3. Ahora(şimdi) estamos en invierno.(kışın içindeyiz.)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "3. Ahora(şimdi) estamos en invierno.(kışın içindeyiz.)"

Transkript

1 Ser ve Estar ile ilgili alıştırmalar_ii ESTAR düzensiz bir fiildir.presente çekimi aşağıdaki gibidir. Yo estoy Tu estás El/ella/usted está Nosotros/as estamos Vosotros/as estáis Ellos / ellas /ustedes están 1.Tiempo (Zaman) 1. A que dia estamos hoy? 2. Estamos a 1 de octumbre de Ahora(şimdi) estamos en invierno.(kışın içindeyiz.) 4. Hoy estamos a 13 de enero de Situaciones (Durum) ESTAR ile Cómo estás? N aber. Cómo está tu madre? Annen nasıl? Mi madre está triste.( üzüntülü) 1. Tuğrul está triste(üzgün), bien(iyi), cansado(yorgun). 2. Estoy enamorada(aşık olmak),estoy enferma(hasta), estoy casada, estoy contenta,estoy soltera, estoy resfriado (donmak) 3. La mesa está limpia(temiz).

2 4. Maria está alegre(neşeli). 5. Estoy cansada porque hoy trabaja mucho.(yorgunum bugün çok çalıştım). 6. La casa está limpia.(ev temiz) 7. Gizem está feliz porque tiene la clase de español. Gizem estás muy bonita hoy. 8. Tuğba está exhausto(bitkin) porque el dia de ayer trabajo mucho. 9. Emine está feliz porque trabajo. 3.Lugar (Yer) 1. Dónde está el museo? 2. El libro está sobre la mesa. 3. España está en la peninsula(yarımada) Uberica. 4. Estoy en Ankara. 5. Anıtkabir está en Ankara? 6. La agua(su) está debajo de la mesa. 7. Cuba está en sudamerica. 8. Dónde está el banco(halkbank)?(halkbank Nerede) 9. Dónde hay un banco por aqui.?(buralarda bir banka varmı) 10. Kadiş está en Eskişehir. 11. Eskişehir está en Turquia. Estar ve Hay En el jardin están los monumentos. En el jardin hay muchos monumentos(anıtlar)

3 [ESTAR.de algo] Estoy harta de vuestros problemas.(sizin problemlerinizden bıktım) [ESTAR.con algo] Estáis contestas con las clases.?(derslerden memnunmusun) Hoy estoy muy feliz, porque tengo la clase de español. Estoy soltera(bekarim), pero no estoy contesta con esta situation. No estoy enamorada pero quiero enamorarme. [ESTAR aburrido/a] Qué dia es hoy?(bugün günlerden ne) A qué dia estamos? (Hangi gündeyiz.) SER ile= Cómo eres? Nasıl birisin. Cómo es tu madre? Anneni tarif et nasıl biri. Mi madre es triste.(annem üzgün) SER SER düzensiz bir fiildir.presente çekimi aşağıdaki gibidir. Yo soy Tu eres El/ella/usted es Nosotros/as somos Vosotros/as sois Ellos / ellas /ustedes son 1.Especialidades caracteristicas (Bir kişinin yada bir eşyanın karakteristik özelliklerini belirtirken.) 1. Juan es alto(uzun), moreno(esmer), joven(genç), inteligente(akıllı) 2. La mesa es de Madera(ahşap) 3. La mesa es redonda(yuvarlak) 4. Maria ed alegre(neşeli) 5. Mi blusa es roja 6. Mi blusa es de color negro 7. Mi madre es Joven. 8. Mi casa es grande 9. Mi hermana y yo somos estudiantes de español. 10. Su vestido(elbise) es largo, blanco, caro. 11. Vestido de Emine es color de rosa, elegante y medio.

4 2.Posesión (iyelik,sahiplik bildiren konularda) De quién es este coche?(bu araba kimin) Esta casa es de mis abuelos.(bu ev büyükdedemin) 1. Esta casa es de mi hermano. De quién es este casa? 2. De quién son estos pastelos? Estos pasteles son mis pasteles(boya kalemi) 3. De quién son estos perros? Estos perros son mi profesora. 4. Esta zapatilla es de mi madre. 5. stas casas son de sus abogados. 3.Profesión (meslekler) Soy ingeniera (Mühendisim) Maria es estudiante de español. 1. Mi tia es retirarse 2. Mi hermana es famous writer. 3. Yo no soy ingeniero. 4. Gizem y Sibel (Ellas) son estudiantes de español. 5. Mi abuelo(dedem) es piloto pero mi padre es automovilista.(kondüktör) 4.Origen (memleket) De dónde eres? / where are you from Soy de italia/o Soy español / a Esta porcelena es de china. 1. Mi blusa es de Francia. 2. Yo soy turca. 3. Este vaso es de china. 4. Estas turistas son de españa 5. Estos lápizes son de Beirut.(bu kalemler Beyrut tan)

5 5.Tiempo (zaman) 1. Hoy es jueves. 2. Ahora es invierno.(kış) 3. Hoy es martes a 12 (doce) de enero de Ya es tarde.(artık geç oldu) 5. Todovia es pronto(henüz erkendir.) 6. Son las 3(tres) de la tarde.(öğleden sonra üç.) 7. Son las ocho menoz diez. 8. Hoy es jueves a 25 de junio de dos mil nueve. 9. Ahora es verano. 10. Fiesta es treinta de junio de martes.(parti 30 haziran Salı günü) 11. Fiesta son las ocho en punto de la noche.(parti akşam 8 de bitiyor) İspanyolca da aşağıdaki kelimeler ser ile kullanılınca başka anlama gelir.estar ile kullanılınca başka anlama gelir. Spanish SER ESTAR Listo Soy listo(akıllıyım) Estoy listo(hazırım) Malo Kötü Hasta Rico Zengin lezzetli Vivo Canlı hayatta Bueno İyiyim (soy bueno) Sağlığım iyi(estoy bueno) Cansado Yorucu Yorgun Grave Ciddi Durum ciddi Verde Yeşil Ham Moreno Esmer Güneşte yanmış, bronz Pesado Ağır İşim ağır Aburrido Sıkıcıyım Canım sıkılıyor Seguro Güvenli Eminim Nuevo Yeni paketi hiç açılmamış Yeni gibi görünen

6 Ser ve Estar kullanımı ile ilgili örnekler Aslında bunlar örnek değil alıştırma.yani benim mavi ile çizdiğim fiilleri siz tahmin edip koyacaktınız.yine de yukarıdaki bilgiler ışığında neden SER, neden ESTAR inceleyin lütfen. Örnek_1 1. No hay nada en la tele hoy,yo estoy aburrido.(tv da bugün hiçbir şey yok, canım sıkılıyor) 2. No me gustan nada los monumentos son aburridos.(anıtlardan hiç hoşlanmam, onlar sıkıcıdır. 3. Mi hermano está malo hoy.le duele la cabeza.(bugün, abim çok hasta başı ağrıyor) 4. Roberta es un chico malo,siempre tiene problemas.(roberta nın daima problemleri olan kötü bir çocuğu var.) 5. Mi hermana estudia mucho, es muy lista.(kızkardeşim çok çalışır, çok akıllıdır) 6. Son las dos Estais vosotros listos?(saat iki.sizler hazırmısınız) 7. Que tal? Estás tú bien?(nasılsın,iyimisin) 8. Es un libro bueno.(iyi bir kitap) 9. La manzana es de color verde.(elma yeşildir) 10. No puedo comer (yiyemem) la manzana porqué está muy verde.(çok ham) 11. Vosotros estais muy morenos? (Siz çok bronzlaşmışsınız.) Porque habeis visitado España.(ispanya ya seyehat ettik. 12. Mi amiga es morena,(arkadaşım esmerdir) tiene el pelo negro. 13. Tenemos un tarabajo muy bueno.(çok güzel bir işimiz var). Somos bastande ricos.(yeterince zenginiz). 14. Qué dulces tan Buenos?(nasılda güzel tatlılar) están ricos.(lezzetliler). Örnek_2 1. Yo soy de California 2. Ella está en el cuarto de baño 3. Nosotros no somos muy inteligentes 4. Tú eres médico 5. La familia no está en casa 6. Mis padres son españoles.están en España. 7. El esta enfermo. 8. Somos vosotros estudiando? 9. Mi hermana y yo(nosotros) somos actores. 10. Roberto no es timido(utangaç) es extrovertido(dost canlısı,girişken). 11. Nosotros estamos cansados. 12. Mi amiga(él) es muy alto, juega(oyun) al (a la) balancesto (Basketbol).

7 Örnek_3 (alt+168) (alt+173) 1. Nosotros somos de México 2. Mi perro está enfermo/a 3. la clase es facil. 4. este reloj es de oro 5. Susana está en el restaurante es chino. 6. Mi hermano es muy inteligente está en la biblioteca. 7. esos postres(deserts) son deliciosos! 8. Porque estás t ú triste? 9. Es usted español o italiano?soy italiano. 10. Quito está en el ecuador es la capital. 11. Sofia es tu prima 12. tú amigo y tú(vosotros) estais en la discoteca. Örnek_4 1. Estos vaqueros son muy cómodos pero ya son viejos.(bu kot çok rahat ama artık çok eskidi.) 2. Nuestra casa es bastande antigua, pero la cocina está amueblada 3. Torremolinos está en Andalucia en el sur de Espána y es un pueblo muy turistico. 4. Mis amigos son ingleses y éstan en Barcelona de vacaciones. 5. Normalmente mis padres son simpáticos pero hoy están enfadados(sinirli). 6. están ustedes contestos (memnun olmak) con el hotel?si, porque es un hotel muy limpio 7. De dónde eres tú? Yo soy de Turquia. 8. Maria y poco están en la discoteca porque hoy es fiesta. 9. Carmen es secretaria de una compania frances ella está en Paris.

8 10. El AVE es un tren rápido en España. 11. La sopa(çorba) está fria. Örnek_5 Utiliza los verbos en presente 1. La lavadora está en la cocina 2. Tú eres medico 3. El elefante es un animal grande. 4. Nosotros estámos en el museo del Prado 5. Picasso es un pintor español famoso 6. El examen es en el aula El examen es el dia 3 de april 8. Estas mesas son de madera. 9. Que hora es? Son la stres. 10. De quien es esta copa (kupa)? Es mia 11. Vosotros estais en la cama.(yataktamısınız) Örnek_5 1. La madre está en la cocina(mutfak). 2. Los chicos están un poco (biraz) tristes(mutsuz. 3. Qué hora es?son las tres en punto. 4. Yo soy alto.(uzun boyluyum) 5. Vosotros estáis contestos.(memnunsunuz) 6. este libro es tuyo(senin ki)? 7. Qué dia es hoy? 8. Mi madre es profesora de geografia. 9. Nosotros somos enfermeros. 10. Yo estoy enfermo. 11. Yo soy enfermo. 12. Pedro dónde estás tú hoy? 13. Diego es de Madrid. 14. Ahora(şimdi),Diego está en la universidad. 15. El profesor está furioso(sinirli). 16. El jersey de Juan está de Nilón.(Juan ın kazağı naylondan yapılmış) 17. El concierto(konçerto) va a ser (going to be) mañana. 18. Los turistas son italianos. 19. Mi abuela tiene ochenta años pero hoy está muy joven. 20. El café está frio y la taza está sucia(kirli). 21. La botella es verde. 22. Cómo es el profesor?(öğretmen nasıl)/ Joven y competente.(genç ve becerikli) 23. Paco y ana (Ellos) son Buenos amigos.

Tener fiilinin presente çekimi(şimdiki zaman çekimi) Düzensiz bir fiil, birinci tekil şahıs kurallara uymuyor.

Tener fiilinin presente çekimi(şimdiki zaman çekimi) Düzensiz bir fiil, birinci tekil şahıs kurallara uymuyor. TENER (To HAVE) Tener fiilinin presente çekimi(şimdiki zaman çekimi) Düzensiz bir fiil, birinci tekil şahıs kurallara uymuyor. Yo tengo Tu tienes El teine, Ella teine, Usted teine Nosotros tenemos (bizim

Detaylı

masculino femenino M.plural F.Plural el hombre rojo La mujer roja / los coches grades las casas rojas el nino pequeno /

masculino femenino M.plural F.Plural el hombre rojo La mujer roja / los coches grades las casas rojas el nino pequeno / ispanyolca sıfatlar Varlıkları herhangi bir özelliğini belirtmek suretiyle niteleyen veya kime ait olduğunu, yerini yada sayısını göstermek suretiyle belirten kelimelere sıfat denir.sıfatlarda tanımdan

Detaylı

-*- Forme Frases con un Elemento de cada columna. En la estanteria Hay Est

-*- Forme Frases con un Elemento de cada columna. En la estanteria Hay Est Ejercicios Exp: Cuantos libros hay en esta biblioteca (Bu kütüphanede ne kadar kitap var) 1. Turistas americanos / este hotel ( Cuantos Turistas Americanos hay este hotel) 2. Cines / tu ciudad ( Cuantos

Detaylı

AR ER IR. o o o. as es es. a e e. amos emos imos. áis éis ís. an en en

AR ER IR. o o o. as es es. a e e. amos emos imos. áis éis ís. an en en 08.10.2013 (ocho de octubre de dos mil trece) ispanyolca geniş zaman 1 AR ER IR o o o as es es a e e amos emos imos áis éis ís an en en İspanyol dilinde kullanılan bütün fiiller yukarıda gördüğünüz üç

Detaylı

ESTUDIO TURCO MÉTODO AUTODIDACTA

ESTUDIO TURCO MÉTODO AUTODIDACTA ESTUDIO TURCO MÉTODO AUTODIDACTA 1 Hakan YILMAZ Dilmer Yayınları CONTENIDO 1- Alfabe... 5 2- Encontrándose y saludándose... 6 3- Bu ne? / Bu kim?... 8 4- Sufijo para el plural (-ler)... 11 5- Bunlar ne?

Detaylı

PRESENTE DE İNDİCATİVO

PRESENTE DE İNDİCATİVO 08.10.2013 (ocho de octubre de dos mil trece) ispanyolca geniş zaman 2 AR ER IR o o o as es es a e e amos emos imos áis éis ís an en en İspanyol dilinde kullanılan bütün fiiller yukarıda gördüğünüz üç

Detaylı

Seyahat Sağlık. Sağlık - Acil durum. Sağlık - Doktorda. Hastaneye götürülmek isteme. Travel_Health_Emergency_2_desc. Acil tıbbi müdahale isteme

Seyahat Sağlık. Sağlık - Acil durum. Sağlık - Doktorda. Hastaneye götürülmek isteme. Travel_Health_Emergency_2_desc. Acil tıbbi müdahale isteme - Acil durum Necesito ir al hospital. Hastaneye götürülmek isteme Me siento mal. Travel_Health_Emergency_2_desc Necesito ver a un doctor inmediatamente! Acil tıbbi müdahale isteme Ayuda! Acil tıbbi ilgi

Detaylı

Seyahat Sağlık. Sağlık - Acil durum. Sağlık - Doktorda. Hastaneye götürülmek isteme. Travel_Health_Emergency_2_desc. Acil tıbbi müdahale isteme

Seyahat Sağlık. Sağlık - Acil durum. Sağlık - Doktorda. Hastaneye götürülmek isteme. Travel_Health_Emergency_2_desc. Acil tıbbi müdahale isteme - Acil durum Hastaneye gitmem lazım. Hastaneye götürülmek isteme Hastayım. Travel_Health_Emergency_2_desc Derhal doktoru görmem gerekiyor! Acil tıbbi müdahale isteme Yardım! Acil tıbbi ilgi için seslenme

Detaylı

bab.la Frases: Personal Buenos deseos Turco-Español

bab.la Frases: Personal Buenos deseos Turco-Español Buenos deseos : Matrimonio Tebrikler. Dünyadaki tüm mutluluklar üzerinizde olsun. Felicitaciones. Les deseamos a ambos toda la felicidad del mundo. Se usa al felicitar a una pareja de recién casados Tebrikler.

Detaylı

DEBER + INF TENER QUE (HAVE TO) *tenemos que terminar la conjugacion de los verbos la antes posible SOLER + INF HABER QUE + INF

DEBER + INF TENER QUE (HAVE TO) *tenemos que terminar la conjugacion de los verbos la antes posible SOLER + INF HABER QUE + INF MODALLAR DEBER + INF TENER QUE (HAVE TO) *tenemos que terminar la conjugacion de los verbos la antes posible SOLER + INF HABER QUE + INF PODER NECESİTAR (İhtiyacı olmak) NO..NUNCA Nunca habla chino.(hiç

Detaylı

SPANYOLCA İLK ADIM. Ferhat YILDIZ

SPANYOLCA İLK ADIM. Ferhat YILDIZ 1 SPANYOLCA İLK ADIM Ferhat YILDIZ Bu eserin her türlü yayım ve dağıtım hakkı Ferhat YILDIZ A aittir. E-Mail ferhatyildiz@mail.com www.ferhatyildiz.ticiz.com 2 ÖNSÖZ Kitaplarımı yazarken bana inancını

Detaylı

Seyahat Genel. Genel - Olmazsa olmazlar. Genel - Muhabbet. Bana yardımcı olurmusunuz, lütfen? Yardım isteme

Seyahat Genel. Genel - Olmazsa olmazlar. Genel - Muhabbet. Bana yardımcı olurmusunuz, lütfen? Yardım isteme - Olmazsa olmazlar Bana yardımcı olurmusunuz, lütfen? Yardım isteme İngilizce konuşuyor musunuz? Birinin İngilizce konuşup konuşmadığını sormak _[dil]_ konuşuyor musunuz? Birinin belli bir dili konuşup

Detaylı

Five tips for learning a new language or a second Language:

Five tips for learning a new language or a second Language: Learning a new language or a second language is not easy or quick. Especially the first few months, it requires a lot of time, a lot of patience, and commitment. Learning a new language or a second language

Detaylı

Past Tense (Geçmiş Zaman)

Past Tense (Geçmiş Zaman) Past Tense (Geçmiş Zaman) Pretérito Perfecto/Yakın Geçmiş Zaman İspanyol dilinde bu zaman, "Haber" fiilinin geniş zaman çekimi ve asıl fiilin "participio" şekliyle yapılır. HABER (yardımcı fiil)+ Participio

Detaylı

Viajar Salud. Salud - Emergencia. Salud - En el consultorio médico. Hastaneye gitmem lazım. Para pedir que te lleven al hospital. Hastayım.

Viajar Salud. Salud - Emergencia. Salud - En el consultorio médico. Hastaneye gitmem lazım. Para pedir que te lleven al hospital. Hastayım. - Emergencia Hastaneye gitmem lazım. Para pedir que te lleven al hospital. Hastayım. Derhal doktoru görmem gerekiyor! Para pedir ayuda médica de emergencia. Yardım! Grito para pedir asistencia médica.

Detaylı

Seyahat Konaklama. Konaklama - Bulma. Konaklama - Rezervasyon. Konaklama için yön sorma. Konaklama türü. ... bir hostel?... un hostal?

Seyahat Konaklama. Konaklama - Bulma. Konaklama - Rezervasyon. Konaklama için yön sorma. Konaklama türü. ... bir hostel?... un hostal? - Bulma Nereden bulabilirim? için yön sorma kiralamak için... oda? türü En dónde puedo encontrar?... una habitación para rentar?... bir hostel?... un hostal? türü... bir otel?... un hotel? türü... bir

Detaylı

Viajar Viajar y pasear

Viajar Viajar y pasear - Ubicación Kayboldum. No saber en dónde estás Onun haritada nerede olduğunu bana gösterir misiniz? Para preguntar por la ubicación en el mapa ı nerede bulurum? Preguntar por un en específico Kayboldum.

Detaylı

İspanyolca da zorunluluk ve gerekliliği ifade etmenin üç yolu vardır.

İspanyolca da zorunluluk ve gerekliliği ifade etmenin üç yolu vardır. İspanyolca da zorunluluk ve gerekliliği ifade etmenin üç yolu vardır. 1.) TENER QUE + Mastar (Has to, Have to) / -meli, -malı (zorunda olmak) Tener fiili eylem yapan kişiye göre çekilir.que bağlacından

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS İspanyolca III AFSA 201 Ön Koşul Dersleri AFSA 102 Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Dersin Koordinatörü Dersi Verenler İspanyolca Lisans Seçmeli

Detaylı

Personal Buenos deseos

Personal Buenos deseos - Matrimonio Tebrikler. Dünyadaki tüm mutluluklar üzerinizde olsun. Se usa al felicitar a una pareja de recién casados Tebrikler. Size düğün gününüzde en iyi dileklerimi sunarım. Se usa al felicitar a

Detaylı

Personal Carta. Carta - Dirección. Sayın Ahmet Koril, Kalapak A.Ş. Kadife sokak no: , Bostancı, Kadıköy, İstanbul

Personal Carta. Carta - Dirección. Sayın Ahmet Koril, Kalapak A.Ş. Kadife sokak no: , Bostancı, Kadıköy, İstanbul - Dirección Sayın Ahmet Koril, Kalapak A.Ş. Kadife sokak no:17 34705, Bostancı, Kadıköy, İstanbul Formato de dirección de México: Nombre del destinatario Nombre de calle o avenida + Número de local Colonia

Detaylı

Seyahat Genel. Genel - Olmazsa olmazlar. Genel - Muhabbet. Yardım isteme. Birinin İngilizce konuşup konuşmadığını sormak

Seyahat Genel. Genel - Olmazsa olmazlar. Genel - Muhabbet. Yardım isteme. Birinin İngilizce konuşup konuşmadığını sormak - Olmazsa olmazlar Você pode me ajudar, por favor? Yardım isteme Você fala inglês? Birinin İngilizce konuşup konuşmadığını sormak Você fala _[idioma]_? Birinin belli bir dili konuşup konuşmadığını sormak

Detaylı

Adam Smith 8 Crossfield Yolu Selly Oak Birmingham West Midlands B29 1WQ

Adam Smith 8 Crossfield Yolu Selly Oak Birmingham West Midlands B29 1WQ - Dirección Sayın Ahmet Koril, Kalapak A.Ş. Kadife sokak no:17 34705, Bostancı, Kadıköy, İstanbul Formato de dirección de México: Colonia Código postal + Estado, Ciudad. Jeremy Rhodes 212 Silverback Drive

Detaylı

Kişisel Dilekler Dilekler - Evlilik Türkçe İspanyolca Felicitaciones. Les deseamos a ambos toda la felicidad del mundo.

Kişisel Dilekler Dilekler - Evlilik Türkçe İspanyolca Felicitaciones. Les deseamos a ambos toda la felicidad del mundo. - Evlilik Tebrikler. Dünyadaki tüm mutluluklar üzerinizde olsun. Yeni evli bir çifti kutlarken kullanılır Tebrikler. Size düğün gününüzde en iyi dileklerimi sunarım. Yeni evli bir çifti kutlarken kullanılır

Detaylı

Kişisel Dilekler. Dilekler - Evlilik. Dilekler - Nişan

Kişisel Dilekler. Dilekler - Evlilik. Dilekler - Nişan - Evlilik Felicitaciones. Les deseamos a ambos toda la felicidad del mundo. Yeni evli bir çifti kutlarken kullanılır Felicitaciones y los mejores deseos para ambos en el día de su boda. Yeni evli bir çifti

Detaylı

D) Nota dominante (Güçlü): La nota de enlace entre el cuarteto y el quinteto, es decir, la nota Nevâ (Re). E) Notas de parada y decisión (Asma Karar):

D) Nota dominante (Güçlü): La nota de enlace entre el cuarteto y el quinteto, es decir, la nota Nevâ (Re). E) Notas de parada y decisión (Asma Karar): < MAAM UŞŞA A) Nota principal (Durak): La nota Dügâh (La). B) Marcha del Makam (eyri): Ascendente. C) Escala (Dizi): En su lugar un cuarteto Uşşak, al que se une un quinteto Bûselik empezado desde la nota

Detaylı

Cuál es el lugar de expedición de su (documento)?

Cuál es el lugar de expedición de su (documento)? - Genel için nereden form bulabilirim? Nereden form bulabileceğinizi sormak [belge] ne zaman verildi? Bir belgenin hangi tarihte verildiğini sormak [belge] nerede verildi? Bir belgenin nerede verildiğini

Detaylı

La ciudad de Alanya se ubica en la región Antalya de Turquía. Destaca por su oferta de entretenimiento, y sus espacios naturales.

La ciudad de Alanya se ubica en la región Antalya de Turquía. Destaca por su oferta de entretenimiento, y sus espacios naturales. Ruta por Antalya: Alanya y sus alrededores Día 1 Alanya La ciudad de Alanya se ubica en la región Antalya de Turquía. Destaca por su oferta de entretenimiento, y sus espacios naturales. Para quienes prefieren

Detaylı

Seyahat Dışarda yeme. Dışarda yeme - Girişte. Dışarda yeme - Yemek siparişi verme

Seyahat Dışarda yeme. Dışarda yeme - Girişte. Dışarda yeme - Yemek siparişi verme - Girişte Me gustaría reservar una mesa para _[número de personas]_ a las _[hora]_. Rezervasyon yapma Una mesa para _[número de personas]_, por favor. Masa sorma Aceptan tarjetas de crédito? Kredi kartıyla

Detaylı

Eğer bahsi geçen isim belli ise, belirli tanım edatları kullanırız

Eğer bahsi geçen isim belli ise, belirli tanım edatları kullanırız ispanyolca tanım edatları İspanyol dilinde isimler cins bakımından ikiye ayrılır. Erkek Karakterli İsimler( Eril) Dişi Karakterli İsimler(Dişil) Genel bir kanun değil ama isim "o " eki ile sonlanıyorsa

Detaylı

İspanyolcada İyelik Yapılarının Anadili Türkçe Olan Öğrenciler (D2E) Tarafından Kullanımı -Bir Alan Çalışması-

İspanyolcada İyelik Yapılarının Anadili Türkçe Olan Öğrenciler (D2E) Tarafından Kullanımı -Bir Alan Çalışması- İspanyolcada İyelik Yapılarının Anadili Türkçe Olan Öğrenciler (D2E) Tarafından Kullanımı -Bir Alan Çalışması- Julia Martínez González * - Ceren Karaca ** Öz Bu alan çalışması, anadili Türkçe olan İspanyolca

Detaylı

Presente de indicativo (geniş zaman, şimdiki zaman) La irregulidad en presente de indicativo

Presente de indicativo (geniş zaman, şimdiki zaman) La irregulidad en presente de indicativo Presente de indicativo (geniş zaman, şimdiki zaman) La irregulidad en presente de indicativo VERBOS IRREGULARES (_AR) Fiilin içinde _E_ harfi var ise _İE_ ye dönüşenler. 1. ve 2. çoğul şahıs bu düzensiliklerden

Detaylı

Seyahat Etrafı Dolaşma

Seyahat Etrafı Dolaşma - Yer Kayboldum. Nerede olduğunu bilmeme Onun haritada nerede olduğunu bana gösterir misiniz? Haritada belli bir sorma ı nerede bulurum? Belli bir hakkında sorma Estoy perdido. Me puede mostrar su ubicación

Detaylı

[ülke] sınırları içinde para çekersem komisyon ücreti öder miyim? Belirli bir ülkede para çekmenin komisyon ücretine tabi olup olmadığını sormak

[ülke] sınırları içinde para çekersem komisyon ücreti öder miyim? Belirli bir ülkede para çekmenin komisyon ücretine tabi olup olmadığını sormak - Genel [ülke] sınırları içinde para çekersem komisyon ücreti öder miyim? Belirli bir ülkede para çekmenin komisyon ücretine tabi olup olmadığını sormak Başka bankamatikleri kullanırsam ne kadar komisyon

Detaylı

Viajar Salir a comer. Salir a comer - En la entrada. Salir a comer - Ordenar comida

Viajar Salir a comer. Salir a comer - En la entrada. Salir a comer - Ordenar comida - En la entrada Me gustaría reservar una mesa para _[número de personas]_ a las _[hora]_. Para hacer una reservación. Una mesa para _[número de personas]_, por favor. Para pedir una mesa. Aceptan tarjetas

Detaylı

Travel Accommodations

Travel Accommodations - Finding En dónde puedo encontrar? Asking for directions to accommodation Nereden bulabilirim?... una habitación para rentar? kiralamak için... oda?... un hostal?... bir hostel?... un hotel?... bir otel?...

Detaylı

Semana de Cine Español. İspanyol Filmleri Haftası

Semana de Cine Español. İspanyol Filmleri Haftası Semana de Cine Español İspanyol Filmleri Haftası Çagdas Sanatlar Merkezi Kennedy Cad. Nº 4 Kavaklidere Ankara PROGRAMA Ankara, mayo 2015 Todas las proyecciones tendrán lugar a las 19.00 horas Día Título

Detaylı

Seyahat Genel. Genel - Olmazsa olmazlar. Genel - Muhabbet. Yardım isteme. Birinin İngilizce konuşup konuşmadığını sormak

Seyahat Genel. Genel - Olmazsa olmazlar. Genel - Muhabbet. Yardım isteme. Birinin İngilizce konuşup konuşmadığını sormak - Olmazsa olmazlar Mă puteți ajuta, vă rog? Yardım isteme Vorbiți în engleză? Birinin İngilizce konuşup konuşmadığını sormak Vorbiți _(limba)_? Birinin belli bir dili konuşup konuşmadığını sormak Nu vorbesc

Detaylı

Seyahat Dışarda yeme. Dışarda yeme - Girişte. Dışarda yeme - Yemek siparişi verme

Seyahat Dışarda yeme. Dışarda yeme - Girişte. Dışarda yeme - Yemek siparişi verme - Girişte _[zaman]_de _[kişi sayısı]_ için masa ayırtmak istiyorum. Rezervasyon yapma _[kişi sayısı]_ için bir masa lütfen. Masa sorma Kredi kartı kabul ediyor musunuz? Kredi kartıyla ödeyip ödeyemeyeceğini

Detaylı

(16 Hafta 368 Saat) Güz Dönemi

(16 Hafta 368 Saat) Güz Dönemi (16 Hafta 368 Saat) -2017 Güz Dönemi Selamlama ve - Tanışma diyalogları vedalaşma ifedeleri Selamlama biçimleri Kişi zamirleri 1 - Alfabe 3-7 Ekim, - İsimierde eril/dişil ayrımı İsimlerin çoğul yapımı

Detaylı

(16 Hafta 368 Saat) Güz Dönemi

(16 Hafta 368 Saat) Güz Dönemi (16 Hafta 368 Saat) -2018 Güz Dönemi Selamlama ve - Tanışma diyalogları vedalaşma ifedeleri Selamlama biçimleri Kişi zamirleri 1 - Alfabe 9-13 Ekim, - İsimierde eril/dişil ayrımı İsimlerin çoğul yapımı

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Yabancı Diller Yüksek Okulu Modern Diller Birimi Ders İzlencesi Güz

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Yabancı Diller Yüksek Okulu Modern Diller Birimi Ders İzlencesi Güz BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Yabancı Diller Yüksek Okulu Modern Diller Birimi Ders İzlencesi Güz 2018-2019 Dersin Adı / Kodu Temel/Orta İSPANYOLCA V / ESP 115 Kredi/AKTS 1/1 Düzey A2+/B1 Dersin Türü: Seçmeli Dersin

Detaylı

Başvuru Motivasyon Mektubu / Ön Yazı

Başvuru Motivasyon Mektubu / Ön Yazı - Giriş Sayın Yetkili, Resmi, erkek alıcı, bilinmeyen isim Sayın Yetkili, Resmi, bayan alıcı, bilinmeyen isim Sayın Yetkili, Resmi, bilinmeyen alıcı ismi ve cinsiyeti Distinguido Señor: Distinguida Señora:

Detaylı

Başvuru Motivasyon Mektubu / Ön Yazı

Başvuru Motivasyon Mektubu / Ön Yazı - Giriş Distinguido Señor: Resmi, erkek alıcı, bilinmeyen isim Distinguida Señora: Resmi, bayan alıcı, bilinmeyen isim Distinguidos Señores: Resmi, bilinmeyen alıcı ismi ve cinsiyeti Sayın Yetkili, Sayın

Detaylı

APRENDO ESPAÑOL EN FACEBOOK Şimdiye kadar öğrendiğimiz fiillerle bazi kişileri tanımlayacağız.

APRENDO ESPAÑOL EN FACEBOOK Şimdiye kadar öğrendiğimiz fiillerle bazi kişileri tanımlayacağız. APRENDO ESPAÑOL EN FACEBOOK Şimdiye kadar öğrendiğimiz fiillerle bazi kişileri tanımlayacağız. Gael Garcia Bernal Como veis en esta foto.(resimde görüldüğü gibi) Mi actor favorito del cine se llama GGB.Gael

Detaylı

APRENDEMOS LAS ACTİVİDADES DİARES

APRENDEMOS LAS ACTİVİDADES DİARES Verbos Reflexivos fiillerini görmiştükk.şidi de Bir gün içinde yaptığımız eylemlerde bunları ne kadar çok kullandığımızı günlük yaşantımızı anlatırken göreceğiz. APRENDEMOS LAS ACTİVİDADES DİARES Uyanmak

Detaylı

KAMU PERSONELİ YABANCI DİL BİLGİSİ SEVİYE TESPİT SINAVI (SONBAHAR DÖNEMİ) İSPANYOLCA. 22 Kasım 2009

KAMU PERSONELİ YABANCI DİL BİLGİSİ SEVİYE TESPİT SINAVI (SONBAHAR DÖNEMİ) İSPANYOLCA. 22 Kasım 2009 ÖSYM T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ A KAMU PERSONELİ YABANCI DİL BİLGİSİ SEVİYE TESPİT SINAVI (SONBAHAR DÖNEMİ) İSPANYOLCA 22 Kasım 2009 ADI :... SOYADI :... T.C. KİMLİK

Detaylı

Voyage Santé. Santé - Urgences. Santé - Chez le médecin. Demander à être amené à l'hôpital. Demander une assistance médicale.

Voyage Santé. Santé - Urgences. Santé - Chez le médecin. Demander à être amené à l'hôpital. Demander une assistance médicale. - Urgences Necesito ir al hospital. Demander à être amené à l'hôpital Me siento mal. Hastaneye gitmem lazım. Hastayım. Necesito ver a un doctor inmediatamente! Demander une assistance médicale Ayuda! Crier

Detaylı

Personal Buenos deseos

Personal Buenos deseos - Matrimonio Tebrikler. Dünyadaki tüm mutluluklar üzerinizde olsun. Se usa al felicitar a una pareja de recién casados Tebrikler. Size düğün gününüzde en iyi dileklerimi sunarım. Se usa al felicitar a

Detaylı

Personal Buenos deseos

Personal Buenos deseos - Matrimonio Felicitaciones. Les deseamos a ambos toda la felicidad del mundo. Se usa al felicitar a una pareja de recién casados Felicitaciones y los mejores deseos para ambos en el día de su boda. Se

Detaylı

Seyahat Sağlık. Sağlık - Acil durum. Sağlık - Doktorda. Hastaneye götürülmek isteme. Travel_Health_Emergency_2_desc. Acil tıbbi müdahale isteme

Seyahat Sağlık. Sağlık - Acil durum. Sağlık - Doktorda. Hastaneye götürülmek isteme. Travel_Health_Emergency_2_desc. Acil tıbbi müdahale isteme - Acil durum Ik moet naar het ziekenhuis Hastaneye götürülmek isteme Ik voel me niet lekker. Travel_Health_Emergency_2_desc Ik moet onmiddelijk naar de dokter! Acil tıbbi müdahale isteme Help! Acil tıbbi

Detaylı

Görev Yeri. Ankara Üniversitesi, Latin Amerika Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi Kolombiya Ulusal Üniversitesi, Bogota, Kolombiya Kasım 2014

Görev Yeri. Ankara Üniversitesi, Latin Amerika Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi Kolombiya Ulusal Üniversitesi, Bogota, Kolombiya Kasım 2014 ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Fatma Öznur Seçkin Doğum Yeri ve Tarihi: Erzincan-Türkiye, 23 Nisan 1983 Yabancı Diller: İngilizce, 2016 YDS 92,5 İspanyolca Derece Bölüm/Program Fakülte/Enstitü/Üniversite

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Yabancı Diller Yüksek Okulu Modern Diller Birimi Ders İzlencesi Güz

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Yabancı Diller Yüksek Okulu Modern Diller Birimi Ders İzlencesi Güz BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Yabancı Diller Yüksek Okulu Modern Diller Birimi Ders İzlencesi Güz 2018-2019 Dersin Adı / Kodu Temel İSPANYOLCA IV / ESP 114 Kredi/AKTS 1/1 Düzey A2 Dersin Türü: Seçmeli Dersin Süresi:

Detaylı

İş Mektup. Mektup - Adres. Sr. J. Rhodes Rhodes & Rhodes Corp. 212 Silverback Drive California Springs CA 92926

İş Mektup. Mektup - Adres. Sr. J. Rhodes Rhodes & Rhodes Corp. 212 Silverback Drive California Springs CA 92926 - Adres Bay J. Rhodes Rhodes & Rhodes A.Ş. 212 Silverback Drive Kaliforniya Springs CA 92926 Amerikan adres formatı: sokak numarası+sokak ismi ilçe ismi+il kısaltması+posta kodu Sayın Adam Smith Smith's

Detaylı

Negocios Carta. Carta - Dirección

Negocios Carta. Carta - Dirección - Dirección Sr. J. Rhodes Rhodes & Rhodes Corp. 212 Silverback Drive California Springs CA 92926 Bay J. Rhodes Rhodes & Rhodes A.Ş. 212 Silverback Drive Kaliforniya Springs CA 92926 Formato de dirección

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Yabancı Diller Yüksek Okulu Modern Diller Birimi Ders İzlencesi Güz

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Yabancı Diller Yüksek Okulu Modern Diller Birimi Ders İzlencesi Güz BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Yabancı Diller Yüksek Okulu Modern Diller Birimi Ders İzlencesi Güz 2018-2019 Dersin Adı / Kodu Temel İSPANYOLCA III/ ESP 113 Kredi/AKTS 1/1 Düzey A2 Dersin Türü: Seçmeli Dersin Süresi:

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. İspanyolca 6 AFSA 302 2 3 + 0 3 3

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. İspanyolca 6 AFSA 302 2 3 + 0 3 3 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS İspanyolca 6 AFSA 302 2 3 + 0 3 3 Ön Koşul Dersleri AFSA 301 Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Dersin Koordinatörü Dersi Verenler İspanyolca Lisans

Detaylı

Preocupan en Marruecos los sucesos de Egipto

Preocupan en Marruecos los sucesos de Egipto Preocupan en Marruecos los sucesos de Egipto 03/02/2011 La Asamblea Regional y Local Euro Mediterránea (ARLEM) se reunió en Agadir, al sur de Marruecos, en un encuentro marcado por la dimisión del secretario

Detaylı

1. SELAM. DİLEK.SALUDOS. Selam. Hola. merhaba (samimi) merhaba (resmi) sağol, teşekkür. Tanıştığımıza çok memnun oldum.

1. SELAM. DİLEK.SALUDOS. Selam. Hola. merhaba (samimi) merhaba (resmi) sağol, teşekkür. Tanıştığımıza çok memnun oldum. 1. SELAM. DİLEK.SALUDOS Selam Nasılsın? merhaba (samimi) merhaba (resmi) Hoşçakal Görüşürüz Sonra gorüşürüz Günaydın iyi günler iyi akşamlar iyi geceler sağol, teşekkür lütfen, Evet Hayır Çok yaşa Tanıştığımıza

Detaylı

3. SINIFLAR OCAK AYI PROGRAM AÇILIMI

3. SINIFLAR OCAK AYI PROGRAM AÇILIMI MATEMA TİK OCAK AYI BÜLTENİ DERSLER TÜRKÇE 3. SINIFLAR OCAK AYI PROGRAM AÇILIMI KONU VE KAVRAMLAR Noktalama işaretleri Yazım kuralları Eş sesli, zıt anlamlı, eş anlamlı kelimeler 5N1K Görselleri yorumlama

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi YABANCI DİL BİLGİSİ SEVİYE TESPİT SINAVI (YDS) İSPANYOLCA (İlkbahar Dönemi) 5 NİSAN 2015 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının

Detaylı

Reisen Gesundheit. Gesundheit - Notfall. Gesundheit - Beim Arzt. Sagen, dass man in ein Krankenhaus gebracht werden muss

Reisen Gesundheit. Gesundheit - Notfall. Gesundheit - Beim Arzt. Sagen, dass man in ein Krankenhaus gebracht werden muss - Notfall Necesito ir al hospital. Hastaneye gitmem lazım. Sagen, dass man in ein Krankenhaus gebracht werden muss Me siento mal. Hastayım. Necesito ver a un doctor inmediatamente! Um unverzügliche medizinische

Detaylı

LA CAJA 507 KASA 507

LA CAJA 507 KASA 507 LA CAJA 507 KASA 507 Año/Yıl 2002 Director/Yönetmen- Enrique Urbizu Modesto, un hombre honrado y trabajador, dirige una sucursal bancaria en la Costa del Sol. Un día, unos atracadores entran en el banco,

Detaylı

Seyahat Genel. Genel - Olmazsa olmazlar. Genel - Muhabbet. Yardım isteme. Birinin İngilizce konuşup konuşmadığını sormak

Seyahat Genel. Genel - Olmazsa olmazlar. Genel - Muhabbet. Yardım isteme. Birinin İngilizce konuşup konuşmadığını sormak - Olmazsa olmazlar Você pode me ajudar, por favor? Yardım isteme Você fala inglês? Birinin İngilizce konuşup konuşmadığını sormak Você fala _[idioma]_? Birinin belli bir dili konuşup konuşmadığını sormak

Detaylı

Seyahat Genel. Genel - Olmazsa olmazlar. Genel - Muhabbet. Yardım isteme. Birinin İngilizce konuşup konuşmadığını sormak

Seyahat Genel. Genel - Olmazsa olmazlar. Genel - Muhabbet. Yardım isteme. Birinin İngilizce konuşup konuşmadığını sormak - Olmazsa olmazlar Bana yardımcı olurmusunuz, lütfen? Yardım isteme İngilizce konuşuyor musunuz? Birinin İngilizce konuşup konuşmadığını sormak _[dil]_ konuşuyor musunuz? Birinin belli bir dili konuşup

Detaylı

İş Mektup. Mektup - Adres. Sr. J. Rhodes Rhodes & Rhodes Corp. 212 Silverback Drive California Springs CA 92926

İş Mektup. Mektup - Adres. Sr. J. Rhodes Rhodes & Rhodes Corp. 212 Silverback Drive California Springs CA 92926 - Adres Mr. J. Rhodes Rhodes & Rhodes Corp. 212 Silverback Drive California Springs CA 92926 Amerikan adres formatı: sokak numarası+sokak ismi ilçe ismi+il kısaltması+posta kodu Mr. Adam Smith Smith's

Detaylı

bab.la Cümle Kalıpları: Kişisel Dilekler İspanyolca-İngilizce

bab.la Cümle Kalıpları: Kişisel Dilekler İspanyolca-İngilizce Dilekler : Evlilik Felicitaciones. Les deseamos a ambos toda la felicidad del mundo. Congratulations. Wishing the both of you all the happiness in the world. Yeni evli bir çifti Felicitaciones y los mejores

Detaylı

Güz Dönemi Hafta Ünite Ünite İçeriği Ekstra Alıştırmalar Yazma Konusu 1

Güz Dönemi Hafta Ünite Ünite İçeriği Ekstra Alıştırmalar Yazma Konusu 1 Güz Dönemi Hafta İçeriği Ekstra Alıştırmalar Yazma Konusu - Eylül 0-5 Ekim 0 - Ekim 0 - Tanışma diyalogları Alfabe İsimierde eril/dişil ayrımı İsimlerin çoğul yapımı Ser fiili ve sıfatlar Ser fiili ve

Detaylı

bab.la Cümle Kalıpları: Kişisel Dilekler İspanyolca-Türkçe

bab.la Cümle Kalıpları: Kişisel Dilekler İspanyolca-Türkçe Dilekler : Evlilik Felicitaciones. Les deseamos a ambos toda la felicidad del mundo. Tebrikler. Dünyadaki tüm mutluluklar üzerinizde olsun. Yeni evli bir çifti Felicitaciones y los mejores deseos para

Detaylı

1. Gün 30 Mart 2011 - Çarşamba İstanbul Paris Havana

1. Gün 30 Mart 2011 - Çarşamba İstanbul Paris Havana 1 1. Gün 30 Mart 2011 - Çarşamba İstanbul Paris Havana 07:00 Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminalinde prontomice yetkilileri ile buluşma 09:00 AirFrance havayolunun AF 2391 sefer sayılı uçağı ile Paris

Detaylı

CUBA TURU. Havana & Varadero HAZİRAN GECE 7 GÜN BİRİNCİ GÜN / İSTANBUL HAVANA

CUBA TURU. Havana & Varadero HAZİRAN GECE 7 GÜN BİRİNCİ GÜN / İSTANBUL HAVANA CUBA TURU Havana & Varadero 21 27 HAZİRAN 2017 6 GECE 7 GÜN BİRİNCİ GÜN / İSTANBUL HAVANA 05:30 Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali kontuarında buluşma. Bilet ve pasaport işlemlerinin tamamlanması.

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Rafael Carpintero Ortega İletişim Bilgileri Adres

ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Rafael Carpintero Ortega İletişim Bilgileri Adres ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Rafael Carpintero Ortega İletişim Bilgileri Adres : Ordu Cad. No:196, 34459 Beyazıt İstanbul Telefon Mail : 212455570-15927 : ortega@istanbul.edu.tr 2. Doğum Tarihi : 30 Ocak 1962

Detaylı

YEDITEPE UNIVERSITY 2012 2013 AKADEMİK YILI EYLÜL- OCAK YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ

YEDITEPE UNIVERSITY 2012 2013 AKADEMİK YILI EYLÜL- OCAK YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ YEDITEPE UNIVERSITY 2012 2013 AKADEMİK YILI EYLÜL- OCAK YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ Dersin Kodu; AFS 101 İspanyolca 1: (3 saat / haftada) Seviye: A1 İspanyolca Bölümü Kordinatörü:Jesús García e-mail: jgarcia@yeditepe.edu.tr

Detaylı

Bağımsız işletme operatörü / Operador empresarial independiente. Düzenleyen makam / Autoridad expedidora

Bağımsız işletme operatörü / Operador empresarial independiente. Düzenleyen makam / Autoridad expedidora Kullanılmış bir aracın satışına yönelik SATIN ALMA SÖZLEŞMESİ CONTRATO DE COMPRA para la venta de una máquina usada 1. SATICI / VENDEDOR Özel / Privado Firma / Empresa Bağımsız işletme operatörü / Operador

Detaylı

RESUMEN La fertilización foliar consiste en la aplicación de una solución nutritiva al follaje de las plantas, con el fin de complementar la fertilización realizada al suelo, o bien, para corregir deficiencias

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS İspanyolca 4 AFSA 202 Ön Koşul Dersleri AFSA 201 Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Dersin Koordinatörü Dersi Verenler İspanyolca Lisans Seçmeli

Detaylı

Informal, used when congratulating a recently married-couple that you know quite well

Informal, used when congratulating a recently married-couple that you know quite well - Marriage Felicitaciones. Les deseamos a ambos toda la felicidad del mundo. Used when congratulating a recently-married couple Felicitaciones y los mejores deseos para ambos en el día de su boda. Used

Detaylı

Informal, used when congratulating a recently married-couple that you know quite well

Informal, used when congratulating a recently married-couple that you know quite well - Marriage Tebrikler. Dünyadaki tüm mutluluklar üzerinizde olsun. Used when congratulating a recently-married couple Tebrikler. Size düğün gününüzde en iyi dileklerimi sunarım. Used when congratulating

Detaylı

Yazarımız Sibel Yolak'a Bir Ödül Daha - Genç Gelişim Kişisel Gelişim

Yazarımız Sibel Yolak'a Bir Ödül Daha - Genç Gelişim Kişisel Gelişim YAZARIMIZ RENETA SİBEL YOLAK WWW.LADINO.ORG.İL INTERNET SITESININ ARKDAS DERNEGIYLE LADINO CEMAATININ ORTAKLASA DUZENLEDIGI ULUSLARARASI SIIR YARISMASINDA MI AMOR ADLI SIIRIYLE LE BIRINCI OLDU AYNI YARISMADA

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS İSPANYOLCA 5 AFSA 301 1 3 + 0 3 3

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS İSPANYOLCA 5 AFSA 301 1 3 + 0 3 3 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS İSPANYOLCA 5 AFSA 301 1 3 + 0 3 3 Ön Koşul Dersleri AFSA 202 Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Dersin Koordinatörü Dersi Verenler İSPANYOLCA Lisans

Detaylı

Başvuru Motivasyon Mektubu / Ön Yazı

Başvuru Motivasyon Mektubu / Ön Yazı - Giriş Dear Sir, Resmi, erkek alıcı, bilinmeyen isim Dear Madam, Resmi, bayan alıcı, bilinmeyen isim Dear Sir / Madam, Resmi, bilinmeyen alıcı ismi ve cinsiyeti Distinguido Señor: Distinguida Señora:

Detaylı

Application Motivational Cover Letter

Application Motivational Cover Letter - Opening Sayın Yetkili, Formal, male recipient, name unknown Sayın Yetkili, Formal, female recipient, name unknown Sayın Yetkili, Formal, recipient name and gender unknown Distinguido Señor: Distinguida

Detaylı

Bundan sonra Sabahlatan da hayatın çeşitli alanlarına dair eğitim serileri bulunacak. Bunlara da bu İspanyolca eğitim makalesi ile başlıyoruz.

Bundan sonra Sabahlatan da hayatın çeşitli alanlarına dair eğitim serileri bulunacak. Bunlara da bu İspanyolca eğitim makalesi ile başlıyoruz. İspanyolcaya Giriş 1 Bundan sonra Sabahlatan da hayatın çeşitli alanlarına dair eğitim serileri bulunacak. Bunlara da bu İspanyolca eğitim makalesi ile başlıyoruz. Bir yabancı dili ilk defa öğrenmeye heveslenmiş

Detaylı

Leman ÇETİN den ilk söz

Leman ÇETİN den ilk söz Özel Ütopya İlkokulu ve Ortaokulu Aylık Bülten EYLÜL-2014 Sayı:1 Bu sayıda, - Şimdi okullu olduk... - Okulumuzu tanıyalım... - Okul temsilcisi seçimleri - Artık bir müzik grubumuz var - Onur Behramoğlu

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. İspanyolca I AFSA 101 1 3 + 0 3 3

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. İspanyolca I AFSA 101 1 3 + 0 3 3 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS İspanyolca I AFSA 101 1 3 + 0 3 3 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Dersin Koordinatörü Dersi Verenler İspanyolca Lisans Seçmeli

Detaylı

Kişisel Mektup. Mektup - Adres

Kişisel Mektup. Mektup - Adres - Adres Av. Galileo 110 Colonia Polanco C.P. 12560 México, D.F. Türkçe adres formatı:, şirket ismi sokak / cadde ismi + numarası posta kodu, mahalle / semt ismi, ilçe, il Av. Galileo 110 12560 Madrid (Madrid)

Detaylı

JUAN GOYTISOLO NUN ARA PERDE ADLI ROMANINDA ÖLÜM KAVRAMINA BAKIŞI

JUAN GOYTISOLO NUN ARA PERDE ADLI ROMANINDA ÖLÜM KAVRAMINA BAKIŞI Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Dergisi 55, 1 (2015) 431-440 JUAN GOYTISOLO NUN ARA PERDE ADLI ROMANINDA ÖLÜM KAVRAMINA BAKIŞI Yasemin DEMİR * Öz Ölüm, tanımı çok zor yapılan bir kavramdır.

Detaylı

bab.la Cümle Kalıpları: Kişisel Dilekler Türkçe-İspanyolca

bab.la Cümle Kalıpları: Kişisel Dilekler Türkçe-İspanyolca Dilekler : Evlilik Tebrikler. Dünyadaki tüm mutluluklar üzerinizde olsun. Felicitaciones. Les deseamos a ambos toda la felicidad del mundo. Yeni evli bir çifti Tebrikler. Size düğün gününüzde en iyi dileklerimi

Detaylı

UNIVERSIDAD DE ESTAMBUL DE TURQUÍA IV JORNADAS INTERNACIONALES HISPÁNICAS DE LITERATURA Y LINGÜÍSTICA

UNIVERSIDAD DE ESTAMBUL DE TURQUÍA IV JORNADAS INTERNACIONALES HISPÁNICAS DE LITERATURA Y LINGÜÍSTICA UNIVERSIDAD DE ESTAMBUL DE TURQUÍA DEPARTAMENTO DE LENGUA Y LITERATURA ESPAÑOLAS IV JORNADAS INTERNACIONALES HISPÁNICAS DE LITERATURA Y LINGÜÍSTICA PROGRAMA 20.05.2014 Martes 09:15-09:45 Apertura Oficial

Detaylı

SSM 2521 (T,G) TOST MAK NASI

SSM 2521 (T,G) TOST MAK NASI SSM 2521 (T,G) TOST MAK NASI ES ESPANOL SINBO SSM 2521G, SSM 2521T MÁQUINA DEL TOSTADO MANUAL DEL USO Importante * Antés de usar el aparato en el futuro, leer estas instrucciones con cuidado y conservarlas

Detaylı

ispanyolca ders notlari 2008 Dervish

ispanyolca ders notlari 2008 Dervish This document was created by an unregistered ChmMagic, please go to http://www.bisenter.com to register it. Thanks ispanyolca ders notlari 2008 Dervish Ispanyolca-Türkçe-Ingilizce 1. Bazi temel ifadeler

Detaylı

KÜBA 8 GECE 9 GÜN PROGRAMI

KÜBA 8 GECE 9 GÜN PROGRAMI KÜBA 8 GECE 9 GÜN PROGRAMI Day 1:Havana Havana ya varış ve bizleri bekleyen özel araçımız ile konaklama yapacağımız otele varış ve bagajlarımızın bırakılmasının ardından Şehir Turu için hareket İspanyol

Detaylı

Domandare se ci sono spese di commissione quando prelevi in un determinato paese

Domandare se ci sono spese di commissione quando prelevi in un determinato paese - Generale [ülke] sınırları içinde para çekersem komisyon ücreti öder miyim? Puedo sacar dinero en (país) sin pagar comisiones? Domandare se ci sono spese di commissione quando prelevi in un determinato

Detaylı

Revisión web de haberlerjet.blogspot.com

Revisión web de haberlerjet.blogspot.com Revisión web de haberlerjet.blogspot.com Generado el 16 Enero 2017 16:18 PM La puntuación es 29/100 Contenido SEO Título HaberlerJet.Blogspot.Com Haber, Son Dakika Haberleri, Güncel Haberler ve İnternet

Detaylı

YABANCI DİL BİLGİSİ SEVİYE TESPİT SINAVI (YDS) (İlkbahar Dönemi) İSPANYOLCA 6 NİSAN 2014

YABANCI DİL BİLGİSİ SEVİYE TESPİT SINAVI (YDS) (İlkbahar Dönemi) İSPANYOLCA 6 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi YABANCI DİL BİLGİSİ SEVİYE TESPİT SINAVI (YDS) (İlkbahar Dönemi) İSPANYOLCA 6 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının

Detaylı

Doktora: İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Doktora Programı (1989)

Doktora: İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Doktora Programı (1989) Cemal Bâli Akal Özgeçmiş ve Yayın Listesi Eğitim: Doktora: İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Doktora Programı (1989) Yüksek Lisans: İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü

Detaylı

3C-D SINIFLARI ARALIK AYI PROGRAM AÇILIMI

3C-D SINIFLARI ARALIK AYI PROGRAM AÇILIMI KONU VE KAVRAMLAR KONU VE KAVRAM ETKİNLİKLERİ EĞİTİM RUTİNLERİ AYIN KİTABI Sihirli Kütüphane ARALIK AYI BÜLTENİ DERSLER TÜRKÇE/ ANALİTİK OKUMA VE YARATICI YAZMA Noktalama işaretleri Yazım kuralları 5N1K

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. İspanyolca III (ÇEVİRİBİLİM) AFSF 201 1 2 + 2 3 3

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. İspanyolca III (ÇEVİRİBİLİM) AFSF 201 1 2 + 2 3 3 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS İspanyolca III (ÇEVİRİBİLİM) AFSF 201 1 2 + 2 3 3 Ön Koşul Dersleri AFSF 102 Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Dersin Koordinatörü Dersi Verenler

Detaylı

YATIRIM-DIŞ TİCARET STRATEJİLERİ VE PAZAR İSTİHBARATI YAMAN KOÇ ARALIK 2012

YATIRIM-DIŞ TİCARET STRATEJİLERİ VE PAZAR İSTİHBARATI YAMAN KOÇ ARALIK 2012 YATIRIM-DIŞ TİCARET STRATEJİLERİ VE PAZAR İSTİHBARATI YAMAN KOÇ ARALIK 2012 HİPER REKABET TRAFİKTE HİPER REKABETLE BAŞ ETMEK YOL HARİTALARI KAMERALAR ANLIK KAZA HABERLERİ TRAFİK RADYOSU NAVİGASYON CİHAZLARI

Detaylı

3. SINIFLAR ARALIK AYI PROGRAM AÇILIMI

3. SINIFLAR ARALIK AYI PROGRAM AÇILIMI ARALIK AYI BÜLTENİ DERSLER TÜRKÇE KONU VE KAVRAMLAR Noktalama işaretleri Yazım kuralları 5N1K Eş, zıt ve sesteş sözcükler Görselleri yorumlama Dikte Somut isimler Soyut isimler Canlı varlıklar Cansız varlıklar

Detaylı