SERTİFİKALAR ÜYELİKLER TAYSAD

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "SERTİFİKALAR ÜYELİKLER TAYSAD"

Transkript

1

2 SERTİFİKALAR ÜYELİKLER TAYSAD Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği Türkiye Kimya Sanayicileri Derneği İstanbul 3.Bölge Sanayici ve İş Adamları Derneği(SAN-DER)

3 HAKKIMIZDA Kuruluş Tekstil Yardımcı Kimyasalları ve Köpük Kesici üretimi PU hammaddeleri için kalıp ayırıcı distribütörlükleri alınması PU kimyasalları üretimi (İlk yerli üretici ) Yeni fabrikaya taşınılması Silikon emülsiyonları üretimi Polimerlerin üretimi

4 İŞ GÜCÜ 12 Kimya Mühendisi 30 İdari Personel 24 İşçi

5 SEKTÖRLER - ÜRÜNLER Otomotiv ve Mobilya Ayakkabı-Taban Seramik-Boya- Deterjan Diğerleri Sıvı Renklendiriciler Sıvı Renklendiriciler Polimerler Köpük Kesiciler Kalıp Ayırıcılar Kalıp Ayırıcılar Kauçuk ve Eva Yardımcı Kimyasalları Kalıp İçi Boyalar Boya ve Yardımcı Kimyasalları Gıda Ambalaj Vernikleri Kalıp Alıştırıcılar Plastik Yüzey Boyaları Kalıp Temizleyiciler

6 Otomotiv ve Mobilya

7 Sıvı Renklendiriciler Teknik Kimya Sıvı Masterbatch'leri, farklı poliüretan sistemleri için, uygun bağlayıcılar ile özel olarak tasarlanmıştır. Titizlikle seçilmiş, yüksek ışık haslığı ve stabiliteye sahip olan organik ve inorganik pigmentler sayesinde istenilen özelliklerde tüm renk tonları üretilebilmektedir. Talep edilmesi halinde, farklı proses ve sistemlere uygun ürünler formüle edilebilir. Masterbatch, pigment ve taşıyıcıların konsantre karışımıdır. Polieter, polyester ve kompakt bazlı poliüretan hammaddelerin renklendirilmesi için karıştırıcı kafadan ya da poliol içerisine katılarak kullanılabilir. Kullanım oranları uygulandıkları poliüretan sistemlerinin özelliklerine bağlı olarak %3 - %5 arasında değişmektedir.

8 Teknik Kimya Sıvı Renklendiricileri Kullanım Alanları Otomotiv İç Giydirme Aksamları (PU- INTEGRAL) Otomotiv İç Giydirme Aksamları(PU- RIM) Otomotiv İç Giydirme Aksamları(PU- FLEXIBLE) Otomotiv Dış Giydirme Aksamları (PU- S-RIM) Otomotiv Dış Giydirme Aksamları (PU- RIGID) Mobilya PU Aksamları (RIGID) Mobilya PU Aksamları(FLEXIBLE) Mobilya PU Aksamları (INTEGRAL) İzolasyon PU Aksamları (RIGID) İzolasyon PU Aksamları(SEMI RIGID) Medikal PU Aksamlar (INTEGRAL) Medikal PU Aksamlar (FLEXIBLE)

9 Kalıp Ayırıcılar Teknik Kimya 25 yıllık tecrübesiyle, Türkiye'de çeşitli poliüretan sistemleri için, kalıp ayırıcı üretimini gerçekleştirmiş olan ilk yerli firmadır. Otomotiv, mobilya, ayakkabı ve izolasyon sektörlerinde kullanılan, esnek, rigid, semi rigid sünger, integral, RIM, R-RIM, S- RIM ve elastomer poliüretan sistemler için, üstün kalıp ayırma gücüne ve düşük kalıp kirletme özelliğine sahip ürünlerdir. Uygulama alanlarına göre, su ve solvent bazlı kalıp ayırıcılar üretilmektedir.

10 Teknik Kimya Kalıp Ayırıcıları Kullanım Alanları Otomotiv İç Giydirme Aksamları(PU- INTEGRAL) Otomotiv İç Giydirme Aksamları(PU- RIM) Otomotiv İç Giydirme Aksamları(PU- FLEXIBLE) Otomotiv İç Giydirme Aksamları (PU-S-RIM) Otomotiv İç Giydirme Aksamları (PU-RIGID) Mobilya PU Aksamları (RIGID) Mobilya PU Aksamları(FLEXIBLE) Mobilya PU Aksamları (INTEGRAL) İzolasyon PU Aksamları (RIGID) İzolasyon PU Aksamları (SEMI RIGID) Medikal PU Aksamlar (INTEGRAL) Medikal PU Aksamlar (FLEXIBLE)

11 Kalıp İçi Boyalar Bazı özel poliüretan uygulamalar estetik, fiziksel ve kimyasal sebeplerle ekstra koruma gerektirmektedir. Bu nedenle kalıp içi boyaları (IMC) kullanılarak homojen,esnek ve kalıcı film elde edilir. Su ve solvent Su ve solvent bazlı olarak formüle edilmiş Teknik Kimya Kalıp İçi Boyaları, tüm istenen sektörel regülasyonlara uygun olarak üretilmektedir.

12 Teknik Kimya Kalıp İçi Boyalar Kullanım Alanları Otomotiv İç Giydirme Aksamları (INTEGRAL) Otomotiv İç Giydirme Aksamları (RIM) Mobilya PU Aksamları (RIGID) Mobilya PU Aksamları (INTEGRAL)

13 Kalıp Temizleyiciler, Kalıp Alıştırıları Kalıplanan poliüretan parçaların desenlerini korumak ve firelerini azaltmak için kalıpların düzenli olarak temizlenmesi gerekmektedir. Teknik Kimya Kalıp Temizleyicileri, geliştirilmiş üstün formülü sayesinde, kalıpların uzun süre temiz tutulmasını sağlar, üretim kesintilerini azaltır ve poliüretan ürünlerin kalitesini artırır. Teknik Kimya Kalıp Alıştırıcıları, kalıp temizliği yapıldıktan sonra, poliüretan uygulaması özellikle zor kalıplarda, kalıp ayırıcı performansını yükseltmek ve kalıp ayırıcı ürünün kalıba daha kolay alışmasını sağlamak için kullanılır. Kalıp ayırıcının performansını artırır ve daha hızlı kalıp ayarlanır.

14 Ayakkabı - Taban

15 Sıvı Renklendiricileratch Teknik Kimya Sıvı Masterbatch'leri, farklı poliüretan sistemleri için, uygun bağlayıcılar ile özel olarak tasarlanmıştır. Titizlikle seçilmiş, yüksek ışık haslığı ve stabiliteye sahip olan organik ve inorganik pigmentler sayesinde istenilen özelliklerde tüm renk tonları üretilebilmektedir. Talep edilmesi halinde, farklı proses ve sistemlere uygun ürünler formüle edilebilir. Masterbatch, pigment ve taşıyıcıların konsantre karışımıdır. Polieter, polyester ve kompakt bazlı poliüretan hammaddelerin renklendirilmesi için karıştırıcı kafadan ya da poliol içerisine katılarak kullanılabilir. Kullanım oranları uygulandıkları poliüretan sistemlerinin özelliklerine bağlı olarak %3 - %5 arasında değişmektedir.

16 Teknik Kimya Sıvı Renklendiricileri Uygulama Alanları Poliüretan Ayakkabı Poliüretan Taban Poliüretan Terlik Poliüretan İç Taban

17 Kalıp Ayırıcılar Teknik Kimya 25 yıllık tecrübesiyle, Türkiye'de çeşitli poliüretan sistemleri için, kalıp ayırıcı üretimini gerçekleştirmiş olan ilk yerli firmadır. Uygulama alanlarına göre, su ve solvent bazlı kalıp ayırıcılar olarak üretilmektedir. Teknik Kimya Kalıp Ayırıcıları, ayakkabı taban, iç taban, terlik sektörlerinde kullanılan poliüretan sistemler için üstün kalıp ayırma gücüne ve düşük kalıp kirletme özelliğine sahip ürünlerdir. Uygulama alanlarına göre, su ve solvent bazlı kalıp ayırıcılar olarak üretilmektedir.

18 Teknik Kimya Kalıp Ayırıcıları Kullanım Alanları Ayakkabı Taban Terlik PU-PU (Double Density) PU-TPU (Double Density) PU-Kauçuk (Double Densıty) Kauçuk ve Eva İç Taban

19 Boya ve Yardımcı Kimyasalları Teknik Kimya Ayakkabı Taban Boyaları, solvent bazlı, elastik ve yüksek kapatıcılığa sahip boyalar olup, sprey, fırça ve daldırma yöntemi ile uygulanır. Geniş renk yelpazesine ve matlık derecelerine göre hazırlanan boyalar, hızlı çalışma şartlarına uyumlu ve yüksek dayanımlıdır. İstenilen tüm renkler, ilgili standartlara uygun şekilde üretilir.

20 Poliüretan Taban Boyaları Sprey Boyaları Daldırma Boyaları Efekt Boyaları Fırçalanabilir Açma Boyalar Termo Taban Boyaları Termo Eskitme Boyalar Termo Tabanlar için Matlaştırıcılar( Termomat) PVC Taban Boyaları Astar Boyaları Efekt Boyaları Fırçalanabilir Açma Boyalar Taban Pigment Pastaları Dye-Stuff Çözeltileri Taban Vernikleri Taban Boya Katkıları Ökçe Boyaları

21 Polimerler

22 Seramik,Boya ve Deterjan Sektörü Seramik Sektörü Güçlü viskozite düşürücü,döküm çamurunun floküle olmasını önler, akışkanlık kazandırır,enerji tasarrufu sağlar Boya Sektörü Emülsiyon boyalarda inorganik pigment ve dolgular için dispersant Deterjan Sektörü Çamaşır deterjanlarında viskozite düşürücü, birikme önleyici, toz düzenleyici, inorganik partiküller için dispersant

23 Diğer Sektörler

24 Köpük Kesiciler Teknik Kimya Köpük Kesicileri, köpük oluşumunun istenmediği ortamlarda veya önceden oluşmuş köpüklerin giderilmesinde kullanılır. Kullanıldığı yer ve ortam koşullarına göre özel olarak formüle edilmişlerdir. Teknik Kimya Köpük Kesicileri, silikon bazlı, yağ bazlı ve polimerik yapılı olmak üzere sınıflandırılır.

25 Kauçuk ve Eva Yardımcı Kimyasalları Kauçuk ve Eva ürünleri için mükemmel depolama ve ısı stabilitesine sahip, sararma yapmayan, anti-korozif özellikte, değişik konsantrelerde silikon esaslı, su bazlı kalıp ayırıcı ürünlerdir. EPDM conta, fitil ve benzer parçalar için formüle edilmiş olan ürünler, yüksek kaydırma ve yağlama özelliklerine sahiptir. Uygulandığı yüzeylerde, çevre şartlarına dayanımını artırır. Su ile uygun oranlarda seyreltilerek kullanılabilir.

26 Plastik Yüzey Boyaları Otomotiv iç kısım parçalarında ve tüketici elektroniği cihazlarında kullanılan ABS, PC ve ABS-PC karışımı plastikler için su, solvent bazlı, tek veya çift komponent boyalardır.

27 Gıda Ambalaj Vernikleri Gıda ambalaj sektörüne yönelik PP, PS, PVC, PET, APET ve bunların kombinasyonları olan plastik kapların alüminyum, metalize poliester ve alüminyum/lamine poliester filmlere yapıştırılmasında kullanılır. İçerdiği solvent ve reçine kompozisyonu sayesinde uygulama sonrası kokusuz olup, gıda tüzüğüne uygun yapıya sahiptir.

28 İHRACAT 22 Ülke : Özbekistan, İran, Orta Doğu,Kuzey Afrika, Rusya, Ukrayna, Balkan Ülkeleri 10 Ülkede Distribütörlükler 11 Ülkede Doğrudan Satış 1 Ülkede Distribütörlük görüşmeleri Hedef Pazarlar : Hindistan, Çin, Güney Kore, Doğu Avrupa ve Beneluks Ülkeleri

29 İHRACAT PAZAR PAYI

30 ÜRETİM VE KAPASİTE ÜRETİM DISPERSIYON KARIŞIM& SEYRELTME POLIMERIZASYON EMULSIYON

31 2014 FUARLAR

32 2015 FUARLAR

AkzoNobel ve AkzoNobel Kemipol 2011 Genel Tanıtım Sunuşu Bobin Boyaları Teknolojisine Genel Bakış

AkzoNobel ve AkzoNobel Kemipol 2011 Genel Tanıtım Sunuşu Bobin Boyaları Teknolojisine Genel Bakış AkzoNobel ve AkzoNobel Kemipol 2011 Genel Tanıtım Sunuşu Bobin Boyaları Teknolojisine Genel Bakış Sunum İçeriği Genel Boya Bilgileri Tanım ve Sınıflandırma Boya Hammaddeleri Bobin Boyaları Teknolojileri

Detaylı

KİMYEVİ MADDELER, PLASTİKLER VE MAMULLERİ

KİMYEVİ MADDELER, PLASTİKLER VE MAMULLERİ KİMYEVİ MADDELER, PLASTİKLER VE MAMULLERİ SEKTÖR RAPORU EYLÜL 2015 TÜRKİYE DE KİMYA VE PLASTİK SEKTÖRÜ Türk kimya endüstrisi, ağırlıklı olarak petrokimya, sabun, deterjan, gübre, ilaç, boya-vernik, sentetik

Detaylı

Sika Yapı Kimyasalları A.Ş Marine Ürünleri Fiyat Listesi Ekim /5

Sika Yapı Kimyasalları A.Ş Marine Ürünleri Fiyat Listesi Ekim /5 Ekim 2017 1/5 POLİÜRETAN VE HİBRİT ESASLI YAPIŞTIRICILAR VE İZOLASYON MALZEMELERİ Ürün Adı Renk Ürün Kodu Ambalaj Fiyat Birim Koli Açıklamalar Sikaflex 290 DC PRO Sikaflex 291i Siyah 182806300 300 ml kartuş

Detaylı

FINAWAX-E: Erucamid yapıda doymamış primary amid tir ve tamamen bitkisel bazlıdır. PE/PP dolgu, renkli masterbatch & kompound

FINAWAX-E: Erucamid yapıda doymamış primary amid tir ve tamamen bitkisel bazlıdır. PE/PP dolgu, renkli masterbatch & kompound SLIP & ANTIBLOK (FINAWAX) FINAWAX-O: Oleamid yapıda doymamış primary amid tir ve tamamen bitkisel bazlıdır. PE/PP dolgulu kompound FINAWAX-OK: Oleamid yapıda doymamış primary amid tir ve tamamen bitkisel

Detaylı

SU BAZLI İÇ CEPHE BOYALARI

SU BAZLI İÇ CEPHE BOYALARI 2 SU BAZLI İÇ CEPHE BOYALARI ISO 900:2008 Lamella Özel Tavan Boyası 20/ 55.00 TL Lamella Özel Tavan Boyası 7.5/ 5.00 TL Lamella Özel Tavan Boyası 0/ 3.00 TL Lamella Özel Tavan Boyası 2.00 TL Akrilik kopolimer

Detaylı

PLASTİK MALZEMELERİN İŞLENME TEKNİKLERİ

PLASTİK MALZEMELERİN İŞLENME TEKNİKLERİ PLASTİK MALZEMELERİN İŞLENME TEKNİKLERİ HADDELEME (Calendering) İLE İŞLEME TEKNİĞİ HADDELEMEYE(Calendering) GİRİŞ Bu yöntem genellikle termoplastiklere ve de özellikle ısıya karşı dayanıklılığı düşük olan

Detaylı

SEKTÖRÜN TANIMI TÜRKİYE TEMİZLİK MADDELERİ SEKTÖRÜ

SEKTÖRÜN TANIMI TÜRKİYE TEMİZLİK MADDELERİ SEKTÖRÜ SEKTÖRÜN TANIMI Tablo-1: Temizlik Maddeleri Sektöründe Yer Alan Ürünler GTİP Ürün Adı 3401 Sabunlar, Yüzey Aktif Organik Maddeler 3402 Yıkama, Temizleme Müstahzarları-Sabunlar Hariç 3403 Yağlama Müstahzarları,

Detaylı

SU BAZLI SONKAT BOYALAR - ASTARLAR

SU BAZLI SONKAT BOYALAR - ASTARLAR SU BAZLI SONKAT BOYALAR - ASTARLAR Kardelen Plastik KÜF ÖNLEYİCİ Akrilik kopolimer esaslı, su bazlı, örtücülüğü yüksek, dekoratif mat iç cephe boyası. 1 20 kg 131.00 1 10 kg 67.00 4 3.5 kg 25.40 Aura Plastik

Detaylı

TANITIM BROŞÜRÜ POLAR POLİÜRETAN

TANITIM BROŞÜRÜ POLAR POLİÜRETAN 15.03.2010 Sayfa 1 / 10 İçinde bulunduğumuz yüzyılda hızlı endüstrileşmenin sonucu olarak ortaya çıkan enerji ihtiyacı ve bu ihtiyacın yaklaşık % 90 oranında fosil türevli yakıt tüketimi ile giderilmesi

Detaylı

Barbaros Demirci Genel Müdür PAGEV

Barbaros Demirci Genel Müdür PAGEV TÜRKİYE PLASTİK HAMMADDE RAPORU ( 2011 ) Barbaros Demirci Genel Müdür PAGEV 1 PLASTİK HAMMADDE : Rapor içinde değerlendirilen plastik hammaddeler, GTİP numaralarına göre aşağıda verilmektedir. GTİP NO

Detaylı

Fiyat Listesi 2019/1

Fiyat Listesi 2019/1 Fiyat Listesi 09/ İÇ CEPHE SON KAT G ALLEGRO İPEK Akrilik emülsiyon esaslı, ipek mat dekoratif son kat iç cephe boyasıdır. Onluk/37,5 L 5 L 90.80 54.90 484.80 G7 ALLEGRO SİLİKONLU PLASTİK Silikon katkılı,

Detaylı

Bütün termoplastik olefinlerle uyumludur. Dispersiyonu zor olan organik ve inorganik pigmentlerde dağılımı düzenler. Masterbatchte yüksek pigment

Bütün termoplastik olefinlerle uyumludur. Dispersiyonu zor olan organik ve inorganik pigmentlerde dağılımı düzenler. Masterbatchte yüksek pigment 1 Libaid T 2 mükemmel bir süreç yardımcısıdır. Dolgulu pigmentlerde kullanıldığı zaman polimer matriksi içinde ihtiyaç duyulan dağılımı üniform bir şekilde yapar. Libaid T 2 çok iyi bir bağlayıcıdır. Bu

Detaylı

TÜRK PLASTİK SEKTÖRÜ 2010 YILI 9 AYLIK DEĞERLENDİRMESİ ve 2010 YILI BEKLENTİLERİ

TÜRK PLASTİK SEKTÖRÜ 2010 YILI 9 AYLIK DEĞERLENDİRMESİ ve 2010 YILI BEKLENTİLERİ 1 TÜRK PLASTİK SEKTÖRÜ 2010 YILI 9 AYLIK DEĞERLENDİRMESİ ve 2010 YILI BEKLENTİLERİ PLASTİK HAMMADDE: Plastik Hammadde Üretimi: Barbaros Demirci Genel Müdür Neslihan Ergün Teknik Uzman 2010 yılının 9 ayında,

Detaylı

İthal Edilen Kimyasallar İhraç Edilen Kimyasallar Kimya Temelli Meslekler

İthal Edilen Kimyasallar İhraç Edilen Kimyasallar Kimya Temelli Meslekler İthal Edilen Kimyasallar İhraç Edilen Kimyasallar Kimya Temelli Meslekler KİMYA SEKTÖRÜ : Kimya sektörü ürünleri oldukça geniş bir ürün yelpazesine sahiptir. Sektör; mineral yakıtlar/yağlar, inorganik

Detaylı

ARSECOL. 20 kg Torba göre Açık Gri. Gri. 25 kg Torba Gri. 25 kg Torba uygulandığında Gri. 18 kg Kova Gr / m Beyaz. Yapı Kimyasalları.

ARSECOL. 20 kg Torba göre Açık Gri. Gri. 25 kg Torba Gri. 25 kg Torba uygulandığında Gri. 18 kg Kova Gr / m Beyaz. Yapı Kimyasalları. ASIR 001 - DERZ DOLGU Çimento esaslı, polimer katkılı elastik özellikli, yüksek performanslı geniş ve derin uygulanabilen derz dolgusudur. Suya ve dona dayanıklıdır, ısı farklılıklarının yoğun olduğu yerlerde

Detaylı

renk teknolojisi ve yaratıcılığı KURUMSAL PROFİL

renk teknolojisi ve yaratıcılığı KURUMSAL PROFİL KURUMSAL PROFİL KURUMSAL PROFİLİMİZ BMCOLOR, müşterilerinin güveni ile 30 yıllık başarılı bir geçmişten günümüze ulaşmıştır. BMCOLOR, modern altyapısı ve nitelikli insan kaynağı ile baskı ve ambalaj sektörüne

Detaylı

PLASTİK ÜRÜNLERİ SANAYİİ RAPORU

PLASTİK ÜRÜNLERİ SANAYİİ RAPORU MMP Ön Raporu EK 2E PLASTİK ÜRÜNLERİ SANAYİİ RAPORU MEVCUT DURUM: Dünyada olduğu gibi Türkiye de de plastiğin, geleneksel malzemeler olan demir, cam, kağıt, tahta gibi malzemeye alternatif olarak ortaya

Detaylı

KORASILON Entschäumer ECG 100. Ürün tipi Compound Compound Compound Compound Compound Compound

KORASILON Entschäumer ECG 100. Ürün tipi Compound Compound Compound Compound Compound Compound ECO 100 ECF 100 ECG 100 FG 100 2020 ECA 20 SF Ürün tipi Compound Compound Compound Compound Compound Compound Renk şeffaf, opak şeffaf, opak şeffaf, opak şeffaf, opak şeffaf, opak renksiz, şeffaf Aktif

Detaylı

Plastik, 1850'li yıllarda sert kauçuğun kullanılmasıyla birlikte doğal maddeler yerine kullanılabilen kimyasal bir maddeden elde edilmiştir.

Plastik, 1850'li yıllarda sert kauçuğun kullanılmasıyla birlikte doğal maddeler yerine kullanılabilen kimyasal bir maddeden elde edilmiştir. İÇİNDEKİLER PLASTİK SEKTÖRÜ... 2 Plastik Sektörüne Genel Bakış... 2 DÜNYA PLASTİK SEKTÖRÜ... 3 TÜRKİYE PLASTİK SEKTÖRÜ... 4 Türkiye de Plastik Mamul Üretimi... 5 Plastik Mamul Üretiminin Sektörel Dağılımı...

Detaylı

2011/3 Önerilen Fiyat Listesi

2011/3 Önerilen Fiyat Listesi 2011/3 Önerilen Fiyat Listesi 1 1.1 M010116 1.2 M010218 1.3 M010315 1.4 M010415 1.5 M010518 1.6 M010615 1.7 M010715 1.8 M010715 1.9 M010815 1.10 M010920 1.11 M011015 1.12 M011110 1.13 M011215 1.14 M011215

Detaylı

TÜRKİYE POLİPROPİLEN RAPORU 2016 PAGEV

TÜRKİYE POLİPROPİLEN RAPORU 2016 PAGEV TÜRKİYE POLİPROPİLEN RAPORU 216 PAGEV YÖNETİCİ ÖZETİ Türkiye de polipropilen üreten tek tesis PETKİM olup, mevcut üretim kapasitesi yılda 144. ton üretebilecek seviyededir. PETKİM in polipropilen üretimi

Detaylı

Sika Yapı Kimyasalları A.Ş Marine Ürünleri Fiyat Listesi Ocak 2015

Sika Yapı Kimyasalları A.Ş Marine Ürünleri Fiyat Listesi Ocak 2015 1/5 Ürün Adı Renk Ürün Kodu Ambalaj Fiyat Birim Koli Açıklamalar Sikaflex 290i DC POLİÜRETAN VE HİBRİT ESASLI YAPIŞTIRICILAR VE İZOLASYON MALZEMELERİ Siyah 100169300 300 ml kartuş 9,10 12 Adet Siyah 100030600

Detaylı

AkzoNobel Kemipol Bobin Boyaları. SMU Metal Coatings Introductory presentation

AkzoNobel Kemipol Bobin Boyaları. SMU Metal Coatings Introductory presentation AkzoNobel Kemipol Bobin Boyaları SMU Metal Coatings Introductory presentation 1 AkzoNobel Kemipol İzmir Kemalpaşa 2 Historical Background Swap of Businesses from AkzoNobel Kemipol to Kansai Altan Coil

Detaylı

SEKTÖRÜN TANIMI DÜNYADA KİMYA SEKTÖRÜ DÜNYA KİMYA SEKTÖRÜ İHRACATI. HS No: (2705-2715, 28-39, 4001-4010, 4014-4017)

SEKTÖRÜN TANIMI DÜNYADA KİMYA SEKTÖRÜ DÜNYA KİMYA SEKTÖRÜ İHRACATI. HS No: (2705-2715, 28-39, 4001-4010, 4014-4017) SEKTÖRÜN TANIMI HS No: (2705-2715, 28-39, 4001-4010, 4014-4017) Kimya sektörü ürünleri oldukça geniş bir ürün yelpazesine sahiptir. Sektör; mineral yakıtlar/yağlar (27 GTİP li), inorganik kimyasallar (28

Detaylı

Dersin İçeriği PLASTİK KİRLİLİĞİ VE ETKİLERİ

Dersin İçeriği PLASTİK KİRLİLİĞİ VE ETKİLERİ PLASTİK KİRLİLİĞİ VE ETKİLERİ Dr. Sedat GÜNDOĞDU Dersin İçeriği 1.Plastik nedir? 2.Plastik tipleri nelerdir? 3.Plastik kirliliği nedir? 4.Plastik kirliliğinin kaynakları 5.Plastik kirliliğinin mevcut durumu

Detaylı

İNŞAAT MALZEME BİLGİSİ

İNŞAAT MALZEME BİLGİSİ İNŞAAT MALZEME BİLGİSİ Prof. Dr. Metin OLGUN Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü HAFTA KONU 1 Giriş, yapı malzemelerinin önemi 2 Yapı malzemelerinin genel özellikleri,

Detaylı

TEMİZLİK MADDELERİ SEKTÖRÜ

TEMİZLİK MADDELERİ SEKTÖRÜ TEMİZLİK MADDELERİ SEKTÖRÜ HS No: 34.01, 34.02, 34.03, 34.04, 34.05, 34.06, 34.07 DÜNYA TEMİZİLİK ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ Temizlik maddeleri deterjanlar ve sabunlardan oluşmaktadır. Bu sektörün üretmekte olduğu

Detaylı

TÜRKİYE PET TERMOFORM SEKTÖR RAPORU PAGEV

TÜRKİYE PET TERMOFORM SEKTÖR RAPORU PAGEV TÜRKİYE PET TERMOFORM SEKTÖR RAPORU PAGEV 1. TÜRKİYE DE PLASTİK AMBALAJ MALZEMELERİ TÜKETİMİNDE KULLANILAN PLASTİK HAMMADDELER Türkiye de 2012 2016 yıllarını kapsayan son 5 yılda, yılda ortalama 2 milyon

Detaylı

Neden avantajlı?... Hammadde stoğundan, dolayısıyla yüksek stok maliyetinden kurtulma düşük stok maliyeti

Neden avantajlı?... Hammadde stoğundan, dolayısıyla yüksek stok maliyetinden kurtulma düşük stok maliyeti Neden avantajlı?... Ocak 06 Her tip solvent bazlı sistemde kullanılabilme.. Basit işlem Tart, karıştır ve doldur. Düşük işçilik, Yüksek solid miktarı (high solid content) ve akışkanlık (flowable) dolayısıyla

Detaylı

TÜRKĐYE PLASTĐK SEKTÖR RAPORU ( 2010 ) Barbaros Demirci Genel Müdür PAGEV

TÜRKĐYE PLASTĐK SEKTÖR RAPORU ( 2010 ) Barbaros Demirci Genel Müdür PAGEV TÜRKĐYE PLASTĐK SEKTÖR RAPORU ( 2010 ) Barbaros Demirci Genel Müdür PAGEV 1 PLASTİK HAMMADDE : Rapor içinde değerlendirilen plastik hammaddeler, GTİP numaralarına göre aşağıda verilmektedir. GTİP NO 3901

Detaylı

BOYA SANAYİ. Hazırlayan Songül BEKTAŞOĞLU 2006. T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi

BOYA SANAYİ. Hazırlayan Songül BEKTAŞOĞLU 2006. T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi BOYA SANAYİ Hazırlayan Songül BEKTAŞOĞLU 2006 T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi BOYA SANAYİ TÜRKİYE'DE ÜRETIM Türk boya sanayi toplam üretim miktarı bakımından

Detaylı

Yetkili Bayii A ustos 2014

Yetkili Bayii A ustos 2014 A ustos 2014 SU BAZLI SONKAT BOYALAR - ASTARLAR Aura Silikonlu İç Cephe Boyası Akrilik kopolimer esaslı, su bazlı, silikonlu, silinebilir, mat iç cephe boyası. 1 20 kg 163.00 1 10 kg 83.30 4 3.5 kg 31.60

Detaylı

AkzoNobel Kemipol 2011. Bobin Boyaları

AkzoNobel Kemipol 2011. Bobin Boyaları AkzoNobel Kemipol 2011 Bobin Boyaları Ürünlerimiz ve Teknolojiler Polyester sonkatlar (mat-yarımat ve parlak) Poliüretan tekstüre (PUR-PA) sonkatlar (yarımat) PVDF sonkatlar Polyester tekstüre (PE-PA)

Detaylı

Barbaros Demirci Genel Müdür PAGEV

Barbaros Demirci Genel Müdür PAGEV TÜRKİYE PLASTİK SEKTÖR İZLEME RAPORU ( / 3 Ay ) Barbaros Demirci Genel Müdür PAGEV 1 1. PLASTİK HAMMADDE : 1.1. PLASTİK HAMMADDE ÜRETİMİ : yılının ilk 3 ayında, PETKİM tarafından toplam 168.000 ton PE,

Detaylı

TÜRKİYEDE KİMYA ENDÜSTRİSİ

TÜRKİYEDE KİMYA ENDÜSTRİSİ ALİ UZUN FEN BİLİMLERİ ÖĞRETMENİ TÜRKİYEDE KİMYA ENDÜSTRİSİ Yaşadığınız ortamı incelediğinizde kullandığınız pek çok malzemenin kimya endüstrisi sayesinde üretildiğini görürsünüz. Duvarlarda, kapılarda

Detaylı

TÜRKİYE. PLASTİK AMBALAJ SEKTÖRÜ 2010 YILI DEĞERLENDİRMESİ ve 2011 YILI BEKLENTİLERİ. Barbaros Demirci Genel Müdür

TÜRKİYE. PLASTİK AMBALAJ SEKTÖRÜ 2010 YILI DEĞERLENDİRMESİ ve 2011 YILI BEKLENTİLERİ. Barbaros Demirci Genel Müdür TÜRKİYE PLASTİK AMBALAJ SEKTÖRÜ 21 YILI DEĞERLENDİRMESİ ve 211 YILI BEKLENTİLERİ Barbaros Demirci Genel Müdür Firma Sayısı : Plastik ambalaj sektöründe 1152 firma mevcut olup, firmaların % 86 sı 1 şehirde

Detaylı

KİMYA SEKTÖRÜ DÜNYADA KİMYA SEKTÖRÜ DÜNYA TİCARETİ. HS No: ( , 28-39, , )

KİMYA SEKTÖRÜ DÜNYADA KİMYA SEKTÖRÜ DÜNYA TİCARETİ. HS No: ( , 28-39, , ) KİMYA SEKTÖRÜ HS No: (2705-2715, 28-39, 4001-4010, 4014-4017) Kimya sektörü ürünleri oldukça geniş bir ürün yelpazesine sahiptir. Sektör; mineral yakıtlar/yağlar (27 GTİP li), inorganik kimyasallar (28

Detaylı

ANTiSTATiK AJANLAR. Bölüm 2: Antistatik ajan yüzeye doğru migrasyon olmaya başlar

ANTiSTATiK AJANLAR. Bölüm 2: Antistatik ajan yüzeye doğru migrasyon olmaya başlar 1 PLASTiKTE STATiK ELEKTRİK NASIL OLUSUR? Bir çok plastik yalıtkan olmasına rağmen yüksek sürtünmeye maruz kaldıkların da yüzeylerinde elektrik akım dalgalarını biriktirerek statik elektrik oluştururlar.

Detaylı

ÇİMENTO FABRİKALARINDA ALTERNATİF YAKIT OLARAK KULLANILACAK ATIK KODLARI

ÇİMENTO FABRİKALARINDA ALTERNATİF YAKIT OLARAK KULLANILACAK ATIK KODLARI ÇİMENTO FABRİKALARINDA ALTERNATİF YAKIT OLARAK KULLANILACAK ATIK KODLARI ATIK KODU ATIK AÇIKLAMASI 16 01 03 Ömrünü tamamlamış lastikler 08 03 19* Dağıtıcı yağ 08 04 17* Reçine yağı KULLANILMIŞ LASTİKLER

Detaylı

Hayat Renklerle Guzel

Hayat Renklerle Guzel Hayat Renklerle Guzel İÇ CEPHE BOYA KOLEKSİYONU FABİA NANOSAT SU BAZLI İPEK SATEN BOYA Küf ve Bakteri Oluşumunu Önleyici Silinebilir, Silikon Katkılı Yüksek Örtme Gücü Yüksek Sürtünme Mukavemeti Olan

Detaylı

İçerik Mühendislik Polimerleri... 2 Transparant Polimerler... 7 Temizleme ve Bakım Granülatları... 7 Diğerleri... 7

İçerik Mühendislik Polimerleri... 2 Transparant Polimerler... 7 Temizleme ve Bakım Granülatları... 7 Diğerleri... 7 Ürün Listesi Plastik Türkiye İçerik Mühendislik Polimerleri... 2 Transparant Polimerler... 7 Temizleme ve Bakım Granülatları... 7 Diğerleri... 7 1 Mühendislik Polimerleri TPE VERSAFLEX ONFLEX VERSALLOY

Detaylı

KOZMETİK FORMÜLASYONLARINDA KOKU VE UYGULAMA SÜRECİ. KİMYAGER Nail GÜLEN. KimyaKongreleri.org

KOZMETİK FORMÜLASYONLARINDA KOKU VE UYGULAMA SÜRECİ. KİMYAGER Nail GÜLEN. KimyaKongreleri.org KOZMETİK FORMÜLASYONLARINDA KOKU VE UYGULAMA SÜRECİ KİMYAGER Nail GÜLEN FROMA KİMYA, başta kozmetik ürün çeşitlerinde olmak üzere, kokunun olduğu ve kokunun olması istenilen her ürün için geniş seçeneklere

Detaylı

İÇ CEPHE BOYALARI ÜRÜN RESMİ ÜRÜN İSMİ İÇERİK SAFRİYAT FİYAT

İÇ CEPHE BOYALARI ÜRÜN RESMİ ÜRÜN İSMİ İÇERİK SAFRİYAT FİYAT İÇ CEPHE BOYALARI Silikonlu Duvar Boyası Silikon modifiye styren akrilik bazlı mat iç cephe boya, taş gibi mineral kullanılır 7-8 m2/l İpek Mat Silikonlu Duvar Styren akrilik bazlı ipek görünümlü mat iç

Detaylı

SIVI YALITIM MALZEMELERİ

SIVI YALITIM MALZEMELERİ SIVI YALITIM MALZEMELERİ Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi SIVI YALITIM MALZEMELERİ 1. Bitüm 2. Asfalt 3. Sika 4.

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 40

ÖĞRENME FAALİYETİ 40 ÖĞRENME FAALİYETİ 40 AMAÇ PLASTİK TEKNOLOJİSİ ALANI Bu faaliyette verilen bilgiler doğrultusunda plastik teknolojisi alanı altında yer alan meslekleri tanıyabileceksiniz. A. ALANIN MEVCUT DURUMU ve GELECEĞİ

Detaylı

Viracolor Hakkında. Vira, hizmet odaklı yaklaşımı ile müşterilerine satış öncesi verdiği teknik desteği satış sonrasında da sürdürmektedir.

Viracolor Hakkında. Vira, hizmet odaklı yaklaşımı ile müşterilerine satış öncesi verdiği teknik desteği satış sonrasında da sürdürmektedir. Viracolor Hakkında 1991 yılında Sn. Hüsnü TİRYAKİ tarafından İstanbul da kurulan Vira Ticaret ve Kimya Sanayi Limited Şirketi 1997 yılında Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinde üretim faaliyetine başlayıp

Detaylı

AĞAÇ VE İLETİŞİM YAPIŞTIRICI

AĞAÇ VE İLETİŞİM YAPIŞTIRICI AĞAÇ VE İLETİŞİM YAPIŞTIRICI ZETTEX Ahşap ve Kontak Yapıştırıcılar Ahşap Yapıştırıcılar Zettex geniş bir ahşap yapıştırıcısı serisi sunar. Bu ahşap yapıştırıcıları farklı ambalajlarda sunulur. Her bir

Detaylı

Egebant ayrıca kendi markaları olan Egebant ve Sander markalı zımpara, bant ve eldivenleri pazara sunmaktadır.

Egebant ayrıca kendi markaları olan Egebant ve Sander markalı zımpara, bant ve eldivenleri pazara sunmaktadır. Şirket Sunumu 2014 Egebant 1969 yılında bir aile şirketi olarak kuruldu ve endüstriyel ürünler pazarında yeni bir vizyon yarattı. Geçen 45 yıl sonunda, ürün ve hizmet kalitesini sürekli artıran Egebant

Detaylı

Baumit SilikatColor. (SilikatFarbe) Boya

Baumit SilikatColor. (SilikatFarbe) Boya Baumit SilikatColor (SilikatFarbe) Boya Ürün Dış ve iç cephelere el veya makine ile uygulanabilen, sodyum silikat bazlı, kullanıma hazır mineral esaslı bir boyadır. Bileşimi Mineral esaslı dolgu maddeleri

Detaylı

KİMYA MÜHENDİSLİĞİ. Kimya Mühendisleri;

KİMYA MÜHENDİSLİĞİ. Kimya Mühendisleri; KİMYA MÜHENDİSLİĞİ Kimya mühendisliği; temel olarak kimya bilimi ile matematik, fizik, biyoloji, çevre, kalite ve ekonomi bilimlerini kullanarak proses tasarlayabilen ve önemli endüstriyel, teknolojik

Detaylı

BOSAD BİLGİLENDİRME BÜLTENİ. Pazar araştırma şirketi Grand View Research e göre, 2020 ye kadar pazarın gelişim ve değişim trendleri

BOSAD BİLGİLENDİRME BÜLTENİ. Pazar araştırma şirketi Grand View Research e göre, 2020 ye kadar pazarın gelişim ve değişim trendleri BOSAD BOYA SANAYİCİLERİ DERNEĞİ Selim Ragıp Emeç Sk. Kafaoğlu Apt. No:13 D:5 PK 34740 Suadiye- Kadıköy/ İstanbul Tel: (216) 384 74 53-93 Fax: (216) 384 69 34 bosad@bosad.org.tr BOSAD BİLGİLENDİRME BÜLTENİ

Detaylı

Metalurji Mühendisliğine Giriş. Yrd. Doç. Dr. Rıdvan YAMANOĞLU

Metalurji Mühendisliğine Giriş. Yrd. Doç. Dr. Rıdvan YAMANOĞLU Metalurji Mühendisliğine Giriş Yrd. Doç. Dr. Rıdvan YAMANOĞLU Esasını makromoleküllü organik maddelerin oluşturduğu yapay veya doğal maddelerin kimyasal yoldan dönüştürülmesiyle elde edilirler. Organik

Detaylı

Sektörler İçme Suyu Maden Suyu Meşrubat Meyve Suyu Alkollü İçecek Konserve Bitkisel Sıvı Yağ Sirke Boya Deterjan

Sektörler İçme Suyu Maden Suyu Meşrubat Meyve Suyu Alkollü İçecek Konserve Bitkisel Sıvı Yağ Sirke Boya Deterjan GREEN ADH-Tech su bazlı etiketleme ürün serisi, cam ve plastik şişe, plastik kovaların dayanıklı ve güvenilir bir şekilde etiketlenmesinde geniş bir çeşitlilik sunmaktadır. Neden GREEN ADH-Tech su bazlı

Detaylı

Barbaros Demirci Genel Sekreter PAGEV / PAGDER

Barbaros Demirci Genel Sekreter PAGEV / PAGDER Hammadde Üretimi : PLASTİK SEKTÖRÜ YILI DEĞERLENDİRMESİ Barbaros Demirci Genel Sekreter PAGEV / PAGDER yılında PETKİM tarafından 611.000 ton plastik hammaddesi üretilmiş ve plastik hammadde üretimi, 2005

Detaylı

plastik sanayi PLASTİK SEKTÖR TÜRKİYE DEĞERLENDİRMESİ VE 2014 BEKLENTİLERİ 6 AYLIK Barbaros DEMİRCİ PLASFED Genel Sekreteri

plastik sanayi PLASTİK SEKTÖR TÜRKİYE DEĞERLENDİRMESİ VE 2014 BEKLENTİLERİ 6 AYLIK Barbaros DEMİRCİ PLASFED Genel Sekreteri plastik sanayi 2014 TÜRKİYE PLASTİK SEKTÖR DEĞERLENDİRMESİ VE 2014 BEKLENTİLERİ 6 AYLIK Plastik Sanayicileri Derneği Barbaros DEMİRCİ PLASFED Genel Sekreteri Barbaros DEMİRCİ PLASFED Genel Sekreteri Türkiye

Detaylı

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ)

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) PLASTİK TEKNOLOJİSİ ALANI ANKARA 2006 ÖĞRENME FAALİYETİ -33 AMAÇ PLASTİK TEKNOLOJİSİ Bu faaliyette verilen

Detaylı

Baumit SilikatTop. (SilikatPutz) Kaplama

Baumit SilikatTop. (SilikatPutz) Kaplama Baumit SilikatTop (SilikatPutz) Kaplama Ürün Kullanıma hazır, macun kıvamında, mineral esaslı, silikat ince son kat dekoratif kaplamadır. Dış ve iç cepheler için, Tane veya Çizgi dokuya sahip sıva dokulu

Detaylı

LIBWAX C İÇ VE DIŞ KAYDIRICI DİSPERSİYON AJANI ANTİBLOKİNG AJAN

LIBWAX C İÇ VE DIŞ KAYDIRICI DİSPERSİYON AJANI ANTİBLOKİNG AJAN İÇ VE DIŞ KAYDIRICI LIBWAX C DİSPERSİYON AJANI ANTİBLOKİNG AJAN 1 LIBWAX C plastik işlemde üstün performans sağlamak için tasarlanmış eşsiz bir sınıf Bisamide wax tır. LIBWAX C polar ve polar olmayan gruplar

Detaylı

VIPOL MEMBRAN KİMYASALLARI RO BESLEME SUYUNU, KİMYASAL ÇÖKMELERDEN; BAKTERİYEL BÜYÜMEDEN VE KİRLENMEDEN KORUYUN!!!

VIPOL MEMBRAN KİMYASALLARI RO BESLEME SUYUNU, KİMYASAL ÇÖKMELERDEN; BAKTERİYEL BÜYÜMEDEN VE KİRLENMEDEN KORUYUN!!! VIPOL MEMBRAN KİMYASALLARI RO BESLEME SUYUNU, KİMYASAL ÇÖKMELERDEN; BAKTERİYEL BÜYÜMEDEN VE KİRLENMEDEN KORUYUN!!! RO-NF-UF-MF MEMBRAN KİMYASALLARI Ters osmoz (RO) membran performansı operasyonlar sırasında

Detaylı

Teknik Bilgi Föyü. Baumit NanoporColor. (NanoporFarbe) Boya

Teknik Bilgi Föyü. Baumit NanoporColor. (NanoporFarbe) Boya Baumit NanoporColor (NanoporFarbe) Boya Ürün Dış ve iç cepheler için, kullanıma hazır, silikat esaslı bir mineral boyadır. Özel olarak bu amaçla geliştirilmiş mikro yapıdaki yüzeyinin yanı sıra özel, nano

Detaylı

GERİ DÖNÜŞÜM VE GERİ KAZANIM

GERİ DÖNÜŞÜM VE GERİ KAZANIM GERİ DÖNÜŞÜM VE GERİ KAZANIM Cam, metal, plastik, kağıt / karton gibi değerlendirilebilir. Gıda ambalaj atıkları çeşitli fiziksel ve kimyasal işlemlerden geçirilerek yeni bir hammaddeye veya ürüne dönüştürülebilirler.

Detaylı

Solvent bazlı, sentetik reçine esaslı, hava kurumalı, kurşun içermeyen, örtme gücü yüksek, parlak bir son kat boyadır.

Solvent bazlı, sentetik reçine esaslı, hava kurumalı, kurşun içermeyen, örtme gücü yüksek, parlak bir son kat boyadır. www.tekboya.com SOLVENT BAZLI Boyalar Solvent bazlı, sentetik reçine esaslı, hava kurumalı, kurşun içermeyen, örtme gücü yüksek, parlak bir son kat boyadır. - Tek Süper Sentetik Yağlı Boya 12 1/4 6,70

Detaylı

Enjeksiyon Kalıplama Prosesi için Statik Mikserler

Enjeksiyon Kalıplama Prosesi için Statik Mikserler Enjeksiyon Kalıplama Prosesi için Statik Mikserler Karıştırıcılı enjeksiyon memeleri ve statik mikserler Prosesinizi geliştirin! Yaşadığınız sorunların birçoğunu, üretiminizi kesintiye uğratmadan, hızlı

Detaylı

www.adil.com.tr 1978 den beri...

www.adil.com.tr 1978 den beri... www.adil.com.tr 1978 den beri... extrusion 1978 den beri... Adil Endüstriyel, kalite ve hizmet odaklı anlayışı ile müşterilerine yalıtım çözümleri sunmaktadır. Kurulduğu 1978 yılından itibaren müşteri

Detaylı

İÇ CEPHE GRUBU PANEL KAPI BOYASI

İÇ CEPHE GRUBU PANEL KAPI BOYASI İÇ CEPHE GRUBU PANEL KAPI BOYASI www.filliboya.com Panel Panel kapının kapının ahşap ahşap dokusu dokusunu kapatmaz. İnce ve dayanıklı bir film tabakası oluşturarak panel kapının desen özelliğini korumasını

Detaylı

Su Bazlı İç Cephe Boyalar & Astarlar

Su Bazlı İç Cephe Boyalar & Astarlar Su Bazlı İç Cephe Boyalar & Astarlar Ürün Kodu Ürün ve Tanımı Dolum Koli Adedi Fiyat (TL/Adet) 0.03 Sepra Pearl Sedef Boya Su bazlı, inci yüzeyi görünümünde desenli, dekoratif, iç cephe boyası 7,5 L 5

Detaylı

TÜRKĠYE DÜNYANIN BOYA ÜRETĠM ÜSSÜ OLMA YOLUNDA

TÜRKĠYE DÜNYANIN BOYA ÜRETĠM ÜSSÜ OLMA YOLUNDA TÜRKĠYE DÜNYANIN BOYA ÜRETĠM ÜSSÜ OLMA YOLUNDA Nurel KILIÇ Türk boya sektörü; Avrupa nın altıncı büyük boya üreticisi konumundadır. Türkiye de 50 yılı aşkın bir geçmişi olan boya sektörümüz, AB entegrasyon

Detaylı

hayatın her alanında yenilik üretiyoruz

hayatın her alanında yenilik üretiyoruz 1 hayatın her alanında yenilik üretiyoruz 2 3 Flokser Group Poliser PU Flokser Group, 30 yıldır tekstil, kimya sektörlerinde kalitesinden ödün vermeden sürekli gelişerek hizmet vermeye devam etmektedir.

Detaylı

Kaynak : Tutku yayınları Ders Kitabı

Kaynak : Tutku yayınları Ders Kitabı Kaynak : Tutku yayınları 2016-2017 Ders Kitabı c Kimya sanayisi, modern dünyadaki endüstriyel üretimin temel bileşenlerinden biridir. Üretiminde girdi olarak kimya sanayi ürünü kullanılmayan ürün miktarı

Detaylı

3201 Debagatte Kullanılan Bitkisel Menşeli Hülasalar Ve Türevleri. 3202 Debagatte Kullanılan Sentetik Organik, Anorganik Maddeler Müstahzarlar

3201 Debagatte Kullanılan Bitkisel Menşeli Hülasalar Ve Türevleri. 3202 Debagatte Kullanılan Sentetik Organik, Anorganik Maddeler Müstahzarlar SEKTÖRÜN TANIMI 32. fasılda ağırlıklı olarak çeşitli boyayıcı ürünler olmakla birlikte, deri ve deri işleme sektöründe (debagat) kullanılan malzemeler, macunlar vb. ürünler de söz konusu faslın içerisinde

Detaylı

Diizosiyanatın bir poliolle reaksiyonu ile oluşturulan bir poliüretan

Diizosiyanatın bir poliolle reaksiyonu ile oluşturulan bir poliüretan Yazan: Nihal Şahin İpekoğlu 29.10.2013 Yayın: Putech Dergisi Kasım sayısı Kozmetik Sanayinde Poliüretan Teknolojisi ve Kullanım Alanları: 1. Poliüretan karbamat bağlantıları ile birleştirilen organik üniteler

Detaylı

FİYAT LİSTESİ

FİYAT LİSTESİ 09- FİYAT LİSTESİ İçindekiler İç Cephe Boyaları... 4 Dekoratif Ürünler... 5 Dış Cephe Boyaları ve Sıvaları... 9 Yüzey Hazırlama Malzemeleri... Astar Renk Önerileri... 3 Bi Renk İç Cephe Renklendirme Sistemi...

Detaylı

Baumit ArtlinePutz. Kaplama

Baumit ArtlinePutz. Kaplama Baumit ArtlinePutz Kaplama Ürün Cephelerin dekoratif tasarımında kullanılan, kullanıma hazır, kıvamlı, organik bağlayıcılı, ince kat örtücü bir kaplamadır. Dış ve iç cepheler için tane dokuya sahip bir

Detaylı

OCAK 2016 FİYAT LİSTESİ

OCAK 2016 FİYAT LİSTESİ OCAK 16 FİYAT LİSTESİ ÜRÜN KODU ÜRÜN ADI ÜRÜN EBAT ADET FİYATI (TL.) KOLİ FİYATI (TL.) KOLİ İÇİ ADET STANDART OTO FIRÇA STANT ÖLÇÜLERİ: 180x65x0 Brüt TOPLAM.009,0 TL Ücretsiz Stant ile verilen ürünlerin;

Detaylı

Silikonlar, Mastikler ve Köpükler

Silikonlar, Mastikler ve Köpükler Vulkanize fiber, Bez ve Kağıt mesnetler üzerine elektroliz yöntemiyle kaplanan zımparalarımız, en yüksek kalite ve performansta aşındırma kabiliyetine sahip, OSA, EN, ANSI sertifikalarına uygun ve uzun

Detaylı

SU DEPOSU, HAVUZ VE DENGE DEPOLARINDA SU YALITIMI YAPILMASI:

SU DEPOSU, HAVUZ VE DENGE DEPOLARINDA SU YALITIMI YAPILMASI: SU DEPOSU, HAVUZ VE DENGE DEPOSU SU YALITIMI YAPILMASI KONU: Doğal zemine oturan veya tabliyeye oturan teras tipi havuzlarda, depolarda, su gören betonarme yüzeylerin İZOTEX markalı Su Yalıtım Membran

Detaylı

Plastik Hammadde Stokları ve Fiyatları

Plastik Hammadde Stokları ve Fiyatları PA POLYAMIDE PA Granulat unverst. 756 Kg 1,75. /kg PA Granulat 97 Kg 1,75. /kg Sackwar EWP. PA 6 Granulat Badamid grau 868 Kg 1,75. /kg Sackwar EWP. PA 6 Granulat Badamid 1.59 Kg 1,75. /kg Sackwar EWP.

Detaylı

T.C. BURSA VALİLİĞİ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü TESİSE KABUL EDİLECEK TEHLİKESİZ ATIK KODLARI LİSTESİ

T.C. BURSA VALİLİĞİ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü TESİSE KABUL EDİLECEK TEHLİKESİZ ATIK KODLARI LİSTESİ TESİSE KABUL EDİLECEK TEHLİKESİZ ATIK KODLARI LİSTESİ EK-2 01 01 01, Metalik maden kazılarından kaynaklanan 01 01 02, Metalik olmayan maden kazılarından kaynaklanan 01 03 08, 01 03 07 dışındaki diğer tozumsu

Detaylı

TÜRKİYE PLASTİK HAMMADDE VE MAMUL SEKTÖR RAPORU ( 2012 YILI 6 AYLIK KESİN ve 2012 YILI TAHMİNİ DEĞERLENDİRMESİ )

TÜRKİYE PLASTİK HAMMADDE VE MAMUL SEKTÖR RAPORU ( 2012 YILI 6 AYLIK KESİN ve 2012 YILI TAHMİNİ DEĞERLENDİRMESİ ) TÜRKİYE PLASTİK HAMMADDE VE MAMUL SEKTÖR RAPORU ( 2012 YILI 6 AYLIK KESİN ve 2012 YILI TAHMİNİ DEĞERLENDİRMESİ ) Hazırlayan : Kimya Mühendisi Neslihan ERGÜN neslihan.ergun@pagev.org.tr 1 PLASTİKLER GTİP

Detaylı

MMT113 Endüstriyel Malzemeler 9 Polimerik Malzemeler. Yrd. Doç. Dr. Ersoy Erişir 2014-2015 Güz Yarıyılı

MMT113 Endüstriyel Malzemeler 9 Polimerik Malzemeler. Yrd. Doç. Dr. Ersoy Erişir 2014-2015 Güz Yarıyılı MMT113 Endüstriyel Malzemeler 9 Polimerik Malzemeler Yrd. Doç. Dr. Ersoy Erişir 2014-2015 Güz Yarıyılı Polimerik malzemelerin kullanımı her yıl ortalama % 7 büyümektedir. Yıllık tüketimleri yaklaşık 120

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: 43986390-150//5134 24.04.2015 Konu: Geçici Faaliyet Belgesinin Yeniden Düzenlenmesi SOM ATIK DEPOLAMA LAB. İNŞ. SAN.VE TİC. A.Ş. ÇALTILIDERE KÖYÜ DÜMBÜLDEKTEPE MEVKİİ ALİAĞA ALİAĞA / İZMİR İlgi:

Detaylı

Plastik Hammadde Stokları ve Fiyatları

Plastik Hammadde Stokları ve Fiyatları ÜRÜN ADI RENK STOK MİKTARI SATIŞ FİYATI KDV POLYAMIDE TESLİM YERİ PA Granulat Gri 97.Kg 1,75. /kg PA 3% MF 76.Kg 1,75. /kg 1 Adet PA 6 Granulat Gri 868.Kg 1,75. /kg PA 6 Granulat 1.364.Kg 1,75. /kg PA

Detaylı

ATIK KODLARI VE LİSANS L

ATIK KODLARI VE LİSANS L ÇEVRE YÖNETY NETİMİ GENEL MÜDÜRLM RLÜĞÜ İZİN N VE DENETİM M DAİRES RESİ BAŞKANLI KANLIĞI ÇEVRE İZNİ VE LİSANSI L ŞUBESİ ATIK KODLARI VE LİSANS L KONULARI Murat ŞAHİN ÇEVRE İZNİ / ÇEVRE İZİN VE LİSANSI

Detaylı

BAYINDIRLIK POZ NUMARALARI: 04.032/20A,20B,20C/21A

BAYINDIRLIK POZ NUMARALARI: 04.032/20A,20B,20C/21A BLOK KAUÇUK ZEMİN KAPLAMA MALZEMELERİ STANDART ÜRÜN ÖZELLİKLERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ BAYINDIRLIK POZ NUMARALARI: 04.032/20A,20B,20C/21A ÖNEMLİ UYARI:..! HER ÜRÜNÜN KENDİ ŞEKİL, ÖLÇÜ, TASARIM VE KALINLIKLARINA

Detaylı

TERMOPLASTİKLER, TERMOSETLER, ELESTOMERLER, FİBERLER

TERMOPLASTİKLER, TERMOSETLER, ELESTOMERLER, FİBERLER 1 TİCARİ POLİMERLER TERMOPLASTİKLER, TERMOSETLER, ELESTOMERLER, FİBERLER Polimerler yaşamın her kesitinde bulunan doğal ve sentetik çok çeşitli maddelerdir. Örneğin, selüloz, nişasta ve pamuk organik,

Detaylı

MET KARŞILAŞTIRMA TABLOLARI ANALİZ VE GRAFİKLER. Prof. Dr. AYHAN ŞENGİL /09 /2016 ANKARA

MET KARŞILAŞTIRMA TABLOLARI ANALİZ VE GRAFİKLER. Prof. Dr. AYHAN ŞENGİL /09 /2016 ANKARA MET KARŞILAŞTIRMA TABLOLARI ANALİZ VE GRAFİKLER Prof. Dr. AYHAN ŞENGİL 28-29 /9 /16 ANKARA TÜRKİYE DE OTOMOTİV SEKTÖRÜNÜN GENEL MET LERE UYUM DURUMU 9 8 6 4 85 95 95 82 75 9 45 76 21.MET: Su tüketimi ve

Detaylı

TERMAL TRANSFER RİBON YIKAMA TALİMATI KODLAMA ŞERİDİ

TERMAL TRANSFER RİBON YIKAMA TALİMATI KODLAMA ŞERİDİ TERMAL TRANSFER RİBON YIKAMA TALİMATI KODLAMA ŞERİDİ A Premium Wax A Permium Wax, düşük enerjide mürekkep yoğunluğu sayesinde mükemmel baskı kalitesi verir. Yüksek duyarlılıktaki bu ribon, hızlı ve net

Detaylı

CAM SANAYİİ. Hazırlayan Birsen YILMAZ 2006. T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi

CAM SANAYİİ. Hazırlayan Birsen YILMAZ 2006. T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi CAM SANAYİİ Hazırlayan Birsen YILMAZ 2006 T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi TÜRKİYE'DE ÜRETİM Cam sanayii, inşaat, otomotiv, meşrubat, gıda, beyaz eşya, mobilya,

Detaylı

KİMYA KAPSAMINDAKİ STANDARDLAR/KRİTERLER VE BELGELENDİRME YAPMAYA YETKİLİ BİRİMLER ÜRÜN KATEGORİLERİ STANDARD VEYA KRİTER İLGİLİ BİRİM

KİMYA KAPSAMINDAKİ STANDARDLAR/KRİTERLER VE BELGELENDİRME YAPMAYA YETKİLİ BİRİMLER ÜRÜN KATEGORİLERİ STANDARD VEYA KRİTER İLGİLİ BİRİM KİMYA KAPSAMINDAKİ STANDARDLAR/LER KATEGORİLERİ STANDARD YA İLGİLİ BİRİM GENEL KİMYA KİMYASAL MADDELER: -Asitler -Bazlar -Tuzlar -Organik maddeler -İnorganik maddeler -Yangın söndürücü maddeler -Çakmaklar

Detaylı

www.parabond.eu Parabond DL CHEMICALS

www.parabond.eu Parabond DL CHEMICALS Parquet ZINC transparent 600 700 Glazing Marine-Parquet Construction SPRAYABLE PANEL & DECORATION www.parabond.eu TR MS polimer bazlı, yüksek kaliteli, hızlı kürlenen yapıştırıcı mastik. Çok yüksek ilk

Detaylı

TEKNOLATEX 500. Bayındırlık Poz No: /1-i. Aderans ve Su Geçirimsizlik Katkısı. Ürün Tanımı:

TEKNOLATEX 500. Bayındırlık Poz No: /1-i. Aderans ve Su Geçirimsizlik Katkısı. Ürün Tanımı: TEKNOLATEX 500 Bayındırlık Poz No: 04.613/1-i Aderans ve Su Geçirimsizlik Katkısı Ürün Tanımı: Akrilik dispersiyon esaslı, aderans arttırıcı ve su geçirimsizlik sağlayıcı, şap, sıva ve beton katkısı. Kullanım

Detaylı

Su Şartlandırma Ürünleri

Su Şartlandırma Ürünleri Su Şartlandırma Ürünleri M801 Stabilizatörlü %56 lık Hızlı Çözülen Granül Klor M802 Stabilizatörlü %90 lık Yavaş Çözülen Granül/Tablet Klor Hızlı çözülen ve siyanürik asit içeren %56 lık organik klor

Detaylı

AÇIK ALAN TASARIMI RELAZZO TERAS SİSTEMİ - GÜNLÜK KULLANIM İÇİN TAVSİYELER. www.rehau.com/relazzo Otomotiv Endüstri

AÇIK ALAN TASARIMI RELAZZO TERAS SİSTEMİ - GÜNLÜK KULLANIM İÇİN TAVSİYELER. www.rehau.com/relazzo Otomotiv Endüstri AÇIK ALAN TASARIMI RELAZZO TERAS SİSTEMİ - GÜNLÜK KULLANIM İÇİN TAVSİYELER www.rehau.com/relazzo Yapı Otomotiv Endüstri Değerli müşterilerimiz! Ürünümüzü tercih ettiğiniz için çok teşekkür ederiz! Takip

Detaylı

Yağlı Boya Yardımcı Malzemeleri

Yağlı Boya Yardımcı Malzemeleri Yağlı Boya Yardımcı Malzemeleri Terlans Yağlı Boya Hızlı Kurutucu Açıklama: Terlans Yağlı Boya Hızlı Kurutucu; yağlı boyanın kuruma süresini kısaltmak için kullanılır. Boyanın saydamlığını ve akışkanlığını

Detaylı

FİYAT LİSTESİ

FİYAT LİSTESİ 2013 02 FİYAT LİSTESİ Elastomerik Kauçuk Köpük Yüksek buhar difüzyon değerine sahip olan elastomerik kauçuk köpük malzemeler, tesisatlarda etkin bir ısı yalıtımı ve yoğuşma kontrolü sağlar. 2011 Yalıtım

Detaylı

Plastik Hammadde Stokları ve Fiyatları

Plastik Hammadde Stokları ve Fiyatları ÜRÜN ADI RENK STOK MİKTARI SATIŞ FİYATI POLYAMIDE PA Granulat unverst. 756 Kg 1,75. /kg PA Granulat 97 Kg 1,75. /kg Sackwar EWP. PA 6 Granulat grau 868 Kg 1,75. /kg Sackwar EWP. PA 6 Granulat 1.59 Kg 1,75.

Detaylı

CONTA PVC pencere sektörü için TPE (Termoplastik Elastomer) bazlı conta üretmek amacıyla Gebze de kuruldu.

CONTA PVC pencere sektörü için TPE (Termoplastik Elastomer) bazlı conta üretmek amacıyla Gebze de kuruldu. 2004 CONTA PVC pencere sektörü için TPE (Termoplastik Elastomer) bazlı conta üretmek amacıyla Gebze de kuruldu. Üretim Faaliyetlerimiz Üretim Depo CNT Conta %100 Türk Sermayesi Joint Venture İştiraklerimiz

Detaylı

Baumit ArtlineFarbe. Dekoratif Tasarım Boyası. Bileşimi Organik bağlayıcılar, mineral esaslı dolgu maddeleri, elyaflar, katkı maddeleri, su.

Baumit ArtlineFarbe. Dekoratif Tasarım Boyası. Bileşimi Organik bağlayıcılar, mineral esaslı dolgu maddeleri, elyaflar, katkı maddeleri, su. Baumit ArtlineFarbe Dekoratif Tasarım Boyası Ürün Dış ve iç cepheler için, organik bağlayıcılı, kullanıma hazır bir boyadır. Bileşimi Organik bağlayıcılar, mineral esaslı dolgu maddeleri, elyaflar, katkı

Detaylı

Teknik Föy Fenomastic Pure Colours Emulsion Matt

Teknik Föy Fenomastic Pure Colours Emulsion Matt Teknik Föy Fenomastic Pure Colours Emulsion Matt Ürün tanımı Fenomastic Emulsion Matt yüksek kalitede, akrilik kopolimer esaslı, su bazlı, düşük uçucu organik bileşik (VOC) değerine sahip bir iç cephe

Detaylı

MMM 2011 Malzeme Bilgisi

MMM 2011 Malzeme Bilgisi MMM 2011 Malzeme Bilgisi Yrd. Doç. Dr. Işıl BİRLİK Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü isil.kayatekin@deu.edu.tr Materials Science and Engineering: An Introduction W.D. Callister, Jr., John Wiley

Detaylı