Endüstrinin Lider Çözümleri çin En yileri Bir Araya Getiriyoruz

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Endüstrinin Lider Çözümleri çin En yileri Bir Araya Getiriyoruz"

Transkript

1

2 Endüstrinin Lider Çözümleri çin En yileri Bir Araya Getiriyoruz Fark Yaratan Bizim Uzmanl m z Automated Logic kendisini aç k sisteme ve sorunsuz sistem entegrasyonuna adam flt r. Bu da tabii ki bizim uzmanl m zla mümkün olmaktad r. 3. Parti Entegrasyon (Third Party Integration-TPI) ekibimiz HVAC, mekanik, ayd nlatma, güvenlik, yang n ve di er bina yönetim sistemlerinin entegrasyonunda yenilikçi çözümler sunmaktad r. TPI ekibimiz, geliflmifl araçlar m zla birlikte, onlarca kapal özel protokolü, aralar nda BACnet, MODBUS, Lonworks ve Johnson Control s N2 in de bulundu u s k kullan lan endüstri protokollerine çevirmifltir. Dunham-Bush,York International, Simplex, Square-D ve Reliance Electric gibi birçok ünlü endüstriyel firman n ürünlerini de sistemimize tümlefltirebildik. Automated Logic, endüstrideki BACnet OEM kontrol cihazlar n n en büyük özel sa lay c s d r. Önde gelen so utma grubu, kazan, yang n ve ayd nlatma sistemi üreticilerinin ismi alt nda ürünlerimiz kolayl kla bulunabilir. Bunun nedeni ise orijinal malzeme üretim bölümümüz OEMCtrl, bu üreticilerle birlikte çal fl p onlar n kontrol gereksinimlerine protokol aç s ndan esnek, bilgi aç s ndan zengin, oldukça güvenilir ve kolayl kla iste e göre

3 ayarlanabilir çözümler sa lamaktad r. Kontrol cihazlar m z n sa lad esneklik sayesinde, üreticiler mal sahibinin hangi otomasyon sistemi markas n seçti ine bakmaks z n malzemelerini satabilirler. Efli Bulunmaz Yetkili Sat c lar: Automated Logic in teknolojik üstünlü ü, baflar m z n nedeninin sadece bir k sm. Onun kadar önemli olan bir konu da tüm dünyada h zla geliflmekte olan pazar m zda yetkili sat c lar m zla kurdu umuz iliflkilerdir. Onlar, ürün mükemmelli ine ve müflteriye verdi imiz eflsiz deste e olan ba l l m zda bize ortak olmufllard r. Bu iliflkiler, finansal gücümüzü ve mühendislik kaynaklar m z tecrübemiz, yerel seviyede bulabilece iniz ba l l k ve hizmet ile birlefltirdi. Bu birleflim size eflsiz hizmeti verecek ve Automated Logic i yenilikçi bina kontrolünde en önde tutacak unsurdur.

4 Girifl/Ç k fl Donan m : Yenili in Arkas ndakiler Bizi Önde Tutuyor Automated Logic in girifl ç k fl donan ml ürünleri ifle yenilik katmaktad r. Atlanta daki merkezimizde tasarlan p haz rlanan ürünlerimiz UL, FCC ve CE standartlar n karfl lamas için üretim esnas nda s k bir kalite kontrol aflamas ndan geçmektedir. Tasar mlar esnas nda yüksek iletiflim h zlar için zaman n en ilerisi olan mikroifllemciler ve yard mc ifllemciler, uzaktan kolayca güncelleyebilmek için flash bellek, hassas kontrolü sa lamak için yüksek çözünürlükte girifl ç k fllar ve güvenilir bir iflletme, gerilim dalgalanmalar n ve anahtarlama gürültülerini önlemek için de haz r koruyucu devreler kullan lmaktad r. Automated Logic girifl ç k fl donan m yüksek h zl TCP/IP üzerinde BACnet i kullan r; maliyeti uygun kurulum ve uzun süreli kullan m sa lamak aç s ndan da basit ve sa lam bir modüler yap sunar. Bunlar: Yönlendiriciler (Routers): Aralar nda IP, Ethernet, ARCNET, MS/TP ve PTP gibilerinin de bulundu u de iflik BACnet veri hatlar n n aras ndaki bilgi al flveriflini sa lar. Duvara monte edilebilen bir yap ya sahip olup birden fazla kullan c ve de uç aras iletiflimi öncelik ve eriflim seviyesi düzenlenmifl bir flekilde ve maksimum esneklikte yürütür. Kontrol Cihazlar (Controllers): ME line: Birden fazla saha cihaz n kontrol eden kontrol

5 cihazlar d r. 10/100 Mbps Ethernet, yüksek h zdaki ARCNET ya da daha al fl lageldik olan, Kbps MS/TP a, üzerinde BACnet i kullanarak geniflletilebilen veya geniflletilemeyen modülleri sayesinde merkezi s tma, klima santrali ve di er kompleks uygulamalar n kontrolünü sa lamaktad r. Geniflleme modülleri nokta tipi ve say s yla ilgili olarak bu modüllere eklenebilir. SE Line: Sadece bir cihazl uygulamalar için kullan lan kontrol cihazlar d r. ARCNET veya MS/TP üzerinde BACnet i kullanan SE line ba ms z denetleyicileri, çat tipi ve di er uygun cihazlar n kurulumlar için tasarlanm flt r. ZN Line: Bölgesel kontrol cihazlar d r. ARCNET veya MS/TP üzerinde BACnet i kullanan ZN line kontrol cihazlar bölgesel s cakl k kontrol ifllevleri için tasarlanm flt r. Tümleflik hava ak fl duyar eleman ve hareket aksamlar olan bas nçtan ba ms z birimlerle olan uyumlulu uyla birlikte, ZN Line; VAV kutusu, fancoil, s pompas ve fanlar n çal flmas n sa lamaktad r. BACview: BACview, operatör arayüz klavyemiz, yerel operatör göstergesi, veri de ifltirme ve a eriflimi için ideal bir çözümdür. Küçük kurulumlara uymakla birlikte, ME Line ve SE Line kontrol cihazlar n n üzerine do rudan tak labilir. Bununla birlikte operatörlere daha önceden kullan c taraf ndan belirlenmifl olan parametreleri görme ve gerekti inde de ifltirme imkan n sa lamaktad r. Görüntüler endüstri standard ndaki HTML kullan larak müflteri gereksinimlerine uyarlanabilir.

6 E itimli teknik personelimiz büyük ve karmafl k, de iflik bölgelere da lm fl, kritik önemdeki tesislerde titiz bir mühendislik ve devreye alma çal flmas gerçeklefltirir. Bina otomasyondan sorumlu grup olarak projenin en baflar l flekilde gerçekleflebilmesi için tüm di er gruplarla iflbirli ini sürdürerek e ilim (trend), kay t, rapor gibi gereken dokümanlar sa layarak en iyi katk y yapar.

7 E itimli Teknik Personelimiz Teknik personelimiz proje yönetimi, kablolama ve montaj süpervizyon hizmetleri, iflletmeye alma ve teslim edildikten sonra garanti, hizmet ve teknik destek olarak en yetkin niteliklere sahiptir. Kadromuz, yüzlerce de iflik projeyle gelen deneyimiyle hastaneler, bankalar, endüstri tesisleri, havalimanlar, ifl merkezleri, ilaç fabrikalar, oteller, al flverifl, e itim, kültür ve spor merkezleri, üniversiteler, idari binalar ve benzeri müflterilerine hizmet vermektedir.

8 WebCTRL: Toplam flletim Özgürlü ünde Büyük Bir At l m Sonuç? WebCTRL sisteminize dünyan n herhangi bir yerinden s k nt s z eriflim ve onu tam olarak kontrol etme imkan n sa lamaktad r. Herhangi bir taray c s olan masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, PDA, cep telefonu gibi cihazlarla, istenilen say da kullan c için, istedikleri dilde eriflim mevcuttur. Geliflmifl alarm yönetimi gibi özellikleriyle alarm herhangi bir ortama yönlendirilebildi i gibi iste e göre raporlama yetenekleri de herhangi bir taray c dan al nabilir. Bununla birlikte, WebCTRL teknolojiden daha fazlas demektir; çünkü flimdiye kadar olan en etkileflimli, en zengin özellikli ve kullan m en kolay olan üründür. Aç k standartlar m z n yan s ra, Automated Logic in geçmiflle uygunluk gibi bir miras da müflterilerimizin eski yat r mlar n n yeni sisteme entegrasyonunu ve onlar n yeni teknolojinin nimetlerinden yararlanmalar n sa lamaktad r. WebCTRL de bu miras sürdürmektedir.

9 Aç k standart yaklafl m m z, WebCTRL, Web tabanl bina otomasyon sistemimiz sayesinde daha önce hiç olmad kadar yararlar sa lamaktad r. WebCTRL, bafltan sona hiç bir sistemde bulamayaca n z bir özgürlük teklif etmektedir. Bir tek nedenle: Biz eski sistemlerimizi WEB teknolojisine uydurmad k; biz WEB teknolojisini daha en bafl nda kabul ederek, tasarlad k! TCP/IP, XML, Java, HTML, WEB hizmetleri, -Interneti dünya çap nda bir olgu haline getiren standartlar-, WebCTRL nin tam kalbindedir. WebCTRL aralar nda BACnet, LonWorks, MODBUS ve SNMP nin de bulundu u birçok önemli iletiflim protokolünü desteklemektedir. Ayn zamanda efli görülmemifl bir esneklik ve ölçeklenebilirlik sa layan aç k bir programlama dili olan Java y da kullan r. Microsoft Windows98, Windows 2000, Windows NT, Red Hat Linux and Sun Microsystems Solaris gibi Java2 uyumlu herhangi bir sunucu üzerinde çal flabilmektedir. WebCTRL MS Access, MS SQL Server, Oracle ve IBM DB2 gibi JDBC-uyumlu herhangi bir veri taban n da kullanabilmektedir.

10 Bina Kontrol Sistemimizdeki Konumumuz? Tamamen Aç k Fikirliyiz Kapal sistemler mi?tamamen tarih oldular. Bugünün bina yönetimi aç k bir meseledir: Aç k sistem, aç k mimari ve aç k standartlar. Aç k sistemler iflletme verimlili i, esneklik ve maliyet uygunlu unda yeni bir aflamay gündeme getirmifllerdir. Aç k mimari sayesinde, kullan c lara, kolayl kla de ifltirilebilen de iflik yarat c cihaz kombinasyonlar yla, rakiplerin ürünleri de dahil olmak üzere bütünlefltirme olana vermektedir. Tek bir ifl istasyonundan uzaktan yönetim olana sundu u gibi birden çok sistemin de kontrolünü sa lamaktad r. Tüm ürünlerimizdeki do al BACnet bütünlefltirme yetene i ile, Automated Logic in aç k sistem mimarisi, bina kontrolünü etkili bir biçimde kullan c ya vermifl durumdad r.

11 BACnet in üstün performans (düflük h zl a lardan yüksek h zl Ethernet e kadar) ve ölçeklenebilirli i, sistemlerimizin tek bir binadan pek çok say da binaya kadar genifl bir kurumsal gereksinim düzeyini karfl lamam z sa lar. ACNET Üreticileri Birli i (BMA) n n kurucu bir üyesi olarak, BACnet i teknolojinin daima önünde tutmas için ASHRAE ye destek vermekteyiz. Ayr ca bizim ve di er üreticilerin ürünlerinin, ASHRAE tümleflik çal flma standartlar n karfl lamas için bir de BACnet Test Loboratuar kurulmas na destek verdik. Yeni bir kurulum ya da tesis güncellemesi olup olmad na bakmaks z n, Automated Logic in bina yönetim çözümleri flunlar sa lamaktad r: Hassas çevre kontrolu ve konfor stenilen iç hava kalitesi Uygun maliyetli iflletme Enerji tasarrufu Benzersiz kullanma kolayl, ve Etkin kestirimci bak m

12 Yenilik: Karmafl k Kontrollar Sistemin Gücünü Kaybettirmeden Basitlefltirme Bina Otomasyon Anlay fl n De ifltiren Grafik Kullan c Arayüzü Automated Logic in renkli grafikleri kalite, rahatl k ve kullan m kolayl bak m ndan endüstri standartlar n belirlemektedir. Grafik sanatç lar taraf ndan sizin sisteminiz için yarat lan termo-grafik web sayfalar, mahalin iflletme ve konfor durumunu bir bak flta anlaman z sa lar. Renkli grafik özelli i, hata analizi ve kestirimci bak m n yan s ra güçlü bir zaman program, ayar de eri ifllemleri ve geliflmifl kontrol algoritmalar n ilk elden sunar. Grafik e ilim (trend) ifllevi, sistemin çal flmas n ve performans n eksiksiz bir flekilde belgeler.

13 Grafik Programlama Arac m z flinde En yisidir: EIKON yaz l m uzun zamand r, herkes taraf ndan anlafl labilir sembolleri standart ve projeye özgün kontrol algoritmalar n oluflturmada kullanarak, sat r sat r programlamaya üstünlük sa lam flt r. Hatta kontrol mant klar n n simülasyonu ve gerçek zamanl performanslar n n de erlendirilmesi de grafik olarak gerçeklefltirilmektedir. Sistem yaz l m bina iflletiminde sadece cihaz n ve çevrenin hassas kontrolünü sa lamakla kalmaz, h zl hata tespit ve simulasyon yetene i ile de hatan n ortadan kald r lmas n sa lamaktad r den beri ifl bafl nda olan EIKON, bu iflte hala en iyi grafik programlama dilidir.

14 Endüstrinin nereye gitti ini mi merak ediyorsunuz? Automated Logic () nin nerede oldu unu bulun Bina Otomasyonu son yirmi y l boyunca otomasyon kavram n yeniden tan mlayan birçok de iflim gördü. Ama bu süre zarf nda bir gerçek hep ayn kald : Automated Logic yenilikçi ve ça dafl çözümler sa lamada hep öncülük etti. Bafllang çtan itibaren bizim donan m m z, tasar m, performans ve güvenilirlik standartlar n belirgin flekilde yükseltti. lk kez biz grafik kullan c arayüz kontrolünü tan tt k. Türünün tek örne i güçlü bir grafiksel programlama arac olan EIKON un tan t m yla da DDC endüstrisinde bir devrim yaratt k. fiimdi WebCTRL, web tabanl bina kontrolündeki en son yenili imiz, iflletim özgürlü ünü en üst düzeye ç kard.

15 BACnet Üreticileri Derne i nin (BACnet Manufacturer s Association) kurucu bir üyesi olarak, Automated Logic, endüstrimizin standart protokolü olan BACnet i kullanan ürünleri pazara sunan ilk firmalardan biri olmufltur. Bugün Automated Logic maliyeti uygun, kullan c dostu bina kontrol çözümlerini siz müflterilerine sa lamay sürdürmektedir. Sistemlerimiz tüm dünyada, ticari ofis binalar nda, e itim tesislerinde, endüstriyel tesislerde, sa l k tesislerinde, resmi tesislerde, konaklama ve al flverifl merkezlerinde kurulmaktad r. Müflteri portföyümüz, küçük aile flirketlerinden Sun Microsystems, Harley-Davidson, Cisco Systems, UPS, Lockheed Martin, Conaco,Citibank ve Dupont-Merck gibi büyük uluslararas flirketlere kadar de iflmektedir.

16 Not: Teknolojik geliflmeler nedeniyle de ifliklik hakk sakl d r. ALARKO CARRIER SANAY VE T CARET A.fi. STANBUL : GOSB-Gebze Organize Sanayi Bölgesi fi.bilgisu Cad Gebze-KOCAEL Tel: (0262) Fax: (0262) ANKARA : Sedat Simavi Sok. No. 48, Çankaya-ANKARA Tel: (0 312) Fax: (0 312) ZM R : fiehit Fethibey Cad. No. 55 Kat 13, Pasaport- ZM R Tel: (0 232) Fax: (0 232) ADANA : Ziyapafla Bulv. No: 25/5-6, ADANA Tel: (0 322) Fax: (0 322) ANTALYA : M. Kasapo lu Cad. Küçükkaya Sitesi A Blok 1/4, ANTALYA Tel: (0 242) Fax: (0 242) M. D. H. : web: e-posta: info@alarko-carrier.com.tr USTA

WebCTRL: Toplam flletim Özgürlü ünde Büyük Bir Ad m

WebCTRL: Toplam flletim Özgürlü ünde Büyük Bir Ad m WebCTRL: Toplam flletim Özgürlü ünde Büyük Bir Ad m Yirmibefl y ldan fazlad r, Automated Logic firmas, iflletme serbestli i, esneklik ve maliyet verimi sa layan yenilikçi bina kontrol çözümleri gelifltirmektedir.

Detaylı

Motorin ve Hafif Ya lar çin. S v Yak tl Brülörler. GARANTi

Motorin ve Hafif Ya lar çin. S v Yak tl Brülörler. GARANTi Motorin ve Hafif Ya lar çin S v Yak tl Brülörler ALM Serisi 0.06 GARANTi leri Teknoloji Motorin brülörleri uzun süreli testler sunucunda s v yak tlar konusunda deneyimli uzmanlar taraf ndan gelifltirildi.

Detaylı

Do algaz ve LPG çin. Gaz Yak tl Brülörler. ALG Serisi 30-1.200 kw. GARANTi

Do algaz ve LPG çin. Gaz Yak tl Brülörler. ALG Serisi 30-1.200 kw. GARANTi o algaz ve LPG çin Gaz Yak tl Brülörler ALG Serisi -. kw GARANTi ALG Serisi Gaz Brülörleri leri Teknoloji Gaz brülörleri uzun süreli testler sunucunda gaz konusunda deneyimli uzmanlar taraf ndan gelifltirildi.

Detaylı

Alarko - Techem Isı Giderleri Paylaflım Sistemi

Alarko - Techem Isı Giderleri Paylaflım Sistemi Bu küçük s payölçerin ard nda; 58 y ll k deneyim, 4.000 in üzerinde çal flan ve %100 müflteri memnuniyeti var! Alarko - Techem Isı Giderleri Paylaflım Sistemi Alarko - Techem Is Giderleri Paylafl m Hizmetleri

Detaylı

Radyal Vantilatörlü. ADA S cak Hava Apareyi

Radyal Vantilatörlü. ADA S cak Hava Apareyi Radyal Vantilatörlü ADA S cak Hava Apareyleri deal Is tma Apareyi ATA S cak Hava Apareyi Alarko 19 y l nda kuruldu unda ilk apareyini tasarlad, üretti ve satt. O günden bu yana Türkiye de onbinlerce aparey

Detaylı

Klima Santralleri 39 HQ

Klima Santralleri 39 HQ Klima Santralleri 39 HQ Airovision Ha v a k ofl u ll an d r mada y e n i viz y o n Airovision S n f n n En yisi Her Uygulama çin Müflteri steklerine Özel Airovision Ünitesi Standart ürün yelpazesi 0,5

Detaylı

Yer-Tavan Tipi Split Klima

Yer-Tavan Tipi Split Klima Yer-Tavan Tipi Split Klima YER - TAVAN TiPi SPLiT KLiMALAR fi k görünümleri ile her ortama uyum sa layabilen Flair yer-tavan tipi klimalar, montaj alan n n yetersiz oldu u mekanlarda ek bir aparata ihtiyaç

Detaylı

Ürün Kataloğu 01/2007 Conergy Montaj Sistemleri

Ürün Kataloğu 01/2007 Conergy Montaj Sistemleri Ürün Kataloğu 01/2007 Conergy Montaj Sistemleri Conergy ile güvende Conergy, yenilenebilir enerji alanında dünyadaki en başarılı şirketlerden biridir. Çünkü Conergy tüm bileşenleri tek bir elden çıkan

Detaylı

Çat Tipi (Rooftop) Klimalar 48 AZ

Çat Tipi (Rooftop) Klimalar 48 AZ Çat Tipi (Rooftop) Klimalar 48 AZ So utma ve Gaz Yak c l Is tma Tüm Mevs fiimdi Daha Hafif Daha Kompakt Kompakt stiliyle ROOFTOP hava koflulland r c lar son derece hafiftir. Döflemede daha az yer kaplar.

Detaylı

Animasyon Tabanl Uygulamalar n Yeri ve Önemi

Animasyon Tabanl Uygulamalar n Yeri ve Önemi Otomasyon Sistemleri E itiminde Animasyon Tabanl Uygulamalar n Yeri ve Önemi Murat Ayaz Kocaeli Üniversitesi Teknik E itim Fakültesi, Elektrik E itimi Koray Erhan Kocaeli Üniversitesi, Teknoloji Fakültesi,

Detaylı

Uygulama Önerisi 1110-2: ç Denetim Yöneticisi- Hiyerarflik liflkiler

Uygulama Önerisi 1110-2: ç Denetim Yöneticisi- Hiyerarflik liflkiler Uygulama Önerileri 59 Uygulama Önerisi 1110-2: ç Denetim Yöneticisi- Hiyerarflik liflkiler Uluslararas ç Denetim Meslekî Uygulama Standartlar ndan Standart 1110 un Yorumu lgili Standart 1110 Kurum çi Ba

Detaylı

PowerLogic Sistem Güç Ölçüm Cihaz PM700 Serisi

PowerLogic Sistem Güç Ölçüm Cihaz PM700 Serisi Güç Yönetimi PowerLogic Sistem Güç Ölçüm Cihaz PM700 Serisi 2005 Müflteri Yard m Hatt 444 30 30 TR-Hotline@schneider-electric.com www.schneider-electric.com.tr Schneider Electric markas Fonksiyonlar ve

Detaylı

Balans Vanalar Termostatik Radyatör Vanalar. www.gedikdokum.com

Balans Vanalar Termostatik Radyatör Vanalar. www.gedikdokum.com www.gedikdokum.com Balans Vanalar Termostatik Radyatör Vanalar Is tma sistemlerinin balanslanmas sayesinde tüm sisteme do ru zamanda, gerekli miktarda debi ve dolay s yla gereken s her koflulda sa lanabilir.

Detaylı

Türkçe PG191. LCD Monitör. H zl Bafllatma K lavuzu

Türkçe PG191. LCD Monitör. H zl Bafllatma K lavuzu PG191 LCD Monitör H zl Bafllatma K lavuzu Güvenlik Bilgisi Monitörü ayarlamadan önce, paket ile birlikte gönderilen tüm belgeleri dikkatlice okuyunuz. Yang n veya elektrik çarpmas riskini önlemek için,

Detaylı

OBO: Bir taflla iki kufl! GEK-K Rapid 45 ve GEK-K 80 lik kanal kapa

OBO: Bir taflla iki kufl! GEK-K Rapid 45 ve GEK-K 80 lik kanal kapa OBO: Bir taflla iki kufl! Rapid 45 ve 80 lik kanal kapa OBO Top Modeller LFS Kablo Kanal Sistemleri K saca: çok daha fazla yer Rapid 45 Rapid 45 tipi kablo kanal, üst düzey bir esneklik sunmaktad r; çünkü

Detaylı

Estetik / Özgün Çizgiler. Her Koflulda En Uygun Çözüm. Kolay Montaj ve Bak m. Genifl Kullan m Alan. Tavana Gizlemeye ve Kanala Ba lamaya Uygun

Estetik / Özgün Çizgiler. Her Koflulda En Uygun Çözüm. Kolay Montaj ve Bak m. Genifl Kullan m Alan. Tavana Gizlemeye ve Kanala Ba lamaya Uygun ÜN TELER 02 03 Alarko Fan Coil üniteleri, son teknoloji kullan larak tasarlanm fl ve üretilmifltir. skelet malzemesi olarak galvaniz çelik kullan lan ürünlerin en büyük avantajlar ; estetik d fl görünüm,

Detaylı

Hart Walker, gövde deste i ve dengeli tekerlek sistemi sayesinde, geliflim düzeyi uygun olan çocuklar n, eller serbest flekilde yürümesini sa lar.

Hart Walker, gövde deste i ve dengeli tekerlek sistemi sayesinde, geliflim düzeyi uygun olan çocuklar n, eller serbest flekilde yürümesini sa lar. Cerebral palsi gibi hareket ve postüral kontrol bozukluklar na yol açan hastal klar olan çocuklar, hastal klar n n derecesine ba l olarak yürüme güçlü ü çekmekte veya hiç yürüyememektedir. Hart Walker,

Detaylı

HAF F T CAR ARAÇ LAST KLER ÜRÜN KATALO U

HAF F T CAR ARAÇ LAST KLER ÜRÜN KATALO U KONTROLSÜZ GÜÇ, GÜÇ DE LD R www.pirelli.com.tr HAF F T CAR ARAÇ LAST KLER ÜRÜN KATALO U 2008 Hafif ticari araç geliflimi Hafif ticari araç kategorisi çok genifl yelpazedeki araçlar kapsamaktad r: Ticari

Detaylı

Kablo Kanal Sistemleri

Kablo Kanal Sistemleri Schneider Electric Kablo Kanal Sistemleri Katalog Sistem kanalları Yapısal kablolamada uzman çözümler PKS Ultra Yeni tasar m ile daha estetik daha fazla kablo tafl ma kapasitesi (11x0) ve çevreye sayg

Detaylı

S STEM VE SÜREÇ DENET M NDE KARfiILAfiILAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNER LER

S STEM VE SÜREÇ DENET M NDE KARfiILAfiILAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNER LER S STEM VE SÜREÇ DENET M NDE KARfiILAfiILAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNER LER Erol LENGERL / Akis Ba ms z Denetim ve SMMM A.fi. 473 474 2. Salon - Paralel Oturum VIII - Sistem ve Süreç Denetiminde Karfl lafl lan

Detaylı

Inverterli Ticari Klimalar

Inverterli Ticari Klimalar Inverterli Ticari Klimalar Tasarruf Konfor 02 Estetik S Super Digital Inverter En Verimli Enerji Tüketimi flletme maliyetlerinizi minimuma indirir. -20ºC d fl ortam s cakl na kadar yüksek performansl s

Detaylı

Kritik Altyapı Değerlendirmeleri

Kritik Altyapı Değerlendirmeleri Kritik Altyapı Değerlendirmeleri Kritik Altyapı Değerlendirmeleri Emerson Network Power uzmanlarınca sunulan profesyonel görüşler, altyapınızın hem bugün hem de gelecekte en iyi performansı sergilemesini

Detaylı

B LG SAYAR DENET ML KONTROL KAPAS TEM Z

B LG SAYAR DENET ML KONTROL KAPAS TEM Z Sistem bir merkezde tek merkezi bilgisayar üzerinden kontrol edilebildi i gibi, karmafl k kontrol ifllemleri için birden fazla Elimko Endüstriyel Bilgisayar ile Da t lm fl Kontrol (Distributed Control)

Detaylı

Sıva altı montaj için Symaro sensörleri yenilikçi ve enerji verimli

Sıva altı montaj için Symaro sensörleri yenilikçi ve enerji verimli Sıva altı montaj için Symaro sensörleri yenilikçi ve enerji verimli Sıva altı montaj için enerji tasarruflu Symaro sensörleri DELTA anahtarları serisi ile kullanım için uygun Answers for infrastructure

Detaylı

MESLEK MENSUBU KURUMLAfiMA PROJES YOL HAR TASI

MESLEK MENSUBU KURUMLAfiMA PROJES YOL HAR TASI MESLEK MENSUBU KURUMLAfiMA PROJES YOL HAR TASI 33 34 1 Projenin Tan t m ve Proje Kat l mc Baflvurusu SMMMO Yönetim Kurulu nca onaylanan SMMMO Meslek Mensubu Kurumsallaflma Projesi Fizibilitesi Ve Yol Haritas

Detaylı

10 y l önce Alarko ve Carrier ortakl k için el

10 y l önce Alarko ve Carrier ortakl k için el 10 y l önce Alarko ve Carrier ortakl k için el s k m t. 1996 y l nda ba layan ve üç y l süren görü meler sonunda ortakl k ko ullar olu turuldu. Beklentiler... Aray lar... Aç l mlar... Hedeflerimiz; - leri

Detaylı

Merkezi Sterilizasyon Ünitesinde Hizmet çi E itim Uygulamalar

Merkezi Sterilizasyon Ünitesinde Hizmet çi E itim Uygulamalar Merkezi Sterilizasyon Ünitesinde Hizmet çi E itim Uygulamalar Hmfl. Sevgili GÜREL Emekli, Ac badem Sa l k Grubu Ac badem Hastanesi, Merkezi Sterilizasyon Ünitesi, STANBUL e-posta: sgurkan@asg.com.tr H

Detaylı

www.mercedes-benz.com.tr Mercedes-Benz Orijinal Ya lar

www.mercedes-benz.com.tr Mercedes-Benz Orijinal Ya lar www.mercedes-benz.com.tr Mercedes-Benz Orijinal Ya lar Kazand ran Güç Mercedes-Benz orijinal ya lar arac n z üreten uzmanlar taraf ndan, gelifltirilmifltir. Mercedes-Benz in dilinden en iyi Mercedes-Benz

Detaylı

Uluslararas De erleme K lavuz Notu No. 13 Mülklerin Vergilendirilmesi için Toplu De erleme

Uluslararas De erleme K lavuz Notu No. 13 Mülklerin Vergilendirilmesi için Toplu De erleme Uluslararas De erleme K lavuz Notu No. 13 Mülklerin Vergilendirilmesi için Toplu De erleme 1.0. Girifl 1.1. Bu K lavuz Notunun amac ; Uluslararas De erleme Standartlar Komitesine (UDSK) üye tüm ülkelerde,

Detaylı

Anonim Verilerin Lenovo ile Paylaşılması. İçindekiler. Harmony

Anonim Verilerin Lenovo ile Paylaşılması. İçindekiler. Harmony Anonim Verilerin Lenovo ile Paylaşılması İçindekiler Anonim Verilerin Lenovo ile Paylaşılması... 1 Harmony... 1 Lenovo Companion 3.0... 2 Lenovo Customer Engagement Service... 3 Lenovo Experience Improvement

Detaylı

X. BÖLÜM AYDINLATMA OTOMASYON S STEM

X. BÖLÜM AYDINLATMA OTOMASYON S STEM X. BÖLÜM AYDINLATMA OTOMASYON S STEM 10.1. AYDINLATMA YÖNET M Yap lan araflt rmalar, bir otomasyon sisteminin tam anlam ile uygulanmas ve teknik elemanlar n programl bak mlarda ald önlemler sonucunda y

Detaylı

Bina simülasyonları kullanılarak enerji etkin bina tasarımı. Dipl.-Ing. Stefan Krämer, Dr. İbrahim Çakmanus. Özet

Bina simülasyonları kullanılarak enerji etkin bina tasarımı. Dipl.-Ing. Stefan Krämer, Dr. İbrahim Çakmanus. Özet Bina simülasyonları kullanılarak enerji etkin bina tasarımı Dipl.-Ing. Stefan Krämer, Dr. İbrahim Çakmanus Özet Yeni bir bina çok dikkatli planlanmış olsa bile, kullanıcıların tüm gereksinmeleri karşılanmamış

Detaylı

Prisma Plus AG Panolar Teknolojiyle gelen kalite ve güven

Prisma Plus AG Panolar Teknolojiyle gelen kalite ve güven Prisma Plus AG Panolar Teknolojiyle gelen kalite ve güven P Sistem dikili tip panolar Müflteri Yard m Hatt 444 30 30 TR-Hotline@tr.schneider-electric.com www.schneider-electric.com.tr Schneider Electric

Detaylı

GETINGE FD1600 ÖNDEN YÜKLEMELİ ÖRDEK SÜRGÜ YIKAYICI DEZENFEK- TÖR CİHAZI

GETINGE FD1600 ÖNDEN YÜKLEMELİ ÖRDEK SÜRGÜ YIKAYICI DEZENFEK- TÖR CİHAZI GETINGE FD1600 ÖNDEN YÜKLEMELİ ÖRDEK SÜRGÜ YIKAYICI DEZENFEK- TÖR CİHAZI 2 Getinge FD1600 Getinge FD1600 3 HASTANE ENFEKSİYONUYLA MÜCADELE BASİT VE ETKİLİ Çekici modern tasarımı, kolay çalıştırılması ve

Detaylı

EVOK Güvenlik in hedefi daima bu kalite ve standartlarda hizmet sunmakt r. Hasan ERDEM R. Mustafa AL KOÇ. Yönetim Kurulu Baflkan.

EVOK Güvenlik in hedefi daima bu kalite ve standartlarda hizmet sunmakt r. Hasan ERDEM R. Mustafa AL KOÇ. Yönetim Kurulu Baflkan. EVOK Güvenlik, ülkemizde büyük ihtiyaç duyulan güvenlik hizmetlerine kalite getirmek amac yla Mustafa Alikoç yönetiminde profesyonel bir ekip taraf ndan kurulmufltur. Güvenlik sektöründeki 10 y ll k bilgi,

Detaylı

3M Sa l k Ürünleri. Masa Üstü Buhar Otoklav

3M Sa l k Ürünleri. Masa Üstü Buhar Otoklav 3M Sa l k Ürünleri Masa Üstü Buhar Otoklav Güvenlik, performans ve uyum aç s ndan ideal Gözenekli malzemeler B170N PRO P 3M Masa Üstü Buhar Otoklav kullan m çok kolay olan, teknolojik aç dan geliflmifl

Detaylı

Kolayca bağlanın %100. Acti 9: Daha fazla verimlilik. Acti 9 haberleşme sistemi, size ve müşterilerinize tam kontrol olanağını sağlar

Kolayca bağlanın %100. Acti 9: Daha fazla verimlilik. Acti 9 haberleşme sistemi, size ve müşterilerinize tam kontrol olanağını sağlar Kolayca bağlanın Acti 9 haberleşme sistemi, size ve müşterilerinize tam kontrol olanağını sağlar %100 Schneider Electric e özel Acti 9: Daha fazla verimlilik Artık tesisimizdeki her katta, üretim alanında,

Detaylı

D fl güzel, içi kaliteli OBO WDK Kablo Döfleme Kanallar, her zaman, her yere uyar

D fl güzel, içi kaliteli OBO WDK Kablo Döfleme Kanallar, her zaman, her yere uyar D fl güzel, içi kaliteli OBO Kablo Döfleme Kanallar, her zaman, her yere uyar OBO Top Modeller LFS Kablo Kanal Sistemleri Her ölçüde çekici Kablo Döfleme Kanal YEN Gelifltirilmifl ürün kalitesi VDE Belgeli

Detaylı

30 > 35. nsan Kaynaklar. > nsan Kaynaklar Yönetimi > Personel E itimleri > Personel Otomasyonu

30 > 35. nsan Kaynaklar. > nsan Kaynaklar Yönetimi > Personel E itimleri > Personel Otomasyonu 30 > 35 nsan Kaynaklar > nsan Kaynaklar Yönetimi > Personel E itimleri > Personel Otomasyonu > nsan Kaynaklar Personele Göre fl De il, fle Göre Personel. stanbul Büyükflehir Belediyesi, Personele Göre

Detaylı

Panel Radyatör BAR SICAKLI IN SANATI... TEST. GARANTi BASINCI

Panel Radyatör BAR SICAKLI IN SANATI... TEST. GARANTi BASINCI Panel Radyatör SICAKLI IN SANATI... GARANTi TEST BASINCI 13 BAR Panel radyatörde 21. yüzy la uzanan çizgi... ZENG N SEÇENEKLER Alarko panel radyatörleri - mm aras nda 5 farkl yükseklikte, -0 mm aras nda

Detaylı

MEVCUT OTOMATĐK KONTROL SĐSTEMLERĐNĐN BĐNA OTOMASYON SĐSTEMĐ ĐLE REVĐZYONU VE ENERJĐ TASARRUFU

MEVCUT OTOMATĐK KONTROL SĐSTEMLERĐNĐN BĐNA OTOMASYON SĐSTEMĐ ĐLE REVĐZYONU VE ENERJĐ TASARRUFU MEVCUT OTOMATĐK KONTROL SĐSTEMLERĐNĐN BĐNA OTOMASYON SĐSTEMĐ ĐLE REVĐZYONU VE ENERJĐ TASARRUFU Erdinç S AYIN 1968 yılında Đstanbul'da doğdu. 1989 yılında Đstanbul Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği

Detaylı

otyoo Akıllı Ev ve Otomasyon Sistemleri www.otyoo.com

otyoo Akıllı Ev ve Otomasyon Sistemleri www.otyoo.com otyoo Akıllı Ev ve Otomasyon Sistemleri www.otyoo.com Hayatımıza hergün başka bir elektrikli cihaz girmekte. Ses sistemlerinden güvenlik sistemlerine, sinema sistemleri, akıllı televizyonlardan media oynatıcılara

Detaylı

Sirkülasyon Pompası Optima

Sirkülasyon Pompası Optima ECO DESIGN (TASARIM) Yönetmeliklerine Uygun ilk ve Tek Yerli Üretim Sirkülasyon Pompası Optima SİSTEMİN KALBİNDE EUP READY LOW ENERGY CONSUMPTION SAVE the NATURE yılı aşkın Alarko Sirkülasyon Pompası deneyimi

Detaylı

ÖZEL BÖLÜM I KOJENERASYON. TÜRKOTED İltekno Topkapı Endüstri ST ELEKTRİK-ENERJİ I NİSAN 2016

ÖZEL BÖLÜM I KOJENERASYON. TÜRKOTED İltekno Topkapı Endüstri ST ELEKTRİK-ENERJİ I NİSAN 2016 TÜRKOTED İltekno Topkapı Endüstri 102 Hibrit Sistemlerle En Yüksek Verimlilik Hedefleniyor Derya Sakallıoğlu Yenilenebilir enerji kaynakları ile birlikte kullanılan kojenerasyon sistemleri, hibrit kojenerasyon

Detaylı

Tasarım Raporu. Grup İsmi. Yasemin ÇALIK, Fatih KAÇAK. Kısa Özet

Tasarım Raporu. Grup İsmi. Yasemin ÇALIK, Fatih KAÇAK. Kısa Özet Tasarım Raporu Grup İsmi Yasemin ÇALIK, Fatih KAÇAK Kısa Özet Tasarım raporumuzda öncelikle amacımızı belirledik. Otomasyonumuzun ana taslağını nasıl oluşturduğumuzu ve bu süreçte neler yaptığımıza karar

Detaylı

NTERNET ÇA I D NAM KLER

NTERNET ÇA I D NAM KLER Mustafa Emre C VELEK NTERNET ÇA I D NAM KLER www.internetdinamikleri.com STANBUL-2009 Yay n No : 2148 letiflim Dizisi : 55 1. Bas m - stanbul - Haziran 2009 ISBN 978-605 - 377-066 - 4 Copyright Bu kitab

Detaylı

Farkl alanlarda çal flmalar n sürdüren firmam z n bafll ca faaliyet alanlar ;

Farkl alanlarda çal flmalar n sürdüren firmam z n bafll ca faaliyet alanlar ; FARK n zolsun Bir DPAK Prestij Torbalar DPAK File Torbalar DPAK Bantl Torbalar Etiketler Etiketli Çuvallar Rulo Etiketler Üzüm Torbalar Sebze Torbalar Koliler Tüp File ve Extrude File çeflitleri Hakk m

Detaylı

Uluslararas De erleme K lavuz Notu, No.11 De erlemelerin Gözden Geçirilmesi

Uluslararas De erleme K lavuz Notu, No.11 De erlemelerin Gözden Geçirilmesi K lavuz Notlar Uluslararas De erleme K lavuz Notu, No.11 De erlemelerin Gözden Geçirilmesi 1.0 Girifl 1.1 Bir de erlemenin gözden geçirilmesi, tarafs z bir hüküm ile bir De erleme Uzman n n çal flmas n

Detaylı

yap elemanlar Hayal gücünüz flekilleniyor products

yap elemanlar Hayal gücünüz flekilleniyor products yap elemanlar Hayal gücünüz flekilleniyor products Ravboard Dow Chemical firmas n n ekstrüde polistren sert köpük markas Styrofoam dan üretilmifltir. yap elemanlar Styrofoam un her iki yüzeyi cam elyaf

Detaylı

ISI PAYLAfiIM S STEMLER

ISI PAYLAfiIM S STEMLER ISI PAYLAfiIM S STEMLER DOPRIMO3 Payölçer SENSONICII Kalorimetre MEMONIC3 DOMAQUA So uk-s cak Su Sayaçlar Is Payölçer Is Gider Paylafl m Sistemini Kullan m Zorunlulu u Is Payölçer Sistemi 2 May s 2007

Detaylı

F İ R M a. Herşey Bir Kaynaktan. Düz profillerin ve baraların işlenmesinde uzman

F İ R M a. Herşey Bir Kaynaktan. Düz profillerin ve baraların işlenmesinde uzman F İ R M a Düz profillerin ve baraların işlenmesinde uzman EHRT ürün yelpazesi, busbarların komple işlemlerini (kesme, zımbalama ve büküm) içerir. Çalıştığımız firmalar genellikle elektrik endüstrisine

Detaylı

Telemecanique ürünleri bir arada kullan ld nda, her türlü Otomasyon ve Kontrol uygulama ihtiyaçlar n z karfl layan kaliteli çözümler sunmaktad r.

Telemecanique ürünleri bir arada kullan ld nda, her türlü Otomasyon ve Kontrol uygulama ihtiyaçlar n z karfl layan kaliteli çözümler sunmaktad r. H z kontrol cihazlar Altivar 61 HVAC uygulamalar n z n kalbinde! Telemecanique markal çözümlerin verimlili i Telemecanique ürünleri bir arada kullan ld nda, her türlü Otomasyon ve Kontrol uygulama ihtiyaçlar

Detaylı

modulardim DSI KONTROL C HAZLARI Ç N D J TAL AYDINLATMA S STEM p a r l a k f i k i r l e r d ü n y a s

modulardim DSI KONTROL C HAZLARI Ç N D J TAL AYDINLATMA S STEM p a r l a k f i k i r l e r d ü n y a s modulardim DSI KONTROL C HAZLARI Ç N D J TAL AYDINLATMA S STEM p a r l a k f i k i r l e r d ü n y a s modulardim ESNEKL K VE MÜKEMMEL KONTROL modulardim, TridonicAtco nun denenmifl ve test edilmifl DSI

Detaylı

Saf ve Do al Esintiyle Evinizde deal Yaflam Ortam SPL T KL MALAR

Saf ve Do al Esintiyle Evinizde deal Yaflam Ortam SPL T KL MALAR Saf ve Do al Esintiyle Evinizde deal Yaflam Ortam SPL T KL MALAR 2 B R KL MADAN ÇOK DAHA Toshiba DAISEIKAI evinizdeki tüm odalar n ihtiyaçlar n karfl layabilecek 7.000 24.000 BTU/saat aras nda kapasiteye

Detaylı

TÜRK YE B L MSEL VE TEKNOLOJ K ARAfiTIRMA KURUMU DESTEK PROGRAMLARI BAfiKANLIKLARI KURULUfi, GÖREV, YETK VE ÇALIfiMA ESASLARINA L fik N YÖNETMEL K (*)

TÜRK YE B L MSEL VE TEKNOLOJ K ARAfiTIRMA KURUMU DESTEK PROGRAMLARI BAfiKANLIKLARI KURULUfi, GÖREV, YETK VE ÇALIfiMA ESASLARINA L fik N YÖNETMEL K (*) TÜRK YE B L MSEL VE TEKNOLOJ K ARAfiTIRMA KURUMU DESTEK PROGRAMLARI BAfiKANLIKLARI KURULUfi, GÖREV, YETK VE ÇALIfiMA ESASLARINA L fik N YÖNETMEL K (*) Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu Yönetmelik, Türkiye Bilimsel

Detaylı

Düşük Sıcaklık Kazanı. Gaz yakıtlı ısıtıcı bacalı ve hermetik işletme için: 10,5 24 kw (9 000 20 600 kcal/h)

Düşük Sıcaklık Kazanı. Gaz yakıtlı ısıtıcı bacalı ve hermetik işletme için: 10,5 24 kw (9 000 20 600 kcal/h) VITOPEND 100-W Gaz yakıtlı kombi / ısıtıcı Bacalı veya hermetik işletme için Modülasyonlu, atmosferik brülörlü Anma ısı gücü aralığı: 10,5 30 kw (9 000 25 800 kcal/h) Düşük Sıcaklık Kazanı Vitopend 100-W,

Detaylı

Dalg ç Pompalar AL 6 KPS Serisi

Dalg ç Pompalar AL 6 KPS Serisi Dalg ç Pompalar AL KPS Serisi Su Su kadar de erli KALİTE EM SERTİFİKA. KG Türkiye nin. Büyük Gölü Alarko dan... Alarko, 97 y l ndan bu yana üretti i ellibinden fazla dalg ç pompa ile Türkiye ye Van Gölü

Detaylı

Tek bir Satınalma Hesabı ile birden fazla iş ortağı ile çalışabilir miyim?

Tek bir Satınalma Hesabı ile birden fazla iş ortağı ile çalışabilir miyim? Microsoft Ürün ve Hizmet Sözleşmesi nedir? Microsoft Ürün ve Hizmet Sözleşmesi (MPSA), daha fazla esneklik ve kolaylaştırılmış self servis araçlar sağlayan basitleştirilmiş bir sözleşmedir. MPSA, Microsoft

Detaylı

Torna, Freze, Bohrwerk, Tafllama, Erozyon vb. tezgâhlar için.

Torna, Freze, Bohrwerk, Tafllama, Erozyon vb. tezgâhlar için. Energy & Control Systems Dijital Koordinat Okuyucular Basic 110, 210, 310 Serileri Torna, Freze, Bohrwerk, Tafllama, Erozyon vb. tezgâhlar için. Energy & Control Systems BASIC Serisi nin Genel Özellikleri

Detaylı

İşletim Sisteminin Katmanları

İşletim Sisteminin Katmanları İşletim Sistemi Bilgisayar donanımının doğrudan denetimi ve yönetiminden, temel sistem işlemlerinden ve uygulama yazılımlarını çalıştırmaktan sorumlu olan sistem yazılımıdır. Bütün diğer yazılımların belleğe,

Detaylı

Benzersiz Kamera ve Ifl n Teknolojisi BFH 2000. Lastik-Jant Ar za Tespit ve Balans Makinas

Benzersiz Kamera ve Ifl n Teknolojisi BFH 2000. Lastik-Jant Ar za Tespit ve Balans Makinas Benzersiz Kamera ve Ifl n Teknolojisi BFH 2000 Lastik-Jant Ar za Tespit ve Balans Makinas BFH 2000 Lastik-Jant Ar za Tespit ve Balans Makinas Müflteri memnuniyeti Otomotiv teknolojisindeki sürekli geliflim,

Detaylı

Otomatik Kademe Kontrollü. Sirkülasyon Pompalar

Otomatik Kademe Kontrollü. Sirkülasyon Pompalar Otomatik Kademe Kontrollü Sirkülasyon Pompalar HCPO tiplerinde geliflmifl, üstün özellikler. Binalarda Enerji Performans Yönetmeli i madde 12/6'ya tam uygunluk Termik koruma Ters dönüfl uyar s ve korumas

Detaylı

w w w. m i n t o n. c o m. t r K O L A Y K U R U L U M

w w w. m i n t o n. c o m. t r K O L A Y K U R U L U M w w w. m i n t o n. c o m. t r M D S L -2 0 9 A D S L M O D E M K O L A Y K U R U L U M K I L A V U Z U Girifl ADSL Ethernet & USB Router sat n ald n z için teflekkür ederiz! ADSL Router sizin varolan

Detaylı

Garanti Belgesi. Ürüne yetkisiz kifliler taraf ndan yap lan müdahalelerde ürüne verilmifl garanti sona erecektir.

Garanti Belgesi. Ürüne yetkisiz kifliler taraf ndan yap lan müdahalelerde ürüne verilmifl garanti sona erecektir. Garanti Belgesi BEKO taraf ndan verilen bu garanti, Hand Blender n normalin d fl nda kullan lmas ndan do acak ar zalar n giderilmesini kapsamad gibi, afla daki durumlarda garanti d fl d r: 1. Kullanma

Detaylı

Çocuğunuzun işitmesine yardımcı olun

Çocuğunuzun işitmesine yardımcı olun Ponto Kemiğe takılan işitme cihazında seçme özgürlüğü Çocuğunuzun işitmesine yardımcı olun Ponto yumuşak bant Çocuğunuzun işitmesine yardımcı olun Ponto yumuşak bant Çocuklar dil becerilerini bebeklikten

Detaylı

Mutfak Robotu Kullanma K lavuzu BKK 2154

Mutfak Robotu Kullanma K lavuzu BKK 2154 Mutfak Robotu Kullanma K lavuzu BKK 2154 Ç NDEK LER 1 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 2 1 11 8 4 7 2 3 6 5 9 10 12 13 14 15 16 17 17A 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 1 2 3 4 5

Detaylı

Teknik sistem kataloğu Terminal kutuları KL

Teknik sistem kataloğu Terminal kutuları KL Teknik sistem kataloğu Terminal kutuları KL 1 4 6 5 3 7 2 Küçük panolar Dünya çapında onaylı ve çok sayıda standart ölçülerde stoklarımızda mevcut. Pratik sistem aksesuarları, KL terminal kutularını yaygın

Detaylı

Üç-fazlı 480 volt AC güç, normalde-açık "L1", "L2" ve "L3" olarak etiketlenmiş vida bağlantı uçları yoluyla kontaktörün tepesinde kontak hale gelir

Üç-fazlı 480 volt AC güç, normalde-açık L1, L2 ve L3 olarak etiketlenmiş vida bağlantı uçları yoluyla kontaktörün tepesinde kontak hale gelir Kontaktörler Röle kontakları üzerinden büyük bir miktar elektrik gücü anahtarlamak için kullanıldığında kontaktör terimi ile adlandırılır.. Kontaktörler tipik olarak çoklu kontaklara sahiptir ve kontakları

Detaylı

Digitus un alışılmış kutu tasarımı Powerline Wireless 300N Access Point in kutusu için de geçerli. Ürünün ön kısmında yeşil ve beyaz renkler

Digitus un alışılmış kutu tasarımı Powerline Wireless 300N Access Point in kutusu için de geçerli. Ürünün ön kısmında yeşil ve beyaz renkler Digitus DN-15018-1 Tanıtımını gerçekleştireceğimiz sıradaki Digitus ürünü ise Powerline Wireless 300N Access Point. Kısaca Access Point in görevini sizlere aktaralım. Bu cihazın görevini birçok bilgisayar

Detaylı

KALİTE HER ZAMAN PAHALI DEĞİLDİR. Dünyanın 4. Büyük fabrikası teknolojinin önünde

KALİTE HER ZAMAN PAHALI DEĞİLDİR. Dünyanın 4. Büyük fabrikası teknolojinin önünde Japon dizayn ve teknolojisi ile üretilmiş çevre dostu klimalar artık Türkiye de KALİTE HER ZAMAN PAHALI DEĞİLDİR Dünyanın 4. Büyük fabrikası teknolojinin önünde 30.000 kişinin çalıştığı ve Sektöründe ilk

Detaylı

Yay n No : 1610 Hukuk Dizisi : Bas - Ekim 2005

Yay n No : 1610 Hukuk Dizisi : Bas - Ekim 2005 I B&M Prof. Dr. Erdener YURTCAN KABAHATLER KANUNU VE YORUMU stanbul 2005 Yay n No : 1610 Hukuk Dizisi : 718 1. Bas - Ekim 2005 ISBN 975-295 - 494-4 Copyright Bu kitab n bu bas s n n Türkiye deki yay n

Detaylı

5/8 Bağlantı Noktalı Gigabit Ethernet Anahtarı

5/8 Bağlantı Noktalı Gigabit Ethernet Anahtarı 5/8 Bağlantı Noktalı Gigabit Ethernet Anahtarı Kullanım Kılavuzu Onay FCC Beyanı Bu test edilmiş ve FCC Kuralları Kısım 15 de belirtilen teknik özelliklere göre B Sınıfı aygıtların sınırları ile uyumlu

Detaylı

Kendimiz Yapal m. Yavuz Erol* 16 Sütunlu Kayan Yaz

Kendimiz Yapal m. Yavuz Erol* 16 Sütunlu Kayan Yaz Kendimiz Yapal m Yavuz Erol* 16 Sütunlu Kayan Yaz Bu yaz da 8 sat r, 16 sütundan oluflan LED li kayan yaz projesi anlat l yor. Projenin en önemli özelli i gerek donan m gerekse yaz l m olarak basit olmas.

Detaylı

Mühendisler Ve Tasarımc lar için leri Düzey CAD Uygulamalar. Yarat c Bina Tasar m için Bütünleflik Suit. AdvancedTechnical SoftwareSystems

Mühendisler Ve Tasarımc lar için leri Düzey CAD Uygulamalar. Yarat c Bina Tasar m için Bütünleflik Suit. AdvancedTechnical SoftwareSystems Mühendisler Ve Tasarımc lar için leri Düzey CAD Uygulamalar Yarat c Bina Tasar m için Bütünleflik Suit AdvancedTechnical SoftwareSystems Profesyonel Bilgisayar Destekli Tasar m (CAD) için Alternatif Çözüm

Detaylı

K EEE Yönetmeli ine Uygundur.

K EEE Yönetmeli ine Uygundur. K-8020 Bu ürün, çevreye sayg l modern tesislerde do aya zarar vermeden üretilmifltir. EEE Yönetmeli ine Uygundur. Garanti Belgesi Arçelik taraf ndan verilen bu garanti, Cam Blender n z n normalin d

Detaylı

RESMİ ÇÖZÜM ORTAĞI. Resmi Çözüm Ortağı MG GROUP İSTANBUL/ÜSKÜDAR HATAY/İSKENDERUN ADANA/SEYHAN MUĞLA/BODRUM HATAY/ANTAKYA. www.mggroupturkiye.

RESMİ ÇÖZÜM ORTAĞI. Resmi Çözüm Ortağı MG GROUP İSTANBUL/ÜSKÜDAR HATAY/İSKENDERUN ADANA/SEYHAN MUĞLA/BODRUM HATAY/ANTAKYA. www.mggroupturkiye. RESMİ ÇÖZÜM ORTAĞI Resmi Çözüm Ortağı MG GROUP İSTANBUL/ÜSKÜDAR HATAY/İSKENDERUN ADANA/SEYHAN MUĞLA/BODRUM HATAY/ANTAKYA www.mggroupturkiye.com MG GROUP KİMDİR? HAKKIMIZDA MG GROUP Olarak; Gerek iş ahlakımız

Detaylı

Bir Müflterinin Yaflam Boyu De erini Hesaplamak çin Form

Bir Müflterinin Yaflam Boyu De erini Hesaplamak çin Form Bir Müflterinin Yaflam Boyu De erini Hesaplamak çin Form Bu formu, müflterilerinizden birinin yaflam boyu de erini hesaplamak için kullan n. Müflterinin ad : Temel formül: Yaflam boyunca müflterinin öngörülen

Detaylı

elero SoloTel Kullan m talimat Lütfen kullan m k lavuzunu saklay n z!

elero SoloTel Kullan m talimat Lütfen kullan m k lavuzunu saklay n z! SoloTel elero Kullan m talimat Lütfen kullan m k lavuzunu saklay n z! elero GmbH Antriebstechnik Linsenhofer Str. 59 63 D-72660 Beuren info@elero.de www.elero.com 309400 Nr. 18 101.5401/0305 çerik Güvenlik

Detaylı

Tam Yo uflmal Kazan. Yer Tipi SINIFI MGK 130-170 - 210-250 - 300 PREST JL PROJELER Ç N PREM KS KAZANLAR 4 YILDIZ ENERJ. Kapasite aral 23-1.

Tam Yo uflmal Kazan. Yer Tipi SINIFI MGK 130-170 - 210-250 - 300 PREST JL PROJELER Ç N PREM KS KAZANLAR 4 YILDIZ ENERJ. Kapasite aral 23-1. Yer Tipi Tam Yo uflmal Kazan 4 YILDIZ ENERJ VER ML L SINIFI Kapasite aral 231.176 PREST JL PROJELER Ç N PREM KS KAZANLAR 130 170 210 2 300 WOLF SER S YER T P YO UfiMALI KAZANLAR Küçük Yerde Büyük Gövde

Detaylı

Tablo 2.1. Denetim Türleri. 2.1.Denetçilerin Statülerine Göre Denetim Türleri

Tablo 2.1. Denetim Türleri. 2.1.Denetçilerin Statülerine Göre Denetim Türleri 2 DENET M TÜRLER 2.DENET M TÜRLER Denetim türleri de iflik ölçütler alt nda s n fland r labilmektedir. En yayg n s n fland rma, denetimi kimin yapt na ve denetim sonunda elde edilmek istenen faydaya (denetim

Detaylı

1. Yapılan ayarları kontrol etmek 2. Hataların doğru anlaşıldığından emin olmak 3. Donanıma uygun işletim sistemini belirlemek İŞLEM ANALİZ FORMU

1. Yapılan ayarları kontrol etmek 2. Hataların doğru anlaşıldığından emin olmak 3. Donanıma uygun işletim sistemini belirlemek İŞLEM ANALİZ FORMU MESLEĞİN ADI Bilişim Teknolojileri İŞLEMİN ADI Bilgisayarın ilk açılış ayarlarını İŞLEM NUMARASI 2.1 İşletim sisteminin kurulumunu Montajı tamamlanmış bilgisayar, klavye, fare, monitör Sistemin ilk açılış

Detaylı

SİİRT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç

SİİRT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç SİİRT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Siirt Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama

Detaylı

5651 SAYILI YASANIN GEREKLER N TRCwifiZone LE UYGULAYIN

5651 SAYILI YASANIN GEREKLER N TRCwifiZone LE UYGULAYIN Her Yerden Kolay Internet Eriflimi ve Çözümleri 5651 SAYILI YASANIN GEREKLER N TRCwifiZone LE UYGULAYIN nternet Servisiniz Kontrolünüz Alt nda TRCwifiZone Nedir? TRCwifiZone; kablolu veya kablosuz internet

Detaylı

E-KAB N E SER S DUVAR T P TES SAT KAB NLER

E-KAB N E SER S DUVAR T P TES SAT KAB NLER E-KAB N E SER S DUVAR T P TES SAT KAB NLER Tan t m Atölyede Kolayl k Yerinde Kolayl k Siparifl Bilgileri Ön Örtü Elemanlar Aksesuarlar Özel Çözümler 1 3 5 9 11 13 14 E-Kabin E Serisi Duvar Tipi Tesisat

Detaylı

BA IMLILAR Ç N ANKET ÇALIfiMASI

BA IMLILAR Ç N ANKET ÇALIfiMASI BA IMLILAR Ç N ANKET ÇALIfiMASI MESLEK ETK NL KLER 2009 YILI ODA FAAL YET RAPORU 2009 YILI ODA FAAL YET RAPORU 1076 BA IMLILAR Ç N ANKET ÇALIfiMAS De erli Meslek Mensubumuz, stanbul Serbest Muhasebeci

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ PSİKİYATRİK KRİZ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ PSİKİYATRİK KRİZ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ PSİKİYATRİK KRİZ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Kuruluş : 27 Ekim 1989 Adres : Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Kampüsü Dikimevi - Ankara Tel : 363 03 26-363 03 27 ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

EEE Yönetmeli ine Uygundur.

EEE Yönetmeli ine Uygundur. Bu ürün, çevreye sayg l modern tesislerde do aya zarar vermeden üretilmifltir. EEE Yönetmeli ine Uygundur. Garanti Belgesi Arçelik taraf ndan verilen bu garanti, Cam Kapl Mutfak Robotu nun normalin

Detaylı

Sorunsuz Masaüstü Deneyimi için Mükemmel Çözüm. Genel Bakış. Gelişmiş, Yüksek Performanslı Teradici işlemci. Tüm çevresel aygıtlar için esneklik

Sorunsuz Masaüstü Deneyimi için Mükemmel Çözüm. Genel Bakış. Gelişmiş, Yüksek Performanslı Teradici işlemci. Tüm çevresel aygıtlar için esneklik Sorunsuz Masaüstü Deneyimi için Mükemmel Çözüm 24" (23.6" Görüntülenebilir) Zero Client Monitör Genel Bakış ViewSonic SD-Z245 22 inç (23,6 inç görüntülenebilir) zero client monitör, donanım hızlandırmalı

Detaylı

Kocaeli Üniversitesi ktisadi ve dari Bilimler Fakültesi Ö retim Üyesi. 4. Bas

Kocaeli Üniversitesi ktisadi ve dari Bilimler Fakültesi Ö retim Üyesi. 4. Bas 1 Prof. Dr. Yunus Kishal Kocaeli Üniversitesi ktisadi ve dari Bilimler Fakültesi Ö retim Üyesi Tekdüzen Hesap Sistemi ve Çözümlü Muhasebe Problemleri 4. Bas Tekdüzen Muhasebe Sistemi Uygulama Tebli leri

Detaylı

Say sal Koordinat okuma sistemleri

Say sal Koordinat okuma sistemleri Say sal Koordinat okuma sistemleri Magnescale Tel: +49 711 5858-777 E-Mail: smse-mp@eu.sony.com www.sonymanufacturing.com Güvenilir ölçme sistemleri-yüksek kalite ve daha fazla kâr Sony manyetik cetvelleri

Detaylı

RAN SLÂM CUMHUR YET ANKARA KÜLTÜR MÜSTEfiARLI I WEB S TES H ZMETE AÇILDI www.irankulturevi.com

RAN SLÂM CUMHUR YET ANKARA KÜLTÜR MÜSTEfiARLI I WEB S TES H ZMETE AÇILDI www.irankulturevi.com NTERNET S TES TANITIMI RAN SLÂM CUMHUR YET ANKARA KÜLTÜR MÜSTEfiARLI I WEB S TES H ZMETE AÇILDI www.irankulturevi.com ran slâm nk lâb n n 25. y ldönümü münasebetiyle hizmete aç lan ran slâm Cumhuriyeti

Detaylı

PNÖMAT K TÜP S STEMLER HASTANELER Ç N AKILLI ÇÖZÜMLER B LG SAYAR KONTROLLÜ PNÖMAT K TÜP S STEM ÇÖZÜMLER Sa l k Hizmetlerinde Karfl lafl lan Zorluklar Hastanelerin temel görevi, kaliteli ve yenilikçi tedaviler

Detaylı

YEN DÖNEM DE DENET M MESLE NE HAZIRMIYIZ?

YEN DÖNEM DE DENET M MESLE NE HAZIRMIYIZ? YEN DÖNEM DE DENET M MESLE NE HAZIRMIYIZ? Yahya ARIKAN* Günümüzde; finansal anlamda ülkeleraras s n r n ortadan kalkmas, teknolojinin geliflimi ve bilgi toplumunun s n rs z imkânlar ile zaman ve mekân

Detaylı

Merkezi Isıtmalı Binalarda Daire çi Sıcaklık Kontrol Sistemleri

Merkezi Isıtmalı Binalarda Daire çi Sıcaklık Kontrol Sistemleri Merkezi Isıtmalı Binalarda Daire çi Sıcaklık Kontrol Sistemleri Tesisat n z hangi tür olursa olsun, ARTIK KONTROL SiZDE! Sobaya alabildi ince kömür at p nar gibi k zartt ktan sonra karfl s na geçip s nma

Detaylı

Prisma Plus AG Panolar Teknolojiyle gelen zarafet ve uyum

Prisma Plus AG Panolar Teknolojiyle gelen zarafet ve uyum Prisma Plus AG Panolar Teknolojiyle gelen zarafet ve uyum G Sistem duvara montajl ve dikili tip panolar Müflteri Yard m Hatt 444 30 30 TR-Hotline@tr.schneider-electric.com www.schneider-electric.com.tr

Detaylı

www.klimaplus.com.tr Mitsubishi Electric Klima Sistemleri Distribütörü Yetkili Sat c da Tan t m KP-MS06-09

www.klimaplus.com.tr Mitsubishi Electric Klima Sistemleri Distribütörü Yetkili Sat c da Tan t m KP-MS06-09 Yetkili Sat c da Tan t m KP-MS06-09 Mitsubishi Electric Klima Sistemleri Distribütörü KlimaPlus Enerji ve Klima Teknolojileri Pazarlama San. ve Tic. A.fi. Genel Müdürlük: Ferhatpafla Mah. G99 Sok. No:46

Detaylı

ENDOBUTTON CL ULTRA. Etkili Polyester örgülü sutür (#5 lead and #2 flipping) kullan lm flt r

ENDOBUTTON CL ULTRA. Etkili Polyester örgülü sutür (#5 lead and #2 flipping) kullan lm flt r ENDOBUTTON CL ULTRA Daha geliflmifl güç ve sa laml k sa layan ENDOBUTTON CL ULTRA sistemi en kuvvetli femoral tespiti sa lamaktad r. Anatomik veya geleneksel Ön Çapraz Ba rekonstrüksiyonlar için idealdir

Detaylı

Basın Bülteni. Marmaray Projesinde Rota Teknik İmzası BD235 23.06.2014

Basın Bülteni. Marmaray Projesinde Rota Teknik İmzası BD235 23.06.2014 Marmaray Projesinde Rota Teknik İmzası Bosch Rexroth ana bayisi Rota Teknik A.Ş. ile Japon TAISEI ve ANEL firmasının ortak olarak geliştirdiği Marmaray Tünel Havalandırma Elektropnömatik Kontrol Sistemi

Detaylı

Yeni, Üst S n f Kontrol Performans

Yeni, Üst S n f Kontrol Performans 162 Otomatik Kontrol Yeni, Üst S n f Kontrol Performans Beckhoff Beckhoff, XFC teknolojisi ile (extreme Fast Control Technology) yeni ve çok h zl bir kontrol sistemi çözümü sunuyor: XFC, modern bir endüstriyel

Detaylı

ÇINAR KOLEJ Ö RENC LER Ç N RENKL B R DÜNYA

ÇINAR KOLEJ Ö RENC LER Ç N RENKL B R DÜNYA ÇINAR KOLEJ Ö RENC LER Ç N RENKL B R DÜNYA B üyükçekmece deki yeni kampüsünü e itim ve ö retime açan, anas n f, ilkö retim, anadolu ve fen liselerini içeren Ç nar Koleji 32 bin metrekarelik alana kurulu

Detaylı