YALOVA ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ DETAYLI BRİFİNG RAPORU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "YALOVA ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ DETAYLI BRİFİNG RAPORU"

Transkript

1 YALOVA ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ DETAYLI BRİFİNG RAPORU MART 2013

2 YALOVA İLİ TANITIMI Nüfus (2012) Yüz Ölçümü 847 km² Nüfus Yoğunluğu 251 kişi/km2 Şehir Nüfusunun Oranı %61 Gelişmişlik Sıralaması 13 (Kalkınma Bakanlığı, 2012) Kişi Başına Düşen GSYiH ABD Doları (2010) Konumsal Avantaj Türkiye nin üç büyük Şehrine bir saat içinde ulaşım; İstanbul (13,9 milyon), Bursa (2,7 milyon), Kocaeli (1,7 milyon)

3 İklim Telefon Şehir Kodu 226 Ilıman; yazları sıcak ve kuru, kışları ılık ve yağışlı İhracat Tutarı ABD Doları (2009), ABD Doları (2010) İhracatçı Firma Sayısı 75 (2009), 70 (2010) İthalat Tutarı ABD Doları (2009) ABD Doları (2010) İthalatçı Firma Sayısı 85 (2009), 89 (2010) Turist Sayısı Turizm Yatak Sayısı OSB Sayısı (İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, 2011) 4007 (İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü,2010)

4 ISO İlk 500 Büyük Kuruluş Sayısı 3 Yabancı Sermayeli Şirket Sayısı 96 (2009) Ana İhracat Pazarları Çin (% 26); Fransa (% 19); Almanya (% 12); Irak (% 6,5); Hollanda(% 5,2) (2009) Düzenlenen Fuarlar En Yakın Havaalanı Öne Çıkan Sektörler Yalova Süs Bitkileri İhtisas Fuarı, Yapı Decoor Yalova İnşaat Malzemeleri Yapı Yenileme Fuarı Sabiha Gökçen Havaalanı (Arabalı Vapurla 45 km, tahmini süre 1.5 saat, karayoluyla 137 km, tahmini süre 2 saat 20 dakika) Bursa Havaalanı(69 km, 1 saat 20 dakika) Turizm, Çiçekçilik, Gemi İmalatı, Kimya İlçe - Belde - Köy Sayısı 6 İlçe (Merkez ilçe dahil), 15 Belediye, 42 Köy

5 YALOVA MERKEZ Armutlu Yarımadası nın kuzey kıyısı ile Samanlı Dağları nın kuzey eteklerine kurulmuş olan Yalova nın kuzeyi ve batısı Marmara Denizi ile çevrilidir. Şehir, sahil şeridi dar olmakla birlikte, doğal bir plaj niteliğindedir. Yazları sıcak, kışları yağışlı ve ılıktır. Yalova, doğu kıyılarındaki düzlükler dışında dağlık bir araziye sahiptir. İlin 847 km2 olan toplam alanının % 59 u ormanlık alan, % 26 sı tarım alanı, % 1 i daimi çayır ve otlak, % 14 ü ise tarım dışı alanlardan oluşmaktadır.

6

7 ALTINOVA Altınova Nüfus (2012) Yüz Ölçümü Nüfus Yoğunluğu İl Merkezine Uzaklık 164 km² 141 kişi/km2 21 km İlçenin en önemli ve en büyük akarsuyu Yalakdere dir. Söz konusu dere Hersek Ovasını oluşturarak Marmara Denizi ne dökülür. Yalakdere yi, Derbent Deresi, Sulu Dere ve Akçat Dereleri besler. Bu dere, aynı zamanda Yalova nın en önemli derelerinden biridir. Yalova ilindeki tersane girişimcileri, bölgede tersaneciliği daha da geliştirmek ve işbirliğinden güç almak amacıyla Yalova-Altınova Tersane Girişimcileri San. ve Tic. A.Ş. kurmuş ve çeşitli tersanecilik dernekleri altında birleşmişlerdir. İlin, yatırımı devam eden tersanelerin tamamlanmasını takiben, tersane kümelenmesinde dünyada ikinci sırayı alması hedeflenmektedir. İlçe ekonomisinde ayrıca meyvecilik ve çiçekçiliğe dayalı tarım sektörü ön plana çıkmaktadır. Körfez Geçişi Köprüsü nün ilçe sınırlarından geçmesi ilçeyi bir çekim merkezine dönüştürmüştür.

8 ÇINARCIK Nüfus (2012) Yüz Ölçümü 174 km² Nüfus Yoğunluğu 148 kişi/km2 İl Merkezine Uzaklık 17 km İlçenin güney ve batısı dağlar ve ormanlar ile kaplıdır.kocadere, Teşvikiye, Koru, Çapana ve Ay Deresi önemli akarsu kaynaklarını teşkil eder. İlçe turistik bir yapıya sahip olduğundan genellikle turizm amaçlı konutlar inşa edilmiştir. Bu nedenle yaz aylarında nüfus gündelik turizminde etkisiyle oldukça yükselmektedir. Çınarcık sakinleri yoğun olarak turizm sektöründe çalışmaktadır. Yörede çok eski tarihlerden kalma zeytin ağaçları olup, zeytincilik önemli bir gelir kaynağıdır.

9 ÇİFTLİKKÖY Nüfus (2012) Nüfus Yoğunluğu Yüzölçümü İl Merkezine Uzaklık 219 kişi/km2 132 km2 5 km Çiftlikköy, Marmara denizinin güneydoğusunda; doğuda Altınova, güneyde Orhangazi ve batıda Yalova merkez ile çevrilidir. Batıda Yalova il merkeziyle birleşik görünümdedir. Doğuya doğru gittikçe dik inen akarsuların oluşturduğu alüvyon ovaları ve alçalan tepelik alanlar yer alır. Tarım; sebze, meyve, çiçekçilik ve seracılık tarımın ana başlıklarını oluşturmaktadır. İlçede yapılan tarım büyük oranda tarımsal alet ve makinelerle yapılmaktadır. Özellikle seracılık ve sera çiçekçiliği ilçeye büyük oranda gelir sağlamaktadır. Ülkenin önde gelen sanayi kuruluşlarının büyük bir kısmı Çiftlikköy de Taşköprü Beldesi ile Denizçalı köyü sınırları içinde bulunmaktadır. Akrilik Kimya ve tekstil sanayinin önde gelen AK- SA, ERSUR, AK-KİM ve AK-TOPS Kuruluşları ile diğer yan hizmet veren kuruluşlar da ilçede faaliyet göstermektedirler.

10 TERMAL Nüfus (2012) Yüz Ölçümü 55 km² Nüfus Yoğunluğu 91 kişi/km2 İl Merkezine Uzaklık 12 km İlçe, Samanlı Vadisi içinde kurulmuştur. Toprakları Ferhat Deresi ve Samanlı Vadisi içindeki küçük akarsular ile sulanır. Karadeniz iklimi ile karasal iklim arasında geçiş özelliği gösteren yağışlı ve ılıman bir iklime sahiptir. Termal ilçesi genelinde geçim kaynağı olarak sağlık/termal turizmi ilk sırada yer almaktadır. Otelcilik, pansiyonculuk ve restoran işletimi bölgenin ekonomik yapısını oluşturmaktadır. Bunun yanı sıra hayvancılık ve tarım da yapılmaktadır. İlçenin doğal yapısı gereği arıcılık ve avcılık gibi mesleklerde ilçe halkının tercihleri arasındadır.

11 ARMUTLU Nüfus (2012) Yüz Ölçümü 277 km² Nüfus Yoğunluğu 28 kişi/km2 İl Merkezine Uzaklık 55 km Armutlu güneydoğudan Gemlik, doğudan Orhangazi, kuzeydoğudan Yalova İli ile, güney, batı ve kuzeyden de deniz ile çevrilmiştir. Gemlik e 37 km lik, Yalova ya ise 55 km lik karayolu ile bağlı olan Armutlu nun Mudanya ve İstanbul ile de deniz yoluyla bağlantısı mevcuttur. Genelde jeolojik yönden % 70 bir eğime sahip olan ilçe; tipik bir Marmara Bölgesi iklimini arz eder. Yazlar sıcak, kışlar yağışlı ve ılıktır. Makilik, fundalık, zeytinlikler ve çam ormanları yörenin bitki örtüsünü oluşturur. Armutlu; 6 Haziran 1995 tarihinde 550 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile İlçe statüsü kazanarak, Yalova İli ne bağlanmıştır. İlçeye bağlı 5 köy bulunmaktadır.

12 İLİN İDARİ YAPISI İLÇELER-BELEDİYELER-MÜCAVİR ALANA GİREN KÖYLER-İL ÖZEL İDARESİNE BAĞLI KÖYLER ARMUTLU İLÇESİ ARMTLU BELEDİYESİ ALTINOVA İLÇESİ ALTINOVA BELEDİYESİ TOKMAK KÖYÜ ÇAVUŞÇİFTLİĞİ KÖYÜ HAVUZDERE KÖYÜ KAYTAZDERE BELEDİYESİ TAVŞANLI BELEDİYESİ SUBAŞI BELEDİYESİ ÇINARCIK İLÇESİ ÇİFTLİKKÖY İLÇESİ BELEDİYE MÜVAVİR ALAN İÇİNDE KALAN KÖYLER ÇINARCIK BELEDİYESİ ÇALICA KÖYÜ ŞENKÖY ESENKÖY BELEDİYESİ TEŞVİKİYE BELDESİ KOCADERE BELEDİYESİ KORU BELEDİYESİ ÇİFTLİKKÖY BELEDİYESİ KILIÇ KÖYÜ GACIK KÖYÜ LALEDERE KÖYÜ TAŞKÖPRÜ BELEDİYESİ KABAKLI KÖYÜ DENİZÇALI KÖYÜ TERMAL İLÇESİ İL ÖZEL İDARESİ GÖREV ALANINDA KALAN KÖYLER TERMAL BELEDİYESİ AKKÖY YENİMAHALLE KÖYÜ YALOVA İLÇESİ YALOVA BELEDİYESİ KURTKÖY ELMALIK KÖYÜ KAZIMIYE KÖYÜ KİRAZLI KÖYÜ SOĞUCAK KÖYÜ HACIMEHMET KÖYÜ SAFRAN KÖYÜ SAMANLI KÖYÜ ESADİYE KÖYÜ KADIKÖY BELEDİYESİ FISTIKLI KÖYÜ KAPAKLI KÖYÜ MECİDİYE KÖYÜ HAYRİYE KÖYÜ SELİMİYE KÖYÜ FEVZİYE KÖYÜ ÖRENCİK KÖYÜ SERMAYECİK KÖYÜ AKTOPRAK KÖYÜ KARADERE KÖYÜ SOĞUKSU KÖYÜ AHMEDİYE KÖYÜ GEYİKDERE KÖYÜ ORTABURUN KÖYÜ İLYASKÖY ÇUKURKÖY DEREKÖY BURHANİYE KÖYÜ SUGÖREN KÖYÜ GÜNEYKÖY

13 YALOVA ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ GİRİŞ Yalova İli tarihli ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 550 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye bağlı olarak İl statüsü kazanmıştır tarihli ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 644 sayılı Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kurulmuş, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü olarak faaliyetlerine devam etmektedir.

14 ORGANİZASYON ŞEMASI ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRÜ MÜDÜR YARDIMCISI İMAR VE KOOPERATİF ŞB. MÜD. İSKAN ŞB. MÜD. YAPIM VE PROJE ŞB. MÜD. YAPI MALZEMELERİ VE YAPI DENETİM ŞB. MÜD. ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİ RME VE İZİN ŞB. MÜD. ÇEVRE YÖNETİMİ VE ÇEVRE DENETİM ŞB. MÜD. İNSAN KAYNAKLARI VE DESTEK HİZMETLERİ ŞB. MÜD.

15 1- İNSAN KAYNAKLARI VE DESTEK HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ Personelinin her türlü özlük hakları, Personel ihtiyacımızın belirlenmesi, personel maaşları, sosyal hakları, inşaat hakedişleri (Genel Bütçe) tahakkuk ettirilmesi ve ödenmek üzere Muhasebe Müdürlüğü ne gönderilmesi, ödenek talep edilmesi, gelen ödeneklerin takip edilerek harcanması, Müdürlüğümüzün evrak akışının takip edilmesi, arşivlenmesi, Bakanlığımız, Valiliğimiz ve diğer kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör gibi kuruluşlarla haberleşmenin sağlanması (gerek elektronik bilişim aracılığı gerekse PTT ile) işleri yapılmaktadır.

16 PERSONEL DURUMU 1995 yılında İstanbul, Bursa ve Kocaeli İllerinin idari sınırlarında yapılan değişiklikler sonucunda oluşan İlimizde, Müdürlüğümüzün yürüttüğü iş ve işlemler ve tarihli depremler nedeniyle yoğunlaşmış, ancak zaman içinde gerek Bakanlık, gerekse geçici personellere yaptırılan iş ve işlemlerin büyük bölümü ikmal edilmiştir Sayılı Kanun uyarınca 7269 Sayılı Afet Kanunu gereği yapılan iş ve işlemler 2009 yılı itibariyle İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne devredilmiştir Sayılı Kanun uyarınca 3194 Sayılı İmar Kanunu gereği yapılan iş ve işlemler 2005 yılı itibariyle İl Özel İdaresine devredilmiştir. Haftanın bir günü çalışmaları yürütmek üzere İl Özel İdaresine bir personel görevlendirmesi yapılmıştır. Günümüz tarihi itibari ile (Mart 2013) Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü 63 memur, 1 Sözleşmeli Memur ve 3 işçi personel olmak üzere toplam 67 personel bulunmakta olup, 1 personel Bilecik Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde, 1 personel Valilik emrinde, 1 personel Orman İşletme Müdürlüğü emrinde geçici olarak görev yapmaktadır.

17 İL MÜDÜRLÜĞÜ KADROSU KADRO SAYISI KADRO SAYISI İl Müdürü 1 Kimyager 1 Müdür Yardımcısı 1 İnşaat Teknikeri 3 Yapım ve Proje Şb.Müd. 1 Elektrik Teknikeri 3 Yapı Mlz.ve Yapı Dnt.Şb.Md. 1 Harita Teknikeri 1 İskan Şb.Müd. 1 Makine Teknikeri 2 İmar ve Koop.Şb.Müd. 1 Restorasyon Teknikeri 1 İnsan Kayn.ve Des.Hiz.Şb.Md. 1 İnşaat Teknisyeni 2 Çev.Etk.Değ.Hizm.ve Çev.İzin.İşl.Şb.Müd. 1 Makine Teknisyeni 2 Çev. Yönt.Ve dent.şb.müd. 1 Elektrik Teknisyeni 1 İnşaat Mühendisi 7 Araştırmacı 4 Makina Mühendisi 4 Uzman 1 Elektrik Mühendisi 2 Şef 2 Harita Mühendisi 2 Ayniyat Saymanı 1 Jeoloji Mühendisi 2 Memur (V.H.K.İ.) 3 Şehir Plancısı 1 İşçi 3 Mimar 5 Taşeron Firma Elemanları 6 Çevre Mühendisi 5 Geçici Görevlendirilen Müdürlük Personeli (-) 3 Toplam 70

18 İLİMİZDE DİĞER KURUMLARA KOMİSYONLAR İLE İLGİLİ GÖREVLENDİRMELER SIRA NO İLGİLİ KURUM 1 Valilik İl Mahalli İdareler Müdürlüğü 2 İl Milli Eğitim Müdürlüğü 3 İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müd. PERSONEL ADI VE SOYADI GÖREVLENDİRİLEN KOMİSYON ADI Enver TAŞDEMİR Birliklerin Denetimi Komisyonu Mahir KOCADEMİR İmamettin IŞIK İnşaat İşleri Geçici ve Kesin Kabul Komisyonu Mahir KOCADEMİR Kırsal Kalkınma Yatırım Destek Programı Yürütme Birimi Komisyonu 4 İl Sağlık Müdürlüğü Aynur ORMAN Sağlıklı Yaşam Komisyonu Diyaliz Komisyonu 5 İl Sağlık Müdürlüğü Ahmet MERAL Kaplıcalar Yönetmeliği Tesis ve İşletme İzni İnceleme Komisyonu 6 Yalova Defterdarlığı Milli Emlak Müd. 7 Armutlu Kaymakamlığı Cem MUŞMUL Kıyı Kenar Çizgisi ve Dolgu Alanları Çalışma Birimi Komisyonu Cem MUŞMUL Hayriye ve Mecidiye Köyleri Sınır İhtilafı Çözüm Komisyonu PERSONEL SAYISI

19 SIRA NO İLGİLİ KURUM 8 Orman ve Su İşleri Yalova Şube Müdürlüğü 9 İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü PERSONEL ADI VE SOYADI Cem MUŞMUL Y.Özge KUŞÇU Gamze METE LEKA Cem MUŞMUL Y.Özge KUŞÇU Gamze METE LEKA GÖREVLENDİRİLEN KOMİSYON ADI Harmankaya Tabiat Parkı Gelişme Planı Komisyonu Delmece Yaylası Tabiat Parkı Gelişme Planı Komisyonu PERSONEL SAYISI 10 İl Özel İdaresi Ahmet MERAL GSM Komisyonu İl Emniyet Müdürlüğü A.Kürşat GEDİKOĞLU Patlayıcı Madde Denetim Komisyonu 1 12 Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Serdar ÇAKIN Mahir KOCADEMİR İl Proje Yürütme Birimi Komisyonu 2 13 Çiftlikköy Kaymakamlığı Mal Müdürlüğü Serdar ÇAKIN SS Çiftlikköy Küçük Sanayi Sitesi Amaç Dışında Kullanılıp Kullanılmadığının Tespit Komisyonu 1 14 Altınova Belediye Başkanlığı Osman ATA Altınova Süs Bitkileri Hali Kurulması Komisyonu 1

20 SIRA NO İLGİLİ KURUM PERSONEL ADI VE SOYADI GÖREVLENDİRİLEN KOMİSYON ADI PERSONEL SAYISI 15 İl Özel İdaresi M. Özkan YAZGAN İnşaat Ruhsatları Komisyonu 1 16 Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü İl Müdürü Toprak Koruma Kurulu 17 Halk Sağlığı Müdürlüğü İl Müdürü Hıfsısıhha Kurulu 1 18 AFAD İl Müdürü 19 ÇŞB Çev. Yön. Şb. Müdürü 20 ÇŞB 21 ÇŞB Yalova İli Endüstriyel Kazalar Acil Durum Müdahale Planı İl Kriz Merkezi Üyesi Deniz Kazaları Ulusal ve Bölgesel Acil Müdahale Planı İl Kriz Merkezi Üyesi Deniz Kazaları Ulusal ve Çev. Yön. Şb Müdürü Bölgesel Acil Müdahale Planı vd. kurum temsilcileri Bölgesel Operasyon Görevlendirilecek olan Teknik Personeller Koordinatörü (Karada) Deniz Kazaları Ulusal ve Bölgesel Acil Müdahale Planı Olay Yeri Koordinatörü (Karada)

21 SIRA NO 22 ÇŞB İLGİLİ KURUM PERSONEL ADI VE SOYADI Görevlendirilecek olan Teknik Personeller GÖREVLENDİRİLEN KOMİSYON ADI Deniz Kazaları Ulusal ve Bölgesel Acil Müdahale Planı Olay Yeri Kara Ekibi PERSONEL SAYISI 23 İl Emniyet Müdürlüğü Sinan AÇIŞ Trafik Tedbirleri Komisyonu 1 24 Halk Sağlığı Müdürlüğü Celil TURAN Özlem KILIÇ Bilişim OSB Sağlık Koruma Bandı belirleme komisyonu 25 AFAD Yakup KATI KBRN 1 26 AFAD 27 AFAD 28 Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü 29 İl Özel İdaresi 30 İl Özel İdaresi 31 İl Özel İdaresi M. Şerif YÜCE Sinan AÇIS Cem MUŞMUL Özgür ASLAN Yakup KATI Celil TURAN Yer Seçimi Komisyonu 4 İl Kurtarma ve Yardım Komitesi Celil TURAN Proje değerlendirme 1 Özlem KILIÇ Celil TURAN Özlem KILIÇ Celil TURAN Özgür ASLAN Özlem KILIÇ Maden İnceleme ve denetleme GSM denetim 2 GSM değerlendirme inceleme

22 SIRA NO İLGİLİ KURUM PERSONEL ADI VE SOYADI GÖREVLENDİRİLEN KOMİSYON ADI PERSONEL SAYISI 32 İl Özel İdaresi Celil TURAN KÖYDES projeleri 1 33 İl Özel İdaresi Celil TURAN Kapaklı A.A.T 1 34 İl Sağlık Müdürlüğü Remzi ATLI Tütün Kurulu 35 İl Sağlık Müdürlüğü Asuman ŞİRİN KOAH 1 36 Müftülük Özgür ASLAN(Asil) Sinan AÇIŞ(Yedek) Kurban Komisyonu 2 37 Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Gamze METE LEKA Özel Bakım Merkezleri Denetleme Komisyonu 1 KOMİSYONLARDA GÖREVLİ PERSONEL SAYISI 55 Kişi

23 2012 YILI EĞİTİM FAALİYETLERİ SIRA NO EĞİTİM KONUSU EĞİTİM TARİHLERİ EĞİTİM YERİ KATILAN PERSONEL SAYISI 1 Yapı Denetimi Uygulamaları Eğitimi Şubat 2012 Antalya 5 2 Temiz Enerji İşbirliği Zirvesi Şubat 2012 Kocaeli Sayılı İskan Kanunu Mevzuatı ve Uygulamaları Eğitimi 27 Şubat - 02 Mart 2012 Antalya 4 Çevre İzni ve Lisans Uygulamaları Eğitimi Şubat - 02 Mart 2012 Antalya 1 5 Çevre İzni ve Lisans Uygulamaları Eğitimi Mart 2012 Antalya 1 6 Piyasa Gözetimi ve Denetimi Temel Eğitimi Mart 2012 Antalya 3 7 Piyasa Gözetimi ve Denetimi İleri Seviye Eğitimi 28 Mart - 01 Nisan 2012 Antalya 8 Çevre Denetim Görevlisi Eğitimi 28 Mart - 01 Nisan 2012 Antalya Deprem Bölgelerinde Yapılacak Binalar Hakkında Yönetmelik Eğitimi 10 İzin ve Ruhsat İşleri İçin şifre verilen personel Eğitim Sayılı Kooperatifler Kanunu, Uygulamaları ve Sonuçları Eğitimi 12 Atık Yönetimi Mevzuatı ve Uygulamaları Eğitimi Mart 2012 İstanbul 30 Mart 2012 Ankara Nisan 2012 Antalya Nisan 2012 Antalya

24 SIRA NO EĞİTİM KONUSU Isıtma, Havalandırma ve Doğalgaz Teknolojileri Fuarı 14 Mevcut Bina Değerlemesi Deprem Sonrası Hasar Tespit Eğitimi 15 Deprem Bölgelerinde Yapılacak Binalar Hakkında Yönetmelik Eğitimi 16 Sanayi Kaynaklı Emisyonların Hava Kalitesi Üzerine Etkileri Konulu Seminer 17 Hava Kalitesi Ölçüm İstasyonu Kullanıcı Eğitimi 18 İklim Değişikliği Uyum ve Gönüllü Karbon Piyasası Eğitimi 19 Merkez ve Taşra Teşkilatları Arasında Koordinasyonun Güçlendirilmesi Toplantısı 20 Binalarda Enerji Performansı(BEP) ve MISGB Yönetmeliği Kapsamında İl Müdürlüklerinin Eğitimi 21 TS EN Standardı Uygulamaları ile SEÖS Tebliği ve Denetimi Eğitimi 22 Atık Su Yönetimi ve Toprak Kirliliği Mevzuatı ve Uygulamaları Eğitimi 23 Su, Atık, Toprak, Arıtma Çamuru ve Katı Atıktan Numune Alma Eğitimi EĞİTİM TARİHLERİ EĞİTİM YERİ 5 Nisan 2012 Bursa Nisan 2012 Antalya Mart 2012 İstanbul 12 Nisan 2012 Bursa Nisan 2012 Antalya Nisan 2012 Antalya Nisan 2012 Ankara Nisan 2012 Antalya Nisan 2012 Antalya Nisan 2012 Antalya 26 Nisan - 01 Mayıs 2012 Antalya KATILAN PERSONEL SAYISI 24 Ön Ödeme Usul ve Esasları Hak.Yön. Eğitimi Nisan 2012 Antalya

25 SIRA NO EĞİTİM KONUSU EĞİTİM TARİHLERİ 25 Türkiye Kıyılarında Kentsel Atık Su Yönetimi 28 Mayıs 2012 Projesi Eğitimi 26 Türkiye Çevresel Veri Değişim Ağı(TEIEN) 31 Mayıs-01 Haziran 2012 Projesi Eğitimi 27 Özürlülerin Ulaşılabilirliği 18 Haziran 2012 EĞİTİM YERİ Ankara Bursa KATILAN PERSONEL SAYISI 1 1 Ankara 1 28 Doğa ve Çevre Eğitimi Haziran 2012 Yalova Uyg. 2 Oteli Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Temmuz 2012 Dönüştürülmesi hakkındaki kanun eğitimi Ankara 2 30 Mekanik Tesisat, Elektrik Tesisat Mimari 31 Ekim - 02 Kasım Proje Hazırlanması, Ruhsat ve Yapı Kullanma Antalya İzni Düzenlenmesi Eğitimi 31 Çevre İzin ve Lisans Uygulamaları-3 Eğitimi 31 Ekim - 02 Kasım 2012 Antalya 1 32 Kentsel Altyapının Geliştirilmesine Yönelik Eğitim Projesi Eğitimi Kasım Afet Riski Altındaki Alanların Dön. Hakkında Kasım 2012 Kanun Uygulama Yönetmeliği ile Riskli Binaların Tespit Edilmesi Eğitimi 34 Çevre Denetim Görevlisi Eğitimi Kasım CBS Uyg. Yaygınlaştırılması Eğitimi Kasım Çevre İzin ve Lisans Uygulamaları-4 Eğitimi Kasım 2012 Antalya Antalya 2 1 Antalya 1 Antalya 2 Antalya 1

26 SIRA NO EĞİTİM KONUSU 37 Yapı Denetimi Hak.Kanunda Yapılan Değişiklik Kaps. İl Müdürlüklerinin Eğitimi 38 Hava Kirliliği Yönetimi ve Uygulamaları ile Entegre Kirlilik Önleme ve Kontrolü Eğitimi EĞİTİM TARİHLERİ EĞİTİM YERİ KATILAN PERSONEL SAYISI Kasım 2012 Antalya Kasım 2012 Antalya 2 39 Yapı Malzemeleri Alanında Mevz. Çalışmaları 6 Kasım 2012 Bursa 1 40 İmar, Kıyı, Yapı ve Çevre Uygulamaları Güney Marmara Bölgesel Semineri Kasım 2012 Çanakkale 3 41 ÇED Yönetmeliği ve Uygulamaları Eğitimi Kasım 2012 Antalya 2 42 Çevrimiçi ÇED Süreci Yönetim Projesi ve Çevresel Verilerin Raporlanması Eğitimi 43 İmar Planına Esas Hazırlanan Jeolojik- Jeoteknik Etüt Rap.Kontr. ve Onay İşl.Eğitimi Kasım 2012 Antalya Kasım 2012 Antalya 3 44 Çevre Denetim Görevlisi Eğitimi Kasım 2012 Antalya 2 45 Binalarda Enerji Performans Yönt.(BEP) ve Merkezi Isıtma Sistemlerinde Gider Paylaşım Yönetmeliği(MISGP) Eğitimi 46 Mekansal Stratejiler ve Çevre Düzeni Planları Eğitimi 47 Piyasa Gözetimi ve Denetimi Değerlendirme Eğitimi 48 Kimyasalların Yönetimi ve Büyük Endüstriyel Kazaların Kontrollü Eğitimi Kasım 2012 Antalya Kasım 2012 Antalya 2 26 Kasım- 01 Aralık 2012 Antalya 3 30 Kasım - 02 Aralık 2012 Antalya 1

27 SIRA NO EĞİTİM KONUSU EĞİTİM TARİHLERİ EĞİTİM YERİ KATILAN PERSONEL SAYISI 49 Micro Bölgeleme Çalışmaları 22 Kasım 2012 Kocaeli 2 50 Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönt. Eğitimi 27 Kasım 2012 Ankara Sayılı Türk Ticaret Kanunu ve 6335 Sayılı Kanun ile İlgli Mevzuat Değişiklikleri Eğitimi 52 Harcama Birimleri Taşınır Mal Yönetmeliği ve EKBS Taşınır Kayıt ve Yönetim Sistemi(TKYS) Eğitimi 53 Statik Hesap Programı, Statik Proje Yap., Zemin Etüdü, Statik Proje İnceleme ve Deprem Yönetmeliği Eğitimi 54 Çevrimiçi ÇED Süreci Yönetim Projesi ve Çevresel Verilerin Raporlanması Eğitimi 55 Deniz ve Kıyı Yönetimi Mevzuatı ve Uygulamaları Eğitimi 56 İzmit Körfezi(Kocaeli ve Yalova İlleri) Bütünleşik Kıyı Alanları Planlama Projesi Toplantısı Aralık 2012 Antalya Aralık 2012 Antalya Aralık 2012 Antalya Aralık 2012 Antalya Aralık 2012 Antalya 2 25 Aralık 2012 Kocaeli 2 KATILIM SAYISI 103 KİŞİ

28 2013 YILI EĞİTİM FAALİYETLERİ SIRA NO EĞİTİM KONUSU EĞİTİM TARİHLERİ EĞİTİM YERİ KATILAN PERSONEL SAYISI 1 Yapım İhaleleri Yönetmeliği Eğitimi Ocak 2013 Antalya 1 2 İmar Planlama ve Planların CBS Ortamına Ocak 2013 Antalya 3 Aktarılması Eğitimi 3 Mekansal Veri Arşiv Sist.(MVAS) ve Mekansal Veri Bil.Sist.(MVBS) ile CBS Eğitimi Şubat 2013 Antalya 2 4 Su Kirliliği Mevzuatı Eğitimi Şubat 2013 Antalya 1 5 Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği Kapsamında Eğiticilerin Eğitimi Şubat 2013 Antalya 1 6 Çevre Gürültü Ölçüm Sistemleri Eğitimi Şubat 2013 Antalya 2 7 Veri Uyumlaştırma Eğitimi Şubat 2013 Antalya 2 8 Kentsel Dönüşüm Hizmetlerinin ve Altyapı Hizm. Gelişt. Yön. Eğt. Projesi Eğitimi 25 Şubat-01 Mart 2013 Antalya 5 9 Piyasa Gözetimi ve Den.Temel Seviye Eğitimi Mart 2013 Antalya 2 10 Güvenlik Yönetim Bilgi Sistemi ve Cihazları Yönetimi Eğitimi 11 ÇED İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Görev ve yetkilerinin Uygulanması Hakkında 12 Merkezi Fatura Sistemi Uygulamaları ve Merkezi Yönetim Harcama Belgeleri Yönetmeliği Eğitimi Mart 2013 Antalya 1 1 Mart 2013 Ankara Mart 2013 Antalya 1

29 SIRA NO EĞİTİM KONUSU 13 Su ve Atık Sudan Numune Alma, Toprak Arıtma Çamuru ve Katı Atıktan Numune Alma Eğitimi 14 Hava Kalitesi İzleme İstasyonları Kullanıcı Eğitimi EĞİTİM TARİHLERİ EĞİTİM YERİ KATILAN PERSONEL SAYISI Şubat 2013 Antalya Mart 2013 Antalya 1 15 Geoteknik Eğitimi Mart 2013 Antalya 2 KATILIM SAYISI 27 KİŞİ

30 FİZİKİ KAYNAKLAR Taşınmaz Varlıklar Nisan-2005 tarihinden itibaren hizmetlerimizi yürüttüğümüz İdari Bina hazineye kayıtlıdır. Müdürlüğümüze lojman olarak kullanılmak üzere Bakanlığımız Yapı İşleri Genel Müdürlüğünden devir edilen Yalova ili Soğucak mevkiinde 3001 ada, 1.parsel, 2.blokta 12 adet lojman bulunmaktadır yılı Mart Ayı itibari ile boş lojman bulunmamaktadır.

31 Taşınır Varlıklar 53 Adet Masaüstü Bilgisayar, 5 Adet Dizüstü Bilgisayar, 17 Adet Yazıcı, 3 Adet Network Yazıcı (İnternete Bağlanan), 2 Adet Tarayıcı, 22 Adet Klima, 1 Adet Projeksiyon Cihazı 8 adet taşıt

32 ARAÇ DURUMU Sıra No Plaka No Marka Model Açıklama 1 77 AC 754 RENAULT Yalova İl Özel İdaresine Kayıtlı 2 77 EN 131 FORD TRANSİT 2013 Müdürlüğümüze kayıtlı 3 77 EL 915 HYUNDAİ BLUE 2013 Bakanlığımız Döner Serm. İşlt.Müd. Kiralık 4 77 AE 209 RENAULT-TOROS 1996 Müdürlüğümüze Kayıtlı 5 77 AD 967 ISUZU-DMAX 4*2 PICK UP 2012 Müdürlüğümüze Kayıtlı 6 77 EE 050 TOYOTA-AVENSİS 2012 Müdürlüğümüze Kayıtlı 7 77 EN 010 FİAT DOBLO EN 011 FİAT DOBLO 2013 Bakanlığımız Döner Serm. İşlt.Müd. Kiralık Bakanlığımız Döner Serm. İşlt.Müd. Kiralık

33 BÜTÇE ÇALIŞMALARI Yıllarını kapsayan tahmini bütçe hazırlıkları gerçekleştirilmiştir. Bakanlık Strateji Geliştirme Başkanlığına iletilen Formlar Gider Bütçe Fişleri Birimlerin Hizmet Maliyetinin Tespitine İlişkin Bilgi Formları 237 sayılı Taşıt Kanununa göre 2013 yılında Edilinecek Taşıtlara İlişkin Bilgi Formları Temizlik Hizmetlerine İlişkin Bilgi Formu Diğer formlar

34 KARTLI GEÇİŞ VE TURNİKE SİSTEMİ 2012 Yılından İtibaren Müdürlük Hizmet Binasına Giriş ve Çıkışlar Kartlı Geçiş ve Turnike Sistemi ile yapılmaktadır. Bütün personel mesaiye geliş ve gidişler için kendi adlarına basılı Personel Giriş Kartları ile Kartlı Geçiş ve Turnike Sistemi aracılığı ile giriş-çıkış yapmaktadır. Hizmet Binasına giriş ve çıkışlar görevli Müdürlük personeli tarafından kontrollü olarak yapılmakta ve bütün giriş ve çıkış verileri sistem sayesinde bilgisayar ortamında kaydedilmektedir.

35 Kartlı Geçiş Ve Turnike Sistemi

36 ON-LİNE ARŞİV VE EVRAK SİSTEMİ Sistem üzerinde gelen ve giden evraklarımız Temmuz 2012 tarihinden itibaren hem başlık olarak hem içerik olarak taranabilmekte ve tüm personelimizin bilgiye erişimi sağlanmaktadır.

37 On-line Arşiv ve Evrak Sistemi

38 KURUMSAL İNTERNET SİTESİ Kurumsal internet sitemiz yeniden yapılandırılmış olup, girilen Haberler ve Duyurular sayısı ve verilerin güncelliği olarak İl Müdürlükleri arasında Müdürlüğümüz ilk sırada yer almaktadır.

39 Kurumsal İnternet Sitesi

40 DOĞU MARMARA KALKINMA AJANSI (MARKA) MÜDÜRLÜK PROJE SUNUMLARI Doğu Marmara Kalkınma Ajansının(MARKA) Sosyal Kalkınma Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında Müdürlüğümüz tarafından 2 (İki) Proje hazırlanmıştır. Bu Projeler 22 Şubat 2013 tarihi itibari ile Doğu Marmara Kalkınma Ajansına (MARKA) teslim edilmiştir. Projeler değerlendirme aşamasında olup, Mayıs 2013 tarihi itibari ile kabul gören projeler Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından açıklanacaktır. Müdürlüğümüz tarafından sunulan projeler; 1- ÇEVSAS (Çevreye Duyarlı ve Sosyal Amaçlı Örnek Sera) Projesi 2- Bitkisel Atık Yağların Canlanma Projesi

41 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ (TS EN ISO 9001:2008) ÇALIŞMALARI 16 Kişilik çalışma grubu oluşturulmuştur yılı sonuna kadar müdürlük iş ve işlemlerini standartlaştırıp, sürekli iyileştirmeler yaparak ISO 9001:2008 kalite belgesi almak üzere hedef konup çalışmalar yapılmaktadır. Bu kapsamda; 2012 Nisan ayından itibaren her ay düzenli olmak üzere Çalışma Grubu ile toplantılar yapıldı. Kalite Yönetim Sorumlusu belirlendi. Kalite Yönetim Sistemi eğitimleri alındı. Aksiyon Listesi oluşturularak Çalışma Grubuna düzenlenen toplantılar sonrası görevler verildi. Müdürlüğümüze ait Kalite Politikası, Misyon, Vizyon, Değerler ve Hedefler Belirlendi.

42 Müdürlük kalite politikası personeller tarafından imzalanarak pano oluşturuldu ve Hizmet Binasına asıldı. Misyon, Vizyon, Değerler için pano oluşturuldu ve Hizmet Binasına asıldı. Web Sayfamızdan toplantılar öncesi ve sonrası Kalite Yönetim Sistemi ile ilgili sürekli olarak veri girişi yapıldı. Görev tanımları yapıldı. Müşteri Memnuniyeti Anketi ile Çalışan Memnuniyeti Anketi düzenlendi, sonuçlar ve analizler yönetim ve personel ile paylaşıldı.

43 Kalite Politikası

44 Misyon,Vizyon ve Değerler

45 Müdürlük Ana Süreçleri ile ilgili İş Akışları tanımlandı Müdürlük ile ilgili dilek ve temenniler için Müdürlük girişine Dilek ve Temenni Kutusu yapıldı. Şube müdürlükleri görev tanımlamaları yapıldı. Organizasyon El Kitabı ile Kalite El Kitabı oluşturuldu. Müdürlük tarafından kullanılacak formlar tespit edildi ve tanımlandı Müdürlük Prosedürleri oluşturuldu. Müdürlük Planları oluşturuldu. İç tetkikçi eğitimleri yapıldı. Eylül 2012 tarihinden itibaren Kalite Yönetim Sistemi çerçevesinde hazırlanan formlar,süreçler ve prosedürler Müdürlük personeli tarafından kullanılmaya başlandı. İç tetkik denetimleri yapıldı. Nisan 2013 tarihinde Türk Standartları Enstitüsü tarafından yapılacak dış tetkik denetimleri sonrasında ISO 9001:2008 kalite belgesi alınacaktır.

46 2012 Nisan Ayından İtibaren Her Ay Çalışma Grubu İle Toplantılar Yapıldı

47 YÖNLENDİRME TABELALARI 2012 Yılından İtibaren Müdürlük Hizmet Binasının hemen girişinde Hizmet Binası ile ilgili bütün katları içeren yönlendirme tabelası yapılmıştır. Hizmet Binası Katlarındaki oda girişlerine de görevli olan ilgili personel bilgilerini içeren bağlı şube müdürlüğü, adı, soyadı ve unvanını içeren isimlikler asılmıştır. Ayrıca Hizmet Binasında ortak kullanım alanları için de isimlikler asılmıştır.

48 Ana Bilgilendirme Tabelası

49 TEMİZLİK HİZMETLERİ 2013 Yılı için Müdürlük Hizmet Binası Temizlik İş ve İşlemler için ayrılan ödenek çerçevesinde; 2 Ocak Aralık 2013 ayları için 3 Kişi Hizmet Alımı ile istihdam edilmeye başlanmıştır. ARAÇ KİRALAMA HİZMETLERİ 2013 Yılı için Müdürlük Hizmetlerinde kullanılmak üzere Araç Kiralaması (Şoförlü) için ayrılan ödenek çerçevesinde; 2 Ocak Aralık 2013 ayları için 3 Kişi Hizmet Alımı ile istihdam edilmeye başlanmıştır.

50 SOSYAL AKTİVİTELER Müdürlük Personeline Yönelik KAHVALTI Organizasyonu Müdürlük Personeline Yönelik YAPI FUARI Organizasyonu Müdürlük Personeline Yönelik DOĞA YÜRÜYÜŞÜ Organizasyonu Müdürlük Personeline Yönelik İFTAR Organizasyonu

51 Kahvaltı Organizasyonu

52 Kahvaltı Organizasyonu

53 Yapı Fuarı

54 Doğa Yürüyüşü

55 Doğa Yürüyüşü

56 İftar Yemeği

57 İftar Yemeği

58 2- İMAR VE KOOPERATİFLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ: 1/ Ölçekli İzmit Körfezi Bütünleşik Kıyı alanları Planlama Projesi Bakanlığımızca 3194 sayılı İmar Kanununun 9. Maddesi ve 3621 sayılı Kıyı Kanunu nun 7. maddesi uyarınca tarihinde onaylanan 1/ ölçekli İzmit Körfezi (Kocaeli-Yalova) Bütünsel (Kıyı ve Geri Sahası) Planı Danıştay 6. Dairenin tarih ve E.2009/893 K.2011/2557 No lu kararıyla iptal edilmiştir. Bakanlığımız Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü nün tarihli ve sayılı yazısı ile İzmit Körfezi Bütünleşik Kıyı Alanları Planlama Projesi işinin ihale edildiği ve BEL-DA Belde Proje ve Danışmanlık Tic. Ltd. Şti. yüklenimine verildiği bildirilmiş olup planlama çalışmaları devam etmektedir.

59 ÇEVRE DÜZENİ PLANI ÇALIŞMALARI 2007 tarihli onaylı İlimiz Çevre Düzeni Planı ile ilgili olarak Valiliğimize yapılan çok sayıda başvuru neticesinde ve kamuoyundan gelen talepler üzerine Valilikte tarihinde yapılan toplantıda; söz konusu planın yapım aşamasında önemin anlaşılamaması, başta belediyelerimiz olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarının ve sivil toplum örgütlerinin sürece etkin olarak müdahil olamadıklarını belirtmeleri, aradan geçen zaman içinde kamu yararı gözetilerek zorunlu bazı değişikliklerin yapılması zorunluluğu nedenleriyle Çevre Düzeni Planı nda yapılacak değişiklik sürecinin daha sağlıklı yürütülebilmesi için hazırlık yapılıp, gruplar oluşturularak sorunların belirlenmesi amaçlanmıştır.

60 1/25000 ölçekli İlimiz Çevre Düzeni Planı nın revizyonu ve değişikliği amacıyla Valilik Makamı nın tarihli ve 1589 sayılı talimatı ile çalışma grupları oluşturulmuş 2. Grup olan Kamu kurum ve kuruluşlarının talepleri yazılı olarak İl Müdürlüğümüze bildirilmiştir. Bu talepler tüm kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımı ile , ve tarihinde yapılan toplantılarda görüşülerek değerlendirilmiştir. Bakanlığımızın tarih ve 7125 sayılı Olur u ile Yalova İli 1/ Ölçekli İl Çevre Düzeni Planı Değişikliği onaylanmış ve Valiliğimize gönderilmiş olup söz konusu plan tarihleri arasında 30 (Otuz) gün süre ile Müdürlüğümüzde ilan edilmiş ve plana herhangi bir itiraz olmamıştır tarihinde Kocaeli İlinde yapılan İzmit Körfezi Bütünleşik Kıyı Alanları Planlama Projesine katılım sağlandı.

61 Bakanlığımızdan alınan tarihli ve 411/8395 sayılı yazıda; 644 sayılı Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname doğrultusunda her tür ve ölçekteki Çevre Düzeni Planlarına ilişkin iş ve işlemlerin Bakanlığımızca yürütüldüğü bu kapsamında 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu gereğince onaylanmış olan çevre düzeni planlarda yapılacak değişiklik, revizyon vb. işlemlerin de kurum ve kuruluş görüşleri alınarak Bakanlığımıza sunulması gerektiği bildirilmiştir. İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliği nden konu ile ilgili olarak Tarih ve sayılı bir görüş yazısı alınmıştır. Bu yazıda İlimizdeki Çevre Düzeni Planına ait Plan Değişiklikleri ve revizyonlarının İl Özel İdaresi ve Belediyesi tarafından yapılması yönünde görüş bildirilmiştir.

62 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü nün tarih 65/795 sayılı yazısında aynı nitelikte herhangi iki kanun arasında aynı konuya ilişkin çelişkilerin bulunması halinde sonraki tarihli kanunun önceki tarihli kanunun çelişen hükümlerini ilga ettiğinin kabul edilmesinin gerekliliği belirtilerek adı geçen yönetmelikte yetkili idarenin Bakanlığımız olduğu ifade edilmiştir. Yine aynı Genel Müdürlüğün tarih ve 169/1994 sayılı yazısında tarihinde İlimizde ÇDP değişikliği talepleri ile ilgili olarak mahallen inceleme yapılacağı tarihinde de ilgili kurum ve kuruluşlarla toplantı yapılacağı belirtildiğinden tarihinde Yalova Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda Bakanlığımız temsilcilerinin katılımıyla tüm Belediyeler ve Kamu Kuruluşlarının iştirak ettikleri geniş kapsamlı bir toplantı yapılmış olup toplantıda alınan karar gereği ilgili kurum ve yerel idareler konu ile ilgili taleplerini tarihine kadar İl Müdürlüğümüze yazılı olarak bildirmeleri İl Müdürlüğümüzünde talepleri Bakanlığımıza intikal ettirmeleri istenmiştir. Söz konusu talepler tarih 899 sayılı yazılı ile Bakanlığa intikal ettirilmiştir.

63 1/25000 lik Kurumlar Arası Plan Toplantısı

64 ÇDP İle ilgili Bakanlık Temsilcilerinin Katılımı ile Yapılan Toplantının Açılış Konuşması İl Müdürü Sayın Dr. Osman ULUKAYA Tarafından Yapılmıştır

65 ÇDP ile Bakanlık Temsilcileri Katılımıyla yapılan Toplantı

66 3621 SAYILI KIYI KANUNU UYARINCA YAPILAN ÇALIŞMALAR Sıra No Bakanlığımızca Onaylı Dolgu İmar Planı Adı Onay Tarihi Yatırımcı Firma/Kurum/Kuruluş 1 Armutlu İskelesine ait 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı 2 Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu (İzmit Körfez Grçişi ve Bağlantı Yolları dahil) Körfez Geçiş Projesi Köprüsüne ait 1/5000 ölçekli İlave Revizyon Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli İmar Revizyon Uygulama İmar Planı DLH İnşaatı Genel Müdürlüğü Karayolları Genel Müdürlüğü

67 Sıra No Bakanlığa Gönderilen Dolgu İmar Planı Teklifleri Müdürlük Yazısı Yatırımcı Firma/Kurum/Kuruluş 1 Çiftlikköy Dolgu İmar Planı Teklif i /2585 Çiftlikköy Belediye Başkanlığı 2 Dipgölcük Dolgu İmar Planı Teklifi /977 Tavşanlı Belediye Başkanlığı 3 Kapanca Mevkii Dolgu İmar Planı Teklifi /978 Ereğli Demir Çelik A.Ş.

68 1/5000 Ölçekli Nazım ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planları Yalova İli, Çiftlikköy İlçesi, Taşköprü Beldesi, Yalova Hava Meydan Komutanlığı Kışlası 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı tarihleri arasında 30 (Otuz) gün süre ile Müdürlüğümüzde ilan edilmiş ve plana 234 adet itiraz olmuştur. Bu itirazlar tarihli ve 3816 sayılı yazımızla Bakanlığımıza gönderilmiş olup itirazlar Bakanlığımızca tarih ve sayılı yazıyla kabul edilmiştir. İtirazlar sonrasında değiştirilen plan tarih ve 5100 sayı ile ilan edilmiş olup askı süreci devam etmektedir. Yalova İli, Merkez İlçesi Askeri Alanları 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği tarih ve sayılı Bakanlık Olur u ile onaylanmış, tarihinde 30 (Otuz) gün süre ile askıya çıkarılmış ve 28/09/2012 tarihinde askıdan indirilmiş olup askı süresince söz konusu plana herhangi bir itiraz olmamıştır.

69 Kıyı Kenar Çizgisi Çalışmaları Toplam kıyı uzunluğu : m. Bakanlıkça onaylı kıyı kenar çizgisi uzunluğu : m. Tespiti yapılmayan kıyı kenar çizgisi uzunluğu : m yılında yapılan çalışmalar; Armutlu Bozburun Mevkiine ait G21-c-21-c-1-a, G21-c-21-c-1-b, G21-c-21- b-4-c ve G21-c-21-b-4-d numaralı paftaları kapsayan bölgeye dair kıyı kenar çizgisi Bakanlığımızca tarihinde onaylanmıştır. Altınova İlçesinde 16, Çiftlikköy İlçesinde 3, Armutlu İlçesinde 1, Çınarcık İlçesinde 1 ve Yalova Merkez İlçede 3 Adet olmak üzere 24 paftada dönüşüm ve aktarım işlemi yapılmış ve Bakanlığa sunulmuştur. Fıstıklı-Kapaklı-Armutlu bölgeleri arasındaki bölgede ortofoto haritası olan yerlerde kıyı kenar çizgisi tespit çalışmaları devam etmekte olup, program dahilindeki bölgelerin kıyı kenar çizgisi tespit çalışmaları 2013 yılı sonuna kadar tamamlanacaktır.

70 İmar Planlarının Arşivlenmesi tarihli ve 4804 sayılı (2008/6 sayılı Genelge) Bakanlığımız Teknik Araştırma ve Uygulama Genel Müdürlüğü (Mülga) yazısı Bakanlığımız 2008/6 Genelgesinde, İl Özel İdaresi ve Belediyelerce onaylanan plan ve plan değişikliklerinin Bakanlığımız adına İl Müdürlüklerinde toplanması ve sistematik bir biçimde gerektiğinde müracaat edilmeye uygun şekilde arşivlenmesi amacıyla, İl Özel İdareleri ve Belediyelerce onaylanan planların kesinleşme tarihinden itibaren en fazla 7 (yedi) gün içerisinde belirtilen şekil ve şartlarda İl Müdürlüklerine intikalinin sağlanması istenmiştir yılı Ocak-Kasım döneminde il müdürlüğümüze Çiftlikköy Belediye Başkanlığı ndan 5 adet imar planı dosyası, Termal Belediye Başkanlığı ndan 6 adet İmar Planı dosyası gönderilmiştir. Çiftlikköy Belediye sinden gelen 5 adet imar planı dosyası imar planının kesinleşme tarihinden sonra 7 gün içerisinde gönderilmediğinden inceleme yapılamamış, Termal Belediyesi nden gelen 4 adet imar planı dosyasında inceleme yapılarak eksiklikleri belirtir rapor tanzim edilerek gereği yapılmak üzere Termal Belediyesi ne, bilgi için Bakanlığımıza gönderilmiş olup kalan 2 adet plan dosyası kesinleşme tarihinden sonra 7 gün içerisinde gönderilmediğinden inceleme yapılmamıştır.

71 6306 Sayılı Afet Riskli Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun Çalışmaları İlgili Kanun tarih ve Sayılı Resmi Gazetede yayınlandı tarih 604/580 Sayılı Bakanlık Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü ne ait riskli alan ve yapıların belirlenmesine ait talimat Belediyeler ve İl Özel İdaresine Sayılı yazı ile gönderilerek Bakanlık talimatının gereklerinin yapılması istendi tarih ve 3529 Sayılı yazı ile Yalova Belediyesine, ve sayılı yazılarımızla Çiftlikköy Belediyesine 1999 tarihli depremde orta hasarlı olup onarılmayan yapıların adres bilgileri gönderilmek suretiyle diğer belediyelere ve il özel idaresine de orta hasarlı binalardan onarımları yapmayanların öncelikle tespit edilmesi ve bildirilmesi talimatı verildi Sayılı Vali yazısı ile tarih saat 9:30 da Valilik toplantı salonunda belediye başkanları il özel idaresi genel sekreteri ve il genel meclis başkanı katılımı ile yasa ile ilgili toplantı yapılması tarihinde aynı saatte ve aynı yerde tarih ve 4308 sayılı Vali oluru ile Koordinasyon Kurulunun oluşturulması, Kurulun sekreteryasının Müdürlüğümüz tarafından yapılması talimatı gereği tarihinde İl Müdürü tarafından ilgili kurumlara sunum yapıldı.

72 6306 Sayılı Kanun ile ilgili basın bülteni düzenlendi tarih 4546 Sayılı yazı ile Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğüne gönderildi günü yapılan koordinasyon kurulu toplantısında bilgi paylaşım gurubu oluşturularak kullanıcılara adı ve şifre bilgileri verildi.elektronik ortamda anlık bilgi akışı ve bilgi paylaşımı için gerekli altyapı oluşturuldu. Yerel Yönetimler riskli yapı tespiti çalışmalarına başladı Sayılı Kanun gereği Mekansal Planlama Genel Müdürlüğünün Sayılı rezerv yapı alanlarının tespitlerinin yapılmasına ilişkin talimatları gereği Müdürlüğümüz tarafından 24 Adet alan üzerinde çalışma yapılmış, 11 adet alan ile ilgili tarih 4589 Sayılı yazımız ekinde Bakanlığa gönderilmiştir.

73 tarihinde Kentsel Dönüşümde Sektörler Buluşuyor Toplantısı yapıldı. Toplantıya Bakan Yardımcımız Sn. Muhammet BALTA, Yalova Valisi Sn. Esengül CİVELEK, Türkiye Kent Konseyleri Birliği Başkanı Saim YAVUZ, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Celal ÖZEL,Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet VARGÜN, Altınova Belediye Başkanı Metin ORAL,Yalova Üniversitesi Yalova Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Recep Hayri EREN, Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kemalettin YILMAZ, İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Necati ŞAHİN,Yapı Denetim Kuruluşları Birlik Başkanı İbrahim TANER, Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesi (YTSO Müteahhit Temsilcisi) Şahin TİRYAKİ, İnşaat Mühendisi Proje ve Analiz Firmaları Temsilcisi Hüseyin UYGUN katılmış, açılış konuşması İl Müdürümüz Sn. Dr. Osman ULUKAYA tarafından yapılmıştır.

74 Riskli Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun uyarınca 16/08/2012 tarih ve 4308 sayılı vali oluruyla oluşturulan Koordinasyon kurulu toplantılarını her ay rutin olarak yaptı, tarih ve 4737 sayılı Müdürlük Oluru ile Koordinasyon Takip Birimi oluşturuldu Sayılı Kanun Koordinasyon Takip Birimi Asıl Üyeler: Y.Özge KUŞÇU (Başkan) Ali EKİNCİ M.Şerif YÜCE Mehmet DAĞ Serdar ÇAKIN (Şehir Plancısı) (Harita Mühendisi) (Jeoloji Mühendisi) (İnşaat Mühendisi) 6306 Sayılı Kanun Koordinasyon Takip Birimi Yedek Üyeler: İsmail YILMAZ (Jeoloji Mühendisi) A.Kürşat GEDİKOĞLU (İnşaat Mühendisi) Burçin AKGÜL BUZ Cem MUŞMUL (Mimar) (Harita Mühendisi)

75 ÇINARCIK BELEDİYESİ YIĞMA YAPI SAYISI 112 BETONRME YAPI SAYISI 1876 YALOVA İLİ YAPI ENVANTERİ BİLGİLERİ TAŞIYICI SİSTEM İDARE ADI MAHALLE TÜRÜ 1999 YILI ÖNCESİ YAPILAR YILLARI ARASINDA YAPILAN YAPILAR 2007 YILI SONRASI YAPILAR 5 KAT 5 KAT 5 KAT VE VE VE 1 KAT KAT KAT KAT ÜSTÜ 1 KAT KAT KAT KAT ÜSTÜ 1 KAT KAT KAT KAT ÜSTÜ HARMANLAR BETONARME HASANBABA BETONARME ÇAMLIK BETONARME TAŞLİMAN BETONARME KARPUZDERE BETONARME TOPLAMLAR TOPLAM HARMANLAR YIĞMA HASANBABA YIĞMA ÇAMLIK YIĞMA TAŞLİMAN YIĞMA KARPUZDERE YIĞMA TOPLAMLAR Çalışmaları Devam Eden Yalova İli Yapı Envanteri Bilgileri

76 ARMUTLU BELEDİYESİ YIĞMA YAPI SAYISI 0 BETONRME YAPI SAYISI 1214 YALOVA İLİ YAPI ENVANTERİ BİLGİLERİ TAŞIYICI SİSTEM İDARE ADI MAHALLE TÜRÜ 1999 YILI ÖNCESİ YAPILAR 5 KAT VE 1 KAT KAT KAT KAT ÜSTÜ YILLARI ARASINDA YAPILAN YAPILAR 1 2 KAT 2007 YILI SONRASI YAPILAR 5 KAT 5 KAT 3 4 VE VE KAT KAT KAT ÜSTÜ 1 KAT KAT KAT KAT ÜSTÜ BAYIR BETONARME KARŞIYAKA BETONARME YIL BETONARME 5 2 TOPLAMLAR TOPLAM BAYIR YIĞMA KARŞIYAKA YIĞMA 50.YIL YIĞMA TOPLAMLAR Çalışmaları Devam Eden Yalova İli Yapı Envanteri Bilgileri

77 TERMAL BELEDİYESİ YIĞMA YAPI SAYISI 0 BETONRME YAPI SAYISI 316 YALOVA İLİ YAPI ENVANTERİ BİLGİLERİ İDARE ADI MAHALLE TAŞIYICI SİSTEM TÜRÜ 1999 YILI ÖNCESİ YAPILAR 2 K 3 4 A KA KA 1 KAT T T T 5 KAT VE ÜSTÜ 1 KAT YILLARI ARASINDA YAPILAN YAPILAR 2 KA T 3 KA T 4 KA T 5 KAT VE ÜSTÜ 1 KAT 2007 YILI SONRASI YAPILAR 2 KA T 3 KA T 4 KA T 5 KAT VE ÜSTÜ GÖKÇEDERE BETONARME 8 51 ÜVEZPINAR BETONARME 9 8 AKKÖY BETONARME YENİMAHALLE BETONARME 8 29 TOPLAMLAR TOPLAM GÖKÇEDERE ÜVEZPINAR YIĞMA YIĞMA AKKÖY YENİMAHALLE YIĞMA YIĞMA TOPLAMLAR Çalışmaları Devam Eden Yalova İli Yapı Envanteri Bilgileri

78 ÇELİK VE PREFABRİK YAPI SAYISI 19 TAVŞANLI BELEDİYESİ YIĞMA YAPI SAYISI 99 BETONRME YAPI SAYISI 647 YALOVA İLİ YAPI ENVANTERİ BİLGİLERİ 1999 YILI ÖNCESİ YAPILAR YILLARI ARASINDA YAPILAN YAPILAR 2007 YILI SONRASI YAPILAR 5 KAT 5 KAT 5 KAT TAŞIYICI SİSTEM VE VE VE İDARE ADI MAHALLE TÜRÜ KAT KAT KAT KAT ÜSTÜ 1 KAT KAT KAT KAT ÜSTÜ 1 KAT KAT KAT KAT ÜSTÜ ŞEHİTLİK BETONARME FATİH BETONARME RUHSATSIZ ŞEHİTLİK BETONARME RUHSATSIZ FATİH BETONARME TOPLAMLAR TOPLAM ŞEHİTLİK YIĞMA 1 1 FATİH YIĞMA RUHSATSIZ ŞEHİTLİK YIĞMA 53 4 RUHSATSIZ FATİH YIĞMA 24 2 TOPLAMLAR ÇELİK- ŞEHİTLİK PREFABRİK ÇELİK- FATİH PREFABRİK 3 8 RUHSATSIZ ŞEHİTLİK PREFABRİK 2 RUHSATSIZ FATİH PREFABRİK 5 1 TOPLAMLAR Çalışmaları Devam Eden Yalova İli Yapı Envanteri Bilgileri

79 ÇELİK VE PREFABRİK YAPI SAYISI 69 KADIKÖY BELEDİYESİ YIĞMA YAPI SAYISI 17 BETONRME YAPI SAYISI 773 YALOVA İLİ YAPI ENVANTERİ BİLGİLERİ 1999 YILI ÖNCESİ YAPILAR TAŞIYICI KAT VE İDARE ADI MAHALLE SİSTEM TÜRÜ 1 KAT KAT KAT KAT ÜSTÜ YILLARI ARASINDA YAPILAN YAPILAR KAT VE KAT KAT KAT KAT ÜSTÜ 2007 YILI SONRASI YAPILAR KAT VE KAT KAT KAT KAT ÜSTÜ BETONARME TOPLAMLAR TOPLAM YIĞMA 10 7 TOPLAMLAR ÇELİK- PREFABRİK- AHŞAP TOPLAMLAR Çalışmaları Devam Eden Yalova İli Yapı Envanteri Bilgileri

80 KAYTAZDERE BELEDİYESİ YIĞMA YAPI SAYISI 57 BETONRME YAPI SAYISI 1304 YALOVA İLİ YAPI ENVANTERİ BİLGİLERİ TAŞIYICI SİSTEM İDARE ADI MAHALLE TÜRÜ YILLARI 1999 YILI ÖNCESİ YAPILAR ARASINDA YAPILAN YAPILAR 2007 YILI SONRASI YAPILAR 5 KAT 5 KAT 5 KAT VE VE VE 1 KAT KAT KAT KAT ÜSTÜ 1 KAT KAT KAT KAT ÜSTÜ 1 KAT KAT KAT KAT ÜSTÜ MERKEZ BETONARME TOPLAMLAR TOPLAM MERKEZ YIĞMA TOPLAMLAR Çalışmaları Devam Eden Yalova İli Yapı Envanteri Bilgileri

81 ÇELİK VE PREFABRİK YAPI SAYISI 10 ESENKÖY BELEDİYESİ YIĞMA YAPI SAYISI 68 BETONRME YAPI SAYISI 737 YALOVA İLİ YAPI ENVANTERİ BİLGİLERİ İDARE ADI MAHALLE TAŞIYICI SİSTEM TÜRÜ 1999 YILI ÖNCESİ YAPILAR YILLARI ARASINDA YAPILAN YAPILAR 2007 YILI SONRASI YAPILAR 5 KAT 5 KAT 5 KAT VE VE VE KAT KAT KAT KAT ÜSTÜ 1 KAT KAT KAT KAT ÜSTÜ 1 KAT KAT KAT KAT ÜSTÜ ALİYE HANIM BETONARME LİMAN BETONARME TOPLAMLAR TOPLAM ALİYE HANIM YIĞMA LİMAN YIĞMA TOPLAMLAR ÇELİK- PREFABRİK- AHŞAP TOPLAMLAR Çalışmaları Devam Eden Yalova İli Yapı Envanteri Bilgileri

82 S.N İLÇE MAHALLE TAŞIYICI SİSTEM TİPİ KAT KONUT DÜKKAN ADEDİ SAYISI SAYISI 1 ARMUTLU KARŞIYAKA BETONARME 5 27 O YAPI SAHİBİ LİSANSLI KURUM VEYA KURULUŞ TESPİT TARİHİ İNCELEME TARİHİ TAPU MÜDÜRLÜĞ ÜNÜN TEBLİGAT TARİHİ İTİRAZ VARSA TARİHİ CEM YAPI DEPREM SİTESİ B- KY BLOK MÜH. MÜŞ YOK İTİRAZ HEYETİNE TEBLİGAT TARİHİ 2 ARMUTLU KARŞIYAKA BETONARME 5 20 O 3 ARMUTLU KARŞIYAKA BETONARME 5 24 O 4 MERKEZ RÜSTEMPAŞA BETONARME ARMUTLU BAYIR BETONARME 7 19 O 6 MERKEZ RÜSTEMPAŞA BETONARME 1 1 CEM YAPI DEPREM SİTESİ C- MÜH. BK BLOK MÜŞ CEM YAPI DEPREM SİTESİ D- BY BLOK MÜH. MÜŞ GÜLER SAKARYA ERGÜN ÜNİVERSİT VE HİSS. ESİ YOK METİN AKPINAR VE HİSS. DEPREM MÜH. MÜŞ MUSTAF UYAP A ORHAN İNŞ.TİC.LT ÇETİNTAŞ D.ŞTİ TOPLAM KONUT VE DÜKKAN SAYISI Bugüne Kadar Yapılan Riskli Yapı Envanteri

83 Kentsel Dönüşümde Sektörler Buluşuyor Toplantısı

84 6306 Sayılı Kanun Sunum Toplantısı

85 6306 Sayılı Kanun Koordinasyon Kurulu Toplantısı

86 REZERV YAPI ALANLARI

87 KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI Bakanlığımızın, tarihli ve sayılı yazısına istinaden, tarihli ve 1750 sayılı yazımız ile, İlimiz dahilindeki belediyelerden, İl Özel İdaresinden ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü nden Kentsel Dönüşüm Projelerine konu olabilecek alanların tespit edilerek Valiliğimize (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) bilgi verilmesi istenmiştir. İlimiz dahilindeki 15 belediye başkanlığından, Yalova, Çiftlikköy, Armutlu, Altınova, Çınarcık, Koru ve Esenköy Belediye Başkanlıkları; sınırları içerisinde kentsel dönüşüme konu olabilecek alanları Valiliğimize (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) iletmişlerdir. Yalova Belediye Başkanlığı 1 (bir), Çiftlikköy Belediye Başkanlığı 2 (iki), Çınarcık Belediye Başkanlığı 4 (dört), Koru Belediye Başkanlığı 1 (bir), Esenköy Belediye Başkanlığı 1 (bir), Armutlu Belediye Başkanlığı 4 (dört) bölgede; Toplam 13 (Onüç) Kentsel Dönüşüm Alanı teklif edilmiştir.

88 İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü nün tarihli ve 2000 sayılı yazısında; Kentsel Dönüşüme konu olabilecek afet riski taşıyan alanların olduğu belirtilmiş olup, bahse konu alanlar ile ilgili bilgiler ilgili belediyelerinden (Yalova Belediyesi 4 bölge*, Çınarcık Belediyesi 1 bölge **) istenmiştir. İlimiz sınırları içerisinde kentsel dönüşüm projelerine konu olabilecek alanlar ile ilgili Valiliğimize teklifte bulunan 7 adet belediye başkanlığından, Kentsel Dönüşüm Projesi Tanıtım Dosyası hazırlanabilmesi amacıyla proje yönelik alanlara ait bilgi ve belgeler tarihli ve 2792 sayılı yazımız ile ilgili belediyelerden istenmiştir.

89 BAKANLIĞA GÖNDERİLEN KENTSEL DÖNÜŞÜM TANITIM DOSYALARI Çiftlikköy Belediyesinin Kentsel Dönüşüm Alanlarına ilişkin tanıtım dosyası /1385, Yalova Belediyesinin Kentsel Dönüşüm Alanlarına ilişkin tanıtım dosyası /2483, Koru Belediyesinin Kentsel Dönüşüm Alanlarına ilişkin tanıtım dosyası /1385, Armutlu Belediyesinin Kentsel Dönüşüm Alanlarına ilişkin tanıtım dosyası /4044, sayılı yazılarla Bakanlığımıza gönderilmiştir. Ayrıca Esenköy Belediyesi kentsel dönüşüm teklifi alanına ilişkin dosya Valiliğimizce (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü), Çınarcık Belediye Başkanlığı teklifi ise belediyesince hazırlanmakta olup, çalışmaların bitirilmesinin ardından Bakanlığımıza gönderilecektir tarihli ve 249 sayılı yazı ile, Çiftlikköy Belediyesinin Kentsel Dönüşüm Alanlarına ilişkin tanıtım dosyası Müdürlüğümüze güncellenerek gönderilmiş olup, güncellenen kentsel dönüşüm alanı tarihli ve 618 sayılı yazımız ile bakanlığımıza iletilmiştir. Bakanlığımızdan alınan tarihli ve 778 sayılı yazıda, bahse konu kentsel dönüşüm alanı tanıtım dosyasında tespit ettiği eksikliklerin gönderilmesi istenmiştir. Tespit edilen eksikliklere yönelik belediyesince çalışmalar devam etmektedir.

90 5543 SAYILI İSKAN KANUNU UYGULAMALARI tarihli kanun uyarınca devletin büyük projelerini gerçekleştirmek için yeni yerleşim alanları oluşturma amaçlı Kanun ile ilgili olarak İlimizde herhangi bir uygulama yapılmamıştır.

91 1163 SAYILI KOOPERATİFLER KANUNU ÇALIŞMALARI FAAL KONUT YAPI KOOPERATİFLERİ YALOVA MERKEZ 1 S.S AKBAHÇE EVLERİ KONUT YAPI KOOPERATİFİ (77-118) 2 S.S.ALGÜN KONUT YAPI KOOPERATİFİ (4) 3 S.S BALKANLAR TAN KONUT YAPI KOOPERATİFİ (7) 4 S.S. CEMDES KONUT YAPI KOOEPRATİFİ (11) 5 S.S.YALOVA KUTSAL EVLERİ KONUT YAPI KOOPERATİFİ (49) 6 S.S. ŞENGÜN 97 KONUT YAPI KOOPERATİFİ (37) 7 S.S. YAŞAYAN KENT KONUT YAPI KOOPERATİFİ (?) 8 S.S. YALOVA YENİ İLETİŞİM KONUT YAPI KOOPERATİFİ (60) ÇINARCIK 1 S.S GÖZDEKENT KONUT YAPI KOOPERATİFİ (24) 2 S.S. ÇINARCIK ÖZGÜNKENT KONUT YAPI KOOPERATİFİ (14) 3 S.S. TERMAL YEŞİL VADİ KONUT YAPI KOOPERATİFİ (41) 4 S.S. SİSTEM BİRLİK KONUT YAPI KOOPERATİFİ (35) 5 S.S. YALIKENT KONUT YAPI KOOPERATİFİ (48) 6 S.S. ÇOLAKOĞLU KONUT YAPI KOOPERATİFİ (15) 7 S.S. YALOVA ÇINARCIK YALIKUM KOOPERATİFİ (15) ÇİFTLİKKÖY 1 S.S. YALOVA ÇAĞDAŞ AKKENT KONUT YAPI KOOPERATİFİ (91 52) 2 S.S. YALOVA YAMAN KONUT YAPI KOOPERATİFİ (47) 3- S.S. YALOVA ENGİN SİTESİ KONUT YAPI KOOPERATİFİ TERMAL 1 TERMAL SU ŞEHRİ KONUT YAPI KOOPERATİFİ (40) ARMUTLU 1 HARFANA KONUT YAPI KOOP. 2 PARILTI KONUT YAPI KOOP.

92 FAAL İŞYERİ VE SANAYİ SİTESİ YAPI KOOPERATİFLERİ YALOVA MERKEZ 1 S.S. YALOVA KONFEK. KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ YAPI KOOP. (7) 2 S.S. YALOVA OTO GALERİCİLER TOPLU İŞYERİ YAPI KOOPERATİFİ (3) 3 S.S. YALOVA SANATKARLARI TOPLU İŞYERİ YAPI KOOPERATİFİ (6) 4 - S.S. YALOVA İŞ BİRLİĞİ GÜÇ BİRLİĞİ KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ YAPI KOOP. 5 - S.S. YALOVA IŞIK KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ YAPI KOOP. ÇİFTLİKKÖY 1 S.S. YALOVA TAŞKÖPRÜ SANAYİCİLERİ KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ YAPI KOOP. (77-120) 2 S.S. ÇİFTLİKKÖY KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ YAPI KOOPERATİFİ ( 4 ) 3 S.S. TAŞKÖPRÜ TOPLU İŞYERİ YAPI KOOPERATİFİ ( 9 ) 4 S.S. YALOVA ORTA ÖLÇEKLİ SANAYİCİLER KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ YAPI KOOP. (2)

93 MÜDÜRLÜK TEMSİLCİLERİNİN FAALİYETLERİ-2012 Faal halde bulunan 30 adet kooperatif ile tasfiye halinde bulunan 5 adet kooperatifin genel kurul toplantısına katılmışlardır.

94 JEOLOJİK-JEOTEKNİK ETÜT ÇALIŞMALARI-2012 BAKANLIĞIMIZCA ONAYLANANLAR 1 ---/16 / / 3/466 ADA/PAFTA/PARSEL NO MEVKİ ONAY TARİHİ YÜKLENİCİ FİRMA 3 148/G22C11D3/ /-/ /G22c11A2D/ /G22C06D4C- G22C11A1B/3 7 -/2/ /G21C15B3A/ G23A21D2D-G23DO1A4C 10 G22C13D1B-G22C13B4D /G22C09B1C/ /G22D13A2A/- Yalova İli, Merkez İlçesi, Soğucak Köyü Yalova İli, Merkez İlçesi, Hacımehmet Köyü Yalova İli, Merkez İlçesi, Soğucak Köyü Yalova İli, Merkez İlçesi, Soğucak Köyü Yalova İli, Merkez İlçesi,Bağlarbaşı Mah. Yalova İli, Merkez İlçesi,Bahçelievler Mah. Yalova İli,Kadıköy Beldesi,Kamberbaba Mevkii Yalova İli, Çınarcık İlçesi,Esenköy Beldesi,Çeşme mevkii Kocaeli-Yalova,Gebze- Altınova,Dilovası-Hersek Yalova İli, Çiftlikköy İlçesi,Laledere Köyü Das Mühendislik Ltd. Şti Das Mühendislik Ltd. Şti Das Mühendislik Ltd. Şti Das Mühendislik Ltd. Şti Das Mühendislik Ltd. Şti Das Mühendislik Ltd. Şti Yertek Mühendislik Ltd. Şti Das Mühendislik Ltd. Şti Yalova İli, Altınova İlçesi, Tavşanlı Beldesi,Topçular İDO Deniz İskelesi Yalova İli, Çınarcık İlçesi, Çınarcık İDO Deniz İskelesi Fugro Sial Yerbilimleri Müh. Ltd. Şti. Sismotek Müh. Ltd. Şti Jeotasarım 2000 Müh. Müş. Bil. Tur. San. ve Tic. Ltd. Şti. Jeotasarım 2000 Müh. Müş. Bil. Tur. San. ve Tic. Ltd. Şti. 13 H21B03B3A-H21B03B3D Yalova İli, Armutlu İlçesi, Fıstıklı Köyü, Kavacık Mevkii Vadi Jeoteknik Müh. Müş. Ve Tic. Ltd. Şti

95 BAKANLIĞIMIZCA ONAYLANANLAR 14 ADA/PAFTA/PARSEL NO MEVKİ ONAY TARİHİ YÜKLENİCİ FİRMA G22C11D1B-1C-2A-2B-1D- 2D-2C-4B-3A-3B-3C-4C-1A 15 G22D15B2B-G22D15B2C 16 G21C21B4B-G21C21B4C- G21C21B3D /G22C11A4A/1 Yalova Mrkz İlçesi, Bursa Yolu, Oto Galericiler St. Kartepe ve Spor Tesis Alanı Yalova İli Merkez İlçesi, Kadıköy Beldesi Yalova İli Armutlu İlçesi Bozburum Mevkii Yalova İli Merkez İlçesi Hacı Mehmet Köyü Das Mühendislik Ltd. Şti Das Mühendislik Ltd. Şti Are Jeoteknik Müh. Müş. İnş. Taah. ve Tic. Ltd. Şti Ay Zemin Mühendislik Ltd. Şti.

96 MÜDÜRLÜĞÜMÜZCE ONAYLANANLAR 1 ---/ 3 /970 ADA/PAFTA/PARSEL NO MEVKİ ONAY TARİHİ YÜKLENİCİ FİRMA Yalova İli, Altınova İlçesi, Tavşanlı Beldesi İskele Mevki 2 ---/G23D06c1a-G23D06d2b/- Yalova İli, Altınova İlçesi, -- Kaytazdere Beldesi 3 ---/G22C07D1C- Yalova İli, Merkez İlçesi, G22C07D1D/--- Süleymanbey Mah /G22C112B-2C/215 Yalova İli, Merkez İlçesi, Bağlarbaşı Mah. 5 --/G22C08C1C-4B/-- Yalova İli,Çiftlikköy İlçesi,Kılıç Köyü 6 935/G22C06C3C/1 Yalova İli, Merkez İlçesi, Gaziosmanpaşa Mah. 7 -/G22C03C3C-G22C09A1D/- Yalova İli,Çiftlikköy İlçesi,Taşköprü Beldesi 8 45/G22C06C4B/3 Yalova İli, Merkez İlçesi, Süleymanbey Mah /G22C06D3B/1 Yalova İli, Merkez İlçesi, Süleymanbey Mah. 10 -/G23D06B4C/- Yalova İli,Altınova İlçesi,Kaytazdere Beldesi 11 -/G22D15A1D/ Yalova İli Merkez İlçesi Samanlı Köyü 12 -/G22C08C3D/1502 Yalova İli, Çiftlikköy İlçesi, Kılıç Köyü /G22C12A4A/17 Yalova İli Merkez İlçesi Kazımiye Köyü PAFTA Yalova İli, Altınova İlçesi, Tersaneler Bölgesi 15 G22C05D2D Yalova İli, Altınova İlçesi Beşiktaş Gemi İnş Aş Uzunalioğlu Zemin Yapı Mal. Tic. Ltd. Şti. Gürsu Sismik Zemin Mühendislik Ltd. Şti. Ay Zemin Mühendislik Ltd. Şti Jes Zemin Etüdü Tic. Ltd. Şti Das Mühendislik Ltd. Şti Ay Zemin Mühendislik Ltd. Şti. Gürsu Sismik Zemin Mühendislik Ltd. Şti Das Mühendislik Ltd. Şti Das Mühendislik Ltd. Şti Gürsu Sismik Zemin Mühendislik Ltd. Şti. Ay Zemin Mühendislik Ltd. Şti. Jes Zemin Etüdü Tic. Ltd. Şti. Das Mühendislik Ltd. Şti. Zemin Teknik Müh. Ve İnş. Tic. Ltd. Şti. Zemin Teknik Müh. Ve İnş. Tic. Ltd. Şti.

97 MÜDÜRLÜĞÜMÜZCE ONAYLANANLAR 16 ADA/PAFTA/PARSEL NO MEVKİ ONAY TARİHİ YÜKLENİCİ FİRMA G22C11A4A/ G22C08C3D/ /G22C12A4A/17 19 G22C05D4B-1C-3A /G22C07D2C/ /G22C03D4C- G2203C4D/1-1 G22C09B2C-G22C09B3B- G22C10A1D-G22C10A4A- G22C10A1C-G22C10A4B 23 G22C06D4B /G22D15A2B/ /G22D15B1C- G22D15B1D/11-13 Yalova Merkez İlçesi,Samanlı Köyü, Şabandere Mevkii Yalova İli, Çiftlikköy İlçesi Kılıç Köyü Yalova İli Merkez İlçesi, Kazımiye Köyü Yalova İli Altınova İlçesi Gemak Gemi İnş. Mevkii Yalova İli, Çiftlikköy İlçesi Köyiçi Mevkii Yalova İli ÇiftlikKöy İlçesi Taşköprü Beldesi Kapanca Mevkii Yalova İli Altınova İlçesi Tavşanlı Beldesi Yalova İli Merkez İlçesi Bahçelievler Mah. Donanma Yalova İli Merkez İlçesi Samanlı Köyü Yalova İli Merkez İlçesi Samanlı Köyü Ay Zemin Mühendislik Ltd. Şti Jes Zemin Etüdü Tic. Ltd. Şti Das Mühendislik Ltd. Şti Zemin Teknik Etüdü Müh. İnş. Ltd. Şti Das Mühendislik Ltd. Şti Erdem Mühendislik Ltd. Şti Uzunalioğlu Zemin Yapı Mal. Tic. Ltd. Şti Das Mühendislik Ltd. Şti Ay Zemin Mühendislik Ltd. Şti. Das Mühendislik Ltd. Şti.

98 3-ÇED HİZMETLERİ VE ÇEVRE İZİN İŞLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ 4-ÇEVRE YÖNETİMİ VE ÇEVRE DENETİMİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KATI ATIK DÜZENLİ DEPOLAMA SAHASI Handere mevkii FAALİYETTE OLAN KENTSEL ARITMA TESİSLERİ Armutlu Esenköy Mavi Deniz Birliği YASKİ TASKAB

99 İlimizdeki A.A.T

100 İlimizdeki A.A.T.

Gayrimenkul Yatırımlarınız için! Neden Yalova?

Gayrimenkul Yatırımlarınız için! Neden Yalova? Gayrimenkul Yatırımlarınız için! 1 Gayrimenkul Yatırımlarınız için! Coğrafi olarak; İstanbul-Bursa ve Kocaeli illerinin kesişim noktasında! 2 GÜNEY MARMARA TİCARET ŞEHRİ PROJE ALANI İÇERİSİNDE ÖNERİLEN

Detaylı

D- YAPIM VE PROJE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR

D- YAPIM VE PROJE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR D- YAPIM VE PROJE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR 1-2012 YILI GENEL BÜTÇELİ YATIRIM PROGRAMINDA OLAN İŞLER; Yalova Bayındırlık ve İskan Hizmet Binası işinin sözleşmesi yapıldı. Yapım aşamasında. Altınova

Detaylı

GİRİŞİM ŞEHİR PLANLAMA PROJE & DANIŞMANLIK

GİRİŞİM ŞEHİR PLANLAMA PROJE & DANIŞMANLIK GİRİŞİM ŞEHİR PLANLAMA PROJE & DANIŞMANLIK Cumhuriyet Cad.Yıldırım Kemal İşhanı No : 1 / 8 YALOVA Tel :0.226.814 81 73 ÇINARCIK BELEDİYESİ G22-D-13-A-1-D PAFTA, 503 ADA, 2 PARSEL, 167 ADA, 13,14,15,16,17

Detaylı

T.C SARIÇAM BELEDİYESİ MECLİS KARAR DEFTERİ RAPORU ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ. 50 plan değişikliği

T.C SARIÇAM BELEDİYESİ MECLİS KARAR DEFTERİ RAPORU ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ. 50 plan değişikliği T.C SARIÇAM BELEDİYESİ MECLİS KARAR DEFTERİ RAPORU KARAR NO 50 Akkuyu Mahallesi 158 ada 1 Akkuyu Mahallesi 158 ada 1 Sarıçam İlçe Belediye Meclisinin 04.05.2015 tarihli oturumunda okunan parsel 1/1000

Detaylı

MANİSA İLİ ALAŞEHİR İLÇESİ İSTASYON MAHALLESİ

MANİSA İLİ ALAŞEHİR İLÇESİ İSTASYON MAHALLESİ MANİSA İLİ ALAŞEHİR İLÇESİ İSTASYON MAHALLESİ 1329 ADA 1 PARSEL 1/5000 VE 1/1000 ÖLÇEKLİ İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU HAZIRLAYAN ŞEHİR VE BÖLGE PLANCISI DİLEK ÇAKANŞİMŞEK 2017 MANİSA 1 İÇİNDEKİLER

Detaylı

T.C. ESKİŞEHİR TEPEBAŞI BELEDİYESİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

T.C. ESKİŞEHİR TEPEBAŞI BELEDİYESİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK TEPEBAŞI BELEDİYE MECLİSİNİN 08.10.2014 TARİH VE 159 SAYILI MECLİS KARARI İLE KABUL EDİLMİŞTİR. T.C. ESKİŞEHİR TEPEBAŞI BELEDİYESİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

Detaylı

MANİSA İLİ ALAŞEHİR İLÇESİ YENİMAHALLE MAHALLESİ 1015 ADA 14 PARSEL 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU

MANİSA İLİ ALAŞEHİR İLÇESİ YENİMAHALLE MAHALLESİ 1015 ADA 14 PARSEL 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU MANİSA İLİ ALAŞEHİR İLÇESİ- İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU 1 MANİSA İLİ ALAŞEHİR İLÇESİ YENİMAHALLE MAHALLESİ 1015 ADA 14 PARSEL 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU

Detaylı

İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI PLANLAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI PLANLAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI PLANLAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ŞEHZADELER İLÇESİ, YUKARIÇOBANİSAMAHALLESİ, 3582 ADA, 3 PARSELE İLİŞKİN 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI VE 1/1000 ÖLÇEKLİ UYGULAMA İMAR PLANI

Detaylı

PLAN AÇIKLAMA RAPORU

PLAN AÇIKLAMA RAPORU BALIKESİR İLİ, KARESİ İLÇESİ, ATATÜRK MAHALLESİ, ADA 4324/PARSEL 30, ADA 4325/PARSELLER 8-9-10 VE 11 DE KAYITLI TAŞINMAZLAR İÇİN HAZIRLANAN 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU

Detaylı

T.C SARIÇAM BELEDİYESİ MECLİS KARAR DEFTERİ RAPORU

T.C SARIÇAM BELEDİYESİ MECLİS KARAR DEFTERİ RAPORU T.C SARIÇAM BELEDİYESİ MECLİS KARAR DEFTERİ RAPORU KARAR NO 60 Sofulu Mah. 556 Ada 3 Parsel 1/1000 Ölçekli İmar Plan Değişikliği Sofulu Mah. 556 Ada 3 Parsel 1/1000 Ölçekli İmar Plan Sarıçam İlçe Belediye

Detaylı

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU 4 76.01.02 Taşınmaz Tahsis, Devir, takas,satış ve Kiralama 1-1- 018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol 2- Taşınmaz Mal Yönetmeliği Daire Yapı İşleri ve Teknik İl Özel İdare, Belediye, Tapu Müdürlüğü

Detaylı

2015 YILI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVINDA İLAN EDİLECEK UNVANLARA İLİŞKİN DERS KONU BAŞLIKLARI

2015 YILI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVINDA İLAN EDİLECEK UNVANLARA İLİŞKİN DERS KONU BAŞLIKLARI 2015 YILI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVINDA İLAN EDİLECEK UNVANLARA İLİŞKİN A) GÖREVDE YÜKSELME SINAVINA TABİ UNVANLAR İÇİN: 1-) İL NÜFUS VE VATANDAŞLIK MÜDÜRÜ 10 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu

Detaylı

İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI PLANLAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI PLANLAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI PLANLAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ŞEHZADELER İLÇESİ MANİSA FARKLI SEVİYELİ OTOGAR KAVŞAĞINA İLİŞKİN ONAYLI KAVŞAK PROJESİNİN 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM VE 1/1000 ÖLÇEKLİ UYGULAMA

Detaylı

Ö:1/5000 25/02/2015. Küçüksu Mah.Tekçam Cad.Söğütlü İş Mrk.No:4/7 ALTINOLUK TEL:0 533 641 14 59 MAİL:altinoluk_planlama@hotmail.

Ö:1/5000 25/02/2015. Küçüksu Mah.Tekçam Cad.Söğütlü İş Mrk.No:4/7 ALTINOLUK TEL:0 533 641 14 59 MAİL:altinoluk_planlama@hotmail. ÇANAKKALE İli, AYVACIK İLÇESİ, KÜÇÜKKUYU BELDESİ,TEPE MAHALLESİ MEVKİİ I17-D-23-A PAFTA, 210 ADA-16 PARSELE AİT REVİZYON+İLAVE NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU Ö:1/5000 25/02/2015 Küçüksu Mah.Tekçam

Detaylı

PLAN AÇIKLAMA RAPORU

PLAN AÇIKLAMA RAPORU BALIKESİR İLİ, KARESİ İLÇESİ, PAŞAALANI MAHALLESİ, ADA 8970, PARSELLER 1-2-3-4 VE 5 DE KAYITLI TAŞINMAZLAR İÇİN HAZIRLANAN 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU OCAK 2018 Balıkesir

Detaylı

BALIKESİR İLİ, KARESİ İLÇESİ, KAMÇILI MAHALLESİ, PARSEL 3796 DA KAYITLI TAŞINMAZ İÇİN HAZIRLANAN 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI PLAN AÇIKLAMA RAPORU

BALIKESİR İLİ, KARESİ İLÇESİ, KAMÇILI MAHALLESİ, PARSEL 3796 DA KAYITLI TAŞINMAZ İÇİN HAZIRLANAN 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI PLAN AÇIKLAMA RAPORU BALIKESİR İLİ, KARESİ İLÇESİ, KAMÇILI MAHALLESİ, PARSEL 3796 DA KAYITLI TAŞINMAZ İÇİN HAZIRLANAN 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI PLAN AÇIKLAMA RAPORU Ekim 2015 Balıkesir İli, Karesi İlçesi, Kamçılı Mahallesi,

Detaylı

İ t ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONU RAPORU. Tarih: BİRİM TALEP SAHİBİ

İ t ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONU RAPORU. Tarih: BİRİM TALEP SAHİBİ m ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONU RAPORU İ t Tarih: 02.05.2016 BİRİM İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI TALEP SAHİBİ KEPEZ BELEDİYESİ MECLİS TOPLANTISININ TARİHİ VE GÜNDEM

Detaylı

BATI İÇEL KIYI KESİMİ - MERSİN MELLEÇ TURİZM MERKEZİ 1/ ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU

BATI İÇEL KIYI KESİMİ - MERSİN MELLEÇ TURİZM MERKEZİ 1/ ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU 1 BATI İÇEL KIYI KESİMİ - MERSİN MELLEÇ TURİZM MERKEZİ 1/25.000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU Mersin ili 321 km sahil şeridi ile Türkiye'nin önemli bir sahil kentleri arasında

Detaylı

T.C. TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C. TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU PLANLAMA MÜDÜRLÜĞÜ SIRA 1 İMAR PLANI BAŞVURU İŞLEMLERİ I. Başvuru Dilekçesi. 2. Güncel Tapu

Detaylı

MANİSA İLİ ALAŞEHİR İLÇESİ KURTULUŞ MAHALLESİ ada 2 parsel- 10 ada 4, 5, 7 parsel -9 ada 12 parsel

MANİSA İLİ ALAŞEHİR İLÇESİ KURTULUŞ MAHALLESİ ada 2 parsel- 10 ada 4, 5, 7 parsel -9 ada 12 parsel MANİSA İLİ ALAŞEHİR İLÇESİ- İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU MANİSA İLİ ALAŞEHİR İLÇESİ KURTULUŞ MAHALLESİ 1264 ada 2 parsel- 10 ada 4, 5, 7 parsel -9 ada 12 parsel 1/5000 VE 1/1000 ÖLÇEKLİ

Detaylı

Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Şube Müdürlüğü

Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Şube Müdürlüğü Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Şube Müdürlüğü Şube Müdürlüğümüzün Genel Yapısı 1 1 1 1 1 ŞUBE MÜDÜRÜ İNŞAAT MÜHENDİSİ ŞEHİR PLANCISI HARİTA TEKNİKERİ SU ÜRÜNLERİ TEKNİKERİ ADİL BARTU GÜRDAL KOKUCU

Detaylı

etüdproje PLANLAMA LTD. ŞTİ.

etüdproje PLANLAMA LTD. ŞTİ. ALAŞEHİR (MANİSA) YENİMAHALLE, 703 ADA, 1 PARSEL'E AİT NAZIM VE UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU HAZIRLAYAN etüdproje TEL/FAKS:0 236 713 09 36 M. PAŞA CAD. UĞURSOY İŞHANI KAT:2 NO:146/217

Detaylı

1 PLANLAMA ALANININ GENEL TANIMI 2 PLANLAMANIN AMAÇ VE KAPSAMI

1 PLANLAMA ALANININ GENEL TANIMI 2 PLANLAMANIN AMAÇ VE KAPSAMI 1 ANTALYA İLİ, MANAVGAT İLÇESİ ÇELTİKÇİ MAHALLESİ VE DEMİRCİLER MAHALLESİ MEVKİİNDE D-400 KARAYOLU ÇEVRESİNDE 1/5.000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ 1 PLANLAMA ALANININ GENEL TANIMI Planlama alanı

Detaylı

GÖREVDE YÜKSELME SINAVI DERS KONULARINA İLİŞKİN SORULACAK SORULARIN DAĞILIMI 2 İL PLANLAMA VE KOORDİNASYON MÜDÜRÜ

GÖREVDE YÜKSELME SINAVI DERS KONULARINA İLİŞKİN SORULACAK SORULARIN DAĞILIMI 2 İL PLANLAMA VE KOORDİNASYON MÜDÜRÜ T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI 01 YILI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YAZILI SINAVI UNVAN BAZLI DERS KONU BAŞLIKLARINA İLİŞKİN DAĞILIMLARINA AİT LİSTELER GÖREVDE YÜKSELME SINAVI DERS KONULARINA İLİŞKİN

Detaylı

2) ÇED Yönetmeliği kapsamında yapılan başvuruları değerlendirmek, ÇED Yönetmeliği kapsamında yapılan başvuru sayısı : 153

2) ÇED Yönetmeliği kapsamında yapılan başvuruları değerlendirmek, ÇED Yönetmeliği kapsamında yapılan başvuru sayısı : 153 1) Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliği gereğince anons, askıda ilan, internet gibi yöntemlerle ÇED süreci ve teklif faaliyetle ilgili olarak vatandaşlara duyuru yapmak, ÇED Yönetmeliği gereğince

Detaylı

T.C. YALOVA VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. YALOVA VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ T.C. YALOVA VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI TEMMUZ 2014 İÇİNDEKİLER KONU BAŞLIĞI SAYFA MÜDÜRLÜK ORGANİZASYON ŞEMASI 2 YALOVA ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ GENEL DURUMU 3 BİLGİ

Detaylı

Proje ve Yapım Şube Müdürlüğü

Proje ve Yapım Şube Müdürlüğü Personel Kastamonu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, bünyesinde görev yapan personelimiz; 1 2 8 7 1 3 1 Şube Müdürü (Vekil) Mimar Mühendis Tekniker Teknisyen Kontrol Teknisyeni Şef Kastamonu Çevre ve Şehircilik

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ İNSAN KAYNAKLARI VE DESTEK HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ İNSAN KAYNAKLARI VE DESTEK HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ BİLGİ TEKNOLOJİLERİ İNSAN KAYNAKLARI VE DESTEK HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TÜM PERSONELLERİN HİZMET SINIFLARINA GÖRE DAĞILIMI PERSONEL İSTİHDAM ŞEKLİ SAYISI MEMUR, SÖZLEŞMELİ VE İŞÇİ PERSONELLERİN HİZMET

Detaylı

T.C. BAYINDIRLIK VE İSKÂN BAKANLIĞI Teknik Araştırma ve Uygulama Genel Müdürlüğü -D A Ğ I T I M L I - GENELGE 2007/2

T.C. BAYINDIRLIK VE İSKÂN BAKANLIĞI Teknik Araştırma ve Uygulama Genel Müdürlüğü -D A Ğ I T I M L I - GENELGE 2007/2 26.04.2007 T.C. BAYINDIRLIK VE İSKÂN BAKANLIĞI Teknik Araştırma ve Uygulama Genel Müdürlüğü SAYI KONU :B.09.0.TAU.0.17.00.00-1086/3115 :Kıyı Yapılarında Uygulanacak İş ve İşlemler Hk. -D A Ğ I T I M L

Detaylı

GERÇEKLEŞTİRİLEN EĞİTİM FAALİYETLERİ

GERÇEKLEŞTİRİLEN EĞİTİM FAALİYETLERİ * GERÇEKLEŞTİRİLEN EĞİTİM FAALİYETLERİ 1.26 Aralık 2014 tarihinde Tekstil Üreticileri ile bir araya gelinerek, mevzuat ile ilgili sunum yapılmış, sektör temsilcilerinin görüşleri alınmıştır. 2.17 Aralık

Detaylı

BALIKESİR İLİ ERDEK İLÇESİ KARŞIYAKA MAHALLESİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU 1/5000

BALIKESİR İLİ ERDEK İLÇESİ KARŞIYAKA MAHALLESİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU 1/5000 BALIKESİR İLİ ERDEK İLÇESİ KARŞIYAKA MAHALLESİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU 1/5000 2018 1 2 Planlama Alanı Tanımı Planlama alanı Balıkesir ili Erdek ilçesi Karşıyaka Mahallesi ve Tatlısu

Detaylı

KORUNAN ALANLARDA YAPILACAK PLANLARA DAİR YÖNETMELİK

KORUNAN ALANLARDA YAPILACAK PLANLARA DAİR YÖNETMELİK YETKİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI NIN TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA 644 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMEDE DEĞİŞİKLİK YAPAN 648 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME Madde-13/A. (c) Milli parklar, tabiat parkları,

Detaylı

128 ADA 27 VE 32 PARSEL NUMARALI TAŞINMAZLARA YÖNELİK 1/5000 ÖLÇEKLİ AÇIKLAMA RAPORU

128 ADA 27 VE 32 PARSEL NUMARALI TAŞINMAZLARA YÖNELİK 1/5000 ÖLÇEKLİ AÇIKLAMA RAPORU AKÇAKALE KÖYÜ (MERKEZ/GÜMÜŞHANE) 128 ADA 27 VE 32 PARSEL NUMARALI TAŞINMAZLARA YÖNELİK 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI AÇIKLAMA RAPORU 2016 AKÇAKALE KÖYÜ-MERKEZ/GÜMÜŞHANE 128 ADA 27 VE 32 NUMARALI PARSELLERE

Detaylı

DİKİLİ TARIMA DAYALI İHTİSAS SERA (Jeotermal Kaynaklı Sera) ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

DİKİLİ TARIMA DAYALI İHTİSAS SERA (Jeotermal Kaynaklı Sera) ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ TARIMA DAYALI İHTİSAS SERA ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ DİKİLİ TARIMA DAYALI İHTİSAS SERA (Jeotermal Kaynaklı Sera) ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ MENDERES TARIMA DAYALI İHTİSAS SERA (Süs Bitkileri Ve Çiçekçilik)

Detaylı

KENT KONSEYİ

KENT KONSEYİ 2009-2011 KENT KONSEYİ 1. Olağan Kent Konseyi Genel Kurul Toplantısı 29.09.2011 Salı Toplantıda Kent Konseyi Yürütme Kurulu, Kent Konseyi Başkanı, Gençlik Meclisi, Kadın Meclisi ve 15 adet Çalışma Gurubunun

Detaylı

PLAN AÇIKLAMA RAPORU. Aslıhan BALDAN Doğuş BALDAN ŞEHİR PLANCISI

PLAN AÇIKLAMA RAPORU. Aslıhan BALDAN Doğuş BALDAN ŞEHİR PLANCISI MANİSA İLİ SARIGÖL İLÇESİ, SELİMİYE MAHALLESİ, MANİSA İLİ, SARIGÖL İLÇESİ, SELİMİYE MAHALLESİ, 105 ADA 1 PARSELDE YER ALAN TAHSİS-A ALANINDA KATI ATIK TESİSLERİ ALANI BELİRLENMESİNE İLİŞKİN 1/5000 ÖLÇEKLİ

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No :269 KARAR 269 : İlçenin Gülbahçe Mahallesinde yerleşim bölgesindeki tesislerin yetersiz enerji iletimi olması nedeniyle yeni trafo yerine ihtiyaç duyulduğu belirtilerek, Gülbahçe Mahallesi 421

Detaylı

Resmî Gazete Sayı : 29361

Resmî Gazete Sayı : 29361 20 Mayıs 2015 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29361 TEBLİĞ Orman ve Su İşleri Bakanlığından: HAVZA YÖNETİM HEYETLERİNİN TEŞEKKÜLÜ, GÖREVLERİ, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA TEBLİĞ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

ANTALYA İLİ, KEPEZ İLÇESİ, ŞAFAK VE ÜNSAL MAHALLELERİ 1/ ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI REVİZYONU AÇIKLAMA RAPORU

ANTALYA İLİ, KEPEZ İLÇESİ, ŞAFAK VE ÜNSAL MAHALLELERİ 1/ ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI REVİZYONU AÇIKLAMA RAPORU ANTALYA İLİ, KEPEZ İLÇESİ, ŞAFAK VE ÜNSAL MAHALLELERİ 1/25.000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI REVİZYONU AÇIKLAMA RAPORU MAYIS 2016 1 İçindekiler 1 PLANLAMA ALANININ GENEL TANIMI... 2 2 MEVCUT PLAN DURUMU...

Detaylı

Hazırlayan: Mesut YÜKSEL

Hazırlayan: Mesut YÜKSEL ARTVİN İLİ MERKEZ İLÇESİ YENİ MAHALLESİ 579 ADA 1 PARSEL VE ÇEVRESİNDE RESMİ KURUM ALANI(MÜZE) VE KÜLTÜREL TESİS ALANI(Kültür Evi) AMAÇLI NAZIM VE UYGULAMA İMAR PLAN DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU Hazırlayan:

Detaylı

T.C. ZEYTİNBURNU BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI. Dairesi: İmar ve Şehircilik Müdürlüğü

T.C. ZEYTİNBURNU BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI. Dairesi: İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Karar No: 207/48 Dairesi: İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Konu: Yenileme Avan Projesi. Evrak No: 24775 Özet: Zeytinburnu İlçesi,Kazlıçeşme Mahallesi, 392 Pafta,629 Ada bütünü ile,,2,3 Parsellerin Yenileme

Detaylı

İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ . Faaliyetler Veya Hizmetler: İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Maaş ve ücret tahakkuku İdari işlemler Özlük işlemleri Eğitim işlemleri Evrak işlemleri. Faaliyetler:. Maaş ve Ücret Tahakkuku: Personel

Detaylı

( tarihinde güncellenmiştir.) İMAR VE PLANLAMADAN SORUMLU ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNÜN GÖREVLERİ:

( tarihinde güncellenmiştir.) İMAR VE PLANLAMADAN SORUMLU ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNÜN GÖREVLERİ: (01.07.2014 tarihinde güncellenmiştir.) İMAR VE PLANLAMADAN SORUMLU ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNÜN GÖREVLERİ: 1) Bakanlığın kentsel ve mekânsal gelişme konularında belirlediği politika ve stratejilerin uygulanmasını

Detaylı

Seyfullah KINALI Kenan BAĞÇİÇEK Hüsnü AKKAN Başkan Başkan Yardımcısı Katip Üye

Seyfullah KINALI Kenan BAĞÇİÇEK Hüsnü AKKAN Başkan Başkan Yardımcısı Katip Üye Büyükşehir Belediye Meclisinin 12.01.2016 tarihli toplantısında komisyonumuza havale edilen, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı ibareli 12.01.2016 tarih ve 91352717-310-01/111 sayılı yazı okundu. Akçaabat

Detaylı

ANTALYA İLİ, BATI ÇEVRE YOLU GÜZERGÂHI İLE KEPEZ İLÇESİ ŞAFAK VE ÜNSAL MAHALLELERİ YERLEŞİM ALANLARININ DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN 1/100.

ANTALYA İLİ, BATI ÇEVRE YOLU GÜZERGÂHI İLE KEPEZ İLÇESİ ŞAFAK VE ÜNSAL MAHALLELERİ YERLEŞİM ALANLARININ DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN 1/100. ANTALYA İLİ, BATI ÇEVRE YOLU GÜZERGÂHI İLE KEPEZ İLÇESİ ŞAFAK VE ÜNSAL MAHALLELERİ YERLEŞİM ALANLARININ DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN 1/100.000 ÖLÇEKLİ ÇEVRE DÜZENİ PLANI AÇIKLAMA RAPORU MAYIS 2016 1 İçindekiler

Detaylı

MANAVGAT İLÇESİ, HACIOBASI MAHALLESİ, 102 ADA 15, 16, 18, 19 NUMARALI PARSELLERE İLİŞKİN 1/1000 ÖLÇEKLİ UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ RAPORU

MANAVGAT İLÇESİ, HACIOBASI MAHALLESİ, 102 ADA 15, 16, 18, 19 NUMARALI PARSELLERE İLİŞKİN 1/1000 ÖLÇEKLİ UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ RAPORU 1 MANAVGAT İLÇESİ, HACIOBASI MAHALLESİ, 102 ADA 15, 16, 18, 19 NUMARALI PARSELLERE İLİŞKİN 1/1000 ÖLÇEKLİ UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ RAPORU 1 PLANLAMA ALANI Planlama Alanı Konya-Manavgat Karayolu

Detaylı

MANİSA İLİ, SELENDİ İLÇESİ, ESKİCAMİ MAHALLESİ, 120 ADA, 1 PARSELE İLİŞKİN NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ ÖNERİSİ

MANİSA İLİ, SELENDİ İLÇESİ, ESKİCAMİ MAHALLESİ, 120 ADA, 1 PARSELE İLİŞKİN NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ ÖNERİSİ MANİSA İLİ, SELENDİ İLÇESİ, ESKİCAMİ MAHALLESİ, 120 ADA, 1 PARSELE İLİŞKİN NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ ÖNERİSİ Planlama Alanının Tanımlanması Manisa İli 13.810 km² yüz ölçümüne sahip olup, 2015 itibarıyla

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI. Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü Veri İşçiliği Projesi

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI. Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü Veri İşçiliği Projesi T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü Veri İşçiliği Projesi 1 Projenin Amacı ve Kapsamı Projenin Amacı Bakanlığımız bünyesinde çok çeşitli seviyelerde üretilen coğrafi

Detaylı

GÖLMARMARA MAHALLESİ, 234 ADA 1 PARSEL VE ÇEVRESİNE AİT

GÖLMARMARA MAHALLESİ, 234 ADA 1 PARSEL VE ÇEVRESİNE AİT GÖLMARMARA (MANİSA) GÖLMARMARA MAHALLESİ, 234 ADA 1 PARSEL VE ÇEVRESİNE AİT NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU HAZIRLAYAN etüdproje TEL/FAKS:0 236 713 09 36 M. PAŞA CAD. UĞURSOY İŞHANI KAT:2

Detaylı

PLAN AÇIKLAMA RAPORU

PLAN AÇIKLAMA RAPORU BALIKESİR İLİ, EDREMİT İLÇESİ, BOSTANCI MAHALLESİ, ADA 121, PARSEL 1 DE KAYITLI TAŞINMAZ İÇİN HAZIRLANAN 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU EYLÜL 2017 Balıkesir İli, Edremit

Detaylı

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2. HAFTA

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2. HAFTA 2. HAFTA 1 ÇEVRE DÜZENİ PLANI : Çevre Düzeni Planları, Bölge Planlarına uygun olarak, yönetsel, mekansal ve işlevsel bütünlük arz eden bir veya birden fazla il sınırlarını kapsayan planlardır. Bu planlar

Detaylı

YALOVA ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ DETAYLI BRİFİNG RAPORU

YALOVA ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ DETAYLI BRİFİNG RAPORU YALOVA ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ DETAYLI BRİFİNG RAPORU OCAK 2015 1 YALOVA İLİ TANITIMI Nüfus 220.122 (2013) Yüz Ölçümü 847 km² İlçe - Belde - Köy Sayısı 6 İlçe (Merkez ilçe dahil), 14 Belediye,

Detaylı

T.C. KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİNİN. 09/07/2014 TARİHLİ TOPLANTISININ 1. ve 14/07/2014 TARİHLİ

T.C. KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİNİN. 09/07/2014 TARİHLİ TOPLANTISININ 1. ve 14/07/2014 TARİHLİ T.C. KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİNİN 09/07/2014 TARİHLİ TOPLANTISININ 1. ve 14/07/2014 TARİHLİ 2.BİRLEŞİMİNDE ALINAN KARARLARA AİT ÖZETLER ALINAN KARAR NUMARASI: 2014/85 ÖZETİ: İl Özel İdare

Detaylı

Ş U B A T 2 0 0 7 MALİ YÖNETİM MERKEZİ UYUMLAŞTIRMA DAİRESİ 2006 YILI FAALİYET RAPORU BÜTÇE VE MALİ KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Ş U B A T 2 0 0 7 MALİ YÖNETİM MERKEZİ UYUMLAŞTIRMA DAİRESİ 2006 YILI FAALİYET RAPORU BÜTÇE VE MALİ KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ş U B A T 2 0 0 7 MALİ YÖNETİM MERKEZİ UYUMLAŞTIRMA DAİRESİ 2006 YILI FAALİYET RAPORU BÜTÇE VE MALİ KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İÇİNDEKİLER I. GENEL BİLGİ... 3 A Yetki, Görev ve Sorumluluklar... 3 B Fiziksel

Detaylı

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İŞYERİ RUHSAT VE DENETİM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İŞYERİ RUHSAT VE DENETİM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İŞYERİ RUHSAT VE DENETİM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU SIRA NO KURUM KODU STANDART DOSYA PLANI KODU HİZMETİN ADI HİZMETİN TANIMI HİZMETİN DAYANAĞI MEVZUATIN ADI VE

Detaylı

KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU KARS VALİLİĞİ İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 İMAR PLANI BAŞVURU

Detaylı

Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı. 2014 Yılı Faaliyet Raporu Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı 2014 Yılı Faaliyet Raporu 2015 YILI EMLAK VE İSTİMLAK DAİRESİ BAŞKANLIĞI FAALİYET RAPORU Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı Kamulaştırma Şube Müdürlüğü ve Emlak Yönetimi

Detaylı

İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 211 YILINDA YAPILAN YAZIŞMALAR Talas Belediyesi 16 Birim Müdürlüğü tarafından idare edilmektedir. Müdürlüklerde istihdam edilen personel sayıları ise aşağıda yer almaktadır.

Detaylı

YILMAZ MAHALLESİ, 2580 PARSEL'E AİT

YILMAZ MAHALLESİ, 2580 PARSEL'E AİT SALİHLİ (MANİSA) YILMAZ MAHALLESİ, 2580 PARSEL'E AİT N A Z I M İ M A R P L A N I A Ç I K L A M A R A P O R U H AZIR LAY AN etüdproje PLANLAMA LTD. ŞTİ. TEL/FAKS:0 236 713 09 36 M. PAŞA CAD. UĞURSOY İŞHANI

Detaylı

T.C BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ

T.C BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ T.C BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ PLANIN İSMİ BALIKESİR İLİ, BURHANİYE İLÇESİ, KOCACAMİ MAHALLESİ, 123ADA,6-37 PARSELLERE AİT 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ

Detaylı

İMAR VE PLANLAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

İMAR VE PLANLAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ İMAR VE PLANLAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ORGANİZASYON ŞEMASI Hasan KARAÇOBAN Şube Müdürü (Mak. Müh.) Jeofizik Mühendislik Hizmeti: Çankırı İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden sağlanmaktadır.

Detaylı

T.C. FİNİKE BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI Meclis Başkanı Meclis Katibi Meclis Katibi

T.C. FİNİKE BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI Meclis Başkanı Meclis Katibi Meclis Katibi T.C. FİNİKE BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI Meclis Başkanı Meclis Katibi Meclis Katibi Kaan Osman SARIOĞLU İsmail İSEN Fatih VEZİROĞLU Karar Tarihi 02.10.2018 Karar No 75 İlçemiz İskele Mahallesi 3 ada

Detaylı

PLAN AÇIKLAMA RAPORU

PLAN AÇIKLAMA RAPORU BALIKESİR İLİ, EDREMİT İLÇESİ, BOSTANCI MAHALLESİ, ADA 121, PARSEL 1 DE KAYITLI TAŞINMAZ İÇİN HAZIRLANAN 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU KASIM 2018 Balıkesir İli, Edremit

Detaylı

T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI

T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI ZEMİN İNCELEME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve kapsam MADDE

Detaylı

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : KOMİSYON RAPORLARI Rapor No: 2017 / 18 HUKUK KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞINA

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : KOMİSYON RAPORLARI Rapor No: 2017 / 18 HUKUK KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞINA SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : 07.11.2017 KOMİSYON RAPORLARI Rapor No: 2017 / 18 HUKUK KOMİSYONU RAPORU KONU : Tahsis. TEKLİFİN ÖZÜ : Belediye Meclisi nin 06/11/2017 tarihli oturumunda komisyonumuza

Detaylı

MANİSA İLİ ALAŞEHİR İLÇESİ BEŞEYLÜL MAHALLESİ

MANİSA İLİ ALAŞEHİR İLÇESİ BEŞEYLÜL MAHALLESİ MANİSA İLİ ALAŞEHİR İLÇESİ- İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU MANİSA İLİ ALAŞEHİR İLÇESİ BEŞEYLÜL MAHALLESİ 1201 ADA ve 1202 ADA 10 PARSEL 1/5000 VE 1/1000 ÖLÇEKLİ İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA

Detaylı

PLAN AÇIKLAMA RAPORU

PLAN AÇIKLAMA RAPORU BALIKESİR İLİ, KARESİ İLÇESİ, ATATÜRK MAHALLESİ, ADA 8219, PARSEL 17 DE KAYITLI TAŞINMAZ İÇİN HAZIRLANAN 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU ARALIK 2017 Balıkesir İli, Karesi

Detaylı

MANİSA İLİ ALAŞEHİR İLÇESİ BEŞEYLÜL MAHALLESİ

MANİSA İLİ ALAŞEHİR İLÇESİ BEŞEYLÜL MAHALLESİ MANİSA İLİ ALAŞEHİR İLÇESİ- İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU MANİSA İLİ ALAŞEHİR İLÇESİ BEŞEYLÜL MAHALLESİ 1203 ADA 13 PARSEL ve 1204 ADA 1 PARSEL 1/5000 VE 1/1000 ÖLÇEKLİ İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ

Detaylı

GÖKÇESU (MENGEN-BOLU) BELDESİ, KADILAR KÖYÜ SİCİL 112 RUHSAT NOLU KÖMÜR MADENİ SAHASI YER ALTI PATLAYICI MADDE DEPOSU NAZIM İMAR PLANI AÇIKLAMA RAPORU

GÖKÇESU (MENGEN-BOLU) BELDESİ, KADILAR KÖYÜ SİCİL 112 RUHSAT NOLU KÖMÜR MADENİ SAHASI YER ALTI PATLAYICI MADDE DEPOSU NAZIM İMAR PLANI AÇIKLAMA RAPORU GÖKÇESU (MENGEN-BOLU) BELDESİ, KADILAR KÖYÜ SİCİL 112 RUHSAT NOLU KÖMÜR MADENİ SAHASI YER ALTI PATLAYICI MADDE DEPOSU NAZIM İMAR PLANI AÇIKLAMA RAPORU Planlama Alanı : Bolu ili, Mengen ilçesi, Kadılar

Detaylı

EKİM AYI ENCÜMEN KARARLARI

EKİM AYI ENCÜMEN KARARLARI EKİM AYI ENCÜMEN KARARLARI SAYI : 161 ÖZÜ: İşyeri Açma ve Çalıştırma ruhsatına KARAR TARİHİ : 05.10.2011 aykırı hareket eden Fatma ERDAL a idari para cezası verilmesi. Osmaniye, İl Encümeni Genel Sekreter

Detaylı

KONAK BELEDİYE MECLİSİ G Ü N D E M

KONAK BELEDİYE MECLİSİ G Ü N D E M KONAK BELEDİYE MECLİSİ 02.05.2016 G Ü N D E M 1-Meclisin açılışı. 2-Mecliste verilecek önergeler. 3-Birimlerden gelen önergeler. 1-(68/16)-Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün 04.04.2016 tarihli

Detaylı

Şekil 1: Planlama Alanı Genel Konumu

Şekil 1: Planlama Alanı Genel Konumu GAZİANTEP İLİ, ŞEHİTKAMİL İLÇESİ, İNCİLİPINAR MAHALLESİ, 636 ADA 37, 42 VE 44 PARSELLERE İLİŞKİN 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU Kapak dahil 7 sayfa PLANLAMA ALANININ TANIMI

Detaylı

BATI İÇEL KIYI KESİMİ - MERSİN KARGICIK KÜLTÜR VE TURİZM KORUMA VE GELİŞİM BÖLGESİ 1/ ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU

BATI İÇEL KIYI KESİMİ - MERSİN KARGICIK KÜLTÜR VE TURİZM KORUMA VE GELİŞİM BÖLGESİ 1/ ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU BATI İÇEL KIYI KESİMİ - MERSİN KARGICIK KÜLTÜR VE TURİZM KORUMA VE GELİŞİM BÖLGESİ 1/25.000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU Mersin ili 321 km sahil şeridi ile Türkiye'nin önemli

Detaylı

GEBZE BELEDİYESİ KENTSEL TASARIM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

GEBZE BELEDİYESİ KENTSEL TASARIM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar GEBZE BELEDİYESİ KENTSEL TASARIM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç: Madde 1 Bu yönetmeliğin amacı, Kentsel Tasarım Müdürlüğünün görev, yetki ve

Detaylı

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI MEKANSAL PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YALOVA İLİ 1/25.000 ÖLÇEKLİ ÇEVRE DÜZENİ PLAN DEĞİŞİKLİĞİ RAPORU

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI MEKANSAL PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YALOVA İLİ 1/25.000 ÖLÇEKLİ ÇEVRE DÜZENİ PLAN DEĞİŞİKLİĞİ RAPORU ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI MEKANSAL PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YALOVA İLİ 1/25.000 ÖLÇEKLİ ÇEVRE DÜZENİ PLAN DEĞİŞİKLİĞİ RAPORU 1 İÇİNDEKİLER: 1. PLANLAMA ALANININ GENEL TANIMI..3 2. PLAN DEĞİŞİKLİĞİNİN

Detaylı

DIŞ KAYNAKLI DOKÜMAN LİSTESİ

DIŞ KAYNAKLI DOKÜMAN LİSTESİ Sıra No TS Standartları veya Diğer Dış Kaynaklı Dokümanlar 1 TS EN ISO 9001:2008 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ 2 SAYILI BAŞBAKANLIK DEVLET ARŞİV İ YÖNETMELİĞİ Yürürlük/Kabul Tarihi Aralık 2008 2010 Takip Eden

Detaylı

BURSA İLİ, GEMLİK İLÇESİ, NARLI MAHALLESİ, 1353 VE 1466 PARSELLERE AİT UYGULAMA İMAR PLANI PLAN AÇIKLAMA RAPORU

BURSA İLİ, GEMLİK İLÇESİ, NARLI MAHALLESİ, 1353 VE 1466 PARSELLERE AİT UYGULAMA İMAR PLANI PLAN AÇIKLAMA RAPORU BURSA İLİ, GEMLİK İLÇESİ, NARLI MAHALLESİ, 1353 VE 1466 PARSELLERE AİT UYGULAMA İMAR PLANI PLAN AÇIKLAMA RAPORU Bursa İli, Gemlik İlçesi, Narlı Mahallesi, 1353 Nolu Parsel ve 1466 Nolu Parsel toplam yüzölçümü,

Detaylı

T.C. İZMİR KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yapı Kontrol Müdürlüğü ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

T.C. İZMİR KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yapı Kontrol Müdürlüğü ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK T.C. İZMİR KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yapı Kontrol Müdürlüğü ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK GENEL HÜKÜMLERİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönetmeliğin

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

MARMARA BÖLGESİNDEKİ HAVZA KORUMA EYLEM PLANI

MARMARA BÖLGESİNDEKİ HAVZA KORUMA EYLEM PLANI MARMARA BÖLGESİNDEKİ HAVZA KORUMA EYLEM PLANI 1 İÇERİK 1. HAVZA KORUMA EYLEM PLANLARI 2. MARMARA VE SUSURLUK HAVZALARI 3. ULUSAL HAVZA YÖNETİM STRATEJİSİ 4. HAVZA YÖNETİM YAPILANMASI 5. NEHİR HAVZA YÖNETİM

Detaylı

T.C. KONYA MERAM BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR ve ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNETMELİĞİ

T.C. KONYA MERAM BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR ve ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNETMELİĞİ T.C. KONYA MERAM BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR ve ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, TANIMLAR AMAÇ MADDE 1- Bu Yönetmeliğin amacı, Norm

Detaylı

T.C. İZMİR KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yapı Kontrol Müdürlüğü ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

T.C. İZMİR KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yapı Kontrol Müdürlüğü ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK GENEL HÜKÜMLERİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönetmeliğin amacı, nün teşkilat yapısını, hukukî statüsünü, görev,

Detaylı

Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü

Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü 2016 Faaliyet Raporu 306 Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü 2016 Faaliyet Raporu I - GENEL BİLGİLER A - MÜDÜRLÜĞÜMÜZÜN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI 1 Müdürlüğümüzün Görevleri: Müdürlüğümüz

Detaylı

Öner YİĞİT Kutbettin HACIYUSUFOĞULLARI Ayla TARHAN İl Genel Meclisi Katip Katip 1. Başkan Vekili

Öner YİĞİT Kutbettin HACIYUSUFOĞULLARI Ayla TARHAN İl Genel Meclisi Katip Katip 1. Başkan Vekili Konu: Program Değişikliği. Toplantı : Mayıs Karar Sayısı : 101 mizin 30.11.2012 tarih ve 277 sayılı kararları ile Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün 2013 Yılı İş Programında yapımı karara bağlanan Çatak

Detaylı

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BALIKESİR ÇANAKKALE TR - 22 PLANLAMA BÖLGESİ 1/ ÖLÇEKLİ ÇEVRE DÜZENİ PLANI PAFTA H19 DEĞİŞİKLİK ÖNERİSİ

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BALIKESİR ÇANAKKALE TR - 22 PLANLAMA BÖLGESİ 1/ ÖLÇEKLİ ÇEVRE DÜZENİ PLANI PAFTA H19 DEĞİŞİKLİK ÖNERİSİ BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BALIKESİR ÇANAKKALE TR - 22 PLANLAMA BÖLGESİ 1/100.000 ÖLÇEKLİ ÇEVRE DÜZENİ PLANI PAFTA H19 DEĞİŞİKLİK ÖNERİSİ OCAK-2017 1 İÇİNDEKİLER 1. TALEP... 3 1.1. REKREASYON ALANI

Detaylı

Akhisar nüfusu (2012),Akhisar ilçe merkezi , Beldeler ( 9 adet) Köyler (86 adet) , İlçe toplam nüfusu kişidir.

Akhisar nüfusu (2012),Akhisar ilçe merkezi , Beldeler ( 9 adet) Köyler (86 adet) , İlçe toplam nüfusu kişidir. PLANLAMA ALANININ KONUMU ve TANITIMI Çalışma alanı, Manisa İli Akhisar İlçesi Akhisar Belediyesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Manisa İli Akhisar ın doğusunda Gördes, güneyinde Gölmarmara, batısında

Detaylı

PLAN AÇIKLAMA RAPORU

PLAN AÇIKLAMA RAPORU BALIKESİR İLİ, EDREMİT İLÇESİ, SOĞANYEMEZ MAHALLESİ, ADA 374/PARSEL 5 VE HAMİDİYE MAHALLESİ, TESCİL HARİCİ ALAN İÇİN HAZIRLANAN 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU MART 2018

Detaylı

MANİSA İLİ, DEMİRCİ İLÇESİ, ÇAMLICA MAHALLESİ, 467 ADA 53 PARSELDE KATI ATIK TESİSLERİ ALANI BELİRLENMESİNE İLİŞKİN 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI

MANİSA İLİ, DEMİRCİ İLÇESİ, ÇAMLICA MAHALLESİ, 467 ADA 53 PARSELDE KATI ATIK TESİSLERİ ALANI BELİRLENMESİNE İLİŞKİN 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI MANİSA İLİ DEMİRCİ İLÇESİ, ÇAMLICA MAHALLESİ, 467 ADA 53 PARSELE İLŞİKİN MANİSA İLİ, DEMİRCİ İLÇESİ, ÇAMLICA MAHALLESİ, 467 ADA 53 PARSELDE KATI ATIK TESİSLERİ ALANI BELİRLENMESİNE İLİŞKİN 1/5000 ÖLÇEKLİ

Detaylı

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI YATIRIM VE İŞLETMELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI YATIRIM VE İŞLETMELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI YATIRIM VE İŞLETMELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MANİSA TURGUTLU URGANLI TERMAL TURİZM MERKEZİ 1/25000 ÖLÇEKLİ ÇEVRE DÜZENİ PLANI PLAN NOTU İLAVESİ AÇIKLAMA RAPORU 2017-ANKARA 1 ALAN TANIMI

Detaylı

MANİSA İLİ SARUHANLI İLÇESİ

MANİSA İLİ SARUHANLI İLÇESİ MANİSA İLİ SARUHANLI İLÇESİ UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU ÖLÇEK:1/1000 Pafta No: K19-d-02-a-3a / K19-d-02-a-4b PİM PLANLAMA BÜROSU Yılmaz Şevket KOCATUĞ / Şehir Plancısı Yarhasanlar

Detaylı

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SİVİL SAVUNMA UZMANLIĞI GÖREV, SORUMLULUK VE YETKİ ESASLARINI BELİRLEYEN İÇ YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SİVİL SAVUNMA UZMANLIĞI GÖREV, SORUMLULUK VE YETKİ ESASLARINI BELİRLEYEN İÇ YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SİVİL SAVUNMA UZMANLIĞI GÖREV, SORUMLULUK VE YETKİ ESASLARINI BELİRLEYEN İÇ YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER AMAÇ Madde 1- Bu yönetmelik Kayseri Büyükşehir Belediyesi

Detaylı

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7.DÖNEM 4.TOPLANTI YILI MAYIS AYI TOPLANTILARININ 2.BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7.DÖNEM 4.TOPLANTI YILI MAYIS AYI TOPLANTILARININ 2.BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R KARARIN ÖZÜ: Kartal-Yakacık Eski:7971 Yeni: 12427 ada 2 parsele ilişkin Eski:7971 Yeni: 12427 ada 1 parsel Maliki Tarafından hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği. TEKLİF: Plan ve Proje

Detaylı

MANİSA İLİ, YUNUSEMRE İLÇESİ YENİMAHALLE MAHALLESİ 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU

MANİSA İLİ, YUNUSEMRE İLÇESİ YENİMAHALLE MAHALLESİ 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU MANİSA İLİ, YUNUSEMRE İLÇESİ YENİMAHALLE MAHALLESİ 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU A. PLANLAMA TANIMI Planlama alanı, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İmar ve Şehircilik

Detaylı

T.C. ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Planlama Şube Müdürlüğü BAŞKANLIK MAKAMINA

T.C. ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Planlama Şube Müdürlüğü BAŞKANLIK MAKAMINA T.C. ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Planlama Şube Müdürlüğü EXP0?()16 ANTALYA Sayı : 90852262-301.03-3 U 2 > ~ GU02/2015 Konu: Manavgat 215 ada 1 parsel, 216 ada 1

Detaylı

GÖLMARMARA MAHALLESİ, 6920 VE 6921 PARSELLERE AİT

GÖLMARMARA MAHALLESİ, 6920 VE 6921 PARSELLERE AİT GÖLMARMARA (MANİSA) GÖLMARMARA MAHALLESİ, 6920 VE 6921 PARSELLERE AİT NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU HAZIRLAYAN etüdproje TEL/FAKS:0 236 713 09 36 M. PAŞA CAD. UĞURSOY İŞHANI KAT:2 NO:146/217

Detaylı

ATAKÖY MEGA YAT LİMANI SÜREÇLERİ İLE İLGİLİ ÖZET BİLGİ

ATAKÖY MEGA YAT LİMANI SÜREÇLERİ İLE İLGİLİ ÖZET BİLGİ ATAKÖY MEGA YAT LİMANI SÜREÇLERİ İLE İLGİLİ ÖZET BİLGİ Resmi Süreç: 1) Ataköy Turizm Merkezi İmar Planı 02 Ekim 1986 2) Ataköy Turizm Merkezi nin Turizm Alanı ve Turizm Merkezi olarak tespiti. Bakanlar

Detaylı

İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ

İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET RAPORU 2007 - İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ Alanya Belediye Teşkilatı 1872 yılında kurulmuştur. İlk Belediye Başkanı Ahmet Asım Bey 1901 yılında göreve başlamıştır.

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı Çorum Belediyesi Etüd Proje Müdürlüğünün görev yetki ve sorumlulukları ile teşkilat yapısını ve işleyişini düzenlemektir.

Detaylı

İÇ KONTROL SİSTEMİ STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI

İÇ KONTROL SİSTEMİ STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI İÇ KONTROL SİSTEMİ STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI İçerik Kamu İç Kontrol Standartları Kamu İç Kontrol Standartlarına Uyum Eylem Planı ve Eylem Planı Rehberi Eylem Planının Genel Yapısı Eylem Planının Hazırlanmasında

Detaylı

KIRŞEHİR ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ

KIRŞEHİR ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ KIRŞEHİR ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ 2015 YILI OCAK - HAZİRAN DÖNEMİ BRİFİNG MÜDÜRLÜĞÜMÜZ TAŞINMAZ BİLGİLERİ Hizmet Binası Bodrum + zemin + 3 normal kat olmak üzere toplam 5 katlı olup, yaklaşık 2200

Detaylı