CTRL+C (Kopyala) CTRL+X (Kes) CTRL+V (Yapıştır) CTRL+Z (Geri Al) CTRL+A (Tümünü seç)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "CTRL+C (Kopyala) CTRL+X (Kes) CTRL+V (Yapıştır) CTRL+Z (Geri Al) CTRL+A (Tümünü seç)"

Transkript

1 Lütfen Dikkatlice İnceleyiniz Çalışmanız İçin 94 Soru Test olarak Yayınlanmıştır. Sorular Sınavda Klasik olarak da sorulabilir. Sınav Soru Sayısı 10 ile 50 arasında değişebilir. Şimdilik belli değil. Bu sorular dışında birkaç soru gelebilir. İyi çalışmalar: Kısa Yollar: F1 tuşu (Yardım) F2 tuşu (Seçili öğeyi yeniden adlandır) F3 tuşu (Bir dosya ya da klasör ara) ALT+F4 (Etkin öğeyi kapat veya etkin programdan çık) CTRL+C (Kopyala) CTRL+X (Kes) CTRL+V (Yapıştır) CTRL+Z (Geri Al) CTRL+A (Tümünü seç) Windows Logosu+D (Masaüstünü göster) Windows Logosu+M (Tüm pencereleri küçült) Windows Logosu+ L (Klavyeyi kilitle) END (Satırın sonuna git) HOME (Satırın başına git) TAB (Seçenekler arasında ileriye doğru git) SHİFT+TAB (Tab işlemini geri alır.t) CTRL+T (Wordde İtalik yazı) CTRL+T (Web Tarayıcılarında Yeni sekme) CTRL+N (Yeni Pencere Açar) CTRL+O (Kayıtlı bir dosya açar.)

2 Microsoft Windows 7 Soruları 1. Aşağıdakilerden hangisi görev çubuğu üzerinde bulunmaz? a) Başlat menusu Düğmesi. b) Açık olan programların ismi. c) Denetim masası simgeleri. d) Tarih/saat göstergesi 2. Windows ta Bilgisayar, Ağ, gibi simgeler nereden gizlenip gösterilebilir? a) Bilgisayar Tüm Programlar Donatılar b) Kişiselleştir-Masaüstü simgelerini değiştir. c) Bilgisayar - Yerel disk sürücüsü d) Bilgisayar Denetim Masası Kullanıcı Hesapları. 3. Masaüstünde bulunmayan ve sonradan oluşturulan simgelerdendir? a) Klasör b) Kısayol c) Dosya d) Sürücü 4. Paint programı aşağıdaki menülerden hangisinde bulunur? a) Başlat Tüm Programlar-Bakım b) Başlat Tüm Programlar Donatılar c) Başlat - Belgeler d) Başlat - Belgeler-Donatılar 5. Klasördeki herhangi bir dosya masaüstüne nasıl kısayol oluşturulabilir? a) Sağ tuş - Gönder- Masaüstü Kısayolu b) Düzenle Menüsü -Kısayol oluştur c) Düzenle Menüsü-Masa üstü Kısayolu d) Sağ tuş Kısayol oluştur 6. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? a) Windows ta klasörler içine klasör atılabilir b) Klasörler; Dosya ve diğer klasörleri içerisinde bulundurabilir. c) Klasör ve Directory (Dizin) aynı anlama gelirler. d) Klasörleri dosyaların içerisine kopyalayabiliriz. 7. Herhangi bir dosya veya klasörü Flash belleğe kopyalamak için aşağıdaki seçeneklerden hangisi a) Dosya Menüsü-Kopyala-Disket A: b) Düzen Menüsü-Gönder-Flash bellek: c) Sağ tuş-gönder-flash bellek: d) Düzen Menüsü -Kopyala-Disket A: 8. Aşağıdakilerden hangisi dosya veya klasörlerin kopyalanması ve kesilmesi için geçerli bir yöntem değildir? a) Sağ tuş-kopyala-yapıştır b) Düzenle menüsü- Kopyala-Yapıştır c) Araç çubuğu- Kopyala-Yapıştır d) Kıtaplığa ekle - Kopyala-Yapıştır 9. Bir Dosya veya klasöre ait konum, içerik ve öz niteliği ile ilgili bilgileri öğrenebilmek için hangisi kullanılmalıdır? a) Sağ tuş-özellikler b) Düzenle Menüsü-Yeni - özellikler c) Sağ tuş-araştırılıyor d) Sağ tuş-aç 10. Bir pencerede bulunan sıralı olmayan birden çok dosyayı seçebilmek için hangi yardımcı tuş a) Alt b) Ctrl c) Shift d) Caps Lock 11. Windows penceresi içinde bulunan bir dosyayı silmek için hangi yöntem kullanılamaz? a) Dosya Seçilir-Sağ tuş-sil b) Dosya Seçilir Kitaplığa ekle -Sil c) Dosya Seçilir Dosya Menüsü-Sil d) Dosya Seçilir -Delete 12. Geri dönüşüm kutusunda bulunan herhangi bir dosyayı silindiği yere geri almak için hangisi a) Dosya Seçilir- Sağ tuş - Geri yükle b) Dosya Seçilir - Görünüm - Geri Yükle c) Dosya Menüsü Gönder d) Dosya Seçilir - Sağ tuş - Gönder 13. Klavye ayarlarını değiştirmek için izlenmesi gereken yol a) Başlat-Tüm Programlar-Ayarlar-Klavye b) Belgelerim - Denetim Masası Klavye c) Başlat- Denetim Masası Bölge ve Dil d) Bilgisayar-Ayarlar-Klavye 14. Farenin çift tıklama hızı gibi, fare ayarlarında değişiklik yapılabilmesi için hangi yolu izleriz? a) Başlat Programlar Donatılar - Fare b) Başlat - Ayarlar - Fare c) Başlat - Yazıcılar - Denetim Masası - Fare d) Başlat - Denetim Masası Fare 15. Windows ortamında, kayıtlı herhangi bir dosyayı bulmak için aşağıdaki menülerden hangisi kullanılmalıdır? a) Başlat-Ara b) Başlat-Programlar-Ara c) Bilgisayar- Sağ üst köşe arama çubuğu d) Başlat Tüm Programlar- Dosya ve Klasörler 16. Bir pencerede sıralı birden çok dosyayı seçebilmek için hangi yardımcı tuş a) Alt Gr b) Tab c) Shift d) Caps Lock

3 17. Bir pencerede bulunan bütün dosyaları seçili hâle getirmek için aşağıdakilerden hangisi a) Dosya-Tümünü Seç b) Düzenle- Tümünü Seç c) Kitaplık - Tümünü Seç d) Sağ Tuş- Tümünü Seç 18. Windows masaüstünde yer alan ve çift tıklandığında ilişkili olduğu uygulamayı başlatan simgelere ne denir? a) Kısayol b) Masaüstü c) Görev çubuğu d) Kanal çubuğu 19. Windows ta Fare Klavye Sistem - Program Ekle / Kaldır vb. gibi uygulamaların yer aldığı bölüm a) Windows Gezgini b) Bilgisayarım simgesi c) Geri Dönüşüm Kutusu d) Denetim Masası 20. Bir Kısayolun adını değiştirmek için, aşağıdaki kısayol tuşlarından hangisi a) F1 b) F2 c) F3 d) F4 21. Windows Gezgini ile ilgili verilerden hangisi yanlıştır? a) Bu uygulama ile dosya ve klasör kesme - kopyalama ve yapıştırma işlemleri yapılır. b) Dosya ve klasörlerin adları değiştirilebilir. c) Dosya ve klasörler silinebilir. d) Dosya ve klasörlerin özellikleri görüntülenemez. I. Dosya ve klasörleri yapıştıracağımız yere tıklayıp, Yapıştır tuşuna basarız II. Kopyala veya Kes tuşuna basarız III. İstediğimiz Dosya ve klasörleri seçeriz. 22. Yukarıdaki işlemlerin yapılışının doğru sırası a) III-I-II b) III-II-I c) I-III-II d) I-II-III 23. Bir dosyayı geri dönüşüm kutusuna göndermeden silmek için kullanılan kısayol tuşu a) Shift+Delete b) Ctrl+Delete c) Delete d) Alt+Delete 24. Windows 7 temasında çalışmakta olan bir bilgisayarın temasının Windows Türkiye teması yapılması nereden gerçekleşebilir? a)masaüstü - Sağ tuş - Yenile b) Masaüstü - Sağ tuş Temalar c) Masaüstü - Sağ tuş Kişiselleştir - Temalar d) Masaüstü - Sağ tuş Özellikler- Görünüm a) Geri b) İleri c) Yinele d) Tam ekran 25. yandaki düğmenin anlamı - I - - II Yukarıdaki yazıcı simgeleri için aşağıdakilerden hangisi söylenebilir? a) I. yazıcı paylaşıma açılmış, II. Yazıcı paylaşıma açılmamış b) I. Yazıcı paylaşıma açılmamış, II. Yazıcı paylaşıma açılmış c) I. Yazıcı varsayılan olarak atanmış, II. Yazıcı varsayılan olarak atanmamış d) I. Yazıcı varsayılan olarak atanmamış, II. Yazıcı varsayılan olarak atanmış 27. Yandaki düğmelerin anlamları a) Simge Durumuna-Aşağı Geri Getir - Kapat b) Kapat-Simge Durumunda Küçült- Aşağı Geri Getir c) Simge Durumunda Küçült-Kapat- Aşağı Geri Getir d) Kapat- Aşağı Geri Getir - Simge Durumunda Küçült 28. Windows da Kes yada Kopyala yapılan bir yazının, resmin yada nesnenin görülebilmesi için aşağıdakilerden hangisi a) Pano Defteri Görüntüleyici b) Bilgisayarım c) Geri Dönüşüm Kutusu d) Komut İstemi 29. Aşağıdakilerden hangi seçenekte Not defteri ve Paint Programlarında hazırlanan belgelerin (dosya) uzantıları doğru olarak belirtilmiştir? a) TXT (Not Defteri), BMP (Paint) b) DOCX (Not Defteri), TXT (Paint) c) DOCX (Not Defteri), XLSX (Paint) d) EXE (Not Defteri), BMP (Paint) 30. Windows tan Komut İstemi ne aşağıdakilerden hangisi ile geçilir? a) Başlat Programlar Windows Gezgini b) Başlat Tüm Programlar Donatılar- Komut İstemi c) Başlat Programlar Komut İstemi d) Bilgisayarım Denetim Masası Komut İstemi 31. Ekran Koruyucu hangi seçenek ile ayarlanır? a) Denetim Masası Kişiselleştirme b) Başlat Görüntü c) Denetim Masası Ayarlar d) Başlat Çalıştır

4 32. Tüm nesneleri seçebilmek için hangi yöntem uygulanır? a) Düzenle Diğerlerini Seç b) Düzenle Tümünü Seç c) CTRL + B tuşları d) Kitaplığa ekle Simgeleri Düzenle 33. Aşağıdaki Seçeneklerin hangisinde Tarih/saat özellikleri penceresi ekrana gelir? a) Görev Çubuğunun üzerine çift tıklamak b) Görev çubuğunun üzerinde bulunan saatin üzerine tıklamak c) Görev çubuğunun üzerindeki TR ifadesinin üzerine sol çift tıklamak d) Görev çubuğundaki Başlat düğmesine çift tıklamak 34. Bilgisayarın RAM i, İşlemcisi ve kurulu cihazların neler olduğu nereden görülebilir? a) Denetim Masası Görüntü b) Denetim Masası Program Ekle/Kaldır c) Denetim Masası Sistem d) Denetim Masası Aygıt Yöneticisi 35. Windows da yeni bir yazıcı ekleme işlemi nereden yapılır? a) Başlat Aygıtlar ve Yazıcılar Yazıcı ekle b) Denetim masası Yazıcı ekle c) Başlat Tüm Programlar Yazıcılar Yazıcı ekle d) Başlat Tüm Programlar Donatılar Yazıcı ekle 36. Yukarıdaki simgeleri çalıştıran program dosyaları aşağıdakilerden hangileridir? a) Notepad.exe Calc.exe b) Not Defteri.exe Hesap Makinesi.exe c) Yazı.exe hesaplama.exe d) Wordpad.exe Calc.exe 37. Windows da ALT+TAB tuşunun görevi a) Denetim Menüsünü açar. b) Başlat Menüsünü açar. c) Çalışan programlar arası geçişi sağlar. d) Açık olan tüm programları kapatır 38. Açık olan herhangi bir program nasıl kapatılır? a) Ctrl +Tab b) Alt + Tab c) Ctrl + F4 d) Alt + F4 39. Windows ta Kısayol tuşları hangi seçenekte doğru sıralanmıştır? CTRL + X CTRL + C CTRL +V a) Kes - Kopyala - Yapıştır b) Geri Al - Yinele Kes c) Kes Yapıştır - Kopyala d) Yinele - Geri Al Kes 40. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde kapasite birimleri dışında bir tanım yapılmıştır? a) Bps Byte KB b) Bite Byte KB c) Byte KB MB d) Bite Byte KB MB 41. Aşağıdaki ünitelerden hangisi hem giriş/çıkış birimidir? a) Ekran b) Yazıcı c) Hoparlör d) Modem 42. Kullanıcı, bilgisayar açıldıktan sonra işlemleri hangi bellek üzerinde gerçekleştirir? a) Ram b) Rom c) Rim d) Rem 43. İnternet Explorer programı için aşağıdakilerden hangisi söylenebilir? a) Arama Motorudur b) Web Tarayıcısıdır c) Yazı editörüdür d) Elektronik hesaplama yazılımıdır 44. MS Paint programında kaydedilen bir dosyanın ilk seçilen otomatik uzantısı ne olur? a) WR1 b) DOC c) BMP d) XLS 45. Windows ile bilrlikte gelen yazı yazma programı(editör) a) Paint b) Karakter Eşlem c)msforms d)word Pad 46. Aşağıdakilerden hangisi yada hangileri bilgisayar için doğrudur? I.Çok büyük hacimlerdeki veri ve bilgiyi çok küçük hacimlerde saklar II.Matematiksel işlemleri Hızlı bir şekilde Yorumlar III.Elektronik, Mekanik, Manyetik bileşenlerden oluşur a) YalnızI b) I,II c) I,II,III d) Yalnız III 47. Windows işletim sisteminde "Scandisk" ne işe yarar? a) Bir virüs programıdır b) Sürücüleri ve dosyaları hatalara karşı tarar ve onarır c) Kopuk dosyaları siler d) Bilgisayarın ve harddiski koruma altına alır 48. Yazıcılarda ve tarayıcalarda nokta yoğunluğunu ifade eden ölçü birimi a)1kb b) 1Mhz c)1byte d) 1Dpi

5 49. Aşağıdakilerden hangisi bir web sitesi adresi olamaz a) mamak.meb.gov.tr b) c)www.ankara.edu.tr d) meb.gov.tr 50. Media Player programının görevi nedir? a)resim programını çalışıtırır b)sistem özelliklerini verir c)film izlemek için kullanılır d)hiçbiri 51. Genellikle programlarda yardım amacı ile kullanılan tuş hangisidir? a) F4 b) F3 c) F2 d)f1 52. Aşağıdakilerden hangisi sürücüleri kapasitelerine göre büyükten küçüğe doğru sıralanmıştır? a. Cd-Dvd-Disket b. Disket-Dvd-Cd c. Dvd-Cd-Disket d. Cd-Disket-Dvd 53. Program ve özellikler,kullanıcı hesapları ve internet seçenekleri işlemler hangi menüden yapılır? a) Komut sistemi b) Tüm programlar c) Denetim masası d) Masaüstü 54. Masaüstünde yeni klasör oluşturmak aşağıdakilerden hangisi yapılır? a) Masaüstü-Sol Tuş-Yeni-Yeni Klasör b) Masaüstü-Sol Tuş-Yeni Klasör c) Masaüstü-Sağ Tuş-Yeni-Klasör d) Masaüstü-Sağ Tuş-Yeni-Yeni Klasör 55. İşlemcinin takıldığı birim aşağıdakilerden a) Ses Kartı b) Anakart c) Harici Modem d) Ekran Kartı 56. Bilgisayardaki tüm parçaların üzerine takıldığı bilgisayar parçası a) Anakart b) Ekran Kartı c) Kasa d) İşlemci 57. Aşağıdakilerden hangisi ek donanım birimdir a) Ram b)rom c)cpu d)tv kartı 58. Bir bilgisayarın her türlü elektronik aksamına ne ad verilir? a) Donanım b) Giriş Birimi c) İşlemci d) Yazılım kilobyte kaç megabyte eder? a)1 MB b) 2 MB c) 10 MB d)8 MB 60. Aşağıdakilerden hangisi bir giriş birimi değildir? a. Klavye b. Hoparlör c. Mikrofon d. Tarayıcı (Scanner) 61. Aşağıdakilerden hangisi çıkış birimidir? a. Klavye b. Mouse c. Hoparlör d. Mikrofon 62. Bilgisayara girilen verilerin işlendiği birim a. Sabit Disk b. RAM c. ROM d. İşlemci (CPU) 63. Bilgisayarın hız birimi aşağıdakilerden a. CPU b. MHz c. LAN d. Kilometre 64. Aşağıdakilerden hangisinde elektrik kesintisinde tüm bilgiler silinir? a. RAM b. PROM c. EPROM d. ROM 65. Uzak mesafeler arasındaki bilgi iletimini sağlayan birim a. Modem b. Tarayıcı c. İşlemci d. Ram 66. Numlock tuşunun görevi nedir? a. Klavyeyi büyük küçük harfe kiltler b. Sayısal tuş takımlarını kilitler açar c. İkincil karakter yazmaya yarar d. Hiçbiri 67. Geriye doğru bir karakter silmek için aşağıdaki tuşlardan hangisi a. Delete b. İnsert c. Backspace d. Space 68. Aşağıdakilerden hangisi ana donanım birimidir? a. Yazıcı b. Mikrofon c. Ram d. Hoparlör 69. Kullanıcı, bilgisayar açıldıktan sonra işlemleri hangi bellek üzerinde gerçekleştirir? a) Ram b) Rom c) Rim d) Rem

6 70. Aşağıdaki ünitelerden hangisi hem giriş/çıkış birimidir? a) Ekran b) Yazıcı c) Hoparlör d) Modem 71. Hesap makinesi, Not defteri ve Paint programları nereden çalıştırılır? a) Başlat > Tüm Programlar -> Donatılar b) Başlat > Donatılar c) Denetim masası d) Bilgisayarım > Özellikler 72. Bilgisayara yeni bir kullanıcı hesabı nereden oluşturulur? a) Denetim masası > Kullanıcı hesapları b) Denetim masası > Kullanıcılar c) Denetim masası > Konuşma d) Denetim masası > Hesaplar 73. Görev çubuğunun ekranın diğer kenarlarına taşınması için hangi seçenek a) Görev Çubuğunun ortasından boş alandan fare ile tutularak sürüklenir. b) Görev çubuğunun üst kenar çizgisi üzerinde iken farenin ok işareti iki yönlü ok olunca tutularak çekilir. c) Görev çubuğu sabittir taşınmaz. d) Başlat butonu üzerinden tutularak sürüklenir. 74. F Q klavye ayarları nereden değiştirilir? a) Denetim masası > Klavye b) Denetim masası > Bölge ve dil seçenekleri c) Başlat > Ayarlar > Klavye d) Başlat > Ayarlar > Bölge ve dil seçenekler 75. Bilgisayar açıldıktan sonra Windows işletim sisteminde karşımıza gelen ekrana ne ad verilir? a) MasaÜstü b) Kontrol Paneli c) Denetim Masası d) Başlat Menüsü 76. Bilgisayar bölümünde bulunduğumuz sürücüdeki bütün gizli dosyaları görebilmek için hangi seçenek a) Otomatik Kullan b) Düzenle -> Klasör ve Arama Seçenekleri (Görünüm Başlığı) Gizli dosyaları göster c) Düzenle -> Yerleşim d) Düzenle -> Özellikler 77. Not defterinde kaydedilen bir belgenin uzantısı a) doc b) ppt c) txt d) xls 78. Klavyeden sürekli olarak büyük harf yazmak için aşağıdakilerden hangisi kullanılmaktadır? a)caps lock b)alt c)tab d)backspace 79. Windows da masaüstünden hangi simgeye tıklanırsa (C:Hard disk, DVD RW sürücüsü) ulaşabiliriz? a)belgelerim b)bilgisayarım c)geri dönüşüm kutusu d)donatılar 80. Aşağıdakilerden hangisi klavyeden ikinci karakterleri çıkartmamızı sağlayan tuştur? a)ctrl b)altgr c)capslock d)shift 81. Aşağıdakilerden hangisi klavyeden Üçüncü karakterleri çıkartmamızı sağlayan tuştur? a)ctrl b)altgr c)capslock d)shift 82. Bilgisayarımızdan geçici olarak sildiğimiz dosyalar nerede görüntülenmektedir. a) Geri Dönüşüm Kutusu b) Belgeler c) Resimler d) Çöp Kutusu 83. Bilgisayarın açılmasını sağlayan düğme a)power b)turbo c)reset d)let 84. Bilgisayardan görüntüyü izlemek için kullanılan donanıma ne ad verilir? a)klavye b)monitör c)cd-rom d)mouse 85. Aşağıdaki birimlerin hangisiyle bilgisayardan veri çıkışı yapılabilir? a) yazıcı b) ram c) işlemci d) anakart

7 86. Bilgisayarda bulunan bilgileri başka bilgisayarlarda kullanmak üzere hangi donanım birimi a) ram b) anakart c) cd-rom d d)harddisk 87. Bilgisayarda işlenen verileri monitöre aktaran birim a) ekran kartı b) anakart c) ram d) tv kartı 88. Ekranda nerede olduğumuzu gösteren nedir? a)imleç b)nokta c)fare d)çizgi 89. Windows Tuşu + TAB ne yapar? a) Denetim Menüsünü açar. b) Başlat Menüsünü açar. c)çalışan programlararası geçişi animasyonlu şekilde gösterir. d) Açık olan tüm programları kapatır. 90. Daha önceden oluşturulmuş bir dosyanın ismi aşağıdakilerden hangi komut ile değiştirilemez? a) dosya seçili iken klavyeden f2 tuşuna basm b) dosya üzerinde iken aralıklı bir şekilde çift tıklamak c) dosya üzerinde sol tuş/yeniden adlandır d) dosya üzerinde sağ tuş /yeniden adlandır 91. Bir program ya da dosyayı seçmek için hangi fare hareketi a) Sağ tık b) Çift Tık c) Sol tık d) Sürükleme 92. Bir program ya da dosyayı açmak için hangi fare hareketi a) Sağ tık b) Çift Tık c) Sol tık d) Sürükleme 93. Dosya silme işlemi hangi şıkta doğru verilmiştir? a) Sağ tuş Sil b) Sol tuş - Sil c) Alt+Delete d) Alt + Tab 94. Her hangi bir program simge durumuna küçültüldüğünde nerede yer alır? a) Başlat düğmesi b) Masaüstü c) Görev çubuğu d) Arka Plan CEVAPLAR 1. C 2. B 3. A 4. B 5. A 6. D 7. C 8. A 9. A 10. B 11. B 12. A 13. C 14. C 15. A 16. C 17. B 18. A 19. D 20. B 21. D 22. B 23. A 24. C 25. A 26. C 27. A 28. A 29. A 30. B 31. A 32. A 33. A 34. D 35. A 36. A 37. C 38. B 39. A 40. A 41. D 42. A 43. B 44. C 45. D 46. C 47. B 48. D 49. B 50. C 51. C 52. C, 53. C, 54. C 55. B 56. A 57. D 58. A 59. C 60. A 61. C 62. D 63. B 64. A 65. A 66. B 67. C 68. C 69. A 70. D 71. A 72. A 73. A 74. B 75. A 76. B 77. C 78. A 79. B 80. D 81. B 82. A 83. A 84. B 85. A 86. C 87. A 88. A 89. C 90. C 91. C 92. B 93. A 94. C

DENEME SINAVI CEVAP ANAHTARI

DENEME SINAVI CEVAP ANAHTARI DENEME SINAVI CEVAP ANAHTARI ECDL BAŞLANGIÇ Bilgisayarı Kullanmak ve Dosyaları Yönetmek 1) Bilgisayar ı doğru şekilde kapatıp, açmak için uygun metodu uygulayınız.(bilgisayarı kapatın ve tekrar açın.)

Detaylı

MİCROSOFT WORD SORULARI

MİCROSOFT WORD SORULARI MİCROSOFT OFFİCE WORD SORULARI MİCROSOFT WORD SORULARI 1. Microsoft Word programını çalıştırmanın yolu aşağıdakilerden hangisidir? a) Başlat Programlar Microsoft Office b) Başlat - Ayarlar c) Başlat -

Detaylı

Bilgisayar Entegre Ofis Programları-I. Öğr.Gör. Türkan ÖZBAY

Bilgisayar Entegre Ofis Programları-I. Öğr.Gör. Türkan ÖZBAY Bilgisayar Entegre Ofis Programları-I Öğr.Gör. Türkan ÖZBAY Bilgisayarın çalışma prensibini açıklayınız??? Bilgisayar çalışma sisteminde nelere ihtiyaç duyar??? İşlenebilir türden bir veya birden çok verinin

Detaylı

MESLEKİ BİLGİSAYAR DERSİ SORU BANKASI

MESLEKİ BİLGİSAYAR DERSİ SORU BANKASI MESLEKİ BİLGİSAYAR DERSİ SORU BANKASI 1) Aşağıdaki birimlerden hangisi ile bilgisayara veri girişi yapılabilir? A) Monitör C) Klavye B) Yazıcı D) Çizici 8) Aşağıdakilerden hangisi onay tuşudur? A) Enter

Detaylı

ÜNİTE 1 BİLGİ TEKNOLOJİSİ TEMEL KAVRAMLARI

ÜNİTE 1 BİLGİ TEKNOLOJİSİ TEMEL KAVRAMLARI ÜNİTE 1 BİLGİ TEKNOLOJİSİ TEMEL KAVRAMLARI Bilgisayarların fiziksel kısımlarına ne denir? a) Ekran c) Yazılım d) Pc Bilgisayarı oluşturan fiziksel parçalara verilen genel ad aşağıdakilerden hangisidir?

Detaylı

MICROSOFT OFFICE WORD 2010 ÖRNEK TEST SORULARI

MICROSOFT OFFICE WORD 2010 ÖRNEK TEST SORULARI MICROSOFT OFFICE WORD 2010 ÖRNEK TEST SORULARI 1-) Word 2010 nedir? A-) Hesap Programıdır B-) Tablo - Grafik Programıdır C-) Kelime İşlem Programıdır D-) İşletim Sistemidir 2-) Microsoft Word 2007 programında

Detaylı

ENF 100 Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı Ders Notları 4. Hafta. Öğr. Gör. Dr. Barış Doğru

ENF 100 Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı Ders Notları 4. Hafta. Öğr. Gör. Dr. Barış Doğru ENF 100 Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı Ders Notları 4. Hafta Öğr. Gör. Dr. Barış Doğru Konular 1.) İşletim sistemlerine giriş 2.) Bilgisayar Ortamı ve Temelİşlemler * Arayüzü tanıma * Simgelerle çalışma

Detaylı

Donanım ve Klavye Soruları

Donanım ve Klavye Soruları Donanım ve Klavye Soruları 1. Bilgiler geçici olarak hangi bellek üzerinde tutulur? A) Memory Card B) Hard disk C) Rom D) Ram 2. Temel Giriş - Çıkış, hesaplama ve kontrol işlemlerini yürüten ünitedir.

Detaylı

Bilgisayar Uygulamaları PSİ105

Bilgisayar Uygulamaları PSİ105 Bilgisayar Uygulamaları PSİ105 Yrd.Doç.Dr. Serdar YILMAZ Kaynak: Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Bilgisayar Kursu Ders Notları, Kasım 2007 1 2 3 4 Başlat Düğmesi Bilgisayarınızı kapatma ve

Detaylı

ENF 100 Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı Ders Notları 5. Hafta. Öğr. Gör. Dr. Barış Doğru

ENF 100 Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı Ders Notları 5. Hafta. Öğr. Gör. Dr. Barış Doğru ENF 100 Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı Ders Notları 5. Hafta Öğr. Gör. Dr. Barış Doğru 1.) Sağ tuş fonksiyonları * Masaüstünde * Bilgisayarım içinde * Klasör ve dosya simgesi üzerinde * Sürücü simgesi

Detaylı

Bilgisayarda çalışan programlara verilen genel isim nedir? işletim Sistemi program yazılım matematiks el iş lemler CPU

Bilgisayarda çalışan programlara verilen genel isim nedir? işletim Sistemi program yazılım matematiks el iş lemler CPU Bilgisayarda çalışan programlara verilen genel isim nedir? işletim Sistemi program yazılım matematiks el iş lemler CPU Hangisi donanımsal bir olay değildir? Bilgisayar açıkken güç düğmesine dört saniye

Detaylı

WINDOWS 7. Tekno-K@mp Eğitim ID 98 2/4 (Normal Seviye Kullanıcı) Tekno-K@mp Konu ID 34223. Windows 7 Hakkında Genel Bilgi Ek Bilgi -

WINDOWS 7. Tekno-K@mp Eğitim ID 98 2/4 (Normal Seviye Kullanıcı) Tekno-K@mp Konu ID 34223. Windows 7 Hakkında Genel Bilgi Ek Bilgi - WINDOWS 7 Tekno-K@mp Eğitim ID 98 Seviye 2/4 (Normal Seviye Kullanıcı) Tekno-K@mp Konu ID 34223 Ana Kategori İşletim Sistemleri Alt Kategori Giriş Konu Windows 7 Hakkında Genel Bilgi Ek Bilgi - GENEL BİLGİSAYAR

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI İşletim Sisteminde Yapılan Uygulamalar Bir Bilgisayarda Hangi İşletim Sistemi Yüklü Olduğunu

Detaylı

Windows İşletim Sistemi

Windows İşletim Sistemi Windows İşletim Sistemi Bilgisayar (Özellikler) Bilgisayarınızın özelliklerini görüntülemek için : Masaüstünde Bilgisayar simgesine sağ tıklayarak Özellikler e tıklayın. Çıkan pencerede bilgisayarınızda

Detaylı

TEKİRDAĞ 50. YIL ORTAOKULU BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ve YAZILIM DERSİ II. DÖNEM ÇALIŞMA KÂĞIDI

TEKİRDAĞ 50. YIL ORTAOKULU BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ve YAZILIM DERSİ II. DÖNEM ÇALIŞMA KÂĞIDI 1) En az iki bilgisayarın birbirleriyle bağlantı kurup veri alışverişi yapmasına ne denir? A) Bilgisayar ağı B) Donanım C) e-alışveriş D) internet 2) Aşağıdakilerden hangisi bilgisayar ağının kullanım

Detaylı

Temel Bilgi Teknolojileri - I Ayrıntılı Ders İçerikleri

Temel Bilgi Teknolojileri - I Ayrıntılı Ders İçerikleri Temel Bilgi Teknolojileri - I Ayrıntılı Ders İçerikleri Bilgi Teknolojileri (IT) Kavramları, Bilgisayar Kullanımı ve Dosyaların Yönetimi, Bilgi ve İletişim HAFTA 1 1. Genel Kavramlar(Bilgisayarın tanımı,bilgi

Detaylı

ENF 100 Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı Ders Notları 5. Hafta. Öğr. Gör. Dr. Barış Doğru

ENF 100 Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı Ders Notları 5. Hafta. Öğr. Gör. Dr. Barış Doğru ENF 100 Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı Ders Notları 5. Hafta Öğr. Gör. Dr. Barış Doğru Konular 1.) İşletim sistemlerine giriş 2.) Bilgisayar Ortamı ve Temelİşlemler * Arayüzü tanıma * Simgelerle çalışma

Detaylı

Bu Hafta Öğreneceklerimiz

Bu Hafta Öğreneceklerimiz Bu Hafta Öğreneceklerimiz Bu Hafta Öğreneceklerimiz Klavye, tuşlardan oluşan ve bilgisayardaki veri giriş işlemlerini yapan önemli bir donanım birimidir. Bilgisayarda yazı yazabilmek, veri ve komut girişi

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ WORD 2007 SORULARI

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ WORD 2007 SORULARI 1-) Word nedir? Hesap Programıdır Tablo - Grafik Programıdır Kelime İşlem Programıdır İşletim Sistemidir BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ WORD 2007 SORULARI 9-) Yandaki butonun görevi nedir? Kes Kopyala Yapıştır

Detaylı

Bilgisayar Kullanımı Modül 1 Çalışma Soruları

Bilgisayar Kullanımı Modül 1 Çalışma Soruları Bilgisayar Kullanımı Modül 1 Çalışma Soruları T E M E L B İ L G İ L E R (32s)... 2 Bilgisayar açma kapama (4s)... 3 fare(6s)... 3 Masaüstü(17s)... 4 Pencere (14s)... 5 Görev çubuğu başlat menüsü(9s)...

Detaylı

1.1.2. BİT in Kullanıldığı Alanlar

1.1.2. BİT in Kullanıldığı Alanlar Bilgi nedir? Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek, İnsan zekâsının çalışması sonucu ortaya çıkan düşünce ürünü, Teknoloji nedir? İnsanoğlunun tasarlayarak ürettiği ya da uygulamaya

Detaylı

Dersin Konusu ve Amaçları: Ders P lanı: Bölüm 1: Bilgi Teknolojilerinde Temel Kavramlar

Dersin Konusu ve Amaçları: Ders P lanı: Bölüm 1: Bilgi Teknolojilerinde Temel Kavramlar Bilgi Teknolojileri ve Uygulamalarına Giriş Dersin Konusu ve Amaçları: Bu dersin amacı daha önce bilgisayar ve bilgi teknolojileri alanında herhangi bir bilgi ve/veya deneyime sahip olmayan öğrenciye bilgi

Detaylı

BAŞLANGIÇ 1. BİLGİSAYARDA İLK ADIM

BAŞLANGIÇ 1. BİLGİSAYARDA İLK ADIM A BAŞLANGIÇ Konuya Hazırlık 1. Bilgisayarı kapatma yolları hakkında bildiklerinizi söyleyiniz. 2. Flash diskin biçimlendirilmesi hakkında bildiklerinizi anlatınız. 1. BİLGİSAYARDA İLK ADIM Kişisel bilgisayarlar

Detaylı

DOSYALARI DÜZENLEMEK

DOSYALARI DÜZENLEMEK DOSYALARI DÜZENLEMEK Klasörler(Dizinler) ve Dosyalar Dosya Nedir? Dosya bilgi içeren öğedir. Dosyaların içerisinde metin, resim, ses, video vb. içerikler bulunabilir. Dosyaların türleri ve kendilerine

Detaylı

Bilgisayar Kullanımı Modül 1 Çalışma Soruları

Bilgisayar Kullanımı Modül 1 Çalışma Soruları Bilgisayar Kullanımı Modül 1 Çalışma Soruları T E M E L B İ L G İ L E R (34s)... 1 Bilgisayar açma kapama (5s)... 1 fare(6s)... 1 Masaüstü(18s)... 1 Pencere (14s)... 1 Görev çubuğu başlat menüsü(14s)...

Detaylı

Resim 7.20: Yeni bir ileti oluşturma

Resim 7.20: Yeni bir ileti oluşturma F İLETİLER Konuya Hazırlık 1. E-posta adresinden yeni bir ileti nasıl oluşturulur? 1. İLETI GÖNDERME a. Yeni bir ileti oluşturma: Yeni bir ileti oluşturmak için Dosya/Yeni/E-posta iletisi seçilebileceği

Detaylı

WINDOWS DERS NOTLARI

WINDOWS DERS NOTLARI WINDOWS DERS NOTLARI DOSYA BÜYÜKLÜKLERİ İkili Sistem: Bilgisayara girilen her türlü harf, rakam veya özel işarete (+, - gibi) karakter denir. Bilgisayara girilen her karakter bilgisayar tarafından 0 ve

Detaylı

Windows İşletim Sistemi

Windows İşletim Sistemi Windows İşletim Sistemi Microsoft Windows Kullanıcıya grafik arabirimler ve görsel iletilerle yaklaşarak, yazılımları çalıştırmak, komut vermek gibi klavyeden yazma zorunluluğunu ortadan kaldıran, Microsoft

Detaylı

1-) Word 2007 nedir? A-) Hesap Programıdır B-) Tablo - Grafik Programıdır C-) Kelime İşlem Programıdır D-) İşletim Sistemidir

1-) Word 2007 nedir? A-) Hesap Programıdır B-) Tablo - Grafik Programıdır C-) Kelime İşlem Programıdır D-) İşletim Sistemidir 1-) Word 2007 nedir? A-) Hesap Programıdır B-) Tablo - Grafik Programıdır C-) Kelime İşlem Programıdır D-) İşletim Sistemidir 2-) Microsoft Word 2007 programında kağıt boyutu, kenar boşlukları ile ilgili

Detaylı

İŞLETİM SİSTEMLERİ. İŞLETİM SİSTEMİ Kavramı. Klasör ve Dosya Mantığı. Klasör ve Dosya Mantığı

İŞLETİM SİSTEMLERİ. İŞLETİM SİSTEMİ Kavramı. Klasör ve Dosya Mantığı. Klasör ve Dosya Mantığı İŞLETİM SİSTEMİ Kavramı İŞLETİM SİSTEMLERİ İşletim sistemini, bir bilgisayar sisteminde kullanıcı ile iletişim kurarak, donanım ve yazılım nitelikli kaynakların kullanıcılar arasında adil bir biçimde paylaştırılmasını

Detaylı

KLAVYE TUŞLARI VE GÖREVLERİ

KLAVYE TUŞLARI VE GÖREVLERİ KLAVYE TUŞLARI VE GÖREVLERİ Bilgisayara Veri Girmekte Ve Komut Vermekte Kullanılır. Klavye Üzerinde Alfabe Tuşları, Sayı Tuşları, Fonksiyon Tuşları (F1- F12), Yön Tuşları, Klavye Göstergeleri ve Bazı Özel

Detaylı

Klavye ile yazı yazabilmemiz için yazı yazacağımız yerde imleci konumlandırmamız gerekir.

Klavye ile yazı yazabilmemiz için yazı yazacağımız yerde imleci konumlandırmamız gerekir. İşletim Sistemi Kullanımı Klavyede Tuşlar Masaüstü Sistem Bilgisi Görev Çubuğu Masaüstü Simgeler Pencereler Tema Ekran Çözünürlüğü Paint Dosya ve Klasörler Kopyalama / Yapıştırma Ekran Alıntısı Aracı ENF102-

Detaylı

* * * BİLGİ TEKNOLOJİLERİNE GİRİŞ * * * ÜNİTE 1

* * * BİLGİ TEKNOLOJİLERİNE GİRİŞ * * * ÜNİTE 1 Hazırlayan : Hasan YÜKSEL İş Sağlığı ve Güvenliği 1. Sınıf 1. Dönem * * * BİLGİ TEKNOLOJİLERİNE GİRİŞ * * * ÜNİTE 1 I. Veri (Data) ve Bilgi (Knowledge) eş anlamlı kavramlardır. II. Analog bilgisayarlar

Detaylı

Örnek Bilgisayar Soruları WİNDOWS XP İşletim Sistemi I 1) Görev çubuğunda saat ayarı, denetim masası içerisindeki hangi nesne yoluyla yapılır?

Örnek Bilgisayar Soruları WİNDOWS XP İşletim Sistemi I 1) Görev çubuğunda saat ayarı, denetim masası içerisindeki hangi nesne yoluyla yapılır? Örnek Bilgisayar Soruları WİNDOWS XP İşletim Sistemi I 1) Görev çubuğunda saat ayarı, denetim masası içerisindeki hangi nesne yoluyla yapılır? A) Görüntü B) Klavye C) Tarih/Saat D) Bölgesel Ayarlar 2)

Detaylı

Kelime işlemcilerin işlevlerini öğrenmek. Başlıca kelime işlemcileri tanımak. Microsoft Word 2010 programı hakkında temel bilgileri öğrenmek.

Kelime işlemcilerin işlevlerini öğrenmek. Başlıca kelime işlemcileri tanımak. Microsoft Word 2010 programı hakkında temel bilgileri öğrenmek. Amaçlarımız 2 Kelime işlemcilerin işlevlerini öğrenmek. Başlıca kelime işlemcileri tanımak. programı hakkında temel bilgileri öğrenmek. da metin biçimlendirmek. 1 Kelime İşlemcilerin İşlevleri 3 Kelime

Detaylı

www.bilisimsarayi.com

www.bilisimsarayi.com BĐLĐŞĐMSARAYI BĐLGĐ VE ĐLETĐŞĐM TEKNOLOJĐLERĐ ÇALIŞMA SORULARI 1. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A) Shift Tuşu Caps Lock tuşunun tersini kullandırır. B) Shift tuşu büyük harf yazdırır. C) Ctrl tuşu

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ MICROSOFT POWERPOINT ve MICROSOFTPOWERPOINT ÇALIŞMA SORULARI

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ MICROSOFT POWERPOINT ve MICROSOFTPOWERPOINT ÇALIŞMA SORULARI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ MICROSOFT POWERPOINT ve MICROSOFTPOWERPOINT ÇALIŞMA SORULARI 1. Powerpoint ne tür bir programdır? a) Sunu Tasarım Programıdır b) Tablo - Grafik Programıdır c) Kelime

Detaylı

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile POWERPOINT PROGRAMI Powerpoint bir sunu hazırlama programıdır. Belirli bir konu hakkında bilgi vermek için, derslerle ilgili bir etkinlik hazırlamak için, dinleyicilere görsel ortamda sunum yapmak için

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ SMO 103

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ SMO 103 BİLGİ TEKNOLOJİLERİ SMO 103 4. HAFTA Bilgisayar Kullanımı Ve Dosya Yönetimi Bilgisayar cihazı Masaüstü Dosya yönetimi BİLGİSAYAR CİHAZI Kullanıcıdan aldığı veri yada bilgilerle istenilen doğrultuda işlem

Detaylı

TEMEL Bİ LGİ LER DEĞ ERLENDİ RME TESTİ -1

TEMEL Bİ LGİ LER DEĞ ERLENDİ RME TESTİ -1 TEMEL Bİ LGİ LER DEĞ ERLENDİ RME TESTİ -1 1) Hangisi giriş birimlerinden biri değildir? a) Monitör c) Tarayıcı 2) Aşağıdakilerden hangisi kalıcı veri saklama birimlerindendir? a) Ram b) Bellek c) Harddisc

Detaylı

07/05/2015. 1. Bir dosyayı geri dönüşüm kutusuna göndermeden silmek için kullanılan kısayol tuşu hangisidir?

07/05/2015. 1. Bir dosyayı geri dönüşüm kutusuna göndermeden silmek için kullanılan kısayol tuşu hangisidir? 1. Bir dosyayı geri dönüşüm kutusuna göndermeden silmek için kullanılan kısayol tuşu A) Shift+Delete B) Ctrl+Delete C) Delete D) Alt+Delete 2. Aşağıdakilerden hangisi bilgisayarların çalışma sistemi ve

Detaylı

3) Bilgisayarı oluşturan fiziki parçalara verilen genel ad aşağıdakilerden hangisidir? A)Yazılım B) Program C)Kasa D) Donanım

3) Bilgisayarı oluşturan fiziki parçalara verilen genel ad aşağıdakilerden hangisidir? A)Yazılım B) Program C)Kasa D) Donanım 5.SINIF 2.DÖNEM 2.SINAV ÇALIŞMA SORULARI 1) Bilgisayarlarda bilgileri depolamak için hangi donanım birimi kullanılır? A) Ram B) Ana kart C) CD-rom D) Sabit disk 2) Bilgisayarlarda işlenen bilgileri Ekrana

Detaylı

1. MİCROSOFT EXCEL 2010 A GİRİŞ

1. MİCROSOFT EXCEL 2010 A GİRİŞ 1. MİCROSOFT EXCEL 2010 A GİRİŞ 1.1. Microsoft Excel Penceresi ve Temel Kavramlar Excel, Microsoft firması tarafından yazılmış elektronik hesaplama, tablolama ve grafik programıdır. Excel de çalışılan

Detaylı

BİLGİSAYAR İŞLETMENLİĞİ SERTİFİKA SINAVI A KİTAPÇIĞI

BİLGİSAYAR İŞLETMENLİĞİ SERTİFİKA SINAVI A KİTAPÇIĞI A KİTAPÇIĞI 1 1. Bir dosyayı geri dönüşüm kutusuna göndermeden silmek için kullanılan kısayol tuşu A) Shift+Delete B) Ctrl+Delete C) Delete D) Alt+Delete 2. Aşağıdakilerden hangisi bilgisayarların çalışma

Detaylı

AKÇATARLA ORTAOKULU BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ SINAVI ÇALIŞMA KÂĞIDI

AKÇATARLA ORTAOKULU BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ SINAVI ÇALIŞMA KÂĞIDI Mahmut Gürkan KAYA Bilişim Teknolojileri Öğretmeni AKÇATARLA ORTAOKULU BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ SINAVI ÇALIŞMA KÂĞIDI Dosya Nedir? Bilgisayarımızda bilgilerin kayıt edildiği birimlere dosya denir. Dosyanın

Detaylı

Ekranı simge durumunda küçültür

Ekranı simge durumunda küçültür B. Windows Penceresi Windows penceresi yapısını inceleyelim Programın menüleri Programın başlık çubuğu Araç çubukları Ekranı simge durumunda küçültür Pencereyi büyültür Pencereyi kapatır Şekil 5 Şekil

Detaylı

Bilgisayar. Bilgisayarın Özellikleri. Giriş İşleme Çıkış. Bilgisayar Nedir? Bilgisayarın Çalışma Prensibi 11.11.2013

Bilgisayar. Bilgisayarın Özellikleri. Giriş İşleme Çıkış. Bilgisayar Nedir? Bilgisayarın Çalışma Prensibi 11.11.2013 Bilgisayar Bilgisayar Nedir? Kullanıcı tarafından girilen veriyi, bilgiyi, komutu programlandığı biçimde işleyip kullanılabilir bilgi veya anlaşılabilir sonuç haline dönüştüren ve bunları saklayabilen

Detaylı

2. ÜNİTE. BilgisayarI Kullanma ve Yönetme. Üniteye Hazırlık

2. ÜNİTE. BilgisayarI Kullanma ve Yönetme. Üniteye Hazırlık Bilgisayarı Kullanma ve Yönetme 2. ÜNİTE BilgisayarI Kullanma ve Yönetme Üniteye Hazırlık 1. İşletim sistemleri hakkında bir araştırma yaparak çalışmalarınızı arkadaşlarınızla paylaşınız. 2. Günümüzde

Detaylı

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi 5.sınıf Abdulkerim ERDEN & Fatma ÖNAL

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi 5.sınıf Abdulkerim ERDEN & Fatma ÖNAL Bilgi nedir? Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek, İnsan zekâsının çalışması sonucu ortaya çıkan düşünce ürünü, Teknoloji nedir? İnsanoğlunun tasarlayarak ürettiği ya da uygulamaya

Detaylı

İŞLETİM SİSTEMİ ( WINDOWS XP ) Masaüstü ve Öğeleri

İŞLETİM SİSTEMİ ( WINDOWS XP ) Masaüstü ve Öğeleri İŞLETİM SİSTEMİ ( WINDOWS XP ) Masaüstü ve Öğeleri Kullanıcı arayüzü denilen kısımdır. Bilgisayarımız kullanıma hazır hale geldiğinde masaüstü ekranı karşımıza gelir. Masaüstü ekranında bilgisayarımızın

Detaylı

MICROSOFT WINDOWS. Mouse kullanımı

MICROSOFT WINDOWS. Mouse kullanımı MICROSOFT WINDOWS Windows kişisel bilgisayarlar için geliştirilmiş grafik tabanlı bir işletim sistemidir. Windows resim, ses ve animasyonlar (hareketli görüntüler) ile bilgisayarı kullanırken öğrenmesini,

Detaylı

Microsoft Word 2007 Modül 4 Çalışma Soruları

Microsoft Word 2007 Modül 4 Çalışma Soruları Microsoft Word 2007 Modül 4 Çalışma Soruları BÖLÜM 1 BELGE İŞLEMLERİ(27s)... 1 BÖLÜM 2 BİÇİMLENDİRME(18s)... 1 BÖLÜM 3 BELGE DENETİMİ(5s)... 1 BÖLÜM 4 SAYFA YAPISI(16s)... 1 BÖLÜM 5 TABLO İŞLEMLERİ(10s)...

Detaylı

TARSUS HALK EĞİTİMİ MERKEZİ VE ASO MÜDÜRLÜĞÜ

TARSUS HALK EĞİTİMİ MERKEZİ VE ASO MÜDÜRLÜĞÜ TARSUS HALK EĞİTİMİ MERKEZİ ASO MÜDÜRLÜĞÜ KULLANIMI ( İŞLETMENLİĞİ OPERATÖR) KURS PLANI BŞL : 08.03.2011 - BTŞ : 02.05.2011 Hafta içi her gün: 14.30-17 :40 ( 4 saat ) TARİH GÜN SAAT MODÜL Açılış konuşması,

Detaylı

III. Ünite A. BAŞLANGIÇ B. TEMEL İŞLEMLER C. BİÇİMLEME D. SAYFA BİÇİMLEME E. YAZDIRMA F. İLERİ ÖZELLİKLER KELİME İŞLEM PROGRAMI

III. Ünite A. BAŞLANGIÇ B. TEMEL İŞLEMLER C. BİÇİMLEME D. SAYFA BİÇİMLEME E. YAZDIRMA F. İLERİ ÖZELLİKLER KELİME İŞLEM PROGRAMI III. KELİME İŞLEM PROGRAMI Ünite A. BAŞLANGIÇ B. TEMEL İŞLEMLER C. BİÇİMLEME D. SAYFA BİÇİMLEME E. YAZDIRMA F. İLERİ ÖZELLİKLER 71 A BAŞLANGIÇ Konuya Hazırlık 1. Bildiğiniz kelime işlemci programlarını

Detaylı

27.10.2014 MONĐTÖRLER

27.10.2014 MONĐTÖRLER MONĐTÖRLER 46 47 Bilgisayarın kullanıcının yaptığı işlemleri görebilmesini sağlayan görsel parçasıdır. Monitörde hareketli ya da sabit resim olarak algılananlar aslında tek karelik resimlerdir. Bu tek

Detaylı

Tekirdağ 50. Yıl Ortaokulu Bilişim Teknolojileri Ve Yazılım Dersi II. Dönem II. Çalışma Kâğıdı

Tekirdağ 50. Yıl Ortaokulu Bilişim Teknolojileri Ve Yazılım Dersi II. Dönem II. Çalışma Kâğıdı 1) En az iki bilgisayarın birbirleriyle bağlantı kurup veri alışverişi yapmasına ne denir? A) Bilgisayar ağı B) Donanım C) Yazılım D) internet 2) Aşağıdakilerden hangisi bilgisayar ağının kullanım amaçlarından

Detaylı

ÖZEL ANKARA ETKİN Y.DİL, MATEMATİK ve BİLGİSYAR KURSU

ÖZEL ANKARA ETKİN Y.DİL, MATEMATİK ve BİLGİSYAR KURSU BİLGİSAYARA GİRİŞ 1. Aşağıdakilerden hangisi işletim sistemini ifade eder? A) Yazılan kaynak programı makina diline çevirmek için kullanılır. B) Bir problemin çözümü için hazırlanan programdır. C) Bilgisayar

Detaylı

ÜNİTE TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ İÇİNDEKİLER HEDEFLER WINDOWS 7 - II

ÜNİTE TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ İÇİNDEKİLER HEDEFLER WINDOWS 7 - II HEDEFLER İÇİNDEKİLER WINDOWS 7 - II Başlat Menüsü Görev Çubuğu Dosyalar, Klasörler ve Kısayollar Nesnelerin Düzenlenmesi TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ Bu üniteyi çalıştıktan sonra; Başlat menüsü ve özelliklerini

Detaylı

İÇİNDEKİLER BÖLÜM-1. BİLGİSAYARIN TANIMI VE ÇALIŞMA PRENSİBİ...1 BÖLÜM-2. WİNDOWS XP İŞLETİM SİSTEMİ...27

İÇİNDEKİLER BÖLÜM-1. BİLGİSAYARIN TANIMI VE ÇALIŞMA PRENSİBİ...1 BÖLÜM-2. WİNDOWS XP İŞLETİM SİSTEMİ...27 İÇİNDEKİLER BÖLÜM-1. BİLGİSAYARIN TANIMI VE ÇALIŞMA PRENSİBİ...1 1.1. GİRİŞ...1 1.2. BİLGİSAYARIN TANIMI VE TARİHSEL GELİŞİMİ...3 1.3. BİLGİSAYARIN FONKSİYONLARI...3 1.4. BİLGİSAYARIN YAPISI VE BİLGİSAYARI

Detaylı

ÖZEL ANKARA ETKİN Y.DİL, MATEMATİK ve BİLGİSYAR KURSU

ÖZEL ANKARA ETKİN Y.DİL, MATEMATİK ve BİLGİSYAR KURSU BİLGİSAYARA GİRİŞ 1. Aşağıdakilerden hangisi işletim sistemini ifade eder? A) Yazılan kaynak programı makina diline çevirmek için kullanılır. B) Bir problemin çözümü için hazırlanan programdır. C) Bilgisayar

Detaylı

EYLÜL 2012 WINDOWS 7. Enformatik Bölümü

EYLÜL 2012 WINDOWS 7. Enformatik Bölümü EYLÜL 2012 WINDOWS 7 İÇERİK Giriş Sürümler Windws u kişiselleştirmek Masaüstünü Görev çubuğunu Başlat menüsünü Dsya ve Klasör İşlemleri 2 Pencereler Arası Geçiş ve Byutlandırma Genel bilgiler Windws gezgini

Detaylı

Dosya ve Klasör İşlemleri

Dosya ve Klasör İşlemleri Dsya ve Klasör İşlemleri Dsya ve Klasör nedir? Bilinen dsya uzantıları Yeni klasör luşturmak Dsya ve klasörleri yeniden isimlendirmek Dsya ve klasörleri silmek Windws gezgini ile dsya ve klasörleri yönetmek

Detaylı

ÇALIŞMA SORULARI. 2) Aşağıdaki uzantılardan hangisi Power point programının uzantısıdır?

ÇALIŞMA SORULARI. 2) Aşağıdaki uzantılardan hangisi Power point programının uzantısıdır? ÇALIŞMA SORULARI 1) Power Point e yeni slayt hangi kısayol tuşu ile eklenir? a) Ctrl+N b) Ctrl+M c) Ctrl+C d) Ctrl+E 2) Aşağıdaki uzantılardan hangisi Power point programının uzantısıdır? a) Xls b) Doc

Detaylı

2Microsoft Windows 2000 Temel Bilgiler

2Microsoft Windows 2000 Temel Bilgiler Microsoft Windows 2000 Temel Bilgiler 8 2Microsoft Windows 2000 Temel Bilgiler Windows 2000 İşletim Sistemi Windows 2000 kişisel bilgisayarlar için geliştirilmiş bir Windows işletim sistemidir. Windows

Detaylı

MİCROSOFT OFFİCE 2007-2010 POWER POİNT SORULARI. 1) Power Point e yeni slayt hangi kısayol tuşu ile eklenir? a) Ctrl+N b) Ctrl+M c) Ctrl+C d) Ctrl+E

MİCROSOFT OFFİCE 2007-2010 POWER POİNT SORULARI. 1) Power Point e yeni slayt hangi kısayol tuşu ile eklenir? a) Ctrl+N b) Ctrl+M c) Ctrl+C d) Ctrl+E MİCROSOFT OFFİCE 2007-2010 POWER POİNT SORULARI 1) Power Point e yeni slayt hangi kısayol tuşu ile eklenir? a) Ctrl+N b) Ctrl+M c) Ctrl+C d) Ctrl+E 2) Aşağıdaki uzantılardan hangisi Power point programının

Detaylı

Bilgisayarların Çeşitleri:

Bilgisayarların Çeşitleri: Bilgisayar nedir?: Tasarlandığı günden bugüne kadar değişik tanımları yapılabilen bilgisayar (computer) aygıtının genel tanımı şu şekilde yapılmaktadır: Bilgisayar, kullanıcıdan aldığı verilerle aritmetik

Detaylı

BİLGİSAYAR I DERSİ UYGULAMA NOTLARI 1 Not: Lütfen kâğıt üzerine yazı yazmayınız. Ders sonunda geri toplanacaktır.

BİLGİSAYAR I DERSİ UYGULAMA NOTLARI 1 Not: Lütfen kâğıt üzerine yazı yazmayınız. Ders sonunda geri toplanacaktır. 1 Bilgisayarı güvenli bir şekilde açıp-kapatma Çalıştığınız bilgisayarın özelliklerini görüntüleme; Sistem bilgisi (işletim sistemi) : Yüklü sistemin seri numarası: Bilgisayarın özellikleri: Bilgisayarın

Detaylı

BİLGİSAYAR TEMEL KONULAR ÇALIŞMA SORULARI

BİLGİSAYAR TEMEL KONULAR ÇALIŞMA SORULARI BİLGİSAYAR TEMEL KONULAR ÇALIŞMA SORULARI 1) Aşağıdakilerden hangisi, bilgisayarda bir çıkış birimidir? A) Tarayıcı B) Ana bellek C) Klavye D) İşlemci E) Yazıcı 2) Bir dosyanın hangi programda hazırlandığı

Detaylı

IV. Ünite A. BAŞLANGIÇ B. TEMEL İŞLEMLER C. FORMÜLLER VE FONKSİYONLAR D. BİÇİMLEME E. İLERİ ÖZELLİKLER ELEKTRONİK TABLOLAMA

IV. Ünite A. BAŞLANGIÇ B. TEMEL İŞLEMLER C. FORMÜLLER VE FONKSİYONLAR D. BİÇİMLEME E. İLERİ ÖZELLİKLER ELEKTRONİK TABLOLAMA IV. ELEKTRONİK TABLOLAMA Ünite A. BAŞLANGIÇ B. TEMEL İŞLEMLER C. FORMÜLLER VE FONKSİYONLAR D. BİÇİMLEME E. İLERİ ÖZELLİKLER 99 A BAŞLANGIÇ Konuya Hazırlık 1. Excel le Word ün farklılıkları neler olabilir?

Detaylı

İŞLETİM SİSTEMİNİN KULLANIMI (Windows 7)

İŞLETİM SİSTEMİNİN KULLANIMI (Windows 7) İŞLETİM SİSTEMİNİN KULLANIMI (Windows 7) Karabük Merkez Halk Eğitimi ve A.S.O. Bilgisayar Kullanım Kursu 1 Adem AKYOL Bilişim Teknolojileri Öğretmeni İşletim Sistemi Bilgisayarı çalıştırabilmek için herhangi

Detaylı

MICROSOFT WINDOWS XP. Başlat Menüsü

MICROSOFT WINDOWS XP. Başlat Menüsü MICROSOFT WINDOWS XP Microsoft Windows XP Windows XP, Windows 2000, Windows 98 ve Windows Me nin en iyi özellikleriyle birlikte, yönetilebilirlik, güvenlik, kullanımı kolay arabirim ve yeni destek hizmetlerini

Detaylı

Bölüm 2: Bilgisayar Kullanımı ve Dosya Yönetimi / İşletim Sistemi

Bölüm 2: Bilgisayar Kullanımı ve Dosya Yönetimi / İşletim Sistemi Bölüm 2: Bilgisayar Kullanımı ve Dosya Yönetimi / İşletim Sistemi Hazırlayanlar: Levent Emmungil ve Orçun Madran Güncelleme: Serdar Engin Koç Bu konuyu bitirdiğinizde; o Bilgisayarı nasıl kullanacağınızı

Detaylı

BİLECİK HALK EĞİTİM MERKEZİ BİLGİSAYAR OPERATÖRLÜĞÜ KURSU NOTLARI

BİLECİK HALK EĞİTİM MERKEZİ BİLGİSAYAR OPERATÖRLÜĞÜ KURSU NOTLARI BİLECİK HALK EĞİTİM MERKEZİ BİLGİSAYAR OPERATÖRLÜĞÜ KURSU NOTLARI Bilgisayar nedir?: Tasarlandığı günden bugüne kadar değişik tanımları yapılabilen bilgisayar (computer) aygıtının genel tanımı şu şekilde

Detaylı

MİCROSOFT OFFİCE WORD SORULARI

MİCROSOFT OFFİCE WORD SORULARI MİCROSOFT OFFİCE WORD SORULARI 1. Microsoft Word programını çalıştırmanın yolu a) Başlat Programlar Microsoft Office b) Başlat - Ayarlar c) Başlat - Programlar - Donatılar d) Başlat - Ayarlar - Denetim

Detaylı

Windows Server 2003 ün XP Gibi Görünmesi ve Hissedilmesi İçin Gereken Ayarlar

Windows Server 2003 ün XP Gibi Görünmesi ve Hissedilmesi İçin Gereken Ayarlar Windows Server 2003 ün XP Gibi Görünmesi ve Hissedilmesi İçin Gereken Ayarlar Windows Server 2003 ve Windows XP aynı kod tabanını paylaşmaktadırlar. Ancak Server 2003 farklı varsayılan ayarlar nedeniyle

Detaylı

-Bilgisayarı oluşturan iki temel unsurdan diğeri ise YAZILIM dır.

-Bilgisayarı oluşturan iki temel unsurdan diğeri ise YAZILIM dır. YAZILIM -Bilgisayarı oluşturan iki temel unsurdan diğeri ise YAZILIM dır. Elektronik cihazların belirli bir işi yapmasını sağlayan ve komutlardan oluşan programların tümüne verilen isimdir. Yazılım temelde

Detaylı

2000 de Programlarla Çalışmalar

2000 de Programlarla Çalışmalar Windows 2000 de Programlarla Çalışmalar 24 3 Windows 2000 de Programlarla Çalışmalar Programları Başlatmak Programları başlat menüsünü kullanarak, başlatmak istediğiniz programın simgesini çift tıklayarak

Detaylı

MİCROSOFT OFFİCE 2007-2010 POWER POİNT SORULARI

MİCROSOFT OFFİCE 2007-2010 POWER POİNT SORULARI MİCROSOFT OFFİCE 2007-2010 POWER POİNT SORULARI 1) Power Point e yeni slayt hangi kısayol tuşu ile eklenir? a) Ctrl+N b) Ctrl+M c) Ctrl+C d) Ctrl+E 2) Aşağıdaki uzantılardan hangisi Power point programının

Detaylı

TEMEL BİLGİSAYAR. Ders Notları. Yard. Doç. Dr. Seyit Okan KARA

TEMEL BİLGİSAYAR. Ders Notları. Yard. Doç. Dr. Seyit Okan KARA TEMEL BİLGİSAYAR Ders Notları Yard. Doç. Dr. Seyit Okan KARA İÇERİK Windows Sürümleri Temel İşlemler Masaüstü Yönetimi, Başlat Menüsü ve İçerikleri Donatılar, Sistem Araçları ve Denetim Masası 1985 1987

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. USB Disk Paylaşımı Değerli Müşterimiz, AirTies desteklediği USB Tak&Paylaş özelliği ile hiçbir ekstra donanıma ihtiyaç duymadan yaygın olarak kullanılan standart USB disk sürücülerinizi tüm ağınıza paylaştırmanıza

Detaylı

12) H 2 O 100m 3 (alt/üst simge) gibi metin ayarlarını nereden yapabiliriz? a-) Giriş Pano b-) Giriş Yazıtipi c-) Giriş Paragraf d-) Giriiş Stiller

12) H 2 O 100m 3 (alt/üst simge) gibi metin ayarlarını nereden yapabiliriz? a-) Giriş Pano b-) Giriş Yazıtipi c-) Giriş Paragraf d-) Giriiş Stiller TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ ÇALIŞMA SORULARI-2 1) Microsoft Word uygulamasını başlatmanın yolu Başlat Donatılar Microsoft Office Microsoft Word2010 Başlat Microsoft Office Microsoft Word2010 Başlat Programlar

Detaylı

İŞLETMELERDE BECERİ EĞİTİMİ DERSİ MİCROSOFT WORD 2007 ÇALIŞMALARI

İŞLETMELERDE BECERİ EĞİTİMİ DERSİ MİCROSOFT WORD 2007 ÇALIŞMALARI 1 2 3 Microsoft Office Word Belgesinde çalışmamızı tamamladıktan sonra simgesine tıkladığımızda açılan menüde dosyamızı kaydedebiliriz veya yazıcıdan çıktısını alabiliriz. Çalışmamızda değişiklik yapmak

Detaylı

T E M E L B İ L G İ L E R

T E M E L B İ L G İ L E R T E M E L B İ L G İ L E R 1. Hangisi giriş birimlerinden biri değildir? A) Monitör B) Klavye C) Tarayıcı D) Fare 2. Aşağıdakilerden hangisi çıkış birimi değildir? A) Projeksiyon B) Tarayıcı C) Yazıcı D)

Detaylı

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ ÇIKMIŞ SORULAR

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ ÇIKMIŞ SORULAR TATÜRK ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ ÇIKMIŞ SORULAR Ders Adı : Temel Bilgi Teknolojileri-1 Sınav Türü : Final WWW.NETSORULAR.COM Sınavlarınızda Başarılar Dileriz... TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ-I DİKKAT

Detaylı

BİLGİSAYAR KULLANMA KURSU

BİLGİSAYAR KULLANMA KURSU 1 2 KURS MODÜLLERİ 1. BİLGİSAYAR KULLANIMI 3 1. Bilişim (Bilgi ve İletişim) Kavramı Bilişim, bilgi ve iletişim kelimelerinin bir arada kullanılmasıyla meydana gelmiştir. Bilişim, bilginin teknolojik araçlar

Detaylı

WINDOWS XP İŞLETİM SİSTEMİ

WINDOWS XP İŞLETİM SİSTEMİ WINDOWS XP İŞLETİM SİSTEMİ Windows XP nasıl açılır? Bilgisayarın kasası üzerindeki açma düğmesine basılıp enerji geldiğinde bilgisayar ilk önce kendi kendini test eder. Daha sonra harddisk üzerinde yüklü

Detaylı

Güç Düğmesi WINDOWS İŞLETİM SİSTEMİ KULLANIMI. a. Bilgisayarı çalıştırma

Güç Düğmesi WINDOWS İŞLETİM SİSTEMİ KULLANIMI. a. Bilgisayarı çalıştırma BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ DERS NOTLARI-2 *İşletim Sistemi çeşitleri: a)masaüstü İşletim sistemleri:pc ve Dizüstü bilgisayarlarda kullanılan işletim sistemleridir.en yaygın kullanılan masaüstü

Detaylı

Bilgi Teknolojileri ve Uygulamalarına Giriş

Bilgi Teknolojileri ve Uygulamalarına Giriş Bölüm 2: Bilgisayar Kullanımı ve Dosya Yönetimi / İşletim Sistemi Hazırlayanlar: Levent Emmungil ve Orçun Madran Bu konuyu bitirdiğinizde; Bilgisayarı nasıl kullanacağınızı öğrenebilecek, Dosyaların nasıl

Detaylı

Bilgi ve iletişim teknolojileri

Bilgi ve iletişim teknolojileri Bilgi ve iletişim teknolojileri 1 Bilgisayar, Hesap makinesi gibi araçlara neden ihtiyaç duyulmuştur? Zaman tasarrufu Bilginin depolanması ihtiyacı Hatasız işlem yapma isteği İletişim ihtiyacı 30\2 Bilişim

Detaylı

MİCROSOFT WORD PROGRAMI ÇALIŞMA KAĞIDI

MİCROSOFT WORD PROGRAMI ÇALIŞMA KAĞIDI ARAYÜZ MİCROSOFT WORD PROGRAMI ÇALIŞMA KAĞIDI Baskı Önizleme Microsoft Word 2007 Hızlı Yeni Geri Al Yinele Yazdır Aç Kaydet (İleri Al) Hızlı Erişim Çubuğu Ofis Düğmesi Word programdaki tüm komutları hızlı

Detaylı

SAÜ BİLGİSAYAR VE BİLİŞİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ORTAK BİLGİSAYAR DERSLERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ HAFTA 1 İÇERİĞİNE AİT UYGULAMA FÖYÜ

SAÜ BİLGİSAYAR VE BİLİŞİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ORTAK BİLGİSAYAR DERSLERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ HAFTA 1 İÇERİĞİNE AİT UYGULAMA FÖYÜ SAÜ BİLGİSAYAR VE BİLİŞİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ORTAK BİLGİSAYAR DERSLERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ HAFTA 1 İÇERİĞİNE AİT UYGULAMA FÖYÜ Ek Uygulama 1. Bilgisayar temel bileşenlerinin öğrenilmesi, Windows işletim sisteminde

Detaylı

Örnek Bilgisayar Soruları TEMEL BİLGİLER I 1) Bilgisayar sisteminde en küçük hafıza birimi aşağıdakilerden hangisidir? A) Byte B) Gigabyte C)

Örnek Bilgisayar Soruları TEMEL BİLGİLER I 1) Bilgisayar sisteminde en küçük hafıza birimi aşağıdakilerden hangisidir? A) Byte B) Gigabyte C) Örnek Bilgisayar Soruları TEMEL BİLGİLER I 1) Bilgisayar sisteminde en küçük hafıza birimi aşağıdakilerden hangisidir? A) Byte B) Gigabyte C) Megabyte D) Fat 2) 8 bit ile işlem yapan ve bilgileri ifade

Detaylı

3. Bilgisayarın aritmetiksel ve mantıksal işlem birimi aşağıdakilerden hangisidir? A. Ram B. Monitör C. Anakart D. İşlemci E. SSD

3. Bilgisayarın aritmetiksel ve mantıksal işlem birimi aşağıdakilerden hangisidir? A. Ram B. Monitör C. Anakart D. İşlemci E. SSD 1. Bilgisayarda işlemcinin çalışma alanına denir. 2. Bilgisayar için performansı etkileyen en önemli donanımlar hangi seçenekte doğru verilmiştir? A. Ram-Rom-Ekran Kartı B. Mainboard-CPU-Harddisk C. CPU-Ram-Ekran

Detaylı

Windows İşletim Sistemi

Windows İşletim Sistemi BĠL 101 - Bilişim Teknolojileri Windows İşletim Sistemi http://bil.etu.edu.tr/bil101 Masaüstü Masaüstü 1. Bilgisayarım simgesi. Bilgisayarım penceresini açar. 2. Belgelerim simgesi. Belgelerim penceresini

Detaylı

Windows Grup İlkesi Düzenleyici

Windows Grup İlkesi Düzenleyici Windows Grup İlkesi Düzenleyici Microsoft Windows ta kullanıcı ve bilgisayar grupları için kullanıcı ve bilgisayar yapılandırmaları tanımlamak üzere Grup İlkesi kullanılır. Grup ilkesi Microsoft Yönetim

Detaylı

M i c r o s o f t E X C E L ÇALIŞMA SORULARI

M i c r o s o f t E X C E L ÇALIŞMA SORULARI M i c r o s o f t E X C E L ÇALIŞMA SORULARI 1. Elektronik tablolama veya hesaplama programı olarak adlandırılan uygulama aşağıdakilerden hangisidir? a. Microsoft Windows b. Microsoft Excel c. Microsoft

Detaylı

İnsan zekâsının çalışması sonucu ortaya çıkan düşünce ürünü, İletişim?

İnsan zekâsının çalışması sonucu ortaya çıkan düşünce ürünü, İletişim? Bilgi? İnsan zekâsının çalışması sonucu ortaya çıkan düşünce ürünü, İletişim? Kişilerin duygu, düşünce yada fikirlerini çeşitli yollarla başkasına aktarmasına iletişim denir. BİLGİ + İLETİŞİM = BİLİŞİM

Detaylı

MİCROSOFT OFFİCE WORD 2010 ÖRNEK TEST SORULARI

MİCROSOFT OFFİCE WORD 2010 ÖRNEK TEST SORULARI MİCROSOFT OFFİCE WORD 2010 ÖRNEK TEST SORULARI (CEVAPLAR belgenin sonundadır) 1. Microsoft Word programını çalıştırmanın yolu aşağıdakilerden hangisidir? a) Başlat Programlar Microsoft Office b) Başlat

Detaylı

Windows 7. Windows 7 İşletim Sistemine Giriş. Giriş BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE UYGULAMALARI 19.10.2015 İÇERİK

Windows 7. Windows 7 İşletim Sistemine Giriş. Giriş BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE UYGULAMALARI 19.10.2015 İÇERİK İÇERİK 2 BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE UYGULAMALARI Windows 7 ÖĞR. GÖR. HASAN ALİ AKYÜREK Giriş Sürümler Sürüm Karşılaştırmaları Masaüstü Görev çubuğu Başlat menüsü Pencere Yapısı Pencereler Arası Geçiş ve Boyutlandırma

Detaylı