Sıva Uygulama Şartnamesi SAYFA : 5

KONU : Gazbeton Duvar Yüzeyine Sıva Uygulama Şartnamesi SAYFA : 5 KONU : Gazbeton Duvar Yüzeyine Sıva Uygulama Şartnamesi SAYFA : 5 1. Kapsam Gazbeton blok ile örülen duvarların yüzeyine sıva uygulama kurallarına ilişkin esasları kapsar. 2. Tanım Harç: Bileşenler: Kum:

Detaylı

İnşaat Nakliye iş kalemleri/iş grupları için Örnek Analiz Formatı

İnşaat Nakliye iş kalemleri/iş grupları için Örnek Analiz Formatı Format 1 grubu 15.001/2B Örnek Formatı in Adı: Makine ile her derinlikte yumuşak ve sert toprağın kazılması (gevşek ve bitkisel toprak, gevşek silt, kum, kil, siltli kil, kumlu kil, gevşek kil, killi kum

Detaylı

GRANİT - SERAMİK YAPIŞTIRICILAR & DERZ DOLGULARI

GRANİT - SERAMİK YAPIŞTIRICILAR & DERZ DOLGULARI GRANİT - SERAMİK YAPIŞTIRICILAR & DERZ DOLGULARI STANDART Tanım : Fayans, seramik yapıştırıcı, Çimento esaslı, gri Toz Kullanım : Seramik, fayans için yatay ve düşeyde ıslak ortamlarda kullanıma uygun

Detaylı

5603 m² alan üzerinde toplam 5 blok, 54 daire ve 14 dükkandan oluşmaktadır. Papatya Evlerinde 14 Adet 2+1 (89,83-101,37-101,90 m²), 20 Adet 3+1

5603 m² alan üzerinde toplam 5 blok, 54 daire ve 14 dükkandan oluşmaktadır. Papatya Evlerinde 14 Adet 2+1 (89,83-101,37-101,90 m²), 20 Adet 3+1 Kocaeli nin gözde ilçesi Başiskele de yer alan doğanın içinde yer alan 0 m² alan üzerinde toplam blok, daire ve dükkandan oluşmaktadır. Papatya Evlerinde Adet + (89,8-0, - 0,90 m²), 0 Adet + (,0 m²), Adet

Detaylı

Agraflı Duvar Giydirme Sistemi

Agraflı Duvar Giydirme Sistemi Agraflı Duvar Giydirme Sistemi TU Profili TU Profiller tavana dübel+vida ile monte edilir. TC Profili TC Profiller agraflara sabitlenerek tavan ve taban U Profillere geçirilir. Alçıpan Kaplama Alçıpan

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,39 0,43. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,39 0,43. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKETLEME SİSTEMİ (MANTOLAMALI) LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 60 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) 150 166 BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) 100 m >100 m ISI

Detaylı

T.C. YAġAR ÜNĠVERSĠTESĠ MĠMARLIK FAKÜLTESĠ ĠÇ MĠMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ STAJ RAPORU

T.C. YAġAR ÜNĠVERSĠTESĠ MĠMARLIK FAKÜLTESĠ ĠÇ MĠMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ STAJ RAPORU T.C. YAġAR ÜNĠVERSĠTESĠ MĠMARLIK FAKÜLTESĠ ĠÇ MĠMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ STAJ RAPORU 12080003041 IġINSU DĠKMEN EYLÜL, 2015 ĠZMĠR STAJ YAPAN ÖĞRENCĠNĠN ADI SOYADI : IġINSU DĠKMEN NUMARASI : 12080003041

Detaylı

D_DC_75_Ω_DCC_50_40AKS (CX+BX+DC75+Ω+BX+DCC50) ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) 39,51 İLAVE YALITIMLI

D_DC_75_Ω_DCC_50_40AKS (CX+BX+DC75+Ω+BX+DCC50) ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) 39,51 İLAVE YALITIMLI D_DC_75_Ω_DCC_50_40AKS (CX+BX+DC75+Ω+BX+DCC50) DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ OMEGA DIŞ CEPHE SİSTEMİ LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) RÜZGAR YÜKÜ (km/h) BİNA YÜKSEKLİĞİ

Detaylı

Kuru Yapı Sistemleri 02/2016. Kuru Yapı ve Toz Alçı Ürünleri & Sistem Tamamlayıcıları Sistem Aksesuarları

Kuru Yapı Sistemleri 02/2016. Kuru Yapı ve Toz Alçı Ürünleri & Sistem Tamamlayıcıları Sistem Aksesuarları Kuru Yapı Sistemleri 02/2016 Kuru Yapı ve Toz Alçı Ürünleri & Sistem Tamamlayıcıları Sistem Aksesuarları İçindekiler Agraf... 4 Akustik Agraf Pabucu... 4 Askı Teli... 5 Askı Maşası... 5 Klips... 6 Çiftli

Detaylı

D_DC_50_Ω_DCC_50_40AKS (CX+BX+DC50+Ω+BX+DCC50) ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) 60 cm AKS kg.

D_DC_50_Ω_DCC_50_40AKS (CX+BX+DC50+Ω+BX+DCC50) ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) 60 cm AKS kg. D_DC_50_Ω_DCC_50_40AKS (CX+BX+DC50+Ω+BX+DCC50) DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ OMEGA DIŞ CEPHE SİSTEMİ LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) RÜZGAR YÜKÜ (km/h) BİNA YÜKSEKLİĞİ

Detaylı

CO_DC100_Ω_DCC100_40AKS (BX + DCC100+Ω+DC100 + BX + CX) ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) 40 cm AKS

CO_DC100_Ω_DCC100_40AKS (BX + DCC100+Ω+DC100 + BX + CX) ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) 40 cm AKS CO_DC100_Ω_DCC100_40AKS (BX + DCC100+Ω+DC100 + BX + CX) DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKET OMEGA DIŞ CEPHE SİSTEMİ LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 40-40 RÜZGAR YÜKÜ

Detaylı

2 3 BELGELERİMİZ ART ART SARFİYAT m 2 /lt 15-20 AMBALAJ 2,5-7,5-15 lt SARFİYAT m 2 /lt 15-20 AMBALAJ 2,5-7,5-15 lt SARFİYAT m 2 /lt 15-20 AMBALAJ 2,5-7,5-15 lt 8 ART SARFİYAT m 2 /kg 7-11 AMBALAJ 10-20

Detaylı

DÖŞEMELERDE ISI YALITIMI

DÖŞEMELERDE ISI YALITIMI DÖŞEMELERDE ISI YALITIMI Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi DÖŞEMELERDE ISI YALITIMI Döşemelerde ısı yalıtımı için

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,32 0,35. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,32 0,35. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKETLEME SİSTEMİ LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 60 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) 150 166 BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) 100 m >100 m ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ

Detaylı

A B C. Sıra No Teknik Özellikler Miktar. 1. KONU: Fayans (TİP 1), Fayans (TİP 2), Fayans (TİP 3), Fayans (Tİp 4) alım, teslim ve döşeme işidir.

A B C. Sıra No Teknik Özellikler Miktar. 1. KONU: Fayans (TİP 1), Fayans (TİP 2), Fayans (TİP 3), Fayans (Tİp 4) alım, teslim ve döşeme işidir. İLAN NUMARASI: İHALE 1, LOT 1 1. Genel Tanım KKTC Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı nın Turizm Kapasitesinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında hibeden yararlanmaya hak kazanan PINE BAY HİZMET

Detaylı

ARSECOL. 20 kg Torba göre Açık Gri. Gri. 25 kg Torba Gri. 25 kg Torba uygulandığında Gri. 18 kg Kova Gr / m Beyaz. Yapı Kimyasalları.

ARSECOL. 20 kg Torba göre Açık Gri. Gri. 25 kg Torba Gri. 25 kg Torba uygulandığında Gri. 18 kg Kova Gr / m Beyaz. Yapı Kimyasalları. ASIR 001 - DERZ DOLGU Çimento esaslı, polimer katkılı elastik özellikli, yüksek performanslı geniş ve derin uygulanabilen derz dolgusudur. Suya ve dona dayanıklıdır, ısı farklılıklarının yoğun olduğu yerlerde

Detaylı

2013 Yılı Devam Eden Projeler. Eğitim Yükseköğretim Sektörü

2013 Yılı Devam Eden Projeler. Eğitim Yükseköğretim Sektörü 2013 Yılı Devam Eden Projeler Eğitim Yükseköğretim Sektörü YAKLAŞIK 400 YATAKLI ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ HASTA BAKIM ÜNİTESİ BİNASI İLE MEVCUT HASTA BAKIM ÜNİTESİ BİNASININ POLİKLİNİK BİNASI OLARAK

Detaylı

3 CM DİLATASYON BOŞLUKLARI İÇİN ZEMİN DİLATASYON PROFİLLERİ

3 CM DİLATASYON BOŞLUKLARI İÇİN ZEMİN DİLATASYON PROFİLLERİ 3 CM DİLATASYON BOŞLUKLARI İÇİN ZEMİN ZKA 30-14 3 cm. KAPLAMA ALTI ZEMİN PROFİLİ: 3 cm dilatasyon boşluğu olan zeminlerde, kaplama kalınlığı maksimum 15 mm olan zeminler için yaya yükünü taşımaya uygundur.

Detaylı

Baumit Glatt. Saten Dokulu Makine Sıvası. Ürün Đç mekanlarda makineli uygulamalar için, fabrika karışımı hazır alçı/kireç sıva.

Baumit Glatt. Saten Dokulu Makine Sıvası. Ürün Đç mekanlarda makineli uygulamalar için, fabrika karışımı hazır alçı/kireç sıva. Baumit Glatt Saten Dokulu Makine Sıvası Ürün Đç mekanlarda makineli uygulamalar için, fabrika karışımı hazır alçı/kireç sıva. Bileşimi Alçı, kalsiyum hidrat, ince kum, perlit, katkı maddeleri Özellikler

Detaylı

Zenon Panel Montaj Kılavuzu - Sayfa 1

Zenon Panel Montaj Kılavuzu  - Sayfa 1 Zenon Panel Montaj Kılavuzu www.zenonpanel.com - Sayfa 1 Bu kılavuz, Zenon Panel montajında dikkat edilmesi gereken önemli noktaların özetlendiği dokümandır. Aşağıda belirtilen hususların dikkate alınması

Detaylı

SERAMİK KARO KAPLAMACISI Sınav Sorularının Kapsadığı Konular

SERAMİK KARO KAPLAMACISI Sınav Sorularının Kapsadığı Konular A1: İş Sağlığı ve Güvenliği Liste içeriğinde yer alan konular ilgili Ulusal Yeterlilikten alınmıştır. Yapılacak teorik sınavda ve uygulama sınavında A1 yeterlilik birimi kapsamında aşağıdaki maddelerle

Detaylı

TUĞLA DUVARLAR. Öğr. Grv. Şaban YURTCU

TUĞLA DUVARLAR. Öğr. Grv. Şaban YURTCU TUĞLA DUVARLAR Öğr. Grv. Şaban YURTCU Duvar Çeşitli binalarda taş, tuğla ve bloklardan değişik şekillerde, taşıyıcı veya bölme duvar olarak düşey şekilde örülen elemanlara duvar denir. Duvar Çeşitleri

Detaylı

CeketMAX Dış Cephe Sistemi

CeketMAX Dış Cephe Sistemi Cephedeki terazi ve şakül kaçıklıklarını düzeltir. sistemi, en üst seviyede yalıtım isteyen, A enerji sınıfı, bina tasarlamak, pasif ev tasarımlarında nitelikli yalıtıma sahip dış duvar uygulamalarında

Detaylı

Ses Yalıtımlı Alçı Plaka Duvar Yapılması

Ses Yalıtımlı Alçı Plaka Duvar Yapılması Ses Yalıtımlı Alçı Plaka Duvar Yapılması İşveren ve temsilcisi tarafından onaylanmış proje ve detay çizimlerine göre; duvar U profillerinin, altına 4mm kalınlığında Index Fonostrip veya muadili yapıştırılması,

Detaylı

DUVARCI Sınav Sorularının Kapsadığı Konular

DUVARCI Sınav Sorularının Kapsadığı Konular A1: İş Sağlığı ve Güvenliği Liste içeriğinde yer alan konular ilgili Ulusal Yeterlilikten alınmıştır. Yapılacak teorik sınavda ve uygulama sınavında A1 yeterlilik birimi kapsamında aşağıdaki maddelerle

Detaylı

POLİÜRETANKAPLAMA TEKNİK ŞARTNAMESİ

POLİÜRETANKAPLAMA TEKNİK ŞARTNAMESİ 1 Genel Notlar: Betonun mukavemeti epoksi kaplamalar için uygun olmalıdır, dolayısıyla kaplama yapılacak beton en az C 25 tercihen C 30 C 35 standardında olmalı,yüzeyde ( kaymak tabakası ) gevşek kısım

Detaylı

ÇELİK KONSTRÜKSYON PRİZMATİK DEPO YAPILARI

ÇELİK KONSTRÜKSYON PRİZMATİK DEPO YAPILARI ÇELİK KONSTRÜKSYON PRİZMATİK DEPO YAPILARI ÇELİK KONSTRÜKSYON PRİZMATİK DEPO YAPILARI ŞARTNAMELER PREFİ PREFABRİK YAPI ENDÜSTRİ BİLİŞİM VE TİCARET LTD.ŞTİ. 27/200 FORMLU TRAPEZOİDAL

Detaylı

İNCE YAPI DERS 7 MERDİVENLER 2

İNCE YAPI DERS 7 MERDİVENLER 2 İNCE YAPI DERS 7 MERDİVENLER 2 KAYNAKLAR: Prof. M. Rifat Çelebi, Yapı Bilgisi, İKÜ, 2012. Francis D.K. Ching, Çizimlerle Bina Yapım Rehberi, YEM, 2011. Prof. Dr. Erkin Erten, Mimarlıkta Yapı-Yapım, Birsen

Detaylı

D_CI_DC50_Ω_DCC75_40AKS (BX+DCC75+Ω+DC50+BX+CX) ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) 40 cm AKS 34,08 kg.

D_CI_DC50_Ω_DCC75_40AKS (BX+DCC75+Ω+DC50+BX+CX) ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) 40 cm AKS 34,08 kg. D_CI_DC50_Ω_DCC75_40AKS (BX+DCC75+Ω+DC50+BX+CX) DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ ÇİFT İSKELETLİ SİSTEM LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) BİNA YÜKSEKLİĞİ

Detaylı

ITP13103 Yapı Malzemeleri

ITP13103 Yapı Malzemeleri ITP13103 Yapı Malzemeleri Yrd.Doç.Dr. Orhan ARKOÇ e-posta : orhan.arkoc@klu.edu.tr Web : http://personel.klu.edu.tr/orhan.arkoc 1 Bölüm 5.1 GAZBETON 2 Giriş Gazbeton; silisli kum ( kuvarsit ), çimento,

Detaylı

Zenon Panel Duvar Uygulama Kılavuzu

Zenon Panel Duvar Uygulama Kılavuzu Bu kılavuz, Zenon Panel montajında dikkat edilmesi gereken önemli noktaların özetlendiği dokümandır. Aşağıda belirtilen hususların dikkate alınması ve şantiyede uygulanması oldukça önemlidir. Belirsiz

Detaylı

Asma tavan uygulamalarında levhaları yerine sabitlemek için kilitli sistemlerin tercih edilmesi tavsiye olunur.

Asma tavan uygulamalarında levhaları yerine sabitlemek için kilitli sistemlerin tercih edilmesi tavsiye olunur. Decoser CTP Duvar ve Tavan Kaplama Levharı Montaj Detayları Decoser levhalar sadece sert duvar yüzeylerine kaplanmalıdır ( ahşap, alçı levhalar, ince sıva vs ). Duvar yüzeyleri temiz, düz, kuru ve düzgün

Detaylı

İNŞAAT İŞLERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

İNŞAAT İŞLERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ İNŞAAT İŞLERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. Halkapınar mahallesi 8510 ada 3 nolu parselde yapılacak olan 18 katlı 40.000 m2lik inşaatın sınırları içerisinde mevcutta izne tabi kesimi olan ağaçların sökülmesi, hali

Detaylı

KATI YALITIM MALZEMELERİ KALSİYUM SİLİKAT

KATI YALITIM MALZEMELERİ KALSİYUM SİLİKAT KATI YALITIM MALZEMELERİ KALSİYUM SİLİKAT Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi KALSİYUM SİLİKAT Yüksek mukavemetli,

Detaylı

CO_DC75_Ω_DCC100_40AKS (BX + DCC100+Ω+DC75 + BX + CX) ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) 40 cm AKS

CO_DC75_Ω_DCC100_40AKS (BX + DCC100+Ω+DC75 + BX + CX) ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) 40 cm AKS CO_DC75_Ω_DCC100_40AKS (BX + DCC100+Ω+DC75 + BX + CX) DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKET OMEGA SİSTEMİ LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 40-40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) BİNA

Detaylı