ERBOSAN ERCİYAS BORU SANAYİİ VE TİCARET A.Ş SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE GÖRE HAZIRLANMIŞ KONSOLİDE MALİ TABLOLARA AİT DİPNOTLAR

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ERBOSAN ERCİYAS BORU SANAYİİ VE TİCARET A.Ş SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE GÖRE HAZIRLANMIŞ KONSOLİDE MALİ TABLOLARA AİT DİPNOTLAR"

Transkript

1 1 1. ŞIRKETIN ORGANIZASYONU VE FAALIYET KONUSU ERBOSAN ERCİYAS BORU SANAYİİ VE TİCARET A.Ş. (ERBOSAN) 02 Nisan 1974 tarihinde kurulmuştur. En son ana sözleşme değişikliği ise 13 Nisan 2006 tarih ve 366 sayılı Ticaret Sicili Gazetesi nde yayınlanmıştır. satışıdır. Şirketin faaliyet konusu; Düz dikişli, siyah, galvanizli çelik boru, profil imalatı ve çinko kalsin üretim ve Şirket Merkezi İstanbul Caddesi Boğazköprü Mevkii Kayseri olup, şirketin Ankara ve İstanbul illerinde irtibat büroları bulunmaktadır. Şirketin kayıtlı sermayesi ,00 TL olup bu sermaye her biri 1 Ykr olan adet hisseden oluşmaktadır. Sermayeyi temsil eden hisse senetlerinin gruplar itibariyle dağılımı aşağıdaki gibidir. Grup Nama/Hamiline Adedi Tutarı( TL ) A Hamiline C Hamiline TOPLAM %32,6 tür. Hissedarların hiçbirisinin payı tek başına %10 u geçmemekle birlikte Özbıyık ailesinin sermaye payı Bu hisse senedi grupları içinde 9 ncu tertip A Grubu hisse senetlerine tasfiyeden ve kardan dağıtılabilir karın % 10 u oranın da öncelikli kar alma imtiyazı bulunmaktadır. Yönetim Kurulu hissedarlar arasından seçilecek en az üç, en fazla yedi kişiden oluşur. Murakıpların sayısı da üçü geçemez. Şirket hisseleri İstanbul Menkul Kıymetler Borsası nda işlem görmekte olup tamamı borsaya kote edilmiş durumdadır. 31 Mart 2009 tarihi itibariyle şirkette toplam 259 personel (taşeron personel dahil) çalışmaktadır ( : 273 personel).

2 2 2. FINANSAL TABLOLARIN SUNUMUNA İLIŞKIN ESASLAR 2.1. Sunuma İlişkin Temel Esaslar Yasal Defter ve Finansal Tablolar ; Şirket yasal kayıtlarını Türk Ticaret Kanunu ve vergi mevzuatınca belirlenen muhasebe ilkelerine uygun olarak tutmaktadır. Şirket tabi olduğu Sermaye Piyasası mevzuatına göre muhasebe politikalarını belirlemekte ve mali tablolarını hazırlamaktadır. Şirket in ilişikteki finansal tabloları Sermaye Piyasası Kurulu nun 9 Nisan 2008 tarih ve sayılı Resmi Gazete de yayınlanan Seri XI, 29 No lu Sermaye Piyasasında Finansal Raporlamaya İlişkin Esaslar Tebliği hükümlerine uygun olarak hazırlanmıştır. 4 Nisan 2007 tarihli ve 2007/11963 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Yeni Türk Lirası ve Yeni Kuruşta yer alan Yeni ibareleri 1 Ocak 2009 tarihinden geçerli olmak üzere kaldırılmıştır. Buna göre, 1 YTL (Yeni Türk Lirası)= 1 TL (Türk Lirası) olacaktır. Şirket in fonksiyonel para birimi Türk Lirası (TL) olup, ilişikteki finansal tablolar ve dipnotlar Türk Lirası (TL) cinsinden sunulmuştur. Enflasyonist Ortamdan Finansal Tabloların Hazırlanması ; SPK, 17 Mart 2005 tarih ve 11/367 nolu kararla, Türkiye de faaliyette bulunan ve SPK Muhasebe Standartları na uygun mali tablo hazırlayan şirketler için, 1 Ocak 2005 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere enflasyon muhasebesi uygulamasının gerekli olmadığını ilan ettiği için bu tarihten itibaren Uluslararası Muhasebe Standardı 29 Yüksek Enflasyonist Ekonomilerde Finansal Raporlama ya göre finansal tabloların hazırlanması ve sunumu uygulamasını sona erdirmiştir. Konsolidasyon Esasları; Şirketin faaliyetleri üzerinde önemli etkide bulunduğu Atlantik Halıcılık A.Ş. ne yatırımı bulunmaktadır. Bu şirketin hisselerinin % 49,69 una sahip bulunmaktadır. Bu tür varlıklar ilk iktisaplarında maliyet bedeli ile kayda alınırlar. Bu maliyet varlığın makul değeridir. Daha sonraki dönemlerde ise Öz Sermaye Yöntemine göre değerlemeye tabi tutulurlar. Bu şirketin en son bilançosundaki öz sermayeden Erbosan A.Ş. ne düşen pay ile iştirakin defter değeri eşitlenir. Bu nedenle şirketin öz kaynaklarındaki artış iştirakin defter değerine ilave edilir, azalış defter değerinden indirilir.

3 3 Diğer taraftan bu artış veya azalışlar Gelir Tablosu ile ilişkilendirilir. Buradan tahsil edilen temettüler bir gelir olarak değil, iştirakin defter değerinden indirilerek değerlendirilirler. Özkaynak Yöntemine göre konsolide edilen Atlantik Halıcılık A.Ş. nin finansal tabloları Erbosan A.Ş. ile aynı dönede hazırlanmış bağımsız denetimden geçmemiştir. Şirketin iştiraki olan ve özkaynak yöntemi ile mali tablolarda gösterilen Atlantik Halıcılık A.Ş tarihinde yine şirketin ilişkili taraf kampında olan Isısan A.Ş. ye satılmıştır Önemli Muhasebe Politikalarının Özeti Hasılat Gelir, mal ve hizmet satışlarının faturalanmış değerlerini içerir. Satışlardan gelirler, sahiplikten kaynaklanan önemli risk ve faydaların alıcıya transfer edilmesi suretiyle mali tablolara dahil edilir. Satışlarda önemli riskler ve faydalar mallar alıcıya teslim edildiğinde ya da yasal sahiplik alıcıya geçtiğinde devredilir. Net satışlar, teslim edilmiş malların fatura edilmiş bedelinin, satış iadelerinden ve satış iskontolarından arındırılmış halidir. Satışların içerisinde önemli bir finansman maliyeti bulunması durumunda, makul bedel gelecekte oluşacak tahsilatların, finansman maliyeti içerisinde yer alan gizli faiz oranı ile indirgenmesi ile tespit edilir. Gerçek değerleri ile nominal değerleri arasındaki fark tahakkuk esasına göre faiz geliri olarak değerlendirilir Stoklar Stoklar, elde etme maliyeti ve net gerçekleşebilir değerin düşük olanı ile değerlendirilmiştir. Maliyet, ilk madde ve malzeme, yarı mamul, emtia ve diğer stoklar için hareketli ağırlıklı ortalama maliyet yöntemi kullanılarak belirlenmektedir Finansal Araçlar Finansal araçlar aşağıdaki finansal varlık ve borçlardan oluşmaktadır. Hazır Değerler Kasa, bankalar ve yoldaki paralar hazır değerleri oluşturmaktadır. Kasadaki paralar Yeni Türk Lirası ve dövizli bakiyelerden oluşmaktadır. Yeni Türk Lirası bakiyeler kayıtlı değeriyle, dövizli bakiyelerse bilanço tarihindeki T.C. Merkez Bankası döviz alış kuru ile

4 4 değerlenerek kayıtlarda gösterilmektedir. Aktiflerin değerlemesinde döviz alış kuru, yükümlülüklerin değerlemesinde döviz satış kuru uygulanır. Banka mevduatları, vadeli ve vadesiz mevduatlardan ve bu mevduatların faizlerinden oluşmaktadır. Yeni Türk Lirası mevduatlar maliyet değerleriyle, döviz tevdiat hesapları ise bilanço tarihindeki Merkez Bankası döviz alış kuru kullanılmak suretiyle Yeni Türk Lirası na çevrilmiş değerleriyle kayıtlarda gösterilmektedir. Yabancı para cinsinden hazır değerlerin, bilanço tarihindeki geçerli kurlardan Yeni Türk Lirası na çevrilmiş olması sebebiyle, bu varlıkların makul değerlerinin kayıtlı değerlerine eşdeğer olduğu kabul edilmektedir. Banka mevduatları, kasanın kayıtlı değerlerinin ve alınan çeklerin, bu varlıkların kısa vadelerde elden çıkarılmaları ve değer düşüklüğü riski olmaması nedeniyle, makul değerleriyle aynı olduğu varsayılmaktadır. Makul değer; herhangi bir finansal aracın, alım satıma istekli iki taraf arasında, muvazaadan arındırılmış olarak el değiştirdiği değer olup, öncelikle ilgili varlığın borsa değeri, borsa değerinin oluşmaması durumunda ise değerleme gününde bu tanıma uygun alım satım değeri, makul değer olarak kabul edilir. Ticari Alacaklar Ticari alacaklar, alıcılara doğrudan mal ve hizmet satmak suretiyle yaratılan finansal varlıklardır. Ticari alacaklar reeskonta tabi tutulmaktadırlar. Ticari alacakların iskonto edilmiş ve şüpheli alacak karşılığı ayrılmış değerlerinin, varlıkların makul değerine eşdeğer olduğu varsayılmaktadır. İlişkili Taraflar Ekteki mali tablolarda Erbosan A.Ş. tarafından kontrol edilen şirketler, bunların yöneticileri ve ilişkili oldukları bilinen diğer Şirketler, ilişkili Şirketler olarak tanımlanmışlardır. İlişkili taraf kapsamında değerlendirilen şirketler ve kişiler aşağıdaki gibidir; Atlantik Halıcılık A.Ş. Değirmencilik A.Ş.

5 5 Isısan Isı Sanayi Ticaret A.Ş. Termak Yapı Malzemeleri Müh. Tic. ve Sanayi Ltd. Şti. Mitsan Makine İnşaat ve Ticaret A.Ş. M Grup Matbaacılık Sanayi ve Ticaret A.Ş. Şirket ortakları, üst düzey yöneticileri Kısa ve Uzun Vadeli Banka Kredileri ve Ticari Borçlar Kısa ve uzun vadeli banka kredileri, anapara ve bilanço tarihi itibariyle tahakkuk eden faiz giderlerinin toplanması sonucu oluşan değerlerin etkin faiz oranı yöntemi ile iskonto edilmiş tutarları ile kayıtlarda gösterilmektedir. Ticari borçlar, satıcılardan doğrudan mal ve hizmet almak suretiyle oluşan finansal borçlar olup iskonto edilmiş tutarları ile bilançoda gösterilmektedir. Finansal Yatırımlar Aktif bir piyasada kayıtlı bir fiyatı bulunmayan ve gerçeğe uygun değeri güvenilir bir şekilde ölçülemeyen özkaynağa dayalı finansal araçlar (Kayseri Elektrik Üretim A.Ş. ve Kayseri Serbest Bölgesi Kurucu ve İşletici A.Ş.) maliyet değerleriyle raporlanırlar Maddi Varlıklar İşletmede bir yıldan fazla süre kullanılacağı tahmin edilen maddi varlıklar, ilk defa maliyet bedelleri ile kayda alınırlar. Daha sonraki dönemlerde de maliyet bedeli ile değerlenirler. Ancak hesap döneminden önce alınmış maddi varlıklar o dönemin mevzuatına uygun şekilde enflasyon muhasebesine tabi tutulmuşlar ve dolayısıyla düzeltilmiş tarihi maliyetleri ile taşınmışlardır. Düzeltilmiş değerler üzerinden de amortismana tabi tutulmuşlardır. Dolayısıyla mali tablolara yansıyan maddi varlıklar düzeltilmiş tarihi maliyetlerinden birikmiş amortismanlar düşüldükten sonra kalan net değerleri yansıtmaktadır. Şirket mali tablolarında amortisman oranı olarak Vergi Usul Yasası na belirtilen ekonomik ömürleri dikkate alarak amortisman hesaplamıştır. Amortisman ayırma yöntemi olarak normal amortisman yöntemi belirlenmiş ve kıst esasa göre amortisman gideri hesaplanmıştır. Kullanılan amortisman oranları ve yöntemleri aşağıdaki gibidir.

6 6 Maddi Varlığın Türü Amortisman Oranı Yer altı ve Yerüstü Düzenleri %10 Binalar %4 Makine Tesis ve Cihazlar %5-8 Döşeme ve Demirbaşlar %20 Diğer Maddi Duran Varlıklar %20 Amortisman oranlarının asgari olarak her hesap dönemi sonunda gözden geçirilmesi gerekmektedir. Diğer taraftan yine maddi varlıklarda değer düşüklüğünün olup olmadığına ilişkin testlerin yapılması gerekir. Ancak henüz böyle bir çalışma gerçekleştirilmemiş olmakla birlikte, değer azalmasının olduğu bir varlık grubu da bulunmamaktadır Yabancı Para Cinsinden Varlık ve Borçlar Bilançoda yer alan yabancı paraya bağlı varlıklar bilanço tarihindeki T.C. Merkez Bankası döviz alış kuru, borçlar ise döviz satış kuru kullanılarak Yeni Türk Lirası'na çevrilmektedir. Dönem içinde gerçekleşen yabancı paraya bağlı işlemler, işlem tarihindeki fiili kurlar kullanılarak Yeni Türk Lirası'na çevrilmektedir. Bu işlemlerden doğan kur farkı gelir ve giderleri gelir tablolarına dahil edilmektedir Varlıkların Değer Düşüklüğü Varlıkların kayıtlı değerlerinin, geri kazanılabilir değerlerinden fazla olduğu durumlarda, değer düşüklüğü karşılığı ayırmak suretiyle, varlığın kayıtlı değeri geri kazanılabilir tutarına indirilir ve karşılık gelir tablosuna gider olarak yansıtılır. Diğer taraftan; nakit üreten varlıkların geri kazanılabilir tutarı, net satış fiyatları ile kullanım değerlerinden yüksek olanıdır. Bahse konu varlıkların kullanım değeri, bu varlıkların sürekli kullanımından ve satışlarından elde edilecek net nakit girişlerinin, uygun bir iskonto oranı ile iskonto edilmiş net bugünkü değerlerini ifade eder. Ancak bilanço döneminde böyle bir tespit söz konusu değildir.

7 Borçlanma Maliyetleri Borçlanma maliyetleri gider olarak kaydedilmektedir. Özellikli varlıkla ilişkili borçlanma maliyetleri doğrudan ilgili bulunduğu özellikli varlığın maliyetine dahil edilir. Özellikli bir varlığın amaçlandığı şekilde kullanıma veya satışa hazır hale getirilmesi için gerekli faaliyetlerin tamamen bitirilmesi durumunda, borçlanma maliyetlerinin aktifleştirilmesine son verilir Ertelenen Vergiler Ertelenen vergiler, yükümlülük metodu kullanılarak, varlıkların ve yükümlülüklerin indirilebilir vergi matrahı ile bunların mali tablolardaki kayıtlı tutarları arasında oluşan geçici farklar üzerinden hesaplanmaktadır. Başlıca geçici farklar, gelir ve giderlerin Tebliğ ile vergi kanunlarına göre değişik mali tablo dönemlerinde muhasebeleşmesinden kaynaklanmaktadır. Ertelenen vergi yükümlülüğü vergiye tabi tüm geçici farklar için hesaplanırken, indirilecek geçici farklardan oluşan ertelenen vergi alacakları, gelecek dönemlerde vergiye tabi kazançlarının olacağı varsayımıyla hesaplanmaktadır. Şirket, sadece Türkiye de faaliyet gösterdiği, dolayısıyla farklı vergi kurumları ile karşı karşıya olmadığı, vergi varlıkları da borçları da aynı vergi erkine karşı olduğu için birbirlerinden mahsup edilerek gösterilirler Kurumlar Vergisi Türkiye de Kurumlar Vergisi oranı %20 dir. Vergilendirilebilir kar yasal kayıtlarda yer alan kara kanunen kabul edilmeyen giderler eklendikten ve vergi istisnaları (yatırım gelirleri istisnası) ile vergi indirimleri (yatırım teşviki indirimleri) düşüldükten sonra hesaplanan kardır. Kar dağıtımı olmadığı sürece başka vergi ödenmemektedir. Şahıslara ve dar mükellef kurumlara ödenen temettüler %15 oranında stopaja tabidir. 1 Ocak 2004 tarihinden 23 Temmuz 2006 tarihine kadar stopaj oranı %10 dur, 23 Temmuz 2006 tarihinden itibaren oran %15 e çıkarılmıştır. Ancak, aşağıda belirtilen maddeler stopajdan istisnadır: 31 Aralık 1998 tarihine kadar karlardan dağıtılan temettüler edilmiştir. 31 Aralık 2002 tarihine kadar karlardan dağıtılan temettüler Kurumlar Vergisinden istisna

8 8 Dağıtılmamış karlar, sermayeye eklenen karlar ve diğer tam mükellef kurumlara ödenen temettüler stopaja tabi değildir. 21 Haziran 2006 tarihinde yayımlanan 5520 sayılı Yeni Kurumlar Vergisi Kanunu na göre Kurumlar Vergisi oranı %30 dan %20 ye indirilmiştir. Buna göre 2006 yılı karlarını da içine alan Kurumlar Vergisi %20 üzerinden hesaplanacaktır. Yeni kanun üçer aylık dönemlerde elde edilen gelirler için %20 oranında geçici vergi hesaplanması zorunluluğu getirmiştir. Hesaplanan ve ödenen tutarlar yıl sonunda kesin vergi tutarına mahsup edilebilir veya tahakkuktan önce ödenmiş Kurumlar Vergisi devlete olan başka borçlara da mahsup edilebilir. İki yıl veya daha fazla süreyle elde tutulan yatırımların ve taşınmazların satışından elde edilen gelirler, bu gelirlerin satışın gerçekleştiği yıl sermayeye aktarılması kaydıyla vergiden istisna edilebilecektir. Kurumların 24 Nisan 2003 tarihinden sonra doğrudan üretimle alakalı duran varlıklara ilişkin 6 milyar TL nin üzerindeki yatırım harcamalarının %40 ı -bazı istisnalar hariç- yatırım indirimi istisnasından yararlanarak kurumlar vergisinden istisna edilir. 24 Nisan 2003 tarihinden önceki yatırım indirimi haklarının (Şirket in insiyatifinde olmak suretiyle) yeni uygulamaya dahil edilmemesi halinde yararlanılan yatırım indirimi istisnası tutarı üzerinden, karın dağıtılıp dağıtılmadığına bakılmaksızın %19.8 oranında stopaj hesaplanacaktır sayılı yasayla Gelir Vergisi Kanunu nun yatırım indirimiyle ilgili 19. maddesi yürürlükten kaldırılmış; yine aynı yasaya eklenen Geçici 69 uncu maddeyle geçmişten gelen yatırım indirimi haklarının 2008 yılına kadar kullanılacağı belirtilmiştir. Dolayısıyla, eskiden kalan hakların dışında yatırım indirimi (istisnası) Türk vergi sisteminden kalkmıştır. Türk vergi mevzuatına göre beyanname üzerinde gösterilen mali zararlar 5 yılı aşmamak kaydıyla dönem kurum kazancından indirilebilirler. Ancak, mali zararlar, geçmiş yıl karlarından mahsup edilemez. Türkiye de ödenecek vergiler konusunda vergi otoritesi ile mutabakat sağlamak gibi bir uygulama bulunmamaktadır. Kurumlar vergisi beyannameleri hesap döneminin kapandığı ayı takip eden dördüncü ayın 15 inci günü akşamına kadar bağlı bulunulan vergi dairesine verilir. Bununla beraber,

9 9 vergi incelemesine yetkili makamlar beş yıl zarfında muhasebe kayıtlarını inceleyebilir ve hatalı işlem tespit edilirse ödenecek vergi miktarları değişebilir Çalışanlara Sağlanan Faydalar Belirli Katkı Planları Türkiye deki mevcut sosyal güvenlik düzenlemelerine göre, çalışan, istifa ve haklı gerekçeler dışında işten ayrılması ve bir yılı doldurması durumunda tazminatı hak etmektedir. Şirket buna uygun şekilde, mevcut yükümlülüğünü hesaplamaktadır. Bu yükümlülüğün bugünkü değerini ifade etmesi için etkin faiz oranı ile iskontoya tabi tutulur. Bu hesaplamalardan doğan tüm kazanç ve kayıplar gelir tablosu hesaplarında raporlanır.. Belirli Fayda Planları Şirket çalışan personelinin sosyal güvenlik haklarına karşılık gelmek üzere bir resmi güvenlik kuruluşu olan Sosyal Sigortalar Kurumu na aylık olarak ödemeler yapmaktadır. Bu ödemeler nihaidir Hisse Başına Kazanç / (Zarar) Hisse başına kazanç / (zarar), dönem net karı veya zararının cari dönemde adi hisse senedi sahiplerine ait adi hisse senetleri adedinin ağırlıklı ortalamasına bölünmesi suretiyle hesaplanmaktadır. Türkiye de şirketler, mevcut hissedarlarına birikmiş karlardan ve özsermaye enflasyon düzeltme farklarından hisseleri oranında hisse dağıtarak (bedelsiz hisseler) sermayelerini arttırabilirler. Hisse başına kar /(zarar) hesaplanırken, bu bedelsiz hisseler çıkarılmış hisseler olarak sayılır. Dolayısıyla hisse başına kar /(zarar) hesaplamasında kullanılan ağırlıklı hisse senedi ortalaması, bedelsiz hisseler açısından geriye dönük olarak uygulanmak suretiyle elde edilir Bilanço Tarihinden Sonraki Olaylar Bilanço tarihinden sonraki düzeltme gerektiren olayların ortaya çıkması durumunda, mali tablolara alınan tutarları bu yeni duruma uygun şekilde düzeltilmekte, bilanço tarihinden sonra ortaya çıkan düzeltme gerektirmeyen olayların olması halinde ise önemli olması durumunda ilgili dönemde açıklanmaktadır.

10 Şarta Bağlı Varlıklar ve Yükümlülükler : Geçmiş olaylardan kaynaklanan ve mevcudiyeti işletmenin tam olarak kontrolünde bulunmayan gelecekteki bir veya daha fazla kesin olmayan olayın gerçekleşip gerçekleşmemesi ile teyit edilebilmesi mümkün yükümlülükler ve varlıklar mali tablolara alınmamakta ve şarta bağlı yükümlülükler ve varlıklar olarak değerlendirilmektedir Durdurulan Faaliyetler: Erbosan A.Ş. gelir tablosunda durdurulan faaliyetlerin vergi sonrası kar veya zararı ve gerçeğe uygun değerden satış maliyetlerinin düşülmesi suretiyle ölçülmesi veya durdurulan faaliyetleri oluşturan varlık veya varlık grubunun elden çıkarılması sırasında muhasebeleştirilen vergi öncesi kazanç veya kayıpların toplamını gösteren tek bir tutarı kamuoyuna açıklar. Şirket tarihinde, ait çinko oksit tesisinin üretimini, dünya çinko fiyatlarının düşmesi nedeniyle geçici olarak durdurmuştur. Durdurulan faaliyete ilişkin olarak varlık, yükümlülük, gelir ve giderleri No 32 de açıklanmıştır. Faaliyeti durdurulan Çinko Tesisi nin satılması yönünde yönetim kurulu tarafından alınmış bir karar bulunmamaktadır Bölümlere Göre Raporlama : Şirket cari dönemde, bir tek boru üretimi konusunda faaliyet göstermektedir. Dolayısıyla bölümlere göre raporlama yapılmamaktadır.

11 11 3. NAKİT VE NAKİT BENZERLERİ Kasa TL Banka Vadesiz Mevduat (TL) Döviz Tevdiat (Dolar) Döviz Tevdiat (Euro) Vadeli Mevduat (TL) Vadeli Mevduat (Dolar) Vadeli Mevduat (Euro) TOPLAM Mevduat Faiz Oranları Vadeli Mevduat TL % 10,55-13,00 % 22,45 Vadeli Mevduat Dolar % 7,00 Vadeli Mevduat Euro % 4,25 % 6,70 4. FİNANSAL YATIRIMLAR İştirak Oranı Kayser A.Ş. (Maliyet Değeri) 0, Maliyet Değeri Enflasyon Farkı Kayseri Elektrik Üretim A.Ş. 0, Maliyet Değeri Enflasyon Farkı TOPLAM Bu şirketlere yörenin gelişmesine olduğu kadar, Erbosan A.Ş. nin gelişmesine katkısı olması amacıyla iştirakte bulunulmuş ve faaliyete geçmeleri sağlanmıştır. Satışa müsait finansal varlıklar olarak sınıflanan bu yatırımların, makul değerlerini tespite olanak verecek herhangi bir piyasası

12 12 bulunmamaktadır. Doğrudan tahmin yapılacak somut verilerde bulunmamaktadır. Ancak şirketler faal durumda olup, herhangi bir kalıcı değer düşüklüğü de beklenmemektedir. Bu nedenle enflasyona göre düzeltilmiş maliyet bedelleri ile değerlendirilmişlerdir. 5. FİNANSAL BORÇLAR Banka Kredileri Anapara TL Faiz YTL Anapara Dolar Faiz Dolar TOPLAM Kullanılan kredilerin detayları aşağıdaki gibidir; Kredi Cinsi Tutarı Faiz Oranı Vade Tutarı Faiz Oranı Vade - TL Kredi ,00% ,00% TL Kredi ,00% ,00% Dolar Kredi ,50% ,10% Dolar Kredi ,40% ,90% Dolar Kredi ,50% ,91% Dolar Kredi ,80% Kullanılan Eximbank kredisi için TL tutarında teminat mektubu verilmiştir. 6. DİĞER FİNANSAL YÜKÜMLÜLÜKLER Finansal Kiralama Borçları Ertelenmiş Faiz Kredi Kartları TOPLAM

13 13 7. TİCARİ ALACAK VE BORÇLAR TİCARİ ALACAKLAR Alacaklar TL Dolar Euro Alacak Senetleri TL Dolar Ertelenmiş Faiz Gelirleri (Reeskont) TOPLAM TİCARİ BORÇLAR Borçlar TL Dolar Euro Borç Senetleri TOPLAM DİĞER ALACAK VE BORÇLAR DİĞER ALACAKLAR Verilen Depozito ve Teminatlar K. Vade Vergi Dairesinde Alınacak İade KDV TOPLAM Verilen Depozito ve Teminatlar U. Vade TOPLAM DİĞER BORÇLAR Ortaklara Borçlar Personele Borçlar Diğer Çeşitli Borçlar TOPLAM

14 14 9. STOKLAR İlkmadde ve Malzeme Yarı Mamuller Üretim Mamuller Ticari Mallar Diğer Stoklar TOPLAM ÖZKAYNAK YÖNTEMİYLE DEĞERLENEN YATIRIMLAR Maliyet Bedeli Enflasyon Farkları Değer Artış / Azalışları Cari Dönem Değer Artış /Azalışları Önceki Dönem Değer Artış / Azalışları TOPLAM Şirket, Atlantik Halıcılık A.Ş. nin % 49,69 una sahip bulunmaktadır. Dolayısıyla bu şirketin politikalarının belirlenmesinde önemli bir etkinlikte bulunmaktadır. Bu nedenle bu iştirak öz sermaye yöntemine göre muhasebeleştirilmektedir. Cari döneminde, bağımsız denetimden geçmemiş bilançosuna göre iştirakin defter değerinde TL azalış ( : TL artış) olmuştur. Şirketin iştiraki olan ve özkaynak yöntemi ile mali tablolarda gösterilen Atlantik Halıcılık A.Ş tarihinde yine şirketin ilişkili taraf kampında olan Isısan A.Ş. ye satılmıştır. Şirket yönetim kurulu tarihinde Atlantik Halıcılık A.Ş. nin satışı için, tarihinde de Isısan A.Ş. ne satışı için karar alınmıştır tarihinde de satış işlemi tamamlanmıştır. Satış öncesinde Atlantik Halıcılık A.Ş. nin, AC İstanbul Uluslar arası Bağımsız Denetim ve SMMM A.Ş. ne değeri tespit ettirilmiştir. İstanbul Uluslar arası Bağımsız Denetim ve SMMM A.Ş. nin

15 15 değer tespit raporuna göre iştirakin değeri TL olarak tespit edilmiştir. Bu değerle şirketin %49,69 oranındaki hissesinin değeri TL iken TL satılmıştır. Atlantik Halıcılık A.Ş. nin bilanço ve gelir tablosu aşağıdaki gibidir; VARLIKLAR Cari Dönem Önceki Dönem Dönen Varlıklar Nakit ve Nakit Benzerleri Finansal Yatırımlar Ticari Alacaklar Diğer Alacaklar Stoklar Diğer Dönen Varlıklar Duran Varlıklar Diğer Alacaklar 4 4 Maddi Duran Varlıklar Maddi Olmayan Duran Varlıklar Ertelenmiş Vergi Varlığı Diğer Duran Varlıklar TOPLAM VARLIKLAR KAYNAKLAR Kısa Vadeli Yükümlülükler Finansal Borçlar Ticari Borçlar Diğer Borçlar Borç Karşılıkları Diğer Kısa Vadeli Yükümlülükler Uzun Vadeli Vadeli Yükümlülükler Çalışanlara Sağlanan Faydalara İlişkin Karşılıklar Özkaynaklar Ödenmiş Sermaye Özsermaye Enflasyon Düzletme Farkları Hisse Senedi İhraç Primleri Kardan Ayrılan Kısıtlanmış Yedekler Geçmiş Yıllar Kar / Zararları Net Dönem Karı / Zararı TOPLAM KAYNAKLAR

16 16 Cari Dönem Önceki Dönem SÜRDÜRÜLEN FAALİYETLER Satış Gelirleri Satışların Maliyeti (-) Ticari Faaliyetlerden Brüt Kar (Zarar) BRÜT KAR (ZARAR) Pazarlama Satış ve Dağıtım Giderleri (-) Genel Yönetim Giderleri (-) Araştırma ve Geliştirme Giderleri(-) Diğer Faaliyet Gelirleri Diğer Faaliyet Giderleri FAALİYET KARI (ZARARI) Esas Faaliyet Dışı Finansal Gelirler Esas Faaliyet Dışı Finansal Giderler (-) SÜRDÜRÜLEN FAALİYETLER VERGİ ÖNCESİ KARI (ZARARI) Sürdürülen Faaliyetler Vergi Gelir (Gideri) Ertelenmiş Vergi Geliri (Gideri) SÜRDÜRÜLEN FAALİYETLER DÖNEM KARI (ZARARI) DURDURULAN FAALİYETLER DÖNEM KARI (ZARARI)

17 YATIRIM AMAÇLI GAYRİMENKULLER Arsa ve Araziler Binalar Birikmiş Amortismanlar TOPLAM Şirketin Merkez Fabrika binası çevresinde kullanılmayan üç adet arsası bulunmaktadır. Bunların satışı veya başka bir amaçla kullanımı yönünde karar alınmamıştır. Yine Karadeniz Ereğli de yaptırılan depo ve arsası mevcuttur. Bu depo ithal limanına yakınlığı nedeniyle iktisap edilmiş ise de, daha sonra piyasa gelişmeleri neticesinde bu amaçla fazla ağırlıklı kullanılamadığı için kiraya verilmiş bulunmaktadır. Bunların her iki bilânço tarihi itibariyle maliyet (enflasyona göre düzeltilmiş) bedelleri ve birikmiş amortismanları yukarıdaki gibi olup bu yatırım amaçlı gayrimenkuller için ayrıca değer tespit çalışması yapılmamıştır.

18 MADDİ DURAN VARLIKLAR DURAN VARLIKLAR GİRİŞLER ÇIKIŞLAR Arazi ve Arsalar Hesabı Yer Altı ve Yer Üstü Düzenleri Binalar Hesabı Tesis, Makine ve Cihazlar Taşıtlar Hesabı Demirbaşlar Hesabı Diğer Maddi Duran Varlıklar TOPLAM BİRİKMİŞ AMORTİSMANLAR AMORTİSMAN GİDERİ ÇIKIŞLAR Yer Altı ve Yerüstü Düzenleri Binalar Makine Tesis ve Cihazlar Taşıtlar Döşeme ve Demirbaşlar Diğer Maddi Duran Varlıklar TOPLAM YAPILMAKTA OLAN YATIRIMLAR GİRİŞLER AKTİFLEŞTİRME Waelz Fırını Yeni Boru Hattı Arsa Payları 0 0 Paketleme Makinası Yer altı ve Yerüstü Düzeni 0 0 TOPLAM NET DEĞER

19 19 aşağıdaki gibidir; Maddi Duran Varlıklar içerisindeki Çinko tesislerine ait duran varlıklar ve amortismanları GİRİŞLER ÇIKIŞLAR Binalar Makine Tesis ve Cihazlar Döşeme Demirbaşlar Diğer Maddi Duran Varlıklar Birikmiş Amortismanları TOPLAM MADDİ OLMAYAN DURAN VARLIKLAR Finansal Kiralama Yoluyla Alınan Duran Varlıklar Birikmiş Amortisman NET DEĞER KARŞILIKLAR, KOŞULLU VARLIK VE YÜKÜMLÜLÜKLER Alınan Teminat Mektupları Alınan Teminat Çekleri Alınan Teminat Senetleri Alınan İpotekler TOPLAM Verilen Teminat Mektupları Verilen Teminat Senetleri TOPLAM

20 TAAHHÜTLER Şirketin dahilde işleme izin belgesi kapsamında aşağıdaki ihracat taahhütler bulunmaktadır İhracat Taahhüdü TOPLAM KIDEM TAZMİNATI KARŞILIKLARI Kıdem Tazminatı Karşılığı Şirket tüm personelinin erkeklerde 25, kadınlarda 20 yıl çalışarak kıdemi doldurduğunda işten ayrılacağını varsayar. Bilanço tarihi itibariyle kazandığı kıdem tazminatının emekli olacağı tarihe kadar yıllık % 10 oranında (çalışanların ücretine yapılacak zam) artacağını varsayar. Yine İş Kanunlarına göre, kıdem tazminatının üst sınırının da her yıl aynı oranda artacağı varsayılır. Böylece emekli olduğunda, alacağı kıdem tazminatının, bilanço tarihindeki kıdemine uygun kısmını bulur. Bu tutarda % 15 oranında, emekliliğine kalan süreye uygun şekilde iskontoya tabi tutulur. Kıdem Tazminatı almadan ayrılanların oranı ise % 5,50 olarak alınmıştır. Kıdem tazminatı yükümlülüğünün hesaplanmasında kullanılan varsayımlar aşağıdaki gibidir; Çalışma süresi K: 20yıl, E: 25 yıl K: 20yıl, E: 25 yıl Zam Oranı % 10 % 5 Tazminat almadan ayrılanların oranı % 5,50 % 5,50 İskonto Oranı % 15 % 12

21 Dönem Başı Ödemeler Faiz Maliyeti Dönem Gideri Aktüeryal Kazanç / Kayıp Dönem Sonu Aktüeryal kazanç ve kayıplar gelir tablosunda raporlanmıştır. 17. ERTELENEN VERGİ VARLIK/YÜKÜMLÜLÜKLERİ Geçici Fark/ Ertelenen Ertelenen İndirilebilir Vergi Vergi Fark Varlığı Yükümlülüğü Kıdem Tazminatı Karşılığı İştiraklerdeki Makul Değeri ile Vergi Değeri Arasındaki Farkları Duran Varlıklardaki Muhasebe Değeri ile Vergi Değeri Arasındaki Farkları Alacak Reeskontları Cari Dönem Mali Zararı TOPLAM Geçici Fark/ İndirilebilir Fark Ertelenen Vergi Varlığı Kıdem Tazminatı Karşılığı Ertelenen Vergi Yükümlülüğü İştiraklerdeki Makul Değeri ile Vergi Değeri Arasındaki Farkları Duran Varlıklardaki Muhasebe Değeri ile Vergi Değeri Arasındaki Farkları Alacak Reeskontları Cari Dönem Mali Zararı TOPLAM

22 DİĞER VARLIK VE YÜKÜMLÜLÜKLER DİĞER VARLIKLAR Verilen Sipariş Avansları Gelecek Aylara Ait Giderler Diğer Katma Değer Vergisi Peşin Ödenen Vergiler ve Fonlar İş Avansları Personel Avansları TOPLAM DİĞER YÜKÜMLÜLÜKLER Alınan Sipariş Avansları Ödenecek Vergi ve Fonlar Ödenecek Sosyal Güvenlik Kesintileri Gider Tahakkukları TOPLAM ÖZKAYNAKLAR Sermaye Özsermaye Enflasyon Düzeltme Farkları Kardan Ayrılan Kısıtlanmış Yedekler Yasal Yedekler Geçmiş Yıl Karları / Zararları Geçmiş Yıl Karları Olağanüstü Yedekler UMS Düzeltmeleri Dönem Kar/Zararı Kayıtlı Değer UMS Düzeltmeleri TOPLAM

23 SATIŞLAR VE SATIŞLARIN MALİYETİ Boru ve Profil Satışlar Saç Satışları Diğer Satışlar TOPLAM Satışların Maliyeti (-) TİCARİ FAALİYET KARI PAZARLAMA, SATIŞ VE DAĞITIM GİDERLERİ, GENEL YÖNETİM GİDERLERİ PAZARLAMA SATIŞ VE DAĞITIM GİDERLERİ Ücretler ve Benzeri Giderler Nakliye ve Dağıtım Giderleri Navlun Giderleri Komisyon Giderleri Banka Masrafları Vergi Harç ve Benzeri Giderleri Diğer Giderler TOPLAM GENEL YÖNETİM GİDERLERİ Ücretler ve Benzeri Giderler Kıdem Tazminatı Karşılık Gideri Banka Masrafları Vergi Harç ve Benzeri Giderleri Amortisman Giderleri Eğitim Giderleri Reklam Giderleri TSE Giderleri Kırtasiye Haberleşme Giderleri Taşıt Giderleri Yönetim ve Denetim Kurulu Ücretleri Hizmet Alımları Sigorta Giderleri Diğer Giderler TOPLAM

24 DİĞER FAALİYETLERDEN GELİR/GİDERLER DİĞER FAALİYETLERDEN GELİRLER Hizmet ve Kira Gelirleri Muhtelif Gelirler Duran Varlık Satış Karı TOPLAM DİĞER FAALİYETLERDEN GİDERLER Tazminat ve Cezalar Muhtelif Giderler -928 TOPLAM FİNANSAL GELİRLER Faiz Gelirleri Kambiyo Karları Satışlardaki Vade Farkları TOPLAM FİNANSAL GİDERLER Kambiyo Zararları Faiz Giderleri TOPLAM

25 VERGİ VARLIK VE YÜKÜMLÜLÜKLERİ Sürdürülen Faaliyetler Cari Dönem Vergi Karşılığı Ertelenen Vergi Varlığı Durdurulan Faaliyetler Cari Dönem Vergi Karşılığı TOPLAM HİSSE BAŞINA KAZANÇ Hisse Adedi Dönem Karı (Zararı) Sürdürülen Faaliyetler Durdurulan Faaliyetler Hisse Başına Kar (Zarar) -0,005 0,002 - Sürdürülen Faaliyetlerden -0,005 0,002 - Durdurulan Faaliyetlerden 0,000 0,001

26 İLİŞKİLİ TARAFLAR ALACAKLAR / BORÇLAR İlişkili Şirketlerden Alacaklar İlişkili Şirketlere Borçlar İlişkili Kişilere Borçlar NET GELİR / GİDERLER Gelirler Net Satışlar Hizmet Gelirleri Giderler İşçilik Giderleri Taşıt Yakıt Giderleri Hizmet Giderleri Yönetim Kurulu, Genel Müdür ve Genel Müdür NET

27 ERBOSAN ERCİYAS BORU SANAYİİ VE TİCARET 27 A.Ş 28. FİNANSAL ARAÇLARDAN KAYNAKLANAN RİSKLERİN NİTELİĞİ VE DÜZEYİ 1. Kredi Riski Şirket in kredi riski esas olarak ticari alacaklarından doğabilmektedir. Şirket yönetimi, ticari alacaklarını geçmiş tecrübeler ve cari ekonomik durumu göz önüne alarak değerlendirmektedir. Şirket yönetimi ticari alacakları ile ilgili ek risk öngörmemektedir Alacaklar Bankalardaki Türev Ticari Alacaklar Diğer Alacaklar Mevduat Araçlar İlişkili Taraf Diğer Taraf İlişkili Taraf Diğer Taraf Diğer Raporlama tarihi itibariyle maruz kalınan azami kredi riski Azami riskin teminat, vs ile güvence altına alınmış kısmı * A. Vadesi geçmemiş ya da değer düşüklüğüne uğramamış finansal varlıkların net defter değeri Alacaklar Bankalardaki Türev Diğer Ticari Alacaklar Diğer Alacaklar Mevduat Araçlar İlişkili Taraf Diğer Taraf İlişkili Taraf Diğer Taraf Raporlama tarihi itibariyle maruz kalınan azami kredi riski Azami riskin teminat, vs ile güvence altına alınmış kısmı * A. Vadesi geçmemiş ya da değer düşüklüğüne uğramamış finansal varlıkların net defter değeri * Bu tutar; alınan teminat mektuplarından, alınan teminat çeklerinden, alınan teminat senetlerinden ve alınan ipoteklerden oluşmaktadır. * Bu tutar; alınan teminat mektuplarından, alınan teminat çeklerinden, alınan teminat senetlerinden ve alınan ipoteklerden oluşmaktadır.

28 ERBOSAN ERCİYAS BORU SANAYİİ VE TİCARET 28 A.Ş 2. Likidite Riski Defter Değeri Sözleşme uyarınca nakit 3 aydan 3-12 ay 1-5 yıl arası 5 yıldan uzun Vadesiz Türev Olmayan Finansal Yükümlülükler Finansal Borçlar Diğer Finansal Yükümlülükler Kıdem Tazminatı Karşılıkları Ticari Borçlar Diğer Borçlar Diğer Kısa Vadeli Yükümlülükler Defter Değeri Sözleşme uyarınca nakit 3 aydan kısa 3-12 ay 1-5 yıl arası 5 yıldan uzun Vadesiz Türev Olmayan Finansal Yükümlülükler Finansal Borçlar Diğer Finansal Yükümlülükler Kıdem Tazminatı Karşılıkları Ticari Borçlar Diğer Borçlar Diğer Kısa Vadeli Yükümlülükler

29 29 3. Kur Riski TL Karşılığı ABD Doları Avro (Fonksiyonel para birimi) 1. Ticari Alacaklar a. Parasal Finansal Varlıklar (Kasa, Banka hesapları dahil) Dönen Varlıklar Toplam Varlıklar Ticari Borçlar Finansal Yükümlülükler Parasal Olan Diğer Yükümlülükler 8. Kısa Vadeli Yükümlükler Toplam Yükümlülükler Net Yabancı Para Varlık / (Yükümlülük) Pozisyonu Parasal Kalemler Net Yabancı Para Varlık / (Yükümlülük) Pozisyonu İhracat * İthalat Ortalama kur esas alınmıştır (1,6001) TL Karşılığı ABD Doları Avro (Fonksiyonel para birimi) 1. Ticari Alacaklar a. Parasal Finansal Varlıklar (Kasa, Banka hesapları dahil) Dönen Varlıklar Toplam Varlıklar Ticari Borçlar Finansal Yükümlülükler Parasal Olan Diğer Yükümlülükler Kısa Vadeli Yükümlükler Toplam Yükümlülükler Net Yabancı Para Varlık / (Yükümlülük) Pozisyonu Parasal Kalemler Net Yabancı Para Varlık / (Yükümlülük) Pozisyonu İhracat * İthalat Ortalama kur esas alınmıştır (1,3385)

30 30 Duyarlılık Analizleri itibariyle Türk Lirasının kurlar karşısında %10 değer kaybetmesi ve % 10 değer kazanması durumlarında ve faiz oranları olmak üzere tüm değişkenlerin sabit olması varsayımı ile yapılmıştır Kar / Zarar Değer Kazanması Değer Kaybetmesi ABD Dolar Kurunun % 10 değişmesi halinde 1- ABD Doları net varlık/yükümlülüğü ABD Doları riskinden korunan kısım (-) 3- ABD Doları Net Etki (1+2) Avro Kurunun % 10 değişmesi halinde 4- Avro net varlık/yükümlülüğü Avro riskinden korunan kısım (-) 6- Avro Net Etki (4+5) TOPLAM Kar / Zarar Değer Kazanması Değer Kaybetmesi ABD Dolar Kurunun % 10 değişmesi halinde 1- ABD Doları net varlık/yükümlülüğü ABD Doları riskinden korunan kısım (-) 3- ABD Doları Net Etki (1+2) Avro Kurunun % 10 değişmesi halinde 4- Avro net varlık/yükümlülüğü Avro riskinden korunan kısım (-) 6- Avro Net Etki (4+5) TOPLAM

31 BİLANÇO TARİHİNDEN SONRAKİ OLAYLAR Şirketin iştiraki olan ve özkaynak yöntemi ile mali tablolarda gösterilen Atlantik Halıcılık A.Ş tarihinde yine şirketin ilişkili taraf kampında olan Isısan A.Ş. ye satılmıştır. Şirket yönetim kurulu tarihinde Atlantik Halıcılık A.Ş. nin satışı için, tarihinde de Isısan A.Ş. ne satışı için karar alınmıştır tarihinde de satış işlemi tamamlanmıştır. Satış öncesinde Atlantik Halıcılık A.Ş. nin, AC İstanbul Uluslar arası Bağımsız Denetim ve SMMM A.Ş. ne değeri tespit ettirilmiştir. İstanbul Uluslar arası Bağımsız Denetim ve SMMM A.Ş. nin değer tespit raporuna göre iştirakin değeri TL olarak tespit edilmiştir. Bu değerle şirketin %49,69 oranındaki hissesinin değeri TL iken TL satılmıştır. 30. FİNANSAL TABLOLARIN ÖNEMLİ ÖLÇÜDE ETKİLEYEN YA DA FİNANSAL TABLOLARIN AÇIK, YORUMLANABİLİR VE ANLAŞILABİLİR OLMASI AÇISINDAN AÇIKLANMASI GEREKEN DİĞER HUSUSLAR Yoktur. 31. DURDURULAN FAALİYETLER VARLIKLAR Stoklar Duran Varlıklar (Net) YÜKÜMLÜLÜKLER 0 0 Vergi Karşılığı 0 0 NET Satışlar Satışların Maliyeti Faaliyet Giderleri Vergi Giderleri TOPLAM

ERBOSAN ERCİYAS BORU SANAYİİ VE TİCARET A.Ş Tarihli Bilançosu (Tutarlar aksi belirtilmedikçe Türk Lirası olarak ifade edilmiştir)

ERBOSAN ERCİYAS BORU SANAYİİ VE TİCARET A.Ş Tarihli Bilançosu (Tutarlar aksi belirtilmedikçe Türk Lirası olarak ifade edilmiştir) İÇİNDEKİLER BAĞIMSIZ DENETİM GÖRÜŞÜ...2 BİLANÇO...3 GELİR TABLOSU...4 ÖZKAYNAK DEĞİŞİM TABLOSU...5 NAKİT AKIM TABLOSU...6 1. ŞIRKETIN ORGANIZASYONU VE FAALIYET KONUSU...6 2. FİNANSAL TABLOLARIN SUNUMUNA

Detaylı

1. ŞİRKETİN ORGANİZASYONU VE FAALİYET KONUSU FİNANSAL TABLOLARIN SUNUMUNA İLİŞKİN ESASLAR BÖLÜMLERE GÖRE RAPORLAMA...

1. ŞİRKETİN ORGANİZASYONU VE FAALİYET KONUSU FİNANSAL TABLOLARIN SUNUMUNA İLİŞKİN ESASLAR BÖLÜMLERE GÖRE RAPORLAMA... İÇİNDEKİLER BAĞIMSIZ DENETİM GÖRÜŞÜ... 2 FİNANSAL DURUM TABLOSU... 3 KAPSAMLI GELİR TABLOSU... 4 ÖZKAYNAK DEĞİŞİM TABLOSU... 5 NAKİT AKIM TABLOSU... 6 1. ŞİRKETİN ORGANİZASYONU VE FAALİYET KONUSU... 7

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Sayfa 1 / 39

İÇİNDEKİLER. Sayfa 1 / 39 İÇİNDEKİLER BAĞIMSIZ DENETİM GÖRÜŞÜ... 2 FİNANSAL DURUM TABLOSU... 3-4 KAPSAMLI GELİR TABLOSU... 5 ÖZKAYNAK DEĞİŞİM TABLOSU... 6 NAKİT AKIM TABLOSU... 7 1. ŞİRKETİN ORGANİZASYONU VE FAALİYET KONUSU...

Detaylı

01 OCAK 31 ARALIK 2017 VE 2016 DÖNEMLERİNE AİT AYRINTILI BİLANÇO V.U.K. hükümlerine göre düzenlenmiş (Tutarlar TL olarak ifade edilmiştir) Bağımsız

01 OCAK 31 ARALIK 2017 VE 2016 DÖNEMLERİNE AİT AYRINTILI BİLANÇO V.U.K. hükümlerine göre düzenlenmiş (Tutarlar TL olarak ifade edilmiştir) Bağımsız 01 OCAK 31 ARALIK 2017 VE 2016 DÖNEMLERİNE AİT AYRINTILI BİLANÇO V.U.K. hükümlerine göre düzenlenmiş (Tutarlar TL olarak ifade edilmiştir) Bağımsız denetimden Geçmemiş Geçmemiş 31.12.2017 31.12.2016 AKTİF

Detaylı

1. ŞİRKETİN ORGANİZASYONU VE FAALİYET KONUSU FİNANSAL TABLOLARIN SUNUMUNA İLİŞKİN ESASLAR BÖLÜMLERE GÖRE RAPORLAMA...

1. ŞİRKETİN ORGANİZASYONU VE FAALİYET KONUSU FİNANSAL TABLOLARIN SUNUMUNA İLİŞKİN ESASLAR BÖLÜMLERE GÖRE RAPORLAMA... İÇİNDEKİLER BAĞIMSIZ DENETİM GÖRÜŞÜ... 2 BİLANÇO... 3 GELİR TABLOSU... 4 ÖZKAYNAK DEĞİŞİM TABLOSU... 5 NAKİT AKIM TABLOSU... 6 1. ŞİRKETİN ORGANİZASYONU VE FAALİYET KONUSU... 7 2. FİNANSAL TABLOLARIN SUNUMUNA

Detaylı

28. FİNANSAL ARAÇLARDAN KAYNAKLANAN RİSKLERİN NİTELİĞİ VE DÜZEYİ... 33

28. FİNANSAL ARAÇLARDAN KAYNAKLANAN RİSKLERİN NİTELİĞİ VE DÜZEYİ... 33 İÇİNDEKİLER BAĞIMSIZ DENETİM GÖRÜŞÜ... 2 BİLANÇO... 3 GELİR TABLOSU... 4 ÖZKAYNAK DEĞİŞİM TABLOSU... 5 NAKİT AKIM TABLOSU... 6 1. ŞİRKETİN ORGANİZASYONU VE FAALİYET KONUSU... 7 2. FİNANSAL TABLOLARIN SUNUMUNA

Detaylı

ERBOSAN ERCİYAS BORU SANAYİİ VE TİCARET A.Ş NİN 1 OCAK 30 EYLÜL 2011 HESAP DÖNEMİNE AİT BAĞIMSIZ SINIRLI DENETİM RAPORU

ERBOSAN ERCİYAS BORU SANAYİİ VE TİCARET A.Ş NİN 1 OCAK 30 EYLÜL 2011 HESAP DÖNEMİNE AİT BAĞIMSIZ SINIRLI DENETİM RAPORU İÇİNDEKİLER BAĞIMSIZ DENETİM GÖRÜŞÜ...2 BİLANÇO...3 GELİR TABLOSU...4 ÖZKAYNAK DEĞİŞİM TABLOSU...5 NAKİT AKIM TABLOSU...6 1. ŞIRKETIN ORGANIZASYONU VE FAALIYET KONUSU... 7 2. FİNANSAL TABLOLARIN SUNUMUNA

Detaylı

CİV Hayat Sigorta Anonim Şirketi 31 Aralık 2014 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.)

CİV Hayat Sigorta Anonim Şirketi 31 Aralık 2014 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.) 31 Aralık 2014 Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR 1 Geçmiş Önceki 31 Aralık 2014 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14,169,311 15,618,483 1- Kasa 2.12, 14 698 123 2- Alınan Çekler 3-

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2017 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2017 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. 31 Mart 2017 Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 701.787.908 634.168.416 1- Kasa 14 204 204 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 670.263.584 606.968.203

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Aralık 2015 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Aralık 2015 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR 1 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 400.623.476 329.752.725 1- Kasa 14 46 2.079 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 376.688.815 316.697.160 4- Verilen

Detaylı

KONSOLİDE FİNANSAL DURUM TABLOSU Bağımsız Denetimden Geçmemiş

KONSOLİDE FİNANSAL DURUM TABLOSU Bağımsız Denetimden Geçmemiş 4 31 Mart 2017-31 Aralık 2016 TARİHLİ Bağımsız Denetimden Geçmemiş Dip Not 31 Mart 2017 31 Aralık 2016 V A R L I K L A R DÖNEN VARLIKLAR 10.937.029 9.057.644 Nakit ve Nakit Benzerleri 6 155.247 262.712

Detaylı

ERBOSAN ERCİYAS BORU SANAYİİ VE TİCARET A.Ş NİN 1 OCAK 31 MART 2011 HESAP DÖNEMİNE AİT BAĞIMSIZ SINIRLI DENETİM RAPORU

ERBOSAN ERCİYAS BORU SANAYİİ VE TİCARET A.Ş NİN 1 OCAK 31 MART 2011 HESAP DÖNEMİNE AİT BAĞIMSIZ SINIRLI DENETİM RAPORU İÇİNDEKİLER BAĞIMSIZ DENETİM GÖRÜŞÜ...2 BİLANÇO...3 GELİR TABLOSU...4 ÖZKAYNAK DEĞİŞİM TABLOSU...5 NAKİT AKIM TABLOSU...6 1. ŞIRKETIN ORGANIZASYONU VE FAALIYET KONUSU... 7 2. FİNANSAL TABLOLARIN SUNUMUNA

Detaylı

Toplam (*) Diğer hazır değerler 3 aydan kısa vadeli kredi kartı slip alacaklarını içermektedir.

Toplam (*) Diğer hazır değerler 3 aydan kısa vadeli kredi kartı slip alacaklarını içermektedir. FORMET ÇELİK KAPI SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 31.03.2018 TARİHLİ MALİ TABLOLARI DİPNOTLARI 3. Nakit ve Nakit Benzerleri Nakit ve nakit benzerleri aşağıdaki gibidir : Kasa - - Banka mevduatı 3.226.486 1.978.659

Detaylı

TUNA FAKTORİNG HİZMETLERİ A.Ş. 31/12/2007 AYRINTILI BİLANÇOSU(YTL)

TUNA FAKTORİNG HİZMETLERİ A.Ş. 31/12/2007 AYRINTILI BİLANÇOSU(YTL) AKTİF (VARLIKLAR) 31/12/2007 31/12/2007 AYRINTILI BİLANÇOSU(YTL) I- DÖNEN VARLIKLAR A- Hazır Değerler 403.030,45 725.183,53 1- Kasa 12.368,77 2.498,62 2- Alınan Çekler 0,00 0,00 3- Bankalar 390.661,68

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Aralık 2013 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Aralık 2013 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR Geçmiş Önceki Dönem I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 192.979.883 155.736.446 1- Kasa 14 203 2.165 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 186.395.687

Detaylı

ERBOSAN ERCİYAS BORU SANAYİİ VE TİCARET A.Ş. 31.03.2010 Tarihli Bilançosu (Tutarlar aksi belirtilmedikçe Türk Lirası olarak ifade edilmiştir)

ERBOSAN ERCİYAS BORU SANAYİİ VE TİCARET A.Ş. 31.03.2010 Tarihli Bilançosu (Tutarlar aksi belirtilmedikçe Türk Lirası olarak ifade edilmiştir) İÇİNDEKİLER BAĞIMSIZ DENETİM GÖRÜŞÜ... 2 BİLANÇO... 3 GELİR TABLOSU... 4 ÖZKAYNAK DEĞİŞİM TABLOSU... 5 NAKİT AKIM TABLOSU... 6 1. ŞIRKETIN ORGANIZASYONU VE FAALIYET KONUSU... 6 2. FİNANSAL TABLOLARIN SUNUMUNA

Detaylı

Tek Düzen Hesap Planı, Muhasebe Hesap Kodları 1. DÖNEN VARLIKLAR 10. Hazır Değerler 100. Kasa 101. Alınan Çekler 102. Bankalar 103.

Tek Düzen Hesap Planı, Muhasebe Hesap Kodları 1. DÖNEN VARLIKLAR 10. Hazır Değerler 100. Kasa 101. Alınan Çekler 102. Bankalar 103. Tek Düzen Hesap Planı, Muhasebe Hesap Kodları 1. DÖNEN VARLIKLAR 10. Hazır Değerler 100. Kasa 101. Alınan Çekler 102. Bankalar 103. Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri(-) 108. Diğer Hazır Değerler 11. Menkul

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2018 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2018 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. 31 Mart 2018 Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR 1 Ocak- 31 Aralık 2017 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 1,046,857,838 948.408.737 1- Kasa 14 204 204 2- Alınan Çekler 3- Bankalar

Detaylı

İÇİNDEKİLER ÖN SÖZ... XVII BİRİNCİ BÖLÜM MUHASEBE

İÇİNDEKİLER ÖN SÖZ... XVII BİRİNCİ BÖLÜM MUHASEBE İÇİNDEKİLER ÖN SÖZ... XVII BİRİNCİ BÖLÜM MUHASEBE 1.1. Muhasebenin Sorumluluk Alanı...3 1.2. Muhasebenin Ülke ve Dünya Ekonomisindeki Yeri...4 1.3. Muhasebe Verilerinin İlgi Çevreleri...7 1.4. Muhasebenin

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Aralık 2014 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Aralık 2014 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. 31 Aralık 2014 Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR 31 Aralık 2014 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 329.752.725 192.979.883 1- Kasa 14 2.079 203 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 316.697.160

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Aralık 2016 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Aralık 2016 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. 31 Aralık 2016 Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 634.168.416 400.623.476 1- Kasa 14 204 46 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 606.968.203 376.688.815

Detaylı

SELKİM SELÜLOZ KİMYA SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

SELKİM SELÜLOZ KİMYA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. SELKİM SELÜLOZ KİMYA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Dipnot Cari Dönem Referansları Önceki Dönem Finansal Tablo Türü Konsolide Olmayan Konsolide Olmayan Dönem 31.12.2012 31.12.2011 Raporlama Birimi TL TL V A R

Detaylı

Yapı Kredi Sigorta A.Ş.

Yapı Kredi Sigorta A.Ş. 31 Aralık 2012 tarihi itibariyle konsolide finansal tablolar 31 Aralık 2012 tarihi itibariyle ayrıntılı konsolide bilanço Varlıklar Dipnot 31 Aralık 2012 31 Aralık 2011 I- Cari Varlıklar A-Nakit ve Nakit

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2014 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2014 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR 31 Aralık 2013 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 218.328.596 192.979.883 1- Kasa 14 788 203 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 211.055.473 186.395.687

Detaylı

ERBOSAN ERCİYAS BORU SANAYİİ VE TİCARET A.Ş NİN 1 OCAK 30 HAZİRAN 2010 HESAP DÖNEMİNE AİT BAĞIMSIZ SINIRLI DENETİM RAPORU

ERBOSAN ERCİYAS BORU SANAYİİ VE TİCARET A.Ş NİN 1 OCAK 30 HAZİRAN 2010 HESAP DÖNEMİNE AİT BAĞIMSIZ SINIRLI DENETİM RAPORU İÇİNDEKİLER BAĞIMSIZ DENETİM GÖRÜŞÜ... 2 BİLANÇO... 3 GELİR TABLOSU... 4 ÖZKAYNAK DEĞİŞİM TABLOSU... 5 NAKİT AKIM TABLOSU... 6 1. ŞIRKETIN ORGANIZASYONU VE FAALIYET KONUSU... 7 2. FİNANSAL TABLOLARIN SUNUMUNA

Detaylı

VARLIKLAR Bağımsız Denetimden Geçmiş Cari Dönem 31 Aralık Bağımsız Denetimden Geçmiş Önceki Dönem 31 Aralık 2017

VARLIKLAR Bağımsız Denetimden Geçmiş Cari Dönem 31 Aralık Bağımsız Denetimden Geçmiş Önceki Dönem 31 Aralık 2017 VARLIKLAR 31 Aralık 2018 31 Aralık 2017 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 1.120.707.680 948.408.737 1- Kasa 14 204 204 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 1.083.885.628 917.590.909 4-

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2016 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2016 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR 1 Cari Dönem Önceki Dönem 31 Aralık 2015 I Cari Varlıklar A Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 466.984.037 400.623.476 1 Kasa 14 247 46 2 Alınan Çekler 3 Bankalar 14

Detaylı

XI-29-KONSOLİDE OLMAYAN İncelemeden Bağımsız Denetimden

XI-29-KONSOLİDE OLMAYAN İncelemeden Bağımsız Denetimden BİLANÇO XI-29-KONSOLİDE OLMAYAN İncelemeden Bağımsız Denetimden Cari Dönem Önceki Dönem Notlar 31.12.2011 VARLIKLAR Dönen Varlıklar 1.511.010 7.756.064 Nakit ve Nakit Benzerleri Not.6 804.012 4.228.916

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 30 HAZİRAN 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 30 HAZİRAN 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir. 30 HAZİRAN 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO VARLIKLAR Düzenlenmiş Sınırlı Bağımsız Not (2.1.6)) Bağımsız I- Cari Varlıklar Dipnot 30 Haziran 2016 31 Aralık 2015 A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 455.035.054

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Aralık 2017 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Aralık 2017 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. 31 Aralık 2017 Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR 1 Ocak 31 Aralık 2017 1 Ocak 31 Aralık 2016 I Cari Varlıklar A Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 948.408.737 634.168.416 1 Kasa 14 204 204 2 Alınan

Detaylı

KOÇTAŞ YAPI MARKETLERİ TİCARET. A. Ş. 31 ARALIK 2016 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN FİNANSAL TABLOLAR

KOÇTAŞ YAPI MARKETLERİ TİCARET. A. Ş. 31 ARALIK 2016 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN FİNANSAL TABLOLAR KOÇTAŞ YAPI MARKETLERİ TİCARET. A. Ş. 31 ARALIK 2016 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN FİNANSAL TABLOLAR İÇİNDEKİLER SAYFA FİNANSAL DURUM TABLOSU... 1-2 KAR VEYA ZARAR VE DİĞER KAPSAMLI GELİR TABLOSU... 3 ÖZKAYNAKLAR

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2015 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2015 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR 1 Denetimden Cari Dönem Denetimden Geçmiş 31 Aralık 2014 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 399.876.679 329.752.725 1- Kasa 14 3.009 2.079 2- Alınan

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 31 ARALIK 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 31 ARALIK 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir. 31 ARALIK 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.) VARLIKLAR Not (2.1.6)) Önceki Dönem I- Cari Varlıklar 31 Aralık 2016 31 Aralık 2015 A- Nakit Ve Nakit Benzeri

Detaylı

Yapı Kredi Sigorta A.Ş. 1 Ocak - 30 Eylül 2013 ara hesap dönemine ait konsolide finansal tablolar

Yapı Kredi Sigorta A.Ş. 1 Ocak - 30 Eylül 2013 ara hesap dönemine ait konsolide finansal tablolar 1 Ocak - 30 Eylül 2013 ara hesap dönemine ait konsolide finansal tablolar 1 Ocak 30 Eylül 2013 ara hesap dönemine ait konsolide finansal tablolar ve konsolide finansal tablolara ilişkin açıklayıcı dipnotlar

Detaylı

İÇİNDEKİLER FİNANSAL DURUM TABLOSU... 1 KAPSAMLI GELİR TABLOSU... 2 ÖZKAYNAK DEĞİŞİM TABLOSU... 3 NAKİT AKIM TABLOSU... 4

İÇİNDEKİLER FİNANSAL DURUM TABLOSU... 1 KAPSAMLI GELİR TABLOSU... 2 ÖZKAYNAK DEĞİŞİM TABLOSU... 3 NAKİT AKIM TABLOSU... 4 İÇİNDEKİLER FİNANSAL DURUM TABLOSU... 1 KAPSAMLI GELİR TABLOSU... 2 ÖZKAYNAK DEĞİŞİM TABLOSU... 3 NAKİT AKIM TABLOSU... 4 FİNANSAL TABLO DİPNOTLARI... 5-40 31 Aralık 2018 Tarihli Finansal Durum Tablosu

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2013 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2013 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR Geçmiş Cari 31 Aralık 2012 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 169.842.323 155.736.446 1- Kasa 14 568 2.165 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 166.945.028

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi Varlıklar Denetimden Dipnot 2013 31 Aralık 2012 I- Cari varlıklar A- Nakit ve nakit benzeri varlıklar 2.12, 14 326,840,892 299,185,453 1- Kasa 14 1,965 1,844 2- Alınan çekler - - 3- Bankalar 14 242,167,124

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi Varlıklar I- Cari varlıklar A- Nakit ve nakit benzeri varlıklar 2.12, 14 306,276,198 314,537,220 1- Kasa 14 1,957 401 2- Alınan çekler 3- Bankalar 14 203,727,607 226,279,431 4- Verilen çekler ve ödeme

Detaylı

VARLIKLAR Cari Dönem Bağımsız Sınırlı Denetimden Geçmiş. Önceki Dönem Bağımsız Denetimden Geçmiş I- Cari Varlıklar Dipnot

VARLIKLAR Cari Dönem Bağımsız Sınırlı Denetimden Geçmiş. Önceki Dönem Bağımsız Denetimden Geçmiş I- Cari Varlıklar Dipnot 30 HAZİRAN 2017 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.) VARLIKLAR Bağımsız I- Cari Varlıklar 31 Aralık 2016 A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 554.636.907 529.124.443

Detaylı

Yapı Kredi Sigorta A.Ş.

Yapı Kredi Sigorta A.Ş. 31 Mart 2013 tarihi itibariyle konsolide finansal tablolar 31 Mart 2013 tarihi itibariyle konsolide finansal tablolar ve açıklayıcı dipnotlar İçindekiler Sayfa Konsolide bilançolar... 1-5 Konsolide gelir

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 31 ARALIK 2015 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 31 ARALIK 2015 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir. 31 ARALIK 2015 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 447.814.449 394.414.565 1- Kasa 14-142 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 261.688.873 238.263.597

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 30 Haziran 2016 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 30 Haziran 2016 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR Cari Dönem Bağımsız Önceki Dönem 31 Aralık 2015 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 511.630.615 400.623.476 1- Kasa 14 539 46 2- Alınan Çekler 3-

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 31 MART 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 31 MART 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir. 31 MART 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO VARLIKLAR Bağımsız I- Cari Varlıklar 31 Mart 2016 31 Aralık 2015 A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 450.356.015 447.814.449 1- Kasa 14 2- Alınan Çekler 3- Bankalar

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 30 Haziran 2018 Tarihi İtibarıyla Bilanço

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 30 Haziran 2018 Tarihi İtibarıyla Bilanço Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR Bağımsız Önceki Dönem 31 Aralık 2017 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 963.567.450 948.408.737 1- Kasa 14 204 204 2- Alınan Çekler 3- Bankalar

Detaylı

Bağımsız Denetimden Geçmiş Önceki Dönem 31 Aralık 2016

Bağımsız Denetimden Geçmiş Önceki Dönem 31 Aralık 2016 Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR Cari Dönem Geçmiş Önceki Dönem 31 Aralık 2016 I Cari Varlıklar A Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 886,616,489 634,168,416 1 Kasa 14 204 204 2 Alınan Çekler 3 Bankalar

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Sayfa 1 / 40

İÇİNDEKİLER. Sayfa 1 / 40 İÇİNDEKİLER BAĞIMSIZ DENETİM GÖRÜŞÜ... 2 FİNANSAL DURUM TABLOSU... 3-4 KAPSAMLI GELİR TABLOSU... 5 ÖZKAYNAK DEĞİŞİM TABLOSU... 6 NAKİT AKIM TABLOSU... 7 1. ŞİRKETİN ORGANİZASYONU VE FAALİYET KONUSU...

Detaylı

VARLIKLAR Cari Dönem Bağımsız Sınırlı Denetimden Geçmiş. Önceki Dönem Bağımsız Denetimden Geçmiş I- Cari Varlıklar Dipnot

VARLIKLAR Cari Dönem Bağımsız Sınırlı Denetimden Geçmiş. Önceki Dönem Bağımsız Denetimden Geçmiş I- Cari Varlıklar Dipnot 31 MART 2017 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.) VARLIKLAR I- Cari Varlıklar 31 Mart 2017 31 Aralık 2016 A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 516.739.801

Detaylı

Alkhair Portföy Yönetimi Anonim Şirketi (Eski Adıyla Unicorn Portföy Yönetimi Anonim Şirketi)

Alkhair Portföy Yönetimi Anonim Şirketi (Eski Adıyla Unicorn Portföy Yönetimi Anonim Şirketi) Alkhair Portföy Yönetimi Anonim Şirketi 1 Ocak - 31 Mart 2012 ara dönem özet finansal tablolar ve dipnotları Özet bilanço Alkhair Portföy Yönetimi Anonim Şirketi İçindekiler Sayfa Özet bilanço 3 Özet gelir

Detaylı

XYZ ŞİRKETİ BİLANÇOSU (TL) A K T İ F (VARLIKLAR) I. DÖNEN VARLIKLAR A. Hazır Değerler 1. Kasa 2. Alınan Çekler 3. Bankalar 4.

XYZ ŞİRKETİ BİLANÇOSU (TL) A K T İ F (VARLIKLAR) I. DÖNEN VARLIKLAR A. Hazır Değerler 1. Kasa 2. Alınan Çekler 3. Bankalar 4. XYZ ŞİRKETİ 31.12017 BİLANÇOSU (TL) A K T İ F (VARLIKLAR) 2016 2017 I. DÖNEN VARLIKLAR A. Hazır Değerler 1. Kasa Alınan Çekler 3. Bankalar Verilen Çek ve Ödeme Emirleri 5. Diğer Hazır Değerler B. Menkul

Detaylı

İÇİNDEKİLER FİNANSAL DURUM TABLOSU KAPSAMLI GELİR TABLOSU... 3 ÖZKAYNAK DEĞİŞİM TABLOSU... 4 NAKİT AKIM TABLOSU... 5

İÇİNDEKİLER FİNANSAL DURUM TABLOSU KAPSAMLI GELİR TABLOSU... 3 ÖZKAYNAK DEĞİŞİM TABLOSU... 4 NAKİT AKIM TABLOSU... 5 İÇİNDEKİLER FİNANSAL DURUM TABLOSU... 1-2 KAPSAMLI GELİR TABLOSU... 3 ÖZKAYNAK DEĞİŞİM TABLOSU... 4 NAKİT AKIM TABLOSU... 5 FİNANSAL TABLO DİPNOTLARI... 6-41 30 Haziran 2017 Tarihli Finansal Durum Tablosu

Detaylı

İÇİNDEKİLER FİNANSAL DURUM TABLOSU KAPSAMLI GELİR TABLOSU... 3 ÖZKAYNAK DEĞİŞİM TABLOSU... 4 NAKİT AKIM TABLOSU... 5

İÇİNDEKİLER FİNANSAL DURUM TABLOSU KAPSAMLI GELİR TABLOSU... 3 ÖZKAYNAK DEĞİŞİM TABLOSU... 4 NAKİT AKIM TABLOSU... 5 İÇİNDEKİLER FİNANSAL DURUM TABLOSU... 1-2 KAPSAMLI GELİR TABLOSU... 3 ÖZKAYNAK DEĞİŞİM TABLOSU... 4 NAKİT AKIM TABLOSU... 5 FİNANSAL TABLO DİPNOTLARI... 6-41 31 Mart 2017 Tarihli Finansal Durum Tablosu

Detaylı

BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR...III

BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR...III İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR...III 1.1. MUHASEBENİN TANIMI... 1 1.2. MUHASEBENİN KURAMSAL YAPISI... 4 1.3. MUHASEBE UYGULAMASINI ZORUNLU KILAN NEDENLER... 5 1.3.1. Yasal Nedenler... 5 1.3.2. İlgili

Detaylı

AKSİGORTA A.Ş. Sigorta Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim

AKSİGORTA A.Ş. Sigorta Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU AKSİGORTA A.Ş. Sigorta Finansal Rapor Konsolide Olmayan 216-3. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Aksigorta A.Ş. 3.9.216 Tarihi İtibariyle Finansal Tabloları

Detaylı

A-

A- I- Cari Varlıklar VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 2.781.687.233 2.304.904.212 1- Kasa 14 40.837 18.864 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 2.201.116.591 1.937.834.876 4- Verilen Çekler Ve

Detaylı

VARLIKLAR Bağımsız Sınırlı Bağımsız Denetimden Geçmiş Denetimden Geçmiş Dipnot 30 Haziran Aralık 2013

VARLIKLAR Bağımsız Sınırlı Bağımsız Denetimden Geçmiş Denetimden Geçmiş Dipnot 30 Haziran Aralık 2013 VARLIKLAR Bağımsız Sınırlı Bağımsız I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 4 ve 14 132,638,061 127,439,598 1- Kasa - - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 2.12 ve 14 122,130,270 115,986,832

Detaylı

A-

A- I- Cari Varlıklar VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 2.914.657.400 2.304.904.212 1- Kasa 14 49.481 18.864 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 14 2.517.458.090 1.937.834.876 4- Verilen Çekler

Detaylı

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1 AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR Dipnot (31/12/2012) (31/12/2011) A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 133.722.404 86.360.135 1- Kasa 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 125.778.170 81.142.222

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 30 EYLÜL 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 30 EYLÜL 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir. 30 EYLÜL 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO VARLIKLAR Düzenlenmiş Sınırlı Bağımsız Not (2.1.6)) Bağımsız I- Cari Varlıklar 30 Eylül 2016 31 Aralık 2015 A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 504.064.044 447.814.449

Detaylı

ANADOLU ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO

ANADOLU ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO AYRINTILI BİLANÇO I- Cari Varlıklar VARLIKLAR Bağımsız Denetimden 30.06.2018 31.12.2017 A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 3.815.809.477 3.504.676.959 1- Kasa 14 45.563 62.857 2- Alınan Çekler 3- Bankalar

Detaylı

KOÇTAŞ YAPI MARKETLERİ TİC. A. Ş. 31 ARALIK 2013 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN FİNANSAL TABLOLAR

KOÇTAŞ YAPI MARKETLERİ TİC. A. Ş. 31 ARALIK 2013 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN FİNANSAL TABLOLAR KOÇTAŞ YAPI MARKETLERİ TİC. A. Ş. 31 ARALIK 2013 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN FİNANSAL TABLOLAR İÇİNDEKİLER SAYFA BİLANÇO... 1-2 KAR VEYA ZARAR VE DİĞER KAPSAMLI GELİR TABLOSU... 3 ÖZKAYNAKLAR DEĞİŞİM

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi Varlıklar I- Cari varlıklar A- Nakit ve nakit benzeri varlıklar 2.12, 14 314,537,220 299,185,453 1- Kasa 14 401 1,844 2- Alınan çekler 3- Bankalar 14 226,279,431 235,212,090 4- Verilen çekler ve ödeme

Detaylı

HÜRGÜÇ GAZ. TİC. TURİZM VE ORG. A.Ş. 31 ARALIK 1998 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO (MİLYON TL)

HÜRGÜÇ GAZ. TİC. TURİZM VE ORG. A.Ş. 31 ARALIK 1998 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO (MİLYON TL) AKTİF (VARLIKLAR) HÜRGÜÇ GAZ. TİC. TURİZM VE ORG. A.Ş. 31 ARALIK 1998 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO I.DÖNEN VARLIKLAR 2,433,801 2,919,245 A- HAZIR DEĞERLER 57,865 424,947 1- Kasa 3,507 614 2- Bankalar

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi. 30 Haziran 2012 tarihi itibarıyla ayrıntılı bilanço (Para birimi - Türk Lirası (TL)) Varlıklar

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi. 30 Haziran 2012 tarihi itibarıyla ayrıntılı bilanço (Para birimi - Türk Lirası (TL)) Varlıklar Varlıklar I- Cari varlıklar A- Nakit ve nakit benzeri varlıklar 2.12, 14 272,991,104 268,144,617 1- Kasa 14 1,413 830 2- Alınan çekler 3- Bankalar 14 217,335,404 214,427,517 4- Verilen çekler ve ödeme

Detaylı

İÇİNDEKİLER FİNANSAL DURUM TABLOSU... 1 KAPSAMLI GELİR TABLOSU... 2 ÖZKAYNAK DEĞİŞİM TABLOSU... 3 NAKİT AKIM TABLOSU... 4

İÇİNDEKİLER FİNANSAL DURUM TABLOSU... 1 KAPSAMLI GELİR TABLOSU... 2 ÖZKAYNAK DEĞİŞİM TABLOSU... 3 NAKİT AKIM TABLOSU... 4 İÇİNDEKİLER FİNANSAL DURUM TABLOSU... 1 KAPSAMLI GELİR TABLOSU... 2 ÖZKAYNAK DEĞİŞİM TABLOSU... 3 NAKİT AKIM TABLOSU... 4 FİNANSAL TABLO DİPNOTLARI... 5-40 31 Mart 2018 Tarihli Finansal Durum Tablosu VARLIKLAR

Detaylı

VARLIKLAR Bağımsız Sınırlı Bağımsız Denetimden Geçmemiş Denetimden Geçmiş Dipnot 30 Eylül 2015 31 Aralık 2014

VARLIKLAR Bağımsız Sınırlı Bağımsız Denetimden Geçmemiş Denetimden Geçmiş Dipnot 30 Eylül 2015 31 Aralık 2014 VARLIKLAR Bağımsız Sınırlı Bağımsız I Cari Varlıklar A Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 153.735.677 147.648.170 1 Kasa 2 Alınan Çekler 3 Bankalar 2.12, 14 141.629.618 137.321.333 4 Verilen Çekler ve Ödeme

Detaylı

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR Cari Dönem Önceki Dönem (31/12/2012) (31/12/2011) A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 739.798.890 651.602.160 1- Kasa - - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar

Detaylı

VARLIKLAR Bağımsız Sınırlı Bağımsız Denetimden Geçmemiş Denetimden Geçmiş Dipnot 31 Mart 2015 31 Aralık 2014

VARLIKLAR Bağımsız Sınırlı Bağımsız Denetimden Geçmemiş Denetimden Geçmiş Dipnot 31 Mart 2015 31 Aralık 2014 VARLIKLAR Bağımsız Sınırlı Bağımsız I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 154.232.766 147.648.170 1- Kasa - - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 2.12, 14 142.884.508 137.321.333 4- Verilen

Detaylı

KOÇTAŞ YAPI MARKETLERİ TİC. A. Ş. 31 ARALIK 2014 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN FİNANSAL TABLOLAR

KOÇTAŞ YAPI MARKETLERİ TİC. A. Ş. 31 ARALIK 2014 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN FİNANSAL TABLOLAR KOÇTAŞ YAPI MARKETLERİ TİC. A. Ş. 31 ARALIK 2014 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN FİNANSAL TABLOLAR İÇİNDEKİLER SAYFA BİLANÇO... 1-2 KAR VEYA ZARAR VE DİĞER KAPSAMLI GELİR TABLOSU... 3 ÖZKAYNAKLAR DEĞİŞİM

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 30 Haziran 2011 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 30 Haziran 2011 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR Bağımsız Önceki Dönem 31 Aralık 2010 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 101,515,283 101,627,844 1- Kasa 14 904 798 2- Alınan Çekler 3- Bankalar

Detaylı

HÜRGÜÇ GAZ. TİC. TUR. VE ORG. A.Ş. 31 ARALIK 1999 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO (MİLYON TL)

HÜRGÜÇ GAZ. TİC. TUR. VE ORG. A.Ş. 31 ARALIK 1999 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO (MİLYON TL) HÜRGÜÇ GAZ. TİC. TUR. VE ORG. A.Ş. 31 ARALIK 1999 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO AKTİF (VARLIKLAR) 31 ARALIK 1999 31 ARALIK 1998 I.DÖNEN VARLIKLAR 6,152,538 2,433,801 A- HAZIR DEĞERLER 383,998 57,865

Detaylı

VARLIKLAR Bağımsız Bağımsız Denetimden Geçmiş Denetimden Geçmiş Dipnot 31 Aralık Aralık 2013

VARLIKLAR Bağımsız Bağımsız Denetimden Geçmiş Denetimden Geçmiş Dipnot 31 Aralık Aralık 2013 VARLIKLAR Bağımsız Bağımsız I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 4 ve 14 147.648.170 127.439.598 1- Kasa - - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 2.12 ve 14 137.321.333 115.986.832 4- Verilen

Detaylı

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR Cari Dönem Önceki Dönem A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 771.817.698 739.798.890 1- Kasa - - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 14 573.084.935 586.948.648 4- Verilen Çekler

Detaylı

2014/1.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL MUHASEBE 16 Mart 2014-Pazar 09:00-12:00

2014/1.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL MUHASEBE 16 Mart 2014-Pazar 09:00-12:00 2014/1.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL MUHASEBE 16 Mart 2014-Pazar 09:00-12:00 SORU:1: TANIR Ticaret AŞ nin 31.12.2013 tarihinde düzenlenen genel geçici mizanı ve 31.12.2013

Detaylı

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1 Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1 FİNANS EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR Dipnot (31/12/2009) (31/12/2008) A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar

Detaylı

ANADOLU ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR. Bağımsız Denetimden Geçmemiş Cari Dönem

ANADOLU ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR. Bağımsız Denetimden Geçmemiş Cari Dönem I- Cari Varlıklar VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 1.738.269.701 1.606.048.714 1- Kasa 14 53.092 37.347 2- Alınan Çekler 24.966-3- Bankalar 14 1.482.421.204 1.356.733.446 4- Verilen Çekler

Detaylı

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR Cari Dönem Önceki Dönem A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 904.312.219 739.798.890 1- Kasa - - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 14 664.479.204 586.948.648 4- Verilen Çekler

Detaylı

CARREFOURSA CARREFOUR SABANCI TİCARET MERKEZİ A.Ş. 30 EYLÜL 2017 ve 31 ARALIK 2016 TARİHLİ ÖZET KONSOLİDE BİLANÇOLAR

CARREFOURSA CARREFOUR SABANCI TİCARET MERKEZİ A.Ş. 30 EYLÜL 2017 ve 31 ARALIK 2016 TARİHLİ ÖZET KONSOLİDE BİLANÇOLAR 30 EYLÜL 2017 ve 31 ARALIK 2016 TARİHLİ ÖZET KONSOLİDE BİLANÇOLAR 30 Eylül 2017 31 Aralık 2016 VARLIKLAR Dönen Varlıklar 989.679.749 1.039.890.473 Nakit ve Nakit Benzerleri 255.883.732 274.877.489 Ticari

Detaylı

Dönen Varlıklar

Dönen Varlıklar KONSOLİDE BİLANÇOLAR VARLIKLAR Cari Dönem İncelemeden Önceki Dönem Bağımsız Denetimden 3 Haziran 212 31 Aralık 211 Dönen Varlıklar 64.422.811 71.561.41 Nakit ve Nakit Benzerleri 6 5.927.68 1.719.334 Finansal

Detaylı

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1 VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 135,139,181 133,722,404 1- Kasa 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 121,417,928 125,778,170 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri (-) 5- Banka

Detaylı

Bağımsız Denetimden Geçmemiş Cari Dönem

Bağımsız Denetimden Geçmemiş Cari Dönem I- Cari Varlıklar VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 3.775.262.937 3.504.676.959 1- Kasa 14 54.840 62.857 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 3.388.494.332 3.105.334.647 4- Verilen Çekler Ve

Detaylı

AKIN TEKSTİL ANONİM ŞİRKETİ KONSOLİDE FİNANSAL DURUM TABLOSU

AKIN TEKSTİL ANONİM ŞİRKETİ KONSOLİDE FİNANSAL DURUM TABLOSU KONSOLİDE FİNANSAL DURUM TABLOSU VARLIKLAR Notlar Cari Dönem Önceki Dönem 31 Aralık 2014 31 Aralık 2013 Dönen Varlıklar 70.474.214 59.355.663 Nakit ve Nakit Benzerleri 6 18.523.241 12.154.654 Finansal

Detaylı

SERVE KIRTASİYE SANAYİ VE TİCARET A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI DENETİMDEN GEÇMİŞ 30 EYLÜL 2008 TARİHLİ KONSOLİDE BİLANÇO (Tutarlar aksi belirtilmedikçe

SERVE KIRTASİYE SANAYİ VE TİCARET A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI DENETİMDEN GEÇMİŞ 30 EYLÜL 2008 TARİHLİ KONSOLİDE BİLANÇO (Tutarlar aksi belirtilmedikçe 30 EYLÜL 2008 TARİHLİ KONSOLİDE BİLANÇO Denetimden Denetimden Notlar VARLIKLAR Dönen Varlıklar : 9.961.249 7.975.811 Nakit ve Nakit Benzerleri Not 6 162.759 1.919.536 Finansal Yatırımlar Not 7 - - Ticari

Detaylı

ANADOLU ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO. Dipnot

ANADOLU ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO. Dipnot I- Cari Varlıklar VARLIKLAR Geçmiş A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 4.251.332.067 3.504.676.959 1- Kasa 14 41.108 62.857 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 3.827.461.297 3.105.334.647 4- Verilen Çekler

Detaylı

ANADOLU ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO

ANADOLU ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO I- Cari Varlıklar VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 4.073.578.282 3.504.676.959 1- Kasa 14 50.393 62.857 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 3.622.011.617 3.105.334.647 4- Verilen Çekler Ve

Detaylı

Yapı Kredi Sigorta A.Ş.

Yapı Kredi Sigorta A.Ş. 31 Mart 2013 tarihi itibariyle konsolide olmayan finansal tablolar Konsolide Olmayan Finansal Tablolar ve Açıklayıcı Dipnotlar İçindekiler Sayfa Konsolide Olmayan Bilançolar... 1-5 Konsolide Olmayan Gelir

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi. 31 Mart 2010 tarihinde sona eren hesap dönemine ait Ayrıntılı Bilanço (Para birimi - Türk Lirası (TL))

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi. 31 Mart 2010 tarihinde sona eren hesap dönemine ait Ayrıntılı Bilanço (Para birimi - Türk Lirası (TL)) Varlıklar geçmiş I- Cari varlıklar A- Nakit ve nakit benzeri varlıklar 2.12, 14 108,496,514 76,630,825 1- Kasa 14 3,078 1,254 2- Alınan çekler 3- Bankalar 14 71,433,774 38,082,077 4- Verilen çekler ve

Detaylı

30 HAZİRAN 2018 VE 31 ARALIK 2017 TARİHLERİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.)

30 HAZİRAN 2018 VE 31 ARALIK 2017 TARİHLERİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.) VARLIKLAR I- Cari Varlıklar Bağımsız 31 Aralık 2017 A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 2.12, 14 540.502.996 589.738.443 1- Kasa - - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 2.12, 14 303.143.981 340.823.953 4-

Detaylı

Dipnot 31 Aralık Aralık 2015

Dipnot 31 Aralık Aralık 2015 6 KONSOLİDE KAR VEYA ZARAR TABLOSU KONSOLİDE FİNANSAL DURUM TABLOSU Bağımsız Denetimden Geçmiş Dipnot 31 Aralık 2016 31 Aralık 2015 V A R L I K L A R DÖNEN VARLIKLAR 9.057.644 12.772.138 Nakit ve Nakit

Detaylı

A-

A- VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 2.364.314.943 2.304.904.212 1- Kasa 14 38.784 18.864 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 1.961.058.269 1.937.834.876 4- Verilen Çekler Ve

Detaylı

A-

A- VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 3.066.806.799 3.217.463.827 1- Kasa 14 30.243 35.109 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 2.669.454.374 2.795.907.111 4- Verilen Çekler Ve

Detaylı

UNİCO SİGORTA A.Ş. 31 MART 2018 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO (Para birimi aksi belirtilmedikçe Türk Lirası ( TL ) olarak gösterilmiştir.

UNİCO SİGORTA A.Ş. 31 MART 2018 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO (Para birimi aksi belirtilmedikçe Türk Lirası ( TL ) olarak gösterilmiştir. VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 254.400.256 309.881.821 1- Kasa 2.12 ve 14 1.175 19 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 2.12 ve 14 203.368.459 256.721.317 4- Verilen Çekler

Detaylı

A-

A- I- Cari Varlıklar VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 3.570.626.911 3.217.463.827 1- Kasa 14 50.931 35.109 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 3.232.624.099 2.795.907.111 4- Verilen Çekler Ve

Detaylı

A-

A- I- Cari Varlıklar VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 2.304.904.212 1.606.048.714 1- Kasa 14 18.864 37.347 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 1.937.834.876 1.356.733.446 4- Verilen Çekler Ve

Detaylı

A-

A- I- Cari Varlıklar VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 3.504.676.959 3.217.463.827 1- Kasa 14 62.857 35.109 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 3.105.334.647 2.795.907.111 4- Verilen Çekler Ve

Detaylı

CARREFOURSA CARREFOUR SABANCI TİCARET MERKEZİ A.Ş. 31 MART 2018 ve 31 ARALIK 2017 TARİHLİ ÖZET KONSOLİDE BİLANÇOLAR

CARREFOURSA CARREFOUR SABANCI TİCARET MERKEZİ A.Ş. 31 MART 2018 ve 31 ARALIK 2017 TARİHLİ ÖZET KONSOLİDE BİLANÇOLAR 31 MART 2018 ve 31 ARALIK 2017 TARİHLİ ÖZET KONSOLİDE BİLANÇOLAR 31 Mart 2018 31 Aralık 2017 VARLIKLAR Dönen Varlıklar 1.052.415.705 1.258.935.703 Nakit ve Nakit Benzerleri 262.819.279 511.632.900 Ticari

Detaylı

AYRINTILI SOLO BİLANÇO V A R L I K L A R

AYRINTILI SOLO BİLANÇO V A R L I K L A R AYRINTILI SOLO BİLANÇO V A R L I K L A R I- CARİ VARLIKLAR A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 114.597.862,85 97.908.467,33 1- Kasa 14 706,26 2.309,06 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 114.578.347,59

Detaylı

AYRINTILI SOLO BİLANÇO V A R L I K L A R

AYRINTILI SOLO BİLANÇO V A R L I K L A R AYRINTILI SOLO BİLANÇO V A R L I K L A R I- CARİ VARLIKLAR A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 135.557.693,98 97.908.467,33 1- Kasa 14 1.504,78 2.309,06 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 135.110.587,67

Detaylı

UNİCO SİGORTA A.Ş. 30 EYLÜL 2017 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇOSU (Para birimi aksi belirtilmedikçe Türk Lirası ( TL ) olarak gösterilmiştir.

UNİCO SİGORTA A.Ş. 30 EYLÜL 2017 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇOSU (Para birimi aksi belirtilmedikçe Türk Lirası ( TL ) olarak gösterilmiştir. VARLIKLAR I- Cari Varlıklar Bağımsız Bağımsız Dipnot Denetimden Geçmemiş Denetimden Geçmiş A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 317.949.895 301.663.068 1- Kasa 2.12 ve 14 544 19 2- Alınan Çekler 3- Bankalar

Detaylı

Alkhair Portföy Yönetimi Anonim Şirketi. 31 Mart 2013 Tarihinde Sona Eren Üç Aylık Ara Hesap Dönemine Ait Özet Finansal Tablolar ve İnceleme Raporu

Alkhair Portföy Yönetimi Anonim Şirketi. 31 Mart 2013 Tarihinde Sona Eren Üç Aylık Ara Hesap Dönemine Ait Özet Finansal Tablolar ve İnceleme Raporu Alkhair Portföy Yönetimi Anonim Şirketi 31 Mart 2013 Tarihinde Sona Eren Üç Aylık Ara Hesap Dönemine Ait Özet Finansal Tablolar ve İnceleme Raporu İçindekiler Sayfa Özet finansal durum tablosu 1 Özet gelir

Detaylı

2014 YILI FAALİYET RAPORU

2014 YILI FAALİYET RAPORU 2014 YILI FAALİYET RAPORU Mali Tablolar 15 31.12.2014 TARİHLİ BİLANÇOSU AKTİF(VARLIKLAR) PASİF ( KAYNAKLAR) 31.12.2014 31.12.2014 I -DÖNEN VARLIKLAR 1.282.406,66 III-KISA VADELİ YABANCI KAYNAKLAR 1.033.073,38

Detaylı