EĞİTİM KURUMLARI. Tabletle eğitim temel kavramları

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "EĞİTİM KURUMLARI. Tabletle eğitim temel kavramları"

Transkript

1 EĞİTİM KURUMLARI Tabletle eğitim temel kavramları

2 Sayın Velimiz, Sevgili Öğrencimiz, Anabilim Eğitim Kurumları olarak öğrencilerimizin bilgiye daha çabuk ulaşmasını, bilgiyi daha kolay ve etkili öğrenmesini sağlamak amacıyla hayata geçirdiğimiz tablet projesi, ocak ayının ilk haftasından itibaren 6 ve 9. sınıflarımızda başlayacaktır. Sistem kurulumları tamamlanan tabletler öğrencilerimize teslim edilmiştir. Öğrencilerimizin öğrence bulutu sistemine girebilmeleri için kullanıcı adı bölümüne adının ve soyadının arasına nokta koymaları (ör: ali.polat) ve şifre olarak Anab1234 yazmaları gerekmektedir. Çift ismi olan öğrencilerin iki ismi de kullanılmıştır. (ör: mehmetali.polat) Bu şifre geçici olarak tanımlanmıştır. Güvenlik açısından, öğrenci tarafından şifrenin değiştirilmesi ve çabuk hatırlanacak bir şifre konması gerekmektedir. Ayrıca eğitim teknolojileri birimimizin bu proje için oluşturduğu, tabletin içinde yer alacak Anabilim Akıllı Öğrenme Portalı (ASTA) şifresi, mevcut durumda kullanmakta olduğunuz K12NET kullanıcı adı ve şifresi ile aynıdır. Öğrencilerimiz ilk uygulamalı tablet eğitimini 24 Aralık Pazartesi günü Edunet yetkilisi tarafından almıştır. Eğitimin ardından pazartesi akşamı ( bugün) tüm öğrencilerimizin tabletleri ile internete bağlanması, masa üstünde yer alan öğrence bulutu sistemine yukarıda belirtilen şifre ile girmesi gerekmektedir. Sistem açıldıktan sonra sağ üst köşede görünen göstergedeki tüm kitapların tablete yüklenmesi beklenmelidir. Salı ve çarşamba günü tabletler okula getirilmeyecek, sadece ikinci eğitimin verileceği 27 Aralık Perşembe günü okula getirilecektir. Tabletler okula kılıfları içinde, bataryası dolu olarak getirilecektir. Eğitim öğretim süreci içinde tabletin aktif bir şekilde kullanımı 02 Ocak Çarşamba günü itibariyle olacaktır. Süreçle ilgili olarak hazırladığımız siz ve öğrencilerimiz için yararlı olacak bilgileri dikkatlice okumanızı rica ederiz. Konu ile ilgili her türlü öneri ve sorularınız için Eğitim Teknolojileri Birim Sorumlusu Serhat Gürgün e ulaşabilirsiniz. Ayşe PEKER İlk - Ortaokul Müdürü Seda Zeynep AYTAÇLI Lise Müdürü

3 1. Teknoloji 2. Öğrenci Uyumlu Öğrenme Akademik gelişimi sınıfın ötesine taşımak, öğrenmede bağımsızlığı artırmak ve öğrenmeyi bireysel hale getirmek amaclı kullanılmasıdır. Öğrencinin farklı öğrenme ihtiyaçlarını temel alan bireyselleştirilmiş eğitim, öğrencinin hazırbulunuşluğuna göre kendini uyarlayan yazılımlar kullanmak ve böylece öğrenciye en uygun eğitim sürecini oluşturmaktır.

4 3. Asenkronik Öğrenme Öğretmen ve öğrencilerin aynı anda, aynı yerde olmalarını gerektirmeyen öğrenci-odaklı, çevrim dışı kaynaklar kullanan bir öğretim metodudur. Öğrenciyi her an öğrenme içeriği ile karşı karşıya getirmek temel amaçtır. 5. Farklılaştırılmış Öğrenme Derslerden, kısa sınavlara ve oyunlara dek her öğrencinin bireysel öğrenme sürecini destekleyen öğrenim materyallerini sunan programlar ya da araçlar... Kullanılan araçlar öğrenciye göre değişse de öğrenme amaçları herkes için aynıdır. 7. E-Kitaplar E-Kitaplar mevcut kitapların öğrenci kullanımına sunumunda daha pratik ve kullanışlı bir yoldur. E-kitaplar tamamen dijitaldir ve derslerde üzerine yazılmasına çizilmesine olanak veren kaynaklardır. 9. Dijital Sınıf Ortamı Öğrencilerimizin öğrenim deneyimini artırmak için akıllı tahta, tablet bilgisayarlar, kablosuz iletişim araçları ile donanmış bir sınıf ortamının tasarlanmasıdır. 4. Sınıf Yönetim Uygulaması Sınıf yönetim uygulamaları, ders içi süreçler, sınıf içi tartışmalar, döküman yönetimi, ödev teslimi ve ders planlaması, ölçme değerlendirme süreçleri için öğretmen ve öğrencilerin aynı dijital platforma taşınmasıdır. 6. Dijital Hikaye Anlatımları Araştırma yapmayı destekleyen, ders ödevleri oluşturan heyecan verici hikâyeleri eğitim amacıyla kullanmaya yardımcı olan dijital kaynakların öğretmen ve öğrenciler tarafından kullanılmasıdır. 8. E-Öğrenme Öğrenmede sınıf duvarlarını kaldıran, zaman ve mekan sınırı olmaksızın öğretmen ve öğrencilerin tablet bilgisayarla iletişim kurabildikleri bir web-tabanlı öğrenim ortamıdır. İnternetin olduğu her yerde öğrenme süreçleri devam edecektir. 10. Oyunlaştırma Öğrenmeyi motive etme ve öğrenmeye katılımı artırmak için oyun tasarımlarından ve mekaniğinden yararlanılmasıdır.

5 12. Sanal Öğrenme Ortamı 11. Bireysel Öğrenme Öğretimin içeriği, hızı, yapısı ve amaçları öğrencinin öğrenim alışkanlıklarına göre değişir. Teknolojinin imkanları ile her öğrencinin ihtiyacı doğrultusunda kendi öğrenme hızına göre çalışma ortamının sağlanmasıdır. Dersler, sınavlar, ödevler ve daha fazlası için sanal kavramları kullanarak gerçek zamanlı eğitimi taklit eden online bir eğitim sistemidir. 14. Eğitim Teknolojisi 13. Informal Öğrenme Eğitim ve teknolojinin; müfredatı ilerletmek, zenginleştirmek, öğrencinin öğrenme motivasyonunu artırmak için birleştirilmesidir. Klasik sınıf ortamı dışında gerçekleşen amaca dönük öğrenme ortamının yaratılmasıdır. 15. Öğrenme Platformu 16. Açık Eğitim Kaynakları Araştırma, öğretim ve öğrenimde yeniden kullanım ve değerlendirme için erişime açık dijital materyallerdir. Öğretmen ve öğrencilerin öğrenme materyalleri ve bilgi alıp göndermelerinde kullandıkları belirli bir konu üzerinde organize olmuş interaktif, online servistir. ASTA Senkronik Online Öğrenme Öğretmen ve katılımcıların arasında doğrudan ikili ya da grup iletişiminin olduğu gerçek zamanlı etkileşim süreçleridir. 18. Sanal Sınıf Öğretmen ve öğrencilerin iletişime girdiği, duvarları olmayan online öğrenme oluşumudur.

6 Tabletli Eğitim Projesi ile İlgili Bu proje sayesinde standart eğitim içeriklerinin yanı sıra, öğrencilere ASTA da (Anabilim Smart Teaching and Learning Area) dijital ortamda sağlanılan ders kitapları, sunu ve görseller, derslerde işlenilen konuları destekleyen videolar, interaktif materyaller ve öğrencilerin ihtiyacına ve gelişim alanlarına göre özel olarak oluşturulacak ödevler, on-line sınav uygulamaları gibi eğitim içerikleriyle kolay, etkili ve kalıcı öğrenme gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir. Tabletli Eğitim Projesinde öğretmenler, akıllı tahta ile uyumlu bir şekilde derslerini işleyerek öğrenci tabletlerini yönetebilecekler, ders anlatımları sırasında sorulan bir soruyu öğrenciler tabletlerinden cevaplandıracak öğretmen ve öğrenci etkileşimli işlenecektir. Öğrenciler animasyonlar, karikatürler, filmler ve podcastleri kullanarak birçok multimedya ögesiyle sunum hazırlayabilecekler. Ayrıca öğrenme ve isteklerini geliştirip yansıtma adına notlar alabilecekler, plan ve beyin fırtınası yapabilecekler, problem çözebilecekler, iş birliği yapabilecekler ve çalışma sürecinde aktif olabileceklerdir. ASTA ASTA (ANABILIM SMART TEACHING AND LEARNING AREA) Anabilim Akıllı Öğrenme Alanı, Eğitim Teknolojileri Birimi tarafından hazırlanan bir e-öğrenme platformudur. Hem tablet hem PC de adresi üzerinden ulaşılabilmektedir. Geleceğin eğitim teknolojilerine yönelik hazırlanan bu sistem, hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin öğrenme nesnelerine ulaşabileceği, öğrencilerin ders çalışmalarına yardımcı ve birbirleriyle etkileşime girebileceği bir portal özelliği taşımaktadır. Sisteme Anabilim öğrencileri ve öğretmenleri kendi kullanıcı adı ve şifreleri ile giriş yapabilecektir. ASTA aynı zamanda bir uzaktan eğitim sistemini de içermektedir. Web dersleri bölümünde Anabilim Eğitim Kurumları öğretmenleri tarafından anlatılan ders anlatımları yer almaktadır. Bir öğrenme nesne ambarı özelliği de taşıyan ASTA öğrenme portalında, tüm ders ve konulara ait Eğitim Teknolojileri Bölümü tarafından hazırlanmış ve zümreler tarafından uygun görülüp sisteme yüklenmiş e-dokümanlar, videolar, interaktif animasyonlar, test kitapları, yaprak testler ve görseller yer almaktadır. Samsung Tablet Genel Bakım Tabletinizi uzun süre 35 dereceden yüksek, 0 dereceden düşük ısıda bırakmayın. Sudan ve yoğun nemli ortamlardan uzak tutun. Dış kaynaklı kurutucularla kurutmayın. (örneğin saç kurutma makinesi) Günlük kullanım için tabletinizi çantanızda ya da başka bir çantada taşırken her zaman kılıfında tutmaya özen gösterin. Ekranın Bakımı Düşürmeyiniz, ekran cam olduğu için kırılabilir. Ekranda tabletin, kendi kaleminden farklı bir kalem kullanmayın. Ekranı hafif nemli, yumuşak bezle silin. Ekranı cam temizleyici, aerosol spreyler, alkolle temizlemeyin.

7 Bataryanın Bakımı Tabletinizdeki bataryalar lityum polimerden yapılmıştır (şarj edilebilir) ve zamanla eskiyeceklerdir. Bataryanızı verimli bir biçimde kullanmak için: Tabletleri kullanıma başlamadan önce ilk şarj esnasında kesintisiz olarak 16 saat prizde bırakın. Her ay bir kere bataryayı sonuna kadar bitirip %100 şarj edin. Okul saatleri içinde batarya problemi yaşamamak adına mutlaka bataryanın %100 dolu olduğuna emin olun. Bitmesi ihtimaline karşın şarj cihazını tablet çantasının içinde bulundurun. Güvenlik ve Koruma Okula Gidip Gelirken Okula gidip gelirken öğrenciler tabletlerini çantalarında taşımalıdır. Öğrenci, güvenliği için servis araçlarında ve toplu taşımada cihazını çantasından çıkarmamalıdır. Okul Saatleri İçinde Ders saatleri dışında (teneffüs / öğle yemeği / uygulamalı dersler sırasında) öğrenciler cihazlarını dolapta kilitli tutmalıdır. Okul yönetiminin bilgilendirmesi doğrultusunda tören ve etkinlik günlerinde öğrenciler tabletlerini evde bırakmalıdır. Genel Güvenlik Adımları Okulda kullanılan tüm tabletlerin seri numaraları ve kullanıcı bilgileri Bilgi İşlem Birimi tarafından kayıt altına alınmış, tüm tabletlerin üstüne öğrenci isimleri yapıştırılmıştır. Bu tip eşyalar okulda veya serviste kaybolabilir. Tabletlerine sahip çıkmak sorumluluğu tamamen öğrencilerimize aittir. Öğrencimiz tabletini kaybettiğini fark ettiği an, ilgili müdür yardımcısına zaman kaybetmeden başvurmalıdır. Gerekli araştırmalar (kamera izleme, öğrencilerle görüşme vb) okul yönetimi tarafından yapılır, veliye bilgi verilir. Tablet sigorta kapsamında ise veli tarafından gerekli işlemler yürütülür. Ayrıca şarj cihazı, tablet kalemi gibi parçaların kaybolması durumunda veliler, ücret karşılığında yenisini ilgili bayilerden temin edebilir. Sigorta ve Garanti Tabletler Samsung markasının iki yıl arıza garantisi altında olacaktır. Tablet bilgisayarların, öğrencilerin kullanımı süresinde göreceği zararları minimuma indirmek amacıyla (kırılma, çalınma vb) tüm velilerimizin tablet bilgisayarları sigortalatması son derece önemlidir. Kurumumuz bu konuda sizlere yardımcı olmak amacıyla Cepkask firmasıyla iş ortaklığı yapmıştır. Sigorta, tablet başına 100 TL karşılığında bir yıl boyunca oluşabilecek durumları teminat kapsamı altına almaktadır. Sözleşmede teminat ve özel şartlar listesinde yer almaktadır. Arzu eden velilerimiz, internet sitesine giriş yaparak, belirtilen adımları takip ederek sigorta işlemlerini tamamlayabilir.

8 Arızalanan tabletler, okulumuz Bilgi İşlem Birimine teslim edilecek, Samsung firması ile yapılan özel sözleşme gereği 15 iş günü içerisinde tamir edilecek, fabrikasyon hatası olması durumunda Samsung tarafından cihaz değişimi yapılacaktır. Tabletlerde meydana gelebilecek olası aksaklıklarda öğrencilerimize ait bilgiler kaybolmayacaktır. Bütün bilgiler Öğrence Bulutu içerisinde tutulduğu için öğrenci okula girdiği andan itibaren öğrencinin bütün bilgileri tabletinde erişime sunulmuş olacaktır. Tablet Destek: Yardım İçin Nereye Gitmeli? Öğrencilerin tabletle ilgili bir problemleri olduğunda: Teknik konuda problem yaşanması ya da tabletin kırılması durumunda ilkokul tarafında 1. katta buluna Bilgi İşlem Biriminden yardım alınmalıdır. Eğer konu teknik değilse lise tarafında 3. katta yer alan Eğitim Teknolojileri Birimine ulaşılmalıdır. Kaybolma durumunda vakit kaybetmeden ilgili müdür yardımcısına başvurulmalıdır. Siber Güvenlik Politikası İletişim ve bilişim teknolojilerindeki büyük gelişmeler neticesinde insanların bilgisayar ve bilgi sistemlerini kullanma istekleri de artmış, evdeki odamızdan, iş yerimize, sanayi kuruluşlarımıza, eğitim ve önemli alt yapılarımıza kadar her alanda bilgisayar kullanılır hale gelmiştir. Bilişim ve iletişim teknolojisinin oluşturduğu, adına siber dünya dediğimiz bu dünyada mesafeler kalkmış, ülkeler arasında var olan sınırlar yok olmuş, bunun neticesi olarak da bugünkü dünyadan farklı bir dünya meydana gelmiştir. Her geçen gün bu dünyaya katılanların sayısı artmakta ve bu artış da doğal olarak bazı sorunları beraberinde getirmektedir. Bu siber dünyada geleceğin ne getireceğini kestirmek hiç de kolay değildir, bunun en önemli nedeni teknolojideki süratli gelişmedir, özellikle internet ile başlayan gelişme ülkelerin ulusal güvenliklerini her yönden tehdit eder hale gelmiştir. Ülkemizde de özellikle son iki yıldır siber güvenlik, siber savaş, siber ordu kavramları konuşulmaya başlanmış ve bunlara tanımlamalar getirilmeye çalışılmaktadır. Siber güvenlik, siber âlemdeki hayatımızın güvenliği yani gizliliği, bütünlüğü ve erişilebilirliği konusudur. Bu gelişmelerden hareketle Anabilim Eğitim Kurumları olarak siber güvenlik, siber zorbalık gibi kavramların kurum kültürü içinde önemsenmesini sağlamak amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Siber zorbalık konusunda tüm velilerimize verilen seminerin ardından siber güvenlik ve tablet bilgisayar kullanım sorumluluğu anlaşması da hazırlanmaktadır ve ilerleyen günlerde bu, sizlerle paylaşılacaktır. Öğrencilerimizin internet ortamında güvenli bilgi erişimlerini sağlayabilmek adına kurumumuza özgü güvenlik politikaları uygulanacaktır. Amacımız öğrencilerimizin eğitsel amaçlara hizmet eden kaynaklara erişmelerini sağlamaktır. Öğrenciler, okul içerisinde Wi-Fi (Kablosuz Ağ) üzerinden internete bağlı olacaklardır. Okul dışında ise Türk Telekom tarafından temin edebileceğiniz 3G USB modem bağlantısı ile sisteme bağlanabileceklerdir. Ancak 3G bağlantılarının eğitim öğretim hizmetleri dışındaki amaçlarla kullanılması, kotasının dolmasına neden olacaktır. Okul içinde 3G modemler kullanılmayacağından kotanız okuldaki kullanımdan etkilenmeyecektir. Öğrence Bulutu sistemine tanımlanmış olan bilgisayarların internet bağlantısı geçişleri otomatik gerçekleşecektir.

9 Tablet bilgisayarlara akademik içerikler dışında sadece izin verilen içerikler yüklenebilir. Kullanıcı ayarlarındaki güvenlik protokolleri gereğince, kullanıcı profilinde program yükleme yetkisi olmayacağı için öğrenciler istedikleri gibi oyun yüklemesi yapamayacaklardır. Tablet bilgisayarda uygulanan güvenlik politikaları gereği kullanım amaçlarına uygun olmayan internet sitelerine giriş kısıtlamaları olacaktır. Öğrenciler okul dışında tabletlerini kişisel bilgisayarları gibi kullanamayacak, tanımlı politikalarımız okul dışında da çalışacaktır. İpuçları Kişisel bilgilerinizi özel tutun. Eğer emin değilseniz herhangi birine adınızı, adresinizi, telefon numaranızı ve kişisel bilgilerinizi internet üzerinden vermeyin. Kullanıcı adınızı ve şifrenizi kimseyle paylaşmayın. Bir şey online olduğunda sonsuza dek orada kalabilir. Bir paylaşım yapmadan önce düşünün. Yüz yüze söylemeyeceğiniz ya da diğer insanlarla paylaşmak istemeyeceğiniz bir şeyi paylaşmayın. Örneğin arkadaşınızın partideki komik bir fotoğrafını onun için çok da komik olmayabilir, buna saygı duyun ve herkesin görebileceği yerlerde paylaşmayın. Herkese kendiniz için isteyebileceğiniz şekilde davranın. Diğer insanların bilgisine saygı duyun ve bunu paylaşmanın telif haklarını çiğnemeye girebileceğini hatırlayın. Mesela bir arkadaşınızın fotoğrafı onun kişisel mülkiyetine onun izni olmadan bunu paylaşamazsınız. Her fotoğraf ya da bilgi paylaşma sitesinin anlaşma şartlarını okuyunuz. Bazı siteler sizin materyallerinizi siteye lisanslamanızı ister, bu da içerik üzerindeki yetkinizi kaybetmeniz anlamına gelir.

10 Ataşehir Anadolu Lisesi Ataşehir Ana Sınıfı Çekmeköy Anaokulu Dragos Anaokulu Ataşehir İlköğretim Okulu Suadiye Anaokulu Koşuyolu Anaokulu Ataşehir Anaokulu Şenol Güneş Bul. İkbal Cad. Kahraman Sok. No: 1 Çamlık - K. Ataşehir / İST. T : F :

40.000 okulumuzdaki 620.000 dersliğimizi. BT ekipmanları ile donatarak. eğitimde öğrenci ve öğretmenlerimiz için fırsatları artırma

40.000 okulumuzdaki 620.000 dersliğimizi. BT ekipmanları ile donatarak. eğitimde öğrenci ve öğretmenlerimiz için fırsatları artırma 40.000 okulumuzdaki 620.000 dersliğimizi BT ekipmanları ile donatarak eğitimde öğrenci ve öğretmenlerimiz için fırsatları artırma ve okullarımızda teknolojiyi iyileştirme hareketidir. İdari Hizmetlerde

Detaylı

Intel Eğitim Çözümleri. En İleri Teknolojilerle, Dijital Eğitimde Yeni Bir Döneme Geçin

Intel Eğitim Çözümleri. En İleri Teknolojilerle, Dijital Eğitimde Yeni Bir Döneme Geçin Intel Eğitim Çözümleri En İleri Teknolojilerle, Dijital Eğitimde Yeni Bir Döneme Geçin Intel Eğitim Çözümleri Gelişmiş Öğrenci ve Öğretmen Sınıf Yönetim Yazılımı GELIŞMIŞ ÖĞRENCI VE ÖĞRETMEN ETKILEŞIMI

Detaylı

ÖĞRENCİLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU

ÖĞRENCİLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU ÖĞRENCİLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ MOODLE Öğrenme Yönetim Sistemleri, Ağ üzerinden eş zamanlı olmayan öğrenme materyali sunma, sunulan öğrenme materyalini

Detaylı

Bilişim Teknolojileri

Bilişim Teknolojileri Bilişim Teknolojileri Dünyada İnternet Kullanımı 2 milyardan fazla kişi internet kullanıyor. 1 milyardan fazla kişi sosyal ağ sitelerine üye. 5 milyardan fazla cep telefonu kullanıcısı var. Türkiye de

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Mesleki Gelişim Programı 1-ETKİNLİĞİN ADI FATİH Projesi Eğitimde Teknoloji Kullanımı Kursu -ETKİNLİĞİN AMAÇLARI Bu faaliyeti

Detaylı

Dahiders Nedir? Dahiders,

Dahiders Nedir? Dahiders, 1 Dahiders Nedir? Dahiders, Dahiders; ilkokul - ortaokul öğrencilerinin ve öğretmenlerinin, her zaman güncel içeriklere ulaşabilecekleri, sınava hazırlık sürecinde etkin olarak kullanabilecekleri geniş

Detaylı

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ. Uzaktan Eğitim Merkezi NEU-UZEM ÖĞRENCİLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ(MOODLE) KULLANMA KLAVUZU

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ. Uzaktan Eğitim Merkezi NEU-UZEM ÖĞRENCİLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ(MOODLE) KULLANMA KLAVUZU YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ Uzaktan Eğitim Merkezi NEU-UZEM ÖĞRENCİLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ(MOODLE) KULLANMA KLAVUZU ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ MOODLE Öğrenme Yönetim Sistemleri, Ağ üzerinden eş zamanlı

Detaylı

2000 li Yıllar. 2010 sonrası. BT sınıflarının yanında tüm sınıflarımıza BT ekipmanları ve internet Bağlantısı

2000 li Yıllar. 2010 sonrası. BT sınıflarının yanında tüm sınıflarımıza BT ekipmanları ve internet Bağlantısı eğitimde 2000 li Yıllar İlköğretim ve ortaöğretim okullarımızın tamamına yakınında BT sınıfları (bilgisayar, internet bağlantısı, yazıcı, tarayıcı ve projeksiyon gibi BT ekipmanları) 2010 sonrası BT sınıflarının

Detaylı

Özel Çekmeköy Dünya İlkokulu Cambridge Learning Management System (Cambridge Öğrenim Yönetim Sistemi)

Özel Çekmeköy Dünya İlkokulu Cambridge Learning Management System (Cambridge Öğrenim Yönetim Sistemi) Özel Çekmeköy Dünya İlkokulu Cambridge Learning Management System (Cambridge Öğrenim Yönetim Sistemi) Değerli Velilerimiz, Sevgili Öğrencilerimiz, Temel Kullanım Yönergesi 2015-2016 ders yılı hazırlık

Detaylı

İTEC Ankara Çalıştay Öğretmen Değerlendirmeleri. Bu Çalıştay size neler kazandırdı? Bu Çalıştayda neler yapıldı?

İTEC Ankara Çalıştay Öğretmen Değerlendirmeleri. Bu Çalıştay size neler kazandırdı? Bu Çalıştayda neler yapıldı? 3/11/2014 5:28:16 3/11/2014 5:29:38 3/11/2014 5:30:39 3/11/2014 5:31:37 3/11/2014 5:32:26 yeni teknolojiler ve derslerde nasıl kullanabileceğimiz anlatıldı Web araçlarının kullanımı üzerinde duruldu. bloog

Detaylı

Donanım Altyapısının İyileştirilmesi. Bilinçli ve güvenli BT kullanımının sağlanması. Öğretmen Eğitimi. Eğitsel e-içeriğin sağlanması

Donanım Altyapısının İyileştirilmesi. Bilinçli ve güvenli BT kullanımının sağlanması. Öğretmen Eğitimi. Eğitsel e-içeriğin sağlanması Donanım Altyapısının İyileştirilmesi Her dersliğe bir adet etkileşimli tahta Her okula A3/A4 yazıcı Her öğretmen ve her öğrenciye tablet bilgisayar seti Bilinçli ve güvenli BT kullanımının sağlanması Meb

Detaylı

Ders İ zlencesi. Ders Başlığı. Dersin amacı. Önceden sahip olunması gereken beceri ve bilgiler. Önceden alınması gereken ders veya dersler

Ders İ zlencesi. Ders Başlığı. Dersin amacı. Önceden sahip olunması gereken beceri ve bilgiler. Önceden alınması gereken ders veya dersler Ders Başlığı İnternette Güvenliğinizi Arttırın Dersin amacı Ders İ zlencesi Bu dersin amacı, katılımcıların İnternet'te karşılaşılabilecek kullanıcı, donanım ve bilgisayar ağı kaynaklı tehditler ve bu

Detaylı

AVRUPA ÇEVRİMİÇİ ÇOCUKLAR (EU KIDS ONLINE) PROJESİ ve SONUÇLAR

AVRUPA ÇEVRİMİÇİ ÇOCUKLAR (EU KIDS ONLINE) PROJESİ ve SONUÇLAR AVRUPA ÇEVRİMİÇİ ÇOCUKLAR (EU KIDS ONLINE) PROJESİ ve SONUÇLAR Projenin Amacı Çocuklar ve çevrimiçi teknolojiler konusunda Avrupa çapındaki sosyal, kültürel ve düzenleyici etkilerin neler olduğunu belirlemek

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI Konu: İlkokul-Ortaokul-Lise yeni eğitim-öğretim dönemi hazırlıkları hk. 29.08.2014 Sayın Velimiz, 2014-2015 Eğitim Öğretim yılı için tüm öğrenci ve velilerimize iyi dileklerimizi

Detaylı

Gamze ALTINOKLU Mehtap ACAR ÜNAL Sefa YILDIZ UĞURLU İlkokul Müdür V. Ortaokul Müdürü Lise Müdür V.

Gamze ALTINOKLU Mehtap ACAR ÜNAL Sefa YILDIZ UĞURLU İlkokul Müdür V. Ortaokul Müdürü Lise Müdür V. Sayın Velimiz, Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Özel Okulları olarak 2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılının tüm ANKÜ ailesi için sağlıklı, mutlu ve başarılı geçmesini diliyoruz. Yeni eğitim ve öğretim

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. VELİ TOPLANTISI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. VELİ TOPLANTISI 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. VELİ TOPLANTISI 22.10.2011 TOPLANTI PLANI 14:00 Veli Bilgilendirme Semineri Okul Müdürü 14:30 14:45 15:30 Sınıf Öğretmenleri Toplantısı Her sınıf kendi sınıfının dersliğinde

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK. Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK 1

Yrd. Doç. Dr. Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK. Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK 1 Yrd. Doç. Dr. Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK 1 Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK 2 Kullanıcıların site içeriğini belirlemede rol oynadığı, Dinamik, Teknik bilgi gerektirmeyen, Çok yönlü etkileşim sağlayan,

Detaylı

Hazırlayan Uğur Akkaş BT Rehber Öğretmeni. www.eba.gov.tr

Hazırlayan Uğur Akkaş BT Rehber Öğretmeni. www.eba.gov.tr Hazırlayan Uğur Akkaş BT Rehber Öğretmeni SUNU İÇERİĞİ EBA (Eğitim Bilişim Ağı)nedir? Neden EBA? EBA da neler var? EBA yı kimler kullanabilir? EBA ya nasıl giriş yapılır? EBA da çevrimiçi neler yapılabilir?

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI Sayın Velimiz, Birlikte olacağımız yeni eğitim-öğretim yılı için yapılan planlamayı sizlerle paylaşmak istiyoruz. Sizlere ve öğrencilerimize sağlıklı ve başarılı bir eğitim öğretim yılı dileriz. Ayşe PEKER

Detaylı

6 VE 7. SINIF ÖĞRENCİLERİ İÇİN

6 VE 7. SINIF ÖĞRENCİLERİ İÇİN 6 VE 7. SINIF ÖĞRENCİLERİ İÇİN Değerli Velimiz, 2018-2019 eğitim öğretim yılında, 6 ve 7. sınıflardaki öğrencilerimiz, okuma ve okuduğunu anlama becerilerini geliştiren Raz-Plus ve karmaşık İngilizce dil

Detaylı

ALAN ALT ALAN KODU. Kalite ve Strateji Planlama Proje

ALAN ALT ALAN KODU. Kalite ve Strateji Planlama Proje T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Mesleki Gelişim Programı ALAN ALT ALAN KODU Kalite ve Strateji Planlama Proje.01.01.0.00 1-ETKİNLİĞİN ADI FATİH Projesi Eğitimde

Detaylı

Düzce Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Düzce Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Düzce Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Eğitim Alanında Teknolojik Gelişmeler - EBA - Lokman ALEMDAR Bilişim Teknolojileri Alanı e-mail: lokman_alemdar@yahoo.com 1 Konu Başlıkları Teknoloji

Detaylı

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...2

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...2 İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...2 A- BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİNİN ÖĞRENME-ÖĞRETME SÜRECİNE ENTEGRASYONU...3 A.1 Entegrasyonun Gerekçesi. 3 Yeni bir öğrenme ekolojisi....3 A.2. Entegrasyon Nasıl Sağlanır?...4 B. ANABİLİMDE

Detaylı

EĞİTİM BİLİŞİM AĞI (EBA) Sosyal Eğitim Platformu. Hazırlayan Caner YACAN

EĞİTİM BİLİŞİM AĞI (EBA) Sosyal Eğitim Platformu. Hazırlayan Caner YACAN EĞİTİM BİLİŞİM AĞI (EBA) Sosyal Eğitim Platformu Hazırlayan Caner YACAN Değineceklerimiz: EBA Nedir? EBA nın Amacı Nedir? EBA yı Önemli Kılan Özellikleri Nelerdir? Niçin EBA yı Kullanmalıyız? EBA da Neler

Detaylı

AREL KOLEJİ TEKNOLOJİ POLİTİKASI VE KULLANIM KURALLARI. Eğitimde Teknoloji Kullanımı

AREL KOLEJİ TEKNOLOJİ POLİTİKASI VE KULLANIM KURALLARI. Eğitimde Teknoloji Kullanımı AREL KOLEJİ TEKNOLOJİ POLİTİKASI VE KULLANIM KURALLARI Eğitimde Teknoloji Kullanımı Teknoloji kullanımının hayatımızın her alanında yaygınlaşma, birçok sektörde olduğu gibi eğitim sektöründe de değişimler

Detaylı

EĞİTMENLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU

EĞİTMENLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU EĞİTMENLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ MOODLE Öğrenme Yönetim Sistemleri, ağ üzerinden eş zamanlı olmayan öğrenme materyali sunma, sunulan öğrenme materyalini

Detaylı

Tablet aktivasyonu yardım sayfası

Tablet aktivasyonu yardım sayfası Tablet aktivasyonu yardım sayfası Sırasıyla aşağıdaki işlemleri yapmanız gerekmektedir Her okuldaki sınıf öğretmeni kendisi ve öğrencileri için EBA şifresi oluşturmalıdır. Daha önce EBA şifresi oluşturduysanız

Detaylı

Bilgi ve Bilgisayar Sistemleri Güvenliği (Information and Computer Systems Security)

Bilgi ve Bilgisayar Sistemleri Güvenliği (Information and Computer Systems Security) Bilgi ve Bilgisayar Sistemleri Güvenliği (Information and Computer Systems Security) Bu bölümde; Bilgi Güvenliği ve Önemi Güvenliğin Sınıflandırılması, Bilgi Güvenliği Tehditleri, İhtiyaç Duyulan Alanlar,

Detaylı

Giriş... 2 EBA Ders EBA İçerik...18 EBA Yardım EBA Dosya EBA Uygulamalar EBA Paylaşım EBA E-Kurs...

Giriş... 2 EBA Ders EBA İçerik...18 EBA Yardım EBA Dosya EBA Uygulamalar EBA Paylaşım EBA E-Kurs... Giriş....... 2 EBA Ders... 4 EBA İçerik...18 EBA Yardım... 18 EBA Dosya... 19 EBA Uygulamalar... 20 EBA Paylaşım... 20 EBA E-Kurs... 21 EBA (Eğitim Bilişim Ağı) günden güne büyümekte olan bir portal olup;

Detaylı

SUNU İÇERİĞİ.

SUNU İÇERİĞİ. SUNU İÇERİĞİ EBA (Eğitim Bilişim Ağı)nedir? Neden EBA? EBA da neler var? EBA yı kimler kullanabilir? EBA ya nasıl giriş yapılır? EBA da çevrimiçi neler yapılabilir? EBA(Eğitim Bilişim Ağı) Eğitimin geleceğe

Detaylı

SEÇKİN ONUR. Doküman No: Rev.Tarihi 01.11.2014. Yayın Tarihi 23.10.2013 Revizyon No 01 OGP 09 SEÇKİN ONUR BİLGİ GÜVENLİĞİ POLİTİKASI

SEÇKİN ONUR. Doküman No: Rev.Tarihi 01.11.2014. Yayın Tarihi 23.10.2013 Revizyon No 01 OGP 09 SEÇKİN ONUR BİLGİ GÜVENLİĞİ POLİTİKASI Tanım: Bilgi güvenliği, kurumdaki işlerin sürekliliğinin sağlanması, işlerde meydana gelebilecek aksaklıkların azaltılması ve yatırımlardan gelecek faydanın artırılması için bilginin geniş çaplı tehditlerden

Detaylı

ÖĞRETME ve ÖĞRENME MERKEZİ

ÖĞRETME ve ÖĞRENME MERKEZİ EKOEĞİTİM ÖĞRETME ve ÖĞRENME MERKEZİ www.ieu.edu.tr/tlc tlc@ieu.edu.tr 488 82 25 Dr. Esin Çağlayan iuetlc Teaching and Learning Center - IUE Öğrencilere akademik gelişimlerinde destek sağlamak Öğretim

Detaylı

YAYIN KATOLOĞU İÇİNDEKİLER GİRİŞ İSABET AKADEMİ AKILLI TAHTA PROGRAMI. isabet.com.tr - 3

YAYIN KATOLOĞU İÇİNDEKİLER GİRİŞ İSABET AKADEMİ AKILLI TAHTA PROGRAMI. isabet.com.tr - 3 2 - isabet.com.tr YAYIN KATOLOĞU İÇİNDEKİLER GİRİŞ 4. Sınıflar 3. Sınıflar 2. Sınıflar İSABET AKADEMİ AKILLI TAHTA PROGRAMI isabet.com.tr - 3 4 - isabet.com.tr Eğitimde TAM İSABET! DEĞERLİ EĞİTİM YÖNETİCİSİ

Detaylı

EBA nedir, nasıl doğdu?

EBA nedir, nasıl doğdu? EBA nedir, nasıl doğdu? Eğitim Bilişim Ağı (EBA); sınıf seviyelerine uygun, incelemeden geçmiş güvenilir öğrenme materyallerine erişebileceğiniz sosyal bir eğitim platformudur. EBA Katılımcıdır EBA Katılımcıdır

Detaylı

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb)

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb) EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb) İçindekiler EBA Dosya Nedir?... 1 Kimler kullanabilir?... 2 Uygulama Ne işe Yarar?... 2 Sisteme internet üzerinden giriş nasıl yapılır?... 2 Yeni bir klasör

Detaylı

ÖZEL ÇERKEZKÖY GÜLERÇİN EĞİTİM KURUMLARI

ÖZEL ÇERKEZKÖY GÜLERÇİN EĞİTİM KURUMLARI ÖZEL ÇERKEZKÖY GÜLERÇİN EĞİTİM KURUMLARI 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İÇİN Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Lise ÖĞRENCİLERİMİZİN ve VELİLERİMİZİN DİKKATİNE! 2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılı için tüm hazırlıkların

Detaylı

Koordinatör Yrd. Doc. Dr. Emre Yörük

Koordinatör Yrd. Doc. Dr. Emre Yörük Koordinatör Yrd. Doc. Dr. Emre Yörük http://yyuzem.yeniyuzyil.edu.tr emre.yoruk@yeniyuzyil.edu.tr 1 İçindekiler 1. Ders ve Kullanıcı Bilgileri Hakkında... 3 1.1. Derslere Giriş Saatleri... 3 2. Kişisel

Detaylı

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi KNet Veli Yardım Kılavuzu KNet e Erişim KNet Erişim Bilgilerini Güncelleme KNet te Öğrenci Bilgilerini Görüntüleme KNet Ekran Ara Yüzünü Özelleştirme KNet te

Detaylı

7/24 destek hattı 444 0 239. AirTouch. Üç yıl garanti. Üç yıl garanti. www.airties.com YM.AP.4410.UM.TR.D01REV22092011

7/24 destek hattı 444 0 239. AirTouch. Üç yıl garanti. Üç yıl garanti. www.airties.com YM.AP.4410.UM.TR.D01REV22092011 www.airties.com AirTouch 7/24 destek hattı 444 0 239 Üç yıl garanti 7/24 destek hattı 444 0 239 Tüm teknik destek telefon numaralarının listesi için www.airties.com adresini ziyaret edin. Üç yıl garanti

Detaylı

İnternet Teknolojisi. İnternet Teknolojisi. Bilgisayar-II - 4. Hafta. Öğrt. Gör. Alper ASLAN 1. Öğrt. Gör. Alper Aslan. İnternet Nedir?

İnternet Teknolojisi. İnternet Teknolojisi. Bilgisayar-II - 4. Hafta. Öğrt. Gör. Alper ASLAN 1. Öğrt. Gör. Alper Aslan. İnternet Nedir? İnternet Teknolojisi Öğrt. Gör. Alper Aslan ENF102 Bilgisayar - II İnternet Teknolojisi İnternet Nedir? İnternet Kime Aittir İnternet in Türkiye deki Gelişimi İnternet in Türkiye de Kullanımı Yakın Gelecekte

Detaylı

enstituson:layout 1 5/4/10 11:03 AM Page 1 GÖRENLER İÇİN... Zamandan ve mekandan bağımsız eğitim...

enstituson:layout 1 5/4/10 11:03 AM Page 1 GÖRENLER İÇİN... Zamandan ve mekandan bağımsız eğitim... enstituson:layout 1 5/4/10 11:03 AM Page 1 GELECEĞİ BUGÜNDEN GÖRENLER İÇİN... Zamandan ve mekandan bağımsız eğitim... enstituson:layout 1 5/4/10 11:03 AM Page 2 E-ENSTİTÜ SÖZLÜĞÜ Uzaktan eğitim: Farklı

Detaylı

Cambridge LMS e Başlama- Öğrenciler

Cambridge LMS e Başlama- Öğrenciler Cambridge LMS e Başlama- Öğrenciler 1. Başlamadan önce LMS i kullanamaya başlamadan önce bilgisayarınızın minimum sistem gereklerine sahip olup olmadığını ve internet bağlantınızın kabul edilebilir bir

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM MESLEK YÜKSEKOKULU

UZAKTAN EĞİTİM MESLEK YÜKSEKOKULU UZAKTAN EĞİTİM MESLEK YÜKSEKOKULU TÜRKİYE DEKİ İLK UZAKTAN EĞİTİME ÖZEL TASARLANMIŞ E-STÜDYOLAR (12 ADET) YILLIK 40 BİN ÖĞRENCİ KAPASİTESİ 20 FARKLI ÜNİVERSİTEYE İLHAM KAYNAĞI 10 YILLIK UZAKTAN EĞİTİM

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi

Akdeniz Üniversitesi F. Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Bilgisayar II Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans (x) Yüksek Lisans( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (x) Dersin Türü Zorunlu (x) Seçmeli

Detaylı

K12NET Öğrenci Bilgi Sistemi Kullanım Kılavuzu. denge.k12.tr

K12NET Öğrenci Bilgi Sistemi Kullanım Kılavuzu. denge.k12.tr K12NET Öğrenci Bilgi Sistemi Kullanım Kılavuzu denge.k12.tr INTERNET SİTEMİZİNİN ADRESİ www.denge.k12.tr K12NET ÖĞRENCİ BİLGİ SERVİSİ ADRESİ www.denge.k12net.com İçindekiler K12NET Sistemine Giriş... 2

Detaylı

T.C KAYMAKAMLIĞI.. Anadolu Lisesi Müdürlüğü ÖĞRETMEN/ÖĞRENCİYE TABLET TESLİM T U T A N A ĞI

T.C KAYMAKAMLIĞI.. Anadolu Lisesi Müdürlüğü ÖĞRETMEN/ÖĞRENCİYE TABLET TESLİM T U T A N A ĞI T.C KAYMAKAMLIĞI.. Anadolu Lisesi Müdürlüğü ÖĞRETMEN/ÖĞRENCİYE TABLET TESLİM T U T A N A ĞI Eğitimde FATİH Projesi kapsamında eğitim öğretim faaliyetlerinde kullanılmak üzere; aşağıda ismi, adedi, Barkod

Detaylı

Ders İ zlencesi. Ders Başlığı. Dersin amacı. Önceden sahip olunması gereken beceri ve bilgiler. Önceden alınması gereken ders veya dersler

Ders İ zlencesi. Ders Başlığı. Dersin amacı. Önceden sahip olunması gereken beceri ve bilgiler. Önceden alınması gereken ders veya dersler Ders İ zlencesi Ders Başlığı İşinizi Buluta Taşıyın (Google Drive) Dersin amacı Bu dersin amacı; bilgisayar, tablet, telefon gibi teknolojik cihaz kullanan herkesin belgeler ile günlük işlerini yaparlarken

Detaylı

Tablet aktivasyonu yardım sayfası

Tablet aktivasyonu yardım sayfası Tablet aktivasyonu yardım sayfası Sırasıyla aşağıdaki işlemleri yapmanız gerekmektedir Her okuldaki sınıf öğretmeni kendisi ve öğrencileri için EBA şifresi oluşturmalıdır. Daha önce EBA şifresi oluşturduysanız

Detaylı

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi YUZEM. Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi. Sanal Sınıf Kullanım Kılavuzu

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi YUZEM. Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi. Sanal Sınıf Kullanım Kılavuzu İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi YUZEM Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Sanal Sınıf Kullanım Kılavuzu Öğrenci Rehberi Hazırlayan Adem Sucu http://uzem.yeniyuzyil.edu.tr adem.sucu@yeniyuzyil.edu.tr

Detaylı

Cambridge LMS e Başlama- Öğrenciler

Cambridge LMS e Başlama- Öğrenciler Cambridge LMS e Başlama- Öğrenciler 1. Başlamadan önce LMS i kullanmaya başlamadan önce bilgisayarınızın minimum sistem gereklerine sahip olup olmadığını ve internet bağlantınızın kabul edilebilir bir

Detaylı

BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ GRUP TARAMA UYGULAYICI KILAVUZU

BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ GRUP TARAMA UYGULAYICI KILAVUZU 1 BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ GRUP TARAMA UYGULAYICI KILAVUZU İÇİNDEKİLER BİLSEM GRUP TARAMA UYGULAYICI KILAVUZU... 3 UYGULAYICI ÖĞRETMENLER TARAFINDAN... 4 UYGULAMA SIRASINDA OKUNACAK YÖNERGE... 9 UYGULAMADA

Detaylı

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011 www.airties.com Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti 7/24 destek hattı 444 0 239 7/24 destek hattı 444 0 239 Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011 Kablosuz yaşam Hızlı kurulum kılavuzu Kablosuz

Detaylı

Öğrenciler İçin Moodle Kullanma Kılavuzu

Öğrenciler İçin Moodle Kullanma Kılavuzu ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ MOODLE Öğrenme Yönetim Sistemleri, Ağ üzerinden eş zamanlı olmayan öğrenme materyali sunma, sunulan öğrenme materyalini değişik biçimlerde paylaşma ve tartışma, derslere kayıt olma,

Detaylı

Eğitimde Bilişim Teknolojilerinin Yeri Ve Önemi

Eğitimde Bilişim Teknolojilerinin Yeri Ve Önemi Eğitimde Bilişim Teknolojilerinin Yeri Ve Önemi Sunumumuza Bir Soru İle Başlayalım Laptop Tablet Masaüstü Pc Akıllı Telefon Soru1: Hangisini Kullanıyorsunuz? Laptop Tablet Masaüstü Pc Akıllı Telefon Soru2:

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. KARABÜK VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ 1 2015-2016 EĞITIM ÖĞRETIM YILI ÖĞRETMENLERIN GÖREVE BAŞLAMASI 01 Eylül 2015 Salı 2 Örgün Eğitim Kurumlarındaki

Detaylı

Kurulum; Ana Bilgisayar ve Tahtalara ayrı ayrı yapılmaktadır. KURULUM ŞEMASI x.x x.x x.x x.

Kurulum; Ana Bilgisayar ve Tahtalara ayrı ayrı yapılmaktadır.  KURULUM ŞEMASI x.x x.x x.x x. KURULUM ŞEMASI 192.168.x.x 192.168.x.x 192.168.x.x 192.168.x.x ANA BİLGİSAYAR Kurulum; Ana Bilgisayar ve Tahtalara ayrı ayrı yapılmaktadır. KURULUM SİHİRBAZI adresine girerek aktahta_kur.exe dosyasını

Detaylı

2000 li yıllardan itibaren teknolojinin hızlı gelişiminden belki de en büyük payı alan akıllı telefon ve tabletler gibi kablosuz iletişim olanağı

2000 li yıllardan itibaren teknolojinin hızlı gelişiminden belki de en büyük payı alan akıllı telefon ve tabletler gibi kablosuz iletişim olanağı 2000 li yıllardan itibaren teknolojinin hızlı gelişiminden belki de en büyük payı alan akıllı telefon ve tabletler gibi kablosuz iletişim olanağı sağlayan cihazların daha iyi, hızlı ve ucuz modellerle

Detaylı

Güç Parmaklarınızın Ucunda

Güç Parmaklarınızın Ucunda Güç Parmaklarınızın Ucunda BU YAKIT SEVİYESİNİ KONTROL ETMİŞ... BU ARIZA TESPİT ETMİŞ... BU BAKIM ZAMANI UYARISI VERMİŞ... BU AKÜ VOLTAJINI BAKMIŞ... BU RADYATÖR SU SEVİYESİNİ KONTROL ETMİŞ... WEB TABANLI

Detaylı

T.C. SAMSUN VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü 2014 2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. SAMSUN VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü 2014 2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. SAMSUN VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü 2014 2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ TEMMUZ 2014 T.C. SAMSUN VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü 2014-2015 Eğitim - Öğretim Yılı Örgün ve Yaygın

Detaylı

EBA PLATFORMU. Kullanıcı Adınız : T.C. Kimlik Numaranız

EBA PLATFORMU. Kullanıcı Adınız : T.C. Kimlik Numaranız EBA PLATFORMU Ana Modül görsel (video vb.) ve işitsel (ses vb.) bir çok bilgi materyali ile interaktif uygulamaların erişilebildiği kullanım alanıdır. Paylaşılan içeriklere erişim ve kişisel paylaşımlarımızı

Detaylı

Eba FATİH projesinin bir parçası olarak oluşturulmuş çevirim içi sosyal eğitim platformudur. Bu platformun amacı bilgi teknolojilerinin eğitime

Eba FATİH projesinin bir parçası olarak oluşturulmuş çevirim içi sosyal eğitim platformudur. Bu platformun amacı bilgi teknolojilerinin eğitime EBA nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. Eba FATİH projesinin bir parçası olarak oluşturulmuş

Detaylı

İletişim. http://uzem.kemerburgaz.edu.tr. uzem@kemerburgaz.edu.tr

İletişim. http://uzem.kemerburgaz.edu.tr. uzem@kemerburgaz.edu.tr İletişim http://uzem.kemerburgaz.edu.tr uzem@kemerburgaz.edu.tr 1 İçindekiler 1. Ders ve Kullanıcı Bilgileri Hakkında... 3 1.1. Derslere Giriş Saatleri... 5 2. Kişisel Bilgisayarlar Üzerinden Sanal Sınıflara

Detaylı

EKLER EK 12UY0106-5/A4-1:

EKLER EK 12UY0106-5/A4-1: Yayın Tarihi: 26/12/2012 Rev. :01 EKLER EK 12UY0106-5/A4-1: nin Kazandırılması için Tavsiye Edilen Eğitime İlişkin Bilgiler Bu birimin kazandırılması için aşağıda tanımlanan içeriğe sahip bir eğitim programının

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi

Akdeniz Üniversitesi F. Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar II Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans (x) Yüksek Lisans( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (x) Dersin

Detaylı

İnönü Üniversitesi Kütüphanesi Müzik Veritabanları

İnönü Üniversitesi Kütüphanesi Müzik Veritabanları İnönü Üniversitesi Kütüphanesi Müzik Veritabanları Prof. Server Acim (Besteci ve Devlet Konservatuvarı Müdürü) 18 Nisan 2013 - Perşembe - 12.15 İnönü Üniversitesi GSTF ve Devlet Konservatuvarı Konser Salonu

Detaylı

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ - 27 KASIM 2015

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ - 27 KASIM 2015 HAFTALIK VELİ BÜLTENİ - 27 KASIM 2015 ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI Öğretmenler Günü nü çok değerli öğretmenlerimiz ile Bilkent Otel de gerçekleştirdiğimiz bir yemek ile kutladık. Tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler

Detaylı

UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ ORYANTASYON SEMİNERİ

UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ ORYANTASYON SEMİNERİ UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ ORYANTASYON SEMİNERİ UZAKTAN ÖĞRETİM NEDİR? Uzaktan öğretim kısaca, öğretmen ve öğrencinin fiziksel olarak uzak oldukları bir ortamda iletişim teknolojileri kullanarak gerçekleşen

Detaylı

2000 li Yıllar sonrası. BT sınıflarının yanında tüm sınıflarımıza BT ekipmanları ve internet Bağlantısı

2000 li Yıllar sonrası. BT sınıflarının yanında tüm sınıflarımıza BT ekipmanları ve internet Bağlantısı 2000 li Yıllar İlköğretim ve ortaöğretim okullarımızın tamamına yakınında BT sınıfları (bilgisayar, internet bağlantısı, yazıcı, tarayıcı ve projeksiyon gibi BT ekipmanları) 2010 sonrası BT sınıflarının

Detaylı

TÜRK DÜNYASI VAKFI. Bana Bir Hikaye yaz projesinin web portalına hoş geldiniz!

TÜRK DÜNYASI VAKFI. Bana Bir Hikaye yaz projesinin web portalına hoş geldiniz! 510 TÜRK DÜNYASI VAKFI HAKKIMIZDA Bana Bir Hikaye yaz projesinin web portalına hoş geldiniz! Bilginin hızla üretildiği ve tüketildiği bir çağda, çocuklarımızın okuma merakının dünya çapında hayli azaldığını

Detaylı

EĞİTİMİN DİJİTALLEŞMESİ

EĞİTİMİN DİJİTALLEŞMESİ EĞİTİMİN DİJİTALLEŞMESİ YUNUS AYDIN BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENİ HAZİRAN 2017 EĞİTİMİN DİJİTALLEŞMESİ YEĞİTEK (Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü) Millî Eğitim Bakanlığının, eğitimde teknoloji

Detaylı

Bir süreç projesi olan Fatih Projesi ETKİLEŞİMLİ TAHTA ÇALIŞMALARI Etkileşimli Tahta Teknik Şartnamesi kapsamında Vestel AŞ yüklenicisince

Bir süreç projesi olan Fatih Projesi ETKİLEŞİMLİ TAHTA ÇALIŞMALARI Etkileşimli Tahta Teknik Şartnamesi kapsamında Vestel AŞ yüklenicisince Bir süreç projesi olan Fatih Projesi ETKİLEŞİMLİ TAHTA ÇALIŞMALARI Etkileşimli Tahta Teknik Şartnamesi kapsamında Vestel AŞ yüklenicisince Etkileşimli tahtaların güvenli kullanılması için okul enerji altyapısının

Detaylı

Süreç içinde yapılan tüm çalışmalarımızı oyun temelli planlıyor ve öğrenciyi merkeze alıyoruz.

Süreç içinde yapılan tüm çalışmalarımızı oyun temelli planlıyor ve öğrenciyi merkeze alıyoruz. EĞİTİM YAKLAŞIMIMIZ Öğrencilerimiz yaşamlarının en hızlı gelişim dönemindeler. Bu dönemi en güzel şekilde geçirmeleri için onların fiziksel, duygusal ve akademik olarak kendilerini güvende hissedebilecekleri

Detaylı

BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

BİLGİLENDİRME TOPLANTISI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DYNED Sistemi EBA-MEBBİS-EOKUL ile koordineli olarak veri alışverişi yapmaktadır. Bu sebeple E- Okul, MEBBİS ve EBA Profil Sayfalarındaki bilgilerin güncel olması gerekmektedir.

Detaylı

Koordinatör Yrd. Doc. Dr. Emre Yörük

Koordinatör Yrd. Doc. Dr. Emre Yörük Koordinatör Yrd. Doc. Dr. Emre Yörük http://yyuzem.yeniyuzyil.edu.tr emre.yoruk@yeniyuzyil.edu.tr 1 İçindekiler 1. Ders ve Kullanıcı Bilgileri Hakkında... 3 1.1. Derslere Giriş Saatleri... 3 2. Kişisel

Detaylı

YEĞİTEK. Eğitim Hizmetleri Koordinatörlüğü BRANŞLARA GÖRE EBA İÇERİKLERİ

YEĞİTEK. Eğitim Hizmetleri Koordinatörlüğü BRANŞLARA GÖRE EBA İÇERİKLERİ * EBA haricinde belirtilen web bağlantılarına EBA üzerinden kullanıcı girişi yapılarak erişim sağlanmalıdır. Aksi takdirde materyal erişimlerinde kısıtlamalar bulunmaktadır. *Bu form öğretmenlerle paylaşılacak,

Detaylı

ÖZEL ATAFEN İLKOKULU 1. SINIFLAR İNGİLİZCE VELİ BİLGİLENDİRME

ÖZEL ATAFEN İLKOKULU 1. SINIFLAR İNGİLİZCE VELİ BİLGİLENDİRME ÖZEL ATAFEN İLKOKULU 1. SINIFLAR İNGİLİZCE VELİ BİLGİLENDİRME Öğretmenlerimiz: Esra Akkoyun: 1 A/B Pelin Yaman: 1 C/D ATAFENDE İngilizce programı Avrupa Dil standartları ve çoklu zekâ kuramına uygun olarak

Detaylı

Siz, almakla olduğunuz terbiye ve kültür ile insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız.

Siz, almakla olduğunuz terbiye ve kültür ile insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız. Gençler, Cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz. Siz, almakla olduğunuz terbiye ve kültür ile insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız. Mustafa Kemal ATATÜRK VİZYONUMUZ

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI Sayın Velimiz, Birlikte olacağımız yeni eğitim-öğretim yılı için yapılan planlamayı sizlerle paylaşmak istiyoruz. Sizlere ve öğrencilerimize sağlıklı ve başarılı bir eğitim öğretim yılı dileriz. Tuba AKSOY

Detaylı

TBD 21. Türkiye Bilişim Kurultayı, 6 Ekim 2004, Ankara

TBD 21. Türkiye Bilişim Kurultayı, 6 Ekim 2004, Ankara Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Bilgi Yönetimi İnternete Dayalı Önlisans Programı TBD 21. Türkiye Bilişim Kurultayı, 6 Ekim 2004, Ankara Bilgi Yönetimi Programı İnternete dayalı 2 yıllık bir

Detaylı

Ders İ zlencesi. Ders Başlığı. Dersin amacı. Önceden sahip olunması gereken beceri ve bilgiler. Önceden alınması gereken ders veya dersler

Ders İ zlencesi. Ders Başlığı. Dersin amacı. Önceden sahip olunması gereken beceri ve bilgiler. Önceden alınması gereken ders veya dersler Ders İ zlencesi Ders Başlığı Dijital Promosyon Materyalleri Hazırlama Dersin amacı Bu dersin amacı program kullanarak poster, el ilanı, broşür, kartvizit, takvim gibi dijital promosyon materyalleri hazırlama

Detaylı

Etkinlik-Organizasyon Firmaları Sunumu. Powered by MyBilet

Etkinlik-Organizasyon Firmaları Sunumu. Powered by MyBilet Etkinlik-Organizasyon Firmaları Sunumu Powered by MyBilet Online yayın nedir? MyStreamTurkey teknolojisi ile, firmanız tarafından uygun bulunulan görsel içerik ile, ekibimiz tarafından firmanızın veya

Detaylı

Neden e-dershane? Sürekli güncellenen ve kendisini yenileyen bir yapıya sahip olan e-dershane.biz, öğrencilerine. rahatlığını sunmaktadır.

Neden e-dershane? Sürekli güncellenen ve kendisini yenileyen bir yapıya sahip olan e-dershane.biz, öğrencilerine. rahatlığını sunmaktadır. Uygar bir neslin yetişmesi ancak ve ancak başarılı bireylerin geleceğine şimdiden yatırım yapmakla olanaklıdır. Bizlere düşen görev, bilgi çağında onlara gereken desteği vermektir... Neden e-dershane?

Detaylı

E-DOGA KULLANIM KILAVUZU

E-DOGA KULLANIM KILAVUZU E-DOGA KULLANIM KILAVUZU 1. SOSYAL 4 1.1 DUVAR... 4 1.2 FOTOĞRAFLAR... 4 1.3 ARKADAŞ LİSTESİ... 4 1.4 GRUPLAR... 5 1.5 ETKİNLİKLER... 5 1.6 ŞİFRE DEĞİŞTİRME... 5 1.7 FRONTER... 6 2. RAPORLAR 6 2.1 GENEL

Detaylı

Cambridge LMS e Başlama- Öğrenciler

Cambridge LMS e Başlama- Öğrenciler Cambridge LMS e Başlama- Öğrenciler 1. Başlamadan önce LMS i kullanmaya başlamadan önce bilgisayarınızın minimum sistem gereksinimlerine sahip olup olmadığını ve internet bağlantınızın kabul edilebilir

Detaylı

EBA KULLANIM KILAVUZU HAZIRLAYAN HAKAN GÜMÜŞ AFYON LİSESİ BİLİŞİM TEK. REHBER ÖĞRETMENİ

EBA KULLANIM KILAVUZU HAZIRLAYAN HAKAN GÜMÜŞ AFYON LİSESİ BİLİŞİM TEK. REHBER ÖĞRETMENİ EBA KULLANIM KILAVUZU HAZIRLAYAN HAKAN GÜMÜŞ AFYON LİSESİ BİLİŞİM TEK. REHBER ÖĞRETMENİ YEĞİTEK EK 1 Eğitim Hizmetleri Koordinatörlüğü BRANŞLARA GÖRE EBA İÇERİKLERİ * EBA haricinde

Detaylı

Eğitimin geleceğe açılan kapısı olan Eğitim Bilişim Ağı; okulda, evde, kısacası ihtiyaç duyulan her yerde bilgi teknolojileri araçlarını kullanarak

Eğitimin geleceğe açılan kapısı olan Eğitim Bilişim Ağı; okulda, evde, kısacası ihtiyaç duyulan her yerde bilgi teknolojileri araçlarını kullanarak Eğitimin geleceğe açılan kapısı olan Eğitim Bilişim Ağı; okulda, evde, kısacası ihtiyaç duyulan her yerde bilgi teknolojileri araçlarını kullanarak etkili materyal kullanımını destekleyip teknolojinin

Detaylı

e-öğrenmede İçerik Üretimi ve Yönetimi

e-öğrenmede İçerik Üretimi ve Yönetimi e-öğrenmede İçerik Üretimi ve Yönetimi Öğr. Gör. Dr. M. Emin Mutlu Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi III. E-Learning Zirvesi 18 Mart 2004 e-öğrenme Öğretimde elektronik teknolojilerin kullanıldığı

Detaylı

Gereksinim İzlenebilirlik Matrisi. Gereksinimi Açıklayan Bir Metin Gereksinimin Dahil Edilme Gerekçesi Sahibi Kaynağı Öncelik Anki Durum

Gereksinim İzlenebilirlik Matrisi. Gereksinimi Açıklayan Bir Metin Gereksinimin Dahil Edilme Gerekçesi Sahibi Kaynağı Öncelik Anki Durum Gereksinim İzlenebilirlik Matrisi Gereksinim No Gereksinimi Açıklayan Bir Metin Gereksinimin Dahil Edilme Gerekçesi Sahibi Kaynağı Öncelik Anki Durum 1 OÖYS sistem veri tabanının oluşturulması 2 Rüzgar

Detaylı

e-öğrenme, Uzaktan Eğitim Çözümleri, Ürünleri ve Hizmetleri

e-öğrenme, Uzaktan Eğitim Çözümleri, Ürünleri ve Hizmetleri Dünyayı Değiştiren Yenilikçi Teknolojiler ve Çözümler e-öğrenme, Uzaktan Eğitim Çözümleri, Ürünleri ve Hizmetleri Ürünler Çözümler Hizmetler e-öğrenme Uzaktan Eğitim Çözümleri Temel e-öğrenme, Ders Yönetim,

Detaylı

Aşağıda sizlerle paylaşmak istediğimiz başlıklar bu konuda yol gösterici olacaktır.

Aşağıda sizlerle paylaşmak istediğimiz başlıklar bu konuda yol gösterici olacaktır. Yeni çocuklarımızla tanışmanın, devam eden çocuklarımızı yeniden görmenin heyecanını yaşıyoruz. Hep birlikte keyifli bir eğitim yılı geçireceğimize inanıyoruz. Birlikte geçireceğimiz bu süre, çocuklarımız

Detaylı

2. hafta Bulut Bilişime Giriş

2. hafta Bulut Bilişime Giriş 1 2. hafta Bulut Bilişime Giriş 3. Bulut Bilişime Duyulan İhtiyaç Son yıllarda veri kullanımında görülen artışlar sayesinde verinin elde edilmesi ve üzerinde analizler yapılarak genel değerlendirmelerde

Detaylı

Çocuklar ve Ebeveynler için İnternet Güvenliği. halil.ozturkci@adeo.com.tr www.adeo.com.tr www.halilozturkci.com www.twitter.

Çocuklar ve Ebeveynler için İnternet Güvenliği. halil.ozturkci@adeo.com.tr www.adeo.com.tr www.halilozturkci.com www.twitter. Çocuklar ve Ebeveynler için İnternet Güvenliği @ADEO Security Labs, 2014 halil.ozturkci@adeo.com.tr www.adeo.com.tr www.halilozturkci.com www.twitter.com/halilozturkci ADEO Kurucu Ortak&Güvenlik Birimi

Detaylı

1. Bilgisayarınızda kullandığınız Web tarayıcı programını (Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) çalıştırınız.

1. Bilgisayarınızda kullandığınız Web tarayıcı programını (Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) çalıştırınız. Kurulum WEB UI Değerli Müşterimiz, Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz. Öncelikle modem ve bilgisayarınız arasına lütfen bir Eternet (LAN) kablosu takınız.

Detaylı

Powered by www.etgigrup.com. www.vedubox.com

Powered by www.etgigrup.com. www.vedubox.com Powered by www.etgigrup.com www.vedubox.com Entegre E-Eğitim Sistemi Uzaktan Eğitim Sisteminiz 1DK da Hazır! Kolay Basit İnovatif Esnek Entegre Entegre Eğitim Platformu Uzaktan Eğitim, e-eğitim, Online

Detaylı

www.airties.com 7/24 destek hattı 0 212 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5452.UM.TR.

www.airties.com 7/24 destek hattı 0 212 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5452.UM.TR. www.airties.com Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti 7/24 destek hattı 0 212 444 0 239 7/24 destek hattı 0 212 444 0 239 Üç yıl garanti YM.WR.5452.UM.TR.D00REV01102010 Kablosuz yaşam Hızlı kurulum kılavuzu

Detaylı

IOS (Apple) İŞLETİM SİSTEMLERİ İÇİN KURULUM. Ön Hazırlık ve Kurulum (Tamamını Okumadan Lütfen KURULUMA BAŞLAMAYIN )

IOS (Apple) İŞLETİM SİSTEMLERİ İÇİN KURULUM. Ön Hazırlık ve Kurulum (Tamamını Okumadan Lütfen KURULUMA BAŞLAMAYIN ) IOS (Apple) İŞLETİM SİSTEMLERİ İÇİN KURULUM Ön Hazırlık ve Kurulum (Tamamını Okumadan Lütfen KURULUMA BAŞLAMAYIN ) KURULUM İŞLEMİ SIRASINDA KULLANACAĞINIZ TELEFON, SHIBO KAMERA VE MODEM max 2 metrekare

Detaylı

Uzaktan Eğitim ve Görüntülü İletişim Çözümleri

Uzaktan Eğitim ve Görüntülü İletişim Çözümleri Dünyayı Değiştiren Yenilikçi Teknolojiler ve Çözümler Pratik, Ekonomik, Yenilikçi Uzaktan Eğitim ve Görüntülü İletişim Çözümleri Biz size en iyi hizmeti sunabiliriz Kolay Basit Pratik Yenilikçi Ekonomik

Detaylı

İnternet ve BİT Kullanım Kuralları

İnternet ve BİT Kullanım Kuralları ANKARA MAMAK MEHMET ÇEKİÇ ORTAOKULU 1.6. BİT Nİ KULLANIRKEN 1.6. BİT Nİ KULLANIRKEN ETİK ve SOSYAL DEĞERLER Ankara, 2014 ETİK ve SOSYAL DEĞERLER Hazırlayan: Mustafa KATLANÇ www 1.6.1. İNTERNET ve BİT KULLANIM

Detaylı

MEB kitaplarının yanında kullanılacak bu kitap ve dijital kaynakların öğrencilerimize;

MEB kitaplarının yanında kullanılacak bu kitap ve dijital kaynakların öğrencilerimize; Sayın Veli, Yeni bir eğitim öğretim yılına başlarken, öğrencilerimizin yıl boyunca öğrenme ortamlarını destekleyecek, ders kitaplarını ve kaynak kitapları sizlerle paylaşmak istedik. Bu kaynakları belirlerken

Detaylı