T.C. İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI GELİRLER DAİRE BAŞKANLIĞI GELİRLER MÜDÜRLÜĞÜ MÜKELLEF REHBERİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "T.C. İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI GELİRLER DAİRE BAŞKANLIĞI GELİRLER MÜDÜRLÜĞÜ MÜKELLEF REHBERİ"

Transkript

1 T.C. İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI GELİRLER DAİRE BAŞKANLIĞI GELİRLER MÜDÜRLÜĞÜ MÜKELLEF REHBERİ Bu Rehber Gelirler Müdürlüğünce yürütülen tahsilat işlemleri hakkında Mükelleflerimizi bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır. : Gelirler Müdürlüğü M.Nesihi Özmen Mah.Kasım Sk. A/Blok Kat:1 Merter / İstanbul Tlf : (0212) Fax: (0212)

2 2 İÇİNDEKİLER KONU SAYFA Sabit Pano Ve Bina Cephelerine Asılacak Reklam Unsurları 3 Elektrik Direklerine Asılacak Reklam Unsurları 4 Kağıt Ve Bez Afiş Reklam Unsurları 5 Deniz Motorları Ruhsat Harcı 6 Minibüs Ruhsat Harcı 7 Tıbbi Atık Bertaraf Ücreti 8 Güzergah Kullanımı İzin Belgesi 9 Otopark Ücreti 10 Yangın Sigorta Vergisi 11 Beyanname (Ek:1) 12 Taahhütname (Ek:2) 13 Kağıt ve Bez Afiş Dilekçe Örneği (Ek:3) 14 Güzergah Kullanımı İzin Belgesi Ücret Tarifesi (Ek:4) 15 Yangın Sigorta Vergisi Beyannamesi (Ek:5) 16

3 3 Kısa Bilgi Sabit Pano ve Tabela Ücreti Ödemesi ile ilgili işlemler : SABİT PANO ve BİNA CEPHELERİNE ASILACAK REKLAM UNSURLARI : Sabit panolar ile bina cephelerine asılacak reklam unsurları ile ilgili başvuru prosedürü. : 1.Sabit Reklam unsurları konulmadan önce mutlaka Kentsel Tasarım Müdürlüğünden izin alınması gerekmektedir. Başvuru Yeri: Kentsel Tasarım Müdürlüğü Gençtürk Cad. Mimarbaşı Sok. Yiğitalp Center. Laleli/İSTANBUL Tlf : (0212) İstenen Belgeler: a.dilekçe b.adresi belirten kroki c.metin yazısı d.sigorta Poliçesi e.arsa/bina sahibinden izin alındığına dair belge d.proje (aydınlatma ve taşıyıcı sistem dahil) 2.Alınacak izinden sonra reklam vergisi ve asma, tahsis, bakım ücretleri Gelirler Müdürlüğüne beyanname ile bildirilecek ve yatırılacaktır. Beyanname verme dönemi, mevcut sabit panolarda 1-31 Ocak olup yıl içinde yapılan ilan-reklamlarda ise ilan-reklamın mükellefçe yapılması halinde yapılmasından önce, bu işi mutat meslek olarak ifa edenlerce yapılması durumunda yapıldığı ayı takip eden ayın 20.günü akşamına kadardır. Beyanname posta ile de gönderilebilir. Başvuru Yeri: Gelirler Müdürlüğü M.N. Özmen Mah.Kasım Sk. A/Blok Kat:1 Merter Tlf : (0212) Fax: İstenen Belgeler: a.beyanname b.kentsel Tasarım Komisyonu İzni c.taahhütname : 1.Vergi ve ücretlerle ilgili sorunlarınız için: Gelirler Müdürlüğü nün (0212) İzinle ilgili sorunlarımız için: Kentsel Tasarım Müdürlüğü nün (0212) nolu telefonlarından ve den bilgi alınabilir. : Beyanname (Ek:1) Taahhütname (Ek:2)

4 4 Kısa Bilgi Elektrik direklerine reklam asılması ve Ücretinin Ödemesi ile ilgili işlemler : ELEKTRİK DİREKLERİNE ASILACAK REKLAM UNSURLARI : Elektrik direklerine asılacak reklam unsurları ile ilgili başvuru prosedürü. : 1.Elektrik direklerine reklam unsurları konulmadan önce mutlaka Gelirler Müdürlüğünden izin alınması gerekmektedir. Başvuru Yeri: Gelirler Müdürlüğü M.N. Özmen Mah.Kasım Sk. A/Blok Kat:1 Merter Tlf : (0212) Fax: (0212) İstenen Belgeler: a.dilekçe (Elektrik direğinin bulunduğu yerin adresi, elektrik direğinin önündeki binanın kapı nosu ve kaç adet asılacağı belirtilecek.) b.beyanname 2.Elektrik direklerinde mevcut bulunan ilan-reklamlar için beyanname verme süresi 1-31 Ocak tarihleri arasıdır. 2.Uygulama Esasları a.elektrik direklerine asılacak reklam tabelaları 0.80 cm x 1.25 cm. ebatlarında olmalıdır. b.her tabelaya bir numara verilmeli ve çerçevenin sağ alt köşesine tabela numarasını gösterir sticker konulmalıdır. c.her tabela çerçevesinin sol alt köşesine reklam firmasının ismini gösterir sticker konulmalıdır. (Sadece Reklam firmaları için) c.emniyet açısından reklam panolarının elektrik direklerine emniyet zinciri ile irtibatlandırılmalıdır. d.asılacak tabela ile ilgili 3.şahıslara karşı sigorta poliçesi alınmalıdır. d.izin Belgesi İlan Reklam vergi ve ücretleri tahakkuk ettikten sonra düzenlenir. : 1.İzin ve ücretlerle ilgili sorunlarınız için: Gelirler Müdürlüğü nün (0212) nolu telefonlarından ve den bilgi alınabilir. : Beyanname (Ek:1)

5 5 Kısa Bilgi Kağıt ve Bez Afiş Asılması ve Ücretinin Ödenmesi ile ilgili işlemler : KAĞIT VE BEZ AFİŞ REKLAM UNSURLARI : Büyükşehir Belediyesine ait alanlarda kağıt ve bez afiş reklam unsurları ile ilgili başvuru prosedürü. : 1.Bez afiş asılmadan önce mutlaka Gelirler Müdürlüğünden izin alınması gerekmektedir. İzinli afişlere Müdürlüğümüzce mühürlü sticker verilmekte olup bunlar afişin sağ alt köşesine yapıştırılmalıdır. Başvuru Yeri: Gelirler Müdürlüğü M.N. Özmen Mah.Kasım Sk. A/Blok Kat:1 Merter İstenen Belgeler: a.dilekçe (Afişlerin asılacağı yerler,asılma süresi,reklamın ibaresi, bez afişin boyutları) 2.Kağıt afiş asma panoları haricinde İstanbul genelinde kağıt afişleme yapmak yasaktır. Bu panolara afiş asılabilmesi için Gelirler Müdürlüğünden izin alınması gerekmektedir. İzin alınması üzerine ilan-reklam vergisi ve asma, tahsis, bakım ücretleri Gelirler Müdürlüğüne beyanname ile bildirilecek ve ödenecektir. Başvuru Yeri: Gelirler Müdürlüğü M.N. Özmen Mah.Kasım Sk. A/Blok Kat:1 Merter İstenen Belgeler: a.dilekçe (Afişlerin adedi ve boyutları yazılacak) b.beyanname 3.Kağıt afiş asma panolarımızın bulunduğu yerler: 1-Tuzla Sahil Yolu İdo Önü 1-2 nolu pano 2-Pendik Tren İstasyonu Yanı 3-4 nolu pano 3-Kartal Tren İstasyonu Yanı 5-6 nolu pano 4-Kadıköy-Bostancı Maltepe Kav.Üst Geçidi 7-8 nolu pano 5-Bakırköy Özgürlük Meydanı 9-10 nolu pano 6-Bahçelievler Haznedar geçit alt duvarı nolu pano 7-Sarıyer-Büyükdere Cad.Maslak (karşılıklı) nolu p. 8-Beşiktaş Etiler den Ulus girişi Okul önü nolu pano 9-Beşiktaş Barbaros Bulv. Sabancı Lis. önü Geçit Ayağı nolu pano 10-Beyoğlu Taksim Yedikuyular Lisesi önü Geçit Ayağı nolu pano 11-Rami Duvarı nolu pano 12-Beyoğlu Tarlabaşı Bulv. Perapalas Oteli önü 23 nolu p. : 1.Sorunlarınız için: Gelirler Müdürlüğü nün (0212) nolu telefonlardan bilgi alınabilir. : Beyanname (Ek:1) Kağıt ve Bez Afiş Dilekçe Örneği (Ek:3)

6 6 Kısa Bilgi : DENİZ MOTORLARI RUHSAT HARCI : İstanbul Büyükşehir Belediyesi sınırları dahilindeki çeşitli hatlarda yolcu taşıyan deniz motorlarından Ruhsat Harcı alınır. Deniz Motorunun Ruhsat Harcı ödemesi ile ilgili işlemler : 1.Yolcu taşıyan Deniz Motorları olan mükelleflerden her yıl ocak ve temmuz aylarında olmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından belirlenen ücretlere göre Ruhsat Harcı tahsilatı yapılır. 2.Ruhsat Harcı ödeyecek mükellefler Türkiye genelindeki tüm Vakıflar Bankası nın herhangi bir şubesinden deniz motorunun hesap numarasını söyleyerek harcını ödeyebilir. 3.Harcını ödeyen mükellefler aşağıdaki istenen evraklar ile birlikte yeni belediye çalışma ruhsatını almak için, Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü İkitelli Başak Konutları 4. etap 1. kısım Esenler-İstanbul adresine müracaat etmeleri gerekmektedir. İstenen Belgeler: a. Ödeme makbuzu b. Bir önceki senenin belediye ruhsatı c. Deniz motorunun ruhsatı (noterden tasdikli) d. Dernek kaydı e. Nüfus sureti ve ikametgah : 1.Ruhsat ile ilgili sorunlar için Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü nün (9 hat) 2.Ödeme ile ilgili sorunlar için Gelirler Müdürlüğü nün nolu telefonlardan ve den bilgi alınabilir. :

7 7 Kısa Bilgi : MİNİBÜS RUHSAT HARCI : İstanbul Büyükşehir Belediyesi sınırları dahilindeki çeşitli hatlarda çalışan M seri plakalı Minibüslerden Minibüs Ruhsat Harcı alınır. Minibüs Ruhsat Harcı ödemesi ile ilgili işlemler : 1.Hatlı minibüsü olan mükelleflerden her yıl ocak ve temmuz aylarında olmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından belirlenen ücretlere göre Minibüs Ruhsat Harcı tahsilatı yapılır. 2.Minibüs Ruhsat Harcı ödeyecek mükellefler Türkiye genelindeki tüm Vakıflar Bankası nın herhangi bir şubesinden ticari minübüsün plakasını söyleyerek harcını ödeyebilir. 3.Harcını ödeyen mükellefler aşağıdaki istenen evraklar ile birlikte yeni belediye çalışma ruhsatını almak için Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü İkitelli Başak Konutları 4. etap 1. kısım Küçükçekmece-İstanbul adresine müracaat etmeleri gerekmektedir.gerekli belgeler: a.ödeme makbuzu b.minibüsün bir önceki senenin belediye ruhsatı c.minibüsün trafik ruhsatı (noterden tasdikli) d.dernek kaydı e.nüfus Sureti ve İkametgah : 1.Ruhsat ile ilgili sorunlar için Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü nün (9 hat) 2.Ödeme ile ilgili sorunlar için Gelirler Müdürlüğü nün nolu telefonlardan ve den bilgi alınabilir. :

8 8 : TIBBİ ATIK BERTARAF ÜCRETİ Kısa Bilgi : İstanbul Büyükşehir Belediyesi sınırları dahilindeki 20 yatak ve üzeri Hastaneleri kapsar. Hastanelerin Tıbbi Atık Bertaraf Ücreti Ödemesi ile ilgili işlemler : 1.20 Yatak ve üzeri Hastanelerden çıkardıkları tıbbi atık miktarlarının sınıflandırılması sonucunda İstanbul Valiliği İl Mahalli Çevre Kurulu Kararına göre Tıbbi atık ücreti tahsilatı yapılır. 2.Tıbbi Atık Ücreti ödeyecek Hastane yetkilileri Türkiye genelindeki tüm Vakıflar Bankası nın herhangi bir şubesinden Hastanelerin Belediyede işlem gören hesap numarasını söyleyerek ödeme yaparlar. 3.Hastaneler bu Ücretlerini 4 eşit taksitte (Nisan, Temmuz, Ekim ve Aralık) öderler. 4.Hastanelerin tahakkukları ve Tıbbi atık ile ilgili sözleşmeleri İşletmeler Müdürlüğü tarafından yürütülür. 5.Hastane yetkilileri ödemeleri belediyede işlem gören ve daha önceden kendilerine tebliğ edilen (16 haneli) Hesap numarasına yapmaları gerekmektedir. Aksi taktirde bunun dışında yapılacak ödemeler belediyemizdeki işlem gören hesabına geçmeyerek, ödenmemiş gibi takibata alınabilir. : 1.Tahakkuk ve sözleşme ile ilgili sorunlar için İşletmeler Müdürlüğü nün Ödeme ile ilgili sorunlar için Gelirler Müdürlüğü nün nolu telefonlarından ve den bilgi alınabilir. :

9 9 Kısa Bilgi Güzergah Kullanımı İzin Belgesi Harcı ile ilgili işlemler : GÜZERGAH KULLANIMI İZİN BELGESİ HARCI : Taksiler, Personel Servis Araçları, Okul Servisleri, Turizm Servis Araçları, Ücretsiz Yolcu Servisleri ve Ağır Tonajlı Araçlardan Güzergah Kullanımı İzin Belgesi ücreti alınır. : 1.Güzergah Kullanımı İzin Belgesi ücreti ödeyecek mükellefler Türkiye genelindeki tüm Vakıflar Bankası nın herhangi bir şubesinden araç sahibinin adı soyadı ve aracın plakasını söyleyerek ve bu bilgileri dekonta yazdırarak ödeyebilir. 2.Ücretler tarifesi ekte bulunmaktadır. 3.Harcını ödeyen mükelleflerin Güzergah Kullanımı İzin Belgesini almak için, Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü İkitelli Başak Konutları 4. etap 1. kısım Küçükçekmece-İstanbul adresine müracaat etmeleri gerekmektedir. : 1. Ruhsat ile ilgili sorunlar için Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü nün (9 hat) 2.Ücret ile ilgili sorunlar için Gelirler Müdürlüğü nün nolu telefonlarından ve den bilgi alınabilir. : Güzergah Kullanımı İzin Belgesi Ücret Tarifesi (Ek:4) : OTOPARK ÜCRETİ

10 10 Kısa Bilgi : 3194 sayılı İmar Kanununun 37. ve 44. maddelerine dayanarak Büyükşehir Belediyesi sınırları dahilinde inşaat yapacak mükellefler yapılan inşaatın m2 sine göre otopark yeri bırakmak veya otopark ücreti ödemek zorundadırlar. Otopark Ücreti ile ilgili işlemler : 1.Bayındırlık ve İskan Bakanlığının tarih ve Sayılı Otopark Yönetmeliğinin geçici 5. maddesine ilişkin yönetmelik hakkında İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinin tarih ve 1063 sayılı kararı ile otopark yönetmeliğinin 10/5 maddesinde Otopark bedelinin %25 i yapı ruhsatiyesinin verilmesi sırasında nakit olarak, bakiyesi 18 (onsekiz) ay içinde 9 (dokuz) eşit taksitle, Büyükşehir Belediyesinin ilgili İlçe Belediye Başkanlığı adına açılan hesabına yatırılır. 2.Yapı ruhsatını almak için otopark ücretini yatırmak isteyen Mükellef ilgili İlçe Belediyesine başvurur. 3.Mükellef otopark ücretinin %25 ini peşin olarak İlçe belediyesi tarafından bildirilen Büyükşehir Belediyesine ait emanet hesabına yatırır. 4.Otopark Ücretinin kalan % 75 i dokuz(9) eşit taksitte aynı hesaba yatırılır. 5.Bu bedelin yatırılmaması durumunda Büyükşehir Belediyesince tapuya haciz şerhi konulur ve ücret Amme Alacakları Kanunu hükümlerine göre tahsil olunur. : 1.Ücret ile ilgili sorunlar için Gelirler Müdürlüğü nün nolu telefonlarından ve den bilgi alınabilir. : Kısa Bilgi : YANGIN SİGORTA VERGİSİ : İstanbul Büyükşehir Belediye sınırları ve mücavir alanlar içindeki menkul ve gayrimenkul mallar için yapılan Yangın

11 11 Sigortaları dolayısıyla alınan primler Yangın Sigorta Vergisine tabidir.. Yangın Sigorta : 1.Yangın Sigorta Vergisi matrahı yapılan yangın sigorta Vergisi ile ilgili işlemleri dolayısıyla alınan primlerdir. Vergi nispeti %10 işlemler dur. 2.Mükellefler bir ay içindeki vergiye tabi işlemlerini ertesi ayın 20. günü akşamına kadar Belediyemize bir beyanname ile bildirmeye ve hesaplanan vergiyi aynı sürede ödemeye mecburdurlar. 3.Mükelleflerimizin Yangın Sigorta (YSV) vergilerini ödeyebilmeleri için Başvuru Yeri: Gelirler Müdürlüğü M.N. Özmen Mah.Kasım Sk. A/Blok Kat:1 Merter Tlf : (0212) : (0212) Fax: (0212) İstenen Belgeler: a.dilekçe b.acentelik Sözleşmesi Fotokopisi c.vergi Levhası Fotokopisi 4.Kendilerine mükellef numarası verilen mükelleflerimiz bu numara ile Yangın Sigorta Vergilerini herhangi bir Vakıflar Bankası şubesinden numaralarını söyleyerek ödeyebilirler. Mükellef Numarası Gelirler Müdürlüğünden temin edilebilir. : 1.Vergi ile ilgili sorunlarınız için: Gelirler Müdürlüğü nün (0212) (0212) nolu telefondan ve den bilgi alınabilir. : Yangın Sigorta Vergisi Beyannamesi (Ek:5)

12 12 EK:2 TAAHHÜTNAME

13 13 1- Yaptığımız ilan-reklam ve tanıtımla ilgili olarak 1 yıl içinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğünden izin alacağımızı, izin verilmemesi durumunda yatırdığımız vergi ve ücret dışında (ilanreklam yapıldığı dönem hariç) herhangi bir talepte bulunmayacağımızı ve ilan reklamı yerinden kaldıracağımızı, 2- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı nca şirketimize tahsis edilmiş olan reklam panoları yeri için çevre kirliliği,görsel kirlilik,sağlık yönünden zararlı olan alkollü içki,sigara,genel ahlak kurallarına aykırı görüntüler vs. gibi konularda gerekli kurallara itirazsız uyacağımızı, 3- Hükümet,Bakanlıklar ve Belediye tarafından belirlenen sağlık ve genel ahlaka ait kısıtlamalara ve yürürlükteki mevzuata uyulacağını, 4- Asma tahsis ücretini peşin olarak,ilan ve reklam vergisini ise 2464 sayılı kanunun maddeleri hükümlerine göre ödeyeceğimizi, 5- İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisince kabul edilen Asma tahsis ve bakım ücret tarifesinde belirtilen hususlara uyacağımızı, 6- İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından kabul edilen Reklam, İlan ve Tanıtım Yönetmeliğinin ilgili maddelerine uyacağımızı taahhüt ederiz. Adres: Taahhüt eden.../.../2004 Şirket adı ve ünvanı TLF : VERGİ KİMLİK NO: T.C. KİMLİK NO : EK:3 İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI

14 14 GELİRLER MÜDÜRLÜĞÜ NE Belediyeniz denetim ve tasarrufu altında olan......caddesinde (Karşıdan karşıya ve yola dik olmamak şartıyla)...adet...yüzlü...ölçülerinde ibareli Bez Afiş tarihleri arasında asmak istiyoruz. Gerekli iznin verilmesini arz ederiz. Not: İzin tarih ve sayısı ile başlangıç ve bitiş tarihi bez afişin sağ alt köşesine yazılacaktır. Yukarıda belirtilen maddeler dışında uygulama yapıldığı takdirde bez/vinil afişlerin kaldırılması durumunda tarafımızca, belediyenizden ücret iadesi talep edilmeyecektir..../.../... Adı Soyadı veya Ünvanı Kaşe ve İmza Adres : Tel :... Vergi Dairesi Adı :... Vergi Kimlik No :... EK:4

15 15 Güzergah Kullanımı İzin Belgesi Tarife BELGE CİNSİ SÜRE ÜCRET (TL) ÖDEME Taksiler için İzin Belgesi 1 Yıllık Taksit Dolmuş Taksiler için Servis Aracı Güzergah Kullanım İzin Belgesi.. Okul Servis aracı Güzergah kullanım İzin Belgesi Kamu Kurum ve Kuruluşları Personel Servis Aracı Güzergah Kullanımı İzin Belgesi 1 Yıllık " 1 Yıllık Taksit 1 Aylık " 3 Aylık " 6 Aylık ". 1 Yıllık " 1 Aylık " Personel Servis Aracı Güzergah Kullanımı İzin 3 Aylık " Belgesi 6 Aylık ". 1 Yıllık " Turizm Servis Aracı Güzergah Kul. İzin Belgesi 1 Yıllık " Ücretsiz Yolcu Servis Aracı Güzergah Kul. İzin Belgesi Ağır Tonajlı araçlar için Güzergah Kullanım İzin Belgesi. 1 Yıllık " En Fazla 4 gün " 1 Aylık " 3 Aylık " 6 Aylık ". 1 Yıllık "

SORU 1 İlan Reklam Vergisinin kapsamı nedir? Nasıl başvurulur?

SORU 1 İlan Reklam Vergisinin kapsamı nedir? Nasıl başvurulur? İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI GELİRLER MÜDÜRLÜĞÜ BÖLÜM 1 İLAN - REKLAM VERGİSİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR SORU 1 İlan Reklam Vergisinin kapsamı nedir? Nasıl

Detaylı

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI GELİRLER MÜDÜRLÜĞÜ İLAN-REKLAM VERGİSİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR SORU 1

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI GELİRLER MÜDÜRLÜĞÜ İLAN-REKLAM VERGİSİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR SORU 1 İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI GELİRLER MÜDÜRLÜĞÜ İLAN-REKLAM VERGİSİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR SORU 1 İlan Reklam Vergisinin kapsamı nedir? Nasıl başvurulur?

Detaylı

TOPLU ULAŞIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

TOPLU ULAŞIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO 1 HİZMETİN ADI Personel Servis Aracı Güzergah Kullanım İzin Belgesi TOPLU ULAŞIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER 1) Personel Servis Aracı Başvuru Formu 2) Araç

Detaylı

SORU 1 İlan Reklam Vergisinin kapsamı nedir? Nasıl başvurulur?

SORU 1 İlan Reklam Vergisinin kapsamı nedir? Nasıl başvurulur? İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI GELİRLER MÜDÜRLÜĞÜ BÖLÜM 1 İLAN - REKLAM VERGİSİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR SORU 1 İlan Reklam Vergisinin kapsamı nedir? Nasıl

Detaylı

ULAŞIM DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI

ULAŞIM DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI SIRA NO 1 2 3 4 HİZMETİN ADI Trafik ve Denetim ile İlgili Şikayet ve Talep Değerlendirme Ulaşım Koordinasyon ile İlgili Şikayet ve Talep Değerlendirme Ulaşım Planlama ile İlgili Şikayet ve Talep Değerlendirme

Detaylı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI ULAŞIM DAİRESİ BAŞKANLIĞI Hizmet Standartları Tablosu

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI ULAŞIM DAİRESİ BAŞKANLIĞI Hizmet Standartları Tablosu T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI ULAŞIM DAİRESİ BAŞKANLIĞI Hizmet Standartları Tablosu SIRA NO 1. T Plaka Devirleri 2. S Plaka Devir HİZMETİN ADI İSTENİLEN BELGELER 1-Başvuru Formu.(Ek-1) (Devir

Detaylı

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN FİNANSMAN BOYUTU

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN FİNANSMAN BOYUTU KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN FİNANSMAN BOYUTU İkincil Mevzuat Dönüşüm Projeleri Özel Hesabı Gelir, Harcama, Kredi ve Kaynak Aktarımı Yönetmeliği (13 Eylül 2012 tarihli 28410 sayılı Resmi Gazete) 6306 Sayılı Kanun

Detaylı

KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM PLANLAMA VE RAYLI SİSTEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI

KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM PLANLAMA VE RAYLI SİSTEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI SIRA NO 108 VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI Geçiş Yolu Ön İzin Belgesi 109 Geçiş Yolu İzin Belgesi 110 Yol Güzergâh Belgesi Veren C Plakalı Araçların İşlemleri) 2-Vaziyet planı (1/200 ölçekli), 3-Tapu veya

Detaylı

SORU 1 İlan Reklam Vergisinin kapsamı nedir? Nasıl başvurulur?

SORU 1 İlan Reklam Vergisinin kapsamı nedir? Nasıl başvurulur? İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI GELİRLER MÜDÜRLÜĞÜ BÖLÜM - 1 İLAN - REKLAM VERGİSİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR SORU 1 İlan Reklam Vergisinin kapsamı nedir?

Detaylı

KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı

KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SIRA NO İlan ve Reklam Vergisi Beyannamesi Alınması -İlan Reklam Vergisi Beyannamesi 2 Reklam Panosu Terkini 2 Gün 3 Ayaklı Tanıtım Levhası Dikilmesi İçin İzin

Detaylı

HARÇLAR KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 59) Resmî Gazete: 14 Mart 2009/ 27169

HARÇLAR KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 59) Resmî Gazete: 14 Mart 2009/ 27169 Sayı: YMM.03.2009-025 Konu: 59 Seri No.lu Harçlar Genel Tebliği İZMİR. 16.3.2009 Muhasebe Müdürlüğüne, 14.03.2009 tarih ve 27169 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 59 Seri No.lu Harçlar Genel Tebliğinde;

Detaylı

KARACASU BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

KARACASU BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ VATANDAŞA SUNULAN İN 1. Gerçek ve Tüzel kişilerin İhbar ve Şikayet Dilekçeleri 1-Dilekçe (Başvuru için www.soma.bel.tr linkine tıklayınız SÜRESİ(EN GEÇ) 15 gün 2. 4982 sayılı Bilgi

Detaylı

41 seri No lu Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği yayımlandı.

41 seri No lu Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği yayımlandı. BAKIŞ MEVZUAT KONU 41 seri No lu Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği yayımlandı. Sayı 2012/ 35 ÖZET 41 seri No lu Belediye Gelirler Kanunu Genel Tebliğinde, belediyelerin ilan ve reklâm vergisi ve

Detaylı

MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ Hizmet Standartları Tablosu

MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ Hizmet Standartları Tablosu SIRA NO 1 SUNULAN HİZMET Sicil Açma ve Güncelleme BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER 1.Kişi için Nüfus Cüzdanı Aslı ve Fotokopisi 2.Kurum için Vergi Levhası 3.Adres ve Telefon Bilgileri 4.Firma Kaşesi (Kurum

Detaylı

1. İlan ve Reklâm Vergisi ve Çevre Temizlik Vergisi İşlemlerinde Mükelleflerin Beyanlarının Esas Alınması

1. İlan ve Reklâm Vergisi ve Çevre Temizlik Vergisi İşlemlerinde Mükelleflerin Beyanlarının Esas Alınması No: 2012/38 Tarih: 28.02.2012 ERK Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik Hizmetleri Ltd. Şti. Acıbadem Cd. Çamlıca Apt. No.77 K.4 34718 Acıbadem-Kadıköy/ISTANBUL Tel :0.216.340 00 86 Fax :0.216.340 00 87 E-posta:

Detaylı

Çevreyi kirletenlere karşı mücadelede bizimle iletişime geçin;

Çevreyi kirletenlere karşı mücadelede bizimle iletişime geçin; Çevreyi kirletenlere karşı mücadelede bizimle iletişime geçin; Telefon : (0266) 444 10 40 / 239 15 10 / 153 Fax : (0266) 239 08 90 E-Mail : cevrekoruma@balikesir.bel.tr Şikayetleriniz için Bulunduğunuz

Detaylı

GÜNEYSINIR BELEDİYE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

GÜNEYSINIR BELEDİYE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI 1 Evlilik işlemleri BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER 1-Nüfus Cüzdanı 2-Nüfus Kayıt Örneği 3-6 Adet Fotoğraf (Son 6 ay içerisinde çekilmiş) 4-Sağlık Raporu 5-İzin belgesi 6-Evlenme Beyannamesi

Detaylı

MALİ HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU İCRA VE TAHSİLÂT ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

MALİ HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU İCRA VE TAHSİLÂT ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ S. NO HİZMETİN ADI 1 Bilgi ve Belge Talepleri 2 Borç Ödeme Talebi ve Vezne Hizmetleri 3 Tahsilât İşlemi MALİ HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU İCRA VE TAHSİLÂT ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ BAŞVURUDA

Detaylı

KAMU HİZMETİNİN SUNUMUNDA UYULACAK USUL VE ESASLARA İLİŞKİN YÖNETMELİK GEREGİNCE İSTANBUL İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

KAMU HİZMETİNİN SUNUMUNDA UYULACAK USUL VE ESASLARA İLİŞKİN YÖNETMELİK GEREGİNCE İSTANBUL İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU KAMU HİZMETİNİN SUNUMUNDA UYULACAK USUL VE ESASLARA İLİŞKİN YÖNETMELİK GEREGİNCE İSTANBUL İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO 1 HİZMETİN ADI Çekim İzni (Sinema, Dizi, Reklam,

Detaylı

EK 2 KÜRE BELEDİYE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

EK 2 KÜRE BELEDİYE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU Asker Ailelerine Yapılan Yardımlar (409 Sayılı Kanun) 2 Nikah İşlemleri 3 Sosyal Yardımlar - Askerlik Şubesinden Alınan Resmi Yazı 2- Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği 3- Malmüdürlüğünden Alınan Vergi Kaydı

Detaylı

DIŞ İLİŞKİLER VE DIŞ TİCARET MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

DIŞ İLİŞKİLER VE DIŞ TİCARET MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI 1 İHRACAT BELGELERİ ONAYI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER 1- İhracat gerçekleştirilecek ülkeye düzenlenecek belge (A.TR, EUR.1, EUR- MED, FORM- A, MENŞE ŞAHADETNAMESİ) 2- İhracata ait

Detaylı

Boğaziçi İmar Müdürlüğü İşlemleri Hakkında Bilgiler

Boğaziçi İmar Müdürlüğü İşlemleri Hakkında Bilgiler BOĞAZİÇİ İMAR MÜDÜRLÜĞÜ MÜDÜRLÜK FAALİYETLERİ Boğaziçi İmar Müdürlüğü İşlemleri Hakkında Bilgiler Evrak Kayıt İçin İstenen Belgeler 1. İçişleri Bakanlığının 20.05.1999 tarih, 1999/34 Sayılı Genelgesi Gereği;

Detaylı

Çevreyi kirletenlere karşı mücadelede bizimle iletişime geçin;

Çevreyi kirletenlere karşı mücadelede bizimle iletişime geçin; Çevreyi kirletenlere karşı mücadelede bizimle iletişime geçin; Telefon : (0266) 444 10 40 / 239 15 10 / 153 Fax : (0266) 239 08 90 E-Mail : cevrekoruma@balikesir.bel.tr Şikayetleriniz için Bulunduğunuz

Detaylı

T.C. TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI ULAŞIM DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI ULAŞIM DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C. TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI ULAŞIM DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA 1 Vatandaşın Talep ve Şikayetlerinin Değerlendirilmesi 1. Dilekçe 2. E-Posta 15 GÜN 2 Uygunluk Belgesi

Detaylı

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI ZABITA DAİRE BAŞKANLIĞI RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI ZABITA DAİRE BAŞKANLIĞI RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 1 ADI 1.Sınıf Gayrisıhhî Müessese 2. Ayrıntılı adres krokisi eklenmiş Gayrisıhhî Müessese Açma Ruhsatı Başvuru Beyan Formu 3. İmar Durum Belgesi (İlçe Belediye Başkanlığından temin edilebilir -gerekli

Detaylı

SOMA BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

SOMA BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ VATANDAŞA SUNULAN İN 1. Gerçek ve Tüzel kişilerin İhbar ve Şikayet Dilekçeleri 1-Dilekçe (Başvuru için www.soma.bel.tr linkine tıklayınız SÜRESİ(EN GEÇ) 15 gün 2. 4982 sayılı Bilgi

Detaylı

İZMİT BELEDİYE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

İZMİT BELEDİYE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 1 ADI Yapı Kullanım izin Belgesi 1- Emlak Alım Vergisi ilişik Kesme Belgesi 2- Cins Değişikliği Yazısı 3- SSK'dan ilişiksiz Belgesi, 4 -Sığınak Raporu 5- İş bitirme Tutanağı 6- Harç ve Ücretler 7- Mal

Detaylı

GÜNEY MALMÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

GÜNEY MALMÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI GÜNEY MALMÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER 01 Her Türlü Gelirin Tahsil Edilmesi 02 Adli Teminat İşlemleri 03 Teminat Alınması 04 Kesin Teminat İadesi 05 Geçici

Detaylı

ÇUBUK İLÇESİ SATIŞI YAPILACAK GAYRİMENKULLER

ÇUBUK İLÇESİ SATIŞI YAPILACAK GAYRİMENKULLER TAŞINMAZ MAL (ARSA) SATIŞ ŞARTNAMESİ I-GENEL ŞARTLAR MADDE 1. İHALE KONUSU ve ŞEKLİ Ankara İli Çubuk ilçesi, Yazır Mahallesinde bulunan gayrimenkuller 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa göre ihale ile satılacaktır.

Detaylı

T.C. İNEGÖL BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ (Planlama Birimi) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. İNEGÖL BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ (Planlama Birimi) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C. (Planlama Birimi) SIRA ADI 1 Bilgi Edinme -BİMER-CİMER 15-30 Gün 2 Plan Değişikliği 3 İmar Durum Değişikliği 4 Çıkma Talebi 1- İmar planı değişikliklerinde istenecek belgeler ek te sunulmuştur (Telefon

Detaylı

BOLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI TAŞINMAZ MAL SATIŞINA AİT (İDARİ ŞARTNAMEDİR)

BOLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI TAŞINMAZ MAL SATIŞINA AİT (İDARİ ŞARTNAMEDİR) BOLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI TAŞINMAZ MAL SATIŞINA AİT (İDARİ ŞARTNAMEDİR) Madde 1. İHALENİN KONUSU ve ŞEKLİ Bolu İli Merkez İlçesi yanında bulunan A Bloktaki taşınmazlar 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunun 35/a,36,37

Detaylı

KİRA YARDIMI UYGULAMALARI KILAVUZU

KİRA YARDIMI UYGULAMALARI KILAVUZU KİRA YARDIMI UYGULAMALARI KILAVUZU Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri (Riskli Olarak Tespit Edilmiş Yapılar) ALTYAPI VE KENTSEL DÖNÜŞÜM HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 20.01.2015 [Metni yazın] 1. Amaç; Bu

Detaylı

BIYIKLI BELEDİYESİ YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

BIYIKLI BELEDİYESİ YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI BIYIKLI BELEDİYESİ YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO: BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 - İş Başvurusu 2. Kimlik Fotokopisi 3. Ev ve Gsm Telefonları 4. CV Yasal süre

Detaylı

YENİKÖY BELEDİYESİ YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

YENİKÖY BELEDİYESİ YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO: BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 - İş Başvurusu 1. Dilekçe 2. Kimlik Fotokopisi 3. Ev ve Gsm Telefonları 4. CV Yasal süre 15 gün

Detaylı

KOSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDART TABLOSU

KOSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDART TABLOSU ADI 1 Belge Edinme Talep ile ilgili dilekçe varsa ekleri 15 Gün 2 Bilgi Edinme Bilgi Edinme Dilekçesi 15 Gün 3 İş Deneyim Belgesi 6 B. Tahsilât makbuzu veya banka dekontu 5 Gün 4 Müşteri Şikâyetinin Cevaplanması

Detaylı

86 SERİ NO'LU GİDER VERGİLERİ GENEL TEBLİĞ TASLAĞI

86 SERİ NO'LU GİDER VERGİLERİ GENEL TEBLİĞ TASLAĞI 86 SERİ NO'LU GİDER VERGİLERİ GENEL TEBLİĞ TASLAĞI 4/6/2008 tarihli ve 5766 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunda ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun[1] 25 inci maddesi

Detaylı

İLAN VE REKLAM VERGİSİ MUHASEBE 1 DERSİ BELEDİYE İŞLEMLERİ MODÜLÜ İLAN VE REKLAM VERGİSİ İLE İLGİLİ DERS NOTLARI

İLAN VE REKLAM VERGİSİ MUHASEBE 1 DERSİ BELEDİYE İŞLEMLERİ MODÜLÜ İLAN VE REKLAM VERGİSİ İLE İLGİLİ DERS NOTLARI İLAN VE REKLAM VERGİSİ MUHASEBE 1 DERSİ BELEDİYE İŞLEMLERİ MODÜLÜ İLAN VE REKLAM VERGİSİ İLE İLGİLİ DERS NOTLARI BELEDİYENİN REKLAM VERGİSİ DENETİMİ VE İLAN REKLAM UYGULAMALARI DENETİMİ YÖNÜNDEN SORUMLULUĞU

Detaylı

YAKUTİYE İLÇE BELEDİYE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

YAKUTİYE İLÇE BELEDİYE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI 1 Yapı Kullanım İzin Belgesi 2 Yapı Ruhsatı 3 Kat İrtifak İşlemi 4 Tadilat Ruhsatı YAKUTİYE İLÇE BELEDİYE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN

Detaylı

SİRKÜLER RAPOR GİDER VERGİLERİ GENEL TEBLİĞİ. ( Seri No : 86 ) Sirküler Tarihi: 01.08.2008 Sirküler No: 2008/87

SİRKÜLER RAPOR GİDER VERGİLERİ GENEL TEBLİĞİ. ( Seri No : 86 ) Sirküler Tarihi: 01.08.2008 Sirküler No: 2008/87 SİRKÜLER RAPOR Sirküler Tarihi: 01.08.2008 Sirküler No: 2008/87 GİDER VERGİLERİ GENEL TEBLİĞİ ( Seri No : 86 ) 26.07.2008 tarih ve 26948 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 86 seri No.lu Gider Vergileri

Detaylı

KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TİCARİ HATLI MİNİBÜSLERİN HİZMET YÖNETMELİĞİ (M Plaka)

KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TİCARİ HATLI MİNİBÜSLERİN HİZMET YÖNETMELİĞİ (M Plaka) KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TİCARİ HATLI MİNİBÜSLERİN HİZMET YÖNETMELİĞİ (M Plaka) Belediye Meclisi Kararı: 15/01/2007 tarih ve 16 sayılı AMAC: Madde: 1- Bu yönetmelik Konya Büyükşehir Belediyesi sınırları

Detaylı

ÇALTI BELEDİYE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

ÇALTI BELEDİYE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU Asker Ailelerine Yapılan Yardımlar (409 Sayılı Kanun) 2 Nikah İşlemleri 3 Yaz Spor Okulları 4 Sosyal Yardımlar - Askerlik Şubesinden Alınan Resmi Yazı 2- Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği 3- Malmüdürlüğünden

Detaylı

KAPASİTE İSTEK FORMU. Oda Sicil No * :... Yetkilinin Adı-Soyadı * Sanayi Sicil No * :. Firma Kaşesi ve İmza * İŞYERİ DURUMU *

KAPASİTE İSTEK FORMU. Oda Sicil No * :... Yetkilinin Adı-Soyadı * Sanayi Sicil No * :. Firma Kaşesi ve İmza * İŞYERİ DURUMU * KAPASİTE İSTEK FORMU SAYIN ÜYEMİZ; MÜRACAATINIZ ESNASINDA FORMDA BEYAN EDİLEN BİLGİLERİN VE BELGELERİN EKSİZSİZ OLMASI EKSPERTİZ İŞLEMLERİNİZİ DAHA SERİ VE HIZLI SÜRDÜRÜLMESİ AÇISINDAN YARARLI OLACAKTIR.

Detaylı

DIŞ İLİŞKİLER VE DIŞ TİCARET MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

DIŞ İLİŞKİLER VE DIŞ TİCARET MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO 1 2 3 HİZMETİN ADI İHRACAT BELGELERİ ONAYI İHRACAT BELGELERİ İPTALİ GEÇİCİ İHRACAT BELGELERİ SATIŞI VE ONAYI (ATA KARNESİ) DIŞ İLİŞKİLER VE DIŞ TİCARET MÜDÜRLÜĞÜ BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER 1-

Detaylı

05 Eylül 2011, Pazartesi. 06 Eylül 2011, Salı. 08 Eylül 2011, Perşembe

05 Eylül 2011, Pazartesi. 06 Eylül 2011, Salı. 08 Eylül 2011, Perşembe 2011 LYS sonuçlarına göre Üniversitemize yerleşen adayların kesin kayıt işlemleri; aşağıda belirtilen tarihlerde, 09:00 17:00 saatleri arasında, Atalar Mh. Şehit Hakan Kurban Cd. No: 44 34865 Kartal- İSTANBUL

Detaylı

BELEDİYE GELİRLERİ KANUNDAKİ ORANLAR. İlan ve Reklam Vergisi

BELEDİYE GELİRLERİ KANUNDAKİ ORANLAR. İlan ve Reklam Vergisi BELEDİYE GELİRLERİ Belediye Gelirleri Kanunu nun 96/c maddesi uyarınca bu Kanunda yer alan maktu ve nispi hadler Bakanlar Kurulu Kararı ile değiştirilmektedir. En son değişiklik, 5281 sayılı Kanunla yapılmış

Detaylı

1 Nolu, Yurt Dışına Çıkış Harcı Hakkında Kanunun Uygulanmasına Dair Genel Tebliğ

1 Nolu, Yurt Dışına Çıkış Harcı Hakkında Kanunun Uygulanmasına Dair Genel Tebliğ 1 Nolu, Yurt Dışına Çıkış Harcı Hakkında Kanunun Uygulanmasına Dair Genel Tebliğ Seri, Sıra Numarası, No : 1 Sayılı Tebliğ 30 Mart 2007 CUMA Resmi Gazete Sayı : 26478 TEBLİĞ Gelir İdaresi Başkanlığından:

Detaylı

YAKUTİYE İLÇE BELEDİYESİ ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ EVLENDİRME SERVİSİ HİZMET STANDARTLARI 2 GÜN 2 SAAT 2 SAAT HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (ENGEÇ) SIRA NO

YAKUTİYE İLÇE BELEDİYESİ ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ EVLENDİRME SERVİSİ HİZMET STANDARTLARI 2 GÜN 2 SAAT 2 SAAT HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (ENGEÇ) SIRA NO 1 Nikâh işlemleri ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ EVLENDİRME SERVİSİ 1- Nüfus Cüzdanı 2- Nüfus Kayıt Örneği 3-4`er Adet Fotoğraf (Erkek ve Kadın İçin) 4- Sağlık Raporu 2 GÜN SIRA 1 Emlak Vergisi 2 ÇTV MALİ HİZMETLER

Detaylı

SAKARYA I.ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

SAKARYA I.ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ 1- YAPI SAHİBİ EVRAKLARI 1-1 Dilekçe 1-2 Yapı Ruhsat Bilgi Formu 1-3 Tapu 1-4 İmar Durumu 1-5 Bina Aplikasyon Krokisi 1-6 Çed Raporu 1-7 Ruhsat Harcı 2- YAPI MÜTEAHİT EVRAKLARI SAKARYA I.ORGANİZE SANAYİ

Detaylı

İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ RUHSAT İSKÂN BİRİMİ

İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ RUHSAT İSKÂN BİRİMİ İŞ DENEYİM BELGESİ DÜZENLENMESİ İŞ AKIŞ ŞEMASI GEREKLİ BELGELER ÖZEL SEKTÖRE TAAHHÜTTE BULUNAN YÜKLENİCİLER GEREKLİ BELGELER İLE BİRLİKTE BAŞVURUNUN ALINMASI BAŞVURUDA YER ALAN TÜM İŞLERİN YERİNDE KONTROL

Detaylı

Arsa Mesken. Ticaret Alanı. Ticaret Alanı ,4 Arsa Konut Alanı 18

Arsa Mesken. Ticaret Alanı. Ticaret Alanı ,4 Arsa Konut Alanı 18 TAŞINMAZLAR SATILACAKTIR Kayseri Kocasinan Belediye Başkanlığından: Madde 1- İhalenin Konusu: Belediyemize ait aşağıda bilgileri verilen, 33 (OtuzÜç) adet taşınmaz satış ihalesidir. Sıra Mevkii (Adres)

Detaylı

Sirküler Rapor /101-1 ELEKTRİK ÜRETİMİ LİSANS HARÇLARINA İLİŞKİN HARÇLAR KANUNU SİRKÜLERİ YAYIMLANDI

Sirküler Rapor /101-1 ELEKTRİK ÜRETİMİ LİSANS HARÇLARINA İLİŞKİN HARÇLAR KANUNU SİRKÜLERİ YAYIMLANDI Sirküler Rapor 10.04.2014/101-1 ELEKTRİK ÜRETİMİ LİSANS HARÇLARINA İLİŞKİN HARÇLAR KANUNU SİRKÜLERİ YAYIMLANDI ÖZET : 13 No lu Harçlar Kanunu Sirkülerinde; elektrik üretim lisansına sahip firmalarca her

Detaylı

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş.

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. Büyükdere Cd. Nevtron İşhanı No:119 K /6 Gayrettepe-İST TEL: 0212/ 211 99 01-02-04 FAX: 0212/ 211 99 52 MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ SİRKÜLER NO : 2007/30 İstanbul, 2Nisan 2007 KONU : Yurt Dışına Çıkış Harcı

Detaylı

KIRKLARELİ İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI

KIRKLARELİ İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI KIRKLARELİ İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO 1 2 VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI İl Özel İdaresine ait araçların kiralanması Köy Gelişim Alanı İmar Planı 3 Mevzi İmar Planı 4 Parselasyon Planları

Detaylı

KAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLÂK MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

KAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLÂK MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU KAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLÂK MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI KAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLÂK MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI

Detaylı

EK 2 SÖĞÜT BELEDİYE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

EK 2 SÖĞÜT BELEDİYE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU Asker Ailelerine Yapılan Yardımlar (409 Sayılı Kanun) 2 Nikah İşlemleri 3 Yaz Spor Okulları 4 Sosyal Yardımlar - Askerlik Şubesinden Alınan Resmi Yazı 2- Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği 3- Malmüdürlüğünden

Detaylı

İL ÖZEL İDARELERİNE / BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİNE TESLİM EDİLECEK TAŞITLAR İÇİN ... TRAFİK TESCİL ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNE/BÜRO AMİRLİĞİNE

İL ÖZEL İDARELERİNE / BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİNE TESLİM EDİLECEK TAŞITLAR İÇİN ... TRAFİK TESCİL ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNE/BÜRO AMİRLİĞİNE İL ÖZEL İDARELERİNE / BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİNE TESLİM EDİLECEK TAŞITLAR İÇİN EK:1... TRAFİK TESCİL ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNE/BÜRO AMİRLİĞİNE...Trafik Tescil Şube Müdürlüğünde/Büro Amirliğinde...plaka numaralı

Detaylı

TC. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI Hizmet Standartları Tablosu. 1. Dilekçe 2. Halihazır Harita İşlem Dosyası

TC. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI Hizmet Standartları Tablosu. 1. Dilekçe 2. Halihazır Harita İşlem Dosyası TC. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI Hizmet Standartları Tablosu HARİTA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ Sıra No. Hizmetin Adı Başvuruda İstenen Belgeler Hizmetin Tamamlanma Süresi (En Geç)

Detaylı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığından:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığından: TAŞINMAZ MALLAR SATILACAKTIR Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığından: Mülkiyeti, Belediyemize ait aşağıda yazılı listede yer alan taşınmaz / taşınmazlar; 5393 Sayılı Belediye Kanunu nun 69. Maddesine

Detaylı

ÇUBUK İLÇESİ SATIŞI YAPILACAK GAYRİMENKULLER. 1 DUMLUPINAR ARSA TAM , , Açık

ÇUBUK İLÇESİ SATIŞI YAPILACAK GAYRİMENKULLER. 1 DUMLUPINAR ARSA TAM , , Açık TAŞINMAZ MAL SATIŞ ŞARTNAMESİ I-GENEL ŞARTLAR MADDE 1. İHALE KONUSU ve ŞEKLİ Ankara İli Çubuk ilçesi Dumlupınar, Kızılca, Yenice ve Yazır Mahallelerinde bulunan gayrimenkuller 2886 sayılı Devlet İhale

Detaylı

TİCARET SİCİL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

TİCARET SİCİL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER 3- Ana Sözleşme 4- Kurucular Beyanı 5- Ödenmiş Sermaye Banka Dekontu ve Bloke Yazısı 6- Rekabet Fon Payı Dekontu 7- İmza Beyannamesi 8- Kuruluş Bildirim

Detaylı

KADIKÖY BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

KADIKÖY BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 1 YAPI DENETİM BÜROSU SIRA NO 1 Yıkım ruhsatı 2 İskele ruhsatı VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI KADIKÖY BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER

Detaylı

MALİYE BAKANLIĞI HASKÖY MALMÜDÜRLÜĞÜ MUHASEBE SERVİSİ KAMU HİZMET STANDIRTLARI TESPİT TABLOSU EK-2

MALİYE BAKANLIĞI HASKÖY MALMÜDÜRLÜĞÜ MUHASEBE SERVİSİ KAMU HİZMET STANDIRTLARI TESPİT TABLOSU EK-2 MALİYE BAKANLIĞI HASKÖY MALMÜDÜRLÜĞÜ MUHASEBE SERVİSİ KAMU HİZMET STANDIRTLARI TESPİT TABLOSU EK-2 SIRA VATANTAŞA SUNULAN NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER 1 Personel Giderleri 1.Ödeme Emri

Detaylı

MERZİFON BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU. 1- Dilekçe 2- Tapu Belgesi 3- Vekil ise Vekâletname

MERZİFON BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU. 1- Dilekçe 2- Tapu Belgesi 3- Vekil ise Vekâletname MERZİFON BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ SÜRE) 1

Detaylı

2018 YILINDA UYGULANACAK ÜCRET TARİFELERİ İÇİNDEKİLER

2018 YILINDA UYGULANACAK ÜCRET TARİFELERİ İÇİNDEKİLER NDA UYGULANACAK ÜCRET TARİFELERİ İÇİNDEKİLER SIRA TARİFENİN NEV'İ KARAR KARAR TARİHİ SAYFA 1 TOPLU ULAŞIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ UYGULANACAK İ 1 Lüks ve Filo Otomobil İle Yolcu Taşımacılığı Yetki Belgesi

Detaylı

7- İhaleye katılabilmek için; ilgililer istenilen belgeleri ihale saatine kadar İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne vermeleri gerekmektedir.

7- İhaleye katılabilmek için; ilgililer istenilen belgeleri ihale saatine kadar İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne vermeleri gerekmektedir. KARESİ BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN SATIŞ İHALE İLANI Mülkiyeti Belediyemize ait aşağıda; ihale tarihi, ihale saati, mahallesi, mevkii, cinsi, paftası, adası, parseli, yüzölçümü, hisse oranı, satış rayiç değeri

Detaylı

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Kontrol Evrak Açıklama Asıl Fotokopi

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Kontrol Evrak Açıklama Asıl Fotokopi ANONİM ŞİRKET ŞUBE AÇILIŞI Tescil başvurularının mersis.gtb.gov.tr adresi üzerinden yapılması gerekmektedir. Tescil işlemleri bilgileri 602 sayılı Türk Ticaret Kanun u uyarınca kısmen güncellenmiş olmakla

Detaylı

İLAN VE REKLAM VERGİSİ DUYURU TASLAĞI İLAN-REKLAM MÜKELLEFLERİMİZİN DİKKATİNE

İLAN VE REKLAM VERGİSİ DUYURU TASLAĞI İLAN-REKLAM MÜKELLEFLERİMİZİN DİKKATİNE İLAN VE REKLAM VERGİSİ DUYURU TASLAĞI İLAN-REKLAM MÜKELLEFLERİMİZİN DİKKATİNE Sayın Mükellefimiz, 2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanununun 12 nci maddesine göre, Belediye sınırları ile mücavir alanları

Detaylı

2015 YILINDA UYGULANACAK TARİFELER VE HARÇLAR

2015 YILINDA UYGULANACAK TARİFELER VE HARÇLAR 2015 YILINDA UYGULANACAK TARİFELER VE HARÇLAR MADDE-1: BAHÇE ATIĞI TOPLAMA, TAŞIMA BE BERTARAF ÜCRETİ a) Kamyonlardan sefer başına 195,00 TL b) Traktörlerden sefer başına 80,00 TL MADDE-2: MAKİNA KİRALAMA

Detaylı

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Kontrol Evrak Açıklama Asıl Fotokopi

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Kontrol Evrak Açıklama Asıl Fotokopi DERNEK İKTİSADİ İŞLETME KURULUŞ Tescil başvurularının mersis.gtb.gov.tr adresi üzerinden yapılması gerekmektedir. Tescil işlemleri bilgileri 602 sayılı Türk Ticaret Kanun u uyarınca kısmen güncellenmiş

Detaylı

KIRKLARELİ İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI

KIRKLARELİ İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI KIRKLARELİ İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO 1 2 VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI İl Özel İdaresine ait araçların kiralanması Köy Gelişim Alanı İmar Planı 3 Mevzi İmar Planı 4 Parselasyon Planları

Detaylı

KONU: ELEKTRİK ÜRETİMİ LİSANS HARÇLARI İLE İLGİLİ HARÇLAR KANUNU SİRKÜLERİ H K.

KONU: ELEKTRİK ÜRETİMİ LİSANS HARÇLARI İLE İLGİLİ HARÇLAR KANUNU SİRKÜLERİ H K. ANKARAS-Sirküler/2014-13 11.04.2014, ANKARA KONU: ELEKTRİK ÜRETİMİ LİSANS HARÇLARI İLE İLGİLİ HARÇLAR KANUNU SİRKÜLERİ H K. 18.04.2013 tarih ve 28622 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 6456 sayılı Kamu

Detaylı

T.C. İNEGÖL BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ (İcra Servisi) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. İNEGÖL BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ (İcra Servisi) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C. (İcra Servisi) SIRA ADI 1 Ödeme Emri Belgesinin Hazırlanması --- 2 Ödeme Emri Belgesinin Hazırlanması --- (1 Adet) 1 (1 Adet) 3 Haciz İşlemi Uygulaması --- 1 4 Haciz İşleminin Kaldırılması 1- TC Kimlik

Detaylı

Not: Talebe göre dizi pusulası doldurulması ve eklerinin konulması gerekmektedir.

Not: Talebe göre dizi pusulası doldurulması ve eklerinin konulması gerekmektedir. DİZİ PUSULASI Mahallesi Sokak Kapı No YKN Ada Parsel Yapı Sahibi TC. Kimlik No. Adresi: ARAAD Kayıt Sistemi Vekalet Kaydı 1 Güncel Tapu Kaydı 3 Vekil ve Malik Kimlik Fotokopisi Kurum Kesim Yazısı ( İSKİ-İGDAŞ-BEDAŞ-TELEKOM)

Detaylı

İMAR BARIŞI VE KAPSAMI. İmar Barışı Nedir?

İMAR BARIŞI VE KAPSAMI. İmar Barışı Nedir? İMAR BARIŞI 1 İMAR BARIŞI VE KAPSAMI İmar Barışı Nedir? Ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı olarak yapılmış olan yapılara Yapı Kayıt Belgesi düzenlenerek bu yapıların kayıt altına alınması ve böylece

Detaylı

ISTANBUL BÜYÜKSEHIR BELEDIYESI GELIRLERIN EKONOMIK SINIFLANDIRMASI (B)

ISTANBUL BÜYÜKSEHIR BELEDIYESI GELIRLERIN EKONOMIK SINIFLANDIRMASI (B) 3 3 6 3 4 7 8 VERGİ GELİRLERİ DAHİLDE ALINAN MAL VE HİZMET VERGİLERİ DAHİLDE ALINAN DİĞER MAL VE HİZMET VERGİLERİ EĞLENCE VERGİSİ EĞLENCE VERGİSİ EĞLENCE VERGİSİ (TÜRKİYE JOKEY KULÜBÜ) YANGIN SİGORTASI

Detaylı

ÖĞRENCİ ÖDEMELERİ PROSEDÜRÜ (KAPANAN ÜNİVERSİTELERDEN GELEN ÖĞRENCİLERİ İÇİN) ANLAŞMALI BANKA ÜZERİNDEN SABİT TAKSİTLİ ÖDEME SEÇENEĞİ

ÖĞRENCİ ÖDEMELERİ PROSEDÜRÜ (KAPANAN ÜNİVERSİTELERDEN GELEN ÖĞRENCİLERİ İÇİN) ANLAŞMALI BANKA ÜZERİNDEN SABİT TAKSİTLİ ÖDEME SEÇENEĞİ ÖĞRENCİ ÖDEMELERİ PROSEDÜRÜ (KAPANAN ÜNİVERSİTELERDEN GELEN ÖĞRENCİLERİ İÇİN) ANLAŞMALI BANKA ÜZERİNDEN SABİT TAKSİTLİ ÖDEME SEÇENEĞİ Taksitli ödemeden yararlanmak isteyen veliler, ilan edilen son ödeme

Detaylı

SANDIKLI BELEDİYESİ Mali Hizmetler ve Muhasebe Müdürlüğü 2006 Yılı Faaliyet Raporu

SANDIKLI BELEDİYESİ Mali Hizmetler ve Muhasebe Müdürlüğü 2006 Yılı Faaliyet Raporu SANDIKLI BELEDİYESİ Mali Hizmetler ve Muhasebe Müdürlüğü 2006 Yılı Faaliyet Raporu 1 Mali Hizmetler ve Muhasebe Müdürlüğümüz tarafından 01/01/2006 tarihinde 1 nolu yevmiye kaydı ile 2005 yılından 2006

Detaylı

YÖNETMELİK ÖMRÜNÜ TAMAMLAMIŞ ARAÇLARIN KONTROLÜ HAKKINDA YÖNETMELİK

YÖNETMELİK ÖMRÜNÜ TAMAMLAMIŞ ARAÇLARIN KONTROLÜ HAKKINDA YÖNETMELİK 1. 30 Aralık 2009 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 27448 YÖNETMELİK Çevre ve Orman (Şehircilik) Bakanlığından: ÖMRÜNÜ TAMAMLAMIŞ ARAÇLARIN KONTROLÜ HAKKINDA YÖNETMELİK Kapsam MADDE 2 (1) Bu Yönetmelik; 18/7/1997

Detaylı

FATİH BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER

FATİH BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER FATİH BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (ENGEÇ SÜRE) 1 Çizimli

Detaylı

T.C. ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SERVİS ARAÇLARI HİZMET YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SERVİS ARAÇLARI HİZMET YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM T.C. ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SERVİS ARAÇLARI HİZMET YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK Meclis Karar Numarası : 2016/219 Meclis Karar Tarihi : 11.08.2016 Yürürlüğe Girdiği Tarih :

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No :167 KARAR 167 : Kuran Kursu Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu adına, İlçenin Camiatik Mahallesi 310 ada 27 parselin, Belediyemize ait uygun bir arsa ile takas edilmesine İmar Komisyon

Detaylı

İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞININ İSTEDİĞİ BELGELER

İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞININ İSTEDİĞİ BELGELER T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ÖZEL HUKUK DOKTORA PROGRAMI 2014-2015 GÜZ MÜLAKAT-DEĞERLENDİRME SONUÇLARI ASİL LİSTE ADI SOYADI SONUÇ SERKAN BAYRAM BAŞARILI-ÖZEL ÖĞRENCİ İLAN TARİHİ

Detaylı

T.C. TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İŞLETME VE İŞTİRAKLER DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İŞLETME VE İŞTİRAKLER DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C. TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İŞLETME VE İŞTİRAKLER DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU TAŞINMAZ YÖNETİMİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ SIRA İŞ / HİZMET ADI MÜRACAATTA İSTENEN BELGELER HİZMETİN

Detaylı

MENKUL SATIŞ İLANI. 1) Trafik sicilinde Güner Kollektif Şirketi Şaban Aydemir Ve İzzet Dursun adına kayıtlı 67 DD 441

MENKUL SATIŞ İLANI. 1) Trafik sicilinde Güner Kollektif Şirketi Şaban Aydemir Ve İzzet Dursun adına kayıtlı 67 DD 441 MENKUL SATIŞ İLANI Trafik Sicilinde Güner Kollektif Şirketi Şaban Aydemir ve İzzet Dursun adına kayıtlı 67 DD 441 Plakalı Mercedes Benz marka 2010 model Beyaz ÇEKİCİ İle 67 AE 567 plakalı Kassbohrer marka

Detaylı

İl Özel İdaresince işlem yapılmaktadır. 1 Tarımsal Sulama Suyu İzinleri. 2 Zirai Kredi Proje Tasdikleri

İl Özel İdaresince işlem yapılmaktadır. 1 Tarımsal Sulama Suyu İzinleri. 2 Zirai Kredi Proje Tasdikleri 1 Tarımsal Sulama Suyu İzinleri 2 Zirai Kredi Proje Tasdikleri 3 4 İl Özel İdaresine Ait Araçların Kiralanması Sulama Suyu, Toprak Analizi ve İçme suyu Analizleri 5 Toprak Etüt Hizmetleri 6 Yol Geçiş İzinleri

Detaylı

Cenaze Defin İşlemleri

Cenaze Defin İşlemleri Cenaze Defin İşlemleri Cenaze işlemleri sırasında yapılması gerekenler ve ölüm sırasında-sonrasında uygulanması gerekenler burada bahsadilmiştir. Evde Vefaat Durumları İçin Hastanede Vefaat Durumları İçin

Detaylı

TEBLİĞ. 2. Büyükşehir Belediyelerinin Bulunduğu İllerde Model Yılı 1990 ve Daha Eski Olan Taşıtlara İlişkin Yapılacak İşlemler

TEBLİĞ. 2. Büyükşehir Belediyelerinin Bulunduğu İllerde Model Yılı 1990 ve Daha Eski Olan Taşıtlara İlişkin Yapılacak İşlemler 8 Nisan 2014 SALI Resmî Gazete Sayı : 28966 Maliye Bakanlığından: TEBLİĞ MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 44) 18/2/2009 tarihli ve 5838 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında

Detaylı

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GELİRLERİN EKONOMİK SINIFLANDIRMASI (B)

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GELİRLERİN EKONOMİK SINIFLANDIRMASI (B) 3 5 5 53 6 53 54 57 58 5 VERGİ GELİRLERİ DAHİLDE ALINAN MAL VE HİZMET VERGİLERİ DAHİLDE ALINAN DİĞER MAL VE HİZMET VERGİLERİ EĞLENCE VERGİSİ EĞLENCE VERGİSİ EĞLENCE VERGİSİ (TÜRKİYE JOKEY KULÜBÜ) YANGIN

Detaylı

KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER

KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER SIRA NO 52 53 VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI Zabıta Hizmetleri (Stant, İşgaliye Talepleri) Zabıta Hizmetleri Vatandaş Şikâyetleri 1- Dilekçe(varsa dilekçe ekleri), Talep onaylanırsa; 2-Ödeme makbuzu. BAŞVURUDA

Detaylı

KADIKÖY BELEDİYESİ RUHSAT DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET SITANDARTLARI TESPİT FORMU

KADIKÖY BELEDİYESİ RUHSAT DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET SITANDARTLARI TESPİT FORMU KADIKÖY BELEDİYESİ RUHSAT DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET SITANDARTLARI TESPİT FORMU SIRA 1 SIHHİ İŞYERLERİ RUHSATI 1. Tapu 2. İskan 3. Kira kontratı 4. Vergi lehvası 5. İkametgah senedi 6. Nufus cüzdanı sureti

Detaylı

Sayı : 2010/232 Konu: Elektrik Enerjisi Desteği. 22 Ekim 2010. Değerli Üyemiz, İlgi: 29 Haziran 2010 tarih ve 2010/171 sayılı yazımız.

Sayı : 2010/232 Konu: Elektrik Enerjisi Desteği. 22 Ekim 2010. Değerli Üyemiz, İlgi: 29 Haziran 2010 tarih ve 2010/171 sayılı yazımız. Sayı : 2010/232 Konu: Elektrik Enerjisi Desteği 22 Ekim 2010 Değerli Üyemiz, İlgi: 29 Haziran 2010 tarih ve 2010/171 sayılı yazımız. İlgi yazımızda, Turizm Belgeli Tesislerde elektrik enerjisi desteğinin

Detaylı

SOSYAL YARDIM İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

SOSYAL YARDIM İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SOSYAL YARDIM İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ SÜRE) 1 Asker Ailelerine Nakdi Yardımda Bulunmak

Detaylı

ANTALYA TİCARET VE SANAYİ ODASI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

ANTALYA TİCARET VE SANAYİ ODASI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO 1 ANTALYA TİCARET VE SANAYİ ODASI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ A.TR DOLAŞIM BELGESİ SATIŞ VE ONAY İŞLEMLERİ ONAY İÇİN; 1. İhracatçı

Detaylı

KONU: MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 44)

KONU: MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 44) Sayı: Vergi/2014.021 Tarih: 09.04.2014 VERGİ SİRKÜLERİ- KONU: MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 44) Maliye Bakanlığı nca Motorlu Taşıtlar Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 44) yayımlanmıştır.

Detaylı

ISTANBUL BÜYÜKSEHIR BELEDIYESI GELIRLERIN EKONOMIK SINIFLANDIRMASI (B)

ISTANBUL BÜYÜKSEHIR BELEDIYESI GELIRLERIN EKONOMIK SINIFLANDIRMASI (B) 3 5 5 53 6 53 54 57 58 5 VERGİ GELİRLERİ DAHİLDE ALINAN MAL VE HİZMET VERGİLERİ DAHİLDE ALINAN DİĞER MAL VE HİZMET VERGİLERİ EĞLENCE VERGİSİ EĞLENCE VERGİSİ EĞLENCE VERGİSİ (TÜRKİYE JOKEY KULÜBÜ) YANGIN

Detaylı

İLAN KÜTAHYA BELEDİYESİ'NDEN

İLAN KÜTAHYA BELEDİYESİ'NDEN İLAN KÜTAHYA BELEDİYESİ'NDEN 1. Mülkiyetleri Belediyemize ait, hali hazır durumda bulunan (görüldükleri şekliyle satılacaktır.) ve yapımları devam eden (Belediyemizce imzalanan sözleşme şartlarına göre

Detaylı

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Kontrol Evrak Açıklama Asıl Fotokopi

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Kontrol Evrak Açıklama Asıl Fotokopi KOLLEKTİF ŞİRKET ŞUBE AÇMA Tescil başvurularının mersis.gtb.gov.tr adresi üzerinden yapılması gerekmektedir. Tescil işlemleri bilgileri 602 sayılı Türk Ticaret Kanun u uyarınca kısmen güncellenmiş olmakla

Detaylı

KORKUTELİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU. 4-Değişiklik Dosyası(4 Takım)

KORKUTELİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU. 4-Değişiklik Dosyası(4 Takım) SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI KORKUTELİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ SÜRE ) 1 İmar

Detaylı

01.01.2015 TARİHİ İTİBARİYLE VERGİ KANUNLARINDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER VE GÜNCEL HATIRLATMALAR

01.01.2015 TARİHİ İTİBARİYLE VERGİ KANUNLARINDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER VE GÜNCEL HATIRLATMALAR 2015-01 01.01.2015 TARİHİ İTİBARİYLE VERGİ KANUNLARINDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER VE GÜNCEL HATIRLATMALAR 01.01.2015 tarihi itibariyle Vergi Kanunlarında yapılan değişiklikler ve güncel hatırlatmalar aşağıda

Detaylı

Günde en az 5 saat en fazla 8 saat olmak üzere haftada azami 45 saat

Günde en az 5 saat en fazla 8 saat olmak üzere haftada azami 45 saat T.C. TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI İLANI İl Müdürlüğümüzce aşağıda gösterilen bilgiler ve Aktif İşgücü Hizmetleri Yönetmeliği nde yer alan belgelere uygun olarak İşbaşı Eğitim

Detaylı