I Club / Kulüpler. Mercoledì-Giovedì / Çarşamba-Perşembe

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "I Club / Kulüpler. Mercoledì-Giovedì / Çarşamba-Perşembe"

Transkript

1 2017 I Club / Kulüpler Mercoledì-Giovedì / Çarşamba-Perşembe

2 INDICE / İÇİNDEKİLER Presentazione / Sunum Club di Teatro / Tiyatro Kulübü Club di Gastronomia / Gastronomi Kulübü Club di Diritto / Hukuk Kulübü Club di Traduzione / Çeviri Kulübü Club di Dibattito / Münazara Kulübü Club di Fotografia/ Fotoğraf Dili ve Tekniği Atölyesi La Gazzetta Scolastica / Okul Dergisi Club di Servizio Sociale / Sosyal Sorumluluk Kulübü Club Scienze / Fen Kulübü Model United Nations (MUN)

3

4 Le attivita del club rappresentano una parte importante del ruolo della scuola- quella di contribuire allo sviluppo della personalita dell adolescente ed anche di rafforzare le relazioni interpersonali. Appartenere a un gruppo è un obiettivo che gli adolescenti considerano irrinunciabile. L appartenenza non si definisce soltanto in termini di similarità per qualche tratto ma implica la condivisione di alcune attività. L opportunita di sviluppare vari interessi aiuta inoltre i giovani a capire meglio il loro orientamento per la scelta della professione. Lo scopo del Liceo è quello di potere offrire ai giovani delle esperienze produttive sotto la supervisione degli esperti del campo. I club sono un forte sostegno al lavoro educativo e didattico della scuola. Kulüp faaliyetleri bireylerin kişilik gelişimi ve kişilerarası ilişkilerini güçlendirme gibi okulun önemli görevlerinden önemli bir kısmını ifade etmektedir. Bir gruba ait olmak ergenler için vazgeçilemez bir hedeftir; aidiyet sadece benzerlik değil ortak faaliyetlerin paylaşımı anlamını da taşımaktadır. Farklı ilgiler geliştirme fırsatı gençlerin aynı zamanda mesleki seçimlerini de destekleyen bir nitelik taşımaktadır. Okulun bu anlamdaki amacı öğrencilerin konunun uzmanları eşliğinde yapıcı deneyimler yaşamalarına fırsat sunmaktır. Kulüp faaliyetlerinin görünür kıldığı olumlu değerlendirme okulun didaktik hedefleri yanında muhakkak yer alan eğitsel amaçlarının güçlü bir destekleyicisidir. Con grande piacere vi presentiamo le attivita dei club per l anno scolastico Sizlere eğitim-öğretim yılı kulüp çalışmalarını tanıtmaktan memnuniyet duyarız. Liceo Italiano I.M.I Özel İtalyan Lisesi

5 i Club / Kulüpler

6 Club di Teatro / Tiyatro Kulübü Club di Gastronomia / Gastronomi Kulübü Giovedì / Perşembe Il club di teatro invita tutti alla rappresentazione a Maggio 2017 di Sogno di una notte di mezza estate (A Midsummer Night s Dream), di William Shakespeare. Scritta intorno al 1595, è la più famosa tra le opere di argomento comico del drammaturgo. Attendiamo con ansia la presentazione della commedia Sogno di una notte di mezza estate con l interpretazione degli alunni del Liceo Italiano che si preparano sotto la guida di Ayşecan Tatari, ex alunna del liceo nonché attrice. Tiyatro Kulübü öğrencileri 2017 yılının Mayıs ayında W. Shakespeare in Bir Yaz Gecesi Rüyası oyununu izleyicilerine sunmaktan memnuniyet duyacaklardır yılı civarında yazılmış olan ve Shakespeare in en ünlü eserlerinden biri olan oyunu okulumuz eski öğrencisi ve aynı zamanda tiyatro sanatçısı olan Ayşecan Tatari nin yönetiminde öğrencilerimizin yorumu ile seyretmekten keyif alacağız. La cucina è un punto di incontro fra la lingua, la cultura, la storia. Il club di Gastronomia del Liceo I.M.I vuole fare conoscere agli alunni del liceo la cucina italiana attraverso la grandissima esperienza dei grandi chef italiani che operano qui ad Istanbul. Gli alunni potranno prendere parte alla preparazione dei piatti tipici italiani e non solo. Impareranno tanto anche sull importanza dei prodotti utilizzati, sul legame fra cultura e cibo e apprenderanno il linguaggio gastronomico. I piatti preparati dagli alunni potranno essere proposti per il menu della mensa. Inoltre gli studenti saranno coinvolti nell evento Open Day. Mutfak, dil, kültür ve tarihin buluşma noktasıdır. İtalyan Lisesi nin Gastronomi kulübü öğrencilerine İstanbul da çalışan değerli İtalyan şeflerin büyük tecrübeleri aracılığıyla İtalyan mutfağını tanıtmayı amaçlıyor. Öğrenciler İtalyan mutfağının belli başlı yemeklerinin hazırlanmasını öğrenecekleri gibi aynı zamanda kullanılan malzemenin önemi, kültür ve yemek arasındaki kültürel bağ ve gastronomi dili gibi pek çok konuda bilgi sahibi olma fırsatını elde edeceklerdir. Öğrencilerin hazırladığı yemekler okul yemekhanesi menüsüne teklif edilebileceği gibi okul tanıtım günü gibi etkinliklerde öğrenciler çalışmalarını tanıtabileceklerdir.

7 Club di Diritto / Hukuk Kulübü Club di Traduzione / Çeviri Kulübü Il Club di Diritto presenta brevemente la nascita del diritto tramite le sue fonti e spiega come veramente il diritto, la legge, interagisce quotidianamente con ognuno di noi; quando si parla di legge, infatti, la maggior parte della gente pensa immediatamente al tribunale, agli avvocati, ai giudici, e molte volte con una cornice distorta a causa delle rappresentazioni di film di settore. Il diritto ci permette di guardare il mondo e quanto accade con occhi diversi e ci rende capaci di comprendere le motivazioni e le procedure relative di quanto ci circonda o leggiamo o vediamo nei vari notiziari televisivi. L intento del Club di Diritto è quello di presentare agli studenti del Liceo Italiano di Istanbul le infinite possibilità e i diversi settori di lavoro che lo studio della giurisprudenza offre, oltre all utilizzo consapevole del diritto nel quotidiano. Hukuk kulübü hukuku doğuşundan itibaren kanunların günlük hayatımız üzerindeki etkilerini açıklamayı hedefliyor. Hukuktan bahsettiğimizde genellikle film sektörünü etkisiyle çağırışım yapan şey mahkeme salonları, avukatlar, hakimler olmakta. Hukuk bundan daha fazlası. Biz farkında olmadan günlük hayatımızın içnde yer alıyor: araba kullanırken, alış-veriş yaparken, başkaları ile sosyal iletişim halindeyken yaptığımı herşeyi kapsıyor. Hukuk, içinde yaşadığımız dünyaya farklı gözlerle bakabilmeyi ve etrafımızda olan bitenin nedenlerini daha iyi anlamamızı sağlıyor. Hukuk Kulübü, İtalyan Lisesi öğrencilerinin bu alandaki sınırsız sayıdaki iş olanağını ve günlük yaşantıda hukuku bilinçli değerlendirmesini hedefliyor. Il Club si propone di istruire gli studenti in modo tale che essi utilizzino le loro capacità linguistiche più attivamente, per far si che facciano esperienza spendibile nell ambito della traduzione e dell interpretariato e per far si che essi vengano a conoscenza di capolavori della letteratura turca e italiana. Il club contribuirà allo sviluppo del linguaggio degli studenti. Oltre alla traduzione letteraria e quella cinematografica, attraverso le attività del club gli studenti diventeranno parte importante nelle attività scolastiche. Öğrencilerimizin dil becerilerini geliştirebileceği ve daha aktif bir şekilde kullanabileceği; çevirmenlik mesleğine ilişkin çeşitli deneyimleri yaşayabileceği, İtalyan ve Türk edebiyatlarından değişik türlerde metinleri tanıyabileceği bir programla çalışmalarını yürütmektedir. Kulübümüz, amacı doğrultusunda bilim alanındaki teknik sınıflandırmalarla ilgili kapsamlı olmayan bilgileri de öğrencilere aktarır. Kulüp öğrencileri, oluşturulan çeviri laboratuvarında şiir, öykü, film, dergi ve daha birçok alanda çeviri etkinlikleri yaparak okul içinde de aktif görev alır.

8 Club di Dibattito / Münazara Kulübü Club di Fotografia / Fotoğrafçilik Dili ve Tekniği Atölyesi Attraverso il Club di Dibattito gli studenti raccolgono informazioni e imparano a discutere in maniera argomentativa circa temi come filosofia politica, etica, relazioni internazionali, diritti umani, diritti degli animali, economia. Inoltre grazie ad esercizi rivolti allo sviluppo di tecniche di conversazione, gli studenti imparano una corretta dizione e l impostazione di un discorso convincente e sistematico. Attraverso le varie competizioni che si organizzano tra i licei di İstanbul gli studenti hanno la possibilita di mettere in pratica tutte le abilità e le conoscenze acquisite. Münazara kulübü aracılığı ile öğrenciler bilgi toplamayı ve bir tartışmayı, felsefe, politika, uluslararası ilişkiler, insan hakları, hayvan hakları, ekonomi vb. fikirler çerçevesinde sürdürmeyi öğreniyorlar. Konuşma tekniklerinin gelişimine yönelik alıştırmalar sayesinde de bir tartışmanın doğru diksiyonla ikna edici ve sistematik bir şekilde kurgulanmasını öğreniyor ve katıldıkları farklı liselerarası yarışmalarda bu becerilerini uygulamaya koyma fırsatını elde ediyorlar. Per molte persone le arte visive in genere e la fotografia in particolare sono un linguaggio di per sè, una lingua globale con la sua grammatica particolare. In questo senso la fotografia ha un grande ruolo nelle relazioni interpersonali, rappresenta uno spazio enorme dove potere esprimere i nostri sentimenti, pensieri, le nostre testimonianze e il nostro approccio creativo. Durante l atelier di linguaggio e tecniche della fotografia verranno discusse le tecniche e le possibilità estetiche di questo linguaggio, verranno valutati gli esempi formatisi nel tempo. L attività dei partecipanti verrà documentata da una mostra finale. Pek çok insan özelde fotoğrafı, genelde görüntüyü bir dil olarak ele alır. Adeta kendine ait bir grameri olan global bir dil! İnsanlar arasındaki iletişimde bu yanıyla büyük olanaklar barındıran fotoğraf, duygu ve düşüncelerimizi, tanıklıklarımızı, yaratıcı yaklaşımlarımızı paylaşabileceğimiz engin bir ifade alanıdır. Fotoğraf Dili Ve Tekniği Atölyesi süresince katılımcılarla birlikte bu dilin teknik ve estetik olanakları tartışılacak, iki yüzyıla uzanan birikimin örnekleri değerlendirilecek ve atölye kapsamında yeni üretimler hedeflenerek, bunların sergilenmesi yönünde çaba sarfedilecektir.

9 La Gazzetta Scolastica / Okul Dergisi Club di Servizio Sociale / Sosyal Sorumluluk Kulübü Giovedì / Perşembe La rivista scolastica Cambiamento che viene pubblicata oramai da anni a partire del Maggio 2015 ha incontrato i lettori sotto il titolo Arte Cambiamento. La rivista propone articoli di arte, in lingua turca e italiana, focalizzandosi su un argomento scelto in ogni numero pubblicato. L obiettivo più importante di questa rivista è diventare il punto di incontro per tutti quelli che sono interessati alla scrittura e all arte e che hanno da dire qualcosa agli altri, che desiderano assaporare le sottigliezze della lingua e dell arte spaziando in un mondo nuovo nel quale l immaginazione non perde però il contatto con il mondo reale. Öğrencilerimiz tarafından uzun zamandır çıkarılan Değişim dergisi Mayıs 2015 ten itibaren Değişim Sanat adıyla okurlarla buluşuyor. Sanatın farklı dallarıyla ilgili yazıların bir araya getirildiği dergi, her sayısında bir dosya konusuna odaklanıyor. Birçok yazı İtalyanca çevirisiyle dergide yer alıyor. Yazmaya ilgi duyan, başkalarına söyleyecek herhangi bir sözü olan ve sanatla ilgilenen herkesin buluştuğu bu derginin en önemli amacı, yaşadığımız dünyaya sırt çevirmeden hayal gücünün sınırlarını zorlayarak yeni bir dünya yaratmak, sanatın ve dilin inceliklerine varabilmek. Le abilità psicologiche come empatia, essere in contatto con la società in cui si vive, condivisione sono importanti per la crescita dell individuo. Inoltre lo sviluppo di queste abilità durante il periodo dell adolescenza favorisce la partecipazione di individui consapevoli alla vita sociale. La partecipazione degli alunni del Liceo Italiano nei progetti sociali contribuierà al loro sviluppo personale cosi come al loro contatto vivo e diretto con la società. Attraverso l esperienza delle associazioni ogni alunno potrà sperimentare personalmente, sotto la supervisione del docente, il senso del servizio sociale. Questa esperienza di grande importanza per la carrierra universitaria dara loro la possibilit di sviluppare un approccio diverso ai rapporti sociali. Empati kurma, yaşadığımız toplumla bağ içinde olma, paylaşma vb. psikolojik becerilerin gelişimi bireylerin gelişiminde önemli yer tutmaktadır. Ergenlik döneminde bu becerilerin gelişimi topluma sağlıklı ve bilinç düzeyi yüksek bireylerin katılımı anlamına gelir. İtalyan Lisesi öğrencilerinin sosyal projelerde görev alması hem onların bireysel gelişimine katkıda bulunacak, hem de toplumla doğrudan ve canlı bir bağın kurulmasını hedeflemektedir. Toplumsal yaşamda önemli yeri olan vakıf ve kuruluşlar aracılığı ile her öğrenci bireysel sorumluluk alarak tüm yıla yayılmış bir şekilde kendi belirleyeceği bir alanda, süpervizyon altında, sosyal hizmet verecektir. Üniversite kariyeri açısından da önemli olan bu tecrübe öğrencilere toplumsal ilişkilere farklı bir bakış açısı geliştirmelerine destek olmayı hedeflemektedir.

10 Club Scienze / Fen Kulübü Model United Nations / MUN Giovedì / Perşembe Per l a.s gli alunni del club Scienze hanno l obiettivo di produrre un robot capace di trovare la sua via da solo in un labirinto. Con questo progetto parteciperanno alla gara organizzata dall Università Tecnica Meadle East di Ankara. Per potere uscire dal labirinto il robot dovrebbe essere in possesso di un intelligenza artificiale, il che prevede la scrittura di una algoritmo alla parte meccanica ed elettronica. Questo obiettivo che può sembrare difficile permetterà agli studenti di imparare la programmazione di lungo termine, la responsabilizzazione, il lavoro di gruppo, il coinvolgimento nel lavoro svolto, come viene formato un robot e come funziona, come viene presentato un progetto. Inoltre gli alunni impareranno il metodo di ricerca nell ambito della robotica e dell intelligenza artificiale, cosa che svilupperà in essi anche l autostima. Bu sene kulüp öğrencileri, kendi kendine labirent içinde yol bulan bir robot yaparak Orta Doğu Teknik Üniversitesinin düzenlediği Uluslararası Robot günlerinde yarışacaklar. Robotun labirent içinden en kısa sürede çıkabilmesi için bir yapay zekaya sahip olması gerektiğinden, robot yapımının mekanik, elektronik kısımlarıyla uygun olarak çalışabilen bir yapay zeka algoritması yazılacaktır. Bu zor gibi görünen proje ile öğrenciler uzun vadeli planlamanın nasıl yapılacağını ve sorumluluk almayı öğrenecekler, takım arkadaşları ile ortak çalışma yeteneği, yaptıkları işe sahip olma duygusunu, bir robotun nasıl yapıldığı, çalıştığı hakkında daha fazla bilgi edinip, projelerinin nasıl sunulması gerektiği konusunda iletişim yeteneği kazanacaklar. Il Model United Nations (MUN) è una simulazione delle sessioni di lavoro delle Nazioni Unite. La simulazione implica la creazione di uno scenario reale o ipotetico all interno del quale si svolge la negoziazione. Le simulazioni rappresentano uno strumento innovativo per acquisire conoscenze su diverse tematiche, per migliorare la capacità di comando e l abilità di lavorare in gruppo, per rafforzare la capacità di negoziazione e acquisire una visione strategica e d insieme per potersi meglio orientarli nelle scelte future. Ai partecipanti è richiesto di agire come dei veri delegati dell ONU che partecipano alle sessioni di diversi comitati ONU. Ogni partecipante all interno della commissione rappresenta un paese differente. I delegati devono lavorare rispettando fedelmente il punto di vista della nazione assegnata, per ottenere l approvazione dei documenti che favoriscono il paese assegnato e l interesse collettivo. Birleşmiş Milletler toplantılarının içerik ve şekil olarak öğrenciler tarafından canlandırıldığı konferanslardır. Canlandırmalar gerçek veya hayali bir senaryonun çerçevesinde yapılan arabuluculuk çalışmalarını ifade etmektedir. Bu tecrübe öğrencilerin farklı konularda bilgi düzeylerini arttırmalarına, grup çalışması ve bağımsız çalışma becerilerinin gelişimine, stratejik bir vizyon geliştirme ile arabuluculuk yeteneklerini geliştirmeye ve gelecek seçimleri hakkında daha iyi bir rehberlik fikrine sahip olmaya destek olmaktadır.

11 Tomtom Kaptan Sokak, 3, Beyoğlu - Istanbul

I Club / Kulüpler. Mercoledì-Giovedì / Çarşamba-Perşembe

I Club / Kulüpler. Mercoledì-Giovedì / Çarşamba-Perşembe 2017 I Club / Kulüpler Mercoledì-Giovedì / Çarşamba-Perşembe 15.30-17.00 INDICE / İÇİNDEKİLER Presentazione / Sunum Club di Teatro / Tiyatro Kulübü Club di Gastronomia / Gastronomi Kulübü Club di Traduzione

Detaylı

COMUNICATO STAMPA/BASIN BÜLTENİ N 11/2018 PROGRAMMA EVENTI CULTURALI SETTIMANA DELLA LINGUA ITALIANA 2018 AMBASCIATA D ITALIA AD ANKARA, TURCHIA

COMUNICATO STAMPA/BASIN BÜLTENİ N 11/2018 PROGRAMMA EVENTI CULTURALI SETTIMANA DELLA LINGUA ITALIANA 2018 AMBASCIATA D ITALIA AD ANKARA, TURCHIA COMUNICATO STAMPA/BASIN BÜLTENİ N 11/2018 PROGRAMMA EVENTI CULTURALI SETTIMANA DELLA LINGUA ITALIANA 2018 AMBASCIATA D ITALIA AD ANKARA, TURCHIA IT/ IT/ L Ambasciata d Italia ad Ankara è lieta di comunicare

Detaylı

Lun. Pzt. Saluti inaugurali Açılış konuşmaları. Conferenza In principio era il dialogo: verso uno stile dialogicopromozionale

Lun. Pzt. Saluti inaugurali Açılış konuşmaları. Conferenza In principio era il dialogo: verso uno stile dialogicopromozionale Lun. Pzt. 15.10.2018 Saluti inaugurali Açılış konuşmaları Conferenza In principio era il dialogo: verso uno stile dialogicopromozionale nel web Konferans Başlangıçta hedef iletişimdi: İnternette promosyonel

Detaylı

Viaggi Generale. Generale - Essenziale. Generale - Conversazione. Bana yardımcı olurmusunuz, lütfen? Chiedere aiuto

Viaggi Generale. Generale - Essenziale. Generale - Conversazione. Bana yardımcı olurmusunuz, lütfen? Chiedere aiuto - Essenziale Può aiutarmi? Chiedere aiuto Parla inglese? Chiedere se una persona sa parlare in inglese Parla _[lingua]_? Chiedere se una persona parla una certa lingua Non parlo _[lingua]_. Spiegare che

Detaylı

Viaggi Generale. Generale - Essenziale. Generale - Conversazione. Chiedere aiuto. Chiedere se una persona sa parlare in inglese

Viaggi Generale. Generale - Essenziale. Generale - Conversazione. Chiedere aiuto. Chiedere se una persona sa parlare in inglese - Essenziale Bana yardımcı olurmusunuz, lütfen? Chiedere aiuto İngilizce konuşuyor musunuz? Chiedere se una persona sa parlare in inglese _[dil]_ konuşuyor musunuz? Chiedere se una persona parla una certa

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Yabancı Diller Yüksek Okulu Modern Diller Birimi Ders İzlencesi Güz

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Yabancı Diller Yüksek Okulu Modern Diller Birimi Ders İzlencesi Güz BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Yabancı Diller Yüksek Okulu Modern Diller Birimi Ders İzlencesi Güz 2018-2019 Dersin Adı / Kodu Temel İtalyanca IV/ ITA 114 Kredi/AKTS 1/1 Düzey Başlangıç (A2) Dersin Türü: Seçmeli

Detaylı

İZMİR İTALYAN TİCARET ODASI / CAMERA DI COMMERCIO ITALIANA DI İZMİR. Cari lettori, Sevgili okuyucular,

İZMİR İTALYAN TİCARET ODASI / CAMERA DI COMMERCIO ITALIANA DI İZMİR. Cari lettori, Sevgili okuyucular, Sevgili okuyucular, Bu sayıda sizlere 2009 yılında gerçekleştirdiğimiz etkinliklerin özetini vermek istedik. Etkinliklerimizde Odamız ile işbirliği yapan, organizasyonlarımıza katılarak çalışmalarımızı

Detaylı

icindekiler sommario Haziran - Giugno2007 Editorden Editoriale Cari lettori, Sevgili Okuyucular,

icindekiler sommario Haziran - Giugno2007 Editorden Editoriale Cari lettori, Sevgili Okuyucular, icindekiler sommario editorden editoriale Editorden Editoriale Carraramarmotec Uluslararasi Mermer ve Ilgili Araç Gereç Hizmetler Fuari'na Türk heyeti Delegazione turca per la Carraramarmotec Fiera Internazionale

Detaylı

Operatore indipendente del settore / Bağımsız işletme operatörü. Autorità emittente / Düzenleyen makam

Operatore indipendente del settore / Bağımsız işletme operatörü. Autorità emittente / Düzenleyen makam CONTRATTO DI ACQUISTO per la vendita di una macchina usata Kullanılmış bir aracın satışına yönelik SATIN ALMA SÖZLEŞMESİ 1. VENDITORE / SATICI Privato / Özel Azienda / Firma Operatore indipendente del

Detaylı

IL DIRIGENTE SCOLASTICO

IL DIRIGENTE SCOLASTICO SCUOLA MEDIA E LICEO SCIENTIFICO STATALI I.M.I. BEYOĞLU TOMTOM SOK. 11-13 80070 ISTANBUL TEL : (0212) 244 13 01 FAX : (0212) 2452548 E-mail : liceo-italiano@anet.net.tr Prot.N. 1838 del 3.10.2013 A VVISO

Detaylı

Sotto l Alto Patronato del Presidente della Repubblica İtalya Cumhurbaşkanı nın yüksek himayelerinde

Sotto l Alto Patronato del Presidente della Repubblica İtalya Cumhurbaşkanı nın yüksek himayelerinde Sotto l Alto Patronato del Presidente della Repubblica İtalya Cumhurbaşkanı nın yüksek himayelerinde Lunedì, 17 ottobre 2016 17 Ekim 2016 Pazartesi Centro di Ricerca e Documentazione dell Unione Europea

Detaylı

SETTEMBRE / EYLÜL 2016 / NO22

SETTEMBRE / EYLÜL 2016 / NO22 SETTEMBRE / EYLÜL 2016 / NO22 Fotoğraf: YILMAZ AKGÜL GALATA / İSTANBUL COMMENTARIUM 1 Yayın Grubunun Mesaji / Redazione Geleceğimiz Hakkında Karar Vermek İçin Hazır mıyız / Siamo Pronti a Decidere Del

Detaylı

Immigrazione Documenti

Immigrazione Documenti - Generale için nereden form bulabilirim? Domandare dove puoi trovare un modulo [belge] ne zaman verildi? Domandare quando è stato rilasciato un documento [belge] nerede verildi? Domandare dove è stato

Detaylı

PIANO EDUCATIVO INDIVIDUALIZZATO BIREYSELLE TIRILMI E T M PLANI

PIANO EDUCATIVO INDIVIDUALIZZATO BIREYSELLE TIRILMI E T M PLANI PIANO EDUCATIVO INDIVIDUALIZZATO BIREYSELLE TIRILMI E T M PLANI ISTITUZIONE SCOLASTICA EGITIM KURUMU SEDE FREQUENTATA OKUDU UNUZ YER ANNO SCOLASTICO - CLASSE FREQUENTATA OKUDU UNUZ YIL COGNOME NOME AD

Detaylı

tarlşılmayan cazibeye sahip uçsuz bucaksız mekanlarına götürüyor.... İnsan ve mekan, bir kültürün değerleri, yaşanmış deneyimlerin hawzası, bize

tarlşılmayan cazibeye sahip uçsuz bucaksız mekanlarına götürüyor.... İnsan ve mekan, bir kültürün değerleri, yaşanmış deneyimlerin hawzası, bize BASIN BÜLTENİ İtalyan ressam Luigi Ballarin in, İstanbul da ilk kişisel sergisi AÇIL SUSAM AÇIL İstanbul İtalyan Kültür Merkezi himayesinde, Beyoğlu Belediyesi işbirliğiyle Beyoğlu Sanat Galerisi nde açılıyor.

Detaylı

AKIŞ MAKİNA MOTOR DÖKÜM SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ AKIS MACHINES, MOTEURS, CASTING, INDUSTRIE ET COMMERCE SRL

AKIŞ MAKİNA MOTOR DÖKÜM SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ AKIS MACHINES, MOTEURS, CASTING, INDUSTRIE ET COMMERCE SRL AKIŞ MAKİNA MOTOR DÖKÜM SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ Teknolojisinin temeli 1978 yılına dayanan Akış, elde ettiği deneyim ve bilgiyi, zaman içerisinde yeni yatırımları ile buluşturarak, entegre bir

Detaylı

ÜRÜN KATALOĞU - PRODUCT LIST - CATALOGO PRODOTTI

ÜRÜN KATALOĞU - PRODUCT LIST - CATALOGO PRODOTTI ÜRÜN KATALOĞU - PRODUCT LIST - CATALOGO PRODOTTI w w w. o m a t e k s t i l. c o m www.omatekstil.com HAKKIMIZDA ABOUT US CHI SIAMO Tekstil sektöründe 1999 dan günümüze, bilgi birikimi ve tecrübemizle,

Detaylı

Roma, 30 gennaio 2014

Roma, 30 gennaio 2014 Roma, 30 gennaio 2014 La prima edizione di Matching Italia - Turchia: incontro tra le imprese e le Camere di Commercio italiane e turche è una occasione utile di discussione per avere un ampio quadro dello

Detaylı

Viaggi Generale. Generale - Essenziale. Generale - Conversazione. Chiedere aiuto. Chiedere se una persona sa parlare in inglese

Viaggi Generale. Generale - Essenziale. Generale - Conversazione. Chiedere aiuto. Chiedere se una persona sa parlare in inglese - Essenziale Can you help me, please? Chiedere aiuto Do you speak English? Chiedere se una persona sa parlare in inglese Do you speak _[language]_? Chiedere se una persona parla una certa lingua I don't

Detaylı

İTALYA DA ÜNİVERSİTE

İTALYA DA ÜNİVERSİTE İTALYA DA ÜNİVERSİTE NEDEN İTALYA DA EĞİTİM GÖRMEK İSTERİZ? YÜKSEK KALİTE ( AYRICALIKLI İMKÂNLAR) UYGUN ÜCRET ( YILLIK ÜCRETLER 2000-3000 AVRO) GENİŞ SEÇENEK ŞANSI (90 DAN FAZLA ÜNİVERSİTE) İTALYA NIN

Detaylı

İTALYANCA ÖĞRENEN ÖĞRENCİLERİN İTALYANCA METİNLERİ İNCELENMESİNDE YAPTIKLARI DİL BİLGİSİ HATALARI VE NEDENLERİ

İTALYANCA ÖĞRENEN ÖĞRENCİLERİN İTALYANCA METİNLERİ İNCELENMESİNDE YAPTIKLARI DİL BİLGİSİ HATALARI VE NEDENLERİ İTALYANCA ÖĞRENEN ÖĞRENCİLERİN İTALYANCA METİNLERİ İNCELENMESİNDE YAPTIKLARI DİL BİLGİSİ HATALARI VE NEDENLERİ İlhan Karasubaşı Özet Bu makalenin amacı özellikle İtalyan Dili ve Edebiyatı alanında öğrenim

Detaylı

Seyahat Genel. Genel - Olmazsa olmazlar. Genel - Muhabbet. Bana yardımcı olurmusunuz, lütfen? Yardım isteme

Seyahat Genel. Genel - Olmazsa olmazlar. Genel - Muhabbet. Bana yardımcı olurmusunuz, lütfen? Yardım isteme - Olmazsa olmazlar Bana yardımcı olurmusunuz, lütfen? Yardım isteme İngilizce konuşuyor musunuz? Birinin İngilizce konuşup konuşmadığını sormak _[dil]_ konuşuyor musunuz? Birinin belli bir dili konuşup

Detaylı

Dr. Nurettin Yardımcı

Dr. Nurettin Yardımcı XII Le prime attività degli archeologi italiani in Anatolia datano agli inizi del secolo scorso. I primi scavi regolari invece sono stati avviati a Hierapolis nel 1957 sotto la direzione del Prof. Dr.

Detaylı

GENNAIO / OCAK 2018 / NO23

GENNAIO / OCAK 2018 / NO23 GENNAIO / OCAK 2018 / NO23 İlistrasyon: OGAN DAHÇINAR COMMENTARIUM 1 YAYIN GRUBUNUN MESAJI / REDAZIONE 150. YIL DÖNÜMÜNE DOĞRU / VERSO IL 150mo ANNIVERSARIO... HAYAT / LA VITA ÖĞRETMENLER ODASI / IN SALA

Detaylı

Fondo europeo per l integrazione di cittadini di paesi terzi

Fondo europeo per l integrazione di cittadini di paesi terzi progetto cofinanziato da UNIONE EUROPEA Assessorato Famiglia Scuola e Politiche Sociali MINISTERO DELL INTERNO Fondo europeo per l integrazione di cittadini di paesi terzi AI GENITORI STRANIERI YABANCI

Detaylı

CÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

CÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! C KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF İTALYANCA 2015 8. SINIF 1. DÖNEM İTALYANCA DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 26 KASIM 2015 Saat: 11.20

Detaylı

CAMERA DI COMMERCIO ITALIANA IN TURCHIA İTALYAN TİCARET ODASI DERNEĞİ

CAMERA DI COMMERCIO ITALIANA IN TURCHIA İTALYAN TİCARET ODASI DERNEĞİ CAMERA DI COMMERCIO ITALIANA IN TURCHIA İTALYAN TİCARET ODASI DERNEĞİ Anno di Fondazione Kuruluş Yılı 1885 INDEX Informazioni Economiche 2-3-4 Ekonomik Veriler Opportunita di Affari 5-7 İş Olanakları Prossime

Detaylı

Fondo europeo per l integrazione di cittadini di paesi terzi AI GENITORI STRANIERI YABANCI VELİLER İÇİN

Fondo europeo per l integrazione di cittadini di paesi terzi AI GENITORI STRANIERI YABANCI VELİLER İÇİN progetto cofinanziato da UNIONE EUROPEA MINISTERO DELL INTERNO Assessorato Famiglia Scuola e Politiche Sociali Fondo europeo per l integrazione di cittadini di paesi terzi AI GENITORI STRANIERI YABANCI

Detaylı

Nişanınız ve önünüzdeki her şey için en iyi dileklerimi sunuyorum. edersiniz.

Nişanınız ve önünüzdeki her şey için en iyi dileklerimi sunuyorum. edersiniz. - Evlilik Congratulazioni. I nostri migliori auguri e tanta felicità. Yeni evli bir çifti kutlarken kullanılır La gioia di questo giorno vi accompagni per tutta la vita. Con affetto. Yeni evli bir çifti

Detaylı

18 19 20 ottobre / ekim 2006

18 19 20 ottobre / ekim 2006 Consolato Generale d Italia ISTANBUL 18 19 20 ottobre / ekim 2006 Gli Italiani di Istanbul e la Società Operaia Italiana di Mutuo Soccorso, nucleo rappresentativo della Comunità. Dalle riforme ottocentesche

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF İTALYANCA 2015 8. SINIF 2. DÖNEM İTALYANCA DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 30 NİSAN 2015 Saat: 11.20

Detaylı

2008 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN ETKİNLİKLER ATTIVITA REALIZZATE NEL 2008

2008 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN ETKİNLİKLER ATTIVITA REALIZZATE NEL 2008 YAYINLAR / PUBBLICAZIONI 2008 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN ETKİNLİKLER ATTIVITA REALIZZATE NEL 2008 Odamızın gerçekleştirdiği ve gerçekleştireceği etkinlikler, İtalya ve Türkiye hakkında çeşitli bilgi ve işbirliği

Detaylı

[ülke] sınırları içinde para çekersem komisyon ücreti öder miyim? Domandare se ci sono spese di commissione quando prelevi in un determinato paese

[ülke] sınırları içinde para çekersem komisyon ücreti öder miyim? Domandare se ci sono spese di commissione quando prelevi in un determinato paese - Generale Posso prelevare in [paese] senza pagare le spese di commissione? [ülke] sınırları içinde para çekersem komisyon ücreti öder miyim? Domandare se ci sono spese di commissione quando prelevi in

Detaylı

icindekiler sommario Hazirlayanlar Redazione Ece ALDOGAN Eren SURER Bilge BULUT Emre IRTURK

icindekiler sommario Hazirlayanlar Redazione Ece ALDOGAN Eren SURER Bilge BULUT Emre IRTURK icindekiler sommario Editorden Editoriale MOVINT EXPOLOGISTICA "Uluslararasi Nakliye, Lojistik Depolama, Istifleme ve Ilgili Araç Gereç Hizmetler Fuari" heyeti Missione Turca alla Fiera MOVINT EXPOLOGISTICA

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF İTALYANCA 2015 8. SINIF 1. DÖNEM İTALYANCA DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 26 KASIM 2015 Saat: 11.20

Detaylı

VISTA TL4-4 DIMENSION (MM) Technical features

VISTA TL4-4 DIMENSION (MM) Technical features Yana kayar teleskopik kapılar için otomasyon; 2x120Kg ve 4x80Kg ağırlığa kadar olan kanatlar için. Gösterge ile programlanan kumanda santrali, tüm yerel fonksiyonların otomatik olarak ayarlanmasını sağlar

Detaylı

editoriale editörden Hazırlayanlar Redazione İZMİR italyan TİCARET ODASI / CAMERA DI COMMERCIO ITALIANA DI İZMİR Ocak - Gennaio 2009 İÇERİK SOMMARIO

editoriale editörden Hazırlayanlar Redazione İZMİR italyan TİCARET ODASI / CAMERA DI COMMERCIO ITALIANA DI İZMİR Ocak - Gennaio 2009 İÇERİK SOMMARIO editörden editoriale İÇERİK SOMMARIO Editörden Editoriale Emilia Romagna Bölgesi İşadamları Heyeti ile İkili Görüşmeler Incontri con gli operatori della Regione Emilia Romagna Üyelerimiz Presentazione

Detaylı

Türkçe Italiano. Accessories

Türkçe Italiano. Accessories 2014 Türkçe Italiano SW Accessories TUBEST s.a.s. 1925 den beri başlıca paslanmaz metalden, metalik bükülebilir boruların ve boru bağlantı parçalarının planlaması üretimi ve ticareti alanında bir çok endüstrinin

Detaylı

IL CINEMA RACCONTA L ITALIA!

IL CINEMA RACCONTA L ITALIA! Università di Ankara Facoltà di Lingua, Storia e Geografia, Sala Muzaffer Göker, Sıhhiye 11:00 IL CINEMA RACCONTA L ITALIA! Proiezione del Film documentario "1200 km di bellezza" (2016, 75') regia di Italo

Detaylı

CAMERA DI COMMERCIO ITALIANA IN TURCHIA İTALYAN TİCARET ODASI DERNEĞİ

CAMERA DI COMMERCIO ITALIANA IN TURCHIA İTALYAN TİCARET ODASI DERNEĞİ CAMERA DI COMMERCIO ITALIANA IN TURCHIA İTALYAN TİCARET ODASI DERNEĞİ Anno di Fondazione Kuruluş Yılı 1885 INDEX Informazioni Economiche 2-3- 4 Ekonomik Veriler Opportunita di Affari 5-8 İş Olanakları

Detaylı

Italia e Turchia tra passato, presente e futuro. İtalya ve Türkiye geçmişten geleceğe

Italia e Turchia tra passato, presente e futuro. İtalya ve Türkiye geçmişten geleceğe Italia e Turchia tra passato, presente e futuro İtalya ve Türkiye geçmişten geleceğe La presente pubblicazione è stata realizzata in occasione del Semestre di Presidenza italiana del Consiglio dell Unione

Detaylı

LICEOITALIANOIMI. Özel İTalyan Lisesi

LICEOITALIANOIMI. Özel İTalyan Lisesi LICEOITALIANOIMI Özel İTalyan Lisesi YÖNETMELİK DEĞİŞİKLİĞİ DERS SEÇİMLERİ 1 Temmuz 2015 Çarşamba tarihli Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları 2017 seçimlerinin bundan böyle ikinci dönemin ilk

Detaylı

Economia e sviluppo, Italia e Turchia aprono le porte del Mediterraneo

Economia e sviluppo, Italia e Turchia aprono le porte del Mediterraneo Economia e sviluppo, Italia e Turchia aprono le porte del Mediterraneo A Roma l incontro promosso dall agenzia Network Globale; a villa Miani le delegazioni dei due Paesi con il presidente turco Abdullah

Detaylı

Analisi sito web avrupalisanlarimerkezi.com

Analisi sito web avrupalisanlarimerkezi.com Analisi sito web avrupalisanlarimerkezi.com Generato il Ottobre 20 2016 10:08 AM Il punteggio e 39/100 SEO Content Title ALM DİL OKULLARI - Avrupa Lisanları Merkezi İngilizce Eğitimi Lunghezza : 61 Perfetto,

Detaylı

T.C. 8. SINIF I. DÖNEM. ORTAK SINAVI 29 KASIM 2013 Saat: 12.00

T.C. 8. SINIF I. DÖNEM. ORTAK SINAVI 29 KASIM 2013 Saat: 12.00 T.C. 8. SINIF I. DÖNEM ORTAK SINAVI 29 KASIM 2013 Saat: 12.00 1-10. sorularda boş bırakılan yerlere uygun gelen kelime ya da ifadeyi işaretleyiniz. 4. Ho acceso la televisione ma il programma... A) era

Detaylı

Molto formale, il destinatario è in possesso di un titolo che va menzionato di fronte al nome

Molto formale, il destinatario è in possesso di un titolo che va menzionato di fronte al nome - Intestazione Italiano Turco Egregio Prof. Gianpaoletti, Sayın Başkan, Molto formale, il destinatario è in possesso di un titolo che va menzionato di fronte al nome Gentilissimo, Sayın yetkili, Formale,

Detaylı

DÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

DÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! D KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF İTALYANCA 2015 8. SINIF 1. DÖNEM İTALYANCA DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 26 KASIM 2015 Saat: 11.20

Detaylı

Güz Yarıyılı (16 hafta saat)

Güz Yarıyılı (16 hafta saat) Güz Yarıyılı (16 hafta - 368 saat) -2018 io, tu, lui/lei/lei, noi, selamlaşma ve bir sözcüğün selamlama biçimleri/1; voi,loro vedalaşma; kendini telaffuzu; derste Kişi zamirleri tanıtma temel sorular sorabilme

Detaylı

Corrispondenza Lettera

Corrispondenza Lettera - Indirizzo Sayın Ahmet Koril, Kalapak A.Ş. Kadife sokak no:17 34705, Bostancı, Kadıköy, İstanbul Formato indirizzo italiano: via, numero civico località, Jeremy Rhodes 212 Silverback Drive California

Detaylı

Scrittura accademica Parte centrale

Scrittura accademica Parte centrale - Accordo Genelde... görüşüne katılırım çünkü... Quando si è d'accordo con la tesi sostenuta da qualcun altro Biri... konusuna katılmaya meyillidir çünkü... Quando si è d'accordo con la tesi sostenuta

Detaylı

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM AKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF İTALYANCA 2015 8. SINIF 1. DÖNEM İTALYANCA DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 26 KASIM 2015 Saat: 11.20

Detaylı

T.C. 8. SINIF I. DÖNEM. ORTAK SINAVI 29 KASIM 2013 Saat: 12.00

T.C. 8. SINIF I. DÖNEM. ORTAK SINAVI 29 KASIM 2013 Saat: 12.00 T.C. 8. SINIF I. DÖNEM ORTAK SINAVI 29 KASIM 2013 Saat: 12.00 İTALYANCA 1-10. sorularda boş bırakılan yerlere uygun gelen kelime ya da ifadeyi işaretleyiniz. 4. Il calcio è... popolare... pallacanestro?

Detaylı

editörden Bilge BULUT İZMİR italyan TİCARET ODASI / CAMERA DI COMMERCIO ITALIANA DI İZMİR

editörden Bilge BULUT İZMİR italyan TİCARET ODASI / CAMERA DI COMMERCIO ITALIANA DI İZMİR İÇERİK SOMMARIO Editörden Editoriale Roma da Genel Sekreterler Toplantısı Meeting dei Segretari Generali a Roma Genova Yatçılık Fuarı Türkiye Heyeti Organizasyonu Delegazione turca al Salone Internazionale

Detaylı

Sotto l Alto Patronato del Presidente della Repubblica İtalya Cumhurbaşkanı nın yüksek himayelerinde

Sotto l Alto Patronato del Presidente della Repubblica İtalya Cumhurbaşkanı nın yüksek himayelerinde Sotto l Alto Patronato del Presidente della Repubblica İtalya Cumhurbaşkanı nın yüksek himayelerinde Lunedì, 16 ottobre 2017 Università di Ankara Facoltà di Lingua, Storia e Geografia, Sala Muzaffer Göker,

Detaylı

editoriale editörden Hazırlayanlar Redazione İZMİR italyan TİCARET ODASI / CAMERA DI COMMERCIO ITALIANA DI İZMİR

editoriale editörden Hazırlayanlar Redazione İZMİR italyan TİCARET ODASI / CAMERA DI COMMERCIO ITALIANA DI İZMİR İÇERİK SOMMARIO Editörden Editoriale editörden editoriale Genova Boat Show Fuarı na Türk ziyaretçi heyeti organizasyonu Delegazione turca in visita al Salone Nautico Internazionale di Genova Kâğıt Sektöründe

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Yabancı Diller Yüksek Okulu Modern Diller Birimi Ders İzlencesi Güz

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Yabancı Diller Yüksek Okulu Modern Diller Birimi Ders İzlencesi Güz BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Yabancı Diller Yüksek Okulu Modern Diller Birimi Ders İzlencesi Güz 2018-2019 Dersin Adı / Kodu Temel İtalyanca I / ITA 111 Kredi/AKTS 1/1 Düzey Başlangıç (A1) Dersin Türü: Seçmeli

Detaylı

ALAN EXPERIENCE BİREYSEL EĞİTİM TAKVİMİ

ALAN EXPERIENCE BİREYSEL EĞİTİM TAKVİMİ ALAN EXPERIENCE BİREYSEL EĞİTİM TAKVİMİ 16 Şubat Pazartesi 17 Şubat Salı 18 Şubat Çarşamba 19 Şubat Perşembe 20 Şubat Cuma 21 Şubat Cumartesi 22 Şubat Pazar 19.00 Hayatın Ritmi Sembollerle İletişim Müzikmentor

Detaylı

editoriale editörden Hazırlayanlar Redazione İZMİR italyan TİCARET ODASI / CAMERA DI COMMERCIO ITALIANA DI İZMİR Mart - Marzo 2009 İÇERİK SOMMARIO

editoriale editörden Hazırlayanlar Redazione İZMİR italyan TİCARET ODASI / CAMERA DI COMMERCIO ITALIANA DI İZMİR Mart - Marzo 2009 İÇERİK SOMMARIO İÇERİK SOMMARIO editörden editoriale Editörden Editoriale Sace : Türk - İtalyan İşbirliğinde Ana Kaynak Konulu Seminer Seminario Sace : Principale Fonte della Collaborazione Italo-Turca Agrodays Uluslararası

Detaylı

Izmir Ýtalyan Ticaret Odasý üyelerine özel tanýtým fýrsatý sunuyor. Ayrýntýlý bilgi için bizi arayýnýz.

Izmir Ýtalyan Ticaret Odasý üyelerine özel tanýtým fýrsatý sunuyor. Ayrýntýlý bilgi için bizi arayýnýz. içindekiler sommario Editorden Editoriale Macfrut 2008 Flower Show 2008 Yatçýlýk Sektöründe Türk - Ýtalyan Buluþmasý Incontro Italo - Turco Nel Settore Nautico Üyelerimiz Presentazione Soci Dilek Araç

Detaylı

icindekiler sommario Editorden Editoriale Sevgili okuyucular, Cari lettori, "Medielettrica 2007" Fuari'na Türk Heyeti

icindekiler sommario Editorden Editoriale Sevgili okuyucular, Cari lettori, Medielettrica 2007 Fuari'na Türk Heyeti icindekiler sommario Editorden Editoriale ETORDEN ETORIALE "Medielettrica 2007" Fuari'na Türk Heyeti Delegazione Turca alla Fiera "Medielettrica 2007" 14. Miac Uluslararasi Kagit Endüstrisi Fuari'na Türk

Detaylı

XIII FIERA DEL LIBRO DI ANKARA FEBBRAIO ATO CONGRESIUM

XIII FIERA DEL LIBRO DI ANKARA FEBBRAIO ATO CONGRESIUM XIII FIERA DEL LIBRO DI ANKARA 15-24 FEBBRAIO ATO CONGRESIUM PAESE OSPITE: ITALIA OSPITE D ONORE INTERNAZIONALE DONATELLA DI PIETRANTONIO Dal 15 al 24 febbraio 2019 l Italia parteciperà come Paese Ospite

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 2. DÖNEM İTALYANCA DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 2. DÖNEM İTALYANCA DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI İTALYANCA 2017 A SORU SAYISI : 20 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 2. DÖNEM İTALYANCA DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI 27 NİSAN 2017 Saat: 11.20 Adı

Detaylı

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ 2010-2011 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İTALYANCA HAZIRLIK BÖLÜMÜ

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ 2010-2011 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İTALYANCA HAZIRLIK BÖLÜMÜ YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ 2010-2011 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İTALYANCA HAZIRLIK BÖLÜMÜ Dersin adı: İTALYANCA C : A1 A2 seviyesi (30 saat/hafta) Koordinatör : Cristiano Bedin Yer

Detaylı

Seyahat Genel. Genel - Olmazsa olmazlar. Genel - Muhabbet. Yardım isteme. Birinin İngilizce konuşup konuşmadığını sormak

Seyahat Genel. Genel - Olmazsa olmazlar. Genel - Muhabbet. Yardım isteme. Birinin İngilizce konuşup konuşmadığını sormak - Olmazsa olmazlar Può aiutarmi? Yardım isteme Parla inglese? Birinin konuşup konuşmadığını sormak Parla _[lingua]_? Birinin belli bir dili konuşup konuşmadığını sormak Non parlo _[lingua]_. Belli bir

Detaylı

TERRENO FERTILE TOPRAĞIN BEREKETİ

TERRENO FERTILE TOPRAĞIN BEREKETİ TERRENO FERTILE TOPRAĞIN BEREKETİ L Italia e la Turchia possiedono un patrimonio gastronomico inimitabile e prezioso, che ha radici antiche ed è motivo di orgoglio per entrambi i Paesi. Questa pubblicazione

Detaylı

CAMERA DI COMMERCIO ITALIANA IN TURCHIA İTALYAN TİCARET ODASI DERNEĞİ

CAMERA DI COMMERCIO ITALIANA IN TURCHIA İTALYAN TİCARET ODASI DERNEĞİ CAMERA DI COMMERCIO ITALIANA IN TURCHIA İTALYAN TİCARET ODASI DERNEĞİ Anno di Fondazione Kuruluş Yılı 1885 INDEX Informazioni Economiche 2-3 Ekonomik Veriler Opportunita di Affari 4-5-6 İş Olanakları Prossime

Detaylı

Okutman Doğan ACUN Tel: (372) 266 74 96 / 169 (Dahili) E-Posta: falcocosmo@hotmail.com

Okutman Doğan ACUN Tel: (372) 266 74 96 / 169 (Dahili) E-Posta: falcocosmo@hotmail.com TEMEL DÜZEY (A1) İTALYANCA KURSU ÖN KAYIT ve BİLGİ FORMU KATILIMCININ: ADI SOYADI TELEFONU E-POSTA ADRESİ İLETİŞİM ADRESİ ETKİNLİĞİN: KOORDİNATÖRÜ SÜRELERİ Okutman Doğan ACUN Tel: (372) 266 74 96 / 169

Detaylı

içindekiler sommario editoriale editörden Haziran - Giugno 2008 Hazırlayanlar Redazione

içindekiler sommario editoriale editörden Haziran - Giugno 2008 Hazırlayanlar Redazione içindekiler sommario Sevgili Okuyucular, editörden Cari lettori, editoriale Editörden Editoriale Chamber.Link Genova Turgutlu Camera di Commercio e Industria di Turgutlu Üyelerimiz Presentazione Soci Sinan

Detaylı

ANNUNCIO DI GAZA ALL OPINIONE PUBBLICA MONDIALE IN 11 LINGUE DA 117 RETTORI DELLE UNIVERSITÀ TURCHE

ANNUNCIO DI GAZA ALL OPINIONE PUBBLICA MONDIALE IN 11 LINGUE DA 117 RETTORI DELLE UNIVERSITÀ TURCHE ANNUNCIO DI GAZA ALL OPINIONE PUBBLICA MONDIALE IN 11 LINGUE DA 117 RETTORI DELLE UNIVERSITÀ TURCHE C è un dramma umano a Gaza.Tutto il mondo tratta come se fosse cieco e sordo di fronte a questo dramma.il

Detaylı

CAMERA DI COMMERCIO ITALIANA IN TURCHIA İTALYAN TİCARET ODASI DERNEĞİ

CAMERA DI COMMERCIO ITALIANA IN TURCHIA İTALYAN TİCARET ODASI DERNEĞİ CAMERA DI COMMERCIO ITALIANA IN TURCHIA İTALYAN TİCARET ODASI DERNEĞİ Anno di Fondazione Kuruluş Yılı 1885 INDEX Informazioni Economiche 2-3-4 Ekonomik Veriler Opportunita di Affari 5-7 İş Olanakları Prossime

Detaylı

Viaggi Alloggio. Alloggio - Cercare. Alloggio - Prenotare. Chiedere indicazioni sull'alloggio

Viaggi Alloggio. Alloggio - Cercare. Alloggio - Prenotare. Chiedere indicazioni sull'alloggio - Cercare Dove posso trovare? Chiedere indicazioni sull'alloggio Nereden bulabilirim?... una camera in affitto? kiralamak için... oda?... un ostello?... bir hostel?... un albergo?... bir otel?... un bed

Detaylı

VISTA SL-2 DIMENSION (MM) Technical features

VISTA SL-2 DIMENSION (MM) Technical features OTOMATIK YAYA KAPILARI IÇIN OTOMASYONLAR Maksimum 150 kg ağırlığında kanatlara sahip sürgülü yaya kapıları için komple otomasyonlar yelpazesi. Gösterge ile programlanan kumanda santrali ve tüm temel fonksiyonların

Detaylı

Corrispondenza Lettera

Corrispondenza Lettera - Indirizzo Sayın Ahmet Koril, Kalapak A.Ş. Kadife sokak no:17 34705, Bostancı, Kadıköy, İstanbul Formato indirizzo italiano: via, numero civico località, Jeremy Rhodes 212 Silverback Drive California

Detaylı

CAMERA DI COMMERCIO ITALIANA IN TURCHIA İTALYAN TİCARET ODASI DERNEĞİ

CAMERA DI COMMERCIO ITALIANA IN TURCHIA İTALYAN TİCARET ODASI DERNEĞİ CAMERA DI COMMERCIO ITALIANA IN TURCHIA İTALYAN TİCARET ODASI DERNEĞİ Anno di Fondazione Kuruluş Yılı 1885 INDEX Informazioni Economiche 2-3-4 Ekonomik Veriler Opportunita di Affari 5-6 İş Olanakları Prossime

Detaylı

<h-^3u S)O1](S/Z+ 3uBXX.HK& }X}V y yy))9 ) 9)i 9 ) TEMEL SORU KİTAPÇIĞI

<h-^3u S)O1](S/Z+ 3uBXX.HK& }X}V y yy))9 ) 9)i 9 ) TEMEL SORU KİTAPÇIĞI 2-20052012-1-1112-1-00000000 TEMEL SORU KİTAPÇIĞI AÇIKLAMA 1. Bu soru kitapçığındaki test 80 sorudan oluşmaktadır. 2. Bu test için verilen cevaplama süresi 180 dakikadır (3 saat). 3. Bu kitapçıktaki testte

Detaylı

Data di nascita: 07-10-1985. Luogo di nascita: Lanzo. Residenza: Cafasse, Via Roma n 84, 10070, (TO) Italia.

Data di nascita: 07-10-1985. Luogo di nascita: Lanzo. Residenza: Cafasse, Via Roma n 84, 10070, (TO) Italia. A S P A T X SIMPOSIO INTERNAZIONALE ALL APERTO DI SCULTURA IN PIETRA E DI PITTURA 26 AGOSTO 16 SETTEMBRE 2012 X. ASPAT ULUSLARARASI AÇIK HAVA TAŞ HEYKEL VE RESİM SEMPOZYUMU 26 AĞUSTOS - 16 EYLÜL 2012 BIONDO

Detaylı

CAMERA DI COMMERCIO ITALIANA IN TURCHIA İTALYAN TİCARET ODASI DERNEĞİ

CAMERA DI COMMERCIO ITALIANA IN TURCHIA İTALYAN TİCARET ODASI DERNEĞİ CAMERA DI COMMERCIO ITALIANA IN TURCHIA İTALYAN TİCARET ODASI DERNEĞİ Anno di Fondazione Kuruluş Yılı 1885 INDEX Informazioni Economiche 2-3-4 Ekonomik Veriler Opportunita di Affari 5-7 İş Olanakları Prossime

Detaylı

NEWSLETTER GENNAIO OCAK

NEWSLETTER GENNAIO OCAK CAMERA DI COMMERCIO ITALIANA IN TURCHIA İTALYAN TİCARET ODASI DERNEĞİ Anno di Fondazione Kuruluş Yılı 1885 INDEX Informazioni Economiche Ekonomik Veriler 2 3 Opportunità di Affari İş Olanakları 4 5 6 7

Detaylı

Una panoramica delle stanze e della reception della zona benessere dell albergo. (Foto Thomas Mayer).

Una panoramica delle stanze e della reception della zona benessere dell albergo. (Foto Thomas Mayer). DÂRÂ KIRMIZITOPRAK Nato ad Ankara nel 1962, architetto dal 1984, è testimone del rilancio della Turchia e dei grandi mutamenti economici e sociali in atto dalla fine degli anni Novanta, fino a farne un

Detaylı

İZMİR italyan TİCARET ODASI / CAMERA DI COMMERCIO ITALIANA DI İZMİR

İZMİR italyan TİCARET ODASI / CAMERA DI COMMERCIO ITALIANA DI İZMİR İÇERİK SOMMARIO Avrupa Bölge Toplantısı Riunione d Area Europa della CCIE İtalyan Ulusal Bayramı Kutlaması Celebrazione della Festa della Repubblica Italiana E-Learning Projesi Progetto E-learning Chamber

Detaylı

bab.la Frasi: Corrispondenza Auguri Turco-Italiano

bab.la Frasi: Corrispondenza Auguri Turco-Italiano Auguri : Matrimonio Tebrikler. Dünyadaki tüm mutluluklar üzerinizde olsun. Congratulazioni. I nostri migliori auguri e tanta felicità. Tebrikler. Size düğün gününüzde en iyi dileklerimi sunarım. La gioia

Detaylı

İş E-Posta. E-Posta - Giriş. Son derece resmi, alıcının ismi yerine kullanılabilecek bir ünvanı var ise. Resmi, erkek alıcı, bilinmeyen isim

İş E-Posta. E-Posta - Giriş. Son derece resmi, alıcının ismi yerine kullanılabilecek bir ünvanı var ise. Resmi, erkek alıcı, bilinmeyen isim - Giriş Türkçe İtalyanca Sayın Başkan, Egregio Prof. Gianpaoletti, Son derece resmi, alıcının ismi yerine kullanılabilecek bir ünvanı var ise Sayın yetkili, Resmi, erkek alıcı, bilinmeyen isim Sayın yetkili,

Detaylı

Business Lettera. Lettera - Indirizzo

Business Lettera. Lettera - Indirizzo - Indirizzo Bay J. Rhodes Rhodes & Rhodes A.Ş. 212 Silverback Drive Kaliforniya Springs CA 92926 Formato indirizzo americano: e abbreviazione dello stato Sayın Adam Smith Smith's Plastics 8 Crossfield

Detaylı

Corrispondenza Lettera

Corrispondenza Lettera - Indirizzo Cardinelli Domenico & Vittorio via delle Rose, 18 Petrignano 06125 Perugia Formato indirizzo italiano: via, numero civico località, Mr. J. Rhodes 212 Silverback Drive California Springs CA

Detaylı

CAMERA DI COMMERCIO ITALIANA IN TURCHIA İTALYAN TİCARET ODASI DERNEĞİ

CAMERA DI COMMERCIO ITALIANA IN TURCHIA İTALYAN TİCARET ODASI DERNEĞİ CAMERA DI COMMERCIO ITALIANA IN TURCHIA İTALYAN TİCARET ODASI DERNEĞİ Anno di Fondazione Kuruluş Yılı 1885 INDEX Informazioni Economiche 2-3-4 Ekonomik Veriler Opportunita di Affari 5-6 İş Olanakları Prossime

Detaylı

Corrispondenza Auguri

Corrispondenza Auguri - Matrimonio Tebrikler. Dünyadaki tüm mutluluklar üzerinizde olsun. Per congratularsi con una coppia appena sposata Tebrikler. Size düğün gününüzde en iyi dileklerimi sunarım. Per congratularsi con una

Detaylı

GIUGNO / HAZİRAN 2018 / NO24

GIUGNO / HAZİRAN 2018 / NO24 GIUGNO / HAZİRAN 2018 / NO24 COMMENTARIUM 1 YAYIN GRUBUNUN MESAJI / REDAZIONE 150. YIL DÖNÜMÜMÜZ YAKLAŞIRKEN / VERSO IL 150mo ANNIVERSARIO... BEN 19 MAYIS TA DOĞDUM / SONO NATA IL 19 MAGGIO GALİLEİ VE

Detaylı

CAMERA DI COMMERCIO ITALIANA IN TURCHIA TÜRK

CAMERA DI COMMERCIO ITALIANA IN TURCHIA TÜRK CAMERA DI COMMERCIO ITALIANA IN TURCHIA TÜRKİYE DE İTALYAN TİCARET ODASI Anno di Fondazione Kuruluş Yılı 1885 INDEX Informazioni Economiche 2-3-4 Ekonomik Veriler Opportunita di Affari 5-6-7-8 İş Olanakları

Detaylı

CAMERA DI COMMERCIO ITALIANA IN TURCHIA İTALYAN TİCARET ODASI DERNEĞİ

CAMERA DI COMMERCIO ITALIANA IN TURCHIA İTALYAN TİCARET ODASI DERNEĞİ CAMERA DI COMMERCIO ITALIANA IN TURCHIA İTALYAN TİCARET ODASI DERNEĞİ Anno di Fondazione Kuruluş Yılı 1885 INDEX Informazioni Economiche 2-3-4 Ekonomik Veriler Opportunita di Affari 5-6-7 İş Olanakları

Detaylı

CAMERA DI COMMERCIO ITALIANA IN TURCHIA İTALYAN TİCARET ODASI DERNEĞİ

CAMERA DI COMMERCIO ITALIANA IN TURCHIA İTALYAN TİCARET ODASI DERNEĞİ CAMERA DI COMMERCIO ITALIANA IN TURCHIA İTALYAN TİCARET ODASI DERNEĞİ Anno di Fondazione Kuruluş Yılı 1885 INDEX Informazioni Economiche 2-3 Ekonomik Veriler Opportunita di Affari 4-5-6-7-8-9 İş Olanakları

Detaylı

NEDEN BOĞAZİÇİ? Özgür düşünceli Araştırmacı Kendine güvenen Önyargısız Topluma saygılı Girişimci. bireyler

NEDEN BOĞAZİÇİ? Özgür düşünceli Araştırmacı Kendine güvenen Önyargısız Topluma saygılı Girişimci. bireyler NEDEN BOĞAZİÇİ? Özgür düşünceli Araştırmacı Kendine güvenen Önyargısız Topluma saygılı Girişimci bireyler NEDEN TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ? TEL: 0 212 359 66 56 E-posta: tkl@boun.edu.tr Web: www.turkishliterature.boun.edu.tr

Detaylı

İtalyanca Günlük Konuşma Cümleleri - Genç Gelişim Kişisel Gelişim

İtalyanca Günlük Konuşma Cümleleri - Genç Gelişim Kişisel Gelişim -Come ti chiami? - adın nedir? -Mi chiamo...-adım... -Di Dove Sei?- nerelisin? -Sono Di..istanbul- istanbulluyum -Buongiorno-İyi günler -Ciao-Ciao bella -Buonasera-İyi akşamlar -Arrivederci-Görüşmek üzere

Detaylı

[ülke] sınırları içinde para çekersem komisyon ücreti öder miyim? Belirli bir ülkede para çekmenin komisyon ücretine tabi olup olmadığını sormak

[ülke] sınırları içinde para çekersem komisyon ücreti öder miyim? Belirli bir ülkede para çekmenin komisyon ücretine tabi olup olmadığını sormak - Genel [ülke] sınırları içinde para çekersem komisyon ücreti öder miyim? Belirli bir ülkede para çekmenin komisyon ücretine tabi olup olmadığını sormak Başka bankamatikleri kullanırsam ne kadar komisyon

Detaylı

CAMERA DI COMMERCIO ITALIANA IN TURCHIA İTALYAN TİCARET ODASI DERNEĞİ

CAMERA DI COMMERCIO ITALIANA IN TURCHIA İTALYAN TİCARET ODASI DERNEĞİ CAMERA DI COMMERCIO ITALIANA IN TURCHIA İTALYAN TİCARET ODASI DERNEĞİ Anno di Fondazione Kuruluş Yılı 1885 INDEX Informazioni Economiche 2-3 Ekonomik Veriler Opportunita di Affari 4-5-6 İş Olanakları Prossime

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi YABANCI DİL BİLGİSİ SEVİYE TESPİT SINAVI (YDS) İTALYANCA (İlkbahar Dönemi) 27 MART 2016 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının

Detaylı

editoriale editörden Hazırlayanlar Redazione İZMİR italyan TİCARET ODASI / CAMERA DI COMMERCIO ITALIANA DI İZMİR Şubat - Febbraio 2009 İÇERİK SOMMARIO

editoriale editörden Hazırlayanlar Redazione İZMİR italyan TİCARET ODASI / CAMERA DI COMMERCIO ITALIANA DI İZMİR Şubat - Febbraio 2009 İÇERİK SOMMARIO editörden editoriale İÇERİK SOMMARIO Editörden Editoriale Sace: Türk İtalyan İşbirliğinde Ana Kaynak" Seminer ve İkili Görüşmeler Organizasyonu Mersin Agrodays Uluslararası Tarım Fuarı na İtalya Tanıtımı

Detaylı

NEWSLETTER AGOSTO AĞUSTOS

NEWSLETTER AGOSTO AĞUSTOS CAMERA DI COMMERCIO ITALIANA IN TURCHIA 1 İTALYAN TİCARET ODASI DERNEĞİ Anno di Fondazione Kuruluş Yılı 1885 INDEX Informazioni Economiche Ekonomik Veriler 2-3 Opportunità di Affari İş Olanakları 4 5 6

Detaylı

EDEBİYAT. Edebiyat okumak bakmak ve görmek arasındaki hassas çizgiyi anlamayı sağlayan bir yolculuğa çıkmaktır. (By Oleg Shuplyak)

EDEBİYAT. Edebiyat okumak bakmak ve görmek arasındaki hassas çizgiyi anlamayı sağlayan bir yolculuğa çıkmaktır. (By Oleg Shuplyak) Hoş geldiniz. 19. YIL EDEBİYAT Edebiyat okumak bakmak ve görmek arasındaki hassas çizgiyi anlamayı sağlayan bir yolculuğa çıkmaktır. (By Oleg Shuplyak) NEDEN EDEBİYAT? Edebiyat en iyi dil öğrenme yoludur.

Detaylı

YABANCI DİL BİLGİSİ SEVİYE TESPİT SINAVI (YDS) (İlkbahar Dönemi) 7 NİSAN 2013 PAZAR İTALYANCA

YABANCI DİL BİLGİSİ SEVİYE TESPİT SINAVI (YDS) (İlkbahar Dönemi) 7 NİSAN 2013 PAZAR İTALYANCA T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi YABANCI DİL BİLGİSİ SEVİYE TESPİT SINAVI (YDS) (İlkbahar Dönemi) 7 NİSAN 2013 PAZAR İTALYANCA Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

içindekiler sommario Luglio - Agosto 2006 Temmuz - Aðustos 2006

içindekiler sommario Luglio - Agosto 2006 Temmuz - Aðustos 2006 içindekiler sommario Editörden Editoriale Antalya E La Camera di Commercio e d'ndustria di Antalya Üyelerimiz Presentazione dei Membri Ýzmir Ýtalyan Ticaret Odasý ortak projeler için Floransa'da... Camera

Detaylı