Hasan Do an Türkiye Futbol Federasyonu Baflkan

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Hasan Do an Türkiye Futbol Federasyonu Baflkan"

Transkript

1

2

3 Dünyan n en büyük ikinci futbol organizasyonu olan Avrupa Futbol fiampiyonas bu kez bizim için ayr bir önem arz ediyor. 6 y l aradan sonra uluslararas resmi turnuvada yer alma hakk n kazanan A Milli Tak m m z, flampiyonada bulunarak Avrupa'n n en iyi 16 ülkesinden biri olarak ad n yazd rmay baflard. sviçre ve Avusturya'n n ortaklafla düzenledi i bu flampiyonada hem tak m m zla hem de Türkiye ve Avrupa'n n de iflik ülkelerinden gelen taraftarlar m zla turnuvan n en renkli, en heyecanl ekiplerinden biri olaca m z düflünüyorum. Tüm dünyan n gözünün üzerinde oldu u bu flampiyonaya kat larak bizleri gururland ran ekibimiz, turnuvaya her anlam yla mükemmel bir kamp dönemi geçirerek haz rland. Milli Tak m Teknik Direktörümüz Fatih Terim'in önderli inde çok iyi bir arkadafll n yafland ekipte oyuncular m z n form durumu, arzular, istekleri; üst düzey baflar için ne kadar haz r olduklar n gösteriyor. Tüm oyuncular m z n milli formay giydiklerinde bambaflka bir ruh ve heyecan ile mücadele etti ini biliyoruz. Milli Tak m m z n zorlu Avrupa fiampiyonas s nav ndan baflar ile ç kaca ndan eminim. Hasan Do an Türkiye Futbol Federasyonu Baflkan Sadece tak m m z ve vatandafllar m z de il yeryüzündeki tüm Türkler tarifsiz bir heyecan içinde. 70 milyon yurttafl m za ilave olarak tüm Türkî Cumhuriyetlerde, Balkanlarda, Ortado u da ve Avrupa ülkelerinde milyonlarca kifli Mili Tak m m z destekleyecektir. Umar m ve dilerim ki Milli Tak m m z flampiyona sonras Avrupa'n n en heyecan verici ve ad ndan en çok söz ettiren tak m olur.

4

5

6 Fatih Terim Milli Tak mlar Teknik Direktörü 4 Eylül 1953 te Adana da do du. Futbol kariyerine 1969 da Adana Demirspor da bafllad te transfer oldu u Galatasaray da 1984 e kadar oynad ve kaptanl k yapt. A Milli Tak m da 54 maça ç kt, 2 gol att, 35 kez kaptanl k band n takt. Teknik direktörlük kariyerine 1987 de Ankaragücü nde bafllad. Göztepe nin ard ndan 1990 da Ümit Milli Tak m n bafl na geçti. Bu dönemde 1993 e kadar A Milli Tak m da Piontek in yard mc l n da üstlendi te Olimpik Milli Tak m m z n bafl nda Akdeniz Oyunlar flampiyonlu unu yaflad. Ekim 1993'te bafl na geçti i A Milli Tak m m z tarihinde ilk kez Avrupa fiampiyonas finallerine tafl d. Euro 1996 n n hemen ard ndan iflbafl yapt Galatasaray la üst üste dört sezon lig flampiyonlu unu elde ederken, 2 de Türkiye Kupas kazand. Baflar lar n 2000 de bir ilki daha gerçeklefltirip UEFA Kupas n kazanarak taçland rd. Ayn y l talya ya giderek önce Fiorentina n n sonra da Milan n teknik direktörlü ünü yapt ve yine ilkleri gerçeklefltirdi y llar aras nda bir kez daha Galatasaray n bafl na geçti te ise yine Milli Tak m n bafl ndayd ve ekibini Euro 2008 finallerine tafl d.

7 Müfit Erkasap Milli Tak mlar Sorumlu Yard mc s 1957 y l nda fianl urfa da do du. Futbol kariyerine Galatasaray n altyap s nda bafllad ktan sonra y llar aras nda A tak mda sa bek mevkiinde forma giydi. Futbolu b rakt ktan sonra antrenörlü e bafllad y l nda k sa süreli ine Galatasaray Teknik Direktörlü ü yapt. 1996'dan beri Fatih Terim'le birlikte çal fl yor. Galatasaray n üst üste dört lig flampiyonlu u, 2 Türkiye Kupas ve UEFA Kupas zaferlerinde Terim in yard mc l n yapt. Fiorentina da ve Milli Tak m daki görevleri s ras nda da Fatih Terim le birlikteydi.

8 O uz Çetin Milli Tak m Antrenörü 15 fiubat 1963 te Sakarya da do du. Futbola 1978 de Sakaryaspor un genç tak m nda bafllad de Sakaryaspor'un A tak m na yükseldi de Fenerbahçe ye transfer oldu de kaptanl a getirildi. Sar -lacivertli tak mda iki lig flampiyonlu u, bir Cumhurbaflkanl ve iki Baflbakanl k Kupas kazand. 70 kez milli oldu da transfer oldu u stanbulspor'da ve 1998 de gitti i Adanaspor'da ikifler sezon forma giydi y l nda Fenerbahçe de antrenörlü e bafllad, bir süre de teknik direktörlük yapt. Gençlerbirli i ve Diyarbak rspor daki teknik direktörlük tecrübelerinin ard ndan A Milli Tak m n antrenörlü üne getirildi.

9 Metin Tekin Milli Tak m Antrenörü 8 May s 1964 te Kocaeli nde do du. Futbola Kocaelispor un altyap s nda bafllad ve A tak mda oynamadan Befliktafl a transfer oldu de Befliktafl'ta forma giymeye bafllad ve tak m n sembol isimlerinde biri durumuna geldi ye kadar formas n giydi i Befliktafl ta 5 lig flampiyonlu u yaflad.1997 de bir sezon Vanspor'da oynayarak futbolu b rakt. 34 kez A milli oldu ve 2 gol att. Gençlerbirli i ve Samsunspor'da antrenör olarak çal flt ktan sonra Çanakkale Dardenelspor ve Altay da teknik direktörlük yapt. Eylül 2004 te ise A Milli Tak m antrenörlü üne getirildi.

10 Eser Özalt ndere Kaleci Antrenörü 1954 y l nda Ankara da do du. stanbul Üniversitesi Felsefe Tarihi ve Ankara Üniversitesi ktisadi ve dari Bilimler Akademisi Yüksek Lisans mezunu. Adana Demirspor un kalesini korudu u y llarda Milli Tak m a seçildi. Ard ndan transfer oldu u Galatasaray da da baflar l performans n sürdürdü. 8 kez A, 7 kez de Ümit Milli oldu. Uzun y llar Galatasaray da kaleci antrenörlü ü yapt ve birçok genç kalecinin yetifltirilmesine emek harcad. Fatih Terim in A Milli Tak m Teknik Direktörlü üne getirilmesinden bu yana Milli Tak mlar Kaleci Antrenörleri Departman n n bafl nda bulunuyor.

11

12

13 23- Volkan Demirel 17 Ekim 1981 de stanbul da do du boyunda, 92 kilo. Milli Tak m m z n formas n 21 kez giydi. Altyap s ndan yetiflti i Kartalspor la 2000 y l nda profesyonel sözleflme imzalad de ise Fenerbahçe ye transfer oldu. Sar -lacivertli formay 29 Haziran 2002 tarihindeki TSV Dorfen haz rl k maç nda giydi. lk resmi maç na ise 26 Nisan 2003 tarihinde Samsunspor la oynanan Turkcell Süper Lig müsabakas nda ç kt. 6 Eylül 2001 tarihinde Akdeniz Kupas nda Yunanistan 2-1 yendi imiz maçta U20 Tak m n n formas n giyerek Milli Tak mlarla tan flt. 28 Nisan 2004 tarihinde, Milli Tak m m z n Belçika y deplasmanda 3-2 yendi i özel maçta A milli oldu. Rüfltü nün Barcelona ya transferinin ard ndan Fenerbahçe nin kalesini korumaya bafllad y l ndan itibaren zaman zaman yede e düflse de genel olarak Fenerbahçe nin birinci kalecisi konumunu sürdürüyor.

14 1- Rüfltü Reçber 10 May s 1973 te Antalya da do du boyunda, 78 kilo. Milli Tak m formas n bugüne dek 116 kez giydi y l nda Antalyaspor da profesyonelli e geçtikten sonra 1994 sezonunda Fenerbahçe ye transfer oldu. Süper Lig deki ilk maç n 29 Ekim 1994 te Fenerbahçe formas yla Petrolofisi ne karfl oynad. Milli formay ise ilk kez 14 Aral k 1994 te Ali Sami Yen Stad nda sviçre ile oynanan ve 2-1 yenilgiyle sonuçlanan müsabakada giydi ve 2000 Avrupa fiampiyonalar n n ard ndan dünya üçüncüsü oldu umuz 2002 Dünya Kupas nda da Milli Tak m m z n kalesini korudu. O turnuvada Alman Oliver Kahn la birlikte dünyan n en iyi iki kalecisinden biri olarak gösterildi ve bir sezon sonra da dünyan n en iyi tak mlar ndan Barcelona ya transfer oldu y l nda yeniden Fenerbahçe ye döndü. Geçti imiz sezonun sonunda ise Befliktafl a transfer oldu.

15 12- Tolga Zengin 10 Ekim 1983 te Artvin in Hopa ilçesinde do du boyunda, 81 kilo. Milli Tak m m z n formas n 2 kez giydi. Trabzon dmanoca nda 1995 te futbol bafllad y l nda, 15 yafl ndayken Trabzonspor altyap s na geçti y l nda Trabzonspor la profesyonel sözleflme imzalad. Trabzonspor formas n ilk olarak 2 Ekim 2005 te Ali Sami Yen Stad nda oynanan bir Galatasaray maç nda giydi. O sezon zaman zaman kaleyi korusa da Jefferson un arkas nda kald. 21 Ocak 2007 deki Konyaspor maç ndan itibaren tak m nda birinci kaleci konumuna yükseldi. 3 Kas m 1998 de Slovakya ile oynanan U15 maç nda tan flt milli formay tüm yafl kategorilerinde giydi. A Milli Tak m la ilk karfl laflmas na ise 12 Nisan 2006 da 1-1 biten Azerbaycan maç nda ç kt. 26 Mart 2008 de oynanan Beyaz Rusya maç nda da Milli Tak m n kalesini korudu.

16

17

18 20- Sabri Sar o lu 26 Temmuz 1984 te Samsun da do du boyunda, 63 kilo. Milli Tak m m z n formas n 15 kez giydi ve 1 gol att te Yeni Özkartalspor da futbola bafllad, 1999 da geçti i Galatasaray la 2001 y l nda profesyonel sözleflme imzalad. Altyap s ndan yetiflti i sar -k rm z tak mda üç lig flampiyonlu u yaflad. Turkcell Süper Lig de ilk maç na, 4 May s 2003 te Avni Aker deki Trabzonspor karfl laflmas nda ç kt. 27 Temmuz 1999 da Moldova ile oynanan U16 maç nda milli formayla tan flt ve bütün yafl kategorilerinde oynad. 7 Ekim 2006 da Macaristan la deplasmanda oynay p 1-0 kazand m z Euro 2008 elemeleri maç nda A Milli Tak m da ilk müsabakas na ç kt. 2 Haziran 2007 de oynanan ve 3-2 yenilgiyle sonuçlanan Bosna-Hersek maç nda da Milli Tak m daki ilk ve tek golünü att.

19 4- Gökhan Zan 7 Eylül 1981 de Antakya da do du boyunda, 85 kilo. Milli Tak m m z n formas n 20 kez giydi y l nda Hatayspor da profesyonelli e geçti y l nda transfer oldu u Dardanelspor da 3 sezon forma giyip Genç Milli Tak mlardaki baflar l performans yla dikkati çekti ve 2003 te Befliktafl taraf ndan transfer edildi sezonunu kiral k olarak Gaziantepspor da geçirdi sezonundan itibaren geri döndü ü Befliktafl ta baflar yla top koflturuyor y l ndan itibaren U19 Tak m nda bafllayan milli kariyerinde ilk A tak m maç na 2 Mart 2006 tarihinde oynanan ve 2-2 sona eren Çek Cumhuriyeti müsabakas yla ç kt. Sakatl klarla bo uflsa bile o tarihten bu yana Milli Tak m savunmas n n önemli oyuncular ndan birisi haline geldi.

20 15- Emre Afl k 13 Aral k 1973 te Bursa da do du boyunda, 76 kilo. Milli Tak m m z n formas n 27 kez giydi y l nda Sönmez Filamentspor da profesyonel olduktan sonra s ras yla Bal kesirspor, Fenerbahçe, stanbulspor, Galatasaray, Befliktafl ve yeniden Galatasaray formalar n giydi. Geçti imiz sezonun bafl nda Ankaraspor a transfer oldu. 18 yafl ndan itibaren Genç Milli Tak mlarda oynamaya bafllad. lk milli maç na 27 Ekim 1993 te nönü Stad nda Polonya y 2-1 yendi imiz Dünya fiampiyonas grup eleme müsabakas yla ç kt. 29 Mart 1995'teki sveç maç nda att golle 2-1'lik galibiyetin mimarlar ndan biri oldu ve Milli Tak m m z n Euro 1996 ya kat lmas na önemli bir katk yapt de Dünya Kupas nda üçüncülü ü eden Milli Tak m m z n önemli aktörlerinden biriydi. Uzun bir ayr l ktan sonra Atina da Yunanistan 4-1 yendi imiz maçla birlikte yeniden Milli Tak m kadrosuna döndü.

21 2- Servet Çetin 17 Mart 1981 de I d r da do du boyunda, 84 kilo. Milli Tak m m z n formas n 29 kez giydi, 1 gol att y l nda Kartalspor da profesyonel oldu de Göztepe ye, 2002 de ise Denizlispor a transfer oldu. Bu tak mda gösterdi i performansla 2003 y l nda Fenerbahçe taraf ndan transfer edildi. Fenerbahçe de kald 3 sezonda ilk on birin banko isimleri aras na giremeyince flans n Sivasspor da denemek istedi y l nda gitti i Sivasspor da gerçek bir geri dönüfl yaflad ve geçti imiz sezonun bafl nda yeniden stanbul a dönerek Galatasaray formas n giydi. Milli formayla ilk tan flmas 11 Mart 1998 de Romanya ile oynanan U17 maç nda oldu. lk A milli deneyimini ise 18 A ustos 2004 te oynanan ve 2-1 yenilgimizle biten Beyaz Rusya maç nda yaflad. O günden bu yana Milli Tak m defans m z n de iflmeyen oyuncular aras na girmeyi baflard.

22

23

24 3- Hakan Balta 23 Mart 1983 te Almanya da do du boyunda, 80 kilo. Milli Tak m m z n formas n 8 kez giydi, 1 gol att. Almanya daki futbol e itimini Hertha Berlin de ald y l nda, 20 yafl ndayken Vestel Manisaspor a transfer oldu. Tak m n n Süper Lig e ç kmas nda pay sahibi oyunculardan biriydi. Turkcell Süper Lig deki ilk maç n 13 A ustos 2005 te Malatyaspor a karfl oynad. Baflar l bir performans gösterince geçti imiz sezonun bafl nda Galatasaray a transfer edildi ve ilk sezonunda lig flampiyonlu u yaflad. 12 Nisan 2006 da Azerbaycan a karfl forma giyerek ilk milli maç na ç kt. Kritik Norveç ve Bosna-Hersek maçlar nda Milli Tak m m z n sol bekinde görev yapt. Son haz rl k maçlar nda banko oynamas sol bek mevkiinde bir numaral isim olarak düflünüldü ünü gösteriyor. Milli formayla ilk golünü Slovakya ya att.

25 16- U ur Boral 14 Nisan 1982 de stanbul da do du boyunda, 72 kilo. Milli Tak m m z n formas n 8 kez giydi da Gaziosmanpafla Karadenizspor da futbola bafllad, 2001 de Alibeyköyspor da profesyonel oldu. Kocaelispor, Gençlerbirli i, Ankaraspor ve yeniden Gençlerbirli i nde oynad ktan sonra 2006 da Fenerbahçe ye transfer oldu. Turkcell Süper Lig de ilk maç n, 11 A ustos 2002 de Kocaelispor formas yla Gençlerbirli i ne karfl oynad. Fenerbahçe deki ilk sezonunda Süper Lig flampiyonlu u yaflad. 26 May s 2004 te A2 Tak m n n formas n giyerek milli formayla tan flt. A Milli Tak m daki ilk maç na ise 1 Mart 2006 daki Çek Cumhuriyeti müsabakas yla ç kt. A Milli Tak m da 8 maçta görev alsa da henüz resmi bir müsabaka oynamad.

26 13- Emre Güngör 1 A ustos 1984 te stanbul da do du boyunda, 81 kilo. Milli Tak m m z n formas n 1 kez giydi. Futbola 1988 y l nda Bak rköyspor da bafllad y l nda Ankaragücü ne transfer olurken profesyonel sözleflme imzalad te Türk Telekomspor a kiraland. Ertesi sezon ise ayn tak ma bonservisiyle birlikte gitti. Ankaragücü 2004 y l nda onu tekrar kadrosuna katt y l nda ara transferde Galatasaray a transfer oldu ve Song un yoklu unda girdi i ilk on birdeki yerini sezon sonuna kadar korudu. Sar -k rm z l tak mdaki ilk sezonunda lig flampiyonlu u yaflad. 20 fiubat 2001 tarihinde Bulgaristan la oynanan U15 maç nda milli formayla tan flt. O tarihten sonra Genç Milli Tak mlar n tüm kademelerinde ve Ümit Milli Tak m m zda oynad. lk A milli maç na 20 May s 2008 de Slovakya karfl s nda ç kt.

27

28

29 7- Mehmet Aurelio 15 Aral k 1977 de Brezilya da do du boyunda, 75 kilo. Milli Tak m m z n formas n 19 kez giydi ve 1 gol att. Rio Bölgesel Ligi tak mlar ndan Olaria da oynarken, Özkan Sümer taraf ndan Trabzonspor a transfer edildi. ki sezon Trabzonspor da baflar yla oynad ktan sonra sezonunda Fenerbahçe'ye transfer oldu n n Temmuz ay nda Türk vatandafll na geçti ve Mehmet ad n ald. Vatandafl olduktan sonra Fatih Terim taraf ndan Milli Tak m kadrosuna al nd. lk milli maç na 16 A ustos 2006 tarihinde Lüksemburg a karfl ç kt. Milli Tak m m z n 1-0 kazand o müsabakan n ard ndan ilk on birin vazgeçilmez oyuncusu haline dönüfltü ve Euro 2008 finallerine kat lmam za önemli katk lar yapt. Milli Tak m daki ilk golünü ise 12 Eylül 2007 tarihinde oynanan Macaristan maç nda att.

30 6- Mehmet Topal 3 Mart 1986 da Malatya da do du boyunda, 76 kilo. Milli Tak m m z n formas n 5 kez giydi. Futbola 1999 y l nda Malatya Belediyespor da bafllad y l nda Dardanelspor a transfer olarak profesyonel sözleflme imzalad. Dardanelspor da giderek yükselen bir performans gösterince 2006 y l n n Eylül ay nda Galatasaray taraf ndan transfer edildi. Sar -k rm z l tak mdaki ikinci sezonunda Turkcell Süper Lig flampiyonlu u yaflad. Milli formay 25 May s 2005 tarihinde sviçre ile oynanan U19 maç nda ilk kez giydi. Daha sonra Ümit Milli Tak m kadrosunda yer ald. A Milli Tak m formas yla ise 6 fiubat 2008 de sveç le oynanan özel maç n 78. dakikas nda sahaya girerek tan flt. 26 Mart 2008 deki Beyaz Rusya maç nda ise ilk kez ilk on birde yer al p 90 dakika sahada kald.

31 5- Emre Belözo lu 7 Eylül 1980 de stanbul da do du boyunda, 68 kilo. Milli Tak m m z n formas n 56 kez giydi, 4 gol att. Futbola Zeytinburnuspor altyap s nda bafllad y l nda henüz 16 yafl ndayken Galatasaray taraf ndan transfer edildi ve kadroya girmeyi baflard. Giderek yükselen performans yla, Galatasaray n üst üste dört flampiyonluk, UEFA Kupas ve Süper Kupa y kazand dönemin önemli oyuncular aras na girdi de talya n n Inter tak m na, 2005 te ise ngiltere nin Newcastle United tak m na transfer oldu. Milli formay 7 Aral k 1994 tarihinde Azerbaycan la oynanan U15 maç nda giydi. A Milli Tak m daki ilk maç ise 23 fiubat 2000 tarihinde Ali Sami Yen Stad nda Norveç e 2-0 kaybetti imiz müsabakayd de elde etti imiz Dünya Kupas üçüncülü ünün önemli pay sahiplerinden birisi de oydu.

32 11- Tümer Metin 14 Ekim 1974 te Zonguldak ta do du boyunda, 69 kilo. Milli Tak m m z n formas n 23 kez giydi ve 7 gol att y l nda Kilimli Belediyespor da profesyonel oldu y llar aras nda Zonguldakspor da oynad ktan sonra 1997 den 2001 e kadar Samsunspor da forma giydi. Gösterdi i performansla dikkat çekti ve 2001 de Befliktafl taraf ndan transfer edildi. Befliktafl ta geçirdi i befl sezonun ard ndan Fenerbahçe ye geçti. Befliktafl ve Fenerbahçe nin 100. y l flampiyonluklar n yaflayan tek futbolcu unvan n elde etti. Geride b rakt m z sezonun devre aras nda Yunanistan n Larissa tak m na gitti. 6 Eylül 2002 tarihinde Almanya ile oynanan maçta A2 Milli Tak m m zda yer alarak ay-y ld zl formayla tan flt. 12 fiubat 2003 te oynanan ve 0-0 sona eren Ukrayna maç ilk A milli deneyimiydi. Fatih Terim dönemindeki performans yla Milli Tak m m za önemli katk lar yapt.

33 22- Hamit Alt ntop 8 Aral k 1982 de Almanya da do du boyunda, 82 kilo. Milli Tak m m z n formas n 42 kez giydi ve 2 gol att y l nda Wattenscheid tak m nda profesyonel oldu te Wattenscheid dan ayr ld ve Schalke 04 ü tercih etti. Schalke de geçirdi i dört sezonun ard ndan Almanya n n en büyük kulübü Bayern Münih e transfer oldu ve ilk sezonunda flampiyonluk yaflad. 14 Kas m 2000 de ikizi Halil le birlikte Bulgaristan la oynanan U18 maç nda ay-y ld zl formay giydi ve ilk müsabakas nda golle tan flt. S ras yla di er yafl kategorilerinde oynad ktan sonra 18 fiubat 2004 te Danimarka ile oynanan maçta A Milli Tak m formas n giydi. Önce orta sahada görev al rken, zamanla sa bek oynamaya bafllad. Milli Tak m daki iki golünü de 28 Mart 2007 de 2-2 biten Norveç maç nda frikikten att.

34 19- Ayhan Akman 23 fiubat 1977 de Bursa da do du boyunda, 69 kilo. Milli Tak m m z n formas n 11 kez giydi y l nda profesyonelli e geçti i Gaziantepspor dan 1998 y l nda rekor bonservis bedeliyle Befliktafl a transfer oldu. Ancak as l ç k fl n 2001 y l nda geçti i Galatasaray da yapt. Milli formayla tan flmas, 12 Kas m 1991 de Fransa ile oynanan U15 maç nda gerçekleflti. O tarihten sonra Genç Milli Tak mlar n tüm kategorilerinde forma giydi. 18 fiubat 1998 deki srail maç nda ilk defa A milli oldu Avrupa fiampiyonas finallerine kat lan Milli Tak m da yer ald ama oynama flans n hiç bulamad. 5 y ll k aradan sonra 26 Mart 2005 teki Arnavutluk maç yla Milli Tak m a döndü. Ay-y ld zl formadan 2.5 y l uzak kald ktan sonra 28 Eylül 2007 deki Malta maç yla yeniden bir dönüfl yaflad.

35 14- Arda Turan 30 Ocak 1987 de stanbul da do du boyunda, 72 kilo. Milli Tak m m z n formas n 19 kez giydi, 1 gol att. Futbola Alt ntepsi Makelspor da bafllad ktan sonra 2000 y l nda Galatasaray n altyap s na girdi y l nda Galatasaray la profesyonel sözleflme imzalad sezonunda Vestel Manisaspor a kiraland ve Süper Lig kariyerine parlak bir bafllang ç yapt. Manisaspor da yükselen performans yla Galatasaray a döndü ünde A tak m n de iflmez oyuncular aras na girdi. 16 Temmuz 2002 de Romanya ile deplasmanda oynanan ve 4-1 galibiyetimizle tamamlanan U16 maç yla Genç Milli Tak mlar n formas n giymeye bafllad, ilk maç nda da golle tan flt. 16 A ustos 2006 da deplasmanda oynanan ve 1-0 galibiyetimizle sonuçlanan Lüksemburg müsabakas nda A Milli Tak m formas n giydi. O tarihten bu yana Euro 2008 elemeleri boyunca tak m m z n kilit oyuncular ndan birisi oldu.

36 17- Tuncay fianl 16 Ocak 1982 de Sakarya da do du boyunda, 70 kilo. Milli Tak m m z n formas n 54 kez giyip, 15 gol att y l nda Sakarya TEK Spor da futbola bafllad ve iki ay sonra Sakaryaspor a transfer oldu y l nda Fenerbahçe formas n giydi. Sar -lacivertli formayla ilk maç na 11 Eylül 2002'de Gaziantepspor karfl s nda ç kt. Fenerbahçe de üç lig flampiyonlu u yaflad ve Manchester United a att 3 golle bir fiampiyonlar Ligi maç nda en çok gol atan Türk oyuncu olarak tarihe geçti. Geçti imiz sezonun bafl nda Premier Lig tak mlar ndan Middlesbrough ya transfer oldu. 22 May s 2000 de Beyaz Rusya ya karfl U17 Tak m m z n formas n giyerek milli oldu. lk A milli maç na ise 20 Kas m 2002 de talya karfl s nda ç kt te Konfederasyon Kupas nda üçüncü olan tak m n kadrosunda da yer ald.

37 18- Kâz m Kâz m 26 A ustos 1986 da ngiltere de do du boyunda, 76 kilo. Milli Tak m m z n formas n 4 kez giydi. Profesyonel kariyerine ngiltere 2. Lig tak mlar ndan Bury de bafllad. 19 yafl ndayken Brighton tak m na transfer oldu. 31 A ustos 2006'da Sheffield United la 3 y ll k sözleflme imzalad. Performans yla Türk Milli Tak m yetkililerinin dikkatini çekince 24 Mart 2007 de sviçre ile oynanan ümit milli maç n kadrosuna davet edildi. lk maç nda 90 dakika sahada kal rken bir de gol att. 5 Haziran 2007 tarihinde Brezilya ile oynanan özel maç n 62. dakikas nda oyuna girerek ilk kez A milli oldu. Hemen ard ndan da Fenerbahçe taraf ndan transfer edildi. Bu sezonun ikinci yar s nda Fenerbahçe formas yla baflar l bir performans gösterdi ve özellikle Chelsea maç nda att golle dikkat çekti.

38

39

40 10- Gökdeniz Karadeniz 11 Ocak 1980 de Giresun da do du boyunda, 66 kilo. Milli Tak m m z n formas n 48 kez giydi ve 6 gol att y l nda Trabzonspor da profesyonelli e geçti. Geçti imiz sezonun devre aras na kadar aral ks z olarak Trabzonspor un formas n baflar yla tafl d. Ara transfer döneminde ise 8.7 milyon euro karfl l nda Rusya n n Rubin Kazan tak m na transfer oldu. Bu miktar bir Türk oyuncusu için ödenen en yüksek bonservis bedeliydi. Rusya Ligi ne çok iyi bir bafllang ç yaparak, att ve att rd gollerle tak m na kritik puanlar kazand rd. O da Emre Belözo lu gibi 7 Aral k 1994 teki Azerbaycan U15 maç nda ay-y ld zl formayla tan flt. 30 Nisan 2003 tarihinde deplasmanda Çek Cumhuriyeti ne 4-0 yenildi imiz maç n 83. dakikas nda oyuna girerek ilk kez A milli oldu.

41 8- Nihat Kahveci 23 Kas m 1979 da stanbul da do du boyunda, 71 kilo. Milli Tak m m z n formas n 54 kez giydi, 15 gol att. Altyap s ndan yetiflti i Befliktafl ta sezonunda A tak ma yükseldi ye kadar oynad Befliktafl'ta 115 lig maç nda 53 gol att nin yaz nda spanya n n Real Sociedad tak m na transfer oldu ve ilk sezonunun ard ndan müthifl bir golcüye dönüflüp tak m n flampiyonluk mücadelesinin içine soktu. Ciddi sakatl klar yaflamas na ra men ayakta kalmas n bildi ve 2006'da sözleflmesi bitince Villarreal'e transfer oldu. Burada da a r bir sakatl k yaflamas na ra men müthifl bir dönüfl yaparak tak m n fiampiyonlar Ligi ne tafl d. 18 fiubat 1998 de Ümit Milli Tak m da oynayarak ay-y ld zl formayla tan flt. 7 Kas m 2000 deki sveç maç yla A milli oldu. Euro 2008 elemelerinde att gollerle Milli Tak m m z n finallere kat lmas na büyük katk yapt.

42 9- Semih fientürk 29 Nisan 1983 te zmir de do du boyunda, 78 kilo. Milli Tak m m z n formas n 4 kez giydi ve 1 gol att. Futbola 1998 de zmir amatör tak mlar ndan Özçamdibispor da bafllad da Fenerbahçe ye transfer oldu sezonunda kiral k olarak zmirspor'da oynad. Fenerbahçe de ilk resmi maç na 17 fiubat 2001 de Siirt Jetpaspor a karfl ç kt. Uzun y llar yedek beklese de sona eren sezonda att 17 golle Süper Lig in gol krall n elde etti. 8 Haziran 1999 da Romanya ile oynanan U15 maç nda milli formayla tan flt ve tüm yafl kategorilerinde oynad. 17 Kas m 2007 deki kritik Norveç maç n n ilk on birinde yer alarak A milli formayla ilk tecrübesini yaflad. Ard ndan yine gruptaki Bosna-Hersek maç na ilk on birde bafllad. lk golünü ise 29 May s 2008 deki Finlandiya maç nda kaydetti.

43 21- Mevlüt Erdinç 25 fiubat 1987 de Fransa da do du boyunda, 76 kilo. Milli Tak m m z n formas n 3 kez giydi. Futbola Sochaux tak m n n altyap s nda ad m att ve 19 yafl nda Fransa 1.Ligi nde oynamaya bafllad. Fransa Genç Milli Tak m nda oynad dönemde Meridyen Kupas için Kufladas na geldi inde Türkiye nin yapt teklifi kabul etti. Yozgat kökenli, 8 çocuklu bir ailenin o lu. Futbolcu olmak için 14 yafl ndayken Lyon daki ailesinden ayr larak Sochaux kentine gitti. Bu sezon att gollerle Fransa Ligi nin sivrilen oyuncular ndan birisi oldu. 25 May s 2005 te sviçre ile oynanan U19 maç nda ay-y ld zl formay giydi ve ilk maç nda gol att. 7 fiubat 2007 deki Gürcistan maç yla ilk kez ümit milli olurken, bu karfl laflmada da bir golü vard. 26 Mart 2008 deki Beyaz Rusya maç nda da ilk kez A Milli Tak m da oynad.

44

45 Doktorlar fiükrü Hanedar Milli Tak mlar dari Sorumlusu Hüseyin Coflkun Milli Tak mlar Müdürü Cengiz Dinç Bülent Bayraktar Performans Ekibi Performans Ekibi Aylin Sungur Teknik Direktör Asistan Metin Çak ro lu Analiz Uzman Medya Sorumlular Yi iter Ulu Emrah Kayal o lu Megan Mangano Scott Piri Cezmi Turhan

46 Fizyoterapistler Malzemeciler Abdurrahman Evin Fedai Topal Cüneyt Çelik Cengiz Çelik Kenan Solak Masörler Aflç lar Mustafa Yan k Ali Ekber Aksoy lia Ginovic Mehmet Akpençe U ur Durul

47

Süper Lig'in Ceza Tablosu

Süper Lig'in Ceza Tablosu On5yirmi5.com Süper Lig'in Ceza Tablosu Türkiye Birinci Futbol Ligi'nin son 10 sezonunda 61 karşılaşma boş tribünler önünde oynanırken, şimdiden 7 seyircisiz maç daha kesinleşti. Yayın Tarihi : 19 Mart

Detaylı

Tahkim. Beşiktaş'ı bekleyen tehlike. TFF Müsabaka Talimatı'nın 19. maddesi uyarınca

Tahkim. Beşiktaş'ı bekleyen tehlike. TFF Müsabaka Talimatı'nın 19. maddesi uyarınca 10 EKİM 2013 Beşiktaş'ı bekleyen tehlike Tahkim Kurulu'nun Beşiktaş'ın cezasını onamasından sonra Siyah-Beyazlı ekibi lig maratonu içinde bir başka tehlikenin beklediği ortaya çıktı. TFF Müsabaka Talimatı'nın

Detaylı

İşte Süper Lig'in şampiyonları

İşte Süper Lig'in şampiyonları On5yirmi5.com İşte Süper Lig'in şampiyonları Eski adıyla Türkiye 1. Futbol Ligi, yeni adıyla Süper Lig in başlangıç tarihi, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 1958-59 sezonu olarak kabul edilir. Yayın

Detaylı

Fenerbahçe ile Antalyaspor, Süper Lig'de yarın 45. kez karşı karşıya gelecek

Fenerbahçe ile Antalyaspor, Süper Lig'de yarın 45. kez karşı karşıya gelecek Fenerbahçe Antalyaspor canlı izle, Fenerbahçe Antalya canlı izle, FB Antalyaspor canlı izle, Fenerbahçe Antalya canlı izle, Fener Antalya canlı izle, FB Antalya canlı izle. Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında

Detaylı

Fenerbahçe ile Antalyaspor, Süper Lig'de yarın 45. kez karşı karşıya gelecek

Fenerbahçe ile Antalyaspor, Süper Lig'de yarın 45. kez karşı karşıya gelecek Fenerbahçe Antalyaspor canlı izle, Fenerbahçe Antalya canlı izle, FB Antalyaspor canlı izle, Fenerbahçe Antalya canlı izle, Fener Antalya canlı izle, FB Antalya canlı izle. Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında

Detaylı

2. STANBUL ULUSLARARASI. R VA DÜfi KÖYÜ 28 TEMMUZ -1 A USTOS TFF R VA TES SLER

2. STANBUL ULUSLARARASI. R VA DÜfi KÖYÜ 28 TEMMUZ -1 A USTOS TFF R VA TES SLER 2. STANBUL 28 TEMMUZ -1 A USTOS TFF R VA TES SLER Sporda baflar l olmak için bütün milletçe sporun niteli ini ve de erini anlam fl olmak, spora kalpten, sevgiyle ba lanmak ve onu vatan görevi saymak gerekir.

Detaylı

yılında Kocaeli de doğan Hikmet Karaman. UEFA Pro Lisans sahibi olup çok iyi derecede Almanca ve başlangıç seviyesi İngilizce bilmektedir.

yılında Kocaeli de doğan Hikmet Karaman. UEFA Pro Lisans sahibi olup çok iyi derecede Almanca ve başlangıç seviyesi İngilizce bilmektedir. ! HİKMET KARAMAN www.hikmetkaraman.com.tr hikmet@hikmetkaraman.com.tr Twitter: @karamanhikmet Mobile: +905325404141 Introduction 09.03.1960 yılında Kocaeli de doğan Hikmet Karaman. UEFA Pro Lisans sahibi

Detaylı

TARİH TEKERRÜR ETMEYECEK SAMSUNSPOR LİGDE KALACAK

TARİH TEKERRÜR ETMEYECEK SAMSUNSPOR LİGDE KALACAK TARİH TEKERRÜR ETMEYECEK SAMSUNSPOR LİGDE KALACAK BAKİ SARISAKAL TARİH TEKERRÜR ETMEYECEK SAMSUNSPOR KÜME DÜŞMEYECEK 1982-1983 Sezonu, Samsunspor bir sezon önce Birinci lige çıkmış fakat şanssızlıklar

Detaylı

ç kar lmas için çal flt klar n ifade eden Türk, Her geliflinizde Baflkent OSB nin sürekli de iflti ini göreceksiniz dedi.

ç kar lmas için çal flt klar n ifade eden Türk, Her geliflinizde Baflkent OSB nin sürekli de iflti ini göreceksiniz dedi. 4 Ankara- Baflkent OSB, bir ilk i daha gerçeklefltirdi. Kooperatif olarak örgütlenip, daha sonra organize sanayi bölgesine dönüflen OSB ler aras nda genel kurulunu yapan ilk kurulufl oldu. Sanayi ve Ticaret

Detaylı

A N A L Z. Seçim Öncesinde Verilerle Türkiye Ekonomisi 2:

A N A L Z. Seçim Öncesinde Verilerle Türkiye Ekonomisi 2: A N A L Z Seçim Öncesinde Verilerle Türkiye Ekonomisi 2: Sektör Mücahit ÖZDEM R May s 2015 Giri Geçen haftaki çal mam zda son aç klanan reel ekonomiye ili kin göstergeleri incelemi tik. Bu hafta ülkemiz

Detaylı

Tam yağlı süt ürünleri tüketen erkeklere kötü haber

Tam yağlı süt ürünleri tüketen erkeklere kötü haber Tam yağlı süt ürünleri tüketen erkeklere kötü haber Sağlıklı, güçlü kuvvetli bir erkeksiniz ama çocuğunuz olmuyorsa bu önemli sorunun sebebi yediklerinizle ilgili olabilir. Erkekler üzerinde yapılan bilimsel

Detaylı

Yeni Sayımız ÇIKTI Yeni Sezona Hazırız. ERZURUM ve AVUSTURYA HAZIRLIK KAMPLARIMIZI TAMAMLADIK KONYASPORUN LİG TARİHİNDEKİ BAŞARILARI

Yeni Sayımız ÇIKTI Yeni Sezona Hazırız. ERZURUM ve AVUSTURYA HAZIRLIK KAMPLARIMIZI TAMAMLADIK KONYASPORUN LİG TARİHİNDEKİ BAŞARILARI YIL 6 SAYI 27 FİYATI 10 TL AĞUSTOS - EYLÜL 2015 ERZURUM ve AVUSTURYA HAZIRLIK KAMPLARIMIZI TAMAMLADIK SEYİRCİ REKORU TAKIMIMIZDA SÜPER LİG 2015-2016 SEZONU FİKSTÜRÜ KONYASPORUN LİG TARİHİNDEKİ BAŞARILARI

Detaylı

Batuhan ayrıldı. BEŞİKTAŞ sezon başında G Ü N L Ü K I N T E R N E T G A Z E T E S İ. 31 OCAK 2013 Günlük Spor Gazetesi

Batuhan ayrıldı. BEŞİKTAŞ sezon başında G Ü N L Ü K I N T E R N E T G A Z E T E S İ. 31 OCAK 2013 Günlük Spor Gazetesi 31 OCAK 2013 Tasarım: Onur Baştuğ - Muzaffer Topal - Haber: Didem Tutal - Ufuk Çoban IPHONE ve IPad uygulama: Uğur Baştuğ Batuhan ayrıldı BEŞİKTAŞ sezon başında Eskişehirspor'dan kadroya dahil edilen Batuhan

Detaylı

KENDİNİ GELİŞTİRMEK VE GERÇEKLEŞTİRMEK EN BÜYÜK BAŞARIDIR

KENDİNİ GELİŞTİRMEK VE GERÇEKLEŞTİRMEK EN BÜYÜK BAŞARIDIR KENDİNİ GELİŞTİRMEK VE GERÇEKLEŞTİRMEK EN BÜYÜK BAŞARIDIR Yarın başarıyı hayal ediyorsan, bugün çalışmaya çoktan başlamış olmalısın. Hiç bir sporcu odaklanmadan, kendini ve hayatını yaptığı spora adamadan

Detaylı

Fenerbahçe-Galatasaray

Fenerbahçe-Galatasaray Fenerbahçe-Galatasaray 2014 TFF Süper Kupa Maç 25 A ustos 2014 Manisa 19 May s Stad Saat: 20.30 En anlaml Süper Kupa! Y ld r m Demirören Türkiye Futbol Federasyonu Baflkan Türk futbol tarihinin gelenekleri

Detaylı

Galatasaray-Fenerbahçe

Galatasaray-Fenerbahçe Galatasaray-Fenerbahçe 2013 TFF Süper Kupa Maç 11 A ustos 2013 Kadir Has Stad / Saat: 20.30 Rekabet centilmenlik sınırları içinde kalsın Y ld r m Demirören Türkiye Futbol Federasyonu Baflkan Türk futbol

Detaylı

Dünyaya barış ve refah taşıyor, zorlukları azimle aşıyoruz

Dünyaya barış ve refah taşıyor, zorlukları azimle aşıyoruz Dünyaya barış ve refah taşıyor, zorlukları azimle aşıyoruz Rakamlarla Sektörümüz: 3 kıtadan 77 ülkeye doğrudan hizmet götüren, Toplam Yatırımı 5 Milyar Doları aşan, Yan sektörleri ile birlikte yaklaşık

Detaylı

Bank Asya 1. Lig Kuraları Çekildi!

Bank Asya 1. Lig Kuraları Çekildi! On5yirmi5.com Bank Asya 1. Lig Kuraları Çekildi! Süper Lig'e yükselmek için mücadele edecek 18 takımın yer aldığı Bank Asya 1. Lig'de yeni sezon fikstürü çekildi. Yeni sezon 22 Ağustos'ta başlayacak. Yayın

Detaylı

2008-2009 Sezonu U14 ve U15 Coca-Cola Akademi Ligleri Statüsü (*)

2008-2009 Sezonu U14 ve U15 Coca-Cola Akademi Ligleri Statüsü (*) 2008-2009 Sezonu U14 ve U15 Coca-Cola Akademi Ligleri Statüsü (*) Madde 1 - Amaç ve Kapsam Bu Statü, Turkcell Süper Lig, Bank Asya 1. Lig, TFF 2. Lig, TFF 3. ve amatör liglerde tescilli futbol takımları

Detaylı

TÜRKİYE BİLİMSEL YAYIN GÖSTERGELERİ (II) 1981-2007 TÜRKİYE, ÜLKELER VE GRUPLAR

TÜRKİYE BİLİMSEL YAYIN GÖSTERGELERİ (II) 1981-2007 TÜRKİYE, ÜLKELER VE GRUPLAR 3.2.Etki De erine Göre ABD 1981-2007 döneminde üretti i 6.634.586 adet yay na ald 137.391.957 at f say s ile 20,71 lik etki de erine sahip olup 14,17 lik DÜNYA ortalama etki de erinden yakla k % 50 daha

Detaylı

TÜRKİYE MASTERLER VE VETERANLAR FUTBOL LİGİ FEDERASYONU TÜRKİYE ŞAMPİYONASI STATÜSÜ

TÜRKİYE MASTERLER VE VETERANLAR FUTBOL LİGİ FEDERASYONU TÜRKİYE ŞAMPİYONASI STATÜSÜ TÜRKİYE MASTERLER VE VETERANLAR FUTBOL LİGİ FEDERASYONU TÜRKİYE ŞAMPİYONASI STATÜSÜ MADDE 1 TAKIM SAYISI, GRUPLARIN OLUŞUMU 2015 2016 sezonu TMVFL Türkiye Şampiyonası GrupMüsabakaları 16 takımın katılımı

Detaylı

Beşiktaş Gazetesi. Günlük web Gazetesi 20.09.2012. Galibiyete hazırlık

Beşiktaş Gazetesi. Günlük web Gazetesi 20.09.2012. Galibiyete hazırlık Beşiktaş Gazetesi Günlük web Gazetesi 20.09.2012 Galibiyete hazırlık Beşiktaş, Gaziantepspor maçı hazırlıklarına bir günlük iznin ardından başladı. Maçın hakemi Yunus Yıldırım olarak belirlendi. Antrenmana

Detaylı

01/05/ /05/2016 TARİHLERİ ARASINDAKİ EŞYA TAŞIMA GEÇİŞLERİ

01/05/ /05/2016 TARİHLERİ ARASINDAKİ EŞYA TAŞIMA GEÇİŞLERİ 01/05/2016 31/05/2016 TARİHLERİ ARASINDAKİ EŞYA TAŞIMA GEÇİŞLERİ Geçici Plaka İzni Geçiş Abd Minor Outlying Adaları 03 08 03 Almanya 03 03 02 18 26 93 50 53 89 Arnavutluk 02 Avusturya 02 03 01 02 Belçika

Detaylı

Galatasaray,"Devler Ligi"nde tur şansını zora soktu

Galatasaray,Devler Liginde tur şansını zora soktu On5yirmi5.com Galatasaray,"Devler Ligi"nde tur şansını zora soktu UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Benfica'ya 2-1 yenilen sarı-kırmızılı ekip, bu kulvarda adını bir üst tura yazdırabilme adına önemli bir avantajı

Detaylı

BYazan: SEMA ERDO AN. ABD ve Avrupa Standartlar nda Fact-Jacie Akreditasyon Belgesi. Baflkent Üniversitesi nden Bir lk Daha

BYazan: SEMA ERDO AN. ABD ve Avrupa Standartlar nda Fact-Jacie Akreditasyon Belgesi. Baflkent Üniversitesi nden Bir lk Daha Baflkent Üniversitesi nden Bir lk Daha ABD ve Avrupa Standartlar nda Fact-Jacie Akreditasyon Belgesi Baflkent Üniversitesi T p Fakültesi Adana Eriflkin Kemik li i Nakil ve Hücresel Tedavi Merkezi, Türkiye

Detaylı

Dünya Kupas. 20 Yafl na Basarken. Ne yalan söyleyeyim, sanki futbolun en büyük o lu Dünya Kupas ile beraber do mufl gibi hissederim kendimi.

Dünya Kupas. 20 Yafl na Basarken. Ne yalan söyleyeyim, sanki futbolun en büyük o lu Dünya Kupas ile beraber do mufl gibi hissederim kendimi. Dünya Kupas Haziran da Bafll yor Halit K vanç Unutulmaz Dünya Kupas An lar n Yaz yor Dünya Kupas 20 Yafl na Basarken 2 Ne yalan söyleyeyim, sanki futbolun en büyük o lu Dünya Kupas ile beraber do mufl

Detaylı

Türkiye - Romanya. Fenerbahçe fiükrü Saraco lu Stad. 12 Ekim 2012 Saat: 20.30. Dünya Kupas Grup Eleme Maç

Türkiye - Romanya. Fenerbahçe fiükrü Saraco lu Stad. 12 Ekim 2012 Saat: 20.30. Dünya Kupas Grup Eleme Maç Türkiye - Romanya Fenerbahçe fiükrü Saraco lu Stad Dünya Kupas Grup Eleme Maç 12 Ekim 2012 Saat: 20.30 Güçlüyüz, arzuluyuz kazanaca z Yıldırım Demirören Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı President Turkish

Detaylı

Füze Selami. Adana Demirspor un Efsane smi. Yaflamdan Kesitler

Füze Selami. Adana Demirspor un Efsane smi. Yaflamdan Kesitler Yaflamdan Kesitler Sema Erdo an Adana Demirspor un Efsane smi Füze Selami Foto raf: Gülen Özyüzücüler Selami Tekkazanc nam di er Füze Selami, Devlet Demir Yollar n n tak m olarak kurulan Adana Demirspor

Detaylı

Yazar Administrator Çarşamba, 10 Eylül :55 - Son Güncelleme Çarşamba, 10 Eylül :13

Yazar Administrator Çarşamba, 10 Eylül :55 - Son Güncelleme Çarşamba, 10 Eylül :13 A Milli Futbol Takımı, 2010 yılında Güney Afrika'da düzenlenecek 19. Dünya Kupası Finalleri öncesi Avrupa elemeleri 5. Grup'ta Belçika ile karşılaştı. Maçtan 1-1 beraberlikle ayrılan Millilerimiz rakibine

Detaylı

Beşiktaş performansını artırmak için. Kartal acımadı

Beşiktaş performansını artırmak için. Kartal acımadı 9 EYLÜL 2013 Kartal acımadı Beşiktaş performansını artırmak için Tekirdağspor ile hazırlık maçı yaptı. Milli maçlar nedeniyle verilen arada Beşiktaş, Bölgesel Amatör Ligi takımlarından Tekirdağspor ile

Detaylı

Türkiye - Macaristan. Fenerbahçe fiükrü Saraco lu Stad Dünya Kupas Eleme Grubu Maç. 26 Mart 2013 Saat: 20.30

Türkiye - Macaristan. Fenerbahçe fiükrü Saraco lu Stad Dünya Kupas Eleme Grubu Maç. 26 Mart 2013 Saat: 20.30 Türkiye - Macaristan Fenerbahçe fiükrü Saraco lu Stad Dünya Kupas Eleme Grubu Maç 26 Mart 2013 Saat: 20.30 Yıldırım Demirören Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı President Turkish Football Federation Kazanacak

Detaylı

TFF nin Ayl k Futbol Dergisi Aral k 2010 Say : 74. Reformun ayak sesleri

TFF nin Ayl k Futbol Dergisi Aral k 2010 Say : 74. Reformun ayak sesleri TFF nin Ayl k Futbol Dergisi Aral k 2010 Say : 74 amsaha Reformun ayak sesleri Türkiye Futbol Federasyonu Adına Sahibi: Mahmut Özgener Yayın Yönetmeni: Zeki Çol Sorumlu Yazıişleri Müdürü: Mazlum Uluç Yazıişleri:

Detaylı

Tavla ve Bilimsel Düflünce

Tavla ve Bilimsel Düflünce Tavla ve Bilimsel Düflünce Y llar önce çok satan bir gazetemiz Türkiye Tavla fiampiyonas düzenlemiflti. Bizde tavlac çok. fl yerlerinde bile tavla oynan r ülkemizde. Bile ine güvenen kat ld flampiyonaya.

Detaylı

YÖNET M KURULU RAPORU

YÖNET M KURULU RAPORU YÖNET M KURULU RAPORU De erli Ortaklar m z, fiirketimizin 37. Ortaklar Genel Kurulu na hofl geldiniz. Hepinizi sayg ve sevgi ile selaml yorum. Yaflad m z geliflmeler ile, ülkemiz 2004 y l nda s k s k dünyan

Detaylı

2013 2014 SEZONU ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI MÜSABAKALARI STATÜSÜ

2013 2014 SEZONU ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI MÜSABAKALARI STATÜSÜ 2013 2014 SEZONU ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI MÜSABAKALARI STATÜSÜ MADDE 1 KUPANIN OLUŞUMU ve KATILIM ŞARTLARI (1) TFF nin ulusal düzeyde düzenlediği kupanın ismi Türkiye Kupası dır. Türkiye Kupası nın isimlendirme

Detaylı

TÜRKİYE KUPASI MÜSABAKALARI STATÜSÜ

TÜRKİYE KUPASI MÜSABAKALARI STATÜSÜ TÜRKİYE KUPASI MÜSABAKALARI STATÜSÜ MADDE 1- KUPANIN OLUŞUMU ve KATILIM ŞARTLARI (1) TFF nin ulusal düzeyde oynattığı profesyonel lig müsabakalarından sonraki kupa müsabakalarının ismi Türkiye Kupası dır.

Detaylı

TFF nin Ayl k Futbol Dergisi Ekim 2010 Say : 72. Zafer coflkusu Zirve koflusu

TFF nin Ayl k Futbol Dergisi Ekim 2010 Say : 72. Zafer coflkusu Zirve koflusu TFF nin Ayl k Futbol Dergisi Ekim 2010 Say : 72 TamSaha Zafer coflkusu Zirve koflusu Türkiye Futbol Federasyonu Adına Sahibi: Mahmut Özgener Yayın Yönetmeni: Zeki Çol Sorumlu Yazıişleri Müdürü: Mazlum

Detaylı

HABER BÜLTENİ 02.09.2015 Sayı 23

HABER BÜLTENİ 02.09.2015 Sayı 23 HABER BÜLTENİ 02.09.2015 Sayı 23 Konya Hizmetler Sektörü Güven Endeksi geçen aya ve geçen yıla göre düştü: Konya Hizmetler Sektörü Güven Endeksi, geçen aya ve geçen yıla göre düştü. Konya Hizmetler Sektörü

Detaylı

SEZONU TÜRKİYE KUPASI MÜSABAKALARI STATÜSÜ

SEZONU TÜRKİYE KUPASI MÜSABAKALARI STATÜSÜ 2017 2018 SEZONU TÜRKİYE KUPASI MÜSABAKALARI STATÜSÜ MADDE 1 KUPANIN OLUŞUMU ve KATILIM ŞARTLARI (1) TFF nin ulusal düzeyde düzenlediği kupanın ismi Türkiye Kupası dır. Türkiye Kupası nın isimlendirme

Detaylı

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Cyprus Turkish Football Association 1955

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Cyprus Turkish Football Association 1955 Genelge No: YK-05/2011 2012 13 Ağustos 2011 KIBRIS TÜRK FUTBOL FEDERASYONU BİRİNCİ LİG-İKİNCİ LİG-ÜÇÜNCÜ LİG VE YÜKSELME LİGLERİ KULÜPLERİ YÖNETİM KURULLARI BAŞKANLARINA YÖNETİM KURULU KARARLARI KTFF Yönetim

Detaylı

SEZONU ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI MÜSABAKALARI STATÜSÜ

SEZONU ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI MÜSABAKALARI STATÜSÜ 2018 2019 SEZONU ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI MÜSABAKALARI STATÜSÜ MADDE 1 KUPANIN OLUŞUMU ve KATILIM ŞARTLARI (1) TFF nin ulusal düzeyde düzenlediği kupanın ismi Ziraat Türkiye Kupası dır. Türkiye Kupası nın

Detaylı

HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜ 2016 ŞUBAT AYLIK İHRACAT BİLGİ NOTU. İTKİB Genel Sekreterliği Hazırgiyim ve Konfeksiyon Şubesi

HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜ 2016 ŞUBAT AYLIK İHRACAT BİLGİ NOTU. İTKİB Genel Sekreterliği Hazırgiyim ve Konfeksiyon Şubesi HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜ 2016 ŞUBAT AYLIK İHRACAT BİLGİ NOTU Mart 2016 2 HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜNÜN 2016 ŞUBAT İHRACAT PERFORMANSI ÜZERİNE KISA DEĞERLENDİRME Yılın İlk İki Ayında %3,7

Detaylı

Yalıkavak Spor İlk Maçını Kaybetti.

Yalıkavak Spor İlk Maçını Kaybetti. Yalıkavak Spor Kaybetti. İlk Maçını Türkiye Hentbol Federasyonu Bayanlar Birinci Ligi nde mücadele eden Bodrum Yalıkavak Spor Kulübü ligin ilk maçında Polatlı Belediyesi Spor Kulübü ne mağlup oldu. Gümbet

Detaylı

TÜRKİYE MASA TENİSİ FEDERASYONU BAŞKANLIĞI 21 EYLÜL 31 ARALIK 2008 TARİHLERİ ARASI TAHMİNİ BÜTÇESİ GELİRLER YTL. GİDERLER YTL.

TÜRKİYE MASA TENİSİ FEDERASYONU BAŞKANLIĞI 21 EYLÜL 31 ARALIK 2008 TARİHLERİ ARASI TAHMİNİ BÜTÇESİ GELİRLER YTL. GİDERLER YTL. TÜRKİYE MASA TENİSİ FEDERASYONU BAŞKANLIĞI 21 EYLÜL 31 ARALIK 2008 TARİHLERİ ARASI TAHMİNİ BÜTÇESİ GELİRLER YTL. GİDERLER YTL. GSGM Desteği 50.000,00 Yurtiçi Faaliyetler 160.000,00 Sponsorluk Gelirleri

Detaylı

2014 2015 SEZONU TÜRKİYE KUPASI MÜSABAKALARI STATÜSÜ

2014 2015 SEZONU TÜRKİYE KUPASI MÜSABAKALARI STATÜSÜ 2014 2015 SEZONU TÜRKİYE KUPASI MÜSABAKALARI STATÜSÜ MADDE 1 KUPANIN OLUŞUMU ve KATILIM ŞARTLARI (1) TFF nin ulusal düzeyde düzenlediği kupanın ismi Türkiye Kupası dır. Türkiye Kupası nın isimlendirme

Detaylı

NIKE HALI SAHA LİGİ 2010 STATÜSÜ

NIKE HALI SAHA LİGİ 2010 STATÜSÜ NIKE HALI SAHA LİGİ 2010 STATÜSÜ 1- Nike Halı Saha Ligi 2010 organizasyonu Türkiye Futbol Federasyonu ve Nike firması tarafından düzenlenir. 2- a) Nike Halı Saha Ligi Ek te yer alan 53 il ve 6 ilçede olmak

Detaylı

Süper Lig'in Rekorları ve İlkleri

Süper Lig'in Rekorları ve İlkleri On5yirmi5.com Süper Lig'in Rekorları ve İlkleri Türkiye 1. Futbol Ligi, son yıllardaki ismiyle Süper Lig tarihinde ilk resmi golü İzmirsporlu Özcan Altuğ attı. Yayın Tarihi : 8 Eylül 2011 Perşembe (oluşturma

Detaylı

TFF nin Ayl k Futbol Dergisi l Haziran 2011 l Say : 80

TFF nin Ayl k Futbol Dergisi l Haziran 2011 l Say : 80 T amsaha TFF nin Ayl k Futbol Dergisi l Haziran 2011 l Say : 80 Türkiye Futbol Federasyonu Adına Sahibi: Mahmut Özgener Yayın Yönetmeni: Zeki Çol Sorumlu Yazıişleri Müdürü: Mazlum Uluç Yazıişleri: Bağış

Detaylı

Editöre not: Radyo Televizyon Üst Kurulu Önemli Olaylar Listesinin Futbol Yönünden Değerlendirilmesi

Editöre not: Radyo Televizyon Üst Kurulu Önemli Olaylar Listesinin Futbol Yönünden Değerlendirilmesi Makale Adı Editöre not: Radyo Televizyon Üst Kurulu Önemli Olaylar Listesinin Futbol Yönünden Değerlendirilmesi Faruk Baştürk* Radyo, televizyon ve isteğe bağlı yayın hizmetlerinin düzenlenmesi ve denetlenmesi,

Detaylı

Müsabaka mevsiminin 20 Haziran 2013 ile 31 Mayıs 2014 olarak tespitine, zorunlu nedenlerle bu sürelerin değiştirilebilmesine,

Müsabaka mevsiminin 20 Haziran 2013 ile 31 Mayıs 2014 olarak tespitine, zorunlu nedenlerle bu sürelerin değiştirilebilmesine, 2013-2014 FUTBOL SEZONU İLAN EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR 2013-2014 futbol sezonunda uygulanmak ve 1. Transfer ve Tescil dönemi başlangıcından itibaren geçerli olmak üzere Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim

Detaylı

Fevzi Pafla Cad. Dr. Bar fl Ayd n. Virgül (,) 2. Baz k saltmalar n sonuna konur.

Fevzi Pafla Cad. Dr. Bar fl Ayd n. Virgül (,) 2. Baz k saltmalar n sonuna konur. 2. Baz k saltmalar n sonuna konur. Dr. Bar fl Ayd n Fevzi Pafla Cad. 3. Say lardan sonra s ra bildirmek için konur. Sonucu ilân ediyorum: 1. Ali, 2. Kemal, 3. Can oldu. Hepsini tebrik ederim. Virgül (,)

Detaylı

Tak m otobüsümüz yeni görünümüne kavufltu 2. SAYFADA. Manisaspor Kulübü Yay n Organ d r Say : 46 Para le Sat lmaz

Tak m otobüsümüz yeni görünümüne kavufltu 2. SAYFADA. Manisaspor Kulübü Yay n Organ d r Say : 46 Para le Sat lmaz SAYFA 01 Kalenin veliaht Bulut Y llard r o kalenin sahibi gibi kendine güvenen Bulut, Fenerbahçe nin 70. dakikada yapt güçlü ata n gol olmas n, son derece rahat hareketlerle engelleyince taraftar n yüre

Detaylı

Beykoz Yükselme Grubuna Kalmayı Başardı - Özgün Haber Çarşamba, 31 Aralık :00 - Son Güncelleme Cuma, 06 Şubat :01

Beykoz Yükselme Grubuna Kalmayı Başardı - Özgün Haber Çarşamba, 31 Aralık :00 - Son Güncelleme Cuma, 06 Şubat :01 Hedef Bank Asya 1.Lig 2007-2008 Sezonunu Grubunda Şampiyon olarak tamamlayan Beykoz 1908 A.Ş.Futbol Takımı Klasman maçları sonunda 17 yıl sonra çıktığı TFF 2.Liginde fırına gibi eserek grubun lirdi olarak

Detaylı

12. Cumhurbaşkanı Erdoğan

12. Cumhurbaşkanı Erdoğan 12. Cumhurbaşkanı Erdoğan Ağustos 10, 2014-10:48:00 Recep Tayyip Erdoğan, ilk kez halk tarafından yapılan seçimde, geçici sonuçlara göre, Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı oldu. YSK, cumhurbaşkanı seçiminin

Detaylı

TFF nin Ayl k Futbol Dergisi Ocak 2010 Say : 63

TFF nin Ayl k Futbol Dergisi Ocak 2010 Say : 63 T amsaha TFF nin Ayl k Futbol Dergisi Ocak 2010 Say : 63 Türkiye Futbol Federasyonu Adına Sahibi: Mahmut Özgener Yayın Yönetmeni: Zeki Çol Sorumlu Yazıişleri Müdürü: Mazlum Uluç Yazıişleri: Bağış Erten

Detaylı

ek: eğitim izleme göstergeleri

ek: eğitim izleme göstergeleri ek: eğitim izleme göstergeleri, eğitim izleme raporu 2011, sfa 157-202 ek: eğitim izleme göstergeleri Eğitim İzleme Raporu nun eki olarak üçüncü kez kamuoyuna sunduğumuz Eğitim İzleme Göstergeleri nin

Detaylı

e-bülten STANBUL B LG ÜN VERS TES LET fi M FAKÜLTES REKLAMCILIK BÖLÜMÜ ADWORKERS YEN AJANS VE MÜfiTER LER YLE DD ALI!

e-bülten STANBUL B LG ÜN VERS TES LET fi M FAKÜLTES REKLAMCILIK BÖLÜMÜ ADWORKERS YEN AJANS VE MÜfiTER LER YLE DD ALI! 2007 3 ADWORKERS YEN AJANS VE MÜfiTER LER YLE DD ALI! stanbul Bilgi Üniversitesi Reklamc l k Bölümü 4. s n f ö rencilerinden oluflan AdWorkers reklam ajans, Türkiye nin önde gelen reklam ajanslar yla birlikte

Detaylı

Türkiye Cumhuriyeti ne YAHUD SOYKIRIMI SUÇLAMASI

Türkiye Cumhuriyeti ne YAHUD SOYKIRIMI SUÇLAMASI Otopsi Cengiz Özak nc 8 Türkiye Cumhuriyeti ne YAHUD SOYKIRIMI SUÇLAMASI 71 Y l Sonra Dünyada ve Türkiye de lk Kez T pk Bas m ve Tam Metin 24 fiubat 1942 Struma Facias nda Türkiyenin Suçsuzlu unu Kan tlayan

Detaylı

FUTBOL BRANŞ AÇIKLAMALAR

FUTBOL BRANŞ AÇIKLAMALAR FUTBOL BRANŞ AÇIKLAMALAR 1- Müsabakalar, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon Amirliğince öngörülen hükümlere, Uluslararası Kurallara, Yarışma Talimatlarına

Detaylı

TFF nin Ayl k Futbol Dergisi May s 2011 Say : 79

TFF nin Ayl k Futbol Dergisi May s 2011 Say : 79 TFF nin Ayl k Futbol Dergisi May s 2011 Say : 79 amsaha Türkiye Futbol Federasyonu Adına Sahibi: Mahmut Özgener Yayın Yönetmeni: Zeki Çol Sorumlu Yazıişleri Müdürü: Mazlum Uluç Yazıişleri: Bağış Erten

Detaylı

Eskişehirspor'u penaltı atışları sonrası 3-2 yenen Göztepe Süper Lig'e yükseldi,

Eskişehirspor'u penaltı atışları sonrası 3-2 yenen Göztepe Süper Lig'e yükseldi, On5yirmi5.com Göztepe Süper Lig'de Eskişehirspor'u penaltı atışları sonrası 3-2 yenen Göztepe Süper Lig'e yükseldi, Yayın Tarihi : 5 Haziran 2017 Pazartesi (oluşturma : 7/19/2017) TFF 1. Lig play-off finalinde,

Detaylı

TÜRKİYE 2011 YILI FAALİYET PROGRAMI GÜN AY FAALİYETİN ADI ŞEHİR ÜLKE OCAK. 08 -- 21 OCAK EJU Büyükler Ortak Çalışma Kampı Mittersil AVUSTURYA

TÜRKİYE 2011 YILI FAALİYET PROGRAMI GÜN AY FAALİYETİN ADI ŞEHİR ÜLKE OCAK. 08 -- 21 OCAK EJU Büyükler Ortak Çalışma Kampı Mittersil AVUSTURYA 2011 YILI FAALİYET PROGRAMI GÜN AY FAALİYETİN ADI ŞEHİR ÜLKE OCAK 08 -- 21 OCAK EJU Büyükler Ortak Mittersil AVUSTURYA 15 -- 16 OCAK WORLD MASTERS Bakü AZARBAYCAN 29 -- 30 OCAK Dünya Kupası Bay Tiflis

Detaylı

umhurbaflkan iken, Kendi ste iyle Kimya Ö rencisi Oldu

umhurbaflkan iken, Kendi ste iyle Kimya Ö rencisi Oldu C umhurbaflkan iken, Kendi ste iyle Kimya Ö rencisi Oldu Çankaya Köflkü nde Cumhurbaflkan smet nönü, 1942 y l nda hergün sabah akflam büyük bir dikkat ve merakla Hitler in Rusya topraklar ndaki ilerlemesini

Detaylı

ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI GRUP 6. MAÇLAR 03.02.2015 Salı 04.02.2015 Çarşamba 05.02.2015 Perşembe

ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI GRUP 6. MAÇLAR 03.02.2015 Salı 04.02.2015 Çarşamba 05.02.2015 Perşembe 18. HAFTA 30.01.2015 Cuma AKHİSAR BELEDİYESPOR BALIKESİRSPOR MANİSA 19 MAYIS 19:00 TRABZONSPOR A.Ş. SUAT ALTIN İNŞ. K.ERCİYESSPOR HÜSEYİN AVNİ AKER 20:00 31.01.2015 Cumartesi KASIMPAŞA A.Ş. İSTANBUL BAŞAKŞEHİR

Detaylı

Beşiktaş Gazetesi Beşiktaş:3 - Mersin:0

Beşiktaş Gazetesi Beşiktaş:3 - Mersin:0 Beşiktaş:3 - Mersin:0 BEŞİKTAŞ Spor Toto Süper Lig in 10. haftasında Mersin İdmanyurdu nu 3-0 mağlup etti. İnönü Stadı nda oynanan karşılaşmada Beşiktaş rakibini ilk yarıda bulduğu 3 golle mağlup eden

Detaylı

Dentinho. Çok mutluyum

Dentinho. Çok mutluyum 26-27 OCAK 2013 Tasarım: Onur Baştuğ - Muzaffer Topal - Haber: Didem Tutal - Ufuk Çoban IPHONE ve IPad uygulama: Uğur Baştuğ Çok mutluyum BEŞİKTAŞ A geldiği için mutlu olduğunu belirten yeni Dentinho,

Detaylı

Derbinin kazananı Fenerbahçe: 0-1

Derbinin kazananı Fenerbahçe: 0-1 On5yirmi5.com Derbinin kazananı Fenerbahçe: 0-1 Süper Lig'in 28. haftasında Fenerbahçe Galatasaray'ı 1-0 mağlup etti. Yayın Tarihi : 23 Nisan 2017 Pazar (oluşturma : 5/19/2017) Süper Lig'in 28. haftasında

Detaylı

Gençlerbirliği sınavı!..

Gençlerbirliği sınavı!.. Gençlerbirliği sınavı!.. Beşiktaş Gençlerbirliği maçı için kampa girdi. Karakartallar Ziraat Türkiye Kupası 5. turunda aldıkları mağlubiyetin ardından Gençlerbirliği karşısında moral arayacak. Karakartallarda

Detaylı

11. SINIF KONU ANLATIMLI. 2. ÜNİTE: KUVVET ve HAREKET 4. KONU AĞIRLIK MERKEZİ - KÜTLE MERKEZİ ETKİNLİK ÇÖZÜMLERİ

11. SINIF KONU ANLATIMLI. 2. ÜNİTE: KUVVET ve HAREKET 4. KONU AĞIRLIK MERKEZİ - KÜTLE MERKEZİ ETKİNLİK ÇÖZÜMLERİ 11. SINIF KNU ANLATIMLI 2. ÜNİTE: KUVVET ve HAREKET 4. KNU AĞIRLIK MERKEZİ - KÜTLE MERKEZİ ETKİNLİK ÇÖZÜMLERİ 2 2. Ünite 4. Konu 3. A rl k Merkezi - Kütle Merkezi A nn Çözümleri su 1. BM fiekil I fiekil

Detaylı

Oyunlar mdan s k lan okurlardan -e er varsa- özür dilerim.

Oyunlar mdan s k lan okurlardan -e er varsa- özür dilerim. Barbut Oyunlar mdan s k lan okurlardan -e er varsa- özür dilerim. Ne yapal m ki ben oyun oynamay çok severim. Birinci Oyun. ki oyuncu s rayla zar at yorlar. fiefl (6) atan ilk oyuncu oyunu kazan yor. Ve

Detaylı

Futbolda haftanın programı

Futbolda haftanın programı On5yirmi5.com Futbolda haftanın programı Süper Lig ve PTT 1. Lig'de 27. hafta maçları oynanacak. 2. Lig'e 30, 3. Lig'e ise 33. hafta karşılaşmalarıyla devam edilecek. Yayın Tarihi : 1 Nisan 2016 Cuma (oluşturma

Detaylı

BODRUMSPOR KIL PAYI KAYBETTİ

BODRUMSPOR KIL PAYI KAYBETTİ BODRUMSPOR KIL PAYI KAYBETTİ B.B Bodrumspor 2 3 Gazişehir Gaziantep Futbol Kulübü STAT: Bodrum İlçe HAKEMLER: Abdullah Yılmaz (xxx), Cemel Alpay (xxx), Murat Şener (xxx) BODRUM BELEDİYESİ BODRUMSPOR: Muhammed

Detaylı

çimizdeki Lider Dr. Yeflim Toduk Akifl CEO s / 2007/ Say : 48

çimizdeki Lider Dr. Yeflim Toduk Akifl CEO s / 2007/ Say : 48 Dr. Yeflim Toduk Akifl 12 CEO s / 2007/ Say : 48 Milli Futbol Tak m ve 2007 Avrupa Seçmeleri Baflar s : lik mi, tak m oyunu mu, flans m? Bosna Hersek ve Türkiye maç n izlemeye gittim. Tesadüfen, yak n

Detaylı

Yeniflemeyen Zarlar B:

Yeniflemeyen Zarlar B: Yeniflemeyen Zarlar Ahmet, Belgün den daha uzun boyluysa, Belgün de Cemal den daha uzun boyluysa, Ahmet, Cemal den daha uzun boyludur, önermesi hiç kuflkusuz do rudur. Çünkü A > B ve B > C eflitsizliklerinden,

Detaylı

Dünya Hububat Pazarında Neredeyiz?

Dünya Hububat Pazarında Neredeyiz? Dünya Hububat Pazarında Neredeyiz? Şebnem BORAN 1.Dünya Hububat Pazarı Günümüzde dünyanın stratejik ürün grubunu oluşturan hububat pazarında önemli gelişmeler yaşanıyor. Dünya toplam hububat üretimine

Detaylı

I. KARADENİZ OYUNLARI 02-08 TEMMUZ 2007 TRABZON

I. KARADENİZ OYUNLARI 02-08 TEMMUZ 2007 TRABZON Günceleme Tarihi 10 Haziran 2007 1. ULUSAL FEDERASYON TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU BAŞKAN GENEL SEKRETER ADRES : TEL: FAX: E-MAİL: WEB SİTESİ: Oyunların resmi web sitesi Haluk ULUSOY Lütfi ARIBOĞAN Ankara

Detaylı

Başkan Acar Bursa da Sosyal Güvenlik Reformunu Anlattı

Başkan Acar Bursa da Sosyal Güvenlik Reformunu Anlattı Başkan Acar Bursa da Sosyal Güvenlik Reformunu Anlattı SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI FATİH ACAR: - 2008 YILINDA SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR SOSYAL GÜVENLİK SİSTEMİNİN TEMELLERİ ATILDI - İLAÇ VE TIBBİ MALZEME KONUSUNDA

Detaylı

HOLLANDALI ENGELLİ FUTBOLCULAR BODRUM DA DOSTLUK MAÇI YAPTI

HOLLANDALI ENGELLİ FUTBOLCULAR BODRUM DA DOSTLUK MAÇI YAPTI HOLLANDALI ENGELLİ FUTBOLCULAR BODRUM DA DOSTLUK MAÇI YAPTI Engelli futbolcular ın dostluk maçı Bodrum da, Hollanda dan gelen zihinsel engelli futbolcular takımı ile Dalaman, Ortaca Bölgesi Engelliler

Detaylı

Avrupa Kupalarına katılım veya herhangi bir amaçla kullanım için lig sıralamasının

Avrupa Kupalarına katılım veya herhangi bir amaçla kullanım için lig sıralamasının 2015 2016 SEZONU LİG TESCİLLERİ 2015-2016 sezonunda sezon öncesi ilan edilen statüye göre oynanan Erkekler ve Kadınlar Süper Lig, 1. ve 2. Lig ile Erkekler 3. Lig ve Bölgesel Lig maç sonuçları, bu sonuçlara

Detaylı

Turkey - Tier 1 - All-Time Table

Turkey - Tier 1 - All-Time Table Turkey - Tier - All-Time Table All-Time Table /0-0/ Club S Pd W D L GF GA GD Pts Fenerbahçe 0 0 Galatasaray Beşiktaş 0 0 Trabzonspor 0 0 0 Bursaspor 0 MKE Ankaragücü - 00 Gençlerbirliği - Altay 00 - Gaziantepspor

Detaylı

PONY CLUB TÜRK YE JOKEY KULÜBÜ. fiehr N ZE GEL YOR FOTOGRAFLAR : KAD R Ç V C

PONY CLUB TÜRK YE JOKEY KULÜBÜ. fiehr N ZE GEL YOR FOTOGRAFLAR : KAD R Ç V C PONY CLUB fiehr N ZE GEL YOR FOTOGRAFLAR : KAD R Ç V C TÜRK YE JOKEY KULÜBÜ PONYLER Çocuklar!.. fiehr N ZE GEL YOR 75 günde 24 ilimizdeyiz Küçük yaflta at sevgisinin geliflmesine yönelik, Kulübümüz taraf

Detaylı

SEZONU GELİŞİM LİGLERİ STATÜSÜ I-GENEL HÜKÜMLER

SEZONU GELİŞİM LİGLERİ STATÜSÜ I-GENEL HÜKÜMLER 2017 2018 SEZONU GELİŞİM LİGLERİ STATÜSÜ I-GENEL HÜKÜMLER MADDE 1- AMAÇ VE KAPSAM Bu Statü, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Süper Lig ve TFF 1. Lig ile TFF 2. ve 3. Lig Kulüplerinin genç futbolcu

Detaylı

Ekim Ayı Faaliyet Raporu

Ekim Ayı Faaliyet Raporu Ekim Ayı Faaliyet Raporu Değerli KAGİDER üyeleri, KAGİDER adına dopdolu geçen bir Ekim ayını geride bıraktık. Yeni iletişim ajansımız ile düzenlediğimiz, yeni yönetim kurulumuzu ve hedeflerimizi duyurmayı

Detaylı

TFF nin Ayl k Futbol Dergisi. A ustos 2010 Say : 70

TFF nin Ayl k Futbol Dergisi. A ustos 2010 Say : 70 T amsaha TFF nin Ayl k Futbol Dergisi A ustos 2010 Say : 70 Türkiye Futbol Federasyonu Adına Sahibi: Mahmut Özgener Yayın Yönetmeni: Zeki Çol Sorumlu Yazıişleri Müdürü: Mazlum Uluç Yazıişleri: Bağış Erten

Detaylı

KÜTAHYASPOR'DA DEVRE ARASI 12 FUTBOLCUYA İMZA ATTIRILDI.

KÜTAHYASPOR'DA DEVRE ARASI 12 FUTBOLCUYA İMZA ATTIRILDI. KÜTAHYASPOR'DA DEVRE ARASI 12 FUTBOLCUYA İMZA ATTIRILDI. Antalya'da Kulüp Başkanı Ramazan Yıldırım ve yöneticiler Ercan Özçınar ile Mustafa Ömür'ün katıldığı imza töreninde futbolculara tek tek sözleşme

Detaylı

ngel Fark ndal kla Kalkar

ngel Fark ndal kla Kalkar Yaflamdan Kesitler Sema Erdo an E ngel Fark ndal kla Kalkar 11 ayl k bebekken çocuk felci geçirdi, 3-4 1980 Adana do umlu Celal Kara- yafl na kadar annesi kuca nda do an, yüzde 86 bedensel engelli. ki gezdirdi.

Detaylı

ZENTIVA YA BAKIŞ İÇİNDE NE OLDUĞU ÖNEMLİDİR

ZENTIVA YA BAKIŞ İÇİNDE NE OLDUĞU ÖNEMLİDİR ZENTIVA YA BAKIŞ İÇİNDE NE OLDUĞU ÖNEMLİDİR Zentiva ya bakış Merkezi Avrupa nın kalbinde bulunan Zentiva, halen 32 pazarda faaliyet göstermekte ve hizmet verdiği hedef popülasyon 800 milyona yaklaşmaktadır.

Detaylı

MADDE 2 (1) Bu Yönerge, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve değişiklikleri ile İzmir Üniversitesi Ana Yönetmeliği esas alınarak düzenlenmiştir.

MADDE 2 (1) Bu Yönerge, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve değişiklikleri ile İzmir Üniversitesi Ana Yönetmeliği esas alınarak düzenlenmiştir. İZMİR ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönerge; İzmir Üniversitesi nin Fakülteleri, Meslek Yüksekokulu ve bölümlerinde ÖSYM ve Üniversite tarafından

Detaylı

SEZONU GELİŞİM LİGLERİ STATÜSÜ I-GENEL HÜKÜMLER

SEZONU GELİŞİM LİGLERİ STATÜSÜ I-GENEL HÜKÜMLER MADDE 1- AMAÇ VE KAPSAM 2017 2018 SEZONU GELİŞİM LİGLERİ STATÜSÜ I-GENEL HÜKÜMLER Bu Statü, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Süper Lig ve TFF 1. Lig Kulüplerinin genç futbolcu gelişim programları

Detaylı

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU SALON FUTBOLU DEPLASMANLI LİG ÜNİLİG MÜSABAKA TALİMATI

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU SALON FUTBOLU DEPLASMANLI LİG ÜNİLİG MÜSABAKA TALİMATI TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU SALON FUTBOLU DEPLASMANLI LİG ÜNİLİG MÜSABAKA TALİMATI Madde 1. Amaç ve Kapsam Bu Talimat, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenecek olan Salon

Detaylı

Afrodisyas Ek Müzesi. Yap Tan t m. Mimari Tasar m. : Cengiz BEKTAfi, Yük. Müh. Mimar Bektafl Mimarl k flli i Yard mc Mimarlar

Afrodisyas Ek Müzesi. Yap Tan t m. Mimari Tasar m. : Cengiz BEKTAfi, Yük. Müh. Mimar Bektafl Mimarl k flli i Yard mc Mimarlar EGEM MARLIK 2008/2-65 Yap Tan t m Afrodisyas Ek Müzesi Mimari Tasar m : Cengiz BEKTAfi, Yük. Müh. Mimar Bektafl Mimarl k flli i Yard mc Mimarlar : Eda ERKAN ALTUNBAfi Gülnaz GÜZELO LU Emrah DEM R Statik

Detaylı

Tasarım ve Planlama Eğitimi Neden Diğer Bilim Alanlarındaki Eğitime Benzemiyor?

Tasarım ve Planlama Eğitimi Neden Diğer Bilim Alanlarındaki Eğitime Benzemiyor? Tasarım ve Planlama Eğitimi Neden Diğer Bilim Alanlarındaki Eğitime Benzemiyor? Doç.Dr. Nilgün GÖRER TAMER (Şehir Plancısı) Her fakülte içerdiği bölümlerin bilim alanına bağlı olarak farklılaşan öznel

Detaylı

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI YÖNERGESİ

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI YÖNERGESİ BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu

Detaylı

3. SALON PARALEL OTURUM XII SORULAR VE CEVAPLAR

3. SALON PARALEL OTURUM XII SORULAR VE CEVAPLAR 3. SALON PARALEL OTURUM XII SORULAR VE CEVAPLAR 423 424 3. Salon Paralel Oturum XII - Sorular ve Cevaplar OTURUM BAfiKANI (Ali Metin POLAT) OTURUM BAfiKANI - Gördü ünüz gibi son derece demokratik bir yönetim

Detaylı

01/01/ /01/2016 TARİHLERİ ARASINDAKİ KAPILARA GÖRE EŞYA TAŞIMA GEÇİŞLERİ

01/01/ /01/2016 TARİHLERİ ARASINDAKİ KAPILARA GÖRE EŞYA TAŞIMA GEÇİŞLERİ 01/01/2016 31/01/2016 TARİHLERİ ARASINDAKİ KAPILARA GÖRE EŞYA TAŞIMA GEÇİŞLERİ ÇEŞME SINIR KAPISI Geçici Plaka İzni Geçiş Türkiye 01 04 TOPLAMLAR: 01 04 CİLVEGÖZÜ SINIR KAPISI Türkiye 582 16 TOPLAMLAR:

Detaylı

2016 Ocak ENFLASYON RAKAMLARI 3 Şubat 2016

2016 Ocak ENFLASYON RAKAMLARI 3 Şubat 2016 2016 Ocak ENFLASYON RAKAMLARI 3 Şubat 2016 Ocak 2016 Tüketici Fiyat Endeksi ne(tüfe) ilişkin veriler Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 3 Şubat 2016 tarihinde yayımlandı. TÜİK tarafından aylık

Detaylı

GÜNLÜK INTERNET GAZETENİZ...

GÜNLÜK INTERNET GAZETENİZ... Yarışa girdiler F.BAHÇE ve Beşiktaş'ın Hugo Viana savaşı! Türkiye'- nin iki dev kulübü Portekizli oyuncu için birbirleriyle yarışıyor.fenerbahçe ve Beşiktaş Braga'da forma giyen Hugo Viana için karşı karşıyalar.

Detaylı

Bodrum Sutopu Takımı, Başkan Kocadon u ziyaret etti

Bodrum Sutopu Takımı, Başkan Kocadon u ziyaret etti Bodrum Sutopu Takımı, Başkan Kocadon u ziyaret etti Türkiye Sutopu Federasyonu na bağlı Bodrum Yarımada Su Sporları Kulübü sporcuları, elde ettikleri başarının ardından Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon

Detaylı

f) Kulüp: Futbol dalında faaliyeti bulunan mevzuata uygun olarak kurulmuş ve TFF tarafından tescil edilmiş dernekleri ve şirketleri,

f) Kulüp: Futbol dalında faaliyeti bulunan mevzuata uygun olarak kurulmuş ve TFF tarafından tescil edilmiş dernekleri ve şirketleri, 2018 2019 SEZONU GELİŞİM LİGLERİ STATÜSÜ I-GENEL HÜKÜMLER MADDE 1- AMAÇ VE KAPSAM Bu Statü, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Süper Lig ve TFF 1. Lig ile TFF 2. ve 3. Lig Kulüplerinin genç futbolcu

Detaylı

Türkiye - Andorra Dünya Kupas Eleme Grubu Maç

Türkiye - Andorra Dünya Kupas Eleme Grubu Maç Türkiye - Andorra Dünya Kupas Eleme Grubu Maç 6 Eylül 2013 Saat: 21.00 Büyükflehir Belediyesi Kadir Has Stad Bu maçla yükselifle geçece iz Yıldırım Demirören Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Turkish

Detaylı