ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ DERS MÜFREDATI AKTS KODU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ DERS MÜFREDATI AKTS KODU"

Transkript

1 BÖLÜM/PROGRAM : İLAHİYAT KODU KODU KODU KODU I.YARIYIL/GÜZ DERSİN ADI Haf.Ders Saati Haf.Ders Saati AKTS KODU DERSİN ADI T U K T U K KUR'AN OKUMA VE TECVİD I KUR'AN OKUMA VE TECVİD II ARAPÇA I ARAPÇA II SİYER İSLAM İBADET ESASLARI II OSMANLI TÜRKÇESİ TEFSİR TARİHİ VE USULÜ II İSLAM İNANÇ ESASLARI HADİS TARİHİ VE USULÜ II İSLAM İBADET ESASLARI I İSLAM TARİHİ I TEFSİR TARİHİ VE USULÜ I MANTIK HADİS TARİHİ VE USULÜ I DİN EĞİTİMİ TÜRK DİN MUSİKİSİ (NAZARİYAT) A.İ.İ.T II A.İ.İ.T I YABANCI DİL II YABANCI DİL I TÜRK DİLİ II TÜRK DİLİ I Toplam Kredi Toplam Kredi DERSİN ADI Haf.Ders Saati Haf.Ders Saati AKTS KODU DERSİN ADI T U K T U K KUR'AN OKUMA VE TECVİD III KUR'AN OKUMA VE TECVİD IV ARAPÇA III ARAPÇA IV TEFSİR I TEFSİR II HADİS I HADİS II KELAM TARİHİ İSLAM HUKUK USULÜ II İSLAM HUKUK USULÜ I SİSTEMATİK KELAM I FELSEFE TARİHİ I FELSEFE TARİHİ II DİN PSİKOLOJİSİ DİN SOSYOLOJİSİ İSLAM TARİHİ II İSLAM MEDENİYETİ TARİHİ TÜRK İSLAM EDEBİYATI Toplam Kredi Toplam Kredi DERSİN ADI Haf.Ders Saati Haf.Ders Saati AKTS KODU DERSİN ADI T U K T U K KUR'AN OKUMA VE TECVİD V KUR'AN OKUMA VE TECVİD VI ARAP DİLİ VE EDEBİYATI I ARAP DİLİ VE EDEBİYATI II TEFSİR III TEFSİR IV HADİS III HADİS IV İSLAM HUKUKU I İSLAM HUKUKU II SİSTEMATİK KELAM II İSLAM MEZHEPLERİ TARİHİ İSLAM FELSEFESİ TARİHİ I İSLAM FELSEFESİ TARİHİ II SEÇMELİ SEÇMELİ SEÇMELİ SEÇMELİ SEÇMELİ SEÇMELİ Toplam Kredi Toplam Kredi DERSİN ADI KUR'AN OKUMA VE TECVİD VII Haf.Ders Saati Haf.Ders Saati AKTS KODU DERSİN ADI AKTS T U K T U K KUR'AN OKUMA VE TECVİD VIII TASAVVUF I TASAVVUF II İSLAM AHLAK ESASLARI VE FELSEFESİ III. YARIYIL/GÜZ HİTABET VE MESLEKİ UYGULAMA DİNLER TARİHİ I DİN FELSEFESİ DİN HİZMETLERİNDE REHBERLİK VE İLETİŞİM DİNLER TARİHİ II TÜRK İSLAM SANATLARI TARİHİ SEÇMELİ SEÇMELİ SEÇMELİ SEÇMELİ SEÇMELİ SEÇMELİ IV. YARIYIL/BAHAR V. YARIYIL/GÜZ VI. YARIYIL/BAHAR VII. YARIYIL/GÜZ ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ DERS MÜFREDATI II.YARIYIL BAHAR VIII. YARIYIL/BAHAR Toplam Kredi Toplam Kredi AKTS AKTS AKTS

2 I.YARIYIL/GÜZ Kuran Okuma ve Tecvid I Zorunlu Lisans Arapça Dersin İçeriği:Harflerin doğru telaffuzların kontrol edilmesi, Tecvid kurallarından medler bahsinin işlenmesi, namaz dua ve surelerinin düzgün bir şekilde ezberletilmesi ve Amme cüzünün yüzünden okutulması. Arapça I Zorunlu Lisans Arapça Dersin İçeriği: Bu derste, hazırlık sınıfında temel ve orta düzeyde Arapça eğitimi almış olan öğrencilere, muhtelif metinlerin okutulması ve hazırlık sınıfında öğretilen nahiv konularından isim ve fiil cümleleri ve bunlara bağlı ögelerinin uygulamalı olarak gösterilmesi. Siyer Zorunlu Lisans Türkçe Dersin İçeriği:Hz. Muhammed in peygamberlik öncesi ve sonrası hayatı, tarihteki yeri ve önemi; İslam ın doğduğu ortam; İslâm öncesi Arap Yarımadası ve civarının dini, siyasi ve sosyo-kültürel tarihi; İslam sonrası idari, mali, sosyal ve kültürel yapı; Müslümanların müşrikler, Yahudiler ve Hıristiyanlarla ilişkileri; Hz. Muhammed in vefatı. Osmanlı Türkçesi Zorunlu Lisans Türkçe Dersin İçeriği:Osmanlı alfabesinin özelliklerinin ve yazı karakterlerinin tanıtımı, Osmanlı alfabesiyle imla çalışmaları, Osmanlı şair ve yazarlarından farklı dönemlere ait matbu metin okumaları öngörülmektedir. İslam İnanç Esasları Zorunlu Lisans Türkçe Dersin İçeriği: Dinin tarifi, mahiyeti ve toplumsal boyutu. İslâm ın dinler arasındaki yeri, mahiyeti, amaç ve hedefleri. Akaidin dindeki yeri ve İslâm akaidinin özellikleri, İslâm itikadının kaynakları İman olgusu ve imanın bireysel ve toplumsal yaşamdaki yansımaları, Allah a iman, Allah ın varlığı ve birliği. Allah ın isim ve sıfatları Kader, kaza ve bu bağlamda insan fiilleri ve insan hürriyeti problemi. Peygamberlik müessesesinin önemi, peygamberlere olan ihtiyaç, peygamberlerin özellikleri ve mucize. Kitaplara iman, kutsal kitap kavramı, vahiy,kur ân ın diğer kutsal kitaplar arasındaki yeri ve ayırt edici özellikleri. Görünmeyen varlıklar: Melek, cin, şeytan, ruh. Ahiret hayatı ve mahiyeti.

3 İslam İbadet Esasları I Zorunlu Lisans Türkçe Dersin İçeriği:İslam Dininin öngördüğü ibadetlerden namaz ve oruç ibadetlerinin ayrıntılı bir şekilde öğrenilmesi. Tefsir Tarihi ve Usulü I Zorunlu Lisans Türkçe Dersin İçeriği:Tefsir tarihi ve usulü kavramlarının içeriği, vahiy ve Kur an kavramları, Kur an vahyinin nüzul süreci, Kur an ın Mushaf haline getiriliş süreci, ayet ve sure kavramları ve özellikleri, Yedi harf ve kıraat farklılıkları, ulûmu l-kur an kavramı, tarihi ve içeriği, tefsir, te vîl, Hz. Peygamber ve sahabe-tabiin dönemi tefsir faaliyetleri ve ilk dönem tefsir hareketleri. Hadis Tarihi ve Usulü I Zorunlu Lisans Türkçe Dersin İçeriği: Bu derste başlangıçtan günümüze hadis tarihi ve usulü, temel konuları, eserleri ve kavramlarıyla incelenecektir. Türk Dini Musikisi (Nazariyat) Zorunlu Lisans Türkçe Dersin İçeriği:Türk din musikisinin tarihi gelişimi, formları, formlara ait örnekler incelenir. Atatürk İlke ve İnkılapları Tarihi I Zorunlu Lisans Türkçe Dersin İçeriği: Kavramlar, tanımlar, ders yöntemleri ve kaynakların tanımı, Sanayi Devrimi ve Fransız Devrimi, Osmanlı Devleti nin Dağılışı, Tanzimat ve Islahat Fermanı, I. ve II. Meşrutiyet, Trablusgarp ve Balkan Savaşları, I. Dünya Savaşı, Mondros Ateşkes Antlaşması, Mustafa Kemal Paşa nın Samsun a Çıkışı ve Anadolu daki Durum, Amasya Genelgesi, Ulusal Kongreler, Son Osmanlı Mebusan Meclisinin Açılışı, TBMM nin Kuruluşu ve İç İsyanlar, Teşkilat-ı Esasiye Kanunu, Düzenli Ordunun Kuruluşu, I. ve II. İnönü ile Kütahya-Eskişehir ve Sakarya Meydan Muharebeleri, Büyük Taarruz, Kurtuluş Savaşı, Lozan Antlaşması, Saltanatın Kaldırılması ve sonraki gelişmeler.

4 Yabancı Dil I Zorunlu Lisans Türkçe Dersin İçeriği: Genelde bu dersi alan öğrenciler farklı seviyelerde olmaktadır. Bu dersin İngilizcenin ilk konularından başlayacağı öğrencilere duyurulur. Ders genelde öğretmen merkezlidir ve öğrencilerden sınıf içi egzersizlerini yapmaları beklenir. Öğrencilerin ders dışı ekstra egzersizler yapması önerilir. Öğrencilerden anlamakta güçlük çektikleri konuları sormaları özellikle istenmektedir. Daha sonra İngilizce ve Türkçe cümle yapıları karşılaştırılır. Türk Dili I Zorunlu Lisans Türkçe Dersin İçeriği: Yazı dilinin ve yazılı iletişimin temel özellikleri, yazı dili ile sözlü dilin arasındaki temel farklar. Anlatım: öznel ve nesnel anlatım. Paragraf ve paragraf türleri. Metnin tanımı ve metin türleri. Metin olma koşulları.yazılı anlatımın aşamaları. Bilgilendirici metinler (dilekçe, mektup vb.) üzerinde kuramsal bilgiler, örnekler üzerinde çalışmalar ve yazma uygulamaları. Bir metnin özetini ve planını çıkarma. Yazılı uygulamalardaki dil ve anlatım yanlışlarını düzeltme. II. YARIYIL/BAHAR Kuran Okuma ve Tecvid II Zorunlu Lisans Arapça Dersin İçeriği:Tecvid konularından İhfa, İzhar, İklab, İdgam-ı mealgunne, İdgam-ı bilagunne ve mim harfinin üç halinin anlatılması, 1, 2 ve 3. cüzlerin yüzünden okutulması ve Tekâsür suresinden Duha suresine kadar olan surelerin ezberletilmesi. Arapça II Zorunlu Lisans Arapça Dersin İçeriği: Bu derste, Arapça yazılmış muhtelif metinlerin okutulması ve Arapçadan Türkçeye tercüme tekniğinin öğretilmesi öngörülmektedir. İslam İbadet Esasları II Zorunlu Lisans Türkçe Dersin İçeriği:İbadet esaslarından Zekât, Kurban ve Hac ibadetleriyle ilgili meselelerinin ayrıntılı bir şekilde öğretilmesi planlanmıştır.

5 Tefsir Tarihi ve Usulü II Zorunlu Lisans Türkçe Dersin İçeriği:İlk dönem tefsir birikimi üzerinde şekillenen tefsir eğilimleri, bu eğilimlerin yön verdiği tefsir ekolleri, bu ekollere mensup müfessirlerin tefsir eserleri ve usulleri, modern dönem tefsir eğilimleri ve yöntem anlayışları, sebeb-i nüzul, nasih-mensuh, muhkem-müteşabih vb. tefsir usulü konuları. Hadis Tarihi ve Usulü II Zorunlu Lisans Türkçe Dersin İçeriği:Bu derste başlangıçtan günümüze hadis tarihi ve usulü, temel konuları, eserleri ve kavramlarıyla incelenecektir. İslam Tarihi I Zorunlu Lisans Türkçe Dersin İçeriği:Hz. Peygamber sonrası halife seçimi; Hulefâ-i Râşidîn, Emeviler, Endülüs Emevileri ve Abbasîler dönemleri siyasi, mali, adli, sosyal ve kültürel yapı; Müslüman toplumların gelişim ve kurumsallaşma süreci, dünya tarihinde bıraktıkları etki. Mantık Zorunlu Lisans Türkçe Dersin İçeriği: Bu derste klasik dönemde diğer ilimler için giriş-araç kabul edilen mantık ilminin temel konuları ele alınmakta; özellikle sonraki dönem Kelam, Fıkıh, Tasavvuf vb. dini ilimlerde sıkça karşılaşılan mantık kavramları Arapça orijinalleriyle birlikte tanıtılmaktadır. Din Eğitimi Zorunlu Lisans Türkçe Dersin İçeriği:Öğrencileri din eğitiminin amaç ve kapsamı ile ilgili temel kavramlar, dini gelişim ve öğrenme teorileri, din eğitimi ve öğretiminin uygulama alanları ve problemleri, İslam Eğitim Tarihi ve Türkiye de din eğitiminin tarihi konusunda bilgilendirmek.

6 Atatürk İlke ve İnkılapları Tarihi II Zorunlu Lisans Türkçe Dersin İçeriği: Eğitim, kültür, sosyal ve ekonomik alanlardaki Milli Mücadele, Atatürk ün hayatı, Türk İnkılâbının stratejisi, Siyasi, sosyal ve kültürel ve hukuk alandaki inkılapları ve bu inkılapların oluş sürecini anlatır. Atatürk dönemindeki iç ve dış siyasi olayları Atatürk ün dünya barışı için çabaları. Atatürk İlkelerine ve ülkeye olan iç ve dış tehditlere karşı gençliği uyarmak ve Türkiye nin jeopolitik konumu hakkında bilgi vermek. Yabancı Dil II Zorunlu Lisans Türkçe Dersin İçeriği: İngilizce II dersinin içeriğini yol tarifi sorma ve anlatma, gelecek planlarını anlatma ve kıyafetler hakkında bilgi verme oluşturmaktadır. Türk Dili II Zorunlu Lisans Türkçe Dersin İçeriği: Sözlü dilin ve sözlü iletişimin temel özellikleri Sözlü anlatım; konuşma becerisinin temel özellikleri (doğal dili ve beden dilini kullanma) iyi bir konuşmanın temel ilkeleri; iyi bir konuşmacının temel özellikleri (vurgu, tonlama, duraklama; diksiyon) Hazırlıksız ve hazırlıklı konuşma; hazırlıklı konuşmanın aşamaları (konunun seçimi ve sınırlandırılması) Konuşma türleri Değişik konularda hazırlıksız konuşma yapma Konuşma örnekleri üzerinde çalışmalar Sözlü anlatım uygulamaları, konuşmalardaki dil ve anlatım yanlışlarını düzeltme. III.YARIYIL/GÜZ Kuran Okuma ve Tecvid III Zorunlu Lisans Arapça Dersin İçeriği:Tecvid konularından İdgam-ı misleyn, İdgam-ı mütecaniseyn, İdgam-ı mütekaribeyn, Şemsiye ve kameriye harfleri ve Kalkale; 4-7 arası cüzlerin yüzünden sınıfta okutulması yanında Bakara Suresi 1-5; 255 (Ayetelkürsi); (Amenerrasulü); Haşr Suresi (Huvellahullezi); Mülk ve Nebe Surelerinin ezberletilmesi planlanmıştır.

7 Arapça III Zorunlu Lisans Arapça Dersin İçeriği: Bu derste, ağırlıklı olarak dinî metinlerin okutulması ve Arapça bazı cümle kalıplarının belletilmesi, ayrıca öğrencilerin öğrendiği Arapça deyim ve kalıpları kendisinin de kullanmasına fırsat verecek şekilde denemeler yapılması öngörülmektedir. Tefsir I Zorunlu Lisans Arapça Dersin İçeriği: Ders, namaz surelerinin tefsirini içerir. Öğrenciler bu derste kısmen ayrıntılı bir şekilde Türkçe ve metin olarak da Arapça tefsirlerini görürler. Hadis I Zorunlu Lisans Türkçe Dersin İçeriği:Bu derste Hadis ve Sünnetin önemi üzerinde durulmakta, Hadis kitaplarından seçilmiş örnek hadislerin okunup yorumlama çalışmaları yapılmaktadır. Kelam Tarihi Zorunlu Lisans Türkçe Dersin İçeriği:Kelâm ilmiyle ilgili genel bilgiler, Kelâm ilminin doğuşunu hazırlayan problemler. İç ihtilâflar: Dönmeler, ilk fırka tohumlarının atılışı, Hz. Peygamber in vefatından Hz. Ömer döneminin sonuna kadar olan gelişmeler, Hz. Ömer ve Hz. Ali devrindeki ihtilâflar, I. yüzyılda itikadîfırkalaşmaya doğru gidişin tahlili, nedenleri. İlk ihtilâflarda oluşan fikirlere karşı Tabiî Tepki : Selefiyye. Tabiî Tepki ye karşı Akılcı Tepki : Mutezile. Orta yol arayışları: Ehl-i Sünnet kelâmı. Eş arî-matürîdî kelâmının mukayesesi. Osmanlı Dönemi Kelâm ilmi. Yeni İlm-i Kelâm Hareketi. EbûHanîfe nin el-fıkhü l-ekber isimli akaid metninin analizi, Kelâm metodolojisi İslam Hukuk Usulü I Zorunlu Lisans Türkçe Dersin İçeriği:İslam hukuk usulünün tarihsel gelişimi, ekolleri ve literatürünün yanı sıra şer î deliller ve mükellef konularına ilişkin usûl-i fıkıh birikimi mezhepler arası karşılaştırmalı olarak incelenir.

8 Felsefe Tarihi I Zorunlu Lisans Türkçe Dersin İçeriği:Felsefenin tanımı, Felsefi Düşüncenin özelikleri, Felsefe tarihini bilmenin önemi, Antik Doğu ve Yunan felsefesi, Sokrates öncesi doğa filozofları, Antropolojik dönem, Sistematik dönem, Helenistik dönem, Ortaçağ Felsefesinin genel özelikleri, Temel Problemleri ve Dönemleri. Din Psikolojisi Zorunlu Lisans Türkçe Dersin İçeriği: Din psikolojisinin alanı ve metodu, Dini inanç, duygu, düşünce, davranış, şuur ve irade, Dini şahsiyet ve tutum, İnsan gelişimi ve din, Tasavvufi yaşantı, Din değiştirme, Anormal dini davranışlar, Ruh sağlığı ve dini inanç. İslam Tarihi II Zorunlu Lisans Türkçe Dersin İçeriği:Erken dönemlerden itibaren Türk-İslam ilişkileri; Türklerin İslam dinini kabulü; Hz. Peygamber, Hulefâ-i Râşidîn, Emeviler, Abbasiler döneminde Türkler; Tolunoğulları, İhşidiler, Hazar Türkleri, Karahanlılar, Gazneliler, Büyük Selçuklu, Anadolu Selçuklu ve Osmanlı devletlerinin siyasi tarihleri; Türklerin İslam medeniyetine sosyal ve kültürel etkileri. Türk İslam Edebiyatı Zorunlu Lisans Türkçe Dersin İçeriği: Türk-İslâm Edebiyatı nın tarihsel olarak gelişimi, dönemleri, nazım-nesir tahlilleri. IV.YARIYIL/BAHAR Kuran Okuma ve Tecvid IV Zorunlu Lisans Arapça Dersin İçeriği:Tecvid konularından Ra harfinin hükümleri, Allah lafzının okunuşu, Sekt, Vasl, Vakf ve vakf işaretlerinin öğretilmesi, 8-11 arası cüzlerin yüzünden sınıfta okutulması ve Yasin Suresi ile Nisa Suresi ayetlerin ezberletilmesi öngörülmektedir.

9 Arapça IV Zorunlu Lisans Arapça Dersin İçeriği:Arapça nın hitabet, akademik konuşma ve yazı dili olarak kullanımına örnek teşkil eden metinler incelenir. Gramerin ve kelime bilgisinin buralarda nasıl kullanıldığı incelenir. Tefsir II Zorunlu Lisans Arapça Dersin İçeriği: Kur an-ı Kerim de Hümeze suresinden itibaren (Beyyine ve Alak sureleri hariç) Duha suresine kadar olan surelerin tefsiri öngörülmektedir. Derste hem Türkçe takrir hem de Arapça muhtasar tefsir metni okutulması planlanmıştır. Hadis II Zorunlu Lisans Türkçe Dersin İçeriği: Bu derste Hadis ve Sünnetin önemi üzerinde durulmakta, Hadis kitaplarından seçilmiş örnek hadislerin okunup yorumlama çalışmaları yapılmaktadır. İslam Hukuk Usulü II Zorunlu Lisans Türkçe Dersin İçeriği:İslam hukuk usulünün hüküm, hâkim ve içtihada ilişkin usûl-i fıkıh birikimi mezhepler arası karşılaştırmalı olarak incelenir. Sistematik Kelam I Zorunlu Lisans Türkçe Dersin İçeriği: İman kavramı, imanın tanımı. İman kavramıyla ilgili diğer kavramlar: İslâm, küfür, nifak, şirk, fısk, irtidât. Allah a imanın gerekliliği Allah ın varlığı. Allah ın sıfatları. Zât-sıfat ilişkisi Allah ın isimleri. Kaza ve kadere iman. İnsan özgürlüğü problemi. İlâhiyyâtla ilgili diğer konular: Hüsün-kubuh, hikmet-illet, teklîf-i mâ lâ yutâk, ecel, rızık. Peygamberlere iman ve peygamberlere duyulan ihtiyaç. Peygamberlikle ilgili tartışmalar ve mucize. Kutsal kitaplara iman. Kur ân-ı Kerîm ve diğer kutsal kitaplar.

10 Felsefe Tarihi II Zorunlu Lisans Türkçe Dersin İçeriği:Rönesans Felsefesi, Rönesans Hukuk Felsefesi ve Rönesans ta ortaya çıkan dini akımlar, Modern felsefenin başlangıcı 17. Yy felsefesi, Leibniz ve 18 yy felsefesi, Fransız materyalistleri, Kant ve Alman İdealizmi, Analitik Felsefe, Hermenötik düşünce. Din Sosyolojisi Zorunlu Lisans Türkçe Dersin İçeriği: Din sosyolojisi biliminin temel konularını ve problemlerini öğrenmek. Din sosyolojisinin bakış açısını kavramak. Din sosyolojisinin bakış açısını dini sosyal nitelikli olay ve olgulara uygulamak. Din sosyolojisinin bakış açısıyla dini metin ve olayları analiz ve sentez etmek. Din sosyolojisinin bakış açısıyla dini metin ve olayları değerlendirip yorumlama becerisini kazanmak. İslam Medeniyeti Tarihi Zorunlu Lisans Türkçe Dersin İçeriği: Medeniyet Kavramı, Kadim Medeniyetler, İslam Medeniyetinin Oluşum Evresi, İslam Medeniyetinin Tezahürleri, İslam Medeniyetinin Diğer Medeniyetlere Katkısı. V.YARIYIL/GÜZ Kuran Okuma ve Tecvid V Zorunlu Lisans Arapça Dersin İçeriği:Tecvid konularından medler ve idgamlar bahislerinin tekrar edilmesi, arası cüzlerin yüzünden sınıf ortamında okutulması ve Hücurat ve Rahman surelerinin ezberletilmesi. Arap Dili ve Edebiyatı I Zorunlu Lisans Arapça Dersin İçeriği:Farklı alanlarda yazılmış Arapça metin okumaları,belağat ilminin tanıtılması ve Beyan ilminin konularının örneklerle anlatılması

11 Tefsir III Zorunlu Lisans Arapça Dersin İçeriği: Ders, Yasin suresinin tefsirini içermektedir. Tefsir dersinde sure sayfa sayfa şeklinde önce Türkçe tefsiri yapılması, ardından Celaleyn, ya da Sabunî nin et-tefsiru l-vâzıh adlı tefsirinden aynı surenin metninin okunması öngörülmektedir. Hadis III Zorunlu Lisans Arapça Dersin İçeriği:Ahlaki, beşeri ve toplumsal konulara dair hadis metinleri ayrıntılı olarak incelenecektir. İslam Hukuku I Zorunlu Lisans Türkçe Dersin İçeriği:İslam hukukunun tarihsel gelişimi, mezhepleri ve literatürünün yanı sıra özel hukuka ait şahıs, aile, miras, eşya ve borçlar hukuku çerçevesinde fıkıh birikimi mezhepler arası karşılaştırmalı olarak incelenir. Sistematik Kelam II Zorunlu Lisans Türkçe Dersin İçeriği: Din ve akîde kavramları, İman-amel, iman-islâm münasebeti, küfür, şirk, irtidad, nifâk, kebîrekavramları Allah a iman, Allah ın varlığının delilleri Allah ın isimleri ve sıfatları Kaza ve kadere iman, insan hürriyeti ve fiilleri Diğer ilâhiyat bahisleri: Salâh-aslah, hikmet-illet, hüsnkubh, teklîf-i mâ lâ yutâk, ecel, rızk Peygamberlere iman, peygamberlere olan ihtiyaç, peygamberlerin sıfatları Peygamberlere iman, peygamberlere olan ihtiyaç, peygamberlerin sıfatları Kitaplara iman, Görünmeyen varlıklar, Ahiret ve ahiret ahvâli Cennet- Cehennem, ru yetullah problemi. İslam Felsefesi Tarihi I Zorunlu Lisans Türkçe Dersin İçeriği: İslam Felsefesinin Mahiyeti ve Alanı İslam da Felsefî İlimlerin Doğuşu. a)dahilî Nedenler. b)haricî Nedenler: Kültürler Arası Münasebetler; Kadim Felsefe Okulları, Tercüme Faaliyetleri İslam Dünyasında Felsefe Eğitimi ve Gelişme Dönemleri İslamî İlimlerle Felsefe Arasındaki İlişki, İslam Felsefesi Ekolleri İslam Felsefesinde Sistematik Konular, Değer Felsefesi,Tabiat Felsefesi.İslam Felsefesinin Özgün Filozofları ve Felsefeleri. Tabiatçı ve Eklektik Düşünce: Razi, İbn Ravendi ve İhvân-ı SâfâMeşşâî Ekol ve Temsilcileri: Kindî ve Felsefesi Farabi ve Felsefesi Farabi Okulu ve Felsefe Kültürünün Yaygınlaşması İbnMiskeveyhİbn Sina.

12 Lisans Türkçe Lisans Türkçe Lisans Türkçe VI.YARIYIL/BAHAR Kuran Okuma ve Tecvid VI Zorunlu Lisans Arapça Dersin İçeriği:İdgam bahsinden sonraki Tecvid kurallarının tekrar edilmesi, arası cüzlerin sınıfta yüzünden okutulması ve Fetih suresi ile Yunus suresi arası ayetlerin ezberletilmesi. Arap Dili ve Edebiyatı II Zorunlu Lisans Arapça Dersin İçeriği: Arapça metin okumalarına devam edilmesi, Meani ve Bedi konularının örneklerle anlatılması. Tefsir IV Zorunlu Lisans Arapça Dersin İçeriği: Ders, Bakara 255, 285 ve 286. ayetler ile Haşr suresi ayetlerinin seçme tefsir metinlerinden takip edilmesi ve okunmasını içerir. Böylece tefsirler arasındaki metot ve yöntem farklılıkları görülür. Hadis IV Zorunlu Lisans Arapça Dersin İçeriği: Ahlaki, beşeri ve toplumsal konulara dair hadis metinleri ayrıntılı olarak incelenecektir.

13 İslam Hukuku II Zorunlu Lisans Türkçe Dersin İçeriği:Kamu hukukuna ait anayasa, devlet, ceza, maliye, devletler genel, yargılama ve idare hukuku çerçevesinde fıkıh birikimi mezhepler arası karşılaştırmalı olarak incelenir. İslam Mezhepler Tarihi Zorunlu Lisans Türkçe Dersin İçeriği: Mezhepler Tarihinin tanımı, konusu, amacı, metodu; Temel kavramlar ve kaynaklar; mezheplerin ortaya çıkış sebepleri; ilk siyasi ve itikadi tartışmalar ve fırkalaşma hareketleri; İlk dönem İslam mezheplerinden Haricilik, Mürcie, Mutezile, Şia, Zeydiyye, İmâmiyye, İsmâiliyye, Hadis Taraftarları, Eş arîlik ve Mâturidîlik gibi mezheplerin ortaya çıkış sebepleri, teşekkül süreçleri, temel görüşleri, alt kolları, yayıldıkları bölgeler, etkileri ve İslam düşüncesine katkıları. İslam Felsefesi Tarihi II Zorunlu Lisans Türkçe Dersin İçeriği: Endülüs'te Felsefe, Endülüs İslam Filozofları, İslam Felsefesinin Batı'ya İntikali ve Etkisi, Gazali Sonrası Doğu İslam Dünyasında Felsefe, Bağımsız Filozoflar ve Felsefeleri, İşrak Felsefesi ve Sühreverdî, Kelam'ın Felsefeyle İlişkisi, Tarih ve Toplum Felsefesi: İbnHaldun İhyacı ve Savunmacı Felsefeler, Uzlaştırmacı Felsefeler, Osmanlı'da Felsefe ve Felsefe Eğitimi: Tehafütler Sorunu, İbnSinacılık, Fahr-i Razi Okulu Modern dönemde Osmanlı da Felsefe Lisans Türkçe Lisans Türkçe Lisans Türkçe

14 VII.YARIYIL/GÜZ Kuran Okuma ve Tecvid VII Zorunlu Lisans Arapça Dersin İçeriği:Tecvid konularından medler ve idgamlar bahsinin öğrencilere tekrar ettirilmesi, arası cüzlerin sınıfta yüzünden okutulması ve Duha suresinden Nas Suresine kadar ve Mülk Suresinin tekrarı. Enfal Suresi ayetlerin ezberletilmesi. Tasavvuf I Zorunlu Lisans Türkçe Dersin İçeriği: Tasavvufun doğuşu ve geçirdiği süreç, ilk sufiler, tasavvuf ekolleri ile tarikatlar, tarikat kurucuları ve tasavvuf kavramlarının doğuş ve gelişim süreciyle birlikte ele alınması, tasavvuf akımlarından ve prensiplerinden örnekler verilerek tasavvuf kültürünün günümüze yansımalarının incelenmesi dersin temel içeriğidir. İslam Ahlak Esasları ve Felsefesi Zorunlu Lisans Türkçe Dersin İçeriği: Ahlâkın insan hayatındaki yeri ve önemi, ahlak kavramının felsefî analizi, ahlâkın din, hukuk, siyaset, iktisat gibi diğer disiplinler ile olan ilişkisi, ahlaki kavram, değer, ilke ve kuralların açıklanması. Ahlaki yaptırım, yükümlülük ve sorumluluğun tanımlanması, temellendirilmesi, sosyal ahlak konularının analizi. Dinler Tarihi I Zorunlu Lisans Türkçe Dersin İçeriği: Dinler Tarihi Metodolojisi, İlkel Dinler, İslamiyet Öncesi Türk İnançları, Asya Dinleri ve Zerdüştilik konuları. Din Hizmetlerinde Rehberlik ve İletişim Zorunlu Lisans Türkçe Dersin İçeriği: Ahlâkın insan hayatındaki yeri ve önemi, ahlak kavramının felsefî analizi, ahlâkın din, hukuk, siyaset, iktisat gibi diğer disiplinler ile olan ilişkisi, ahlaki kavram, değer, ilke ve kuralların açıklanması. Ahlaki yaptırım, yükümlülük ve sorumluluğun tanımlanması, temellendirilmesi, sosyal ahlak konularının analizi.

15 Türk-İslam Sanatları Tarihi Zorunlu Lisans Türkçe Dersin İçeriği: Sanatın tanımı ve çeşitleri, İslam sanatı ve özellikleri, İslam mimarisinin tarihi gelişimi, İslam mimarisinde yapılar ve özellikleri; cami ve mescitler, eğitim yapıları (medreseler) ve türbeler, mimari süsleme ve diğer tezyini sanatlar Lisans Türkçe Lisans Türkçe Lisans Türkçe VIII.YARIYIL/BAHAR Kuran Okuma ve Tecvid VIII Zorunlu Lisans Türkçe Dersin İçeriği:İdgam bahsinden sonraki tecvid kurallarının öğrencilere tekrar ettirilmesi, arası cüzlerin yüzünden okutulması, Yasin ve Nebe Suresi ile Bakara Suresi 1-5; 255; ; Haşr Suresi ayetlerin tekrarı. Bakara Suresi ayetlerin ezberlenmesi. Tasavvuf II Zorunlu Lisans Türkçe Dersin İçeriği: Tasavvufi düşüncenin insan-varlık ve Allah ekseninde geliştirdiği düşünce sistemleri sayılan vahdet-i vücud ve vahdet-i şuhud doktrinleri, tasavvufun müesseseleşme süreci, tarikatların sosyal ve siyasi açıdan etkileri, Osmanlı döneminde tasavvuf kaynaklı hareketler dersin temel içeriğini oluşturur.

16 Hitabet ve Mesleki Uygulama Zorunlu Lisans Türkçe Dersin İçeriği: Yaygın eğitim ve din eğitimi, Türkiye de yaygın din eğitimi alanları, dini merasimler, yaygın din eğitimi verecek personelin eğitimi ve nitelikleri, dini hitabet çeşitleri, Kuran kursları programları ve özel öğretim yöntemleri, dini iletişim, İmamlık ve müezzinlik, vaaz, hutbe ve sohbet, dini merasimlerde okunan başlıca dualar, cenaze ve defin işlemleri, cami içi eğitim faaliyetleri uygulamalı bir şekilde öğretilmesi. Din Felsefesi Zorunlu Lisans Türkçe Dersin İçeriği: Derste öğrencilere, ilgili konularda başlangıç bilgisi sunulmakla birlikte, öğrencilerin dersin işlenmesine ve argümanların tahlil edilmesine katılması beklenmektedir. Bu dersteki tartışmaları dinler tarihi, kelam ve İslam felsefesi gibi diğer derslerde öğrendikleri ile ilişkilendirmeleri teşvik edilecektir. Dinler Tarihi II 406 Zorunlu Lisans Türkçe Dersin İçeriği:Yahudilik ve Hıristiyanlık konularının işlenmesi öngörülmüştür Lisans Türkçe Lisans Türkçe Lisans Türkçe

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANLARI AKTS KODU DERSİN ADI

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANLARI AKTS KODU DERSİN ADI FAKÜLTE: İLAHİYAT BÖLÜM/PROGRAM : İLAHİYAT I.YARIYIL/GÜZ ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANLARI II.YARIYIL BAHAR KODU DERSİN ADI Haf.Ders Saati Haf.Ders Saati

Detaylı

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ İSLAMİ İLİMLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM PROGRAMI

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ İSLAMİ İLİMLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM PROGRAMI Z/S K/ Z/S K/ EK-1 T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ İSLAMİ İLİMLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM PROGRAMI ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI PROGRAMI Hazırlık 1. Yarıyıl İİH001 Arapça Dilbilgisi

Detaylı

İLAHİYAT FAKÜLTESİ I. VE II. ÖĞRETİM HAZIRLIKSIZ İLAHİYAT MÜFREDATI

İLAHİYAT FAKÜLTESİ I. VE II. ÖĞRETİM HAZIRLIKSIZ İLAHİYAT MÜFREDATI İLAHİYAT FAKÜLTESİ I. VE II. ÖĞRETİM HAZIRLIKSIZ İLAHİYAT MÜFREDATI 1.YIL / 1. YARIYIL 1.YIL / 2. YARIYIL ILA101 Kur'an Okuma ve Tecvid-I 2 0 2 2 ILA102 Kur'an Okuma ve Tecvid-II 2 0 2 2 ILA103 Arap Dili

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İSLÂMÎ İLİMLER FAKÜLTESİ LİSANS PROGRAMI 1. Yıl / I. Dönem Ders. Kur'an Okuma ve Tecvid I

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İSLÂMÎ İLİMLER FAKÜLTESİ LİSANS PROGRAMI 1. Yıl / I. Dönem Ders. Kur'an Okuma ve Tecvid I SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İSLÂMÎ İLİMLER FAKÜLTESİ LİSANS PROGRAMI 1. Yıl / I. Dönem 3801101 3802101 Kur'an Okuma ve Tecvid I 3801111 3802111 Arapça Dil Bilgisi I 2 2 3 3 3801112 3802112 Arapça Okuma-Anlama

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ Eğitim-Öğretim Yılı 1.ve 2. Öğretim Eğitim Planları

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ Eğitim-Öğretim Yılı 1.ve 2. Öğretim Eğitim Planları ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı 1.ve 2. Öğretim Eğitim Planları HAZIRLIK SINIFI (YILLIK) KODU DERSİN ADI Kredi İLH001 ARAPÇA 26 0 26 26 Konu Başlıkları (Yıllık) T

Detaylı

AKADEMİK YILI

AKADEMİK YILI Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi 2017-2018 AKADEMİK YILI Hazırlık Sınıfı 1. Dönem Adı Z / S Teo. Uyg Toplam Arapça Zorunlu Hazırlık (Arapça Dilbilgisi (Sarf) I) Z 4 0 4 4 4 Arapça Zorunlu Hazırlık (Arapça

Detaylı

2.SINIF (2013 Müfredatlar) 3. YARIYIL 4. YARIYIL

2.SINIF (2013 Müfredatlar) 3. YARIYIL 4. YARIYIL ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı 1.ve 2.Öğretim (2010 ve Sonrası) Eğitim Planları HAZIRLIK SINIFI (YILLIK) KODU DERSİN ADI T U Kredi AKTS İLH001 ARAPÇA 26 0 26 26 Konu

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ Eğitim Öğretim Yılı 1.ve 2.Öğretim (2010 ve Sonrası) Eğitim Planları HAZIRLIK SINIFI (YILLIK)

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ Eğitim Öğretim Yılı 1.ve 2.Öğretim (2010 ve Sonrası) Eğitim Planları HAZIRLIK SINIFI (YILLIK) ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ 01-014 Eğitim Öğretim Yılı 1.ve.Öğretim (010 ve Sonrası) Eğitim Planları HAZIRLIK SINIFI (YILLIK) KODU DERSİN ADI İLH001 ARAPÇA 0 Konu Başlıkları (Yıllık) T Sözlü

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ MÜFREDAT PROGRAMI

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ MÜFREDAT PROGRAMI KARABÜK ÜNİVERİTEİ İLAHİYAT FAKÜLTEİ İLKÖĞRETİM DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİİ MÜFREDAT PROGRAMI Ek-1 Ders Kodu 1. Yıl 1. Dönem T U L KR Ders Kodu 1. Yıl 2. Dönem T U L KR ILH 000 Arapça Hazırlık 30 0 0 30

Detaylı

İLAHİYAT FAKÜLTESİ I. VE II. ÖĞRETİM FORMASYONLU İLAHİYAT MÜFREDATI (ILY)

İLAHİYAT FAKÜLTESİ I. VE II. ÖĞRETİM FORMASYONLU İLAHİYAT MÜFREDATI (ILY) İLAHİYAT FAKÜLTESİ I. VE II. ÖĞRETİM FORMASYONLU İLAHİYAT MÜFREDATI (ILY) 1.YIL / 1. YARIYIL 1.YIL / 2. YARIYIL ILY101 Kur'ân-ı Kerîm (Tashîh-i Hurûf)-I 2 0 2 3 Z ILY102 Kur'ân-ı Kerîm (Tashîh-i Hurûf)-II

Detaylı

T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İlâhiyat Fakültesi Dekanlığı. REKTÖRLÜK MAKAMINA (Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı)

T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İlâhiyat Fakültesi Dekanlığı. REKTÖRLÜK MAKAMINA (Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı) T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İlâhiyat Fakültesi Dekanlığı Sayı : 34394187-399- 24/04/2015 Konu : Lisans Öğretim Programı Değişiklik Önerisi REKTÖRLÜK MAKAMINA (Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı)

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS KELAM VE İSLAM MEZHEPLERİ ILH

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS KELAM VE İSLAM MEZHEPLERİ ILH DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS KELAM VE İSLAM MEZHEPLERİ ILH 210 4 2+0 2 3 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Lisans Yüz Yüze / Zorunlu Dersin

Detaylı

Dersin Optik Kodu. Ders Dur. (Z/S) Kredi AKTS. Ulus. Kredi. Dersin Optik Kodu. Kredi AKTS. Ulus. Kredi. Ders Dur. (Z/S) Dersin Adı

Dersin Optik Kodu. Ders Dur. (Z/S) Kredi AKTS. Ulus. Kredi. Dersin Optik Kodu. Kredi AKTS. Ulus. Kredi. Ders Dur. (Z/S) Dersin Adı AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İLAHİYAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞI 2017-2018 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DERSLER KATALOĞU ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI HAZIRLIK SINIFI 1. YARIYIL HAZIRLIK SINIFI 2. YARIYIL Ders Adı

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İLAHİYAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞI EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DERSLER KATALOĞU. Dersin Optik. Kredi AKTS. Ulus.

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İLAHİYAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞI EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DERSLER KATALOĞU. Dersin Optik. Kredi AKTS. Ulus. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İLAHİYAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞI 2016-2017 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DERSLER KATALOĞU ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI HAZIRLIK SINIFI 1. YARIYIL HAZIRLIK SINIFI 2. YARIYIL İLA011

Detaylı

ESOGÜ İLAHİYAT FAKÜLTESİ HAZIRLIKLI İLAHİYAT 2010 YILINDAN İTİBAREN UYGULANAN PROGRAM DERSLERİ I.ÖĞRETİM I. DÖNEM

ESOGÜ İLAHİYAT FAKÜLTESİ HAZIRLIKLI İLAHİYAT 2010 YILINDAN İTİBAREN UYGULANAN PROGRAM DERSLERİ I.ÖĞRETİM I. DÖNEM ESOGÜ İLAHİYAT FAKÜLTESİ HAZIRLIKLI İLAHİYAT 2010 YILINDAN İTİBAREN UYGULANAN PROGRAM DERSLERİ I.ÖĞRETİM 1 I. DÖNEM 181111005 Türk Dili I Z 2 0 2 0 2 181111006 İngilizce I Z 2 0 2 0 2 181111007 Atatürk

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ 2007 VE SONRASI MÜFREDAT PROGRAMI AKTS KODU

HİTİT ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ 2007 VE SONRASI MÜFREDAT PROGRAMI AKTS KODU HİTİT ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAÜLTESİ 2007 VE SONRASI MÜFREDAT PROGRAMI T U : Teorik ders saati : Uygulamalı ders saati : Dersin redisi : Avrupa redi Transfer Sistemi 1.SINIF 1.SINIF ODU I. YARIYIL/GÜZ

Detaylı

Fakülte Kurulunun tarih ve 2018/02 1 sayılı karar eki İSTANBUL 29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İSLAM VE DİN BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

Fakülte Kurulunun tarih ve 2018/02 1 sayılı karar eki İSTANBUL 29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İSLAM VE DİN BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İSTANBUL 29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İSLAM VE DİN BİLİMLERİ FAKÜLTESİ EK.1 İSLAM VE DİN BİLİMLERİ-ULUSLARARASI İLAHİYAT PROGRAMI (2016-2017 AKADEMİK YILINDAN İTİBAREN KAYITLI VE PEDAGOJİK FORMASYON

Detaylı

İLAHİYAT LİSANS PROGRAMI (YENİ, VE SONRASI)

İLAHİYAT LİSANS PROGRAMI (YENİ, VE SONRASI) İLAHİYAT LİSANS PROGRAMI (YENİ, 15.08.2013 VE SONRASI) İLAHİYAT LİSANS DERSLERİ I. Yarıyıl 1. SINIF 2. SINIF 3. SINIF 4. SINIF II. III. IV. V. VI. VII. Yarıyıl Yarıyıl Yarıyıl Yarıyıl Yarıyıl Yarıyıl Kur'an

Detaylı

HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ İLAHİYAT LİSANS MÜFREDAT PROGRAMI

HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ İLAHİYAT LİSANS MÜFREDAT PROGRAMI HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ İLAHİYAT LİSANS MÜFREDAT PROGRAMI 1. SINIF 1. YARIYIL İLH101 KURAN OKUMA VE TECVİD I 4 0 4 4 İLH103 ARAP DİLİ VE BELAGATI I 4 0 4 4 İLH105 AKAİD ESASLARI 2 0 2 2

Detaylı

Üniversitemiz Senatosunun tarih ve 2018/19 2 sayılı karar eki

Üniversitemiz Senatosunun tarih ve 2018/19 2 sayılı karar eki İSTANBUL 29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İSLAM VE DİN BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İSLAM VE DİN BİLİMLERİ-ULUSLARARASI İLAHİYAT PROGRAMI (%30 Arapça) (2016-2017 AKADEMİK YILINDAN İTİBAREN KAYITLI VE PEDAGOJİK

Detaylı

Tefsir, Kıraat (İlahiyat ve İslâmî ilimler fakülteleri)

Tefsir, Kıraat (İlahiyat ve İslâmî ilimler fakülteleri) ARAŞTIRMA ALANLARI 1 Kur an İlimleri ve Tefsir Kur an ilimleri, Kur an tarihi, tefsir gibi Kur an araştırmalarının farklı alanlarına dair araştırmaları kapsar. 1. Kur an tarihi 2. Kıraat 3. Memlükler ve

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : KELAM TARİHİ Ders No : 0070040093 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ GÜZ DÖNEMİ SINAV PROGRAMI

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ GÜZ DÖNEMİ SINAV PROGRAMI BİRİNCİ SINIF İN ADI 05 KASIM-13 KASIM 26 ARALIK-06 OCAK 16 OCAK-27 OCAK ILILA505 AKAİD ESASLARI 05.11.2016 08:30:09:30 26.12.2016 08:30:09:30 16.01.2017 08:30:09:30 ILILA503 UZAKTAN EĞİTİM LERİ 07.11.2016

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS KURAN IKUMA VE TECVİD II İLH

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS KURAN IKUMA VE TECVİD II İLH DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS KURAN IKUMA VE TECVİD II İLH 102 2 4+0 4 5 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Yüz Yüze / Zorunlu

Detaylı

DEÜ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI İLAHİYAT BÖLÜMÜ I. SINIF I. & II. ÖĞRETİM BÜTÜNLEME SINAV TAKVİMİ

DEÜ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI İLAHİYAT BÖLÜMÜ I. SINIF I. & II. ÖĞRETİM BÜTÜNLEME SINAV TAKVİMİ I. SINIF Tarih Saat Ders Kodu Ders Adı 15.06.2015 14:00-15:00 İLA1012 Mantık 15.06.2015 18:00-19:00 İLA1014 Türk İslam Sanatları Tarihi 16.06.2015 14:00-15:00 İLA1108 Tefsir I 16.06.2015 18:00-19:00 İLA1016

Detaylı

Üniversitemiz Senatosunun tarih ve 2018/19 2 sayılı karar eki

Üniversitemiz Senatosunun tarih ve 2018/19 2 sayılı karar eki İSTANBUL 29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İSLAM VE DİN BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İSLAM VE DİN BİLİMLERİ-ULUSLARARASI İLAHİYAT PROGRAMI (%30 Arapça) (2017-2018 AKADEMİK YILINDAN İTİBAREN 2.,3.,4. SINIF ÖĞRENCİLERİNE

Detaylı

İLAHİYAT FAKÜLTESİ I. VE II. ÖĞRETİM HAZIRLIKSIZ İLAHİYAT MÜFREDATI (FORMASYON DERSLERİ EKLENEREK GÜNCELLENMİŞ HALİ)

İLAHİYAT FAKÜLTESİ I. VE II. ÖĞRETİM HAZIRLIKSIZ İLAHİYAT MÜFREDATI (FORMASYON DERSLERİ EKLENEREK GÜNCELLENMİŞ HALİ) İLAHİYAT FAKÜLTEİ I. VE II. ÖĞRETİM HAIRLIKI İLAHİYAT MÜFREDATI (FORMAYON DERLERİ EKLENEREK GÜNCELLENMİŞ HALİ) 1.YIL / 1. YARIYIL 1.YIL /. YARIYIL DER_KODU DER_ADI (TÜRKÇE) TEO UYG KRD AKT / DER_KODU DER_ADI

Detaylı

AYP 2017 ÜÇÜNCÜ DÖNEM ALIMLARI

AYP 2017 ÜÇÜNCÜ DÖNEM ALIMLARI ALANLAR ve ÖNCELİKLER AYP 2017 ÜÇÜNCÜ DÖNEM ALIMLARI 1- Kur an İlimleri ve Tefsir Kur an ilimleri, Kur an tarihi, tefsir gibi Kur an araştırmalarının farklı na dair araştırmaları 1. Kur an tarihi 2. Kıraat

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ Felsefe Bölümü DERS İÇERİKLERİ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ Felsefe Bölümü DERS İÇERİKLERİ GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ Felsefe Bölümü DERS İÇERİKLERİ I.SINIF I.YARIYIL FL 101 FELSEFEYE GİRİŞ I Etik, varlık, insan, sanat, bilgi ve değer gibi felsefenin başlıca alanlarının incelenmesi

Detaylı

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ İLAHİYAT BÖLÜMÜ (HAZIRLIKSIZ) BAHAR YARIYILI I. SINIFLAR FİNAL SINAVI PROGRAMI

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ İLAHİYAT BÖLÜMÜ (HAZIRLIKSIZ) BAHAR YARIYILI I. SINIFLAR FİNAL SINAVI PROGRAMI KAFKAS ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ İLAHİYAT BÖLÜMÜ (HAZIRLIKSIZ) 016-017 BAHAR YARIYILI I. SINIFLAR SINAVI PROGRAMI 1 ARAPÇA II 3 HADİS VE USULÜ İSLAM İBADET ESASLARI TARİH 9.0.017 30.0.017 31.0.017

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : İSLAM FELSEFE TARİHİ I Ders No : 0070040158 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNĠVERSĠTESĠ ĠLAHĠYAT FAKÜLTESĠ ĠLKÖĞRETĠM DĠN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BĠLGĠSĠ EĞĠTĠMĠ LĠSANS PROGRAMI DERS ĠÇERĠKLERĠ (ĠKĠNCĠ VE NORMAL EĞĠTĠM)

YÜZÜNCÜ YIL ÜNĠVERSĠTESĠ ĠLAHĠYAT FAKÜLTESĠ ĠLKÖĞRETĠM DĠN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BĠLGĠSĠ EĞĠTĠMĠ LĠSANS PROGRAMI DERS ĠÇERĠKLERĠ (ĠKĠNCĠ VE NORMAL EĞĠTĠM) I. YARIYIL ILIDA101 Temel Dini Bilgiler I Z 2 2 0 2 3 Din kavramı, İslam Dini, dinin kaynağı, anlamı, işlevi. Dinlerde iman kavramı, imanakıl ilişkisi, iman-ahlak ilişkisi, Allah a iman. Meleklere iman,

Detaylı

KELAM DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI

KELAM DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI 7. KELAM DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMININ UYGULANMASI 7.1. KELAM DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMININ TEMEL FELSEFESİ VE GENEL AMAÇLARI Kelam; naslardan hareketle inanç esaslarını ve insanın düşünce yapısına ilişkin temel

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS İSLAM EĞİTİM TARİHİ ILA323 5 2+0 2 3 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Yüz Yüze / Seçmeli Dersin

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS KURAN OKUMA VE TECVİD IV ILH

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS KURAN OKUMA VE TECVİD IV ILH DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS KURAN OKUMA VE TECVİD IV ILH 202 4 2+0 2 5 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Türkçe Lisans Dersin Türü Yüz Yüze / Zorunlu

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS KURAN OKUM VE TECVİD VIII İLH

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS KURAN OKUM VE TECVİD VIII İLH DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS KURAN OKUM VE TECVİD VIII İLH 402 8 2+0 2 5 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Yüz Yüze / Zorunlu

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS FIKIH I İLH

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS FIKIH I İLH DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS FIKIH I İLH 307 5 2+0 2 3 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Yüz Yüze / Zorunlu Dersin Koordinatörü

Detaylı

TEMEL İSLAM BİLİMLERİ

TEMEL İSLAM BİLİMLERİ TEMEL İSLAM BİLİMLERİ ARAB DİLİ VE BELAGATİ Arap Dili ve Belagati Anabilim Dalı, İslâm dininin temel kaynaklarını doğrudan anlayabilmek, temel İslâm bilimleri ve kültür tarihi alanlarında yazılmış olan

Detaylı

BÜTÜNLEME HAZİRAN 2018 DERSİN KODU VE ADI TARİH SAAT YER TARİH SAAT YER TARİH SAAT YER TARİH SAAT YER

BÜTÜNLEME HAZİRAN 2018 DERSİN KODU VE ADI TARİH SAAT YER TARİH SAAT YER TARİH SAAT YER TARİH SAAT YER Z.AITB1000 Atatürk İlk. Ve İnk. Tar - II 11.04.2018 13:00 23.05.2018 11:00 30.05.2018 13:00 20.06.2018 11:00 Z.AITB1000 Atatürk İlk. Ve İnk. Tar - II (2.Ö) 11.04.2018 14:00 23.05.2018 11:00 30.05.2018

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS ÇAĞDAŞ DİNİ AKIMLAR İLH

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS ÇAĞDAŞ DİNİ AKIMLAR İLH DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS ÇAĞDAŞ DİNİ AKIMLAR İLH 427 7 3+0 3 3 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Yüz Yüze / Seçmeli Dersin

Detaylı

Sosyal Bilimler Enstitüsü

Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri 1. Yarıyıl Dersleri TIB5171 SEMİNER (DERSTE) Zorunlu 0 2.00 0 5.00 TIB5175 TEZ DANIŞMANLIĞI I Zorunlu 0 1.00 0 1.00 TIB5101 İSLAM BİLİMLERİNİN TEŞEKKÜLÜ

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS DİNLER TARİHİ I İLH Yüz Yüze / Zorunlu / Seçmeli

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS DİNLER TARİHİ I İLH Yüz Yüze / Zorunlu / Seçmeli DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS DİNLER TARİHİ I İLH 313 5 2+0 2 3 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Yüz Yüze / Zorunlu / Seçmeli

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS HUKUK DOKTORİNLERİ VE İSLAM HUKUKU

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS HUKUK DOKTORİNLERİ VE İSLAM HUKUKU DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS HUKUK DOKTORİNLERİ VE İSLAM HUKUKU İLH322 6 2+0 2 3 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Türkçe Lisans Dersin Türü Yüz Yüze

Detaylı

1-Anlatım 2-Soru ve Cevap 3-Sunum 4-Tartışma

1-Anlatım 2-Soru ve Cevap 3-Sunum 4-Tartışma DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS ARAP DİLİ VE EDEBİYATI I İLH 103 1 2+0 2 3 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Yüz Yüze / Zorunlu

Detaylı

İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ. İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Egitimi (İkinci Öğretim) Funda TUNÇER in Ders Muafiyeti (Öğr.

İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ. İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Egitimi (İkinci Öğretim) Funda TUNÇER in Ders Muafiyeti (Öğr. İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Egitimi (İkinci Öğretim) Funda TUNÇER in Ders Muafiyeti (Öğr.No:130802058) Yabancı Dil I 4 I Yabancı Dil I 2 Muaf Yabancı Dil II 4 II Yabancı

Detaylı

D.Ü. İLAHİYAT FAKÜLTESİ 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DKAB BÖLÜMÜ GÜZ DÖNEMİ DERS MÜFREDATI (17.09.2013)

D.Ü. İLAHİYAT FAKÜLTESİ 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DKAB BÖLÜMÜ GÜZ DÖNEMİ DERS MÜFREDATI (17.09.2013) 1_2013 Güz Dönemi Dersleri (DKAB) D.Ü. İLAHİYAT FAKÜLTESİ 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DKAB BÖLÜMÜ GÜZ DÖNEMİ DERS MÜFREDATI (17.09.2013) DKAB 1. SINIF (ZORUNLU) I. YARIYIL(GÜZ) D.Kodu O.Kod Branşı Dersin

Detaylı

İLAHİYAT I. ÖĞRETİM A ŞUBESİ 401 NOLU DERSLİK. 3.Ders CÜMLE BİLGİSİ (NAHİV) GÖÇEMEN OKUMA ANLAMA (KIRAA) ONUR

İLAHİYAT I. ÖĞRETİM A ŞUBESİ 401 NOLU DERSLİK. 3.Ders CÜMLE BİLGİSİ (NAHİV) GÖÇEMEN OKUMA ANLAMA (KIRAA) ONUR İLAHİYAT I. ÖĞRETİM A ŞUBESİ 401 NOLU DERSLİK DUYMA VE ANLAMA (İSTİMA) OKUMA ANLAMA (KIRAA) CENGİZ SLÜ ANLATIM (MUHADESE) CENGİZ DUYMA ANLAMA İSTİMA SLÜ ANLATIM (MUHADESE) ARAP DİLİ FONETİĞİ (TASHİH İ

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERİSTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ HAZIRLIK SINIFLARI (NORMAL VE İKİNCİ ÖĞRETİM) GÜZ MAZERET SINAV PROGRAMI

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERİSTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ HAZIRLIK SINIFLARI (NORMAL VE İKİNCİ ÖĞRETİM) GÜZ MAZERET SINAV PROGRAMI YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERİSTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ HAZIRLIK SINIFLARI (NORMAL VE İKİNCİ ÖĞRETİM) GÜZ MAZERET SINAV PROGRAMI 13.00-14.15 Sarf ve Nahiv 13.00-14.15 İmla İnşa ve Okuma 1-A-B-C SINIFLARI (NORMAL VE

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS KURAN II İLH 338 6 2+0 2 3 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Yüz Yüze / Seçmeli Dersin Koordinatörü

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü *BE5FBY8BV* Temel İslam Bilimleri Anabilim Dalı Başkanlığı Sayı :27306776/100/ 10770 30/01/2018 Konu :Eğitim - Öğretim İşleri (Genel)

Detaylı

IÇERIK ÖNSÖZ. Giriş. Birinci Bölüm ALLAH A İMAN

IÇERIK ÖNSÖZ. Giriş. Birinci Bölüm ALLAH A İMAN IÇERIK ÖNSÖZ 13 Giriş DİN VE AKAİT Günümüzde Din Algısı Sosyal Bilimcilere Göre Din İslam Açısından Din Dinin Anlam Çerçevesi İslam Dini İslam ın İnanç Boyutu Akait İman İman-İslam Farkı İman Bakımından

Detaylı

T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURULU TOPLANTI TUTANAĞI

T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURULU TOPLANTI TUTANAĞI T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURULU TOPLANTI TUTANAĞI Sayı : 47 Tarih : 04.09.2012 Toplantıda Bulunanlar : 1. Yrd. Doç. Dr. Süleyman TURAN, Müdür V. 2. Prof.

Detaylı

T.C. YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞI FAKÜLTE KURULU KARARI

T.C. YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞI FAKÜLTE KURULU KARARI Toplantı Tarihi: 0. 06. 04 Toplantı Sayısı : 04/05 Fakültemiz Fakülte Kurulu, Dekan Prof. Dr. Abdulbaki GÜNEŞ Başkanlığında 0.06.04 tarihinde toplanarak aşağıdaki kararları almıştır. KARAR: -04-05 Eğitim

Detaylı

İSMAİL TAŞ, MEHMET HARMANCI, TAHİR ULUÇ,

İSMAİL TAŞ, MEHMET HARMANCI, TAHİR ULUÇ, Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : İSLAM AHLAK ESASLARI VE FELSEFESİ Ders No : 0070040072 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü

Detaylı

Değerli öğrencilerimiz, Fakültemiz hazırlık sınıflarının 2. vize, diğer sınıfların final ve bütünleme sınav programının son hali sunulmuştur.

Değerli öğrencilerimiz, Fakültemiz hazırlık sınıflarının 2. vize, diğer sınıfların final ve bütünleme sınav programının son hali sunulmuştur. Değerli öğrencilerimiz, Fakültemiz hazırlık sınıflarının 2. vize, diğer sınıfların final ve bütünleme sınav programının son hali sunulmuştur. Daha önce size sunulan taslak programda kısmî değişiklikler

Detaylı

2. SINIF III. SINIF. 6 Adet Zorunlu Ders + 2 Adet Seçmeli Ders=30 AKTS 6 Adet Zorunlu Ders + 2 Adet Seçmeli Ders=30 AKTS IV. SINIF

2. SINIF III. SINIF. 6 Adet Zorunlu Ders + 2 Adet Seçmeli Ders=30 AKTS 6 Adet Zorunlu Ders + 2 Adet Seçmeli Ders=30 AKTS IV. SINIF YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ EĞİTİMİ BÖLÜMÜ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN (NORMAL-İKİNCİ ÖĞRETİM) UYGULANACAK LİSANS PROGRAMI 1. SINIF

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS KURÂN A ÇAĞDAŞ YAKLAŞIMLAR ILH333 5 2+0 2 3 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Yüz Yüze / Seçmeli

Detaylı

TEMEL İSLAM BİLİMLERİ ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS DERSLERİ DERSİN KODU VE ADI TEZ 5000 Yüksek Lisans Tezi TİB 5010 Seminer UAD 8000 Uzmanlık Alan

TEMEL İSLAM BİLİMLERİ ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS DERSLERİ DERSİN KODU VE ADI TEZ 5000 Yüksek Lisans Tezi TİB 5010 Seminer UAD 8000 Uzmanlık Alan TEMEL İSLAM BİLİMLERİ ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS DERSLERİ TİB 5010 Seminer UAD 8000 Uzmanlık Alan Dersi I UAD 8001 Uzmanlık Alan Dersi-II TİB 5660 Hadiste Sened ve Metin Tenkidi TİB 5190 Mukayeseli Hadis

Detaylı

2014-2015 GÜZ DÖNEMİ DERS DAĞILIMLARI (İLAHİYAT)

2014-2015 GÜZ DÖNEMİ DERS DAĞILIMLARI (İLAHİYAT) 2014-2015 GÜZ DÖNEMİ DERS DAĞILIMLARI (İLAHİYAT) 1.SINIF (2014 Müfredatlar) 1. YARIYIL ÖĞRETİM ELEMANLARI ÖĞRETİM ELEMANLARI ÖĞRETİM ELEMANLARI No Ders Kodu Ders Adı T U K AKTS 1.GRUP (101) 2.GRUP (102)

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS SİYER II İLH 114 2 2+0 2 2 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Yüz Yüze / Zorunlu Dersin Koordinatörü

Detaylı

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK NORMAL ÖĞRETİM DERS PLANI VE İÇERİKLERİ (2014-2015 Akademik Yılı)

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK NORMAL ÖĞRETİM DERS PLANI VE İÇERİKLERİ (2014-2015 Akademik Yılı) KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK NORMAL ÖĞRETİM DERS PLANI VE İÇERİKLERİ (2014-2015 Akademik Yılı) ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI GÜZ YARIYILI (BİRİNCİ KUR) Y. YIL ÖN KOŞUL DERSİN

Detaylı

T.C. RECEP TAYYĠP ERDOĞAN ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ TEMEL ĠSLAM BĠLĠMLERĠ ANABĠLĠM DALI YÜKSEK LĠSANS DERSLERĠ DERSĠN KODU VE ADI

T.C. RECEP TAYYĠP ERDOĞAN ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ TEMEL ĠSLAM BĠLĠMLERĠ ANABĠLĠM DALI YÜKSEK LĠSANS DERSLERĠ DERSĠN KODU VE ADI T.C. RECEP TAYYĠP ERDOĞAN ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ 2014-2015 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI NDA AÇILAN DERSLERĠN LĠSTESĠ (T. C. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS EVRENSEL İNSANİ DEĞERLER İLH

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS EVRENSEL İNSANİ DEĞERLER İLH DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS EVRENSEL İNSANİ DEĞERLER İLH320 6 2+0 2 3 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Yüz Yüze / Seçmeli

Detaylı

BAYRAM DALKILIÇ, HÜSAMETTİN ERDEM,

BAYRAM DALKILIÇ, HÜSAMETTİN ERDEM, Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : MANTIK Ders No : 0070040047 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi Ön

Detaylı

ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞI 2013 MÜFREDATINA ESAS DERS İÇERİĞİ

ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞI 2013 MÜFREDATINA ESAS DERS İÇERİĞİ ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞI 2013 MÜFREDATINA ESAS DERS İÇERİĞİ 1.SINIF 1.DÖNEM Kur an okuma ve Tecvid IU.Kredi:2 AKTS:3 Düzgün Kur'an okumayı belletmeye, Tecvid kurallarını öğretmeye

Detaylı

T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURULU TOPLANTI TUTANAĞI

T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURULU TOPLANTI TUTANAĞI T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURULU TOPLANTI TUTANAĞI Sayı : 54 Tarih : 03.01.2013 Toplantıda Bulunanlar : 1. Prof. Dr. Salih Sabri YAVUZ, Müdür 2. Doç. Dr.

Detaylı

Tuba ÖZDİNÇ. Örgün Eğitim

Tuba ÖZDİNÇ. Örgün Eğitim ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ-I Dersin Adı Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi-I Dersin Kodu 630909 Dersin Türü Dersin Seviyesi Dersin AKTS Kredisi Haftalık Ders Saati Zorunlu Önlisans 2 AKTS 2 (Kuramsal)

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : GÜNÜMÜZ FELSEFE AKIMLARI (SEÇMELİ) Ders No : 0070040175 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2 Ders Bilgileri Ders Türü

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : SOSYALLEŞME VE İLETİŞİM (SEÇMELİ) Ders No : 0070040181 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2 Ders Bilgileri Ders Türü

Detaylı

MÂTÜRÎDÎ KELÂMINDA TEVİL

MÂTÜRÎDÎ KELÂMINDA TEVİL Önsöz Klasik ilimler geleneğimizin temel problemlerinden birine işaret eden tevil kavramını en geniş anlamıyla inanan insanın, kendisine hitap eden vahyin sesine kulak vermesi ve kendi idraki ile ilâhî

Detaylı

Ders Adı : DİN PSİKOLOJİSİ Ders No : Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri

Ders Adı : DİN PSİKOLOJİSİ Ders No : Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : DİN PSİKOLOJİSİ Ders No : 00004003 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

I. YARIYIL Psikolojiye Giriş Fizyolojik Psikoloji Türkçe I: Yazılı Anlatım Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I Yabancı Dil I Bilgisayar I

I. YARIYIL Psikolojiye Giriş Fizyolojik Psikoloji Türkçe I: Yazılı Anlatım Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I Yabancı Dil I Bilgisayar I I. YARIYIL Psikolojiye Giriş Psikolojinin tanımı, psikoloji tarihi, psikolojinin alanları (sosyal psikoloji, klinik psikoloji, eğitim psikolojisi vs.), psikoloji kuramları (davranışcı kuramlar, bilişsel

Detaylı

TARİH BÖLÜMÜ LİSANS DERSLERİ BİRİNCİ YIL

TARİH BÖLÜMÜ LİSANS DERSLERİ BİRİNCİ YIL TARİH BÖLÜMÜ LİSANS DERSLERİ BİRİNCİ YIL I. Yarıyıl II. Yarıyıl TAR 101 OSMANLI TÜRKÇESİ I 4 0 4 6 TAR 102 OSMANLI TÜRKÇESİ II 4 0 4 6 TAR 103 İLKÇAĞ TARİHİ I 2 0 2 4 TAR 104 İLKÇAĞ TARİHİ II 2 0 2 4 TAR

Detaylı

NECMETTĠN ERBAKAN ÜNĠVERSĠTERSĠ. ÇĠFT ANADAL PROGRAMINA BAġVURU, KABUL VE KAYIT KOġULLARI

NECMETTĠN ERBAKAN ÜNĠVERSĠTERSĠ. ÇĠFT ANADAL PROGRAMINA BAġVURU, KABUL VE KAYIT KOġULLARI -08 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI NECMETTĠN ERBAKAN ÜNĠVERSĠTERSĠ ÇĠFT ANADAL PROGRAMINA BAġVURU, KABUL VE KAYIT KOġULLARI - Öğrencinin çift anadal programına baģvurabilmesi için baģvurduğu döneme kadar anadal lisans

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS TEFSİR V İLH 403 7 2+0 2 3 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Yüz Yüze / Zorunlu Dersin Koordinatörü

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS HZ.MUHAMMEDİN HAYATI DKB

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS HZ.MUHAMMEDİN HAYATI DKB DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS HZ.MUHAMMEDİN HAYATI DKB 05 2+0 2 3 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Yüz Yüze / Zorunlu Dersin

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : TÜRK KÜLTÜRÜNDE HADİS (SEÇMELİ) Ders No : 0070040192 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim

Detaylı

03 Temmuz 2013 tarih ve 51 sayılı Üniversite Senato toplantısının 1 nolu karar ekidir.

03 Temmuz 2013 tarih ve 51 sayılı Üniversite Senato toplantısının 1 nolu karar ekidir. 03 Temmuz 2013 tarih ve 51 sayılı Üniversite Senato toplantısının 1 nolu karar ekidir. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ FELSEFE BÖLÜMÜ İKİLİ ÖĞRETİM DERS PLANI (2013-2014 Eğitim öğretim yılından

Detaylı

İNSAN VE TOPLUM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

İNSAN VE TOPLUM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FELSEFE %0 HESAPLAMASINDA DİKKATE ALINACAK ASGARİ DERSLER FEL0* İLKÇAĞ FELSEFESİ 5 5 FEL04* FELSEFİ KAVRAMLAR VE TERİMLER 5 5 FEL06* VARLIK FELSEFESİ 5 5 FEL08* KLASİK MANTIK 4 5 5 FEL0* BİLİM TARİHİ 4

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ FELSEFE BÖLÜMÜ 8 YARIYILLIK DERS PROGRAMI (İNG. KAPANDIKTAN SONRA)

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ FELSEFE BÖLÜMÜ 8 YARIYILLIK DERS PROGRAMI (İNG. KAPANDIKTAN SONRA) İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ FELSEFE BÖLÜMÜ 8 YARIYILLIK DERS PROGRAMI (İNG. KAPANDIKTAN SONRA) BİRİNCİ YARIYIL DERSLERİ 101 Felsefeye Giriş I Z 2 2 0 2 5 103 İlkçağ Felsefesi I Z 3 3 0 3

Detaylı

KURAN I KERİMİN İÇ DÜZENİ

KURAN I KERİMİN İÇ DÜZENİ KURAN I KERİMİN İÇ DÜZENİ Kur an-ı Kerim : Allah tarafından vahiy meleği Cebrail aracılığıyla, son Peygamber Hz. Muhammed e indirilen ilahi bir mesajdır. Kur an kelime olarak okumak, toplamak, bir araya

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : TÜRK DİLİ I Ders No : 00700400 : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi Ön Koşul

Detaylı

İNSAN VE TOPLUM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

İNSAN VE TOPLUM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FELSEFE FEL0* İLKÇAĞ FELSEFESİ 5 5 FEL04* FELSEFİ KAVRAMLAR VE TERİMLER 5 5 FEL06* VARLIK FELSEFESİ 5 5 FEL08* KLASİK MANTIK 4 5 5 FEL0* BİLİM TARİHİ 4 4 FEL0* İSLAM FELSEFESİ TARİHİ I +0 5 5 FEL04* AHLAK

Detaylı

İŞLETME N.Ö. Ders Adı

İŞLETME N.Ö. Ders Adı İŞLETME N.Ö. DONEMNO : 1 GENEL İŞLETME I 0020050001 3 0 5 FİNANSAL MUHASEBE I 0020050002 3 0 5 İŞLETME MATEMATİĞİ I 0020050003 3 0 5 İKTİSADA GİRİŞ I 0020050004 3 0 5 ŞEHİR VE MEDENİYET 0020050005 2 0

Detaylı

DERS ADI DERSİN SORUMLUSU TARİH SAAT DERSLİK

DERS ADI DERSİN SORUMLUSU TARİH SAAT DERSLİK DERS ADI DERSİN SORUMLUSU TARİH SAAT DERSLİK DKAB108 - Arapça II Muhammet Ali CAN 27.03.2018 09:00 DKAB112 - Islam Tarihi Tugba AYDENIZ 05.04.2018 09:00 DKAB208 - Türk Islam Sanatlari Tarihi Tugba AYDENIZ

Detaylı

SEÇMELİ DERSLER (Öğrenci aşağıda belirtilen en az 2 (iki) dersten başarılı olmalıdır.)

SEÇMELİ DERSLER (Öğrenci aşağıda belirtilen en az 2 (iki) dersten başarılı olmalıdır.) PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ YAN DAL DERSLERİ DERSLER DERSİN KODU DERSİN ADI KREDİ PSİ 101 Psikolojiye Giriş I PSİ 10 Araştırma Teknikleri I PSİ 10 Psikoloji için İstatistik I PSİ 01 Sosyal Psikoloji I PSİ 0 Gelişim

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : GÜNÜMÜZ İSLAM DÜNYASINDA DİNİ AKIMLAR (SEÇMELİ) Ders No : 000040194 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2 Ders Bilgileri

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM GÜZ DÖNEMİ FİNAL SINAVLARI TARİH VE YERLERİ

EĞİTİM ÖĞRETİM GÜZ DÖNEMİ FİNAL SINAVLARI TARİH VE YERLERİ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM GÜZ DÖNEMİ FİNAL SINAVLARI TARİH VE YERLERİ DERS ADI DERS SORUMLUSU TARİH SAAT DERSLİKLER TUR181 - Türk Dili I Okutman Yılmaz BACAKLI 25.12.2017 13:00 TUR181 - Türk Dili I Yrd.

Detaylı

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI 1. SINIF (%30 ARAPÇA) HAFTALIK DERS PROGRAMI. ZYD 101 Erdal CAVLAK

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI 1. SINIF (%30 ARAPÇA) HAFTALIK DERS PROGRAMI. ZYD 101 Erdal CAVLAK PAZARTESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI 1. SINIF (%30 ARAPÇA) HAFTALIK DERS PROGRAMI SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE A. SAVAN (D-202) (D) Hallak Sema Tefsir Usulü ve Tarihi I (B) ZYD 101 Erdal CAVLAK

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS TÜRK DİLİ II TRD103 2 2+0 2 2 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Yüz Yüze / Zorunlu Dersin Koordinatörü

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 11. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 11. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ EKİM 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 11. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ Ay Hafta Ders Saati Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı Kader ve

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS ATATÜRK İLKELERİ VE İNKİLAP TARİHİ I AI0 2 + 0 2 2 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Yüz Yüze /

Detaylı

KUR'AN-I KERİM TECVİDLİ OKUMA KURS PROGRAMI

KUR'AN-I KERİM TECVİDLİ OKUMA KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü KİŞİSEL GELİŞİM VE EĞİTİM ALANI KUR'AN-I KERİM TECVİDLİ OKUMA KURS PROGRAMI Ankara, 2016 İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI... 1 PROGRAMIN DAYANAĞI...

Detaylı

DİN EĞİTİMİ ALANI KUR AN-I KERİM TİLÂVETİ VE TASHİH-İ HURUF EĞİTİMİ-1 KURS PROGRAMI

DİN EĞİTİMİ ALANI KUR AN-I KERİM TİLÂVETİ VE TASHİH-İ HURUF EĞİTİMİ-1 KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü DİN EĞİTİMİ ALANI KUR AN-I KERİM TİLÂVETİ VE TASHİH-İ HURUF EĞİTİMİ-1 KURS PROGRAMI ANKARA, 2018 İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI... 1 PROGRAMIN

Detaylı

İmam Hatip Dersleri Ortak Zorunlu ve Seçmeli Dersler

İmam Hatip Dersleri Ortak Zorunlu ve Seçmeli Dersler İmam Hatip Dersleri Ortak Zorunlu ve Seçmeli Dersler İmam Hatip Liselerinde ve Anadolu İmam Hatip Liselerinde 9. 10. 11. ve 12. sınıflarda okutulacak ortak ve seçmeli ders listesi. İMAM HATİP LİSELERİNDE

Detaylı

Pa Sa Ça Pe Cu. Öğle Arası. Seminer ve Danışmanlık

Pa Sa Ça Pe Cu. Öğle Arası. Seminer ve Danışmanlık Öğr. Gör. Mehmet Selim AYDAY H-B {N} Duyma, Anlama (İstima) I, II H-E {N} Duyma, Anlama (İstima) I, II H-C {N} Duyma, Anlama (İstima) I, II H-A {N} Duyma, Anlama (İstima) I, II H-C {N} Duyma, Anlama (İstima)

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü *BE6PBEU9V* Felsefe ve Din Bilimleri Anabilim Dalı Başkanlığı Sayı :72907556/105.04/E.81294 14/09/2017 Konu :Ders Programları SOSYAL

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ İLAHİYAT PROGRAMI 2015-YAZ OKULUNDA AÇILAN DERSLER

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ İLAHİYAT PROGRAMI 2015-YAZ OKULUNDA AÇILAN DERSLER Ġlahiyat Fakültesi Bölüm/Anabilim İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ İLAHİYAT PROGRAMI 2015-YAZ OKULUNDA AÇILAN DERSLER Dalı/Program Kodu Dersin Adı T U K S Öğretim Üyesi Gurup 105 Kuran Okuma Tecvid

Detaylı

Kırklareli İlahiyat Fakültesi müfredatı oluşturulurken aşağıdaki hususlar göz önünde bulundurulmuştur:

Kırklareli İlahiyat Fakültesi müfredatı oluşturulurken aşağıdaki hususlar göz önünde bulundurulmuştur: KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ KUR ÂN OKUMA VE TECVÎD DERSLERİ MÜFREDATI Kırklareli İlahiyat Fakültesi müfredatı oluşturulurken aşağıdaki hususlar göz önünde bulundurulmuştur: (1) Tashîh-i

Detaylı

ENSTİTÜ/FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL ve PROGRAM: MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ-ELEKTRIK-ELEKTRONIK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS BİLGİLERİ. Adı Kodu Dili Türü Yarıyıl

ENSTİTÜ/FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL ve PROGRAM: MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ-ELEKTRIK-ELEKTRONIK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS BİLGİLERİ. Adı Kodu Dili Türü Yarıyıl ENSTİTÜ/FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL ve PROGRAM: MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ-ELEKTRIK-ELEKTRONIK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi I Ön Koşul leri DERS BİLGİLERİ Adı Kodu Dili Türü Yarıyıl Sorumluları

Detaylı