FATMA DOĞRUEL Özgeçmiş

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "FATMA DOĞRUEL Özgeçmiş"

Transkript

1 FATMA DOĞRUEL Özgeçmiş İŞ ADRESİ Marmara Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümü Göztepe Kampüsü, Kuyubaşı Kadıköy Istanbul Tel.: (216) /ext URL: ARAŞTIRMA KONULARI Ekonomik Büyüme ve Kalkınma Teorisi; Tarım Ekonomisi; Bölgesel Ekonomi; Bölgesel Ekonomik Entegrasyonlar; Cumhuriyet Dönemi Türkiye İktisat Tarihi DERS KONULARI Mikro Ekonomik Teori; Kalkınma Ekonomisi Konuları; Ekonomi Teorisinde Kantitatif Teknikler; Ekonomi Politikası; Bölge ve Kent Ekonomisi. EĞİTİM DURUMU Doktora Tarım Ekonomisi, Çukurova Üniversitesi, Adana, Lisans ve Yüksek Lisans Matematik, Hacettepe Üniversitesi, Ankara, Lise Adana Kız Lisesi, Adana, Doktora Tezi: Tarımda Sulamanın Üretim Yapısı, Girdi Kullanımı ve Ekonomik Faaliyet Sonuçları Üzerine Etkileri Yüksek Lisans Mezuniyet Tezi: Gruplara Giriş YABANCI DİL İngilizce Fransızca

2 Fatma Doğruel, Şubat ÖDÜLLER Sedat Simavi Vakfı Sosyal Bilimler Ödülü Milliyet Ödülleri "Ekonomi" Ana Ödül Dalı, Üçüncülük ödülü, Türk Sosyal Bilimler Derneği, Genç Sosyal Bilimcileri Özendirme Ödülü, ENKA Bilim ve Sanat Ödülleri: Ekonomi Dalı, Mansiyon, AKADEMİK GÖREVLER Profesör, Marmara Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İngilizce İktisat Bölümü, İstanbul, 1996'dan itibaren. Doçent, Marmara Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İngilizce İktisat Bölümü, İstanbul, Misafir Öğretim Üyesi, Ekonomi Bölümü, Central Michigan Üniversitesi, Mount Pleasant, Ağustos Mayıs Öğretim Görevlisi, Marmara Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İngilizce İktisat Bölümü, İstanbul, 1988?1990. Araştırma Görevlisi, Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü, Adana, MESLEKİ FAALİYETLER Yönetici Sekreter, Middle East Economic Asociation, Ocak 2013 den itibaren. Yönetim Kurulu Üyesi, Middle East Economic Asociation, Ocak 2010 Ocak Üye, Doktora Yeterlilik Komitesi, Marmara Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İngilizce İktisat Bölümü. Socrates/Erasmus Kurum Koordinatörü, Marmara Üniversitesi, Ekim 2004-Kasım BURSLAR VE ARAŞTIRMA DESTEKLERİ TÜBİTAK, Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırma Grubu: Proje Desteği, 104K101: Türk İmalat Sektöründe Dışa Açıklık, Teknoloji ve Mekansal Dağılım, A. Suut DOĞRUEL ile birlikte ortak yürütücü, Temmuz 2005 Temmuz Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ve Türk Tarih Vakfı: Türkiye de Enflasyonun Tarihi, A. Suut DOĞRUEL ile birlikte ortak yürütücü, 2005.

3 Fatma Doğruel, Şubat Marmara Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Komisyonu: Türkiye de Makro Ekonomik İstikrar ve Büyüme, A. Suut DOĞRUEL ile birlikte ortak yürütücü, Mart 2003 Mart TÜBİTAK, Türkiye Bilimler Akademisi, Yüksek Öğretim Kurulu - Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırma Ortak Komitesi: Proje Desteği: Orta Gelirli Ülkeler Grubunda Kriz ve İstikrar Politikaları, A. Suut DOĞRUEL ile birlikte ortak yürütücü, Şubat Şubat TEKEL ve Türk Tarih Vakfı: Osmanlı dan GünümüzeTEKEL, A. Suut DOĞRUEL ile birlikte ortak yürütücü, Ford Foundation, The Middle East Research Competition Awards: External Debt, Economic Growth and Income Distribution, A. Aydın ÇEÇEN ve A. Suut DOĞRUEL ile birlikte ortak yürütücü, Institut Agronomique Méditerranéen de Montpellier Bursu, Montpellier: Efficacité en Agriculture, 17 Eylül - 14 Ekim Institut Agronomique Méditerranéen de Montpellier Bursu, Montpellier: La politique agricole de la communauté économique européenne, 8-19 Şubat Uluslararası Bankası 100. Yıl Fonu Proje Desteği: Türkiye'nin Mali Kesiminde Servet Saklama Araçları Talebi ve Araçlar Arasındaki İkame Edilebilirlik Düzeyinin Belirlenmesi, A. Suut DOĞRUEL ile birlikte ortak yürütücü, TÜBİTAK, Bilim Adamı Yetiştirme Grubu, Yurt Içi Doktora Bursu : MESLEK DERNEĞİ ÜYELİĞİ Türkiye Ekonomi Kurumu (TEK) Türk Sosyal Bilimler Derneği (TSBD) Middle East Economic Association (MEEA) American Economic Association (AEA) Regional Science Association International (RSAI) - Bölge Bilimi Türk Milli Komitesi YAYINLAR Kitaplar Bölgesel Kalkınma ve Kalkınma Ajansları, TÜRKONFED, İstanbul, Türkiye Sanayiine Sektörel Bakış, A. Suut DOĞRUEL ile birlikte, TUSİAD Yayını, İstanbul, Bıçak Sırtında Büyüme ve İstikrar, A. Suut DOĞRUEL ile birlikte, İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları, İstanbul, Türkiye de Enflasyonun Tarihi, A. Suut DOĞRUEL ile birlikte, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ve Türkiye Tarih Vakfı, İstanbul, 2005 (Türkçe) ve 2006 (İngilizce).

4 Fatma Doğruel, Şubat Osmanlı dan Günümüze TEKEL, A. Suut DOĞRUEL ile birlikte, TEKEL yayını, İstanbul, Türkiye de Enflasyon, Taner BERKSOY, A. Suut DOĞRUEL, Aysu İNSEL ve Nesrin SUNGUR ile birlikte, TIM yayını, İstanbul, Göç Veren Yöreler Bölgesel Gelişim Araştırması, İTO ekibi ile birlikte, İTO Yayını, Tarım Destekleme Politikaları ve Sonuçları: ABD, AT ve Türkiye, İstanbul Ticaret Odesı Yayını, İstanbul, Türkiye'de Ekonomik Büyüme Yapısal Dönüşüm ve Kriz, A. Aydın ÇEÇEN ve A. Suut DOĞRUEL ile birlikte, Egemen Yayını, İstanbul, Makaleler Gestion des ressources naturelles et performances économiques au Moyen- Orient post- ottoman: malédiction «des ressources» ou de «l histoire»? Deniz AKAGÜL ve Suut DOĞRUEL ile birlikte, A. Deniz (Ed) Configurations économiques dans l espace post-ottoman, ANATOLI n 5 içinde, CNRS Éditions, 2014, s Dönemler İtibariyle Türkiye de Ekonomik Büyüme, A. Suut DOĞRUEL ile birlikte, B. C. Karahasan, F. Bilgel ve A. Soydan (Eds), Son On Beş Yılda Türkiye Ekonomisi içinde, Okan Üniversitesi Yayınları, İstanbul, s , Türkiye'de Makro Ekonometrik Modellere Tarihsel Bir Bakış, A. Suut DOĞRUEL ile birlikte, A. A. Aşıcı, M. Hisarcıklar, İ. İlkkaracan, D. G. Karakaş ve T. Kaya (Eds), Ümit Şenesen'e Armağan Paylaşımlar: Sayılarla Türkiye Ekonomisi içinde, Literatür: Yayıncılık, İstanbul, s , Deindustrialization of Old Industrial Regions in Turkey, Rives Méditerranéennes, No.46, s , Price convergence and globalization: evidence from selected countries, A. Suut DOĞRUEL ile birlikte, Topics in Middle Eastern and African Economies, Vol. 15, No. 2, s , Sources of Inequality in Selected MENA Countries, Sevil Acar ile birlikte, Structural Change and Economic Dynamics, V.23, s , Diversifications in Turkish Industry and Trade, A. Suut DOĞRUEL ile birlikte, Topics in Middle Eastern and North African Economies (electronic journal), Volume 14, Openness, Technological Changes and Differentiation in Turkish Manufacturing Sector, A. Suut DOĞRUEL ile birlikte, H. S. Esfahani ve G. Tuna (Ed s) Economic Development in the Middle East and North African Countries: Some Contemporary Issues içinde, Novascience Publishing House, s.1-17, Bölgesel Kalkınma Stratejiisi, Ü. İzmen (Ed) Yeni Dönem, Yeni Hedefler içinde, TÜRKONFED, İstanbul, s , Sectoral Composition and Unemployment in Turkey, Yasemin OZERKEK ile birlikte, Topics in Middle Eastern and North African Economies (electronic journal), Volume 13, 2011.

5 Fatma Doğruel, Şubat İktisatta Araştırma ve Eğitim: Son Krizin Düşündürdükleri, A. Suut DOĞRUEL ile birlikte, E. Uygur (Ed) Kuresel Bunalim ve Iktisat Egitimi içinde, Türkiye Ekonomi Kurumu, Ankara, s.67-81, Karadeniz Çevresi Ülkelerde Geçiş Dönemi ve Dünya Ekonomisi ile Bütünleşme, A. Suut DOĞRUEL ile birlikte, E. Akbostancı ve O. S. Erdoğdu (Eds) Küresel Bunalım ve Karadeniz Bölgesi Ekonomileri içinde, Türkiye Ekonomi Kurumu, Ankara, s , Türkiye de Sanayi Politikaları: Bugünü ve Geleceği, A. Suut DOĞRUEL ile birlikte, Ö. Birler, S. Coşar, H. Mıhcı ve G. Yücesan Özdemir (Editörler) 2000'li Yıllarda Türkiye'de İktisat ve Siyaset Rüzgarları içinde, Efil Yayınevi, Ankara içinde, s. 177, Changes in Exchange Rates and the Performance of the Manufacturing Sectors in Turkey, A. Suut DOĞRUEL ve Ümit İZMEN ile birlikte, Topics in Middle Eastern and North African Economies (electronic journal), Volume 12, Türkiye'nin Ekonomik Gelişme Tarihi: Sektörel Gelişmeler, A. Suut DOĞRUEL ile birlikte, N. Coşar ve M. Bildirici (Eds) Tarihi, Siyasi, Sosyal Gelişmeler Işığında Türkiye Ekonomisi , içinde, Ekin Basım Yayın Dağıtım, Bursa, s , Türkiye'de Cari Açık: Temel Sorunlar ve Dinamikler, A. Suut DOĞRUEL ile birlikte, T. Subaşat ve H. Yetkiner (Eds), Küresel Kriz Çerçevesinde Türkiye'nin Cari Açık Sorunsalı içinde, Efil Yayınevi, Ankara, s , The Role of Investments in Universities and in Airports on the Regional Convergence, Fatma Nur KARAMAN ile birlikte, Topics in Middle Eastern and North African Economies (electronic journal), Volume 10, Foreign Debt Dynamics in Middle Income Countries, A. Suut DOĞRUEL ile birlikte, Topics in Middle Eastern and North African Economies (electronic journal), Volume 9, September Openness and Regional Distribution of Turkish Manufacturing Industries, A. Suut DOĞRUEL ile birlikte, Topics in Middle Eastern and North African Economies (the online journal of MEEA Volume 8, Eylül Türkiye de Bölgesel Politikalar, A. Eraydın (Ed), Değişen Türkiye Dönüşen Mekan içinde, Ankara: Dost Kitapevi Yayınları, Ankara, s , İktisat Öğretiminde Matematik, E. Uygur (Ed.) İktisat Eğitimi içinde, Türkiye Ekonomi Kurumu Yayını, s , Dışa Açılma Sürecinde Türkiye'de İmalat Sanayinin Bölgesel Dağılımındaki Değişme, A. Suut DOĞRUEL ile birlikte, H. Erlat (Ed.) Bölgesel Gelişme Stratejileri ve Akdeniz Ekonomisi içinde, Türkiye Ekonomi Kurumu Yayını, s , Macroeconomics of Turkey's Agricultural Reforms: An Intertemporal Computable General Equilibrium Analysis, A. Suut DOĞRUEL ve Erinç YELDAN ile birlikte, Journal of Policy Modeling, V.25, N.6-7, pp , Türkiye'de Bölgesel Gelir Farklılıkları ve Büyüme, A. Suut DOĞRUEL ile birlikte, A. H. Köse, F. Şenses ve E. Yeldan (Eds), İktisat Üzerine Yazılar I: Küresel Düzen, Birikim, Devlet ve Sınıflar Korkut Boratav a Armağan içinde, İletişim Yayınları, İstanbul, s , 2003.

6 Fatma Doğruel, Şubat Türkiye'de Büyüme ve Makro Ekonomik İstikrar, A. Suut DOĞRUEL ile birlikte, A. H. Köse, F. Şenses ve E. Yeldan (Eds), İktisat Uzerine Yazılar II: İktisadi Kalkınma, Kriz ve İstikrar - Oktar Türel e Armağan içinde, İletişim Yayınları, İstanbul, s , La portée et les limites de la filière lait en Turquie: Une étude dans le cadre de la mondialisation, Options méditerranéennes, Les filières et marches du lait et derives en Méditerranée, Série B: Etudes et recherches, No.32, Son Yirmi Yılda Türkiye de İstikrar Programları Neden Başarısız? İktisat Dergisi, N.405, Eylül 2000, s Obstacles to Globalization of Former Soviet Union Countries in Caucasus and Central Asia, A. Suut DOĞRUEL ile birlikte, M. Bazin, S. Kançal, J. Thobie ve Y. Tekelioğlu (Ed s) Méditerranée et mer noire entre mondialisation et régionalisation içinde, L'Harmattan, Paris, pp , La Turquie est-elle le Mexique de l'union Européenne? Analyse comparative des relations entre Mexique-ALENA et Turquie-UE, M. Bazin, S. Kançal R. Perez ve J. Thobie (Eds.) La Turquie entre trois mondes içinde, L'Harmattan, Paris, s , The Role of Foreign Aid on the Intraregional Economic Relation Among the Mediterranean Countries, J. Thobie, R. Perez ve S. Kançal (Eds.) Enjeux et Rapports de Force en Turquie et an Méditérranée Orientale içinde, L'Harmattan, Paris, s , Wealthowners' Behaviours in the Turkish Financial Sector, J. Thobies ve S. Kançal (Eds.) Systéme Bancaire Turc et Réseaux Financiers Internationaux içinde, L'Harmattan, Paris, s.89-96, Stratégies d'entreprises et interventions étatiques: le cas de la Turquie, A. Suut DOĞRUEL ile birlikte, J. Thobies ve S. Kançal (Eds.) Industrialisation, communication et rapports sociaux en Turquie et an Méditérranée Orientale depuis un Siècle içinde, D'Harmattan, Paris, s.35-41, Economic Growth and Structural Change in Turkey: , A. Aydın ÇEÇEN ve A. Suut DOĞRUEL ile birlikte, International Journal of Middle East Studies, Cilt 26, s.37-56, Yeniden basım: T. Niblock and R. Wilson (Ed s) The Political Economy of the Middle East Volume I: Economic Development (Edward Elgar Publishing Ltd., Cheltenham), s.78-97, Entrepreneurs et entreprises en Turquie, A. Suut DOĞRUEL ve Salgur KANÇAL ile birlikte, Regions et pays Méditerranéen au debuit des Annee 90, Tome 1, (Centre d'économie et de finances internationales, Université Aix-Marseille II, Les Milles) içinde s , Tarımda Teknolojik Değişme ve Başlangıç Koşulları, Toplum ve Bilim, Sayı.48-49, s.43-52, Büyük Ölçekli Sulama Projelerinin Potansiyelleri ve Sorunları: GAP Örneği, İktisat Dergisi, Sayı , s.45-52, Türkiye'de Tarım Kesiminde Piyasa Dengesizlikleri ve Bu Dengesizlikleri Etkileyen Faktörler, Maliye Yazıları, Sayı.19-21, s , Çukurova Bölgesinde Tarımsal Üretimin Finansmanı ve Küçük Üreticilik Üzerine Gözlemler, A. Suut DOĞRUEL ile birlikte, Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi ve İdari Bilimler Dergisi, Cilt.3, Sayı.1, s.21-44, Les effets de l'irrigation sur les systèmes de culture, la demand des facteurs de production, la valeur ajoutée et le bénéfice brut, Reseau agriculture familiales comparée, Lettre no 5, s.18-32, 1987.

7 Fatma Doğruel, Şubat TARTIŞMA METİNLERİ Regional convergence in Turkey: the role of government in economic environment augmenting activities, Fatma KARAMAN ile birlikte, Munich Personal RePEc Archive, MPRA Paper No , Online at Privatization and Regional Distribution of Manufacturing in Turkey, A. Suut DOĞRUELile birlikte, Turkish Economic Association Discussion Paper 2011/ Online at The Deindustrialization of Istanbul, A. Suut DOĞRUELile birlikte, Munich Personal RePEc Archive, MPRA Paper No , Online at Sources of Inequality in Selected MENA Countries, Sevil ACAR ile birlikte, University of Texas Inequality Project Working Paper No. 60, Online at DİĞER YAYINLAR İstanbul un Sanayiden Arındırılması: 2000 Sonrası Değişme, A. Suut DOĞRUEL ile birlikte, İktisat ve Toplum Dergisi, sayı: 9, s.48-56, Filiere du lait et des produit laitiers en Turquie, Proje Raporu, Equipe: Sevgi ALTINBAŞ; Fatma DOGRUEL (Coordinateur/Turquie); Mehmet Sakir ERSOY; F. Handan GIRAY; Merih GÜNEŞ; Ozge SAHIN; Selma TOZANLI (Coordinateur/CIHEAM-IAMM), Centre International des Hautes Etudes Méditerranéennes, IAMM, Montpellier, Şubat Son Yirmi Yılda Türkiye de İstikrar Politikaları Neden Başarısız? İktisat Dergisi, Sayı.405, s.19-25, Turkish Agriculture in the Period after 1990, ICOC, issue 47, S.73-81, Türkiye de Bölgesel Gelişme Farklılıkları ve Politikalar, Teksir, Türkiye Tarımında Büyüme, TÜSES Çalışma Raporu, İstanbul, 1995, Türkiye'de Yabancı Sermaye, Taner BERKSOY ve A. Suut DOĞRUEL ile birlikte, TÜSES Çalışma Raporu, İstanbul, Türkiye'nin Mali Kesiminde Servet Saklama Araçları Talebi ve Araçlar Arasındaki İkame Edilebilirlik Düzeyinin Belirlenmesi, A. Suut DOĞRUEL ile birlikte, Uluslararası Bankası, Çalışma Raporu, İstanbul, Türkiye Tarımında Üretim Üzerinde Kısıtlayıcı Faktörlerin Makro Düzeyde Değerlendirilmesi ve Tarımın Potansiyelleri, A. Suut DOĞRUEL ile birlikte, mimeo, Adana, 1986.

8 Fatma Doğruel, Şubat BİLDİRİLER Volatility and Growth in Selected MENA Countries, A. Suut DOĞRUEL ile birlikte, 35th Annual Meeting of the MEEA, Allied Social Science Associations, 3-6 Ocak, 2015, Boston, MA. The relative performance of Turkish manufacturing sector before and after 2001 Crisis, A. Suut DOĞRUEL ile birlikte, 35th Annual Meeting of the MEEA, Allied Social Science Associations, 3-6 Ocak, 2015, Boston, MA. Self-Employment and Unemployment in Turkey, Yasemin ÖZERKEK ile birlikte, 35th Annual Meeting of the MEEA, Allied Social Science Associations, 3-6 Ocak, 2015, Boston, MA. İstanbul da Sanayisizleşme Politikaları ve Sonuçları, A. Suut DOĞRUEL ile birlikte, 14. Bölge Bilimi ve Planlama Kongresi, Yükselen Ekonomiler ve Bölgesel Politikalar: Türkiye Gündemi, Aralık 2014 İstanbul. How Does Structural Change Affect Unemployment in Selected Middle Income Countries? Yasemin ÖZERKEK ile birlikte, 4. Uluslararası Ekonomi Konferansı Türkiye Ekonomi Kurumu Ekim 2014, Antalya. Does Turkey Suffer from Middle Income Trap or Is Stuck in Permanent Low Growth? A. Suut DOĞRUEL ile birlikte, 4. Uluslararası Ekonomi Konferansı Türkiye Ekonomi Kurumu Ekim 2014, Antalya. International Trade and Labor Demand Elasticity in the Turkish Manufacturing Sector, Serkan DEĞİRMENCİ, A. Suut DOĞRUEL ve Haluk LEVENT ile birlikte, 4. Uluslararası Ekonomi Konferansı Türkiye Ekonomi Kurumu Ekim 2014, Antalya. Escape from Middle Income Trap: Did Turkey Failed or Succeed? A. Suut DOĞRUEL ile birlikte, 13th International Conference of MEEA, On the Theme Managing the MENA Transitional Economies, 31 Mayıs - 1 Haziran 2014, Tlemcen, Cezayir. Two Phases of Deindustrialization Policies in Istanbul, A. Suut DOĞRUEL ile birlikte, 13th International Conference of MEEA, On the Theme Managing the MENA Transitional Economies, 31 Mayıs - 1 Haziran 2014, Tlemcen, Cezayir. Worldwide Shift of Manufacturing and (deindustrialization of) MENA Region, A. Suut DOĞRUEL ile birlikte, 34th Annual Meeting of Middle East Economic Association s Conference in Conjunction with the Allied Social Sciences Association Meetings, 3-6 Ocak 2014, Philadelphia. Resource Scarcity and Allocation of Resources: MENA Case, A. Suut DOĞRUEL ve Deniz AKAGÜL ile birlikte, 34th Annual Meeting of Middle East Economic Association s Conference in Conjunction with the Allied Social Sciences Association Meetings, 3-6 Ocak 2014, Philadelphia. Davetli bildiri: Seçilmiş Gelişmekte Olan Ülkelerde Ticaret Açığı ve Büyüme, A. Suut DOĞRUEL ile birlikte, TEK 17. Ulusal İktisat Sempozyumu, Atatürk Üniversitesi, Erzurum, Ekim Regional Wage and productivity Differences in Turkey, A. Suut DOĞRUEL ile birlikte, The Arab Spring and MENA Economies: Quo Vadis? The 12th Annual International Meeting of the Middle East Economic Association (MEEA), Hosted by the German Research Institute for Public Administration (FOEV) and German University of Administrative Sciences (DHV), Mart 2013, Speyer-Almanya.

9 Fatma Doğruel, Şubat Price convergence and globalization: evidence from selected countries, A. Suut DOĞRUEL ile birlikte, 33rd Annual Meeting of Middle East Economic Association s conference in Conjunction with the Allied Social Sciences Association Meetings, 4-7 Ocak 2013, San Diego, California. Davetli bildiri: Türkiye de Bölgesel Ücret ve Verimlilik Farklılıkları, A. Suut DOĞRUEL ile birlikte, VERİMLİLİK ÇALIŞTAYI, TÜSİAD Sabancı Üniversitesi Rekabet Forumu (REF), 30 Kasım 2012, Cuma - Sabancı Üniversitesi, Karaköy İletişim Merkezi, İstanbul. Growth, Openness and Price Convergence in Emerging Countries, A. Suut DOĞRUEL ile birlikte, Turkish Economic Association, 3. International Conference on Economics, 1-3 Kasım 2012, Izmir. Davetli bildiri: Türkiye de Makro Ekonometrik Modellere Tarihsel Bir Bakış, A. Suut Doğruel ile birlikte, Sayıların Arkasındakiler: Prof. Dr. Ümit Şenesen'e Armağan Paylaşımlar, 22 Haziran 2012 İTÜ İşletme Fakültesi, İstanbul. Diversifications in Turkish Industry and Trade, A. Suut DOĞRUEL ile birlikte, 32nd Annual Meeting of MEEA in Conjunction with the Allied Social Sciences Association Meetings, 5-8 Ocak, 2012, Chicago IL. Davetli bildiri: Deindustrialization of old industrial regions in Turkey, TELEMME, CNRS, Université de Provence Aix-Marseille I, Journée d'études, Industrialisation, désindustrialisation, réindustrialisation? Jeudi 8 septembre 2011, Aix-en-Provence, France. Market Potential and Regional Disparities in Turkey, B. Can KARAHASAN ve A. Suut DOĞRUEL ile birlikte, 51st European Congress of the Regional Science Association International, New Challenges for European Regions and Urban Areas in a Globalised World, 30 Ağustos - 3 Eylül, 2011, Barcelona, İspanya. Openness and Price Convergence: Evidence from the East and Central European Countries, A. Suut DOĞRUEL ile birlikte, The Society for the Study of Emerging Markets (SSEM) EuroConference 2011: Crises and Recovery in Emerging Markets, Haziran 2011, Izmir, Turkey Industrial Composition and Unemployment in Turkey, Yasemin ÖZERKEK ile birlikte, Thirty-First Annual Meeting of The Middle East Economic Association (MEEA), Allied Social Science Associations, 6-9 Ocak 2011, Denver, CO. Davetli bildiri: Yeni Ekonomik Coğrafya ve Türkiye de İmalat Sanayinin Konsantrasyonu, TÜCAUM, VI. ULUSAL COĞRAFYA SEMPOZYUMU 2010, Ankara Üniversitesi, Türkiye Coğrafyası Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÜCAUM), 3-5 Kasım 2010, Ankara. The Deindustrialization of Istanbul, A. Suut DOĞRUEL ile birlikte, Turkish Economic Association, International Conference on Economics ICE-TEA 2010, 1-3 Eylül, 2010, Girne. Effects of privatization on regional distribution of manufacturing in Turkey, A. Suut DOĞRUEL ile birlikte, Society for the Study of Emerging Markets EuroConference 2010, Challenges and Opportunities in Emerging Markets, Temmuz 2010, Milas. Davetli bildiri: Türkiye'nin Ekonomik Gelişme Tarihi - Sektörel Gelişmeler, A. Suut DOĞRUEL ile birlikte, Turkiye Ekonomisinin Sorunları Sempozyum Dizisi 3: Tarihi, Siyasi, Sosyal Gelişmelerin Işığında Türkiye Ekonomisi, Mart 2010, Yıldız Teknik Üniversitesi İİBF İktisat Bölümü, İstanbul. Sources of Inequalities in Selected Mena Countries, Sevil ACAR ile birlikte, 2010 Annual Meetings of The Middle East Economic Association (MEEA/ASSA), 3-6 Ocak 2010, Atlanta.

10 Fatma Doğruel, Şubat Changes in Exchange Rates and the Performance of the Manufacturing Sectors in Turkey, A. Suut DOĞRUEL ve Ümit İZMEN ile bilikte, 2010 Annual Meetings of The Middle East Economic Association (MEEA/ASSA), 3-6 Ocak 2010, Atlanta. Davetli bildiri: İktisatta Araştırma ve Eğitim: Son Krizin Düşündürdükleri, A. Suut DOĞRUEL ile birlikte, Çalıştay, TEK 80. Kuruluş Yılı Etkinliği, 12 Aralık 2009, Ankara. Türkiye de Sanayi Politikaları: Bugünü ve Geleceği, A. Suut DOĞRUEL ile birlikte, Türk Sosyal Bilimler Derneği, 11. Ulusal Sosyal Bilimler Kongresi, 9 11 Aralık 2009, Ankara ODTÜ Kongre ve Kültür Merkezi, Ankara. Davetli bildiri: Karadeniz çevresi ülkelerde geçiş dönemi ve dünya ekonomisi ile entegrasyon, A. Suut DOĞRUEL ile birlikte,15. Türkiye Ekonomi Kurumu Ulusal İktisat Sempozyumu, 8-9 Ekim 2009, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi, Zonguldak. Davetli bildiri: Türkiye de Cari Açığın Belirleyicilerinin Tarihsel Olarak Ayrıştırılması, A. Suut DOĞRUEL ile birlikte, Küreselleşen Kriz Çerçevesinde Türkiye nin Cari Açık Sorunsalı Çalıştayı, İzmir Ekonomi Üniversitesi, 3-4 Nisan 2009, İzmir. The Effects of Desindustrialization Policy on the Structure of the Manufacturing Sector in Istanbul, A. Suut DOĞRUEL ile birlikte, 8th International Conference of the Middle East Economic Association (MEEA), Mayıs, 2009, the University of Nice Sophia Antipolis CEMAFI, Nice. Davetli bildiri: Türkiye'de Tarımın Dünü ve Bugünü, Tarim Sektörünün Gelişimi, Sorunlari ve Tarim Politikalari Sempozyumu, Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul, 20 Ekim Regional Disparities in the Turkish Manufacturing Sector, A. Suut DOĞRUEL ile birlikte, İstanbul Teknik Üniversitesi ve European Union - Regional Economics Applications Laboratory (EU REAL), Çalıştay, Eylül 2008, İstanbul. Openness, Technological Changes and Differentiation in Turkish Manufacturing Sectors, A. Suut DOGRUEL ile birlikte, 7th International Conference of the Middle East Economic Association (MEEA), Mayıs 2008, Magosa, Kuzey Kıbrıs. The Role of Government in Regional Convergence in Turkey, Fatma Nur KARAMAN ile birlikte, 2008 Annual Meetings of the Middle East Economic Association (MEEA), 3-6 Ocak 2008, New Orleans, LA, USA. Türkiye de Değişen Ekonomi Politikaları ve Bölgesel Gelişme Türk Sosyal Bilimler Derneği, Onuncu Ulusal Sosyal Bilimler Kongresi, Kasım 2007, ODTÜ Kongre ve Kültür Merkezi, Ankara. Dışa Açılma ve Türkiye İmalat Sanayinde Mekansal Değişmeler, A. Suut DOĞRUEL ile birlikte, Guncel Ekonomik Soru(n)lar Kongresi, Adnan Menderes Universitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İktisat Bölümü ve Avrupa Araştırmalar Merkezi, Ekim 2007, Kuşadası Aydın. Changing Industrial Structure with Privatization in Turkey, A. Suut DOĞRUEL ile birlikte, Sixth International Conference of the Middle East Economic Association, Mart, 2007, Zayed University, Dubai, UAE. Foreign Debt Dynamics in Middle Income Countries, A. Suut DOĞRUEL ile birlikte, MEEA/ASSA Annual Meeting, 5-7 Ocak, 2007, Chicago, IL.

11 Fatma Doğruel, Şubat Openness and Regional Distribution of Turkish Manufacturing Industries, A. Suut DOĞRUEL ile birlikte, MEEA/ASSA Annual Meeting, 6-8 Ocak, 2006, Boston, MA. İktisat Öğretiminde Matematik, Ulusal İktisat Eğitimi Sempozyumu, Türkiye Ekonomi Kurumu, Aralık, 2004, Ankara. Türkiye de İktisat Doktora ve Yüksek Lisans Programları, Açılış Bildirisi, Ulusal İktisat Eğitimi Sempozyumu, Türkiye Ekonomi Kurumu, Aralık, 2004, Ankara. Dışa Açılma Sürecinde Türkiye'de İmalat Sanayinin Bölgesel Dağılımındaki Değişme, A. Suut DOĞRUEL ile birlikte, Türkiye Ekonomi Kurumu, 12. Ulusal İktisat Sempozyumu: "Bölgesel Gelişme Stratejileri ve Akdeniz Ekonomisi" Süleyman Demirel Üniversitesi, Ekim 2004, Isparta. Türkiye de Bölgesel Politikalar, Kentsel ve Bölgesel Araştırmalar Ağı (KBAM), 1. Çalışma Grubu Toplantısı, ODTÜ/ANKARA, Mart Erratic Growth cum Weak Human Capital in an Open Economy: An Empirical Study of Education and Development in Turkey, A. Aydın ÇEÇEN ve A. Suut DOĞRUEL ile birlikte, erc/odtü Uluslararası Ekonomi Konferansı VII, 6-9 Eylül, 2003, Ankara. Illusion of Macroeconomic Adjustment and Reality of Structural Complexity, A. Suut DOĞRUEL ile birlikte, erc/odtü Uluslararası Ekonomi Konferansı VII, 6-9 Eylül, 2003, Ankara. Orta-Üst Gelir Grubu Ülkelerde Enflasyon ve Kararsız Büyüme, A. Suut DOĞRUEL ile birlikte, erc/odtü Uluslararası Ekonomi Konferansı VI, Eylül 2002, Ankara. Türkiye de Bölgesel Yakınsama: Kalkınmada Öncelikli İller Politikası Başarılı mı? Sevgi ALTINBAŞ ve Merih GÜNEŞ ile birlikte, erc/odtü Uluslararası Ekonomi Konferansı VI, Eylül 2002, Ankara. L'organisation de la filière laitıère en turquie: enquete sur la consommation du lait et des produıt laitiers, Sevgi ALTINBAŞ, Mehmet Şakir ERSOY ve Merih GÜNEŞ ÖZCOBAN ile birlikte, SEMINAIRE DE RECHERCHE DE L AXE 2, SUR LES ETUDES DE TERRAIN : Stratégies des acteurs et restructuration des marchés dans la filière lait Montpellier Mart Organisation de la fliere: acteurs de L IAA et du commerce exterieur, Mehmet Şakir ERSOY, Handan GIRAY ve Selma TOZANLI ile birlikte, SEMINAIRE DE RECHERCHE DE L AXE 2, SUR LES ETUDES DE TERRAIN : Stratégies des acteurs et restructuration des marchés dans la filière lait Montpellier Mart Macroeconomics of Turkey's Agricultural Reforms: An Intertemporal Computable General Equilibrium Analysis, A. Suut DOĞRUEL ve Erinç YELDAN ile birlikte, Economic Research Forum (ERF) 8th Annual Conference, January 2002, Cairo, Egypt. Türkiye de İstikrar Programları ve Bölgesel Farklılıklar, 7. Ulusal Sosyal Bilimler Kongresi, Türk Sosyal Bilimler Derneği, Kasım 2001, Ankara. Transition in Caucasus and Central Asia: From Disintegration to Globalization, A. Suut DOĞRUEL ile birlikte, erc/odtü Uluslararası Ekonomi Konferansı IV, Eylül 2000, Ankara. Cumhuriyet Dönemi Ekonomisinde TEKEL, A. Suut DOĞRUEL ile birlikte, 6. Ulusal Sosyal Bilimler Kongresi, Türk Sosyal Bilimler Derneği, Aralık 1999, Ankara.

12 Fatma Doğruel, Şubat Davetli bildiri, Bölgesel Gelişme Farklılıkları ve Teşvik Politikaları: Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri Açısından Bir Değerlendirme, Friedrich-Ebert Vakfı Toplantısı, 11 Temmuz 1998, Ankara. Obstacles to Globalization of Former Soviet Union Countries in Caucasus and Central Asia, A. Suut DOĞRUEL ile birlikte, Colloque International du GDR 0832, Eylül 1997, Antalya. Türkiye'de Lisansüstü İktisat Eğitimi, A. Suut DOĞRUEL ile birlikte, 4. Ulusal Sosyal Bilimler Kongresi, Türk Sosyal Bilimler Derneği, ODTÜ, 1-3 Kasım 1995, Ankara. La Turquie est-elle le Mexique de l'union Européenne? Analyse comparative des relations entre Mexique-ALENA et Turquie-UE, Colloque la Turquie entre trois mondes, 5-7 Ekim 1995, Montpellier. The Role of Foreign Aids on the Intraregional Economic Relation among the Mediterraneen Countries, Colloque International d'istanbul, Eylül, 1993, İstanbul. Les comportements des entrepreneurs turcs face aux changements des politiques économiques, A. Suut DOĞRUEL ile birlikte, La table ronde: Les Cultures d'entreprises méditerranéennes, Institut français d'etudes anatoliennes ve CNRS-GDR 832, 3-4 Mayıs 1993, İstanbul. Asset Holders' Behaviours in the Turkish Financial Sector, La table ronde: Reseaux bancaires et financiers en turquie et an méditerranée orientale, Institut français d'etudes anatoliennes, 8-9 Ekim 1992, İstanbul. Ekonomik Gelişme ve Girişimcilik, 3. Ulusal Sosyal Bilimler Konferansı, Türk Sosyal Bilimler Derneği ve ODTÜ, Ekim 1992, Ankara. State Intervention and Entrepreneurial Behavior: The Case of Turkey, A. Suut DOĞRUEL ile birlikte, Colloque International de Paris, Mayıs 1991, Paris. Tarımda Teknolojik Değişme ve Başlangıç Koşulları, 2. Ulusal Sosyal Bilimler Konferansı, Türk Sosyal Bilimler Derneği ve ODTÜ Sosyoloji Bölümü, 31 Mayıs - 2 Haziran 1989, Ankara. Application des méthodes quantitatives dans l'économie agricole Turque, A. Suut DOĞRUEL ile birlikte, Institut Agronomique Méditerranéen de Montpellier, Montpellier, 5 Ekim Les effets de l'irrigation sur les systèmes de culture, de l'emploi et les conséquences des activités économiques dans l'agriculture, Les effets de l'irrigation sur la transformation des systèmes de production agricoles familiaux konulu toplantı, Ekim 1987, Adana. Üretim ve Maliyet Fonksiyonlarından Oluşturulan Tahmin Modelleriyle Değişkenlerinin İstatistiksel Özelliklerinin Tartışılması, İstatistik Sempozyumu' 86, ODTÜ ve Ankara Universitesi, Eylül 1986, Ankara. DİĞER MESLEKİ FAALİYETLER T.C. Kalkınma Bakanlığı, Onuncu Kalkınma Planı ( ), Yerleşme Sistemi ve Ekonomik Coğrafya Özel İhtisas Komisyonu Çalışma Grubu Üyesi.

13 Fatma Doğruel, Şubat Davetli Konuşmacı: Türkiye de ve Dünyada Bölgesel Kalkınma Üzerine Bazı Gözlemler, Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD), 26 Haziran 2012, Antalya. Panelist: Türkiye de Bölgesel Ekonomik Gelişmeler Paneli, TÜRKONFED 35. Girişim ve İş Dünyası Konseyi, 7-8 Haziran 2012, Bursa. Danışma Kurulu Üyesi: Topics in MENA Proceedings, Editorial Advisory Board for Volumes 12(2010), 13(2011), and 14(2012). Davetli Konuşmacı: Kalkınma Ajansları İçin Yeni Bir Model Önerisi Hazırlığı, TÜRKONFED 15. Girişim ve İş Dünyası Zirvesi, Aralık 2011, Mersin. Bilim Kurulu Üyeliği: Planlamanın Dünü, Bugünü, Yarını: Planlamada Yeni Söylem Arayışları, KBAM, 2. Kentsel ve Bölgesel Araştırmalar Sempozyumu, 8-9 Aralık 2011 Ankara, Moderatör: TÜRKONFED 1. Kalkınmada Bölgesel Dinamikler Sempozyumu: Küreselden Yerele Stratejiler ve Uygulamalar, 18 Kasım 2011, Denizli. Sempozyum Düzenleme Komite Üyesi: TÜRKONFED 1. Kalkınmada Bölgesel Dinamikler Sempozyumu: Küreselden Yerele Stratejiler ve Uygulamalar, 18 Kasım 2011, Denizli Bilim Kurulu Üyeliği: TÜRKONFED 1. Kalkınmada Bölgesel Dinamikler Sempozyumu: Küreselden Yerele Stratejiler ve Uygulamalar, 18 Kasım 2011, Denizli Panelist: Bölgesel Kalkınma Stratejisi, TÜRKONFED Başkanlar Konseyi, Eylül 2011, Ordu. Tartışmacı: Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), Bölgesel Kalkınma Göstergeleri Çalıştayı, Gönlü Ferah Hotel,14-15 Ocak 2011, Bursa. Yürütme Kurulu Üyesi: Turkish Economic Association, International Conference on Economics ICE-TEA 2010, 1-3 Eylül 2010, Girne, KKTC. Program Kurulu Üyesi: 9th International Conference of MEEA, Haziran 2010, İstanbul. Tartışmacı: ITU-ESRC/GEP: İşgücü Piyasaları, Ticaret ve Doğrudan Yabancı Sermaye Çalıştayı, 1-2 Ekim 2009, İTÜ Maçka Kampüsü, İstanbul. Çalışma Grubu Üyesi: ESAM TÜİK: Veri çalıştayı, Nisan 2009 İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Çalışma Grubu Üyesi: EAF TUİK: Veri çalıştayları, 7 Haziran 2008 ODTÜ; 20 Ekim 2008 Koç Üniversitesi, İstanbul; Davetli Konuşmacı: Overview of Turkish manufacturing sector: The relative performance of sectors, L économie turque face au ralentissement brutal de la croissance mondiale Club de CEPII ve TÜSİAD, 14 Kasım 2008, Paris. Davetli Konuşmacı: Türkiye sanayisine sektörel bakış [II] Sanayi Politikasi: Sektörler, Gelişmeler ve Eğilimler Konferansı, 27 Mayıs 2008, İSTANBUL, TÜSİAD Eş Koordinatör: TÜSİAD, Sanayi Stratejisi Hazırlık Projesi, A. Suut DOĞRUEL ve TÜSİAD Sanayi Çalışma Grubu ile birlikte, Haziran 2007 Mart 2008.

14 Fatma Doğruel, Şubat Davetli Konuşmacı: Orta Gelirli Ülkeler Ve Kalkinma Politikalari: Türkiye, 25 Kasım 2006, SODEV, Sosyal Demokrasi Vakfı, Taksim Hill Otel, İSTANBUL Çalışma Grubu Üyesi, 2004 Türkiye İktisat Kongresi, Sanayiin Gelişme Stratejileri ve Rekabet Gücünün Artırılması Çalışma Grubu, Devlet Planlama Teşkilatı, TUSİAD (EBSO, İSO) Çalışma Grubu Üyesi, 2004 Türkiye İktisat Kongresi, Tarımsal Yapıda Dönüşüm Çalışma Grubu (Bitkisel Üretim, Hayvancılık ve Su Ürünleri) Devlet Planlama Teşkilatı, TZOB (TOBB ve Tar.Bak.Ek. Araş. Enstitüsü) Proje danışmanı, Opportunities and Threats of the Globalization Process for Turkish Food Processing Industry TUSIAD-Sabancı University Competitiveness Forum; Turkey and Centre International de Hautes Etudes Agronomiques Mediterraneennes Institut Agronomique Mediterraneen de Montpellier; TÜSİAD, İstanbul, Eğitmen (Instructor) (Workshop-Revisiting Macroeconomics in the Age of Finance), Bilkent Universitesi, Ankara, 1-5 Eylül, Düzenleyen kuruluşlar: Bilkent Universitesi İktisat Bölümü; International Development Economics Associates (IDEAs) Proje Koordinatörü (Türkiye) Marches, entreprises agro-alimentaires et Alimentation en Mediterranee, International Center for Advanced Mediterranean Agronomic Studies - Institute of Montpellier, Tartışmacı, Bölgesel Planlamada Türkiye Deneyimleri, Friedrich-Ebert Vakfı, 27 Aralık 1999, İstanbul. Araştırmacı, L économie agro-alimentaire, International Center for Advanced Mediterranean Agronomic Studies - Institute of Montpellier, Tartışmacı, Dünya Ticaret Örgütü nün Tarım Anlaşması ve Türkiye de Tarımsal Desteklemenin Geleceği, Friedrich-Ebert Vakfı, 9 Mayıs 1998, İstanbul. Araştırma Grubu Üyesi, GDR-0832/CNRS Industrialisation, économie et nouveaux enjeux en Méditerranée orientale et en mer noire, Tartışmacı, IMF ile 50 Yılın Bilançosu ve Güncel İlişkiler, Friedrich-Ebert Vakfı, 27 Eylül 1997, İstanbul. Üye, Tarım ve Hayvancılık İhtisas Komitesi, İstanbul Ticaret Odası Proje Koordinatörü, Göç Veren Yöreler Bölgesel Gelişim Araştırması, İstanbul Ticaret Odası, YÖNETİLEN LİSANSÜSTÜ TEZLER: Doktora Tezleri (tamamlanmış): Serkan Değirmenci, 2015, Labor Demand in the Turkish Manufacturing Sector PhD Thesis. Mehmet Babacan, 2011, The Role of Institutions and Governance in International Trade PhD Thesis.

15 Fatma Doğruel, Şubat Sevil Acar, 2011, Natural Resource Abundance and Its Impact on Development Prospects PhD Thesis. Esra Çeviker Gürakar, 2011, Institutions and Economic Development: An Analytic Narrative Approach to Turkish and Iranian Cases PhD Thesis. Burcu Yakut Cakar, 2010, Comparative Analysis of Poverty and Inequality, PhD Thesis. Yasemin Baştürkcü Özerkek, 2008, Employment Dynamics of the Largest Industrial Firms in Turkey ( ) PhD Thesis. Zeynep Güldem Ökem, 2007, Micro and Macro Aspects of Health Economics in Turkey PhD Thesis. Mahmut Tekçe, 2006, The Competitiveness of Turkish Agriculture in the Context of European Economic Integration PhD Thesis. Yüksek Lisans Tezleri (tamamlanmış): Mahir Aşkar, 2008, Country Risk Ratings and Developing Countries MA Thesis. Burcu Düzgün, 2008, Knowledge Sector Dimension of Turkish Economy MA Thesis. Ş. Elif Filiz, 2008, Internal Migration Patterns of Turkey MA Thesis. Latif Önol, 2006, Transition economies: The case of Poland MA Thesis. Evren Güldoğan, 2005, A Conditional Restriction of the Member States: The State Aid Policy of the European Union, Avrupa Topluluğu Enstitüsü, MA Thesis. Serpil Kuzucu, 2005, From Location Theories to New Economic Geography, MA Thesis. Fatma Didin Sönmez, 2004, Growth and Technology, MA Thesis. Sevgi Altınbaş, Marmara Bölgesinde İmalat Sanayinin Gelişimi ( ) ve İmalat sanayinde Bölgesel Farklılıkların Analizi (DİE Uzmanlık Tezi) Sinem Erdoğmuş, The Behavior of Small and Medium Sized Enterprises During the Integration Process of European Union: SMEs in Spain, UK and Turkey M.Ü. Avrupa Topluluğu Enstitüsü/İSTANBUL H. Ahu Hatip Karasulu, 1998, Political economy of early economic transition in Romania: MA Thesis. Hüseyin Taştan, 1996, Income Uncertainty and Public Policy MA Thesis. Murat Donduran, 1996, Information Acquisition by Firms and Market Structure MA Thesis.

A. SUUT DOĞRUEL Özgeçmiş

A. SUUT DOĞRUEL Özgeçmiş A. SUUT DOĞRUEL Özgeçmiş İŞ ADRESİ Marmara Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümü Göztepe Kampüsü, Kuyubaşı-Kadıköy 34722 Istanbul Tel.: (216) 541 4021 /dahili 1114 ve 1143 E-mail: suut.dogruel@marmara.edu.tr

Detaylı

FATMA DOĞRUEL Özgeçmiş

FATMA DOĞRUEL Özgeçmiş FATMA DOĞRUEL Özgeçmiş İŞ ADRESİ Marmara Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümü Göztepe Kampüsü, Kuyubaşı Kadıköy 34722 Istanbul Tel.: (216) 541 4021 /ext 1113 E-Mail: fatma.dogruel@marmara.edu.tr URL:

Detaylı

A. SUUT DOĞRUEL Özgeçmiş

A. SUUT DOĞRUEL Özgeçmiş A. SUUT DOĞRUEL Özgeçmiş İŞ ADRESİ Marmara Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümü Göztepe Kampüsü, Kuyubaşı-Kadıköy 34722 Istanbul Tel.: (216) 541 4021 /dahili 1111 E-mail: suut.dogruel@marmara.edu.tr Home

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. : Evli - 1 çocuklu : YRD. DOÇ. DR. 5. İletişim Bilgileri : gulcinelifyucel@gmail.com gulcinelif.yucel@yeniyuzyil.edu.tr

ÖZGEÇMİŞ. : Evli - 1 çocuklu : YRD. DOÇ. DR. 5. İletişim Bilgileri : gulcinelifyucel@gmail.com gulcinelif.yucel@yeniyuzyil.edu.tr ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : GÜLÇİN ELİF YÜCEL 2. Doğum Tarihi : 05.02.1984 3. Medeni Hali 4. Unvanı : Evli - 1 çocuklu : YRD. DOÇ. DR. 5. İletişim Bilgileri : gulcinelifyucel@gmail.com gulcinelif.yucel@yeniyuzyil.edu.tr

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ RAZİYE SELİM. Telefon : / 2081 Ev : Fax :

ÖZGEÇMİŞ RAZİYE SELİM. Telefon : / 2081 Ev : Fax : ÖZGEÇMİŞ RAZİYE SELİM Adı, Soyadı Yabancı Dili ve Düzeyi Mevcut Görevi ve Ünvanı : Raziye Selim : İngilizce, İyi : Doç. Dr. Telefon : +90-212-2931309 / 2081 Ev : +90-212-2775744 Fax : +90-212-2407260 e-mail

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans İktisat Orta Doğu Teknik Üniversitesi 1991 Yüksek Lisans İktisat Bilkent Üniversitesi 1994

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans İktisat Orta Doğu Teknik Üniversitesi 1991 Yüksek Lisans İktisat Bilkent Üniversitesi 1994 ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Sıdıka Başçı 2. Doğum Tarihi: 1 Ocak 1970 3. Unvanı: Yardımcı Doçent 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans İktisat Orta Doğu Teknik Üniversitesi 1991 Yüksek Lisans

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı. Yüksek. İktisat İstanbul Teknik Üniversitesi Lisans

ÖZGEÇMİŞ. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı. Yüksek. İktisat İstanbul Teknik Üniversitesi Lisans ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : GÜLÇİN ELİF YÜCEL 2. Doğum Tarihi : 05.02.1984 3. Medeni Hali : EVLİ 4. Ünvanı : YRD. DOÇ. DR. 5. İletişim Bilgileri : elifyucel@beykent.edu.tr BEYKENT ÜNİVERSİTESİ AYAZAĞA YERLEŞKESİ

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. M. Arcan TUZCU

Yrd. Doç. Dr. M. Arcan TUZCU Yrd. Doç. Dr. M. Arcan TUZCU Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi EĞİTİM Doktora Yüksek Lisans Lisans Sosyal Bilimler Enstitüsü, İşletme Bölümü 1999 2003 Sosyal Bilimler Enstitüsü, İşletme

Detaylı

Semester I. PSPA 105 Introductionto Law Hukuka Giriş C 3 5 ECON 101 Introduction to Economics İktisada Giriş I C 3 5

Semester I. PSPA 105 Introductionto Law Hukuka Giriş C 3 5 ECON 101 Introduction to Economics İktisada Giriş I C 3 5 s Offered in the Undergraduate Program Semester I PUBF 101 PSPA 103 Mathematics for Public Mali Matematik C 3 5 Finance I I Introduction to Social Sosyal Bilimlere Giriş C 3 6 Sciences PSPA 105 Introductionto

Detaylı

PROF.DR. TÜZİN BAYCAN RSAI VE BÖLGE BİLİMİ TÜRK MİLLİ KOMİTESİ KAPSAMINDAKİ ÇALIŞMALARI

PROF.DR. TÜZİN BAYCAN RSAI VE BÖLGE BİLİMİ TÜRK MİLLİ KOMİTESİ KAPSAMINDAKİ ÇALIŞMALARI PROF.DR. TÜZİN BAYCAN RSAI VE BÖLGE BİLİMİ TÜRK MİLLİ KOMİTESİ KAPSAMINDAKİ ÇALIŞMALARI RSAI VE BÖLGE BİLİMİ TÜRK MİLLİ KOMİTESİ KAPSAMINDAKİ ÜYELİKLERİ 2015- Regional Science Association International

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Yüksek Lisans : ODTÜ Ekonomi 1989 / Reading - UK / European Studies / 1992

ÖZGEÇMİŞ. Yüksek Lisans : ODTÜ Ekonomi 1989 / Reading - UK / European Studies / 1992 ÖZGEÇMİŞ KİMLİK BİLGİLERİ Adı ve Soyadı Doğum Yeri : Erhan Aslanoğlu : Ankara Doğum Tarihi : 20.11.1964 Yabancı Dili Uzmanlık Alanı : İngilizce : Makroekonomi AKADEMİK UNVANLAR ( Üniversitesi ve Tarihi

Detaylı

Kâmil SERTOĞLU Onlar İnşaat Tuzla Evleri No:19 Tuzla Mağusa. TEL İŞ-TEL

Kâmil SERTOĞLU Onlar İnşaat Tuzla Evleri No:19 Tuzla Mağusa. TEL İŞ-TEL İSİM Kâmil SERTOĞLU ADRES Onlar İnşaat Tuzla Evleri No:19 Tuzla Mağusa. TEL İŞ-TEL e-mail (0) 392 3648372 veya 0533 8439572 (0) 392 6301474 kamilsertoglu@hotmail.com DOĞUM TARİHİ 06.07.1972 DOĞUM YERİ

Detaylı

İŞLETME ve İŞLETME İkinci Öğretim BÖLÜMLERİ 1. SINIF (Bahar Dönemi) 2. SINIF (Bahar Dönemi)

İŞLETME ve İŞLETME İkinci Öğretim BÖLÜMLERİ 1. SINIF (Bahar Dönemi) 2. SINIF (Bahar Dönemi) İŞLETME ve İŞLETME İkinci Öğretim BÖLÜMLERİ İŞL.102 Davranış Bilimleri II 3 4 İŞL.202 İşletme Yönetimi İŞL.104 Genel Muhasebe II İŞL.208 Örgütsel Davranış (ÖŞ: İŞL.102 Davranış Bilimleri II) İŞL.110 Borçlar

Detaylı

İŞLETME ve İŞLETME İkinci Öğretim BÖLÜMLERİ 1. SINIF (Bahar Dönemi) 2. SINIF (Bahar Dönemi)

İŞLETME ve İŞLETME İkinci Öğretim BÖLÜMLERİ 1. SINIF (Bahar Dönemi) 2. SINIF (Bahar Dönemi) İŞLETME ve İŞLETME İkinci Öğretim BÖLÜMLERİ İŞL.102 Davranış Bilimleri II 3 4 İŞL.202 İşletme Yönetimi İŞL.104 Genel Muhasebe II İŞL.208 Örgütsel Davranış (ÖŞ: İŞL.102 Davranış Bilimleri II) İŞL.110 Borçlar

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 7. Yayınlar 7.1. Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan makaleler (SCI & SSCI & Arts and Humanities)

ÖZGEÇMİŞ. 7. Yayınlar 7.1. Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan makaleler (SCI & SSCI & Arts and Humanities) ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Gonca ATICI 2. Doğum Tarihi: 07.05.1975 3. Unvanı: Doçent 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans İngilizce İktisat İstanbul Üniversitesi 1997 Y. Lisans Para-Banka

Detaylı

DERS KODU DERS ADI ZORUNLU TEORİ UYGULAMA LAB KREDİ AKTS Atatürk İlkeleri ve İnkılap AIT181 Tarihi I Zorunlu 2 0 0 2 2

DERS KODU DERS ADI ZORUNLU TEORİ UYGULAMA LAB KREDİ AKTS Atatürk İlkeleri ve İnkılap AIT181 Tarihi I Zorunlu 2 0 0 2 2 1.YARIYIL LERİ KODU ADI ZORUNLU TEORİ Atatürk İlkeleri ve İnkılap AIT181 Tarihi I Zorunlu 2 0 0 2 2 IKT101 İktisada Giriş I Zorunlu 3 0 0 3 6 IKT103 İktisatçılar İçin Matematik I Zorunlu 3 0 0 3 6 IKT105

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ. Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Siyasal Bilgiler Fakültesi / Ankara Üniversitesi 1992

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ. Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Siyasal Bilgiler Fakültesi / Ankara Üniversitesi 1992 Adı Soyadı: Hasan VERGİL Ünvanı: Prof. Dr. Öğrenim Durumu: ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Siyasal Bilgiler Fakültesi / Ankara Üniversitesi 1992 İktisat Bölümü Y.

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: MUHİTTİN KAPLAN Doğum Tarihi: 16 ARALIK 1969 Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans İKTİSAT (İNG) MARMARA ÜNİVERSİTESİ 1992 Y. Lisans

Detaylı

YBÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi Çift Anadal Başvuru ve Kabul Koşulları*

YBÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi Çift Anadal Başvuru ve Kabul Koşulları* YBÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi Çift Anadal Başvuru ve Kabul Koşulları* Fakültemiz bölümlerinde Çift Anadal Lisans Programlarına Üniversitemizin tüm Fakülte ve bu Fakültelere bağlı tüm Bölümlerdeki öğrencilerden

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Mustafa Cem KIRANKABEŞ Doğum Tarihi: 19 Aralık 1971 Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Elektronik ve Bilgisayar Eğitimi Marmara

Detaylı

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ FORMU

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ FORMU BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ FORMU KİŞİSEL BİLGİLER Adı Soyadı Resül YAZICI Ünvanı Yrd.Doç.Dr. Birimi İ.İ.B.F. İktisat Bölümü Doğum Yeri Trabzon Doğum Tarihi 01.01.1966 E-Posta resul.yazici

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Yüksek Lisans İktisat İstanbul Teknik Üniversitesi 2009 Doktora (Araştırma)

ÖZGEÇMİŞ. Yüksek Lisans İktisat İstanbul Teknik Üniversitesi 2009 Doktora (Araştırma) ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : GÜLÇİN ELİF YÜCEL 2. Doğum Tarihi : 05.02.1984 3. Medeni Hali : EVLİ 2 ÇOCUKLU 4. Ünvanı : DR.ÖĞR.ÜYESİ 5. İletişim Bilgileri : elifyucel@beykent.edu.tr 6. Öğrenim Durumu : Derece

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Dilek SÜREKÇİ YAMAÇLI ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ

Yrd. Doç. Dr. Dilek SÜREKÇİ YAMAÇLI ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ Yrd. Doç. Dr. Dilek SÜREKÇİ YAMAÇLI ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ 1. Öğrenim Durumu Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü/İktisat/Doktora Prog. Tez Adı: Türkiye de Carı Açık Üzerine Uygulanan

Detaylı

DOÇ. DR. OĞUZ KARADENİZ

DOÇ. DR. OĞUZ KARADENİZ DOÇ. DR. OĞUZ KARADENİZ ADRES: PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ İİBF KINIKLI KAMPÜSÜ, 20020 DENİZLİ TELEFON: 0 258 296 2678 e-mail: oguzk@pau.edu.tr Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Maliye

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Dağıtılmış Gecikmeli Modellerin Analizi ve Firma Verilerine Uygulanması, Prof. Dr. Ali Hakan Büyüklü

ÖZGEÇMİŞ. Dağıtılmış Gecikmeli Modellerin Analizi ve Firma Verilerine Uygulanması, Prof. Dr. Ali Hakan Büyüklü ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Ferda Yerdelen Tatoğlu Doğum Tarihi: 25 07 1978 Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Ekonometri İstanbul Üniversitesi 1998 Y. Lisans Ekonometri İstanbul Universitesi

Detaylı

Courses Offered in the MsC Program

Courses Offered in the MsC Program Courses Offered in the MsC Program Compulsory Courses Course Code Course Title Dersin Adı PUBF 501 Public Expenditure in Theory and Practice Teori ve Uygulamada Kamu Harcamaları PUBF 502 Public Revenue

Detaylı

Courses Offered in the MSc Program

Courses Offered in the MSc Program Courses Offered in the MSc Program Compulsory Courses Course Code Course Title Dersin Adı PUBF 501 Public Expenditure in Theory and Practice Teori ve Uygulamada Kamu Harcamaları PUBF 502 Public Revenue

Detaylı

2017 ÖNCESİ NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İKTİSAT NÖ-İÖ BÖLÜMLERİ LİSANS ÖĞRETİM PLANI

2017 ÖNCESİ NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İKTİSAT NÖ-İÖ BÖLÜMLERİ LİSANS ÖĞRETİM PLANI I. YIL İKT101 Z Davranış Bilimleri Behavioral Sciences 3+0-3 3 İKT103 Z Genel Muhasebe I General Accounting I 3+0-3 5 İKT105 Z Matematik I Mathematics I 3+0-3 3 İKT107 Z Hukuka Giriş Introduction to Law

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Halil Seyidoğlu Doğum Tarihi: 28 Ağustos 1943 Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Uluslararası İlişkiler Ankara Siyasal Bilgiler

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Kamu Yönetimi Trakya Üniversitesi 2001

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Kamu Yönetimi Trakya Üniversitesi 2001 ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Volkan TATAR 2. Doğum Tarihi : 08.04.1977 3. Unvanı : Yrd. Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu: Doktora Derece Alan Üniversite Lisans Kamu Yönetimi Trakya Üniversitesi 2001 Y.Lisans Uluslararası

Detaylı

ĠġLETME ve ĠġLETME Ġkinci Öğretim BÖLÜMLERĠ 1. SINIF (Bahar Dönemi) 2. SINIF (Bahar Dönemi) Kodu

ĠġLETME ve ĠġLETME Ġkinci Öğretim BÖLÜMLERĠ 1. SINIF (Bahar Dönemi) 2. SINIF (Bahar Dönemi) Kodu ĠġLETME ve ĠġLETME Ġkinci Öğretim BÖLÜMLERĠ İŞL.102 Davranış Bilimleri II 3 4 İŞL.202 İşletme Yönetimi İŞL.104 Genel Muhasebe II İŞL.208 Örgütsel Davranış (Öġ: İŞL.102 Davranış Bilimleri II) İŞL.110 Borçlar

Detaylı

Derece Alan Üniversite Yıl

Derece Alan Üniversite Yıl ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Çetin DOĞAN 2. Doğum Tarihi : 28.01.1964 3. Unvanı : Profesör 4. Öğrenim Durumu : Doktora Derece Alan Üniversite Yıl Doktora İktisat Bölümü Bradford Üniversitesi, 1993 İngiltere

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Rekabet Ölçüm Teknikleri ve Türk Sabun Sanayiinin Rekabet Gücü. Danışman Prof.Dr.Nejat ERK

ÖZGEÇMİŞ. Rekabet Ölçüm Teknikleri ve Türk Sabun Sanayiinin Rekabet Gücü. Danışman Prof.Dr.Nejat ERK ÖZGEÇMİŞ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: NURİYE ZEYNEP ÖKTEN Doğum Tarihi: 28/04/1964 Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Maliye İstanbul Üniversitesi 1985 Y. Lisans İktisat Çukurova Universitesi

Detaylı

Doç.Dr. BAHATTİN KARADEMİR

Doç.Dr. BAHATTİN KARADEMİR Doç.Dr. BAHATTİN KARADEMİR ÖZGEÇMİŞ DOSYASI KİŞİSEL BİLGİLER Doğum Yılı : Doğum Yeri : Sabit Telefon : Faks : E-Posta Adresi : Web Adresi : Posta Adresi : 1975 Köln, Almanya. T: 3223387254228 F: 3223387286

Detaylı

1. YARIYIL (GÜZ) 2. YARIYIL (BAHAR)

1. YARIYIL (GÜZ) 2. YARIYIL (BAHAR) T.C. HARRAN UNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ MALİYE BÖLÜMÜ ÖRGÜN ÖĞRETİM LİSANS DERS LİSTESİ 1. YARIYIL (GÜZ) 1006120 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ I* ZORUNLU 2 2 1006102 TÜRK DİLİ

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ Ahmet Kibar ÇETİN

ÖZGEÇMİŞ Ahmet Kibar ÇETİN KİŞİSEL BİLGİLER ÖZGEÇMİŞ Ahmet Kibar ÇETİN Doğum Yeri ve Tarihi : Arhavi/Artvin & 1971 Uyruğu Medeni Hali Adres E-mail EĞİTİM DURUMU : TC : Evli, 1 çocuk : Çankırı Karatekin Üniversitesi, İİBF İktisat

Detaylı

MALİYE BÖLÜMÜ 2013 VE SONRASI GİRİŞLİ ÖĞRENCİ MÜFREDATI

MALİYE BÖLÜMÜ 2013 VE SONRASI GİRİŞLİ ÖĞRENCİ MÜFREDATI MALİYE BÖLÜMÜ 2013 VE SONRASI GİRİŞLİ ÖĞRENCİ MÜFREDATI 1. Yarıyıl (Güz Dönemi) 1006101 1009101 2 3 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I 1 Zorunlu 1006102 1009102 2 2 TÜRK DİLİ I 1 Zorunlu 1006103 1009109

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : HALİL SEYİDOĞLU 2. Doğum Tarihi : 28.08.1943 3. Unvanı : Profesör 4. Öğrenim Durumu : Doktora 5. Çalıştığı Kurum : Doğuş Üniversitesi Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Uluslararası

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. GAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi, Ekonomi Bölüm Başkanı

ÖZGEÇMİŞ. GAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi, Ekonomi Bölüm Başkanı ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Hüda Hüdaverdi 2. Doğum Tarihi: 19 Ağustos 1964 3. Ünvanı: Yrd. Doç. Dr., GAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi, Ekonomi Bölüm Başkanı 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans

Detaylı

Courses Offered in the PhD Program

Courses Offered in the PhD Program Courses Offered in the PhD Program Compulsory Courses Course Code Course Title Dersin Adı PUBF 601 Advanced Topics in Public Finance Kamu Maliyesinde İleri Düzey Konular Elective Courses Course Code Course

Detaylı

: + 90 216 581 00 50 (1353) : bckarahasan@pirireis.edu.tr

: + 90 216 581 00 50 (1353) : bckarahasan@pirireis.edu.tr ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Burhan Can Karahasan İletişim Bilgileri Adres : Piri Reis Üniversitesi, Postane Mh. No: 16, 34940, Tuzla, İstanbul Telefon Mail : + 90 216 581 00 50 (1353) : bckarahasan@pirireis.edu.tr

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Selahattin SARI 2. Doğum Tarihi: 01.07.1950 3. Ünvanı: Prof.Dr., 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl

ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Selahattin SARI 2. Doğum Tarihi: 01.07.1950 3. Ünvanı: Prof.Dr., 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Selahattin SARI 2. Doğum Tarihi: 01.07.1950 3. Ünvanı: Prof.Dr., 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Maliye AİTİ A. 1979 Yüksek Lisans İktisat Dokuz Eylül Üniversitesi

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Matematik

ÖZGEÇMİŞ. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Matematik ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Natalya Ketenci 2. Doğum Yeri: Kazakistan 3. Ünvanı: Doçent 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Matematik Al-Farabi Kazak Milli 1996 Üniversitesi Lisans İktisat

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Yardımcı Doçent Ekonomi Bölümü Girne Amerikan Üniversitesi

ÖZGEÇMİŞ. Yardımcı Doçent Ekonomi Bölümü Girne Amerikan Üniversitesi ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Ergin Akalpler 2. Doğum Tarihi: 13 Ekim 1962 3. Unvanı: Yardımcı Doçent/ Asst. Professor 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Lisans Ekonomi Idari Bilimler Gazi Universitesi

Detaylı

EMİNE KILAVUZ ÖZGEÇMİŞ VE YAYINLAR. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kayseri. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü, 1985

EMİNE KILAVUZ ÖZGEÇMİŞ VE YAYINLAR. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kayseri. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü, 1985 EMİNE KILAVUZ ÖZGEÇMİŞ VE YAYINLAR KİŞİSEL BİLGİLER Adı: Soyadı: Yabancı Dil: İş Adresi: Emine KILAVUZ İngilizce Nuh Naci Yazgan Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kayseri Telefon: +90 352

Detaylı

Prof. Dr. Orhan ŞENER. Görevi Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mali Hukuk Anabilim Dalı Başkanı ( dan itibaren)

Prof. Dr. Orhan ŞENER. Görevi Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mali Hukuk Anabilim Dalı Başkanı ( dan itibaren) Prof. Dr. Orhan ŞENER Görevi Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mali Hukuk Anabilim Dalı Başkanı (2.11.2010 dan itibaren) İlgi Alanları Kamu Ekonomisi, Siyasal Maliye, Uluslararası Vergileme, Sanat

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı: Sumru BAKAN. 2. Doğum Tarihi- Doğum Yeri:19 Temmuz İstanbul. 3. Unvanı :Yrd. Doç. Dr.

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı: Sumru BAKAN. 2. Doğum Tarihi- Doğum Yeri:19 Temmuz İstanbul. 3. Unvanı :Yrd. Doç. Dr. ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Sumru BAKAN 2. Doğum Tarihi- Doğum Yeri:19 Temmuz 1967- İstanbul 3. Unvanı :Yrd. Doç. Dr. 4. Telefon: +90 348 813 9334 /1514 5. Faks: +90 348 813 9336 6. E-Posta: sumrubakan@kilis.edu.tr

Detaylı

Oya Özengin Türkiye de hisse senedi piyasası ve döviz piyasası arasındaki oynaklığın yayılma etkisi, 2008

Oya Özengin Türkiye de hisse senedi piyasası ve döviz piyasası arasındaki oynaklığın yayılma etkisi, 2008 ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Saadet Kasman 2. Doğum Tarihi : 20.12. 1969 3. Unvanı : Prof.Dr. 4. Öğrenim Durumu : Derece Alan Üniversite Yıl Doktora Ekonomi Vanderbilt University, ABD 2002 Y.Lisans Ekonomi

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK NEVŞEHİR ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İKTİSAT-İ.Ö

2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK NEVŞEHİR ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İKTİSAT-İ.Ö I. YIL YY KODU Z/S DERSİN ADI DERSİN İNGİLİZCE ADI HAFTALIK DERS SAATI ECTS KREDİSİ İKTİÖ-101 Z Davranış Bilimleri Introduction to Behavioral Sciences 3+0-3 3 İKTİÖ-103 Z Genel Muhasebe-I Financial Accounting

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Hayriye Atik Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans İşletme Erciyes Üniversitesi 1988 Y. Lisans İktisadi gelişme ve Erciyes Üniversitesi

Detaylı

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MALİYE BÖLÜMÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MALİYE BÖLÜMÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MALİYE BÖLÜMÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI MALİYE Tezli Yüksek Lisans Programı Maliye tezli yüksek lisans programının eğitim

Detaylı

HALE BALSEVEN. Lisans, Gazi Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Maliye Bölümü, Ankara, 1993.

HALE BALSEVEN. Lisans, Gazi Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Maliye Bölümü, Ankara, 1993. HALE BALSEVEN Adres *********************************** Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü, A Blok, Kat:4, Ofis:319 Dumlupınar Bulvarı, Kampüs 07058, Antalya TÜRKİYE

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Doktora İşletme Selçuk Üniversitesi Yüksek Lisans İşletme Selçuk Üniversitesi Lisans Eğitim Selçuk Üniversitesi

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Doktora İşletme Selçuk Üniversitesi Yüksek Lisans İşletme Selçuk Üniversitesi Lisans Eğitim Selçuk Üniversitesi ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı : Haşmet Sarıgül Doğum Yeri Tarihi: Eyüp 23.06.1963 Birim: : İstanbul Esenyurt Üniversitesi, İşletme ve İdari Bilimler Fakültesi, Uluslararası Ticaret Bölümü ÜAK Temel Alanı : Sosyal,

Detaylı

İktisat Bölümü, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Hacettepe Üniversitesi, Ankara, Türkiye, 2011.

İktisat Bölümü, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Hacettepe Üniversitesi, Ankara, Türkiye, 2011. 1/5 Ayşen Araç Özgeçmiş (güncelleme, Aralık 2016) Eğitim Doç. Dr. Ayşen Araç Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Beytepe 06800 Ankara/Türkiye Tel:+90(312)2978651/164;

Detaylı

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ BÖLÜM KODU: 0207

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ BÖLÜM KODU: 0207 İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ BÖLÜM KODU: 0207 01.Yarıyıl Dersleri Ders Kodu Ders Adı İngilizce Ders Adı TE PR KR AKTS IKT105 İktisada Giriş Introduction to Economics 3 0 3 4 ISL101

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. mvahiteren@sirnak.edu.tr

ÖZGEÇMİŞ. mvahiteren@sirnak.edu.tr ÖZGEÇMİŞ Kişisel Bilgiler Adı Soyadı Mehmet Vahit EREN Doğum Yeri ve Tarihi Gaziantep.0.986 Telefon 048664008 / 44 Fax 04866847 E-posta mvahiteren@sirnak.edu.tr Web Adresi Öğrenim Durumu Derece Alan Kurum

Detaylı

Dr.Öğretim Üyesi BERNA AK BİNGÜL

Dr.Öğretim Üyesi BERNA AK BİNGÜL Dr.Öğretim Üyesi BERNA AK BİNGÜL Kırklareli Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Bankacılık ve Finans Bölümü İş Tel 288 412 84 57 E-mail: berna.akbingul@klu.edu.tr 1 Adı Soyadı : Berna AK BİNGÜL

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Kamu Yönetimi Trakya Üniversitesi 2001

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Kamu Yönetimi Trakya Üniversitesi 2001 ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Volkan TATAR 2. Doğum Tarihi : 08.04.1977 3. Unvanı : Yrd. Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu: Doktora Derece Alan Üniversite Lisans Kamu Yönetimi Trakya Üniversitesi 2001 Y.Lisans Uluslararası

Detaylı

İŞLETME ve İŞLETME İkinci Öğretim BÖLÜMLERİ 1. SINIF (Güz Dönemi) 2. SINIF (Güz Dönemi) İŞL.103 Genel Muhasebe I 3 5 SRV.211 Statistics I 3 5 İKT.

İŞLETME ve İŞLETME İkinci Öğretim BÖLÜMLERİ 1. SINIF (Güz Dönemi) 2. SINIF (Güz Dönemi) İŞL.103 Genel Muhasebe I 3 5 SRV.211 Statistics I 3 5 İKT. İŞLETME ve İŞLETME İkinci Öğretim BÖLÜMLERİ in in İŞL.101 Davranış Bilimleri I İŞL.201 Genel İşletme İŞL.203 Introduction to Business İŞL.103 Genel Muhasebe I SRV.211 Statistics I İKT.101 İktisada Giriş

Detaylı

7. Yayınlar 7.1. Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan makaleler (SCI & SSCI & Arts and Humanities)

7. Yayınlar 7.1. Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan makaleler (SCI & SSCI & Arts and Humanities) 1. Adı Soyadı: Ipek DANJU 2. Doğum Tarihi: 30.11.1978 3. Ünvanı: Dr. 4. Öğrenim Durumu: Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalı Doktora Mezunu ÖZGEÇMİŞ Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Uluslararası

Detaylı

AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ. Maliye Anabilim Dalı Doktora Programı, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Dokuz Eylül Üniversitesi (1986-1989)

AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ. Maliye Anabilim Dalı Doktora Programı, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Dokuz Eylül Üniversitesi (1986-1989) Prof. Dr. Coşkun Can Aktan Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Buca-İzmir TÜRKİYE http://www.canaktan.org E-Mail: ccan.aktan@deu.edu.tr AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ EĞİTİM Doktora Maliye

Detaylı

YAYIN LİSTESİ KİTAP VE KİTAPTA YAYIMLANAN BÖLÜMLER

YAYIN LİSTESİ KİTAP VE KİTAPTA YAYIMLANAN BÖLÜMLER ADI SOYADI Prof.Dr.Hüseyin Haşimi GÜNEŞ ÜNVANI Öğretim Üyesi Fakültesi / Birimi İktisadi ve İdari Programlar/ MUHASEBE VE VERGİ BÖLÜMÜ- Meslek Yüksekokulu DAHİLİ TELEFON 3104 E-POSTA hhgunes@yahoo.com

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Lisans Kamu Yönetimi Anadolu Üniversitesi Lisans İktisat Boğaziçi Üniversitesi Yüksek Lisans Ekonomi Minnesota Üniversitesi 2009

ÖZGEÇMİŞ. Lisans Kamu Yönetimi Anadolu Üniversitesi Lisans İktisat Boğaziçi Üniversitesi Yüksek Lisans Ekonomi Minnesota Üniversitesi 2009 , ÖZGEÇMİŞ, ADI, SOYADI : CEYHUN ELGİN DOĞUM TARİHİ : 14/12/1982 UYRUK : T.C. ÖĞRENİM DURUMU DERECE ALAN ÜNİVERSİTE YIL Lisans Kamu Yönetimi Anadolu Üniversitesi 2005 Lisans İktisat Boğaziçi Üniversitesi

Detaylı

İŞLETME ve İŞLETME İkinci Öğretim BÖLÜMLERİ 1. SINIF (Güz Dönemi) 2. SINIF (Güz Dönemi) AKTS Dersin. Kodu. veya İŞL.219

İŞLETME ve İŞLETME İkinci Öğretim BÖLÜMLERİ 1. SINIF (Güz Dönemi) 2. SINIF (Güz Dönemi) AKTS Dersin. Kodu. veya İŞL.219 İŞLETME ve İŞLETME İkinci Öğretim BÖLÜMLERİ in in İŞL.101 Davranış Bilimleri I İŞL.201 Genel İşletme İŞL.203 Introduction to Business İŞL.103 Genel Muhasebe I İŞL.207 İŞL.209 İKT.101 İktisada Giriş I İŞL.211

Detaylı

İŞLETME ve İŞLETME İkinci Öğretim BÖLÜMLERİ 1. SINIF (Güz Dönemi) 2. SINIF (Güz Dönemi) AKTS Dersin. Kodu. veya İŞL.219

İŞLETME ve İŞLETME İkinci Öğretim BÖLÜMLERİ 1. SINIF (Güz Dönemi) 2. SINIF (Güz Dönemi) AKTS Dersin. Kodu. veya İŞL.219 İŞLETME ve İŞLETME İkinci Öğretim BÖLÜMLERİ in in İŞL.101 Davranış Bilimleri I İŞL.201 Genel İşletme İŞL.203 Introduction to Business İŞL.103 Genel Muhasebe I İŞL.207 İŞL.209 İKT.101 İktisada Giriş I İŞL.211

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ LES DECISIONS D INVESTISSEMENT DES ENTREPRISES 1973 INDUSTRIELLES EN TURQUIE

ÖZGEÇMİŞ LES DECISIONS D INVESTISSEMENT DES ENTREPRISES 1973 INDUSTRIELLES EN TURQUIE 1. Adı Soyadı : Ramazan ABAY 2. Doğum Tarihi : 24.11.1949 3. Unvanı : Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu: ÖZGEÇMİŞ Derece Alan Üniversite Yıl Lisans İşletme Adana İktisadi ve Ticari İlimler 1971 Akademisi Yüksek

Detaylı

Bu program akademik yılı ve sonrasında birinci sınıfa başlayan öğrencilere uygulanacaktır.

Bu program akademik yılı ve sonrasında birinci sınıfa başlayan öğrencilere uygulanacaktır. MÜFREDAT ADI: Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler 2015 Bu program 2015-2016 akademik yılı ve sonrasında birinci sınıfa başlayan öğrencilere uygulanacaktır. BİRİNCİ YIL BİRİNCİ YARIYIL Dersin Dersin

Detaylı

HALE BALSEVEN. Lisans, Gazi Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Maliye Bölümü, Ankara, 1993.

HALE BALSEVEN. Lisans, Gazi Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Maliye Bölümü, Ankara, 1993. HALE BALSEVEN Adres *********************************** Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü, A Blok, Kat:4, Ofis:319 Dumlupınar Bulvarı, Kampüs 07058, Antalya TÜRKİYE

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Kemal Çiftçi

Yrd. Doç. Dr. Kemal Çiftçi Yrd. Doç. Dr. Kemal Çiftçi Giresun Üniversitesi/Uluslararası İlişkiler Bölümü Adres : İkt.ve İd. Bil. Fak. Uluslararası İlişkiler Bölümü Güre Yerleşkesi Merkez/GİRESUN E-Posta: kemalciftci@hotmail.com

Detaylı

Bu program akademik yılı ve sonrasında birinci sınıfa başlayan öğrencilere uygulanacaktır.

Bu program akademik yılı ve sonrasında birinci sınıfa başlayan öğrencilere uygulanacaktır. MÜFREDAT ADI: Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler 2018 Bu program 2018-2019 akademik yılı ve sonrasında birinci sınıfa başlayan öğrencilere uygulanacaktır. BİRİNCİ YIL BİRİNCİ YARIYIL Dersin Dersin

Detaylı

19 KASIM - 27 ARALIK 2013 İİBF ETKİNLİKLERİ

19 KASIM - 27 ARALIK 2013 İİBF ETKİNLİKLERİ 19 KASIM - 27 ARALIK 2013 İİBF ETKİNLİKLERİ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi dekanı Prof. Dr. Aysu İnsel, 19-23 Kasım tarihleri arasında Latvia Üniversitesinin davetlisi olarak Riga-Letonya ya gitti.

Detaylı

Prof. Dr. Hasret ÇOMAK. SBKY1 Anayasa Hukuku Öğr. Gör. Emrah DUMAN. Öğr. Gör. Emrah DUMAN. UTF1 Micro Economics Yrd. Doç. Dr.

Prof. Dr. Hasret ÇOMAK. SBKY1 Anayasa Hukuku Öğr. Gör. Emrah DUMAN. Öğr. Gör. Emrah DUMAN. UTF1 Micro Economics Yrd. Doç. Dr. 09:30-10:15 IRL3 Social Responsibility and Community Service A214 Anayasa ve İdare Hukuku Prof. Dr. Hasret ÇOMAK Constitutional and Administrative Law İstatistik-II Doç. Dr. Nurdan ÇOLAKOĞLU Yöneylem Araştırması

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU EŞDEĞER YAPILACAK DERSLER FAKÜLTE : İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ BÖLÜM : İKTİSAT

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU EŞDEĞER YAPILACAK DERSLER FAKÜLTE : İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ BÖLÜM : İKTİSAT 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU FAKÜLTE : BÖLÜM : İKTİSAT Dersin Açıldığı Dersin Dersin 1301001322002-1501001152002 COMPUTER COURSE FEN BİYOLOJİ 402001732012 COMPUTER 11320201E11563- GLOBAL MARKETING

Detaylı

YRD. DOÇ. DR. HASAN MEMİŞ Adı-Soyadı Hasan MEMİŞ D. Yeri D. Tarihi Balıkesir-16.09.1965 Telefon +90 348 813 93 34 1515 Faks +90 348 813 93 36 E-Posta Yabancı Dil hasanmemis@kilis.edu.tr İngilizce Web Öğrenim

Detaylı

Curriculum Vitae. Middle East Technical University FEAS Department of Economics : Visiting scholar, University of York, United Kingdom

Curriculum Vitae. Middle East Technical University FEAS Department of Economics : Visiting scholar, University of York, United Kingdom Curriculum Vitae Name, Last name: Gül İpek Tunç Address: Middle East Technical University FEAS Department of Economics İnönü Bulvarı 06531 Ankara, Türkiye Tel: +90 312 2103047 Fax: +90 312 2107964 E-mail:

Detaylı

1. Adı Soyadı: M. Ali BİLGİNOĞLU 2. Doğum Tarihi: 3. Unvanı: Prof. Dr. 4. Öğrenim Durumu:

1. Adı Soyadı: M. Ali BİLGİNOĞLU 2. Doğum Tarihi: 3. Unvanı: Prof. Dr. 4. Öğrenim Durumu: 1. Adı Soyadı: M. Ali BİLGİNOĞLU 2. Doğum Tarihi: 3. Unvanı: Prof. Dr. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesi Hacettepe Üniversitesi 1976 Y. Lisans Mezuniyet

Detaylı

Ekonomik Rapor 2011 KAYNAKLAR 67. genel kurul Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği / www.tobb.org.tr

Ekonomik Rapor 2011 KAYNAKLAR 67. genel kurul Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği / www.tobb.org.tr Ekonomik Rapor 2011 KAYNAKLAR 67. genel kurul 389 390 1-2007, T.C. Kalkınma Bakanlığı, Gelir Dağılımı ve Yoksullukla Mücadele, Özel İhtisas Komisyonu Raporu, www.dpt.gov.tr/docobjects/download/3087/oik691.pdf,

Detaylı

Dersin İngilizce Adı Dersin Türkçe Adı Kurums al Kredi. Akademik İletişim

Dersin İngilizce Adı Dersin Türkçe Adı Kurums al Kredi. Akademik İletişim MÜFREDAT ADI: Siyaset 2012 Bu program 2012-2013, 2013-2014 ve 2014-2015 akademik yıllarında birinci sınıfa başlayan öğrencilere uygulanacaktır. BİRİNCİ YIL BİRİNCİ YARIYIL Dersin Dersin İngilizce Adı Dersin

Detaylı

2. Yarıyıl (Bahar Dönemi)

2. Yarıyıl (Bahar Dönemi) KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ 2013 VE SONRASI GİRİŞLİ ÖĞRENCİ MÜFREDATI 1. Yarıyıl (Güz Dönemi) 1005101 1011101 3 4 TOPLUM BİLİMİ 1 Zorunlu 1005102 1011102 3 4 HUKUKA GİRİŞ 1 Zorunlu 1005103 1011103 3 4 İKTİSADA

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Önsöz... Şekiller ve Tablolar Listesi... xii 1. BÖLÜM ENTEGRASYON VE ENTEGRASYONUN ETKİLERİ

İÇİNDEKİLER. Önsöz... Şekiller ve Tablolar Listesi... xii 1. BÖLÜM ENTEGRASYON VE ENTEGRASYONUN ETKİLERİ İÇİNDEKİLER Önsöz... Şekiller ve Tablolar Listesi... xii v 1. BÖLÜM ENTEGRASYON VE ENTEGRASYONUN ETKİLERİ 1.EKONOMİK ENTEGRASYONLAR... 1 1.1.Küreselleşme ve Bölgeselleşme... 2 1.1.1. Küreselleşme... 2

Detaylı

YBÜ SBF Uluslararası İlişkiler Bölümü Lisans Programı Department of International Relations Undergraduate Curriculum

YBÜ SBF Uluslararası İlişkiler Bölümü Lisans Programı Department of International Relations Undergraduate Curriculum YBÜ SBF Uluslararası İlişkiler Bölümü Lisans Programı Department of International Relations Undergraduate Curriculum INRE First Year/ Fall PSPA101 Siyasete Giriş Introduction to Politics Zorunlu 3 5 PSPA103

Detaylı

Prof.Dr. Havva ÇELEBİ

Prof.Dr. Havva ÇELEBİ Prof.Dr. Havva ÇELEBİ ÖZGEÇMİŞ DOSYASI KİŞİSEL BİLGİLER Doğum Yılı : Doğum Yeri : Sabit Telefon : Faks : E-Posta Adresi : Web Adresi : Posta Adresi : 1959 Bozkır T: 212440000011731 F: tunc@istanbul.edu.tr

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 5. Çalıştığı Kurum : Adnan Menderes Üniversitesi, Söke İşletme Fakültesi, Ekonomi Bölümü

ÖZGEÇMİŞ. 5. Çalıştığı Kurum : Adnan Menderes Üniversitesi, Söke İşletme Fakültesi, Ekonomi Bölümü ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Kurtuluş BOZKURT 2. Doğum Tarihi : 17. 11. 1978 3. Unvanı : Yrd. Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu : Doktora 5. Çalıştığı Kurum : Adnan Menderes Üniversitesi, Söke İşletme Fakültesi,

Detaylı

Yardımcı Doçent İşletme ve Ekonomi Fakültesi Girne Amerikan Üniversitesi Doktor İşletme Yönetimi Girne Amerikan Üniversitesi 2013

Yardımcı Doçent İşletme ve Ekonomi Fakültesi Girne Amerikan Üniversitesi Doktor İşletme Yönetimi Girne Amerikan Üniversitesi 2013 Hüda Hüdaverdi Asst. Prof. Dr. E-mail address: huda.hudaverdi@akun.edu.tr Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans İşletme Yönetimi Doğu Akdeniz Üniversitesi 1991 Y. Lisans İşletme Doğu Akdeniz

Detaylı

TÜRKİYE DE YAZILIM SEKTÖRÜ KONFERANSI

TÜRKİYE DE YAZILIM SEKTÖRÜ KONFERANSI TÜRKİYE DE YAZILIM SEKTÖRÜ KONFERANSI Derya FINDIK Bilim ve Teknoloji Politikası Çalışmaları Anabilim Dalı 29 Aralık 2011 TEKPOL ün Tanıtımı Bilim ve Teknoloji Politikası Çalışmaları (TEKPOL) 1 Ocak 1998

Detaylı

Ad Soyad. Hakan ÖZKAN. İş Telefonu. İş Adresi

Ad Soyad. Hakan ÖZKAN. İş Telefonu. İş Adresi Özgeçmiş Yrd. Doç. Dr. Hakan ÖZKAN Ad Soyad Hakan ÖZKAN İş Telefonu Tel: 0370 433 8200/2788 E-mail(ler) hakanozkan@karabuk.edu.tr altin_kaynak@hotmail.com İş Adresi Karabük Üniversitesi İktisadi ve İdari

Detaylı

Bu program ve akademik yıllarında birinci sınıfa başlayan öğrencilere uygulanacaktır.

Bu program ve akademik yıllarında birinci sınıfa başlayan öğrencilere uygulanacaktır. MÜFREDAT ADI: Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler 2010 Bu program 2010-2011 ve 2011-2012 akademik yıllarında birinci sınıfa başlayan öğrencilere uygulanacaktır. BİRİNCİ YIL BİRİNCİ YARIYIL Dersin

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans İşletme Anadolu Üniversitesi 2003. Y. Lisans İşletme (MBA) Kadir Has Üniversitesi 2005

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans İşletme Anadolu Üniversitesi 2003. Y. Lisans İşletme (MBA) Kadir Has Üniversitesi 2005 ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Çiğdem Kaya. Doğum Tarihi : 8.10.1979 3. Unvanı : Yardımcı Doçent Doktor 4. Öğrenim Durumu: Doktora Derece Alan Üniversite Yıl Lisans İşletme Anadolu Üniversitesi 003 Y. Lisans

Detaylı

Dr. Öğr. Üyesi Abbas KARAAĞAÇLI. 1. Adı Soyadı : Abbas Karaağaçlı 2. Doğum Tarihi : Unvanı : Dr. Öğr. Üyesi 4.

Dr. Öğr. Üyesi Abbas KARAAĞAÇLI. 1. Adı Soyadı : Abbas Karaağaçlı 2. Doğum Tarihi : Unvanı : Dr. Öğr. Üyesi 4. Dr. Öğr. Üyesi Abbas KARAAĞAÇLI 1. Adı Soyadı : Abbas Karaağaçlı 2. Doğum Tarihi : 10.07.1956 3. Unvanı : Dr. Öğr. Üyesi 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans İletişim Fakültesi İstanbul

Detaylı

I.YIL HAFTALIK DERS AKTS

I.YIL HAFTALIK DERS AKTS I.YIL SOS 101 Z Sosyal Bilgilerin Temelleri Basics of Social Sciences 2-0-2 4 I SOS 103 Z Sosyal Psikoloji Social Psychology 2-0-2 4 SOS 105 Z Arkeoloji Archeology SOS 107 Z Sosyoloji Sociology SOS 109

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 2- Apak, S., Türkiye de Bankacılık Sistemi, Gelişimi ve Sorunları Mufad Dergisi, Sayı:9, Ocak (2001).

ÖZGEÇMİŞ. 2- Apak, S., Türkiye de Bankacılık Sistemi, Gelişimi ve Sorunları Mufad Dergisi, Sayı:9, Ocak (2001). ÖZGEÇMİŞ ADI-SOYADI ÜNVANI BÖLÜMÜ : SUDİ APAK : PROF.DR. : İşletme ANABİLİM DALI : Muhasebe ve Finansman ADRES : Trakya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü 22030 EDİRNE TEL

Detaylı

Yrd.Doç.Dr. ŞAHİN BULUT

Yrd.Doç.Dr. ŞAHİN BULUT Yrd.Doç.Dr. ŞAHİN BULUT Ekonomi Ve Finans Bölümü Eğitim Bilgileri 1995-1999 Lisans Pamukkale Üniversitesi Fen-edebiyat Matematik Bölümü Matematik Pr. Sosyal Bilimler Enstitüsü Maliye (Yl) 2006-2009 Yüksek

Detaylı

Ekonomiye Giriş I Economics I

Ekonomiye Giriş I Economics I MÜFREDAT ADI: Siyaset 2010 Bu program 2010-2011 ve 2011-2012 akademik yıllarında birinci sınıfa başlayan öğrencilere uygulanacaktır. Siyaset 2012 müfredatı için tıklayınız Siyaset 2015 müfredatı için tıklayınız

Detaylı

DERS PROFİLİ. Türkiye Ekonomisi ECO420 Bahar 8 3+0+0 3 5. Prof. Dr. Nesrin Sungur Çakmak

DERS PROFİLİ. Türkiye Ekonomisi ECO420 Bahar 8 3+0+0 3 5. Prof. Dr. Nesrin Sungur Çakmak DERS PROFİLİ Dersin Adı Kodu Yarıyıl Dönem Kuram+PÇ+Lab (saat/hafta) Kredi AKTS Türkiye Ekonomisi ECO420 Bahar 8 3+0+0 3 5 Ön Koşul Yok Dersin Dili Ders Tipi Dersin Okutmanı Dersin Asistanı Dersin Amaçları

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ KİMLİK BİLGİLERİ Adı Soyadı Erdal ARSLAN Doğum Yeri Duisburg/ALMANYA Doğum Tarihi 03.06.1977 Yabancı Dili İngilizce/Almanca Uzmanlık Alanı İktisat/İktisat Politikası Medeni

Detaylı

Kişisel Bilgiler. Ana Bilim Dalı : İktisat Politikası Web Sitesini Görüntüle İlgi Alanları : Makro İktisat.

Kişisel Bilgiler. Ana Bilim Dalı : İktisat Politikası Web Sitesini Görüntüle İlgi Alanları : Makro İktisat. Kişisel Bilgiler Adı Soyadı : Oğuz YILDIRIM İş Adresi : Harran Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Osmanbey Kampüsü Şanlıurfa İş Telefonu : +90 (414) 318 3537 Faks : +90 (414) 318 3534 Fakülte

Detaylı

BEZCİ-BİRCAN, FİLİZ EĞİTİM DURUMU:

BEZCİ-BİRCAN, FİLİZ EĞİTİM DURUMU: BEZCİ-BİRCAN, FİLİZ E-mail: filizbezci@gmail.com Tel: 0376 218 95 50-7513 Adres: Uluyazı Kampüsü Çankırı Karatekin Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Oda No:227 EĞİTİM DURUMU: 2013 Devam Yüksek Lisans (Tez

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Russian Foreign Policy in South Caucasus under Putin, Perceptions (Journal of International Affairs) 13, no.4 (Kış 2008), s

ÖZGEÇMİŞ. Russian Foreign Policy in South Caucasus under Putin, Perceptions (Journal of International Affairs) 13, no.4 (Kış 2008), s ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Fatma Aslı Kelkitli 2. Doğum Tarihi: 26 Eylül 1980 3. Ünvanı: Yar. Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans İşletme Boğaziçi Üniversitesi 2003 Y.Lisans Atatürk

Detaylı

Bu program akademik yılı ve sonrasında birinci sınıfa başlayan öğrencilere uygulanacaktır.

Bu program akademik yılı ve sonrasında birinci sınıfa başlayan öğrencilere uygulanacaktır. MÜFREDAT ADI: Siyaset 2015 Bu program 2015-2016 akademik yılı ve sonrasında birinci sınıfa başlayan öğrencilere uygulanacaktır. Siyaset 2010 müfredatı için tıklayınız Siyaset 2012 müfredatı için tıklayınız

Detaylı