Büyük bir çevre sorunu üzerinden üçlü bir aşk hikayesi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Büyük bir çevre sorunu üzerinden üçlü bir aşk hikayesi"

Transkript

1 İNDİEGOGO WEB SAYFASININ ÇEVİRİSİ Türkçe tanıtım videosu için tıklayın: Orkinoslara ne oldu? Büyük bir çevre sorunu üzerinden üçlü bir aşk hikayesi Konu özeti: Ege nin son kalan ücra balıkçı köylerinden birinde inzivaya çekilmiş bir yazar. Onulmaz bir hastalığa yakalanınca İstanbul daki kızı Sevda ona eşlik etmek üzere yaz tatilinde yanına gelir. Genç kız ilk başta bunu can sıkıcı bir görev olarak görse de, kısa sürede köydeki olaylar yaşamını tümüyle değiştirecektir. Köylüler ve balık çiftlikleri arasındaki sessiz mücadeleye önceleri kayıtsız kalırken, olaylar onu da safını belirlemeye zorlar. Aynı zamanda mücadelenin iki zıt ucunda, iki ayrı yaşam tipini simgeleyen gençlerden de birini seçmeye.

2 NEDEN BÖYLE BİR FİLM YAPMAK İSTİYORUZ? Filmin dokusu zeytinlik ve makilerin süslediği Ege manzaralarıyla örülmüş olsa da, Orkinos sadece romantik bir aşk öyküsü değil. Asıl amacı tüm dünyayı ilgilendiren acil bir çevre sorununa dikkatleri çekmek: aşırı avlanma sonucu dünya denizlerinde balığın tükenmesi. Orkinoslar bu tükenişin ilk halkasında. Florida körfezinde doğup, biraz büyüdüklerinde Akdeniz de tura çıkıyorlar, ama tekrar üreme yerlerine geri dönmeleri pek mümkün olmuyor, çünkü yolculukları Japonya daki suşi tabaklarında son buluyor. Paranın hükmettiği bir tüketim çılgınlığına esir edilmiş dünyamızda, Orkinoslar tüm deniz canlıları arasında en fazla yok olma tehdidiyle karşı karşıya olan tür. Balina ve köpek balıklarıyla birlikte denizlerdeki doğal dengeyi sağlıyorlar oysaki. Orkinoslar bittiğinde denizlerimiz de bir medüz çorbasına dönüşecek. Akdeniz in kimi yerlerinden ilk felaket sinyalleri gelmeye başladı bile. Monaco ve Fransa nın güney sahillerinde geçtiğimiz yıllarda pek çok plaj denizanalarının istilasına uğrayarak yüzmeye kapatıldı. Bu filmin amacı, insanları çok geç olmadan harekete geçmeye çağırmak. Ve unutturulmak istenen bir gerçeği de hatırlatmak: Mutluluk, yerkürenin tüm doğal kaynaklarını düşüncesizce yok eden bir tüketim çılgınlığında aranamaz artık. Ama hemen uzaklaşmayın: Orkinos asla can sıkıcı, ders veren bir film olmayacak. Size denizden bir tutam yosun kokusu, bir tutam tuzlu esinti getirecek. Doğanın sunduğu basit mutlulukları yeniden keşfetmeye çağıracak. Bir sualtı dalgıcının izinden, farklı bir özgürlük düşüncesine kulaç atacağız. Bizimle birlikte oksijen dolu bu yolculuğa katılmak istemez misiniz?

3 PROJEYİ DESTEKLEMEK İÇİN BEŞ ÖNEMLİ NEDEN 1. Hakkınız olan bozulmamış bir doğa için diğer insanları SİZ etkileyeceksiniz. Bu projeyi destekleyerek, acil bir çevre sorununda bilinçlenmenin artmasına yardımcı olacaksınız. 2. Denizlerin ve dünyanın doğal kaynaklarının düşüncesizce talan edilmesi karşısında pasif bir seyirci olarak kalmaktan çıkacaksınız, harekete geçen, daha akıllıca bir dünyada yaşamak için somut bir şeyler yapan kişi olacaksınız. Okyanuslardaki biyolojik çeşitliliğin ve doğal dengenin korunması çabalarının parçası olacaksınız. 3. Bizimle birlikte unutulmaz bir serüveni yaşayacaksınız: Bir filmin yapım serüveni! Süreç boyunca tüm gelişmelerden, ortaya çıkan sorunlar karşısında (ne kadar iyi hazırlanmış olursa olsun, her çekim sürprizlerle doludur!) bulduğumuz çözümlerden, ekip ve oyuncuların yaşamlarından, başımızdan geçen eğlenceli ya da heyecanlı durumlardan sizi sürekli haberdar edeceğiz. Odanızdan çıkmasanız bile, kendinizi film setindeymiş gibi hissedebileceksiniz. Hem hoş anlar yaşayacaksınız, hem de faydalı bir şeye katılmış olacaksınız. 4. Bu projenin başarıya ulaşmasında pay sahibi olarak gurur duyacaksınız. Siz olmazsanız, ORKİNOS da olamayacak. 5. Beşinci neden aşağıdaki olabilir mi?

4 VERİLEN PARALAR NEREYE GİDECEK? Elbette vereceğiniz her kuruşu (ve daha da fazlasını, çünkü kendi cebimizden de koyuyoruz) son derece dikkatli ve hesaplı bir şekilde ORKİNOS filminin yapımına harcayacağız. Bu filmin gerekliliğine inanan birçok kişi daha işin başında çeşitli yardımlarda bulunma sözü verdi. - Çekim malzemesi (kameralar, ses ekipmanı, ışıklar, vinç, vs) ücretsiz olarak büyük bir ekipman şirketi tarafından sağlanacak ve bunun karşılığında şirket yapım ortağı olacak. Patron eski bir dalgıç ama artık dalmaya vakti olmadığı için bu tutkusunu güzel bir deniz filmi ve başrolde sempatik bir dalgıcı izleyerek yaşayacak).

5 - Çevredeki otel ve lokantalar çekim ekibine ücretsiz barınma ve yemek önerisinde bulundular. Film köylerinin ve sorunlarının tanıtımına önemli katkıda bulunacak. Turizm gelirleri de o ölçüde katlanacak! - Çekim sırasında gereksinme duyacağımız ufak tefek işlerde köylüler sağa sola koşturup yardımcı olacaklar. Projeye yatıracak paraları yok, ama vakitleri bol, çünkü işsizler, çoğu küçük kıyı balıkçısı. Orkinos çiftlikleri ve troller yüzünden onlara avlayacak balık kalmamış. Zaten hikaye de onların yaşamlarından esinlendi. Fakat bütün bu yardımlara karşın yine de paraya ihtiyacımız var (ve şimdiden bir kaç ayakkabı kutusu hazırladık, keşke sadece iyi niyet ve iyi insanlarla film yapılabilseydi!) Ayakkabı kutularını boşaltacağımız yerler somut olarak şöyle: - Her şeyden önce, filmde görev alacak teknisyenlerin ücretleri. Sanatsal ve teknik açıdan kaliteli bir sonuç elde etmek için en iyi profesyonellerle çalışmak istiyoruz. Böylesi bir teknik ekip de boğaz tokluğuna gelmiyor tabii ki. Hem de bu iş onların tek ekmek kapısı olduğundan ilke olarak ücretsiz çalışmalarını isteyemeyiz. Ama başrol oyuncuları destek anlamında bir jestle ücretlerini film gösterime çıktıktan sonra almayı kabul ettiler. - Çekim malzemesini sağlayacak olan şirketin veremeyeceği türden malzemeyi kiralamak zorundayız: balıkçı tekneleri örneğin (bir sürü balıkçı teknesinin olduğu bir sahnemiz var). Ayrıca tüm çekim malzemesini, jeneratörü taşıyacak bir kamyon (malzemeyle İstanbul dan gelecek), her gün teknik ekip ve oyuncuları taşıyacak minibüsler, filmde rol alacak (!) arabalar, bütün bunların yakıtları (Türkiye dünyanın en pahalı yakıtını kullanan ülke!), elektrik, kostümler, dekorlar, aksesuarlar, laboratuarda yapılacak özel efektler, yol masrafları (Amerika dan, Fransa dan, İstanbul ve İzmir den gelecek oyuncu ve teknisyenler için), müzik telifleri Bu arada kendimiz şimdiye kadar epeyce ayakkabı kutusu boşaltarak bazı ön çalışmalar yaptık: senaryonun yazılması, çekim mekanlarının bulunup ayarlanması, kast araştırması ve sözleşmeleri, bir tanıtım ön çekimi (burada gördüğünüz çekim)

6 PROJEDE KİMLER VAR? Mélissa PAPEL ( Fransız oyuncu, Sevda rolünü üstlenecek. Kanada Vancouver Film School mezunu. Makedonya da çekilen Elveda Rumeli dizisinde 35 bölüm Gülsüm karakterini canlandırdı. Off Karadeniz ve The Precinct (2012 yabancı dil Oscar ında Azerbaycan ın adayı) filmlerinde başrol. TRT sporda 72 bölüm Bisiklet Dünyası adlı programın sunucusu. Kendi yazıp yönettiği ve oynadığı Effacez-Moi (Kayıp Yüzler) adlı 20 dakikalık Fransızca filmle de Monaco Uluslararası Film Festivalinde Jüri Özel Ödülü nü aldı. Kısa süre önce yerleştiği Hollywood da ise Discarded adlı uzun metraj sinema filminin ortak yapımcılığını üstlendi. Anadili olan Fransızcadan başka mükemmel İngilizce, Türkçe ve İspanyolca, biraz da Japonca bilen uluslararası bir oyuncu. David THORNTON Amerikan sinemasının bu tanınmış oyuncusu filmde yazar karakterini canlandıracak. Nick Cassavetes in "the Notebook" adlı unutulmaz filminde Ryan Gossling ile oynadı. Diğer filmlerinden bir kaçı Alpha Dog, John Q, Blue Moon, Romance & Cigarettes adlarını taşıyor. Avrupa da çekilen "This and That" filminin başrolündeydi. Yıllardır süren Law and Order adlı Amerikan televizyon dizisinde beş sezon oynadı ve daha birçok televizyon dizilerine katılıyor. Broadway tiyatrolarının da vazgeçilmez oyuncusu.

7 Akın SAATÇİ Londra da doğdu, Boston Üniversitesi ve Boğaziçi nde Pisikoloji öğrenimi gördü. Yahşi Cazibe, Adanalı, Kuzey Rüzgarı gibi dizilerde oynadı. İyi bir yüzücü olan Akın Saatçi filmde dalgıç Levent rolünü canlandıracak. Nur DOLAY Orkinos senaryosunun yazarı, aynı zamanda filmin yönetmenliğini yapacak. Daha önce Fransız televizyonunda bir çok deniz belgeseli yaptı ve Off Karadeniz adlı uzun metraj sinema filmini çekti ( Sinemaya geçmeden önce Fransız basınında 20 yıldan fazla gazeteci olarak çalıştı, dünyayı dolaştı ve kitaplar yazdı (Latin Amerika Başkaldırıyor, Kafkasya Çemberi ). Amerika da Wellesley College da sosyoloji öğrenimi gören Nur Dolay Paris de Sorbonne Üniversitesi nde master yaptı ve Fransız Basın Enstitüsü nü (IFP) bitirdi.

8 Ron RECASNER: Amerikalı oyuncu ve projenin yapım ortağı. Aynı zamanda Scarpaci Kelly Productions için kast direktörü. Pek çok ödüllü filmde oynadı. Bunlardan bazıları 2010, Defense Play, Doll in the Dark Stone Cold, Dead Air, When the Bough Breaks Blue Bus ve In the Key of Eli ( Ayrıca bir çok tiyatro oyunu yazdı ve sahneledi. Bert, New Orleans Remembered, Reine "Gra'maws Cafe" ve "Solitude" (5 sahnelik bir dans)... André MERGENTHALER Lüksemburg lu ünlü çello sanatçısı Orkinos un müziklerini yapmayı kabul etti. Avrupa sinemalarında aylarca oynayan Hannah Arendt filmindeki unutulmaz müzikleri de o yapmıştı.

9 DESTEĞİNİZE KARŞILIK NE(LER) İSTEYEBİLİRSİNİZ? Hiç bir şey istemiyorum, sadece destek amaçlı katkıda bulunuyorum. a. 10 $ : TEŞEKKÜRLER - Kişisel teşekkür mesajımız. Ve ayrıca adınız Orkinos un resmi web sayfasındaki teşekkür listemizde yer alacak. b. 20 $ : KULLANILABİLİR KARTPOSTAL - Orkinos un çekildiği doğal mekanları içeren, kullanabileceğiniz üç dijital kartpostal c. 30 $ : YAPIM BLOĞUNA ÜYELİK -Yukarıdakilerle birlikte Orkinos filminin yapım sürecinden haberler veren bloğa üyelik. Ön hazırlık aşamasından başlayıp montaj bitimine kadar sürecek bu haftalık özel raporlarla filmin tüm yapım sürecini izleyeceksiniz. d. 50 $ : ORKİNOS ALBÜMÜ - Yukarıdakilerle birlikte ORKİNOS un oyuncu ve kamera arkası görüntülerini içeren bir dijital fotoğraf albümü e. 75 $ : İMZALI ORKİNOS POSTERİ : Yukarıdakilerle birlikte ORKİNOS filminin imzalı posteri f. 100 $ : ORKİNOS TİŞÖRTÜ - Yukarıdakilerle birlikte, ekip tarafından da çekim sırasında ve festivallerde giyilecek özel ORKİNOS tişörtü. Üç bedenden birini seçin: S, M, L g. 150 $ : RÜZGARLIK MONT- Yukarıdakilerin biri veya hepsiyle birlikte, film ekibinin de giydiği özel ince rüzgar kesici mont. Üzerinde şu iki yazıdan biri tercih edilebilir: ORKİNOS, I was part of it (Orkinos a ben de katıldım) veya ORKİNOS for a better planet (Daha iyi bir dünya için Orkinos). Üç bedenden birini seçin: S, M, L h. 250 $ : ORKİNOS DENİZ ÇANTASI Yukarıdakilerin biri veya hepsiyle birlikte, özel tasarım ORKİNOS deniz çantası i. 500 $: İMZALI AJANDA Yukarıdakilerin biri veya hepsiyle birlikte, filmden sahneleri içeren imzalı ajanda. Ayrıca isminiz jenerikteki özel teşekkürlerimizle bölümünde yer alacak

10 j $ :FİLM SETİNDE BİR GÜN: Oyuncularla birlikte öğle yemeği yiyebilecek ve çekimi izleyebileceksiniz (yol ve barınma masrafları katılımcıya ait). Ve isminiz jenerikteki özel teşekkürlerimizle bölümünde yer alacak. Ayrıca yukarıdaki ödüllerden de biri veya hepsini isteyebilirsiniz. k $ : FİLMİN BİR SAHNESİNDESİNİZ: Sanat galerisi, denizde gösteri, köy meydanında toplu dans gibi sahnelerden birinde oynayabileceksiniz ve isminiz jenerikte özel teşekkürlerimizle bölümünde yer alacak (sete geliş ve barınma masrafları katılımcıya ait). Ayrıca yukarıdaki ödüllerden de biri veya hepsini isteyebilirsiniz. l $ OYUNCULAR/YÖNETMENLE AKŞAM YEMEĞİ Tüm yukarıdakilerle birlikte, İstanbul, İzmir, Paris veya Los Angeles gibi kentlerden birinde oyuncular ve/veya yönetmenle akşam yemeğine davetlisiniz (geliş ve barınma masrafları hariç). Ve tabi ki isminiz jenerikteki özel teşekkürlerimizle bölümünde yer alacak. Ayrıca yukarıdaki ödüllerden de biri veya hepsini isteyebilirsiniz. m $ TANITIM GALASI Yanınızda getirebileceğiniz bir kişiyle birlikte ünlülerin katılacağı tanıtım galasına davetlisiniz. İstanbul, Paris ve Los Angeles gibi kentlerden birinde (geliş ve barınma masrafları katılımcıya ait). Ve isminiz jenerikteki özel teşekkürlerimizle bölümünde yer alacak. Ayrıca yukarıdaki ödüllerden de biri veya hepsini isteyebilirsiniz. n $ : UYGULAYICI YAPIMCI ORKİNOS filminin uygulayıcı yapımcısı oluyorsunuz ve adınız jenerikte Executif Producer olarak yer alıyor. İstediğiniz zaman sete gelebiliyorsunuz. Ayrıca yukarıdaki ödüllerden de biri veya hepsini isteyebilirsiniz. o $ : ORTAK YAPIMCI, ORKİNOS filminin ortak yapımcısı oluyorsunuz ve adınız jenerikte Associate Producer olarak yer alıyor. Ayrıca tüm dünyadaki sinema profesyonellerinin kayıtlı olduğu IMDB listelerine YAPIMCI kalifikasyonu ile gireceksiniz. İstediğiniz zaman sete gelip istediğiniz kadar kalabileceksiniz ve filmin yönetmeniyle birlikte filmin katıldığı festivallere de gidebileceksiniz. Ayrıca yukarıdaki ödüllerden de biri veya hepsini isteyebilirsiniz.

Türkiye nin ilk çevreci filmi : kentleri denizden koparan sahil

Türkiye nin ilk çevreci filmi : kentleri denizden koparan sahil Türkiye nin ilk çevreci filmi : kentleri denizden koparan sahil yolu, vadileri tehdit eden barajlar, ormanların ortasına açılan çöp çukurları, aşırı betonlaşma, güldürü havasının altına saklanmış da olsa,

Detaylı

BELGESEL FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİK. TUFFEST Trabzon Uluslararası Film Festivali Ağustos 2017 tarihlerinde yapılacaktır.

BELGESEL FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİK. TUFFEST Trabzon Uluslararası Film Festivali Ağustos 2017 tarihlerinde yapılacaktır. BELGESEL FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİK 1. Tarih TUFFEST Trabzon Uluslararası Film Festivali 16-26 Ağustos 2017 tarihlerinde yapılacaktır. 2. Amaç Türkiye de belgesel yapımının ve belgesel sinemanın gelişimini

Detaylı

T.C. KÜLTÜR ve TURİZM BAKANLIĞI

T.C. KÜLTÜR ve TURİZM BAKANLIĞI KÜLTÜR ve TURİZM BAKANLIĞI Dünya Sinema Endüstrisi Global Gişe Gelirleri (2017) Global Seyirci Sayısı (2017) 40,2 Milyar Dolar 8,3 Milyar Sıra Ülke / Pazar 2016 2017 1 ABD & Kanada 11,1 11,4 2 Çin 6,81

Detaylı

15. TÜRKISCHES FILMFESTIVAL FRANKFURT/M. 02.- 09.10.2015 FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ

15. TÜRKISCHES FILMFESTIVAL FRANKFURT/M. 02.- 09.10.2015 FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ 15. ULUSAL TÜRKISCHES FILMFESTIVAL FRANKFURT/M. 02.- 09.10.2015 UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ AMAÇ Son yıllarda Türk sinema sektöründe görülen gurur verici gelişmeler, Türk sinemasına ve film

Detaylı

Uluslararası İzmir Film Festivali ilk kez 1990 yılında düzenlenmeye başladı. 11 kez düzenlenen Festivale 2000 yılında ara verildi.

Uluslararası İzmir Film Festivali ilk kez 1990 yılında düzenlenmeye başladı. 11 kez düzenlenen Festivale 2000 yılında ara verildi. Uluslararası İzmir Film Festivalinin Tarihçesi Uluslararası İzmir Film Festivali ilk kez 1990 yılında düzenlenmeye başladı. 11 kez düzenlenen Festivale 2000 yılında ara verildi. İzmir Film Festivali, 11

Detaylı

Jamie Foxx J

Jamie Foxx J Jamie Foxx J - - - - - - - - - - - - - 62 Corinne Foxx 63 Biz müzik ve sinemayı bir araya getiren bir aileyiz. Babam hem eğitimli bir müzisyen hem de bir oyuncu. Gerçekten çok şanslıyım! Corinne Foxx Jamie

Detaylı

Bodrum Deniz Filmleri Festivali

Bodrum Deniz Filmleri Festivali Bodrum Deniz Filmleri Festivali Bodrum da, Türkiye nin ilk deniz temalı festivali olduğu belirtilen Bodrum Deniz Filmleri Festivali başladı. Cinemarine Bodrum da 11 filmin ücretsiz gösterildiği festivalin

Detaylı

YÖNETMEN, SENARİST, YAPIMCI DERVİŞ ZAİM İN ÖZGEÇMİŞİ

YÖNETMEN, SENARİST, YAPIMCI DERVİŞ ZAİM İN ÖZGEÇMİŞİ YÖNETMEN, SENARİST, YAPIMCI DERVİŞ ZAİM İN ÖZGEÇMİŞİ EĞİTİM 1982-1988 Boğaziçi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Böl. 1994-1995 - University of Warwick Kültürel Çalışmalar (Master)

Detaylı

Vural ÇAVUŞOĞLU YÖNETMEN VURAL ÇAVUŞOĞLU

Vural ÇAVUŞOĞLU YÖNETMEN VURAL ÇAVUŞOĞLU Vural ÇAVUŞOĞLU YÖNETMEN VURAL ÇAVUŞOĞLU İstanbul doğumlu. 1977 yılından başlayarak sinema ve kısa film ile yoğun olarak ilgilendi. 1981 yılında Uluslararası İlişkiler bölümünden lisans diploması ile mezun

Detaylı

İDİL DİZDAR, HEM OYUNCU HEM YÖNETMEN

İDİL DİZDAR, HEM OYUNCU HEM YÖNETMEN İDİL DİZDAR, HEM OYUNCU HEM YÖNETMEN Bodrum un beyaz perdedeki gülen yüzü İdil Dizdar, fotoğrafçılık ve oyunculuk kariyerine bir de yönetmenlik ekledi. Bodrum un yakından tanıdığı oyuncu, yönetmen ve fotoğraf

Detaylı

ANTALYA ALTIN PORTAKAL'DA JÜRİ HEYECANI!

ANTALYA ALTIN PORTAKAL'DA JÜRİ HEYECANI! ANTALYA ALTIN PORTAKAL'DA JÜRİ HEYECANI! 51. ULUSLARARASI ANTALYA ALTIN PORTAKAL FİLM FESTİVALİ'NİN ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI'NIN JÜRİSİ BELLİ OLDU Bu yıl 51.si düzenlenecek olan Uluslararası Antalya

Detaylı

Yönetmen: Cate Shortland Oyuncular: Saskia Rosendahl, Kai-Peter Malina Senaryo: Cate Shortland, Robin Mukherjee Görüntü Yönetmeni: Adam Arkapaw

Yönetmen: Cate Shortland Oyuncular: Saskia Rosendahl, Kai-Peter Malina Senaryo: Cate Shortland, Robin Mukherjee Görüntü Yönetmeni: Adam Arkapaw 03 ÖZET Başarılı yönetmen Cate Shortland in katıldığı hemen hemen tüm festivallerden ödülle dönen ve eleştirmenlerin favorisi haline gelen filmi SAVAŞIN GÖLGESİNDE /LORE, 2. Dünya Savaşı na ters köşeden

Detaylı

ULUSAL ve ULUSLARARASI FİLM FESTİVAL YÖNETMELİK. TUFFEST Trabzon Uluslararası Film Festivali Ağustos 2017 tarihlerinde yapılacaktır.

ULUSAL ve ULUSLARARASI FİLM FESTİVAL YÖNETMELİK. TUFFEST Trabzon Uluslararası Film Festivali Ağustos 2017 tarihlerinde yapılacaktır. ULUSAL ve ULUSLARARASI FİLM FESTİVAL YÖNETMELİK 1. Tarih TUFFEST Trabzon Uluslararası Film Festivali 16-26 Ağustos 2017 tarihlerinde yapılacaktır. 2. Amaç TUFFEST Trabzon Uluslararası Film Festivali nin

Detaylı

Vizyon Tarihi: 12 Temmuz 2013 Yönetmen: Shawn Levy Oyuncular: Vince Vaughn, Owen Wilson, Rose Byrne, Max Minghella, Will Ferrel Yapımcı: Shawn Levy,

Vizyon Tarihi: 12 Temmuz 2013 Yönetmen: Shawn Levy Oyuncular: Vince Vaughn, Owen Wilson, Rose Byrne, Max Minghella, Will Ferrel Yapımcı: Shawn Levy, Billy (Vince Vaughn) ve Nick (Owen Wilson) dijital dünyaya yeni adım atan iki eski kafalı satışçıdır. Senelerdir emek verdikleri şirketin artık teknoloji karşısında ayakta duramaması nedeniyle kapatılması,

Detaylı

2016 ANTALYA FİLM FORUM YÖNETMELİĞİ (19-22 Ekim 2016)

2016 ANTALYA FİLM FORUM YÖNETMELİĞİ (19-22 Ekim 2016) 2016 ANTALYA FİLM FORUM YÖNETMELİĞİ (19-22 Ekim 2016) A) ANTALYA FİLM FORUM NEDİR? Antalya Film Forum, başta Türkiye ve Türkiye ye yakın coğrafyalar olmak üzere dünyanın her yerinde ortak yapım olanaklarını

Detaylı

ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ

ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ AMAÇ Son yıllarda Türk sinema sektöründe görülen gurur verici gelişmeler, Türk sinemasına ve film yapımcılarına var olan ilginin artmasına neden olmuştur.

Detaylı

İLHAM VEREN KONUŞMACILAR ALEM-İ İŞ İLE HERKES BİRBİRİNİ DAHA İYİ ANLAYACAK!

İLHAM VEREN KONUŞMACILAR ALEM-İ İŞ İLE HERKES BİRBİRİNİ DAHA İYİ ANLAYACAK! İLHAM VEREN KONUŞMACILAR ALEM-İ İŞ İLE HERKES BİRBİRİNİ DAHA İYİ ANLAYACAK! ALEM-İ İŞ, NE İŞ? Alem-i İştir kişinin lafa bakılmaz! diyoruz ve iş hayatında yaşadıklarımız konusunda bize, size, herkese esprili

Detaylı

TÜRK FİLİMLERİ HAFTASI EMEK ÖDÜLLERİ İLE SONA ERDİ

TÜRK FİLİMLERİ HAFTASI EMEK ÖDÜLLERİ İLE SONA ERDİ TÜRK FİLİMLERİ HAFTASI EMEK ÖDÜLLERİ İLE SONA ERDİ 6. Bodrum Türk Filmleri Haftası, sinema sektörüne emek vermiş usta isimler için düzenlenen ödül töreniyle devam etti. Bodrumda, bu yıl 6 ncısı düzenlenen

Detaylı

Seyfi Teoman Kısa film çekmeyi düşünmüyorum, çünkü maliyeti çok yüksek, geri dönüşü yok.

Seyfi Teoman Kısa film çekmeyi düşünmüyorum, çünkü maliyeti çok yüksek, geri dönüşü yok. eyfi Teoman Kısa film çekmeyi düşünmüyorum, çünkü maliyeti çok yüksek, geri dönüşü yok. 14 Ekim 2004 de yönetmen eyfi Teoman ile Yamaç Okur un moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Teoman ın ilk

Detaylı

Festivalin Tarihçesi

Festivalin Tarihçesi Festivalin Tarihçesi Uluslararası İzmir Film Festivali ilk kez 1990 yılında düzenlenmeye başladı. 11 kez düzenlenen Festivale 2000 yılında ara verildi. İzmir Film Festivali, 11 yıl boyunca dünyadan ve

Detaylı

BİR ACAYİP SOYGUN ADANA İŞİ. - Basın Toplantısı Haber Küpürleri. - 12.Ocak 2015 Adana Hilton Otel

BİR ACAYİP SOYGUN ADANA İŞİ. - Basın Toplantısı Haber Küpürleri. - 12.Ocak 2015 Adana Hilton Otel BİR ACAYİP SOYGUN ADANA İŞİ - Basın Toplantısı Haber Küpürleri - 12.Ocak 2015 Adana Hilton Otel 13.01.2015 Salı Adana İşi nde acayip soygun Bir Acayip Soygun Adana İşi adlı uzun metraj filmin çekimleri

Detaylı

Uçan Süpürge İçin Ankara'ya Geliyorlar

Uçan Süpürge İçin Ankara'ya Geliyorlar On5yirmi5.com Uçan Süpürge İçin Ankara'ya Geliyorlar 14. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali Mayıs ayında dünyanın dört bir köşesinden çok sayıda sinemacıyı Ankara da ağırlayacak Yayın Tarihi

Detaylı

ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ

ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ AMAÇ Son yıllarda Türk sinema sektöründe görülen gurur verici gelişmeler, Türk sinemasına ve film yapımcılarına ilginin artmasına neden olmuştur. Bu bağlamda

Detaylı

25 NİSAN DA SİNEMALARDA

25 NİSAN DA SİNEMALARDA KELLY ROMAIN AUDREY CÉCILE REILLY DURIS TAUTOU DE FRANCE Bir Cédric Klapisch filmi. 25 NİSAN DA SİNEMALARDA FİLMİN KÜNYESİ Yönetmen: Cédric Klapisch Yapımcı: Bruno Levy Oyuncular: Romain Duris, Audrey

Detaylı

SİNEMA YÖNETMENİ TANIM

SİNEMA YÖNETMENİ TANIM TANIM Sinema için oyunlaştırılmış öykü ve romanların (senaryoların) oyuncular tarafından canlandırılması ve oyunun filme alınmasını sağlayan kişidir. A- GÖREVLER - Yazılı metni (senaryoyu) görsel olarak

Detaylı

Rol Kapmak İçin Yarıştılar

Rol Kapmak İçin Yarıştılar Rol Kapmak İçin Yarıştılar TRT nin yapımcılığını üstlendiği ve 10 gün boyunca Bodrum da çekilecek olan dizi için oyuncu seçmelerine başlandı. Bodrum Merkez de Köşem Pub Cafe de yapılan oyuncu başvurusuna

Detaylı

Vural ÇAVUŞOĞLU YÖNETMEN

Vural ÇAVUŞOĞLU YÖNETMEN Vural ÇAVUŞOĞLU YÖNETMEN İstanbul doğumlu. 1977 yılından başlayarak sinema ve kısa film ile yoğun olarak ilgilendi. 1977 yılında Deniz Lisesinden, 1981 yılında Deniz Harp Okulu Uluslararası İlişkiler bölümünden

Detaylı

11 Eylül de Sinemalarda

11 Eylül de Sinemalarda İyi Performanslarla Dolu, Çekici Bir Hikaye Milton Moview Review Gece Bitmeden de Chris Evans ın Yakışıklılığından Fazlası Var Culled Culture Gece Doğmadan ve In Search Of A Midnight Kiss in İzinde Filmaluation

Detaylı

ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ

ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ AMAÇ Son yıllarda Türk sinema sektöründe görülen gurur verici gelişmeler, Türk sinemasına ve film yapımcılarına var olan ilginin artmasına neden olmuştur.

Detaylı

Yönetmen VIJAY KRISHNA ACHARYA. Yapımcılar ADITYA CHOPRA. Türü Aksiyon. Oyuncular AAMIR KHAN KATRINA KAIF TABRETT BETHELL

Yönetmen VIJAY KRISHNA ACHARYA. Yapımcılar ADITYA CHOPRA. Türü Aksiyon. Oyuncular AAMIR KHAN KATRINA KAIF TABRETT BETHELL Yönetmen VIJAY KRISHNA ACHARYA Yapımcılar ADITYA CHOPRA Türü Aksiyon Oyuncular AAMIR KHAN KATRINA KAIF TABRETT BETHELL Yapım Yılı / Süre 2013 / 172 İthalat / Dağıtım Pinema Soluksuz izleyeceğiniz bir Bollywood

Detaylı

BAŞVURU ÇAĞRISI EURASIA DOC İstanbul FİLM PROJESİ YAZIM ATÖLYESİ / YARATICI BELGESEL EĞİTİMİ VE ORTAK YAPIMCILIK BULUŞMALARI

BAŞVURU ÇAĞRISI EURASIA DOC İstanbul FİLM PROJESİ YAZIM ATÖLYESİ / YARATICI BELGESEL EĞİTİMİ VE ORTAK YAPIMCILIK BULUŞMALARI BAŞVURU ÇAĞRISI EURASIA DOC İstanbul FİLM PROJESİ YAZIM ATÖLYESİ / YARATICI BELGESEL EĞİTİMİ VE ORTAK YAPIMCILIK BULUŞMALARI Istanbul, 13-25 Haziran 2016 Gümrü, Ermenistan, 29 Haziran 3 Temmuz Son başvuru

Detaylı

LOJISTIK SEKTÖRÜNÜN PÜF NOKTALARI ANLATILDI

LOJISTIK SEKTÖRÜNÜN PÜF NOKTALARI ANLATILDI Portal Adres LOJISTIK SEKTÖRÜNÜN PÜF NOKTALARI ANLATILDI : www.sabah.com.tr İçeriği : Gündem Tarih : 08.06.2015 : http://www.sabah.com.tr/guney/2015/06/08/lojistik-sektorunun-puf-noktalari-anlatildi 1/3

Detaylı

VEYSEL CİHAN HIZAR. Mesleki Deneyim. Öğretim Görevlisi halen İstanbul Kültür Üniversitesi-Sanat ve Tasarım Fakültesi-İletişim Tasarımı Bölümü

VEYSEL CİHAN HIZAR. Mesleki Deneyim. Öğretim Görevlisi halen İstanbul Kültür Üniversitesi-Sanat ve Tasarım Fakültesi-İletişim Tasarımı Bölümü VEYSEL CİHAN HIZAR Mesleki Deneyim Öğretim Görevlisi 2018-halen İstanbul Kültür Üniversitesi-Sanat ve Tasarım Fakültesi-İletişim Tasarımı Bölümü Eğitim Bilgileri Post - Doktora Bütünleşik Doktora Doktora

Detaylı

Yönetmen / İnci Balabanoğlu Ahıska Senaryo / Özgür Ağaoğlu TERRA FİLMCİLİK

Yönetmen / İnci Balabanoğlu Ahıska Senaryo / Özgür Ağaoğlu TERRA FİLMCİLİK Yönetmen / İnci Balabanoğlu Ahıska Senaryo / Özgür Ağaoğlu TERRA FİLMCİLİK www.instagram.com/solseritfilmi www.twitter.com/solseritfilmi www.facebook.com/solseritfilmi www.solseritfilmi.com 1 Sol Şerit:

Detaylı

13. New York Türk Film Festivali

13. New York Türk Film Festivali 13. New York Türk Film Festivali Değerli Başvuru Sahibi, Festivalimize göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz. A.B.D. de yapılan tek düzenli Türk Film Festivali olma özelliğini kazanan ve son

Detaylı

14. New York Türk Film Festivali

14. New York Türk Film Festivali 14. New York Türk Film Festivali Değerli Başvuru Sahibi, Festivalimize göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz. A.B.D. de yapılan tek düzenli Türk Film Festivali olma özelliğini kazanan ve son

Detaylı

Uluslararası 3. Antakya Altındefne film festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışma Yönetmeliği

Uluslararası 3. Antakya Altındefne film festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışma Yönetmeliği Uluslararası 3. Antakya Altındefne film festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışma Yönetmeliği Amaç Türk Sineması nın gelişmesine ve eserlerinin tanıtılmasına katkı getirmeyi; Yerel halkın, sanatsal etkinlikler

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VEYSEL CİHAN HIZAR. 2007- Dokuz/ Kurmaca Film / Yönetmen. 2008-Nefes/ Kurmaca Film / Yönetmen

ÖZGEÇMİŞ VEYSEL CİHAN HIZAR. 2007- Dokuz/ Kurmaca Film / Yönetmen. 2008-Nefes/ Kurmaca Film / Yönetmen ÖZGEÇMİŞ VEYSEL CİHAN HIZAR EĞİTİM Derece Alan Üniversite Yıl Lisans İletişim Tasarımı İstanbul Kültür Üniversitesi 2011 Yüksek Lisans İletişim Tasarımı İstanbul Kültür Üniversitesi 2014 (Tez Aşamasında)

Detaylı

2015 ANTALYA FİLM FORUM YÖNETMELİĞİ (2-5 Aralık 2015)

2015 ANTALYA FİLM FORUM YÖNETMELİĞİ (2-5 Aralık 2015) 2015 ANTALYA FİLM FORUM YÖNETMELİĞİ (2-5 Aralık 2015) A) AMAÇ Antalya Film Forum, öncelikli olarak Türkiye de olmak üzere Türkiye ye yakın coğrafyalarda (Avrupa, Güneydoğu Avrupa, Ortadoğu, Akdeniz ve

Detaylı

26. ANKARA ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ 24 Nisan 3 Mayıs 2015 ULUSAL UZUN FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİK

26. ANKARA ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ 24 Nisan 3 Mayıs 2015 ULUSAL UZUN FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİK 26. ANKARA ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ 24 Nisan 3 Mayıs 2015 ULUSAL UZUN FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİK 1. TARİH 26. Ankara Uluslararası Film Festivali 24Nisan-3Mayıs 2015 tarihleri arasında, Dünya Kitle İletişimi

Detaylı

Ders: Görsel senaryo taslağının önemi

Ders: Görsel senaryo taslağının önemi Ders: Görsel senaryo taslağının önemi İletişim, harika bir prodüksiyonun anahtarıdır. Fikirlerinizi görselleştirmek için görsel senaryo taslakları kullanın ve etkili bir çekim planlayın. Çizilecek içerik

Detaylı

Panzehir 9 Mayıs ta Sinemalarda - Genç Gelişim Kişisel Gelişim

Panzehir 9 Mayıs ta Sinemalarda - Genç Gelişim Kişisel Gelişim Çekim teknikleri, senaryosu ve oyuncu kadrosuyla adından söz ettirecek suç ve macera filmi Panzehir, 9 Mayıs ta izleyicisi ile buluşacak. Cüneyt Arkın ve oğlu Murat Arkın ı ilk kez birlikte beyazperdede

Detaylı

15. TÜRKISCHES FILMFESTIVAL FRANKFURT/M. 02.- 09.10.2015 KISA FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ

15. TÜRKISCHES FILMFESTIVAL FRANKFURT/M. 02.- 09.10.2015 KISA FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ 15. ÜNİVERSİTE TÜRKISCHES FILMFESTIVAL FRANKFURT/M. 02.- 09.10.2015 ÖĞRENCİLERİ ARASI KISA FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ AMAÇ Türk ve Alman üniversitelerinde sinema eğitimi almakta olan gençlerin, yaratıcılıklarını

Detaylı

Altın Hilal Film Festivali Kurallar İSVİÇRE İSLAM TOPLUMU GENÇLİK TEŞKİLATI TANITMA BAŞKANLIĞI

Altın Hilal Film Festivali Kurallar İSVİÇRE İSLAM TOPLUMU GENÇLİK TEŞKİLATI TANITMA BAŞKANLIĞI 2017 Altın Hilal Film Festivali Kurallar İSVİÇRE İSLAM TOPLUMU GENÇLİK TEŞKİLATI TANITMA BAŞKANLIĞI İçerik 1. Misyon/Konu/Amaç... 3 2. Başvuru koşulları... 3 3. Film teslimatı... 4 4. Esere ait haklar...

Detaylı

7. ÜNİVERSİTELER DANS YARIŞMASI

7. ÜNİVERSİTELER DANS YARIŞMASI 7. ÜNİVERSİTELER DANS YARIŞMASI ŞARTNAME A) Üniversite Adı: İl: Adres: Telefon: Faks: E-Posta: 7. ÜNİVERSİTELER DANS YARIŞMASI nın aşağıda yer alan, 33 maddeden oluşan şartnamesi, tarafımızca incelenmiş

Detaylı

1. SINIF BAHAR DÖNEMİ

1. SINIF BAHAR DÖNEMİ 1. SINIF GÜZ DÖNEMİ FILM 101- Sinema Dili I (2-2-3) 6: Ders, sinema sanatının kendine özgü anlatım tekniklerini incelemektedir. Bunun için sinema dilini oluşturan kamera, ışık, ses, kurgu, renk, müzik,

Detaylı

>> PROJE ADI PROFESYONEL KONSEPT DANS GÖSTERİSİ

>> PROJE ADI PROFESYONEL KONSEPT DANS GÖSTERİSİ >> PROJE ADI PROFESYONEL KONSEPT DANS GÖSTERİSİ >> PROJE AMACI Kurumun, genel hedefleri, tarihi, değerleri ya da kurumsal iletişim stratejisi ışığında o toplantıya ya da o döneme ait mesajları hedefleri

Detaylı

ESCOBAR: KAYIP CENNET / ESCOBAR: PARADISE LOST

ESCOBAR: KAYIP CENNET / ESCOBAR: PARADISE LOST ESCOBAR: KAYIP CENNET / ESCOBAR: PARADISE LOST ÖZET Oscar lı oyuncu Benicio Del Toro ya tüm dünyada fenomene dönüşen Hunger Games serisinin yıldızı Josh Hutcherson ın eşlik ettiği ESCOBAR: KAYIP CENNET,

Detaylı

52. ULUSLARARASI ANTALYA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJLI FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ

52. ULUSLARARASI ANTALYA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJLI FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ 52. ULUSLARARASI ANTALYA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJLI FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ FESTİVAL; Uluslararası Antalya Film Festivali, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Türkiye ve dünya sinemasının

Detaylı

AD DRONE. Tüm görüş ve önerileriniz için

AD DRONE. Tüm görüş ve önerileriniz için AD DRONE Dijital dünyanın gelişmesiyle birlikte aynı orantıda internet dünyasıyla olan bağlarımız güçlenmeye devam ediyor. İşte tam da bu adımda AD Drone ekibi olarak sizleri güler yüz ve sıcakkanlılığımız

Detaylı

8. ULUSLARARASI ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ ARASI KISA FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ

8. ULUSLARARASI ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ ARASI KISA FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ 8. ULUSLARARASI ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ ARASI KISA FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ AMAÇ Türk ve Alman üniversitelerinde sinema eğitimi almakta olan gençlerin, yaratıcılıklarını teşvik ederek öğrenimini gördükleri

Detaylı

17. UÇAN SÜPÜRGE ULUSLARARASI KADIN FİLMLERİ FESTİVALİ 8-15 Mayıs 2014

17. UÇAN SÜPÜRGE ULUSLARARASI KADIN FİLMLERİ FESTİVALİ 8-15 Mayıs 2014 A- FESTİVAL ANA SPONSORLUĞU Kapsam: Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali sosyal sorumluluk projelerine önem veren kurum ve kuruluşların desteğiyle 17. yaşına geldi. Festivalimizin ismiyle birlikte anılacak

Detaylı

Paketi. Albüm ve Baskı Seçenekleri

Paketi. Albüm ve Baskı Seçenekleri Çikolata Düğün ya da nişan fotoğrafı çekimi için zamanınız kısıtlı mı? Yoksa Biz o çok fotoğraf çekilmeyi sevmeyenlerdeniz ama bir anı olsun diye istiyoruz diye mi düşünüyorsunuz? Hiç endişelenmeyin bizimle

Detaylı

F İ L M İ N Ö Z E T İ

F İ L M İ N Ö Z E T İ F İ L M İ N Ö Z E T İ Son derece dindar ve geleneksel bir ortamda büyüyüp kendisi gibi dindar bir hanımla evli olan Gafur, bir gün sokakta karısını bir sokak kadını kılığında görür. Daha şaşkınlığını üzerinden

Detaylı

TENORS MÜZİK SHOW. Tenors Müzik Show (Flash Mob)

TENORS MÜZİK SHOW. Tenors Müzik Show (Flash Mob) TENORS MÜZİK SHOW Tenors Müzik Show (Flash Mob) Yaşamın hızlı temposu içinde çalışmak kadar artık eğlenmekte hızlı olmak zorunda. Eski tarihlerde müzik dinlemek için aylar öncesinde bilet alınır ve bir

Detaylı

HABERLER.. Programı izlemek için tıklayınız.. SMARTPTS TRT DE CANLI OLARAK YAYINLANAN BİLİŞİM RÜZGÂRINDA..

HABERLER.. Programı izlemek için tıklayınız.. SMARTPTS TRT DE CANLI OLARAK YAYINLANAN BİLİŞİM RÜZGÂRINDA.. Bizden Haberler SMARTPTS TRT DE CANLI OLARAK YAYINLANAN BİLİŞİM RÜZGÂRINDA.. SmartPts Plaka Tanıma Sistemleri TRT de canlı olarak yayınlanan Bilişim Rüzgarı isimli programa konuk oldu. Programda SmartPts

Detaylı

SÜT. Yönetmen : Semih Kaplanoğlu

SÜT. Yönetmen : Semih Kaplanoğlu SÜT Yönetmen : Semih Kaplanoğlu Semih Kaplanoğlu'nun Yusuf Üçlemesi nin ikinci filmi "SÜT" bu yıl 65'incisi düzenlenen Venedik Film Festivali'nin resmi yarışma bölümüne seçildi. T.C. Kültür Bakanlığı,

Detaylı

ABD, İngiltere, İrlanda, Kanada, Hollanda, Avustralya, Yeni Zelanda.

ABD, İngiltere, İrlanda, Kanada, Hollanda, Avustralya, Yeni Zelanda. VerdeTaks dünya çapında vergi iadeleri hizmeti veren yeni kurulmuş bir şirkettir. Şirketimiz finansal, müşteri hizmetleri, pazarlama ve satış alanlarında 14 yıldan fazla bir deneyime sahiptir. Uzmanlarımızın

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM SİSTEMİ ÇEVRİMİÇİ SİNEMA ÖĞRENCİ TOPLULUĞU ENGELSİZ AÇIKÖĞRETİM KISA FİLM YARIŞMASI

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM SİSTEMİ ÇEVRİMİÇİ SİNEMA ÖĞRENCİ TOPLULUĞU ENGELSİZ AÇIKÖĞRETİM KISA FİLM YARIŞMASI ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM SİSTEMİ ÇEVRİMİÇİ SİNEMA ÖĞRENCİ TOPLULUĞU ENGELSİZ AÇIKÖĞRETİM KISA FİLM YARIŞMASI AMAÇ: Engelsiz Açıköğretim başlıklı kısa film yarışması; 10-16 Mayıs Engelliler Haftasında

Detaylı

Beyaz Perde. K ı s a F i l. m çekim aktivitesi

Beyaz Perde. K ı s a F i l. m çekim aktivitesi Beyaz Perde m çekim aktivitesi K ı s a F i l Tüm yaratıcılığınızı ortaya koyabileceğiniz, eğlenceli ve heyecan verici bir kısa film projesi! Keyifli bir finalle sonlandırılan müthiş bir film çekim aktivitesi

Detaylı

28 Haziran -4 Temmuz 2010 KUŞADASI

28 Haziran -4 Temmuz 2010 KUŞADASI 28 Haziran -4 Temmuz 2010 KUŞADASI 3. ULUSLARARSI SERTİFİKALI İNGİLİZCE KONUŞMA KAMPI 28 Haziran -4 Temmuz 2010 -KUŞADASI İngilizce eğitimi için İngiltere ya da Amerika ya gitme imkanı olmayanlar için

Detaylı

2014 ANTALYA FİLM FORUM (14-17 EKİM 2014) YÖNETMELİĞİ

2014 ANTALYA FİLM FORUM (14-17 EKİM 2014) YÖNETMELİĞİ A) AMAÇ 2014 ANTALYA FİLM FORUM (14-17 EKİM 2014) YÖNETMELİĞİ Antalya Film Forum, öncelikli olarak Türkiye de olmak üzere Türkiye ye yakın coğrafyalarda (Balkanlar, Ortadoğu, Akdeniz ve Türki Cumhuriyetler)

Detaylı

DEDE TORUN BULUŞMASI PROJESİ

DEDE TORUN BULUŞMASI PROJESİ Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan aynı kültür

Detaylı

24. ANKARA ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ 14-24 Mart 2013 ULUSAL UZUN FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİK

24. ANKARA ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ 14-24 Mart 2013 ULUSAL UZUN FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİK 24. ANKARA ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ 14-24 Mart 2013 ULUSAL UZUN FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİK 1. TARİH 1. AMAÇ 24. Ankara Uluslararası Film Festivali 14-24 Mart 2013 tarihleri arasında, Dünya Kitle İletişimi

Detaylı

Kurumsal Müzikal Projesi

Kurumsal Müzikal Projesi Kurumsal Başarı Hikayesi Kurumsal Müzikal Projesi >> PROJE ADI KURUMSAL MÜZİKAL >> PROJE TÜRÜ MÜZİKAL >> PROJENİN KISACA TANIMI Projemiz; şirketinizin değerlerini, misyon ve vizyonunu yansıtan (yaşayan),

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ BİLGİ DİREN GÜNEŞ. 2007 Kırmızı Balık/ Kurmaca/ Kısa Film. 2008 Ağla/Yanım/ Belgesel Film. 2009 İstanbul u Dinliyorum/ Belgesel Film

ÖZGEÇMİŞ BİLGİ DİREN GÜNEŞ. 2007 Kırmızı Balık/ Kurmaca/ Kısa Film. 2008 Ağla/Yanım/ Belgesel Film. 2009 İstanbul u Dinliyorum/ Belgesel Film ÖZGEÇMİŞ BİLGİ DİREN GÜNEŞ EĞİTİM Derece Alan Üniversite Yıl Lisans İletişim Tasarımı İstanbul Kültür Üniversitesi 2011 Yüksek Lisans İletişim Tasarımı İstanbul Kültür Üniversitesi 2014 (Tez Aşamasında)

Detaylı

TOPRAĞIN ÇOCUKLARI OYUNCU BİYOGRAFİLERİ KEMAL ÖĞRETMEN

TOPRAĞIN ÇOCUKLARI OYUNCU BİYOGRAFİLERİ KEMAL ÖĞRETMEN TOPRAĞIN ÇOCUKLARI OYUNCU BİYOGRAFİLERİ KEMAL ÖĞRETMEN Anadolu Köy Enstitüsü Müdürü. İleri görüşlü, kendinden emin, öğrencilerinin geleceğini düşünen ve onları yüreklendiren, Köy Enstitülerine gönül vermiş

Detaylı

9. ÜNİVERSİTELER DANS YARIŞMASI

9. ÜNİVERSİTELER DANS YARIŞMASI 9. ÜNİVERSİTELER DANS YARIŞMASI ŞARTNAME A) Üniversite Adı: İl: Adres: Telefon: Faks: E-Posta: 9. ÜNİVERSİTELER DANS YARIŞMASI nın aşağıda yer alan, 32 maddeden oluşan şartnamesi, tarafımızca incelenmiş

Detaylı

SELÇUK BELEDİYESİ EFES TİYATRO FESTİVALİ BAŞVURU FORMU

SELÇUK BELEDİYESİ EFES TİYATRO FESTİVALİ BAŞVURU FORMU SELÇUK BELEDİYESİ EFES TİYATRO FESTİVALİ BAŞVURU FORMU TOPLULUĞUN: Tam Adı: Adresi: Telefon: Cep Telefonu: e-mail: Konumu (Belediye-Özel-Üniversite-Amatör-Profesyonel): Faaliyet Süresi: TOPLULUK SORUMLUSUNUN:

Detaylı

51. ULUSLARARASI ANTALYA ALTIN PORTAKAL FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI BAŞVURU FORMU

51. ULUSLARARASI ANTALYA ALTIN PORTAKAL FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI BAŞVURU FORMU 51. ULUSLARARASI ANTALYA ALTIN PORTAKAL FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI BAŞVURU FORMU El yazısı ile mavi mürekkepli kalemle her sayfası imzalanarak doldurulmalıdır. Bu formu dolduran katılımcıların,

Detaylı

SİNOPSİS Uzaklarda Arama, Türkiye de yaşanmış gerçek bir olaydan esinlenilmiştir ama karakterler ve sonrasında yaşananlar hayal ürünüdür.

SİNOPSİS Uzaklarda Arama, Türkiye de yaşanmış gerçek bir olaydan esinlenilmiştir ama karakterler ve sonrasında yaşananlar hayal ürünüdür. SİNOPSİS Uzaklarda Arama, Türkiye de yaşanmış gerçek bir olaydan esinlenilmiştir ama karakterler ve sonrasında yaşananlar hayal ürünüdür. Film, şehir merkezindeki pavyonun yakınlardaki küçük bir kasabaya

Detaylı

Soner Sevgili Eğitim 1983-1994 Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo- Tv ve Sinema Bölümü. Deneyim

Soner Sevgili Eğitim 1983-1994 Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo- Tv ve Sinema Bölümü. Deneyim Soner Sevgili Eğitim 1983-1994 Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo- Tv ve Sinema Bölümü Deneyim 2012 İstanbul - Bir tür görüntülü İstanbul ansiklopedisi olan Zümrüd- ü Anka belgesel dizisinin yönetmeni

Detaylı

TÜSİAD, dizilerde toplumsal cinsiyet eşitliği için harekete geçti

TÜSİAD, dizilerde toplumsal cinsiyet eşitliği için harekete geçti TÜSİAD, dizilerde toplumsal cinsiyet eşitliği için harekete geçti ntv.com.tr, Anadolu Ajansı 5 Mart 2018 PazartesiEkonomi TÜSİAD, 'TV Dizilerinde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği' projesini hayata geçiriyor.

Detaylı

Yarışma ile ilgili tüm detaylara www.egitimbirsen.org adresinden ulaşılabilecektir.

Yarışma ile ilgili tüm detaylara www.egitimbirsen.org adresinden ulaşılabilecektir. Eğitim-Bir-Sen Örgütlenme Temalı 2. Kısa Film Yarışması Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Örgütlenme Temalı 2. Kısa Film Yarışması na başvurular 15 Eylül 2015 tarihinde başlayacaktır. Sendikamız

Detaylı

ARSUZ GÜZ KAMPI (23-30 EYLÜL) PROGRAMI

ARSUZ GÜZ KAMPI (23-30 EYLÜL) PROGRAMI ARSUZ GÜZ KAMPI (23-30 EYLÜL) PROGRAMI 23 Eylül Cumartesi (1. Gün) 08.30 Hatay Arsuz da Buluşma (Arsuz Uygulama Oteli) 09.00-10.00 Karşılama, Açılış Sohbetleri 10.30-13.00 Proje Alanı-1 (Kıyı Alanı) Yerinde

Detaylı

Bodrum dan Adriyatik e yelkenli ile 4 kadın

Bodrum dan Adriyatik e yelkenli ile 4 kadın Bodrum dan Adriyatik e yelkenli ile 4 kadın Yelken sporuna gönül vermiş 4 kadın yelkenci 70 gün sürecek seyahatlerine başlamadan önce Bodrum Belediyesini ziyaret etti. Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcısı

Detaylı

kusursuzlar Uzun Metraj Sinema Filmi

kusursuzlar Uzun Metraj Sinema Filmi kusursuzlar Uzun Metraj Sinema Filmi Künye Filmin Adı: Kusursuzlar Yönetmen: Ramin Matin Senaryo Yazarı: Emine Yıldırım Yapımcılar: Emine Yıldırım, Oğuz Kaynak, Bertrand Glosset Oyuncular: Esra Bezen Bilgin,

Detaylı

53. ULUSLARARASI ANTALYA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJLI FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ

53. ULUSLARARASI ANTALYA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJLI FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ 53. ULUSLARARASI ANTALYA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJLI FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ FESTİVAL; Uluslararası Antalya Film Festivali, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Türkiye ve dünya sinemasının

Detaylı

İklim değişikliğine ve biyolojik çeşitliliğe dikkat çekmek için «Dünyaya Bağlan»

İklim değişikliğine ve biyolojik çeşitliliğe dikkat çekmek için «Dünyaya Bağlan» İklim değişikliğine ve biyolojik çeşitliliğe dikkat çekmek için «Dünyaya Bağlan» Ana odağımıza etkinlikleri koyduk ve insanlardan kendi etkinliklerini oluşturmalarını istedik. Doğaya Dönüş Derneği ile

Detaylı

Türkiye de üniversiteye giremeyen öğrenciler Fas ta üç dil öğreniyor

Türkiye de üniversiteye giremeyen öğrenciler Fas ta üç dil öğreniyor Türkiye de üniversiteye giremeyen öğrenciler Fas ta üç dil öğreniyor Türkiye deki üniversite imkanlarının zorluğu ve kontenjan sıkıntısı öğrencileri değişik arayışlara itiyor. Her yıl 50 binin üzerinde

Detaylı

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 22.ULUSLARARASI ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ 2015

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 22.ULUSLARARASI ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ 2015 ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 22.ULUSLARARASI ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ 2015 1-AMAÇ Uluslararası Altın Koza Film Festivali; Türkiye de kültür ve sanatın korunması

Detaylı

Naptorun Pansiyon İzleyiciden Tam Not Aldı

Naptorun Pansiyon İzleyiciden Tam Not Aldı Naptorun Pansiyon İzleyiciden Tam Not Aldı Sahne Gari organizasyonu olarak Naptorun Pansiyon adlı tiyatro oyunu Bodrum Belediyesi Heredot Kültür Merkezi gösteri salonunda sahnelendi. Bodrum da yaşayan

Detaylı

d) Yarışmaya 01 Ocak 2015 tarihinden sonra yapılmış ve Eser İşletme Belgesi almış olan filmler katılabilir.

d) Yarışmaya 01 Ocak 2015 tarihinden sonra yapılmış ve Eser İşletme Belgesi almış olan filmler katılabilir. 27. ANKARA ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ 28 Nisan 8 Mayıs 2016 ULUSAL UZUN FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİK 1. TARİH 27. Ankara Uluslararası Film Festivali 28 Nisan - 8 Mayıs 2016 tarihleri arasında, Dünya Kitle

Detaylı

4. ve 5. Değerlendirme Sınavları. Puanlama Aşağıda...

4. ve 5. Değerlendirme Sınavları. Puanlama Aşağıda... 4. ve 5. Değerlendirme Sınavları Puanlama Aşağıda... 4. Sınav Test Soruları 5 puan 6x5=30 Çetele tablosu 5 puan 10x5=50 Doğru-Yanlış 2 puan 5x2=10 Sayı örüntüsü 2 puan 5x2=10 5. Sınav Test Soruları 5 puan

Detaylı

Buruşuk Ömer Destanı. www.tersisler.org 0212 881 11 58 0212 883 16 86

Buruşuk Ömer Destanı. www.tersisler.org 0212 881 11 58 0212 883 16 86 Buruşuk Ömer Destanı 1900 yılları Türkiye sinden günümüze 100 yıllık süreci konu almaktadır. İstanbul da konakta yaşayan aile ilişkileri örgüsü; arka planında Türkiye de ve dünyada yaşanan toplumsal değişim

Detaylı

PHUKET 29 OCAK 05 ŞUBAT

PHUKET 29 OCAK 05 ŞUBAT PHUKET 29 OCAK 05 ŞUBAT 2018 PHUKET 29 OCAK 05 ŞUBAT 2018 29 Ocak 2018 Pazartesi 13:25 Gidiş - 05 Şubat 2018 Pazartesi 17:50 İstanbul Varış QATAR HAVAYOLLARI BOEING 787 DREAMLINER ile uçuş PHUKET PATONG

Detaylı

HEYBELİADA SU SPORLARI KULÜBÜ SPONSORLUK DOSYASI

HEYBELİADA SU SPORLARI KULÜBÜ SPONSORLUK DOSYASI HEYBELİADA SU SPORLARI KULÜBÜ SPONSORLUK DOSYASI HEYBELİADA SU SPORLARI KULÜBÜ 1984 yılında Heybeliada Değirmenburnu mevkiinde kurulan Heybeliada Su Sporları Kulübü, Türkiye nin önde gelen su sporları

Detaylı

FESTİVAL HAKKINDA RAPOR HAKKINDA

FESTİVAL HAKKINDA RAPOR HAKKINDA SOSYAL ETKİ RAPORU - 2017 İÇİNDEKİLER FESTİVAL HAKKINDA 1 RAPOR HAKKINDA 1 FESTİVAL KATILIMCI PROFİLİ 2 ANKET SONUÇLARI 2 SEYİRCİLERİN DEMOGRAFİK BİLGİSİ 3 SEYİRCİLERİN FİLMLERİ İZLEME DURUMU 6 SEYİRCİLERİN

Detaylı

Dünya üzümden sadece şarap yaparken, biz ise üzümden sadece şarap değil, başka neler yapacağımızı göstermeye devam edeceğiz.

Dünya üzümden sadece şarap yaparken, biz ise üzümden sadece şarap değil, başka neler yapacağımızı göstermeye devam edeceğiz. Dünya üzümden sadece şarap yaparken, biz ise üzümden sadece şarap değil, başka neler yapacağımızı göstermeye devam edeceğiz. Festivalin Amacı Gaziantep, yeryüzünde, derin tarihi, çok sesli, çok renkli

Detaylı

7. LİSELERARASI DANS YARIŞMASI

7. LİSELERARASI DANS YARIŞMASI 1 7. LİSELERARASI DANS YARIŞMASI İSTANBUL ŞARTNAME A) Okul Adı: İl: İlçe: Adres: Telefon: Faks: E-Posta: 7. LİSELERARASI DANS YARIŞMASI nın aşağıda yer alan, 36 maddeden oluşan şartnamesi, tarafımızca

Detaylı

22-27 EYLÜL 2014 FİNLANDİYA GEZİMİZ 22,09,2014 PAZARTESİ - BULUŞMA VE PISA 23.09.2014 SALI - ALVAR AALTO SAĞLIK VE SPOR FAKÜLTESİ

22-27 EYLÜL 2014 FİNLANDİYA GEZİMİZ 22,09,2014 PAZARTESİ - BULUŞMA VE PISA 23.09.2014 SALI - ALVAR AALTO SAĞLIK VE SPOR FAKÜLTESİ 22-27 EYLÜL 2014 FİNLANDİYA GEZİMİZ 22,09,2014 PAZARTESİ - BULUŞMA VE PISA Gece geç saatlerde Helsinki yolculuğumuz başlayacak. Uzun bir uçak yolculuğu yapacağız.ardından bir saatlik bir uçuş sonunda Jyvaskyla

Detaylı

Fall 2010. SAYFA 1 S1: Gittiğiniz üniversite: Katholieke Universiteit Leuven. S2: Gittiğim üniversite beklentilerimi karşıladı.

Fall 2010. SAYFA 1 S1: Gittiğiniz üniversite: Katholieke Universiteit Leuven. S2: Gittiğim üniversite beklentilerimi karşıladı. Fall 2010 Toplayıcı: New Link (Web Bağlantısı) Başlangıç: 23 Mart 2011 Çarşamba 16:12:18 Son Değiştirme: 23 Mart 2011 Çarşamba 16:13:29 Geçen Süre: 00:01:10 Katholieke Universiteit Leuven S3: Gittiğim

Detaylı

65+ YAŞLI HAKLARI DERNEĞİ KISA FİLM ve KAMU SPOTU YARIŞMASI

65+ YAŞLI HAKLARI DERNEĞİ KISA FİLM ve KAMU SPOTU YARIŞMASI 65+ YAŞLI HAKLARI DERNEĞİ KISA FİLM ve KAMU SPOTU YARIŞMASI Sevgili Kısa Film Yapımcıları, Bizler 65+ YAŞLI HAKLARI DERNEĞİ adında bir derneğin kurucularıyız. Çevremizdeki çoğu insanın tüm karşı önerilerine

Detaylı

DIRIM. kültür - sanat - güncel yaşam ISSN 0378-8628. Monet

DIRIM. kültür - sanat - güncel yaşam ISSN 0378-8628. Monet ISSN 0378-8628 DIRIM kültür - sanat - güncel yaşam Monet DİRİM/ocak-Şubat-Mart 2007 Kültür ve Sanat Küçük insanların Büyük Filmi: DONDURMAM GAYMAK Yerel bir masal... Yıl 1995, Ege'nin küçük bir kıyı kasabasında

Detaylı

Seyahatte Tasarruf Rehberi Yapmanız ve Yapmamanız Gerekenler

Seyahatte Tasarruf Rehberi Yapmanız ve Yapmamanız Gerekenler Seyahatte Tasarruf Rehberi Yapmanız ve Yapmamanız Gerekenler 10 uygulaması kolay tasarruf ipucu Seyahatin en büyük engellerinden bir tanesi bütçe... Keseyi yönetememek sadece gitmenizin değil, gittiğinizde

Detaylı

8. ÜNİVERSİTELER DANS YARIŞMASI

8. ÜNİVERSİTELER DANS YARIŞMASI 8. ÜNİVERSİTELER DANS YARIŞMASI ŞARTNAME A) Üniversite Adı: İl: Adres: Telefon: Faks: E-Posta: 8. ÜNİVERSİTELER DANS YARIŞMASI nın aşağıda yer alan, 34 maddeden oluşan şartnamesi, tarafımızca incelenmiş

Detaylı

Portakal'a 'Türkiye sineması' damga vurdu!

Portakal'a 'Türkiye sineması' damga vurdu! 1 / 7 2014/10/31 15:31 Portakal'a 'Türkiye sineması' damga vurdu! ERKAN AKTUĞ (mailto:erkan.aktug@radikal.com.tr mailto:erkan.aktug@radikal.com.tr) Kültür / 18/10/2014 51. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde

Detaylı

Paketi. Düğün zamanına kadar çiftlere danışmanlık hizmeti: Çekim gününe kadar konsept Master Seri

Paketi. Düğün zamanına kadar çiftlere danışmanlık hizmeti: Çekim gününe kadar konsept Master Seri Çikolata Düğün ya da nişan fotoğrafı çekimi için çok heveslisiniz ancak zamanınız kısıtlı mı? Yoksa Biz o çok fotoğraf çekilmeyi sevmeyenlerdeniz ama bir anı olsun diye istiyoruz diye mi düşünüyorsunuz?

Detaylı

DÜĞÜN GÜNÜM PROGRAMI

DÜĞÜN GÜNÜM PROGRAMI DÜĞÜN GÜNÜM TV PROGRAMI HEDEF KİTLE Potansiyel Hedef Kitle 14 yaş ve üstü A,B,C,D,E özellikle kadın TV. izleyicisi Programın Hedef Kitlesi 14-65 yaş A,B,C,D,E özellikle kadın TV. izleyicisi Potansiyel

Detaylı

Bilim Kahramanları Buluşuyor

Bilim Kahramanları Buluşuyor Bilim Kahramanları Buluşuyor 1. 9 16 yaş arası gençler, bilimin kolay erişilebilir ve eğlenceli olduğunu keşfediyorlar; 2. her sene farklı bir konuda topluma faydası olacak çözümler üretiyorlar; 3. yaşamları

Detaylı