Anasınıfları, Ekim ayı bülteni ile yeniden birlikteyiz. Anasınıfımızdaki yolculuğumuz devam ediyor. Ailem. Sonbahar Mevsimi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Anasınıfları, Ekim ayı bülteni ile yeniden birlikteyiz. Anasınıfımızdaki yolculuğumuz devam ediyor. Ailem. Sonbahar Mevsimi"

Transkript

1 Bu ayki temalarımız: Anasınıfları, Ekim ayı bülteni ile yeniden birlikteyiz. Anasınıfımızdaki yolculuğumuz devam ediyor. Ben kimim ve fiziksel özelliklerim Ailem Sonbahar Mevsimi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Aç Tırtıl Çocuklarımızın her yeni bir gün, öğrenme sevinci ve merak duygusuyla okula gelmeleri ve okulumuzun kurallarına çabuk uyum sağlayan bireyler olmaları bizleri çok mutlu ediyor. Her sabah güne nasıl başladığımızı, duygularımızı sözel olarak ifade ederek ve yüz ifadelerini seçerek başlıyoruz. Bu ayki temalarımız olan Ben Kimim? Fiziksel Özelliklerim ve Ailem çalışmalarımızda; HERKESİN PARMAK İZİ FARKLIDIR! Çocuklarımız için İşte Ben kitapçığı oluşturduk. İşte Ben kitapçığımızda; kendimizi çizdiğimiz resme, parmak izimize, favori rengimize ve el baskımıza yer verdik.

2 Daha sonra parmak izlerimizi büyüteçle inceledik veeee herkesin parmak izinin farklı olduğunu öğrendik Çocuklarımızın el becerilerini geliştirme, deşarj olmalarını sağlama, renkleri tanıyabilme ve ayırt edebilmelerini sağlamak amacıyla parmak boyalarımızı kullanarak el baskısı çalışması yaptık, daha sonra el baskılarımızı birleştirerek evden getirdiğimiz aile fotoğraflarımızla sınıf kapımızda AİLE SOY AĞACIMIZI oluşturduk.

3 Başkalarının duygularını fark edebilme kazanımından yola çıkarak oyun zarımızın iç bölümlerine aile üyelerinin flash kartlarını yerleştirdik (anne baba çocuk ) zarı atan öğrencimizin hangi birey gelirse onun taklidini yapmasını istedik. Oyun hamurlarımızla aile bireylerimizi oluşturduk, resim kâğıtlarımıza aile üyelerimizin resimlerini çizdik. Benim Ailem çalışmasında, çocuklarımızın anne ve babalarının resimlerini kâğıda çizmelerini istedik. Anne ve babalarının yaşı ve mesleği ile ilgili tahminlerini not alarak bunları eve gönderdik ve dönüşünde de tahminler hakkında konuşma yaptık. AİLE ÜYELERİNDEN BİRİNİN YERİNE GEÇME ŞANSIN OLSAYDI, KİMİN YERİNE GEÇERDİN? Proje konuları ile ilgili olarak yapılan beyin fırtınasında çocukların konu hakkındaki düşünceleri, neleri öğrenmek istedikleri sorularla değerlendirilerek, hazırlanan çalışma kâğıtlarına resimleri yaptırılarak cevaplar yazıldı çalışmaların ilgi çekici hale gelmesi sağlandı. Daire kavramını pekiştirmek amacıyla renkli kartonlardan kestiğimiz daire kalıplarını örüntü oluşturacak şekilde yapıştırdık, gözlerini ve ayaklarını tamamladık. Bir de baktık ki sevimli tırtıl olmuş.

4 Ay içinde öğrendiğimiz kavramları çalışma sayfaları ve oyunlarla pekiştirdik. Daire kapmaca oyunu oynadık Renkli kartonlardan kestiğimiz büyük ve küçük dairelerle yaratıcılığımızı kullanarak daire şeklinden neler oluşturabiliriz diye düşündük, ortaya harika fikirler çıktı. Daire şeklini kullanarak farklı resimler oluşturduk. ODTÜ Ana sınıfında Sonbahar Başka... ODTÜ anasınıfında sonbahar bambaşka! Bütün çocuklarımız sonbaharla kucaklaşmanın sevincini doyasıya yaşadılar. Tüm

5 anaokulu sonbahar haftasını kutladı. Çocuklarımız adeta sonbaharı sınıflarımıza taşıdılar. Bu ayda hep birlikte doğanın sonbahar macerasını yaşadık. Okulumuzun yakın çevresine gezi düzenledik. Her soluğumuzda temiz havayı içimize çektik. Her renkten değişik yaprakları, dal ve çalı çırpı toplayarak sınıfımıza getirip onları inceledik. Topladığımız yaprakları sınıfta saydık. Mevsime uygun kıyafetleri tercih etmemiz, mevsime uygun giyinmediğimizde hasta olabileceğimiz konuşuldu. Vücudumuzu hastalıklardan koruyabilecek bol bol vitaminleri olan meyve ve sebze yemenin önemi vurgulandı. Sonbahar mevsiminde havalarda, giyeceklerde, yiyeceklerde, çevremizde bitkilerde olan değişiklikler power- point sunumlarla resimlerle, kitaplarla anlatıldı. ODTÜ Anasınıfları tematik müze çalışmalarının ilkini Şemsiye Müzesi ile gerçekleştirdi. Çocuklarımızın evden getirdikleri birbirinden renkli şemsiyelerin yer aldığı tematik müze çalışması kapsamında sonbahar yaprakları ile süslenen şemsiyeler sınıflarda sergilendi.

6 YAŞASIN CUMHURİYET! 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı haftasında, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konusunda çocuklara cumhuriyet nedir? Cumhuriyet neden ve nasıl kuruldu? konusu anlatıldı. İlk ve sonraki cumhurbaşkanlarımızın kimler olduğu ve Cumhuriyet Bayramını neden kutladığımız hakkında bilgi verildi, Atatürk ve yenilikler adlı power- point sunumla görsel belleğin gelişmesi sağlandı, resimde gördüğümüz olaylar hakkında beyin fırtınası yaptık, daha sonra çocuklarla birlikte sınıflar süslendi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerimize Anasınıflarında Demokrasi etkinliği ile başladık. Anasınıflarında demokrasi kavramını benimsetmek için düzenlediğimiz etkinlikte, oy sandıkları oluşturup En çok hangi rengi seviyorum? isimli çalışmayı gerçekleştirdik. Çocuklarımız kendilerinin seçtikleri renkleri, oy sandıklarına atıp, seçimlerini belirtiler. Seçim sonucu, çocuklarımızın oyları sayılarak, seçim grafiği oluşturduk ve seçim sonuçlarını açıkladık. Seçim sonunda öğrencilerimizle, resim kâğıtlarına kendi seçtikleri ve oylama sonucu seçilen renkleri kullanarak resimler yaptık. ÖZEL GÜN ETKİNLİĞİMİZ KIRMIZI GÜNÜ KIRMIZILAR YARIŞIYOR! Bu ayki renk temamızda KIRMIZI rengimiz bizimle oldu. Evden getirdiğimiz KIRMIZI renkli nesnelerle KIRMIZI köşemizi oluşturduk. Anadili etkinliğimizde sadece KIRMIZI olan nesnelerin isimlerini saydık. O gün hepimiz KIRMIZI giyindik. Sınıflarımızda KIRMIZILARI yarıştırdık. Sandalye kapmacayla dikkatimizi, dans kralı oyunumuzla birlikte hareket edebilmeyi başardık.kirmizi

7 rengi pekiştirdik. Partimiz hiç bitmesin istedik. ODTÜ lü öğrencilerimiz, yapılan etkinlikte KIRMIZI renginin insan yaşamında ve doğada ne kadar vazgeçilmez olduğunu yaşayarak ve yaparak öğrendiler. GÖKKUŞAĞININ RENKLERİ Öğrencilerimizin izlediği Gökkuşağı adlı power point sunumlu hikâyede renkleri pekiştirdik. Yedi parça halinde kalıplar hazırladık ve sınıfta yerlere dağıttık. Öğrencilerimiz müzik eşliğinde dans ettiler. Müzik durduğunda hangi renge yakınsa öğrenciler baya kalemlerini kullanarak o parçayı boyadılar. Bütün parçalar boyandıktan sonra birleştirilerek gökkuşağı oluşturarak, hem eğlendik, hem öğrendik İSTASYON ÇALIŞMALARIMIZ SINIFLANDIRIYORUZ, GRUPLANDIRIYORUZ, EŞLEŞTİRİYORUZ BİZ BUNU YAPARKEN ÇOOK EĞLENİYORUZ! Serbest zaman etkinlikleri çocuğun üreticiliğini geliştirme, kendini ifade etmesini sağlama, yardımlaşma, paylaşma, işbirliği, başladığı işi sonuçlandırma konusunda kararlı olma, sorumluluk alma, problem çözme, neden-sonuç ilişkisi kurma açısından çok önemlidir. Projelerimizin amacına

8 uygun malzemelerle zenginleştirilmiş istasyon köşelerinde (Blok, Evcilik, Eğitici Masa Oyuncakları, Kitap, sanat ) seçimlerinde serbest kalarak, tercihlerini yapmalarını ve çalışmalarını sürdürmelerini sağladık.serbest kağıt kesme çalışmaları, hamur, yırtma, yapıştırma, sınırlı boyama, yap-boz, serbest resim, rakam kartı üzerine hamurla, iple yazma. İrmik üzerine rakam yazma renk ve sayı eşleştirme çalışmaları yaptık.

9 AYIN KİTAP PROJESİ AÇ TIRTIL Bu ayki kitap projemize aç tırtıl hikâyesi ile başladık. Eğitim programlarını zenginleştirerek desteklemenin yanı sıra öğrencilerimizin dil gelişimine katkıda bulunmak, ilgi ve meraklarını arttırmak, araştırma becerilerini geliştirmek, okuma sevgisi ve alışkanlığı kazandırmak hedefleri doğrultusunda çeşitli etkinlikler yaptık; İlk olarak Aç tırtıl hikâyemizi power pointten izledik, daha sonra renkli kartonlardan kestiğimiz dairelerle tırtıl oluşturduk. Aç tırtılın yediği meyve sebzeleri seramik hamurundan renklendirerek tasarladık.

10 Aç tırtılın yediği sebze ve meyvelerden oluşan resmi istediğimiz renklerde boyadık. En son olarak kelebeğin oluşumunu gösteren kelebek kitapçığını yaptık. DRAMA Bu ay içerisinde anaokullarında bedensel olarak kendini ifade edebilme, hayal gücünü duygularını düşüncelerini geliştirebilme ve kendini sözel olarak ifade edebilmeye yönelik etkinlikler yaptık. SATRANÇ Ekim ayında çocuklarımızla satranç taşları yerleri satranç tahtası konusu işlendi. Amacımız satranç taşlarının tahtadaki konumları incelendi. GÖRSEL SANATLAR Ekim ayı içerisinde görsel sanatlar dersimizde öğrencilerimizle ara ve ana renkleri öğrendik bu doğrultuda etkinlikler yaptık. Ailelerimizi tanıtan resimler yaptık. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nın önemini ve değerini öğrenip Cumhuriyet konulu resimler yaptık ve yaptığımız resimleri okulumuzda sergiledik.

11 BEDEN EĞİTİMİ Ekim ayı içerisinde anasınıflarında, Beden Eğitimi Rutinleri Isınmasoğuma çalışmaları yapıldı.taklidi denge hareketleri ve çizgi üzerinde yönergeler doğrultusunda yürüme egzersizleri yapıldı. İki ayak üzerinde zıplama ve ileriye sıçrama,nesne üzerinden atlama,vücut Farkındalığı etkinlikleri gösterildi. Heykel oyunu, Asya Avrupa oyunu ve Don Ateş oyunları oynandı.

12 SİHİRLİ RENKLER; kırmızı,mavi ve sarı renkleri boyalarımızla elde ettik. Bu renklerden iki tanesini karıştırdık ve farklı renklere dönüştüğünü gördük. Oluşan yeni renklerle çalışma kağıdımızda ki resimlerimizi boyadık. Renkleri karıştırmak çok eğlenceliydi, karışımın sonucunda yeni renkleri görmek güzeldi.

13 Renk Yanılgısı: Renklerin gözü yanılttığını gördük. Tüm renklerin birleşince hangi renge dönüştüğünü gözlemledik. Yağmur Nasıl Oluşur? Keyifli deneylerle gözlemledik. Önce bulut yaptık, bulutu tutmaya çalıştık ama tutamadık. Bulut çeşitlerini videodan izledik. Sınıfımızın penceresinden bakarak o gün Hangi bulutlar olduğunu gözlemledik. Küçük birer su buharı olarak bulutu oluşturduk. Yağmurun nasıl oluştuğunu deneyle gözlemledik.

14 MÜZİK Ekim ayı içerisinde anasınıflarında, müzik dersinde doğru nefes kullanma ve ses çalışmaları yapıldı. Günlük yaşamdaki sesleri kullanarak çalışmalar yaptık(yağmur sesi, rüzgâr sesi, fırtına sesi, gök gürültüsü, nefes alırken sanki çiçek kokluyormuşuz gibi, hayvan sesleri ).Vücudunu tanıma çalışmaları yaptık.(4 kez sağ el çırpma, sol el çırpma, parmak şaklatma,dize vurma..) Bob sitil, elma kurdu,kırmızı balık, bir gün okula giderken, cumhuriyet,bay mikrop,şarkıları öğrenildi. ÇOCUKLARDA İÇ DİSİPLİNİ GELİŞTİRMEK Hepimiz çocuklarımızın kendi ayakları üzerine basabilen, kendi kararlarını alabilen, bu kararları uygulayabilen, biz yanlarında olmadığımız zamanlarda da

15 kendisi için en doğruyu bulabilen, hedefleri olan bireyler olmalarını isteriz. Tüm eğitimcilerin ve anne babaların çocuk eğitiminde hedefledikleri nokta budur. Ama kolay mıdır bu söylenenleri gerçekleştirmek? Bu soruya cevap vermek çok zordur. Çünkü söz konusu kişi kendine özgü özellikleri ile dünyada tek olan ve bizim için dünyanın en değerli varlığı olan çocuğumuz bir bireydir. Kendine özgü farklılıkları ile dünyaya gelmiştir. Ve bizim öncelikle bu gerçeği kabullenmemiz gerekir. İkinci adım olarak çocuğa uygulanan disiplin yöntemi de çocukta iç disiplinin gelişmesi açısından önemlidir. Disiplin gerçek anlamda çocuğun topluma uyumu üzerine yoğunlaşmakta ve davranışlarını yönlendirmeyi amaçlamaktadır. Disiplin; çocuğa istenen davranış alışkanlıklarını öğretmek, kendi kendini yani iç denetimini sağlamaktır. Bu ise dıştan zorlamayla olmaz.önemli olan içselleşmiş bir sorumluluk duygusunun çocukta oluşturulmasıdır.özellikle erken çocukluk yıllarında çocuğun ihtiyacını belirlemek ve davranışın altındaki nedeni bularak davranışın değişimini sağlamak anne-baba kadar çocuğu da tatmin eder.benlik kontrolü ve anne-babanın isteklerine cevap verebilme yeteneği zamanla kazanılır.anne-baba uygun davranışı sergilemesi için çocuğa model oluşturarak,sınırlarını belirleyerek,açıklama yaparak yardımcı olabilir. Genel olarak çocukların ve ergenlerin davranışlarının temel amacı, ebeveynlerini üzmek değil, o andaki, ihtiyaçlarını karşılamak ve hoşlarına gidecek bir sonuç elde etmektir. Çocuklarınızla iletişiminizde onlara bakış açınızı değiştirecek, onları anlamanızı sağlayacak iletişim şekillerini size tanıtmaya çalışacağız. Bu konularda daha ayrıntılı bilgi sahibi olmak için bizimle bireysel görüşebilirsiniz. 1-Çocuğumuzun gereksinimlerini Öğrenmek: Bebeklerin gereksinimlerini öğrenmek için tahmin yöntemi kullanılır. Çocuklarımızın gereksinimlerini öğrenmek için ise soru sormak yeterlidir. Çocuklarımıza net tavırla sorulan basit sorulara alınacak cevaplar bu konuda önemli ipuçları oluşturabilirler. Çocuğu yargılamadan ve harekete geçmeden önce davranışının nedenini öğrenme olayın çözülmesinde önemlidir. Neden ağlıyorsun?, Ne istiyorsun?, Sana söylediğimi yapmama sebebini anlayamadım. Lütfen bana açıklar mısın?

16 Çocuğun verdiği yanıtlar tüm yetişkinler, özellikle de ebeveynleri için çocuklarının kabul etmekte zorlandıkları davranışlarını anlamak ve değiştirmek için yardımcı olacaktır. 2-Yüzleşici Ben iletisi: Yüzleşici ben iletisi çocuğu suçlamayan, değerlendirmeyen, ancak onun yaptığı kabul edilemeyen bir davranış karşısında yetişkinin duygularını anlatan bir tepkidir.(özellikle ergenlik dönemindeki gençlerle bu iletişim şekli olumlu sonuçlar vermektedir.) Bu tür ifadelere şöyle örnekler verilebilir: Müziğin sesi çok yüksek olduğundan komşuların rahatsız olup şikayet etmelerinden endişe ediyorum., Bu dükkanda oyalanıyoruz ama annenin/babanın bizi evde merak edeceğinden korkuyorum. gibi. Bu tür, kişinin yaşadığı duygu ve düşünceleri çocuğa aktardığı ifadeleri kullanmak yargılama ve suçlama içermediği, kişinin kendi duygularından bahsetmesine sebep olduğu için çocuklar ve gençler üzerinde daha etkilidir. Beniletileri çocukların aynı zamanda anne-babalarının, öğretmenlerinin, büyüklerinin de insan olduklarını, onların da ihtiyaçları, duyguları, fikirleri ve özellikle istekleri olabileceğini fark etmelerine yardımcı olur. 3-Önleyici Ben iletisi: Anne-babaların ve öğretmenlerin gelecek bir zamanda yerine getirilmesi için çocukların desteğine, işbirliğine ve yapacakları bir eyleme dayalı gereksinimleri dile getirmeleri için kullandıkları iletiye önleyici ben iletisi denir. Buradaki amaç ise yüzleşici ben iletisinden farklı olarak çocuğun/ergenin, gelecekte yapabileceği kabul edilmeyecek davranışın yapılmasını önceden önlemektir. Çocukların, yetişkinlerin gereksinimlerini ve isteklerini önceden bilmeleri içindir. Eğer hazırlanman uzun sürecekse benden yardım iste ki gideceğimiz yere geç kalmayalım., Bu gün baban zor bir gün geçirmiş, o eve geldiğinde onu rahat ettirmeye çalışalım. Mesela müziğin sesini kısık tutarsan babana yardımcı olmuş olursun.

17 Bu tür önleyici ben iletileri karşısında çocuklar işbirliğine daha yatkın olacaklardır. Önleyici ben iletileri; JGereksinimlerin ve duyguların farkındalığına ve doyurulmasına, JBaşkalarının bunları öğrenmesine, JAçık ve net davranış örneklerinin oluşmasına, JDile getirilemeyenlerin yaratacağı çatışmaların azaltılmasına, Jİlişkileri bozabilecek olumsuzlukların aza indirgenebilmesine, JYapılan/yapılacak planların sorumluluklarının paylaşılmasına ve hazırlıklı olunmasına yardımcı olur. 4-Alışveriş yapın: Kabul edilmeyen bir davranışı, kabul edebileceğiniz başka bir davranışla değiştirmektir. Burada amaç sizin çizdiğiniz çerçeve içinde çocuğunuzun karar vermesine olanak tanımaktır. Böylece çocuk kendi verdiği karara uyum göstermekte daha gönüllü davranacaktır. Ödevini şimdi yapmak istemiyorsun. O halde akşam bilgisayar oynama saatinde ödevini yapmak zorundasın. Şeftali suyu mu içeceksin, vişne mi? 5-Sorun Çözme Çocuklarımızın davranışlarını değiştirmede bazen yukarıda belirtilen tüm yöntemler etkisiz olabilir. Zaten bu tür iletişimler sorunun çözümüne giden yoldaki kapıyı aralamak için kullanılır. Bu durumlarda biz yetişkinler için sorunu çözümlemekte dört basamak söz konusudur. Çocukla birlikte; 1-Sorunu tanımlamak(benim gereksinimlerim, senin gereksinimlerin neler? 2-Çözümleri sıralamak, 3-Önerilen çözümleri değerlendirmek.

18 4-Her iki taraf için de uygun olabilecek çözüm üzerinde uzlaşmak. 6-Kızdığımızda Birincil duyguyu bulmak. Duyguların içinde kızgınlık duygusu karşıdaki kişiye yöneltilen duygu türüdür ve ifade bulduğu biçim karşıdakini yargılamaya ve eleştirmeye yönelik sen iletileridir. Oysa genelde kızgınlık başka bir duygunun ardından gelir, ikincil bir duygudur. Örneğin bir ebeveyn alış veriş yaparken, çocuğu gözünün önünden kaybolduğunda korkar, başına bir şey gelmesinden endişe eder ve ardından kendisine bu duyguyu yaşattığı için çocuğuna kızar. Fakat kızgınlıkla söylenen sözlerin çocuklar üzerinde kalıcı bir etkisi yoktur.o yüzden biz yetişkinleri kızdıran, birincil duygunun ne olduğunu farketmemiz ve bunu çocuk ile (ben iletisi içinde)paylaşmamız çok faydalı olacaktır.(haber vermeden yanımdan ayrılınca başına bir şey gelmiş olduğunu düşünerek çok korktum. Bir daha böyle bir şey yapma) Yapılan araştırmalar özellikle ilk beş yaşta olmak üzere çocukların gelişimi üzerinde anne ve babaların duygusal açıdan vakit ayırmasının çok önemli olduğunu göstermektedir. Özellikle bu yıllarda çocukların merkezi sinir sistemi gelişimine çok olumlu katkıları olduğu belirtilmektedir. Anne ve babanın günlük işlerinin yoğunluğunu bir tarafa bırakıp sadece çocuklarına ayırdıkları vakit olması gerekmektedir. Çocuğunuz ile geçirdiğiniz vakit onun özgüven gelişimi açısından çok önemli olmaktadır. Çünkü ona vakit ayırmanız ona verdiğiniz değeri göstermektedir. Ben sana değer veriyorum çünkü vakit ayırıyorum. Mesajını çocuğunuza iletiyorsunuz demektir. Çocuğunuz ile geçirdiğiniz vakit onun ile aranızda bir yakınlık sağlayarak onun size karşı daha rahat duygusal ifade sağlaması ve buna bağlı olarak onun duygusal anlamda ve iç dünyasında hissettiklerini daha kolay anlamanızı sağlayacaktır. Çocuğunuz ile birlikte geçirdiğiniz vakit onun stres ile daha kolay baş etmesine ve karşısına çıkan zorlukları daha kolay yenmesine yol açacaktır. Özellikle erişkinlik dönemine kadar yapılan araştırmalara baktığımızda

19 çocukluğunda anne-baba ve aile ile yakın bağları olan ve daha fazla vakit geçiren kişilerin karşılaştıkları stres durumu ile daha kolay mücadele ettikleri görülmüştür. Yapılan araştırmalarda çocukların anne-babalarından aldıkları sevgi ve mutluluk ile hayata daha olumlu ve mutlu bakabildikleri, daha az zarar verici davranışta bulundukları, insanlara karşı daha sevgi dolu oldukları, arkadaşları ile daha uyumlu oldukları gösterilmiştir. Bazen tam tersi olarak çocuklara anne-babalar o kadar çok vakit ayırmaktalar ki o zaman da çocuklar bunalmakta, anne-babalarına daha kolay karşı gelmekte, çok aşırı müdahale olduğu için de onların yaşlarına uygun bireyselliklerinin gelişiminde sorunlar yaşanmaktadır. Bu konuyu çok abartıp hayatın ve ailenin tek gündemini çocuk/çocuklar yapmamak önemlidir. Çocukların kendi başlarına da geçirdikleri zamanın onların gelişiminde önemli katkıları vardır. Bu konuda da denge önemlidir. Kısacası çocuğunuz size ne kadar yakın olursa kötülüklere o kadar uzak olacak, sizin ile birlikte ne kadar mutlu olursa hayatın diğer alanlarında da o kadar mutlu olacak, sizinle ve ailesi ile bağları ne kadar sağlam olursa onun tüm hayatı boyunca problemleri daha az olacaktır. Kitle iletişim araçlarının yaygınlaştığı ve insanların bireysel meşguliyetlerinin arttığı günümüzde adı geçen konular için en önemli tehlike çocuklar ve onların duygusal ihtiyaçlarının karşılanmaması olmaktadır. Bu günden atılan tohumlar yarınlar için çok güzel sonuçlar verecektir. Kaynaklar: Çocukta İç Disiplin mi Dış Disiplin mi? Gordon,T.Sistem Yay.2001 Çocuğunuz Ergenlik Çağında Bauman,L. Boyner Holding Yay Kimlik Bocalamasını Anlamak,Tanımak,Ele Almak Dereboy,F. Özmert Ofset 1993

20 ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL DENİZLİ İLKÖĞRETİM OKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ANASINIFLARI EKİM AYI İNGİLİZCE DERSİ ETKİNLİKLERİ Sayın velimiz, Ekim ayında Fictional Friends teması tamamlanmıştır. Bu tema boyunca öğrencilerimiz vücut bölümlerini tanımış, renklerden; sarı,kırmızı,mavi ve yeşil renklerini, büyük ve küçük zıtlığı ile daire şeklini öğrenmişlerdir. Sayılardan da 1-5 arası rakamları pekiştirici çalışmalar yapmışlardır. ÖĞRENDİĞİMİZ KELİMELER: HEAD BODY ARMS LEGS EYES NOSE HANDS FEET MOUTH HAIR

21 NUMBERS: ONE-TWO-THREE-FOUR-FIVE SHAPE: CIRCLE OPPOSITE: BIG X SMALL COLOURS: RED,BLUE,GREEN,YELLOW OYUN GÜNÜNDE NELER YAPTIK? * Pazartesi günleri yaptığımız games day (oyun gününde) öğretilecek kelimeler çok çeşitli oyunlarla öğretilmektedir. Öğrencilerimiz haftanın ilk günü ve ilk dersinde eğlenerek ve yaparak öğrenmektedirler. Öncelikle Pass the ball game oyunu eşliğinde temanın hedef kelimelerini belli ritimlerle tekrar ettik. Daha sonra Touch your friends game oyunu ile yanyana sıraya geçip, öğretmenimizin verdiği yönergelere göre arkadaşımızın saçına,burnuna,ağzına,bacaklarına,kulaklarına vs. dokunarak kelimeleri tekrar ettik. Drawing a monster game oyunu ile de boş bir kağıda öğretmenimizin verdiği yönergelere göre bir canavar çizdik ve daha sonra boyadık.

22 Skipping rope oyunu ile öğretmenimizin salladığı ipten atlayarak yerde dağınık şekilde bulunan ve insan vücudunu tanımaya yardımcı olan kartları, öğretmenimizin verdiği komutlara göre bulup kutuya koymaya çalıştık. Freeze game oyunu ile müzikle beraber dans etmeye başladık ve öğretmenimiz müziği durduğunda ise önce donup daha sona yine öğretmenimizin verdiği yönergelere göre vücut bölümlerine dokunmaya çalıştık. Pin a body part game oyunu ile sırayla kartondan yapılmış yüz bölümlerini (göz,kulak,burun,ağız) gözlerimiz kapalı bir şekilde, öğretmenimizin tahtaya yapıştırdığı modele yapıştırmaya çalıştık. Number group game oyunu ile, öğretmenimizin söylediği sayıları grup şeklinde bir araya gelerek oluşturmaya çalıştık.

23 Spin the bottle game oyunu ile, daire oluşturup, ortamıza bir şişe alarak yere oturduk. Öğretmenimiz şişeyi çevirerek oyunu başlattı ve şişe döndükten sonra şişenin kapağı kime işaret ettiyse öğretmenimiz o öğrenciye vücut bölümleri ile ilgili kart gösterip ne olduğunu söylememizi istedi. Eğer cevabı bilirsek bu kez kendimiz şişeyi çevirme şansı bulduk. Musical box game oyunu ile müzikle beraber dans etmeye başladık. İçinde vücut bölümleri, renkler ve sayılarla dolu olan kutuyu yanındaki arkadaşımıza verdik ve müzik durduğunda kutu kimin elinde kaldıysa bir kart seçip, ne olduğunu söylemeye çalıştık. Teach your doll or teddy his/her body part game oyunu ile çevremizdeki oyuncakları alarak daire şeklinde oturduk. Öğretmenimiz hangi bölümü söylerse onu oyuncaklarımız üzerinden göstermeye çalıştık.

24 HİKAYE GÜNÜNDE NELER YAPTIK? *Salı günleri yaptığımız hikaye gününde, bu tema içerisinde üç tane hikaye dinledik ve ona bağlı olarak bir çok etkinlik yaptık. Bu hikayelerden ilki My face orjinal bir hikayedir. Bilgisayar sunumu ile dinleyip, görselleri takip ettikten sonra; resimli kartlarla da hikayeyi bir çok kez dinledik. İçerisinde geçen kelimeleri ve yapıları çeşitli etkinliklerle tekrar ettik. *İkinci orijinal hikayemiz ise yine Little Red Riding Hood idi. Bu hikayemiz hepimizin bildiği Kırmızı Başlıklı Kız hikayesiydi. Bu hikayede de bilgisayar sunumu ile hikayeyi dinleyip, görselleri takip ettik. İçerisinde geçen hedef kelimeleri ve yapıları çeşitli etkinliklerle tekrar ettik. Özellikle big eyes/ small eyes, big ears/small ears,big nose/small nose,big mouth/small mouth gibi kelimeleri tekrar ettik.. *Üçüncü hikayemiz ise okulumuz öğretmenleri tarafından uyarlanan Pinocchio idi. Bu Pinokyo hikayemizi de herkes biliyordu. Daha önce de bahsedilen yöntemlerle hikayemizi dinledik ve hedef kelimeleri yeniden pekiştirdik. Asla yalan söylememek konusunda da değerler çalışması yaptık. *Yes / No oyunu ile hikayede geçen konuyu yeniden tekrar ettik. Pinokyonun söylediği yalanları ve doğrularını oyunla anlamış olduk.

25 DRAMA GÜNÜNDE NELER YAPTIK? *Çarşamba günleri yaptığımız drama günümüzde çeşitli drama çalışmaları yapıyoruz. Bu temamızda da dinlediğimiz üç hikayeyi canlandırdık. Ayrıca bazı kelimeleri ve zıtlıkları demonstrasyonlarla tekrar ettik. Öğrendiğimiz yapılar: What big ears/ mouth / teeth/ nose/ eyes you have DIGITAL GÜNÜNDE NELER YAPTIK? Perşembe günleri yaptığımız digital günümüzde, ilk hafta Hickory Dickory Dock şarkısını dinleyerek 1 den 5 e kadar olan sayıları tanıdık. Daha sonra bilgisayardan Counting numbers ( ball) oyunu oynayarak sayıları pekiştirme şansı yakaladık. Yine yerde daire şeklinde oturarak Pass the ball and count game oyununu oynadık ve Jumping on the numbers game oyununu oynayarak sayıların üzerine zıpladık ve sayıları iyice pekiştirdik. Bilgisayarda vücutla ilgili bir sunum izledik ve hangi vücut parçası olduğunu ayrıca kaç tane olduğunu sözel olarak ifade ettik.

26 *İkinci haftamızda Colours şarkısı dinleyerek, sarı,yeşil,kırmızı ve mavi renkleriyle tanıştık. Daha sonra bilgisayardan renklerle ilgili sunum izledik ve renkleri tekrar ettik. I see something (blue).. oyunu oynayarak öğretmenimizin verdiği yönergelere göre sınıf içerisinde mavi,yeşil,sarı yada kırmızı obje bulmaya çalıştık. Başka bir renk etkinliği olarak da, öğretmenimiz canavarlarla ilgili bir sunum izletti ve her birimize canavarların vücut bölümlerinin ne renk olduğu sordu. *Bilgisayarda hafıza oyunları oynadık. Grup olarak vücut bölümleri ile eşleştirmeye çalıştık. *Üçüncü haftamızda, I m happy X I m sad şarkısıyla mutlu ve üzgün kelimelerini tanıdık. Yine Happy X Sad oyununda happy dediğinde kahkaha atarak, sad dediğinde ise ağlıyormuş gibi yaparak mutlu ve üzgün kelimelerini tekrar ettik. If you re happy and you know it şarkısı ile dans ederek,vücut bölümlerini mutlu ve üzgün zıtlığı ile pekiştirici çalışmalar yaptık. *Dördüncü haftamızda, My body adlı DVD izledik ve Ted ve Lucy ile birlikte şarkıyı söyleyip onların yaptıkları gibi hareketleri yapmaya çalıştık. İlgili bölümü izlerken öğretmenimiz ara ara durdurup, bize kaç tane? ne renk? bu nedir? gibi sorular yöneltti.

27 ART AND CRAFTS VE PORTFOLYO GÜNÜNDE NELER YAPTIK? *Her Cuma yaptığımız art and crafts ve portfolyo günümüzde, o temada öğrendiğimiz tüm kelimeleri çalışma kağıtlarındaki boyama, eşleştirme, çizme, kesme ve yapıştırma gibi etkinliklerle ile pekiştiriyoruz. Bu çalışmalarımızı sene sonunda ailelerimizle paylaşmak üzere özenle dosyalarımızda saklıyoruz. *Birinci haftamızda, üzerinde büyük bir daire olan kağıtları alarak istediğimiz yüz bölümlerini çizip boyadık. Böylelikle hem renkleri, hemde yüz bölümlerini ( kulak,göz,ağız vs.) tekrar ettik ART AND CRAFTS VE PORTFOLYO GÜNÜNDE NELER YAPTIK? * Mr. Anderson ile grup çalışması yaptık. Büyük kağıtlara kız ve erkek oluşturduk. Pinokyo kuklası yaptık. Kendi canavarlarımızı oluşturduk.

28 . *İkinci haftamızda, öğretmenimiz tarafından verilen küçük/ büyük daireleri yapıştırarak bir vücut oluşturmaya çalıştık. Geri kalan taraflarını da boyayarak yaratıcılığımızı ortaya çıkarmaya çalıştık. *Üçüncü haftamızda, hikâyemize bağlı olarak önce pinokyo resmini öğretmenimizin verdiği yönergelere göre boyadık, daha sonra ise parçaları kesip başka bir kağıt üzerinde yapboz haline getirdik.

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 1 SONBAHAR VE YAPRAKLAR Sonbahar Mevsimin de gözlemlediğimiz hava olaylarını isimlendirdik. Sonbahar mevsimine ait giysileri ayırt ettik. Rüzgâr

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Öğrencilerimiz kendilerini tanıtan oyuncaklar, giysiler, sevdiği eşyalarını anlatarak paylaşımlarda bulundular. Öğrenciler

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ SINIF ETKİNLİKLERİ Eylül Ekim ayı etkinliklerimiz Oyun teması ile başladı. TÜRKÇE DİL Türkçe Dil Etkinliklerimizde

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Sonbahar mevsimi ile ilgili paylaşımlarda bulunarak sunumlar izledik. Aynadan ilk önce kendimizi daha sonra arkadaşlarımızı

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Bu ay mevsimler temamızı işledik. Dört mevsime ait sunumumuzu izleyerek çeşitli paylaşımlarda bulunduk. Kıyafet

Detaylı

EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ

EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ 10 KASIM ATATÜRK Ü ANMA HAFTASI DÜNYA ÇOCUK HAKLARI HAFTASI DÜNYA SİNEMA GÜNÜ SONBAHAR MEVSİMİ YAPRAKLAR Atatürk ün kim olduğunu hatırladık. Atatürk

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI İZMİR OKULLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI İZMİR OKULLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI İZMİR OKULLARI 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ ANAOKULU SINIF ETKİNLİKLERİ MERKÜR Fen ve Doğa Etkinliği dersinde büyüteçlerle bire bir gözlem yaparak etkinliği tamamladılar.

Detaylı

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU 2014-2015 2014-2015 DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk kim olduğunu hatırladık. Atatürk ün hayatını inceledik. Atatürk ün kişisel özelliklerini

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 4 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 4 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 4 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ Kasım ayı temamız; Benim Hakkımda Her şey TÜRKÇE DİL Haftanın Alışkanlığı ; Paylaşıyorum Mutluyum, Lütfen, teşekkür ederim diyorum

Detaylı

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER ARALIK 2014 Sevgili Veliler; Bizler Aralık ayını da dolu dolu yaşadık. Önemli gün ve haftaları büyük bir coşku, sevinçle yaşadık. Sınıf içi etkinliklerimize tüm çocuklarımız keyifle katıldılar. Etkinliklerimizle

Detaylı

Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi

Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi pişirdik. Topla tanışma oyunları oynadık. Heykel ol, adını

Detaylı

OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla,

OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla, OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla, blok, fen-doğa, yapılandırılmamış oyuncak, müzik, sanat)

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk kim olduğunu hatırladık Atatürk ün hayatını inceledik. Atatürk ün kişisel

Detaylı

OCAK AYINDA NELER YAPTIK?

OCAK AYINDA NELER YAPTIK? OYUN ETKİNLİĞİ Okula gelişlerde, etkinlik aralarında ve eve dönmeden önce serbest zaman etkinliklerine yer verildi.. Eğitici oyuncak merkezi, evcilik merkezi, kukla merkezi, blok merkezi, müzik merkezi,

Detaylı

AYLIK BÜLTEN - 2 SANAT ANA SINIFI B. Kasım Atatürk ün salıncakta sallanan fotoğrafını grafon kağıtlarıyla tamamladık.

AYLIK BÜLTEN - 2 SANAT ANA SINIFI B. Kasım Atatürk ün salıncakta sallanan fotoğrafını grafon kağıtlarıyla tamamladık. ANA SINIFI B AYLIK BÜLTEN - 2 SANAT Kasım 2016 Atatürk ün salıncakta sallanan fotoğrafını grafon kağıtlarıyla tamamladık. Besin piramidini oluşturduk ve yararlı besinleri öğrendik. Arkadaşımızın resmini

Detaylı

Anasınıfları, Kasım ayı bülteni ile yeniden birlikteyiz. Anasınıfımızdaki yolculuğumuz devam ediyor.

Anasınıfları, Kasım ayı bülteni ile yeniden birlikteyiz. Anasınıfımızdaki yolculuğumuz devam ediyor. Anasınıfları, Kasım ayı bülteni ile yeniden birlikteyiz. Anasınıfımızdaki yolculuğumuz devam ediyor. BENİM HAKKIMDA HERŞEY Bu ayki tema alt başlıklarımız: - Benim oyuncağım, giysim, sevdiklerim - Aynadaki

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU MART AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU MART AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU MART AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Mart ayına Hayvanlar teması ile giriş yaptık. Hayvanlar ile ilgili çeşitli sunumlar izleyerek, videolarla hayvanların

Detaylı

EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİMİZ

EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİMİZ EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? ORYANTASYON ETKİNLİKLERİMİZ SINIF ETKİNLİKLERİMİZ DEMOKRASİ DUVARI EĞİTİMİMİZ OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARIMIZ BRANŞ DERSLERİMİZ MUTFAK ETKİNLİKLERİMİZ

Detaylı

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMASI

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMASI OYUN ETKİNLİĞİ Okul öncesi öğrencilerimiz bu ay; sınıflarında bulunan dramatik oyun, müzik, blok, kitap, kukla, fen-doğa, eğitici oyuncak ve sanat merkezlerinde serbest oyunlar oynadılar. Bu oyunlar, öğrencilerimizin

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU MAYIS-HAZİRAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU MAYIS-HAZİRAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU MAYIS-HAZİRAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Mayıs ayında Duyularımla Hissediyorum, Haziran ayında Açık Hava Oyunları temalarımızı işledik.elif Öğreniyor

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 1 SONBAHAR VE YAPRAKLAR Sonbahar Mevsimin de gözlemlediğimiz hava olaylarını isimlendirdik. Sonbahar mevsimine ait giysileri ayırt ettik Sonbahar

Detaylı

OYUN ETKİNLİĞİ TÜRKÇE ETKİNLİĞİ

OYUN ETKİNLİĞİ TÜRKÇE ETKİNLİĞİ OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların kendilerini, duygu ve düşüncelerini rahatça ifade edebildikleri serbest zaman etkinliklerine yer verildi. Öğrenme merkezlerinde eğitici oyuncak, evcilik, blok, müzik, sanat, kitap,

Detaylı

ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 3 YAŞ

ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 3 YAŞ ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 3 YAŞ Ocak Ayında Temamız MASALLAR Şubat Ayında Temamız TAŞITLAR Ocak ayında masallar, Şubat ayında taşıtlar temalarımızı işledik. Çeşitli masallar sunumlarımızı

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Bu ay mevsimler temamızı işledik. Kış mevsimine ait sunumumuzu izleyerek çeşitli paylaşımlarda bulunduk. Kıyafet

Detaylı

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (07 Aralık Ocak 2016)

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (07 Aralık Ocak 2016) ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık 2015-15 Ocak 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ

EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? ORYANTASYON ETKİNLİKLERİMİZ BAHÇE ETKİNLİKLERİMİZ SINIF ETKİNLİKLERİMİZ OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARIMIZ BRANŞ DERSLERİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ FEN

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU HAZIRLIK SINIFLARI ARALIK AYI BÜLTENİMİZ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU HAZIRLIK SINIFLARI ARALIK AYI BÜLTENİMİZ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU HAZIRLIK SINIFLARI ARALIK AYI BÜLTENİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ Örüntü çalışmaları yaptık. OYUN ve HAREKET ETKİNLİKLERİMİZ Orff Etkinliğimizde Kurmalı oyuncak

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU SİHİRLİ ELLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU SİHİRLİ ELLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU SİHİRLİ ELLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: Zeynep TEKİN ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA:14.10.2016-18.11.2016 tarihleri arasında uygulanan etkinliklerin özetini sizlere sunmaktayım.

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU NİSAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU NİSAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU NİSAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Nisan ayına Tohumlar teması ile giriş yaptık. Birçok bitkinin tohumunu inceledik. Tohumunu yediğimiz bitkileri öğrendik.

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. VELİ BÜLTENİ REHBERLİK Öğrencilerimizin bireysel ve akademik özelliklerini tanımaya yönelik uygulama ve gözlemler

Detaylı

BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk kim olduğunu hatırladık. Atatürk ün hayatını inceledik. Atatürk ün kişisel özelliklerini ifade ettik. Atatürk ün

BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk kim olduğunu hatırladık. Atatürk ün hayatını inceledik. Atatürk ün kişisel özelliklerini ifade ettik. Atatürk ün 2013-2014 EĞİTİM DÖNEMİ DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ ATAM SENİ ÖZLÜYORUZ. BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk kim olduğunu hatırladık. Atatürk ün hayatını inceledik. Atatürk ün kişisel özelliklerini

Detaylı

ANA SINIFI B AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT

ANA SINIFI B AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT ANA SINIFI B AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT Ekim 2016 Anahtarların kenarından kalemle çizdik ve anahtarların şeklini çıkardık. Her anahtarın girinti ve çıkıntılarının farklı olduğunu gördük. Aile bireylerimizi

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ OKULUM VE ARKADAŞLARIM BEN KİMİM? Okulunu tanıma Okulunun ismini söyleme Öğretmen ve arkadaşlarını tanıma Okulda çalışanları gözlemleme Sınıfını

Detaylı

5 YAŞ AYLIK BÜLTEN KASIM 2018

5 YAŞ AYLIK BÜLTEN KASIM 2018 5 YAŞ AYLIK BÜLTEN KASIM 2018 BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR Kızılay Haftası (29 Ekim-4 Kasım) Atatürk Haftası (10-16 Kasım) Öğretmenler Günü (24 Kasım) DEĞERLER EĞİTİMİ Deneme Sevgi Saygı Kardeşlik Paylaşmak

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEKLER TEMASI

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEKLER TEMASI ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEKLER TEMASI 23NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI Bitkileri tanıdık. Bitkileri gözlemledik. Bitki türlerini isimlendirdik. Bitkilerin

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (10 Eylül-19 Ekim 2018)

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (10 Eylül-19 Ekim 2018) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül-19 Ekim 2018) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her altı

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU UĞURBÖCEĞİ GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU UĞURBÖCEĞİ GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU UĞURBÖCEĞİ GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk ün kim olduğunu hatırladık. Atatürk ün hayatına ait resimleri inceledik. Atatürk ün kişisel özelliklerini ifade

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU EYLÜL - EKİM AYLARI BÜLTENİMİZ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU EYLÜL - EKİM AYLARI BÜLTENİMİZ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU EYLÜL - EKİM AYLARI BÜLTENİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ Sayma, rakam-nesne eşleştirme, gruplama çalışmalarına yer verdik. Dikkat ve ayırt etme

Detaylı

BÜLTENİMİZDE NELER VAR?

BÜLTENİMİZDE NELER VAR? EKİM AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ DEMOKRASİ SEÇİMİ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENİ PARTİ TİYATRO GEZİ SİNEMA SINIF ETKİNLİKLERİMİZ

Detaylı

AYLIK BÜLTEN - 2 SANAT TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ ANA SINIFI C. Aralık Katlama tekniğinde ''balık'' yaptık.

AYLIK BÜLTEN - 2 SANAT TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ ANA SINIFI C. Aralık Katlama tekniğinde ''balık'' yaptık. ANA SINIFI C AYLIK BÜLTEN - 2 SANAT Aralık 2016 Çocuklar ne ister afişini hazırladık ve çok mutlu olduk. Katlama tekniğinde ''balık'' yaptık. Atatürk çalışmamızı yuvarlama tekniğini kullanarak tamamladık.

Detaylı

SICAK SOĞUK AİLEM VE DUYGULARIM

SICAK SOĞUK AİLEM VE DUYGULARIM KAVRAMLAR KIRMIZI MAVİ SARI SICAK SOĞUK UZUN KISA AZ ÇOK İNCE KALIN TEMAMIZ DENEYLER YAPTIK ÇİZGİ ÇALIŞMALARI YAPIK RİTMİK SAYMA AİLEM VE DUYGULARIM TEKERLEMELER ÖĞRENDİK MAVİ RENK PARTİSİNDE EĞLENDİK

Detaylı

AYLIK BÜLTEN - 2 SANAT ANA SINIFI A. Kasım Atatürk ağacını buruşturma tekniği kullanarak tamamladık.

AYLIK BÜLTEN - 2 SANAT ANA SINIFI A. Kasım Atatürk ağacını buruşturma tekniği kullanarak tamamladık. ANA SINIFI A AYLIK BÜLTEN - 2 SANAT Kasım 2016 Atatürk ağacını buruşturma tekniği kullanarak tamamladık. Kızılay ın önemini konuşarak ambulans ve hemşire yaptık. Yaprak baskısı yaparken bütün renkleri

Detaylı

ARI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ 2015-2016

ARI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ 2015-2016 ARI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ 2015-2016 ÇOCUKLAR YARININ BÜYÜKLERİDİR. GELECEĞİN YÖNETİCİSİ VE GÜVENCESİDİRLER. BAŞÖĞRETMEN ATATÜRK 10 KASIM ATATÜRK Ü ANMA HAFTASI, KIZILAY HAFTASI, DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ,

Detaylı

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni. Mart 3. Sayı 2016 Aralık 2016

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni. Mart 3. Sayı 2016 Aralık 2016 ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni Mart 3. Sayı 2016 Aralık 2016 UZAY SINIFI Hayatımızı kolaylaştıran nesnelerle ilgili tema çalışmasına öncelikle İcatlar sunumunu izledik. Birer

Detaylı

BİLMEMİZ GEREKENLER SINIF İÇİ ETKİNLİKLER

BİLMEMİZ GEREKENLER SINIF İÇİ ETKİNLİKLER Sevgili Velimiz; Okul öncesi eğitimin bir boyutu olan sanat eğitimi içerisinde müzik, çok önemli bir yere sahiptir. Okul öncesi eğitimde müzik eğitiminin amaçları, çocukların bilişsel,duyuşsal, devinişsel

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Ocak ayında kış mevsimi, Şubat ayında taşıtlar temalarımızı işledik.hava, deniz ve kara taşıtlarıyla ilgili

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (19 Aralık Şubat 2017)

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (19 Aralık Şubat 2017) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (19 Aralık 2016-10 Şubat 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 )

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 ) ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ UĞUR BÖCEĞİ GRUBU

ÖZEL EFDAL ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ UĞUR BÖCEĞİ GRUBU ÖZEL EFDAL ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ UĞUR BÖCEĞİ GRUBU İLGİ KÖŞELERİ Fen ve doğa köşesi Yapboz köşesi Uzay köşesi Yerli Malı köşesi Zaman araçları köşesi Evcilik köşesi Kitap köşesi Blok köşesi Trafik

Detaylı

2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ EYLÜL AYI HAZIRLIK-ARI GRUBU BÜLTENİ

2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ EYLÜL AYI HAZIRLIK-ARI GRUBU BÜLTENİ 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ EYLÜL AYI HAZIRLIK-ARI GRUBU BÜLTENİ OKULA UYUM OKULUM, BEN VE ARKADAŞLARIM Okulunu tanıma Okulunun ismini söyleme Öğretmen ve arkadaşlarını tanıma Okulda çalışanları gözlemleme

Detaylı

PROJE TABANLI EĞİTİM

PROJE TABANLI EĞİTİM PROJE TABANLI EĞİTİM PROJE YAKLAŞIMI NEDİR? Çocukların ilgi ve merak duydukları konuların öğretmen önderliğinde ve grup çalışmasıyla projenin tüm evrelerine uyularak çalışmanın derinlemesine incelenmesidir.

Detaylı

AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT ANA SINIFI A. Ekim Ekim tacı yaptık. Renkli maskelerimizi yaptık. 29 Ekim kravatı yaptık.

AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT ANA SINIFI A. Ekim Ekim tacı yaptık. Renkli maskelerimizi yaptık. 29 Ekim kravatı yaptık. ANA SINIFI A AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT Ekim 2016 29 Ekim tacı yaptık. Renkli maskelerimizi yaptık. 29 Ekim kravatı yaptık. Cumhuriyet yıldızı hazırladık. Kesme yapıştırma tekniği ile kurbağa yaptık. Makarnalarımızı

Detaylı

VÜCUDUMUZ SAĞLIĞIMIZ

VÜCUDUMUZ SAĞLIĞIMIZ ARI-ÇİÇEK-TAVŞAN GRUPLARI ŞUBAT AYI BÜLTENİ BÜLTENİ VÜCUDUMUZ SAĞLIĞIMIZ Sınıfta kız,erkek çocuğuna ait pano hazırlama Vücudun bölümlerini resimlerle göstererek isimlerini söyleme İskelet üzerinde vücudun

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ ARILAR OKULDA! REHBERLİK Oryantasyon haftasında anaokulu Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü olarak:

Detaylı

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu. 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni. Nisan sayfa. sayfa. sayfa. 15 de. 16 da. 14 de BEDEN EĞİTİMİ MÜZİK PDR

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu. 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni. Nisan sayfa. sayfa. sayfa. 15 de. 16 da. 14 de BEDEN EĞİTİMİ MÜZİK PDR ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu Nisan 2016 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni sayfa 15 de BEDEN EĞİTİMİ sayfa 14 de MÜZİK sayfa 16 da PDR Öğrencilerimizle birlikte güzel bir bahar ayını tamamladık. Pek çok çalışmayı

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KELEBEK GRUBU

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KELEBEK GRUBU 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KELEBEK GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ,neleri edemez KIZILAY HAFTASI DÜNYA SİNEMA GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ ÖĞRETMENLER GÜNÜ 10 KASIM ATATÜRKÜ ANMA HAFTASI SONBAHAR-RÜZGÂR-ŞEMSİYE

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN 3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN (28 Ekim 2013-13 Aralık 2013) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 28 Ekim 2013-13 Aralık 2013 tarihleri arasında işlediğimiz

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (18 Eylül-27 Ekim 2017)

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (18 Eylül-27 Ekim 2017) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (18 Eylül-27 Ekim 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her altı

Detaylı

Dünyanın hareketlerinin yaşam üzerine etkisi vardır.

Dünyanın hareketlerinin yaşam üzerine etkisi vardır. 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (12 Şubat - 23 Mart 2018 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ 2014 2015 YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde hayvanlarda ne gibi değişiklikler olur?

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ Eylül Ekim ayı etkinliklerimiz Oyun teması ile başladı. TÜRKÇE DİL Türkçe Dil Etkinliklerimizde ilk bir haftalık süreçte;

Detaylı

ANA SINIFI B AYLIK BÜLTEN - 2 SANAT

ANA SINIFI B AYLIK BÜLTEN - 2 SANAT ANA SINIFI B AYLIK BÜLTEN - 2 SANAT Ekim 2019 Daireleri kullanarak çocuk resmi oluşturduk. Daire şeklini pekiştirirken çok keyif aldık. Kız ve erkek resimlerindeki eksik olan yerleri kendi özelliklerimize

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN. MAYIS AYINDA NELER ÖĞRENDİK? * Anneler Günü Gösterimizi ailelerimize sunduk. *Gösteri sonrasında harika çocuklar Partisi

Detaylı

AYLIK BÜLTEN TEMA: HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ, DÜNYA TASARRUF GÜNÜ,CUMHURİYET HAFTASI

AYLIK BÜLTEN TEMA: HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ, DÜNYA TASARRUF GÜNÜ,CUMHURİYET HAFTASI AYLIK BÜLTEN TEMA: HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ, DÜNYA TASARRUF GÜNÜ,CUMHURİYET HAFTASI 03.10.2016 04.10.2016 ÖĞRENME TAKVİMİ *Sabah sporu ile güne başlanır. *Dünya çocuk günü ile ilgili sohbet ediyoruz. *Dünya

Detaylı

EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİMİZ

EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİMİZ EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? ORYANTASYON ETKİNLİKLERİMİZ SINIF ETKİNLİKLERİMİZ DEMOKRASİ DUVARI EĞİTİMİMİZ YÜZME ETKİNLİĞİMİZ SİNEMA GÜNÜMÜZ OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARIMIZ BRANŞ

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİMİZ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİMİZ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ Üçgen şekli ile oyun etkinliklerine yer verdik. 1-10 arası rakamları tanıma ve 1-5 arası sayıları

Detaylı

FORUM EGE GÜNESI ANAOKULU 3-4 YAS GRUBU AYLIK PROGRAMI

FORUM EGE GÜNESI ANAOKULU 3-4 YAS GRUBU AYLIK PROGRAMI FORUM EGE GÜNESI ANAOKULU 3-4 YAS GRUBU AYLIK PROGRAMI DIL BECERILERIM VE BEN Hikaye / Öykü / Masal Tekerlemeler: Skinner tekniği ile okulum,tik tak,her sabah,çocuklar adli tekerlemelerini öğreniyorum.

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (13 Şubat-24 Mart 2017 )

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (13 Şubat-24 Mart 2017 ) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (13 Şubat-24 Mart 2017 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik. gösterir. BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik. gösterir. BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (31 Ekim - 16 Aralık 2016 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ SANAT ETKİNLİĞİ TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ MÜZİK-OYUN ETKİNLİĞİ. Sevgili Velilerimiz,

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ SANAT ETKİNLİĞİ TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ MÜZİK-OYUN ETKİNLİĞİ. Sevgili Velilerimiz, Sevgili Velilerimiz, Bizler çocuklarımızla birlikte 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nı okulumuzda coşkuyla kutladık. Onlara vatan, millet sevgisini birliği, bütünlüğü yaşlarının alabildiği ölçüde aktarmaya

Detaylı

NİSAN AYI BÜLTENİMİZ

NİSAN AYI BÜLTENİMİZ NİSAN AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ ETKİNLİKLERİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ ECO ETKİNLİKLERİMİZ SINIF ETKİNLİKLERİMİZ Öğretmenlerimizin hazırlamış olduğu boyutlu el

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ 2015 2016 YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde hayvanlarda ne gibi değişiklikler olur?

Detaylı

Yaşamımızı sürdürebilmemiz için kullanıp attığımız bazı

Yaşamımızı sürdürebilmemiz için kullanıp attığımız bazı ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (11 Mayıs -19 Haziran 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

ODTÜ GVO DANIġMANLIĞINDA ÖZEL MANĠSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAġ B SINIFI KASIM AYI BÜLTENĠ

ODTÜ GVO DANIġMANLIĞINDA ÖZEL MANĠSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAġ B SINIFI KASIM AYI BÜLTENĠ ODTÜ GVO DANIġMANLIĞINDA ÖZEL MANĠSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAġ B SINIFI KASIM AYI BÜLTENĠ SINIF ETKĠNLĠKLERĠ TÜRKÇE DĠL Sonbahar mevsimi ile ilgili paylaģımlarda bulunarak sunumlar izledik.ġlk önce kendi fotoğrafımızı,

Detaylı

ODTÜ GVO DANIġMANLIĞINDA ÖZEL MANĠSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAġ A SINIFI KASIM AYI BÜLTENĠ

ODTÜ GVO DANIġMANLIĞINDA ÖZEL MANĠSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAġ A SINIFI KASIM AYI BÜLTENĠ ODTÜ GVO DANIġMANLIĞINDA ÖZEL MANĠSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAġ A SINIFI KASIM AYI BÜLTENĠ SINIF ETKĠNLĠKLERĠ TÜRKÇE DĠL Sonbahar mevsimi ile ilgili paylaģımlarda bulunarak sunumlar izledik.ġlk önce kendi fotoğrafımızı,

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU 2016-2017 EKİM AYI BÜLTENİ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI DÜNYA HAYVANLAR GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KaLELER Atatürk ün hayatını öğrenme Atatürk ün ülkemize kazandırdıkları Cumhuriyet

Detaylı

BÜLTENİMİZDE NELER VAR?

BÜLTENİMİZDE NELER VAR? MART AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ PORTFOLYO SUNUMUMUZ SİNEMA ETKİNLİĞİMİZ TİYATRO ETKİNLİĞİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ DEMOKRASİ SEÇİMİMİZ MART AYI ECO

Detaylı

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ SANAT ETKİNLİĞİ TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ MÜZİK-OYUN ETKİNLİĞİ FEN ETKİNLİĞİ NİSAN 2015

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ SANAT ETKİNLİĞİ TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ MÜZİK-OYUN ETKİNLİĞİ FEN ETKİNLİĞİ NİSAN 2015 Sevgili Velimiz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünyada hiçbir ülkede bulunmayan iki farklı unsuru bir araya getiren milli bayramdır. Bu bayram bir taraftan Türkiye Cumhuriyeti nin temellerinin

Detaylı

BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ MUTFAK ETKİNLİKLERİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ

BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ MUTFAK ETKİNLİKLERİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ EKİM AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ MUTFAK ETKİNLİKLERİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ SINIF ETKİNLİKLERİMİZ Dubalarla engelleri aşma oyunu oynadık. Dubalara

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ EKİM AYINDA ÖĞRENDİKLERİMİZ Hayvanları Koruma Günü nedeniyle okul bahçemizde yürüyüş yaptık. Hayvanlar sergisini oluşturduk ve inceledik.

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 4 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 4 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 4 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Bu ay mevsimler temamızı işledik. Dört Mevsime ait sunumlar izleyerek çeşitli paylaşımlarda bulunduk. Evden getirdiğimiz

Detaylı

BÜLTENİMİZDE NELER VAR?

BÜLTENİMİZDE NELER VAR? OCAK AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ TİYATRO TEA TIME BRANŞ DERSLERİMİZ MUTFAK ETKİNLİKLERİMİZ ECO SCHOOLS ÇALIŞMALARIMIZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ SINIF ETKİNLİKLERİMİZ SINIF

Detaylı

2017 HAZİRAN / 1. HAFTA KONU

2017 HAZİRAN / 1. HAFTA KONU YAZ MEYVELERİ 2017 HAZİRAN / 1. HAFTA KONU 01.06.2017 Dokun Hisset kartlarıyla Oynuyorum. 02.06,2017 MONTESSORI ETKİNLİK Pirinç ve Mercimekleri ayırma çalışmasını Kavramlar Kitabımızdan Sıcak-Soğuk Kavramına

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU YILDIZ GRUBU MART AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU YILDIZ GRUBU MART AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU YILDIZ GRUBU MART AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ SU- BİTKİLER Su ile ilgili bildiklerimiz kavram haritası oluşturduk. Su çeşitlerini listeledik. Suyu kullandığımız yerlere göre grupladık.

Detaylı

ARALIK AYINDA NELER YAPTIK?

ARALIK AYINDA NELER YAPTIK? OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların kendilerini, duygu ve düşüncelerini rahatça ifade edebildikleri oyun etkinliklerine yer verildi. Eğitici oyuncak merkezi, evcilik merkezi, kukla merkezi, blok merkezi, müzik merkezi,

Detaylı

KELEBEKLER ANAOKULU EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ

KELEBEKLER ANAOKULU EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ KELEBEKLER ANAOKULU EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ GİRİŞ Sayın Velimiz, Sizlere öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından yapılan ve yapılacak olan çalışmalar / etkinlikler hakkında bilgi vermek üzere hazırlanan bu

Detaylı

NİSAN AYI BÜLTENİMİZ

NİSAN AYI BÜLTENİMİZ NİSAN AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ ETKİNLİKLERİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ AİLE KATILIMI ETKİNLİKLERİMİZ ECO ETKİNLİKLERİMİZ SINIF ETKİNLİKLERİMİZ Çubukların ucuna

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU NİSAN BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU NİSAN BÜLTENİ 2016-2017 ÇİÇEK GRUBU NİSAN BÜLTENİ 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI DÜNYA KİTAP GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ Mustafa Kemal Atatürk ün Yaşamımızdaki Önemi Türk kültürü Bayrağımız Dünya çocukları İlkbahar

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU SINIFI ŞİRİNLER SINIFI MAYIS AYI AYLIK EĞİTİM PROGRAMI

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU SINIFI ŞİRİNLER SINIFI MAYIS AYI AYLIK EĞİTİM PROGRAMI FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU SINIFI ŞİRİNLER SINIFI MAYIS AYI DİL BECERİLERİM VE BEN AYLIK EĞİTİM PROGRAMI Hikâye / Öykü / Masal Tekerlemeler: Tümevarım tekniği ile "Arabam" ve "Trafik" tekerlemelerini öğreniyorum.

Detaylı

ŞUBAT AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Yarıyıl tatilinden ilginç çoraplarımızla döndük. İLGİNÇ ÇORAPLAR PARTİSİ düzenleyerek, çoraplarımızı renk, şekil, vb. öze

ŞUBAT AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Yarıyıl tatilinden ilginç çoraplarımızla döndük. İLGİNÇ ÇORAPLAR PARTİSİ düzenleyerek, çoraplarımızı renk, şekil, vb. öze KELEBEK GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ ŞUBAT AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Yarıyıl tatilinden ilginç çoraplarımızla döndük. İLGİNÇ ÇORAPLAR PARTİSİ düzenleyerek, çoraplarımızı renk, şekil, vb. özelliklerine göre saydık,

Detaylı

SANAT ATÖLYEMİZ ATÖLYEDE NELER OLUYOR? Renk çalışmaları, Üç Boyutlu Çalışmalar ve Otoportre Çalışmaları

SANAT ATÖLYEMİZ ATÖLYEDE NELER OLUYOR? Renk çalışmaları, Üç Boyutlu Çalışmalar ve Otoportre Çalışmaları SANAT ATÖLYEMİZ ATÖLYEDE NELER OLUYOR? Renk çalışmaları, Üç Boyutlu Çalışmalar ve Otoportre Çalışmaları Yapıldı. Renk çalışmalarında; çocukların renk algısını geliştirmek amacıyla üç ana renk vererek ara

Detaylı

UĞUR BÖCEKLERİ ANAOKULU EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ

UĞUR BÖCEKLERİ ANAOKULU EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ UĞUR BÖCEKLERİ ANAOKULU EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ GİRİŞ Sayın Velimiz, Sizlere öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından yapılan ve yapılacak olan çalışmalar / etkinlikler hakkında bilgi vermek üzere hazırlanan

Detaylı

YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN.

YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN. YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN. ÖZEL EFDAL ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU ARALIK AYI ARALIK AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Gökyüzünde neler gördüğümüzü ifade ettik. Gökyüzünde gördüklerimizi resimledik. Havada duran nesneleri

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN ve ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN ve ZAMAN 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (28 EKİM -13 ARALIK 2013) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 28 Ekim 2013-13 Aralık 2013 tarihleri arasında işlediğimiz ikinci temamıza ait bilgiler,

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ A SINIFI KASIM AYI BÜLTENİ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ A SINIFI KASIM AYI BÜLTENİ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ A SINIFI KASIM AYI BÜLTENİ SINIF ETKİNLİKLERİ KASIM AYI TEMAMIZ; Nasıl Öğreniyoruz? Büyümek, düşünmek, yapmak TÜRKÇE DİL Nasıl öğreniyoruz? Büyümek, düşünmek,

Detaylı

SİHİRLİ ELLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

SİHİRLİ ELLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU SİHİRLİ ELLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: Ebru BAHADIR ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA; 15.12.2014-19.12.2014 tarihleri arasında uygulanan etkinliklerin özetini sizlere sunmaktayım.

Detaylı

1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ ( 18 Aralık 09 Şubat 2018 )

1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ ( 18 Aralık 09 Şubat 2018 ) 1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ ( 18 Aralık 09 Şubat 2018 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

ODTÜ GV. DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ KASIM AYI BÜLTENİMİZ

ODTÜ GV. DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ KASIM AYI BÜLTENİMİZ ODTÜ GV. DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ KASIM AYI BÜLTENİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ Üçgen şeklini ve 4,5,6 rakamını öğrendik. Dinlediğimiz müzikte önceden belirlenen kelimeyi her duyduğumuzda,

Detaylı

OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla,

OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla, OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla, blok, fen-doğa, yapılandırılmamış oyuncak, müzik, sanat)serbest

Detaylı

AYLIK BÜLTEN TEMA: HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ, DÜNYA TASARRUF GÜNÜ, CUMHURİYET HAFTASI,DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ

AYLIK BÜLTEN TEMA: HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ, DÜNYA TASARRUF GÜNÜ, CUMHURİYET HAFTASI,DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ AYLIK BÜLTEN TEMA: HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ, DÜNYA TASARRUF GÜNÜ, CUMHURİYET HAFTASI,DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ 03.10.2016 04.10.2016 05.10.2016 ÖĞRENME TAKVİMİ *Sabah sporu ile güne başlanır. *Dünya çocuk günü ile

Detaylı