T.C. ANTALYA DÖŞEMEALTI BELEDİYESİ MECLİS KARARI. Belediye Başkanı:Turgay GENÇ Divan Katibi :Suzan KÜÇÜKBAŞKAN Divan Katibi :Musa ÜNAR

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "T.C. ANTALYA DÖŞEMEALTI BELEDİYESİ MECLİS KARARI. Belediye Başkanı:Turgay GENÇ Divan Katibi :Suzan KÜÇÜKBAŞKAN Divan Katibi :Musa ÜNAR"

Transkript

1 59 KARARIN ÖZÜ : Döşemealtı Belediye Meclisinin tarihli toplantısında yapılan yoklama sonucunda Meclis üyelerinin tamamının hazır bulunduğu anlaşılarak toplantı açıldığı hk. Gündemin maddesi gereği yapılan yoklama neticesinde Meclis Üyelerinden Zafer YÖRÜK, Sami ALTUN, Süleyman GÜÇLÜ, Suzan KÜÇÜKBAŞKAN, Ramazan BAHŞİ, Ahmet KÜÇÜKTEKİN, Hüseyin ÇETİNKAYA, Ahmet ŞİMŞEK, Ali ACIR, Bekir DİKMEN, Arzu YILDIRIM, Şevket ÖZKAN, Musa ÜNAR, İsmail TOSUN, Muhammet URAL, Ramazan KAŞLI, Adil ÖZEK, Özkan YAŞAR, Yusuf AYGÜL, Mustafa EMİRLİ, Mehmet SARILAR, Ali COŞANAY, Süleyman ATALIK, Mehmet YALÇINKAYA, Hakan ALTUN un hazır oldukları anlaşıldı. Döşemealtı Belediye Meclisinin tarihli toplantısında yapılan yoklama sonucunda Meclis üyelerinin tamamının hazır oldukları anlaşılarak toplantı açıldı.

2 60 KARARIN ÖZÜ Belediye Meclisinin tarihli Olağan toplantısında alınan 18 adet karar özetinin kabulüne oy birliği ile karar verildiği hk. Gündemin 2.maddesinde yer alan ; Belediyemiz Meclisinin tarihli Mart Ayı Olağan Toplantısında alınan; 1- : 41 ÖZÜ : Döşemealtı Belediye Meclisinin tarihli toplantısında yapılan yoklama sonucunda Meclis üyelerinden Turgay GENÇ, Mehmet DUMAN, Süleyman GÜÇLÜ ve Necdet AKCA nın bulunmadığı, diğer meclis üyelerinin hazır oldukları anlaşılarak toplantının açıldığı hk. 2- : 42 ÖZÜ : 5393 sayılı Belediye Kanununun 75. maddesi hükümleri gereği Mahalli idareler ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarına, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, kamu yararına çalışan dernekler, özürlü dernek ve vakıflar, Bakanlar Kurulunca vergi muafiyeti tanınmış vakıflar ve 507 sayılı Esnaf ve Küçük sanatkarlar Kanunu kapsamına giren meslek odaları ile ortak hizmet projeleri gerçekleştirebilmek için belediye başkanına yetki verilmesi ile ilgili önergenin gündemin 1maddesine alınmasına oybirliği ile karar verildiği hk. 3- : 43 ÖZÜ :Hibe olarak tahsis edilen Çöp Toplama Aracının Belediyemiz tarafından kamu hizmetine tahsisi ve haczedilmemesi ile ilgili önergenin gündemin 12.maddesine alınmasına oybirliği ile karar verildiği hk. 4- : 44 ÖZÜ : Türkiye Şampiyonası serbest güreş müsabakalarında Türkiye Birincisi olan Yunus Emre DEDE ye ödül verilmesi ile ilgili önergenin gündemin 13.maddesine alınmasına oy birliği ile karar verildiği hk. 5- : 45 ÖZÜ : Yeşilbayır Tapulama 968 ada 1 parsel in bir yıllık süre ile Gençlik Spor İl Müdürlüğüne yapılan tahsisinin iptal edilmesi ile ilgili önergenin gündemin 1maddesine alınmasına oybirliği ile karar verildiği hk. 6- :46 ÖZÜ : Belediye Meclisinin tarihli Olağan toplantısında alınan 23 adet karar özetinin kabulüne oy birliği ile karar verildiği hk. 7- : 47 ÖZÜ : Belediyemizde münhal bulunan S.H sınıfında 1 adet 5.dereceli Sosyal Çalışmacı kadrosunun iptal edilerek T.H sınıfında 1 adet dereceli Mühendis kadrosu ihdas edilmesinin uygun bulunduğuna oy birliği ile karar verildiği hk. 8- :48 ÖZÜ : Kırkgöz Yeniköy Tapulamasına kayıtlı 43 ada 10 nolu parselde bulunan Belediyemize ait hissenin 3194 Sayılı İmar Kanunu nun 17. maddesine göre satışının yapılmasına oy birliği ile karar verildiği hk. 9- : 49 ÖZÜ : Çığlık tapulamasına kayıtlı 281 ada 1,2,3,4,5,6,7,8 nolu parseller ile Belediye Meclisinin tarih ve 32 sayılı Meclis kararıyla satılmasına karar verilen arsaların satışı ve satışının eşit taksitlerle 4 yıla kadar taksitlendirilmesi, satış işlemleri için Başkana ve Encümene yetki verilmesine oy birliği ile karar verildiği hk.

3 : 50 ÖZÜ : Yeşilbayır tapulama 1593 ada 2 nolu parseldeki Belediyemize ait hissenin Antalya Spor Kulübüne tahsis edilmesine oy birliği ile karar verildiği hk. 11- : 51 ÖZÜ : Kırkgöz Yeniköy tapulamasına kayıtlı 356 ada 9 nolu parsel ve 2183 ada 7 nolu parselin Belediye Meclisinin tarih ve 32 sayılı Meclis kararıyla satılmasına karar verilen arsaların satışı ve satışının eşit taksitlerle 4 yıla kadar taksitlendirilmesi, satış işlemleri için Başkana ve Encümene yetki verilmesine oy birliği ile karar verildiği hk. 12- : 52 ÖZÜ : K.Yeniköy tapulaması 405 ada 10,11,12,20,21 ve 22 parseller,406 ada 5 ve 6 parseller,1143 ada 4,5 ve 6 parseller ile 1424 ada 1 ve 2 parseller,407 ada 1 ve 2 parseller,2143 ada 1 ve 2 parseller,2144 ada 1 ve 2 parseller,1646 ada 1 parsellerin arasından geçen yol düzenlemesine ilişkin hazırlanan imar plan değişikliğinin tekrar incelenmek üzere İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne gönderilmesi oy birliği ile karar verildiği hk. 13- : 53 ÖZÜ :Gündemin 9,10.maddelerinin imar komisyonuna havalesine oy birliği ile karar verildiği hk. 14- : 54 ÖZÜ : Mahalli idareler ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarına, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, kamu yararına çalışan dernekler, özürlü dernek ve vakıflar, Bakanlar Kurulunca vergi muafiyeti tanınmış vakıflar ve 507 sayılı Esnaf ve Küçük sanatkarlar Kanunu kapsamına giren meslek odaları ile ortak hizmet projeleri gerçekleştirebilmek için belediye başkanına protokol yapma yetkisi verilmesine oy çokluğu ile karar verildiği hk. 15- : 55 ÖZÜ : Çevre ve Şehircilik Bakanlığından, Belediyemize hibe edilen Çöp toplama aracının Belediyemiz tarafından kamu hizmetine tahsisi ve haczedilmemesine oy birliği ile karar verildiği hk. 16- : 56 ÖZÜ : Türkiye Şampiyonası serbest güreş müsabakalarında Türkiye Birincisi olan Yunus Emre DEDE ye ödül verilmesi ile ilgili konunun Plan ve Bütçe Komisyonuna gönderilmesine oy birliği ile karar verildiği hk. 17- : 57 ÖZÜ :Yeşilbayır Tapulama 968 ada 1 parsel in bir yıllık süre ile Gençlik Spor İl Müdürlüğüne yapılan tahsisinin iptal edilmesine oybirliği ile karar verildiği hk. 18- : 58 ÖZÜ : Türkiye Şampiyonası serbest güreş müsabakalarında Türkiye Birincisi olan Yunus Emre DEDE ye 3(üç) Cumhuriyet Altını ödül verilmesinin uygun olduğuna oy birliği ile karar verildiği hk. Başkan, Belediye Meclisinin tarihli toplantısında alınan karar özetlerini oylamaya sundu, işaretle yapılan oylama sonucunda; Döşemealtı Belediye Meclisinin tarihli toplantısında alınan 18 adet karar özetinin kabulüne oybirliği ile karar verildi.

4 60 KARARIN ÖZÜ : 5393 Sayılı Belediye Kanununun 19. maddesine göre Meclis Başkan Vekilliğine Ramazan BAHŞİ 15 oy, Meclis 2.Başkan Vekilliğine Şevket ÖZKAN 14 oy, Asil Katip Üyeliğe Suzan KÜÇÜKBAŞKAN 17 oy, Musa ÜNAR 17 oy, Yedek Katip Üyeliğe Bekir DİKMEN 14 oy, Arzu YILDIRIM 13 oy alarak seçildiği hk. Gündemin 3. maddesinde yer alan 5393 Sayılı Belediye Kanununun 19. maddesine göre; tarihinde seçilen Meclis Başkan Vekili ve divan katiplerinin iki yıl olan görev süreleri dolacağından yeniden asil ve yedek olmak üzere Meclis Başkan Vekili ve en az iki katip üye seçilmesi hususlarının görüşülmek üzere 5393 Sayılı Kanunun 18/k maddesi gereği Meclise havalesini onaylarınıza arz ederim ifadeli Yazı İşleri Müdürlüğü nün 26/03/2014 tarihli 2108 sayılı yazısı okundu. Başkan; ve 2. Meclis Başkan Vekili ve Katip üyeler için grupların aday önerilerinin belirtilmesini istedi. CHP Grup Sözcüsü Ali ACIR : Birinci başkan vekili Ramazan BAHŞİ, ikinci başkan vekili Şevket ÖZKAN, Asil katip üyeler için Suzan KÜÇÜKBAŞKAN ve Musa ÜNAR ı yedek üyeler olarak Bekir DİKMEN ve Arzu YILDIRIM ı, aday olarak önerdi. AKPARTİ ve MHP adına öneride bulunulmadı. Oylama için oy pusulaları dağıtıldı. Gizli oylama sonucunda oy pusulalarının sayımı yapılarak; 5393 Sayılı Belediye Kanununun 19. maddesine göre Meclis Başkan Vekilliğine Ramazan BAHŞİ 15 oy, Meclis 2.Başkan Vekilliğine Şevket ÖZKAN 14 oy, Asil Katip Üyeliğe Suzan KÜÇÜKBAŞKAN 17 oy, Musa ÜNAR 17 oy, Yedek Katip Üyeliğe Bekir DİKMEN 14 oy, Arzu YILDIRIM 13 oy alarak seçildiler.

5 62 KARARIN ÖZÜ : 5393 Sayılı Belediye Kanununun 33. maddesine göre bir yıl süre ile görev yapmak üzere Encümen Üyeliğine Süleyman GÜÇLÜ 15 oy, Ramazan BAHŞİ 15 oy alarak seçildiği hk. Gündemin maddesinde yer alan 5393 Sayılı Belediye Kanununun 33. maddesine göre tarihinde seçilen Belediye Encümen Üyelerinin görev süreleri dolacağından meclis üyeleri arasından bir yıl süre ile görev yapmak üzere iki Belediye Encümeni Üyesi seçilmesi hususunun görüşülmek üzere 5393 Sayılı Kanunun 18/k maddesi gereği Meclise havalesini onaylarınıza arz ederim ifadeli Yazı İşleri Müdürlüğü nün 26/03/2014 tarihli 2109 sayılı yazısı okundu. Başkan; Encümeni Üyeliği için grupların aday önerilerinin belirtilmesini istedi. CHP Grup Sözcüsü Ali ACIR : Encümen üyeliği için Süleyman GÜÇLÜ ve Ramazan BAHŞİ yi aday olarak önerdi. AKPARTİ ve MHP adına öneride bulunulmadı. Oylama için oy pusulaları dağıtıldı. Gizli oylama sonucunda oy pusulalarının sayımı yapılarak; 5393 Sayılı Belediye Kanununun 33. maddesine göre bir yıl süre ile görev yapmak üzere Encümen Üyeliğine Süleyman GÜÇLÜ 15 oy, Ramazan BAHŞİ 15 oy alarak seçildiler.

6 63 KARARIN ÖZÜ : 5393 Sayılı Belediye Kanunun 2 maddesine göre bir yıl süre ile görev yapmak üzere; Plan ve Bütçe Komisyonuna Meclis Üyesi Ahmet ŞİMŞEK, Suzan KÜÇÜKBAŞKAN, Mustafa EMİRLİ, İmar Komisyonuna Meclis Üyesi Ali ACIR, Hüseyin ÇETİNKAYA, Ramazan KAŞLI, Çevre ve Sağlık Komisyonuna Meclis Üyesi Hüseyin ÇETİNKAYA, Bekir DİKMEN, Ali COŞANAY, Eğitim Kültür Geçlik ve Spor Komisyonuna Meclis Üyesi Musa ÜNAR, Ahmet KÜÇÜKTEKİN, Mehmet SARILAR, İsim Verme Komisyonuna Meclis Üyesi Zafer YÖRÜK, Sami ALTUN, Özkan YAŞAR oybirliği ile seçildikleri hk. Gündemin 5. maddesinde yer alan 5393 Sayılı Belediye Kanununun 24 maddesi: Belediye meclisi, üyeleri arasından en az üç en fazla beş kişiden oluşan ihtisas komisyonları kurabilir. Komisyonların bir yılı geçmemek üzere ne kadar süre için kurulacağı aynı meclis kararında belirtilir. İhtisas komisyonları, her siyasî parti grubunun ve bağımsız üyelerin meclisteki üye sayısının meclis üye tam sayısına oranlanması suretiyle oluşturulur. hükmü gereği tarihinde seçilen Plan Bütçe Komisyonu ve İmar Komisyonu üyelerinin görev süreleri dolacağından yeniden bu komisyonlara üye seçilmesi hususunun 5393 Sayılı Kanunun 18/k maddesine göre Meclise havalesini onaylarınıza arz ederim ifadeli Yazı İşleri Müdürlüğü nün 26/03/2014 tarihli 2107 sayılı yazısı okundu. Başkan; konuyu görüşmeye açtı, ihtisas komisyonlarının 3 (üç) kişiden oluşması önerildi ve yapılan oylama sonunda komisyonun 3 (üç) kişiden oluşmasına oyçokluğu ile karar verildi. Başkan; İhtisas komisyonları için grupların aday önerilerinin belirtilmesini istedi. CHP Grup Sözcüsü Ali ACIR: Plan ve Bütçe Komisyonuna Meclis Üyesi Ahmet ŞİMŞEK, Suzan KÜÇÜKBAŞKAN, İmar Komisyonuna Ali ACIR, Hüseyin ÇETİNKAYA, Çevre ve Sağlık Komisyonuna Hüseyin ÇETİNKAYA, Bekir DİKMEN, Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonuna Musa ÜNAR, Ahmet KÜÇÜKTEKİN, İsim Verme Komisyonuna Zafer Yörük, Sami ALTUN u önerdi. AKPARTİ Grup Sözcüsü İsmail TOSUN: Plan ve Bütçe Komisyonuna Meclis Üyesi Mustafa EMİRLİ, İmar Komisyonuna Ramazan KAŞLI, Çevre ve Sağlık Komisyonuna Ali COŞANAY, Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonuna Mehmet SARILAR, İsim Verme Komisyonuna Özkan YAŞAR ı önerdi. MHP adına öneride bulunulmadı. Başkan; adayları oylamaya sundu ve işaretle yapılan oylama sonunda; 5393 Sayılı Belediye Kanunun 2 maddesine göre bir yıl süre ile görev yapmak üzere; Plan ve Bütçe Komisyonuna Meclis Üyesi Ahmet ŞİMŞEK, Suzan KÜÇÜKBAŞKAN, Mustafa EMİRLİ, İmar Komisyonuna Meclis Üyesi Ali ACIR, Hüseyin ÇETİNKAYA, Ramazan KAŞLI, Çevre ve Sağlık Komisyonuna Meclis Üyesi Hüseyin ÇETİNKAYA, Bekir DİKMEN, Ali COŞANAY, Eğitim Kültür Geçlik ve Spor Komisyonuna Meclis Üyesi Musa ÜNAR, Ahmet KÜÇÜKTEKİN, Mehmet SARILAR, İsim Verme Komisyonuna Meclis Üyesi Zafer YÖRÜK, Sami ALTUN, Özkan YAŞAR oybirliği ile seçildiler.

7 64 KARARIN ÖZÜ : 5355 Sayılı Kanun gereğince Akdeniz Belediyeler Birliği ne asıl üye olarak Meclis Üyesi Suzan KÜÇÜKBAŞKAN ve Hüseyin ÇETİNKAYA, yedek üye olarak Meclis Üyesi Arzu YILDIRIM seçildiği hk. Gündemin 6. maddesinde yer alan İlgi: Akdeniz Belediyeler Birliği nin 01/04/2014 tarih ve 18 sayılı yazısı.ilgi yazıda 5355 Sayılı Kanun gereğince, Akdeniz Belediyeler Birliği ne meclis üyeleri arasından doğal üye olan belediye başkanı dışında 2 Asil 1 Yedek Üyesi seçilmesi hususunun görüşülmek üzere Belediye Meclisine havalesini olurlarınıza arz ederim ifadeli Yazı İşleri Müdürlüğü nün 03/04/2014 tarihli 2324 sayılı yazısı okundu. Başkan; Akdeniz Belediyeler Birliği Üyeliği için grupların aday önerilerinin belirtilmesini istedi. CHP Grup Sözcüsü Ali ACIR ; Akdeniz Belediyeler Birliği Üyeliği için asıl olarak Meclis Üyesi Suzan KÜÇÜKBAŞKAN, Hüseyin ÇETİNKAYA, Yedek Üye olarak Arzu YILDIRIM ı önerdi. AKPARTİ ve MHP adına öneride bulunulmadı. Başkan; adayları oylamaya sundu ve işaretle yapılan oylama sonunda; 5355 Sayılı Kanun gereğince Akdeniz Belediyeler Birliği ne asıl üye olarak Meclis Üyesi Suzan KÜÇÜKBAŞKAN ve Hüseyin ÇETİNKAYA, yedek üye olarak Meclis Üyesi Arzu YILDIRIM oybirliği ile seçildiler.

8 65 KARARIN ÖZÜ: Türk Dünyası Belediyeler Birliği nde Belediyemizi Birlik Genel Kurulun da temsil etme yetkisi olan Belediye Başkanının temsilci olarak yetkilendirilmesine oybirliği ile karar verildiği hk. Gündemin 7. maddesinde yer alan İlgi: Türk Dünyası Belediyeler Birliği nin 28/03/2014 tarih ve 97 sayılı yazısı. İlgi yazıya istinaden Türk Dünyası Belediyeler Birliği nde belediyemizi Birlik Genel Kurulun da temsil etme yetkisi olan Belediye Başkanının temsilci olarak yetkilendirilmesi hususunun görüşülmek üzere Belediye Meclisine havalesini olurlarınıza arz ederim ifadeli Yazı İşleri Müdürlüğü nün 03/04/2014 tarihli 2325 sayılı yazısı okundu. Başkan; konuyu görüşmeye açtı, yapılan müzakereler sonucunda oylamaya sundu, işaretle yapılan oylama sonunda; Türk Dünyası Belediyeler Birliği nde Belediyemizi Birlik Genel Kurulun da temsil etme yetkisi olan Belediye Başkanının temsilci olarak yetkilendirilmesine oybirliği ile karar verildi.

9 66 KARARIN ÖZÜ: 4081 Sayılı Yasanın maddesi gereği Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı Meclis Teşekkülünde görev yapmak üzere asil üye olarak Ahmet ŞİMŞEK, Ahmet KÜÇÜKTEKİN, Hamza DEVECİ, Sadık SAYGIN, Nazif ÖZKAN, yedek üye olarak Cemal BAĞCI, Yılmaz AYÇİÇEK, Dursun ÖZEN, Mehmet TORGAZ ve Mehmet ÜNAR ın oybirliği ile seçildikleri hk. Gündemin 8. maddesinde yer alan 4081 Sayılı Yasa nın maddesi Murakabe heyetiyle koruma meclisine aza seçilebilmek için belediye meclisine aza intihap edilebilmek hakkına malik olmak ve aynı zirai sahada ziraatle meşgul bulunmak şarttır. Şu kadar ki, bunların belde sakini olup olmadıklarına bakılmaz. Köy Kanununun 30 uncu maddesi bu seçimlerde de caridir. Koruma meclisi azaları ticaret ve sanayi ve ziraat odaları bulunan yerlerde bunların da iştirakiyle toplanan belediye meclisi tarafından gizli reyle ve dört sene müddetle intihap olunurlar. Her intihapta beşi asli, beşi yedek aza olmak üzere on kişi seçilir. Asli azalar arasında inhilal vukuunda yedek azadan en fazla rey alan boşalan yere geçer. Müsavi rey almış olanlar arasında kur'a çekilir. Koruma meclisi azaları aralarından gizli reyle bir reis ve bir reis vekili seçerler. Hükmü gereği Çiftçi Malları Korunma Başkanlığı Meclis Teşekkülü nde görev yapmak üzere 5 asil 5 yedek üye seçilmesi hususunun görüşülmek üzere Meclise havalesini onaylarınıza arz ederim ifadeli Yazı İşleri Müdürlüğü nün 03/04/2014 tarihli 2327 sayılı yazısı okundu. Başkan; Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı Meclis Teşekkülü için aday önerilerinin belirtilmesini istedi. CHP Grup Sözcüsü Ali ACIR ; Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı Meclis Teşekkülü için asıl olarak Ahmet Şimşek, Ahmet KÜÇÜKTEKİN, Hamza DEVECİ, Sadık SAYGIN, Nazif ÖZKAN, yedek üye olarak Cemal BAĞCI, Yılmaz AYÇİÇEK, Dursun ÖZEN, Mehmet TORGAZ ve Mehmet ÜNAR ı önerdi. AKPARTİ ve MHP adına öneride bulunulmadı. Başkan; adayları oylamaya sundu ve işaretle yapılan oylama sonunda; 4081 Sayılı Yasanın maddesi gereği Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı Meclis Teşekkülünde görev yapmak üzere asil üye olarak Ahmet ŞİMŞEK, Ahmet KÜÇÜKTEKİN, Hamza DEVECİ, Sadık SAYGIN, Nazif ÖZKAN, yedek üye olarak Cemal BAĞCI, Yılmaz AYÇİÇEK, Dursun ÖZEN, Mehmet TORGAZ ve Mehmet ÜNAR oybirliği ile seçildiler.

10 67 KARARIN ÖZÜ : Döşemealtı Belediyesinin 01/01/ /12/2013 dönemini kapsayan Denetim Komisyonu Raporu hakkında meclis üyeleri bilgilendirildiği hk. Gündemin 9. maddesinde yer alan 5393 Sayılı Belediye Kanununun 25. maddesi gereği Belediye Meclisimizin tarih ve 07 sayılı kararı ile oluşturulan Denetim Komisyonumuz Belediyemizin dönemine ilişkin gelir ve giderleri ile bunlara ilişkin hesap, kayıt ve işlemlerinin denetlenmesi görevini tarihinde tamamlamıştır.2013 Mali Yılı Denetim Raporunun Belediyemiz Meclisince Görüşülmesi hususunu olurlarınıza arz ederim ifadeli Mali Hizmetler Müdürlüğü nün tarih ve 256 sayılı yazısı okundu. I. HUKUKİ DAYANAK VE KAPSAM Döşemealtı Belediyesinin 2013 yılı gelir ve giderleri ile bunlara ilişkin hesap ve kayıt işlemlerinin 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 25. maddesi gereğince belirtilen süre içerisinde denetimi yapmak üzere Belediye Meclisinin tarih ve 07 nolu kararı ile kurulan Denetim Komisyonu Bayram DEMİR, Mustafa SİDEL ve Orhan YALIN dan oluşturulmuştur. Denetim Komisyonu İlk toplantısını 13/01/2014 tarihinde Mali Hizmetler Müdürlüğünde yapmış ve ilk toplantıda Bayram DEMİR Komisyon Başkanlığına Mustafa SİDEL ve Orhan YALIN üye olarak görev bölümü yapılmış ve toplantıda ayrıca Denetim Komisyonunun görev ifasında uygulayacağı yöntem ve çalışmalar belirlenmiştir. II. AMAÇ Komisyonumuzca belediyenin kuruluş semasında yer alan müdürlük ve buna bağlı tüm birimlerin çalışmalarında, kaynakların daha ekonomik ve verimlilik esaslarına göre yönetilip yönetilmediğinin değerlendirilmesi için, 2013 yılı gelir ve giderleri ile bunlara ilişkin hesap kayıt ve işlemlerine ait bilgi ve belgeler istenilmiş olup, tamamen bağımsız ve objektif bir denetim amaçlanmıştır. HUKUKA UYGUNLUK İNCELEMESİ Komisyonumuz yaptığı çalışma ile belediyenin 2012 yılı gelir ve giderlerinin yanı sıra bunlara ilişkin hesap ve kayıt işlemlerinin incelenip değerlendirilmesinde; 5393 sayılı Belediye Kanunu, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu, 2464 sayılı Belediye Gelirler Kanunu, 4734 sayılı Kamu İhale Kanununu, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununu, 3194 sayılı, İmar Kanununu, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu, 237 sayılı Taşıt Kanununu, 6183 sayılı Amme Alacakları Kanununu, 4749 sayılı Kamu Finansman ve Borç Yönetimi Kanunu, 1593 sayılı Umumi Hıfzı Sıhha Kanunu,

11 sayılı Vergi Barış Kanunu, 213 sayılı Vergi Usulü Kanunu, 2872 sayılı Çevre Kanunu, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 4857 sayılı İŞ Kanunu ve 6245 sayılı Harcırah Kanunu ile bunlara bağlı yönetmelikler ve bakanlık genelgeleri esas alınmıştır. III- SUNUŞ Denetim Komisyonumuz, yasadan kaynaklanan görevini icra etmek için, Döşemealtı Belediyesinin 01/01/ /12/2013 dönemini kapsayan döneme ilişkin Belediye Mali Hizmetler Müdürlüğünde muhafaza edilen döneme ait Bütçe, Aylık periyotlar halinde Belediyenin ödemelerini gerçekleştirdiği Ödeme Emirleri, fiyat araştırma belgeleri, ihale dosyaları, mal ve hizmet alım belgeleri, muhasebe fişleri, dönem tahsilatlarına ilişkin belgeler, Banka kayıtları ile dönem içinde tutulması gereken defter, cetvel ve kayıtlar, aylık mizan değerleri, kesin hesap, bütçe gelirlerinin ekonomik sınıflandırılması tablosu, bütçe giderlerinin fonksiyonel sınıflandırılması tablosu, ödenek listesi gibi mali veriler üzerinde çalışmıştır. Ayrıca 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu kapsamında incelenmesine gerek duyulan doğrudan temin, pazarlık ve açık ihale usulü yöntemiyle alımlara ait dosyalar taranıp, tahsilât makbuzları kontrol edilmiş, yapılan tahsilâtların kanuni süre içerisinde Döşemealtı Belediyesi nin banka hesaplarına yatırılıp yatırılmadığı, yatan miktarların tahsilâtlarla aynı olup olmadığı kontrol edilerek, harcamaya konu olan tüm belgeler örnekleme yöntemiyle incelenmiştir. İncelemeler sırasında 2013 yılı gelir - gider ve gelir - giderlere konu işlemlerle ilgili olarak, bilgisine gereksinim duyulan birim amir ve müdürleriyle görüşmeler yapılarak, alınan cevaplara dair değerlendirmeler de rapora yansıtılmıştır Raporumuzun sonuç bölümünde ise Denetim Komisyonumuzun kanaat ve kararı yer almaktadır. IV- YAPILAN TESPİTLER BÜTÇE, HARCAMALAR, ÖDEMELER VE MUHASEBE İŞ VE İŞLEMLERİ : 2013 YILI GİDER BÜTÇESİ : Fonksiyonel ve Ekonomik sınıflandırma düzeyinde 2013 Mali yılı Bütçe Giderleri İcmali Ekli Cetvel üzerinde belirtilmiştir.

12 67 Ekonomik Sınıflandırma Düzeyinde 2013 yılı Gider Bütçesi : 2013 MALİ YILI BÜTÇE GİDERLERİ TL EKONOMİK 2013 MALİ YILI 2013 MALİ YILI G.ORANI GİDERİN ÇEŞİDİ KODU TOPLAM ÖDENEK HARCAMASI % 01 PERSONEL GİDERLER , ,79 11,49 02 SOSYAL GÜV.KUR.DEV.PRİMİ GİDER , ,89 1,79 03 MAL VE HİZMET ALIM GİDERLERİ , ,97 24,25 04 FAİZ GİDERLERİ , ,46 2,48 05 CARİ TRANSFERLER , ,03 0,94 06 SERMAYE GİDERLERİ , ,98 33,60 09 YEDEK ÖDENEKLER ,00 0,00 0 TOPLAM , ,12 74,56 Öngörülen gider bütçesinin gerçekleşme durumu incelendiğinde yukarıda tabloda görüleceği üzere belirtilen tutarlarda ve oranlarda gider gerçekleşmiştir YILI GELİR BÜTÇESİ : 2013 Yılı Gelir Bütçesi : EKONOMİK KODU 2013 MALİ YILI BÜTÇE GELİRLERİ GELİRİN ÇEŞİDİ 2013 MALİ YILI TOPLAM ÖDENEK 2013 MALİ YILI GELİRLERİ G.ORANI % 01 VERGİ GELİRLERİ , ,12 12,95 03 TEŞEBBÜS VE MÜLKİYET GELİRLERİ , ,85 2,27 04 ALINAN BAĞIŞ VE YARDIMLAR, ÖZ.G , ,52 0,10 05 DİĞER GELİRLER , ,08 7,54 06 SERMAYE GELİRLERİ , ,12 55,88 TOPLAM , ,69 78,73 Öngörülen Gelir Bütçesinin gerçekleşme durumu incelendiğinde yukarıda tabloda görüleceği üzere belirtilen tutarlarda ve oranlarda gelir gerçekleşmiştir.

13 Yılı Personel Giderleri Toplamı ,79.-TL olup, 2013 yılı personel giderlerinin Belediye Gelirlerine Oranı % 15,85 olmuştur yılı bütçesi yasa ve yönetmeliklere uygun şekilde eksiksiz olarak düzenlenen Bütçe ekleri ile birlikte Döşemealtı Belediye Meclisi ve Büyükşehir Belediye Meclisince kabul edilerek Büyükşehir Belediye Başkanının onayıyla yürürlüğe girdiği görülmüştür. Dönem içinde ,00.TL Ek Ödenek yapılmış, ,00.TL bütçe içinde ödenek aktarması yapılmış olup, ödenek aktarma işlemleri Yönetmelik hükümleri uyarınca usulüne uygun olarak gerçekleştirildiği görülmüştür Mali yılına ait Bütçe Yönetim Dönemi Hesabı ile Taşınır Mal Yönetim Dönemi Hesabı ilgili yasa ve yönetmelikte öngörülen süre içerisinde Sayıştay Başkanlığına gönderilmiştir Mali yılına ait Bütçe Kesin Hesapları süresi içerisinde hazırlanarak Belediye Meclisince görüşülmüş ve Büyükşehir Belediyesi ile Sayıştay Başkanlığına gönderilmesinde yönetmelikte öngörülen sürelere ve usullere uyulduğu, işlemlerin düzenli olarak yürütüldüğü görülmüştür. Harcamalar ile ilgili tüm yıla ait toplam 5266 adet Ödeme emri belgesi düzenlenmiştir Mali Yılı Hesap Döneminde 4734 sayılı kanun ve 2886 sayılı kanun kapsamında yapılan ihaleler Mülkiye Müfettişleri tarafından incelenmiş olduğu, yine aynı dönem ihale dosyaları ve hak edişlerinin Sayıştay Denetçileri tarafından incelendiği görülmüş olup, Mülkiye Müfettişlerinin raporlarının maddelerine tüm müdürlükler tarafından cevap verildiği görülmüştür. Yapılan harcama ve ödemeler karşılığı alınan mal ve hizmetlerin amacına uygun olup olmadığı vaaz edilen işin gerçekleşip gerçekleşmediği, zamanında teslim alınıp alınmadığı ve ihale şartlarının tümü ile yerine getirilme esaslarına uyulup uyulmadığı, Ödeme belgelerinin usulüne uygun düzenlenip gerekli evrak ve belgelendirmeleri yolunda denetim yoğunlaştırılmıştır. Yapılan sorgulama ve incelemelerde ödeme belgelerinin içeriğinde olması gereken ve kamu harcamalarının vazgeçilmez belgelerin usulüne uygun düzenlendiği, Mal ve hizmet alımları ile ilgili fiyat araştırmasının yapıldığı görülmüş ve Yapılan harcama ve ödemeler karşılığı alınan mal ve hizmetlerin amacına uygun gerçekleştiği kanaatine varılmıştır Mali yılı içerisinde yapılan Mal, Hizmet ve Yapım İşlerine ait İhale Dosyaları incelenmiş ve 4734 ve 4735 sayılı Kamu İhale Kanunu hükümlerine uygun işlem yapıldığı, ihale usulünde belirtilen şartların tümü ile yerine getirildiği incelenmiş olup, yıl içerisindeki mal, hizmet ve yapım işleri ile ilgili ihaleler rapor ekinde sunulmuştur.

14 sayılı Kamu İhale Kanununa göre Dönem içinde yapılan mal ve hizmet alımlarına ait ihale dosyaları incelemesinde İhalelere daha fazla firmanın katılımının sağlanması için gerekli duyuruların ihale mevzuatına uygun işlem yapıldığı görülmüştür sayılı Kamu İhale Kanununa göre yapılan Mal, Hizmet ve Yapım İşlerine ait hak ediş belgelerinde fiyat farklarına ve iş artışlarına daha dikkat edilmesi, ihalelerle ait damga vergilerinin zamanında yatırılmasının sağlanılmalıdır sayılı Devlet İhale Kanununa göre 2013 yılı içerisinde 17 adet arsa satışı gerçekleştirilmiştir. Yıl içerisinde Döneme ait ödenmesi gereken yükümlülüklerin (Sosyal Güvenlik Kurumu Kesenekleri, Kanuni pay ödemeleri, Vergiler ve diğer emanet ödemeleri) süresi içinde yerine getirilmeye çalışıldığı, SGK ya olan prim borcu 2012 yılında 6183 sayılı yasa kapsamında yapılandırılarak taksitlendirme işlemi yapılmış taksitlerinin düzenli olarak ödendiği, başka sigorta borcu olmadığı, 2012 yılından devreden ,0TL tutarındaki vergi borcu ödenerek Vergi Dairesi Müdürlüğüne olan vadesi geçmiş vergi borcu ,6TL ye düşürüldüğü görülmüştür mali yılı hesap iş ve işlemlerine ait denetim komisyon raporu hazırlanarak yasada öngörülen süre içerisinde Belediye Meclisince görüşüldüğü tespit edilmiştir Mali Yılı Hesap iş ve işlemlerini inceleyen Denetim Komisyonunun tavsiyelerinin 2013 yılında dikkate alındığı görülmüştür sayılı yasa uyarınca Belediye Encümeni tarafından Asker Ailesi yardımı yapılması öngörülen kişilere Antalya Valiliği İl İdare Kurulu tarafından belirlenen tutarlarda 6 kişiye yardımların yapıldığı ve bununla ilgili evrakların eksiksiz olarak ödeme belgesine bağlandığı görülmüştür. Mali Yıla ait mizan incelendiğinde bütçe ve mali disipline riayet edildiği görülmüştür. GELİR - TAHSİLAT VE DİĞER İŞ VE İŞLEMLERİ : Bütçe gelirleri ile ilgili muhasebe kayıtlarının, aylık cetveller, muhasebe fişleri, muhasebe defterlerinin ve diğer gereken cetvellerin usulüne uygun tutulduğu ve düzenlendiği görülmüştür yılı gelir tarifesinde Bakanlar kurulunca belirlenen harç miktarlarından farklı bir rakam belirlenmediği görülmüş yasal olmayan vergi, harç vb. gelir tarifesi belirlenmemiştir yılı sonu itibari ile Emlak Vergisi Mükellef sayısı adettir. Dönem içinde gerçekleştirilen taşınmaz (Arsa) satış ihalelerinde; İhalelere daha fazla katılımının sağlanması için gerekli duyuru ve tanıtım faaliyetinin yapıldığı, ihale mevzuatına uygun işlem yapıldığı ihale şartlarının tümü ile yerine getirildiği incelenmiştir.

15 67 Belediye mülkü olup kira geliri elde edilen yerlerden tahsilâtların yapıldığı dönem içinde yeni kiralama işlemlerinin ilgili mevzuatına uygun yapılıp sözleşmeye bağlandığı incelenmiştir. Belediye gelirleri tahakkuk ve tahsilâtının arttırılması ve tahsilâtın oranını yükseltmek, vergilerin vb. borçların mükelleflerce zamanında ödenmesini sağlamak için 2013 yılı içerisinde 3586 adet ödeme emri düzenlenmiştir, borcunu ödemeyenler için de 427 kişiye haciz işlemi başlatılmıştır. Belediye adına tahsilât yapan birimler tarafından tahsil olunan paralar ile ilgili makbuz dip koçanları, irsaliyeler, teslimat müzekkereleri ve banka dekontlarının incelenmesinde ekli listelerden de anlaşılacağı üzere toplamlarının aynı olduğu parasal uyuşmazlığa rastlanmadığı görülmüştür. Belediye tahsilât yönetmeliği hükümlerine göre yapılan incelemesinde; Yönetmeliğin 29. maddesi gereğince dönem içinde bastırılan makbuz ciltlerinde hata bulunup bulunmadığı bir komisyon marifeti ile gözden geçirilerek makbuz ciltlerinin başlangıç ve son numaraları gösterilmek suretiyle cins ve adetlerinin bir tutanakla tespit edildiği, Kullanılan makbuzların Belediye tahsilât yönetmeliğinin 25. maddesine uygun olarak bastırıldığı,yine aynı hükme göre makbuzların mükelleflere imzalatıldıktan sonra verildiği, Hatalı makbuzların Belediye tahsilât yönetmeliğinin 28. maddesine uygun olarak iptal edildiği, (Ekli Liste) Kullanılmamış makbuzların Tahsildarlara verilmeden önce Belediye Tahsilât Yönetmeliği nin 3 madde hükümlerine göre kontrolü yapıldıktan sonra verildiği, Belediye Tahsilât Yönetmeliği nin ve 12. madde hükümleri gereğince; Tahsildarların tahsil ettikleri meblağlara irsaliye düzenleyerek bankaya yatırdıkları,2013 yılı içersinde toplam ,09.TL dir. Belediye Tahsilât Yönetmeliği nin ve 17. maddelerinde belirtilen hükümlere göre devir bakaya cetvellerinin düzenlendiği, Belediye Tahsilât Yönetmeliği nin 30. maddesine göre; Yarım veya tam kullanılıp iade edilen makbuzları alanın adı, soyadı ve imzasının Yönetmeliğe uygun olarak makbuz kayıt defterinde bulunduğu, Posta ve Banka havalesi yolu ile gelen paraların hesaplara intikal ettirildiği,2013 Yılı içerisinde ,12.TL tahsilat yapılmıştır. Belediye internet üzerinden online tahsilat sistemine başlamış olup, vatandaşa ödemede kolaylık sağlamıştır.2013 Yılı içerisindeki online tahsilat ,10.TL dir.

16 Mali yılı içerisinde Kredi kartı ile 08621,22.TL tahsilat yapılmıştır. Tamamen kullanılmış makbuzların; Belediye Tahsilât Yönetmeliği nin 35. maddesine uygun olarak muhafaza altına alındığı, Belediye Tahsilât Yönetmeliği nin 4/C maddesi hükümlerine göre; Borçlarını vade tarihlerinde ödemeyen mükelleflere, 6183 Sayılı A.A.T.U.H.K.(Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun) hükümleri gereği gecikme zammı tatbikinin yapıldığı görülmüştür. Ayrıca geçmiş yıllara ait yapılan denetim raporlarında belirtilen tenkit ve tavsiyelere uyularak hataların düzeltildiği, iş ve işlemlerin daha dikkatli yürütüldüğü tespit edilmiş olup, Belediye tahsildarlarınca gelir tahsilatında kullanılan ve kontrolü yapılan makbuzlar listesi ile iptal edilen makbuzların listesi ve 2013 mali yılı denetimine tabii tutulacak makbuzların başlangıç seri numaralarını gösterir çizelge rapor ekinde sunulmuştur. I- SONUÇ : Döşemealtı Belediye Başkanlığı nın 2013 Mali yılına ait Hesap İş ve işlemleri gelir ve gider evraklarına ilişkin kayıt ve işlemleri ile Tahsilat iş ve işlemleri denetlenmiş olup denetim süreci içinde istenen bilgi ve belgelere kolay ulaşılmış belge ve eklerine ait evrakların düzenli tutulduğu görülmüş olup iş bu denetim raporu komisyon olarak imza altına alınmıştır. 14/03/2014 Bayram DEMİR Mustafa SİDEL Orhan YALIN Komisyon Başkanı Üye Üye İmza İmza imzalı komisyon raporu Döşemealtı Belediyesinin 01/01/ /12/2013 dönemini kapsayan Denetim Komisyonu Raporu hakkında meclis üyeleri bilgilendirildi.

17 68 KARARIN ÖZÜ : Döşemealtı Belediyesi 2013 Yılı İdari Faaliyet Raporunun kabulüne oy çokluğu ile karar verildiği hk. Gündemin 10. maddesinde yer alan 5393 Sayılı Belediye Kanununun 56. ve 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 4 maddesi gereği Kamu İdarelerince Hazırlanacak Faaliyet Raporları Hakkında Yönetmelik doğrultusunda hazırlanan birim faaliyet raporları esas alınarak hazırlanan Döşemealtı Belediyesi 2013 Mali Yılı İdari Faaliyet Raporunun görüşülmek üzere Belediye Meclisine sunulması hususunu arz ederim ifadeli Mali Hizmetler Müdürlüğü nün tarih ve 289 sayılı yazısı okundu.. Başkan; konuyu görüşmeye açtı, yapılan müzakereler sonucunda 2013 Yılı Faaliyet Raporu nu geldiği şekliyle oylamaya sundu, işaretle yapılan oylama sonunda; Döşemealtı Belediyesi 2013 Yılı İdari Faaliyet Raporunun kabulüne CHP ve AKPARTİ grubunun kabul, MHP grubunun ret oylarıyla oy çokluğu ile karar verildi. Eki: Faaliyet Raporu

18 69 KARARIN ÖZÜ : Belediyemiz sınırları içerisinde tonluk soğuk hava deposu yapılması ile ilgili konunun reddine oybirliği ile karar verildiği hk. Gündemin 1 maddesinde yer alan Döşemealtı Belediye Meclisinin tarihli Şubat Ayı Olağan toplantısında gündemin 16. maddesi görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmiştir. Gündem maddesi ile ilgili düzenlenen komisyon raporu ektedir. Komisyon raporunun Belediye Meclisince görüşülmek üzere havalesini arz ederim ifadeli Mali Hizmetler Müdürlüğü nün tarih 255 sayılı yazısı ve PLAN VE BÜTÇE KOMİSYON RAPORU Döşemealtı Belediye Meclisinin tarihli Şubat Ayı Olağan toplantısında gündemin 16. maddesi görüşülmek üzere komisyonumuza havale edilmiştir. Komisyonumuz gündem maddesini görüşmek üzere 14/03/2014 tarihinde saat 14:00 da Mali Hizmetler Müdürlüğünde toplanmıştır. Plan ve Bütçe Komisyonumuz gündemin 16. maddesinde yer alan ; Belediyemiz sınırları içerisinde tonluk soğuk hava deposu yapılması ile ilgili olarak henüz herhangi bir projenin olmaması, maliyet analizi yapılmamasından dolayı değerlendirme yapılamamıştır.konunun ilgili müdürlüklere havale edilerek gerekli çalışmaların yapılmasından sonra bir değerlendirme yapılabileceğinin uygun olduğu görüşüyle komisyon raporu imza altına alınarak, meclisimizin takdirlerine sunulmuştur. Bayram DEMİR Orhan YALIN Mustafa SİDEL Komisyon Başkanı Üye Üye İmza İmza İmza lı komisyon kararı okundu. Başkan; konuyu görüşmeye açtı, yapılan müzakereler sonucunda oylamaya sundu, işaretle yapılan oylama sonunda; Belediyemiz sınırları içerisinde tonluk soğuk hava deposu yapılması ile ilgili konunun reddine oybirliği ile karar verildi.

19 70 KARARIN ÖZÜ : Kırkgöz Yeniköy Tapulamasına kayıtlı 877 ada 8 nolu parselde bulunan Belediyemize ait hissenin 3194 İmar Kanunu nun 17. maddesine göre satışının yapılmasına, satış işlemleri için Belediye Encümeni ve Belediye Başkanına yetki verilmesine oy birliği ile karar verildiği hk. Gündemin 12. maddesinde yer alan İlgi: Hamide YILDIZ ın 17/03/2014 tarih ve 2608 sayı kayıtlı dilekçesi. Belediyemiz sınırları içerisinde; ilgi dilekçe ile K.Yeniköy tapulaması 877 ada 8 nolu parselde Hamide YILDIZ Belediyemizle hissedar olduğu ve bu hissedarlığın giderilmesi için Döşemealtı Belediyesine ait hissenin tarafına satılmasını talep etmektedir. Döşemealtı Belediye Meclisince, K.Yeniköy tapulaması 877 ada 8 nolu parselde hissedarlığın giderilmesi için 5393 Sayılı Yasa gereği, konunun görüşülerek karara bağlanması hususunda Olurlarınıza arz ederim ifadeli Emlak ve İstimlak Müdürlüğü nün tarih ve 194 sayılı yazısı okundu. Başkan; konuyu görüşmeye açtı, yapılan müzakereler sonucunda oylamaya sundu, işaretle yapılan oylama sonunda; Kırkgöz Yeniköy Tapulamasına kayıtlı 877 ada 8 nolu parselde bulunan Belediyemize ait hissenin 3194 Sayılı İmar Kanunu nun 17. maddesine göre satışının yapılmasına, satış işlemleri için Belediye Encümeni ve Belediye Başkanına yetki verilmesine oy birliği ile karar verildi.

20 71 KARARIN ÖZÜ : 6831 Sayılı Orman Kanununun 3302 Sayılı Kanunla değişik 2/B maddesi uyarınca; Yeşilbayır Mahallesi için asil olarak Adem METİN, yedek olarak Mehmet SARIYER, Altınkale Mahallesi için asil olarak Hüseyin MANAV, yedek olarak Alim AKÇA nın bilirkişi seçilmelerine belediye meclisince oybirliği ile karar verildiği hk. Gündemin 13. maddesinde yer alan İlgi : Antalya Orman Bölge Müdürlüğü 3 Nolu Orman Kadastro Başmühendisliğinin tarih ve / sayılı yazısı.ilgi sayılı yazı ile Yeşilbayır ve Altınkale Mahallelerinde 6831 Sayılı Orman Kanununun 3302 Sayılı Kanunla değişik 2/B maddesi kapsamında; araştırma ve uygulamaları yapmak üzere kısıtlı olmayan, kırk yaşını bitirmiş, mahallin özelliklerini, taşınmaz malları eski ve yeni sahiplerini, zilyetlerini, taşınmaz malların bulunduğu yerlerin mahalli adlarını bilen kişiler arasından bir asil ve bir yedek bilirkişinin tespit edilmesi istenilmiştir. Konu ile ilgili bilirkişi isim listesi Ek te gönderilmiş olup, Meclis Kararı alınması hususunda; Gereğini olurlarınıza arz ederim ifadeli Zabıta Müdürlüğü nün tarih ve 153 sayılı yazısı okundu. Başkan; konuyu görüşmeye açtı, yapılan müzakereler sonucunda oylamaya sundu, işaretle yapılan oylama sonunda; 6831 Sayılı Orman Kanununun 3302 Sayılı Kanunla değişik 2/B maddesi uyarınca; Yeşilbayır Mahallesi için asil olarak Adem METİN, yedek olarak Mehmet SARIYER, Altınkale Mahallesi için asil olarak Hüseyin MANAV, yedek olarak Alim AKÇA nın bilirkişi seçilmelerine belediye meclisince oybirliği ile karar verildi.

21 72 KARARIN ÖZÜ: K.Yeniköy tapulaması 405 ada 10,11,12,20,21 ve 22 parseller,406 ada 5 ve 6 parseller,1143 ada 4,5 ve 6 parseller ile 1424 ada 1 ve 2 parseller,407 ada 1 ve 2 parseller,2143 ada 1 ve 2 parseller,2144 ada 1 ve 2 parseller,1646 ada 1 parsellerin arasından geçen yol düzenlemesine ilişkin hazırlanan plan değişikliğine askı ilan tarihleri arasında yapılan 1(bir) adet itirazın reddine oybirliği ile karar verildiği hk. Gündemin 1maddesinde yer alan K.Yeniköy tapulaması 405 ada 10,11,12,20,21 ve 22 parseller,406 ada 5 ve 6 parseller,1143 ada 4,5 ve 6 parseller ile 1424 ada 1 ve 2 parseller,407 ada 1 ve 2 parseller,2143 ada 1 ve 2 parseller,2144 ada 1 ve 2 parseller,1646 ada 1 parsellerin arasından geçen yol düzenlemesine ilişkin hazırlanan plan değişikliğine Askı-İlan tarihleri arasında yapılan itiraz Belediye Meclisimizin tarih 195 sayılı kararı ile red, Antalya Büyükşehir Belediye Meclisinin tarih 660 sayılı kararı ile kabul edilerek K.Yeniköy tapulaması 2144 ada 2 parselin tescil sınırına çekilmesine ilişkin hazırlanan plan değişikliği tarihleri arasında 2.kez askıya çıkarılmıştır. Söz konusu imar planı değişikliğine 2.askı-ilan tarihleri arasında tarih kayıt no lu dilekçe ile yapılan 1 adet itirazın değerlendirilmesine ilişkin tarih 8 sayılı İmar Komisyonu toplantı tutanağı 2014 yılı Mart Ayı meclis toplantısının 8.gündem maddesi olarak görüşülmüş ve tekrar incelenmek üzere Müdürlüğümüze gönderilmiştir. Konuyla ilgili olarak Müdürlüğümüzce söz konusu tarih 8 sayılı İmar Komisyonu toplantı tutanağında belirtilen hususlarda sakınca bulunmadığı hususu değerlendirilmiştir.imar planı değişikliğine 2.askı-ilan tarihleri arasında tarih kayıt no lu dilekçe ile yapılan 1 adet itirazın değerlendirilmesine ilişkin tarih 8 sayılı İmar Komisyonu toplantı tutanağı yazımız ekinde gönderilmiş olup 5393 sayılı yasa gereği konunun Meclisimizce görüşülerek karara bağlanması hususunda;gereğini arz ederim ifadeli İmar ve Şehircilik Müdürlüğü nün tarih 394 sayılı yazısı ve İMAR KOMİSYON RAPORU K.Yeniköy tapulaması 405 ada 10,11,12,20,21 ve 22 parseller,406 ada 5 ve 6 parseller,1143 ada 4,5 ve 6 parseller ile 1424 ada 1 ve 2 parseller,407 ada 1 ve 2 parseller,2143 ada 1 ve 2 parseller,2144 ada 1 ve 2 parseller,1646 ada 1 parsellerin arasından geçen yol düzenlemesine ilişkin hazırlanan plan değişikliğine Askı-İlan tarihleri arasında yapılan itiraz Belediye Meclisimizin tarih 195 sayılı kararı ile red, Antalya Büyükşehir Belediye Meclisinin tarih 660 sayılı kararı ile kabul edilmiş ve K.Yeniköy tapulaması 2144 ada 2 parselin tescil sınırına çekilmesine ilişkin hazırlanan plan değişikliği tarihleri arasında 2.kez askıya çıkarılmıştır. Söz konusu imar planı değişikliğine askı-ilan tarihleri arasında Rıza ÇELİK in tarih kayıt no lu dilekçesi ile K.Yeniköy tapulaması 2144 ada 2 no lu parselin kuzey tarafında yol terkinden dolayı oluşan mağduriyetinin giderilmesine ilişkin 1 adet itirazda bulunulmuştur. K.Yeniköy tapulaması 2144 ada 2 no lu parselin kuzey tarafındaki parktan uygun miktarda yol genişletilmesine yapılan itiraz, askıdaki plan değişikliği onama sınırı dışına ilişkin olduğundan Komisyonumuzca red edilmiştir. İsmail TOSUN Zafer YÖRÜK Ali COŞANAY Komisyon Başkanı Üye Üye İmza İmza imzalı komisyon kararı okundu.

22 72 Başkan; konuyu görüşmeye açtı, yapılan müzakereler sonucunda İmar Komisyonundan geldiği şekli ile oylamaya sundu, işaretle yapılan oylama sonunda; K.Yeniköy tapulaması 405 ada 10,11,12,20,21 ve 22 parseller,406 ada 5 ve 6 parseller,1143 ada 4,5 ve 6 parseller ile 1424 ada 1 ve 2 parseller,407 ada 1 ve 2 parseller,2143 ada 1 ve 2 parseller,2144 ada 1 ve 2 parseller,1646 ada 1 parsellerin arasından geçen yol düzenlemesine ilişkin hazırlanan plan değişikliğine askı ilan tarihleri arasında yapılan 1(bir) adet itirazın reddine oybirliği ile karar verildi.

23 73 KARARIN ÖZÜ : K.Yeniköy tapulaması 1980 ada 1 no lu parselde hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğinin;döşemealtı Belediye Meclisinin tarih 246 sayılı, Antalya Büyükşehir Belediye Meclisinin tarih 43 sayılı kararları ile onaylanan antik suyoluna ait koruma alan sınırının da dikkate alınarak yeniden düzenlenmesi ile ilgili olarak hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğinin kabulüne oybirliği ile karar verildiği hk. Gündemin 15. maddesinde yer alan K.Yeniköy tapulaması 1980 ada 1 no lu parselde hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğine ilişkin tarih 14 sayılı İmar Komisyonu toplantı tutanağı yazımız ekinde gönderilmiş olup 5393 sayılı yasa gereği konunun Meclisimizce görüşülerek karara bağlanması hususunda;gereğini arz ederim ifadeli İmar ve Şehircilik Müdürlüğü nün tarih 395 sayılı yazısı ve İMAR KOMİSYON RAPORU E=0.20 inşaat alanı katsayısı, Hmax=5.50 yükseklik ile Akaryakıt, Bakım ve Servis İstasyonu olarak planlı K.Yeniköy tapulaması 1980 ada 1 parselin, TİA=3933 m2,h=5 kat yüksekliği verilerek alt merkez alanı olarak değiştirilerek 5 er metre çekme mesafesi belirlenmesine ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği; Antalya Büyükşehir Belediye Meclisinin tarih ve 40 sayılı meclis kararı ile onaylanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliğine uygun olarak hazırlanmıştır. Ancak Antalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu nun tarih ve 504 sayılı kararıyla tescil edilen, aynı kurulun tarih ve 681 sayılı kararı ile de koruma alanı paftası son şeklini alan antik suyoluna ait koruma alan sınırının İmar Planlarına işlenmesine ilişkin hazırlanarak Döşemealtı Belediye Meclisinin tarih 246 sayılı,antalya Büyükşehir Belediye Meclisinin tarih 43 sayılı kararları ile 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği onaylandığından söz konusu plan değişikliğinin koruma alan sınırı dikkate alınarak yeniden düzenlenmesi ve onay için Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Antalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kuruluna gönderilmesi, Komisyonumuzca incelenerek uygun bulunmuştur. İsmail TOSUN Zafer YÖRÜK Ali COŞANAY Komisyon Başkanı Üye Üye İmza İmza imzalı komisyon kararı okundu. Başkan; konuyu görüşmeye açtı, yapılan müzakereler sonucunda İmar Komisyonundan geldiği şekli ile oylamaya sundu, işaretle yapılan oylama sonunda; K.Yeniköy tapulaması 1980 ada 1 no lu parselde hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğinin;döşemealtı Belediye Meclisinin tarih 246 sayılı, Antalya Büyükşehir Belediye Meclisinin tarih 43 sayılı kararları ile onaylanan antik suyoluna ait koruma alan sınırının da dikkate alınarak yeniden düzenlenmesi ile ilgili olarak hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğinin kabulüne oybirliği ile karar verildi.

24

T.C. ANTALYA DÖŞEMEALTI BELEDİYESİ MECLİS KARARI. Belediye Başkan V.:Zafer YÖRÜK Divan Katibi :Suzan KÜÇÜKBAŞKAN Divan Katibi :Musa ÜNAR

T.C. ANTALYA DÖŞEMEALTI BELEDİYESİ MECLİS KARARI. Belediye Başkan V.:Zafer YÖRÜK Divan Katibi :Suzan KÜÇÜKBAŞKAN Divan Katibi :Musa ÜNAR 06.02014-14:00 74 KARARIN ÖZÜ : Döşemealtı Belediye Meclisinin 06.02014 tarihli toplantısında yapılan yoklama sonucunda Meclis üyelerinden Şevket ÖZKAN ve Yusuf AYGÜL ün bulunmadığı, diğer meclis üyelerinin

Detaylı

T.C. DÖŞEMEALTI BELEDİYESİ 01/10/2014 TARİHLİ MECLİS TOPLANTISI 10. BİRLEŞİM 1. OTURUM KARAR ÖZETLERİ

T.C. DÖŞEMEALTI BELEDİYESİ 01/10/2014 TARİHLİ MECLİS TOPLANTISI 10. BİRLEŞİM 1. OTURUM KARAR ÖZETLERİ 1- Karar No : 170 ÖZÜ : Meclis Üyesi Suzan KÜÇÜKBAŞKAN ın mazeretli sayılmasına oybirliği ile karar verilerek ve yeterli çoğunluğun katıldığı anlaşılarak Döşemealtı Belediyesinin 01/10/2014 tarihli Meclis

Detaylı

Planı Değişikliğine ait tarih 17 sayılı İmar Komisyonu toplantı tutanağı ile ilgili

Planı Değişikliğine ait tarih 17 sayılı İmar Komisyonu toplantı tutanağı ile ilgili 1- Karar No : 51 ÖZÜ : Döşemealtı Belediye Meclisinin 02.04.2015 tarihli toplantısında yapılan yoklama sonucunda Meclis üyelerinin tamamının hazır bulunduğu anlaşılarak toplantı açıldığı hk. 2- Karar No

Detaylı

T.C. BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI. : 2017 Mali Yılı Tahmini Bütçenin görüşülmesi.

T.C. BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI. : 2017 Mali Yılı Tahmini Bütçenin görüşülmesi. KONU : 2017 Mali Yılı Tahmini Bütçenin görüşülmesi. İNCELEME : Belediye Meclisimizin 03.10.2016 günlü birinci Birleşiminde Plan ve Bütçe Komisyonu ile Hukuk Komisyonuna havale edilen Mali Hizmetler Müdürlüğünün

Detaylı

T.C. Belediye Meclisini Teşkil Eden Zevat Karar Tarihi 10/10/2014 Cem KARA ( ) Karar No 50

T.C. Belediye Meclisini Teşkil Eden Zevat Karar Tarihi 10/10/2014 Cem KARA ( ) Karar No 50 GÜNDEM-3: 2015 yılı ve izleyen 2 yıla ait Çatalca Belediyesi Bütçesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon raporunun görüşülmesi. TEKLİF: 2015 Yılı Bütçe Tasarısı 26/08/2014 tarih 311 Karar numarası ile Encümenimizde

Detaylı

Orhan BULUTLAR Fisun DURGUN Esra TOPRAK Belediye Meclis Başkanı Kâtip Üye Kâtip Üye

Orhan BULUTLAR Fisun DURGUN Esra TOPRAK Belediye Meclis Başkanı Kâtip Üye Kâtip Üye Karar No : 44 Mülkiyeti Belediyemize ait Erzurum İli Palandöken İlçesi Yunus Emre (Osman Bektaş) Mahallesi Kadastronun Ada 6090, Parsel 5 de kayıtlı 2381.17 m² den ibaret konut arsası 2886 sayılı Devlet

Detaylı

Karar No 50 PLAN VE BÜTÇE KOMİSYON RAPORU

Karar No 50 PLAN VE BÜTÇE KOMİSYON RAPORU GÜNDEM-2): 2017 yılı ve izleyen 2 yıla ait Çatalca TEKLİF: 2017 Yılı Bütçe Tasarısı 23/08/2016 tarih 425 karar numarası ile Encümenimizde görüşülmüş olup, hazırlanan Bütçe tasarısının Mahalli İdareler

Detaylı

T.C. Belediye Meclisini Teşkil Eden Zevat Karar Tarihi 09/10/2015 Cem KARA ( )

T.C. Belediye Meclisini Teşkil Eden Zevat Karar Tarihi 09/10/2015 Cem KARA ( ) GÜNDEM 1: 2016 yılı ve izleyen 2 yıla ait Çatalca TEKLİF: 2016 Yılı Bütçe Tasarısı 25/08/2015 tarih 353 karar numarası ile Encümenimizde görüşülmüş olup, hazırlanan Bütçe tasarısının Mahalli İdareler Bütçe

Detaylı

2016 Mali yılı gider bütçesi Belediye Meclisince ,00.-TL olarak kabul edilmiştir. KESİN HESABIN EKONOMİK KODLARINA GÖRE HARCAMA DAĞILIMI

2016 Mali yılı gider bütçesi Belediye Meclisince ,00.-TL olarak kabul edilmiştir. KESİN HESABIN EKONOMİK KODLARINA GÖRE HARCAMA DAĞILIMI T.C. ANTAKYA BELEDİYE MECLİSİ DÖNEMİ MAYIS 2017 BİRLEŞİM 09 OTURUM 1 TOPLANTI TARİHİ 05.05.2017 GÜNDEM MADDE NO 1 KARAR NO 60 ÖZÜ ANTAKYA BELEDİYESİNİN 2016 YILI İDARE VE KESİN HESABI İLE İLGİLİ PLAN VE

Detaylı

===========================ÖDEMİŞ BELEDİYESİ=======================

===========================ÖDEMİŞ BELEDİYESİ======================= ===========================ÖDEMİŞ BELEDİYESİ======================= Toplantı Dönemi : 2014 yılı Mayıs Ayı Birleşim : 5 Oturum : 1 Tarihi : 05/05/2014 Karar Sayıları : 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ÖDEMİŞ

Detaylı

2015 Meclis Denetim Komisyon Raporu

2015 Meclis Denetim Komisyon Raporu T.C. DIYARBAKIR BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE MECLISI 2015 Meclis Denetim Komisyon Raporu Denetim Konusu Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığının 2015 Mali Yılı Gelir ve Giderleri İle bunlara ilişkin hesap kayıt

Detaylı

ANTALYA MURATPAŞA BELEDİYE MECLİSİNİN 05.03.2014 TARİH VE 105 SAYILI KARARI

ANTALYA MURATPAŞA BELEDİYE MECLİSİNİN 05.03.2014 TARİH VE 105 SAYILI KARARI 05.03.2014 TARİH VE 105 SAYILI KARARI Gündemin 2. Maddesi Karar No. 105 Özü: İsim Verme Komisyonu raporu doğrultusunda Şirinyalı Mahallesi eski Lara Caddesi-İsmet Gökşen Caddesi kesişimindeki parka Gezi

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No : 117 KARAR 117 : Meclis Üyesi Yılmaz KARAKOYUNLU, Mehmet BİLGİN, Ayşın AKYARLI SAVATLI nın mazeretinin kabulüne işaret oylamayla oy birliği ile karar verildi. Karar No : 118 KARAR 118 1/1000

Detaylı

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : KOMİSYON RAPORLARI Rapor No: 2016 / 06 HUKUK KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞINA

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : KOMİSYON RAPORLARI Rapor No: 2016 / 06 HUKUK KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞINA T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : 03.05.2016 KOMİSYON RAPORLARI Rapor No: 2016 / 06 HUKUK KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞINA KONU : Hibe Araç Devri. TEKLİFİN ÖZÜ : Sultanbeyli Belediye

Detaylı

T.C. İNCESU BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü

T.C. İNCESU BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü EKİM AYI MECLİS KARAR ÖZETLERİ KARAR 86: Gündemin 1. maddesi bulunan 2013 mali yılı bütçe cetvelinin görüşülmesine geçildi. Yapılan müzakere ve oylama neticesinde 2013 Mali Yılı Bütçe görüşmesi 5393 Sayılı

Detaylı

T.C. PALANDÖKEN İLÇE BELEDİYE MECLİSİ. Dönemi : 2014 Karar Tarihi : 08.04.2014 Karar No : 20

T.C. PALANDÖKEN İLÇE BELEDİYE MECLİSİ. Dönemi : 2014 Karar Tarihi : 08.04.2014 Karar No : 20 Karar No : 20 5393 Sayılı Belediye Kanununun 19. Maddesi ile Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 5.ve 19.maddesi uyarınca görev süreleri tamamlanan 1. Meclis Başkan Vekili ve 2. Meclis Başkan Vekilinin

Detaylı

Orhan BULUTLAR Fisun DURGUN Esra TOPRAK Belediye Meclis Başkanı Kâtip Üye Kâtip Üye

Orhan BULUTLAR Fisun DURGUN Esra TOPRAK Belediye Meclis Başkanı Kâtip Üye Kâtip Üye Karar No : 47 Palandöken İlçesi Adnan Menderes Mahallesinde bulunan taşınmazın ifraz tevhit ve parselasyon işlemleri sonucunda Kadastronun ada 1620 parsel 17 de kayıtlı 172,38 m² den ibaret olan taşınmazda

Detaylı

K A R A R. T.C. ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S Sayı: 67597785-050.01.04-304 29.11.2013 Özü: Seyhan İlçe Belediyesi 2014 mali yılı bütçesi

K A R A R. T.C. ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S Sayı: 67597785-050.01.04-304 29.11.2013 Özü: Seyhan İlçe Belediyesi 2014 mali yılı bütçesi T.C. ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S Sayı: 67597785-050.01.04-304 29.11.2013 Özü: Seyhan İlçe Belediyesi 2014 mali yılı bütçesi K A R A R Büyükşehir Belediye Meclisinin 29.11.2013 tarihli oturumunda

Detaylı

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : KOMİSYON RAPORLARI Rapor No: 2015 / 09 HUKUK KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞINA

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : KOMİSYON RAPORLARI Rapor No: 2015 / 09 HUKUK KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞINA T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : 05.05.2015 KOMİSYON RAPORLARI Rapor No: 2015 / 09 HUKUK KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞINA KONU : Park ve Bahçeler Müdürlüğü Yönetmeliği. TEKLİFİN ÖZÜ

Detaylı

T.C. MUĞLA İLİ DALAMAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI

T.C. MUĞLA İLİ DALAMAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI MECLİS I Havale Tarihi : 09.11.2016 Kararın Nosu : 98 Belediye Meclisinin 01.11.2016 tarih ve 95 sayılı kararı ile İmar Komisyonuna havale edilen sokak ismi ile ilgili 09.11.2016 tarih ve 12 sayılı İmar

Detaylı

T.C. BALÇOVA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. BALÇOVA BELEDİYESİ MECLİS KARARI TARİH : 02/05/2018 BİRLEŞİM NO : 01 KARAR NO : 30 Belediye Meclisi, Mayıs ayı toplantısının 1 inci birleşim ve 1 inci oturumunda gündemin 5 inci bölümüne geçmeden Başkanlıktan Gelen Önergelerin Görüşülmesi

Detaylı

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : 05.03.2013 KOMİSYON RAPORLARI Rapor No : 2013 / 5 HUKUK KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞINA

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : 05.03.2013 KOMİSYON RAPORLARI Rapor No : 2013 / 5 HUKUK KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞINA SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : 05.03.2013 KOMİSYON RAPORLARI Rapor No : 2013 / 5 HUKUK KOMİSYONU RAPORU KONU : İptal-İhdas. TEKLİFİN ÖZÜ : Sultanbeyli Belediye Meclisi nin 04/03/2013 tarihli oturumunda

Detaylı

T.C. BALÇOVA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. BALÇOVA BELEDİYESİ MECLİS KARARI KARAR NO : 19 gündemin V. Bölümünün Başkanlıktan Gelen Önergelerin Görüşülmesi 1inci maddesinde yer alan Encümene iki üye seçimine ilişkin 27/03/2018 tarih ve 3449 sayılı Yazı İşleri Müdürlüğü ifadeli

Detaylı

KORKUTELİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI

KORKUTELİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI KORKUTELİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI Bütçe Kesin 2016 Hesabı Mali Hizmetler Müdürlüğü İçindekiler İlgili Mevzuat...4 Bütçe Kesin Hesap Özeti...5 Bütçe Gideri Kesin Hesap Cetveli (Ekonomik Kodun 1. Düzeyi)...6

Detaylı

T.C. SİVAS BELEDİYESİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU. Sayı :29 20/11/2018 Konu : 2019 Yılı Performans Programı MECLİS BAŞKANLIĞINA (KOMİSYON RAPORU)

T.C. SİVAS BELEDİYESİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU. Sayı :29 20/11/2018 Konu : 2019 Yılı Performans Programı MECLİS BAŞKANLIĞINA (KOMİSYON RAPORU) T.C. PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU Sayı :29 20/11/2018 Belediye Meclisinin 07/11/2018 tarihli Birleşiminde, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen 2019 Yılı Performans Programı komisyonumuzca

Detaylı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R I

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R I T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R I Karar No : 488 KONUSU: 2. Plan ve Bütçe Komisyon Raporlarının görüşülmesi. o) Seydikemer ilçe Belediye Başkanlığına ait 2017 yılı bütçesi ve gelir

Detaylı

ERENLER BELEDİYE MECLİSİNİN 05/01/2015 TARİHİNDE YAPMIŞ OLDUĞU TOPLANTISINA AİT TUTANAK ÖZETİ

ERENLER BELEDİYE MECLİSİNİN 05/01/2015 TARİHİNDE YAPMIŞ OLDUĞU TOPLANTISINA AİT TUTANAK ÖZETİ ERENLER N 05/01/2015 TARİHİNDE YAPMIŞ OLDUĞU TOPLANTISINA AİT TUTANAK ÖZETİ G Ü N D E M : Bir evvelki Meclis Toplantısına ait Tutanağın okunarak kabulü 1- Kozluk Mahallesi İmar Plan Tadilatına Ait Komisyon

Detaylı

2016 Meclis Denetim Komisyon Raporu

2016 Meclis Denetim Komisyon Raporu T.C. DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ 2016 Meclis Denetim Komisyon Raporu Denetim Konusu Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığının 2016 Mali Yılı Gelir ve Giderleri İle bunlara ilişkin hesap kayıt

Detaylı

T.C. BALÇOVA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. BALÇOVA BELEDİYESİ MECLİS KARARI KARAR NO : 24 gündemin V. Bölümünün Başkanlıktan Gelen Önergelerin Görüşülmesi 1 inci maddesinde yer alan Birinci ve İkinci Meclis Başkan Vekili seçimine ilişkin 29/03/2016 tarih ve 2798 ayılı Yazı İşleri

Detaylı

T.C. SİVAS BELEDİYESİ MECLİS PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU. Sayı :15 08/05/2018 Konu : MECLİS BAŞKANLIĞINA (KOMİSYON RAPORU)

T.C. SİVAS BELEDİYESİ MECLİS PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU. Sayı :15 08/05/2018 Konu : MECLİS BAŞKANLIĞINA (KOMİSYON RAPORU) MECLİS PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU Sayı :15 08/05/2018 Meclisimizin 03.05.2018 tarihli olağan toplantısında komisyonumuza havale edilen Gelir Gider Kesin Hesap incelenmesinde; A- GİDER BÜTÇESİ: 1-2017 yılı

Detaylı

T.C. İNCESU BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü

T.C. İNCESU BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü T.C. İNCESU BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü EKİM AYI 2. BİLEŞİM MECLİS KARAR ÖZETLERİ Gündem Maddelerinin Görüşülmesine Geçildi; KARAR 100: Gündemin birinci maddesi; 2016 mali yılı bütçe görüşülmesine

Detaylı

SEYDİKEMER BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2017 MALİ YILI BÜTÇESİ VE GELİR TARİFE CETVELLERİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU

SEYDİKEMER BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2017 MALİ YILI BÜTÇESİ VE GELİR TARİFE CETVELLERİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU SEYDİKEMER BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2017 MALİ YILI BÜTÇESİ VE GELİR TARİFE CETVELLERİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU Plan ve Bütçe Komisyonumuz 24/11/2016 tarihinde saat 11:00'de Şeyh Mahallesi Büyükşehir Belediyesi

Detaylı

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : 06.10.2011 KOMİSYON RAPORLARI Rapor No : 2011 / 9 BÜTÇE VE TARİFE KOMİSYONU RAPORU

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : 06.10.2011 KOMİSYON RAPORLARI Rapor No : 2011 / 9 BÜTÇE VE TARİFE KOMİSYONU RAPORU T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : 06.10.2011 KOMİSYON RAPORLARI Rapor No : 2011 / 9 BÜTÇE VE TARİFE KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞI NA KONU : 2012 Mali Yılı Hizmet Ücret Tarifesi. TEKLİFİN

Detaylı

Denetim Komisyonu çalışmalarında uzman kişi görevlendirilmesine gerek olmadığına oy birliği ile karar verilmiştir.

Denetim Komisyonu çalışmalarında uzman kişi görevlendirilmesine gerek olmadığına oy birliği ile karar verilmiştir. Karar Tarihi : 02.01.2017 Karar No : 41850698.301.05-1 : Seçimler KARAR : 5393 Sayılı Belediye Kanununun 25. maddesi gereği, Belediyemizde 2016 Yılı Gelir ve Giderleri ile bunlara ilişkin hesap kayıt ve

Detaylı

T.C. MALKARA BELEDİYESİ BELEDİYE MECLİSİ

T.C. MALKARA BELEDİYESİ BELEDİYE MECLİSİ T.C. MALKARA BELEDİYESİ BELEDİYE MECLİSİ KARAR TARİHİ : 09.05.2017 KARAR NO : 118 KONUSU : 2016 Mali Yılı Kesin Hesabı MECLİS BAŞKANI : Ulaş YURDAKUL MECLİS KÂTİPLERİ : Ali İhsan USLU, Nuran BAŞKÜTÜK OTURUMA

Detaylı

T.C. DEFNE BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. DEFNE BELEDİYESİ MECLİS KARARI GÜNDEM MADDE NO : 1 KARAR NO : 51 : 2014 Mali Yılı Kesin Hesabının Görüşülmesi 2014 Mali Yılı Kesin Hesabı 28.04.2015 tarihli oturumu ve 134 sayılı encümen kararında kesin hesaba dair cetvel ve kayıtların

Detaylı

T.C. KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL KURULU

T.C. KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL KURULU Karar No : 2014 / 1 Toplantı Tarihi : 12/05/2014 Konu : Başkan Vekilleri Seçimi Toplantı No : 1 Olağan Toplantısının 1 inci maddesinde bulunan Genel Kurul Başkan Vekilleri Seçimi ile ilgili Genel Müdürlüğün

Detaylı

T.C SARIÇAM BELEDİYESİ MECLİS KARAR DEFTERİ RAPORU ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ. 50 plan değişikliği

T.C SARIÇAM BELEDİYESİ MECLİS KARAR DEFTERİ RAPORU ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ. 50 plan değişikliği T.C SARIÇAM BELEDİYESİ MECLİS KARAR DEFTERİ RAPORU KARAR NO 50 Akkuyu Mahallesi 158 ada 1 Akkuyu Mahallesi 158 ada 1 Sarıçam İlçe Belediye Meclisinin 04.05.2015 tarihli oturumunda okunan parsel 1/1000

Detaylı

T.C. DEFNE BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. DEFNE BELEDİYESİ MECLİS KARARI T.C. DEFNE BELEDİYESİ MECLİS KARARI DÖNEMİ : EKİM 2018 BİRLEŞİM : 2 OTURUM : 1 TOPLANTI TARİHİ : 18.10.2018 GÜNDEM MADDE NO : 1 KARAR NO : 56 ÖZÜ : 04.10.2018 Tarih Ve 2018 / 48 Sayılı Kararla Plan ve

Detaylı

2015 YILI KASIM AYI MECLİS TOPLANTISI 19. BİRLEŞİM 1. OTURUM

2015 YILI KASIM AYI MECLİS TOPLANTISI 19. BİRLEŞİM 1. OTURUM Karar Tarihi : 03.11.2015 Karar No : Konu:2015 Yılı Kasım Ayı Meclis Toplantısı 2015 YILI KASIM AYI MECLİS TOPLANTISI 19. BİRLEŞİM 1. OTURUM BAŞKAN: Sayın Meclis Üyeleri; 5393 sayılı kanunun 20. maddesine

Detaylı

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : KOMİSYON RAPORLARI Rapor No: 2017 / 14 HUKUK KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞINA

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : KOMİSYON RAPORLARI Rapor No: 2017 / 14 HUKUK KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞINA T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : 09.05.2017 KOMİSYON RAPORLARI Rapor No: 2017 / 14 HUKUK KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞINA KONU : Yönetmelik. TEKLİFİN ÖZÜ : Sultanbeyli Belediye Meclisi

Detaylı

T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI

T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI YOZGAT BELEDİYESİ 2012 YILI DENETİM RAPORU ARALIK 2013 T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI 06100 Balgat / ANKARA Tel: 0 312 295 30 00; Faks: 0 312 295 40 94 e-posta: sayistay@sayistay.gov.tr

Detaylı

T.C. KIRŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI

T.C. KIRŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI T.C. KIRŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI TOPLANTI TARİHİ : 14/05/2014 SAATİ : 10:00 OTURUM : 1 BİRLEŞİM : 2 MECLİS BAŞKAN V : Veli ŞAHİN 1-AÇILIŞ :Belediye Meclisi, Belediye Başkan Yardımcısı Veli

Detaylı

T.C. ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Planlama Şube Müdürlüğü

T.C. ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Planlama Şube Müdürlüğü T.C. ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Planlama Şube Müdürlüğü EXP0?.C)16 Sayı : 90852262-301.03-1^9^- ü T - 5 ^ Konu: Döşemealtı K.Yeniköy 713, 715 ila 724 ve 1557p.

Detaylı

HACILAR BELEDİYESİ MECLİS TOPLANTISI TUTANAĞI

HACILAR BELEDİYESİ MECLİS TOPLANTISI TUTANAĞI HACILAR BELEDİYESİ MECLİS TOPLANTISI TUTANAĞI 07.02.2011 Meclis toplantısı Sn. Başkan Ahmet HERDEM in hoş geldiniz temennisiyle gerçekleşti. Yoklama yapıldı Filiz YILMAZ GÜNER ve Mustafa BAKTIR ın izin

Detaylı

2015 YILI BÜTÇE KARARNAMESİ

2015 YILI BÜTÇE KARARNAMESİ 2015 YILI BÜTÇE KARARNAMESİ Madde 1- Belediye idare birimleri için (A) Ödenek Cetveli gösterildiği gibi toplam 21.600.00 TL. liralık verilmiştir. İfadesi Komisyonumuzca oy birliği ile Madde 2- Belediye

Detaylı

T.C SAKARYA SERDİVAN BELEDİYE MECLİSİ. Özü: 2015 Mali Yılı Kesin Hesabı.

T.C SAKARYA SERDİVAN BELEDİYE MECLİSİ. Özü: 2015 Mali Yılı Kesin Hesabı. T.C SAKARYA SERDİVAN BELEDİYE MECLİSİ Karar No : 50 Karar Trh : 06.05.2016 Özü: 2015 Mali Yılı Kesin Hesabı. 2016 NIN 5. DÖNEM, 2. TOPLANTISININ, 1. BİRLEŞİMİNİN 1. OTURUMUNA AİT KARAR 06.05.2016 Belediye

Detaylı

T.C SARIÇAM BELEDİYESİ MECLİS KARAR DEFTERİ RAPORU

T.C SARIÇAM BELEDİYESİ MECLİS KARAR DEFTERİ RAPORU T.C SARIÇAM BELEDİYESİ MECLİS KARAR DEFTERİ RAPORU KARAR NO 60 Sofulu Mah. 556 Ada 3 Parsel 1/1000 Ölçekli İmar Plan Değişikliği Sofulu Mah. 556 Ada 3 Parsel 1/1000 Ölçekli İmar Plan Sarıçam İlçe Belediye

Detaylı

T.C. ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Planlama Şube Müdürlüğü BAŞKANLIK MAKAMINA

T.C. ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Planlama Şube Müdürlüğü BAŞKANLIK MAKAMINA l û l T.C. ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Planlama Şube Müdürlüğü EXP02016 ANTALYA Sayı : 90852262-301.03-3 6 - ^ ^ 3 ^ Konu: Döşemealtı Yeniköy 155 ada 11,

Detaylı

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Planlama Şube Müdürlüğü

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Planlama Şube Müdürlüğü t.c. ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Planlama Şube Müdürlüğü EXp^ Q16 ANTALYA Sayı : 90852262-301.03-0 9 S. 2 j0 2 3 Konu: Döşemealtı Atatürk Caddesi Yol boyu ticaret

Detaylı

T.C. KEÇİBORLU İLÇESİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARAR KAĞIDI

T.C. KEÇİBORLU İLÇESİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARAR KAĞIDI T.C. KARAR TARİHİ : 05/03/2014 KARAR NUMARASI : 2014-3/8 BİRİMİ : Fen İşleri Müdürlüğü KONUSU : İmar planı tadilatı talebi İmar tadilatı ile ilgili gündemin birinci maddesi aşağıdaki şekilde görüşüldü.

Detaylı

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU Karşıyaka Belediye Meclisi'nin 03.10.2016 tarihli toplantısında Komisyonumuza havale edilen 26.09.2016 tarih ve 47383680-01/11196 sayılı Mali Hizmetler Müdürlüğü ifadeli

Detaylı

KELES BELEDİYESİ MECLİS KARARI

KELES BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No 01 Mevcut Mustafa ÖZDEMİR- Mustafa TOKSÖZ - İsmail KAHYA- Doğan SAYDAM- Keles Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Mehmet TEKE başkanlığında yukarıda isimleri yazılı bulunan üyelerin iştiraki ile

Detaylı

T.C. PALANDÖKEN İLÇE BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. PALANDÖKEN İLÇE BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No : 21 İlgi: a) Şimşek AKPINAR IN 08.02.2017 tarih ve 20 sayılı dilekçesi. b) Danıştay 8.Dairesinin 10.03.2016 gün ve 2016/53 E.2016/2408 Sayılı Kararı. c) Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu nun

Detaylı

Süleyman EVCİLMEN Belediye Başkanı Devlet İlkay ÖNCEL Hasan Hüsnü KİLİT Belediye Meclis Başkanı Divan Katibi Divan Katibi

Süleyman EVCİLMEN Belediye Başkanı Devlet İlkay ÖNCEL Hasan Hüsnü KİLİT Belediye Meclis Başkanı Divan Katibi Divan Katibi 03.03.2014 TARİH VE 69 SAYILI KARARI Karar No. 69 Özü: Sağlık İşleri Müdürlüğü yazısının gündemin 33. Maddesi olarak görüşülmesine oy birliği ile karar verildiği hk. Yazı İşleri Müdürü, T.C. Muratpaşa

Detaylı

HACILAR BELEDİYESİ MECLİS TOPLANTISI TUTANAĞI

HACILAR BELEDİYESİ MECLİS TOPLANTISI TUTANAĞI 07.07.2014 HACILAR BELEDİYESİ MECLİS TOPLANTISI TUTANAĞI Meclis toplantısı Başkanlığında, hoş geldiniz sözleri ile başlatıldı. Açılış ve yoklama yapıldı; Hazirun cetveli imza altına alındı. Gündem maddelerinin

Detaylı

T.C. KAYSERİ İLİ TALAS BELEDİYESİ MECLİSİ

T.C. KAYSERİ İLİ TALAS BELEDİYESİ MECLİSİ Karar Tarihi : 04/10/2012 Toplantı Dönemi : 2012 Karar Niteliği : Olağan Meclis Toplantısı Toplantı No : 10 Birleşim No : 02 Oturum No : 1 Belediye Meclisi 04.10.2012 Perşembe günü saat 17.00 da 2012 dönemi

Detaylı

-KARAR- ADAYLAR PARTİSİ ALDIĞI OY Yusuf KILIÇ AKPARTİ 22 Ebru ATEŞ AKPARTİ 22 Bilal EKEN AKPARTİ 22 Ahmet KESER AKPARTİ 22

-KARAR- ADAYLAR PARTİSİ ALDIĞI OY Yusuf KILIÇ AKPARTİ 22 Ebru ATEŞ AKPARTİ 22 Bilal EKEN AKPARTİ 22 Ahmet KESER AKPARTİ 22 KARAR TARIHI : 07/04/2014 KARAR NOSU : 61 ÖZÜ: Açılış ve Yoklama Belediye Meclis Başkanı Dr Tuncay ACEHAN 6.Dönem 5.Birleşim 1.oturum meclis toplantısı açılışını yaparak, meclis üyelerini saygı duruşuna

Detaylı

T.C. AFYONKARAHİSAR İLİ ÇEVRE HİZMETLERİ BİRLİĞİ 14. OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI GÜNDEMİ 03.05.2012 PERŞEMBE BİRİNCİ OTURUM;

T.C. AFYONKARAHİSAR İLİ ÇEVRE HİZMETLERİ BİRLİĞİ 14. OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI GÜNDEMİ 03.05.2012 PERŞEMBE BİRİNCİ OTURUM; T.C. BİRİNCİ OTURUM; 1. 16.11.2011 Tarihli 13ncü Olağan Birlik Meclis Toplantısı na Ait Tutanak Özeti nin Meclisin Bilgisine Sunularak Onaylanması. 2. Birlik Encümen Üyelerinin Seçimi(7 Üye) Ve Karara

Detaylı

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : KOMİSYON RAPORLARI Rapor No : 2011 / 7 BÜTÇE VE TARİFE KOMİSYONU RAPORU

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : KOMİSYON RAPORLARI Rapor No : 2011 / 7 BÜTÇE VE TARİFE KOMİSYONU RAPORU MECLİSİ Tarih : 06.09.2011 KOMİSYON RAPORLARI Rapor No : 2011 / 7 BÜTÇE VE TARİFE KOMİSYONU KONU : Ödenek Aktarma. TEKLİFİN ÖZÜ : Belediye Meclisi nin 05.09.2011 tarihli oturumunda incelenmek üzere komisyonumuza

Detaylı

Kosova Cumhuriyeti İpek Belediyesi Kardeş Şehir Olma Talebi

Kosova Cumhuriyeti İpek Belediyesi Kardeş Şehir Olma Talebi T.C SARIÇAM BELEDİYESİ MECLİS KARAR DEFTERİ RAPORU 21 Kosova Cumhuriyeti İpek Belediyesi Kardeş Şehir Olma Talebi Kosova Cumhuriyeti İpek Sarıçam İlçe Belediye Meclisinin 02.04.2018 tarihli oturumunda

Detaylı

T.C. DEFNE BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. DEFNE BELEDİYESİ MECLİS KARARI T.C. DEFNE BELEDİYESİ MECLİS GÜNDEM MADDE NO : 1 KARAR NO : 70 ÖZÜ : (Önerge) Belediyemizce Yapılacak Asfalt Yapım İşi İçin İhtiyaç Duyulan Ödeneğin; İller Bankası, Yurt İçindeki Fonlardan, Özel Veya Kamu

Detaylı

/ 47 ARA KARAR NOLU 2016 YILI HESİN HESAB İLE İLGİLİ RAPORUN GÖRÜŞÜLMESİ

/ 47 ARA KARAR NOLU 2016 YILI HESİN HESAB İLE İLGİLİ RAPORUN GÖRÜŞÜLMESİ TOPLANTI TARİHİ 02.05.2017 KARAR NO 57 BÜTÇE KOMİSYON BAŞKANLIĞI 19-20-27.04.2017/ 47 ARA KARAR NOLU 2016 YILI HESİN HESAB İLE İLGİLİ RAPORUN GÖRÜŞÜLMESİ 04.04.2017 tarih ve 47 nolu Meclis Kararı ile Plan

Detaylı

UZUNKÖPRÜ BELEDİYESİ MECLİS DENETİM KOMİSYONU 2014 YILI RAPORU DENETİM YERİ İLİ : EDİRNE İLÇESİ : UZUNKÖPRÜ

UZUNKÖPRÜ BELEDİYESİ MECLİS DENETİM KOMİSYONU 2014 YILI RAPORU DENETİM YERİ İLİ : EDİRNE İLÇESİ : UZUNKÖPRÜ UZUNKÖPRÜ BELEDİYESİ MECLİS DENETİM KOMİSYONU 2014 YILI RAPORU DENETİM YERİ İLİ : EDİRNE İLÇESİ : UZUNKÖPRÜ DENETLEYEN MECLİS ÜYESİ : ÖZCAN ATAK MECLİS ÜYESİ : RECEP GÜZEL MECLİS ÜYES : ZELİHA TOKATLI

Detaylı

KELES BELEDİYESİ MECLİS KARARI

KELES BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No 23 Mevcut Yaşar KESKİN- Mustafa ÖZDEMİR- Feruze DUMAN-İsmail KAHYA- Keles Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Mehmet TEKE başkanlığında yukarıda isimleri yazılı bulunan üyelerin iştiraki ile 2017

Detaylı

T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI

T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI KAYSERİ MELİKGAZİ BELEDİYESİ 2012 YILI DENETİM RAPORU ARALIK 2013 T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI 06100 Balgat / ANKARA Tel: 0 312 295 30 00; Faks: 0 312 295 40 94 e-posta: sayistay@sayistay.gov.tr

Detaylı

T.C. BALÇOVA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. BALÇOVA BELEDİYESİ MECLİS KARARI KARAR NO : 22 gündemin V. Bölümünün Başkanlıktan Gelen Önergelerin Görüşülmesi 1 inci maddesinde yer alan Encümene iki üye seçimine ilişkin önerge meclisin görüşüne sunuldu: Encümen Üyeliğine Erdoğan ÖZTÜRK

Detaylı

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI İSTANBUL 7.DÖNEM 2.TOPLANTI YILI EKİM AYININ 1.TOPLANTISI'NIN 3.BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI İSTANBUL 7.DÖNEM 2.TOPLANTI YILI EKİM AYININ 1.TOPLANTISI'NIN 3.BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R KARARIN ÖZÜ: 2016 Yılı Gelir-Gider Bütçesi. TEKLİF: Yazı İşleri Müdürlüğü'nün 18.09.2015 tarih 2015/24731 sayılı teklifi. BAŞKANLIK MAKAMI'NA; Kartal Belediyesi 2016 Yılı Gelir - Gider Bütçesi Belediye

Detaylı

T.C. ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S Sayı: 67597785-050.01.04-306 09.12.2013 Özü: Ödenek aktarılması K A R A R

T.C. ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S Sayı: 67597785-050.01.04-306 09.12.2013 Özü: Ödenek aktarılması K A R A R T.C. ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S Sayı: 67597785-050.01.04-306 09.12.2013 Özü: Ödenek aktarılması K A R A R Büyükşehir Belediye Meclisinin 09.12.2013 tarihli oturumunda okunan, Başkanlığın 09.12.2013

Detaylı

2015 YILI BÜTÇE KARARNAMESİ

2015 YILI BÜTÇE KARARNAMESİ 2015 YILI BÜTÇE KARARNAMESİ Madde 1-Belediye/bağlı idare/birlik birimleri için (A) Ödenek cetvelinde gösterildiği gibi toplam 21.000.000.00.TL. ödenek verilmiştir. İfadesi komisyonumuzca oy birliği ile

Detaylı

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONU RAPORU Tarih:

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONU RAPORU Tarih: /«I ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONU RAPORU Tarih:22.08.2014 BİRİM İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI T A L E P SAHİBİ Batı Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü MECLİS

Detaylı

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : 04.12.2012 KOMİSYON RAPORLARI Rapor No : 2012 / 29 HUKUK KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞINA

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : 04.12.2012 KOMİSYON RAPORLARI Rapor No : 2012 / 29 HUKUK KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞINA MECLİSİ Tarih : 04.12.2012 KOMİSYON RAPORLARI Rapor No : 2012 / 29 HUKUK KOMİSYONU KONU : Bina Kiralama. TEKLİFİN ÖZÜ : Belediye Meclisi nin 03/12/2012 tarihli oturumunda incelenmek üzere komisyonumuza

Detaylı

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : 08.12.2015 KOMİSYON RAPORLARI Rapor No: 2015 / 20 HUKUK KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞINA

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : 08.12.2015 KOMİSYON RAPORLARI Rapor No: 2015 / 20 HUKUK KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞINA KOMİSYON RAPORLARI Rapor No: 2015 / 20 Yüzme Havuzu Tahsisi Hk. edilen Emlak ve İstimlak Müdürlüğü nün 19/11/2015 tarih ve 2583 sayılı teklifi üzerinde gerekli inceleme yapılması talep edilmektedir. neticesinde;

Detaylı

T.C. ERDEMLİ BELEDİYESİ BELEDİYE MECLİSİ 08/04/2014 TARİHLİ MECLİS TOPLANTISI KARAR ÖZETLERİ. Mehmet GÜLDALI Harun SARI Ali YÖN

T.C. ERDEMLİ BELEDİYESİ BELEDİYE MECLİSİ 08/04/2014 TARİHLİ MECLİS TOPLANTISI KARAR ÖZETLERİ. Mehmet GÜLDALI Harun SARI Ali YÖN T.C. ERDEMLİ BELEDİYESİ BELEDİYE MECLİSİ 08/04/2014 TARİHLİ MECLİS TOPLANTISI KARAR ÖZETLERİ MECLİS BAŞKANI : Mükerrem TOLLU Belediye Başkanı MECLİS ÜYELERİ Serdar ARSLAN Duran KARA Veli ŞAHMAN Şevk ŞEVK

Detaylı

======================ÖDEMİŞ BELEDİYESİ=========================

======================ÖDEMİŞ BELEDİYESİ========================= ======================ÖDEMİŞ BELEDİYESİ========================= Toplantı Dönemi : 2018 yılı Kasım Ayı Birleşim : 13 Oturum : 1 Tarihi : 05.11.2018 Karar Sayıları : 464, 465, 466, 467, 468, 469 ÖDEMİŞ

Detaylı

T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI MERSİN AKDENİZ BELEDİYESİ 2012 YILI DENETİM RAPORU

T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI MERSİN AKDENİZ BELEDİYESİ 2012 YILI DENETİM RAPORU T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI MERSİN AKDENİZ BELEDİYESİ 2012 YILI DENETİM RAPORU ARALIK 2013 T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI 06100 Balgat / ANKARA Tel: 0 312 295 30 00; Faks: 0 312 295 40 94 e-posta: sayistay@sayistay.gov.tr

Detaylı

Ergün DOĞAN Meclis Katibi

Ergün DOĞAN Meclis Katibi Tarihi 02.09.2016 Sayısı 51 Özü İlçemiz Merkez mahallelerini kapsayan toplamda 103 adet sokak ve mevcutta bulunan caddelerin isimlerinin onaylanması hususunun görüşülmesi, Gündemin 3. Maddesi; Gündemimizin

Detaylı

BELEDİYE MECLİSİ KARAR ÖZETLERİ

BELEDİYE MECLİSİ KARAR ÖZETLERİ BELEDİYE MECLİSİ KARAR ÖZETLERİ Meclis Toplantı Tarihi :05/04/2011 Salı günü saat 18:30 Nisan Ayı Olağan Toplantısı. Meclis Başkanı :Belediye Başkanı Abdurrahman KUZU Meclis Üye Durumu :Başkan dâhil 16

Detaylı

T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI İSTANBUL BAŞAKŞEHİR BELEDİYESİ 2012 YILI DENETİM RAPORU

T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI İSTANBUL BAŞAKŞEHİR BELEDİYESİ 2012 YILI DENETİM RAPORU T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI İSTANBUL BAŞAKŞEHİR BELEDİYESİ 2012 YILI DENETİM RAPORU ARALIK 2013 T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI 06100 Balgat / ANKARA Tel: 0 312 295 30 00; Faks: 0 312 295 40 94 e-posta: sayistay@sayistay.gov.tr

Detaylı

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : 08.05.2012 KOMİSYON RAPORLARI Rapor No : 2012 / 13 HUKUK KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞI NA

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : 08.05.2012 KOMİSYON RAPORLARI Rapor No : 2012 / 13 HUKUK KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞI NA SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : 08.05.2012 KOMİSYON RAPORLARI Rapor No : 2012 / 13 HUKUK KOMİSYONU RAPORU KONU : İptal-İhdas. Komisyonumuza havale edilen İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü nün 20/04/2012

Detaylı

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7.DÖNEM 4.TOPLANTI YILI EKİM AYI TOPLANTILARI'NIN 5.BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7.DÖNEM 4.TOPLANTI YILI EKİM AYI TOPLANTILARI'NIN 5.BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7.DÖNEM 4.TOPLANTI YILI EKİM AYI TOPLANTILARI'NIN 5.BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R KARAR NO : 2017/171 KARAR TARİHİ : 20/10/2017 KARARIN ÖZÜ: 2018 Yılı Gelir

Detaylı

02.09.2015 TARİHLİ MECLİS KARARLARI

02.09.2015 TARİHLİ MECLİS KARARLARI TARİHLİ MECLİS KARARLARI Karar No. 458 Özü : günlü meclis toplantısına katılamayan Üye İbrahim Güney, Mehmet Tosun, Bahadır Yantaç, Mustafa Küçükoğlu, Can Kasapoğlu, Ercan Merthatun un mazeretli sayılmalarına

Detaylı

T.C.SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI TRABZON BELEDİYESİ 2012 YILI DENETİM RAPORU

T.C.SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI TRABZON BELEDİYESİ 2012 YILI DENETİM RAPORU T.C.SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI TRABZON BELEDİYESİ 2012 YILI DENETİM RAPORU ARALIK / 2013 T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI 06100 Balgat / ANKARA Tel: 0 312 295 30 00 Faks: 0 312 295 40 94 e-posta: sayistay@sayistay.gov.tr

Detaylı

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI KURULUŞ, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI KURULUŞ, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK VE TANIMLAR AMAÇ VE KAPSAM Madde 1: Bu

Detaylı

Belediye Başkan Vekili Divan Katibi Divan Katibi

Belediye Başkan Vekili Divan Katibi Divan Katibi T.C. ANTALYA DÖŞEMEALTI BELEDİYESİ MECLİS KARARI Birleşim 1 0. ' Belediye Başkan Vekili Divan Katibi Divan Katibi Zafer YÖRÜK Bekir DİKMEN Arzu YILDIRIM Oturum 1. Karar Tarİ.hİ: Saati 02/10/2018-14:00

Detaylı

T.C. NAZİLLİ BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. NAZİLLİ BELEDİYESİ MECLİS KARARI KARAR NO : 2009/60-1 DAİRESİ : YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ Belediyemiz Meclisi 09.01.2009 Cuma günü saat 20.00 de Aytekin Başkanlık Makamından meclisimize havale olunan Yazı İşleri Müdürlüğü nün 09.01.2009 tarih

Detaylı

T.C. KAYSERİ İLİ TALAS BELEDİYESİ MECLİSİ

T.C. KAYSERİ İLİ TALAS BELEDİYESİ MECLİSİ T.C. KAYSERİ İLİ TALAS BELEDİYESİ MECLİSİ Karar Tarihi : 01/11/2011 Toplantı Dönemi : 2011 Karar Niteliği :Olağan Meclis Toplantısı Toplantı No : 11 Birleşim No : 11 Oturum No : 1 Belediye Meclisi 2011

Detaylı

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : HUKUK KOMİSYONU-BÜTÇE VE Rapor No : 2012 / 1 TARİFE KOMİSYONU MÜŞTEREK RAPORU

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : HUKUK KOMİSYONU-BÜTÇE VE Rapor No : 2012 / 1 TARİFE KOMİSYONU MÜŞTEREK RAPORU SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : 03.01.2012 HUKUK KOMİSYONU-BÜTÇE VE Rapor No : 2012 / 1 TARİFE KOMİSYONU MÜŞTEREK RAPORU KONU : Fazla Çalışma Ücreti. TEKLİFİN ÖZÜ : Sultanbeyli Belediye Meclisi nin

Detaylı

T.C İZMİR İLİ SELÇUK BELEDİYESİ MECLİS KARARI K A R A R

T.C İZMİR İLİ SELÇUK BELEDİYESİ MECLİS KARARI K A R A R T.C İZMİR İLİ SELÇUK BELEDİYESİ MECLİS KARARI Toplantı Dönemi : Birleşim No : 2017-1000 Birleşim Tarihi : 02/01/2017 Birleşim Saati : 19:30 Birleşim Yeri : Meclis Başkanlığına Oturum No : KARARA KATILANLAR

Detaylı

T.C. BALÇOVA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. BALÇOVA BELEDİYESİ MECLİS KARARI KARAR NO : 1 geçilen ve gündemin 5 inci bölümünün Başkanlıktan Gelen Önergeleri Görüşülmesi 1 inci maddesinde yer alan 2016 Meclis Tatil ayının belirlenmesine ilişkin 29/12/2015 tarih ve 11156 sayılı Yazı

Detaylı

02 MAYIS 2016-MECLİS KARARLARI ÖZETİ

02 MAYIS 2016-MECLİS KARARLARI ÖZETİ 02 MAYIS 2016-MECLİS KARARLARI ÖZETİ 1- Odunpazarı Belediyesinin 2015 Mali Yılı Bütçe Kesin Hesabı ve Taşınır Kesin Hesabı ile ilgili Başkanlık yazısının incelenmek üzere; Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesine

Detaylı

HACILAR BELEDİYESİ MECLİS TOPLANTISI TUTANAĞI

HACILAR BELEDİYESİ MECLİS TOPLANTISI TUTANAĞI HACILAR BELEDİYESİ MECLİS TOPLANTISI TUTANAĞI 02.01.2012 Meclis toplantısı Belediye Başkanı Ahmet HERDEM in Başkanlığında ve hoş geldiniz sözleri ile başlatıldı. Yoklama yapıldı hazirun listesi meclis

Detaylı

ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAZI İŞLERİ VE KARARLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV, YETKİ VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAZI İŞLERİ VE KARARLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV, YETKİ VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAZI İŞLERİ VE KARARLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV, YETKİ VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ Meclis Karar Numarası : 2014/057 Meclis Karar Tarihi : 10/07/2014 Yürürlüğe Girdiği Tarih : 15/07/2014

Detaylı

Tarihinde yapılan Belediye Meclis Toplantısı I. Oturum Kararları

Tarihinde yapılan Belediye Meclis Toplantısı I. Oturum Kararları 06.06.2017 Tarihinde yapılan Belediye Meclis Toplantısı I. Oturum Kararları KARAR NO 66 TARİH VE NOSU 15.05.2017 / 4212 İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ DEVİR İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ne ait 15.05.2017

Detaylı

T.C. ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R

T.C. ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R Sayı: M.01.1.ABB.0.10.01-050.01.04-112 10.07.2012 Özü: Nazım İmar Planı Büyükşehir Belediye Meclisinin 10.07.2012 tarihli oturumunda okunan, Başkanlığın 10.07.2012 tarih ve M.01.1.ABB.0.10.01-301.01-91

Detaylı

T.C. ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R

T.C. ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R Sayı: M.01.1.ABB.0.10.01-050.01.04-264 12.12.2011 Özü: Geçici ve Mevsimlik İşçi Büyükşehir Belediye Meclisinin 12.12.2011 tarihli oturumunda okunan, Başkanlığın 12.12.2011 tarih ve M.01.1.ABB.0.10.01-301.01-208

Detaylı

ERENLER BELEDİYE MECLİSİNİN 04/01/2016 TARİHİNDE YAPMIŞ OLDUĞU TOPLANTISINA AİT TUTANAK ÖZETİ

ERENLER BELEDİYE MECLİSİNİN 04/01/2016 TARİHİNDE YAPMIŞ OLDUĞU TOPLANTISINA AİT TUTANAK ÖZETİ ERENLER N 04/01/2016 TARİHİNDE YAPMIŞ OLDUĞU TOPLANTISINA AİT TUTANAK ÖZETİ G Ü N D E M : Bir evvelki Meclis Toplantısına ait Tutanağın okunarak kabulü 1- Revizyon Uygulama İmar Planına Ait Komisyon Raporu

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No :01 KARAR 1 : Meclis Üyesi Yılmaz KARAKOYUNLU, Mehmet BİLGİN ve Günseli ÇELİK in mazeretinin kabulüne işaret oylamayla oybirliği ile karar verildi. Karar No :02 KARAR 2 : Meclis Üyesi Okan İRGE

Detaylı

HUKUK + PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONLARI ORTAK RAPORU

HUKUK + PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONLARI ORTAK RAPORU HUKUK + PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONLARI ORTAK RAPORU Karşıyaka Belediye Meclisi'nin 02.10.2017 tarihli toplantısında Komisyonlarımıza havale edilen 22.09.2017 tarih ve 31673748-301.01-E.4076 sayılı Kültür ve

Detaylı

T.C. MUT BELEDİYESİ MECLİS KARARI Sahife No: 1 TOPLANTI DÖNEMİ

T.C. MUT BELEDİYESİ MECLİS KARARI Sahife No: 1 TOPLANTI DÖNEMİ KARAR NO 75 TARİH VE NOSU 10.06.2015/ 3118 KÜLTÜR MAHALLESİ DUDAYEV CADDESİNİN İMAR KOMİSYONUNA HAVALESİ 2 İmar Komisyonu ile ilgili evrakların Görüşülmesi 10.06.2015 tarih ve 3118 sayılı müzekkeresi meclise

Detaylı