Editörden. Yusuf Ömür / Genel Yayın Yönetmeni

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Editörden. Yusuf Ömür / Genel Yayın Yönetmeni"

Transkript

1 KÜTAHYA İL ÖZEL İDARESİ DERGİSİ 3 Ayda Bir Yayımlanır Ocak-Mart 2011 ISSN Sahibi Kütahya İl Özel İdaresi Adına Dr.Müh. Salih Akkaya Genel Sekreter Sorumlu Müdür ve Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ömür Bilgi İşlem Müdürü Editör Hüseyin Avni Yazıcı Haber/Fotoğraf Bilgi İşlem Müdürlüğü Kütahya Valiliği Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü Tasarım Sistem Ofset DANIŞMA KURULU Türk Dili Danışmanı Yrd.Doç.Dr. Mustafa Güneş Basın Danışmanı Remzi Günay Kültür Danışmanı Zülkarni Yeldemez Hukuk Danışmanı Av. Nurullah Cihangir YAYIN KURULU Ramazan Aydemir Hasan Ali Çakar Yrd.Doç.Dr. Atilla Batur Uzm. Dr. Mehmet Kaya Mustafa Kurt Ramazan Çekiç Ali Özağaç Kapak Resmi Evliya Çelebi Anıtı İletişim Kütahya İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Ali Paşa Mah. Lise Cad. No: 2 KÜTAHYA Tel: Faks: Web: E-posta: info@kutahyaozid.gov.tr Editörden Kütahya binlerce yıllık tarihiyle pek çok değeri dünyaya armağan etmiş bir şehir. Kütahya nın en önemli değerlerinden biri şüphesiz ünlü seyyah Evliya Çelebidir. Doğumunun 400. Yılında UNESCO 2011 yılını Evliya Çelebi Yılı ilan etti. Bu kapsamda Mart ayında Kütahya Valiliği tarafından Uluslarası bir sempozyum düzenlendi. İl Özel İdaresi Dergisi olarak her sayıda Kütahya nın bir değerini kapak yapıyoruz. Bu itibarla bu sayıda kapağımızı Kütahyalı Evliya Çelebi ye ayırdık. Nisan ayı İl Özel İdaresi için iş sezonunun açılması bakımından ayrı bir öneme sahip. İdaremiz aslında sezonu hiç kapatmıyor. Yıl boyunca çalışmalarını sürdürüyor. Nitekim kış boyunca karla mücadele çalışmaları ve diğer çalışmalar bunun bir göstergesi. Sezon açılışı ile tempomuz artıyor sadece. Yine geçtiğimiz Mart ayı İl Genel Meclisi oturumunda sayın Valimiz Kenan Çiftçi ve Genel Sekreterimiz Dr. Müh. Salih Akkaya tarafından 2010 yılı faaliyet raporu açıklandı. Buradan da görüleceği üzere İl Özel İdaresi pek çok noktada hedeflerin üzerine çıkmış. Bu tempo önümüzdeki yıl da kuşkusuz devam edecektir. İl Genel Meclisi Nisan ayı oturumunda Meclis Başkanı ve komisyon seçimleri gerçekleştirildi. Yeni başkan Seyit Ömer Durmuş u tebrik ediyor yeni görevinde başarılar diliyoruz. Geçtiğimiz aylarda ilimizi ziyaret eden Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek ve Devlet Bakanımız Sayın Selma Aliye Kavaf ile ilgili haberler dergide yer alıyor. Dergimizde bu ay bir de ilimizde sene başında göreve başlayan Sayın Valimiz Kenan Çiftçi ile bir röportaja yer verdik. Sayın Valimizin değerlendirmeleri ve açıklamaları ufuk açıcı olacaktır. Yusuf Ömür / Genel Yayın Yönetmeni Baskı Sistem Ofset Bas. Yay. San. Tic. Ltd. Şti. Strazburg Cad. No: 7/A Sıhhiye / ANKARA Tel: Baskı Tarihi:

2 İÇİNDEKİLER OCAK - MART BAKAN ŞİMŞEK KÜTAHYA DA 8 BAKAN KAVAF SEVGİ EVLERİNİ AÇTI 12 ULUSLARARASI EVLİYA ÇELEBİ SEMPOZYUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ 20 KÜTAHYA VALİSİ KENAN ÇİFTÇİ İLE RÖPORTAJ 24 İL GENEL MECLİSİNDE YENİ DÖNEM 26 KÜTAHYA İL ÖZEL İDARESİ 2011 YILI İŞ SEZONUNU AÇTI 29 GÖREV SÜRESİ DOLAN ENCÜMEN ÜYELERİNE PLAKET VERİLDİ 30 AĞAÇ BAYRAMI KUTLANDI 32 KÖY YOLLARINA FİDAN DİKİLDİ 33 TAŞINMAZ KÜLTÜR VARLIKLARININ KORUNMASI İLE İLGİLİ KOMİSYON TOPLANTISI YAPILDI 34 AMATÖR KULÜPLERE MALZEME DESTEĞİ 20 29

3 KÜTAHYA İL ÖZEL İDARESİ DERGİSİ KÖYLERDE YAPILAŞMA BİN CEVİZ FİDANI TOPRAKLA BULUŞTU 39 İL ÖZEL İDARESİNDE E-İMZA DÖNEMİ BAŞLADI 40 VALİ KENAN ÇİFTÇİ 2010 YILI FAALİYET RAPORUNU AÇIKLADI 48 İĞNENİN SERAMİKTE DANSI SİGRAFİTTO 50 KÖY YOLLARI KAPANMADI 52 KÖY YOLLARININ ENVANTERİ GÜNCELLENDİ 53 VALİ ÇİFTÇİ DEN HALKLA İLİŞKİLER DERSİ 54 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLANDI YILI KÖYDES TOPLANTISI YAPILDI 56 SÜRGÜNDE BİR MACAR: LAJOS KOSSUTH 60 KOMİSYON ÇALIŞMALARI 62 KISA HABERLER MAKALELER 16 EVLİYÂ ÇELEBİ NİN GÖZÜYLE KÜTAHYA 47 ALIŞVERİŞİN PLANLANMASINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR 58 ÇEVRE MEVZUATI 15 56

4 4 HABER Bakan Şimşek Kütahya da Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bazı ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere 19 Şubat ta Kütahya ya geldi. Bakan Şimşek, ziyaretinin ilk gününde Kütahya Valisi Kenan Çiftçi ye makamında nezaket ziyaretinde bulundu. Kütahya da olmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Bakan Şimşek Kütahya ya bu yakın dönemde ikinci gelişim. Valimiz benim sınıf arkadaşım. Hem kendisini tebrik ziyareti hem de bu vesileyle Kütahya da herkesle bir araya gelerek şehrin sorunlarını, gelişmeleri ve güzelliklerini konuşacağız dedi. Bakan Şimşek ve beraberindekiler daha sonra Belediye Başkanlığı nı ziyaret etti. Bakan Şimşek e Kütahya hakkında kısa bir brifing veren Kütahya Valisi Kenan Çiftçi de İlimize gelmekle bizi çok onurlandırdınız. Eğitim alanında Benchmarking çalışması başlattık. Bununla ilgili hem Avrupa hem de Dünya nın başka ülkelerinden ortaklarımız var. Turizmde açılmamız gerekiyor o çalışmaları da başlattık dedi.

5 HABER 5 Bakan Şimşek İşadamlarıyla Buluştu Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası nda düzenlenen toplantıya katıldı. Burada sanayici ve işadamlarına hitap eden Şimşek, Cumhuriyet tarihinde Ulaştırma Bakanlığına daha önce görülmediği kadar kaynak aktardıklarına söyledi. İlk kez geçen yıl Ulaştırma Bakanlığının kendisine tahsis edilen paranın tamamını kullanamadığını ifade eden Şimşek bunun bütçeden ayrılan payın fazla olmasından kaynaklandığını söyledi. Türkiye nin geçen ocak ayında, 1970 yılının temmuz ayından bu yana, yüzde 4,9 oranla en düşük enflasyona ulaştığını kaydeden Bakan Şimşek, son 5-6 yıldır enflasyonu tek haneye düşürdüklerini vurguladı. Maliye Bakanı, Şimdi düşük tek haneli enflasyona doğru bir gidiş sürecimiz var. Fiyat istikrarı ve makro ekonomik istikrarın sağlanması konusunda çok önemli mesafe kat ettik. Cumhuriyet tarihinde ilk defa faizler tek haneye indi. Bugün Türkiye de hazinemiz yüzde 7 ile yüzde 8,5 arasında borçlandı. Komşumuz Yunanistan avro cinsinden yüzde ile borçlanıyor. Bizim borçlanırken ödediğimiz faiz, ABD ve birçok Avrupa ülkesinin altında. Bunlar tesadüf değil, bunlar kolay kazanılmıyor diye konuştu. Bakan Şimşek, Türkiye de toplam ithalat arasında tüketim mallarının oranının yüzde 11 ile 14 arasında değiştiğine dikkati çekerek, tüketim malları ithalatı ile ihracatı karşılaştırıldığında çok büyük bir dış ticaret fazlası bulunduğunu anlattı. Bakan Şimşek, Milli Eğitim Bakanlığı nın 2002 yılında Yurt-Kur dahil 7.5 milyar lira olan bütçesinin bu yıl 34.1 milyar liraya yükseltildiğini belirtti. Devletin imkanlarını ve özel sektörün dinamizmini kullanarak altyapıya önem verdiklerini kaydeden Bakan Şimşek, şunları söyledi: Demiryollarında Cumhuriyetimizin ilk yıllarındaki heyecanı yeniden yakaladık ve dünyada hızlı tren projesini hayata geçiren 8 ülkeden biri olduk. Son 8-9 yılda Milli Gelir 3 kat, Ar-Ge harcamaları 6 kat artmış. Cumhuriyetimizin 100 üncü yıl dönümünde Ar-Ge harcamalarının payını yüzde 3 e çıkarmayı hedefliyoruz.

6 6 HABER Bakan Şimşek, 2002 yılında Türkiye nin savunma sanayisi ihtiyacının sadece yüzde 25 ini yurt içinden karşıladığını, şimdi bu oranın yüzde 50 ye çıktığını ifade ederek, Türkiye nin enerjide dışa bağımlı bir ülke olduğuna işaret etti. Enerjinin, dünya ile rekabet etmek için en önemli avantajlardan biri olduğunu vurgulayan Şimşek, Enerjide dışa bağımlılığı azaltabilirsek bu ülkede ne cari açık problemi olur ne de rekabet gücü problemi olur diye konuştu. Bakan Şimşek in konuşmasından sonra Gelir İdaresi uzmanları tarafından Kamu Alacaklarının Yeniden Yapılandırılması konusunda bilgilendirme yapıldı. Halkın Sorunlarını Dinledi Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ziyaretinin ikinci gününde Kütahya Valisi Kenan Çiftçi ile halkın sorunlarını dinledi. Güne Kütahya Porselen müzesini ziyaret ile başlayan Şimşek, daha sonra Ref-San Sanat Evi ni ziyaret ederek seramik çarkının başına geçti ve vazo yaptı. Çay evinde vatandaşlarla bir araya gelen Bakan Şimşek tek tek vatandaşları dinleyerek sorulara cevap verdi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ziyaretinin ikinci gününde Kütahya Valisi Kenan Çiftçi ile halkın sorunlarını dinledi.

7 HABER 7 Maliye Bakanı Mehmet Şimşek seramik çarkının başına geçerek vazo yaptı.

8 8 HABER Bakan Kavaf Sevgi Evlerini Açtı Çeşitli ziyaret, açılış töreni ve toplantılara katılmak üzere Kütahya ya gelen Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf mülkiyeti İl Özel İdaresi ne ait arsa üzerine inşa edilen kimsesiz çocukların barındığı Sevgi Evlerinin açılışını yaptı. Açılış töreninde bir konuşma yapan Devlet Bakanı Kavaf yurtların korunmaya muhtaç çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerini ortadan kaldırmak için çok büyük bir hizmet seferberliği başlattıklarını söyledi.

9 HABER 9 Yeni Hizmet Modeli BAKAN KAVAF: HAYATA GEÇİRİLEN HER SEVGİ EVİ İLE ÇOCUKLARIMIZIN AİLE ORTAMINA BENZEYEN BIR YAPI İÇİNDE BÜYÜMELERİ HEDEFİNE HER GEÇEN GÜN BİRAZ DAHA YAKLAŞIYORUZ. Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) himayesindeki çocukların barınma ve beslenme gibi temel ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra onların topluma faydalı ve iyi birer insan olarak yetişmeleri için yeni hizmet modelleri geliştirdiklerini belirten Kavaf, şöyle devam etti: Kuruluşlarımızın çatısı altında yaşayan çocuk ve gençlerimize yönelik hizmetlerimizi bir lütuf olarak değil, hak eksenli bir anlayışla sürdürüyoruz. Yeni hizmet modellerimizi aile merkezli bir anlayışı temel alarak oluşturduk. Kurum olarak önceliğimiz, ihtiyaç sahiplerinin mümkün olduğunca ailelerinin yanında desteklenmesidir. Bu çerçevede aileye dönüş ve aile yanında destek uygulaması ile 2005 yılından bu yana ekonomik yoksulluk nedeniyle çocukların kurum koruması altına alınmasından vazgeçilmiştir. Daha önce ekonomik sebeplerle koruma altına alınan çocuklar da ailelerinin yanına döndürülmüş ve kendi öz aileleri yanında desteklenmeye devam edilmektedir. Çünkü gerekli güvenlik koşullarının sağlanması kaydıyla her çocuk için en uygun ve en iyi yetişme ortamı kendi öz ailesinin yanıdır. Bu kapsamda ülke genelinde 29 bin 920 çocuğumuzu ailesinin yanında desteklemekteyiz. YENİ HIİZMET MODELLERİMİZI AİLE MERKEZLİ BİR ANLAYIŞI TEMEL ALARAK OLUŞTURDUK. KURUM OLARAK ÖNCELİĞİMİZ, İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN MÜMKÜN OLDUĞUNCA AİLELERİNİN YANINDA DESTEKLENMESİDİR. ÇÜNKÜ GEREKLİ GÜVENLİK KOŞULLARININ SAĞLANMASI KAYDIYLA HER ÇOCUK İÇİN EN UYGUN VE EN İYİ YETİŞME ORTAMI KENDİ ÖZ AİLESİNİN YANIDIR. BU KAPSAMDA ÜLKE GENELİNDE 29 BİN 920 ÇOCUĞUMUZU AİLESİNİN YANINDA DESTEKLEMEKTEYİZ.

10 10 HABER 32 Sevgi Evi Sitesinde 1888 Çocuk Yaşıyor Kavaf, ailesinin yanına dönmesi mümkün olmayan ya da ailesi olmayan çocuklara Sevgi Evi ve Çocuk Evi denilen, tamamen yeni bir hizmet anlayışıyla oluşturulmuş, aile sıcaklığının yaşandığı birimlerde hizmet verdiklerini kaydetti. Ülke genelinde 32 Sevgi Evi sitesinde yer alan 235 villa tipi evde çocuğun yaşadığını söyleyen Kavaf, şunları belirtti: Hayata geçirilen her sevgi evi ile çocuklarımızın aile ortamına benzeyen bir yapı içinde büyümeleri hedefine her geçen gün biraz daha yaklaşıyoruz. Tamamen müstakil ev tarzında olan binalarımızda her evde maksimum 10 çocuğa veya gence hizmet verilmektedir. Çocuklarımızın temel ihtiyaçlarının yanı sıra ders çalışma, televizyon ve bilgisayar gibi tüm ihtiyaçları evlerde karşılanmaktadır. Bu yaştaki çocuklarımızın en büyük ihtiyaçları ise psikolojik destektir. Bu çerçevede çocuklarımızın toplumla etkileşimini sağlayan gönüllü hizmetleri ve kuruluş ziyaretlerinin yapılmasına özen gösterilmektedir. rolünün ise yüzde 35 olduğunu dile getiren Kavaf, gönüllü aile uygulaması için vatandaşlardan destek istedi. Bakan Kavaf konuşmasının ardından sevgi evlerinde incelemelerde bulundu. Bakan Kavaf a Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Kütahya Milletvekilleri Soner Aksoy, İsmail Hakkı Biçer, Hüseyin Tuğcu, Hasan Fehmi Kinay, SHÇEK Genel Müdürü İsmail Barış eşlik etti. Sağlıklı bir yaşam için insanın sosyal ve psikolojik ihtiyaçlarının karşılanmasında ilgi, sevgi ve şefkatin rolünün yüzde 65, fiziki ihtiyaçların karşılanmasının

11 HABER 11 Kütahya Sevgi Evleri Arsası İl Özel İdaresi tarafından bağışlanan Kütahya Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu yaklaşık 16 bin metrekare arazi üzerinde kurulu 6 binadan oluşuyor. Tamamen müstakil ev tarzında olan binaların her birinde maksimum 10 çocuk veya gence hizmet veriliyor. Çocukların temel ihtiyaçlarının yanı sıra ders çalışma, televizyon ve bilgisayar gibi tüm ihtiyaçları da evlerde karşılanıyor. Evlerde halihazırda 96 çocuk ve genç barınıyor. KÜTAHYA SEVGİ EVLERİNDE 96 ÇOCUK VE GENÇ BARINIYOR. TAMAMEN MÜSTAKİL EV TARZINDA OLAN BİNALARIN HER BİRİNDE MAKSİMUM 10 ÇOCUK VEYA GENÇ BARINIYOR.

12 12 SEMPOZYUM Uluslararası Evliya Çelebi Sempozyumu Gerçekleştirildi Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından 2011 yılının Evliya Çelebi Yılı ilan edilmesi dolayısıyla Kütahya da Mart tarihleri arasında Uluslararası Evliya Çelebi Sempozyumu düzenlendi. Kütahya Valiliği tarafından organize edilen sempozyum, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Unesco Türkiye Milli Komisyonu Başkanlığı, Kütahya Belediyesi, Kütahya Ticaret Odası, Kütahya Tanıtma Vakfının katkılarıyla düzenlendi. Aslen Kütahyalı olan ünlü seyyah Evliya Çelebi nin doğumunun 400. yılında gerçekleştirilen sempozyuma yurt içi ve yurt dışındaki çeşitli üniversitelerden 43 bilim adamı katılarak bildiriler sundular.

13 SEMPOZYUM 13 Evliya Çelebi nin tarihte hak ettiği değerin yurt içi ve yurt dışında geniş kitlelere ulaştırılması, tarihi şahsiyetinin bilimsel bir bakışla incelenmesi ve bu sayede kültür tarihi açısından dikkatlerin Türkiye üzerinde yoğunlaşması amaçlanan sempozyumun genel koordinatörlüğünü Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Fen Edebiyat Fakültesi öğretim görevlisi Dr. Yusuf Akçay yaptı. Sempozyumda, Evliya Çelebi nin tarihi kimliği, Seyahatnamede 17. yüzyıl Osmanlı coğrafyası, Seyahatnamenin yazılı kaynakları, Seyahatname nin folkloru, tarih, dil çalışmaları ve disiplinler arası çalışmalarda Seyahatnamenin önemi, Seyahatnameye göre 17. yüzyıl Osmanlı coğrafyasında siyasi-idari, askeri, ekonomik, demografik, sosyo-kültürel yapı, Kütahya ve Evliya Çelebi konuları ele alındı.

14 14 SEMPOZYUM Sempozyum kapsamında bir de Evliya Çelebi Sergisi açıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, UNESCO, Kütahya Valiliği, Kütahya Belediye Başkanlığı ve Kütahya Tanıtım Vakfı tarafından hazırlanan Medeniyetleri Buluşturan Tarihi Adımlar , Evliya Çelebinin Anadolusu adlı sergi sempozyum boyunca ziyaretçiler tarafından gezildi.

15 SEMPOZYUM 15 Evliya Çelebi Anıtı Açıldı Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) 2011 yılını Evliya Çelebi Yılı ilan etmesi dolayısıyla organize edilen Doğumunun 400. Yılında Evliya Çelebi sempozyumu kapsamında hazırlanan program doğrultusunda Evliya Çelebi anıtının açılışı yapıldı. Kütahya-Eskişehir karayolunun 4. kilometresindeki Şehirler Arası Otobüs Terminali girişindeki kavşağa dikilen Evliya Çelebi Anıtı, Kültür ve Turizm Bakanlığının katkıları ile Kütahya Belediye Başkanlığı tarafından yaptırıldı. Evliya Çelebi anıtında Evliya Çelebi, atının üzerinde dünyayı gezerken tasvir ediliyor. Atının 3 ayağı Evliya Çelebi nin gezmiş olduğu 3 kıtaya basarken atın sağ ön ayağı havada duruyor. 8,5 metrelik heykelin kaidesinin etrafında 7 adet dikili kitabe bulunuyor. Bu kitabelerde Evliya Çelebi nin hayatına dair anekdotlar ve Kütahya ya ait gözlemleri yer alıyor. Evliya Çelebi Anıtı Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğg. Sami Fındıkoğlu, Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, Medeniyetler İttifakı Türkiye Eşgüdüm Komitesi Başkanı Prof. Dr. Bekir Karlığa, Cumhuriyet Başsavcısı Rıza Can, İl Emniyet Müdürü Sezai Kalyoncu ve davetlilerin katılımı ile açıldı.

16 16 MAKALE Evliyâ Çelebi nin Gözüyle Kütahya* Yrd. Doç. Dr. Kadir Güler Dumlupınar Üniversitesi Öğretim Üyesi Kütahya ve Germiyan medeniyetinin bu toprakların kültürüyle yetiştirdiği ve cihana tanıttığı en önemli sanatçısı Evliyâ Çelebi dir. Kütahya nın yetiştirdiği şair ve sanatçılar içinde eserlerinde Kütahya ya en fazla yer veren Evliyâ Çelebi bu kadim şehri seyahâtnâmesinin çeşitli yerlerinde ama daha çok dokuzuncu cildinde detaylı olarak anlatır ve över. 25 Mart 1611 yılında doğan Evliya Çelebi, Soyunun Türkistan a ve Ahmet Yesevi ye dayandığını, büyük atalarının Buharalı olduğunu yazar. Kütahyayı anlatırken de Vakıf Anadolu Türkistan vilayetidir diye bir bilgi verir. EVLİYA ÇELEBİ YE GÖRE KÜTAHYA AHALISI, BİR SARAY TERBİYESİNE SAHİP ASALETLİ İNSANLARDIR. HALKI SAZ, SÖZ, ŞİİR VE İLİM EHLİDİR. ÂRİF, RIND-MEŞREP, KALENDER VE GARİP DOSTU İNSANLARDIR. EVLERİ, SOKAKLARI, CAMİLERİ VE ÇEŞMELERİ BİR KÜLTÜRÜN VE ZEVKİN İFÂDESİDİR.

17 MAKALE 17 Doğum yeri İstanbul olarak bilinmesine rağmen Kütahya da Evliyâ nın Kütahya da doğduğuna inanılmaktadır. Evliyâ, Kütahya yı anlatırken, öncelikle Kütahya merkez Paşa sancağı sınırları içerisinde yer alan kasabaları şehre geliş sırasına göre anlatır. Evliya Kütahya ya 1671 yılında Bursa, İnegöl ve Domaniç üzerinden gelmiştir. Domaniç dağında eşkıya elinden kurtulan Çelebî, Domaniçten Çukurca ya, oradan Selim Baba Köyüne gelir. Evliyâ Çelebi Çukurcadan Hargûşa yani Tavşanlıya geçer. Tavşanlıdan Şeyh Ömer -Seyitömer- Köyü ne uğrar. Felendi nehrini takip eder ve iki saat sonra Kütahya ya varır. Bir süre Kütahya da kalan Çelebi, Kütahya dan tekrar Felendi ırmağını geçerek kuzeye Yoncalı ya uğrar. Yoncalı dan Altıntaş a varır. Altıntaş tan Gediz e ulaşan Çelebi, Şaphane yi ziyaret eder ve oradan Simav a geçer. Simav üzerinden Kula ya doğru yola koyulur. Evliyâ Çelebi, Kütahya yı Germiyan vilayeti ve Anadolu eyalet merkezi olarak zikreder. Kütahya, Mısır, Budin ve Bağdad dan sonra önemli dördüncü eyalettir ve on kere yüz bin akçe yani bir milyon akçelik gelire has- sahip bir eyalettir. O devirde bir akçe, yaklaşık 1 gramdan biraz fazla 90 ayar gümüş sikkedir. Bugün 1 gram gümüşün fiyatı 1,50 lira olduğuna göre paşa sancağı olarak merkezin geliri 1.5 milyona yaklaşmaktadır ve bu gelir merkez yönetimin tasarrufunda kullanılmaktadır. Çelebi, merkezi Kütahya olan Anadolu eyaletini büyük bir eyalet olarak niteler ve sınırlarını kuzeyde Trabuzan (Trabzon), doğuda Sivas eyaletine, güney doğuda Karaman a, batıda ve güneyde ise Bahr-i Rum dediği Ege ve Akdeniz e bağlar. Bugün bu sınırlar İç Anadolu, Akdeniz ve Ege bölgesini kapsamaktadır ve Buhara, Horasan ve Ahi kültürünün yoğun yaşandığı bir coğrafya olarak dikkat çekmektedir. Seyyâhımız, Anadolu eyaleti olan Kütahya ya bağlı 14 sancaktan bahseder. Bugün il olarak kabul edeceğimiz bu yapılanmada yer verilen sancaklardan başta merkez Kütahya sancağı olmak üzere Saruhan, Aydın, Kastamonu, Bursa, Bolu, Menteşe, Ankara, Karahisar, Teke, Kankırı, Hamid, Sultanönü ve Karesi sancakları yani vilayetleri Kütahya ya bağlıdır. Kütahya da merkeze bağlı 24 kadılıktan bahseden Evliyâ, Paşa Sancağı Kütahya ya bağlı bu yirmi dört kadılığı şöyle sıralamaktadır: Amid-Emed (Eğrigöz), Simav, Gedüs, Selenti, Kula, İnay, Eşme, Küt, Sirke, Çakırca, Gököyük, Denizli, Şeyhli, Baklan, Tazkırı, Soma, Kenger, Uşşak, Banaz, Honaz, Ezine, Çarşamba, Dağardı ve Çal. Merkeze bağlı bu yirmidört kazanın dışında yedi nahiyeyi de şöyle sıralamıştır: Altuntaş, Gergiviran, Örencik, Harguş yani Tavşanlı, Gümüş, Emrudlu ve Etraf-şehir. Çelebi nin Kütahya nın sınırları ile ilgili verdiği kaynak bilgiler, bize bu toprakların kültürel ve ekonomik gücünün sebeplerini göstermektedir. On yedinci asırda 13 sancak (vilayet) ve 24 kadılık (ilçe) Kütahya ya bağlıdır ve bu coğrafyanın geliri Kütahya da toplanmakta ve refah dağıtımı eyalet merkezi olan Kütahya dan yapılmaktadır. Yukarıda da bahsettiğimiz 1.5 milyon (trilyon) tutarındaki bu gelir, Kütahya nın öneminin ve zenginliğinin nereden kaynaklandığını göstermektedir. Bugün Kütahya nın ekonomik açıdan problemli olmasının temel sebeplerinden biri üretimini ve gelir artırımını sağlayamaması, dolayısıyla refah seviyesini yükseltememesidir. ÇELEBİ NİN KÜTAHYA NIN SINIRLARI İLE İLGİLİ VERDİĞİ KAYNAK BİLGİLER, BİZE BU TOPRAKLARIN KÜLTÜREL VE EKONOMİK GÜCÜNÜN SEBEPLERİNİ GÖSTERMEKTEDİR. ON YEDİNCİ ASIRDA 13 SANCAK (VİLAYET) VE 24 KADILIK (İLÇE) KÜTAHYA YA BAĞLIDIR VE BU COĞRAFYANIN GELİRİ KÜTAHYA DA TOPLANMAKTA VE REFAH DAĞITIMI EYALET MERKEZİ OLAN KÜTAHYA DAN YAPILMAKTADIR. Evliyâ yı okuduğumuzda ekonomiyi etkileyen temel sebeplerden birisinin de nüfus olduğu

18 18 MAKALE görülmektedir. Evliyâ Kütahya nın nüfusu ile ilgili detaylı bir bilgi vermemekte, sadece mahalle ve hane sayılarından bahsetmektedir. Çelebî, Seyâhatnâmesinde Kütahya da 7 bin toprak örtülü ev (bunun yetmiş yedisi saray) bulunduğunu yazar. Bu rakamlar doğruysa - bir hanede dört kişinin yaşadığı düşünülürse - merkez nüfus yaklaşık 28 bin olmaktadır ki bu oldukça önemli bir rakamdır. Kütahyanın paşa sancağı olduğu ve burada alay beyliği bulunduğu düşünülürse nüfus sayısı doğru olarak kabul edilebilir. İhtifalci Ziya Bey, 1901 tarihli seyahat notlarında Kütahya nın nüfusu ile bilgi verirken hane sayısını 4412 hane, nüfusunu 7690 erkek-7970 kadın olmak üzere ı Müslüman, 2432 erkek ve 2467 kadın olarak 4899 Rum, 1203 erkek kadın olmak üzere 2549 Ermeni ve erkek ve kadın 762 katolik olmak üzere toplam olarak yazmaktadır. Karşılaştırmalara bakılınca bu hane ve nüfus sayılarının Kütahya nın ekonomisine önemli katkı sağladığı anlaşılmakta, hane ve nüfusun arttığı dönemlerde gelirin de arttığı görülmektedir. Germiyanlıların ve Osmanlıların gelirini ve zenginliğini, eğitimli ve vasıflı insan gücünden faydalanarak çoğalttığı gözlemlenmektedir. GERMİYÂN BEYLİĞİ YÖNETİMİNDE VE OSMANLI DEVLETİNİN KURULUŞ VE YÜKSELİŞ DÖNEMLERİNDE KÜTAHYA, YETİŞTİRDİĞİ 84 ŞÂİRLE OSMANLI COĞRAFYASININ ŞİİR, SANAT VE BİLİM ALANINDA ALTINCI EDEBÎ KÜLTÜR MERKEZİ OLMUŞTUR. ÇOK SAYIDA ŞÂİR TARAFINDAN ÇEŞİTLİ ŞİİRLERLE MEDHEDİLEN KÜTAHYA YA EN FAZLA DEĞER VEREN VE ÖVEN SANATÇI EVLİYÂ ÇELEBİ DİR. Evliyâ, paşa sancağı olan Kütahya nın eğitim kurumları ile ilgili olarak; Mevlevihane, Nalınlı Şeyh, Abdulkadir Gilâni, Şeyh Yasin, Hıdırlık ve Ali Bektaşiyân adlı 6 tekkeden; Germiyanoğlu, Rüstem Paşa, Monla Vahid Paşa, İshâk Fakîh, Karagöz Paşa, Şeyh Paşa ve Halîliyye adlı 7 medreseden ve 70 mektepten bahsetmektedir. Kütahya nın 34 mahallesinde 7 medrese ve 70 mektebin olması eğitime verilen değer açısından önemle dikkat çekmektedir. Bugün Kütahya merkezde 54 ilköğretim, 25 lise, bir üniversite olduğu düşünülürse Evliya asrında Kütahya nın eğitimde kat ettiği yol daha iyi anlaşılabilir. KÜTAHYA NIN 34 MAHALLESINDE 7 MEDRESE VE 70 MEKTEBIN OLMASI EĞITIME VERILEN DEĞER AÇISINDAN ÖNEMLE DIKKAT ÇEKMEKTEDIR. BUGÜN KÜTAHYA MERKEZDE 54 ILKÖĞRETIM, 25 LISE, BIR ÜNIVERSITE OLDUĞU DÜŞÜNÜLÜRSE EVLIYA ASRINDA KÜTAHYA NIN EĞITIMDE KAT ETTIĞI YOL DAHA IYI ANLAŞILABILIR. Evliyâ nın kalemiyle Kütahya nın mahallelerine bakarken önemli kavramlardan birinin de ahiler olduğu görülmektedir. Kütahya nın 34 mahallesi olduğunu yazan Çelebi, bu mahalleler içerisinde Ahi Erbasan, Ahi Mustafa, Ahi İzzeddin, Ve Ahi Evran Sultân kendü mahallesinde medfûndur diyerek Ahi Evren mahallesine ve Sultanbağı na dikkat çekmektedir. Bu isimler bize Kütahya da yoğun bir ahilik geleneği olduğunu göstermektedir. Evliyâ, Kütahya nın kültürel zenginliklerini anlatırken yemek kültürü üzerinden de bilgiler vermektedir. Kütahya da bağdan ziyade bahçelerin çok olduğunu yazan seyyahımız, 24 çeşit armuttan

19 MAKALE 19 ve 7 çeşit kirazdan bahseder. Çelebi; beyaz, berrak ve leziz ilik gibi olan Kütahiyye paçasının Arab ve Acemde meşhur olduğunu, tennûr kebabı ve kirdesinin Bursa ile kıyaslanabilecek kadar güzel olduğunu ifade etmektedir. Bu yiyecek ve içeceklerin ucuzluğundan memnun olan Evliyâ, Kütahya nın has ve beyaz ekmeğinin benzerine sadece Kerkük te rastladığını belirtir. Evliyâ, başka bir cümlesinde de ciğeri sadece yukarı kalede oturanların satın alabildiğini belirtir. Buradan, Kütahya da ciğerin etten daha önemli ve kıymetli olduğu anlaşılmaktadır. Bugün Kütahya nın ana yemek kültürü içerisinde paça, tandır, ciğer ve kirde fazla yer almamaktadır. Et yemekleri, güveç dışında, yerini hamur ve sebze yemeklerine bırakmıştır. Sonuç Evliyâ Çelebi, Kütahya yı anlatırken kendine özgü üslubuyla şehrin Anadoluda bir Türkistan vilayeti olduğunu camilerinden medreselerine, türbelerinden hamamlarına her paragrafında hissettirmektedir. Gözlemlerinde özellikle dini ve ekonomik konularda detaylı bilgiler vererek bizi kendi asrına ve o asrın muhayyilesine yönlendirmektedir. Yaklaşık dört yüz yıl İç Anadolu ve Ege bölgesine hükmetmiş ve uzun süre paşa sancaklığında bulunmuş olan bu kadim şehrin bugün bu coğrafyada nüfus, eğitim ve ekonomik olarak eski günlerine dönme imkânı zora girmiş gibi görünmektedir. Kütahya, kültür ve inanç değerleri açısından Germiyan coğrafyasını ve bu coğrafyanın yarattığı Buhara ve Horasan kültürünü öne çıkarmalı, bu kültür üzerinden değer oluşturmaya ağırlık vermelidir. Bu değerleri oluşturulurken Germiyan ve Evliyâ Çelebi kavramlarını ısrarla kullanmalıdır. Bu bağlamda Evliyâ Çelebi Enstitüsü ve Evliyâ Çelebi Üniversitesi için vakıflar harekete geçirilebilir. Germiyan ve Evliyâ kavramları çini ve seramikte özel seri üretimlerle dünyanın her yerine ulaştırılabilir. Böylece Kütahya, Güzelliklerini gizleyen, bin bir kapılı bir şehir, derin bir kuyu ve bir sır yumağı olmaktan çıkar. * Bu yazı Mart 2011 tarihlerinde Kütahya Valiliği tarafından düzenlenen Doğumunun 400. Yılında Uluslar Arası Evliya Çelebi Sempozyumu nda Dumlupınar Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kadir Güler tarafından sunulan Evliya Çelebi Gözüyle Kütahya başlıklı bildiriden kısaltılarak alınmıştır.

20 20 RÖPORTAJ Kütahya Valisi Kenan Çiftçi: 5 Yıl Sonra Kütahya Çok Farklı Noktalarda Olacak 1965 yılında Düzce de doğan Kenan Çiftçi, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesinden mezun oldu yılında mesleğe Kırklareli Valiliği nde kaymakam adayı olarak başlayan Vali Kenan Çiftçi sırasıyla Pozantı, Çat, Eskipazar, Ardeşen, Bismil, Akşehir kaymakamlıklarını yürüttü. Çiftçi: Ankara Yenimahalle kaymakamı iken tarih ve sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Valiler Kararnamesi ile İlimize Vali olarak atandı. Yüksek lisansını Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi nde Şehirlerin Pazarlanması konusunda yapan çiftçi, doktora eğitimine aynı üniversitede devam ediyor. Sayın Valim, ilk kez Kütahya ya Vali oldunuz. Kütahya yı hangi sözcüklerle anlatırsınız? Şimdi, Kütahya yı öyle üstünkörü anlatmak mümkün değil. Kütahya nın sadece bir özelliğinden bahsedemezsiniz. Kütahya nın birçok yönü var. Geçmişe ait değerleri var, geleceğe ait bakış açıları var, mevcut yaşam tarzları var. Kütahya nın M.Ö lere uzanan bir tarihi var. Seyitömer Kasabası ndaki yapılan kazılardan porselen ve çiniciliğin binlerce yıl öncesindeki izlerine ulaşıyoruz. Kütahya çömlekçilik merkezi. Frigler burada medeniyet kurmuş. Roma dan kalma eserler var. Öbür taraftan bakıyorsunuz Osmanlı dan kalma eserler var. Bir dönem Germiyanoğulları Beyliği ne başkentlik yapmış. O dönemden çok zengin bir kültürel mirasa sahip. Avrupa nın en zengin şehirlerinden bir tanesi olmuş. O dönemden bugüne yansıyanlar var. Kütahya nın kültürüne baktığımızda bu zenginliği açıkça görüyoruz. Elbise işlemelerinden insan davranışlarına kadar Kütahya nın halkı, özgüveni yüksek, pozitif enerjisi olan, bir şeyler yapmak isteyen bir halk. İnsanların negatif enerjisi yok, her şeye pozitif bakıyorlar, güler yüzlü insanlar. Bu özelliklerini köklü tarihlerinden alıyorlar, tarihi derinlik bu KÜTAHYA NIN HALKI, ÖZGÜVENİ YÜKSEK, POZİTİF ENERJİSİ OLAN, BİR ŞEYLER YAPMAK İSTEYEN BİR HALK. BU ÖZELLİKLERİNİ KÖKLÜ TARİHLERİNDEN ALIYORLAR, TARİHİ DERİNLİK BU.. Kütahya, turizm potansiyeli yüksek bir il. Termal kaynakları, doğal ve tarihi güzellikleri olan bir şehir. Her tarafta bir tarihi eser var. 140 tane vakıf eseri var burada. 50 ye yakını tamirat ve tadilat görmüş

21 RÖPORTAJ 21 ve insanların beğenisine sunulmuş, sosyal bir şehir Kütahya. Kültürel etkinlikler, konferanslar, tiyatro, sinema gibi eğlence etkinlikleri bir hayli fazla. Kütahya maden yönünden de çok zengin. 36 çeşit maden çıkıyor burada. İşte herkesin bildiği Linyit, bor madeni, işte gümüş, Türkiye nin tek gümüş fabrikası burada. Bütün bunları topladığımızda, Kütahya, her türlü turizmin yapılabileceği, maden sanayinin, her türlü tarımsal üretimin olabileceği bir şehir. Böyle Geçmişi, geleceği ve mevcudu değerlendirdiğimizde Türkiye, her alanda bütün illerle yarışabilecek bir potansiyele sahip. Burada önemli olan, var olan hazinelerin işlenmesinin yanında yeni değerler katılması. Bu değerler katıldığı zaman çok hızlı bir şekilde kendini hem Türkiye de, hem Avrupa da, hem de dünyada gösterecek bir şehir. KÜTAHYA, HER ALANDA BÜTÜN İLLERLE YARIŞABİLECEK BİR POTANSİYELE SAHİP. ÖNEMLİ OLAN İŞTE BURADA VAR OLAN HAZİNELERİN İŞLENMESİNIİN YANINDA YENİ DEĞERLER KATILMASI. BU DEĞERLER KATILDIĞI ZAMAN ÇOK HIZLI BİR ŞEKİLDE KENDİNİ HEM TÜRKİYE DE, HEM AVRUPA DA HEM DE DÜNYADA GÖSTERECEK BİR ŞEHİR. Sayın Valim, Kütahya nın böylesine köklü bir tarihi var, bu kadar değeri var. Fakat etrafındaki şehirlere, baktığınız zaman, hepsine göre neredeyse geri kalmış durumda. Kütahya bu kadar değere rağmen, böylesi köklü bir geçmişe rağmen, hepsinden geri bir konumda. Bunu neye bağlıyorsunuz, sizin tespitleriniz nelerdir? Yani neye göre geri, neye göre ileri bunu bir değerlendirmek lazım. Eğer bahsedilen nüfus kalabalığı ise doğru. Nüfus olarak Kütahya Bursa nın ve Eskişehir in gerisinde. Veya ne bileyim yolların sıcak karışım oranı diyecekseniz doğru. Ama turizm potansiyeline, var olan değerlerine baktığımız zaman Bursa ile yarışamayacağını kim söyleyebilir? Yani Bursa daki eserleri saysak bir de buradakileri saysak aşağı yukarı denk gelir. Bence bu bir kabullenilmişlik. Yani bakıyorlar nüfus azalıyor, o zaman geriyiz. Bence Kütahya geri değil Kütahya ileri, ama sadece bizim yapmamız gereken özellikle ekonomide farklı alanlarda atılımlar yapıp bu atılımlarla Kütahya nın nüfusunu da arttırmak. Kaldı ki Kütahya nın toplam nüfusu son bir yıl içinde 23 bin artmış. Bu ciddi bir artış. Tabi ki şu anda Eskişehir in nüfus olarak gerisinde, Bursa nın da çok gerisinde. Ama şu bir gerçek Bursa ve Eskişehir, sanayisi ve diğer alanları ile doymuş şehirler. Kütahya, doyması gereken gelişmeye aç bir yer. Bence buranın nüfus artışı geçmişine bakarak da değerlendirdiğimizde bu hızla giderse zannediyorum 5-6 yıl içinde Eskişehir i geçer. Bursa ya da ne zaman yaklaşır bilemem ama çok uzun süreceğini zannetmiyorum. Çünkü buranın çok geniş bir alanı var. BİZ NEREDEYİZ, NE YAPABİLİRİZ? BUNU SORGULAMAYA BAŞLADIĞINIZ ZAMAN İLERLEME BAŞLAMIŞTIR. ARTIK KÜTAHYA NIN KANAT ÖNDERLERİ ŞUNU DÜŞÜNÜYOR TE KÜTAHYA OLARAK BİZ NEREDE OLACAĞIZ? Bu gelişmenin belirtileri var. Artık Kütahya da insanlar şunu düşünmeye başladı. Biz neredeyiz, ne yapabiliriz? Bunu sorgulamaya başladığınız zaman ilerleme başlamıştır. Artık Kütahya nın kanaat önderleri şunu düşünüyor te Kütahya olarak biz nerede olacağız? Bunu artık sorgulamaya başladık. Biz nerede olacağız? Herkes bunu düşünüyor. Bunu sorgulamaya başladığınız zaman ilerleme burada da başlamıştır ki bütün kamu kurum ve kuruluşlarımız biz nerede olacağız? ın çalışmasını yapmaya başladılar. Turizmde komisyonlar oluşturuldu. Hepsi şunu söylüyor: 1 milyon turiste acilen ulaşmamız lazım. Bizim şu anda turist sayımız yaklaşık 230 bin. Ancak bunun 150 bini asker aileleri. Yani gerçek turistimiz 80 bin, o da günü birlik turist. Sabah geliyor, akşam gidiyor. Yatmıyor burada. Oysa bizim yatırabileceğimiz turiste ihtiyacımız var. Bu konuyla ilgili hem otel sayılarında artış, hem de turizm vizyonunda gelişme var. Yani, bu gidişat sekteye uğramazsa 5 yıl sonra Kütahya çok farklı bir yerde olacak. Turizmde, tarımda farklı yerde olacak. Yani hedeflerde farklı yerlerde olacak. Mesela 2 yıl sonrası için şunu hedefledik. Yol diye bir şey konuşmayacağız, yol sorunumuz olmayacak yani. Çünkü bütün yollar istenilen standarta ulaşmış olacak. Altyapımızı tamamladıktan sonra geleceğe bakacağız. Yeni havaalanının da bitmesiyle birlikte yurtdışından ne kadar turist getiriyoruz, yurtdışına ne kadar mal ihraç ediyoruz, bunları konuşacağız. Ama bu bir süreç, bu sürecin tamamlanması lazım. ALTYAPIMIZI TAMAMLADIKTAN SONRA GELECEĞE BAKACAĞIZ. YENİ HAVAALANININ DA BİTMESİYLE BİRLİKTE YURTDIŞINDAN NE KADAR TURİST GETİRİYORUZ, YURTDIŞINA NE KADAR MAL İHRAÇ EDİYORUZ, BUNLARI KONUŞACAĞIZ.

22 22 RÖPORTAJ Sayın Valim, yine paralel bir soru. Kütahya nın her ilçesinden termal fışkırıyor ancak termal şehri Afyon. Eskişehir eğitim şehri. Marka oluşturmuşlar, marka şehir olmuşlar. Kütahya ya baktığınız zaman sadece çini-porselen. Kütahya nın bunca değerlerine rağmen çini ve porselen dışında bir marka üretememesinin nedeni nedir? Kütahya nın markası var. Kütahya nın markası çini. Dünyada pek çok termal şehri sayarsınız veya eğitim şehri, dünyanın her yerinde sayabilirsiniz. Ama çini ile ilgili bir tane dünya şehri sayın bana. Bir Osaka var Japonya da, o da mattır, dünyada tutulmayan bir çinidir. Dünyada çininin merkezi sadece Kütahya dır. Bu bir markadır. Kütahya denince çini porselen akla gelir, çini porselen denince Kütahya akla gelir. İşte bir marka. Bizim sorunumuz sadece bu markayı pazarlayamama. Bizim sadece turistimiz yok, buraya turist çekemiyoruz. Yoksa biz bir markayız, ciddi bir markayız hem de. Diğer alanlarda marka olabilir miyiz? Yani Termalde marka olabilir miyiz? Olabiliriz, niye olmayalım. Bakın, şehir merkezinde iki tane ayrı alan var: Ilıca ve Yoncalı. Yoncalı, doğrudan yeraltından çıkan suyla yıkanılan dünyada nadir yerlerden. Diğer sular ya ısıtılıyor, ya soğutuluyor. Artı, çimenlerinde gezdiğinizde radon gazından dolayı mafsallarınızda rahatlama oluyor. Biz bunları pazarlayamıyoruz, sorun bu. Yoksa biz bir markayız. Biz bunların önünü açamamışız. 5 yıldızlı otellerin gelmesi için alanlar üretememişiz. Şimdi bu konuda belediye ile bir çalışma yaptık. 5 milyon metrekarelik alanı turizm bölgesi olarak açtık. Artık yatırımcılar da buraya gelebilir ve biz bunlara alan gösterebiliriz. KÜTAHYA DENİNCE ÇİNİ PORSELEN AKLA GELİR, ÇİNİ PORSELEN DEYİNCE KÜTAHYA AKLA GELİR.İŞTE BİR MARKA. BİZİM SORUNUMUZ SADECE BU MARKAYI PAZARLAYAMAMA. BİZİM SADECE TURİSTİMIZ YOK, BURAYA TURİST ÇEKEMİYORUZ. YOKSA BİZ BİR MARKAYIZ, CİDDİ BİR MARKAYIZ HEM DE. Eğitim konusunda keza. 40 bin üniversiteli öğrencimiz var. Eskişehir in sadece 20 bin arkasındayız. İkinci bir üniversite çalışmamız var. Artı eğitim için burası çok verimli bir yer. Özellikle yaz aylarının serin olması öğrencilere ders çalışma açısından büyük kolaylık sağlıyor. Bizim bunu anlatabilmemiz lazım. Bunları anlatabildiğimiz takdirde hem eğitimde hem termalde fevkalade bir hale geliriz. Göreceksiniz eğitimde önümüzdeki 3-5 yıl içerisinde 60 bin öğrenciyi rahatlıkla yakalarız.

23 RÖPORTAJ 23 Sayın Valim, görevinize çok hızlı başladınız. Projelere çok önem veriyorsunuz. Kütahya için projeleriniz nelerdir? Kütahya için neler yapmayı düşünüyorsunuz? Tabi ben hiçbir zaman kendi doğrularım bile olsa bunu direkt insanlara empoze etmiyorum. Ben burada birinci öncelikli olarak herkesin üzerinde mutabık kaldığı ortak projeleri yürütmek istiyorum. Yani benim projem değil, Kütahya nın, Kütahyalıların projesi olması gerekiyor yapılan her projenin. Kütahya nın yol konusunu konuşmuyoruz şu anda. Kütahya yı Tavşanlı üzerinden Balıkesir e bağlayan yol büyük oranda tamamlandı. Eskişehir yolu, Afyon yolu, Ilıca yolu tamamlandı. Sıcak asfalt karışımlar için şu anda ihaleler yapılıyor. Yine önceliklerimizden bir tanesi, Kütahya-Gediz -Simav Uşak duble yolu yılı sonu bizim hedefimiz ama daha önce de bitebilir. Şu anda proje çalışması bitmek üzere. Bu projede bitiyor yani. Biz insanların sorunlarını alıyoruz, sorunlarını alırken bir taraftan da çözüm üretiyoruz. Ama Kütahya nın benim nazarımda öncelikle olması gereken, 3 sacayağının çok iyi çalışması, birinci önceliğim bu. 3 sacayağı nedir? Devlet, üniversite ve sanayi işbirliği. Çünkü bu üçü beraber çalıştığı zaman diğer her şey mümkün olabilir. KÜTAHYA NIN BENİM NAZARIMDA ÖNCELİKLE OLMASI GEREKEN 3 SAÇ AYAĞININ ÇOK İYİ ÇALIŞMASI, BİRİNCİ ÖNCELİĞİM BU. 3 SAÇ AYAĞI NEDİR? DEVLET, ÜNİVERSİTE VE SANAYİ İŞBİRLİĞİ. Bunun yanında tabi biz eğitimle uğraşıyoruz. Benchmarking modeli yürütüyoruz. Bu benchmarking modeli de şu: Biz eğitimde ilk 30 içerisindeki illerden bir tanesiyiz. Kütahya altyapısını tamamlamış, okul yönünden herhangi bir problemi olmayan bir il. Okul öncesi eğitimde Türkiye nin en iyilerindeniz. Buna rağmen niye ilk otuzdayız? Demek ki bir yerlerde bir sıkıntı var. Bizim ilk onun içerisine girmemiz lazım. Bununla ilgili de arkadaşlarla birlikte çalışıyoruz. Diğer yandan tarım. Türkiye tahıl üretiminin 1,8 ini karşılıyoruz. Hemen 2,5 a çıkma şansımız var. Çünkü sulanabilir alanlarımız çok fazla. İşte bunları da hızlıca faaliyete geçirmeye başladık şimdi. İnşallah tarım, sanayi, eğitim, turizm gibi bütün önceliklerimizi Kütahyalılarla birlikte harekete geçireceğiz. Yükseklisans teziniz şehirlerin pazarlanması üzerine. Bu bağlamda Kütahyanın tanıtımı için neler yapmayı planlıyorsunuz? Komisyonlar kurduk. Şu anda çalışıyorlar. Ana marka çini-porselen olmak üzere Kütahya nın tüm yönlerini kapsayan bir Kütahya Kimliği oluşturuyoruz. Kütahya ile ilgili her şeyde logomuz, rengimiz, harf karakterimiz aynı olacak. Kütahya nın nesini görürseniz görün Evet, Bu Kütahya denilecek, bunu oluşturmaya çalışıyoruz. Sayın Valim, İl Özel İdaresinin çalışmaları konusunda neler söyleyeceksiniz? İl Özel İdaresi şu ana kadar güzel işler yapmış, hakikaten çok güzel şeyler yapmış. Ama İl Özel İdaresinin de modernize edilmesi gerekiyor. Çok çalışan bir birimin çok daha modern olması gerekiyor. Mesela bir coğrafi bilgi sisteminin acilen kurulması lazım. Araç takip sisteminin acilen kurulması lazım. Yine, İl Özel İdaresinin mevcut binası çok kötü. Yeni bir binanın acilen yapılması lazım. Özel İdarenin proaktif çalışması lazım. 400 memur ve işçisi olan bir kurum. Eğer proaktif çalışırsa Kütahya da iki yıl içinde yapılmadık hiçbir iş bırakmaz, hepsini yaparlar. İL ÖZEL İDARESİNDE MODERN TEKNİKLER KULLANDIĞIMIZDA, ARAÇ TAKİP SİSTEMİ, COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMİ, PROAKTİF YÖNETİM SİSTEMLERİ KULLANDIĞIMIZDA ÇOK DAHA İLERİYE ATILACAĞIZ. Yani bunlar çok hızlı bir şekilde olabilir. Modern teknikler kullandığımızda, araç takip sistemi,coğrafi bilgi sistemi, proaktif yönetim sistemleri kullandığımızda çok daha ileriye atılacağız. Artık kim ne zaman ne kadar sürede, hangi işi yapacak planlanacak, standartlar çok daha yukarıya çekilecek. İnşallah çok daha güzel olacak. Son olarak sayın Valim, Kütahya halkına neler söylersiniz? Ben, Kütahyalılara 5 yıl sonra Kütahya nın çok farklı noktada olacağını gördüğümü söylemek isterim. Çünkü herkes artık bir yerden başlayıp çalışıyor. Dağdaki çoban da çalışıyor, şehirdeki müdür de çalışıyor. Yolda giden de çalışıyor, evinde oturan hanım da çalışıyor, kadın girişimcilerimiz çalışıyor, sivil toplum örgütlerimiz de çalışıyor, herkes bir şey yapmaya çalışıyor Kütahya da. Bu çalışkanlıkla, 5 yıl sonra Kütahya çok farklı noktalarda olacak diye düşünüyorum. İnşallah çok güzel şeyler olacak. BU ÇALIŞKANLIKLA, 5 YIL SONRA KÜTAHYA ÇOK FARKLI NOKTALARDA OLACAK DİYE DÜŞÜNÜYORUM.

24 24 HABER İl Genel Meclisinde Yeni Dönem M. Şükrü Nazlı dan boşalan Kütahya İl Genel Meclisi Başkanlığına 37 üyeden 34 ünün oyunu alan Seyit Ömer Durmuş seçildi. İl Özel İdaresi Meclis Salonunda gerçekleştirilen seçimde birinci başkan vekilliğine Ramazan Aydemir, ikinci başkan vekilliğine Hüseyin Kalaycık oy çokluğu ile seçildi. Encümen üyelikleri için yapılan seçimde Musa Yılmaz, Ali Uysal, Celal Çelik, İbrahim Kılıç ve Mehmet Yıldız yeni encümen üyeleri oldu. Seçimler sonucunda İhtisas Komisyonları da şöyle şekillendi: Plan ve Bütçe Komisyonu: Remzi Günay, Mehmet Taşkıran, Süleyman Dursun, Mehmet Karaca, Recep Uslu, Ramazan Aydemir, Suat Bilgili

25 HABER 25 İmar ve Bayındırlık Komisyonu: Emine Ünal, İbrahim Uçar, Bilal Kıyak, İdris Demir, İsmail Sağlam, Kani Türk, Ali Osman Ergün Eğitim, Kültür Ve Sosyal Hizmetler Komisyonu: Hüseyin Özüak, Kahraman Aktay, Hayri Öztürk, Celal Çelik, Veli Akıncı Çevre ve Sağlık Komisyonu: Musa Yılmaz, Hüsameddin Doğan, Hüseyin Kalaycık, Alaaddin Kaçan, İbrahim Kılıç İçişleri ve Tarım Komisyonu: Fikret Dursun, Ali Uysal, Hakan Uslu, Mehmet Yıldız, Veli Akıncı Araştırma (Ar-Ge) İşgücü ve Çeşitli İşler Komisyonu: Hüseyin Özüak, Alaaddin Kaçan, Hayri Öztürk, Hakan Uslu, Mustafa Şen Köye Yönelik Hizmetler Komisyonu : Fikret Dursun, Mustafa Şen, Kahraman Aktay, H.İbrahim Karahan, Hüsameddin Doğan Yeni başkan Seyit Ömer Durmuş yaptığı açıklamada şunları söyledi: Benden önceki İl Genel Meclisi Başkanı M. Şükrü Nazlı dan aldığım bayrağı daha üst noktalara taşımak için tüm üyelerle birlikte çalışacağım. Benden önce emeği geçen tüm meclis başkanlarına ve üyelerine teşekkür ediyorum. Yarım kalan yatırımların tamamlanmasının yanı sıra yeni yatırımlar için çalışacağım. Arkadaşlarım ile birlikte el ele vererek, vatandaşımızın yol, su kanalizasyon başta olmak üzere tüm sorunlarını imkânlar ölçüsünde çözeceğimize inanıyorum

26 26 HABER Kütahya İl Özel İdaresi 2011 Yılı İş Sezonunu Açtı Sezonu Hiç Kapatmıyoruz Kütahya İl Özel İdaresi 2011 Yılı İş Sezonu Açılışı Kütahya Valisi Kenan Çiftçi nin katıldığı törenle yapıldı. Yenidoğan İl Özel İdaresi Tesisleri nde yapılan törende bir konuşma yapan Genel Sekreter Salih Akkaya İl Özel İdaresi nin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. İl Özel İdaresi nin yıl boyunca çalıştığına dikkat çeken Akkaya Aslında, biz İl Özel İdaresi olarak, sezonu hiç kapatmıyoruz. Halen de ekiplerimiz arazide çalışmaktadır. Ancak iş sezonu açılışı, hava şartlarının daha uygun hale gelmesinden dolayı, tempomuzun arttığını ifade ediyor dedi. Hedeflerin üzerine çıktık İl Özel İdaresi nin birçok noktada hedeflenenin üzerinde bir gerçekleşme oranı yakaladığını vurgulayan Akkaya Köy yolları çalışmalarında ortalama % 104 lük bir gerçekleşme, içme sularında % 105 lik bir gerçekleşme, tarımsal sulamada % 99 luk bir gerçekleşmenin sağlanmasında, çalışan arkadaşlarımızın üstün gayretinin yanında, iş makinelerimizdeki son yıllardaki yenilemenin ve özellikle programa dayalı çalışmanın önemi büyüktür dedi. Akkaya sözlerini şöyle sürdürdü: 2010 yılında idaremiz ekipleriyle 3 adet gölette çalışma yapılmıştır. 2 adedi tamamlanmıştır. Ayrıca 2009 yılında ihale edilen, 1 adet gölet inşaatı tamamlanmış, yağmurlama sulama projeleriyle birlikte, toplam 18 bin 810 dekar alan sulamaya açılmıştır. İlimizde köylerimizin % 92 sin de kanalizasyon şebekesi tamamlanmıştır. Bu köylerimizde 2010 yılında KÖYDES ve idaremiz kaynaklarıyla toplam 301 bin metrekarelik alanda Köylere Hizmet Götürme

27 HABER 27 Birliklerimizle beraber kilitli taş döşemesi yapılarak köylerimizin kent görüntüsüne kavuşturulmasına devam edilmiştir. Bununla birlikte yine Köylere Hizmet Götürme Birliklerimizle birlikte 100 köyümüzde çocuk oyun parkları yapılmıştır. 36 milyon TL olarak belirlenen 2011 yılı bütçesinin % 75 inin yatırımlara ayrıldığını belirten Akkaya 2011 yılında da, 322 km. asfalt yapılması, 98 yerleşim biriminde içme suyu çalışması, 12 bin dekar tarım alanının sulamaya açılması planlanmıştır. Bunlara ilave olarak, sulama kooperatifleri adına, faizsiz ve 15 yılda geri ödenmek üzere, DSİ ye 7 milyon 700 bin TL borçlanılarak, 16 yağmurlama sulama projesi ile 38 bin 660 dekar sahanın sulanması hedeflenmiştir. Yine 2 adedi ihaleli, 3 adedi İdare makineleri ile 5 adet köyümüzde gölet çalışması yapılacaktır. Klorlama cihazı bulunmayan 371 köyümüzün içme suyu depolarına bu yıl klorlama cihazı temin edilecektir. dedi. Köylerde yaşayan vatandaşların hayat standardı yükseldi İl özel idarelerinin köylerde yaşayan vatandaşların hayat standartlarını yükseltmek, mutlu, huzurlu bir yaşama kavuşmalarını sağlamak amacıyla 5302 sayılı kanunla yeniden yapılandırıldığını dile getiren İl Genel Meclisi Başkanı Seyit Ömer Durmuş 5302 sayılı kanunla her türlü hizmeti merkezden yönlendirme yerine yerinden yönetim öne çıkarılmıştır. İl Genel Meclisi kendi bütçesini yapan, yıllık programlarını kendisi hazırlayan ve uygulamaya koyan yerel parlamento statüsüne kavuşmuştur. dedi. İl Özel İdaresinin kanun gereği bütçesinin % 20 sini eğitime ayırdığına dikkat çeken Durmuş Ayrıca bütçesinden İl Tarım, Sağlık, Gençlik Spor, Çevre ve Orman, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü gibi hizmet veren kurumlarımıza bütçe imkanları nispetinde katkıda bulunmakta ve onları desteklemektedir. dedi. KÜTAHYA VALİSİ KENAN ÇİFTÇİ: TÜRKİYE GENELİNE BAKTIĞIMIZDA ÖZEL İDAREMİZ HAKİKATEN GÜÇLÜ BİR İDARE. HER YERE EL ATMIŞLAR. EMNİYETİN, JANDARMANIN VE DİĞER KURUMLARIN İHTİYAÇLARI VARSA GÖRMÜŞLER, KÖYLERİMİZİN İŞLERİ VARSA HEM YERİNDE DENETLEYIP HEM DE ONLARIN İHTİYAÇLARINI GÖRMÜŞLER. HAKİKATEN KÖYLERİMİZ YAŞANILABİLİR, YAŞAM STANDARDI ÇOK YÜKSEK HALE GELMİŞ. Durmuş sözlerini şöyle sürdürdü: Köylerde yaşayan vatandaşlarımızın yaşadıkları köylerini modern bir yapıya kavuşturmak için köy yerleşim planları, imar uygulaması, alt yapı, kanalizasyon, kilit taşı, ortak kullandığı köy konağı, ibadethane, imam evi, düğün salonu, çocuk parkı yapmakta her evde klorlu içme ve kullanma suyu temin etmektedir.

28 28 HABER Tarımda kaliteyi ve verimi artırmak alternatif ürünleri çeşitlendirmek için yer altı, yağmurlama, damlama, sulama sistemlerini inşa etmekte köylümüzün şehirle bağlantısını sağlayan yaklaşık 3800 km yol ağının asfalt bakım ve onarımını yapmakta ve standardını yükseltmektedir. dedi. Özel İdare her alanda var Törende konuşan Vali Kenan Çiftçi İl Özel İdaresinin sezonu aslında 1 Ocak ta açtığını ama açılışın şimdi yapıldığını ifade ederek Özel İdaremiz hakikaten kendi çerçevesinde ve işlerinde fevkalade gayretli, çabalı ve mantıklı çalışıyor. Ben şu ana kadar çalışan tüm arkadaşlara, hem encümen üyelerimize, hem İl Genel Meclisi Başkanımıza, hem de İl Genel Meclis üyelerimizi canı gönülden tebrik ediyorum. dedi. İl Özel İdaresinin her konuda çalışmalarının olduğunu belirten Çiftçi Özel İdarenin burada sanki el atmadığı yer yok gibi her konuya el atmışlar. Emniyetin, Jandarmanın ve diğer kurumların ihtiyaçları varsa görmüşler, Köylerimizin işleri varsa hem yerinde denetleyip hem de onların ihtiyaçlarını görmüşler. Hakikaten köylerimiz yaşanılabilir, yaşam standardı çok yüksek hale gelmiş. 322 km 1. ve 2. sıcak karışım bu yıl planlamaya alındı. Ayrıca bizim 2 yıl içinde bitireceğimiz 240 km lik asfalt yolu da bitirdiğimizde asfalt sorunu da kalmamış olacak. Borçlanmalarla birlikte yer altı ve yer üstü sulama sorunu da kalmayacak. Türkiye geneline baktığımızda Özel İdaremiz hakikaten güçlü bir idare. Her yere el atmış, hamamına, tarihi eserlerine varıncaya kadar el atmış ve elinden gelen tüm çaba ve gayreti kar payı gözetmeksizin sosyal hizmet anlayışı çerçevesinde bunları yapıyor. Ben bugüne kadar çalışan tüm arkadaşları takdir ve tebrik ediyorum. İnşallah bundan sonrada bu yapılacak hizmetlerin üstüne çok fazla hizmet koyarlar dedi.

29 HABER 29 Görev Süresi Dolan Encümen Üyelerine Plaket Verildi Kütahya Valisi Kenan Çiftçi İl Özel İdaresi 2011 Yılı İş Sezonu Açılışı Töreninde 2010 yılında İl Encümeni olarak görev yapanlara ve İl Genel Meclisi üyeliğinden istifa eden üyelere hizmetlerinin anısına plaket verdi. Kütahya da göreve başlayalı üç ay olduğunu ifade eden Kütahya Valisi Kenan Çiftçi; Ben geleli yaklaşık 3 ay oldu. Bu üç aylık zaman zarfında İl Genel Meclis Başkanlığı görevini yürüten M. Şükrü Nazlı, İl Genel Meclis üyesi olarak görev yapan Kamil Saraçoğlu ile beraber çalıştık. Şu anda kendileri bulundukları görevden milletvekilliği aday adaylığı için istifa ettiler. Demek ki İl Genel Meclisi sadece yatırımlarda değil her alanda aktif olarak yer alıyor. Bu süre zarfında bizim güzel çalışmalarımız oldu. Yapılması gereken ne varsa çok hızlı ve net bir şekilde karar aldık ve yaptık. Bu arkadaşlarımız istifa ettiler ama beraber çalıştığımız ve 2010 yılında İl Encümeni olarak görev yapan; Remzi Günay, Alaaddin Kaçan, Ali Osman Ergün, Hayri Öztürk ve Hakan Uslu nun da meclis üyesi olarak görevleri devam etmektedir dedi. Daha sonra Vali Çiftçi, M. Şükrü Nazlı, Kamil Saraçoğlu ve 2010 yılında İl Encümeni olarak görev yapan Remzi Günay, Alaaddin Kaçan, Ali Osman Ergün, Hayri Öztürk ve Hakan Uslu ya yaptığı hizmetler anısına plaket verdi.

30 30 HABER Ağaç Bayramı Kutlandı 21 Mart Dünya Ormancılık Günü, 2011 yılı Ağaç Bayramı ve Fidan Dikim Töreni Vali Kenan Çiftçi nin katılımıyla 07 Nisan günü Örenköy Ağaçlandırma Sahasında yapıldı. Törene Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Hava Er Eğitim Tugay Komutanı Hava Pilot Tuğg. Sami Fındıkoğlu, Kütahya Belediye Başkan V. Halil Toklu, Cumhuriyet Başsavcısı Rıza Can, Vali Yardımcısı Cengiz Horozoğlu, Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, İl Genel Meclis Başkanı Seyit Ömer Durmuş, Daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı nın okunması ile başlayan törende, İl Çevre ve Orman Müdürü Mehmet Kuşçu ve Orman Bölge Müdürü Cumali Akın ın konuşmalarını ilköğretim öğrencilerin şiir ve kompozisyon okumaları izledi yılında dünya ortalamasını yakalayacağız Törende bir konuşma yapan Vali Kenan Çiftçi Kütahya nın orman varlığı hakkında bilgiler verdi. Çiftçi şunları söyledi: İlimizin orman alanı %54 civarındadır. Ancak ormanlarla kaplı gerçek alan %27 dir. İlimiz ülkemizin ortalamasının üzerinde olmasına rağmen dünya ortalamasının altındadır. Normal şartlarda ağaç dikimine devam edildiği takdirde dünya ortalamasını 20 yıl gibi uzun bir sürede yakalayabiliriz. 5 YILLIK ( ) AĞAÇLANDIRMA SEFERBERLİK EYLEM PLANI NIN İLK 3 YILINDA 49 BİN 933 HEKTAR ALAN AĞAÇLANDIRILDI, 15 MİLYON 500 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU.

31 HABER 31 Dünya ortalamasını yakalayabilmemiz için 12 yıl gibi bir hedef belirleyen Vali Çiftçi İnşallah 2023 yılında dünya ortalamasında olacağız dedi. Orman Haftası ve Ağaç Bayramı kutlamaları kapsamında Merkez ilçe ile beraber aynı anda 13 ilçede 823 hektar alanda 1 milyon 333 bin 200 adet fidan dikimi gerçekleştirildi. 284 hektarlık Çobanköy-Örenköy ağaçlandırma ve rehabilitasyon sahasına 134 adet karaçam, 87 bin adet sedir, 2 bin adet dut,13 bin 500 adet mahlep,14 bin adet iğde, 5 bin adet ahlat ve 10 bin adet badem olmak üzere toplam 265 bin 500 adet fidan dikimi gerçekleştirildi yılında başlatılan Ağaçlandırma Seferberliği ile 2012 yılı sonuna kadar ülkemizde 2 milyon 300 bin hektar büyüklüğünde orman alanı inşa edilmesi hedeflenmekte. 3 Yılda 15 milyondan fazla fidan toprakla buluştu Kütahya da Ağaçlandırma Seferberliği kapsamında 5 yıllık ( ) Seferberlik Eylem Planı yapıldı. 81 bin 350 hektar alanda ağaçlandırma, erozyon kontrolü, rehabilitasyon ve mera ıslahı çalışması hedeflenen planın ilk 3 yılında 48 bin 50 hektar alanda çalışma yapılması planlanırken, gerçekleşme 49 bin 933 hektar oldu. Bu çalışmalar sonucunda 15 milyon 500 bin adet fidanın toprakla buluşması sağlandı. Ayrıca yol kenarlarının ağaçlandırılması kapsamında, Kütahya Eskişehir, Kütahya- Afyon ve Kütahya- Tavşanlı yollarının toplam 75 km. lik kısmında 32 bin adet fidan dikildi yılında ise Tavşanlı ve Afyon yollarına Nisan ayı içinde 12 bin adet fidan dikilmesi hedefleniyor ve 2012 yılları için 33 bin 300 hektar alanda ağaçlandırma yapılması hedefleniyor.

2.8 milyon TL harcanarak 8 ayda tamamlanan Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksek Okulu (MYO) binasının açılışı Kültür Bakanı Ertuğrul GÜNAY yaptı.

2.8 milyon TL harcanarak 8 ayda tamamlanan Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksek Okulu (MYO) binasının açılışı Kültür Bakanı Ertuğrul GÜNAY yaptı. 2.8 milyon TL harcanarak 8 ayda tamamlanan Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksek Okulu (MYO) binasının açılışı Kültür Bakanı Ertuğrul GÜNAY yaptı. Binanın açılış törenine Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul

Detaylı

Genel Müdürümüz Sayın İsmail GÜNEŞ Isparta ve Burdur da Toplu Temel Atma ve Açılış Merasimine İştirak Etti

Genel Müdürümüz Sayın İsmail GÜNEŞ Isparta ve Burdur da Toplu Temel Atma ve Açılış Merasimine İştirak Etti 1 Genel Müdürümüz Sayın İsmail GÜNEŞ Isparta ve Burdur da Toplu Temel Atma ve Açılış Merasimine İştirak Etti Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Isparta ve Burdur da açılış ve temel

Detaylı

Bir Kadın 3 Sanat Sergisi açıldı

Bir Kadın 3 Sanat Sergisi açıldı Bir Kadın 3 Sanat Sergisi açıldı Muğla Valisi Amir Çiçek in katılımı ile Menteşe Belediyesi nin katkıları ile Konakaltı Kültür Merkezi nde gerçekleştirilen törenle sanatçı Eda Özdemir in Bir Kadın Üç Sanat

Detaylı

hüseyin akdeniz tarafından yazıldı Çarşamba, 02 Şubat :27 - Son Güncelleme Cumartesi, 05 Şubat :13

hüseyin akdeniz tarafından yazıldı Çarşamba, 02 Şubat :27 - Son Güncelleme Cumartesi, 05 Şubat :13 Divan Başkanlığını Belediye Meclis Üyesi Yusuf Uzunlar,Başkan Yardımcılığını, Fatsa Muhtarlar Dernek Başkanı Mehmet Özgen,Katip Üyeliklerini,Perşembe Muhtarlar Dernek Başkanı Namık Canik ve Korgan muhtarlar

Detaylı

Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında

Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Yayın Organı Mart 2014 Yıl: 1 Sayı: 10 Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Çocuk Hizmetleri

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry NİSAN 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI II- İLİMİZ İHRACAT RAKAMI 2015 MART / AFYONKARAHİSAR

Detaylı

SAĞLIK KÜLTÜR ve SPOR DAİRE BAŞKANLIĞININ 2012 YILI SOSYAL FAALİYETLERİNDEN GÖRÜNTÜLER

SAĞLIK KÜLTÜR ve SPOR DAİRE BAŞKANLIĞININ 2012 YILI SOSYAL FAALİYETLERİNDEN GÖRÜNTÜLER SAĞLIK KÜLTÜR ve SPOR DAİRE BAŞKANLIĞININ 2012 YILI SOSYAL FAALİYETLERİNDEN GÖRÜNTÜLER Üniversitemiz Merkez Kütüphane Konferans Salonunda İnovasyon ve Liderlik Topluluğu tarafından gerçekleştirilen Anılarla

Detaylı

http://www.cankiri.gov.tr

http://www.cankiri.gov.tr http://www.cankiri.gov.tr Sayın Valimiz Vahdettin Özcan, Ilgaz Kadınçayırı Yıldıztepe Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi nde yer alan, inşaatı %95 oranında tamamlanan Resmi Kurum Binasında 5 Şubat

Detaylı

ESENYURT BELEDİYESİ ERİŞİLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARI

ESENYURT BELEDİYESİ ERİŞİLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARI ESENYURT BELEDİYESİ ERİŞİLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARI Türkiye İstatistik Kurumu ve Özürlüler İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan Türkiye Özürlüler Araştırması sonuçlarına göre, ülkemizde yaklaşık 8,4 milyon

Detaylı

Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen Düzce Fındık Çalıştayı İstiklal Konferans Salonu nda gerçekleştirildi

Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen Düzce Fındık Çalıştayı İstiklal Konferans Salonu nda gerçekleştirildi Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen Düzce Fındık Çalıştayı İstiklal Konferans Salonu nda gerçekleştirildi Çalıştayın açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Üniversitesi

Detaylı

Bayraktar Kayıtdışı yüzde 53 ten yüzde 33 e düştü bu bir rekordur

Bayraktar Kayıtdışı yüzde 53 ten yüzde 33 e düştü bu bir rekordur Bayraktar Kayıtdışı yüzde 53 ten yüzde 33 e düştü bu bir rekordur Sosyal Güvenlik Kurum Başkanlığı ve Türkiye Ziraat odaları Birliği tarafından düzenlenen bilgilendirme, toplantısında konuşan Ziraat odaları

Detaylı

KÜTAHYA. Dr. Kamil TÜRKMEN- Kütahya İl Sağlık Müdürü drkamilturkmen@gmail.com

KÜTAHYA. Dr. Kamil TÜRKMEN- Kütahya İl Sağlık Müdürü drkamilturkmen@gmail.com KÜTAHYA Dr. Kamil TÜRKMEN- Kütahya İl Sağlık Müdürü drkamilturkmen@gmail.com 3.Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi nde Alternatif Turizm de Alternatif İl Kütahya sloganıyla başlattığımız çalışma Kütahya

Detaylı

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Faaliyet Raporu BAŞKANDAN Odamızın kurumsal yapısı ve yarım asırlık tarihinden elde ettiği tecrübe ve birikim sayesinde, son derece sağlam temeller üzerinde yapılanmıştır.

Detaylı

Mesleki eğitim tanıtım ve işbirliği protokolü

Mesleki eğitim tanıtım ve işbirliği protokolü http://www.iha.com.tr/balikesir-haberleri/mesleki-egitim-tanitim-ve-isbirligi-protokolu-balikesir- 1685591/ Mesleki eğitim tanıtım ve işbirliği protokolü Meslek lisesi Organize Sanayi Bölgesi ile İl Milli

Detaylı

VALİMİZ KÖY MUHTARLARINA YEMEK VERDİ. hüseyin akdeniz tarafından yazıldı Salı, 03 Ağustos :50 -

VALİMİZ KÖY MUHTARLARINA YEMEK VERDİ. hüseyin akdeniz tarafından yazıldı Salı, 03 Ağustos :50 - Vali Orhan DÜZGÜN, merkez ilçe köy muhtarlarıyla dün öğle yemeğinde bir araya geldi. İskele Bahçe Restoranda verilen yemeğe, Vali Orhan DÜZGÜN başta olmak üzere Vali Yardımcıları Ömer ADAR, Vali Yardımcısı

Detaylı

Bolu 6 Adet Tesisin Açılış ve Temel Atma Merasimi 20 Temmuz 2014, Pazar 19:00

Bolu 6 Adet Tesisin Açılış ve Temel Atma Merasimi 20 Temmuz 2014, Pazar 19:00 Bolu 6 Adet Tesisin Açılış ve Temel Atma Merasimi 20 Temmuz 2014, Pazar 19:00 Sayın Bakanım, Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim, Sayın Belediye Başkanım, Genel Müdürlerim, değerli konuklar, hanımefendiler,

Detaylı

BAKA BULUŞMALARI -I-

BAKA BULUŞMALARI -I- BAKA BULUŞMALARI -I- Onur Konuğu Isparta Belediye Başkanı Y. Mimar Yusuf Ziya GÜNAYDIN Tarih 01 Ekim 2010 Cuma Saat 10:00 Katılımcılar Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri ve Uzmanları Batı Akdeniz

Detaylı

HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2016 YILI TEMMUZAYI FAALİYET RAPORU

HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2016 YILI TEMMUZAYI FAALİYET RAPORU HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2016 YILI TEMMUZAYI FAALİYET RAPORU A-KİLİT PARKE TAŞI İLE YOL YAPIM-ÇEVRE DÜZENLEMESİ VE PARK YAPIMI HİZMETLERİ : 1- İlçemize bağlı Çamdibi mahallesi meydanı çevre düzenlemesi

Detaylı

İlk olarak Şebinkarahisar ilçesi Uğurca Köyü ne giden Vali Şahin, burada vatandaşlar tarafından coşku ve alkışla karşılandı.

İlk olarak Şebinkarahisar ilçesi Uğurca Köyü ne giden Vali Şahin, burada vatandaşlar tarafından coşku ve alkışla karşılandı. VALİ ŞAHİN DEN 3 KÖYE ZİYARET Bir dizi ziyaret ve inceleme için Şebinkarahisar ilçesine giden Vali Dursun Ali Şahin, 12 Eylül Çarşamba günü ilçeye bağlı üç köyü ziyaret ederek, köylülerin sorunları yerinde

Detaylı

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR: PLANLARI TAMAMLADIK

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR: PLANLARI TAMAMLADIK MUĞLA BÜYÜKŞEHİR: PLANLARI TAMAMLADIK Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum muhtarlarıyla buluştu. Bitez deki Büyükşehir Belediyesi hizmet binasında

Detaylı

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 Ekim ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 37 adet Kapasite Raporu, 15 adet Ekspertiz raporu ve 6 adet de Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir.

Detaylı

İkinci tarım fuarı açıldı

İkinci tarım fuarı açıldı İkinci tarım fuarı açıldı KMTSO ile Tarım ve Hayvancılık il Müdürlüğü tarafından organize edilen Kahramanmaraş Tarım Fuarı (KTF) nin ikincisi düzenlenen törenle açıldı. Başkan Karaküçük: Kahramanmaraş

Detaylı

http://www.yeniasir.com.tr/surmanset/2017/02/21/istihdam-icin-sahaya-indiler Cumhurbaşkanı Erdoğan ın istihdam seferberliği çağrısına Balıkesir den tam destek geldi. Balıkesir Valisi Yazıcı, Sanayi Odası

Detaylı

TOBB İLKOKULU E-BÜLTEN. Mart 2015. TOBB ilkokulu SAYI 3. Telefon: 0 (464) 213 05 46 Faks: 0 (464) 213 05 46 E-posta: 703285@meb.k12.

TOBB İLKOKULU E-BÜLTEN. Mart 2015. TOBB ilkokulu SAYI 3. Telefon: 0 (464) 213 05 46 Faks: 0 (464) 213 05 46 E-posta: 703285@meb.k12. TOBB İLKOKULU SAYI 3 Mart 2015 Telefon: 0 (464) 213 05 46 Faks: 0 (464) 213 05 46 E-posta: 703285@meb.k12.tr TOBB ilkokulu Hanımefendilerden Anlamlı Ziyaret Sayın Valimizin eşi Hanife YAZICI ve beraberinde

Detaylı

GELİBOLU TİCARET VE SANAYİ ODASI OCAK-ŞUBAT-MART 2015 BÜLTENİ

GELİBOLU TİCARET VE SANAYİ ODASI OCAK-ŞUBAT-MART 2015 BÜLTENİ GELİBOLU TİCARET VE SANAYİ ODASI OCAK-ŞUBAT-MART 2015 BÜLTENİ Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'nde başlayan "Çanakkale Tanıtım Günleri"nde Gelibolu standı ilgi odağı oldu. Kazan başına

Detaylı

HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2016 YILI EKİMAYIFAALİYET RAPORU

HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2016 YILI EKİMAYIFAALİYET RAPORU HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2016 YILI EKİMAYIFAALİYET RAPORU A-KİLİT PARKE TAŞI İLE YOL YAPIM-ÇEVRE DÜZENLEMESİ VE PARK YAPIMI HİZMETLERİ : 1- İlçemize bağlı Çamdibi mahallesi 277-378-232-260-303-236-237-331-

Detaylı

MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU Üye Talepleri Mayıs ayı içerisinde üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda 76 adet Kapasite Raporu, 14 adet Ekspertiz

Detaylı

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI E- BÜLTEN KASIM-ARALIK

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI E- BÜLTEN KASIM-ARALIK AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI E- BÜLTEN KASIM-ARALIK 2014 0 İLİMİZ İHRACAT RAKAMI 2014 EKİM / AFYONKARAHİSAR İHRACATI İlimizin Ekim ayı ihracatı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,6 artışla

Detaylı

ÇANTA VE KIRTASİYELER ONİKİŞUBAT TAN

ÇANTA VE KIRTASİYELER ONİKİŞUBAT TAN ÇANTA VE KIRTASİYELER ONİKİŞUBAT TAN Kahramanmaraş Merkez İlçe Onikişubat Belediyesi, 124 okulda 6 bin ilkokul birinci sınıf öğrencisine çanta ve kırtasiye malzemesi dağıttı. Başkan Mahçiçek, Çocuklar,

Detaylı

Eşsiz Bodrum Tanıtım TIR ı Zonguldak ta

Eşsiz Bodrum Tanıtım TIR ı Zonguldak ta Eşsiz Bodrum Tanıtım TIR ı Zonguldak ta Eşsiz Bodrum Tanıtım TIR ı Kocaeli nin ardından 11. durağı olarak Zonguldak a ulaştı. Uğur Mumcu Kavşağında bulunan TIR, Zonguldaklı vatandaşlar ile buluşuyor. Bodrum

Detaylı

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) 14.08.2014 SIRA SIKLIK SÖZCÜK TÜR AÇIKLAMA 1 1209785 bir DT Belirleyici 2 1004455 ve CJ Bağlaç 3 625335 bu PN Adıl 4 361061 da AV Belirteç 5 352249 de

Detaylı

Kahramanmaraş mutlaka devler liginde olacak

Kahramanmaraş mutlaka devler liginde olacak Kahramanmaraş mutlaka devler liginde olacak Sami Altınkaya nın Bloomberg TV de canlı olarak yayınlanan çıkış yolu programına katılan KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük: 2023 te Kahramanmaraş ın 5 milyar dolar

Detaylı

Geçmişten Günümüze Giresun da Dini ve Kültürel Hayat Sempozyumu (25-27 EKİM 2013)

Geçmişten Günümüze Giresun da Dini ve Kültürel Hayat Sempozyumu (25-27 EKİM 2013) Geçmişten Günümüze Giresun da Dini ve Kültürel Hayat Sempozyumu (25-27 EKİM 2013) İlimiz tarihinde yer alan bütün kavimlerin kültürel ve dini kimliğinin ele alınarak inceleneceği Geçmişten Günümüze Giresun

Detaylı

TOPLU KONUTLARIN TEMELİ, 12 ŞUBAT RUHUYLA ATILDI

TOPLU KONUTLARIN TEMELİ, 12 ŞUBAT RUHUYLA ATILDI TOPLU KONUTLARIN TEMELİ, 12 ŞUBAT RUHUYLA ATILDI Kahramanmaraş Merkez Onikişubat Belediyesi tarafından dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapmak için başlatılan toplu konut projesinin temeli, Sağlık Bakanı

Detaylı

UNESCO Türkiye Millî Komisyonu XXVI. Dönem Genel Kurulu

UNESCO Türkiye Millî Komisyonu XXVI. Dönem Genel Kurulu UNESCO Türkiye Millî Komisyonu XXVI. Dönem Genel Kurulu 17 Mayıs 2014 Tarihinde Ankara da Gerçekleştirildi UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Yönetmeliğinin 14. Maddesine göre toplanan XXVI. Genel Kurul, 2014-2018

Detaylı

Neden Malatya ya yatırım yapmalı

Neden Malatya ya yatırım yapmalı Neden Malatya ya yatırım yapmalı 11 2011 Temel Bilgiler Malatya, Doğu Anadolu Bölgesinin ekonomik açıdan en gelişmiş ilidir. 2010 ADNKS verilerine göre il nüfusu 740.643, merkez nüfusu 500 bin civarında,

Detaylı

YİSAD Üyelerinden Çanakkale Şehitliği ne ziyaret Ağustos 2012 / Demir Çelik Store

YİSAD Üyelerinden Çanakkale Şehitliği ne ziyaret Ağustos 2012 / Demir Çelik Store YİSAD Üyelerinden Çanakkale Şehitliği ne ziyaret 2 Ağustos 2012 / Demir Çelik Store Çanakkale Şehitlik Abidesi Tuncay Sergen / Y SAD Yön. Kur. Bşk. YİSAD - Yassı Çelik İthalat, İhracat ve Sanayicileri

Detaylı

29 Ekim Cumhuriyet bayramı okulumuzun bahçesinde coşkuyla kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet bayramı okulumuzun bahçesinde coşkuyla kutlandı. Yıl:2016 Sayı:2 29 Ekim Cumhuriyet bayramı okulumuzun bahçesinde coşkuyla kutlandı. Saygı duruşu ve ardından istiklal marşımızın okunmasıyla başlayan törenin ardından beden eğitimi öğretmenimiz Levent

Detaylı

10.12.2014 Çarşamba İzmir Basın Gündemi

10.12.2014 Çarşamba İzmir Basın Gündemi 10.12.2014 Çarşamba İzmir Basın Gündemi Katip Çelebi'nin Rektörü Prof. Galip Akhan İzmir'in en genç devlet üniversitesi Katip Çelebi Üniversitesi'nde rektörlük seçimi sonuçlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip

Detaylı

ÇANKAYA BELEDİYESİ KIRSAL KALKINMA PROJESİ ONURLU VE DÜZENLİ TOKLUK İÇİN KIR KENT BARIŞI

ÇANKAYA BELEDİYESİ KIRSAL KALKINMA PROJESİ ONURLU VE DÜZENLİ TOKLUK İÇİN KIR KENT BARIŞI ÇANKAYA BELEDİYESİ KIRSAL KALKINMA PROJESİ ONURLU VE DÜZENLİ TOKLUK İÇİN KIR KENT BARIŞI Kent ve Tarım Çalışma Alanı: Akarlar Çavuşlu Evciler Karahasanlı Karataş Kömürcü Yakupabdal Yayla Tohumlar Çevre

Detaylı

Başbakan Yıldırım, İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu Gemlik-Bursa Kesimi Açılış Töreni nde konuştu

Başbakan Yıldırım, İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu Gemlik-Bursa Kesimi Açılış Töreni nde konuştu Başbakan Yıldırım, İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu Gemlik-Bursa Kesimi Açılış Töreni nde konuştu Mart 12, 2017-7:32:00 Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu'nun Gemlik-Bursa kesimi açılış

Detaylı

OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ

OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ Kendinizden biraz bahseder misiniz? -1969 yılında Elazığ'da dünyaya geldim. İlk orta ve liseyi orada okudum. Daha sonra üniversiteyi Van 100.yıl Üniversitesi'nde okudum. Liseyi

Detaylı

2014-2023 BÖLGE PLANI SÜRECİ Eskişehir Turizm İhtisas Komisyonu Toplantısı. 10.04.2013 Anadolu Üniversitesi

2014-2023 BÖLGE PLANI SÜRECİ Eskişehir Turizm İhtisas Komisyonu Toplantısı. 10.04.2013 Anadolu Üniversitesi 2014-2023 BÖLGE PLANI SÜRECİ Eskişehir Turizm İhtisas Komisyonu Toplantısı 10.04.2013 Anadolu Üniversitesi Küresel Turizm Sektörü Dünya daki turist sayısı 2011 yılında bir önceki yıla göre % 4,6 ve 2012

Detaylı

www.fto.org.tr Fethiye Meslek Kuruluşları Güçbirliği Eylül ayı toplantısı 4 Eylül Perşembe günü yapıldı. Toplantıda,

www.fto.org.tr Fethiye Meslek Kuruluşları Güçbirliği Eylül ayı toplantısı 4 Eylül Perşembe günü yapıldı. Toplantıda, EYLÜL 2014 SAYI:36 GÜÇBİRLİĞİ`NİN GÜNDEMİ ÖLÜDENİZ`Dİ. Fethiye Meslek Kuruluşları Güçbirliği Eylül ayı toplantısı 4 Eylül Perşembe günü yapıldı. Toplantıda, Ölüdeniz in sorunlarının çözümü için belirlenecek

Detaylı

HAVRAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2016 YILI ARALIK AYI FAALİYET RAPORU

HAVRAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2016 YILI ARALIK AYI FAALİYET RAPORU HAVRAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2016 YILI ARALIK AYI FAALİYET RAPORU A- YAPIM İŞLERİ: 1- İlçemize bağlı Tekke Mahallesi Tekke Cami yanı Çevre duvar, Abdestlik, Bay Bayan WC, Bahçe karo taş döşeme çalışmaları

Detaylı

Aile Bülteni. ANKA Çocuk Destek Programı nın Tanıtımı Yapıldı. aile.gov.tr

Aile Bülteni. ANKA Çocuk Destek Programı nın Tanıtımı Yapıldı. aile.gov.tr Aylık Süreli Elektronik Yayın ANKA Çocuk Destek Programı nın Tanıtımı Yapıldı Bakan İslam, 2015 yılı sonuna kadar, yurt ve yuvalarda şu anda kalmakta olan bin civarında çocuğumuzun da çocuk evlerine geçişini

Detaylı

Sanayicilerden destek

Sanayicilerden destek Balıkesir Sanayi Odası (BSO) Başkanı İsmail Uğur, Balıkesir Sanayici ve İş Adamları Derneği (BASİAD) üyeleriyle bir araya geldi. Uğur, Balıkesir Sanayi Odası'nın, iş dünyası ile sürekli istişare halinde

Detaylı

Sayın Bakanım, Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim, Sayın Müsteşarım, Değerli Genel Müdürlerim, Sayın Belediye Başkanlarım,

Sayın Bakanım, Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim, Sayın Müsteşarım, Değerli Genel Müdürlerim, Sayın Belediye Başkanlarım, Manisa (Alaşehir) 13 Mart 26 Adet Tesisin Temel Atma ve Açılış Merasimi ( 21 temel, 5 açılış) (1 adedi baraj, 2 adedi büyük sulama, 1 adedi gölet, 14 adedi gölet ve sulama, 1 adedi gölet sulaması, 7 adedi

Detaylı

T.C. MELİKGAZİ KAYMAKAMLIĞI Şeker Lisesi Müdürlüğü

T.C. MELİKGAZİ KAYMAKAMLIĞI Şeker Lisesi Müdürlüğü T.C. MELİKGAZİ KAYMAKAMLIĞI Şeker Lisesi Müdürlüğü EĞİTİM HİZMETLERİ BRİFİNGİ 2012 2013 MELİKGAZİ 1 İdare odası Öğretmenl er odası Sınıflar Laboratuv Rehberlik Servisi Depo BT sınıfı Çok amaçlı Salon Arşiv

Detaylı

http://m.iha.com.tr/istanbul-haberleri/gunaydin-grouptan-demiryolu-atagi-1757210/ Lojistik sektörünün güçlü kuruluşu Günaydın Group, Balıkesir Lojistik Köyü nde üçüncü demiryolu lojistik merkezini açtı.

Detaylı

- SOSYAL GÜVENLİK KURUMU NUN SAĞLIK ALANINDA ÜSTLENDİĞİ ÇOK ÖNEMLİ GÖREVLER BULUNMAKTADIR

- SOSYAL GÜVENLİK KURUMU NUN SAĞLIK ALANINDA ÜSTLENDİĞİ ÇOK ÖNEMLİ GÖREVLER BULUNMAKTADIR SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan 3. Yaş Baharı Kongresine Katıldı SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI YADİGAR GÖKALP İLHAN: - SOSYAL GÜVENLİK KURUMU NUN SAĞLIK ALANINDA ÜSTLENDİĞİ ÇOK ÖNEMLİ GÖREVLER BULUNMAKTADIR

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :5. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :6. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :3. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :İnternet Sitesi SON DAKİKA GAZETESİ Sayfası :İnternet Sitesi Karabağlar Belediyesi Farkındalık Yaratacak

Detaylı

23 Mart Dünya Meteoroloji Günü Kutlandı

23 Mart Dünya Meteoroloji Günü Kutlandı 1 23 Mart Dünya Meteoroloji Günü Kutlandı Dünya Orman, Su ve Meteoroloji Günü kutlamaları, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Sayın Veysel Eroğlu, İstanbul Valisi Sayın Vasip Şahin, Emniyet Müdürü Sayın

Detaylı

Dr. Mustafa KURUCA Isparta da Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Sosyal Güvenlikte Teşvik Uygulamaları konulu konferans verdi

Dr. Mustafa KURUCA Isparta da Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Sosyal Güvenlikte Teşvik Uygulamaları konulu konferans verdi Dr. Mustafa KURUCA Isparta da Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Sosyal Güvenlikte Teşvik Uygulamaları konulu konferans verdi Isparta Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünce düzenlenen Sosyal Güvenlik Reformunun

Detaylı

İSTE (Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi), DENİZCİLİK EĞİTİM KONSEYİ ile demir aldı!

İSTE (Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi), DENİZCİLİK EĞİTİM KONSEYİ ile demir aldı! İSTE (Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi), DENİZCİLİK EĞİTİM KONSEYİ ile demir aldı! Türkiye ve Kıbrıs'ta lisans düzeyinde denizcilik eğitimi veren 20 Üniversitenin yanı sıra Ulaştırma,

Detaylı

Uluslararası İpek Yolu'nun Yükselişi ve Türk Dünyası Bilgi Şöleni Gerçekleştirildi

Uluslararası İpek Yolu'nun Yükselişi ve Türk Dünyası Bilgi Şöleni Gerçekleştirildi Uluslararası İpek Yolu'nun Yükselişi ve Türk Dünyası Bilgi Şöleni Gerçekleştirildi Türk Ocakları Genel Merkezi tarafından düzenlenen Uluslararası İpek Yolu nun Yükselişi ve Türk Dünyası Bilgi Şöleni Ankara

Detaylı

TÜRK KONSEYİ EKONOMİK İLİŞKİLERİ YETERLİ Mİ?

TÜRK KONSEYİ EKONOMİK İLİŞKİLERİ YETERLİ Mİ? TÜRK KONSEYİ EKONOMİK İLİŞKİLERİ YETERLİ Mİ? Dr. Fatih Macit, Süleyman Şah Üniversitesi Öğretim Üyesi, HASEN Bilim ve Uzmanlar Kurulu Üyesi Giriş Türk Konseyi nin temelleri 3 Ekim 2009 da imzalanan Nahçivan

Detaylı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın, Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini Ziyareti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın, Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini Ziyareti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın, Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini Ziyareti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur

Detaylı

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Altınordu İlçesi nde bulunan 92 Mahalle nin muhtarlarıyla ile bir araya geldi.

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Altınordu İlçesi nde bulunan 92 Mahalle nin muhtarlarıyla ile bir araya geldi. Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Altınordu İlçesi nde bulunan 92 Mahalle nin muhtarlarıyla ile bir araya geldi. TESK Otelde gerçekleştirilen toplantıya Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş

Detaylı

EVDE ÇOCUK BAKIM PROJESİNİN TANITIMI İZMİR DE GERÇELEŞTİRİLDİ.

EVDE ÇOCUK BAKIM PROJESİNİN TANITIMI İZMİR DE GERÇELEŞTİRİLDİ. EVDE ÇOCUK BAKIM PROJESİNİN TANITIMI İZMİR DE GERÇELEŞTİRİLDİ. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) ve Avrupa Birliği (AB) ile ortaklaşa finanse edilen ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından

Detaylı

Park Ayazma Villaları için start verildi

Park Ayazma Villaları için start verildi Park Ayazma Villaları için start verildi 01 Haziran 2015 Haber Linki: http://www.buyuktire.com/haber-5982- %E2%80%98park_ayazma_villalari%E2%80%99_icin_start_verildi.html Batı Koop. tarafından Tire Maltepe

Detaylı

DEVLET SANAYİCİNİN YANINDA

DEVLET SANAYİCİNİN YANINDA DEVLET SANAYİCİNİN YANINDA Marmara nın ulaşım üçgeninde yer alan Balıkesir, Organize Sanayi Bölgesi ile yatırımlar açısından büyük bir heyecan uyandırmaya başladı. Son zamanlarda bölgeye yapılan yatırımlar

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry MART 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI İLİMİZ İHRACAT RAKAMI 2015 ŞUBAT / AFYONKARAHİSAR

Detaylı

Başbakan Yıldırım, Keçiören Metrosu nun Açılış Töreni nde konuştu

Başbakan Yıldırım, Keçiören Metrosu nun Açılış Töreni nde konuştu Başbakan Yıldırım, Keçiören Metrosu nun Açılış Töreni nde konuştu Ocak 05, 2017-4:11:00 Başbakan Binali Yıldırım, Keçiören Belediyesi önünde düzenlenen metro açılış töreninde yaptığı konuşmada, nüfusu

Detaylı

10.04.2013 ÇARŞAMBA İZMİR GÜNDEMİ- -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı / Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

10.04.2013 ÇARŞAMBA İZMİR GÜNDEMİ- -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı / Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü 10.04.2013 ÇARŞAMBA İZMİR GÜNDEMİ- -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı / Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü ile 'Obeziteyle Mücadele' işbirliği protokolü İzmir

Detaylı

1.TEOG Öncesi Test Çözüm Teknikleri ve Son 2 Haftayı Nasıl Değerlendirmeliyiz.

1.TEOG Öncesi Test Çözüm Teknikleri ve Son 2 Haftayı Nasıl Değerlendirmeliyiz. 1.TEOG Öncesi Test Çözüm Teknikleri ve Son 2 Haftayı Nasıl Değerlendirmeliyiz. Sınava sayılı günler kala heyecanı gözlerinden okunan 8.sınıf öğrencilerimize TEOG öncesi Test Çözüm Teknikleri ve Son 2 Haftayı

Detaylı

T.C. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi

T.C. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi T.C. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Aylık E-Bülten http://elbistanmyo.ksu.edu.tr - Kasım 2014 KSÜ 2014-2015 Akademik Yılı Açılış Töreni Yapıldı. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi 2014-2015 Akademik

Detaylı

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU Bingöl Üniversitesi Öğrenci Konseyi üniversite genelinde yapılan öğrenci konseyi seçimleri sonucunda 25.11.2009 tarihinde kurulmuştur. Konsey; Ayşe Aras

Detaylı

Şef Makbul Ev Yemekleri'nin sahibi Pelin Tüzün Quality of magazine'e konuk oldu

Şef Makbul Ev Yemekleri'nin sahibi Pelin Tüzün Quality of magazine'e konuk oldu Şef Makbul Ev Yemekleri'nin sahibi Pelin Tüzün Quality of magazine'e konuk oldu Hayallere inanmam, insan çok çalışırsa başarır Pelin Tüzün, Bebek te üç ay önce hizmete giren Şef makbul Ev Yemekleri nin

Detaylı

Turizm Fakültesi Dekanı ndan ziyaret

Turizm Fakültesi Dekanı ndan ziyaret Turizm Fakültesi Dekanı ndan ziyaret Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ozan Bahar, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon u makamında ziyaret etti. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi

Detaylı

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI E- BÜLTEN 2017 YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (24.02.2017-30.03.2017) Oda Meclisimizin 30 Mart 2017 tarih ve 49 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim

Detaylı

Ankara 16 Tesisin Temel Atma ve Açılış Merasimi 28 Ağustos 2013, Çarşamba 18:00

Ankara 16 Tesisin Temel Atma ve Açılış Merasimi 28 Ağustos 2013, Çarşamba 18:00 Ankara 16 Tesisin Temel Atma ve Açılış Merasimi 28 Ağustos 2013, Çarşamba 18:00 Sayın Başbakan Yardımcım, Sayın Bakanım, Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım, Genel Müdürlerim,

Detaylı

ÇABUK Projesi Meyvelerini Vermeye Başladı: Türkiye-Nijer Dostluk Ormanı Açılışı Yapıldı

ÇABUK Projesi Meyvelerini Vermeye Başladı: Türkiye-Nijer Dostluk Ormanı Açılışı Yapıldı ÇABUK Projesi Meyvelerini Vermeye Başladı: Türkiye-Nijer Dostluk Ormanı Açılışı Yapıldı Bakanlığımız ve TİKA İşbirliğinde kurulan dostluk ormanı Nijer Devlet Başkanı, Meclis Başkanı, Başbakan, tüm Bakanlar,

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Mehmet Cangir Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Genel Sekreter Yardımcısı

AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Mehmet Cangir Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Genel Sekreter Yardımcısı AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ VALİLİKLERİN AB SÜRECİNDE ETKİNLİĞİNİN ARTIRILMASI PROJESİ Proje Değerlendirme ve İllerimiz AB ye Hazırlanıyor Programı Bilgilendirme Toplantısı 23 Şubat 2011 Mehmet Cangir

Detaylı

Şerif Kocadon için mevlit

Şerif Kocadon için mevlit Şerif Kocadon için mevlit 85 yaşında aramızdan ayrılan Bekir Şerif Kocadon için evinde mevlit okundu. Bodrum eşrafından merhum Mehmet Kocadon un oğlu, Fatma Kocadon un eşi; Bodrum Belediye Başkanı Mehmet

Detaylı

BODRUM EMNİYET MÜDÜRÜ HALUK BAŞ HAKKARİYE TAYİN OLDU

BODRUM EMNİYET MÜDÜRÜ HALUK BAŞ HAKKARİYE TAYİN OLDU BODRUM EMNİYET MÜDÜRÜ HALUK BAŞ HAKKARİYE TAYİN OLDU 2017 yılı Ocak ayından beri Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü görevini yürüten Haluk Baş, Emniyet Genel Müdürlüğü nün 2017 Normal Şark Atama Tayinleri kapsamında

Detaylı

Sayın Bakanlarım, Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim, Sayın Müsteşarım, Değerli Genel Müdürlerim, Sayın Belediye Başkanlarım,

Sayın Bakanlarım, Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim, Sayın Müsteşarım, Değerli Genel Müdürlerim, Sayın Belediye Başkanlarım, İzmir 14 Mart Bayındır 9 Adet Tesisin Temel Atma ve Açılış Merasimi ( 6 temel, 3 açılış) (1 adedi sulama, 1 adedi içmesuyu tesisi, 2 adedi gölet, 3 adedi gölet ve sulama, 1 adedi rehabilitasyon, 1 adedi

Detaylı

OCAK 14-ŞUBAT 14-MART 14 AYI İÇERİĞİDİR. ÜNYE TİCARET BORSASI e-dergi Sayfa 1

OCAK 14-ŞUBAT 14-MART 14 AYI İÇERİĞİDİR. ÜNYE TİCARET BORSASI e-dergi Sayfa 1 OCAK 14-ŞUBAT 14-MART 14 AYI İÇERİĞİDİR e-dergi Sayfa 1 1. SEÇİMLERİNİ TAMAMLADI 2. NDAN Rifat HİSARCIKLIOĞLU NA ZİYARET 3. AKREDİTE BORSA OLDU 4. YÖNETİMİNDEN ANKARA ZİYARETLERİ 5. YÖNETİM KURULU BAŞKANIMIZ

Detaylı

İl başkanlarına hükümetin tarım politikalarını anlattı

İl başkanlarına hükümetin tarım politikalarını anlattı İl başkanlarına hükümetin tarım politikalarını anlattı Mart 08, 2012-7:46:36 Bakan Eker, tarımın zannedildiği gibi sadece üreticilerle değil, gıdadan dolayı toplumun tamamını ilgilendiren bir konu olduğunu,

Detaylı

2014-2023 BÖLGE PLANI SÜRECİ Bursa Turizm İhtisas Komisyonu Toplantısı 29.05.2013

2014-2023 BÖLGE PLANI SÜRECİ Bursa Turizm İhtisas Komisyonu Toplantısı 29.05.2013 2014-2023 BÖLGE PLANI SÜRECİ Bursa Turizm İhtisas Komisyonu Toplantısı 29.05.2013 Küresel Turizm Sektörü Dünya daki turist sayısı 2011 yılında bir önceki yıla göre % 4,6 ve 2012 de %4 artışla 1,035 milyar

Detaylı

TEDAŞ İl Müdürlüğü konferans salonunda yapılan toplantıya, AK Parti Ordu Milletvekilleri Eyüp Fatsa, Enver Yılmaz, İl Genel Meclisi

TEDAŞ İl Müdürlüğü konferans salonunda yapılan toplantıya, AK Parti Ordu Milletvekilleri Eyüp Fatsa, Enver Yılmaz, İl Genel Meclisi Ordu da 2010 yılında yapılan yatırımlar ve 2011 yılı için programlanan yatırımlarla ilgili milletvekilleri, il genel meclisi üyeleri ilgili Daire müdürleri ve köy muhtarların katıldığı geniş katılımlı

Detaylı

Önümüzdeki aylarda hizmete açılacak olan Türkiye Cumhuriyeti Kamu Hastaneleri Kurumu Karabük İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Karabük Üniversitesi Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ne

Detaylı

5. KARİYER GÜNLERİ GERÇEKLEŞTİ

5. KARİYER GÜNLERİ GERÇEKLEŞTİ 5. KARİYER GÜNLERİ GERÇEKLEŞTİ 14.05.2014 Ordu Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ile Çalışma ve İş Kurumu Ordu İl Müdürlüğü işbirliğinde alternatif iş fırsatları yaratmak, öğrenciler ile

Detaylı

OSNABRÜCK KARDEŞ KENT ELÇİMİZ VE ÇANAKKALE BELEDİYESİ KÜLTÜR SANAT BİRİMİ TEMSİLCİMİZ RESMİ TOPLANTIMIZDA KONUĞUMUZ OLDU

OSNABRÜCK KARDEŞ KENT ELÇİMİZ VE ÇANAKKALE BELEDİYESİ KÜLTÜR SANAT BİRİMİ TEMSİLCİMİZ RESMİ TOPLANTIMIZDA KONUĞUMUZ OLDU OSNABRÜCK KARDEŞ KENT ELÇİMİZ VE ÇANAKKALE BELEDİYESİ KÜLTÜR SANAT BİRİMİ TEMSİLCİMİZ RESMİ TOPLANTIMIZDA KONUĞUMUZ OLDU Osnabrückte bulunan Rotary Kulüplerimiz ile iletişimimizi güçlendirme programı hazırlayan

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :1-4. Syf Sayfası :4. Syf Sayfası :10. Syf Sayfası :5. Syf Sayfası :11. Syf Sayfası :13. Syf Sayfası :6. Syf Sayfası :İnternet Sitesi Karabağlar modern hizmet binası için gün sayıyor Karabağlar

Detaylı

Karar Tarihi : 08.04.2014 Karar No : 41850698.301.05-36. Konu : Meclis Başkan Vekilliği Seçimi

Karar Tarihi : 08.04.2014 Karar No : 41850698.301.05-36. Konu : Meclis Başkan Vekilliği Seçimi Karar No : 41850698.301.05-36 Konu : Meclis Başkan Vekilliği Seçimi KARAR : 5393 Sayılı Belediye Kanununun 19. maddesi ile Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 19. maddesi gereğince, iki yıl süre ile

Detaylı

SGK Mutfağına Gıda Güvenliği ve Yönetimi Kalite Belgesi

SGK Mutfağına Gıda Güvenliği ve Yönetimi Kalite Belgesi SGK Mutfağına Gıda Güvenliği ve Yönetimi Kalite Belgesi SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI FATİH ACAR: - ŞUANDA TÜRKİYE DE ÖRNEK ALINMASI GEREKEN BİR KURUM VARSA BU SOSYAL GÜVENLİK KURUMUDUR - BU BELGEYİ ALMAMIZA

Detaylı

TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ

TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ (TÜREK 2014 ) 5-6 Kasım 2014, İstanbul Fotoğraf: Emrah TAŞKIRAN TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ / 5-6 KASIM Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) tarafından üçüncüsü

Detaylı

MESLEK UYGULAMA ALANLARINI GELİŞTİRME VE TOPLUM YARARI DOĞRULTUSUNDA KURUM VE KURULUŞLAR İLE YÜRÜTÜLEN İLİŞKİLER

MESLEK UYGULAMA ALANLARINI GELİŞTİRME VE TOPLUM YARARI DOĞRULTUSUNDA KURUM VE KURULUŞLAR İLE YÜRÜTÜLEN İLİŞKİLER 30 MESLEK UYGULAMA ALANLARINI GELİŞTİRME VE TOPLUM YARARI DOĞRULTUSUNDA KURUM VE KURULUŞLAR İLE YÜRÜTÜLEN İLİŞKİLER 31 Kurum ve kuruluşlarla ilişkiler, Şube çalışmalarımızda önemli bir yer tutmaktadır.

Detaylı

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2014 Yılı Faaliyet Raporu YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI 2014 Yılı Faaliyet Raporu Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Oda Faaliyetlerimiz 69 Slayt 31.01.2014 AB Slovenia Projesi Denetimi 03.01.2014 Belediye Başkan Adayı Kazım

Detaylı

ARAZİ RAPORU BOLTAR TARIM HAYVANCILIK. Şirket Müdürü Mesut BİRLER 0 542 548 91 34

ARAZİ RAPORU BOLTAR TARIM HAYVANCILIK. Şirket Müdürü Mesut BİRLER 0 542 548 91 34 BOLTAR TARIM HAYVANCILIK ARAZİ RAPORU Şirket Müdürü Mesut BİRLER 0 542 548 91 34 Create PDF files without this message by purchasing novapdf printer (http://www.novapdf.com) ARAZİ ÖNEMİ Arazi Afyon-Kütahya

Detaylı

Sivas ı Turizm Profesyonelleriyle Buluşturuyoruz. 06-09 Kasım 2014 TÜRSAB İstanbul Bölgesi Acentaları Sivas Tanıtım Gezisi

Sivas ı Turizm Profesyonelleriyle Buluşturuyoruz. 06-09 Kasım 2014 TÜRSAB İstanbul Bölgesi Acentaları Sivas Tanıtım Gezisi Sivas ı Turizm Profesyonelleriyle Buluşturuyoruz 06-09 Kasım 2014 TÜRSAB İstanbul Bölgesi Acentaları Sivas Tanıtım Gezisi İlimizin turizm potansiyelinin tanıtılması, öne çıkarılması ve turizm gelirlerinden

Detaylı

26.11.2015 22.12.2015 RUS KÖKENLİ VATANDAŞLARLA BİRLİK-BERABERLİK KAHVALTISI 05.12.2015 RUSYA İLE YAŞANAN UÇAK KRİZİ VE SONRASINDA YAŞANAN GELİŞMELER İLE İLGİLİ ALANYA DA YAŞAYAN RUS VATANDAŞLARINA YÖNELİK

Detaylı

İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ NİN (İSTE) AKADEMİK YILI KAPANIŞ TÖRENİ COŞKU İÇİNDE YAPILDI

İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ NİN (İSTE) AKADEMİK YILI KAPANIŞ TÖRENİ COŞKU İÇİNDE YAPILDI İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ NİN (İSTE) 2015 2016 AKADEMİK YILI KAPANIŞ TÖRENİ COŞKU İÇİNDE YAPILDI İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) 2015 2016 Eğitim-Öğretim Yılı Kapanış Töreni Hatay Vali Yardımcısı

Detaylı

BURSA ESKİŞEHİR BİLECİK KALKINMA AJANSI 2014-2023 TR41 BÖLGE PLANI BURSA TURİZM ÖZEL İHTİSAS KOMİSYONU TOPLANTISI BİLGİ NOTU

BURSA ESKİŞEHİR BİLECİK KALKINMA AJANSI 2014-2023 TR41 BÖLGE PLANI BURSA TURİZM ÖZEL İHTİSAS KOMİSYONU TOPLANTISI BİLGİ NOTU BURSA ESKİŞEHİR BİLECİK KALKINMA AJANSI 24-223 TR4 BÖLGE PLANI BURSA TURİZM ÖZEL İHTİSAS KOMİSYONU TOPLANTISI BİLGİ NOTU , bin Türkiye, milyon Turizm Sektörü Türkiye 223 Turizm Stratejisi nde illerimizin

Detaylı

HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU

HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hayrabolu Temsilci Ali Güz Borsamızca Derneklerine yapılan yardımlardan dolayı Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya

Detaylı

8. Kamu Yönetimi Sempozyumu

8. Kamu Yönetimi Sempozyumu 8. Kamu Yönetimi Sempozyumu Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Türkiye Belediyeler Birliği nin işbirliği ile Yönet imi Sempoz yumu Antakya Ottoman Palace ta çok sayıda davetlinin katılımı

Detaylı

E-BÜLTEN (2016 EYLÜL EKİM KASIM ARALIK) SAYI:2016-3

E-BÜLTEN (2016 EYLÜL EKİM KASIM ARALIK) SAYI:2016-3 Camikebir Mah.Mefkure Sokak No:2 Silifke TSO Hizmet Binası Kat.1 Silifke E-BÜLTEN (2016 EYLÜL EKİM KASIM ARALIK) SAYI:2016-3 ODAMIZDAN KOSGEB UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ Silifke Ticaret ve Sanayi Odası

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry ŞUBAT 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI 2015 OCAK / AFYONKARAHİSAR İHRACATI İlimizin

Detaylı

İzmir 13 Mayıs Saat 14:30 Çeşme Karareis Barajı Temel Atma Merasimi

İzmir 13 Mayıs Saat 14:30 Çeşme Karareis Barajı Temel Atma Merasimi İzmir 13 Mayıs Saat 14:30 Çeşme Karareis Barajı Temel Atma Merasimi Sayın Bakanım, Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim, Sayın Belediye Başkanlarım, Saygıdeğer İzmir liler, değerli konuklar, hanımefendiler,

Detaylı